#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/11/2012 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέος νηφάλιος Πειραιώς: «Σατανολάτραι, Εωσφορισταί, Βεελζεβούλ, Βελίαλ, Μπαφομέτ, Αββαδών»!Ο Εθνικός μας Επιστολογράφος, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ξαναχτύπησε. Αυτήν την φορά με μιαν επιστολή 6.837 λέξεων (!) προς την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος.

Το θέμα της επιστολής είναι πιο ενδιαφέρον από τις προηγούμενες εγκυκλίους περί στοματικού έρωτος, καθ’ ότι ναι μεν εκ πρώτης όψεως αποτελεί απλώς έναν συνηθισμένο φιλιππικό εναντίον του τεκτονισμού, αλλά στην πραγματικότητα... για άλλον χτυπάει η καμπάνα:

Στις 4 Νοεμβρίου αναρτήθηκε στο «Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων» ανακοίνωση, η οποία μεταξύ άλλων τεκτονικών δρωμένων ανέφερε με «συγκίνηση» την «μύηση εξέχοντος Έλληνος ιερωμένου» στον 18ο βαθμό. (Η ανάρτηση ήταν εδώ, αλλά έχει αντικατασταθεί με το μήνυμα ότι η ανάρτηση «προκάλεσε ενόχληση», και «δεδομένου ότι το  site gmna έχει σκοπό να ενημερώνει τους φίλους του Τεκτονισμού για τα δρώμενα στον Τεκτονικό χώρο και όχι για να δημιουργεί προβλήματα, προχωρήσαμε στην διαγραφή της συγκεκριμένης αναφοράς»). Φυσικά, η λογική υπαγορεύει ότι ο «εξέχων Έλλην ιερωμένος» δεν μπορεί παρά να είναι μητροπολίτης, κάτι που δημιούργησε αναμενόμενα και απανωτά εγκεφαλικά στους εκκλησιαστικούς κύκλους, και ευλόγως πληθώρα –πληθώρα!- δημοσιευμάτων.

Οπότε, η «καμπάνα» του Σεραφείμ δεν αφορά τόσο την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, όσο την προσπάθεια αποκάλυψης του ονόματος του μυημένου μητροπολίτη: τα λέει στην νύφη για να τ’ ακούσει η πεθερά. Απειλεί με μήνυση την στοά αν δεν αποκαλύψει το όνομα: «Σᾶς καλοῦμε [...] νά ἀποκαλύψετε τά στοιχεῖα τοῦ «μυηθέντος ἐξέχοντος Ἕλληνος ἱερωμένου» διότι ἄλλως προσβάλλετε καταφώρως τήν Ὀρθόδοξο Καθολική Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος διαδίδοντες ψεύδη εἰς βάρος Αὐτῆς». Κατά ευφυή τρόπο, ο Σεραφείμ ισχυρίζεται ότι αποκλείεται να ισχύει η πληροφορία, άρα η είδηση/ανακοίνωση είναι συκοφαντία εναντίον της Εκκλησίας, και μηνύσιμη: αν και γνωρίζει καλώς ότι μάλλον η πληροφορία ισχύει, αφού άλλοι κι άλλοι ορθόδοξοι αρχιερείς ήταν μυημένοι στον τεκτονισμό, όπως π.χ. ο πατριάρχης Μελέτιος (Μεταξάκης). Ο ίδιος άλλωστε ο Σεραφείμ μνημονεύει τις φήμες ότι ο νεομυημένος μητροπολίτης τυγχάνει «ὁ κατά σειράν τέταρτος Ἀρχιερεύς» που μυείται στον τεκτονισμό...

Η εναντίωση ενός Μητροπολίτη στον τεκτονισμό είναι απολύτως φυσιολογική, δικαιολογημένη και αναμενόμενη, αφού η Ορθόδοξη Εκκλησία μαρτυρεί σταθερά το ασυμβίβαστο της πίστης της με την ιδιότητα του τέκτονα. Όμως ο Σεραφείμ χρησιμοποιεί στον χείμαρρο των 6.837 λέξεών του τέτοια ποικιλία εκφράσεων καταδίκασης του τεκτονισμού και τόσες παραλλαγές του επιθέτου σατανικός-ή-ό, που από κάποιο σημείο κι έπειτα δημιουργείται θυμηδία: σας παραθέτουμε μια σύνοψη της μακροσκελούς επιστολής, χρησιμοποιώντας φράσεις του Πειραιώς:

«Εις τον φρικώδη εωσφορικό τεκτονισμό [...] ή προσελάβατε εις την σκοτεινή μασονική στοά έναν ριψάσπιδα που εζήλωσε τον κλήρο του Ισκαριώτου Ιούδα [και] έχει την ανανδρία και την ακροτάτη ευτέλεια να παραμένη στο φως της ημέρας Αρχιερεύς του Θεού του υψίστου και στο σκότος της νύκτας μύστης της διαβολικής και εωσφορικής μασονίας [...] είναι η φωτογραφία - η έγχρωμη φωτογραφία - του θεού της Μασονίας Μ.Α.Τ.Σ. (Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος) σε όλα του τα ονόματα: Εωσφόρος Διάβολος, Σατανάς, Βεελζεβούλ, Βελίαλ, Μπαφομέτ, Δαίμονας κ.α., όπως αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη. [...] Η μοίρα λοιπόν της Μασονίας [...] καθιερώνει ως θεό της Μασονίας τον Εωσφόρο ή Σατανά ή Διάβολο! [...] οι μασόνοι των Στοών μπλέχτηκαν στα ήξεις αφήξεις της αμπελοφιλοσοφίας της Μασονίας, της Θεοσοφίας, του αποκρυφισμού, του Πνευματισμού, της Μαγείας! [...] Εκείθεν δε προήλθεν η θεότης με κεφαλήν Τράγου, αδελφή Θεότης του προιστορικού Όφεως και του Φωσφόρου, του κομίσαντος το Φως, τον οποίον οι Ποιηταί μετέβαλον εις τον μυθικόν Εωσφόρον (Lucifer)»! [...] οι σατανοεμπευσμένες πλάνες σας [...] στο μονόδρομο του Σατανά [...] Μιά παγίδα καθαρά σατανική [...] ψάχνεις να βρείς την αλήθεια στους γραιώδεις μύθους της Ειδωλολατρείας [...] Καθαρά σατανιστική διδασκαλία! [...] να βρούν την αλήθεια στο δρόμο του Εωσφόρου [...] θα καθιερώσουν σ' όλη τη γη την λατρεία του Εωσφόρου, «καταρρίπτοντες την τυραννία του Αδωνάι»! [...] καθαρά σατανογέννητη [...] δείγμα φανατισμού και σατανισμού [...] να πιστέψουν στον Θεό της Μασονίας Εωσφόρο, Διάβολο και Σατανά! [...] απλώθηκε στον κόσμο και στην Χώρα μας η Σατανολατρεία και όλη η θρησκευτική υποκουλτούρα της Ειδωλολατρείας, της Θεοσοφίας, της Μαγείας, του αποκρυφισμού, του Πνευματισμού, της Αστρολογίας, της Νέας Εποχής κ.α.! [...] η Μασονική Εωσφορική Ιερωσύνη [...] της σατανολατρείας της Μασονίας , [...] κύριοι του Υπάτου Συμβουλίου αποδεικνύεσθε Σατανολάτραι και Εωσφορισταί!»

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ειλικρινά απορούμε πότε βρίσκει τον χρόνο να διαποιμάνει το χριστεπώνυμον πλήρωμα του Πειραιώς κάποιος που αφιερώνει 6.837 λέξεις σε μιαν απλή επιστολή...

Α.Κ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 21/11/2012 15:11:40

  Ξέρετε πόσες λέξεις χρειάζονται γιά νά γεμίσει μιά τόσο μεγάλη Στοά;

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 21/11/2012 15:18:04

  Πέραν της πλάκας, να αποκαλυφθεί το όνομα του μητροπολίτη και να απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση του. Η μασονία είναι ασύμβατη με την Ορθοδοξία από πνευματικής άποψης πρώτ' απ' όλα.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 21/11/2012 18:44:48

   Η "μασονία" (=> Τεκτονισμός ή Ελευθεροτεκτονισμός) δεν είναι ασυμβίβαστη προς την Ορθοδοξία. Μόνον η Εκκλησία της Ελλάδος τον θεωρεί έτσι. Άλλες ορθόδοξες εκκλησίες (π.χ. Κύπρου, Κρήτης, για να μείνω στον ελληνικό χώρο) δεν έχουν πρόβλημα.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Επισκέπτης 21/11/2012 19:36:24

    Μέ συγχωρεῖτε,ἀλλά ἤ ἡ Μασονία δέν ξέρετε τί εἶναι,ἤ ἡ Ὀρθοδοξία!

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Κυθήριος 21/11/2012 20:20:29

     Ξέρει τι είναι η Μασονία και πολύ καλά μάλλον. Για την Ορθοδοξία πάντως, σίγουρα δεν γνωρίζει τι είναι.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ ΒΙΣ 21/11/2012 22:36:57

      Τό πιό σίγουρο.

     • Επισκέπτης avatar
      Επισκέπτης @ ΒΙΣ 22/11/2012 11:43:07

      Τότε μάλλον δεν ξέρουν ούτε οι εκτός ελλαδίτικης εκκλησίες ιεράρχες τι είναι η Ορθοδοξία, αφού δεν συμμερίζονται τους φόβους της και δεν ρίπτουν στην πυρά τους.... "σατανομασώνους" :(

   • Ίων και Ελευθέριος avatar
    Ίων και Ελευθέριος @ Επισκέπτης 22/11/2012 15:50:50

    Φίλε κάνεις λάθος. Ψάξε το λίγο

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/11/2012 15:51:05

  Για τον μητροπολίτη Περιστερίου θα γράψει κάτι ο Α.Κ. και το θερμοκήπιο σκανδάλων που εδώ και χρόνια υπάρχει στην εκεί Ιερά Μητρόπολη;
  Ή να περιμένουμε την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ; Ο παπάς με τα εκατομμύρια, πάντως, ήταν ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού της Ευγγελίστριας στο Περιστέρι. Δεν ξέρω ο δεσπότης με τα εκατομμύρια μήπως ήταν κάπου εκεί κοντά και αυτός....
  Ηταν κοινό μυστικό ότι η Μητρόπολη Περιστερίου εδώ και χρόνια ήταν από τις πλέον κακόφημες στην Ελλάδα, ειδικά ως προς τους αγάμους κληρικούς, που προκαλούσαν ανοιχτά με τη συμπεριφορά τους. Κατάντημα...
  Μπορεί ο Πειραιώς να είναι ιδιόρρυθμος και ακραίος σε μερικά πράγματα, αλλά τουλάχιστον θερμοκήπιο σκανδάλων η μητρόπολή του δεν είναι, ούτε έχει μαζέψει τη σάρα και τη μάρα γύρω του και παπάδες με εκατομμύρια σε τράπεζες και ψωνιζόμενους σε διαδίκτυα και ρούγες. Αυτά τα κάνει ο Περιστερίου.
  Αλλά ξέχασα, ο Περιστερίου Χρυσόστομος είναι της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και του φαναριώτικου κύκλου, άρα, κατά τεκμήριο, υπεράνω κριτικής....Άρα, θα τον εγκρίνει, υποθέτω, και η πατρινιά ιδιωτική, διαδικτυακή και ελαφρώς αριστερίζουσα (όσο πατάει η γάτα...) μουσικολογιωτάτη....

 4. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 21/11/2012 16:04:54

  Μετα την Ζωή(μία είναι η χειμαρώδης Ζωή) που υποβάλει ερώτηση 87 λεπτών, ο δέσποτας με το γραπτό των έξι χλιάδων τόσο λέξεων είναι δεύτερος και καταιδρωμενος στην διεκδίκηση των φώτων της δημοσιότητος.
  Ουκ εν τω πολλώ το εύ δέσποτα μου...
  Η όπως λέει ο λαός λίγα λόγια και καλά...Οποιος αντέξει μέχρι τέλους να διαβάσει είναι άξιος συγχαρητηρίων.
  Απο ένα σημείο και περα χάνεται καθε νόημα και ειρμός..
  Πλίνθοι και κέραμοι ,ακόμη και στοιβαγμένοι, δεν αποτελούν οικοδόμημα ορθολογισμού δέσποτα..

  Πάρτο αλλιώς, θα βρείς...

 5. Στέφανος avatar
  Στέφανος 21/11/2012 17:10:22

  Aπό που προκύπτει ότι ο Μελέτιος Μεταξάκης ήταν τέκτονας; Επειδή το λένε οι........ παλαιοημερολογίτες ή επειδή κάποια τεκτονική στοά στο παρελθόν είχε αναρτήσει φωτογραφία του μέσα στη στοά μαζί με αυτή του Αθηναγόρα ; Είναι απόδειξη αυτό;Γνωρίζετε καλά ότι όλους ή σχεδόν όλους(κάντε τον κόπο να δείτε ονόματα στο site της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος) τους επιφανείς άνδρες της νεότερης Ελλάδος τους βγάζουν τέκτονες μόλις όμως πεθάνουν όταν δεν μορεί να γίνει διάψευση από τον τάφο.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Στέφανος 21/11/2012 19:12:45

   Από τα τεκτονικά διάσημα και παράσημά του, τα οποία μπορείς να δεις στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, όπου εκτίθενται, μαζί με τα υπόλοιπα παράσημα και κειμήλιά του.

 6. Νικήτας Δημητρόπουλος avatar
  Νικήτας Δημητρόπουλος 21/11/2012 17:17:26

  Λίγοι σαν κι αυτόν τον Δεσπότη δεν μασάνε τα λόγια τους .
  Αν και μόνος του φτάνει θα ήτανε ευχής έργο να βγαίνανε κι άλλοι άντρες στην αγορά στα ίσια και ατρόμητα.

  Η μασονία όπως και όλες οι παραθρησκείες πέρα απο την αρρωστημένη εξουσιομανία πρός ώρας κυνηγάει το χρήμα και κατά την αποψή μου είναι η βασική αιτία που δεν πληρώνουν οι κλέφτες την σημερινή κρίση .
  Χωρίς να έχει βεβαίως απήχηση στον λαό εντούτοις τα πλοκάμια της είναι απλωμένα σε τέτοιους χώρους και σε υψηλά κλιμάκια ώστε να καθοδηγούν τις εξελίξεις τουλάχιστον όπου την αφορούν .

  Η πολιτική δε , μάλλον είναι πλήρως παραδομένη σε αυτήν και για αυτό δεν την ακουμπά και δεν τολμά να την καταδικάσει εκτός απο τον πολιτικό σχηματισμό που λέγεται κοινωνία νομίζω .

  Εν τέλει και για αυτήν ισχύουν οι λόγοι του Χριστού που είπε πως όποια φυτεία δεν φυτεύτηκε απο τον Πατέρα Θεό θα καεί .
  Είναι θέμα χρόνου.

  Τελος πάντων ο μηροπολίτης Πειραιώς είναι παλικάρι και προσωπικά τον θαυμάζω κάθε φορά που τολμάει και σηκώνει το αναστημά του απέναντι σε κάθε μορφής παράνοια που κυκλοφορεί αναμεσά μας .

 7. DebbyTant avatar
  DebbyTant 21/11/2012 17:42:42

  Ισως γιατι εμεις οι γυναικες ημαστε πονηρες καχυποπτες κ μιλαμε. Οποτε αντιο μυστικοτητα και πως να τους χειραγωγεις τοτε τους πεφωτισμενους που σου χειραγωγουν τα προβατα.

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/11/2012 17:50:59

  Σατάνια και Μασόνια,
  διαόλια και Μ.Α.Τ.Σ.ιά,
  ψεκάζουν τον Περαία
  με βαρβιτουρικά...

  Άιντε τώρα, έναν καλαματιανό...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 22/11/2012 09:29:33

   Στην Ηπειρώτικη slang (περιοχή Κόνιτσας):
   ματσί = γατί, μάτσας = αρσενικός γάτος.
   Γάταροι πάντως οι Mάσονες: Και μασάνε και ματσώνουν...

 9. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 21/11/2012 18:13:35

  «Αλλά ξέχασα, ο Περιστερίου Χρυσόστομος είναι της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και του φαναριώτικου κύκλου, άρα, κατά τεκμήριο, υπεράνω κριτικής….»

  Ἀπὸ ποῦ κι ὣς ποῦ;

 10. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 21/11/2012 18:35:09

  Και λίγα τους είπε ο Άγιος Σεραφείμ ο Επιστολογράφος. Και Μπαφομέτ είναι και κολλημένοι με το Pro είναι, τα πάντα όλα Δέσποτα. Μαζί σου, προχώρα.

 11. Παύλος avatar
  Παύλος 21/11/2012 19:14:13

  Μακάρι να είχαμε δέκα σαν και αυτόν ! Θα είχε ξεβρομίσει η κοινωνία και προ πάντων η πολιτική !!!!!!!!!

 12. ... avatar
  ... 21/11/2012 20:09:32

  Και εσείς κύριοι του antinews για τι κόπτεστε για την απόλυτα δικαιολογημένη οργή του μητροπολίτη; Αφού η επίσημη εκκλησία δεν παίρνει θέση για το ζήτημα καλά κάνει και μιλάει. Δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό θέμα,που σπιλώνει σοβαρά το κύρος της εκκλησίας, να περνά ασχολίαστο. Άλλωστε σε αντίθεση με το μποζόνιο του Χιγκς είναι ένα θέμα το οποίο οφείλει να γνωρίζει και για το οποίο οφείλει να τοποθετηθεί.Μπορεί να διαφωνούμε με πολλές "εξτρεμιστικές" θέσεις του αλλά δεν γίνεται να ακυρώνουμε συλλήβδην όσα λέει

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ ... 22/11/2012 01:42:29

   Αν παρατηρησετε στο κείμενο, μνημονεύει το αυτονόητο της αντίδρασης ενός μητροπολίτη στον τεκτονισμο, αλλά υπογραμμίζει την υπερβολή των λεκτικών σχημάτων.

 13. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 21/11/2012 20:25:56

  Ἔ,καλά πού δέν τούς ἔχουμε λοιπό..

 14. stamoschios avatar
  stamoschios 21/11/2012 21:39:32

  Ενώ ο φίλος σου ο Τσίπρας Ταραμά είναι καλύτερος.

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ stamoschios 23/11/2012 19:58:32

   Μη στεναχωριέσαι και αυτόν τον μυήσανε πολύ πρόσφατα μάλιστα

 15. Γιώργος Βλάχος avatar
  Γιώργος Βλάχος 21/11/2012 21:44:59

  Ο Δεσπότης του Πειραιά τιμάει το ράσο που φοράει και την ποιμαντορική ράβδο που κρατάει. Και ότι λέει το λέει με επιχειρήματα και αποδείξεις. Ακόμα και αυτά που λέει περι Σατανολατρείας εκ μέρους των Μασώνων. Αλλά εσείς είστε υλιστές και τα περιγελάτε όλα αυτά.

  • regeneration avatar
   regeneration @ Γιώργος Βλάχος 21/11/2012 23:17:23

   +100000000

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Γιώργος Βλάχος 22/11/2012 09:52:59

   "Και ότι λέει το λέει με επιχειρήματα και αποδείξεις."

   Ομολογώ ότι στη συγκεκριμένη επιστολή, ούτε επιχειρήματα, ούτε πολύ περισσότερο αποδείξεις βλέπω. Αν υπάρχουν, θα παρακαλέσω να μού τις υποδείξεις.

   • Γιώργος Βλάχος avatar
    Γιώργος Βλάχος @ Επισκέπτης 22/11/2012 23:31:52

    Κατ' αρχάς το Antinews δεν την έχει δημοσιεύσει όλη. Μπορείς να την βρείς σε ένα θρησκευτικό site (π.χ στο "Ρομφαία") ή στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Πειραιώς. Εκεί παραθέτει με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

   • Γιώργος Βλάχος avatar
    Γιώργος Βλάχος @ Επισκέπτης 22/11/2012 23:43:32

    Κατ' αρχάς δεν έχει δημοσιευθεί όλη η επιστολή εδώ. Σε ένα θρησκευτικό site (π.χ στο εκλλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων "Ρομφαία") ή στην ιστοσελίδα της Μητροπόλως Πειραιώς, μπορείς να την βρείς όλη.

    http://www.imp.gr/index.php/home/epikaira-arxeio/12-daynews/369-είσθε-σατανολάτραι-και-εωσφορισταί-αν-όχι-αποκηρύξτε-τις-κακοδοξίες-σας

    Εκεί αναφέρεται με επιχειρήματα και αποδείξεις (μέσα από τα λεγόμενα των ιδίων των μασώνων) στα πραγματικά πιστεύω της μασωνίας. Και γνώριζε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει επιχειρηματολογήσει κατά της Μασωνίας ΠΟΛΛΕΣ φορές ως τώρα. Και κάποια κομμάτια της περί ης ο λόγος επιστολής είναι από παλαιότερα άρθρα του κατά της Μασωνίας. Ενδεικτικά κοίτα αυτό:

    http://www.imp.gr/index.php/home/epikaira-arxeio/12-daynews/279-η-μασονία-δεν-είναι-φιλανθρωπική-οργάνωση-αλλά-θρησκευτική-συνωμοτική

    Επίσης μάθε ότι η Μητρόπολη Πειραιώς έχει οργανώσει ημερίδα με θέμα την Μασωνία.

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ Γιώργος Βλάχος 23/11/2012 16:56:07

     Ομολογώ ότι νόμιζα πως μερικά πράγματα είναι αυτονόητα, ώστε να μην χρειάζονται επεξήγηση.

     Όταν έγραψα ότι δεν βλέπω ούτε επιχειρήματα, ούτε πολύ περισσότερο αποδείξεις (στην επιστολή), ασφαλώς εννοούσα την επιστολή και όχι το δημοσίευμα εδώ. Άλλωστε, στην αρχή του άρθρου, υπάρχει σύνδεσμος προς την επιστολή των ... 6.837 (!) λέξεων (αλήθεια, εκτός από το να γράφει και μιλά ακατάπαυστα και μάλιστα επί παντός επσιτητού, κάνει τίποτε άλλο ο άνθρωπος αυτός;). Δεν το πρόσεξες, ίσως.

     Περί Τεκτονισμού έχει χυθεί πολλή μελάνη, έχουν γραφεί πολλοί τόμοι. Τα άρθρα του μ. Σεραφείμ δεν προσθέτουν κάτι καινούριο, διότι αυτό είναι αδύνατον, αφού κι αυτός αντιγράφει.

     Τέλος πάντων, ο καθένας ας πιστεύει ό,τι θέλει. Όταν όμως χαρακτηρίζει τον Τεκτονισμό "Σατανολατρεία" και δεν ξέρω τι άλλο, μένει σε επίπεδο καφενείου, όσα κι αν γράφει.

     Το παν είναι να μην γίνεται ο μητροπολίτης της μεγαλύτερης μητρόπολης της χώρας γραφικός και φοβούμαι ότι είναι. Με επιστολές προς την βασίλισσα της Αγγλίας, τον εξοχότατο Μουαμάρ Καντάφι και πολλούς άλλους, με γνώσεις από την μασονία και τον εβραιοσιωνισμό μέχρι την ... πεολειχία, έχει καταφέρει να γίνει μάλλον γραφικός.

 16. Στέφανος avatar
  Στέφανος 21/11/2012 22:47:14

  @Επισκέπτη
  Μήπως μπερδεύεις τους μεγαλόσταυρους και τα εγκόλπια που είχε(και έχει κάθε μεγαλόσχημος Ιεράρχης-Πατριάρχης και σήμερα)ο Μελέτιος Δ' Μεταξάκης με τις ποδίτσες των μασόνων και τα τεκτονικά εμβλήματα; Δεν είναι το ίδιο πράγμα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Στέφανος 21/11/2012 22:54:30

   Ο Μελέτιος Μεταξάκης ήταν μασόνος. Ετσι και αλλιώς, δεν είχε καμία συνείδηση κληρικού, πολιτικός ήταν. Οταν ήταν μητροπολίτης Αθηνών έκανε κήρυγμα υπέρ του...Βενιζέλου. "Βενιζέλο με ράσα" τον είχαν αποκαλέσει. Μετά αναγνώρισε την βίαιη εκθρόνιση απο τους Μπολσεβίκους του ομολογητή πατριάρχη αγίου Τύχωνος (που μάλλον τον δηλητηρίασαν μετά). Και αναγνώρισε ως νόμιμη ρωσική Εκκλησία την "Ζώσα Εκκλησία", ένα κατασκεύασμα των Μπολσεβίκων (έχουμε και εδώ μητροπολίτες που άνετα θα έφτιαχναν μία Τσιπρο-εκκλησία σε περίπτωση εκλογικής νίκης του Σύριζα...). Δεν θα με εξέπληττε τίποτα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Στέφανος 22/11/2012 10:06:54

   Στέφανε,

   Νομίζω ότι είμαι σε θέση να ξεχωρίσω τα εγκόλπια και τους σταυρούς, από τα παράσημα και διάσημα. Ας μην ρίχνουμε το επίπεδο σε ... προσχολική ηλικία. Αν σε μπερδεύει η λέξη διάσημα, που εδώ είναι ουσιαστικό και όχι επίθετο, σημαίνει τα ... "σήματα", για να σού το πω πιο απλά.

   Βεβαίως, μπορείς να κρατήσεις τις αμφιβολίες σου για τα ονόματα που παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, εν τούτοις μερικά μπορείς να τα κρίνεις αν είναι αλήθεια με την λογική και μόνο. Π.χ. αναγράφεται το όνομα του Ιωάννου Μεταξά. Ήταν; Σε όλα τα δικτατορικά καθεστώτα, απαγορεύεται η λειτουργία τεκτονικών στοών για ευνόητους λόγους. Επί 4ης Αυγούστου στην Ελλάδα λειτουργούσαν κανονικότατα. Γιατί άραγε; Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα και με ξένους, αλλά δεν έχω σκοπό να θεωρηθώ ... προσηλυτιστής εδώ μέσα ;)

 17. Χρῆστος Ἠλίας Μηλίγγος avatar
  Χρῆστος Ἠλίας Μηλίγγος 22/11/2012 20:07:08

  Καὶ λίγα ποὺ τοὺς λέει, δὲν πρέπει νὰ ξεχνᾶμε τοὺς δολοφόνους φασίστες τῆς ἰταλικῆς στοᾶς Π2, τοὺς χουντικοὺς τῆς 21 Ἀπρίλη. Τελικὰ νὰ μὴν ξεχνᾶμε καὶ τοὺς δολοφόνους τοῦ Μέγιστου τῶν νεοελλήνων Ἰ.Καποδίστρια, ποὺ λίγες μέρες πρὶν τὴν δολοφονία του, εἶχε δημοσεύσει νόμο ποὺ ἀπαγόρευε τὴν ἰδιότητα τοῦ τέκτονα σὲ δημοσίους ὑπαλλήλους. Συγχαρητήρια στὸν Σεβασμιώτατο Πειραιῶς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.