#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/11/2012 06:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι διαφωνίες ΕΕ- ΔΝΤ για το χρέος, αναβάλουν τις αποφάσεις του Eurogroup

Ο Γιούνκερ εκθειάζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης (Ανανεωμένο) Έπειτα από συνεδρίαση 10 και πλέον ωρών οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν κατάφεραν να φθάσουν σε συμφωνία για την Ελλάδα. Βασική αιτία είναι η μη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με το ΔΝΤ. Αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία γιατί η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία δεν κατάφεραν να βρουν μια συμβιβαστική λύση με το ΔΝΤ, σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Όπως είπε, απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα και τη χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν κατά τη νέα συνεδρίαση.

Σε ερώτηση αν κατά την εκτίμησή του θα υπάρξει συμφωνία στις 26 Νοεμβρίου, ο κ. Γιουνκέρ απάντησε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί σήμερα και επομένως θεωρεί ότι μπορεί να επιτευχθεί και τη Δευτέρα.

«Τα θέματα ήταν τόσο περίπλοκα που δεν μπορέσαμε να βρούμε μια οριστική λύση», δήλωσε από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά επιλογών για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της Ελλάδας», που εκτιμάται σε 32 δισεκατομμύρια ευρώ, προσθεσε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

«Έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά πρέπει να υπάρξει λίγο περισσότερη», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Ικανοποίηση για την συμφωνία Τρόικας - ελληνικής κυβέρνησης

Σε σχετική ανακοίνωση μετά τη λήξη της συνεδρίασης αναφέρεται ότι, το Eurogroup καλωσορίζει τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο της τρόικας και των ελληνικών αρχών σχετικά με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ευρύ φάσμα θετικών μέτρων στους τομείς της δημοσιονομικής σταθεροποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Παράλληλα, το Eurogroup εκφράζει την ικανοποίησή του ότι όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις που είχαν ζητηθεί πριν από τη σημερινή συνεδρίαση έχουν εκπληρωθεί με ικανοποιητικό τρόπο. Αυτό αντανακλά ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων όπως, επίσης, και τον προϋπολογισμό του 2013 και μια φιλόδοξη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική για την περίοδο 2013-2016.

Οι προσπάθειες αυτές, υπογραμμίζεται, αποδεικνύουν την ισχυρή δέσμευση των ελληνικών αρχών σε σχέση με το πρόγραμμα προσαρμογής. Το Eurogrpoup συνεχάρη τις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλαν οι ελληνικές αρχές και οι Έλληνες πολίτες για να φτάσουν σ’ αυτό το στάδιο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι το Eurogroup είχε μια διεξοδική συζήτηση και σημείωσε πρόοδο σχετικά με ένα συνεκτικό πακέτο αξιόπιστων πρωτοβουλιών, οι οποίες αποσκοπούν στη σημαντική συνεισφορά για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, το Eurogrpoup διέκοψε τη συνεδρίασή του προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω τεχνική επεξεργασία σε κάποια από τα στοιχεία του πακέτου και θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

Συνεδριάσεις μετά διακοπών

Νωρίτερα η συνεδρίαση είχε σταματήσει για ένα διάλειμμα το οποίο χρησιμοποιήθηκε για επί μέρους διμερείς συνομιλίες αλλά όπως όλα δείχνουν δεν υπήρξε τελικά απόφαση για την Ελλάδα και σε ότι αφορά την εκταμίευση της δόσης και κυρίως σε ότι αφορά το χρέος.

Πάντως, εκτιμάται ότι θα υπάρξει ένα κοκτέιλ μέτρων που θα επιχειρεί να αντικαταστήσει το κούρεμα που ζητά το ΔΝΤ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες προτάθηκε η χορήγηση στην Ελλάδα 10ετούς περιόδου χάριτος για να αποπληρώσει τους τόκους των δανείων από το EFSF κάτι που θα έδινε ανάσα 44 δισ. στην ελληνική οικονομία.

Στο τραπέζι έπεσε επίσης το ενδεχόμενο επαναγοράς ομολόγων αξίας 35 – 40 δισεκατομμυρίων σε χαμηλότερη αξία, αλλά στα 30 λεπτά κι όχι στα 25 λεπτά που είχε αρχικά δημοσιοποιηθεί. Επίσης συζητούν την μείωση του περιθωρίου κέρδους των επιτοκίων στα διμερή δάνεια με την Ελλάδα, στις 25 μονάδες βάσης από τις 150, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Γερμανία.

Επειδή, όμως, η Κ. Λαγκάρντ επιμένει στο κούρεμα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κοκτέιλ μέτρων θα περιλαμβάνεται και το κούρεμα του ελληνικού χρέους αλλά από το 2016 και μετά. Μέχρι τότε η ελληνική οικονομία θα στηριχθεί με τα μηδενικά επιτόκια, το πάγωμα της αποπληρωμής τόκων ή ακόμη και τη δυνατότητα επαναγοράς χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεωργία avatar
  Γεωργία 20/11/2012 22:53:23

  Τα δισεκατομμυρια που θα πάνε για την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση θα γραφτούν στο Κρατικό Χρέος ή ο Στουρνάρας πήγε για να ακούσει τι λένε οι άλλοι;
  Όσο για την επαναγορά του ιδιωτικού χρέους, αυτό αφορά και τα ομόλογα που διαχειρίζεται ο Προβόπουλος και που ανήκουν σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ιδιώτες κλπ;
  Κάποιοι νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να μας δουλεύουν χωρίς συνέπειες.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Γεωργία 20/11/2012 23:35:51

   Mα το μνημόνιο ΙΙΙ γι'αυτό το υπογράψαμε. Για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες με χρήματα του ελληνικού δημοσίου.
   Η ανακεφαλαιοποίηση τους θα γινόταν από το EFSF έτσι κι αλλιώς γιατί από τη στιγμή που δεν θέλουν οι εταίροι μας να μας πετάξουν έξω δεν θα μπορούσαν να έχουν στην Ελλάδα τράπεζες που δεν πληρούσαν κανέναν από τους όρους της εποπτικής αρχής της Βασιλείας.
   Όμως σε εκείνη την περίπτωση θα έπρεπε οι τραπεζίτες να δώσουν σε αντάλλαγμα απλές μετοχές που σήμαινε ότι θα έχαναν την κυριότητα των τραπεζών που οι ίδιοι χρεωκόπησαν.
   Οπότε τα χρήματα τα δίνει το ελληνικό δημόσιο, όλοι εμείς δηλαδή...
   Και τα βρίσκει από το μνημόνιο ΙΙΙ.
   Επιβάλοντας 11,5 δις περιοριστικά μέτρα...
   Ότι συζητείται αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα άλλο από ημίμετρα που απλά θα επιμηκύνουν τον επιθανάτιο ρόγχο.
   Μετά από τέσσερις μήνες αρχίστε να μετράτε μέρες...
   Όταν θα αρχίσουν να συζητούνται τα νέα μέτρα που θα πρέπει να επιβληθούν...
   Και η κοινωνική οικονομία θα έχει πεθάνει.

 2. aaa! avatar
  aaa! 20/11/2012 22:58:10

  το 2016; τόσο γρήγορα;

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 20/11/2012 23:10:21

  Η θέση της κυβέρνησης ποια είναι;;

  Με τα λεφτά της δόσης δεν θα πάμε και πολύ μακρυά.

  Γιατί τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης να περάσουν στο εθνικό χρέος;;

  Με -5% ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξης ποιος αντέχει να περάσει νέα μέτρα;;

  Λείπει από την λύση ο άνεμος που χρειάζεται η ελληνική οικονομία.

  Κερδίζουμε χρόνο αλλά πόσο αντέχουμε ;;

 4. nice avatar
  nice 21/11/2012 00:03:57

  Η θέση της κυβέρνησης ποια είναι;;
  δεν θα υπάρχει κυβέρνηση φίλε μου, επίτροποι από την τρόικα κ σια θα υπάρχουν, δεν το έμαθες - κατάλαβες ακόμα????
  τζάμπα euro θα παίρνουν, μόνο για παράσταση - παρουσία.

 5. nice avatar
  nice 21/11/2012 00:05:59

  στο "δεν θα υπάρχει κυβέρνηση" το "θα" μάλλον ήταν παραπανίσιο

 6. Alex avatar
  Alex 21/11/2012 00:06:25

  Προβλέπω το μέλλον...

  αύριο θα έχουμε για 5η φορά πανυγηρισμούς απο Ελληνική κυβέρνηση μετά απο Eurogroup τα τελευταία 3 χρόνια. Θα βγαίνουν και θα μας πουν οτι μας σώσανε για άλλη μια φορα, μεγαλοστομίες, δουλειά πολύ, ανάπτυξη και ενα σωρό άλλα.

  Τον Φεβρουάριο θα αρχίσουν οι πρώτοι ψύθηροι οτι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, τον Μάρτη οι πρώτες διαρροές για τα νέα μέτρα που πρέπει να λάβουμε σαν χώρα για να λάβουμε την επόμενη δόση (ναρκωτικών) και τον Ιούνιο θα ψηφίζετε το 4ο Μνημόνιο.

  Ποιός πάει και στοίχημα?

 7. korneliuss avatar
  korneliuss 21/11/2012 00:32:58

  ΕΧΩ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΙ ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ, ΟΜΩΣ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ, ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΒΑΣΙΜΑ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΕΤΙΑ.

  • anwnumous avatar
   anwnumous @ korneliuss 21/11/2012 10:44:25

   Με ολο το σεβασμο, που ακριβως φαινεται αυτο?

 8. νικος avatar
  νικος 21/11/2012 01:24:50

  τους διελυσε ο Στουρναρας! Μπραβο υπουργε μου! με σενα στο τιμονι νοιωθω πως ενας πραγματικος Ελληνας υπερασπιζετε το λαο του εκει στας Βρυξελλας!
  ΕΥΡΩ και ας πουλησουμε και τις μανες μας!!! Μαζι σου Προεδρε!!!

 9. APO avatar
  APO 21/11/2012 01:45:20

  -Η Ευρωζώνη διστακτική και φοβική κάνει τα πράγματα σταθερά χειρότερα για κείνη και για μας.
  -Το Δ.Ν.Τ μας βάζει να κυνηγάμε τη βιωσιμότητα μέχρι τελικής πτώσεως
  - Η Κυβέρνηση απλώς υπακούει και παρακολουθεί
  - Εμείς σκάμε και κολυμπάμε?

 10. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 21/11/2012 08:40:09

  Ναι, αλλά τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης είναι δάνειο από το κράτος, το οποίο θα αποπληρώσουν οι τράπεζες όταν θα είναι σε θέση, όπως έχω ακούσει.

  Να ρωτήσω και το άλλο: Τα ομόλογα του Ελλ. Δημοσίου που εξέδιδε τόσα χρόνια το Ελλ. Κράτος για να πληρώνει το υδροκέφαλο δημόσιο και τις άλλες υποχρεώσεις του, δεν προέρχονταν και απ΄τις Ελλ. τράπεζες? Άρα ήταν ή δεν ήταν δάνειο των τραπεζών προς το Ελλ. Κράτος? Που "κουρεύτηκε" κιόλας?

  Δεν παίρνω το μέρος των τραπεζών, αντίθετα δεν τις συμπαθώ για προσωπικούς λόγους.
  Αλλά -προσπαθώντας να το δω όσο μπορώ αντικειμενικά- χάνουν κι αυτές.
  Το πόσο είναι όντως ένα θέμα βέβαια..

  Όλο το άπαν είναι στη ρευστότητα, παιδιά. Αν κυκλοφορήσει χρήμα, θα αλλάξει πολύ η κατάσταση. Και θα το επαναλάβω κι εδώ: Μας λένε για 120% το 2020 και άλλα τέτοια ωραία.

  Αυτά γίνονται -απ' όσο ξέρω- με προέκταση που δίνουν τα οικον. μοντέλα ΣΗΜΕΡΑ.

  Αν ΑΥΡΙΟ βελτιωθεί η κατάσταση μας, η δυναμική του χρέους μας θα τη δούμε ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική, μπορεί και πιο αισιόδοξη, π.χ. 110% του ΑΕΠ το 2018..

 11. Κάποιος avatar
  Κάποιος 21/11/2012 08:40:48

  Γιατί δεν το γράφετε καθαρά ? Το Eurogroup ναυάγησε!

 12. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 21/11/2012 08:41:39

  Σαμαράς και Στουρνάρας μας λέγανε ότι θα χρεοκοπήσουμε στίς 16 Νοεμβρίου,έγινε κανένα θαύμα???

 13. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 21/11/2012 08:48:00

  Alex, σκουπίστε μ΄ένα κασμιρένιο μαντηλάκι τη...γυάλα που μέσα της κοιτάζετε και προδικάζετε το μέλλον.... :-) Μάλλον έχει θολώσει και σας παραπλανά οδηγώντας σας σε λανθασμένες προβλέψεις. Για να συμβούν όλα όσα λέτε, πρέπει το κοιμισμένο κοπάδι των προς σφαγήν προβάτων, να συνεχίσει να λιάζεται και να βελάζει ανέμελλα, ανυποψίαστα βοσκώντας στην εύφορη κοιλάδα της αυταπάτης.... ΄Ομως αυτή, εδώ και αρκετό πια καιρό, έχει μετατραπεί σ΄αποκαϊδια και σωρούς από στάχες. Άρα; Πόσες πιθανότητες υπάρχουν το θλιβερό χιλιοπαιγμένο στόρυ να επαναληφθεί μονότονα κι απογοητευτικά;;; Να μην πιστέψουμε σε μία ηρωϊκή ανατροπή των αναμενομένων;; Να μην την προκαλέσουμε; Να μην την επιδιώξουμε με πείσμα και με πάθος;;
  Στοίχημα δε βάζω, αλλά σήμερα 21.11.2012 ήδη, η πρώτη παράγραφος του...αποκαρδιωτικού σας χρηστού --για την ώρα--, άκυρη..... Εύχομαι να σας διαψεύσει η ζωή (η οργή) και στα υπόλοιπα. Καλή σας ημέρα :-) .

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ BLACKQUEEN 21/11/2012 09:13:25

   Διόρθωση : ΄΄του αποκαρδιωτικού σας χρησΜού''

 14. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 21/11/2012 08:50:47

  ** Διόρθωση : '' του...αποκαρδιωτικού σας χρησΜού''

 15. Κωνσταντινος avatar
  Κωνσταντινος 21/11/2012 08:55:38

  Επαναλαμβανω παλαιοτερο σχολιο. Αν εχει απομεινει ΙΧΝΟΣ εθνικου πατριωτισμου και πολιτικης αξιοπρεπειας, πρεπει ο πρωθυπουργος ΑΜΕΣΑ να ενημερωσει τους ''φιλους'', ο,τι παρουσια ολων των αρχηγων κομματων και του προεδρου της δημοκρατιας , θα υπαρξει ανακοινωση προς στον ελληνικο λαο, με κοινη αποφαση, για παυση πληρωμων, προς τους δανειστες τις επομενες μερες.

 16. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 21/11/2012 09:12:28

  Μου φάινεται πως η πτώχευση είναι προ των πυλών!

 17. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 21/11/2012 09:23:28

  Εμένα οι τράπεζες δε μου λένε να περάσω να πληρώσω όποτε μπορώ..... να κόψουν το λαιμό τους...να πληρώσουν με τις προσωπικές τους περιουσίες ιδιοκτήτες τραπεζών και στελέχη...όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλαν τρελλά λεφτά....Αυτά που έδιναν στο κράτος για να παίρνουν ομόλογα τα έπαιρναν πίσω χώνοντάς τα στις τσέπες τους οι μεγαλομέτοχοκαναλάρχοεργολαβοεφοπλιστές....Αρκετά!

  • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
   Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ σιδεράκιας 21/11/2012 10:14:16

   Δεν σου λένε όποτε μπορείς, αλλά σου λένε μικρότερη δόση, επιμήκυνση και άλλα τέτοια ωραία..
   Συμφωνώ, δεν είναι να τους λυπάσαι, προς Θεού. Και όντως έβγαλαν τρελλά λεφτά. Το θέμα είναι πόσα έχασαν με το κούρεμα, δλδ. τα έδωσαν στο κράτος και το κράτος σε μας (το "μας" γενικά αναφέρεται) και δεν τα πήραν πίσω.

   Εν πάσει περιπτώσει, πάντως ζορίστηκαν, για να τρέχουν να συγχωνευθούν...

   Το άλλο που λες: "Αυτά που έδιναν στο κράτος για να παίρνουν ομόλογα τα έπαιρναν πίσω χώνοντάς τα στις τσέπες τους οι μεγαλομέτοχοκαναλάρχοεργολαβοεφοπλιστές….Αρκετά!" δεν το πολυκαταλαβαίνω.. Είπαμε κουρεύτηκαν αυτά, τα χάσαν οι τράπεζες.
   Αν τώρα εννοείς τους "κύκλους του χρήματος" τύπου Λαυρεντιάδη, τότε συμφωνώ, ναι.
   Αυτός παρεπιπτόντως γιατί είναι ακόμα έξω?

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ Θόδωρος XVII-VI-MMXII 21/11/2012 11:03:18

    εννοώ αυτό που ισχύει στις επιχειρήσεις γενικώς....τις ρίχνουν έξω αλλά δεν αγγίζονται οι προσωπικές περιουσίες λες κι αυτές δεν είναι απότοκο της κάθε επιχείρησης. θα θυμάστε ασφαλώς ότι την εποχή που έδιναν τα δάνεια αβέρτα μας πίεζαν για εκταμιεύσεις ως το τέλος κάθε έτους ώστε να πιάσουν τους στόχους και να πάρουν τα μπόνους οι διευθυντές των υποκαταστημάτων. Ε ήρθε η ώρα να πληρώσουν.
    Οι ρυθμίσεις των δανείων γίνονται προς το παρόν με επιτόκια μεγαλύτερα των αρχικών. Απλά λόγω επιμήκυνσης μειώνεται προσωρινά η δόση.Αυτό που δε θέλουν να καταλάβουν είναι ότι όλοι έχουμε υποστεί μεγάλες μειώσεις εισοδήματος μέσω μείωσης μισθού, τζίρου κλπ κι αύξησης φορολογικών επιβαρύνσεων. Οταν σκάσει η φούσκα θα είναι αργά για κλάμματα...

    • Αντίθεσις avatar
     Αντίθεσις @ σιδεράκιας 21/11/2012 16:11:22

     Η διάκριση προσωπικής και εταιρικής περιουσίας και ο περιορισμός της ευθύνης στο ύψος του μετοχικού κεφαλαίου είναι οι βάσεις δημιουργίας των ανωνύμων εταιρειών διεθνώς. Για τον ίδιο ακριβώς (και εντελώς προφανή) λόγο οι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες δεν κατέχουν τα πλοία που διαχειρίζονται, αλλά είναι απλώς εταιρείες διαχείρισης άλλων εταιρειών, η καθεμία από τις δεύτερες κατέχει ένα μόνο πλοίο. Σε περίπτωση ατυχήματος, ναυαγίου ή μόλυνσης από διαρροή καυσίμων ή φορτίου η μέγιστη απώλεια είναι το συγκεκριμένο πλοίο.

     Προτείνετε αυτό να αλλάξει; Δεν πιστεύω ότι θα γίνει σύντομα.

     Θα θέλατε οι μικρομέτοχοι π.χ. της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας να καλύπτουν με την περιουσία τους τυχόν οφειλές της εταιρείας αν αυτή χρεοκοπήσει;

     Οι παρανομίες, π.χ. χρήση εταιρικού χρήματος από τους μετόχους, ασφαλιστικές ή φορολογικές παραβάσεις με ευθύνη των μελών του Δ.Σ. (που στην Ελλάδα είναι συχνότατα και μέτοχοι) είναι εντελώς διαφορετικό θέμα.

     • σιδεράκιας avatar
      σιδεράκιας @ Αντίθεσις 21/11/2012 21:03:48

      φυσικά και δεν αναφέρομαι στους μικρομετόχους. Το ΔΣ όμως κάθε εταιρείας φέρει την ευθύνη για την πορεία της. Δεν είναι δυνατόν στους καλούς καιρούς να απολαμβάνουν κέρδη και μπόνους και στους άσχημους να μένουν αλώβητοι. Εδώ έχουν φτάσει να τους δίνουν και παχυλές αποζημιώσεις...

 18. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 21/11/2012 09:31:45

  ...Δεν σας αφήνουν να ...πτωχεύσετε κύριε. Δεν τους συμφέρει. Εκατομμύρια κερδίζουν από τον τζόγο του τοκογλυφικού σας δανεισμού.... Αν θέλετε να...φοβηθείτε οπωσδήποτε όμως, φοβηθείτε για τους εκβιασμούς, τις πιέσεις και τον εξαναγκασμό μας σε παραπέρα δανεισμό και ατιμωτικές δεμεύσεις-εξαρτήσεις-εξαθλίωση...... Επίσης, αφήστε ελεύθερο τον εαυτό σας να βιώσει τον Εθνικό εξευτελισμό στον οποίο μας έχουν εξαναγκάσει οι εκλεκτοί ταγοί και πρόθυμοι προδότες ΣημιτοΠαπαδημοΓαπηδες. Θα πληρώσουνε άραγε ποτέ, ή θα συνεχίσουν να σέρνονται ανάμεσά μας κομπάζοντας, ελεύθεροι και γενναιόδωρα μισθοδοτούμενοι, από το αίμα των Ελλήνων που καταδίκασαν στην ατιμωτική υποταγή και τη μιζέρια;; Είναι κι αυτά, εξ ΄ίσου βασανιστικά ερωτήματα, πέραν της δόσης, των επιτοκίων και των άθλιων Εuroπαζαριών της μικροψυχίας και της μιζέριας.

 19. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 21/11/2012 10:21:04

  Ντάρι-ντάρι, ντάρι-ντάρι στο γιαλό πετούν οι γλάροι, αχ! κυβέρνηση δικιά μας, με το ΣΦΥΡΙΖΑ, μακάρι!

  Dedicated!...

  • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
   Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ Θόδωρος XVII-VI-MMXII 21/11/2012 11:00:51

   Απευθύνεται στους "γκρινιάρηδες" και τις "Κασσάνδρες" σε εύθυμο τόνο με χιουμορ! Ελπίζω να έχουν την αίσθηση του..

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/11/2012 12:25:36

  Πολλοί "βιαστικοί" σχολιάζουν...
  Το γνωστό εθνικόν ελάττωμα

 21. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 21/11/2012 16:51:56

  Μην ξεχνάμε ότι η φράου μέρκελ εβαλε την υπογραφή της για την διατήρηση της ελλάδας εντός ευρώ ,και αυτή η υπογραφή δεν αλλάζει.
  Ολα τα άλλα είναι λεπτομέρειες, κρίσιμες μεν αλλά λεπτομέρειες.
  Οι διαπραγματεύσεις εντός της ΕΕ και μάλιστα με γερμανούς που θα ανοίξουν τον πορτοφόλι, θα πετάξουν τα καβουρια και θα αρχίσουν να μετράνε ,εν τη παλάμη, λίρες και χρυσά,δεν είναι για μικρά παιδιά και βιαστικούς..
  Θα πληρώσουν στο τέλος, είναι βέβαιο, όμως βέβαιο είναι ότι θα βγάλουν το κάτι τις τους...
  5-10 δις θα τα γλυτωσουν, έτσι σκέφτονται και λειτουργούν όσοι τα βγάζουν με την δουλειά τους..Δεν τα σκορπάνε σαν εμάς.
  Δεν έχουν ζορμπά να τα καίει σε ένα βράδυ ή να τα χάνει όλα.Αυτοί αν τα χάνουν χάνεται και η χώρα τους μαζί με τον μισό κόσμο.
  Θα βρουν την άκρη,λίγο απο εδώ λίγο απο εκεί στο τέλος θα συμφωνηθεί ή όποια λύση.
  Δεν χρεοκοπεί μια χώρα ούτε τινάζονται στον αέρα καμιά 300σαριά δις επειδή δεν ξεκαθαρίστηκε ακόμη ποιός θα βάλει 5-10.
  Οι γερμανοί θα τα βάλουν αλλά θα βγάλουν λάδι ολονών.Καλύτερα όμως έτσι απο το να ξαναγυρίσουμε σε πολέμους και καταστροφές για να πατήσουμε την πλατεία του βερολίνου.
  Εχουμε όμως πλάκα...Θέλουμε να κρεμάσουμε τον γιωργάκη που μας οδηγησε στο ΔΝΤ, το οποίο όμως θα μας σώσει απο τα δόντια της κακιάς μέρκελ η οποία θα μας σώσει απο την καταστροφή.
  Θα πάρουμε 3-4 χρόνια επιμήκυνση, θα μας χαρίσουν καμιά 3οαριά δις ακόμη χρέος, άλλα τόσα σε δανεικά και αγύριστα, θα κόψουμε το επιτόκιο στο 1% και μετά θα φωνάζουμε για τοκογλύφους, αδίστακτους ,κατοχές κλπ επειδή θέλουν να κόψουν τις συντάξεις (επιτέλους)των άγαμων κορασίδων και των τυφλών ταξιτζήδων οι γερμανοί και κυρίως θέλουν τα δικά μας λαμόγια να μπουν στην σειρά και να μην αρπάζουν απο το τσουβάλι τα ευρά όπως συνήθως γινόταν.
  Με λίγα λόγια θέλουν να μας κάνουν στοιχειωδώς κράτος και δεν μας αρέσει...
  |Α ρε πανταλάκης που μας χρειάζεται..Αλήθεια τι γίνεται αυτή η ψυχή, η αλώπηξ των τραπεζικών ?
  ΥΓ.
  Τελικά μπορεί ο οργανισμός διεκδίκησης ολυμπιακών αγώνων 2004 , αυτό το αμάλγαμα της ελληνικής ψυχής και δόξας, να μην κλείσει.Αν αυτού θα απολυθούν με την μέθοδο της δεκάτης του Φαίλου άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι...
  Νίκην λαμπράν επέτυχον οι αγωνιστές της δημοκρατίας.
  Αν καταφέρει και ο ρουπακιώτης να διασώσει τους δικηγόρους, είναι βέβαιο..Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ...Δεν την σκιάζει μέρκελ καμιά...Μόνο λιγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς το δούλεμα τραβά,

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ορεσείβιος 21/11/2012 21:34:46

   Μήπως διαβάζεις το μυαλό μου;;....

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ TARAMAS 22/11/2012 10:14:22

    Μήπως είσαι και εσύ βουνίσιος κι έχ'ς καθαρόν αγέρα που τα δείχν΄ πιό καθαρά ?

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ ορεσείβιος 22/11/2012 10:50:06

     Μπα, καμπίσιος είμαι, αλλά μ' αρέσει το βουνό... Μετράει αυτό;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.