#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/01/2011 00:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντεμακιγιάζ στην Ελλάδα των ψευδαισθήσεωνΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Θέλετε να πάτε μια βόλτα στη Φωλιά του Κούκου; Θέλετε να δείτε αμολυτούς τύπους που κανονικά θα ‘πρεπε να φοράνε κουστουμάκι με λουριά στα μανίκια, που δένουν στην πλάτη;

Διαβάστε τα κείμενα των «αλληλέγγυων», των ορκισμένων «επαναστατών», αυτών που ενίοτε βολτάρουν και στο MEGA. Θα διαπιστώσετε ότι πολλοί από αυτούς, τους επιδοτούμενους κι εκ του ασφαλούς τζάμπα μάγκες, πιστεύουν πως έσπασε η Συμφωνία της Βάρκιζας, πώς να, όπου να ‘ναι θα πέσει το κάστρο του «μοναρχοφασισμού» στου Μακρυγιάννη κι ο Σιάντος θα κάνει κυβέρνηση. Μιλάμε για «προοδευτικό» εργόχειρο. Πολύ μεγάλη προίκα.

Έβλεπα χθες σε κανάλι μια εκπρόσωπο κάποιας νεολαίας που κάτι, κάπως, κάποτε θα κάνει  στον «ρατσισμό». Όπως την έκοψα βέβαια τα ‘χε τα χρονάκια της, πρέπει να είχε δει σε πρώτη μετάδοση όλα τα επεισόδια της «Μάχης», του «Μάνιξ», τον «΄Αγνωστο Πόλεμο» και το «Εν Τούτω Νίκα», που σ’ ένα επεισόδιο ο εκατόνταρχος φόραγε και ρολόϊ. Η μαντάμ της «νεολαίας» θα θυμάται και τι ώρα έδειχνε, γιατί ήδη τότε το τέλειωνε το γυμνάσιο. Το μάτι της γυάλιζε και το ‘χε πάρει τόσο προσωπικά που φύγανε οι λαθρομετανάστες από τη Νομική, μα τόσο προσωπικά, που σκέφτηκα πως δεν μπορεί, σίγουρα είχε χάσει τον γάϊδαρο της στις θίνες της βορειοαφρικανικής ερήμου ή την είχε παρατήσει ο Μουσταφά με το νυφικό μπροστά στο τζαμί. Υστερία και το «ποίημα», σαν κολλημένο κασετόφωνο.

Όμως, αδέρφια, πότε βγήκανε στον αφρό όλα αυτά τα φυντάνια, σε ποιον χρωστάμε ότι καθόμαστε στα σοβαρά κι ακούμε την ανθελληνική υστερία κάθε κρετίνου prime time; Αν τους ακούσεις ή διαβάσεις, θα νομίσεις ότι η χώρα έχει πέσει στα χέρια των SS, ότι οι μοβόροι ελληναράδες αφήσανε τα φραπόγαλα και τα βράδια κυνηγάνε νομιστεράκια, παλουκώνουν άδολους μουσουλμάνους και νιγηριανούς πωλητές cd και δήθεν Γκούτσι.

Ποιός λοιπόν ανάδευσε τον πάτο του κοινωνικού και ιδεολογικού βούρκου και νομιμοποιήθηκαν στο προσκήνιο όλοι οι «ιεχωβάδες» του «αντιρατσισμού», του «αντιεθνικισμού» και πάσης μονήρους εφηβικής «προοδευτικής» συνήθειας;

Ακόμη κι ο Ανδρέας Παπανδρέου που πολλά πράγματα έγραφε εκεί που δεν πιάνει μελάνι και τ’ άφηνε χύμα, όλους αυτούς τους βαρεμένους αναθεωρητές, μισέλληνες και περίεργους, τους εκτιμούσε όσο και μια τσίχλα κολλημένη στο παπούτσι του. Γιατί ο Ανδρέας μπορεί να ξετίναξε την οικονομία με τον λαϊκισμό του αλλά δεν γούσταρε τους κομπλεξικούς με το Έθνος. Ποτέ δεν επέτρεψε σε ψυχάκηδες, που θέλανε να «σκοτώσουν» τον Παπαρρηγόπουλο στην Παιδεία ή να βάλουν στην πρώτη γραμμή την ατζέντα αποδόμησης της εθνικής ταυτότητας, να σηκώσουν κεφάλι. Ήταν απόβλητοι. Ο Ανδρέας γούσταρε τις γκόμενες και τις ζεμπεκιές αλλά δεν γούσταρε τους ψευτοκουλτουριάρηδες, αυτούς που μισούσαν τον ίδιο το λαό τους, τον τόπο τους, την Ιστορία του. Τους «έστρωσε» άθελα του τον δρόμο με τον ευτελισμό των εννοιών αλλά σαν τα μούτρα τους δεν ήταν και δεν πήγαινε καθόλου τα δικά τους.

Το εισιτήριο του για την έξοδο από την αφάνεια αυτός ο συρφετός το «πήρε» επί Κώστα Σημίτη. Πράγματα που πριν, αν τα έλεγαν, δεν θα τολμούσαν να βγουν απ’ το σπίτι τους, βρήκαν θέση στις σελίδες του ΔΟΛ, στο ΜEGA, στα Πανεπιστήμια που έχτισαν για την ελληνική νεολαία οι εθνικοί ευεργέτες. Μανταμίτσες με πτυχία από ΙΕΚ, «αριστερής» κομμωτικής, με επιστημοσύνη κοπτοραπτούς (συγγνώμη από τις άξιες εργάτριες κοπτοραπτούδες για τον παραλληλισμό με πνευματικά σκουπίδια), αλλά με τις κατάλληλες προσβάσεις, χολερικοί μισέλληνες, λάτρεις κάθε θεωρίας που αμφισβητεί τον Ελληνισμό και προμοτάρει πάσης φύσεως ξένα και δη εχθρικά συμφέροντα, κατέκλυσαν την εκπαίδευση και τον δημόσιο βίο. Τύποι και κυριούλες με πνευματική και πολιτική ακεραιότητα ουραγκοτάγκου γίνανε πρώτη μούρη.

Επί των ημερών του πρωθυπουργού των Ιμίων, των S300, της μέχρι φόδρα ληστείας του Χρηματιστηρίου και της παράδοσης Οτσαλάν, δεν έκανε μόνο πάρτυ η διαπλοκή αλλά επέδραμαν στο κράτος μαζί με τους κλέφτες και οι αποδομητές. Επί Σημίτη υπερεκπροσωπήθηκαν στον δημόσιο βίο οι πιο βαρεμένοι των βαρεμένων, χάθηκε κάθε τσίπα και λογική. Κόντρα στο φρόνημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, μάχονται ακόμη να επιβάλλουν την αριστερίστικη φασιστοειδή ατζέντα τους για την Παιδεία, την εθνική συγκρότηση και συνοχή, την Ιστορία, την λαθρομετάστευση κλπ.

Αυτό ήταν άλλο ένα κατόρθωμα των εν Ελλάδι «εκσυγχρονιστών», μαζί με τις γκρίζες ζώνες, το ρουφιανιλίκι στους Τούρκους, την αποβιομηχάνιση και την ισοπέδωση των αγροτών. Χτύπησαν ξεδιάντροπα, ύπουλα και οργανωμένα την καρδιά του ελληνικού εθνισμού. Αλά Γκράμσι. Αν ελέγξεις την κουλτούρα, την παιδεία, τα ΜΜΕ, αν ηγεμονεύσεις εκεί θα ηγεμονεύσεις και στην κοινωνία. Έτσι νόμισαν…

Η κρίση όμως έχει τελικά κι ένα καλό. Πέφτουν τα ψιμύθια, ξεβάφει το πρόστυχο και φτηνιάρικο μακιγιάζ της Ελλάδας των ψευδαισθήσεων. Μαζί με τα δανεικά τελειώσανε και τα ψέματα. Τότε που το πέτσινο χρήμα κυκλοφορούσε αβέρτα κι όλο και κανά ξεροκόμματο ξέπεφτε στους παραμυθιασμένους δουλοπάροικους, γινόταν ανεκτή κάθε μπούρδα κι η αμφισβήτηση του αυτονόητου, του εξόφθαλμου, του ίδιου του εθνικού συμφέροντος, γινόταν ανεκτή και σε κάποιους, στην ρηχή και συγχυσμένη ψυχή τους, άπλωσε τα λερά πλοκάμια της. Οτιδήποτε απαιτούσε καθαρό βλέμμα, πατριωτισμό, επαγρύπνηση, θυσίες, ήταν άβολο έως και ανεπιθύμητο. «Σιγά μωρέ τώρα» λέγανε πολλοί και χάφτανε σαν χάπατα την βολική και ραχατλίδικη «αποεθνικοποιημένη» εκδοχή της κοινωνίας.

Έτσι οι εντεταλμένοι των πρεσβειών, οι αβανταδόροι των παλαιοναζί του VMRO, τα τσανάκια του κεμαλισμού και του ισλαμοφασισμού, τα πόδια εν γένει σηκωθήκανε να χτυπήσουν το κεφάλι. Όποιος ήταν π.χ. κατά των βομβαρδισμών στην Σερβία, κατά του Οτσαλάνειου Άγους, κατά του Ναι στο επαίσχυντο Σχέδιο Ανάν, έγινε «φασίστας» κι οι σκυφτοί νεογενίτσαροι έγιναν … «προοδευτικοί»! Πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας, σχιζοφρένεια και γκαιμπελισμός του πλέον χυδαίου και παρακμιακού είδους.

Τώρα όμως ήρθε ο λογαριασμός και μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα και με την ανάσα του κινδύνου στο σβέρκο, ο Έλληνας νοιώθει από ένστικτο την ανάγκη να ακουμπήσει στο βαθύτερο Είναι του. Ψηλαφίζει τις συλλογικές του μνήμες, το χνάρι των πατέρων και παππούδων του. Αναζητά το αληθινό του Πρόσωπο, αυτό που συγκροτεί η Ιστορία, η Μνήμη, το ένστικτο της συλλογικής αυτοσυντήρησης.

Γιατί το καλύτερο κάστρο, ειδικά στα δύσκολα, είναι η Αλήθεια. Ποιος είσαι, που πας, με ποιους και πως θα πας. Κι εδώ τ’  αφεντικά του τόπου είμαστε οι ΄Ελληνες. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και που θέλουμε να πάμε. Μαζί. Όλοι.

Απέτυχαν να ηγεμονεύσουν γιατί τα ανιστόρητα ψεύδη τους, πολύ περισσότερο τώρα στην εποχή των κινδύνων, αντιστρατεύονται το ένστικτο αυτοσυντήρησης των ανθρώπων, την ίδια την πραγματικότητα.

Σύντομα λοιπόν θα έχουμε την Ηγεσία που θα αποκαταστήσει παντού την Αλήθεια. Θα ανακτήσουμε την χώρα μας, το πρόσωπο μας στον κόσμο κι όποιος δεν το σέβεται, θα λάβει την άξια αμοιβή του…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 30/01/2011 01:20:42

  Ολοκληρώνοντας, φαίνεται να δρομολογείται έντεχνα η μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο, δια μέσου του μηχανισμού στήριξης (EFSF). Δηλαδή, γίνεται όλο και περισσότερο εμφανές ότι, τα δάνεια που έχουν συναφθεί στο παρελθόν από τις τράπεζες του εξωτερικού, χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις, θα μετατραπούν σύντομα σε «ενυπόθηκα» - με υποθήκη την ίδια την Ελλάδα και διαχειριστή τη Γερμανία.

  Η «παγίδα» στην προκειμένη περίπτωση για τους Πολίτες, ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο θα επιχειρηθεί ο πλήρης αποπροσανατολισμός τους, θα είναι η επαναγορά των μη εγγυημένων ομολόγων. Όπως συζητείται, θα γίνει με έκπτωση 20% - προφανώς με τη βοήθεια του μηχανισμού στήριξης, αφού η χώρα μας δεν έχει τα μέσα (χρήματα). Επομένως, η επαναγορά θα πραγματοποιηθεί με χρήματα του μηχανισμού, ο οποίος θα μας υποχρεώσει να παρέχουμε εγγυήσεις.

  Αυτό όμως που θα διατηρηθεί κρυφό από τους Έλληνες, η παγίδα δηλαδή, θα είναι πιθανότατα το ότι, η πραγματική αξία των εγγυήσεων που θα δοθούν στο μηχανισμό (EFSF), θα υπερβαίνει κατά πολύ το 20% που ενδεχομένως θα «χαριστεί». Για παράδειγμα, θα αγοράσουμε οφειλές αξίας 100 €, δίνοντας μόλις 80 €, αλλά θα υποχρεωθούμε σε εγγυήσεις 120 € - οπότε, εάν δεν μπορέσουμε να τις αποπληρώσουμε (κάτι εξαιρετικά πιθανόν), θα χάσουμε 120 €. Ελπίζουμε βέβαια να διαψευσθούμε, αλλά διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί η προθυμία των «εταίρων» μας να το συζητήσουν. Πηγή http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2272.aspx

  Θέλω να ελπίζω ότι γρήγορα θα έχουμε τη σωστή ηγεσία και ότι θα προλάβουμε τη λεηλασία της πατρίδας μας. Ευτυχώς που υπάρχει και το διαδίκτιο για να διαβάζουμε Αλήθειες. Πολύ καλό το άρθρο, αρκεί να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πως οι ίδιοι είναι τα αφεντικά. Πρέπει όμως να αγωνιζόμαστε και να μην τα περιμένουμε όλα έτοιμα από τους άλλους.

 2. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 30/01/2011 01:40:53

  Έλεος πια με αυτές τις βολικές γενικεύσεις που δεν στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα (γι αυτό στα άρθρα σου δεν υπάρχουν ονόματα και αριθμοί). Τους βομβαρδισμούς στη Σερβία και το σχέδιο Ανάν τα κατήγγειλε η αριστερά (όλων των αποχρώσεων στην πρώτη περίπτωση, πλην λακεδαιμονίων στη δεύτερη) και όχι η ΝΔ. Κατέβηκε ποτέ η ΝΔ να διαμαρτυρηθεί για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ; Για τον πόλεμο στο Ιράκ; Όσο κατέβηκε και για το μνημόνιο. Όταν έγινε η συναυλία για τον Οτσαλάν που ήταν οι οννεδίτες, θυμάσαι; Ποός πήρε μέρος; Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς; Το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου είναι και πράσινο και γαλάζιο (λόγω της καταγωγής των περισσότερων χρηματιστηριακών). Το ίδιο και το φαγοπότι των Ολυμπιακών. Σε τι διαφοροποιήθηκε η ΝΔ τότε; Το ΚΚΕ στο πιο ψηλό σημείο του δείκτη έφγαλε ανακοίνωση που έλεγε να προσέξει ο λαός γιατί το χρηματιστήριο είναι το πορνεί του καπιταλισμού. Ο ΣΥΝ ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος ενάντια στους Ολυμπιακούς του τσιμέντου και της ντόπας.
  Και τέλος, μπορεί οι συμπαραστάτες των μεταναστών της Κρήτης και της νομικής (Φελέκης, Γιανόπουλος, κα) να είναι ότι θέλεις αλλά με τον σημίτη και τον εκσυγχρονισμό είναι ανεντιμότητα να τους ταυτίζεις. Αυτοί δε που υπονοείς (οι εκσυγχρονιστές που ξαναγράφουν την ιστορία) έχουν τόση σχέση με την αριστερά όση και ο τατούλης πλέον. Είναι δε ενοχλητικό να προσπαθείς να βγάλεις λάδι τον εαυτό σου για το πρώιμο πασοκικό σου παρελθόν (οι περισσότεροι εδώ μέσα θεωρούν ότι τότε καταστράφηκε η πατρίδα) και να τσουβαλιάζεις ανθρώπους που έζησαν μια ζωή χιλιόμετρα μακριά από τα κόμματα εξουσίας.

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ τηλέμαχος αναγνώστου 30/01/2011 01:51:11

   Ενώ εσύ δεν τσουβαλιάζεις; Αναρωτιέσαι στη συναυλία για τον Οτσαλάν που ήταν η ΝΔ ή αν κατέβηκε να διαμαρτυρηθεί για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ; Θεωρείς τους Νεοδημοκράτες πρόβατα που περιμένουν το κόμμα να τους πει πότε να βγουν να διαμαρτυρηθούν και πότε όχι; Αγαπητέ μου, ήμουν και στην διαμαρτυρία για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ήμουν και στη συγκέντρωση για τον Οτσαλάν. Δεν περίμενα κανένα κόμμα να με καθοδηγήσει, οπότε καλό θα ήταν να μην κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλότρια...

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ τηλέμαχος αναγνώστου 30/01/2011 02:01:55

   - το να ζει κανεις μακρια απο κομματα εξουσιας δε του αγοραζει αυτοματως φωτοστεφανο
   - ανοχη σε τετοιους 'συγκατοικους' του 'προοδευτικου' χωρου ειναι το λιγοτερο υποπτη - δεν ειδα ουτε εναν (1) 'αγνο αριστερο΄ να βγει να τους κραξει οπως τους αξιζει (μετα μην παραπονιομαστε γιατι μας τσουβαλιαζουν)
   - περι πασοκικης περιοδου θα συμφωνησω ο'τι αυτου του ειδους τα 'αποβλητα' ειχαν την θεση που τους αξιζε - δυστυχως θεση που δεν τους αξιζε ειχαν και καποιοι απο αυτους που κυβερνανε σημερα.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ rally monkey 30/01/2011 02:16:36

    1. Όχι αλλά πάει πολύ να τον κατηγορείς για συνένοχο του σημίτη, είναι συκοφαντία πως το λένε.
    2. Το ΚΚΕ από την αρχή είπε ότι είναι τουλάχιστον άστοχο να μπαίνει μαζί το θέμα των ξένων εργατών με το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου γιατί κάνει κακό και στις δύο υποθέσεις. Στην πορεία και ο ΣΥΝ και ο Αλαβάνος ειπαν ότι δεν βοηθάει αυτή η επιλογή και αυτή η στάση. Απλώς όταν ωρύονται οι καρατζαφέρηδες (που δεν έχουν μπει και ποτέ στο κτίριο για να ξέρουν γιατί μιλάνε) δεν είναι εύκολο να βγείς και να τους κράξεις.
    3. Ξέρω αρκετούς από το πασόκ της πρώτης περιόδου που τα βγάζουν δύσκολα πέρα δεν είναι όλοι τους λαμόγια, απλώς ο ΦΚ πιθανώς να ζορίζεται με κείνες του τις επιλογές (κακώς, ο χαραλαμπίδης μια χαρά άνθρωπος είναι) και τα βάζει με όλους που δεν ανήκουν τώρα στη ΝΔ βαφτίζοντας τους, εκσυγχρονιστές, αναθεωρητές, ροζ και άλλα τέτοια.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ τηλέμαχος αναγνώστου 30/01/2011 13:24:09

     Άμα αυτά κατάλαβες, έχουμε σοβαρό πρόβλημα συνεννόησης.
     Αυτά τα περί Ρόμπερτ Ουίλλιαμς σε μένα τα λες;
     Δεν υπερασπίζομαι πουθενά την ενοχική δεξιά και πουθενά δεν καταφέρομαι κατά του ΚΚΕ, στο οποίο, παρά τις προφανείς και πολλές διαφωνίες μου έχω εκφράσει κατ' επανάληψη τον σεβασμό μου. Π.χ. σέβομαι αφάνταστα το ότι απέχουν πλήρως από το γελοίο life style και ήταν κατά του Σχεδίου Ανάν, την "είπαν" στο Γιώργο γοα την συνεκμετάλλευση, σε αντίθεση με τον ΣΥΝ που έχει υποστηρίξει πλήθοπς αντιπατριωτικών επιλογών, κόντρα στο εθνικό συμφέρον. Ο μισός ΣΥΝ στα "οτσαλανιοκά" ήταν δημοσίως φιλιππινέζες του Σημίτη. Τυχοδιώκτες στα μαϊμού Δεκεμβριανά, υπέρ του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν και στην πρώτη γραμμή κάθε λαθρομεταναστολαγνικής γελοίας πρωτοβουλίας, κάθε προσπάθειας αποδόμησης της ρθνικής ταυτότητας.
     Ποιος ζορίζεται; Ποιος στη ΝΔ έχει αναφερθεί τόσες φορές στα κείμενα του και στος ομιλίες του στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και στην πατριωτρική Αριστερά, που και αυτούς πρέπει να εκφράσειο ο Αντώνης, αυτοί μαζί με το αληθινό Κέντρο της Ιστορίας και την λαϊκή Δεξιά θα συγκροτήσουν το πλατύ μέτωπο εξουσίας του Αντώνη Σαμαρά.
     Την πολιτική μου καταγωγή την δηλώνω και την γράφω παντού: κι απ' τις δυο μπάντες βενιζελογενείς, μετά Γέρος, μ.ονο ο πατέρας μου από την μεταπολίτευση ΝΔ κι η αφεντιά μου ανδρώθηκε στην Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών του Μιχ. Χαραλαμπίδη, πατριωτικό ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Τους ψήφισα τελευταία φορά ρο 1985, μετά αποχαιρέτισαν τον πατριωτικό χαρακτήρα και τους αποχαιρέτισα κι εγώ. Ήμουν συνεργάτης κι ενός άλλου σπουδαίου μυαλού και πατριώτη, του Αντώνη Τρίτση, όταν ως ΕΡΚ συνεργαστήκαμμε με την ΝΔ για τον Δήμο Αθηναίων. Η ενασχόληση μου πάντα είχε να κάνει με τα εθνικά θέματα, Κύπρος, Αγνοούμενοι, Β. Ήπειρος, Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, τουρκική απειλή και οι σχέσεις με τον Κουρδικό και τον Αρμενικό λαό.
     Είναι προφανές ότι αναφέρομαι σε αυτό τον ροζ πολτό των ανακυκλωμένω ρηγάδων, μαοϊκών, τροτσκιστών, δήθεν σοσιαλδημοκρατών, που κατακλύζουν τα ΜΜΕ και τα Πανεπιστήμια.
     Αγαπητέ Τηλέμαχε θα είμαι λοιπόν υπόχρεως αν μου κάνεις κριτική σε αυτά που λέω και όχι σε ότι σου καπνίσει.

     • Misha avatar
      Misha @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/01/2011 13:25:58

      ++++

     • διηνεκης avatar
      διηνεκης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/01/2011 15:22:48

      Φ.Κ.και λιγα λες να σου πω εγω πως νιωθει το μεγαλυτερο ποσοστο ελληνων που γνωριζω,θεωρουν οτι ολοι οι αριστεροκου μουνι στες ειναι ανθελληνες μισουν την ιστορια, θρησκεια,γλωσσα και κουλτουρα μας και ειναι προθυμη να στησουν και κωλο φτανει να καταστρεψουν αυτη την χωρα με την σημερινη της μορφη για να ερθουν αυτη στην εξουσια,ολοι τους ανηκουν στην κατηγορια των παρασιτων βαζω και τους χρυσαυγιτες μεσα γιατι ανθρωπος που κουνα την ναζιστικη σημαια μπαινη στην ιδια κατηγορια με τα υπολοιπα παρασιτα

     • neotera avatar
      neotera @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/01/2011 17:35:00

      Και δεν είναι τυχαια αυτή η στράτευση της φιλοαγγλικής αριστερας στην αποδόμηση της Ελλάδας. Οπως δεν είναι τυχαία η αποστολή του γιωργάκη να φέρει την χώρα στο ΔΝΤ και να την καταστήσει βαρύδι της ευρώπης, αλλά προμελετημένη στις λεπτομέρειές της. Γι αυτό κι αυτοί οι "άνθρωποι" της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης του μεγάρου Μαξίμου κι εκείνοι, από την δήθεν αριστερά ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΕΝΑ με "πασούλες". Είχαν επικοινωνιακό πρόβλημα με την πορεία που είχε πάρει η εξεταστική για τη Μήζενς, επεμβανει ο Σφύριζα (αδιάφορα στο ξεκάρφωτο ). Αυτό είδαμε με την αριστα οργανωμενη κατάληψη της Νομικής και τον χειρισμό απο κοινού του πολέμου των εντυπώσεων, ο οποιος είχε κάθε λόγο να τους ξεφύγει αν υπήρχε αποφασιστική αντιπολίτευση. Αλλά το ζήτημα της χρησιμοποίησης των μεταναστών για τη διάλυση του ελληνισμου είναι ακόμη μπροστά μας...

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/01/2011 23:19:22

      Αγαπητέ Φαήλο (σου γράφω ως παλαιότερος από σένα απόφοιτος του 60υ, και με κάποια δυσκολία γιατί κατά περιόδους ο φάκτορας με κόβει παρ' ότι είμαι ο κοσμιότερος εδώ μέσα). Γράφεις μεταξύ άλλων: "Διαβάστε τα κείμενα των «αλληλέγγυων», των ορκισμένων «επαναστατών», αυτών που ενίοτε βολτάρουν και στο MEGA. Θα διαπιστώσετε ότι πολλοί από αυτούς, τους επιδοτούμενους κι εκ του ασφαλούς τζάμπα μάγκες, πιστεύουν πως έσπασε η Συμφωνία της Βάρκιζας, πώς να, όπου να ‘ναι θα πέσει το κάστρο του «μοναρχοφασισμού» στου Μακρυγιάννη κι ο Σιάντος θα κάνει κυβέρνηση." Αν νομίζεις ότι το μέγκα δίνει βήμα και υποστηρίζει όσους ονειρεύρονται τον τρίτο γύρο άλλαξε πλανήτη. Σε αυτό το θέμα όσο και να μη σου αρέσει είσαι παρέα με την Όλγα, το Γιάννη και τον Παύλο (δεν σου λέω το Μανώλη για να μη σε προσβάλλω). Είναι οι πρώτοι που φρύαξαν για την "καταχρηστική χρήση του πανεπιστημίου" παρότι την πρώτη μέρα της "κατάληψης οι εξετάσεις έγιναν κανονικότατα. Αυτοί που καταγγέλεις ως αρνησιπάτριδες δεν είναι η "ροζ αριστερά", αυτή είτε έχει πάει σούμπιτη στον σημίτη και τον εκσυγχρονισμό, είτε ετοιμάζεται να πάει μέσω του κουβέλη και ανήκουν στ καθεστωτικό μπλοκ μαζί με τη ντόρα τον άρη τον άδωνι και τον αντώνη. Εσύ αν δεν το κατάλαβες καταγγέλεις αυτούς τους ξεροκέφαλους (Λαφαζάνη και ομοίους, ΚΚΕ, ΚΟΕ, ΔΕΑ, Φελέκη, Γιαννόπουλο, Γλέζο) που επιμένουν να στέκονται απέναντι από την κυβερνητική εξουσία και να υπερασπίζονται τους "εργάτες", τους αδύνατους τους ψιλούς απέναντι στους δυνατούς, στον Κόκκαλη το Λάτση τον Βαρδινογιάννη, τον Εμφιετζόγλου, το Λαναρά, το Δασκαλόπουλο. Αυτοί εξακολουθούν να είναι υπέρ του ασύλου (που θέλετε να καταργήσετε) και όχι οι άλλοι (η πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ ας πούμε που ήθελε να μπει η αστυνομία από την αρχή στη νομική). Εγώ θλίβομαι γιατί "εχεις πάρει το στραβό το δρόμο" και δεν θάθελα η πατρίδα να υποφέρει από τις λάθος αντιλήψεις ενός κορυδαλλιώτη. Ενός ψυχικιώτη, ναι αλλά κορυδαλλιώτη, όχι. Αυτά,

     • Κώστας avatar
      Κώστας @ τηλέμαχος αναγνώστου 30/01/2011 23:42:04

      Και μην βάζετε τα σεβαστά ονόματα του Γλέζου και του Λαφαζάνη, δίπλα σε αντιδημοκράτες, οπαδούς της βίας, υπερασπιστές ενεδράκηδων που πυροβολούσαν πισώπλατα(Κουφοντίνας), όπως ο Γιαννόπουλος.
      Ελεος!

     • neotera avatar
      neotera @ τηλέμαχος αναγνώστου 31/01/2011 00:32:38

      Σύγχιση με εξίσωση αγωνιστών με το ...αντίθετο τους ! ))

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ τηλέμαχος αναγνώστου 31/01/2011 14:35:27

      Τηλέμαχε, συγκινητική η έγνοια σου για τον "στραβό δρόμο" που πήρα.
      Πολλοί από τους "αλληλέγγυους", Φόρουμ, Ρόζες κλπ γράφουν κείμενα, ανακοινώσεις και κάνουν δηλώσεις που λένε αυτά που γράφω και άλλα ακόμη πιο εμφυλιοπολεμικά, τα οποία υπάγονται στην ψυχιατρική και όχι στην πολιτική ανάλυση. Ψάξε και8 βρες τα.
      Υπάρχουν συγκεκριμένοι του ΜΕΓΚΑ, όπως πχ Οικονομέας, αλλά και στην πρωϊνή εκπομπή που είδα την μανταμίτσα με Χασαπόπουλο και τον άλλο με τα περίεργα γυαλιά, οι οποίοι υπερπροβάλλουν αυτό το συρφετό και παρουσιάζουν αυτές τις "απόψεις" με τρόπο που είναι προφανώς πέραν του φιλικού.
      Υπάρχει η ροζ αριστερά του κώλου, επιδοτούμενη και καθεστωτική και υπάρχουν και βαρεμένοι "αντεξουσιαστές", οι οποίοι υπερπροβάλλονται. Δες με ποιους διαπραγματεύτηκε το κράτος στη Νομική!
      Και μην μπερδεύεις τον Γλέζο ή τον Λαφαζάνη με τις πουτάνες του Σχεδίου Ανάν, τους αποδομητές της Ιστορίας, τους υβριστές των συμβόλων και των ηρώων μας, αν και αυτά δεν νομίζω να σου πολυλένε τίποτα.
      Και μόνο το γεγονός ότι βάζεις στο καθεστωτικό τσουβάλι τον Αντώνη μαζί με την ...Ντόρα και τον Άδωνη (!!) δείχνει ότι δεν έχεις καθαρό μυαλό κι η πρόθεση σου δεν είναι (πολιτικά) ανιδιοτελής.
      Οδηγίες προς ναυτιλομένους δεν χρειάζομαι και επειδή την έχουμε ξανακάνει την κουβέντα, δεν νομίζω να είσαι από τον Κορυδαλλό...

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/01/2011 23:10:26

      1. Η ιδέα ότι το μέγκα και ιδίως οι οικονομέας - καμπουράκης - χασαπόπουλος - αναγνωστάκης προβάλλει φιλικά οποιαδήποτε αριστερή άποψη από τον συν μέχρι την α/κ ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας. Αντίθετα, συστηματικά τις προβοκάρει όσο μπορεί για να φανεί ότι η κυβέρνηση είναι η μόνη που ενεργεί και σκέπτεται σωστά στη χώρα. Αυτό που έκαναν στον Τζαβάρα προχτές το έχουν κάνει μυριάδες φορές με εκπροσώπους της αριστεράς οι οποίοι βέβαια θα έπρεπε να τους είχαν βρίσει και να απέχουν συστηματικά από αυτό και άλλα παρόμοια ΜΜΕ αντί να ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους (και να προβάλλουν τη φάτσα τους δυστυχώς) στις εκπομπές του Πρετεντέρη. Αν ήσουν αριστερός ίσως να καταλάβαινες καλύτερα την προκατάληψη που που δείχνουν απέναντι στην αριστερά (για τον πρετεντέρη δε η ιστορία πάει πίσω στο '86 με τους "χούλιγκανς του μπανιά" που έφτασε και στα δικαστήρια).
      2. Επειδή σε αυτό το φόρουμ οι συντριπτικά περισσότεροι εκτιμούν απεριόριστα το Γλέζο (και το Λαφαζάνη) και απεχθάνονται τον σύριζα, σας διαφεύγει ότι και οι δύο είναι υπέρ της ανάπτυξης του σύριζα και της στενότερης συνεργασίας με τον γιαννόπουλο και τη ρόζα και τις άλλες συνιστώσες. Αυτοί με την πείρα τους δεν θα είχαν παρει χαμπάρι τον "εθνομηδενιστικό" ρόλο αυτών με τους οποίους ζητούν να βαδίσουν παρέα;
      3.Είναι πολλοί ακόμη και εδώ μέσα που δεν έχουν πεισθεί για την επαρκή διαφοροποίηση του Σαμαρά από το "καθεστωτικό τσουβάλι", ιδίως με τα πρόσωπα που εξακολουθούν να αποτελούν τη μόστρα της ΝΔ, τη σιωπή για τα θέματα που αφορούν επιχειρησιακές συμβάσεις, περικοπές μισθών, εργασιακά δικαιώματα και την ταύτιση με το ΛΑΟΣ στο θέμα του ασύλου.
      Τέλος, αυτά τα γράφω γιατί οι καιροί είναι πονηροί και επικίνδυνοι και αυτη η αντιαριστερή ρητορεία από όλες τις μεριές ξαφνικά, προκαλεί ανησυχία τουλάχιστον. Αυτά τα λέει κυρίως το ΚΚΕ που το σέβεσαι, και καλο είναι όταν κατακεραυνώνει κανείς τη σύγχρονη αριστερά να το κάνει για άτομα ή ομάδες που ακόμη προσδιορίζονται ως τέτοιοι και δεν έχουν σαλπάρει στο ταξίδι για την κυβερνητική εξουσία (των εκσυγχρονιστών) εδώ και καιρό.

   • kiki avatar
    kiki @ rally monkey 30/01/2011 09:24:02

    @ Ραλλυ,
    Να με συγχωρεις, αλλα υπηρξαν επωνυμοι δημοσιογραφοι αριστεροι που εκδιωχτηκαν, κυνηγηθηκαν, γιατι ασκησαν με υπογραφη κριτικη για τους εκσυγχρονιστες- προδοτες, και απειληθηκαν οτι δεν θα ξαναβρουν δουλεια στον αιωνα τον απαντα.Λοιπον αμα δεν ξερετε μην μιλατε.
    Και ο Φαηλος ξερει οτι αυτα τα μιασματα του Σημιτη, ολους αυτους που αντισταθηκαν της Αριστερας, τους καταδιωξαν, σαν εθνικιστες, ακροδεξιους, και ακομα προσπαθουν να τους εξοντωσουν επαγγελματικα.
    Και οφειλουμε να αναγνωρισουμε στο ΚΚΕ, παρ ολο που δεν ειμαι, οτι κρατησε σε ολα αυτα την πιο ξεκαθαρη σταση, και ακρως εθνικη.
    Αντιθετως τα εκσυγχρονιστικα μιασματα, οι της ΝΔ, τα χρησιμοποιησαν, τα προβαλαν, τα αποδεχτηκαν, γιναν συνοδοιποροι, και τωρα ελαχιστα πειθουν γιατι βρισκονται εντος κομματος , οτι τους επιασε εθνικος οιστρος.
    Ξεκινηστε το ξεκαθαρισμα απο μεσα και μετα παμε και στους αλλους, που ευτυχως ειναι γνωστοι πια.
    Στην δε κυβερνησ οι περισσοτεροι ειναι πολυπολιτισμικοι, παιδια του Σημιτη, του Ροζακη, του υπογειου του Μαξιμου ,που ελεγε και η Μαλβινα, αν θυμαστε.

 3. Stamatis avatar
  Stamatis 30/01/2011 01:57:15

  Οι τύποι δεν παίζονται! Ιδεοληπτικοί και αγκυλωμένοι.Στη μεταπολίτεςυση το να δηλώνει αριστερόςκατάντησε ιδιότητα. Υπεθυνμίζω τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκη Όλοι οι τάχου μου ευαίσθητοι μέλη ΜΚΟ. Χαρά και εργασία λεμε τώρα όπως θα λεγε ένας έφηβος.μέσα από την εμπορευματοποίηση των μεταναστών προσπαθούν να καλύψουν την ανυπαρξία τους. Ας τους πούμε ότι έχουν δίκιο να είναι ευχαριστημένοι,στους μεταπράτες ολκής! Σέβομαι τους αριστερούς αν και διαφωνώ μαζίτους αλλά αυτή η αγιοποίηση και επαγγελματοποίηση τς αριστεροφροσύνης μονο στην Ελλάδα υπάρχει.Σίγουρα θα καταρρεύσει μαζί με το μεταπολιτευτικό μοντέλο λόγω υλικής και πνευματικής χρεωκοπίας.

 4. Poclen avatar
  Poclen 30/01/2011 01:59:10

  Ο κύριος Φ.Κ είναι πολύ γλαφυρός και πάντα έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς τα άρθρα του, τουλάχιστον από φιλολογικής πλευράς.
  Τώρα πάμε στην ουσία στην πολιτική ουσία και στην σκοπιμότητα:
  1) Υπάρχει μία τάση να αλλάξει άρδην η ατζέντα μακριά από Ζήμενς, μνημόνιο και τομές στην κοινωνία και οικονομία. Η μετατόπιση έχει σαν κεντρικό καταλύτη την συναισθηματική φόρτιση του πολίτη και την απονεύρωση του ορθολογισμού του. Αν δεις κανείς λίγο τον Κόντρα του Κουρή αλλά και όλα τα υπόλοιπα θα καταλάβει ότι δεν κινδυνεύουμε ούτε από την Αριστερά ούτε από τους ανθέλληνες...είναι καθαρή μειοψηφία.
  2) Ας κοιτάξουμε με εντιμότητα και καθαρό μυαλό πίσω και μετά λίγο μπροστά και ας αναρωτηθούμε τι έχει να προσφέρει η κυβέρνηση και τι η αντιπολίτευση.
  Πιστεύω τίποτα. Έως ένα βαθμό επιβαλλόμενη διαχείριση, αυτό μόνο, οι διαφοροποιήσεις και οι διαβαθμίσεις οριακές έως προσχηματικές.
  Διαφέρουν οι οπαδοί του Παναθηναικού, Ολυμπιακού, Πάοκ, ΑΕΚ σε τίποτα; σε τίποτα. Μόνο στο μυαλό τους φυσικά, απέξω όλοι καταλαβαίνουμε την σκόπιμη αυταπάτη...
  Απουσία ιδεολογίας και σχεδίου, η χώρα ήταν και είναι στον αυτόματο πιλότο.
  Θράσος, απώλεια μνήμης και ευθυνών, παραλογισμός.
  Ο Σαμαράς απλά θα περιμένει, δεν χρειάζεται να πονέσει για τίποτα, το ώριμο φρούτο θα έρθει, η αναμονή θα είναι επίπονη, όχι για το χρόνο, για την προσπάθεια να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό μέχρι να εκλεγεί.
  Πόσο χαμένος πρέπει να είναι κανείς να ψηφίζει Πάγκαλο ή Σπηλιωτόπουλο.
  Το έχετε παρατηρήσει φαντάζομαι ότι τα "ανθελληνικά" κανάλια τους προβάλλουν, ακόμα και μαζί

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 30/01/2011 02:00:34

  "Τον πάτο του κοινωνικού και ιδεολογικού βούρκου".
  Φαήλο φαίνεται πως και εσύ είσαι έμμισθο όργανο του Μιχαλολιάκου, όπως είμαι και εγώ (διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;) όπως σωστά υποπτεύθηκε σχολιαστής εδώ πέρα.
  Και να σκεφτείς ότι - σοβαρά τώρα - θεωρώ τη ΧΑ καταφύγιο ανθρώπων με ψυχολογικά προβλήματα. Αλλά όταν μιλάει κάποιος με την κοινή λογική, το επίθετο "φασίσταςι" είναι το πρέπον, κατά τους αριστεριστές.
  Βἐβαια, επειδή το εμπόρευμα περί δήθεν φασισμού έχει κυκλοφορήσει πολύ και έχει μπαγιατέψει, από το 1974 και εδώ πάνε πολλά χρόνια, στο τέλος θα την πάθουν σαν τον ψεύτη βοσκό οι αριστερούληδες: Θα βγουν οι πραγματικοί φασίστες, που θα τους ακολουθεί και κόσμος, και κανείς δεν θα πιστεύει ότι είναι φασίστες.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 30/01/2011 02:07:34

   Και να συμπληρώσω κάτι άσχετο φαινομενικά, αλλά όχι τόσο: Στην αρχαϊκή Ελλάδα (6ος και πρώιμος 5ος αι. π.Χ.) υπήρχαν πολλές στάσεις στις πόλεις γιατί οι πιο φτωχοί γηγενείς (ελεύθεροι), που ήταν μισθωτοί, έβλεπαν τα μεροκάματά τους να συμπιέζονται απελπιστικά, επειδή οι έχοντες τής τότε εποχής προτιμούσαν τη φτηνή εργασία των δούλων. Και έφταναν οι μισθωτοί να χρεώνονται με δάνεια από τους πλούσιους και στο τέλος έχαναν και το μικρό κτηματάκι που κατείχαν, αφού δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν το δάνειο. Ενίοτε, κατέληγαν και οι ίδιοι δούλοι!
   Σας θυμίζει κάτι αυτό;
   Εγώ είμαι σίγουρος ότι οι αριστεροί καταλαβαίνουν ποιους ωφελεί τα μέγιστα η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, αλλά τα εθνομηδενιστικά τους σύνδρομα είναι ισχυρότερα ακόμα και του πολιτικού στοχασμού με όρους μαρξιστικούς.

   • A.M. avatar
    A.M. @ ΒΙΣ 30/01/2011 12:54:04

    Αν η αριστερά δεν καταλαβαίνει πως στηρίζοντας τους λαθρομετανάστες αλλά και τους νόμιμους μετανάστες - που κανένας δεν γνωρίζει πόσες εκατοντάδες χιλιάδες είναι - εξυπηρετεί το ντόπιο κεφάλαιο και τους ντόπιους πάσης φύσεως εργοδότες και ταυτόχρονα εξευτελίζει τις αποδοχές και τα εργατικά δικαιώματα και κεκτημένα των Ελλήνων εργαζόμενων τότε ειλικρινά δεν ξέρει τι της γίνεται.
    Και η προσωπική μου άποψη είναι πως αυτός είναι και ο σκοπός της μετά το 1990 σκόπιμα ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης που κανένα κόμμα εξουσίας δεν έπραξε τα δέοντα για να την αποτρέψει.

    Εξυπηρέτηση του ντόπιου κεφαλαίου.

    Τεράστια προσφορά εργατικών χεριών = εξευτελισμός των αποδοχών μιάς και η προσφορά θέσεων εργασίας στην Ελλάδα βαίνει διαρκώς μειούμενη έως εξαφάνισης ενώ η προσφορά εργατικών χεριών διαρκώς αυξανόμενη. Δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει την οικονομική επιστήμη για να καταλάβει τι σημαίνει αυτό.
    Η αριστερά αν ήθελε πραγματικά το καλό της εργατικής τάξης των Ελλήνων δύο πράγματα θα έπρεπε να κάνει:
    πρώτον να επιδιώξει ελεγχόμενη και περιορισμένη στο απολύτως αναγκαίο επίπεδο είσοδο ξένων εργατών και
    δεύτερον να φύγουν εκτός Ελλάδος με κάθε τρόπο όλοι οι λαθρομετανάστες.

    Η αριστερά εξυπηρετεί το ντόπιο κεφάλαιο με την μέχρι τώρα στάση της στο μεταναστευτικό.
    Είτε αυτό το κάνει συνειδητά, είτε πέφτοντας στην παγίδα του προοδευτισμού και του ανθρωπισμού που αυτόν τον καιρό εξυπηρετεί το παγκόσμιο κεφάλαιο που την προωθεί με κάθε τρόπο, ξεχνώντας παράλληλα πως υπάρχουν και οι Έλληνες εργαζόμενοι και πως η ύπαρξη τόσων λαθρομεταναστών κάνει απάνθρωπη την ζωή των Ελλήνων εργαζομένων.

    Πρώτα κύριοι της αριστεράς φροντίζεις να έχεις στο πορτοφόλι λεφτά και μετά δίνεις.

    Συμπέρασμα:
    κόμματα εξουσίας που επιτρέπουν την λαθρομετανάστευση εδώ και 20 χρόνια μαζί με το δεκανίκι τους τον λαος σε συνδυασμό με την αριστερά που συνεπικουρεί ενσυνείδητα ή λόγω βλακείας ΌΛΟΙ στηρίζουν το ντόπιο κεφάλαιο και εξευτελίζουν τις αποδοχές και τα εργατικά δικαιώματα του Έλληνα εργαζόμενου.
    Περαστικά μας.

 6. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 30/01/2011 02:01:30

  Tηλεμαχε,σιγουρα δεν πολυ καιρο στην ελλαδα.

 7. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 30/01/2011 02:02:28

  ζεις

 8. Stamatis avatar
  Stamatis 30/01/2011 02:40:00

  Οφείλουμε να ασκή σουμε κριτική και στην κεντροδεξιά περιλαμβάνω και το ΠΑΣΟΚ. Μονίμως φοβική, κρατικιστικήκαι αποιδεολογικοποιημένη. Με μεγάλες ευθύνες για την χρεωκοπία του τοπου δίχως εθνικό προσανατολισμό.Ικανοποίησε ομάδες συμφερόντων, συναγωνιζόταν με την αριστερά σε λαικισμό διαμορφώνοντας μια σοβιετικού τύπου κλεπτοκρατική κοινωνία. Οσο για την άκρα αριστερά και τη δεξιά τους θεωρώ τους χρήσιμους ηλιθίους του συστήματος. Το κοντέρ έχει γράψει μηδέν, πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή άλλοι από Ελλάδα άλλοι από το εξωτερικό για να δημιουργήσουμε αυτό που αξίζει στην ιστορία μας και στους ανθρώπους της.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/01/2011 02:53:24

  Σχετικα με τις δυο πασοκικες περιοδους : ο Ανδρεας κατεκτησε την εξουσια υπερφαλαγγιζοντας τη ΝΔ και με πιο αδιαλλακτα εθνικιστικα συνθηματα (βυθισατε το Χορα κλπ).Απο το 1974 ως το 1996 ειμαστε υποχρεωμενοι να απαντουμε στους παραλογισμους του Ανδρεα και να δεχομαστε την κατηγορια του ενδοτικου.
  Εκ των υστερων αποδεικνυεται οτι ολο αυτο ηταν απαραιτητο για να γινει το ΠΑΣΟΚ το κυριο καθεστωτικο κομμα.
  Οταν αυτο επιτευχθηκε περασαμε στην αντιεθνικιστικη εποχη Σημιτη.βασικα μοιαζει και με τη στροφη στα οικονομικα - πρωτα λεφτα υπαρχουν και μετα κοψιμο.Το ΠΑΣΟΚ αποτελειται απο τεχνικους της εξουσιας που δεν πιστευουν σε τιποτα,ουτε στον εθνικισμο ουτε στον κοσμοπολιτισμο,ουτε στον καπιταλισμο ουτε στο σοσιαλισμο αλλα στην κατακτηση και νομη της εξουσιας.

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ ψυχραιμια 30/01/2011 03:27:57

   Αν ισχύει ο συλλογισμός σας, προυποθέτει κι ευθυγραμμισμένες σχέσεις Ανδρέα Π. και Σημίτη. Υπήρχαν όμως;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ νεφέλη 30/01/2011 09:01:51

    Yπηρχε λελογισμενη αντιπαθεια αλλα και αναγνωριση και απο τους δυο οτι οι ιδεες του Σημιτη ειναι η επομενη φαση του ΠΑΣΟΚ.
    Για το λογο αυτο ο Σημιτης πολλες φορες απομακρυνθηκε απο τον Ανδρεα αλλα ποτε δεν διαγραφηκε.
    Η σχεση μοιαζει με τη σχεση Μαο και Τενγκ Χσιαο Πινγκ στην Κινα.
    Ο Μαο πολλες φορες καθαιρεσε και εξορισε τον Τενγκ αλλα παντα εδινε εντολες να μην τον πειραξουν και ελεγε γιαυτον "ειναι δεξιος και θα με διαδεχθει".

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ νεφέλη 30/01/2011 13:15:31

    οχι 'ευθυγραμμισμενες σχεσεις'... αν ισχυει ο συλλογισμος ο σκοπος ζωης του Ανδρεα ηταν να προετοιμασει τον δρομο για την ανοδο του Σημιτη στην εξουσια.

    • νεφέλη avatar
     νεφέλη @ rally monkey 30/01/2011 13:54:29

     !?!?!

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ νεφέλη 30/01/2011 14:09:45

      ?! .. αυτο δε σου λεει το σχολιο πιο πανω..ο'τι σου πουλησε ο Ανδρεας πατριωτισμο πρωτα ωστε να φαει ο λαος την προσποιηση και να ειναι πιο αποτελεσματικη η 'εντιεθνιστικη' αποδομηση στην εποχη του διαδοχου....
      τι να πεις

     • βαγόνι avatar
      βαγόνι @ rally monkey 30/01/2011 14:51:09

      Μένω άφωνος με τη διεισδυτικότητα της
      ματιάς σου, κι' όχι μόνο της δικής σου είν'
      αλήθεια!
      ' Ωστε όλα είχαν στηθεί εξ'αρχής για να απολήξουν στο Σημίτη;
      Αφερίμ! τινές εξ'υμών,είστε όντως αυθεντίες στις
      θεωρίες συνωμοσίας...αξιοποιείστε το, που ξέρεις;
      σε κάποιο τραπέζι brain storming μπορεί να
      κληθείτε σύντομα!

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ βαγόνι 30/01/2011 17:44:38

      το γεγονος ο'τι δινεις εμφαση στη 'διεισδυτικοτητα' και δεν αντιλαμβανεσαι τη χροια του σχολιου μου δημιουργει καποιες αποριες οφειλω να ομολογησω..

     • νεφέλη avatar
      νεφέλη @ rally monkey 30/01/2011 18:47:55

      Δηλαδή, αν λάβουμε σαν δεδομένα την διαχρονική αλληλουποστήριξη Σημίτη-Μητσοτάκη και την ευθύγραμμη σχέση Ανδρέα Π. - Σημίτη που καταθέτετε παραπάνω, προκύπτει ότι ο Ανδρέας κι ο Μητσοτάκης ήταν απλώς συναγωνιστές!
      Τόσο δούλεμα τρώγαμε σαν λαός τόσα χρόνια δηλαδή, με ειδικά δικαστήρια και λοιπά ξεροτήγανα;

      ...???

 10. SKAIs avatar
  SKAIs 30/01/2011 03:17:50

  Φαήλο είμαι υποχρεωμένος να διαφωνήσω μαζί σου ως προς το τελικό σου συμπέρασμα:"Σύντομα λοιπόν θα έχουμε την Ηγεσία που θα αποκαταστήσει παντού την Αλήθεια. Θα ανακτήσουμε την χώρα μας, το πρόσωπο μας στον κόσμο κι όποιος δεν το σέβεται, θα λάβει την άξια αμοιβή του…"
  Εξηγούμαι:
  2000, εκλογές: Ο Σημίτης που κατηγορείς κερδίζει με 70.000 ψήφους διαφορά γιατί οι Έλληνες πίστεψαν ότι ο Σημίτης θα τους δώσει πίσω τα λεφτά που έχασαν από το Χρηματιστήριο
  2009, εκλογές: Ο ΓΑΠ κερδίζει με τρομακτική άνεση γιατί οι Έλληνες πίστεψαν στο "λεφτά υπάρχουν"

  2011, εκλογές (Αν γίνουν!!!): Ο ΓΑΠ κερδίζει με άνεση γιατί οι Έλληνες δεν θέλουν να χάσουν αυτά που έχουν δεδομένου ότι μας συμπαρίστανται ΟΛΟΙ: Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλλοι, ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ κ.ά. Θα μας δώσουν λέει, λεφτά να πληρώσουμε για το κούρεμα!! Νάτο λοιπόν, το δόλωμα: Τα βρήκαμε τα λεφτά!!!!
  Επομένως μην ελπίζεις, έτσι είμαστε οι Έλληνες. Αυτό που εκφράζεις εσύ το συναντάς σε λίγους... οι πολλοί είναι αυτό που σου περιέγραψα παραπάνω!!!!
  Να είσαι πάντως καλά!!

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ SKAIs 30/01/2011 11:44:40

   Αυτά που λέτε "SKAIs"(όνειρο ή εφιάλτης , δε ξέρω.... μόνο εσείς ξέρεται που το είδατε) ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ "ΕΥΡΥΤΕΡΗ" ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ .Αυτός βλέπει ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ - ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗ -ΟΡΓΗ - ΑΠΟΡΙΑ -ΣΥΓΧΗΣΗ , πουθενά μα ΠΟΥΘΕΝΑ τη λανθάνουσα ΕΛΠΙΔΑ που παρουσιάζεις (όπως και τα "ΜΜΕ" με τη προπαγάνδα τους) και ποντάρεις επάνω(ελπίζεις ίσως) ως την "οφέλιμη" λύση για ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ που έρχεται μέν ...... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.!!

   Καλό είναι να μή ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ (χαρίζουμε) ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ τόσο εύκολα (ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ) με όρους ΠΑΛΑΙΟΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ .
   ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ (Ώρα την ώρα και όχι Μέρα τη μέρα) .!!!   *Μιά άποψη.-(συνοπτικά )

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ SKAIs 30/01/2011 13:23:19

   Προφανώς ότι το 2000 οι 70 χιλιάδες διαφορά ήταν οι επίσης λαθραίοι εκ Κύπρου ψηφοφόροι που μετέφερε η Χρύσα, και το 2009 η "μεγάλη νίκη" ήταν σε ψήφους ίση με τις ψήφους που πήρε το ΠΑΣΟΚ όταν έχασε το 2004, δεν σου λένε τίποτα...

 11. ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ avatar
  ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ 30/01/2011 04:13:20

  Φλύαρον και κουραστικόν το άρθρον του κ. Φ. Κρανιδιώτη. Ηδύνατο να είπει
  τα ίδια πράγματα με ολιγώτερες λέξεις. Οι συγγραφείς της φιλοξενούσης ιστο
  σελίδος δεν κρίνονται από λογοτεχνική άποψη αλλά από τα πολιτικά και
  κοινωνικά μηνύματα που εκπέμπουν. Νομίζω ότι ουδείς δύναται να συμφωνήσει
  ή να διαφωνήσει μαζύ του συνολικά, διότι γράφει λίγο από όλα, συνεπώς όλοι
  μένουν περισσότερον ή ολιγώτερον ικανοποιημένοι. Η πρότασή του "διαλέγετε και παίρνετε" δεν δύναται να λογισθεί σοβαρώς, ως μη ανθεκτική σε αναλυτική
  πολιτική Κριτική.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ 30/01/2011 05:20:10

   Τουλάχιστον αγαπητέ, δύνασται ο ίδιος να μας διαφωτίσετε τρόπον τινά ως προς τι θεωρείτε τελικά ουσιώδες εκ των όσων πλείστων αναφέρει ο κος Κρανιδιώτης? Διότι σκέτη από κριτική με ολίγον από καθαρευουσιάνικα δεν είθισται να αποτελεί παράδειγμαν παραγωγής ιδεών, παρά κραυγαλέα περίπτωσιν έλλειψης αυτών.

   • Κώστας Σταματάκης avatar
    Κώστας Σταματάκης @ TopGunZ 30/01/2011 08:21:52

    Έγραψες μεγάλε!!! Σωστός

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ TopGunZ 30/01/2011 11:23:49

    @TopGunZ: respect!

   • johnnythespecs avatar
    johnnythespecs @ TopGunZ 30/01/2011 12:34:08

    @TopGunz

    Καλύτερα δεν μπορούσατε να τοποθετηθείτε όσον αφορά στους διάφορους "...αυθόρμητους σχολιαστές...;;;" των άρθρων του κ. Κρανιδιώτη. Συγχαρητήρια.

    Ιδιαίτερη εντύπωση δε προκαλεί η γεωμετρική αύξησή τους αμέσως μετά τα πρόσφατα συμβάντα με το άρθρο του κ. Κρανιδιώτη!!! Έ, τι λέτε ως προς αυτό αγαπητοί συναναγνώστες του antinews;

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ TopGunZ 30/01/2011 12:53:12

    :)

  • lampros avatar
   lampros @ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ 30/01/2011 13:06:29

   Μια και σχολιάζεις την έκφραση του Φαήλου, ας πούμε και για την δική σου. Το να γράφεις «ηδύνατο» και «ολιγώτερες» δεν σε μετατρέπει αυτομάτως σε μέγα στυλίστα της ελληνικής.

   Ένα παστίς ―παστίτσιο, ήτοι συμπίλημα― καθαρεουσιάνικων εκφράσεων παραθέσατε, τόσο υποψιασμένο στα της ελληνικής γλώσσας, όσο και τα ελληνικά του ΓΑΠ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ 30/01/2011 13:48:42

   Σε λίγο θα με πεις και μεσαιοχωρίτη. Φίλε, δεν το "΄χεις", δεν σου βγαίνει αβίαστα το καθαρευουσιάνικο.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ 31/01/2011 16:31:45

   Ημείς προτιμούμεν τον διαπρύσιον και λυρικόν συνελόντι ειπείν λόγον του Φαήλου γιατί έτσι γουστάρουμε.

 12. prasini anaptixi avatar
  prasini anaptixi 30/01/2011 05:32:16

  Μου φαίνεται ότι πάτε να κάνετε το κόλπο του Yorgou.Κόμμα από παρθενογένεση, ηγέτης τύπου "προχώρα,άλλαξέ τα όλα" και ανακατασκευή της ιστορίας του τόπου, της δικής σας και των άλλων,έτσι ώστε να παριστάνετε ξεδιάντροπα τον κήνσορα όπως ο Πεταλωτής και ο Χυτήρης.
  Το άρθρο μπερδεύει σκόπιμα τους ΠΑΣΟΚους με πολιτκά, με την αριστερά.

 13. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/01/2011 07:07:08

  Καλημερα Φαηλε.
  Ωραιο οπως παντα το αρθρο σου.. περιεκτικο σε σκεψεις.
  Αναρωτιεμαι μηπως τελικα καουμε ολοι στην προθερμανση.. και αν δεν καουμε τρεξουμε σε λαθος ταρταν.... 8α δειξει. Μην πεσουμε σε ντοπα για να τρεχει το αλογο.. θα ρινοραγησει...

  ΠΠ

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/01/2011 13:30:06

   Είναι πολύ γερό άλογο από την πάστα του. Δεν χρειάζεται ντόπα. Και τρέχει και πηδάει.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/01/2011 13:51:37

    χαχαχααα σε παω !!! ρε σειρα.

    ΠΠ

 14. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/01/2011 07:49:03

  "τη λευτεριά λαχτάρησα σαν ήταν να πεθάνω ,είπα του χάρου πάρε με τη λευτεριά δεν χάνω..."
  Η ΕΛΛΑΔΑ δέν χάνεται απλώς ξεχνιέται...

  ΠΠ

 15. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 30/01/2011 08:16:07

  Αναφέρομαι στις τρεις τελευταίες παραγράφους του άρθρου...
  Αγαπητέ Φαήλο, πολύ θα ήθελα, και πολλοί από μας πιστεύω, να ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά δυστυχώς δεν είναι...
  Και δεν είναι γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα.
  Και κανείς δεν κάνει τίποτα, (αυτοί που πρέπει να μιλήσουν δεν μιλούν!, Στ. Καζαντζίδης) διότι όλοι είμαστε χεσμένοι. Χεστήκαμε όταν συνέβαιναν τα γεγονότα, και ποτέ δεν σκουπίστηκε κανένας...
  Η σχεδόν κανένας!...

  Φιλικά

  Χαρίλαος

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Χαρίλαος 30/01/2011 13:50:27

   Πολύ φιλικά, δεν έχεις δίκιο. Ο κόσμος είναι μουδιασμένος αλλά πάντα υπάρχει η μαγιά που κινεί τα πράγματα πάνω και μπροστά. Ας κάνει ο καθένας τοι καθήκον του και θα τα πούμε...

   • Χαρίλαος avatar
    Χαρίλαος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/01/2011 19:19:42

    Συμφωνώ με το "ας κάνει ο καθένας το καθήκον του".

    Χαρίλαος

 16. Κώστας avatar
  Κώστας 30/01/2011 08:46:43

  Φαήλε, δεν θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση, αλλά...
  "Το εισιτήριο του για την έξοδο από την αφάνεια αυτός ο συρφετός το «πήρε» επί Κώστα Σημίτη.". Σωστό. Αλλά επί Κώστα Καραμανλή τμήμα του συρφετού ταξίδεψε πρώτη θέση, με εισιτήριο πληρώμενο από την Ελληνική Δημοκρατία.
  Γιατί το ρεπούσιο βιβλίο με κάλυψη υπουργού της ΝΔ μπήκε(μάλλον επιχειρήθηκε να μπει) στα ελληνικά σχολεία.
  Και όταν ο νεοδημοκράτης ψηφοφόρος-στον οποίο πολλά καταλογίζω, αλλά σε κρίσιμες στιγμές έχει δείξει μοναδικά αντανακλαστικά-σηκώθηκε και έστειλε στο σπίτι της την κατά τα λοιπά συμπαθέστατη κα. Γιαννάκου, τί έκανε η ΝΔ; Αποκατέστησε την διαπράξασα την Ύβρι! "Την μαυρίσατε παλιόπαιδα, ε; Πάρτε την τώρα επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου για να μάθετε να μην αυθαδιάζετε στον ΔΟΛ".
  Ετσι είναι Φαήλε...Δυστυχώς...
  Βλέπω πχ πολλούς να αγανακτούν με το κωμικών ψεμμάτων ψευτοιστορικό ντοκυμαντέρ του Σκάι, για το 1821. Το επιμελείται ο ιδρυτής του Ελληνικού Ιδρύματος Αμερικανοτσολιάδων Επιστημόνων(ΕΛ.Ι.ΑΜ.ΕΠ). Μα ο κολλητός του Κώστα Καραμανλή, πρώην υφυπουργός εξωτερικών Βαληνάκης, δεν πρόερχεται από το εν λόγω ίδρυμα;
  Βαρειά τα εγκλήματα της ΝΔ, Φαήλε. Τώρα βλέπω συνέντευξη του Αντώναρου( ε ρε κατακαημένη ΝΔ) υπό τον εξοργιστικό τίτλο:" Λάθος η παραπομπή Σημίτη".
  Θέλουμε δουλειά ακόμη. Οι αυτομολήσαντες στον εθνομηδενισμό και την ψυχική ανωμαλία που αυτός επιφέρει δεν έχουν καμιά δουλειά στη ΝΔ.
  Υπάρχει το απόκομμα της Φίλης Χριστοφοράκου. Ας τρέξουν. Χρειάζεται και στήριξη η κοπέλλα στον δύσκολο αγώνα της για την πρωτιά μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κώστας 30/01/2011 13:35:29

   Αγαπητέ Κώστα και λοιποί.
   Απλώς έκανα μια υπενθύμιση πότε και ποιόί έσπρωξαν αυτά τα φυντάνια στο προσκήνιο. Αν καθόμουν να γράψω τι έκαναν με αυτούς και επί ΝΔ, θα έπρεπε να γράψω άλλες τέσσερις σελίδες.
   Όσοι από εσάς χαραμίζετε χρόνο να διαβάζετε τι γράφω ξέρετε την σκληρή κριτική που έχω κάνει και για την στάση της ΝΔ στην διακυβέρνηση της και πόσο με "αγαπάνε" μερικοί γι' αυτό. Θα θυμίζω την φράση που είχε χτυπήσει με bold το ΒΗΜΑ: "επιφανείς γκαζοντενεκέδες της ενοχικής δεξιάς". Δηλαδή πιο σκληρά γίνεται;
   Ανατρέξτε σε παλιότερα κείμενα και θα δείτε. Ψάξτε το "ιδεολογικό Κράτος" στις μηχανές αναζήτησης να δείτε τι λέω.
   Έλεος με την γενίκευση και την καχυποψία.

 17. φωτεινη avatar
  φωτεινη 30/01/2011 10:02:21

  η καλυτερη μου φιλη ,αδελφη μου θα ελεγα ,και οι δυο αδελφες της ,κορες αντιστασιακου με θητεια στη μακρονησο,ειναι υπαλληλοι δημοσιου.ο πατερας τους και ο θειος τους,μακρονησο και αυτος,τιμηθηκαν με αντιστασιακες συνταξεις.φιλος μου μου ελεγε χθες για τα χαλια του πασοκ και μου αφηγηθηκε την εξης ιστορια. ο πατερας του αριστερος βεβαιως,με την ανοδο του πασοκ διοριστηκε στο δημο,και ο τεως δημαρχος,πασοκ βεβαιως,του ελεγε τελειωσε το σχολειο,ελα να σε διορισω στο δημο,θα πας μετα να σπουδασεις,σε 5-6 χρονια θα γυρισεις και θα παιρνεις λεφτα μια ζωη χωρις να κανεις τιποτα.αντιστασιακη συνταξη βεβαιως.ποσα παραδειγματα εχει ο καθενας απο μας?η αριστερα ανταλλαξε την ιδεολογια της οχι με χαντρες και καθρεφτακια ,αλλα με χρημα ζεστο,κι εγω ανναρωτιεμαι ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ?τωρα η προοδευτικοτητα εκφραζεται με τις ΜΚΟ δηλαδη παλι με χρημα,και συνεχιζει να θελει να μας πουλαει φουμαρα για μεταξωτες κορδελες.βεβαια πρεπει να πω οτι συνγχαιρω την αριστερα για μια εφυη ιδεα που ειχε παντοτε.να οικιοποιειται την φυσικη αντιδραστικοτητα και επαναστατικοτητα της εφηβικης ηλικιας,η οποια στην εποχη μας εχει επιμικυνθει παρα πολυ ηλικιακα,και να την παρουσιαζει ως αριστεριστικη ιδεολογια.αν και θα ηθελα να προβλεψω οτι δηστυχως στο αμεσο μελλον,θα εχει εναν μεγαλο ανταγωνιστη ,την χρυση αυγη,και θα κονταροχτυπιουνται με τους «εφηβικους»στρατους τους.

  • anonymous avatar
   anonymous @ φωτεινη 30/01/2011 10:54:41

   Εσείς που προβληματίζεστε για την αριστερά ξεχνάτε ένα: Οι φασαρίες της δεκαετίας του 60 με το 114 και το Πολυτεχνείο έγιναν για να πάρουν την κουτάλα. Η ιδεολογία ήταν το χαρτί συσκευασίας, το μέσο.
   Σε απλά Ελληνικά: Ήταν και είναι κοινοί απατεώνες.

 18. anonymous avatar
  anonymous 30/01/2011 10:11:09

  η κορη της βολευτου Ασημινας Ξυροτυρη Αικατεριναρη του Συριζα βολευθηκε απο 12 Ιανουαρίου 2010 στη διοικηση της ΔΕΗ εισπραττουσα μισθο 180.000 ως αναπληρωτρια διευθυνουσα συμβουλος με αρμοδιότητα την εποπτεία των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης, Επιτελικών Υπηρεσιών και Δυτικής Μακεδονίας, όπως επιβεβαιώθηκε μετά από Ερώτηση του βουλευτή Βελόπουλου στη Βουλή.

  ολυμπια

 19. man8os avatar
  man8os 30/01/2011 10:21:34

  Εγω ακομη δεν πηρα απαντηση. Θα γινει κατι με το θεμα της Νομικης? Που ειναι η ΝΔ? Θα ασκηθει καμια διωξη κατα των δουλεμπορων που τους μετεφεραν απο την Κρητη?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ man8os 30/01/2011 10:42:18

   Δεν ειναι δουλεια κομματων να ασκουν διωξεις αλλα των εισαγγελεων και δε νομιζω οτι θα ασκησει κανεις διωξη.
   Η ΝΔ κατεθεσε προταση για καταργηση του ασυλου.Αλλο δεν θα κανει.

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/01/2011 10:26:12

  Το αστείο με πολλές από αυτές τις προοδευτικές μανταμίτσες που θα καταστρέψουν τον ρατσισμό και θα φέρουν την Πράσινη Ανάπτυξη (οι ίδιες είναι, τις ξέρω) είναι ότι είναι γόνοι της καλής κοινωνίας, πολλές (και πολλοί) από οικογένειες που καταστράφηκαν με την πρώτη λαίλαπα του Πασόκ το 1981 (να μην λέω ονόματα), ξανθιες με πεντικιούρ, που έχουν ακόμα σαλόνια και μαζέυουν συρφετό ΜΚΟ, για κοινωνικές εκδηλώσεις ανάτασης πνεύματος όπου απεργάζονται σενάρια για την εξιλέωση των αμαρτιών του μπαμπά. ("Χρυσή μου πως του έβγαλα χαρτιά του Αφγανού", και τι ωραία που λέει ο Σκάϊ για το 1821, και πώς θα σώσουμε τον Πλανήτη)

  Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου

 21. Νίκος avatar
  Νίκος 30/01/2011 10:30:35

  Το ντεμακιγιάζ κ. Κρανιδιώτη έχει και επόμενο στάδιο. Το βλέπουμε στον Αραβικό κόσμο αυτή τη στιγμή. Και είναι η άρνηση του διαζυγίου του εθνικού πολιτισμού απο την πολιτική του κάθε κράτους, αλλά όχι με εθνικιστικό περιεχόμενο. Ή μάλλον η επανασυγκόληση του με την πολιτική. Αυτο θα συμβεί και εδώ. Δεν μπορώ να προβέψω πότε. Μόνο που, δυστυχώς, φοβάμαι ότι θα χρειαστεί αιματοχυσία για να ξερριζωθούν τα καρκινώματα που εμφύτευσαν, και συντηρούν, τα ξένα συμφέροντα απο ΟΛΟ τον κρατικό μηχανισμό υπο μορφή επιδοτούμενων (ψευτο)ακαδημαϊκών (ΑΕΙ), κρατικών λειτουργών (κρατικός μηχανισμός, π.χ. ΓΑΠ και θίασος) και φυσικά στα ΜΜΕ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Νίκος 30/01/2011 11:56:24

   Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τις διαδηλώσεις και κατά τη γνώμη μου τις έχουν οργανώσει και τις υποδαυλίζουν.

   • Apollonios avatar
    Apollonios @ anonymous 30/01/2011 20:02:11

    Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το ότι μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα: Δια του Wikileaks υποσκάπτεται ηθικά το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας παρουσιαζόμενο να ζητεί μυστικά από τις ΗΠΑ να επιτεθούν στο ΙΡΑΝ, επίσης με τον ίδιο τρόπο το καθεστώς της Υεμένης να συνεργάζεται μυστικά με τον "Δίαβολο" (τις ΗΠΑ), το καθεστώς του επίσης μουσουλμανικού Κοσσόβου και ο Πρωθυπουργός που οι Δύση υποστήριξε Χασίμ Θάτσι να παρουσιάζεται μέσω εκθέσεων του ΝΑΤΟ και άλλων δυτικών οργανισμών ως αρχιμαφιόζος εγκληματίας πολέμου, εξεγέρσεις να ξεκινούν σχεδόν ταυτόχρονα σε Τυνησία και Αίγυπτο... Κάτι βρωμάει στην όλη υπόθεση... Μία εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι αποσταθεροποιούν τον μουσουλμανικό κόσμο ώστε όσο αυτός θα είναι απασχολημένος με εσωτερικά του προβλήματα, κάποιοι άλλοι να προχωρήσουν απερίσπαστοι σε επίθεση εναντίον του ΙΡΑΝ.

 22. anonymous avatar
  anonymous 30/01/2011 10:33:13

  ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠ΄ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  ΑΝ Η ΝΔ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΜΠΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  ΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΧΑΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10000 ΚΟΣΜΟΣ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 23. Misha avatar
  Misha 30/01/2011 10:44:51

  Φαήλο

  Είμαι σίγουρος πως έχεις διαβάσει την κατοχική δανειακή σύμβαση γι αυτό και γνωρίζεις πως ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να βγούμε από το τούνελ που μάς έβαλε η φαιοπράσινη, νεοταξίτικη νομενκλατούρα χωρίς εθνική συμφορά.

  Και η πέμπτη φάλαγγα είναι ήδη σε θέση μάχης.

  Τα Open Society Foundations του Σόρος, που προωθούν την πολυπολιτισμικότητα, είναι μεταξύ των χρηματοδοτών του ΕΛΙΑΜΕΠ, του Βερέμη και του Alexis του Σκάι, αλλά και του Δημητρά και τής Ρεπούση ... Αντιλαμβάνεσαι το βάθος και την έκταση της σύμπραξης, από τους νεοφιλελεύθερους μέχρι τους ακραίους antifa...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Misha 30/01/2011 12:06:25

   Τα Open Society Foundations του Σόρος,

   Αυτά είναι παρακλάδια των μυστικών υπηρεσιών. Δε μπορεί να βγει π.χ. η CIA να πει χρηματοδοτώ τον άλφα ή το βήτα, οπότε βάζουν έναν αχυράνθρωπο να το κάνει με δήθεν δωρεές, στην πραγματικότητα με δικά τους λεφτά.
   Δες την ταινία The good Shepherd.
   Είναι αφελής όποιος πιστεύει στο αμερικάνικο όνειρο κάποιων δήθεν αυτοδημιούργητων κλπ. Κουκουλοφόροι είναι. Όταν τους εντοπίσουμε και τους απομυθοποιήσουμε θα έχουμε καλύτερο έλεγχο της ζωής μας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Misha 30/01/2011 13:38:05

   Αν έχω αντιληφθεί!

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Misha 30/01/2011 22:44:32

   Να τονίσω κι εγώ, ότι από τους μεγαλόσχημους καθηγητές που πέρασαν από τις ανώτατες θέσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ ή σχετίστηκαν έντονα με αυτό - κατα κύριο λόγο προερχόμενοι από το Πολιτικό της Νομικής - πολλά ονόματα ανέλαβαν σημαντικά πόστα. Ο κ.Ροζάκης επί Σημίτη (ΥΠΕΞ), ο κ.Βαληνάκης επί Καραμανλή, ο κ.Βερέμης στα Συμβούλια Παιδείας επί δεξιάς κι αριστεράς καθώς και σε άλλους προβεβλημένους ρόλους. Η επιστημονική δουλειά που έχει παραχθεί στο πέρασμα των χρόνων δεν πρέπει να παραγνωρίζεται, αλλά ...Τώρα πια το ΕΛΙΑΜΕΠ δεν είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που ξεκίνησε να είναι. Λειτουργεί πια ως ένα λόμπι που πρώτα απ' όλα ηγεμονεύει στο χώρο της παραγωγής ελληνικού επιστημονικόυ λόγου στις διεθνείς σχέσεις και ακολούθως πουλά αυτήν την ταυτότητα και το ίματζ, προς χρήση από διάφορους κύκλους. Να σημειώσω επίσης ότι ανάμεσα στους Έλληνες επιστήμονες Διεθών σχέσεων υπάρχουν πολλοί που διατυπώνουν τελείως διαφορετικό λόγο, αλλά βέβαια η φωνή τους υστερεί έναντι των ευνοούμενων από το ΕΛΙΑΜΕΠ.

 24. φωτεινη avatar
  φωτεινη 30/01/2011 11:08:29

  αυτα δηστυχως ειναι τα αποτελεσματα της αμαθειας και της αμορφωσιας που καλυπτονται απο το πεντικιουρ και το βαμμενο ξανθο μαλλι ως αποδειξη της προοδευτικοτητας.η προκαταληψη μπορει σε καποιες περιπτωσεις να οδηγησει στο ρατσισμο δεν ταυτιζεται ομως μαζι του.και οδηγει στο ρατσισμο οταν κατι «μανταμιτσες»και «κυριουληδες»αρνουνται να την αντιμετωπισουν γιαυτο που πραγματικα ειναι, δηλαδη προιον πολιτιστικων δομων και να αναγνωρισουν την διαφορετικοτητα ως αποροια μιας ιστορικης κουλτουρας ,επισημαινοντας τα σημεια στα οποια μπορει να υπαρξει διαλογος .δεν ειμαστε ολοι ιδιοι ειμαστε ομως ισοι μεσα σε μια κοινωνια οπως αυτη εκφραζεται απο την κουλτουρα της και βαση του υφισταμενου κοινωνικου, πολιτιστικου συμβολαιου.η προκαταληψη εκφραζει ακριβως αυτο που ειναι εκτος του και δινει ευκαιριες στον καθενα απο μας επιβεβαιωσης η καταριψης του.ομως απαραιτητο για να γινει αυτο ειναι η μη υιοθετηση μιας ισοπεδωτικης λογικης ,που βαζει τις βασεις μιας καθολικης αποριψης και την υιοθετηση πραγματικα ενος ρατσιστικου προτυπου.

 25. man8os avatar
  man8os 30/01/2011 11:20:23

  Φυσικα και ειναι. Αλλα ο κυριος Κρανιδιωτης ειναι και επιφανεις δικηγορος. Πρεπε να ξερει κατι παραπανω.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ man8os 30/01/2011 13:37:04

   Έχω κάτι κατά νου. Άσε να κάνουμε και μιαν έκπληξη...

   • man8os avatar
    man8os @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/01/2011 16:37:16

    Οκ, περιμενουμε.

 26. S.R. avatar
  S.R. 30/01/2011 11:22:07

  Ενα μεγαλο "μπραβο " και για αυτο το αρθρο.. Προσωπικα βλεπω το μεγιστο μερος αυτης της πνευματικης αναπηρειας και θρασυδειλης σαπιλας , συγκεντρωμενο στο κομμα της "διαστροφης και της απατης" τον Συνασπισμο....
  Οι εν λογω αθλιοι παιζοντας το λιαν επικερδες παιχνιδι της "αριστερης συνειδησης" του ΠΑΣΟΚ ,καταφερνουν ,πλειστακις,να βολευονται, στον δημοσιο κορβανα, οποτε και σιωπουν.. Οι υπολοιποι, εκκολαπτουν και προστατευουν, μεσα με ψυχωτικο φανατισμο, οτι μπορει να στρεφεται κατα της εννοιας του "εθνους".... Ειναι πολυ σωστη η επισημανση του αρθρου ,οτι αυτοι βρηκαν βημα επι Σημιτη....Και ειναι επισης σωστη η διαπιστωση οτι τελειωνουν ιδεολογικα με την κοινωνια να αντιδρα πλεον με οργη και σιχαμαρα (Ιδε αυγα σε Αλαβανο...) οσο και αν προσπαθουν να χρεωσουν τις αντιδρασεις αυτες στην "ακροδεξια"....Οχι οτι δεν ευνοουν την αναπτυξη της ακροδεξιας, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα...
  Ξανα συγχαρητηρια κ. Κρανιδιωτη...Υπερβολικα ευστοχος ,για ακομη μια φορα...

  • Misha avatar
   Misha @ S.R. 30/01/2011 12:08:04

   Ο Παναγιώτης Λαφαζανης, αλλά και ο Βασίλης Μουλόπουλος και ο Στάθης Σταυρόπουλος και ασφαλώς ο Μανώλης Γλέζος, ο άνθρωπος σύμβολο της ΕΘΝΙΚΗΣ αντιστασης, τον οποίο αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν οι πραιτωριανοί του ΔΝΤ, είναι άνθρωποι στο εσωτερικό του Συνασπισμού με αποδεδειγμένο πατριωτισμό αλλά και ανθρωπιστική συνείδηση...

   Υπαρχουν και οι άλλοι , οι «ψαριανοί», όπως όμως υπάρχουν και οι ντοράκηδες, οι ντιντήδες , οι μνημονιακοί τσανακογύφτες των τραπεζιτών δίπλα στον Χρύσανθο και τον Φαήλο....

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Misha 30/01/2011 13:36:50

    ...με τη διαφορα ο'τι οι ο τελευταιοι τους κραζουν τους 'ντιντηδες' ...
    ενω οι τρεις που αναφερεις 'χαιδευουν αυτια'
    δεν τους ειδα να διαφοροποιουνται απο τους παρακρατικους/προβοκατορες που εφεραν τους λαθρο στη Νομικη.
    Να βγαζουμε τις παρωπιδες σιγα-σιγα..

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Misha 30/01/2011 13:41:21

    Για ανθρώπους όπως ο Γλέζος έχω γρ΄λαψει ότι αποτελούν "το θησαυροφυλάκιο της πατριωτικής και δημοκρατικής ψηχής μας".
    ΄Και μάλιστα τον άκουσα ο ίδιος πριν την αποχώρηση των ¨κατατρεγμένων", στο ραδιόφωνο του ΣΥΝ "στο κόκκινο" να λέει πως ήταν ΛΑΘΟΣ που τους πήγαν στη Νομική.

    • Μάρκος avatar
     Μάρκος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/01/2011 17:35:22

     Ε καλά τώρα, μην υπερβάλουμε για ανθρώπους που κάποτε έγιναν "τσόντα" του Ανδρέα Παπανδρέου. Κι ας μας εξηγήσει κάποιος επιτέλους, σε ποια χώρα η σημαία σε ένα Μνημείο μένει στον ιστό μετά τη δύση του ηλίου, γιατί αρκετά με το παραμύθι...

     • Misha avatar
      Misha @ Μάρκος 30/01/2011 20:40:52

      Δηλαδή αμφισβητείς το κατέβασμα του ναζιστικού κουρελόπανου από τον Μανώλη Γλέζο;
      Από τη Βουλή δεν έχεις περάσεις ποτέ νύχτα;
      h--p://www.hdtimelapse.net/content/HDtimelapse.net_City/HDtimelapse.net_City_1344_hirez.jpg

     • Μάρκος avatar
      Μάρκος @ Misha 31/01/2011 02:09:36

      Στη Βουλή δεν γίνεται καθημερινά έπαρση και υποστολή σημαίας, ενώ στην Ακρόπολη γίνεται. Τόσο απλό είναι. Δηλαδή εσύ από εμένα ακούς πρώτη φορά ότι αμφισβητείται κάτι τέτοιο;

     • Misha avatar
      Misha @ Μάρκος 31/01/2011 09:21:44

      Μέχρι τούδε δεν είχα διαβάσει αμφισβήτηση του γεγονότος. Βρηκα όμως μια αναφορά από τα Χρυσά Αυγά και πείστηκα .
      Κοίτα, δε με ξαφνιάζει τίποτα πια.

      Εδώ υπήρχαν ελληνόφωνοι που δικαιολογούσαν τα εγκλήματα των Ναζί, ως νομιμες αντιδράσεις στις επιθέσεις του ΕΛΑΣ.
      Φτάσαμε να ακούμε πως περνάγαμε καλά επί τουρκοκρατίας και δεν είχαμε λόγο ξεσηκωμού.
      Πάντως για το συγκεκριμένο, μάλλον οι Φρίτσηδες έψαχναν φαντάσματα όταν διέταζαν ανακρίσεις για να βρούν ποιοι πήραν το σφουγγαρόπανο τους.

     • STATHIS avatar
      STATHIS @ Μάρκος 31/01/2011 09:33:12

      Αγαπητέ "Μάρκος" , στα "landmarks" ΌΤΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ (βλέπε ΙΜΙΑ) !!!      *Μιά άποψη (ως ενημέρωση).-

    • Misha avatar
     Misha @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/01/2011 23:46:18

     @Φαήλο

     «Όσο σκεπτικισμό κι αν δημιουργεί η προσφυγή των μεταναστών, να αναζητήσουν άσυλο στη Νομική Σχολή», αναφέρει ο κ. Γλέζος, «είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα παρακάτω:

     Το άσυλο, ως απαραβίαστος χώρος, επινοήθηκε ως ιδέα, ως πράξη κι εφαρμογή και ως λέξη από τους αρχαίους Έλληνες.
     Παραμένει ως αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση των αρχών του δικαίου, ως η πιο ανθρωπιστική ιδέα στην πορεία της ανθρωποποίησης του ανθρώπου.
     Το Πανεπιστημιακό άσυλο καθιερώθηκε, ιδιαίτερα, μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όχι μόνον ως χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αλλά ως άσυλο - προσφυγή κάθε αδικημένου.
     Οι μετανάστες προσφεύγουν σ αυτό, για να επιστήσουν την προσοχή στο πρόβλημά τους. Δουλεύουν χρόνια τώρα στη χώρα μας και τους εκμεταλλεύονται οι πάντες, χωρίς να ρωτούν αν είναι παράνομοι.Επιτέλους πρέπει το μεταναστευτικό πρόβλημα, από ελληνικό να γίνει ευρωπαϊκό».

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Misha 31/01/2011 23:28:24

      Σεβαστή η άποψη του αλλά η πρόταση νόμου της ΝΔ αποτυπώνει την σωστή εκδοχή του ασύλου. Δεν το καταργεί για την αυτονόητη ακαδημαϊκή, επιστημονική, ιδεολογική κλπ ελευθερία αλλά για καταγγελόμενες αξιόποινες πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου.
      Οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες κλπ, όταν εισέβαλαν μαζικά στην χώρα τους ξένοι κάνανε άλλα παλιοεθνικιστικά πράματα, που σοκάρουν πχ τον πολύ κ. Γιώτη, που βαρέθηκα να τον βλέπω. Ε, αν ξέφευγε κανείς ζωντανός από τον οδοστρωτήρα της οπλιτικής φάλαγγας των Ελευθέρων Ελλήνων κι έφτανε σε κανένα ναό ή ιερό άλσος, είχε άσυλο αλλά ουδεμία σχέση είχε αυτό το άσυλο με την θεσμική φαρσοκωμωδία που παίζεται από το 1974 ως σήμερα. Με την κατάργηση θα πληγωθεί η Κούρτοβικ αλλά θα της περάσει.
      Με εξοργίζει η εκβιαστική λογική αυτών που πατρονάρουν τους λαθρομετανάστες, ντε και καλά να τους νομιμοποιήσουμε και το άσυλο χρησιμοποιήθηκε γι' αυτό. Αν υποκύψει η πολιτεία, θα τρίβουμε τα μάτια μας με το καλαμπαλίκι που θ' αρχίσει σαν ντόμινο. Εδώ είμαστε και θα δούμε...
      Εν πάση δε περιπτώσει, δεν χωράμε άλλους κλαι πρέπει να φύγουν πολλοί από αυτούς που ήδη ήρθαν.

 27. Πετραν avatar
  Πετραν 30/01/2011 12:19:26

  Για αλλη μια φορα ευστοχος κ.Κρανιδιωτη....

  ΜΜΕ, πουλημενα "μεγαλα" καναλια μαζι με ενα μειγμα προοδευτικων ανθελληνων προσπαθουν να εξαφανισουν αυτο το ενστικτο αυτοσυντηρησης....στοχος τους να ξεχασουμε την Ιστορια μας, την Γλωσσα μας, τους Ηρωες μας.....15 χρονια μετα απο τα Ιμια ποιος τους τιμα; ποιος θυμαται τι πραγματικα συνεβη;

 28. S.R. avatar
  S.R. 30/01/2011 12:31:25

  Φιλε Misha,
  Λιγες φωτεινες εξαιρεσεις ,δεν αναιρουν εναν αθλιο " κανονα"..... Και εδω προκειται για οτι πιο σαπιο εχει παραγαγει η Ελληνικη πολιτικη σκηνη.. Πιο σαπιο και απο τα γνωστα "λαμογια" ( μπλε και πρασινα),με μια ιδεολογικη σαπιλα ,του αχρηστου και του ψυχωτικα ανθελληνικου, που αφεθηκε ελευθερο να γαγγραινιασει, την πολιτικη σκεψη, αλλα και την απλη λογικη, και μαλιστα υπο την ,σχιζοφρενικα χρησιμοποιουμενη, ταμπελλα του "ανανεωτισμου"!!!!!!

  • Misha avatar
   Misha @ S.R. 30/01/2011 12:45:52

   Θεωρείς τον ΣΥΝ πιο σάπιο από τον εσμό του μητσοτακέικου, τους εξυπηρετητές της ζήμενς σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τους νεοχαζοί της Χ.Α.;

   Την κατάσταση μας έχει περιγράψει με πολύ ενάργεια ο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, συγχρονος δάσκαλος του Γένους, Σαράντος Καργάκος:

   «Το μόνο δροσερό που αισθάνθηκα τον τελευταίο καιρό ήσαν οι πρώτες σταγόνες της βροχής, που, όταν έγιναν βροχή, καθάρισαν κάπως τον εξωτερικό μας ρύπο.

   Για ποια ελληνική κοινωνία μιλάτε; Αυτό το πληθυσμιακό αμάρευμα (=κατακάθι) δεν είναι κοινωνία, είναι α-κοινωνία.

   Με ποιον ή με τι κοινωνούμε; Το τι είμαστε, το έχει προσδιορίσει προφητικά και χλευαστικά ο Ηράκλειτος: «Σάρμα εική κεχυμένον ο κάλλιστος κόσμος μας» (=Σκουπίδια άτακτα χυμένα ο ωραιότατος κόσμος μας)!
   Στο μόνο που διακρινόμαστε είναι η παραγωγή και η έκθεση σκουπιδιών.
   Δημιουργούμε - όντας σκουπίδια της ιστορίας - τον «Πολιτισμό των Σκουπιδιών».
   Ας μη μιλάμε πια για πρόσωπο. Όπως συχνά έχω γράψει, είμαστε μια απρόσωπη έκφραση προσωπικότητας. Δεν έχουμε πρόσωπο και γι' αυτό, όπως έλεγε ο λαός, όταν ήταν λαός κι όχι πολτός, «Δεν βλέπουμε Θεού ...; Πρόσωπο»!

   • A.M. avatar
    A.M. @ Misha 30/01/2011 13:13:31

    @Misha
    Το αν έχουμε πάψει να είμαστε «Πρόσωπο» είναι μάλλον προσωπικό ζήτημα του καθενός και κυρίως έχει να κάνει με το εάν υπήρξαμε ποτέ - ο καθένας μας ξεχωριστά - «Πρόσωπο» έχοντας καταφέρει να ξεφύγουμε απ' την κοσμική έννοια του «ατόμου».
    Τώρα για το εάν είμαστε «κοινωνία» εγώ θάλεγα πως τείνουμε να γίνουμε α-κοινωνία αλλά ακόμα έχουμε κάποιας μορφής «κοινωνία» μεταξύ μας. Για την ώρα. Αύριο δεν ξέρω.

   • S.R. avatar
    S.R. @ Misha 30/01/2011 13:39:24

    Σαφως και θεωρω τον Συνασπισμο ποιο επικινδυνο απο τον εσμο του Μητσοτακεικου και τους λοιπους εσμους . Αυτοι ,οι "εσμοι, ειναι αποστηματα που τα χειρουργεις οταν τα εντοπισεις....Το κομμα αυτο ειναι σαν την γαγγραινα που δηλητηριαζει την φυσιολογικη αντιδραση του κοινωνικου σωματος,και οδηγει σε παραλογες συμπεριφορες και ανοχες... Εχει βλεπεις και την προβολη του ,σαν νοοτροπια, απο τους ομοιδεατες του στα ΜΜΕ , τα οποια κατεληφθησαν σχεδον δικαιωματικα, απο αυτους... Η αληθεια, βεβαια , ειναι οτι πλεον,ολοι αυτοι, πνεουν τα λοισθια σαν επιρροη....
    Αλλα καλο ειναι να το επιταχυνουμε.....

    • Misha avatar
     Misha @ S.R. 30/01/2011 14:10:04

     SR
     Άκουσε στη Βουλή τις ομιλίες Λαφαζάνη και άκουσε και τις ομιλίες των «εσμών». Ίσως ξαναδεις τα πράγματα με άλλο μάτι...
     Τα ΜΜΕ παίζουν σταθερά Καρατζαφύρερ ...Ωρες -ώρες νομιζεις πως ο Κωλοτούμπας έχει δικό του ανάκλιντρο στο Μέγκα, στο Αλτερ, στον ΑΝΤ1...
     Ενώ πχ ο Μπογιόπουλος κάνει τζιζ :)

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Misha 30/01/2011 22:34:48

      O Π. Λαφαζάνης θα συμφωνήσω πως δεν ανήκει στον συρφετό.

    • kiki avatar
     kiki @ S.R. 30/01/2011 17:52:59

     Μηνθεωρεις συλληβδην ολο τον Συν, χειροτερο απο το Μητσοτακεικο, αν ναι μαθε τις υπογειες διαδρομες του χρηματος , τις κοινωνικες συναναστροφες, τους εναγκαλισμους του μηντσοτακεικου με μελη του Συν, τα μαυρα κονδυλια του ΥΠΕΞ, στις ΜΚΟ, των προαναφερθεντων.
     Αν νομιζεις οτι αυτο που βλεπεις ειναι ετσι κανεις λαθος.
     Και απο την αλλη, οι τρεις τουλαχιστον που προανεφερε ο Μισα, και ειδικα ο Σταθης , εχει τραβηξει τον παθων του τον ταραχο, απο τους επιδοτημενους μεσα απο το κομμα του.

 29. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/01/2011 13:12:13

  Καλημερα Φαήλε.

  Από το protagon του πολέος Σ.Θ. (ο πολύς, του πολέος) :
  Πόσους μετανάστες θέλουμε;
  του Σταύρου Θεοδωράκη 26/01/2011
  Η κατάληψη στη Νομική δεν είναι των μεταναστών
  Τι μάθαμε στη Νομική
  Σε ποιόν ανήκουν τα ΑΕΙ;
  Αριθμίες περί ασύλου
  Ο Πρύτανης και η Νομική
  Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Οι μετανάστες δεν ήρθαν μόνοι τους στον Πειραιά και δεν κατέλαβαν μόνοι τους την Νομική. Κυριακή – Δευτέρα – Τρίτη ήμουν στην Κρήτη και πληροφορήθηκα από «πρώτο χέρι», ποιοι ευθύνονται για την κατάληψη της Νομικής. Οι μετανάστες δεν είχαν καμία συμμετοχή στην απόφαση απλώς δέχτηκαν αυτό που τους υπέδειξαν «οι αθηναίοι». Το λέω αυτό γιατί πολύ φοβούμαι ότι θα επαναληφθεί ότι συνέβη και τον Δεκέμβριο του 2008. Τα καψίματα στην Αθήνα τα πλήρωσαν οι … ξένοι καθότι «τα δικά μας παιδιά» ήταν ως συνήθως αθώα και παρασυρμένα.

  Κάτι οι «καλοί δικηγόροι» κάτι οι «καλές οικογένειες», στα κρατητήρια έμειναν μόνο οι μετανάστες που πιάστηκαν να κλέβουν πλαστικά ρολόγια από τις σπασμένες βιτρίνες. Το ίδιο φοβάμαι ότι θα γίνει και στη Νομική. Όλοι θα την κάνουν γυριστή και θα μείνουν μόνοι τους οι μετανάστες να απολογούνται για την καταστρατήγηση του ασύλου κλπ κλπ. Ήδη κάποιοι εκ των διοργανωτών της κατάληψης έχουν ρίξει το μπαλάκι στην αστυνομία. Και την καλούν να περιφρουρήσει τη Νομική και να μην επιτρέψει την είσοδο ακροδεξιών στοιχείων! Οι κακοί μπάτσοι δηλαδή γίνονται αυτομάτως καλοί αστυνομικοί αρκεί να κυνηγούν μόνο ακροδεξιούς.

  Δεν είναι βέβαια το μόνο παράλογο που έχει ακουστεί τις τελευταίες ώρες.

  Άλλοι ζητούν να παραχωρηθούν κρατικά κτήρια για την στέγαση όλων των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας και κάποιοι άλλοι προσθέτουν «να δοθεί σε όλους ένα επίδομα». Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των αριστερών (υποτίθεται) και ...φιλάνθρωπων τοποθετήσεων είναι ότι η κρατική παρέμβαση αρκεί για να λύσει και αυτό το πρόβλημα. Όπως στα Σοβιέτ!! Οι ευθύνες της κοινωνίας για άλλη μια φορά ανύπαρκτες. Τα γκέτο, η ανασφάλιστη εργασία, η εκμετάλλευση των μεταναστών από εργολάβους και τοπικές κοινωνίες είναι θέματα που για άλλη μια φορά δεν θέλει να θίξει κανείς. Όπως επίσης όλοι αποφεύγουν να τοποθετηθούν επι του πως θα επιτευχθεί η ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία μας. Με ποιους όρους δηλαδή ή, αν θέλετε, πάνω σε ποιες αρχές. Και μην μου πείτε ότι δεν χρειάζονται όροι γιατί θα σας πληροφορήσω ότι ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας οι ακραίοι βοηθούμενοι από την γκετοποίηση αρχίζουν και επιβάλουν τους δικούς τους νόμους. Σταματούν ας πούμε τα κορίτσια των συμπατριωτών τους από τα σχολεία - το δικαίωμα που έχει δοθεί σε όλους τους μετανάστες ανεξαρτήτως αν είναι νόμιμοι ή παράνομοι να πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία ασκείται όλο και πιο σπάνια- ή προχωρούν σε ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ νυφών 10 και 12 ετών ή κάνουν υποχρεωτικό τον εκκλησιασμό στα υποτυπώδη τζαμιά τους. Αυτά λοιπόν πρέπει επιτέλους να συζητήσει η κοινωνία μας (με την συμβολή των ευαισθητοποιημένων αριστερών νεολαιών μας). Και παράλληλα να πιέσουμε για την άμεση εφαρμογή του νέου νόμου που εξασφαλίζει - αν εφαρμοστεί σωστά - την χορήγηση ασύλου σε όσους πραγματικά το δικαιούνται. Να μειώσουμε τη γραφειοκρατία για την νομιμοποίηση των μεταναστών που δουλεύουν στη χώρα μας. Να πείσουμε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες να δεχτούν κάποιους από τους μετανάστες (άλλωστε σε αυτές τις χώρες πήγαιναν και «φυλακίσθηκαν» εδώ).

  Αλλά πριν από όλα πρέπει να αποφασίσουμε εμεις - και όχι η αστυνομία - πόσους μετανάστες χωράει αυτή η χώρα. Όχι πόσους σκλάβους μετανάστες αλλά πόσους ισότιμους πολίτες μετανάστες. Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς διδάκτορας οικονομικών για να καταλάβει ότι η συνεχής είσοδος νέων μεταναστών σπρώχνει στην εξαθλίωση τους προηγούμενους μετανάστες. Και εκεί που οι εργολάβοι και οι μεγαλοαγρότες έδιναν 30 ευρώ για 12 ωρη εργασία τώρα δίνουν 10 ευρώ και σε λίγους μήνες θα δίνουν 5 ευρώ. Ούτε πρέπει να είσαι καθηγητής κοινωνιολογίας για να καταλάβεις ότι στο Αγαθονήσι των 150 κατοίκων ΔΕΝ μπορούν να ενταχθούν 300 μετανάστες. Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Πόσοι μετανάστες μπορούν να ζήσουν δίπλα μας, ισότιμοι και όρθιοι και όχι σκυφτοί και με το χέρι απλωμένο πότε στα συσσίτια και πότε στα φανάρια. Η Νομική λοιπόν δεν είναι το πρόβλημα. Αυτή κάποια στιγμή θα αδειάσει –και πρέπει να αδειάσει- το θέμα είναι πότε θα γεμίσει το κεφάλι μας με τα σωστά ερωτήματα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 30/01/2011 13:43:38

   Καλημέρα. +1000.

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ αλλενάκι 30/01/2011 17:36:42

   Μάλλον ο πολύς θα τα χάλασε με κανέναν λαθρομετανάστη κι άλλαξε βιολί...:-)

 30. A.M. avatar
  A.M. 30/01/2011 13:23:35

  Φαήλο
  Σε όλους αυτούς που αναφέρεσαι αξίζει μόνο μία λέξη:
  Περιφρόνηση.
  Και η πλειοψηφία των Ελλήνων ήδη τους περιφρονεί.
  Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι αυτοί που αξίζουν περιφρόνησης έχουν την μεγαλύτερη προβολή - αν δεν είναι οι μόνοι που προβάλλονται - στα μεγάλα μέσα.
  Όσο όμως περισσότερο και επίμονα προβάλλονται τόσο πιο πολύ περιφρονούνται.
  Ο Έλληνας σήμερα θέλει έργα, δράσεις, αποτελέσματα!
  Θέλει να δεί την ζωή του να βελτιώνεται, άμεσα!
  Από λόγια έχει χορτάσει, έχει «πήξει», δεν θέλει άλλα.
  Και απ τον Σαμαρά περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα.
  Αν τα δούμε .. ποιός ασχολείται μετά με τον συρφετό;

 31. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 30/01/2011 13:35:19

  Η ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΜΕΝΕΣ.ΑΡΧΗΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΙΣΗ.ΟΥΤΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.Η ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΕΝΟΜΕΝΟ.

 32. Δ.Φ. avatar
  Δ.Φ. 30/01/2011 13:37:30

  Τιμη κ δοξα σαυτους που επεσαν για την ελλαδα,τιμη κ δοξα σαυτους που μενουν σαυτη την ελλαδα...

 33. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 30/01/2011 13:58:51

  Λέλυται άχραντος ναός, της κωμωδίας δε συνανίστησι σκηνήν. Ηράκλειτος γαρ τω Ομήρω δεύτερος κατήλθεν μέχρις θυρών πορνείου, χα-χααα-χαα!

  “ἄλογον δὲ κἀκεῖνο δόξειεν ἄν, εἰ ὁ μὲν ὅλος οὐρανὸς καὶ ἕκαστα τῶν μερῶν ἅπαντ΄ ἐν τάξει καὶ λόγῳ, καὶ μορφαῖς καὶ δυνάμεσιν καὶ περιόδοις, ἐν δὲ ταῖς ἀρχαῖς μηθὲν τοιοῦτον, ἀλλ΄ ὥσπερ σάρμα εἰκῆ κεχυμένων ὁ κάλλιστος, φησὶν Ἡράκλειτος, [ὁ] κόσμος.”


  ΥΓ. Διατί ω σάρμα κεχυμένον ημιμαθείας ποιείς τοιούτα γεώμηλα μεγεθύνων τα τοιούτα ημών εις κολοκύνθας, χα—χαα!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Professor Moriarty 30/01/2011 22:14:48

   Αυτή η παρωδία με το "λέλυται άχραντος ναός", τι να σου πω, ειλικρινά ξεράθηκα στο γέλιο που τη διάβασα!!!
   Αληθινή ιστορία από χωριό σε νησί (μιας και πιάσαμε τον Κανόνα του Μεγάλου Σαββάτου): Μου έλεγε ηλικιωμένος που βοηθούσε σαν παιδί στο ψαλτήρι τον ηλικιωμένο παπά θείο του, οξύθυμος και αθυρόστομος ο θείος, αν και αρχιμανδρίτης. Ψέλνει το παιδί τον Κανόνα του Μεγάλου Σαββάτου, Μ. Παρασκευή βράδυ, στον Επιτάφιο. Φτάνει στο "Συνεσχέθη" και ψέλνει: "Συνεχέσθη αλλ' ου κατεχέσθη στέρνοις κοιτώοις Ιωνάς". Οπότε, βγαίνει ο οξύθυμος αρχιμανδρίτης από την Ωραία Πύλη και του φωνάζει έξαλλος: "Να τα φας, γάδαρε!".

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ ΒΙΣ 30/01/2011 22:45:29

    Εγώ να δεις πώς γέλασα με τις παρωδίες του Ομήρου και του Ηρακλείτου που διάβασα εδώ μέσα και τα άλλα ψυχοπαθολογικά μπροστά στα οποία ωχριά η σεμνότατη παρωδία μου. Και ασφαλώς υπήρξα αβρότερος του αρχιμανδρίτου διαμαρτυρόμενος με, πώς να το πω, ελληνότροπο υπερρεαλισμό. Αν θέλεις μπορείς να απευθύνεις την φράση του καλού αρχιμανδρίτου προς το παιδί που σερβίρει σκουπίδια για φιλοσοφία του Ηρακλείτου και κάποιον άλλο που μετέτρεψε την Ιλιάδα σε ανατολίτικο κιτς.

 34. ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ avatar
  ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ 30/01/2011 14:04:29

  O σχολιαστής υπό το ψευδώνυμον TopGunZ με καλεί να γράψω , τι θεωρώ
  ουσιώδες από τα διαλαμβανόμενα στο κείμενο του κ. Φ.Κ.
  Δεν συνηθίζω να σχολιάζω τα σχόλια άλλων σχολιαστών. Καθένας εξ ημών
  κρίνεται από τα γραφόμενά του. Το αυτόν ισχύει και δι΄εσάς αγαπητέ κύριε
  TopGunZ . Επαρκείς σε περιεχόμενον και διατύπωση απόψεις ασφαλώς
  διαβάσατε στα επόμενα σχόλια , παρέλκει συνεπώς οποιαδήποτε ανάγκη να
  επανακάμψω στην αρχική μου αντίληψη "πολλά λόγια γιά το τίποτα", ως
  άλλωστε συχνά αποφαίνεται και ο θυμόσοφος λαός μας .

  Σημ. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε πιό στρωτή διατύπωση. Η ανάμειξη
  κακοποιημένης δημοτικής και αδοκίμου καθαρευούσης δυσκολεύει τους
  αναγνώστες σας.

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ 30/01/2011 17:37:55

   Εσείς τότε γιατί δεν γράψατε "αναγνώστας σας";

 35. karenin avatar
  karenin 30/01/2011 14:11:24

  Την παραχάραξη της σύχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας την αποκατάστησε πλήρως πιο πάνω ο Τηλ. Αναγνώστου. Τώρα την προτροπή του Φαήλου, όταν χανεις την δουλειά σου, δεν μπορεις να εξασφαλίσεις την οικογένεια σου, σε κυνηγάνε δόσεις τραπεζων και λογαριασμοί, και ελπίδα δεν φαίνεται απο πουθενά, φθάνει να σκέπτεσαι ποιος είσαι, το ένδοξο παρελθον σου, τον κοιμώμενο βασιλιά που ξυπνάει και έρχεται και ο κόσμος θα χαμογελάει ευτυχισμένος. Η τρόικα θα ζητά αλλαγή συντάγματος, και εμείς θα τους λέμε κάντε ότι θέλετε, τα αφεντικά είμαστε εμεις.
  Ομως ο παρηγορητικός λόγος, και η μεταφυσική ανηκει στην εκκλησία. Η πολιτική πρέπει να παράγει χειροπιαστά αποτελέσματα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ karenin 30/01/2011 22:45:52

   Καρένιν, θα είχες δίκιο αν οι άνθρωποι ήμασταν απλώς κτήνη που τρώνε, χέζουν και πηδιούνται.
   Επειδή δεν είμαστε, έχουμε ανάγκη να ξέρουμε ποιοί είμαστε, που και πως θα πάμε. Αυτό δεν είναι "μεταφυσικό". Είναι απλώς εκ των ουκ άνευ.
   Είμαστε κοινωνικά όντα κι έχουμε ταυτότητα. Δεν υπάρχει "εμπρός στον έτσι που χάραξε ο τέτοιος". Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από συγκεκριμένα πράγματα, ταυτότητα, σκοπό, ηγεσία.
   Όταν σου γαμάνε τη χώρα, σου κουβαλάνε κατοσταριές χιλιάδες απρόσκλητους μουσαφιραίους και σου κουρεύουν και το μισθό, τότε φίλτατε, αρχίζεις να νοιώθεις ότι το εθνομηδενιστικό παραμύθι δεν στέκει και πολύ καλά. Συσπειρώνεσαι στο κάστρο σου, που είναι η ταυτότητα σου και οι όμοιοι σου, νοιώθεις ότι κινδυνεύεις κι εσύ κι η Πατρίδα. Τίποτε πιο πολιτικό από αυτό και πιο χειροπιαστό.

 36. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 30/01/2011 14:11:26

  Μια χαρά θα πήγαινε η συζήτηση και θα γινόταν και γόνιμη μάλιστα, και θα πλούτιζε και την σκέψη του καθενός μας η γνώμη του κάθε συν-σχολιαστή εδώ, αν δεν κάναμε το ίδιο λάθος που κάνουμε και ξανακάνουμε και ξανακάνουμε...

  Χωριζόμαστε σε Εμείς και οι Αλλοι. Βάζουμε τους Εμείς στην καλή πλευρά. Και τους Αλλους στην κακή πλευρά.

  Εμ, δεν είναι τόσο απλό. Οχι μόνο γιατί "όλα τα χωριά έχουν μνήματα" αλλά γιατί έχουν και πολλά μνήματα.

  Το Σκάϊ για παράδειγμα δεν είναι αριστερό κανάλι. Είναι εκφραστής των συμφερόντων μιας μερίδας της εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου. Εγώ δυσκολεύομαι να εκλάβω αυτή την τηλεοπτική επιχείρηση για "αριστερή". Ούτε η Εθνική Τράπεζα, που δεν έχει να δανείσει ελληνικές επιχειρήσεις, έχει όμως για να χρηματοδοτεί τέτοια πονήματα όπως η ιστορία του 1821, είναι κάποιο αριστερό ίδρυμα.

  Ο νεο-φιλελευθερισμός, (εκπρόσωποί του ακόμη υπάρχουν στην αξιωμ. αντιπολίτευση), με την παγκοσμιοποίηση και την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, προϊόντων, υπηρεσιών και εργασίας που προωθεί, πόσο μακριά είναι από τον αριστερούλικο εθνομηδενισμό του multi-culti; Εμένα πρώτα ξαδέρφια μου φαίνονται. Εκτός κιαν ισχυριστεί κάποιος πως την "ελεύθερη" αγορά την συμφέρει να υπάρχει ισχυρό εθνικό κράτος, με παράδοση, ιδιαιτερότητες κλπ κλπ.

  Για να μην σκοτωθουμε μεταξύ μας, "μασώντας" στον ιδεαλιστική διαχωριστική απλούστευση: Εμείς=καλοί, οι Αλλοι=κακοί, ας μπούμε ΟΛΟΙ στο κόσκινο. Χωρίς εξαιρέσεις. Ο εχθρός έχει ανταποκριτές και εκπροσώπους παντού. Δεν μπορούσε να στήσει τέτοια πλεκτάνη εξάλλου αν δεν είχε πιάσει "όλα τα πόστα". Και τα αριστερά και τα δεξιά.

  Ο ιστορικός υλισμός κάνει το λάθος να απομονώνει την οικονομική διαδικασία από όλες τις άλλες κοινωνικές διαδικασίες και να ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με αυτήν, για να εξηγήσει τα κοινωνικά φαινόμενα. Ο ιδεαλισμός, πάει στο άλλο άκρο, και με την εμμονή του στην δράση των ηγετών που αλλάζουν τον κόσμο με τις πράξεις τους, παραγνωρίζει τις οικονομικές και παραγωγικές σχέσεις στην κοινωνική διαδικασία, και καταλήγει στην εξιδανίκευση και μυθολόγηση και τελικά στον άκρατο εθνισμό-πως-να-το-πω.

  Ομως και τα δυο μας είναι χρήσιμα να τα έχουμε υπόψη. Και το έθνος και την παραγωγική διαδικασία.

  Μια κοινωνία θα συγκροτήσει έθνος αναγκαστικά. Το έθνος συγκροτείται και υπάρχει σαν φυσικό κοινωνιολογικό φαινόμενο, και όχι γιατί το θέλω εγώ ή κάποιος άλλος. Η πρώτη ύλη του έθνους είναι οι άνθρωποι, με κοινή συνείδηση ότι ανήκουν σε συγκεκριμένη ομάδα. Χωρίς ανθρώπους δεν υπάρχει έθνος.

  Από την άλλη στην κοινωνία δρουν υπο-ομάδες με διαφορετικά συμφέροντα που προσπαθούν να επηρρεάσουν την διανομή του παραγόμενου προϊόντος προς το δικό τους συμφέρον, αέναα μέσα στην ιστορική κίνηση της κοινωνίας.

  Μέσα στην ίδια κοινωνία και στο ίδιο έθνος, την ίδια στιγμή. Είναι ένα ενιαίο φαινόμενο.

  Μην υπερπροβάλλουμε το έθνος. Μην υπερπροβάλλουμε την οικονομική διαδικασία (Εμείς και οι Αλλοι). Δεν μας βγήκε ποτέ σε καλό αυτό.

  Και μόνο τις κινήσεις του εχθρού να δούμε, τις προθέσεις και τις στοχεύσεις του, θα πειστούμε για το παραπάνω. Ενας παγκόσμιος εχθρός προσπαθει να διαλύσει το έθνος για να πάρει τα ηνία της οικονομικής διαδικασίας και να μοιράσει το παραγόμενο μόνο προς το δικό του συμφέρον. Αυτός είναι ο τελικός του στόχος.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Misha avatar
   Misha @ Θραξ Αναρμόδιος 30/01/2011 14:44:24

   Θράκα, ενίοτε και κατά περίπτωση πυροδοτεί και εθνικισμούς , ακόμα μπορεί και να φτιάξει « έθνη» εκ του μηδενος.Τα είδαμε δίπλα μας στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας...
   Ο εχθρός , δλδ το πολυεθνικό κεφάλαιο, χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο όπλο , σε κάθε πιθανό και απίθανο συνδυασμό προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Θραξ Αναρμόδιος 30/01/2011 16:36:03

   Συγχαρητήρια!

  • Χαρίλαος avatar
   Χαρίλαος @ Θραξ Αναρμόδιος 30/01/2011 17:43:57

   Πολύ σωστά τα λες φίλε!
   Κοιταζουμε τα δέντρα και χάνουμε το δάσος...

   @Misha 2:44 pm
   Καμμία σχέση με την Γιουγκοσλαβία...

   Χαρίλαος

   • Misha avatar
    Misha @ Χαρίλαος 30/01/2011 19:23:25

    Xαρίλαε

    σε χρόνο dt oι εξισλαμισμένοι σλάβοι της Βοσνίας έγιναν μουτζαχεντίν, εξοπλίστηκαν και βγήκαν στο βουνό...

    • STATHIS avatar
     STATHIS @ Misha 30/01/2011 19:29:35

     Αυτά (και άλλα) συμβαίνουν ....... όταν ο θρησκευτικός "φανατισμός" είναι , για άλλους προνόμιο και γι άλλους "μειονέκτημα" που οδηγεί σε "οπισθοδρόμηση".!!!

     ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΒΑΛΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ "ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ" !!!!!     *Μιά άποψη.-

  • karenin avatar
   karenin @ Θραξ Αναρμόδιος 30/01/2011 23:02:01

   Θράκα, μακράν απο τις καλύτερες παρεμβάσεις σου.

 37. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 30/01/2011 14:18:32

  ...φυσικά δεν αναφέρομαι στην ανάρτηση του Φ.Κ, αλλά στον σερβιτόρο της οριεντάλ αναρχοβυζαντινής σαλάτας.

 38. Κώστας avatar
  Κώστας 30/01/2011 14:18:36

  Misha,
  για τον Λαφαζάνη όπως τα λες είναι.
  Αλλά είναι μόνος του μέσα στον ΣΥΝ.
  Το κόμμα έχει δυστυχώς τον κίβδηλο ξεπερασμένο πολυπολυτισμό και την θεωρία του "μην ενοχλείτε την Τουρκία, κάντε το καλό παιδί" στο ιδεολογικό DNA του.
  Ο Λαφαζάνης δεν φτάνει. Τα ξέρεις.

 39. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 30/01/2011 14:40:05

  Συγχαρητήρια Φαήλε! Απολαυστικός και ουσιαστικός όπως πάντα!
  Πλέον φίλοι μου δεν μιλάμε για αριστερούς και δεξιούς, δεν μιλάμε
  για κομματικές ταμπέλες...
  Το μόνο που μιλάμε είναι για πατριώτες και νεοραγιάδες.
  Τόσο απλά. Τόσο κατανοητά και διαχρονικά.
  Ο Αντώνης Σαμαράς εμένα προσωπικά που σας δηλώνω πως
  μεγάλωσα με Ανδρέα...μου βγάζει κάτι το αληθινό, κάτι το
  πατριωτικό, φιλολαϊκό και ταυτόχρονα αποτελεσματικό από
  κάθε πλευρά. Η μόνη ένστασή μου είναι πως θεωρώ την παρούσα
  βουλή πραξικοπηματική, κατοχική και δεν το λέει ξεκάθαρα...

 40. pg avatar
  pg 30/01/2011 14:40:08

  ΑΝΕΚΑΘΕΝ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ, ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΝΑΓΑΓΑΜΕ ΣΕ ΥΨΙΣΤΟ ΤΟ ΕΛΑΣΣΟΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΑΤΕΡΜΟΝΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Ο ΚΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΤΑΝ ΣΕ ΕΙΔΗΜΟΝΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΟΠΟΥ ΤΥΧΑΙΩΣ ΕΥΡΙΣΚΟΤΑΝ. ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΝ ΤΥΓΧΑΝΕ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΣ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ. ΣΤΟΝ ΔΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ ΕΠΙΒΙΩΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ¨ΚΟΛΛΗΤΟΙ¨, ¨ΓΟΝΟΙ¨, ¨ΤΖΑΚΙΑ¨, ¨ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ¨, ¨ΑΡΕΣΤΟΙ¨. ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ¨ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ¨ ΓΙΑ ¨ΣΤΕΝΟΥΣ¨ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΡΙΞΑΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ, ΕΣΤΩ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΙ ¨ΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ¨ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ¨ΑΡΜΟΔΙΩΝ¨ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ¨ΗΞΕΡΕ¨ ΚΑΝΕΙΣ. ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΑΝ, ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ, ΒΕΒΑΙΩΣ, ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ¨ΓΥΦΤΙΚΑ ΣΚΕΠΑΡΝΙΑ¨ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ. ΚΑΙ, ΟΜΩΣ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ, ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ, ΓΝΩΜΗ, ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ. Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ, ΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΥΣ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ... ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥΣ.

 41. Petros avatar
  Petros 30/01/2011 14:45:10

  Ο Συνασπισμός ψάχνεται.
  Μετά την αποχωρηση του κοσμοπολιτισμού ( Κουβέλης)
  την ρήξη με τον αριστερισμό (Αλαβάνος) τις ολοένα μεγαλύτερες αποστάσεις από το συνοθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ , ο Τσίπρας έχει σαφώς μετατοπιστεί από σε σαφώς πιο πατριωτικές θέσεις.
  Διάβασε την ομιλία του στην Βουλή για τα Εθνικά.
  Επιπλέον θα θυμίσω ότι τον τελευταίο χρόνο αποτελεί τον πιο σκληρό και συνεπή πολέμιο του ΓΑΠ και του κατοχικού μνημονίου με πληθώρα δηλώσεων που έχουν προκαλέσει αίσθηση.
  Ενοχλεί πλέον.
  Η προβοκάτσια της Νομικής ήταν και προβοκάτσια εναντίον του.
  Μην κτυπάτε λάθος πρόσωπα.

  • Petros avatar
   Petros @ Petros 30/01/2011 14:46:45

   Για τον Κώστα το σχόλιο, φιλικά.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Petros 30/01/2011 20:16:07

   Έχουν κάνει τόοοοοοοοσα πολλά που πλέον δεν τους ξεπλένει τίποτε. Όλα τα λουλούδια από το χώρο τους έχουν ξεφυτρώσει.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ anonymous 30/01/2011 22:22:15

    Τα ξεκαρφώματα από τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις μας τελείωσαν. Εχει καταταγεί αμετάκλητα και οριστικά στο εθνομηδενιστικό, αναρχομπαχαλίστικο και ισλαμολάγνο μπλοκ. Οσοι τον ψηφίζουν, σημαίνει ότι συνευδοκούν στον εθνομηδενισμό, το μπάχαλο και την ισλαμολαγνεία. Τα προσχήματα δεν υπάρχουν πλέον.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Petros 30/01/2011 22:19:15

   Χαχα, σήμερα ήταν ο Τσίπρας στη λειτουργία των Τριών Ιεραρχών στο Φανάρι (ξέρετε, ελληνοχριστιανικός πολιτισμός, κλπ, κλπ, ό,τι δηλαδή κάνει τον Συνασπισμό να παθαίνει αλλεργικό σοκ). Η φάτσα του που την είδα στη ΝΕΤ στη λειτουργία ήταν κάτι σαν δυσφορία, κάτι σαν "πνίγομαι, λίγο αέρα". Μάλλον το λιβάνι. Του έχει πει ο γιατρός του να το αποφεύγει όπως ο διάολος.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 30/01/2011 22:20:20

    Τι κάνει και αυτός ο (αντι)χριστιανός για να βγάλει το ψωμί του...
    Σε λίγο για να πάρει κανένα ψηφαλάκι θα τον δούμε γονατιστό να ανεβαίνει τα σκαλιά της Μεγαλόχαρης στην Τήνο.
    Βοήθειά του...

 42. Georgios Lavdas avatar
  Georgios Lavdas 30/01/2011 15:52:11

  Both Liberalism and Marxism (the political ideologies which define modern
  Western societies) are based on a materialistic view of life.
  The mode of governance of modern Western societies is best described
  as oligarchical plutocracies. The defining feature of this form of political
  organization is the subordination of every mode of human interaction on the
  economic sphere. As symptoms of this governance on can mention, among other things, the prevalence of low culture, the inflow of unregulated cheap labor, the Mcdonaldization of production and service, the culture of hedonism, etc.
  This is an ongoing historical process and it is naive to believe that the rise of
  a Liberal/Right political party(which is deeply embedded in this system) will
  challenge it.
  In the case of Greece, the best it can do such a party is to manage the excesses and deficiencies of the plutocratic polity in a better way.
  Best regards
  Georgios Lavdas

 43. wb avatar
  wb 30/01/2011 16:09:17

  "Η κρίση όμως έχει τελικά κι ένα καλό..Τότε που το πέτσινο χρήμα κυκλοφορούσε αβέρτα κι όλο και κανά ξεροκόμματο ξέπεφτε στους παραμυθιασμένους δουλοπάροικους, γινόταν ανεκτή κάθε μπούρδα"

  .οι Ευρω πέη οι οποίοι χρηματοδότησαν για δεκαετίες αυτές τις μπούρδες ξέρουν οτι πρέπει να φροντισουν να τελειώνει σύντομα αυτή η κρίση για να συνεχίσουν οι χαβαλέδες Ελληναράδες να ειναι "προοδευτι κούληδες"....αλλιώς θα χουμε νέες Ουγγαρίες στην Ευρω πεικη οικογένεια...

 44. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 30/01/2011 16:42:37

  Αυτό που περιγράφει ο Φαήλος δεν άρχισε την εποχή Σημίτη, απλά τότε γιγαντώθηκε και έγινε πολύποδας που έπιασε καίρια πόστα σε όλους τούς θεσμούς. Τη μεγάλη ζημιά την έκανε η χούντα που ταυτίστηκε με το έθνος , την πατρίδα, κλπ, ενώ ήταν σκέτοι δοσίλογοι τών ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ (πολύ πριν το 1967). Και όταν κατέρρευσε, πήρε μαζί της στον πάτο και τις έννοιες έθνος και πατρίδα. Τη σκυτάλη πήραν αμέσως ορισμένα αριστερά σχήματα (κάποιοι εντός τού Ρήγα Φερραίου, κάποιοι μαοϊκοί, και οι τροτσκιστές). Κατά παράδοξο τρόπο, τόσο επί ΝΔ στα τέλη τού '70, όσο και επί ΠΑΣΟΚ στις αρχές τού '80, πολλοί τέτοιοι, και ιδίως οι αναθεωρητές, διορίζονταν αβέρτα στο δημόσιο. Καπάκι μετά, ο Αντρέας με το νόμο για την παιδεία έκανε καθηγήτριες μέχρι και τις καθαρίστριες (που λέει ο λόγος) τών ΑΕΙ. Από την αρχή ακόμα, όταν μοίραζε (δανεικά) λεφτά αβέρτα ο Αντρέας, έβαλε τον Τρίτση να σκουπίσει τα αρχαία (και τού είπε και το περίφημο: "έγραψες ιστορία Αντώνη"). Ήξερε ότι όσο είχε τον κόσμο μπουκωμένο, δεν θα είχε πολλές αντιδράσεις. Μπορεί αργότερα να μετάνοιωσε ο Τρίτσης, αλλά ήταν αργά πια.

  Με αυτά θέλω να πώ ότι αυτό το έργο ξετυλίγεται (σε φάσεις) εδώ και 4 δεκαετίες περίπου, απλά επί Σημίτη, όταν είχε ήδη γίνει όλη η δουλειά υποδομής, πέρασε σε επιταχυνόμενη φάση. Όσο για το ιδεολογικό περιεχόμενο τού έργου, δεν υπάρχει λόγος να τσακώνονται οι δεξιοί με τούς αριστερούς. Απ' όλα έχει ο μπαξές. Απλά, όταν έπεσε η Σοβιετική Ένωση και εξέλιπε το αντίπαλο δέος, έπεσαν ταυτόχρονα και οι μάσκες. Και συναντήθηκαν όλοι οι κατά τα άλλα "αντίπαλοι" μεταξύ τους εθνομηδενιστές, όπως οι αναθεωρητές τής αριστεράς (Μπίστης, Κουναλάκης, κλπ), οι νεοφιλελεύθεροι (Ν. Δήμου, Λούλης, κλπ) και φυσικά οι εκσυγχρονιστές (με πρωθιερέα τον Σημίτη), και ενώθηκαν "εις σάρκαν μίαν". Τώρα πλέον το έργο τής πραγματικής αντιπαράθεσης δεν είναι δεξιά - αριστερά, αλλά πατριώτες - εθνομηδενιστές και αν θέλετε να το σκληρύνουμε και λίγο: Έλληνες - κοσμοπολίτες/παγκοσμιολιγούρηδες.

  Ο σκηνοθέτης τού έργου έχει ονοματεπώνυμο: ΗΠΑ, η χώρα που δεν αποτελεί έθνος και εξ αιτίας αυτού δεν έχει και συνεκτική κοινωνία. Αυτό είναι το αδύνατο σημείο τους και γι αυτό θέλουν να κάνουν και τις άλλες κοινωνίες έτσι, ώστε να προωθήσουν τη δική τους παγκόσμια επικράτησή. Παίζοντας το ισλαμικό χαρτί και διαλύοντας τις ευρωπαϊκές κοινωνίες (και τη Ρωσσία) με τη λαθρομετανάστευση. Και όπου αλλού μπορούν, το όνομα τού παιχνιδιού είναι: "κατακερματισμός". Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αποκοπή τών λαών από τις ρίζες τους μέσω τής "αναθεωρημένης ιστορίας". Παρέλαβαν από τούς πολιτικούς προγόνους τους, τούς Άγγλους αποικιοκράτες, το "διαίρει και βασίλευε" και το ξεχείλωσαν τόσο που το κατάντησαν: "γαμήστε τα όλα".

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 30/01/2011 19:42:10

   Παίζοντας το ισλαμικό χαρτί και διαλύοντας τις ευρωπαϊκές κοινωνίες (και τη Ρωσσία) με τη λαθρομετανάστευση.

   Οι μουσουλμάνοι στις ΗΠΑ είναι 0,8% του πληθυσμού.

 45. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 30/01/2011 19:07:08

  Ο Ανδρέας δεν έκανε ό,τι ο Σημίτης γιατί δεν μπορούσε, όχι γιατί δεν ήθελε. Το ποιες ήταν οι αξίες του το έδειξε με το να διογκώσει και κομματικοποιήσει το δημόσιο, δημιουργώντας τη νοοτροπία του Έλληνα που δεν παράγει αλλά ζει 'καλά' παρασιτώντας. Αφού εξαπλώθηκε η μάσα και ο Έλληνας αγαπούσε πια το στομάχι του περισσότερο από το συνάνθρωπο, τότε πια μπορούσε ο μέγας εκσυγχρονιστής να περάσει στο επόμενο στάδιο του ξενοκίνητου σχεδίου του ΠΑΣΟΚ για την πολιτισμική καταστροφή και τη συνακόλουθη αποικιοποίηση της Ελλάδας.

  • A.M. avatar
   A.M. @ Δημήτρης 30/01/2011 19:41:00

   Συμφωνώ.
   Ο Άντρέας δεν έκανε όσα ο Σημίτης και ούτε γούσταρε τους «δήθεν» ήταν όμως αυτός που έβαλε τον "ακρογωνιαίο λίθο της καταστροφής" στα θεμέλια της πατρίδας (αν ευσταθεί τέτοια έκφραση).
   Και το «Τσοβόλα δώστα όλα!» του Αντρέα ήταν για να μην ξεχνιόμαστε.
   Αν και στα εθνικά θέματα οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι είχε έναν τσαμπουκά και δεν ενέδιδε, χωρίς βέβαια να γνωρίζω αν αυτός ήταν πραγματικός τσαμπουκάς ή είχε «πλάτες» και ήξερε ότι σύμφωνα με «τα σχέδια» ήταν ακόμα νωρίς για να ενδώσει και άφηνε για τον γιόκα του το ξεπούλημα.

 46. Παν. Πάνου avatar
  Παν. Πάνου 30/01/2011 19:43:07

  Συμφωνώ απολύτως με την ουσία του άρθρου σας, κ. Φαήλο !! Σας χρωστάει ευγνωμοσύνη (κατά τη γνώμη μου) η Ελληνική κοινωνά ! Προσωπικά και σας συγχαίρω και σας ευγνωμωνώ !
  Επιτρέψατέ μου , όμως, μια επιφύλλαξη :
  Εμείς οι υπόλοιποι, που δεν επιτρέψαμε ποτέ - ούτε μέχρι το 1985- στην ..."λα0πλανική μαεστρία " του μεγαλύτερου ολετήρα της Ελλάδας, να "κατουρήσει" τον εγκέφαλό μας, τι χρωστάμε να σε βλέπουμε να προσπαθείς να μειώσεις τις όποιες "παρελθοντικές ενοχές" σου με προσποιητές αναφορές σε ..... δήθεν αρετές του ολετήρα ;;;;;;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Παν. Πάνου 30/01/2011 22:55:15

   Δεν έχω καμμία ενοχή, αγαπητέ. Το "Ελληνική Μεραρχία" στην Κύπρο", "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" είχαν ένα γοητευτικό πατριωτικό περιεχόμενο. Αποδείχθηκαν φούμαρα.
   Το ότι ο Αντρέας δεν γούσταρε τους αποδομητές και τους είχε φτυσμένους δεν είναι "αρετή", είναι απλώς γεγονός.
   Τότε ακόμη, τα πρώτα χρόνια, είχε αρκετούς κεντρογενείς γύρω του, που δεν σήκωναν πολλά πολλά από τους περιθωριακούς αριστεριστές που μετά αβάνταρε το σημιτέϊκο.
   Δεν υπάρχει καμμία "προσποιητή αναφορά". Αυτά είναι απλώς γεγονότα.
   Πιστεύεις πως το ποσοστό του 1981 (48% ;) ή του 1985, ήταν όλοι κατουρημένα μυαλά, ηλίθιοι, πρασινοφρουροί κλπ; Τότε είσαι βαθιά νυχτωμένος.

 47. Προφήτης avatar
  Προφήτης 30/01/2011 20:36:43

  Ο Τσίπρας "ψάχνει βηματισμό" και είναι πολιτικά σκόπιμο να μην τού γίνεται επίθεση. Ήταν αυτός που πρότεινε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατειας στον Στάθη. Τον πολέμησε και ματαίωσε την υποψηφιότητα ο συρφετός των "συνιστωσών" του Αλαβάνου.
  Ας γίνει κατανοητό τι συνέβη.
  Ο Αλαβάνος έφερε στον ΣΥΝ όλο τον αριστερίστικο εσμό και τούς μοίρασε λεφτά από την κρατική επιχορήγηση.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Προφήτης 30/01/2011 21:05:48

   Αποψεις ειναι αυτες.Ο Σταθης ηταν επισης υπερ της εξεγερσης του 2008.
   Δεν υπαρχει φιλος συριζαιος γιατι ολοι ηταν υπερ της βιας και της ανατροπης μεσω της βιας της προηγουμενης κυβερνησης.

  • kiki avatar
   kiki @ Προφήτης 31/01/2011 09:59:44

   @ Προφητη,
   οχι του Αλαβανου,
   του Κουβελη, του Κυρκου, του Μαργαριτη, και των αλλων παραφερναλιων δοσιλογικων του Συριζα.

 48. Κάποιος avatar
  Κάποιος 30/01/2011 23:11:30

  Την ταυτότητα μας ως άνθρωποι δεν υποχρεωτικό να την αναζητούμε και να προσπαθούμε να την αποκτήσουμε μέσα από την αγέλη.
  Η αγελαία συμπεριφορά είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό του ζωικού βασιλείου, εκτός από την τροφή, την αφόδευση και την αναπαραγωγή.
  Όπως επίσης και η ανάγκη αρκετών ειδών κτηνών, να υπακούν και να καθοδηγούνται από κάποια ηγεσία, υπηρετώντας κάποιο σκοπό.
  Αν θα μπορούσαμε να απομονώσουμε ένα χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το ανθρώπινο είδος από τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου, αυτό θα ήταν η ικανότητα αυτογνωσίας, που οφείλεται σε ανώτερες εγκεφαλικές λειτουργίες και προϋποθέτει συνθήκες όπου ευδοκιμεί η ελευθερία βούλησης.
  Η υποταγή ή η υπακοή σε πολιτικούς ,θρησκευτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες και η ομαδοποιημένη ταύτιση λαών προς ένα κοινό στόχο, οφείλεται συνήθως σε ψυχολογικούς και συναισθηματικούς λόγους και όχι στην κριτική σκέψη και ελεύθερη βούληση του ανθρώπου.
  Φασιστικά και απολυταρχικά καθεστώτα στηρίζονται ακριβώς πάνω σε αυτό το μοντέλο.
  Τα ιστορικά παραδείγματα είναι γνωστά...

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Κάποιος 31/01/2011 01:07:15

   @Καποιος
   αναφερεσαι στην 'αγελαια' συμπεριφορα - δυο παρατηρησεις
   1/ το γεγονος οτι ορισμενες συμπεριφορες ειναι κοινες αναμεσα στους ανθρωπους και το υπολοιπο ζωικο βασιλειο δεν σημαινει πως τις απαξιωνουμε αυτοματα (θα δεις πολυ σοφια στο ζωικο βασιλειο)
   2/ ο ανθρωπος 'ον κοινωνικο' δεν ειναι το μονο κοινωνικο ον στη φυση - η οργανωση σε κοινωνιες (αγελες αν προτιμας το ζωικο βασιλειο) στην πορεία της εξελιξης ηταν και παραμενει πραξη υψιστης σημασιας για την επιβιωση και την διαιωνιση των ειδων (το ιδιο ισχυει και για τον ανθρωπο για τους απογονους του και τα υπολοιπα μελη της κοινωνιας μεσα στην οποια ΕΠΕΛΕΓΕΙ να ζει) και προυποθετει μεσα απο την αυτογνωσια (δικη σου ευστοχη παρατηρηση) τον *εθελοντικο* και με πληρη επιγνωση υποβιβασμο του ατομικου συμφεροντος σε εναν ανωτερο σκοπο την επιβιωση της ομαδας (κοινωνιας, αγελης). Προυποθετει αισθηση καθηκοντος που οι (θα το πω χωριατικα με συγχωρεις) 'κουλτουριαρηδες του κωλου' την πλασαρουν σαν 'φασιστικο' χαρακτηριστικο.
   Αυτη, κατα τη γνωμη μου, ειναι κορυφαια συμπεριφορα που ολοκληρωνει τον ανθρωπο (εθελοντικη και με πληρη επιγνωση) - η μεγαλυτερη δυνατη συνεισφορα οχι πρωτιστως για την παρτη του αλλα για την ομαδα (και εμμεσα για την επιβιωση του ιδιου και των απογονων του μεσα απο αυτη - η συμπεριφορα δεν ειναι συναισθηματικη - ειναι συμπεριφορα που περασε μεσα απο εκατομυρια κατα πως λενε χρονια εξελιξης του ειδους)
   Βασικη προυποθεση για να ενρεγοποιηθουν αυτες οι διεργασιες ειναι αισθηση αυτοεκτιμησης και αυτοσεβασμου (αν πιστευεις πως αξιζεις τον κοπο σαν ατομο και κατ'επεκτασην ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ - η αν εισαι στην τελικη κομπλεξικος που θα'θελες να ειχες γεννηθει κατι αλλο και μηδενιστης) δηλ. οχι 'μισος για τον λαο απο τον οποιο προερχονται' που γραφει και πιο πανω.
   Οσον αφορα τις ιεραρχιες (στρατιωτικες, θρησκευτικες κλπ) αυτα ειναι μονο δευτερευουσες τεχνικες λεπτομερειες που αφορουν την αποτελεσματικη οργανωση των ομαδων .

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ rally monkey 31/01/2011 11:03:42

    @rally monkey

    Θα σου απαντήσω, αν και κανονικά δεν θα έπρεπε, γιατί μου απευθύνεις ερωτήσεις διανθισμένες με προσωπικούς υβριστικούς χαρακτηρισμούς, γεγονός που φανερώνει ότι όταν έγραφες ήσουν σ' ένα μεγάλο βαθμό συναισθηματικά και ψυχολογικά φορτισμένος και όχι λογικά σκεπτόμενος.
    Εκτός κι αν νομίζεις ότι το "στόλισμα" αποτελεί λογικό αντεπιχείρημα και εντάσσεται στην διαδικασία εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους.

    Πρώτον, λοιπόν, δεν ήμουν εγώ αυτός, που υποβίβασα την διαδικασία τροφής, αφόδευσης και αναπαραγωγής ως κτηνωδών ιδιοτήτων.

    Δεύτερον, η κοινωνική οργάνωση όντως συμβάλλει και βοηθά την επιβίωση αλλά και εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους και όχι μόνο.
    Παρόλα αυτά δεν υπάρχει μόνο ένα είδος κοινωνικής οργάνωσης, ούτε αυτή έχει σταθερή μορφή στον χρόνο.
    Για παράδειγμα η κοινωνική οργάνωση των κατοίκων ενός τόπου δεν είναι απαραίτητο να γίνεται αποκλειστικά με εθνικά, θρησκευτικά, ή πολιτικά κριτήρια, όπως αντίστοιχα στα εθνικά κράτη, στις θεοκρατίες ή στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, ούτε απαραίτητο να υπάρχει υποταγή και υπακοή σ΄έναν πολιτικό, στρατιωτικό ή θρησκευτικό ηγέτη.
    Επίσης οι στόχοι δεν είναι πάντα οι ίδιοι.
    Μπορεί να είναι ο ευδαιμονισμός, η επικράτηση της φυλής ή του έθνους, η επικράτηση μιας πολιτικής ιδεολογίας κτλ.
    Η ιστορική πάντως πραγματικότητα έχει δείξει ότι η υποταγή μιας ευρύτερης κοινωνίας στους σκοπούς ενός ηγέτη ή μιας ηγετικής ομάδας και η εξαφάνιση του "εγώ" μέσα στο "εμείς" έχει συνήθως εντυπωσιακά αλλά τελικά καταστροφικά αποτελέσματα καθώς η ατομική συνείδηση του καθενός, "εξαφανίζεται" ή υποκύπτει στην ψυχολογία της μάζας, όπου επικρατούν οι ψυχικές και συναισθηματικές παρορμήσεις και όχι οι λογικές διεργασίες.
    Γι'αυτό άλλωστε οι χαρισματικοί ηγέτες που είναι μετρ στην μεταβολή των ατόμων σε μάζα και στην χειραγώγηση τους, συνήθως στις δημόσιες εμφανίσεις τους κάνουν περισσότερο επίκληση στο συναίσθημα παρά στην λογική, στηριζόμενοι πολύ στην εξωγλωσσική επικοινωνία.

    Σε καθαρά επίσης προσωπικό αξιακό επίπεδο, ο καθένας μπορεί να επιδιώκει την αυτοπραγμάτωση του, είτε αποκλειστικά μέσω της συνεισφοράς του στο κοινωνικό σύνολο, είτε μέσω των προσωπικών του επιτευγμάτων και κατακτήσεων.

    • rally monkey avatar
     rally monkey @ Κάποιος 01/02/2011 03:05:18

     @Καποιος
     να σε διαβεβαιωσω ο'τι δεν ηταν στις προθεσεις μου να κανω κανενα προσωπικο σχολιο - δεκτο η χρηση 2ου προσωπου ηταν ατυχης επιλογη και θα'θελα να την δεις σαν σχημα λογου παρα προσωπικη αναφορα γιατι απλα δεν ηταν.

     Αναφερομαι αποκλειστικα σε 'αγωνες επικρατησης/επιβιωσης' που εξ'ορισμου *δεν* μπορει να δωσει το ατομο ως μοναδα αλλα μονο ως μελος ενος ευρυτερου συνολου.
     Ιστορικα τετοιες συγκρουσεις ομαδων εχουν ειτε εθνικο, φυλετικο, θρησκευτικο, ειτε ιδεολογικο χαρακτηρα. Νομιζω ο'τι εξαντλω ολες τις πτυχες.

     Οσο για την ιεραρχηση του συνολου πανω απο το ατομο σε τετοιου ειδους συγκρουσεις - το νομισμα εχει δυο οψεις (αυτοθυσια για το συνολο/εγκλημα στο ονομα του συνολου) - συνηθως επικαλουμαστε μονο τη μια κατ'επιλογη αγνοωντας το ο'τι το ατομο διαθετει ελευθερη βουληση (ακομα και στην περιπτωση που επιλεγει να εκτελει διαταγες ανωτερων).

 49. Παν. Πάνου avatar
  Παν. Πάνου 30/01/2011 23:20:25

  Η ιστορία απέδειξε εκκωφαντικά , αγαπητέ φαήλο, ότι είναι τιμή για τους βαθειά νυχτωμένους , να κατηγορούνται ότι ....αντιστάθηκαν στο κατούρημα του εγκεφάλου τους από τον μεγάλο υποκριτή λαοπλάνο !!! Όσο για το ..... " αφοπλιστικο" 48% , άστο καλύτερα ! Δεν σου περιποιεί ούτε τιμή , ούτε καταξίωση .
  Περίμενα από σένα , ...........¨ετσι σοφός που έγινες , με τόση περιπέτεια, με τόσες γνώσεις, ήδη να το έχεις καταλάβει απάτες τι σημαίνουν !!!!!!!
  Θέλεις να μας πεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία , που καταδίκασε τον Σωκράτη, καταξιώνεται επειδή και μόνον ήταν πλειοψηφία ;;;;; Έλεος !!!!!
  Δεν περίμενα από σένα τέτοιες αφελείς απλουστεύσεις , που δεν τις κάνει ούτε ο Τοτός !!!
  Οι θέσεις σου έχουν τεράστια αξία , απείρως μεγαλύτερη απο αυτή των δικών μου !! Διότι είσαι ανανήψας !!! Θυμήσου όμως , ότι ο Απ. Παύλος, ουδέποτε προσπάθησε να δικαιολογήσει το παρελθόν του ως διώκτου !!!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Παν. Πάνου 31/01/2011 14:49:13

   Να, κάπως έτσι χάνεται ο δημόσιος διάλογος. Είπα κάτι απλό και αυτονόητο κι εσύ μου λες εξυπνάδες και κεκαλυμμ΄λενες προσβολές για κάτι που δεν είπα.
   ΑΣν έχεις τόσο άχτι τον Ανδρέα, πρόβλημα σου. Εγώ είπα ότι μέχρι και τις ημέρες του δεν "πήγαινε" το σκυλολόϊ της ανακυκλωμένης αριστερίστικης προοδευτικάντζας κι ότι όλοι αυτοί ξεχυθήκανε σττα μέσα και έξω επί Σημίτη. Τί δεν καταλαβαίνεις;
   Ο Λαός δεν χωρίζεται σε άξιους και περιούσιους που πάντα ψήφιζαν ΝΔ και σε ανάξιους, "κατουρημένα μυαλά" που τόλμησαν να έχουν ψηφίσει άλλα κόμματα. Ωραία αντίληψη έχεις για την Δημοκρατία!
   Τα δε περί "ανανήψαντος" να τα πεις στον Τοτό, στον Κοκό, όπου θέλεις, όχι πάντως σε μένα. Τα ίδια έλεγα, τα ίδια λέω. Απλώς είμαι λίγο σοφότερος για την φύση του ανθρωπίνου είδους.

 50. Παν. Πάνου avatar
  Παν. Πάνου 30/01/2011 23:22:28

  Γιαυτό και έγινε ο πρώτος μετά τον ένα !!!

 51. factorx avatar
  factorx 30/01/2011 23:36:49

  Η κακοήθεια είναι προνόμιο των αποφοίτων του 60 αγαπητέ; Σας προσφέρουμε δωρεάν χώρο να λέτε τις αμετροέπειές σας και απο πάνω μας την λέτε κιόλας; Αλλάξτε και κανένα κομπιούτερ. Της γενιάς του 60 είναι κι αυτό;

 52. Misha avatar
  Misha 31/01/2011 00:18:23

  ΒΙΣ

  Αντιχριστιανούς βλέπεις μόνο από εκείνη την μπάντα;
  Ο αντιχριστιανισμός είναι mainstream ρεύμα πλέον στην Ευρώπη του διαφωτισμού . Dawkins, Hitchens, Harris, OnfrayDaniel Dennett κλπ,
  Kι εδώ στην Ελλάδα οι ακροδεξιοί αρχαιόπληκτοι είναι κατά τεκμήριο και μανιακοί αντιχριστιανοί (βλ Δαυλό κλπ)

 53. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 31/01/2011 00:43:59

  Και τι θέλεις αγαπητέ μου Παν. Πάνου, με τα δικά σου αφοπλιστικά
  επιχειρήματα...να σου δηλώσει ο Φαήλος, ο Δημήτρης, ο Κώστας,...... "ήμαρτον"...
  Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι στο 48% δεν υπήρχε ούτε ένας σωστός άνθρωπος; και
  όλοι ήταν "κατουρημένα μυαλά"; Ε άμα σου χώσει κανείς καμιά φάπα μετά θα φταίει; πάντως θα πει και ήμαρτον...
  Δηλαδή από το "βυθίσατε το Χόρα" του Ανδρέα μέχρι το "βυθίσατε τη χώρα" του Γιωργάκη τι σχέση έχει; ... Βέβαια ήταν λαοπλάνος, βέβαια ήταν ότι ήταν...αλλά ήταν άντρας με κάκαλα... και έθεσε όλο το στράτευμα σε συναγερμό πολέμου! και μην τα βλέπουμε και όλα συνωμοσιολογικά..μερικά
  πράγματα είναι και θέμα χαρακτήρα και προσωπικότητας, εξάλλου οι Αμερικάνοι στις αναφορές τους τον ονομάζουν επικίνδυνο, παρανοϊκό...
  Λοιπόν αναπαύσου στις δάφνες που δεν ψήφισες Ανδρέα και μην μειώνεις άλλους ανθρώπους που προσπαθούν για το καλό της Πατρίδας και όχι
  για στενά κομματικά συμφέροντα.

 54. Αγρινιώτης avatar
  Αγρινιώτης 31/01/2011 01:06:15

  Η φράση σου (αγαπητέ Δημήτρη) : "αν σου χώσει κανείς καμιά φάπα" χαρακτηρίζει και το επίπεδό σου και το ποιόν σου και τη δημοκρατική σου νοοτροπία και τη .....φιλοπατρία σου !!!! Εύγε !!!!

  • Δημήτριος avatar
   Δημήτριος @ Αγρινιώτης 31/01/2011 12:51:45

   Αγαπητέ Αγρινιώτη, όταν με θίγουν προσωπικά δεν αντιδρώ, όμως αν θίγουν
   τον διπλανό μου, την οικογένειά μου, τον αδερφό μου, την Πατρίδα μου
   θα μιλήσω, θα ενεργήσω και ας βγούν τύποι σαν και σένα της δήθεν ευγένειας, της δυτικής κουλτούρας, τύποι πχ που χαρακτηρίζουν το κίνημα "Δεν πληρώνω" ως κίνημα του "τζάμπα" να λένε ότι θέλουν... Ιδίως όταν ένας άνθρωπος θίγει
   την μισή Ελλάδα τότε όχι για φάπα(που ούτως η άλλως) είναι διαδικτυακή ...
   Τώρα αν τα λεπτά σου αισθήματα ή κάποια άλλοι θίχτηκαν, ζητώ συγγνώμη.

 55. Μάρκος avatar
  Μάρκος 31/01/2011 02:15:47

  Είναι λογικό όταν έχουμε περάσει από Σιμήτη και Τζέφρεϊ κάποιοι, να νοσταλγείτε το Αντρέα. Αλλά όχι και άντρας με κάκαλα αυτός που κατέδωσε τους συμφοιτητές του στον Μανιαδάκη, αυτός που προτίμησε να υπηρετήσει ως "νοσοκόμα" του US NAVY, αυτός που πήρε διαβατήριο για να φύγει από τη χώρα από τα χέρια του Παττακού, για να κάνει αντίσταση σπέρνοντας εξώγαμα...έλεος δηλαδή....

  • kiki avatar
   kiki @ Μάρκος 31/01/2011 10:12:24

   @ Μαρκος,
   ελα μου ντε, και συνεχισε κατοπιν εντολων των αμερικανων την διαλυση της κομμουνιστικης αριστερας, διαβρωσε ολη την ελληνικη κοινωνια, ελεγε μεγαλα λογια και ευχαριστα για τα αυτια των Ελληνων, προδωσε την αξιοπρεπεια μας, μας πουλησε στο Νταβος, και το ριξε στις γκομενες, τις οποιες ολες χρυσοπληρωσαμε.
   Ο Αντρεας δεν χωνευε τον Σημιτη, μεχρι και στα τελευταια του οταν ηταν ο κινεζος υπουργος βιομηχανιας και πουλησε τον Σκαραμαγκα σε καποιον αποτυχημενο απατεωνα, βρισκομενος στην Ελουντα, μετα το τηλεφωνημα της ανακοινωσης ειπε "αυτος θελει να γινει πρωθυπουργος."
   Ο κινεζος τροτσκιστης με τον "εισοδησμο "γνωστη μεθοδο καταφερε να τον φαει και οπως ολοι οι τροτσκιστες, εγινε συνεργατης των αμερικανογερμανων, μην ξεχναμε και τον αδελφο Σπυρο, γερμανοτσολια, ηδη απο χρονια.
   Καταρα ηταν και για την χωρα και για την κοινωνια.
   Λυπαμαι οσους πιστεψαν σαυτον τον Αντρεα οχι μονο γιατι κατερευσε η ψευδαισθηση της ανεξαρτητης ελλαδας, αλλα και της κοινωνικης δικαιοσυνης.

 56. wb avatar
  wb 31/01/2011 02:41:54

  @Δημήτρης"..εξάλλου οι Αμερικάνοι στις αναφορές τους τον ονομάζουν επικίνδυνο, παρανοϊκό…"

  ..καλά οι Αμερικάνοι όλο βλακείες λέγανε.
  Μέχρι και πίσω απο τη 17Ν τον βλέπανε τον Αντρέα μας.
  Συκοφαντίες και ψεύδη κατά του ηγέτη μας βέβαια όπως άλλωστε μας διαβεβαιώνει το πάντα αξιόπιστα Πασοκικό Εθνος.
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=48918956

 57. Μάρκος avatar
  Μάρκος 31/01/2011 11:47:05

  Όσο για το "βυθίσατε το Χόρα", είχε τόση βαρύτητα τότε, όση είχε το "Λεφτά υπάρχουν" του γιου του. Η άρση εμπολέμου με την Αλβανία με μεσάζοντα τον δανειστή, το δήθεν κλείσιμο της Βάσης της Νέας Μάκρης το βράδυ της κρίσης του 1987-όσοι έβλεπαν τότε TV-PRESS θυμούνται την εικόνα της ανοιχτής πύλης-και τα καραγκιοζιλίκια του Νταβός, είναι λίγα μόνο απτά παραδείγματα του πόσα...κάκαλα είχε ο μακαρίτης...

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Μάρκος 31/01/2011 15:45:01

   Μάρκο διαφωνώ. Το "βυθίσατε το Χόρα" ειπώθηκε από Πρωθυπουργό της Ελλάδας με αποτέλεσμα να βάλουν την ουρά στα σκέλια οι τουρκαλάδες...
   Όσοι ξημεροβραδιάστηκαν στα πλοία φάτσα με τους τούρκους και το χέρι
   στην σκανδάλη ή στα χαρακώματα το ξέρουν καλά...
   Ενώ το "λεφτά υπάρχουν" ειπώθηκε από υποψήφιο αντιπολίτευσης για να εξαπατήσει τον λαό και να αναλάβει με ψέματα την εξουσία...
   Συμφωνώ στα άλλα που αναφέρεις και άλλα τόσα και χειρότερα μπορώ να αναφέρω. Δεν θέλω να πάρω θέση υπέρ του Ανδρέα, που ούτως ή άλλως δεν θεωρώ άξιο. Όμως είχε εμβέλεια πως να το κάνουμε και τσαμπουκά όποτε ήθελε...και δεν πρέπει να είμαστε μη μηδενιστές του στυλ "τίποτα δεν έκανε" ή "όλοι όσοι τον ψήφισαν είναι κατουρημένα μυαλά"... Λίγο σεβασμό στους Έλληνες, κάθε χώρου. Δηλαδή να πούμε για τους Μητσοτακικούς όλοι είναι "προδότες" και "ανθέλληνες" ή το 40% που ψήφισε Μπακογιάννη παρόλο που έχει τις πιο ανθελληνικές θέσεις από όλους ότι είναι προδότες, κομματόσκυλα..
   Ας είμαστε λίγο προσεκτικοί.
   Χρειάζεται ομόνοια αυτές τις ώρες και
   αγνός πατριωτισμός χωρίς υπερβολές και αφορισμούς.

   • Μάρκος avatar
    Μάρκος @ Δημήτρης 31/01/2011 16:16:54

    Προφανώς τα έχεις μπερδέψει λίγο. Το "βυθύσατε το Χόρα" το είπε ο Ανδρέας όταν είχε βγει το Χόρα επί Καραμανλή στο Αιγαίο, τέλη της 10ετίας του 70, πριν γίνει πρωθυπουργός. Όταν έγινε πρωθυπουργός, φρόντισε να βυθίσει τη χώρα, απαξιώνοντας το Στρατό με προαγωγές ΠΑΣΟΚων και μεταθέσεις και αξιωματικούς τύπου Σπυριούνη. Επίσης στην κρίση του 1987 είχε πια μετονομαστεί σε Σισμίκ το Χόρα.

    • Δημήτρης avatar
     Δημήτρης @ Μάρκος 31/01/2011 17:26:42

     Προφανώς Μάρκο αναφέρομαι στην μεγάλη κρίση του Μαρτίου του 1987, που ως πρωθυπουργός ο Ανδρέας κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση πολέμου και έθεσε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προ των ευθυνών τους. Διότι θεωρούσε τη συμφωνια Καραμανλή-Ετζεβίτ ανενεργή, συνθήκη της Βέρνης...και επέτρεψε την προέκταση της έρευνας 10νμ από τη Θάσο. Τέλος πάντων, ας μην παίζουμε με τις λέξεις αφού γνωρίζεις ότι Χόρα είναι το Σισμίκ.

     • Μάρκος avatar
      Μάρκος @ Δημήτρης 01/02/2011 11:23:06

      Δεν διαβάζεις όμως λέξη από όσα γράφω. Κι επιμένεις να μας βγάλεις τον αμερικανό ναύτη και ήρωα από πάνω...!Έλεος!
      Σε τέτοια κατάσταση πολέμου την κήρυξε, που όσοι θυμούνται την TV-PRESS, θυμούνται και τις ανοιχτές πύλες της βάσης της Ν.Μάκρης, παρά τα όσα έλεγαν οι ειδήσεις!Δεν είμαστε 18 χρονών...

 58. Αγρινιώτης avatar
  Αγρινιώτης 31/01/2011 15:41:42

  Αγαπητέ Δημήτρη, δεν είμαστε εδώ για να προσπαθούμε να προσβάλουμε ο ένας τον άλλο . Γιαυτό και δεν σε παρεξηγώ . Άλλο ΄ομως, γενική (απρόσωπη) διατύπωση απαξίωσης και άλλο προσωπική προσβολή ή ύβρις ! Αυτό θα πρέπει στη ζωή σου , να μάθεις να το διακρίνεις !!!!
  Γιαυό και : θερμώς ετχαριστώ τους : Markos, Kiki, και wb, που σου δώσανε την δέουσα απάντηση !!!!

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Αγρινιώτης 31/01/2011 15:48:33

   Σωστά άλλο να θεωρείς κατουρημένα μυαλά την Μισή Ελλάδα και άλλο να προσπαθήσεις να συνετίσεις έναν... Σε ευχαριστώ για την δική σου διάκριση.

 59. Αγρινιώτης avatar
  Αγρινιώτης 31/01/2011 15:50:59

  Αν βέβαια κατάφερνες ,καποτε να μου δώσεις εξήγηση ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να με συνγκαταλλέξεις σ' αυτούς που χαρακτηρίζουν το κινημα " δεν πληρώνω " , ως κίνημα " τζάμπα" , τότε μπορώ να ομολογήσω , ότι μπορεί τελικά να είσαι και ...........ελέφαντας !!!!!!!

 60. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 31/01/2011 15:57:21

  Δεν θα σου δώσω καμιά εξήγηση για να ομολογήσεις κάτι που δεν ισχύει...
  Θα το κλείσω μαζί σου, διότι δεν έχει νόημα να μιλάς με κάποιον
  που χαρακτηρίζει το επίπεδο, ποιόν, φιλοπατρία κάποιου από μια έκφραση διαδικτυακή και θα σου προτείνω να μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.


  υγ. η περίοδος που οι δήθεν, κομματικοί οσφυοκάμπτες, ο "ορθός" πολιτικός λόγος, περνούσε είναι παρελθόν, ζούμε σε περίοδο που πρέπει να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

 61. Αγρινιώτης avatar
  Αγρινιώτης 31/01/2011 17:32:57

  Αφού λοιπόν δεν συγκινείσαι με την λεπτότητα και την ανωτερότητα , θα πάρεις την απάντηση που σου ταιριάζει:
  Πρώτον. Άν δεν έχει νόημα να μιλάς με κάποιον που σε εγκαλεί γιατί προσβάλλεις "διαδικτυακά" (και επομένως ανώδυνα) εξαπολύοντας μαγκιές τύπου " να σου χώσει φάπα" , τότε πες που σε παρακλώ , τι νόημα έχει να μιλάει κανείς με κάποον , που κατηγορεί τον πρώτο , ως να μην είπε ότι είπε και ενόχλησε ...."διαδικτυακα" ! Τόση ολιγόνοια ;;;!!;;
  Δεύτερον . Η μεγαλύτερη και πιο απεχθής ανανδρεία έγκειαι στο να γενικεύει ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ κάποιος το νόημα μιας φράσης του αντιλόγου, προκειμένου να την κραδαίνει ως τεμήριο εγκλήματος και να ακυρώνει το νόημά της ! Η πιο συχαμερή μορφή κουτοπονηριάς , όταν δεν είναι απόρροια ολιγόνοιας !!!!
  Και εξηγούμαι :
  Ποιος σου είπε ότι όταν κάποιος εκφράζει την ικανοποίησή του ότι δεν επέτρεψε στην καλπάζουσα υποκριτική μαεστρία του λαοπλάνου, να του "κατουρήσει" το μυαλό, ότι τούτο συνεπάγεται ότι όσοι τον ψήφισαν .....είναι κατουρημένα μυαλά; Το μεγαλύτερο ποσοστό κάλλιστα μπορεί να ψήφισε διότι ήθελε να πάρει σειρά στην κουτάλα . Αλλο σημαντικό επίσης διότι - καίτοι υποψιαζόταν- ήθελε να δοκιμάσει και κάτι άλλο . Άλλο ποσοστό ότι ήταν υπερβολικά ρομαντικοί .! κ.ο.κ.!!!
  Υπάρχει όμως και ένα μικρό υπόλοιπο, που κρίνεται από τις νυν θέσεις του ! Δηλαδή αμετανόητοι και πείσμονες ότι έκαναν καλά ! ( Λες και δεν βλέπουν την απόλυτη καταστροφή). Φοβάμαι ότι επέλεξες να συναριθμηθείς σε αυτούς εκουσίως και δεν έχεις ανάγκη από κανέναν να σε ..χαρακτηρίσει ! ! Οπότε μην με παρεξηγείς που έδειξα (αν όχι την υποκρυπτομένη εμπάθεια) , υποχρεωτικά την ολιγόνοιά σου !!!

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Αγρινιώτης 31/01/2011 18:03:07

   Αν εκτόνωσες την κακία και τα κόμπλεξ κατωτερότητας που ανάγονται στην παιδική σου ηλικία(σύμφωνα με στατιστικά πάντα), είμαι πολύ χαρούμενος.
   Κατά τ' άλλα σου προτείνω να διαβάσεις την απάντηση του Φαήλου.

 62. Αγρινιώτης avatar
  Αγρινιώτης 31/01/2011 19:30:28

  Ίδιον των αμετανοήτων ολιγονόων - αυτή την στατιστική γνωρίζω καλά - είνα το να προβάλλουν στον αντιλέγοντα, πράγματα που αντλούν από την ολότητα του χαρακτήρος τους και που τους χαρακτηρίζουν απολύτως, επειδή κάτι τους τα θύμησε ( οι κομπλεξικοί) !! Ευχαριστώ που μου έδειξες πώς θα καταντούσα, αν σου έμοιαζα ΄εστω και λίγο !!!! Φευ !!!!!!!
  Τέλος !-

 63. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/01/2011 23:33:27

  Περαστικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.