#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/08/2010 23:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι «αδύναμες» επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου και ο ανασχηματισμόςΤου ρεπόρτερ

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε τους υπουργούς της κυβέρνησής του, είναι βέβαιο ότι είχε στο μυαλό του ότι θα έδινε τον τόνο της «ανανέωσης» στην πολιτική ζωή. Έτσι εκτός των άλλων, επέλεξε πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος, συμβούλους του και συμπάθειές του, περιπτώσεις μελών του στελεχιακού δυναμικού αυτής της κυβέρνησης που δυσκολεύονται να δηλώσουν ΠΑΣΟΚ, όπως ο Χάρης Παμπούκης, η Τίνα Μπιρμπίλη(η οποία γνώρισε τον πρόεδρο στο γυμναστήριο), ο Δημήτρης Δρούτσας (πρώην σύμβουλος της αυστριακής καγκελαρίας, τον οποίο ο πρόεδρος γνώρισε σε ταξίδι) και ο Παύλος Γερουλάνος (με τις … αριστοκρατικές καταβολές).

Τα μέλη της σημερινής κυβέρνησης είχαν μια ατυχία: Η θητεία τους σε κρίσιμα υπουργεία συνέπεσε με την διαπίστωση του δημοσιονομικού αδιεξόδου στο οποίο βρέθηκε η χώρα, με την σφοδρή οικονομική κρίση, με τα σκληρά μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ (το οποίο επί της ουσίας συγκυβερνά) και με τις απαιτήσεις της Τρόικας.

Ένας επικείμενος ανασχηματισμός δεν θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης, ούτε θα προσδιορίσει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Οι υπουργοί που χειρίζονται υποθέσεις οι οποίες άπτονται των ειδικών ενδιαφερόντων της Τρόικας θα μετακινηθούν, ή δεν θα μετακινηθούν, βάσει των κριτηρίων και του βαθμολογίου της (το οποίο έχει μεγαλύτερη αξία από εκείνο του Θεόδωρου Πάγκαλου είναι η αλήθεια). Ο ανασχηματισμός, στην πραγματικότητα, θα έχει διορθωτικό χαρακτήρα επί των «αδύναμων επιλογών». Από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, πολλά στελέχη προερχόμενα από τον σκληρό κομματικό πυρήνα του κινήματος ανέφεραν σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι «αν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επιλέξει κάποια πρόσωπα με μεγαλύτερη εμπειρία, ώστε να συμμετάσχουν στο κυβερνητικό σχήμα, ίσως τα αποτελέσματα, σήμερα, να ήταν διαφορετικά». Κανείς δεν ξέρει, αλλά ίσως τώρα να είναι αργά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, πάντως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση « Ένας ανασχηματισμός πάντα είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού και αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει κανείς αν και πότε θα γίνει». Από την άλλη τα ΜΜΕ, ελλείψει θεμάτων κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ενισχύουν την παραφιλολογία, ιδιαίτερα πριν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τώρα «εξετάζονται» οι πιθανές ημερομηνίες και «ο Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση καταστρώνουν τα σχέδιά τους στην Πάρο», ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται και σε ανοικτή επικοινωνία με τον Νίκο Αθανασάκη.

Ο ανασχηματισμός δύσκολα θα είναι ριζικός και αυτό διότι η συγκυρία δεν επιτρέπει υψηλά ρίσκα. Επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αρκετά εγωιστής ώστε με έναν δομικό ανασχηματισμό να παραδεχτεί ότι οι επιλογές των υπουργών του ήταν ολοκληρωτικά λανθασμένες. Για αυτόν τον λόγο θα την «πληρώσουν» οι αδύναμοι.  Ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τις αδύναμες επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου. Η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία βάζει περιβαλλοντικά … εμπόδια στον Δημήτρη Ρέππα σε ότι έχει να κάνει με τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, λέγεται ότι μπορεί να λάβει το χρίσμα ως υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής. Έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι και η αποχώρησή της από την κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί με «βελούδινο» τρόπο. Ο Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος δεν αναβαθμίστηκε ποτέ σε υπουργό Εξωτερικών, δεν «παίζει» σήμερα στα ονόματα για την ανάληψη των καθηκόντων του πολιτικού προϊσταμένου στο νεοκλασικό της βασιλίσσης Σοφίας (εκεί ακούγονται τώρα τα ονόματα των Χάρη Παμπούκη και Γιώργου Παπακωνσταντίνου). Ο Δημήτρης Δρούτσας, στο παρασκήνιο έδειξε ανυπόμονος να αναβαθμιστεί και αυτό δεν άρεσε στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Παύλος Γερουλάνος δεν απολαμβάνει, πλέον, της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ενώ δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής, όπως λέγεται και φαίνεται, στον αδερφό του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκο για μια σειρά από γεγονότα. Ο Χάρης Παμπούκης, δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα.

Για τους υπόλοιπους, τα δυνατά δηλαδή χαρτιά της κυβέρνησης, μάλλον θα αποφασίσει η Τρόικα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Alex avatar
  Alex 11/08/2010 00:12:10

  Εμ βεβαια ποιος θα αποφασιζε ο ΄΄κυριαρχος λαος΄΄? Περαστικα σε οσους ψηφισαν ΠΑΣΟΚ...να τον χαιρονται τον Ποουλσεν!!!

 2. ekxba avatar
  ekxba 11/08/2010 00:40:07

  Μισ μεγάλη-μάλλον μεγίστη- διαφορά του ΓΑΠ απο τον πατέρα του είναι οτι πάντοτε επιλέγει τους λάθος ανθρώπους στις λάθος θέσεις. Αυτο θα τον κυνηγάει πάντα. Ισως νάναι ο "ψωροεγωισμός" που αναφέρεται στο άρθρο.

  Εγω πιστεύω ότι το θέμα είναι καθαρά ταξικό κι ότι οποιοδήποτε σχήμα είναι εν τη γενέση καταδικασμένο.
  Το παιχνίδι παίζεται στο πως παρουσιάζεται το θέμα απο τα ΜΜΕ, τα οποία είναι πολύ εύκολο να αλλάξουν το τοπίο, αυτές τις ιστορικές για την Ελλάδα στιγμές που ζούμε.

 3. Orestios avatar
  Orestios 11/08/2010 01:13:00

  Λέτε η τρόϊκά να διαλέξει εκτός από υπουργούς και πρωθυπουργό?

  Η όλη εικόνα που δίνει το GAP είναι η εξής:
  α) για τα μείζονα θέματα πλέον του έχει αφαιρεθεί κάθε δικαιοδοσία και έχει παραδωθεί σε μή αιρετούς, σαν να είναι το ίδιο ανίκανο να αποφασίζει.
  β) για τα ήσσονος σημασίας θέματα του επιτρέπεται μόνο να βγάλει τα εγωϊστικά συμπλέγματά του ίδιου και της ιντριγκαδόρικης οικογένειας του. Σαν δηλαδή να παίζει ένα μωρό με τα κουβαδάκια του. Που ακόμα και για το μωρό τα κουβαδάκια είναι μείζονος σημασίας θέμα.

 4. boy george avatar
  boy george 11/08/2010 01:16:22

  γιωργακη εγω για τον μισθο μου, και την πατριδα μου να θυσιασω.

  Ανθρωπος του Μοχθου
  Πρωην ψηφοφορος πασοκ

 5. DHMOKRATHS avatar
  DHMOKRATHS 11/08/2010 01:41:04

  Το άρθρο περιέχει όλη την αλήθεια

 6. Κράτιστος avatar
  Κράτιστος 11/08/2010 08:01:48

  και τον Σκιόπα,τι θα τον κάνει ρε παιδιά;
  Υπουργό Οικονομικών;

  άνθρωπος χωρίς εθνική συνείδηση, αδύναμος στο να επιβληθεί ακόμη και μέσα στο κόμμα του πατέρα του, θα μας βγάλει από το τούνελ που αυτός και οι άλλοι μας έφεραν;

  ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ , ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 7. diasapollon avatar
  diasapollon 11/08/2010 08:21:11

  Το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε γιά να υπηρετεί την Ελλάδα και τον Έλληνα.
  Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία
  Η Ελλάδα ανήκει στους ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο
  Απόψε πεθαίνει η δεξιά
  Φονιάδες των λαών ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
  Αυτά γιά να μην ξεχνιώμαστε τι μαλάκας λαός είμαστε που μετά από τόσους αγώνες πήγαμε και μπήκαμε στην αγκαλία των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ και το χειρότερο βγάλαμε εναν δικό τους πρωθυπουργό.Ζήτω η ΕΛΛΑΣ ζήτω το ΕΘΝΟΣ.Ζήτω το 44% των Ελλήνων προδοτών,των Νενέκων και των Χοχόλων που ψήφισε την κυβέρνηση του MIND THE GAP.

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ diasapollon 11/08/2010 10:38:42

   Previous era

  • Δ. avatar
   Δ. @ diasapollon 11/08/2010 20:25:51

   Ναι και βεβαίως ο παπατζής τα τήρησε όλα αυτά.

 8. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 11/08/2010 08:40:55

  Είναι σίγουρο ότι ο Δρούτσας διετέλεσε σύμβουλος της Αυστριακής Καγκελαρίας; Το ΠΘ είχε δημιοσιεύσει μια σειρά από ανακρίβειες στο βιογραφικό του, όπως λ.χ. ότι ποτέ δεν υπήρξε καθηγητής, όπως αυτοπροβάλλεται, και ότι δεν είναι διδάκτορας Νομικής. Ο Δρούτσας επικαλέστηκε μια σειρά από αστείες διακιολογίες, όπως π.χ. ότι ήταν επίκουρος, που ούτε αυτό ήταν, αλλά τελικά εννούσε επιστημονικός συνεργάτης' -ηταν;- και ότι το διδακτορικό του το έχει μεν γράψει, αλλά δεν το έχει υποβάλει, άφού όμως δεν έχει υποβληθεί προς αξίολόγηση πώς παρουσιάζεται ως διδάκτορας; Επίσης ο Δρούτσας πρέπει να είναι ο μόνος Ελλαδίτης που κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Κύπρο, καθώς ο Τάσσος Παπαδόπουλος του είχε απαγορεύσει την είσοδο στο νησί για όσο ζούσε, αν και ο Δρούτσας είχε γεννηθεί στην Κύπρο.

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ Bodinus1576 11/08/2010 10:39:35

   Το μονο σίγουρο είναι ότι δεν ξ'ερει Ελληνικα σαν τον ΓΑΠ

 9. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 11/08/2010 10:56:29

  Τελικά για τον υπουργό τουρισμού ισχύει ότι "δεν απολαμβάνει, πλέον, της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ενώ δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής, όπως λέγεται και φαίνεται, στον αδερφό του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκο για μια σειρά από γεγονότα", όπως αναφέρεται εδώ ή,
  ... ότι λέει τώρα το διαδικτυακό του ΔΟΛ, δηλαδή "Σύμφωνα με τα Νέα, στην Πάρο ήδη βρίσκονται ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Χάρης Παμπούκης και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να μεταβεί στο νησί και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.Το ο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θέλει τους δύο στενούς του συνεργάτες και προσωπικούς του φίλους κοντά του στη διάρκεια της παραμονής του στην Πάρο, επιβεβαιώνει εν μέρει τις πληροφορίες που επιμένουν ότι ο κ. Παπανδρέου αυτές τις ημέρες θα καταλήξει στις αλλαγές που σκέφτεται να υλοποιήσει είτε στην κυβέρνηση είτε στο Μαξίμου είτε στο ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα." ;

 10. DHMOKRATHS avatar
  DHMOKRATHS 11/08/2010 10:58:08

  Ενώ, disapollon, πριν από το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου δεν είμασταν στην αγκαλιά των Αμερικάνων, ούτε πιο πριν των Άγγλων. Όταν ψήφιζαν και τα δέντρα είμασταν στην αγκαλιά των Βραζιλιάνων, όταν γυρνούσε ο Κωνσταντινος Καραμανλής απο το Παρίσι είμασταν στην Αγκαλιά των Νορβηγών και όταν τελείωνε ο εμφύλιος είμασταν στην Αγκαλιά των Αλγερινών ... Για να μην πω σε ποια αγκαλιά βρισκόμασταν πριν τον εμφύλιο και κατά τη διάρκειά του ... Και όταν κέρδισε η ΝΔ το 2004 απελευθερωθήκαμε και οι Γερμανοί δεν συνέχισαν - όπως φαίνεται- το πάρτυ που ξεκίνησε επί Σημίτη.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ DHMOKRATHS 11/08/2010 11:04:51

   Εντούτοις, το πλέον μεταλλαγμένο και μεταλλασσόμενο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα είναι το ΠΑΣΟΚ. Από τον σοσιαλίζοντα λαϊκισμό με εθνικιστική απόχρωση, μπααθικού τύπου, στον μεταμοντέρνο εθνομηδενισμό και τον νεοφιλελευθερισμό. Η σύγκριση με τον χαμελαίοντα αδικεί το ζωντανό. Μάλλον με ασπόνδυλο μαλάκιο θα πρέπει να παρομοιαστεί το ΠΑΣΟΚ.

 11. DHMOKRATHS avatar
  DHMOKRATHS 11/08/2010 12:40:42

  Πάντως και στα Νέα υπονοούν ότι υπουργείο γιοκ για τον Γερουλάνο. Μάλλον ξανά για σύμβουλο τον προορίζει ο Παπανδρέου. Υποβάθμιση ...

 12. armageddon avatar
  armageddon 11/08/2010 13:23:56

  ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΑΓΝΟΗΣΤΕΤΟΥΣ, ΜΗΝ ΨΙΦΗΣΕΤΥΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ...

  • boy george avatar
   boy george @ armageddon 11/08/2010 22:56:51

   οχι να ΨΗΦΙΣΕΤΕ.

   αλλα μικρα κομματα οτι γουσταρετε.

   μη τρωτε το κουτοχορτο οτι η αποχη τους ποναει.

   ισα ισα ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.

   γι'αυτο την προμοταρουν εμμεσα τοσο πολυ...
   οσο μεγαλυτερη η αποχη τοσο πιο παντοδυναμος ο πρωτος.

 13. ΚΩΣΤΑς Β. avatar
  ΚΩΣΤΑς Β. 11/08/2010 15:14:03

  Πλάκα μας κάνουν;;Ανασχηματισμός;Γιατί;Αφού έσωσαν την Ελλάδα απο την χρεωκοπία.Εκτός κι αν αυτοί οι υπουργοί σαν καλά στρατιωτάκια κουράστηκαν να παίρνουν εντολές από τα νέα αφεντικά τους.(ΔΝΤ-Ε.Ε-ΜΕGA-Μ.Μ.Ε-ΗΠΑ-ΕΚΤ).Προτείνω ανασχηματισμό στην Τρόικα,και στο ΔΝΤ για να έχει νόημα.Οι καινούργιοι υπουργοί δηλαδή θα αντιδράσουν στις επιταγές της εξωτερικής κατοχικής κυβέρνησης;;;;Ο νέος π.χ υπουργός ανεργίας και εθνικής απολύσεως θα μειώσει τα όρια ,και θα αυξήσει τις συντάξεις;;Εκτος κι αν ο καινούργιος υπουργός μεταφορών και δικτύων ανοίξει κι άλλα επαγγέλματα όπως αυτά των φορτηγατζήδων π.χ το κλειστό επάγγελμα του πρωθυπουργού,των υπουργών,για να έχουμε τελος πάντων κάμποσους για .....υγειή ανταγωνισμό όπως λέει και το μνημόνιο.

 14. ΚΩΣΤΑς Β. avatar
  ΚΩΣΤΑς Β. 11/08/2010 15:16:28

  Ο Παπανδρέου νομίζω ότι τελικά το κατάλαβε.Αλλάζει τον Έλληνα εκπρόσωπο στο Δ.Ν.Τ,κρατάει τους 5 ξένους προπαγανδιστές,και τέλος φέρνει έναν Ιταλό υπερυπουργό-ατλαντιστή ,ονόματι Σκιόπα.Πλέον η παγκόσμια διακυβέρνηση ,όραμα του πρωθυπουργού,σιγά σιγά γίνεται πραγματικότητα, όπου πιλοτικά αρχίζει να εφαρμόζεται στη Ελλάδα.Ηδη και ο νέος πρόεδρος της Δ.Ε.Θ αυτοχαρακτηρίζεται ως "Ελληνόφων ευρωπαίος" και, αυτό που απομένει πιά,είναι να γίνει πράξη η "Διαμαντοπούλεια" διάλεκτος.Θα το επαναλάβω ακόμη μία φορά "η εκκωφαντική σιωπή του κόσμου σπάει τύμπανα"

 15. boy george avatar
  boy george 11/08/2010 23:53:33

  ο τζεφρυ ουτως η αλλως μολις παρει τον ιστορικο πουλο στις εκλογες οποτε γινουν αυτες,
  θα ξαναφυγει μονιμα και θα εγκατασταθει στην αμερικη.

  θα δουλευει σε καποια κυβερνητικη εταιρια σε μη κρισιμη θεση.

  ουτως η αλλως με Ελλαδα ουτε εχει, ουτε ειχε ποτε τιποτα να τον δενει.

  αυτο να το θυμαστε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.