#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2010 14:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι γκρίζες ζώνες της «Σέχτας Επαναστατών»Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Η «Σέχτα Επαναστατών» εμφανίστηκε μετά τα «Δεκεμβριανά» του 2008, τον Φεβρουάριο του 2009, πραγματοποιώντας την παρθενική της ενέργεια στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Το στοιχείο που είχε προκαλέσει ιδιαίτερα μεγάλη εντύπωση τότε ήταν το σχεδόν απολιτίκ περιεχόμενο των προκηρύξεών της και η αγριότητα με την οποία αντιμετώπισε με αυτές τόσο τους αστυνομικούς, όσο και τα ΜΜΕ. Η ΕΛ.ΑΣ. και τα ΜΜΕ έχουν αποτελέσει τους αποκλειστικούς στόχους της οργάνωσης, η οποία δεν πείθει ότι αποτελεί αυτονομημένο τμήμα τους εγχώριου αντάρτικου πόλης.

Σύμφωνα με την βαλλιστική εξέταση στην οποία προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, οι σφαίρες προέρχονται από τα όπλα τα οποία στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει η οργάνωση, στις τρεις ενέργειες που προηγήθηκαν, δηλαδή στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στην εκτέλεση του υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα. Προφανώς για να σταλεί σαφές μήνυμα ότι η οργάνωση διατηρεί τη συνοχή και τη συνέχειά της (καθώς επίμονες διαρροές της αστυνομίας μιλούσαν για διάσπαση)

Όταν η οργάνωση εμφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2009, η επωνυμία της είχε οδηγήσει πολλούς και κυρίως έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στο συμπέρασμα ότι η «Σέχτα Επαναστατών» αποτέλεσε διάσπαση του «Επαναστατικού Αγώνα», ο οποίος κυριαρχούσε στην μετά 17 Νοέμβρη εποχή και μέχρι την εξάρθρωσή του τον περασμένο Απρίλιο. Οι επιθέσεις στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού και στον τηλεοπτικό σταθμό Alter πάντως δεν προκάλεσαν τόσο μεγάλη εντύπωση όσο οι προκηρύξεις και οι άγριες αναφορές τους. Ακολούθησε όμως η εκτέλεση του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα, το καλοκαίρι του 2009 και η μοιραία σύνδεση εκείνης της ενέργειας με την υπόθεση του ΕΛΑ, αφού ο αστυνομικός είχε επιφορτιστεί με την φύλαξη της βασικής μάρτυρος για την υπόθεση Σοφίας Κυριακίδου (συζύγου του κατηγορούμενου πρώην κοινοτάρχη Κιμώλου Αγγελέτου Κανά) την οποία η οργάνωση απειλούσε ότι θα της ξεριζώσει τη γλώσσα. Η προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την επίθεση στο Αλτερ είχε αφεθεί στην οδό Νιόβης 4, όπου βρισκόταν το σπίτι της Αμαλίας Γκινάκη, η οποία είχε τραυματιστεί θανάσιμα όταν επενέβη η αστυνομία για να συλλάβει τον Σορίν Ματέι τον Σεπτέμβριο του 1998.

Οι εκτελέσεις του Νεκτάριου Σάββα και του Σωκράτη Γκιόλια πραγματοποιήθηκαν με ομοβροντία πυρών, γεγονός που παραπέμπει σε μαφιόζικου χαρακτήρα εκτελέσεις. Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, η ΕΛ.ΑΣ. μέχρι να ολοκληρωθεί η βαλλιστική εξέταση θεωρούσε ότι επρόκειτο για εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου».H Σέχτα και οι ποινικοί

Στην προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την εκτέλεση του Νεκτάριου Σάββα αναφέρονταν διάφορα ακατάληπτα όπως για παράδειγμα: «Όταν στο παρελθόν θεωρούνταν (και ως ένα βαθμό ίσχυε) ότι το βάρος των επιχειρησιακών βραχιόνων του αντάρτικου πόλης θα πρέπει να ανακηρύσσει ως βασικό εχθρό τη Λ.ΜΑ.Τ. (Λούμπεν ΜεγαλοΑστική Τάξη), σήμερα θα πρέπει να διαθέτουμε τη διαύγεια να αναθεωρήσουμε. Μπορούμε κάλλιστα να διατηρήσουμε την ίδια ονομασία, αλλάζοντας όμως τη νοηματοδότησή της. Από εδώ και πέρα όταν μιλάμε για Λ.ΜΑ.Τ εννοούμε τη Λούμπεν ΜικροΑστική Τάξη».

Με αυτό τον τρόπο η οργάνωση απαντά επί της ουσίας και προκαταβολικά για τα χτυπήματα που θα ακολουθούσαν μετά την εκτέλεση του υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε όσους ισχυρίζονται σχεδόν ενοχικά ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας «δεν διέθετε το προφίλ του πιθανού στόχου». Αν σταλεί προκήρυξη είναι σχεδόν βέβαιο ότι η «Σέχτα Επαναστατών» θα επιχειρηματολογήσει επάνω σε αυτό το ζήτημα. Όμως, ο τρόπος με τον οποίο χύθηκε το πρώτο αίμα (αφού η εκτέλεση του Νεκτάριου Σάββα υπήρξε η πρώτη μετά την εξάρθρωση της 17Ν) και εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας, μεθοδολογικά τουλάχιστον παραπέμπει σε εκτελέσεις σφραγισμένων «συμβολαίων θανάτου» από ομάδες του υποκόσμου και από πληρωμένους εκτελεστές.

Για τη «Σέχτα Επαναστατών» προκλήθηκε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν ξέσπασε η υπόθεση του συνδικάτου του εγκλήματος ή της ομάδας των 16 που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Κάποια μέλη του «συνδικάτου του εγκλήματος», όπως προέκυπτε από τις συνομιλίες που είχε υποκλέψει η ΕΥΠ γνώριζαν λεπτομέρειες για τη δραστηριότητα της «Σέχτας Επαναστατών», όταν η οργάνωση είχε επιτεθεί με πυροβολισμούς εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Alter και όταν είχε τοποθετήσει βόμβα, η οποία δεν είχε εκραγεί.

Ο ποινικός κρατούμενος Παναγιώτης Βλαστός, ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση του «Συνδικάτου του Εγκλήματος» φέρεται να γνώριζε Ο ίδιος σε συνομιλία που είχε με τον Γιώργο Τρομπούκη δήλωνε ότι γνώριζε σχετικά με τη συνδεσμολογίας τη βόμβας που είχε τοποθετήσει η «Σέχτα Επαναστατών» και η οποία δεν είχε εκραγεί έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter.  Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει ο Παναγιώτης Βλαστός, η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού ήταν η ίδια με εκείνη της βόμβας που μέλη του Συνδικάτου του Εγκλήματος είχαν μεταφέρει στην Άρτα, με σκοπό να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος επιχειρηματία της περιοχής.

ΑπολίτικηΗ «Σέχτα Επαναστατών» στις προκηρύξεις της επαναλαμβάνει ότι «δεν κάνουμε πολιτική κάνουμε αντάρτικο». Πολλοί ισχυρίζονται ότι η οργάνωση διασυνδέεται με ποινικούς. Το πιθανότερο είναι η «ένοπλη δράση» της «Σέχτας Επαναστατών» να έχει εισέλθει, ήδη από το 2009, σε μια διαδικασίας εκτέλεσης συμβολαίων με «επαναστατικό καμουφλάζ», αν δηλαδή η οργάνωση δεν «ιδρύθηκε» με αυτό το σκοπό, ώστε να αποτελέσει τελικά τον εκτελεστικό βραχίονα δομημένων συμφερόντων ή κύκλων που επιδιώκουν την ανωμαλία στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Τα κείμενα των προκηρύξεων της «Σέχτας Επαναστατών» είναι γεμάτα από μηνύματα, συμβολισμούς και τσιτάτα, αλλά είναι εμφανές ότι δεν έχουν πολιτική συγκρότηση, διότι πολύ απλά δεν χρειάζεται να έχουν για να υλοποιήσουν τα αποσταθεροποιητικά ή κατά το δοκούν διορθωτικά σχέδια των εξωθεσμικών κέντρων που καθοδηγούν τα εντεταλμένα ένοπλα γκρουπούσκουλα.

Στην προκήρυξη με την οποία η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για την εκτέλεση του Νεκτάριου Σάββα ο συντάκτης ή οι συντάκτες ανέφεραν στην αρχή του κειμένου προκειμένου να δικαιολογήσουν την πολιτική ελαφρότητα των κειμένων τους ότι: «Η ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ αποτελεί την ευρύτερη συνιστώσα που συναντιούνται όλες οι αντάρτικες αποκλίνουσες τάσεις που δεν συμμορφώνονται με την τεχνική της πολιτικής αντιπαράθεσης, ούτε με κλασσικά ορθόδοξα επαναστατικά δόγματα. Διεκδικούμε το σημείο σύνδεσης, αλλά και την εξελικτική συνέχεια, προηγούμενων ιστορικών εμπειριών που δεν εντάχθηκαν ποτέ σε επίσημες γραμμές καμιάς εποχής, αλλά και δεν ακολούθησαν καμιά πεφωτισμένη αντάρτικη ιντελιγκέντσια. Εμπειρίες και παραδείγματα που γι’ αυτό το λόγο υπέστησαν την απαξίωση και την απόκρυψη των θέσεών τους, κυρίως απ’ την μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου, μπροστά στο δέος του “ένοπλου κόμματος”. Ιχνηλατώντας τα χνάρια αυτής της πολιτικής εμπειρίας και της παρακαταθήκης αντάρτικων σχηματισμών, όπως η Ε.Ο. Οκτώβρης ΄80, η Αντικρατική Πάλη, η Επαναστατική Αλληλεγγύη, η 1η Μάη και ορισμένοι κύκλοι του Ε.Λ.Α. δεν αναζητούμε την ιστορική τους δικαίωση, αλλά τη συνέχεια και το ξεπέρασμά τους. Την ένοπλη επαναστατική κριτική και το αντιεραρχικό αντάρτικο πόλης».

Ξεκάρφωμα”Η «σφραγίδα» των προκηρύξεων της είναι το πεντάκτινο αστέρι πλαισιωμένο από δύο Scorpion, το οποίο θυμίζει έντονα το σύμβολο της γερμανικής RAF (αστέρι και καλάσνικοφ), την οποία αναδρομικά οι «φωστήρες» της «Σέχτας Επαναστατών» καταγγέλουν στην προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την εκτέλεση του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα. Συγκεκριμένα ανέφερε η προκήρυξη, τότε, ότι «οι σύντροφοι της RAF (Φράξια Κόκκινος Στρατός) εγκλωβίστηκαν σ’ ένα στείρο φιλοσοβιετισμό χωρίς να κάνουν κριτική στο έκτρωμα της Σοβιετικής Ένωσης».

Όλα αυτά, όπως και οι αναφορές στον Μάο Τσε Τούνγκ είναι είναι όπως λένε και οι νεοέλληνες «για ξεκάρφωμα». Τα ερωτήματα είναι: Αποτελεί η Σέχτα Επαναστατών το καμουφλαρισμένο με ψευδοϊδεολογικό μανδύα μακρύ χέρι του εγχώριου εγκλήματος και κάποιων πανίσχυρων συμφερόντων που χρησιμοποιούν το έγκλημα; Αλήθεια, η «Σέχτα Επαναστατών» εκτελεί τις… παραγγελίες εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας; Σε ρεπορτάζ που είχα δημοσιεύσει στο περιοδικό «Διπλωματία» με τίτλο «η Σέχτα του .., Εγκλήματος» πριν από περίπου ένα χρόνο και μετά την εκτέλεση του Νεκτάριου Σάββα έγραφα μεταξύ πολλών άλλων:

«Ένα ακόμη ερώτημα που θέτουν σοβαροί και πολύ καλά πληροφορημένοι κύκλοι είναι αν η «Σέχτα Επαναστατών» έχει διαβρωθεί είτε από υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών, ελληνικές ή ξένες, είτε από τμήματα του υποκόσμου που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και έξω από την Αττική, σε ολόκληρη τη χώρα, ή ακόμη από πανίσχυρα εξωθεσμικά, δομημένα, οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα ή αν οι «πιστολέρο» της οργάνωσης με την απαραίτητη επένδυση ενός ημιμαθούς συντάκτη προκηρύξεων, αποτελούν τα εντεταλμένα όργανα όλων των παραπάνω ισχυρών συμφερόντων. Άγνωστο παραμένει αν οι έρευνες θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα, αφού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές “όλες οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις υπηρεσίες ασφαλείας, είτε πρόκειται για την ΕΥΠ είτε για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σχετικά με την υπόθεση, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιοι επιχειρούν το κουκούλωμα”.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτή τη βάση έχει η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από καιρό στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη “17 Νοέμβρη” Βασίλης Τζωρτζάτος, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι οι νέες οργανώσεις είναι διαβρωμένες από τις μυστικές υπηρεσίες. Άραγε κάποιες μυστικές υπηρεσίες διαδραματίζουν καθοδηγητικό ρόλο, ανοικτά ή όχι, στο εσωτερικό οργανώσεων όπως η “Σέχτα Επαναστατών”, η “ΕΝΕΔΡΑ” και ο “Επαναστατικός Αγώνας”; Ας υπενθυμιστεί ότι η “Σέχτα Επαναστατών” ήταν η μοναδική από τις οργανώσεις που είχε απαντήσει με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο σε όσα υποστήριζε ο Τζωρτζάτος, σε αντίθεση με τον “Επαναστατικό Αγώνα” ο οποίος είχε τηρήσει σιγήν ιχθύος και στην περίπτωση του οποίου οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν «βλέπουν» άμεση διασύνδεση με το «Συνδικάτο του Εγκλήματος», στον βαθμό τουλάχιστον που την εντοπίζουν στην περίπτωση της “Σέχτας Επαναστατών”. Ας υπενθυμιστεί επίσης ότι η “Σέχτα Επαναστατών” είχε ασκήσει κριτική στον «Επαναστατικό Αγώνα» για την επιλογή του να χτυπά αστυνομικούς στόχους μέσα από τα “άβατα” του χώρου, όπως είχε συμβεί τον Δεκέμβριο του 2008 μέσα από τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης στο Γουδί και τον περασμένο Ιανουάριο στα Εξάρχεια.
 Ένα άλλο σημείο που προκαλεί έντονο σκεπτικισμό είναι το γεγονός ότι η “Σέχτα Επαναστατών”απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία. Χαρακτηριστικές είναι οι εκτιμήσεις που διατύπωσε το γνωστό think tank του Stratfor, το οποίο διασυνδέεται άμεσα με την CIA, σύμφωνα με τις οποίες πίσω από την εκτέλεση του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν βρίσκεται η “Σέχτα Επαναστατών” αλλά ο “Επαναστατικός Αγώνας”, παρά το γεγονός ότι η οργάνωση με τα Scorpion ανέλαβε την ευθύνη με σχετική προκήρυξη, το περιεχόμενο της οποίας έχει δημοσιοποιηθεί. Ακόμη και ξένοι αξιωματούχοι οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα εκφράζουν σήμερα τον προβληματισμό τους για όσα συμβαίνουν.
 Ακόμη και αν η “Σέχτα Επαναστατών” αποτελεί ένα ελεγχόμενο “συνδικάτο” “πιστολέρο” που χρησιμοποιούν κάποιον ιδεολογικό μανδύα για τις πράξεις τους, τότε ο φόβος εντείνεται, αν λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην υπόθεση της δράσης του “Συνδικάτου του Εγκλήματος” και των παρεμβάσεων στην ΕΥΠ η οργάνωση εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτο παράγοντα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένους κύκλους εγχώριων αλλά και ξένων υπηρεσιών, “το επόμενο χτύπημα της οργάνωσης”, αν και όποτε έρθει, θα είναι ενδεικτικό, αναλόγως και με τον βαθμό επιχειρησιακής δυσκολίας, σχετικά με το πού μπορεί να οδηγηθεί η κατάσταση. Κανένας όμως σε αυτούς τους κύκλους δεν πιστεύει ότι ο πυρήνας των αποφάσεων που λειτουργεί καθοδηγητικά για τη δομή και τις ενέργειες της οργάνωσης περιορίζεται αποκλειστικά σε κάποιους αδαείς δήθεν ιδεολόγους και σε κάποιους επαγγελματίες πιστολέρο.»ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 20/07/2010 14:59:13

  Συμφωνώ με την ανάρτηση, εγώ δεν τους θεωρώ κλασσικούς τρομοκράτες. Τους θεωρώ πληρωμένους δολοφόνους που εμφανίζονται με το μανδύα της τρομοκρατίας.

  Αν εγώ ήμουν αστυνομία θα έψαχνα κατά σειρά προτεραιότητας προς τις εξής κατευθύνσεις:
  1) Συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες
  2) Συνεργασία με το κοινό έγκλημα
  3) Καθαρή τρομοκρατία.

  • ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ avatar
   ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ @ anonymous 20/07/2010 16:11:49

   Σε παραπεμπω στα γραπτα και τις συνεντευξεις της 17Ν , στα τσιτατα της ομαδος ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ , στις προσφατες δηλωσεις των 6 συλληφθεντων 'ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ -ΕΛΑ' αν εσυ εκει διακρινεις μυστικες υπηρεσιες, κοινους εγκληματιες ποινικου δικαιου ΤΟΤΕ ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΒΑΣΙΜΩΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ..

 2. anonymous avatar
  anonymous 20/07/2010 15:01:25

  Εγώ είμαι δεξιός, δεν παραβλέπω την ακροαριστερή προέλευση αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το μοναδικό που τους κινητοποιεί.

 3. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 20/07/2010 15:05:37

  Δραματικό παράδειγμα

  Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα της χώρας είναι από κάθε άποψη σοβαρά και μεγάλα, οι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ media και κοινωνίας κάθε άλλο παρά ειλικρινείς μπορεί να χαρακτηριστούν.
  Αρκετά και ισχυρά media κατανοούν και αναπαράγουν την εξουσία και τα κοινωνικά προβλήματα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που επιβάλλει ο κώδικας δεοντολογίας που διέπει λειτούργηµά τους, γεγονός που επιβεβαιώνει και η εξέλιξη των πραγμάτων στη χώρα[ δντ και άλλα] .
  Δεν θα αποτελούσε υπερβολή αν πούμε ότι μια βασική αιτία, η βασικότερη και ίσως με μεγαλύτερη από αυτή των πολιτικών ευθύνη για την σημερινή κατάντια της χώρας ανήκει στα μμε, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο.
  Για να μπορέσετε να καταλάβετε αυτά που γράφω προσπαθήστε να δείτε τον κόσμο γύρω σας πέρα από τις εφημερίδες και την τηλεόραση, με βάση τις δικές σας ανάγκες και τα δικά σας ενδιαφέροντα…
  Στην ουσία αυτό που εκπροσωπούν αρκετά μμε είναι μια οργανωμένη, καλοστημένη παγίδα που σε ένα μεγάλο βαθμό σχηματίζει τον τρόπο που ο μέσος πολίτης αντιλαμβάνεται τον κόσμο και διαμορφώνει τη ζωή του.
  Τα μμε πάντα, ως δια μαγείας, έχουν το μαγικό ραβδί που θα τα λύσει όλα γρήγορα και αποτελεσματικά, ποτέ όμως οι παρεμβάσεις τους δεν προκαλούν τις αλλαγές ουσίας που επιθυμεί ο πολίτης ή άλλες φορές θα δώσουν μια γρήγορη απάντηση που θα είναι η θέση του μιντιακού φεουδάρχη για τα πολιτικά κ.α. πράγματα. Ανάλογα τα συμφέροντα που θέλουν να εξυπηρετήσουν παράγουν αισιοδοξία ή απαισιοδοξία.
  Κατ’ αυτόν τον τρόπο τα πάντα έχουν αντικατασταθεί από μια υποκειμενικότητα που δεν μπορεί από κανέναν να προσδιοριστεί με ακρίβεια, με τον καιρό η κατάσταση παγιώθηκε.
  Οι συνθήκες αυτές μειώνουν σημαντικά την ενεργό συμμετοχή του πολίτη στην πολιτική διαδικασία, εγκλωβίζουν την κοινωνική κριτική, αδρανοποιούν και εξοστρακίζουν κάθε σοβαρή κουλτούρα, κατακερματίζουν τις κοινωνικές σχέσεις και οδηγούν την κοινωνία σε απώλεια πολιτικού προσανατολισμού.
  Βέβαια, για να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο έχουν συμβάλει αποφασιστικά και αρκετοί πολιτικοί παράγοντες «θαμώνες» των ίδιων οικονομικών κέντρων εξουσίας.
  Εδώ ίσως πει κάποιος, ελευθερία του τύπου έχουμε, έχει όμως μεγάλη διαφορά επειδή στην προκειμένη περίπτωση οι μιντιακοi φεουδάρχες χρησιμοποιούν την ανάγκη ενημέρωσης ή ακόμη και επιβίωσης [επιβίωση στην καθημερινότητα (βιοπορισμός) πολιτική επιβίωση κ.α.] της κοινωνίας, είτε συλλογικά, είτε ατομικά για να τους έχουν όλους στο χέρι και στην ουσία εξυπηρετούν, περιορίζοντας κατά πολύ τη λειτουργία της δημοκρατίας, τα ταξικά συμφέροντα μιας μικρής οικονομικής ελίτ.
  Το ιτερνετ, αν και η διαφορετικότητά του [ καινούργια κοινωνικά ρεύματα, ριζοσπαστικές πολιτικές τοποθετήσεις] ευνοεί να δημιουργηθούν άλλες συνθήκες, σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας των μμε .
  Σε αυτή την κατεύθυνση συνέβαλε αποφασιστικά, η προώθηση και αναπαραγωγή μέσω των παραδοσιακών μμε συγκεκριμένων προτύπων και η αδυναμία της κοινωνίας να αντιληφθεί τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τα πράγματα, με άμεσο αποτέλεσμα ο μέσος πολίτης να μην μπορέσει να απελευθερωθεί από τα πρότυπα που έχουν επιβάλει τα παραδοσιακά μμε, έτσι συνέχισε να ακολουθεί το δρόμο που είχε μάθει.
  Σε αυτή την κατεύθυνση όταν μια εκπομπή, ένα site κ.α. προβληθούν ως κάτι αυτόνομο αυτόματα κατακτούν έναν υψηλό βαθμό νομιμοποίησης που τους δίνει το δικαίωμα να περνούν απόψεις που στο τέλος το μοναδικό που εξυπηρετούν είναι αυτό που όλοι έχουν κρίνει ως κοινωνικά απαράδεκτο.
  Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η ανάγκη αποκατάστασης της δημοκρατικής ομαλότητας επιβάλει διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και αντιμετώπισης των πραγμάτων.

  * ολοκληρωμένο άρθρο.

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/07/2010 15:25:19

  Μια σκέψη ακόμη:

  Ξέρουμε ότι ο "Δεκέμβρης" ήταν απόπειρα πορτοκαλί επανάστασης για την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή. Ξέρουμε επίσης το πράγμα προετοιμαζόταν για νωρίτερα (για τις 17 Νοεμβρίου 2008, αλλά είχε βρέξει και το σχέδιο για μεγαλοπρεπή καψίματα είχε ματαειωθεί). Ξέρουμε επίσης ότι η Σέχτα εμφανίστηκε αμέσως μετά το "Δεκέμβρη", αμέσως δηλαδή μετά από μια οργανωμένη απόπειρα ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης.

  Με άλλα λόγια, εάν ισχύουν τα όσα λέει ο κ. Μπεκιάρης και, εφόσον χρονικά ο "Δεκέμβρης" και η Σέχτα συνδέονται περίπου υπαρξιακά θα έλεγε κανείς, τότε εδώ φαίνεται ότι η ξενοκίνητη (αμερικανική) απόπειρα ανατροπής της εκλεγμένης κυβέρνησης και η δημιουργία της "Σέχτας" εντάσσονται στο ίδιο μοτίβο, στο ίδιο πλάνο.

  Ξέρουμε επίσης ότι το μίσος της κυβέρνησης Μπους δημιουργήθηκε μετά την πολιτική αγωγών του Καραμανλή. Ας θυμηθούμε, επίσης, ότι διαβάζαμε τότε κάτι δημοσιεύματα του τύπου "Καραμανλής: να αντέξουμε ως τις 20 Ιανουαρίου" (που αναλάμβανε ο Ομπάμα, όπου ήλπιζε προφανώς σε καλυτερη αντιμετώπιση). Έγραψα σε άλλη ανάρτηση ότι δεν πιστεύω ότι η Σέχτα κινείται με απευθείας "εντολές" από την αμερικανική κυβέρνηση (αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτό). Αν λοιπον η αμερικανική κυβέρνηση κινούνταν από το διεθνές τραπεζο-πετρελαϊκό καρτέλ ("Νέα Τάξη") στην αντικαραμανλική πολιτική της και αν η Σέχτα κινείται από την ίδια τη Νέα Τάξη (Σόρους κλπ.), τότε ενδεχομένως να έχουμε για έναν αυτόνομο βραχίονα της Νέας Τάξης, με σκοπό τη δυνατότητα διενέργειας δολοφονικών προβοκατσιών.

  Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνούμε ότι η Νέα Τάξη έχει πολύ ισχυρούς ντόπιους εκπροσώπους. Ο ΔΟΛ, ας πούμε, είναι ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της Νέας Τάξης στην Ελλάδα (ανέκαθεν ήταν πουλημένοι, π.χ. ήταν πουλημένοι και στους Γερμανούς), πιθανότατα κι ο Κόκκαλης, που έχει συνηθίσει άλλωστε να είναι κατευθυνόμενο πιόνι. Άλλο ένα στοιχείο είναι και η οργανωμένη επικοινωνιακή επίθεση που δέχθηκε ο Βγενόπουλος μετά τη δολοφονία των τεσσάρων στη Μαρφίν, ο οποίος αν προσέξατε από τότε, κατά σύμπτωση, το βούλωσε. Συνεπώς, αν ισχύει οτι οι εκτελεστές ήταν Έλληνες (αυτόπτης άκουσε να μιλούν σε "καθαρά ελληνικά"), άρα όχι Κοσοβάροι ή κάτι αντίστοιχο, τότε το πιθανότερο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα παράρτημα των εγχώριων εκπροσώπων της Νέας Τάξης, κατευθυνόμενο και υποστηριζόμενο, βέβαια, από τα "κεντρικά" (σχηματικά μιλούμε, πάντοτε), δηλαδή την υπερεθνική Νέα Τάξη.

  Η εκδοχή αυτή (του να είναι η Σέχτα παράρτημα της εγχώριας Νέας Τάξης) ενισχύεται και από το ανάλογα εάν ο Γκιόλας δολοφονήθηκε στα πλαίσια κάποιου εκβιασμού. Εάν ναι (στατιστικά, το πιθανότερο), τότε η διασύνδεση Σέχτας-"Δεκέμβρη"-ντόπιας Νεάς Τάξης είναι περίπου αποδεδειγμένη. Εάν όχι, τότε, χωρίς να αποδυναμώνεται το παραπάνω σενάριο, ωστόσο γίνονται τα κίνητρα της εκτέλεσης ειδικά του Γκιόλια πιο περίπλοκα και δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να επελέγη "τυχαία" ως στόχος για να ελεγχθεί όχι τόσο "το Ίντερνετ", όσο τα ΜΜΕ.

  Ας δούμε, τέλος, πώς μίλησε κι ο Θέμος, που περίπου μας είπε ότι η δολοφονία Γκιόλια εξυπηρετεί περίπου το ΔΝΤ. Που ξέρουμε επίσης ότι το έφερε η Νέα Τάξη.

  • ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ avatar
   ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ @ Επώνυμος 20/07/2010 15:34:11

   Μα και ολοι ξερουμε οτι το 'ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ' ηταν στημενο για να ριξουν τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και να βγαλουν τον ΙΩΑΝΝΙΔΗ... αυτο δεν σημαινει οτι και ολοι που ηταν μεσα σε αυτο ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ..... ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ....

   Διαβασε πορισμα ΤΣΕΒΑ οταν οι 'φοιτητες' αποφασισαν κατα τις 0300 η ωρα να βγουνε ειρηνικα και να αποχωρησουν Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ (υπαρχει καοονομα..) ΕΙΠΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ''τωρα ειναι αργα'' ! Στοχος δεν ηταν η αποκατασταση της ταξεως ΑΛΛΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ που η δευτερη ΧΟΥΝΤΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ θα χρησιμοποιουσε σαν δικαιολογια για την επιβολη της...

   Στα δεκεμβριανα επι καραμανλη επιχειρηθηκε το ιδιο, δηλαδη ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ για να πεσει μια κυβερνηση ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ (νομιζανε οτι επιτελους η κοκκινη επανασταση σηκωσε τα φλαμπουρα...) εκτος φωστηρα μου αν ολοι οι γνωστοι αριστεροι που ξερουμε (και συμμετειχαν) καθως και το συνολο σχεδον των μαθητων ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ 'ΟΡΓΑΝΑ' των μυστικων υπηρεσιων... ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ....

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ 20/07/2010 16:13:01

    Δες το σχόλιο που σου έκανα παραπάνω. Εννοείται ότι οι μαθητές δεν ήταν όργανα. Από την εκπομπή που έκανε το Δεκέμβριο του 2009 ο Παπαχελάς, τη μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε η μαρτυρία της μαθήτριας που είπε ότι στόχος τους "σε ένα κλίμα ομαδικό" ήταν να ρίξουν την κυβέρνηση!:

    Δες το εδώ, στο 35:30:

    http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=107336

    Αυτό δεν εμπεδώνεται σε μια μάζα ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. Θέλει κάποιους οργανωτές, αυτούς ακριβώς που έστειλαν και όλα τα SMS κινητοποίησης στους μαθητές (πού τα βρήκαν τα νούμερα των μαθητών και έπαιρναν όλοι SMS για να τους κινητοποιήσουν;;;)

    Το λοιπόν, το ακροαριστερό στοιχείο υπάρχει, αλλά είναι προφανές ότι υπάρχει και κάτι άλλο.

    Αν μείνουμε μόνον στον ακροαριστερό, χάνουμε το στόχο. Και σκοπός της παραπλάνησης, της χρήσης του ακροαριστερού στοιχείου, είναι να χάσουμε το στόχο. Γιατί οι μάζες ΔΕΝ αυτοοργανώνονται, αυτό να το θυμάσαι.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ 20/07/2010 19:13:03

    Aς υποεθσουμε οτι εχεις δικιο και δεν χανουμε το στοχο.
    Τι ακριβως θα κανουμε;Ας υποθεσουμε δηλαδη οτι αυριο βγαινει παλι κυβερνηση η ΝΔ και ο Σαμαρας.Οι αναρχικοι που ειναι σε χειμερια ναρκη τωρα ως δια μαγειας αφυπνιζονται και αρχιζουν φασαριες και λεηλασιες.
    Εμεις ομως δεν χανουμε το στοχο.Θεωρουμε οτι οι αναρχικοι ειναι οργανα ξενων.Ωραια.Πως θα τους αντιμετωπισουμε;Διοτι και ως οργανα ξενων θα καταστρεφουν.Θα τους αφησουμε παλι να καταστρεφουν;Tοτε απλως θα συνεχισουν.
    Το ιδιο ισχυει και για τους τρομοκρατες.Ειτε πιστευεις οτι ειναι αυτονομοι ειτε οτι ειναι οργανα υπηρεσιων αυτοι θα κανουν το ιδιο πραγμα.Πως θα τους αντιμετωπισεις;
    Η πολιτικη δεν ειναι ψυχοθεραπεια αλλα δραση και αντιδραση.
    Οτι και να πιστευεις για τις υπηρεσιες επι του εδαφους και του πεδιου της μαχης θα αντιμετωπισεις Ελληνες αναρχικους και Ελληνες τρομοκρατες.Σε τι θα διαφερει η αντιμετωπιση τους αν θεωρεις οτι ειναι οργανα ξενων υπηρεσιων;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ 20/07/2010 21:15:12

    Αυτό που λες από μόνο του είναι σωστό, με τη διαφορά ότι δεν καταλήγει στο ότι η δράση πρέπει να είναι αναγκαστικά του τύπου "τραβάω μπροστά και καταστέλλω αβέρτα". Δηλαδή, αν υπάρχει διαφορετική κάλυψη, τότε η δράση της κυβέρνησης πρέπει να είναι πολυεπίπεδη, δεν φτάνει η απλή καταστολή, γιατί δεν κόβεις το κεντρικό κεφάλι της Λερναίας Ύδρας. Θέλει πολύ περισσότερα από την απλή καταστολή, για να επιτύχει η καταστολή.

    Χρειάζεται: α) πολιτική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο Καραμανλής, με την αδράνειά του, μπόρεσε για πρώτη φορά να στρέψει την κοινωνία σαφώς εναντίον τους. Ήταν πολύ μεγαλύτερη νίκη η αδράνεια, παρά το τι θα ήταν η καταστολή. β) να πιαστούν πρώτα πρώτα οι τσιλιαδόροι του συστήματος. Τα ΜΜΕ. Για να μιλήσουμε συγκεκριμένα, όσο κυριαρχεί ο Λαμπράκης στα ΜΜΕ, δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε άσπρη μέρα. Ο ΔΟΛ και οι συν αυτώ πάντοτε θα βρίσκουν τρόπο να κάνουν αβάντα, να κάνουν τους τσιλιαδόρους. γ) διάφορες άλλες συνδυασμένες κινήσεις σε επίπεδο εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής που ενισχύουν την ανεξαρτησία σου και τη δυνατότητα δράσης.

    Κυρίως όμως χρειάζεται εντιμότητα και ήθος στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων. Αυτό πηγαίνει στο α, στην πολιτική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    Την απάντηση την έχει δώσει ο Σάββας Ξηρός: "Εάν λειτουργούσαν οι θεσμοί στην Ελλάδα, εμείς δεν θα είχαμε ρόλο". Πράγματι, αν λειτουργήσουν οι θεσμοί στην Ελλάδα, θα χαθεί κάθε αριστερό ή ακροαριστερό άλλοθι των τρομοκρατών. Και τότε θα λυθούν τα προβλήματά μας σχεδόν αυτόματα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ 20/07/2010 21:25:02

    Καλα θα τα πουμε αν βγει ο Σαμαρας και αρχισουν οι απεργιες και οι καταληψεις πως θα πεισει τους αναρχικους να σταματησουν.
    Οσο για τον τυπο φυσικα θα κυριαρχει ο ΔΟΛ και ο Πασοκικος τυπος.Τι θα κανει,θα κλεισει εφημεριδες.
    Εν πασει περιπτωσει αφου ειδες "νικη" στα Δεκεμβριανα 08 που ηταν η αρχη του τελους του Καραμανλη δε λεω άλλα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ 20/07/2010 21:41:52

    Θα δείξει, Ψυχραιμία μου, θα δείξει. Γεροί να είμαστε.

    Η αρχή του τέλους του Καραμανλή ήταν το Βατοπαίδι, το "νόμιμο και ηθικό", η ΔΕΘ το 2008.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ 20/07/2010 21:44:40

    Ψυχραιμία,
    ο τύπος πνέει τα λοίσθια. Σε μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα ξήλωσαν σε ένα τμήμα το 50%. Χρωστάνε τα κερατά τους.

    Ανά πάσα στιγμή τους κλείνεις χωρίς καν να φανεί ότι εσύ κρύβεσαι από πίσω. Απλά τους κόβεις τη χρηματοδότηση, την κρατική διαφήμιση, τους πόρους και περιμένεις ένα δυο χρόνια. Θα έχεις 20.000 ανέργους. Δεν τρέχει τίποτε. Θα τους απορροφήσεις αλλού.

  • thespieys avatar
   thespieys @ Επώνυμος 20/07/2010 15:41:46

   Συμφωνώ μέχρι κεραίας.

   • http://neotera.wordpress.com avatar
    http://neotera.wordpress.com @ thespieys 20/07/2010 15:50:58

    Κι εγώ συμφωνώ με τον επώνυμο για τη σέχτα, πλην δεν μπορώ να πω αν οι πράκτωρες είναι δεξιοί, ή αριστεροί για να καθησυχάχω τον Νικηφόρο. Πάντως μπορώ να συμφωνήσω μαζί του πως αν είναι αριστεροί, ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ! ))

  • aonymous avatar
   aonymous @ Επώνυμος 20/07/2010 16:08:23

   Επώνυμε,
   όταν ο Κάστρο αποφάσισε να ανοίξει την Κούβα στον τουρισμό πράκτορες της Αμερικής έβαζαν βόμβες συνεχώς στην Κούβα.

   Δεν ξέρω αν η Σέκτα ελέγχεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής, αλλά κι εγώ δεν τη θεωρώ καθαρή τρομ. οργάνωση.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ aonymous 20/07/2010 16:40:38

    Πάντοτε κι εγώ κατά βάθος είχα ένα θέμα με την υπερβολική ανάπτυξη του τουρισμού...

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Επώνυμος 20/07/2010 20:21:35

   συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΩΣ! για αλλη μια φορα σε συγχαιρω για τον τροπο γραφης σου.Χτες εκανα ενα "αγαρμπο" σχολειο το οποιο λογοκριθηκε εχοντας στο μυαλο μου αυτα ακριβως που τοσο ομορφα παρουσιασες εσυ..και παλι μπραβο για το σχολιο :)

 5. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/07/2010 15:56:51

  Νικηφόρε Φωκά, αυτό που περιγράφεις είναι το ακροαριστερό πολιτικό πλαίσιο, στο οποίο τοποθετείται η πολιτική τους δράση των τρομοκρατών. Είναι κι αυτό μέρος του κόλπου. Οι δημόσιες περσόνες τοποθετούνται έτσι γιατί αυτή την ιδεολογία πρεσβεύουν σήμερα οι κυρίαρχοι της χώρας. Αν είμασταν στον Ιανουάριο του 1974, οι ιδιοι άνθρωποι θα ήταν οι φανατικότεροι θαυμαστές της Επαναστάσεως.

  Όταν λοιπόν βλέπουν αυτή την αριστερομηδενιστική ιδεολογία να έχει το πάνω χέρι, πάνε με το ρεύμα. Σου λέει, να είμαι ασφαλής, να μην είμαι επικίνδυνος, να ειμαι ελεγχόμενος, να πιάσω κανένα κόκκαλο που θα πέσει από το τραπέζι. Και κυριαρχεί έτσι το πράγμα περισσότερο εύκολα από όσο περιμένουν. Πολλοί υποτελείς, πολλοί ραγιάδες. Ο μέσος Έλληνας δυστυχώς είναι αρκετά ραγιάς, για το ατομικό του συμφέρον βέβαια. Είμαστε πολλοί αυτοί που αντιστεκόμαστε, αλλά θέλει να αποτινάξεις συνειδητά το ραγιαδισμό.

  Για να μην ευσταθούν αυτά που λέει ο Μπεκιάρης, θα πρέπει η Σέχτα να το κάνει από ιδεολογία. Εσύ πιστεύεις ότι το κάνει από ιδεολογία; Για να φέρει τη σοσιαλιστική επανάσταση; Εγώ δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι ο Ξηρός το έκανε από ιδεολογία, αλλά δεν το πιστεύω για τη Σέχτα. Οι Ξηροί είναι το άλλοθι της κάθε Σέχτας. Οι Σέχτες εκμεταλλεύονται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα προστασίας των ακροαριστερών απόψεων και της αντίστοιχης δράσης, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους.

  Είναι δηλαδή, κατά τη γνώμη μου, λαθρεπιβάτες του ακροαριστερού χώρου. Όχι ότι δεν υπάρχουν δηλαδή και πραγματικοί ακροαριστεροί, αλλά η κατεύθυνση δίδεται από τους εχθρούς της χώρας. Που δεν είναι καθόλου αριστεροί (οι εχθροί της χώρας).

 6. anonymous avatar
  anonymous 20/07/2010 16:02:23

  Φίλε μου τσίμπλες δεν έχουμε και τα ξέρουμε αυτά όλα. Γι αυτό αναθεματίζουμε τον Καραμανλή που αντί να τους κόψει τον ομφάλιο λώρο τους χάιδευε.

  Μια κίνηση έπρεπε να κάνει αμέσως μόλις βγήκε. Απόλυση των συμβασιούχων, μεταρρύθμιση του ΑΣΕΠ σε Οργανισμό Προσωπικού ο οποίος θα έκανε εξετάσεις ανά ειδικότητα και θα συνέτασσε επετηρίδες. Οι προσλήψεις θα γίνονταν από τις επετηρίδες με σειρά επιτυχίας. Το προσωπικό θα κρίνονταν από τον Οργανισμό του με αξιοκρατικά κριτήρια.

  Αν τα έκανε αυτά, αυτόματα σε 20 χρόνια όλοι αυτοί που περιγράφεις στο σχόλιό σου θα είχαν εξαφανιστεί.

  Υπάρχουν θεσμικά, πολιτικά μέσα να φτάσεις στο στόχο σου χωρίς πολλή κούραση και φασαρία. Οι αριστεροί είδες πως έπιασαν τα πόστα μετά το 74 χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και διέλυσαν κάθε τι δεξιό.

 7. Misha avatar
  Misha 20/07/2010 16:08:04

  Νικηφόρε Φωκά, αν είχες περάσει έστω κι απέξω από τα αριστερίστικα γκρουπούσκουλα της σήμερον θα ήξερες ότι εκεί κάνει πάρτυ η Ασφάλεια , η ΚΥΠ και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες.
  Αυτό δείχνει και η διεθνής πρακτική.Είναι πασίγνωστη λχ η εμπλοκή πρακτόρων στη δολοφονία Αλντο Μόρο. Παλιά όταν υπήρχαν κομμουνιστικά καθεστωτα παρείσφρυαν και πράκτορες από εκεί.Σήμερα εισδύουν μονο δεξιοί πράκτορες γιατί απλά δεν υπάρχουν κομμουνιστές.
  Γι αυτό και η δράση τους μοιάζει όλο και πιο πολύ με αυτη των μπράβων της νύχτας.
  Ο Κάστρο έχει τόση σχέση με τον Πινοσετ όση ο Καραϊσκάκης με τον Μπους.
  Ο Κάστρο πήγε κόντρα σε θεούς και δαίμονες για να διώξει τον δικτατορα Μπατιστα και τους Γιανκηδες που ειχαν κάνει την Κουβα όπως είναι σημερα ο Παναμάς, το Μεξικο και η Αϊτη δλδ χωρα-οικος ανοχής.
  Όσον αφορά τον Παπαδόπουλο, η απόφαση να πέσει ήταν από τις ΗΠΑ.Αυτά ειναι γνωστά πια και στα σχολιαρόπαιδα.Αν δεν ήθελα οι ΗΠΑ να τον ρίξουν είχαν χίλιους τρόπους να τον κρατήσουν πάνω.Αυτό δεν ακυρωνει την ανιδιοτελή θυσία οσων βγηκαν στους δρόμους τότε με τις Ελληνικές σημαίες στα χέρια και με συνθημα «Εξω αι ΗΠΑ» και «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» συνθηματα επικαιρα και σήμερα, πιο πολύ από ποτέ.

  Όσον αφορα την «πορτοκαλί επανάσταση » που θα έριχνε τον Καραμανλή,τι να πει κανείς;
  Οι ακροαριστεροί παίξανε τα ομόλογα; αυτοί φουνταρανε τον Ζαχόπουλο; αυτοί κανανε την απογραφή ; αυτοί κουκουλωσαν τα σκάνδαλα Σημίτη, Ζημενς κλπ;

 8. πολίτης avatar
  πολίτης 20/07/2010 16:28:37

  Σε σύντομο δελτίο ειδήσεων σήμερα το απόγευμα παρουσίαζαν την είδηση από τα ξένα ΜΜΕ, στα οποία έλεγαν ότι ο Γκιόλιας επρόκειτο να βγάλει στο φως υπόθεση διαφθοράς και γί'αυτό τον εκτέλεσαν. Ακούσατε εσείς κάτι τέτοιο; ΄Πως βγήκε η είδηση στον ξένο τύπο και όχι στον ελληνικό;

 9. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/07/2010 16:34:00

  Βγήκε και στον Αντέννα το πρωί της δολοφονίας.

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ Επώνυμος 20/07/2010 17:24:17

   Αν θυμάμαι καλά, το πρωί της δολοφονίας του Γκόλια, με ώρα ανάρτησης 5.15 στο τροκτικό, υπήρχε ανακοίνωση, ότι σε λίγη ώρα θα αποκαλύπταν διαπλοκή και διαφθορά στο υπ. άμυνας, αν δεν κάνω λάθος, γιατί αγουροξυπνημένη απο τη ζέστη, άκουσα στην ΤΒ για τη δολοφονία κι άνοιξα να δω στο τροκτικό, αν όσα λένε είναι αλήθεια. Ετσι κι υπήρχανε ακόμη εκεί, αναρτήσεις και πριν από το φονικό...

 10. Factorx avatar
  Factorx 20/07/2010 17:02:34

  Νομιζω τι δεν έπρεπε να δώσετε συνέχεια στα σχόλια του "Φωκά". Και δεν ταιριάζουν στο ύφος της σελίδας και ειναι και άσχετες και προβοκατόρικες

 11. antiochos avatar
  antiochos 20/07/2010 17:12:32

  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ Eνα σχολιο για τους "αγωνιστες μαθητες" του Δεκεμβρη και του κ#λου τα εννιαμερα.
  Που ειναι ολοι αυτοι οι ανταρτες της πορδης με τα λεφτα του μπαμπα σημερα;
  Σημερα που η κατοχικη κυβερνηση υποθηκευει το μελλον τους για τα επομενα πενηντα χρονια.Σημερα που το εισοδημα των γονιων τους μειωνεται δραματικα.Σημερα που η συνταξη των παππουδων τους γινεται συνταξη πεινας.Σημερα που η πατριδα τους κινδυνευει με ακρωτηριασμο.Σημερα που οι νεοταξικοι σχεδιασμοι τους προοριζουν για σφουγγαροπανα.
  Τετοια παιδακια που μακακοφερνουν αφορητα,δεν χρειαζεται να ειναι οργανα μυστικων υπηρεσιων.
  Για νεροκουβαλητες ομως κανουν μια χαρα..

 12. anonymous avatar
  anonymous 20/07/2010 17:21:45

  Την απάντηση την έχεις δώσει πιο κάτω μόνος σου

  Μα και ολοι ξερουμε οτι το ‘ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ’ ηταν στημενο για να ριξουν τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και να βγαλουν τον ΙΩΑΝΝΙΔΗ… αυτο δεν σημαινει οτι και ολοι που ηταν μεσα σε αυτο ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ….. ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ….

  Για να το κάνω πιο λιανά σου λέω ότι πρέπει να βρεις ποιος κρύβεται πίσω από όλους αυτούς.

 13. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 20/07/2010 17:31:49

  Νομίζω πως κάτι γράφω σχετικά με το παραμάγαζο της ΕΥΠ χθες που το πήρα απ' τον Ινφογνώμονα. Επίσης, ένα θαμπνέϊλ οικογενειακή φωτό διάβασα αφαιρέθηκε απ' το τρωκτικό μετά τις 10 το πρωί. Κάποιος ανέφερε εδώ κάτι για χακάρισμά ή κωδικούς. Επέμενε ο Στραβελάκης στο Μέγκα να ρωτά μήπως υπήρχε αποκάλυψη που έμεινε στη μέση, αλλά είχε γνωστό συσκοτιστή στο παράΘυρο και ήταν απαίσιοι... Κυκλοφορούν διάφορα βασίμως...

 14. Σαος avatar
  Σαος 20/07/2010 17:56:06

  Ο Κουνταρδάς δεν είναι που έλεγε πως οι δήθεν αναρχικές ομάδες είναι διαβρωμένες από ποινικούς αλλά και πράκτορες ξένων υπηρεσιών; Γιατί τον εξαφανίσανε αυτόν και δεν ακούγεται;

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Σαος 20/07/2010 19:13:57

   τον βγάλανε τρελλό και καθαρίσανε..
   Ά ρε ΑΕΚάρα κουνταρδά τους πήρες πρέφα....

 15. πελ avatar
  πελ 20/07/2010 18:05:06

  το ζητημα ειναι οτι οποιος μη αριστεριζων δημοσιογραφος εμφανιστει αν δεν ειναι νεοταξιτης γκαραντι τον τρωει η μαρμαγκα. ειδατε να ενοχλουνε ποτε κανενα αριστεροστροφο εστω νεοταξιτη μεγαλοδημοσιογραφο;

 16. lewnidas avatar
  lewnidas 20/07/2010 19:01:25

  το παζλ ειναι για γερους λυτες! μην ξεχναμε οτι αποθανων ηταν υπευθ.επικοινωνιας του κονττομηνα. επεισης μην ξεχναμε και την επιθεση χρησιχοϊδη που ειναι εισαγωμενη τεχνογωσια και τα πληρωμενα αρθρα για διασυνδεσεις με εξωτερικο τα ακουω βερεσε

 17. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/07/2010 19:05:47

  Παντως ολα αυτα εχουν ξανακουσθει για τη 17Ν.Για χρονια λεγοταν και γραφοταν οτι η 17Ν δεν υπηρχε και ηταν δημιουργημα ξενων υπηρεσιων.
  Τελικα ομως υπηρχε.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ ψυχραιμια 20/07/2010 19:16:09

   ...άκριβώς, η ελλάδα έχει πιό πονηρή μαφία και απο της ιταλίας, εκεί τους ξέρουν, εδώ είναι εντελώς κεκαλυμένα τα πάντα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/07/2010 20:43:40

   Αναμφίβολα είχαν φιλτραριστεί και πρ@κτορες και αυτό το κατάλαβαν κάποια στιγμή και οι ίδιοι.

   Αναμφίβολα επίσης υπήρχε διαπλοκή με το ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρουμε σε ποιο επίπεδο και πόσο. Ήταν ο εκτελεστκός βραχίονας της "νέας τάξης πραγμάτων" που επιβλήθηκε στη χώρα μετά το 1974/81.

   Τίποτε όμως δεν αποκλείει όλο αυτό να ήταν στημένο, προκειμένου να ελεγχθεί η υπόθεση του απογαλακτισμού της Ελλάδας από τη νοοτροπία του κράτους-προτεκοράτου, που πιθανότατα θα ερχόταν μετά το 1974 και την ιστορία της Κύπρου.

   Όταν ο Τάσκα έλεγε στον Κίσινγκερ για τον "κίνδυνο" του να κυριαρχήσει ο Ανδρέας μεταδιδακτορική Ελλάδα, ο Κίσινγκερ, του έλεγε "μην ανησυχείς"!

   "Ηταν ιδιαίτερα εμφανής, δε, ο «φόβος» τους για την ύπαρξη του Ανδρέα Παπανδρέου στην πολιτική ζωή της χώρας, όπως περιγράφεται σε περικοπή σχετικών αναφορών στο '73 για τις πιθανές εξελίξεις, από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

   «Παρεμβαίνοντας (στα εσωτερικά)... το αποτέλεσμα μπορεί να 'ναι χάος ή μια κυβέρνηση που θα 'ναι πιο επιζήμια για τα συμφέροντά μας απ' ό,τι είναι το καθεστώς του Ιωαννίδη (και) ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι κατ' εξοχήν εφιάλτης (bete noir) σ' αυτό το σενάριο...», έγραφε ο Τάσκα από την Αθήνα.

   Είναι ενδιαφέρον πάντως πως στις ανησυχίες Τάσκα για τον Ανδρέα, που εξέφρασε ο ίδιος σε σύσκεψη πολύ αργότερα στην Ουάσιγκτον, υπό τον Χένρι Κίσινγκερ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δεν φάνηκε να ταράζεται και καθησύχασε τον συνομιλητή του με την υπόδειξη πως «τον ξέρουμε τον Παπανδρέου, έχουμε εργαστεί μαζί του στο παρελθόν...»."

   http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=28.12.2007,id=38678384

   Πιστεύω λοιπόν, με δεδομένο ότι υπήρχε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και με δεδομένο ότι υπήρξε φιλτράρισμα πρ@κτόρων μέσα στην οργάνωση ότι, ενώ η 17Ν ξεκίνησε ως μια πραγματικά αριστερή οργάνωση, στην πορεία πιστεύω ότι, όταν ο Ανδρέας απέκτησε την εξουσία, βαθμιαία επέτρεψε/επεδίωξε να φιλτραριστεί με ελληνικές και ξένες μυστ. υπηρεσίεςφιλτράρισε, ώστε να μην του είναι ανεξέλεγκτη.

   Από εκεί και πέρα, τις θεωρίες ότι "η τρομοκρατία είναι το κράτος", που τις έχει εκφράσει ο Γρίβας και που έχουν επηρεάσει πολύ κόσμο στην αριστερά, δεν τις δέχομαι. Υπάρχει μια αλήθεια στον πυρήνα της σκέψης του Γρίβα, και αυτή είναι η ακόλουθη: Για να επιβιώσει μια τρομοκρατική οργάνωση, χρειάζεται ερείσματα ΣΕ κράτος, αλλά όχι αναγκαστικά στο ίδιο κράτος στο οπόίο δρα.

   Αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει και με την ελληνική τρομοκρατία. Οι Αμερικανοί, σε ελάχιστα υψηλότατα κλιμάκια, που δεν περιλάμβαναν όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ευνόησαν την ελεγχόμενη (μέσω του Ανδρέα) άνοδο της 17Ν, που ήταν παράλληλη με τη σταδιακή ανάληψη του ελέγχου του κράτους από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ΠΑΣΟΚ, όπως αποδεικνύει η παραπάνω αντίδραση Κίσινγκερ ("don't worry"), καθόλου εχθρικό δεν ήταν τελικά προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Αλλά αυτό ο κακομοίρης ο Τάσκα δεν το ήξερε. Το ήξερε όμως ο Κίσινγκερ.

   Όταν ήρθε η ώρα και η 17Ν, ήδη σε υπερβολικό βαθμό φιλτραρισμένη, ήταν πλέον κακό έστω και να υπάρχει για το μάρκετινγκ των Ολυμπιακών, πέρασε σε "τιμημένη αποστρατεία", μέσα από μια δήθεν εξάρθρωση. Άφησε ένα θρύλο σε πολλά παιδάκια στην Ελλάδα, χρήσιμους ηλίθιους για νέα "τρομοκρατικά κατορθώματα" και τη βασική της ηγεσία (μαζί με το 45άρι) στην αφάνεια.

   Θα ήταν όμως λάθος να αγνοήσουμε τους λόγους για τους οποίους η 17Ν "έπιασε" σε τμήμα του ελληνικού λαού. Μεγάλο λάθος. Καμία πολιτική ανάλυση της μεταπολίτευσης δεν είναι πλήρης, αν δεν περιλαμβάνει και το κομμάτι 17Ν.

 18. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 20/07/2010 19:12:28

  ετοίμαζε εφημερίδα ο γκιόλιας, είναι σωστό αυτό;
  το είδα σε κάποιο blog, πρίν λίγο, ισχύει;

 19. Σαος avatar
  Σαος 20/07/2010 19:21:57

  Τι λέει εδώ;;;
  http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_2956.html
  Ποιον να εννοούν; Και αν είναι όντως προσωπικός ο λόγος της δολοφονίας, τότε μάλλον αποδεικνύεται πως η Σέχτα-Χέστα είναι μια ομάδα ποινικών που εκτελούν συμβόλαια θανάτου και απλά τα πασαλείβουν και με λίγη ιδεολογία...

 20. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 20/07/2010 19:40:00

  Από τη μία το γνωστό διαδικτυοινδυ κι από την άλλη η Ρίκα Βαγιάνη από το διαδικτυακό του κούλογλου, επιτέθηκαν φραστικά στις απόψεις του δολοφονηθέντος την ώρα και τη μέρα της κηδείας του.

  Αποψη τους, δε λέω, αλλά "ω, ποία η συνύπαρξη τούτων των δύο υπερηφάνων", που θα έλεγε κι ο ποιητής;

 21. Niklar avatar
  Niklar 20/07/2010 19:45:28

  Η ανάλυση του Επώνυμου, στο δικό μου μυαλό φαντάζει ως η πιο πιθανή, πλέον η αριστερή ιδεολογία εδώ και καιρό ειναι το οχήμα της νεα ταξης με απώτερο σκοπό την παγκόσμια διακυβέρνηση, αυτή που πρεσβεύει και ο γιώργος. Προφανώς ο Γκόλιας ήταν ένα μικρό αγκαθάκι, που έπρεπε να καθαριστεί απο τους εκ Ελλάδος νεοταξίτες.

 22. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 20/07/2010 19:58:43

  Eπειδή όλοι λένε τη γνώμη τους -ο ΦάκτορΧ δε χρεώνει άλλωστε για τις αστοχίες-θα την πώ και εγώ.
  Ετσι για την Ιστορία.Οταν διαλευκανθεί η υπόθεση της ΣΕΧΤΑΣ θα βγώ στα κεραμίδια και θα φωνάζω:εγώ το είχα πει.
  Δε μπορώ δυστυχώς νά αποκαλύψω τη συλογιστική που με οδηγεί στο συμπέρασμά μου γιατί θίγονται -αναπόδεικτα-πρόσωπα.
  Ομως σας διαβεβαιώ ότι υπάρχει συλλογιστική ουσία.
  Καταλήγω λοιπόν ότι πισω από τη ΣΕΧΤΑ υοάρχουν αποκλειστικά και μόνο ιδιωτικά συμφέροντα.
  Ούτε μυστικές υπηρεσίες,ούτε ξένες δυνάμεις ούτε εχθροί της Δημοκρατίας και σχέδια αποσταθεροποίησης.
  Είναι οργάνωση,εκτελεστικός βραχίονας ιδιωτικών συμφερόντων.
  Αντί να κάνουν ένα έγκλημα που αποδεικνύεται το κίνητρο,το φορτώνουν σε μια "τρομοκρατική οργάνωση" για ξεκάρφωμα.
  Αν δεν εμφανιζόταν η ΣΕΧΤΑ" δεν θα πήγαινε πουθενά το μυαλό σας?
  ΑΚΡΙΒΩΣ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 20/07/2010 20:21:15

   Δεν αποκλείεται να συμβαίνει κι αυτό, και κρίμα που δεν μπορείς να μας πεις τη συλλογιστική ουσία. Αλλά δεκτό, μια υπάρχουν όντως πράγματα που δεν λέγονται.

   Μακάρι να διαλευκανθεί η υπόθεση της Σέχτας και, αν βγεις σωστός, θα σου πούμε με τα χίλια "εσύ το είχες πει".

   Βέβαια, εγώ πιστεύω ότι αυτό που λες εσύ δεν αποκλείει και τις ερμηνείες περί Νέας Τάξης κλπ. Άλλωστε και η Νέα Τάξη ιδιωτικά συμφέροντα είναι, δεν είναι κάτι που αόριστα θέλει να κυβερνάει τον κόσμο. Συγκεκριμένοι άνθρωποι που εμπλέκονται στο να κατευθύνουν καταστάσεις για το προσωπικό τους κέρδος.

   Στον πυρήνα του δηλαδή, δεν έχει μεγάλη διαφορά με τη δική σου θεώρηση.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΣΟΝ ΠΕΝ 20/07/2010 20:58:20

   Το πρώτο σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση αυτό λέει. Μιλάει γενικά για όλη την ''τρομοκρατία'' και τις σχετικές οργανώσεις και κάνει ένα διαχωρισμό. Κανονική τρομοκρατία είναι μόνο το (3) οι άλλες δυο κατηγορίες είναι μόνο ''τρομοκρατία'' για ξεκάρφωμα.

 23. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 20/07/2010 21:15:24

  @ΣΟΝ ΠΕΝ
  "Ούτε μυστικές υπηρεσίες,ούτε ξένες δυναμεις ούτε εχθροί της δημοκρατίας και σχέδια αποσταθεροποίησης".......
  μα τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι όλα αυτά......είναι μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται το τόπο ,σε βάρος όλων μας, σε βάρος του καθένα μας, και έχουν μαζί τους όλους αυτούς που αναφέρεις ,για να έχουν καλή οργάνωση και αποτελεσματικότητα, έτσι ώστε να μας αποσταθεροποιήσουν, να μας διαλύσουν και να κάνουν την "μπαζα" τους εσαεί.....

  και να τολμήσω να πω την γνώμη μου και για τις άλλες ε.ο. του παρελθόντος....κάθε τους κίνηση και χτύπημα...είχε στόχο ευθέως τα ελληνικά συμφέροντα , με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.....ποτέ δεν πίστεψα ότι κάποιοι που κόπτονται ιδεολογικά για το καλό του τόπου προκαλούν το χάος, με απότερο στόχο την τελική δημιουργία συνθηκών επανάστασης....είναι αρκετά εφυείς για να πιστέυουν στα αλήθεια ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό με μιά βόμβα ή μια δολοφονία.....

  και όσο για την ανάμειξη υπηρεσιών στους γνωστούς κύκλους.....να μην τις διοργανώνουν κι όλας μόνες τους οι υπηρεσίες.....;
  κάποτε ένα στέλεχος της"επανάστασης" έλεγε...."χρειάζονται αυτές οι δεξαμενές αποροής.....να συμαζεύουν τον βόρβορο του βόθρου όταν πάει να ξεχειλίσει".....

 24. Χαριτίνη avatar
  Χαριτίνη 20/07/2010 21:40:07

  Τι κρίμα όμως να μην υπάρχει ενα μπλογκ να ανεβάσει φωτογραφίες από την κηδεία του Γκιόλια.
  Να δείχνει κόσμο να κλαίνε και να οδύρονται και τα λοιπά και τα λοιπά.
  Κρίμα γιατί η κηδεία κάποιων άλλων αποτελούσε είδηση για κάποιους.

 25. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 20/07/2010 21:50:30

  Δέν ὑπάρχει καμμιά ἀμφιβολία ὅτι τά πλεῖστα κρούσματα τρομοκρατίας στήν Ἑλλάδα ἔχουν σχέση μέ τήν «Ἀριστερά» (ἀπό τά ἄκρα της ἕως τίς «δημοκρατικές» παρυφές της). Εἶναι ὅμως ὑπό συζήτηση ἄν ἡ ἑλληνική «Ἀριστερά» ἔχει σχέση μέ τήν …Ἀριστερά. Κατά συνέπεια, ἡ συζήτηση γιά τήν ἑλληνική «Ἀριστερά» καί τήν «τρομοκρατία» της ὀφείλει νά εἶναι ἀπαλλαγμένη ἀπό κάθε μαρξιστικό ἤ ἄλλο προαπαιτούμενο. Ἐδῶ, εἶναι, μᾶλλον, ἀπαραίτητα ἐργαλεῖα ἱστορικοῦ, κοινωνιολογικοῦ καί ψυχολογικοῦ ἐλέγχου. Στίς γραμμές τῆς ἑλληνικῆς «Ἀριστερᾶς» (τοῦ ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένου) ἐντάσσονται ἤ ἐντάχθηκαν κατά καιρούς, μέ πολλές ἀσφαλῶς ἐξαιρέσεις, ὅ,τι πιό «λοῦμπεν» καί ἀπροσάρμοστο (ἀμόρφωτο) ἤ …εὐπροσάρμοστο (παρά-μορφωμένο, μέ τήν διττή σημασία τῆς λέξης) στοιχεῖο παρήγαγε καί παράγει ἡ ἑλληνική «κοινωνία». Ἡ «ἀριστεροσύνη» τους βρῆκε καί βρίσκει ἀνταπόκριση στά ἱστορικά «δημοκρατικά» ἀνακλαστικά του Νεοέλληνα (ὁ ὁποῖος, ὡστόσο, δέν διστάζει νά ἀναφωνεῖ: Ἄ, ρέ, μιά 17 Νοέμβρη πού χάθηκε!).
  Κατά τήν ταπεινή μου ἄποψη, ἡ μήτρα τῆς ἑλληνικῆς τρομοκρατίας (καί «Ἀριστερᾶς) εἶναι ἡ 3η Σεπτεμβρίου 1843. Ἡ «κατάκτηση συντάγματος», τότε (τό ἴδιο πάνω - κάτω ἔχουμε καί σήμερα), ὑπῆρξε ἀποτέλεσμα ἑνός ληστρικοῦ πραξικοπήματος. Ἀφ’ ἑνός (πραξικόπημα), ἐπειδή δέν ἦταν ἀπόρροια κανενός στοιχειωδῶς μαζικοῦ πολιτικοῦ κινήματος, ἀλλά μιᾶς κάστας νεόκοπων πολικάντηδων (τό ὅτι ὁ ἠρωϊκός καί ὑπερ-τιμημένος στρατηγός Μακρυγιάννης ἔκατσε στά γεράματα καί ἔμαθε νά γράφει, κάτι μπορεῖ νά μᾶς ΄πεῖ: Ἤθελε νά γράψει τά δικά του!). Καί ἀφ’ ἑτέρου (ληστρικό), ἐπειδή θεσμοθέτησε τόν κοτσαμπασισμό (ἔκτοτε μακρυγιαννισμό) ὡς τήν κυρίαρχη πολιτική ἰδεολογία. Μιά πολιτική ἰδεολογία «ἀκτιβιστική» σέ βαθμό …κακουργήματος: συνεχεῖς ἐκλογικές ἀναμετρήσεις ἐναλλασσόμενες μέ πραξικοπήματα (ἡ ἐπιβολή τοῦ «μνημονίου» εἶναι τό τελευταῖο καί ἀσφαλῶς ὄχι τό ἔσχατο), μέ δολοπλοκίες, διαπλοκές, καταληστεύσεις τοῦ δημοσίου ταμείου, μέ τήν κατατρομοκράτηση τῶν πάντων, τήν μετατροπή τῶν τραπεζικῶν ἱδρυμάτων σέ τοκογλυφικές σπεῖρες (εἰρήσθω ἐν παρόδῳ ὅτι ὁ Μακρυγιάννης καί οἱ σύν αὐτῷ ἀντιδροῦσαν στήν ἵδρυση τῆς Ἐθνικῆς Τράπεζας, ἐπειδή οἱ ἴδιοι ἤσαν οἱ ἀναμφισβήτητοι τοκιστές)...
  Ἔ, μήν ἐκπλήττεσθε, κάποια «δημοκρατικά» στρατιωτάκια ξεστρατίζουν ἀπό τό στρατόπεδο τῆς …κάλπης. Καί ἀντί γιά ψηφοδέλτια, χρησιμοποιοῦν περίστροφα. Ποιός, τώρα, τά διατάζει ἤ τά πληρώνει, ἔχει δευτερεύουσα σημασία… Τό νά ξορκίζουμε τήν «τρομοκρατία» δέν ὁδηγεῖ πουθενά, ἐπειδή αὐτή ἔχει κατισχύσει μέσα μας.
  Τί σχέση μπορεῖ νά ἔχουν ὄλ’ αὐτά μέ τήν Ἀριστερά;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Διοτίμα 20/07/2010 22:19:02

   Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με αυτά που λες. Άλλες οι συνθήκες το 19ο αι κι άλλες οι τωρινές. Τα προβλήματα αυτά έχουν ξεκινήσει από το διχασμό του 1915 κι έκτοτε συνέχισαν αμείωτα. Η μια παράταξη κοίταζε να βγάλει τα μάτια της άλλης, κοινωνική συνοχή δεν υπήρξε ποτέ και φυσικά ότι οι αριστεροί που μας προέκυψαν από τότε το μόνο που ήξεραν ήταν να καταστρέφουν τη χώρα και μετά την την κοπανάνε και να τα ρίχνουν στους άλλους.

   • Διοτίμα avatar
    Διοτίμα @ anonymous 20/07/2010 22:31:07

    Δέν νομίζω ὅτι διαφωνοῦμε ἐπί τῆς οὐσίας, παρά μόνο στό σημεῖο εἰσόδου τῆς τραγωδίας μας (ὡστόσο, μήπως βρήκαμε πάλι ἕναν νεό/παλιό στόχο, τούς ἀριστερούς;). Εὔχομαι στήν διακοσιοστή ἐπέτειο τῆς Ἐθνικῆς Παλιγγενεσίας, ἄν φυσικά ἔχουμε τήν τύχη νά τήν τιμήσουμε, νά διαθέσουμε ὁλόκληρο τό σωτήριο ἔτος 2021 σέ ἱστορική καί κοινωνική αὐτογνωσία.

 26. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/07/2010 22:07:38

  Λοιπόν, παιδιά, πριν σας καληνυχτήσω, κάποιες τελευταίες σκέψεις για τη δολοφονία Γκιόλια, πέρα από την ανθρώπινη διάσταση και το θρήνο για το χαμό ενός νέου συμπολίτη μας. Υπό τύπον συμπεράσματος για τις επιπτώσεις του τραγικού συμβάντος στο μέλλον του ελληνικού μπλόγκινγκ.

  1) Οι συνεργάτες του αποδείχθηκαν χέστηδες. Ανέστειλαν τη λειτουργία του πιο δημοφιλούς ελληνικού μπλογκ, σαν να λένε στους τρομοκράτες "λυπηθείτε μας, εντάξει, θα κάνουμε ότι μας πείτε".

  2) Για να το κάνουν αυτό, τον "έδωσαν" στεγνά. Ενώ στην αρχή επέμεναν ότι "δεν τρέχει τίποτα" και ότι "δεν είχε σχέση ο Σωκράτης με το τρωκτικό", έρχονται και στεγνά τον "δίνουν" ότι αυτός ήταν πίσω από το τρωκτικό. Και ότι "εντάξει, υποχωρούμε, αυτός ήταν, αυτός έφταιγε, μην μας πειράξετε εμάς".

  Ποταπό; Μπορεί. Ένστικτο αυτοσυντήρησης; Μπορεί. Θλίψη, θρήνος και ανασφάλεια; Μπορεί κι αυτό. Πάντως δεν κάνουν έτσι οι φίλοι, ούτε οι πραγματικά αδέσμευτοι.

  3) Μετά την ταύτιση Γκιόλια και τρωκτικού, έστω και υπό τις δεδομένες τραγικές συνθήκες, αντιλαμβανόμαστε πια όλοι ότι το λάιτ μπλόγκινγκ του τρωκτικού δεν ήταν τίποτε άλλο παρά προέκταση του Πρώτου Θέματος, εντασσόμενο σε παρόμοια ενημερωτική λογική με αυτό. Πολύ φρου-φρου κι αρώματα και ενημέρωση στοχευμένη εκεί που θέλουν.

  Συνεπώς, ας μη χύνουμε δάκρυα για το ελεύθερο και ανεξάρτητο μπλόγκινγκ. Αυτό, ούτε που επηρεάστηκε. Το όλο σκηνικό κινήθηκε στο πλαίσιο της κατεστημένης δημοσιογραφίας.

  4) Το σίγουρο είναι ότι η εικόνα του μπλόγκινγκ προς τα έξω δεν είναι πια η ίδια. Απότομα και τραγικά ενηλικώνεται. Η απουσία του ψευδο-μπλογκ τρωκτικού, όσο διαρκέσει (δεν ξέρουμε για πόσο), θα δώσει, λογικά, κάποια αβάντα στο πραγματικό μπλόγκινγκ, όχι όμως τόσο ισχυρή, μια που υπήρχε πολύς κόσμος που, μεταξύ τρωκτικου και καθαρά πολιτικών, ανεξάρτητων μπλογκς, διάλεγαν τρωκτικό. Δεν θα αλλάξει αυτό και στο μέλλον. Θα ψάνουν ένα υποκατάστατο του τρωκτικού, όσοι θεωρούν πολύ "βαριά" τα υπόλοιπα.

  Αυτά τα τέσσερα πράγματα καλό είναι τα έχουμε στο μυαλό μας, όσον αφορά τα αποτελέσματα της δολοφονίας επί της ουσίας. στον κόσμο της δημοσιογραφίας και του μπλόγκινγκ.

  Καλό βράδυ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Επώνυμος 20/07/2010 22:14:47

   Κι ένα πέμπτο. Η φύση απεχθάνεται το κενό. Την θέση του τρωκτικού θα την γεμίσουν άλλοι.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Επώνυμος 20/07/2010 22:48:49

   Επώνυμε,
   αν 4-5 άτομα έχουν ένα blog και ξαφνικά σκοτώνουν τον ένα σαφώς και θα το ξανασκεφτούν. Μάλλον ο Γκιόλιας ήταν ο συντονιστής ή αυτός που το ξεκίνησε και μετά ανέλαβαν άλλοι και αυτό ήταν όλο. Η ασφάλεια βρήκε κάποια μηνύματα στον υπολογιστή του σχετιζόμενα με το τρωκτικό αλλά όχι πολλά πράγματα.
   Σαφώς και θέλουν χρόνο για να συνέλθουν.
   Ας περιμένουμε λίγο και θα δούμε αν θα το ξανατρέξουν ή όχι. Πάντως αν σταματήσει η χρηματοδότηση, και ο χρηματοδότης σαφώς δεν ήταν ο Γκιόλιας μάλλον δε θα συνεχίσει την πορεία του.

   Πάντως εγώ αν ήμουν στη θέση τους θα το έκλεινα και θα άνοιγα άλλο χωρίς να ξέρουν ποιος κρύβεται από πίσω για να μην κινδυνεύω. Και θα τους ξέσκιζα για να το ευχαριστιόμουν.

   ΥΓ. Ελπίζω να προσέξει η χήρα του με την αποδοχή της κληρονομίας γιατί αφού τον έδωσαν στεγνά τον εκθέτουν, δηλ. τους κληρονόμους του σε αγωγές.

 27. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 20/07/2010 22:57:56

  Απορώ με ορισμένους και θέλω να απαντήσουν ειλικρινά:

  η ιδεολογία και η δολοφονία δικαιολογείται ή αμβλύνεται η καταδίκη της ανάλογα με το ποιόν του θύματος;
  Αν οποιοσδήποτε με πρόσχημα τα πιστεύω και τα θέλω του μπορεί να καταφεύγει σε βία για την υλοποίησή τους;
  Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να είχε το τροκτικό ή όχι, να ήταν καλός ή κακός δημοσιογράφος, να ήταν εκβιαστής ή ερευνητής δημοσιογράφος, οι σφαίρες εκδίδουν την ετυμηγορία;
  Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ορισμένοι σχολιάζουν το ποιόν του ανθρώπου, παραβλέποντας την επιλογή της αφαίρεσης μιας ανθρώπινης ζωής ως μέσο επικράτησης απόψεων.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Ο Ιθαγενής 20/07/2010 23:01:06

   Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια μπορεί να ήταν πράξη τρομοκρατίας, μπορεί να ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, μπορεί να ήταν μήνυμα προς τα μπλόγκς, μπορεί να ήταν ακόμη και…λάθος. Όποια και αν ήταν τα κίνητρα, η ουσία είναι ότι ήταν μια πράξη άνανδρη και ιδιαίτερα απεχθής. Και για να δείξω το πόσο σιχαμερή ήταν αυτή η πράξη, θα σταθώ στο ανθρώπινο και μόνο στοιχείο.
   Ένας νεαρός άνδρας που κοιμάται στο σπίτι του με την οικογένειά του. Όποιος και να είναι αυτός. Τα χαράματα του χτυπούν το θυροτηλέφωνο και τον ειδοποιούν ότι κάποιος κλέβει τη μηχανή του. Μέσα στη παραζάλη του ύπνου τρέχει κάτω αλαφιασμένος, ίσως φορώντας ακόμη τις πιτζάμες του ή και τα εσώρουχά του.
   Και εκεί τον περιμένει επαγγελματική ενέδρα θανάτου, με διασταυρούμενα πυρά! Και πριν προλάβει καν να ξυπνήσει, να σκεφτεί, να φέρει στο νου του την εικόνα του δίχρονου γιου του… πέφτει νεκρός. Έτσι άδοξα, και πάνω απ`όλα μπαμπέσικα.
   Και μόνο να βάλει κανείς τον εαυτό του στη θέση του θύματος λυγίζει. Μαυρίζει η ψυχή, γίνεται κουβάρι η καρδιά.
   Ότι και να έγινε, όποιος και να ήταν ο λόγος της στυγερής δολοφονίας, δεν με ενδιαφέρουν. Αυτό που θα μου μείνει είναι η εικόνα ενός ζαλισμένου από τον ύπνο πατέρα, που πέθανε ακαριαία και που δεν πρόλαβε καν να αποχαιρετήσει (έστω νοερά) τον γιόκα του.
   Και ένα δίχρονο παιδί, που κοιμόταν στο κρεβατάκι του, γεμάτο αθωότητα, την ώρα που ο μπαμπάς του ξεψυχούσε στο πεζοδρόμιο. Στο ίδιο πεζοδρόμιο που θα έπρεπε να το μαθαίνει να κάνει ποδήλατο, και να παίζουν μπάλα. Ένα αγοράκι που θα μεγαλώσει με μια μονίμως μαυρισμένη ψυχή, και ένα ατέλειωτο γιατί;
   Τίποτα άλλο.
   Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου οικογενειάρχη.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Strange Attractor 20/07/2010 23:04:41

    όπως πάντα σωστός φίλε μου...

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Strange Attractor 21/07/2010 11:08:31

    Χθες βράδυ στο δελτίο του ΑΝΤ1 ακούστηκε μαρτυρία ότι το κουδούνι του δεν έγραφε όνομα. Ακόμη κι αν έγραφε όμως, ποιός μπορεί να ήξερε ότι το αυτοκίνητο που δήθεν πήγαιναν να κλέψουν ήταν το δικό του? Αυτές οι σκέψεις λογικά πρέπει να πέρασαν από το, έστω αγουροξυπνημένο, μυαλό του - πώς έσπευσε να κατέβει στο δρόμο αφύλακτος?

 28. ΤΑΣΟΣ avatar
  ΤΑΣΟΣ 21/07/2010 01:36:45

  Δεν υπάρχει σεχτάς όλα αυτά είναι δημιουργήματα των μυστικών υπηρεσιών για να αποπροσανατολίζουν τους πάντες και τα πάντα.
  Πραγματικά όταν άκουσα τον τρόπο που δολοφόνησαν τον αγαπητό,θαρραλέο Κο Σωκράτη σοκαρίστικα όπως οι περισσότεροι συμπολίτες μας ποιός μα ποιός θα έριχνε σε άνθρωπο 15 σφαίρες!
  Δέν είναι τίποτα τυχαίο!!Αφού με τις πρώτες 2 σφαίρες τον είχανε σίγουρα σκοτώσει αλλά αδειάσανε όλα τα όπλα τους επάνω στο ήδη αψυχο σώμα του.
  Όλα ήτανε οργανωμένα κι επειδή θέλανε να τον σκοτώσουν σύντομα επιλέξανε αυτον τον τρόπο γιατι δεν συνηθίζουν να δίνουν τέτοια δικαιώματα θα μπορούσαν να τον είχανε δηλητηριάσει αλλά δεν το κάνανε επειδή θα πέρναν κι άλλες ψυχες.Θα μπορούσαν να κατασκευάσουν κάποιο τροχαίο ατύχημα αλλα και πάλι ήταν δύσκολο και θα έπαιρνε πολλές ημέρες παρακολούθησης και επειδή ξέραν πως είναι έξυπνος είχαν αρκετές πιθανότητες να τους πάρει χαμπάρι.
  Έτυχε να δώ το αυτοκίνητο επάνω στο γερανό το HONDA χρωματος βυσσινί ξέρανε πολύ καλά πώς να εξαφανίσουν όλα τα ύποπτα σημεία που ίσως κάτι ανακάλυπταν οι αρχές και σε καμμια περίπτωση δεν θέλαν να ανατιναχτει το αυτοκίνητο,συνήθως αδειάζουν τα κάυσιμα απο το ρεζερβουάρ και είναι σε οριακό επίπεδο κι έχουν αρκετά σενάρια διαφυγής αν κάτι δεν πάει καλά.
  Το μπροστινό μέρος δεν έχει πάθει μεγάλη ζημιά και δεν εχει νόημα να το ψεκάζαν γιατι στη μηχανη δεν πρόκειτε κανείς να βρεί κανένα στοιχείο.Λέω πως δεν το ψεκασαν επειδη με μια πρόχειρη εξωτερικη ματια πιστεύω πως το καψανε με σπρέυ (ΛΑΚ) και η φωτιά ξεκίνησε απο το πίσω μέρος.
  Οπότε το να πει κανείς και ειδικά οι <>πως απο πίσω κρύβεται η σεχτας τους βολεύει όλους και βάζει τους πάντες να αναρωτιέται ΓΙΑΤΙ και κάποιους άλλους να τσακώνονται μεταξύ τους.
  Οι πολύ υψηλά αξιωματικοί γνωρίζουν πολύ καλα τι γινεται και ποιοι τα κάνουν αυτα απλα ειναι λίγοι και όσο πιο λίγοι ξέρουν τόσο πιο πολλοί μπερδέυουν τους συναδέλφους τους.Ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα απλα ήθελα να πω αυτο που πιστεύω.Ίσως μερικοί με πουν ανόητο αλλά δεν με πειράζει δεν είμαι δημοσιογράφος ούτε πολύ μορφωμένος αλλά έχω εργαστεί αρκετα χρόνια μέσα στη βρώμικη και απαίσια νύχτα για αρκετά χρόνια κι έχω δεί πάρα πολλα
  η αστυνομία όσο και να σας φαίνεται περίεργο δεν είναι ίδια με αυτη της ημέρας.Οι περισσότερες βρώμικες συμφωνίες κλείνονται στα πιο χλιδάτα στέκια της νύχτας για να εφαρμοστούν στην <> ημέρα.
  Για μένα αυτος ο καταπληκτικός,έξυπνος,με χιούμορ και γενναίος δημοσιογράφος που τα έχωνε σε όλους απο την εκπομπή του και γι αυτο τον ακουγα στο ραδιόφωνο θα ζεί και θέλω να πιστεύω πως έχει πάει κάπου μακρυά σε άλλη χώρα και κάποια στιγμή θα επιστρέψει μέσα μου θα υπάρχει το αίσθημα της ελπίδας πως ναι θα τον ακούσω πάλι στο ραδιόφωνο.

 29. krisos avatar
  krisos 12/08/2010 10:32:04

  Εχω μια ερωτηση ..γιατι την περιοδο των Ολυμπιακων αγωνων δεν ειχαμε κανενα εσωτερικο προβλημα πχ Σεχτα η 17Ν ειχε πιαστει και δουλευαμε απερισπαστοι για τους Ολυμπιακους; ...τυχαια επισης δεν ειχαμε και πυρκαγιες που κατα καινε την πατριδα μας ..τυχαια οι Τουρκοι δεν μας ενοχλουσαν καθολου! ...μηπως ειμαστε θυματα της Medioκρατειας ? ..δηλαδη στην προσπαθεια των μεσων μαζικης ενημερωσης να γεμισουν τα δελτια τους πεφτουμε θυματα παραπληροφορησης ..η κυβερνιση φυσικα δεν παρεμβενει συνειδητα ..ετσι ο λαος εχει με κατι να ασχολητε και δεν ενδιαφερετε πραγματικα προβληματα του ..ετσι καναλαρχες-εργλαβοι και κυβερνιση μοιραζουν την πιταααα! ...στην ακρη φυσικα ο λαος να πληρωνει την νυφη με φοροεισπρακτικες πολιτικες ...αδυναμος αποχαυνομενος και εξουθενομενος!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.