#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/12/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οδηγούν την κοινωνία στα άκρα...Η  συζήτηση, μέσω διαρροών, που διεξάγεται δημοσίως για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προκαλεί τις αντοχές της κοινωνίας, υποσκάπτει τις όποιες ελπίδες για σταθεροποίηση της χώρας, αποδυναμώνει την κυβέρνηση και τρέφει τα άκρα.

Το ζήτημα δεν είναι οικονομικό. Αντιθέτως είναι βαθύτατα πολιτικό και κοινωνικό και απορώ πως οι ...φωτεινοί εγκέφαλοι που εισηγούνται τα μέτρα δεν το βλέπουν.

Κατ’ αρχήν ...επί της διαδικασίας, όπως λέγαμε στα αμφιθέατρα τα φοιτητικά μας χρόνια.

Αν έκαναν τις διαρροές για να μετρήσουν τις αντιδράσεις και να επαναφέρουν ...ηπιότερα τα ίδια μέτρα (δηλαδή το 45% να το κάνουν 36% και τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά να τις αντικαταστήσουν με κάποια...επιδόματα), τότε δεν έχουν αντιληφθεί ότι η κοινωνία χρειάζεται ένα φύσημα για ν’ ανάψει. Ας μη προκαλούν.....

Είναι δυνατόν, στο μέσον της χειρότερης  μεταπολεμικής κρίσης, κάποιοι να επιδίδονται σε ασκήσεις επικοινωνίας;

Αν πάλι αυτά τα οποία γράφτηκαν για το νέο φορολογικό απηχούν τις απόψεις κυβερνητικών στελεχών ή κάποιων καρεκλοκένταυρων, τότε.....έχουμε πρόβλημα! Οι άνθρωποι  απλώς είναι επικίνδυνοι γιατί η  αναλγησία τους δεν έχει όρια. Αδιαφορούν για τους ανθρώπους και αντιμετωπίζουν σύνθετα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα  ως υπάλληλοι λογιστικού γραφείου που βλέπουν μόνο αριθμούς.

Και δεν γίνεται κάθε φορά να παρεμβαίνει ο πρωθυπουργός για να μαζέψει τα ....ασυμμάζευτα!

Πρώτον γιατί η ζημιά  γίνεται και μπορεί να μη ....μαζεύεται.

Δεύτερον  γιατί μ’ αυτόν τον  τρόπο αυτό φθείρεται η κυβέρνηση, μειώνεται η αξιοπιστία της  και εξαντλείται το πολιτικό της κεφάλαιο.

Τρίτον, γιατί προσφέρουν απλόχερα στην αντιπολίτευση, αλλά και στους άλλους κυβερνητικούς εταίρους ευκαιρίες για να ....φιλοτεχνούν το ...φιλολαϊκό τους προφίλ.

Επί της ουσίας τώρα:

Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα παιδιά αναμένεται να πλήξει βίαια, μειώνοντας δραματικά τα  εισοδήματά της, ελληνικής οικογένειας.  Με άλλα λόγια ...τιμωρούνται τα  ζευγάρια που έχουν παιδιά και ....αποθαρρύνονται εκείνα που θέλουν να αποκτήσουν! Όπως γράψαμε και άλλες φορές με δεδομένα τα προβλήματα γήρανσης του πληθυσμού και υπογεννητικότητας, μια τέτοια πολιτική  υπονομεύει τη συνοχή του έθνους.

Μου λένε ότι θα δοθούν κάποια επιδόματα που θ’ ...αντικαταστήσουν τις απώλειες από τις φοροαπαλλαγές. Καλά μας δουλεύουν; Αφού θα τα δώσουν ως ...επίδομα, τότε γιατί καταργούν τις φοροαπαλλαγές; Εκτός και αν το κόστος των ...επιδομάτων θα είναι μικρότερο εκείνου των ...φοροαπαλλαγών! Επιπλέον επειδή τα επιδόματα είναι γενικώς στο στόχαστρο της τρόϊκας, ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι, αν τα πράγματα εξελιχθούν αρνητικά στο μέτωπο των εσόδων, στην επόμενη έκθεση της τρόϊκας δεν θα ζητηθεί η ...κατάργηση των επιδομάτων;  Ουδείς μπορεί να παράσχει τέτοια διαβεβαίωση, είναι η αλήθεια.

Λοιπόν, για να τελειώνουμε. Οι φοροαπαλλαγές για τα παιδιά όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθούν, αλλά ιδιαίτερα για τα χαμηλά εισοδήματα πρέπει να επεκταθούν κιόλας. Γιατί τα εισοδήματα αυτά έχουν ήδη υποστεί πολλές και μεγάλες  απώλειες. Και πρέπει να παραμείνουν γιατί έχουν άμεση σχέση όχι μόνο με το παρόν, αλλά κυρίως με το μέλλον της χώρας μας. Ένα μέλλον με το οποίο ουδείς έχει το δικαίωμα να παίξει.

Ο συντελεστής του 45%, που μπορεί να γίνει....36% για τα εισοδήματα πάνω από 26 χιλιάδες ευρώ, ουσιαστικά οδηγεί στη φτωχοποίηση τη μεσαία τάξη. Την εξαφανίζει. Και η μεσαία τάξη αποτελεί  τη ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας μας και την τελευταία τριετία έχει σηκώσει όλο το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και πάνω από 3 εκατομμύρια στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας, έχουμε την πολυτέλεια να  συμπιέζουμε προς τα κάτω και άλλες κοινωνικές ομάδες; Η απάντηση είναι όχι!

Και κάτι ακόμα, ήσσονος σημασίας για τους σημερινούς καιρούς, αλλά η μεσαία τάξη αποτελεί και τον βασικό κορμό της κεντροδεξιάς. Οδηγώντας αυτούς τους ανθρώπους στην απόγνωση και την ανέχεια, είναι σαν να τους  εξωθείς στα άκρα. Ύστερα να μην απορούν για τις δημοσκοπήσεις. Στην πολιτική σχεδόν όλα τα πράγματα έχουν τις ...αιτίες και τις εξηγήσεις τους.

Τελειώνοντας με μια ακόμα παρατήρηση: Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να τα περιμένει όλα από το Πρωθυπουργό. Πόσο μάλλον, όταν έχουμε μια τρικομματική κυβέρνηση στην οποία οι άλλοι εταίροι  έχουν και εσωκομματικά ζητήματα να φροντίσουν. Τέτοιοι χειρισμοί υπονομεύουν  την κυβερνητική συνοχή, συντηρούν την αβεβαιότητα και δημιουργούν μια αίσθηση απογοήτευσης στον κόσμο.

Να δουλεύουν περισσότερο και ας μιλούν λιγότερο....

Και οι ανεπαρκείς που προκαλούν την κοινωνία με τις ...ιδέες τους να πάνε να ...γράψουν ιστορία...

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΟΣΤΡΑΚΟ avatar
  ΟΣΤΡΑΚΟ 05/12/2012 07:24:53

  ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ

 2. αργατεία avatar
  αργατεία 05/12/2012 08:12:12

  μάλλον για επικοινωνιακό "τρικ" πρόκειται...θεωρούν ίσως ότι έτσι περνούν τα όποια μέτρα ευκολότερα. φοβάμαι πως θα διαψευστούν. γιατί δεν μιλούν την γλώσσα της αλήθειας? η κονωνία πιστεύω είναι έτοιμη να ακούσει, διψάει να ακούσει ουσιώδη πολιτικό λόγο που να περιγράφει τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων με ρεαλισμό, ούτε καταστροφολογίες ούτε ευχολόγια, ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας και όχι ξύλινες γλώσσες. κατα την γνώμη μου είναι πολύ λάθος η τακτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, ούτε ύφος συμπόνοιας χρειάζεται αλα ξανθόπουλου ούτε χαριτολογίες (αυτά έχουν τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα), όποιος μιλήσει ρεαλιστικά και ουσιωδως θα κερδισει τους πολίτες.πιστεύω ότι η χθεσινοβραδυνή παρουσία του κ.Στουρνάρα στην εκπομπή του κ.Παπαχελά ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα, για τα ελληνικά δεδομένα, ουσιώδους πολιτικού λόγου που υποστηριζεται από εξειδικευμένη γνώση. ήμουν καχύποπτος εως αρνητικός απέναντί του, εχθές με έπεισε σε αρκετά, όχι σε όλα, αλλά μου άφησε θετική εικόνα. ένα κ'ένα κάνουν δύο...

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ αργατεία 05/12/2012 09:26:34

   Έλα τώρα.....
   αφού ήθελες να σε πείσει ο κ. υπουργός....
   ρεαλισμός.... "έκανα το πατριωτικό μου καθήκον και δεν έβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό, για να τα δώσω στην κόρη μου να αγοράσει σπίτι, στο εξωτερικό που ζει μόνιμα...."
   Το δράμα του πατέρα, άραγε η κόρη του του μιλάει μετά από αυτό που της έκανε;
   Όταν ακούω τις λέξεις "πατριωτικό καθήκον" θυμάμαι πάντα τον καλό μας ΓΑΠ και τις αμερικανιές του....

   • αργατεία avatar
    αργατεία @ Βασίλης 05/12/2012 20:11:54

    δεν είναι θέμα αν θέλω να με πείσει ο υπουργός, απλά τον άκουσα και τον σύγκρινα με αυτά που λένε άλλοι του πολιτικού συστήματος και οι διαφορά επιπέδου ήταν εμφανέστατη. δεν με έπεισε σε όλα όσα είπε, άλλο θέμα αυτό. εκτιμών την ειλικρινή αναφορά του στην φοροδιαφυγή των πλουσίων, θα ήθελα να πει περισσότερα βέβαια και πιο πολιτικά. γιατί όμως κατηγορείται ένας μη-πολιτικός υπουργός και δίδεται εμμέσως άλλοθι στο κομματικό σκυλολόι δεξιοαριστερό? αυτό δεν καταλαβαίνω...πάντα στο απυρόβλητο ο πρωθυπουργος, κλασσική επικινωνιακή τακτική, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινής και αποτελεσματικοί τότε κριτική απέναντι σε όλα τα πρόσωπα, όχι επιλεκτικά...

 3. Γιάννης Μ. avatar
  Γιάννης Μ. 05/12/2012 08:21:47

  Ενδιαφέροντα όλα αυτά αλλά γιατί θα πρέπει να είναι δεμένα στο άρμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας ; Γιατί θα πρέπει να ζητάμε τα αυτονόητα από τον χ, ψ, συγκεκριμμένο πολιτικό σχηματισμό, αντί να τα ζητάμε υπερκομματικά ως Έλληνες πολίτες;
  Μήπως τελικά η πρακτική να ασκείται αντιπολίτευση από συμπολιτευόμενους είναι η ίδια με αυτή των βουλευτών που ενώ ψήφισαν τα μέτρα τα χαρακτήρισαν άδικα και σκληρά; Και σε κάθε περίπτωση, δεν είναι σοβαρή απάντηση το ερώτημα που θέτουν "και τι άλλο να έκανα για να σωθεί η χώρα" αφού αν μην τι άλλο μαρτυρά ανεπάρκειά τους. Εάν αυτοί που το επικαλούνται, δεν μπορούν να διευρύνουν τις επιλογές μας, οφείλουμε να τους αντικαταστήσουμε με άλλους.
  Έως πότε θα περιμένουμε από "συγκυρίες" να γίνουν αφετηρίες λύσεων βιώσιμων και εθνικών;

  • Γιάννης Μ. avatar
   Γιάννης Μ. @ Γιάννης Μ. 05/12/2012 14:06:25

   Διαβάζοντας για δεύτερη φορά το άρθρο μου δημιουργήθηκαν μερικά ερωτήματα :
   1) το άρθρο είναι γραμμένο σα να αφορά κάποιους άλλους ή είναι εντύπωσή μου
   2) δεν διευκρινίζει εάν αποδέχεται την γραμμή "μνημόνιο ως έχει ή χάος" ενώ καταδικάζει τα αποτελέσματά του δύο ασύμπτωτες καταστάσεις
   3) μήπως τελικά είναι δημοσκοπικό εν αγνοία του ίδιου του συντάκτη αφού δεν εξηγεί, πως με τα ίδια υλικά η σούπα θα έχει καλύτερη γεύση;
   Αφού σε κάθε περίπτωση για σούπα γίνεται η συζήτηση. Για αλλαγή μενού ούτε λόγος

 4. αργατεία avatar
  αργατεία 05/12/2012 08:25:30

  βέβαια αυτό στο οποίο πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλο βάρος από την κυβέρνηση είναι το ζήτημα της φοροδιαφυγής των υψηλών εισοδημάτων, των λεγόμενων "ελίτ" της χώρας, τρομάρα τους. με αυτούς τι γίνεται? θα πληρώσουν? πως? ποσο? δεν μπορείς να παριστάνεις την ηγεσια/ελίτ της χώρας και να μην εισαι πρώτος στην μάχη, αυτά είναι λογικές κλεφτοκοτάδων όχι αληθινών ελίτ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η κοινωνία τους έχει πλέον καταλάβει, τελείωσαν τα ψέματα....
  με την ευκαιρία, δείτε τι υπέροχες πρωτοβουλίες παίρνουν οι Ινδοί στην άλλη μεριά του πλανήτη για να δημιουργήσουν νέες γενιές επιχειρηματιών υψηλής τεχνολογίας (startupvillage.in) ενώ οι εν ελλάδι μαντάμ σουσούδες της κ δήθεν "επιχειρηματικότητας" αναλώνονται σε σόου τύπου TEDacademy και κακαλί μαλία....χαμηλό επίπεδο, έλειψη φαντασίας και δημιουργικοτητας, τουλάχιστον. μοιάζουν με εκεινους τους πολιτιστικούς συλλόγους στην χώρα μας που δεν ξέρουν τι εκδηλώσεις να κάνουν και τελικά κάνουν από καμιά μουσικοχορευτική βραδιά...μηπως τελικά οι λεγόμενες "κυρίαρχες ελίτ" σε αυτήν την χώρα είναι βαθιά απολύτικες και φολκλόρ και δεν έχουν χαμπάρι τι εστί διακυβέρνηση ενος κράτους, ενός έθνους?(μάλλον αυτό ισχύει, ελλειμμα πολιτικής παιδείας και παιδείας διακυβέρνησης) τι νομίζουν ότι διοικούν περίπτερο ή οίκο μόδας,?συγχύστηκα ώρα που 'ναι...καλημέρα Ελλάδα

  • αργατεία avatar
   αργατεία @ αργατεία 05/12/2012 08:28:22

   συγγνώμη και για τα ορθογραφικά λάθη, κεκτημένη ταχύτητα-))

  • Γιάννης Μ. avatar
   Γιάννης Μ. @ αργατεία 05/12/2012 09:44:19

   Σε ένα περίπτερο ή σε έναν οίκο μόδας εάν η επιχείρηση δεν τραβάει, αν πέσει έξω κλείνει ή αλλάζει ικανότερο "ιδιοκτήτη - διαχειριστή" κι επειδή το κράτος (αν υπάρχει με την πλήρη έννοιά του) δεν είναι δυνατόν να κλείσει, ζητούμενο είναι ικανότερη διαχείριση

  • Χριστίνα avatar
   Χριστίνα @ αργατεία 05/12/2012 13:01:31

   Πως είναι δυνατόν να ''πιαστεί'' η ελιτοαλήτ όταν είναι αυτοί που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις ;; Είναι δυνατόν ;
   Αφού ο ένας κρατάει τον άλλον από τα ''γκέμια''.
   Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη.
   Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης (ίσως και νωρίτερα , όμως φαντάζομαι όχι σε τέτοια έκταση ) πάντα οι νόμοι φτιάχνονται για να ισχύουν στους αδύνατους, να νομιμοποιούν τους δυνατούς και να επιβάλλονται σε όσους δεν έχουν μπάρμπα στη Κορώνη.

 5. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 05/12/2012 08:35:19

  Επιστρέφω άμεσα! Τέτοιες ευκαιρίες δε χάνονται! Πάμε φουλ για ανάπτυξη τύπου Κίνας με τέτοια σχέδια...

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Γιάννης Φαίλτωρ 05/12/2012 08:53:27

   Τα sweatshops που λέγαμε...

 6. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 05/12/2012 08:42:08

  Οι φορομπήχτες κρατικοί υπάλληλοι το μόνο που γνωρίζουν είναι το Σοβιετικού τύπου μοντέλο διακυβέρνησης: φόροι-φόροι-φόροι στα υποζύγια.
  Σε τελική ανάλυση ποιός χρειάζεται το (Ελληνικό) Κράτος;
  Εύκολα μπορούμε να φτάσουμε (και να ξεπεράσουμε;) αυτή τη λεπτή κόκκινη γραμμή..."φυγόκεντρες δυνάμεις" το ανέφερε η Deutche Bank στην έκθεσή της (go alone strategy);
  Οι υπάλληλοι του Κράτους των Αθηνών-Βερολίνου να σταματήσουν αυτά τα τερτίπια.

  • GLAD avatar
   GLAD @ Τί να λέμε; 05/12/2012 12:25:09

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
   Όποιος "έχει να κάνει" μ' αυτούς το βλέπει πάντα.
   Συμπεριφέρονται σαν να είναι ιδιοκτησία τους το κράτος.
   Μέχρι να "στάξει λίγο λάδι " βέβαια.

 7. αρέλεγος avatar
  αρέλεγος 05/12/2012 08:53:19

  ¨..Δεν υπάρχει υπερφορολόγηση , προνόμια καταργούνται..''
  Απίστευτος αμοραλισμός - εξοργιστικός
  Καταργείται το προνόμιο της οριακής φτώχειας - Μόνο απόλυτη φτώχεια με ολίγη ''δίκαιη ανακούφιση''.

 8. Άρης Τ. avatar
  Άρης Τ. 05/12/2012 08:59:03

  Κύριε Ροδινέ, ο πρωθυπουργός βρήκε όλους αυτούς στους οποίους ανάθεσε τα υπουργεία. Έχει ευθύνες προσωπικές για τις επιλογές του και θα κριθεί για αυτές.

  Ο υπεύθυνος για το "45%" υφυπουργός έπρεπε να είχε απομακρυνθεί από τη θέση του γύρω στα 15 λεπτά μετά την ανακοίνωση του "μέτρου".

  Δυστυχώς δεν πάμε πουθενά έτσι...

  • kat avatar
   kat @ Άρης Τ. 05/12/2012 16:51:09

   Ετσι θα γινόταν αν δεν τον είχε διορίσει με αυτό ακριβώς το σκοπό , να κάνει τον κακό (μπάτσο)..

  • Flatiron avatar
   Flatiron @ Άρης Τ. 05/12/2012 19:08:35

   Ειναι ενθαρυντικο οτι πριν αλεκτωρ φωνησαι "ειδες το φως το αληθινο".
   Χαιρομαι, πραγματικα, που βλεπεις καθαρα τα πραγματα και...ανακαλω.
   Φιλικα...παντα.

 9. Δαναός avatar
  Δαναός 05/12/2012 09:30:31

  Δε σου έλεγα μη φεύγεις;

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Δαναός 05/12/2012 11:22:48

   Αλλά που ν' ακούσω εγώ

   • tak avatar
    tak @ Γιάννης Φαίλτωρ 05/12/2012 12:00:02

    Εντάξει Γιάννη... Ξύπνα! Όνειρο ήτανε...

   • Samurai avatar
    Samurai @ Γιάννης Φαίλτωρ 05/12/2012 12:13:45

    Μην κουνιέσαι..κάνε πως δεν άκουσες τίποτα.
    Και μην κάνεις το λάθος να εμπιστευτείς Δαναούς !

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Samurai 05/12/2012 13:13:48

     και ...δώρα φέροντας!

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 05/12/2012 13:29:16

      dora?

 10. Guardian Angel avatar
  Guardian Angel 05/12/2012 09:32:19

  ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΥΣ

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/12/2012 09:40:52

  Ξεχνατε βεβαια οτι υπαρχει υποχρεωση για επι πλεον 2,5 δις φορολογικα εσοδα.
  Οποιος μπορει να τα βρει αυτα χωρις να μειωσει κανενα επιδομα και να αυξησει κανενα συντελεστη ειναι ο μαγος Χουντινι.
  Η κοινωνια εχει καταλαβει οτι το ευρω πληρωνεται και θελει γερμανικη πειθαρχια.Οποιος δεν του αρεσει ψηφιζει Λαφαζανη ή Καμμενο και γυριζει στη δραχμη.

  • Άρης Τ. avatar
   Άρης Τ. @ ψυχραιμια 05/12/2012 11:19:16

   Μαζί σου. Αλλά σε παρακαλώ, επειδή έχω στεγνώσει απο ρευστό, δώστα εσύ τώρα, που φαίνεται ότι σου περισσεύουν και θα στα χρωστάω για όταν ανορθωθεί η οικονομία και ρεφάρω.

   • Χριστίνα avatar
    Χριστίνα @ Άρης Τ. 05/12/2012 13:05:52

    Αν περισσεύει και για μένα γιατί το μόνο που έχει πια η τσέπη μου είναι τρύπες και δεν έχουμε κλωστή για μπάλωμα.

    • Κυθήριος Τ. avatar
     Κυθήριος Τ. @ Χριστίνα 05/12/2012 13:34:20

     Νά σᾶς δώσω ἐγῶ βρέ παιδιά,μήν ἀγχώνεστε..
     Ἔχω ἐπενδύσει σέ κάτι ὁμόλογα φυσικοῦ ἀερίου πού θά βγάλουμε στήν Κρήτη..

    • ~Mara~ avatar
     ~Mara~ @ Χριστίνα 05/12/2012 15:19:10

     Και ως γνωστόν δεν υπάρχει πιό βαρύ πράγμα από την άδεια... τσέπη.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 05/12/2012 16:40:07

   Γιατί νομίζεις ότι έχουμε πρόβλημα να γυρίσουμε στη δραχμή; Να ρυθμιστούν τα τεχνικά ζητήματα και να τους κουνήσουμε το μαντίλι.

 12. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 05/12/2012 10:05:09

  Διαβάζουμε στίς ἐφημερίδες ὅτι τό οἰκονομικό ἐπιτελεῖο τῆς κυβέρνησης,ἔχει βάλει στό τραπέζι καί συζητᾶ μεταξύ ὀκτώ σχεδίων γιά τό φορολογικό!
  Καλά,τόσο δύσκολο εἶναι νά δοῦν ποιούς δέν πρέπει νά ἀδικήσουν μέ τό σχέδιο αὐτό; Πρέπει ὀπωσδήποτε κάποιοι νά ἀδικηθοῦν; Προβλέπω ὅτι μέ τό καινούργιο φορολογικό,οἱ μόνοι εὐνοημένοι μέ ὀλόκληρα τά ἐπιδόματα καί φοροελαφρύνσεις,θά εἶναι οἱ τσιγγάνοι,οἱ ἀλβανοί καί οἱ βουλγαρορουμάνοι..
  Καί κάτι ἀκόμη: τῶρα πού τό Πρωτοδικεῖο ἔκρινε ἀντισυνταγματικό τό χαράτσι τῆς ΔΕΗ,τί νά κάνει ὁ κόσμος,νά πληρώνει τό ρεῦμα χωρίς τό χαράτσι,θά ἔχει προβλήματα μέ τό νόμο,τί γίνεται;

 13. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 05/12/2012 10:05:38

  Αγαπητέ Κώστα, καλημέρα.
  Το ζήτημα, άν μου επιτρέπεις, είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΑΜΑ στρατηγικό για την Ελλάδα. Πάντα αυτό ήταν το πρόβλημα, σε συνδιασμό βέβαια με τις κλεπτοκρατικες πρακτικές των ελληνώνυμων τρωκτικών που με την έλευση του ΠΑΣΟΚ απλώθηκαν σεν καρκίνος σε΄όλο το σώμα της Ελληνικής κοινωνίας και του κρατους.
  Εγώ τουλαχιστον δεν έχω ακούσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΥΞΗ για την αντιμετώπιση των στρατηγικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Αν η μεγάλη ιδέα είναι η μηδένιση του ελλείματος (των ελλειμάτων μάλλον) τότε δεν έχουμε μέλλον ως χώρα. Θα μπορούσαν να αφήσουν την διακυβέρνηση στους λογιστές...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Νίκος Αργεάδης 05/12/2012 11:57:12

   To oραμα ειναι να χωθουμε στην Ευρωπαικη Ομοσπονδια που ετοιμαζεται.
   Και για να γινει αυτο πρεπει να μεινουμε στην ευρωζωνη.Και για να μεινουμε θελει και φορους και περικοπες.
   Οποιος εχει άλλο οραμα παει σε άλλα κομματα.

   • οραματιστης avatar
    οραματιστης @ ψυχραιμια 05/12/2012 15:37:04

    Πραγματι. Ετσι οσοι μεινετε θα μπορειτε να κανετε προεκλογικη περιοδεια με ενα μονο ταξι και θα εχετε και οικονομια.

    • BLACK QUEEN IN STORM avatar
     BLACK QUEEN IN STORM @ οραματιστης 05/12/2012 22:17:44

     Tέλειο και απόλυτα συντονισμένο με την επιβεβλημένη λιτότητα !!

   • Άρης Τ. avatar
    Άρης Τ. @ ψυχραιμια 05/12/2012 23:02:56

    Και πες ρε αδελφέ ότι οι Γερμανοί του χρόνου τον Οκτώβριο λένε ότι δεν θέλουν να αναλάβουν το κόστος μιας "ευρωπαικής ομοσπονδίας" ή βάζουν ειδικούς όρους για την είσοδο και την παραμονή της χώρας μας σε αυτή (όπως αφήνουν άλλωστε να εννοηθεί). Τότε τι θα κάνεις φίλε μου, αν ήσουνα πρωθυπουργός;

    Που θα έχεις μια χώρα με 35% ανεργία, 12% ύφεση, το 50% του πληθυσμού στα όρια της φτώχειας, τους υπόλοιπους με το ένα πόδι στη χρεοκοπία, μια νεολαία στα κάγκελα και από ακροαριστερούς και ακροδεξιούς μέχρι και τους ...παπαροκάδες να είναι "κόμματα εξουσίας";

    Για να στο πω πιο λιανά, μην μπας και το καταλάβεις.
    Η χώρα δεν έχει χρόνο μέχρι τις γερμανικές εκλογές του χρόνου και κανείς δεν δίνει σαφείς και σοβαρές διαβεβαιώσεις ότι θα αλλάξει κάτι τότε. Εν τω μεταξύ οδηγούμαστε σε μη αναστρέψιμες κοινωνικο-οικονομικές καταστάσεις.

   • Ζ avatar
    Ζ @ ψυχραιμια 06/12/2012 00:00:47

    Και δεν μου λες ρε αδερφέ? Γιατί δεν ψήφισες ΓΑΠ? Αυτός δεν είναι υπέρμαχος της παγκοσμιοποίησης? Ποτέ μίλησε ο Σαμαράς για Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία?

 14. ~Mara~ avatar
  ~Mara~ 05/12/2012 10:12:55

  Καλημέρα Κώστα!

  Για άλλη μια φορά το άρθρο σου είναι ο καθρέφτης της αίσθησης και της άποψης του κόσμου.
  Έλεος... πιά, έλεος... με αυτές τις ξεπερασμένες επικοινωνιακές τακτικές σε ένα λαό που τρώει το ένα χαστούκι πίσω από το άλλο και λειτουργεί υπό το καθεστώς ανασφάλειας, οργής και αντιδράσης.
  Ο κόσμος αγαπητέ μου Κώστα δεν έχει πλέον την πολυτέλεια ούτε καν να "γελάσει" με αυτά. Μόνο θυμώνει και θυμώνει πολύ... πάρα πολύ...

 15. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 05/12/2012 10:25:43

  Παλιός γάϊδαρος καινούργια περπατησιά πάει;;;; Λένε πως όχι.
  Υπάρχει άραγε κανένας ''όνος'' από αυτούς που παρελαύνουν ανέμελα επί του θλιβερού πολιτικού προσκήνιου, κάποιος αρκούντως ευφυής και ....αντιδραστικός, ώστε να ανατρέψει τον πατροπαράδοτο απογοητευτικό κανόνα; 'Αντε κι αν είναι, λίγο γρήγορα, γιατί βλέπω τη Χ.Α να .....ορκίζεται κυβέρνηση στα προσεχώς του αισχρού πολιτικάντικου MALL VILLAGE μας και να αναρωτιούνται οι ''πάνσοφοι'' μετά στα υποκρινόμενα άγνοια πανάθλια πάνελς, παρέα με τους πεφωτισμένους λειτουργούς της....ενημέρωσης, '' ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ κύριοι '' ;;;

 16. Ραβινος avatar
  Ραβινος 05/12/2012 10:33:59

  Μια απο τις προσφιλεις εξισωσεις που χρησιμοποιει το management για να ορισει τις συνιστωσες της επιτυχιας ειναι η ''Επιτυχια = Οραμα+Μεθοδος+Ανθρωποι+Επικοινωνια ''!Αμφιβαλλω εαν καποιος απο τους μανδαρινους του ΥΠΟΙΚ εχουν υποψη καποιο μοντελο δρασης με ο,τι καταπιανονται !Ο κ Μαυραγαννης υφυπουργος ΥΠΟΙΚ λεει πολλα και πραττει λιγα και θαπρεπε να αναλαβει την ευθυνη των δηθεν διαρροων και οχι να αντιδικει με τον ΥΠΟΙΚ κ Στουρναρα για τα επιχειρια της διαρροης {αν και ειμαι σιγουρος οτι καποιος συριζοκοπριτης του ΥΠΟΙΚ την εκανε την διαρροη αλλα και παλι την ευθυνη την εχει ο Μαυραγαννης γι'αυτο και επρεπε να παει σπιτι του οπως κι ο αλλος Δημαριτης Ρουπακιωτης }!Οσο για τις διεκολυνσεις αυτων που εχουν παιδια κουρεμενων και ακουρευτων βασει εισοδηματος ειμαι καθετα αντιθετος και συμφωνω με τα εισοδηματικα κριτηρια χορηγησης επιδοματος παιδιων ως αυτα που δινει ο ΔΛΟΕΜ του ΟΑΕΔ για οσους δεν προβλεπουν την χορηγηση οι Συλλογικες Συμβασεις Εργασιας των .

 17. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 05/12/2012 10:42:34

  Κώστα Ροδινέ, η κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα το σχέδιο "Εμπρός όλοι μαζί για την δικαίωση του ΓΑΠ".
  Ο ΑΣ μιλούσε για ελπίδα. Που είναι η ελπίδα; ΠΟΥΥΥΥΥΥΥΥ;

 18. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 05/12/2012 10:43:29

  Π.χ. φορολογικό:
  Γιατι δεν αντιγράφουν τους Γαλλικούς ή Γερμανικούς συντελεστές και κλιμάκια φορολογίας φυσικών προσώπων (είναι παραπλήσια).
  Άν τους εφαρμόσουν με αντικειμενικά και δίκαια τεκμήρια διαβίωσης (όλοι ξέρουμε τι έχει στην "παράγκα" ο γείτονας) και συλλάβουν με διασταυρώσεις την φοροδιαφυγή που διέφυγε και δεν παραγράφηκε (2002 -2011, οι 25.000 των τραπεζών, οι "λίστες", περιουσιολόγιο μπορεί να γίνει τάχιστα), δεν χρειάζεται τίποτε άλλο...
  Ά ξέρω, λείπει και η βούληση...

 19. tan avatar
  tan 05/12/2012 10:46:50

  Για το αφορολόγητο των παιδιών, πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα...

  Εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό που έχει να κάνει με την επιδίωξη της μείωσης του πληθυσμού της Ελλάδας.

  Όταν το ΑΕΠ μειώνεται με αυτούς τους ρυθμούς και εξαιτίας του ότι η Ελλάδα όσο και να προσπαθήσουμε παραμένει μια ανεπτυγμένη χώρα (μόρφωση πληθυσμού, υποδομές κτλ) το κατά κεφαλήν εισόδημα πρέπει να παραμείνει σε ένα αποδεκτό επίπεδο για να υπάρχει στοιχειώδης κοινωνική ισορροπία.
  Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να μειωθεί ο πληθυσμός περίπου αναλογικά με τη σωρευμένη ύφεση.
  Αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα (πχ με πόλεμο) λόγω του ότι κανείς δε θα τολμήσει να ανάψει τη μπαρουταποθήκη. Γίνεται έμμεσα με τρεις τρόπους.
  α) Με τον εξαναγκασμό σε μετανάστευση λόγω ανέχειας όσων μπορούν (κυρίως των ικανότερων και πιο μορφωμένων)
  β) Με τη μείωση του προσδόκιμου ζωής (με τη μείωση των συντάξεων, αύξηση του κόστους περίθαλψης, περιορισμού του κοινωνικού κράτους, υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, γενόσημα, ληγμένα κτλ) και
  γ) με την καθιέρωση αντικινήτρων για γέννηση παιδιών (κατάργηση αφορολογήτου, επιδομάτων πολυτέκνων κτλ.).

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ tan 05/12/2012 13:19:31

   Και η εξυπηρέτηση του συσσωρευμένου (διακρατικού πιά) χρέους;
   Ως γνωστόν η "ωρίμανση" (που θα το καταστήσει πληρωτέο) είναι μετά από 30 χρόνια.
   ¨Άν μετά από 30 χρόνια δεν έχεις αρκετούς νέους εργαζόμενους, δεν θα έχεις πλεονάσματα. Πώς θα εξυπηρετείς το παλιό χρέος;
   Ξέρω τις πιθανές απαντήσεις:
   1. Οι βόρειες Ευρωπαικές κυβερνήσεις το θεωρούν διαγραμμένο απο τώρα, δεν θα εξυπητετηθεί ποτέ - απλώς δεν το λένε για να μη θυμώσουν οι πολίτες τους.
   Άρα θα το "πληρώσουν" αυτοί. Μα οι Βορειοευρωπαίοι έχουν ακόμη μεγαλύτερη γήρανση και υπογεννητικότητα απο την Ελλάδα, άρα...
   2. Μετά από 30 χρόνια θα εισάγουν φθηνούς εργαζομενους από την Αφρική ή την Ασία, σε αντικαστάσταση των αυτοχθόνων που δεν θα υπάρχουν. Στην Ελλάδα, στη Γαλλία, Γερμανία...
   Μα τότε δεν θα είναι συγκριτικά φθηνοί - η Ευρώπη θα είναι συγκριτικά με τώρα φθηνή...
   Συμπέρασμα: Ή δεν ξέρουν τι κάνουν για το μακροπρόθεσμο δρόμο (πιθανό το ενδεχόμενο) ή ξέρουν ότι σε χώρες με εισοδήματα σε "καθοδικό κανάλι" η γεννητικότητα αυξάνει, δεν μειώνεται.
   ¨Ολες σχεδόν οι κοινωνιολογικές μελέτες σε όλο τον κόσμο συνηγορούν υπέρ του δεύτερου ενδεχόμενου: Οι φτωχοποιούμενες κοινωνίες - έστω και όταν ξεκινούν απο ψηλά - κάνουν πιό πολλά παιδιά. Τα σταθεροποιημένα ή ανερχόμενα εισοδήματα δημιουργούν επιθυμίες περαιτέρω κοινωνικής ανόδου και περιορίζουν την γεννητικότητα.
   Μοναδικό, αλλά ισχυρότατο αντιπαράδειγμα είναι οι baby boomers στις ΗΠΑ, δεκαετία του '50.

 20. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 05/12/2012 11:27:40

  Εάν οι λυμαινόμενοι την εξουσία (δια των ανδρεικέλλων τους) δεν είχαν βαθύτατη πεποίθηση ότι τα 30 τουλάχιστον προηγούμενα χρόνια έχουν πλήρως καταστρέψει κάθε ίχνος κοινωνικής συνοχής (θεσμικής και μη), ουδέποτε θα τολμούσαν να λάβουν μέτρα πάσης φύσεως όπως τα εν εξελίξει. Εάν είμαστε Ισπανοί ή Ιταλοί, με τα μέτρα αυτά, η χώρα θα βρισκόταν ήδη στη φάση της Κουμμούνας. Η ασκούμενη πολιτική, ασκείται προφανώς μετά λόγου γνώσεως των ασκούντων ότι η σημερινή ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Οι επιζητούντες αιτία, στην περίπτωσή μας, είναι κοντόφθαλμοι, οι επιζητούντες ηθική είναι αιθεροβάμονες. Οι ελπίζοντες είναι βαθύτατα θρησκευόμενοι και ας μην το γνωρίζουν...

  • Κατερίνα avatar
   Κατερίνα @ Θεόδωρος 05/12/2012 15:55:12

   Τα είπατε όλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 21. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 05/12/2012 12:34:06

  Κωστή έχει συμφωνηθεί η αύξηση των φορολογικών εσόδων.

  Αν τώρα, συμπολίτες μας, έχουν καταθέσεις (σε μετρητά, για ώρα ανάγκης δηλαδή, χώρια τα ποσά που έχουν επενδυθεί σε ακίνητα, μετοχές κτλ) 550 εκατομμυρίων (σε δολάρια) και δεν τους αγγίζουμε, με σύσταση ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ δικαστηρίου ειδικού σκοπού που θα εκδώσει άμεσα αποφάσεις, τότε αν λείπουν 150 εκατομμύρια, θα τα πάρουμε απο εκεί που μπορούμε. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν έχει σημασία. Αν κοπεί μισθός και σύνταξη, ή αν αυξηθεί η παρακράτηση φόρου, ή αν παύσει μια Εθνική πολιτική περί τέκνων και οικογενείας, ή αν επιβληθεί αυξημένος έμμεσος φόρος, δεν έχει καμία σημασία. Τα γνωστά υποζύγια είναι που θα σηκώσουν το βάρος, με όποιο τρόπο κι αν το σηκώσουν.

 22. Βαγγέλης avatar
  Βαγγέλης 05/12/2012 13:31:10

  Η θητεία αυτής της κυβέρνησης έχει λήξη με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.Την δεδηλωμένη του λαού την εχει χάσει απο όταν αθέτησε τις υποσχέσεις της(18 σημεία ΝΔ ,προγραμματικές δηλώσεις και χίλια μύρια ψέματα).

 23. Samurai avatar
  Samurai 05/12/2012 14:01:54

  Όχι dora.
  Bora !

 24. Samurai avatar
  Samurai 05/12/2012 14:06:16

  Ούτε τα λόγια της παρηγοριάς θα μας αφήσουν..
  Ούτε κουράγιο για συμπόνοια.
  Και το περίσσευμα μας σώθηκε.

 25. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 05/12/2012 14:14:50

  Σχετικά μέ τό 2 πού ἀναφέρεις Θεῖε,ἰσχύει ἦδη ἀπό τῶρα.
  Οἱ φθηνοί ἐργαζόμενοι εἶναι ἔξω ἀπό τήν πόρτα μας,στήν αὐλή μας.Τό θέμα ὅμως εἶναι ὅτι κι αὐτοί περισσεύουν.
  Ἔπειτα,αὐτό πού λές,ὅτι οἱ φτωχοποιημένες κοινωνίες κάνουν πολλά παιδιά,ἰσχύει βέβαια,ἀλλά τῇ συναρτήσει καί ἄλλων παραμέτρων,ὅπως κουλτούρα,θρησκεία,παραδόσεις.
  Μήν περιμένεις ποτέ ἡ δική μας κοινωνία,ὅσο καί νά καθοδεύει οἰκονομικά,ὅτι θά ἀντιστραφεῖ στραφεῖ πρός αὐξανόμενη γεννητικότητα.

 26. Zame avatar
  Zame 05/12/2012 14:30:14

  την οδηγήσανε ίδει & ο λογαριασμός αυτής της βίαιης συμπεριφοράς
  (αριθμοί-άνθρωποι) συμμόρφωσης στις ορέξεις & υποδείξεις των αγορών αποκλειστικά & κατά προτεραιότητα προς όφελος τους.. θα είναι πολύ-πολύ ποιο "ακριβός"..& άντε να μαζεύεις τα ασυμμάζευτα μετα..πού ίσως αυτό να θέλουν να μην μαζεύονται..
  η "μόχλευση" επιθυμητού και ανεπιθύμητου (ευνόητοι οι λόγοι) έγινε πλέον εξαιρετικά κουραστική & επικίνδυνη

 27. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 05/12/2012 14:36:06

  ** Δεν...περνάει, ή το κατάπιε ο server τελικά;;

  Εγώ εκεί πάντως, στην αναφορά του ...πατριωτικού καθήκοντος του κ. Γιάννη, αληθινά δάκρυσα !!!!!
  Που να αντιληφθούν όμως πάνσοφε, αλάνθαστε, πανμέγιστε φωστήρα Υπουργέ-σωτήρα μας, το μεγαλείο ψυχής, την ηθική ανωτερότητα, τον αγνό αλτρουϊσμό και την απροσμέτρητη ευαισθησία σου ο άθλιος άνεργος, ο μίζερος μισθωτός των 500 €, ο φτωχοδιάβολος χαμηλοσυνταξιούχος, και ο αληταράς πολύτεκνος (που αντιστέκεται στην κατάργηση του αφορολόγητου των παιδιών του); Ψιλά γράμματα γι όλους αυτούς τους αγνώμονες, η....πολυτελής και εκ του ασφαλούς ευγενική σου προσήλωση στο πατριωτικό καθήκον.... Πάω στοίχημα οτι μάλλον ευθύνεται για αυτή τους την αναίδεια, το φτωχό τους εκκαθαριστικό και το ανύπαρκτο Ε9 τους.....
  Τι λες λοιπόν αξιοσέβαστε, άτεγκτε και αδέκαστε πιστέ εκτελεστή των εντολών της Τρόϊκα και των ''εταίρων''; Μπαίνεις στη θέση τους για 1 μόνο μήνα;;;
  Έτσι, για ν΄αλλάξεις λίγο παραστάσεις και θεώρηση βρε αδερφέ !!! Για ψυχοπνευματικό ...ξεμούδιασμα :-)
  Να δούμε τότε, τι θα τραγουδάς..... (Η πρόταση ισχύει φυσικά, και για όλους τους άλλους ...τρισευτυχισμένους, τους αυστηρούς υπεράνω και τους .....αυτοθυσιαζόμενους μάγκες, τους ''πατριώτες'' εκ του ασφαλούς.)

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ BLACK QUEEN IN STORM 05/12/2012 15:19:50

   Θά πάθουν ψυχολογικό πέρα-δῶθε..

 28. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 05/12/2012 14:46:55

  Μου αρέσει που ενώ τα θετικά και τις επιτυχίες τα πιστώνεται συγκεκριμένα και ενθουσιωδώς το πρόσωπο του Σαμαρά, στις διαψεύσεις, τα λάθη και τα αίσχη αρχίζει το τριτοπρόσωπο τροπάριο. Φταίει γενικά η κυβέρνηση, οι επικίνδυνοι σύμβουλοι, οι άσχετοι υπουργοί, οι άλλοι, όλοι, το ζαβό το ριζικό μας, ο Θεός που μας μισεί, το κεφάλι το κακό μας, γιατί όχι και το κρασί - όχι πάντως ο Ηγέτης.

 29. firiki2010 avatar
  firiki2010 05/12/2012 15:04:51

  Το βασικό πρόβλημα που έχουμε και δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα μόνιμο και λειτουργικό φορολογικό σύστημα είναι ότι πολύ απλά δεν ξέρουμε τι βγάζει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ο καθένας. Ετσι μιλάμε για χαμηλά , πολύ χαμηλά και υψηλά εισοδήματα και "ξεχνάμε" να σημειώσουμε δίπλα ΔΗΛΩΝΟΜΕΝΑ. Ατυχώς όλοι οι σχεδιασμοί γίνονται με βάση τα δηλωνόμενα εισοδήματα Τα υπόλοιπα..... δεν υπάρχουν.
  Στην κατάσταση μας προσωπικά βλέπω δυο κατευθύνσεις στο φορολογικό μέχρι να υπάρξουν οι οριστικές λύσεις που πλεον τις καθιστά εύκολες η σύγχρονη τεχνολογία:
  1 Αυστηρά τεκμήρια: Δεν μπορείς να είσαι 20 χρόνια γιατρός και να μου δηλώνεις 15.000€, δεν μπορεί αυτά που πληρώνεις για δάνεια να είναι περισσότερα από το εισόδημα σου, δεν γίνεται να έχεις αποκτήσει σπίτι εξοχικό και αυτοκίνητα μέσα σε μια δεκαετία και να δηλώνεις 10 χρόνια κάτω από το παλιό αφορολόγητο, δεν γίνεται να μου λες ότι το ετήσιο εισόδημα σου ισούται με την δαπάνη για το ιδιωτικό σχολείο των βλαστών σου και τα 4 ταξίδια σου στο εξωτερικό!
  2 Αξιοποίηση των εμμέσων φόρων με δεδομένο ότι η κατανάλωση αποδεικνύει εκ των πραγμάτων και φοροδοτική ικανότητα. Ξέρω τι θα πουν κάποιοι φίλοι ότι "οι έμμεσοι φόροι είναι κοινωνιικά άδικοι γιατί τα ίδια πληρώνει ο φτωχός τα ίδια και ο πλούσιος" Δεν είναι ακριβώς έτσι !Αλλα πράγματα καταναλώνει ο ένα και διαφορετικά ο άλλος και προφανώς όχι στις ίδιες ποσότητες. Για την Ελλάδα όπου η άμεση φορολογία είναι εξαιρετικά άδικη, επειδή αφορά μόνο όσους δηλώνουν οι έμμεσοι φόροι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις
  Κατά καιρούς έχω γράψει κάποια πραγματάκια στο firiki2010 στην "ετικέτα" "φορολογία" Πιο προσφατο το "Εμμεσοι φόροι: Ας το ξανασκεφθούμε !" στις 21/9/2012

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ firiki2010 05/12/2012 15:10:28

   Απολύτως σωστός.

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ firiki2010 06/12/2012 01:57:50

   "και τα 4 ταξίδια σου στο εξωτερικό": μάλλον η σκέψη σας έχει μείνει στην προ Ε.Ε. εποχή.

   Αρκετά από τα ταξίδια στο "εξωτερικό" είναι (τουλάχιστον εν μέρει) εντός Ε.Ε., όπου η κινητικότητα (και) των πολιτών είναι ζητούμενο. Κάθε προσπάθεια χρήσης των ως φορολογικών τεκμηριών εισοδήματος δεν θα έχει καμμία τύχη στα δικαστήρια (ελληνικά ή ευρωπαϊκά). Είναι σαν να θεωρείται τεκμήριο το ταξίδι ρουμελιώτη στη Θράκη, ή κρητικού στην Ήπειρο.

   Έτσι, αφού δεν υπάρχει ασφαλής (και φθηνός) τρόπος διακρίβωσης του τελικού προορισμού (Μπαχάμες μέσω Βρυξελλών κανείς;), το προτεινόμενο μέτρο παραμένει ανεφάρμοστο.

   Η ένταξή μας στην Ε.Ε. όφειλε να μάς αλλάξει την οπτική περί εσωτερικού και εξωτερικού και πακτωλός ευρωπαϊκών χρημάτων ξοδεύθηκαν για αυτό, αλλά ο στόχος δεν επετεύχθη. Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. των τελευταίων δεκαετιών απέτυχαν και σ' αυτό. Οι ευρωπαϊκοί λαοί στρέφονται εκ νέου σε εθνικιστικό τρόπο σκέψης.

 30. ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΙΛΙΟΝ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΙΛΙΟΝ 05/12/2012 15:06:02

  Δεν οδηγουν καμια κοινωνια στα ακρα,δεν προκειτε να γινει τιποτα,ολα θα περασουν..ακομα και πιο σκληρα μετρα..και θα το δειτε..αυτο το συνεχες,κοινωνικη εκρηξη,εξεγερση,την κοιννια στα ακρα και διαφορα τετοια,ειναι μερος του παιχνιδιου τους..τιποτε δεν προκειτε να γινει πουε..ολα θα κυλουν οπως θελουν αυτοι..και στο κατω κατω ποιοι αντεδρασαν σε αυτα που ακουγοντα τα σεναρια για το φορολογικο;ειδατε κοσμο να βγαινει στους δρομους;;ποιοι αντεδρασαν;οι δημοσιογραφοι του mega,οι φοροτεχνικοι,οι οικονομολογοι οι αναλυτες...κολοκυθια φιλοι μου,ο απλος κοσμος εχει φτωχολοιηθει δεν μπρορει ουτε να αντιδρα πια...

  • αργατεία avatar
   αργατεία @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΙΛΙΟΝ 05/12/2012 17:59:31

   θα παίζει το γνωστό τροπάριο...όλοι φταίνε πλην Σαμαρά-)) μπαγιατιασε πλέον αυτό χαααχ

 31. Zame avatar
  Zame 05/12/2012 16:03:05

  Θεωρώ τη μη αναμενόμενη & λελογισμένη αντίδραση πως είναι το εξαιρετικά επικίνδυνο.

 32. vtheod avatar
  vtheod 05/12/2012 16:27:02

  Εδώ βλέπετε τους συντελεστές φορολόγησης σε άλλες χώρες και στις ΗΠΑ: έχουν 5 - 6 συντελεστές κι όχι τρεις:
  για τις ΗΠΑ: http://en.wikipedia.org/wiki/Income_tax_in_the_United_States
  και την Ευρώπη: http://en.wikipedia.org/wiki/Income_tax_in_European_countries.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ vtheod 05/12/2012 17:15:25

   Το φωνάζω απο καιρό.
   Οι 3 συντελεστές (με τον χαμηλότερο πάνω απο 20 %), κάνουν αναδιανομή από κάτω προς τα πάνω.
   Είναι άλλο ν' αρχίζει να "δουλεύει" ο συντελεστής 25 % στις 35.000 $ (ΗΠΑ), και εντελώς άλλο ήδη από τις 9.000 E (διαρροές). Το πρώτο κάνει αναδιανομή απο πάνω πρός τα κάτω, το δεύτερο κάνει το ακριβώς αντίθετο.
   Δείτε π.χ. και τους Γερμανικούς συντελεστές (totally Progressive tax rate) : Απο 8.000 μέχρι 13.500 φορολογήσιμα, "δουλεύει" μέσος συντελεστής 14 %. Από 13.500 μέχρι 53.000 μέσος συντελεστής 24 %. Απο κεί και πάνω (μεγαλομεσαία στώματα) "αναλαμβάνει" flat rate συντελεστής 42 %.
   Μειώσεις: Personal allowance: 7664 per adult, Child allowance: 7008 per child
   Όλα αφορούν ατομικό εισόδημα - όχι οικογενειακό.

   • Karenin avatar
    Karenin @ Ο Θείος 05/12/2012 17:52:25

    Οτι συντελεστή και να βάλεις θα δουλέψει μόνο για μισθωτούς, και οι σωστοί είναι αυτοι που αναφέρεις. Το πρόβλημα πάντα ηταν και είναι οι ελευθεροι επαγγελματίες. Και 5.000 να μπει αφορολόγητο εκεί θα κυμανθούν τα εισοδηματά τους. Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και άλλες κατηγορίες ηταν στο απυρόβλητο. Αυτούς προσπαθουν να αναγκάσουν να πληρώσουν με ανορθόδοξα ως τωρα μέσα.
    Η λίστα Λανγκαρντ όπως και αυτή με αυτούς που τα έβγαλαν στο εξωτερικό απόδειξε πως τον πλουτο τον κατέχει η μεγαλομεσαία τάξη. Εκει πρέπει και να στοχεύσουν.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Karenin 06/12/2012 11:07:40

     Για τους (ουσιαστικά ή τυπικά) μη μισθωτούς, άς δουλέψουν κυρίως τα αντικειμενικά τεκμήρια διαβίωσης. Μόνιμη διασταύρωση με τραπεζικές καταθέσεις, τάχιστα περιουσιολόγιο, μερίσματα και λοιπές έκτακτες αποδοχές μέσα στην κλίμακα - και όχι αυτοτελής φορολόγηση. Απλό δεν είναι; Προυπόθεση η ενιαία φορολογική κλίμακα και κατάργηση των συντελεστών καθαρού κέρδους. Έσοδα μείον έξοδα. Δες την πρόταση της ΔΗΜΑΡ, αξίζει.

 33. theo1611 avatar
  theo1611 05/12/2012 19:17:43

  Έχω πάψει προ πολλού να παρακολουθώ το παιχνίδι της ανακοίνωσης μέτρων, ιδιαίτερα δια της διαρροής!!!

  Τόσο καταλαβαίνουν, τόσο κάνουν!!!

  Δεν ασχολούμαι με τις λεπτομέρειες και το επικοινωνιακό περιτύλιγμα.

  Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ανεξαρτήτως περιεχομένου και περιτυλίγματος οι διαρροές αυτές δεν με εξοργίζουν με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση!!!

  Δεν είναι θέμα μέτρων ή/και επικοινωνίας, είναι θέμα ουσίας!!!

  Όσο απουσιάζει τεκμηριωμένη αιτιολογική έκθεση, που είμαστε, που θέλουμε να πάμε και γιατί αυτά που προτείνουμε μας οδηγούν προς τα εκεί που λέμε ότι θέλουμε να πάμε, απλά επιβεβαιώνεται ότι οι υπεύθυνοι του ναυαγίου δεν ξέρουν πως να φτιάξουν καλοτάξιδα καράβια

  ΥΓ:
  1. Ο ΑΣ και το επιτελείο του θα πρέπει να καταλάβουν ότι θέλει πραγματική και σκληρή δουλειά και όχι Σαββατοκύριακα για το θεαθήναι, μου τάλεγες σου τάλεγα και τάβλεπες παράλογα και κυρίως όχι αυτοκρατορικού(!) τύπου ανατροπές. Εξάλλου πολλοί έχουν δει και το video του ΑΣ με τον Ταμήλο!!!
  2. Σταματάω εδώ, γιατί δεν θέλω να πω κάτι χειρότερο!!!
  3. Οπότε ελπίζω αυτή τη φορά να το αναρτήσεις!!!

 34. victoria (true) avatar
  victoria (true) 05/12/2012 19:32:46

  Του προαπαιτουμένου το κιγκλίδωμα γίνεται.

  • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
   Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ victoria (true) 05/12/2012 21:47:08

   Κατά το "της εταίρας" δηλαδή? Τι μου θύμησες, victoria..

 35. GIANNIS avatar
  GIANNIS 05/12/2012 20:29:44

  Είναι αστείο αν σκεφτεί κανείς οτι επαναλαμβάνεται η παλιά ιστορία: Οι Δυτικοί προσκαλούμενοι απο εμάς για ''βοήθεια'' λεηλατούν το Ελληνικό Κράτος συγκεντρώνοντας όλο το πλούτο, μετά επιβάλλουν δική τους διοίκηση που εξιδανικεύει την ''ευθανασία'' μας και η τελευταία πράξη του γνωστού έργου είναι: Οι Δυτικοί φεύγουν και ο ευλογημένος τόπος παραδίδεται στους γνωστούς''εξ ανατολών φίλους'' αφού προηγουμένως έχουμε στείλει το μορφωμένο ''ανθό'' μας στους Βαρβάρους. Μόνο που πλέον οι Βάρβαροι είναι πολύ πιο πολιτισμένοι από εμάς...
  Νεοέλληνας Μετανάστης

 36. γαλατης avatar
  γαλατης 05/12/2012 20:46:43

  αγαπητέ κύριε Ροδινέ....μην έχετε άγχος....ο Σαμαράς ως "υπερασπι΄στής" της μεσαίας τάξης την βρήκε τη λύση..μετά την φορολογική εξόντωση μας ως ελευθ.επαγγ. απο αύριο θα μας επιβαρύνει και με αυξημένο χαρατσάκι των 650 ευρώ....είναι η δικαιοσύνη αυτή της κυβέρνησης...δηλαδή θα είμαστε με μηδέν αφορολόγητο, με μηδέν παιδιά, με υποχρεωτικές τεράστιες εισφορές και με τρομερή προκαταβολή φόρου επόμενης χρονιάς..ε! λένε οι ξύπνιοι...δεν τους βάζουμε ακόμη και ένα νέο χαράτσι...χάθηκε ο κόσμος.....???ΑΨΟΓΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ.....(βέβαια γνωστό κανάλι απόψε πανηγυρίζε με τη λύση αυτή..επιτέλοςυ είπαν αυτοί κλέβουν, αυτοί θα πληρώσουν)...δηλαδή εμείς που είμαστε απλήρωτοι εδώ και μήνες..!!!!καληνύχτα σας κύριε Ροδινέ..

  • panos avatar
   panos @ γαλατης 05/12/2012 21:17:33

   Φιλε Γαλατη η μεσαια ταξη εβγαλε τον Α. Σαμαρα και αυτη η κυβερνηση κανει οτι ειναι δυνατον να τη συντριψει. Αλλωστε στο σχεδιο της τροικα ειναι αλλα 45000 λουκετα το 2013. Αντι να μειωθει το σπαταλο κρατος εχουν την ευκολη λυση στο ΥΠΟΙΚ να εξοντωσουν οτι απεμεινε απο τη μεσαια ταξη. Να ξερουν ομως οτι τωρα με αυτα που προωθουν θα φουντωσει η φοροδιαφυγη και ο καθενας μας θα κοιταζει να σωσει το τομαρι του. Στο ΥΠΟΙΚ δεν ξερουν οτι οι μεγαλυτεροι φοροφυγαδες ειναι τα επαγγελματα που απαρτιζουν οι 300 λεβεντες μας(γιατροι-δηκηγοροι-οικονομολογοι)? Βεβαια εμεις οι μικρομεσαιοι πληρωνουμε τις αμαρτιες των ανεκδιηγητων ανεπαγγελτων πολιτικων μας απο τη μεταπολιτευση και μετα οπου εχτισαν ενα κρατος......ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ για τα πελατακια προς αγραν ψηφων. Αν περασουν στο φορολογικο ολα αυτα για τη μικρομεσαια ταξη τοτε να ειστε σιγουροι οτι ο Α.Σ. χανει για παντα ενα μεγαλο κομματι που στηριζε τη κεντοδεξια παραταξη. Αρα τα ψευδη οτι ειμαι με τη μεσαια ταξη δεν μας ακουμπανε, και καλυτερα θα ηταν να μας λενε οτι ειμαστε ακομη με το πελατειακο συστημα που κατεστρεψε τη χωρα. Μηπως απευθυνονται σε προβατα προς σφαγη?

 37. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 05/12/2012 21:32:03

  Πάλι τα "μπλοκάκια" θα την πληρώσουν έτσι; Ωραία. Ως οιωνεί κλέφτης μπορώ να βροντοφωνάξω: Ζήτω η ανάπτυξη.

 38. Jim Bim avatar
  Jim Bim 05/12/2012 22:49:32

  Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, δεν είναι η εποχή της κριτικής, αλλά της αυτοκριτικής την οποία θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Δεν είναι η εποχή των πικρόχολων σχολίων, αλλά η εποχή της προσφοράς

 39. TARAMAS avatar
  TARAMAS 05/12/2012 23:13:13

  Εμένα μου φαίνεται ότι ο κάθε κοπρίτης πολιτικάντης της συγκυβέρνησης κάνει διαρροές για να "κάψει" μέτρα που θεωρεί ότι θίγουν δικούς του πελάτες και φίλους και να περάσει μέτρα που τους αφήνουν αλώβητους. Και λογικό να είναι ένα μέτρο, με μισές διαρροές και μισές αλήθειες είναι εύκολο να το πνίξεις πριν ανδρωθεί.

 40. ΑΡΙΩΝ avatar
  ΑΡΙΩΝ 05/12/2012 23:47:15

  Νομίζω: οιονεί, το σωστό.

 41. K63 avatar
  K63 05/12/2012 23:50:18

  Αγαπητέ Κώστα, μήπως άθελά σου και εσύ παίζεις το παιχνίδι των μεγαλοδημοσιογράφων των καναλιών της διαπλοκής που υπερασπίζονται τα υψηλά εισοδήματα τους δηλαδή άνω των 26.000 ευρώ ατομικό εισόδημα και οικογενειακό 52.000 ευρό να πληρώνουν το ίδιο ποσοστό φόρου με εισοδήματα των 10.000 και 15.000 ευρώ.
  Πόσοι ποσοστιαία δηλώνουν εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ μπορείς να μου πεις;
  Μήπως οι 150.000 εκπαιδευτικοί ή οι 150.000 χιλιάδες ένστολοι; οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπικοί αυτοδιοίκηση ή μήπως το 90% των συνταξιούχων;
  Μήπως πέφτουμε πάλι στην παγίδα της παραπληροφόρησης των Μέσων που υπερασπίζονται τα δικά τους και μόνο συμφέροντα και ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τάχα τα επιδόματα των τριτέκνων και των πολυτέκνων;
  Μήπως σας ξεφεύγει ότι το 80% ίσως και παραπάνω αυτών που δηλώνουν εισόδημα δηλώνουν λιγότερα από 20.000 ευρώ;
  Επειδή θεωρό ότι οι απόψεις σου είναι εκτός του κατεστημένου συστήματος σε παρακαλώ δες και την άλλη πλευρά του λόφου.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ K63 06/12/2012 02:04:12

   Άντε γεια σου, αυτό λέω και φωνάζω τόσες μέρες, φαγώθηκαν η Τρέμη κι ο Πρετεντέρης να μας πρήζουν με την φορολόγηση εισοδημάτων (τους) άνω των 26000 ευρώ, λες και είναι πλέον πολλοί οι μισθωτοί με τέτοιο εισόδημα. Αφού πέτυχαν να το κάψουν αυτό, πανηγυρίζουν τώρα για την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος που θα πληρώσουν "ελ. επαγγελματίες" στα όρια του λουκέτου, μπλοκάκηδες, άνεργοι καλλιτέχνες, ράφτες και ασφαλιστές. Κακώς ο Σαμαράς έπεσε στην παγίδα, μέσω των "διαρροών" προσπαθούν κάνουν ντόρο, να εκβιάσουν και να φέρουν τη φορολογία στα δικά τους μέτρα.
   Στουρνάρα πάρε κεφάλια, άσε τους τεχνοκράτες να κάνουν παιχνίδι και μη μασάς με τα βρώμικα κόλπα και τις συκοφαντίες των επαγγελματιών της πολιτικής.

   • yianna avatar
    yianna @ TARAMAS 06/12/2012 02:29:09

    Τι να κάνουμε τώρα. 10 εκατ. είμαστε, προφανώς σαν Έλληνες θα θέλαμε να φορολογούμαστε εις έκαστος χωριστά ή και κατά περίπτωση.
    Δηλαδή κατά τη γνώμη σας είναι φορολογική δικαιοσύνη να την πληρώνουν μονίμως οι ίδιοι και οι ίδιοι, και όσοι φοροδιαφεύγουν ή είναι συγκεκριμένες ομάδες πχ αγρότες, μικροέμποροι, και λοιποί να μην πληρώνουν φράγκο?
    Αντί να προτείνουμε να μηχανογραφηθούν οι υπηρεσίες ώστε να μην μπορεί κανείς να φοροδιαφύγει, λέμε ότι μας κατέβει? Έλεος πια με τον λαϊκισμό.

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ yianna 06/12/2012 11:32:49

     Η φοροδιαφυγή δεν καταπολεμάται με κατάργηση του αφορολόγητου για ολόκληρες επαγγελματικές τάξεις και με αύξηση σκούπα του φόρου επιτηδεύματος. Η φοροδιαφυγή καταπολεμάται με σκληρή δουλειά, έλεγχο (ναι, ακριβώς!) ενός εκάστου ξεχωριστά κατά περίπτωση, διασταυρώσεις και οργάνωση. Οι παραπλανητικές στατιστικές που τσουβαλιάζουν τεχνητά γιατρούς, ράφτες, ζωγράφους, ξεναγούς, μπλοκάκηδες, μεγαλοδικηγόρους και πειναλέους νέους "ελεύθερους επαγγελμνατίες" στην ίδια ομάδα, βγάζουν ένα "μέσο όρο" και καταλήγουν σε δήθεν συμπεράσματα φοροδιαφυγής, είναι ο λαϊκισμός του χειρίστου είδους. Το να αποκαλείς μισθωτά εισοδήματα άνω των 26000 την εποχή μας "ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης", όταν πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων είναι αρκετά πιο κάτω από αυτό το όριο και να ξεσηκώνεις σε εξέγερση, να πιέζεις για απόσυρση του μέτρου και να προτείνεις αύξηση του τέλους επιτηδεύματος στις 2000 ευρώ, είναι παρταολισμός και εθελοτυφλία που θα τα βρεις μπροστά σου. Δεν καταπολεμάς έτσι τη φοροδιαφυγή, τη θεριεύεις και τη ντύνεις με ευγενές ιδεολογικό ένδυμα.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ TARAMAS 06/12/2012 12:42:11

      Οι άνθρωποι που τα σκέφτονται αυτά στα υπουργεία είναι απλώς αλλοπρόσαλλοι, κομφουζιονιστές...
      ¨Η μηπως είναι απλώς τσάτσοι ;

 42. akenaton avatar
  akenaton 06/12/2012 00:09:49

  Μετά από την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση των διάφορων αφορολόγητων ποσων με αποδείξεις, την επιβολή φόρου αλληλεγγύης, την αύξηση της προκαταβολής φόρου επόμενης χρονιάς και τα αντικειμενικά κριτήρια ακόμη και για ΙΧ 1000 κυβικών και σπίτι 60 τμ, τώρα σκέφτονται να αυξήσουν και το τέλος επιτηδεύματος που έχουν "φορτώσει" επί δικαίων και αδίκων στον ιδιωτικό τομέα, ανεξάρτητα να είχαν το παραμικρό εισόδημα από την εργασία τους !!! Και εμείς ασχολούμαστε με το ποσοστό φόρου για ΑΤΟΜΙΚΑ εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ !!! Πόσοι μικρομεσαίοι και υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα έχουν σήμερα τέτοιο προσωπικό εισόδημα; Τα 150 ευρώ της άυξησης του τέλους επιτηδεύματος θα πονέσουν περισσότερο έναν μικρέμπορο που καθαρίζει με το ζόρι τα προς το ζην. Αλλά ποιός τον σκέφτεται αυτόν; Και το κακό είναι πως ούτε εμείς οι ίδιοι δεν σκεφτόμαστε τον εαυτό μας. Αν περιμένουν από τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου να δηλώσουν τα εισοδήματά τους κάτω από αυτό το φορολογικό παράλογο, κακώς περιμένουν. Κάποτε ξυπνάει και ο γάιδαρος, πετάει κάτω το φορτίο και αρχίζει να κλωτσοβολάει δεξιά κι αριστερά και όποιον πάρει ο χάρος!

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ akenaton 06/12/2012 02:07:52

   Δεν το πιστεύω, δηλ. δεν είναι καλύτερα να πληρώσει τα 150 ευρώ ο φουκαράς ο μικροέμπορος και να μην κοπεί το επίδομα τρίτεκνης της Μενεγάκη και να μην αυξηθεί ο φόρος του Πρετεντέρη;

 43. akisenv avatar
  akisenv 06/12/2012 00:30:21

  Και όσο μένετε στο πολυπαιγμένο επικοινωνιακό παιχνιδάκι του γραφείου τύπου της ΝΔ. Να μας εξηγήσει αύριο η κυβέρνηση και ο ΥΠΟΙΚ την υποβάθμιση σε Επιλεκτική Χρεοκοπία για δεύτερη!!! φορά μέσα σε ένα χρόνο με υπεύθυνη συγκυβέρνηση!
  Έτσι θα αναπτυχθεί η χώρα και η οικονομία με διαδοχικές χρεοκοπίες;;

 44. stamoschios avatar
  stamoschios 06/12/2012 01:28:12

  Δεν μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να τα καταφέρει μόνος του. Όσο πατριώτης και ικανός και αν είναι, δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει στερούμενος τη συνδρομή των καρεκλοκενταύρων . Καιρός να πιάσει και το φραγγέλιο και να καταδιώξει τους κηφήνες.

 45. ΦΩΤΕΙΝΗ avatar
  ΦΩΤΕΙΝΗ 06/12/2012 12:50:16

  Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί αυτοί που μας κυβερνούν είχαν σχέδιο. Ήταν έτοιμοι από καιρό και μόλις πήραν την εξουσία όλοι είδαμε πόσο προετοιμασμένοι βρέθηκαν. Ας σκεφτούμε γιατί το βασικό κόμμα της αυτής της τρικομματικής κυβέρνησης η ΝΔ, ενώ δυο χρόνια ετοίμαζε φορολογικό, αναπτυξιακό και τόσα άλλα έψαχνε υπουργό οικονομικών, ο οποίος μάλιστα είναι ο βασικότερος μοχλός του κυβερνητικού έργου σε άλλες παρατάξεις; Δεν είχε στελέχη; Αυτά τα στελέχη δεν ετοίμαζαν το πρόγραμμα; Αν είναι έτσι οι έτοιμοι, προτιμώ τους ανέτοιμους μπας και δούμε άσπρη μέρα. Αν και αυτοί δεν κάνουν τίποτα, τότε να βρούμε άλλους. Έντεκα εκατομμύρια έλληνες δεν θα βρεθούν άξιοι άνθρωποι; Γιατί επιμένουμε σε μια περιορισμένη ελίτ, που είναι φραγκάτοι και στέλνουν τα βλαστάρια τους (όποιας νοητικής κατάστασης) στα καλύτερα κολέγια και μας τα φέρνουν εδώ να κυβερνήσουν τους ηλίθιους ιθαγενείς;

 46. Γεωργία avatar
  Γεωργία 06/12/2012 12:56:12

  Aντί το Υπουργείο να υιοθετήσει την απλή πρόταση της ΑΣΠΕ για μείωση κατά 20% των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων που θα εξασφαλίσει στο Κράτος περίπου 130 εκ. ευρώ, αυτό επιλέγει κατά μέτωπο επίθεση, όπως κι άλλη φορολογία σε άλλες κοινωνικές ομάδες όπως τους γονείς με 1 και 2 παιδιά.
  Γιατί ;
  Ο Στουρνάρας δουλεύει για το ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.