#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/05/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νικητές των εκλογών ήταν τα .....θύματα του ΜνημονίουΤου Κώστα Ροδινού

Σ’ ένα πράγμα θα συμφωνήσω  με τον κ.Τσίπρα. Η ψήφος της περασμένης Κυριακής ήταν  συνειδητοποιημένη. Γι αυτό και οι νικητές των εκλογών  είναι τα θύματα του Μνημονίου.Τα εκατομμύρια των συμπολιτών μας  που βλέπουν:

- τις συντάξεις να πετσοκόβονται.

- τους μισθούς  να μειώνονται

- τα εισοδήματά  να συρρικνώνονται

- τους  φόρους να γίνονται δυσβάσταχτοι

- τις επιχειρήσεις  να κλείνουν

- τα παιδιά τους να μαραζώνουν στην ανεργία.

Όλοι αυτοί βιώνουν τον φόβο, την αγωνία και την αβεβαιότητα για το αύριο.

Και δικαίως θεωρούν ως αιτία των δεινών τους τις  πολιτικές του Μνημονίου.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων αυτές τις  πολιτικές καταδίκασε  την περασμένη Κυριακή. Και τις καταδίκασε στό όνομα των κομμάτων που, με τον έναν ή άλλο τρόπο, στήριξαν, ανέχθηκαν ή δεν έκαναν όσα έπρεπε για να τις εμποδίσουν. Προφανώς γιατί  ήθελαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: δεν αντέχουμε άλλο. Το μνημόνιο μας καταστρέφει.

Επιβράβευσαν την αντιμνημονιακή ρητορική

Έτσι, μοιραία η πρώτη τους επιλογή ήταν τα κόμματα που επένδυσαν στην  αντιμνημονιακή ρητορική.

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Κάποιοι  θεωρούν πως  δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν και ό,τι η πτώχευση της χώρας μπορεί να αποτελέσει  για αυτούς  μια νέα ευκαιρία επειδή μες τον κουρνιαχτό της πτώχευσης θα ...χαθούν τα ίχνη και οι οφειλές του παρελθόντος.

Άλλοι, από καθαρά εκδικητική διάθεση, ακολουθώντας το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».

Κάποιοι τρίτοι, επειδή  γοητεύτηκαν από τις διακηρύξεις του κ. Τσίπρα για μια «κυβερνώσα Αριστερά» που θα κατήγγειλε μονομερώς το Μνημόνιο, θα προσλάμβανε 100 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και θα επανέφερε μισθούς και συντάξεις στη προ μνημονίου εποχή.

Μερικοί επειδή έδωσαν βάση στις πομφόλυγες του κ. Καμμένου ότι και αυτός θα καταγγείλει το Μνημόνιο , ενώ έχει και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση της χώρας από άλλες πηγές.

Είχαμε  υπογραμμίσει εγκαίρως εδώ, ότι οι πολιτικές του Μνημονίου θα έπλητταν οριζοντίως  όλα τα κοινωνικά στρώματα  και θα δημιουργούσαν μια ...τάξη απελπισμένων που δεν θα συμπεριφέρονταν με βάση τα κομματικά της πιστεύω, αλλά με μόνο κριτήριο  τις απώλειες που υπέστη εξ αιτίας του μνημονίου. Και στην ομάδα αυτή αθροίζονται ψηφοφόροι από όλα τα κόμματα! Όποιος μελετήσει με προσοχή τις διαρροές των πρώην ψηφοφόρων του 2009 της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα το διαπιστώσει ανάγλυφα.

Και είναι λάθος να πιστεύουν κάποιοι ό,τι μετά τις εκλογές της Κυριακής ο κόσμος εκτονώθηκε και θα ψηφίσει όπως παλιά. Τέτοια ρεύματα δεν αναστρέφονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Θέλουν χρόνο και αλλαγές μεγάλες ή κάποιο σόκ.

Το επιβεβαιώνουν ήδη οι πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις.

Το τίμημα που πλήρωσε η ΝΔ

Κατά μία τραγική ειρωνεία, βαρύ τίμημα πλήρωσε και η Ν.Δ. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς από  το 2010 ακόμα, είχε προβλέψει  τα δεινά του μνημονίου, ακόμα και στις λεπτομέρειές τους, ενώ παράλληλα μιλούσε διαρκώς για  ένα άλλο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης! Το εκλογικό σώμα δεν «χώνεψε»  την στήριξη της Κυβέρνησης Παπαδήμου. Και για αυτό ευθύνεται πρωτίστως  η ΝΔ που άργησε πολύ να εξηγήσει, πειστικά, την τακτική της. Αν, όπως κάποιοι τότε πρότειναν, η ΝΔ είχε ψηφίσει και το Μνημόνιο Ι, σήμερα θα είχε μονοψήφια ποσοστά.

Επιπλέον, στο αρνητικό αποτέλεσμα συνέβαλε και η προεκλογική εκστρατεία. Πολλά τα λάθη.

Ενδεικτικά θα επισημάνω, μερικά επειδή τα περισσότερα έχουν ήδη επαρκώς αναλυθεί.

Τα ψηφοδέλτια ήταν αδύναμα και σε πολλούς νομούς καταρτίστηκαν με αποκλειστικό κριτήριο να διασφαλιστεί η εκλογή συγκεκριμένων προσώπων. Αν και ήταν ανανεωμένα κατά 50%, ουδεμία θετική επιρροή άσκησαν επειδή η ανακοίνωσή τους επισκιάστηκε από  τον τραγελαφικό χειρισμό της υποψηφιότητας Συμπιλίδη.

Οι εκλογές δεν κερδίζονται πλέον με τα παραδοσιακά μέσα. Δεν αρκούν δυο-τρεις συνεντεύξεις και μερικές  ομιλίες σε κλειστά γήπεδα. Ουδέποτε στη ΝΔ αντιλήφθηκαν τις χαμηλές πτήσεις του κόμματος στις νέες ηλικίες; Και αν τις αντελήφθησαν τι έκαναν για αυτό;

Ο κομματικός μηχανισμός κατελήφθη σε χειμερία νάρκη. Όποιος βρέθηκε στις συγκεντρώσεις το διαπίστωσε. Αν δεν ήταν η δυναμική παρουσία της ΟΝΝΕΔ που έδινε τόνο, θα έμοιαζαν με εκείνες του κ. Βενιζέλου. Και ουδείς ακόμα από την κομματική οργάνωση έχει αναλάβει τις ευθύνες του.

Μέγα λάθος ήταν  η αποφυγή του debate. Στην κοινή γνώμη εμφανίστηκε ένας Σαμαράς που ηρνείτο να αντιμετωπίσει τον βασικό του αντίπαλο. Πολλοί, δικαίως αναρωτήθηκαν γιατί ο Πρόεδρος της ΝΔ, με την επάρκεια που έχει στα οικονομικά θέματα, απέφυγε  την αντιπαράθεση;

Η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ δεν είχε ισχυρή  στόχευση σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που πλήττονται από το Μνημόνιο και απέτυχε να τους προσφέρει προοπτικές ελπίδας.

Η ΝΔ απέτυχε να δημιουργήσει  ισχυρό ρεύμα νίκης. Ακόμα και η διαφαινόμενη πρωτιά της, ερχόταν σε δεύτερη μοίρα επειδή κυριαρχούσαν τα σενάρια των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Η  ΝΔ αρχικά είχε υποτιμήσει το κόμμα Καμμένου. Όταν το αντελήφθη, δεν είχε αρκετό χρόνο για να το αντιμετωπίσει.

Η ΝΔ καθ΄όλη τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας  δεν κατάφερε  να αρθρώσει ένα σύγχρονο λόγο που θα προκαλούσε το ενδιαφέρον εκείνων που δήλωναν απογοητευμένοι από την πολιτική. Δεν είναι τυχαίο ότι αυξήθηκε περαιτέρω η αποχή.

Και τώρα τί;

Είθισται, μετά από ένα ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα, στη ΝΔ ν’ αναζωπυρώνεται η εσωστρέφεια. Έχει ...ταλέντο σ’ αυτό! Απ’ ότι θυμάμαι, με εξαίρεση τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (αν και εκείνος τ’ άκουσε το 1977) όλοι οι αρχηγοί της ΝΔ πέρασαν μια φάση αμφισβήτησης.

Ο κ. Σαμαράς δεν γλίτωσε  ούτε από την κακοδαιμονία  που κατατρέχει τους, μετά τον ιδρυτή της ΝΔ, αρχηγούς. Ουδείς  κέρδισε την Πρωθυπουργία με την πρώτη προσπάθεια! Οι αείμνηστοι Ράλλης, Αβέρωφ και Εβερτ δεν κέρδισαν ποτέ. Ο κ. Μητσοτάκης το κατάφερε μετά από τρεις προσπάθειες, ενώ ο κ. Κώστας Καραμανλής χρειάστηκε δύο!

Επανέρχονται, επίσης, και τα σενάρια της μεγάλης κεντροδεξιάς. Έτσι, από το βράδυ της Κυριακής άρχισαν να μιλάνε για επανένταξη της κας Μπακογιάννη, του κ. Μάνου και του κ. Καρατζαφέρη!

Όλη αυτή η συζήτηση, έτσι όπως γίνεται δημοσίως και ατάκτως, μόνο ζημιά κάνει. Γιατί αφορά τα εγώ ή την ιδιοτέλεια κάποιων  και τίποτα παραπάνω.

Στα σοβαρά πιστεύει κανένας ότι άν συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ οι ανωτέρω, τα ποσοστά της θα ήταν αισθητά υψηλότερα; Πολύ φοβούμαι ότι ίσως  ήταν χαμηλότερα! Γιατί, άντε να εξηγήσεις  τις θέσεις του κ. Μάνου για τις απολύσεις, τις κυβιστήσεις του κ. Καρατζαφέρη ή τη μνημονιακή προσήλωση της κας Μπακογιάννη;

Όταν ο λαός καταδικάζει μια πολιτική, είναι δυνατόν η ΝΔ να αναζητά ..σωτηρία σε υπερμάχους αυτής της πολιτικής;

Ανάκτηση των πρωτοβουλιών

Η ΝΔ, για να έχει βάσιμες για κάτι καλύτερο, πρέπει να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Πρώτον, πρέπει να κλείσουν ει δυνατόν και σήμερα τα ζητήματα της εσωστρέφειας. Όποιος θέλει να πει κάτι να το πεί τώρα, Αλλιώς διαρροές και παπαγαλάκια κανέναν δεν οφελούν

Δεύτερον, ο κ. Σαμαράς, τη Δευτέρα στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  να καταθέσει μια ξεκάθαρη και τολμηρή πρόταση διακυβέρνησης, κατά τα "πρότυπα Μόντι"   ικανής να  αποτρέψει νέες εκλογές. Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ,  οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ θέλουν πάση θυσία εκλογές, ας αναλάβουν και το πολιτικό κόστος, αν τις προκαλέσουν. Αν η ΝΔ είχε περισσότερη ....φαντασία θα έσπευδε να αποδεχθεί τους όρους που έθεσε ο κ. Τσίπρας από το βράδυ της Παρασκευής!

Τρίτον, το εγχείρημα της  μεγάλης κεντροδεξιάς δεν απευθύνεται τόσο στους γνωστούς παράγοντες και αποτυχόντες προέδρους και αρχηγούς, όσο  κυρίως στα στελέχη και τους απλούς ψηφοφόρους. Και πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή που πρέπει να προετοιμαστεί καλά για να έχει αποτελέσματα γιατί διαφορετικά θα καταλήξει σε φιάσκο.

Τέταρτον,  η ΝΔ  πρέπει  να απομυθοποιήσει τους κήρυκες  του ....αντιμνημονιακού μετώπου. Ήδη ο κ. Τσίπρας συνεμορφώθη προς τα υποδείξεις και η μονομερής καταγγελία του μνημονίου έγινε ....επανεξέταση! Ο κ. Στρατούλης επιδίδεται σε μαθήματα...τραπεζικής που προκαλούν «σοκ». Η κα Δούρου μας περιγράφει το όραμά της για τα εθνικά θέματα!

Το αυτό και για τα ήξεις –αφίξεις του προέδρου των ΑΝΕΛ. Το πρόγραμμά του διαψεύδει  τις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Επί πλέον ο κ. Σαμαράς πρέπει να φέρει ενώπιον των ευθυνών τους τόσο τον κ. Τσίπρα, όσο και τον κ. Καμμένο για τα ομόλογα που λήγουν στις 13 και 18 Μαίου. Θα πληρωθούν στο άρτιο ή θα προκριθεί κάποια άλλη λύση; Και όποιοι προτείνουν την άλλη λύση, να αναλάβουν και το κόστος της.

Πέμπτον, να δημιουργηθεί  μια ισχυρή ομάδα παραγωγής πολιτικής και διαχείρισης κρίσεων που θα επικουρεί τον Πρόεδρο. Γιατί ομάδα που χάνει, θέλει αλλαγές και  ενίσχυση.

Έκτον, η ΝΔ οφείλει να σκύψει πάνω από τα  «θύματα του μνημονίου» και να επεξεργαστεί πολιτικές που θα τους προσφέρουν ελπίδα.

Έβδομον, να επαναφέρει στο προσκήνιο και να επιβάλει στην ατζέντα της κεντρικής πολιτικής την πρότασή της έξοδο από την κρίση. Εκείνη την πρόταση του Ζαππείου που τότε όλοι λοιδόρησαν, αλλά  σήμερα κλέβουν τις ιδέες της.

Όμως, σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ από ιδρύσεώς της ήταν πυλώνας σταθερότητας και δύναμη ευθύνης. Και έτσι οφείλει να παραμείνει. Οι ...νίκες του λαϊκισμού είναι πάντα προσωρινές και στο τέλος καταλήγουν  σε τραγωδίες. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το 2009..

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 12/05/2012 08:17:49

  Ωραίες προτάσεις, αυτονόητες. Αλλά χρειάζονται στελέχη να τις μεταδώσουν και να τις εφαρμόσουν, που δεν φαίνεται να υπάρχουν στην παρούσα ηγετική ομάδα της ΝΔ. Δεν χρειάζεται, στην παρούσα φάση να προτρέχει σ΄όλα η ΝΔ. Ας περιμένει τους άλλους να εκτεθούν. Θα αποφύγει τις αστοχίες των μέσα και την κακοπιστία των έξω

 2. τασος avatar
  τασος 12/05/2012 08:34:27

  Συμφωνα με αυτο http://www.antinews.gr/2012/05/11/160781/

  ποσοι θα γινουν "θυματα του μνημονιου";

  Τρεφουμε αυταπατες οτι οποια και αν ειναι η κυβερνηση οποιο προγραμμα Ζαπειο και να εφαρμοσει θα μπορεσει να ανακουφισει τη μιση Ελλαδα;

  Καληνυχτα στα ερειπια ο βομβαρδισμος συνεχιζεται ανηλεως

 3. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 12/05/2012 08:47:12

  Όσο ψάχνουμε τα αίτια της ήττας σε επικοινωνιακή ανικανότητα, χειμερία νάρκη του κομματικού μηχανισμού κλπ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΜΕ. Οι συνομήλικοι (36 ετών) φίλοι μου που είναι άνεργοι και ετοιμάζουν βαλίτσες για μετανάστευση, δεν πρόκειται να πειστούν από κανέναν που ψήφισε το Μνημόνιο 2 (άσχετα αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι το έκανε για τη σωτηρία της πατρίδας), νομιμοποιώντας ταυτόχρονα το Μνημόνιο 1. Κακά τα ψέμματα, για μεγάλο μέρος της πατριωτικής παράταξης και του ελληνικού λαού, ο Σαμαράς έγινε ''Μνημονιακός'' και αυτό ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.Δυστυχώς...

 4. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 12/05/2012 08:56:00

  -"ενώ παράλληλα μιλούσε διαρκώς για ένα άλλο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης"
  -"Έκτον, η ΝΔ οφείλει να σκύψει πάνω από τα «θύματα του μνημονίου» και να επεξεργαστεί πολιτικές που θα τους προσφέρουν ελπίδα"
  ένα άλλο σχέδιο, χαίρω πολύ, ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι εννοεούν με το ένα άλλο σχέδιο, θέλει συγκεκριμένα πράγματα, μασημένη τροφή, συμπυκνωμένα.
  Για το πετρέλαιο θέρμανσης αυτό, για το χαράτσι αυτό.
  Έτσι σε ακούει ο κόσμος.
  Από όλες τις μπούρδες του Τσίπρα κια του Καμμένου, δεν ακούν τίποτα, παρά μόνο ότι θα μας βγάλουν από το μνημόνιο.
  Γι' αυτό ας κόψουν τις θολές αναλύσεις και ας πουν συγκεκριμένα πράγματα, απλά και κατανοητά στον πολύ κόσμο.
  Εκτός και εάν δεν έχουν συγκεκριμένα πράγματα. Τα παραπάνω παραδείγματα δεν τα ανέφερα τυχαία.

 5. 0030salvador avatar
  0030salvador 12/05/2012 09:05:04

  Καλημέρα σε όλους
  μια βδομάδα μετά τις εκλογές είναι μάλλον σίγουρο ότι πάμε σε νέες μιάς και ο Τσίπρας καβάλα στο αντιμνημονιακό άλογο προελαύνει με την δύναμη που του δίνουν όχι οι ζητωκραυγές αλλά οι αναστεναγμοί της απόγνωσης του λαού μας.
  Προσωπικά συγκυβέρνηση με αυτούς που διέλυσαν την χώρα επι τριάντα χρόνια με μπαλαντέρ τον Κουβέλη μόνο συμμορφωση στις απαιτήσεις των δανειστών θεωρώ ότι δείχνει και ηττοπάθεια για την επόμενη αναμέτρηση.
  Η ΝΔ πρέπει να βγεί και πάλι μπροστά,δεν είναι δυνατό το πρώτο κόμμα να σέρνεται πίσω απο τις εξελίξεις.Ενα απόγευμα κράτησε η διερευνητική εντολή του Σαμαρά με την πεισματική άρνηση κάποιων ακόμα και να τον συναντήσουν και ξαφνικά κόντεψε να δώσει την λύση(ταχα μου) ο Βενιζέλος με το κατα παραδοχή του σάπιο Πασόκ και την αναιμική Δημοκρατική Αριστερά της Ρεπούση και των άλλων παιδιών.
  Η ΝΔ με το ποσοστό της Κυριακής δεν αντιμετωπίζεται απο τα ΜΜΕ σαν την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη αλλά σαν την ΝΔ του Σαμαρά. Ντόρα ,Καμμένος Μάνος και λοιποί φρόντισαν να σφετεριστούν και να αποσπάσουν σάρκα απο την σάρκα της και άρχισαν να διασπείρουν φήμες αμφισβήτησης της ηγεσίας την ώρα που γίνεται προσπάθεια ανασύνταξης και επανένωσης της παράταξης.Πρέπει να τους δώσει κάποιος να καταλάβουν ότι το κάλεσμα απευθύνεται στους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς και όχι στους σφετεριστές της ηγεσίας της.
  Ηρθε η ώρα της ευθύνης και της αλήθειας για όλους.δεν είναι δυνατόν σε μια χρεωκοπημένη χώρα οι πολιτικοί της να ψάχνουν λεξικά και να παίζουν με την επαναδιαπραγμάτευση,την απαγκίστρωση,την ελάφρυνση ή την μείωση της επιβάρυνσης και όχι με το ίδιο το μνημόνιο που πνίγει όλους μας.Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν όλοι αν άρνηση του μνημονίου και τη δανειακής σημαίνει δραχμή για να μην καλλιεργούνται φρούδες ελπίδες και ο λαός σαν τον πνιγμένο να πιάνεται απο τα μαλλιά του ή τα μαλλιά διαφόρων αριστερών σωτήρων και νεόκοπων "παπανδρέου".

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ 0030salvador 12/05/2012 19:12:24

   Αυτό με τη διαχείριση της διερευνητικής εντολής, ορθά το επισημαίνεις.
   παράλειψή μου που δεν το ανέφερα.

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 12/05/2012 09:24:57

  ...Κάποιοι θεωρούν πως δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν και ό,τι η πτώχευση της χώρας μπορεί να αποτελέσει για αυτούς μια νέα ευκαιρία επειδή μες τον κουρνιαχτό της πτώχευσης θα …χαθούν τα ίχνη και οι οφειλές του παρελθόντος.
  Άλλοι, από καθαρά εκδικητική διάθεση, ακολουθώντας το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων»....
  Αυτή η φράση εμπεριέχει όλη την ουσία για αυτά που τραβάμε με το σουρεαλιστικό εκλογικό αποτέλεσμα.

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Strange Attractor 12/05/2012 09:30:08

   Την καλημέρα μου! Μπορώ να μην συμφωνήσω;

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ Strange Attractor 12/05/2012 09:43:35

   Καλημέρα, φυσικά υπάρχουν και αυτοί, όμως δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε ότι ξαφνικά όλοι οι "νοικοκυραίοι" θέλουν να καταστραφή η χώρα.
   Γιατί το μεγαλύτερο κομμάτι των Ελλήνων ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
   Να μην ξαναγράψω τι θεωρώ ότι είναι το πρόβλημα, το γράφω πιο πάνω.

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ dikefalosaitos 12/05/2012 09:59:26

    Το είδα έχεις δίκιο!Μα πόσο δίκιο!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ dikefalosaitos 12/05/2012 19:13:26

    Εχω κουραστεί μ' αυτούς τους...νοικοκυραίους του καναπέ

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 12/05/2012 19:14:01

     που αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν για λογαριασμό τους...

   • vagkalf avatar
    vagkalf @ dikefalosaitos 13/05/2012 04:43:35

    το εχεις χασει...οι νυκοκυραιοι αντεχουν ακομη στην επαρχια....στα μεγαλα αστικα κεντρα οι νυκοκυραιοι χρωστανε και στον αγιο σεστερσιο...γι'αυτο και το τσιπροπουλο ειναι πρωτο εκει....

  • Master avatar
   Master @ Strange Attractor 12/05/2012 13:27:52

   Αφού οι παραπάνω λέξεις αποτυπώνουν με ακρίβεια την κατάσταση γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι τίποτα δεν θα αλλάξει στη συμπεριφορά των Ελλήνων. Θα καούν πολλές κυβερνήσεις, περισσότερος κόσμος θ' αυτοκτονεί και πιθανόν να έχουμε και κάποια "εθνική τραγωδία". Αρχίστε να βάζετε κλέφτες στη φυλακή δημεύοντας τα κλεμμένα και εάν δεν φτάνουν ας πάνε να σκάβουν πέτρες για εξιλέωση. Ο εκπρόσωπος της ΧΑ είπε ότι το δύσκολο γι' αυτούς ήταν να κάνουν το 0,29% σε 7%, το εύκολο είναι το 7% να γίνει 40%, και θα γίνει πάνω στα ερείπια που αφήνετε...

 7. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 12/05/2012 09:27:40

  Καλημέρα Κώστα Συμφωνώ σε αυτα που λες αλλα αμφιβάλλω άν αυτα τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στο Σαμαρά αλλα κ´ όλα τα παλιοκομματικα κορυφαία ονόματα έχουν το ψυχικό σθένος η τη θέληση να τα κάνουν πιστεύουν σε μια νέα ήττα του κόμματος για να το παραδώσουν στα νύχια τις Αγίας οικογενίας,μακάρι να έχω λάθος

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Διηνεκης 12/05/2012 19:15:48

   η αγία οικογένεια δεν κατάφερε να εκλέξει τη θυγατέρα. Μη κυνηγάμε φαντάσματα. Τους έχουμε υπερτιμήσει.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Κώστας Ροδινός 13/05/2012 21:54:52

    και ο Κυριάκος? και οι συν αυτώ?

 8. pg avatar
  pg 12/05/2012 09:44:38

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΕΙΧΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ 14 ΑΤΟΜΩΝ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ, ΟΠΟΥ ΟΙ 13 ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ 2009 Ν.Δ. ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΠ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ Ν.Δ. ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ ΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ. ΕΠΕΣΑ ¨ΜΕΣΑ¨ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΝΤΕΨΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΟΥΣ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ 6η ΜΑΪΟΥ. Η ΙΔΙΑ ΠΑΡΕΑ ΑΥΤΗ, ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ¨ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ¨ ΕΚ ΝΕΟΥ. ΑΠΟΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ, ΕΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΙΣΩΣ, ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ. ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ¨ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ¨. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ¨ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ¨.

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ pg 12/05/2012 09:50:27

   Έχεις απόλυτο δίκιο, έχουν "τσιμενταριστεί" γιατί δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς τους λέει η ΝΔ.
   Ενώ Τσίπρας και Καμμένος έχουν εύκολο σύνθυμα "έξω από το μνημόνιο".
   Το ότι την μια μέρα λένε ότι θα το καταγγείλουν, ενώ την επόμενη θα το διαπραγματευτούν, δυστυχώς είναι τόσο τυφλωμένοι από τον πόνο τους που λειτουργούν επιλεκτικά και ακούν πλέον μόνο ότι ακούγεται ωραία στα αυτιά τους.
   Εάν έβγαινε ο Λιακό και υποστήριζε ότι, εάν πάρει αυτός την κυβέρνηση, οι ΕΛ θα έρθουν για να μας σώσουν, τον έβλεπα αυτοδύναμο.

 9. unfair avatar
  unfair 12/05/2012 09:51:37

  καλή σας μέρα κ. Ροδινέ,
  ο Σαμαράς έπρεπε [πρέπει] να πάρει πίσω τις υπογραφές του! είχε την ευκαιρία τώρα - ο λαός του την έδωσε [κ όχι ο Τσίπρας ή ο Καμμένος]. Ήταν κ είναι λάθος να δέχεσαι την υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο [αναγνωρίζοντας έτσι ΟΛΟ το χρέος άσχετα αν πρόκειται κ για "απεχθές¨] όπως κ να δέχεσαι να πληρώνεται ΠΡΩΤΑ το χρέος κ μετά να πηγαίνουν τα όποια έσοδα στην ανάπτυξη! Χώρια το γεγονός ...που θα είμαστε σε εποπτεία.
  Έχετε δίκιο, πως πρέπει να αναδείξει το σχέδιο της ανάπτυξης, αλλά κ της τιμωρίας των ενόχων που φτάσαμε εδώ. Η αυτοδυναμία, έχει χαθεί. Όμως οι προτάσεις ανάπτυξης πρέπει να περάσουν κ να δείξουμε πιο δυναμικό πρόσωπο στην Ευρώπη! Αυτό θέλει ο κόσμος! γιατί δεν τα φάγαμε όλοι! δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε με σκυμμένο το κεφάλι, να κλείνουμε τα μαγαζιά μας, να μένουμε άνεργοι, να μην μας φτάνει η σύνταξη ...κ να μας λένε ...πως ΕΜΕΙΣ φταίμε [ο λαός].
  Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι η αποχή! ...κ αυτό γιατί δεν νιώθει να αντιπροσωπεύεται! ...αυτό πρέπει να κερδηθεί! για το πως ...έχουν γραφτεί πάρα πολλές κ εξαιρετικές προτάσεις εδώ. Σίγουρα όχι με παλιδρομήσεις.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ unfair 12/05/2012 19:19:52

   Οταν ακόμα και εσείς έχετε πέσει στην παγίδα των "να πάρει πίσω τις υπογραφές", τότε ....

   • unfair avatar
    unfair @ Κώστας Ροδινός 12/05/2012 19:56:12

    είχε εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό?
    ας έκανε ΠΡΩΤΑ τις εκλογές κ μετά!
    τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν πως μόνον 12,6% [αν αφαιρεθεί η αποχή] δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Σαμαρά.
    ας μην χαϊδεύουμε τ' αυτιά του Σαμαρά. έκανε [κ εσείς το λέτε, ΛΑΘΗ] γιατί να μην τα διορθώσει? γιατί να μην ηγηθεί μιας πιο δίκαιης προσπάθειας? μιας ενωτικής προσπάθειας / αυτό που του καταλογίζουν είναι πως έσκυψε το κεφάλι / αυτό που λέει πως το έκανε για να μην έχουμε άδεια ράφια ...είναι [για μένα] εκφόβιση κ όχι μήνυμα ελπίδας [που συνήθιζε στους λόγους του].
    Αν παραμείνει στο ΝΑΙ στο μνημόνιο απλά θα βλέπει να πέφτουν τα ποσοστά.
    έχουμε δώσει σαν κράτος πάνω από 100 δις ...στις τράπεζες!!! που πήγαν ΟΛΑ αυτά τα λεφτά??? δεν πρέπει να γίνει κάποιος έλεγχος? ...θα τα πάρει πίσω με κάποιον τόκο το κράτος?
    Γιατί δεν χτυπάει πιο δυνατά το χέρι στο τραπέζι στους Ευρωπαίους? Στους "καλούς μας δανειστές"?
    Γιατί αφήνει τον κάθε Τσίπρα, Καμμένο, Βενιζέλο ...Αβραμόπουλο να λέει ότι θέλει?
    Γιατί δεν έκανε πιο μεγάλο άνοιγμα στον απλό κόσμο? [...κ κάνει έμμεσα στην Ντόρα-Μάνο!!!]
    κ. Ροδινέ, αρετή είναι όχι μόνον να συγχωρείς τα λάθη των άλλων ...αλλά κ τα δικά σου! το ποσοστό της ΝΔ έπεσε! ...αυτοκριτική?
    Δεν θα έχει πια πολλές ευκαιρίες ο Σαμαράς. Πρέπει να διορθώσει τα ΛΑΘΗ του! κ θα ήταν κρίμα για τον τόπο να μείνει στο περιθώριο.

    • stoxastis avatar
     stoxastis @ unfair 12/05/2012 21:40:22

     καλή προσέγγιση!!!

 10. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 12/05/2012 09:57:47

  Καλημέρα σε όλους.
  Πως το έλεγαν οι παλιοί Μαρξιστές ;
  ΄΄Το σύστημα καρπώνεται την υπεραξία της εργατικής τάξης η οποία δεν έχει να χάσει παρά μόνο τα δεσμά της΄΄ ;
  Αυτή δεν είναι η κυρίαρχη λογική τώρα;Αλλά ο Βαγγέλης ,ο Άρης ,ο Μίλτος και οι λοιποί ψέγουν το Σαμαρά.Καλά ρε παιδιά αυτοί δεν είναι που εκβίασαν το Σαμαρά να δεχτεί να στηρίξει τον Παπαδήμο με την κίνηση των 5 στη Βουλή; Και τώρα τον κατηγορούν για λάθος πολιτική;Ο εκπρόσωπος στο twitter έχει ξεσπαθώσει!!! Ο άνθρωπος που στο press room απαντούσε στις ερωτήσεις με το ΄΄έχω απαντήσει σε προηγούμενη απάντηση΄΄!!
  Έλεος,πόσο χρυσόψαρα νομίζουν ότι είμαστε;
  Αι στο καλό, πρωινιάτικα και σαββατιάτικα συγχίστηκα.Να μην αρχίσω τα ευαγγέλια τώρα...
  Έλεος,δεν είμαστε χρυσόψαρα

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Δεξιός Ψάλτης 12/05/2012 19:18:32

   ο κ. Αντώναρος θα πάθει κάτι από το δηλητήριο που βγάζει κάθε μέρα, έλεος!

 11. Μara avatar
  Μara 12/05/2012 10:45:05

  Αγαπητέ Κώστα Καλημέρα!

  Τα ψέμματα τελειώσανε για όλους...

  Δυστυχώς η Ν.Δ. σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα, αποδείχθηκε ότι ήταν εκτός τόπου και χρόνου....., ακολουθώντας μία εντελώς λάθος στρατηγική.
  Χωρίς πολλά λόγια...., κατά την άποψη μου ο Πρόεδρος, ήδη έπρεπε να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση όλων αυτών (όποιοι και άν είναι αυτοί...) που την μεθόδευσαν - εφάρμοσαν, γιατί απέτυχαν παταγωδώς.

  Από ότι φαίνεται οδεύουμε σε νέες εκλογές και μάλλον με μαθηματική ακρίβεια εκτός ευρώ.
  Ο δρόμος για τις εκλογές ήδη δημιούργησε δύο ισχυρούς πόλους.
  Ο ένας είναι ο κεντροδεξιός με σύνθημα επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και φυσικά εντός ευρώ και ο άλλος ο κεντροαριστερός, με καταγγελία του μνημονίου και ρίσκο να βγεί η χώρα εκτός ευρώ.
  Κατά την άποψη μου Κώστα, ο κεντροδεξιός πόλος άν πορευτεί με μοναδικό σύνθημα την επαναδιαπραγμάτευση, δεν πρόκειται να πείσει με τίποτα και θα οδηγηθεί σε πανωλεθρία......(ήδη μιλάνε στην Ευρώπη ότι περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης δεν υφίσταται...., όποτε αντιλαμβάνεσαι ότι το επιχείρημα είναι δίκοπο μαχαίρι...)

  Η μόνη περίπτωση να οδηγηθεί σε νίκη η Ν.Δ. είναι να προκαλέσει ένα "σόκ..." όπως πολύ σωστά αναφέρεις.
  Το σόκ αυτό... μόνο με εθνικής φύσεως θέματα μπορεί να προέλθει (και ιστορικά άν το δείς, μόνο έτσι μπορεί να γίνει)
  Η στρατηγική αυτής της προεκλογικής περιόδου θα πρέπει να βασιστεί στα εξής χαρακτηριστικά:
  1. Να επικοινωνηθεί επιθετικά ότι, δεν πρέπει με καμμία δύναμη να προκαλέσουμε εμείς την έξοδο μας από το Ευρώ, χωρίς βέβαια να αποκλείσουμε την έξοδο....
  Είναι λάθος να επιμένουμε σε κάτι που δεν ξέρουμε έτσι και αλλιώς πως θα εξελιχθεί....
  2. Να επικοινωνηθεί σε όλους τους τόνους και ακόμα πιό επιθετικά ότι, η Ελλάδα σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει με ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ, να προκαλέσει το μένος των Ευρωπαίων εναντίον της, γιατί η απομόνωση της χώρας στην γωνία, μόνη της πάμπτωχη και χωρίς συμμάχους θα την οδηγήσει σε εθνική συμφορά.

  Πρέπει Κώστα μου, να ξεφύγουμε λίγο από το οικονομικό γιατί έτσι και αλλιώς τελούμε υπό καθεστώς πτώχευσης και αυτό δεν φαίνεται να πείθει και να εστιάσουμε στο ΕΘΝΙΚΟ και στις γεωπολιτικές εξελίξεις-ανακατατάξεις που έχουν ήδη ξεκινήσει..... (και εμείς δεν έχουμε πάρει χαμπάρι....)
  Πρέπει να ερεθιστεί επιθετικά η εθνική συνείδηση των Ελλήνων και δη των δεξιών ψηφοφόρων, ειδικά τώρα που παίζουν οι πόλοι... δεξιά... και αριστερά....
  Πρέπει να καταλάβουν ότι ο κίνδυνος εθνικής καταστροφής είναι περισσότερο σίγουρος από ποτέ....

  Πολυτέλεια χρόνου δεν υπάρχει...
  Όλοι... και όταν λέμε όλοι..., εννοούμε ΟΛΟΙ..., θα πρέπει πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
  Η συστράτευση επιβάλλεται...
  Τώρα θα ξεμπροστιαστούνε άπαντες....
  Ο Σαμαράς πρέπει να θέσει το δίλλημα σε όλους ή πάμε όλοι μαζί και με όλες μας τις δυνάμεις για την σωτηρία της χώρας, ή.... καληνύχτα Ελλάδα.......

  • Mara avatar
   Mara @ Μara 12/05/2012 10:49:22

   ...και φυσικά επιθετικό ξεβράκωμα... του Σύριζα για τις εθνικές... τους απόψεις.

   • athamas avatar
    athamas @ Mara 12/05/2012 14:18:27

    Μην ανησυχείτε, φροντίσαμε εμείς οι ψηφοφόροι ,για κάθε πέντε ψήφους στον Τσίπρα να δίνουμε και μια στο Μιχαλολιάκο! Και κάτι αυτονόητο που φαίνεται ότι αγνοείται .Για να πείσεις κάποιον για κατι, πρέπει πρώτα να το πιστεύεις εσύ ο ίδιος !

    • Μara avatar
     Μara @ athamas 12/05/2012 14:58:52

     Αγαπητέ μου το κοντέρ μηδενίστηκε....
     Οδηγούμαστε από ότι φαίνεται σε νέες εκλογές.
     Πάμε όλα από την αρχή....
     Η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, καθορίζει ξεκάθαρα πλέον ότι σε αυτή την προεκλογική περίοδο, το δίλλημα είναι ένα και μοναδικό.
     Ή παλεύουμε μέσα στην Ευρώπη τα χάλια μας και όπου βγεί...., χωρίς να κάνουμε εμείς την αρχή της γενικευμένης αναστάτωσης, καθιστώντας την πατρίδα μας απομονωμένη και στην γωνία με ολέθριες φυσικά συνέπειες για τα εθνικά μας θέματα, ή.... τα τινάζουμε όλα στον αέρα... με τους Τσιπροκαμμένους.... και αναμένουμε μετά σαν ηλίθιοι την εθνική συμφορά που θα μας βρεί.... άμεσα.... κλαίγοντας με μαύρο δάκρυ.

     Τώρα... άν εσύ βλέπεις κάτι άλλο εδώ που φθάσαμε... μπορείς να το αναφέρεις.

     • athamas avatar
      athamas @ Μara 12/05/2012 17:29:44

      Ουδέποτε δουλική κεφαλή γεννήθηκε όρθια, αλλά πάντοτε κυρτή και τον αυχένα λοξόν τον έχει. Που σημαίνει ότι εθνική κυριαρχία παραχώρησε το πασοκ , νδ και λαος , για τους υπόλοιπους σύντομα θα διαπιστώσουμε αν διαθέτουν τα προσόντα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Μara 12/05/2012 19:25:11

   Kαλησπέρα Μάρα,
   δυο-τρείς παρατηρήσεις μόνο.
   Πρώτον, νομίζω οτι η ΝΔ πρέπει να αποκτήσει περισσότερη ζωντάνια στο λόγο της και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην επιχειρηματολογία της.
   Δεύτερον, αυτοκριτική πρέπει να γίνει, αλλά πάντα διαφωνώ με τις αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής. Δεν νομίζω οτι φταίνε ένα δυο-άτομα, αλλά δυο-τρείς έπρεπε ήδη από ευθιξία να πάνε σπίτι τους.
   Τρίτον, επί του παρόντος δεν φοβούμαι οτι τίθεται θέμα δραχμής, αλλά κάνουμε ο,τι μπορούμε για να τεθεί και ήδη συζητείται πλέον σοβαρά.
   Τέλος, η συστράτευση είναι ...καλό πράγμα, αλλά πρέπει να υπάρχουν και πρόθυμοι να συστρατευθούν και δεύτερον η συστράτευση πρέπει να αθροίζει δυνάμεις, όχι να αποδυναμώνει το μέτωπο.

   • Μara avatar
    Μara @ Κώστας Ροδινός 12/05/2012 20:08:52

    Κώστα, σε βρίσκω ολίγον επιεική...
    Το εν θερμώ... δεν το συμμερίζομαι.
    Ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας.
    Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλοι.
    Ή κάνουν..., ή δεν κάνουν...
    Ένας αρχηγός κόμματος και δη κόμματος εξουσίας που βρίσκεται σε εμπόλεμη... κατάσταση, λειτουργεί από το λαιμό και πάνω... και όχι από το λαιμό και κάτω....
    Συναισθηματισμοί... δεν επιτρέπονται.

    Όσο για την συστράτευση...., εδώ και άν θα πέσουν μάσκες...
    Εδώ θα φανεί ποιός βάζει την πατρίδα πάνω από όλα και όλους.

    Η μόνη λύση το ισχυρό σόκ.... για να γυρίσει ο κόσμος και... ο θεός βοηθός!!!

    • stoxastis avatar
     stoxastis @ Μara 12/05/2012 21:43:43

     Μπράβο!!!

 12. karenin avatar
  karenin 12/05/2012 10:53:39

  Οταν η πολιτική συντονίζει τα βηματά της με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας δεν είναι λαικισμός. Αντίθετα το εφικτό, που επιχειρήθηκε να περάσει ως η μια και μοναδική λύση είναι ραγιαδισμός έσχατης μορφής.

 13. coik avatar
  coik 12/05/2012 11:14:23

  Κώστα συμφωνώ απολύτως. Αλλά στο δια ταύτα. Τι θα γίνει; Είπαμε να γίνουμε πειραματόζωο των Ευρωπαίων. Είναι άνθρωποι με πολιτισμό και κουλτούρα, και πάνω από όλα έχουν το χρήμα. Να γίνουμε πειραματόζωο του κάθε Τσίπρα και του κάθε Καμμένου; Ε όχι αυτό πάει πολύ. Την ακούσατε την πρόταση του Γλέζου σήμερα το πρωί στο MEGA. Αναγκαστικό δάνειο 100 euro μηνιαίως (προαιρετικά για όσους έχουν μέχρι 20.000 euro ετήσιο εισόδημα και υποχρεωτικά για τους υπόλοιπους). Πως το βλέπετε; Τελικά λεφτά υπάρχουν και μας προετοιμάζουν για έξοδο. Άντε και καλή δραχμή.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ coik 12/05/2012 19:27:04

   είπε τέτοια πράγματα;
   Τι άλλο θ΄ακούσουμε...

 14. tak avatar
  tak 12/05/2012 11:15:35

  Φίλος, που θα διαβάσει το σχόλιο, καταβολεύτηκε από τη Νέα Δημοκρατία, καταβολεύτηκε και η γυναίκα του, ξαναματακαταβολεύτηκαν πάλι από τη Νέα Δημοκρατία και ... ψήφισαν Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί; Για να έχουν τα παιδιά τους καλύτερες μέρες!
  Κώστα Ροδινέ, ασφαλώς και ξέρεις πόσοι τέτοιοι αχάριστοι κυκλοφορούν στην πιάτσα... Καλημέρα...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ tak 12/05/2012 17:00:03

   !!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tak 12/05/2012 19:28:19

   "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου"

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Κώστας Ροδινός 12/05/2012 19:52:09

    Και είναι πολλοί, δυστυχώς Κώστα...

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ ΕΥΑ 12/05/2012 20:06:49

     δεν εκλείπει αυτό το είδος...

    • Φελίζα avatar
     Φελίζα @ ΕΥΑ 12/05/2012 20:18:32

     Γιατί αυτοί και όχι μόνο ψήφιζαν ΝΔ παλαιότερα?
     Πάντως όχι γιατί τους εξέφραζαν οι θέσεις της .......
     Δυστυχώς αυτοί είμαστε .....και για να αλλάξουν οι νεότερες γενιές δεν έχουμε κάνει τίποτα.
     Απογοητευτικό το ότι 18χρονοι μετανιώνουν,εκ των υστέρων και λίγες ώρες μετά ,για την επιλογή που έκαναν στην κάλπη όταν κάποιος τους εξηγήσει ποιό μέλλον θα τους φέρει η επιλογή τους.

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Φελίζα 12/05/2012 20:55:21

      Είναι οι χαμαιλέοντες Φελίζα..είναι οι βδέλλες...που ενδιαφέρονται μόνο για την τσεπούλα και τη βόλεψή τους...και δυστυχώς τέτοιους εξέθρεψε πολλούς η ΝΔ...

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ ΕΥΑ 12/05/2012 21:06:04

      Εύα έχεις δίκιο και το είδος δεν εκλείπει. Θα μπορέσουμε άραγε να το δούμε να φθίνει? Τουλάχιστον στα νέα παιδιά και τώρα πια, δεν ικανοποιούμαι αν από ανάγκη γίνει αλλά από πεποίθηση .

 15. Kst avatar
  Kst 12/05/2012 11:20:31

  Δυστυχώς το παιχνίδι εχάθη διότι πλέον η κρίση έχει χτυπήσει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πώς μια μέση οικογένεια με δύο άνεργα παιδια, έναν συνταξιούχο που μετά από 35 χρόνια δουλειάς, ατελείωτων φόρων και εισφορών που έχει πληρωσει, και έναν εργαζόμενο με κομμένο μισθό και το άγχος της απόλυσης να ξαναψηφίσει Πασοκ ή ΝΔ όταν δεν τους λύνουν απλά καθημερινά προβλήματα. Για παράδειγμα η θέρμανση τον χειμώνα θα είναι πολυτέλεια μάλλον, το χαράτσι μαζί με τους φόρους που η πληρωμή τους γίνεται βραχνάς, η ανεργία που καθηλώνει την νέα γενια αλλα και τους οικογενειάρχες που δεν μπορούν να ζήσουν τα παιδια τους..

  Αν οι κυριοι πολιτικοί δεν λύσουν αυτα τα καθημερινα προβλήματα βιοπορισμού δυστυχως δεν εχουν καμια ελπίδα και αναφέρομαι σε όλα τα κομματα, όχι διότι υποστηρίζουν το μνημονιο που ειναι ο διαβολος προσωποποιημενος, αλλά επειδή δεν προσφέρουν εναλλακτική βιώσιμη λυση. Το να βγαίνουν να μιλουν για αναπτυξη (αρκετα αφηρημενη έννοια με μακροπροθεσμα αποτελέσματα) ακουγεται στα αυτια πολλων όπως η ελπιδα που δίνει κάποιος σε εναν καρκινοπαθη με καθολικο καρκινο..

 16. john avatar
  john 12/05/2012 11:32:39

  ΣΑΣ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΣΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΑΜΥΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑ ΞΗ! ΥΠΟΜΟΝΗ Η ΖΩ Η ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ!

 17. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 12/05/2012 11:36:28

  Η σωστή ερμηνεία του γρίφου του εκλογικού αποτελέσματος, θα δείξει και ποια είναι η λύση για σήμερα.
  Ο Ελληνικός λαός στις εκλογές της 6ης Μαΐου, δεν έδωσε σε κανέναν πολιτικό χώρο , από μόνο του και αυτοδύναμα, την δυνατότητα χειρισμού των υποθέσεων που τον αφορούν. Αν και υπήρχε σοβαρή και ρεαλιστική πρόταση που έπεσε στο προεκλογικό τραπέζι, αλλά δεν έτυχε της λαϊκής επιβράβευσης.
  Δεν είναι αυτό το θέμα όμως, το ξεπερνάμε και ερχόμαστε στο σήμερα.
  Θέλω να το πω για άλλη μια φορά:
  Η λύση θα βρεθεί από την ΣΩΣΤΗ ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος.
  Τι είπε ο λαός την 6η Μαϊου; Ακόμα και αν δεχθούμε ότι παραπλανήθηκε και πίστεψε σε ¨φρούδες¨ελπίδες, είπε κάτι.
  Είπε, δύο απλά πράγματα, ότι δεν αντέχω άλλο αυτή την εξαθλίωση που βιώνω, αλλά και ότι δεν εμπιστεύομαι κανέναν μόνο του να με βγάλει από το αδιέξοδο.
  Η αλήθεια είναι, ότι κανείς μόνος του δεν είναι σωστό να πάρει στα χέρια το πυρωμένο σίδερο της βαριάς κατάστασης της χώρας, όχι μόνο γιατί θα καεί, αλλά ούτε αποτέλεσμα θα φέρει και αυτόματα θα περιθωριοποιηθεί και η χώρα θα χάσει οτιδήποτε καλό θα είχε να προσφέρει. Αυτό ισχύει για κάθε πολιτικό κόμμα ή χώρο. Μ΄αυτό τον τρόπο διαιρούμε την Ελλάδα, δεν την ενώνουμε.
  Το νόημα των εκλογών, πρέπει με σύνεση και σοφία να το επεξεργαστούν όλα τα κόμματα και να σκύψουν πάνω από το ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, να ενωθούν και να συνθέσουν την μία και ενιαία φωνή της Ελλάδας, που θα είναι αταλάντευτη, καθαρή και στιβαρή. Αυτή η φωνή δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή , ούτε τίποτα απ΄όλα αυτά.
  Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ.
  Η ιστορία της Ελλάδας, εδώ και χρόνια , μας έχει δείξει, ότι οι ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑΖΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
  Το πρόβλημα της χώρας μας είναι τόσο μεγάλο, σε εθνικό επίπεδο, σε οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο κοινωνίας, που ξεπερνάει την ¨αδύναμη¨ φωνή ενός ή δύο κομμάτων.
  Τα κόμματα, δείχνουν τόσο μικρά και τόσο ανεπαρκή και πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι αυτή την ώρα δεν έχει καμμιά σημασία ο αλληλοφαγωμός, ούτε τα μικροπρεπή στησίματα παγίδων για το ένα ή άλλο κόμμα.
  Τα κόμματα, οι μικροπολιτικές, οι προσωπικές φιλοδοξίες πρέπει να μπουν στην άκρη και να λειτουργήσουν οι ΘΕΣΜΟΙ. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Ελληνική Βουλή, τα κόμματα πρέπει να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση της ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
  Μετά τις εκλογές και για μία εβδομάδα, παρακολουθούμε έντρομοι, την μικρότητα των πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων τους που δεν μπορούν να συνεννοηθούν για τίποτα τη στιγμή που η Ελλάδα ψυχορραγεί.
  Κύριοι, αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων, ενωθείτε κι΄ αγωνιστείτε για την επιβίωση της Ελλάδας.
  Αν δεν το κάνετε αυτό ΤΩΡΑ, ξέρετε πολύ καλά τι θα ακολουθήσει και ποια θα είναι η πορεία της χώρας. Θα το πω καθαρά, έχει συμβεί κι΄άλλες φορές στην Ελληνική ιστορία: ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

  • stoxastis avatar
   stoxastis @ Απλή σκέψη 12/05/2012 21:58:30

   χαίρομαι για τις σκέψεις σου που αφορούν την ανάλυση των εκλογών. σου συστήνω να με διαβάσεις λίγο πιο κάτω.
   Ως πρός την Εθνική Τραγωδία θεωρώ οτι δεν είναι μακριά η στιγμή των ακραίων καταστάσεων. οι Πολίτες αυτού του τόπου δεν θα ανεχθούν άλλο τα "συστήματα εξουσιας" και διαπλοκής στην πλάτη τους

 18. blue nile avatar
  blue nile 12/05/2012 11:45:11

  Την καλημέρα μου.
  Οι νίκες του λαικισμού δεν είναι και τόσο εφήμερες. Ο τόπος μέτρησε πάνω από είκοσι χρόνια αβάσταχτης ηγεμονίας του ΠΑΣΟΚ. Με τα τελευταία 2,5 χρόνια να απειλούν την ίδια την ύπαρξη μας...
  Όμως όλα καλά τα περί κομματικής ανικανότητας να αντιμετωπίσει την πρόκληση των εκλογών.
  Όμως δεν χάθηκαν οι εκλογές από ένα στελεχιακό δυναμικό που όλοι λίγο πολύ ξέρουμε την ανικανοτητα του και δυστυχώς διαισθανόμασταν την απροθυμία του.
  Ο Νοέμβρης έκαψε τη ΝΔ. Χωρίς αυτόν και τα υπόλοιπα να συνέβαιναν ακόμα και χειρότερα το αποτέλεσμα θα ήταν αυτοδυναμία ή διευρυμένη νίκη.
  Με τα νοεμβριανά όλα τα άλλα να πηγαίναν ρολόι θα μιλούσαμε απλά για ένα ποσοστό παραπάνω κατά 2%-3%.
  Το πιο δυσάρεστο είναι ότι η αυτοδυναμία Σαμαρά φαντάζει άπιαστο όνειρο. Και για τώρα και για μετά. Τα κομματίδια που ξεφύτρωσαν δίπλα του θα παραμείνουν. Ακόμα και αν ξεφουσκώσουν πάλι θα συγκεντρώνουν ένα ικανό ποσοστό ικανό να αποτρέπει την αυτοδυναμία της ΝΔ.
  Για την συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος θεψρείται μνημονιακός άρα και συνυπεύθυνος για το ότι περνάνε (ακόμα και αν όλοι αναγνωρίζουν ότι το μερίδιο ευθύνης του είναι σαφώς το μικρότερο).
  Αυτό που θέλει η διαπλοκή δηλαδή ...η οποία παρεπιππτόντως πανηγυρίζει για το κατόρθωμα της να ανακόψει τον μόνο που της απειλούσε την παντοδυναμία. Μην υποτιμούμε την δύναμη της , ακόμα και φθίνουσα παραμένει τεράστια. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στις συζητήσεις στις γειτονιές.
  Έπρεπε να καταστραφεί η χώρα για να καταβαραθρωθεί το ΠΑΣΟΚ όμως δυστυχώς συμπαρέσυρε και τη ΝΔ μαζί του. Τη μόνη ελπίδα που είχε αυτή τη στιγμή ο τόπος.
  Πολύ λίγοι μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι ιστορική ευκαιρία χάθηκε...
  Ακόμα λιγότεροι καταλαβαίνουν που θα φτάσουμε.
  Και δεν μπορώ να δεχτώ ότι τον περασμένο Νοέμβριο δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο.
  Τώρα πρέπει να περιμένουμε πάνω στην καταστροφή του ΠΑΣΟΚ να επικαθήσει ο όλεθρος των τσιπροσταμούληδων για να έχει πάλι ευκαιρία η χώρα..
  Αλλά επειδή για μας είναι πάνω απ'όλα η πατρίδα, από εσωτερική παρόρμηση ευχόμαστε να ευνοήσουν οι διεθνείς συγκυρίες και να μπορέσουμε να βγούμε από τη στενωπό...ακόμα και με Τσίπρα πρωθυπουργό...
  Ο Σαμαράς είχε την ευκαιρία του. Και ήταν μεγάλη ευκαιρία... Μακάρι να του έρθει κι'αλλη χωρίς να καπνίζει ο τόπος. Όμως αυτή που είχε την ξωπέταξε...

 19. GreekInLux avatar
  GreekInLux 12/05/2012 12:23:09

  Ειλικρινά πιστεύετε ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και των ΑΝΕΛ είναι αποτέλεσμα συντονισμού με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας; είναι άλλο να λες σε κάποιον αυτό που θέλει ν' ακούσει και άλλο την ωμή αλήθεια όσο σκληρή κι αν είναι αυτή. Και αυτή τη στιγμή δυστυχώς, οι πληγωμένοι έλληνες έχουν, επιτρέψτε μου την έκφραση, επιλεκτική ακοή.

  • knight rider avatar
   knight rider @ GreekInLux 12/05/2012 13:10:05

   Ο πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ απευθύνεται στους ανέργους στους φτωχούς στους αναξιοπαθούντες, στους συγγενείς των 2000 αυτόχειρων, στο κόσμο που πονάει και πεινάει. Και αυτοί είναι η πλειοψηφία. Κανένας μα κανένας απο αυτόν τον κόσμο δεν θα νοιαστεί για το μέλλον του Βαρδινογιάννη, του Σάλλα, του Μπόμπολα και του κάθε μέχρι σήμερα δυνάστη του. Γι΄αυτό γαία πυρί μιχθήτω και όπου βγεί. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή!

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ knight rider 12/05/2012 15:18:41

    Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για φόρτωμα με 100.000 επιπλέον υπαλλήλους απευθύνεται σε όσους αναφέρετε πιο πάνω ε; για επανακρατικοποίηση ΔΕΚΟ και Ολυμπιακής, για κεντρικό ρόλο του δημοσίου, για εθνικοποίηση των τραπεζών...όλα αυτά διασφαλίζουν ένα ελεύθερο μέλλον με ουράνια τόξα και ροζ συννεφάκια για τους πικραμένους ε; είναι απόλυτα ρεαλιστικό όλο αυτό! μην αυταπατάσθε, η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ είναι ελκυστική σε όλους αυτούς που φάνηκε να χάνουν τα κεκτημένα που τους είχαν δοθεί από το ΠΑΣΟΚ και τώρα θέλησε να τους τα πάρει πίσω ακριβώς γιατί τα παραπάνω έφτασαν το κράτος στο σημερινό κατάντημα και δεν υπήρχαν περιθώρια για τις γνωστές σοσιαλιστικές "φιλολαϊκές πολιτικές". Απλά ο πληγωμένος σήμερα έλληνας αξιολογεί κατ' επιλογήν και ακούει επίσης κατ' επιλογήν πράγματα που τον κάνουν να πιστεύει ότι το πρόσφατο επίπλαστο παρελθόν του μπορεί να επανέλθει ως καθημερινότητα. Όσο για τους ΑΝΕΛ, λίγη κοινή λογική χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος τη φαιδρότητα που χαρακτηρίζει την έκθεση ιδεών που παρουσιάζεται ως πρόγραμμα. Ανέξοδοι λαϊκισμοί πολιτικάντηδων που πλειοδοτούν πάνω στην απελπισία του κόσμου. Να μην ξεχνάτε επίσης ότι τα όποια ελκυστικά λόγια του κυρίου Τσίπρα για την οικονομία συνοδεύονται και με πάρα πολύ ωραίες θέσεις για τα εθνικά θέματα όπως για το Μακεδονικό, για τους λαθρομετανάστες, για το Αιγαίο και άλλα...σκεφτείτε τα όλα αυτά και μετά μου ξαναπετάτε, αν θέλετε, στίχους από το Θούριο. Άντε γιατί σαν πολύ παραμύθα έχει πέσει...

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ knight rider 12/05/2012 15:43:49

    Ποια πρόταση;;
    Καμιά πρόταση δεν υπάρχει που να ταϊζει ή να ανακουφίζει!

    Μακάρι, και το εννοώ, να είχαν κάτι να πουν.

    Οι νεοδημοκράτες είμαστε όλοι με πορτοφόλια σαν του Μπόμπολα; Δουλειές θέλουμε και όχι τον κρατισμό για να μας κυβερνάνε οι κόκκινοι, ή 'πατριωτικοί' στρατοί σας. Βλέπουμε όλοι, τα άκρα πλησίασαν στο φάσμα. Καληνύχτα Ελλάδα.

 20. andreas avatar
  andreas 12/05/2012 12:39:47

  ΧΘΕΣ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΑ ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΦΟΡΟΥΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΑ ΠΕΤΣΟΚΟΨΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΦΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ ΟΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΝΕΤΕ ΦΟΒΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ

  • Γραικός avatar
   Γραικός @ andreas 12/05/2012 14:29:19

   Εντάξει, ψήφισε εσύ για τη σύνταξη σου.

   Με κριτήριο την τσέπη του ψηφίζει πάντα ο Νέο-Έλληνας και γι' αυτό έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει.

   • ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ avatar
    ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ @ Γραικός 13/05/2012 00:40:51

    Γι'αυτό σε λένε γραικό από την πολύ καρπαζιά και την δουλοπρέπεια σου.Το μόνο που σας νοιάζει είναι να γίνεται κυβέρνηση έστω δημιουργώντας ένα Εθνικό σοκ όπως γραφεται παραπάνω!!!!!!!!Ωραίοι πατριώτες είστε

 21. Γιώργος Τρεβής avatar
  Γιώργος Τρεβής 12/05/2012 12:41:01

  «Γι αυτό και οι νικητές των εκλογών είναι τα θύματα του Μνημονίου.»
  Αυτή τους η νίκη όμως είναι ΠΥΡΡΕΙΟΣ

  Εξαιρετικό το άρθρο σας, κύριε Ροδινέ.
  Ολοκληρωμένη, μεστή, ενορατική, η ανάλυση.

  Λείπει κάτι από τις προτάσεις. Κάτι ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ. Αυτό που θα εστιάσει την προσοχή των αδικηθέντων και θα τους ενεργοποιήσει, έτσι ώστε να στοχεύσουν τις όποιες εναπομείνασες δυνάμεις τους προς μια δημιουργική επανάκαμψη: η ΚΑΘΑΡΣΗ.

  Τίποτε δεν θα προχωρήσει, αν δεν εξασφαλισθεί η πλήρης κάθαρση.
  Όποιος την προτείνει πειστικά και με ειλικρίνεια, θα κερδίσει τον λαό.

 22. stoxastis avatar
  stoxastis 12/05/2012 13:01:45

  Παρακολουθώ συχνά τίς αναρτήσεις όλων σας και σε πολλά με βρίσκετε σύμφωνο. Θέλω να θέσω όμως κάποιες σκέψεις μου.
  Αλήθεια πιστεύετε οτι με τέτοιου τύπου αναλύσεις - εξισώσεις - παραδοχές(η σειρά είναι επίτηδες ανάποδη) μπορεί να βοηθάτε την σκέψη κάποιου επισκέπτη?
  Αλήθεια πιστεύετε οτι η σαφώς έρπουσα αριστερή σκέψη ορισμένων μπορεί να "δείξει" δρόμους σε μιά Κοινωνικά Φιλελεύθερη Παράταξη?
  Δεν αμφισβητώ την αγάπη και την εντιμότητα ορισμένων, όπως και τον αγώνα τους για τον Σαμαρά και ούτε βέβαια είμαι αυτός που θα θέσει τίς απόψεις σας υπό κρίση. Ο καθένας έχει την δυνατότητα να εκφράζεται όπως αυτός πιστεύει αρκει να μην προσβάλει. Επίσης πιστεύω οτι και ο ίδιος ο Σαμαράς εκτιμά αυτή την συνεχή "προσπάθεια" που γίνεται εδώ. Και το αποδεικνύει.
  Ομως φίλοι μου επειδή και η Πολιτική είναι θέμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας (ταπεινή μου γνώμη) εκτιμώ οτι "η διαμόρφωση σκέψεων" αλλά και "η διαχείριση τάσεων" ή "διαχείριση κρίσεων¨ θέλουν πολύ προσεκτικούς χειρισμούς.
  Θα συμφωνήσω με ορισμένα γραφόμενα σας οτι στην Συγγρού πολλά από αυτά τα ζητήματα ή τούς είναι άγνωστα ή υπάρχει 'ελλειμα παρακολούθησης με αποτέλεσμα την ανασφάλεια και την μή ανάληψη ευθυνών για δράση. Αναφέρομαι στην Ομάδα Επικοινωνίας αλλά και την γραμματεία Οργάνωσης της προεκλογικής εκστρατείας που δέν κατάφερε ούτε να μεταφέρει τα λόγια Σαμαρά στον Πολίτη ούτε βεβαίως να "δει & ακούσει" τούς Πολίτες.
  Αυτήν την αναγκαία αμφίδρομη σχέση Πολίτη - Φορέα. Και που μέσα από το διαδίκτυο έχει ιδιαίτερα υψηλό βαθμό διάδρασης. Μια σχέση που δεν αξιολογήθηκε όσο θα έπρεπε σωστά και συγκεκριμένους τρόπους.

  Εκτιμώ φίλοι μου οτι ο Ελληνικός Λαός όπως ψήφισε σε αυτές τις εκλογές έτσι ψηφίζει πάντα και έτσι θα ψηφίσει και στίς επόμενες. Με το Θυμικό!!!!
  Ο καθένας όταν καλείται να κάνει με την ψήφο του την πιο σοβαρή και λογική πράξη ως Πολίτης, δηλαδή να σκεφτεί το μέλλον τής Πατρίδας του, το μέλλον των παιδιών του, το δικό του κάνει το ακριβώς αντίθετο.
  Σκέφτεται το παρελθόν!!! Και έτσι επιλέγει ...το μέλλον.
  Οξύμωρο αλλά είναι η μεγάλη αλήθεια.
  Δυστυχώς κάποιοι αυτό δεν το καταλαβαίνουν και οδηγούν, συμβουλεύουν γενιές σε λάθος δρόμους. Και βεβαίως δεν πληρώνει και κανείς για τις "εξυπνάδες" του παρά μόνο ο τόπος.

  Όλοι οι Πολίτες έχουν έναν ΠΟΝΟ!!! και αυτόν πάνε να βγάλουν στην πιο ίσως Ιερή στιγμή τους ως Πολίτες.
  Και δίνουν την ψήφο τους σε αυτούς τους Φορείς που έχουν αυτιά και ακούνε τον Πόνο τους!!!
  Οι υπόλοιποι Φορείς απλά δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους και ελλειμματικοί τύποι συσκέπτονται και συσκέπτονται για να δούν τι έχει φταίξει.
  Ο Σαμαράς φίλοι πήρε στίς 29 Νοεμβρίου του 2009 μια πολλή μεγάλη εντολή!! Και αυτή είχε το στοιχείο του Πόνου!!!
  και όντως, όπως λέει και ο ίδιος, η Εντολή ήταν: ΑΝΤΩΝΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ!!!! ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΦΙΛΟΙ!!! ΟΛΑ!!!!

  Εχω την αίσθηση, όπως εχω αναφέρει πιο πάνω οτι κάποιοι έχουν λάθος στην σειρά της σκέψης και θεωρούν οτι το "Αλλαξε τα Ολα" δεν τους αγγίζει και πολλοί από αυτούς είχαν τρέξει για τα κυβερνητικά κουστουμάκια ή ακόμη χειρότερα κάποιοι περίμεναν και περιμένουν Παπαδήμους για να πάρουν θέση στην κυβέρνηση. Και κανένας από τους δεύτερους δεν πάλεψε την πρόταση Σαμαρά παρά φρόντιζε να είναι "κοινά αποδεκτός".
  Κρατάνε δε υψηλή κομματική καρέκλα και μας θεωρούν "χρυσόψαρα"όπως ανέφερε ένας φίλος.

  Ας μην γελιόμαστε φίλοι και συναγωνιστές(με ορισμένους από εσάς έχω κοινή πορεία πολλών ετών) αν δέν αλλάξει ο τρόπος σκέψης, αν δέν αλλάξουν όλα όσα θεωρούσαμε μέχρι σήμερα δεδομένα στην προσέγγιση του Πολίτη κανείς δεν θα μας εμπιστευτεί την ψήφο του γιατι απλά κάποιοι δεν τον Ακούνε!!
  Δεν ζούν τον Πόνο του!!!
  Και δεν ακούνε και αυτούς που ακούνε και τούς λένε να ακούσουν.
  Σίγουρα το διαδίκτυο αποτελεί ενα σημαντικό πεδίο μεταφοράς απόψεων και οχι μόνο.
  Αλλά η καθημερινότητα του πολίτη είναι στο πεζοδρόμιο και εκεί κερδίζεται. Οχι στο Facebook η στο Twitter.
  Και στο πεζοδρόμιο πηγαίνει κάποιος, που καταλαβαίνει τι λέω, για να ακούσει τον Πολίτη!!!
  Σε αντίθεση με τον "πολιτικό παλαιάς κοπής" που πάει να πεί στον Πολίτη όσα "ξυλινα" έμαθε να λέει και να παράλληλα να λιβανίζει τον Σαμαρά για να δείξει.... Τι????
  Και βεβαίως δεν κατανοεί οτι ο Πολίτης πρίν κάν ανοίξει το στόμα του δέν τον έχει απλά βαρεθεί αλλά τον έχει σιχαθεί.
  Κλείνοντας θα πώ οτι: και ο γιαλός είναι στραβός αλλά σίγουρα πιο στραβά αρμενίζουμε!!!

  Ευχαριστώ τον φίλο Factorx που φιλοξενεί κατα καιρούς τίς σκέψεις μου και εσάς για την ανοχή στις απόψεις μου.
  Καλή δύναμη σε όλες και όλους!!!

  • Mara avatar
   Mara @ stoxastis 13/05/2012 01:07:38

   Ένα συμπέρασμα ιδιαίτερα σοβαρό που προκύπτει από την όλη κατάσταση όπως εξελίχθηκε και δεν πρέπει ουδόλως να αγνοηθεί, είναι ότι τον κρίσιμο Νοέμβριο του '11, η απόφαση του Σαμαρά στην στήριξη και συμμετοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία καθόρισε ουσιαστικά τις μετέπειτα αρνητικές εξελίξεις για την παράταξη, ήταν μία απόφαση που το βάρος της δεν ήταν για τους ώμους ενός ανθρώπου, έστω και άν αυτός ήταν ο αρχηγός.
   Όλοι... μα όλοι... έχουν ευθύνες γιατί δεν ενήργησαν όπως θα έπρεπε.
   Ήταν τόσο κρίσιμες οι στιγμές, τόσο δύσκολη, σοβαρή και καθοριστική η απόφαση αυτή, που θα έπρεπε ο Πρόεδρος να συγκαλέσει μία έκτακτη σύσκεψη με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και με άλλα κορυφαία και έμπειρα στελέχη, που έχουν υπηρετήσει σε υψηλές θέσεις και για μεγάλο διάστημα στην παράταξη π.χ. Μολυβιάτης κ.α.
   Να συζητηθεί το θέμα εκτενώς, να λάβουν υπόψη τους όλες τις παραμέτρους, συνέπειες και να πάρουν μία απόφαση όλοι από κοινού, χαράζοντας επιπλέον και την στρατηγική υποστήριξης που θα ακολουθηθεί.
   Το όλο εγχείρημα αυτής της σύσκεψης θα έδινε ένα δραματικό τόνο στην υπόθεση και ο κόσμος θα καταλάβαινε ότι το θέμα δεν είναι "παίξε... γέλασε..."
   Το κυριότερο δε όλων, θα ήταν πως θα έδειχναν στον λαό ενότητα, σοβαρότητα, ιδιαιτέρως κρίσιμη εθνική στιγμή και συνολική ευθύνη για την απόφαση, όποια και άν ήταν αυτή.
   Είναι σίγουρο ότι αλλιώς... θα εισέπρατε ο κόσμος την όλη κατάσταση.
   Κανείς δεν στάθηκε όμως στο ύψος των περιστάσεων.
   Ο πρώτος που έπρεπε να κάνει την κίνηση ήταν ο ίδιος ο Σαμαράς.
   Έπρεπε να κατάλαβει ότι αυτό τον ξεπερνούσε... και ότι ήταν μεγάλο το ρίσκο....
   Αλλά κατά την απόψη μου και ο Καραμανλής, βλέποντας την εξόχως σοβαρή κατάσταση που δημιούργησε ο ανεκδιήγητος Παπανδρέου, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς να αυξάνονται αφόρητα στον Σαμαρά, έπρεπε να σηκώσει το τηλέφωνο, να τον καλέσει και να του προτείνει αυτή την σύσκεψη.
   Συγγνώμη... αλλά κατά αυτόν τον τρόπο πιστεύω πως πρέπει να ενεργούν οι ηγέτες όταν προκύπτουν τέτοιες καταστάσεις "υψηλού... κινδύνου...".

   • Μara avatar
    Μara @ Mara 13/05/2012 01:15:41

    Ά.. ξέχασα να συμπληρώσω ότι αντί της σοβαρότητας κάποιοι κύριοι... με πρωτοστάτη τον Αντώναρο τρέχανε να συντάσουν επιστολές με στελέχη του πασόκ για στήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας, πριν ακόμα αποφασίσει ο Πρόεδρος για να τον πιέσουν....

 23. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 12/05/2012 13:13:54

  Όσο αφορά στο άρθρο:
  Νικητής και αυτών των εκλογών είναι η ΔΙΑΠΛΟΚΗ, που ακούει πλέον στο όνομα Τσίπρας και Καμμένος.

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ Απλή σκέψη 12/05/2012 20:22:46

   Απλή σκέψη θα διαφωνήσω .Νικητής είναι ο ψηφοφόρος που πίστεψε και δυστυχώς πιστευει ότι αυτός διακαιούται να κάνει την επανάστασή του , την τιμωρία του με την ψήφο του αλλά όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να σκεφτούν υπέυθυνα και συνετά. Και είναι αυτός που θα καταστροφολογεί και θα φωνασκεί περισσότερο από τους άλλους μετά τις εκλογές.

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ Φελίζα 12/05/2012 21:44:03

    Aυτό είναι το καλυμμένο πρόσωπο της διαπλοκής. Βάζουμε ένα επαναστάτη του γλυκού νερού (Τσίπρας), να μαζέψει την ¨λαϊκή¨ αντίδραση και μετά απλά τον διαχειριζόμαστε όπως μας βολεύει. Δημιουργούμε πάλι δηλαδή έναν Ανδρέα Παπανδρέου και τα ίδια Παντελάκη μου.
    Αυτές οι εκλογές ήταν ¨οντισιόν¨, τον ρόλο τον πήρε ο Τσίπρας, αφού κατάφερε αυτό το αποτέλεσμα. Σημειωτέον υπήρχαν κι΄άλλοι υποψήφιοι για τον ρόλο. Άντε μην πούμε περισσότερα τώρα και .... τορπιλλίσουμε την οικουμενική!
    Σε δεύτερο επίπεδο, για να μην κινδυνεύσουμε από τον ¨αλλόκοτο¨ Σαμαρά, που δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε, ας ξαμολήσουμε κι΄έναν άλλο ¨ψευτοεπαναστάτη¨ από δεξιά μεριά, νάχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
    Σ΄όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, ο λαός είναι απών, αλλά μπορούν να τον κατευθύνουν, ώστε να χάψει το καλοσερβιρισμένο παραμύθι.

    • bird avatar
     bird @ Απλή σκέψη 12/05/2012 23:32:07

     Έτσι είναι! Οι πολίτες δε ευνοούνται από τις εξελίξεις, άσχετα αν με τη δικιά του συμμετοχή αυτές διαμορφώθηκαν. Το έχουμε ξαναδεί πολύ πρόσφατα, το 2009. Δεν είναι ο απλός πολίτης που θα έχανε όταν οι δικαστικοί θα έκαναν έλεγχο πόθεν έσχες στους υπουργούς και υφυπουργούς της μεταπολίτευσης, ούτε όταν θα γινόταν η εξεταστική "πώς μπήκαμε στο μνημόνιο". Ο κόσμος νομίζει οτι επιλέγει ελέυθερος με δικά του κριτήρια, αλλά χωρίς να το καταλάβει βοηθάει τους εχθρούς του. Έδωσε μια ανακουφιστική ανάσα σε πολλούς ενόχους. Δωρεάν τυρί έχει μόνο η φάκα...ακόμα δεν το κατάλαβαν οι Έλληνες.

    • Φελίζα avatar
     Φελίζα @ Απλή σκέψη 12/05/2012 23:40:39

     Αν το θέτεις έτσι έχεις δίκιο. Μην μου πείς όμως ότι η ΔΙΑΠΛΟΚΗ περίμενε τόσο μεγάλη νίκη με τον Τσίπρα? Γι αυτό ίσως δεν είχε ένα σχέδιο για να διαχειριστεί τους εκπροσώπους του, που "καίγονται" μόλις στριμωχτούν.

 24. man8os avatar
  man8os 12/05/2012 13:35:26

  Χρειαζεται επανεξεταση του τροπου πολιτικης δρασης του κομματος, χρειαζεται σωστη ομαδα πολιτικου και επικοινωνιακου σχεδιασμου, δυναμικες μεθοδους και αμεσες.

  Και φυσικα αναγκαια ειναι η ανακαινιση του κομματος με τον τροπο που εχω περιγραψει η με αλλο που θα κανει λιγοτερο δυσπιστους τους ψηφοφορους.

 25. ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ avatar
  ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ 12/05/2012 13:45:25

  κ. Ροδινέ Συγχαρητήρια!!!
  Συνήθως όταν σχολιάζω είμαι πολυλογάς και βάζω πολλά αλλά .
  Είναι ίσως η μόνο φορά που λέω ΝΑΙ σε όλα χωρίς κανένα αλλά ή ίσως.
  Κάποια από αυτά τα έγραψα και εγώ σε σχόλιό μου σε άρθρο της Αφροδίτης την επομένη (ή μεθεπομένη ) των εκλογών.
  Μάλλον όμως είμαστε μειοψηφία.
  Και μόνο το γεγονός της σιωπής σας για αρκετό καιρό δείχνει ότι το μέγεθος των διαφωνιών σας.
  Ιδιαίτερα πρέπει να προσεχθεί το σημείο που λέτε για το Μάνο και τη Ντόρα.
  Αλήθεια πως είναι δυνατόν να έρθουν αυτοί που λένε ΄΄Απολύσεις 3οο χιλ Δ.Υ'' ο ένας και ΄΄ υπακοή ΄΄ η άλλη;
  Ακόμη και εάν προσθέσουν 3-4 % θα αφαιρέσουν τα διπλάσια.
  Σήμερα δημοσιεύεται ότι παρόλο το γενικό χαμό που γίνεται προχωράει η απόλυση 150 χιλ Δ.Υ (σε βάθος τριετίας) με νέα ΄΄περιγράμματα θέσεων΄΄.
  Αέρα στα πανιά του Αλέξη.
  Ενός Αλέξη που τον υποτίμησαν , τον κορόιδεψαν και τους πήρε τα σώβρακα.
  Έγραψα πριν τις εκλογές σε άρθρο του Αδέξιου σχετικό σχόλιο και η αντίδραση ήταν άκρως μοιρολατρική (ενδεικτικό ότι αυτοί που ήξεραν, καταλάβαιναν τι έρχεται).
  Και πάλι συγχαρητήρια .
  Συνεχίστε ακάθεκτος!!! Ίσως ξυπνήστε μερικούς.

 26. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 12/05/2012 14:28:04

  Δυστυχώς το κλίμα απογοήτευσης είναι γενικό,στο δικό μου περιβάλλον ψήφισαν Σαμαρά,μόνο για να δούνε το πασοκ δεύτερο!Τώρα διακρίνω τάσεις αυτονόμησης και διαρρής σε αντιμνημονιακές επιλογές.Η αίσθηση που κυριαρχεί είναι οτι υπήρχε υπόγεια συνεννόηση Σαμαρά-Βενιζέλου για πιστή εφαρμογή μνημονίου!!!Πως μπορεί να αναστραφεί αυτό το κλίμα;

 27. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2012 14:46:35

  Αγαπητέ Κώστα, καταρχήν μια παρατήρηση (που έχει νομίζω, μεγάλη σημασία για τα περαιτέρω) και μια επισήμανση για ένα κρίσιμο δίλημμα στρατηγικής:
  1. Η παρατήρηση: Πολύς κόσμος (50 % και άνω), δεν θεωρεί λάθος τη συγκρότηση της Κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά αναγκαία κίνηση τότε. Άν η ΝΔ πλήρωσε κάτι, αυτό δεν είναι τόσο η στήριξη αυτής της κυβέρνησης. Είναι κυρίως το παρελθόν δεκαετιών (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) και επίσης, ο ασυνεχής και σπασμωδικός προγραμματικός λόγος μετά το 2009: Υπερβολικά "αντιμνημονιακά" ρητόρευε στην αρχή - παρά τη σωστή πρόβλεψη για το λάθος μείγμα - υπερβολικά απότομα πήρε στροφή.
  2. Το δίλημμα: Είναι εφικτές (και σκόπιμες) στο ορατό μέλλον μονοκομματικές κυβερνήσεις; Ή θα έχουμε (και πρέπει να έχουμε) περίοδο συμμαχικών κυβερνήσεων; Ξέρεις ότι είμαι κατηγορηματικά υπέρ της δεύτερης εκδοχής.

  • totalyfitness avatar
   totalyfitness @ Ο Θείος 12/05/2012 17:21:33

   Θείο , για το (1) είσαι μακρυά νυχτωμένος.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ totalyfitness 13/05/2012 03:31:28

    Θειο - εχει δικιο ο totallyfitness ...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 12/05/2012 19:38:36

   χαίρε Θείε,
   για κάποιο διάστημα ασχολήθηκα ακαδημαϊκά με τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης.
   Το έχω αναφέρει και άλλες φορές θεωρώ οτι οι πολυκομματικές κυβερνήσεις νοθεύουν τη λαϊκή εντολή.
   Γιατί ψηφίζει ΝΔ και μπορεί να σου προκύψει η ...Ρεπούση για υπουργός Παιδείας και να την αποδεχθείς στο πλαίσιο των αναγκαίων συμβιβασμών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
   Επι πλέον δεν είναι και αποτελεσματικές.
   Βεβαίως υπάρχουν χώρες (Ιταλία, Ισραήλ κ.λπ) που έχουν παράδοση συμμαχικών κυβερνήσεων.
   Εμείς ότι ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης δεν έχουμε καταφέρει στα εύκολα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Κώστας Ροδινός 12/05/2012 21:48:07

    Δεν διαφωνώ, αλλά ο πολιτικός χρόνος για "αλλαγή παραδείγματος" έχει επιταχυνθεί σε υπερηχητικές ταχύτητες.
    Πότε, άν όχι τώρα;

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 12/05/2012 21:55:59

     ναι, αλλά αν το σύστημα δεν μπορεί να αποδεχθεί το παράδειγμα, μπορεί να καταλήξει σε φιάσκο με απρόβλεπτες συνέπειες

 28. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2012 14:48:45

  Από παλιά έχω γράψει (ίσως κάποιοι το θυμούνται), ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι σαν τις δύο όψεις ενός τάληρου. Αντίθετες αλλά αναπόσπαστες. Κορώνα και γράμματα. Άν τρυπήσει η μία, αναγκαστικά θα τρυπήσει και η άλλη.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 12/05/2012 14:56:34

   Δες αγαπητέ άν θέλεις, αυτόν το σχολιασμό μου, πρίν ένα χρόνο περιπου, για "κορώνα και γράμματα" (δηλαδή ΠΑΣΟΚ και λαικιστική ΝΔ) και για τη ρευστοποίηση του δυναμικού των ψηφοφόρων.
   h**p://www.antinews.gr/2011/06/22/108104/#comment-745222
   Και αυτό το πρόσφατο, για πολυκομματικές κυβερμήσεις, ρόλο ΣΥΡΙΖΑ κτλ.
   h**p://www.antinews.gr/2012/05/12/160819/#comment-973965

 29. leleki avatar
  leleki 12/05/2012 15:09:00

  Οι εκλεγμένοι βουλευτές της ΝΔ στη Β Αθήνας αποδεικνύουν το γιατί σε τυχόν επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει ακόμη χαμηλότερα ποσοστά.
  Η ΝΔ είναι νεκρή, αποδεχθείτε το και πράξτε αναλόγως.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ leleki 12/05/2012 15:25:51

   Είναι όντως απογοήτευση να βλέπει κανείς τα συγκεκριμένα ονόματα ακόμα μια φορά να μπαίνουν στη βουλή. Αλλά για να είμαστε απόλυτα αντικειμενικοί τα ίδια θα έπρεπε να ισχύουν και για Στρατούληδες, Παπαδημούληδες, Δραγασάκηδες, Λαφαζάνηδες κ.α. που εγώ στα 34 μου τους θυμάμαι να υπάρχουν στην πολιτική ζωή από 20ετίας είτε ως βουλευτές είτε ως αιώνιους πολιτευτές.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ leleki 12/05/2012 19:39:38

   Oι βουλευτές αυτές δεν πηγαίνουν μόνοι τους στη Βουλή.
   Κάποιοι τους εκλέγουν.

 30. rasputin avatar
  rasputin 12/05/2012 15:23:49

  factorx συγχαρητήρια για το άρθρο σου .
  Συμφωνώ κατά 95% .
  Το βασικό που πρέπει να διορθωθεί άμεσα είναι η παρουσίαση ξεκάθαρης πολιτικής θέσης , με συγκεκριμένες θέσεις , δεσμεύσεις , προτάσεις .
  Και φυσικα όχι άλλα λάθη επικοινωνιακής-προεκλογικής τακτικής , τα οποία ασφαλώς και δεν αποτέλεσαν το κύριο πρόβλημα , αλλά ήταν το κερασάκι στην τούρτα και σου κόψανε για πλάκα ένα 2-3% .
  Όταν θέτεις θέμα Συμπιλίδη , δες πας στο ντιμπέιτ και ασχολείσαι με τις βόλτες του Καμένου με ελικόπτερο , δίνεις την εικόνα ενός κόμματος που απέχει από την κοινωνική πραγματικότητα , διακατέχεται από ηττοπάθεια , φόβο , ενοχές και που ασχολείται κυρίως με την ικανοποίηση προσωπικών εγωισμών και στοιχημάτων .
  ΟΚ , τα ρεύματα δεν αντιστρέφονται άμεσα αλλά αν διορθωθούν τα βασικά η ΝΔ θα βγει ενισχυμένη . Δεν θα την τιμωρούν συνέχεια οι πρώην ψηφοφόροι της για τα ίδια πράγματα .
  Θα πρέπει όμως να πείσει ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή διακυβέρνησης.

 31. Dimitris avatar
  Dimitris 12/05/2012 15:29:42

  Πρόεδρε,
  Εκλογές. Αλλά αυτή τη φορά να γίνει debate όπου εκεί να κληθεί ο Αλέξης να εξηγήσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα.
  Όλα τα φυλλάδια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα Σκόπια ως Μακεδονία.
  Ο Γλέζος μιλάει για αναγκαστικό δάνειο καταθετών πάνω απο 20.000 ευρώ και άλλα τέτοια ωραία.
  "Αμολήστε" στα κανάλια τον Άδωνι και 2-3 άλλους που στα εθνικά τους ξεβρακώνει όπου τους πετύχει, τους ξεσκεπάζει και εξηγεί τις αντεθνικές και επικίνδυνες θέσεις τους. Γιατί λόγω μνημονίου ο απελπισμένος πολίτης, ακούει ευχάριστα τις μπαρούφες του ΣΥΡΙΖΑ. Η κουβέντα όμως πρέπει να φύγει απο την επικέντρωση στο οικονομικό, να πάει και στα εθνικά, στην αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, στην νομιμοποίηση του μπάχαλου και των λαθρομεταναστών.
  Επιτέλους βγείτε μπροστά και μην τους φοβάστε. Χτυπήστε τους με επιχειρήματα. Εξηγήστε στο λαό τις επικίνδυνες και αντεθνικές τους θέσεις.

 32. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 12/05/2012 15:30:15

  εβλεπα εχθες τον προκοπη παυλοπουλο(ρε παιδια αυτος πως εξελεγη βουλευτης/σοκ) να εχει στηθει απενατι απο εναν του συριζα και να λεει μια κουβεντα 1000 φορες. θα καταγγειλετε το μνημονιο? θα καταγγειλετε το μνημονο και αντε παλι.
  αληθεια τι χαλι τακτικη ειναι αυτη? πριν τις εκλογες βρηκαμε εχθρο τον καμμενο και τον βομβαρδιζαμε μερα νυχτα ενω θα επρεπε να επικοινωνουμε το προγραμμα μας. να λεγαμε μερα νυχτα τι θα κανουμε εμεις σαν ΝΔ για τον τοπο. πετυχαμε κατι? σαφως Καμμενος 10.6%!!! τωρα πιασαμε τον συριζα και παλι τα ιδια. ο συριζα ειναι ο εχθρος. ε θα καταφερουμε να κανουμε τον συριζα να παρει 30%.
  2 παρατηρησεις:1/ μην κατηγορουμε το λαο. ο λαος εδωσε ξεκαθαρο μηνυμα. λιτοτητα τελος και κυβερνηση ολων προς αυτη την κατευθυνση. τωρα αν το πολιτικο συστημα ειναι παντελως ανικανο να βρει εστω και μια κοινη προταση να πανε στην ευρωπη φταιει ο λαος?
  2/το ανεκδοτο που λεμε συνεχεια προταση που θα διασφαλιζει την θεση της ελλαδας στο ευρω και επαναδιαπραγματευση του μνημονιου τι ειναι? γιατι εχουμε κολλησει σε 2 κουβεντες σαν ΝΔ? εγω θυμαμαι σαν εχθες τον τραα που ελεγε οτι ο μοναδικος τροπος για να μεινει η ελλαδα στο ευρω ειναι η εσωτερικη υποτιμηση. κανεις αλλος. τα ιδια λενε και σημερα. εφαρμοστε τα μετρα και την λιτοτητα. δηλ ξεχνατε τι ειπε ο λαος σας και εσεις θα κανετε αυτο που λεμε εμεις. αυτο που μας εφερε στο 18% αυτο συνεχιζουμε να υποστηριζουμε. τι να πω.

 33. Jim Bim avatar
  Jim Bim 12/05/2012 15:31:01

  Οι αστικές συνοικίες, οι συνοικίες των πλουσίων
  που ψηφίσαν ΣΥΡΙΖΑ...


  Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στο...


  Αμαρούσιο 20,33%


  Βριλήσια 19,94%


  Αγια Παρασκευή 20,38%


  Γλυφάδα 18,39%


  Λυκόβρυση-Πεύκη 21,84%


  Νέα Σμύρνη 22,04%


  Παλαιό Φάληρο 18,92%


  Πεντέλη 19,69%


  Χαλάνδρι 20,90%


  Δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στην...


  Κηφισια 14,03%


  Φτωχές γειτονιές, ψηφίζουν ακροδεξιά !


  Αγία Βαρβάρα 7,88%


  Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό 8,72%


  Βύρωνας 5,88%


  Δάφνη-Υμηττός 6,18%


  Καισιαριανή 9,41%


  Πέραμα 11,49%


  Πετρούπολη 7,95%


  Νίκαια 9,41%


  Αγ. Ιωάννης Ρέντη 10,82%


  Άγιος Δημήτριος 6,60%


  Χαϊδάρι 8,20%

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Jim Bim 12/05/2012 15:35:00

   Έ όχι και συνοικία πλουσίων το Μαρούσι. Έλεος. Τυπική μεσο-μικροαστική.
   Άν είναι αστική συνοικία πλουσίων το Μαρούσι, τότε Ψυχικό και Εκάλη τι είναι; Το Μπέβερλυ Χίλλς σε τηλεμεταφορά;

   • Ανώνυμος avatar
    Ανώνυμος @ Ο Θείος 12/05/2012 16:02:53

    Μένεις στο Μαρούσι και θίχτηκες; Σαφέστατα και είναι συνοικία πλουσίων...και μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι νεόπλουτοι ΠΑΣΟΚΟΙ που κατοίκησαν από τη δεκαετία του '80 και μετά σε αυτήν την περιοχή...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Ανώνυμος 12/05/2012 16:21:18

     Καλά το Μαρούσι...
     Νέα Σμύρνη, Χαλάνδρι...
     Αγαπητε, μάλλον μπλέκεις την αστική τάξη (= άνθρωποι που κερδίζουν από το κεφάλαιο και όχι από εργασία ή μικροιδιοκτησια) με υπαλληλικά μισθωτά στρώματα ή με τα μεσοαστικά-μικροαστικά εμπορο-ελευθεροεπαγγελματικά.
     Ο τυπικός καθηγητής ΜΕ, μηχανικός, δικηγόρος, γιατρός, μικρέμπορας ή τραπεζικός υπαλληλος δεν είναι μπουρζουάς.
     Απλό είναι.

     • theo1611 avatar
      theo1611 @ Ο Θείος 12/05/2012 16:28:45

      Πες τα Θείε!!!

      Νεοσμυρνιώτης!!!

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Jim Bim 12/05/2012 15:39:11

   εντελώς ΠΑΣΟΚ δεν κάνει αυτό;

 34. takis400 avatar
  takis400 12/05/2012 15:41:50

  βλεποντας το δενδρο και οχι το δασος,με οραμα προς την αναπτυξη,με το μελλον της χωρας μεσα στο ευρω,η αναλυση της ψηφου του εκλογικου σωματος,αλλαγη στον τροπο σκεψης απεναντι στον ψηφοφορο,αμφιδρομη σχεση πολιτη με την παραταξη,η μη αναληψη ευθυνων για δραση,να εστιασουμε την προσοχη των αδικηθεντων και την ενεργοποιηση τους,η εσωστρεφεια των μελων.Αυτη ειναι η εμπεριστατωμενη και επιστημονικα αρτια αναλυση μου για το εκλογικο αποτελεσμα.Τι?δεν καταλαβατε τιποτα?ουτε οι ψηφοφοροι δυστυχως

 35. dim avatar
  dim 12/05/2012 16:07:29

  Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με την ανάλυση αυτή αλλά το βασικό – κεντρικό ερώτημα της ΝΔ αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι το πως θα μπορέσει να αποκαθηλώσει το λαϊκισμό και τη δημαγωγία του Τσίπρα. Δυστυχώς ο λαϊκισμός έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι είναι ανίκητος. Ο μόνος τρόπος για να τον νικήσεις είναι να αποδείξεις, εγγράφως, και όχι με μεμονωμένες δηλώσεις, ότι αυτά που τάζει ο λαϊκιστής δε μπορούν να γίνουν εντός ευρώ, και επομένως η δεν θα τα κάνει τελικά, ή για να τα κάνει θα πρέπει να μας γυρίσει στην δραχμή.


  Και εξηγώ:


  Όλη η στρατηγική Τσίπρα (και Καμμένου) βασίζεται στην έννοια της μπλόφας. Λένε δηλαδή, εγώ θα καταγγειλω το μνημόνιο (ή έστω με τη κωλοτούμπα Τσίπρα - Δραγασάκη, ότι δε θα εφαρμόσω τους νόμους για συμβάσεις και μείωση μισθών, που όμως αυτο για τους Ευρωπαίους σημαινει de facto ακύρωση της συμφωνίας), και οι Ευρωπαίοι θα μας πουν: Εντάξει μεγάλε, κέρδισες, εμείς εδω οι Ευρωπαίοι μπλόφαραμε τόσο καιρό, δε με παίρνει να σε οδηγήσω με τη διακοπή της χρηματοδότησης εκτός ευρώ, και άρα θα δεχθώ τους όρους σου κλπ κλπ.


  Το ερώτημα είναι λοιπόν, αν οι Ευρωπαίοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν πράξη την απειλή τους. Και για να μην φθάσουμε στο σημείο να το εξακριβώσουμε αυτό μετά, όταν μέσω του λαϊκσμού ο Τσίπρας θα έχει κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα προχωρήσει στην κατάργηση των νόμων αυτών, η μόνη λύση είναι να βγει ΤΩΡΑ αποφάση της Συνόδου Κορυφής, με ΑΠΟΦΣΗ υπογεγραμμένη από ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, που θα λέει ότι ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ότι η μη εφαρμογή συμφωνηθέντως νόμου, σημαίνει AYTOMATΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Και για να γίνει πιο πιστευτεή, θα εξηγεί παρακάτων ότι τα βάλαμε κάτω, τα υπολογίσαμε και αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερο να γράψουμε τώρα τις όποιες ζημιές και απώλειες από την αποχώρηση της Ελλάδας από το Ευρώ, παρά να συνεχίζουμε να ρίχνουμε χρήματα σε ένα βαρέλι που δεν έχει πάτο.


  Προσοχή, όχι δηλώσεις μεμονωμένων αξιωματούχων, αυτές λειτουργούν ανάποδα στο κόσμο, και επιτείνουν και το επιχείρημα της μπλόφας... Μόνο ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ, τελεία και παύλα....


  Και μόλις έχεις αυτή την απόφαση, βγαίνεις με πίνακες και λες: Ελληνικέ Λαέ, Κύριε Τσίπρα και Κύριε Καμμένε, το πρωτογενές ελλειμμα είναι 1,7 δις για το πρώτο τετράμηνοτου 2012. Πέρυσι το ετήσιο πρωτογενές ελλειμμα ήταν 5,2 δις. Φέτος, και να γίνουν οι μειωσεις μισθών και συντάξεων και πάλι θα έχουμε πρωτογενές ελλειμμα 2,2 δις ένω αν δεν γίνουν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, το έλλειμμα θα πάει περίπου στα 8 δις. Με δεδομένη λοιπόν την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, έχουμε μόνο δύο δρόμους: ή εφαρμόζουμε το μνημόνιο, πετυχαίνοντας τροποποιήσεις κλπ κλπ. ή καταργούμε τους νόμους που ψηφίσαμε και γυρίζουμε στη δραχμή για να μπορέσουμε να σας πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις (που μάλιστα θα έχουν μικρότερη αγοραστική αξία αφού θα είναι σε δραχμές ! )


  Αλλά θέλει ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΡΑΠΤΗ ΔΕΣΕΜΕΥΤΙΚΗ ΤΗΕ Ε.Ε.!, αλλιώς θα μιλάμε πάντα γύρω από τη μπλοφα του ότι οι Ευρωπαίοι δε θα τολμήσουν τελικά να μας διώξουνε, και ο λαϊκισμός που στηρίζεται σε αυτό το επιχείρημα, θα κερδίζει συνεχώς έδαφος...


  Μόνο έτσι αν πάμε στις κάλπες ξανα, υπάρχει ελπίδα να υπερισχύσουν οι δυνάμεις της υπευθυνότητας και του δύσκολου δρόμου. Όταν οι δυνάμεις αυτές θα έχουν ‘αποδείξει΄ εγγράφως, ότι ο εύκολος δρόμος που προτείνουν οι άλλοι οδηγεί κατευθειαν στην καταστροφική επιστροφή στη δραχή.


  Διότι αν πας στις εκλογές με τις εξής 2 προτάσεις: Επαναδιαπράτευση και παραμονή στο Ευρώ ή κατάργηση των επώδυνων νόμων και πάλι παραμονή στο ευρώ, ε συγχωρέστε με αλλά και εγώ (που λεεί ο λόγος) θαψηφίσω το δεύτερο....και βλέπω ΝΔ στο 25% και Σύριζα στο 32%


  Αν όμως έχοντας ξεκαθαρίσει στον Ανώτερο Επίπεδο Συνόδου κορυφης ότι το πράγμαέχει μπει στις πραγματικές του διαστάσεις, δηλαδή: Επαναδιαπραγμάτευση και παραμονη στο Ευρώ, ή κατάργηση των επώδυνων νόμων και υποχρεωτική επιστροφή στη δραδμή λόγω των πρωτογενών ελλειμματων των 8 δις, τότε βλέπω ΝΔ στο 35% και Σύριζα στη φυσική του θέση 8-10% (αυτή που θα του δώσουν οι ψηφοφόροι που πραγματικά επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή)

  • tas avatar
   tas @ dim 12/05/2012 18:09:21

   Μπορώ να κανω μια ερωτηση αγαπητε συγχολιαστη; Αυτη σου η προταση αγεται απο το εθνικο συμφερον ή απο το στενο κομματικο προσωπικο συμφερον; Γιατί δεν μπορω να φανταστω Πατριωτη Ελληνα που ωρυρεται για το εθνικο καλό να υποσκαπτει προσπαθειες που θα επρεπε ολοι να συνδραμουμε και να ευχομαστε να επιτυχουν γιατι το Εθνος ειναι ο λαός του και μελημα των Εθνικων Πατριωτικων κυβερνησεων και ψηφοφορων ειναι να αγωνιζονται για το γενικο καλο. Αναρωτιωμαστε μετα γιατι καταντησαμε ετσι ως Εθνος. Αληθεια κανανε τιποτα διαφορετικο οι δοσιλογοι στην κατοχη;

   • dim avatar
    dim @ tas 13/05/2012 06:03:36

    Η πρόταση μου έχει να κάνει με το να ξεκαθαρίσει επιτέλους η κατάσταση ως προς το εάν οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν τόσο καιρό, ή αν είναι όντως αποφασισμένοι να μας κόψουν τη χρηματοδότηση.

    Βλέπουμε εδώ και μήνες, οι Ευρωπαίοι να λένε ότι αν δεν εφαρμόσετε αυτό και αυτό και αυτό, θα σας κόψουμε τη χρηματοδότηση, και η επιχειρηματολογια Σαμαρά βασίστηκε πάνω στο ότι δε μπορούσε να παίξει το μέλλον των παιδιών μας κορώνα – γράμματα, γιατί είχε βάσιμες πια ενδείξεις ότι οι Ευρωπαίοι τα εννοούν αυτά που λένε, και είναι έτοιμοι πια να μας αφήσουνε να βγούμε από το Ευρώ...

    Και λέω το εξής απλό:

    Όλη η σπέκουλα γίνεται πάνω σε αυτό ακριβώς το σημείο, οι μεν λένε ότι οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να μας βγάλουν έξω, και οι δε λένε ότι μπλοφάρουν και ότι μια έξοδο της Ελλάδας τους στοιχίζει τόσο πολύ που δε θα το κάνουν τελικά, και αν τους πιέσουμε πολυ θα καταφέρουμε και να επαναφέρουμε μισθους και συντάξεις εκεί που θέλουμε, και να συνεχίσουν να μας χρηματοδοτουν τα ελλείμματα, και να μεινουμε στο ευρώ.

    Αφού λοιπόν όλο το παιχνίδι της ψήφου του ελληνικού λαού φαίνεται να περιστρέφεται γύρω απο αυτό το θέμα, δε πρέπει ο ελληνικός λαός να αποφασίσει έχοντας ξεκάθαρες εναλλακτικές μπροστά του?

    Ο Σύριζα και οι ΑΝΕΛ έως τώρα λένε ότι θα καταγγείλουν έτσι κι αλλιώς το μνημόνιο, θα επαναπροσδιορίσουν το χρέος κλπ κλπ., και θα μείνουμε στο ερυώ. Δε πρέπει ο κάθε πολίτης που θα παεί να ψηφίσει να ξέρει αν τελικά μια τέτοια πολιτική θα τον οδηγήσει αυτόματα στη δραχμή, ή αν αυτή η πολιτική θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα?

    Γιατί αν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα (και αυξησεις, και ευρώ) τότε να πάμε να τους ψηφίσουμε δαγκωτό όλοι. Αν όμως η καταγγελία αυτή μας οδηγεί αυτομάτως στη δραχμή, και ζήσουμε καταστάσεις πλήρους εξαθλίωσης, τότε αυτοί που τα προτείνουν αυτά πρέπει να πάρουν μονοψήφιο ποσοστό.

    Όσο λοιπόν τα συζητάμε όλα αυτα εγώ κι εσεις, οι μεν και οι δε στα παράθυρα κλπ, ο ένας θα λέει οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν και ο άλλος θα λεει οχι δε μπλοφάρουν. Ποιος είναι επομένως ο πλεόν αρμόδιος να απαντήσει στο δίλημμα αυτό? Μα φυσικά η Ε.Ε., ανοίγοντας τα χαρτιά της και δείχνοντας μας μέσω οριστικής ομόφωνης απόφασης ότι δε μπλοφάρει, και ότι μη τήρηση των συμφωνημένων οδηγεί αυτόματα σε παυση χρηματοδότησης. Όσο δε το κάνει αυτό, θα τροφοδοτεί με επιχειρήματα του υποστηρικτές της μπλόφας, και ο Σύρζα και οι ΑΝΕΛ θα βλέπουν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν, γιατί θα λένε, «να είδατε, αφού οι Ευρωπαίοι δε βγάζουν ψήφισμα ότι πράξη κατάργησης ψηφισμένου νόμου, δε συνεπάγεται και αυτόματα παύση χρηματοδότησης, καλά τα λέμε εμεις, μπλοφάρουν και πετάνε μόνο μεμονωμένες κορώνες διαφόρων αξιωματούχων κλπ κλπ»

    Και στο λέω εγω που με κατηγορείς για μη πατριώτη, ότι αν η Ε.Ε. στη φάση της νέας προεκλογικής περιόδου, δε βγάλει ομόφωνη απόφαση Συνόδου Κορυφής που θα απαντάει σε αυτό το θέμα της μπλοφας, τότε θα θεωρήσω ότι όντως μπλοφάρει και θα ψηφίσω κι εγώ ΑΝΕΛ (όχι Σύριζα βεβαια γιατι διαφωνώ κάθετα στην εθνική και κοινωνική του ατζέντα).

    Αλλά θέλω κι εσυ να μου πεις αντιστοιχα, ότι αν η Ε.Ε. ξεκαθαρίσει με τον πλέον επίσημο και ομόφωνο τρόπο ότι μη τήρηση των συμφωνημένων σημαίνει και οριστική παύση χρηματοδότησης, τότε κι εσύ, ως γνήσιος πατριωτης που δηλώνεις, δε θα αφήσεις τη χώρα να οδηγηθεί στην εξαθλίωση της δραχμής, αλλά θα διαλέξεις τον δύσκολο και επώδυνο μεν δρόμο, που όμως αν εμπλουτιστεί και με μέτρα ανάπτυξης και χαλάρωσης των χρονικών περιορισμών που θέτουν οι στόχοι, θα οδηγήσει σύντομα στην έξοδο απο την ύφεση.

    Τώρα, αν ο Τσίπρας ή ο Καμμένος, ήθελε όλοι να συνδράμουμε για το εθνικό καλό, τώρα είναι η ευκαιρία... Του είπαν όλοι, πήγαινε και διαπραγματεύσου στην Ε.Ε. και εμείς σου δίνουμε ψήφο ανοχής....Αν τα καταφέρεις, πάμε μετά σε εκλογές, και θα πάρεις 50%, και δε μας νοιάζει και στο κάτω κάτω, γιατί εμεις θα είχαμε άδικο τόσο καιρό, και εσυ θα ειχες το δίκιο, και μαγκιά σου που τα κατάφερες....

    Οι ΤσιπροΚαμμένοι όμως όχι. Θέλουν πρώτα να υφαρπάξουν τη ψήφο του ελληνικού λαού, επενδύοντας στο επιχείρημα της μπλόφας, μετά να πάνε έξω, και άμα δε πετύχουν ή θα πάρουν πισω τις απειλές τους, και θα εφαρμοσουν άλλη ατζέντα ή ως γνήσιοι Ταλιμπάν θα μας οδηγήσουν στη δραχμή και την καταστροφή.

 36. theo1611 avatar
  theo1611 12/05/2012 16:13:43

  Από μία συντηρητική παράταξη σε περίοδο κρίσης αναμένεται συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση.

  Ούτε χαϊδέματα αυτιών στα θύματα ούτε κλείσιμο ματιού σ' αυτούς που δεν έχουν θιγεί και θα θιγούν αναγκλαστικά από το σχέδιο, ακόμα κι αν είναι δικά μας παιδιά ή συμφέροντα. Όλα καθαρά και ξάστερα προς όλους.

  Ο κοινωνικός συμβιβασμός που προτείνεται στο συγκεκριμένο σχέδιο είναι η ουσία. Είναι όταν η επικοινωνία αδυνατεί να δώσει λύση στην πολιτική!!! Η επικοινωνία είναι για την περίοδο των παχιών αγελάδων, για όσους ακόμη δεν γνωρίζουν την καταλληλότητα των εργαλείων σε συνάρτηση με την κατάσταση που επικρατεί

 37. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 12/05/2012 16:15:19

  Θα συμφωνούσα με την ανάλυση για τα αίτια της ήττας, αν μιλούσαμε με τους παλιούς όρους του δικομματισμού, που πλέον έχουν πεθάνει. Ακόμα κι αν γίνονταν όλα όσα λέει το άρθρο, πάλι θα χάναμε. Η αλήθεια είναι: ο λαός τιμώρησε τα 2 κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία από το 74 και μετά, και είναι υπεύθυνα για τη σημερινή κατάντια. Ο Σαμαράς, εύστοχα, προσπάθησε να αλλάξει το παιχνίδι: ανάπτυξη, δύναμη ενός Έθνους. Το μήνυμά του δεν "έκανε κλικ", επειδή η οργή (και η τιμωρητική διάθεση) είναι μεγάλη.
  ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ: μια λύση θα ήταν να συνταχθεί, από την Προεδρεία της Δημοκρατίας, ένα κείμενο με κοινές θέσεις ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ/ΔΗΜΑΡ, με την "επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και τις αναπτυξιακές πολιτικές" ως κοινό παρονομαστή. Η επιστολή να υπογραφεί ΚΑΙ από τους 4, να αποσταλεί στην Κομισιόν, και να αποτελέσει τη βάση της Οικουμενικής.

  • Ιωαννης Τ avatar
   Ιωαννης Τ @ Κόνδωρας 12/05/2012 19:35:20

   alert!!! η βουλη ειναι 7κομματικη!!! τι ειναι το εξαμβλωμα ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/ΣΥΡΙΖΑ!!! τα αλλα κομματα που ειναι? 4 κομματα ειναι οικουμενικη? δουλευομαστε? θελω να πιστευω οτι ο συριζα δεν ειναι τοσο ξεφτιλα και να κατσει διπλα διπλα με πασοκ και δημαρ!!! και φαντασου ειμαι ΝΔ και για το καλο της ΝΔ ΠΡΟΤΡΕΠΩ τον συριζα να μην το κανει!!!

 38. ΝΙΚΟΣ ΝΙΚ. avatar
  ΝΙΚΟΣ ΝΙΚ. 12/05/2012 16:18:16

  Κύριε Ροδινέ,
  οι πολίτες δεν συντάχθηκαν, μόνο, με τα αντιμνημονιακά κηρύγματα,
  αλλά (και) καταδίκασαν την αντιλαϊκή πολιτική των "μνημονιακών".
  Κανένα μνημόνιο δεν επιβάλλει τη συνέχιση εμφανών και αφανών
  παροχών προς (ουδέν προσφέρουσες) "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις",
  αμαρτωλά "ευαγή" ιδρύματα και παχυλές αμοιβές "ημετέρων" και
  "προθύμων" (δικαστών, μητροπολιτών, καθηγητών ΑΕΙ κ.λ.π)
  ως και των κομματόσκυλων των ΔΕΚΟ.
  Φαίνεται να μην περνούν πλέον τα "παπατζηλίκια" και οι απειλές
  των (εθισμένων σ αυτά) πολιτικών.
  Στις 17 Ιουνίου ηχηρότερο μήνυμα.

 39. dim avatar
  dim 12/05/2012 16:32:02

  Και κάτι ακόμα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ΠΡΕΠΕΙ - ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να πάρει επίσημη απόφαση, ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ, και να ξεκαθαρίσει το θέμα. Γιατί αλλιώς δε κάνουμε τίποτα, όπως βγαίνει ο Σόιμπλε ή ο Μπαρόσο μόνος του και λέει για αποχώρηση αν δε τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, άλλο τόσο βγαίνουν διάφοροι με δηλώσεις τους και λένε ότι μια πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε μεγάλες συνέπειες για τη σταθερότητα του Ευρώ κλπ...

  Ας αποφασίσουν λοιπόν με ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ, και με ομόφωνη απόφαση (άρα και του Ολλάντ), τι ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ:

  Ας πουν πχ. (για να 'ικανοποιήσουν' και την επιχειρηματολογία Ολλάντ) ότι:

  "Αποφασίσαμε, ότι κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με επιμήκυνση του χρόνου, και τόνωση του πακέτου στήριξης με αναπτυξιακά μέτρα θα τα προχωρήσουμε. Αποφασίσαμε επίσης, ότι η όποια αστοχια στους στόχους που θα οφείλεται στην ύφεση, δε θα καλυφθεί από νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά από ακριβώς αυτή την επιμήκυνση που είπαμε παραπάνω, ώστε να αρχίσουν να αποδίδουν και τα μέτρα ανάπτυξης που θα εισάγουμε.

  Πέραν όμως αυτών, οποιαδήποτε πράξη κατάργησης νόμων που έχουν ήδη ψηφισθεί, σημαίνει αυτόματη και οριστική παύση της χρηματοδότησης. Και αυτό δεν θα τεθεί ξανά σε διαπραγμάτευση, είναι απόφαση που την πήραμε σήμερα, και έχει εφαρμοστική ισχύ στο επόμενο δευτερόλεπτο που θα υπαρξει κατάργηση νόμου, χωρις να χρειάζεται να συγκλιθεί ξανά το συμβούλιο κορυφής για να αποφασίσει επ' αυτού"

 40. dim avatar
  dim 12/05/2012 16:33:39

  Μάλλον το πρωτο σκέλος, δεν ανατρήθηκε πριν, οπότε το ξαναστέλνω:

  Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με την ανάλυση αυτή αλλά το βασικό – κεντρικό ερώτημα της ΝΔ αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι το πως θα μπορέσει να αποκαθηλώσει το λαϊκισμό και τη δημαγωγία του Τσίπρα. Δυστυχώς ο λαϊκισμός έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι είναι ανίκητος. Ο μόνος τρόπος για να τον νικήσεις είναι να αποδείξεις, εγγράφως, και όχι με μεμονωμένες δηλώσεις, ότι αυτά που τάζει ο λαϊκιστής δε μπορούν να γίνουν εντός ευρώ, και επομένως η δεν θα τα κάνει τελικά, ή για να τα κάνει θα πρέπει να μας γυρίσει στην δραχμή.


  Και εξηγώ:


  Όλη η στρατηγική Τσίπρα (και Καμμένου) βασίζεται στην έννοια της μπλόφας. Λένε δηλαδή, εγώ θα καταγγειλω το μνημόνιο (ή έστω με τη κωλοτούμπα Τσίπρα - Δραγασάκη, ότι δε θα εφαρμόσω τους νόμους για συμβάσεις και μείωση μισθών, που όμως αυτο για τους Ευρωπαίους σημαινει de facto ακύρωση της συμφωνίας), και οι Ευρωπαίοι θα μας πουν: Εντάξει μεγάλε, κέρδισες, εμείς εδω οι Ευρωπαίοι μπλόφαραμε τόσο καιρό, δε με παίρνει να σε οδηγήσω με τη διακοπή της χρηματοδότησης εκτός ευρώ, και άρα θα δεχθώ τους όρους σου κλπ κλπ.


  Το ερώτημα είναι λοιπόν, αν οι Ευρωπαίοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν πράξη την απειλή τους. Και για να μην φθάσουμε στο σημείο να το εξακριβώσουμε αυτό μετά, όταν μέσω του λαϊκσμού ο Τσίπρας θα έχει κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα προχωρήσει στην κατάργηση των νόμων αυτών, η μόνη λύση είναι να βγει ΤΩΡΑ αποφάση της Συνόδου Κορυφής, με ΑΠΟΦΣΗ υπογεγραμμένη από ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, που θα λέει ότι ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ότι η μη εφαρμογή συμφωνηθέντως νόμου, σημαίνει AYTOMATΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Και για να γίνει πιο πιστευτεή, θα εξηγεί παρακάτων ότι τα βάλαμε κάτω, τα υπολογίσαμε και αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερο να γράψουμε τώρα τις όποιες ζημιές και απώλειες από την αποχώρηση της Ελλάδας από το Ευρώ, παρά να συνεχίζουμε να ρίχνουμε χρήματα σε ένα βαρέλι που δεν έχει πάτο.


  Προσοχή, όχι δηλώσεις μεμονωμένων αξιωματούχων, αυτές λειτουργούν ανάποδα στο κόσμο, και επιτείνουν και το επιχείρημα της μπλόφας... Μόνο ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ, τελεία και παύλα....


  Και μόλις έχεις αυτή την απόφαση, βγαίνεις με πίνακες και λες: Ελληνικέ Λαέ, Κύριε Τσίπρα και Κύριε Καμμένε, το πρωτογενές ελλειμμα είναι 1,7 δις για το πρώτο τετράμηνοτου 2012. Πέρυσι το ετήσιο πρωτογενές ελλειμμα ήταν 5,2 δις. Φέτος, και να γίνουν οι μειωσεις μισθών και συντάξεων και πάλι θα έχουμε πρωτογενές ελλειμμα 2,2 δις ένω αν δεν γίνουν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, το έλλειμμα θα πάει περίπου στα 8 δις. Με δεδομένη λοιπόν την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, έχουμε μόνο δύο δρόμους: ή εφαρμόζουμε το μνημόνιο, πετυχαίνοντας τροποποιήσεις κλπ κλπ. ή καταργούμε τους νόμους που ψηφίσαμε και γυρίζουμε στη δραχμή για να μπορέσουμε να σας πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις (που μάλιστα θα έχουν μικρότερη αγοραστική αξία αφού θα είναι σε δραχμές ! )


  Αλλά θέλει ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΡΑΠΤΗ ΔΕΣΕΜΕΥΤΙΚΗ ΤΗΕ Ε.Ε.!, αλλιώς θα μιλάμε πάντα γύρω από τη μπλοφα του ότι οι Ευρωπαίοι δε θα τολμήσουν τελικά να μας διώξουνε, και ο λαϊκισμός που στηρίζεται σε αυτό το επιχείρημα, θα κερδίζει συνεχώς έδαφος...


  Μόνο έτσι αν πάμε στις κάλπες ξανα, υπάρχει ελπίδα να υπερισχύσουν οι δυνάμεις της υπευθυνότητας και του δύσκολου δρόμου. Όταν οι δυνάμεις αυτές θα έχουν ‘αποδείξει΄ εγγράφως, ότι ο εύκολος δρόμος που προτείνουν οι άλλοι οδηγεί κατευθειαν στην καταστροφική επιστροφή στη δραχή.


  Διότι αν πας στις εκλογές με τις εξής 2 προτάσεις: Επαναδιαπράτευση και παραμονή στο Ευρώ ή κατάργηση των επώδυνων νόμων και πάλι παραμονή στο ευρώ, ε συγχωρέστε με αλλά και εγώ (που λεεί ο λόγος) θαψηφίσω το δεύτερο....και βλέπω ΝΔ στο 25% και Σύριζα στο 32%


  Αν όμως έχοντας ξεκαθαρίσει στον Ανώτερο Επίπεδο Συνόδου κορυφης ότι το πράγμαέχει μπει στις πραγματικές του διαστάσεις, δηλαδή: Επαναδιαπραγμάτευση και παραμονη στο Ευρώ, ή κατάργηση των επώδυνων νόμων και υποχρεωτική επιστροφή στη δραδμή λόγω των πρωτογενών ελλειμματων των 8 δις, τότε βλέπω ΝΔ στο 35% και Σύριζα στη φυσική του θέση 8-10% (αυτή που θα του δώσουν οι ψηφοφόροι που πραγματικά επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή)

  • athamas avatar
   athamas @ dim 12/05/2012 17:42:10

   Μια ερώτηση, τι εθνικότητα έχετε ?

   • dim avatar
    dim @ athamas 12/05/2012 18:02:48

    Τι υπονοείς με την ερώτηση σου? Πες καθαρά την άποψη σου, για να λάβεις και την απάντηση σου

    • tas avatar
     tas @ dim 12/05/2012 18:32:14

     Υπονοεί ότι αυτά που λέτε δεν συνάδουν με τον καλώς εννοουμενο πατριωτισμό και εθνικισμό που υποτίθεται ότι πρεσβεύει το κόμμα μας και ο προσδιορισμός μας ως οπαδούς του συγκεκριμένου κόμματος. Γιατί αγαπητέ μου ο πατριώτης Έλληνας της ΝΔ αν θέλει να προσδιορίζεται ως Έλληνας και πατριωτης βάζει πάνω από όλα το έθνος. Και έθνος δεν υπάρχει χωρίς τους πολίτες του. Αν τώρα εσείς με την πραγματκά αριστοφανική πρόταση που κάνετε νομίζετε πως εργάζεστε για το καλό του Έθνους τα περεταίρω σχόλια νομίζω πως περισεύουν. Το μόνο που θα προσθέσω είναι οτι για αυτό κατάντησε αυτό το Έθνος σε αυτό το χάλι. Είναι πολλοί οι Εφιάλτες.

     • dim avatar
      dim @ tas 12/05/2012 23:38:14

      Είσαι σε μια ευρωπαϊκή ένωση, με δική σου επιλογή, κανείς δε σε ανάγκασε, και από όσο μπορώ να καταλάβω και από τις έρευνες της κοινής γνώμης το 80% των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

      Η ευρωζώνη αυτή έχει κάποιους οικονομικούς κανόνες που πρέπει να τηρούν τα μέλη της, και οι κανόνες αυτοί αποφασίστηκαν δημοκρατικά μέσα από τις ηγεσίες όλων των χωρών: πιστεύει στη φιλελεύθερη αγορά, στον δημοσιονομικό έλεγχο, και στις μεταρρυθμίσεις προς μια κατεύθυνση εξυγίανσης του δημοσίου, με λιγότερο κράτος κλπ.

      Λέω λοιπόν πολύ απλά ότι τα ας τεθούν ξεκάθαρα όλα τα δεδομένα στον ελληνικό λαό, και εκείνος να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει σε αυτή την ένωση, ή να αποχωρήσει. Αλλά να τεθούν ξεκάθαρα τα ζητήματα, ώστε να μην μπορεί να υφαρπάξει κανείς την ψήφο του λαϊκίζοντας και τάζοντας πράγματα που δε μπορούν να υλοποιηθούν.

      Πρέπει η ένωση να πει ξεκάθαρα ότι λαός που θέλει να γυρίσει στο κρατισμό, που θέλει να δημιουργεί συνεχώς υπέρογκα ελλείμματα, για να κρατά μισθούς και συντάξεις ψηλά, και να απαιτεί από τους άλλους υπόλοιπους λαούς της ένωσης, να τροφοδοτούν με χρήματα τους τα ελλείμματα αυτά, δεν γίνεται. Στην ένωση δε σε κρατάει κανεις με το ζόρι.

      Την έλλειψη πατριωτισμού, που ακριβώς την είδατε σε όλα αυτά που εγραψα πριν και έγραψα και τώρα?

      Ξεκινησα και είπα πως μπορεί να νικηθεί ο λαϊκισμός, και ανέλυσα ότι ο λαϊκισμό νικιέται μόνο όταν αποδείξει κάποιος εγγράφως, ότι αυτό που τάζει ο άλλος, και το σκύλο χορτάτο (αυξήσεις μισθών και συντάξεων) και τη πίτα ολόκληρη (παραμονή στο ευρώ) δε γίνεται. Οπότε ο πολίτης, να ξέρει ακριβώς ποιο είναι το διακύβευμα και να ψηφίσει με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις που έχει μπροστά του: επώδυνα μέτρα και παραμονη στο ευρώ, ή καταγγελία του μνημονίου και επιστροφή στη δραχμή.

      Και πίστεψε με, αυτή ακριβώς είναι και η επιχειρηματολογία Σαμαρά, και τον πιστεύω βαθύτατα, γιατί ξέρω ότι είναι πατριώτης, όπως είμαι κι εγώ, και ξέρω ότι αν πίστευε ότι οι Ευρωπαιοι μπλοφάρουν, δε θα είχε πει ναι στο δεύτερο μνημόνιο. Πατριώτης δεν είναι αυτός που το παίζει μάγκας φίλε μου, και που παίζει το μέλλον το παιδιών του σε μια ζαριά. Ο Σαμαράς πιστεύει οτι οι Ευρωπαίοι δε μπλοφάρουν και ότι είναι έτοιμοι να μας διώξουν πια από την Ευρωζώνη. Και εγώ λέω το εξής απλό: ας απαιτήσει αυτό να το αποφασίσουν ομόφωνα σε μια άμεση σύνοδο κορυφής, για να μη σπεκουλάρουν μετά τα λαϊκίστικα κόμματα (Σύριζα και ΑΝΕΛ) πάνω στο επιχείρημα ότι οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν και δε θα μας διώξουν τελικά.

 41. Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
  Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 12/05/2012 17:19:32

  Φίλε Κώστα.
  Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ακόμα οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ότι
  οι περίοδος της ατελείωτης, ανούσιας, ανήθικης,ολέθριας δημαγωγίας
  έχει περάσει.
  Πολλοί πίστευαν ότι το πασοκ θα κατάφερνε και πάλι να τουμπάρει
  τους ψηφοφόρους του, ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος αυτών,
  έχοντας μικρές μόνο απώλειες.
  Αποτέλεσμα; 13%,με πτωτική τάση.
  Ο κύριος Σαμαράς δεν κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους της Νέας
  Δημοκρατίας,κι αυτοί με τη σειρά τους δέθηκαν στο άρμα του κυρίου Καμμένου.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την έκπληξη διότι μπόρεσαν πολλοί να ταυτιστούν μ'αυτά
  που έλεγε ο κύριος Τσίπρας.
  Όλοι τους κάνουν πολιτική..σ'άλλους βγαίνει και σ'άλλους όχι.
  Ξαφνικά προέκυψε το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που γνωρίζουν
  την τέχνη της μίμησης..και των υποσχέσεων.
  Αυτό που απ'ότι φαίνεται δεν έχουν καταλάβει αυτά τα νέα αστέρια της πολιτικής
  είναι ότι ο κόσμος,μπορεί να τους γκρεμίσει έτσι ακριβώς όπως τους ανέβασε.
  Οι επόμενες εκλογές θα είναι ακόμα ένα μάθημα..
  Εύχομαι να μην μείνουμε μετεξεταστέοι..
  Δυό χρονιές χάσαμε ήδη..
  Και τα λεφτά του μπαμπά έχουν σωθεί.
  Μ.Θ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 12/05/2012 19:59:17

   έχει περάσει;
   Πολύ φοβούμαι πώς δεν θα περάσει ποτέ!

 42. theo1611 avatar
  theo1611 12/05/2012 17:55:31

  Ως πολιτικός, τη στιγμή που παίρνεις θέση σε κρίσιμα θέματα, και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας αντιλαμβάνεται (με την κοινή λογική), ότι έχεις επεξεργαστεί και τα μελλοντικά ενδεχόμενα, αυτή είναι η δουλειά σου.

  Σε δικαιολογεί αν αλλάξεις στάση μόνο όταν συμβεί κάτι αναπάντεχο, απρόβλεπτο κατά την κοινή πείρα!!!

  Οι κωλοτούμπες έτσι κρίνονται και του Καρατζαφέρη και του Σαμαρά. Όπως έτσι και σκληρότερα, δικαιολογημένα, κρίθηκε η κωλοτούμπα Παπανδρέου, Βενιζέλου.

  Τα επικοινωνιακά τακτικών ελιγμών, που κατά κόρον παρουσιάστηκαν σε αυτό το site, κρίθηκαν και κρίνονται

 43. athamas avatar
  athamas 12/05/2012 18:29:35

  ……ΑΠΟΦΣΗ υπογεγραμμένη από ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, που θα λέει ότι ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ότι η μη εφαρμογή συμφωνηθέντως νόμου, σημαίνει AYTOMATΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…….Ζητάτε έξωθεν βοήθεια για να μαλάξει η ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών ? Παραδώσανε μέρος της Εθνικής κυριαρχίας υπογράφοντας καταχρηστικές συμβάσεις , μήπως υπάρχει σχέδιο να παραδώσουμε και μερικά εδάφη όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της Μπενάκη κατά την προσφώνηση του προέδρου Παπούλια ?

  • dim avatar
   dim @ athamas 13/05/2012 00:03:21

   Παίζεις κι εσυ το παιχνίδι του Καμμενου...

   Δε ζητάω καμια βοήθεια. Ζητάω απλά τα δεδομένα να είναι ξεκάθαρα και οριστικά, και ο μόνος αρμόδιος για να ξεκαθαρίσει τα δεδομένα, είναι μια απόφαση συνόδου κορυφής, και όχι σκόρπιες δηλώσεις αξιωματούχων από εδώ και από εκεί, ωστε κανεις να μην μπορει να υφαρπάσει τη ψήφο του ελληνικού λαού, τάζοντας πράγματα που δε γίνονται, τάζοντας του δηλαδή ότι μπορεί να έχει και τη πίτα ολόκληρη (ευρώ) και το σκύλο χορτάτο (αυξημένους μισθούς - συντάξεις κλπ.)

   Και πίστεψε με, στηρίζω ΝΔ από μικρό παιδί, δεν έχω ψηφίσει ποτέ κάτι άλλο, αλλα αν δε ξεκαθαρίσουν οι Ευρωπαίοι με οριστική απόφαση συνόδου κορυφής ότι δε μπλοφάρουν, τότε θα θεωρήσω ότι τελικά μπλοφάρουν, και πάμε ολοι μαζί να βγάλουμε Καμμένο πρυθυπουργό με 50%

   Τα πράγματα είναι απλά:

   Δε μπλοφάρουν? Το αποδεικνύουν και πάμε να βγάλουμε Σαμαρά με 50%

   Μπλοφάρουν τόσο καιρό και θα δεχόντουσαν αλλαγες κλπ. κλπ?? Τότε δικαιώνονται Σύριζα και Ανέλ, και όσοι είναι αριστεροί ας ψηφίσουν Τσίπρα, και όλοι οι δεξιοί με τα χίλια Καμμένο.....

   Αλλα σου το λέω, δε μπλοφάρουν, και θα πρέπει να το αποδείξουν εμπράκτως, για να σταματήσουν μερικοί να παίζουν το παιχνίδι του Τσίπρα και του Καμμενου

 44. JOHN avatar
  JOHN 12/05/2012 18:36:14

  Η ΝΔ κοιμηθυκε οπως εστρωσε που λεει και η λαικη παροιμια.Εχασε επαφη με τις λαικες μαζες και τους ψηφοφορους και κυριως με τις επιπτωσεις του μνημονιου στα πλατια λαικα στρωματα.Οι απειλες και οι εκβιασμοι φερνουν τ αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που προσδοκουν τα επικοινωνιακα επιτελεια των κοματικων μηχανισμων.Η απογνωση πολλα δεινα μπορει να φερει στη χωρα.Ας αναλυθει και διαβαστει σωστα η λαικη ετυμιγορια χωρις ταμπου και προκαταληψεις,ας ξεφυγουμε απο τα στερεοτυπα¨μνημονιακος-αντιμνημονιακος¨κι ας δουμε την αληθεια καταματα,τωρα που υπαρχει ακομα λιγος χρονος γιατι αυριο θα ειναι αργα.

 45. ganasta avatar
  ganasta 12/05/2012 18:45:26

  “Επί πλέον ο κ. Σαμαράς πρέπει να φέρει ενώπιον των ευθυνών τους …”
  Έ όχι Κώστα ,
  ο Σαμαράς δεν υποχρεούται, ούτε δικαιούται να «φέρει ενώπιον των ευθυνών τους» κανέναν. Το κάνει τις τελευταίες ημέρες και εμφανίζεται έτσι σαν ο άνθρωπος του συστήματος. Η κοινωνία χρειάζεται τον ανατρεπτικό Σαμαρά. Τον κινηματικό Σαμαρά. Τον Σαμαρά που γνωρίζει, που προβλέπει, που διαπραγματεύεται.
  Τα περί ακυβερνησίας, τούτες τις ώρες που ο κόσμος έχει πηδήξει από την άλλη πλευρά του αυλακιού, είναι «μπούρδες».
  Πρέπει επιτέλους να γίνει αυτοκριτική και να τεθούν στην κοινωνία τα διλήμματα των νέων εκλογών. Δεν μπορεί η Ν.Δ να αντιμετωπίζει φοβικά τις εκλογές που ούτως η άλλως δεν μπορεί να αποτρέψει.
  Μέσα στο Σαββατοκύριακο να καθίσουν οι πρώην Ρηγιλάριοι και να χαράξουν στρατηγική δευτέρου γύρου. Μέσα σε ένα τόσο ρευστό τοπίο οι εκλογές μπορούν να κερδηθούν. Αρκεί να χαραχτεί ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.
  Διλήμματα ρε, διλήμματα!!
  Σηκώστε από τους καναπέδες τον κόσμο της πάλαι ποτέ κραταιάς κεντροδεξιάς.
  Με διλήμματα ρε, διλήμματα!!

  • Ιωαννης Τ avatar
   Ιωαννης Τ @ ganasta 12/05/2012 19:59:57

   αστο ρε φιλε!!! τι διλήμματα ρε διλημματα. οταν ο αλλος κοιταζει το πορτοφολι και εχει cents μεσα τι διλημμα να του θεσεις? θα βγουμε απο το ευρω? χεστηκα θα σου πει. με διλημματα δεν παμε μπροστα!!! με διλημματα πηγαμε στο 18%. μην παμε πιο κατω θα ειναι κριμα!!!

   • ganasta avatar
    ganasta @ Ιωαννης Τ 12/05/2012 20:42:15

    τι θέλεις να τα παρατήσουμε και να αφήσουμε τους λαικιστές να
    πάνε τη χώρα στο πάτο;

    • ganasta avatar
     ganasta @ ganasta 12/05/2012 21:05:26

     Και δεν ξέρεις ότι με την ψήφο κατ΄ουσίαν απαντάς σε διλήμματα;

   • EVANGELOS avatar
    EVANGELOS @ Ιωαννης Τ 12/05/2012 23:16:34

    ολόσωστός !!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ganasta 12/05/2012 20:00:29

   To ένα δεν αναιρεί το άλλο..
   Οσο για τα διλλήματα, συμφωνώ..

   • Ιωαννης Τ avatar
    Ιωαννης Τ @ Κώστας Ροδινός 12/05/2012 20:24:02

    πες μας ενα διλημμα κυριε Ρ!!!

 46. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/05/2012 19:54:30

  Κύριε Ροδινέ,καλησπέρα,δέν θά συμφωνήσω μόνο στό ἐξῆς μαζί σας,στό ὃτι συμφωνεῖτε μέ τόν Τσίπρα ὃτι ἡ ψῆφος τῶν Ἑλλήνων τήν περασμένη Κυριακή ἦταν συνειδητοποιημένη.Γιά μένα ἡ ψῆφος γιά νά εἶναι συνειδητοποιημένη πρέπει νά εἶναι νηφάλια καί καλά ζυγισμένη.Περισσότερο ἦταν ἀπελπισμένη ἡ ψῆφος,ὀργισμένη καί ἐκδικητική,τουλάχιστον ἀπό τούς περισσότερους.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/05/2012 20:02:30

   Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν ήταν συνειδητοποιημένη

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Κώστας Ροδινός 12/05/2012 20:08:31

    Μήπως στίς ἐπόμενες ἐκλογές,ἂν γίνουν,ὃσοι γυρίσουν στό μαντρί,συνειδητοποιήσουν καλύτερα τί ἒκαναν στίς 6 Μαϊου;

 47. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 12/05/2012 19:55:31

  Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ!!
  ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 45 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ 40% ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΥ!!!
  ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ. ΤΟΥΣ 5 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΜΟΛΙΣ 600 € ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΝΙΧΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΑ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΩ!
  ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΧΩ ΦΤΩΧΥΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ!
  ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ Η ΣΥΡΙΖΑ.
  ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΣΦΥΓΜΟ -ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ- Η ΝΔ ΚΙ ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.
  ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.
  ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ.
  ΜΟΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΚΙ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΝΤΟΡΑ.
  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΗ-ΜΕ-ΡΑ.
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

  • Α avatar
   Α @ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 13/05/2012 00:18:48

   πάντως αν συνεχίζεις να ψηφίζεις όπως ψήφισες, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάσεις και το άλλο 60% του μισθού που σου απέμεινε.

   • Mπροστα και Δεξια avatar
    Mπροστα και Δεξια @ Α 13/05/2012 17:29:23

    Η για να το θεσει κανεις καλυτερα , οτι απο 600Ευρω που ομολογουμενος ειναι τεραστιο πληγμα του μισθου, θα πας σε 600 δραχμες που αυτο δεν θα ειναι πληγμα , θα ειναι καταστροφη.Και τοτε ξεχνα και την μετακινηση σου (προφανως σε αμαξι αναφερεσαι).Ποδηλατο και Αγιος ο Θεος , το ιδιο κανανε και την εποχη του Μαο στην Κινα που καποιοι θελουν να επαναφερουνε...
    Σε διαφορετικη περιπτωση , περα απο τον δικαιολογημενο σου θυμο , θα ηθελα να μου πεις τι ακριβως προτεινεις , και γιατι.
    Στην τελικη , οτι επιλεξει ο λαος αυτο θα γινει.Μετα ομως να δω τι θα γινει στην Ελλαδα...
    Γιατι η επομενη μερα εαν νομιζεις οτι θα ειναι σαν τωρα , ξεχνα το.Ο Σαμαρας εξ' αρχης ειχε πει για επαναδιαπραγματευση.Για λαθος συνταγη.Για αλλαγη της πολιτικης.
    Μια ομως μονομερης καταγγελια ετσι αοριστα , οδηγει αυτοματα την χωρα εκτος παγκοσμιας οικονομιας και σε πληρη μετατροπη της σε Ουγκαντα.Τοσο απλα , τοσο γρηγορα , τοσο ευκολα.
    ΚΑΝΕΙΣ δεν θελει κανενα μνημονιο , για αυτο ολοι μας υποστηριζουμε ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μεσω της διαπραγματευσης , σε πλαισια ομως σταθερα και με ασφαλεια.

 48. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 12/05/2012 20:29:52

  Μπορώ να σας πώ πολλά, αλλά ένα είναι το καίριο.
  Ποιές είναι οι συνέπειες για τη χώρα, αν αύριο η Ελλάδα αποφασίσει να εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ;

  • ganasta avatar
   ganasta @ Κώστας Ροδινός 12/05/2012 20:34:59

   Κώστα,
   δεν κατηφορίζεις για κάνα μήνα προς Συγγρού μεριά;;

  • Ιωαννης Τ avatar
   Ιωαννης Τ @ Κώστας Ροδινός 12/05/2012 20:47:52

   το οικονομικο προγραμμα του συριζα δεν με ενδιαφερει γιατι απλα ειμαι δεξιος. του καμμενου το διαβασα και εχει πολλες μα πολλες ομοιοτητες με του σαμαρα!!! αλλα τι να κανουμε βγαλαμε τα ματια μας μονοι μας!αληθεια γιατι το κανουμε παντα αυτο εμεις οι δεξιοι και αφηνουμε τους αλλους και αλλωνιζουν? χασαμε 10,6% γιατι θελαμε να μπουμε στην κυβερνηση παπαδημου να σωσουμε και εμεις την χωρα με την συνταγη του πασοκ!!! τελος παντον το θεμα που με απασχολει εμενα ειναι η απαραδεκτη σταση της ΕΕ!!! εκει αρχιζω και εκει τελειωνω! τα αλλα ειναι απλα για εσωτερικη καταναλωση και με αφηνουν παγερα αδιαφορο.

  • ganasta avatar
   ganasta @ Κώστας Ροδινός 12/05/2012 20:50:32

   Δες Κώστα από το σχόλιό σου, πως αναδεικνύεται το μεγάλο μετεκλογικό λάθος της Ν.Δ
   Λέει ο Σαμαράς, ότι δίνω ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση κλπ.
   Και με στέλνει εμένα τον δεξιό, που θέλω κυβέρνηση, στην αγκαλιά του.
   Αντί να πει ότι θα αγωνιστεί για να μην επιτρέψει με τα όσα επαγγέλλονται να βουλιάξουν τη χώρα.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ganasta 12/05/2012 20:59:00

    Νομίζεις οτι θα δεχόταν ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας αυτή τη στιγμή;
    Δεν είναι αφελείς...
    Προέχει η απομυθοποίησή τους..

    • ganasta avatar
     ganasta @ Κώστας Ροδινός 12/05/2012 21:03:21

     Όχι όμως απενοχοποιώντας τους.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ ganasta 12/05/2012 21:09:57

      εννοείται!!!

 49. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 12/05/2012 20:30:41

  αυτό θα συνέβαινε, αν δεν ήξεραν τι έκαναν

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Κώστας Ροδινός 12/05/2012 21:16:06

   Μά αὐτό λέω,ὃτι πολλοί ἲσως νά μήν ἢξεραν τί ἒκαναν.

 50. Ελιζα avatar
  Ελιζα 12/05/2012 21:03:59

  Κύριε Ροδινε καλησπέρα. Στα λάθη του Πρόεδρου μηπως να καταλογισετε την καρατόμηση μιας βουλευτού προκειμενου να εκλεγουν οι εκλεκτοι του στην Α Αθηνων ,η οποια στήριξε με όλες τις δυνάμεις της τον ίδιο και την παραταξη; Είστε σύμφωνος με δηλωσεις μετανοίας και αν ναι, άραγε γιατί δεν ζητήθηκαν από εκείνους που προσήλθαν στο Κόμμα προδιδοντας το Κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν ,όταν μάλιστα αποδεδειγμένα επι δυόμιση χρόνια μας καθυβριζαν με το πρόσχημα της πολιτικής κριτικής; Γνωρίζετε ότι ακόμη είμαι διαγραμμενη απο τη ΝΔ την οποία στηρίζω απο τα φοιτητικά χρόνια; Γνωρίζετε ότι στην Α Αθηνών χάσαμε 50.000 ψήφους; Είναι δίκαιο να εξαιρούνται γνήσιος αγωνιστές της παραταξης απο την πανστρατιά που καλεί ο Πρόεδρος; Ότι ¨το άδικο Ουκ ευλογειταί ¨ δεν το έχει αντιληφθεί ο Πρόεδρος, λυπάμαι!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ελιζα 12/05/2012 21:40:55

   Ξέρετε ο,τι συνήθως αποφεύγω τις προσωπικές αναφορές, αλλά αφού με ρωτάτε, ναι έπρεπε να συμπεριληφθείτε στο ψηφοδέλτιο της Α Αθηνών.
   Επι τη ευκαιρία, όλος αυτός ο χειρισμός μ' εκείνη την ψηφοφορία, πέραν των άλλων, ανέδειξε και τα προβλήματα λειτουργίας της Κ.Ο.
   Δεν πιστεύω στη δημοκρατία του πειθαναγκασμού, αλλά από την άλλη οι βουλευτές δεν μπορούν να αγνοούν τις αποφάσεις της ηγεσίας σε κρίσιμα ζητήματα.
   Διαφορετικά δε θα έστεκε κανένας ηγέτης, αν οι βουλευτές έκαναν του κεφαλιού της και μερικοί (δεν αναφέρομαι σ΄εσάς) χρησιμοποίησαν την ψήφο τους για άλλους λόγους...

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ Ελιζα 12/05/2012 23:22:14

   σοβαρά τώρα κ. Βόζενμπεργκ πιστέυετε ότι ασχολείται ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ με το προσωπικό σας "δράμα" ???

   έχετε καταλάβει ότι το ποσοστό της ΝΔ είναι 18% ??? εσείς πιστέυετε ότι ο κόσμος γύρισε την πλάτη στo κόμμα επειδή εσεις ή αλλοι 3-4 δεν ήταν υποψήφιοι ???

   και στην τελική Ή ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ με τη δανειακή και το 2ο μνημόνιο που ΔΕΝ ψηφίσατε (καλώς κατ εμέ)

   Ή ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ οπότε κακώς δεν το ψηφίσατε και άρα δεν κάνετε για βουλευτής αν δεν ξέρετε τι ψηφίζετε και τι όχι !!!

   έλεος με τις ομφαλοσκοπήσεις πια !!!

 51. A.D avatar
  A.D 12/05/2012 21:27:22

  Ο επίλογος του άρθρου έχει ως εξής:
  "Όμως, σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ από ιδρύσεώς της ήταν πυλώνας σταθερότητας και δύναμη ευθύνης. Και έτσι οφείλει να παραμείνει. Οι …νίκες του λαϊκισμού είναι πάντα προσωρινές και στο τέλος καταλήγουν σε τραγωδίες. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το 2009.."
  Γίνεται, δηλαδή, επίκληση στην παράταξη και την ιστορία της, έτσι ώστε ο Νεοδημοκράτης να ευαισθητοποιηθεί και να επιστρέψει στο ...μαντρί.
  Θα πρέπει όμως να αναλογισθεί ο αρθρογράφος, αλλά και το antinews, την τεράστια ζημιά που έχει γίνει στον κομματικό πατριωτισμό μας, από την αλλεπάλληλη αρθρογραφία περί ενός "καταπληκτικού" αρχηγού που ηγείται ενός "σάπιου" κόμματος.
  Τα λάθη στρατηγικής, οργάνωσης και επικοινωνίας που θίγονται στο άρθρο, αλλά και πολλά άλλα που δεν αναφέρονται, είχαν επισημανθεί από αρκετούς σχολιαστές. Τα σχόλια, βέβαια, είτε δεν δημοσιεύονταν, είτε δημοσιευόμενα ετύγχαναν της σχετικής λοιδορίας και της αμφισβήτησης της καλής προαίρεσης του σχολιαστών.
  Τα λάθη αυτά όμως επιφύλαξαν στην παράταξη την πανωλεθρία της 6ης Μαΐου.
  Τα λάθη αυτά μας ταπείνωσαν μέχρις εξευτελισμού (Ν.Δ 18,84%).
  Τα λάθη αυτά τα έκαναν άνθρωποι. Άνθρωποι με ονοματεπώνυμο, που επελέγησαν από τον Σαμαρά και απέτυχαν παταγωδώς. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.
  Πελώριες και οι ευθύνες του Σαμαρά. Η πολυετής πολιτική ερημιά, τον έκανε να χάσει κάθε πολιτικό αντανακλαστικό και αντί να καθορίζει την ατζέντα, ακολουθούσε "καταϊδρωμένος" τις εξελίξεις (όλο το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2011, μέχρι σήμερα). Τρανταχτό και επίκαιρο παράδειγμα, η διαχείριση της διερευνητικής εντολής.
  Το παιχνίδι το έχασε, δυστυχώς.
  Δυστυχώς για την Ελλάδα, δυστυχώς για την παράταξη.

  • Factorx avatar
   Factorx @ A.D 12/05/2012 23:33:43

   Μονίμως κι εσυ και κάποιοι άλλοι σχολιαστές, που και πριν και τώρα μόνιμος στόχος σας ήταν ο Σαμαράς δεν είχατε ποτέ πρόθεση να βοηθήσετε την παραταξη. Να την χαντακώσετε θέλατε. Μόνο ένας νοσταλγός των φέουδων και των τζακιών στη ΝΔ και το πολιτικό σύστημα μπορεί να ερμηνεύσει την στάση του antinews ως προσωπολατρία. Ιδέες υπερασπίζουμε, πράγμα που δεν κατάλαβαν ποτέ οι έμποροι συμφερόντων που θέλουν τώρα να γυρίσουν τη ΝΔ στο παρελθόν. Και με συγχωρείς αλλά τα πρόβατα του μαντριού δεν μας ενδιαφέρουν. Και φυσικά είσαι ψεύτης. Ακολουθείς την γνωστή πεπατημένη όλων των αντιπάλων του antinews τα σχόλια κόβονται. Δεν σχολιάζεις με άλλα ψευδώνυμα; Ξέρεις πως λέγεται αυτό που κάνεις; Αλητεία. Και αν εχεις το θάρρος της γνώμης σου σχολίασε επωνύμως, όπως εγώ γράφω επωνύμως.

   • Factorx avatar
    Factorx @ Factorx 12/05/2012 23:39:42

    Και για να δουν όλοι τι ψεύτης είσαι ας κτυπήσουν τα αρχικά σου για να δούν πόσα σχόλια σου έχουμε δημοσιεύσει

 52. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 13/05/2012 00:41:12

  Αγαπητέ Κώστα Ροδινέ, προσυπογράφω στο ακέραιο το εξαιρετικό άρθρο σου και θα πρόσθετα πολλά φάουλ ακόμα, όσο κι αν πολλοί φίλοι θα με κατηγορούσαν για εσωστρεφή.

  Όμως τα γεγονότα τρέχουν ταχύτατα και ο νεαρός Αλέξης που είδε τον ίσκιο του πολύ ψηλό την ώρα που γέρνει ο ήλιος στη δύση, βάλθηκε να εναρμονιστεί και με τη δύση της χώρας. Βέβαια γιατί να μην εναρμονισθεί, αφού το κόμμα του και στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων και στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, έχει θέσεις που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν το Εθνικό συμφέρον.

  Το έτερο ΑΝ-εξέλεγκτο ΕΛ-ληνικό φαινόμενο, το τροφοδότησε κανονικά εκείνη η αψυχολόγητη απόφαση, της διαγραφής και από το κόμμα της ομάδας των 21 «ανταρτών»! Τι να κάνουμε που οι άνθρωποι ως βουλευτές εψήφισαν την αναγκαστική εκ των πραγμάτων κυβέρνηση του ειδικού σκοπού και στη συνέχεια λειτούργησαν ως υποψήφιοι, καταψηφίζοντας τον ειδικό σκοπό;

  Η Χρυσή Αυγή, βλέποντας μακριά και εκμεταλλευόμενοι τα προσόντα των μελών της οργάνωσης, φρόντισε να υποκαταστήσει τον αστυνομικό της γειτονιάς και γι αυτό έπεισε όχι μόνο τον τρομαγμένο συνταξιούχο αλλά και τον ίδιο τον ένστολο, όπως μαρτυρούν τα αποτελέσματα συγκεκριμένων εκλογικών τμημάτων! Εδώ είδαμε πως πήρε αξιοπρόσεχτο ποσοστό στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο, το «εγέρθητι» μας πόνεσε;

  Γεγονός είναι πως οι Έλληνες προχθές ψήφισαν απελπισμένα και εκδικητικά. Ταύτισαν τον Αντώνη με τα μνημόνια, χωρίς να δώσουν καμιά σημασία στο γεγονός πως είχε προβλέψει όσα θα συνέβαιναν, χωρίς να θέλουν να θυμηθούν τίποτα από το πολύ σοβαρό και κοστολογημένο πρόγραμμά του.

  Τώρα λοιπόν επιβάλλεται αφενός να αναδειχθούν με το νι και το σίγμα όλα τα επακόλουθα των όσων λένε οι δημαγωγοί, παράλληλα με τη δική του πρόταση και ας αφεθεί ο κόσμος να ψηφίσει αυτό, που θα του πει τόσο το μυαλό του όσο και η καρδιά του. Φτάνει μόνο να μην πάμε στη κάλπη με αισθήματα εκδίκησης και αυτήν τη φορά. Γιατί μια σοφή συμβουλή μας λέει: « Όταν επιδιώκετε εκδίκηση, σκάψτε δύο τάφους - τον έναν για εσάς»!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Aφροδίτη 13/05/2012 17:45:01

   Η καλή είδηση της ημέρας: Διαβάζω οτι Ντόρα και Μάνος συμφώνησαν να κατέλθουν απο κοινού στις επόμενες εκλογές!
   Για τον Βαλλιανάτο δεν ξέρω.

 53. stoxastis avatar
  stoxastis 13/05/2012 01:58:19

  "ας αφεθεί ο κόσμος να ψηφίσει αυτό, που θα του πει τόσο το μυαλό του όσο και η καρδιά του. Φτάνει μόνο να μην πάμε στη κάλπη με αισθήματα εκδίκησης και αυτήν τη φορά. Γιατί μια σοφή συμβουλή μας λέει: « Όταν επιδιώκετε εκδίκηση, σκάψτε δύο τάφους – τον έναν για εσάς»!"
  Αφροδίτη προσυπογράφω τα παραπάνω αλλά νομίζω οτι με μαθηματική ακρίβεια για άλλη μια φορά θα λειτουργήσει το Θυμικό!!! Ο πόνος του Ελληνα δεν έχει εισακουσθεί και αν δεν αλλάξει αυτόδεν θα αλλάξει και αυτός στην κάλπη.

 54. Μάνια avatar
  Μάνια 13/05/2012 02:13:54

  Τ ΄απιστευτο της υποθεσης είναι οτι αυτος που ζητουσε και καταφερε την διεξαγωγή των εκλογων , είναι αυτος που εβριζαν ολοι πλεον περισσότερο και απο τον ΓΑΠ , που τον ελεγαν ιδιως καποιοι δεξιοι κωλοτουμπα , προδοτη κ.τ.λ ειναι ο Αντωνης Σαμαρας και η ΝΔ , αποδεικνυοντας οτι είναι Δημοκράτης και δεν ηθελε να συνεχιστει η κυβερνηση Παπαδημου που δεν εξελεξε ο λαος!
  και στην οποια δεν συμφωνουσε και αυτος , αλλα κατ αναγλην συναίνεσε
  Προκείμενου να μην ερθουν τα χειρ'οτερα τοτε!
  Τελικα η πολυ δημοκρατια βλάπτει!
  Για τους συγχρονους Ελλαδιτες η Δημοκρατια είναι οτι χειρότερο!
  Δυστυχως με την καλοσυνη σας κ Σαμαρα να πιεσετε για εκλοεγες προκειμενου να παρετε την κατασταση στα χερια σας . μετα την υποχρεωτικη συναίνεση στην κυβερνηση Παπαδημου , δωσατε ευκαιρια στα τσουτσεκια να θριαμβολογουν !
  αν θελετε να σωσετε την χωρα και να κυβερνησετε σκεφετειτε ενα βημα μπρος απο τις εξελιξεις!
  Μην σκεφτεστε οπως μεχρι τωρα ,ορθολογιστικα και γραμμικα γιατι ο ελλαδικος λαος αντιδρα τελειως διαφοερετικα,Ειναι του θυμικου
  Money exists and other bullshits!
  Και οπως φαίνεται καρφι δεν του καιγεται για τα Εθνικα
  μιας και προκειται
  για ψηφοφορους και οχι μονο πολιτικους που στην καλυτερη είναι αγραμματοι ανενημερωτοι, αψαχτοι, επιφενειακη
  στην χειροτερη light πατριωτες και ανθέλληνες .
  Σκεφτειτε καλα τις επομενες κινησεις!
  Αιφνιδιαστικες,μη αναμενομενες

 55. vagkalf avatar
  vagkalf 13/05/2012 05:03:40

  τελικα ο ανδρεας νικαει την δεξια και απο τον ταφο του......

  • Mπροστα και Δεξια avatar
   Mπροστα και Δεξια @ vagkalf 13/05/2012 17:34:58

   Μηπως γιατι ποτε η Δεξια δεν αποφασισε να δειξει στο ακεραιο την ιδεολογια της , την ιδεα της για την Πατριδα , και κλειστηκε στο καβουκι της απο τις συνεχομενες και επι μακρου χρονικου διαστηματος ευθειες επιθεσεις της Αριστερας ?
   Ειναι τυχαιο οτι ακομα και σε -σχετικα- προσφατες εκλογικες αναμετρησεις , καποιοι εκμεταλευτηκανε το συνθημα "Ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει Δεξια" για να προκαλεσουνε περιεργα και φοβικα συνδρομα στον Ελληνα ?Αληθεια λοιπον , ας τα βαλουμε κατω ενα προς ενα να δουμε εαν ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια και ξεχνα ομως τι σημαινει αριστερα...

 56. Γραικός avatar
  Γραικός 13/05/2012 16:51:15

  Αν δεν ήσουν άσχετος και αδαής θα γνώριζες ότι Γραικός ήταν η πρώτη ονομασία που χρησιμοποιήσαν οι Έλληνες για τους εαυτούς τους.

  Πολί πριν τη λέξη Έλλην.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.