#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/10/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ποτέ να αγαπηθούνΌποιος πίστεψε τους τελευταίους 18 μήνες περίπου ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «αγαπήθηκαν» ξαφνικά και μετά το… σύμφωνο συμβίωσης θα ακολουθήσει και ο… θρησκευτικός γάμος, είναι ή ανόητος ή προβοκάτορας.

Όποιος πίστεψε ότι το πρώτο κόμμα στις εκλογές, δηλαδή η ΝΔ, έβαλε στην κυβέρνηση Πασόκους, νυν και πρώην, επειδή αγάπησε τον μεταπολιτευτικό σοσιαλισμό, είναι γελασμένος.

Όποιος πιστεύει ακόμη ότι είναι όλοι ίδιοι κι ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν έχουν στην ουσία καμιά διαφορά, τότε καλύτερα να ψηφίσουν… ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που λέει ο λόγος.

Η ξεκάθαρη πλέον σύγκρουση του Δ. Αβραμόπουλου και του Ευ. Βενιζέλου δείχνει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ποτέ να αγαπηθούν, δεν πρόκειται ποτέ να ταυτιστούν και σίγουρα δεν πρόκειται να συμπορευτούν εφόσον δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Οι διαφορές είναι χαοτικές και υπάρχει ένα παρελθόν που δεν πρόκειται ποτέ να τους αφήσει να έρθουν κοντά. Άλλωστε, υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα, τόσο του κ. Βενιζέλου όσο και πολλών άλλων Πασόκων. Η αναγκαστική συγκυβέρνηση απλά δίνει ασυλία στο ΠΑΣΟΚ για τα εγκλήματα που έκανε.

Και για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε κίνηση – ματ με την επιλογή του να «σηκώσει» το θέμα. Και αναταραχή στην κυβέρνηση προκάλεσε και τον Βενιζέλο έκανε να κοκκινίσει από το κακό του και από τον θυμό του και αποπροσανατόλισε την συζήτηση από τα άλλα θέματα που έχανε παταγωδώς (Χρυσή Αυγή κλπ)

Η συγκυβέρνηση ουσιαστικά δεν «τραβάει», όμως, ας όψεται η ανάγκη. Το βλέπει και ο Σαμαράς αυτό ο οποίος θα ήθελε να έχει λυμένα τα χέρια του ώστε και σε εξεταστικές να πάει και να μην έχει ανάγκη τον κάθε Βενιζέλο να το… παίζει αντιπρόεδρος και πολιτικός μεγαλοπαράγοντας, ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχει κρυφτεί για τα όσα έχει κάνει. Εφόσον ο κόσμος δεν επέλεξε σταθερές κυβερνήσεις, αυτά τα κυβερνητικά «εκτρώματα» θα τα βλέπουμε και στο μέλλον. Στο κάτω – κάτω ας μην έφευγε από την κυβέρνηση ο Κουβέλης να ήταν και διαφορετική η κατάσταση. Όσο, λοιπόν, ο Σαμαράς θα πρέπει να συγκυβερνά με τα… πολιτικά ρετάλια του σοσιαλισμού, θα βλέπουμε και τέτοια επεισόδια σαν κι αυτό μεταξύ Αβραμόπουλου και Βενιζέλου.

Αν ο κόσμος πιστεύει ότι η συγκυβέρνηση είναι ένα τσίρκο ας αναλάβει τις ευθύνες του για τις επιλογές που έκανε.

Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης υπήρξαν και υπάρχουν συγκυβερνήσεις. Ακόμη και στις ΗΠΑ ο Ομπάμα ουσιαστικά «συγκυβερνά» με τους Ρεπουμπλικάνους και είδατε τα αποτελέσματα με την παρ’ ολίγον χρεοκοπία. Στις συγκυβερνήσεις ο βασικός στόχος είναι να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση και να μην καταρρεύσει η χώρα. Έτσι έγινε και στην Ελλάδα και ειδικά εδώ υπήρχε και υπάρχει ο κίνδυνος του οικονομικού, κι όχι μόνο, αφανισμού.

Οι επιλογές δεν είναι πολλές, Ή αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει κουτσά στραβά και με τον Βενιζέλο να τα βάζει με τον Αβραμόπουλο και το αντίθετο, ή θα πάμε σε εκλογές και τότε… γαία πυρί μειχθήτω.

Υπάρχει και η λύση του Τσίπρα φυσικά. Αν πιστεύει ο κόσμος ότι δεν θα υπάρξει χρεοκοπία με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τότε είναι ελεύθερος να πάει στην Κουμουνδούρου. Όταν, όμως, βλέπεις στελέχη όπως ο Στρατούλης, σε μια έξαρση λαϊκισμού να λένε: «Θα σκίσουμε το μνημόνιο στην αυλή της Βουλής...» και  τον Τσίπρα να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια και αόριστες δεσμεύσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης, τότε δεν έχεις πολλές ελπίδες για τους διεκδικητές της εξουσίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 18/10/2013 07:53:13

  Το έχουμε πει χιλιάδες φορές , οι πολίτες της ΝΔ όσο βλέπουν αγκαλιά με τον αθλιότατο βενιζέλο ψηφίζουν ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΑ.(όποιος κατάλαβε ,κατάλαβε)

 2. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 18/10/2013 08:10:31

  Φαντάζεστε τι θα έκανε ο ...ευθυτενής Αντιπρόεδρος, αν αντι για 4% είχε ...14%!!!
  Από την άλλη και τον Αβραμόπουλο τον εξυπηρετεί η σύγκρουση. Ξέρει ο,τι κατά βάθος οι νεοδημοκράτες δεν τη θέλουν τη συγκατοίκηση. Οταν τα βάζει με τον Βενιζέλο, ευξυπηρετεί ιδιοτελείς σκοπούς και ο νοών νοείτο.

  • Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
   Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής @ Αδέξιος Δεξιός 18/10/2013 09:36:21

   ...Αν έχει και 4%. Παίζεται.

 3. Σ/ς avatar
  Σ/ς 18/10/2013 08:36:50

  Οταν τσακώνονται τα βουβάλια την πατάνε τα βατράχια ,δηλαδή εμείς.=

 4. Αρκάς avatar
  Αρκάς 18/10/2013 08:55:13

  Κύριοι, καταλάβετε ότι η ιστορία δεν χρωστάει, ούτε έχει υποχρέωση σε ...κανέναν.

 5. Ραγιάς avatar
  Ραγιάς 18/10/2013 08:56:48

  Δεν ξέρω αν αγαπήθηκαν αλλά το συνοικέσιο πέτυχε και έκαναν έναν θαυμάσιο γάμο.
  Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω...

 6. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 18/10/2013 09:29:55

  Επέτειος 18 Οκτωβρίου 1981: η αποφράδα ημέρα...

  • Hawk avatar
   Hawk @ Τί να λέμε; 18/10/2013 13:51:06

   Ωραία, να γιορτάσουμε τα γενέθλια της καταστροφής μας, τι καθόμαστε.

 7. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 18/10/2013 09:58:48

  Δεν ζητησαμε να αγαπηθούν ,ούτε αυτός ήταν ο κυβερνητικός στόχος.Αυτο που θελαμε όλοι να προσπαθησουν να συνεργαστούν όταν όλοι οι άλλοι ετρεχαν μακρυά.Βεβαίως και εχουν διαφορες και ευθυνες και εσωκομματικα θέματα όμως σε πολλές χωρες η συνεργασία θεωρείτε δεδομένη.

 8. Hawk avatar
  Hawk 18/10/2013 10:11:36

  Εάν η ΝΔ θέλει να διαχωρίσει την θέση της ας προχωρήσει στην κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών του κυρίου Βάγγου...... έτσι για αρχή.

  • Αρκτική avatar
   Αρκτική @ Hawk 18/10/2013 15:36:20

   ....Και να φανταστεί κανείς, οτι αν και όταν καταργηθεί ο άνομος νόμος, θα συνεχίσουν να προστατεύονται όοοολοι οι προηγηθέντες απατεώνες, γιατί δε θα έχει αναδρομική ισχύ η διάλυση της ομερτά! Άδικο.....

   • NEMESIS avatar
    NEMESIS @ Αρκτική 20/10/2013 13:09:20

    ΜΩΡΕ ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ....
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΤΟΥ Δ΄ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑι ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΟΙ, ΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΗΤΑΡΙΟΥ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ή ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΣΤΑΛΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ

 9. Δημήτριος ο Μυροβλύτης avatar
  Δημήτριος ο Μυροβλύτης 18/10/2013 11:02:17

  Και όμως, αυτά που τους ενώνουν είναι, πια, πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.

 10. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 18/10/2013 12:18:09

  Προσωπικά δεν με πειράζει τόσο ο Βενιζέλος σαν πρόσωπο, όσο οι Πασόκοι υπουργοί και βουλευτές και η νοοτροπία ΠΑΣΟΚ.
  Καταρχήν το θεωρώ πρόκληση το ΠΑΣΟΚ να έχει έστω κι έναν υπουργό.
  Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταλάβει ότι τελείωσε ιστορικά και ότι οφείλει να στηρίξει την αστική κυβέρνηση του τόπου άνευ ανταλλαγμάτων, καθώς οι τσιπροκαμμένοι καιροφυλαχτούν λόγω της διαφθοράς και της καταστροφής που εφερε το ίδιο σε κάθε τομέα της κοινωνίας.
  Αντ' αυτού, βλέπουμε τελειωμένες προσωπικότητες που φλερτάρουν άλλοι με τη φυλακή και άλλοι με την ιστορική λήθη και αφάνεια, να καταλαμβάνουν ακόμη και τώρα θέσεις υπουργών, όχι για να σώσουν την όποια υστεροφημία τους, αλλά για να συνεχίσουν να βολεύουν τα δικά τους παιδιά στις ανώτερες διοικητικές θέσεις του δημοσίου, για να εξυπηρετούν τους τελευταίους πελάτες-ψηφοφόρους τους δια ρουσφετιών(πχ μεταθέσεις στρατεύσιμων) και για να ασκούν έτσι εξουσία παρά το γεγονός οτι η επιρροή τους στους πολίτες είναι μηδενική.
  Πχ για εμένα η παρουσία της Φώφης Γεννηματά στο Υπουργείο Άμυνας είναι ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ!!!
  Ένας Θεός ξέρει πόσοι δεξιοί στραβοκατάπιαν μόλις το έμαθαν...
  Σε κάθε περίπτωση πριν γίνουν εκλογές(εύχομαι στο τέλος της τετραετίας) ελπίζω να έχουμε προλάβει να πετάξουμε εγκαίρως το "κουφάρι" του ΠΑΣΟΚ από το παράθυρο, διαφορετικά από τη σήψη και τη δυσωδία θα πεθάνει και ο νοικοκύρης του σπιτιού.

  • Χάρης Χ. avatar
   Χάρης Χ. @ Πίθηκας 18/10/2013 14:27:41

   Ο νοικοκύρης του σπιτιού είναι η διαπλοκή. Και όχι μόνο δεν πεθαίνει από τον εναγκαλισμό με το ΠΑΣΟΚ, αλλά αλληλοτρέφονται και αλληλοεξυπηρετούνται. Και όσο ελέγχει και την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. τέτοια προξενειά θα κάνει (και πριν βιαστείς να απαντήσεις ότι δεν την ελέγχει σκέψου τι δουλειά έχει π.χ. ο κ. Ψυχάρης στη ΝΔ, σε ποιόν δόθηκε το λιγνιτωρυχείο Βεύης, ποιού το χρυσωρυχείο φυλάνε τα ΜΑΤ στη Χαλκιδική καλύτερα από την Ακρόπολη κλπ. κλπ.).

 11. Τάσος avatar
  Τάσος 18/10/2013 12:45:54

  2 χρόνια τώρα γεμάτα κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι, γιατί να μην αγαπιούνται;

  • Βανίλια Υποβρύχιο avatar
   Βανίλια Υποβρύχιο @ Τάσος 18/10/2013 15:42:33

   Γιατί πάντα θα υπάρχουν(κυρίως) και οι γάμοι ...συμφέροντος. Η αγάπη είναι μιά...δύσκολη υπόθεση!

 12. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 18/10/2013 12:48:12

  Ας μη ζητανε και τα ρεστα μερικοι οταν ψηφιζαν Χ.Α. ΚΑΙ ΑΝΕΛ.....Ο Σαμαρας πρεπει αμμεσα να κανει αλλαγες στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και στον περιβοητο νομο ΠΕΡΙ ΕΥΘΗΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ που τον......υπερασπιζονται και πολλα μπουμπουκια απο τη Ν.Δ. Οσο για τους.....τελειωμενους ΠΑΣΟΚΟΥΣ καλο θα ηταν να παραδειγματιστουν απο το τεκνο του πασοκ τον.....ΚΩΣΤΑ ΛΑΛΙΩΤΗ και ας μας αφησουν ησυχους και τη χωρα, γιατι καποτε η ΙΣΤΟΡΙΑ θα γραφει μα μελανα γραμματα το ΡΗΜΑΔΙΟ που αφησαν στη πατριδα και τις μελλοντικες γενιες.

 13. Πάνος avatar
  Πάνος 18/10/2013 12:59:20

  18 Οκτωβρίου 1981 - γιατί σας τσούζει τόσο πολύ η ημέρα που η Ελλάδα ανέπνευσε ελεύθερα για πρώτη φορά; όσα κακά κι αν έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ, τη χαρά που έφερε στην Ελλάδα εκείνη την ημέρα πρέπει να την αναγνωρίσετε....δεν είμαι παρεμπιπτόντως ΠΑΣΟΚ, ούτε το έχω ψηφίσε ποτέ στη ζωή μου...

  Πάνος

  • Θάνος Τάκης avatar
   Θάνος Τάκης @ Πάνος 18/10/2013 14:30:06

   "18 Οκτωβρίου 1981...η ημέρα που η Ελλάδα ανέπνευσε ελεύθερα για πρώτη φορά

   Εύγε Πάνο, σκάρωσες το ανέκδοτο της ημέρας...

 14. AUCHENTOSHAN avatar
  AUCHENTOSHAN 18/10/2013 13:15:23

  Τώρα είναι η ευκαρία να απαλλαγεί ο Σαμαράς από το κλεφτοΠΑΣΟΚ , να προκηρύξει εκλογές και να προχωρήσει σε πολιτικές διαπραγματεύσεις με τους ομολόγους του της ΕΕ.
  Η λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας είναι αποκλειστικά πολιτική και θα δοθεί από την στιβαρή διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού με τους ιέρακες της ΕΕ.
  Οτιδήποτε άλλο είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
  Η σύμπλευση και η συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ θα κατακρεμνήσει την ΝΔ και θα την θέσει οριστικά και αμετάκλητα στο περιθώριο..

  • frankly avatar
   frankly @ AUCHENTOSHAN 18/10/2013 14:32:56

   Η ΝΔ είπε Οχι στον Νόμο Βενιζέλου για τα υποβρύχια το 2010. Γιατί ήταν εξίσου σκανδαλώδης με τη σύμβαση Τσοχατζόπουλου.Τώρα όλα "μέλι γάλα"...?

 15. NEMESIS avatar
  NEMESIS 18/10/2013 14:36:06

  "Η αναγκαστική συγκυβέρνηση απλά δίνει ασυλία στο ΠΑΣΟΚ για τα εγκλήματα που έκανε." ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΣ ΔΙΝΕΙ ΑΣΥΛΙΑ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
  "Εφόσον ο κόσμος δεν επέλεξε σταθερές κυβερνήσεις, αυτά τα κυβερνητικά «εκτρώματα» θα τα βλέπουμε και στο μέλλον" ΑΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ (ΣΩΣΤΑ ΟΧΙ ΔΙΚΗΝ ΕΡΤ) 200.000 ΔΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΧΕ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ) ΣΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΕ ΕΙΧΕ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

 16. Xerxis avatar
  Xerxis 18/10/2013 15:12:01

  Ετσι κι αλλιώς εδω και παρα πολλά χρονια η ΝΔ επελεξε ναι μετατραπει σιγα σιγα σε μπλε ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπισει ψηφοθηρικά τον λαικισμό της "αλλαγής" του 81.

  Η ΝΔ εχει παψει να ειναι φιλελευθερο κεντροδεξιό κόμμα αφού σαν υπερτατη προτεραιότητα εξακολουθει και σημερα να βαζει την προστασία πασει θυσια του κράτους-εργοδοτη Δημοσιων Υπαλληλων. Οι επιδοσεις της στην στηριξη της ιδιωτικής οικονομίας (απο την οποία κατα τα άλλα "θα ελθει η αναπτυξη") ειναι στην καλυτερη περιπτωση λιγο πανω απο το μηδέν, αφου και καποιες πρωτοβουλιες που εξαγγελονται με πολλες φανφάρες ανατρέπονται στην πράξη σε συντομο διάστημα ειτε απο την απιθανη γραφειοκρατία του κρατους-τέρατος, είτε και με αμεση ακύρωση εξαιτίας των εισπρακτικών αναγκών της μαυρης τρυπας που λεγεται Ελληνικό Δημόσιο ("ειπα-ξείπα"). Το κράτος συνεχίζεται όπως το εφτιαξε το ΠΑΣΟΚ : οσα λεφτά του λειπουν για να πληρωνει τις σπαταλες και τους υπαλλήλους του τα χρεώνει σε φόρους καταστρεφοντας ετσι οποιαδήποτε ελπίδα αναπτυξης.

  Παρόλο που προσωπικα θεωρω τον Βενιζελο σαν εναν απο τους χειροτερους πολιτικούς της μεταπολίτευσης (και οσο νωρίτερα φυγει απο την ηγεσια του ΠΑΣΟΚ τόσο το καλύτερο για όλους), δεν βλέπω πιό θα ηταν το οφελος απο το να ειναι και το ΠΑΣΟΚ στην αντιπερα οχθη και να κανει την πιό ευκολη δουλειά της υφηλίου σήμερα, δηλαδη αυτή της Ελληνικής αντιπολίτευσης που μυξοκλαίει για τα πάθη του "λαού" και πετροβολάει εκ του ασφαλούς την "ανάλγητη" και "μνημονιακή" κυβέρνηση οργανώνοντας συλλαλητήρια, απεργίες και καταλήψεις.

  Αν πιστευει κανεις οτι μόνη της η ΝΔ (ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα) μπορεί να μας βγάλει απο το χαος έχοντας όλη την αντιπολίτευση "στα κάγκελα" εναντίον της, ειναι γελασμένος. Η συγκυρία ειναι σο-βα-ρό-τα-τη και διακυβεύονται θεμελιώδεις σταθερές του Εθνους, δεν εχει καμία σχέση με το παρελθόν και φαινεται πως πολλοί δεν το εχουν καταλάβει. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ποδοσφαιρικού επιπέδου πολιτικές αντιπαραθέσεις όπως τις εχουμε συνηθισει τοσα χρόνια. Χρειαζόμαστε σύνθεση και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση για μιά πορεία που δεν εχει εύκολη εναλλακτική και επιβάλλει ρεαλισμό και επικοινωνιακή ειλικρίνεια. Προσβλέποντας στην στήριξη ενος -ας ελπίσουμε- αυξανόμενου μέρους του Ελληνικού πληθυσμού που προσγειώνεται στην πραγματικότητα, αντιλαμβάνεται το -τεράστιο- αμιγως Ελληνικό μερίδιο ευθύνης στην κρίση, και, -επιτέλους-, ωριμάζει πολιτικά και γινεται πολύ αυστηρότερο στην επιλογή πολιτικού προσωπικού.

  Ο μέγας εχθρός της προόδου και της ευημερίας ενός τόσο προικισμένου τόπου όπως είναι η Ελλάδα, από την ίδρυση του νεώτερου κράτους εως και σήμερα, ειναι ένας : ο λαικισμός.

 17. Υποψιασμένη avatar
  Υποψιασμένη 18/10/2013 15:13:39

  Κάθε φορά που βλέπω τον κ. Β.Βενιζέλο να μοστράρεται και να καυχιέται και να ...ακίζεται και να προκαλεί υπενθυμίζοντάς μας πως είναι...Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έρχονται στη μνήμη μου τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη, που συμπτωματικά, περιγράφουν επακριβώς την κατάσταση :
  ''Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη.''
  Εμείς λοιπόν η πλειοψηφία, που αποφασίσαμε στις τελευταίες εκλογές να εξαφανιστεί μαζί με το απολειφάδι που αποκαλεί ''κόμμα'' του, περιμένουμε με ...αγωνία την ώρα για τη χαριστική βολή! Πού θα πάει; Ο καιρός γαρ εγγύς!

 18. Anonymouse avatar
  Anonymouse 18/10/2013 16:06:45

  Εμενα παλι η σχεση των δυο κομματων μου θυμιζει εκεινη των σιαμαιων Chang και Eng , ενωμενοι στον γοφο δια βιου και ανικανοι λογο φυσιολογιας να επιζησουν χωριστα.

  Τα υπολοιπα περι "αναγκης που εγινε φιλοτιμο" μονο και κατ'εξαιρεση αυτην την μια φορα οχι για την πολιτικη τους επιβιωση αλλα "για το καλο της χωρας και του λαου" ειναι απλως ωραια παραμυθακια για τον λαουτζικο που εχει απομεινει.

  Μικρη η παρηγορια οτι δεν ειμαστε οι μονοι στην περιοχη μιας και αν κοιταξει κανεις προς Σερβια πλευρα θα δει ενα παρομοιο μοτιβο με το δικο μας και την εξελιξη του μολις μερικα χρονια πριν.

  Μια δηθεν "κεντροδεξια" παραταξη ετοιμη να "σωσει την χωρα" μια δηθεν "σοσιαληστικη" ετοιμη να προοδευσει την χωρα , ο λαος κανει την επιλογη του και στο τελος οι δυο τους συγκυβερνουν καλα και ο λαος μη χειροτερα.

  Αν μεχρι τις επομενες εκλογες το ΠΑΣΟΚ δεν μπει ξανα μεσα στην βουλη και αποκλειστει , η ΝΔ θα ακολουθησει τον ιδιο δρομο σε μια με δυο εκλογικες περιοδους.

  • frankly avatar
   frankly @ Anonymouse 18/10/2013 16:51:35

   Πως αλλιως θα πληρωθουν 2.800.000 συνταξιουχοι με τις 4.200.000 συνταξεις +300.000 νεοι συνταξιουχοι?
   Με 30% ανεργια & δολοφονωντας με αβαστακτους φορους τους λιγοστους ιδιωτες απο που θα βρεθει ολο αυτο το υπερογκο ποσο καθε χρονο για τις συνταξεις ?

 19. Μανταμ Σουσού avatar
  Μανταμ Σουσού 18/10/2013 23:04:09

  Όχι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν παντρευτεί. Είναι άγαμοι θύται, και οι δυό.

 20. Κώστας ,Πεύκη avatar
  Κώστας ,Πεύκη 19/10/2013 03:02:19

  Όχι μωρέ, μακακίες του ΚΚΕ ήταν όταν έλεγε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος.

 21. ΦΒΚ avatar
  ΦΒΚ 19/10/2013 03:54:58

  Υπάρχουν χίλιοι λόγοι να αντιπαθείς τον Μπένι και το απόκομμά του, αλλά ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών (δημιούργημά του) είναι στην ΣΩΣΤΗ κατεύθυνση.

  Κάποιος πρέπει να προστατεύει τους εκλεγμένους εκπροσώπους του Λαού. Αν καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, ο κάθε πικραμμένος, αλλά κυρίως ο κάθε εκβιαστής και ο κάθε τιποτένιος, θα μπορεί να τρομοκρατεί και τον πιο άξιο πολιτικό. Ως αποτέλεσμα, μόνο τα λαμόγια και οι κολλητοί των εκβιαστών θα απομείνουν να πολιτεύονται.

  Τυχόν κατάργηση του νόμου μας οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς, σε μία εποχή όπου "opinion leaders" (τρομάρα τους) είναι ο Λαζόπουλος, ο Τσίπρας και ο Χατζηνικολάου

 22. Γιούγκερμαν avatar
  Γιούγκερμαν 19/10/2013 15:53:32

  Δε ξέρω αν αγαπήθηκαν αγαπητέ Φάκτορα, αλλά πάντως το ΠΑΣΟΚ έχει όμηρο τη ΝΔ. Και για να μιλήσω με πραγματικά στοιχεία, πάρε μερικά τηλέφωνα ΝΔκρατών εφοριακών, οι οποίοι σήμερα είδαν πάλι -επί Σαμαρά, αν είναι δυνατόν- ότι οι εφορίες της χώρας "πρασίνισαν" στην κυριολεξία. Η ΝΔ ανέκαθεν παραμελούσε τον κόσμο της και τον άφηνε βορά στα αρπακτικά του ΠΑΣΟΚ. Από τη ΝΔ του Σαμαρά όμως αυτό δεν το περίμενε κανείς. Οι διώκτες των ΝΔκρατών στις εφορίες χθες με το υπηρεσιακό συμβούλιο με επικεφαλής τον Θεοχάρη τους αντάμειψε έναν προς έναν, σφάζοντας στο γόνατο όλους τους ανιδιοτελείς αγωνιστές της παράταξης, οι οποίοι από τη Δευτέρα θα έχουν να αντιμετωπίσουν την αλητεία του βαθέος κράτους του ΠΑΣΟΚ. Ο Σαμαράς, είτε το δέχεστε είτε όχι, δεν έχει κάνει τίποτα γι αυτό και έχει αφήσει τον Βενιζέλο να αλωνίζει. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επιπλέον καταργήθηκαν κι όλες οι προσχηματικές διαδικασίες αξιοκρατίας. Πλέον το μαχαίρι και το πεπόνι ανήκει στο Θεοχάρη. Η σημερινή ΝΔ είναι για λύπηση. Και ο Σαμαράς δεν έχει κάνει τίποτα γι αυτό. Μόνο τον Παπαμιμίκο διόρισε ΓΓ, για τον οποίο αναγκάστηκε να παρέμβει ο ίδιος για να ηρεμήσει το ακροατήριο στην Πολιτική Επιτροπή, επειδή όλοι τον είχαν γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Τέτοια κατάντια. Το κράτος δεν διοικείται με 5 ανθρώπους περί τον Πρωθυπουργό. Μην απορείτε γιατί ο κόσμος ενδεχομένως θα γυρίσει την πλάτη. Αν πάμε σε εκλογές, μπορεί το ΠΑΣΟΚ να αυξήσει το ποσοστό του -ελέω Σαμαρά- αλλά σίγουρα τα ποσοστά της ΝΔ θα κατακρημνιστούν. Ένας παράγοντας που σπρώχνει τον κόσμο μακριά από το κόμμα είναι το ίδιο το κόμμα και οι χειρισμοί της ηγεσίας του. Η επιδίωξη μπορεί είναι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Αλλά τότε δεν θα υπάρχει πια Νέα Δημοκρατία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.