#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/12/2010 17:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεπουλάνε και την περιουσία του Δημοσίου!Διαβάζω από τη χθεσινή ανακοίνωση της  Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), σε διευρυμένη σύνθεση.  «Η ΔΕΑΑ εξέτασε ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και θέματα αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Α. Αξιοποίηση της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας
Η ΔΕΕΑ προχώρησε σήμερα στις εξής συγκεκριμένες αποφάσεις:
• Καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Δόθηκε εντολή στην Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων του Υπουργείου Οικονομικών για την άμεση πρόσληψη ομάδας εξειδικευμένων συμβούλων με στόχο την καταγραφή, ποιοτική ανάλυση και επενδυτική διερεύνηση των ακινήτων του Δημοσίου, προκειμένου να υπάρξουν ολοκληρωμένα και αξιόπιστα στοιχεία για το σύνολο των ακινήτων του Δημοσίου που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα. Ολοκλήρωση της καταγραφής: Ιούνιος 2011.

• Αξιοποίηση του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού. Με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και με τη χρήση της διαδικασίας fast-track, αποφασίστηκε α) συγκρότηση φορέα ειδικού σκοπού ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε στον οποίο περιέρχεται η διαχείρισή της, και β) η πρόσληψη χρηματοοικονομικών και τεχνικών συμβούλων για την αξιοποίηση της έκτασης.

• Επιλογή και προώθηση αξιοποίησης συγκεκριμένων σημαντικών ακινήτων. Αποφασίστηκε η συγκρότηση Ομάδων Διοίκησης Έργου με τη συμμετοχή και εξειδικευμένων συμβούλων για την άρση των διοικητικών εμποδίων και την προώθηση αξιοποίησης συγκεκριμένων σημαντικών ακινήτων από τους υπεύθυνους φορείς (ΚΕΔ, ΕΤΑ/Ολυμπιακά Ακίνητα). Συνημμένα επισυνάπτεται κατάλογος μεγάλων ακινήτων που προωθούνται αμέσως μόλις ελεγχθούν για άμεση αξιοποίηση, συνδυάζοντας δραστηριότητες τουριστικής ή άλλης οικονομικής ανάπτυξης με την διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.

• Θεσμικές και οργανωτικές αλλαγές για την άσκηση ενιαίας και αποτελεσματικής πολιτικής διαχείρισης δημόσιας περιουσίας. Στο πλαίσιο αυτό: α) η ΔΕΑΑ εξέτασε θετικά και εισηγείται την συγκρότηση Γενικής Γραμματείας Αξιοποίησης Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας στο Υπουργείο Οικονομικών η οποία θα εποπτεύει τις κτηματικές υπηρεσίες, τα εθνικά κληροδοτήματα, και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΝΠΔΔ, και β) προωθεί τη δημιουργία ενός φορέα χρηματοοικονομικής διαχείρισης των ώριμων προς αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου με τη μορφή Α.Ε. στον οποίο θα περιέρχονται ακίνητα από υφιστάμενους φορείς του δημοσίου και σε επόμενη φάση θα διαθέσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.»

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι τα …ξεπουλάνε όλα!

Δικαιολογημένα, λοιπόν, μπορούμε να ρωτήσουμε:

Τώρα ανακάλυψαν την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου;


Αλήθεια τι μπορεί να προσδοκά τώρα το ελληνικό δημόσιο όταν έχουν απαξιωθεί τα πάντα, η οικονομία της χώρας καταρρέει και η ακίνητη περιουσία έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξίας της;


Μήπως σκοπίμως δημιούργησαν αυτήν την υποβάθμιση για να μπορέσουν στη συνέχεια να διαθέσουν τα ακίνητα του Δημοσίου «αντί πινακίου φακής»;


Επειδή για πολλές προσλήψεις ειδικών συμβούλων διαβάζω, αυτή η διαδικασία θα περάσει από την έγκριση της Βουλής ή θα γίνεται σε κλειστό κύκλο;


Προτείνεται επίσης και η δημιουργία φορέα «χρηματοοικονομικής διαχείρισης των ώριμων προς αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου με τη μορφή Α.Ε. στον οποίο θα περιέρχονται ακίνητα από υφιστάμενους φορείς του δημοσίου και σε επόμενη φάση θα διαθέσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών». Ας προσέξουν εκεί στην Κυβέρνηση γιατί με το Χρηματιστήριο έχουν βεβαρυμμένο παρελθόν και η αναφορά και μόνο της λέξης προκαλεί υποψίες.

Βεβαίως, υποθέτω ότι όλα αυτά θα γίνουν με πλήρη «διαύγεια» και «διαφάνεια».

Τέλος, όσο ακόμα έχουμε καιρό, μήπως πρέπει να ξαναδούν και εκείνη την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για έξοδο από το Μνημόνιο;

Γιατί μπορεί αργότερα που θα την ανακαλύψουν, να είναι πλέον αργά για τη χώρα.

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sovokai avatar
  sovokai 16/12/2010 17:43:33

  καλλίτερα να πουλανε την περιουσία του δημοσίου παρα να φορολογούνε γενικως για να πλήρωνουν το δημόσιο

 2. giannis avatar
  giannis 16/12/2010 18:19:07

  Την διαδικασία θα την αναλάβει ο Μεγάλος Τραγουδιστής. Θα πει ότι δεν αξίζουν τίποτα τα ακίνητα κι ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν καμιά προοπτική γι αυτό θα πρέπει να τα πουλήσουμε για ψίχουλα γιατί δεν μπορούμε να πετύχουμε και καλύτερες τιμές. Πάντως, πέρα από τις μίζες που θα πέσουν ως ιδέα δεν είναι κακή. 20 χρόνια τώρα ένας επιχειρηματίας αναλαμβάνει όλες τις προμήθειες της ΔΕΗ. Από εργοστάσια μέχρι λάμπες. Δεν υπάρχει Δ.Σ. της ΔΕΗ που να μην είναι στο μισθολόγιο του. Από το να πληρώνω εγώ τις κρατήσεις των υπαλλήλων της και να παίρνω μικρότερο μέρισμα λόγω εξωφρενικού κόστους λειτουργίας καλύτερα να την πάρει κάποιος ιδιώτης..Επίσης για όποιον διαφωνεί, να τον ενημερώσω ότι οι τιμές ρεύματος σε κάθε χώρα καθορίζονται από το κράτος.

 3. ΑΙΟΛΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΙΚΟΣ 16/12/2010 18:30:27

  Eγω παλι, σαν διωκομενος υπαλληλος πρωην ΔΕΚΟ, βλεπω οτι συστηνονται 2 τουλαχιστον Α.Ε. και θα προσληφθουν συμβουλοι, παρασυμβουλοι και αρχισυμβουλοι με παχυλα συμβολαια. Αυτο ειναι σωστο, να κοβονται οι μισθοι απο τους εργαζομενους και να προσλαμβανονται συμβουλοι ξεπουληματος.

 4. Zio avatar
  Zio 16/12/2010 18:30:57

  ενώ συγχρόνως θα έχουν δημιουργήσει εκατό "φορείς" και "συμβούλους" και σωματε(εμπορ)ίων για να "στηρίξουν" την μεγάλη προσπάθεια απαξίωσης και ξεπουλήματος της περιουσίας μας, βολεύοντας και άλλα λαμόγια.

 5. makis leros avatar
  makis leros 16/12/2010 18:45:34

  Το σχέδιο αφανισμού της Ελλάδας που τον βγάλανε για να εφαρμάσει ο εκ των 100 στοχαστών, ποδηλάτης είναι “σωτηρία” των κερδοσκόπων απο μη πληρωμή άχρηστων ομολόγων και υποδούλωση με εξοντωτικά επιτόκια της ελάδας σε κράτη και οργανισμούς, και ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγηκών πηγών της Ελλάδας ώστε μετά την πτώχευση με εξαθλιωμένο λαό και κράτος χωρίς “προίκα” να μην ξανασηκώσει κεφάλι ποτέ. Άφησα για το τέλος τα εθνικά θέματα που μετά απο εξαντλητικές δήθεν διαπραγματεύσεις έσωσαν ότι ήταν δυνατόν δηλαδή τίποτα εξυπερετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου αφεντικού.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ makis leros 16/12/2010 21:12:18

   @makis leros
   Κάποια στιγμή που από τις πολλές φάπες ο ελληνικός λαός δεν θα μπορεί να σηκώσει κεφάλι, όλως τυχαίως θα ανακαλύψουμε άπαντες -πολιτικοί δημοσιογράφοι, καναλάρχες κλπ- τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην πατρίδα μας. Και θα μας πουν ότι με ένα 20% δικό μας και 80% υπέρ των εταιριών με έδρα τις χώρες των διεθνών τοκογλύφων (αν είμαστε τυχεροί), θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι. Διότι μετά από 30 - 40 χρόνια εκμετάλλευσής τους από αυτούς θα έχουμε κέρδος όσο τα δάνεια που θα μας έχουν δώσει, οπότε, μπορεί μεν να μην γίνουμε Σ. Αραβία, αλλά δεν θα χρωστάμε τουλάχιστον. Και φοβάμαι ότι αυτή η προσάγγιση μετά τα χάλια που θα μας έχουν κάνει και τα συντρίμια αυτής της πα΄τρίδας, θα μας αρέσει κιόλας...
   Αστα, σκέτη μαυρίλα.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/12/2010 18:51:42

  άντε πάλι, θα φάνε τα ποντικάκια, θα ροκανίσουν οι αρουραίοι, και θα χάψουν οι καρχαρίες.

  Δεν είμαι κατά των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά να σκεφτούν οι πολιτικοί που θα πηγαίνουν τα λεφτά και πως οι υπεραξίες θα πηγαίνουν σε ξένες μητροπόλεις, Κι αν κανένας τους διαβάζει Ιστορία να δει πως τα εμπορικά προνόμια σε Βενετούς και Γενουάτες απλά φτώχυναν το Βυζάντιο, και τελικά καπούτ.

  • Zio avatar
   Zio @ archaeopteryx 16/12/2010 19:03:14

   Χτίσαμε ήδη μια Αλβανία μέσω των ΟΑ (και όχι μόνο), φτιάξαμε Βουλγαρίες, Σκόπια, τώρα εισαγάγαμε και Αφρικανούς και Ασιάτες για να φύγει και προς τα εκεί κανα χρήμα μπας και φτιαχτούν και αυτοί.

   Την ίδια στιγμή, κεφάλαια φεύγουν έξω προς ΕΕ μέσω του retail και Αμερική μέσω άλλων συμφωνιών.

   Τελικά πρέπει να είμαστε όντως το κέντρο του κόσμου! :)

  • sawas avatar
   sawas @ archaeopteryx 16/12/2010 19:45:26

   Και με τη φορολογική αμνηστία (σε αυτήν την χώρα) θα φύγουν και αλλα κεφάλαια για τόπους εξωτικούς, ενώ αυτές οι επιχειρήσεις θα διώξουν κεφάλια.....

   Διπλά χαμένοι, λόγο ανικανότητας

   Ας προσέχαμε, να είχαμε

 7. Michal V. avatar
  Michal V. 16/12/2010 21:34:24

  Ρε παιδιά εσείς που ξέρετε, μπορείτε να μου πείτε πόσο και από που θα πληρωθούν όλοι αυτοί οι υπό πρόσληψη σύμβουλοι, παρασύμβουλοι , διοικητρικά συμβουλια, γραφεία, ενοίκια, λειτουργικά έξοδα; Φυσικά από το πετσόκωμα του μισθού ή της σύνταξης και του δώρου του δικού μου και άλλων πέντε έξι εκατομμυρίων Ελλήνων. Αυτή είναι η διαφάνεια και κυρίως η περιστολή δαπανών στο δημόσιο; Ντροπή τους! Αλά αν είχαν τσίπα ο ΓΑΠ και ο ΠΑΠΑΚ θα έφερναν την Ελλάδα εδώ που την έφεραν; Ασφαλώς όχι. Και ύστερα ο εκ Μινεζότα Τζέφρι, έχει το θράσος να μιλάει για πατρίδα. Αίσχος.-

 8. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 16/12/2010 22:35:07

  Αν δεν κάνω λάθος και η πρόταση Σαμαρά αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας προέβλεπε (και πολύ σωστά) για να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές και εν συνεχεία από το μνημόνιο.
  Το να μην αξιοποιούμε αλλά και ούτε να πουλάμε τα "ασημικά" όταν κοντεύουν να μας πάρουν το "σπίτι" είναι μάλλον παραλογισμός

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ firiki2010.wordpress.com 16/12/2010 23:00:55

   Το να πληρώνουμε ιδιώτες συμβούλους για να μας πούνε πώς θα πουλήσουμε πιο αποδοτικά την περιουσία μας σε άλλους ιδιώτες, δεν είναι παραλογισμός; Όλος αυτός ο συρφετός συμβούλων σε κάθε υπουργείο, στο οποίο τυχαίνει να ανήκει αυτό το περιουσιακό στοιχείο που θέλουμε να "αξιοποιήσουμε" και έχουν όλα τα στοιχεία του τι κάνει;;; Άχρηστος είναι;

   • firiki2010.wordpress.com avatar
    firiki2010.wordpress.com @ Πυθία 17/12/2010 02:11:45

    Δεν μπήκα στο σχόλιο μου στο θέμα της διαδικασίας. Αυτό που βρίσκω λογικό και απαραίτητο είναι η περιουσία να μην αξιοποιείται επειδή κάποιοι το θεωρούν "ξεπούλημα" Στο ότι η αξιοποίηση μπορει να γίνει αφορμή κάποιοι να "στήσουν πάρτυ"....πάω πάσο.

 9. ierofantis avatar
  ierofantis 16/12/2010 23:04:01

  Δεν χρειάζεται απαραίτητα πώληση των ασημικών. Μια - δύο ζώνες ελεύθερου εμπορίου στα νησιά του Αιγαίου, μακρά μίσθωση σε κάποια άλλα, κυρίως ακατοίκητα, για τουριστική αξιοποίηση από επενδυτές, για τουρισμό υψηλού βαλαντίου, κίνητρα για εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων, με περιορισμό φορολογίας για τα πρώτα χρόνια της επένδυσης, μέχρι να πιάσει, εξορθολογισμός των δαπανών και των αμοιβών στις ΔΕΚΟ, διατήρηση στρατηγικών πυλώνων της οικονομίας (ρεύμα, νερό) από το κράτος αλλά λειτουργία με κριτήρια της αγοράς, εφαρμογή πόθεν έσχες καθέτως και οριοντίως για όλους, εφαρμογή των νόμων από ανεξάρτητη δικαιοσύνη, υποστήριξη εγχωρίων εταιριών που διαθέτουν τεχνογνωσία για παραγωγή ηψηλής ποιότητας και αυξημένης εθνικής απόδοσης, προϊόντων ή υπηρεσιών, και άλλα πολλά που είμαι σίγουρος ότι σε πολλών τα μυαλά εδώ μέσα στριφογυρνουν, και θα δεις ότι όχι μόνο δεν χρειάζεται να πωλήσεις, αλλά σύντομα θα δεις το ΑΕΠ σου να εκτινάσσεται. Και ως γνωστό το δημόσιο χρέος υπολογίζεται με δείκτη το ΑΕΠ. Άρα και τα δάνεια θα είναι ευκολότερα να σου δωθούν, με μικρότερο επιτόκιο και πιο εύκολα για σένα να τα εξυπηρετήσεις.

 10. giannisss avatar
  giannisss 17/12/2010 11:40:53

  Eγώ νομιζω ότι τώρα είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Η ΝΔ άλλωστε προ μηνών είχε πρώτη μιλήσει για πώληση περιουσίας του δημοσίου και αυτό που προτίθεται να κάνει τώρα αυτή η ανεκδιήγητη κυβέρνηση δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κλοοπή της ιδέας της ΝΔ.
  Με ποια προσόντα όμως με ποια τεχνογνωσία μπορεί να πουλήσει περιουσία το πασοκ, πείτε μου το εμπιστεύεστε;
  Εν αντιθέσει δε η ΝΔ έχει και την εμπειρία και την ικανότητα και την ηθική τέλος πάντων να επιτελέσει με τη βοήθεια του θεού το έργο αυτό.

 11. frixos avatar
  frixos 17/12/2010 11:46:44

  ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΓΙΑ .....ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΚΩΝ!

 12. ΑΙΟΛΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΙΚΟΣ 17/12/2010 12:02:14

  Θελω να θεσω ενα ερωτημα και δεν ξερω ποιος μπορει να μου το απαντησει.
  Ενα κρατος χωρις δημοσια υγεια, χωρις δημοσια παιδεια, χωρις δημοσια ενεργεια και νερο, χωρις δημοσιες μεταφορες και επικοινωνιες, με διατρητα συνορα και αποκλεισμενους τους πολιτες του απο το κεντρο της πρωτευουσας, ενα κρατος που αντιμετωπιζει τους πολιτες ως απατεωνες και κλεφτες γενικα, ενα κρατος που δεν προσφερει ασφαλεια στους πολιτες, γιατι ζηταει συνεχως νεες -οχι θυσιες- ανθρωποθυσιες απο τους πολιτες του;
  Θα διαβασω προσεκτικα ολες τις απαντησεις.

 13. Tassos avatar
  Tassos 17/12/2010 12:35:08

  Πολύ καλά κάνει το ΠΑΣΟΚ αλλά η ΝΔ πρέπει να ανδείξει ότι η πρόταση ήταν δικιά της. Δώστε όλα για να ξεφύγουμε από το ΔΝΤ. Είναι να τρελλαίνεσαι. Στην Θεσσαλονίκη μετά την εκκλησία την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία την έχουν οι αναρχικοί. Εχουν καταλάβει την βίλλα ΥΦΑΝΕΤ που την αγόρασε ο Βενιζέλος 10 μύρρια για να την κάνει πολιτιστικό κέντρο και είναι κέντρο ...αναρχίας και μολότοφ. Τώρα κατέλαβαν το 12 (με φαίνεται) Γυμνάσιο στην Β. Ολγας. Εχουν καταλάβει και 5όροφο !!! γωνία Ερμού και Βενιζέλου!!! Ας πουληθεί σε Σαουδάραβες και ας πανε να βγάλουν αυτοί άκρη. ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΝΤ.

 14. Μάρκος avatar
  Μάρκος 17/12/2010 13:14:21

  Τς, τς...θα σε μαλώσω φάκτορα...άκου εκεί "ξεπουλάνε"...μια σοσιαληστική κυβέρνηση δεν ξεπουλά ποτέ..."αξιοποιεί"!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.