#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/02/2011 21:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα μεγάλη γκάφα Παπακωνσταντίνου με τον "γάμο" Alpha - ΕθνικήςΠνέει τα λοίσθια, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση καθώς οι απανωτές γκάφες, ο εκνευρισμός, το αλαλούμ και κυρίως τα τρομερά λάθη του Γ. Παπακωνσταντίνου, την φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση. Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση και προσωπικά ο υπουργός Οικονομικών ενεπλάκησαν στην υπόθεση εξαγοράς της Alpha Bank από την Εθνική, μια υπόθεση που κατέληξε σε ναυάγιο μεγαλύτερο από τον Τιτανικό, με καπετάνιο τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, λέει το ρητό αλλά φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Δέκα χρόνια μετά την προσπάθεια να συγχωνευτούν οι δύο τράπεζες, ένας γάμος που δεν έγινε ποτέ, η δημιουργία μιας υπερτράπεζας δεν τελεσφόρησε ούτε και σήμερα. Ποιος ήταν τότε κυβέρνηση; Φυσικά το ΠΑΣΟΚ και υπουργός Οικονομικών ο Ν. Χριστοδουλάκης. Και τότε η κυβέρνηση, όπως και τώρα, είχε πάρει την κάτω βόλτα και αναζητούσε απεγνωσμένα να κρατηθεί από ένα μεγάλο deal. Το έστησε τότε, το υποστήριξε αλλά ο σχεδιασμός αποδείχθηκε λανθασμένος με αποτέλεσμα να ναυαγήσει η ιδέα του τότε διοικητή της Εθνικής, Θ. Καρατζά, για τη δημιουργία του «Εθνικού Πρωταθλητή».

Στο παρόν, λοιπόν, από τις 18 Ιανουαρίου ξεκίνησαν οι συζητήσεις, στις οποίες κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μετείχε ο ένας εταίρος, η Alpha Bank, τουλάχιστον στην αρχή. Λέγεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου και η κυβέρνηση αναζητούσαν απεγνωσμένα ένα deal που θα άλλαζε το κλίμα στις αγορές. Αυτό φυσικά δεν είναι καθόλου κακό και κανείς (εκτός ίσως από τους εργαζόμενους που θα απολύονταν) δε θα έλεγε όχι στη συμφωνία. Το θέμα είναι ότι μάλλον ο σχεδιασμός, η στρατηγική δεν ήταν σωστά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήλθε σε συμφωνία με τους εκλεκτούς του στην Εθνική, τον Β. Ράπανο και τον Απ. Ταμβακάκη προκειμένου να γίνει η πρόταση εξαγοράς. Το ήθελε πάρα πολύ και δεν είναι καθόλου τυχαία η ημέρα που ανακοινώθηκε. Ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, όλοι τον χτυπούν για την πολιτική του, ακόμη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η πρόσφατη γκάφα με τα 50 δις και την κρατική περιουσία έφερε τον «τσάρο» ένα βήμα από το χείλος του γκρεμού. Οπότε, μια συμφωνία των δύο τραπεζών θα ήταν σανίδα σωτηρίας γι’ αυτόν αλλά και στήριγμα για την κυβέρνηση που περνά δύσκολες ώρες.

Υπάρχει η πιθανότητα, στο όλο σκηνικό που στήθηκε να συνέπραξε και ο πρόεδρος της Alpha ο οποίος σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο ήταν ένθερμος υποστηρικτής της συγχώνευσης. Λογάριασαν όμως όλοι χωρίς τον ξενοδόχο, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ που είχαν πέσει από τα σύννεφα καθώς κανείς δεν τους είχε ενημερώσει για την πρόταση. Ειδικά ο κ. Δημήτρης Ματζούνης, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας φέρεται να ήλθε σε ρήξη με τον κ. Κωστόπουλο.

Τελικά η πρόταση δεν πέρασε, η ανακοίνωση που εξεδόθη έκανε λόγο για ομόφωνη απόφαση και ανέφερε ως λόγους την οικονομική συγκυρία και το τίμημα που, όπως υποστηρίζουν ήταν χαμηλό. Τίποτε από αυτά δεν ισχύει διότι η συγκυρία ευνοεί τέτοιες συγχωνεύσεις ενώ ένα premium 20% στις μετοχές δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Η αντίδραση ήταν για το στημένο παιχνίδια που φέρεται να προωθούσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και η διοίκηση της Εθνικής.

Η Εθνική, μετά το ναυάγιο, επειδή πίστευε ότι θα περάσει η πρότασή της «πάγωσε» και μαζί της και ο κ. Παπακωνσταντίνου. Η αντίδρασή της έδειξε τη σαφή ενόχλησή της καθώς είπε ότι η πρόταση δεν μπαίνει σε παζάρια αποκλείοντας δηλαδή καλύτερη προσφορά και ανοίγοντας έναν τραπεζικό πόλεμο μεταξύ των δύο τραπεζών. Κάποιοι μάλιστα διέρρεαν ότι μπορεί η Εθνική να προχωρήσει σε επιθετική εξαγορά κάνοντας ρελάνς στην απόφαση της Alpha. Αν έχουν συνολικό σχεδιασμό με την κυβέρνηση (πολύ αμφιβάλλουμε) τότε η ιστορία έχει κι άλλα επεισόδια. Πάντως, η ουσία είναι πως ότι πιάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου γίνει κάρβουνο και στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μια παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης. Βέβαια, να πούμε και το άλλο: από αυτή την ιστορία κάποιοι έβγαλαν τρελό χρήμα.

Η πρώτη απόπειρα

Την 1 Νοεμβρίου του 2001 ανακοινώθηκε η συγχώνευση των δύο τραπεζών. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου λίγες ημέρες αργότερα στις 20 Νοεμβρίου του 2001, στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μελά της Εθνικής Τράπεζας, ανακοινώθηκαν από τον Θεόδωρο Καρατζά και τον Γιάννη Κωστόπουλο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες για την δημιουργία του "εθνικού πρωταθλητή".
"Η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank δημιουργεί τη νέα μεγάλη ελληνική τράπεζα με το διακριτικό τίτλο "Εθνική Τράπεζα" που ως σύμβολο θα έχει το σύμβολο της Alpha Bank, το οποίο φέρει τα ελληνικά χρώματα και παραπέμπει στο αρχικό νόμισμα της δραχμής, της Αίγινας του 5ου πΧ αιώνα", είχαν ανακοινώσει.

Το συνολικό κόστος της συγχώνευσης θα ανερχόταν σε 220 εκατ. ευρώ και θα κατανεμόταν στην περίοδο από το 2002 μέχρι και το 2004, ενώ τα οφέλη από την συγχώνευση είχαν εστιασθεί στην διεύρυνση των εσόδων κατά 85 εκατ.ευρώ καθώς και στη μείωση του κόστους λειτουργίας κατά 200 εκατ.ευρώ μέχρι το 2005 αντίστοιχα. Λίγους μήνες μετά το deal ναυάγησε οριστικά και η υπερτράπεζα δεν έγινε ποτέ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. manos avatar
  manos 18/02/2011 21:14:10

  Εχετε προσέξει ότι κάθε φορά που οι πασόκοι έχουν προβλήματα με το λαό, ως δια μαγείας γίνεται συγχώνευση τραπεζών?
  Απ'όσο θυμάμαι τρεις φορές τουλάχιστον ο Σάλλας έχει σώσει το σύστημα.
  Ασε ρε, βρωμάνε.

  • Orestios avatar
   Orestios @ manos 18/02/2011 23:22:30

   +1000

  • BABIS avatar
   BABIS @ manos 19/02/2011 13:06:31

   O ΣΑΛΑΣ με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ και τις ατέλειωτες αυξήσεις καφαλαίου. Ποιά είναι η τιμή της μετοχής σήμερα? Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα καλοκαιρινά όνειρα.

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ manos 21/02/2011 14:55:52

   Θα έλεγα, άν συμφωνείτε, ότι, πρόκειται για ένα - τολμηρό; απονενοημένο; - διάβημα προς την λύση του δράματος των 50 δισ ευρώ που απότομα έγινανα τόσα απο τα 7,5 δισ που μας έλεγαν στην αρχή. Η ΑΛΦΑ μάλλον διαθέτει την ευκολια συμπαραστάσεως σ'αυτήν την αφαίμαξη άν δεί κανείς πόσα έχουν οι βασικοί παράγοντες της τράπεζας αυτής.

   Ευτυχώς ή δυστυχώς (;) που το κατάλαβαν και λένε - μέχρι στιγμής - ΟΧΙ.

   ΠΕΛΙΑΣ

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 18/02/2011 21:16:26

  Δυο φορές ο ίδιος γάμος επιτρέπεται; Πολύ γέλιο η υπόθεση. Το είχαμε ξαναδεί επί Σημίτη το έργο.

  • Μήτσος avatar
   Μήτσος @ ΒΙΣ 19/02/2011 10:15:15

   Χειρότερα είναι:

   Δύο φορές προξενιό γίνεται;

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/02/2011 21:32:38

  To οξύμωρο:

  Tην Αλφα την διοικεί ομάδα περί την ιδιοκτησία. Υπάρχει αφεντικό. Ο πρωσοπάρχης, είναι επιλογή του αφεντικού. Το αφεντικό είναι και μέτοχος. Το όνομα στο κουδούνι της πόρτας είναι του αφεντικού.

  Η Εθνική έχει καλά στελέχη. Μπορεί κατά περίπτωση ή κατά καιρούς καλύτερα από την Αλφα. Αλλά ο κάθε κύριος Εθνική, είναι ένας περαστικός που αναφέρεται άτυπα στον ΥπΟιΟ, και τον Πρωθυπουργό, και επιβιώνει από τις ισορροπίες που κρατεί κάνοντας τις δουλειές που του λένε τα αφεντικά των αφεντικών του. Πολιτικό πρόσωπο. Λέει λοιπόν το πολιτικό πρόσωπο στον Κωστόπουλο τι και πώς να κάνει. Εεεε... χλωμό.

  Εάν στοιχημάτιζα για κάτι, θα ήταν να "αγοράσει" δήθεν η Εθνική την Γιουρομπανκ, και να αναλάβει ο Γιουρομπανκ το μάνατζμεντ, α λα ΕΛΠΕ. Εξ άλλου από εκεί ήρθε ο κύριος Εθνική, αφού πέρασε και από την Εθνική.

  Εκτός εάν τους αγοράσαει όλους η Πειραιώς. Όλα πιθανά στο Ελλάντα...

  Η Εθνική είναι ο γίγαντας, αλλά οι άλλοι έχουν την νομιμοποίηση της κληρονομικής σφραγίδας.., ιδίως η Αλφα. Η Γιουρομπανκ δεν είναι παρά μια κυριλέ, όχι πολυμετοχική εκδοχή της Πειραιώς Έχει πολλά επεισόδια το σέριαλ

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 18/02/2011 21:39:04

   Η Πειραιώς; Η τράπεζα που στο τεστ έπιασε τη βάση; Που ήθελε να αγοράσει το ΤΤ και την Αγροτική; Που είχε πάρει δάνειο από το ΤΤ όπως κατάγγειλαν οι εργαζόμενοι του ΤΤ;
   Να ενωθεί μια τράπεζα με την Εθνική για να έχει στελέχη την κα Γεννηματά ή τον κύριο Πρωτόππαπα όποτε δεν εκλέγεται;

 4. factorx avatar
  factorx 18/02/2011 21:42:02

  Διαβάστε και την ανανέωση παρακαλώ με νεότερες πληροφορίες

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ factorx 18/02/2011 23:41:42

   Τσακώθηκε ο Μαντζούνης με τον Θείο Γιάννη; Ακόμα και αν το έκαναν μπορστά σε 100 μάρτυρες, δεν το πιστεύω.

   Αλλού είναι οι διαφωνίες... Υπάλληλοι και κομματόσκυλα από την μία, αφεντικά από την άλλη... Εκτός εάν η Α είναι σε τίποτα πρόθυρα... Που δεν το νομίζω.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ factorx 18/02/2011 23:44:20

   και μην ακούς για 20% πριμ... Αυτά είναι για να παραμυθιάζουν... Κάποτε τα έχαβα και εγώ..

 5. Πυθία avatar
  Πυθία 18/02/2011 21:44:26

  Προς τι τόση χαρά για τη δημιουργία ενός τραπεζικού "Κολοσσού"; Και οι "Κολοσσοί" των ΗΠΑ στήριξη από τον Ομπάμα χρειάστηκαν.

  • Μisha avatar
   Μisha @ Πυθία 18/02/2011 21:56:46

   Κι άλλα 30 δις τους δώσανε προχτές στους ...κολοσσούς.
   Και πρέπει εμείς να χαιρόμαστε επειδή τακιμιάζουνε ή να στεναχωριόμαστε όταν δεν τα βρισκουνε.
   Θειάφι και φωτιά στους τοκογλύφους!!!

   • Orestios avatar
    Orestios @ Μisha 18/02/2011 23:25:20

    Πήραν άλλα 30 δις οι "κολοσσοί", που κατά ένα περίεργο τρόπο μοιάζουν με το πυθάρι των Δαναΐδων, και τα φόρτωσαν στην πλάτη μας για μια ακόμη φορά.
    Για να κάνουν "γάμους" εις υγείαν των κορόιδων.

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/02/2011 21:48:18

  Πάντως άτυχο αυτό το Υπουργό Οικονομικών της χώρας, όποτε βγάζει ανακοινώσεις το βραδάκι όλα ανακαλούνται...
  Αλλά είπαμε τα οικονομικά πάνω από όλα είναι προγραμματισμός και σχεδιασμός. Πως κάνει το ΠΑΣΟΚ; Ακριβώς το αντίθετο.

  ΥΓ

  οξύμωρο ακόμα είναι ότι πρέπει να γίνει και μια έρευνα στις μετοχές από 18/1 έως τώρα αλλά και ότι όποτε στριμώχνονται ορισμένοι σκάνε ...συγχωνεύσεις και εξαγορές.

 7. Aris. A avatar
  Aris. A 18/02/2011 22:02:58

  Το Πασόκ συνεχίζει να χειρίζεται την μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα με τις γνωστές Πασοκικές λαθροχειρίες.

  Πιστεύουν ότι βρισκόμαστε στο 99 όπου δούλευαν τον κόσμο με το χρηματιστήριο.

  Προβλέπω να έχουμε φαληρίσει να ψωφάμε από την πείνα και ο Γιώργος να μας πουλάει πατριδοφροσύνη.

  Το Πασόκ τώρα ή αργότερα είναι βέβαιο ότι τα έκαψε τα φύλλα του.

  Το θέμα είναι τι γίνεται.

  Καταρχήν μπορεί πρακτικά η οικονομία να αντέξει ένα τέτοιο χρέος και τέτοια χρεωλύσια όταν ο ετήσιος κρατικός τζίρος το ΑΕΠ πέφτει συνέχεια.

  Τα νούμερα δεν βγαίνουν αυτό λέει η λογική δεν χρειάζονται οικονομικές γνώσεις και ένας περιπτεράς το καταλαβαίνει.

  Νομίζω ότι μπροστά μας στην καλλύτερη περίπτωση έχουμε μια εξαιρετικά δύσκολη πενταετία όπου πρέπει.

  Να αναδιαμορφωθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας.

  Να αναμορφωθεί το δημόσιο και να γίνει αποδοτικό.

  Επιτέλους να αποκτήσουμε δικαιοσύνη και φορολογικές αρχές.

  Συγνώμη που θα το πω λαικά αλλά η κολοβάρα και το πλιάτσικο 30 ετών δεν διορθώνεται σε ένα και δύο χρόνια.

  Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν κυρίως στην διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας που έμαθε στα εύκολα και στα ακοπίαστα.

  Πρέπει να ετοιμαστούμε για πολύ μαύρες μέρες.

  Ευτυχώς που τουλάχιστον αυτή η κρίση παίρνει μαζί της και το κόμμα που έκανε την απάτη ιδεολογία και διέφθειρε μια ολόκληρη χώρα.

  Καλή δύναμη αδέρφια.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Aris. A 18/02/2011 23:49:55

   σωστός...απολυτα σωστός....ποιος ακουει όμως?

 8. Striker avatar
  Striker 18/02/2011 22:14:04

  Ζητείται επειγόντως γαμπρός για την Εθνική που μπορεί να είναι ισχυρή, αλλά θα είναι και αυτή με το μεγαλύτερο πρόβλημα σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, επειδή κατέχει τα περισσότερα ομόλογα ελληνικού χρέους σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες. Και επειδή μυρίζει haircut, ζητείται αυτός που θα εκτιμήσει το τυρί χωρίς να λογαριάσει τη φάκα. Και η Alpha δεν τσίμπησε...

  • ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
   ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ @ Striker 18/02/2011 23:23:06

   Ακριβώς έτσι Striker

   • panagiotis avatar
    panagiotis @ ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ 19/02/2011 00:15:36

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.

  • DARKNL avatar
   DARKNL @ Striker 19/02/2011 08:06:00

   ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ!!

  • thanasis avatar
   thanasis @ Striker 19/02/2011 17:54:33

   ενας leader δεν γινεται ενα με εναν νανο πολυμετοχικο

 9. maraki avatar
  maraki 18/02/2011 22:15:52

  ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΑΛΑΖΟΝΑΣ!!!!!!!

 10. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 18/02/2011 22:23:28

  Να μπούνε φυλακή όσοι διέδωσαν την είδηση γιατί χάθηκαν ή κερδήθηκαν πολλά χρήματα από αυτή την ανακοίνωση. Επιτέλους υπάρχει δικαοσύνη ή όχι.

 11. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 18/02/2011 22:32:54

  Πώς είναι σίγουρο, οτι θα συνέφερε την Εθνική Οικονομία η συγχώνευση;

 12. SAVAS avatar
  SAVAS 18/02/2011 22:54:06

  Άσχετο αλλά απο ποιό κανάλι, ενημερώνονται οι Αμερικάνοι;

 13. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 18/02/2011 23:01:24

  Φίλοι κι αδέρφια, καλησπέρα. Μου λείψατε πολύ όλοι, θα τα πούμε αναλυτικότερα εν καιρώ. Σας φιλώ όλους. Φάκτορα, τα σέβη μου.

  Επώνυμος

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Επώνυμος 18/02/2011 23:18:31

   Που ήσουνα εσύ και ανησυχήσαμε.

   Πιάσε πληκτρολόγιο γιατί έχει πάρει φωτιά το σύμπαν.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Επώνυμος 18/02/2011 23:26:35

   Επώνυμε, μας έλειψες.

  • Misha avatar
   Misha @ Επώνυμος 18/02/2011 23:30:37

   Επωνυμε καλησπέρα.
   Αισθητότατη η απουσία και οι αναλύσεις σου.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Επώνυμος 18/02/2011 23:42:36

   καλά... που χάθηκες; Φαντάστηκα ότι άλλαξες νικ...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 18/02/2011 23:58:56

   Επώνυμε,
   που είσαι ρε φίλε;
   Ετσι κάνει ο κόσμος;
   Αντε και μας έχεις λείψει....

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Επώνυμος 19/02/2011 03:03:27

   Καλώς επέστρεψες.

 14. Sofie avatar
  Sofie 18/02/2011 23:59:19

  Παρόλο το οχι της Αλφα στην Αμερική διαπραγματεύονται η μεν εθνική στο +7% η δε άλφα στο +20%. Πάντως μιλάμε για πολύ λαμόγια στην μέση της συνεδρίασης...

 15. popolaros avatar
  popolaros 19/02/2011 00:20:16

  Αληθεύει ότι την μικρότερη έκθεση σε ομόλογα την έχει η Alfa και την μεγαλύτερη το Τ.Τ ?
  http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/2117-stress-test----alpha-

 16. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/02/2011 00:43:47

  η λιγότερο "κρατική" και η περισσότερο "κρατική";

  Ναμην ξεχνάμε ότι η Αλφα είναι η μόνη που επέζησε τις λαίλαπες του Πασόκ. Πάντα είχε τις ισορροπίες της με τα γκουβέρνα, αλλά βασικά είναι από την παλιά εποχή (κάτι σαν τους αρχαιοπτέρυγες, χαχαχαάααα!)

 17. Sofie avatar
  Sofie 19/02/2011 00:48:45

  Τώρα ρε παιδιά ειλικρινά που το πάνε όλο αυτό το φιάσκο...γιατι μου φαίνεται επικοινωνιακό παιχνίδι και επί της ουσίας μηδεν. Δηλαδή στις 3 η ώρα πάμε για deal και στις 7 δεν δέχεται η αλφα?
  Αφηστε που ειχα κατι μετοχες και τις εδωσα με την απελπισια που παρουσίαζε ιδιαιτερα ενα συγκεκριμενο τηλεοπτικο καναλι

 18. evia avatar
  evia 19/02/2011 01:06:04

  Δεν χρειάζεται και πολυ μυαλό να καταλάβει κάποιος αν παρακολουθεί εδω και χρονια την εξέλιξη ALPHA πώς έγινε Τράπεζα..
  Την ALPHA λοιπον την εκανε τραπεζα <> ο Σιμήτης χαριζοντας την ΙΟΝΙΚΗ τραπεζα με συμφωνίες κατω απο το τραπεζι,Μια ΙΟΝΙΚΗ με τεραστια Περιουσία <> Να επιστρέψει λοιπόν η ALPHA μέρος απο τα 28δις που πηρε πριν ένα χρόνο από το πακέτο στήριξης των τραπεζών και ας συνεχειση την πορεία της μόνη της. Είναι παράλογο να μην θέλει να βοηθήσει την ελληνικη οικονομία οταν πραγματικά το εχει αναγκη.Και οταν αυτη η οικονομια την εκανε τραπεζα.. Η αχαριστία και τα προσοπικα συμφέροντα του καθε διευθύνοντα σύμβουλου "μαντζουνη" σε όλο της το μεγαλείο! Αν για κάποιους αυτο το DEL ηταν χωρίς ουσία.
  Εγω σας λέω οτι θα έδινε άλλον αέρα στην οικονομία της χώρας.Και κάποιοι απο το εξωτερικό θα μας επερναν λιγο στα σοβαρά. Δεν χρειάζεται και πολυ μυαλό να καταλάβει κάποιος αν παρακολουθεί εδω και χρονια την εξέλιξη ALPHA πώς έγινε Τράπεζα..
  Την ALPHA λοιπον την εκανε τραπεζα <> ο Σιμήτης χαριζοντας την ΙΟΝΙΚΗ τραπεζα με συμφωνίες κατω απο το τραπεζι,Μια ΙΟΝΙΚΗ με τεραστια Περιουσία <> Να επιστρέψει λοιπόν η ALPHA μέρος απο τα 28δις που πηρε πριν ένα χρόνο από το πακέτο στήριξης των τραπεζών και ας συνεχειση την πορεία της μόνη της. Είναι παράλογο να μην θέλει να βοηθήσει την ελληνικη οικονομία οταν πραγματικά το εχει αναγκη.Και οταν αυτη η οικονομια την εκανε τραπεζα.. Η αχαριστία και τα προσοπικα συμφέροντα του καθε διευθύνοντα σύμβουλου "μαντζουνη" σε όλο της το μεγαλείο! Αν για κάποιους αυτο το DEL ηταν χωρίς ουσία.
  Εγω σας λέω οτι θα έδινε άλλον αέρα στην οικονομία της χώρας.Και κάποιοι απο το εξωτερικό θα μας επερναν λιγο στα σοβαρά.

  • ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
   ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ @ evia 19/02/2011 02:38:08

   Δεν χρειάζεται και πολυ μυαλό να καταλάβει κάποιος αν παρακολουθεί εδω και χρονια την εξέλιξη ALPHA πώς έγινε Τράπεζα...........

   όπως γίνανε και οι Eurobank, Πειραιώς, Marfin-Egnatia!!!

  • spiros avatar
   spiros @ evia 19/02/2011 06:53:01

   Πολύ ΣΚΑΙ ακούς και δεν τον διαβάζεις πίσω από τα λεγόμενα . Μόλις η Τράπεζες θα ενοποιούντο αμέσως θα πωλούσε την συμμετοχή το κράτος του 17% που θα κατείχε για την αποπληρωμή του χρέους. Τεχνητά ανέβηκε το χρηματηστήριο μήπως ξεπουλήσει τίποτα. Αυτό είναι όλο.

 19. Stalinikos Raveniotis avatar
  Stalinikos Raveniotis 19/02/2011 03:05:09

  Μια πρόταση εξαγοράς με σκοπό τη δημιουργία "εθνικού" (μη χέσω) πρωταθλητή, η οποία στην εποχή που βασιλιάς είναι τα μετρητά δεν περιελάμβανε ούτε ένα σεντς σε μετρητά ... (λεπτομερειούλα)

  Μια πρόταση που τη συζητάγανε λέει ένα μήνα και ανακοινώθηκε για να απορρφθή ασυζητητί μέσα σε 2 ώρες.

  Μια πρόταση που αυτομάτως θα σήμαινε κάποιες χιλιάδες υπάλληλοι στο ταμείο ανεργίας. Λεπτομερειούλα κι αυτή για πολλούς εδώ μέσα θα υποθέσω

 20. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 19/02/2011 10:03:43

  Το καθεστωτικό "Βήμα" πάντως, γράφει σήμερα (στη διαδικτυακή του έκδοση, εννοείται) ότι "υπάρχει ενδεχόμενο η Εθνική να επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση"!

  Λέτε, μετά το "Τσοβόλα δώσ' τα όλα" του πατρός, να ακουστεί απο τον υιό το "Παπακωνσταντίνου δώσ' τα όλα (στις τράπεζες)";

 21. Ταξιδευτης avatar
  Ταξιδευτης 19/02/2011 10:17:20

  Αυτη η ιστορια με την δημιουργια Εθνικων Πρωταθλητων ειναι περιεργη,. Ετσι ονομασαν την προτεινομενη συγχωνευση της Ολυμιακης με την Αιγαιου, ετσι λενε τωρα για τισ τραπεζες, να δουμε τι θα ειναι η επομενη πραξη του θεατρου.

  Στην Ελαδα δεν υπαρχει ιδιωτικος τομεας, αλλα οικογενειοκρατικος. Ο φεουδαρχισμος επικρατει , αλλα σε αλλη μορφη.
  Σε καμια περιπτωση δεν μπορω να θεωρησω συγχωνευση την οποια αποπειρα στην οποια συμετεχει και το κρατος, εστω και με μικρο ποσοστο.
  Απο την αλλη, εαν η Εθνικη θελει την Αλφα, να μην περιμενει, αλλα να ξεκινησει μια επιθετικη αγορα, να τελειωνουμε, και το κρατος να πουλησει το 17% της Εθνικης ( τοσο δεν ειναι αν δεν κανω λαθος?)

  Εν πασει περιπτωσει, να δουμε μια συγχωνευση και να ξεκολησουμε απο τις φοβειες που αλλοι εχουν ξεπερασει πριν απο δεκαδες χρονια, αλλιως ειμαστε ολοι για το κρεββατι του ψυχαναλυτη, η πρεπει να ζουμε σε σκηνες, οπωσ οι Βεδουινοι.

 22. factorx avatar
  factorx 19/02/2011 10:49:11

  Τα μαζεύει τώρα το υπουργείο Οικονομικών!

  Μετά τις εξελίξεις το υπουργείο Οικονομικών επιχειρούσε αναδίπλωση σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε αρχικά πανηγυρίζοντας για τους «γάμους» των τραπεζών.

  Κύκλοι του υπουργείου διευκρίνιζαν ότι η ικανοποίηση την οποία εξέφραζε αναφερόταν γενικότερα στις «προθέσεις» των τραπεζών για διαρθρωτικές κινήσεις όπως οι συγχωνεύσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες την περίοδο αυτή, και όχι στο συγκεκριμένο deal αυτό καθ'αυτό.

  Όσον αφορά το ζήτημα αν μπορεί να αποδειχθεί «μπούμεραγκ» η υπέρμετρη αισιοδοξία που εκδηλώθηκε, σημείωναν πως «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται» και άρα οι διαδικασίες αυτές βρίσκονται πλέον σε εξέλιξη.

 23. Orestios avatar
  Orestios 19/02/2011 10:52:06

  Νewspeak

 24. Poisonous avatar
  Poisonous 19/02/2011 12:37:48

  Λοιπόν εγώ θα σας γράψω μια άλλη εκδοχή της υπόθεσης.

  Πράγματι τον Ιανουάριο η Alpha και η ΕΤΕ ξεκίνησαν να συζητούν και πάλυ, οι εποχές δεν είναι εύκολες για καμμιά ελληνική τράπεζα και η ΕΤΕ έχει καποια πλεονεκτήματα (καταθετικη βάση, Τουρκια κτλ).

  Ενδεικτικό ότι οι συζητήσεις είχαν κάποιο σοβαρό υπόβαθρο είναι ότι στις αρχές φεβρουαρίου υπογραψανε συμφωνητικό εμπιστευτηκοτητας.

  Σε αυτό το σημείο η ΕΤΕ είχε ήδη περάσει το θέμα από το ΔΣ της όπως λέει και η ανακοίνωση της, ενώ είναι προφανές ότι και το Υπουργειο ήταν ενημερο.

  Στην πορεία και μέχρι χθες προφανώς δεν υπήρξε συμφωνία. Η Alpha όμως έπρεπε να περάσει το θέμα από το δικό της ΔΣ για να δώσει οποιαδήποτε απάντηση. Εδώ τα πράγματα ξαφνικά αποκτούν ενδιαφέρον: Οι κυβερνητικοί μαζί με τους Εθνικάριους διαρρέουν το όλο θέμα ώστε να δημιουργήσουν θετικές εξελίξεις ασκόντας πίεση στο ΔΣ της Alpha. Ας μην παραβλέπουμε ότι οι τράπεζες είναι σε κάποια πίεση για συγχωνεύσεις ενώ η Τρόικα είναι εξαιρετικά ανήσυχη για το τραπεζικό σύστημα. Πιστέψαμε ότι θα εκβιαζανε τον κυρ-Γιάννη... Η προσφορά τελικά δεν ήταν καθόλου φιλική, κάθε άλλο θα έλεγα... Και για τον λόγο αυτό η Alpha θα έχει conference calls με αναλυτές και επενδυτές κατα την διάρκεια του Σαββατοκυριακου, κάτι που δεν είθισται.

  Τελικά, Ταμβακάκιδες και Παπακωσταντινου λοιπως συρφερτος πήραν τα .... μη πω ποια.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Poisonous 19/02/2011 16:55:47

   πήραν τα πράσινά τους...

 25. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 19/02/2011 13:03:47

  Είμαστε κοροΐδα εξ ορισμού, από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το deal το αγγλικών συμφερόντων hedge funds FORTELUS είχε ανοίξει short θέσεις σε Alpha και Eurobank περί τα επτά εκατομμύρια μετοχές και το οικονομικό blogpost BankingNews αναρωτιόταν τι συμβαίνει και τι πληροφόρηση είχε το FORTELUS για να επιμένει και να αυξάνει την short θέση του αφού οι εκπρόσωποι των τραπεζών δήλωναν ότι καμία συγχώνευση δεν υπήρχε ούτε και ως συζήτηση. Ποιος ήταν ο εμπνευστής της συγχώνευσης όπως λέγεται και από το ANTINEWS; Ποιός άλλος από τον υπουργό των οικονομικών και ολίγα σαΐνια ακόμα συμπεριλαμβανομένου του FORTELUS. Όσο για την μη επίτευξη συμφωνίας η οποία οφείλεται στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών είναι γιατί ότι έγινε ήταν εν αγνοία τους και δεν πρόλαβαν να οικονομήσουν αντίστοιχα. Μιλάμε για χοντρές κονόμες. Τώρα αν κάποιος ψάξει σίγουρα θα βρει ποια οικογένεια τραπεζιτών κρύβεται πίσω από το FORTELUS και από που τραβάει η σκούφια τους

 26. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/02/2011 13:52:14

  Πουλαει οποιος ζοριζεται. Οποιος εχει.. αγοραζει ή περιμενει να πεθανουν οι αλλοι ν αγορασει τσαμπα.
  Ειπα απο χτες.. δεν θα γινει. Τι αναγκη εχει ο Κωστοπουλος?? Σαλλας ειναι?χαχαχααα τον αγοραζει και τον πουλαει 1.000 φορες τον καθε Σαλλα.
  Μην τρελλαθουμε.
  Αλλη μια πρασινη ντουφεκια στο βροντο.

  Οι μετοχες τσιμπισαν... Δευτερα πουλαμε !! χααχαχα κωφαλες.

  ΠΠ

 27. Poisonous avatar
  Poisonous 19/02/2011 18:33:04

  Σωστή η ερώτηση. Η απάντησή σου βρίσκεται στο ποστ μου, λίγο πιο πάνω.

 28. Κατερίνα Κ. avatar
  Κατερίνα Κ. 19/02/2011 18:58:34

  Ο κ. Παπακωνσταντίνου να αφιππεύσει τον κάλαμο της αλαζονείας και να προσγειωθεί στην ελληνική πραγατικότητα μαζί με όλη την άσχετη παρέα του ΓΑΠ. που το παίζουν και υπουργοί.

 29. Λενα avatar
  Λενα 20/02/2011 22:07:25

  αχ φιλοι μου τι αλλο ετοιμαζουν αυτοι οι επικυνδυνοι ερασιτεχνες της κυβερνησης να δουμε και να ακουσουμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.