#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/06/2010 19:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι έμποροι όπλων, οι TOR, το ΠΑΣΟΚ και ο ΆκηςΑναδημοσιεύουμε σήμερα αποσπάσματα από όσα έγραψε το περιοδικό «Αντί» το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2004 για την υπόθεση των TOR με αφορμή τις έρευνες της τότε Εξεταστικής Επιτροπής – ατυχήσασα κι αυτή.

Απλώς για να μην νομίζουν ορισμένοι ότι εμείς ξεχνάμε….

Πόλεμος Εμπόρων Όπλων

του Ρεπόρτερ

Όσα διαδραματίστηκαν με αφορμή την πώληση των ΤΟΡ στην Ελλάδα ξεπερνούν τελικά ακόμα και τη φαντασία του Τζων Λε Καρρέ, ο οποίος έχει περιγράψει εκπληκτικά τις διαμάχες που ξέσπασαν στην πρώην σοβιετική αυτοκρατορία μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού.

Ο άνθρωπος που έβαλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκαθαρίσει την «Αλμάζ – Αντέϊ», την εταιρεία δηλαδή που μας πούλησε τους ΤΟΡ, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, όταν άρχισε να ερευνά ορισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Δολοφονήθηκαν επίσης ο Ι. Κλίμωφ και ο βοηθός του, μια ημέρα (!!!) μετά την επιστροφή τους από την Ελλάδα, όπου είχαν έρθει για να ερευνήσουν την υπόθεση των αντισταθμιστικών. Ο Ιγκόρ Κλίμωφ, που δολοφονήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι εν ψυχρώ έξω από το σπίτι ήταν άνθρωπος του Πούτιν και γενικός διευθυντής της «Αλμάζ – Αντέϊ» ήταν . Όπως λέγεται στη Μόσχα τον έφαγαν επειδή πήγε να ελέγξει κάποιες οικονομικές δοσοληψίες που αφορούσαν μεσάζοντες. Λίγο πριν τη δολοφονία του είχε πει: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που εξελίσσονται σήμερα οι εξαγωγές». Εννοούσε φυσικά τις εξαγωγές προς Ελλάδα και Κύπρο.

Αργότερα δικάστηκε και καταδικάστηκε στη Μόσχα και ο Μιχαήλ Βορομπιόφ, ο άνθρωπος δηλαδή που υπέγραψε τη συμφωνία αγοράς των TOR-M1 με  τον Γιάννη Σμπώκο (διευθυντή εξοπλισμών τότε του υπουργείου Εθνικής Άμυνας) κατόπιν εντολής του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο πόλεμος των μεσαζόντων για τον έλεγχο της  εταιρείας που κατασκευάζει τους ΤΟR-M1, της «ΑΛΜΑΖ – ΑΝΤΕΥ» άρχισε από τη δεκαετία του 90 ακόμα. Στην  αρχή ήταν δύο ξεχωριστές εταιρείες και τις διεκδικούσαν, μεταξύ άλλων ο «ολιγάρχης» Ποτάνιν της «Ιντερός» και ο Ηλία Κλεμπανόφ, πρώην αντιπρόεδρος της ρώσικης κυβέρνησης και αναπληρωτής πρωθυπουργός. Ο Κλεμπανόφ ήθελα να πάρει την «Αλμάζ» και στη συνέχεια την «Αντέϊ» και να τις θέσεις υπό τον έλεγχο της «Αμπαρανίτελνε Συστέμι» (OC) , στην οποία ήταν μέτοχοι ο ίδιος και ο Ποτάνιν. Ο πραγματικός στόχος ήταν βέβαια να θέσουν όλη την Πολεμική Βιομηχανία της Ρωσίας υπό τον έλεγχό τους.Αντέδρασε όμως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος προχώρησε στην συνένωση των δύο εταιρειών υπό τον άμεσο έλεγχο της κυβέρνησής του. Το 1994 η Αντέϊ είχε ήδη υπογράψει το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο για την πώληση των S-300 στην Κίνα και την Κύπρο (780 εκ $). Την ίδια χρονιά κατοχυρώνεται στο Ληξιαρχείο Κύπρου και η γνωστή μας Drumilan Offset Program Ltd.

Ο άνθρωπος που έβαλε ο Πούτιν να διοικήσει το ενιαίο συγκρότημα ήταν ο επίσης γνωστός μας Βίκτωρ Ιβανώφ. Το 2000, ο Ιβανώφ προχώρησε επίσης στην συνένωση της «Ροσβαρουζένιε» με την Προμεξπόρτ, σε μια νέα εταιρεία , την «Ροσαμπαρόν – Εξπορτ» (ROSOBORONEXPORT) την εταιρεία δηλαδή που μας πούλησε τους  ΤΟR-M1.

Στην Ελλάδα η σύγκρουση συμφερόντων για τους ΤΟΡ άρχισε πριν ακόμα την υπογραφή της σύμβασης. Στην τελευταία φάση του διαγωνισμού για την προμήθεια των SHORADS («Συστήματα Βραχέως Βεληνεκούς») κύριος αντίπαλός των ρωσικών συστημάτων ήταν τότε οι καναδικοί ADATS της OERLICON AEROSPACE. Οι ADATS  ήταν κατά 12,6 δισεκατομμύρια δραχμές φθηνότεροι και για να αποφύγει το σκόπελο ο Άκης  Τσοχατζόπουλος επέλεξε την οδό της απ΄ ευθείας ανάθεσης και στις 1111/1998 ενέκρινε την προμήθεια 21 ρωσικών συστημάτων με δικαίωμα προαίρεσης άλλα 29. Άλλος αντίπαλος των ΤΟΡ ήταν οι γαλλικοί Crotale.

Η κάθε πλευρά έχει βεβαίως τα επιχειρήματα της για το ποιο σύστημα ήταν το καλύτερο για τις ελληνικές συνθήκες. Οι Ρώσοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι «είναι αδιανόητο» να συγκρίνουν τους TOR-M1 με τους Crotale, ή άλλου είδους συστήματα. Και τους θεωρούν, μαζί με τους ADATS «απλοϊκά» οπλικά συστήματα. Δηλώνουν επίσης ότι οι TOR-M1 είναι όπλο «τέταρτης γενιάς» , ενώ οι άλλοι «δεύτερης». Από την άλλη μεριά η επιλογή των ρωσικών συστημάτων προκάλεσε από την πρώτη στιγμή τις έντονες αντιδράσεις του «κατεστημένου» των αντιπροσώπων οπλικών συστημάτων που «περιφέρονται» στους διαδρόμους του υπουργείου. Κύριο επιχείρημα αυτής της πλευράς είναι ότι οι ΤΟΡ δεν είναι συμβατοί με την υπόλοιπη ελληνική αεράμυνα.

Στο κέντρο της σύγκρουσης βρίσκεται ο Φουάτ Αλ Ζαγιάτ ο Σύρος έμπορος όπλων που κρυβόταν  πίσω από την «Drumilan Offset Program Ltd και την  «Drumilan International  (Hellas) Α.Ε » στις οποίες μεταφέρθηκαν καταρχήν τα 25.000.000 δολάρια των offsets από την «Αντέϊ». Συνεταίρος του Φουάτ στην Ελληνική «Ντρουμίλαν» ήταν ο Βλάσης Καμπούρογλου.

Έχουν γραφεί πολλά μέχρι σήμερα για τις υπόγειες και επίγειες σχέσεις του Φουάντ. Από όλα όσα εντοπίσαμε σημειώνουμε τη σχέση του με τον Μάρκο Σιαπάνη, παλαιό συνεταίρο του Σωκράτη Κόκκαλη στην υπόθεση του ρωσικού ΛΟΤΤΟ. Ο Σιαπάνης είναι από τους μεγάλους μεσάζοντες μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας με έδρα την Κύπρο.Στα αντίπαλα συμφέροντα των προηγουμένων κατατάσσεται καταρχήν ο επιχειρηματίας από την Τασκένδη, Λάμπρος Μπαρτζώκας (κατάγεται από πολιτικούς πρόσφυγες) ο οποίος εμφανίζεται ως κύριος μέτοχος της Industrial Solution, η οποία ανέλαβε μετά τη διάλυση της Drumilan τα αντισταθμιστικά (offsets)

Στην  υπόθεση έχει εμπλακεί και ο γνωστός από παλιά για τις σχέσεις του με τη Ρωσία επιχειρηματία Γιάννης Γιαννίκος, πρόεδρος της «Ιντρατέκ Κορπορέσιον». Ο κ. Γιαννίκος ήταν ο πρώτος που είχε σύμβαση αντιπροσώπου με την Αλμάζ – Αντέϊ, αλλά όταν τον «άδειασαν» κατέφυγε στη δικαιοσύνη. Ο κ. Γιαννίκος είναι επίσης γνωστός από τις δικαστικές διαμάχες του με τον κ. Μπόμπολα για την υπόθεση της Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας.

Ο μόνος πάντως κερδισμένος μέχρι στιγμής πρέπει να είναι ένας άλλος μεσάζοντας, ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος, ο οποίος έχει ήδη πουλήσει στο υπουργείο Άμυνας το αντιαρματικό σύστημα «Kornet – E». ….

Πως έγινε η δουλειά
Αυτό που τον βαρύνει περισσότερα από όλα τον Άκη Τσοχατζόπουλο – και κατά τη γνώμη μας αποτελεί πρόκριμα για το αποτέλεσμα των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής - είναι ότι ενέκρινε την αγορά των προβληματικών συστημάτων TOR, χωρίς να δοθούν από τη ρώσικη πλευρά οι προβλεπόμενες νόμιμες εγγυήσεις. Επιπλέον ο ίδιος και ο Σμπώκος έδωσαν στους Ρώσους προκαταβολή χωρίς την προσκόμιση τραπεζικής εγγυητικής επιστολής

Αντί για εγγυήσεις, οι Ρώσοι έστειλαν απλώς δυο υπουργικές επιστολές, οι οποίες νομικώς έχουν την αξία ευχετήριων επιστολών – «τι κάνει η οικογένεια», «πότε θα γίνει ο γάμος στο Παρίσι» κλπ. Αγόρασε δηλαδή «γουρούνι στο σακί» με αποτέλεσμα ,εκτός των άλλων, το σύστημα να μην  λειτουργεί και οι Ρώσοι να κάνουν τον ανήξερο. Η πρώτη επιστολή εστάλη κατά το χρόνο αρχικής σύμβασης. Η δεύτερη από τον υπουργό Γκούντριν, το 2003.

Το αποτέλεσμα της ανυπαρξίας νομικών εγγυήσεων είναι η πλήρης επιχειρησιακή ακινησία των TOR, αφού δεν έχουν ανταλλακτικά, εξαρτήματα και λογισμικό για να τα λειτουργήσουν. Σύμφωνα με έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας η σημερινή επιχειρησιακή κατάσταση των συστημάτων είναι: εκτός λειτουργίας 14 εκτοξευτές, σε σύνολο 21 και 5 οχήματα μεταφοράς – φόρτωσης πυρομαχικών σε σύνολο 10.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Από το ποσό του συνολικού τιμήματος, το υπουργείο Άμυνας (ΥΕΘΑ) έχει καταβάλει μέχρι σήμερα στην ROSOBORONEXPORT 75.170.326,32 δολάρια (το 70% περίπου) «έχοντας παραλάβει συστήματα που δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν στην αμυντική θωράκιση της χώρας , διότι δεν έχει γίνει η απαιτούμενη συμβατική διασύνδεση – διαλειτουργικότητα του συστήματος TOR-M1 με το Ενοποιημένο Σύστημα Αεράμυνας που αποτελεί αντικείμενο της κύριας σύμβασης».

Δεν μπορούν δηλαδή να συνδυασθούν με τα άλλα οπλικά συστήματα της αεράμυνας και θα «παίζουν» μόνα τους, αν καταφέρουν ποτέ να τα κάνουν να λειτουργήσουν.

Επισημαίνουμε και κάποια άλλα σημεία – κλειδιά της δύσοσμης αυτής υπόθεσης:

Σύμφωνα με το Πρακτικό της Επιτροπής Τεχνοοικονομικής Αξιολόγησης, το σύστημα που προσέφερε η καναδική OERLICON AEROSPACE, όχι μόνο ήταν κατά 12,6 δισεκατομμύρια δραχμές φθηνότερο, αλλά κάλυπτε επιπλέον « το μείζον μέρος των βασικών και μη βασικών χαρακτηριστικών της εγκεκριμένης από το ΣΑΓΕ μελέτης» του για τις προδιαγραφές της προμήθειας «συστημάτων βραχέως βεληνεκούς» (SHORADS).Για να αποφύγει τον σκόπελο αυτό, ο κ. Τσοχατζόπουλος επέλεξε την οδό της απ΄ ευθείας ανάθεσης (όλοι αντιλαμβάνονται πλέον το λόγο) και στις 11 /11/1998 ενέκρινε την προμήθεια 21 ρωσικών συστημάτων με δικαίωμα προαίρεσης άλλα 29!!!

Στις 12/2/99 μπαίνει στο παιχνίδι και ο Ι. Σμπώκος (Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών) και κατακυρώνει την απ΄ ευθείας ανάθεση στους Ρώσους, επικαλούμενος τις διατάξεις του Π.Δ. περί μοναδικού κατασκευαστή και περί κάλυψης κατεπειγουσών αναγκών. Όπως είδαμε όμως αγόρασαν συστήματα που δεν λειτουργούν ακόμα. Τόσο κατεπείγουσα ήταν όπως φαίνεται για τον κ. Τσοχατζόπουλο η προμήθεια.

Και όχι μόνον αυτό. Την  ίδια ημέρα ο Σμπώκος ενέκρινε τη χορήγηση προκαταβολής χωρίς την προσκόμιση τραπεζικής εγγυητικής επιστολής. Η προκαταβολή δόθηκε σε δυο δόσεις, η πρώτη ύψους 30% και η δεύτερη ύψους 20%.

Το αρχικό συμβατικό τίμημα ήταν 519.053.910 δολάρια. Στις 18/2/2000, ο Σμπώκος ενεργοποιεί το δικαίωμα προαίρεσης και υπογράφει την 1η Συμπλήρωση (Amendment) της σύμβασης ζητώντας άλλα 4 TOR-M1 που ανεβάζουν το συνολικό τίμημα στα 818.695.684 δολάρια και την προκαταβολή κατά 147.820.886 δολάρια.

Επί Τσοχατζόπουλου οι καταβολές γινόντουσαν προς την ρώσικη εταιρεία ALMAZ –ANTEY που ήταν και ο αντισυμβαλλόμενος με το ΥΕΘΑ. ¨Όταν όμως μπήκε στο παιχνίδι και Γιάννος Παπαντωνίου άλλαξε και η αντισυμβαλλόμενη εταιρεία και στην 3η Τροποποίηση ( Φ. 600/554945 Σ. 941/2.6.2003) αντικαταστάθηκε από την ROSOBORONEXPORT. Την ίδια ημέρα δόθηκε από τον κ. Παπαντωνίου εντολή να καταβληθεί στη νέα εταιρεία ποσοστό 20% του συμβατικού τιμήματος , δηλαδή ποσού 147.820.886 δολαρίων. Και έγινε αυτό πριν την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του συστήματος στο Ενοποιημένο Σύστημα Αεράμυνας της Ελλάδας.

Ύστερα από όλα αυτά τι άλλο μπορεί να προσθέσει κανείς; Μόνο ότι θα ήταν προτιμότερο να κρυφτούν κάπου και να μην κάνουν δηλώσεις.

Και η αλήθεια των λογαριασμώνΣτις  24/4/2000 με επιστολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Γενική Διεύθυνση  Εξοπλισμών, Διεύθυνση Αντισταθμιστικών) πληροφορεί την κατασκευάστρια εταιρεία των TOR-M1, CONCERN ANTEY, ότι  πιστώθηκαν στην «Drumilan International» 250.817.577 $ για αντισταθμιστικά.

Ως γνωστόν το ποσό αυτό δεν αντιστοιχεί σε ρευστό χρήμα, αλλά έργα , υπηρεσίες κλπ.

Ύστερα από λίγους μήνες, όμως, και ενώ δεν έχει υλοποιηθεί κανένα αντισταθμιστικό φεύγει από το CONCERN ANTEYτο 10% του ανωτέρω ποσού σε «καυτό χρήμα» προς την ελληνική και κυπριακή «Ντρουμίλαν» και στη συνέχεια χάνεται σε κρυφούς λογαριασμούς και offshore εταιρείες..

Στις 25/09/2000 από το CONCERN ANTEYπηγαίνουν στην  Drumilan Offset Program Ltd, 21.081.757 $ , στο λογαριασμό 001-33-142388 του κεντρικού καταστήματος της Popular Bank, Λευκωσίας,  μέσω του λογαριασμού 361-54-634 της International Moscow Bank. (Receiver’s Correspondent: Bank of New York, (1Wall Street, Floor 8, New York)

Στις 02/11/2000 από το CONCERN ANTEY πηγαίνουν στην Drumilan International (Hellas) Α.Ε 4.000.000 $, στο λογαριασμό «125-87-81 S» της Credit Agricole Indosuez (Suisse) 4 Qual General Guissan, Geneva. (Intermediary: Account No 361.54.634 Citibank New York)

Η καταβολή των 25.091.757$ συνολικά, ποσού δηλαδή που αντιστοιχεί στο 10% της πίστωσης που βεβαίωσε το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 24/4/200  έγινε βάση της συμφωνίας ΚΑ/3000401 της 18/7/2000, Invoice No OP 2000/1 της 14/09/2000

Όλα τα προηγούμενα είναι αδιαμφισβήτητα, διασταυρωμένα και δημοσιεύσιμα. Από εκεί και πέρα μη επιβεβαιωμένες  πληροφορίες λένε ότι από τα 21 εκ. της κυπριακής Ντρουμίλαν:

Τα 6. 000.000 πήγαν σε κάποια εταιρεία  Blue Bell. Ποιοι συμμετέχουν σε αυτήν κύριοι της κυβέρνησης;

Τα 3.000.000  πήγαν σε έναν Κύπριο μεσάζοντα

Και τα υπόλοιπα τα έφαγε εκείνος που έκανε την δουλειά; Ποιος είναι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. socrates avatar
  socrates 05/06/2010 20:05:56

  Και τα υπόλοιπα τα έφαγε εκείνος που έκανε την δουλειά;
  Ποιος είναι;
  Ενδεχομένως κάποιος που αρέσκεται να αγοράζει ακίνητα για αυτόν και την οικογένειά του μόνο οφσόρ εταιρίες / πωλητές.
  Ενδεχομένως πολλοί άλλοι, μεγαλύτεροι ή μικρότεροι.
  Αλήθεια έψαξε ποτέ κανείς το πόθεν έσχες του Παπαντωνίου και του Σμπώκου;
  Έτσι ρωτάω!
  Τό ξέρω δεν θα έπρεπε να ρωτάω, συγνώμη.
  Εγώ απλά είμαι ο μακάκας που τους πληρώνει.

 2. denkserotipota avatar
  denkserotipota 05/06/2010 20:26:23

  Δεν είσαι ο μόνος. Ας πάμε από τα τελευταία. Πλήρωσε ο Βοσκόπουλος την εφορία?
  Τα σίγουρα 200 χιλ του Μαντέλη που είναι ?
  Κλπ κλπ κλπ

  Ειλικρινά σκέφτομαι ΠΟΛΥ σοβαρά να μην κάνω δήλωση φέτος και να κάνω μάλλον τελευταία μέρα θα την πάω. Να δω τι θα μου πουν!
  Αν το κάναν και άλλοι αυτό, θα είχε ενδιαφέρον νομίζω.

 3. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 05/06/2010 21:06:36

  Σε όλο το άρθρο δεν υπάρχει κάτι , μάλλον σημαντικό.
  Για όπλα μιλάμε σωστά; Ρώτησε κανείς εκείνους που θα τα χρησιμοποιούσαν;
  Αν τους ρώτησε τι απάντησαν;
  Αν απάντησαν ναι, τι έκαναν όταν εμφανίστηκαν τα προβλήματα που περιγράφετε;
  Αν απάντησαν όχι, υπήρξε κάποιος που τίμησε την στολή του και παραιτήθηκε;
  Ή απλώς το "κατάπιιε" και συνέχισε σαν να μην συμβαίνει τίποτα;
  Ποια είναι η "ποιότητα" ατόμων επιφορτισμένων για την ασφάλεια της χώρας, που "καταπίνουν" τέτοιες εκληματικές συμπεριφορές;
  Θυμίζω ότι μιλάμε για μέσα που αν χρειαστούν, ΠΡΕΠΕΙ, να δουλεύουν.Δεν είναι τομάτες που αν δεν είναι καλές τις πετάς από το παράθυρο και την "βγάζεις" με αγγούρια...
  Τι μας λέει όλη η ιστορία για τους γαλονάδες και το επίπεδο στο οποίο έχουν ξεπέσει;
  Έχω και άλλα, αλλά σέβομαι τον χώρο και δεν συνεχίζω.

  • antonisT-37 avatar
   antonisT-37 @ ΒΡΑΧΟΣ 05/06/2010 23:16:08

   Πλάκα κάνεις? Εσένα αν σου φέρει ο εργοδότης σου ένα εργαλείο άσχετο και σου πει "θα δουλέψεις μ αυτό" θα παραιτηθείς?
   Αλλά και πέρα απ αυτό, γνωρίζεις τι έχει γίνει στο στρατό μετά τη μεταπολίτευση?
   Ποιοι γαλονάδες? για την Τουρκία μιλάς?
   Έλεος... οι ένστολοι σου φταίνε....!!
   Υ.Γ Παρ όλα αυτά κάποιοι ένστολοι έκαναν κάποια "ΠΡΆΓΜΑΤΑ" τα γνωρίζεις? μάλλον όχι... με μιντιακή ενημέρωση και γνώση ας μην κάνουμε κρίσεις.....

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ antonisT-37 06/06/2010 10:06:19

    Δεν είναι απλό εργαλείο και δεν μιλάω για τους εργάτες που χρησιμοποούν τα εργαλέια. Αυτοί είναι ήρωες που κάνουν ότι μπορούν με αυτά που τους προμηθεύει το σάπιο σύστημα. Για όνομα του θεού. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα εργαλεία που λες είναι εκείνοι που κάθε μέρα , βάζουν το κεφάλι τους στον ντορβά.Εγώ μιλάω για τα ερπετά που λυμαίνονται τον χώρο των προμηθειών των ενόπλων δυνάμεων.Όχι για τους "φαντάρους", που τους τιμώ και τους σέβομαι απεριόριστα για την αυταπάρνηση και τις θυσίες τους. Για τα καθάρματα που τους δίνουν ελλατωματικά εργαλεία γιατί τα "πήραν". Για τους στρατηγούς που μπήκαν με κομματικά κριτήρια στις θέσεις τους και που δεν είναι άξιοι ούτε τις αρβύλες ορισμένων ηρώων να γυαλίσουν.Για το καθάρματα που δεν ρωτάνε τι κάνει ένα οπλικό σύστημα, αλλά πόσα θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αν το επιλέξουν. Για τους γαλονάδες που υποκύπτουν σε εκβιασμούς τάχαμου "πολιτικών επιλογών" και δεν σέβονται το αίμα και τον ιδρώτα των ανθρώπων που θα υπερασπίσουν τον τόπο.
    Για αυτούς αναφέρομαι. Και υπάρχουν ένστολοι με αυταπάρνηση και καθίκια του κερατά, προδότες της στολής και ερπετοειδή που λυμαίνονται τον κόπο και τον ιδρώτα του φαντάρου...

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ ΒΡΑΧΟΣ 06/06/2010 19:04:22

   Το είδα τώρα, 2025 Ω της Κυριακής και σου απαντώ.

   Είμαι πρώην "γαλονάς" και είμαι περήφανος για τους συναδέλφους μου και την ιστορία του στρατού μας. Είμαι περήφανος που υπηρέτησα τη πατρίδα μου επί 30 χρόνια, εκ των οποίων 13 στον ακριτικό Έβρο.

   Είναι λυπηρό που κάποιοι σαν και σένα προσπαθούν να μειώσουν ένα ολόκληρο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας χρησιμοποιόντας τη λέξη "γαλονάς" κατά υποτιμητικό τρόπο.

   Απλώς για την ιστορία θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο κάθε "γαλονάς", εν αντιθέσει προς τους άλλους πολίτες:

   1) Υπάγεται στο στρατ κανονισμό, στο στρατ Ποινικό κώδικα και υπακούει στον όρκο του.

   2) Η πολιτεία του δίνει κάποια όπλα και με αυτά υποχρεούται να πολεμήσει αν χρειαστεί. Δεν έχει δυνατότητα επιλογής.

   3) Για τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα διάφορα οπλικά συστήματα όπως και κάθε άλλο υλικό, οι υπεύθυνοι διοικητές υποβάλλουν μέσω των προβλεπομένων διαδικασιών τις προβλεπόμενες αναφορές και αιτήσεις. Έτσι και εσύ γνωρίζεις για τα προβλήματα λχ των TOR.

   4) Όποιος στρατιωτικός διαφωνεί με οτιδήποτε συμβαίνει στο στρατό, ή διαπιστώνει προβλήματα στα υλικά στον οπλισμό στα διάφορα μέσα και εφόδια, ή διαπιστώνει κακή διαχείριση και έχει αποδείξεις, ή οτιδήποτε άλλο, έχει το δικαίωμα της έγγραφης αναφοράς. Δεν μπορεί όμως τίποτε από όλα αυτά να αποτελέσει λόγο παραίτησης ή να αναφερθεί στην αναφορά παραίτησης.

   5) Οι στρατιωτικοί μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να ζητήσουν την παραίτησή τους, χωρίς όμως να αναφέρουν λόγους. Αυτό ισχύει και για τον αρχηγό ενόπλων δυνάμεων. Όλα τα άλλα θα αποτελούσαν ενδεχομένως και εκδήλωση πολιτικής συμπεριφοράς, που με βάση το σύνταγμα και τους νόμους (και πολύ σωστά) απαγορεύεται στους στρατιωτικούς. Το διαφορετικό θα ήταν επικίνδυνο.

   Αυτά τα πολύ λίγα και κουλάρισε. Εκτός αν έχει προηγούμενα με "γαλονάδες" και δεν μπορείς να ησυχάσεις. Θα ήταν όμως ενδιαφέρον να μας έλεγες αν χρησιμοποίησες εσύ ή ο μπαμπάς σου κάποιο γαλονά για μέσον για κάποια καλή μετάθεση ή για οτιδήποτε άλλο.

   Αν τώρα δουλεύεις στο δημόσιο θα ήταν σκόπιμο να μαθαίναμε αν στη δουλειά σου αναφέρεις τα προβλήματα που παρουσιάζονται και αν σκέφτεσαι να παραιτηθείς επειδή στο δημόσιο τα πάντα είναι γενικά μπάχαλο.

   Αν δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα δεν φαντάζομαι να απείλησες τον εργοδότης σου να παραιτηθείς επειδή οι συνθήκες εργασίας δημιουργούν κίνδυνο για την προσωπική σου ασφάλεια! Αλλά καλύτερα να μη κάνουμε τέτοιες ερωτήσεις.

   Βλέπεις η μαγκιά είναι φθηνή για τους άλλους και ακριβή για την πάρτη μας.

  • BlueSky avatar
   BlueSky @ ΒΡΑΧΟΣ 06/06/2010 21:34:33

   ΒΡΑΧΟΣ , χαλάρωσε λίγο, παραφέρεσαι.
   Αφενός Οι γαλονάδες που αποκαλείς είναι οι πιο αδικημένοι θεσμικά και μισθοδοτικά στο Δημόσιο αφετέρου είναι οι πιο λίγοι σε αριθμό (στο Δημόσιο). Επίσης, μη τους συγχέεις με τους αστυνομικούς κλπ, είναι άλλο κομμάτι. Θεωρώ ότι ο εχθρός σου είναι το ΠΑΣΟΚ και όχι οι γαλονάδες.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ BlueSky 07/06/2010 10:00:12

    Ρε παιδιά δεν μιλάω για γαλονάδες γενικώς. Τους σέβομαι και τους υπολείπτομαι απεριόριστα. Είναι ήρωες που θυσιάζονται για μένα. Για τα "παράσιτα" μιλάω.Για εκείνους που τα παίρνουν...
    Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους γαλονάδες. Υπηρέτησα σε τέσσερα στρατόπεδα και έσπασα τα ρεκόρ υπηρεσιών σε τρία από αυτά.Δεν είναι όλοι διεφθαρμένοι, αυτό έλειπε. Αλλά υπάρχουν παράσιτα που "αναγκάζονται" να αγοράζουν όπλα από τα οποία οι τίμιοι στρατιωτικοί, κινδυνεύουν. Μην συγκρίνετε εμένα ως δημόσιο υπάλληλο που μπορεί να παραλάβω ελαττωματικά υλικά και να το βουλώσω. Εγώ μπορεί να τα βάλω στην άκρη και να δουλε΄ψω διαφορετικά. Ο χειριστής των αντιαεροπορικών που δεν βλέπει καθαρά τους στόχους, τι να κάνει; Να βγει έξω από τον κλωβό και να ψάχνει με τα κιάλια; έχουν φορτώσει τις Ένοπλες δυνάμεις με πολιτικές επιλογές. Δεν αναφέρομαι στους μάγκες που με υπερασπίζονται καθημερινά με κίνδυνο ζωής. Αναφέρομαι σε μερικούς που έφτασαν στους βαθμούς που έφτασαν με ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ κριτήρια και υπηρετούν κομματικές επιλογές... Αν δεν θέλετε να το καταλάβετε, τι να πω...Διαβάστε σε άλλα σχόλια μου, τι πιστεύω για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και το προσωπικό τους.

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ ΒΡΑΧΟΣ 07/06/2010 10:16:39

   Μη δικαιολογείσαι ατόπως, ή σαν "τραπεζοκόμος"! Ήσουν πολύ σαφής και μη τα κάνεις χειρότερα. Ότι ευθύνες έχουν οι "γαλονάδες", έχουν όλοι όσοι υπηρετούν στο δημόσιο, βάζουν υπογραφή, ή έχουν θέσεις ευθύνης.

   Θα πρέπει ακόμη να γνωρίζεις ότι οι επιλογές των οπλικών συστημάτων είναι απόλυτη ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, του ΚΥΣΕΑ και όχι των στρατιωτικών. Αυτοί αποφασίζουν για το τι θα αγοραστεί, πως θα αγοραστεί, πως και πόσο θα πληρωθεί και τι μίζα θα πάρουν.

   Ενημερώσου λοιπόν καλύτερα.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Βασίλης 07/06/2010 10:19:40

    Μπορεί να έχεις δίκιο. Ίσως το παρατράβηξα.

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 05/06/2010 21:33:28

  Ο γεροεραστής πρέπει να κρεμαστεί ακριβώς επειδή εξευτέλισε την ιερότητα των δαπανών της εθνικής άμυνας, δηλαδή της υπεράσπισης της συνέχειας της εθνικής κυριαρχίας.

  Πλέον κάθε ηλίθιος και κάθε μισέλληνας βρήκε επιχείρημα για την κατάργηση των αμυντικών δαπανών, με μια Τουρκία να σπάει ρεκόρ εξοπλισμών μέχρι το 2015, η πλειοψηφία των οποίων στοχεύει δυτικά, το Αιγαίο.
  Γιατί ο υπερστόλος με τα ελικοπτεροφόρα κλπ δεν νομίζω να χρησιμοποιηθεί στα βουνά του Κουρδιστάν.
  Αλλά ούτε και στην υπεράσπιση της Γάζας, όπως διαπιστώθηκε πρόσφατα.

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/06/2010 21:36:50

  "Ο γεροεραστής πρέπει να κρεμαστεί..."
  Και μάλιστα ανάποδα, θα συμπλήρωνα.

 6. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 05/06/2010 21:49:21

  Χάος κόλαση εμετός

 7. ευτυχια avatar
  ευτυχια 05/06/2010 22:13:46

  συμφωνούμε, αλλά το 2010 έχει αποκαλυφθεί η μεγαλύτερη συνομωσία που έγινε ποτέ σε Χώρα απο τούς ίδιους τους πολίτες και όχι μόνο απο τους πολιτικούς.
  Φαρμακοποιοί "αρωστησαν" όλο το Κερατσίνι, γιατροί βλέπουν 20 ασθενείς την ώρα και δεν δίνουν απόδειξη (χθεσινό περιστατικό), υπάλληλοι χρέωναν με 20 εκ ευρώ ροζ τηλέφωνα το Υπουγείο τους κλπ. Σας πληροφορώ οτι για να αγοραστούν όπλα χρειάζονται εισηγήσεις απο τους Ελληνες στρατηγούς. Γνωρίζετε οτι οι ίδιοι στρατηγοί, τηλεφωνούσαν στους εμπόρους όπλων και τους πληροφορούσαν οτι σε κάποιον κωδικό του Προυπολογισμού υπήρχαν ποσά που δεν είχαν αναλωθεί ώστε να ενεργοποιηθούν παραγγελίες και να πάρουν κι αυτοί τις μίζες τους.
  Η σαπίλα είναι βαθειά και δεν ξέρω απο πού πρέπει ν αρχίσει ο ακρωτηριασμός και απο ποιόν αναμάρτητο.

 8. strategy avatar
  strategy 05/06/2010 22:20:09

  Δεν τίθεται θέμα ότι οι ΤOR-M1 είναι "προβληματικοί" ή ότι υστερούσαν του ανταγωνισμού -κάθε άλλο- είναι προηγμένα συστήματα και εξυπηρετούν στο έπακρο τις ανάγκες του χρήστη (ΕΣ). Οσον αφορά το "φθηνότερο" καναδικό ADATS, αυτό απέτυχε στις επιχειρησιακές δοκιμές του Στρατού των ΗΠΑ το 1990.

  Στο δια ταύτα, πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι οι πολιτικές αποφάσεις για τους εξοπλισμούς έχουν νόημα μόνο ως μέσο τιμωρίας/αποκλεισμού και όχι επιβράβευσης. Ξεχνάμε ότι η προμήθεια των πυραυλακάτων Super Vita από τη βρετανική Vosper ανταποδόθηκε με ...το Σχέδιο Ανάν και η προμήθεια των 30 Advanced F-16 Block52+ με την αναγνώριση των Σκοπίων ως "Δημοκρατίας της Μακεδονίας";

  Τελος, καλό θα ήταν να μην είναι εμφανείς οι αριθμοί πλαισίου των στρατιωτικών οχημάτων.

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/06/2010 22:29:08

  Να πανε ενα Μαυροβουνιο μερια να τσεκαρουν Τραπεζικους λογαριασμους. και Τιρρανα..
  πως νομιζετε γεμισαμε πχ. Αλβανους περιπτεραδες?? απο το 98...

  Τυχαιο ?? Δε νομιζω !!

  ΠΠ

  • Nancy avatar
   Nancy @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/06/2010 06:35:04

   Καλημέρα ΠΠ. Μα γιατί όταν σε διαβάζω, πάει συνέχεια το μυαλό μου στο ρόζ Πάνθηρα? Τιρι, τιρί, τιριριριριιιι

 10. ORGANOMENO avatar
  ORGANOMENO 05/06/2010 22:46:13

  ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

  • Nazgul avatar
   Nazgul @ ORGANOMENO 06/06/2010 19:08:07

   Προς το παρόν παίζουν beach voley εκει !

 11. GreenHorses avatar
  GreenHorses 06/06/2010 08:57:06

  Όταν μιλάς για εξοπλιστικά Φάκτωρα να τα βάζεις όλα, ZURB, ΤΟR, ΕΡΜΗΣ, SUZANA, U-214... έχουν κοινό παρανομαστή.

  • Nick avatar
   Nick @ GreenHorses 06/06/2010 09:17:13

   ZUZANA; Πω ρε συ τι μου θύμισες... Έβριζα τους ηλίθιους που πήγαν Σλοβακία αντί να πάνε στη Νότια Αφρική και να πάρουν δοκιμασμένα και πιστοποιημένα κατά ΝΑΤΟ τροχοφόρα πυροβόλα G6 της Denel...

   Τα οποία ZUZANA κατέληξαν στην Εθνική Φρουρά...

 12. Enas Chaniotis avatar
  Enas Chaniotis 06/06/2010 15:23:41

  Ο αγράμματος ανωγειανός Σμπώκος, δεξί χέρι του Άκη, ανηγειρε πολυτελές ξενοδοχείο στην Ελούντα της Κρήτης ΤΟ 2004. Υπάρχει πόθεν έσχες?

  • anonymous avatar
   anonymous @ Enas Chaniotis 07/06/2010 11:02:20

   Άλλος Σμπώκος είναι νομίζω ξάδερφός του. Δεν είναι ο ίδιος. Έχει κατατεθεί αγωγή ή μήνυση γι αυτό το θέμα παλιότερα.

 13. χρηστος avatar
  χρηστος 06/06/2010 15:57:59

  ........."Το αρχικό συμβατικό τίμημα ήταν 519.053.910 δολάρια. Στις 18/2/2000, ο Σμπώκος ενεργοποιεί το δικαίωμα προαίρεσης και υπογράφει την 1η Συμπλήρωση (Amendment) της σύμβασης ζητώντας άλλα 4 TOR-M1 που ανεβάζουν το συνολικό τίμημα στα 818.695.684 δολάρια"...........


  519εκ$ (αρχικό τίμημα) : 21(αρχικές) μονάδες = 24,7εκ$/μονάδα.
  818εκ$ (συνολικό τίμημα)- 519εκ$ (αρχικό τίμημα) = ~300εκ$ (κόστος option).
  300εκ$ : 4(επί πλέον) μονάδες = 70εκ$/μονάδα.

  Καί άν σκεφτεί κανείς ότι συνήθως οί αρχικές παραγγελίες περιλαμβάνουν ανταλλακτικά, πυρομαχικά, βοηθητικά οχήματα, εκπαίδευση, υποστήριξη κλπ, ενώ οί προαιρέσεις μόνο επί πλέον κύριες μονάδες, αυτοί πού έβαλαν τίς υπογραφές τους θά πρέπει νά βραβευθούν μέ τό μετάλλιο τιμής καί εξαίρετων εθνικών πράξεων.

  Α ρέ πετριά πού θέλουν κάποιοι. Ούτε κάν σφαίρα. Στοιχίζει.

 14. armageddon avatar
  armageddon 06/06/2010 16:26:27

  Σ Τ Η Ν Φ Υ Λ Α Κ Η .Αυτή είναι Δικαιωσύνη και κατάσχεση τών περιουσιών ,Ανοίκουν στό Κράτος .Είναι ντροπή να περιφέρονται
  ελευθεροί . Επανέρχομαι

 15. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 06/06/2010 17:38:53

  O Kouris γιατί βγήκες στα κεραμίδια για τον Τζοχαντζαραίο;
  Αυτός, ο "Καραμανλικός", έγινε σωματοφύλακας του "Άκη"; Κάποιο λάκκο βλέπω!

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Sic transit gloria mundi 06/06/2010 17:41:49

   Κάποιο λάκκο έχουν τα τιμολόγια!

 16. BlueSky avatar
  BlueSky 06/06/2010 21:23:42

  Παιδιά και να μην ξεχνάμε τον Τσάρο Παπαντωνίου, που έλεγε ''αγωνιζόμαστε για τον σοσιαλισμό σύντροφοι''......................
  Ο πρώην... τσάρος της οικονομίας και τα ανάκτορα των 4 εκατ.

  Μία πολυτελής βίλα με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα στην Κάτω Κηφισιά αποτελεί τη μόνιμη κατοικία του κ. Γιάννου Παπαντωνίου.


  Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο τριών επιπέδων που αποτελείται βάσει συμβολαίου από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, συνολικά 544 τ.μ. μαζί με όλους τους βοηθητικούς χώρους. Η σημερινή αξία αγοράς του ακινήτου, σύμφωνα με κτηματομεσίτρια της περιοχής, αγγίζει τουλάχιστον το 1,5 εκατ. ευρώ.

  Το 1998 το ζεύγος Παπαντωνίου αγόρασε στην κοσμοπολίτικη Κηφισιά ένα οικόπεδο 447,55 τ.μ. με μια ισόγεια κατοικία, αναφέροντας τιμή αγοράς στο συμβόλαιο 40 εκατ. δραχμών, τιμή που σύμφωνα με κτηματομεσίτες ήταν πολύ κοντά στην αντικειμενική αξία του κτήματος, αλλά... πολύ μακριά από την πραγματική τιμή της αγοράς. Από τα 40 εκατ. δραχμές της αναφερόμενης τιμής αγοράς, κατέβαλαν τα 30 μέσω δανείου από τη Eurobank και τα υπόλοιπα από προσωπικές καταθέσεις. Μεταβιβάστηκε κατά 80% εξ αδιαιρέτου στον πρώην υπουργό και κατά 20% στη σύζυγό του κυρία Σταυρούλα Κουράκου. Η υπάρχουσα κατοικία κατεδαφίστηκε και τη θέση της πήρε μια πολυτελής κατοικία τριών επιπέδων με εσωτερική πισίνα και φυσικά το ακριβό γούστο των ιδιοκτητών της.

  Οι εργασίες οικοδόμησης ξεκίνησαν το 1999. Το σπίτι αποτελείται από τρία πατώματα. Το υπόγειο που περιλαμβάνει μια αποθήκη 89 τ.μ. και έναν χώρο που έχει δηλωθεί ως γκαράζ 188 τ.μ. Το ισόγειο έχει συνολική επιφάνεια 145,27 τ.μ. και ο πρώτος όροφος 122 τ.μ. Ολα τα επίπεδα επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα. Αυτό που δίνει περισσότερη αίγλη στη μόνιμη κατοικία του κ. Παπαντωνίου είναι η 16 τ.μ. θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα που βρίσκεται στο ισόγειο. Το 2002 με γονική παροχή η ψιλή κυριότητα του ακινήτου, αντικειμενικής αξίας 258.493 ευρώ, μεταβιβάζεται στον γιο του πρώην υπουργού, ενώ ο πρώην υπουργός και η κυρία Κουράκου κρατούν την επικαρπία. Για τη χρηματοδότηση πάντως της κατασκευής της κατοικίας στο συμβόλαιο δεν γίνεται αναφορά για χορήγηση νέου δανείου. Το 1999, παράλληλα με την κατασκευή της νέας οικίας του, ο κ. Παπαντωνίου εκποίησε ένα άλλο ακίνητο.

  Σύμφωνα με κτηματομεσίτες της Κηφισιάς, η εμπορική αξία του συγκεκριμένου ακινήτου αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ. Οπως λένε οι ίδιοι, το κόστος αγοράς στη συγκεκριμένη περιοχή φτάνει τις 4.000 ευρώ/τετραγωνικό και συμπληρώνουν: «Πρόκειται για μια ακριβή περιοχή και παρά το γεγονός ότι το ακίνητο δεν είναι νεόδμητο, η εμπορική του αξία αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ. Εχει τρία επίπεδα, πισίνα και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Κηφισιάς. Οταν το αγόρασε ο ιδιοκτήτης η τιμή απόκτησής του πρέπει να ξεπερνούσε τις 600.000 ευρώ»

  Παλάτι 2 εκατ. ευρώ με θέα το απέραντο γαλάζιο

  Μια εξοχική έπαυλη αξίας 2 εκατ. ευρώ στη Σύρο κατασκεύασε για να περνάει ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές με θέα το απέραντο γαλάζιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Αμύνης κ. Γιάννος Παπαντωνίου.

  Πρόκειται για μια υπερπολυτελή κατοικία 224 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή Τρία Λαγγόνια του κυκλαδίτικου νησιού, διαθέτει μεγάλη πισίνα, βοηθητικούς χώρους, ακόμη και σκαλάκια για άμεση πρόσβαση από το σπίτι στη θάλασσα.

  Σύμφωνα με κτηματομεσίτη του νησιού, η σημερινή εμπορική αξία του ακινήτου αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ. Μόλις φτάσει κάποιος στη Σύρο και αντικρίσει τα παλιά αρχοντικά καταλαβαίνει τη μεγαλοσύνη του τόπου αλλά και των ανθρώπων εκεί. Αυτή την αρχοντιά φαίνεται πως ζήλεψε ο πρώην υπουργός και πήρε την απόφαση να χτίσει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων την εξοχική του κατοικία. Τέλη του 2002 και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο προχωράει στην αγορά πέντε στρεμμάτων και ενός ημιτελούς ακινήτου στα Τρία Λαγγόνια τα οποία βάσει αδείας ανήκουν στη σύζυγο του κ. Παπαντωνίου κυρία Σταυρούλα Κουράκου.

  Την ίδια ώρα, αποφασίζουν από κοινού ότι θέλουν να κάνουν και δικές τους παρεμβάσεις ώστε να διαμορφωθεί η εξοχική τους κατοικία σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Γίνεται λοιπόν αμέσως αναθεώρηση της υπάρχουσας άδειας για κατασκευή πισίνας και άλλων εξωτερικών βοηθητικών χώρων. Οι εργασίες για την ανακατασκευή της συγκεκριμένης οικίας ολοκληρώθηκαν το 2006. Πρόκειται για μια υπερπολυτελή διώροφη παραδοσιακή κατοικία 224 τ.μ., με δυνατό σημείο του σπιτιού φυσικά την πισίνα όπου απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης ο πρώην υπουργός με τη σύζυγό του ατενίζοντας το Αιγαίο και απολαμβάνοντας μοναδικά ηλιοβασιλέματα.

  Σημαντικό κομμάτι αποτελούν επίσης οι υπαίθριοι χώροι. Πέτρινες κατασκευές, απέραντη θέα, βοηθητικοί χώροι, αλλά και σκαλάκια για πρόσβαση στην παραλία. Η αρχιτεκτονική του κτίσματος ακολουθεί τα κυκλαδίτικα πρότυπα, αφού υπερισχύουν το λευκό και το μπλε.

  • netakias.wordpress.com avatar
   netakias.wordpress.com @ BlueSky 15/06/2010 17:41:43

   Εχει κανένας σε mp3 ή βίντεο το Παπαντωνίου να λέει για τον "σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε συντροφοι"

 17. ευτυχια avatar
  ευτυχια 07/06/2010 09:47:47

  Nancy@
  Ισως γιατί ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ!!!!! ΧΕ ΧΕ ΧΕ

 18. Orestios avatar
  Orestios 07/06/2010 10:08:20

  BlueSky
  Τέτοιο όργιο μάσας από τα κονδύλια για την άμυνα δεν έχει υπάρξει. Εδώ πολιτικό πρόσωπο πλήρωσε την αισθητική επέμβαση στους μαστούς μόνιμης υπαξιωματικού, για να τα χαϊδεύει καλύτερα.
  Φάκτορα, το έμαθα και δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα.
  Τα έξοδα έγιναν από αππόρητο λογαριασμό και ο πολιτικός κοκκορευόταν κιόλας στους διαδρόμοι του Υπουργείου.
  Α στα διάλα, κοπρίτες

  • anonymous avatar
   anonymous @ Orestios 07/06/2010 12:55:32

   Σε περίπτωση πολέμου θα προτάξουμε τα πλαστικά μας στήθη!

 19. perastikos avatar
  perastikos 07/06/2010 14:36:51

  @ BlueSky

  Αδελφε αναδιατυπωνεις οτι εγραψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ χθες. Το ρεπορταζ ομως αναφορικα με την βίλα στη Συρο ειναι ανεπαρκες! Για ποια 5 στρεμματα οικοπεδο μιλανε? Ανθρωποι που ξερουν στην Σύρο μιλάνε για 100 στρεμματα! Θα πρέπει να ανζητηθεί σε ποίου το ονομα εγινε η αρχική αγορα... γιατι μετα η εκταση κατατμηθηκε σε 4 οικοπεδα των 25 στρεμμάτων! Ενα εμφανιστηκε οτι πηρε η συζ. του κου Γιαννου, ενα ο πρωην Γαλλος πρέσβης και ενας ακομα εφοπλιστης και το 4ο είναι το μερίδιο κάποιου αχυράνθρωπου, ενος πολιτικου μηχανικού της σειρας, που έγινε "μαγκας" απο την εποχή του χρηματιστηρίου και μετά... ονόματι Αδαμόπουλος! Τι σχέση εχει με τον Γιαννο και που τα βρήκε αυτός τα εκατομμυρια με τίς στοχευμένες τοποθετησεις στο χρηματιστηριο και τίς επενδύσεις αργότερα? Το ξήλωμα του πουλόβερ σχετικά με την βίλα του Γιάννου και οχι μονο, απο εκει πρεπει να αρχισει...

 20. ευτυχια avatar
  ευτυχια 07/06/2010 14:38:15

  ΒΡΑΧΕ, μαζί σου,

  Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε ολόκληρους κλάδους. Το πρόβλημα ξεκίνησε απο την διάλυση της Ιεραρχίας απο το ΠΑΣΟΚ του 81. Ετσι έγιναν συνένοχοι της ληστείας πάρα πολλοί Ελληνες. Και φοβάμαι οτι πολλοί απο μάς είμαστε ένοχοι ανεξάρτητα απο το αν κλέψαμε ή όχι. Πολλοί φθονούμε αυτούς που ελίχθηκαν, προσαρμόστηκαν και μπόρεσαν να βουτήξουν το Ταμείο. Και κυρίως είμαστε ένοχοι που μεγαλώνουμε παιδιά που μας οικτίρουν γιατί δεν κλέψαμε- βέβαιοι οτι δεν τολμήσαμε ή δεν είμαστε αρκετά ικανοί.Ακουγα το μεσημέρι 20χρονους πιτσιρικάδες να χαρακτηρίζουν "μάγκα" τον Ακη με τηνβεβαιότητα οτι θα μείνει ατιμώρητος.Λες και κει είναι το πρόβλημα.λες και δεν ήξερε ΟΛΗ η Θεσσαλονίκη της δραστηριότητές του και παρόλα αυτά τον έγλυφε για να πάρει κανένα κοκκαλάκι.

 21. armageddon avatar
  armageddon 07/06/2010 15:31:26

  Πολίτη έχεις απόλητο δίκιο ,Δεν πρέπει να περημαίνουμαι πότε
  θα πατήσει ο δήμιος την σκαντάλη. Συν Αθηνά και χείρα κίνη .Α ,πΑΠΑΝΔΡΕΟΥ .
  Λαλίώτης ,Κουτσόγιωργας ,Παπαντωνίου ,Σιμίτης .και πολοί άλοι καταλήστεψαν το ΚΡΑΤΟΣ .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.