#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/01/2012 17:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ναυάγησε το PSI, υποβαθμίστηκε η Γαλλία, για χρεοκοπία γράφουν οι FT

[caption id="attachment_142923" align="alignnone" width="600" caption="Το Βατερλώ του Σαρκοζύ"][/caption]

(Ανανεωμένο) - Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση, έλεγε ο Μεγάλος Τιμονιέρης, και φαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες έτσι ακριβώς είναι.

Καταρχήν οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSΙ) απέτυχαν και δεν φαίνεται να επαναλαμβάνονται την ερχόμενη Τετάρτη, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πληροφορίες

Αργά το βράδυ ο υπουργός Οικονομίας Φρανσουά Μπαρουέν ανακοίνωσε επίσημα ότι  η Γαλλία απώλεσε, σήμερα, το τριπλό Α για το αξιόχρεό της, δηλαδή την υψηλότερη αξιολόγηση, επειδή ο οίκος Standard & Poor's βαθμολογεί πλέον το αξιόχρεο της Γαλλίας στην αμέσως κατώτερη βαθμίδα, το AA+. "Καλό νέο δεν είναι, αλλά δεν είναι και η καταστροφή", δήλωσε ο Μπαρουέν μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2. "Πάντως, δεν υπαγορεύουν οι οίκοι αξιολόγησης τη γαλλική πολιτική", πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανακοινώσει νέα δέσμη μέτρων οικονομικής λιτότητας.

Η Standard & Poor's φέρεται να προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας κατά δύο μονάδες (από Α σε ΒΒΒ+), σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το δίκτυο Bloomberg.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αποφάσισε επίσης να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Αυστρίας, της δεύτερης χώρας της ευρωζώνης μετά τη Γαλλία που θα χάσει έτσι το "τριπλό Α" που είχε μέχρι σήμερα, ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή. "Η Αυστρία και η Γαλλία είναι οι δύο χώρες που χάνουν το τριπλό Α", ανέφερε η πηγή αυτή. Οι άλλες τέσσερις χώρες της ζώνης του ευρώ που αξιολογούνται με τριπλό Α -Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία και Λουξεμβούργο- θα διατηρήσουν τη βαθμίδα αυτή.

Για πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας μετά το ναυάγιο των σημερινών διαπραγματεύσεων για το  psi,  κάνουν λόγο στο μεταξύ οι Financial Times: “Κατέρρευσαν οι σημερινές διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Μία αναπάντεχη εξέλιξη η οποία ενδέχεται να καταστήσει την παρούσα ελληνική κυβέρνηση, ως την πρώτη κυβέρνηση ανεπτυγμένης χώρας των τελευταίων 60 ετών που θα υποστεί μία συνολική χρεοκοπία στο δημόσιο χρέος της”, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι  μετά το τέλος των σημερινών συνομιλιών ο επικεφαλής του IIF αναχώρησε πολύ… σκεπτικός από το Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, το Reuters επικαλείται δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου (βλέπε Ευ. Βενιζέλο) ο οποίος λέει ότι είναι λιγότερο αισιόδοξος από χθες αλλά ότι θα ήταν καταστροφή να μην κλείσει το PSI.

Η ανακοίνωση του ΙΙF

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων του ΙΙF αναφέρει: "Οι κύριοι Charles Dallara και Jean Lemierre, συνέχισαν σήμερα τις συζητήσεις τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, για ένα εθελοντικό PSI στη βάση της συμφωνίας των Ευρωπαίων πολιτικών αρχηγών της 26ης και 27ης Οκτωβρίου. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, η διαπραγμάτευση επί της πρότασης που κατέθεσε η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών, η οποία περιλαμβάνει 50% κούρεμα στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές και διαγραφή χρέους έως το ύψος των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν κατέστη δυνατό να τύχει θετικής ανταπόκρισης από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των αντισυμβαλλόμενων μερών διακόπησαν ώστε να επανεξεταστεί η εθελοντική προσέγγιση στην δρομολογούμενη  συμφωνία. Ελπίζουμε πάντως πως η Ελλάδα, με τη βοήθεια της Ευρωζώνης, θα είναι σε θέση να επανέλθει στις συζητήσεις με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να καταλήξει σε μια επωφελή για όλες τις πλευρές συμφωνία, σε εθελοντική βάση και στα πλαίσια των συμφωνηθέντων στις 26/27 Οκτωβρίου. Κάτι που θα είναι σε όφελος τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρωζώνης".

Κατά την γνώμη μας η ανακοίνωση λέει καθαρά ότι οι συνομιλίες απέτυχαν αφού δεν αναφέρει ημερομηνία επανεκκίνησής τους.( "ελπίζουμε η Ελλάδα να ξαναδιαπραγματευτεί με τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο να ολοκληρωθεί μια αμοιβαία αποδεκτή εθελοντική συμφωνία για το χρέος").

Άλλες πληροφορίες ωστόσο υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα, η ΕΕ και το ΔΝΤ, απειλούν τους ιδιώτες ότι αν δεν εξασφαλισθεί υψηλή συμμετοχή θα επιβάλλουν  με νόμο υποχρεωτικό κούρεμα το ύψος του οποίου θα είναι μεγαλύτερο του 50%. Πιέσεις ασκούνται επίσης στα hedge funds που έχουν ποντάρει στα ελληνικά cds και πιέζουν με την σειρά τους για χρεοκοπία της Ελλάδας που θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη. Θέλουν να αναγκάσουν δηλαδή όσους διαφωνούν με την ένταξή τους στο κούρεμα, να συμμετάσχουν εθελοντικά.

Σε ανεξάρτητους επενδυτές, όπως hedge funds, ιδιώτες και κρατικά επενδυτικά κεφάλαια (sovereign funds) ανήκουν ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 80 δισ. ευρώ.

Κομβικό σημείο της διαπραγμάτευσης είναι και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία αρνείται να συμμετάσχει στο PSI και να ανταλλάξει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της με νέα 20ετούς ή 30ετούς διάρκειας

Πηγές του Reuters στην επιτροπή των πιστωτών αναφέρουν τέλος ότι ”είναι πλέον λιγότερο αισιόδοξοι για μια συμφωνία”. Οι ίδιες προειδοποιούν ότι “μια αποτυχία να συμφωνήσουμε θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και την Ευρώπη”.

Σε γρήγορη επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με τους ιδιώτες πιστωτές για το «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα προσβλέπει το ΔΝΤ, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Ταμείου ,υπογραμμίζοντας τη σημασία που δίνει στην αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Η υποβάθμιση της Γαλλίας

Η υποβάθμιση της Γαλλίας ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου και ίσως είναι η τιμωρία για την αλαζονεία τους. Είναι όμως κι ένα σημάδι ότι η οικονομική κρίση επεκτείνεται και πλήττει και την… ισχυρή γαλλική οικονομία. Επιβεβαιώνει δε ότι οι οίκοι αξιολόγησης είναι πανίσχυροι και παίζουν όποτε θέλουν το παιχνίδια της γάτας με το ποντίκι.

Ίσως, πάντως, είναι και ένα καλό νέο για την κρίση στην Ελλάδα καθώς θα κάνει να καταλάβουν αυτούς που αποφασίζουν ότι πρέπει να βρουν ένα συνολικό σχέδιο επίλυσης του προβλήματος. Με μπαλώματα δε γίνεται απολύτως τίποτε. Άλλωστε, φαίνεται ότι ετοιμάζεται σύντομα και η υποβάθμιση της Γερμανίας, κάτι που φάνηκε από δηλώσεις αξιωματούχων στο Βερολίνο, ότι το τριπλό Α είναι μια φενάκη σε έναν υπερχρεωμένο πλανήτη. Άρα ετοιμάζονται κι αυτοί…

Οι πληροφορίες που έρχονται είναι ραγδαίες καθώς φαίνεται ότι υποβαθμίζονται και οι οικονομίες της Αυστρίας και της Σλοβακίας με την πρώτη να έχει σοβαρά ανοίγματα στις ουγγρικές τράπεζες οι οποίες καταρρέουν. Με το άκουσμα της είδησης για υποβάθμιση της Γαλλίας άρχισαν η κατρακύλα στα χρηματιστήρια του Παρισιού αλλά και στη Wall Street ενώ τα επιτόκια των ισπανικών, ιταλικών και γαλλικών ομολόγων αυξάνονταν σημαντικά, ένδειξη της δυσπιστίας των αγορών απέναντι στην οικονομία των χωρών αυτών.

Σύμφωνα με ανώτατο Ευρωπαίο αξιωματούχο, η S&P θα ανακοινώσει την απόφασή της  κατά πάσα πιθανότητα στις 22:00 ώρα Ελλάδος, μετέδωσε το Bloomeberg.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 13/01/2012 17:58:09

  Ο EFSF πέθανε.
  Το PSI+ του ανεκδιήγητου φαφλατά Βενιζέλου δεν υπάρχει πια.

  Οι λόγοι ύπαρξης αυτής της μυαρής Κυβέρνησης δεν υπάρχουν.

  Στην ΝΔ ακόμη να το καταλάβουν πως ήρθε η ώρα των εκλογών??????????

  • AX EUROPH avatar
   AX EUROPH @ Orestios 13/01/2012 19:14:12

   Άντε και ήρθε η ώρα ,εναλλακτικές πολιτικές διάσωσης της χώρας παρακαλώ ; Να σκάσει η χρεωκοπία στα χέρια της "κακιάς" δεξιάς ;Όχι εκεί.... να υποστεί καλά στο πετσί του ο αμετανόητος κόσμος τι σημαίνει αριστερά και τι σοσιαλισμός...σήμερα βράδυ οφείλει η Ν.Δ να αποσυρθεί από την οπερέτα της συνευθύνης !!!!

 2. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 13/01/2012 18:01:58

  Το "άρχισαν τα όργανα" δεν ταιριάζει στην είδηση, διότι έχουν αρχίσει εδώ και καιρό.
  Ίσως το "πλεύσατε ανεξαρτήτως" ή και το "σώζων εαυτόν σωθήτω" θα είναι το πρόσταγμα στο εγγύς μέλλον...

 3. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 13/01/2012 18:56:28

  Τωρα ειναι η ωρα της μαγκιας, της μπλοφας, της αληθειας....

  Εχουμε λιγα οπλα αλλα ισχυρα....Ισχυροτερο δε - οσο και αν φαινεται δευτερευον - ειναι το να ΜΗΝ δημιουργηθει προηγουμενο....

  Αλλα θελει κοτσια γερα.... Να τεντωσουμε το σχοινι και να μην υποχωρησουμε

 4. manos avatar
  manos 13/01/2012 19:00:30

  Bloomberg, Financial times, και CNN, γράφουν για πιθανή υποβάθμιση της Γαλλίας.
  μήπως δεν είναι ακόμα σίγουρη?

  • Θύμιος avatar
   Θύμιος @ manos 13/01/2012 20:51:42

    Θύμιος είπε:
   12/01/2012 στις 4:52 pm
   το θέμα είναι η “κολεγιά” “αγγλικού” “ρωσικού”.
   ο Εφραίμ πιο πολύ του Καρόλου είναι/ήταν παρά του Πούτιν.
   το “γαλλικό” δεν είναι “παλινορθώσεως” είναι του “Βισύ”.

   • manos avatar
    manos @ Θύμιος 13/01/2012 21:04:50

    ολοι τους τα ίδια σκα..... είναι.
    Είμαστε μόνοι μας, στην άκρη της Ευρώπης.
    Οπως είχε γράψει ο Αρης Φακίνος στο "κάστρο της μνήμης", η Ελλάδα δεν ανήκει ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Ασία.
    Είμαστε περικυκλωμένοι από φαγάνες και πεινάλες.
    Εμείς ως λαός θα δώσουμε την λύση. Ούτε τα Psi ούτε τα ομόλογα, ούτε τα swaps θα μας σώσουν.

 5. victoria (true) avatar
  victoria (true) 13/01/2012 19:01:24

  Αυτό που ούτε η ΕΚΤ μετέχει στο PSI πώς το λένε;;

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ victoria (true) 13/01/2012 21:25:29

   Δεν βρήκε ώμο για να κλάψει!

 6. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/01/2012 19:02:09

  Προσέξατε ότι αυτή που αντιδρά στην ανταλλαγή είναι η ΕΚΤ δηλαδή από πίσω η Γερμανία που την ελέγχει; Απόλυτη υποκρισία. Δεν θέλουν τα παιδιά να γίνει το Psi ας ετοιμαστούν λοιπόν για επιλεκτική χρεοκοπία ή κήρυξη προσωρινής αδυναμίας πληρωμών μέχρι τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων με επίκληση του δικαίου της Αναγκαιότητας από τον Σαμαρά κατά πάσα πιθανότητα

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/01/2012 19:09:08

   Το πρόβλημα ρευστότητας που θα προκληθεί θα αντιμετωπιστεί με δανεισμό από τρίτες χώρες δηλ Ρωσία και Κίνα. Για να παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα θα χρειαστούμε τουλάχιστον 3 χρόνια. Για τρία χρόνια θα καλυφθουμε από Ρώσους και Κινέζους με αντάλλαγμα θα τους παραχωρήσουμε ορισμένες ευκολίες. Εμπορικά λιμάνια επιπρόσθετα στους Κινέζους και ξεπάγωμα πολιτικής αγωγών στους Ρώσους. Για αντίβαρο μπορούμε να ζητήσουμε χαμηλότοκο δάνειο και από τις ΗΠΑ για πολιτικό αντίβαρο με αντάλλαγμα τη συμφωνία μας με αμερικανικές εταιρείες κατά τις εξορύξεις που θα αρχίσουν μόλις κηρύξουμε ΑΟΖ

   • Geros avatar
    Geros @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/01/2012 20:21:11

    Αν δώσουμε κάτι στους συμμάχους μας στην δύση σαν αντάλλαγμα στην στήριξη που προσφέρουν το λέμε ξεπούλημα , προδοσία και κατοχή . Αν δώσουμε τα ίδια πράγματα σε Ρώσους και Κινέζους για το ένα δέκατο της βοηθείας που δίνουν οι σύμμαχοι μας το λέμε "παραχώρηση ευκολιών". Είναι βαθύ , παλιό και καθαρά πολιτισμικό το χάσμα μας με την δύση τελικά ....
    Δανεικά μπορούμε να πάρουμε και μετά την χρεοκοπία (που βάφτισαν κάποιοι δίκαιο της αναγκαιότητας) θα συμφωνήσω μαζί σου . Όταν όμως δεις τα ποσά που θα μας δανείζουν θα τριβείς τα ματια σου , μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια τον χρόνο με χίλια παρακάλια , ψίχουλα σε σχέση με αυτά που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε το παρόν επίπεδο διαβίωσης. Ένα ετήσιο έλλειμμα του ΟΣΕ θα είναι τα δανεικά , μακάρι να μην χρειαστεί να διαπιστώσεις πόσο λίγα λεφτά μπορούμε να βρούμε μετά το κανόνι.

    • εγκάθετος avatar
     εγκάθετος @ Geros 13/01/2012 23:51:52

     Άσε μας ρε παππού! Λίγα χρόνια έχεις μπροστά σου, φυσικό να σε καέι να τα περάσεις καλά. Εμείς οι νεότεροι θα τον πιούμε όμως.

   • Mara avatar
    Mara @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/01/2012 20:55:18

    Μανώλη, όλα στην ώρα... τους.
    Λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.
    Ο Καραμανλής που προσπάθησε του αλλάξανε τον αδόξαστο... Αλλά βλέπεις ο κόσμος ζούσε ακόμα σε πασοκική νιρβάνα και ονειρευόταν σοσιαλιστικές αυξήσεις...

 7. Bohemian avatar
  Bohemian 13/01/2012 19:09:55

  Η χρεοκοπία εντός του ευρώ με υποχρεωτικό κούρεμα προ των πυλών, τα διεθνή μέσα το αναμεταδίδουν.

 8. factorx avatar
  factorx 13/01/2012 19:22:00

  Σύμφωνα με ανώτατο ευρωπαίο αξιωματούχο, η S&P θα ανακοινώσει την απόφασή της κατά πάσα πιθανότητα στις 22:00 ώρα Ελλάδος, μετέδωσε το Bloomeberg.

 9. Κ avatar
  Κ 13/01/2012 19:23:29

  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΙΛΗ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 80% ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ . ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.
  ΕΜΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ.

  • Stelios avatar
   Stelios @ Κ 13/01/2012 23:51:44

   Απο που κι ως που τα λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων που θα πάνε στην ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζών-αν φυσικά μας δανείσει το EFSF- θα πρέπει να γίνουν προνομιούχες και όχι κοινές μετοχές; Οι φορολογούμενοι θα πάρουν το ρίσκο, χάνοντας ίσως τα λεφτά τους, και οι Λάτσης, Κωστόπουλος κ..τλ. θα έχουν το upside potential των προνομιούχων μετοχών που θα μπορούν να επαναγοράσουν σε 2-3 χρόνια; Ούτε στη καταπιταλιστική Βρετανία δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Αν έχουν τέτοιες ιδέες στη ΝΔ μαυρο φίδι που τους έφαγε με την κριτική που θα δεχθούν κια δικαιολογημένα.

 10. Mara avatar
  Mara 13/01/2012 19:26:16

  Τελειώνουν ένα ένα τα παραμύθια...
  Φθάνουμε στην κρίσιμη ώρα.
  Άντε να ξεμπερδεύουμε επιτέλους με το μαρτύριο στης σταγόνας.
  Τελικά, κάποιοι δεν θα τις αποφύγουν τις εκλογές που τόσο απεχθάνονται...

 11. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 13/01/2012 19:52:07

  Αν αποτύχει το PSI, που αρκετοί θα χαρούν γιατί θα τα οικονομήσουν οικογενειακώς, λέγε με ΝΑΠ κατά καμμένο, η Ελλάδα θα πρέπει να πάει ΑΜΕΣΩΣ σε εκλογές.

 12. vasilis avatar
  vasilis 13/01/2012 20:02:21

  Απέτυχαν οικτρά. Δύο χρόνια τρομερές θυσίες και είναι αναξιόπιστοι.
  Παπανδρέου, Παπαδημος, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος
  πρέπει αύριο να περνάνε από ειδικό δικαστήριο και Γουδί.
  Αν χρεοκοπήσουμε να ψάξουν να κρυφτούν.
  Οδηγούν την Ελλάδα σε νέα καταστροφή, ανάλογη του 1922.
  Αν μας διώξουν από ευρώ και Ευρωζώνη, τελείωσαν αυτοί και τα κόμματά τους
  και όλα τους τα στελέχη. Η τελευταία ευκαιρία του Σαμαρά να τους ξαποστείλει

 13. tiramola avatar
  tiramola 13/01/2012 20:12:25

  Ζούμε ιστορικές στιγμές ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τίναξε στον αέρα τον παγκόσμιο καπιταλισμό

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ tiramola 13/01/2012 20:54:39

   Χα χα χα..... άξιος! Στον πρόεδρο τηε σοσια ληστρικής Διεθνούς αναφέρομαι!

  • Mara avatar
   Mara @ tiramola 13/01/2012 21:57:58

   Χαίρε... Γιώργο! Οι μελλοθάνατοι του πλανήτη σε χαιρετούν...

   • tiramola avatar
    tiramola @ Mara 13/01/2012 22:33:06

    Ε όχι και μελλοθάνατοι, ας είναι καλά τα χέρια μας!
    Τώρα θα δείξετε τη μαγκιά σας που το παίζατε επαναστάτες αντιμνημονιακοί!

   • tiramola avatar
    tiramola @ Mara 13/01/2012 22:45:13

    Τόσο καιρό δεν βλέπατε το πραγματικό πρόβλημα που είναι το χρέος το οποίο έχει πνίξει κράτη και φυσικά πρόσωπα.
    Ούτε το μεγάλο πρόβλημα παραγωγικής διαδικασίας που μεταφέρεται σταδιακά στην Ανατολή.
    Σας έφταιγε ο Παπανδρέου και περιμένατε το σωτήρα Σαμαρά να σας γλυτώσει από την καταστροφή.

    No more heroes anymore που τραγουδούσαν και οι Stranglers...

  • Περίεργος avatar
   Περίεργος @ tiramola 14/01/2012 01:05:11

   Αμάν ρε παιδάκι μου ...

   και άλλοι ερωτεύτηκαν .... δεν έκαναν έτσι!

   Σοβαρά τώρα ..... δεν είναι ώρα για μ......

 14. Παύλος avatar
  Παύλος 13/01/2012 20:21:49

  Μήπως κάποιος από σας όλους τους γνωρίζοντες έχει , επιτέλους, κάποια στιγμή την καλωσύνη να μας περιγράψει με λίγα λόγια και να μας δώσει να καταλάβουμε μερικές βασικές έννοιες (χρηματοοικονομολογικές) ;;;
  Αν με καλούσε η γιαγιά σας στο σπίτι , να την εξετάσω, δεν θα έφευγα, αν δεν της έδινα να καταλάβει τί έχει, τί πρέπει να προσέχει και ενδεχομένως , τί θα πρέπει να περιμένει, έστω κι' αν έπρεπε να ..." σκανάρω" την Παθολογία του Harisson από το μυαλό μου !
  Κάντε κάτι και για τις "γιαγιές" του Antinews !

  • anonymous avatar
   anonymous @ Παύλος 13/01/2012 20:41:30

   Συμβαίνει το εξής απλό: Παλιότερα είχαμε μια σταθερή ροή δανείων με την οποία εξοφλούσαμε τα παλιότερα ενώ ένα μέρος το δίναμε σε κατανάλωση κι επενδύσεις (δρόμους αεροδρόμια λιμάνια κλπ). Με τα καμώματα του Γιωργάκη μας έκοψαν πλήρως την πίστωση με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να αναχρηματοδοτήσουμε τα παλιά δάνεια ή τουλάχιστον μέρος αυτών. Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος τους λήγει μέχρι το 2017 είναι αδύνατο να πληρώσουμε τα δάνεια χωρίς ένα μέρος να μεταφερθεί σε επόμενα, δηλ. μετά το 2017 έτη.

   Σκαρφίστηκαν λοιπόν την έννοια του κουρέματος δηλ. της διαγραφής του 50% των δανείων. Αν όμως βγάλεις έξω τα εξαιρούμενα ποσά και συνυπολογίσεις τη ζημία που προκαλείται (οι ελληνικές τράπεζες πάνε για φούντο) το όφελος είναι περί τα 30 δις και αν. Πολλοί δανειστές δε δέχονται τη διαγραφή διότι είναι ασφαλισμένοι και θα πάνε να πάρουν τα φράγκα από την ασφ. εταιρία.

   Η σωστή αντιμετώπιση θα ήταν να τα βάλουμε κάτω, να δούμε τι χρωστάμε, τι μπορούμε να δίνουμε κάθε χρόνο, να κάνουμε το ποσό σε δόσεις, να δίνουμε ότι μπορούμε, να μεταφέρουμε το υπόλοιπο σε επόμενο χρόνο και να λασκάρουμε μετά από καμιά δεκαριά χρόνια.

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ anonymous 14/01/2012 11:46:18

    Θερμώς σε ευχαριστώ αγαπητέ Ανώνυμε.
    Άργησα να γιαβάσω την απάντησή σου λόγω δουλειάς .

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Παύλος 13/01/2012 21:15:23

   Δυστυχώς οι κοινωνικές επιστήμες ειναι συμφέροντα και ιδεολογήματα.
   Η όλη συζήτηση είναι βασισμένη στην αποφούσκωση του υπερεγώ.

   Οι οικονομικές θεωρίες δομούνται με βάση την οπτική γωνία προσέγγισης. Επομένως, a priori τα συμπεράσματα με επιδερμική και επιλεκτική διάγνωση.
   Δυστυχώς, ο πολιτισμός μας παραμένει θεολογικός.

 15. TARAMAS avatar
  TARAMAS 13/01/2012 20:35:30

  Μη φοβάστε, η Κίνα κι η Ρωσία έχουν λεφτά για πέταμα,τι διάλο, θα δώσουν μερικές δεκάδες δις στην Ελλάδα για... μερικές διευκολύνσεις από μας. Όλα καλά λοιπόν, κανένας λόγος ανησυχίας. Βγείτε στους δρόμους να περιμένετε τα ρούβλια και τα γουάν. (Κρύψτε τις γυναίκες και τις κόρες για καλό και για κακό...)

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ TARAMAS 13/01/2012 21:17:31

   Τελικά μήπως ο Τσάκας; Δεν βλέπω να του ανατέθη αποστολή!

 16. christos avatar
  christos 13/01/2012 20:45:01

  Δεν υπαρχει περιπτωση να μη γινει η οποιαδηποτε συμφωνια για το psi η αποτυχια του ή η αποτυχία εξευρεσσης εναλακτικής λύσης θα ισοδυναμουσε με εναρξη ,,πυρηνικου πολεμου

 17. k avatar
  k 13/01/2012 21:01:43

  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ PSI ME TO ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΩΡΑ.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ k 13/01/2012 21:19:15

   Ποιός σου είπε πως δεν πέρασε;.
   Βιαστηκέ Έλληνα! Θα σκοντάψεις.

 18. Silence t. avatar
  Silence t. 13/01/2012 21:28:45

  Μπορεί να μην έγινε το psi , αλλά έχουμε τα GTI !

 19. factorx avatar
  factorx 13/01/2012 22:22:20

  Η Γαλλία απώλεσε, σήμερα, το τριπλό Α για το αξιόχρεό της, δηλαδή την υψηλότερη αξιολόγηση, επειδή ο οίκος Standard & Poor's βαθμολογεί πλέον το αξιόχρεο της Γαλλίας στην αμέσως κατώτερη βαθμίδα, το AA+, ανήγγειλε επίσημα από το Παρίσι απόψε ο υπουργός Οικονομίας Φρανσουά Μπαρουέν.

  "Καλό νέο δεν είναι, αλλά δεν είναι και η καταστροφή", δήλωσε ο Μπαρουέν μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2. "Πάντως, δεν υπαγορεύουν οι οίκοι αξιολόγησης τη γαλλική πολιτική", τόνισε. Υπογράμμισε, τέλος, ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανακοινώσει νέα δέσμη μέτρων οικονομικής λιτότητας.

 20. factorx avatar
  factorx 13/01/2012 22:29:21

  Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αποφάσισε να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Αυστρίας, της δεύτερης χώρας της ευρωζώνης μετά τη Γαλλία που θα χάσει έτσι το "τριπλό Α" που είχε μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή.

  "Η Αυστρία και η Γαλλία είναι οι δύο χώρες που χάνουν το τριπλό Α", ανέφερε η πηγή αυτή. Οι άλλες τέσσερις χώρες της ζώνης του ευρώ που αξιολογούνται με τριπλό Α -Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία και Λουξεμβούργο- θα διατηρήσουν τη βαθμίδα αυτή.

 21. Nick avatar
  Nick 13/01/2012 22:53:40

  Συνέχιζε να γλείφεις, που ξέρεις, ίσως αποκτήσεις μια χαμηλόβαθμη θέση στη "παγκόσμια διακυβέρνηση" που τόοοοοοοοσο πολύ έχει ανάγκη ο GAP.

  Α και κάτι άλλο: Ο Γιωργάκης που μας λέει ότι έβλεπε από καιρό τη καταιγίδα που ερχόταν, γιατί δεν συναινούσε στα μέτρα του Κωστάκη Καραμανλή; Μα βέβαια ξέχασα....

  ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΩΑ!

  • tiramola avatar
   tiramola @ Nick 13/01/2012 23:02:51

   Κοίτα, τα τελευταία δανεικά τα πήρε ο ΓΑΠ.
   Τέλος τα λεφτά.Τώρα θα δείξεις πόσο μάγκας είσαι.

   • Nick avatar
    Nick @ tiramola 13/01/2012 23:12:29

    Ναι, ναι, τα τελευταία δανεικά τα οποία...

    ΑΡΘΡΟ 14 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5: Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

    Άσε Τιραμόλα, είδαμε τον GAP πόσο επίσης "μάγκας" ήταν. Την καρέκλα και τη κουτάλα και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ@@@@.

 22. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 13/01/2012 22:57:45

  Τιραμόλα, τον λύκο της στέπας, τον Πουγκατσώφ, τον θυμάσαι; Πλησιάζει...

 23. factorx avatar
  factorx 13/01/2012 22:58:33

  "Πηγές της ευρωζώνης", που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς στις 22.11 ώρα Ελλάδας, αναφέρουν ότι ο οίκος Standard&Poor's πρόκειται γύρω στις 23.00 ώρα Ελλάδας -με το κλείσιμο του χρηματιστηρίου μετοχών στη Ν.Υόρκη- να υποβαθμίσει, οπωσδήποτε, το αξιόχρεο έξι μελών της ευρωζώνης:

  -Της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Σλοβακίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας (των τριών τελευταίων, μάλιστα, κατά δύο βαθμίδες).

  -Οι πηγές προσθέτουν ότι, ο οίκος θα μετατρέψει σε αρνητική, από σταθερή, την προοπτική για τις οικονομίες της Φινλανδίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας, που το αξιόχρεό τους θα συνεχίσει να αξιολογεί με ένα τριπλό Α.

 24. Mara avatar
  Mara 13/01/2012 22:59:53

  Tην άσπρη... μπλούζα ακόμα δεν στην φορέσανε?

  • tiramola avatar
   tiramola @ Mara 13/01/2012 23:07:15

   Άσε τις άσπρες, μαύρες και εμπριμέ μπλούζες και συνολάκια και μάθε να ξεχωρίζεις ραδίκια, ζοχούς και βρούβες.
   Ή αλλάζεις ή βουλιάζεις.
   Ο Αβραμόπουλος την έχει βρει την άκρη.
   Κοίτα και εσύ πως θα τη βγάλεις καθαρή...

   • εγκάθετος avatar
    εγκάθετος @ tiramola 13/01/2012 23:54:13

    Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το νομοσχέδιο της αποποινικοποίησης και του έδωσες και κατάλαβε αδερφέ.

 25. manos avatar
  manos 13/01/2012 23:02:20

  Τιραμόλα,

  Η τελευταία πρότασή σου πρέπει να γίνει:

  No more χοίρος anymore.

  Και σίγουρα ο Παπανδρέου τα έκανε ....... καλλιγραφία.

 26. ΚΜ avatar
  ΚΜ 13/01/2012 23:06:32

  Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

 27. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 13/01/2012 23:07:01

  ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΝΔ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ.
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ...
  1) ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ Η ¨ΚΑΚΙΑ ΔΕΞΙΑ" ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ!
  2) ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.
  ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΟΤΕ ΚΑΗΚΑΜΕ!!!
  ΑΣ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΗΝΙΑ... Τ Ω Ρ Α!!!

 28. undercover gpr avatar
  undercover gpr 13/01/2012 23:07:08

  +1

 29. Petruchio avatar
  Petruchio 13/01/2012 23:30:37

  Συστήνω ψυχραιμία... Το PSI δεν πεθαίνει τόσο εύκολα.... είναι και πολλά τα λεφτά, οπότε ας κάνουμε λίγο υπομονή.
  Οι Γάλλοι θα ζοριστούν λίγο με το ΑΑ+ αντί για το ΑΑΑ αλλά το ξέραμε εδώ και μήνες και δεν είναι κατ' ανάγκη κακό για την Ελλάδα, αν η Ελλάδα βέβαια δείξει ότι κινείται προς την λύση βασικών προβλημάτων της που όπως ορθώς είπε ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις του, είναι "μόνιμοι κάτοικοι εσωτερικού".
  Από την αρχή της κρίσης κάνω μια απλή ερώτηση σε όσους φίλους Δημοσίους Υπαλλήλους έχω. "Βλέπετε καμιά αλλαγή στην υπηρεσία σας΄που να δείχνει ότι το Δημόσιο προσπαθεί να συνέλθει?" .... ε λοιπόν σε αυτές τις γιορτές άκουσα τα πρώτα "ναι". Είμαι λοιπόν αισιόδοξος, εγώ που ακόμη πριν τους Ολυμπιακούς είμουν απαισιόδοξος για την πορεία της Χώρας...
  Το 2012 θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά... αλλά στο τέλος του θα υπάρχει ελπίδα ότι τα πράγματα αρχίζουν και φτιάχνουν..... Υπομονή και αισιοδοξία και ελπίδα ότι το τέλος αυτής της δύσκολης χρονιάς θα μας βρει όλους μαζί και με ευρουλάκια στην τσέπη... :-)

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Petruchio 13/01/2012 23:57:09

   Πετρου... ο "πρωθυπουργός" είναι δοτός και συγκεκριμένων ενεργειών, οι μόνες αλλαγές που βλέπουν οι ΔΥ είναι συγχωνεύσεις, κλεισίματα και απολύσεις και τα Ευρώ του Ιούδα να τα έχεις μαζί σου στον αγρό όπου θα πέσεις και θα σχιστή η κοιλία εσού (σαν του Ιούδα).

  • manos avatar
   manos @ Petruchio 14/01/2012 00:01:00

   Petruchio,

   Μέχρι να βγει το PSI, θα χρειαστούμε όλοι εξέταση PSA.

  • Περίεργος avatar
   Περίεργος @ Petruchio 14/01/2012 01:11:12

   Το χρέος ποτέ δεν ήταν πρόβλημα - άλλωστε αυτό φαίνεται και τώρα - το πτωχεύεις και ξεμπερεύεις!! Το έλλειμα είναι το πρόβλημα που είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!
   Μήν ακους 10% Είναι μπούρδες Είναι 10% επί του "Εθνικού Προιόντος".
   Αν είσουν μαγαζάτορας θα το υπολόγιζες σε 40% (20 δις έλειμα σε 50 δισ εισπράξεις) και αυτό είναι το πρόβλημα που δεν λύνεται εντός € με καμία κυβέρνηση (Harry Potter ίσως)

 30. Σταύρος avatar
  Σταύρος 13/01/2012 23:33:27

  Φάκτορα, την τελευταία παράγραφο ακούσανε οι Γάλλοι πριν ακούσουν το μπαμ του ΑΑ+!!!
  Το αυτό και δια τα χαδεμένα Φιλανδά, Λουξεμβουργιανά και Ολλανδά!
  Χα! Χα! Χα!

 31. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/01/2012 23:50:50

  Εγώ είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει αύριο, σε κάποια υποκαταστήματα τραπεζών στην Αθήνα που είναι ανοιχτά και το Σάββατο...

  • manos avatar
   manos @ Αυριανιστής 13/01/2012 23:54:09

   Bank run που λέγανε και οι γριές στο χωριό μου :-)
   Και μετά που θα πάρουν το μπικικίνι, θα τρέξουν στα σούπερ μάρκετς και θα πάρουν χαρτιά υγείας, ξυραφάκια, προφυλακτικά, και γάλα σκόνη.

 32. Πασχάλης avatar
  Πασχάλης 13/01/2012 23:57:56

  Εφοσον απετυχε το περιφημο psi και συνεπως ο σκοπος για τον οποιο σχηματιστηκε αυτη η κυβερνηση εκτρωμα,αμεσα εκλογες...δεν υπαρχει λογος να τους δωσουμε κι αλλο χρονο

 33. firiki2010 avatar
  firiki2010 14/01/2012 00:59:47

  Oσα δημοσιοποιούνται κατά την διάρκεια διαπραγματεύσεων εξυπηρετούν κυρίως διαπραγματευτικές τακτικές. Βλέπω πάντως ότι δεν υπάρχει μεγάλος "ενθουσιασμός" για την όχι ενθαρρυντική εξέλιξη του PSI και αυτό μάλλον σημαίνει ωριμότητα.
  Αυτοί που ζητάνε αποχώρηση ΝΔ από την κυβέρνηση τώρα, εν μέσω διαπραγματεύσεων και εκλογές συνειδητοποιούν ότι η πολιτική , τουλάχιστον για υπεύθυνα κόμματα και όχι "Γιωργάκηδες", δεν είναι διαδικασία κατάληψης της εξουσίας; Και ότι τελος πάντων εξουσία επί ερειπίων , υλικών και ανθρώπινων, είναι κατάρα;

 34. Orestios avatar
  Orestios 14/01/2012 01:29:13

  Η Γερμανία έχοντας μπεί σε ψύχωση, καθώς βλέπει ότι η δυστοπία της ΕΕ διαλύεται, κατηγορεί την S&P για μεροληψία και δείχνει το χρέος της Μ. Βρετανίας.

  Εύχομαι στον Όλι Ρέν καλό κουράγιο
  Και στον Γιούνκερ με το τεράστιο χρέος να βρεί την ανάπαυση που του αξίζει

 35. Μαθηματικός avatar
  Μαθηματικός 14/01/2012 01:47:33

  Άρχισαν τα όργανα.................

 36. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 14/01/2012 02:01:44

  Οπως ηρθαν τα πραγματα και αφου ΠΑΣΟΚ αλλα και ΝΔ δεν ηθελαν
  την επαναδιαπραγματευση του χρεους της Χωρας απο το 2010(θυμαστε τις δηλωσεις του ΓΑΠ και στελεχων του ΠΑΣΟΚ αλλα και της ΝΔ περι καταστροφης αν οδηγηθουμε σε επαναδιαπραγματευση του Χρεους!!!)οποτε και η διαπραγματευτικη θεση της Χωρας ηταν ακομα ισχυρη διοτι δεν ειχε μπει στο ΔΝΤ και στο Μνημονιο τωρα κυριοι ειναι αργα για δακρυα.
  PSI+ ακομα και αν κατεληγε σε καποια συμφωνια δεν θα εδινε λυση και σε συντομο διαστημα θα απαιτουσε παλι νεο κουρεμα και τρεχα γυρευε.
  Αυτα ολα που γινονταν και γινονται ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ επι τελους δεν ειναι για την σωτηρια της Χωρας -που λεει και ο Δοτος- αλλα για την σωτηρια των Δανειστων.
  Η Χωρα για να παει μπροστα θελει ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ολα τα αλλα που προβλεπονται απο PSI , Δανειακες ,Μνημονια οδηγουν σε ΥΦΕΣΗ.
  Εδω σ'αυτο το σημειο πρεπει να σπαει αυτος ο φαυλος κυκλος.
  Και για να σπασει απαιτειται πληρης και εκ βαθρων επαναδιαπραγματευση και διαγραφη μερους του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ χρεους της Χωρας και οχι μονο των ιδιωτων.
  Να απαιτηθει πενταετες τουλαχιστον παγωμα(περιοδος χαρητος) των υποχρεωσεων της Χωρας για τοκους και χρεωλυσια και ευνοικο επιτοκιο
  στα επιπεδα που χορηγει η ΕΚΤ στις Τραπεζες.
  Ετσι θα εξοικονομηθουν ποσα που θα ριχτουν στην πραγματικη οικονομια
  και θα οδηγησοουν σιγα-σιγα την χωρα στην Αναπτυξη και στον περιορισμο των ελλειματων.
  Το ζητημα ειναι ποια κυβερνηση θα εχει το θαρρος να προχωρησει σε τετοιου ειδους διαπραγματευσεις με την ΤΡΟΙΚΑ και να αποκρουσει απειλλες και εκβιασμους;
  Οι εκλογες ενδεχεται να απαντησουν σ'αυτο το ερωτημα.
  Και τοτε θα αναλαβουμε ολοι εμεις τις ευθυνες μας για το πως θα βγει η Χωρα απο την κριση.

 37. ΜΠ avatar
  ΜΠ 14/01/2012 02:06:24

  Allons
  enfants de la Patrie,
  Le jour de gloire est arrivé !
  Contre nous de la tyrannie,
  L’étendard sanglant est levé !
  L’étendard sanglant est levé !
  Entendez-vous dans les campagnes
  Mugir ces féroces soldats ?
  Ils viennent jusque dans nos bras
  Egorger nos fils et nos compagnes!

 38. Orestios avatar
  Orestios 14/01/2012 02:43:06

  "we believe that a reform process based on a pillar of fiscal austerity alone risks becoming self-defeating"

  Η S&P χαρακτήρισε ως "αυτοηττώμενη" την ακολουθούμενη πολιτική. Κοινώς μια τρύπα στο νερό. Οι θυσίες, όχι μόνο δεν πιάνουν τόπο, αλλά ικανοποίησαν και συνεχίζουν να ικανοποιούν τον σαδισμό του Παπανδρέου, που μισεί τους Έλληνες.

 39. franc avatar
  franc 14/01/2012 09:58:05

  Aγαπητέ Κακοφωνίξ τί κρίμα να δικαιώνεσαι 100% σε τέτοιες θλιβερές καταστάσεις...
  Τι να πω και εγώ σαν άλλη Κασσάνδρα που προχτές έγραφα στο ANTINEWS:
  11/01/2012 στις 7:09 pm

  H Mέρκελ οραματίζεται τώρα την ανάπτυξη, εγγυάται την μη χρεοκωπία της Ελλάδας και την παραμονή της στο Ευρώ, ετοιμάζει οσονούπω την διάσωση της Ιταλίας κ.ο.κ. Τούς “οίκους” τους ρώτησε? Αλήθεια που πήγαν αυτοί? Σταμάτησαν τις υποβαθμίσεις ή ετοιμάζουν τη “χαριστική βολή”?

  Εχω κουραστεί να είμαι προφήτης...Ας ελπίσουμε τουλάχιστον αυτά που εύχεται ο φίλος 0030salvador σε διπλανο άρθρο: "όσο πιο γρήγορα τελειώσει ο πόλεμος τόσα περισσότερα στρατιωτάκια θα γλυτώσουν και αυτό ίσως είναι το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα για μας." Oσο για την Αυστρία εγώ να δείς πόσο το φχαριστήθηκα. Οχι μόνο για το "δάχτυλο"που μας έδειχνε και το γεγονός οτι είναι το φασιστικώτερο κράτος σήμερα στην Ευρώπη (Πρωθυπουργός φασίστας με βούλα) αλλά κυρίως γιατί είναι πιό γύφτοι απ' τους δικούς μας γύφτους...

 40. ΘΕΟΔΩΡΟΣ avatar
  ΘΕΟΔΩΡΟΣ 14/01/2012 13:30:06

  Μην αγχωνεστε ο ΓΑΠ παιζει παραταση κ τωρα που ερχονται τα penalty για να τελιωσει το ματς θα δουμε ποιος ητανε πιο εξυπνος.Αυτος που εδωσε χωρο για παιχνιδι εδω κ 2 μηνες η αυτος που βγηκε στην επιθεση.
  Οταν οι οικοι αξιολογησης(Αμερικη) φτερνιζονται κ η Ευρωπη παθαινει πνευμονια ποιος λετε να εχει το πανω χερι?
  Ο ΓΑΠ,ο Σαμαρας η ο Παππαδημος?
  Παντως μην αγχωνεστε για την ΕΛΛΑΔΑ ,ειναι τοσα πολλα τα λεφτα κ τα συμφεροντα που η μονη που δεν προκειται να καταρευσει ειναι η ΕΛΛΑΔΑ.Απλα το θεμα ειναι ποιος θα ειναι ο νταβατζης μας κ ειλικρινα προτιμω να ειναι οι Αμερικανοι!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 14/01/2012 13:46:04

   Αν δεν ξέρεις τι θέλουν να γίνει οι φίλοι σου οι αμερικάνοι και οι καθοδηγητές τους με Κρήτη, Θράκη και Μεγ. Αλβανία ρίξε μια ματιά και ξανασκέψου το. Αν βγει το ίδιο συμπέρασμα μετά από τα παραπάνω δεδομένα και τη σκέψη, μην ασχοληθείς πάλι με σχολιασμό για τη χώρα αυτή που λέγεται Ελλάδα. Γιατί πολύ απλά αυτό θα σημαίνει πως δεν είσαι Έλληνας και δεν ενδιαφέρεται κανείς για τις απόψεις του εχθρού της πατρίδας του...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.