#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/11/2010 14:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο δάνειο και στο βάθος εκλογέςΑπό αύριο Δευτέρα όλοι θα μιλούν για το σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας το οποίο όμως θα πρόκειται στην ουσία και για συνέχιση του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας. Οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρχουν έμμεσες αναφορές στο σχέδιο της Ιρλανδίας και για τη χώρα μας και την αδυναμία της να αποπληρώσει τα δάνειά της με αποτέλεσμα να πάει σε νέο δάνειο.

Την επιβεβαίωση της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους έδωσε και από τη Νέα Υόρκη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πόλ Τόμσεν, γνωστός και ως… blue eyes κατά την Πετρούλα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε νέα δανειοδότηση και δυνατότητα αποπληρωμής του δανείου σε 11 χρόνια, κι αυτό θα γίνει από το 2012 και μετά όταν θα πρέπει να βγει στις αγορές και δεν θα μπορεί με τα τεράστια επιτόκια που θα βρει μπροστά της. Επομένως  η τριετής κατοχή γίνεται τουλάχιστον 13ετής αφού θα διαρκέσει μέχρι το 2023 και βλέπουμε.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι οι δεσμεύσεις που καλείται να πάρει η Ελλάδα προκειμένου να λάβει νέο δάνειο καθώς και το επιτόκιο που θα πληρώσει. Διότι αν το 5% που πέτυχε για το πρώτο δάνειο μπορεί να θεωρηθεί καλό, όταν τα spreads είναι στις 1.000 μονάδες (10%) αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα ζητήσει η τρόικα σε λίγο καιρό. Ηδη από την Ιρλανδία ζητούν επιτόκιο 6,7%.

Σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις είναι απόλυτα σίγουρο ότι για τα επόμενα 10-15 χρόνια θα βρισκόμαστε υπό οικονομική κατοχή, με προϋπολογισμούς που θα ελέγχονται από την τρόικα, με περικοπές όποτε το ζητούν οι αφέντες, με απολύσεις μέχρι εσχάτων.

Ο οικονομικός Γολγοθάς θα είναι τόσο επώδυνος που ούτε η… Σταύρωση δεν θα είναι μια κάποια λύσις.

Και φυσικά δεν αποκλείεται μια πτώχευση ή ένα «κούρεμα» με επώδυνες επιπτώσεις. Ούτε μια απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή δημιουργία μιας Ευρώπης με διαφορετικό ευρώ και βεβαίως διαφορετική διαβίωση σε βορρά και νότο.

Αυτό που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να αποκαλύψει στο λαό την πραγματική κατάσταση της χώρας και να μην υπεκφεύγει για το χρόνο που θα χρειαστεί για να βγούμε από την κρίση. Όταν καίγεται το σπίτι σου δε μπορεί να μη γνωρίζεις πότε θα έλθει η πυροσβεστική.

Και σ’ αυτή την περίπτωση, όλα τα δεδομένα είναι ανοικτά. Ακόμη και μια κατάρρευση της κυβέρνησης μη αντέχοντας το βάρος μιας νέας μακροχρόνιας οικονομικής κατοχής.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Papageorgiou Takis avatar
  Papageorgiou Takis 28/11/2010 15:35:58

  Μήπως υπολογίζουν ήδη με υπερπληθωρισμό και αυξάνουν το επιτόκιο; Υποθέτω ότι δεν μπορεί να υπάρχει άλλος λόγος. Εάν συμβη κάτι τέτοιο σωθήκαμε. Προτείνω το http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2236.aspx

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 28/11/2010 15:36:12

  Και όχι μόνο. Ασφαλείς πηγές λένε ότι η χρεωκοπία θα γίνει επίσημη τον Φεβρουάριο. Ετοιμαστείτε λοιπόν. Σιγά μην έλυνε τέτοιο πρόβλημα η κλεπτοκρατική τσουτσεκοκρατία που μας διέλυσε επι 30 χρόνια.

  • Misha avatar
   Misha @ Νίκος 28/11/2010 15:59:23

   Aν αυτή η πληροφορία επιβεβαιωθεί η λύση είναι μια: φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους μαυρογιαλούρους για να σωθεί η πατρίδα.

   • Factorx avatar
    Factorx @ Misha 28/11/2010 16:04:53

    Είναι ήδη επιβεβαιωμένη.

    • effie B. avatar
     effie B. @ Factorx 28/11/2010 16:58:49

     Εμεις Φακτορα απο την αλλη μερια με αυτους θα παμε?? Και μην μου πεις οτι ειναι απο το Εθνος...
     ΠΗΓΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ, ΕΦΥΓΕ... ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
     Ρεπορτάζ: Κώστας Νικολαΐδης
     (απο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής)
     Για ορισμένους η απόκτηση διδακτορικού τίτλου είναι...παιχνιδάκι. Ή, τουλάχιστον, αυτό φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση του Γιάννη Ανδριανού, «εξ απορρήτων» του Κώστα Καραμανλή την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ...
     Ο νυν βουλευτής Αργολίδας και διευθυντής γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού κατάφερε με χαρακτηριστική ευκολία να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει τη διδακτορική διατριβή του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, για την οποία φέρεται ότι εργάσθηκε από τα τέλη του 2004 μέχρι τον Ιούνιο του 2008, όταν και ανακηρύχθηκε διδάκτορας.
     Το ανακαινισμένο διώροφο πατρικό του Γ. Ανδριανού στο κέντρο του χωριού Λυγουριό, στην Επίδαυρο.
     Το ανακαινισμένο διώροφο πατρικό του Γ. Ανδριανού στο κέντρο του χωριού Λυγουριό, στην Επίδαυρο.

     Ηδη ο κ. Ανδριανός έχει αξιοποιήσει τον ακαδημαϊκό του τίτλο διδάσκοντας «Προστασία Πολιτιστικής Κληρονομιάς», «Ιστορία του Τύπου» και «Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Πολιτισμός και Εκπαίδευση» του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Επίσης, πληροφορίες τον θέλουν να έχει βάλει πλώρη για παράλληλη πανεπιστημιακή καριέρα και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

     Αυτό που ξενίζει, ωστόσο, είναι η γρήγορη ανέλιξη του άλλοτε αρθρογράφου της «Απογευματινής» στην πανεπιστημιακή ελίτ. Ως πτυχιούχος Λυκείου, ο Γ. Ανδριανός είχε ήδη διανύσει μια αξιοπρόσεκτη πορεία στο εσωτερικό της ΝΔ με αφετηρία το γραφείο Τύπου του κόμματος κατά την προεδρία του Μ. Εβερτ (1994-1996).

     Περνώντας διαδοχικά από τη Γραμματεία Επικοινωνίας της ΝΔ και τη διεύθυνση του γραφείου Τύπου της «γαλάζιας» Κ.Ο., ανέλαβε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή αμέσως μετά την άνοδό του στην εξουσία τον Μάρτιο του 2004. Λίγο αργότερα, τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο πολυσχιδής Γ. Ανδριανός ορκίστηκε ανάμεσα στους πρώτους πτυχιούχους του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ως απόφοιτος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών), αποδεικνύοντας ότι το φορτωμένο πρόγραμμά του ως κομματικού αξιωματούχου δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στη «δίψα» του για σπουδές. Από εκεί ξεκινάει μια θαυμαστή διαδρομή στην ακαδημαϊκή γνώση, γεμάτη εξόφθαλμες «συμπτώσεις».

     Οι συμπτώσεις
     Σε χρόνο-ρεκόρ, για την ακρίβεια στις 23/11/2004, η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (ΔΟΣΑ), με ειδική σύνθεση, αποφάσισε να δεχθεί τον «γαλάζιο» πτυχιούχο του ΕΑΠ ως υποψήφιο διδάκτορα. Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόεδρος της Συνέλευσης και του Τμήματος ήταν ένα γνωστό κομματικό στέλεχος της ΝΔ, ο καθηγητής Διονύσιος Χιόνης, ο οποίος μόλις μερικές μέρες μετά διορίστηκε πρόεδρος της Προαστιακός ΑΕ...

     Μάλιστα, επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους στη Βουλή είχαν καταγγείλει την περίπτωση του κ. Χιόνη, επειδή καταλάμβανε ως αμειβόμενος ταυτόχρονα τρεις ασυμβίβαστες θέσεις (εκτός από πρόεδρος ΔΕΚΟ και καθηγητής πανεπιστημίου ήταν και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων, ενός ΝΠΙΔ που λειτουργούσε υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών...).

     Αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2006, ο καθηγητής τοποθετήθηκε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, την οποία εγκατέλειψε τον Ιούνιο του 2007, οπότε και υπέβαλε την παραίτησή του μαζί με τον τότε πρόεδρο του Οργανισμού Ν. Μπαλτά.

     Αμφότεροι επικαλέστηκαν τυπικούς λόγους, ωστόσο το ρεπορτάζ της περιόδου έκανε λόγο για σύγκρουση με τον υπουργό Μεταφορών Μιχ. Λιάπη, επειδή αρνήθηκαν να ανατρέψουν τις προδιαγραφές διαγωνισμού προμήθειας αυτοκινηταμαξών για τον οποίο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και η Siemens.

     ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ
     Τα κριτήρια αποδοχής του και η διατριβή

     Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το σκεπτικό της γενικής συνέλευσης του ΔΟΣΑ για την αποδοχή του Γ. Ανδριανού ως υποψήφιου διδάκτορος. Ο πτυχιούχος του Ανοικτού Πανεπιστημίου -για την ποιότητα σπουδών του οποίου είχε διατυπώσει τις επιφυλάξεις της η ακαδημαϊκή κοινότητα, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται σωρηδόν οι αιτήσεις των αποφοίτων του για μεταπτυχιακό- εμφανίστηκε να διαθέτει προσόντα που δεν είχαν καμία σχέση με την επιστημονική του κατάρτιση.

     Ετσι, μεταξύ των κριτηρίων που επηρέασαν θετικά τη γνωμοδότηση, αναφέρονταν η εμπειρία, η προϋπηρεσία και η... αναγνωρισιμότητα! Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου -όπως και σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας- είχαν εκφραστεί τότε σοβαρές αντιρρήσεις για τους πτυχιούχους του ΕΑΠ, που σημαίνει ότι οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για την άμεση αποδοχή τους ως υποψήφιων διδακτόρων.

     Στα αξιοπερίεργα συγκαταλέγεται επίσης και το θέμα της διατριβής του Γ. Ανδριανού, το οποίο αφορούσε τις «επιπτώσεις των πολιτισμικών και κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων στην οικονομική ανάπτυξη των Δυτικών Βαλκανίων». Ωστόσο, τα μαθήματα που είχε παρακολουθήσει στο ΕΑΠ ο υποψήφιος διδάκτωρ σχετίζονταν αποκλειστικά με την Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, χωρίς να έχουν συνάφεια με την Οικονομία, που είναι το βασικό αντικείμενο του ΔΟΣΑ.

     Εύλογες απορίες προκαλεί το γεγονός ότι ένας πολυάσχολος διευθυντής πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας διδακτορικής διατριβής, η οποία προϋποθέτει ατελείωτες ώρες μελέτης, επαφή με τους καθηγητές και κατάθεση ενδιάμεσων εργασιών. Βεβαίως, ο Γ. Ανδριανός δεν είναι ο πρώτος στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή που έκανε τα αδύνατα να μοιάζουν δυνατά...

     Τυχερός και... αμελής
     Πρόλαβε στο τσακ να μπει, ξέχασε να δηλώσει τη διατριβή

     Στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων του, ο Γ. Ανδριανός στάθηκε και τυχερός. Τον επόμενο χρόνο (2005) από την κατάθεση της αίτησής του για το διδακτορικό, με τη δημιουργία και των μεταπτυχιακών τμημάτων, τα κριτήρια άλλαξαν.

     Ετσι, προϋπόθεση πλέον για τους υποψήφιους διδάκτορες είναι να έχουν αποφοιτήσει από μεταπτυχιακό τμήμα διετούς φοίτησης. Επίσης, όσοι από τους επιλεγέντες δεν έχουν τις αναγκαίες γνώσεις γύρω π.χ. από την οικονομία, υποχρεούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα οικονομετρίας, στατιστικής και μαθηματικών στο προπτυχιακό τμήμα.

     Ακόμα ένα ζήτημα, σχετικό με την πανεπιστημιακή καριέρα του Γ. Ανδριανού, έχει να κάνει με την κατάθεση της διδακτορικής διατριβής του στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Ο νόμος προβλέπει ανώτατο χρονικό περιθώριο 1,5 χρόνου στους νέους διδάκτορες για να καταθέσουν τις διατριβές τους στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών του ΕΚΤ.

     Ομως για τον Γ. Ανδριανό, αν και έχουν περάσει 2,5 χρόνια από την αναγόρευσή του ως διδάκτορος, δεν έχει ακόμη κατατεθεί η διατριβή του, ούτε έχει δημοσιοποιηθεί στο Διαδίκτυο, κάτι που επισήμαναν στο «Εθνος της Κυριακής» τόσο η Πρυτανεία του Δημοκριτείου όσο και το ΕΚΤ. Αυτή η μικρή «λεπτομέρεια», ωστόσο, δεν τον εμπόδισε να διδάξει στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

     Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ
     Προκάλεσε αντιδράσεις με τις «απόλυτες» απόψεις του

     Και αν η διαδικασία ανακήρυξης του Γ. Ανδριανού σε διδάκτορα κρύβει ανεξερεύνητες πτυχές, η παρουσία του στα αμφιθέατρα ως καθηγητή προκάλεσε ακόμα και την ειρωνική αντίδραση των φοιτητών του. Για του λόγου το αληθές, στο μπλογκ «mirikastiko» από τον Μάρτιο του 2009 παραμένει αναρτημένο δηκτικό σχόλιο μεταπτυχιακής φοιτήτριας, η οποία, αφού καταγγέλλει ότι αναγκάστηκε να βάλει μέσο (!) για να γίνει δεκτή, περιγράφει την εμπειρία της από το μάθημα του Πολιτισμού με τον Γ. Ανδριανό.

     Εντύπωση προκαλεί η αναφορά της σε μια διάλεξη για τον φιλελευθερισμό και τον μαρξισμό, όπου ο καθηγητής διατύπωσε τις ενδιαφέρουσες απόψεις του: «Χάρη στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία που είναι το καλύτερο πολίτευμα έχουμε ελευθερία» είπε και συνέχισε: «Ο κομμουνισμός κατέρρευσε. Αν δεν είχαμε φιλελευθερισμό θα ήμασταν ζούγκλα!».

     Μάλιστα, όταν κάποιος ανέφερε την Κούβα, ο καθηγητής αντέδρασε λέγοντας ότι «μιλάμε επιστημονικά, όχι πολιτικά»...

     Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ
     Πτυχιούχος και στη... δημιουργία περιουσίας

     Με την ίδια ευκολία που... έπαιρνε τα γράμματα, φαίνεται να έφτιαξε και την περιουσία του, η δημοσιοποίηση της οποίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, μέσω του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, προκάλεσε αίσθηση.

     Αν και προερχόμενος από μια φτωχή αγροτική οικογένεια της Νέας Επιδαύρου, ο Γ. Ανδριανός εμφανίζεται ως κάτοχος τεράστιας περιουσίας, αποτελούμενης από 58 ακίνητα και 166 στρέμματα εκτάσεων, από τα οποία κληρονόμησε 53,4 στρέμματα, 37,5 στρέμματα ανήκουν στη σύζυγό του και 75,3 στρέμματα αγόρασε ο ίδιος. Ολες οι εκτάσεις βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της γενέτειράς του, ενώ κάποια κομμάτια, ειδικά τα παραθαλάσσια, θεωρούνται «φιλέτα».

     Είχε και παράπονα. Τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία είχαν δικαιολογηθεί ως κληρονομιές και γονικές παροχές, ωστόσο οι συντοπίτες του έδειξαν να μη γνωρίζουν την ύπαρξή τους. «Ισως κέρδισε το λαχείο και μας το έκρυβε» είχαν δηλώσει τότε στο «Εθνος της Κυριακής» κάτοικοι της Επιδαύρου, παλιοί γνώριμοι της οικογένειας Ανδριανού. Μάλιστα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, ο ίδιος συνήθιζε να παραπονιέται κατά τις επισκέψεις του στο χωριό ότι βρισκόταν σε «δύσκολη οικονομική κατάσταση, αφού δεν έβγαιναν τα έξοδα». Φαίνεται ότι, και σε αυτήν την περίπτωση, βρήκε λύση προς όφελός του...

     • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
      ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ effie B. 29/11/2010 00:14:49

      Ακόμα και αν ο Ανδριανός είχε εύνοια από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, αυτή (είναι εμφανές ότι) κινούταν στα θεμιτά όρια και δεν έχει καμία σχέση με την ευνοιοκρατική τακτική του ΠασοΚ και των τυχάρπαστων καθηγητάδων του που έχουν πιάσει τα περισσότερα πόστα (σαν βδέλες) στις πανεπιστημιακές σχολές. Όσον αφορά την μομφή περί της προώθησής του στη θέση του διδάκτορα, ας μην προκαλεί το "ΕΘΝΟΣ" διότι είμαστε μικρή Χώρα και ΟΛΟΙ γνωριζόμαστε μεταξύ μας ... και γι' αυτό θα αρχίσουμε να λέμε για τους τίτλους επιφανών πασόκων όπως π.χ. της πρώην ειδικής γραμματέως κυρίας Δραγώνα ή του αδελφού κ. Νικου Παπανδρέου και τις αθέμιτες πολιτικές παρεμβάσεις που έχουν ασκηθεί κατά καιρούς για την άνευ προϋποθέσεων μετάθεσή του από το Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (το ξέρατε, το ξέρατε;) και ο νοών νοείτω.
      Επίσης, η μομφή κατά του ΕΑΠ είναι α π α ρ ά δ ε κ τ η πέρα για πέρα. Το ΕΑΠ βάσει του ιδρυτικού του νόμου είναι εντελώς ισότιμο και ισάξιο με τα υπόλοιπα ΑΕΙ. Αν έχει ίσως κάποια προβλήματα (κυρίως οργάνωσης) αυτά οφείλονται στο ότι είναι ένα νέο σχετικά πανεπιστήμιο με δομές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά επ' ουδενί λόγω ελαχιστοποιούν την αξία του και τους τίτλους που απονέμει.
      Το εν λόγω δημοσίευμα αποτελεί απλώς μια εμετική προσπάθεια του καθεστώτος να απαξιώσει τον Καραμανλή και κατ' επέκταση τη ΝΔ και να δημιουργήσει τάχα μου προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις Καραμανλή-Σαμαρά. Η προσπάθειά τους είναι εκ των προτέρων αποτυχημένη διότι έχουν γνώση οι φύλακες.

      Υ.Γ. Αν ο βουλευτής ΝΔ Μανώλης έχει πολιτικά χρεωστούμενα με τον συντοπίτη του Ανδριανό λόγω της αναμενόμενης, λογικής και θεμιτής εύνοιας που είχε από τον Καραμανλή, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν δίκιο οι πασόκοι και το ΕΘΝΟΣ.

     • Johny avatar
      Johny @ effie B. 29/11/2010 07:51:02

      Συνεχίστε έτσι και θα ψάχνετε για ψήφους στα σκουπίδια!

    • azxc avatar
     azxc @ Factorx 28/11/2010 17:33:27

     Με συγχωρείτε, αλλά κάθε συζήτηση περί επίσημης κήρυξης χρεωκοπίας διευκολύνει την υπερδεκαετή δέσμευση υπό το Μνημόνιο και τα σχέδια συνδιαχείρισης (sic) του Αιγαίου..ο τρόμος σε μια χώρα με μεγάλη καταθετική βάση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη υποδούλωσή της. ΠΡΟΣΟΧΗ! (ούτως ή άλλως το Δημόσιο έχει στάση πληρωμών εκτός από μισθούς και συντάξεις).

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 28/11/2010 20:30:02

  Αυτό που μου αρέσει πάνω από όλα είναι η συνέπεια...
  Ενώ μέχρι εχθές δαιμονοποιούσε το ΠΑΣΟΚ κάθε συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση σήμερα το βράδυ πανηγυρίζουν για την επιμήκυνση μέσα από το ανακοινωθέν για την Ιρλανδία.
  Θα μας μείνει λοιπόν εδώ 11 χρόνια η Τρόικα....όπως κάποτε οι μεγάλες δυνάμεις με τους εκλεκτούς πολιτικούς της κυβερνούσαν τον 19ο αιώνα, για 11 (καταρχήν) χρόνια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.