#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/04/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οδεύουμε ακάθεκτοι προς ... επαναληπτικές εκλογές

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα ο Σαμαράς θα είναι ο κυρίαρχος της πολιτικής σκηνής 

Διαβάζαμε χθες στις κυριακάτικες εφημερίδες αυτό που εμείς εδώ έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές από το 2007 που εμφανιστήκαμε στο διαδίκτυο. Το νέο πολιτικό σκηνικό, που θα προκύψει από τις κάλπες της 6ης Μαΐου, δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που επικράτησε τα 38 χρόνια της μεταπολιτευτικής μας Ιστορίας.

Αν και η δημοσιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων απαγορεύεται βάσει του νόμου τις τελευταίες δύο εβδομάδες προ των εκλογών, οι εκτιμήσεις των περισσότερων από τις δημοσκοπήσεις που γίνονται συγκλίνουν στα εξής για το τι θα προκύψει το βράδυ της επόμενης Κυριακής όταν κλείσουν οι κάλπες:

1. Κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού που οδηγεί αναγκαστικά στην ανασύνθεσή του

2. Η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από το αγνώστου πλέον μέλλοντος ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς θα είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος μιας πολιτικής σκηνής κατακερματισμένης.

3. Ωστόσο η ύπαρξη πολλών κομμάτων στο χώρο της κεντροδεξιάς, οδηγεί επίσης στην ανασύνθεσή της. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να διαλυθεί ο ένας πόλο του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ) και να μείνει αλώβητος ο άλλος.

3. Τέλος της 40ετους πολιτικής κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροαριστερά, το οποίο αγωνίζεται για την .. δεύτερη θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

4. Αν και οι άλλες συνιστώσες της κεντροαριστεράς αγωνίζονται προς το παρόν για την ψήφο, την αύξηση των ποσοστών και την ...ηγεμονία (λογικό άλλωστε ) μετεκλογικά το σκηνικό μπορεί να αλλάξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗ.ΜΑΡ. θα έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε ένα νέο κεντροαριστερό και αντιμνημονιακό σχηματισμό που θα συσπειρώσει και δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ και θα αποτελέσει την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Μένει φυσικά να δούμε και τι θα γίνει με τα ανοίγματα του Τσίπρα στο ΚΚΕ και τον Καμμένο.

«Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση»

Το ερώτημα είναι φυσικά τι θα κάνει ο Σαμαράς σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Θα επιχειρήσει να συσπειρώσει γύρω από τη ΝΔ τις υπόλοιπες δυνάμεις τις κεντροδεξιάς που θα μπουν ή δεν θα μπουν στην Βουλή  (εγχείρημα έωλο εκ των προτέρων κατά την γνώμη μας), ή θα προχωρήσει σε επαναληπτικές εκλογές όπως έχει ήδη δηλώσει.

Για να ...ερμηνεύσετε τις κινήσεις θυμηθείτε τι γράφαμε σε μια προηγούμενη ανάρτηση για το πολιτικό και κοινωνικό μπάχαλο που θα επικρατήσει αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα έχουμε μια  νέα Βουλή με 8-10 κόμματα, μεταξύ αυτών ο Καμμένος και η Χρυσή Αυγή.

Πρώτη ημέρα στη Βουλή και πάει ο Αρχιεπίσκοπος να τους ορκίσει. Η Χρυσή Αυγή μπαίνει στη Βουλή με το βήμα της χήνας και χαιρετά ναζιστικά.Το βλέπουν αυτό οι υπόλοιποι και γίνεται χαμός. Το ΚΚΕ ορμάει στους Χρυσαυγίτες, αναλαμβάνουν τα ΚΝΑΤ και παίζουν ξύλο με τα νεοφασιστάκια σαν τον Μιχαλολιάκο και τον Παναγιώταρο, κάποιοι βγάζουν και μερικά σφυροδρέπανα, ο Τσίπρας και οι δικοί του πλακώνονται με τους «εχθρούς», ο Καμμένος φωνάζει για τους Ελοχίμ και για διεθνή συνωμοσία,  Νεοδημοκράτες και Πασόκοι, πιο συγκρατημένοι, … πετάνε τα ντοσιέ τους και καμιά καρέκλα στους υπόλοιπους, ή κρύβονται κάτω από τα έδρανα.Και στη μέση ο Αρχιεπίσκοπος παθαίνει παράκρουση και ψέλνει το «Σώσον Κύριε τον Λαόν Σου».

«Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση», που έλεγε και ο ΜΑΟ

Για όλους αυτούς τους λόγους εκλογές σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Ν.Δ όλοι θα θέλουν επαναληπτικές εκλογές:

- Ο Σαμαράς επειδή ο στόχος του είναι η αυτοδυναμία.

- Οι ΠΑΣΟΚοι για να ... απαλλαγούν από τον Βενιζέλο και ο Βενιζέλος για να απαλλαγεί από το ...ΠΑΣΟΚ.

- Τα κόμματα της Αριστεράς για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την θέση τους και να ξεμπερδεύουν τελειωτικά με το ΠΑΣΟΚ.

- Οι διάφοροι "μικροί" είτε για να ενισχύσουν την θέση τους είτε για να πάρουν την ρεβάνς επειδή δεν θα έχουν μπει στην Βουλή.

- Ο λαός επειδή αφού θα έχει ξεδώσει με την ψήφο τις τιμωρίας και θα έχει δει τα αποτελέσματά της θα θέλει και να ... κυβερνηθεί.

Η Μεταπολίτευση πέθανε μαζί με τα κόμματαδεινόσαυρους

 

Το έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές. Μπαίνουμε σε μια αχαρτογράφητη περιοχή. Το κοιλοπόνεμα της ιστορίας θα είναι όπως πάντα επίπονο .Στηρίξαμε και στηρίζουμε τον Σαμαρά και μόνο, πιστεύοντας ότι αποτελεί την τελευταία ελπίδα για την πατρίδα, κόντρα σε προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις για το κόμμα της ΝΔ. Κυρίως όμως επειδή ανεξάρτητα και αδιάφορα από λάθη τακτικής και άστοχους χειρισμούς, το προσωπικό και το πολιτικό συμφέρον του Σαμαρά βρίσκονται στην αλλαγή των πάντων.  Όχι μόνο επειδή είναι ο προφήτης της Νέας Μεταπολίτευσης, όχι μόνο επειδή αυτές είναι οι θέσεις του και το όραμά του.  Αλλά και, απλούστατα, επειδή δεν μπορεί να συμβιώσει με εκείνους που ποτέ δεν τον πήγαν και ποτέ δεν θα τον πάνε.

FactorX

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 30/04/2012 07:24:43

  Φαντασθεῖτε,μέσα στό γενικό χαμό,νά συνεχίσει ὁ Ἀρχιεπίσκοπος τό τροπάριο λέγοντας: ''νίκας τοῖς βασιλεῦσι''...
  Σέ ἓνα μόνο ἒχω διαφορετική ἂποψη,στό ὃτι μέ τό ΠΑΣΟΚ δέν τελειώσαμε,πολύ φοβᾶμαι ὃτι ὁ κυρίαρχος τῆς κεντροαριστερᾶς δέν πρόκειται ποτέ ν' ἀλλάξει,δέν θά τό ἀφήσουν τά κόμματα τῆς Ἀριστερᾶς νά τό κάνει...
  Καί μιά ἐρώτηση,ὃταν μιλοῦμε γιά ἐπαναληπτικές ἐκλογές,πότε άὐτές θά μποροῦν νά διεξαχθοῦν;

 2. kas avatar
  kas 30/04/2012 07:43:03

  Φάκτορα καλημέρα

  αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα προσεγγίσει το 30% η ΝΔ
  αν η ΧΑ θα είναι πάρα πολύ ψηλά ή σε λογικά πλαίσια (5%)
  και αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπάσει τον φραγμό του ΚΚΕ κατά πολύ (3η θέση)

  αν όχι θα είναι σκούρα τα πράματα
  πάντως σε κάθε περίπτωση μιά αβάντα 5% τουλάχιστον από ΑΝΕΛ-ΧΑ και 2% από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ (Ψηφοφόρους εννοώ) θα την έχει ο Αντώνης στις δεύτερες εκλογές

  οπότε πάση θυσία πρέπει να πιαστεί το 30% σε πρώτη φάση...πράμα πολύ δύσκολο σήμερα Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

 3. A.D avatar
  A.D 30/04/2012 08:41:13

  Αφού φροντίσαμε να διαλύσουμε το μαγαζί.
  Αφού φτιάξαμε, γρήγορα - γρήγορα, το πρώτο "απόκομμα", αυτό της μικρής εξερευνήτριας και αφού είδαμε ότι δεν τράβαγε και είχε καθηλωθεί στο 2,5%, της δώσαμε την ώθηση να μπει στη Βουλή κάνοντάς της δώρο την υπόθεση Συμπιλίδη.
  Αφού σπρώξαμε έξω τον επιπόλαιο Καμμένο, του κάναμα δώρο και μια κοινοβουλευτική ομάδα να έχει να παίζει. Ομάδα με τρία - τέσσερα καλά στελέχη μας, που τον βοήθησαν να έχει ισχυρή δημοσκοπική παρουσία. Μόλις ο Καραμανλής έκανε τις σωστές κινήσεις και τον απορρύθμισε, εμείς τον ξανασπρώξαμε με την υπόθεση Χήτου και τον ξαναφέραμε στα ίσα του.
  Αφού κλυδωνίζεται ο Καρατζαφέρης, τον βοηθάμε κι αυτόν να μπει στη βουλή, καλώντας μετακομισθέντες στη Χ.Α να επαναπατρισθούν στο ΛΑΟΣ.
  Αφού τα κάναμε όλα αυτά, τώρα σκεπτόμαστε να τραβάμε τη δύσμοιρη τη χώρα σε εκλογές μέχρι να μας κάτσει το ποθούμενο.
  Τι λέτε ρε καλόπαιδα;
  Ο Σαμαράς, τώρα πια, ένα έχει να κάνει. Να σχηματίσει κυβέρνηση κεντροδεξιάς πλειοψηφίας και μέσα από μια καλή διακυβέρνηση να ξανακάνει τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας, μεγάλη κυβερνώσα παράταξη.

  • juliet avatar
   juliet @ A.D 30/04/2012 09:38:48

   A.D,
   κυρία ,πρέπει να το χωνέψετε ο Σαμαράς δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση κεντροδεξιάς πλειοψηφίας.Η διάσπαση έγινε από την αρχομάνια των αρχηγών των ''κεντροδεξιών'' με βρώμικο παρασκήνιο .Και αφήστε τα λιβανίσματα.Τι προσπαθείς να μας πασσάρεις μέσα από λιβανίσματα ,την Ντόρα ή τον Καμένο ή τον Καρατζαφέρη;Σαμαρά με το διάβολο συμμάχησε για τη σωτηρία της Πατρίδας αλλά μακρυά από ''πολιτικά ανθρωπάκια ''που το μόνο που γνωρίζουν είναι λάσπη .

   • A.D avatar
    A.D @ juliet 30/04/2012 09:53:30

    Juliet, καλημέρα.
    Τούτων δοθέντων, τι προτιμάς καλλίτερα;
    Κυβέρνηση κεντροδεξιάς πλειοψηφίας, συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ή με την χώρα μας στα χάλια της αλλεπάλληλες εκλογές;

    • juliet avatar
     juliet @ A.D 30/04/2012 09:59:26

     AYTODYNAMIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • franc avatar
      franc @ juliet 30/04/2012 10:09:30

      Aγαπητή juliet,
      Πρέπει να μάθεις να ελίσσεσαι όπως ο αρχηγός. Ακόμα και στροφή 180 μοιρών ή και συμμαχία με το Διάβολο αν χρειαστεί, για την πατρίδα...Αν δεν βγαίνει η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ υπάρχουν κι άλλες λύσεις . Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε λυμένα τα χέρια για να βολέψουμε ημετέρους. Αρα η Αυτοδυναμία δεν μας είναι απαραίτητη...

     • juliet avatar
      juliet @ franc 30/04/2012 11:00:42

      franc,
      καλή βδομάδα,είπαμε φταίει το DNA μου...χαχαχα,δεν κάνω για πολιτικός .Τα είπες ....δεν θέλουμε βόλεψη ,θέλουμε να πάρει μπρος η οικονομία και τα υπόλοιπα να έλθουν.
      Θα πρέπει να μου αναγνωρίσεις κάτι ,ότι μπορώ να ξεχωρίζω κάποιους ,συμφωνείς;

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ franc 30/04/2012 15:50:13

      Μα εδώ, ο Καμένος διατείνεται ότι δεν θα συμπράξει με τη Ν.Δ. ΟΥΤΕ πεθαμένος !
      Για ποιά κεντροδεξιά συμμαχία μιλάτε;;;

     • A.D avatar
      A.D @ juliet 30/04/2012 10:12:10

      Είθε!!!
      Αυτό εξυπακούεται, αλλά είπαμε, τούτων δοθέντων.

   • yianna avatar
    yianna @ juliet 30/04/2012 10:15:51

    @juliet
    Ο διάβολος ποιός είναι? Το ΠΑΣΟΚ? Ο ΣΥΡΙΖΑ? η Δημοκρατική Αριστερά? η Χρυσή Αυγή? οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ?
    Συμφωνώ μαζί σου για το χαρακτηρισμό "πολιτικά ανθρωπάκια" αλλά υποθέτω ότι πλην αυτοδυναμίας δεν εννοείς ασφαλώς συγκυβέρνηση με τους ανωτέρω γιατί τότε θα γελάσει και η κατάστικτος αιξ κοινώς και το παρδαλό κατσίκι.

    • juliet avatar
     juliet @ yianna 30/04/2012 10:53:50

     @ yianna
     Εισαι σοβαρή ...να πιστεύεις για μένα τέτοια ;Στο ποδόσφαιρο ,τα γκολ μερικές φορές είναι αναπάντεχα.
     Θα σου απαντήσω με λόγια του Κ.Καραμανλή:
     ''Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα τα οποία γίνονται χωρίς να λέγονται,όπως υπάρχουν και πράγματα τα οποία λέγονται χωρίς να γίνονται''.

  • spiros avatar
   spiros @ A.D 30/04/2012 09:57:12

   Κεντροδεξιά αποκαλούνται όσοι έχουν μικροδιαφορές πολιτικές και όχι προσωπικές στρατηγικές αρχομανίας .
   Ας πάρουμε ένα ένα τα πράγματα. Το απόκομμα ,όπως το χαρακτηρίζεις δεν το δημιουργήσαμε αλλά δημιουργήθηκε. Πίστευε ότι ο κόσμος θα την ακολουθήσει. Δεν αντελήφθηκε τίποτα από την σφαλιάρα του Νοεμβρίου . Ας μου επιτρέψει να πω ότι η παράταξη που πρόδωσε της στάθηκε πολύ αξιοπρεπώς ( με τηνπρόσφατη πρόταση επανόδου και το αρνήθηκε. Ποιό το "δώρο" της επανόδου; Ακόμη το δώρο δεν κατάλαβα οταν και μετά Συμπιλίδη εποχή δεν φαίνεται να ξεπερνά το 2%; Ας μην ονομάζουμε το κρέας ψάρι .....
   Ως προς το φαινόμενο του δώρου προς Καμένο ισχυρίζομαι ότι όλες φούσκες όταν χάνουν τον αέρα δεν είναι τίποτα. Ποιός μπορεί να πιστέψει τις δημοκρατικές καταβολές όταν δέχεται επικοινωνιακές συμβουλές από έναν του οποίου το μάτι βλέπει μέσα από το πρίσμα του αυταρχισμού; Τα κόμματα - αποκόμματα τα δημιουργεί η ανάγκη. Ποιά ανάγκη επέβαλε την δημιουργία ενός αριστερού κόμματος με δεξιόρτροφο μανδύα και όχι την ανακοπή του Αντώνη Σαμαρά στην εξουσία δεν μπορώ να την αντιληφθώ. Αν όμως ήταν πληρωμένο ή μέσα από την ΕΥΠ βγαλμένο τί σκοπό έχει ; Δεν είναι δεκανίκη του ΠΑΣΟΚ και της Διαπλοκής; Αλλά δεν είδα κανέναν πολιτικό να εξαπολύει μυνήσεις και να μην καταποντίζεται. Η πολιτική απαιτεί επιχειρήματα και όχι δικαστήρια. Το δε ΛΑΟΣ πληρώνει την λαμθασμένη πολιτική του και την κάκιστη σύνθεση της ομάδας. Ο καραντζαφέρης έπεσε στον λάκο που έσκαβε για τους άλλους. Όσον αφορά την σύνδεση της Κεντροδεξιάς είναι κούφια λόγια αφού δεν ανταποκρίνεται στην βάση. Εγώ είμαι ένας από αυτούς που δεν αποδέχομαι εν ονόματ της κεντροδεξιάς να ξεπουλιέται από κάθε εκμεταλλευτή της αξουσίας και υποστηρικτή της σαπουνόπερας. Πληροφοριακά πιστεύω ακράδαντα ότι έπρεπε να αποχωρήσουν και πολλοί άλλοι ......... Έπρεπε να κάνουν μόνοι τους την αποστρατεία.

 4. franc avatar
  franc 30/04/2012 08:52:36

  Aγαπητέ A.D., Τα σέβη μου.
  Προσυπογράγω 100% τις διαπιστώσεις σου.
  Μόνο που όλα αυτά δεν τα κάναμε εμείς, αλλά κυρίως ο Σαμαράς και μάλιστα συστηματικά, απ' τη στιγμή που τα 'αφεντικά' με το πιστόλι στον κρόταφο τον ανάγκασαν να υπογράψει το ΝΑΙ στο μνημόνιο...
  Και το συμπέρασμά σου απόλυτα σωστό:
  "Ο Σαμαράς, τώρα πια, ένα έχει να κάνει. Να σχηματίσει κυβέρνηση κεντροδεξιάς πλειοψηφίας και μέσα από μια καλή διακυβέρνηση να ξανακάνει τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας, μεγάλη κυβερνώσα παράταξη."
  Aν μάλιστα, λέω εγώ, βάλει επικεφαλής και τον Καραμανλή, η νέα κυβέρνηση δεν θα έχει καμμιά δέσμευση έναντι των Γερμανών και σίγουρα θα έχει τουλάχιστο την ανοχή των αντιμνημονιακών...

  • A.D avatar
   A.D @ franc 30/04/2012 11:07:32

   Το γένος είναι θηλυκό.
   Ο πληθυντικός της ευγενείας.
   Ο δε Καραμανλής, της χρυσής εφεδρείας.

 5. fotjou avatar
  fotjou 30/04/2012 08:55:52

  Καλημέρα.Η αναλυσή σου οδηγεί αυτόματα στο συμπέρασμα ότι αυτοδυναμία γιοκ.Ισως ένα ακόμη λιθαράκι στην ψήφο διαμαρτυρίας των πάλλαι ποτέ ψηφοφόρων της "Μάνας".
  Για το Πασοκ τώρα.Νομίζω ότι δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα α[πο την διαδρομή του.Είναι πολιτική ,ηθική,πολιτισμική βδέλλα, με τεράστιες ρίζες συμφερόντων,διαπλοκής,συναλλαγής να το στηρίζουν.Παράδειγμα οι εκλογές σε όλους σχεδόν τους συνδικαλιστικούς φορείς του Δημοσίου.Δεν αποχωρίζεται τόσο εύκολα την εξουσία .Θα στηρίζεται απο τον φόβο των σε (μεγάλο ποσοστό) κρατικοδίαιτων(συμφερόντων) ψηφοφόρων του για το αύριο.Αυτόν τον "φόβο" που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε απο κυβερνήσεις της "Μάνας"πρέπει να αμβλύνει όποιος θέλει να το ξεδοντιάσει μιά για πάντα.

 6. yianna avatar
  yianna 30/04/2012 09:19:16

  Ο κόσμος της ΝΔ είναι θυμωμένος, όταν οι περισσότεροι από μας έχουν χάσει το 30-40% των εισοδημάτων τους σε μια διετία, η ανεργία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, χρειάζεται απόθεμα ψυχής, ρεαλισμού αλλά και ρομαντισμού για να ψηφίσει κανείς (εντός και εκτός ΝΔ) ένα κόμμα που εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι συναίνεσε στην κατάσταση που ζούμε.
  Όμως πιστεύω ακράδαντα ότι το μνημόνιο ήταν αναπόφευκτο, ότι η ανάγκη για τις διαρθρωτικές αλλαγές είναι αναγκαία όσο ποτέ.
  Μόνο η ΝΔ αυτή τη στιγμή μπορεί να βγάλει τον τόπο από την Κρίση, ώστε να πάρει τις αποφάσεις που απαιτούνται.
  Όλοι μας έχουμε παράπονα αλλά έχουμε και ατομική ευθύνη για την πορεία της Χώρας.
  Οι επαναληπτικές εκλογές θα αποφασισθούν με κριτήριο το εκλογικό αποτέλεσμα. Ψυχραιμία χρειάζεται και ορθολογισμός.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ yianna 30/04/2012 11:06:09

   Που συναίνεσε ρε παιδιά, θα μας τρελάνετε? Δηλαδή μέχρι τον Νοέμβριο τρώγατε με χρυσά κουτάλια? Για να αρχίσουμε να σοβαρευόμαστε!

 7. Aris. A avatar
  Aris. A 30/04/2012 09:28:42

  Ο Μητσοτάκης αυτή την στιγμή στο πρωινό του αντέννα δίνει την μάχη του όχι για την αυτοδυναμία της ΝΔ για τα μάτια του κόσμου δεν ανέφερε ούτε μια φορά την λέξη αλλά έβαλε την αδερφή του στην βουλή ως μετεκλογικό συναίτερο του Σαμαρά.

  Καλά κρασιά.

  • thanasis avatar
   thanasis @ Aris. A 30/04/2012 15:08:23

   θα ξεπερασει την 9η θεση;;; ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΡΑΚΗΔΕΣ!!!

 8. parsifal avatar
  parsifal 30/04/2012 10:20:50

  Ξεκινάς λάθος : Το ΚΚΕ δεν θα ορμήξει στους ΧΑ, θα δηλώσει οτι πρόκειται για προβοκάτσια και θα καλέσει να "απομονωθούν", οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει περίπτωση να αναμιχθούν σε βίαιη αντιπαράθεση...Οσο για τους δικούς μας (τους δικούς σου και τους δικούς μου εννοώ, ξέρεις εσύ) θα κάμουν την πάπια αντε και το σταυρό τους. Ο Μακαριώτατος θα καλέσει σε κατάνυξη, λόγω κρισίμων εθνικών περιστάσεων κλπ.
  Κατά τα αλλα, ακριβώς αυτό που ελεγε ο Πρόεδρος Μάο ! Και μήν είσαι σίγουρος για την Β' φάση... Οταν σου φύγει ενα βάρος, τα εκατέρωθεν γραβατωμένα λαμόγια, δεν είναι βέβαιο οτι θα σου λείψει ! Θα πείς και ποιός θα πληρώσει μισθούς, συντάξεις κλπ.... Θα βρεθεί ! Τα υπόλοιπα είναι εσχατολογία και δικομματικός χιλιασμός.
  Ευτυχώς, ακόμη και στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας σ'αυτήν εδώ την γή δεν επιασε ο προτεσταντισμός και η εκβιαστική, τρομοκρατική και τιμωρητική σωτηριολογία του, μολονότι το προσεπάθησε η Αγγλικανική και αλλες Εκκλησίες.
  Δεν θα περάσουν και τώρα ανάλογες αντιλήψεις "εγώ η το χάος", οπου στο "εγώ" βάζεις οποιον θέλεις απο τους σωτήρες...

 9. blue nile avatar
  blue nile 30/04/2012 10:21:13

  Μακάρι να μη χρειαστούν... Μέρα με τη μέρα σα κάτι ν'αλλάζει. Θα φτάσουν άραγε έξη μέρες; Θα δούμε... Ο φάκτορας καλά κάνει και προβλέπει αυτά που με τη λογική είναι πιθανά όμως στη καρδιά και στο μυαλό μια λέξη υπάρχει: Αυτοδυναμία ! Παλεύουμε και θα τα καταφέρουμε. Κόντρα σε όσους θέλουν το χάος της ακυβερνησίας ώστε αυτό να τους διασώσει. Ενάντια σε' κείνους που βγάζουν μεροκάματο πάνω στην απελπισία μας. Δεν τους πιστεύουμε και πολλοί άλλοι μέχρι τη Κυριακή θα σταματήσουν να τους πιστεύουν.

 10. ilektro77 avatar
  ilektro77 30/04/2012 10:59:41

  Τα δεδομένα έχουν ως εξής:
  1. Μεγάλη αποχή.
  2. Σύγχιση προσανατολισμού στην αριστερά. Πολλές φωνές χωρίς συντεταγμένη κίνηση.
  3. Διάλυση του ΠΑΣΟΚ.
  4. Αδυναμία εύρεσης ενός ελάχιστου κοινού τόπου συνεννόησης από τα συγκροτημένα κόμματα της αριστεράς (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ).
  5. Τα δεξιά κομματίδια δεν μπαίνουν (ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ).
  6. Άνοδος της ψήφου διαμαρτυρίας (Χ.Α-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ).
  7. Συσπείρωση της Ν.Δ κοντά στο 85% στις αγροτικές περιοχές. Στα μεγάλα αστικά κέντρα ακόμη μεγαλύτερη.
  Συμπέρασμα:
  Άνετη επικράτηση της Ν.Δ σε ποσοστά 36-40%.

  • Στάθης Σαραφόπουλος avatar
   Στάθης Σαραφόπουλος @ ilektro77 30/04/2012 11:17:14

   Ιδεατό..!
   Το πιστεύτε;

   • ilektro77 avatar
    ilektro77 @ Στάθης Σαραφόπουλος 30/04/2012 11:21:35

    Θα το πιστέψετε και εσείς την Κυριακή όταν θα βάλετε το δάκτυλό σας επί των τύπων των ήλων.

   • thanasis avatar
    thanasis @ Στάθης Σαραφόπουλος 30/04/2012 14:51:23

    ΧΑΡΕΣ ΟΙ ΝΤΟΡΙΚΟΙ...

  • stef avatar
   stef @ ilektro77 30/04/2012 16:27:59

   Τι λέτε μωρέ; Εδω μας γυρίζουν την πλάτη παπούδια που μας ψήφιζαν σερί απο την εποχή Παπάγου. Και μάλιστα δέν λένε οτι δέν θα πάνε στην κάλπη. Λένε οτι θα πάνε και θα ψηφίσουν άλλο. Χα νό μασ τε...... Πού ζείτε και έχετε τέτοια εικόνα;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ stef 30/04/2012 18:37:34

    Τα παπούδια που λες ενημερώνονται μόνο από την τηλεόραση, και είναι λογικό να παρασύρονται από τα πουλημένα ΜΜΕ. Δες όμως τι συμβαίνει στην πλευρά των νεώτερων, ειδικά στους πολύ νέους, και θα καταλάβεις.

 11. marius avatar
  marius 30/04/2012 11:22:47

  Στη χθεσινή εκπομπή του Τσίμα εμφανίστηκα διάφοροι τύπου που έλεγαν όλοι τα ίδια "τα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να τιμωρηθούν γιατί μας οδήγησαν εδώ". Σε απλά λόγια είναι ντεμοντέ να ψηφίζεις ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, οι άλλοι σε κοιτάζουν περίεργα. Στον απλό πολίτη που κρίνει τις εκλογές το να ψηφίζεις ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ είτε είσαι κομματόσκυλο ή βλάκας. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Ας είμαστε ρεαλιστές η αυτοδυναμία δεν είναι εφικτή. Όσο πιο γρήγορα το πάρουμε απόφαση τόσο καλύτερα για να χτίσουμε τό αύριο ότι μπορούμε να διασώσουμε και να απογοητευτούμε λιγότερο.

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ marius 30/04/2012 11:44:44

   Από πότε ο ορθολογισμός είναι ντεμοντέ; Από τότε που αποφάσισαν οι αγύρτες να ξεγελάσουν και να εμφανίσουν το άσπρο, μαύρο. Θα επιτρέψουμε εμείς που δεν λερωθήκαμε εδώ και τριάντα σοσιαλιστικά χρόνια την επιβίωση του συστήματος ΠΑΣΟΚ;
   Όσοι υποστηρίζουν ότι η αυτοδυναμία είναι ανέφικτη δεν θέλουν πρώτα απ'όλα την αυτοδυναμία. Σταματήστε λοιπόν να παριστάνεται τον ρεαλιστή και πέστε μας ξεκάθαρα ότι δεν θέλετε Ν.Δ. Έτσι θα κάνετε τουλάχιστον το καλό να ανεβάσετε τη συσπείρωσή μας σε ποσοστά ...ζάλης. Υπομονή η Κυριακή δεν αργεί.

   • blue nile avatar
    blue nile @ ilektro77 01/05/2012 02:10:11

    ...σωστός...

  • bird avatar
   bird @ marius 01/05/2012 05:04:31

   Ψήφισε αριστερά που ήταν πάντα στη μόδα, δε σε κοιτάνε περίεργα ποτέ και θα το εγκρίνει και ο Τσίμας.

 12. katalytikos avatar
  katalytikos 30/04/2012 11:27:20

  ¨....Αλλά και, απλούστατα, επειδή δεν μπορεί να συμβιώσει με εκείνους που ποτέ δεν τον πήγαν και ποτέ δεν θα τον πάνε.¨.
  ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΡΑ!!

 13. Jim Bim avatar
  Jim Bim 30/04/2012 11:35:31

  Οι εκλογές της 6ης Μαίου είναι σαν να βλέπουμε τον εκτροχιασμό του τραίνου αλλά να μη μειώνουμε ταχύτητα. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ? Είναι η άρνηση να δεχθούμε ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις προκειμένου να σωθούμε, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΒΟΛΕΥΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ! Ή μάλλον θέλουν όλοι να βεβαιωθούν ότι δεν θα είναι αυτοί που θα κάνουν τις θυσίες για να σωθούν κάποιοι άλλοι. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.. Λένε οι ψηφοφόροι και καλά λένε, έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτικών και λαού.

  Ποιόν να πιστέψεις όμως, αυτούς που σου χαιδεύουν τα αυτιά ? Είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν στην διακυβέρνηση ο Καμμένος, ο Μιχαλολιάκος, οι Οικολόγοι κλπ ? Γιατρεύεται ο καρκίνος του πολιτικού συστήματος με γιατροσόφια και ματζούνια ? Δεν παίρνεις το φάρμακο επειδή είναι πικρό? Είσαι απελπισμένος ! ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, δεν έχεις δουλειά! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΟΛΟΙ !!! το κράτος είναι στα όριά του, τι θα κάνουμε πατριώτη ?

  · Να αυτοκτονήσουμε ομαδικά? ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

  · Να ψηφίσουμε διάφορους ψευτοσωτήρες ? ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ? να βγούμε από το Ευρώ και να γίνουμε Μπαγκλαντές ?

  · Να απεργούμε και να βρίζουμε την τύχη μας ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ?

  · ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ?

  · ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ?

  · ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ, Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ - ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ. Είμαστε στην εντατική και μόνο εμείς πρέπει να αποφασίσουμε για εμάς !

  · ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ .ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, χωρίς ψευτοτσαμπουκάδες και παπαρολογίες, ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

  · ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ??? Μία ευκαιρία έχεις, ΜΙΑ, μετά το χάος.

  · Η λύση είναι σφίγγω τα δόντια και αποφασίζω να τα αλλάξω όλα και πρώτα από όλους τον εαυτό μου, δεν κάνω τα ίδια λάθη. Ασχολούμαι με τα κοινά, παρακολουθώ τους υποψηφίους, ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

  · Μπαίνω στα κόμματα στις οργανώσεις τους ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΩ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ !!!!

  · Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ή ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΩ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ?

  · ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ !!  ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, με σκοπό να κάνει την Ελλάδα μία σύγχρονη Ευρωπαική χώρα, με ισχυρή οικονομία και ενεργούς πολίτες.

  Να τα αλλάξουμε όλα ΜΑΖΙ ! ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ.

  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ !

  Jim Bim

  • Wolf avatar
   Wolf @ Jim Bim 30/04/2012 11:48:27

   Κέντησες!!!

   • Jim Bim avatar
    Jim Bim @ Wolf 30/04/2012 12:15:12

    Αγαπητέ wolf οι οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια για παιδιάστικες και ανεύθυνες αντιδράσεις. Είμαστε όλοι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για ότι συμβεί από εδώ και πέρα … ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ …..

    • Mara avatar
     Mara @ Jim Bim 30/04/2012 18:42:14

     Έτσι ακριβώς και ακόμα χειρότερα....
     Ειδικά ότι αφορά τις γεωπολιτικές εξελίξεις....
     (Και εμείς εδώ... κάνουμε πλακίτσες και τσαλιμάκια... με τον Καμμένο και τον κάθε κατακαϋμμένο....)

     Αλλά... μην πτοείστε και μην ανησυχείτε...
     Γιατί... είναι βαρύ το όνομα..., έντονη η απουσία...
     Είναι βλέπεις και αυτή η νοσταλγία... της φωνής...
     Περιμένετε λίγο ακόμα... και θα δείτε πώς θα δακρύσει η ψυχή του δεξιού και θα γύρει η πλάστιγγα...
     Τότε θα δούνε όλοι...πώς "η νύχτα βγάζει ηγούμενο... και η αυγή δεσπότη...."

     Η Ελλάδα όχι μόνο θα τα ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ, αλλά σε λιγότερο από όσο φανταζόμαστε θα ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ!!!

   • juliet avatar
    juliet @ Wolf 30/04/2012 12:29:50

    Yμνος συνειδήσεως!!!!!!!!!!!!!!!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Jim Bim 30/04/2012 13:39:02

   Συγχαρητήρια Jim Bim,πραγματικά παραθέτεις ὀδηγό σκέψεως καί ἀγώνα!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Jim Bim 30/04/2012 15:22:47

   Από τα παραπάνω, στέκομαι σε ένα. Δηλαδή, μένοντας στο ευρώ δεν θα γίνουμε Μπανγκλαντές;

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 30/04/2012 11:37:05

  10 ετών η νύφη, 30άρης ο γαμπρός. Και Πως η 10χρονη ηρωϊδα Νujood Ali, το θαρραλέο κορίτσι από την Υεμένη, τόλμησε το αδιανόητο http://bit.ly/Inlkb3 και έγινε παγκόσμιο πρότυπο θάρρους για τις ανήλικες μουσουλμάνες απανταχού της γης οι οποίες, βιάζονται και κακοποιούνται με την επίφαση «του γάμου».
  «Αν ο γάμος ανηλίκων ήταν κακός, θα τον είχε απαγορεύσει ο Αλλάχ», ισχυρίζονται «με τη βούλα του ισλάμ», οι διεστραμμένοι βιαστές παιδικών σωμάτων και ψυχών. Και το οποίο ισλάμ, ΔΕΝ είναι θρησκεία. Είναι κράτος φιλοπόλεμο, οικουμενικό, με νόμους και θανατική ποινή (σαρία) γιά όλους τους «παραβάτες».

  Την Κυριακή, 6 Μαϊου, 2012 και μόλις κλείσουν οι κάλπες, το Εκλογικό Σώμα και με τα δύο χέρια, θα έχει ΗΔΗ δώσει στον ΕΛΛΗΝΑ Κυβερνήτη και Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, πανίσχυρη αυτοδυναμία με «Τη δύναμη ενός έθνους, για να σώσουμε την πατρίδα μας.» Να σώσουμε την πατρίδα μας, από τους συσσωρευμένους και πολλαπλούς κινδύνους, με κορυφαίους αυτή τη φορά την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΛΩΣΗ και τον ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟ του Ελληνισμού και πάλι απειλητικό προ των θυρών.

  Με το ισλάμ δημόσια, αναίσχυντα, ατιμώρητα και αποθρασυμένα το μόριό του να μας επιδεικνύει, με υψωμένο το μεσαίο δάκτυλό του να μας καθυβρίζει, με δρεπάνια, σπαθιά, τσεκούρια, γιαταγάνια και τούμπες-μεϊντάνια να μάς προειδοποιεί, και με τη σημαία του ισλάμ στα Πατήσια, Ομόνοια, Σύνταγμα, Προπύλαια και όχι μόνο, να μας πνίγει.

  ψήφος στα μικρά κόμματα = φιλί ζωής στο πρασινο-σοβιέτ
  σ' αυτόν τον μασκαρεμένο, θανάσιμο εσωτερικό εχθρό, ο οποίος από εποχής φιλότουρκου και γερμανολάτρη και "εξέχοντος τέκτονος" προπάππου Ζίγκμουντ Μινέϊκο (1840-1925), λαοπλάνα, συστηματικά, πολυμορφικά, ποικιλότροπα, Και στοχευμένα, φονεύει Ελληνες και διαλύει τους ιστούς και σύσταση της ιστορικής Ελλάδας.

 15. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 30/04/2012 11:56:03

  Χθες στο μέγκα η πρωθυπουργός Παπαρήγα δήλωσε οτι με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ (κατάργηση μνημονίων, λογιστικό έλεγχο χρέους και μετά πολιτική διαπραγμάτευση με τις πλάτες της Γαλλίας) οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ. Μάλιστα, είπε οτι υπάρχουν τρόποι να σε διώξουν παρά το όποιο νομικό καθεστώς. Χα! Καταγγέλει η Παπαρήγα τους... ευρωπαϊστές οτι η πολιτική τους οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ.

 16. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 30/04/2012 11:59:15

  Για πρώτη φορά στη ζωή μου θα ψηφίσω ΝΔ, λόγω Σαμαρά, γιατί είναι ο μοναδικός που είναι σοβαρός και μπορεί να κυβερνήσει με αξιοπιστία αυτόν τον δύσμοιρο τόπο κι΄αυτόν τον λεηλατημένο λαό.
  Αλλά έχω να πω κάτι για τους ΝΔτες ψηφοφόρους, που τους παρακολουθώ από πολύ παλιά. Είναι τα πιο εύκολα θύματα της προπαγάνδας της διαπλοκής. Δεν κατανοούν ούτε την κρισιμότητα των στιγμών, ούτε τι αρχηγό έχουν.
  Το 2009 διέπραξαν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής τους και έφεραν στη εξουσία τον χειρότερο όλων των εποχών, τον ΓΑΠ, διά της αποχής τους από τις εκλογές.
  Σήμερα, κινδυνεύουν να διαπράξουν άλλο ολέθριο λάθος, μεμψιμοιρώντας, ή παραπλανούμενοι από τις μπουρδολογίες του Καμμένου, της Ντόρας, του Καρατζαφέρη ή ακόμα χειρότερα της Χ.Α.
  Εδώ τώρα τα πράγματα δεν είναι αστεία. Οι ΝΔτες, αυτή την φορά πρέπει να συναισθανθούν την ευθύνη τους και να μην επιτρέψουν να επικρατήσει το χάος μετά τις εκλογές.
  Ψήφο στον Σαμαρά, χωρίς ενδοιασμούς, ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ η μόνη λύση για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της.
  .... Αυτά κύριοι ... από έναν πρώην αριστερό, που θλίβεται για την στάση σας κατά καιρούς.

  • juliet avatar
   juliet @ Απλή σκέψη 30/04/2012 12:34:30

   Πέστο απλά να το εμπεδώσουν.Στο πόλεμο πάμε σαν στρατιώτες και όχι σαν παλιάτσοι.
   Εκτιμώ περισσότερο αυτόν που αφήνει τις αδυναμίες του και δίνει το χέρι ,αυτό είναι ΑΝΤΡΙΚΙΟ, ανεξάρτητα των πολιτικών του ιδεολογιών.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Απλή σκέψη 30/04/2012 16:12:09

   Μου φαίνεται βέβαια απίστευτο να συνδυάζεις τόσο πολλές αρετές , με την πρόταση :''… από έναν πρώην αριστερό '',
   αλλά επίτρεψέ μου φίλτατε απλή σκέψη να υποκλιθώ στην σύνεσή σου, τη σοφία σου και την ντομπροσύνη σου !
   Αν στην ζωή μου υπήρχαν πέντε σαν εσένα, θα μπορούσε και να με πείσουν να ......
   .........
   ......... γίνω αριστερός !!!!

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ Παύλος 30/04/2012 17:52:46

    Μπορώ να μπω στη ζωή σου...
    Το σάϊτ, έχει τη δυνατότητα να σου δώσει τα στοιχεία.
    πρέπει να βρεις τους άλλους τέσσερις!
    Προς θεού μη γίνεις αριστερός.
    Φτάνει ... εμείς τα είδαμε, τα λουστήκαμε τα αριστεριλίκια από κοντά και τ΄απορρίψαμε.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Απλή σκέψη 30/04/2012 19:25:11

     Εἰλικρινά σοῦ βγάζω τό καπέλο!

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ Απλή σκέψη 30/04/2012 18:05:33

   "Το 2009 διέπραξαν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής τους και έφεραν στη εξουσία τον χειρότερο όλων των εποχών, τον ΓΑΠ, διά της αποχής τους από τις εκλογές."
   Σωστά.
   Αλλά και από την άλλη, ο Σουφλιάς και η Ντόρα, που εν τω μεταξύ είχαν αναλάβει τα ηνία, έδιωχναν τον κόσμο, σχεδόν παρακαλόντας τον να μην ψηφίσει Ν.Δ.

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ dikefalosaitos 30/04/2012 19:38:32

    πολύ σωστά! Τι τύχη έχουν όμως, τώρα; Στ΄αζήτητα.

 17. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 30/04/2012 12:07:34

  Επειδή στην Ελλάδα ισχύει (καλώς ή κακώς) η απαγόρευση δημοσίευσης δημοσκοπήσεων, έχει ενδιαφέρον από ποιά νούμερα "ξεκινάνε" οι σταθμίσεις των διεθνών "εταιρειών στοιχημάτων". Δεν ξέρω από που έχουν τα στοιχεία τους αλλά τα νούμερα είναι: ΝΔ 27, ΠΑΣΟΚ 22, ΣΥΡΙΖΑ 13, ΚΚΕ 11, ΔΗΜΑΡ 6, ΑΝΕΞ 6, ΧΑ 3, ΛΑΟΣ 3 ΟΙΚΟΛ 2,5 και ΜΠΑΚΟ 2,5 Το σημαντικό κατά την γνώμη μου, είναι ότι τα 2 μεγάλα αστικά κόμματα ΔΕΝ είναι μακριά από το 50%. Κατά την άποψη μου ΔΕΝ θα ήτανε και έκπληξη εάν το ξεπερνούσανε ...

  • juliet avatar
   juliet @ np_complete_problems 30/04/2012 13:09:40

   Το πασοκ 22;;;;;;;;σκέψου να πιάσουν και οι ζέστες.

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ juliet 30/04/2012 16:32:21

    Για σου Juliet,
    φαίνεται ότι σήμερα είσαι απασχολημένη και δεν διαβάζεις όλα τα αναρτημένα άρθρα στο Antinews .
    Πάντως, μην υποτιμάς αυτούς που επιβιώνουν από τα κλεψιμαίικα, αυτούς που ανήγαγαν την απάτη σε επιστήμη, αυτούς που ανακάλυψαν τη λαμογιά, αυτούς που εφεύραν την 8η τέχνη: Αυτήν του εξαπατείν !!!!!

  • HELLAS avatar
   HELLAS @ np_complete_problems 30/04/2012 13:10:14

   Μάλλον ορισμένοι τα ονειρεύονται αυτά τα ποσοστά, μια και είναι εκτός πραγματικότητα...

   • HELLAS avatar
    HELLAS @ HELLAS 30/04/2012 13:17:08

    Δείτε τι λέει το defencenet σε άρθρο του για δημοσκοπήσεις που έκαναν κάποιες πρεσβείες.

    • avanti avatar
     avanti @ HELLAS 30/04/2012 15:24:46

     Ποιές είναι αυτές οι πρεσβείες που ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τις εκλογές στην Ελλάδα και γιατί το Defence Net δεν μας αποκαλύπτει ποιές είναι?
     Αντε τώρα γιατί ο καθένας γράφει ότι γουστάρει (ή μήπως ανάλογα με τις υποδείξεις του αφέντη?).

    • dikefalosaitos avatar
     dikefalosaitos @ HELLAS 30/04/2012 18:07:13

     defence net=Πάνος Κατακαυμένος.

  • yyy avatar
   yyy @ np_complete_problems 30/04/2012 21:57:32

   Εξαρτάται ποια εταιρεία παρακολουθείς. Πχ εγώ βλέπω το ΠΑΣΟΚ να τον προβλέπουν στο 18% www.bwin.com/politics
   Σε διαβεβαιώνω δεν έχουν καμμία ενημέρωση παίζω στοιχήματα από τις εκλογές του 2004, πέφτουν συχνά έξω και αν παρακολουθείς όλες τις εταιρίες έχεις ευκαιρίες να βγάλεις λεφτά. Πχ το 2009 έδιναν τη Δάφνη Μπόκοτα φαβορί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Πειραιά και απόδοση 3 στην Ντεντιδάκη. Η δεύτερη σάρωσε. Πέφτουν συχνά έξω λοιπόν και δεν έχουν καμμία πληροφόρηση ακολουθούν το κλίμα στη χώρα.

 18. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 30/04/2012 12:32:03

  Ας είμαστε ρεαλιστές:
  Εάν υπάρξει μεγαλος κατακερματισμός δυνάμεων η λύση ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ:
  * Διάλυση των Σημερινών Κομμάτων, Αποχώρηση των Σημερινών Πολιτικών και Ιδρυση Νέων Παρατάξεων με Νέους Πολιτικούς που δεν έχουν πολλή σχέση με τα "παλιά υλικά".
  * Η διαλυση των σημερινών κομμάτων θα επιφέρει κυρίως: Διάλυση των Συντεχνιακών Συνδικαλιστικών Μηχανισμών που λυμαίνονται τη χώρα και επίσης απορρύθμιση όλων των αντίστοιχων συμφερόντων και αυτό θα είναι το κυριώτερο ίσως ώφελος για την Ελλάδα σε αυτή την περίπτωση.
  * Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αν και υπάρχουν πολλά κόμματα στις εκλογές ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ! Είναι οι ίδιοι που μας κυβερνούν χρόνια τώρα με διαφορετικές "ταμπέλλες" και τελικά ο στόχος τους είναι πάντα συταθερός: Να μπούν στη Βουλή, να έχουν πρόσβαση στους μηχανιοσμούς της εξουσίας κλπ.
  * Οι "αντιμνημονιακές σειρήνες" που αντηχούν ελκυστικά κυρίως στουσς ημιμαθείς, είναι η ίδια και χειρότερη έκδοση του "Λεφτά Υπάρχουν" του 2009 και όσοι τις επικαλούνται (κυρίως Καμμένος & ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως Κουβάλης) συνειδητά παραπλανούν τον λαό για να υφαρπάξουν την ψήφο του.
  * Ο Σαμαράς έπιασε σωστά το νόημα ότι το πρόβλημα με το σημερινό πολιτικό στάτους κβο είναι η ιδεολογική κυριαρχία της αριστερά ςκαι πολύ φοβούμαι ότι όσο υπάρχουν τα σημερινά κόμματα και πολιτικοί αυτο δεν μπορεί να αλλάξει.
  * Οταν τα κύρια προβλήματα προς επίλυση είναι 1) Το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα της χώρας (ασχέτως μνημονίων) και αυτό θα βαφτίζεται ανάλγητη δεξιά πολιτική εναντιον των εργαζομένων και 2) Η ασφάλεια κυρίως στις μεγάλες πόλεις και αυτό θα βαφτιζεται ρατσιστική αντιμετώπιση και δεξιά βαρβαρότητα, τότε Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.

  Να προσέξουμε πάρα πολύ τα παραπάνω γιατί διαφορετικά μποερί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή το ¨ατύχημα" και η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης και ίσως αναγκαστικά εκτός ΕΕ....

  • o deksios avatar
   o deksios @ GreekinEurope 30/04/2012 14:49:35

   σωστοτατος

 19. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 30/04/2012 13:14:14

  Υπάρχει βέβαια και το σενάριο μιάς καλής προβοκάτσιας (πχ , μιά δήθεν κρίση με την Τουρκία) που θα δώσει δικαιολογία για συνεργασίες....

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/04/2012 13:21:51

  Τίποτε δεν παίζεται. Κερκίδα είναι μόνον. Κι έχει απ' όλα: Και "επίσημους" (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), και ενθουσιώδεις, και φανατικούς, και αυθεντικά χουλιγκάνια.
  Το χορτάρι όπου γίνεται το πραγματικό παιχνίδι λέγεται "Γαλλία". Λέγεται "Ισπανικές Τράπεζες". Λέγεται "Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία". Λέγεται "Ιρλανδικό Δημοψήφισμα".
  Οι φίλαθλοι κυττάζουν σε λάθος κατεύθυνση. Την ώρα που θα ουρλιάζουν τυφλωμένοι, τα γκόλ θα μπαίνουν βροχή εκεί που δεν θα βλέπουν.

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ Ο Θείος 30/04/2012 13:25:13

   Σαφέστατος ο Θείος. Τί εισηγήστε Θείε; Να στηρίξουμε Ν.Δ ή να πάμε για μπάνιο;

  • tak avatar
   tak @ Ο Θείος 30/04/2012 13:34:33

   Μπήκα πάλι, μετά από καιρό, για να σου πω ένα μπράβο "Θείο". Όπως το είπες: "ουρλιάζουν τυφλωμένοι". Μετά θα προσπαθούν να θυμηθούν πού βρίσκονταν την ώρα της κρίσης! Μπράβο...

   • PayneK avatar
    PayneK @ tak 01/05/2012 04:11:12

    Άν ουρλιάζουν τυφλωμένοι κάποιοι, είναι γιατί δεν εννοούμε σαν λαός να αποκτήσουμε πολιτική παιδεία,να υπεράσπιζόμαστε τους θεσμούς ,και να δείχνουμε έστω μια ελάχιστη αγάπη για την πατρίδα.
    Αλλά είναι απολύτως λογικό,όταν ανεχτήκαμε για τόσα χρόνια την λαμογιά,τις δοσοληψίες,την αναβλητικότητα,τις υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα και την γενικότερη υποβάθμιση της παιδείας και του πολιτισμού μας.
    Μεγάλη μερίδα του κόσμου παρατηρώ οτι βυθίζεται ξανά στην λήθη,ξεχνάει πως μπήκαμε στο μνημόνιο και ποιός φώναζε λεφτά υπάρχουν και πώς μας την φόρεσε κατόπιν (αλήθεια που εξαφανίστηκε αυτό το παιδί ο ΓΑΠ?) Αντ'αυτού επιδεικνύουν αυτάρεσκα τον Σαμαρά ως ολίγον υπαίτιο της κακοδαιμονίας μας,γιατί νιώθουν οτι είναι ο πιο προσιτός πλέον, ίσως ο μόνος που μπορεί και.. αντέχει! Και είναι ακριβώς αυτό το οποίο έχουν να του προσάψουν.
    Αλλά και δεν καταλαβαίνουν οτι άντεξε γιατί είχε τις σωστές προτάσεις και επισημάνσεις σχετικά με το που βαδίζει η χώρα όλο αυτό το διάστημα. Αλλά και πήρε τα ρίσκα του όταν χρειάστηκε και βοήθησε να απαλλαγούμε απ'τον κύριο "λεφτά υπάρχουν."
    Τυχαίο στην πολιτική τίποτα δεν μπορεί να είναι όσο και να θέλουν να το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ οτι ίσως είναι. Οπότε για όλους τους παραπάνω λόγους και ακόμα περισσότερους, αν κάποιοι ουρλιάζουν τυφλωμένοι,μάλλον κάπου την ζωή τους πήραν λάθος.
    Υπάρχει ίσως χρόνος, εφόσον μιλάμε για πολιτικό χρόνο να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας έστω, αποφεύγοντας έτσι την όποια απερισκεψία.

  • spiros avatar
   spiros @ Ο Θείος 30/04/2012 17:04:46

   ΘΕΙΕ σωστός.Βλέπουν το μισό δένδρο και χα'νουν το δάσος.

 21. gloup avatar
  gloup 30/04/2012 13:40:20

  Τον Σαμαρά δεν τον ξέρω. Δεν ξέρω κανέναν προσωπικά από όσους εμφανίζονται η επανεμφανίζονται στις εκλογές. Το μόνο που ξέρω είναι : βλέπω, ακούω, θυμάμαι, συγκρίνω και ψηφίζω. Τη δεδομένη στιγμή, για συγκεκριμένους λόγους.

  Από όλες τις εκλογές από το 1981 και μετά, θυμάμαι τα συνθήματα και τις ατάκες. Αφότου οι ατάκες εφαρμόσθηκαν, το 2012 βλέπω τα αποτελέσματά τους, στην οικονομία και την κοινωνία. Σήμερα που βλέπω και ακούω καμμιά δεκαριά κομματο-αποκόμματα και κάτι περίεργους αρχηγούς, αρχηγίσκους και υποψήφιους βουλευτές να διεκδικούν την πατέντα της ανακάλυψης του τροχού, συγκρίνω και καταλήγω στον Σαμαρά.

  Στον Σαμαρά προσωπικά και μόνο σε όσους έχουν την ίδια κατεύθυνση με αυτόν όσον αφορά τη ζωή μου και τη ζωή του διπλανού μου σε ένα ενιαίο εθνικό σύνολο και σε ένα σταθερό κράτος.

  Δηλαδή :
  - τη στάση του στα εθνικά θέματα,
  - τις διαπιστώσεις του, τα συμπεράσματα και τις προτάσεις του για την οικονομία,
  - τις θέσεις του για τη διακυβέρνηση και το κράτος,
  - τις θέσεις του για την Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο,
  - τη φιλοσοφία του για την πατρίδα μας,
  και επίσης
  - την προσεκτική και μακροπρόθεσμη διαχείριση του κόμματός του, κόμματος και στοιχείων που τα ίδια δεν πιστεύουν στον εαυτό τους,
  -την πολύπλευρή του προσπάθεια διαμόρφωσης συνεκτικού ιστού, ιδεολογίας και πρότασης διακυβέρνησης, μέσα στις πιό αντίξοες συνθήκες, για το κόμμα του καθαυτό και σε σύγκριση με τα άλλα κόμματα,

  και τέλος

  -τον ίδιο, την προσωπικότητά του. Το πρόσωπο είναι σπαθί.

  Σήμερα η Ελλάδα είναι στο Μνημόνιο και αυτοί που την έφτασαν μέχρι εδώ έχουν ονοματεπώνυμο και ταυτότητα.

  Αυτοί που γαυγίζουν ότι θα την βγάλουν για να συνεχίσουνε το πάρτυ στρώνουν το χαλί, άλλοι από δόλο, άλλοι από ανικανότητα, για να μπει πιο βαθειά. Η ρητορία τους μας πάει να συναντηθούμε στην κόλαση. Είναι και αυτό μια προοπτική, αν σου αρέσει.

  Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω, κάνοντας τη μέρα νύχτα για τα πεπραγμένα τους, ποντάροντας στην αμνησία του κόσμου λόγω κόπωσης, φόβου η συμφέροντος. Αυτοί είναι οι καλύτεροι παραχαράκτες του Σαμαρά. Κλέβουν τις θέσεις του για να καλύψουν το παρελόν τους, αλλά πουλάνε ακριβά. Τι να το κάνεις το πανάκριβο κακέκτυπο όταν έχεις το πρωτότυπο. Σε εποχές κρίσης, ελπίζω ότι τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες θα μείνουν στα αζήτητα.

  Συμπατριώτες το 2009 έγινε χοντρό λάθος και θα φτύσουμε αίμα να το διορθώσουμε.
  Το 2012 δεν μπορούμε να το κάνουμε χειρότερο. Η ανυπαρξία καραδοκεί.

  Κύριε Σαμαρά για τα παραπάνω και για πολλά ακόμα θα σας ψηφίσω και θα παρακολουθώ πως θα εφαρμόσετε τις υποσχέσεις σας.

 22. nikolas avatar
  nikolas 30/04/2012 13:44:44

  Αυτοδυναμία με τη μία!!!

 23. o deksios avatar
  o deksios 30/04/2012 13:47:06

  Αληθεια η διαλυση του πασοκ απο που προκυπτει, και το λετε και το ξαναλετε???
  Το πασοκ εχει θριαμβευσει τον τελευταιο μηνα σε ολες τις εκλογες των συνδικαλιστων του δημοσιου..
  απ' τα ποσοστα τσαουσεσκου σε ΕΡΤ (90%) και ΟΣΕ (70%), μεχρι τους δασκαλους (50%), τους ΟΤΑ (50% με δευτερο το ΚΚΕ) , κτλ..
  Δηλαδη ολοι αυτοι τους τι νομιζετε οτι θα ψηφισουν την Κυριακη??
  Αμα οι δεξιοι το παρουμε χαλαρα, θα δουμε κανενα πασοκ με υψηλα ποσοστα και θα τριβουμε τα ματια μας, οπως στις δημοτικες του 10...

  Υ Ειπαμε, οι δεξιοι δεν θελουμε διορισμους , αλλα αυτοι οι δεξιοι δημαρχοι ζητουν πιστοποιητικο μη ψηφισης σε ΝΔ για να προσλαβουν υπαλληλο? Με 50% των δημων σε δεξιους δημαρχους με το ζορι φτανει η ΝΔ το 20% στις εκλογες των ΟΤΑ...

 24. Παπαδάκης Ανδρέας avatar
  Παπαδάκης Ανδρέας 30/04/2012 14:09:46

  Δεν ανησυχώ ΚΑΘΟΛΟΥ για το "πρέπον" του αποτελέσματος
  350 δις, ΔΕΝ είναι ...σποράκια.

  Η Νέα Δημοκρατία, θα σχηματίσει κυβέρνηση.

 25. victoria (true) avatar
  victoria (true) 30/04/2012 14:21:56

  Να ξαναγίνουν εκλογές αν χρειαστεί. Να ξαναγίνουν εκλογές.

 26. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 30/04/2012 14:39:19

  Τί βλακεία αὐτὸ τὸ "στὴν κάλπη θὰ σπάσω πιάτα γιὰ νὰ ξεδώσω", καὶ μετὰ θὰ ἀλλάξω στάση 180 μοῖρες γιὰ νὰ κυβερνηθῶ, ποὺ ὄντως κατὰ κεῖ πάει τὸ πρᾶμα... Τόσο κουκουρούκου εἶναι ὁ ψηφοφόρος; (...ἀπ' ὅτι φαίνεται, ναί...) Δὲν προχωρᾶμε καλύτερα κατ' εὐθείαν στὸ 2ο βῆμα, τὴν αὐτοδυναμία Σαμαρᾶ, νὰ κερδίζουμε χρόνο καὶ ταλαιπωρία;;;

 27. roadrunner avatar
  roadrunner 30/04/2012 14:51:22

  Άλλο σενάριο: οι διερευνητικές οδηγούν σε αδιέξοδο και πάμε σε επαναληπτικές. Στο μεσοδιάστημα, το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται έχοντας πέσει σε μονοψήφιο, οι εξελίξεις ραγδαία και τάχιστα στέλνουν το Βενιζέλο στο πάγκο, για να πάρει και ο ΓΑΠ το αίμα του πίσω.... Μέσα στο ΠΑΣΟΚ πρόσωπο πράσινο με αντιμνημονιακά ξεσπάσματα στο παρελθόν, φιλόδοξο και με αρχηγικές βλέψεις και γερές ρίζες στο βαθύ ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει (πχ Βάσω, Λούκα, Παπουτσής ή κάποιος από τους υπόλοιπους δεινόσαυρους). Αυτό θα μπορέσει να φορέσει ένα υποτιθέμενο αντιμνημονιακό μανδύα στο νέο-παλιό-ΠΑΣΟΚ και θα επαναφέρει αυτόματα στην τάξη, τους Καστανίδη, Κατσέλη και τις διαρροές προς ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ (αν υπάρχουν) ενώ με στήριξη (ή και χωρίς) από Τσίπρα σχηματίζει κυβέρνηση μετά τις επαναληπτικές, δεχόμενοι ότι δεξιοί αποσχισμένοι παίζοντας το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, παραμένουν στις τωρινές θέσεις τους. Σενάριο καταστροφικό που θα αποτελειώσει ότι απέμεινε από δυνάμεις στη χώρα και θα τη διαλύσει για πάντα.

  To παράδειγμα σεναρίου το έγραψα μόνο για να φανεί ότι τα ενδεχόμενα είναι πολλά περισσότερα από αυτά που ακούγονται.
  Όσο και να με απωθεί η ιδέα ανοίγματος από τον Πρόεδρο για να σχηματίσει κυβέρνηση κάποιας συνεργασίας πριν τις επαναληπτικές, νομίζω πως ίσως πρέπει να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις, αν ένα τέτοιο σενάριο στέκει πιθανοτικά. Όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και τα πιο ακραία πρέπει να μελετηθούν, να ζυγιστούν ως προς το κόστος τους για τη χώρα και μετά να ληφθούν αποφάσεις. Και προπαντώς να μη δοθεί χρόνος στο ΠΑΣΟΚ να ανασυνταχθεί, να μεταλλαχτεί για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. Στην αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ για όσο περισσότερο καιρό γίνεται (αν επιβιώσει), να προλάβει να σωθεί ότι σώζεται.

  Από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, η μόνη που κρατά μια συνεπή και σοβαρή στάση υπευθυνότητας απέναντι στην κρισιμότητα των στιγμών είναι η Αλέκα (άσχετο...;)

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ roadrunner 30/04/2012 16:25:31

   (ορθή επανάληψη στο προηγούμενο..):
   Από τους Υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, η μόνη που κρατά μια συνεπή και σοβαρή στάση υπευθυνότητας απέναντι στην κρισιμότητα των στιγμών είναι η Αλέκα ....

 28. axis avatar
  axis 30/04/2012 14:51:40

  Αυτοδυναμία ή εκλογές. Καμιά συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

 29. snowman avatar
  snowman 30/04/2012 15:48:44

  ο βαρβιτσιωτης δηλωσε οτι μπορουμε να συνεργαστουμε και με το πασοκ αν χρειαστει.......

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ snowman 30/04/2012 17:12:06

   Νὰ συνεργαστεῖ μόνος του.

   • airman avatar
    airman @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 30/04/2012 20:57:58

    Ας εκλεγεί πρώτα .....

 30. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 30/04/2012 16:08:17

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ διότι έχω ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
  ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ
  ΨΗΦΙΖΩ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
  ΨΗΦΙΖΩ ΝΕΟΥΣ ΚΙ ΑΞΙΟΥΣ ΥΠΟΦΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
  ΔΙΝΩ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ για
  ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ

 31. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 30/04/2012 16:25:16

  Εβλεπα, τωρα ενα σποτακι της ΔΥ.ΣΗ της Ντορας, στο οποιο ΛΕΝΕ καθαρα οτι θελουν ΕΝΙΑΙΟ φορολογικο συνελεστη 20%...!!! Αν δεν κανω λαθος, αυτο σημαινει οτι ανεξαρτητα απ το ποσα χρηματα θα βγαζει καποιος θα φορολογειται με σταθερο 20%. Αν ειναι ετσι, σημαινει οτι δεν θα υπαρχει καμια ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, κατι το οποιο ειναι οτι πιο αδικο για τους ΜΕΣΑΙΟΥΣ, ΜΙΚΡΟ-ΜΕΣΑΙΟΥΣ & ΧΑΜΗΛΟ-ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ. Δλδ σκληρος Θατσερισμoς. Αν τα λεω σωστα, (επειδη ξερω οτι η Ν.Δ πιστευει σε ενα φορολογικο συστημα με προοδευτικη φορολογηση) και η Ν.Δ ΔΕΝ το εκμεταλευτει αυτο για να ξεσκισει τη ΔΥ.ΣΗ (δειχνοντας με απλους αριθμους στον απλο κοσμο τι του ετοιμαζουν οι νεο-φιλελευθεροι, θατσερικοι, φιλο-Ατλαντιστες) τοτε ρε παιδια τσαμπα μιλαμε εδω, με θεωριες και φιλοσοφικες αναλυσεις. Αν κανω λαθος, συγνωμη. Αυτα.

 32. eco avatar
  eco 30/04/2012 16:52:33

  Η δύναμη του Σαμαρά είναι ο κόσμος και όχι τα κομματικά στελεχη που παζαρεύουν δεξια και αριστερά, που μας παρουσιάζουν μια την μία και μια τον άλλον ως Μεσσίες...
  Ευτυχώς για άλλη μια φορά δεν έχει καταλάβει κανείς σας τι γίνεται στην κοινωνία. Βγήτε από τα γραφεία σας , σβήστε τους υπολογιστές, κλείστε τις τηλεοράσεις, ο κόσμος στηρίζει Σαμαρά και την κυριακή θα δείτε τα αποτελέσματα.
  Τότε όμως όλοι θα λέτε εγω το είχα πει , εγω το είχα γραψει, φαινόταν κλπ
  Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις πλατείες, στα πάρκα, στην αγορά, στα καφέ, στις εκκλησίες παντού.
  ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ eco 30/04/2012 18:08:28

   Πολύ σωστός! Εμείς είμαστε η φωνή της πατρίδας. Έναν μονάχα ψηφοφόρο να πείσει ο καθένας μας, κι αν εκείνος κάνει μετά το ίδιο, οι δημοσκόποι θα βλέπουν τη σκόνη μας για πολλά χρόνια μετά!!!

 33. ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
  ΣΙΝΙΑΛΟ 30/04/2012 17:38:30

  Αγώνας για να επικρατήσει η λογική Σαμαρά που θα δώσει ανάσα ζωής στη χώρα. Τα παπαγαλάκια να σταματήσουν να αναπαράγουν τα σενάρια της διαπλοκής.

 34. factorx avatar
  factorx 30/04/2012 17:38:59

  Αναδημοσίευση στο Real News

  Οδεύουμε ακάθεκτοι προς … επαναληπτικές εκλογές

  Αυτόν τον τίτλο έχει στο κύριο άρθρο το antinews.gr και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές μετά τα αποτελέσματα της 6ης Μαΐου.

  «Αν και η δημοσιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων απαγορεύεται βάσει του νόμου τις τελευταίες δύο εβδομάδες προ των εκλογών, οι εκτιμήσεις των περισσότερων από τις δημοσκοπήσεις που γίνονται συγκλίνουν στα εξής για το τι θα προκύψει το βράδυ της επόμενης Κυριακής όταν κλείσουν οι κάλπες:
  1. Κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού που οδηγεί αναγκαστικά στην ανασύνθεσή του

  2. Η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από το αγνώστου πλέον μέλλοντος ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς θα είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος μιας πολιτικής σκηνής κατακερματισμένης.

  3. Ωστόσο η ύπαρξη πολλών κομμάτων στο χώρο της κεντροδεξιάς, οδηγεί επίσης στην ανασύνθεσή της. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να διαλυθεί ο ένας πόλο του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ) και να μείνει αλώβητος ο άλλος.

  3. Τέλος της 40ετους πολιτικής κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροαριστερά, το οποίο αγωνίζεται για την .. δεύτερη θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

  4. Αν και οι άλλες συνιστώσες της κεντροαριστεράς αγωνίζονται προς το παρόν για την ψήφο, την αύξηση των ποσοστών και την …ηγεμονία (λογικό άλλωστε ) μετεκλογικά το σκηνικό μπορεί να αλλάξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗ.ΜΑΡ. θα έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε ένα νέο κεντροαριστερό και αντιμνημονιακό σχηματισμό που θα συσπειρώσει και δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ και θα αποτελέσει την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Μένει φυσικά να δούμε και τι θα γίνει με τα ανοίγματα του Τσίπρα στο ΚΚΕ και τον Καμμένο.

  «Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση»

  Το ερώτημα είναι φυσικά τι θα κάνει ο Σαμαράς σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Θα επιχειρήσει να συσπειρώσει γύρω από τη ΝΔ τις υπόλοιπες δυνάμεις τις κεντροδεξιάς που θα μπουν ή δεν θα μπουν στην Βουλή (εγχείρημα έωλο εκ των προτέρων κατά την γνώμη μας), ή θα προχωρήσει σε επαναληπτικές εκλογές όπως έχει ήδη δηλώσει» αναφέρει μεταξύ άλλων το antinews.

  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=142655&catID=11

 35. firiki2010 avatar
  firiki2010 30/04/2012 18:31:37

  Πολυδιάσπαση των πολιτικων δυνάμεων, αυτοδυναμία, συνεργασία, δεκάδες εναλλακτικά σενάρια, καινούργιες εκλογές, ίσως και όχι Τίποτα από αυτά δεν πρέπει να οδηγούν σε χαλάρωση εν όψει της 6ης Μαίου. Δεν χαρίζουμε ούτε μία ψήφο. Γιατί και η αναπόφευκτη ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού και η ανάγκη ο τόπος να κυβερνηθεί ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ θέλουν τον κεντρικό εκφραστή του κοινωνικού φιλελευθερισμού, τη ΝΔ όσο το δυνατόν πιο ισχυρή.

 36. nikos17 avatar
  nikos17 30/04/2012 18:41:12

  Για να δούμε. Πριν το παραβάν................οι νοικοκυραιοι και σοβαροί ντρεπονται να δηλώσουν ότι θα πάνε στα άκρα. Μεσα στο παραβάν όμως τι θα γίνει? Πάντως αποκλείω κατα την αποψή μου, δεξιοί να ψηφισουν Τσιπρα, Κουβέλη ή ΚΚΕ καθως και οι αριστεροί αποκλειεται να ψηφισουν Καμενο ή Χρυση Αυγή. Το υπόλοιπο παιχνιδι θα παιχτεί με τους περα-δωθε, αυτους που νομιζουμε οτι ειναι κεντρωοι. (αποψη μου επαναλαμβανω)

 37. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 30/04/2012 19:54:16

  Χθες ήμουν στο Ηράκλειο.Η συγκέντρωση πολύ καλύτερη από την
  αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ στον ίδιο χώρο{που είδα από τηλεόραση}.Και
  με παλμό.Με νεολαία,με πάθος.Στο Ηράκλειο αν αυτό σας λέει κάτι.
  Δεν ξέρω που το πάνε οι σχολιαστές εδώ, σήμερα Δευτέρα ,τελευταία
  βδομάδα πριν τις εκλογές.Εγώ ένα ξέρω.Ο Σαμαράς πήρε σχεδόν όλο τον αγώνα πάνω του,γιατο καλό όλης της πατρίδας κι εμείς,αλήθεια εμείς τι κάνουμε.Τι παιχνίδι παίζουμε.Από τους πιο μικρούς έως τους πιο μεγάλους.
  Να ξεκινήσω από τους μεγάλους ,οι γόνοι που ονειρεύονται συγκυβερνήσεις
  γιατί προφανώς δεν θέλουν καθαρές λύσεις ,για να πιέζουν και να επιβιώνουν.Άλλοι που γουστάρουν να ασπάζονται τις υποβολιμιαίες
  συστάσεις Καρατζαφέρη{αλήθεια επιθυμία διακαής τίνος είναι πάλι τούτο},
  γι άλλον πρωθυπουργό π.χ. Αβραμόπουλο,γιατί βλέπεις τον Αβραμόπουλο έχουμε όρεξη οι πολλοί,χωρίς πολύ πολύ κόπο εκ μέρους του,να τον δούμε και πρωθυπουργό.Ο κόσμος έχει σιχαθεί άλλα να ψηφίζει και άλλα να του βγαίνουν.
  Άλλοι να προτείνουν επανασύσταση της δεξιάς με όλα τα μπουμπούκια μέσα,δηλαδή Ντόρες ,Καρατζαφέρηδες, και ότι άλλο τους έρθει στο κεφάλι.Προτείνουν και νέο αρχηγό τον Καραμανλή τάχα μου.Τον ρωτήσανε άραγε τον Καραμανλή αν θέλει.
  Έχω λοιπόν να προτείνω τα εξής.Αυτή την βδομάδα προσπαθήστε να πείσετε
  με τις θέσεις μας,τουλάχιστον ένα άτομο που σκέφτεται να ψηφίσει άρες μάρες κουκουνάρες.Ρωτήστε τον αν του αρέσει αυτή η κατάσταση που ζούμε κι αν
  επιθυμεί να βιώνει τα ίδια την επομένη των εκλογών.Ρωτήστε τον αν με αυτό που σκέφτεται να ψηφίσει πιστεύει ότι προσφέρει κάτι καλύτερο στον εαυτό του ,στα παιδιά του,στηνκοινωνία ,στη δουλειά του.Η συνηθισμένη απάντηση είναι πως όχι και ότι το κάνει να εκδικηθεί τα δυό μεγάλα κόμματα.Τότε είναι
  υποχρέωση μας να του αναλύσουμε καθαρά τις ευθύνες του κάθε κόμματος ,
  του κάθε αρχηγού χωριστά,το γιατί με τον Σαμαρά θάναι καλύτερα ,τι είπε
  από την αρχή ,για ποιά πράγματα προειδοποίησε ,αλλά δεν εισακούσθηκε,για
  την μεγάλη προδοσία της πατρίδας από την άλλη ηγεσία και την θυσία του
  Σαμαρά για να μην βουλιάξουμε,μετά τις αχαρακτήριστες ανευθυνότητες
  του ΓΑΠ.Να του πούμε ότι το 44%του ΠΑΣΟΚ που το εξέλαβε ο αρχηγός του
  σαν δικαίωμα που του παραχωρήθηκε από τον λαό για πλήρη ασυδοσία δεν ήταν προιόν καινούριων ψήφων στο ΠΑΣΟΚ,αλλά ήταν προιόν της αδιαφορίας
  των ανθρώπων που σκέφτονται σαν τους περισσότερους από μας,που νομίζανε
  ότι δεν υπήρχε κάτι χειρότερο από την αθέτηση της υπόσχεσης του Κώστα
  Καραμανλή για ανασύσταση του κράτους,ή την μη αποκατάσταση κάποιου
  τέκνου ή το πάγωμα του μισθού του.Και όμως υπήρχε.Η τέλεια κατρακύλα.
  Ο γκρεμός του ΔΝΤ και της Τρόικας.Η αναξιοπρέπεια της πατρίδας.Το να εχεις πρωθυπουργό που ενάμισι μήνα μετά τις εκλογές είπε στους ξένους ότι κυβερνά χώρα διεφθαρμένων.Το να σου κατεβάζουν τους μισθούς και τις συντάξεις στα τάρταρα και πόσα άλλα.Ξενιτεμένοι επιστήμονες,άνεργα παιδιά
  αυτοκτονίες.
  Νομίζω ότι θα τον πείσετε.Με κόπο αλλά θα τα καταφέρουμε.Γιατί άλλη
  ελπίδα δεν έχουμε.Ας αφήσουμε τις γκρίνιες και ας κάνουμε τον αγώνα μας.
  Και ένα τελευταίο .Η ΚΟΡΗ στα Χανιά ατύχησε από κόσμο.Τυχαίο ;

 38. Tsol avatar
  Tsol 30/04/2012 19:56:52

  Θα εκπλαγούμε με τα αποτελέσματα των εκλογών, οι περισσότεροι κι όλας δεν θα πιστευουν τι κακό τους βρήκε. Μεγάλη αγανάκτηση στην κοινωνία, πλέον ο κόσμος δεν τρομάζει ούτε από τις απειλές περί χρεοκοπίας άτακης, περί μισθών βουλγαρίας και ινδίας κτλ. Υπάρχει μίσος και υπάρχει μια παράμετρος που δεν αναφέρει κανείς. Πολύς κόσμος αναρωτιέται διαβάζοντας τα προγράμματα και λέει, καλά αφού πασόκ και ΝΔ κυβερνούσαν γιατί δεν τα κάνανε αυτά τα ωραία πράγματα που τώρα εξαγγέλουν, άρα σκοπός σας δεν είναι να κάνετετε αυτά που εξαγγέλετε αλλά να υφαρπάξετε ξανά την ψήφο μας.

  • airman avatar
   airman @ Tsol 30/04/2012 21:33:00

   Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει στον Ελληνικό λαό ένα πρόγραμμα που στόχο έχει αφενός οι όποιες θυσίες από εδώ και πέρα να πιάσουν τόπο και αφετέρου προβλέπει και συγκεκριμένες κινήσεις ανακούφισης (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνες οικογένειες, κτηνοτρόφοι).
   Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αρθρώσει λόγο, λέει ''συγνώμη'', ανακαλύπτει την ανάπτυξη, ομολογεί αστοχίες, αγωνιά όμως μόνο για το δικό του αύριο.
   Ένα κόμμα υφάρπαζε συστηματικά την ψήφο του Ελληνικού λαού και αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ (από την ''αλλαγή'' ως το ''λεφτά υπάρχουν'').
   Κάποιοι βέβαια διαλαλούν αντί για το ''λεφτά υπάρχουν'' το ''λεφτά θα βρούμε'' (κάτι σε επιταγή ας πούμε), μη σας τρομάζει η πιθανή χρεοκοπία (τα καράβια των εφοπλιστών θα κατάσχουν οι ξένοι ούτως ή άλλως).
   Η αγανάκτηση, η αγωνία, ο θυμός είναι κακοί σύμβουλοι. Καλό είναι όταν αποφασίζουμε στο βαθμό που μας αναλογεί για το μέλλον μας να είμαστε ψύχραιμοι, να σταθμίζουμε την επιλογή μας με βάση τη λογική.
   Κάποιοι επενδύουν στο μίσος.
   Πόσο δίκιο μπορεί να έχουν;

 39. Παύλος avatar
  Παύλος 30/04/2012 22:58:04

  Σχετικά με την επικείμενη συνεργασία Καμένου με ΣΥΡΙΖΑ, έχω να κάνω το εξής σχόλιο:
  Εύχομαι να μην είναι πολλοί ( γιατί θα είναι ), όσοι θα πουν μετά τις εκλογές :
  "μακάρι να μου κοβόταν τα χέρια ΣΥΡΙΖΑ " !!!

 40. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 01/05/2012 00:15:49

  Σε συγχαίρω. Είναι η ώρα του αγώνα και όχι των αναλύσεων.

 41. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 01/05/2012 00:36:13

  Εγραψες!!!!!!!! Ημουν εκει απο τις 6! Το Ηρακλειο εγινε ΜΠΛΕ!!! Παλμος, νεολαια, ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ, ΧΑΜΟΣ, και ενας ΣΑΜΑΡΑΣ ανεπαναληπτος, μοναδικος, ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Δημοσκοπος δεν ειμαι, σε προπαγανδες μειδιω, και πιστευω οτι η αυτοδυναμια ειναι δικη μας!

 42. alex23 avatar
  alex23 01/05/2012 01:01:15

  για τον σαμαρα, αν θελει να πετυχει κατι σαν πρωθυπουργος και να εχει και πολιτικο κυρος στην ευρωπη για να πετυχει διαπραγματευση και αλλαγες, θελει πλειοψηφια με εναν αερα τουλαχιστον 5-10 βουλευτων (με το σκεπτικο οτι η διαπλοκη θα τον ροκανισει ανετα αν δεν εχει ενα μαξιλαρακι απωλειων)

  αρα οι επαναληπτικες σε περιπτωση μη αυτοδυναμιας ειναι μονοδρομος για καποιον που θελει να κανει εργο

  δεν βρισκω τιποτα αρνητικο σε αυτο, εκτος απο αυτο που ακουσα απο τον αδωνη(που παρολο που δεν ειναι 'αγαπημενος μου', εχει δειξει τι λειπει απο την νδ τα τελευταια χρονια), οτι με τις επαναληπτικες οι οποιες ποινικες ευθυνες των υπουργων του πασοκ για το μνημονιο παραγραφονται χαρη σε νομο βενιζελου που υιοθετησε και η νδ και πρεπει να βρεθει νομικη φορμουλα για να γινουν διωξεις αν βρεθει κατι(πραγμα που θεωρω σιγουρο, αν υπαρχει πολιτικη βουληση)

 43. Αρεγαμώτο avatar
  Αρεγαμώτο 01/05/2012 09:57:32

  Λες σε ένα σημείο: «Το ερώτημα είναι φυσικά τι θα κάνει ο Σαμαράς σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Θα επιχειρήσει να συσπειρώσει γύρω από τη ΝΔ τις υπόλοιπες δυνάμεις τις κεντροδεξιάς που θα μπουν ή δεν θα μπουν στην Βουλή (εγχείρημα έωλο εκ των προτέρων κατά την γνώμη μας), ή θα προχωρήσει σε επαναληπτικές εκλογές όπως έχει ήδη δηλώσει.»

  Έτσι, ε; «…θα προχωρήσει σε επαναληπτικές εκλογές όπως έχει ήδη δηλώσει…»! Μα, για στάσου βρε FactorX. Στο χέρι του Σαμαρά είναι να προκηρύξει επαναληπτικές εκλογές; Να μη τρελαθούμε κι όλα.
  Εκτός κι αν άλλαξε κάτι που δεν το πήρα χαμπάρι, απ’ ότι ξέρω η σειρά των γεγονότων μετά από εκλογές είναι η ακόλουθη.
  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την «Αρχή της Δεδηλωμένης», δίνει την εντολή για σχηματισμό Κυβέρνησης στο πλειοψηφούν Κόμμα. Δύο σενάρια παίζουν. Ο αρχηγός του, εάν μεν δεν πιστεύει ότι μπορεί να πιάσει τους 151 ή, κι ακόμα κι αν μπορεί να το πετύχει, θέλει μεγαλύτερη πλειοψηφία για να μπορεί να κυβερνήσει, δεν δέχεται την εντολή. Αλλιώς σχηματίζει Κυβέρνηση και πάει στην Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης. Αν την πάρει, μετά από παρακάλια, υποσχέσεις και γλειψίματα, συνεχίζει σαν Κυβέρνηση, αλλιώς καταθέτει την εντολή στον Πρόεδρο.
  Αυτός τώρα, έχει την υποχρέωση να την δώσει στο δεύτερο Κόμμα. Και πάλι ακολουθείται η ίδια διαδικασία. Αν και αυτός δεν μπορεί να σχηματίσει βιώσιμη Κυβέρνηση, θεωρητικά ο Πρόεδρος πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, αλλά συνήθως σταματάει εκεί. Κατόπιν αυτού, διαλύει την Βουλή και προκηρύσσει εκλογές.
  Άρα, με δεδομένο ότι η αυτοδυναμία είναι από δύσκολη έως αδύνατη, και με τους σημερινούς συσχετισμούς των κομμάτων και την αναμενόμενο πολυκερματισμό των ψήφων, βλέπετε καμία πιθανότητα να κάνει (ή ακόμα και να θέλει να κάνει) Κυβέρνηση ο Σαμαράς; Ο Βενιζέλος, που θα περιμένει πίσω από τη γωνία, δεν είναι πολύ πιθανό (αδύνατο μήπως;) να συνεργαστεί μαζί του. Οπότε θα είναι αναγκασμένος να αρχίσει να γλύφει εκεί που μέχρι τώρα έφτυνε. Καμμένος, Καρατζαφέρης, Ντόρα! Θα έχει πολύ πλάκα, ειδικά με το τελευταίο όνομα, να δούμε αυτό το σενάριο.
  Από την άλλη, αν ο Βενιζέλος λάβει την εντολή, αν και θα του λείπουν οι +50 έδρες του μειοψηφούντος κόμματος, θα έχει κάποιες πιθανότητες, με τη συνεργασία Κουβέλη, Ντόρας και ίσως Τσίπρα, να πετύχει το 151+.
  Όπως και να εξελιχτούν τα πράγματα πάντως, σίγουρα δεν έγκειται στον Σαμαρά να «προχωρήσει σε επαναληπτικές εκλογές»! Ο Πρόεδρος και μόνο ο Πρόεδρος έχει τέτοιο δικαίωμα. Βέβαια, ο Σαμαράς, με την άρνησή του να δεχθεί την εντολή, μπορεί να εξωθήσει τα πράγματα προς εκλογές, αλλά σίγουρα, όχι να τις «προκηρύξει»!
  Κάνω λάθος;

 44. factorx avatar
  factorx 01/05/2012 10:13:14

  Σωστός. Ζήτω η τυπολατρία. Μην μου ξεφύγει καμιά κουβέντα.....

 45. karenin avatar
  karenin 01/05/2012 10:31:01

  Η ουσία είναι πως οι εκλογές αυτές έχουν ελάχιστη σημασία για την διακυβέρνηση της χώρας αφου το παιγνίδι θα κριθει στα μέσα ιουνίου στις επαναληπτικές. Αν όντως ο Σαμαράς δεν είναι η εφεδρεία του συστήματος, η διαπλοκή και το σύστημα θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα δουμε καινούργιο αστικό κόμμα. Η αφετηρία που θα ξεκινήσουν δεν θα έχει μεγάλη σημασία γιατί θα έχουμε άλλα δεδομένα.

 46. Χάρης avatar
  Χάρης 02/05/2012 03:40:13

  Μέχρι τις προηγούμενες εκλογές ψήφιζα ΠΑΣΟΚ.Από τότε που άρχιζα να ψηφίζω σε εθνικές εκλογές,δηλαδή το 2004(σήμερα είμαι 28 ετών).Όχι επειδή πίστευα σε διορισμό ή βόλεμα,αλλά επειδή το θεωρούσα πιο κοντά στα ιδεολογικά μου "πιστεύω".Θα μου πείτε ρομαντικό ή βλακώδες,αλλά αυτή ήταν η αντίληψή μου.
  Τα τελευταία δυόμισι χρόνια,με έκαναν να αναθεωρήσω πολλά πράγματα.Έστω και καθυστερημένα.Είδα ότι δεν έφταιγε για όλα η "κακιά Δεξιά¨,αλλά ότι η "πασοκοποίηση" του κράτους και της χώρας,με ό,τι αυτό συνεπάγετο,ήταν αίτιο πολλών απόσα βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα.
  Αυτό ήταν και η κινητήριος δύναμη που με έκανε τελικά να αλλάξω βαθμιαία πολιτική αντίληψη,έστω και σε αυτή την ηλικία που κάποια πράγματα έχουν υποτίθεται διαμορφωθεί(ως άλλοτε σοσιαλδημοκράτης).Γιαυτό λοιπόν και μπορώ να πω πλέον πως είμαι περισσότερο κοντά στην κεντροδεξιά θεώρηση.Θα ψηφίσω για πρώτη φορά στη ζωή μου Νέα Δημοκρατία και Αντώνη Σαμαρά.Δεν σας κρύβω πως,όντας κι εγώ όπως οι περισσότεροι Έλληνες κατά του Μνημονίου,πέρασε από το μυαλό μου να ψηφίσω ΑΝΕΛ και Καμμένο.Όμως κάποια πράγματα τον τελευταίο καιρό με ενόχλησαν καθώς και το όλο στυλ,που μου θύμιζε "λεφτά υπάρχουν",αλλά σε έκδοση 2012.Την πατήσαμε μια φορά προ 3ετιας,μην την ξαναπατήσουμε.Οπότε στρέφω οριστικά την ψήφο μου στη ΝΔ.
  Για την αυτοδυναμία και το σκηνικό της επόμενης μέρας που συζητάτε,για μένα όλα είναι ρευστά.Το χειρότερο πάντως σενάριο,και για τη χώρα και για τη ΝΔ,θα ήταν να υπάρξει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.Αφενός μεν γιατί θα κρατούσε ζωντανά όλα αυτά τα κύτταρα που συνέβαλαν στην πασοκοποίηση της χώρας που ανέφερα,αφετέρου δε γιατί θα ήταν μια θνησιγενής Κυβέρνηση,που θα διατηρούσε το ΠΑΣΟΚ στο παιχνίδι εξουσίας.
  Εκτίμησή μου,με τα ως τώρα δεδομένα,είναι ότι δύσκολα θα υπάρξει αυτοδυναμία.Μακάρι να υπήρξε.Τουλάχιστον θα ευχηθώ δύο πράγματα,ειλικρινά.Πρώτον,η διαφορά να είναι αρκετή από το δεύτερο κόμμα,ώστε να μπορεί η Νέα Δημοκρατία να καθορίσει τις εξελίξεις,και το δεύτερο και εξίσου σημαντικό,να απαγκιστρωθούμε κάποια στιγμή από κάποιες από τις καταστροφικές πολιτικές του Μνημονίου...Αυτά από εμένα..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.