#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/08/2010 00:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι επίγονοι του Τσολάκογλου και η «θεωρία εξημέρωσης του θηρίου»Έκτορα Τσιρονίκε, ζεις!

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο Τσολάκογλου, ο Ιωάννης Ράλλης, ο Λογοθετόπουλος, ο Μερκούρης  κι ο Έκτωρ Τσιρονίκος, ο πρώτος και τελευταίος εθνικοσοσιαλιστής  «Πρωθυπουργός» της εξόριστης δοσιλογικής εν Βιέννη ελληνικής κυβέρνησης, θα ριγούν στον τάφο τους. Ο σπόρος τους δεν μαράθηκε. Το πνεύμα που έσυραν μαζί τους στην Βιέννη οι υπέρμαχοι του ρεαλισμού και της νίκης του Άξονος, οι κήρυκες της υποταγής και του συμβιβασμού, οι ασυμβίβαστοι εχθροί της άφρονος αντιστάσεως στις πόλεις, τα βουνά της Ελλάδας και την Βόρειο Αφρρική, παραμένει στις σώφρονες ψυχές ορισμένων.

Ο Πούλος, που με τους γερμανοντυμένους κατσαπλιάδες του της «Griechische Freiwillige Gentarmerie» (Ελληνική Εθελοντική Χωροφυλακή), αφού σκότωσε Έλληνες,  βούτηξε προίκες κι έβαλε χέρι σε κοτέτσια, μέχρι παρτιζάνους του Τίτο κυνήγησε στην Σλοβενία, πριν τον στήσει η μετακατοχική Ελλάδα στον τοίχο και χώσει  φυλακή την περιβόητη Μοσχούλα, την συμβία του, που «διηύθυνε» τα της στρατολογίας καθαρμάτων, δεν έπεσε άδικα από τα βόλια του εκτελεστικού αποσπάσματος της αληθινής Χωροφυλακής. Και το δικό του πνεύμα, πνεύμα αφοσίωσης στους ισχυρούς, συνεργασίας μαζί τους και καταστολής κάθε αντιστάσεως του εθνικού φρονήματος, λανθάνει στα μυαλά κάποιων στη σημερινή Ελλάδα.

Σήμερα, υπάρχουν κάποιοι, δημοσιογραφούντες και μη που με λίγα λόγια λένε: «η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη κι εμείς μικροί. Δεν έχουμε σε όλα δίκιο, είναι μύθευμα ότι η Ελλάδα έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της».

Μάλιστα κάποιοι λένε και το γράφουν κιόλας και κάτι καινοφανές, πιο τούρκικο κι από αυτά που λένε οι Τούρκοι. Για την υφαλοκρηπίδα ισχύει, λένε, η αρχή της αναλογικότητας. Προσέξτε όμως, δεν εννοούν αυτό που λέει το Διεθνές Δίκαιο, ότι η υφαλοκρηπίδα είναι ανάλογη με το μήκος των ακτών σου, κι εμείς ορθά λέμε ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα κι αφού έχουμε μήκος ακτών δεκαπλάσιο από την Τουρκία, έχουμε και την ανάλογη υφαλοκρηπίδα. Δεν εννοούν αυτό που είπε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το 1994, ότι ένας γίγαντας έχει τα ίδια δικαιώματα μ’ ένα νάνο, λύνοντας το θέμα που αφορούσε την υφαλοκρηπίδα μιας ηπείρου, της Γροιλανδίας, κι ενός λιλιπούτειου νορβηγικού νησιού.

Οι επίγονοι του Τσιρονίκου, εννοούν ότι η Τουρκία δικαιούται υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα στο Αιγαίο ανάλογα με το γεωγραφικό και πληθυσμιακό της μέγεθος. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό.

Εν ολίγοις, υπάρχουν Έλληνες, οι οποίοι δεν εισηγούνται απλώς έναν επώδυνο αλλά τάχα «ρεαλιστικό» συμβιβασμό. Εισηγούνται την αποδοχή του Νόμου της Ζούγκλας, πέραν βέβαια από την κατάλυση των αποτελεσμάτων της Ελληνικής Επανάστασης και των Εθνικοαπελευθερωτικών Πολέμων του ’12 – ’13 και του 1917 – 1922.

Γράφτηκαν κι άλλα ωραία, ότι π.χ. ούτε στο FIR έχουμε δίκιο κι ότι όποτε αντισταθήκαμε απωλέσαμε κυριαρχία και διάφορα άλλα εξόχως σκυφτά, ραγιάδικα, ανιστόρητα και κόντρα φυσικά στο Διεθνές Δίκαιο, το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, που κατοικεί κάτι χιλιάδες χρόνια αυτά τα νησιά, που κατά τα μεμέτια και τους εν Ελλάδι αντζέντηδες των συμφερόντων τους, «πνίγουν» την Τουρκία, την στενεύουν στις ισλαμοφασιστικές μασχάλες της κι έχουν βέβαια κι άλλη ιδιότητα, μοναδική παγκόσμια: είναι ιπτάμενα, δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Βέβαια, κατά την προωθημένη υπερτουρκική άποψη τινών εγχωρίων κι αν έχουν υφαλοκρηπίδα, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη κι έτσι τάχα δικαιούται την μάνα μας, τον πατέρα μας, την υφαλοκρηπίδα, το τζαμί στο Βοτανικό και κάτι αγνοούμενους ρέστα.

Μάλιστα, οι μικροδραγουμάνοι των τουρκικών και όχι μόνο συμφερόντων, περιβάλλονται και τον μανδύα του σώφρονος πατριωτισμού και προκαταβολικά καθυβρίζουν ως ακραίους, άφρονες και συνωμοσιολόγους, όσους θα αντισταθούν σε μια τέτοια λεόντεια διευθέτηση υπέρ της Τουρκίας, την οποία λένε, ήδη απεργάζεται το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα.

Λοιπόν, αδέρφια, τίποτα δεν άλλαξε στα χρόνια που πέρασαν. Πολύ πριν ο Μεταξάς για λογαριασμό του Λαού και της πάρτης του πει το ΟΧΙ, ενώ έχτιζε οχυρά, έκανε μυστικά μερική επιστράτευση και προσπαθούσε να βρει συμμαχίες, υπήρχαν κάτι καλόπαιδα, κολωνακιώτες της εποχής και λάτρεις του μεγέθους, της ισχύος και της ιδεολογίας του Φασισμού και του Ναζισμού, που προπαγάνδιζαν υπέρ της Ρώμης και του Βερολίνου και θεωρούσαν άφρονα ενέργεια την αντίσταση.

Στην Κατοχή όλα αυτά τα τομάρια έσπευσαν να καταλάβουν θέσεις κι αξιώματα στις δοσιλογικές κυβερνήσεις κι ορισμένοι σήκωσαν και όπλα ενάντια στον ίδιο το Λαό τους. Μαντέψτε δε τι επικαλούνταν: τον «αληθινό και σώφρονα πατριωτισμό», που επέβαλε την καρτερική αλλά κι ενεργητική συνεργασία με τους Γερμανούς, που ως γνωστόν, κατά Δήμο Σταρένιο στην περίφημη ταινία, ήσαν φίλοι μας, θέλανε το καλό μας, ήταν πιο δυνατοί και θα νικούσαν. ΟΙ ταγματασφαλίτες και οι πολιτικοί πάτρωνες τους κατήγγειλαν δε σε κάθε ευκαιρία τους ΕΛΑΣίτες, τους ΕΔΕΣίτες, όσους κατέφευγαν στην Μέση Ανατολή κι όσους γενικά αντιστέκονταν, ως άφρονες, ολετήρες της Πατρίδος κλπ.

Σήμερα το μόνο που έχει προστεθεί, επειδή άλλαξε η μόδα βλέπετε, είναι ότι οι σημερινοί τουρκοτσολιάδες, επίγονοι των γερμανοτσολιάδων και του Τσιρονίκου, αποκαλούν  τους εαυτούς τους «προοδευτικούς» και όσους αντιστέκονται οχυρωμένοι στα πασέ κάστρα του Συντάγματος και του Εθνικού Συμφέροντος, ως «εθνικιστές», «φασίστες» κλπ.

Βέβαια δεν έχουν κατακτήσει ακόμη της κορυφές της αρετής του Συνταγματάρχη Πούλου. Δεν έχουν ακόμη προτείνει να φτιάξουμε μια Ελληνική Εθελοντική Τζιαντάρμα και μαζί με την αληθινή τούρκικη Τζιαντάρμα (Στρατοχωροφυλακή) να καίμε κούρδικα χωριά και να πυροβολάμε γυναικόπαιδα στο Ντέρσιμ, στην Ούρφα και στο Καντίκ. Προς το παρόν είναι υπέρ της παθητικής συνεργασίας, προφανώς λόγω ιδιοσυγκρασίας. Ίσως αργότερα, για λόγους ποικιλίας, δοκιμάσουν και την ενεργητική.

Γιατί λέγονται αυτά τώρα αδέρφια: γιατί η κρίση βολεύει. Γιατί οι «αντεξουσιαστές»  σοσιαλιστές μας, οι μόνοι άνθρωποι στον πλανήτη που πιστεύουν στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση, θεωρούν ότι είναι μοναδική ευκαιρία να περάσουν στο ζαλισμένο και άφραγκο πόπολο και αυτές τις ιδεοληψίες τους, οι οποίες επίσης βολεύουν μια χαρά κάποια μεσοπρόθεσμα συμφέροντα των ΗΠΑ.

ΟΙ Αμερικανοί βλέπουν την Τουρκία να διολισθαίνει στου κακού την σκάλα και για να κρατήσουν κάποια επιρροή και έλεγχο προσφέρουν ανταλλάγματα. Κι επειδή δεν είναι μαλάκες αλλά είμαστε εμείς μαλάκες, γιατί να προσφέρουν κάτι δικό τους; Προσφέρουν λοιπόν κάτι δικό μας: Αιγαίο, μερίδα του λέοντος στην υφαλοκρηπίδα, στα πετρέλαια κλπ.

Το δέλεαρ δε που ρίχνουν οι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί «λαγοί» είναι απλό: συνεκμετάλλευση, φράγκα, ειρήνη, μείωση εξοπλισμών. Αυτό με μια φράση λέγεται «Θεωρία εξημέρωσης του θηρίου». Στην πράξη είναι κατάλυση της Εθνικής Κυριαρχίας, υποταγή, απώλεια πλουτοπαραγωγικών πηγών που ανήκουν στον Ελληνικό Λαό κι άνοιγμα της όρεξης για την Θράκη και την Κύπρο.

Γιατί δε τόση βιασύνη και καψούρα; Για να προλάβουν.

Γιατί ξέρουν ότι η Κυβέρνηση του Μνημονίου ήδη μαζεύει υπογραφές, γιατί οι ντομάτες και τα γιούχα πάνε σύννεφο όπου εμφανίζονται και γιατί ξέρουν ότι ο Αντώνης ποτέ δεν θα δεχτεί να γίνει Ηγεμών της Βλαχίας και να μαζεύει τα δοσίματα για την Υψηλή Πύλη.

Ο επιτυχημένος Ερντογάν, αδέρφια, παντού τα κατάφερε. Μόνο στο Κουρδιστάν ψώνισε από σβέρκο. Δηλαδή στο ένα τρίτο της χώρας, στα βουνά και τους κάμπους των φλεγόμενων κουρδικών επαρχιών αλλά και στις αχανείς κούρδικες συνοικίες των τριτοκοσμικών μητροπόλεων της Τουρκίας, που βράζουν. Πήρε τα ηνία της ΜΙΤ, τον Στρατό τον μαστιγώνει αλλά ανά πάσα στιγμή κάποιος θολωμένος κεμαλικός ή άλλος μπορεί να του την φυτέψει στο δόξα πατρί και να γίνει κόλαση. Η συνέπεια θα είναι στο τέλος η οριστική ήττα του προναζιστικού απολιθώματος του κεμαλισμού από τον ισλαμοφασισμό αλλά στο τέρμα του ιστορικού δρόμου η Τουρκία, όπως την ξέραμε δεν θα υπάρχει και θα είναι οι ίδιες οι ΗΠΑ που θα αποφασίσουν τον διαμελισμό της. Αυτό οι Τούρκοι το ξέρουν και το φοβούνται και γι’ αυτό είναι καχύποπτοι.

Η απόσχιση του Κουρδιστάν, ο διαμελισμός της Τουρκίας, είναι μόνο ζήτημα  χρόνου. 25.000.000 λαό δεν μπορείς πια να τους σφάξεις Ρετζέπ, καρντάση μου. Αλλάξανε οι καιροί. Τότε, παλιά μπορούσε να γίνει στα μουλωχτά, όπως με τους Χριστιανούς, Έλληνες κι Αρμένηδες. Πάνε αυτά.

Ποιος βιάζεται λοιπόν να ταΐσει με το σώμα της Πατρίδας το θηρίο του τουρκικού ισλαμοφασισμού;

Μερικοί διατείνονται ότι εκφράζουν απλώς τις σώφρονες πεποιθήσεις και ιδέες τους, οι οποίες, όλως τυχαίως συμπίπτουν με τα αδηφάγα συμφέροντα της Τουρκίας.

Κι η Σίτσα Καραϊσκάκη τα ίδια έλεγε και τα πίστευε αλλά το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων την καταδίκασε ερήμην σε θάνατο.

Το έχουμε ξαναπεί, αδέρφια, η προδοσία μετράει εκ του αποτελέσματος. Ξαναδιαβάστε το Σύνταγμα, Έλληνες, κι απλά να θυμάστε φάτσες κι ονόματα…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Alex avatar
  Alex 24/08/2010 01:09:01

  Φαηλο δεν νομιζω να λες για τον Παπαχελα???? Ρητορικο το ερωτημα φυσικα....αλλα με κατι αμερικανοθρεμμενους δημοσιογραφους με ΄΄πηγες΄΄στο State Department τετοια θα ακουμε..φερεφωνα των Η.Π.Α και της δηθεν Real Politic.Κατα τα αλλα μας λενε για μαξιμαλιστικη πολιτικη της Τουρκιας ή του Ισραηλ...Ξεχναν ομως οτι πολλα ζητουν και και τελικα πολλα παιρνουν.Αντιθετα εμεις τις τελευταιες δεκαετιαες ειμαστε υπερ της Ειρηνης και της διατηρησης του ισχυοντος status qvo.Δηλαδη εμις δεν ζηταμε τιποτα οι αλλοι ζηταν πολλα και στο τελος υποχωρουμε εμεις!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Alex 24/08/2010 09:31:30

   Αναφέρομαι σε απόψεις και θέσεις, όχι σε πρόσωπα.
   Οι επιτυχημένοι καλοί δημοσιογράφοι πρέπει να έχουν πηγές και προσβάσεις και στην αμερικανική ηγεσία. Θυμίζω τον καλό μου φίλο, μακαρίτη πια, τον εξαίρετο γραφιά και πατριώτη, τον Λάμπρο Παπαντωνίου ή τον Μιχάλη Ιγνατίου,έχουν βγάλει "λαγούς". Όταν ο Λάμπρος σηκωνόταν να ρωτήσει βόγγαγε ο αμερικανός Εκπρόσωπος.
   Κατά τα λοιπά, όταν είσαι λίγο μαξιμαλιστής έχεις το περιθώριο να κάνεις λίγο πίσω, ακριβώς για να πάρεις αυτό που θέλεις και να λες ότι έκανες και "θυσία". Οι Τούρκοι μια ζωή αυτό κάνουν.

   • Alex avatar
    Alex @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/08/2010 09:59:21

    Φαηλο χαιρομαι που συμφωνουμε,σε οτι αφορα το προσωπο που ανεφερα ειναι γιατι με ενοχλησε το τελευταιο του αρθρο στη Καθημερινη αλλα και η εν γενη φιλοαμερικανικη σταση του.
    Θελω να δω ποτε θα γινουμε εστω και για μια φορα ΄΄μαξιμαλιστες΄΄....

   • Alex avatar
    Alex @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/08/2010 10:30:49

    Φαηλο δεν εχω να διαφωνησω σε τιποτα σε οσα λες, απλως με στεναχωρει το γεγονος οτι μια Ελλας που δεν φοβηθηκε τον Αξονα που ειχε την πιο δυναμικη εθνικη αντισταση στο Β παγκοσμιο πολεμο,εχει μετατραπει (ειδικοτερα απο το 1974 και μετα) σε μια φοβικη χωρα με αισθημα κατωτεροτητας.Επισημενω οτι απο το 1974 απαξιωθηκε απο το ΠΑΣΟΚ και την αριστερα και ο Ε.Σ και τα Σωματα ασφαλειας. Τυχαιο δεν νομιζω

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/08/2010 12:57:42

    Καθόλου τυχαίο.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/08/2010 16:09:36

    Το να μπουν οι Έλληνες υπέρ της Αντάντ στον Α'ΠΠ και μάλιστα νωρίτερα, αιφνιδιαστικά και χωρίς οχυρωμένη Καλλίπολη, να πάρουμε την Κωνσταντινούπολη και με ΛΙΓΟΤΕΡΑ χερσαία σύνορα απ' όσα όταν θα ξεκινούσαμε και ασύγκριτο Ναυτικό να την κρατήσουμε, προσφέροντας στους Συμμάχους τον (δι ημών, όμως) έλεγχο των Δαρδανελλίων, το είχε προτείνει ο Μεταξάς και παραιτήθηκε τελείως, βλέποντας την επερχόμενη αποτυχία, όταν ο Βενιζέλος αντί αυτών επεχείρησε Μικρασιατική Εκστρατεία με ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των συνόρων και αλλοπρόσαλλες υποσχέσεις των "Συμμάχων". Το λούκι που πάτησε, λοιπόν ο Βενιζέλος, μην το πατάς και εσύ, "μπετόν αρμέ" ή όχι. Η λεβεντιά και το ηθικό δεν αντισταθμίζουν στο διηνεκές τους ψυχρούς συσχετισμούς. Και η "Σμύρνη" θα αποδεικνυόταν λάθος, έτσι κι' αλλοιώς. Απλώς το επιταχύναμε.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2010 13:13:13

    Πηλέα,
    Αυτά που λέμε κι οι δυο εμπίπτουν στον χώρο των υποθέσεων, της λεγόμενης "ψευδοϊστορίας" (What if?), έχουν γραφτεί και μερικά βιβλία, π.χ, τι θα γινόταν εάν ο Αλέξανδρος ζούσε ως το βαθύ γήρας και κατακτούσε και την Δύση, τι θα γινόταν αν νικούσε ο Χίτλερ στον Β΄ Π.Π. κι άλλα εξόχως συναρπαστικά για διανοητικές ασκήσεις αλλά σίγουρα υποθετικά κι αναποόδεικτα. Κάνουμε λοιπόν απλώς "ασκήσεις λογικής" με φανταστικές προϋποθέσεις.
    Το σίγουρο είναι, αδερφέ, ότι εάν δεν ήμασταν διχασμένοι και μπαίναμε πανστρατιά κι αδερφωμένοι στον αγώνα, είχαμε μεγαλύτερες πιθανότητες. Π.Χ. ξέρουμε ότι οι Τούρκοι κατά την εκστρατεία στην Άγκυρα κάποια στιγμή κλονίστηκαν κι ορισμένοι από το στρατόποεδο του Κεμάλ συνωμοτούσαν, ώστε εάν έσπαγε το μέτωπο του και μπαίναμε στην πρωτεύουσα τους, να συλλάβουν και κρεμάσουν τον Κεμάλ και να διαπραγματευθούν με την Ελλάδα. Θα γινόταν έτσι; Κανείς δεν ξέρει. Μπορεί ναι, μπορεί όχι.
    Πάντως θα συμφωνήσεις ότι η τόλμη και η ενότητα, μόνο να μας βλάψει δεν μπορούσε.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/08/2010 00:50:38

    Αγαπητέ Φαήλε,
    αφού συμφωνήσω, εκ προιμίου, με τα λεγόμενά σου, σαν σύνολο, διευκρινίζω ότι, ο σχολιασμός μου έγινε με αφορμή το σχόλιό σου, για να κανει αντιληπτό ένα ογκώδες λάθος, τότε, του Βενιζέλου, που μάλλον υποβαθμίζεται από τους φίλους του γιατί, ακριβώς, με την παραίτησή του ο Μεταξάς τον έβαλε τόσο ξεκάθαρα προ τών ευθυνών του: Ήταν στρατιωτικά αδύνατον η Ελλάδα των 4 εκατομ. να κρατήσει άλλες 2000 χλμ σύνορα, πέραν των δικών μας! Αλλά ο Βενιζέλος πίστευε τόσο ότι ο ευνοϊκός για την Ελλάδα αχταρμάς, που συντηρούσαν στην Τουρκία οι Σύμμαχοι, θα κρατούσε αρκετά ώστε, με κάποιον θαυματουργό τρόπο να εδραιωθούμε. Έπαιξε και χάσαμε! Αν έπαιζε με το σχέδιο Μεταξά, μάλλον θα είχαμε μέχρι σήμερα την Πόλη.
    Μάλλον... Γιατί τέτοιοι που αποδεικνυόμαστε κάθε μέρα...

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/08/2010 01:11:28

  Γεια σου ρε Φαήλο! Να ζήσεις! Γεια στο στόμα σου. Μας έχουν φλομώσει στην παπαριά "όλοι είμαστε πατριώτες" και "δεν δέχομαι να αμφισβητείτε τον πατριωτισμό" του χι ή του ψι αρχιδοσίλογου. Ε, όχι, δεν είμαστε όλοι πατριώτες. Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, δεν είναι. Δεν είναι.

  Γεια σου Φάκτορα και οι υπόλοιποι όλοι. Μου λείψατε πολύ, αλλά δεν ξέρω πότε θα επανέλθω "κανονικά" στο σχολιασμό. Χαιρετισμούς σε όλους.

  • Alex avatar
   Alex @ Επώνυμος 24/08/2010 01:13:34

   Αντε καλη επανοδο γρηγορα Επωνυμε

 3. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 24/08/2010 01:49:18

  Δυστυχώς η Ελλάδα σαν εθνικό κράτος πέθανε....Απο το 1974 κ μετά,στη λεγόμενη μεταπολίτευση η χώρα κατακρεουργήθηκε,καταληστεύθηκε,εκμαυλίστηκε...Η ακροαριστερή ψευτοδιανόηση κ οι πληρωμένοι δολοφόνοι της δημοσιογραφίας με επίμονη προπαγάνδα πέτυχαν να δημιουργήσουν το καρκίνωμα του εθνομηδενισμού,σε συνδυασμό με την ιδεολογική τρομοκρατία των ερυθρών χμέρ στα πανεπιστήμια, να επιφέρουν την μετάσταση του καρκινώματος αυτού σε όλα τα μέρη της ελληνικής κοινωνίας....Το ελληνικό εθνικό κράτος,έτσι όπως το ξέραμε τελείωσε τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 κάπου στα Εξάρχεια..Απο το σημείο αυτό και έπειτα κύριε Κρανιδιώτη όλα πήραν το δρόμο τους.Η Νέα Τάξη κ η Παγκόσμια διακυβέρνηση δεν θέλουν κράτη με εθνικό κορμό,αλλά πολυφυλετικές κοινωνίες,διαφορετικών εθνικοτήτων,γλωσσών,θρησκειών έναν αχταρμά δηλαδή όπου δεν θα υπάρχουν συνεκτικοί δεσμοί μεταξύ των μελών της κοινωνίας,άρα η χειραγώγηση των μαζών θα είναι πιο απλή κ εύκολη υπόθεση.Μήπως κάτι τέτοιο γίνεται σήμερα στην Ελλάδα;Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα πάνω απο 3.500.000 μετανάστες λαθραίοι κ μη με τον πληθυσμό τους συνεχώς να αυξάνει.Υπάρχουν γειτονιές στην Αθήνα κ τη Θεσσαλονίκη που δεν υπάρχουν καθόλου Έλληνες κ έχουν γκετοποιηθεί.Σε συνδυασμό με την φτιαχτή οικονομική κρίση που χρησιμοποιεί ο γιωργάκης για να γονατίσει τους Έλληνες,όπως και με την καλπάζουσα εγκληματικότητα μας οδηγούν στον όλεθρο...Ποιός πολίτης σήμερα θα ενδιαφερθεί για την υφαλοκρηπίδα,όταν δεν έχει δουλειά κ δεν ξέρει αν επιστρέψει στο σπίτι του με αυτά που συμβαίνουν;Η Ελλάδα έπεσε χωρίς να ριφθεί ούτε τουφεκιά...Όλοι αυτοί οι φανατικοί Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες κοντά στο 1.500.000 απο Πακιστάν,Αίγυπτο,Αφγανιστάν,Μαρόκο,Αλγερία,Σομαλία,Ιρακ αποτελούν εν δυνάμει στρατιώτες του Ερντογάν που μπορούν να προκαλέσουν ανα πάσα στιγμή μακελειό εκτελώντας εντολές των Ισλαμοφασιστών της Άγκυρας.Τα χειρότερα είναι μπροστά μας κ λυπάμαι που το λέω αλλά ίσως μια εθνική καταστροφή να αποτελέσει εφαλτήριο για αλλαγή,όπως έγινε το 1897 κ το 1922

  • Greco avatar
   Greco @ Μαύρος Ιάκωβος 24/08/2010 02:24:08

   γενικα διαφωνω με το πνευμα του κειμενου
   δε πιστευω οτι μονο μια πολιτικη μεριδα εχει το μονοπωλιο του πατριωτισμου και του εθνικισμου
   ειδικα ο εθνικισμος θα πρεπε να διαπερνα σε καποιο βαθμο ολες τις παραταξεις,καθως δεν ειναι οικονομικο συστημα.

   η τουρκια ειναι ενα τετοιο,ακραιο βεβαια παραδειγμα(χαρη στο οποιο ομως εγινε μεγαλη και ισχυρη),οπου η πιστη στο εθνος συνενωσε διαφορετικα μουσουλμανικα φυλα(τα μη μουσουλμανικα ηταν ανεπιθυμητα)

   νομιζω περισσοτερο η κομματολατρεια,ο εγωκεντρισμος και η περιφρονηση του περιβαλλοντος στο οποιο δρουμε μας φταινε,παρα η ελλειψη καθαρου πατριωτισμου
   βεβαια ολα τα παραπανω σαν αποτελεσμα εχουν περιπου το ιδιο,αλλα τα κινητρα δεν ειναι ιδια

   (υ.γ.@μαυρε ιακωβε η τραγωδια εγινε το 74 με τα γνωστα αποτελεσματα,δε νομιζω οτι ακομα μια θα μας αφυπνουσε,μαλλον θα μας αποτελειωνε---το 1897 ηταν αλλες οι συνθηκες,ο κοσμος ηταν αυτος που πιεζε τις κυβερνησεις να παρουν επιτελους τα οπλα και να ελευθερωσουν τους υποδουλους ,η χωρα εβραζε και πριν και μετα την ατυχη αυτη συρραξη---)

   οσο για τη σημερινη καταντια συμφωνω απολυτα οτι ειναι ευθυνη της αριστερης υποκουλτουρας και της αγιοποιησης του κκε στην κοινη λαικη συνειδηση.

   Το χειροτερο ειναι οτι πραγματικη συμφιλιωση ποτε δεν επιχειρηθηκε να γινει(ο αντρεας που κατι πηγε να κανει,τελικα κυλησε για εκλογικα οφελη στη λοιδωρια της "επαρατης κακης δεξιας" ενω την πρωτη συμπραξη δεξιας-αριστερας στην ιστορια τους το 1989 τη πολεμησε με λυσσα,διχαζοντας ετσι ακομα πιο βαθια τον λαο)

   η επιστροφη των εξοριστων απτο σοβιετικο μπλοκ,ισως ηταν μια κινηση καλης διαθεσης,οπως και η αναγνωριση πολλων αγνων αγωνιστων της κατοχης,αλλα η ηρωποιηση με το τσουβαλι ανθρωπων που ουσιαστικα ηταν εγκληματιες,εθνοπροδοτες,στασιαστες ---και για κομματικα πασοκικα οφελη συν τοις αλλοις---μονο προτυπο κ παρακαταθηκη για τις επομενες γενιες δεν ηταν

   • Μαύρος Ιάκωβος avatar
    Μαύρος Ιάκωβος @ Greco 24/08/2010 05:33:35

    Συμφωνώ μαζί σου Greco θέλω μόνο να προσθέσω 2 πράγματα:Πρώτον απο την αριστερή υποκουλτούρα δαιμονοποιήθηκε ο πατριωτισμός που ταυτίστηκε με την Χούντα,οποιαδήποτε αναφορά σε εθνικούς αγώνες κ εθνικά δίκαια αμέσως υποβιβάζει τον ομιλητή σε φασίστα,ναζί κ λοιπές προπαγανδιστικές τρίχες.Επίσης σταμάτησαν να προβάλλονται ηθικές αξίες ή ήρωες κ πρότυπα.Αμφιβάλλω αν το 10%(κ πολλούς ειπα) ξέρει τα ονόματα των τριών παλλικαριών που σκοτώθηκαν τη νύχτα των Ιμίων,σίγουρα όμως η πλειοψηφία ξέρει κάθε πότε αλλάζει βρακί η Τζούλια.Σφυροκοπήθηκε η εκκλησία απο τους ντεμεκ θολοκουλτουριάρηδες ψευτοπροοδευτικούς,ειδικά επί Χριστόδουλου(τώρα με τον φίλο τζερώνυμο όλα καλά) όπως κ ο θεσμός της οικογένειας,αφού θεωρείσαι ντεμοντέ αν κάνεις οικογένεια κ παιδιά κ αν αγαπάς την γυναίκα σου.Όλα αυτά τα προβαλλόμενα απο την τηλεόραση πορνίδια,θέλουν να τα επιβάλλουν ώς ορθά πρότυπα για τα κοριτσάκια,ενώ για τα αγόρια προβάλλουν ώς πρότυπα που.τρολινάτσες...Δεύτερον, κάνεις ένα λάθος greco.Η κυπριακή τραγωδία του 1974 δεν επηρέασε άμεσα την πορεία του ελληνικού κράτους.Προσοχή αναφέρομαι στο επίσημο εθνικό κράτος της ΕΛΛΑΔΑΣ κ όχι στον απανταχού ελληνισμό που συγκλονίστηκε.Δεν μπορεί να συγκριθεί με το 1897 ή με το 1922 αφού εκεί οι καταστροφές επηρέασαν άμεσα.Οι άμεσες επιπτώσεις της εισβολής άγγιξαν την κυπριακή δημοκρατία που ήταν ήδη κράτος απο το 1960...Δευτερευόντως ναι υπήρξαν κάποιες συνέπειες π.χ. αποχώρηση απο το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ,εχθρικές σχέσεις με την Τουρκία

   • Greco avatar
    Greco @ Greco 24/08/2010 22:11:43

    @αγαπητε φαηλο

    ναι,ειχα κατα νου τη γαλλικη κυριως εννοια περι εθνους(του πολιτη),και οχι τη ρατσιστικη "αιματολογικη"(κυριως επηρεασμενη απτον ρομαντισμο)

    αν παιρναμε ως παραδειγμα τη δευτερη,τοτε ουτε η γαλλια,ουτε η ισπανια ή η αγγλια ειναι εθνη και θα πρεπε πάραυτα να αναγνωρισουν μια ντουζινα μειονοτητες στην επικρατεια τους=---βεβαια αυτο το κανουν μια ζωη στα βαλκανια χαρην του "διαιρει και βασιλευε"-----

    αλλα καλο θα ταν να μαστε πιο προσεκτικοι στις μομφες περι δοσιλογισμου.Σιγουρα το πιστευω οτι πολλοι πραγματι εχουν ενα συμπλεγμα εχθροτητας προς την ελλαδα μας,κυριως γιατι δεν ανταποκρινεται σε αυτο που θα θελαν,αντι λοιπον να προσφερουν δουλευοντας η ευκολη λυση ειναι να βριζουν

    αλλα καμια φορα η τυφλωσις μας,μας παραπλανα(πχ στον εθνικο διχασμο οι βασιλικοι λεγαν προδοτες τους βενιζελικους για το κινημα της θεσσαλονικης και οι βενιζελικοι αντιστοιχα τους αλλους για την παραδωση στους βουλγαρους.Βασει επιχειρηματων και οι δυο πλευρες ειχαν δικαιο(!),αλλα η ελλειψη σφαιρικης γνωσης που εμεις εχουμε σημερα,τους οδηγουσε σαυτο το μισος

    @προς μαυρο ιακωβο

    εδω θα διαφωνησω,η κυπριακη τραγωδια επηρεασε παρα πολυ την εξελιξη των πολιτικων πραγματων μας--θα λεγα μαλλον περισσοτερο στην ελλαδα,παρα στην κυπρο--

    Ολη η αριστερα συσσωμη βρηκε την ευκαιρια να φορτωσει ολη την ευθυνη στη δεξια αλλα και στο κεντρο συνολικα(και οχι μονο στη χουντα)για την τραγωδια ,αναπτυσσοντας εντονη αντιδυτικη αριστεριζουσα ρητορικη και απαιτωντας ριζοσπαστικοποιηση των παντων.Παραλληλα ζητουσε να δικαιωθει το αγιο κομμα του λαου(κκε),παραβλεποντας ολα τα αισχη που ειχε διαπραξει και ριχνοντας την ευθυνη ακομα και του εμφυλιου στη δεξια.Ολα αυτα αμφιβαλω αν θα γινοντουσαν ποτε αν δεν πατουσαν εκμεταλλευομενοι πανω στις μαμακιες της χουντας στη κυπρο

    Ακομα και οι κεντροδεξιοι αμηχανα σιωπουσαν αφηνοντας τη γενια του πολυτεχνειου να αλωσει τα παντα,πιστευοντας οτι μπορει να εφερνε κατι διαφορετικο και καλυτερο

    Τα αποτελεσματα τα βλεπουμε και δυστυχως δε τα χουμε δει ολα ακομα...

  • Νικόλαος Μ. avatar
   Νικόλαος Μ. @ Μαύρος Ιάκωβος 24/08/2010 09:23:46

   «Τα χειρότερα είναι μπροστά μας κ λυπάμαι που το λέω αλλά ίσως μια εθνική καταστροφή να αποτελέσει εφαλτήριο για αλλαγή,όπως έγινε το 1897 κ το 1922»

   Ειλικρινά, όσο και αν λυπάμαι επίσης, μόνο σε κάτι παρόμοιο ελπίζω πλέον κι εγώ. Θα αποτελέσει ευκαιρία να δείξουν και οι νεότερες γενιές ότι κάτι αξίζουμε. Αν και όχι άδικα, δεχτήκαμε πολλές κατηγορίες.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νικόλαος Μ. 24/08/2010 10:31:19

    Εγώ προτιμώ να αποθέτω τις ελπίδες μου σε μια νέα ηγεσία που θα αφυπνίσει τον Λαό, θα επανελληνίσει την Παιδεία, την εξωτερική πολιτική, όλη την πολιτική και θα αναστρέψει την παρακμή και δεν θα χρειαστεί να περάσουμε από νέα εθνική καταστροφή.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Νικόλαος Μ. 24/08/2010 15:40:37

    Συμφωνώ με τον Φάηλο. Αν αλλάξει η ηγεσία της χώρας και αντικατασταθεί από φυσιολογικούς ανθρώπους χωρίς ιδεοληψίες, ξενομανία, με κοινή λογική, με θάρρος και με εθνική αξιοπρέπεια μπορούν να αλλάξουν τόσα πολλά που να αποφύγουμε την οποιαδήποτε εθνική καταστροφή που κάποιοι προβλέπουν.

  • Ψυλλιασμένος avatar
   Ψυλλιασμένος @ Μαύρος Ιάκωβος 24/08/2010 10:29:49

   Η αλήθεια είναι ότι η αριστερή προπαγάνδα και η μυθοποίηση της αριστερής ιδεολογίας, μετά το 1974, μαζί με την απαξίωση της "αστικής κουλτούρας" με ό,τι αυτό συνεπάγεται (την έννοια της έννομης τάξης συμπεριλαμβανομένης), έφεραν την υπονόμευση του πατριωτικού συναισθήματος. Η Χούντα συντέλεσε στην εξέλιξη αυτή, με την καρικατούρα του πατριωτισμού που είχε ως έμβλημα. Αλλά οι μεγάλες ευθύνες είναι της Αριστεράς, γιατί στο κάτω-κάτω η Χούντα 7 μόλις χρόνια κράτησε και σήμερα ούτε οι σαραντάρηδες δεν τη θυμούνται. Η Αριστερά έψαχνε να βρει ευκαιρία να στιγματίσει τον πατριωτισμό ως φασισμό και εθνικισμό και όταν τη βρήκε, δεν την άφησε με τίποτα. Και επειδή είναι πολυπλόκαμη, σοσιαλφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και σοσιαλεπαναστάτες, από τον Βερέμη και τον Κουλουμπή του ΕΛΙΑΜΕΠ μέχρι τον Αλαβάνο συναντιούνται στην απαξίωση του πατριωτισμού, αν και αλληλομισούνται κατά τα άλλα.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Ψυλλιασμένος 24/08/2010 15:46:17

    Πάει τέλειωσε και η μυθοποίηση της αριστερής θολοκουλτούρας. Δύο είναι οι ιδεολογίες που επιβιώνουν και αποτελούν σήμερα την πρόκληση της νέας πολιτικής σκηνής. Η πίστη στην αναγκαιότητα της Νέας Τάξης και η πίστη στην αυτόνομη αξιοπρεπή εθνική πορεία με συνεργασίες κρατών σε ισότιμη βάση κατά το δυνατόν. Όποιος είναι με την πρώτη μπορεί να δικαιολογήσει και να αποδεχτεί όλα όσα συμβαίνουν τελευταία και να θεωρήσει την κυβέρνηση του Μνημονίου σαν την ενδεδειγμένη (τρομάρα μας) για την πατρίδα.

 4. athamas avatar
  athamas 24/08/2010 08:56:22

  «Ξαναδιαβάστε το Σύνταγμα, Έλληνες,
  κι απλά να θυμάστε φάτσες κι ονόματα…»

  Έτσι!

  Γιατί κάποιοι νομίζουν ότι κάθε μέρα είναι τ' Άϊ-Γιαννιού
  και ξεχνάνε ότι «έχει ο καιρός γυρίσματα!»
  Και ενίοτ έχει άγρια γυρίσματα.. πολύ άγρια!

 5. neotera avatar
  neotera 24/08/2010 09:28:18

  Εκλεισε μόλις μια ώρα η συνέντευξη της Ντόρας Μητσοτάκη στο Μούγγα. Αμειγώς αυτοδιοικητικές, για τα δικαιώματα της Κρήτης που είναι αδικημένη από τις κυβερνήσεις (...))) οι εκλογές, λέει... Ο γιός της αριστίνδειν υποψήφιος στο Καρπενήσι, όπου η ΝΔ δεν κατεβάζει υποψήφιο προς τιμήν του μακαρίτη του Παύλου Μπακογιάννη...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ neotera 24/08/2010 09:47:03

   Για δες πώς αναβιώνει το "βρώμικο '89"... "Απομνημονιοποίηση των εκλογών" λέει ο Κουβέλης, "αμιγώς αυτοδιοικητικές οι εκλογές" λέει δυο μέρες μετά η Ντόρα...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αυριανιστής 24/08/2010 10:03:16

    Εγώ λέω να τις κάνουμε καλλιστεία. Πλήρης αποπολιτικοποίηση να μην αγχώνονται οι πολίτες με μπανάλ ζητήματα. Π.χ., ποιος έχει τις πιο ωραίες γάμπες ή ποιος μπορεί να λέει τη λέξη SIEMENS χωρίς να παίζει τα βλέφαρα.

 6. dim1 avatar
  dim1 24/08/2010 09:33:12

  Άψογο άρθρο! Θάρρος Έλληνες! Όχι μιζέρια και ηττοπάθεια!

 7. Dimi avatar
  Dimi 24/08/2010 09:47:23

  ΠΡΟΣ: dim (χλωμό), dim1 (χλωμό1), dimI(χλωμοΙ), dim2 (χλωμο2) και λοιπά χλωμά, σού επαναλαμβάνω, γιά πολλοστή φορά, ότι οι αυτόφωτοι σχολιαστές, έχουν το δικό τους όνομα χρήστη.

  Φιλικά,
  η Dimi

 8. dim1 avatar
  dim1 24/08/2010 10:00:12

  Dimi δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις;
  Τώρα πρόσεξα τον σχολιασμό σου πρώτη φορά!
  Να αλλάξω nick να το κάνω dimitris, να σ΄ αρεσει;

 9. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/08/2010 10:00:47

  Υποθέτω ότι τον εθνικισμό τον εννοείς, όπως τον εννοούσε ο πατέρας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, στην μοναδική σχετική μονογραφία του, ως μαχόμενο πατριωτισμό, γιατί ο δυτικός νασιοναλισμός με τις φυλετικές τρίχες του είναι άλλο καπέλο.
  Δεν ισχυρίζομαι πουθενά στο στο κείμενο ότι ο πατριωτισμός (εθνικισμός κατ' εσέ) είναι "μονοπώλιο μιας πολιτικής μερίδας". Έχω σε άρθρο μου μιλήσει για το "Κόμμα του 80%", μην πω 90%, που πιστεύει και θέλει ισχυρή Ελλάδα κι Ένοπλες Δυνάμεις, μικτή οικονομία, ελληνοκεντρική Παιδεία,θεωρεί τον κεμαλισμ,ό και τον τούρκικο ισλαμοφασισμό απειλή, θέλει αποτροπή τους, Εθνική Ανεξαρτησία κι απορρίπτει το απαρτχάϊντ του Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο.
  Στην "ελίτ" μας όμως, δεν ισχύει το ίδιο. Κι εκεί φυσικά και ΔΕΝ είναι όλοι πατριώτες.
  Ο αγρότης στην Μυτιλήνη, ο ψαράς στον Άη Στράτη, "πρακτορεύουν" μόνο την αγάπη τους για την γη τους, όπου είναι θαμμένοι οι γονείς κι οι παππούδες τους, τη θάλασσα τους.
  Η ψωριάρικη και φλώρικη "ελίτ" μας υπηρετεί διάφορες ψοφοδεείς ιδεοληψίες, που φτάνουν στην πράξη στην προώθηση ξένων συμφερόντων μέσα στην Ελλάδα, ενάντια στα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού. Ποιοί από αυτούς είναι "χρήσιμοι ηλίθιοι" και ποιοί έχουν "χορηγία" είναι αρμοδιότητα συγκεκριμένων υπηρεσιών.
  Θα σου πω εγώ τι κάνω, όταν ακούω ή διαβάζω αυτούς τους τύπους. Προσπερνώ τις συνωμοσιολογίες κι απλώς σκέφτομαι: Τις ωφελείται αν γίνουν αυτά που λένε;
  Μετά όλα σου φαίνονται καθαρά. Το 'χω ξαναγράψει, συχνά έχουμε προδοσία χωρίς προδότες. Να φανταστείς κι ο Ιωαννίδης θεωρούσε εαυτόν πατριώτη κι ότι με το πραξικόπημα και την ψόφια αντίδραση στην εισβολή θα έκανε την ...Ένωση.
  Έτσι κι οι υπέρμαχοι του Σχεδίου Ανάν. Κάποιοι πιθανώς είναι λαδωμένοι ποντικοί. Κάποιοι άλλοι, η συντριπτική πλειοψηφία, με βλακεία, ιδεοληψίες και δειλία, βαφτισμένα "ρεαλισμό", θα έφερναν, αν τα κατάφερναν την ολική τουρκοποίηση της Κϋπρου, την μετατροπή της στο σύνολο της σε ένα ευνουχισμένο ρατσιστικό προτεκτοράτο της Τουρκίας, όπου οι Έλληνες θα ήταν οι "μαύροι", η πλειοψηφία που θα είχε όμως περιορισμένα δικαιώματα, ένα κράτος που όπως εύστοχα είπε κάποιος: "η μειοψηφία θα κυβερνά κι η πλειοψηφία θα πληρώνει". Αυτό εκ του αποτελέσματος τι θα ήταν: προδοσία των συμφερόντων και της ασφάλειας του Κυπριακού Ελληνισμού αλλά και του συνόλου του Ελληνισμού.
  Μου είναι αδιάφορο αν κάποιοι΄είναι απλώς μαλάκες ή είναι σε κάποιο μισθολόγιο. Η προδοσία είναι προδοσία, είτε ήσουν ιδεολόγος αντικομμουνιστής και γι' αυτό έγινες γερμανοτσολιάς, είτε ήσουν απλώς πλιατσικολόγος. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση είσαι για φτύσιμο και ντουφέκι στα 6 μέτρα με γυρισμένη την πλάτη.

 10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 24/08/2010 10:14:54

  Έγραψε πάλι ο Φαήλος με στοιχεία που ελάχιστοι γνωρίζουν για τις φιλογερμανικές κυβερνήσεις του Τσιρονίκου που κατέφυγαν στην Βιέννη (αρκετό σχετικό αρχειακό υλικό υπάρχει σήμερα στη Σλοβενία).
  Η ιδεολογική αυτή τάση στην Ελλάδα, η διάθεση υποχώρησης έναντι ενός εξωτερικού αντιπαλου, ο οποίος πιέζει σταθερά εδώ και δεκαετίες για την αναθεώρηση του status quo, είναι του κατευνασμού (appeasement). Όμως ο κατευνασμός πάντοτε, όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, οδηγεί σε καταστροφή την χώρα που τον εφαρμόζει και σε ζημία των εθνικών της συμφερόντων.
  Σε συλλογικό δε επίπεδο ψυχολογικής ανάγνωσης έχουμε να κάνουμε με το λεγόμενο Σύνδρομο του Όσλο (Oslo Syndrome).Το Σύνδρομο του Όσλο σχετίζεται με το πιο γνωστό Σύνδρομο της Στοκχόλμης (Stockholm Syndrome), βάσει του οποίου το θύμα ταυτίζεται με τον απαγωγέα του σε ψυχολογικό επίπεδο και ενίοτε κατηγορεί τον εαυτό του για ό,τι του συμβαίνει. Το Σύνδρομο του Όσλο είναι η εφαρμογή της ανωτέρω διαπροσωπικής αρχης σε επίπεδο εθνών και ως όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πολύ πρόσφατα, για να περιγράψει την διάθεση παραίτησης και υποταγής στον ισλαμοφασισμό που χαρακτηρίζει ένα τμήμα των "προοδευτικών" του Ισραήλ.Φυσικά το Ισραήλ έχει άλλες ελίτ, πατριωτικές, οι οποίες διαμορφώνουν την κρατική πολιτική.
  Το Σύνδρομο του Όσλο χαρακτηρίζει τη σημερινή Ελλάδα, οι ελίτ, πολιτικές και πνευματικές, υπερασπίζονται όχι την εθνική ανεξαρτησία, αλλά την αποποίηση μέρους της κυριαρχίας.
  Εαυτοφοβία (Self-hating), η ευθύνη για την ένταση μετακυλίεται όχι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά στην αυτόνομη στάση της ίδιας της Ελλάδος.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 24/08/2010 13:00:32

   Γιάννη μου, εμείς εδώ πάσχουμε από το Σύνδρομο της ...Μινεσότα.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/08/2010 16:00:00

    Ναι ακριβώς με χαρακτηριστικά, είμαστε τουρίστες στην Ελλάδα, δεν έχουμε επαφή με το ελληνικόα ίσθημα.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 24/08/2010 15:58:22

   Οι πολιτικοί θιασώτες αυτής της "λογικής" στα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι άτομα με βαθύτερη ανασφάλεια έναντι όσων προβάλουν τις απαιτήσεις τους με ένα επιθετικό, περήφανο, άκαμπτο, μαξιμαλιστικό και αποφασιστικό τρόπο, όπως δηλαδή κάνουν οι τούρκοι. Κατά βάθος φοβούνται την απειλητική γενναιότητα των συνομιλήτών τους την οποία προσπαθούν με τις πράξεις και τα λόγια τους να κατευνάσουν ώστε να νιώθουν ότι "αντιμετωπίζουν" την κατάσταση. Πρόκειται για συμπλέγματα κατωτερώτητας τα οποία αναπληρώνονται με την γκλαμουριά των διεθνών τάχα μου επαφών, των δεξιώσεων και του συναγελασμού με τους ξένους ισχυρούς της Νέας Τάξης που σταδιακά οδηγεί στον αφιονισμό του όποιου πατριωτισμού τους και την αντικατάστασή του με έναν επικαιροποιημένο φραγκολεβαντινισμό.

 11. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/08/2010 10:22:15

  Στην εξωτερική πολιτική και ειδικά σε ότι αφορά την σχέση μας με τις μέγάλες ή και μικρότερες δυνάμεις, οφείλεις να αναζητάς και να τους υποδεικνύεις σημεία τομής των συμφερόντων μας και μετά να συμμετέχεις σε πολιτικές με αμοιβαίο όφελος, με ανταλλάγματα. Εμείς συνήθως είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι.΄
  Όλα τα κάνουμε κολοβά. Είμαστε στο ΝΑΤΟ και συχνά συμπεριφερόμασταν σαν τάχα να μην είμαστε. Αντιαμερικανική ρητορεία και στην πράξη κότες.
  Πιστεύω στην ενεργητική, τολμηρή και με σκληρά διαπραγματευμένα ανταλλάγματα συμμετοχή στις συμμαχίες. Οι Τούρκοι για κάθε τι που δίνουν στους αμερικανούς τους κάνουν να ματώσουν.
  Εμείς τι κάνουμε; Τρέχουμε από δω κι απο κει με ειρηνευτικά αποσπάσματα να κάνουμε τους τροχονόμους στους πρόσφυγες που δημιουργούν οι Αμερικανοί και να χτίσουμε κανά νοσοκομείο ή σχολείο που έκαναν οικόπεδο.
  Ο Βενιζέλος έστειλε το Νίδερ και τον Πλαστήρα με χιλιάδες στρατό να πολεμήσουν τους ...μπολσεβίκους αλλά ζήτησε την εντολή για τη Σμύρνη. Το αναφέρω ως το πιο τρανταχτό παράδειγμα μιας άλλης αντίληψης για την πολιτική. Άλλο το που οδήγησε τα πράγματα η βλακεία και η εμπάθεια των πολιτικών του αντπάλων.
  Σκεφτείτε πως θα ήταν τα πράγματα αν ο Βασιλιάς είχε υπακούσει στον Πρωθυπουργό του, αν η Ελλάδα έμπαινε πανστρατιά κι ομοθυμαδόν στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ, αν δεν είχε επέλθει ο Διχασμός κι αν ο Κωνσταντίνος έβαζε πλάτη στον Πρωθυπουργό του, αν ο Ελληνικός Στρατός αποβιβαζόταν στην Σμύρνη με την ηγεσία και το Λαό μπετόν αρμέ πίσω του.
  Η ενεργητική συμμετοχή στις συμμαχίες με σχέδιο κι ανταλλάγματα ήταν το μεγαλείο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Απέναντι του είχε την κοντόφθαλμη οπτική των αντιπάλων του κι έτσι αντί για το μεγαλείο, πήγαμε στην Καταστροφή με τον Στρατό... αήττητο αλλά τα μετόπισθεν "σπασμένα", διαβρωμένα.
  Σήμερα η Ελλάδα θα ήταν περιφερειακή υπερδύναμη, η ηθική, πνευματική αλλά και υλική υπερέχουσα της Δύσης στην Ανατολή.

 12. klausevitz avatar
  klausevitz 24/08/2010 10:26:40

  μπορούμε,ίσως,να γίνουμε στοχαστικότεροι και συνεπώς ανθεκτικότεροι....
  απο τη "μαύρη απελπισιά" και την αυτουποτίμηση,σε υψηλούς τόνους
  εθνικής έξαρσης....και στίς δύο περιπτώσεις υποβόσκει ψευδής λυρισμός
  και προσπάθεια υπέρβασης του κακού, όταν ο λάκκος σκάφτηκε χρόνια τώρα!
  Το εμπρός ρίξτε τον "Τσολάκογλου" είναι και φτηνό και σκαστή ευκολία.
  Η απαράδεκτη,όντως,πολιτική που ακολουθείται σήμερα δεν εμφανίστηκε
  σε αίθριο καιρό....προηγήθηκαν πολιτικές που την θεμελίωσαν και,ως ένα
  βαθμό,την νομιμοποίησαν....για να μήν μπούμε στο θέμα μιάς ευρύτατης
  συνενοχής κοινωνικών ομάδων που κατεδάφιζαν ότι εύρισκαν μπρός τους!
  Θα εύρισκα ιδιαιτέρως επωφελές να εμφανίζονται παρεμβάσεις και προτάσεις
  που συσπειρώνουν καθαρούς ανθρώπους,αδικημένους κι' όποιους τελικά
  πονούν για την κατάντια της δόλιας πατρίδας....προτάσεις εξόδου απο
  το τοπίο που πράγματι μετατρέπεται σε....θεσμικό δοσιλογισμό

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ klausevitz 24/08/2010 10:40:23

   Κρατώ τον "θεσμικό δοσιλογισμό". Τι είπες, αδερφέ!

 13. Νίκος avatar
  Νίκος 24/08/2010 10:31:25

  Καλή σου μέρα κ. Κρανιδιώτη. Μα είσαι καλά.

 14. Dipel avatar
  Dipel 24/08/2010 10:50:22

  Καλύτερα δεν νομίζω να απαντήσει κάποιος άλλος στα κατάπτυστα δημοσιεύματα των συγκεκριμένων δημοσιογράφων.
  Είναι ακριβός όπως τα λες, ορισμένοι ίσως τα πιστεύουν κιόλας.

  Τώρα για των Αντωνάκη, ότι δεν θα δεχτεί να υπηρετήσει την Υψηλή πύλη, τι το ήθελες;
  Επειδή αρνήθηκε να εγκρίνει το ΔΝΤ βρισκόμενος εκ του ασφαλούς, δεν μου λέει τίποτα.
  Ούτε κάποιος που αντιδρούσε σε κακούς χειρισμούς των κυβερνήσεων της ΝΔ ήταν (τους κόβουν τα πόδια με τη μία) ούτε κάποιος με κατορθώματα άξια προσοχής, κλπ κλπ.
  Με λίγα λόγια δεν υπάρχει αυτή τι στιγμή κάποιος και ούτε φαίνεται στον ορίζοντα κάτι.

  Κατά τ' άλλα επικροτώ όλο κείμενο και τα προηγούμενα σχόλια του Φαήλου.

 15. Μisha avatar
  Μisha 24/08/2010 11:01:46

  Eύγε Φαήλο για το άρθρο!

  Συμπληρωματικά από την πρόσφατη τοποθέτηση του μεγάλου Μίκη:

  «....η εθνική ανεξαρτησία είναι η ψυχή, η πνοή, η ίδια η ζωή ενός ελεύθερου λαού. Χωρίς αυτήν ο λαός είναι ουσιαστικά νεκρός. Μιας και η ψυχή δεν είναι ένα φτηνό πανί που το κόβεις για να δώσεις ένα κομμάτι εδώ κι ένα κομμάτι εκεί. Είναι ένα ΟΛΟΝ, ομοούσιο και αδιαίρετο... Και μου προκαλεί αληθινό πόνο το γεγονός ότι τόσοι πολλοί και αξιόλογοι, ξεκινώντας από τον Γιώργο Παπανδρέου, λησμόνησαν τις θυσίες αυτού του λαού για την υπεράσπιση της εθνικής του ανεξαρτησίας.

  Θα ΄θελα εδώ να υπενθυμίσω ότι ο Ιταλός πρεσβευτής στις 28 Οκτωβρίου του 1940 ζήτησε από τον Ιωάννη Μεταξά την άδεια να χρησιμοποιήσουν οι Ιταλοί ορισμένα λιμάνια και αεροδρόμια. Και εκείνος είπε ΟΧΙ εκφράζοντας τη θέληση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Δεν δήλωσε "για να γλιτώσω τη χώρα από την καταστροφή ενός ενδεχομένου πολέμου "παραχώρησα ένα μέρος της εθνικής μας ακεραιότητας"".

  Και ρωτώ: συγκριτικά ποια παραχώρηση είναι πιο σημαντική για την ανεξαρτησία ενός λαού; Ο έλεγχος 2-3 λιμανιών ή η καθολική υποταγή της οικονομίας; Με άλλα λόγια ποια θα ήταν βαρύτερη μορφή ξένης κατοχής; Η πρώτη ή η δεύτερη;

  Και κάτι ακόμη: Πιστεύω και μπορώ να το αποδείξω, ότι δεν είναι η οικονομική μας κρίση που οδήγησε την Τρόικα στη χώρα μας αλλά ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας διεθνούς συνωμοσίας με όργανα τρεις Τράπεζες, μια Αμερικανική και δυο Ευρωπαϊκές. Το πώς και το γιατί, όπως φαίνεται, ο ελληνικός λαός θα το δει μόνο όταν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Και τότε θα πονέσει πολύ. Πάρα πολύ. »

 16. vlammenoi avatar
  vlammenoi 24/08/2010 11:09:10

  Κύριε Κρανιδιώτη,

  Συμφωνούμε με τις απόψεις σου εκτός από το ότι η Αμερική προσφέρει ανταλλάγματα στην Τουρκία.Εμείς πιστεύουμε, ότι από την στιγμή που η Αμερική ελέγχει το Ιρακ η στάση της απέναντι στην Τουρκία θα αλλάξει ριζικά.Και όσο ο Ερντογκάν διολισθαίνει στον στο φονταμενταλιστικό Ισλάμ, η διαδικασία θα επιταχύνεται.Και τώρα ίσως είναι η ευκαιρία της Ελλάδας να τελειώνει μια και καλή με τους Τούρκους.Αλλά πως θα γίνει με τους "ηγέτες" που έχουμε.Στο ιστολόγιο μας παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας (σε ερασιτεχνικό επίπεδο βέβαια), όσον αφορά στις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας και θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την κριτική σας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ vlammenoi 24/08/2010 12:41:40

   Θα δω τις προτάσεις σας.
   Δεν θα 'πρεπε να διαφωνείτε, απλούστατα γιατί το ένα δεν αποκλείει το άλλο, ήτοι και το Ιράκ να ελέγχουν και με ανταλλάγματα (ελληνικά) να θέλουν να κρατήσουν από κοντά την Τουρκία. Αλλά το ελέγχουν το Ιράκ, φίλτατοι; Χλωμό. Το μόνο μέρος όπου οι Αμερικανοί είναι καλοδεχούμενοι είναι το ιρακινό Κουρδιστάν.

   • vlammenoi avatar
    vlammenoi @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/08/2010 13:57:08

    Δεν χρειάζεται να είσαι καλοδεχούμενος για να ελέγχεις μια χώρα.Και εφόσον είναι αποδεχτοί από τους Κούρδους, τότε ουσιαστικά ελέγχουν το Ιρακ.Και σε αυτό το θέμα, οι Αμερικάνοι δεν θα μπορέσουν να το παίξουν σε διπλό ταμπλό.Διότι η άνοδος του Ιρακινού Κουρδιστάν συνεπάγεται αυτόματα την πτώση ή ακόμα και τον διαμελισμό της Τουρκίας.Και εάν έρθει η ώρα η Αμερική να επιλέξει μεταξύ Τουρκίας-Ιράκ, θα επιλέξει το Ιράκ για προφανής λόγους (ιδίως τώρα με την περίπτωση του Ιράν).Και εδώ μπαίνουμε εμείς.Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την αλλαγή στρατηγικής των ΗΠΑ επιδιώκοντας μια τριγωνική συμμαχία μαζί τους και με το Ισραήλ.Χωρίς κόμπλεξ και ιδεοληψίες.Αλλά άντε πέστο στον Γιωργάκη αυτό.

    www.vlammenoi.blogspot.com

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2010 22:35:12

    Λοιπόν, σήμερα αφιέρωσα λίγη ώρα για περιήγηση στην ιστοσελίδα σας. Παιδιά, δεν σας ξέρω αλλά σίγουρα μόνο vlammenoi δεν είσαστε! Θα σας παρακολουθώ μ' ενδιαφέρον κι ευχαριστώ για το λινκ.
    Φιλικά

 17. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 24/08/2010 11:42:12

  Καλημέρα Φαήλο,
  Προκαλεί ανάταση να διαβάζει κανείς τα άρθρα σου, έστω και αν αυτή τη στιγμή που μιλάμε και με τα πρόσωπα που είναι στα πράγματα είναι δύσκολο έως αδύνατο να πραγματοποιηθούν. Πιστεύω και εγώ στον Σαμαρά και συμφωνώ μαζί σου ότι μόνο με την απόκτηση ιδεολογικής κυριαρχίας (ελληνοκεντρική εκπαίδευση, ελληνοποίηση της εξωτερικής πολιτικής) θα μπορέσει το παραδοσιακό πολιτικό κέντρο να αποτινάξει από πάνω το νεφέλωμα/ καρκίνωμα του μεσαίου χώρου, που κάνει την πλειοψηφία των οπαδών του να έχει ενοχικά σύνδρομα απέναντι στους συριζολαπάδες και τους ψευτοπροοδευτικούς νεοφιλελεύθερους. Το σύνδρομο αυτό μεταφράζεται και σε φόβο να ιδεολογικοποιηθεί η όποια συζήτηση, μην τυχόν και θεωρηθεί κανείς ακραίος. Πιστεύω ότι με δύο τρόπους σωρευτικά θα επιτευχθεί η ανατροπήό: Ο ένας είναι το θάρρος της τεκμηριωμένης γνώμης και της συνέπειας λόγων και έργων και η αδιαφορία για τα σχόλια των εμφανέστατα ανεπαρκών, όποια θέση και αν κατέχουν, όπως κάνεις εσύ. Ο δεύτερος είναι η θεμελίωση της Ιδέας μιας Ελλάδας ως Ισχυρού Εθνικού Δυτικού Κράτος όχι μόνο στην ιστορία, αλλά και σε σύγχρονους θεωρητικούς, των οποίων οι απόψεις θρυμματίζουν τα θλιβερά απότοκα του Δραγωνισμού, ώστε να κερδίσουμε τη μάχη του διαλόγου στην καθημερινότητα. Τέτοιος θεωρητικός ήταν κατά τη γνώμη μου ο Παναγιώτης Κονδύλης, που πρέπει να προβληθεί ως ρεαλιστής θεωρητικός, με την έννοια των ρεαλιστικών λύσεων σε σχέση με τις γεωπολιτικές πραγματικότητες στην περιοχή μας. Η διάδοση των σκέψεών του πιστεύω ότι θα βοηθήσει στη θεμελίωση ιδεολογικής υπεροχής.

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Bodinus1576 24/08/2010 11:49:45

   Εξαίρετες οι παρατηρήσεις σας. Χρειαζόμαστε έναν γκραμσισμό της Κεντροδεξιάς, την ενεργητική προβολή των ιδέων μας, ώστε να αποκτήσουμε τελικά την ιδεολογική κυριαρχία στην κοινωνία και να την καταστήσουμε μία σύγχρονη δυτική πατριωτική κοινωνία.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Bodinus1576 24/08/2010 12:53:43

   Καλημέρα, συμφωνούμε απόλυτα. Ισχυρό Εθνικό Κράτος. Όλα τ' άλλα είναι τρικυμία εν κρανίω ψευτοπροοδευτικών. Και βεβαίως πρέπει να ξεκινήσουμε και να κερδίσουμε την μάχη των Ιδεών κάνοντας κάτι απλό και θανάσιμα αποτελεσματικό: λέγοντας τα πράγματα με τ' όνομα τους.
   Με τον Κονδύλη "χτυπάς φλέβα". Θυμήσου ποιοί και πόσο χυδαία του επιτέθηκαν και μετά θάνατον ακόμη. Ένα μάτσο αγράμματοι κομπλεξικοί λεχρίτες, ψιλορουφιάνοι, "πηγές της ΕΥΠ", οι συνήθεις υπογραφές υπέρ του Σχεδίου Ανάν, οι απολογητές του Αττίλα και αβανταδόροι των Σκοπιανών συνεργατών των Ναζί και των επιγόνων τους, οι γραμματοκομιστές των Τσάμηδων ταγματαλητών. Ποιος θα τους θυμάται αύριο; Ποιος τους θυμάσται ήδη σήμερα; Κανείς.
   Ο καθαρός ευθύς λόγος είναι πιο δυνατός κι απ' το πολυβόλο, πιο κοφτερός κι από σπάθη Ιππικού βαρέος τύπου.
   Γράψτε στα απαυτά σας την πολιτική ορθότητα, τεκμηριώστε ιστορικά και πολιτικά την άποψη σας και "κοπανήστε" τους τη στο κεφάλι.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/08/2010 16:06:51

    Ακριβώς, συνεχείς απαντήσεις με τεκμηριωμένο λόγο και θα μαζευτούν οι οπαδοί της ακραίας πολυπολιτισμικότητας ή οι απολογητές του νεο-οθωμανισμού ή των Τσάμηδων.

 18. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 24/08/2010 11:51:17

  Δεν έχει πολιτικά ντεσού, ή έστω προεκτάσεις η μεγαθυμία της ΝΔ έναντι του υιού της Ντοράκλας ? Πέρα από την ...οικογενειοκρατία, εννοώ... ))

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ http://neotera.wordpress.com 24/08/2010 12:44:36

   Να πω την αμαρτία μου; Θεωρώ την Ευρυτανία από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας αλλά δεν κοιμάμαι και ξυπνώ με τον νταλκά ποιος θα 'ναι Δήμαρχος στο Καρπενήσι.
   Θέλετε την προσωπική μου άποψη για το πως θα 'πρεπε να είναι οργανωμένη η Τοπική Αυτοδιοίκηση; Άμα την πω, τότε να δείτε κλωτσιά στον κώλο άλλης ιερής αγελάδας και τα σχόλια θα φτάσουν τα χίλια!

   • http://neotera.wordpress.com avatar
    http://neotera.wordpress.com @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/08/2010 15:02:00

    Φυσικά, το ζήτημα δεν έχει σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά με τη φαμίλια και τη ΝΔ.

 19. Κικη avatar
  Κικη 24/08/2010 13:14:11

  Μπραβο Φαηλο,πολυ καλο αρθρο,να μπορουσαμε να το κανουμε και κινημα,κινημα ελληνων,ολων των ελληνων,απο ολα τα κομματα,γιατι ελληνες ειμαστε σε ολα τα κομματα,και ας εχουμε εισπραξη το φτυσιμο των συντροφων μας για τις αποψεις μας,το φιμωμα,μεχρι και την απολυση.
  Γιαυτο φωναζω ενα κινημα εννιαιο για να καλυψει τους παντες,απο εμας που πονανε τον τοπο τους,ενας ξεσηκωμος,για να σκασουν οι οπαδοι της ρεαλ-πολιτικ,τα δωσιλογικα πλουσιοπαροχα αμοιβομενα τσιρακια τους στον εντυπο και ηλεκτρονικο τυπο.
  Ας αρχισουμε με την υπερασπιση του συνταγματος μας,εχει γινει καταφορη παραβιασει,απο την κυβερνηση και την υπογραφη του Μνημονιου.
  Και μεσα απο αυτο το μεγαλο πανλαικο κινημα υπερασπιζομενοι την ελεθυερια και ανεξαρτησια μας,επανατοποθετουμε τις βασεις για την εξωτερικη μας πολιτικη,αποκλειοντας τα γνωστα και μη εξαιρετεα φερεφωνα,παντα το λεω αδρα αμοιβομενα,και δεν τα ξεχναμε,υπαρχουν και καποιοι που δεν εχουν κοντη μνημη.

 20. Κικη avatar
  Κικη 24/08/2010 14:10:11

  Καντε μας μονο την χαρη,το ζηταω,αλλα δεν μου την κανει κανεις,ετσι για το γινατι μου,βρε,βγαλτε την λιστα χρηματισμου του σχεδιου ΑΥΝΑΝ,να δω ονοματακια να χαρει η ψιχουλα μου,και ποσα.Ο Ιγνατιου την εχει ειμαι σιγουρη,και καποιοι αλλοι ,αλλα με τρωει να δω τα ονοματακια τους.
  Αντε βρε Φαηλο,κανε ενα ψυχικο,και θα κανω πιτα στον Αη Φανουρη να φανερωθουν.

 21. KΠ avatar
  24/08/2010 14:48:46

  Το ζήτημα κ. Κρανιδιώτη δεν είναι οι βλακείες, για να το θέσω ευγενικά, του κ. Παπαχελά. Είναι ότι η δημοκρατική παράταξη δεν έχει πια "δική" της εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας. Εξ' ου και τα φαινόμενα καιροσκόπων μεσαζόντων με τα ΜΜΕ στιλ Ρουσόπουλου. Φαντάζεσθε τον κ. Σημίτη να επιβιώνει έστω και για 1'' ως πρωθυπουργός χωρίς την μαζική προπαγάνδα των ΜΜΕ της εποχής;_Κ.Π.

 22. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 24/08/2010 14:49:30

  ΦΑΗΛΟ γειά σου ,αν και προσπάθησα πολύ να μην σου γράψω ,μετά από το άρθρο σου (ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου ),τελικά υπέκυψα στην γοητεία της πένας σου ,πολύ καλό άρθρο ,μακάρι πολλοί Έλληνες να γίνουν κοινωνοί των συγκεκριμένων αποψεών σου ,εγώ πάντως κάθε άρθρο σου το εκτυπώνω και το διανέμω στον καφενέ ,εκεί να δείς αντιδράσεις ,μερικές φορές γινόμαστε Καμπούλ.
  Αλήθεια ΦΑΗΛΟ πιστεύεις ότι οι Ισραηληνοί μας αγάπησαν ξαφνικά και θέλουν το καλό μας ,παιχνίδια παίζουν στην πλάτη μας με γιουσουφάκι τον ΓΑΠ

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΓΙΩΡΓΟΣ 25/08/2010 15:27:22

   Γιώργο, να μην επαναλαμβάνομαι. Διάβασε τα σχόλια μου στο προηγούμενο άρθρο μου για το Ισραήλ. ΔΕν υπάρχουν "αγάπες" στην εξωτερική πολιτική. Μόνο συμφέροντα. Ο καθένας θέλει το ίδιον καλό, άρα ας εξασφαλίσουμε εμείς το δικό μας ως αντάλλαγμα σε κάθε συμφωνία΄και συνεργασία που κάνουμε.

 23. kprotop avatar
  kprotop 24/08/2010 15:23:25

  Φαήλο,βλέπω αύριο να σε θυμηθεί πάλι η Καθημερινή και ο δημοσιογράφος που γουστάρει ΛΟΚατζήδες ;)

  • Alex avatar
   Alex @ kprotop 24/08/2010 15:34:12

   Ναι τον αγαπανε τον Φαηλο στη Καθημερινη πολυ τωρα τελευταια....καθοτι σε οτι λεει απαντουν με ειρωνιες προφανως λογω ενδειας επιχηρηματων....σοβαρων....Κοινως και ιδιοι δεν πιστευουν αυτα που λενε αλλα τι να κανουν...? Η γραμμη παραμενει γραμμη...

   • Lewnidas avatar
    Lewnidas @ Alex 25/08/2010 13:28:22

    when something is above your league downgrade it to your own standards.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Alex 25/08/2010 15:31:09

    Δεν πειράζει, αρκεί να γράφουν το Φαήλος με Ήτα. ΚΙ αν παραζοριστούν θα σας παραθέσω μια απάντηση που έστειλα προ μηνών, την οποία βέβαια δεν δημοσίευσαν. ΔΕν θα σας μείνει άντερο.
    Τέλος πάντων, να 'ναι καλά οι άνθρωποι, παιδιά του Θεού είναι κι αυτοί. Τόσα προβλήματα έχουν μέσα τους...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kprotop 25/08/2010 15:28:26

   Λες να υπάρχουν τέτοια κίνητρα?!?!

 24. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 24/08/2010 18:02:50

  Σύμφωνοι αγαπητέ Φαήλο στο περιεχόμενο και την ιεράρχηση των θεμάτων που θίγει του κείμενο σου , το οποίο εκτιμώ ότι είναι η συνέχεια της άλλης ενδιαφέρουσας παρέμβασης σου με τον τίτλο ¨Μαντζικέρτ¨ (http://www.antinews.gr/?p=54508 ) .

  Μόνο που η πλειοψηφία των ελλήνων ¨δεν¨ γνωρίζει ιστορία ή μάλλον δεν θέλει να την γνωρίζει. Διαφορετικά θα έπρεπε να τραβήξει τις συνέπειες , γεγονός που σημαίνει και προσωπικές θυσίες.

  Από το 1945 αναζητά την ¨λήθη¨ , πολύ πριν την εμφάνιση των αναθεωρητών – ρεβιζιονιστών της ιστορίας , Ρεπούσιας και Δραγωναίϊκης κοπής.

  Το ζητούμενο για τους κράχτες της παγκόσμιας καπιταλιστικής , άνισης αγοράς , είναι το ¨μέλλον¨ ( ¨πάμε μπροστά¨ ...) χωρίς τα εμπόδια της ¨μισαλλοδοξίας¨ και των ¨προκαταλήψεων¨ με στόχο την ¨παγκόσμια διακυβέρνηση¨ της ΕΤΑΙΡΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ( διάβαζε ¨ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ¨ΑΙΩΡΑ¨ ) και των λεσχών τους.

  Η περίπτωση του Πούλου και της Ζίτσας Καραϊσκάκη ( η τελευταία , εκτός των άλλων εκφωνήτρια της ελληνόφωνης εκπομπής του Βερολίνου και Ρ/Σ του Ζαππείου υπό την δ/νση του Ιωάννη Βουλπιώτη - γαμπρού του "Karl von Siemens" , επέστρεψε αμνηστευμένη στην δεκαετία του 60΄ στην Ελλάδα , χωρίς να δηλώσει μετανιωμένη για το ναζιστικό της ¨όραμα¨ , και απεβίωσε πλήρης ημερών... ) ήταν από τις ελάχιστες των δοσίλογων -εγκληματιών ( μαζί με αυτή του Γερμανοέλληνα Σούμπερτ ) που δικάστηκαν και εκτελέσθηκαν.

  Χιλιάδες άλλοι , είτε δεν διώχθηκαν καθόλου από το ¨περήφανο αστικό κράτος¨ που πασχίζεις να ανακαλύψεις ( ας μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι η ¨περήφανη αστική¨ είναι η δική σου ψευδαίσθηση , όπως άλλωστε και η ¨Σοσιαλιστική Αλλαγή¨ είναι η δική μου , λίγο κυνισμό πρέπει να διαθέτουμε ) με το αιτιολογικό πως ¨κυνήγαγαν κομμουνιστές¨ ( πήραν και συντάξεις ¨αντιστασιακών¨ ) , είτε καταδικάσθηκαν σε θάνατο ή ισόβια και τελικά αμνηστεύτηκαν ( από τις ¨στοργικές κυβερνήσεις της ¨Hitler-Jugend -B.D.M. Φρειδερίκης¨ ) μέχρι το 1955 , ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

  Ναι ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε για την παραπέρα μεταπολεμική τύχη των μελών της εξόριστης – ναζιστικής της Βιέννης ( Εκτώρα Τσιρόνικου και Ιωάννη Πασσαδάκη ) όπως και των 1000 επιβατών της "ειδικής κλειστής αμαξοστοιχίας" που αναχώρησε από την Αθήνα ένα μήνα πριν την αποχώρηση των Γερμανών από την Αθήνα ). Αυτή η εξόριστη Ναζιστική ¨κυβέρνηση¨ έφτασε μάλιστα στο σημείο να ρίξει με αλεξίπτωτα στην ¨απελευθερωμένη¨ Ελλάδα , αρχές του 1945 , κομάντο από ¨έλληνες ¨ - κουτσόβλαχους για να κάνουν ένοπλα σαμποτάζ , πιστεύοντας στην τελική νίκη του 3ου Ράιχ , δύο μήνες πριν την οριστική συντριβή του στο Βερολίνο !

  Σίγουρα από σημερινή σκοπιά κανέναν δεν ενδιαφέρει εάν έπρεπε να εκτελεσθούν και να στιγματισθούν οι προδότες της εποχής εκείνης . Αυτό που μας ενδιαφέρει και απασχολεί είναι το γεγονός ότι ΕΠΕΖΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ.

  Το κατασκεύασμα αυτό που επικαλούνται από το ¨ψήφισμα της υποτέλειας¨ ( 1826 )μέχρι σήμερα οι διάφοροι Τσολάκογλου, Ράλληδες , Σημίτηδες και Παπανδρέου για να δικαιολογήσουν την προδοσία της χώρας και του λαού τους.

  ¨Είμαστε μια μικρή χώρα και ένας μικρός λαός¨ και ο ¨ρεαλισμός¨ μας ¨επιβάλλει¨ να συνεργαστούμε με τους μεγάλους και δυνατούς …για να μειώσουμε τα δεινά μας… Είναι το θεώρημα αυτό που ισχυρίζεται ότι δήθεν ¨δεν υπάρχουν εθνικά και λαϊκά δίκαια¨ , αλλά ¨εθνικά ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ¨ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ …

  Ο Μακιαβελισμός , σαν αντίληψη πολιτικής πρακτικής , και το ¨ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ¨ αποτελούν το μανιφέστο των αστών ¨εκσυγχρονιστών¨ και πολλών ¨επαναστατικών¨ κομμάτων με Σταλινικές καταβολές.

  Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ο ¨πολιτικός ρεαλισμός¨ είχε πολύ πρόσκαιρες επιτυχίες για τις κοινωνίες , στην πράξη διαιώνιζε πάντα την ¨καθεστηκυία τάξη ¨ , ήταν και είναι ένα ¨αντεπαναστατικό – αντί-δραστικό ρεύμα που εμπόδιζε και εμποδίζει την κοινωνική εξέλιξη.

  Η ανηθικότητα μάλιστα του ¨πολιτικού ρεαλισμού¨ και του δήθεν ¨εκσυγχρονισμού¨, ήταν και είναι πάντα το στοιχείο εκείνο που προκαλεί την απομάκρυνση των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων από την πολιτική ( την ενασχόληση με τα κοινά ) και τελικά εκμαυλίζει τους πάντες με την άλλη συνιστώσα του παραπάνω αναφερόμενου ιδεολογήματος του διαχρονικού δοσιλογισμού : ¨το μη χείρον βέλτιστον…¨.

  Υ.Γ.

  Ένα άλλο βιβλίο για ανάγνωση που θα ήθελα να προτείνω προς το τέλος της ¨καλοκαιρινής ραστώνης ¨ είναι της Λιλής Ζωγράφου : ¨ ΑΝΤΙΓΝΩΣΗ – ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ¨ ( εκδόσεις ¨Αλεξάνδρεια¨ ) .
  Πραγματεύεται το πώς καταποντίσθηκε ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός , ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ¨Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ¨ , το γιατί ο χριστιανισμός και ο καπιταλισμός καταργούν την ανθρώπινη ταυτότητα … για να εξασφαλίσουν την συσσώρευση του Πλούτου και της Εξουσίας. ¨Παλαιό¨ , υποτίθεται σύγγραμμα μιας ¨αιρετικής μαρξίστριας ¨ , αλλά πάντα επίκαιρο για να εντοπίσουμε τους εχθρούς του Ελληνισμού και του ανθρώπινου πολιτισμού.

  • minaras avatar
   minaras @ ΝΤΑΝΤΟΝ 25/08/2010 15:16:50

   Αγαπητέ συνυπογράφω.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΝΤΑΝΤΟΝ 25/08/2010 15:19:23

   Αγαπητέ Δαντών (πόσα λέει το ψευδώνυμο σου!),
   από χθες σήμερα κατάφερα να απαντήσω λόγω φόρτου.
   Θα έλεγα, κατ' αρχήν ότι η "ψευδαίσθηση" μου δεν είναι απλά "περήφανη αστική" κι απέχει λιγότερο απ' ότι νομίζεις από την δική σου "Σοσιαλιστική Αλλαγή", αφού θεωρώ την κοινωνική δικαιοσύνη εκ των ουκ άνευ του εθνικού κράτους. Η νεοφιλεύθερη ανθρωποφαγία, που ευαγγγελίζονται οι "αντεξουσιαστές" του ΓΑΠ και τα εξαπτέρυγα του, είναι για μένα αντιπατριωτική πράξη, εχθρός του Λαού, ισότιμος με τον νέο "Αττίλα".
   Το τι είναι αστική τάξη στην Ελλάδα ερίναι μεγάλη κουβέντα. Στον τόπο μας, αν έχεις αλυσίδα με 10 τυροπιτάδικα, θεωρείσαι οικονομικός παράγοντας. Η πλειοψηφία των μεγαλοσχημόνων είναι κρατικοδίαιτη. Κερδίζουν από έργα και προμήθειες του δημοσίου ή από πλουτοπαραγωγικές πηγές και μέσα που τους παραχωρεί το Κράτος, σε βάρος του Λαού, π.χ. συχνότητες. Ο μεγάλος Καπιταλιστή, εργοδότης, αυτός που πληρώνει πάντως, είναι το Κράτος, εδώ στην πακιστανική Δανία του Νότου.
   Αστούς - αστούς, δημιουργούς, αληθινούς επιχειρηματίες, με παιδεία και στοιχειώδη αίσθηση καθήκοντος κι ανταπόδοσης στο σύνολο, είχαμε και έχουμε πολύ λίγους.
   Η Ελλάδα, είναι παράδοξο, είναι αταξική κοινωνία ή για να το πω πιο σωστά και να προλάβω την θύελλα των αντιδράσεων, είναι μια κοινωνία με δυσδιάκριτα όρια των τάξεων. Μπλέκονται η μια στην άλλη, εύκολα ανεβοκατεβαίνουν πολύ στην κοινωνική κλίμακα. Κληρονομική αριστοκρατία δεν έχουμε, εύκολα παίρνουμε στο ψιλό τους φερέλπιδες που ζαχαρώνουν φράγκικες γκλαμουριές, μικροί κλήροι, συνωστισμός, κορέους πιάνουμε πλούσιοι και φτωχοί, κάθε μεγαλομπακάλης γίνεται παράγοντας, παντρεύεται και καμμιά εντυπωσιακή αλανιάρα πρώην βίζιτα ή μη και παριστάνει τον Ντόναλντ Τραμπ στο Ντα Κάπο και στην Ψαρρού, πως τη λένε. ΚΙ εύκολα πάλι μπορεί να βρεθεί σκέτος μπακάλης ή άνεργος μπακαλόγατος. Άγριο απρόσωπο καπιταλισμό και μαζική εκμετάλλευση δεν είχαμε. Κάτι "βιομήχανους" σε ιδιοκατασκευές με ελενίτ, που νομίζανε ότι θα γίνουνε πλουσιότεροι κλέβοντας το ΙΚΑ της κοπτοραπτούς, φαλιρημένοι όλοι πια.
   Με θαυμασμό έχω αναφερθεί στους λίγους αληθινούς αστούς που συνέδραμαν τον Βανιζέλο και που κυρίως ήταν έμποροι της Διασποράς και της Ιστορικής Περιφέρειας του Ελληνισμού. Ότι κληροδοτήματα βλέπεις, ότι κτίριο έχει στοιχειώδη καλαισθησία και δεν μοιάζει με πολυκατοικία στο Μπασγκλαντές, αυτοί τα φτιάξανε (Πανεπιστήμια, Πολυτεχνείο, Ζάππειο, Βιβλιοθήκες κλπ). Η "ψευδαίσθηση" μου λοιπόν έχει λίγη σάρκα και κόκκαλο.
   Δεν έχω όμως ψευδαίσθηση για την προέλευση της ηγεσίας, ένθεν κακείθεν. Ο Βενιζέλος, ο Μεταξάς, ο Πλαστήρας, ο Γεώργιος Παπανδρέου κ.α. προέρχονταν από το Λαό. Η σύγχρονη Ελλάδα είναι λαϊκή κοινωνία κι ο μεγαλύτερος πλούτος μας ήταν και είναι οι άνθρωποι μας. Ούτε ο χάλυβας, ούτε το πετρέλαιο, ούτε απέραντοι σιτοβολώνες, ούτε τίποτε άλλο. Οι Έλληνες.
   Αν αναφέρεσαι ως αστική μου ψευδαίσθηση, στο κοινωνικό καθεστώς που πιστεύω, τότε ναι, πιστεύ στην ενότητα τηυς κοινωνίας, αρνούμαι την ανάλυση δια της "πάλης των τάξεων", ως διχαστική, καταστροφική. Όλοι έχουν δικαιώματα αλλά και καθήκοντα, υποχρεώσεις προς το σύνολο. Κι όλα υπάρχουν υπέρ του Λαού και του Έθνους, με βασικό μέλημα την εξομάλυνση των ανισοτήτων, την προστασία των αδυνάτων, την διασφάλιση ίσων ευκαιρίων, με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική ειρήνη.
   Αυτό μόνο το ισχυρό κράτος μπορεί να το διασφαλίσει. ΔΕν πιστεύω στο κράτος επιχειρηματία αλλά ταυτόχρονα δεν πιστεύω ότι η Υγεία και η Παιδεία είναι "επιχειρήσεις". Σε αυτά τα δύο ΔΕΝ χωράει το κέρδος.
   Γι' αυτό και παρά την θέση του κόμματος μου, ήμουν και είμαι υπέρ του αμιγώς κι αποκλειστικά ΄δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας με καλλιέργεια της Εθνικής Ταυτότητας, υποχρεωτικό ελληνοκεντρικό προσανατολισμό και δράσεις και υπέρ ενός δημόσιου, Εθνικού, Λαϊκού Συστήματος Υγείας για όλους του πολίτες. Αν κάποιοι θέλουν ν'΄ανοίξουν πολυτελείς κλινικές για πλούσιους που θέλουν παχιά μοκέτα, μεγαλόβυζες ξανθιές νοσοκόμες και τηλεόραση πλάσμα στα δωμάτια, δικαίωμα τους ΑΛΛΑ η Υγεία θα είναι κυρίως δημόσια και οι λίγοι ιδιώτες επιχειρηματίες της περίθαλψης δεν θα είναι παράσιτα του Δημοσίου, ούτε θα καταστρέφουν το δημόσιο σύστημα χάριν των συμφερόντων τους.
   Εν ολίγοις πιστεύω σε ένα Ελληνοκεντρικό, Εθνικό Κράτος με λαϊκό χαρακτήρα, όπου θα είναι ελεύθερο το επιχειρεί, Δημόσια η Παιδεία και η Υγεία και το Κράτος θα είναι οι κέρβερος της ευνομίας, της ισονομίας και του ελεύθερου ανταγωνισμού και που θα εξασφαλίζει ότι οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ απ' όλες τις κοινωνικές τάξεις θα έχουν την ευκαιρία να ανεβούν, να σπουδάσουν, να προκόψουν και να προσφέρουν στην Πατρίδα.
   Στην πράξη άλλωστε, αγαπητέ Δαντών, μόνο κάτι τέτοιο, με διάφορες διαφορές, προβλήματα και παραλλαγές έχει δημιουργήσει ευημερούσες κοινωνίες.
   Και για να το συμπυκνώσω ακόμη περισσότερο: Πατριωτισμός, ανθρωποκεντρισμός, ελεύθερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό είναι για μένα το Εθνικό Κράτος.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2010 15:29:33

    Αγαπητέ Φαήλο, δεν βλέπεις πως αυτό το «εθνικό κράτος» είναι απολύτως ασύμβατο με τις δομές της νεοφιλελεύθερης ΕΕ;

    Δεν γίνεται «Ελληνοκεντρικό, Εθνικό Κράτος με λαϊκό χαρακτήρα» και Μάαστριχτ, Σένγκεν, Μαδρίτη,Δουβλίνο Λισσαβώνα. Δεν το βλέπεις;

    Σα να θέλεις να κάνεις το γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό ενώ είσαι καταδικασμένος σε ισόβια καταναγκαστικά έργα.
    Το πολύ πολύ να σε βάλουν σε καμμιά γαλέρα να τραβάς κουπί μέχρι να σε πετάξουν στους μεγάλους λευκούς.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2010 15:32:36

    Αν έχεις ηγεσία που το πιστεύει κι οργανώσεις τις δυνάμεις του Λαού σου, όλα γίνονται.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2010 22:48:44

    Αγαπητέ Misha,
    Ούτε η Ε.Ε., ούτε το Μάαστριχτ, ούτε η Λισαβώνα, ούτε η Μαδρίτη, ούτε κανείς, τίποτα, ποτέ και πουθενά δεν σου επιβάλλουν τον αφελληνισμό της Παιδείας, την διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων και του εθνικού φρονήματος, την παράδοση των ΜΜΕ, της τέχνης, του πολιτισμού και του δημόσιου λόγου στα ψευτοπροοδευτικά δέκατα του πυρετού. Κανείς ξένος δεν μας επέβαλε την ψοφοδεή στάση μας απέναντι στον τουρκικό ισλαμοφασιστικό επεκτατισμό, την καλλιέργεια της ενδοτικότητας και την λοιδορία του πατριωτικού φρονήματος ως "αίρεση" (έχουμε πιακαι μερικούς παπάδες διεθνισστές της πλάκας ), "σωβινισμό", "εθνικισμό" κλπ.
    Κανείς δεν μας επέβαλε με συμφωνίες να εκτουρκίσουμε του Πομάκους και τους μοσουλμάνους τσιγγάνους ή να αφήσουμε το κωλοπροξενείο ν' αλωνίζει. Κουίζ: ποιος ήταν ο μόνος ΥΠΕΞ που απέλασε κλωτσηδόν από την Ελλάδα τον Τούρκο Πρόξενο για την ανθελληνική δράση του; Αντώνης Σαμαράς. Άλλοι όλο παχιά λόγια, μόνο ο Αντώνης έκανε τους κεμαλικούς ναζί να σφίξει ο απαυτός τους. Ένας από τους πολλούς λόγους που τον αγαπώ και τιμώ.
    Την γαλέρα λοιπόν, αδερφέ την φτιάχνουμε μόνοι μας καθώς και τις αλυσίδες μας. Η Ισπανία π.χ. είναι κι αυτή στην Ε.Ε. Θυμίζω πως αντέδρασε όταν το Μαρόκο αποβίβασε στρατιώτες αλλά Ίμια σε ένα ισπανικό νησάκι.

 25. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 24/08/2010 19:23:23

  Συγνώμη αλλά για να μιλάμε επί πραγματικών δεδομένων. Ποιος ξέρει να μου πει ποια ήταν η αιτιολογία και η απόφαση των συνάμεων της Ανταντ για την αποπομπή και εξορία του Κωνσταντίνου;;; ;;;;;;

  • Ψυλλιασμένος avatar
   Ψυλλιασμένος @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 25/08/2010 11:29:31

   Η αιτιολογία ήταν ότι δεν ήθελε η Ελλάδα να συμμετάσχει στον Α΄ Πάγκόσμιο Πόλεμο και να παραμείνει ουδέτερη, ενώ η κυβέρνηση (Βενιζέλου) ήθελε την έξοδο στο πλευρό της Αντάντ. Τα στρατεύματα της Αντάντ επιβιβάστηκαν στην Αθήνα και βομβάρδισαν το Σύνταγμα, με τις ευλογίες του Βενιζέλου, για να λέμε τις πικρές αλήθειες.

 26. rally monkey avatar
  rally monkey 25/08/2010 00:10:04

  για το 'κομμα του 80%'
  - ο Σαμαρας ειχε τη μοναδικη ευκαιρια αλλα αποφασισε να ασχοληθει με τη ΝΔ
  - δεν υπαρχει αλλη διεξοδος, το προβλημα ειναι πως ηγετης/εκφραστης του 80% δεν φαινεται να υπαρχει

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ rally monkey 25/08/2010 14:40:46

   Υπάρχει κι είναι μόνο αυτός.

   • minaras avatar
    minaras @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2010 15:30:25

    αν δεν αλλάξει τους γνωστούς (από την τηλεόραση,σε εμάς τους απλούς ψηφοφόρους) σιχαμένους βαψομαλλιάδες πρώην υπουργούς,κατι τέκνα τζακιών (άλλα της φούντας και άλλα που δεν μπορούν να πουν το ρό)-μέχρι και τους δημοσιογράφους μην σου πω που κάνουν την εργολαβία της "ενημέρωσης" για λογαριασμό της ν.δ- ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    Μήν δοκιμάσεις να τον δικαιολογήσεις σε παρακαλώ , γιατί σε κατάσταση ανάγκης δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου,ευγένειας και τήρησης των προσχημάτων.
    αυτά να του πέις του φίλου σου του αντώνη.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2010 15:33:59

    Δουλεύεις μ΄ ότι έχεις κι ότι μπορείς το ανανεώνεις, το αλλάζεις. Το ξαναείπα, είμαστε στρατός εν πορεία.

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2010 15:38:45

    Κύριε Κρανιδιώτη, τι ακριβώς εννοείτε "ό,τι μπορείς το ανανεώνεις, τι αλλάζεις"; Υπάρχει κάτι ή κάποιοι στη νδ που ο Σαμαράς δεν ΜΠΟΡΕΙ να αλλάξει;

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2010 15:39:31

    Κύριε Κρανιδιώτη, τι ακριβώς εννοείτε "ό,τι μπορείς το ανανεώνεις, το αλλάζεις"; Υπάρχει κάτι ή κάποιοι στη νδ που ο Σαμαράς δεν ΜΠΟΡΕΙ να αλλάξει;

   • minaras avatar
    minaras @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2010 15:40:53

    Σε διαβάζω καιρό τώρα και απο τα γραπτά σου βλέπω ένα λαμπρό μυαλό - το χάρισμα αυτο αγαπητέ δεν το έχεις μόνο εσύ - μήν υποτιμάς την νοημοσύνη μου σε παρακαλώ με τέτοιες απαντήσεις.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2010 15:52:58

    Ένας στρατός εν - συνεχή - πορεία, κινδυνεύει από ενέδρες όπως γνωρίζεις καλύτερα από εμένα.
    Κάποια στιγμή, ο στρατός πρέπει να σταθεί και να πολεμήσει.
    Αρκετά με τις πορείες, αδερφέ, Φαήλο.
    Αρκετά.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2010 23:24:57

    Minaras, Ηλία, Βράχε,

    Ναι, υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορεί ν' αλλάξει.Δεν μπορεί εν μέση θητεία να αλλάξει τους εκλεγμένους βουλευτές του κόμματος. Γνωστό ΄κι αυτονόητο νομίζω.
    Θα μπορούσα να κάνω το γνωστό ελληναράδικο και ν' άρχιζα να λέω αλά καφενέ "Άμα ήμουνα εγώ Πρόεδρος στη Ν.Δ. θα εκτελούσα τον τάδε, θα έδιωχνα την δείνα" κλπ.
    Όμως ΄κάνω την πρώτη σκέψη ότι ο ίδιος ο Αντώνης δεν είναι μόνο αυτός που έχει την πλήρη εικόνα, είναι κι αυτός που έχει την ευθύνη.
    Π.χ. οι Βουλευτές του κόμματος είναι αυτοί που είναι. Άλλοι ικανοί κι άξιοι, άλλοι προϊόντα νεποτισμού, άλλοι ξύπνιοι, άλλοι καληνύχτα κι άμα αργήσω φάτε. Σε όλα τα κόμματα έτσι είναι. Κάποτε στο ΠΑΣΟΚ βγήκε από τους πρώτους στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας η Κούρκουλα γιατί είχε αναγνωρισιμότητα επειδή έπαιζε την καθυστερημένη στη "Λάμψη". Τον σκύλο μου, που είναι σας διαβεβαιώ πανέμορφος, πιστός και ξύπνιος για σκύλος, να δείχνετε κάθε μέρα στα σαβουροκάναλα, αν τον βάλετε υποψήφιο θα τσιμπήσει για πλάκα μερικές χιλιάδες σταυρούς. Τώρα δε από αντίδραση του κόσμου στο Μνημόνιο μπορεί και να 'βγαινε ο μπαγάσας, γιατί είναι κι αγαπησιάρης. Δηλαδή μην μου λέτε ότι η γη γυρίζει, το ξέρω.
    Όμως, αδέρφια, αυτοί είναι οι εκλεγμένοι Βουλευτές κι από αυτούς θα επιλέξει, όπως επέλεξε, Τομεάρχες. Τι έπρεπε να κάνει; Να τους μαζέψει, να τους ταίσει παραθείο και να φέρει άλλους από το Σείριο με την "Λιακόπουλος Airways";
    Έχεις μια σειρά ανθρώπους άλλους ικανούς, άλλους μέτριους κι άλλους μαλάκες. Παντού έτσι είναι. Αυτοί είναι μέχρι τις επόμενες εκλογές. Πρέπει να τους αξιοποιήσει όλους. Όσους κουνήθηκαν ως αποστάτες, τους αφαλόκοψε, μια κλωτσιά κι έξω απ' την πόρτα, να πάνε να βγάζουν έξω τα σκουπίδια του Γιώργου. Κι όποιους άλλους γίνουν βαστάζοι της Κυβέρνησης του Μνημονίου και ενεργούν και μιλούν εκτός γραμμής και γίνουν κι αυτοί εξαπτέρυγα, πιστεύω ακράδαντα ότι θα τους στείλει στον κάλαθο των πολιτικών αχρήστων της Ιστορίας.
    Πολύ καλά κάνει και προσπαθεί ν' αξιοποιήσει τους πάντες, δίνει ευκαιρίες σε όλους, κανείς να μην έχει άλλοθι. Ως νικητής είναι, ορθά, γενναιόφρων κι ως Αρχηγός, ορθότατα δεν διακρίνει αυτούς που τον στήριξαν από αυτούς που δεν τον στήριξαν, αρκεί να δείχνουν νομιμοφροσύνη.
    Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Κωστής Χατζηδάκης. Είχα απέναντι του την προκατάληψη του ευνοούμενου από τον Μητσοτάκη που τον έκανε Πρόδρο της ΟΝΝΕΔ, αν θυμάμαι καλά κι ύστερα Ευρωβουλευτή, στήριξε Ντόρα και μάλιστα το ΠΑΡΟΝ είχε κάποτε γράψει ότι το 1999 συμμετείχε, υποτίθεται, σε σύσκεψη που αποφάσισε εκστρατεία συκοφάντησης του Αντώνη, εμού, του Δικτύου 21 κλπ. Ε, λοιπόν θα σας πω αυτό που είπα στον ίδιο στον διάδρομο του συνεδρίου όταν μιλήσαμε για λίγο: απεδείχθη ένας επιτυχημένος Υπουργός και μόνο που έλυσε το Γόρδιο Δεσμό της Ολυμπιακής είναι άθλος. Ήταν λοιπόν επιτυχημένος κι εργατικός Ευρωβουλευτής και Υπουργός, ευπρεπής στην εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία, και μετά την εκλογή επέδειξε νομιμοφροσύνη και ικανότητα στις δημόσιες παρουσίες του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Δικαιούται λοιπόν μια θέση στην ηγετική ομάδα, στην πρώτη γραμμή κι εγώ, από την καρδιά των μουτζαχεντίν του Αντώνη, του τα είπα αυτά, όπως σας τα γράφω, τον συνεχάρην για το καλό άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή της Κυριακής την Κυριακή του Συνεδρίου και του είπα επίσης πως ότι χρειαστεί κι εγώ και άλλοι φίλοι τον εκτιμούμε και τον στηρίζουμε. Αυτή είναι αληθινή κομματική ενότητα. Αν αύριο μας διαψεύσει πάλι ευθέως θα σας το πω. Θα ήταν όμως ανέντιμο να μην πω και τώρα την αλήθεια.
    Η Ντόρα και οι άλλοι συνεργοί του Γιώργου θα θέλανε πολλύ ο Αντώνης να δημιουργήσει διχασμό, εντάσεις, να κάνει πογκρόμ. Δεν θα τους κάνει την χάρη.
    Τι εννοώ "υπάρχει μόνο αυτός" και δεν σε υποτιμώ φίλε Minaras. Ποιός άλλος υπερασπίζεται το Εθνικό Κράτος;
    Ποιός άλλος είχε τ' αρχίδια ακόμη και στον εσωκομματικό προεκλογικό και στο Συνέδριο να μιλάει για το Έθνος, την Πατρίδα, την Ελευθερία, επώνυμα και ξεκάθαρα να δηλώνει την στρατευμένη αντίθεση του σε ένα νέο Σχέδιο Ανάν;
    Ποιός άλλος όχι μόνο είπε ΟΧΙ στο Μνημόνιο αλλά με υπεύθυνο τρόπο κατέθεσε λεπτομερή, τεχνοκρατική κι εναλλακτική οικονομική πρόταση για έξοδο από την επιτήρηση και τα αδιέξοδα;
    Ποιός είπε τόσα ΟΧΙ στην ποιλτική του ζωή από τους άλλους;
    Αν είχε κάτσει κότα το 1992-93, θα είχε ίσως γίνει Αρχηγός στη Ν.Δ. χρόνια πριν αλλά πρώτα θα είχε γίνει συνεργός του συστήματος;
    Ποιός άλλος μιλάει για την Πατρίδα και την υπερασπίζεται; Πες μου τ' όνομα του, δείξτον μου να τον μάθω κι εγώ.
    Θα κάνει σίγουρα λάθη, κάποιες φορές θα διστάσει κι άλλες θα κάνει λάθος επιλογές αλλά ΞΕΡΩ, το 'χει αποδείξει πως έχει μια μικρή φλόγα στην ψυχή του για τον τόπο και τον Λαό΄. Γι' αυτό είμαι δίπλα του και πιστεύω σ' αυτόν.

 27. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 25/08/2010 11:23:47

  Λοιπόν, το 1917 η αιτιολογία για την αποπομπή του Κωνσταντίνου βασίστηκε στην άσκηση δικαιώματος που επικαλέστηκαν Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία (μετά τα Οκτωβριανά) ως προστάτιδες δυνάμεις οι οποίες έκριναν ότι ο Κωνσταντίνος δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους.
  Η ιστορία είναι γνωστή για τους περισότερους, το θέμα δεν είναι όμως ποιος την ξέρει ή όχι. Το ζητούμενο είναι ότι ολόκληρη η Ελληνική ιστοριογραφία ή για να είμαι σαφέστερος η συντριπτική πλειονότητα της δεν έχει επισημάνει ποτέ αυτή την βάναυση καταπάτηση της Εθνικής Κυριαρχίας. Τουναντίων (επειδή το 1981 ήμουν 10 χρονών και έφαγα όλη την μεταλαγμένη Πασοκο-ιστορία στο κεφάλι στο σχολείο) οι πιο "έγκριτοι" ιστορικοί την έχουν καταγράψει κι ως την απαρχή της αποκατάστασης της εθνικής μας κυριαρχίας. Φευ!!!!
  Τα ίδια και σήμερα, αυτοί που έχουν υπονομεύσει το μέλλον της πατρίδας μας με την ΤΡΟΪΚΑ, βυσσοδωμόντας νύχτα μέρα με την αρρωγή των χαλκείων των μεγαλοπαραγόντων, όχι μόνο αποκρύπτουν την πραγματικότητα, αλλά πλάθουν το μεγάλο παραμύθι και οι Έλληνες ως συνήθως το καταπίνουν αμάσητο.
  Φαήλε καλά κάνεις και τους τα χώνεις, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, χαρακτηριστικά που σπανίζουν όχι σήμερα, αλλά πάντα στους Συνέλληνες μας...

  • Alex avatar
   Alex @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 25/08/2010 11:27:28

   Οπως και να χει απαλλαχτηκαμε απο το βρογχο μιας ξενοφερτης βασιλειας μια για παντα μονο δεινα μας εφερε απο την εποχη του Οθωνα εως και το 74...

  • Ψυλλιασμένος avatar
   Ψυλλιασμένος @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 25/08/2010 11:34:09

   Σωστά, αυτό που έγραψα πιο πάνω ήταν ο πραγματικός λογος, ενώ το πρόσχημα ήταν αυτό που γράφεις εσύ. Δηλ. η άσκηση του δικαιώματος επέμβασης ως "Προστατιδών Δυνάμεων".
   Είχε σκοτωθεί κόσμος τότε στην Αθήνα, εννοώ απλοί πολίτες, τους οποιους κανείς δεν μνημονεύει, ελέω ανακήρυξης του Βενιζέλου σε "εθνάρχη".
   το πώς γίνεται τώρα ένας "εθνάρχης" να μισείται και να υβρίζεται από το ήμισυ του ελληνικού λαού (και μάλιστα από την πλειοψηφία των πολιτών στην Παλαιά Ελλάδα), αυτό είναι ένα μυστήριο...

   • Greco avatar
    Greco @ Ψυλλιασμένος 25/08/2010 11:36:08

    οπως γραφω κ πιο πανω κ οι δυο πλευρες ειχαν τα δικια τους
    για αλλη μια φορα το μισος εμποδιζε να γινει ορατο το συμφερον μας

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 25/08/2010 11:56:30

   Aυτο οφειλεται στο οτι ακουγεται μονο η μια αποψη.Αφου η ΝΔ ξεκινησε με την καταργηση της βασιλειας επαψε να ασχολειται και με την υπερασπιση του παρελθοντος της παραταξης.Νομιζουν οτι ξεκινησαν ολα το 1974.Οι αλλοι ομως συνεχιζουν τη προπαγανδα για το παρελθον χωρις αντιλογο.

 28. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 25/08/2010 12:09:39

  Εντάξει βρε Alex αν σε ικανοποιεί ότι ήρθαν οι ξένοι και επέβαλαν άλλο αφεντικό και πιστεύεις ότι απαλλαχτηκαμε απο το βρογχο μιας ξενοφερτης βασιλειας μια για παντα μονο δεινα μας εφερε απο την εποχη του Οθωνα εως και το 74… δε θα σου χαλάσω το χατίρι. Αλλά και τους βασιλιάδες πάλι ξένοι τους έδιωξαν, οπότε απο τι ξενόφερτο σε απάλλαξαν;;;;;;;;; Ή μηπως πιστεύεις ότι μόλις καθάρισαν με τους Μονάρχες είπαν τώρα πια δε θα ξαναπαρεύμβουμε στα πράγματα της Ελλάδος...
  Για αυτό μη μας παραμυθιάζουν οι "εκλεκτοί" τους, όποτε δε ακούω τη λέξη ΕΘΝΑΡΧΗΣ μια πιάνει τρόμος...

  • Alex avatar
   Alex @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 25/08/2010 12:12:56

   Δεν ομιλω για την εποχη Βενιζελου αλλα για το Δημοψηφισμα αγαπητε...Ο ΛΑΟΣ τους εδιωξε οχι οι ξενοι...οσο για τις παρεμβασεις των ξενων συμφωνω ποτε δεν σταματησαν..αλλα αυτο τι σημαινει οτι εμεις πρεπει να μοιρολατρουμε και να δεχομαστε καρτερικα τις βουλες τους και τους εν ελλαδι υπηρετες του μνημονιου...?

  • Greco avatar
   Greco @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 25/08/2010 12:17:53

   κοιτα κολλημα με το 1914...
   λοιπον οι βασιλικοι ειχαν δικαιο συμφωνα με το νομο ,γιατι πραγματι το κινημα της θεσνικης ηταν κατα της νομιμοτητας

   οι βενιζελικοι ειχαν επισης δικαιο γιατι παρα την τυπικη ουδετεροτητα,οι ελληνικες αρχες ειχαν επιτρεψει την εισοδο γερμανοβουλγαρων,οι οποιοι βουλγαροι μαλιστα κυνηγουσαν τους ελληνες της μακεδονιας για να αφελληνισουν την περιοχη.Οι τελευταιοι διαμαρτυρονταν και θελανε να πολεμησουνε

   εκ του αποτελεσματος οι βενιζελικοι ειχαν δικαιο

 29. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 25/08/2010 12:47:54

  Από όσο ξέρω ο Βενιζέλος είχε προσφέρει την Καβάλα στους Βούλγαρους για να εισέλθουν στον πόλεμο υπέρ της Ανταντ. Δεν είναι ακριβες ότι οι ελληνικές αρχές επέτρεψαν την είσοδο των γερμανοβουλγάρων, θα αναφέρεσε στην ανατολική Μακεδονία. Μπήκαν χωρίς καμιά αδεια όπως το ίδιο έπραξαν την ίδια περίοδο και οι Γάλλοι στην δυτική Μακεδονία. Η Ελλάδα δεν είχε την δυνατότητα να αντιδράσει. Ας μην ξεχνάμε ότι κι ο Βενιζέλος κάποια στιγμή ήταν υπέρ της ουδετερότητας, αλλά μετά τα γύρισε και η Ελλάδα μπήκε στον πόλεμο δίχως καμιά εγγύηση. Με άλλα λόγια τα έπεξε όλα για όλα για τα συμφέροντα των Αγγλογάλλων, μη ξεχνάμε και πόσοι έλληνες σφαγιάστικαν στην Λευκορωσσία για το χατήρι των Βρετανών...
  Εκ του αποτελέσματος ο Βενιζέλος ήταν ένας εντολοδόχος των Μεγάλων δυνάμεων, δεν έκανε ρούπι δίχως εντολή τους.

 30. Πέτρος avatar
  Πέτρος 25/08/2010 19:27:20

  Φαήλο , όντως είμαστε στρατός εν πορεία. Να ξέρεις πως κάθε καιρός κι ο Στάλιν του, κάθε καιρός κι η Ουγγρική επανάσταση!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πέτρος 25/08/2010 23:28:34

   Προτιμώ τους πάνκηδες αρβανίτες του '21 και το "σειτάν ασκέρ" του Μαύρου Καβαλάρη, το 5/42!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.