Οι «γυναίκες με τα μαύρα»
19/04/2014 11:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι «γυναίκες με τα μαύρα»

Λίγη σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν, ιδίως αρμόδιο.

Αποκαλύπτει ο Βηματοδότης στο Βήμα:

«Όλη αυτή η ιστορία με τον... αόρατο φιλάνθρωπο επιχειρηματία, που εμφανίζεται μέσω δίμετρων καλλονών οι οποίες μεταφέρονται σε πολυτελή τζιπ παραμονές Χριστουγέννων και Πάσχα στη Βαρβάκειο, κίνησε την περιέργεια και του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και του ΣΔΟΕ. Σου λένε ποιος είναι αυτός που υποτίθεται ότι μοιράζει μέσα σε μία ώρα 50.000 ευρώ - τόσο υπολόγισε τον τζίρο ο πρόεδρος της Βαρβακείου κ. Κλ. Τσιρώνης - χωρίς κανείς να γνωρίζει από πού βρέθηκαν τα χρήματα; Τα έχει δηλώσει στην Εφορία;
Από τις 23 Δεκεμβρίου, που υπήρξε το πρώτο «χτύπημα» του «φιλάνθρωπου» επιχειρηματία στη Βαρβάκειο Αγορά, κινητοποιήθηκαν τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Αθ. Σκορδάς έδωσε εντολή στις ελεγκτικές αρχές του υπουργείου να ανακαλύψουν με κάθε διακριτικότητα ποιος τέλος πάντων κρύβεται από πίσω. Από τότε οι ελεγκτές είχαν ξαμοληθεί στη Βαρβάκειο. Ρώτησαν εμπόρους, ρώτησαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν πίσω από τους πάγκους και δεν ανακάλυψαν τίποτε: «Ήμαστε βέβαιοι πως επρόκειτο για διαφημιστικό κόλπο και παρατήσαμε από τότε την έρευνα» δηλώνει ο κ. Σκορδάς. Έλα όμως που η φήμη του αόρατου φιλανθρώπου επανήλθε και τη Μ. Τετάρτη».

Από τη στιγμή που ο Νίκος Τσιαμτσίκας, ο άνθρωπος που ήξερε από που κρατά η σκούφια κάθε αμνοεριφίου δεν κάνει ρεπορτάζ Βαρβακείου Αγοράς, αποκλείεται να μάθουμε τα περαιτέρω.

Επί της ουσίας όμως: το ΣΔΟΕ δεν έχει σοβαρότερες υποθέσεις να ασχοληθεί;

Γιατί η συγκεκριμένη, πέρα από τις εντυπώσεις, δεν έχει «φορολογικό ενδιαφέρον».

Κι αυτό διότι ακόμη κι υποθέσουμε –για λόγους οικονομίας της συζήτησης- ότι τα χρήματα είναι αδήλωτα, ένα σημαντικό μέρος τους μέσω του ΦΠΑ και των φόρων των κρεοπωλών θα καταλήξει στο κράτος.

Περαιτέρω το πνεύμα των φορολογικών νόμων (γύρω στους 5674 μαζί με τις υπουργικές αποφάσεις και τις εγκυκλίους) είναι η φοροαπαλλαγή των δωρεών.

Τα χρήματα λοιπόν του αγνώστου επιχειρηματία, έγιναν ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι των μη προνομιούχων. Κι αυτό διότι τα Βόρεια Προάστια δεν κατεβαίνουν στην Αθηνάς, για να μην καταναλώσουν βενζίνη. Αφήστε που δεν υπάρχει ένα πάρκινγκ και ένα καφέ της προκοπής για επιχειρηματικά meeting.

Με την ίδια λογική το ΣΔΟΕ θα μπορεί να σταματά τους περαστικούς αν ρίξουν κέρματα σε κάποιον ζητιάνο και να τους ζητήσει αποδείξεις ότι τα χρήματα είναι δηλωμένα.

Λίγη σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν, ιδίως αρμόδιο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΛΑΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ 19/04/2014 12:30:22

  Tελικά δεν τον πιάσανε, διότι διαπιστώσανε οτι ανήκε στη Λίστα Λαγκάρντ και παρέπεμψαν την υπόθεση στον έφορο Κύμης όπως και τις offshore

 2. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 19/04/2014 12:42:47

  Ελπίζω η εμπλοκή του ονόματος του κ. Αθ. Σκορδά να μην έχει βάση στη συγκεκριμένη υπόθεση διότι τον θεωρώ σοβαρό πολιτικό. Σε αντίθετη περίπτωση ... «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ φαρισαῖοι ὑποκριταί»

 3. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 19/04/2014 14:09:25

  "Κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό".... ...έλεγε η παροιμία! Αν το εγνώριζαν οι του υποικ ..., θα ήταν και ανθρωπινότεροι στα φοροχαράτσια τους!!!!!!

 4. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 19/04/2014 17:26:29

  Την επόμενη φορά,πλησιάζει και η Πρωτομαγιά,ας ενημερώσει κάποιος τις κυρίες οτι και στην Θεσ/νίκη έχουμε Κεντρική Αγορά...

 5. Ηλίας avatar
  Ηλίας 20/04/2014 01:21:25

  "Τα παραμύθια της Χαλιμάς" τα ξέρει ο κύριος Τσιρώνης ??

 6. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 20/04/2014 07:36:05

  Αν είναι υπαρκτές τελικά αυτές οι κυρίες που έχουν τη διάθεση να επέμβουν με τον συγκεκριμένο τρόπο επί της δυσάρεστης πραγματικότητας που βιώνουν κάποιοι συνάνθρωποί μας και να την επηρεάσουν θετικά, καλώς πράττουν και ας αφεθούν στην ησυχία τους και στην ανωνυμία που επιλέγουν. Αν πάλι είναι διαφημιστικό τρικ του Προέδρου της Βαρβακείου, κανένας ΣΔΟΕ δεν έχει δικαίωμα να εμποδίσει το σύγχρονο ...λαϊκό θρύλο να γεννηθεί, ούτε να τον αποδομήσει βιαίωςαφού …ευφραίνει τη διψασμένη για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ φαντασία :-) !!! Οι ενδιαφερόμενοι εξάλλου, μπορούν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την αλήθεια και οι αστείες παρεμβάσεις του σοβαροφανούς, άδικου και επίμονα απόντος στα σοβαρότερα κράτους, περιττεύουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.