Οι ...δεξιότεροι των δεξιών
29/04/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ...δεξιότεροι των δεξιών

Γιατί άραγε τόσο όψιμα ο κ. Μπαλτάκος θέλει να μας αποδείξει ότι αυτός είναι βέρος δεξιός, αμόλυντος και άσπιλος από τα υπόλοιπα «μιάσματα»;

Και ξαφνικά κάποιοι εμφανίζονται βασιλικότεροι του βασιλέως ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους... δεξιότεροι των δεξιών.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η επιλογή της χρονικής στιγμής από «επαγγελματίες» που ανήκουν στο χώρο της δεξιάς παράταξης, να εκδηλώνουν την πρόθεσή τους να εμφανιστούν ως οι «εγγυητές» της. Κάτι σαν φύλακες της «καθαρότητας» και της «παρθενίας» της Νέας Δημοκρατίας από άλλους που θέλουν να την... διακορεύσουν.

Ποια είναι η χρονική στιγμή; Μα οι συζητήσεις που γίνονται σχετικά με την ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας, με την συγκρότηση ενός πατριωτικού μετώπου που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην πρόοδο, την ανάπτυξη, την απεξάρτηση από ξένες εξαρτήσεις. Μια νέα παράταξη που θα χωρά όλους όσοι αγαπούν την πατρίδα, δεν είναι λαμόγια και περιφερόμενοι σε κομματικά και υπουργικά γραφεία προκειμένου να τσιμπολογήσουν από την μικρή πίτα που πλέον μοιράζεται.

Έχουμε γράψει στο antinews για τον νέο Πατριωτισμό, έχουμε γράψει για τις πρόδρομες συζητήσεις που κάνει ο Αντώνης Σαμαράς για τη Νέα Ελλάδα. Και έχουμε κι εμείς συμβάλλει σε έναν γόνιμο, έστω και με έντονα στοιχεία, διάλογο για το τι είναι τελικά πατριωτισμός στη σύγχρονη εποχή και με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Αυτή λοιπόν την ευκαιρία εκμεταλλεύονται οι διάφοροι «επαγγελματίες» πατριώτες και δεξιοί προκειμένου να κάνουν και μαθήματα στον κόσμο για το τι είναι πατρίδα, τι είναι δεξιά παράταξη και τι είναι η Νέα Δημοκρατία. «Μην είναι οι κάμποι, τ’ άπαρτα βουνά;» που θα έλεγε και ο λαός.

Καλή ώρα ο Τάκης Μπαλτάκος ο οποίος από την ώρα που αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί κάνει... σεμινάρια για το τι είναι η δεξιά, πώς θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κόμμα στα δεξιά της δεξιάς και πώς θα πάρουμε πίσω τους παραπλανηθέντες ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Γιατί άραγε τόσο όψιμα ο κ. Μπαλτάκος θέλει να μας αποδείξει ότι αυτός είναι βέρος δεξιός, αμόλυντος και άσπιλος από τα υπόλοιπα «μιάσματα»; Γιατί αισθάνεται την ανάγκη να μας δείξει το... πιστοποιητικό δεξιών φρονημάτων του; Τι του χάλασε άραγε τη μαγιά; Μήπως το γεγονός ότι βγήκαν στο φως οι αγαστές προσωπικές σχέσεις του με την εγκληματική οργάνωση;

Άραγε μήπως αισθανόταν εγκλωβισμένος στο «κοστούμι» της Νέας Δημοκρατίας και πάντα επιθυμούσε διακαώς να φορέσει τη... φόρμα της δεξιάς της Δεξιάς, δηλαδή της ακροδεξιάς; «Δεν είναι ντροπή να λέμε ότι είμαστε δεξιοί. Υπάρχουν άνθρωποι και ψηφοφόροι που είναι δεξιά της Ν.Δ. Είναι στην Χρυσή Αυγή και πρέπει να απεγκλωβιστούν. Αυτή δεν είναι μόνο μια δική μου θέση. Εκφράζεται κι από άλλους φορείς και πρόσωπα της Ν.Δ.».

Μα καλά ποιος του είπε ότι ντρέπονται οι δεξιοί να πουν τι είναι; Ή μήπως ντρέπονται αυτοί που κάνει ο ίδιος παρέα; Θα έπρεπε να ξέρει ως μέλος μέχρι πρότινος της κυβέρνησης και ως Μανιάτης ότι οι σοβαροί Νεοδημοκράτες, αυτοί που ενδιαφέρονται για μέλλον της πατρίδας, που τους νοιάζει για την πρόοδο της Ελλάδας στο πλαίσιο της δημοκρατίας, της ομαλότητας και της σταθερότητας, είναι περήφανοι και το δηλώνουν.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που πρέπει να εκπροσωπεί τον εκσυγχρονισμό, την αξιοκρατία, την προώθηση των άξιων, την άδολη αγάπη για την πατρίδα. Και δεν έχει καμιά σχέση με προδότες της Ελλάδας, με ακροδεξιούς φασίστες που προσκυνούν τη ναζιστική σημαία, που χρησιμοποιούν το εθνόσημο μόνο και μόνο για να προωθήσουν την αντιδημοκρατική τους ατζέντα, τη βία και τον διχασμό στον ελληνικό λαό. Ε, λοιπόν, αυτοί θα πρέπει να ντρέπονται να λέγονται δεξιοί διότι δεν είναι.

Ως εκ τούτου, κι επειδή μαζί με τον κ. Μπαλτάκο εμφανίστηκαν και άλλοι όψιμοι πατριώτες που δεν γνωρίζουν τι πραγματικά θέλει η Νέα Δημοκρατία, η δεξιά παράταξη και η Ελλάδα για να πάνε μπροστά, καλό είναι να κάνουν αξιολογήσεις αφού πρώτα απαλλαγούν από το... άγχος της απώλειας της ακροδεξιάς ψήφου.

Δεν χρειάζεται ούτε η δεξιά ούτε και η πατρίδα «επαγγελματίες» δεξιούς. Μπουχτίσαμε από τέτοιους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 29/04/2014 08:01:52

  "όπου βρεθεί κι όπου σταθεί κάνει... σεμινάρια για το τι είναι η δεξιά" έχει δίκιο να τα παίρνει στο κρανίο ο αρθρογράφος. Σεμινάρια για την δεξιά μόνο από το ινστιτούτο Καραμανλή με κεντρικό εισηγητή τον... Κούλογλου!

 2. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 29/04/2014 08:48:17

  Εκτός από τον κ. Μπαλτάκο, σε ποιον άλλον αναφέρεστε?

  • gikon avatar
   gikon @ Καβαλιώτης 29/04/2014 09:51:55

   Ναι, καλά, λίγοι ενδημούν;!

   • Καβαλιώτης avatar
    Καβαλιώτης @ gikon 29/04/2014 10:08:55

    Όπως?

    • gikon avatar
     gikon @ Καβαλιώτης 29/04/2014 10:32:18

     Σε ένα κάρο ακραίους, που δεν είναι και το κομψότερο να κατονομαστούν από ανώνυμο. Λίγοι χρυσαυγήτες, λίγα ορφανά του Καρατζαφέρη, λίγοι βασιλοχουντικοί σχολιάζουν, απροκάλυπτα ή συγκεκαλυμμένα, εδώ; Γνωριζόμαστε.

     • Καβαλιώτης avatar
      Καβαλιώτης @ gikon 29/04/2014 10:42:45

      Προφανώς δεν αναφέρεται σε σχολιαστές του antinews.

     • gikon avatar
      gikon @ Καβαλιώτης 29/04/2014 11:05:27

      Μπορεί σε αρθρογράφο, ε;

     • Καβαλιώτης avatar
      Καβαλιώτης @ gikon 29/04/2014 11:10:16

      Δεν ξέρω. Γι' αυτό, ρώτησα ...

     • Factorx avatar
      Factorx @ Καβαλιώτης 29/04/2014 18:27:25

      Δεν αναφέρεται η ανάρτηση σε κανέναν άλλο προσωπικά - εκτός από όποιον μυγιάζεται βεβαίως. Αναφέρεται όμως σε όλους εκείνους που μας πουλάνε πατριωλίκι για να να κάνουν πολιτικες καριέρες και άλλα πολλά. Καταδικάζει όλους εκείνους που λόγω της τραγωδίας της χώρας εμφανίστηκαν σαν τα δηλητηριώδη μανιτάρια να μας πουν οτι αυτοί είναι μόνο πατριώτες. Διαφοροποιέιται τέλος κάθετα και κατακόρυφα από καθε Ψεκασμένο "πατριώτη" και κάθε χρυσάυγουλο

 3. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 29/04/2014 09:13:23

  Εκεί οδηγούνται οι καταστάσεις όταν κάποια άτομα καταλαμβάνουν θέσεις και παίζουν ρόλους που ούτε στα πιο απίθανα όνειρά τους δεν είχαν δει. Απέκτησε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο!!!

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 29/04/2014 12:44:50

   Για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρομαι στο "δικαίωμά" του να εκφράζει δημόσιο λόγο. Το "δικαίωμα" αυτό δεν το κατέκτησε με την κοινωνική του δράση ή κάποιας μορφής ακτιβισμό αλλά του παραχωρήθηκε με "απ' ευθείας ανάθεση". Άρα θα έπρεπε να κάνει λελογισμένη χρήση ή καλύτερα να σιωπήσει.

 4. Μικρές στιγμές avatar
  Μικρές στιγμές 29/04/2014 12:07:54

  Τελικά είχε καμιά σχέση με τη ΝΟΠΟ ο τύπος;

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Μικρές στιγμές 30/04/2014 09:17:02

   Δεν ξέρω. Εσύ με την φαντασία και την ευρηματικότητα έχεις καμιά σχεση;Αλλο ψευδώνυμο δεν ήσουν ικανός να βρεις; Μικρός στις στιγμές σου...όντως

 5. Aegean times avatar
  Aegean times 29/04/2014 12:39:53

  Πιό δεξιά και πιό δεξιά ο κύριος Μπαλτάκος όπου νάναι θα την ανεμίσει την σβάστικα. Είναι τραγικό άνθρωποι μορφωμένοι - υποτίθεται - να βρίσκονται αγκυλωμένοι σε τέτοιου είδους ιδεολογίες που μάτωσαν την ευρώπη και τον πλανήτη όλο αλλά και καμία σχέση δεν έχουν με την ιστορία μας και την θρησκεία μας.

 6. sofokles avatar
  sofokles 29/04/2014 13:34:21

  πάντως, η ουσία αυτού που λέει - είτε το λέει για λόγους σκοπιμότητας δικούς του είτε όχι- είναι σωστή. Ένας βασικός τρόπος για να αποδυναμωθεί η ΧΑ είναι Η ΝΔ να τραβήξει ψήφους είτε απευθείας από την ΧΑ είτε μέσω της πλαγίας οδού από τους ΑΝ.ΕΛ.

 7. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 29/04/2014 14:11:19

  αυτά να τα αφήσετε κατά μέρος ουσιαστικά η παράταξη της νέας δημοκρατία θα μπορούσε να ταυτίζεται με την πραγματική δημοκρατική παράταξη στην Ελλάδα . Αυτοί που στηρίζονται στο νεποτισμό στην παράταξη και κάτι αριστεριστές γκρέμισαν την ιδέα της δημοκρατίας και την οικειοποιήθηκαν οι άλλοι που διαλαλούν μετ΄ επιτάσεως το κληρονομικό τους δικαίωμα στην έννοια Δημοκρατία. Η ιστορική αναδρομή όμως από το 81 και μετά τους έχει διαψεύσει πανηγυρικά και το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι άπειρα παραδείγματα αντί δημοκρατικής συμπεριφοράς τόσο το πασοκ όσο και ο συνασπισμός ή σύριζα ή όπως θέλουν να ονομάζονται

 8. VATSIMANIS avatar
  VATSIMANIS 29/04/2014 14:18:33

  Η Διευθύντρια του Νομικού Γραφείου του κ. Μπαλτάκου, κα Μαρία-Ιωάννα Παρασκευά του Βασιλείου (Απόφαση κ. Πρωθυπουργού Υ279/23-04-2013) διορίσθηκε μέλος και εισηγήτρια της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΠΥΣ 12/14-04-2014)!!! Μας έχουν πεθάνει στην αξιοκρατία... Και μετά μας φταίει (μόνο) ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί τουλάχιστον δεν έχουν προλάβει να κυβερνήσουν και ίσως δεν κυβερνήσουν και ποτέ.

 9. Διογένης avatar
  Διογένης 29/04/2014 15:52:08

  Ποιος ο λόγος ενασχόλησης με τον Μπαλτάκο; Πρόκειται για κάποιον που, αν δεν ήταν της εμπιστοσύνης του Σαμαρά, δεν θα τον γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του, κατά Κατσιφάρα. Άρα, γιατί να ασχολούμαστε; Εκτός και αν υπάρχει κάτι περισσότερο πίσω από την επιφάνεια, που δεν είναι ορατό για τους εξωτερικούς παρατηρητές της κατάστασης.

 10. airman avatar
  airman 29/04/2014 17:37:36

  "... ο Τάκης Μπαλτάκος ο οποίος ... αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση... " Ο Μπαλτάκος ουδέποτε υπήρξε μέλος της Κυβέρνησης για να αποπεμφθεί. Ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και πάντως όχι κυβερνητικές. Όσο για τις τυχόν πέραν των καθηκόντων του δραστηριότητες, ας πρόσεχε! Ως δαιμόνιος άνθρωπος όφειλε να είναι πολύ πιο προσεκτικός, ώστε τουλάχιστον να μην εκθέσει τον Πρωθυπουργό με ενέργειες και συμπεριφορές του. Πέρασε κι έφυγε!

 11. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 29/04/2014 18:02:00

  Δεν ξέρω πόσο Δεξιός είναι ο Μπαλτάκος ή αν μπορεί να μας κάνει μαθήματα δεξιοφροσύνης.Αυτό που αντιλαμβάνομαι τον τελευταίο καιρό είναι οτι αρχίζει πάλι η εμμονή με το Κέντρο σε ...Καραμανλικό βαθμό. Τόσο που τώρα ,όπως και τότε , η περιφέρεια μας πηδάει απο το καράβι

 12. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 29/04/2014 19:44:56

  "Μα καλά ποιος του είπε ότι ντρέπονται οι δεξιοί να πουν τι είναι;" Ξεχάσατε ότι επί "μεσαίου χώρου", πήγαιναν οι υποψήφιοι βουλευτές στις τοπικές και όταν ο απλός δεξιός ψηφοφόρος τους έλεγε περι Δεξιάς, ακουγοταν ενα σσσσσςςς απο την πλευρά του βουλευτή....."μη μας ακούσουν" μας έλεγαν.... Φτασαμε στο σημείο, αυτοι που υποτίθεται τοσα χρόνια αντιπροσωπεύουν τους Δεξιους ( απο το 74 και μετα) να μην πατάνε σε γιορτές που ανέκαθεν ήταν "δεξιες" όπως στην Χωροφυλακή του Μακρυγιάννη (γιατί ηταν γιορτή μίσους ακουσον ακουσον..) αλλά έδειναν διαπιστευτήρια στους αριστερους πηγαινοντας στον Αη στράτη και στην Μακρόνησσο..!!! Πλακα μας κάνετε; Το αυτονόητο είπε ο Μπαλτάκος... αυτο που λένε οι δεξιοι ψηφοφόροι ( αυτοι που ήταν ανέκαθεν στη Παράταξη από Παππού, οχι φωτοβολίδες...)!!!! Απλά και φιλικά...ξυπνήστε, μην μπαίνετε στην φιλοσοφία των εντυπων της Αριστεράς.... για αυτους, παντα καθε θέση Δεξιά θεωρείται Φασιστική!!! ανεκαθεν!!! δειτε εφημεριδα της Αυγής του 60-67 που αποκαλει απο το πρωι έως το βραδυ την ΕΡΕ ως φασιστική οργάνωση. Τα ίδια και τώρα... Απλα μην πεφτετε στην παγιδα-προπαγάνδα της αριστερας...!!!!

 13. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 03/05/2014 00:28:10

  "Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που πρέπει να εκπροσωπεί τον εκσυγχρονισμό, την αξιοκρατία, την προώθηση των άξιων, την άδολη αγάπη για την πατρίδα", γράφετε. Καλά, αυτό ΠΡΕΠΕΙ να είναι. ΕΙΝΑΙ όμως; Αναγνωρίζει κανείς σε οποιοδήποτε από αυτά τα "πρέπει" την ΝΔ του παρόντος; Ως προς το θέμα, είναι πολύ απλοϊκή η παράσταση του πολιτικού φάσματος σαν μια ευθεία με "αριστερά" "δεξιά" και "πιό δεξιά". Τι σημαίνει "πιό δεξιά"; Γιατί εγώ σαν "πιό δεξιό" καταλαβαίνω αυτόν, τον άκομψο, τον καθόλου "πολίτικαλυ κορρέκτ", που δεν αφήνει αναπάντητες τις ιδεοληψίες της αριστεράς, ενώ σαν "σκέτο δεξιό" αυτόν που δεν θέλει να τον ενοχλούν με "ιδανικά" και "υποχρεώσεις" γενικώς -αριστερά ή (ακρο)δεξιά. Και πόσο "δεξιό" παραμένει ένα κόμμα, που αυτοκανιβαλίζεται (υπόθεση Φαήλου), για να μην το λένε "δεξιό" ; Νομίζω, όσο και πριν, αλλά στο πιό γελοίο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.