#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/01/2012 07:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οικονομικός Aρμαγεδδώνας απειλεί Ευρώπη και Ελλάδα

Η καρέκλα του Λ. Παπαδήμου τρίζει πλέον επικίνδυναΟι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για να αναλώσουμε χρόνο σε φιλοφρονήσεις, ωστόσο έχουμε δικαίως την αίσθηση ότι το antinews δικαιώθηκε για μια ακόμα φορά, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Τους προηγούμενους μήνες είχαμε σταθεί με πολύ προσοχή στο θέμα της γαλλικής υποβάθμισης και είχαμε επισημάνει πώς αυτό επηρεάζει καθοριστικά την ελληνική υπόθεση.

Ασφαλώς γνωρίζαμε πολύ καλά ότι επίκειται η υποβάθμιση της Γαλλίας, και ότι πριν τις γιορτές υπήρξε μια μικρή και μόνο ανακωχή σε αυτό τον ιδιότυπο νομισματικό πόλεμο.  Είχαμε όμως την αίσθηση ότι όσο οι διαπραγματεύσεις με τη χώρα μας συνεχίζονταν και όσο ο Γάλλος πρόεδρος πάσχιζε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να πάει αξιοπρεπώς μέχρι τις προεδρικές εκλογές, οι οίκοι θα έδειχναν μια επιείκεια.

Η παροιμιώδης απρονοησία των ηγετών του κοσμου και αυτή η πεισματική τους εμμονή στην αδυναμία πρόβλεψης ακόμα και αυτονόητων εξελίξεων, φαίνεται πως πυροδότησε ανώμαλες εξελίξεις.  Γιατί όταν η χίμαιρα του PSI προϋπέθετε ένα σκασμό συνθήκες για να πετύχει στοιχειωδώς ("στοιχειωδώς", αφού έτσι και αλλιώς δεν έλυνε το πρόβλημα), ήταν επόμενο να στραβώσει μία από αυτές και να τα τινάξει όλα στον αέρα.  Και έσκασε η πλέον απρόβλεπτη και η πλέον κρίσιμη.

Τι σημαίνει η υποβάθμιση της Γαλλίας;

Με απλά λόγια ότι η εξεύρεση κεφαλαίων για τους μηχανισμούς EFSF και ESM, που σχεδιάστηκαν για να αναχαιτιστεί η κρίση στις ευπαθείς χώρες, καθίσταται από προβληματική έως αδύνατη.

Και αυτό γιατί τα ομόλογα που εκδίδουν οι μηχανισμοί αυτοί είναι εγγυημένα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες με αξιολόγηση ΑΑΑ.  Η υποβάθμιση της Γαλλίας σημαίνει ουσιαστικά ότι η Γερμανία είναι η μοναδική (για πόσο ακόμα;) χώρα που απέμεινε ως εγγυητής.  Αυτή η εξέλιξη ακυρώνει στην πράξη όλο το οπλικό σύστημα που με κόπο είχε σχεδιάσει η Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια.   Πράγμα που σημαίνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει άμεσα να σχεδιάσει την επόμενη γραμμή άμυνας, αν δε θέλει να διασπαστεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Τι επιπτώσεις έχει για την Ελλάδα;

Όσοι επένδυσαν στο PSI και στη συμφωνία του Οκτωβρίου οφείλουν να αναθεωρήσουν.  Η αμήχανη δήλωση του κ. Παπαδήμου, ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν κανονικά, την ίδια ώρα που η τοκογλυφική διεθνής άδειασε επίσημα την ελληνική κυβέρνηση, την ίδια ώρα που ο κόσμος βουίζει περί άτακτης χρεοκοπίας, αποτελεί μνημείο καιροσκοπισμού και δημαγωγίας , που θα έκανε τον Ανδρέα Παπανδρέου να μοιάζει μετριοπαθής.

Θυμίζω ότι ο κ. Παπαδήμος διορίστηκε πρωθυπουργός με μοναδικό σκοπό τη διαπραγμάτευση του PSI και την εκτέλεση της συμφωνίας του Οκτωβρίου.  Τώρα που η συμφωνία μας άφησε και επίσημα χρόνους, κάποιες καρέκλες τρίζουν επικίνδυνα.  Βέβαια όπως και οι απατημένοι σύζυγοι το μαθαίνουν πάντα τελευταίοι έτσι και οι κατέχοντες εξουσία είθισται να γαντζώνονται με σθένος στην καρέκλα τους, μέχρι να εξαφανιστεί και η τελευταία τους ψευδαίσθηση.

Η υποβάθμιση της Γαλλίας σημαίνει ότι θα χρειαστεί μια νέα συμφωνία για τη δανειακή ενίσχυση της Ελλάδας και μάλιστα σε προκλητικά ελάχιστο χρόνο.  Αυτή η συμφωνία θα πρέπει, εκτός από τα συνήθη μεγέθη βιωσιμότητας, να  προβλέπει και κάτι πιο σημαντικό:  Που θα βρεθούν τα μετρητά, ποιος θα βάλει το χέρι στην τσέπη, ποιο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα ψηφίσει ακόμα ένα ελληνικό θαλασσοδάνειο και πόσο γρήγορα θα το πράξει.

Είμαστε λοιπόν στην εξαιρετικά δυσχερή θέση, να κινδυνεύουμε με επίσημη χρεοκοπία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, να έχουν αποκλειστεί όλες οι δυνατότητες ενίσχυσης και να περιμένουμε από τους Γερμανούς μια υπέρβαση του εαυτού τους (εκτύπωση χρήματος, ευρωομόλογα), κάτι δηλαδή για το οποίο δε φημίζονται ιδιαίτερα.

Η υποβάθμιση της Γαλλίας, εκτός από τα επιτόκια της Ιταλίας, απογειώνει και το ποσοστό πιθανότητας χρεοκοπίας της Ελλάδας σε ποσοστό άνω του 90%.  Με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό σε Ελλάδα, Ευρώπη και παγκόσμια οικονομία.

Αν η υπόθεση της Lehman κόστισε στους φορολογούμενους του πλανήτη μερικά τρις δολάρια, η ελληνική υπόθεση ξεπερνάει τα όρια του εφιάλτη και μετατρέπεται σε Αρμαγεδδώνα και με κάτι τέτοια αρχίζω να γίνομαι οπαδός των Μάγιας.

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Greg avatar
  Greg 14/01/2012 08:48:55

  Υπερβάλλεις. Λύσεις υπάρχουν.
  Πολιτικοί να τις εφαρμόσουν ;
  Κατά τη γνώμη μου, μόνον ο Σαμαράς με αυτοδυναμία μπορεί να πετύχει την υπέρβαση και την αποδέσμευση από τις Συμπληγάδες που μας έχει στριμώξει η συμμορία που μας κυβερνά από τον Οκτώβρη του 2009.

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Greg 14/01/2012 15:45:47

   ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ. Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ !!

   • ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ avatar
    ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ @ aurora3363 15/01/2012 20:56:32

    Δεν χρεοκοπούν οι χώρες, αλλά το ΔΝΤ, η FED, η ΕΚΤ... και αυτοί που έχουν οργανική σχέση μαζί τους (οικονομολόγοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, οργανισμοί κ.α.). O επιθανάτιος ρόγχος ενός απατηλού χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα τα τελευταία 200 χρόνια...
    Μην πέφτετε στην παγίδα των ιεροψαλτών της δημοσιονομικής λιτότητας, των περικοπών και της αύξησης της φορολογίας (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ..Αλλα ο Δανεισμός που δημιουργεί το πρόβλημα)

    Η δημιουργία του "ex nihilo" χρήματος (εκδοτικό προνόμιο) και άϋλη ανατοκιζομενη πίστωση με κλασματικά αποθεματικά (χωρίς πλήρη αντίκρισμα) και όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, παίρνουν ως αντάλλαγμα τις πηγές της πραγματικής οικονομίας. (λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτό πλούτο κ.α)

    Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.

    http://www.scribd.com/oikonomia247

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ Greg 14/01/2012 17:14:05

   Ποιες ακριβώς είναι οι τελευταίες θέσεις που πήρε ο Σαμαράς και σε κάνουν να νιώθεις τόσο ασφαλής ότι θα δώσει λύσεις στα προβλήματα !

 2. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 14/01/2012 08:55:33

  Ναι, οι απατημένοι σύζυγοι το μαθαίνουν πάντα τελευταίοι. Προσωπικά χαίρομαι τα μάλλα που ναυαγεί το PSI όπως το είχαμε προβλέψει . Είναι η ώρα ο αποτυχημένος πρωθυπουργός της πλουτοκρατίας και οι ακριβοί υπουργοί του να μας αδειάζουν τη γωνιά, διότι δεν είναι εκλεγμένοι. Ο Παπαδήμος θέλει να κατεβάσει τους κατώτατους μισθούς για να ζουν λέει και οι άνεργοι και , όχι να μαζέψουν τη φοροδιαφυγή για να ζήσουν καλά όλοι οι Έλληνες.

 3. 0030salvador avatar
  0030salvador 14/01/2012 08:58:16

  Καλημέρα
  να ήμουν απο μια μεριά να έβλεπα τα μούτρα των Μερκοζύ χτες το βράδυ,αναποφάσιστοι κοντόφθαλμοι ψευτοηγέτες εκχώρισαν το οικονομικό(φευ) μέλλον της γηραιάς ηπείρου στους τραπεζίτες και την τοκογλυφική διεθνή και τώρα χάνουν την γη κάτω απο τα πόδια τους.
  Η άλλη πλευρά του ατλαντικού έβαλε χέρι και στις πολιτικές εξελίξεις,η προεδρική εκλογή στην Γαλλία θα αποδειχτεί Γολγοθάς για τον πρόεδρο της υποβάθμισης,ο γαλλογερμανικός άξονας δέχτηκε την πρώτη σημαντική ήττα του!
  οικονομολόγος δεν είμαι αλλά θεωρώ ότι το ήξεις αφήξεις για την Ελλάδα έχει τους πρώτους τραυματίες όχι στο μέτωπο που τα στρατιωτάκια σαν την χώρα μας φαίνονται αναλώσιμα αλλά στην καρδιά του στρατηγείου που οι ασκήσεις επι χάρτου φαίνονται ακίνδυνες.
  όσο πιο γρήγορα τελειώσει ο πόλεμος τόσα περισσότερα στρατιωτάκια θα γλυτώσουν και αυτό ίσως είναι το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα για μας.
  και μια κακεντρέχεια απο εμένα,ευχαριστήθηκα την υποβάθμιση της Αυστρίας όσο τίποτε,μας δείχνανε και αυτοί το δάκτυλο!

 4. ΜΠ avatar
  ΜΠ 14/01/2012 09:22:04

  Ο Άρης Τερζόπουλος έγραψε:
  "Όλοι μας κάποια στιγμή βρισκόμαστε στην Κοιλάδα του Ηλά και εκεί μας περιμένει ο Γολιάθ της δικής μας ζωής. Όταν δεις τον Γολιάθ να έρχεται κατά πάνω σου, πρέπει να ξέρεις κατ’ αρχάς ένα πράγμα. Πως η πιθανότητες να βγεις τσαλαπατημένος, σε σχέση με τις πιθανότητες να τον πετύχεις με την σφεντόνα, είναι συνήθως εκατό προς ένα. Η στιγμή που ο Γολιάθ επιτίθεται είναι μαγική. Γιατί καθώς πλησιάζει καθώς έρχεται όλο και πιο κοντά, μόνο τότε και στην κατάλληλη απόσταση φαίνονται τα τρωτά του σημεία. Είναι η στιγμή που πρέπει να κρατήσεις όλη την ψυχραιμία σου. Είναι η στιγμή που πρέπει να ρίξεις την πετριά σου. Και η πετριά πρέπει να βρει το στόχο της. Ενενήντα εννιά φορές στις εκατό ο Γολιάθ θα τσαλαπατήσει τον Δαβίδ. Αλλά η μία στις εκατό, που ο Δαβίδ πετυχαίνει το στόχο του, είναι αρκετή για να ξανάρθει το Σύμπαν σε ισορροπία. Και για να φτιάξει αμέτρητους καινούργιους μικρούς Δαβίδ".
  Για να καταλάβεις, ο Σαμαράς τώρα είναι κάτι σαν το Δαβίδ με τον Γ(ΑΠ)ολιάθ!!!
  Και το δίδαγμα είναι ότι ο Σαμαράς ψάχνει να βρει την κατάλληλη θέση για να ρίξει την πετριά στον ΓΑΠ και να του πάρει το κεφάλι :)

 5. ΜΠ avatar
  ΜΠ 14/01/2012 09:38:08

  Ο Ρέπας στο mega μόλις μίλησε για "συνυπευθυνότητα"!!!!!!!!!

 6. Κώστας Τζαβέλλας avatar
  Κώστας Τζαβέλλας 14/01/2012 09:45:51

  Συμφωνώ αγαπητέ κ. Κακοφωνιξ με όσα γράφετε. Όμως τα γράφετε να τα διαβάσουν ποιοί; Δεν βλέπετε που κανένας τους δεν θέλει την εξουσία; Τον μισθό του βουλευτή και του γ.γ θέλουν.
  What

 7. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 14/01/2012 09:48:15

  Η λύση είναι ευρωομόλογα και προσωρινή στάση πληρωμώμέθης μέρος του εξωτερικού χρέους με την επίκληση του εθιμικού διεθνούς δικαίου της Αναγκαιότητας

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 14/01/2012 09:49:06

   Προσωρινή στάση πληρωμών

 8. franc avatar
  franc 14/01/2012 09:53:46

  Aγαπητέ Κακοφωνίξ τί κρίμα να δικαιώνεσαι 100% σε τέτοιες θλιβερές καταστάσεις...
  Τι να πω και εγώ σαν άλλη Κασσάνδρα που προχτές έγραφα στο ANTINEWS:
  11/01/2012 στις 7:09 pm

  H Mέρκελ οραματίζεται τώρα την ανάπτυξη, εγγυάται την μη χρεοκωπία της Ελλάδας και την παραμονή της στο Ευρώ, ετοιμάζει οσονούπω την διάσωση της Ιταλίας κ.ο.κ. Τούς “οίκους” τους ρώτησε? Αλήθεια που πήγαν αυτοί? Σταμάτησαν τις υποβαθμίσεις ή ετοιμάζουν τη “χαριστική βολή”?

  Εχω κουραστεί να είμαι προφήτης...Ας ελπίσουμε τουλάχιστον αυτά που εύχεται ο φίλος 0030salvador πιo πάνω: "όσο πιο γρήγορα τελειώσει ο πόλεμος τόσα περισσότερα στρατιωτάκια θα γλυτώσουν και αυτό ίσως είναι το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα για μας." Oσο για την Αυστρία εγώ να δείς πόσο το φχαριστήθηκα. Οχι μόνο για το "δάχτυλο" και το γεγονός οτι είναι το φασιστικώτερο κράτος σήμερα στην Ευρώπη (Πρωθυπουργός φασίστας με βούλα) αλλά κυρίως γιατί είναι πιό γύφτοι απ' τους δικούς μας γύφτους...

 9. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 14/01/2012 10:15:23

  Άν ο πύργος είναι χάρτινος ας καταρρεύσει.
  Αν τόσο καιρό ζούμε μέσα στο ψέμμα, καιρός είναι ν΄απαλαχτούμε από τους ψεύτες!
  Τα χρέη , τα δάνεια και τα ομόλογα που λήγουν, είναι μόνο ¨χαρτιά¨, με τα οποία τζογάρουν οι διεθνείς κλέφτες - ψεύτες- αεριτζήδες που πολύ επιδέξια θέλουν να τα εξαργυρώσουν σε ¨πραγματικές αξίες¨.
  Αν η οικονομία και τα μεγέθη της είναι λογιστικά, δεν θα μας πειράξει να καταρρεύσουν τα νούμερα, που με τόση επιδεξιότητα μας εμφανίζουν ως ευδαιμονία ή κακοδαιμονία ,τα γεράκια της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ.
  Το θέμα είναι σε τί βασίζεται η πραγματική οικονομία, ποιες είναι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές σε κάθε τόπο. Αυτό που θα μας πειράξει πραγματικά, είναι να χάσουμε τον πλούτο της χώρας μας και ν΄αποδυναμώσουμε το ¨ανθρώπινο δυναμικό¨της.
  Αυτήν ( την πραγματική οικονομία) πρέπει να προστατέψει το πολιτικό σύστημα, να μην παραδώσει αμαχητί όλο τον πλούτο της Ελλάδας, την ¨δήθεν δύσκολη¨αυτή ώρα.
  Γιατί τώρα θα εμφανιστούν αυτοί που ¨δήθεν ¨θα μας ¨λυπηθούν¨, ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα ¨βοηθώντας¨μας δίνοντάς μας κ@λ@χαρτα (τα κρατικά τους ομόλογα), χωρίς καμμία αξία.
  Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής αντίστασης του λαού μας σφιχτά δεμένο την ηγεσία του.
  Αλλά ποιά ηγεσία;
  Αυτήν που μας έμπασε ¨τεχνητά¨σ΄αυτή τη βρώμικη μπίζνα;
  Επιτέλους θέλουμε ηγεσία για τη χώρα μας κι΄οχι για τα διεθνή συμφέροντα!
  Γι΄αυτό , εκλογές άμεσα, να σπάσει πρώτα το απόστημα και μετά να μπούμε στο μακρύ δρόμο της διαφύλαξης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Απλή σκέψη 14/01/2012 12:08:01

   !!!!!!!!!!

 10. franc avatar
  franc 14/01/2012 10:51:01

  Aγαπητέ ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ,
  Βεβαίως και ο πύργος είναι χάρτινος.Πρίν τις γιορτές έγραφα εδώ στο ANTINEWS:
  "Πως ερμηνεύεται η συστηματική επίθεση των “οίκων” μετά απο κάθε προσπάθεια της ΕΕ να αντιμετωπίσει τα χρέη των PIIGS και πως το γεγονός οτι εδω και 3 χρόνια έχει επίσημα δηλωθεί οτι είναι αδήριτη ανάγκη η δημιουργια και Ευρωπαικών oίκων αξιολόγησης οπως ο Ιαπωνικός Nomura, αλλά κάποιο “αόρατο χέρι”δεν επιτρέπει τη δημιουργία τους? Και γιατί πάλι κάποιο “αόρατο χέρι” δεν επιτρέπει να παρθεί κανένα μέτρο ελέγχου των “φορολογικών παραδείσων ” παρά τις δηλώσεις Σαρκοζί και G20? Γιατί παρ’ όλο που όλοι ομολογούν την αναγκαιότητά του δεν μιλάει κανείς για τον φόρο Tobin στις χρηματιστηριακές πράξεις? Πότε θα καταργηθούν τά “παράγωγα” που οδήγησαν στην τεράστια φούσκα του Παγκοσμίου οικονομικού συστήματος που ελέγχεται απο 4 οικογένειες? Ποιός αποφάσισε οτι τό χρέος της Γερμανίας στα 85% του ΑΕΠ ή των ΗΠΑ στο 300% ‘η της Ελλάδας στο 110% δεν αποτελεί ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και ποιός ξαφνικά άναψε το κόκκινο για όλη την Ευρωζώνη ? Κατά την άποψή μου η υπόθεση στοχεύει σ’ αυτό που είπε και ο ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ προ μηνός :
  Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ έχει ανάγκη απο όλο και περισσότερο πραγματικό χρήμα, οχι μόνο λόγω απληστίας αλλά και λόγω φόβου σκασίματος μεγάλων φουσκών τύπου Lehman bros, Dexia κλπ. Η αναλογία πραγματικού χρήματος προς εικονικό έχει πέσει δραματικά στο 1,7%!!! από 8% που ήταν προ Ρήγκαν-Θάτσερ εποχή. Με την πλήρη “ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ” λόγω ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ που θα τις ρύθμιζε αυτόματα, φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα του καζινοκαπιταλισμού . (Το εικονικό χρήμα ετησίως είναι 3,7 τετράκις εκατομμύρια δολλάρια και το πραγματικό 60 τρις.) Αφού λοιπόν τελειώσανε με τις Ασιατικές τίγρεις και τη Λατινική Αμερική έβαλαν στο μάτι την Ευρώπη αρχίζοντας φυσικά από τα “γουρουνόπουλα” του Νότου και φτάνοντας πολύ γρήγορα στη Γαλλία οσονούπω…"
  Τώρα φαντάζομαι δεν αμφιβάλλει κανείς . Απο εδώ και πέρα ο καθείς και τα όπλα του...

 11. The Saint avatar
  The Saint 14/01/2012 10:59:00

  Καμμιά φρέσκια ανάλυση, για το σημαίνουν αυτά γιά την Ελλάδα ειδικά?
  Γιατι αδυνατώ να πιστεψω ότι μιά κατάρευση της Ε.Ε και ταυτόχρονη επιστροφή των χωρών μελών της στα δικά τους νομίσματα δεν θα είναι τόσο καταστροφική όσο θέλουν να την παρουσιάζουν ορισμένοι?

 12. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 14/01/2012 12:27:06

  Από την στιγμή που όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι τραπεζίτες επιβάλλουν τις απόψεις τους γιατί ακόμα "πυροβολείτε" τους πολιτικούς? Τα Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν οικονομικές ειδήσεις με όρους τραπεζικού γλωσσάριου και ο καθένας ψάχνει να μάθει τι είναι το PSI. το CAC, τα CDS και πάνω σ' αυτά χτίζονται πολιτικές καριέρες. Αν στ' αλήθεια πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει ελπίδα ας στρέψει τα βέλη του εναντίον των ανθρώπων που αποφασίζουν. Των τραπεζιτών. Όπως όλοι ευστόχως αναφέρεστε άλλωστε. Μήπως όμως περισσεύει η υποκρισία και δεν θέλουμε να τα βάλουμε μ' αυτούς που θεωρούμε ότι ακόμα προστατεύουν το κομπόδεμα που κάναμε μία ζωή και χτυπάμε εκεί που είναι πιο εύκολο? Στον κακό πολιτικό? Όποιος θέλει να κάνει τον επαναστάτη σήμερα ορίστε ο "εχθρός". Θέλετε?

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ ΑΝΤΩΝΗΣ 15/01/2012 20:10:44

   "Από την στιγμή που όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι τραπεζίτες επιβάλλουν τις απόψεις τους γιατί ακόμα “πυροβολείτε” τους πολιτικούς?"

   Γιατι φιλε Αντωνη εγω τους πολιτικους ψηφισα.
   Δεν εξελεξα κανενα τραπεζιτη να με κυβερνησει!

   (λυπαμαι ιδιαιτερα για την απλουστευτικη λογικη σου!!!!)

 13. karenin avatar
  karenin 14/01/2012 12:49:06

  Αν ο αρμαγεδώνας όπως λές έρχεται οι λύσεις ξεκαθαρίζουν. Η κάθεσαι στον τόπο σου και στεργιώνεις την καλύβα σου, η τρυπώνεις σαν φιλιπινέζα στην ασφάλεια που παρέχουν τα αρχοντικά των Γερμανών. Προτιμώ την καλύβα.

 14. Nikos Draxma avatar
  Nikos Draxma 14/01/2012 12:59:04

  Η εικονα δειχνει το πραγματικο προσωπο του ευρω που δολοφονει λαους και κρατη , απο δοκτορ τζεκυλ εγινε μιστερ χαιντ

 15. greekboy avatar
  greekboy 14/01/2012 13:23:40

  Ασχετο αλλά σχετικό
  http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/106998/o-kantafi-edose-ston-papandreoy-20-ekat-dolaria

 16. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 14/01/2012 13:26:32

  Περιμένουμε να δούμε τι θα προκύψει μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Βεστερβέλε. Θεωρώ ότι μετά τις αποκαλύψεις, ότι ενώ δηλαδή ΔΝΤ-EE πιέζουν για ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ επιτόκιο στο κούρεμα και η κυβέρνηση Παπαδήμου ήθελε υψηλότερο (όπως είχε υποσχεθεί ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος στους τραπεζίτες), θα καταλάβει πλέον ότι και την Γερμανία την συμφέρει να γίνουν εκλογές για να καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου στην Ελλάδα.

  Δεν μιλάμε για "δακτυλίδι" αλλά για επιβολή της κοινής λογικής. Πριν καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση-τραβεστί, έχει ακόμα να "τηρήσει" υποσχέσεις που έχει δώσει στο ντόπιο (κυρίως) και ξένο κεφάλαιο. Βίαιη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ΧΥΤΑ-ΧΥΤΗ σε Κερατέα και αλλού, μερικές υπογραφές για άχρηστα φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, βόλεμα μέσω ΙΚΑ για ΠΑΣΟΚους επιχειρηματίες (βλέπετε ξενοδοχεία κλπ), παραχώρηση συγκεκριμένων εργολαβιών με απευθείας ανάθεση (είδατε ο Βορίδης με τους σταθμούς του Μετρό και τη Σήμενς?) και άλλα πολλά με τα οποία δυστυχώς δεν ασχολείται επισταμενα ο κόσμος. Εγώ λέω ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν προχώρησε το psi από την παρούσα κυβέρνηση.

  Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι μια ξεκάθαρη, διαγγελματική ομιλία Σαμαρά στην τηλεόραση, ώστε να εξηγηθούν με απλά λογια τα δεδομένα τόσο στη βάση της ΝΔ (που βράζει και κοχλάζει) αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, που τείνει να εξισώσει την ΝΔ με την καταστροφική (για να μην πω τίποτα άλλο) διετία του ΓΑΠ και της κουστωδίας του...

 17. lornion avatar
  lornion 14/01/2012 14:45:13

  Oλα αυτά είναι φυσικά αποτελέσματα γιατί η οικονομία στην εξέλιξη υπερίσχυσε της πολιτικής και της δημοκρατίας. Οι πολιτικοί της ΕΕ ξέφυγαν της φιλοσοφίας του πνεύματος και των αρχών των ιδρυτών της, αφίνοντας τα συμφέροντα να επηρεάζουν τις αποφάσεις των .Και τι δεν έγινε για να καταντήσει η Ενωση ασθενής οικονομικός παράγων . ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΊΑ,ΑΝΑΒΟΛΕΣ, ΣΥΣΚΈΨΕΙΣ ΕΠΙ ΣΥΣΚΈΨΕΩΝ και Ιδού τα αποτελέσματα, οι λαοί της να πένονται και η Γερμανία μόνη δυνατή οικονομία να τρέχει και να μη φτάνει να σώζει..... ,με το συμφέρον της βέβαια, τους ασθενείς συνεταίρους της.

 18. Για να μην λέτε μετά δεν το ξέραμε avatar
  Για να μην λέτε μετά δεν το ξέραμε 14/01/2012 22:38:04

  Πέστε γεια στη Θράκη και καλημέρα στο νέο Kουρδικό κράτος έτσι για να κρατιούνται ισορροπίες γιατί αυτό είναι ήδη στα σκαριά.Η Μακεδονία και η Ήπειρος θα ακολουθήσουν μετά.(για ρωτείστε τους Σέρβους που ακόμα ψάχνονται)Πέστε γεια στα πετρέλαια (όσα υπάρχουν)στο Αιγαίο, μια και όπως μας έλεγε ο Γιώργος πετρέλαια δεν υπάρχουν, στο FIR Αθηνών με Τούρκους να κάνουν κουμάντο αφού εμείς δήθεν δεν είμαστε ικανοi ούτε χαρταετούς πλέον να κατευθύνουμε με ασφάλεια και αργότερα θα ψάχνετε τι έγινε με την Κρήτη.Μια και η Κρήτη ξαναμπήκε στα σχέδια των Αμερικανων για έλεγχο των Αράβων και για να εξυπερέτηση τα Εβραϊκά συμφέροντα στη Μεσόγειο.Το ίδιο συμβαίνει και στην Κύπρο η χείρα φιλιας των Ισραηλινών θα την πληρώσουμε με τόκους και στο μέλλον θα ψαχνόμαστε.Μην πάτε μακρυά τα τελευταία 100 χρονια μας δείχνουν ότι κράτη και σύνορα δεν παίζουν κανένα ρολο μπροστά στα συμφέροντα των "αφεντικών"Για να μην λέτε μετά δεν το ξέραμε Το 2012 θα είναι ένας χρόνος σταθμός στην Παγκόσμια ιστορία θα αναφερόμεθα σε αυτόν ως πριν το 2012 και μετά το 2012.Ο Μπάρακ Obama βρίσκετε στην δεινή θέση ώστε να είναι ο Πρώτος μαύρος? Πρόεδρος της Αμερικής που είναι έτοιμος να χάσει από τον Μορμόνο Romney.Για να αποφθεχθεί αυτό κηρύσσεται πόλεμος που πλέον θα αρχίσει το φαινόμενο του ντόμινο παγκόσμιος. Η Αγγλία θα αρχίσει την πρώτη κίνηση για να αφήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Βασίλισσα κάνει στην πάντα για τον William αλλα κρατάει τα ηνία πίσω από τα παρασκήνια.Η Ρωσία μπαίνει σε σύντομη διαρκειας στρατιωτική επέμβαση που θα εδραίωση πιο πολύ την θέση της. Τραπεζιτική κατάρρευση στην Ευρωζώνη, έξοδος της Ελλάδας και αρχή πληρωμής δανειστών μας με εκποιήσεις της Δημόσιας περιουσιας κάτω από Ευρωπαϊκό έλεγχο.Η συρρίκνωση της Ευρωζώνης είναι πλέον γεγονός.Η Tουρκια αρχίζει υπόγειες συμφωνίες για ανταλλαγή εδαφών.Το Ισραήλ προσαρτεί καινούργια εδάφη, διάσπαση Αραβικών κρατών και απαρχή της Nεας Ισλαμικής παγκοσμιοποίησης. Όσο για την Ελλάδα ο κατήφορος της είναι μονόδρομος. Παγκόσμιες αλλα και τοπικού χαρακτήρα Kλιματολογικές αλλαγές, παράνομη μετανάστευση σε τεράστιους αριθμούς ,πολιτική αστάθεια, μαζική μετανάστευση του γηγενούς και παραγωγικής ηλικίας Ελληνικού πληθυσμού. Η Κίνα αρχίζει να αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα τα οποια για να αποφυγή θα αρχίσει στρατιωτική και επεκτατική πολιτική σε όλη την Asia και Ωκεανία .Σας φαίνονται απίθανα? Δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο από το να στρέψετε το βλέμμα σας στα 100 χρονια που ήδη πέρασαν. Εάν περιμένετε το μέλλον, να σας φέρει σταθερότητα συνεχίστε να "κοιμασθε" και καλά όνειρα. Τα πάντα ρέει

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Για να μην λέτε μετά δεν το ξέραμε 14/01/2012 22:56:41

   Η καταστροφολογία είναι ερωτική...
   Ας μην κάνουμε σενάρια τα εθνικά μας ζητήματα.
   Το ότι όλα αυτά είναι λογικώς πιθανά δεν σημαίνει ότι είναι και ιστορικώς πιθανά.

   Όσο κι αν προσβάλεται το θρησκευτικό αίσθημα των ομοθρήσκων μας, θέλω να τονίσω ότι από τα πιο διεστραμμένα κι αντιχριστιανικά κείμενα είναι η Αποκάλυψη του Ιωάννη.

  • Idiot avatar
   Idiot @ Για να μην λέτε μετά δεν το ξέραμε 15/01/2012 00:52:12

   Το σεναριο αυτο ειναι μεταγραφη απο την Pravda.ru.

 19. juliet avatar
  juliet 15/01/2012 20:55:09

  ....et ALTERA PARS
  MIA ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΑΠΟΨΗ
  Κώστα Κοκκομελης
  ..................................................................
  ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
  Τον τελευταιο καιρό καλλιεργείται η απόψη ότι,σε ευρωπαΐκό επίπεδο ,μειώνεται η πρωτοβουλία κινήσεων και συνεπως και η δύναμη των εθνικών κυβερνήσεων.Η αποψη αυτή έχει σχετική αξία.Οι εθνικές κυβερνησεις μετρούν ακόμη και θα μετρούν και μετά την εμφάνηση του κοινού νομίσματος.Το κοινό νόμισμα θα αποτελεί βεβαίως ευθύνη της Ευρωπαΐκής Κεντρικής Τράπεζας.Ολες οι άλλες αποφάσεις όμως για την οικονομική και δημοσιονομική πολιτικη θα λαμβάνονται από τις εθνικής κυβέρνησεις.Και φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπονται οι εξαιρετικά ευαίσθητοι τομείς των εξωτερικών σχέσεων και της άμυνας ,όπου μέχρι σήμερα κατέστη αδύνατο να υπάρξει κοινή κοινοτική πολιτική.Η ανεξαρτησία όμως των εθνικών κυβερνήσεων ,σε συνδιασμό με την ανεπάρκεια ή τουλάχιστον τηδυσκινησία των κοινοτικών μηχαρισμών,δεν συμβάλλει ιδιαίτερα στη συνοχή της Ευρωπαΐκής Ενωσης.
  Είναι γεγονός ότι ο αγγλο-αμερικανικός τύπος και οι ιθύνοντες κύκλοι των δύο αυτών χωρών δεν υποδέχθηκαν ιδιαίτερα ευνοΐκά την ιδέα του κοινού νομίσματος ,για ευνόητους πολιτικούς λόγους.Μήπως όμως η φράση του Μίλτον Φρίντμαν ότι ''η Ευρώπη είναι μια χαρακτηριστική ακατάλληλη περίπτωση για την εφαρμογή ενός κοινού νομίσματος''-''σήμερα'',θα μπορούσε να προσθέσει κάποιος -προσεγγίζει την πραγματικότητα;Μήπως οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει ακόμη αρκετά για τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινού ευρωπαΐκου νομίσματος;Η απόφαση για την δημιουργία του ευρώ ήταν μια καθαρ'α πολιτική απόφαση.Το μέλλον του θα εξαρτηθεί σε μεγάλη έκταση από τη διαπλοκή των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων σε εθνικό και διεθνές ,αν όχι παγκόσμιο επίπεδο ,κατά τη διάρκεια των πέντε ή δέκα προσεχώς ετών.Κατά την περίοδο αυτή,που θα συνεχίζεται η ενοποιητική διαδικασία ,θα πρέπει να έχει λυθεί και το πρόβλημα της Γερμανίας.ΜΙΑ ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΗΓΕΜΟΝΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.Ηδη όμως πολλοί υποστηρίζουν ότι η διαδικασία αυτή δεν θα ολοκληρωθεί παρά τότε μόνο που η ενωμένη Ευρώπη θα καλύπτει τη περιοχή από τον Ατλαντικό στα Ουράλια,αν όχι το Βλαδιβοστόκ!Αλλά αυτό είναι ενα άλλο κεφάλαιο της ιστορίας.
  1998- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
  ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.