#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/07/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αλεπούδες με τις κομμένες ουρέςΤο τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε στο διαδίκτυο αλλά ακόμη και μέσα στον παρόντα ιστοχώρο, πολλούς σχολιαστές οι οποίοι έχουν περάσει τον «Ρουβίκωνα» και εναγκαλίσθηκαν σφιχτά με τα «παλικάρια» με τις μαύρες μπλούζες, τα ξυρισμένα κεφάλια και τα «χτυπημένα» τατουάζ με τον γερμανικό αετό, το σύμβολο των βάφεν ες – ες  ή τον ναζιστικό χαιρετισμό «sieg - heil», να προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτή τους την απόφαση και να σπεκουλάρουν ασύστολα πάνω στην υποτιθέμενη γιγάντωση των ποσοστών του νεοναζιστικού μορφώματος.

Αυτό δικαιολογείται ψυχολογικά, καθώς ο πολίτης ο οποίος κάπου στο βάθος της πολιτικής του ύπαρξης αναρωτιέται μήπως έχει διαπράξει πολιτικό φάουλ ψηφίζοντας ή συντασσόμενος με τον νεοναζιστικό εσμό του Μιχαλολιάκου, θα καταφέρει να αισθανθεί κάπως καλύτερα, αν πείσει τον εαυτό του και τους «άλλους», πως μαζί με αυτόν στο ίδιο αμάρτημα έχουν υποπέσει και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι «ευυπόληπτοι» κατά τα άλλα πολίτες. Μάλιστα, η (τεχνητή) ανακούφιση αυξάνεται, όσο οι δημοσκοπικοί αριθμοί βεβαιώνουν πως αυτοί οι πολίτες συνεχώς «αυγαταίνουν» και πλησιάζουν κατά ορισμένους το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους! Δεν είναι όλοι αυτοί ναζιστές, δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι εμείς οι εκατοντάδες χιλιάδες ναζιστές, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι παλαιοί και όψιμοι υποστηρικτές των νεοναζιστών του Μιχαλολιάκου. Το ίδιο ψιθύριζαν πτοημένοι και καθημαγμένοι εκατομμύρια γερμανοί πολίτες μετά το τέλος του εφιάλτη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς ποτέ τους να καταφέρουν να δώσουν στους εαυτούς τους μια πειστική απάντηση στο πελώριο «γιατί», που δεκαετίες τώρα κατατρέχει ολόκληρο το γερμανικό έθνος.

Ο ναζισμός, ο εθνικοσοσιαλισμός σωστότερα, αφενός δεν είναι μια δεξιά ή ακροδεξιά ιδεολογία, αφετέρου δεν είναι πολιτική πρόταση διακυβέρνησης. Κάποιος ο οποίος αποθέτει τις ελπίδες του στον εθνικοσοσιαλισμό του Μιχαλολιάκου, δεν προσδοκά να κυβερνηθεί σωστότερα, δικαιότερα ή αποτελεσματικότερα. Δεν προσδοκά να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το μόνο που προσδοκά είναι η τιμωρία του πολιτικού συστήματος, της κοινωνίας, των φανταστικών εχθρών εντός και εκτός της χώρας και η εμπλοκή της ίδιας της χώρας σε πολιτικές καταστάσεις χωρίς επιστροφή, τουλάχιστον χωρίς  αναίμακτη επιστροφή. Παντού στον κόσμο όπου φασιστικά ή ναζιστικά καθεστώτα κυριάρχησαν η ιστορία δείχνει του λόγου το αληθές. Δεδομένων όλων των προαναφερθέντων και δεδομένου πως ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, του διαδικτύου και της τεχνολογίας, ουδείς πολίτης μπορεί ανερυθρίαστα να δηλώνει «ανενημέρωτος», «παραπλανηθείς» ή  «γοητευμένος» από τις νεοναζιστικές σειρήνες της ΧΑ. Όποιοι επιμένουν και επιμείνουν μέχρι τέλους να ψηφίζουν αυτό το μόρφωμα, ανεξαρτήτως του αριθμού τους, γνωρίζουν πολύ καλά πως με την επιλογή τους αυτή στρέφονται ευθέως εναντίον της ελληνικής κοινωνίας, εναντίον των υπολοίπων πολιτών και τελικά εναντίον της ίδιας της χώρας την οποία υποτίθεται πως αγαπούν και υπεραμύνονται.

Τέλος, νομίζω πως πρέπει να σταματήσει η προσπάθεια γλυκερής και επικίνδυνης προσέγγισης αυτών των ψηφοφόρων κυρίως από το κόμμα της ΝΔ και κυρίως από ορισμένα στελέχη του. Η εκλογική δύναμη της ΧΑ θα χτυπήσει «ταβάνι» στην χειρότερη  περίπτωση κοντά στο 10% (;) πριν επανέλθει τελικά μετά από καιρό στα γνωστά ποσοστά της προ κρίσης εποχής. Δεν έχει κανέναν λόγο το κόμμα της ΝΔ να διακινδυνεύσει την εικόνα του, να νοθεύσει την ιδεολογία του και να ρισκάρει την συνοχή του,  για να προσελκύσει ψηφοφόρους που εις γνώση τους προκρίνουν την καταστροφική εκδοχή της ανόδου στην εξουσία νεοναζιστών με ότι αυτό συνεπάγεται για την χώρα. Αντίθετα, η κεντροδεξιά παράταξη πρέπει με το ίδιο σθένος που το διακήρυξε στο συνέδριο ο Πρωθυπουργός, να διατρανώσει προς κάθε κατεύθυνση την πλήρη αποστροφή και αντίθεσή της, τόσο στο νεοναζιστικό μόρφωμα, όσο και σε αυτούς που το στηρίζουν, όσο εξακολουθούν να το στηρίζουν. Και φυσικά χωρίς τυμπανοκρουσίες, λαϊκισμούς και πανηγυρισμούς να προκρίνει άμεσα πολιτικές και δράσεις που να οδηγούν σε εκτόνωση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής πίεσης που οδήγησαν πολλούς από αυτούς τους πολίτες στην αυτοκτονική επιλογή της ψήφου στους νεοναζιστές.

Οι οπαδοί της ΧΑ, παλιοί αλλά και όψιμοι, μοιάζουν με τις αλεπούδες με τις κομμένες ουρές που προσπαθούν να μας πείσουν για την πρακτική και αισθητική αρτιότητα της αναγκαστικής ή εθελοντικής κολόβωσης του πολιτικού τους αισθητηρίου με την ψήφο τους στους νεοναζιστές.  Οι προσπάθειές τους, συγκινητικές και αποκρουστικές συνάμα δεν πρόκειται να μας πείσουν, όσες εκατοντάδες χιλιάδες κι αν είναι ή πιστεύουν ή ελπίζουν ή «φοβούνται» ή πανηγυρίζουν πως είναι οι κολοβές αλεπούδες. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα σταθούμε τελικά απέναντι στους νεοναζιστές ακόμη και αν χρειαστεί να φάμε «πέτρες», επειδή όχι μονάχα δεν περιμένουμε τίποτε καλό από τον Μιχαλολιάκο και τους συν αυτώ «καμαράντς» αλλά αντίθετα γιατί έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως τυχούσα ενδυνάμωσή τους θα επιφέρει πολλαπλάσια  δεινά για τον τόπο.

Όχι αγαπητοί πεπλανημένοι ψηφοφόροι της ΧΑ, δεν θα κόψουμε κι εμείς την ουρά του πολιτικού μας αισθητηρίου, επειδή εκόντες –  άκοντες την πάθατε εσείς. Σε λίγο καιρό, θα αναμείνουμε να επανέλθετε στα συγκαλά σας εσείς και να επιχειρήσετε την απαραίτητη πλαστική επέμβαση της επανακόλλησης των κομμένων ουρών σας και την επανένταξή σας στο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα της χώρας. Μέχρι τότε, εσείς μεν θα μας «δείχνετε» ξεδιάντροπα την χαίνουσα πληγή, εμείς δε θα αποστρέφουμε το βλέμμα μας μετά μεγίστης βδελυγμίας.

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GO avatar
  GO 04/07/2013 07:51:46

  Akenaton, καλημέρα.
  Σε συγχαίρω για το σημερινό άρθρο σου. Συμφωνώ πλήρως με τα όσα διατυπώνεις. Να 'σαι καλά.
  Υ.Γ: Η επέμβαση που περιγράφεις δεν είναι ειδικότητας πλαστικού χειρουργού, είναι επέμβαση συνεργασίας νευροχειρούργου και ορθοπαιδικού.

  • akenaton avatar
   akenaton @ GO 04/07/2013 22:08:01

   Μόλις κατάφερα επιτέλους να "ανέβω" τόσο ψηλά και να σε διαβάσω φίλε μου αλλά είναι ήδη βράδυ! Καληνύχτα λοιπόν από την δροσερή Μακεδονία και σε ευχαριστώ.

 2. Απόλυτη ομοφωνία avatar
  Απόλυτη ομοφωνία 04/07/2013 08:14:24

  Εκτός από τις ...αλεπούδες με τις κομμένες ουρές, περισσεύουν δυστυχώς και οι ψυχικά ...τραυματισμένες κι αμετανόητες στρουθοκάμηλοι στην Ελληνική ζούγκλα.....
  Περαστικά και στα δύο συμπαθή είδη ευχόμαστε.
  Φιλικά, οι προβληματισμένες .....Τίγρεις. :-)

 3. giorgoslei avatar
  giorgoslei 04/07/2013 09:20:13

  Δυστυχώς πληθαίνουν

 4. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 04/07/2013 09:37:30

  Με κίνδυνο και να κουραστώ και να κουράσω καταθέτω εκ νέου την άποψη η οποία και νομοτελειακά έχει αποδειχθεί ορθή πως κάθε κοινωνικό φαινόμενο δεν μπορεί να απογυμνώνεται απο την ιστορικότητα του.Το Νεοφασιστικό και Νεοναζιστικό κίνημα στην Ελλάδα γεννήθηκε και ανδρώθηκε στον χώρο της Δεξιάς , αποτέλεσε δε και αποτελεί βραχίονα άσκησης πολιτικής ξένων κέντρων και εξωθεσμικών παραγόντων. Ιστορικά ο ρόλος του ήταν η αλλοίωση της Λαϊκής Εντολής και την υπηρέτησε τυφλά με την δράση του σε αγαστή συνεργασία με το Κράτος της Δεξιάς και με τα Ανάκτορα.Μην θεωρηθεί δε ότι τούτο εξέλειπε με την παλινόρθωση της Δημοκρατίας γιατί απλά δεν ευσταθεί.Ούτε να θεωρηθεί ότι δεν υπήρξαν και πολιτικοί Αρχηγοί της Ν.Δ. οι οποίοι και κινούνταν στις παρυφές της Ακροδεξιάς. Όλως τυχαίως ο λαλίστατος Κος Βορίδης ξέχασε το όνομα Ευάγγελος Αβέρωφ, ναι τον μεγάλο Έλληνα Γεφυροποιό τον εκ των δραστών της παράδοσης του 37% του Ελληνικού Κυπριακού εδάφους Τουρκία

  Τα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά της Ελληνικής Κοινωνίας δίνουν ένα 27 % της εκλογικής δύναμης στο νεοναζιστικό μόρφωμα.Γεωγραφικά η κατανομή της εκλογικής δύναμης της δείχνει και την ιστορικότητα της.Το 41% των ψηφοφόρων της προέρχεται απο την Ν.Δ.Παράλληλα ισχυρά ερείσματα στον κρατικό μηχανισμό το δε κράτος πιο ιερό ως θεσμός και απο το Εθνος και το δημοκρατικό πολίτευμα ακατάλληλο να το διαχειριστεί.Οσοι διακατέχονται απο εμφυλιακά και μετεμφυλικά σύνδρομα κινούνται στις παρυφές της Χ.Α. και η Ν.Δ. έχει άφθονο δυναμικό τέτοιας μορφής.

  Απο εκεί και πέρα ένα Έθνος επιζεί και εκπληρώνει την ιστορική του αποστολή όταν η Εθνική συνείδηση έχει σφυρηλατηθεί στην βάση του Δημοκρατικού Πατριωτισμού.Άλλο Εθνικισμός, Άλλο Πατριωτισμός ,Άλλο Εθνισμός.Οι Ακροδεξιοί είναι Εθνιστές, Πιστεύουν στα ιδεώδη του Έθνους εντούτοις ηθελημένα δεν αγωνίζονται γι’αυτά .Βασική συνθήκη για να δρά θετικά κάποιος υπέρ του Εθνους του είναι η επίτευξη της μέγιστης δυνατής συναίνεσης, της μέγιστης δυνατής κοινωνικής συνοχής σε επίπεδο κοινωνίας, ο σεβασμός στο Σύνταγμα κα ιτους Νόμους τους Κράτους σε επίπεδο ατομικό και συλλογικό και με μια συμπεριφορά βαθειά δημοκρατική σε επίπεδο ατομικό. .Τον Δημοκρατικό Πατριωτισμό, Πολιτιστική και πολιτική παρακαταθήκη του Ελληνισμού Πόσοι Δεξιοί με την εν γένει συμπεριφορά τους τον υπηρετούν; Μην βιαστείτε να απαντήσετε.

  Το πως η Ν.Δ. θα μαζέψει τις διαρροές της προς την Χ.Α. αφορά την ίδια και μόνο την ίδια.Πάντως το Παράδειγμα αντιμετώπισης της Μαρί Λεπέν (Λεπέν - Βορίδης τι μου θυμίζει;) είναι ενδεικτικό της Δυτικοευρωπαϊκής στάσης. Η άρση της ασυλίας της για την φράση «Γεμίσαμε μαντίλες, γεμίσαμε μπούργκες και τώρα αυτοί οι άνθρωποι καταλαμβάνουν και τα πεζοδρόμιά μας», εξισώνοντας μουσουλμάνους με ναζί θα πορέπει να βάλει σε σκέψη πολλά πολιτικά πρόσωπα που έχουν εκστομίσει και χειρότερα και έχουν γράψει και πιότερα και έχουν χρησιμοποιήσει και παραποιημένες εικόνες με αναφορά στους Ναζί.Ίσως μερικά απο αυτά εξηγούν και τον τρόμο που προκάλεσε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

  Η Εφημερίδα συντακτών σε άρθρο της αναφέρει πως η υποχρεωτική συγκατοίκηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. συνεπάγεται και τριχοτόμηση της Ν.Δ. Στα πλαίσια αυτά επιβάλλεται η αναστροφή του εκλογικού ρεύματος ψηφοφόρων της Ν.Δ. σε σχεση με την Χ.Α. και τους ΑΝΕΛ, συγκερασμός της «νέας δεξιάς ατζέντας» και ενός ανοίγματος προς τον ευρύτερο ευρωπαϊκό κεντρώο χώρο, προσέλκυση «κεντροδεξιών ευρωπαϊστών». Στην πρώτη φάση της «Νέας Ελλάδας» κυριάρχησαν τα δεξιά αντανακλαστικά και ως στοιχείο «εξισορρόπησης» των εσωκομματικών αντιδράσεων στην ευρεία κυβερνητική συγκατοίκηση με το ΠΑΣΟΚ, και ως επιβεβλημένος «αυτοπεριορισμός» έναντι του ΠΑΣΟΚ, που η «στρατολόγηση» πρώην στελεχών του έχει προς το παρόν «παγώσει».Στην πρώτη φάση της «Νέας Ελλάδας» έχουμε να κάνουμε με δεξιά συσπείρωση. Αυτό επιτρέπει τις δηλώσεις Βορίδη, Πολύδωρα και άλλων και τη «σιωπηρή υποδοχή τους» -στην ουσία- από την ηγεσία της ΝΔ.Το «δεύτερο βήμα», εάν θα το επιτρέψουν οι εξελίξεις, θα είναι προς τον ευρύτερο ευρωπαϊκό κεντρώο χώρο που «έμεινε πολιτικά αστέγαστος». Εγχείρημα που προωθείται μέσω του «πολιτικού διπολισμού».

  Αυτό που πρέπει σαφέστατα να καταγραφεί είναι πως η Χ.Α. μπορεί να νομιμοποιήθηκε μέσω του ΛΑ.Ο.Σ. όμως είναι κόμμα με παραβαταική συμπεριφορά σε όλα τα επίπεδα και δρά ως παρακρατικός μηχανισμός εξυπηρετώντας ξένους σχεδιασμούς, υπακούοντας σε εξωθεσμικά κέντρα. Δεν τολμάτε να το πείτε καθαρά μικρή σημασία έχει ,ασχοληθείτε με τα υπόλοιπα

  Για το ότι παρήγαγε η καχεκτική δημοκρατία στα 45 χρόνια διακυβέρνησης- και στα περίπου 60 χρόνια συνολικού βίου της στον Ελλαδικό χώρο απο το 1947 και ένθεν- απο την Δεξιά είναι και αποτέλεσμα της ύπαρξης του Ακροδεξιού Παρακράτους Μην εμφανίζονται λοιπόν σήμερα τιμητές και φυσικά και δεν θα απολογηθώ σε τέτοια πρόσωπα για τα τρωτά της Δημοκρατίας. Όποιος θέλει να το κάνει , το Σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι άλλωστε πολύ συνηθισμένο και σε επίπεδο πολιτικής σκέψης.

  • Β.Κ.Σιάπκα avatar
   Β.Κ.Σιάπκα @ Δρόλαπας 04/07/2013 10:38:04

   Συμφωνώ πλήρως με την ερμηνεία του φαινομένου και τον ρόλο που καλείται να παίξει. Εάν 15% που στηρίζει την ΧΑ στήριζε ένα μεταρρυθμιστικό αντικρατικιστικό κόμμα τότε τα πράγματα θα ήταν σκούρα για τα 2 κόμματα εξουσιας και το 3ο φέρελπι. Τώρα δεν είναι στο ελάχιστο.
   ΥΓ η υποστήριξη του Μάνου στον Βορίδη δείχνει πως οι συνθήκες είναι ώριμες για το 2ο βήμα...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Δρόλαπας 04/07/2013 14:32:25

   Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά (με όσο κόπο κατέβαλα να διαβάσω το εμβριθές...πόνημά σου) είσαι υπέρ της άρσης της ασυλίας της Λεπέν και θεωρείς ότι αυτό που είπε για τις μπούργκες και για τους κατειλημμένους δρόμους από "προσευχόμενους" μουσουλμάνους ήταν άξιο κολασμού....
   Μήπως ήσουν ο λογογράφος του Παυλόπουλου; Αν ναι, κρίμα που έμεινες χωρίς δουλειά...

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ ΒΙΣ 04/07/2013 16:18:12

    Απίστευτο αλλά συμφωνώ μαζί σου ΒΙΣ! Μην ασχολείσαι κλασικές ανοησίες Δρόλαπα, αντιγράφει το υβρεολόγιο της Αγγ. Σπανού εναντίον της Δεξιάς και το παρουσιάζει ως δική του άποψη!

  • Je ne regrette rien avatar
   Je ne regrette rien @ Δρόλαπας 05/07/2013 00:40:59

   @ Δρόλαπα, συγγνώμη, θα στο πώ καθαρά : τον κίνδυνο πού αναφέρεις στην αρχή, δεν τον απέφυγες.

   • ΛΜ avatar
    ΛΜ @ Je ne regrette rien 06/07/2013 10:42:14

    :-) Δυστυχώς, σχεδόν ποτέ δεν τον αποφεύγει τον συγκεκριμένο κίνδυνο ο συμπαθής κατά τα άλλα Δρόλαπας. Το λακωνίζειν εστί...... τι ακριβώς είπαμε;

 5. WY avatar
  WY 04/07/2013 09:51:34

  Δίκαιο θά ΄ταν,εάν όπου στό κείμενο σου αναφέρεσαι στήν Χ.Α,νά πρόσθετες καί ΣΥΡΙΖΑ+ΚΚΕ. (1.500.000 σέ στάση παρά πόδα,ερυθροί ψηφοφόροι/νοσταλγοί/ανυπόμονοι)!!
  Εκτός κι άν θεωρής ότι οί δεύτεροι είναι αρσακειάδες!
  Εάν ## ρώταγες ## τήν Δημοκρατία (Μας) ίσως θά σέ συμβούλευε καλύτερα,σχετικά!!

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ WY 04/07/2013 16:18:41

   Σωστός!

 6. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 04/07/2013 10:00:09

  Να σας θυμίσω πώς οι αλεπούδες (με ουρά ή χωρίς) είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, γιατί είναι συχνά φορείς της λύσσας...

 7. WY avatar
  WY 04/07/2013 10:16:49

  ## Ούτε να θεωρηθεί ότι δεν υπήρξαν και πολιτικοί Αρχηγοί της Ν.Δ. οι οποίοι και κινούνταν στις παρυφές της Ακροδεξιάς. ##
  ........................................................................


  Ό Ελευθέριος Βενιζέλος (νόμος 4229/1929/ιδιώνυμο) καί ό Γεώργιος Παπανδρέου-Γέρος /Καζέρτα/Βάρκιζα/υπόθεση Μπελογιάννη κ.α. ,Ακροδεξιοί-φασίστες-νεοναζί ήσαν?

  Αυθαίρετα συμπεράσματα/χαρακτηρισμοί,πού παραμορφώνουν τήν Αλήθεια/Ιστορία!

  Υ.Γ.
  Δημοκρατικός Πατριωτισμός (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!),όπως λέμε Δημοκρατικός Στρατός???
  Εθνισμός=+ Διεθνισμός???
  Εθνικισμός/Σωβινισμός=???
  Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 04/07/2013 10:37:29

  Γιατί επιμένουν κάποιοι να μπερδεύουν την ακροδεξιά με τους νεοναζί;
  Προφανώς θέλουν να σπιλώσουν οτιδήποτε έχει σχέση με τη δεξιά.
  Τί σημαίνει ναζί;
  Εθνικοσοσιαλιστής, δηλαδή αυτός που με βάση το σοσιαλιστικό μοντέλο επιδιώκει την εθνικιστική του επέκταση.
  Έχει σχέση η δεξιά με το σοσιαλισμό;
  Όχι.
  Έχει σχέση η δεξιά με τον εθνικισμό;
  Έχει όσο και η αριστερά.
  Τί είναι ακροδεξιά;
  Η υπερδεξιά, άκρατος οικονομικός φιλελευθερισμός και ακραίος κοινωνικός συντηρητισμός. Καμία σχέση με σοσιαλισμό.
  Έχει σχέση η κεντροαριστερά με το σοσιαλισμό;
  Ναί.
  Άρα έχει ένα κοινό σημείο με τους ναζί.
  Καλούνται οι ακροδεξιοί και δεξιοί ψηφοφόροι να εγκαταλείψουν το νεοναζιστικό μόρφωμα και να γυρίσουν σπίτι. Τους χρειαζόμαστε.

 9. Σ.Κ.Μ. avatar
  Σ.Κ.Μ. 04/07/2013 10:38:32

  Η πρόβλεψη για το "ταβάνι" της ΧΑ είναι 20% και όχι 10%.
  Καλή η προσπάθεια "κατευνασμού" των ψηφοφόρων της ΧΑ αλλά μάταιη : το πεινασμένο και λαβωμένο θεριό δεν καταλαβαίνει από καλοπιάσματα. Έχει σαπίσει στο ξύλο και στη πείνα από τα αφεντικά της μοίρας του.

 10. θανασης avatar
  θανασης 04/07/2013 10:43:45

  Να ξαναδιατυπώσω την αιρετική μου πρόταση-λύση στο πρόβλημα Χρυσή Αυγή;Ας το κάνω λοιπόν,μπας και ακούσει κανένας χριστιανός επιτέλους.

  Δημιούργησε ένα νομικό πλαίσιο,αν δεν υπάρχει,με το οποίο θα την θέτεις ΆΜΜΕΣΑ εκτός νόμου.Διέλυσε τις τοπικές τους οργανώσεις που ξεφυτρώνουν παντού σαν μανιτάρια.Συνέλλαβε όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη και οδήγησε τα στην φυλακή.Και επειδή η οργάνωση τους είναι στρατιωτική-πυραμιδοειδή,εαν "κόψεις" το κεφάλι του στρατηγού και των αρχηγών τους,τότε οι στρατιώτες τους θα διαλυθούν παραυτα.
  Απλά,ξεκάθαρα και δημοκρατικά πράγματα.

  • Kostas nikolaou avatar
   Kostas nikolaou @ θανασης 04/07/2013 11:52:17

   ο βενιζέλος είσαι ρε φίλε?είσαι πολύ δημοκράτης. με ποια κατηγορία θα γίνουν όλα αυτά? μάλλον ότι δίμετροι , ξυρισμένοι με μαυρες μπλούζες τριγυρνάνε και μαχαιρώνουν κόσμο.
   εγώ προτείνω κάτι πιο δημοκρατικό: όποιος δεν ψηφίζει πασοκ-νδ να εκτελείται. που είναι τα ωραία χρόνια που παίρναμε 90% οι δυο μας

  • Οίστρος avatar
   Οίστρος @ θανασης 04/07/2013 12:19:29

   - Διάλυσε τις ομιχλώδεις αντιδημοκρατικές "αιρέσεις" σου,
   - σύλλαβε καμιά φαεινότερη ιδέα,
   - απόφευγε τις προστακτικές και
   - ανάλαβε δράση.

  • Απλος πολιτης avatar
   Απλος πολιτης @ θανασης 04/07/2013 12:38:15

   μετα ξυπνησες?

   • GO avatar
    GO @ Απλος πολιτης 04/07/2013 12:41:59

    Κάντε τον ..."Πρωθυπουργό για μια μέρα".
    Λύνει όλα τα προβλήματα δια μιας.

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ θανασης 04/07/2013 13:54:06

   Τόση δημοκρατία μαζεμένη, Θανάση, δεν αντέχεται.
   Να μας την πασάρεις σε μικρές - μικρές δόσεις, για την απολαμβάνουμε.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ θανασης 04/07/2013 16:23:53

   Όλοι ξέρουμε τι είναι η ΧΑ, αλλά μ'αυτά που προτείνεις όχι μόνο δεν πολεμάς τα αίτια ανόδου της ΧΑ (μεταναστευτικό, εγκληματικότητα, κοινωνική απονομιμοποίηση του συνόλου του πολιτικού συστήματος) αλλά ενισχύεις τη δημιουργία στο μέλλον ενός ισχυρότερου ναζιστικού-φασιστικού κόμματος!

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ θανασης 05/07/2013 01:01:27

   @ Θανάση : από τα ορθογραφικά λάθη και την λάθος χρήση της προστακτικής (το κόμμα σου κατακρεούργησε και τη γλώσσα)...τρόμαξα να καταλάβω τι λές, ποιό πρόσωπο, τι χρόνος.
   Οχι,επειδή κάνεις και διδαχές !
   (Μην κρίνεις, ίνα μή κριθείς)

 11. regeneration avatar
  regeneration 04/07/2013 10:44:50

  Είχα μια συζήτηση χθες με μια τέτοια αλεπού
  Συνάντηση με τον Μέγα Παναγιώτατο έξω από ένα κατάστημα στρατιωτικών ειδών στον Κορυδαλλό. Του λέει ο φίλος μου "ρε μεγάλε πότε θα ρίξετε ένα χέρι ξύλο σε έναν βουλευτή της ΝΔ;"
  Και του απαντάει ο τρισμεγιστος "θα γίνει κι αυτό στην ώρα του,μην ανησυχείς".
  Και μου λέει ο δικός μου" ένα τέτοιο σκηνικό να γίνει πριν τις επόμενες εκλογές και θα χτυπήσουμε 20%".
  Αυτα.


  ο δικός μο

 12. Kostas nikolaou avatar
  Kostas nikolaou 04/07/2013 10:44:59

  εμένα γιατί το παράδειγμα των αλεπούδων με τις κομμένες ουρές μου θυμίζει πολλούς νέο-νεοδημοκράτες (κλεμμένο από συνσχολιαστή σε άλλο άρθρο) που προσπαθούν να μας πείσουν ότι συγκυβερνάμε με τα πασοκολαμόγια για το καλό της πατρίδας? Ισως είμαι ηλίθιος και δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να βοηθήσουν στην σωτηρία της πατρίδας τα πασοκολαμόγια που την κατέστρεψαν.
  αγαπητέ ακενατόν βλέπεις ως ταβάνι για τον ''άρειο'' μιχαλολιακο το 10% ? συγνώμη αλλά άλλαξε πλευρό, θα σοκαριστείς όταν γίνουν εκλογές ( θα ψηφίσουν για πρώτη φορά αγαπητε 18αρηδες, 19ρηδες εκεί θα καταλάβεις τι εκτίμηση έχουν τα παιδιά αυτά στην συγκυβέρνηση)

 13. yianna avatar
  yianna 04/07/2013 10:52:11

  Ακροδεξιό παρακράτος? Πουτο είδατε 60 χρόνια τώρα. Ξεχνάτε μου φαίνεται το αριστερό και σοσιαλιστικό συνδικαλιστικοπασοκικό παρακράτος της τελευταίας 40ετίας.
  Όσο για τη ΧΑ, τους κομματικούς εννοώ, μη στεναχωρείσθε, θα έχει την τύχη των ναζιστών, που τόσο θαυμάζει.
  Αναφορικά με τους δεξιούς ψηφοφόρους που την ψήφισαν για τους λόγους που ανέφερε ο Akenaton, μην προβληματίζεσθε, θα σκεφθούν ψύχραιμα την επομένη φορά, για τους άλλους οπαδούς της που προέρχονται από τους υπόλοιπους "δημοκρατικούς" χώρους δεν ξέρω τι θα κάνουν.

 14. parsifal avatar
  parsifal 04/07/2013 10:54:05

  Ωραίες ασκήσεις υφους απο ολους τους σχολιαστές.
  Ενα δεν ομολογείται, οτι σε καιρούς κρίσεως, εθνικής τε και διεθνούς, η "πολιτική" προσλαμβάνει βιολογικά χαρακτηριστικά. Εμείς η αυτοί.
  Οι μόνοι λοιπόν που απαντούν - οπως απαντούν- στο ερώτημα τι κάνωμε οταν "αλλοι" εισβάλλουν στην φωλιά μας είναι οι εν λόγω. Και οσο το "δημοκρατικό τόξο" (που περιλαμβάνει και πολλούς με τουλάχιστον σκελετούς στις ντουλάπες...) δεν απαντά σ'αυτό, οσο οι "πολιτικοί" ορκίζονται πίστη σε πολιπολιτισμικά φούμαρα, αποδέχονται "νουθεσίες" περί αντιρατσιστικών νόμων, ποινικοποιούν την ελεύθερη σκέψη, δεν λήγουν χθές το λαθρομεταναστευτικό με επιθετικές, αποτρεπτικές κινήσεις και μέτρα, δεν πατάσσουν manu militari την ανασφάλεια και τον κατσαπλιαδισμό, το "τόξο των αλεπούδων με τις κομμένες ουρές" θα αυξάνεται και θα πληθύνεται.
  Ορθώς απεπέμφθει το εθνομηδενιστικό μόρφωμα του Κουρέλη, ορθώς ελαβε χώρα ασκηση του ΕΤΑ στην Ναυπακτία, ορθώς κάτι πήγε να γίνει με την ΕΡΤ (μολονότι μας βγήκε... πολυτεχνείο στην Μεσογείων) αλλά χρειάζονται και αλλα.
  Πολλά αλλα για να νιώσει ο πολίτης (με κομμένη η οχι ουρά...) οτι υπάρχει Κράτος, οτι ανήκει σε ενα αποφασισμένο εθνικό σύνολο που διεκδικεί - δεν ζητιανεύει - θέση στην παγκόσμια ζούγκλα, με εφόδια, οπλα και οράματα. Τότε θα ξεφουσκώσει το φαινόμενο αυτό, οπως ξεφούσκωσε το αριστερό του αλλωθι μόλις ηλθε αντιμέτωπο με την πραγματικότητα.
  Εχω ξαναγράψει εδώ οτι την πείνα και το οικονομικό ζόρι οι πολλοί τα αντέχουν. Δεν αντέχουν την ανασφάλεια, τον φόβο να κυκλοφορείς στην πόλη σου, στην υπαιθρο που ζούν οι γέροι και απροστατευτοι γονείς σου, δεν αντέχουν το θέαμα της πόλεως που γενεές εμόχθησαν για να αποκτήσουν ενα σπίτι να γίνεται casbah, να καταλαμβάνονται πλατείες, πάρκα και πεζοδρόμια απο μαντήλες και κελεμπίες. Αυτά τρέφουν την Χ.Α., αυτά οδηγούν τον πολίτη σε τυφλές, εκδικητικές και στείρες επιλογές. Ενίοτε δε και σε τυφλή βία...

  • WY avatar
   WY @ parsifal 04/07/2013 14:02:06

   Eλπίζω parsifal,νά διαβάσουν τό σχόλιό/παρέμβασή σου οί Αkenaton και Δρόλαπας.
   Απλά λόγια/επιχειρήματα!!!
   Κτύπησες κέντρο (τής ##αυτονόητης## αλήθειας)!!
   Εύγε!!

  • akenaton avatar
   akenaton @ parsifal 04/07/2013 15:16:30

   Η ανασφάλεια που βιώνουμε τώρα θα μοιάζει καλαμπούρι αν αυτοί οι τύποι με τα μαύρα καταφέρουν να πάρουν κυρίαρχη θέση ή ακόμη και την εξουσία. Το "γαία πυρί μειχθήτω" λειτούργησε μονάχα μια φορά στην Δημιουργία. Από τότε, οδήγησε πάντα σε ανείπωτες καταστροφές για όλους ΚΑΙ για αυτούς που το εκστομίζουν ή το εφαρμόζουν πίσω από το παραβάν της κάλπης.

   • Scarface avatar
    Scarface @ akenaton 04/07/2013 16:06:49

    Εχεις δικιο. Θα αναπολουμε τις εποχες που μας χλευαζε η ευρωπη, μας ζητουσαν φορους για ανυπαρκτα εισοδηματα , κινδυνευαμε να χασουμε τα σπιτια μας, δε μπορουσαμε να ειμαστε ασφαλεις πουθενα απο τους κατσαπλιαδες, οι τριτοκοσμικες αρρωστιες ηταν σε εξαρση, ειχαμε μετατραπει σε πολιτες β' κατηγοριας στην πατριδα μας με λιγοτερα δικαιωματα απο τους λαθροεισβολεις και το μελλον μας επιφυλασε τη μετατροπη του λαου μας σε σε διασπορα (σαν τους εβραιους πριν το ισραηλ) η μειονοτητα (σαν τους κοπτες στην αιγυπτο).

   • je ne regrette rien avatar
    je ne regrette rien @ akenaton 05/07/2013 01:24:05

    @ Αkenaton, επειδή είσαι σοβαρός, καλλιεργημένος και σε εκτιμώ, αδυνατώ να πιστέψω ότι αυτά πού λές τα ε ν ν ο ε ί ς.

    • ΛΜ avatar
     ΛΜ @ je ne regrette rien 06/07/2013 10:24:42

     Έτσι ''πρέπει'' να τα λέει. Έτσι του είπαν να τα λέει. Είναι η γνωστή τακτική του προγκάω τα πρόβατα για να κρυφτούν στη ...στάνη (μου).

     • akenaton avatar
      akenaton @ ΛΜ 06/07/2013 11:47:10

      Με προσβάλλετε Μεγαλειοτάτη και δεν το έχετε ξανακάνει μέχρι τώρα. Με γνωρίζετε; Ποιος μου είπε πως να τα λέω; Δεν θα σας ακολουθήσω κι ελπίζω να συναισθανθείτε την απρέπειά σας. Μπορεί να μην συμφωνείτε μαζί μου αλλά δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείτε να αμφισβητήσετε την ακεραιότητα και το πολιτικό ήθος μου.

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ parsifal 05/07/2013 01:15:52

   Εύγε @Parsifal, ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι !
   Αkenaton, πώς δεν το καταλαβαίνεις ;

   • akenaton avatar
    akenaton @ je ne regrette rien 05/07/2013 10:55:07

    Τι δεν καταλαβαίνω φίλη μου; Σας παρακαλώ, περιγράψτε μου πως απαντούν οι χρυσαυγίτες στην ερώτηση "τι κάνουμε όταν άλλοι εισβάλλουν στην φωλιά μας". Αλλά θέλω πραγματοποιήσιμη απάντηση, όχι τους βάζουμε σε ένα καράβι και το βουλιάζουμε στο βαθύτερο σημείο του πελάγους ή τους καίμε σε νέα Άουσβιτς. Βλέπετε, δεν ζητάω περίπλοκες απαντήσεις επί των οικονομικών ή των θεσμικών ζητημάτων. Ας παίξουμε μπάλα στο δικό τους γήπεδο. Τι απαντούνε; Ξέρετε να μας πείτε; Γιατί εγώ πέραν της ανέξοδης και λαϊκίστικης ρητορείας, πέρα από άνανδρες επιθέσεις εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων, πέρα από τσαμπουκάδες σε λαϊκές αγορές και σε πλατείες, πολιτική απάντηση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα ΔΕΝ έχω ακούσει ούτε από δαύτους.

    • je ne regrette rien avatar
     je ne regrette rien @ akenaton 05/07/2013 19:22:15

     @ Αkenaton : κατ'αρχήν σε ευχαριστώ πού απάντησες.
     Δεύτερον, γιά να μην χανόμαστε σε ατελείωτους χειμάρρους σχολίων , με έχουν καλύψει ο Parsifal και ο Scarface πιό πάνω , ο Τρίπους πιό κάτω. (γιά να αναφέρω τους.πιό κοντινούς !)
     Τι να σου πώ, τι ισχυρίζονται οι χ.αυγίτες ;
     δεν ξέρω άν έχουν την λύση, ούτε τους υποστηρίζω (το τ ο ν ί ζ ω ) όμως είναι οι μόνοι πού μιλούν γιά το θέμα πού μας καίει και ΚΥΡΙΩΣ μου τη δίνει προσωπικά όλη αυτή η λασπολογία από όλα τα λαμόγια των πολιτικών, και τα συμπαρομαρτούντα
     ΜΜΕ...
     Β α ρ έ θ η κ α καταλαβαίνεις ;
     Και άνθρωποι, έξυπνοι και σοβαροί, σαν εσένα να πιπιλάνε την καραμέλα " άνανδρες επιθέσεις εναντίον ανυπεράσπιστων !!! " Ασε, όταν μιλούν γιά τους ...νεκρούς ! Ονόματα, παρακαλώ...
     Εννοείς εμάς τους κατοίκους του κέντρου; γιατί εμείς είμαστε αυτό πού περιγράφεις. Αλλά δεν μας επιτίθενται οι χ.αυγίτες.!.. Διότι άν εννοείς τους αλλοδαπούς...μία βόλτα έξω από την ΑΣΣΟΕ,και θα δείς ποιοί είναι οι "ανυπεράσπιστοι" πού πετούν καδρόνια στους περαστικούς, υπό την αιγίδα κάποιων σαν τον @ Ξένο ...
     Τέλος , λίγο σεβασμό στούς ΕΛΛΗΝΕΣ νεκρούς και στίς τόσες χιλιάδες καθημερινά τρομοκρατημένους...
     Η λύση γιά μένα είναι ( χθές) απέλαση αδιαφορώντας γιά τα Δουβλίνα και όλες τις ευρωπαικές συμφωνίες, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι !
     Καλό απόγευμα, φίλε Akenaton

     • akenaton avatar
      akenaton @ je ne regrette rien 06/07/2013 11:43:57

      Συμφωνώ με την λύση της απέλασης, επιτρέψτε μου όμως να στηλιτεύω τις άνανδρες επιθέσεις ομάδων "μαυρομπλουζάδων" σε ανυπεράσπιστους λαθρομετανάστες. Γενικά δεν μου αρέσει η υποκατάσταση του κράτους από "ομάδες" οργισμένων πολιτών και απεχθάνομαι την παραμικρή υποψία αυτοδικίας. Αν το κράτος δεν κάνει καλά την δουλειά του, τότε αλλάζουμε κυβέρνηση, βουλευτές, κόμματα. Δεν ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ την Δημοκρατία.
      Κι εγώ ευχαριστώ για την συζήτηση και τα καλά σας λόγια.

    • je ne regrette rien avatar
     je ne regrette rien @ akenaton 05/07/2013 20:12:13

     Αγαπητέ Akenaton ευχαριστώ γιά την απάντηση.
     Δεν επιθυμώ να προσθέσω και εγώ νερό στον ...χείμαρρο των σχολιαστών, άλλως τε καλύπτομαι απόλυτα από Parsifal , Scarface και πιό κάτω Tρίπους!(οι ...πλησιέστεροι ).
     Να σου ξεκαθαρίσω ότι δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό χώρο και αυτό -πιστεψέ με- μου δίνει μιά υπέροχη αίσθηση ελευθερίας πού δεν έχουν όλοι όσοι αγωνιούν να δικαιολογήσουν τα ...αδικαιολόγητα των κομμάτων τους....
     Εχω αηδιάσει με τούς πολιτικούς , τα ίδια πρόσωπα, την ξύλινη γλώσσα τους, το χάλι την Πατρίδας μου πού λατρεύω.
     Βαρέθηκα δε και το μένος ΟΛΩΝ των παρατάξεων και των ΜΜΕ εναντίον της Χ.Α. και την συνεχή λασπολογία...όπως
     "κτυπούν ανυπεράσπιστους..." Ποιοί είναι οι ανυπεράσπιστοι βρέ Akenaton; Διότι εμείς πού ζούμε στο κέντρο (και όχι μόνον) θεωρούμε ότι αυτοί είμαστε ΕΜΕΙΣ. Πέρνα μιά βόλτα από την ΑΣΣΟΕ Πατησίων και θα δείς τους "ανυπεράσπιστους" πού λές, να πετούν καδρόνια στους περαστικούς κάθε φορά πού κάνει ντού η αστυνομία, υπό την αιγίδα κάποιων"Ελλήνων" τύπου @ Ξένος...Οσο γιά τους "νεκρούς"...Ονόματα, παρακαλώ.
     Τέλος, γιά μένα μία είναι η λύση :
     Χτυπώντας το χέρι στο Τραπέζι της ΕΕ να δηλώσουμε άμεσες απελάσεις , εν όψει του μεγάλου
     Εθνικού κινδύνου, δημογραφικού , ασφάλειας !
     Αδιαφορώντας γιά τις όποιες επιπτώσεις ...
     Αλλως τε...φοβάται ο βρεγμένος τη βροχή ;
     Καλό βράδυ

     • ΛΜ avatar
      ΛΜ @ je ne regrette rien 06/07/2013 10:31:21

      Μπράβο. Πολύ σωστά τα λές je ne regrette rien, αλλά δεν τους συμφέρει και κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν. Πολύ πονετικοί με τους μη Έλληνες οι Νεοφιλελεύθεροι ....διανοούμενοι. Σαν Συριζαίοι Τατσοπουλικού τύπου ένα πράγμα.

     • ΛΜ avatar
      ΛΜ @ je ne regrette rien 06/07/2013 10:34:56

      Μπράβο. Πολύ σωστά τα λές, αλλά δεν τους συμφέρει και κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν. Πολύ πονετικοί με τους μη Έλληνες οι Νεοφιλελεύθεροι ....διανοούμενοι. Σαν Συριζαίοι Τατσοπουλικού τύπου ένα πράγμα.

     • Ξένος avatar
      Ξένος @ je ne regrette rien 06/07/2013 10:41:19

      Πάλι ασχολείσαι μαζί μου εσύ; Ε ρε καημός. Ξέχασες να του πεις και το άλλο όμως: «Λέτε για τη χρυσή αυγή συκοφαντώντας τη χωρίς στοιχεία ενώ τα υδρογονωμένα λίπη σκοτώνουν εκατομμύρια ετησίως και δεν σας έχω δει να γράφετε κάτι γι’ αυτό, γιατί άραγε; Άλλη φορά να τα λέτε όλα κύριε Ακενατόν όχι μισές αλήθειες»

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Ξένος 06/07/2013 12:45:09

      Ξενος
      Bonjour lecteur de Camus...
      Επαναλαμβανεις τα ιδια και τα ιδια! Σαν τα παλια γραμμοφωνα που κολλουσαν. Αλλαξε και κανενα δισκο!
      Τρολ του ANTARCIA εισαι. Kαθεσαι, πινεις οτι πινεις και στελνεις σχολια, ελπιζοντας, ματαια, οτι θα σπειρεις ζιζανια σ'αυτους που προσκεινται στην ΝΔ. Κουκια εφαγες, κουκια μολογας.

 15. Τρίπους avatar
  Τρίπους 04/07/2013 10:55:28

  Ο αρθρογράφος εξετάζει εντελώς αποκομμένα το φαινόμενο και δεν λαμβάνει υπ' όψη τις τρέχουσες συνθήκες, που συντελούν στην αύξηση των ποσοστών της ΧΑ, παρά αναδεικνύει μια ψυχολογική διάσταση της επιλογή των συμπολιτών μας, αυθαίρετα ασφαλώς. Επίσης, παραβλέπει το γεγονός ότι και οι λοιπές πολιτικές παρατάξεις έχουν βεβαρυμένο παρελθόν, είναι εξοργιστικά εκτός τόπου και χρόνου και δεν προσφέρουν καμμιά απολύτως προοπτική για το μέλλον, είτε άμεσα είτε μακροπρόθεσμα.
  Ακόμη, η θέση ότι "εμείς είμαστε οι έξυπνοι και όποιοι ψηφίζουν διαφορετικά βρίσκονται σε τραγική πλάνη", δεν νομίζω ότι μπορεί να συζητηθεί σοβαρά.

  Ασφαλώς και δεν έχουμε να περιμένουμε προκοπή από το Μιχαλολιάκο και τους απίθανους πορτιέρηδες που τον περιστοιχίζουν. Δυστυχώς όμως, ούτε από τους υπόλοιπους έχουμε κάτι να ελπίζουμε και εδώ νομίζω ότι βρίσκεται η ουσία της αναζήτησης των αιτίων της ανόδου της ΧΑ.

  Μου άρεσε η άποψη του Komis Montechristo, που διάβασα χθες εδώ και θα ήθελα να την παραθέσω:

  ---------------------------------------------------------------------------------
  Komis Montechristo είπε:
  03/07/2013 στις 1:34 pm

  Το κόμμα της ”Χρυσής Αυγής” είναι ένας πολιτικός σχηματισμός ο οποίος περιλαμβάνει αφενός ένα σκληρό πυρήνα υπερσυντηρητικών ψηφοφόρων αφετέρου ένα γενικότερο κομμάτι ανθρώπων που απογοητεύτηκαν από το υπάρχον πολιτικό σύστημα.Και φυσικά αυτό το γενικότερο τμήμα ψηφοφόρων γιγαντώνεται σιγά και σταθερά,μ’εμπεδωμένη,πια,τη συνείδηση πως ολόκληρο το πολιτικό φάσμα σάπισε και κατέρρευσε.Οι λόγοι ανόδου της ”Χρυσής Αυγής” είναι πέντε:
  1.Η πλήρης ιδεολογικο-πολιτική γύμνια των πολιτικών δυνάμεων που στελεχώνουν τη σημερινή συγκυβέρνηση.Η σύγκλισή τους,σε μια κυβέρνηση,είναι φυσικό επακόλουθο.Λειτουργεί,ξεκάθαρα,αφενός το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης αφετέρου η απαρέγκλιτη τήρηση του μνημονίου που αποτελεί τη πολιτική συγκολλητική ουσία.
  2.Η πλήρης απουσία ολοκληρωμένης εναλλακτικής λύσης.Όλοι φωνασκούν,γεμίσαμε τσιτάτα και βαρύγδουπες διακηρύξεις,αλλά πειστική-πατριωτική πρόταση διακυβέρνησης δεν υπάρχει.
  3.Η παρουσία του μνημονιακού ”μινώταυρου” που καταπίνει,συνεχώς,πολιτικούς και διαλύει παρατάξεις.Το μνημόνιο ήταν ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ των σημερινών εξελίξεων και όσων,φυσικά,ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ.
  4.Η πλήρης απουσία ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗΣ και ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ των όσων μας οδήγησαν ως εδώ και κυκλοφορούν άνετοι,ελεύθεροι και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟΙ!!(διάβασα τη τελευταία δήλωση Παπανδρέου-ΤΙ ΑΙΣΧΟΣ….Ζητάει και τα ρέστα από πάνω…..)
  5.Η πλήρης ΑΠΟΥΣΙΑ στοιχειώδους εθνικής αξιοπρέπειας.Το ΘΡΑΣΟΣ των ξένων δανειστών έχει ξεπεράσει κάθε όριο…..
  Στο πως οδηγηθήκαμε,ως εδώ,έχει τονιστεί και αναλυθεί επανειλημμένως.Οι ευθύνες του πασοκισμού είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ (και το παίζουν τώρα και ”συγκυβερνήτες”-μην το ξεχνούμε).Το ζήτημα είναι τι γίνεται από δω και πέρα.
  Το θέμα δεν είναι η ”Χρυσή Αυγή” και η άνοδός της.Οι λόγοι ανόδου της αναφέρθηκαν περιληπτικά στις πάνω γραμμές.Επιτέλους,ας κοιτάξουν οι πολιτικές ηγεσίες το δάσος και όχι το δέντρο.Προ τριών μηνών,πάνω-κάτω,είχα στείλει τη τελευταία κεντρική ανάρτηση με τίτλο ”ελεύθεροι ή υποταγμένοι-Ώρες ευθύνης για τη πολιτική ηγεσία της Ελλάδας”.ΔΥΣΤΥΧΩΣ,κανείς,από τα ψηλά πατώματα όλων των πολιτικών δυνάμεων,ΔΕΝ αντιλαμβάνεται ΤΙ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ.Έχουν γραφεί από πολλούς σχολιαστές οι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ που είναι μπροστά μας.ΟΜΩΣ,η πολιτική μυωπία των πολιτικών ηγεσιών είναι τέτοια που απαγορεύει να καθίσουν ΟΛΟΙ σ’ένα τραπέζι και να ΜΗΝ σηκωθούν αν δεν βρεθεί λύση στο μνημονιακό ΑΔΙΕΞΟΔΟ στ’όποίο έχουμε περιέλθει.
  Πολύ φοβάμαι πως η πατρίδα έχει εισέλθει σ’έναν ΤΥΦΩΝΑ που θα παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του.Εδώ και ΠΑΡΑ πολλούς μήνες έχω τονίσει τη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του μνημονίου και το ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ πέρασμά του που έχει ΔΙΑΛΥΣΕΙ-ΤΣΑΚΙΣΕΙ-ΣΜΠΑΡΑΛΙΑΣΕΙ-ΛΙΑΝΙΣΕΙ-ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ζωές,όνειρα,προσωπικούς-οικογενειακούς προγραμματισμούς,οδηγώντας την ελληνική κοινωνία στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ της….
  Ίσως διεύρυνα το προβληματσμό μου αλλά δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά.Αισθάνομαι πως ως χώρα και ως πολίτες πλησιάζουμε στο σημείο-ΜΗΔΕΝ…..
  ----------------------------------------------------------------------------------

 16. ΛΜ avatar
  ΛΜ 04/07/2013 11:09:28

  ''Καλούνται οι ακροδεξιοί και δεξιοί ψηφοφόροι να εγκαταλείψουν το νεοναζιστικό μόρφωμα και να γυρίσουν σπίτι. Τους χρειαζόμαστε.''
  Μπα ναι; Τότε φροντίστε να αλλάξετε για να ΣΑΣ χρειάζονται και αυτοί. Έτσι όπως είσαστε, σας χρειάζονται μόνο οι εαυτοί σας, οι ...δανειστές και οι πρατρεχάμενοι βολεμένοι υπηρέτες.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ΛΜ 04/07/2013 16:25:16

   Οπου ναναι ξεκινουν εξορκισμοι !Πιασε σειρα !Οταν ερθει η ωρα της ψηφου τοτε να δουμε τις αλεπουδες που θα βαλουν την ουρα !Οταν θα αναρωτηθουν τι ερχεται με την ψηφο τους στην ΧΑ και την με αυτον τον τροπο επελαση των ουρακοφτων συριζαυγητων η ναναι η επιλογη της ΝΔ με την ελεγχομενη ανεκτικοτητα στην παραδοξοτητα της ΧΑ τοτε να δουμε μπρατσα και σβαστικες πως θα καλυφτουν !Ιδωμεν !

 17. Χερουβείμ avatar
  Χερουβείμ 04/07/2013 11:11:23

  Η Αλεπού στο ...παζάρι όμως, τι να γυρεύει τάχα;
  Αυτό ειν το θέμα.

 18. Zugzwang avatar
  Zugzwang 04/07/2013 11:16:48

  Οι οιμωγες των ολοενα και περισσοτερων θυματων του οικονομικου ναζισμου της Τροïκα και της εγκληματικοτητας των λαθρομεταναστων εμποδιζουν να ακουστει ο λογος του Ακενατον

 19. Δρυς avatar
  Δρυς 04/07/2013 11:19:26

  Ποιό αισθητήριο αγαπητέ Akenaton, που έχουμε πήξει στους λάθρο. Κατά καιρούς μαθαίνεις πως εγκληματούν από τον τύπο (για φαντάσου και αυτά που για ευνόητους λόγους δε λέγονται-μαθαίνονται), οπότε καταλήξαμε να μαθαίνουμε μόνο τις δολοφονίες!!!

  Το έχω γράψει πολλάκις στο antinews, αν δεν ληφθούνε σοβαρά, συνεχή και αποτελεσματικά μέτρα από τη μία, ενώ από την άλλη θα συνεχίζονται οι αθρόες εισροές ένεκα των Δουβλίνων και των Τούρκων λαθρεμπόρων, θα δεις τι θα γίνει με τη Χ.Α.

  Μήπως επειδή είμαστε τόσο αδύναμοι-ζήτουλες, μας έκαναν και κοινό κάδο; Στην επαρχία ακόμα, και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Μη σου πω και από τότε που ο Σαρκοζί έδιωξε τους γύφτους, μάντεψε που ήρθαν πολλοί από αυτούς; Εδώ! Πας μια βόλτα και βλέπεις τσαντίρια σε άσχετα μέρη, με γαλλικές-βουλγαρικές-ρουμανικές πινακίδες.

  Διάφορα γκέτο που είχαν γίνει, μάντεψε δυστυχώς ποιος πήγε και τα διέλυσε. Καταλαβαίνεις σε παρακαλώ;

  • akenaton avatar
   akenaton @ Δρυς 04/07/2013 11:54:38

   Αντιλαμβάνομαι τι λέτε. Εσείς νομίζετε πως θα δώσει λυση σε όλα αυτά ο Μιχαλολιάκος κι ο Κασιδιάρης; Αυτό είναι το αισθητήριο που απωλέσθη δυστυχώς. Από αυτούς που ψηφίζουν πια εκδικητικά για την χώρα και τους ανθρώπους της!

   • Απλος πολιτης avatar
    Απλος πολιτης @ akenaton 04/07/2013 12:42:23

    Αποδεδειγμενα ουτε η ΝΔ ουτε το Πασοκ εδωσε λυση...οποτε ας δοκιμασουμε και αυτους....να δουμε θα δωσουνε λυση η θα τα ξυνουνε οπως κανετε εσεις τωρα? Αυτη τη στιγμη σε προκαλω να κατεβεις στο κεντρο και να δεις με τα ματια σου ποσοι λαθρο κυκλοφορουνε ελευθεροι και ποσοι πουλανε τη πραματεια τους free εξω απο τα μαγαζια των Ελληνων που πληρωνουνε τα μαλια τις κεφαλης τους..... μετρηθηκατε,ζυγιστηκατε και βρεθηκατε ελειπης!

    • GO avatar
     GO @ Απλος πολιτης 04/07/2013 12:52:48

     Πράγματι, τα τάγματα εφόδου κάνουν "καλή δουλειά" με τους, κατά 99% ψοφοδεείς, Πακιστανούς.
     Όμως, δεν τα είδα ποτέ, μα ποτέ να τα βάζουν με καλασνικοφ-φόρους, επίσης λαθρομετανάστες, βόρειους γείτονές μας. Εκεί, μάλλον, κλάνουν μαλλί. Ε;

     • Scarface avatar
      Scarface @ GO 04/07/2013 16:15:53

      Γιατι οι νεαροι αστυνομικοι των 700 ευρω που κυνηγανε τους καλασνικοφορους τι νομιζετε οτι ψηφιζουνε?

      Και αυτη η καραμελα παλιωσε. Ποιος θα τα εβαζε αοπλος με ενοπλους? Εκτος και υπονοειται οτι θα πρεπει και τα "ταγματα εφοδου" της χα να εξοπλιστουν, κατα τα προτυπα των SA. Ομολογω οτι αυτο ειναι ακραιο ακομα και για εμενα. Προσεξτε μη σας πουνε "ακροδεξιο"!!!

   • Δρυς avatar
    Δρυς @ akenaton 04/07/2013 13:17:35

    Όπως λέει και ο "Απλός Πολίτης", είδαμε καμία λύση με το δικομματισμό τόσα χρόνια; Χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Στα οικονομικά ειδικά, γινόμαστε και αντικείμενο εμπαιγμού. Έστω σε αυτή τη βόμβα του μεταναστευτικού, να γίνει κάτι σωστό. Ειδάλλως αγαπητέ, εσείς μιλάτε ακόμα για αισθητήριο, ενώ εδώ έχουμε να κάνουμε με ασφάλεια σε όλες της τις εκφάνσεις. Και δική μας και των ταλαίπωρων.

    Και κάποτε πρέπει να πάψει η ρητορεία της εκδικητικής ψήφου. Δεν ισχύει. Θα ήταν έτσι αν ξαναγύρναγαν πίσω αυτοί που έφυγαν. Αν ξαναγυρίσουν, τότε ναι, είναι εκδίκηση. Αλλιώς είναι προτίμηση.

    Φιλικά

 20. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 04/07/2013 11:34:14

  Η Ακροδεξιά στην Ελλάδα ταυτίστηκε με το Νεοφασιστικό κίνημα στο οποίο περίοπτη θέση κατείχαν οι συνεργάτες των Γερμανών.Δεν σηκώνει αμφισβήτηση ιστορικά απόλυτα αποδεδειγμένο.Τους ορισμούς στην άκρια μιλά η Ελληνική Ιστορία.Φυσικά και δεν σταμάτησε το 1974.Εκτός αν θέλετε να θυμόμαστε τον Ευάγγελο Αβέρωφ -τον οποίο και ξέχασε ο Κος Βορίδης- ως Αρσακειάς.Για το σήμερα τα έχουμε ξαναγράψει και ξαναπεί δεν χρειάζεται επανάληψη.Απο εκεί και πέρα όταν τεθεί θέμα για την Ιστορία της ακροαριστεράς και της Αριστεράς στην Ελλάδα τα ξαναλέμε.Πρώτα όμως θα ακούσετε τα του χώρου σας κυνικά και ωμά.

  Φυσικά δεν περίμενα να γνωρίζετε οτι τον Δημοκρατικό Πατριωτισμό τον προέβαλλε ο Ρήγας Φερραίος με στοιχεία που χάνονται στο βάθος του πολιτισμού μας.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Δρόλαπας 04/07/2013 16:38:54

   Ο Αβέρωφ τότε άνηκε στο Κέντρο ανιστόρητε! Το πιο αστείο είναι ότι νομίζεις ότι μας κάνεις και μαθήματα ιστορίας!! Απλά είναι τα πράγματα, γράφεις κατεβατά μόνο και μόνο για να ασχολειθεί κανένας μαζί σου. Μια φορά απάντησα σε κάθε "επιχείρημά" σου και η απάντησή σου ήταν γεμάτη γενικολογίες, ανορθογραφίες και λογικά άλματα! Άσε λοιπόν τη Δεξιά και πες μας για το χώρο σου, ή κάνε κριτική στη Δεξιά βασισμένη στο νόημα το άρθρου, όχι ότι σου κατέβει!

  • WY avatar
   WY @ Δρόλαπας 04/07/2013 18:35:03

   1).-΄Ή Αριστερά στήν χώρα μας ταυτίστηκε/όραματίζεται/νοσταλγεί/ταυτίζεται μέ τό σταλινικό-φασιστικό καθεστώς,τό χειρότερο δολοφονικό/φασιστικό καθεστώς,πού γνώρισε ποτέ ή ανθρωπότητα καί σίγουρα, οί ναζιστές SS-SD τού Χίτλερ, έν σχέσει μέ τούς ερυθροφρουρούς τού πραξικοπήματος τής 6ης-7ης Νοεμβρίου/1917,ήσαν....αρσακειάδες!!!

   2).-Από Δημοκρατικό Πατριωτισμό εμπνεόταν κι ό Μιζέριας μέ τό κολοβό σκυλολόι του καί διαπνέεται σήμερα κι ό Τσίπρας, μέ τίς 12 κολοβές συνιστώσες του???

   Υ.Γ.
   Στά ##υπόγεια σχολιά ## τής Κουμουνδούρου,εσείς,οί μαθητευόμενοι ερυθροφρουροί,νά ζητήσετε νά σάς αλλάξουν διαφωτιστές,διότι μάλλον ,ούτε κάν γνωρίζουν τί εστί Ιστορία,όπως φυσικά κι ό αρχηγός σας!!!

  • Θησειώτης avatar
   Θησειώτης @ Δρόλαπας 05/07/2013 10:10:15

   Επειδή ο τρόπος γραφής σου, συχνά είναι παραληρηματικός, ψάξου λίγο. Εκτός κι αν τρολάρεις από την κουμουνδούρου, οπότε πάσο.

 21. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 04/07/2013 11:39:32

  Εγώ θα ρωτούσα έναν υποψήφιο ψηφοφόρο της ΧΑ,
  τί περιμένει να αλλάξει στην πορεία της χώρας, ψηφίζοντάς την.
  Να ενδυναμωθεί τόσο ώστε να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση? Εάν το πιστεύει κανείς, δικαίωμά του, κατά τη γνώμη μου όμως είναι (εντελώς) εκτός τόπου και χρόνου.
  Να συνεργαστεί με κάποιο άλλο κόμμα, έτσι ώστε με την αυξημένη δύναμη που θα διαθέτει, να "εξαναγκάσει" σε στροφή της ασκούμενης πολιτικής?
  Με ποιό όμως? Κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί της, ούτε η ΝΔ.
  Πιστεύει κάποιος ότι, σε περίπτωση μεγάλης ανόδου της ΧΑ, θα αλλάξει, εν όψει των νέων δεδομένων, η στάση της ΝΔ? Εάν το πιστεύει αυτό και πάλι δικαίωμά του, είναι όμως κατά τη γνώμη μου επίσης εκτός τόπου και χρόνου.

  Εν ολίγοις, θεωρώ την ψήφο στην ΧΑ (εκτός των άλλων) χαμένη.
  Ο ψηφοφόρος των ΑΝΕΛ, της Νέας Μέρας, του ΛΑΟΣ κλπ. μπορεί, με κάποια πιθανότητα, να προσδοκά μια συμμαχική κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχει το κόμμα της επιλογής του (είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ κλπ.).
  Ο ψηφοφόρος της ΧΑ, τί προσδοκά? Έχω ειλικρινή απορία.

  • ΑΠΑΙΧΤΟΣ avatar
   ΑΠΑΙΧΤΟΣ @ Καβαλιώτης 04/07/2013 18:46:41

   Να ξαναγυρίσουμε φίλε στις αξίες του ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

   • Καβαλιώτης avatar
    Καβαλιώτης @ ΑΠΑΙΧΤΟΣ 05/07/2013 07:59:31

    Πώς θα μας ξαναγυρίσει η ΧΑ στις αξίες "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια"? Αυτοδύναμη?

    • ΑΠΑΙΧΤΟΣ avatar
     ΑΠΑΙΧΤΟΣ @ Καβαλιώτης 05/07/2013 18:06:29

     Στη χώρα μας η ευμάρεια έφερε και κρίση θεσμών και αξιών η οποία αρχίζει και γίνεται αντιληπτή (σιγά σιγά) με την απαρχή της οικονομικής κρίσης.
     Και μόνο που η Χ.Α. προκαλεί αναμπουμπούλα στο Σύστημα μου φτάνει φίλε μου. Πιστεύω ότι το νερό μπήκε στ' αυλάκι, η χώρα για να ξεμπλέξει από τις Τρόικες, τα Μνημόνια και για να ξεκινήσει σε υγιείς βάσεις, πρέπει να κυβερνηθεί από Πατριώτες, άτομα με Εθνικιστικές αντιλήψεις. Αν εσύ περιμένεις από τη ΝΔ ή από τη.."Νέα Ελλάδα" να "τα πάρει" από τα λαμόγια που κάνανε τόσα χρόνια διασπάθιση δημοσίου χρήματος, τζάμπα θα ελπίζεις και θα περιμένεις..

     • Καβαλιώτης avatar
      Καβαλιώτης @ ΑΠΑΙΧΤΟΣ 05/07/2013 19:49:48

      1. Με συγχωρείς, αλλά καμμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναμπουμπούλα δεν βλέπω να προκαλεί η ΧΑ στο λεγόμενο "σύστημα".
      Αντιθέτως, το τελευταίο μπορεί να κοιμάται ήσυχο, αφού η ΧΑ δεν μπορεί να ενώσει (τις) δυνάμεις (της με κανέναν άλλον) και να ανατρέψει τίποτε.
      2. Αλλά, ακόμη κι αν προκαλούσε:
      Eσένα, λες, σου φτάνει αυτό. Δεκτόν.
      Να ξέρουμε, λοιπόν, τα κριτήρια:
      Εδώ ο κόσμος (Ελλάδα) χάνεται κι εμείς χτενιζόμαστε -μας αρκεί η ... αναμπουμπούλα.
      3. Βέβαια, απ' ό,τι καταλαβαίνω (εκτός αν λαθεύω), παρ' ότι σου φτάνει και η ... αναμπουμπούλα, "βλέπεις¨ στον ορίζοντα και αυτοδυναμία ("πιστεύω ότι το νερό μπήκε στ' αυλάκι κλπ.").
      Αν είναι έτσι, πάσο ...

 22. Hellas avatar
  Hellas 04/07/2013 12:12:21

  Σε δημοσκοπηση που εγινε στην Δωδεκανησο,αυτες οι αλεπουδες που λετε βγαινουν Δευτερο κομμα ! Συνεχιστε Νεο Δημοκρατες να τους πολεματε .

  • akenaton avatar
   akenaton @ Hellas 04/07/2013 15:12:48

   Τι προτείνετε; Να "πυκνώσουμε" τις τάξεις τους;

   • Hellas avatar
    Hellas @ akenaton 04/07/2013 17:08:34

    Προτεινω να σταθουμε διπλα στους απελπισμενους πολιτες που την στηριζουν .

 23. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 04/07/2013 12:16:29

  Είναι αστείο ένα πολιτικό σύστημα που έκανε τα πάντα για να αφαιρέσει τη συνείδηση από τους πολίτες και να τους μετατρέψει σε άβουλους καταναλωτές να ζητάει τα ρέστα που ο πολίτης δεν έχει τη συνείδηση να καταλάβει τί εστί χρυσή αυγή.Η φτώχεια και η έλλειψη συνείδησης πολιτικής και γενικότερα είναι ο σάπιος καρπός ενός σάπιου συστήματος τώρα θα τον φάμε στη μάπα μέχρι να αλλάξει κάτι από τη φτώχεια ή την έλλειψη συνείδησης.Ζω στη Θεσσαλονίκη και ακούω τους μισούς ανθρώπους γύρω μου να λένε πως θα ψηφίσουν χρυσή αυγή για να τιμωρήσουν το πολιτικό σύστημα κι όταν τους εξηγείς πως οι τύποι είναι νεοναζί σε κοιτάζουν σα χάνο λες κι έχουν καταστραφεί οι συνάψεις των εγκεφαλικών κυττάρων πράγμα που μου φαίνεται λογικό όταν εδώ και 20-30 χρόνια σου λένε ζήσε όχι για οτιδήποτε άλλο αλλά μόνο για να καταναλώνεις και να περνάς καλά και ξαφνικά δε ζεις καλά,πρέπει να τα βγάλεις πέρα με 400 ευρώ αν είσαι μισθωτός ή χρέη και αγωνία του θανατά αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Μπαμπης 04/07/2013 15:10:53

   Ακόμη κι αν είναι έτσι όπως τα λέτε - που δεν είναι- τι πρέπει να κάνουμε; Να σιωπήσουμε αιδημόνως μην στεναχωρεθούν οι "αλεπούδες";

 24. Palsar avatar
  Palsar 04/07/2013 12:20:30

  Το άρθρο μου θυμίζει θυμωμένη γριά που τα πήρε στο κρανίο επειδή ο κανακάρης της κυκλοφορεί με γκόμενα αμφιβόλου ποιότητας (sic). Όσο χολή και να ρίξει η γριά στο τέλος τα παιδιά θα κλεφτούνε.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Palsar 04/07/2013 14:39:36

   Να συμπληρώσω: Χολωμένη καθώς πρέπει "καλοβαλμένη" (που έλεγε και η γιαγιά μου) κυρία...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Palsar 04/07/2013 15:09:25

   Ελπίζω να είναι μονάχα το νεαρό της ηλικίας σας που περνάει στο ντούκου για όμοιο το "αμφιβόλου ποιότητας" με το "ναζιστικής ιδεολογίας".

  • ΛΜ avatar
   ΛΜ @ Palsar 04/07/2013 18:31:46

   Palsar έγραψες!

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ Palsar 05/07/2013 01:37:09

   @ Palsar , από πού...ξεφύτρωσες ; πολύ εύστοχη και έξυπνη η παρομοίωση,να είσαι καλά !

  • Θησειώτης avatar
   Θησειώτης @ Palsar 05/07/2013 10:21:05

   Σωστό!!!

 25. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 04/07/2013 12:37:35

  Η ηγεσία της ΧΑ, τη δουλειά της κάνει, ώστε να εξυπηρετηθούν οι σκοποί τους. Και την κάνει καλά τη δουλειά της η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ηγεσία, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και διαθέσιμες ευκαιρίες.
  Εσείς, οι άλλοι, όλοι, εκτός από χαρτοπόλεμο "ανακοινώσεων" (όπως αυτή εδώ που διάβασα) και εκτός από θεατρικά μονόπρακτα σκηνοθετημένα για TV, τι κάνετε?

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ρύκιος 04/07/2013 15:07:12

   Κι όσοι τους ψηφίζουν τους βοηθούν να κάνουν την δουλειά τους, παριστάνοντας τάχα μου πως δεν ξέρουν τι σόι δουλειά είναι αυτή!

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ρύκιος 04/07/2013 15:07:12

   Κι όσοι τους ψηφίζουν τους βοηθούν να κάνουν την δουλειά τους, παριστάνοντας τάχα μου πως δεν ξέρουν τι σόι δουλειά είναι αυτή!

  • ΛΜ avatar
   ΛΜ @ Ρύκιος 04/07/2013 18:34:50

   Ρύκιε, μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν. Πολυλογία, αφ΄υψηλού αναλύσεις, κατηγορίες γενικόλογες κι ανέξοδα αναθέματα. Ούτε επίγνωση, ούτε πρόταση έχουνε. Γι αυτό πανικοβάλλονται και φανατίζονται. Από εγγενή αδυναμία.

 26. Samios avatar
  Samios 04/07/2013 13:11:16

  Οπως ορθότατα τόνισε ο Βυρωνας αν η ΝΔ δεν θέλει αυτές τις αλεπούδες ποτε ξανα στους κόλπους της ας βγεί να το πει καθαρά.
  Οχι να δημιουργεί με διάφορα φερέφωνα εντυπώσεις αλλα να κλείνει και δειλά δειλά το μάτι με την ελπίδα της επιστροφής τους στον "ορθό" δρόμο.
  Εχει τα κότσια;

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ Samios 04/07/2013 13:45:07

   ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ....

 27. Αρκάς avatar
  Αρκάς 04/07/2013 14:14:19

  Το άρθρο σας, αντί να προβληματίζει τους ψηφοφόρους μάλλον σπρώχνει ακόμα περισσότερους προς ΧΑ.

 28. makis Stefanatos avatar
  makis Stefanatos 04/07/2013 14:27:28

  Το θέμα αγαπητέ δεν είναι αν μπορεί ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του να λύσουν το πρόβλημα...το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που το δημιούργησαν προσπαθούν (λέμε τώρα...) να το λύσουν...

 29. tk avatar
  tk 04/07/2013 14:28:21

  Ωραία τα λέτε, συμφωνούμε για τις αλεπούδες και λίγα λέτε.
  Ας πάει όμως να μείνει ο κάθε γραβατωμένος "δημοκράτης" πολιτικάντης στα Πατήσια, στην Κυψέλη και στα πέριξ με όλη του την οικογένεια.
  Ας στείλουν όλοι αυτοί οι σοφοί "δημοκράτες" άρχοντες τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο της περιοχής τους κι όχι στο αμέρικα, στο Πανεπιστήμιο εδώ του τόπου να τα στείλουν και μετά να έχουν κούτελο να μιλάνε για παιδεία και για συστήματα.
  Ας καταργήσουν τον απίστευτο νόμο της ντροπής περί ευθύνης υπουργών μη χε..γιατί κάτι τέτοια μόνο σε δημοκρατίες δεν συμβαίνουν, οπουδήποτε αλλού ναι.
  Ας αντιληφθούνε όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο πέτρες και νερά, ορυκτά, πετρέλαια κλπ, είναι οι Ανθρωποι κυρίως.
  Τότε θα καταλάβουν γιατί κάποιοι τρελάθηκαν και ψηφίζουν ακόμα και την ΧΑ, ακόμα κι αν βλέπουν ότι είναι τραμπούκοι, φασίστες με τη βούλα κλπ.
  Δεν ασχολούνται όλοι ξέρετε με υψηλές πολιτικές αναλύσεις, οι πιο πολλοί ζητάνε τα αυτονόητα. Όταν δεν τα έχουν φτάνουν στα άκρα, πχ Χ.Α.

 30. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/07/2013 14:36:03

  Ο δεύτερος όχι. Διαβάζει μόνο τα δικά του και από αυτά αντλεί ιδέες....

 31. helios avatar
  helios 04/07/2013 14:50:17

  δεν θέλω και δεν μπορώ να ζήσω σε μία πακιστανοαλβανοαφρικανοβαλκανοκρατούμενη Ελλάδα.
  τι να ψηφίσω;

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ helios 04/07/2013 16:41:07

   ή παυλόπουλο ή σύριζα!

   • GO avatar
    GO @ Συριζαλβανία του Χότζα 04/07/2013 22:58:32

    'Η Αντετοκούμπο!

  • Ξένος avatar
   Ξένος @ helios 04/07/2013 18:44:39

   Ή τον σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι, "για να μάθουμε". Και έλα μετά να μας εξηγήσεις πως ήταν μια κίνηση τακτικής από μέρους σου που δεν σε χαρακτηρίζει ως άνθρωπο απλά ένιωσες οτι είσαι σε υπαρξιακό αδιέξοδο, αναλύοντάς μας εξυπνακίστικα πόσο φταίμε που δεν σε προλάβαμε. Ανεκδιήγητε και καταντημένε εγκέφαλε.

   • helios avatar
    helios @ Ξένος 04/07/2013 21:05:13

    δεν ήξερα αγαπητέ ότι μπορούμε να ψηφίσουμε και τους φίλους σου τους λαθροεισβολείς που κυκλοφορούν ανά την Ελλάδα με πριόνια,μαχαίρια,πιστόλια,καλασνικόφ κλπ...
    μπορεί βέβαια με την φροντίδα σου να είναι και αυτοί ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς που απέκτησαν την ελληνικη ιθαγένεια πρόσφατα.
    πάντως οι πακιστανοαλβανοαφρικανοβαλκανοκρατούμενες γειτονιές που πληθαίνουν και πυκνώνουν ανά την Ελλάδα με γεωμετρική πρόοδο σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες.

    υ.γ. οι χαρακτηρισμοί επιστρέφονται

    • Ξένος avatar
     Ξένος @ helios 04/07/2013 22:33:39

     Είμαι κάτοικος Κολωνού και έχω σοβαρό πρόβλημα με το λαθρομεταναστευτικό. Ξέρω και άλλους φίλους ή γνωστούς μου που ζουν σε άθλιες γειτονιές. Νεοναζί και χαστουκιάριδες ως μέρος της λύσης δεν διανοήθηκε να ψηφίσει κανένας μας. Ή αν το έκανε κάποιος από τους γνωστούς μου, δεν το ομολόγησε πουθενά πόσο μάλλον να το πετάξει στα μούτρα των υπολοίπων απενοχοποιημένα και εξυπνακίστικα ως κοινωνικό εκβιασμό ή έστω απονενοημένο διάβημα δημόσιας διαμαρτυρίας. Είναι πολύ συγκεκριμένοι ανθρωπότυποι εκείνοι που το κάνουν.
     Ποτέ σας να μη γυρίσετε στη Νέα Δημοκρατία, για εμένα το γεγονός οτι βρέθηκε χώρος να σας μαζέψει και να απολυμανθεί ποιοτικά και αισθητικά η βάση της ευρύτερης συντηρητικής παράταξης και του υγιούς εθνισμού αποτελεί εξόχως θετική εξέλιξη. Τρώγαμε τους σταλινικούς στο κεφάλι μέσα στη βουλή τριάντα χρόνια, ήρθατε κι εσείς να δέσει. Από το καλό στο καλύτερο

     • helios avatar
      helios @ Ξένος 04/07/2013 23:39:48

      μην βγάζετε εύκολα συμπεράσματα το τι θα ψηφίσω ή το τι έχω ψηφίσει στο παρελθόν.
      αφήστε λοιπόν τις εύκολες στοχοποιήσεις όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ helios 04/07/2013 23:05:10

     Ἐριστικός καί προσβλητικός ὁ Ξένος!
     Μόνο μέ ὅ,τι συμφωνεῖ,αὐτά πρέπει νά γράφουν οἱ ἄλλοι.
     Πρίν μερικές μέρες,σέ ἄλλο,ἐξίσου σοβαρό θέμα ὅμως, ἀπαιτοῦσε ἀπό τούς ἄλλους νά τόν καταλάβουν...

     • Ξένος avatar
      Ξένος @ Κυθήριος 05/07/2013 00:27:22

      Αν ψάχνεις για κάποιον που θα χλευάζει επιλεκτικά μόνο την ακροαριστερή παράνοια κάνοντας όμως προσεκτικές τοποθετήσεις κατανόησης απέναντι στους συμπαθούντες τον ακροδεξιό καρκίνο, υπάρχει ο κύριος Κρανιδιώτη -ο οποίος πάντως κατά έναν περίεργο τρόπο έχει καταφέρει να μην μου είναι και τόσο αντιπαθής. Να μιλάς μαζί του λοιπόν, βρίσκεται επι της υποδοχής για τέτοιες περιπτώσεις. Κερνάει και φοντανάκι, ενώ αν οι «αγανακτισμένοι με το βλέμμα του μουρλού» επιστρέψουν στη Ν.Δ. συντεταγμένα και σε μαζική κλίμακα, ίσως σφάξει και τον μόσχο τον σιτευτό.
      Δεν γνωρίζω σε ποιό σχόλιό μου αναφέρεσαι ούτε με ενδιαφέρει να πιάσουμε ψιλή κουβέντα. Από τη στιγμή που είσαι μαχητικά απρόθυμος να συνταχθείς με τις δυνάμεις εκείνες που θεωρούν οτι κομουνισμός και φασισμός δεν είναι εργαλεία πολιτικής αλλά κοινωνικά φονικά όπλα νέτα-σκέτα, αφού δηλαδή το συζητάς το πράγμα, δεν έχω καμία διάθεση ούτε συμπαθής να σου γίνω ούτε και να σε καταλάβω.
      Οι νεοναζί δεν αποτελούν ούτε το 1% των Ελλήνων πολιτών και ο λόγος που η παρουσία του νεοναζισμού στον δημόσιο λόγο άγγιξε τα σημερινά ποσοστά βρίσκεται ακριβώς σε νοοτροπίες όπως η δική σου. Μην αρχίσεις λοιπόν να μου παραθέτεις αιτίες κι αφορμές για όσους ξεκίνησαν να διάκεινται θετικά (ή έστω ουδέτερα) απέναντι στο φαινόμενο της χρυσής αυγής, για κάθε έναν που το έπραξε υπάρχουν άλλοι τόσοι στον πατριωτικό χώρο που υπό τις ίδιες συνθήκες δεν το έκαναν.
      Κι αν έχεις κι εσύ λόγους να μη θέλεις να με καταλάβεις, οτι νομίζεις κάνε. Τα άκρα δεν θα τα επιτιμώ μονομερώς, ούτε την λογική μου έχω χάσει ούτε την πνευματική μου αξιοπρέπειά ακόμα. Θα χαρώ πολύ να μην αλληλεπιδράσουμε ποτέ ξανά.

     • Θησειώτης avatar
      Θησειώτης @ Ξένος 05/07/2013 10:31:22

      Τώρα βεβαιώθηκα πως μένεις στην περιοχή του Κολωνού. Και κόψε την υστερική γραφή.

     • Ξένος avatar
      Ξένος @ Θησειώτης 05/07/2013 13:49:34

      Κουμάντο στο facebook σου, εδώ είναι ξένος αχυρώνας.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Θησειώτης 05/07/2013 15:06:01

      Κάτι μου λέει ότι ο Ξένος εμφανίζεται και με άλλο ψευδώνυμο. Και αυτά περί Κολωνού επίσης....Πολλοί νεοφιλ στον Κολωνό....

     • Ξένος avatar
      Ξένος @ ΒΙΣ 05/07/2013 15:34:30

      Σιγά μου σου κοτσάρω και φωτοτυπία ταυτότητας ή λογαριασμού της ΔΕΗ.

     • karasumi avatar
      karasumi @ Κυθήριος 05/07/2013 02:15:43

      Δεν ξέρω τι έλεγε αλλού, εδώ όμως αλήθειες λέει. Δεν είναι παραλογισμός η ψήφος προς τη Χρυσή Αυγή σαν "εκδίκηση προς το πολιτικό σύστημα" ; Αυτοί οι τύποι εμπνέουν κανένα σαν λύσεις του προβλήματος; Τα πρώτα και τα κύρια θύματα του Καιάδα και του Κασιδιάρη, θα είναι οι έχοντες που θα βρουν τρόπο και μέσα να τη γλυτώσουν ή ο αδύναμος και χωρίς πόρους; Δεν είναι σαν να φωνάζεις το σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι για να "καθαρίσει"; Σαν το απατημένο σύζυγο που για να "τιμωρήσει" τη μοιχαλίδα σύζυγό του, κόβει τα ίδια του τα όργανα του για να της τα ..στερήσει.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ karasumi 05/07/2013 08:01:02

      Βεβαίως καί εἶναι παραλογισμός ἡ ψήφος στή Χρυσή Αὐγή,καμμία συζήτηση ἐπ' αὐτοῦ δέν κάνω,ἡ ἀνοίκεια ὅμως ἀπάντηση τοῦ ἀνωτέρω σχολιογράφου σέ κάποια τοποθέτηση πού δέν τοῦ ἦταν ἀρεστή,λεκτικά καί μεθοδολογικά δέν βλέπω νά διαφέρει καί πολύ ἀπό κάποιου μέλους τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς!
      Ὅσο γιά τό τί ἔλεγε ἀλλοῦ,ἐκεῖνος γνωρίζει πολύ καλά πού ἀναφέρομαι καί ἐπ' αὐτοῦ στηλίτευσα ὄχι τήν ἄποψή του-καθ' ὅλα σεβαστή-ἀλλά τήν ἀπαιτητική πρὀς τούς ἄλλους προσπάθεια ἐνστερνισμοῦ τῶν ἀπόψεών του,ὅπως καλή ὥρα καί τῶρα...

     • Ξένος avatar
      Ξένος @ Κυθήριος 05/07/2013 14:35:56

      Εντάξει, μην φτάσεις να υποστηρίξεις και οτι ο τρόπος που συνδιαλέγομαι είναι ξένος ως προς το ύφος των περισσότερων σχολίων και το στυλ της ιστοσελίδας, ο σουρεαλισμός και η υποκρισία ας έχουν και κάποια όρια. Φαντάζομαι δηλαδή ίδιες ενστάσεις θα έχεις και για άλλους που γράφουν σε παρεμφερή τόνο όταν συμφωνείς με το περιεχόμενό τους, γιατί πάνω από όλα είσαι αντικειμενικός και άτεγκτος σε ζητήματα ποιότητας και σαβουάρ βιβρ.

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Ξένος 05/07/2013 18:39:02

      @Ξενος
      Bonjour lecteur de Camus
      Σε καποια αλλη σελιδα, ειχα ζητησει διακριτικα αν μου επιτρεπεις να σε ρωτησω ποια ειναι η καταγωγη σου. Περιμενα οτι θα μου απαντουσες οπως ολος ο κοσμος, λεγοντας οτι εισαι π.χ απο την Ρουμελη η απο καπου αλλου. Αντι γι'αυτο, εσυ απαντησες οτι εισαι Ελληνας το γενος... Επειδη, συνηθως, μονο οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται, με ωθεις στο να τροποποιησω την ερωτηση μου. Εισαι Ελληνας το γενος. Συμφωνοι. Αλλα Ελληνας τι γενεας; Δευτερης; Τριτης;
      Και για να μην διαστρεψεις τα λογια μου, οπως κανεις συνηθως, διευκρινιζω και τονιζω οτι το μονο που με ενδιαφερει ειναι να καταλαβω απο που προερχεται η "εχθροπαθεια" που δειχνεις προς οσους συνομιλητες δεν συμφωνουν μαζι σου (και ειναι η μεγαλη πλειοψηφια εδω στο Αντινιουζ).
      Cordialement
      Un mordu de la littérature française

     • Ξένος avatar
      Ξένος @ Ξένος 05/07/2013 21:26:19

      Πλειοψηφία δεν ξέρω αν είστε εδώ, αλλά από τότε που κάποιοι είχαν την φαεινή ιδέα πριν τέσσερα περίπου χρόνια να παίξουν τον μαγικό αυλό τους πατώντας σε συγκεκριμένες νότες, πράγματι πυκνώσατε σε αυτή τη σελίδα πράγμα που αναφέρει και ο συντάκτης του άρθρου. Είμαι τακτικός αναγνώστης που σταμάτησε να σχολιάζει πολύ καιρό πριν απογοητευμένος και είχα απλώς την απορία πώς θα αντιδρούσατε αν βρισκόταν ένας να μιλήσει στο ύφος και τη γλώσσα που καταλαβαίνετε στρέφοντάς τη εναντίον σας. Ε άνοιξα λίγο τα κουζινέτα και είδα: σκορπάτε σαν τα γίδια βελάζοντας ασυναρτησίες.

      Υ.Γ) Και ορεινή Τρίπολη έχει ο μπαξές, Κορινθία, Άνδρο, Θήβα. Κι αν κρίνω από το αρβανίτικο στοιχείο που υπάρχει από διάφορες πλευρές της καταγωγής μου, μάλλον είμαι ρωμιός μεταξύ δεκάτης τετάρτης και εικοστής γενεάς. Πες μου λοιπόν το πόρισμά σου μεγάλε μύστη της πολιτισμικής ανθρωπολογίας και της συμπεριφορικής ψυχολογίας, να δω τι άλλο θα ακούσω.

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Κυθήριος 05/07/2013 20:21:11

      Αγαπητέ Κυθήριε έχετε απόλυτο δίκιο να στηλιτεύετε την ανοίκεια απάντηση του σχολιαστή. Χαίρομαι ιδιαίτερα που πυκνώνετε τις τάξεις όσων ενοχλούνται από τις απρόκλητες και υβριστικές επιθέσεις σε σχολιαστές που εκφράζουν μη αρεστή άποψη. 'Εχοντας και εγώ πολλάκις πέσει θύμα υβριστικών χαρακτηρισμών από ανθρώπους που δήθεν δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορά ανάμεσα στα απλώς δηκτικά και στα υβριστικά σχόλια, χαίρομαι που θα βρίσκω σε σας ένα μελλοντικό συμπαραστάτη σε παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον.
      Καλό σαββατοκύριακο εύχομαι.

     • Ξένος avatar
      Ξένος @ MAYRO XABIARI 05/07/2013 22:53:42

      Εσύ όταν γράφεις σχόλια είσαι συνήθως όλο ειρωνεία, οριακούς χαρακτηρισμούς και τουπέ, τι οβιδιακή μετάλλαξη είναι αυτή, αν δεν σε ήξερα θα σε περνούσα για ειλικρινή θεωρώντας οτι είσαι του πιάνου ή των γαλλικών και ταράχτηκες.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ MAYRO XABIARI 05/07/2013 23:17:33

      Εὐχαριστῶ φίλε μου,νά εἶσαι καλά,
      καλό Σαββατοκύριακο!

     • karasumi avatar
      karasumi @ MAYRO XABIARI 06/07/2013 02:15:54

      @Ξένος
      Έχω την αίσθηση ότι κάπου έχασες τη μπάλα. Πάρτο αλλιώς, κάτι δεν κατάλαβες καλά...

     • Ξένος avatar
      Ξένος @ MAYRO XABIARI 06/07/2013 03:33:36

      Την μπάλα την έχουν χάσει εκείνοι που έχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά απέναντι στην αριστερή και την δεξιά ακρότητα. Και επιλεκτικές ευαισθησίες.
      Δες π.χ. τα σχόλια του Κυθήριου πιο κάτω και βγάλε συμπέρασμα για το αν και κατά πόσο «παραλογισμό» θεωρεί την ψήφο στη χρυσή αυγή και αν «δεν κάνει συζήτηση επ’ αυτού» όπως δήθεν διευκρίνισε. Και έρχεται να ψέξει εμένα οτι παραφέρθηκα, υποδυόμενος τον αντικειμενικό και τον ισορροπημένο που καμία σχέση υποτίθεται δεν έχει με τους απολογητές της χρυσαυγίτικης ψήφου.

     • je ne regrette rien avatar
      je ne regrette rien @ karasumi 05/07/2013 22:55:52

      Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ πάντως βλέπω σαν "σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι ", τον @ Ξένο ο οποίος δεν ταιριάζει καθόλου με το πνεύμα του Antinews.
      Aπό την στιγμή πού εμφανίστηκε κυκλοφορούν αρνητικοί κραδασμοί και κακή αύρα και δεν είμαστε "μία ωραία ατμόσφαιρα"...
      Θαυμάζω την στωικότητα και υπομονή σχολιαστών πού δεν αντέδρασαν ανάλογα σε προσβολές
      @ Ξένε, δεν κουράστηκες να είσαι εριστικός ;

     • Ξένος avatar
      Ξένος @ je ne regrette rien 06/07/2013 01:16:10

      Με απολογητές και συμπαθούντες τους ψηφοφόρους του Μιχαλολιάκου ως μέρος της λύσης; Όχι, αντιθέτως. Χαρά μου. Τα ίδια λέω πάντως και σε απολογητές ακροαριστερών πεπραγμένων όταν μου δίδεται η ευκαιρία, μη νομίζεις. Αν και οφείλω να παραδεχθώ οτι με τους δεύτερους γίνεται συνήθως αντιπαράθεση ουσίας, δεν πετάνε την μπάλα στην εξέδρα με την πρώτη. Μην ανησυχείς όμως, δεν θα μείνω για πολύ. Ποτέ δεν μένω για πολύ.
      Απλώς βαρέθηκα να βλέπω ανθρώπους κατά τα άλλα σοβαρούς να σας αντιμετωπίζουν ως ισότιμους συνομιλητές και να σας παίρνουν με το καλό. Δεν σας αξίζει ούτε κατά διάνοια. Κάθε φορά λέτε τα ίδια και τα ίδια:
      «Η χρυσή αυγή σου φταίει και όχι οι λαθρομετανάστες;»
      «Γιατί εστιάζετε στην χρυσή αυγή και όχι τα παιδάκια που πεινάνε και υποφέρουν;»
      «Δεν φταίει η χρυσή αυγή αλλά ο κακός μας ο φλάρος»
      «Αν δεν είχε γίνει η Μεγάλη Έκρηξη δεν θα υπήρχε θέμα χρυσής αυγής σήμερα»
      Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά.

     • je ne regrette rien avatar
      je ne regrette rien @ Ξένος 06/07/2013 01:44:46

      στο καλό και να ΜΗΝ μας γράφεις...
      Και εύχομαι να πάς όχι σε άλλη χώρα απλώς ,αλλά σε άλλη ήπειρο !
      Ισως Αφρική, πού σού αρέσει, η Ασία ;
      Γιά σκέψου το...

   • je ne regrette rien avatar
    je ne regrette rien @ Ξένος 05/07/2013 01:54:04

    @ Ξένε ακόμη εδώ είσαι ; αφού είσαι τόσο εχθρός της Ελλάδος γιατί δεν φεύγεις ; μήπως είσαι από τους δικηγόρους πού νομιμοποιούν τους λάθρο και θησαυρίζεις ;
    γιά τέτοιον σε "κόβω"...

 32. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 04/07/2013 14:57:18

  Αν προσπαθήσουν να σταματήσουν τη ΧΑ με αντιρατσιστικά νομοσχέδια
  του Κουβέλη και του Βενιζέλου έχω την εντύπωση ότι στις δημοτικές
  θα φάνε τα μούτρα τους. Αν η ΝΔ δεν κάνει αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά
  και να μας απαλλάξει από στρατιές λαθρομεταναστών,από τα κακοποιά στοιχεία της αριστεράς (θα βγάλουμε τις κουκούλες μας είπε ο Σαμαράς),από το Σταλινικό
  υπόκοσμο του δημοσίου και τις ληστείες των πιστωτικών καρτών των τραπεζών
  δεν έχουμε άλλο τρόπο αντίδρασης. Θα στραφούμε αλλού να σώσουμε τα κεφάλια μας! Δεν ψήφισα τη ΝΔ για να μου φέρει gay pride και κουκουλοφόρους με μολότοφ. Την ψήφισα για να ζήσω στη χώρα μου...

  • Scarface avatar
   Scarface @ κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 04/07/2013 16:10:27

   Μηπως την ψηφισες για να κανει το μπενυ αντιπροεδρο?

   • Θησειώτης avatar
    Θησειώτης @ Scarface 05/07/2013 10:33:12

    Αυτό ήταν το μπόνους. Το δωράκι - έκπληξη ρε παιδί μου.

   • Lichnee avatar
    Lichnee @ Scarface 05/07/2013 11:08:33

    Αυτό ήταν το κερασάκι! :)

 33. akenaton avatar
  akenaton 04/07/2013 15:03:25

  Και θα τους δώσουν τα αυτονόητα οι νεοναζί; Που στηρίζεται αυτή η προσδοκία; Το έκαναν πουθενά αλλού όπου κατάφεραν και δυνάμωσαν; Το έκαναν εκεί όπου ήρθαν στην εξουσία με την ψήφο (!) των εκεί αλεπούδων; Το μόνο που έκαναν ήταν να αιματοκυλίσουν τον κόσμο ολάκερο, να φτιάξουν Άουσβιτς και Νταχάου, να καταστρέψουν ανάμεσα σε άλλες και την δική μας χώρα.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ akenaton 05/07/2013 11:15:09

   Έχουμε 2013 ρε φίλε, τι Νταχάου λες; Εκεί έχεις μείνει; Δες τι γίνεται γύρω σου με το μνημόνιο και τους λαθρομετανάστες από πάνω... Ένα δράμα. Ας έφτιαχνε τα πράγματα η ΝΔ και θα σου 'λεγα που θα ήταν ο Κασιδιάρης και ο Παππάς.

 34. akenaton avatar
  akenaton 04/07/2013 15:06:01

  Δεν το πιστεύω. Όποιος είναι να πάει να του κόψουν την "ουρά" οι νεοναζί δεν θα επηρεαστεί από τα δικά μου γραφόμενα.

  • Αρκάς avatar
   Αρκάς @ akenaton 04/07/2013 17:05:27

   Με εντυπωσιάζει το γεγονός πώς δεν καταλαβαίνετε ότι με ειρωνείες και απαξίωση δεν αντιμετωπίζεται το φαινόμενο Χρυσή Αυγή, τουναντίον ενισχύεται.

 35. πολίτης avatar
  πολίτης 04/07/2013 15:44:37

  ΄Οποιος βλέπει τις φάτσες τους με τη σχιζοφρένεια στο μάτι, ακούει τον λόγο τους που βρίθει από μίσος και αμορφωσιά, δείχνει κατανόηση στις πράξεις τους, πιστεύει ότι πολεμάνε το σύστημα τα πιο πιστά του μαντρόσκυλα και στην τελική τους ψηφίζει, θα πει ότι και ο ίδιος είναι αναλόγων προσόντων.
  Απλά ήταν κρυμμένος κάπου αλλού και βρήκε τη γενιά του..
  Κάθε λαός είναι άξιος της μοίρας του, δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια απ' αυτό.
  Στην εποχή μας τρανό παράδειγμα οι Έλληνες..

 36. Scarface avatar
  Scarface 04/07/2013 16:09:19

  Ψηφισε πακη.

 37. παπαδοπουλος ηλίας avatar
  παπαδοπουλος ηλίας 04/07/2013 16:10:09

  κατ αρχας ποιός σου είπε οτι οι πακιστανοί είναι ακίνδυνοι?
  Και γιατί να τα βάλουν με όλα τα αποβράσματα? Αντί να αναρωτηθείς γιατί δεν τα βάζουν μαζί τους οι αστυνομικές δυνάμεις,ζητάς και τα ρέστα απο την ΧΑ?
  Αλήθεια γιατί δεν αναφαιρονται πουθενά τα" χιλιάδες" θύματα της ΧΑ για τα οποία λενε και γράφουν όλοι?

 38. Scarface avatar
  Scarface 04/07/2013 16:29:00

  Επειδη οι ψηφοφοροι της χα δεν την ψηφισαν απο προσωπικο συμφερον, (σε αντιθεση με αλλους σχηματισμους, ονοματα δε λεμε, συνειδησεις δε θιγουμε), μπορουν το ιδιο ευκολα να την ξεψηφισουν. Εχουν βγει απο το μαντρι πλεον και δεν διατειθενται να μπουν σε αλλο. Οποτε το "επιχειρημα" οτι "ντρεπονται" για το "λαθος" τους και θελουν να παρασυρουν κι αλλους , μαλλον δε στεκει. Ντρεπονται και απαρουσιαζουν δημοσκοπικο διπλασιασμο της δυναμης τους και τη μεγαλυτερη συσπειρωση? Καπου μπαζει το πραγμα.

  Αν ψαχνετε για κολοβες αλεπουδες να τις αναζητησετε καλυτερα σε εκεινους που ψηφισαν "ζαπειο", "επαναδιαπραγματευση", "αλλο μιγμα πολιτικης", "αναπτυξη", "μια εξεταστικη για το μνημονιο" και τελικα ξερουμε τι πηραν... πακετο και με τον αντιπροεδρο του 5%.

 39. eksothen avatar
  eksothen 04/07/2013 16:41:29

  Αυτη ειναι η μεταναστευτικη πολιτικη της δεξιας;;

  O Γιάννης Αντετοκούμπο πανηγυρίζει κρατώντας την ελληνική σημαία και
  h##p://www.youtube.com/watch?v=Ihe_7SUJqsc

  Μεγαλη επιτυχια, τι να πω, αρωμα Ελλαδας, εε;;

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ eksothen 04/07/2013 22:50:16

   φίλε μ τι σε ενόχλησε ακριβώς ??? δεν έκανε σόου κατόπιν εορτής (όπως ο Πάνος π.χ.) ... στην Αμερική ήταν σε εκδήλωση του ΝΒΑ και αμα δεν τον επιλέγανε ΟΥΤΕ που θα το είχες μάθει ότι είχε φέρει μαζί του στη σημαία ... το γεγονός ότι είχε μαζί του τη σημαία μάλλον αποδυκνύει ότι το πίστευε πραγματικά αυτό που έκανε ... εκτός αν πιστέυεις ότι ήταν στημμένο και τον έβαλε ο Σύριζα να κάνει δήθεν τον Έλληνα σε συνεργασία με τους Μιλγουόκι Μπάκς !!! ...

   και επίσης ενώ είχε όλή τη δυνατότητα να κάνει ένα κάρο εμπρειστικές δηλώσεις ο άνθρωπός δεν είπε ΚΟΥΒΕΝΤΑ ... ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με κάτι Ρεχάγγελ κλπ που πουλάνε "ελληνοσύνη" με την οκά προσπαθώντας να βγάλουν το κατιτίς τους ;) και ενώ έχουν μασουλήσει και ένα ΣΚΑΣΜΟ λεφτά από το κράτος !!!

   έλεος δηλαδή ...

   • eksothen avatar
    eksothen @ EVANGELOS 05/07/2013 12:22:10

    Αμ μπραβο, πιστευω οτι ηταν και ειναι στημμενο ολο αυτο το θεατρο σκιων, το τσιρκο, του δηθεν 'ελληνα' απο την αχανη Αφρικη που 'παλεψε' και 'μοχθησε' και τα καταφερε στην γη της επαγγελιας, σωστα τα λεω;;
    Μου θυμιζει παλαια Αμερικανικη προπαγανδα που πρωτα μεσω του μαυρουασπρου κινηματογραφου και του θεατρου προωθουσαν το τοτε κρατος τους ως γη της επαγγελιας.

    Εσυ τι λες η Ελλαδα του 2013, ειναι η γη επαγγελιας;; Για ποιον για τους Ελληνες ή για τον καθε χαμαλη του τριτου κοσμου;; Εσυ τι νομιζεις οτι εστι;;

    Υ.Γ. Δεν ξερω εαν εχεις δει το συγκεκριμενο 'βιντεακι', οπου εγινε η κληρωση, αλλα εχει ενδιαφερον πως κραταει την Σημαια μας. Ειναι αναποδα η Γαλανολευκη, αντιθετα ο Σταυρος, και η ιδια Γαλανολευκη ειναι σκισμενη σε δυο μερη....Κατα τα αλλα οπως το λες και εσυ 'το πιστευε', εε;; Ετσι ειναι;;

    http://www.youtube.com/watch?v=Ihe_7SUJqsc

 40. παπαδοπουλος ηλίας avatar
  παπαδοπουλος ηλίας 04/07/2013 16:45:26

  Ενταγμένος στην ΟΝΝΕΔ από το 1979 έχω διαβάσει δεκάδες ανάλογα άρθρα στις "δημοκρατικές" εφημερίδες της εποχής. "Μα καλά,νέοι άνθρωποι και να ψηφίζεται δεξιά?" ,ακούγαμε στο σχολείο,στην καφετέρια στις παρέες μας.Μάλιστα στα τέλη του 80 αρχές 90 στην Ελευθεροτυπία και στο έθνος υπήρχαν και μεγάλες δημοσκοπήσεις για το τι ψήφιζαν οι απόφοιτοι πανεπιστημίου-ΤΕΙ-λυκείου-δημοτικού,οι καλιτέχνες, οι πνευματικοί οι αγράμματοι κλπ.Θέλετε να σας πώ που υπερτερούσε η "δεξιά" ή το καταλάβατε?
  Δυστυχώς η παρέα που κάνεται με το ΠΑΣΟΚ βγάζζει αληθινή την παροιμία"αν κοιμηθείς με στραβό,το πρωί αλιθωρίζεις".
  Ο λόγος που οι λαοί δίνουν μεγάλα ποσοστά στα ακραία κόμματα αριστεράς (κατά το παρελθόν) και δεξιάς σήμερα,ειναι γιατί εκεί βλέπουν μια σταθερότητα στις απόψεις και στις πράξεις τους. ¨οταν οι μεγάλοι σχηματισμοί πουλάνε τους ψηφοφόρους τους αυτοί στρέφονται σε αυτούς που βλέπουν ποιό σταθερούς.Εκεί οφειλετο η μεγάλη απήχηση της αριστεράς την δεκαετεία του 70.Οταν η αριστερά σεόλη την Ευρώπη έβαλε νερό στο κρασί της και συμβιβάστηκε όταν τα σοσιαλιστικά κόμματα κατέλαβαν την εξουσία,οι οπαδοί της θεόρησαν τους εαυτούς τους πουλημένους και απήλθαν.Το ίδιο έπαθε και στην Αυστρία ο Χάιντερ όταν υπέκυψε στους εκβιασμούς της ΕΕ.
  Όσο η ΧΑ θα κρατά σταθερές πολιτικές απόψεις,όσο ακραίες και να είναι,τα ποσοστάτης θα ανεβαίνουν.
  Σας έχω ξαναγράψει οτι καμία κυβέρνηση δεν έπεσε,και καμία επανάσταση δεν έγινε για οικονομικούς λόγους.

 41. akenaton avatar
  akenaton 04/07/2013 17:44:07

  Αντιθέτως με ότι λέτε, πιστεύω ότι αυτοί ειδικά οι ψηφοφόροι ψήφισαν αποκλειστικά με γνώμονα το προσωπικό τους "συμφέρον". Δεν είναι ακριβώς συμφέρον, το λένε "προσωπική εκδίκηση" και νομίζουν ότι θα την "σερβίρουν" σε όλους τους "άλλους", τους "συστημικούς". Δεν ξέρουν οι άμοιροι ότι θα την δοκμάσουν πρώτοι αυτοί στο πετσί τους!

  • tk avatar
   tk @ akenaton 04/07/2013 19:18:02

   Γίνεστε άδικος με αυτό που γράφετε, δεν είναι μονόπλευρο το θέμα. Ενα όπλο έχει ο πολίτης, την ρημάδα την ψήφο, εκεί βγάζει το άχτι του εκεί διαμαρτύρετε εκεί αποφασίζει.
   Τώρα με τι κριτήρια αποφασίζει κάποιος να ψηφίσει αυτόν ή εκείνον αυτό θέλει μεγάλη κουβέντα διότι ως γνωστόν χωρίς παιδεία το μόνο που έχεις είναι πρόβατα εύκολα να τα οδηγήσεις εκεί που θες. Εκεί είναι και το πρόβλημα πιστεύω, μπορεί λεφτά να μην υπάρχουν τελικά αλλά από πνευματική φτώχεια για να μην πω καρα-φτώχεια είμαστε ζάμπλουτοι, μακάρι να ήταν αλλιώς.

 42. akenaton avatar
  akenaton 04/07/2013 17:48:46

  Αγαπητέ, δεν είναι ειρωνεία και αν την διαβάσατε έτσι ή εσείς φταίτε ή εγώ. ΚΑΜΠΑΝΑ είναι για αυτούς που το διέπραξαν και για όσους το "σκέφτονται" ελαφρά τη καρδία. Προσκλητήριο μνήμης για όσους παριστάνουν πως έχουν πρώιμο αλτσχάιμερ. Οποιαδήποτε δικαιολογία ΩΧΡΙΑ μπροστά στον ΚΙΝΔΥΝΟ του εγχειρήματος.

  • θρακομακεδονας avatar
   θρακομακεδονας @ akenaton 04/07/2013 22:55:05

   Αν καταλαβα καλα το σκεπτικο σου, φιλε akenaton, οι επιλογες ειναι: κολοβωμενοι ή ευνουχισμενοι...
   Τον ακρωτηριασμο δεν τον γλιτωνουμε δηλαδη;

 43. akenaton avatar
  akenaton 04/07/2013 17:51:51

  Αυτό κάνουμε. Προσπαθώντας να υπενθυμήσουμε τι σημαίνει ναζισμός σε αυτούς που παριστάνουν πως το έχουν ξεχάσει....

  • kostas nikolaou avatar
   kostas nikolaou @ akenaton 05/07/2013 00:22:32

   επειδή την σημερινή εποχή κινδυνευω περισσοτερο από τους ουτσεκαδες και τους ταλιμπαν προσωπικα προτιμω να μας υπενθυμίζεις τους κινδυνους απο τα σκουπιδια αυτα.
   δεν θελω να στο χαλάσω αλλά τα ες-ες μας τελειωσαν πριν 70 χρονια , ο ναζισμος πεθανε στο σταλινγκραντ και τα στουκας δεν θα μας ξαναβομβαρδισουν.
   μην ανησυχεις οι 70+ ψηφοφοροι μας στηριζουν ακομα, δεν χρειαζονται υπενθυμιση για τα εγκληματα των ναζι

  • Θησειώτης avatar
   Θησειώτης @ akenaton 05/07/2013 10:19:39

   Το μνημόνιο που μας επέβαλαν οι απόγονοι των γνησιων ναζί, δεν μας αφήνει να τους ξεχάσουμε. Και μαζί με αυτούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

 44. akenaton avatar
  akenaton 04/07/2013 17:55:39

  @ απλός πολίτης, δρυς.
  Τους ναζιστές ΔΕΝ τους "δοκιμάζεις". Όπως ΔΕΝ θα δοκίμαζες ποτέ Υδροκυάνιο ή Αρσενικό. Παρεκτός κι αν έχεις αποφασίσει να αυτοκτονήσεις. Καταλύετε την λογική με τέτοια επιχειρήματα.

  • Δρυς avatar
   Δρυς @ akenaton 04/07/2013 23:24:00

   Το δηλητήριο το ορίζει κατά κανόνα η ποσότητα. Αλλιώς να μη παίρνουμε ούτε φάρμακα. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως θα ήταν καλό-θεμιτό, η ΧΑ να ήταν υπολογίσιμη δύναμη, για να μη γίνουμε κάδος αχρήστων σα χώρα. Δεν την είπαμε και για κυβέρνηση αυτοδυναμίας.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Δρυς 05/07/2013 17:36:40

    Ναι, τα γνωρίζω τα επιχειρήματα αυτά, τους ελέγχουμε εμείς, μέχρι το 15% θα τους αφήσουμε να φτάσουν και μετά θα τους κόψουμε την "τροφοδοσία" σε ψήφους. Ψευδαισθήσεις, αγαπητέ, πολυ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ψευδαισθήσεις. Όπως όταν παίζει κανείς με τις "ποσότητες" υδροκυανίου!

 45. Οίστρος avatar
  Οίστρος 04/07/2013 18:04:47

  Ναι, αλλά εσύ θα κοιμάσαι ες αεί !
  (αν απευθύνεσαι σε μένα)

 46. ΛΜ avatar
  ΛΜ 04/07/2013 18:12:22

  Καλά μπάνια εύχομαι, γιατί καλά μυαλά, δύσκολο.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ΛΜ 04/07/2013 18:20:24

   Που να βρεθουν μυαλα !Ολα κατα ΧΑ πηγαν .Τοσα ληγμενα δεν πηγαν χαμενα εκαναν δουλεια κολλησαν τα μυαλα τους σε σλογκαν και επαναληψεις του τυπου ''οι …δανειστές και οι πρατρεχάμενοι βολεμένοι υπηρέτες''.Ξυπνατε ρε σαν τα ντοπερμαν σκυλους φυλακες των γερμανικων στρατοπεδων συγκεντρωσης εχετε καταντησει !Περιορισμενης νοητικης ικανοτητας !

   • ΛΜ avatar
    ΛΜ @ Ραβινος 04/07/2013 18:27:21

    Φόβος, πανικός, κακοήθεια, εμπάθεια και φθόνος! Τα σκυλιά στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, που γλύφουνε τις μπότες των Ναζιστών, μάντεψε Ραβίνε ποιοί είναι...Δες στον καθρέφτη σου καλύτερα.

    • karasumi avatar
     karasumi @ ΛΜ 05/07/2013 02:17:28

     Σας έθιξαν μεγαλειότατη;

     • ΛΜ avatar
      ΛΜ @ karasumi 06/07/2013 10:19:47

      Αυτοσυγκράτηση μηδέν. Μα πάντα να πετάγεσαι σαν ...αυτό που είσαι βρε μπαγιάτικο αυγοτάραχο!

 47. Zugzwang avatar
  Zugzwang 04/07/2013 18:25:12

  Υπαρχουν και οι υαινες του ΠΑΣΟΚ που κατεστρεψαν την χωρα.
  Επισης ο Ακενατον δεν εχει καταλαβει οτι με τα ιδια λογια που μιλαει για την ΧΑ, μιλουν οι Συριζαιοι, οι Kουκουεδες, το ΑΝΤΑΡCIA και οι αριστεροαναρχοαντιεξουσιαστες για την ΝΔ. Δεν θα διαβασε ισως ακομα και την κριτικη του Guardian για το πολυ σωστο μετρο που πηρε ο Γεωργιαδης για τους φορεις του AIDS . Ουτε οτι ο Γεωργιαδης κατακρινεται (κιολας!) απο το Human Rights Watch. Mε τους ιδιους ορους που o Guardian κατακρινei συνηθως τον Δενδια. Οπου ο η λεξη "ακροδεξιος" ειναι η πιο ευγενικη...

 48. απατσι avatar
  απατσι 04/07/2013 18:26:21

  Ωραία όλα όσα αναφέρεις Akenaton, αλλά..... αλλά ΔΕΝ μπορώ να βλέπω Βαρβιτσιώτη, Μητσοτάκη, Γεννηματά, Μπέννυ (δεν διαφέρει σε τίποτε από τον επιτιθέμενο της 28ης Οκτ 1940) και λοιπές κουρ@δες, να αποτελούν μέλη της κυβέρνησης της χώρας μου. Αυτά καί άλλα ""ψιλά"", τροφοδοτούν αυτους τους πορτιέρηδες που λέμε.

 49. Zugzwang avatar
  Zugzwang 04/07/2013 18:28:06

  Χοτζα, τι επαθα; Ποοσυπογραφω σημερα και με τα δυο χερια τα σχολια σου!

 50. ΛΜ avatar
  ΛΜ 04/07/2013 18:30:57

  Νεοναζισμός είναι και τα τροϊκανομνημόνια των τοκογλύφων εταίρων. Επιλεκτική κρίση κατά το συμφέρον σας, έχετε θαρρώ.

  • karasumi avatar
   karasumi @ ΛΜ 05/07/2013 02:02:43

   Εσύ το βιολί σου, ακόμη και φιλοναζίστρια για να πετάξεις την προπαγάνδα σου..

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ ΛΜ 07/07/2013 02:55:35

   Kαλή μου Βασίλισσα, ομολογώ αυτή τη φορά δεν σε κατάλαβα !
   (και έλεγα : πού χάθηκε ;)
   προσπαθώ να αποκρυπτογραφήσω τα αρχικά αλλά ...εις μάτην !
   Καλό ξημέρωμα

 51. Antonis avatar
  Antonis 04/07/2013 18:52:06

  Είναι αστείο να λέμε για νεοναζισμούς, ναζισμούς και λοιπά χαριτωμένα την ώρα που οι πραγματικοί ναζί, οι λαθροεισβολείς σφαγείς αλωνίζουν και σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο.

 52. batman avatar
  batman 04/07/2013 19:46:30

  Γνώμη μου είναι, πως φασίστας-ναζι-τυφλοεθνικιστής, γίνεται κάποιος για 2 λόγους. Η έχει κάποιο άμεσο κέρδος σε κοινωνικό αλλά κυρίως οικονομικό επίπεδο (από real estate business, μέχρι συγκροτήματα τύπου και μονοπώλιο της μάρκας Pit bull), ή είναι χαζός.
  Ο Έλληνας ψηφοφόρος έχει-πολύ δικαιολογημένα- τη νοοτροπία του πελάτη.
  Στην παρούσα φάση, νιώθει πως το μαγαζί δεν πουλάει καλά και δεν το σέβεται, επομένως "τους χρωστάω την ψήφο μου";
  Συμφωνώ απόλυτα πως τα ποσοστά της ΧΑ δεν ξεπερνάνε το 10%. Κοντά στο 8% ήταν η τελευταία έγκυρη πληροφόρηση που είχα. Απλά η ΧΑ έχει 10 νοματαίους να κάνουν βόλτες στο ιντερνετ με 30 διαφορετικούς λογαριασμούς να διατυμπανίζουν πως "ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΑ, ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ".
  Αυτό που απομένει, είναι η ΝΔ να ΠΕΙΣΕΙ πως όχι μόνο δεν έχει ανάγκη τη ΧΑ, αλλά και πως είναι ουσιαστικά ιδεολογικός και κοινωνικός εχθρός της.
  Αυτό θα γίνει αν φωτίσει το σκοτεινό της παρελθόν, και το θωλό παρόν σχετικά με χρηματοδοτήσεις κτλ.
  Αυτα.

  • eksothen avatar
   eksothen @ batman 04/07/2013 22:11:46

   Bravo! Now you can sleep easy making dreams like the one above!!
   Guden Nacht

   • batman avatar
    batman @ eksothen 05/07/2013 03:48:24

    έλα γίνε λιγο πιο σαφής.. μην αφήσεις τόσο μυαλό να πάει χαμένο επειδή δεν ξέρω γερμανικά :)

    • eksothen avatar
     eksothen @ batman 05/07/2013 11:59:55

     Απλα τα πραγματα...συνεχισε ανενοχλητος τον υπνο...Τι αλλο λενε σε καποιον που επιμενει να ζει στην ληθη και εκτος πραγματικοτητας;;

   • Lichnee avatar
    Lichnee @ eksothen 05/07/2013 11:13:01

    Αμάν!
    Μη γράφεις γερμανικά ή άλλη ξένη γλώσσα αν δεν το έχεις!
    Μου έβγαλες το μάτι!Άκου εκεί "guden".....μήπως πεινούσες και εννοούσες "gouda"?

    • eksothen avatar
     eksothen @ Lichnee 05/07/2013 13:24:29

     Για ενα 'd' σου βγηκε εσενα το ματι;;

     • Lichnee avatar
      Lichnee @ eksothen 05/07/2013 20:22:43

      Ναι.
      Άλλο good,άλλο gutten και άλλο guten.
      Μην μπερδεύεις ανόμοια πράγματα.Όπως βούρτσες κλπ.

     • je ne regrette rien avatar
      je ne regrette rien @ Lichnee 05/07/2013 23:11:02

      ... και άλλο GUTE Nacht πού είναι και το σωστό. !
      Δεν αφήνουμε καλύτερα τα γερμανικά ; κάνουμε και άσχημους συνειρμούς !!!

     • Lichnee avatar
      Lichnee @ je ne regrette rien 06/07/2013 10:20:32

      Έλα βρε regrette άσε με και εμένα να διασκεδάσω λίγο! :)
      Γιατί,τι έχει η γλώσσα των "δανειστών" μας;Ποίος ο λόγος πρόκλησης άσχημων συνειρμών ;)

  • Scarface avatar
   Scarface @ batman 04/07/2013 23:24:35

   Τελικα πραγματι, οι νυχτεριδες ειναι τυφλες...

   • batman avatar
    batman @ Scarface 05/07/2013 03:47:27

    Πόσα Batman πρέπει να βγούν για να καταλάβεις πως αυτό δεν ισχύει!?

    • Scarface avatar
     Scarface @ batman 05/07/2013 07:24:59

     Μονο που εδω δεν ειναι Gotham City!!!

     • Γιώργος avatar
      Γιώργος @ Scarface 05/07/2013 11:23:06

      Έτσι όπως έχουμε γίνει... χειρότερα από Gotham City είμαστε!

 53. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 04/07/2013 21:47:54

  Μετα απο πολιτικές μεταγραφές,αναγκαστικές συγκυβερνησεις,απόψεις που αναιρεθηκαν,φιλίες που χαθηκαν,αντιπαλότητες που συγκατοικούν πλέον ως υπουργός-υφυπουργός,δείξε μου έναν ψηφοφόρο οποιουδήποτε κόμματος που... εχει ακόμα ουρά.
  Ολοι χωρίς ουρά είμαστε αγαπητέ,εκτός εαν νομιζετε -λανθασμενα- οτι πάντοτε ΝΔ και Σαμαράς είμασταν.

 54. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 04/07/2013 22:09:38

  Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια η καλύτερη απάντηση, μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότροια και για το τέλος κράτησε αράδα πάν τα πρόβατα και πίσω πάν τα γίδια.Από όσα έγραψες δε φαίνεται πολύ καθαρά τι γνωρίζεις, ξέρεις η ημιμάθεια δεν κρύβεται και η φυσική ηλιθιότητα είναι άπειρη.Οποτε δοκιμάσεις να γράψεις κάτι σοβαρό, -αν διαθέτεις τέτοια ικανότητα και αν αντέχεις την να βασανίσεις το μυαλό σου- τα ξαναλέμε.Μέχρι τότε απλά παρακολούθησε ως ατομο με ασθενέστατο αξιακό υπόβαθρο και το ότι σύ και ενας συρφετός κραυγάζεις δείχνει τον πανικό μπροστά στην Αλήθεια.Τα άδεια βαρέλια βροντάνε όταν κυλάνε και πόσο δε όταν ο κατήφορος είναι ολισθηρός, καλό τερματισμό λοιπόν.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Δρόλαπας 04/07/2013 22:48:07

   Υποψιάζομαι από τον τρόπο που συνήθως απαντάτε, πως δεν απευθύνεστε σε εμένα ..... Ελπίζω να έχω δίκιο!

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Δρόλαπας 05/07/2013 00:16:41

   Το δικό σου σχόλιο δηλαδή που περιλαμβάνει μερικές παροιμίες,λαϊκες σοφίες και μερικές προσβολές ξεχειλιζει σοβαρότητα...Ακου λοιπόν κάτι σοβαρό.
   Το πρόβλημα με τη ΧΑ μας αφορά γιατί απο εκεί χάνουμε ψήφους.Αν είχαμε διαρροές προς τους Οικολογους,θα διάβαζες πόσο επικίνδυνο είναι να μαδάμε τις μαργαρίτες και να μονολογούμε "μ'αγαπάει-δεν μ'αγαπάει".Στο φινάλε 30 χρόνια ψηφίζουν οι περισσότεροι Πασόκ,πόσο πιο σκατά να πάνε τα πράγματα;Αυτά για το πολιτικό!
   Επί προσωπικού...,δεν τους ψηφίζω,δεν τους συμπαθώ αλλά κυρίως δεν τους θεωρώ αυτήν την στιγμή εχθρούς της χώρας μου.Ισως γιατί λίγο πριν εβλεπα το βιντεάκι με τους αποκεφαλισμούς των Χριστιανών απο τους μισθοφόρους στη Συρία και σκέφτομαι πως τέτοιο μίσος,τέτοιος φανατισμός και τέτοια θρησκολαγνεία υπάρχει πλέον με τον μανδύα του μετανάστη.Αλήθεια γιατί δεν παίζονται αυτά τα βίντεο σε αντίθεση με τις βρισιες και τις κλωτσιές του Παναγιώταρου;

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Μεγάλες στιγμές 05/07/2013 07:43:03

    Τό εἶδα κι ἐγῶ,μπράβο πού τό ἐπισημαίνεις.

   • Lichnee avatar
    Lichnee @ Μεγάλες στιγμές 05/07/2013 11:15:08

    Έτσι,ακριβώς έτσι!

 55. Κομμένος avatar
  Κομμένος 04/07/2013 22:35:22

  Η ανάρτηση επιβεβαιώνει τρία προσωπικά αξιώματα :
  1.Η διαχρονική πλύση εγκεφάλου του Σόρος και των ομοίων του κατήργησε πλήρως τον κοινό νού όπως τον εξέφρασε παραπάνω απλά και όμορφα ο Πάρσιφαλ.
  2.Η κοινοβουλευτική κεντροδεξιά με την επί 20 σχεδόν έτη παρεμφερή επί της ουσίας σύνθεση και νοοτροπία, είναι μία ευνουχισμένη και φοβισμένη ιδεολογικά παράταξη, έρμαιο των κάθε λογής πασοκοσυριζαίων που την άγουν και φέρουν κατά τις επιθυμίες τους. Μία παράταξη στρουθοκάμηλος.
  3.Υπάρχουν ακόμη άτομα που μονοσταυρίζουν Πάκη. Φυλαχθείτε!

  • GO avatar
   GO @ Κομμένος 04/07/2013 22:55:45

   Προσέξτε το κόψιμό σας, μάλλον είναι αρκετά βαθύ.

 56. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 04/07/2013 22:38:13

  τα ίδια και τα ίδια ... στα άρθρα εναντίον του Σύριζα διαβάζω εμφυλιοπολεμικά αναμασήματα και στα άρθρα εναντίον των αυγών απορούν μερικοί γιατί γράφονται τόσο ακραίες θέσεις ... από τη μια ξυπνάτε τα πιο άγρια ένστικτα όταν πρόκειται να αντιπαρατεθείτε με την "αριστερά" και μετά διερωτάσται ΓΙΑΤΙ τόσος κόσμος επιλέγει την φασιστική άκρα δεξιά !!!

  κάθε ακραίο επιγχείρημα και κραυγή επίκλησης της δεξιάς με εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά μπορεί ΜΕΝ να φοβίζει μερικούς από το να επιλέξουν Σύριζα ... σπρώχνει όμως άλλους τόσους στην φασιστική χ.α. αφού τελικά την ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ ως επιλογή ...

 57. καπτεν avatar
  καπτεν 04/07/2013 22:43:18

  Ο δεξιος παλευε 32 χρονια κι ειδε στο τελος την Ελλαδα να καταστρεφεται και δη, με τον Καραμανλη σε μεγαλο βαθμο συνυπευθυνο αφου μετα τον μηνα 10/08 εδειξε, η ΝΔ, τρομερη πολιτικη αδυναμια για άλλη μια φορά. Ο Δεξιος θελει 3 στοιχειωδη: Εθνικη υπερηφανεια, εστω με φτωχεια, καθαρη Ελλαδα χωρις ναζο-λαθραιους και οι αρχηγοι του να μην τον προδιδουν στα εξης: α) να μη φοβωνται να διατυμπανιζουν ακαταπαυστα τις παραδοσιακες δεξιες αρχες (πατρις-θρησκεια-οικογενεια-ιδιοκτησια-χαμηλ.φοροι) οπως οι αριστεροι τη δικτατορια του προλεταριατου, β)μηδεινικη ανοχη και συμπεριφορα ταλιμπαν απεναντι σε καθετι αριστεροτερα του κεντρου, γ)εξασφαλιση οτι εαν προκυψει νεος Ανδρεας θα φυγει σε 3 μηνες με καθε μεσο οπως εφυγε ο μορσι και ο γαπ σε 17 μηνες. 35 χρονια ΝΔ εδειξαν μια ψοφοδεη δεξια. Μονο με τον Σαμαρα και τη ΧΑ, ο δεξιος αισθανεται κυριαρχος (οχι επικυριαρχος, απλα κυριαρχος), οσο σε καθε Αλλη δυτικη χωρα. Συνεπως, Εαν η ΧΑ παρει 18%, θα υπαρξουν ζυμωσεις στο χωρο της για αναπτυξη συνθετων πολ/οικ/κοινωνικων μηχανισμων ωστε η Ελλαδα να εχει την καθεστωτικη ασφαλεια των ΗΠΑ, Γαλλιας. Εκει ουδεις Ανδρεας, Τσιπρας, Διαπλοκη, "κοντογιαννοπουλοι κι αβραμοπουλοι" μπορουν να παιζουν με τη σταθεροτητα ενος καθαρου εντιμου ελληνικου αστικου καθεστωτος ανευ διαπλοκης και ξενων πρεσβειων.

  • GO avatar
   GO @ καπτεν 04/07/2013 22:50:24

   Καλά, με τέτοια μυαλά, πώς προαχθήκατε σε κάπτεν; Αξιοπερίεργο!

  • GO avatar
   GO @ καπτεν 04/07/2013 23:09:44

   Μέχρι Ναύκληρος, το πολύ, κι αυτό με μέσον.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ GO 05/07/2013 10:04:55

    Μάλιστα στρατάρχα μου, τα στρατά μας στη διάθεσή σας...

    • GO avatar
     GO @ ΒΙΣ 05/07/2013 12:53:10

     Καλά, ούτε ότι αναφέρεσθε σε αρχιναύαρχο δεν καταλάβατε;

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ GO 05/07/2013 15:10:44

      Μάλλον κατάλαβα ότι απευθύνομαι στον "αρχιναύαρχο" που έδινε εντολές στον Κουροπάτκιν από τις στήλες της αθηναϊκής εφημερίδας του 1905....

     • GO avatar
      GO @ ΒΙΣ 05/07/2013 19:06:21

      Τρίχες!

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ GO 06/07/2013 00:24:52

      Α, δεν είσθε λοιπόν "αρχιναύαρχος"; Λάθος εντύπωση εσχημάτισα, αγαπητέ...

     • GO avatar
      GO @ ΒΙΣ 06/07/2013 13:18:40

      Τρίχες και πάλι;
      Ως πότε;

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ καπτεν 05/07/2013 03:32:53

   "...διατυμπανιζουν ακαταπαυστα τις παραδοσιακες δεξιες αρχες ... θρησκεια ... ιδιοκτησια-χαμηλ.φοροι (???) ... συμπεριφορα ταλιμπαν απεναντι σε καθετι αριστεροτερα του κεντρου ... 35 χρονια ΝΔ εδειξαν μια ψοφοδεη δεξια ...με τον Σαμαρα και τη ΧΑ, ο δεξιος αισθανεται κυριαρχος (οχι επικυριαρχος, απλα κυριαρχος) ...(???)"

   απλά σταράτα λόγια ... τι δεν καταλαβαίνετε φίλοι μου ??? :o

 58. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 04/07/2013 22:46:27

  Βουλευτής Καβάλας και πρώην υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος:«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα νεοναζί. Μπορεί κάποια στοιχεία της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής να ασπάζονται αυτή την ιδεολογία. Αλλά για μένα, η βάση υποστήριξης, δηλαδή του κόσμου που στρέφεται προς τη Χρυσή Αυγή, έχουν ως αιτία τη διαμαρτυρία με την κατάσταση κι όχι με τη ναζιστική ιδεολογία. Κι ελπίζω να ακούνε και στη ΝΔ αυτή μου την τοποθέτηση» ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο radio1d.gr.

 59. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 04/07/2013 23:19:28

  Ἀγαπητέ akenaton,συνομιλῶ μέ ἀρκετούς ἀνθρώπους πού ἤ ψήφισαν καί θά ξαναψηφίσουν Χρυσή Αὐγή,ἤ θά τήν ψηφίσουν γιά πρώτη φορά.
  Κανένας ἀπ'αὐτούς-ἀπ' ὅ,τι ἔχω ἀντιληφθεῖ-δέν ἔχει σχέση μέ νεοναζιστικές θεωρίες,ἄσε πού δέν τίς πολυκαταλαβαίνουν κιόλας.
  Ὅλοι ἀπό αὐτούς πού γνωρίζω,περιμένουν ἀπό τή Χρυσή Αὐγή ὄχι νά γίνει κυβέρνηση,ἀλλά νά ἀποκτήσει δύναμη τέτοια,πού νά μποροῦν τά μέλη της νά δίνουν λύσεις σέ διάφορα προβλήματα μέ ἕναν μόνο τρόπο: τό ξύλο!
  Γιατί; Διότι πιστεύουν ὅτι ὅλες οἱ ἄλλες λύσεις πού προτείνονται δέν φέρνουν κανένα ἀποτέλεσμα πιά...
  Διαφωνῶ δέ μαζί σου,στήν ἄποψη ὅτι καί ἡ ἐπόμενη ψῆφος τους στή Χρυσή Αὐγή θά ἔχει ἐκδικητικό χαρακτήρα. Δέν θά εἶναι ἐκδικητική ἀλλά οὔτε καί ψῆφος ἀπελπισίας,θά εἶναι πιστεύω,ψῆφος ἐμπιστοσύνης καί προσδοκιῶν,ἔστω καί γιά στρεβλές λύσεις...

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ Κυθήριος 05/07/2013 10:10:28

   "Όλοι από αυτούς που γνωρίζω, περιμένουν από την Χρυσή Αυγή όχι να γίνει κυβέρνηση, αλλά να αποκτήσει δύναμη τέτοια, που να μπορούν τα μέλη της να δίνουν λύσεις σε διάφορα προβλήματα με έναν μόνο τρόπο: το ξύλο".

   Αγαπητέ Κυθήριε,
   παρακάμπτοντας τον κύριο στόχο (να δοθούν "λύσεις" με ξύλο), των γνωστών σου που σκέφτονται να ψηφίσουν ΧΑ και επικεντρώνοντας στη μέθοδο για την επίτευξη αυτού του στόχου (να αποκτήσει τέτοια δύναμη, που να μπορούν τα μέλη της ...) σε ρωτώ, μήπως έχεις καταλάβει από τις συνομιλίες σας:
   Πότε θεωρούν ότι η ΧΑ θα αποκτήσει "τέτοια δύναμη"? Αν από το 7%, πάει στο 10%, το 15%, το 20% κλπ.? Και γιατί με το 7% δεν έχει "τέτοια δύναμη"? Tί διαφορά θα κάνει π.χ. το 15% από το 7%? Ή δεν συνδέουν την απόκτηση "τέτοιας δύναμης" με κάποιο συγκεκριμένο εκλογικό ποσοστό? Αλλά, τότε, με τί την συνδέουν?
   Οι απορίες μου είναι ειλικρινείς.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Καβαλιώτης 05/07/2013 14:36:28

    Ἀγαπητέ Καβαλιώτη,εὔλογες οἱ ἀπορίες σου καί σέ εὐχαριστῶ πού τίς ἐκφράζεις.
    Σέ ἐπίπεδο τοπικῆς κοινωνίας ὅπως εἶναι τό νησί καί τό χωριό μου,μιά ὀμάδα δέν περιμένει νά μετρήσει τή δύναμή της σέ ποσοστά γιά νά ἀναλάβει δράση. Ἑάν τά λόγια καί οἱ πράξεις βλέπουν ὅτι ἔχουν ἀπήχηση,τότε αὐτόματα,γι' αὐτούς,ἡ δύναμη μεγαλώνει καί οἱ ἴδιοι ἀποθρασύνονται.
    Καί,γιά νά ἀπαντήσω στό ἐρώτημά σου,θεωροῦν ὅτι ἡ Χ.Α. ἔχει ἀποκτήσει δύναμη,ὅταν κάποιος γιά παράδειγμα ἔχει πέσει θύμα κλοπῆς καί περιμένει ἀπό τά καλόπαιδα αὐτά νά τρομοκρατήσουν ὅλους ἐκείνους ἀπό τούς ὁποίους θεωροῦν ὅτι προέρχονται οἱ κλέφτες.Καί ἡ τακτική αὐτή ἀναμένουν ὅτι θά ἔχει ἀποτέλεσμα.

    • Καβαλιώτης avatar
     Καβαλιώτης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/07/2013 17:29:03

     Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.
     Νομίζω ότι κατάλαβα το "πνεύμα¨.
     Αν όντως έτσι έχει το πράγμα, μιλάμε για μια επιλογή (ενίσχυσης της ΧΑ), που δεν λαμβάνει καθόλου υπ' όψιν της την γενικότερη τύχη της πορείας της χώρας -και, επομένως, από την άποψη αυτή, είναι ολίγον (έως εντελώς) στα κουτουρού.

 60. sender avatar
  sender 04/07/2013 23:51:05

  Μια ψυχρή,ανέκφραστη,γκρίζα πολιτική πραγματικότητα,απαιτεί από τους ανθρώπους αυτής της χώρας ν'αγκαλιάσει μ'ενθουσιασμό τα διαμορφωμένα σήμερα κόμματα[όπως άλλοτε].Με ποιό περίσσευμα ψυχής;παρατηρώντας τον Ελληνα σήμερα,διαπιστώνεται,ότι έχουμε να κάνουμε με κάποιον,που ζεί αμήχανα,χωρίς αίσθηση προορισμού και μέλλοντος.Είναι πολύ κοντά στον μηδενισμό,και έτσι αδιάφορα θα ψηφίσει,ό,τι του προκύψει.Ο Ελληνας καταστράφηκε,από τους πολιτικούς και από τον ίδιο τον εαυτό του.Ζεί σε μια χώρα που δεν αισθάνεται δική του.Η ψήφος του σε ΧΑ κλπ,είναι ψήφος εκδίκησης,και μηνύματος απαξίωσης του κακοστημένου πολιτικού σκηνικού.Ας ελπίσουμε,ο Α.Σαμαράς,με την αφοσίωσή του,την επίπονη και επίμονη δουλειά του,να δώσει ένα παράδειγμα αλτρουιστή πολιτικού,που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του παγωμένου έλληνα.

 61. Ξένος avatar
  Ξένος 05/07/2013 04:33:03

  Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αντιπαρέρχομαι τα όσα αστεία γράφεις λέγοντάς σου πως το είδος σου δεν πιστεύω οτι είναι περιττό για την χώρα. Άνθρωποι της δική σας κοσμοαντίληψης αποτελείτε δυνάμει άριστους φύλακες, γι’ αυτό και η θέση σας είναι στις ειδικές δυνάμεις του στρατού, τον σκληρό πυρήνα της κρατικής ασφάλειας, τα ΕΚΑΜ, τα ΜΑΤ κ.α. Σε περίπτωση επίσημης κήρυξης πολέμου θα κλιθείτε όπως όλοι μας να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στην πατρίδα, κι αν διακριθείτε στο πεδίο της μάχης θα σας βαράμε προσοχές όλοι –υπό την προϋπόθεση οτι δεν είστε ανοιχτά φασίστες στην πολιτική σας ζωή. Θα σας γεμίσουμε παράσημα και θα διοργανώνουμε εκδηλώσεις ειλικρινούς ευγνωμοσύνης. Απλώς η ζωή έξω από το στρατόπεδο είναι αρκετά πολύπλοκο πράγμα και η απόσταση από τον Σταματελόπουλο στον Ντερτιλή, κυρίως θέμα τύχης και περιστάσεων.
  Εν πάση περιπτώσει, εν καιρώ ειρήνης και σε περιόδους εντάσεων κι αναταραχών, με τις επιλογές σας κάνετε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά επιδεινώνοντας την ήδη υπάρχουσα και αυτό είναι διαχρονικά διαπιστωμένο. Για να το θέσω απλούστερα, δεν υπάρχει πιο σίγουρος τρόπος να ηγεμονεύσει εκ νέου η αριστερά στον δημόσιο βίο σε λίγα χρόνια, από την περαιτέρω αύξηση των ποσοστών της χρυσής αυγής. Κι αυτό είναι το λιγότερο. Αρκετά παίξατε με την ψήφο σας εσείς και οι απολογητές σας, αλλά άρχισε να γίνετε τραγικά επικίνδυνο από πολλές απόψεις.

  • Απόλυτη ομοφωνία avatar
   Απόλυτη ομοφωνία @ Ξένος 05/07/2013 07:12:06

   Η ψήφος του καθενός όπως και η άποψη, του ανήκουν και όσο και αν επιθυμείτε να επιβάλλετε τις ''σωστές'' απόψεις σας (ένας ακόμη που ...κατέχει το ''σωστό''), άδικα κουράζεστε.
   ''Αρκετά παίξατε με την ψήφο σας εσείς και οι απολογητές σας, αλλά άρχισε να γίνεται τραγικά επικίνδυνο από πολλές απόψεις.'' Αυτό δεν είναι φασιστικό; Σκεφτείτε οτι μπορεί να το πει ο καθένας στον άλλον, αφαιρώντας του το δικαίωμα λεκτικά
   -αρχικά-, της ελεύθερης βούλησης!! Έχετε πρόταση και για ...ριζικότερη αντιμετώπιση του ...προβλήματος άραγε;

   • Ξένος avatar
    Ξένος @ Απόλυτη ομοφωνία 05/07/2013 13:50:48

    Οι κινήσεις Δένδια είναι ότι αποτελεσματικότερο μπορεί να γίνει την παρούσα στιγμή.

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Ξένος 05/07/2013 11:08:04

   Και όσοι διαφωνούν μαζί σας στη Γυάρο έτσι;
   Μόλις βεβαιώθηκα και εγώ για το ότι είστε κάτοικος Κολωνού.
   Δικηγόρος δεν μου φαίνεστε καθώς τα ορθογραφικά πάνε σύννεφο αλλά μάλλον για το κλασσικό αγράμματο τρολάκι σε κάποιο βαθύ μπουντρούμι της Κουμουνδούρου που ταΐστηκε και τώρα κουνάει το κλουβί του!

   • Ξένος avatar
    Ξένος @ Lichnee 05/07/2013 13:59:56

    Τι λες βρε παιδί μου, νιώθεις καταπίεση που κριτικάρω και καταδικάζω σε λεκτικό επίπεδο την επιλογή, ανοχή ή δικαιολόγηση ψήφου προς νεοναζί; Πολύ στο λα μινόρε το ρίξατε ξαφνικά, καντάρια ευαισθησίας.

    • Lichnee avatar
     Lichnee @ Ξένος 05/07/2013 20:19:54

     Δε βλέπω την ίδια ευαισθησία για την επιλογή,ανοχή ή δικαιολόγηση ψήφου προς τους εθνομηδενιστές και τους σφαγείς εκ Σοβιετίας.
     Ούτε νιώθω καμία καταπίεση.Μάλλον εξ'ιδίων κρίνετε τα αλλότρια όταν κριτικάρουν τους αναρχοφασίστες που τόσο αγαπάτε καθώς και τους κάθε λογής εισβολείς της πατρίδας.Στα "αυτόνομα στέκια" όλοι "καταπιεσμένοι" δεν νοιώθετε και θέλετε να "σπάσετε το σάπιο";

     • Lichnee avatar
      Lichnee @ Lichnee 06/07/2013 10:18:42

      Όχι,λαδερό είχε εχθές.Παρασκευή βλέπεις.Σήμερα Σάββατο όμως ψάρια θα έχει.Όχι τηγανιτά γιατί θα σε πειράξουν στο στομάχι όμως.
      Όσο για το ορθογραφικό,τει να σου πο ρε πεδοι μου.Βαράιθοικα απω τα μυσα στα κημαινα σου.

 62. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 05/07/2013 04:33:17

  Akenaton, χαρά στο κουράγιο σου, αλλά η παρακμή είναι βαθειά και τα μυαλά ρηχά.
  Αφού ψήφισαν Μπαρμπαρούση , τώρα γκρινιάζουν υποκριτικά γιατί λέει ο μη αυτοδύναμος(εξαιτίας τους) Σαμαράς συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ.
  Οπότε ας ξαναψηφίσουμε τον αδερφό του δικηγόρου του Κοσκωτά Μιχαλολιάκο με τις απαραίτητες υστερικές καραυγές περί σάπιας μεταπολίτευσης.
  Το πράγμα μοιάζει με τραγωδία και η νέμεσις για την Χώρα της Γελοιότητας έρχεται: άγρια χρεοκοπία με πιθήκους νεοναζί σε δυσθεώρατα ποσοστά ψηφισμένους σε τεράστιο βαθμό από "πατριώτες".

 63. Κυνηγος ...Αλεποουρων! avatar
  Κυνηγος ...Αλεποουρων! 05/07/2013 05:25:47

  Εκεινο που ΔΕΝ αντιλαμβανεσαι, επειδη ΔΕΝ το θυμασαι(;) , ειναι πως 40 χρονια κοντα, με 40 τοσους νεκρους , παμπολλες αλλες ενεργειες, παγκοσμια δυσφημιση και πολλα παραπλευρα πολιτικα και εθνικα επακολουθα, η Ελλαδα δοκιμασε την κολαση που περιγραφεις οτι θα επακολουθησει την δημοσκοπικη πιθανοτητα αυξησης της χρυσαυγης.
  Οι αλεπουδες που εκοψαν τις ουρες μονο στα πολιτικα νεατερνταλ δεν οδηγουν!
  Και στο λεει ενας απ αυτους που πιστεψε χρονια στην ελπιδα που "εκρυβε" ο Αντωνης Σαμαρας.
  Με μια ουρα ναααααα! τοση!
  Πουντην ωρε Ακετον;;;;
  Πουντην;;;;;
  Λες να την φορεσει το χειμωνα στον λαιμο της, σαν τον πσλιο καιρο οι γιαγιαδες μας, η ...Αγκελλα;;;;;
  Αληθεια στην Λεπεν εκεινο που στοιχησε ειναι η "υποκινηση ρατσιστικου μισους" ή οτι θυμισε στους γαλλους την ...ναζιστικη, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ!, κατοχη;;;;
  Κανενας δεν περιμενει αγαπητε, λυσεις απο τα πολιτικα Νεατερνταλ!
  Αλλα ουτε και αντεχει την καταντια τον Χομο ΣοσιαλιςΤροικανους!
  Απλα στους πρωτους υπαρχει η ...εξελιξη, στους τελευταιους η ...απελπισια!

 64. kas avatar
  kas 05/07/2013 09:13:49

  Οσο γράφονται οι κλασσικές πρέζες περί νεοναζισμού, τα ποσοστά θα ανεβαίνουν. Οσο τα μήντια βγάζουν σπυράκια και αναμεταδίδουν μπούρδες τα ποσοστά θα ανεβαίνουν. Οσο θα είναι αποκλεισμένοι από παντού στα πλαίσια της επιλεκτικής ''δημοκρατίας'', τα ποσοστά θα ανεβαίνουν. Οσο ακούμε ουρλιαχτά και υστερίες εντελώς φαρισαϊκά, τα ποσοστά θα ανεβαίνουν. Ο κόσμος δεν ανέχεται να υποτιμάται η νοημοσύνη του με τόσο άκομψο τρόπο, για να το πω στρογγυλά, αλλά που ο νους και που η γνώση.

  Δηλαδή για να το καταλάβω. Αν έρθει η χα στην εξουσία τι θα κάνει ? Θα προκαλέσει τον γ' π.π. ; ή θα επιχειρήσει να κατακτήσουμε τον "ζωτικό μας χώρο'' απελευθερώνοντας Β. Ηπειρο, Ανατολική Θράκη, Ιωνία, Πόντο. Β. Κύπρο και όλα καλά :-)

  Είναι πολύ πιθανότερο να τα κάνει μπάχαλο αλά σύριζα στα της διαχείρισης (ελέω χαμηλού δυναμικού...αλλά θα μου πεις οι άλλοι έχουν υψηλό;) και όχι επειδή θα ανοίξει...τα ξερονήσια :-) (όχι άλλα ψευδοπαράσημα ''αντίστασης'' στους επαγγελματίες του είδους).

  Τι πιστεύει ο κόσμος για το ποιός είναι ικανότερος να αντιμετωπίσει το λαθρομεταναστευτικό και την εγκληματικότητα και τον φαρισαϊσμό του συστήματος; (στο οικονομικό όντας τσακισμένοι, δεν μπορούν να περιμένουν κάτι χειρότερο).

  Η βλακεία είναι αήττητη, ο ταλιμπανισμός και το σαθρό των επιχειρημάτων βαράει κόκκινο, για αυτό και κάθε ''περισπούδαστη'' ανάλυση γεμάτη κλάψα για την άνοδο της χα, υστερία και παρακαλετό ή εμπάθεια και μίσος είναι καταδικασμένη a priori, εκτός αν απευθύνεται σε ανθρώπους που μισούν την χα (αλα κάρτ ''καλό'' μίσος) . Αυτοί που δεν πρόκειται για άλλους χ,ψ,ζ λόγους (άνευ μίσους) να την ψηφίσουν, ούτε καν λαμβάνουν υπόψιν τους τα σχετικά κηρύγματα.

  Αντίθετα στους αμφιταλαντευόμενους...δημιουργούν σιγουριά, εφόσον λειτουργούν ως ιοί σε ένα σώμα που πρέπει ανακλαστικά να τους αντιμετωπίσει. Και τα αντισώματα που βγάζει ο οργανισμός όταν βομβαρδίζεται καθημερινώς με ασύστολη μπούρδα και ψέμματα...είναι η ψήφος του εκεί.

  Η μεγάλη πλειοψηφία για ότι έχει κατακτηθεί στην Ευρώπη περί των εργασιακών αποτελεί επιτυχία καθεστώτων δεξιόστροφων, φασιζόντων ή φασιστικών πρότερων δεκαετιών, είτε το θέλετε, είτε όχι, ανιστόρητοι και μη.

  Οπου υπάρχει ύβρις, επέρχεται νέμεσις και αυτή η τελευταία είναι απαίσια...και αποκρουστική, προκαλούσα φόβο σε όλους τους θεούς. Οσοι λοιπόν βγάζουν σπυράκια προφανώς έχουν λερωμένη την φωλιά τους, δεκαετίες τώρα.

  Το παράδειγμα έχει αλλάξει, αλλά οι αναλύσεις τετριμμένες, θλιμμένες και παλαιολιθικές. Η σία κάποτε έστηνε δικτατορίες, σήμερα στήνει δημοκρατίες με φαρέτρα τα αλα κάρτ "ανθρώπινα δικαιώματα''. Το παρακράτος κάποτε ήταν του παλατιού, μεταπολιτευτικά ήταν (και εξακολουθεί να είναι) της μεγάλης κεντροαριστερής ''δημοκρατικής'' παράταξης. Κάποτε οι αναρχικοί αντιπάλευαν το κράτος, σήμερα τα ''τάγματα εφόδου'' τους υποστηρίζουν τις ΔΕΚΟ και τα ελληνοβαλκανικού τύπου ιδιότυπα σοβιέτ του δημοσίου...και βέβαια σε περίπτωση ''στραβής'' θα αποτελέσουν μαζί με το μη πατριωτικό κομμάτι της αριστέρας την 5η φάλαγγα στο πλευρό κάθε αλλογενούς φανατικού ανθρωποειδούς.

  Ο κόσμος νιώθει ότι κινδυνεύει από τις ορδές των βαρβάρων που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα και τις ασχήμιες των μπάχαλων που καίνε πόλεις και ανθρώπους. Οχι μόνο δεν έχει πρόβλημα με τις δήθεν ''ορδές'' της χα, αλλά αντιθέτως βλέπει ανακουφιστικά την ύπαρξή τους στον δρόμο. Οσο δεν το καταλαβαίνει αυτό μιά ψευδοδεξιά νδ, που προσπαθεί να γίνει μιά μοντέρνα δεξιά (η Μαρί Λεπέν θα πρέπει να είναι πρότυπο για μια ικανή νδ) τόσο θα σκούζει και θα βυθίζεται σε ποσοστά και όχι μόνο.

  Ολες οι αναλύσεις περί χα είναι για τα κράβαρα, γεμάτες ''συναισθηματική'' ή ''φαρισαϊκή'' πανούκλα. Για αυτό και θα τρίβετε τα ματάκια σας όσοι δεν βάζετε νου και γνώση, θα παίρνετε ξυδάκι, λεξοτανίλ και δεν ξέρω τι άλλο.

  Η αλήθεια είναι ότι σαφώς μιά τέτοια γκρούπα κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων ακροαριστερών, έχει τις κλασσικές εμμονές και ιδεοληψίες που ανατρέχουν στα σημεία αναφοράς του παρελθόντος, στα pop idols έκαστης όχθης.

  Οπως οι αριστεροί έχουν σημείο αναφοράς κατακάθια τύπου μαρξ, λένιν, ρόζας, τρότσκυ , στάλιν, μπουχάριν και λοιπών λαμογιαρέων, έτσι και οι αντίστοιχες γκρούπες της απέναντι πλευράς δεν μπορεί να μην έχουν σημεία αναφοράς στον χίτλερ και τα υπόλοιπα σκαμπς της παρέας του.

  Από την στιγμή όμως που η γιαλαντζί εθνικοσοσιαλιστική γκρούπα (μερικά τατού...δεν αποτελούν σημάδια αυθεντικότητας, ούτε δίδουν λαβές για υστερίες) γίνεται αυθεντικό ρεύμα, ακτιβιστικό κίνημα και ψηφίζεται από εκατοντάδες χιλιάδες τα πράματα δεν είναι υπό έλεγχο από την ηγεσία της.

  Οταν στον ψηφοφόρο της χα του λες μπούρδες περί νεοναζί και ταγμάτων ασφαλείας και εν αρχή το χάος, αυτός μπορεί να σου απαντήσει ''αϊ χάσου μυρμηγκάκι. Οι παπούδες μου ήταν εαμίτες''. Που να το καταλάβει όμως ο φανατικός.

  Ο Λοβέρδος είναι ο μοναδικός που το έπιασε και είχε το θάρρος μέσα στον ολοκληρωτισμό του πολιτικά ορθού να το πει. ''Το μοναδικό αυθεντικό λαϊκό κίνημα είναι η χα''. Είτε το θέλετε, είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια. Και αυτό γιατί την ευνοεί η συγκυρία και έχει κοπιάρει τις αριστερές τεχνικές (π.χ. υπάρχει αντιγραφή προς τις μεθόδους του Εαμ σε πάμπολλα πράγματα), ανοίγει γραφεία παντού, έχει την λογική του ''κρυφο-φανερού'' σχολείου σε περίοδο ''κατοχής'', κάνει ακτιβισμούς ''αλληλεγγύης'', ''καθαρίζει'' με μερικές μπάτσες περιοχές και κατειλημμένα σπίτια από λάθρο με συνοπτικές ανακουφίζοντας κόσμο και κοσμάκη, προβαίνει σε ιδεολογικά μαθήματα κ.λ.π.

  Οι άλλοι κράζουν εκ του ασφαλούς. Για να δοκιμάσουν όμως να περπατήσουν π.χ. την Αχαρνών από την Βάθης μέχρι την Α. Μελετίου. Για να δοκιμάσουν να κοιμηθούν χωρίς κάγκελα και διπλές κλειδαριές. Για να δοκιμάσουν να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους 1-2 γεωργιανούς και 3-4 αφγανούς.

  Οι μεν αριστεροί πιπιλίζουν την γνωστή καραμέλα περί ''το ίδιο μαγαζί'' και οι φασίστες μπλα μπλα μπλα που στηρίζουν το κεφάλαιο κ.λ.π., αδυνατώντας να κατανοήσουν ότι η φιλελεύθερη δημοκρατία (σε συντηρητική και σοσιαλδημοκρατική μορφή) έχει πάντα εχθρούς τον φασισμό εκ δεξιών και τον κομμουνισμό εξ΄αριστερών της. Οι δε ''δεξιοί'', ξεπερνούν σε παπαριές τους ομολόγούς τους της αριστεράς.

  Στον πόλεμο των λέξεων όμως ποιός κερδίζει; Μιλάμε για νεοναζισμό. Τι σημαίνει ναζισμός; Από τα αρχικό του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του χίτλερ βγαίνει το ναζί. Νεο-εθνικοσοσιαλιστές σημαίνει, αλλά το ναζί ακούγεται κάπως τουλάχιστον σε κάποια αυτιά. Ελληνιστί η αντίστοιχη λέξη είναι νεο-εθνικοκοινωνιστές, ακόμα πιο light, αλλά και εδώ το πολιτικό ορθό είναι εξόχως επιλεκτικό. Αλα κάρτ !

  Οπως λοιπόν τότε στην κατοχή μεγάλη μερίδα του κόσμου πύκνωσε τις γραμμές του Εάμ, μην ξέροντας κάνενα πρόσωπο από την ηγεσία, αλλά κοιτώντας την πρακτική του, το ίδιο γίνεται και σήμερα.

  Φτώχεια, λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα, κούραση από τον φαρισαϊσμό της μεταπολίτευσης, έχουν μεταφέρει τον κόσμο στα άκρα συνειδητά ή ασυνείδητα.

  O μεν σύριζα και λοιπά ακροαριστερά μορφώματα, λένε ως άλλοι δεινόσαυροι τις ίδιες μπούρδες και κουλαμάρες που λέγανε μιά ζωή με εντελώς εκχυδαϊσμένη πρακτική και χαϊδεύουν μπάχαλους, υπόκοσμο, κοινό έγκλημα και λαθρομετανάστες. Εχουν σημαία τον εθνομηδενισμό και έχουν γεμίσει παρανοϊκά τυπάκια, να μην προλαβαίνεις να σταματήσεις τα γέλια από τις κουλαμάρες που πετούν στον αέρ.α Ο κόσμος αγανακτεί (φυσικά και ο πατριωτικός αριστερός κόσμος) .

  Η χα το παίζει έξυπνα. Προσωπικώς πίστευα ότι θα ξεσαλώσει. Παρόλα αυτά και παρόλα τα χυδαία ψέμματα και τα κόψε-ράψε των μήντια, έχει παραμείνει σε κάποια αναποδογυρίσματα πάγκων και μερικές μπάτσες πλας κάτι ψευδοτζαμπουκάδες για το θεαθήναι που όμως ανεβάζουν ποσοστά (έλεω του ότι πάντα βρίσκεται σε αντίσταση και άμυνα έναντι της μεταπολίτευσης, των κομμάτων αυτής και των ελεγχόμενων μήντια που τους έχουν εξαπολύσει ένα ηλίθιο και βλακώδες πόλεμο λάσπης κατανοητό ακόμα και μικρά παιδιά). Ολα τα υπόλοιπα είναι κουκουρούκου μανταλάκια.

  Ενα άλλο βλακώδες είναι ότι είναι πρώην νεοδημοκράτες οι ψηφοφόροι της και αυτό επειδή ασπάζεται κάποιες αρχές της Δεξιάς (το γράφω με κεφαλαίο και ουχί μικρό) περί αξιών, πατρίδας, οικογένειας-κοινότητας-ατόμου. 40% είναι πρώην νεοδημοκράτες, το υπόλοιπο 60% είναι πασόκοι και αριστεροί. Οποιος είναι προσεκτικός θα διαπιστώσει ότι η πρωταρχική προσπάθεια της χα είναι να αλώσει τον χώρο εκείνο που παραδοσιακά ψήφιζε αριστερά (π.χ. κοιτάξτε τα ποσοστά της στις κλασσικές εργατικές και πάλαι ποτέ αριστερές συνοικίες). Αν η νδ θέλει εύκολο επαναπατρισμό ας κοιτάξει σε αυτούς που ψήφισαν ανελ. Εκεί τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα του 40%.

  Σε όσους διαβήκανε...δύσκολα τα πράματα. Εκτός αν όντως πέσουν τα κάστρα των σοβιέτ, βγούν οι κουκούλες, φύγει τουλάχιστον 1,5 μύριο αλαμπουρνέζων, σταματήσει το σοσιαλιστικό φορομπήξιμο και επανέλθει η ασφάλεια στους δρόμους.

  Η σημερινή ηγεσία θέλουμε να πιστεύουμε ότι το θέλει. Για αυτό την στηρίξαμε άλλωστε. Πρέπει όμως και να το κάνει έστω και σε ένα βαθμό. Και το κυριότερο να γίνει περήφανη που είναι Δεξιά.

  • ΧΒ avatar
   ΧΒ @ kas 05/07/2013 10:32:03

   Επικό σχόλιο. Ουσία και αλήθειες.

  • akenaton avatar
   akenaton @ kas 05/07/2013 13:50:45

   Αρκετές αλήθειες στο σχόλιό σας. Διακρίνω όμως και μία τουλάχιστον (ηθελημένη;) αφέλεια: ουδείς γνωρίζει τι είναι δυνατόν να πράξει η ΧΑ αν έρθει στα πράγματα. Μπορεί όμως κανείς να εικάσει βασίμως τι ΔΕΝ θα κάνει. Κι αυτό που ΔΕΝ θα κάνει είναι να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά προβλήματα της χώρας. Αντιθέτως, πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να της προσθέσει και άλλα απείρως ΕΠΑΧΘΕΣΤΕΡΑ. Και αυτή όλη την ιστορικά θεμελιωμένη γνώση και εμπειρία, θέλουν κάποιοι να την κάνουμε "γαργάρα" και να μην μιλούμε, επειδή δήθεν κάθε φορά που μιλούμε, αυξάνουν τα ποσοστά (sic) της ΧΑ.

   • WY avatar
    WY @ akenaton 05/07/2013 14:34:01

    akenaton είπε:
    05/07/2013 στις 1:50 pm
    ......................................

    Άφησε τίς ## κωλοτούμπες ## καί προσπάθησε νά μάθης/παραδειγματισθής κι από τό προηγούμενο σχόλιο (kas),διότι ένω στό κύριο άρθρο σου μάς αναφέρεις αναλυτικά, τί θά/δέν κάνη ή Χ.Α.,προσδιορίζοντάς την συγχρόνως,ώς τόν μόνο καί μέγα εχθρό τής Δημοκρατίας (φασίστες,νεοναζί),προσπαθείς,νά αποφύγης τήν όποια αναφορά καί νά μάς καταθέσης τίς απόψεις σου,διά τό τί θά κάνουν ή δέν θά κάνουν οί αριστεροί/απολιθωμένα πιτσιλίσματα τού Στάλιν,όταν/εφόσον έλθουν στήν εξουσία (Ό Μεγαλοδύναμος νά μάς προστατεύση,από αυτό τό κακό!!!!).

    • akenaton avatar
     akenaton @ WY 05/07/2013 17:20:51

     Κολοτούμπες; Που τις είδατε; Αυτά ακριβώς που γράφω στο σημείωμα, αυτά ακριβώς γράφω απαντώντας και σε τούτο το σχόλιο του φίλου, που μέσα του έχει και αρκετές αλήθειες, δεν χρειάζεται να τις απαριθμήσω.
     Όσον αφορά στις παραινέσεις σας, κρατείστε τις για τον εαυτό σας. Εμένα, θα μου επιτρέψετε να γράφω ότι θέλω κι όπως ακριβώς το θέλω εγώ. Και να καταθέτω όποτε θέλω εγώ και όποιες απόψεις μου θέλω εγώ. Μπορείτε να με κρίνετε γι αυτές, οκέη, αλλά δεν μπορείτε να μου υπαγορεύετε τι θα γράφω και πότε. Συνήθως προσπαθώ να είμαι δίκαιος και να αποδίδω τα του καίσαρος τω καίσαρι. Κάντε κι εσείς το ίδιο, θα σας ωφελήσει τα μάλα. Φιλικά.

 65. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 05/07/2013 10:11:59

  Αρχίζω να πιστεύω πως ο έλεγχος σχολίων του Αντινεους λειτουργεί με τη μέθοδο του ανεμιστήρα: Οσα σχόλια φυσάει ο ανεμιστήρας ανεβαίνουν, όσα δεν φυσάει κόβονται...Ή το αντίστροφο...
  Είχα αποστείλει σχόλιο όπου μιλούσα για την αισχρότητα και κακοήθεια του wannabe Führer Μιχαλολιάκου να αποκαλέσει εμμέσως πλην σαφώς "χιμπατζή" τον Αντεντοκούνμπο και αναρωτιόμουν γιατί με τέτοιο εμετικό δημόσιο λόγο η ΧΑ δεν εξαφανίζεται στα τάρταρα, όπως θα ήταν αναμενόμενο. Και η απάντηση που έδινα ήταν "επειδή ο Έλληνας βλέπει να πουλάνε μαϊμούδες και πρέζα οι Αφροασιάτες μέσα στο Κέντρο της Αθήνας, ακόμα και τώρα που μιλάμε, μέρα μεσημέρι. Άρα βλέπει το Κράτος να ανέχεται μία κατάσταση ως παγιωμένη, ακόμα και στη βιτρίνα της χώρας".
  Φαίνεται ενόχλησε το σχόλιο και δεν δημοσιεύθηκε, άγνωστο για ποιο λόγο. Εκτός και αν ισχύει η πιο πάνω αλάνθαστη μέθοδος του ανεμιστήρα...

 66. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 05/07/2013 10:25:43

  Aν χρησιμοποιείς και το όνομα Συριζαλβανία του Χότζα ναι Ακενατον σε σένα απαντω

  • akenaton avatar
   akenaton @ Δρόλαπας 05/07/2013 11:14:43

   Δεν χρησιμοποιώ άλλο ψευδώνυμο.

 67. AGGELOS avatar
  AGGELOS 05/07/2013 10:38:39

  Παιδιόθεν ψηφοφόρος της ΝΔ, με αγώνες και πολύ ξύλο στα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια, διά πρώτην φορά στη ζωή μου εψήφισα στις πρωτες εκλογές του Μαιου, Χρυση Αυγή. Στις δεύτερες επανήλθα. Γιατί ψήφισα ΧΑ; Μόνιμος κάτοικος Αθηνών (Κατω Πατήσια) από τα γεννοφάσκια μου, έφθασα ομού μετά της οικογενείας μου σε απόγνωση από την επικρατούσα κατάσταση στην περιοχή εξ αιτίας των παντός ειδους εισβολέων. Λεω "εισβολείς" δοθέντος ότι ο πολιτικά ορθώς όρος "λαθρομετανάστες" δεν είναι ορθός. Όποιος αποφασίζει να αλλάξει χώρα εν κρυπτώ, είναι εισβολέας, τέλος! Ούτε "μετανάστης" είναι βέβαια, αφού ουδείς τον εκάλεσε! Η κατάσταση, λοιπον στην περιοχή όπου διαμένω είχε καταστεί αβάσταχτη. Οι αγώνες των κατοίκων της περιοχής να αφυπνίσουμε την κοιμόμενη πασοκοεξουσία, ήδη από τα τέλη του 2004, έπεσαν ασφαλώς στο κενό, μιας και θεωρούμεθα "υπερβολικοί", αν μη τι άλλο! Εξελέγη ο Καραμανλής, μετά φανών και λαμπάδων, οποτε επιστέψαμε ότι θα βρούμε ώτα ακουόντων! Αμ δε.... Στο μεταξύ, η μητέρα μου, με κινητικά προβλήματα, δεν μπορούσε να πάει ούτε στο παρκάκι, 80 μέτρα απ το σπιτι μου, διότι, στο εν λόγω πάρκο εφόδευαν - φορα παρτιδα- οι "κακομοίρηδες" εισβολείς. Μετά τις δημοτικές εκλογές, όπου ασφαλώς εψήφισα Κακλαμάνη, άρχισαν σιγα σιγα ν αλλάζουν τα πράματα στην γειτονιά. Βλέπαμε να πυκνώνουν οι περιπολίες της ΔΙΑΣ, να γίνονται έρευνες στα πάρκα, κλπ. Το γιατί το αντιλαμβάνεσθε όλοι εδω μέσα: ειχε εκλεγεί ο Μιχαλολιάκος στο δημ συμβούλιο και ηδη από την πρώτη ημερα, επίεζε!! Επίεζε πολύ... Για να μην πολυλογώ, εδώ κι έναν χρόνο, η γειτονιά έχει αλλάξει αρκετά προς το καλύτερο. Αστυνομικοί παντού, έρευνες παντού, προσπάθεια σύλληψης των εισβολέων. Γιατι;;;;
  Επομένως, αγαπητοί μου, όταν προσπαθείς να ενεργήσεις δημοκρατικά στην Ελλάδα, να ενημερώσεις την εξουσία για το τι τραβάει ο κοσμάκης από δαύτους και η εξουσια σε αντιμετωπίζει ως γραφικό, λογικό κι επόμενο να στραφείς σε λιγότερο δημοκρατικούς ατραπούς!
  Εγώ το κανα μια φορά ακριβώς διότι ήθελα τους τυπους αυτούς στην Βουλή, για ν ασκούν πίεση στην τυφλωμένη Δημοκρατία. Το πέτυχα και χαίρομαι. Μετά, επέστρεψα στο καβούκι μου.
  Πολλοί παρέμειναν. Αυτούς, για να τους ξανακερδίσεις, πρέπει να αντιπαρατεθείς με τους χρυσαυγίτες, επιχειρηματολογώντας μεν, πράττοντας δε!! Όταν το προσπαθείς αυτό σπασμωδικώς, απλώς τους γιγαντώνεις. Πιστέψτε με, ο επομενος Δημαρχος θα ναι απο αυτούς....

 68. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 05/07/2013 11:34:14

  Ακένατον όταν αντιπαρατέθηκα μαζί σου το έκανα κόσμια με ευγένεια και ευπρέπεια.Κρίνω απόψεις και ποτέ τον άνθρωπο που τις εκφέρει, κρίνω με επιχειρήματα στην βάση της σύνθεσης και ποτέ στην βάση της άρνησης.Ομολογώ ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τον ίδιο τρόπο με αντιμετώπισες και είναι κάτι το οποίο και εκτιμώ βαθύτατα.Επίσης η εν γένει συμπεριφορά σου σε τιμά και ως ανθρωπο και ως χαρακτήρα.Το σεβασμό εμαθα να τον ανταποδίδω αυτό πράττω σε όποιον τον γεννά με την στάση του, την όποια πρόκληση όμως που υπερβαίνει τα εσκαμμένα έμαθα πως πρέπει να την επιστρέφω και να την καταπίνει αμάσητη όποιος την εξεστόμισε.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Δρόλαπας 05/07/2013 13:41:34

   Οφείλω να σας ανταποδώσω τα εύσημα στον τομέα της ευπρέπειας και της ευγένειας, τουλάχιστον όσον με αφορά. Αυτό εκτός από ευχάριστο, είναι συνήθως και εποικοδομητικό σε έναν δημόσιο διάλογο. Να είστε καλά.

 69. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 05/07/2013 16:04:55

  +1000

  Κάποιοι ίσως δεν έχουν έλθει σε επαφή με τον κόσμο, για να καταλάβουν πώς σκέπτεται. Μία ελπίδα, ένα αποκούμπι ζητά και τα περί ναζί του είναι και άγνωστα και εντελώς αδιάφορα.

 70. Ξένος avatar
  Ξένος 05/07/2013 21:49:25

  "Από το σπίτι σου παιρνώ και τηγανίζεις ψάρια."

 71. Ξένος avatar
  Ξένος 05/07/2013 22:08:48

  (Έλα, διόρθωσέ μου το ορθογραφικό, έχεις την ευκαιρία να επισημάνεις το ουσιαστικότερο και πιο σοβαρό πράγμα που έγραψες ποτέ σου εδώ μέσα)

 72. ΑΠΑΙΧΤΟΣ avatar
  ΑΠΑΙΧΤΟΣ 05/07/2013 22:56:22

  1. Συγνώμη φίλε αλλά δεν βλέπεις τι έχει ακουστεί στη Βουλή εδώ και ένα χρόνο από τους Βουλευτές της Χ.Α.?
  Το Σύστημα για να πέσει πρέπει να αφυπνιστεί ο κόσμος..Ένας κόσμος που όσο υπήρχε το λεγόμενο "ρουσφέτι" συμβιβαζόταν και το "συντηρούσε". Πλέον όμως τέλος τα..μπικικίνια..
  Η Χ.Α. φίλε μου τα λέει μια χαρά όπως είναι τα πράγματα και λίγο πολύ ο μέσος Έλληνας συμφωνεί σε πάρα πολλά μαζί της..Άσχετα αν την ψηφίζει ή όχι..
  2. Δε βλέπω αυτοδυναμία της Χ.Α., όμως προβλέπω ότι η επόμενη Κυβέρνηση θα είναι Εθν. Σωτηρίας και η οποία θα απαρτίζεται από άτομα/προσωπικότητες τα οποία θέλοντας και μη θα βασιστούν σε Πατριωτικές/Εθνικιστικές αντιλήψεις..
  3. Δεν βλέπω να γράφεις κάτι για την "ταμπακιέρα". Δηλαδή πιστεύεις ότι η παρούσα Κυβέρνηση μπορεί να μας "κάνει Κράτος", να μας απαλλάξει σύντομα από τα Μνημόνια και να πάρει τα "κλεμμένα" από τα λαμόγια??

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ ΑΠΑΙΧΤΟΣ 06/07/2013 01:28:31

   1. Aααα, ΑΥΤΗ ήταν η "αναμπουμπουλα"? Εντάξει, τότε...
   Το "σύστημα" έχει χ@#εί πάνω του, κυριολεκτικά!
   2. Εννοείς κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με στήριξη ΧΑ?
   Ποιό άλλο κόμμα φαντάζεσαι ότι θα στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση?
   3. Δεν γράφω για την "ταμπακιέρα", διότι δεν είναι αυτή η "ταμπακιέρα", εδώ.
   Δεν συζητάμε για το αν είναι καλή ή κακή η κυβέρνηση. Δεν είναι αυτό το θέμα μας.
   Το θέμα είναι, για ποιον λόγο να ψηφίσω ΧΑ, ποιό μπορεί να είναι το πρακτικό αποτέλεσμα της ψήφου μου στην ΧΑ.
   Γίνονται άυριο εκλογές και παίρνει 7, 10, 15, 20%, όσο πάρει εν πάση περιπτώσει.
   Και μετά?
   Ποιά πιθανότητα υπάρχει να αλλάξει έστω και κάτι ελάχιστο στη χώρα από αυτήν μου την επιλογή?
   Την πορεία την χαράζει αυτός που έχει την εξουσία και η ΧΑ εξουσία δεν βλέπει ούτε ευθέως ούτε πλαγίως.

   • ΑΠΑΙΧΤΟΣ avatar
    ΑΠΑΙΧΤΟΣ @ Καβαλιώτης 06/07/2013 16:32:07

    Κλείνω την ωραία μας συζήτηση με την εξής πρόβλεψη μου: "Τον πάτο φίλε μου ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ, βαδίζουμε αργά και σταθερά προς τα εκεί".
    Τότε θα με θυμηθείς..

   • Καβαλιώτης avatar
    Καβαλιώτης @ Καβαλιώτης 07/07/2013 00:54:14

    Kλείνω, παρομοίως, προβληματιζόμενος επάνω στο σχόλιό σου,
    παρ' ότι δυσκολεύομαι να διακρίνω τον ειρμό.

 73. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 06/07/2013 08:56:44

  Εκτός απο τις αλεπούδες με τις κομμένες ουρές υπάρχει και ο ωραίος μύθος του λαγού που μαμεί και δέρνει λιοντάρια ,αρκούδες και λύκους...
  Είναι απόλυτα φυσιλογικό να υπάρχει μια πολιτική αναταραχή και ένα θόλωμα τώρα που ουσιαστικά αναδιατάσεται το σύστημα ελλαδιστάν ,μετά την ογάνωση του το 1946-49.
  Οι χρυσόαυγοι μικρό ποσοστό έχουν συγκριτικά με το τι γίνεται σήμερα στην χώρα μας. Ισως αυτό να είναι η απαραίτητη δικλείδα ασφαλείας...Οσο και αν είναι αγανακτισμένος ο άλλος, δεν πείθεται εύκολα να δώσει τα κλειδιά του μαγαζιού στον μπράβο της πόρτας..Θα τα κάνει λαμπόγιαλο, και το μαγαζί χρειάζεται πελατεία και λειτουργία για να έχει έσοδα.
  Αυτή την ώρα η επιλογή χρυσής αυγής είναι επιλογή δυσαρέσκειας, εκδικητικής ψήφου και αποδοκιμασίας..Δεν είναι επιλογή λύσης και προοπτικής..Το ξέρουν και οι ίδιοι ή ακόμη καλύτερα όσοι τους σπρώχνουν τεχνιεντως και τους φουσκώνουν επικοινωνιακά, παρόλη την ανεπάρκεια του ηγετικού-βουλευτικού προσωπικού της.
  Πιό κοντά στο 20% έπρεπε να είναι το ποσοστό της σημερα,όταν το πασόκ έχει διαλυθεί, ο αλέξης δεν μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στόν ρούντυ και τον κοτσακά και η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει το ελλαδιστάν μας εν μέσω κρίσης και να φτιάξει όσα έπρεπε να δημιουργηθούν τα προηγούμενα 30 χρόνια.
  Ακόμη όμως ο κόσμος δεν πείθεται ότι η χα και ο τσίριζα αποτελούν σοβαρή επιλογή..Και στον κόσμο περιλαμβάνεται και το σοβαρό κομμάτι του συστήματος ελλάς..
  Ως μια ακραία επιλογή και εφεδρεία του συστήματος η χρυσαυγή είναι απαραίτητη όσο ο αλέξης δεν αποφασίζει να συστρατευθεί με το βαθύ πασόκ και να αφήσει ρόζες και ρούντηδες..Οταν ο μικρός αλέξης γίνει πασόκ, με ότι αυτό συνεπάγεται, ο ρόλος της χα έχει τελειώσει.
  Βέβαια ,αν μας έχουν για τελείωμα ή για καμιά νέα κύπρο, δεν είναι εκτός πραγματικότητας να δούμε με υπουργικές μερσεντέ ακόμη και τον παναγιώταρο...Πάντα υπάρχουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι ειδικά όταν ντύνονται με βλακώδη ιδεολογικά περιτυλίγματα.
  Αυτός είναι ο μόνος υπαρκτός κίνδυνος ,και κυρίως αν το καταφέρουμε μόνοι μας κατά λάθος ,παίζοντας τον λαγό που μαμεί και δέρνει λιοντάρια και αρκούδες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.