Οι αυταπάτες σταμάτησαν στην Βούλτεψη
16/06/2014 09:31
Του Βασίλη Ζήση
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αυταπάτες σταμάτησαν στην Βούλτεψη

Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, μπροστά στους αυτοκτονικούς ιδεασμούς του Μαξίμου...

Όπως λέει και ο παιδικός μου φίλος , ο Σπύρος, η Δημοκρατία είναι σαν το σεξ. Ένας είναι μοναρχία, δύο είναι στείρος δικομματισμός. Από τρεις και πάνω δικαιώνεται ο λαός.

Οπότε μην παραπονείστε με την συγκυβέρνηση. Βρισκόμαστε σε πορεία δικαίωσης. Που θα πάει, θα βρεθεί κι ένας τρίτος για να συγκυβερνήσουν και να δικαιωθούμε κι εμείς.

Χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, αλλά δεν σπάει, ούτε ο τοίχος», λέει επίσης ο Σπύρος. Αυτό λέγεται αδιέξοδο. Όπως το να αγωνίζεσαι μια ζωή για τις ιδέες του Σαμαρά και στο τέλος να σε εκπροσωπεί στην Ελλάδα η...Βούλτεψη και στην Ευρωβουλή ο ...Κύρτσος

Μάλλον κάποιο λάθος πρέπει έγινε στην μετάφραση του μηνύματος των εκλογών από τον πρωθυπουργό.

Πως αλλιώς να εξηγήσεις μια κυβέρνηση που μόνο ιλαρότητα προκαλεί; Να φανταστείτε ότι γελάω ακόμα με το σχόλιο που διάβασα εκείνη την ημέρα εδώ στο antinews: «Πλάκα έχει η κυβέρνηση που ανακοίνωσε η Βούλτεψη, πότε θα ανακοινώσουν και την κανονική;»

Κάποτε γράφαμε : «Η καθεστωτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ αντιπαλεύεται μόνο με κοινωνικό μέτωπο». Και φτάσαμε σήμερα να είναι αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης Σαμαρά ο Βενιζέλος, ενώ στενοί συνεργάτες του (του Σαμαρά) εργάζονται για την συνένωση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

Δύο φορές η ΝΔ κυβέρνησε σαν πασοκικό κακέκτυπο επειδή δεν μπορούσε να υπερβεί το πράσινο κομματικό κράτος που παραλάμβανε (Μητσοτάκης-Καραμανλής). Τώρα συμβαίνει κάτι πιο δραματικό : Γίνεται η ίδια ΠΑΣΟΚ για να παραμείνει στην εξουσία.

Κάποτε γράφαμε επίσης (πόσα χρόνια πέρασαν άραγε από τότε;) ότι στηρίξαμε τον Σαμαρά για ηγέτη της ΝΔ, κόντρα σε προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις για το κόμμα αυτό, επειδή πιστεύαμε ότι αποτελούσε την τελευταία ελπίδα για την πατρίδα. Σε αντίθεση με τη Ντόρα που εκπροσωπούσε την καταστροφή της.

Και φτάσαμε να ξαναδούμε τη Ντόρα σε μια ταπεινωτική για τον Σαμαρά επιστροφή στη ΝΔ, να συζητιέται για Επίτροπος στην ΕΕ, τον αδελφό της σημαίνοντα υπουργό της κυβέρνησης και τον γιο της περιφερειάρχη της ΝΔ.

Και - το κερασάκι στην τούρτα- το δημιούργημα της Αγίας Οικογένειας, Σοφία Βούλτεψη, εκπρόσωπο της ΝΔ !!!

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα φτάναμε εδώ μετά την σαρωτική νίκης του Α. Σαμαρά το 2009 κόντρα στις βαρονίες και την διαπλοκή; Ποιος θα φανταζόταν ότι θα πετάγονταν στα σκουπίδια σαν παλιόχαρτο η λαϊκή εντολή που δόθηκε τότε από την βάση της ΝΔ στον σημερινό πρωθυπουργό για πραγματική αλλαγή και καταδίκη των νοσηρών νοοτροπιών του παρελθόντος;

Δεν θα σταθώ στις οικονομικές επιτυχίες του Πρωθυπουργού. Τα γράψαμε και τα ξαναγράψαμε αυτά, αλλά δεν απέτρεψαν ούτε την εκλογική ήττα, ούτε τη σημερινή διαφαινόμενη καταστροφική πορεία. Ένα μόνο θα πω κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Ο Σαμαράς πρέπει να ξαναγίνει ο Σαμαράς που ξέραμε όχι μόνο επειδή αυτό είναι απαραίτητο για την παράταξη, αλλά επειδή δεν υπάρχει άλλος να σώσει την Ελλάδα. Και για να ξαναγίνει ο Σαμαράς που ξέραμε πρέπει να αρχίσει τις εκκαθαρίσεις από το άμεσο περιβάλλον του. Ξέρει αυτός...από εκείνους που θα τον εγκαταλείψουν πρώτοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 16/06/2014 09:50:54

  '' Αμήν "

  • Karanus avatar
   Karanus @ Σωκράτης 16/06/2014 10:02:29

   και πότε..

 2. iconology2009 avatar
  iconology2009 16/06/2014 10:02:56

  Δεν ξέρω σε ποιο περιβάλλον ανήκει η Βούλτεψη-αν και ο πατέρας της ήταν άνθρωπος του Μητσοτάκη και φαίνεται αναμενόμενα λογικό να είναι και η κόρη του-πάντως το άτομο αυτό-η Βούλτεψη ντε!-είναι φαιδρό σε όποιο περιβάλλον και αν λειτουργεί, φιλικό ή εχθρικό της. Το πόστο του εκπροσώπου είναι ουσιαστικά η βιτρίνα της κυβέρνησης και η συγκεκριμένη κυρία μόνο για βιτρίνα δεν κάνει. Ένα τέτοιο κρίσιμο πόστο δεν μπορεί να μπαίνει σε λογικές κομματικών ισορροπιών. Η επιλογή του είναι επιλογή στρατηγικής σημασίας για την εικόνα της κάθε κυβέρνησης, αφού είναι ο αναγκαίος δίαυλος επικοινωνίας με τα media, τα media που χωρίζονται σε φιλικά και εχθρικά και που με αυτόν ή με τον άλλον τρόπο, πρέπει κάπως να τα μανουβράρεις με τον λιγότερο ριψοκίνδυνο δυνατό τρόπο. Προφανέστατα η κυρία "δεν τόχει". Φάουλ επιλογή και άντε τώρα να την ξεφορτωθείς.

  • my way avatar
   my way @ iconology2009 16/06/2014 10:40:59

   Έχω ζήσει και παρακολουθήσει όλους τους εκπροσώπους τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κομματικούς και κυβερνητικούς, από την ίδρυσή της και δεν έχω καμμία πολιτική συμπάθεια για την Αγία Οικογένεια. Εκφράζω την προσωπική μου άποψη και ισχυρίζομαι ότι η Σοφία Βούλτεψη, συγκρινόμενη με όσους και όσες εκπροσώπησαν και εκπροσωπούν την Ν.Δ, κομματικά και κυβερνητικά, επί Αντώνη Σαμαρά, είναι μακράν η καλλίτερη. Γιατί; Επειδή ο λόγος της είναι πολιτικός και έχει επιχείρημα, με καλή ανάπτυξη. Εάν θέλαμε τον άριστο, το μαέστρο της επικοινωνίας, θα έπρεπε να φέρουμε πίσω τον Ρουσόπουλο ή να αναστήσουμε τον Λαμπρία!

   • Η άλυτη εξίσωση avatar
    Η άλυτη εξίσωση @ my way 16/06/2014 12:12:06

    ''Επειδή ο λόγος της είναι πολιτικός και έχει επιχείρημα, με καλή ανάπτυξη.'' :-) Χαχαχαχα Πραγματικά, όταν τα τσεμπέρια των τηλεπάνελς αποφασίζουν να αρθρώσουν ....πολιτικό λόγο, είναι αξεπέραστα. Είπε η ..σοβαρή εκπρόσωπος (τρομάρα της) : ''...σε λίγο ο Τσίπρας θα κάνει και “μπούγκα-μπούγκα πάρτι”.'' Σκόνη τον έκανε τον Σίμο η ...επιπεδάτη!!! Απορώ. Ολόκληρη Ν.Δημοκρατία, ένα ισορροπημένο άτομο να την εκπροσωπεί, δεν έχει??

    • my way avatar
     my way @ Η άλυτη εξίσωση 16/06/2014 13:33:15

     Μη μπερδεύεσαι, συνέκρινα με Μιχελάκη, Σίμο και Άννα-Μισέλ και ανέφερα ποια είναι τα ασύγκριτα στάνταρντς μου.

    • my way avatar
     my way @ Η άλυτη εξίσωση 16/06/2014 14:12:40

     Γιατί μπερδεύεσαι; Την Βούλτεψη, την συνέκρινα με Μιχελάκη, Σίμο και Άννα-Μισέλ. Επίσης, ανέφερα τα ασύγκριτα στάνταρντς μου.

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ my way 16/06/2014 14:56:48

      :-) Καθόλου δεν μπερδεύομαι, απλά πιστεύω πως είναι τελικά κατάντια να ''διαλέγεις'' μεταξύ συγκεκριμένων και μετρίων. Ολόκληρη δεξιά παράταξη, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μην διαθέτει κάποιον ικανό, μη προβεβλημένο, που θα μπορούσε με αξιοπρέπεια να υπηρετήσει το ρόλο του εκπροσώπου... Έλεος πια με τους συνωστιζόμενους εξουσιομανείς, πλην ατάλαντους κομματικούς φελλούς!

     • Marcelos avatar
      Marcelos @ Η άλυτη εξίσωση 16/06/2014 15:02:00

      Εδώ ολόκληρη δεξιά παράταξη δεν έχει να προτείνει κάποιον για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο λέτε εσείς αγαπητή;;;

 3. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 16/06/2014 10:10:57

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΑ , ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΔΩΔΕ ΣΤΗΝ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 29% ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ 23% . ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΟΥΤΕ 40% ΟΥΤΕ 45%. Υ.Γ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ,ΟΤΑΝ Η ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΟΔΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ.

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 16/06/2014 15:32:18

   Και κοιτάζοντας το καλό της χώρας λοιπόν, διόρισε την Βούλτεψη εκπρόσωπο και υπουργό τον Γιακουμάτο...

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Marcelos 16/06/2014 17:10:26

    ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ ,Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΑΘΟΣ.

  • ΠΑΛΛΗΞ avatar
   ΠΑΛΛΗΞ @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 16/06/2014 17:23:32

   ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.

 4. blue nile avatar
  blue nile 16/06/2014 10:17:03

  Με το μπαμπάκι σφάζεις...

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 16/06/2014 10:29:42

  Αγαπητέ Βασίλη, γνωρίζεις καλά πράγματα, που δεν μπορείς να τα γράψεις. Το καταλαβαίνουμε όλοι. Θα πρότεινα να τα γράφεις σε ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει όταν - μακριά η ώρα - ο Σαμαράς γίνει παρελθόν από την πρωθυπουργία. Θα είναι πολύτιμη ιστορική παρακαταθήκη. Μέχρι τότε, δώσε τον καλό σου αγώνα, μαζί σου κι εμείς. Μήπως και αλλάξει τίποτε. Αν και ανθρωπίνως δεν το πιστεύω... Ο Θεός βοηθός, τι να πούμε εμείς άλλο.

 6. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 16/06/2014 10:44:33

  Kύριε Ζήση τί μπορεί να κάνει ο Σαμαράς , σήμερα; Και θα συμβιβαστεί, και θ΄ακούσει και το πασοκ κλπ. τέτοια, σε επίπεδο κυβέρνησης. Είναι αναγκασμένος ως εκ της συγκυβερνήσεως . Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που μπορεί να κάνει. Να οργανώσει το κόμμα. Να παραιτήσει ή να "σουτάρει" τους κηφήνες, να βρεί δυο-τρείς Αδώνιδες, να βρεί και βγάλει στην επιφάνεια (του κόμματος, απανταχού της Ελλάδας) τους αγωνιστές της παράταξης -τους μεν παλιούς να τους έχει think tank τους δε νεότερους στη λάντζα και στο τρέξιμο. Διαδικτυακά να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων, όπου οι προτάσεις ακόμη και του τελευταίου στελέχους θα προωθούνται και διαβάζονται -όχι βέβαια από τους κηφήνες- αλλά από στελέχη της Συγγρού , χωρίς ιδεοληψίες και συμπλέγματα, θα επιλέγονται οι σοβαρές και βάσιμες και θα υπάρχει δράση-ανάδραση μεταξυ βάσης (που εξέλεξε και τον Σαμαρά)και του κόμματος. Αυτό μπορεί και θαναι ευχής έργον να γίνει.

  • δημης avatar
   δημης @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 16/06/2014 22:37:47

   +++++++++++++++++++++ Πείτε τα ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΑ μήπως ακουστούμε...

 7. franc avatar
  franc 16/06/2014 11:26:34

  Aγαπητέ Φάκτορα λες όλη την αλήθεια, και χαίρομαι διότι με δικαιώνεις απόλυτα όταν μετά την θεαματική κωλοτούμπα του Σαμαρά και το "ουδείς αναμάρτητος" στη Μέρκελ, πέρασα στο απέναντι στρατόπεδο του Τσίπρα, αν και έχω στην τσέπη την ταυτότητα Σαμαρά με τα 2 ευρώ, όχι για να τον τιμωρήσω, ή να τον εκδικηθώ, αλλα απλά απο ένστικτο Εθνικής αυτοσυντήρησης και μη οπαδικής συμπεριφοράς. Αν τελικά ο Σαμαράς, έστω κι αν τα δύο χρόνια που πέρασαν και ο παρών ανασχηματισμός με διαβεβαιώνουν οτι δεν υπάρχει περίπτωση, αν λέμε τώρα, ξαναγίνει ο Σαμαράς που ξέραμε και αρχίσει τις εκκαθαρίσεις απο το άμμεσο περιβάλλον του, θα επιστρέψω . ¨Ομως αυτό που ελπίζεις, είναι πιο δύσκολο απο το να τα καταφέρει ο Τσίπρας κι ας μην σου γεμίζει ακόμα το μάτι. Εν πάσει περιπτώσει, όποιος απ' τους δυό καταφέρει να σώσει την Ελλάδα εγώ θα είμαι μαζί του. Αυτή τη στιγμή όπως πολύ σωστά παρατηρείς, ο Σαμαράς συνεχίζει την καταστροφή της Ελλάδας προς όφελος των Γερμανών που δεν έχουν κανέναν λόγο να σταματήσουν. Δουλεύουν προς όφελος της πατρίδας τους που βεβαίως δεν είναι και δική μας, όπως πιστεύουν αρκετοί συνοδοιπόροι των Γερμανών...

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ franc 16/06/2014 11:55:23

   Εσύ περιμένεις αυτόν που θα σε μπουκώσει λεφτά υπάρχουν, σιγα μην σε ενδιαφερει η σωτηρια της Ελλάδας.

   • ΑTHANASIA avatar
    ΑTHANASIA @ Jimakos 16/06/2014 15:54:46

    χα..χα...το πιο σύντομο ανέκδοτο...''η σωτηρία της Ελλάδας'' από τον ουδείς αναμάρτητος...

    • Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά avatar
     Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά @ ΑTHANASIA 16/06/2014 16:53:10

     Για πες μας αγαπητή ποιός είναι για σένα ''η σωτηρία της Ελλάδας'' για να γελάσουμε κι εμείς λιγάκι..;

   • Franc. avatar
    Franc. @ Jimakos 16/06/2014 17:37:57

    Πολύ ψηλό δείκτη IQ προδίδει αυτό το σχόλιό σου φίλε Τζιμάκο. Πάντως σ' ευχαριστώ για την εκτίμηση...

  • Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά avatar
   Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά @ franc 16/06/2014 14:08:52

   ''Πέρασα στο απέναντι στρατόπεδο του Τσίπρα ... απλά απο ένστικτο Εθνικής(!!!) αυτοσυντήρησης..'' Κι ακόμα δεν έπιασαν οι ζέστες..

   • Franc- avatar
    Franc- @ Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά 16/06/2014 17:39:11

    Μετά τις ζέστες να δείς πόσοι θα περάσουν απέναντι. Και δεν θα είναι μόνο απ' τα εκκαθαριστικά...

    • Fotini avatar
     Fotini @ Franc- 17/06/2014 00:41:37

     ᾿Επιμένεις γιά τόν "λεφτά ὑπάρχουν #2;;" Μακάριοι οἱ πτωχοί τῶ πνεύματι, τί ἄλλο μπορῶ νά γράψω!!

   • Μικρασιάτης.. avatar
    Μικρασιάτης.. @ Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά 16/06/2014 19:08:02

    ΟΛΟΙ περιμενουμε τον Αλ Τσιπρα , αυτό το μεγαλο Ελληνα Πατριωτη, για να μας σωσει. Τρεμουν ακομα και οι Τουρκοι, γιατι ξερουν ότι απ την επομενη μερα, εχουμε παρει πισω για πλακα: Πολη, Σμυρνη, Αιβαλι κ.α.. Απλα ως τωρα ο μεσος Ελληνας είναι αχαριστος, αφου ουσιαστικα ΔΕΝ εχει στηριξει αυτό το γιγαντα, αυτό το τεραστιο ηγετη. Επιτρεπεται η ''Αυγη'' να πουλαει τοσα λιγα φίλα ? Επιτρεπεται ο ΣΥΡΙΖΑ να εχει τοσο λογα μελη? Είναι δυνατον μερικοι να πιστευουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ακομα κι αν παρει την εξουσια, σε 2 χρονια θα εχει γυρισει παλι στο γνωριμο 4% ??

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ franc 16/06/2014 17:16:11

   ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ . ΑΝΤΕ ,ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ...................

   • franc, avatar
    franc, @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 16/06/2014 17:44:34

    Αν πρόσεξες ο Λαφαζάνης, κάθε φορά που ο Τσίπρας στρίβει Δεξιά, "αναγκάζεται" να παραδεχτεί οτι αφού το έκανε ο Πρόεδρος, "ό γένονε, γέγονεν". Ετσι γίνεται στα αριστερά κόμματα. Δεν χρειάζεται να τον προτρέψω εγώ. Αλλά με την κυβέρνηση Λοβέρδου-Βενιζέλου δεν χρειάζεται να συνεργαστεί ο Τσίπρας. Θα πέσει μόνη της. Εκτός κι αν την κρατήσει ο Αβραμόπουλος...

 8. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 16/06/2014 11:53:01

  Μπα, δεν νομίζω οτι ακούει κανέναν πια..... Οι κόλακες, οι ακάματοι λιβανιστές, τα καλοταϊσμένα σμήνη των υστερόβουλων παρατρεχάμενων, κάνουν πολλή φασαρία δοξολογώντας! Αφήστε που εκεί ...ψηλά στο θρόνο, οι δύσκολες αλήθειες δεν είναι ευπρόσδεκτες κι όσοι τις εκστομίζουν, φαντάζουνε ...εχθροί. Παραπλανά και υπνωτίζει η εξουσία, εκείνους που της παραδίδονται αμαχητί, ξεχνώντας πως το παραμύθι της, έχει σύντομο τέλος. Έτσι, συνήθως ξυπνάνε απότομα και τότε είναι αργά ....

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Η άλυτη εξίσωση 16/06/2014 15:04:27

   "Έτσι, συνήθως ξυπνάνε απότομα και τότε είναι αργά ...." Ακριβώς αυτό θα γίνει στις επόμενες εθνικές εκλογές αγαπητή.

 9. gnik61 avatar
  gnik61 16/06/2014 12:35:20

  Τρία χρόνια πριν πρώην Υπουργός Οικονομικών όταν τον ρώτησα σε τετ-α-τετ συζήτηση στο γραφείο του αν υπάρχει και ποιό σχέδιο εξόδου από την κρίση απάντησε.
  Ξέρουμε ότι κάποια μέρα η Ευρώπη θα αλλάξει πολιτική. Τότε θέλουμε να είμαστε στη ζώνη του ευρώ. Με όποια θυσία? τον ρώτησα. Με όποια, απάντησε. Δηλαδή whatever it takes. Αυτό είναι το μόνο σχέδιο...δυστυχώς. Βοήθειά μας!!!

  • Μαρία Κ. avatar
   Μαρία Κ. @ gnik61 17/06/2014 00:37:11

   Δυστυχώς σας πιστεύω απόλυτα.

  • dim avatar
   dim @ gnik61 17/06/2014 02:34:11

   Και πολύ καλά σου είπε. Εντός ευρώ ακόμα και τώρα έχουμε χάσει το 25% του εισοδήματος μας. Εκτός ευρώ θα χάναμε το 60% σε ένα βράδυ.... Απλά μαθηματικά.

 10. Tassos avatar
  Tassos 16/06/2014 12:46:48

  Η ΝΔ έχει μετατραπεί σε ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ: ένας μηχανισμός εξουσίας ξεκομμένος από τον κόσμο. Η έλευση Σαμαρά έφερε μια ελπίδα αλλά ο άνθρωπος βούλιαξε στον στελεχιακό βούρκο και δεν τόλμησε την ανανέωση. Το μήνυμα των εκλογών ήταν ΑΝΑΝΕΩΣΗ. Δεν θέλει ο κόσμος ούτε να βλέπει ούτε να ακούει τους παλιούς. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος διανοουμένων, επιστημόνων, επαγγελματιών, όλοι τους προσκείμενοι στην Κεντροδεξιά, επώνυμοι του σύγχρονου γίγνεσθαι της πόλης που δεν τους προσεγγίζει κανένας από το κόμμα για να εξακολουθήσει να βγαίνει η ίδια και η ίδια κομματική καμαρίλα. Και βάζεις στην κυβέρνηση τους βουλευτές της Β' Αθηνών που τους συχαίνεται ο κόσμος και παίρνει η ΝΔ 10% Αμα ηταν έτσι με Μειμαράκη, Κεφαλογιάννηδες, Μητσοτάκηδες η ΝΔ θα είχε στην Κρήτη 50%. Επαναλαμβάνω: Δείτε τον ακτιβιστή φιλελεύθερο Δήμαρχο της Νάουσας που πήρε για την Κεντροδεξιά την Δημαρχία μετά από 50 χρόνια και παραδειγματιστείτε στην ΝΔ. Αλλά που...

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Tassos 16/06/2014 17:18:18

   2012 - ΥΦΕΣΗ 6,8% , 2014 -ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1,1%. ΞΥΠΝΗΣΤΕ................................

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 17/06/2014 01:24:15

    To πρώτο είναι γεγονός. Το δεύτερο υπόσχεση. Ξύπνα! Ακόμα και αν ο τουρισμός κάνει το θαύμα του, θυμίσου ότι τα έσοδά του είναι πρόσκαιρα και εξαρτώνται από την ευημερία των άλλων...!

 11. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 16/06/2014 13:06:22

  ολα ειναι τοσο ξεκαθαρα απορω πως δεν το βλεπετε,ο Σαμαρας ελαβε το μηνυμα των ευροεκλογων κι εδωσε στους ελληνες ψηφοφορους οτι ζητησαν με βαση το προφιλ των εκλεκτων της ευρωβουλης τηλεπαραθηρατους πολιτικους ,αυτους δε διαλεξαν οι ψηφοφοροι ολων των κομματων ; πως να παρακουσει ο πρωθυπουργος τη λαικη εντολη μας δινει οτι μας αξιζει, μην εθελοτυφλουμε.

 12. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 16/06/2014 13:15:36

  αγαπητέ βασίλη, εκφράζεις τους περισσότερους από μας. φοβάμαι πως έιναι ήδη αργά. η εμπλοκή του α. σαμαρά με την λογική των ισορροπιών, ενώ έπρεπε, και περιμέναμε, επαναστατικές κινήσεις, τον οδήγησε σε αυτοαφοπλισμό. το σύστημα παραμένει ως είχε και χειρότερο τώρα, με την υπερφορολόγηση να δημιουργεί κοινωνικές αδικίες οι οποίες δεν διαγράφονται σε 1 ή 4 χρόνια. το κομματικό παιχνίδι ήταν πάντα μηδενικού ή αρνητικού αθροίσματος για την ελλάδα. κάποιος έγραψε εδώ μέσα για διάσωση της ελλάδας. αυτό απαιτεί ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ συννενοηση. ο εναγκαλισμός με το 3-4% του διεφθαρμένου βενιζέλου ο οποίος διασώθηκε μέσω της δακοελιάς, (θα) είναι θανάσιμος...

 13. victoria (true) avatar
  victoria (true) 16/06/2014 14:28:19

  "Όπως το να αγωνίζεσαι μια ζωή για τις ιδέες του Σαμαρά και στο τέλος να σε εκπροσωπεί στην Ελλάδα η...Βούλτεψη και στην Ευρωβουλή ο ...Κύρτσος" Αντί τελευταίου σχολίου στο φιλόξενο site σας, αυτή η φράση του Βασίλη Ζήση σήμερα. Ευχαριστώ.

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ victoria (true) 16/06/2014 15:23:45

   Η Βούλτεψη (ως κόρη παλιού αντάρτη του ΚΚΕ που καυχιόταν ότι έσφαξε περισσότερους Έλληνες με κονσερβοκούτια από ότι Γερμανούς) ούτε στα πιο γλυκά της όνειρα δεν περίμενε στα 66 της να την "νεκραναστήσει" (πολιτικά πάντα) ο Σαμαράς και να προσπαθεί από πάνω κιόλας να μας πείσει ότι το έκανε επειδή η Ν.Δ πρέπει να είναι σε "θέση μάχης" λόγω των εκλογών συνεπώς πρέπει να κατέβει όλο το "βαρύ πυροβολικό" της παράταξης... Έτσι εξηγείται ότι στην κυβέρνηση βλέπουμε πλέον "βλήματα" και "όλμους" από την μεριά της Ν.Δ... Από τον Σαμαρά δεν περιμένω απολύτως τίποτε πλέον μετά και από αυτόν τον ανασχηματισμό... Ο πρόεδρος είναι έρμαιο της Ντόρας, του Καραμανλή και του Αβραμόπουλου. Δικαιολογίες του στυλ ότι συγκυβερνούμε με το ΠΑΣΟΚ ίσως να δικαιολογούν την υπουργοποίηση του Λοβέρδου ή της Γκερέκου αλλά σε καμία περίπτωση της Παπακώστα, της Βούλτεψη, του Γιακουμάτου, της αναβάθμισης Δένδια στο ανάπτυξης ή την αποπομπή Γεωργιάδη!!! Πλέον τον Σαμαρά δεν τον βλέπω ούτε καν ως επιλογή "μη χείρων βέλτιστον" έναντι Καραμανλή, Ντόρας και Αβραμόπουλου αλλά τον θεωρώ ίδιον με αυτούς και ψηφίζω Ν.Δ αποκλειστικά και μόνο για να μην έρθει ο Τσίπρας και γίνουμε "κομμουνιστική χώρα". Για κανέναν άλλον λόγο πλέον. Είτε ο Σαμαράς είναι πρόεδρος του κόμματος είτε η Ντόρα το ίδιο μου κάνει πλέον...

   • franc avatar
    franc @ Marcelos 16/06/2014 17:33:16

    Eγώ φίλε Μαρσέλο επειδή για όλα αυτά που ανέφερες και για τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες του, που δικαιώνουν τον Μπαλτάκο, ο οποίος προφανώς και τον γνωρίζει καλύτερα απο εμάς, από τον Σαμαρά, όπως και σύ, δεν περιμένω απολύτως τίποτε πλέον, μετά και από αυτόν τον ανασχηματισμό... Ο πρόεδρος είναι έρμαιο της Ντόρας, του Καραμανλή, του Αβραμόπουλου και των ντόπιων και ξένων μεγαλοσυμφερόντων. Και επειδή ο Τσίπρας είναι αδύνατο να είναι χειρότερος, δεν έχω πλέον ουτε κάν το φόβο που έχεις εσύ και σε κάνει να ψηφίζεις ακόμα ΝΔ, παρά την ορθή πολιτική επιλογή σου, που σου υπαγορεύει να μην την ψηφίσεις. Ως εκ τούτου, πιστεύω οτι ο Σαμαράς με τον "ανασχηματισμό" την έκανε πλαγίως ώστε να μην δώσει λογαριασμό για το ότι μας πούλησε, στις εθνικές εκλογές...Απλά θα παλέψει γι αυτά τα συμφέροντα ώστε να πάρει με κάθε ηθικό ή ανήθικο μέσον παράταση αυτής της θητείας του, αφου ξέρει καλά οτι δεν θα έχει άλλη.

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ franc 16/06/2014 23:36:00

     FRANC ΠΑΡΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΗΜΟΥΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ , ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΟΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ,ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΙΑ.

     • Fotini avatar
      Fotini @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 17/06/2014 00:35:23

      Καί νά ᾿ταν μόνο ὁ franc, ἄς πάει καί τό παλιάμπελο! :)

     • my way avatar
      my way @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 17/06/2014 08:00:27

      Τα εκλογικά ποσοστά δεικνύουν ότι δεν είναι παλιό κόλπο αλλά σύγχρονες μαζικές μετακινήσεις ψηφοφόρων.

    • Γιώργης Α. avatar
     Γιώργης Α. @ franc 17/06/2014 07:55:24

     Αδύνατο να είναι χειρότερος; Ο Τσίπρας; Μωρέ μακάρι να είναι το ίδιο με το Σαμαρά αλλά αυτός είναι εξυπνότερος και υπουλότερος του ΓΑΠ. ( ναι θεωρώ το ΓΑΠ σχετικά "έξυπνο" και σίγουρα προδότη, όχι κάποιο παιζακι που το εκμεταλλεύτηκαν)

   • Η άλυτη εξίσωση avatar
    Η άλυτη εξίσωση @ Marcelos 16/06/2014 19:04:12

    Χαχαχαχαχαχα! ''ψηφίζω Ν.Δ αποκλειστικά και μόνο για να μην έρθει ο Τσίπρας και γίνουμε "κομμουνιστική χώρα" 'Εχετε πολύ χιούμορ αγαπητέ. Άκου ο Σύριζας θα μας κάνει...κομμουνιστική χώρα! ☻

    • Marcelos avatar
     Marcelos @ Η άλυτη εξίσωση 16/06/2014 19:38:01

     Το "κομμουνιστική" αγαπητή, ποικιλοτρόπως ερμηνευόμενο... :) Ας πούμε, μια "αγροτοκτηνοτροφική μονάδα" στα πρότυπα του Enver Hoxha και του Λαζαράτι, που δεν θα έχουμε "ανάγκη" την Ε.Ε αφού θα είμαστε "υπό την υψηλή προστασία" των μαχητών του Αμπού Μπάκρ, των "βαρόνων" της Βενεζουέλας και των σκυλιών του Κιμ Γιονγκ Ουν που τρώνε και ανθρώπους... Κάπως έτσι... :)

     • franc avatar
      franc @ Marcelos 16/06/2014 19:54:21

      Aν αποφασίζεις με τέτοια επιχειρήματα τι θα ψηφίσεις φίλε Μαρσέλο, μην κουράζεσαι, μας έχεις πείσει και εμείς που καταλάβαμε όπως και σύ το ρόλο του Σαμαρά, θα ψηφίσουμε ΟΛΟΙ Καμμένο για να μην έρθει οΤσίπρο-Enver Hoxha και μας βάλει υπο την προστασία των μαχητών του Αμπού Μπάκρ, των "βαρόνων" της Βενεζουέλας και των σκυλιών του Κιμ Γιονγκ Ουν που τρώνε και ανθρώπους... Κι ο μικρός μου ανηψιός μόλις ακούει όλα αυτά, τρώει αμμέσως όλο το φαί του για να μην έρθει ο Τσίπρας. Πάντως έχει πλάκα η "πολιτική" σου ανάλυση...Εδώ πραγματικά γελάμε.

   • sos avatar
    sos @ Marcelos 16/06/2014 22:45:25

    Φίλε Marcelos. Συμφωνώ συνεχώς με ό,τι γράφεις εδώ στο antinews και χαρά στο κουράγιο σου. Οι δεξιοί έχουμε μείνει μόνοι σ'αυτή τη χώρα. Όλα είναι πασόκ κατά βάθος. Η γύμνια μας είναι μαγαλύτερη απ'όσο νόμιζα και αυτό με τρομάζει πολύ.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Marcelos 17/06/2014 01:29:12

    Το πρόβλημα δεν είναι ότι αναβαθμίστηκε ο Δένδιας με το ΥΠΑΝ. Το πρόβλημα είναι ότι υποβαθμίστηκε το ΥΠΑΝ με τον Δένδια. Γι' αυτό και του δώσανε και τον τιτανοτεράστιο "Αναπτυξιακό τεχνοκράτη" Γιακουμάτο, σαν δεξί χέρι!!

 14. airman avatar
  airman 16/06/2014 16:56:31

  "... ψηφίζω Ν.Δ αποκλειστικά και μόνο για να μην έρθει ο Τσίπρας ..." Που να έρθει ο Τσίπρας;

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ airman 16/06/2014 19:23:44

   Στην κυβέρνηση, στην εξουσία, στα "πράγματα", όπως θέλετε ερμηνεύστε το...

 15. NikosP avatar
  NikosP 16/06/2014 18:34:32

  όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά Τα συγκεκριμένα πρόσωπα που χρησιμοποίησε ο Σαμαρας ειναι ο καπνός Η φωτιά; Θα παει σε εκλογες.

  • franc avatar
   franc @ NikosP 16/06/2014 18:44:20

   Aκριβώς φίλε Νικο Π. Οπως την "έκανε" κι ο Καραμανλής ο Β' και έπεσε άλλες 10 μονάδες. Απλά αυτός το κάνει πιο "μελετημένα" γιατί έχει περισσότερο περιθώριο λόγω συγκυβέρνησης...

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 16/06/2014 19:05:27

  @franc, καλώς ήλθες. Χάθηκες! “Στα δύσκολα, ένας λαός κοιτάζει πίσω. Κι όταν δει μιά τόσο μεγάλη ιστορία, δεν έχει παρά να κοιτάξει με θάρρος και αποφασιστικότητα μπροστά. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου, είναι οι πιό κρίσιμες μετά τη μεταπολίτευση. Ήρθε η ώρα να κυβερνήσουμε τη χώρα διαφορετικά. Ν’ απελευθερώσουμε τις Δυνάμεις αυτού του τόπου. Έχω βαθειά εμπιστοσύνη στη Δύναμη του Έλληνα. Έχω βαθειά εμπιστοσύνη στην αξιοσύνη του. Στο ταλέντο του. Στη πανάρχαια επιχειρηματική του ικανότητα. Στην αγάπη του για τη πατρίδα. Ζητώ, τη δική σας ισχυρή εντολή. Δώστε μου, τη Δύναμη ενός Έθνους. Για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο, Τι θα πει, Ελλάδα! Τι θα πει, Αξιοπρέπεια! Τι θα πει, Δύναμη Ψυχής! Και Τι ακριβώς εννοούσε ο Ελύτης, όταν έγραφε για τον Ελληνικό Λαό: “Κι ας μάς φωνάζουν αεροβάτες, φίλε μου. Όσοι δεν ένοιωσαν ποτέ! Με Τι Σίδερο. Με Τι Πέτρες. Τι Αίμα. Τι Φωτιά. Χτίζουμε, Ονειρευόμαστε και Τραγουδάμε!” “Η Ελλάδα θα τα Καταφέρει.” ~Αντώνης Σαμαράς, 08 Απριλίου, 2012 Όμως, ο μεγάλος νικητής των εκλογών, το 30% της εκλογικής αποχής, δηλαδή, προτίμησε τις παραλίες, αντί τις κάλπες. Έλιωσαν τα πληκτρολόγια από τη πολυλογία. Συνεργασίες ανίερες, ζήτησε το.. τιμωρητικό 30%. Ιδού, τ’ αποτελέσματα. Πολυφωνία το.. θυμωμένο οκνηρό, 30% απαίτησε. Ιδού, η εκκωφαντική κακοφωνία. Και σήμερα τολμούν να ζητούν και τα ρέστα. Πόσο αμνήμονες άραγε, μπορεί να είναι; Να το πάρουν απόφαση: Μαγικά ραβδιά, ΔΕΝ υπάρχουν. Και είναι πιά αργά, για κροκοδείλια δάκρυα. Η οκνηρία, η αδιαφορία, ο θυμός, η.. τιμωρία, ΔΕΝ ψήφισαν 4ετία. Η οποία 4ετία, όμως, βάσει Νόμου και σεβασμού προς το Σύνταγμα και το ενεργό Εκλογικό Σώμα, χρειάζεται να ολοκληρωθεί. “Life is long to the miserable, but short to the happy.” ~Publilius Syrus, Latin writer of maxims Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με θάρρος, με κόστος πολιτικό και υγείας, σηκώνει ένα φορτίο δυσανάλογα βαρύ. Αίρει, το τσουνάμι των αμαρτιών του Γιωργάκη Ανδρέα Παπανδρέου και των “σοφών” συνεργών του. Αλυσοδένεται και συνυπάρχει, με τον γλωσσοπλάστη των αβλαβών διελεύσεων. Ανέχεται, τα “δεν υπάρχει σάλιο”. Σέβεται, τα υπαρξιακά άγχη του κυρίου Φώτη. Φέρεται πολιτισμένα, στην αμετανόητη αποστασία. Υπομένει, ένα επικίνδυνα ανεύθυνο μειράκιο το οποίο, με “μία από ολίγη”, συμμαχίες απεργάζεται και εξουσίες ονειρεύεται. Όμως, η Ελλάδα είναι αλλιώς. Και με Συμφωνητικά Ελευθεριότητας, ΔΕΝ πρόκειται να του επιτραπεί να πρωθυπουργέψει. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με όλα τα λάθη του και τις αδυναμίες του, είναι πατριώτης. Ακαταπόνητα εργάζεται για τη προκοπή της χώρας του, η οποία επί των ημερών του, με βήματα μικρά, σταθερά, με τις θυσίες όλων μας, σταδιακά αναβαθμίζεται και διεθνώς αναγνωρίζεται. Είναι Ηγέτης ο οποίος, εμπνέει εμπιστοσύνη. Τελικά, είναι ωραίοι! οι άνθρωποι των οποίων, το «Εγώ» τους, βρίσκεται βαθύτερα κρυμμένο απ’ ό,τι οι πληγές τους. Είναι υπέροχοι! οι άνθρωποι οι οποίοι, έχουν το θάρρος να είναι ο εαυτός τους και όχι αυτό που θα ήθελαν οι άλλοι να είναι. Αυτά, είναι Ηγετικά τάλαντα και αρετή μαζί. “To θάρρος, είναι η πρώτη από τις ανθρώπινες αρετές, καθώς η ύπαρξή της εγγυάται τις άλλες αρετές”, όπως δίδαξε ο Αριστοτέλης. Με Φιλικούς Χαιρετισμούς, η Dimi

  • Βασιλική Κ. Σ. avatar
   Βασιλική Κ. Σ. @ η Dimi 16/06/2014 19:31:37

   Dimi εγώ δεν θα τα πω έτσι ποιητικά όπως εσύ, αλλά είμαι με τα χίλια μαζί σου! όταν βλέπω από την μια την άρρωστη μανία της ΧΑ για τον πολιτικό Σαμαρά, όταν βλέπω από την άλλη τους φιλελεύθερους υπερασπιστές της ντόρας να λένε χίλιες φορές Τσίπρας μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό! -τί λε ρε παιδί μου;!- τόσο σιγουρεύομαι πως αυτός ο άνθρωπος δεν παρασαλεύει σπίθα από τον στόχο του. Να καταστήσει τους περήφανους Έλληνες ξανά περήφανους. Δεν με νοιάζει τί θα κάνει με τα λαμόγια. Κανένας δεν τα κατάφερε μαζί τους, και ούτε θέλω να ασχοληθεί άλλο μαζί τους, είναι ικανοί για όλα. Με νοιάζει τί κάνει για εμάς τους περήφανους και τίμηους Έλληνες. Και ναι! έχει κάνει ήδη πάρα πολλά! και θα κάνει κι άλλα! που δεν πρόκειται να τα κάνει κανένας Τσίπρας και καμμία Δούρου! Καταλαβαίνω βαθύτατα την αγωνία του Βασίλη του Ζήση. Αυτή όμως είναι η νέα δημοκρατία, μ΄ αυτήν θα πορευτεί ο Σαμαράς και σιγά σιγά θα την ωριμάσει. Τώρα απλώς της έβαλε τον καθρέφτη εμπρός της... Υπομονή. (και πάλι μπράβο Dimi!)

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Βασιλική Κ. Σ. 16/06/2014 19:43:41

    Σ’ ευχαριστώ Θερμά, Βασιλική μου. Και τα δικά σου εξαιρετικά, Ελληνοκεντρικά σχόλια με βρίσκουν σύμφωνη. Ψηλά τις καρδιές μας! Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς!

    • Diamond Angel avatar
     Diamond Angel @ η Dimi 16/06/2014 20:56:18

     Οι δύσκολοι καιροί είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέροντες ... Το μόνο κακό τους είναι ότι , λίγοι μπορούν να το ( τους ) καταλάβουν ... Μπράβο κορίτσια , Dimi και Βασιλική !!

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ Diamond Angel 17/06/2014 22:07:50

      Διαμαντένιε Άγγελε, για τα ζεστά σου λόγια, Ευχαριστώ. Εδώ είν’ Ελλάδα και είναι αλλιώς. Έντεχνα, σαν συναυλία 2 και 3. Υπέροχα! (κατά προτίμηση σε πλήρη εικόνα) http://youtu.be/0zjbfPKkD1w

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Βασιλική Κ. Σ. 17/06/2014 01:37:23

    Κάπως έτσι σκεφτόταν και ο Καραμανλής. Και έκανε την "προσαρμογή" ήπια! Τα αποτελέσματα τα είδαμε...

  • franc avatar
   franc @ η Dimi 16/06/2014 20:05:55

   @ Αγαπητή Dimi εγώ δεν χάθηκα καθόλου. Αλλοι χάθηκαν... Αλλά να που ξανασυναντιόμαστε τώρα που μάλλον φτάνουμε κάπου...Πολύ ωραία αυτά τα Ελληνιστικά που μας γράφεις. Αλλά μου φαίνεται πλέον οτι μάλλον ταιριάζουν στο Μανώλη Γλέζο παρά στο Σαμαρά...

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ η Dimi 16/06/2014 23:41:30

   ΜΠΡΑΒΟ DIMI , ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΥΣ "ΔΗΘΕΝ" . ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ, ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΑΦΗΝΕ ?

 17. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 16/06/2014 19:38:04

  Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που περιορίζει τον ΑΣ.. Είμαι πολύ περίεργος. Τον κρατάει κανένας στο χέρι? Τα διαπλεκόμενα? Εξωτερικοί παράγοντες? Ποιος? Έχει την μοναδική ευκαιρία στην Ιστορία να επαναφέρει την Ελλάδα στην σωστή τροχιά κι αυτός αναλώνεται σε διαχείριση. Δεν ξέρει ποιο είναι το σωστό? Ας το κάνει! Τι περιμένει? Εδώ κάτω σε μας, Πρόεδρε δεν φτάνει τίποτε. Αργοσβήνει η ελπίδα και η πίστη μας. Ας κάνει αυτό που πρέπει και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Το ξεσκαρτάρισμα θα γίνει αυτόματα. Τι φοβάται? Και θα πορευτεί με όσους μείνουν. Αλλά και με την πλειοψηφία του Ελλ. Λαού! Χάνεται η ευκαιρία με τον χρόνο. Χρειάζεται αξιολόγηση στο Δημόσιο? Κάντην. Χρειάζεται μείωση φόρων? Κάντην. Απόφαση και εφαρμογή. Ας μην υπολογίζει πασόκους και συριζαίους, ας τους αφήσει να φωνάζουν. Τι θα κάνουν? Σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει. Δεν πορεύεται σωστά κατ' εμέ. Εκτός κι αν δεν ξέρει πως να πορευτεί από δω και πέρα..

  • franc avatar
   franc @ Θόδωρος 17.06.201? 16/06/2014 20:02:36

   . Τώρα είναι πολύ αργά για όλ' αυτά αγαπητέ Θόδωρε, όπως κι εσύ το αντιλαμβάνεσαι και προκύπτει απο το σχόλιό σου. Δυόμισυ χρόνια τώρα, τι είναι αυτό που περιορίζει τον ΑΣ? νομίζω μισο-απαντάς μόνος σου.: "Τα διαπλεκόμενα... Εξωτερικοί παράγοντες" Συμπέρασμα: Δεν πορεύεται σωστά ούτε κατ' εμέ. Μάλλον δεν ξέρει πως να πορευτεί από δω και πέρα, και αποχωρεί αφήνοντας "αναλώσιμους" να υποστούν τη φθορά της ήττας...

   • Θόδωρος 17.06.201? avatar
    Θόδωρος 17.06.201? @ franc 16/06/2014 20:23:25

    Χίμαιρα ήτανε και πάει δλδ? Ελπίζω όχι. Περιμένουμε και βλέπουμε. Τι άλλο να κάνουμε? Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Κρίμα που η Ιστορία επαναλαμβάνεται στην Ελλάδα.. Χωρίς πολέμους, 1 φορά στα 100 χρόνια τέτοιες ευκαιρίες να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο. Κρίμα να χάνονται, να μην είμαστε ικανοί να αλλάξουμε την μοίρα μας για την πρόοδο μας, την δική μας και των παιδιών μας.. Θα σας παρακολουθώ, φίλοι του antinews..

 18. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 16/06/2014 20:06:09

  Οι πολιτικές δεν μπορεί να είναι ασύμβατες με το κοινό αίσθημα. Ακόμα και όταν δεν το εκφράζουν θα πρέπει να μην απειλούν τις αντοχές της κοινωνίας. Σαφώς και δεν μας ικανοποιεί η πολιτική της κυβέρνησης αφού ούτε φιλελεύθερη είναι, ούτε δεξιόστροφη θα την πούμε. Ως τέτοιοι είναι αδύνατο να ικανοποιηθούμε αφού η ιδεολογία μας δεν αγγίζει ικανή μερίδα των Ελλήνων ώστε εφαρμοζόμενη δεν θα δοκιμάσει τις αντοχές της κοινωνίας. Αναπόφευκτα θα πάμε σε μετριοπάθειες. Αυτό εκφράζει την ελληνική κοινωνία. Ζητάμε λοιπόν από το Σαμαρά να εφαρμόσει αυτό που θέλουμε εμείς και αγνοούμε ότι τίποτα από αυτά που επιθυμούμε δεν περνάει εάν δεν πέσει νερό στο κρασί. Το ξέρει και ο Σαμαράς και καλώς ενεργεί γιατί μόνο έτσι θα καταφέρει έστω κάποια από αυτά που πρέπει. Σε κάθε περίπτωση θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Μέχρι τότε ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ.

  • Η άλυτη εξίσωση avatar
   Η άλυτη εξίσωση @ MantisKalhas 17/06/2014 07:20:48

   Καλά εσείς αποτυχημένε Μάντη μας, σπάτε όλα τα κοντέρ του εθελοτυφλισμού! Μην το συνιστάτε όμως ματαίως και σε όσους επιμένουν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, απαλλαγμένοι από βολικές αυταπάτες. Το κρασί πλέον νερώθηκε τόσο, που δεν είναι πόσιμο. Νερώθηκε με λύματα.... ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΣΩΤΗΡΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ’ ΤΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ, ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ.

 19. Ραβινος avatar
  Ραβινος 16/06/2014 21:00:20

  Αντε παλι απο την αρχη ,Μολις η παραταξη κανει καποια κινηση διορθωτικη προσεταιρισμου των ψηφοφορων της που κλινουν προς τα δεξια αρχισουν τα οργανα για τουτον και για κεινον που δεν πληρουν τις προυποθεσεις που θετουν οι εκαστοτε κηνσορες -ηρακλειδεις Σαμαροφυλακες,Τωρα μας φταει η Βουλτεψη και ο Γιακουματος αυριο θα μας φταει ο φουφουτος και ο κουστουματος .Προσωπικα την Βουλτεψη την παω γιατι εχει τσαγανο και πολιτικο ενστικτο καλυψης των κυβερσνητικων επικοινωνικων κενων .Μπροστα στην τυπου Αντωναρου απωθητικη και στην Κεδικογλου ανευρη κυβερνητικη εκπροσωπιση προτιμω την Βουλτεψη και ας λενε ο,τι θελουνε οι οψιμοι και ανωριμοι υπερασπιστες του Σαμαρα επικαλουμενοι ακομη τα της εκλογης του του Νοεμβριου του 2009 λες και κατεβηκε απο τον Ολυμπο ο Μωυσης με τις 10 εντολες -απαραβατους πολιτικους ορους του πολιτικου γιγνεσθαι στον αιωνα τον απαντα . Στηριζω Σαμαρα ανυστεροβουλα και ανεπιτηδευτα και προσδωκω ανασταση της Ελλαδας απο το τελμα που την ειχαν τα πασοκολαμογια και το ερεβος που θελουν να την ριξουν οι συριζοσυμμοριτες .Αμην !

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Ραβινος 16/06/2014 22:24:16

   όταν δεν μπορεις να κερδίσεις ουτε τον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών σου - οταν δεν βλεπεις πως 15% του εκλογικού σώματος, σου έχει φύγει απο τα δεξιά και δεν κάνεις τίποτα γιαυτό - αλλα βάζεις βιτρίνα την κυρία (που πριν την κανει υπουργο κυκλοφορουσε στα κανάλια και μιλουσε για μεσαιο χώρο - τι να εννοούσε? μάλλον το 3% απο το 8% που ψήφισε Πασοκ) - τι ελπίδες έχεις να συσπειρώσεις και να κερδισεις εκλογές - μην το ταλαιπωρούμε - μηδέν (το αν τα λέει ωραια η κυρία ..κανα δυο ατάκες της ομολογώ μου άρεσαν .. δεν είναι το θέμα, αν θές ειναι το μικροτερο κακό -ας πετυχαινε όλα τα άλλα και αν ηταν τοσο φαν του στυλ της ας την έβαζε και αυτή)

 20. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 16/06/2014 22:07:51

  Εδώ ολόκληρος Σαμαράς ήθελε τον Οικονομίδη κι ο Σόϊμπλε του επέβαλλε τον Χαρδούβελη,κι εμείς σκάμε για τη Βούλτεψη και τον Γιακουμάτο... Ας βλέπουμε τουλάχιστον κάποιους να γελάμε,όπως τον Μάκη το πρωί που τού 'καναν πλάκα οι καθαρίστριες ότι θα τον πλακώσουν κι αυτόν στο ξύλο...

 21. δημης avatar
  δημης 16/06/2014 22:59:53

  "Μα ,επιτέλους ..ΠΟΙΟΣ κυβερνάει αυτόν τον Τόπο;;;;;" Είχε κάποτε αναρωτηθεί ..ο ΚΚ... Τώρα;;;;; Άλλαξε μήπως η ερώτηση;;;

 22. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 17/06/2014 08:16:20

  ""Μα ,επιτέλους ..ΠΟΙΟΣ κυβερνάει αυτόν τον Τόπο;;;;;" χα, χα, χα! μα ξένοι φυσικά, μέσω ντόπιων "αντιπροσώπων". χρόνια το λέω...

 23. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 17/06/2014 10:25:07

  Πρωταρχικός στόχος πάντα της αγίας οικογένειας ο έλεγχος των ΜΜΕ! Ο ΑΣ το έχει βιώσει ήδη ως φάρσα. Οταν το ξαναζήσει επί πρωθυπουργίας του ακόμη κι από την ΝΕΡΙΤ, θα είναι ως τραγωδία, αλλά θα είναι πιά αργά να αναλογιστεί το καβαφικό "Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ,μεγάλα κι υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη"....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.