#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/09/2011 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εκλογές είναι αναπόφευκτεςΚανείς δεν πιστεύει πλέον ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα και να αποφύγει την καταστροφή στην οποία οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια.

Και ο Πρωθυπουργός και ο Βενιζέλος έχουν ξεμείνει εντελώς από υποσχέσεις και ευχολόγια και είναι αντιμέτωποι με το φάσμα μιας απόλυτης καταστροφής. Το ενιαίο μισθολόγιο έχει κολλήσει, τα κλειστά επαγγέλματα δεν ανοίγουν, το χρέος αυξάνεται, οι τράπεζες καταρρέουν, η Τρόικα έχει απελπιστεί με την ανικανότητά της κυβέρνησης , το βιοτικό επίπεδο θυμίζει ... Ζιμπάμπουε, η ανεργία καλπάζει, όλοι θεωρούν πως δεν θα αποφύγουμε στο τέλος την χρεοκοπία.

Μπροστά στην κυβερνητική παράλυση και στο αδιέξοδο μόνο δύο λύσεις υπάρχουν: ή μια κυβέρνηση συνεργασίας ή εκλογές. Δεδομένης όμως της άρνησης του Σαμαρά να συναινέσει στο έγκλημα, οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες. Κι αυτό που τις καθυστερεί δεν είναι ότι τάχα ο Παπανδρέου, ή ο Βενιζέλος ελπίζουν πως θα βρουν την μαγική λύση. Αλλά το σκληρό παζάρι στο ΠΑΣΟΚ για την παράδοση της εξουσίας από τους Παπανδρέου και η μελλοντική διασφάλισή τους. Επειδή αυτό κρύβεται πίσω από τις δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπέρ των πρόωρων εκλογών και η δημόσια παρέμβαση του ΓΑΠ κατά των εκλογών. Επί της ουσίας αυτές τις ημέρες ζούμε το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε.

Αρχές φθινοπώρου λοιπόν και τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και που συνηγορούν σε προσφυγή στις κάλπες είναι τα εξής:

Τίθεται σε εφαρμογή το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που προβλέπει νέους σκληρούς φόρους για όλους. Οι αντιδράσεις είναι και θα είναι πολλές. Δείτε μόνο τι γίνεται με τον ΦΠΑ στα εστιατόρια. Σκεφτείτε τι θα γίνει όταν ο κόσμος δε θα έχει να πληρώσει τις έκτακτες εισφορές.
Όλοι οι οικονομικοί στόχοι έχουν αποτύχει. Ούτε το έλλειμμα θα μειωθεί κάτω από 7,5%, ούτε το χρέος μειώνεται. Τα έσοδα υστερούν πάνω από 3,8% ενώ οι κρατικές δαπάνες αντί να μειώνονται αυξάνονται με ρυθμούς πάνω από 7,4%. Αυτά όλα σημαίνουν ότι ο προϋπολογισμός δε βγαίνει ούτε και αν προστεθούν έσοδα από εισφορές και αυθαίρετα. Επομένως, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει κι άλλα μέτρα τα οποία υπολογίζονται σε 5 δις ευρώ, ίσως και παραπάνω. Θα πει κανείς είναι σοβαροί; Ε, δεν είναι γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Η τρόικα μας έχει ξεσκονίσει για ακόμη μια φορά και ζητά μετ’ επιτάσεως άνοιγμα του ασφαλιστικού εκ νέου καθώς και άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου χωρίς εξαιρέσεις στους εφοριακούς. Δηλαδή νέες περικοπές στους μισθούς που φυσικά δεν μπορούν να ανεχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Η τρόικα ζητά επίσης μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων. Πλήρη καταβαράθρωση του οικογενειακού εισοδήματος δηλαδή και σίγουρες αναταραχές σε όλους τους κλάδους εργασίας.
Αρχές Σεπτεμβρίου και η συμφωνία της 21ης Ιουλίου είναι στον αέρα. Το νέο δάνειο είναι αμφίβολο και όλοι περιμένουν μήπως η Γερμανία εκπονήσει κάποιο άλλο σχέδιο αφού η υπόθεση με τις εγγυήσεις κατέληξε σε φιάσκο. Επομένως, η ελληνική οικονομία, παρά τα πολύ σκληρά μέτρα επί 18 μήνες, είναι ένα βήμα από τη χρεοκοπία.
Ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζεται για τη ΔΕΘ χωρίς να έχει να πει απολύτως τίποτε. Δεν έχει να δώσει καμιά είδηση, κανένα όραμα, καμιά ελπίδα ότι κάτι καλό έρχεται για τη χώρα. Θα πάει, θα γίνει χαμός στη Θεσσαλονίκη αλλά ο κόσμος δεν θα αποκομίσει τίποτε καινούργιο.
Η υπόθεση με τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ δεν είναι τυχαία. 55.000 άτομα δεν είναι αστεία υπόθεση να δεθούν στο άρμα του ΠΑΣΟΚ. Προεκλογικού τύπου μοιάζουν.
Εντός της κυβέρνησης μυρίζει μπαρούτι. Η κόντρα Ρέππα-Ραγκούση, η παραίτηση Παμπούκη, οι καθημερινές αψιμαχίες και η αδυναμία του κ. Παπανδρέου να βάλει τάξη, δημιουργούν σκηνικό διάλυσης.
Η ξαφνική πρεμούρα για συναίνεση, αφενός με τις δηλώσεις Λοβέρδου και αφετέρου με τη συνάντηση Βενιζέλου – Σαμαρά είναι ένα στοιχείο που πρέπει να συνεκτιμηθεί.
Τελευταίο άλλα όχι έσχατο είναι η κοινωνική έκρηξη, αρχής γενομένης από το χάος που ήδη προκαλείται στα πανεπιστήμια. Πώς θα αντέξει η κυβέρνηση μια συνεχόμενη αναταραχή;

Θα μπορούσαν πολλά να ειπωθούν ως παραδείγματα και ως ενδείξεις ότι οι εκλογές είναι κοντά. Και όσο δεν έρχονται, τόσο θα βαθαίνει η κρίση και στην χώρα και στο ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα όμως είναι πόσο αντέχει η χώρα την ακυβερνησία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ignoramus avatar
  Ignoramus 01/09/2011 12:33:40

  αυτες οι εκλογες δεν θα ειναι ΝΔ εναντιον πασοκ αλλα ΝΔ και ελληνικός λαός εναντιον της τροικας και των τσιρακιων της. οσοι πιστοι λοιπον προσελθητε.

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ Ignoramus 01/09/2011 13:12:27

   Το θέμα όμως είναι να είμαστε και εναντίον των καταστάσεων που μας έφτασαν στη φάση του μνημονίου.
   Το μνημόνιο είναι ένας καρκίνος, αλλά εκδηλώθηκε από κάποιες παθογένειες, όσοι νομίζουμε ότι οι τροϊκανοί ήρθαν να δανείσουν μια υγιή χώρα κάνουμε λάθος μεγάλο.
   Το μνημόνιο θα φύγει όταν αναλάβει μια σοβαρή κυβέρνηση, μακριά από ιδεοληψίες και κόμπλεξ που διακατέχουν αυτούς που είναι σήμερα στην εξουσία.
   Είναι κολημένοι με τις δεσμεύσεις και τις εξαρτήσεις, όπως και τα ψέματα που τους έφεραν στην εξουσία και κάνουν τα στραβά μάτια όπου θέλουν.
   Μέσα σε όλα είναι και το καρκίνωμα του μεταναστευτικού που συντηρείται σκόπιμα δυστυχώς εξαιτίας ακριβώς αυτών των ιδεοληψιών.
   Το αποτέλεσμα το πληρώνει η πλειοψηφία των πολιτών και το 23% στην εστίαση θα είναι "τίποτα" μπροστά σε αυτά που θα αναγκαστούν να κάνουν εξαιτίας του ψεύδους και της ανικανότητάς τους.
   Να έρθει λοιπόν η ΝΔ για να φύγει το μνημόνιο, όχι με λόγια και φωνές αλλά με έργα ώστε να αποκατασταθεί η υγεία σε αυτή τη νοσούσα χώρα.
   Και κακά τα ψέματα, μια δεξιά κυβέρνηση είναι ό, τι καλύτερο για τον τόπο υπό την προϋπόθεση πως θα απαλλαγούμε από τα σκάνδαλα και τον κομματισμό του παρελθόντος.
   Η στάση της ΝΔ στο θέμα των αλλαγών στη γ' βάθμια εκπαίδευση αυτό προοιωνίζεται ευτυχώς.

 2. Pyrros avatar
  Pyrros 01/09/2011 12:41:18

  Μεστή και ακριβής ανάλυση. Η ΝΔ όμως είναι έτοιμη να κυβερνήσει; Με τόσα και τόσα φθαρμένα "στελέχη" που ακόμα και τώρα, στην ώρα της απόλυτης δικαίωσης, δεν πιστεύουν στον Αρχηγό (για να μην πω ότι του βάζουν τρικλοποδιές);

 3. kp8 avatar
  kp8 01/09/2011 12:48:03

  Τι να πω, μοιάζει με όνειρο να δούμε να φεύγει αυτή η ατιμωτική και συνάμα ατιμασμένη κυβέρνηση. Ομως εξακολουθώ να έχω τις αμφιβολίες μου (που οφείλονται κυρίως στη γενικευμένη φοβία που προκαλεί το σημερινό καθεστώς), ότι δηλαδή όλα αυτά τα πολύ ωραία και σοβαρά επιχειρήματα που αναφέρει η ανάρτηση κινούνται κυρίως στη σφαίρα της θεωρίας, των ευχών και των προσευχών. Κοινώς θα θέλαμε, αλλά ο ξενοδόχος άλλα λέει και δε δείχνει καμία πρόθεση να ξεγαντζωθεί από την καρέκλα. Μακάρι πάντως, από το στόμα σας και στου θεού (γιατί για του Γιώργου δεν το συζητάμε, άσε που ακούει μόνο αγγλικά..) τ΄αυτί. !!

  • factorx avatar
   factorx @ kp8 01/09/2011 13:16:04

   Θα περιμένεις ...μάταια να δείς φθαρμένα στελέχη στην κυβέρνηση Σαμαρά. Ραντεβού εδώ μετά την ...ορκωμοσία

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ factorx 01/09/2011 14:26:06

    Καλη η αναρωτηση αλλα εαν προσεξουμε τις αποφασεις και την περπατησια του Σαμαρα θα δουμε οτι δεν δειλιαζει και δεν προκειται να δειλιασει μπροστα σε τιποτα οταν πρεπει να δρασει {Πχ Παιδεια,Νo pasaran στην Τροικα ,Βενιζελο ,Μερκελ,ΕΛΚ κοκ}.Στο χερι μας ειναι να τον απαλλαξουμε απο κατι βαρυδια με την ψηφο μας !

    • Μαθηματικός avatar
     Μαθηματικός @ Ραβινος 02/09/2011 02:28:45

     "Στο χερι μας ειναι να τον απαλλαξουμε απο κατι βαρυδια με την ψηφο μας !"
     Προσυπογράφω!!!!!!!!!!!

   • mixalios avatar
    mixalios @ factorx 01/09/2011 14:30:09

    Κάτι παραπάνω θα ξέρεις εσύ.

   • 13 avatar
    13 @ factorx 01/09/2011 17:53:48

    χαχαχαχα...!!! Σωστός..!!!

 4. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 01/09/2011 13:03:25

  εκλογες πως? , δεχεται η τροικα να γινουν εκλογες? τωρα που αρχιζει το μεγαλο φαγοποτι του ξεπουληματος. με το χρηματιστηριο κατω απο τις 900 μοναδες? τωρα που μπορουν να τα φανε ολα κοψοχρονια? βλακες ειναι. οσο εχει λαδι στο καντιλι του ο παπαμδρεου δε θα παει σε εκλογες. θα κανει τα παντα για ναγαντζωθει στην εξουσια.
  για να πεσει αυτη η κυβερνηση πρεπει να γινει χαμος. να μην λειτουργει τιποτα ουτε ο δημοσιος τομεας ουτε τιποτα. πραγμα που δε φαινεται στον οριζοντα.

 5. letta avatar
  letta 01/09/2011 13:13:51

  Μόνο με οικονομικό αποκλεισμό. Δεν πληρώνουμε τίποτα στην εφορία. Τότε θα κάνει εκλογές.

  • Ηφαιστίωνας avatar
   Ηφαιστίωνας @ letta 01/09/2011 14:06:34

   ΣΩΣΤΗΗΗΗΗΗΗ!! Το Σύνταγμα (ποιό Σύνταγμα θα μου πεις, έτσι όπως το κατάντησαν - τέλος πάντων αυτό που έχουμε) λέει ότι "έκαστος συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του" και τις δυνάμεις μου εμένα ως συνταξιούχου (αλλά και τών μισθωτών)τις έχουν αυτά τα τέρατα εξαντλήσει πρό πολλού. Έτσι λοιπόν, όταν μου έλθει το ραβασάκι με τις έκτακτες εισφορές, θα το στείλω πίσω συστημένο στην Εφορία της περιοχής μου με την ένδειξη "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ!!"
   Τι θα μου κάνουν; Θα με πάνε στον Κορυδαλλό για... φοροαποφυγή; Ας κοπιάσουν. Εδώ είμαι!!!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ηφαιστίωνας 01/09/2011 14:14:24

    "Απλώς" θα σου ρίξουν ένα πρόστιμο, και όσο θα εξακολουθείς να μην πληρώνεις θα επιβαρύνεται και με πανωτόκια υπερημερίας...

    • noldor avatar
     noldor @ Αυριανιστής 01/09/2011 14:19:31

     Μέχρι την επόμενη ρύθμιση που θα διαγραφούν τα πρόστιμα και η αποπληρωμή θα γίνει σε πολλές δόσεις.

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Ηφαιστίωνας 01/09/2011 14:16:31

    Καλύτερα να το στείλεις συστημένο στην Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ του Νομού σου υπ' όψιν κ.κ. Βουλευτών!
    Αν δε, όταν θα είσαι στο Ταχυδρομείο, είναι και τα τοπικά ΜΜΕ, τότε θα δεις γλέντια!
    "Πολυτεχνείο" αυτοί, ΕΛΤΑ εμείς!!!

 6. factorx avatar
  factorx 01/09/2011 13:22:47

  Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τη νέα ενδοκυβερνητική κόντρα Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου – Ρέππα, για την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Η φαρσοκωμωδία της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε φαντασία.
  Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί άπειρους και ανεύθυνους εκείνους, που ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε διορίσει στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, επειδή “ξεμπρόστιασαν” την οικονομική του πολιτική!
  Ο κ. Ρέππας, από την πλευρά του, αδειάζει δημόσια τον κ. Βενιζέλο, για την πρόθεσή του να αποπέμψει τα μέλη της Επιτροπής, λέγοντας ότι “εμείς θέλουμε θεσμούς να λειτουργούν και να ελέγχουν”.
  Το κυβερνητικό σκορποχώρι σε όλο του το μεγαλείο!
  Το ερώτημα, όμως, είναι ένα:
  Υπάρχει, επιτέλους, Πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα;».

  • Ariadne avatar
   Ariadne @ factorx 01/09/2011 13:39:35

   Ο Χ Ι !

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ factorx 01/09/2011 13:44:03

   Ο Βενιζέλος είναι "πασχαλινή ρουκέτα ταχείας καύσεως".
   Δεν τον θυμόμαστε από τις εσωκομματικές εκλογές του πασόκ;

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ factorx 01/09/2011 16:01:32

   Πρωθυπουργοί υπάρχουν όπως υπήρχαν. Είναι οι ΜΠΟΜΠΟΛΟΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ - ΚΟΚΑΛΟΒΑΡΔΙΝΙΓΙΑΝΝΗΔΕΣ που συρρικνώνονται και αυτοί ΜΕΝ , είναι όμως εις τάς επάλξεις ΔΕ.

  • 13 avatar
   13 @ factorx 01/09/2011 18:22:07

   Οχι, μόνο διεκπεραιωτές... μάλλον!

 7. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 01/09/2011 13:29:36

  Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυρισθεί οτι η τωρινή Κυβέρνηση ελέγχει την κατάσταση. Τελεία.

  Αλλά έχει η ΝΔ το "δυναμικό" να μας βγάλει από την κρίση;
  Και δεν αναφέρομαι στα παλαιά "φθαρμένα στελέχη", αναφέρομαι σε αυτούς που είναι ΤΩΡΑ στο περιβάλλον του Σαμαρά και παίζουν κύριο ρόλο στην διαμόρφωση της πολιτικής του.

  Απλά διαβάστε τα κείμενα του Λαζαρίδη - το 2009 - όπου προέβλεπε ότι η διεθνής κρίση θα "πλήξει την Ελλάδα λιγότερο από τις άλλες χώρες ...." !!!

  Δυστυχώς φοβάμαι ότι η Ελλάδα συνολικά, ΔΕΝ έχει τους ανθρώπους και το "τεχνοκρατικό υπόβαθρο" να αναλύσει ψύχραιμα την κατάσταση και να πάρει τα μέτρα και τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αποφάσεις για να βγούμε από την κρίση.

  Αναλυτές, σύμβουλοι, δημοσιογράφοι είναι καλοί για να δώσουν την εξουσία στην ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ αλλά δυστυχώς δεν είναι ικανοί να βγάλουν την χώρα από την κρίση.
  Για όποιον ενδιαφέρεται σοβαρά για την "ψευτοεπιστημονική χρήση" της Στατιστικής και γενικώτερα των Μαθηματικών από τους "αγράμματους οικονομολόγους αναλυτές" δεν έχει παρά να διαβάσει το βιβλίο, "The Theory That Would not Die", της Sharon Bertsch, εκδόσεις Yale.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ np_complete_problems 01/09/2011 13:41:49

   Εδώ έχουν πάθει τη νίλα της αρκούδας άνθρωποι σαν τον Greenspan, τον Gordon Βrown ή τον Wolfgang Scheuble, κι εσύ ψάχνεις τα φάουλ του Λαζαρίδη;
   Το παρκέ ήταν όλο σάπιο, τα δοκάρια σαρακoφαγωμένα, ακόμα και τον Νουρέγιεφ να είχαμε, θα ήταν τώρα στο υπόγειο με σπασμένα πόδια

   • np_complete_problems avatar
    np_complete_problems @ Ο Θείος 01/09/2011 13:57:39

    Δεν βλέπω η ΗΠΑ, η Αγγλία κια η Γερμανία να είναι στην ίδια τραγική κατάσταση με μας ...

    • stanley@gr avatar
     stanley@gr @ np_complete_problems 01/09/2011 22:28:46

     εισαι βαθεια νυχτωμενος!!!

     • anideos avatar
      anideos @ stanley@gr 01/09/2011 22:36:23

      Τι σε κανει να πιστευεις πως η Γερμανια και οι ΗΠΑ δεν εχουν εναλλακτηκο σχεδιο;

   • φωνη avatar
    φωνη @ Ο Θείος 01/09/2011 14:41:04

    Σε πληροφορώ ότι έχουμε τον σπουδαιότερο πολιτικό που διαθέτει η Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

    Και αυτός είναι ο Σαμαράς.

    Ούτε η Μέρκελ ούτε ο Σαρκοζί με τα επιτελεία τους υπερασπίζονται καλύτερα την Ευρώπη απόσο ο Σαμαράς. Επειδή είναι οι ηγέτες των κορυφαίων δυνάμεων δε σημαίνει ότι είναι σπουδαιότεροι πολιτικοί.

    Ο Σαρκοζί δεν τολμάει να αντιμηλίσει στη Μέρκελ. Ο Σαμαράς το έκανε.

    Ο Σαμαράς από χρόνια πριν (1993) μιλούσε για την ανάγκη εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη μετέπειτα διεύρυνσή της.

    Την πολιτική αυτήν τώρα οι 2 μεγάλοι ηγέτες Σαρκοζί και Μέρκελ αντιλαμβάνονται και προσπαθούν να προωθήσουν.

    Πριν 4 χρόνια ο Σαμαράς έστελνε επιστολές στον πρόεδρο της ΕΚΤ Τρισέ και του μιλούσε για την αξία των χαμηλών επιτοκίων της Ευρωζώνης, που θα εξασφάλιζαν τον αναπτυξιακό μέλλον της Ευρώπης.

    • φωνη avatar
     φωνη @ φωνη 01/09/2011 15:49:36

     *αντιμιλήσει

  • Απορία avatar
   Απορία @ np_complete_problems 01/09/2011 14:03:33

   Αγαπητέ στη ζωή σίγουρα οι γνώσεις είναι απαραίτητες αλλά χρειάζονται όμως και όρχεις.

   Και σε ρωτώ.
   ΕΣΥ θα είχες τους όρχεις να πεις ΟΧΙ, όχι μόνο στο ντόπιο πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο αλλά και σε όλο το διεθνές τοκογλυφικό κύκλωμα και τις πολιτικές φιλιπινέζες τους εαν σου ζήταγαν να διαλύσουν την χώρα σου;

   Ε ο πρόεδρος της ΝΔ το είπε αυτό το ΟΧΙ. Γι'αυτό και έχουμε ακόμα να φάμε. Εαν είχε πει το ναι και η ΝΔ τότε το 80% θα έτρωγε σήμερα από συσσίτια στα προπύλαια.

   Όσον αφορά τον Λαζαρίδη ψάξε και να βρεις τι παπαριές έχουν πει και προβλέψει νομπελίστες οικονομολόγοι τα τελευταία 3 χρόνια.

  • φωνη avatar
   φωνη @ np_complete_problems 01/09/2011 14:07:15

   Σε τι έχει πέσει έξω η ΝΔ στις οικονομικές προβλέψεις που έχει κάνει;
   Και σε πολιτικό επίπεδο τι βρίσκεις λάθος σε όλη τη στάση της ΝΔ από την εκλογή του Σαμαρά;

   Ο Σαμαράς έλεγε και στον Καραμανλή να μην πάει σε εκλογές και να πάρει μέτρα για την οικονομία.

   Μετά έλεγε στον Παπανδρέου να ξεκολλήσει και να πάρει μέτρα.

   Είπαν ότι φουσκώνουν τα ελλείματα τεχνητά και κάνουν δηλώσεις που ανεβάζουν τα spreads

   Eπέμενε σε ευρωπαϊκή λύση και δεν ήθελε καμία ανάμιξη του ΔΝΤ
   Καταψήφισε το μηχανισμό

   Μίλησε για αναπτυξιακή πολιτική

   Πρότεινε από νωρίς μηδενισμό του ελλείματος και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

   Μίλησε πρώτος για ευρωομόλογο

   Καταψήφισε το μεσοπρόθεσμο

   Δεν ήθελε με τίποτα τη συμμετοχή ιδιωτών και επέμενε σε αυτό

   Ούτε καν έβαζε στο στόμα του τη λέξη χρεωκοπία

   Τους έλεγε ότι η αξιολόγηση selective default μας οδηγεί σε αχαρτογράφητα νερά και τους έλεγε ότι παίζουν με τη φωτιά
   Και επέμενε στο να μην τεθεί ζήτημα εμπράγματων εγγυήσεων

   Και για τις αποφάσεις της 21ης τους είπε για τις εγγυήσεις τους είπε για την ανάγκη αύξησης του ταμείου EFSF τους είπε για τη συμμετοχή των ιδιωτών.Όλα αυτά σα γκρίζα σημεία της συμφωνίας.

   Γιατί αμφιβάλεις γιαυτούς τους ανθρώπους; Αφού έπεσαν σε όλα μέσα, έβλεπαν από νωρίς τους κινδύνους που κρύβονται στα ψηλά γράμματα και πρότεινε τη σωστή πολιτική, όπως φαίνεται κάθε φορά εκ των υστέρων

   • Απορία avatar
    Απορία @ φωνη 01/09/2011 14:15:27

    Μαρκεζίνης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Αντίβαρο:
    "Έσοδα. Όπως προέβλεψε ο κ. Σαμαράς (και λίγοι άλλοι) το Μνημόνιο μεγάλωσε την ύφεση και αυτή, με τη σειρά της, μείωσε τα έσοδα."

    • Δήμος avatar
     Δήμος @ Απορία 01/09/2011 17:36:11

     Βάλε και το σύνδεσμο ντε, είναι ενδιαφέρουσα όλη η συνέντευξη :)

     http://www.antibaro.gr/node/3313

   • np_complete_problems avatar
    np_complete_problems @ φωνη 01/09/2011 14:29:49

    Γιατί φίλε μου είναι πολύ εύκολο να "ζητάς τον παράδεισο", το δύσκολο είναι "να μπορείς να τον βρείς" !!!
    Υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος που δεν θέλει "την ανάπτυξη" ή δεν θέλει "τα ευρωομόλογα"; Μας τα έδωσε κανένας και τα αρνηθήκαμε;

    Μπορεί να σου φανεί περίεργο, αλλά υπάρχουν συμπολίτες σου που δεν αμφιβάλουν για τις καλές προθέσεις ούτε του Σαμαρά, ούτε του ΓΑΠ και πιθανά ούτε της Παπαρήγα. Ετσι είναι η Δημοκρατία αλλού, συμφωνούμε αλλού διαφωνούμε ...

    Γι'αυτό που αμφιβάλλουν είναι για τις "δυνατότητες τους ...".

    Μακάρι βέβαια - όσοι αμφιβάλουμε - να πέσουμε 100% έξω - για το καλό της χώρας. Και ειλικρινά εγώ ΔΕΝ θα στεναχωρηθώ καθόλου αν πέσω έξω !!!

    • φωνη avatar
     φωνη @ np_complete_problems 01/09/2011 14:47:51

     Εγώ δε μιλάω για καμία καλή πρόθεση του ΓΑΠ.
     Εσύ μίλα αν θες. Εγώ τον θεωρώ υπεύθυνο για την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ του να οδηγήσει τη χώρα σε αυτήν την καταστορφική πολιτική.

     Και σε ρώτησα που έπεσε έξω η ΝΔ στις οικονομικές προβλέψεις;
     Και ποια από τις πολιτικές της αποφάσεις δεν επιβεβαιώθηκε στο μέλλον;

     • np_complete_problems avatar
      np_complete_problems @ φωνη 01/09/2011 15:19:00

      Η διαφορά μας είναι ότι για μένα "οι ευχές" και "οι απλές προβλέψεις" δεν λένε τίποτε. Και ο Τσίπρας έπεσε "μέσα" και η Παπαρήγα και το 99% των Ελλήνων.

      Σε κάθε περίπτωση, για να ξαναγυρίσω στο θέμα του άρθρου, οι εκλογές είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

      Το μόνο άσχημο με τις εκλογές, είναι ότι όποιος και να τις κερδίσει, αυτός θα είναι η τελευταία μας ευκαιρία - και δυστυχώς δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.

      Καλό μεσημέρι

     • φωνη avatar
      φωνη @ np_complete_problems 01/09/2011 16:02:53

      Δε βρήκες τίποτα λάθος και το γυρίζεις και λες ...εεε καλά ναι ήταν σωστοί, αλλά ήταν όλοι σωστοί. Δεν ήταν μόνο αυτοί.

      Τι οικονομικές προτάσεις έκανε ο Τσίπρας και η Παπαρήγα και έπεσαν μέσα θα μας τρελάνεις;

      Η παπαρήγα λέει ότι φταίει ο καπιταλισμός και ότι ήρθε η ώρα ανατροπής του. Πράγμα που λέει 200 χρόνια τώρα. Και αν ήρθε η ώρα ανατροπής του καπιταλισμού που έχουμε πάμε προς χειρότερη μορφή καπιταλισμού και όχι προς σοσιαλιστικές λύσεις που ονειρεύεται η Παπαρήγα.

      Ο Τσίπρας συγγνώμη είπε να θεωρήσουμε το χρέος επαχθές και να μην πληρώσουμε,αλλά δεν τον είδα να πηγαίνει να το λέει στους Ευρωπαίους Ηγέτες όπως πήγε ο Σαμαράς και υπερασπίστηκε τις θέσεις του. Εν τω μεταξύ δε μας μίλησε καθόλου για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις μιας τέτοιας ακραίας πολιτικής. Πράγμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως τα λέει για εσωτερική κατανάλωση, έχοντας και την ασφάλεια ότι δεν πρόκειται να αναλάβει την κατάσταση.

      Δεν είναι ούτε απλές ευχές ούτε απλές προβλέψεις. Είναι πετυχημένες προβλέψεις και ορθές πολιτικές.

      Μην προσπαθείς να υποτιμήσεις τη σημασία που έχει η 100% σωστή στάση της ΝΔ για την κρίση.

      Όσο απαισιόδοξος και να είναι κάποιος, δεν μπορεί να μην επιλέγει τον καλύτερο για να διαχειριστεί τα προβλήματά του. Εκτός αν θέλει να παραμείνει απαισιόδοξος εφόρου ζωής.

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ np_complete_problems 02/09/2011 02:47:58

   Κάποιος είχε πει την εξής ατάκα: "η στατιστική είναι σαν το μπικίνι, δείχνει πολλά αλλά κρύβει τα σημαντικότερα". Η στατιστική είναι ένα εργαλείο που αν χρησιμοποιηθεί με επιστημονικά ορθό τρόπο και κυρίως ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις.

   Είναι γεγονός ότι στην πλειοψηφία των φαινομένων (κοινωνικών, φυσικών, οικονομικών) όπου χρησιμοποιούνται μαθηματικά υποδείγματα, δεν λαμβάνονται υπόψην αστάθμητοι παράγοντες όπως οι προτιμήσεις ή οι επιλογές (λογικές ή μη) των ανθρώπων (σε περιπτώσεις κοινωνικο-οικονομικών φαινομένων ) ή το απρόβλεπτο της φύσης (αν και για το τελευταίο γίνονται κάποιες προσπάθειες). Κάτι τέτοιο όμως είναι και πρακτικά ανέφικτο, οπότε πρέπει να μιλάμε περισσότερο για εκτιμήσεις παρά για ακριβείς προβλέψεις. Το πρόβλημα προκύπτει όταν γίνεται χρήση της στατιστικής με σκοπό την ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, οπότε κυριολεκτικά μπορείς να κάνεις ¨παπάδες".

   Παραθέτω και ένα link : http://antirisis.wordpress.com/2010/01/13/%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83/

   • np_complete_problems avatar
    np_complete_problems @ Μαθηματικός 02/09/2011 18:08:33

    Συμφωνώ, η εντιμότητα και η μετριοφροσύνη των "αναλυτών και των οικονομολόγων" είναι δυστυχώς ένα μεγάλο πρόβλημα.
    Ανθρωποι χωρίς καμμία θεωρητική μαθηματική εκπαίδευση, με ένα ή δύο μαθήματα εισαγωγής στην Στατιστική και την Επιχειρησιακή έρευνα "πλασάρουν τους εαυτούς τους "σαν "ειδικοί αναλυτές" !!!
    Την ίδια στιγμή "προβεβλημένος Sir" αρθογραφεί σαν ειδικός αναλυτής - στηριζόμενος άγρια από τα ΜΜΕ - χρησιμοποιώντας τεχνικές και μοντέλα του Von Neumann από την δεκαετία του 40 - και μάλιστα στην πιο απλή εκδοχή τους ...

    Εδώ δεν μπόρεσαν "οι Τεχνοκράτες Οκονομολόγοι" του Υπουργείου Οικονομικών να κάνουνε μια απλή προσομείωση, για να δούνε πόσο τελικά θα κοστίσει στο κράτος η επιστροφή φόρων από το μέτρο των αποδείξεων.
    Ζητήσαμε ποτέ λογαριασμό από τους Καθηγητάδες Οικονομολόγους που είχαν την "τεχνοκρατική ευθύνη των μέτρων";

    Κάποτε ο μεγάλος Γερμανός μαθηματικός David Hilbert, αναφερόμενος στις μαθηματικές γνώσεις του Einstein είπε το εξής καταπληκτικό: "δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει ούτε τον τελευταίο βοηθό μου στο Göttingen".
    Παρεξηγήθηκε μήπως ο Einstein;
    Ηταν κακός ο Hilbert;
    Τίποτε από τα παραπάνω ...

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ np_complete_problems 02/09/2011 13:50:57

   Αν δεν υπήρχαν ο ΓΑΠ κι ο Παπακωνσταντίνου με τα ...αλήστου μνήμης περί Τιτανικού που οδεύει προς το παγόβουνο και ότι κυβερνούν ένα διεφθαρμένο λαό, ναι, δεν θα μας έπληττε η κρίση τόσο σοβαρά, όσο άλλα κράτη. Γι' αυτό άλλωστε ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Για να μας ισοπεδώσει η κρίση, που δημιούργησαν τα αφεντικά του.

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 01/09/2011 13:36:49

  Μπορεί να γίνουν, μπορεί όχι.
  Τα επακόλουθα στην πραγματικότητα, άν γίνουν, είναι εύκολα προβλέψιμα: Βλέπε Πορτογαλία - Ιρλανδία.
  Θα έλεγα το άλλο, με το Μανωλιό και την ενδυμασία του, αλλά είναι υπερβολικά απλουστευτικό. Η ουσία είναι ότι όταν είσαι με τον ορρό, η αλλαγή νοσοκόμας ή και προισταμένης, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
  Άσε που και οι ίδιοι οι γιατροί της εντατικής, ακόμα εκπαιδεύονται.

  • κοριος avatar
   κοριος @ Ο Θείος 01/09/2011 14:02:18

   Θειε να σου κανω μια "αδιακριτη" ερωτηση??
   Ναι?? Ωραια..
   Τι λες θα συνεβαινε αν ερχοταν καποιος (σαν το Πλαστηρα ας πουμε) και εστηνε κανενα εκτακτο στρατοδικειο??
   Τι λες θα γλυτωνε κανενα απο αυτα τα .."σωτηρια υποκειμενα"?? (εννοω αυτα τα νουμερα που ξεγελασαν τον κοσμο προεκλογικα για να μας ..σωσουν)..
   Η ταπεινοτης μου δεν το πιστευει ,θειε μου..

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ κοριος 01/09/2011 14:29:22

    Ούτε του λόγου μου το πιστεύω ότι θα ξαναζωντανέψει ο Πλαστήρας, άν αυτό εννοούσες αγαπητέ.
    Μοιάζουμε απείρως πιό πολύ με την Πορτογαλία του 2011 και όχι με την Λιβύη απέναντι ή την Συρία του 2011. Ακόμα λιγότερο μοιάζουμε με την Ελλάδα του 1922.
    Άν πάλι, με το "δεν το πιστεύω", εννοούσες το ακριβώς αντίθετο, κάτι σχετικό είχε γράψει ό Ζίγκμουντ Φρόιντ την εποχή που ο Πλαστήρας (με τον Πάγκαλο senior χα, χα) έστηναν στρατοδικεία: "Οι εφιάλτες της νύχτας είναι η ψευδής αναπλήρωση όσων απωθούμε την ημέρα".
    Dreams, dreams!

 9. Orestios avatar
  Orestios 01/09/2011 13:57:29

  Ο Παπανδρέου ξέρει ότι δεν γλυτώνει το Δικαστήριο έτσι και παραδώσει την εξουσία. Στόχος του να επικρατήσει μπάχαλο μέχρι να κάνει τα δημοψηφίσματα, οπότε και θα μπορεί να κρυφτεί πίσω απ' αυτά.

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ Orestios 02/09/2011 13:54:35

   Ορέστιε, ο ΓΑΠ δεν θα παραδώσει την εξουσία. Απλά, θα του την αφαιρέσει ο προδωμένος Ελληνικός Λαός, με τον πιο ταπεινωτικό τρόπο. Γι' αυτό, σίγουρα δεν θα γλυτώσει το Ειδικό Δικαστήριο.

 10. factorx avatar
  factorx 01/09/2011 13:58:36

  ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ


  To βαθύ έλλειμμα δημοκρατικής και κοινωνικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης δεν μπορεί να καλυφθεί από καμία παρωδία διεξαγωγής δημοψηφισμάτων.

  Στα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ η βούληση του λαού έχει πάει περίπατο, έχουν ψηφιστεί τα πλέον αντιλαϊκά μέτρα παρά τις αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, σε πλήρη αναντιστοιχία με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν έχει αρνηθεί τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, όπως πιο πρόσφατα για το Σύμφωνο για το Ευρώ, και τώρα βλέπει τα δημοψηφίσματα ως ένα μηχανισμό χειραγώγησης και εκτόνωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας.

  Το αίτημα για δημοκρατία και ουσιαστική συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές και τομές και σε θεσμικό επίπεδο. Αυτός όμως που θα καθορίσει τις αλλαγές το επόμενο διάστημα δεν θα είναι η κυβέρνηση, αλλά ο ίδιος ο λαός που δεν θα παγιδευτεί σε κανένα ψεύτικο δίλημμα και θα συνεχίσει να παλεύει για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

 11. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 01/09/2011 14:29:38

  Η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και η πορεία είναι μη αναστρέψιμη γιατί απλώς ο ΓΑΠ ούτε μπορεί ,αλλά ούτε και ενδιαφέρεται να αλλάξει κάτι. Οχι μόνο επειδή αυτή την υπηρεσία του ανέθεσαν για τη χώρα και την εξετέλεσε ( στη κυριολεξία!), αλλά δεν έχει και τα ψυχικά αποθέματα για να το κάνει. Ως ολίγος και συνεπώς αδίστακτος, παζαρεύει την διασφάλισή του.Ο κόσμος έχει υποστεί πολλή και μεγάλη ταλαιπωρία τα τελευταία 2 χρόνια. Εχουμε λυγίσει και έχουμε χάσει το ηθικό μας μη περιμένοντας τίποτα. Ετσι μας λέει η λογική. Οι άνθρωποι όμως, κυρίως οι απελπισμένοι όπως εμείς , πάντα στο βάθος για λόγους επιβίωσης ,νοιώθουμε μια αδιόρατη ελπίδα και στηρίζουμε τα πάντα σ'αυτή για να βρούμε το λόγο να σηκωθούμε και να συνεχίσουμε.....Η ελπίδα αυτή ακούει στο όνομα Α.Σαμαράς.Ο κόσμος που περιμένει απ'αυτόν ανήκει σε ευρύτερο φάσμα από τους παραδοσιακούς δεξιούς , αν και πολλοί δεν θα το παραδεχτούν ,τουλάχιστον ανοιχτά, για ευνόητους λόγους. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος είναι πλέον δεκτικός σε έντονες και δυναμικές κινήσεις, περιμένει κάτι που θα του αλλάξει την προοπτική. Αν χάσει την ευκαιρία, αυτός πηγαίνει στ'αζήτητα και εμείς στο χάος. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας. Η συγκυρία τον ευνοεί για ρηξικέλευθες κινήσεις, ενώ ο άλλος αναζητάει ανάχωμα στον κατήφορο που βρίσκεται.

 12. αριστερος avatar
  αριστερος 01/09/2011 14:49:14

  για να δουμε ,μηπως επιβεβαιωθουνε καποιες Κασσανδρες και ο Σαμαρας ειναι οντως ο τελευταιος Ελληνας Πρωθυπουργος.

 13. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 01/09/2011 14:50:19

  Ποιο στόχο του θα πετύχει καλύτερα το ΠΑΣΟΚ με εκλογές; Η δυτική αποικιοποίηση, η ισλαμοποίηση και ο ιδεολογικός εκφασισμός της χώρας προχωρούν μια χαρά. Η ελληνική οικογένεια και η κοινωνία διαλύονται. Όλα αυτά είναι απαραίτητες προϋποθέσεις της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή η ιστορική εξαφάνιση του ελληνισμού, κάτι που η Δύση προσπαθεί να πετύχει από τον ύστερο Μεσαίωνα και σχεδόν πια το έχει πετύχει. Δεν πρόκειται για οικονομική κρίση μόνο αλλά για σύγκρουση πολιτισμών. Ελάχιστοι διανοούμενοι, που προειδοποιούσαν εδώ και χρόνια, αντιστέκονται και μιλάνε αλλά οι Ελλαδίτες τους αγνοούν. Τι περισσότερο θα μπορούσε να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, του οποίου η υλιστική ιδεολογία είναι εκ φύσεως ανθελληνική; Δε βλέπετε τι ανθρώπους τοποθετεί στην εκπαίδευση και την εξωτερική πολιτική; Με τις οικονομικές αναλύσεις μόνο δεν κατανοείται η πολιτική. Επειδή σε κάποιους μετράει μόνο το εισόδημα και η 'τάξη' όπου ανήκουν, αυτό δε σημαίνει ότι ο κόσμος λειτουργεί τόσο απλοϊκά. Δεν αναφέρομαι στον αρθρογράφο, γενικά μιλάω.

 14. Orestios avatar
  Orestios 01/09/2011 14:51:15

  Ή η Ελλάδα θα καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ, ή το ΠΑΣΟΚ θα καταστρέψει την Ελλάδα.
  Άλλος δρόμος δεν υπάρχει

 15. φαυλος σαν κι αυτους avatar
  φαυλος σαν κι αυτους 01/09/2011 14:51:34

  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 16. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 01/09/2011 14:51:38

  Οι εκλογές δεν είναι,απλώς,αναπόφευκτες.Είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ και ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ!!!Η πατρίδα ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ,η κοινωνία ΣΤΕΝΑΖΕΙ υπό το βάρος ΒΑΡΒΑΡΩΝ και ΕΞΟΥΘΕΝΩΤΙΚΩΝ μέτρων και η εθνική αξιοπρέπεια είναι ΕΙΔΟΣ εν ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ....Το κεντρικό άρθρο κάνει ορθές επισημάνσεις.Βέβαια,ως γνωστόν,ο Παπανδρεϊσμός είναι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ και ΠΑΝΟΥΡΓΟΣ.Το παρελθόν έχει διδάξει πολλά ως προς τη στρατηγική που εφαρμόζει κατά καιρούς.Χρησιμοποιεί τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για να κερδίσει πολιτικό χρόνο...ΑΛΛΑ και αυτό,ακόμα,είναι ένα κόλπο του παπανδρεϊσμού που ΔΕΝ πιάνει πια.ΠΝΕΟΥΝ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ.....

 17. christof avatar
  christof 01/09/2011 15:20:58

  Δημητρη εχεις δικαιο. Στη ΔΕΘ πρεπει να μιλησει ο Αντωνης για μεταναστευτικο,δεν παει αλλο, Ελληνικη Παιδεια,οπως απαιτει το συνταγμα.

  • αριστερος avatar
   αριστερος @ christof 01/09/2011 20:07:48

   σωστοοοοος

 18. mind trap avatar
  mind trap 01/09/2011 15:58:13

  Σας παρουσιάζω σχέδια επί των πλείστον Πασοκτζήδων Δημοσίων Υπαλλήλων της "διπλανής πόρτας", που όλα αυτά τα χρόνια λυμαίνονταν τις κρατικές προμήθειες και ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας μας στο κομμάτι που τους αναλογεί.
  Με το που θα πάρουν την σύνταξη λοιπόν αυτοί οι καθώς πρέπει "κύριοι" και "κυρίες", θα πάνε να περάσουν τα επόμενα χρόνια της ζωής τους ...στο Αμέρικα.
  Από την μία λοιπόν ο καθένας από αυτούς συνέβαλε στο όργιο ρεμούλας για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, από την άλλη θα πληρώνονται από την Ελλάδα για να καταναλώνουν τη σύνταξη τους στις ΗΠΑ. Βοηθάει και η ισοτιμία.
  Εξάλλου τη να τη κάνουν την Ελλάδα έτσι όπως την καταντήσανε ...
  Και επειδή το αποτέλεσμα κρίνει το σκοπό, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η επιδίωξή τους ήταν η διάλυση της Ελλάδας.
  Και επειδή σε λίγο καιρό δε θα τολμάς να βγείς έξω να φας σε ένα εστιατόριο γιατί θα φαίνεσαι στα μάτια κάποιων εφοπλιστής (!) και θα σου την πέφτουν όλοι, κάπως πρέπει και αυτοί να δρέψουν τους "κόπους" τόσων ετών με ασφάλεια.

 19. λαλακης avatar
  λαλακης 01/09/2011 16:15:17

  Δε βλεπω εκλογες

  Γιατι να τις κανει ,χαζος ειναι;
  Οσο δινει χρηματα η Ευρωπη εκλογες δεν προκειται να κανει.
  Θα υποσχεται μεταρρυθμισεις ,θα παρουσιαζει σχεδια φαστ τρακ
  κλπ
  Αν καποια στιγμη η Ευρωπαιοι βαρεθουν την Ελλαδα τοτε οι εκλογες θα γινουν αρον αρον για να αναλαβει αλλος.
  Το ερωτημα ειναι ποιος θα κυβερνησει.
  Προβλεπω:
  -Eιτε οικουμενικη με συμμετοχη εξωκοινοβουλευτικων και πρωθυπουργο
  καποιον μη πολιτικο.
  - Ειτε συγκυβερνηση ΝΔ- Λαος ,με τον Καρατζα σε θεση ισχυος και υπουργεια κλειδια.
  Το δευτερο το θεωρω και ποιο πιθανο καθως βλεπω Σαμαρα και Καρατζο
  οτι θελουν πολυ να γινουν κυβερνητες εστω και για λιγο.

  Οσο για το Πασοκισταν ,θα διατηρησει ενα 24% -κυριως ΔΥ δηλαδη και οι οικογενειες τους- και θα κατεβαινει στους δρομους εναντια στη μαυρη δεξια
  υπερ των ΔΥ κλπ

  Πραγματικα η Ελλαδιτσα ειναι για λυπηση με τετοιους πολιτικους....

  • Orestios avatar
   Orestios @ λαλακης 01/09/2011 17:00:41

   Όσο πιο πολύ διακινούνται τέτοια σενάρια, αρχίζει και γίνεται αντιληπτό από τον λαό πως χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, για να ξεμπερδεύουμε με Πασοκ και εξαπτέρυγα.
   Συνεχίστε έτσι κι έχετε εγγυημένη επικράτηση Σαμαρά

  • φωνη avatar
   φωνη @ λαλακης 01/09/2011 17:10:35

   "Ειτε συγκυβερνηση ΝΔ- Λαος ,με τον Καρατζα σε θεση ισχυος και υπουργεια κλειδια.
   Το δευτερο το θεωρω και ποιο πιθανο καθως βλεπω Σαμαρα και Καρατζο
   οτι θελουν πολυ να γινουν κυβερνητες εστω και για λιγο."

   Είσαι της σχολής Βενιζέλου που λέει ο Σαμαράς θέλει να γίνει πάση θυσία πρωθυπουργός;

   Δεν ενημερώθηκες για τη συνέντευξη του Προέδρου στον "Κόσμο του Επενδυτή" που είπε ότι η κεντροδεξία δεν είναι η καλύβα του Καραγκίοζη; Δεν άκουσες ότι θέλει καθαρές λύσεις;

   Αυτό που υποθέτεις είναι ανυπόστατο.

   Δεν έχεις ιδέα για το ποια είναι η κάτοψη του πολιτικού συστήματος αυτή τη στιγμή.

   • λαλακης avatar
    λαλακης @ φωνη 01/09/2011 17:48:25

    Aγαπητη φωνη με το ομορφο ονομα

    Οι πολιτικοι λενε και ξελενε .
    Δε ξερω την ηλικια σου ,θυμαμαι ποιο παλιες εποχες
    οπου αλλα ελεγαν τη μια αλλα την αλλη.

    Την επομενη των εκλογων φωνουλα μου ο Καρατζας θα
    ειναι πανισχυρος ρυθμιστης των εξελιξεων και θα
    αναγκασει το Σαμαρα σε συγκυβερνηση.
    Οτι θα ζητα θα το παιρνει.
    Ειναι εξυπνος και της πιατσας.
    Το καλο με μια τετοια κυβερνηση ειναι οτι θα περιοριστουν οι καταστροφικοι διορισμοι ΔΥ
    θυμιζω οτι ο Καρατζας εχει ζητησει παγωμα προσληψεων στο δημοσιο

    • φωνη avatar
     φωνη @ λαλακης 01/09/2011 18:23:52

     Ο Σαμαράς ΔΕΝ αλλάζει τη θέση του όσο εύκολα νομίζεις.

     Μην τον συγκρίνεις με τον Καρατζαφέρη που είναι πολιτικό εκκρεμές και τις απόψεις του ΛΑΟΣ σε λίγο θα τα παρουσιάζουν στο δελτίο καιρού.

     Ο Σαμαράς ακολουθεί αντιμνημονιακή πολιτική. Το ΛΑΟΣ ψήφισε το μνημόνιο και "συνομιλεί στενά" με το κόμμα που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ.

     Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του Σαμαρά, όχι πιθανοί συνεργάτες. Ειδικά στον Καρατζεφέρη έχει κλείσει την πόρτα βαριά και πόνεσε κιόλας.

     Επειδή κάνεις ένα συλλογιστικό σφάλμα που σε οδηγεί σε σωρία συλλογιστικών λαθών άκου το εξής:

     Τον Σαμαρά δεν τον νοιάζει να γίνει κυβερνήτης έστω και για λίγο. Τον νοιάζει να του δώσει ο κόσμος την ευκαιρία να ασκήσει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ για τη σωτηρία της χώρας. Δε θέλει να κυβερνήσει με όλο το γυφταριό, που θα εμποδίζει την αντιμνημονιακή πολιτική του.

 20. η Dimi avatar
  η Dimi 01/09/2011 17:21:40

  ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: EΛΛΑΔΑ ΔΙΧΩΣ ΜΕΛΛΟΝ
  (πηγή: Επίκαιρα Online) 30/06/2011 | 12:54

  Ο Εφαρμοστικός Νόμος με σχολιασμό http://www.epikaira.gr/content/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdf


  "Eγκλημα (αη)ιδιαζόντως ειδεχθές, εκ προμελέτης, τελεσθέν εν ψυχρώ,
  από κοινού και κατά συρροήν" ~Γιώργος Αρχανεύς

 21. Δήμος avatar
  Δήμος 01/09/2011 17:27:08

  Θέλω να τελειώσει αυτή η τραγωδία άμεσα, αλλά δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Η χώρα μπορεί να μπει σε χειρότερες περιπέτειες και να χρειαστούν μέχρι τρεις (3) αναμετρήσεις για να σχηματιστεί κυβέρνηση, οπότε μιλάμε για πάνω από ένα εξάμηνο ακυβερνησίας.

  Δεν θέλω να βλέπω ΓΑΠ ούτε μισό λεπτό, αλλά το λιγότερο κακό για τη χώρα είναι να μην αυξηθεί η αβεβαιότητα. Η ΝΔ πρέπει α) να συνεχίσει να πιέζει για αλλαγή πολιτικής και β) να στείλει στην ευχή του Θεού όσους ευαγγελίζονται συναινέσεις και οικουμενικότητες - όσο το νωρίτερο, τόσο καλύτερα.

  • φωνη avatar
   φωνη @ Δήμος 01/09/2011 17:42:00

   Δηλαδή τώρα εσύ αισθάνεσαι πιο ασφαλής και δεν βρίσκεσαι υπό καθεστώς ακυβερνησίας; Και πως μπορείς να πείσεις ότι δεν θα αυξηθεί η αβεβαιότητα με αυτήν την κυβέρνηση, αφού 2 χρόνια που κυβερνάει κάθε μέρα είναι πιο αβέβαιη από την προηγούμενη;

   Μπορείς να μου πεις γιατί αποκλείεις το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του Σαμαρά;

   Αν γίνουν εκλογές πάντως να πας να ψηφίσεις τον Σαμαρά, για να μην έχουμε ακυβερνησία, γιατί βλέπω έχεις ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα.

 22. 13 avatar
  13 01/09/2011 18:13:42

  Και άν αποφασίσουν αύριο και βγάλουν αρχηγό να ξέρουν οτι ούτε ο Βενιζέλος κάνει για το πασοκ.Παιδί του συστήματος με πολλές υποχρεώσεις και δανεικά στους νταβατζήδες μουμουάρχες.Να βγάλουν ένα μη προβαλόμενο απο τα κανάλια και τη συντεχνία άνθρωπο.Εναν άνθρωπο για το κοινό συμφέρον και για την χώρα που ζούνε- και όχι για την βαθιά ανατολία... Αϊντε, ξυπνάτε και κεί μέσα κάποτε...

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ 13 02/09/2011 14:02:04

   Ναι, ναι, να βγάλουν τον Λαλιώτη. Τόσα χρόνια στη ναφθαλίνη, θα μας τον σερβίρουν λες και προέρχεται από ...παρθενογένεση...

 23. firiki2010 avatar
  firiki2010 01/09/2011 19:34:54

  Εφ΄ όσον ο Παπανδρέου λέει ότι δεν πάμε για εκλογές μάλλον το αντίθετο θα έπρεπε να πιστέψει κανείς. Παρα ταύτα εκλογές πριν τις μέσω "δημοψηφίσματος" "θεσμικές αλλαγές" δεν βλέπω. Δύσκολο να πείς σήμερα αν τότε θα προκύψει αυτοδυναμία. Κι επειδή τα πράγματα θα είναι ζόρικα πολύ και για πολύ καιρό καλό θα είναι η ΝΔ να προετοιμασθεί και να προετοιμάσει τον κόσμο για μια ΔΥΣΚΟΛΗ πορεία που όμως- σε αντίθεση με τη σημερινή- θα έχει αποτέλεσμα.

 24. anideos avatar
  anideos 01/09/2011 22:34:14

  Οπως πανε τα πραγματα, με το ΠΑΣΟΚ να καθυστερει τις εξελυξεις, ολα δειχνουν πως ετοιμαζεται για εκλογες. Το ποτε θα τις ανακυρηξει ειναι απλο. Οταν θα φτασουμε πολυ κοντα στο εδαφος...
  Το ΠΑΣΟΚ δεν θα αφησει το χρονο να παει χαμενος. Θα κυβερνα ετσι οπως κυβερνα, δλδ κανοντας καθυστερηση, μεχρι που το πραγμα να ειναι πλεον ανεξελεγκτο.
  Καθε λιγο και λιγακι απο δω και περα θα βγαινει βρωμα οπως αυτη οτι το χρεος ειναι ανεξελεγκτο. Που παει να πει η κατασταση ειναι μη ανατρεψημη.
  Ας μην ξεχναμε πως την ειδηση μας την εδωσε μια επιτροπη που οι περισοτεροι Ελληνες δεν ηξεραν οτι καν υπαρχει, που εχει συγκροτηθει απο υπουργο του ΠΑΣΟΚ και μαλιστα απο τους πιο αποτυχημενους.
  Ετσι λοιπον καθε μερα θα μαθαινουμε οτι καποιο απο τα φλεγοντα θεματα ειναι ανεξελεγκτα και σε ανυποπτο χρονο οταν θα εχουν πουληθει τα παντα θα εχουμε και τις εκλογες με το ΠΑΣΟΚ να χανει οσο το δυνατον λιγοτερους ψηφους μπορει. Το συστημα ΠΑΣΟΚ δεν ειναι τοσο μικρο οσο νομιζουμε η αφηνουν να διαδωθει, ειναι πραγματικη Μεδουσα.
  Οσο περι της συγκυβερνησης με το ΛΑγΟΣ. Καθολου ευκαταφρονιτο το σεναριο με την πονηρια του η Καρατζαφερς (αρσενικο ειναι) μπορει αυριο να κανει ακομα μια κωλοτουμπα και να αρχησει να εξυμνει τον Σαμαρα και την πολιτικη αυτου διορατηκοτητα.

  • φωνη avatar
   φωνη @ anideos 02/09/2011 01:04:04

   Ο Σαμαράς έχει κλείσει οριστικά την πόρτα στον Καρατζαφέρη.

 25. Pluto avatar
  Pluto 02/09/2011 02:27:40

  Eκλογές θα κάνουν την παραμονή της στάσης πληρωμών γιά να την χρεωθεί (υπό την έννοια ότι θα κληθεί να την διαχειρισθεί) ο Αντώνης την χρεωκοπία! Αυτοί είναι ήδη χρεωκοπημένοι ανεπανόρθωτα στην συνείδηση του κόσμου καί των δανειστών.Η μόνη τους ελπίδα απομένει να σύρουν στην λάσπη καί τον Σαμαρά.
  [Πρόθυμοι (όχι όμως καί απαραίτητοι) γι` αυτό οι περισσότεροι από την σημερινή ΚΟ της ΝΔ που έχουν βαρύτατες αμαρτίες για δημόσια ελλείμματα,εξοπλισμούς,περίεργα δάνεια, δομημένα ομόλογα κοκ.Μακάρι να μην καταφέρουν να εκλεγούν.]
  Οι εκλογές ,συνεπώς,δεν είναι ούτε η αρχή του τέλους ούτε καν το τέλος της αρχής των βασάνων μας.Είναι,ωστόσο,το πρώτο (;) απαραίτητο βήμα μιάς μακράς καί αβέβαιης πορείας....

 26. Δήμος avatar
  Δήμος 03/09/2011 00:34:49

  Διαβάστε αυτό:

  http://www.thepressproject.gr/searchlabdetails.php?ref=09ATHENS1515

  ΗΠΑ ,Τζαβέλλα και τακτική ΛΑΟΣ για επανένωση με ΝΔ. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2009.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.