#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/09/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεχάστε την χαζοχαρούμενη ελαφρολαϊκή δεξιάΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

 

 

Έτσι την θέλουν την Δεξιά ορισμένα στελέχη κι οι προπαγανδιστές της ποικιλόχρωμης Αριστεράς. Μουνουχισμένη, πλαδαρή και βολική. Ενοχική. Να σέρνεται πίσω τους κι όποτε ασκεί εξουσία να τους εργοδοτεί σε Πανεπιστήμια, στην δημόσια τηλεόραση, σε ΜΚΟ «Ανεξάρτητες» Αρχές».

Θέλουν να ζουν και να μας βρίζουν με έξοδα μας.

Θέλουν να αποκηρύσσουμε την βία της ακροδεξιάς, να την πατάσσουμε αλλά αυτοί να κρατάνε «κάβα» την δική τους βία, την βία των παραφυάδων τους.

Θέλουν να στεκόμαστε προσοχή στις μισάνθρωπες και χολερικές ιδεοληψίες τους, στον μηδενισμό και το μισελληνισμό τους.

Όταν λέμε το αυτονόητο, πως δεν υπάρχουν «καλά» και «κακά» κουμπούρια, δεν υπάρχουν «κακά» μαχαίρια και «καλές» σφαίρες και μολότωφ, πως δεν υπάρχει αποδεκτή ανομία, πως απαιτείται ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε όποιον τελεί εγκλήματα, ότι πρόσημο κι αν τους δίνει, ότι μαλακία κι αν έχει στον φασιστικό ή ψευτοπροοδευτικό εγκέφαλο του ο δράστης, τότε αφιονίζονται.

Όταν τους αρνούμαστε το «δικαίωμα» στις κουκούλες, στους εμπρησμούς, στις καταλήψεις και καταστροφές δημοσίων κτιρίων, στο λυντσάρισμα πολιτών με αντίθετη άποψη με αυτούς, στην ηθική αυτουργία και στον εγκωμιασμό εγκληματικών πράξεων και δη τρομοκρατίας, τότε ωρύονται. Μας αποκαλούν φασίστες κι ότι άλλο κατεβάζει η διαταραγμένη κούτρα αυτών, των άλλων φασιστών, με την δορά του «προοδευτικού».

Στα συγκροτήματα των μπετατζήδων κι ακόμη και στην Δημόσια Τηλεόραση του μεσιέ Καψή, ορισμένοι δεν κάνουν δημοσιογραφία, δεν παραθέτουν απλά την είδηση. Δεν σχολιάζουν το γεγονός.

Κάνουν μαχητική, χωρίς δεοντολογία κι όρια, προπαγάνδα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία. Καθυβρίζουν τους εκπροσώπους της Δεξιάς και μόνο που τολμούν να πουν ότι ο Νόμος πρέπει να εφαρμοστεί αδιάκριτα. Ευθέως ή με υπαινιγμούς υποστηρίζουν το «δικαίωμα» στην βία των «αγωνιστών» του οτιδήποτε.

Με θρασύτητα τολμούν να μέμφονται την Νέα Δημοκρατία για την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Ποιοι; Αυτοί που έκαναν πολιτικό τουρισμό στις γειτονιές των απλών ανθρώπων κι όταν αυτοί διαμαρτύρονταν για την μετατροπή των γειτονιών τους σε απόπατο της Αφρικής και της Ασίας, τους καθύβριζαν και τους συκοφαντούσαν ως ρατσιστές, φασίστες, «χρυσαυγίτες».

Μιλούν αυτοί, που ακόμη και τώρα κραυγάζουν πως δεν έχουμε πρόβλημα εισβολής από στίφη λαθραίων μουσαφιραίων αλλά πρόβλημα …ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Η ωρολογιακή βόμβα, που συνιστούν για την εθνική ασφάλεια, την δημόσια τάξη και την κοινωνική συνοχή τα μιλιούνια των μουσουλμάνων παράνομων, τους οποίους πολλαπλασίασε ο κατάπτυστος κράχτης που λεγόταν «νόμος Ραγκούση», τους είναι αόρατη.

Γιατί; Γιατί ο βλαμμένος ψευτοδιεθνισμός τους επιβάλλει κατά την γιαχωβίτικη λογική τους ως δήθεν δικαίωμα το μπάτε σκύλοι αλέστε.

Οι στρατολόγοι της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο η φτώχεια, η ανεργία, το ατιμώρητο των επί δεκαετιών λεηλατών της Πατρίδας και το έλλειμμα παραδείγματος ηγεσίας από την πολιτική τάξη.

Είναι και η στάση μεγάλου κομματιού της Αριστεράς που επί δεκαετίες αποδομεί την εθνική συνείδηση, αφελληνίζει την Παιδεία, ασεβεί στους ήρωες και στα σύμβολα, αμφισβητεί την ίδια την έννοια του Έθνους, προάγει εκούσια ή ακούσια τα συμφέροντα αλλότριων σωβινισμών.

Οι γλείφτες του Σχεδίου Ανάν, οι χρήσιμοι ηλίθιοι του τουρκικού επεκτατισμού και του VMRO τολμούν να μας κουνάνε το δάχτυλο.

Δημιούργησαν έναν αντίστροφο ρατσισμό σε βάρος των Ελλήνων, των νομίμων πολιτών αυτής της έρμης χώρας, σπρώξανε πλήθη στις γραμμές της Χρυσής Αυγής και τώρα  με θρασύτητα ζητάνε τα ρέστα και θέλουν ένα κολοβό «συνταγματικό τόξο», στο οποίο τάχα θα ανήκουν και κάποιοι που γράφουν αλά καρτ στους δίδυμους αδένες τους το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Θέλουν νομιμότητα αλλά μόνο για τους άλλους.

Ε, λοιπόν όχι!

Αυτά που ξέρανε οι θύλακες της από κει ανομίας, να τα ξεχάσουν, όπως θα τα ξεχάσουν και της άλλης όχθης.

Να ξεχάσουν την χαζοχαρούμενη ελαφρολαϊκή δεξιά που τους κάνει ρεβεράντζες.

Ένας είναι ο Νόμος.

Ίδιος για όλους, είτε φοράνε κόκκινα, είτε φοράνε μαύρα.

Μια σοβαρή Δεξιά, ένα κράτος δικαίου, δεν επιτρέπει οι κανόνες του να γίνονται λάστιχο, δεν αφήνει περιθώριο σε καμία Χρυσή Αυγή και σε κανέναν ψευτοεπαναστάτη κουμπουροφόρο ή εμπρηστή.

Μια σοβαρή δεξιά, που θα υπερασπιστεί την αστική δημοκρατία, δεν ανέχεται τα σύνορα της να είναι αφύλακτα και τα Πανεπιστήμια της άντρα ψευτοπροοδευτικού εκφασισμού, αποθήκες για μολότωφ και στυλιάρια.

Μια σοβαρή Δεξιά δεν ανέχεται μαχαιροβγάλτες, δεν ανέχεται κανείς να υποκαθιστά την Αστυνομία και την Δικαιοσύνη.

Μια σοβαρή Δεξιά δεν ανέχεται να καίγονται κτίρια κι άνθρωποι, να σφάζονται ή να πυροβολούνται πολίτες, γιατί δεν τους γουστάρουν οι μεν ή οι δε, θεωρώντας τους αντιδραστικούς, φασίστες ή αριστερά «μιάσματα».

Μαζί με την μάχη κατά της ύφεσης και της ανεργίας θα επιβάλλουμε τον Νόμο και την Τάξη.

Θα επιβάλλουμε τον σεβασμό στις ιδέες όλων, χωρίς να ανεχόμαστε τις παράνομες πράξεις κανενός.

Η κοινωνική ειρήνη είναι προαπαιτούμενο της εξόδου από την κρίση.

Αν αλληλοσφαχτούμε δεν θα μειωθεί η ανεργία.

Αν κάψουμε τις γειτονιές μας, δεν θα αποκατασταθεί το εισόδημα των συνταξιούχων, των στρατιωτικών, των δασκάλων.

Αν γίνουν οι δρόμοι μας πεδίο μάχης ανάμεσα σε «κακούς» και «καλούς» Έλληνες, θα καταφέρουμε ότι δεν κατάφερε η κρίση: να φουντάρουμε την Πατρίδα, τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας, στο βάραθρο.

Η δύναμη της κοινής λογικής, η δύναμη της αληθινής μετριοπάθειας και του εθνικού συμφέροντος είμαστε εμείς.

Η παράταξη της ευθύνης, φύλακας την εθνικής και κοινωνικής ενότητας.

Να διορθώσουμε τα λάθη μας, να δώσουμε, επιτέλους, παράδειγμα ηγεσίας και χωρίς ενοχές, χωρίς μισόλογα, με μηδενική ανοχή στο έγκλημα, όποιο χρώμα κι αν έχει, να διαφυλάξουμε το μόνο σπίτι μας: την Ελλάδα.

Μαζί μας θα είναι Δεξιοί κι Αριστεροί, όποιος αγαπάει τούτο τον τόπο, την Ιστορία του, τις θυσίες του, όποιος σέβεται τον Άνθρωπο, την ελευθερία του και την κοινή λογική και δεν ανέχεται το αίμα, την καταστροφή και την ανομία οποιουδήποτε χρώματος…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GO avatar
  GO 22/09/2013 07:50:47

  Πολύ ωραία όλα, κάνε το, όμως, ευρύτερο. Δεν θα είναι πιο αποδοτικό;
  Η παράταξη για να διακυβερνά και να εφαρμόζει τα σωστά που λες, πρέπει να έχει χώρο για όλους τους φίλους αλλά και τους συμπαθούντες.
  Αλλιώς. πώς θα γίνει;

  • ΜΠΑΜΠΗΣ avatar
   ΜΠΑΜΠΗΣ @ GO 23/09/2013 10:27:55

   Δεν έχει πάρει χαμπάρι ο φίλος μου Φαήλος ότι η κοινωνία έχει αλλάξει.
   Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ένα σάπιο σοβιέτ κράτος παρακράτος και πλειοδοτούν ποιός θα το χειραγωγήσει κρατώντας το χαχολιασμένο.
   Δεν αναπνέει η κοινωνία , όχι τόσο οικονομικά όσο ηθικά , αξιακά, και με στιγμιαίες κωλοτούμπες απλά συντηρείται η φαυλότητα .
   Οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
   Οσο δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και νομοθετούν για τα λαμόγια μην περιμένεις προκοπή αυτού του τόπου.
   Φαήλο στο ξαναείπα ή λεμονόκουπα θα καταντήσεις ή ραγιάς των κοτζαμπάσηδων..
   Ξέρω ότι θα με λογοκρίνετε ως συνήθως αλλά άκουσον μεν πάταξον δε ....

   • ΜΠΑΜΠΗΣ avatar
    ΜΠΑΜΠΗΣ @ ΜΠΑΜΠΗΣ 23/09/2013 17:44:38

    Η χαζοχαρούμενη ελαφριά δεξιά ζεί και βασιλεύει και ξήλωσε την αστυνομία επειδή αρπάχθηκαν δυό συμμορίες χαζοφανατικών .... και με το φόβο μην τυχόν και βγεί ο Κασιδιάρης Δήμαρχος Αθηνών.
    Η κοινωνία γελάει με τα καμώματα των ...... ελαφρών

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ ΜΠΑΜΠΗΣ 24/09/2013 14:49:55

     Αλήθεια; Και γιατί από τη μία ουρλιάζει η ΧΑ για πόλεμο από το Δένδια και από την άλλη οι αναρχικοί-προστάτες των λαθρομεταναστών ωρύονται ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη στον γνωστό και μη εξαιρετέο εδώ και χρόνια αρχηγό τους Πέτρο Κωνσταντίνου για "τρομοκρατική συμπεριφορά". Περίεργο οι "ελαφριοί" να τα έχουν βάλει και με τους 2 χρωμάτων εχθρούς της νομιμότητας και ομαλότητας. Πότε άλλοτε κυβέρνηση στην Ελλάδα κυνήγησε σωστά όσους έκαναν δημόσια αδικήματα ή υποκινούσαν επαναστάσεις και φθορές περιουσιών;

 2. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 22/09/2013 08:18:06

  "Μαζί μας θα είναι Δεξιοί κι Αριστεροί"
  Μαζί σας δε θα είναι κανείς αν τη στιγμή που φτωχοί άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση, εσείς συνεχίσετε να υποθάλπετε εγκληματίες αντί να τους στείλετε στη φυλακή. 'Ενας Τσοχατζόπουλος μόνος δεν είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου, είναι γελοία κοροϊδία στα μούτρα του κόσμου.
  Κύριοι, η οικονομική χρεοκοπία και η (για μένα σοβαρότερη) ηθική κατάπτωση, έχουν ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ και 40 χρόνια συστηματικής και κατ εξακολούθηση "προσπάθειας".

  • Tassos avatar
   Tassos @ Ανδρέας 22/09/2013 12:32:04

   40 χρόνια? Το τοποθετείτε στην μεταπολίτευση το πρόβλημα? Πριν όλα καλά? Της ...εθνοσωτηρίου" είστε?"

   • GO avatar
    GO @ Tassos 22/09/2013 13:07:37

    Βρε Tassos, βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!

   • panagiotou apostolos avatar
    panagiotou apostolos @ Tassos 22/09/2013 16:47:37

    Οι "πρωταίτιοι" και τα τσιράκια τους πλήρωσαν με φυλακίσεις. Για τους "δημοκράτες" που ακολούθησαν ισχύει η ασυλία.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Tassos 24/09/2013 15:51:01

    Έχει πλάκα να συγκρίνεις την εντιμότητα των στρατιωτικών της εποχής εκείνης με τους πολιτικούς της σημερινής. Όσα χάπια και να παίρνεις...
    Κουτοπόνηροι, άξεστοι, politicaly out, ημιμαθείς, όπως θες πές'τους, αλλά ηθικά και οικονομικά, όντως, τα πήγαν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.
    Θυμάμαι ισοσκελισμένους ισολογισμούς, πλεονάσματα, μηδαμινά χρέη και χάρισμα των αγροτικών δανείων με έξοδα του κράτους. Θυμάμαι ΟΡΓΙΩΔΗ ανοικοδόμηση και πάμφτηνη διαβίωση.
    Και θυμάμαι ΟΡΔΕΣ δημοσιογράφων, αριστερόστροφης αφοδεύσεως, να ψάχνουν, εκ των υστέρων, μαινόμενοι, για σκάνδαλα της Χούντας, κάνοντας την τρίχα τριχιά, του Σπύρου Καρατζαφέρη της Ελευθεροτυπίας προεξάρχοντος, και κάθε πολιτικό να θυσιάζει την αξιοπρέπειά του (αν υπάρχει σε πολιτικό τέτοια) με δηλώσεις αριστεροφροσύνης και όψιμης συμμετοχής στην "αντίσταση". Τι έμεινε; Τι βρέθηκε, έστω;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ανδρέας 22/09/2013 13:31:41

   Σπείραμε πεντακοσάευρα αλλά δεν φυτρώσανε, κι οι πούστηδες οι Ελ από το Σείριο μας έδωσαν ότι κι οι Ρώσοι: τίποτα.
   Κάτσατε σπίτι σας ή ψηφίσατε ΧΑ ή τον στόχο του παγκόσμιου καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού, τον Καμμένο, και τώρα ζητάτε τα ρέστα για όσα δεν κάνει ο Σαμαράς. Μόνο που ξεχνάτε μια λεπτομέρεια, επειδή προφανώς στην πρώτη δημοτικού λείπατε από το μάθημα της πρόσθεσης κι αφαίρεσης: για να τα κάνει, εξεταστικές κλπ, χρειαζόταν την αυτοδυναμία που του στερήσατε.

   • Σπορέας avatar
    Σπορέας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 13:54:15

    Και, να συνεχίσω το συλλογισμό σας, τότε φτιάχνουμε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.
    Το ανέκδοτο με τον Αγά που θύμωσε το ξέρετε...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σπορέας 22/09/2013 14:25:21

     Θα κάναμε με τους Ελ αλλά δεν ήρθαν.

     • AK avatar
      AK @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 17:49:18

      Τοτε αγαπητε φαηλο κανεις κυβερνηση με το Βενιζελο που ακομα να μας πει τι γινεται με τα πορίσματα των 6 ορκωτών λογιστών και κάθε μέρα βάζεις φόρους απο το πουθενά με τη μορφη τέλους επιτηδευματος για αδρανείς εταιρείες εδω και εικοσαετία.Και στέλεις επί πλέον το ΣΔΟΕ στη Χρυσή Αυγή για τρίτη φορά σε 1 χρόνο και ενώ η χρηματοδότηση τους είναι 1,5 εκατομ. ενώ τα κόμματα της διαπλοκής ,που φέσωσαν και βύθισαν την ΑΤΕ με 400 εκ. δεν τα έχει ελέγξει κανείς.Μια και είσαι νομικός για πες κάτι για τους φακέλους του Δένδια?Γέλασες πολύ?Πόσο συνταγματικά είναι ολα αυτά?Αλά καρτ την εχετε κάνει τη δημοκρατία.

     • ΑΡΣΙΝΟΗ avatar
      ΑΡΣΙΝΟΗ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/09/2013 00:27:19

      Γιατί κύριε οι Ελ δεν μας καταδέχτηκαν;

     • Ανάπτυξη avatar
      Ανάπτυξη @ ΑΡΣΙΝΟΗ 23/09/2013 23:34:00

      Μάλλον είχανε καλύτερα πράγματα να κάνουν.

  • Στρυμών avatar
   Στρυμών @ Ανδρέας 23/09/2013 13:17:13

   Αγαπητέ , δεν φταίνε οι άνθρωποι για την χρεοκοπία της χώρας , αλλά τα συστήματα.Τώρα αν οι αριστεροί νομίζουν ότι μπορούν να κυβερνήσουν καλά τον τόπο με το υπάρχον πολιτικό σύστημα (μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε οτιδήποτε πήγε να αλλαχτεί αυτοί αντέδρασαν) τότε ή μεγάλοι ψεύτες είναι οι μεγάλη ανοησία έχουν στο κεφάλι τους.Εγώ νομίζω πως "πάσχουν" κι από τα δυο...

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 22/09/2013 08:19:49

  Δεν προήλθε τυχαία η "χαζοχαρούμενη ελαφρολαϊκή δεξιά". Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο Α΄) είχε ανάγκη πολιτική στήριξη εξ αριστερών, προκειμένου να επιβαλει ορισμένες καθόλου δημοφιλείς στο δεξιό πολιτικό ακροατήριο επιλογές του. Η πρώτη ήταν η εκδίωξη του βασιλιά. Η δεύτερη ήταν ο περιορισμός του ρόλου του στρατού, σε σημείο ευνουχισμού ακόμη και της στρατιωτικής του υπόστασης. Όποιος υπηρέτησε στον στρατό μεταπολιτευτικά αντιλαμβάνεται ότι δεν έχουν σκοπό ποτέ να βάλουν αυτόν τον στρατό να υπερασπιστεί τα σύνορα της πατρίδας. Το ότι υπάρχει είναι απλό θέατρο. Αυτό μπορεί να φαίνονται "βασιλοχουντικά" σήμερα, όμως τότε ήταν η κατεστημένη αντίληψη των δεξιών. Κάποιοι ήταν βασιλικοί (και μισούσαν την χούντα που είχε διώξει πρώτη τον βασιλιά), κάποιοι άλλοι ήταν χουντικοί (και αδιαφορούσαν για τον βασιλιά), κάποιοι άλλοι (ίσως οι περισσότεροι) ήταν και τα δύο.

  Η μεγάλη εξέλιξη σε αυτή την αντίληψη ήταν ο Καραμανλισμός. Η δεξιά είχε βρει το νέο της είδωλο, ο βασιλιάς μπορούσε να φύγει, ο στρατός δεν χρειαζόταν (πολιτικά) για να "πολεμήσει τους κομμουνιστές", αφού οι κομμουνιστές ήταν πια νόμιμο πολιτικό κόμμα. Τι κι αν η ψυχή της δεξιάς παλλόταν στο άκουσμα των λέξεων "βασιλεύς Κωνσταντίνος" ή εγειρόταν κάθε φορά που άκουγε πολεμικά εμβατήρια; Δεν είχε πια σημασία, η χώρα πήγαινε προς μια κατεύθυνση "δημοκρατίας" που πια ανεχόταν συνειδητά όχι την παρακρατική βία του 1950-1967, αλλά την 17 Νοέμβρη και κάθε άλλη τρομοκρατική-παρακρατική οργάνωση με αριστερό πρόσημο.

  Κάπου εκεί η ανοχή της τρομοκρατίας και της βίας με αριστερό πρόσημο έκαναν την δεξιά οριστικά αυτό που είναι σήμερα, ορθότερα, αυτό που ήταν μέχρι τον Νοέμβριο του 2009. Εάν (και έχει σημασία αυτό το εάν) ο Σαμαράς επιβιώσει πολιτικά για τα επόμενα χρόνια, αυτό θα αλλάξει. Ενδιαμέσως ήλθε και ο Μητσοτάκης ο οποίος έβαλε φιλελεύθερο πρόσημο στην συντηρητική παράταξη, επίσης ξένο προς αυτήν. Φιλελεύθερο όχι με την κλασική έννοια του 19ου αιώνα, αλλά με την έννοια που χρησιμοποιείται μεταπολεμικά από τα φιλελεύθερα κόμματα της Ευρώπης τύπου FDP (είδα μεταξύ σχολιαστών ότι υπάρχει μια παρανόηση ως προς αυτό). Τώρα είναι η ώρα του Σαμαρά να κάνει κάτι που δεν προϋπήρχε στην ελληνική πολιτική: Μια δημοκρατική δεξιά αγγλικού-αμερικανικού τύπου (όχι γερμανικού), που θα πρεσβεύει όσα πρέσβευε η προδικτατορική δεξιά, χωρίς αντιδημοκρατικές εμμονές, χωρίς πατρονάρισμα και προστασία από κάποιο παλάτι, με σεβασμό στην ιστορία της και στην ιστορία της χώρας, με αυτοπεποίθηση, σοφία, αλλά και σεβασμό απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους, μια δεξιά που θα αισθάνεται και θα είναι υπεύθυνη για την ιστορική πορεία αυτής της χώρας, μια δεξιά λαϊκή και όχι λαϊκιστική, μια δεξιά δυναμική που δεν θα ανέχεται το ψεύδος της αριστεράς ("αστική προκατάληψη", κατά Λένιν, η αλήθεια), μια δεξιά που θα υπερασπίζεται αξίες και δεν θα την ψηφίζει ο κόσμος από κεκτημένη ταχύτητα, ως αδιόρατη συνέχεια της πάλαι ποτέ φιλοβασιλικής παράταξης.

  Ο Σαμαράς λοιπόν έχει ηγετικό ρόλο να επιτελέσει στην μετάλλαξη αυτή του πολιτικού ρόλου του συντηρητικού χώρου. Αν τα καταφέρει, θα σημαδέψει τον χώρο αυτόν πολύ περισσότερο από όσο τον σημάδεψαν ο Καραμανλής και βέβαια ο Μητσοτάκης. Προς το παρόν, ο κόσμος είναι ακόμη μέσα στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και δεν του είναι δυνατόν να αντιληφθεί τι μπορεί να γίνει στα δεξιά του πολιτικού συστήματος, εντός της ΝΔ. Καθήκον του Σαμαρά είναι να το κάνει, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να το διακηρύξει (ίσως αν το διακηρύξει να μην πετύχει κιόλας). Αλλά αν το κάνει, γνώμη μου είναι ότι θα στεφθεί από ισόβια πολιτική κυριαρχία για τον ίδιο, αλλά και συνέχιση αυτής της πολιτικής σχολης μετά θάνατον από τους πολλούς που θα αντιληφθούν τότε πια (όταν δηλαδή υπάρξει) την αξία της.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Διογένης 22/09/2013 16:10:26

   Η ανάλυσή σου συμφωνεί με αυτήν που έχω στο μυαλό μου για τις απαρχές της ενοχικής Δεξιάς (ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πάντως, από τους παραδοσιακούς βασιλικούς, όχι χουντικούς, δεν πήρε ποτέ συχωροχάρτι για το δημοψήφισμα του 1975, αν και τον ψήφιζαν. Τον ψήφιζαν, αλλά τον μισούσαν.... Αυτά εν παρενθέσει).
   Η απορία μου είναι:
   Πώς ο Σαμαράς θα κάνει τη στροφή προς αυτό το δεξιό κόμμα που λες και είναι παρεμφερές με αυτό που έχω και γω κατά νου, με τη διαφορά ότι θα ήθελα να συνδεθεί αυτό το κόμμα και με την πατριωτική Αριστερά (γι΄αυτό θα προτιμούσα να το θεωρήσω ως δημοκρατική συντηρητική πατριωτική παράταξη, και όχι ως "δεξιά ΝΔ"); Πώς θα γίνει αυτή η στροφή, όταν μέσα στη ΝΔ υπάρχει η φιλελεύθερη πτέρυγα, που μάλιστα διεκδικεί όχι απλά την εξουσία, αλλά την "πολιτισμική ανωτερότητα" έναντι της παραδοσιακής "καθυστερημένης" Δεξιάς. Έφερα σε άλλα σχόλια το παράδειγμα του "ξενιστή" (ο μεγάλος συντηρητικός κορμός της ΝΔ) και του "ξενιζόμενου" (η φιλελεύθερη μειοψηφική τάση). Η άποψή μου μπορεί να φαίνεται άκομψη και κυνική, είναι όμως ρεαλιστική:Αν ο "ξενιζόμενος" δεν αποφασίσει, ή δεν αναγκαστεί, να δοκιμάσει τον ανεξάρτητο βίο, ως αυτοτελής πολιτικός σχηματισμός, ο "ξενιστής" θα είναι διαρκώς υποτελής του, άρα αγχωμένος- ενοχικός. Αυτό θα συμβαίνει όλο και περισσότερο, καθώς τα φιλελεύθερα κόμματα της Ευρώπης έχουν υιοθετήσει λίγο-πολύ και την ελευθεριακή κοινωνική ατζέντα (+πολυπολιτισμικότητα), που για τον συντηρητικό κορμό της ΝΔ είναι κόκκινο πανί. Άρα, η συγκατοίκηση θα είναι όλο και πιο δύσκολη....Επιπλέον, είναι ο "ξενιζόμενος" που εμποδίζει τη συνεργασία του ¨ξενιστή" με το μικρό, αλλά πολύ ενδιαφέρον ¨λήμμα" της πατριωτικής Αριστεράς. Το τελευταίο έχει περισσότερα κοινά με μία δημοκρατική πατριωτική Δεξιά, παρά με μία ελευθεριακή-φιλελεύθερη τάση.
   Κατά τη γνώμη μου, ο "ξενιζόμενος" (φιλελεύθεροι) έχει κερδίσει μέχρι στιγμής πολύ περισσότερα από ό,τι ο ¨ξενιστής" (συντηρητικοί).
   Ο "ξενιζόμενος" μπορεί να αποχωρήσει από τον "ξενιστή" συναινετικά, ομαλά και δεν σημαίνει ότι θα γίνουν και εχθροί, δεν θα βλέπονται ή και δεν θα συνεργάζονται, αν είναι απαραίτητο. Θα συνεργάζονται, όμως, με βάση τα αμοιβαία καταγεγραμμένα ποσοοστά ψήφων τους και όχι σε επίπεδο ύπουλου εσωκομματικού ανταγωνισμού, όπως τώρα....

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ ΒΙΣ 22/09/2013 17:05:22

    Οι "ξενιστές" έχουν ισχυρές προσβάσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Διότι μην ξεχνούμε ότι τα κόμματα (τα λεγόμενα φιλελεύθερα) αυτά ανά τον κόσμο συνδέονται και με την εξυπηρέτηση ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και το ίδιο ισχύει και για τους εν Ελλάδι φιλελεύθερους (με την παραπάνω έννοια, όχι την έννοια των αστικών ελευθεριών).

    Άρα, δεν είναι μόνον ζήτημα εσωτερικό του κάθε κόμματος. Οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες που κάνουν πολιτική μέσα από τους "ξενιστές" δεν έχουν καμία όρεξη να μειωθεί η πολιτική ισχύς των ανθρώπων που προωθούν συγκεκριμένες απόψεις που τους ευνοούν. Οι άνθρωποι αυτοί (οι φιλελεύθεροι με την παραπάνω έννοια) μην ξεχνούμε ότι ήταν και οι ενθουσιωδέστεροι υποδοχείς του Μνημονίου στην Ελλάδα, πολύ απλά διότι αυτό προέβλεπε ένα οικονομικό πρόγραμμα ίδιο με το δικό τους και - τι σύμπτωση - αυτό το οικονομικό πρόγραμμα υπαγορευόταν στο Μνημόνιο από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Πώς μπορούν τώρα να φύγουν από το σώμα του "ξενιζομένου", αν υποθέσουμε ότι ο ξενιζόμενος θέλει να τους αποβάλει από το σώμα του: Πολύ απλά, να διακηρυχθεί η διαφοροποίησή του (του "ξενιζομένου") από τις πολιτικές διακηρύξεις των "ξενιστών" και ότι τέτοιες απόψεις δεν είναι συμβατές με την "μεγάλη πατριωτική παράταξη" ή ο,τιδήποτε άλλο ονομαστεί μια τέτοια παράταξη (προσωπικά θα την προτιμούσα ως συντηρητική και δεν ενοχλεί να είναι έξω οι πατρωτικές φωνές της αριστεράς, είναι λάθος να θέλει να μονοπωλήσει τον πατριωτισμό ένα κόμμα ή μία παράταξη). Τότε οι περισσότεροι εν Ελλάδι "φιλελεύθεροι" (κατά την παραπάνω έννοια) θα γίνουν "δηλωσίες" και θα γυρίσουν την πλάτη στο κόμμα της ΝΔ ή στην μετεξέλιξή του. Όσοι δεν ήθελαν να γίνουν "δηλωσίες" σε παλαιότερες εποχές έχουν κάνει ήδη δικό τους κόμμα ή κόμματα (Μάνος κλπ.), οι δε υπόλοιποι, θα αναγκαστούν είτε να πουν "μένουμε ΝΔ" (οι περισσότεροι) είτε κάποιοι λίγοι σταδιακά να αποχωρήσουν.

    Το ζήτημα είναι να φτάσει κανείς να θέλει (και να μπορεί) να λήξει την επιρροή των "ξενιστών" στην ΝΔ ή στην μετεξέλιξή της. Και αυτή είναι έργο Κωνσταντίνου Καραμανλή - ας μην ξεχνούμε ότι αν εκείνος τότε είχε "απαγορεύσει" να γίνει ο Μητσοτάκης αρχηγός της ΝΔ, ο τελευταίος δεν θα είχε γίνει ποτέ αρχηγός. Είχε τουλάχιστον την ανοχή του Καραμανλή ο Μητσοτάκης, δεν γινόταν και να μην την έχει.

    • GO avatar
     GO @ Διογένης 22/09/2013 19:37:51

     Τι ανιστόρητοι που είστε;
     Ο Καραμανλής υποστήριξε Μητσοτάκη; Από πού κι ως πού ρε άνθρωποι; Πηγαίνετε στις εφημερίδες της εποχής και δείτε ποιοι βουλευτές ψήφισαν Μητσοτάκη και ποιοι Κωστή Στεφανόπουλο.
     Τον Μητσοτάκη εγκατέστησε Αρχηγό ο Ευάγγελος Αβέρωφ, επηρεάζοντας σημαντικό αριθμό των βουλευτών της επιρροής του (ήταν οι περισσότεροι τότε στην Κ.Ο της Ν.Δ) διαβλέποντας σ' αυτόν έναν αντί-Ανδρέα.
     Διαβάζετε! Διαβάζετε!

     • GO avatar
      GO @ GO 22/09/2013 20:02:45

      Το βασικότερο:
      Ο Καραμανλής ουδέποτε θα παρενέβαινε υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.
      Μακάρι να γνωρίζατε τι είναι ο Καραμανλισμός! Μεταξύ των άλλων, ΔΕΝ είναι μικριπολιτική και ίντριγκα.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ GO 22/09/2013 20:40:22

      Κατ΄ αρχήν, απευθύνεσαι στον Διογένη, αυτός έγραψε για τον Μητσοτάκη. Άρα, ο πληθυντικός προς τι;
      Δεύτερο ατόπημα: Ο Δ. έγραψε ότι η εκλογή Μητσοτάκη είχε την ανοχή (Α-Ν-Ο-Χ-Η) του Καραμανλή. Γνωρίζεις την εννοιολογική διαφορά μεταξύ "ανοχής" και "υποστήριξης";
      Να σε πω αγράμματο λοιπόν, εγώ ο ανιστόρητος;

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ GO 23/09/2013 13:54:56

      Αγαπητέ κομματικέ Νεοδημοκράτη-Καραμανλικέ GO, θα σας στενοχωρήσω ολίγον. Εσείς πιστεύετε σε ένα πρόσωπο σεβάσμιο, το οποίο κάποτε κάτι εξέφρασε για κάποιους, από αυτό κάτι μπορεί να επιβιώσει, κάτι όχι. Mπορείτε μέχρι το τέλος της ζωής σας να ζείτε με φαντάσματα, όπως οι κομμουνιστές ζουν με τα δικά τους, οι χρυσαυγίτες με τα δικά τους, κλπ. Ως δεξιό σκεπτόμενο πολίτη και ψηφοφόρο της ΝΔ με ενδιαφέρει το στοιχείο της ιδεολογίας, αλλά εσείς, όπως κατάλαβα, δεν έχετε ιδεολογία. Ο "καραμανλισμός" ήταν ένας προσωρινός τρόπος ύπαρξης και πορείας για την κεντροδεξιά στις τότε συνθήκες, ήταν μία πραγματιστική τακτική (όχι κακό αυτό), όχι όμως ιδεολογία. Γι'αυτό και εφευρέθηκε ο εννοιολογικά ασυνάρτητος "ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός", για να δώσει φύλλο συκής στο ιδεολογικό κενό. Για εσάς όμως ο "καραμανλισμός" έχει μεταφυσική χροιά, αν κατάλαβα, και είναι υποχρεωτικός για όσους ψηφίζουν ΝΔ επί ποινή αφορισμού... Στην περίπτωσή σας, πράγματι, η σκέψη και ο προβληματισμός δεν χρειάζονται καθόλου. Αναπολείστε στην πολυθρόνα σας τις παλαιές ευτυχισμένες ημέρες, κάτω από το πορτραίτο του Κ. Καραμανλή, και μην ασχολείστε με αλήτες "βασιλοχουντικούς" (πού την ξεθάψατε τη λέξη;), όπως καλή ώρα εγώ....
      Υ.Γ. Η οικογένειά μου ήταν όντως βασιλικοί, όπως όλοι οι παλαιοί δεξιοί, αλλά εντελώς και απερίφραστα αντιχουντικοί, από την αρχή της χούντας, όχι στο τέλος της...Αντίθετα, υπήρξαν αρκετοί κεντρώοι που έγιναν χουντικοί και μετά ΠΑΣΟΚ....Άρα τον τίτλο "βασιλοχουντικός" να τον χαρίσετε σε κανένα φαντασματάκι, από αυτά που ίσως στοιχειώνουν τον ύπνο σας...

     • GO avatar
      GO @ ΒΙΣ 23/09/2013 19:55:54

      Αυτό το πορτρέτο που λοιδορείς, το έχεις δει να λείπει από το φόντο οποιουδήποτε πλάνου στο γραφείο του Πρωθυπουργού; Ως, μαγική εικών, βρίσκεται παντού, με οποιαδήποτε γωνία λήψεως.
      Κατά τα λοιπά, δεν στεναχωριέμαι καθόλου. Πώς και γιατί να στεναχωρηθώ; Για μερικές φασίζουσες απόψεις που εκφράζονται με τόσο ερασιτεχνικό τρόπο; Από τα ισχυρά επιχειρήματα του στιλ "η προγιαγιά μου είναι έτοιμη να ψηφίσει Χ.Α, αλλά εγώ στο τέλος μπορεί να την πείσω να μην το κάνει αλλά μπορεί και να μου ξεφύγει κιόλας, θα δούμε...";
      Όχι, κύριε ΒΙΣ! Δεν περιμένω από σένα να καταλάβεις τι είναι ο Καραμανλισμός! Αλλά αν ψηφίζεις ΝΔ, όπως λες, τον ψηφίζεις, τον έχεις αποδεχτεί, στον λέει η ιδρυτική της διακήρυξη, με τα σαφέστατα προτάγματά της.
      Τι να καταλάβω, ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται;
      Υ.Γ: Κουβέντα δεν κάνεις, σαν γνήσιος στρεψοδίκης που είσαι, για τα όσα έφαγες και πάλι, το διαλεκτικό σου στραπάτσο.
      Αυτά και τέλος.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ GO 23/09/2013 22:49:29

      Οι αναφορές στο μονίμως αναρτημένο πορτραίτο του συγχωρεμένου (προσωπολατρία) και η καταγγελία, ως δήθεν αθέμιτης, της οποιασδήποτε αποκλίσεως από αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως «κομματική ορθοδοξία»,
      παραπέμπουνε σε Μάο και σε Βλαδίμηρο.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Διογένης 23/09/2013 12:06:46

   Απάντηση προς "GO" και λοιπούς "γνήσιους" Νεοδημοκράτες.

   Η αμφισβήτηση του Κ. Καραμανλή δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν είναι Νεοδημοκράτης. Σημαίνει ότι απλώς αρνείται να πιστέψει σε κομματικά και άλλα είδωλα. Δεν είναι πάντως ο Καραμανλής αυτός που θα ήθελε να βλέπει η μεγάλη πλειονότητα των Νεοδημοκρατών, όμως αυτό έχει σημασία μόνον για την αποδόμηση του ειδώλου. Εδώ μιλούμε για κάτι διαφορετικό. Προς ενημέρωσή σας πάντως, το "η Κύπρος κείται μακράν" το είπε ο ίδιος ο Καραμανλής από την Τήνο, όπου βρισκόταν για να "εορτάσει" τον Δεκαπενταύγουστο, και το άκουσαν με τα αυτιά τους εκατομμύρια Έλληνες, Ελλαδίτες και Κύπριοι. Δεν θα αλλάξουμε την ιστορία χάριν της κομματικής μας ένταξης, αλλά, αλήθεια, αισθάνεστε την ανάγκη να μην το έχει πει ο Καραμανλής; Μα αφού το είπε!

   Από την αξιοπιστία αυτής σας της βαθιά καραμανλικής πεποίθησης μπορείτε να ελέγξετε και μόνος σας στην αξιοπιστία του κύριου μεγάλου παραμυθιού που αποσκοπεί στην αθώωση Καραμανλή για το Κυπριακό το 1974: Ότι δήθεν ο στρατός ήταν σε κακό χάλι. Αναμφίβολα είχε γίνει κακή προετοιμασία από την χούντα, αναμφίβολα υπήρχαν εκεί μέσα συγκεκριμένοι προδότες, όμως σε χειρότερη κατάσταση από πλευράς προετοιμασίας ήταν ο τουρκικός στρατός, και αν αποφάσιζε η Ελλάδα να πολεμήσει είναι βέβαιο ότι θα είχε εκμηδενίσει τις τουρκικές αποβατικές και λοιπές δυνατότητες.

   Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι το Κυπριακό το θέμα μας, αν και η αλήθεια είναι ότι το έθιξα πρώτος μπας και φιλοτιμηθεί κανείς να θυμηθεί το όχι και τόσο κολακευτικό εθνικό παρελθόν του ιδρυτή της ΝΔ. Το θέμα μας είναι η "χαζοχαρούμενη ελαφρολαϊκή δεξιά".

   Όσο για τους "βασιλοχουντικούς", καλό θα ήταν να διαχωρίζετε το ένα από το άλλο, όχι χάριν των αποδεκτών του χαρακτηρισμού, αλλά χάριν της ιστορικής πραγματικότητας. Το 31% που ψήφισε υπέρ της βασιλευομένης δημοκρατίας το 1974 ήταν και παραμένει έως σήμερα ο σκληρός πυρήνας της ΝΔ. Με το να απορρίπτετε ως δήθεν μη αναγκαία την αποδοχή του (θείου) Καραμανλή από τους λεγόμενους "βασιλοχουντικούς" απορρίπτετε ως μη αναγκαία την αποδοχή του Καραμανλή από το μεγαλύτερο μέρος της ΝΔ. Εν πάση περιπτώσει, από τους δύο στους τρεις μόνιμους ψηφοφόρους της ΝΔ. Και εάν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς και την μηδενική απήχηση της ΝΔ στην νέα γενιά (σε αντίθεση με Χ.Α. και ΣΥΡΙΖΑ), σε συνδυασμό με την μεγάλη απήχηση στους 60+, ίσως σήμερα τα ποσοστά των κατά βάθος βασιλοφρόνων εντός των ψηφοφόρων της σημερινής ΝΔ να είναι πολύ μεγαλύτερα.

   Δείτε εξάλλου και την γριά αλεπού, τον Μητσοτάκη, που για να προσποιείται τον δεξιό εντός της ΝΔ προσποιείται αδιοράτως τον βασιλόφρονα και όλο και υπερασπίζεται ευκαίρως και ακαίρως τον τέως βασιλιά. Προβληματιστείτε από αυτό τουλάχιστον.

   Μου κάνει ωστόσο εντύπωση που μια ιστορική αναδρομή στην γένεση της ΝΔ ως πολιτικού όντος την προσπερνάτε τόσο εύκολα και την αφορίζετε με ένα απλό "δεν μας ενδιαφέρει η αποδοχή από τους βασιλοχουντικούς". Δεν ομιλεί κανείς για αυτό. Συμφωνείτε ή όχι ότι η ΝΔ είναι ο πολιτικός συνεχιστής και κληρονόμος της πάλαι ποτέ φιλοβασιλικής παράταξης του "Λαϊκού Κόμματος"; Συμφωνείτε ή όχι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δεξιών πεποιήσεων ψηφοφόρων ήταν φιλικά διακείμενοι προς την χούντα κατά την διάρκεια της χούντας; (ό,τι και να είπαν στην συνέχεια για αυτό). Τέλος: είναι ή όχι θέμα συζήτησης το ότι η πανθομολογούμενη έντονη απόπειρα αποτίναξης των φιλοβασιλικών και φιλοχουντικών χαρακτηριστικών που αναπόφευκτα (ειδικά τα πρώτα) είχε εκείνη η παράταξη, που ενσωματώθηκε μαζικά στη ΝΔ, ενδέχεται να οδήγησαν σε έναν ενσυνείδητο ευνουχισμό της δεξιάς έναντι της αριστεράς;

   Αν αυτά δεν είναι θέματα για συζήτηση, μπορείτε να συνεχίσετε να λιβανίζετε τον Καραμανλή, αναρωτηθείτε όμως τουλάχιστον τι ήταν εκείνο που μετά από μια 25ετία Καραμανλισμού της δεξιάς έδωσε 48% στον Ανδρέα το 1981, παρά το ότι κάθε νουνεχής πολίτης ευχερώς μπορούσε να διαγνώσει, τότε, ότι ο Ανδρέας θα οδηγούσε την Ελλάδα στην καταστροφή. Σε τίποτε άραγε δεν ευθύνεται ο Κ. Καραμανλής για την διαδοχή του στα ηνία της Ελλάδας από τον Ανδρέα;

   • GLAD avatar
    GLAD @ Διογένης 23/09/2013 16:57:47

    1. Το δίλημμα εκείνης της εποχής υπέρ ή κατά της βασιλείας δεν είχε κανένα ιδεολογικό χαρακτήρα .
    2. Η συνεπής στάση κάθε φιλελεύθερου ανθρώπου , είναι σαφώς αντικομουνιστική , αλλά αυτονόητα και μη φιλοχουντική . Άλλως τι φιλελεύθερος είναι ?
    3. Ο Καραμανλής δεν ήταν ένα είδωλο , αλλά ήταν φορέας πολιτικών απόψεων και ιδεών με τις οποίες πολλοί συμφωνούσαν και άλλοι όπως εσείς διαφωνούσαν. Αυτό δεν συνιστά ιδεολογία.
    4. Πολλοί αντικαραμανλικοί λόγω της στάσης του , την επαύριο της χούντας προσχώρησαν στο Πασοκ (και ιδιαίτερα στρατιωτικοί ) .
    5. Το τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια , δεν συνιστά από μόνο του ιδεολογικό περίγραμμα.
    6. Η στάση της τότε ηγεσίας έναντι της Κύπρου , επανέρχεται αρκετές φορές προς συζήτηση - αλλά γιατί άραγε π.χ. ποιο πρόσφατα στην περίπτωση των S-300 , μιά άλλη ηγεσία μας και σε εποχή σαφώς ποιο βολική πάλι έκανε πίσω ?
    7. Να ξαναρωτήσω : Τις απόψεις που διατυπώνετε εδώ , είχατε ποτέ την ευκαιρία να τις διατυπώσετε σε συνέδριο της Ν.Δ. ?

    • GO avatar
     GO @ GLAD 23/09/2013 22:36:52

     Glad (to meet you)
     γράφεις ότι: "Ο Καραμανλής δεν ήταν ένα είδωλο , αλλά ήταν φορέας πολιτικών απόψεων και ιδεών...". Παρέλειψες κάτι σημαντικότερο. Ο Καραμανλής ήταν, πρωτίστως και κυρίως, ο πολιτικός της αποτελεσματικής πολιτικής δράσης. Έτσι δεν είναι;

   • GO avatar
    GO @ Διογένης 23/09/2013 20:21:07

    Ειλικρινά, θα συνέχιζα άνετα τον διάλογο αυτόν αλλά η Ιστορία και οι πλειοψηφίες τα έχουν λύσει όλα αυτά τα θέματα. Δεν είναι δυνατόν να ξαναγυρίσουμε στον πρόλογο, αφού είστε προκατειλημμένος για το τι θα διαβάσουμε στη συνέχεια.
    Να είστε καλά, να ψηφίζετε πάντα Ν.Δ, οι ψήφοι δεν έχουν την οσμή των πολιτικών σκέψεων του ψηφοφόρου (αυτό να το εκλάβετε σαν αστείο)!

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ GO 24/09/2013 14:20:13

     Ε, αφού τα έλυσε η "πλειοψηφία", τότε λύθηκαν! Αν αυτό είναι το μόνο σας επιχείρημα, τότε ζήτω που καήκατε.

     Με τη λογική της "πλειοψηφίας", πάντως, και του κατά πόσον αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία είναι και πραγματικότητα, θα έπρεπε το 99,5% των Ελλήνων, που έπαιζε φρενιωδώς στο Χρηματιστήριο το 1999, να ήταν και δισεκατομμυριούχοι, σήμερα. Όπως θα έλεγε και ένας μεγάλος της λογοτεχνίας, "έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε".

     • GO avatar
      GO @ Διογένης 24/09/2013 20:02:03

      Διογένη,
      τα προτάγματά μας είναι διαφορετικά, οι πολιτικές και ιστορικές εκτιμήσεις και αποτιμήσεις διαφορετικές. Ας μείνουμε εκεί.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Διογένης 23/09/2013 20:36:10

    Αναφορικά με το "βασιλοχουντικοί¨έγραψα και πιο πάνω για την οικογένειά μου, που ήταν παραδοσιακά βασιλικοί, αλλά εξ αρχής έδειξαν μεγάλη αντιπάθεια προς τη χούντα. Ο παππούς μου, τη μέρα του πραξικοπήματος, είπε ότι "αυτά τα πραξικοπήματα συνήθως έχουν άσχημη κατάληξη"....Αλλά να προσθέσω δύο στοιχεία για το πόσο ρευστά ήταν τα πράγματα αναφορικά με τις προτιμήσεις στο πολιτειακό ζήτημα:
    1. Ο Γεώργιος Ράλλης είχε ομολογήσει ότι ψήφισε στο δημοψήφισμα υπέρ της βασιλευομένης. Βασιλοχουντικός ο Ράλλης;
    2. Συγγενικό μου πρόσωπο, δικηγόρος, πολύ αντιχουντικός, αλλά και πολύ βασιλικός ταυτόχρονα, θυμάμαι (ήμουν παιδί τότε) υποστήριζε φανατικά την εκλογή του Μητσοτάκη έναντι του Στεφανόπουλου, επειδή είχε διαδοθεί στους "κύκλους" της ΝΔ ότι ο Μητσοτάκης ήταν βασιλικός και ο Στεφανόπουλος αντιβασιλικός. Μπορεί να μην ήταν ο Μητσοτάκης φιλοβασιλικός, δεν ήταν όμως και αντιβασιλικός. Κρατούσε μία ουδέτερη στάση, κάτι σαν ψύχραιμος παρατηρητής θα λέγαμε.
    Και θυμάστε το περίφημο unfair του Μητσοτάκη αναφορικά με το δημοψήφισμα του 1975. Τη φράση αυτή δεν την είπε φυσικά ο Μητσοτάκης για να κερδίσει το φιλοβασιλικό κοινό, αλλά επειδή, λόγω κυνισμού, έλεγε πάντοτε αυτό που πίστευε...

 4. MCA avatar
  MCA 22/09/2013 08:42:37

  …..΄΄ Γιατί ο βλαμμένος ψευτοδιεθνισμός τους επιβάλλει κατά την γιαχωβίτικη λογική τους ως δήθεν δικαίωμα το μπάτε σκύλοι αλέστε΄΄…...
  Δυστυχώς αυτή η αυτοκαταστροφική λογική, θα μας αφανίσει.Τα εγγόνια μας, που θα είναι ξένα στον τόπο τους ή διωγμένα, θα μας βρίζουν, αλλά θα είναι πολύ αργά τότε….

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/09/2013 09:04:08

  Να σέρνεται πίσω τους κι όποτε ασκεί εξουσία να τους εργοδοτεί σε Πανεπιστήμια, στην δημόσια τηλεόραση.

  κι ακόμη και στην Δημόσια Τηλεόραση του μεσιέ Καψή, ορισμένοι δεν κάνουν δημοσιογραφία, δεν παραθέτουν απλά την είδηση.

  Aρα γινεται και τωρα.Προβλεψη : η ανοχη και στηριξη απο το δημοσιογραφικο συμπλεγμα της κυβερνησης Σαμαρα γινεται γιατι δεν υπαρχει άλλος ικανος να βγαλει το μνημονιο.Μολις εξασφαλισθει αρκετο πρωτογενες πλεονασμα,οχι το φετινο,αλλά σε 1-2 χρονια,μεγαλο και σταθεροποιημενο και κρινουν οτι δεν κινδυνευουν απο καμμια ταρζανια του Τσιπρα θα στραφουν ολοι προς τα εκει οπως την εποχη του ΠΑΣΟΚ.Ας εχουν το νου τους οσοι πρεπει.

 6. G. K avatar
  G. K 22/09/2013 09:38:59

  Ε, λοιπόν, όχι. Δε μπορούμε να δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα την αριστερή παραβατικότητα και να περνάμε έτσι λάιτ τη χρυσαυγίτικη εγκληματικότητα. Δεν είναι σωστό να υπερτονίζουμε την αριστερή βία και να τη θεωρούμε συντελεστή της χρυσαυγίτικης δράσης, γιατί έτσι είμαστε εκτός τόπου και χρόνου, δίνομε δικαιολογίες στο ναζιστικό τσαμπουκά και θεωρούμε πρώτο κίνδυνο την αριστερά.
  "Στα συγκροτήματα των μπετατζήδων κι ακόμη και στην Δημόσια Τηλεόραση του μεσιέ Καψή...". Μεσιέ Φαήλο, ποιος έβαλε τον Καψή στην κυβέρνηση; Ποιος έχει την υπέρτατη ευθύνη για τέτοιες επιλογές;
  Για να μην τρελαθούμε εντελώς...

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ G. K 22/09/2013 10:19:37

   Για να μην τρελλαθούμε εντελώς.... χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ότι η βία που ασκεί οποιοσδήποτε για να επιβάλει το γουσταρλίκι του άσχετα αποό το πως το βαφτίζει ("δίκιο του" "κοινωνικός αγώνας" " αγώνας για το έθνος") είναι καταδικαστέα απ΄ όπου κι αν προέρχεται, εναντίον οποιουδήποτε κι αν απευθύνεται. Η μία βία δεν αθωώνει την άλλη, οι βίες δεν συμψηφίζονται , δεν εξισώνονται. Κάθε πράξη βίας έχει την δική της απαξία και για κάθε πράξη βίας υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες.
   Κανείς δεν δικαιολογεί την ΧΑ. Κανένας ! Αντιθέτως πολλοί προσποιούμενοι πως έχουν μνήμη χρυσόψαρου προσπαθούν να "βγάλουν λάδι" την Αριστερά .

   • Το Συνταγματικό τόξο, δεν έχει βέλη... avatar
    Το Συνταγματικό τόξο, δεν έχει βέλη... @ firiki2010 22/09/2013 11:09:41

    ''Κανείς δεν δικαιολογεί την ΧΑ. Κανένας ! ''
    Απλά κάποιοι προσπαθούν εξισώνοντας να μπερδέψουν και ταυτόχρονα, αποενοχοποιούν τους ακροδεξιούς φασίστες Χρυσαυγίτες, διαχέοντας τις ευθύνες.

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ Το Συνταγματικό τόξο, δεν έχει βέλη... 22/09/2013 11:36:52

     Κανείς δεν εξισώνει τίποτα ! Αυτά είναι κατασευάσματα και προφάσεις ενός τμήματος της Αριστεράς που αρνείται με επιμονή να αποδεχθεί τις δικές της ευθύνες.
     Η περίφημη "θεωρία των δύο άκρων" στην ουσία είναι δικό της κατασκεύασμα και περιλαμβάνει σε αυτήν τις εξισώσεις και τους συμψηφισμούς που η Αριστερά επικαλείται, που κανένας δεν κάνει και που τους αποδίδει στους αντιπάλους της .
     Ακρα του πολιτικού φάσματος υπάρχουν - δεν γίνεται αλλιώς ! Και υπάρχουν ... παγκοσμίως. Και είναι και θεωρούνται άκρα γιατί υιοθετούν βίαιες και πέραν του νόμου πρακτικές. Το αν και πόσο βίαια είναι, είναι δικιά τους ευθύνη και δεν μπορεί παρά να υφίστανται συνέπειες. Ο καθένας ανάλογα με τις πράξεις του.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ G. K 22/09/2013 13:27:29

   Τί να πεις και τί να καταλάβεις;
   Απλά είσαι εσύ και οι όμοιοι σου που θέλετε να ξεχωρίσετε την "καλή" βία, τους "καλούς και προοδευτικούς" εγκληματίες, ψευδόμενοι πως τάχα η κυβέρνηση περνάει "λάϊτ" την παράνομη δράση χρυσαυγιτών.
   Δεκάδες οι δικογραφίες σε βάρος τους, απαγορεύτηκαν εκδηλώσεις τους, άρθηκαν βουλευτικές ασυλίες στους προηγούμενους μήνες.
   Μένεα πνέη η ΧΑ σε βάρος του Δένδια. Μετά δε την δολοφονία έγιναν δεκάδες έρευνες σε γραφεία και σπίτια τους, προσαγωγές, ο δε δολοφόνος συνελήφθη επί τόπου από γυναίκα αστυνομικό, από μια "μπάτσο - γουρούνα - δολοφόνο", όπως κραυγάζουν οι αλήτες που υποθάλπετε κατά καιρούς. Πόλεμο έχει ανοίξει η κυβέρνηση με την ΧΑ με την ΧΑ κι όμως έχουν το θράσος να ψεύδονται για το αντίθετο, αυτοί που με την ψευτοπροοδευτική τύφλωση τηους άνδρωσαν την ακροδεξιά.

   • cummulus avatar
    cummulus @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 14:09:52

    Πόλεμο μέ τήν Ἀριστερά πότε θ΄ ἀνοίξει ἡ κυβέρνηση; Μᾶλλον ποτέ, γιατί αὐτή πετάει -τό λιγότερο -μολότωφ!

    • Scarface avatar
     Scarface @ cummulus 22/09/2013 18:50:33

     Μα η αριστερα απο ακρη σε ακρη , εχει συμμετασχει στο μεγαλο φαγοποτι, γιατι να τα βαλουν μαζι της?

   • Χαράλαμπος avatar
    Χαράλαμπος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/11/2013 03:04:30

    Συμφωνώ ότι ένα τμήμα της Αριστεράς φέρει μεγάλη ευθύνη για την άνοδο της ΧΑ. Αλλά Φαήλε μεγαλύτερη ευθύνη έχει το ΠΑΣΟΚ και Η ΝΔ και το γνωρίζεις ! Να θυμηθούμε τον Μητσοτάκη και την στάση του στο Σκοπιανό ? Τον Πάγκαλο που έλεγε ότι την Σημαία μας την πίρε ο αέρας ? Γενικότερα το Κράτος ασκούσε μια ανεύθυνη και Αντεθνική Πολιτική ! Έτσι στην Πατρίδα της Δημοκρατίας γιγαντώσαμε τους Εθνικοσοσιαλιστές τους Μισέλληνες οπαδούς του Χίτλερ δυστυχώς ! Ελπίζω η ΧΑ να εξαφανιστεί ! οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών δεν έχουν θέση στην Ελλάδα μας !

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ G. K 22/09/2013 13:36:40

   Η αριστερή παραβατικότητα είναι η παραβατικότητα τής εξουσίας καί ο τραμπουκισμός της είναι ο τραμπουκισμός τής εξουσίας.

   Η χρυσαυγίτικη εγκληματικότητα είναι η εγκληματικότητα μιάς οργανωμένης συμμορίας καί ο τραμπουκισμός της είναι ο τραμπουκισμός μιάς οργανωμένης συμμορίας.

   Άν ψάξει κάποιος τήν ροή τού χρήματος (αλήθεια ποιοί χρηματοδοτούν τήν Χ.Α.;) είμαι σίγουρος ότι ο «αρχηγός» τής Χ.Α. καί ο στενός κασιδιάρικος πυρήνας τής οργάνωσης θά βρεθούν σφιχταγκαλιασμένοι μέ τούς «ευγενείς» συμπαραστάτες τού μαγαζιού τής «αριστερής παραβατικότητας».

   Δέν μπορεί οι ατόφιοι δωσίλογοι, οι καθ' έξιν ναζιστές τής κατοχής, τά τάγματα ασφαλείας καί οι χίτες, όλοι τους στρατολογημένοι από τό βενιζελικό στρατόπεδο καί τό λούμπεν προλεταριάτο τής βενιζελικής παράδοσης νά είναι οι σημερινοί «προοδευτικοί» καί εξουσιαστικοί κυρίαρχοι. Όλα τά μεγάλα τζάκια είναι πρώην συνεργάτες τών ναζιστών, τής STASI, τής KGB καί τής CIA. Όλοι τους «αριστεροί» μέχρις δακρύων καί «αντιφασίστες». Τί συμπτώσεις θεέ μου!!! Καί όλοι οι «μεγαλόσχημοι» πρώην καί νύν δωσίλογοι έχουν σηκωμένο τό αριστερό τους χέρι μέ τόν αντίχειρα νά δείχνει τό άπειρο καί τό δεξί τους χέρι πίσω από τήν πλάτη νά χρηματοδοτούν αρχηγούς εγκληματικών συμμοριών νά τό παίζουν γραφικοί εθνικιστές.
   Cui bono;

 7. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 22/09/2013 09:40:14

  Ε σπε κτα κου λαρ...!

 8. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 22/09/2013 09:43:25

  Ωραιο το αρθρο σας κυριε Κρανιδιωτη λεεει τα αυτονοητα που ειναι αγνωστη λεξη στην Ελλαδα εδω και δεκαετιες......Απο την θεωρια εως την πραξη υπαρχει αβυσσος και παντα μενουμε στα λογια....Το κακο για τη χωρα μας ειναι οτι ειχε εδω και δεκαετιες ενα ΑΝΙΚΑΝΟ και κακο πολιτικο προσωπικο που εγκληματισε κατα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ με ανταλλαγμα καποια.....δωρακια και βολεματα στους αδαεις πολιτες της. Αυτο το φαυλο πολιτικο προσωπικο ειναι ακομη στο απυροβλητο, καλοπερναει, συγκυβερναει και μας ζηταει και τα ρεστα απο πανω........κανοντας και προτασεις για ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Ολα αυτα που γραφετε πιο πανω παντα βολευε ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και την πολιτικη ΕΛΙΤ για δικα της οφελη....Ποτε θα αποδοθουν ΕΥΘΥΝΕΣ σε αυτους κυριε Κρανιδιωτη??? Αν θελεις την προσωπικη μου αποψη...ΠΟΤΕ. Το εγκλημα ομως εχει συντελεστει,εχουν καταστραφει δυο γενιες νεων ανθρωπων, εχει καταργηθει και τσακιστει η ραχοκκοκαλια της χωρας Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ και μας εχουν μεινει οι παμπλουτοι του συστηματος, οι νεοπλουτοι του παλαι ποτε ΠΑΣΟΚ(που παντα θα ειναι στην εξουσια) και οι φτωχοι και νεοπτωχοι της μεσαιας ταξης που καταφερε....να δημιουργησει το συστημα. Οσο για την ΔΕΞΙΑ καλο ειναι να βρει και να προσδιορισει την ταυτοτητα της, γιατι εχουμε χασει.....την φιλελευθερη πολιτικη μας και ακομη και τωρα προστατευουμε.......το ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και τους εκαστοτε νταβαντζηδες της κοινωνιας.

 9. Γ.Τ. avatar
  Γ.Τ. 22/09/2013 09:49:56

  Κυριε Φαηλο πολυ σωστα οσα αναφερετε στο αρθρο σας. Θα επρεπε ομως να δουμε εισαγγελεα να μπαινει και στα γραφεια του ΑΝΤΑΡΣΥΑ του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπων κομμουνιστικων δυναμεων. Δεν ειναι δυνατον να μιλαμε για ακρα και να κυνηγαμε μονο τη ΧΑ για προφανεις εκλογικους λογους οταν απο την αλλη πλευρα οι προκλησεις εναντια στην κοινωνκη ειρηνη και συνοχη ειναι συνεχεις. Ορισμενες κινησεις οπως η παρουσια της αστυνομιας σε κτιρια υπο καταληψη προφανως και δεν ειναι επαρκης για να αποδωσει αισθημα δικαιοσυνης στην ελληνικη κοινωνια. Ο νομος πρεπει να εφαρμοστει για ολους. Ειδαμε με μεγαλη ταχυτητα τον κυριο Δενδια να στοιχειοθετει 32 περιπτωσεις παρανομων πραξεων απο την πλευρα της ΧΑ δεν τον ειδαμε ομως ποτε να πηγαινει τις εκατονταδες των περιστατικων βιας προερχομενης απο τους κομμουνιστες στον Αρειο Παγο. Ειδαμε να μιλαει για μηδενικη ανοχη στα ταγματα εφοδου της ΧΑ αλλα τα ταγματα εφοδου της Αριστερας και της Προοδου συνεχιζουν κανονικα να τρομοκρατουν καθε ανθρωπο εχει αντιθετη αποψη. Κλεινοντας ομολογω οτι θελει αρετη και τολμη η αντιμετωπιση των κομμουνιστων στο τελευταιο δυτικο κρατος που ανεχεται ακομα τις μισσαλοδοξες θεωριες των απατριδων αθεων διεθνηστων ανθελληνων.

  • airman avatar
   airman @ Γ.Τ. 22/09/2013 17:18:14

   Εδώ που τα λέμε μετά από 30 ολόκληρα χρόνια έλειξε η κατάληψη χώρων του Πολυτεχνείου. Κάτι είναι κι αυτό.
   Βέβαια ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την Αστυνομία (''μπήκαν σαν τους κλέφτες'' και κάτι άλλες αρλούμπες), αλλά ποιος νοιάζεται για το Σύνταγμα και τους Νόμους όταν πρόκειται για ''προστατευόμενους'' του κόμματος του ''δημοκρατικού τόξου'' που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ!

 10. dem avatar
  dem 22/09/2013 09:56:33

  Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και ανήκουν σε όλους μας. Βάλαμε το προσωπικό μας "εγώ" και το παραταξιακό και συντεχνιακό "εμείς" μπροστά από το γενικό καλό του λαού και του έθνους. Και τώρα το πληρώνουμε. Καλή σας ημέρα.

 11. Η άλλη πλευρά του νομίσματος avatar
  Η άλλη πλευρά του νομίσματος 22/09/2013 10:02:29

  ''Οι στρατολόγοι της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο η φτώχεια, η ανεργία, το ατιμώρητο των επί δεκαετιών λεηλατών της Πατρίδας και το έλλειμμα παραδείγματος ηγεσίας από την πολιτική τάξη.Είναι και η στάση μεγάλου κομματιού της Αριστεράς που επί δεκαετίες αποδομεί την εθνική συνείδηση, αφελληνίζει την Παιδεία, ασεβεί στους ήρωες και στα σύμβολα, αμφισβητεί την ίδια την έννοια του Έθνους,....''
  Χαχαχαχα. Ωραίο. Η Αριστερά λοιπόν ευθύνεται ΚΑΙ για την ύπαρξη της Χ.Α! Ευθύνεται ΚΑΙ για την τρύπα του όζοντος μήπως; Δεν απευθύνεστε κ. Φαήλο μου σε νοήμονες πολίτες φαντάζομαι. Είπαμε να παίζουμε καμιά φορά με τις λέξεις, να ψιλοδιαστρέφουμε τα νοήματα, άντε να φέρνουμε στα μέτρα μας και λίγο τα γεγονότα παραποιώντας τα ελαφρώς, αλλά αυτό το κακό μ΄εσάς να προσπαθείτε μόνιμα να ντοπάρετε τους .... ''λάβρους δεξιούς'' που ψιλοαλληθωρίζουν προς την ακροδεξιά πλευρά για να σας...προτιμήσουν, δε νομίζετε οτι καταντά αστείο εγχείρημα; Η δεξιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έχει σαφέστατο ιδεολογικό προσδιορισμό, ενοχική και κακομοίρα κι ελαφρομπουζουξού δεν υπήρξε ποτέ και παρ΄όλα τα λάθη της, κινήθηκε πάντα με αξιοπρέπεια, πολιτισμό, δημοκρατικό πνεύμα, ενωτική διάθεση και σεβασμό στους ιδεολογικούς αντιπάλους. Η λεκτική βία, η επιθετικότητα, η μηδενική ανοχή και η εριστική-διχαστική διάθεση που επιχειρείται να ...σερβιριστεί ως....αποκατάσταση του τάχα τρωθέντος ηθικού των δεξιών έναντι των αριστερών, είναι απλά μία προσπάθεια απώθησης της Καραμανλικής ΝΔ προς την ακροδεξιά πλευρά του χάρτη, που συνορεύει με τη Χ.Α. Η Χ.Α όμως σας αρέσει ή όχι, εκπροσωπεί την εγκληματική, φανατική, φασιστική, άξεστη, αντιδημοκρατική, ναζιστική δεξιά, που έχει κάθε λόγο να ντρέπεται για τον εαυτό της. Τώρα ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί και ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής. Αντιγράψτε λοιπόν ΟΛΟΙ, την ψύχραιμη, ηγετική, ενωτική και σοβαρή του στάση. Κάθε τι άλλο, μπορεί να ''εξυπηρετεί'' πρόσκαιρα, αλλά χρεώνεται αρνητικά μακροπρόθεσμα.

  • GO avatar
   GO @ Η άλλη πλευρά του νομίσματος 22/09/2013 11:48:38

   Σου 'χω νέα (και παλιά) στο άρθρο:
   "Ξαναζούμε το Φθινόπωρο του 1943;"

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Η άλλη πλευρά του νομίσματος 22/09/2013 13:39:10

   Φαίνεται κι εσύ έχεις δυσανεξία ή παθαίνεις αλλεργία στην σκέψη και μόνο να αποδεχθείς το αυτονόητο: καμμία ανοχή στην βία οποιουδήποτε.
   Αυτός είναι ο παρενδυτικός φασισμός της αριστεράς.
   Ενοχλεί επίσης η άρνηση να καθόμαστε προσοχή στην ανύπαρκτη "ηθική υπεροχή" της αριστεράς, που παρήγαγε τα μεγαλύτερα λαμόγια που στελέχωσαν τους μηχανισμούς λεηλασίας της χώρας.
   Καμμία αντίφαση με την ορθή θέση του Πρωθυπουργού.
   Απλά η ενότητα προϋποθέτει την αποδοχή του ότι στην δημοκρατική πολιτεία το μονοπώλιο της βίας ανήκει μόνο στο κράτος. Πιες λίγο λαδάκι για να σου κατέβει απ' το λαιμό.
   Όποιος το αρνείται αυτό είναι ύποπτος κι υποκριτής.

   • Η άλλη πλευρά του νομίσματος avatar
    Η άλλη πλευρά του νομίσματος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 16:29:22

    Δεν γνωρίζετε απολύτως τίποτε περί αριστεράς κι όλο μας ψέλνετε τα φάλτσα σας τροπάρια που την εξισώνουν σκοπίμως με την υποκριτική δεξιοφασιστοπασοκική συμμορία με την οποία παρεπιπτόντως συγκυβερνάτε και χωρίς αυτήν, δεν κυβερνάτε πια ούτε με σφαίρες! Επειδή δεν θα σας πείσω μα ούτε θα με πείσετε ποτέ, ας μείνουμε παρακαλώ στο μήνυμα του Πρωθυπουργού που μια χαρά καταλαβαίνει όσα σας λέω και κάνετε πως δεν ....καταλαβαίνετε : ''Δεν είναι ώρα για εσωτερικές διαμάχες. Ούτε για ένταση. Οι όποιες πολιτικές διαφωνίες λύνονται με διάλογο δημοκρατικό, όχι με διαφωνίες εμπρηστικές, ούτε με τη βία, απ΄ όπου και αν προέρχεται, και – πολύ περισσότερο - όχι με το αίμα. Που μας διαιρεί μέσα και μας εκθέτει έξω από την Ελλάδα.'' Αφήστε λοιπόν την επιθετική, εμπρηστική, κατηγορητική ρητορεία και συντονιστείτε στο μήκος κύματος που προτρέπει ο κ. Α.Σαμαράς. Σε ένα μίνιμουμ συνεννόησης και ενότητας. (Στα γνωστά σας περί ''παρενδυτικού φασισμού'' κ.λ.π δεν απαντώ, γιατί είναι παιδαριώδη και κουραστικά).

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Η άλλη πλευρά του νομίσματος 22/09/2013 16:54:54

     'Ωστε "υποκριτική δεξιοφασιστοπασοκική συμμορία";
     Σε τι διαφέρεις εσύ με τους άλλους φασίστες, φασίστα;
     Δεν είναι "εσωτερική διαμάχη" αλλά άσρνηση κάποιων να αποκηρύξουν την βία χωρίς αστερίσκους.
     Κανείς στην ΝΔ, ούτε μισός, δεν κάνει διακρίσεις σε "καλή" και "κακή" βία.
     Εσείς βέβαια, οι παρενδυτικοί φασίστες με τα ροζ ή κόκκινα, θέλετε να κρατήσετε την δική σας βία στο απυρόβλητο.
     Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη.
     Την βία κάθε χρώματος θα την νικήσουμε ομοφρονώντας στην αποκήρυξη της χωρίς αστερίσκους.
     Όποιος το αρνείται είναι υποκριτής, ύποπτος κι επικίνδυνος και πρέπει να τύχει της ανάλογης αντιμετώπισης.

     • Η άλλη πλευρά του νομίσματος avatar
      Η άλλη πλευρά του νομίσματος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 18:46:15

      Μπορείτε και καλύτερα. Πιό ήρεμα και ψύχραιμα. Τι ευχαρίστηση μπορεί να σας προσφέρουν πια τα φανατικά σφυρίγματα των ακροδεξιών χουλιγκάνων;

     • Gia ta panygiria avatar
      Gia ta panygiria @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 20:31:54

      Πού είδες στα σχόλια του ''νομίσματος'' διάκριση ανάμεσα σε καλή και κακή βία; Φαντασιώνεσαι ανύπαρκτους ανεμόμυλους για να …εκστρατεύσεις εναντίον τους και να χειροκροτηθείς απ΄το ανίδεο πόπολο! Σταματήσέ το, δεν πάει άλλο πια.
      Μπορείς και καλύτερα. Πιό ήρεμα και ψύχραιμα. Τι ευχαρίστηση μπορεί να σου προσφέρουν τα φανατικά σφυρίγματα των ακροδεξιών χουλιγκάνων;

   • στεντωρ avatar
    στεντωρ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 18:44:46

    Δεν ειναι τραβεστι φασισμος κανονικος ειναι.

    • Άρχισαν τα όργανα avatar
     Άρχισαν τα όργανα @ στεντωρ 22/09/2013 18:49:12

     Εσύ αυτά, τα ξέρεις καλύτερα.

     • στεντωρ avatar
      στεντωρ @ Άρχισαν τα όργανα 23/09/2013 08:14:08

      Μολις τελειωσεις με την μελετη του κλαρινου ξεκινα την μελετη των ελληνικων.Σου συνιστω τις θεσμοφοριαζουσες οπου θα βρεις την σημασια της λεξεως παρενδυτικος.

     • Ανάπτυξη avatar
      Ανάπτυξη @ στεντωρ 23/09/2013 23:35:30

      Εσύ πάλι, το κλαρίνο μην το αφήσεις απ΄τα χέρια σου. Είσαι ...βιρτουόζος!

 12. ΓΕΩΡΓΙΟΣ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ 22/09/2013 10:03:48

  Ας προσπαθήσει η πολιτεία να αποκαταστήσει αδικίες και στρεβλώσεις του παρελθόντος .Ας φανεί αυτή η διάθεση της και ότι δεν θα υποχωρήσει με ενέργειες όχι μόνο μέσω ΕΡΤ.Υπάρχουν πολλά μαγαζιά τέτοια .Ο λαός περιμένει .Είμαι σίγουρος πως περιμένει παγωμένος και παρακολουθεί αναγκαστικά τα μόνα κελεύσματα αγώνα για δικαίωση είτε των μαυροφορεμένων είτε των κόκκινων αγωνιστών οι οποίοι απο το 74 και μετά το μόνο που είχαν να προσφέρουν ήταν η αποδόμηση του κράτους-της ιεραρχίας σ'αυτή την πολιτεία με τις κλαδικές και την ικανότητα του πολίτη να μιλάει στο τηλέφωνο με τον υπουργό και να του παραγγέλει το ρουσφέτι ή την απομάκρυνση του ανώτερου λόγω κομμάτικών δήθεν απόψεων ,το ξεβράκωμα της μαθήτριας αλλά και του μαθητή απο την στολή του σχολείου προκειμμένου να τους απελευθερώσουν,εκλογές και μαθητικά συμβούλια για να κλείνουν οι μαθητές με κάδους τα σχολεία και να κάνουν καταλήψεις ελευθερίας-πολιτικη απελευθέρωση (δηλαδή κομματική),την αποδόμηση του στρατεύματος και του ρόλου που έπαιξε στην Ιστορία και την ελευθερία μας με διαδικασίες εξυπηρέτησης στα Ελληνόπουλα τοποθέτησης φυλακίου σκοπιάς έξω απο το σπίτι τους,την προσφορά τους στα πανεπιστήμια που με ελευθερία -πατριωτισμό-θάρρος κατέβαζαν τον καθηγητή απο την έδρα με άπειρους προσβλητικούς- ευφάνταστους λόγους χαρακτηρίζοντας το ως τον τελευταίο και πλέον ανίκανο να διδάξουν την <> οι αιώνιοι φοιτητές ,την προσφορά τους στην εξάπλωση ,της ηθικής-ανθρωπιστικής ενέργειας να δίνεις ένα δωράκι-φακελάκι γιατί είναι λαικό και όπως έλεγε μια παλιά διαφήμιση <> σε αυτόν που ήταν υποχρεωμένος να σε εξυπηρετήσει.Τελικά φτάσαμε στο σημείο να λέμε <> κ.α..Όταν λοιπόν η πολιτεία αποδείξει βούληση αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας τότε όλες αυτές οι παραφυάδες , οι λόγιοι της πλάκας για το μόνο που θα ήταν χρήσιμοι θα ήταν <> και δεν είναι σίγουρο εάν θα τα καταφέρνανε σε αυτό!!!

 13. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/09/2013 10:07:17

  Φαήλε, καλημέρα. Ουσιαστική παρεμβολή και διασαφήνιση των ορίων της έλλειψης εθνικής συμφιλίωσης αυτή τη στιγμή σε ΟΛΑ τα επίπεδα.
  Όπου "Μια σοβαρή δεξιά..." θα μπορούσε να βάλει κανείς και το "μια σοβαρή αριστερά...". έλα όμως που δεν συμβαίνει γιατί δεν είναι απλά ζήτημα δεξιάς-αριστεράς και αν περιχαρακωθούμε ξανά ως δεξιά-αριστερά, κάνουμε τραγικό, εξ΄ ορισμού λάθος. Κάθε εγχέφρων Έλληνας σκέφτεται έτσι.
  Όμως, οι συνθήκες σήμερα μας επιβάλλουν να ορίσουμε αλλοιώς τις σχέσεις μας ως Έλληνες.
  Διαλύουν την κοινωνία μας με την Οθωμανικής εμπνεύσεως φοροεπιδρομή από τα ίδια θύματα (ασιθάνομαι σαν να με ληστεύουν στο δρόμο και δεν μπορώ να αντιδράσω αλλά τώρα με κλε΄βει το κλεπτοκρατικό σύστημα των Ελληνώνυμων γκαουλάϊτερ) διότι "το επιτάσσει η ένωση" ή διότι "πρέπει πάση θυσία να μείνουμε στο ευρώ" κλπ, κλπ άλλες ιδεοληπτικές φαντασιώσεις που μας οδηγούν ακόμα ως ηγεσία και ως λαό στον γκρεμό. Ο Έλληνας, που είναι αξιοπρεπής νοικοκύρης, ενδιαφέρεται για ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ που βελτιώνουν την καθημερινότητά του. Και αυτό δεν συμβάινει ούτε και πρόκειται να συμβεί προσεχώς. Οι αριθμοί δεν ψεύδονται.
  Φυσικά θα συμφωνήσω σε όλα αλλά γιατί δεν εφάρμοζαν το νόμο σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις;
  Γιατί δεν συλλάμβαναν -και συλλαμβάνουν- τους κουκουλοφόρους ; Μήπως επειδή το παρακράτος τους χρειάζεται και λίγο ;
  Τι έγινε και δεν διελευκάνθηκε το έγκλημα της Μαρφίν ;
  Γιατί καρκινοβατεί η διερεύνηση των λιστών, ειδικά της ΛΑγκάρντ, μήπως γιατί ΟΛΟΙ έχουν έρωμένη τη φωλιά τους ;
  Γιατί η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ανικανότητα να συλλέξουν φόρους ΔΙΚΑΙΑ από αυτούς που μας κουνάν το δάκτυλο ακόμα αλλά στέλνουν σε μένα (στα ίδια ανυπεράσπιστα θύματα και των λάθρο και των μαφιόζων του κλεπτοκράτους μας) χαράτσια μέσω ΔΕΗ με απειλές ; Αυτό δεν είναι ψήγμα εμφυλιοπολεμικό ;

  Αυτά που περιγραφεις, και με τα ποία συμφωνούμε ΟΛΟΙ, πρέπει να τα φωνάξεις σε όλους όσους ήταν και είναι στην κυβέρνηση. Ο Λαός, εμείς, που μας κοροϊδεύουν ΟΛΟΙ και μας φτωχοποιούν τώρα ενώ ουσιαστικά ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ επαγγελματίας πολιτικός δεν πληρώνει, έχουμε μπουχτίσει από λόγια του αέρα εκ μερους της κυβερνώσας (γαλαζοπράσινης) ελίτ που ενώ σώζει τον εαυτό της, βυθίζει την χώρα όλο και πιο πολύ στην δίνη της ανεργίας και της φτώχειας και κυρίως στην γεωπολιτκή αφάνεια και τον εξανδραποδισμό.

  ΘΑ μας παίρνουν τα σπίτια γιατί χρωστάμε στο ΙΚΑ και διότι οι Βενιζελοτσοχατζόπουλοι που τρωγόπιναν με χρυσά χλιάρια τα φόρτωσαν στα κορόϊδα, τον "κυρίαρχο Λαό" που έλεγε η ΠΑΣΟΚοαλητεία, γιατί έτσι "σώζεται η πατρίδα" ενώ οι Προβόπουλοι των μιθών των 500 χιλιάδων/ έτος ΑΚΟΜΑ σε συμπαιγνία με τους Στουρναραίους του συστήματος ανακεφαλαιώνουν (έτσι λέγεται η Οργουελλική ληστεία σήμερα) τις ήδη δυάκις ή τριάκις (έχω χάσει το λογαριασμό) ανακεφαλαιωμένες τράπεζες, δλδ την ΕΚΤ ;

  • daresome avatar
   daresome @ Νίκος Αργεάδης 22/09/2013 11:35:28

   ++++++++++++

   Τα είπατε όλα !!

  • astro avatar
   astro @ Νίκος Αργεάδης 22/09/2013 12:28:06

   Αγαπητέ Νίκο ΟΛΟΙ μαζί σου!!!

  • takis400 avatar
   takis400 @ Νίκος Αργεάδης 22/09/2013 12:30:54

   πεστα χρυσοστομε+++++++++++++++++++

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ Νίκος Αργεάδης 22/09/2013 16:30:18

   Απολύτως εύστοχες όλες οι επισημάνσεις. Αυτά ακριβώς συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Γιατί όμως τρίτο πληθυντικό (διαλύουν ... παίρνουν τα σπίτια ...δεν εφαρμόζουν .. δεν συλλαμβάνουν) όταν ο συγγραφέας μιλάει στον πρώτο πληθυντικό για το τι θα κάνει η σοβαρή, συνοφρυωμένη, ρεμπετολαϊκή δεξιά; Εκτός αν μπερδευτήκατε με την παράγραφο για τα κανάλια των μπετατζήδων και την τηλεόραση του μεσιέ Καψή που προπαγανδίζουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όντως θα τρελλαθούμε εντελώς, η Αριστερά κυβερνούσε μετά τον εμφύλιο παρά την ήττα της, κυβερνούσε μετά τη μεταπολίτευση λόγω των ενοχών της δεξιάς, κυβερνά και τώρα επί μνημονίου, μένει να αποκαλυφθεί η επιρροή που ασκούσε στους συνταγματάρχες και κλείσαμε.

   • Βαβέλ avatar
    Βαβέλ @ τηλέμαχος αναγνώστου 22/09/2013 20:02:34

    Έτσι. Η δεξιά τελικά ποτέ δεν κυβέρνησε μέχρι σήμερα και από ότι φαίνεται, δεν πρόκειται και ποτέ να κυβερνήσει. Κατά διαόλου πάμε αδερφέ. Πίκρα...

  • Χ avatar
   Χ @ Νίκος Αργεάδης 22/09/2013 18:19:31

   Μπράβο σας αγαπητέ Νίκο Αργεάδη. Είστε απόλυτα σαφής, και φωταγωγείτε έμμεσα και τους λόγους που εμποδίζουν σήμερα τους Έλληνες να εμπλακούν σε σκηνοθετημένους, βολικούς για τα όρνια …. εμφυλίους. Απλά γιατί ΕΜΕΙΣ, που στεκόμαστε από την ίδια πλευρά ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, είμαστε ΟΛΟΙ οι Έλληνες που μιά αισχρή μειοψηφία γαλαζοπράσινων υποκριτών, ανίκανων κηφήνων, μας καταδικάζει με την ασυνειδησία, τη φαυλότητα και τον αμοραλισμό της, στον αργό θάνατο και στην απόλυτη καταστροφή. Είμαστε η πλειοψηφία και απαιτούμε ν' αποφασίσουμε για το παρόν και για το μέλλον το δικό μας, της πατρίδας μας και των ερχόμενων Ελλήνων. Τώρα που το διακύβευμα είναι πλέον οδυνηρά τραγικό, τώρα που τα παραπλανητικά ταξίματα δεν έχουν χώρο να σταθούν, τώρα που οι τοκογλύφοι-εταίροι-δανειστές απαιτούν τον τελειωτικό αφανισμό μας, αν δε μπορείτε εσείς να πείτε το απαιτούμενο γενναίο ΟΧΙ, ας καταφύγετε στη λαϊκή ετυμηγορία. Θα απαντήσουμε εμείς ο Ελληνικός Λαός, αποστομωτικά, όπως κάναμε πάντα. Δεν έχετε δικαίωμα να μας παραδώσετε στους εχθρούς, χωρίς μάχη.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Χ 24/09/2013 20:28:46

    Αγαπητέ Χ, τα λέω όπως τα "βλέπω". Αντικειμενικά. Δίχως κομματικές παρωπίδες. Για μένα ο διαχωρισμός κράτους-κόμματος (εκαστοτε κυβερνώντος) πρέπει να είναι θεσμικα και ουσιαστικά σαφής αλλοιώς, πολύ φοβάμαι πως θα ξαναζήσουμε μέρες του 44...

  • Μara avatar
   Μara @ Νίκος Αργεάδης 22/09/2013 23:02:27

   Νικόλα, χίλια εύγε!!!

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Μara 23/09/2013 11:13:13

    Μάρα, σ' ευχαριστώ, αλλά, όπως κατανοείς, δεν στρέφομαι εναντίον όσων γράφει ο Φαήλος, την σκέψη του οποίου εκτιμώ. Επίσης συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφει απλά διαφωνώ με το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο τοποθέτησε το όλο θέμα. Έχει, για μένα, μεγάλη σημασία το ζήτημα της (και εθνικής εσωτερικής) ασφάλειας να μην κομματικοποιηθεί. Η προσπάθειες εθνικής συσπείρωσης είναι επιτακτική. Όταν όμως, εκατέρωθεν, διεκδικήσεις ζωής "παρουσιάζονται" με κομματικά κριτήρια, ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνέχιση της ίδιας παθολογίας μου λέει πως δεν μαθαίνουμε, θεσμικά, ως κοινωνία. Το βλε΄πουμε στα ΑΕΙ όπου επικρατεί κατάσταση λές και είμαστε ακόμα στο 1974.
    Είναι γενικευμένος βέβαια ο τροπος που τα διατυπώνω αλλά πιστεύω ακράδαντα πως η Ελλάδα θα έχει μέλλον όταν το κράτος απαλαχθεί από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των κομμάτων. Θα επανέλθω στο ζήτημα αργοτερα.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Νίκος Αργεάδης 24/09/2013 00:10:15

   @Νίκο Αργεάδη, έχουμε όλοι τα ίδια παράπονα με εσάς.
   Όμως, το ότι οι κυβερνήσεις δεν τα καταφέρνουν καλά με την επίτευξη της κοινωνικής δικαιοσύνης και την εξάλειψη της φτώχειας και των ανισοτήτων,
   είναι ένα ζήτημα,
   Το οποίο δεν μπορεί να λειτουργεί σαν παρωπίδα,
   ούτε σαν άλλοθι, ώστε να αποφύγουμε να διακηρύξουμε,
   με σαφήνεια την απενοχοποιημένη δεξιά ιδεολογία, όπως,
   εύστοχα, κάνει ο Φαήλος Κρανιδιώτης.
   Και για να προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω: αν αυτή η απενοχοποιημένη διακήρυξη της δεξιάς ιδεολογίας,
   είχε αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα για τις παρελθούσες πολιτικές ηγεσίες της ΝΔ,
   τότε, σχεδόν σίγουρα, η ΝΔ, θα τα είχε καταφέρει καλύτερα,
   θα είχε πετύχει μεγαλύτερες νίκες,
   ισχυρότερες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες ή αυτοδυναμίες,
   που πιθανόν να είχαν οδηγήσει σε δικαιότερες διακυβερνήσεις της πατρίδας μας.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ roadrunner 24/09/2013 10:02:50

    Αγαπητέ Roadrunner, δεν παραπονιέμαι αλλά προσπαθώ να βλέπω την κατάσαση όσο εντικειμενικά γίνεται, δλδ μη κομματικά (η έλλειψη κομματικών διοπτρών απελευθερώνει και εξαγνίζει την σκέψη, ξέρεις).

    Δεν είναι πλέον απλά θέμα έλλειψης κοινωνικής δικαιοσύνης σε ένα σχετικά δικαιοκρατούμενο κράτος (που δεν υπάρχει) αλλά μαφιόζικης επιδρομής στον συνεκτικό ιστό της Ελληνικής κοινωνίας με μέτρα που κόβουν τις ρίζες μας και κυρίως την ικανότητα επιβίωσής μας.

    Έδειχνα λογαριασμό της ΔΕΗ σε ξένο φίλο και "έπαθε" εγκεφαλικό. 550 ευρώ!!!!! Επαναληπτικά τα 550 ευρώ. Τι είδους "σ'ωσιμο" είναι αυτό όταν το ίδιο κλεπτοκρατικό συνοθύλευμα, στέλνει χαράτσια και απειλεί τους πολίτες του επειδή η ίδια κάστα κλεπτών (εξαιρώ τον Α. Σαμαρά και ο Φαήλος έχει δίκιο να λέει πως δεν μπορεί να τα κάνει όλα σε 1 χρόνο αλλά από την άλλη ας μην διόριζε τον Μητσοτακη και τον Γεωργιάδη!!! ως υπουργό υγείας για να μας "διοικούν") έκλεβε συστηματικά το ίδιο της το σπίτι, δλδ το κράτος.

    Και από την άλλη κάνουν την πάπια με τις λίστες των ευνοουμένων τους (πάω στοίχημα πως η πλειοψηφία της ελίτ βρίσκεται εκεί, μέσα, 200 δις!!!!!!! ευρω οι καταθέσεις Ελλήνων μόνο στην Ελβετία, παρακαλώ).

    Ο κόσμος το βλέπει αυτό ως βία, διότι μας απειλούν με κατασχέσεις και με κόψιμο του ρεύματος μέσω των καναλιών τους. Αυτό για πολλούς είναι βία, όπως σε σταματά ο ΧΑυγίτης και σε ρωτά γιατί φάινεσαι σαν ξένος ή ο κουκουλοφόρος γιατί φοράς μαύρα (η κατάσταση αγγίζει την παράκρουση) που πάει και σκοτώνει ή δέρνει, ή από τα ΜΑΤ που ΔΙΧΩΣ ΑΙΤΊΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΔΕΙΑ μπαίνει στις 12 τα μεσάνυχτα σε σπίτια αυτών που διαφωνούν με τα χρυσωρυχεία στην Χαλκιδική και τρομοκρατεί και προσάγει!!!! παιδιά ως ύποπτα επιθέσεων. Αυτά δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές πολιτείες, δίχως σοβαρές ενδείξεις ενοχής. Εκεί στηρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλα για χούντα Σαμαρά-Μπένυ.

    Και σε πληροφορώ πως θα έρθουν και άλλα. Διότι, ασχέτως του τί λένε στον κόσμο, μερικοί εξ' ημων βλέπουμε τους αριθμούς και οι αριθμοί δεν ψεύδονται.

    Δημιουργούν το πεδίο όχι μόνο κοινωνικών αναταραχών αλλά εμφυλίου. Διότι, για 5 μέρες τώρα ακούμε μόνο για τα Χρυσά Αυγά και κάνουν την πάπια για θέματα όπως το ξέπλυμα μίζας πολιτικών και καναλαρχών αλλά και το δικαστικό σκάνδαλο Προβόπουλου που κάποιοι πανε να το κουκουλώνουν με τον πιο αισχρό τρόπο.

    Και δεν είναι βία η συστηματική παραβίαση του συντάγματος από τους όψιμους σωτήρες μας που τόσα χρόνια έτρωγαν και έτρωγαν και τώρα ζητούν να τα πληρώσουμε εμείς ;

    Ή οι διακρίσεις εναντίον των Ελλήνων. Πχ. Θεσπίστηκαν τα 25 ευρώ για τα νοσοκομεία αλλά, μου λένε,. ΜΟΝΟ για Έλληνες, έχουν δεν έχουν. Δεν κατάλαβα ! Έτσι θα χτίσουν την χιλιοτραγουδισμένη τους παγκόσμια κοινότητα των εθνοτήτων τους στο χώρο Ελλάδα ;

 14. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 22/09/2013 10:29:00

  Έχεις απόλυτο δίκιο για τις ευθύνες και για κρυφτούλι που παίζει η αριστερά με την τρομοκρατία του δικού της άκρου, ενώ άλλες φορές παρουσιάζονται βουλευτές της και ως περιχαρείς υπερασπιστές τρομοκρατών σε δικαστήρια ή απολογητές τους σε τηλεοπτικά πάνελ.
  Να ξεκαθαριστεί ένα πράγμα που παραλίγο να θολώσει εδώ και μέρες: αντίστοιχο της χρυσής αυγής από τα αριστερά στο κοινοβούλιο, δεν υπάρχει. Θα υπήρχε αν στα πίσω, άνω αριστερά έδρανα της βουλής καθόντουσαν μέλη οργάνωσης με χαρακτηριστικά μεταξύ Πυρήνων της Φωτιάς και 17Ν.
  Αυτό το αντιλήφθηκε εγκαίρως και ο πρωθυπουργός γι’ αυτό εδώ και καιρό όταν μιλάει για τη χρυσή αυγή αναφέρεται σε νεοναζί και δεν κάνει π.χ. το ίδιο με τον σύριζα αποκαλώντας τους συμμορίτες. Το ίδιο και ο Λαζαρίδης ή ο Γεωργιάδης που σε αποστροφές του λόγου τους είπαν οτι αν και θεωρούν ακραίο το κόμμα της αντιπολίτευσης, ως άκρο δεν το εξισώνει με τους χρυσαυγιτες. Δεν είναι ενοχικός και ελαφρολαϊκός συλλογισμός αυτός, ακολουθεί μια απλή λογική και παρατήρηση.
  Τούτου λεχθέντος, όλα όσα αναφέρεις στο κείμενό σου ισχύουν απολύτως και στο ακέραιο μέχρι σημείου στίξης.

  • MCA avatar
   MCA @ Γιώργος Καλύτερος 22/09/2013 17:22:24

   …..΄΄Θα υπήρχε αν στα πίσω, άνω αριστερά έδρανα της βουλής καθόντουσαν μέλη οργάνωσης με χαρακτηριστικά μεταξύ Πυρήνων της Φωτιάς και 17Ν΄΄…..
   Όχι και έτσι. Ίσως κάτι μεταξύ αυτών που αναφέρετε και μερικών ήδη υπαρχόντων αριστερών ακραίων ,στο κοινοβούλιο.

 15. fitsoulas avatar
  fitsoulas 22/09/2013 11:11:04

  "Νόμος, Τάξη και Ανάπτυξη" πρέπει να είναι το νέο σύνθημα της παράταξης!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ fitsoulas 22/09/2013 13:40:14

   Μια χαρά το βρίσκω,

   • George avatar
    George @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 15:23:18

    Ισως και πολιτική πέρα από συνθήμα? :-) Οχι τίποτε άλλο αλλά να μην μείνει στην ιστορία η ΝΔ ώς το κόμμα που ήξερε ακριβώς τι πρέπει να γίνει αλλά δεν έκανε σχεδόν τίποτα για να το κάνει. (Θυμίζω την επανίδρυση...)

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 22/09/2013 11:19:55

  Κικής Δημουλά: *Κονιάκ Μηδέν Αστέρων

  Χαμένα πᾶνε ἐντελῶς τὰ λόγια τῶν δακρύων.
  Ὅταν μιλάει ἡ ἀταξία ἡ τάξη σωπαίνει
  -ἔχει μεγάλη πεῖρα ὁ χαμός.
  Τώρα πρέπει νὰ σταθοῦμε στὸ πλευρὸ
  τοῦ ἀνώφελου.

  Σιγὰ σιγὰ νὰ ξαναβρεῖ τὸ λέγειν της ἡ μνήμη
  νὰ δίνει ὡραῖες συμβουλὲς μακροζωϊας
  σὲ ὅ,τι ἔχει πεθάνει.

  Ἂς σταθοῦμε στὸ πλευρὸ ἐτούτης τῆς μικρῆς
  Φωτογραφίας
  ποὺ εἶναι ἀκόμα στὸν ἀνθὸ τοῦ μέλλοντός της:
  νέοι ἀνώφελα λιγάκι ἀγκαλιασμένοι
  ἐνώπιον ἀνωνύμως εὐθυμούσης παραλίας.
  Ναύπλιο Εὔβοια Σκόπελος;
  Θὰ πεῖς
  καὶ ποὺ δὲν ἦταν τότε θάλασσα;*

  (ἀπὸ τὰ Ποιήματα, Ἴκαρος 1998)

  • dem avatar
   dem @ η Dimi 22/09/2013 14:39:12

   Υπέροχο!

 17. εγκάθετος avatar
  εγκάθετος 22/09/2013 11:26:19

  Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χάρηκα όταν τα χωνες στην Ακριβοπούλου-συριζοπούλου!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ εγκάθετος 22/09/2013 13:41:03

   Εκείνη δεν χάρηκε καθόλου...

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 21:40:17

    Καί ὅσοι δέν παρακολουθοῦμε πλέον "μμε" πρός ἀποφυγή σχετικῆς μπουγάδας, θά μπορούσαμε νά τό δοῦμε στό διαδίκτυο;;;

 18. Φενεός avatar
  Φενεός 22/09/2013 11:33:24

  Άσχετο ,αλλά.....

  Κυριακάτικη εφημερίδα λέει οτι η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις γερμανικές αποζημιώσεις έχει κατατεθεί απο τον Μάρτιο του 2013. Λέει επίσης οτι η μετά την αποχώρηση του κ. Αβραμόπουλου απο το υπουργείο εξωτερικών το θέμα εξασθένισε για να μπορέσει να έχει ομαλές προεκλογικές διαδικασίες η Μέρκελ.

  Είναι δυνατόν να θέλουμε 1 τρισ ευρώ αλλά να φοβόμαστε να το ζητήσουμε μην τυχον δεν ψηφίσουν ομαλά οι γερμανοί;

  Το έπομενο δευτερόλεπτο της κατάθεσης αυτής της έκθεσης έπρεπε να είχε υπάρξει κοινοποίηση των απαιτήσεών μας τόσο στη Γερμανία όσο και διεθνώς χωρίς να.... περιμένουμε πότε θα ψηφίσει ο΄΄φρίτσης΄΄. Οτιδήποτε άλλο αποδεικνύει πόσο πουλημένοι στα ξένα συμφέροντα είναι οι πολιτικοί ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

 19. daresome avatar
  daresome 22/09/2013 11:37:33

  Χθες διάβαζα για ένα e-mail που ήρθε στη δημοσιότητα του Γ. Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλλες προς τους συνεργάτες του μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου του ΄11, στο οποίο αφού χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ως "πολύ καλά", συνεχίζει ενημερώνοντας περί του τι "πήραμε" και τι "δώσαμε" στη Σύνοδο. Μέσα σ΄αυτά που δώσαμε ήταν και το "ότι θα νομοθετήσουμε δημοσιονομικούς κανόνες (όπως θέλουμε εμείς, όχι απαραίτητα στο Σύνταγμα)" - έτσι ακριβώς το γράφει - .... Αλλά πού καιρός να ασχοληθεί κάποιος μ΄αυτό, όπως και με το νέο φόρο ακινήτων ή τα όσα ήδη (μας ζητάνε να) πληρώνουμε ή τη λίστα Λαγκάρντ ή .... ή .... Εδώ σιγοβράζει ο εμφύλιος .... Μήπως λοιπόν το νέο δίλημμα θα είναι "εμφύλιος ή νέα μνημόνια" ??

 20. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ 22/09/2013 11:44:44

  Και βεβαια την εχουμε ξεχασει τη χαζοχαρούμενη ελαφρολαϊκή δεξιά.
  Σημερα εχει μετατραπει σε ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ.
  Τιμα τον Αρη Βελουχιωτη ,διαταζει να ειναι μεσιστιες οι σημαιες στα στραποπεδα την ημερα του θανατου του Χαριλαου Φλωρακη,προσκυνα τα κρατητηρια του Αι Στρατη και της Μακρονησου,κανει κουμπαριες και μπιζνες με τους Τουρκους,ειναι υπερ της πολυπολιτισμικοτητας και μαλιστα ευχαριστει τους λαθρομεταναστες που επελεξαν την πατριδα μας,αναγνωριζει το δικαιωμα στον καθενα να καιει την Ελληνικη Σημαια,συγκυβερνα με το υπεροχο ΠΑΣΟΚ,κυνηγα με λυσσα την ιδιωτικη ιδοκτησια και τελειωμο δεν εχει.
  ΖΗΤΩ ΛΟΙΠΟΝ Η ΝΕΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ!!!

  • Δημητρης avatar
   Δημητρης @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ 22/09/2013 12:15:21

   Τον γεροντοπουλο ξεχασατε αγαπητε.....στο μνημειο του κεμαλ

 21. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/09/2013 11:53:58

  Αληθεύει ότι χτες βράδυ έπιασαν οι ακροαριστεροί στα Εξάρχεια έναν γεματούλη φαλακρό , που τους φάνηκε Χρυσαυγίτης, αλλά που δεν έχει την παραμικρή σχέση ο άνθρωπος με τη ΧΑ, και του έσπασαν τα γόνατα με σφυριά και του έμπηξαν πρόκες; Ετσι μου είπε κάποιος φίλος, αλλά δεν το διασταύρωσα ακόμα.
  Αν ισχύει αυτό, μιλάμε για τακτικές ΟΠΛΑ (τα τάγματα βασανισμού και θανάτου του ΕΑΜ, για όσους δεν ξέρουν)....

  • Scarface avatar
   Scarface @ ΒΙΣ 22/09/2013 18:55:39

   Κανετε λαθος. Αυτες ειναι οι προοδευτικες τακτικες. Του μαθαιναν δημοκρατια. Οπως και εκεινου του καραφλουλη δημοσιογραφου του σκαι που τις εφαγε απο τους κοινωνικους αγωνιστες αλλα εχει λυσαξει με τη χα... Γιατι σου λεει, αν δεν υπηρχε η χα, δε θα εμοιαζα μαζι τους και δε θα με εδερναν επειδη ειμαι καραφλος!!!

  • Βαβέλ avatar
   Βαβέλ @ ΒΙΣ 22/09/2013 19:43:49

   Μη διαδίδεις ότι ανόητο κυκλοφορεί στο ράδιο αρβύλα-αναστάσωση! Σιγά μην του έφαγαν και το αυτί! Τι άλλο θ΄ακούσουμε ακόμη; Κι εγώ άκουσα οτι κάτι ακροδεξιοί φασίστες, έπιασαν προχθές βράδι στην Πατησίων μια Νεοδημοκράτισσα γιαγιά που οδηγούσε ...εντούρο και την πέρασαν για αναρχική, της έβαψαν τα μαλλιά πρασινομπλέ και μετά, τη φωτογράφισαν σε άσεμνες πόζες και την ανέβασαν στο ίντερνετ. Έτσι μου είπαν κάτι ...φίλοι, αλλά δεν είναι και σίγουρο (τα φασιστικά τάγματα εφόδου από τότε με τους γερμανοτσολιάδες, είναι εκπαιδευμένα).

 22. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/09/2013 12:08:13

  Η Δεξιά, η σοβαρή δημοκρατική και πατριωτική συντηρητική παράταξη (όχι οι ξενιζόμενοι σε αυτήν ελευθεριακοί φιλελεύθεροι, ούτε φυσικά οι φασίστες και ρατσιστές της Άκρας Δεξιάς) μπορεί άνετα να συμπράξει με ένα μικρό, αλλά πραγματικά εξαιρετικό σε ποιότητα μέρος της Αριστεράς, εννοώ τον πατριωτικό αριστερό χώρο, που οι πλειοψηφούντες διεθνιστές αριστεροί μισούν όσο τίποτα και τους αποκαλούν "εθνολαϊκιστές". Ως πατριώτες του συντηρητικού χώρου, τι έχουμε να χωρίσουμε από την κίνηση του Άρδην και της Ρήξης; Εντάξει, είναι πιο κρατιστές σε σχέση με εμάς, αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα. Η χρυσή τομή βρίσκεται και, στο κάτω κάτω, η οικονομική πολιτική είναι διαρκώς προσαρμοζόμενη στις εκάστοτε συνθήκες.
  Έχω ξαναγράψει για την ανάγκη, για το καλό όλων, να ξεχωρίσουν οι Φιλελεύθεροι, όπως γίνεται και στην ΕΕ, και σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου και σε επίπεδο εθνικών Κοινοβουλίων, από τους Συντηρητικούς, φτιάχνοντας τον δικό τους πολιτικό σχηματισμό, ανοιχτό σε συνεργασίες με τα δεξιά ή με τα αριστερά. Μεγάλο μέρος της παθογένειας της ΝΔ, που φάνηκε τις τελευταίες μέρες ξεκάθαρα, είναι η αναγκαστική συμβίωση "ξενιζομένου" (Φιλελεύθερων) και "ξενιστή" (Συντηρητικών), οι οποίοι και αποτελούν τον μεγάλο όγκο, τον κύριο κορμό, των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ. Υπάρχουν ιστορικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτή τη συγκατοίκηση, η οποία συνεχίζεται μόνο για λόγους καιροσκοπικούς. Δυστυχώς, γίνεται και μία εξαπάτηση των συντηρητικών ψηφοφόρων, αφού γνωστοί φιλελεύθεροι πολιτικοί, που έχουν ακόμα και ελευθεριακές θέσεις σε κοινωνικά ζητήματα, κατεβαίνουν με τη σημαία της ΝΔ και υποκλέπτουν ψήφους πολλών συντηρητικών ψηφοφόρων, που λόγω άγνοιας τους ψηφίζουν ως ¨δεξιούς".

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ ΒΙΣ 22/09/2013 12:59:43

   Ἀγαπητέ, ὁ "ξενιζόμενος" σᾶς χρειάζεται, διότι ἄλλως δὲν βγαίνουν τὰ "κουκιά"....

   • Γιώργος Καλύτερος avatar
    Γιώργος Καλύτερος @ Παρατηρητής 22/09/2013 14:27:27

    Όχι μόνο τόσο ψυχρά. Ακόμα και από καθαρά λειτουργικής άποψης η μια πλευρά συμπληρώνει την άλλη ώστε να προκύπτει το «όλον» της Νέας Δημοκρατίας. Δεν υπάρχουν άστοχες (ακόμα και υστερόβουλες φυσικά) δηλώσεις ή ενέργειες από τους αναφερόμενους ως «ξενιζόμενους», καταγράφονται από καιρού εις καιρό φάλτσα και από τους μπαρμπα-Γιώργηδες της παράταξης. Όμως σε γενικές γραμμές ο ένας ελέγχει τον άλλον, η μια πλευρά τραβάει τα γκέμια της άλλης και προκύπτει το κόμμα όπως το ξέρουμε. Ούτε προς τη μια κατεύθυνση πρέπει να γέρνει η Ν.Δ., ούτε προς την άλλη. Τη θέλουμε όρθια και ολόκληρη.
    Όσοι δεν χωρούσαν σε αυτό το σχήμα μπορούσαν παλαιότερα να πάνε στον Καρατζαφέρη οι μεν ή στον Μάνο οι δε. Δεν το έκαναν και πολλοί γιατί κατα βάθος ξέρουν οτι μια διάσπαση της δεξιάς θα μας έκανε παιδική χαρά διαμαρτυρίας όπως η Αριστερά όπου ο ένας δεν μιλιέται με τον άλλον παρά τις περιστασιακές τους συμμαχίες.
    Η δεξιά παράταξη στην Ελλάδα έχει την ιδιαιτερότητα έναντι των ανάλογων ευρωπαϊκών χώρων να εκπροσωπεί και να εμπερικλείει φιλελεύθερους, ελευθεριακούς, συντηρητικούς και εφαπτομενικούς με την ακροδεξιά, τις περισσότερες φορές σε ιδανική μεταξύ τους αρμονία. Ο Σαμαράς ηγείται της Νέας Δημοκρατίας για να διορθώσει την μονοκόμματα κεντρώα στροφή του προκατόχου του, όχι για να χαλαρώσει την μεσοτοιχία με το ακροδεξιό διαμέρισμα. Εξάλλου φαίνεται και από τον τρόπο που ενισχύει δηλώσεις ή παίρνει αποστάσεις από συνεργάτες του κατά περίπτωση, αφού εκτός από αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι και Πρωθυπουργός της χώρας.

  • Εθνικοφιλελευθερος avatar
   Εθνικοφιλελευθερος @ ΒΙΣ 22/09/2013 13:32:26

   Κανείς δεν είναι περιττος στην παράταξη . Όλοι εφόσον συμφωνούν με το προγραμμα είναι ευπρόσδεκτοι . Απο το κέντρο μέχρι την εθνικη Δεξια . Θελουμε ενότητα και όχι διχασμό για μια ευρεία κεντροδεξια απέναντι στους εθνικοσοσιαλιστες και την ακρα αριστερα .

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ ΒΙΣ 22/09/2013 14:13:10

   Για τη διαφωνία μου με την άποψη σου που θέλει πχ τον Χατζηδάκη και τον Σαμαρά σε διαφορετικά κόμματα τα είπαμε σε άλλο post, άρα δεν υπάρχει λόγος να επανέλθω.
   Σχετικά με την πρόταση σου για συμπόρευση αυτής της ΝΔ που έχεις στο μυαλό σου (χωρίς Χατδηδάκηδες, Μητσοτάκηδες και λοιπά "φιλελεύθερα" στοιχεία - το φιλελεύθερα σε εισαγωγικά γιατί προσωπικά πιστεύω ότι όλη η ΝΔ είναι εξ ορισμού φιλελεύθερη) με πολίτες της πατριωτικής Αριστεράς (Αρδην -Ρήξη) 2-3 ερωτήσεις.
   1 Παρά τις ενδιαφέρουσες αρκετές φορές οπτικές τους δεν έχεις την αίσθηση ότι τις περισσότερες φορές αγνοούν τη διεθνή πραγματικότητα;
   2 Τι εκπροσωπούν ποσοτικά οι συμπολίτες μας αυτοί;
   3 Τους ρώτησες για το πόσο ενθουσιασμένοι είναι να συμπράξουν με μια αμιγώς συντηρητική - δεξιά ( σύμφωνα με όσα λες) ΝΔ;
   4 (Και κυριώτερο) Από πότε ο κρατισμός είναι δευτερεύον ζήτημα;; Το "πόσο κράτος και με τι ρόλο; " αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής διαμάχης εδώ και δεκαετίες - από μια πιο διευρυμένη οπτική εδώ και αιώνες

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ firiki2010 22/09/2013 16:28:04

    Νομίζω ότι ο διάλογος αυτός μπορεί να αναδείξει κάποιες πτυχές του ζητήματος που θάβονται συνήθως κάτω από το τετριμμένο σύνθημα της ενότητας της ΝΔ. Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματά σου.
    1. Μερικές φορές, μερικές όχι, αλλά είναι άνθρωποι συζητήσιμοι. Άλλωστε, αυτά είναι θέματα που στο πλαίσιο εκλογικών συνεργασιών διευθετούνται.
    2. Ποσοτικά δεν είναι πολλοί, αλλά σίγουρα μπορούν να γίνουν περισσότεροι. Ο κεντροαριστερός χώρος έχει πολλές θετικές εκπλήξεις και ανθρώπους που δεν είναι διεθνιστές. Άρα, αυτό το μικρό "λήμμα" έχει τη δυνατότητα να αυξηθεί.
    3. Και αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση, αλλά ας μην είμαστε αρνητικοί, ούτε και εκείνοι είναι νομίζω a priori αρνητικοί.
    4. Τα ερωτήματα περί ρόλου του κράτους έχουν εκ των πραγμάτων ξεπεραστεί, λόγω σταδιακής ενοποίησης των εθνικών οικονομικών πολιτικών της ΕΕ . Οι εθνικές πολιτικές των κρατών της ΕΕ στα οικονομικά, ουσιαστικά, είναι ανύπαρκτες και οι διαφορές πολύ μικρές. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι πολιτικές στα οικονομικά είναι ¨βλέποντας και κάνοντας¨ (δες και στα δικά μας Ζάππεια 1, 2...και πόσα άλλαξαν από τότε).
    Γενικά, η θέση μου περί συνεργασίας ενός μεγάλου συντηρητικού κόμματος με τη μικρή πατριωτική Αριστερά έχει την έννοια μιας "υπόθεσης εργασίας", που αξίζει όμως να εξεταστεί...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 22/09/2013 14:14:34

   Tα ιδια και τα ιδια.Καντε απλη αναλογικη για να εχετε καθαρα κομματα και κυβερνησεις συνασπισμου.

   • chrisss avatar
    chrisss @ ψυχραιμια 22/09/2013 16:47:21

    Τι θα πει καθαρά κόμματα; Αν δηλαδή υπάρχει ένα καθαρά δεξιό κόμμα, δεν θα είναι εξ' ορισμού και φιλελεύθερο;

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ chrisss 22/09/2013 18:19:54

     Ελευθεριακό όμως δεν θα είναι! Εκεί είναι όλο το ζουμί. Ο οικονομικός φιλέλευθερισμός (χωρίς ακρότητες τύπου Μανοτζήμερων) είναι καλόδεχούμενος. Όχι όμως οι παρελάσεις και τα στεφανώματα τα περίεργα, ούτε ο πολυπολιτισμός με τον διεθνισμό. Αυτά δεν έχουν θέση σε ένα δεξιό συντηρητικό και πατριωτικό κόμμα.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ chrisss 22/09/2013 18:20:31

     Η δεξια περιλαμβανει πολλες ποικιλιες.Η πιο γνωστη στην Ελλαδα ειναι ο γκωλισμος που ενεπνευσε και τον Καραμανλη.Ο Ντε Γκωλ ηταν υπερ ισχυρου κρατικου παρεμβατισμου.Μηπως νομιζεις οτι ηταν αριστερος;

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ ψυχραιμια 22/09/2013 21:52:39

      Για καποιους φιλους εδω, ο Ντε Γκωλ ηταν ενας "φασιστας κρατιστης". Ειχε βλεπετε τα "κουσουρια" να ειναι πατριωτης, χριστιανος και καλος οικογενειαρχης...

    • Greg avatar
     Greg @ chrisss 23/09/2013 10:34:31

     Δεν το νομίζω.

 23. Apatsi avatar
  Apatsi 22/09/2013 12:18:04

  Κ. Φαήλο,
  μου φαίνεται ότι και εσύ έχεις προσχωρήσει λίγο λίγο σ' αυτό το συστημικό γαϊτανάκι της εξουσίας. Αναλύσεις-αναλύσεις και στην πραγματικότητα, ευχολόγια του τύπου "" περίμενε φίλε, αύριο πάμε για μιά καλλίτερη μέρα"" .
  Μόλις χθές βράδυ γύρισα από ένα μονοήμερο ταξίδι στην επαρχία. Έ λοιπόν άκου προσεκτικά. Για ΟΛΟΝ τον κόσμο εκεί, τα όσα έλεγε η TV για το έγκλημα στο Κερατσίνι, από το ένα αυτί έμπαιναν και από το άλλο έβγαιναν. Κι όχι μόνο. Η απέχθεια που προκαλούσαν τα δελτία ειδήσεων από την προσπάθεια διασύνδεσης την ΧΑ με τούτο και το ότι αποτελεί μια εγκληματική οργάνωση ενώ συγχρόνως έδειχναν επεισόδια και σπασίματα αριστερών ως δήθεν αντίδραση σ' αυτήν έκανε φίλους ΝΔ να δηλώσουν ευθαρσώς πλέον σε 'μένα ότι το ""παραμύθι τελείωσε, θα ψηφίσω ΧΑ"". Και να πάρει ο διάολος είμαστε 4 οικογένειες.
  Ά, και κάτι άλλο. Πρίν κάτσουμε για καφέ και (μοιραία) να ανοίξουμε την TV, το θέμα συζήτησης ήταν ο βιασμός του μικρού παιδιού στην Ηλία από το Βουλγάρικο κτήνος, και τα βασανιστήρια των ηλικιωμένων πρίν τους σκοτώσουν με τους τρόπους που ξέρουν οι λάθρο για μερικά (πιθανόν) ευρώ. Μήν ξεχάσω και το τί έγινε σε ένα χωριό της Ινδίας όταν δυό παιδιά κλέφτηκαν κι αποφάσισαν να παντρευτούν παρά τη θέληση των οικείων τους. Την μεν νύφη σκώτωσαν από το πολύ ξύλο, τον δε γαμπρό αποκεφάλισαν.
  Η επαρχία κ. Φαήλο έστρειψε το νόμισμα και βλέπει πλέον την άλλη όψη. Κι όσο εμείς βλέπουμε τον παράνομο μηχανισμό της αριστεράς να δρά ατιμώρητα, τα καμώματα της ΧΑ φαίνονται σαν αθώα παιδικά παιχνίδια. Αυτή δεν θα υπήρχε στον πολιτικό χάρτη, ίσως ούτε κάν στο μυαλό των ιδρυτών της, αν η δεξιά φρόντιζε να διαλύσει τον παράνομο μηχανισμό της αριστεράς ο οποίος ενεργοποιήται κάθε φορά που κάποιος πάει να βάλει ένα φρένο στην λεηλασία που υφίσταται το Ελληνικό κράτος από την εποχή του Βενιζέλου (του πρώτου διδάξαντα του πως θέτουμε τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους στην υπηρεσία του οικονομικού οργανισμού του κόμματος και των κομματικών απολειφαδιών) ώς σήμερα. Έχει εισβάλει μεθοδευμένα παντού και κρατά τα γκέμια της εξουσίας. Αυτός λοιπόν είναι το πρόβλημα κ. Φαήλε, κι όχι η ΧΑ. Αυτούς χτυπήστε και ΧΑ και ΑΝ.ΕΛ θα εξαφανιστούν όπως εμφανίσθηκαν. Και δεν εμφανίσθηκαν από μια διαστροφή ενός ή κάποιων ιδρυτών τους, αλλά γιατί κάποιοι πονάνε μ' αυτά που βλέπουν κι ακούν. Κι άν αληθεύει ότι "από όσα ακούς μήν πιστεύεις τίποτε"" υπάρχει και το άλλο μισό που λέει """κι από όσα βλέπεις τα μισά"". Κι αυτά ακόμη είναι πάρα πολλά.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Apatsi 22/09/2013 15:11:49

   Δηλαδή η εκκένωση κτιρίων υπό κατάληψη και πανεπιστημιακών χώρων και η σύλληψη μπαχαλάκηδων σε κάθε μορφής επεισόδια όταν γίνονται δεν είναι κυνήγι; Η καταδίωξη και εξόντωση της αλβανικής συμμορίας στα βουνά της Ηπείρου πρόσφατα δεν είναι ορθή αντιμετώπιση των εγκληματιών; Τι θα ήθελες δηλαδή να γίνει; Η κατεύθυνση που κινείται το κράτος είναι πολύ σωστή για πρώτη φορά όσα χρόνια θυμάμαι. Και είναι πάνω από 20.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γεώργιος Τ. 22/09/2013 18:10:06

    Έτσι.

 24. βαγόνι avatar
  βαγόνι 22/09/2013 13:13:58

  "Θέλουν να ζούν και να μας βρίζουν με έξοδα μας"...φαντάζομαι,
  εννοείς εξόδοις του κράτους...διότι,διαφορετικά...!
  Επί της ουσίας: ελάχιστα πράγματα αντικατοπτρίζει η αντιπαράθεση
  "αριστεράς-δεξιάς",εδώ και κάποιο καιρό τουλάχιστον....το ουσιώδες
  εν ανεπαρκεία-δυστυχώς-παραμένει η πολιτική εντιμότης!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ βαγόνι 22/09/2013 13:44:37

   Άλλο ένα πολύ εύστοχο σχόλιό σου, αγαπητό βαγόνι!
   H έλλειψη της εντιμότητας εδώ και δεκαετίες έχει απαξιώσει το πολιτικό σύστημα και έπετρεψε να εμφανιστούν περίεργοι "σωτήρες". Αυτό ισχύει διαχρονικά.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ βαγόνι 22/09/2013 13:50:30

   Σωστό αλλά δεν αρκεί εντιμότητα. Τι να το κάνω αν είσαι μόνο έντιμος αλλά φοβικός κι ανίκανος.
   Χρειάζεται πρακτική πολιτική, βασισμένη σε ιδέες, που να την εφαρμόζουν έντιμοι και τολμηροί άνθρωποι προερχόμενοι από τα σπλάχνα της κοινωνίας.

   • βαγόνι avatar
    βαγόνι @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 14:18:28

    ΟΚ! ...η"πολιτική εντιμότης" των ευψύχως εμπλεκομένων,
    αφού χρειάζεσαι τη διευκρίνηση...!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ βαγόνι 22/09/2013 14:26:24

     Τώρα είσαι ολοκληρωμένος.

     • jgreek avatar
      jgreek @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 14:59:47

      Το να είναι κάποιος πολιτικός, φοβικός και ανίκανος, είναι πιθανό, αλλά το να είναι ανέντιμος ειναι πολύ πιθανότερο.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ jgreek 22/09/2013 18:09:36

      Εδώ που τα λέμε, ένα δίκιο το 'χεις...

 25. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 22/09/2013 13:36:18

  - Οταν η Δεξιά Ανοχή συναντά την Αριστερή Συνενοχή-

  Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής αποτελεί τον σύγχρονο εκφραστή του Ελληνικού Νεοφασιστικού κινήματος οι ρίζες του οποίου βρίσκονται στο μεταξικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου, στην Μέση Ανατολή και στην προσπάθεια των Άγγλων να διαμορφώσουν μια στρατιωτική δομή κατάλληλη για να αντιμετωπίσει τον ΕΛΑΣ.,στα Τάγματα Ασφαλείας και στους δωσίλογους που με πίστη υπηρέτησαν τον Γερμανό κατακτητή, στον ΙΔΕΑ και στις μετέπειτα οργανώσεις Ελλήνων Αξιωματικών, στο παραστρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και της CIA τα μετεμφυλιακά χρόνια την Κόκκινη Προβιά . Ο Δεξιός πολιτικός κόσμος της τότε εποχής είχε αναγάγει το παρακράτος και τα εξωθεσμικά κέντρα ως βραχίονες άσκησης της εσωτερικής πολιτικής.

  Σε συνεργασία με το Παλάτι εκπονήθηκαν τα σχέδια Περικλής , Προμηθέας, εξελιγμένη μορφή του τελευταίου ήταν το σχέδιο Ιέραξ ΙΙ το οποίο και χρησιμοποιήθηκε απο την Χούντα του 1967 στην ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος.Τα σχέδια αυτά στόχευαν ανατροπή της λαϊκής βούλησης, γιατί παρά την νίκη της στο πεδίο των πολεμικών συγκρούσεων κατά τον Εμφύλιο η Δεξιά δεν μπόρεσε ποτέ να ασκήσει ηγεμονία επι της Ελληνικής Κοινωνίας παρά τις μεθοδεύσεις της.

  Οι διαχωριστικές Γραμμές Ακροδεξιάς-Χρυσής Αυγής- Σκληροπυρηνικής Δεξιάς είναι ανύπαρκτες.Ο Πολιτικός τους λόγος ελάχιστες αποκλίσεις φέρει, η Ιστορία τους Κοινή , τρανό παράδειγμα η ΕΠΕΝ του Γεωργίου Παπαδόπουλου προπομπός του Ελληνικού Μετώπου και φυτώριο της Χρυσής Αυγής .Το ότι στελέχη του Ελληνικού Μετώπου μεταπήδησαν στον Λ.Α.Ο.Σ. μην σας περνά απαρατήρητο όπως και τό γεγονός πώς στελέχη του δικτατορικού καθεστώτος αφού επάνδρωσαν το δεξιο κράτος της μεταπολίτευσης μεταπήδησαν στον Λ.Α.Ο.Σ. ο οποίος με την συμμετοχή του στην Κυβέρνηση του Κου Λουκά Παπαδήμα νομιμοποίησε το νεοφασιστικό κίνημα για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση και αποτέλεσε τον προπομπό για την αναγωγή του Παραστρατιωτικού, Παρακρατικού Μορφώματος της Χ.Α. σε Κόμμα.

  Βασικό Έλλειμμα των αναλύσεων αναφορικά με την Χ.Α. είναι πως δεν τονίζεται πως το 47% της εκλογικής της δύναμης του 2012 είναι σύμφωνο με τις αρχές της.Η γεωγραφική κατανομή της εκλογικής δύναμης της, το γεγονός πως διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με τον κρατικό μηχανισμό και το γεγονός πως το 44% της εκλογικής της δύναμης προέρχεται απο την Ν.Δ. δεν καταγράφονται με αποτέλεσμα να χάνονται άπαντες σε γενικόλογες αναφορές και σε επιδερμικές προσεγγίσεις.

  Βασικά χαρακτηριστικά της παθογένειας του πολιτικού μας συστήματος είναι ο φατριασμός, η νόθευση της λαϊκής εντολής μέσω του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου, η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η ανομία.Συστηματικά τα φαινόμενα αυτά επέτυχαν την κοινωνική περιθωριοποίηση σημαντικού μέρους του κοινωνικού συνόλου και τον εθισμό της κοινωνίας στην καχεκτικότητα
  Η χρεοκοπία του μοντέλου ανάπτυξης το οποίο υιοθετήθηκε απο το 1947 και ένθεν έδωσε στα φαινόμενα αυτά καθολικό χαρακτήρα.

  Το κράτος για την Ελληνική πολιτική σκέψη και δή αστική ως έννοια όχι απλά ταυτίστηκε με τον όρο Έθνος και Ελληνισμός αλλά τα ξεπέρασε και ως σημασία καθώς ήταν το έπαθλο το οποίο και θα λάμβανε με την εκάστοτε νίκη στις εκλογικές αναμετρήσεις.Στην προσπάθεια της δε να του δώσει φιλοευρωπαϊκά και φιλοδυτικά χαρακτηριστικά αγνόησε τις ιδιαιτερότητες του Ελληνικού χώρου, μετεμφύτευσε ξένα μορφώματα με τρόπο αυθαίρετο με αποτέλεσμα να καταστήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες μεθοδικά και συστηματικά σε ετερόφωτους και όχι αυτόφωτους ως όριζε η παράδοση τους .Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με όλα τα ανωτέρω προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο διχασμό στην Ελληνική Κοινωνία.Δέν είναι τυχαίο λοιπόν ο νεοφασισμός θεωρεί το Κράτος ως την πλέον ιερή έννοια και το δημοκρατικό πολίτευμα ως το πλέον ακατάλληλο να την διαχειριστεί.Η Βία του Κράτους ως προσπάθεια επιβολής του Νόμου έχει μεταλλαχθεί σε βάι του Κράτους ως προσπάθεια αποδοχής στις συνειδήσεις των πολιτών της καχεκτικότητας του πολιτικού μας συστήματος

  Ερχόμαστε στο σήμερα. Οι λέξεις έχουν χάσει την αξία τους, οι έννοιες το νόημα τους, οι όποιες πολιτικές προτάσεις σχηματίζονται απλά διατρανώνουν την φτώχεια , την μιζέρια και την κατάντια μας .Ο Πολιτικός λόγος φτιαγμένος με στόχο να αποκοιμίζει να πραπλανά και να διασφαλίζει την ανοχή της Κοινωνίας.Μας παρέδωσαν την πειθώ και πλέον χειριζόμαστε την Ενοχή, την Απειλή και τον Φόβο ως εργαλεία απόσπασης της λαϊκής συναίνεσης.Η Κρίση είναι πολύμορφη και πολυεπίπεδη και δή κρίση παιδείας και εμείς απλά και απροκάλυπτα την περιορίσαμε μόνο στο οικονομικό πεδίο

  Μέσα απο αυτόν τον δίαυλο παρήχθηκε η Συνενοχή.Οι λεγόμενες "προοδευτικές" δυνάμεις ενίσχυαν με την εν γένει πολιτική του συμπεριφορά την ακροδεξιά ως μηχανισμό διάσπασης της Ν.Δ και απόσπασης της λαϊκής εντολής.Ο αστικός κόσμος χρησιμοποιώντας το οπλοστάσιο που του παρέχει το κράτος έσπρωχνε τα πλέον ανήσυχα τμήματα της κοινωνίας σε παραβατικές συμπεριφορές προκειμένου να μειώσει την ισχύ των αριστερών μορφωμάτων στην κοινωνία και να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία.

  Όταν όμως επιχειρείς να προκαλέσεις κρίση στο πεδίο του αντιπάλου ενισχύοντας τα άκρα του , εν αγνοία σου με την πολιτική προστασία που προσφέρεις στο δικό σου πολιτικό άκρο εκτρέφεις ένα έκτρωμα του οποίου την δυναμική σε βάθος χρόνου δεν θα δύνασαι να την ποδογετείς.

  Η Χ.Α. αποτέλεσε προϊόν τέτοιας διεργασίας , εμφανίστηκε δε ως η νέα κατάσταση που θα αντικαθιστούσε το παλιό, το φθαρμένο, το ανίκανο, το διεφθαρμένο, το αδιάφορο σύστημα για τη χώρα και τα προβλήματα των πολιτών της Ταυτόχρονα απέναντι στην τυφλή υποταγή του Πολιτικού συστήματος στις βουλές των ξένων, αντιπαρέταξε την πολιτική ανυπακοή μέ την χρήση ένοπλης αντίστασης, η οποία ενδεδυμένη με το κατάλληλο ιδεολογικό υπόβαθρο βρήκε το εύφορος έδαφος που απαιτείται για να αναπτυχθεί στις συνειδήσεις των Ελλήνων Πολιτών και να αποκτήσει καθολικό χαρακτήρα .

  Η ιδεολογική χρήση της φτωχοποίησης της Ελλάδος, της διεθνής ταπείνωσης της, ο διασυρμός των Ελλήνων, η εγκατάλειψη των ζητημάτων που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας, της υπεράσπισης της ιστορίας και της προοπτικής του Ελληνισμού , η εγκατάλειψη της κλασικής μας παιδείας εμφανιζόμενη στην πράξη ως νεκρή και απαρχαιωμένη, αποτέλεσαν το ιδεολογικό υπόβαθρο, το οποίο της επίτρεψε να αναπτύξει μια νέα δυναμική.Αποτέλεσαν δε τους πολαπλασιαστές της όποιας ισχύος διέθετε.

  Οσο αυτά τα στοιχεία θα υπάρχουν θα γεννιούνται και μορφώματα τύπου Χρυσής Αυγής γιατί απλά οι συμπεριφορές και στάσεις ζωής τύπου Χρυσαυγιτών θα αναπαράγουν το σαθρό μας αξιακό υπόβαθρο και θα αποτελούν το μόνο πρότυπο για την Ελληνική Κοινωνία, γιατί θα δίνουν στο φαινόμενο της βίας χαρακτήρα απονομής δικαιοσύνης.

  Η Δημοκρατία πρέπει να δώσει στόν Ελληνικό Λαό ταυτότητα και περηφάνεια αυτό ας το έχουμε κατά νου άπαντες και ας αφήκουμε στην άκρια τα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά σύνδρομα καθώς και τον λαϊκισμό.Ενα Εθνος ιστορικό δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιλαμβάνεται την εκπλήρωση της ιστορικής του αποστολής μόνο μέσα απο λογιστικούς αριθμούς. Η Ελπίδα γεννιέται απο την Έμπνευση και η Έμπνευση ποτέ δεν κατοίκησε σε χώρους που η δημιουργική λογιστική αποτέλεσε την θεραπεία δια πάσαν νόσον

  • dem avatar
   dem @ Δρόλαπας 22/09/2013 15:00:15

   Ο Καρατζαφέρης όντως συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου και ψήφισε το μνημόνιο ( όχι στο σύνολό του βέβαια, αλλά το ψήφισε) και αυτός είναι και ο λόγος που οι ψήφοι του ΛΑΟΣ μετακινήθηκαν στην ΝΔ και την ΧΑ. Απλά το σημειώνω. Βέβαια ο κ. Σαμαράς σε μιά αγωνιώδη προσπάθεια να συσπειρώσει ψηφοφόρους απέναντι στο ΛΑΟΣ και τη ΧΑ ενέταξε στη ΝΔ και άτομα που τον έχουν επικρίνει σφόδρα στο παρελθον ( Γεωργιάδης-Βορίδης) αλλά που έχουν "εθνικιστικό" προφιλ...στα...εθνικά μας κανάλια και καναλάρχες.

 26. occultist avatar
  occultist 22/09/2013 13:43:41

  ""..θα επιβάλλουμε τον Νόμο και την Τάξη""
  ""Θα επιβάλλουμε τον σεβασμό στις ιδέες όλων.."
  '"...θα υπερασπιστεί την αστική δημοκρατία..""
  Φίλτατε Φαήλο, πάντα διαβάζω τις αναρτήσεις και τα σχόλια σου και τα βρίσκω όαση στην πολιτική έρημο που ζούμε. Αλλά στην συγκεκριμένη ανάρτηση νομίζω οτι μαζευτηκαν πολλά ΘΑ. Τόσα που μου θυμίζουν τα χρ'ονια των ΘΑΘΑανδρέου (ξέρεις τον πατερα και παππού του ζαβού). Γιατί δεν τα εισηγήσε αυτά στου Μαξίμου ώστε να ανακοπεί η διαρροή προς τα δύο άκρα;;; Καποιο σχόλιο για τον ειδικό φρουρό στην Δάφνη που διώκεται, γιατί πυροβόλησε στον αέρα ευρισκόμενος εν αμύνη, θα κάνεις ή ο Δένδιας είναι δικός μοας;;;;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ occultist 22/09/2013 13:48:42

   Ό,τι γράφω, αυτό εισηγούμαι.
   Εάν είναι αλήθεια ότι καταδιώχτηκε από ορδή "προοδευτικών αγωνιστών" ορθά χρησιμοποίησε το όπλο του.

 27. Zugzwang avatar
  Zugzwang 22/09/2013 13:56:21

  @Γιωργος Καλυτερος
  Αυτα δεν ισχυουν για ολες τις συνιστωσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
  Γραφετε επισης οτι:
  "Να ξεκαθαριστεί ένα πράγμα που παραλίγο να θολώσει εδώ και μέρες: αντίστοιχο της χρυσής αυγής από τα αριστερά στο κοινοβούλιο, δεν υπάρχει. Θα υπήρχε αν στα πίσω, άνω αριστερά έδρανα της βουλής καθόντουσαν μέλη οργάνωσης με χαρακτηριστικά μεταξύ Πυρήνων της Φωτιάς και 17Ν."
  Παραβλεπετε το γεγονος οτι οι ανθρωποι αυτοι περιφρονουν τοσο πολυ την κοινοβουλευτικη δημοκρατια που δεν θα "καταδεχονταν" ποτε να θεσουν υποψηφιοτητα σε βουλευτικεσ εκλογες!
  Ας υποθεσουμε οτι το εκαναν. Η πορωση της κοινωνιας μας εχει φθασει σε τετοιο σημειο που οι καλασνικοφοροι απαλλοτριωτες της Βελβενδου και ο ψυχρος εκτελεστης απαλλοτριωτης της Παρου θα εκλεγονταν , δυστυχως, στην Βουλη, μετα τα τοσα ελαφρυντικα και τα ευνοïκα σχολια που ειχαν ειπωθει και γραφτει στα ΜΜΕ, για τα "ευγενικα κινητρα" και τα "ιδανικα" αυτων των παιδιων των Βορειων Προαστειων.
  Τελικα, δεν ειναι δυνατον να λεμε οτι η βια της ακρας αριστερας ειναι πιο ελαφρια γιατι εχει "ευγενικα" κινητρα. Αν το λεμε, τοτε θα ειμαστε συνυπευθυνοι για το αιμα που θα χυσουν στο μελλον.

  • Γιώργος Καλύτερος avatar
   Γιώργος Καλύτερος @ Zugzwang 22/09/2013 16:57:23

   Καμία συνιστώσα του σύριζα δεν ταυτίζεται με το φαινόμενο της χρυσής αυγής. Αν ταυτίζεται, παρακαλώ να με διορθώσετε καταδεικνύοντας συγκεκριμένα την ταύτιση μιας και τα των συνιστωσών του σύριζα δεν τα κατέχω και πολύ. (Προσοχή όχι να «προσιδιάζει» μια συνιστώσα την ακρότητα της χρυσής αυγής αλλά να ταυτίζεται ως προς το εγκληματικό της προφίλ). Ασφαλώς όμως, ακροαριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις με ονοματεπώνυμο και χειροπιαστό ποινικό μητρώο, σαφώς και ταυτίζονται με την χρυσή αυγή.
   Επιπροσθέτως δεν νομίζω να έχει μιλήσει εδώ κανείς για πιο ελαφριά βία της ακροαριστερής τρομοκρατίας και περί ευγενέστερων κινήτρων, έχω όμως προσωπικά προχωρήσει στην διαπίστωση οτι είτε το θέλουμε είτε όχι, τα τελευταία πενήντα χρόνια η ακροαριστερή βία ενώ καταδικάζεται από την κοινωνία δεν προκαλεί τον αποτροπιασμό της ακροδεξιάς τρομοκρατίας. Το αν θα έπρεπε να τον προκαλεί ή όχι ασφαλώς και θα μπορούσε να αποτελέσει ξεχωριστό θέμα συζήτησης.
   Σε γενικές γραμμές δεν νομίζω να διαφωνείτε πως όσες φορές έχουν έρθει ακροδεξιές συμμορίες αντιμέτωπες με ακροαριστερές και υπάρχει ισορροπία δυνάμεων, το ακροδεξιό χέρι είναι πολύ βαρύτερο και τυχαίνει να πίπτει με περισσότερη αγριότητα. Κατά τα λοιπά η ποινική αντιμετώπιση ακροδεξιών και ακροαριστερών εγκλημάτων οφείλει να είναι επ' ακριβώς η ίδια και δεν νομίζω να υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να διαφωνεί.

  • Γιώργος Καλύτερος avatar
   Γιώργος Καλύτερος @ Zugzwang 22/09/2013 17:08:51

   Να διευκρινίσω σε αυτό το σημείο πως στον όρο «ακροδεξιά τρομοκρατία» εμπερικλείονται δράσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας τύπου ζαρντινιέρας, «ο 1 να χαστουκίζει τον 2», ξύλο ΜΑΤ σε συνταξιούχους επί Σημίτη, χημικά στο πρόσωπο διαδηλωτών, ξυλοδαρμός κρατουμένων στην προανάκριση κλπ. Είναι τρομοκρατία που έχει ως αφετηρία της φορείς μονοπωλίου βίας γι αυτό και προκαλούν περισσότερο σοκ.

  • MCA avatar
   MCA @ Zugzwang 22/09/2013 17:38:19

   …..΄΄Η πορωση της κοινωνιας μας εχει φθασει σε τετοιο σημειο που οι καλασνικοφοροι απαλλοτριωτες της Βελβενδου και ο ψυχρος εκτελεστης απαλλοτριωτης της Παρου θα εκλεγονταν΄΄…..
   Σαν κόμμα όχι, αλλά σαν υποψήφιοι κάποιου σχηματισμού που θα έμπαινε στο κοινοβούλιο,οι του Βελβενδού , ναι, και με πολλές χιλιάδες σταυρούς προτίμησης.
   Για τον δολοφόνο της Πάρου νομίζω πως όχι. Πιστεύω πως η κοινωνία μας δεν έχει χάσει το μέτρο και διαθέτει ακόμα τα αντανακλαστικά να μην αποδέχεται την βία αυτής της έντασης.

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ MCA 22/09/2013 21:42:13

    Δεν νομιζω οτι υπαρχει διαφορα στην ενταση μεταξυ των γεγονοτων στο Βελβενδο και στην Παρο. Ηταν θαυμα που δεν θρηνησαμε ζωες στο Βελβενδο, οι δραστες ειχαν καλασνικοφ! Και επειτα ανηκουν στον ιδιο χωρο και οι του Βελβενδου συνεχαρησαν τον της Παρου, αποκαλωντας το θυμα "ρουφιανο".

    • MCA avatar
     MCA @ Zugzwang 22/09/2013 23:05:00

     Το αποτέλεσμα μετράει.
     Οι ληστείες τραπεζών, με την πόρωση που υπάρχει σήμερα όπως σωστά γράψατε παραπάνω, είναι αποδεκτές και θεμιτές από ένα κομμάτι της κοινωνίας. Ειδικά εάν οι ληστές έχουν ιδεολογικά κίνητρα. Όχι όμως εάν συνοδευτούν από φόνο.

 28. JHONNY avatar
  JHONNY 22/09/2013 14:07:41

  Φαήλο καλά τα λες και τα πρυσυπογράφω. Είσαι δυναμίτης ,μιλάς στην καρδιά μας και γράφεις όσα λέμε μεταξύ μας χρόνια τώρα όλοι οι δεξιοί.'Ομως για ποια σοβαρή δεξιά μιλάς και πότε επιτέλους θα την δούμε? Βαρεθήκαμε να ακούμε ότι αυτό πρέπει να γίνει και θα γίνει τώρα κτλ.Γνωρίζεις πως αντιμετωπίζει ο κρατικός μηχανισμός συντριπτικό ποσοστό δεξιών ανθρώπων? Γνωρίζεις πως συμπεριφέρονται ακόμη και δεξιοί διευθυντες και προϊστάμενοι(όσους επέτρεψε το πασοκικό-αριστερό κατεστημένο να γίνουν) σε δεξιούς ανθρώπους για ζητήματα προδήλως αυτονόητα και σκανδαλωδώς λογικά? Συμπεριφέρονται αποστασιοποιημένα , ενοχικά , και με ύφος Ποντίου Πιλάτου.Φοβούνται μη κακοκαρδίσουν το πασοκικό καταστημένο που κυριαρχεί ακόμη πιο δυνατό από ποτέ και πολλές φορές συμπεριφέρονται δουλικά στους πασόκους και τους αριστερούς κρατώντας πισινή σε ενδεχόμενη αλλαγη εξουσίας, νομίζοντας οι μοιραίοι ότι έτσι θα σώσουν τις θεσούλες τους. Λησμονούν όμως ότι ο πασοκισμός είναι η πιο ισχυρή ιδεολογία στην Ελλάδα και ότι οι πασόκοι και γενικά οι αριστεροί είναι στυγνοί σ΄αυτά και παίρνουνε κεφάλια. Πιπιλίζουν πάντα αυτό το ηθικοπλαστικό παραμύθι της δεξιάς '' εσύ είσαι δεξιός, δεν είσαι σαν κι΄αυτούς, δούλεψε σαν σκύλος , βάλε πλάτη να σώσεις το κράτος, και μη ζητάς πολλά πολλά , είσαι δεξιός , νοικοκύρης δεν είσαι σαν κι΄αυτούς). Ποιος σας είπε ρε σαϊνια ότι ο δεξιός αν και νοικοκύρης δεν μπορεί να προσφέρει από θέσεις ευθύνης? Ο δεξιός μπορεί να προσφέρει δηλαδή μόνο από κατώτερες θέσεις?Για παραπάνω δεν είναι ακριβώς επειδή είναι νοικοκύρης και δεν πρέπει καταλήξει να γίνει σαν τους άλλους. Τέτοια ιδέα και εκτίμηση έχει η δεξιά νομενκλατούρα για τον κόσμο της δεξιάς.Αυτά Φαήλο τα γνωρίζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος?Πρέπει να τα πεις και αυτά εκεί στην Επιτροπή.Βέβαια δεν νομίζω να μην τα γνωρίζουν γιατί οι ίδιοι τα κάνουν, αλλά εαν συμβαίνει αυτό , τότε δουλευόμαστε όλοι μεταξύ μας.

 29. dem avatar
  dem 22/09/2013 14:36:21

  Aυτές ειναι οι αλήθειες. Εύγε. Από προχθές οι πολιτικοί και δημοσιοκάφροι κ.λ.π. μπορούν να επενδύουν σε μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών και να μην τις εμφανίζουν στο πόθεν έσχες. Από προχθές οι καθ' ύλην υπουργοί βάζουν σε διαθεσιμότητα δημοσίους υπαλλήλους με αντισυνταγματικό τρόπο κάνοντας το σύνταγμά μας κουρελόχαρτο. Όσο κι' αν είμαι κι' εγώ κατά του παχύσαρκου δημοσίου δεν υποστηρίζω τις ανθρωποσφαγές για το καλό δήθεν του τόπου, όταν η μισθοδοσία των διωχθέντων είναι απειροελάχιστη μπροστά στη λεία της κλεπτοκρατίας που αναφέρεσθε. Η λίστα Λαγκάρντ; Μα αστεία λέτε; Ένας παραγραφείς Παπακωνσταντίνου και πολύ σας πάει...το άρθρο 86 της ποινικής - βουλευτικής ασυλίας τους; Παραμένει. Οι ισορροπίες με το κλεπτοκρατικό πασοκ καλά κρατούν. Αρκεί να βολέψουμε τον Καψη (έχει δίκιο ο κ. Κρανιδιώτης ) τον Παπουτσή και την ανορεξική Μπιρμπίλω σε θέσεις εδώ και στο εξωτερικό. Αυτά τα γνωρίζει ο λαός γιατί δεν περιμένει ενημέρωση από το μέγκα. προσέξτε γιατί την επανάσταση στις μουσουλμανικές χώρες την προξένησε το διαδίκτυο, μην συμβεί το ίδιο και εδώ. Η φτώχεια και η διαφθορά είναι ο χειρότερος σύμβουλος αυτός που γεννάει ανάρχες και χρυσαυγίτες...

 30. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/09/2013 14:41:39

  Kάνεις ένα λάθος: Η ΧΑ εμφανίστηκε στα κεφάλια των ιδρυτών της ανεξάρτητα από λαθρομετανάστευση, διότι αυτή συνέβη πολύ αργότερα, και μάλλον ανεξάρτητα και από την ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς, επειδή η ΧΑ γεννήθηκε καθαρά ως νεοναζιστική οργάνωση.
  Είμαι γεννημένος μέσα στη χούντα, μεγάλωσα σε σχολείο και φροντιστήριο με προπαγάνδα πασόκων και αριστερών καθηγητών (τότε ήταν το ίδιο, είχαν τακιμιάσει) και με προπαγάνδα Κνιτών. Και με τους μεν και με τους δε κοντραριζόμουν ανοιχτά, επειδή ήμουν διαβασμένος. Ήταν τα άγρια χρόνια της δεκαετίας του ΄80, όταν οι "φασίστες" ήταν όσοι δεν ψήφιζαν Πασόκ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Για αυτούς, ήμουν ένα φασιστάκι, άσχετο με το ότι οι γονείς μου ήταν αντιχουντικοί. Μου είχαν προτείνει να γραφτώ στη ΜΑΚΙ, αλλά δεν ήθελα, γιατί με απωθούσαν οι κομματικές ταμπέλες. Σημειωτέον, αυτός που μου το πρότεινε, και ήταν πρωτοπαλλίκαρο της ΝΔ στο σχολείο, έγινε αργότερα στενότατος συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου και μέλος του ΠΑΣΟΚ. Αν και είχα πληροφορηθεί από τότε την ύπαρξη της ΧΑ, η ιδεολογία της με απωθούσε. Θυμάμαι είχα πάει σε μία έκθεση βιβλίου όπου υπήρχε και ένας εκδοτικός οίκος που πουλούσε έντυπα της ΧΑ και μου προκάλεσε αηδία. Τότε ήταν φανεροί ναζιστές, ούτε καν εθνικιστές. Ήμουν μαθητής λυκείου. Δεν ήμουν ποτέ εθνικιστής, γιατί πίστευα στη χριστιανική οικουμενικότητα και με γοήτευε η πρόοδος της Ορθόδοξης ιεραποστολής στην Αφρική. Ήμουν όμως πατριώτης, αλλά, πιστεύω, με την υγιή έννοια του όρου και αντιδρούσα έντονα σε βλακώδεις θεωρίες του τύπου "όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί έτρωγαν βελανίδια" ή σε υπερβολικές δόσεις "ελληνοχριστιανισμού". Ρατσιστής δεν ένιωσα ποτέ μου. Ίσως επειδή ο πατέρας μου, ναυτικός και άνθρωπος με ευαισθησίες και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, ήταν πολύ κοσμοπολίτης στην αντίληψη, αν και αγαπούσε την πατρίδα του.
  Συγγνώμη για τη φλυαρία και τις ασήμαντες βιογραφικές λεπτομέρειες, αλλά θέλω να δείξω πως ακόμα και ένα νέο παιδί με συνειδητά αντικομμουνιστική στάση και σε μία δεκαετία απόλυτης κυριαρχίας της αριστερής προπαγάνδας, δίχως καν τη διέξοδο του διαδικτύου, μπόρεσε να σκεφτεί ότι "ο ναζισμός είναι απωθητικός, είναι ανελεύθερος, είναι ολοκληρωτικός, είναι σκοτεινός, δεν μου ταιριάζει σαν Έλληνα και σαν χριστιανό". Ο Μιχαλολιάκος ή ο Περίανδρος, που με περνάνε αρκετά χρόνια και τη δεκαετία του '80 ήταν πιο ώριμοι (κατά τεκμήριο, λόγω ηλικίας) στη σκέψη από εμένα, αυτό ΓΙΑΤΙ δεν το σκέφτηκαν;
  Θα απαντήσω: Επειδή δεν προσχώρησαν στον νεοναζισμό από αντίδραση στην αριστερή προπαγάνδα.
  Πήγε εκεί επειδή αυτό τους άρεσε, αυτό τους εξέφραζε, αυτό τους γοήτευε.
  Δεν θα τους απαλλάξω, λοιπόν. Την ίδρυσαν τη ΧΑ επειδή αυτή εξέφραζε αυτό που ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ, σαν όραμα για τον άνθρωπο και την κοινωνία, και όχι επειδή οι συνθήκες τους οδήγησαν εκεί..Τους γοήτευε το ναζιστικό κοσμοείδωλο και ανθρωποείδωλο. Τελεία.
  Το λέω για τους ιδρυτές αυτό και τα πρωτοκλασάτα στελέχη, όχι βέβαια για τους ευκαιριακούς και wannabe ψηφοφόρους σε κάλπες και δημοσκοπήσεις τα τελευταία 2 χρόνια.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 22/09/2013 18:18:14

   O Mιχαλολιακος ηταν μελος της ΕΠΕΝ,του κομματος που ιδρυσε ο Παπαδοπουλος απο τις φυλακες,οπως και ο Βοριδης.
   Διεφωνησε και εφυγε ιδρυοντας τη ΧΑ.Σε τι διεφωνησε;
   Στον φιλοδυτικο προσανατολισμο του Παπαδοπουλου,την ελευθερη οικονομια και στον αντισημιτισμο.Θυμιζω οτι
   επι δικτατοριας γυριζονταν πολλες πολεμικες ταινιες το χρονο από τον Τζεημς Παρις,στη μεγαλη πλειοψηφια των οποιων οι Γερμανοι παρουσιαζονταν ως βαρβαροι κατακτητες περα απο τον Αγνωστο Πολεμο του Φωσκολου,ενω δεν εγινε καμμια κρατικοποιηση.
   Θυμιζω ακομη οτι το πρωτο φιλοχουντικο κομμα,η Εθνικη Παραταξη υπερψηφισε τον αντιρατσιστικο νομο 979.
   Οι χουντικοι ησαν απλως αντικομμουνιστες.
   Ο Μιχαλολιακος λοιπον μεσα απο εσωτερικες ιδεολογικες διεργασιες απερριψε τη χουντα στην οποια αρχικα ηταν ενταγμενος και εστραφη στον εθνικοσοσιαλισμο.
   Καμμια σχεση δεν εχουν με ολα αυτα μετεπειτα γεγονοτα οπως το μεταναστευτικο κυμα.Η ΧΑ ιδρυεται απο την πρωτη στιγμη ως εθνικοσοσιαλιστικη οργανωση απο τη δεκαετια του 80.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ψυχραιμια 22/09/2013 20:43:28

    Πολύ σωστά! Μπαίνουν τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους έτσι.

   • Greg avatar
    Greg @ ψυχραιμια 23/09/2013 10:42:48

    Το κείμενό σου, λυπάμαι, αλλά βρίθει ανακριβειών.
    1. Η Εθνική παράταξη δεν ήταν φιλοχουντικό κόμμα, αλλά ακραιφνώς βασιλικό. Ο επικεφαλής Στ. Στεφανόπουλος, αλλά και ο δεύτερος τη τάξει Θεοτόκης (υπουργός παιδείας το '74 του Καραμανλή) ήταν ΒΑΣΙΛΌΦΡΟΝΕΣ και επ' ουδενί χουντικοί.

    2. Η ΕΠΕΝ, δημιουργήθηκε το '82, μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία με ψήφους χουντικών, ενώ η Χ.Α. υπήρχε από το 1979.

    Σε αυτό που συμφωνώ μαζί σου είναι ότι από την αρχή η Χ.Α. δημιουργήθηκε σαν ναζιστικό κόμμα

 31. giannis avatar
  giannis 22/09/2013 14:58:15

  σε είδα στη τηλεόραση τις προάλλες, κατάλαβα ότι δυο τινά συμβαίνουν η ότι θέλεις να θυσιαστείς η ότι θέλεις να αναδειχτείς.
  Επειδή γενικά σε συμπαθώ θα σου έλεγα να μη κάνεις τίποτα από τα δυο, είσαι πολύ ικανός και θα μπορούσες να διαπρέψεις ως πολιτικός. Ούτε θυσίες κυνηγώντας ακροδεξιές χείμερες ούτε αναδείξεις μέσα από ακροδεξιές χείμερες.
  Κουλάρησε λίγο και προσπάθησε να μην εκτίθεσαι.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ giannis 22/09/2013 20:01:58

   Ποιες ειναι οι "ακροδεξιες χειμερες";

 32. Βαγγέλης Κ. avatar
  Βαγγέλης Κ. 22/09/2013 15:14:59

  Καλησπέρα,

  Αν και φανατικός αναγνώστης σας, δεν είμαι οπαδός της ΝΔ. Την ψήφισα στις προηγούμενες εκλογές, κρίνοντάς ότι αυτή η επιλογή είναι η λιγότερο κακή. Θα διαφωνήσω με το σημερινό σας άρθρο. Στην ΝΔ παραμένουν αρκετά στελέχη, που την οραματίζονται ως κεντρώο κόμμα. Βλέπετε η προπαγάνδα της Αριστεράς έχει πιάσει τόπο, και στο μυαλό του νεοέλληνα, έχει τσιμεντωθεί η εξίσωση Δεξιός = Κακός.

  Δυστυχώς η ΝΔ δεν έχει ιδεολογική ταυτότητα. Αμφιβάλω αν η ΝΔ θα έστελνε στεφάνι στο Γράμμο, αν δεν ήταν τόσο μεγάλα τα ποσοστά της ΧΑ. Συνειδητοποιημένοι δεξιοί υπάρχουν στις τάξεις τις, όπως εσείς αλλά και οι κκ Βορίδης και Γεωργιάδης, αλλά η πλειονότητα των στελεχών αποτελείται από γαλάζιους ΠΑΣΟΚους.

  Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, αλλά δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα για τα εσωτερικά του κόμματος, είμαι ένας πολιτικά άστεγος ψηφοφόρος του. Ας ελπίσουμε ότι θα δικαιωθείτε, για το καλό όλων μας.

  • airman avatar
   airman @ Βαγγέλης Κ. 22/09/2013 17:50:33

   ''.... η πλειονότητα των στελεχών αποτελείται από γαλάζιους ΠΑΣΟΚους.''
   Καλό! Πολύ καλό! Αν και λίγο υπερβολικό, ως προς το πλήθος των στελεχών πλέον!

 33. DI.KO avatar
  DI.KO 22/09/2013 15:19:04

  Κύριε Κρανιδιώτη, καλλιεργείς έντονα ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα σε μια περίοδο που η χώρα χρειάζεται ενότητα και καθαρό μυαλό. Μπορεί να είσαι σε αντίθεση με μερικούς άλλους σχετικός αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνος.
  Όπως και ο Χ. Λαζαρίδης, που αφού έκανε αρκετές κωλοτούμπες πολιτικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Σύριζα είναι «τρομοκρατική οργάνωση». Ξέχασε το ίδιο του το παρελθόν στη β-Πανελλαδική και τον σύντροφο του Μηλιό (μαζί στη φωτογραφία τότε).
  Μήπως όμως σε πείραξαν οι δημοσιεύσεις για την εμπλοκή από άτομα των ειδικών δυνάμεων στην εκπαίδευση των χρυσαυγιτών; Είναι πράγματι αλήθεια αυτό;
  Θα περίμενα από σένα ακριβώς αυτή η στιγμή μια πιο αντικειμενική και νηφάλια τοποθέτηση.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ DI.KO 22/09/2013 17:04:14

   Η θέση πως δεν υπάρχει ανεκτή βία, ότι χρώμα κι αν έχει, είναι η μόνη δημοκρατική θέση.
   Οποιαδήποτε άλλη θέση που βάζει αστερίσκους στην καταδίκη της βίας είναι ολοκληρωτική κι εκτός συνταγματικού πλαισίου.
   Όποιος θέλει να καθαγιάσει τα πιστόλια και τις μολότωφ των όμορων του είναι στην ίδια θέση με τον μαχαιροβγάλτη.
   Εμφυλιοπολεμική είναι η θέση που αρνείται την καθολική καταδίκη της χρήσης βίας από οποιονδήποτε, πλην των νομίμων οργάνων της Πολιτείας, που αυτή και μόνη στην Δημοκρατία έχει το μονοππώλιο της βίας όταν εφαρμόζει τους νόμους κι υπερασπίζεται την Δημόσια Τάξη και την Εθνική Ασφάλεια.
   Οι Ειδικές Δυνάμεις ανήκουν στον Ελληνικό Στρατό, που είναι ταγμένος στην αποστολή του και δεν καμμία σχέση με αυτά τα καραγκιοζιλίκια.
   Εν δυο σε μαθαίνει κι ο Τσίπρας που τα 'ξυνε στο Πεντάγωνο.
   Κατανοητή η άρνηση σου να απαλλαγείς από τον φασιστειδή ολοκληρωτισμό σου. Όμως θα στο επιβάλλουμε ή θα πας μέσα, αν εφαρμόσεις ή εγκωμιάσεις την "καλή" βία. Έτσι θα τα λέτε παρέα με τον Ρουπακιά, σύντροφε...

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ DI.KO 22/09/2013 17:25:32

   Για την εμπλοκή από άτομα των ειδικών δυνάμεων γίνεται ήδη διοικητική έρευνα με εντολή του ΥΠΕΘΑ.
   Άργησαν αλλά γίνεται. Πρέπει να τα λέμε όλα.
   Άν όντως ισχύει (ελπίζω όχι), πρέπει να πέσει βαρύς ο πέλεκυς. Πρόκειται για αδίκημα εσχάτης προδοσίας, άν έχει διαπραχθεί.

  • airman avatar
   airman @ DI.KO 22/09/2013 18:28:26

   ''.... δημοσιεύσεις για την εμπλοκή από άτομα των ειδικών δυνάμεων στην εκπαίδευση των χρυσαυγιτών; Είναι πράγματι αλήθεια αυτό;''
   Αυτή η νέα ''γεύση'' καραμέλας που κυκλοφόρησε είναι ανησυχητικά επικίνδυνη. Ο καθ' οιονδήποτε τρόπο συσχετισμός της εκπαίδευσης των στελεχών των ΕΔ και ειδικότερα των Ειδικών Δυνάμεων με τη Χρυσή Αυγή συνιστά έγκλημα εκ προμελέτης.
   Όσο για την ''εκπαίδευση'' των εγκληματιών του χώρου της Χρυσής Αυγής αλλά και των εγκληματιών του χώρου της τρομοκρατίας (διότι η χρήση πολεμικών όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών απαιτεί γνώσεις/εκπαίδευση), είναι καθήκον των αρμόδιων διωκτικών και εισαγγελικών αρχών να ξεσκεπάσει τους πάντες και τα πάντα.

 34. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 22/09/2013 16:08:33

  Οι εφιάλτες του βενιζέλου .....γίναν εφιάλτες και της ΝΔ ,αυτό είναι το πρόβλημα.

 35. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 22/09/2013 16:16:22

  Καλησπέρα σας κ. Κρανιδιώτη,

  Η συλλογιστική σας είναι σωστή κατά την άποψη μου και ακολουθεί την συλλογιστική των "δύο άκρων" όπως είναι γνωστή.
  Υπάρχει ένα πρόβλημα στην εκτέλεση... Από την μία η "δικαιολογημένη" βία της άκρα αριστεράς με τα δεκανίκια της στο κοινοβούλιο και στον λαό προώθησε την βία της Χ.Α. (όχι της ακροδεξιάς γιατί δεν είναι κάτι τέτοιο), δεν σχολιάζω αν είναι της ίδιας τάξεως και του ίδιου μεγέθους άλλωστε νεκρούς έχουμε και από τις δύο πλευρές (π.χ. marfin). Από την άλλη πώς θα καταστείλετε και τις δύο μορφές βίας όταν στον λαό όπως φαίνεται στην τελική δεν καταδικάζεται ακόμα;
  Επιπλέον, η κίνηση του Δένδια να αφαιρέσει την (μόνιμη) αστυνομική φρουρά στους βουλευτές της Χ.Α. δεν αποτελεί μία βεβαισμένη κίνηση της κυβερνήσεως που μπορεί- ενδέχεται να οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο αίματος αν γίνει μια επίθεση σε καποιον από αυτούς;

 36. Zinho avatar
  Zinho 22/09/2013 16:37:02

  Καλησπέρα Φάηλε

  Πολύ σωστό το άρθρο σου και θα ήθελα να πω το εξής:

  Όταν η δεξιά παράταξη κάνει όλα αυτά που γράφεις, διώξει τους παράνομους, σταματήσει ο ρατσισμός προς τους Έλληνες, εφαρμόσει τους νόμους προς όλους και όχι μεμονωμένα, όταν πραγματικά έρθει η ανάπτυξη πέσει η ανεργία και δούμε φως, όταν σταματήσουν τα αντισυνταγματικά χαράτσια, όταν αποκατασταθούν οι αδικίες στους μισθούς, όταν θα διδάσκονται τα παιδιά μας την πραγματική ιστορία, όταν θα χτυπάμε το χέρι στο τραπέζι στους ξένους σε όλα τα θέματα ( Εθνικά-Οικονομικά) και όχι να τους γλείφουμε πάντα, όταν θα μπορώ να έχω τη σημαία μας στο μπαλκόνι νόμιμα και τέλος όταν θα νιώσω το αίσθημα της ασφάλειας σαν Έλληνας τότε να είσαι σίγουρος για την αυτοδυναμία της δεξιάς παράταξης που περιγράφεις....... γιατί η σημερινή δεν μου κάνει ακόμα για δεξιά παράταξη.....

  Ευχαριστώ...

 37. Υπόλογος avatar
  Υπόλογος 22/09/2013 16:56:52

  @Φαήλο: Ρε σύ Φαήλο, Δεξιά δεν υπάρχει απο τότε που έπαψε να είναι Πρόεδρος της ΝΔ ο Ευάγγελος Αβέρωφ. Ωραία όλα αυτά που γράφεις, αλλά είναι επιστημονική φαντασία. Επιστημονική φαντασία είναι να πιστεύεις ότι η ΝΔ θα ξαναγίνει ποτέ Αβερωφική. (Αυτή την Δεξιά περιγράφεις).

 38. ασχετος avatar
  ασχετος 22/09/2013 17:47:42

  Mε τοσες χαζοχαρούμενες αδελφές σε κορυφαίο επίπεδο τι αλλο θα μπορούσε να ειναι.

 39. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 18:07:49

  Αυτή που περιγράφω είναι η σοβαρή Δεξιά οπουδήποτε στην Ευρώπη.

 40. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 18:13:26

  Ωραία, επειδή εγώ πρόσθεση ξέρω, μέχρι εκεί, πες μου με ποιους θα σχηματιζόταν κυβέρνηση μετά το κολοβό 29%; Είμαι όλος αυτιά...

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 18:34:14

   Δηλαδή αν το ΚΚΕ είχε 25% και μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ θα ήταν σωστό να το κάνει; Και τι θα γινόταν τότε στις τάξεις του; Το κολοβό 19%-29% το πήρες κυρίως γιατί συγκυβέρνησες με τον ΓΑΠ και το Βενιζέλο. Για τη Δεξιά, η πηγή όλων των μεταπολιτευτικών δεινών ήταν το ΠΑΣΟΚ και όχι το ΚΚΕ εσωτερικού και οι τωρινές απολήξεις του. Εσείς επιλέξατε να τακιμιάσετε με τους καταστροφείς της χώρας για να αντιμετωπίσετε τον καπετάν-Παπαδημούλη. Αυτό είναι μέγιστο πολιτικό ηθικό και πατριωτικό ατόπημα με αποτέλεσμα να στρέψει μεγάλο μέρος της παράταξης σας σε κάποιους νεοναζί ακροδεξιούς, τους οποίους ονειρεύονταν ότι θα δείρουν τους Πασόκους στη Βουλή. Με λίγα λόγια: Η αφύσικη (για τους περισσότερους δεξιούς που ανατράφηκαν βρίζοντας τον Ανδρέα) συνεργασία και ταύτιση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ γιγάντωσε τη ναζιστική ακροδεξιά.

   • Anonymouse avatar
    Anonymouse @ τηλέμαχος αναγνώστου 23/09/2013 08:29:11

    Οταν το Βελγιο ειχε απανωτες εκλογες ΚΑΝΕΝΑΣ δεν βγηκε να το κατηγορησει ουτε για ελλειψη δημοκρατιας, ουτε τους Βελγους για ανευθυνους πολιτες και φυσικα το κρατος δεν κατερευσε οταν δεν βγηκε αυτοδυναμη κυβερνηση, οι λογαριασμοι συνεχισαν να πληρωνονται εκεινα τα 2 χρονια , τα ΜΜΜ ηταν στην ωρα τους και οι υπερεσιες εκαναν την δουλεια.

    Τα προβληματα ξεκινησαν οταν τελικα βγηκε κυβερνηση !!!

    Αλλα γνωριζετε πολυ καλα οτι δεν ηταν η χωρα που δεν θα αντεχε τις απανωτες εκλογες αλλα το κομμα σας μιας και το "κολοβο 29%" το πηρατε υφαρπαζοντας την ψηφο του λαου με ψεμματα και απειλες ΔΕΝ θα μπορουσατε να το επαναλαβετε 2η φορα, για την ακριβεια το πραγματικο ποσοστο του κομματος ηταν το 19% που πηρε τον Μαϊο.

  • AK avatar
   AK @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 20:19:25

   Το θέμα είναι να σχηματίσεις κυβέρνηση με τους μαιτρ της διαπλοκής η να κυβερνήσεις με τους δικούς σου κυρίως όρους?Ας έκανες και δεύτερες εκλογές.Οχι κυβέρνηση με το σημητικό ΠΑΣΟΚ και τη Ρεπούση.Αυτά από ένα μη δεξιό.

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 21:54:58

   Συνολική απάντηση:
   ΑΝ είχατε δείξει ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ προεκλογικά, δεν θα παίρνατε κολοβό 29%.
   Αυτό λέω, και επισημαίνω ότι όλες οι απαντήσεις σας δεν αναιρούν τον συλλογισμό μου. ΚΑΙ στις επόμενες εκλογές (αυτό λέω) μην περιμένετε ...κοσμοσυρροή, αν οι εξαγγελίες σας είναι (πάλι) σχετικές με ...επαναδιαπραγμάτευση, μνημόνια, λιτότητα και φτώχεια για τους αδύναμους.
   Αυτό λέω, μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, είστε ικανότατος νομικός.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/09/2013 17:43:11

   Εύγε Φαήλο γιατί εδώ και καιρό ακούω το ίδιο ατόπημα από άτομα ενήλικα σοβαρά και αξιοσέβαστα κατά τα άλλα. Όταν δεν μπορείς αυτόνομα να βαδίσεις για να γλυτώσεις από αγρό που άρπαξε φωτιά, θα χρησιμοποιήσεις για δεκανίκια ακόμη και δοκάρια με καρφιά εξέχοντα έστω και αν σε πληγώνουν. Για να σωθείς τρέχεις. Πέρυσι για την σωτηρία της χώρας τρέχαμε.

 41. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 22/09/2013 18:47:49

  Δεν θέλω να το πιστέψω, και δεν πιστεύω, ότι μαζί με όλα τα άλλα που μας βασανίζουν ως χώρα και ως κοινωνία, έχουμε πάλι πράξεις εσχάτης προδοσίας απο ανθρώπους εντεταλμένους για την άμυνα της χώρας. Ένα κακό όνειρο είναι, εφιάλτης με Εφιάλτες.
  Μέχρι να συντελεσθεί η έρευνα, καλύτερα άς μην αναφερόμαστε πολύ σ' αυτό.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Uncle Stgm 23/09/2013 10:17:25

   Είμαι βέβαιος πως πρόκειται περί τιτανοτεράστιας μπαρούφας.

 42. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 22/09/2013 19:06:20

  Αγαπητέ Φαήλο, προσυπογράφω το οργισμένο και εκρηκτικό περιεχόμενο του άρθρου σου ως την τελευταία του λέξη. Τέρμα η ελαφρολαϊκή Δεξιά. Το βροντοφωνάζεις εσύ και το συνειδητοποιούμε όλοι μας.

  Το ζητούμενο, όμως, είναι ένα: η ίδια η ελαφρολαϊκή Δεξιούλα…το ξέρει; Και το θέλει;

  Η ελαφρολαϊκή Δεξιούλα των Λούληδων και του «δε θέλω άλλα ‘ου’!» έχει προ πολλού παραδοθεί αμαχητί στις ρεβανσιστικές ορδές της αριστεράντζας, που παίζει πλέον το παιχνίδι της ανενόχλητη.

  Η ελαφρολαϊκή Δεξιούλα είναι σαν την ωραία κοιμωμένη, που ξαπλωμένη στο παγκάκι του πάρκου βλέπει όνειρα γλυκά για ευνομία, κοινωνική συνοχή και…ανάπτυξη. Δεν αντιλαμβάνεται ότι της έχουν αφαιρέσει το παγκάκι και ότι ξεπαγιάζει προσγειωμένη στη σκληρή πραγματικότητα

  Ο κ. Δένδιας έχει ήδη πετάξει για λογαριασμό της την πετσέτα στο ριγκ της αναμέτρησής της με τις δύο περισσότερο επικίνδυνες μορφές φασισμού: τον αναρχομανή και λαθρολάγνο και τον άλλο, το σταλινοφασισμό.

  Η αριστερά, «εν χορδαίς και οργάνοις», ανακτά πανηγυρικά το ιστορικό δικαίωμά της να είναι το χαϊδεμένο παιδί του συστήματος, να ασκεί κατ’ απόλυτη αποκλειστικότητα το δικαίωμα της βίας και να επιβάλλει παντού το χάος και τη διάλυση. Και όλα αυτά υπό τους ενθουσιώδεις αλαλαγμούς εκείνων, ακριβώς, εναντίον των οποίων στρέφεται.

  Το είχε πει επιγραμματικά και πολύ προφητικά ένας μαιτρ του είδους ο Λένιν – άγια τα χώματα που τον τρώνε: οι αστοί είναι τόσο ηλίθιοι, ώστε θα μας πουλούσαν ευχαρίστως το σχοινί, με το οποίο τα τους κρεμάσουμε.

  Έχω, λοιπόν, την εντύπωση ότι ένας άνθρωπος με τη δική σου ευφυΐα δεν μπορεί να μην τα αντιλαμβάνεται όλα αυτά. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι το ρωμαλέο κείμενό σου είναι μάλλον ευχολόγια και επισημάνσεις προς τους ενδοκομματικούς συντρόφους σου παρά διακηρύξεις και προειδοποιήσεις προς τους κατ´ επάγγελμα υπονομευτές της ομαλότητας.

  Ελπίζω και εύχομαι το μήνυμα να φτάσει στους παραλήπτες και να πιάσει τόπο πριν να είναι πολύ αργά.

 43. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/09/2013 19:26:38

  Συμφωνούμε, μόνο που χρησιμοποιείς τους όρους αντίστροφα:
  Ξενιστής: Το σώμα που φιλοξενεί το ξένο οργανισμό, εδώ: Ο κορμός της συντηρητικής παράταξης.
  Ξενιζόμενος: Ο παρασιτικά ζων ξένος οργανισμός, εδώ: Οι ελευθεριακοί φιλελεύθεροι.
  Το τελευταίο ζήτημα που θέτεις απαντάται αν πει κανείς θαρραλέα ότι και ο καραμανλισμός έχει κάνει πια τον κύκλο του...

 44. Χαράλαμπος avatar
  Χαράλαμπος 22/09/2013 20:47:24

  Kρανιδιώτη, το άνοιγμα προς την εκλογική βάση της Χρυσής Αυγής που πραγματοποίησες προ μηνών, το επιτρέπει η δεξιά σου; Για να δούμε για ποια δεξιά μιλάνε οι "πύρινοι" πλην εντελώς κενοί περιεχομένου και ουσίας λόγοι σου.

  ΥΓ1. Ακόμα γελάνε τα τσιμέντα όταν σε ακόμα ένα αντικομμουνιστικό σου παραλήρημα μίλησες για σλαβόφωνο ΔΣΕ. Είμαι σίγουρος ότι οι ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ μαχήτριες του ΔΣΕ (των συμμοριτών, όπως τους χαρακτήρισες) θα γελούσαν και αυτές ακόμα αν δεν καίγοντας από τις ελληνικές ναπάλμ των Ελλήνων αμερικάνων.

  ΥΓ2. Τα μόνα υπαρκτά άκρα είναι αυτό του νεοναζισμού και αυτό της νεοφιλελεύθερης πατριδοκαπηλίας που γέννησε τον πρώτο. Και αν οι ναζί είναι επικίνδυνοι, οι εύγλωττοι τροφαντοί γεννήτορές τους με κουστούμι είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Χαράλαμπος 22/09/2013 23:29:37

   Οι ψηφοφόροι της ΧΑ μέχρι πριν λίγο ψήφιζαν ΚΚΕ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.
   ΥΓ1. Πες στα τσιμέντα να διαβάσουν τα χαΐρια σας στην Ιστορία. Όταν έπεφτε ο Γράμμος τα 3/4 ήταν σλαβόφωνοι κατσαπλιάδες του ΝΟΦ. Διάβασε λίγο Μαραγκίδη αλλά πάρε δραμαμίνες πριν.
   ΥΓ2. Άκρα είναι όλοι οι παλαβοί που ασκούν βία. Είπαμε: στην δημοκρατία το μονοπώλιο της βίας ανήκει στα όργανα του κράτους όταν εφαρμόζουν τους νόμους.
   Ηρέμησε, θα πάθεις τίποτα.

 45. WY avatar
  WY 22/09/2013 21:00:21

  Άπλά Εύγε Φαήλο!!!!

  Νά τό twt στούς ενδοτικούς ΝεοΜενσεβίκους τού Μαξίμου καί τόν μονίμως αλλοιθωρίζοντα πρός τά αριστερά Δένδια,διά νά ξεστραβωθούν επιτέλους!!!

 46. Σώκρατης avatar
  Σώκρατης 22/09/2013 21:32:53

  Ωραιότατο το άρθρο στην...θεωρία του.Επί της ουσίας,βέβαια,οι λαθρομετανάστες ακόμα εδώ σουλατσάρουν.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σώκρατης 23/09/2013 10:16:21

   Επί της ουσίας έχει: "σκούπα" διαρκείας και συνεχείς ελέγχους, κέντρα κράτησης, αυστηρή φύλαξη συνόρων, χιλιάδες απελάσεις αλλά πολύ περισσότερες εθελούσιες αναχωρήσςεις από κατσαπλιάδες που αναχωρούν διότι πλέον δεν μπορούν να ζουν εδώ παρασιτικά, όπως πριν. Έχουν μειωθεί αισθητά. Έχουμε ακόμη πάρα πολύ δρόμο αλλά βήμα - βήμα βελτιώνεται το πράγμα.

 47. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 23:34:52

  Με βάση την συνέντευξη στο ΒΗΜΑ του ανώνυμου ότι τάχα αξιωβματικοί εκπαιδεύουν λέει στα βουνά και τα δάση ...χρυσαυγίτες.
  Το ΥΕΘΑ εφόσον υπάρχζει έστω κι ανώνυμη καταγγελία είναι υποχρεωμένο να ελέγξει αλλά κάτι μου λέει πως την μπαρούφα θα την κάνουν αβαβά σε λίγο οι οργισμένοι "λειτουργοί" της ενημέρωσης ή θα τους προκύψει μόνο κανένας σαλεμένος απόστρατος, αποστρατευθείς λόγω "προβλημάτων χαρακτήρος".
  Απλά κάποιοι βγάζουν τα γνωστά κόμπλεξ τους απέναντι στις Ειδικές Δυνάμεις.
  Διότι κάποτε τους πόνεσαν πολύ if you know what I mean.

 48. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 23:36:08

  Δεν σου περνάει από το μυαλό πως μπορεί να ζω από τη δουλειά μου και να λέω απλά αυτά που πιστεύω;

 49. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 23:38:13

  Ήρθες πρόσφατα από το εξωτερικό, ε, μετά από πολλά χρόνια;

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/09/2013 00:51:03

   Καλά άσε με εμένα (έτσι κι αλλιώς μόλις πεις τις τρεις γνωστές ατάκες το ρίχνεις στο τσάμικο) αλλά στο Νίκο Αργεάδη παρ' οτι φίλος και δεξιός δεν απαντάς (κάτι που συνήθως αποφεύγεις όταν αναφέρονται θέματα όπως χαράτσια, λίστα Λαγκάρντ, Στουρνάρας, Προβόπουλος, τράπεζες, συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, φοροδιαφυγή των πλουσίων και άλλα παρόμοια).

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ τηλέμαχος αναγνώστου 23/09/2013 07:14:31

    Τηλεμαχε, δεν είμαι δεξιός και δεν θεωρώ πως ο διαχωρισμός αυτός έχει ουσιαστική αξία εδώ και πολλά χρόνια. Υπάρχουν όμως πολλοί "δεξιοί" με τους οποίους συμφωνώ σε πολλά πράγματα, εκτιμώ τις ικανότητές τους και οι οποίοι με τιμούν με την φιλία τους. >Εμείς οι Έλληνες σχεδόν πάντοτε ορίζουμε τους εαυτούς μας, πολιτικά, μέσω όσων μας χωρίζουν, όχι μέσω αυτών που μας συνδέουν και αυτό το εκμεταλλεύονται οι ξένοι οι οποίοι δεν κάνουν δεξιές ή αριστερές πολιτικές αλλά ΕΘΝΙΚΕΣ.

    • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
     τηλέμαχος αναγνώστου @ Νίκος Αργεάδης 23/09/2013 13:21:19

     Συγγνώμη για το δεξιός αν δεν σας εκφράζει. Εξ άλλου επί της ουσίας όπως έγραψα παραπάνω συμφωνώ με όλες τις επισημάνσεις σας (εκτός του απαξιωτικού για ανθρώπους όρου "λάθρο"). Με αυτήν την έννοια μακάρι να ήσασταν δεξιός, θα ήταν καλή ένδειξη για την εθνική ομοψυχία που επιδιώκετε.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ τηλέμαχος αναγνώστου 23/09/2013 15:45:25

      Καμμία παρεξήγηση, δεν έχουν νόημα αυτές οι ταμπέλες. θα μπορούσες να πεις πως έιμαι δεξιός στο βαθμό που θέλω στιβαρό ιδιωτικό τομέα όπου οι Έλληνες θα αφήνονται να εργάζονται και να δημιουργούν δίχως τους ζουρλομανδύες που επιβάλλουν οι νεοφιλελευθεροι μπολσεβίκοι ανεξαρτήτως χρώματος. Στρις επισημάνσεις αυτές ο Φαήλος έχει δίκιο. Κάθε τρις και λίγο ο κάθε πικραμένος κλείνει τους δρόμους και κάνει την χωή των άλλων κόλαση. ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ; Θα φανεί σε λίγο ποιοί.

      Και από την άλλη θεωρώ τον ευατό μου αριστερό γιατί θέλω κοινωνική δικαιοσύνη, όχι τυφλές μαζικές απολύσεις (κινητικότητα στα Ελλαδικά Οργουελλιανά) ενώ "βολευουμε" δικούς μας (έχω δεδομένα γι' αυτό). Όσο για τους λάθρομετανάστες, δεν απαξιώνων τους ανθρώπους, απλά επισημαίνω την πραγματικότητα της αθρόας εισροής λαθρομουσουλμάνων. Το δικότ ους ανθρωπιστικό πρόβλημα το φορτώθηκε οι Ελληνική κοινωνία και σε λίγα χρονια θα γίνει θανάσιμο πολιτικό πρόβλημα. Σ' αυτό συμβάλλουν και οι "αριστεροί" τύπου Τσίπρα με το να ζητούν την νομιμομοποίηση ΟΛΩΝ!!!! αλλά και οι" δεξιοι" που πλουτίζουν από τον ανθρωποεμπόριο αυτό.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ τηλέμαχος αναγνώστου 23/09/2013 15:53:18

      Κανένα πρόβλημα. Θέλω υγιή ιδιωτικό τομέα και ελευθερία αλλά και σοβαρό κράτος. Από την άλλη δεν θέλω η πατρίδα μου να είναι ξεφραγο αμπέλι και το Λάθρο δεν το χρησιμοποιώ για να υποτιμήσω τους ανθρώπους αλλά βλέπω το προβλημα να ανδρώνεται σιγά-σιγά και θα γίνει θανάσιμο πολιτικό ΄ζητημα επιβίωσής μας σε λίγα χ΄ρονια. Αυτή την έννοια έχουν οι απόπειρες αποεθνικοποίησής μας που σε συνδιασμό με την αρπαγή της γής και των περιουσιών αμς θα μας κατασ΄τησουν είλωτες και άλλη μια εθνότητα στον χώρο Ελλάδα. Σκεφτέιτε το...

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ τηλέμαχος αναγνώστου 24/09/2013 00:15:37

      Λάθρα στα ελληνικά, σημαίνει κρυφίως, παρανόμως, ήγουν λαθρομετανάστης είναι αυτός που μπήκε κρυφά, παράνομα στη χώρα, όχι αυτός που δεν πλήρωσε...δασμούς. Όρα και λαθρεπιβάτης, αυτός που μπήκε ζούλα στο πλοίο, αεροπλάνο. Τα λαθραία τα λένε έτσι γιατί κι αυτά μπαίνουν ζούλα στη χώρα. Οπότε μάθε λίγο καλύτερα ελληνικά πριν "αγανακτήσεις".

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/09/2013 00:16:24

      Το σχόλιο για τον Τηλ. Αναγνώστου.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ τηλέμαχος αναγνώστου 24/09/2013 00:27:17

    Είπαμε, φυτέψαμε πεντακοσάευρα αλλά δεν φυτρώσανε τα έρμα.
    Την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ την επέβαλε το κολοβό 29%. Έχεις και με την πρόσθεση πρόβλημα.
    Συγγνώμη που ο Σαμαράς σε 1 χρόνο δεν τετράγωνισε τον κύκλο, δεν έλυσε δεκαετίες κλεψιμέϊκης νοοτροπίας κλπ.
    Μετά την αποκάλυψη Ντράγκι ότι όντως μας είχαν για φούντο οι Γερμανοί, μετά τις εμπνεύσεις ΓΑΠ περί δημοψηφίσματος, δυστυχώς επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του κινδύνου κατάρρευσης από τον Σαμαρά ως ρεαλιστική. Έτσι έπρεπε με κατεπείγοντα μέτρα να συμμαζέψουμε το μαγαζί η Ωραία Ελλάς. Με τεράστια λάθη κι αρρυθμίες, με έλλειμμα παραδείγματος ηγεσίας, με άνιση κατανομή βαρών και με μια σθεναρώς αντιστεκόμενη κι αγκυλωμένη γραφειοκρατία.
    Επιμένω πως αν είχαμε οι περισσότεροι γερό στομάσχι και τον εξοπλίζαμε με αυτοδυναμία αντί να ψηφίζουμε πυροβολημένους θα μπορούσε πολύ πιο εύκολα να κάνει ριζοσπαστικές αλλαγές στο κόμμα, στο κράτος, στην οικονομία. Τον υποχρεώσαμε να ισορροπεί και να εξαρτάται από τον Βαγγέλα και μετυά θέλουμε να τα βάλει με όλους κι όλα, να χώσει φυλακή τους πασόκους, να τσακίσει την σύμπασα διαπλοκή κλπ. Ότι πεις...

 50. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 23:39:23

  Έχεις κι άλλα ψευδώνυμα; Σας πληρώνει ο Σκουρλέτης με το σχόλιο;

  • Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος avatar
   Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/09/2013 09:41:00

   Εσείς δεν έχετε (αναγκαστικά) ρεζέρβα στο αυτοκίνητο, για την περίπτωση που σας σκάσουν το λάστιχο;

 51. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 23:41:59

  Άρα τρίτες απανωτές εκλογές, ίσως και τέταρτες. Είναι πολύ σοβαρή και μελετημένη η ανάλυση σου. Κρατάω σημειώσεις για το διαγώνισμα.

 52. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/09/2013 23:45:51

  Αν τον Νοέμβριο του 2011 επιμέναμε στο όχι και πηγαίναμε σε εκλογές, αυτή ήταν δημόσια η θέση μου, θα σαρώναμε. Αυτό βέβαια είχε την προϋπόθεση να υποχωρούσαν οι ξένοι. Πρόσφατα το βιβλίο του Μπράγκι αποκάλυψε πως οι Γερμανοί τότε σκεφτόντουσαν στα σοβαρά να μας φουντάρουν, άρα το ρίσκο που εγώ θα ήθελα να παίρναμε ήταν πολύ μεγαλύτερο απ' ότι νόμιζα κι ορθά ο Σαμαράς εκτιμούσε τον κίνδυνο ως πιθανό κι επικείμενο. Ξέρεις, η ασκήσεις επί χάρτου είναι καλές κι αναίμακτες. Η πραγματικότητα έχει άλλες απαιτήσεις...

 53. GO avatar
  GO 22/09/2013 23:48:50

  Στρεψοδικίας το ανάγνωσμα!
  Πρώτον, εσύ δεν υπερακόντισες της άποψης του Διογένη, περί Καραμανλή = Μητσοτάκη, γράφοντας "Το τελευταίο ζήτημα που θέτεις απαντάται αν πει κανείς θαρραλέα ότι και ο καραμανλισμός έχει κάνει πια τον κύκλο του…";
  Δεύτερον, ο Διογένης πέραν των της ανοχής, δεν έγραψε: "Και αυτή είναι έργο Κωνσταντίνου Καραμανλή – ας μην ξεχνούμε ότι αν εκείνος τότε είχε “ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ” να γίνει ο Μητσοτάκης αρχηγός της ΝΔ, ο τελευταίος δεν θα είχε γίνει ποτέ αρχηγός.";
  Τρίτον, δεν θα σου ζητήσω να μελετήσεις τον Καραμανλή και τον Καραμανλισμό, για να μάθεις "πολιτικά γράμματα", θα ήταν μάταιο. Ο Καραμανλής ανέκαθεν υπήρξε αντιπαθής στους βασιλοχουντικούς και τους επιγόνους τους.
  Εάν ήμουν στη θέση σου, με τόσους αποδεδειγμένους "δράκους" που έχεις γράψει, με τα τόσα σαθρά επιχειρήματα που έχεις παραθέσει για να ενισχύσεις τις θέσεις σου, με τις τόσες συγκλονιστικές μαρτυρίες σου (όλο από κάπου πέρασες και σου είπαν κάτι, όλο κάπου πήγες και σου είπαν κάτι) αλλά κυρίως μετά το "ξεβράκωμα" που υπέστης από συσχολιαστή, που είχε την υπομονή να ψάξει και να σου μοστράρει κάποιες από τις μπαρουφολογίες σου, ε, θα είχα εξαφανιστεί από το forum.
  Εν πάση περιπτώσει, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου, να συνεχίζεις να εκτίθεσαι, δεν έχεις όμως το δικαίωμα να εμφανίζεσαι ως κήνσορας της παραταξιακής ηθικής.
  ΔΕΝ το 'χεις!

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ GO 23/09/2013 05:41:18

   Δηλαδή εσείς υποστηρίζετε ότι αν ο Καραμανλής ήθελε να μην γίνει αρχηγός της ΝΔ ο Μητσοτάκης, θα είχε γίνει;

   Ή εν πάση περιπτώσει, καταλογίζετε στα χαρακτηριστικά του Καραμανλισμού ότι ο ιδρυτής ενός κόμματος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε "γαία πυρί μειχθείτω μετά από εμένα";

   Δεν χρειάζετε να είναι κανείς βασιλοχουντικός για να δει ότι ήταν ο ιδρυτής της ΝΔ που εμμέσως "χάρισε" την Ελλάδα στον Ανδρέα και στην αριστερά.

   Όσοι έχουν βιώσει την δεκαετία του 1970 θα θυμούνται ασφαλώς ότι για τον ιδρυτή της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός "εχθρός" ήταν μονίμως η φυλλορροούσα Ένωση Κέντρου, ενώ το ανερχόμενο ΠΑΣΟΚ το "χάιδευε".

   Επίσης, ότι ο "κόσμος το'χε τούμπανο" ότι οι αμφιλεγόμενες προσχωρησεις, όπως π.χ. αυτή του Μητσοτάκη, οφειλόταν στην υπερπροσπάθεια να εξευρεθεί ο "μαγικός" αριθμός των 180 βουλευτών που θα τον έκαναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

   Κατά τα άλλα μας μάρανε η... ευγένεια του Καραμανλισμού που επέτρεψε να γίνει ο Μητσοτάκης αρχηγός της ΝΔ!

   Ο Κ. Καραμανλής ήταν αναμφίβολα ο μονόφθαλμος στους τυφλούς που κυβέρνησαν μεταπολεμικά το ελλαδικό προτεκτοράτο. Γι' αυτό και δημιούργησε "σχολή".

   Αν όμως θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα μεγάλη, πρέπει να ξεφύγουμε από την νοοτροπία του "ανήκομεν (οπουδήποτε)" και "η Κύπρος κείται μακράν".

   • GO avatar
    GO @ Διογένης 23/09/2013 08:45:10

    Διογένη, ο Καραμανλής υπήρξε μεγάλος πολιτικός άνδρας, αναγνωρισμένος από φίλους, αντιπάλους και τεράστιες διεθνείς πολιτικές προσωπικότητες. Η υστεροφημία του δεν έχει την ανάγκη της αποδοχής του και από τους βασιλοχουντικούς.
    Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και μόνο, το "Η Κύπρος κείται μακράν" το είπε ο, τότε Υπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Μαύρος. Κακή δήλωση αλλά ήξερε από μέσα την μπαχαλώδη κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Σου συστήνω να ανατρέξεις στους χουντικούς επιτελάρχες και στα τότε διαλαμβανόμενα.

 54. GO avatar
  GO 22/09/2013 23:57:25

  Φαήλο δεν το 'πες ολόκληρο.
  Ο Σμάγκι έγραψε ότι η Μέρκελ αμφιταλαντεύτηκε με το GREXIT αλλά τελικά ΠΕΙΣΤΗΚΕ ότι οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες.

 55. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 23/09/2013 00:04:39

  Προσωπικά τη Χρυσή Αυγή την ταυτίζω σχεδόν αποκλειστικά με τις 17Ν και Σέχτα Επαναστατών.

  • MCA avatar
   MCA @ Γιώργος Καλύτερος 23/09/2013 00:27:27

   Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω.
   Η ΧΑ δεν είναι καμιά κρυφή οργάνωση. Οι επικεφαλής αλλά και τα μέλη είναι γνωστοί και με ονοματεπώνυμο. Η 17 Νοέμβρη και η Σέχτα εκτελούν,εκτελούσαν προσχεδιασμένες δολοφονίες.

   • Γιώργος Καλύτερος avatar
    Γιώργος Καλύτερος @ MCA 23/09/2013 01:24:21

    Ακριβώς γι αυτό έχει μείνει άναυδη η ελληνική κοινωνία στην πλειοψηφία της μαζί τους, επειδή είναι γνωστοί και μάλιστα εντός κοινοβουλίου. Στο αρχικό σχόλιο έγραψα οτι το μόνο αντίβαρο και διαμετρικά αντίθετο άκρο που θα μπορούσε να υπάρχει στην βουλή ως προς τη χρυσή αυγή, θα ήταν μια ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση. Και οι μόνες που μπορώ να σκεφτώ με φόνους στο μητρώο τους αλλά και γενικότερο εκτόπισμα εγκληματικής παρουσίας είναι αυτές οι δυο. Οι άλλες δεν έχουν νεκρούς, ενώ οι αναρχικοί-αντιεξουσιαστές γενικώς βαρύνονται “απλώς” για φθορές περιουσιών, ταραχές και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης (κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση) έναντι αστυνομικών οργάνων.

   • Γιώργος Καλύτερος avatar
    Γιώργος Καλύτερος @ MCA 23/09/2013 01:28:03

    (Ο ταξιτζής της Πάρου δεν νομίζω οτι λογαριάζεται ως θύμα πολιτικής δολοφονίας per se. Αν και γενικά αυτή η συζήτηση σαν "καλλιστεία τρομοκρατίας" νομίζω είναι αρκετά άχαρη από ένα σημείο και μετά)

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Γιώργος Καλύτερος 23/09/2013 10:54:01

     Η δολοφονια της Παρου εγινε πολιτικη απο την στιγμη που οι ομοïδεατες του δολοφονου αρχισαν να την εξυμνουν σαν τετοια. Οποιος δεν αντιλαμβανεται την εκταση και την σοβαροτητα του φαινομενου των ταγματων εφοδου της ακρας αριστερας και προσπαθει να το απαλυνει, θα ειναι συνυπευθυνος για το αιμα που φοβαμαι οτι θα χυθει προσεχως.

    • MCA avatar
     MCA @ Γιώργος Καλύτερος 23/09/2013 16:23:22

     Και οι Χρυσαυγίτες μερικές ψιλές έριχναν και δείτε που κατέληξε το πράγμα.
     Τα της Πάρου και τα προχθεσινά δεν είναι φόνοι εκ προμελέτης. Αυτό δεν ελαφρύνει βέβαια τους φονιάδες για τις πράξεις τους, καθώς αποδείχτηκε ότι ήταν έτοιμοι να σκοτώσουν, εάν το έφερνε η στιγμή.
     Η 17 Νοέμβρη και η Σέχτα είναι άλλο επίπεδο, μη συγκρίσιμα μεγέθη με τους παραπάνω.
     Δεν νομίζω να έμεινε και τόσο ΄΄άναυδη΄΄ η ελληνική κοινωνία. Σε τέτοιες φασαρίες αργά η γρήγορα θα υπάρχουν και θύματα. Μάλλον πολλοί δέχονται τέτοια γεγονότα ως παράπλευρες απώλειες.

    • Γιώργος Καλύτερος avatar
     Γιώργος Καλύτερος @ Γιώργος Καλύτερος 23/09/2013 22:53:53

     @Zugzwang
     Γι αυτό και έκανα την διευκρίνηση "per se". Τα μπουλούκια της ακροαριστεράς δεν χρειάζονται απάλυνση από κανέναν απολογητή τους και ελπίζω να μην υπονοείται οτι βρίσκομαι εδώ για να κάνω τέτοια δουλειά. Κερδίζουν όμως αυτομάτως πόντους στην δημόσια εικόνα τους δια της αντίστροφης ψυχολογίας, απο εκείνους που τα εξισώνουν με τα τάγματα εφόδου της χρυσής αυγής σώνει και καλά. Εκτός αν αυτό συμβαίνει επειδή σε κάποιους προκαλεί αμηχανία ο χαρακτηρισμός της χρυσής αυγής ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση και όχι απλοι "ακροδεξιοί ταραξίες".

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Γιώργος Καλύτερος 24/09/2013 11:01:48

     @Γιώργος Καλύτερος
     Οτι και να πουμε το γεγονος οτι τα ταγματα εφοδου της ακρας αριστερας εχουν οργανωση, υποδομη και πολιτικη στηριξη δεν κρυβεται. Ξεχαστε την χαζοχαρουμενη ελαφρολαïκη δεξια.

    • Γιώργος Καλύτερος avatar
     Γιώργος Καλύτερος @ Γιώργος Καλύτερος 24/09/2013 13:37:12

     Δεν καταλαβαίνω τον δεύτερο πληθυντικό και ποιοι είμαστε αυτοί που πρέπει να «ξεχάσουμε». Μάθετε να συζητάτε. Από κανένα σημείο των σχολίων μου δεν προκύπτει ότι αποζητώ επαναφορά ενοχικής δεξιάς. Άλλο πράγμα η διαφωνία και άλλο η αδικαιολόγητη και συκοφαντική συγκρουσιακή διάθεση.
     Και δεν είναι ανάγκη από την χαζοχαρούμενη ελαφρολαϊκή δεξιά μερικοί να περνάνε στην "χαζή και αστοιχείωτη δεξιά", που θα εξισώσει με αυτό τον τρόπο τα μπουλούκια της ακροαριστεράς με την χρυσή αυγή κάνοντας τέτοιου είδους δωράκι στους αναρχικούς. Η αντιμετώπιση των μεν και των δε μπορεί να γίνει μια χαρά χωρίς να χρειάζεται τέτοια ανόητη αξίσωση. Αν δεν σας αρέσει η ταύτιση χρυσής αυγής με επώνυμες τρομοκρατικές οργανώσεις της ακροαριστεράς, συνιστώ να πιείτε καμιά τσικουδιά να πάνε τα φαρμάκια κάτω.

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Γιώργος Καλύτερος 24/09/2013 15:14:08

     @Γιωργος Καλυτερος
     Απαντω στο τελος της σελιδας γιατι εδω λειπει ο χωρος.

 56. GLAD avatar
  GLAD 23/09/2013 00:09:14

  Πολύ θα ήθελα να ξέρω : Τις απόψεις που διατυπώνετε εδώ , είχατε ποτέ την ευκαιρία να τις διατυπώσετε σε συνέδριο της Ν.Δ. ?

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ GLAD 23/09/2013 02:54:48

   Θα τον κατασπάραζαν, εμφορούμενοι υπό αμόκ ιεράς οργής, ο Παυλόπουλος ομού μετά του Τραγάκη!

  • Agrofylakas avatar
   Agrofylakas @ GLAD 23/09/2013 04:48:24

   Πες τα χρυσοστομε!

  • GO avatar
   GO @ GLAD 23/09/2013 07:43:45

   Κύριοι, μην απορείτε, ο άνθρωπος δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Είναι απλό.

 57. Δύο συν Δύω, ίσον... avatar
  Δύο συν Δύω, ίσον... 23/09/2013 00:32:03

  Το άκουσα κι εγώ αυτό. Πρέπει να είναι αλήθεια.

  • karasumi avatar
   karasumi @ Δύο συν Δύω, ίσον... 24/09/2013 01:47:56

   Ε, αφού τ' άκουσες και συ... αλίμονο...

 58. ΦΓΦΗΓ avatar
  ΦΓΦΗΓ 23/09/2013 00:38:02

  ΕΥΓΕ!!!!

 59. ΛΑ avatar
  ΛΑ 23/09/2013 00:49:07

  Σωστά. Δεν μπορούσαν να μας διώξουν. Δεν τους συνέφερε.

 60. μπαλαντέρ avatar
  μπαλαντέρ 23/09/2013 00:49:07

  Ένας είναι ο Νόμος. Ίδιος για όλους, είτε φοράνε κόκκινα, είτε φοράνε μαύρα.

  Ψέμα (ή ευσεβής πόθος).

  Αν σε λένε Zίμενς ο νόμος δεν είναι ίδιος (κουκουλώνουμε τα σκάνδαλά της στο τσάκα τσάκα και μάλιστα για δεύτερη φορά τις τελευταίες δεκαετίες).

  Αν σε λένε μεγαλοκατασκευαστή ο νόμος δεν είναι ίδιος (πληρώνεσαι ακόμη και αν χρωστάς σε ΙΚΑ ή εφορία, και μάλιστα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου)

  Αν σε λένε Χόχτιφ ο νόμος δεν είναι ίδιος (δεν πληρώνεις ΦΠΑ, κι ενώ δεν έχεις λόγω αυτού φορολογική ενημερότητα, σου επιτρέπεται να πουλήσεις το ποσοστό σου και να φύγεις σαν κύριος)

  Αν είσαι φιλενάδα υπουργού ο νόμος δεν είναι ίδιος (παίρνεις χαριστική μετάθεση στο γραφείο του αγαπημένου σου με ειδική απόφαση του πρωθυπουργού η οποία μετά τη γενική κατακραυγή ακυρώνεται στην πράξη)

  Όλοι βλέπουν ότι ο νόμος έχει διάφορες υποστάσεις. Θα θέλαμε να είναι ένας, αλλά δυστυχώς δεν είναι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ μπαλαντέρ 23/09/2013 10:10:14

   Ναι υπάρχει διαφθορά, ναι ενίοτε συμβαίνουν αρρυθμίες, ναι πολλές φορές μεγάλα ψάρια σπάνε τα δίχτυα. Αυτό πάντα υπήρχε και θα υπάρχει.
   Όμως άλλος τρόπος από την έννομη τάξη δεν υπάρχει, που να να μην ενέχει ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο αυθαιρεσίας. Ο καθένας θα εφαρμόζει το δικό του "δίκιο".

 61. marios avatar
  marios 23/09/2013 01:17:30

  Kύριε Κρανιδιώτη καταρχήν αφού γράφω πρώτη φορά σχόλιο για δικό σας άρθρο,να κάνω γνώστο ότι είμαστε συντοπίτες(από Θήβα είμαι)!!Και μπορώ να σας πώ ότι το ύφος σας μου θυμίζει λίγο το αρβανίτικο-θηβαικό .Πιστεύω ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ(που πιθανότατα θα προκύψει στο άμεσο μέλλον) θα ξεκαθάριζε την ήρα από το στάρι με την έννοια οτι αυτή η κυβέρνηση θα είχε δύο επιλογές μπροστά της.
  α)Η θα στήριζε ανοιχτά τους μπαχαλάκηδες ενισχύοντας την πιο "ριζοσπαστική δεξιά"(Διάκριση μεταξύ ΧΑ και Βορίδη-Λαζαρίδη δεν υπάρχει για τα άτομα με τέτοιες αντιλήψεις)
  β)Η θα ακολουθούσε όσα αναφέρετε στο άρθρο κατηγορούμενη για "κωλοτούμπα","οπορτουνισμό" κλπ
  Όσο είναι αντιπολίτευση πάντως μπορεί να κινείται με την λογική " και με την Βίλα Αμαλίας και με τον Δασκαλόπουλο".Και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μόνο μιάς πολιτικής τακτικής αλλά είναι αποτέλεσμα μιάς γενικότερης νοοτροπίας συμπολιτών μας οι οποίοι ενώ σε πολλά πράγματα μπορεί να συμφωνούν με τον μέσο Δεξιό όμως για λόγους ψυχολογικούς/ιστορικούς ταυτίζονται με μιά θολή(είναι η αλήθεια) έννοια της Αριστεράς και αντιπαρατίθενται την Δεξιά όχι με επιχειρήματα αλλά με συναισθηματισμούς η με καταφυγή στα διάφορα ιστορικά γεγονότα(όπως τα ερμηνεύουν αυτοί εννοείται).Εξ΄ού και ο φανατισμός τους απέναντι σε οτιδήποτε θυμίζει "Δεξιά" που μερικές φορές ξεπερνάει κάθε όριο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ marios 23/09/2013 09:59:02

   Αγαπητέ συμπατριώτη Μάριε καλημέρα,
   Την πρώτη σου παρατήρηση για το ύφος μου την θεωρώ φιλοφρόνηση διότι υπερηφάνως φέρω την αρβανιτιά, το Στρατόπεδο του Έθνους, εντός μου.
   Συμφωνώ με την θέση σου. Τώρα ο Τσίπρας καμώνεται πως είναι "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ", παρ' ότι προσπάθησε να κάνει βήματα. Ανάλογα όμως με το ακροατήριο τον πιάνουν ενίοτε τα επαναστατικά του.
   Να στο πω ωμά, ο ίδιος δεν πιστεύει σε τίποτα. Θα δηλώσει τροτσκιστής, βουδιστής, φιλελεύθερος, οτιδήποτε προσπαθώντας να γίνει πρωθυπουργός και γι' αυτό έχει συγκροτήσει την "Τσίπρας και κολλητοί Α.Ε." μέσα στο κόμμα με Παππά, Δούρου, Σκουρλέτη κλπ. Το πρόβλημα είναι όμως πως πολλά από τα κεντρικά πρόσωπα στο συνοθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, στελέχη, είναι χωμένοι ως τα μπούνια, σφιχταγκαλιασμένοι με περίεργες παρέες, ιδέες και πρακτικές. Θα έχει συνεχή "ατυχήματα"...

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/09/2013 10:15:33

    Αυτός που με τις πράξεις του περιορίζει τις ελευθερίες του άλλου, είναι παράνομος. Αυτός που το έκανε ιδεολογία είναι εντός συνταγματικού τόξου;

    • marios avatar
     marios @ Γιάννης 23/09/2013 18:29:39

     Aν η ερώτηση απευθύνεται σε μένα στόχος μου με το σχόλιο μου δεν ήταν να ορίσω ποιό είναι το συνταγματικό τόξο και ποιός ανήκει η δεν ανήκει σε αυτό.Υποθέτω ότι μία πολιτική δύναμη που θεωρεί οτί το ισχύον πολίτευμα είναι ελεγχόμενο "από τους αστούς¨η δεν ξέρω εγω ποιούς άλλους και είναι ως εκ τούτου "αντιλαικό" διαχωρίζει η ίδια τον εαυτό της από το συνταγματικό τόξο.Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο ενα συνοθύλευμα που ως συγκολλυτική ουσία έχει την διεκδίκηση εξουσίας.Είναι προφανές ότι το 28% δεν αποτελείται εξόλοκλήρου απο οπαδούς της ΣΠΦ.Και επειδή τα κόμματα σε μεγάλο βαθμό τα φτιάχνουν οι ψηφοφόροι τους είναι προφανές ότι η τακτική του Τσίπρα να προσαρμόζεται στο ακροατήριο του πετυχαίνει επιδή το ίδιο το ακροατήριο του το επιτρέπει.Όμως οι εξελίξεις είναι τέτοιες που αυτό το ακοατήριο πρέπει να αποφασίσει επακριβώς τι θέλει.Και θα παρασύρει και το κόμμα μαζί.Βελουχιώτης και Ευρώ δεν πάνε μαζί..!

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ marios 24/09/2013 00:09:45

      Η τελευταία σου φράση είναι όλα τα λεφτά!

 62. Νεστορίδης avatar
  Νεστορίδης 23/09/2013 11:30:53

  Είμαι συντηρητικός ιδεολογικά, και θά ήθελα να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα.
  Πρώτα από όλα ΔΕΝ συζητώ τα ζητήματα νόμου και δημοκρατίας ότι πρέπει να καταστέλλονται όλες οι πράξεις βίας και να τιμωρούνται οι υπαίτιοι ανεξαρτήτως χρώματος (βία είναι τα μαχαιρώματα, οι δολοφονίες, οι ένοπλες ληστείες, οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και η παρεμπόδιση λειτουργίας εταιρειών).
  Όμως πρέπει να αποκτήσει σαφή ταυτότητα και η ΝΔ αποβάλλοντας τους μενσεβίκους, τους αποτυχημένους μεσοχωρίτες, τους κρατικιστές και τους ακραίους φιλελεύθερους τονίζοντας την εθνική και πατριωτική της ταυτότητα με πράξεις. Για να τονισθεί αυτή η ταυτότητα ίσως πρέπει να περιέχεται και στο όνομά του κόμματος η λέξη Χρισταιναδημοκρατικό (για να μην ξεχνάμε κάποιες αρχές).
  Αλλά και αυτά ΔΕΝ αρκούν για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο ΧΑ όπως δείχνει η ιστορία της Ευρώπης (Σκοτεινή Ηπειρος Mauser) αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε εργασία στους άνεργους και υγεία και παιδεία στους πολίτες μας, για να μην στραφούν αλλού. Πρέπει να επιλέξουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα κάνει τον Έλληνα να ευημερήσει (ας γίνει επιτέλους συνέδριο για τον ρόλο της Ελλάδος στον διεθνή καταμερισμό εργασίας!!
  Πρακτικά βλέπω ότι σκοτώνουμε τις βιομηχανίες μας με τους φόρους, τις απεργίες, το ακριβό ρεύμα (γιατί να μην έχουμε Πυρηνικά εργοστάσια) και την έλλειψη ρευστότητας (γιατί να μην έχουμε μία κρατική τράπεζα ανάπτυξης που θα παρέχει ρευστότητα όταν οι ιδιωτικές αδιαφορούν).
  Ο πρωθυπουργός έχει τεράστιο έργο μπροστά του, ΔΕΝ αρκεί το πλεόνασμα και οι προσωρινές θέσεις εργασίας που επιδοτεί το κράτος

 63. Κ.Π. avatar
  Κ.Π. 23/09/2013 12:56:27

  O συγκρατούμενος των Μπελογιάννη και Μπάτση, Τάκης Λαζαρίδης, έχει αποφανθεί: «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι». Το ίδιο έχω ακούσει με τ' αυτιά μου και από κάμποσα παππούδια (που έχασαν συγγενείς, φίλους και χρόνια στην φυλακή - στην καλύτερη- άρα θα μπορούσαν κάλλιστα να επιμένουν με κλασικό γεροντικό πείσμα στο αντίθετο).

  Το ανατριχιαστικό με τον αριστερό ή δεξιό απολυταρχισμό είναι η προτροπή έμμεση ή άμεση προς την βία, με αποτέλεσμα συνήθως ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ. Είσαι φερ' ειπείν, φτωχός & απελπισμένος, αντιλαμβάνεσαι μέσα στην οδύνη σου τον αριστερό ή δεξιό ολοκληρωτισμό ως την μοναδική διέξοδο προς την αξιοπρεπή διαβίωση και επιτρέπεις την σχετική πλύση του εγκεφάλου σου στους ειδήμονες έμμισθους προπαγανδιστές - καθοδηγητές.

  Αν όμως διαβείς τον Ρουβικώνα όπως ο Ρουπακιάς ή ο Γιωτόπουλος, και στην συνέχεια αλλάξεις γνώμη όπως ο Τάκης Λαζαρίδης & άλλοι αληθινοί αριστεροί (και όχι οι αριστεροί του κ...λου, "χαρτωμένοι" από μπαμπά και μαμά), τι θα πεις στους συγγενείς των θυμάτων σου; "Συγγνώμη, ξέρετε τελικά ήταν απρεπές που καθάρισα τους συγγενείς σας. Ευτυχώς, ηττηθήκαμε";

  _Κ.Π.

  ΥΓ. Φαήλε που προκαλεί εντύπωση που ο Χρ. Λαζαρίδης κι εσύ λέτε τα αυτονόητα και ο όχλος εξεγείρεται. Δηλ. οι σφυριζαίοι της Φιλοθέης, τα εναπομείναντα πρασινοφρουρά κι η ντοραμπάκ πιστεύουν ότι τραγουδάκια σαν το «Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις / Στο Σύνταγμα, στο Σύνταγμα τι ωραία που αρπάζεις! / Μπάτσους γεμάτο στα κλαδιά / Και διμοιρίες στη σειρά / Ω έλατο, ω έλατο δε θα μου τη γλιτώσεις / Βρε θα σε κάψω μια βραδιά /Κι ας έχει μπάτσους στα κλαδιά» («Αντικάλαντα 2008», «Αυγή» 24/12/2008 http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=426046)" αποτελούν πολιτισμική παρακαταθήκη του... δημοκρατικού τόξου;

 64. Πλοηγός avatar
  Πλοηγός 23/09/2013 15:11:42

  Όποιος ωθεί με οποιονδήποτε τρόπο τον Ελληνικό λαό να διχαστεί και να βουλιάξει στο μίσος, για όποιον λόγο και αν το κάνει, περεκτρέπεται. Καιρός να πρυτανεύσει το Εθνικό συμφέρον, κόντρα στις μικροκομματικές σκοπιμότητες.

 65. Γεώργιος Π.Νικ avatar
  Γεώργιος Π.Νικ 23/09/2013 16:51:09

  Αξιότιμε Φαήλο ( Επέτρεψε μου λόγω μεγάλης εκτίμησης)
  Ο λόγος για τη τήρηση του Νόμου την αυστηρή , όπως υποστηρίζουν τώρα τελευταία οι μεγάλοι δημοκράτες των καναλιών και της <> αριστερής.... κολονακιώτικης διανόησης.
  Έχω μια απορία.....Κάθε ΒΡΑΔΥ σχεδόν περνώ μπροστά από την ΕΡΤ και βλέπω αναμμένους προβολείς , φώτα σε όλα τα γραφεία και αναρωτιέμαι . Αφού το Μέγαρο έχει ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ καταληφθεί ,Ποιός θα πληρώστε το ηλεκτρικό ρεύμα ;;;;
  Που είναι ο άτεγκτος νομοτηρητής κ. Δένδιας να εφαρμόσει το Νόμο ;;
  Γιατι δεν τον εφαρμόζει ;
  Μήπως είναι η ευκαιρία ;
  ...και δεν είμαι χρυσαυγίτης....(υπευθύνως δηλών!!!). ...που καταντήσαμε .Στα 76 μας να σκέπτομαι ,μήπως....
  Νικολινάκος

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γεώργιος Π.Νικ 24/09/2013 00:07:18

   Αγαπητέ Γιώργο,
   Απλά έχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου.
   Υποθέτω πως επικράτησε η εσφαλμένη τακτική, "άσε τους να κουραστούν και θα φύγουν μόνοι τους", μην έχουμε φασαρίες, αίματα κλπ.....

   • Γεώργιος Π.Νικ avatar
    Γεώργιος Π.Νικ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/09/2013 15:57:12

    Αντιλαμβάνομε τους δικαιολογημένους ενδοιασμούς σου.
    Αλλά είναι ένα χείριστο παράδειγμα ανομίας, προκλητικής ξεφίλας των θεσμών και άλλοθι για κάθε ομάδα καταληψιών.
    Ευχαριστώ και σε συγχαίρω για την πατριωτική αρθρογραφία σου . Εύχομαι να βρεθούν και άλλοι με το κουράγιο σου . Εγώ τα κοπιάρω ,τα κείμενα σου, και τα στέλνω σε καμια 1000άδα αποδέκτες ,εισπράττοντας βέβαια απο μερικούς το παράσημο .... του φασίστα.!!!!
    Σε ευχαριστώ ( Το άρθρο σου στην Κυριακάτικη Δημοκρατία με έκανε σχεδόν να δακ....)
    Νικολινάκος

 66. dem avatar
  dem 23/09/2013 17:50:39

  Δεν ξέρω αν οφείλεται στο DNA του Έλληνα ή στην χρόνια ανοχή της πολιτείας στην παραβατικότητα και την παρανομία, αλλά πιστεύω, όπως έχω γραψει και σε παλαιότερο σχόλιό μου, οτι αν εφαρμοζόταν πιστά ο νόμος στην Ελλάδα οι μισοί Έλληνες θα είμασταν έγκλειστοι στις φυλακές και οι υπόλοιποι μισοί υπόδικοι. Με προεξάρχοντες τους πολιτικούς. Υπερβολή ίσως, αλλά δυστυχώς είναι και μεγάλη αλήθεια ταυτόχρονα. Ας φροντίσουμε λοιπόν, με πρώτους τους πολιτικούς ταγούς μας και την τρισυπόστατη εξουσία μας, να δίνουμε πρώτοι το καλό παράδειγμα ήθους και νομιμότητας και μετά ο λαός θα ακολουθήσει αν του προσφέρουμε εκτός από το καλό παράδειγμα και την σωστή παιδεία.

 67. Zugzwang avatar
  Zugzwang 23/09/2013 18:51:26

  Τα ροπαλα των χρυσαυγιτων θεωρηθηκαν οπλα και εξ αιτιας τους επεσε η ηγεσια της αστυνομιας στην Ευβοια και οχι μονο. Τα ροπαλα οπαδων αλλων κομματων θα θεωρηθουν και αυτα οπλα; Θα υπαρξει επιτελους μηδενικη ανοχη στα ροπαλα απ'οπου και αν προερχονται;

 68. Μαρια Κετση avatar
  Μαρια Κετση 23/09/2013 18:54:47

  αυτο το θυμαστε κ.Κρανιδιωτη???βαρυ χερι εχουν μονο οι "45αρηδες με γυναίκα, παιδιά, δόσεις, νοίκια και φροντιστήρια." που ανηκουν στη ΝΔ ? οι αλλοι δεν εχουν?"Αυτοί προς το παρόν μουτζώνουν και γιουχάρουν αλλά άμα η κατρακύλα συνεχιστεί, το επόμενο αγώνισμα θα έχει μαλτεζόπλακα και στυλιάρι. "
  απο τοτε που τα λεγατε (σωστα!) ξερετε που εχουν φτασει αυτοι οι σαρανταπενταρηδες???
  το νταηλικι και η καταστολη δεν γεμιζει το στομαχι οσο κι αν προσπαθειτε...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μαρια Κετση 24/09/2013 00:05:10

   Κι αυτό που περιέγραφα τότε ως κίνδυνο, όχι ως ...ευχή, όπως κάνουν διάφοροι "πυροβολημένοι", οι άνθρωποι που περιέγραφα, τί σχέση έχουν με μαχαιροβγάλτες ή με κουκουλοφόρους αλήτες που κάνουν πόλεμο με την Αστυνομία;
   Και μάλλον καταλαβαίνετε ό,τι σας καπνίσει.
   Η αδιάκριτη εφαρμογή του Νόμου δεν έχει καμμία σχέση με "νταηλίκι".
   Είναι συνταγματικό καθήκον, διότι η ασφάλεια είναι το πρώτιστο δικαίωμα των πολιτών και το πρώτιστο καθήκον του κράτους.
   Στην αναρχία και στα έκτροπα την πληρώνουν οι απλοί άνθρωποι κιι οι περιουσίες τους, ό,τι απέμεινε απ' αυτές.
   Το στομάχι δεν γεμίζει με τους χουλιγκανισμούς, την αλητεία και το έγκλημα.

 69. Apatsi avatar
  Apatsi 23/09/2013 23:39:16

  Κ. Φαήλε
  επανέρχομαι με ένα σχόλιο. Προσπάθησα να διαβάσω μέχρι το τέλος το μακροσκελέστατο σχόλιο του Δρόλαπα, και φυσικά δεν μπόρεσα. Ένοιωσα άλλη μιά φορά την ακατανίκητη απέχθεια απέναντι σε κείμενα της αριστερής διανόησης και ανάλυσης της ιστοριάς (πολιτικής οικονομικής και πολεμικής) της πατρίδος μου και φυσικά άλλη μιά φορά έγινε κατανοητό σε μένα η άνοδος της ΧΑ όλο αυτό το διάστημα. Δεν καταλαβαίνετε εκεί ψηλά ότι ο κόσμος μας σιχάθηκε τόσα χρόνια να τον πυροβολούν με διαστρεβλώσεις γεγονότων και να τον λένε <>. Και εκτός ελαχίστων από εμάς που τολμούσαμε να πούμε ότι <> και περνάγαμε από τη δοκιμασία πλείστων όσων ΕΔΕ (και 3 φορές ο υποφαινόμενος σε πιό προχωρημένα με κατασκευασμένα στοιχεία ), ΟΥΔΕΙΣ από αυτό το κόμμα θεσμικός δεν ήρθε να βοηθήσει, κατ' αντιστοιχία βρε αδερφέ των αριστερών, που πάνε σε Διακαστήρια, πορείες, καταλήψεις, κλπ μόνο για να στηρίξουν τους δικούς τους αλλά και για να πετύχουν άλλη μιά νίκη εναντίον της αντιπάλου Δεξιάς σε ιδεολογικό και όχι μόνο επίπεδο.
  Κι αυτή είναι μιά κατάσταση που κρατάει χρόνια κ. Φαήλε. Και ο κόσμος της Δεξιάς κουράστηκε να είναι καρπαζοεισπράκτορας από τενεκέδες που επαγγελματικά δεν θα μπορούσαν οι πλείστοι εξ αυτών να περάσουν την μεσαία τάξη της υπαλληλικής ιεραρχίας λόγω βασικών ελλείψεων και ανυπαρξίας ικανού βαθμού σε προσόντα.
  Αυτό οσμίστηκε η ΧΑ και βγήκε στο κλαρί. Πολλοί φίλοι πιό πάνω γράψαν για την ιστορία της. Κ. Φαήλε, ο κόσμος ποσώς ενδιαφέρεται για τα ιστορικά τεκμήρια. Ο κόσμος είδε μιά οργάνωση που δεν δίσταζε να αντιπαρατεθεί στα ίσα με τα ΚΝΑΤ και τους αναρχοάπλυτους των Εξαρχείων, ξύλο στο ξύλο, να μην κρατά μαντηλάκι στις ανοησίες της Κανέλλη, να γυρνά στους γεμάτους από ύφος παντογνώστη και αδιαφιλονίκητους ξερόλες Δραγασάκη - Βούτση-Στρατούλη και τα άλλα μαργαριτάρια - αποδομητές και να τους περνά γεννεές 14 για τα ανομήματά τους. Αντέγραψε δηλαδή τον συγχωρεμένο τον Αβέρωφ με τους Κενταύρους. Αλήθεια πιστεύετε-τίμια τώρα - οτι θα υπηρχε σήμερα ΝΔ αν δεν έπαιζαν ξύλο σχεδόν κάθε βράδυ τότε εκείνα τα παιδιά (κάποιοι είναι και βουλευτές μας σήμερα), αν δεν φύλαγαν τις συγκεντρώσεις και αν δεν προστάτευαν από τις έξαλλες τότε <> δυνάμεις τα στελέχη και τον κόσμο της ΝΔ? Με αυτόν τον τρόπο Φαήλε μάζεψε πάρα πολύ κόσμο από τη ΝΔ. Κι όχι με τα συσσίτια. Έδωσε βήμα αντίστασης στον νεοδημοκράτη, τον δεξιό που αισθανόταν φτερό στον άνεμο της πασοκοκρατίας και των λοιπων δημοκρατικών δυνάμεων. Είδε ξαφνικά κάποια οργανωμένη δύναμη η οποία είχε πειθαρχία, αυτή που ασυνείδητα έχουμε όλοι οι δεξιοί μέσα μας, ότι δεν υπάρχουν φωνές που υποσκάπτουν συντοπίτες, δεν είναι ναι μεν αλλά, δεν διστάζουν να πούν στους Πασόκους αυτά που θέλουμε χρόνια να τους πούμε, δεν κάνουν ένα βήμα πρός τη σωστή κατεύθυνση και νύχτα το παίρνουν πίσω (πχ γέννος υποψηφίων των ΑΣΕΙ, Λίστες, Ζήμενς, κλπ) με το πρώτο γινάτεμα των αριστεροπασόκων. Έτσι οδήγησαν δεξιούς στην αγκαλιά τους

  Αυτά και άλλα πολλά τέτοια κ. Φαήλε φέραν την ΧΑ στο προσκήνιο. Όχι τα συσσίτια, όχι η οικονομική ανέχεια, όχι αυτά που διαβάζω τόσο καιρό και θυμίζουν τις αναλύσεις του Πρετεντέρη. Η δράση τους στις φτωχογειτονιές ήταν το διαβατήριο για την απαλειφή του ιστορικού παρελθόντος της οργάνωσης. Και τα κατάφεραν κι εκεί . Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται πιά για το ιστορικό της παρελθόν. Ενδιαφέρεται για το τί κάνει σήμερα. Και σήμερα κάνει αυτά που δεν κάνουν τα άλλα κόμματα. Ποιό από αυτά του λεγόμενου συνταγματικού τόξου μοίρασε μιά μπουκιά ψωμί? κανένα. Μόνο η εκκλησία. Έ λοιπόν ο απελπισμένος , άνεργος, δεξιός , αριστερός θα πάει και σιγά σιγά θα ξεχάσει ότι αυτό το κόμμα στήθηκε πάνω σε μιά θεωρία που αφορούσε άλλο λαό, άλλο κράτος ,το οπόιο η Ελλάδα πολέμησε, κι έχασε απίστευτο ποσοστό για εμπολεμο χώρα του ενεργού πληθυσμού της. Και φυσικά ευκαιρία δοθείσης θα πεί την καλή κουβέντα, την τόσο απαραίτητη πολιτικά , ώστε να μετρήσει νέα ψηφαλάκια.
  Ας μην μακρυγορήσω περισσότερο κ. Φαήλε, γιατί λίγο πολύ όλοι μας ενδόμυχα καταλαβαίνουμε την αλήθεια. Ένα όμως θα σου πώ. Αλλοίμονό μας αν ο κ. Δένδιας συνεχίσει να κυνηγά την ΧΑ, κι αφήνει τους μπαχαλάκηδες χωρίς σύλληψη και δίκη κατα αντιστοιχία των αδικημάτων που διαπράτουν . Θα πάθουμε την πλάκα μας από την αντίδραση του κόσμου στην κάλπη. Τις δε δημοσκοπήσεις ακόμη και τις τωρινές τις βλέπει ο κόσμος και γελάει. Αν δεν δούμε την εφαρμογή της θεωρίας των δύο άκρων, χαίρετε.
  Όσο για αυτή την απόλυτη προβοκάτσια της εμπλοκής των ΕΔ με την ΧΑ, σημαίνει πολλά μα πάρα πολλά για το τί απεργάζεται το συριζαϊκό στρατόπεδο και ελπίζω ο ΑΣ να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση. Αλλοιώς , αλλοίμονο και τρισαλλοίμονο.

 70. στεντωρ avatar
  στεντωρ 24/09/2013 00:51:41

  Μηπως υπαναπτυξη?

 71. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 24/09/2013 00:57:31

  Επειδή βγάλαμε το ίδιο δημοτικό και είχαμε τον ίδιο δάσκαλο, καμιά μέρα μπορούμε να τον ρωτήσουμε για τις επιδόσεις μας. Αναφέρομαι στην πολιτική χρήση του όρου "λάθρο" για να χαρακτηρίσει ανθρώπους, κάτι που όπως θα ξέρεις απαντάται σε μια αρκετά ακραία πλευρά του πολιτικού φάσματος. Και δεν αγανάκτησα, μια χαρά μίλαγα με τον άνθρωπο του οποίου τις νηφάλιες θέσεις όντως εκτιμώ.

 72. GO avatar
  GO 24/09/2013 07:08:45

  1.- Για το πορτρέτο στο Πρωθυπουργικό γραφείο μίλησα, σε απάντηση σχετικής αναφοράς περί εικονισμάτων, τι δεν κατάλαβες;
  2.- Δεν αναφέρομαι σε προσωπική αντίληψη αλλά σε αντικειμενική κατανόηση κειμένου το οποίο δεν έχει αλλάξει από τότε που συγγράφηκε.
  3.- Viva La Revolución!

 73. Zugzwang avatar
  Zugzwang 24/09/2013 15:12:05

  @Γιωργος Καλυτερος
  Η εκταση και η σοβαροτητα του φαινομενου των ταγματων εφοδου της ακρας αριστερας δεν κρυβovται.Εχουν οργανωση, υποδομη και πολιτικη στηριξη. Οσο για τα υπολοιπα, τα ροπαλα με την κοκκινη σημαια δεν παυουν να ειναι ροπαλα.

 74. Μαρια Κετση avatar
  Μαρια Κετση 24/09/2013 15:29:59

  παντως το αρθρο σας ειναι γροθια στο στομαχι της χρυσης αυγης!!!βαζετε τα πραγματα στη θεση τους...μπραβο!!!

 75. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 24/09/2013 16:34:14

  Για να την ξεχάσουμε δεν αρκούν οι έντιμες μεν Δονκιχωτικές δε εξάρσεις σου, φίλτατε. Τους Ντιντήδες που περιέγραψες παλαιότερα, δεν τους φαντάστηκες. Δυστυχώς υπάρχουν και στελεχώνουν κόμμα, νομαρχιακές και κυβέρνηση. Και είναι μέσα και φρόντισαν να είσαι απέξω. Και, χάριν αυτών, οι εκπτώσεις σοβαρότητας στην "Δεξιά" -ποτέ δεν χώνεψα τον όρο- πορεία καλά κρατούν.
  Θα την ξεχάσουμε λοιπόν, όταν θα ψοφήσει. Μέχρι τότε, την διαβαθμίζουμε με CC, όπως και την Οβιδιακή Αριστερά του Τσίπρα. Και δεν αγοράζουμε !

 76. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ avatar
  ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 24/09/2013 17:11:11

  παλι καλα που υπαρχει ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΗΛΟ.το παραπανω κειμενο αγαπητε μου φαηλο ειναι για εμενα μανιφεστο το οποιο θα αναγνωσθει στην επομενη σηνεδριαση ΝΟΔΕ ΘΦΙΩΤΙΔΑΣ μπας και παρουμε χαμπαρι τι μας γινεται.ειμαι 45 ετων πατερας 3 μικρων παιδιων και δεν θα παραδοσω αυτην την πατριδα ,ουτε στους αλλοδαπους,ουτε στην σοβιετια των αριστερων.οσο για την χ.α. μια σοβαρη δεξια παραταξη τους εχει εξαφανισει για πλακα.ασ συνερθουμε επιτελους ,εχουμε ολοι τσακισει απο αυτο που περναμε,με εναν ΣΑΜΑΡΑ αριστο που παλευει σα θηριο να σηκωσει την χωρα και μεις καθομαστε και τηρβαζουμε κατα τα αλλα.ευτηχως υπαρχουν ανδρες με πολιτικο διαμετρημα οπως ο ΦΑΗΛΟΣ και ο πολιτικος μου μεντορας ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ που δινουν το πραγματικο στιγμα της μεγαλης πατριωτικης παραταξης ,χαραζοντας νεους ιδεολογικους δρομους για την αναταξη της ΕΛΛΑΔΑΣ μας.

 77. ΜΠΑΜΠΗΣ avatar
  ΜΠΑΜΠΗΣ 25/09/2013 00:10:51

  Φίλε Γιώργο Τ. μακάρι νάναι έτσι αλλά δυστυχώς είναι βαθύτερο το πρόβλημα.
  Οσο ήταν χαμηλά τα ποσοστά της ΧΑ δεν υπήρχε πρόβλημα.Οταν το κατεβάσουν στο 5% όπως το ΚΚΕ θα σου βάζουν τη Λιάνα και τον Κασιδιάρη να τσακώνονται κι εσύ θα βλέπεις την αρένα...
  Οταν νοιώθουν ότι κάποιος χαλάει τη σούπα στη σαπίλα μας γίνονται χειρότερα σκυλιά από τους χρυσαυγίτες.
  Οταν ο Κυριάκος απολύει από τη μιά και από την άλλη η Ντόρα παίρνει τηλέφωνο και σου λέει μη σε νοιάζει θα σε τακτοποιήσω (πραγματικό περιστατικό)ζούμε στην εποχή των βεζύρηδων δυστυχώς.
  Μόνο τα ψηφαλάκια τους νοιάζουν για να κλέβουν νόμιμα και ηθικά.
  Μας αξίζει καλύτερη κοινωνία από αυτή που έφτιαξε αυτό το μόρφωμα που αποκαλούνταν ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει να κυβερνά το τόπο με "αχυράνθρωπους "της ΝΔ.
  Χρειάζεται λοιπόν ένα ταρακούνημα έστω και να σπάσουμε και κανένα αυγό αρκεί να κάνουμε καλή ομελέτα.
  Δεν πάει άλλο χανόμαστε σαν κοινωνία...
  Ανοιξε τα μάτια σου κι εσύ και μην αφήνεις τα παιδιά μας να συνεχίσουν να ζουν ραγιάδες σε χαχολιασμένη κοινωνία...
  Οι Ελληνες δεν είναι φασίστες απλά θέλουν να ζήσουν Σαν Ευρωπαίοι χωρίς να ξέρουν ποιός είναι υπουργός αλλά να δουλεύει αυτό το Κράτος ανεξάρτητα και όχι αλλάζοντας κυβέρνηση να αλλάζουν μέχρι οι Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων....
  Στο χέρι μας είναι να απαλλαγούμε από τη σαπίλα μας...

 78. zaphod avatar
  zaphod 26/09/2013 11:04:28

  Συμφωνω.
  Οποιος διαχρονικά δεν καταδικάζει τη βία γενικώς, αλλά την ενθαρρύνει και την υποθάλπτει πρέπει να διώκεται ή έστω να στηλιτεύεται και να καταγγέλεται.

  Πρωτ απ όλα να διωχθει εκεινος που έγραφε πως μερικά δεντρα χρειαζονται, για προτροπή σε βίαιες πράξεις.

  Επισης αυτος που έγραφε πως η ΧΑ δεν κανει και τιποτα ιδιαιτερο, μονο "κάτι ψιλές", διοτι τους έκανε πλατες, έκανε πλάτες στην βία των μαχαιροβγαλτών, πολύ μεγαλύτερες αναλογικά απο τις πλατες που έκανε ο Συριζα στις καταλήψεις.

  Μολις αυτος λοιπον διωχθεί ή έστω καταγγελθεί σαν υποκινητής βίας και δυνάμει εχθρός του πολιτεύματος, μετά είμαι μαζί σας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.