#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/11/2010 19:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε την προηγούμενη ΚυριακήΤην προηγούμενη Κυριακή  έγινε το πρώτο βήμα. Παρά τα εκβιαστικά διλήμματα, παρά τις απειλές και  την ένθερμη συνηγορία των διαπλεκομένων, που έκαναν ότι μπορούσαν για να αβαντάρουν το σύστημα που έφερε τον κ. Παπανδρέου στην εξουσία, το μήνυμα αποδοκιμασίας προς την  Κυβέρνηση και τον κ. Παπανδρέου προσωπικώς, ήταν σαφέστατο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί πλέον τη μειοψηφία του εκλογικού σώματος. Μπορεί να διαθέτει ακόμα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά απώλεσε τόσο την πολιτική, όσο κυρίως την ηθική νομιμοποίηση.  Δύσκολα θ’ αντέξει για πολύ καιρό ακόμα.  Η αντίστροφη πορεία άρχισε.  Αν στη θέση του κ. Παπανδρέου, βρισκόταν αρχηγός της Ν.Δ., σήμερα  θα είχαν όλοι ανέβει στα κεραμίδια και θα ζητούσαν την άμεση προσφυγή σε εκλογές. Επειδή έχουμε ασθενή μνήμη σ’ αυτή τη χώρα, απλώς να υπενθυμίσω ότι μόλις τον Μάρτιο του 2008, ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αίτημα για προσφυγή σε  πρόωρες εκλογές!

Γιατί το μήνυμα πρέπει να είναι πιο ηχηρό

Όμως, το μήνυμα της πρώτης Κυριακής  μπορεί να χάσει την δύναμή και την δυναμική  του, αν δεν γίνει αύριο το δεύτερο βήμα.   Θα είναι σαν να κάναμε ένα  βήμα μπροστά και να μείναμε πίσω.  Στην Κυβέρνηση επειδή ακριβώς ήξεραν τη δυναμική των πραγμάτων, φρόντισαν ήδη από την επομένη των εκλογών να υποβαθμίσουν  τη σημασία των επαναληπτικών εκλογών. Αύριο  ψηφίζουμε για τοπική αυτοδιοίκηση, μας είπαν.  Για τοπική αυτοδιοίκηση ψηφίσαμε και την πρώτη Κυριακή, αλλά  ένας πανικόβλητος πρωθυπουργός έσπευσε να αναζητήσει σωσίβιο και πολιτική νομιμοποίηση.

Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει,  αν αύριο το βράδυ το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να επικρατήσει στις περισσότερες  περιφέρειες και ο περίφημος χάρτης βαφεί πράσινος; Θα είναι σαν να τους δίνουμε λευκή επιταγή για αυτά που έρχονται από τη Δευτέρα. Θα είναι σαν να εγκρίνουμε την μέχρι σήμερα πολιτική τους.

Ο δεύτερος αποδέκτης του μηνύματος

Τη βδομάδα που ακολούθησε τις εκλογές  αποκαλύφθηκε, αυτό που επιμελώς προσπαθούσαν να μας αποκρύψουν: ότι  απαιτούνται νέα μέτρα. Και τα νέα μέτρα θα είναι επώδυνα. Ηδη, άρχισαν δειλά –δειλά να μιλάνε πλέον  για απολύσεις και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις (τις οποίες μόλις μια βδομάδα πριν εξόρκιζαν).  Πολύ φοβούμαι ότι δεν έχουμε δεί τίποτα ακόμα! Αυτά που συζητούνται στο παρασκήνιο είναι εφιαλτικά.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου έχει εγκλωβιστεί σε μια πολιτική η οποία δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας. Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που η πολιτική αυτή  ολοκληρωθεί ομαλά, η χώρα θα εξέλθη οικονομικά καθημαγμένη και  κοινωνικά διαλυμένη.  Για αυτό και είναι πατριωτικό καθήκον να εγκαταληφθεί αυτή η πολιτική το συντομότερο δυνατό. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει, αν αύριο επικρατήσουν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι.

Το μήνυμα εκτός από την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, έχει και  έναν άλλον αποδέκτη: την τροϊκα. Πρέπει να καταλάβουν ότι η συνταγή τους  ήταν λάθος. Επεσαν έξω. Αν αυτοί οι ειδικοί,  συμβούλευαν μια ιδιωτική επιχείρηση, θα είχαν ήδη απολυθεί  ως επικίνδυνοι!  Η επιμονή τους σε μια αδιέξοδη πολιτική είναι ακατανόητη και δείχνει να μην υπολογίζουν τις συνέπειες. Δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνία. Δεν τους απασχολούν οι  άνθρωποι. Και μια πολιτική που έχει  απέναντι της την κοινωνία και τους ανθρώπους, δεν έχει μέλλον και κυρίως δεν έχει νομιμοποίηση. Επομένως, η ανατροπή της είναι λαϊκό αίτημα.

Τρία διλήμματα για την κυβέρνηση

Από τη Δευτέρα η Κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τρία διλήμματα:

Πρώτον, τη λήψη των νέων επώδυνων μέτρων.

Δεύτερον, τη διαχείριση της εσωκομματικής αμφισβήτησης που άρχισε ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής και θα λάβει διαστάσεις, αν το αποτέλεσμα είναι ιδιαιτέρως δυσμενές.

Τρίτον, την αναζήτηση πρόθυμων συμμάχων. Ο κ. Κουβέλης, έχει ήδη συνταχθεί μαζί τους. Και ο κ. Καρατζαφέρης επίσης, παρά τις πιρουέτες του με την, δια της εις άτοπον επαγωγή,  στήριξη υποψηφίων δημάρχων της Ν.Δ.. Στις δυο  κρίσιμες εκλογικές μάχες, την Αττική και την Πελοπόννησο, (που θα κριθούν οι εντυπώσεις)  στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση.  Η άλλη πρόθυμη σύμμαχος ετοιμάζεται να ανακοινώσει το κόμμα της για τις 21 Νοεμβρίου και  εξ υπαρχής δήλωσε ότι σκοπός της είναι μια μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου.

Τι επιδιώκουν όλοι αυτοί στις αυριανές εκλογές; Την αποδυνάμωση της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά.  Γιατί μια ενισχυμένη Ν.Δ. αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια που εξυφαίνονται στο παρασκήνιο για τη στήριξη του κ. Παπανδρέου και από άλλες δυνάμεις επειδή ξέμεινε από δικές του. Αυτό ας το έχουν  υπόψιν, όσοι  προσανατολίζονται στις αυριανές εκλογές να απέχουν ή να ρίξουν λευκό.

Το λευκό και η αποχή είναι ψήφος ανοχής προς την Κυβέρνηση. Είναι ψήφος ανοχής προς το μνημόνιο. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την τροϊκα.

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/11/2010 19:04:56

  Σύντροφοι τῆς Ἀριστερᾶς, ἐδῶ πού φτάσαμε σ’ ἐμᾶς ἐναπόκειται ἡ τελική ψῆφος ὑπέρ τοῦ τόπου καί τῶν παιδιῶν μας. Νά καταψηφίσουμε τούς «προθύμους» του Μνημονίου! Ἔστω καί ἄν μέ βαριά καρδιά ἀναγκαστοῦμε νά ψηφίσουμε πρόσωπα τῆς «μισητῆς» Δεξιᾶς. Ἐπί τέλους, ὡς διαλεκτικοί καί ἄρα ἀντιμανιχαϊστές ἀριστεροί, ἄς ἀντιληφθοῦμε πόσο μεγαλύτερο κακό κάνει στόν τόπο (καί στήν Ἀριστερά) τό ΠΑΣΟΚ, ἀπό τό ὄντως μεγάλο κακό πού ἔχει κάνει ἡ Δεξιά. Ἡ «ψῆφος κατά συνείδηση» καί τά λοιπά τερτίπια τῶν ἡγεσιῶν μας εἶναι ντροπή τῆς ἀριστερῆς σκέψης. Ἡ αὐριανή ἥττα τῶν «μνημονιακῶν», ἄς εἶναι ἡ ἀφετηρία τῶν ἀγώνων πού ἔτσι κι ἀλλιῶς θ’ ἀναγκαστοῦμε νά δώσουμε μεθαύριο στούς δρόμους καί στίς πλατεῖες. Καί ὅσοι ἀπό ἐσᾶς φοβᾶστε τό αἷμα πού θά χυθεῖ, γιατί θά χυθεῖ αἷμα, ἔχετε ἕναν λόγο παραπάνω νά καταψηφίσετε αὔριο τό ΠΑΣΟΚ. Ὅσο πιό γρήγορα φύγει, τόσος λιγότερο αἷμα θά χυθεῖ…

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Διοτίμα 13/11/2010 20:19:14

   "....το αίμα που θα χυθεί, γιατί θα χυθεί αίμα....."
   όπερ, καταψηφίζοντας τους "μνημονιακούς" εξοικονομείτε αίμα
   για πιό ειρηνικούς σκοπούς, π.χ νοσοκομειακή χρήση!
   Νά μιά αυθεντική....τριτοδιεθνιστική προσέγγιση. Bingo!

   • Διοτίμα avatar
    Διοτίμα @ βαγόνι 13/11/2010 20:33:01

    Χωρίς νά ἀναιρεῖται ἡ ρεαλιστικότητα τοῦ σχολίου μου, αἷμα, φίλε μου, δέν εἶναι πάντοτε τό φυσικό, κόκκινο αἷμα πού ρέει ἀπό τίς φλέβες μας. Αἷμα στάζει καί ἡ ψυχή.

    • βαγόνι avatar
     βαγόνι @ Διοτίμα 13/11/2010 21:09:15

     Μετά την διευκρίνηση, ο τόνος γίνεται
     ανθρωπινότερος.
     'Αν το θέμα ήταν μόνο η αντίθεση μνημονίου
     και αντιμνημονίου, θα βρίσκαμε ευκολότερα
     λύση. Φοβάμαι,όμως, πως η έκταση και το βάθος
     της αρρώστειας ξεπερνάει,κατα πολύ, την
     συγκεκριμμένη αντίθεση.
     Ομολογώ,ότι δεν έχω τίποτε να σου προτείνω,
     πέρα απο το ότι πρέπει πολύ να σκεφτούμε τί
     μπορούμε να περισώσουμε!

 2. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 13/11/2010 19:29:14

  Αυριο με τη ψηφο μας ριχνουμε τη δευτερη και πιο γερη κατσαδα, στον Γιωργο Παπανδρεου για την πολιτικη του και για τις επιλογες του.

 3. Kostas D avatar
  Kostas D 13/11/2010 20:22:04

  ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑ/ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ- ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!!!
  Σε αυτές τις εκλογές ΠΡΟΕΧΕΙ να πετάξουμε τον "εχθρο" (τροικα ,πασοκ)
  έξω από την Ελλάδα. Μετά θα έχουμε πλέον την πολυτέλεια να σκεφτούμε
  εντός του κόμματός του ο καθένας ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει..
  ΟΛΑ θέμα ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ!!!!!

  • Bloody_Ophelia avatar
   Bloody_Ophelia @ Kostas D 13/11/2010 21:32:09

   τα διαβάζετε αυτά που γράφετε; Δλδ να φορτωθούμε αχρήστους που θα μας κατσικωθούν για 4 χρόνια.. και βλέπουμε την επόμενη φορά; τί λέτε μεσιέ; και τί είναι τα χρόνια, στραγάλια; Να αξιώνατε από το κόμμα που υποστηρίζετε, καλύτερες επιλογές. Δεν βλάπτει τον τόπο μόνο το γεσεριλίκι στον ΓΑΠ και τη συμμορία του. Αλλά και το γιεσεριλίκι σε αυτούς απ τους οποίους έχουν και έχουμε την αξίωση να μας εμπνεύσουν ελπίδα.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Bloody_Ophelia 14/11/2010 11:23:49

    Δηλαδή ο Τατούλης ο κωλοτούμπας είναι καλύτερος? Ο κος τίποτα Μπόλαρης? Ο αλκοολικός παππούλης Μπουτάρης? Ο, πιο ροζ, όχι μόνο από τον Κακλαμάνη, αλλά και από τα φλαμίνγκο, Συνήγορος του λαθρομετανάστη Καμίνης? Ο "θα φτιάξω γραμμή μέχρι το Δυρράχιο" Παπατόλιας? Ο άρχοντας της ντόπας Σγουρός? Ο Ξανθόπουλος του Πειραιά (βλέπε περισυνές κινητοποιήσεις και δακρυγόνα)? Ο Μαχμούτ Παυλιδοχασάν?

  • Ermippos avatar
   Ermippos @ Kostas D 13/11/2010 23:33:53

   "Μετά θα έχουμε πλέον την πολυτέλεια να σκεφτούμε
   εντός του κόμματός του ο καθένας ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει..
   ΟΛΑ θέμα ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ!!!!!"

   Όλο "μετά" το σκεφτόμαστε αυτό. Αφού μας κάτσουν στο κεφάλι. Να μην κάνουμε ένα πείραμα να το σκεφτούμε μια φορά και από πριν; Μήπως και τελικά αυτό το "μετά" είναι τόσα χρόνια το μεγαλύτερο πρόβλημα μας;

 4. what avatar
  what 13/11/2010 20:28:53

  Καμίνης στα Αραβικά:

 5. what avatar
  what 13/11/2010 20:29:14

  http://oichalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_5231.html

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/11/2010 21:07:18

  Είναι ανάγκη να υπάρξει πατριωτική ψήφος. Το ροζ διεθνιστικό-μνημονιακό GAPasok δεν εκφράζει ούτε τους απλους κεντρογενείς παραδοσιακούς ά ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Ας το κατανοήσουν και ας ψηφίσουν κατά συνείδηση και όχι κατά κομματική επιταγή.
  Ειδικά, υπάρχει άμεση ανάγκη να ψηφίσουν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ πατριωτικά σε Α. Μακεδονία-Θράκη και Αττική.
  Στο κάτω-κάτω, ο Καμίνης έχει τόση σχέση με το ΠΑΣΟΚ όση έχει ο Κακλαμάνης, δηλ. καθόλου. Εσωτερικάκιας είναι και είναι γνωστό πόσο απεχθάνονται το ΠΑΣΟΚ οι παλιοί της ροζ Αριστεράς. Μιλήστε λίγο μαζί τους και θα το δείτε. Περισσότερο και από τους βαμμένους δεξιούς. Απλά, το χρησιμοποιούν για ανέλιξη.
  Η ψήφος στις εκλογές αυτές σε Α. Μακεδονία-Θράκη και Αθήνα-Αττική πρέπει να είναι ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ και ΑΝΤΙΙΣΛΑΜΙΚΗ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΒΙΣ 13/11/2010 22:12:48

   ΒΙΣ
   Πατριωτική.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Κώστας Ροδινός 13/11/2010 22:44:16

    Kύριε Ροδινέ, γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι το ρωμαίικο γένος διεκδίκησε αυτόνομη κρατική υπόσταση το 1821 ως ελληνικό έθνος με κύριο στοιχείο αυτοπροσδιορισμού, πάνω και από τη γλώσσα (αφού στην Επανάσταση συμμετείχαν σημαντικοί αλβανόφωνοι ορθόδοξοι πληθυσμοί) , τη χριστιανική θρησκεία και κυρίως την αντίθεση στο Ισλάμ. Ολες οι εκκλήσεις των επαναστατημένων Ελλήνων στην Ευρώπη αναφέρονταν στον μουσουλμάνο κατακτητή και επικαλούνταν τη χριστιανοσύνη της Ευρώπης.

    Η Αθήνα κύριε Ροδινέ είναι μία δεύτερη Θράκη. Σκεφτείτε μόνο αν ένα αόρατο χέρι συντονίσει κάποια στιγμή όλους τους λάθρους ή τέως λάθρους μουσουλμάνους που κατοικούν εδώ σε μία τεράστια πορεία...Θα είναι σκηνικό τρόμου. Ηδη είδαμε ένα προσχέδιο τον Μάιο του 2009...Με δίπλα τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ να τους συντονίζει κανονικά (αλήθεια, γιατί δεν τίθεται θέμα αυτεπάγγελτης δίωξης του Πέτρου Κωνσταντίνου, του αρχηγού της συμμορίας;).
    Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά...
    Το ροζ ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ έχει εξελιχθεί στον χρήσιμο ηλίθιο των ισλαμιστών, λόγω ιδεοληψίας και ανοησίας του αρχηγού του.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ ΒΙΣ 14/11/2010 10:52:24

     ΒΙΣ,
     Για την ανοησία έχω σοβαρές επιφυλάξεις.
     Εκτιμώ ότι η πολιτική για τη νομιμοποίηση των μεταναστών ήταν συνειδητή επιλογή με την υποστήριξη κέντρων πέραν του Ατλαντικού.
     Δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό, αλλά το ίδιο νομοσχέδιο είχε προταθεί μετ' επιτάσεως και στην κυβέρνηση Καραμανλή.
     Το επιχείρημα ήταν ότι με την νομιμοποίηση των μεταναστών, παρανόμων και μή, τους καταγράφουμε, επομένως τους γνωρίζουμε και άρα δεν μπορούν να εισέλθουν στους κόλπους τους τρομοκρατικά και φανταμενταλιστικά στοιχεία.

     Αυτή ήταν η επιχειρηματολογία τους.

     Προφανώς και ουδένα ενδιέφερε η πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας.
     Μπορεί και να του εξυπηρετούσε.

 7. Bloody_Ophelia avatar
  Bloody_Ophelia 13/11/2010 21:20:59

  προεξοφλώ ότι θα γίνω δυσάρεστη όπως προεξοφλώ ότι θα δω διάφορα θερμοκέφαλα σχόλια τύπου: πόσα σου κόβει το Μαξίμου και άλλα τέτοια φαιδρά νοημοσύνης πιθήκου.
  Καθαρά και ξάστερα θα πω ότι συμφωνώ απολύτως με την τοποθέτηση του κ. Ροδινού. Και για αυτό είμαι διπλά έξαλλη με τη Ν.Δ. που κάνει τόσο δύσκολο το ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση.
  Εξηγούμαι: Τί σας φταίω η δόλια που με εγκλωβίσατε ανάμεσα στον πανάχρηστο δήμαρχο Αθηναίων Κακλαμάνη και τον τόσο εκκωφαντικά ολίγιστο υποψήφιο περιφερειάρχη Κικίλια;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Bloody_Ophelia 13/11/2010 21:41:47

   Ο Κακλαμάνης ψιλοεπιβλήθηκε από μόνος του. Ο Σαμαράς τελικά επέλεξε την επίδειξη μεγαλοψυχίας, όπως και με τόσους άλλους που του έσκαβαν το λάκκο. Μην ξεχνούμε ότι υπάρχει ένα ποσοστό Νεοδημοκρατών που δεν τους έχει ΑΚΟΜΗ κερδίσει και πρέπει να τους κερδίσει κι αυτούς. Έπρεπε να ανεχτεί συμπεριφορές που υπό άλλες συνθήκες πιθανόν να μην ανεχόταν, για να δείξει σε όσους οπαδούς της ΝΔ δεν τον ψήφισαν ποιος πραγματικά είναι, πόσο ανώτερος και πραγματικά ενωτικός.

   Από κει και πέρα, για τον Κικίλια νομίζω ότι δεν είναι ολίγιστος, απλά δεν ήξερε πώς να παίξει το πολιτικό παιχνίδι. Του έλειπε λίγος κωλοπαιδισμός, να το πούμε έτσι. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερος από τον Σγουρό.

   • Bloody_Ophelia avatar
    Bloody_Ophelia @ Επώνυμος 13/11/2010 21:52:41

    Για το μοντεχρήστο την δέχομαι την εξήγησή γιατί όντως κάπως έτσι είναι περίπου. Για τον Κικίλια όμως πραγματικά δεν έχω λόγια. Μιλάμε για επιλογή αυτοχειρίας. τον βλέπω στα ντιμπειτς και μου ρχεται να κλαίω απ την βλακεία.

    • thirty avatar
     thirty @ Bloody_Ophelia 13/11/2010 22:09:07

     Μην ξεχνάς πάντως ότι το και το ΠΑΣΟΚ κάνει τα πάντα για να τον δείξει ανόητο. Θέμα προπαγάνδας.
     Για τον Κικίλια θα σε ρωτήσω κάτι άλλο και να μου πεις με το χέρι στην καρδια: Αν ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων θα έβγαινε; Κι αν έβγαινε, θα έβγαινε πιο εύκολα από τον Κακλαμάνη;

     • Bloody_Ophelia avatar
      Bloody_Ophelia @ thirty 13/11/2010 22:24:59

      αχ δεν ξέρω thirty μου, δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτό το δίλημμα. όπως μου το θέτεις τον Κικίλια έτσι κι αλλιώς δλδ δεν τον γλίτώναμε!?

     • thirty avatar
      thirty @ thirty 13/11/2010 22:39:46

      Απλά σου κάνω την ερώτηση για να δεις πόσο σχετική είναι η εικόνα. Αν κατέβαινε ο Κικίλιας ως φαβορί προσωπικά πιστεύω πως δεν θα τον στιμώχνανε τόσο πολύ γιατί θα φοβόντουσαν την εκλογή του οι δημοσιοκάφροι.
      Γιατί το βασικό πρόβλημα του Κικίλια ήταν η εικόνα του στην τηλεόραση. Και δεν είναι τόσο κακός όσο δείχνει, με τίποτα. Αλλά, από τη στιγμή που βρήκαν ένα αδύνατο σημείο χτυπούσαν συνέχεια εκεί. Και τις τελευταίες φορές ο Κικίλιας εμφανίστηκε βελτιωμένος.
      Η απαξίωση του Κικίλια είναι κατά την άποψή μου και θέμα της προπαγάνδας της κυβέρνησης.
      Θα σου θυμίσω την ανάλογη εικόνα άφθαρτου τότε στελέχους του ΠΑΣΟΚ, της Μιλένας Αποστλάκη. Θα θυμάσαι τι μπαρούφες πέταγε και πόσο την προστάτευαν οι δημοσιοκάφροι τότε.
      Ανάλογο είναι αλλά ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ το μεγένθυνε.
      Και δεν είναι σίγουρο πως αν ο Κικίλιας δεν γράφει στο γυαλί ότι δεν θα είναι και αποτελεσματικός.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Bloody_Ophelia 13/11/2010 22:19:32

     Bloody Ophelia.

     Νομίζω οτι είμαστε υπερβολικά αυστηροί με τον Βασίλη Κικίλια.
     Υπερβολικά.
     Για να είμαι ειλικρινής προφανώς και μπορούσε η Ν.Δ. να κάνει μια επιλογή που θα είχε περισσότερες πιθανότητες.
     Από την άλλη, όμως, πλευρά ένα νέο παιδί, δεν δικαιούται μιας ευκαιρίας;

     • Bloody_Ophelia avatar
      Bloody_Ophelia @ Κώστας Ροδινός 13/11/2010 22:26:54

      κύριε Ροδινέ πραγματικά δεν αναφέρομαι στα κουκιά. Και τις "πιθανότητες". Αυτό που με απασχολεί είναι η ουσία. Και λυπάμαι γιατί η Ν.Δ. το μόνο επιχείρημ που χει πια στην φαρέτρα της για την υποψηφιότητα Κικίλια είναι πως είναι νέος και .. αντισυστημικός. ( όπως περί το 1 εκ Αθηναίων δλδ)

     • Bloody_Ophelia avatar
      Bloody_Ophelia @ Κώστας Ροδινός 13/11/2010 22:49:39

      "Η απαξίωση του Κικίλια είναι κατά την άποψή μου και θέμα της προπαγάνδας της κυβέρνησης.
      Θα σου θυμίσω την ανάλογη εικόνα άφθαρτου τότε στελέχους του ΠΑΣΟΚ, της Μιλένας Αποστλάκη. Θα θυμάσαι τι μπαρούφες πέταγε και πόσο την προστάτευαν "


      Καταλαβαίνω απολύτως τί λες. Αλλά η μαντάμ τσόκαρο ήταν τσόκαρο παραμένει. Το περιεχόμενο δεν μπορούν να της το αλλάξουν τα πασοκοκάναλα. Είναι ΄βέβαιον ότι ο Κι΄κίλιας αν ήταν πασόκος θα τον είχαν παρουσιάσει σαν το Μεσσία της πολιτικής. Αλλά ούτε τότε θα είχα διαφορετική άποψη. Με αυτά τα ανυπόληπτα μαγαζάκια δεν ασχολείται πλέον κανείς. Εκτός από τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ, για παυσίπονο.

     • nikappa avatar
      nikappa @ Κώστας Ροδινός 14/11/2010 04:06:34

      Ελεος με αυτο το κλισε! "ενα νεο παιδι" Και τι σημαινει αυτο? Οποιος ειναι νεο παιδι δικαιουται μιας ευκαιριας? Βλεπω τα ¨νεα παιδια¨ μεσα στα εκλογικα κεντρα και τα λυπαμαι. Μοντερνοι(και καλα), ακομπλεξαριστοι(και καλα), γλυφουν για να εξασφαλισουν μια καρεκλα που θα ζεσταινουν μεχρι να πεθανουν.. Και ολα τους παιζουν την ιδια κασετα "βοηθηστε μας γιατι ειμαστε νεοι και αφθαρτοι". Δεν αναφερομαι ουτε στον Κικιλια ουτε σε κανενα αλλο συγκεκριμενα.. Εγω βλεπω παντου "νεα παιδια" να επαναλαμβανουν τα λαθη του μπαμπα τους. Στην πλειοψηφεια της, η γενια μου ειναι ηδη μια απογοητευση..

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/11/2010 11:05:07

      nikappa,
      Ολα τα νέα παιδιά δικαιούνται μιας ευκαιρίας. Αλλωστε εκ του αποτελέσματος κρινόμεθα άπαντες.
      Ομως αυτό δεν είναι το μοναδικό επιχείρημα.
      Ολοι τα τελευταία χρόνια φωνάζουμε για ανανέωση στην πολιτική ζωή του τόπου. Και μόλις μας προτείνεται η επιλογή ενός νέου και άφθαρτου προσώπου, αρχίζουμε να αναπωλούμε τους παλιούς.
      Ειλικρινά δεν ξέρω αν ο Βασίλης Κικίλιας αποτελέσει έναν καλο περιφερειάρχη.
      Τον προτιμώ όμως από τον επι οκτώ χρόνια Νομάρχη.

   • Στάθης Δ avatar
    Στάθης Δ @ Επώνυμος 13/11/2010 23:51:44

    @ Επώνυμο

    Από μεγαλοψυχία λοιπόν επιλέχθηκαν οι Κακλαμάνης, Ψωμιάδης, η επιστροφή του άσωτου υιού Μαντούβαλου κλπ...Θυσία μπροστά στο υπερτατο καλό, την ΝΙΚΗ. Πρέπει να το παραδεχθώ, δεν το είχα αντιληφθεί, αλλά, ευτυχώς, όπως βλέπω σε πολλά σχόλια "θα λογαριαστεί μαζί τους" μετά. Το πώς και το πότε βέβαια δεν διευκρινίζεται, κάτι σαν το μαχαίρι στο κόκκλαλο μου κάνει

    • Ermippos avatar
     Ermippos @ Στάθης Δ 14/11/2010 00:02:56

     Ναι, έτσι είναι. Μετά θα λογαριαστεί μαζί τους. Γιαυτό και προετοιμάζεται για την μάχη και στην Μακεδονία δίνει προσωπική γραμμή στους εξαιρετικά έμπιστους κομματικούς να ψηφίσουν Μπόλαρη, (ο Σαμαράς ντε), για να κοντύνει τον Ψωμιάδη, επειδή από τώρα τρέμει για το τι θα κάνει όταν ο λαός τον αναδείξει μακεδονάρχη. Τόσο καλά. Βέβαια τώρα το ερώτημα είναι ποιοί θα είναι αυτοί που θα βάλουν το κεφάλι στο ντορβά και θα εκτελέσουν τέτοιες παράτολμες αποστολές με κίνδυνο να εκτεθούν ανεπανόρθωτα αν διαρρεύσει τίποτε.

     • Στάθης Δ avatar
      Στάθης Δ @ Ermippos 14/11/2010 00:19:54

      @ Ερμιππος
      Τέτοιο στρατήγημα ούτε ο Γκουντέριαν, ο πατέρας της έμμεσης στρατηγικής,. Από ότι βλέπω (και διαβάζω) όμως, η ΝΔ έχει πιά στις τάξεις της μελετητές και γνώστες του αντικειμένου, οπότε αναμενόμενο

      Υ.Γ Υποπτεύομαι ότι το μπάστε σκύλοι αλέστε (και) τα τελευταία χρόνια επί σεμνών και ταπεινών ήτανε αντίστοιχο στρατήγημα του βαθέως ΠΑΣΟΚ (που ελέγχει τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις) για την αποδόμηση της ΝΔ. Εχουνε και αυτοί Γκουντέριαν δηλαδή...

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Ermippos 14/11/2010 11:07:37

      Εrmippos,

      Αυτά τα περί γραμμής υπέρ Μπόλαρη κινούνται στην ...στρατόσφαιρα.

     • Ermippos avatar
      Ermippos @ Ermippos 14/11/2010 13:06:48

      Ίσως δεν παρατηρήσατε ακόμη κ. Ροδινέ ότι το σύνολο της πολιτικής (ούτως ειπείν) ζωής μας κινείται στον χώρο της στρατόσφαιρας. Η χώρα περνάει πραγματική κρίση επιβίωσης και τα κόμματα εξουσίας για να την αντιμετωπίσουν προτείνουν στον λαό αγράμματους καραγκιόζηδες για τα υψηλότερα αξιώματα(επειδή λένε ότι λόγω συγκυριών δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αλλά μετά θα τους δείξουνε αυτούς). Τραγικοί ερασιτέχνες που το μόνο που τους νοιάζει είναι το πως θα κυριαρχήσουν σε φτηνές σκηνές.

      Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα κ. Ροδινέ (ακόμη και εάν είναι από εκείνες της ιερές σαμαρικές σκοπιμότητες) που να επιβάλλει την αναγκαστική ανάδειξη σκουπιδιών στις υψηλότερες θέσεις της διοίκησης μέσω του εκβιασμού του φρονήματος των απλών ανθρώπων. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Μεγαλώσαμε πια. Αδυναμία διοίκησης και επιβολής αποφάσεων υπάρχει. Αιώνιοι ισορροπισμοί και κωλοτούμπες απελπισίας και στο βάθος ή σκέψη "ας τα βολεύουμε σήμερα και αύριο βλέπουμε". Έτσι τρέχει προς το, σκοτεινό πλέον, μέλλον της αυτή η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες αφού η πολιτική υπάρχει για να ικανοποιεί τις ναρκισσιστικές (ίνα μη τι άλλο χείρρον είπω) ανάγκες των αρχόντων της. Οι ανάγκες των πολιτών εξυπηρετούντο μέχρι σήμερα από τα αντίστοιχα μαγαζιά που έστηναν οι εν λόγω άρχοντες.

      Περιμένετε λοιπόν μερικές εβδομάδες και θα δείτε τον πόλεμο που θα ξεσπάσει μεταξύ των κεφαλών με τις τσίγκινες περικεφαλαίες για το ποιά θα κρατάει τις από πολλού κουρελιασμένες σημαίες του έθνους.

      Και σας ξαναλέω (λιγάκι εκτός του συκεκριμένου θέματος αλλά δεν πειράζει). Αν με την εκλογή Κακλαμάνη, Ψωμιάδη και Γκιουλέκα (λίγα από τα πολλά ονόματα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε) εξυπηρετούνται οι σκοπιμότητες Σαμαρά, τότε αυτές οι σκοπιμότητες δεν είναι υγιείς. Το "ψηφίστε τώρα σαν καλοί εθελόδουλοι τα σκουπίδια που σας προτείνουμε και μετά βλέπουμε, θα τα αλλάξουμε όλα μόλις γίνει ο μάγος Σαμαράς Βεζύρης" το ακούμε πολλές δεκαετίες τώρα και σήμερα πλέον το πληρώνουμε αδρά. Αρχηγός ο οποίος σήμερα δεν μπορεί να τα βάλει με έναν καραγκιόζη και μια υστερική κακιασμένη στρίγγλα στην Αθήνα το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορέσει να τα βάλεκι με κανέναν αύριο. Πολλώ δε μάλλον με τα ελλείμματα που είναι πιο σκληρά από τους Ψωμιάδηδες.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Ermippos 14/11/2010 13:27:06

      Ερμιππος,

      Θα με βρείτε αντίθετο σε κάθε ισοπεδοτική λογική και αντίληψη.
      Να ξεκινήσω με έναν γενικό αφορισμό, ούτως ειπείν.
      Κάθε λαός έχει τις ηγεσίες που του αξίζουν.
      Εχει και την ευθύνη επιλογής τους και προφανώς και το αναφαίρετο δικαίωμα, με την πρώτη ευκαιρία, να τους στείλει να ...γράφουν ιστορία.

      Αφού, λοιπόν, αυτήν την Κυριακή έχω να επιλέξω μεταξύ Μπουτάρη, Μπόλαρη, Σγουρό, Καμίνη από τη μια και Γκιουλέκα, Ψωμιάδη, Κικίλια, Κακλαμάνη από την άλλη, θα ψηφίσω τους δεύτερους, έστω και αν "βάπτουν εξ ίσου τη Συρία", γιατί ψηφίζοντας τους πρώτους, θα είναι σαν να δίνων την ανοχή μου σε μια κυβέρνηση που με κοροϊδεψε και συνεχίζει να με κοροϊδεύει.
      Αυτό είναι το σημερινό στοίχημα.
      Τα υπόλοιπα, είναι μια άλλη συζήτηση και στα περισσότερα μπορεί και να συμφωνήοουμε.

    • Ermippos avatar
     Ermippos @ Στάθης Δ 14/11/2010 14:06:39

     Τι λογική είναι αυτή κ. Ροδινέ; Για να μην "φανεί" ότι δίνω την ανοχή μου σε μια κυβέρνηση που με κοροϊδεύει να δώσω την λευκή μου επιταγή σε μια αντιπολίτευση που όταν ήταν κυβέρνηση με τα ίδια ακριβώς (ακριβώς, απαναλαμβάνω το ακριβώς, στελέχη) με κορόϊδεψε ακόμη περισσότερο; Να δείξω δηλαδή ξεκάθαρα ότι δεν διαθέτω μνήμη και ότι πρέπει να θεωρούμαι αιώνιο θύμα των επιτηδείων; Και μην μου ξαναπείτε ότι η ΝΔ είναι άλλη τώρα που έχει τον Σαμαρά. Και ότι αυτός ο ημίθεος θα θεραπεύσει όλες τις ανεπάρκειες των κάκιστων στελεχών που σήμερα μας προτείνει όταν με το καλό κυβερνήσει. Αν μπορούσε να το κάνει θα μπορούσε ήδη και να τους έχει διώξει. Είναι αδιανόητο να καλείτε σήμερα ανθρώπους στην Αθήνα να ψηφίσουν Κακλαμάνη. Εξ ου και η αποχή. Η απελπισία δηλαδή και ο θυμός. Δεν το καταλαβαίνετε; Γιατί συνεχίζετε να θεωρείτε τον κόσμο υποχείριο των κομματαρχών μιας εποχής φεουδαρχίας που ενώ θεσμικά ισχύει ακόμη σε επίπεδο συνειδήσεων έχει καταδικαστεί οριστικά. Μια ανισορροπία που στοιχίζει ήδη πανάκριβα στην χώρα. Από την μια μια τάξη αλητών που προσπαθεί να διατηρήσει τα προνόμια της και από την άλλη ένας θεσμικά αιχμάλωτος λαός.

     Αν η ΝΔ συνεχίζει να παίζει ακόμη με τον κομματικό και παραταξιακό πατριωτισμό για να επιβιώνουν τα φαύλα και ανίκανα στελέχη της και οι αποτυχημένοι και ανίσχυροι αρχηγοί της θα συρρικνώνεται όλο και περισσότερο. Πάει πολύς καιρός κ. Ροδινέ που οι κομμουνιστές έφαγαν τον παππού μου. Ακόμη και η μάνα μου το ξέχασε πια και αντιλαμβάνεται ότι όλοι αυτοί που τόσο καιρό παίζαν με την μνήμη του απλά την κοροϊδεύανε για να στέκονται στην πρώτη σειρά όταν έρχονταν τα φορτία της UNRA.

     Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ είναι όντως πλέον τελειωμένη υπόθεση όχι μόνον σαν κυβέρνηση αλλά και σαν κόμμα. Ο απίθανος αυτός τύπος κατόρθωσε μέσα σε ένα χρόνο να χρεωθεί όλες τις αμαρτίες των κυβερνήσεων Καραμανλή. Τώρα κοντεύουμε στην κορύφωση του δράματος. Την επιστροφή σε χρόνο ρεκόρ της ΝΔ η οποία όμως θα πάρει πόδι εξ ίσου σε χρόνο ρεκόρ ακολουθώντας την μοίρα του ΠΑΣΟΚ. Διότι τα αυγά ως γνωστόν δεν βάφονται με πορδές και τα ελλείμματα δεν μηδενίζονται σε 18 μήνες. Ειδικά όταν από κάτω έχεις έναν κόσμο που κανείς δεν του είπε την αλήθεια ακόμη και που περιμένει την επιστροφή στις εποχές της καλοπέρασης, μη έχοντας αντιληφθεί ότι είναι ήδη φτωχός και ότι η μόνη λύση είναι να το πάρει απόφαση.

     Αν ο Σαμαράς ήταν αυτό που λέτε τα διλήμματα του κόσμου δεν θα ήταν σήμερα Καμίνης ή Κακλαμάνης, Μπουτάρης ή Γκιουλάνθιμος. Αυτά δεν είναι διλήμματα κ. Ροδινέ. Είναι εξευτελισμός και περιφρόνηση των πολιτών. Είναι θεσμική αιχμαλωσία και δεν επιθυμώ να την νομιμοποιήσω. Ειλικρινά, δεν μπορώ να δω πως θα σταματήσω την καταστροφική πορεία του τόπου ψηφίζοντας Κακλαμάνη επειδή ο Σαμαράς ήταν ανίκανος να τον πετάξει στα σκουπίδια και μας τον ξαναμοστράρησε για πρώτο πολίτη της τριτοκοσμικής Αθήνας.

  • Ermippos avatar
   Ermippos @ Bloody_Ophelia 13/11/2010 23:39:36

   Τον Γκιουλ-άνθιμο στην Θεσσαλονίκη που τον βάζετε; Αλλά, όπως μας προτείνει παραπάνω κάποιος σχολιαστής, ας ψηφίσουμε τώρα χωρίς διαμαρτυρίες τις θεούσες και αφού τις καλοκαθήσουμε στο ταμεία του δήμου κάνουμε μια μάζωξη και βλέπουμε αν μας κάνουνε ή όχι. Όχι τίποτε άλλο. Για να τους δείξουμε εμείς την άλλη τετραετία ότι πολλά πολλά δενν σηκώνουμε. Άντε γιατί α!

   Αυτό που λέγανε οι παλαιοί, ότι "κατόπιν της απομακρύνσεως εκ του ταμείου λάθη δεν αναγνωρίζονται" ισχύει δυστυχώς ακεραίως και την σήμερον.

 8. Bloody_Ophelia avatar
  Bloody_Ophelia 13/11/2010 21:27:50

  Υ.Γ Τουλάχιστον την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε έναν Παφίλη κι ένα Σοφιανό, να διασώζουν την αξιοπρέπεια της ψήφου μας..

 9. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 13/11/2010 21:34:14

  Να τελειώσομε αυτό που αρχίσαμε την περασμένη Κυριακή. Ολοι μαζί !!!

 10. john avatar
  john 13/11/2010 22:24:22

  Καθε μερα! ειχαμε και καινουρια ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ μετρα..

  Καθε μερα! στην κυριολεξια.
  Πληρωναν οι φτωχοι τα κλεψιμαικα των πολιτικων και των πλουσιων.

  Εδω και δυο εβδομαδες ομως ησυχια λογω εκλογων..
  Μεχρι και το κωλοκαναλο τους το Μπομπολο-MEGA εχει σιγησει..

  Δυο ημερες ησυχιας μεινανε ακομα ομως...

  Αν ριξετε υπερ του μνημονιου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αυριο,

  ετοιμαστειτε απο Δευτερα για τις ωραιες εποχες ξανα..
  ετοιμαστειτε παλι για καθημερινο:

  MEGA
  ΔΝΤ
  ΠΑΣΟΚ
  ΠΑΓΚΑΛΟ
  ΓΑΠ
  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ
  ΚΑΨΗ
  ΤΡΕΜΗ
  ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ
  ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ
  ΜΠΟΜΠΟΛΑ
  ΡΕΠΠΑ
  ΚΩΝΣΤΑ

  και τις λοιπες εμετικες σκατοφατσεσ του μνημονιου...

  ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΤΕ ΦΑΠΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ!...

 11. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 13/11/2010 22:40:57

  Πελοποννήσιοι ήρθε η ώρα να αποδείξετε πως δεν ανέχεστε τους διάφορους Τατούληδες που σας κοροιδεύουν. Αρκάδες, απόγονοι τουθ γενναίου Κολοκοτρώνη, ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ..

 12. SPYROMILLIOS avatar
  SPYROMILLIOS 13/11/2010 22:46:49

  Ξυπνηστε επιτελους μπας και δουμε καμια ασπρη μερα.Η ελπιδα ειναι ο Σαμαρας και πρεπει ολοι να τον στηριξουμε ψηφιζοντας κυριως τις προσωπικες του επιλογες,γιατι καποτε σε αυτη τη χωρα πρεπει να στηριξουμε αξιους ανθρωπους που αγαπανε την πατριδα μας και θελουν να την οδηγησουν σε νεους δρομους και οχι μια ζωη να ειναι υποδουλη σε ξενα συμφεροντα και αυτο ισχυει κυριως για τα λαμογια,χολερα θα τους χαρακτηριζα εγω,που ειναι στο κομμα και το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η προσωπικη αναδειξη με οποιοδηποτε τιμημα για την ιδια τη χωρα.Εχει αρχισει μια καθαρση απο τον Σαμαρα και εμεις πρεπει να του δωσουμε την ισχυ που χρειαζεται, να συνεχισει τις απαιτουμενες ενεργειες για να κανει τη ΝΔ ενα κομμα που θα μας εκφραζει ολους και θα αποτελεσει την καλυτερη κυβερνηση της χωρας μετα την μεταπολιτευση.Ολοι στις καλπες να στειλουμε ενα μηνυμα προς τον πιο αστειο πρωθυπουργο και πιο επικινδυνο πολιτικο ηγετη στην ιστορια του εθνους.
  ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 13. SPYROMILLIOS avatar
  SPYROMILLIOS 13/11/2010 22:51:34

  Δεν υπαρχει αλλη ευκαιρια ουτε σε 3 ουτε σε 4 χρονια,η χωρα καταρεει,οι επομενες δημοτικες εκλογες θα γινουν για την ATHENS και τη SALONICA με υποψηφιους τη Μερκελ και τον Σαρκοζι.Τωρα μας κουμανταρουν απ'τη χωρα τους,τοτε θα μπουν στα σπιτια μας.
  ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 14. mitsosms avatar
  mitsosms 13/11/2010 23:03:02

  Και αν κάποιος θεωρεί πιο ικανό τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ πρέπει σώνει και καλά να ψηφίσει αυτόν της ΝΔ και να τον φάει στην μάπα τα επόμενα χρόνια;

 15. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 13/11/2010 23:39:20

  καλή ψήφο σε όλους.....

 16. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/11/2010 23:52:05

  http://www.egolpion.com/kaminis.el.aspx

  Aμείλικτα ερωτήματα προς τον κύριο Καμίνη.
  Γιατί τελικά ο κύριος αυτός, πίσω από το προσωπείο της αξιοπρέπειας, είναι πολύ επικίνδυνος...

 17. flow motion avatar
  flow motion 13/11/2010 23:55:54

  λαθος εικονα βαλατε.....κατω απ το κυμα επρεπε να εχετε το παιδι...σερφερ!

 18. νεφέλη avatar
  νεφέλη 14/11/2010 00:25:11

  Τόσοι ευφάνταστοι εδώ κι ούτε ένας να περιγράψει τις βλαβερές συνέπειες της αποχής;

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ νεφέλη 14/11/2010 00:46:54

   Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας αποχής είναι οτι κυβερνάει ο Γαπ καταλάθος,
   μιας και υπήρξε γαλαζια αποχη περσι τον οκτωβριο..

  • παραέλληνας avatar
   παραέλληνας @ νεφέλη 14/11/2010 01:48:45

   οι συνέπειες της αποχής είναι πολύ άσχημες, δείτε τί έπαθε ο μίμης ανδρουλάκης.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ νεφέλη 14/11/2010 11:09:46

   Νεφέλη,
   Το λέμε απο καιρό: η αποχή είναι ψήφος ανοχής προς την Κυβέρνηση και την τροϊκα

 19. Kostas D avatar
  Kostas D 14/11/2010 02:44:14

  ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ!!
  Είναι ΝΕΟΣ, ΑΦΘΑΡΤΟΣ, ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ, ΕΝΤΙΜΟΣ κι ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!! Τί άλλο θέλουμε????
  Προς Θεού? Τέτοιες κρίσιμες ώρες για τη χώρα τι καθόμαστε κι αναλύουμε...???? Το αν η ομιλία του είναι ετσι ή αλλιώς..?? (Είδαμε άλλους
  οι οποίοι μόνο "καλή ομιλία είχαν" και ήταν λαοπλάνοι..)
  (Τέλειοι δεν υπηρξαν πουθενά στον κόσμο κι ούτε θα υπάρξουν.. Παντα θα βρεθουν κάποιοι που θα τους βρίσκουν "ψεγάδι"...)
  Στο κάτω κάτω ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ είναι αυτή τη στιγμή να ελευθερώσουμε την Ελλάδα όσο γίνεται πιο γρήγορα.. ΜΕΤΑ σε κλίμα πιο βελτιωμένο σταδιακά και με άνεση χρόνου και καλύτερη ψυχολογία θα γίνουν όλα τα υπόλοιπα.
  Για την ώρα,
  ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑ/ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ- ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!!!

 20. dk56 avatar
  dk56 14/11/2010 11:59:47

  Πολυ καλο αρθρο αλλα τα χαλαει στο τελος!
  Λευκο σημαινει ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!
  Ο Κος Σαμαρας πρεπει να μας πεισει οτι ειναι κατι διαφορετικο..
  Τοτε θα εχει και την ψηφο εμπιστοσυνης των αδεσμευτων πολιτων,της πλειοψηφιας του Ελληνικου Λαου αι οχι μονο τις ψηφους των Νεοδημοκρατων!!
  Κε Σαμαρα..Δειχνεις να εισαι η ελπιδα..Αποδειξε μας το,ομως!!

 21. victoria avatar
  victoria 14/11/2010 12:01:17

  Ελευθερία ή Μνημόνιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.