#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/10/2011 15:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι δανειστές απαιτούν τώρα και εκχώρηση εκτελεστικής εξουσίας !!!Θυμάστε που γράφαμε ότι «πίσω από τα σενάρια συγκυβέρνησης είναι και η διαφαινόμενη απόφαση της Τρόικας να τοποθετηθούν επιτηρητές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (!!!), για να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν οποιαδήποτε δημόσια δαπάνη που αποφασίζεται είτε από την κυβέρνηση είτε από την Βουλή»; Και ότι αν η απόφαση αυτή γίνει αποδεκτή θα συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας;

Ε, λοιπόν η πρόθεση αυτή των δανειστών δεν είναι πλέον διαφαινόμενη. Έχει ...φανερωθεί!

Σύμφωνα με το Reuters, που μάλιστα κάνει λόγο για νέα μορφή αποικιοκρατίας, αρχίζει να βρίσκει ευρεία υποστήριξη η πρόταση να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία ακόμα και με περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της χώρας !!!.

Ποιά είναι η πρόταση; Η ολιγομελής ομάδα δράσης της Κομισιόν, που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα υπό τον Horst Reichenbach θα διευρυνθεί με εκατοντάδες τεχνοκράτες και  θα αποκτήσει εκτελεστικές αρμοδιότητες  για να έχει τον τελικό αποφασιστικό λόγο σε διάφορους τομείς και κυρίως τις αποκρατικοποιήσεις.  Η ομάδα δράσης πρέπει να «αναλάβει ορισμένες από τις λειτουργίες του κράτους ώστε να λειτουργήσει η μηχανή». δηλώνει πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις στο Reuters

Ορισμένοι – κυρίως οι Ιρλανδοί – απορρίπτουν την πρόταση «ως μία νέα μορφή αποικιοκρατίας» «Ή θα γίνει αυτό, ή δεν θα λάβουν άλλα χρήματα» αναφέρει όμως μία πηγή στον Reuters και προσθέτει: «Το μέγεθος της παρέμβασης θα είναι άνευ προηγουμένου.. Εάν είχαμε ενδείξεις υπεύθυνης διαχείρισης όπως συνέβη στην Ιρλανδία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αυτό όμως, λείπει στην Ελλάδα».

Άλλος αξιωματούχος αναφέρει στο Reuters ότι υπάρχει η σκέψη για την δημιουργία μόνιμου σώματος στην Ελλάδα που θα συνεχίσει το έργο του κλιμακίου της τρόικας. «Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά που να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων» (γκαουλάϊτερ, δηλαδή) αναφέρει ο αξιωματούχος συμπληρώνοντας πως το σχέδιο «πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά, ας το ονομάσουμε τεχνική βοήθεια.. ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορούμε να τους ποδοπατήσουμε»(!!!).

«Είναι θέμα εξουσίας» παραδέχεται ο αξιωματούχος και συμπληρώνει: «Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση πάντως, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε πως όλα αυτά δεν είναι νομικώς εφικτά βάσει των υπαρχουσών συνθηκών της ΕΕ

Κατά τα άλλα, τα γράψαμε μόλις χτες εδώ στο antinews:

Οι Γερμανοί, για να είναι σίγουροι ότι το χρέος θα γίνει βιώσιμο, επιθυμούν να πάνε πακέτο το κούρεμα με τρεις βασικές προϋποθέσεις:

α) Την ανάληψη της οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Ράιχενμπαχ και το επιτελείο του

β) Την εκχώρηση όλης της κρατικής περιουσίας σε μια εταιρία που θα διαχειρίζονται οι ίδιοι προς ‘’όφελος’’ της Ελλάδας (τα έσοδα θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή του χρέους)

γ) Την απότομη και πλήρη αποκοπή της χώρας μας από κάθε είδους χρηματοδότηση, πράγμα που συνεπάγεται ότι κάθε δαπάνη της κυβέρνησης οφείλει να αποπληρώνεται αποκλειστικά και μόνο από τα κρατικά έσοδα

Αυτή είναι η Γερμανική πρόταση, και ΔΕΝ είναι διαπραγματεύσιμη, αυτό είναι το σημείο στο οποίο μας οδήγησε η πρόθυμη κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγα της διαπλοκής, έτσι αντιλαμβάνονται τη σωτηρία της χώρας. Θαυμάστε τους.

Νεότερο: Η Μέρκελ συμφωνεί και λέει πως θα μας τρέχει και στα δικαστήρια

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναμένει από τους ευρωπαίους ηγέτες στη σύνοδο της 23ης Οκτωβρίου, να καταλήξουν σε  ένα «σχέδιο εργασίας» για την Ελλάδα, το οποίο πιθανότατα θα περιλαμβάνει και την αποστολή ενός μόνιμου κλιμάκιου της Τρόικα που θα παρακολουθεί την εξέλιξη των δημοσιονομικών.

Οι παραπάνω δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, έγιναν σε μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), όπως ανέφεραν κομματικές πηγές στο Reuters.

Επίσης, η Μέρκελ είπε ότι στη σύνοδο θα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι της αποτελεσματικής λειτουργίας  του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας ( EFSF), όμως η ενίσχυσή του μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποκλείεται.

Τέλος, πήγες του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος που συμμετείχαν στην συνάντηση με την Μέρκελ, σημείωσαν ότι η  καγκελάριος  αναμένει επίσης να συμφωνηθεί στη σύνοδο, χώρες των οποίων τα ελλείμματα «ξεφεύγουν» (deficit-busting), να οδηγούνται στα δικαστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 18/10/2011 15:08:12

  Αυτό είναι εθνική αναξιοπρέπεια για να μην μιλήσω πιο σκληρά. Κανείς νουνεχής πολίτης δεν μπορεί να δεχτεί αυτό. Καλύτερα να πτωχεύσουμε και να γυρίσουμε στη δραχμή. Καλύτερα, να φτωχύνουμε ακόμα περισσότερο, να πάψουμε να καταναλώνουμε εισαγόμενα, καλύτερα από το να φτάσουμε στο παραπάνω σημείο που λέει το ρόϊτερς

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 18/10/2011 16:45:36

   Το ζήτημα είναι τι στάση θα κρατήσουν τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης και κάποιοι τουλάχιστο από τους βουλευτές του πασοκ. Εκείνο που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι σε αυτό το πελώριο ζήτημα, οι περισσότεροι αποφεύγουν να λάβουν καθαρή θέση.

 2. kakofonix avatar
  kakofonix 18/10/2011 15:10:16

  Τα γράψαμε μόλις χτες εδώ στο antinews:

  Αυτή των Γερμανών οι οποίοι αντιλαμβάνονται πως ένα γερό κούρεμα πάνω από 50% είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστεί βιώσιμο το χρέος. Και για να είναι σίγουροι ότι το χρέος θα γίνει βιώσιμο, επιθυμούν να πάνε πακέτο το κούρεμα με τρεις βασικές προϋποθέσεις:
  α)Την ανάληψη της οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Ράιχενμπαχ και το επιτελείο του

  β)Την εκχώρηση όλης της κρατικής περιουσίας σε μια εταιρία που θα διαχειρίζονται οι ίδιοι προς ‘’όφελος’’ της Ελλάδας (τα έσοδα θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή του χρέους)

  γ)Την απότομη και πλήρη αποκοπή της χώρας μας από κάθε είδους χρηματοδότηση, πράγμα που συνεπάγεται ότι κάθε δαπάνη της κυβέρνησης οφείλει να αποπληρώνεται αποκλειστικά και μόνο από τα κρατικά έσοδα

  Αυτή είναι η Γερμανική πρόταση, και ΔΕΝ είναι διαπραγματεύσιμη, αυτό είναι το σημείο στο οποίο μας οδήγησε η πρόθυμη κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγα της διαπλοκής, έτσι αντιλαμβάνονται τη σωτηρία της χώρας. Θαυμάστε τους.

  • factorx avatar
   factorx @ kakofonix 18/10/2011 15:22:44

   συγνώμη, Κακοφωνίξ, το προσθέτω τώρα

  • Δήμος avatar
   Δήμος @ kakofonix 18/10/2011 16:00:00

   Σύντομα: το κούρεμα 50% μειώνει το χρέος κατά 17% και φέρνει επισήμως πτώχευση, η συμφωνία της 21ης Ιουλίου μειώνει το χρέος κατά 15%.

   Το χρέος είναι κάπου 360 δις. Αυτά που ΔΕΝ μπορούν να κουρευτούν (δάνεια τρόικας, ΕΚΤ, έντοκα, ΟΣΕ, το περίφημο swap που μας έβαλε στο ευρώ), είναι 160. Μένουν 200 δις και με κούρεμα 50%, πάμε στα 100. Έχουμε δηλαδή 260 δις σύνολο χρέους. Προσθέτουμε ενισχύσεις τραπεζών και ταμείων (πάλι θα πρέπει να τα πάρουμε αυτά από κάπου!), ασφαλιστικές και ομόλογα ΤτΕ και ιδιωτών, πάμε στα 40 δις. 260 συν 40, μας κάνει 300 δις. Άρα, στο κούρεμα 50% πάμε στα 300 από 360. Πάλι θα έχουμε χρέος πάνω από το 130% του ΑΕΠ.

   Το κούρεμα μέσω του προγράμματος ανταλλαγής που τρέχει τώρα, έχει σχεδόν το ίδιο όφελος, με διαφορά λίγων δις. Όμως δεν μας βγάζει από τις αγορές για πολλά χρόνια, ούτε θα έχεις τια τραγικές συνέπειες του δήθεν μεγάλου κουρέματος.

   Συμπέρασμα: μην παραμυθιάζεστε από τα ποσοστά που ακούτε. ΔΕΝ κουρεύεται το μισό του συνόλου του χρέους. Πρέπει πάση θυσία να μην περάσει τέτοιο σχέδιο.

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 18/10/2011 15:13:22

  «Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά που να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων...»

  Γραικύλους, θα βρουν ουκ ολίγους. Κατ' αρχάς, σχεδόν σύσσωμη την κυβέρνηση. Έπειτα, σύσσωμη τη "Δράση" του Μάνου. Όπως και την ατυχήσασα με το ασκέρι της. Αρκετούς γερμανοθρεμμένους προφεσσόρους. Και φυσικά, πλείστα όσα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, με αιχμές του δόρατος κάποιους γνωστούς και μη εξαιρετέους στο επίσημο όργανο της Kommandatur, στο Capital και στο Alter.

  Οι κομπλεξικοί που αισθάνονται ντροπή για την ελληνικότητά τους, και που προσπαθούν πάση θυσία να την αποτινάξουν, δεν έλειψαν ποτέ από αυτό τον τόπο. Και ενσαρκώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον Αρτέμη Μάτσα στο "οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας".

  Αλλά τόσο αυτοί, όσο και οι ναζί πάτρωνές τους, θα πάρουν αύριο και μεθαύριο στους δρόμους τις απαντήσεις που τους αξίζουν!

  • andreas avatar
   andreas @ Αυριανιστής 18/10/2011 18:02:04

   Ξεχασες τον Καρατζαφυρερ που θελει να μας σωσει και δινει και τα μαυρα του μαλλια για την σωτηρια της πατριδος.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/10/2011 15:13:36

  έεεε... 28η Οκτωβρίου έρχεται... Για να δούμε εάν σε αντίδραση του ΟΧΙ θα στείλουν τα Πακιστανά ή τους Τούρκους.

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ archaeopteryx 18/10/2011 15:42:36

   αρχαιε μου δεν εχουν καταλαβει ποσο αμετροεπεις και τρελλοι ειμαστε.
   μια χουφτα μονο... αλλα ικανοι για ολα!!

 5. Ηλίας avatar
  Ηλίας 18/10/2011 15:14:38

  Ο Στρατός είπαμε είναι για να μαζεύει σκουπίδια στους δρόμους;;;

 6. SOTPAP avatar
  SOTPAP 18/10/2011 15:15:18

  φυσικά και δεν θα γίνει ανεκτή μια τέτοια εξέλιξη από τον ελληνικό λαό
  αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην γίνουν αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί το κράτος μας
  αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις επιβάλλουμε εμείς οι ίδιοι και όχι να επιτρέψουμε στον κάθε Γερμαναρά να επικαλείται τη δική μας αδυναμία να βάλουμε τάξη στα του΄οίκου μας
  Υ.Γ. πάντως ξέρω αρκετούς πρόθυμους ελληναράδες που θα ήθελαν να λειτουργήσουν ως γκαουλάϊτερ, υπάρχει σε πολλούς το DNA του εφιάλτη ( τις αγίες οικογένειες δεν τις θίγουμε φυσικά)

 7. μαρικα avatar
  μαρικα 18/10/2011 15:21:50

  Δηλ. με λιγα λογια εκτος που χανουμε την Εθνικη κυριαρχια και αξιοπρεπεια,
  Θα δουλευουμε να πληρωνουμε εκτος απο τα δικα μας τα λαμογια και τους ακριβους κυριους Reichenbach;Εγω ρωταω τοσον καιρο που τα ηξερε βρε παιδια αυτα η Ψαρουδα ;και κανεις δεν μου απανταει.

 8. tpe avatar
  tpe 18/10/2011 15:23:14

  Δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνομαι: Από τον καναπέ, δεν σηκωνόμαστε. Εκτός κι αν μας απολύσουν από το δημόσιο.

 9. anonymous avatar
  anonymous 18/10/2011 15:27:04

  Τα λέει όλα εδώ στα πρώτα λεπτά της εκπομπής. Από τα σχόλια αυτό είναι ενδιαφέρον.
  Στην αρχή της εκπομπής περιγράφει τη διαδικασία της πτώχευσης όπως αυτή ισχύει για εμπόρους και μετά το νόμο της Κατσέλη και για απλούς ιδιώτες. Αυτή τη διαδικασία πάνε να περάσουν και για τα κράτη. Συνίσταται δε στο εξής: Ο οφειλέτης χάνει τη διαχείριση της περιουσίας του, η διαχείριση περνάει στους δανειστές του, η περιουσία υπό την εποπτεία των δανειστών (συνέλευση των πιστωτών αποφασίζει με πλειοψηφία 2/3 γι αυτό και μιλάει για 75% πλειοψηφία) ρευστοποιείται κοψοχρονιά με ταχύτατες διαδικασίες και ότι μαζευτεί πάει για την κάλυψη των χρεών. Τα χρέη που δεν καλύπτονται διαγράφονται. Σε εμάς δε θα διαγραφούν αλλά θα μειωθούν και για το υπόλοιπο θα πληρώνουμε δόση κάθε χρόνο μέχρι να πάρουν όοοοοοοολα τα λεφτά τους πίσω. Δηλ. θα γίνουν διαχειρίσιμα.

  Κοινώς θα πληρώνουμε για τα επόμενα 50 χρόνια. Το χρέος είναι 350-400 δις. Μπορούμε να δίνουμε 20 δις το χρόνο και πολλά λέω. Κανονικά είναι 15 τα δις που μπορούμε να δίνουμε. Παγώστε τα όλα εδώ διαιρέστε τα 400 δις δια του 15 και θα βρείτε το χρόνο που θα χρειαστούμε για να ξεχρεώσουμε. 27 χρόνια θέλουμε. Με δεδομένο όμως ότι θα είναι έντοκο και το άτοκο που σας είπα είναι ουτοπία μας πάνε στα 50+.

 10. tasos avatar
  tasos 18/10/2011 15:34:08

  Οπως ευστοχα ανέφερε κάποιος οι Γερμανοι εχουν τρεις στολές στη ντουλάπα τους: 1) ΒΕΡΜΑΧΤ, 2) ΓΚΕΣΤΑΠΟ, 3) SS.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ tasos 18/10/2011 16:08:36

   και την πράσινη

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ archaeopteryx 18/10/2011 16:28:20

    με πιέτες!

 11. ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ 18/10/2011 15:34:44

  - Γιώργο ,Τά ‘μαθες τα νέα συμπληρώνονται τριάντα χρόνια απ’ τα γενέθλια της θρυλικής Αλλαγής. Τριάντα χρόνια είναι πολλά.
  Όταν το ’81 το ΠΑΣΟΚ και προσπαθούσε να «ζαλίσει τον ήλιο «σίγουρα ναι», κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι εννοούσε τον διεγερτικό ήλιο της Μυκόνου και ότι ο ήχος από το «νταούλι και το ζουρνά» θα ξεθύμαινε στα «πολιτιστικά στέκια» της παραλιακής. Εκεί που τα , κοκκόρια με ΤΟ«δανεικό λυρί», του πασοκικής εξουσίας ξέδιναν για δεκαετίες. Τριάντα χρόνια
  Ικανός χρόνος για αλλοτροίωση συνειδήσεων. Και το χειρότερο οι πληγές που άνοιξε αυτή η τριακοντετία θα μείνουν ανοιχτές στην συνείδηση πολλών γενιών ακόμα.
  Η ιστορία μας είναι γεμάτη , από γεγονότα που στοιχειώνουν μέσα στην συλλογική συνείδηση:..Ενα τέτοιο ζουμε σήμερα.Βιώνουμε , μια σωρεία εκφυλιστικών φαινομένων που εκδηλώνονταν παντού.Στο κοινοβουλευτικό ημίφως, στον νεποτισμό, που μετέτρεπε το δημοκρατικό πολίτευμα σε φεουδαρχικό, στην ανωμαλία του κομματισμού που μετέτρεπε τη δημοκρατία σε ιδιωτική υπόθεση, στην φαυλοκρατική λειτουργία των θεσμών .Στο ανάπηρο εκπαιδευτικό σύστημα.Στην απόλυτη διαφθορά , που ξεπέρασε τα όρια της κλεπτοκρατίας
  Ξεφυλλίζω, Γιώργο, το άλμπουμ με τις εκλογικές αναμετρήσεις και τις ημερομηνίες 18.10.1981., 4.10.2009.Eκλογές εθνικές ,ευρωεκλογές , ένα δρομολόγιο από κρίσιμα ταξίδια.Σαν πλάνα αρχείου οι σημαίες που επικράτησαν κάθε φορά , οι αρχηγοί που νίκησαν και κείνοι που κατατροπώθηκαν τα οράματα κατάπιε ο αδυσώπητος χρόνος. Δεν υπάρχει τίποτα πιο διδακτικό για τους πολίτες και πιο χρήσιμο για τους πολιτικούς επιστήμονες από κάποια απομεινάρια συνθημάτων στους δρόμους, ή από κάποια λείψανα διαφημίσεων και παλαιών σποτ. Αληθινά εικονογραφημένα μαθήματα Ιστορίας.Συνθήματα μισοσβησμένα «Αλλαγή», «Εμπρός για μια Ελλάδα Νέα», «Εξω οι βάσεις του θανάτου», ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» «η μόνη διέξοδος στα αδιέξοδα» «Τσοβόλα δώστα Όλα», «Ο κόσμος του φωτός εναντίον του κόσμου του σκότους», εδώ και τώρα» , «ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ», «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» «Πράσινη Ανάπτυξη». “Λεφτά Υπάρχουν», «Ηλεκτρονική Ανάπτυξη’ και τελικά « Μαζί τα Φάγαμε»…
  18.10.1981- 18.10.2011 …Τόσες ημερομηνίες που θεωρήθηκαν «καμπές», τόσα «ραντεβού με την ιστορία», που αποδείχτηκαν δημαγωγικά κόλπα, τόσοι «σταθμοί» , που οι γενναιόδωροι κάτοχοι της εξουσίας, προεξοφλούσαν , ρόδινο μέλλον. Αλήθεια πόσες φορές δεν «Αλλαξε», δεν «Αναγεννήθηκε» , δεν εκσυγχρονίστηκε» η Ελλάδα, πόσες φορές «δεν συντονίσθηκε με την Ευρώπη» , πόσες φορές δεν «γνώρισε καλύτερες μέρες». Και τελικά το άθροισμα , πάντοτε μηδέν, και σήμερα η πλήρης κατεδάφιση, η ταπείνωση , η κατάθλιψη. Οι ρίζες της σημερινής κρίσης φτάνουν ως εκεί , ως την 18.10.1981.
  Αν δεν θυμάσαι Γίώργο στις 18.10.1981χιλιάδες ανθρώπων κυρίως νέων μεθυσμένοι απ΄το όνειρο της αλλαγής πίστευε ότι παίρναμε το τραίνο της εξουσίας. Τριάντα χρόνια μετά νοιώθουμε ψηλαφώντας τις πληγές μας καταλαβαίνουμε πως απλά είχαμε πάρει την ζωή μας λάθος. Μας τάζατε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο λαός την εξουσία. Δυστυχώς το πιστέψαμε .Σήμερα διαπιστώνουμε πως το κόμμα και η οικογένεια τριάντα χρόνια καταβρόχθησε τις σάρκες μας και το χειρότερο άδειασε την ψυχή μας.. Και όμως κάποιοι μας προειδοποιούσαν από καιρό: «Η κομματική εκποίηση του κρατικού μηχανισμού, μολονότι πέρασε στο στάδιο της διαρκούς εκποίησης της χώρας, ξεπέρασε πια τα όρια της οικονομικής αντοχής». Αυτά έγραφε ο Π. Κονδύλης το 1991 Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με άνεση ξανά τις εκλογές του 1985 και κυβέρνησε επί 8 συναπτά χρόνια. Όμως ήταν σαφές πως πολλά πράγματα είχαν αλλάξει και ότι έπρεπε να αλλάξει ριζικά την φυσιογνωμία και τις αρχές του.. Την επόμενη διετία 1988-1989,σταματάει η κανονική πολιτική στη Ελλάδα και αρχίζει η περίοδος τραγικής ηθικο-πολιτικής κρίσης , που εκβάλλει ως σήμερα τα μολυσμένα νερά της στον πολιτικό βίο της Χώρας.Είναι η περίοδος των σκανδάλων με αποκορύφωμα το σκάνδαλο Κοσκωτά. Εκεί πιστεύω ότι έχει σταματήσει το ρολόι της Ελληνικής Δημοκρατίας.Τότε που εσύ έψαχνες για «να τζάκια»
  Και μετά ήρθε το «Νέο ΠΑΣΟΚ». Ίμια, Οτσαλάν, Χρηματιστήριο, Siemens. Ως τη σημερινή καταβαράρθρωση. Το ΠΑΣΟΚ πέρασε από το ζιβάγκο στην εποχή της γραβάτας. Ωστόσο ο κρατικοδίαιτος λύκος φορούσε πάλι τη σοσιαλιστική νυχτικιά του.
  Το χειρότερο ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ, είχε καταφέρει να αλλάξει την ίδια την ψυχοσύνθεση του λαού μας .Ακόμα κι όταν η Νέα Δημοκρατία έκανε τα ρεπό του , στην εξουσία , το πολιτικό ήθος που δέσποσε ήταν απόλυτα ΠΑΣΟΚικό. Στη διάρκεια της τριακονταετίας αυτής, η χώρα έκανε τακτικές στάσεις στην πλατεία Συντάγματος. Εκστατικές λαοθάλασσες έστεφαν τους νικητές μέσα σε μια «αγωνιστική» ατμόσφαιρα, όπου συνυπήρχαν το καρναβάλι και η αποκάλυψη. Οσοι ενηλικιωθήκαμε τη δεκαετία του ’80, θα συνοδευόμαστε για πάντα από την βοή των λαοθαλασσών , που λάνσαραν την νέα μεγάλη Ιδέα: η με κάθε τρόπο κατάκτηση της ατομικής ευημερίας, η διανομή του πλούτου έναντι της παραγωγής του και το συστηματικό χάιδεμα των μαζών. Πότε δεν φανταζόμασταν ότι όλα αυτά ήταν η βοή της χρεωκοπίας. Οι συνέπειες είναι ορατές: η μικρή και μεγάλη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, η επικράτηση του δόγματος της γενικευμένης ανομίας και ατιμωρησίας, η αναξιοκρατία η διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλα τόσα γνωστά που αθροιζόμενα οδήγησαν στη χρεοκοπία.
  ….Αυτό είναι το τέλος εποχής που οι ρίζες του φτάνουν στις 18.10.1981.
  Είναι αλήθεια πως η εθνική φθορά μας, αρχίζει με την Μικρασιατική καταστροφή , που είναι το ισοδύναμο της απώλειας μιας Εθνικής ιδέας.Ιδέες προέκυψαν πολλές μετά το 1922, Τις οποίες μάλιστα πληρώσαμε ακριβά. Η μία και μεγάλη ιδέα, που θα μας στηρίξει δεν φάνηκε ακόμα.Με μεγάλη ιδέα την εύκολη απόκτηση χρήματος και τις πιο ευτελείς απολαύσεις κανένας λαός δεν προκόβει .Η Αναγέννηση την οποία υποσχέθηκε η αριστερίζουσα αντίσταση παρέδωσε την χώρα στο άγος του εμφυλίου .Και το φάντασμά της δήθεν προοδευτική αυτή αντίληψης, είναι το τελευταίο Σοβιετικό ξόανο παγκόσμια.
  18.10.1981-18.10.2011.Ζούμε την εποχή της απόλυτης κατεδάφισης. Ο λαός μας, πέρα από το γεγονὸς ότι βρίσκεται στα όρια τών οικονομικών του αντοχών, φαίνεται ότι βρίσκεται και στα όρια των ψυχολογικών του.
  Ωστόσο πίσω από την σκοτεινιά και την αβεβαιότητα, δεν έρχεται κατανάγκην το χάος.Αλλωστε τι ήταν το “1821”; Το “1909”;Το “1912-13”;To “1940”;Πιστεύω αντίθετα πως έρχεται μια νέα άνοιξη , που την αρδεύει η δίψα των νέων μας νανα προκόψουν μαζί με την Πατρίδα. Αλλωστε η ιστορία μας διδάσκει, «πως υπάρχουν στην ζωή των ανθρώπων και των εθνών που μπορούν να συμβούν καταστροφές συντριπτικές ή εξάρσεις αναστάσιμες , αναλόγως της πίστεως και των ικανοτήτων, όσων πρωταγωνιστούν.Αυτές τις στιγμές η λογική δεν πιο τετράγωνη από το θαύμα ούτε το θαύμα πιο απρόβλεπτο από την λογική. Η πολιτική τότε αναδεικνύεται αιφνίδια από τυπική και πολλές φορές ατάλαντη διεκπεραίωση τρεχουσών υποθέσεων σε πράξη ζωής και θανάτου. Φανερώνεται πως ο σκοπός του δημοσίου ανδρός, δεν είναι να επωφεληθεί από την θέση του αλλά να λάβει κρίσιμες αποφάσεις και αν χρειαστεί να θυσιαστεί.Το κατόρθωμά του ανήκει και σε μας. Τέτοια είναι η παρούσα στιγμή διολου μοναδική στον εθνικό μας βίο.» Όταν οι αμαρτωλές γενεές θα αρχίσουν να περνούν στο περιθώριο και να αναχωρούν οι διατηρητέοι τους εκπρόσωποί . Τότε η γενιά των 500 ευρώ θα πάρει τα ηνία του γένους με συνείδηση συνεχιστού . Θα θα κρατήσει ότι ηθικό αφήνει πίσω της η Ιστορία μας και θα δεχθεί την πολύχρονη διαδρομή από την εθνική περηφάνια έως την οδυνηρή σημερινή ταπείνωση και κατάπτωση, σαν θεμέλια θυσία για ένα εύρωστο Ελληνικό μέλλον
  Γιώργο ,Τά ‘μαθες τα νέα .Τριάντα χρόνια είναι πολλά.Ο λαός ζεί ένα δράμα και ο Φοραμπάλλας , κελαδάει στην Βουλή τους αμανέδες των μεγάλων συμφερόντων.Στα σχολεία τα παιδιά λιποθυμούν από ασίτία.»Λαλεί πουλί παίρνει σπυρί και η μάννα το ζηλεύει.» Οι πατεράδες αυτοκτονούν .Η Πατρίδα αιμορραγεί .ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ακόμα, ελευθεροι πολιορκημενοι.Αλλά έχουμε την αξιοπρέπεια μας.Δεν θα μας κάνεις σκλάβους εσύ και η παράγκα σου . Φύγε ΕΔΩΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

  • brankaleon avatar
   brankaleon @ ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ 18/10/2011 17:08:28

   Οι "λεβέντες" είναι σύστημα.
   Είναι ομοιο-τακίμια σαν τον Άσσαντ, τον Καντάφι, Τσαουσέσκου.
   Αν δεν τους αντιμετωπίσουμε σαν τέτοιους, κακό τους κεφαλιούμας.

   Δεν θα πέσουν εύκολα, αυτοί και οι "λαγοί" τους.

  • Μανώλης Μαρκογιαννάκης avatar
   Μανώλης Μαρκογιαννάκης @ ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ 18/10/2011 18:30:41

   Ανυπόκριτα σε συγχαίρω για το περιεκτικότατο και πολύ δυνατό σχόλιό σου. Με βρίσκει σύμφωνο η προσέγγιση, οι επισημάνσεις και κυρίως η ελλογη και συνάμα πικραμένη οργή που διαπνέει το σχολιο.

 12. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 18/10/2011 15:37:41

  Την 28η Οκτωβρίου πρέπει να κατέβουν όλοι στους δρόμους , στις επετειακές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα ! Χωρίς να προκαλούν τα στρατευμένα παιδιά του Ελληνικού λαού , αλλά επευφημώντας να φωνάξουν :

  ¨1940 - 2011 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ¨ ! Με τους ίδιους στόχους : Για την Ελευθερία , την Ανεξαρτησία και την Αυτοδιάθεση της Ελλάδας . Ενάντια στην Απολυταρχία , την δικτατορία και την αποικιοκρατία , που τότε εκπροσωπούσε και προωθούσε ο Γερμανικός και Ιταλικός Φασισμός / Ναζισμός - ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, με παραλλαγές ο ίδιος ¨ΑΞΟΝΑΣ¨, μαζί με τις ΗΠΑ , το ΔΝΤ ( και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα των τραπεζών ) και βέβαια η απολιθωμένη Γερμανική - Ε.Ε. !

  Όλοι στους δρόμους , όχι κυρίως για το κράξιμο των κυβερνητικών παραγόντων, αλλά για να εμφανιστεί η - δύναμη και αποφασιστικότητα του Ελληνικού - να ακολουθήσει με ακόμα μεγαλύτερη ορμή τον δρόμο του 1940 - 1945 , αναρτώντας ένα δεύτερο - τεράστιο ¨πανό¨ : ¨1940 - 2011 - Ο Χ Ι ¨ ! , στα... ¨Βουνά της Αθήνας... και όλης της Ελλάδας¨

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ -ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ !

 13. Ύβρις και Νέμεσις avatar
  Ύβρις και Νέμεσις 18/10/2011 15:39:21

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο: "Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού".

  • τάσος avatar
   τάσος @ Ύβρις και Νέμεσις 18/10/2011 17:54:04

   η Αθηνά καθ'όλη τη διάρκεια των γεγονότων που ακολούθησαν τη δολοφονία του παιδιού, κατά το βανδαλισμό της πόλης της, στεκόταν στο βάθρο της και επιτηρούσε. τώρα φροντίζει να τους πάρει όλους ο διάολος. εκείνη ήταν ύβρις, όχι οι όρκοι του παπούλια.

 14. ΝΙΚΗ avatar
  ΝΙΚΗ 18/10/2011 15:39:26

  Αν και το '40 είχαμε γιωργάκη τώρα θα 'χαμε την άνγκελα και η οικονομια μας θα ήταν ισχυρή!

  • Μανούσος avatar
   Μανούσος @ ΝΙΚΗ 18/10/2011 17:08:02

   +1000

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ ΝΙΚΗ 18/10/2011 17:45:40

   Σου διαφεύγει μια λεπτομέρεια θα είχανε Angela,εμείς θα είχαμε πεθάνει από τότε!

 15. vassilis avatar
  vassilis 18/10/2011 15:40:06

  Για να δουμε υπαρχει κανεις που πιστευει οτι οσοι κυβερνησαν μεχρι τωρα την Ελλαδα δεν μιλουσανΕλληνικα και ηταν με τους Ελλληνες;Και μονο το γεγονος οτι ψηφισαν να ειναι υπερανω του νομου για να οδηγησουν ως εδω τον Ελληνικο λαο δηλωνει περιτρανα τουτο!

 16. σίγουρος avatar
  σίγουρος 18/10/2011 15:43:12

  Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία

 17. anideos avatar
  anideos 18/10/2011 15:43:43

  Δυο γα΄ι΄δαροι μαλωναν για ξενον αχυρονα.
  Και ο ιδιοκτητης (Ελληνικος λαος) τον υπνο του δικαιου.

  ''Another source'' said there was a desire to establish a permanent body to take on some of the work of the troika, which consists of inspectors from the Commission, the European Central Bank and the International Monetary Fund.

  "You need someone who can speak Greek but who is not on the side of the Greeks," said the source. "Their powers would be tied to the conditionality of the loan. It has to be presented carefully -- call it technical assistance or something. You can't trample all over them."
  Ισως να ηταν ακομα πιο αξιοπιστο αν μαθεναμε και αυτη την πηγη.
  Τραγικα πραγματα.

  Such a blatant move to impinge on sovereignty would put the European Commission in an uncomfortable position. It wants a bigger role in setting national budgets, but draws the line at implementing them.

  "The task force is administrative," said a spokesman for the EU's executive arm. "Its role is to support Greece and we don't intend to change this mandate."

 18. Mak avatar
  Mak 18/10/2011 15:47:18

  Όταν αναλλάβουν οι Γερμανοί και δουν πόσο κοστίζει λογιστικά η συντήρηση των νησιών του Αιγαίου και η υπεράσπιση τους, τι περιμένετα να πουν/κάνουν;

  Ποια θα είναι η στάση τους σχετικά με τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα της χώρας στο Αιγαίο και στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου;

  Πόσο πόρνη πρέπει να γίνεις για να μην πτωχεύσεις;

  Και όταν τελικά θα πτωχεύσεις, τι θα έχει μείνει για να χάσεις όταν θα έχεις πουλήσει ακόμα και την ψυχή σου;

  • man8os avatar
   man8os @ Mak 18/10/2011 15:56:27

   Μονο για τα νηδια του Αιγαιου μπορω να σε βεβαιωσω οτι δε θα πουληθουν, γιατι ιστορικα και ο Χιτλερ δεν τα εδωσε στην Τουρκια.

   • Theo avatar
    Theo @ man8os 18/10/2011 16:14:17

    @Μακ
    "Πόσο πόρνη πρέπει να γίνεις για να μην πτωχεύσεις;
    Και όταν τελικά θα πτωχεύσεις, τι θα έχει μείνει για να χάσεις όταν θα έχεις πουλήσει ακόμα και την ψυχή σου;"

    εξαιρετικό το σχόλιο σου Μακ!!!!!!!

   • καποιος avatar
    καποιος @ man8os 18/10/2011 16:24:42

    δεν τα εδωσε γιατι η τουρκια ηταν κυριως με τους αγγλους

    • καποιος avatar
     καποιος @ καποιος 18/10/2011 16:25:00

     και γιατι ειχαν "συμφεροντα" οι ιταλοι,λ δεν εβγαινε η μοιρασια τοτε

 19. akisenv avatar
  akisenv 18/10/2011 15:48:28

  Σε μια τετοια περιπτωση να ζητηθει απο την αντιπολιτευση προς τον ελληνικο λαο η εφαρμογη του αρθρου 120 του Συνταγματος. Τα υπολοιπα θα τα κανονισει ο Ελληνικος Λαος οπως ιστορικα γνωριζει και ξερει...

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ akisenv 18/10/2011 16:34:59

   Δεν χρειαζεται να ζητηθει απο την αντιπολιτευση η εφαρμογη του 120. Ηδη το καταλαβαινουν ολο και περισσοτεροι οτι βρισκομαστε υπο κατοχη και σε εμπολεμη κατασταση. Ευκαιρια ψαχνουμε. Το ανταρτικο εχει ξεκινησει. Αν δεν ειναι ακομη ορατο με γυμνο ματι, οφειλεται ακριβως σε αυτο: Οτι ειναι ανταρτικο. Δεν υπαρχει περιπτωση να νικησουν αυτοι, οσος καιρος και αν χρειαστει. Εκτος αν μας σκοτωσουν ολους.

 20. στεφανοσ γ avatar
  στεφανοσ γ 18/10/2011 15:51:03

  αγαπητοι φιλοι,
  επειδη το απρον δημοσιευμα εχει πλεον ανεβει σε πολλα sites και ηδη οι αντιδρασεις φουντωνουν, επειδη αυτο θα ειναι οτι χειροτερο εχει συμβει σε ενα ευρωπαικο κρατος, η νεα οικονομοστρατιωτικη κατοχη, επειδη εμεις ειμαστε Ελληνες, λαος που στα ακρα του ειναι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ , επειδη λοιπον αυτο ανεξαρτητως πολιτικης πεποιθησεως ειναι ταφοπλακα για τις νεοτερες γενιες ολοι μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πρεπει να αναλαβουμε αμεσα δραση...εξω απο το σπιτι μας, στους δρομους ολοι μαζι, καθημερινη αντισταση και αντιδραση, να το κανουμε γνωστο παντου, να μοιρασουμε το κειμενο σε γνωστους και φιλους, αυριο στην απεργια να γινει ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ...επισης οσο κι αν σας φαινεται αστειο, ολοι μας αν εχουμε φιλους Ολυμπιακους να τους καλεσουμε να σηκωσουν πανω σε ολο το γηπεδο εναντιον της νεοναζιστικης Γερμανις, του ΔΝΤ, της Ε.Ε. ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ...να ξερετε οτι θα εχει μεγαλο αντικτυπο στο λαο της Γερμανιας αυτο..ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΤΕ ???με τι μουτρα θα κοιταμε τα παιδια μας στα ματια μετα απο χρονια οταν σκλαβοι-εργατες-αμορφωτοι θα μας ρωτουν "εσυ μπαμπα τι εκανες"??/τι θα απαντησουμε ??/οτι παιδι μου περιμενα τις εκλογες να αλλαξει το συστημα, να φυγουν οι προδοτες αλλα αυτες αργησαν να γινουν και ετσι ολα ειχαν προαποφασιστει"...και μετα γεματοι ντροπη και ενοχες θα σκυβουμε το κεφαλι ??/αυτο θελετε ρε παιδια ??? ποιος απο ολη την Ελλαδα θελει κατι τετοιο ??/εκτος απο τους πουλημενους εκδοτες-μεγαλοεργολαβους και δημοσιογραφισκους τυπου Πρετεντερη, Μανδραβελη, Παπαχελα, Τρεμη, Παπαδημητριου και λοιπους, ποιος αλλος ??? λυπαμαι αν σας κουρασα αλλα η οργη με κατακλυζει...ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ..

 21. φωνη avatar
  φωνη 18/10/2011 15:54:49

  Αυτή η είδηση είναι από Γαλλικό μέσο;

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ φωνη 18/10/2011 16:09:42

   Reuters.

   h--p://www.reuters.com/article/2011/10/18/us-eu-greece-taskforce-idUSTRE79H1GJ20111018

   • φωνη avatar
    φωνη @ victoria (true) 18/10/2011 17:23:24

    Είναι από την Αμερικάνικη έκδοση δηλ. Γιατί είδα ότι έγραφε edition U.S.
    Αν είναι έτσι υποθέτω έχει και αυτό τη σημασία του γιατί μπορεί να το δημοσιεύουν στα πλαίσια της κόντρας τους με τη Γερμανία.
    Μπορεί να θέλουν να ασκήσουν σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία και πίεση στη δική μας κυβέρνηση εσωτερικά, γιατί αυτή η είδηση αυξάνει πολύ τη δυσαρέσκεια.
    Και η Αμερική (τηλεγραφήματα) και η Γαλλία χρησιμοποιούν αρκετά τον Τύπο για να ασκήσουν πίεση.
    Υποθέσεις κάνω, μπορεί να είναι και λάθος, αλλά κάπως έτσι μου φαίνεται αυτή η δημοσίευση.

   • popolaros avatar
    popolaros @ victoria (true) 18/10/2011 17:52:42

    Και σε ποιόν ανήκει το πρακτορείο Reuters ??
    Για να βοηθήσω αρχίζει από R......

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ victoria (true) 18/10/2011 18:57:05

    Δεν ξέρω τέτοια dessous, εγώ εκεί το είδα.
    Μπορεί να είναι και αλλού.

    Σε μένα πάντως πέτυχε η δημιουργία της ...δυσαρέσκειας. Δεν έπρεπε;

 22. kostas* avatar
  kostas* 18/10/2011 15:55:15

  εχω καταντησει γραφικος να βαζω αυτο το βιντεο εδω και 2 χρονια ... "Στου Οθωνα τα ...Χρονια " http://www.youtube.com/watch?v=I-fCuYpy0YQ&list=FLLQZoMI0FC-MmRS-IG8_5BA&index=9

  ειναι εκπληκτικο πως η ιστορια επαναλαμβανετε ορισμενες φορες !

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ kostas* 18/10/2011 19:59:52

   Αγαπητέ ¨kostas¨ , όχι δεν είσαι γραφικός , αλλά πολύ ουσιαστικός και ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ , σε αντίθεση με αυτούς που ισχυρίζονται ή μάλλον έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι ¨ πολιτικοί ρεαλιστές- και όχι ¨ρομαντικοί¨-, που αναγνωρίζουν την πραγματικότητα ¨ και γι΄αυτό διαγράφουν την ιστορία , διότι δεν θέλουν από καιροσκοπισμό να τραβήξουν τις συνέπειες , που σημαίνει και αλλαγή της ζωής τους , εάν αποδεχτούν ορισμένες αλήθειες !

   Σε ευχαριστώ για την υπόμνηση του βίντεο με τον μνημειώδη Αντι- αποικιακό λόγο - απολογία του Αθανάσιου Πολυζωϊδη , Δικαστής που δικάστηκε το 1834 επειδή δεν καταδίκασε , παρά την Βαυαρική εντολή, τον Θ. Κολοκοτρώνη σε θάνατο. Πρέπει να τον ακούσει κανείς αυτό τον λόγο , έστω ...και με την μορφή -κινηματογραφική - μυθοπλαστική αναπαράσταση του ¨Κούρκουλου¨.

   Σημαντικό διότι αναφέρεται στην έναρξη της Νέο - Αποικιοκρατίας ( όπου η Ελλάδα ήταν από τις ¨απελευθερωμένες ¨ και νέο - ιδρυθείσες χώρες που δοκιμάστηκε σαν -νέα μορφή- εκμετάλλευσης και αποικιοποίησης - . Όταν φεύγουν δηλαδή από το πρώτο πλάνο τα ¨ξένα στρατά¨ και εμφανίζονται οι ¨ξένοι σύμβουλοι ¨ και τραπεζίτες τοκογλύφοι για να συνεχίσουν την κατοχή ¨με άλλα μέσα¨ .

   Η Βαυαροκρατία / Γερμανοκρατία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα νέο - αποικιοποίησης μιας χώρας ( άλλαξαν το παραδοσιακό Ελληνικό Κοινοτικό δίκαιο εισάγοντας τον δικό τους ποινικό κώδικα , έλεγξαν την Εκκλησία , επέβαλαν κρατική λογοκρισία στον τύπο - που δεν ίσχυε κατά την διάρκειας της Επανάστασης , υποδούλωσαν με ξένα τοκογλυφικά δάνεια τον Ελληνικό , οδηγώντας στην πρώτη πτώχευση του Νέο - Ελληνικού κράτους το 1841 , κυβέρνησαν απολυταρχικά μοναρχικά - παραμερίζοντας τα Συντάγματα των Επαναστατικών Εθνικών Συνελεύσεων , έκαψαν δεκάδες χωριά στην Μεσσηνία που δεν ήθελαν να υποταχθούν στις Νέες - κρατικές διοριζόμενες ¨Νομαρχίες¨ σύμφωνα με τα Γερμανικά αυταρχικά πρότυπα , και διέλυσαν όλα τα αντάρτικα σώματα των ηρώων που πολέμησαν την Οθωμανική κατοχή , συγκροτώντας ¨ κρατικό στρατό ¨ με δυτικές στολές λιμοκοντόρων που εκπαιδευόντουσαν από ένα σώμα 3.500 μισθοφόρων - τυχάρπαστων από όλη την Ευρώπη που είχε κουβαλήσει ο Όθωνας με την κάθοδο του ( κάτι σαν ¨EUROGENFOR " - Ευρώ - στρατό - χωροφυλακή... ΔΗΛΑΔΗ ) .

   Η ιστορία έχει πάντα συνέχεια ..., ¨από το χαμηλότερο στο ανώτερο επίπεδο ανάπτυξης ...¨ , όπως λένε πολλοί Μαρξιστές , αλλά δεν το καταλαβαίνουν. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ...

   • anonymous avatar
    anonymous @ ΝΤΑΝΤΟΝ 18/10/2011 22:36:44

    άλλαξαν το παραδοσιακό Ελληνικό Κοινοτικό δίκαιο

    Αυτό είναι ένα πρόβλημα που το πληρώνουμε μέχρι σήμερα. Η δυσλειτουργία της δικαιοσύνης οφείλεται σε αυτό. Καλούμαστε να εφαρμόσουμε νόμους που δεν προέρχονται από εμάς.

    Πάντως οι ενέργειες των Γερμανών έχουν τη λογική τους. Έπρεπε ο Ελληνισμός να αποκοπεί από τις ρίζες του και να καταντήσει αυτό το χάλι που είναι σήμερα. Δυστυχώς ο Ελληνισμός ευρέθη μεταξύ δυο εχθρών. Της Δύσης, μετά το 1204 ας πούμε χοντρικά, και του Οθωμανισμού μετά το 1071. Για να ξανασταθούμε στα πόδια μας πρέπει να τους ξεφορτωθούμε. Με την ισχνότητα όμως που έχουμε αυτό δε γίνεται με τα όπλα. Γίνεται μόνο μέσω εσωτερικής παρακμής δικής τους και αν φαγωθούν μεταξύ τους.

    • anonymous avatar
     anonymous @ anonymous 18/10/2011 22:59:52

     Πάντως οι ενέργειες των Γερμανών

     Βαυαρών εννοώ.

 23. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 18/10/2011 15:59:44

  Προς δόξα των απανταχού της Ελλάδας ευρωλιγούρηδων, γραικύλων, ραγιάδων και απάτριδων διεθνιστών.

  Θέλω να μάθω όμως, πόσοι είναι αυτοί που λένε ότι είναι πατριώτες και αποδέχονται αυτές τις ταπεινώσεις για τη πατρίδα μας και τους πολίτες της.

  Μπορεί το αντίτιμο της παραμονής μας στην ευρωζώνη, να είναι η υποτέλεια της πατρίδας μας;

 24. man8os avatar
  man8os 18/10/2011 16:00:24

  Αυτο ειναι πραξικοπιμα. Θα ειναι εθνικη προδοσια της αντιπολιτευσης αν δεν αντιδρασει θεσμικα η και εξωθεσμικα.
  Καλυτερα χρεοκοπια.

 25. NEOTERA avatar
  NEOTERA 18/10/2011 16:08:17

  Εδώ είναι που χρειαζόμαστε δημοψήφισμα . Στο ένα σκέλος η αλλαγή που μας επιβάλεται με τις δόσεις της και στο άλλο η απαλλαγή απ' όλο το ξενόδουλο σύστημα της Διαπλοκής από υπηρεσιακή κυβέρνηση εκτάκτων εξουσιών με καθήκοντα την Κάθαρση και τις εκλογές με απλή αναλογική για συντακτική εθνοσυνελευση.

 26. stanley@gr avatar
  stanley@gr 18/10/2011 16:12:04

  αγαπητέ Νταντόν,
  ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ!!!!
  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ –
  ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ -ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ !

  Η Ελλαδα δεν θα σβησει ΠΟΤΕ!!!!
  Ολοι στους δρομους. Ο παιανας αντηχει:

  «Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών».

 27. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 18/10/2011 16:24:14

  Είχα γράψει προχθές:

  "Και επίσης, το “δεν φεύγω” σγμαίνει: θα μείνω μέχρι να κουραστείτε τόσο πολύ που να ζητάτε γερμανό γκαουλάιτερ. Είναι ένα παιχνίδι αντοχής της κοινωνίας απέναντι σε μία εξουθενωτική διακυβέρνηση. Δυστυχώς τα νηπιακά αντανακλαστικά πολλών κοινωνικών ομάδων και ατόμων τα οποία είχαν παιδιόθεν γαλουχηθεί με την πασοκική ψευτοευμάρεια και ευκολία, οι σπασμωδικές ενέργειες κακομαθημένων παιδιών, είναι, όχι το βούτυρο, αλλά η μαρμελάδα στο ψωμί της κυβέρνησης αυτής. Απαιτείται τώρα νηφαλιότητα και σοβαρότητα περισότρο από οποιαδήποτε άλλη φορά. Συντεταγμένη πορεία σε εκλογές με τα μάτια ορθάνοιχτα στραμμένα στην επόμενη μέρα πρέπει να είναι ο άξονας της αντίδρασης σε αυτή την θλιβερή κατάσταση."

  Αρχίζω να αναρωτιέμαι στα σοβαρά, μήπως η ανικανότητα διακυβέρνησης και η δημιουργία κλίματος διάλυσης και αποσταθεροποίησης με άνοιγμα όλων των μετώπων χωρίς να κλείνει κανένα, και χωρίς να υπάρχει έστω και η παραμικρή αντιστοιχία ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο αποτέλεσμα, έχει γίνει τελικά σκόπιμη τακτική τους. Τα πάντα συντείνουν στο να μας "πείσουν" ότι είμαστε ανίκανοι να αυτοκυβερνηθούμε. Αν το πετύχουν αυτό, τότε θα πετύχουν και την αποδοχή του γκαουλάιτερ.

 28. βασιλης avatar
  βασιλης 18/10/2011 16:41:44

  Aς μην ειμαστε ρατσιστες, τοσους μεταναστες εχουμε στη χωρα ,ενας ακομα και ευρωπαιος σε τι μπορει να μας βλαψει;

 29. avanti avatar
  avanti 18/10/2011 16:54:21

  Το πολιτικό πραξικόπημα εναντίον της χώρας ξεδιπλώνεται κάθε μέρα και περισσότερο. Οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν κρύβονται πιά και δεν μασάνε ούτε τα λόγια τους ούτε τις πράξεις τους. Πολύ φοβάμαι αδέρφια ότι δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα πιά και ότι η ιδέα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου θα μείνει ως ένας ευσεβής πόθος.
  Ο γιωργάκης ο Β' ο πονηρός, είχε μάθει καλά το μάθημά του και έπαιξε τον ρόλλο του τέλεια, εμείς μέσα στην καταχνιά που βρισκόμαστε, αρχίσαμε να βλέπουμε τώρα, τα δεσμά που μας φόρεσε.

 30. Γιωργος avatar
  Γιωργος 18/10/2011 16:56:17

  Δυστηχως η μεταλλαξη του Ελληνα σε ενα αβουλο ον θα υπομεινει και αυτο. Το σχεδιο ηταν καλα στημενο απο την αρχη. "Θα σε δωσουμε λεφτα για να δημιουργησεις το κομμα σου, θα σε βγαλουμε πρωθυπουργο, αλλα θα μας δωσεις το κεφαλι τους στο πιατο" ελεγαν στον Ανδρεα. Αυτο εγινε τωρα. Μας εδωσαν στον πιατο. Κομμενους. Και δυστηχως η λερναια υδρα ανηκει στην μυθολογια.

 31. brankaleon avatar
  brankaleon 18/10/2011 16:58:31

  Αποδέσμευση άμεσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, κ.τ.λ.
  Με την Δραχμή ίσως να ζωρισθούμε, αλλά προτιμώτερο από το να μας πάρουν και τα σώβρακα.
  Χάραξη, κατά το ελβετικό πρότυπο ουδετερότητας, με πολυπολική πολιτική.
  Άλλωστε ο Ι. Καποδίστριας ήταν ο συντάκτης του ελβετικού συντάγματος.
  Μόνον αν στειλώσουμε τα πόδια, θα μας πάρουν στα σοβαρά.
  Το δίλημα πλέον είναι.
  ΕΛΛΑΔΑ Ή ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
  ΠΑΤΡΙΔΑ Ή ΣΥΣΤΗΜΑ.

  Έτσι κι' αλλοιώς μ' αυτά που υπέγραψαν αυτοί οι ρεμπεσκέδες, την κάνουλα την χειρίζεται Τρόϊκα

  • popolaros avatar
   popolaros @ brankaleon 18/10/2011 17:14:21

   !!!
   Αν είχε γλυτώσει ο Καποδίστριας πόσο καλύτερα θα είμαστε.

 32. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 18/10/2011 17:01:37

  Αν επαληθευτούν οι παραπάνω τραγικές, θλιβερές και συνάμα ταπεινωτικές για τη πατρίδα μας προβλέψεις, που απεργάζονται οι κυρίαρχες χώρες της ΕΕ, πρωτοστατούσης της Γερμανίας, ερήμην της «υπεύθυνης Ελληνικής κυβέρνησης» της «βουλής» και των Ελλήνων πολιτών, αυτό θα σημάνει την νέα κατοχή της χώρας μας από την ηγεμονική δύναμη του Δ’ Ράιχ. Δηλαδή θα βρεθούμε σε καταστάσεις ανάλογες με αυτές που βρέθηκε η πατρίδα μας και οι Έλληνες πολίτες την επομένη της κατάληψης της Ελλάδας από τα ναζιστικά στρατεύματα του Γ’ Ράιχ.
  Καταστάσεις που οδήγησαν στο σχηματισμό κατοχικών κυβερνήσεων δοσίλογων, στη συνεργασία μεγάλου αριθμού Ελλήνων με τα "κατοχικά στρατεύματα", στη συγκρότηση των ταγμάτων ασφαλείας, στη καταλήστευση των πόρων της χώρας, στη καταστροφή των έργων υποδομής της χώρας μας, στη απερίγραπτη πείνα που οδήγησε μεγάλο μέρος του λαού σε αργό και βασανιστικό θάνατο, στα ολοκαυτώματα διαφόρων χωριών, στις φυλακίσεις και στα βασανιστήρια των πατριωτών, στα μπλόκα στην ομηρεία, στα εκτελεστικά αποσπάσματα, στις ομαδικές εκτελέσεις, και πολλά άλλα.

  Απλώς που τα κατοχικά στρατεύματα δεν θα φορούν στολές της Βέρμαχτ, αλλά ατσαλάκωτα κουστούμια και μεταξωτές γραβάτες. Αλλά για το φόβο των Ιουδαίων, υπάρχει και η Ευρωπαϊκή χωροφυλακή.

  Η κατοχή της πατρίδας μας από τους Γερμανούς ναζιστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους το 1941, οδήγησε στο μεγαλειώδες έπος της εθνικής αντίστασης στους κατακτητές.
  Και ας μην αμφιβάλει κανένας, ότι οι πατριώτες, ποτέ δεν έλειψαν από αυτή τη χώρα. Όπως βεβαίως δεν έλειψαν και οι εφιάλτες, οι συνεργάτες, οι μαυραγορίτες, οι πρόθυμοι, οι συμβιβασμένοι, οι κουκουλοφόροι κ.α..
  Και είναι πολλά τα άτομα δίχως πρόσωπο που σηκώνουν το δάκτυλο στον απλό λαό.

 33. Χρήστος avatar
  Χρήστος 18/10/2011 17:22:02

  Ρε, πλάκα κάνουμε τώρα. Ισραήλ ρε, τα παιδιά βοηθήσανε στην εξορυξη αεριου για τα αδερφια μας τους Κυπρίους. Οι Γερμανοι που ειμαστε στο ιδιο "συνδικάτο" τι κάνανε? Μας ρουφάνε το αίμα. Ας κοιτάξουμε τη γειτονιά μας, εχουμε καλό κόσμο απο τα νότια- νοτιο ανατολικά μας -δυτικά. Ερχεται το 4ο ΡΑΙΧ, χωρίς όπλα? Αδερφια, δεν νομίζω να ειμαστε τόσο χάλια σαν λαός όπως μας περιγράφουν, ειμαστε οι καλύτεροι και μας ζηλεύουν. Βγείτε στους δρόμους ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ να φέρουμε τη χώρα στα ίσια της έτσι όπως της αξίζει.

 34. Σταύρος avatar
  Σταύρος 18/10/2011 17:28:03

  Σωστά!
  Ζητούσαν οι Τούρκοι την "έγκριση" του Φον Πάπεν ο οποίος διπλωματικά τους καθυστερούσε μέχρι που οι Γερμανοί κατέλαβαν την Λήμνο, την Χίο και την Μυτιλήνη και ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΜΠΕΛΑΔΕΣ!
  Η "μεταβίβαση" των Ελληνικών νησιών στους Τούρκους ήταν σκέψεις του "φίλου" μας του Τσώρτσιλ και του Άγγλου Πρεσβευτή Πάλαιρετ για τα συμφέροντα της Βρετανίας φυσικά!

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ Σταύρος 18/10/2011 17:47:09

   +1000

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Κώστας Τ 18/10/2011 18:08:07

    Τα νησιά τα πήραμε μετά από την ξεκάθαρη τοποθέτηση των Σοβιετικών ότι "Τα Δωδεκάνησα θα τα πάρει αυτός που πολέμησε". Οι Γερμανοί και οι Άγγλοι θέλαν να τα δώσουν στους Τούρκους. Αντικομμουνιστής είμαι, αλλά τα γεγονότα-γεγονότα.

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Κώστας Τ 18/10/2011 18:44:19

    Φίλε αναφέρομαι στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και όχι στα Δωδεκάνησα!
    Αν είχαν καταλάβει τα προαναφερθέντα νησιά οι Τούρκοι θα τους έκανε "ντα" η Σοβιετία μετά!
    Την είδαμε κι αυτή τι κουμάσι ήταν, από '44 έως το '49!

 35. popolaros avatar
  popolaros 18/10/2011 17:28:10

  Την σημαία μπορούμε να την κρατήσουμε ;

  Ώρες-ώρες διαβάζοντας αυτές τις απίστευτες ειδήσεις λέω δεν γίνεται...κάποιος μας κάνει πλάκα.
  Θα ξυπνήσουμε το πρωί και η πραγματικότητα θα είναι διαφορετική.

  Έχουμε ένα κανονικότατο πόλεμο λοιπόν, με άλλα μέσα.
  Δεν πέφτουν σφαίρες και δεν γίνεται σαματάς.
  Πέφτει όμως η χώρα, ο λαός και η κυριαρχία του, χωρίς ούτε ένα μπαμ.
  Η άλωση της χώρας σε 20 τζεφρομήνες με πέντε τζεφρουπογραφές.
  Καταπληκτικό!!!!

  Άλλες φορές σκέφτομαι, βρε μπας και θέλουν να μας σπάσουν τα νεύρα για να φύγουμε μόνοι μας.

  Αγαπητοί Γερμαναράδες και οι τζεφροτσολιάδες τους, βάρδα μην ξυπνήσει ο Έλληνας και σας πάρει ο διάολος......
  Εμάς φοβάμαι, περισσότερο από τους φραγκολεβαντίνους.
  Φιρί-φιρί το πάνε να μας βγάλουν στο βουνό.

 36. Ioannis o E8voprodotns avatar
  Ioannis o E8voprodotns 18/10/2011 17:32:14

  Paides, makari va eivai aln8eia to ar8ro kai va er8ouv oi Germavoi kai va meivouv 1000 xrovia. Me kladia elias 8a tous "dafvo"-stefavosoume... Poio eivai to email tou Van Fleet va tou steilo to bigrafiko mou.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Ioannis o E8voprodotns 18/10/2011 17:41:53

   Στείλτο στην Ντόρα με μερικά ξεροτήγανα. Θα σε προωθήσει αυτή, μετά!
   Καλή επιτυχία, ε!!!

 37. Σταύρος avatar
  Σταύρος 18/10/2011 18:13:24

  Σιγά ρε ιππότη της άσφαλτος!
  Αφού μας έχουν κουβαληθεί ήδη, προσκαλεσμένοι των ΠΑΣΟΚοσκυλαίων.
  Στο τρίγωνο ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ, το ένα σκέλος εάν υποχωρήσει θα καταρρεύσουν και τα άλλα δύο.
  Επί του προκειμένου το ΠΑΣΟΚ!
  Το ΔΝΤ ήταν έτοιμο για φούντο και του έδωσε το φιλί της ζωής το καθυστερημένο από την Μινεσότα και η δε Γερμανία, ας μείνει να κάνει εξαγωγές φωτο/γεννητριών στους...Εσκιμώους!!!

  Σιγά να μην πάρουμε τα τουφέκια.
  Θα τους διώξουμε με τις κλωτσιές και με τις ροχάλες!
  Θα πρέπει να κρυφτεί ο Ήλιος από τα ιπτάμενα γιαούρτια!
  Μας οδήγησε ο ένας κερατάς Παπανδρέου στον "εμφύλιο".
  Να μας οδηγήσει και τούτο τα ζαβό, πολύ πάει!

 38. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 18/10/2011 18:15:24

  -Πολλές μύγες μαζεύτηκαν πάνω από την κοπριά.
  -Ξενόβουλη κυβέρνηση (ανίκανη να τελειώσει την βρωμοδουλειά γι΄αυτό θέλουν να την αλλάξουν οι Γερμανοί), διαπλεκόμενοι κρατικοδίαιτοι εγχώριοι επιχειρηματίες του Τύπου και των δημοσίων έργων, ανθρωπάρια υπουργοί και βουλευτές που δεν τολμούν να πουν όχι σε εγκληματικές πράξεις της ηγεσίας τους, παουλημένα ΜΜΕ, νταβατζήδες του συνδικαλισμού, ένας εν δυνάμει στρατός παράνομων αλλοδαπών, μία ελληνική θάλασσα όπου σουλατσάρουν οι Τουρκοι κι΄ένας λαός αποσβωλωμένος να τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο....
  -Χρειαζόμαστε επειγόντως ΕΝΑΝ ΗΡΑΚΛΗ ,που θα καθαρίσει την ¨κοπρο του Αυγείου¨.
  -Ευτυχώς στην Ελλάδα αυτός ο σημερινός Ηρακλής, υπάρχει, τον ανέδειξε τίμια η Ελληνική κοινωνία και θα του δώσει πολύ σύντομα την δύναμη που χρειάζεται για να κάνει τους ¨Αθλους¨του.

  • Steliosmd avatar
   Steliosmd @ Απλή σκέψη 19/10/2011 09:20:35

   Πολυ σωστο , συνοπτικο και ευστοχο το σχολιο σου ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ.

 39. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/10/2011 18:36:36

  Ἐδῶ στὴ Γερμανία οἱ ἁπλοὶ Γερμανοὶ μοῦ λένε διάφορα "ἀθῶα ἀστειάκια" γιὰ τὴν Ἑλλάδα καὶ φτάνω στὰ ὅριά μου.

  Τὸ χειρότερο θὰ εἶναι, ὅταν θ' ἀρχίσω ν' ἀπαντάω μὲ αὐτὰ ποὺ σκέφτομαι. Ὅτι προσπαθήσατε ἤδη 2 φορὲς στὰ τελευταῖα 100 χρόνια, πᾶτε γιὰ 3η κι ἀκόμα δὲν ἔχετε βάλει μυαλό.

  Ἄντε ν' ἀποκτήσουμε μιὰν ἡγεσία μὲ περηφάνια.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/10/2011 18:53:23

   Να τους λες Αστυάνακτά μου, να τους λες!
   Από τα αστειάκια ξεκινάνε όλοι τους!
   Από ένα "Δέσποτα, μέμνησο των Αθηναίων" κι έφτασε ένας Αλέξανδρος και τους πήρε και τους σήκωσε ό,τι είχε απομείνει από τις εδώ πανωλεθρίες.
   Να τους απαντάς στην γλωσσοδέτη γλώσσα τους, κατάμουτρα!!!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/10/2011 23:15:28

   Είσαι νέος στη Γερμανία. Με αυτούς τους ανθρώπους δε μπορείς ούτε να συζητήσεις ούτε διάλογο να κάνεις. Ξέχνα το. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να βαρεθείς. Στη χειρότερη να ψυχρανθείς. Η συμβουλή μου είναι απέφυγε τις συζητήσεις και όταν σου ανοίγουν κουβέντα θα τους το ξεκόβεις από την αρχή ότι δε θέλω να μιλήσω για το θέμα. Να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, γκόμενες αν και δε μιλάνε ούτε για γκόμενες, ότι άλλο θέλετε αλλά όχι γι αυτό. Και ησυχάζεις.
   Ούτως ή άλλως σε λίγο καιρό θα έχουν πρόβλημα και αυτοί. Η ανάπτυξή τους φέτος έπεσε στο 1% λόγω κρίσης και του χρόνου ίσως να περάσουν σε ύφεση.
   Έχουν εσωτερική κατανάλωση διότι έχουν ακόμη λεφτά αλλά κάποια στιγμή θα σταματήσει κι αυτή κυρίως λόγω κορεσμού. Η Νότια Ευρώπη θα κάνει πάνω από 20 χρόνια να συνέλθει οπότε θα βουλιάξουν παρέα. Απλά εμείς είμαστε η καρίνα κι αυτοί τα κατάρτια αλλά το πλοίο δε σώζεται με αυτή την πολιτική και το λάθος θα είναι δικό τους.

 40. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 18/10/2011 18:38:11

  ... είτε μέ 180, είτε μέ 280. Εμείς πάντως. παραχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων δέν ψηφίζουμε.

 41. JOHN avatar
  JOHN 18/10/2011 18:43:21

  Λυσεις καλες εδω που μας εφεραν δεν υπαρχουν.Δεν νομιζω ομως οτι μπορει να υπαρχει χειροτερη απο την εκχωρηση εξουσιας σε ξενους και κυριως σε οικονομικα λομπυ!Οποιαδηποτε αλλη λυση ειναι αποδεκτη οσο κι αν μας τη παρουσιαζουν καταστροφικη.Χρηματα γινονται,εισαγωμενα καταναλωτικα αγαθα παντα θα υπαρχουν εν αφθονια για οσους εχουν πεσει στη παγιδα του υπερκαταναλωτισμου,Ελλαδα ομως δεν ξαναγινεται.Ας υπαρξει τελος παντων καποιος πολιτικος που να σταθει στο υψος των περιστασεων και να πει με δυνατη φωνη στους εισβολεις,ως εδω και μη παρεκει οποιο και να ειναι το τιμημα.Αληθεια ποσο ξενοτραφεις ειναι οι πολιτικοι μας.Υπαρχει κανεις που να μη περασε απο ξενα και κυριως Αμερικανικα κολεγια προτου ελθει να μας κυβερνησει?

 42. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 18/10/2011 18:59:41

  18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944 ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ¨ΑΡΗ¨ - ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ /

  ΔΙΑΦΟΡΟΙ ¨ΤΣΟΛΑΚΑΓΛΟΥ¨ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙ… ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ …

  ΕΛΛΑΔΑ - http://www.youtube.com/watch?v=m99smBqo7-U&feature=player_embedded

  ΤΟ Κ.Κ.Ε ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΑΝΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ¨PRIVE” ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ...( ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ¨ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΣ … ¨- ΠΟΛΙΤΙΚΑ –ΟΧΙ ¨ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ…¨ )
  ΚΑΙ ¨ Τ΄ΑΚΟΥΣΑΝ ¨ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ …ΤΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΞΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ :

  1.Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ

  2.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

  3.ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ / Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73΄

  4.ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

  5.ΑΡΗ ΖΕΙΣ – ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ…
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 – 2011 – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ – ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -

  Υ.Γ. Συγνώμη Φάκτορα , δεν έβαλες λεζάντα κάτω από την φωτογραφία και εγώ αναγνωρίζω τους ¨ Τσολάκογλου - Άλτενμπουργκ ¨ ( ο δεύτερος -Πρεσβευτής-Πληρεξούσιος του ¨Γ¨ -Ράιχ το 1941-43 στην Αθήνα ). Κάνω λάθος ; Εάν όχι , ποιοι είναι τελοσπάντων ; Μαρτύρα διότι κάτι μου θυμίζουν και έχω μεγάλη αγωνία να μάθω.

 43. kakofonix avatar
  kakofonix 18/10/2011 19:01:18

  Η τακτική των Γερμανών αρχίζει να αγγίζει τα όρια του σαδισμού. Παίρνω αφορμή από ένα σχόλιο του Popolaros και σκέφτομαι μήπως πράγματι ο στόχος τους είναι η εθελουσία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Η ακόμα να χρησιμεύσει η Ελλάδα ως παράδειγμα για τους Ιταλούς και τους Ισπανούς και να καθίσουν ήσυχοι. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι ακόμα και αν όλα αυτά τα γερμανικά νούμερα γίνουν πραγματικότητα, πάλι τα δικά μας νούμερα δεν βγαίνουν. Οι ελάχιστοι γραφικοί που έχουν απομείνει στη χώρα μας να πιστεύουν τις μπούρδες Βενιζέλου (τρόικα ΠΑΣΟΚ, Παπακωνσταντίνου, Μπάμπης, Κώνστας, Alexis) περιμένουν ένα πλεόνασμα που δεν θα έρθει, όπως περίμεναν τότε και μια ανάπτυξη που δεν ήρθε. Η πιο σίγουρη πρόβλεψη που μπορεί να κάνει κανείς είναι ότι πολύ γρήγορα (αρχές του 12) το αυξανόμενο έλλειμμα, λόγω ύφεσης, δεν θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από πουθενά, λόγω συμφωνίας, και το κράτος θα αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και μισθούς.

  • popolaros avatar
   popolaros @ kakofonix 18/10/2011 20:05:18

   Οι Γερμανοί είναι περίεργος λαός.
   Δουλεύουν ομαδικά σαν καλολαδωμένη μηχανή και παράγουν ζηλευτό έργο.
   Πάντα ως ομάδες και όχι ως μονάδες.
   Το αντίθετο από εμάς που διαπρέπουμε ως μονάδες αλλά ως ομάδες...άστα.
   Το θέμα με τις καλολαδωμένες μηχανές είναι ότι εάν κολλήσουν..κόλλησαν!!
   Δύσκολα ξεκολλάνε.
   Πρέπει να ξαναγραφτεί το manual από την αρχή.

   Είναι τόσο κολλημένοι που δεν καταλαβαίνουν, ότι δείχνοντας ανοιχτά αυτό το αυταρχικό πρόσωπο στις υπόλοιπες Ευρωπαικές χώρες, κάνουν κακό στους εαυτούς τους.
   Η άγαρμπη και βιαστική προσπάθεια τους να ελέγξουν λαούς και Ένωση είναι χαμένη από χέρι.
   Μου θυμίζουν τις βιαστικές και θυμωμένες κινήσεις Βενιζέλου να ανέλθει εις τον θρόνον.

   Οι λαοί της Ευρώπης έχουν νωπές εμπειρίες.
   Την Ένωση δεν τη βλέπω μακροπρόθεσμα και πολύ ενωμένη.
   Μας βλέπω κάτι σε Βόρειους και Νότιους.
   Η χώρα κλειδί είναι η Γαλλία.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ popolaros 18/10/2011 20:36:18

    Το κλίμα στη Γαλλία σε σχέση με την Ελλάδα είναι πολυ διαφορετικό σε σχέση με τη Γερμανία.
    Οι Γάλλοι, όσο καλές σχέσεις και να έχουν με τους Γερμανούς, έχουν μία τάση επιφύλαξης και ειρωνίας απέναντί τους. Έκδηλο αυτό.
    Το ότι οι Γερμανοί επιθυμούν την τιμωρία της Ελλάδας προς παραδειγματισμό αναφέρθηκε και στους χθεσινούς "Νέους Φακέλλους" του Σκάι. Είναι πανθομολογούμενο και δεν το κρύβουν.
    Το ζήτημα με τη Γερμανία είναι ότι διαχρονικά στάθηκε ανίκανη να γίνει αυτοκρατορία. Είναι εργατικοί, μεθοδικοί, σκληροί, αλλά τους λείπει ο πραγματικός κοσμοπολιτισμός, η διάκριση και η πονηριά που είναι απαραίτητα για μία χώρα αν θέλει να εξελιχθεί σε αυτοκρατορία.
    Έφαγαν τα μούτρα τους σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους, τους οποίους αυτοί προκάλεσαν - εν πολλοίς και τον Α΄ -, έχασαν τις νεοαποκτηθείσες αποικίες τους στην Αφρική στον Α΄ Παγκόσμιο, έχασαν την Αλσατία-Λωρραίνη στον Α΄, έχασαν όλες τις ανατολικές τους επαρχίες στον Β΄, όταν η Πολωνία σύσσωμη "μετακινήθηκε" προς Δυσμάς.
    Η θέση της Γερμανίας δεν είναι τόσο ακράδαντη όσο νομίζουν οι ίδιοι. Και είναι βέβαιο πως, αν μία ελληνική χρεωκοπία κινήσει κάποια συμπάθεια σε μερίδα της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, μία γερμανική χρεωκοπία θα προκαλέσει σοκ και δέος, λόγω των συνεπειών της, αλλά δεν θα λυπηθούν και πολλοί τον γερμανικό λαό.

 44. ierofantis avatar
  ierofantis 18/10/2011 19:41:47

  Μουρχαρχαρχαρχαρ...

  Να δω τον Ραϊχενμπαχ στο πόντιουμ των επισήμων για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012, να το ευχαριστηθώ...!

  Στα σοβαρά τώρα.

  Αν οι Γερμανοί, οι όποιοι άλλοι φωστήρες που απεργάζονται τέτοια σενάρια, επιχειρήσουν κάτι τέτοιο, ανεξάρτητα από το τι θα πει η όποια Κυβέρνηση της Ελλάδας, ας γνωρίζουν ότι θα έχουν πόλεμο.

  Πόλεμο.

  Ξερά.

  Και επειδή μάλλον το ψυχανεμίζονται και οι ίδιοι, μάλλον οι κόνξες τους μου φαίνονται για power game με τους ... Αμερικανούς. Ελπίζω να καταλαβαίνετε..!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ierofantis 18/10/2011 19:55:32

   Ιεροφάντη,

   δηλαδή, τώρα που μας το κάνουν με... βενιζελίνη βλέπεις εσύ πόλεμο;

   Αν αύριο ή/και μεθαύριο δεν δω τουλάχιστον 500.000 διαδηλωτές στην Αθήνα, δεν πείθομαι ότι θα έχουν κανέναν πόλεμο...

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Αυριανιστής 18/10/2011 20:23:25

    Ακόμα δεν μας κάνουν τίποτα. Μόνοι μας (βλέπε ΓΑΠ και ΠΑΣΟΚ) τα κάνουμε, υπακούοντας αδιαμαρτύρητα στα κελεύσματα τους.

    Αύριο όμως, με την επικείμενη αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών, την σίγουρη εκχώρηση κυριαρχίας στο πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης από τους Γερμανούς και ίσως και από την ανάγκη παραδειγματισμού των υπολοίπων δια του παραδείγματος της Ελλάδας, μπορεί να έχουμε και τέτοιες καταστάσεις.

    Τώρα για τις διαδηλώσεις τι να πω. Μακάρι να έχει κόσμο και να διαδηλώσει έντονα και ειρηνικά.

    Άλλωστε πόλεμο μπορείς να κάνεις και με ανορθόδοξο τρόπο. Δεν χρειάζεται πάντοτε να γίνεται μετά χρήσεως τακτικών στρατευμάτων...!

 45. Αψήφιστος avatar
  Αψήφιστος 18/10/2011 19:45:22

  «Οι δανειστές απαιτούν τώρα και εκχώρηση εκτελεστικής εξουσίας !!!»

  Ε .. άμα απαιτούν!...

  «.....δωσ' τους κι αυτό,
  είναι τ'@@μου τα δυό!!»

  h**p://www.youtube.com/watch?v=r6UvXnOO1u4

 46. ΤΦ avatar
  ΤΦ 18/10/2011 20:05:48

  Καλυτερα με δραχμη και ελευθερος παρα με την EU και υποδουλος. Ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ οχι ευρωπαιοι.

 47. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 18/10/2011 20:23:03

  Το τι αποπληροφορηση προσχεδιασμενη πεφτει παντου στην Ευρωπη για τα...ρεμαλια τους Ελληνες δεν λεγεται !

  Και οποτε ειδοποιουμε πρεσβεια η προξενειο για δημοσιευματα στον τυπο η εκπομπες τηλεορασης η απαντηση ειναι, Αντε ! Σαν δεν ντρεπονται....
  Ουτε βαλτοι να ειναι ...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ο Χαζος του χωριου 18/10/2011 23:28:15

   Κοίτα αυτό το κλίμα έχει διαμορφωθεί από το Χειμώνα του 2008. Από τότε έβαλαν τη χώρα στο στόχαστρο όταν φαινομενικά δεν είχε πρόβλημα. Από τότε δεν έχει υπάρξει ούτε ένα θετικό δημοσίευμα. Τα περισσότερα δε αναπαράγουν ψεύδη και κοινοτοπίες. Αντίθετα υπάρχουν κάποια θετικά δημοσιεύματα στον αγγλόφωνο τύπο που επισημαίνουν ότι η συνταγή είναι λάθος.

   Αλλά εμένα δε μου φταίνε οι Γερμανοί. Αν δεις τι γράφουν οι Έλληνες του εξωτερικού θα σου φύγουν τα μαλλιά.
   Π.χ. εδώ http://www.facebook.com/groups/4833228746/
   υπάρχει μια συζήτηση με 105 σχόλια. Στόκοι με περικεφαλαία κι επειδή το κατάλαβαν έσβησαν και μερικά σχόλια. Όταν όμως Έλληνες λένε αυτά τι περιμένεις από τους ξένους;

 48. Κώστας avatar
  Κώστας 18/10/2011 21:28:18

  Γερμανοί...Μια ζωή loosers και μυαλό δεν βάζουν.
  Ο Μέτερνιχ διέταζε κατάπαυση των επαναστατικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη. Σηκώνεται ένα τσούρμο ξεβράκωτων υπό κάποιον Κολοκοτρώνη και εξευτελίζουν και Ιερά Συμμαχία και Μέτερνιχ και Σουλτάνο.
  Ο Κάιζερ ήθελε παγγερμανισμό, πήρε έναν εξευτελισμό από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, εξέπεσε η Δυναστεία του και ηρέμησε.
  Το Γ' Ράιχ ήθελε "ζωτικό χώρο" και μάζεψε την Γερμανία ερείπια.

  Τώρα νομίζουν πως ξανάρθε η ώρα τους. Επειδή έχουν βαρειά βιομηχανία και ανθούσα οικονομία διέπραξαν την Ύβρι. Πάλι. Αμετανόητοι. Ονειρεύονται οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης με γερμανούς ή γερμανίζοντες Ευρωπαίους τύπου Όλι Ρεν. Λιγουρεύονται την ελληνική εθνική περισουσία. Θέλουν τον ορυκτό πλούτο και την ενέργεια. Θα πάρουν ό,τι παίρνουν πάντα.
  Διότι ως επαγγελματίες loosers έκαναν πάλι λάθος. Πόνταραν σε κουτσάλογο. Τον ΓΑΠ θα τον σαρώσει ο ελληνικός λαός. Με την ατιμωτική αποχώρηση του πρωθυπουργού-μαριονέτα θα αναδυθεί ένας σκληρός και αδιάλλακτος αντιγερμανισμός στον Ελληνικό Λαό που θα δεσμεύσει την επόμενη ελληνική κυβέρνηση και θα στείλει στα σκουπίδια τα όνειρα των Γερμανών για οικονομική διείσδυση.
  Δεν τους αρκούσε η κυριαρχία των εταιρειών τους( Ζίμενς, Χόκτιφ). Ήθελαν ΔΕΗ, αέρα, ήλιο, λιμάνια και όλες τις ελληνικές πλουταπαραγωγικές μονάδες. Θα πάρουν το τίποτα. Θα χάσουν. Πάλι. Γιατί είναι αμετανόητα μεγαλομανείς. Βρήκαν βολικούς ηγέτες στην υπόλοιπη Ευρώπη( Σαρκοζί με τις καταχρεωμένες γαλλικές τράπεζες) και νόμιζαν πως είχαν ενιαίο μέτωπο. Βρήκαν αποκρουστικά ανδρείκελα τύπου ΓΑΠ και νόμισαν πως έδεσαν τη δουλειά. Οι Ιρλανδοί τους έστειλαν το πρώτο μήνυμα πέρσι. Τώρα το ετοιμάζουν οι Έλληνες. Θα ξαναχάσουν. Έχουν παράδοση στη χασούρα.

 49. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 18/10/2011 21:35:08

  «Είναι θέμα εξουσίας» παραδέχεται ο αξιωματούχος και συμπληρώνει:
  «Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό».

  Όλα τα λεφτά αυτή η δήλωση.

 50. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/10/2011 21:55:30

  ...δίκαιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το συμφέρον του ισχυροτέρου...

  Εξάλλου η κυβέρνηση κλητήρας εντολών έχει καταστεί.

 51. popolaros avatar
  popolaros 18/10/2011 22:06:10

  Αγαπητέ Κε Reichenbach και λοιποί επιτελείς ψωνίσατε από σβέρκο.
  Δες τι σε περιμένει.
  Όλα, όλα, όλα έτοιμα είναι.
  h**p://www.youtube.com/watch?v=eW3gzkzXOHk&feature=player_embedded

 52. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 18/10/2011 22:06:39

  Θα πρέπει άμεσα η "θεσμική" αντιπολίτευση να πάρει ανοικτά -και χωρίς μισόλογα- θέση:
  Θα αποκρούσει-εναντιωθεί σ' αυτή την "κατοχή" ή όχι;
  Δεν σηκώνει επαναδιαπραγματεύσεις. Με ποιούς; Είδε κανείς να επιθυμούν επαναδιαπραγμάτευση η οι δανειστές; Τα θέλουν όλα.
  Θα πρέπει τα κοινοβουλευτικά κόμματα που εκφέρουν αντιμνημονιακό λόγο να ζητήσουν την ευθεία τοποθέτηση των ομογαλάκτων ευρωπαϊκών κομμάτων. Τί λένε τα σοσιαλδημοκρατικά, τα λαϊκά, τα φιλελεύθερα, τα πράσινα, τα αριστερά;
  Πάντως στη Γερμανία, απ' ό,τι είναι γνωστό, πέραν μικροδιαφορών, το CDU, το SPD, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι, δεν απέχουν από την επίσημη γερμανική θέση. Μόνον η LINKE από τα κοινοβουλευτικά κόμματα διαφοροποιείται ανοικτά.
  Εστω και τώρα, η στάση πληρωμών προς δανειστάς, η έξοδος από την ευρωζώνη (ως πρώτο βήμα), η μονομερής αναστολή της συμμετοχής στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, το νέο εθνικό νόμισμα, η πλήρης κρατικοποίηση των τραπεζών με μη αναγνώριση των χαρτιών των [ξένων ή εγχωρίων] δανειστών (πλην των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων), η ανάπτυξη πολυμερών διεθνών σχέσεων, το άμεσο κλείσιμο (με ταυτόχρονο έλεγχο και δέσμευση περιουσιακών τους στοιχείων) κάθε off shore, η επιχείρηση ενεργοποίησης άμεσης παραγωγικής ανασυγκρότησης με έμφαση στη γεωργική παραγωγή και στις μικρομεσαίες παραγωγικές επιχειρήσεις, η επαναφορά θεσμών του "κοινωνικού κράτους" και του εργατικού-κοινωνικοασφαλιστικού δικαίου, η δέσμευση περιουσιών όσων έχουν υπογράψει συμβάσεις, συμφωνίες και αποφάσεις με τις οποίες ανέλαβε υποχρεώσεις η χώρα κλπ., θα ήταν αναγκαία μέτρα για την αποφυγή της πλήρους υποδούλωσης.
  Και εκλογές το αργότερο στις 20 Νοεμβρίου.

 53. georgep avatar
  georgep 18/10/2011 23:22:39

  Kατοχη...

 54. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 18/10/2011 23:52:37

  O καυγάς για το πάπλωμα !
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15464938,00.html

 55. Απορία avatar
  Απορία 19/10/2011 01:15:21

  "η καγκελάριος αναμένει επίσης να συμφωνηθεί στη σύνοδο, χώρες των οποίων τα ελλείμματα «ξεφεύγουν» (deficit-busting), να οδηγούνται στα δικαστήρια."

  Τι είναι αυτά ρε; Είναι με τα καλά τους;
  Άντε σηκωθείτε να φύγουμε από αυτό το μπορδέλο το συντομότερο δυνατόν.

 56. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 19/10/2011 07:01:51

  Είχε εσωτερική πληροφόρηση ! ! ! (χωρίς πλάκα....)

 57. ΜΠ avatar
  ΜΠ 19/10/2011 11:42:28

  Πού είναι η πρόταση μομφής;;;; Πού;;;;;;
  Καταστραφήκαμε !!!!!!! Δεν θα μας επιτρέψουν σε λίγο - από την Κυριακή που έρχεται - ούτε εκλογές να κάνουμε για να μην διαταραχθεί η όποια λύση που θα επιβληθεί !!!! Τέλος !!!!
  Η Δημοκρατία μας πεθαίνει !!!! Βγαίνει από την εντατική διότι δεν έχει ελπίδες!!! Τραβάνε βίαια τα καλώδια και τα σωληνάκια !!!
  Κύριε Σαμαρά αποδείξτε μας ότι μπορούμε !!!!!

 58. ΜΠ avatar
  ΜΠ 19/10/2011 12:10:37

  Σκληρή η απάντησή σου Αρχηγέ και ΠΟΛΥ σωστή. Μας δίνεις μία μικρή ελπίδα ότι μπορεί να υπάρχει περιθώριο για εναλλακτική λύση και προοπτική για τη Χώρα μας.
  Καταπέλτης. Έτσι τους χρειάζεται, να καταλάβουν ότι εδώ είναι Ελλάδα, όχι το προτεκτοράτο του κάθε τυχάρπαστου ...

 59. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 19/10/2011 12:54:38

  Δεν βλέπω τίποτα το ζοφερό στις απαιτήσεις των δανειστών στις σημερινές συνθήκες. Απλά το αυτονόητο.
  Το ζήτημα τώρα είναι άρθρωση Πολιτικής αναγέννησης του Έθνους μέσα από πράξεις και έργα που θα αποφέρουν επιτυχίες στην παραγωγή και στην οικονομία. Από το αποτέλεσμα αυτό θα κριθεί αν θα ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια κι όχι από αλαλαγμούς και εμβατήρια…
  Ζούμε στη μεταμεταμοντέρνα εποχή. Ας καταλάβουμε τι αυτό σημαίνει. Αν δεν το καταλάβουμε θα νεκροφιλούμε και καμαρωτοί θα διαβαίνουμε προς το Ταίναρο...

 60. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 20/10/2011 01:41:03

  Διερωτώμαι: Με επίγνωση της λοιδωρίας κάθε τινος Ελληνικού εκ μέρους του σύγχρονου Ελληνικου τζετ-σετ πόσοι Έλληνες επενδυτές είναι πιό φιλέλληνες από τους λοιπούς Ευρωπαίους επενδυτές; Δεν ξέρετε ότι οι προσύλητοι "κοσμοπολίτες" μισέλληνες ίσως αποδειχτούν χειρότεροι από τους "ξένους";
  Και διερωτώμαι: Μήπως είναι προτιμοτερο για όλους μας να διαχειρίζονται "Γερμανοί" τα χρήματα που μας στέλνουν, αντί να τα αφήσουν στα γνώριμα τοπικά λαμόγια; Ίσως έτσι φτάσουν και εκεί που πρέπει.
  Ξέρω, κάνω προδοτικές σκέψεις...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.