#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/09/2013 21:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«ΟΧΙ» στην απαίτηση της τρόικας για θάνατο της αμυντικής βιομηχανίας, αποφασίζει η κυβέρνησηΟριστικό «όχι» στην απαίτηση της τρόικας για ξαφνικό θάνατο σε ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ, φαίνεται να αποφάσισε να πει η κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον προέκυψε από τις διαδοχικές συναντήσεις που έγιναν στο υπουργείο Οικονομικών.

Η τελική απόφαση θα δοθεί στην τρόικα την Παρασκευή, ωστόσο, δείχνει να προκρίνεται η εκκαθάριση εν λειτουργία της αμυντικής βιομηχανίας κι όχι το λουκέτο που θα ήταν ανεπίτρεπτο αλλά και που θα προκαλούσε οξύτατες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου δήλωσε ότι για την ΕΑΣ προκρίνεται η λύση της διάσπασης με διατήρηση του στρατιωτικού σκέλους για την κάλυψη των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων ενώ το μη στρατιωτικό σκέλος θα εκκαθαριστεί εν λειτουργία.

Για την ΕΛΒΟ προτείνεται επίσης εκκαθάριση εν λειτουργία ενώ ένα τμήμα της επιχείρησης θα παραμείνει για τις ανάγκες του στρατού, όπως η συντήρηση των οχημάτων.

Για τη ΛΑΡΚΟ στόχος της κυβέρνησης είναι η επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση.

Ο ίδιος κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι αναμένεται στέλεχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. στην Αθήνα, ο κ. Γέρε Κόοπμαν για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων που έχουν δοθεί στις βιομηχανίες ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. WY avatar
  WY 09/09/2013 21:20:52

  Άναμένουμεν τίς τελικές λύσεις,πού θά ληφθούν από τήν κυβέρνηση.
  Όποιος όμως a priori ισχυρίζεται τό ## ΟΧΙ ##στό κλείσιμο,νά καταθέτει από τούς προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς,πάνω από 200 εκατ.ευρώ/ετησίως,ώς χρηματοδότηση,διά νά συντηρούνται ΚΙ ΑΥΤΕΣ οί διαχρονικές αντιπαραγωγικές φωλεές έρπετών κι όχι νά επιβαρύνεται ό κάθε άνεργος,μισθωτός ή συνταξιούχος φορολογούμενος!!!
  Όχι ## Σέ ξένο κ........ εκατό ξυλιές ##!!!

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 09/09/2013 21:24:30

  Αυτά τα 200, πόσα θα ήταν αν αγοράζαμε από ξένους αυτά που παράγουν ή επισκευάζουν; Απλή ερώτηση που ζητά απάντηση για συζήτηση ουσίας.

 3. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 09/09/2013 21:27:10

  Aν στο πρώτο ΟΧΙ της Ελλάδας οι δανειστές υποχωρήσουν τότε
  αν πούμε όχι και στις νέες περικοπές μισθών και συντάξεων δεν θα μας πετάξουν έξω απ' το ευρώ. Οπότε υπάρχουν ελπίδες...

 4. roadrunner avatar
  roadrunner 09/09/2013 21:30:52

  Καλή αρχή λοιπόν, με τα "ΟΧΙ" στην τρόικα ...

 5. Μηχανολόγος avatar
  Μηχανολόγος 09/09/2013 21:48:40

  Υπερήφανο Οχι του Ελληνικού λαού.
  Ομαδική φαντασίωση ότι έχουμε πολεμική βιομηχανία.
  Θα γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία.
  Τόσο επιτυχημένη,όσο και η εκκαθάριση εν λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον κ. Σημίτη.
  Ναυτική χώρα η Ελλάδα,οι Ελληνες εφοπλιστές έχουν γεμίσει το order book των
  ναυπηγείων της Ασίας.Χάθηκε και η Ναυπηγοεπισκευή,να είναι καλά τα Τούζλα της Τουρκίας.Ομως τα Ναυπηγεία εκκαθαρίζονται,οι εργαζόμενοι υποαπασχολούνται,και ο Σύριζα λέει ότι θα τους ξαναπροσλάβει όλους.Να δούμε πως θα τους πληρώνει.
  Ετσι και η Πολεμική Βιομηχανία.Εθνικοί λόγοι να μην παράγουμε τίποτα,αλλά να πληρωνώμαστε όμως.
  Αποφασίζουν γιά την βιομηχανία Υπάλληλοι Τραπέζης, δικηγόροι,συνδικαλιστές,άκαπνοι μηχανικοί.
  Μήπως ξέρει κανείς την πορεία της Giat στην Γαλλία?
  Πολύ φιλικά σε όλο το φόρουμ

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Μηχανολόγος 09/09/2013 22:21:59

   Μηχανολόγε, έχεις δείξει ότι κατέχεις λεπτομέρειες. Γίνε πιο συγκεκριμένος, πιστεύω θα βοηθήσει.
   Η δική μου άποψη εμπεριέχει μια θετική και δυο αρνητικές διαστάσεις για τις αμυντικές (όχι τη ΛΑΡΚΟ).
   1. Ικανοποιούν ορισμένες ανάγκες των ΕΔ.
   Όμως
   2. Αναλαμβάνουν κυρίως υπεργολαβίες χωρίς μεγάλη προστιθέμενη αξία τεχνογνωσίας.
   3. Είναι "άντρα" κομματοκρατίας.

   Η ΛΑΡΚΟ είναι στρατηγική βιομηχανία, η κάθετη οργάνωση της παραγωγής δεν έγινε τυχαία, η διάσπαση είναι εγκληματική (σε άλλον τα ορυχεία - σε άλλον η βιομηχανία), η τιμή του νικελίου διεθνώς είναι κυμαινόμενη, σήμερα ζημία-αύριο κέρδος, η κλοπή που υπέστη από την κακοδιαχείριση των κομματικών διοικήσεων υπήρξε ασύλληπτη, οι συνδικαλιστικές επίσης αυθαιρεσίες επιδείνωσαν την κατάσταση, οι Ευρωπαίοι απλά δεν θέλουν να διαθέτουμε στρατηγικές παραγωγικές μονάδες όπως δεν θέλουν και να έχουμε ισχυρό εμπορικό στόλο ούτε μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης, ιδιοκτησίας και αυτοαπασχόλησης. Όπως και δεν ενδιαφέρονται για την άμυνά μας έναντι της Τουρκίας, διότι δεν πέρασαν αυτοί 400 χρόνια σκλαβιάς.

   • ΣΠΥΡΟΣ1 avatar
    ΣΠΥΡΟΣ1 @ Προφήτης 10/09/2013 13:19:26

    Ας πεί λοιπόν ο Σαμαράς στους Ευρωπαίους, απολύω όλους τους διορισμένους απο την κομματοκρατία και αναθέτω τα ΕΑΣ πχ. στον έμπιστό μου Φαήλο Κρανιδιώτη να τα διοικήσει με μάνατζερ-κομμάντος της δικής του επιλογής με στόχο να καταστεί βιομηχανία ανταγωνιστικώτερη της αντίστοιχης Γερμανικής ώστε να μην ενταχθεί στις αποκρατικοποιήσεις και να αποκτήσει πελατεία σε όλα τα Βαλκάνια την Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική...

 6. ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ avatar
  ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ 09/09/2013 22:41:18

  Ουγγαρία: «Αποικιοκρατία τέλος», διακήρυξε ο πρωθυπουργός

 7. Petronius avatar
  Petronius 09/09/2013 23:05:53

  Ουφ! Τα τεμπλέλικα κομματόσκυλα της 'αμυντικής βιομηχανίας' θα πάρουν μια ανάσα. Μέχρι να έρθει η τρόικα, τουλάχιστον.

  • Αρης avatar
   Αρης @ Petronius 09/09/2013 23:15:10

   Φίλε είσαι απόλυτος,
   υπάρχουν σε αυτές τις εταιρείες και δουλευταράδες και υψηλού επιπέδου τεχνικοί(άλλωστε ο εξοπλισμός τους δεν υπάρχει αλλού στην Ελλάδα) και εργαζόμενοι σε κίνδυνο εργασίας( η π.ΠΥΡΚΑΛ αν θυμάσαι είχε 3 νεκρούς το 1995) και μην ξεχνάς οτι το χρέος των 128 εκ.δολ.του ΙΡΑΚ από τη δεξαετία του '80 δεν βγήκε από τεμπέληδες αλλά με δουλειά μέρα-νύχτα.Σίγουρα υπάρχουν και τέτοιοι και σίουρα πολλά γίνανε λάθος αλλά αν αυτόπου υπάρχει μπορεί να σου φέρει χρήμα ....δεν το σκοτώνεις,γιατί τότε το χρήμα αυτό το "σπρωχνεις" α το "φάει" κάποιος άλλος,η οχι?

   • Petronius avatar
    Petronius @ Αρης 10/09/2013 16:28:27

    Ώστε φέρνουν χρήμα, ε; Περίεργο. Τότε γιατί ο Σταϊκούρας ενημέρωσε επισήμως τη βουλή ότι τα χρέη τους ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ;

 8. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 09/09/2013 23:51:51

  Tα στρατηγικής βιομηχανίας να τα ζυγιάζεις με τα οφέλη και τα μειονεκτήματα. Στα μέν ορθώς προσθέτεις τιμή Νικελίου και συνάλλαγμα, απασχόληση και καθετοποίηση παραγωγής .Στα δε ψάξε να βρείς τον αργό θάνατο που προσφέρει απλόχερα σε 2 Νομούς.Μην διανοηθεί κανείς να μιλήσει για οικολογικές ανησυχίες γιατί αν τολμάει, αν έχει τα κότσια να γράψει που πέφτει το παραπροιον της σκουριάς που προκύπτει απο την επεξεργασία, πόση ποσότητα ανα μέρα και ανά χρόνο και ποιά η ποσότητα βαρέων μεττάλων που ανιχνεύεται σε ζώντες οργανισμούς που αποτελούν βασική πηγή τροφής αλλά κα ιδίνουω ζωή σε κάτι χιλιάδες συνανθρώπους μας. Τον αργό θάνατο απο την ΛΑΡΚΟ δεν τον ζείτε , είναι μακριά απο την πόρτα σας κα ιφυσικά ούτε λόγος για ορθολογική οργάνωση της.Στην Ελλάδα ζείς τι περιμένεις

 9. Makman avatar
  Makman 10/09/2013 08:44:05

  Πολλοι, εισαστε "μακρυα νυχτωμενοι".Αλλα τι περιμενεις, αφου μαθατε να βαζετε ταμπελες, παντου και παντα.
  Η τεχνογνωσια των ΕΑΣ ειναι "πολυ μπροστα", απο αλλες αντιστοιχες εταιρειες.
  Εχουν μεγαλη γκαμα πυρομαχικων, που μπορουν να παραγουν.
  Αλλα, αντι να δωσουν δουλειες, για να δουλεψει η εταιρεια, προτιμουσαν 10ετιες τωρα, να να δινουν στο εξωτερικο.
  "Ποναει κεφαλι, κοβει κεφαλι".....μια χαρα σας βολευει.
  Και για να μαθαινετε, αυτη την στιγμη, υπαρχουν παραγγελιες 350.000.000 ευρω.Αλλά, δεν αφηνουν την εταιρεια να κανει εξαγωγες προϊοντων.
  Και ναι: Ηταν αντρα κομματοκρατιας, αλλα σε διοικητικο επιπεδο.Για τις διοικησεις που διοριζαν οι εκαστοτε κυβερνησεις, προκειμενου να κανουν τις ρεμουλες τους.Αυτες δημιουργησαν τα χρεη και οχι οι εργαζομενοι.
  Αλλά βλέπετε, ΚΑΝΕΙΣ δεν ζηταει ευθυνες απο τις προηγουμενες διοικησεις.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?????????????

  Ανοιχτε τα ματια σας γατακια !!!!!!!!!!

  Σημ: Σας θυμιζω την απαντηση ΠΡΩΗΝ υπουργου αμυνας, οταν πηγαν τα σωματεια για να ζητησουν δουλεια, και μιλαω για τοτε που το κοστος των εξοπλιστικων προγραμματων, ειχαν ΠΟΛΛΑ μηδενικα (αλλα ως δια μαγειας, στα ΕΑΣ κατεληγαν ψιχουλα)......"αφου πληρωνεστε ρε αχαριστοι, γιατι μιλατε" ??????

  • Makman avatar
   Makman @ Makman 10/09/2013 08:47:13

   Αν δεν ξεκινησει αμεσα η μια παραγγελια υψους 230.000.000 ευρω , τοτε θα "χαθει".Θα παει σε ανταγωνιστικη εταιρεια στην Βοσνια.

   Ετσι, για να σας πονηρεψω λιγακι.

  • WY avatar
   WY @ Makman 10/09/2013 18:16:12

   Κάπου έχεις δίκιο!!!
   Ψόψησε βλέπεις κι ό αδελφός λαθρέμπορας ΄Αραφάτ (λαθρεμπόριο όπλων,εκρήξεις στό στρατόπεδο Αυλώνας κ.α.).

 10. WY avatar
  WY 10/09/2013 09:36:16

  Προτιμώ νά # πεθάνουν # δύο νομοί παρά ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!
  Κι άς αφήσουμε τίς υπερβολές,διότι μέ τήν ίδια λογική κτίσαμε χιλιάδες ΤΕΙ/ΑΕΙ ακόμη καί στά ## κορακοχώρια/βλαχοχώρια ## διά νά ενισχύσουμε δήθεν τήν περιφέρεια (μπαράκια/κωλομπαράκια,ναρκωτικά κ.α.) καί διά νά διεκδική ό κάθε ηλίθιος-τούβλο νοσοκόμος,κομμωτής,
  υδραυλικός,μασσέρ, τόν τίτλο τού ΚΑΘΗΓΗΤΗ Μ.Ε. θεωρώντας
  εαυτόν, ισότιμο μέ τόν φυσικό,φιλόλογο,μαθηματικό .

 11. AGGELOS avatar
  AGGELOS 10/09/2013 10:03:11

  Ρε παιδιά, αμφιβάλλει κανείς απο εδώ μέσα ότι, όπως καταδεικνύει η ιστορική διαδρομή, η απόλυτη καταστροφή της αμυντικής μας βιομηχανίας προήλθε από την κρατική διαχείριση;; Οι παλαιότεροι φαντάζομαι θα χουν καποιο ακουσμα περί της ΠΥΡΚΑΛ (νυν ΕΑΣ) του Μποδοσάκη. Ήταν τότε που η συγκεκριμένη βιομηχανία μεσουρανούσε στην παραγωγική διαδικασία! Τί το ψάχνουμε τωρα; Αν υπήρχε στην χώρα ένας νεος Μποδοσάκης, θα του την έδινα τζάμπα!! Τζαμπα!! Και να ειστε σίγουροι ότι σε μια τριετία θα κατασκεύαζε τορπίλες για πηρυνικά υποβρύχια!! Αντ αυτού, όμως, ζήσαμε τις μεγάλες στιγμές των πασόκων σοσιαλ η στών, εκσυγχρονιστών και δε συμμαζεύεται, που θεώρησαν σκόπιμον να εναποθέσουν στην συγκεκριμένη βιομηχανία όλο το απόθεμα που είχαν σε αφισσοκολλητές! Ό,τι δηλαδή έκαμναν και στην Ολυμπιακή! Η τελευταία, ιδιωτικοποιήθηκε εν μέσω επαναστατικής γυμναστικής ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΤΕ, όμως σήμερα, που έχει βρει τον δρόμο της, ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΟΠΙΣΘΙΩΝ ΟΜΙΛΕΙ! Αυτό πρεεπι να γινει και με την αμυντική βιομηχανία! Δωστε την στον ιδιωτικό τομεα τωρα! Με ενα ευρω! Δωστε την στον νεο Μποδοσακη και εαν ελλείπει αυτός, σ εναν ξένο σοβαρό επιχειρηματία του χωρου. Όλα τα άλλα αποτελούν λύσεις εκτρώματα, απλώς για να προφυλαχθεί η "πελατεία" !!

 12. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 10/09/2013 17:38:53

  Κι αν πουν οχι...να τους προτεινουμε να κλεισει αμεσα το Μεγαρο για να ισοφαρισθει το κενο

 13. dem avatar
  dem 10/09/2013 21:43:50

  To κατά πόσο προσφέρουν στην εθνική άμυνα και την οικονομία της χώρας οι βιομηχανίες αυτές και το κατα πόσο είναι ανταγωνιστικές και βιώσιμες σε διεθνές επίπεδο είναι τα κρίσιμα μεγέθη νομίζω. Τα αποτελέσματα δείχνουν οτι είναι ζημιογόνες και ελλειμματικές, με δισεκατομύρια (παράνομων κατα την ΕΕ) κρατικών ενισχύσεων σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, όπως λέει και ο Αυστριακός. Όλοι θα θέλαμε ακμάζουσες αμυντικές-βιομηχανικές επιχειρήσεις αλλά και στον τομέα αυτό δυστυχώς....επτωχεύσαμεν.

 14. Πάπιος avatar
  Πάπιος 11/09/2013 16:05:03

  Απολύτως λογικό το όχι, ελπίζω μόνο να μην είναι το μοναδικό και να ακολουθήσουν και άλλα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.