#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/09/2011 07:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Τούρκοι δεν θα καταφέρουν ότι δεν κατάφεραν οι ΠέρσεςΠΟΤΕ ΜΗΝ ΣΤΟΧΑΣΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ !

ΚΑΡΔΙΟΚΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΓΟ ΚΙ’ΑΥΤΟΣ !

Ο ψύχραιμος παρατηρητής των εξελίξεων στην Α. Μεσόγειο και τις τελευταίες ώρες γύρω από το σύμπλεγμα του Καστελορίζου δεν έχει κανένα λόγο να εκπλαγεί η να ανησυχήσει.

Έχουμε αναφερθεί από το antinews στις πραγματικές στοχεύσεις της Τουρκίας, στο παίγνιο ισχύος που εξελίσσεται στην περιοχή και στην προσχηματική «όξυνση» ού μήν και ...πολεμικό κλίμα μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ.

Για άλλους κτυπά η καμπάνα !

Η επί δεκαετίες αγαστή συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών, της ασφάλειας και της άμυνας μεταξύ των δυο χωρών έχει διδάξει στους Τούρκους ως που μπορούν να «παίξουν» με το Εβραϊκό Κράτος που από καταβολής του αντιδρά με ...βιβλικό τρόπο στις προκλήσεις εναντίον του !

«Το σπαθί του Γεδεών», «η ασπίδα του Δαυίδ», «ο Ιησούς του Ναυή» κ.α. δεν είναι μόνο ιστορίες της Βίβλου. Είναι κωδικοί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ στρατιωτικών επιχειρήσεων που έφεραν αποτέλεσμα, συχνά οδυνηρό για τους αντιπάλους. Ρωτήστε την Συρία στην οποία η «ασπίδα του Δαβίδ» κόστισε περίπου 100 αεροσκάφη και δεκάδες οχήματα, αντιαεροπορικές συστοιχίες και ανθρώπινα θύματα...

Οι Τούρκοι ΞΕΡΟΥΝ και επίσης ΞΕΡΟΥΝ και οι Αμερικανοί που έχουν ήδη επιλέξει την Μαλάτεια για την εγκατάσταση του αντιβαλλιστικού ραντάρ.

Οι Τούρκοι ΞΕΡΟΥΝ ότι η επιχείρηση “BARBAROS” όπως βάφτισαν την ματαιόδοξη προσπάθεια τους να πλασαριστούν ως περιφερειακή υπερδύναμη σε τρεις θάλασσες θα καταλήξει σε Pearl Harbor έτσι και απογειωθούν τα Ισραηλινά F-15, ΞΕΡΟΥΝ ότι ο αναιμικός «στόλος» τους θα ξεκληριστεί όπως ο Τουρκο-Αιγυπτιακός στον κόλπο του Ναυαρίνου : Μεθοδικά, αργά, βασανιστικά από υπέρτερες τεχνολογικά και πολιτιστικά δυνάμεις.

Το πραγματικό διακύβευμα, είναι εκεί που θεωρούν ότι τα πράγματα είναι εύκολα. Στην πειρατική διεξαγωγή ερευνών μέσα στην ελληνική ΑΟΖ που ως Επιμηθείς καθυστερούμε να ορίσωμε. Εμείς τους το επιτρέψαμε.

«Βγαίνει ο τουρκικός στόλος από το Ακσάζ !» Τι λές !

Ε λοιπόν ότι βγαίνει από το Ακσάζ, αναγνωριζεται, ταυτοποιείται και προωθείται πρός στοχοποίηση από τα ειδικά για τον σκοπό αυτό χωροθετημένα Ναυτικά Παρατηρητήρια. Ακόμη και η κορβέττα ‘’Haibelyada” αυτό το stealth τελευταίο απόκτημα του Τουρκικού ΠΝ που κάποιοι τείνουν να μας πλασάρουν ως το νέο...Graf von Spee της Α. Μεσογείου που θα ανατρέψει τα δεδομένα !

Τα ΑΣΕΠΕ, τα «ιπτάμενα ραντάρ» της ΠΑ ερευνούν και καταγράφουν και στοχοποιούν ότι κινείται σε ακτίνα 300 ν.μ., τα Mirage F2000 – φορείς Scalp έχουν ήδη ανατεθειμένες τις αποστολές τους και οι φρουρές στα νησιά και τις νησίδες είναι με το δάκτυλο στην σκανδάλη.

Οι Τούρκοι ρίχνουν ζαριά ! Μια ζαριά με πειραγμένα ζάρια, που στις έδρες τους γράφουν «ΕΛΙΑΜΕΠ», «ΣΗΜΙΤΗΣ», «ΙΜΙΑ», «ΕΛΣΙΝΚΙ», «S-300» και άλλα που θέλουμε να ξεχάσουμε. Όπως όλοι οι τζογαδόροι, πιστεύουν πως θα τους βγεί. Πώς κάποιος θα βρεθεί να ευχαριστήσει τους Αμερικανούς που θα μεσολαβήσουν μή τυχόν και «χαλάσει η ΝΑ πτέρυγα της Συμμαχίας», κάποιος «ψύχραιμος» θα αντιμετωπίσει με αγγλικό φλέγμα μια προσβλητική ενέργεια στο Καστελόριζο και κυρίως πως ο χειμαζόμενος, εκβιαζόμενος, ληστευόμενος λαός αυτής της χώρας περί άλλων τυρβάζει.

Πώς για άλλη  μια φορά θα πούμε «τώρα για πόλεμο είμαστε;». Πώς το Καστελόριζο και η πειρατική εισβολή στην ΑΟΖ του είναι πολύ μακριά, όσο και η Κύπρος το 74 !

Προσωπικά πιστεύω πως αυτή η ζαριά δεν θα τους βγεί. Ο δοκιμαζόμενος Έλληνας, που παθητικά υφίσταται την φοροεπιδρομή, που πληρώνει αγόγγυστα για τις σπατάλες και τις αρπαχτές της μεταπολιτευτικής συμμορίτικης «ηγεσίας» του, που καλείται να απολογηθεί γιατί ...απέκτησε ένα σπίτι (!), που ανέχεται τους κορδακισμούς κομψευόμενων μετα-μοντέρνων υπουργίσκων η τις προσβολές χονδρόπετσων στην ψυχή και το σώμα αντιπροέδρων ΕΔΩ ΘΑ ΕΚΡΑΓΕΙ.

ΤΩΡΑ, γιατί την ανέχεια και την πείνα ακόμη μπορείς να την δεχθείς. Την ξεφτίλα, τον οίκτο των άλλων «τους φουκαράδες ήταν που ήταν για κλάματα, τους πήραν και φαλάγγι οι Τούρκοι» δεν το δέχεσαι !

Την αντίληψη αυτή συμμερίζονται και πολλοί εχέφρονες στην κυβέρνηση και παρατηρούμε ήδη μια ασυνήθη για τα δεδομένα και τις «εκσυγχρονιστικές»παραδόσεις του υπουργείου αλλαγή ύφους, ενώ κυκλοφορούν μετ’επιτάσεως και σενάρια προχωρημένων διαβουλεύσεων με άλλη χώρα της Μεσογείου για θέματα ασφαλείας και ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για μεταστάθμευση αεροσκαφών...

Βεβαίως κάθε ενίσχυση είναι δεκτή και επιθυμητή. Η Ιστορία όμως και ειδικά η δική μας δείχνει πως μόνο στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις είχαμε αποτέλεσμα.

Παραφράζοντας τον πρόεδρο Μάο, «η Τουρκία είναι μια χάρτινη τίγρις». Είναι μια wannabe τοπική υπερδύναμη, με μια υπερθερμασμένη οικονομία, έναν τεράστιο στρατό που ευτελίζεται καθημερινά από το Κουρδικό αντάρτικο, που έχει την φυσική του ηγεσία στην φυλακή, που στην ουσία είναι μια μάζα πεζών και ιππέων της στέπας όπως οι ασιάτες πρόγονοί τους.

Ε λοιπόν αυτή η Ασιατική δεσποτεία δεν θα καταφέρει ότι δεν κατάφεραν οι Πέρσες, δεν θα διαρρήξει τον ασφυκτικό κλοιό στον οποίο την έκλεισαν η Ιστορία και η Γεωγραφία !

Parsifal

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Γκάγκαλης avatar
  Γεώργιος Γκάγκαλης 16/09/2011 07:12:01

  Εξαιρετική ανάλυση όπως πάντα. Ο θεός της Ελλάδας να βάλει το χέρι του να βγούμε νικητές από όλες αυτές τις περιπέτειες.
  Κοιτά να δεις που θα μας βγει και ο αGAPουλας εθνικός τσαμπουκά στο τέλος...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Γεώργιος Γκάγκαλης 16/09/2011 13:09:22

   Γ.Γκάγκαλη, δεν βγαίνεις κάτι που δεν είσαι......

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 16/09/2011 07:17:24

  Καλημέρα Παρσιφάλ.
  Ό,τι χρειαζομαστε. Να είσαι καλά για την "ένεση" αισιοδοξίας. Και να είσαι
  σίγουρος ότι θα επαναληφθούν οι Σαλαμίνες και οι Μαραθώνες.

  • Ηφαιστίωνας avatar
   Ηφαιστίωνας @ Νίκος Αργεάδης 16/09/2011 22:34:41

   Φίλε Αργεάδη αντιγράφω (δυστυχώς) από το σημερινό defenceNet.......
   "Αρχιστράτηγος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ο… υπουργός Εσωτερικών Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος είναι και ιεραρχικά ανώτερος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αρμόδιος να διατάξει το «Άρξατε πυρ» ή εν πάση περιπτώσει να δώσει εντολές για την διαχείριση μιας κρίσης που κάθε λεπτό που περνάει αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις ως αναπληρωτής της πολιτικής ηγεσίας.

   Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαμπρινίδης είναι στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Ε. Βενιζέλος είναι στο Eurogroup, o άλλος αντιπρόεδρος, ο Θ. Πάγκαλος ταξίδι στη Βουδαπέστη συναντάται με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας και ο… Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι στη… Σεβίλλη σε σύνοδο του ΝΑΤΟ!

   Τυχαίο; Ίσως όχι και τόσο: Από χθες που η Άγκυρα ανακοίνωσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και μετέφερε το παιχνίδι στο γήπεδο του «αδύναμου κρίκου» της Ελλάδας, η συμπεριφορά και η ατμόσφαιρα στην κυβέρνηση άλλαξαν άρδην. Επανήλθαν φοβικά σύνδρομα, δόθηκε εντολή να μείνει μόνο μία πυραυλάκατος (!) στη Ρόδο, οποία αντικατέστησε την κανονιοφόρο, στις σημερινές τους δηλώσεις οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου ήταν, ας το πούμε επιεικώς, πολύ προσεκτικοί μήπως και ενοχλήσουν την Άγκυρα και αντί να κάνουν δηλώσεις-απάντηση στην κίνηση της Τουρκίας με την ΑΟΖ, υπαινίχθηκαν ότι ο Τύπος... κλιμακώνει!"
   Ο Θεός να βάλει το χέρι του, διότι οι προδότες την "έκαναν" ήδη.......

   • athamas avatar
    athamas @ Ηφαιστίωνας 16/09/2011 23:27:37

    Οι κότες το΄σκασαν χα!χα!

 3. adder avatar
  adder 16/09/2011 07:27:47

  είναι μια μάζα πεζών και ιππέων της στέπας όπως οι ασιάτες πρόγονοί τους ........
  δεν ειναι τόσο απλά τα πράγματα. Μην υποτιμάς τον αντίπαλό σου, γιατί θα εκπλαγείς! Sun Zu: «Εάν γνωρίζεις τον εχθρό σου και τον εαυτό σου, δεν...
  έχεις ανάγκη να φοβάσαι το αποτέλεσμα ακόμη και εκατό μαχών. Εάν γνωρίζεις τον εαυτό σου αλλά όχι τον εχθρό, για κάθε νίκη που κερδίζεις θα έχεις και μια ήττα. Εάν δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου, ούτε τον εχθρό, θα νικηθείς σε κάθε μάχη»

  • parsifal avatar
   parsifal @ adder 16/09/2011 10:00:08

   Εάν εχεις παρακολουθήσει τις αναρτήσεις μου θα δείς οτι ουδόλως υποτιμώ τον αντίπαλο. Απλώς τοποθετώ το θέμα στις σωστές του -πιστεύω - διαστάσεις.
   Μήν το πιστέψωμε κι'ολας οτι η Τουρκία ΕΓΙΝΕ τοπική υπερδύναμη !
   Μπορούμε να τους γυρίσωμε χρόνια πίσω εάν τολμήσουν. Το οτι δεν το εχομε πράξει εδώ και τριάντα χρόνια που προκαλούν ασύστολα δεν οφείλεται σε "υπεροχή" του αντιπάλου αλλά σε δικές μας πρωτίστως ψυχολογικές αγκυλώσεις και δισταγμούς.

  • Κραντωρ avatar
   Κραντωρ @ adder 16/09/2011 15:17:41

   Οι λεγομενοι Τουρκοι της Μ.Ασιας ουδεμια φυλετικη συναφεια εχουν με τους μογγολοειδεις Τουρκους της στεπας. Ο Ερντογαν ομοιαζει με μογγολο η καποιος απο τους στρατηγους του? Εκτος των Κουρδων το κυριο φυλετικο υποβαθρο ειναι οι εκτουρκισμενοι Ελληνες, γι' αυτο δεν πρεπει να υποτιμωνται. Οι περισσοτεροι Ισραηλινοι προερχονται απο Ευρωπη και δεν ειναι απογονοι του ουτε του Γεδεων οθτε του Ιησου του Ναυη. Αυτοι ησαν σημιται οπως ειναι και οι Αραβες. Η συντριπτικη υπεροχη του Ισραηλ εναντι των Αραβων οφειλεται στην ευρωπαικη των πολιτων του. Οποιοσδηποτε αγων θα ειναι αεροναυτικος. Στην εποχη μας ισχυει πλεον το Μεγα του Αερος κρατος. Σ' αυτο τον τομεα το Ισραηλ υπερτερει. Πρεπει δε να συνυπολογισθη οτι θα εχη την υποστηριξη των κυριοτερων δυτικων κυβερνησεων ΗΠΑ, Γαλλια, Αγγλια, επι των οποιων το ισραηλιτικο στοιχειο ασκει μεγιστη επιρροη. Ευγε για την ενδελεχη αναλυση.

   • tpe avatar
    tpe @ Κραντωρ 16/09/2011 23:02:16

    Εδώ να σας πω την αμαρτία μου:
    Η αίσθησή μου είναι πως το Ισραήλ δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα με Α/Φ. Μάλλον με ηλεκτρονικά μέσα θα βοηθήσει.
    Να θυμάστε: Μέσα στην εβδομάδα θα υποβάλλει αίτημα αναγνώρισης η Παλαιστίνη. Τι λέτε; Να στείλε στρατό (όποιας μορφής) στην Κύπρο και την Ελλάδα ή στα κατεχόμενα τα δικά του;

 4. οργισμενος avatar
  οργισμενος 16/09/2011 07:29:06

  ας ερθουν τα μεμετια να πληρωσουν τα ΣΠΑΣΜΕΝΑ

 5. anetos avatar
  anetos 16/09/2011 07:32:17

  αριστος και μια φορα ακομα !

 6. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 16/09/2011 07:37:56

  Ο Αγγελιοφόρος διηγείται στην Άτοσσα, τη μητέρα του Ξέρξη τη συντριβή του περσικού στόλου στο νησί του Αίαντα:


  "Πρώτος άρχισε, δέσποινα, με την οδηγία κάποιου κακού πνεύματος ή κάποιου θεού . Ήρθε απ’ το στρατό των Αθηναίων ένας στο γιο σου και είπε:

  «Όταν απλώσει η νύχτα το σκοτάδι θα ξεφύγουν οι Έλληνες. Θα πιάσουν τα κουπιά και κρυφά θα σκορπιστούν για να σωθούν. Όπως όπως».

  Και μόλις τ’ άκουσε ο Ξέρξης, χωρίς να σκεφτεί δόλο του Έλληνα ή φθόνο θεού φώναξε τους ναύαρχους όλους και πρόσταξε: «Όταν πάψει ο Ήλιος να καίει το χώμα και υψωθεί το σκοτάδι, να παρατάξτε τα καράβια σας να φράξετε το δρόμο σε τρεις σειρές. Πυκνά. Και μ’ άλλα να κυκλώσετε γύρω από το νησί του Αίαντα. Και να φυλάτε τα στενά και τα περάσματα. Αν απ’ τον κλοιό και το χαμό σωθούν οι Έλληνες βρίσκοντας δρόμο τα καράβια, πήρα απόφαση. Θα πεθάνετε».

  Έτσι τους είπε. Βέβαιος και ανύποπτος – δεν ήξερε οι θεοί τι μελετούσαν.

  Και την ίδια ώρα οι Έλληνες ήρεμα και πειθαρχημένοι ετοίμαζαν να φάνε. Οι ναύτες περνούσαν τα κουπιά στους σκαρμούς και μετά που έδυσε ο ήλιος και η νύχτα έρχονταν πέρασαν όλα τα καράβια σε σχηματισμούς. Παρακινούσαν και κρατούσαν την τάξη όπως ορίστηκε ο καθένας. Προχωρούσε η νύχτα και τελείωνε και αυτοί πουθενά δε δοκίμασαν να φύγουν.

  Και όταν ξημέρωσε, όταν ανέβηκε το άρμα της ημέρας τότε απ’ τα καράβια τους αντήχησε χαρούμενη βοή σαν τραγούδι και τα βράχια γύρω αντιλάλησαν. Φόβος μας έπιασε που γελαστήκαμε. Δεν ήταν το τραγούδι τους ήχος φυγής . Παιάνας ήταν. Να ορμήσουν. Και οι σάλπιγγες τους φλόγιζαν τα κουπιά αμέσως τότε ακούστηκε το σύνθημα.

  Και τα καράβια ήρθαν γρήγορα μπροστά μας.

  Πρώτη προχώρησε η δεξιά πλευρά. Αλφαδιασμένα. Και όλα τα άλλα πίσω τους. Και αντήχησε τότε μυριόστομο: «Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών»

  Τότε και μεις αρχίσαμε να φωνάζουμε δυνατά στα περσικά, απάντηση στην κραυγή τους. Και δεν υπήρχε ώρα για καθυστερήσεις. Οδηγήσαμε τα καράβια μας κοντά στα δικά τους. Το εμβόλισμα το άρχισε ένα Ελληνικό σ’ ένα Φοινικικό

  Μπερδεύτηκαν κουπαστές και πρύμνες. Τα συνέτριψε. Και τότε έγινε ολοκληρωτική επίθεση. Στην αρχή άντεχαν οι γραμμές μας. Μα όταν πύκνωσαν τα καράβια στο στενό φράκαραν όλα. Έπεφταν το ένα στ’ άλλο. Άνοιγαν οι πρώρες σπάζαν τα κουπιά. Μεταξύ μας βυθιζόμασταν. Και τότε τα Ελληνικά έτρεχαν γύρω μας με τέχνη και γρηγοράδα. Μας χτυπούσαν. Άνοιγαν τα καράβια μας και θάλασσα δεν φαίνονταν. Γεμάτη κορμιά πνιγμένων και ναυάγια. Και σαν μυρμήγκια στις παραλίες οι νεκροί. Τότε όσα μας έμειναν άρχισαν να φεύγουν.

  Μα τότε αυτοί σα να καμάκιζαν τρεχόψαρα ή να’σερναν τρανή ψαριά μας χτυπούσαν με τα κουπιά τους και με κομμάτια άρμενα μας τσάκιζαν τις ραχοκοκαλιές και βογκούσε όλη η θάλασσα από τα κλάματα και τον πόνο. Όλη τη μέρα ώσπου νύχτωσε. Δέκα μέρες να μιλούσα για τα κακά που πάθαμε δε θα τα τέλειωνα όλα. Να το πω έτσι. Τόσοι νεκροί σε μια μέρα μέσα ποτέ δεν ξανάγινε."

  Αισχύλου Πέρσες

  • Eπισκέπτης avatar
   Eπισκέπτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 16/09/2011 09:53:08

   Διερωτώμαι αν και σε τι ακριβώς ωφελεί η ιστορική αυτή αναδρομή. Μήπως για να λέμε "περασμένα μεγαλεία και ....>";

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Eπισκέπτης 16/09/2011 11:05:31

    Όχι ρε συ!
    Άκου τώρα γιατί το κάνουμε, επειδή είσαι νέος εδώ και πρέπει να μαθαίνεις.
    Μαζευόμαστε εδώ μια παρέα, άγνωστοι μεταξύ μας και παίζουμε τους σχολιαστές!
    Μερικές φορές για να μην δείχνουμε ότι συμφωνούμε σε όλα, ρίχνουμε και καμιά διαφωνία με χαρακτηρισμούς κι έτσι περνάμε την ημέρα μας.
    Ενίοτε χωριζόμαστε σε "τεμπέληδες Δ.Υ." και σε "κακομοίρηδες Ιδιώτες" και βάζουμε διαιτητές το Σώμα Κοινωνικών Αυτοματιστών!
    Εκεί να δεις χάβρα των Ιουδαίων και των Ιπποτών των Ορέων!!!
    ...έλα στην παρέα μας φαντάρε,
    κάτσε κι ένα ποτηράκι πάρε...
    Καλωσήρθες!!!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 16/09/2011 20:10:02

   Εκπληκτική τόνωση Γ.Φ..Μπράβο...

 7. Agni avatar
  Agni 16/09/2011 08:00:18

  Όταν ο ιός του Αιδς εισχωρήσει σε ένα κύτταρο,το κάνει κάτι σαν ζόμπι..
  Η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή ειναι ξενιστής της ιδεοληψίας ενός νοσηρού ανθρώπου..Τίποτα απο όλα αυτά δεν μας αφορά,Ο ΦΑΠ έφερε το Ισραήλ στο Αιγαίο χωρίς λόγο(?) και ο Ερντογάν θέλει να δώσει ένα μύνημα..Γιατί δεν είχαμε τόσο έντονα προβλήματα με τους γείτονες όταν κυβερνούσε ο Κώστας??Μακάρι να μην γίνει τίποτα θερμό,που θα δώσει και δύναμη στο δολοφόνο ακόμα κ της πιο πρόσφατης ιστορίας να το παίξει ηγέτης των αφελών Ελλήνων και να στείλει τα παιδιά μας άνεργα και διαλυμένα σε εκστρατείες στη μέση ανατολή για το Ισραήλ φυσικά..Κανένα Ελληνόπουλο θυσία σε πολέμους του ΓΑΠ κ του Ισραήλ,Δεν μας νοιαζει η τυχη τους και τα σκοτεινα σχεδια τους.Φοβάμαι τα περιμένω όλα απο αυτόν..Φοβάμαι..Ξαναγράφει ιστορία με τα πιο μελανά χρώματα,κ σας κάνει να βλέπετε πίσω απο την κυβερνηση-συμμορία καραβανάδων και λαθρεποίκων που δεν παραχωρεί μια σπιθαμή Γης για τους παλαιστίνιους,Λεωνιδες και Σταυροφόρους..Αν το σχεδιο του πετύχει ίσως γίνει κατι άσχημο στο καστελοριζο,το Ισραήλ θα το αναχαιτίσει,Οι νεοελληναράδες θα λατρέψουν το Ισραήλ,αλλα επειδη τίποτα δεν είναι χωρίς αντάλλαγμα, ο ΤΡΑΠ έχει φροντίσει στον επόμενο επιθετικό πόλεμο του να στείλει ελληνικό κρέας στη σφαγή κ θα νομίζουν οι ηλίθιοι οτι πολεμούν ένα δικό τους πόλεμο. Ενώ το βομβαρδιζόμενο Ισραήλ απο εννέα ισως μέτωπα θα έχει φροντίσει να στείλει σχεδόν όλο τον πλυθησμό του στην ελλάδα όπου θα ζει με ασφάλεια στα χιλιάδες εξάλλου απούλητα νεοδόμητα..Ελλάδα τελος και επίσημαποστολή ΓΑΠ εξετελέσθη..Αυτός είναι το μόνο πρόβλημα της χώρας όχι το Ισραήλ η η Τουρκία απο μόνοι τους,όχι η Τρόικα απο μόνη της,οχι οι φοιτητές,οι ταξιτζήδες,η Ευρώπη οι οίκοι αξιολόγησης κλπ..Αυτός ο ψυχάκιας είναι..κ πραγματικά δεν νομίζω να κανει ποτέ εκλογές μόνο όταν διαλύσει με μίσος Ελλάδα,Παλαιστίνη,Λίβανο,Αίγυπτο και ακόμα κ Ισραήλ,παρακινώντας τους όχι να ζήσουν Ειρηνικά με τους γειτονές τους αλλα να μπούν σε περιπέτειες..Συγνώμη για το παραλήρημα,Απλα φοβάμαι κ τρελαίνομαι που παρασύρονται άνθρωποι κ θεωρούν πατριωτική την εθνοπροδοτική εσωτερικη και εξωτερική πολιτικη του..

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ Agni 16/09/2011 12:15:27

   Πάλι καλά που η ίδια χαρακτήρισες αυτό το εξωπραγματικό κατεβατό σου ως παραλήρημα. Έπεσες διάνα!

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ μεταρρυθμιστής 16/09/2011 14:05:02

    Αν αυτό είναι παραλήρημα, τότε εδώ τι είναι;
    Η agni σε μεγάλα κέφια!
    http://www.antinews.gr/2011/09/11/121672/#comments

  • jim avatar
   jim @ Agni 16/09/2011 22:03:21

   ας τους ,ζηλευουν.

 8. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 16/09/2011 08:15:25

  Πραγματικά εύγε. Πιθανότατα το κορυφαίο από τα τελευταία άρθρα σου. Ο,τι χρειάζεται για ανύψωση του ηθικού πριν τις κρίσιμες ώρες. Αν η Τουρκία συνεχίσει έτσι και σαν εθισμένος τζογαδόρος πάει μέχρι τέλους , θα γευθεί και το σπαθί του Γεδεών και τη Μακεδονική Σάρισα και το Σπαρτιατικό Εγχειρίδιο ταυτόχρονα.

 9. S.K avatar
  S.K 16/09/2011 08:24:25

  Μερικά γεγονότα:

  1. Ο ΓΑΠ με το που εκλέχθηκε είπε επί λέξει ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά από το 1974 κινδυνεύει να απωλέσει εθνική κυριαρχία
  2. Ο ΓΑΠ συναντήθηκε αμέσως μετά και αρκετές φορές με τον Ταγίπ Ερντογάν. Έστειλε δε και επιστολή. Ποτέ δεν ανακοινώθηκε το περιεχόμενο
  3. Ο ΓΑΠ ανακοίνωσε την έλευση του μνημονίου από το Καστελόριζο (περίεργη σύμπτωση), κάτι που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων το προετοίμαζε από τον καιρό της αντιπολίτευσης.
  4. Ο ΓΑΠ συναντήθηκε και αυτές τις ημέρες με τον Ταγίπ Ερντογάν. Καμία ανακοίνωση, φυσικά

  Καθήστε λοιπόν και παρακολουθήστε πως θα υλοποιηθεί η "ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΦΩΝΗΜΕΝΗ" εκχώρηση της ελληνικής ΑΟΖ στην Τουρκία. Εάν κάποιος περιμένει να δει γιαγκίνι με Εβραίους, Κύπριους και Τούρκους κομάντος, μάλλον θα απογοητευθεί σφόδρα. Για να μην πούμε ότι και αυτή η τάχα κρίση της τουρκοισραιλινής κρίσης αποτέλεσε την αναγκαία βιτρίνα του δράματος όπου ο "κερατάς"/χαμένος δεν θα είναι άλλος από την ελληνική κυριαρχία.

  Εκτός εάν κάτι πάει στραβά....

  • NEOTERA avatar
   NEOTERA @ S.K 16/09/2011 08:54:23

   Ετσι λέω κι εγώ από καιρό. Οτι η σύγκρουση είναι σικέ. Θα την πληρώσει το Καστελόριζο που είναι μιλημένο συμφωνημένο με τον Ερντογάν και αποτελεί και σύμβολο της προδοσίας. Πιθανόν να την πληρώσει και κάποιο άλλο νησάκι μας εκτός προγράμματος, όπως το φοβάται ο γιωργάκης και κλαύτηκε γι αυτό στον Νετανιάχου. Το θέμα σήμερα περνά και στο ψιλοντούκου από τα μμε, ενώ άμα ήταν εκτός ελέγχου ...

  • Delphi avatar
   Delphi @ S.K 16/09/2011 10:43:09

   +1oooo.

   O GAP pou dilone san Ipourgos eksoterikon se sinentepsi sto Kanada *kalitera na xarisoume merika stremata gis gia na koimomaste isixi ta bradia*.

   Den einai tixeo i arnisi tis kibernisis na kathorizi tin AOZ. Den einai tixeo oti o GAP ekane tin proti tou episkepsi san Prothipourgos stin Tourkia.

   Den einai tixeo oti ipirxane fimes gia ipografes Elladas-Turkias gia mirasies tou Egeou.

   Den eitane kai tixeo otan o Stross Kan dilone oti o Jeffrey zitouse na bi o xora mas sto ΔΝΤ.

   Eksathliones oikonomika ton lao kai meta to ksepoulima ginete pio efkola..

   Ama DEN doume kinisis apo tis plevras tis kibernisis pou na apodiknoun oti einai etimi na iperaspisi tis paraviasis ton Tourkon kai ta ethnika mas sinora , me simetoxi ton enopleon dinameon mas stin perioxi tou Kastelorizo, tou naftikou, tote fovame oti eimaste martires mias prosxediasmenis esxatis prodosias.

 10. Lampros avatar
  Lampros 16/09/2011 08:57:16

  εξαιρετο άρθρο φακτορα!
  Ευχαριστούμε για την πρωινή ανάταση!! Προσωπικά, δεν πιστεώ πως οι Τουρκοι θα το πάνε μακριά το παιχνίδι. Καποια στιγμή θα τα βρουν με τους Εβραιους όπως έκαναν παντοτε στην ιστορία τους. Εις βάρος ποιανού όμως???

  • Lampros avatar
   Lampros @ Lampros 16/09/2011 13:54:17

   Parsifal... Συγνώμη!

 11. Κτησιας avatar
  Κτησιας 16/09/2011 09:00:06

  Ποιος σήμερα μπορεί να συγκριθεί με τον Θεμιστοκλή; Μόνη μας ελπίδα στο στράτευμα να υπάρχει κάποιος νέος Κατσιμήτρος ! Αν εμπλακούμε δεν θα ήταν σώφρων να δώσουμε το πρώτο χτύπημα ; Να επιλέξουμε τόπο και ίσως τον χρόνο, αυτή η παράμετρος δεν συζητείτε;

 12. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 16/09/2011 09:01:39

  ΣΚ και "Νεότερε", νομίζω ότι η ανάλυσή σας με τις θεωρίες περί "σικέ" συγκρούσεως είναι αβάσιμες. Αν η σύγκρουση είναι "σικέ" τότε πρέπει να είναι και τα διακυβευόμενα τριεθνικά συμφεροντα στην Α. Μεσόγειο, πράγμα ουδόλως αληθινό.
  Είναι αλλο ζήτημα αν αν ΓΚΑΠ συμφώνησε να παραχωρήσει εθνικό έδαφος "για να κοιμάται ήσυχος τα βράδυα" και άλλο η πρασγματική σύγκρουση Ισραήλ-Τουρκίας. Η ουσία είναι μια από γεωστρατηγικής πλευράς: Με την ¨Αγκυρα συναιτερο, ούτε το Ισραήλ ούτε οι ΗΠΑ -όπως διαπίστωσαν πολλάκις από το 2003 και εντευθεν- θα είχαν ένα σίγουρο "συναίτερο", ενώ με την Κύπρο και την Ελλάδα του ΓΚΑΠ οι αγωγοί αεριου και πετρελαίου θα είναι πιο ασφαλείς.

  • tpe avatar
   tpe @ Νίκος Αργεάδης 16/09/2011 11:25:07

   Νίκο,
   Εγώ πιστεύω πως με αγωγούς και αέριο, η Ελλάδα είναι πιο σίγουρος και καλύτερος παίχτης είτε είναι ο προδότης επάνω είτε όχι.
   Κακά τα ψέμματα.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ tpe 16/09/2011 12:37:35

    Θα συμφωνούσα μαζί σου αγαπτηέ ΤΠΕ αν δεν υπήρχε το εξής ενοχλητικό δεδομενο: Η Ελλάδα ως μή σοβαρό κράτος δεν ελέγχει επαρκώς το ζωτικό της χώρο, πράγμα ζητούμενο στο ΝΑΤΟ και στην ΝΑ Ευρωπη. Η ευάλωττη στο φόβο, εξαρτημενη από πακέτα Ντελορ πριν, και "δόσεις" νυν, ελιτ της (ο Θεός να την κάνει διότι μεχρι τ[ωρα αποδεικνυεται απλα μια κλέπτοκρατία με Αρμάνι) που κατέστρεψε την χώρα είναι πιο χειρταγωγίσιμη από την Τουρκία. Κατά κάποιο ειρωνικό τρόπο οι Θεοί έδωσαν να εκφήλώσει η Τουρκική ελίτ την "ανεξαρτησία" της από τις ΗΠΑ-Ισραηλ. Όσο πιο ισλαμική γίνεται η Τ. τόσο πιο πολύ τα συμφέροντά μας ταυτίζονται με αυτά των ΗΠΑ, που είτε μας αρεσει έιτε όχι, διαφεντεύουν την Μεσόγειο, και το συμφέρον μας, μέχρι να γίνουμε εμείς τοπικά υπολογίσιμη δύναμη -ούτε σε 100 χρόνια με τα μυαλά που κουβαλάμε- καλό είναι να επαγρυπνοουμε για ευκαιρίες ανατροπής της δυσμενους γεωπολιτικής θέσης στην οποία μας έχουν βάλει -κυρίως υπαιτιότητι ημων- οι Τούρκοι.

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 16/09/2011 09:04:22

  Σεβαστέ Parsifal, Σάς Ευχαριστούμε.

 14. Αννίτα avatar
  Αννίτα 16/09/2011 09:21:25

  Ο τουρκικός επεκτατισμός δεν θα περάσει. Στήριξε τις βάσεις του στις πολιτισμικές του παραδόσεις, αυτές που οι Ελληνες , τις δικές τους αντικατέστησαν με τις ευρωπαϊκές κ τις αμερικάνικες. Κατόπιν στήριξαν τον επεκτατισμό τους στο άψογο διπλωματικό τους σώμα. Κανείς δεν αρνείται οτι στην διπλωματία οι τούρκοι είναι μαννούλες.
  Τα πράγματα όμως με την Ελλάδα ακόμα και αν είναι υπο κατάρρευση είναι δύσκολα γι αυτούς.Ειδικά οταν ξυπνά το πατριωτικό συναίσθημα.
  Μήπως θάπρεπε το Σπαθί του Γεδεών και η ασπίδα του Δαυϊδ να γίνουν ΄'οπλα και για την Ελλάδα;
  Οσες έρευνες και να διεξάγουν στην Ελληνική ΑΟΖ δεν θα τους βγεί.
  Η δική μας ιστορία μας έχει μάθει πολλά, πιστεύω οτι τα έχουμε εμπεδώσει και θα παραδειγματιστούμε για το δικό μας καλό, της πατρίδας μας.Για να περιφρουρήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.Να ορίσουμε επιτέλους την περίφημη ΑΟΖ και να κρατήσουμε ψηλά το Εθνικό μας φρόνημα.!!

 15. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 16/09/2011 09:26:57

  Parsifal καλημέρα.
  Οι Έλληνες τότε είχαν για ηγέτη τον Θεμιστοκλή,ενώ σήμερα τον ΓΑΠ.Όπως καταλαβαίνεις η διαφορά είναι χαώδης.
  Και μια διόθωση.Τα Mirage F1 έχουν αποσυρθεί.Φορείς των Scalp είναι τα μόνο τα Mirage 2000-5.

  • εξυπνάκιας avatar
   εξυπνάκιας @ αλλήθωρος 16/09/2011 09:54:21

   έχομεν ψωμιάδη

  • parsifal avatar
   parsifal @ αλλήθωρος 16/09/2011 10:05:29

   Εκ παραδρομής !

 16. SZAE avatar
  SZAE 16/09/2011 09:36:56

  @ parsifal Tα Mirage f-1cg εχουν αποσυρθεί.
  Scalp φέρουν μόνο τα Μ2000-5 της 331 Μοίρας

  Εξαιρετικο το αρθρο σου, χρειαζομαστε τετοια.

 17. Eπισκέπτης avatar
  Eπισκέπτης 16/09/2011 09:50:08

  Parsifal,

  Πώς αισθάνεσαι που περιμένεις από το Ισραήλ των 5.000.000 ανθρώπων να βάλει στην θέση της την Τουρκία, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει η διπλάσια σε πληθυσμό, αλλά ψοφοδεής Ελλάδα, που κυβερνάται εδώ και 37 χρόνια από πουλημένους και εθελόδουλους;

  Το Καστελόριζο είναι ελληνικό νησί, όχι ισραηλινό. Συνεπώς, το ότι η Τουρκία θα την βρει από το Ισραήλ, εμένα δεν με ικανοποιεί καθόλου. Μου προκαλεί μόνο θλίψη και ντροπή.

  • parsifal avatar
   parsifal @ Eπισκέπτης 16/09/2011 11:33:57

   Οπως επισημαίνεται στην κατακλείδα της αναρτήσεως το θέμα αφορά εμάς και εμείς πρέπει να το ρυθμίσωμε. Ομως, πάσα σύμπραξη δεκτή, δεν απορρίπτεις συνέργειες σε τέτοια ζητήματα. Αλλοιώς γιατί είμαστε στο ΝΑΤΟ για 50 τόσα χρόνια, γιατί τα Κράτη συνάπτουν συμμαχίες εστω και συγκυριακές ?

  • Ντορα avatar
   Ντορα @ Eπισκέπτης 16/09/2011 16:51:20

   Επισκεπτη.
   Και μενα.Μεγαλη ντροπη και θλιψη!

  • Ναβουχοδονόσορας avatar
   Ναβουχοδονόσορας @ Eπισκέπτης 23/09/2011 18:50:21

   Ο πληθυσμος του Ισραήλ ανέρχεται σε 7,5 εκατ. όχι 5

 18. blue nile avatar
  blue nile 16/09/2011 10:18:50

  Είναι προσβολή στην κοινή λογική το να νομίσει κανείς ότι με ΓΑΠ πρωθυπουργό και Μπένυ Νο 2 θα προβάλουμε την παραμικρή αντίσταση. Θα βαρέσουν για επικοινωνιακούς λόγους κλαμπατσίμπαλα και μετά θα λουφάξουν σε εκσυγχρονιστικές στοχαστικές προσαρμογές του τύπου: έλα τώρα με ποιον θέλετε να τα βάλουμε. είστε καλά άραγε, καλύτερα ειρήνη και να χάσουμε κανά δυο νησάκια παρά πόλεμος στην χειρότερη μεταπολιτευτική στιγμή. Άλλο το τι θέλουμε εμείς ή το τι πρέπει να γίνει και άλλο τι θα κάνουν εν τέλει οι κυβερνώντες μας.
  Η ανωμαλία της χούντας τελείωσε με την τραγωδία της Κύπρου.
  Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να παρακολουθούμε το τέλος της ανωμαλίας της μεταπολίτευσης. Με την post modern τραγωδία απώλειας ελληνικών κατοικημένων νησιών ή επονείδιστης απεμπόλησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ του Καστελόριζου. Και άντε στα Ίμια η κατάσταση μετά παρά που πήρε την πιο δυσάρεστη τροπή με το γκριζάρισμα του μισού Αιγαίου συμαζεύτηκε κάπως. Εδώ αν υποχωρήσουμε τώρα κινδυνεύουμε από ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στη Θράκη που η μουσουλμανική μειονότητα ετοιμάζεται να διεκδικήσει τα ακατανόμαστα.
  Και δεν φτάνει που θα πέσουμε θύματα του τουρκικού επεκτατισμού. Οι άθλιοι που μας κυβερνούν θα προσπαθήσουν να εγκλωβίσουν τον Σαμαρά επιχειρώντας να τον παρουσιάσουν ως φιλοπόλεμο σε περίπτωση που πάει να αντιτεθεί στις μεθοδεύσεις τους και να αλλάξουν την ατζέντα των επερχόμενων εκλογών ώστε από τα οικονομικά ζητούμενα να μεταβούμε στο ερώτημα: ειρήνη ή πόλεμος; Θέλουν να παρουσιάσουν δηλαδή ως επικίνδυνο φιλοπόλεμο τον Σαμαρά για να κάνουν το λαό να φοβηθεί τη σίγουρη εκλογή του.
  Εμείς όμως τι πρέπει να κάνουμε;

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ blue nile 16/09/2011 13:49:43

   Blue nile, κατ΄αρχή δεν πιστεύω να νομίζεις ότι αυτά τα ανδρείκελα θα είναι πάντα κυβερνώντες. Ομως υπάρχει και ένας άλλος σοβαρός παράγοντας όπως πολύ σωστά επισημαίνει και ο Parsifal. Ο κόσμος πιέζεται πάρα πολύ. Εξευτελίζεται, υφίσταται μια φορολογική επιδρομή άνευ προηγουμένου , κάθε μέρα φτωχαίνει και πιο πολύ χωρίς οι θυσίες του να πιάνουν τόπο,διασύρεται σαν κλέφτης , τεμπέλης με αισχρό τρόπο. Εχει μέσα του μεγάλη οργή και κατάθλιψη . Δεν θα ανεχθούμε απώλεια εθνικής κυριαρχίας! Δεν θα ανεχθούμε να μας βρίζουν ' α, μωρέ οι ξευτίλες , κάθησαν και την έφαγαν από τους Τούρκους και λούφαξαν!' Την πείνα την αντέχεις. Την ξευτίλα, ποτέ!

   • blue nile avatar
    blue nile @ Diamond Angel 17/09/2011 11:33:48

    H απώλεια εθνικής κυριαρχίας άρχισε να συμαβαίνει τώρα μπροστά στα μάτια μας. Αν άκουγες δελτία ειδήσεων χθες το βράδυ θα κατάλαβες ότι το ξαναζούμε νέο σκηνικό Ιμίων.

 19. Kargia avatar
  Kargia 16/09/2011 10:22:07

  Είναι τουλάχιστον αστείο να περιμένει κάποιος από τον ΓΑΠ να υψώσει ανάστημα και δει για εθνικά θέματα και απορώ με κάποιους που το αναφέρουν. Ανέκδοτο εφάμιλλο με αυτά του Τοτού! Η μόνη περίπτωση είναι κάποιος να τον βάλει να κάνει που προς το παρόν δεν βλέπω τον λόγο.

 20. Nikolas avatar
  Nikolas 16/09/2011 10:24:19

  O GAP είχε τελειώσει τη δουλειά με τον Ερντογάν για το Καστελλόριζο, στην πορεία όμως δεν κατάλαβε το μπλέξιμο των Τουρκαλάδων με τους Εβραίους και τώρα σύρεται να τιμήσει τις υποσχέσεις στα λόμπι πίσω στην πατρίδα και τις υπογραφές που έχει βάλει με τους Εβραίους. Λέτε οι Εβραίοι να κάνουν ήρωα τον Jeffry;

  • Lampros avatar
   Lampros @ Nikolas 16/09/2011 10:36:39

   Νικολα, ίσως να βγεί ο Jeffrey κερδισμενος απο αυτή την ιστορία ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ αποφασίσουν οι Τουρκοι να τραβήξουν το σκοινι απέναντι στους Ισραηλινούς. Οι τουρκοι θα πάθουν ζημια ιστορικών διαστάσεων, μιας και οι αμερικάνοι, και οι ευρωπαιοι θέλουν να "κοντύνουν" την Τουρκία. Εχω μονο τις αμφιβολίες μου, οι Τουρκοι, ειναι στην πραγματικότητα μονο φωνακλάδες, και μονο εμεις τρομάζουμε στις απειλές τους. Στο τέλος θα τα βρούν με τους Ισραηλινούς, και θα εχουν παρει αυτά που θέλουν

   • blue nile avatar
    blue nile @ Lampros 16/09/2011 10:39:23

    ...έχοντας πάρει αυτά που θέλουν από μας να λες καλύτερα...

    • Lampros avatar
     Lampros @ blue nile 16/09/2011 10:45:48

     Ακριβώς.

 21. Lewnidas avatar
  Lewnidas 16/09/2011 10:55:03

  oloswstos!!! h scalp epishs den antiplioikoi opws afhnete na ennoh8ei sto parapanw. antiplioikoi einai oi exocet

  • anonymous avatar
   anonymous @ Lewnidas 17/09/2011 00:48:56

   Και δίνουν οι Γάλλοι τους κωδικούς των exocet στους Τούρκους όπως τους έδωσαν στους Άγγλους στον πόλεμο των Φώκλαντς και αλλού βαράς κι αλλού πάνε.

   Όπλο που δεν το έχεις κατασκευάσει εσύ και δεν το ελέγχεις δεν είναι όπλο. Είναι φέρετρο και απάτη για να σου πάρουν κάποιοι τα λεφτά και κάποιοι άλλοι ψιλικατζήδες να βάλουν και κάποιες μίζες στην τσέπη.

 22. MPakk94 avatar
  MPakk94 16/09/2011 11:01:07

  Ωραίο το αρθράκι σας αλλά τα Mirage 2000-5 φοράνε SCALP ...τα F1 είναι στις αποθήκες!

 23. man8os avatar
  man8os 16/09/2011 11:39:46

  Εγω να εγκαταλειψω τη Λεσβο?

 24. Chris avatar
  Chris 16/09/2011 11:40:25

  αν γινει κατι δεν εχουμε εχουμε καμια ελπιδα αντικειμενικοτατα ....
  επιχειρισιακα δεν μπορουμε να ανταγωνιστουμε τη τουρκια εχει στρατιες οχι στρατο.
  Ειμαστε μια γενια του καναπε και της τηλεορασης ετσι και γινει κατι οι μισοι θα εξαφανιστουν απο αυτη τη χωρα/..Μη περιμενετε βοηθεια απο κανεναν και στη μικρασιατικη καταστροφη υποτιθεται οτι ειχαμε πολουσ συμαχους και ειδαμε τη καταληξη ..

  • το καρφί avatar
   το καρφί @ Chris 16/09/2011 20:11:57

   Αν ήταν έτσι όπως τα λες, η Τουρκία θα το είχε κάνει το ντου από καιρό. Έχουν υπεροπλία, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Ο επιτιθέμενος έχει πάντα μεγαλύτερες απώλειες και ξέρουν καλά ότι ο ελληνικός "σκορπιός" θα χύσει πολύ δηλητήριο σε όποιον αποφασίσει να τραβήξει τη σκανδάλη. Η οικονομική και στρατιωτική καταστροφή που θα πάθουν θα τους γυρίσει δεκαετίες πίσω και εκτεθειμένους απέναντι σε όλους του γείτονές τους με τους οποίους δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις.

   Μπορούν να πάρουν το Καστελόριζο; Άνετα, μια που η μικρή επιφάνεια του νησιού δεν επιτρέπει σοβαρή υπεράσπισή του και βρίσκεται απελπιστικά κοντά στην Τουρκία. Θα αξίζει όμως αυτό μπροστά στα δις δολάρια που θα υποστούν σε απώλειες στην αεροπορία και στο ναυτικό τους; Διότι ένα τούρκικο αεροπλάνο όταν πετάει στο Αιγαίο για παράδειγμα είναι στοχοποιημένο από αέρα, θάλασσα και στεριά. Δε νομίζω να είναι και πολύ αξιόμαχος ένα τούρκος πιλότος όταν είναι λοκαρισμένος από 3 όπλα ταυτόχρονα (π.χ. φρεγάτα, patriot και f16). Μολών λαβέ!

 25. Παναγιώτα avatar
  Παναγιώτα 16/09/2011 12:09:58

  Δεν ξέρω τι συμφωνίες έχουν κάνει οι "πολιτικοί" μας κάτω από το Τραπέζι, και πότε τελικά απωλέσθη η εθνική μας κυριαρχία....
  ....Οποιαδήποτε απώλεια όμως σίγουρα μπορεί να αποτελέσει το "κερασάκι στην τούρτα" .... δεν θα υπάρχει έλεος για όλους αυτούς που στο τραπέζι της "προσωπικής τους διπλωματίας" μας ξευτέλισαν σαν λαό, θα μας ξεπουλήσουν και θέτουν θέμα απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας ...
  Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα .... και βέβαια δεν είμαστε αγανακτισμένοι (ταγάρι, πράσινη ανάπτυξη, απλυσίλα, κτλ) ... είμαστε Εξοργυσμένοι-Θυμωμένοι

 26. Χρηστος Νικολοπουλος avatar
  Χρηστος Νικολοπουλος 16/09/2011 12:21:09

  Η τοποθετηση σου ειναι αψογη και δειχνει το πραγματικο σθενος πολλων υγειων σωματικα και πνευματικα ανθρωπων. Το προβλημα παντα εστιαζεται στα κεντρα των αποφασεων οπου οι κοιλιες ενστολες και μη συγκρουονται στις πορτες.Αν μπορεσουν ποτε οι επαγγελματιες να απομονωσουν τα κεφτεδακια σε επιχειρησιακο επιπεδο τοτε μπορουμε να κοιμομαστε ησυχοι.Αν ομως αν και αυτη την φορα ΟΙ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΕΣ απο τα κεφτεδακια πεφτουν πανω στο χαρτη του Θ.Ε τοτε αγνωστο που θα μας παει και αυτη η φουρτουνα.Αυτο ειναι το στοιχημα που παιζεται εδω και χρονια.Επαγγελματιες του ειδους η' κεφτεδακια..

 27. xbab avatar
  xbab 16/09/2011 12:34:06

  Η ανάλυση είναι εξαιρετική.
  Μακάρι, η Τουρκία να είναι έτσι, ένας γίγαντας με γυάλινα πόδια(;)

 28. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 16/09/2011 12:34:18

  Μην παίρνεις όρκο με λίγο ΓΑΠ ακόμα όλα γόνονται.

 29. tpe avatar
  tpe 16/09/2011 12:40:13

  Με ανθρώπους που βαριούνται να βάλουν τόνους, να γυρίσουν τα πληκτρολόγια στα Ελληνικά, και να γράψουν με πεζά κι όχι κεφαλαία γράμματα, σκέψου τι έχει να γίνει αν τους ζητήσουν να πιάσουν όπλο...
  Αμάν πια σιχάθηκα...

  • Kargia avatar
   Kargia @ tpe 16/09/2011 13:14:33

   Πόσο δίκιο έχεις... Εδώ βαριόνται να πατήσουν το κουμπί και αφήνουν την τηλεόραση να παίζει κουσκουσιάρικα, Τούρκια, realities και ότι άλλη σαβούρα έχει. Δεν διαβάζουν, δεν μορφώνονται καθώς τα ξέρουν όλα και είναι καλύτεροι από όλους.

 30. Χρηστος Νικολοπουλος avatar
  Χρηστος Νικολοπουλος 16/09/2011 12:54:18

  Εχεις σκεφτει μηπως οτι ολοι οι υπολογιστες δεν πουλιουνται στην Ελλαδα και Κυπρο και μπορει να μην υποστηριζουν σωστα τα ελληνικα αλλα τα κυριλλικα ας πουμε?Αλλα φανταζομαι οτι βαρεθηκες απο το θεμα και οχι απο τον τροπο γραφης.Δεν πειραζει ομως αυτοι που μπορουν και θελουν διαβαζουν και καταλαβαινουν!

  • tpe avatar
   tpe @ Χρηστος Νικολοπουλος 16/09/2011 15:15:53

   Σε ποια ακριβώς εποχή ζεις; Για πότε μιλάς; Άσε, δημιουργία εντυπώσεων κάνε σε όσους δεν ξέρουν. Κι αν δεν υποστηρίζουν σωστά Ελληνικά, πως διάολο γράφεις Ελληνικά;
   Αν δεν μπαίνουν τόνοι και δεν ξέρεις γιατί, ζήτησε από το helpdesk της εταιρείας σου ή της υπηρεσίας σου να το κάνουν. Κι αν δεν το κάνουν, πες τους να μάθουν να κάνουν σωστά τη δουλειά του.
   H Microsoft, η Apple κι όλα τα distro του Linux υποστηρίζουν άριστα Ελληνικούς χαρακτήρες.

 31. ο ξένος avatar
  ο ξένος 16/09/2011 12:54:20

  Δεν πιστεύω ότι τελικά θα υπάρξουν επεισόδια με την Τουρκία, η οποία απ΄ότι φαίνεται "τον έχει πιει" με τη γεώτρηση στην Κύπρο. Οι τουρκικές απειλές για έρευνες στο Καστελόριζο είναι πέτσινες. Το πολύ-πολύ να πλέουν κάποια πλοία για κάποιο διάστημα και να ανταλλάσσουν οι δύο χώρες ανακοινώσεις.
  Στην εντελώς υποθετική περίπτωση που αποδειχτεί ότι υπάρχουν αξιοποιήσιμα κοιτάσματα στην ΑΟΖ που θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είναι ελληνική, η Τουρκία θα αποπειραθεί να τα εξορύξει; Χααχα! Πάλι αυτό θα επιχειρηθεί με εμπλοκή του αμερικανικού παράγοντα. Καθώς, λοιπόν, η Ελλάδα είναι "αμερικανοκίνητη", οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν σε ποια χώρα θα ανήκει τότε η επίμαχη περιοχή, στο φανταστικό σενάριο ότι αξίζει πραγματικά τον κόπο.

 32. noldor avatar
  noldor 16/09/2011 13:28:07

  Το σενάριο μιας τοπικής νίκης της Ελλάδας προς ενίσχυση του αγαπημένου μας τέκνου που τα βρίσκει μπαστούνια και σε λίγο δεν θα βρίσκει ούτε την ψήφο του, δεν παίζει;

 33. noldor avatar
  noldor 16/09/2011 13:59:36

  Την ώρα που έχει ανάψει κόκκινο στο Αιγαίο ο πρωθυπουργός μας φεύγει για Αμερική (ευτυχώς), ο ένας αντιπρόεδρος είναι στο ECOFIN (ευτυχέστερα) και ο άλλος πάει στην Ουγγαρία (ευτυχέστατα).

  Τα κάστανα απ' την φωτιά ποιος θα τα βγάλει, ο Μπεγλίτης;

  Μήπως μας δουλεύουν;

  • NEOTERA avatar
   NEOTERA @ noldor 16/09/2011 14:58:53

   Ο δε Ερντογαν περιοδεύει αμέριμνος στην ("απελευθερωμένη")Αραπιά

 34. akrovolistis avatar
  akrovolistis 16/09/2011 14:54:38

  Ωραία τα γράφεις Parcifal, αν και λίγο εξιδανικευμένα ως προς τις στρατιωτικές "αδυναμίες" της γείτονος. Φυσικά και το "ντου" θα γίνει στο Καστελλόριζο, φυσικά και μόνοι μας θα κληθούμε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά, εκτός κι αν έχουμε την απαίτηση να απαντήσει το Ισραήλ σε προκλήσεις εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, για λογαριασμό μας!
  Ενα πράγμα δεν καταλαβαίνω όμως φίλε μου. Που είδες την...σκλήρυνση σε δηλώσεις και διαβήματα των συναρμόδιων υπουργείων άμυνας και εξωτερικών. Αντε ο Μπεγλίτης έκανε ένα ταξιδάκι στο Ισραήλ με όποια σημειολογία είχε αυτό. Ο ανεκδιήγητος Λαμπρινίδης, το αμερικανοτραφές πουλέν του Τζέφρευ, μήπως είδες τι έκανε χθές; Ομολόγησε πώς γύρω από το Καστελλόριζο υπάρχει και...ελληνική υφαλοκρηπίδα! Δηλαδή υπάρχει και κάποια άλλη, προφανώς τουρκική! Αλήθεια, που την ανακάλυψε;...

 35. Αμυδρός avatar
  Αμυδρός 16/09/2011 14:59:52

  Παραφράζοντας το "Περιμένοντας τους Βάρβαρους" του Καβάφη: Οι Τούρκοι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις (σωτηρία;) για τον ΓΑΠ. Πάντως σε κάθε περίπτωση ας κοπιάσουν και θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος. Αρκεί οι επιτυχημένοι περί των οικονομικών και εκπληκτικοί διασώστες πολιτικοί μας, να το βουλώσουν και να αφήσουν τους στρατιωτικούς να κάνουν τη δουλειά τους.

 36. bc59 avatar
  bc59 16/09/2011 15:14:03

  Η λήξη του προβλήματος είναι τόσο μακριά, όσο η βολή ενός Exocet AM39 από Mirage 2000. Μόλις βουλιάξει ένα κουρσάρικο, όλα θα γίνουν μέλι-γάλα. Όπως και όταν κατεβάσουμε 2-3 F-16. Θα αρχίσουν να μας βρίζουν, θα φοβερίζουν και στο τέλος θα κάτσουν στον καφενέ τους με τον κωλο πονεμένο και η ζωή θα συνεχιστεί.

 37. ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
  ΑποΜηχανηςΦτωχος 16/09/2011 16:05:26

  Το τελευταίο διάστημα είναι εμφανής η επιτηδευμένα συχνή χρήση από τον ΓΑΠ των όρων: "πατρίδα" "πατριωτισμός" "πατριωτικό" κλπ. Στη μεθοδολογία των Αμερικανών συμβούλων, το να είναι κάποιος "War President" σημαίνει συγκεκριμένα και μετρήσιμα ποσοστά ανόδου σε δημοφιλία και συσπείρωση. Επί πλέον η αντιπολίτευση και οι δημοκρατικές λειτουργίες στην πράξη ακυρώνονται μπροστά στον "εθνικό κίνδυνο".

 38. Aris. A avatar
  Aris. A 16/09/2011 16:05:43

  parsifal

  Νομίζω ότι είναι πρώτη φορά από το 74 που η Τουρκία γεωπολιτικά δεν είναι καβάλα στο άλογο.

  Το Ισραήλ δεν θέλει με τίποτα να πάρει η Τουρκία μερτικό από τα κέρδη του αερίου γιατί ξέρει ότι μετά θα γίνει επικίνδυνη.
  Αν το ήθελε θα είχε βάλει μαζί με τους Αμερικανούς από την αρχή στο παιχνίδι Τουρκοκύπριους και Τουρκία.
  Το γεγονός ότι δεν έλαβε υπόψη του τις αξιώσεις της Τουρκίας στην περιοχή ήταν και η αιτία που χάλασαν τις σχέσεις τους.

  Αρα σε διπλωματικό τουλάχιστον επίπεδο θα κάνει ότι μπορεί για να μην περάσει της Τουρκίας στην περιοχή.

  Παράλληλα όμως για να ολοκληρωθεί η μεταφορά του αερίου πρέπει το Καστελόριζο να έχει ΑΟΖ.

  Αρα έμμεσα στα ελληνικά συμφέροντα στο Καστελόριζο εμπλέκονται και τα συμφέροντα του Ισραηλινού κράτους.

  Κοιτάσματα χωρίς ασφαλή αγωγό είναι μηδέν.

  Η Αμερική προς το παρόν είναι στην μέση αλλά δεν πρόκειται να αφήσει ακάλυπτο το Ισραήλ.

  Θα προσπαθήσει αν δεν το κάνει ήδη να παίξει μεσολαβητικό ρόλο με άγνωστο απότελεσμα γιατί τα συμφέροντα είναι κουβάρι.

  Μετά και τις περιοδείες Ερντογάν στα Αραβικά Κράτη αυτοί που θα θέλουν το στραπατσάρισμα Ερντογάν είναι αρκετοί.

  Μην ξεχνάμε μια βασική αρχή:

  Τα μικρά κράτη κερδίζουν πολέμους όχι μόνο από τις ικανότητες των ενόπλων δυναμεών τους αλλά και όταν το θέλουν οι ισχυροί.

  Στα Ιμια είναι γνωστός ο βρώμικος ρόλος των Αμεριακών και ιδιαίτερα του Χόλμπρουκ.

  Αντί να είχε στριμώξει τον φοβισμένο Σημίτη θα μπορούσε αν ήθελε να στριμώξει την Τσιλέρ αλλά δεν το ήθελε.

  Εκτός από την δημιουργία θερμής κρίσης στην περιοχή για τους Τούρκους παίζει το σενάριο να προχωρήσουνσε γεωτρήσεις με τους Τουρκοκυπρίους ώστε να αναγκάσουν τους άλλους να κινηθούν για να τους σταματήσουν.

  Ομως το τι κρύβει το έδαφος είναι άγνωστο.

  Πρώτον εκεί που θέλει να πάει μπορεί να μην υπάρχουν κοιτάσματα αλλά και να μην βρει στην ελεύθερη αγορά τον απαραίτητο εξοπλισμό αφού αυτός ελέγχεται απο τις επτά αδελφές.

  Ο Ερντογάν είναι στην γωνία κινδυνεύει η φήμη του αλλά και απεναντί του έχει σκληρούς αντιπάλους και όχι μια απομονωμένη πολιτικά Ελλάδα.

  Τα αποτελέσματα της περιοδείας του στον Αραβικό κόσμο θα προσμετρηθούν στο τι θα πράξει.

  Από ότι φαίνεται δεν πέτυχε σπουδαία πράγματα.

  Αν όμως νοιώσει ότι η πολτική του να ηγηθεί του Ισλάμ έχει ελπίδες ίσως και να κινηθεί στρατιωτικά.

  Από την άλλη πλευρά μια στρατιωτική κίνηση από πλευράς Τουρκίας είναι ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη.

  Για παράδειγμα αν έχουν στείλει τρεις φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο κοντά στις ακτές του Ισραήλ ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι σε περίπτωση ΕλληνοΤουρκικού επεισοδίου δεν θα βρει την ευκαιρία το Ισραήλ στα πλαίσια μιας ΕλληνοΙσραηλινής συνεργασίας να χτυπήσει αυτά τα σκάφη.

  Και με δεδομένη την έξαρση του κουρδικού αντάρτικου να βρεθεί ανοιχτός σε τρια μέτωπα.

  • ο ξένος avatar
   ο ξένος @ Aris. A 16/09/2011 17:20:53

   "Αντί να είχε στριμώξει τον φοβισμένο Σημίτη θα μπορούσε αν ήθελε να στριμώξει την Τσιλέρ αλλά δεν το ήθελε".

   Μήπως επειδή η Τσιλέρ βρισκόταν ήδη στο μισθολόγιο της CIA, ενώ ο Σημίτης ψέλλιζε διάφορα για περικοπές αμυντικών δαπανών...αμερικανικών συμφερόντων;

 39. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 16/09/2011 16:17:58

  Εγώ θα καταθέσω τη δική μου άποψη, που λίγο πολύ είναι γνωστή και από άλλα σχόλια μου.

  Για να ξυστείς πρέπει να έχεις νύχια. Και οι Ε.Δ. έχουν μεγάλα, μυτερά και ισχυρά νύχια. Διαθέτουν τα πάντα για να στείλουν στο βυθό του Αιγαίου τις φρεγάτες και τα F-16 των Τούρκων. Διαθέτουν τα πάντα για να αποτρέψουν οποιαδήποτε απόβαση σε κάποιο νησί, ή όποια επιχείρηση του αντιπάλου για διάβαση του Έβρου. Και το Αιγαίο το γνωρίζουν άριστα οι αερομάχοι και οι θαλασσομάχοι των Ε.Δ. Όπως άριστα γνωρίζουν τον Έβρο και τα νησιά οι ειδικές δυνάμεις και των τριών όπλων, οι αρματιστές, οι πυροβολητές, οι πεζικάριοι .... οι χειριστές των μαχητικών και μεταφορικών Ε/Π. Γιατί το Αιγαίο με τα νησιά του και ο Έβρος είναι δικά μας. Μας ανήκουν. Αποτελούν την ιστορία μας και το πολιτισμό μας. Και ακόμη οι Ε.Δ διαθέτουν ικανά, άριστα και αξιόλογα επαγγελματικά στελέχη, με υψηλό ηθικό, γνώση στην αποστολή τους και τυφλή υποταγή στον όρκο τους. Πάντοτε έτσι ήταν. Παρά τις γκρίνιες και τα επιμέρους προβλήματα. Και αν υπήρχε η πολιτική βούληση και η συνεχής έγνοια και ανησυχία για τις Ε.Δ., θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερα. Και ακόμη υπάρχουν οι Έλληνες πολίτες. Αυτοί που υπηρετούν και οι έφεδροι. Που κατά βάση είναι αυτοί που δεν έχουν τα μέσα, τα δόντια και τις γλώσσες. Και είναι πλέον ή βέβαιο ότι θα πράξουν ότι επιβάλει η ιστορία μας και η τιμή της φυλής μας. Αν χρειαστεί. Όπως πάντα.

  Αλλά, ..... υπάρχει ένα μεγάλο αλλά.
  Οι μεγάλες, οι κρίσιμες αποφάσεις, για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και τη τιμή της πατρίδας, βρίσκονται στα χέρια της υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας... Έτσι πρέπει να είναι. Ας ελπίσουμε ότι αν χρειαστεί, η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία, θα αποκτήσει το ηθικό ανάστημα για να λάβει τις αποφάσεις που επιβάλλεται. Αυτές που δεν έλαβε στο παρελθόν.... Και οι Ε.Δ. θα ανταποκριθούν.

  • τάσος avatar
   τάσος @ Αρματιστής 16/09/2011 16:58:54

   αμήν. (συγνώμη αδερφέ αλλά δε γινόταν. σ'ωραίος ρε πάντως.)

  • Κραντωρ avatar
   Κραντωρ @ Αρματιστής 16/09/2011 17:56:43

   Αρματιστα, αυτο λεγεται αναπτερωσις ηθικου. Ολη η εθνικη κοινωνια πρεπει να καταληφθη απο την ψυχολογια του "ακμαιοτατου ηθικου". Ειναι η θεμελιωδης προυποθεσις καθε νικηφορου αγωνος.

  • Θέραπς avatar
   Θέραπς @ Αρματιστής 16/09/2011 19:10:50

   Ε Υ Γ Ε.
   ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ .

  • Γιάννος Κύπριος avatar
   Γιάννος Κύπριος @ Αρματιστής 16/09/2011 21:01:56

   Η εντύπωση του Αρματιστή για τις σημερινές δυνατότητες των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων δημιουργεί προϋποθέσεις παγκόσμιου ρεκόρ. Βρισκόμαστε στο 2011 και υπάρχει κράτος διαλυμένο οικονομικά αλλά οι επιχειρησιακές δυνατότητες του στρατού του είναι στο 1000.
   Α ναι, δεν λαμβάνω υπόψη τον παράγοντα "ηθικό" των ανθρώπων. Μα τι λέω, αυτό ίσως να μετρούσε την εποχή που πολεμούσαν με τσεκούρια.

 40. τάσος avatar
  τάσος 16/09/2011 16:56:02

  τσαμπουκάς με τα όπλα των εβραίων; πώ ρε ξεφτίλες που είμαστε! nous sommes kseftil.

 41. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 16/09/2011 17:36:13

  Είχαμε στις αρχές της δεκαετίας του '90 στη μονάδα στην Ξάνθη διοικητή Ίλης έναν υπίλαρχο ο οποίος ήταν ο πιο σημαντικός στρατιωτικός που γνώρισα κατά τη θητεία μου.

  Αυτός λοιπόν ήταν ο ορισμός του ανθρώπου με κύρος. Ακόμα και ο διοικητής της μονάδας ο οποίος υποχρέωνε τον υποδιοικητή να βαράει προσοχή μπροστά στον ίδιο και κατέβαζε Χριστο-Παναγίες σε οπλίτες και αξιωματικούς αντί για "καλημέρα" τον συγκεκριμένο πάντα τον αντιμετώπιζε με σεβασμό.

  Από τη δική μας πλευρά εμείς οι έφεδροι αναγνωρίζαμε "κάτι" σε αυτόν τον άνθρωπο. Είχε κάτι, το οποίο σε έκανε να αγαπάς και να σέβεσαι την κάθε εντολή που έδινε. Εμείς παιδιά του καναπέ, Αθηναίοι οι περισσότεροι, το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να βρούμε λίγες ώρες για να αναπληρώσουμε τον μονίμως ελλιπή ύπνο μας και να μετράμε τις μέρες πριν την απόλυση. Και όμως κάθε φορά που τον είχαμε μπροστά μας νιώθαμε ένα δέος (αλλά όχι φόβο) και ένα βαθύ σεβασμό στη κάθε του λέξη.

  Ο υπίλαρχος αυτός ποτέ δεν ανέβαζε τη φωνή του, αλλά ότι και αν έλεγε ήταν νόμος. Νόμος από αυτούς που ο καθένας μας ήθελε να ακολουθήσει μιας και ήταν τιμή για τον καθένα που επέλεγε να αναθέσει κάτι, η εκτέλεση της εντολής. Άψογος και ως επαγγελματίας, σημείο αναφοράς για τους συναδέλφους του. Έλυνε και έδενε τον πύργο του άρματος σε χρόνο dt.

  Από όλα αυτά που θυμάμαι αυτό που έμεινε ήταν η εξής φράση του: "Στρατιώτες, στον πόλεμο πεθαίνουν οι μα@@κες και οι ήρωες. Δηλαδή όλοι οι μα@@κες"

  Μοιράζομαι λοιπόν και εγώ το παραπάνω με όλους εσάς οι οποίοι νομίζετε ότι στις εποχές που ζούμε με τις τεχνολογίες που υπάρχουν γύρω μας το αποτέλεσμα μιας σύρραξης θα αποφασισθεί από τους "ήρωες"... Κούνια που σας κούναγε...

  ΥΓ: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να μας κάνουν περισσότερο κακό από ότι μας κάνει η νεο-Ελληνική κουλτούρα όπως αυτή εκφράζεται αυτές τις 3 δεκαετίες ΠΑΣΟΚ με τη σφραγίδα του λογοτύπου της MERCEDES.

 42. Γέρος avatar
  Γέρος 16/09/2011 17:36:37

  Sun Zu: «Εάν γνωρίζεις τον εχθρό σου και τον εαυτό σου, δεν…
  έχεις ανάγκη να φοβάσαι το αποτέλεσμα ακόμη και εκατό μαχών

  Καλά τα λέει αλλά αν γνωρίζουν και οι δύο αντίπαλοι τον εαυτό τους και τον εχθρό,τότε τι γίνεται;
  Γι'αυτό δε μας παρατάς αείμνηστε Sun zu
  Φοβάμαι,δεν λέω,το παραδέχομαι,όσο και οι Σπαρτιάτες απέναντι στους Πέρσες στις Θερμοπύλες.

 43. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 16/09/2011 18:38:54

  Ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί το όνειρο των εγχώριων Εφιαλτών.
  Χωρίς πόλεμο, δυστυχώς, προβλέπω να χάσουμε όχι μόνο κυριαρχικά δικαιώματα, (αυτά τα χάσαμε ήδη), αλλά και εδαφικά.
  Το σενάριο εξελίσσεται κανονικά, όπως είχε προσχεδιαστεί.

  Ο διαμελισμός της χώρας!

  Έχουμε πολλούς ¨Ανδρες¨, που ξυλεύονται!
  1. Οι Γερμανοί θέλουν ¨ειδικές ζώνες¨ για την πλήρη ανάπτυξη των συμφερόντων τους εκμεταλλευόμενοι όλα τα ενεργειακά αποθέματα της Μακεδονίας, Θράκης. Οι Έλληνες των περιοχών αυτών, θ΄αποτελούν πλέον φτηνό εργατικό προσωπικό κι άμα μας αρέσει!
  Το δε απίθανο της όλης ιστορίας είναι οτι θα κάνουν επενδύσεις εντελώς στο τζάμπα, μέσω του ΕΣΠΑ, το οποίο οι ανίκανοι Έλληνες δεν μπορούν ν΄αποροφήσουν.
  2. Η ιστορία με το Καστελλόριζο να μου θυμηθήτε, είναι μια μπλόφα της Τουρκίας, να συρθούμε χωρίς λόγο σε ατέλειωτες διαπραγματεύσεις, να μην ορίσουμε ποτέ ΑΟΖ κλπ....
  Γιατί τώρα τόση εχθρότητα Τουρκίας - Ισραήλ ;
  Δεν είναι τόσο αφελής η Τουρκία να τα βάλει με τους προμηθευτές των οπλικών της συστημάτων. Μυρίζει σικέ η όλη κόντρα. Και ποιός βγαίνει ο χαμένος σ΄αυτές τις περιπτώσεις;
  Η απάντηση δική σας....

 44. Προφήτης avatar
  Προφήτης 16/09/2011 19:04:01

  Φίλε Parsifal, μάς κάνεις πάντα πλουσιότερους και πιο αισιόδοξους.
  Πάντοτε, απ' όταν οι τρις-προπαππούδες μας τους πολέμησαν το 1821, μέχρι το 1897 , ακόμα και το 1922 της Καταστροφής, ως το άδικο 74 που έλυσε το ελλαδικό πολιτικό πρόβλημα σε βάρος της Κύπρου, αλλά και τώρα, σήμερα, πιστεύω, είμασταν και είμαστε ποιοτικά ανώτεροι από τη μπασταρδεμένη μογγολοσπορά.

  Αλλά θριαμβεύσαμε μόνο όταν είχαμε Ηγεσία και Πίστη.
  Το Γέρο του Μωριά , τον Γιο της Καλογριάς, τον Μαύρο Καβαλάρη. Να πω και τον Κωνσταντίνο, στη Θεσσαλονίκη.

  Το 1996 δεν είχαμε δυνάμεις να τους συντρίψουμε;
  Αλλά με ηγεσίες σκουπίδια, όπως Σημίτηδες και Γιωργάκηδες, δεν μεγαλουργούν οι λαοί.
  Ποιος θα δώσει σήμερα διαταγή στις ΕΔ να πράξουν το καθήκον τους όπως γνωρίζουν;

  Εύχομαι η δική μου επιφυλακτικότητα να διαψευσθεί πανηγυρικά.
  Και να συμβούν όλα όπως εναργώς τα περιγράφεις.
  Ο μέγιστος Κονδύλης ήταν επίσης υπέρ ενός καίριου χτυπήματος που θα "μάζευε" την Τουρκία 30 χρόνια. Αλλά με ποια ηγεσία;

  • parsifal avatar
   parsifal @ Προφήτης 16/09/2011 20:24:31

   Απόλυτα σωστός. Ομως à la guerre comme à la guerre, αυτούς τους σκερβελέδες εχομε για ηγεσία - και κάποιος τους εξέλεξε - μ'αυτούς θα κάνωμε και πόλεμο αν χρειασθεί !
   Θέλω να πιστεύω πως την κρίσιμη στιγμή θα υπερκερασθούν απο το φρόνημα του κόσμου και τον επαγγελματισμό της ηγεσίας των Ε.Δ.

  • tpe avatar
   tpe @ Προφήτης 16/09/2011 20:38:53

   Χμμμ.
   Να πω εγώ κάτι; Αν η ηγεσία των ΕΔ κρίνει με 3,000,000,000,000% πιθανότητες να φέρει καίριο πλήγμα, σε κατάσταση στυλ Ιμίων, ας παραδειγματιστούν από τον Μεταξά. Έτσι απλά...
   Όποιος δεν ξέρει, ας διαβάσει να μάθει τι έκανε ο Μεταξάς...

 45. ΣΑΜΟΥΡΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΣΑΜΟΥΡΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 16/09/2011 19:06:10

  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ .

 46. parsifal avatar
  parsifal 16/09/2011 20:17:50

  Ετσι είναι φίλε ! "ας φοβάσαι πρίν, ας εξακολουθείς να φοβάσαι μετά ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ" μας ελεγε ενας εκπαιδευτής κομμάντο στο Mont Louis.
  Σαφώς και δεν θα είναι περίπατος, σαφώς θα πέσουν κορμιά αλλά θα ανταποκριθούμε.

 47. tpe avatar
  tpe 16/09/2011 21:36:38

  ΕΛπίζω αυτή τη φορά να δημοσιευτεί. Μάλλον τα έχει παίξει το αντι από τις επισκέψεις!

  Λοιπόν, προσέξτε: http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8319

  Αντίδρασή μας;;;; ΚΑΜΙΑ..
  Ίμια Νο 2.

  Ντρέπομαι που το λέω, αλλά δυστυχώς εκεί φτάσαμε:
  Αν η ηγεσία των ΕΔ θεωρήσει πως έχει 3.000.000.000.000% πιθανότητες να δώσει ένα αποφασιστικό μήνυμα, ας κάνει ότι έκανε κι ο Μεταξάς, αν δει πως οι προδότες επαναλάβουν τα ίδια με τα Ίμια...

  ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΙΜΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ.

 48. S.K avatar
  S.K 16/09/2011 22:49:07

  Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν προηγούμενη ανάρτησή μου ότι θα δούμε μάλλον την υλοποίηση της προγραμματισμένης και συμπεφωνημένης εκχώρησης της ελληνικής ΑΟΖ στην Τουρκία.

  Όλη η κυβέρνηση σχεδόν είναι στο εξωτερικό και οι ανακοινώσεις πήραν ήδη τη γνωστή γραικύλη χροιά. Ελάχιστα ελληνικά πλοία είναι στην περιοχή και ο κ. ΓΑΠ είναι σε ταξίδι.

 49. tpe avatar
  tpe 16/09/2011 22:56:39

  Αν ισχύουν οι πολεμικές κραυγές του... γνωστού site, καήκαμε. Με ένα σκάφος στην περιοχή;
  Το ότι λείπουν ο ΓΑΠ, ο μπένυ κι ο χυδαίος χοντρός δεν είναι κακό. Το ότι λείπει ο Α/ΓΕΕΘΑ με ζορίζει λίγο.
  Κι η ανακοίνωση του κόκκινου Πάνου, δεν ήταν δα και τίποτα σπουδαίο...

  Δεν θέλω να πιστέψω πως ο ΣΚ έχει δίκιο. ΔΕΝ ΘΕΛΩ.

 50. tpe avatar
  tpe 16/09/2011 22:59:35

  Δεν ξέρω, αλλά από τον Μπένυ που θα μας είχε τρελάνει στην παρλαπίπα και τον άλλο που θα έλεγε πως είχε καταιγίδα κι ο άνεμος πήρε και σήκωσε το Καστελόριζο και, φυσικά, το αρχιπροδότη που θέλει να κοιμάται ήσυχος το βράδυ το πουλάκι μου, δεν περίμενα τίποτα. Τούτος εδώ ίσως θελήσει να πάρει το αίμα του πίσω από την τριάδα και κάνει από σπόντα το καλό!

 51. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 16/09/2011 23:08:00

  Έχω γνώση των προβλημάτων. Τα έχω αναφέρει εδώ πολλές φορές. Αλλά γνωρίζω και τις δυνατότητες. Είναι μεγάλες. Και γνωρίζω και το τι θα πράξουν τα στελέχη. Και πιστεύω.
  Πιστεύω στις Ε.Δ.. Αλίμονο αν δεν πίστευα.

  Αμφιβολίες έχω μόνο για την πολιτική ηγεσία.

  Εσύ όμως ξέρεις κάτι άλλο;

 52. maxitis avatar
  maxitis 17/09/2011 00:27:33

  Όλες οι αναρτήσεις ήταν πράγματι πολύ συγκινητικές και πατριωτικές, αλλά απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, το Καστελόριζο είναι ήδη ξεπουλημένο, διανοήτε κανείς το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή; Οι τούρκοι κάνουν έρευνες στην υφαλοκρηπίδα Ελληνικού νησιού, άρα εκχωρούμε ΑΟΖ στους τούρκους (μιας και δεν έχουν κρίμα είναι).

  Το πιο επιτυχημένο ανέκδοτο που έχω διαβάσει '' Αντίδραση της Ελλάδος στις προκλήσεις των τούρκων'' με πρωθυπουργό τον γαπ.

  • tpe avatar
   tpe @ maxitis 17/09/2011 00:38:07

   Την πρότασή μου την έκανα λίγο πιο πάνω. Τι προτείνεις εσύ;

 53. A.G avatar
  A.G 17/09/2011 02:14:49

  Αγαπητοί
  Προσέξτε να μην σας ρουφήξει ο καναπές, πρίν έλθουν οι Τούρκοι .

 54. φωνη avatar
  φωνη 17/09/2011 03:08:45

  Η Τουρκία ακολουθεί τη συνήθη τακτική των γκρίζων ζωνών.
  Έχουμε το σχήμα Ισραήλ-Κύπρος-Έλλάδα από όπου περνάει η ενέργεια. Η Τουρκία είναι εντελώς στην απέξω με αυτό το σχήμα και προσπαθεί να το σπάσει γκριζάροντας στο Καστελλόριζο.

  Η Ελλάδα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος του σχήματος αυτή τη στιγμή. Η Κύπρος έχει εξασφαλίσει πολύ ισχυρή υποστήριξη. Με το Ισραήλ μπορεί η Τουρκία να ανεβάζει πολύ τους τόνους, όμως, πολεμικό σκηνικό δεν θα τολμήσει να κάνει, γιατί ο εβραϊκός παράγοντας καθορίζει τη στάση της Αμερικής. Μπορεί η Τουρκία να κορυφώνει την αντίδρασή της στο Ισραήλ, αλλά αυτό το κάνει πιο πολύ για να συσπειρώσει ο Ερντογάν στο πρόσωπό του τον Ισλαμικό κόσμο, είδαμε και τις επισκέψεις του στη Β.Αφρική. Αλλά, πιστεύω, γκρίζα ζώνη στην Παλαιστίνη π.χ. δε θα επιδίωκε να κάνει.

  Εμείς είμαστε ο αδύναμος κρίκος και κακώς κάθε φορά δεν απαντάμε στις "πρωτοβουλίες" της Τουρκίας και την αφήνουμε να γκριζάρει περιοχές.

  Ο Παπανδρέου επισκέπτεται την Αμερική.Υπουργός εξωτερικών είναι η καλή του φίλη Χίλαρι, η οποία φυσικά στηρίζει το Ισραήλ, αλλά η Τουρκία ανήκει στο ΝΑΤΟ και για να "εξευμενήσει" την Τουρκία και να μη δημιουργήσει προβλήματα μπορεί να πείσει τον Γιώργο να κάνει ένα δωράκι, έστω και γκρίζο, στον επίσης φίλο του Ερντογάν.

 55. Dionysios Spiliotopoulos avatar
  Dionysios Spiliotopoulos 17/09/2011 10:55:40

  Περι απουσιων.
  Το 74, βρησκομαι φοιτητης στην Ναπολι.
  Πηγαινω στο Προξενειο και ζητω να επαναπατριστω, λογω επιστρατευσεως, με το Φυλο Πορειας του Απολυτηριου μου, ως παλιος εφ. αξιωματικος Καταδρομων Αλεξιπτωτιστης και υποδ/της, της μοναδικης ομαδος Ανιχνευτων αλεξιπτωτιστων.
  Μου λενε πως μονον ο κ. Προξενος μπορει να εγκρινη τον επαναπατρισμο μου, δια της υπογραφης του.
  Επαναπατριστικα με δικα μου εξοδα. Ο κ. Προξενος, εν πληρη πολεμικη κατασταση στην Πατριδα, ηταν σε διακοπες με την συζυγο, στο Καπρι.
  Διονυσος

 56. Ελλην avatar
  Ελλην 18/09/2011 14:26:31

  θα παρακαλούσα σε στιγμές που όλοι λέμε συμποιας μην μας πιάνει το αντικομματικό μένος. η ξεφτίλα που μπορεί να πάθει η όποια κυβέρνηση και οι υπουργοί ειναι ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΉ ΞΕΦΤΊΛΑ. και όποιος άθελα του δημιουργεί τέτοιο κλίμα να πάει στο δια....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.