#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/08/2010 10:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Απαλλαγή απο το Μνημόνιο σε δυο χρόνιαΜε βάση την οικονομική πρόταση της ΝΔ η χώρα μέσα σε μια διετία θα μπορούσε να απαλλαγεί από το Μνημόνιο, να σταθεί στα πόδια της και να βγεί στις αγορές να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες με φυσιολογικά επιτόκια. Με την πολιτική του Μνημονίου, αντίθετα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγούμε στις αγορές ακόμα και μετά από τέσσερα χρόνια! Όταν το χρέος μας θα είναι τεράστιο, το έλλειμμά μας ακόμα δεν θα έχει μηδενιστεί και η Οικονομία θα είναι ουσιαστικά σε παρατεταμένη στασιμότητα.

Αυτά τόνισε χθες μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος που ασχολήθηκε με την προετοιμασία για τις επερχόμενες εκλογές.

Είμαστε το Κόμμα που τόλμησε να πει το μεγάλο όχι στο Μνημόνιο, παρά τις πιέσεις να το αποδεχθούμε κι εμείς, παρά τα ολοφάνερα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις του, είπε ακόμα ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

Σήμερα, όλοι, από το ΣΕΒ ως τη ΓΣΕΒΕΕ, από τους μικρότερους ως τους πιο μεγάλους, διαπιστώνουν ότι η ρευστότητα τέλος, οι επενδύσεις τέλος και το μέλλον συνοψίζεται σε δύο λέξεις: λουκέτα και ανεργία.Σήμερα ακόμα και οι οπαδοί του Μνημονίου αρχίζουν να μετανιώνουν τη στήριξη που προσέφεραν. Ακόμα κι όσοι αποδοκίμασαν πριν λίγους μήνες τη στάση της Νέας Δημοκρατίας κατά του Μνημονίου, σήμερα, με απόγνωση ομολογούν ότι οδηγεί σε αδιέξοδα χειρότερα από εκείνα που οδήγησαν στο Μηχανισμό στήριξης.Τα αποτελέσματα είναι τρία – κι είναι και τα τρία ολέθρια:

* Πολύ μεγαλύτερη ύφεση απ’ όσο είχε προϋπολογιστεί (τουλάχιστον διπλάσια).

* Πολύ μεγαλύτερος πληθωρισμός απ’ όσο είχε προϋπολογιστεί (τουλάχιστον τριπλάσιος).

* Και πολύ μικρότερη πραγματική μείωση του ελλείμματος απ’ όσο είχε υπολογιστεί.

Συμπέρασμα: Νέα έκτακτα μέτρα είναι σχεδόν αναπόφευκτα…Η Νέα Δημοκρατία είχε διαφωνήσει με το Μνημόνιο για αυτούς ακριβώς τους λόγους:

-- Διότι δεν λύνει το πρόβλημα, το επιδεινώνει. Όπως συμβαίνει σήμερα.

-- Διότι βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης. Όπως ομολογούν οι πάντες ότι συμβαίνει τώρα.

-- Διότι επιβάλλει θυσίες που θα πήγαιναν κατά μέγα μέρος χαμένες. Όπως επιβεβαιώνεται σήμερα.Η Νέα Δημοκρατία δεν απέρριψε απλώς το Μνημόνιο. Πρότεινε και τη δική της ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση. Αναλυτικά με λεπτομέρειες, με στοιχεία, με επιχειρήματα.Πολύ συνοπτικά προτείναμε άλλο μείγμα πολιτικής:

* Με τόνωση της οικονομίας σήμερα, για να φρενάρουμε την ύφεση, για να σταματήσουμε τα λουκέτα, για να σταματήσουμε την εκτίναξη της ανεργίας, για να αρχίσει να αλλάζει το κλίμα. Ώστε οι θυσίες που έγιναν να αρχίσουν να πιάνουν τόπο.

Οι θυσίες που έγιναν ως τώρα αρκούν για να μηδενίσουμε το έλλειμμα, αν τονώσουμε την Οικονομία. Δεν χρειάζονται άλλα περιοριστικά μέτρα, όπως αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο και προεξοφλούν οι υστερήσεις του προγράμματος από τους στόχους του. Χρειάζονται, όμως, μέτρα τόνωσης της Οικονομικής δραστηριότητας μηδενικού ή ελάχιστου κόστους.

Αυτή είναι η πρώτη καίρια θέση μας: Δεν χτυπάμε μόνο το έλλειμμα, χτυπάμε ταυτόχρονα και την ύφεση που μεγαλώνει το έλλειμμα. Ή όπως το είπαμε με πιο τεχνικούς όρους δεν χτυπάμε μόνο το διαρθρωτικό έλλειμμα, χτυπάμε ταυτόχρονα και το κυκλικό που προκαλεί η ύφεση. Η οποία συνεχώς βαθαίνει.

Χρειάζεται ακόμα συστηματική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Που είναι τεράστια σε αντικειμενική αξία, αλλά είναι πλήρως αδρανής. Αρκεί μικρό μέρος να αξιοποιήσουμε παραγωγικά και ακόμα μικρότερο να αξιοποιήσουμε εμπορικά, ώστε να μειώσουμε το έλλειμμα και να βγούμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης με ορίζοντα διετίας, αν ξεκινούσαμε από σήμερα.

Αυτή είναι η δεύτερη καίρια θέση μας: Δεν χτυπάμε μόνο το έλλειμμα, χτυπάμε ταυτόχρονα και το χρέος. Για να μη βρεθούμε, λίγα χρόνια αργότερα, με μικρότερο έλλειμμα αλλά με πολύ μεγαλύτερο χρέος. Και δεν θα μπορούμε ούτε τότε, παρά τις μεγάλες θυσίες να βγούμε στις αγορέςΧρειάζονται ακόμα μέτρα που διορθώνουν κάποιες αδικίες οι οποίες προσφέρουν ελάχιστα στη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά βλάπτουν την Οικονομία και αποσταθεροποιούν την Κοινωνία. Όπως, για παράδειγμα, οι περικοπές των συντάξεων τις οποίες υποσχεθήκαμε να αποκαταστήσουμε. Άμεσα στο μεγαλύτερο μέρος τους και πολύ σύντομα στο σύνολό τους. Προτείνοντας ισοδύναμες περικοπές από αλλού.

Αυτή είναι η τρίτη καίρια θέση της Νέας Δημοκρατίας: Να αποκαταστήσουμε άμεσα ή στο συντομότερο δυνατό αδικίες που έγιναν από την εφαρμογή του Μνημονίου, χωρίς να εκτροχιάζουμε τη μείωση του ελλείμματος.Χρειάζονται ακόμα μέτρα Ανάπτυξης, μερικά των οποίων μπορούν να ληφθούν από τώρα, τουλάχιστον για να αλλάξουν το κλίμα και ορισμένα άλλα αναγκαστικά από το Μνημόνιο.

Κι αυτό είναι η τέταρτη καίρια θέση της Νέας Δημοκρατίας: Αναπτυξιακή προοπτική από τώρα. Και δέσμευση για μεγάλες αναπτυξιακές ανατροπές που θα έλθουν στη μετά το Μνημόνιο εποχή, αλλά που οφείλει η Κοινωνία να τις γνωρίζει και να τις στηρίζει από τώρα: Όπως η μείωση της φορολογίας. Γιατί σήμερα, όπως επισημαίνει και πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας, οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές πνίγουν την Ελληνική Ανταγωνιστικότητα και απαγορεύουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα...Η Νέα Δημοκρατία δεν διαφωνεί στη μείωση του ελλείμματος και του χρέους. Αντίθετα προωθεί με το διαφορετικό μείγμα πολιτικής που προτείνει πολύ πιο μεγάλη μείωση του ελλείμματος και πολύ ταχύτερα:

-- Με βάση το εναλλακτικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το έλλειμμα θα έχει εκμηδενιστεί σε δύο περίπου χρόνια (αν εφαρμοζόταν από σήμερα), ενώ με βάση το Μνημόνιο, ακόμα και μετά από τετραετία, θα υπάρχει έλλειμμα της τάξης του 2%!

-- Με βάση το διαφορετικό μείγμα Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, το δημόσιο χρέος θα είναι μετά από τετραετία κάτω από 100%, σημαντικά μικρότερο απ’ ό,τι σήμερα. Ενώ με βάση του Μνημόνιο θα πλησιάζει τότε το 150%!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 27/08/2010 08:30:23

  Αυτή είναι η πρώτη καίρια θέση μας: Δεν χτυπάμε μόνο το έλλειμμα, χτυπάμε ταυτόχρονα και την ύφεση που μεγαλώνει το έλλειμμα. Ή όπως το είπαμε με πιο τεχνικούς όρους δεν χτυπάμε μόνο !!!!!!!!!! το διαρθρωτικό έλλειμμα, χτυπάμε ταυτόχρονα και το κυκλικό που προκαλεί η ύφεση. Η οποία συνεχώς βαθαίνει !!!!!!!!!!!!!!!!!

  και όποιος κατάλαβε ..... σφυράτε μου.....

  Αυτά τα καταλαβαίνουν μόνο οικονομολόγοι, άντε και κάποιοι ψαγμένοι .... δηλαδή αφαιρέστε τα παιδιά, τους άνω των 70, τους αγράμματους, του δημοτικού και γυμνασίου, τους αδιάφορους, αυτούς που δεν διαβάζουν, όλες σχεδόν τις γιαγιές, τους μη οικονομολόγους = 0,001% των πολιτών.

  Και αναρωτιέστε γιατί δεν ακούγεται ο λόγος της ΝΔ .......

  Ο λαός θα καταλάβει μόνο αν ακούσει τη φράση:
  "το Μνημόνιο, το ΔΝΤ, η Τρόικα, βλαπτουν σοβαρά την υγεία, βλάπτουν το λαό, βλάπτουν τη πατρίδα, φέρνουν καταστροφή, μας οδηγούν στον όλεθρο. Έξω από την Ελλάδα και να πάνε στον αγύριστο".

  Όσο η ΝΔ δεν το λέει, το λιγότερο που θα υφίσταται, θα είναι να περιθωριοποιείται και να απαξιώνεται στη λαϊκή συνείδηση.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Αρματιστής 27/08/2010 10:07:56

   Αυτά δεν τα καταλαβαίνουν μόνο κάτι βολεμένοι.
   Τα καταλαβαίνουν πολύ καλά οι άνθρωποι της εργασίας και της αγοράς.

  • Κοινός νους avatar
   Κοινός νους @ Αρματιστής 27/08/2010 10:39:59

   Αγαπητέ αρματιστή μήπως διάβασες άλλο άρθρο και σε άλλο έστειλες σχόλιο.


   "Η Νέα Δημοκρατία είχε διαφωνήσει με το Μνημόνιο για αυτούς ακριβώς τους λόγους:

   – Διότι δεν λύνει το πρόβλημα, το επιδεινώνει. Όπως συμβαίνει σήμερα.

   – Διότι βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης. Όπως ομολογούν οι πάντες ότι συμβαίνει τώρα.

   – Διότι επιβάλλει θυσίες που θα πήγαιναν κατά μέγα μέρος χαμένες. Όπως επιβεβαιώνεται σήμερα."

   Απο το απόσπασμα που σου επισύναψα ποιός δεν θα καταλάβει τι ενοεί.


   Θα μου πεις αν δεν θέλεις να καταλάβεις για δικους σου λόγους δεν θα καταλάβεις ποτέ.

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ Κοινός νους 27/08/2010 12:29:55

    Ξέρω πολύ καλά τι διάβασα.
    Διάβασα μέτρα για να ξεφύγουμε από την ύφεση.
    Την ύφεση, τη φτώχια την καταστροφή, την απαξίωση της χώρας τη φέρνει το Μνημόνιο.

    Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι πρέπει να ξαποστείλουμε ΑΜΕΣΩΣ, ΤΩΡΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΧΘΕΣ, τους τροικανούς, το ΔΝΤ, τα Μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, το κατοχικό πρωθυπουργό, τους κατοχικούς υπουργούς, αγνοόντας το οποιοδήποτε κόστος. Αύριο θα είναι πολύ αργά. Θανατηφόρα αργά.

    Είχα γράψει πριν τρεις μήνες ότι ήταν προτιμότερη η χρεοκοπία. Βεβαίως δεν θα μας άφηναν να χρεοκοπήσουμε, διότι θα χρεοκοπούσε το τραπεζικό σύστημα της ΕΕ. Εμείς είχαμε το πάνω χέρι. Αλλά είχαμε ένα πολύ λίγο πρωθυπουργό, ή ένα πρωθυπουργό που ήρθε με γραμμενη αποστολή, που η Μέρκελ ο Σαρκοζί η ΕΚΤ και η Κομισιόν, του έβαλαν μια θηλειά στο λαιμό, του έδιναν συγχαρτήρια για τη θηλειά που δέχτηκε να φορέσει και αυτός καμάρωνε, χαζογέλαγε και απειλούσε τις αγορές με πιστόλια, με οπλισμένα εξάσφαιρα με τανκς και κανόνια, που τελικά αποδείκτηκαν μακαρόνια.

    Ήταν προτιμότερη η χρεοκοπία. Κάποιοι έλεγαν ότι αν χρεοκοπήσουμε θα υποτιμηθούμε κατά 30%. Σήμερα που προς το παρόν αποφύγαμε την χρεοκοπία, δεν έχουμε υποτιμηθεί 30%;; Εγώ προσωπικά έχω χάσει σε αγοραστική δύναμη 25%.

    Αλλά εσύ μπορείς να μου πεις αν έχουμε αποφυγει τη χρεοκοπία; Ο οίκος ΛΑΖΑΡΝΤ με τι ειδικεύεται; Από ότι ακούω με την αναδιάρθρωση του χρέους. Η κυβέρνηση δεν τον έχει προσλάβει για σύμβουλο; Η αναδιάρθρωση του χρέους τι είναι; Χρεοκοπία δεν είναι;

    Το ζήτημα όμως είναι ποιος την επιλέγει, πότε την επιλέγει και υπό ποιες συνθήκες την επιλέγει...

    Μια φορά όταν θα φθάσουμε στη χρεοκοπία, στη στάση πληρωμών, στην αναδιάρθρωση του χρέους, στο κούρεμα των ομολόγων, τότε όλο το χρέος μας θα είναι απόλυτα καλυμμένο. Δεν θα μείνει κόκκαλο σου λέω.

    Καληνύκτα και όνειρα γλυκά.

 2. undercover gpr avatar
  undercover gpr 27/08/2010 10:42:36

  Και για να καταλάβει η γιαγιά κι ο παππούς στο χωριό πρέπει να αρχίσει τους λαικισμούς και τα καραγκιοζιλίκια δηλαδή ε?

  Ο συγκεκριμένος λαός , ο πιο επιρρεπής του κόσμου σε λαικιστικά τσιτάτα απ' ότι φαίνεται ζητάει τη δόση του...

 3. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 27/08/2010 10:50:48

  Τα εμπεδώσαμε όλα αυτά.
  Στην πράξη, τώρα, τι γίνεται;
  Θα περιμένουμε να επαληθευτούν οι προβλέψεις της ΝΔ, και αυτών που τα έχουν προειπεί εδώ και καιρό, ή έχει και κάποιο σχέδιο για να μπει σε εφαρμογή η προσπάθεια απεγκλωβισμού από την αγχόνη εδώ και τώρα;
  Το να περιγράφεις τον αργό θάνατο, απλά σε κάνει συμμέτοχο.
  Ποιος, και πως, θα κόψει το σχοινί που σφίγγει γύρω από τον λαιμό μας;

  • Factorx avatar
   Factorx @ ο νοών...νοείτω 27/08/2010 10:54:58

   Τι προτείνεις;

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ Factorx 27/08/2010 11:59:21

    Ούτε πολιτικός είμαι, ούτε διπλωμάτης, ούτε δημοσιογράφος, για να έχω ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει πίσω από τις κουρτίνες, και να γνωρίζω τα όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσουν για να σπρώξουν τις λύσεις που απαιτούνται.
    Ευτυχώς όμως, διότι θα χρειαζόμουν πολύ χρόνο μέχρι να σταχυολογήσω την κατάσταση, να την ερμηνεύσω και να αποφασίσω τι χρειάζεται να γίνει, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κρατήσω τις ισσοροπίες που χρειάζονται αυτοί.

    Απλά και ξεκάθαρα λοιπόν.
    Γνήσιο και καθαρό πολιτικό κάλεσμα, σε όλους τους πολίτες για εκδήλωση πολιτικής διαμαρτυρίας πριν και παράλληλα με τις δημοτικές εκλογές.
    Πλήρης αποδοκιμασία όσων κατέρχονται με συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα επίπονη προσπάθεια εύρεσης και ανάδειξης τοπικών πολιτευτών που πράγματι ενδιαφέρονται για τον τόπο τους.
    Σε περίπτωση που κάποιοι άξιοι κατέρχονται με το ΠΑΣΟΚ, κάλεσμα και προειδοποίηση, να κατέβουν αυτόνομα, ανεξάρτητα ή/και σε συνδυασμό με άλλους υποψηφίους με την ίδια καθαρή στάση απέναντι στους δημότες που θέλουν να εκπροσωπήσουν.
    Ει δυνατόν ενιαία ψηφοδέλτια σε όσο περισσότερους δήμους γίνεται, με προεκλογική ανοικτή ψηφοφορία για υποψήφιους από όλους τους χώρους.
    Ξεκάθαρη αποτύπωση των συνεπειών τώρα, αλλά και αύριο, του σχεδίου Καλλικράτης για την περιφέρεια.
    Μην ξεχνάτε ότι μόνο με μία καταγγελτική ψήφο δεν θα αλλάξει τίποτα, διότι ποτέ δεν άλλαξε μέχρι τώρα.

    Διάχυση σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας των συνεπειών του μνημονίου και των πρακτικών του με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο.
    Ανάδειξη σε καθημερινή βάση της τεράστιας αλλά και ουσιώδους διαφοράς μεταξύ αγγλικού και ελληνικού κειμένου του μνημονίου.
    Το παραπάνω προϋποθέτει απαραίτητα, πιστή μετάφραση όλων των σελίδων από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά την ορολογία τέτοιων συμφωνιών.
    Υποσκέλιση των ΜΜΕ με διάσπαρτη οργάνωση πληροφόρησης από εθελοντές που θα γνωρίζουν καλά τι θα μεταδίδουν, ώστε να είναι πλήρως τεκμηριωμένα σε απλό λόγο και με όσο το δυνατόν λιγότερους συναισθηματισμούς.
    Ανάδειξη όλων των σκοτεινών σημείων του μνημονίου, με τις βραχυπρόθεσμες, αλλά κυρίως τις μεσο-μακροπρόθεσμες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή, κοινωνικά, οικονομικά, γεωπολιτικά.
    Στελέχωση με άξιους και ξεκάθαρους σε σκέψη και λόγο επιστήμονες, με σκοπό την πλήρη τεκμηρίωση σε περίπτωση αντιπαράθεσης με τους εγκάθετους.
    Στήριξη όσων ομάδων έχουν δημιουργηθεί, ήδη, και δημιουργούνται για πληρέστερη ενημέρωσή τους.
    Ανοικτή πρόσκληση σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στοιχηθούν μαζικά και όχι αποσπασματικά, προειδοποιώντας τους για αποφυγή κομματικής εκμετάλλευσης της προσπάθειας.
    Πρωτοπορία και στήριξη των ενεργειών από την πολιτική παράταξη, ΝΔ, που έχει, υποτίθεται, την πρωτοπορία στην ανάδειξη των μέχρι τώρα συνεπειών, αλλά μόνο, μέχρι τώρα, με καταγγελτικό λόγο.
    Δέσμευση από τον αρχηγό της, ότι η προσπάθεια γίνεται για το καλό της Χώρας και όχι για το καλό του κόμματος.
    Εκστρατεία στο εξωτερικό, ταυτόχρονα, με επαφές με την ομογένεια αλλά και όσους καταλαβαίνουν ότι η περίπτωσή μας αφορά και αυτούς, ιδιαίτερα δε με χώρες που έχουν ήδη υποστεί τις συνέπειες.
    Δέσμευση, ότι εάν, με το καλό ευοδώσει η προσπάθεια, θα προκυρηχθούν εκλογές με
    κυρίαρχα θέματα την αποδέσμευση από το μνημόνιο, την ομαλοποίηση των αδικιών απέναντι στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και κυρίως στους χαμηλοσυνταξιούχους, και κατάθεση ρεαλιστικού σχεδίου με σκοπό την έξοδο από την, κυρίως, ενδογενή, κρίση.
    Το σχέδιο που ήδη υπάρχει, της ΝΔ, είναι μία πολύ καλή αρχή.

    Εάν δεν επικοινωνηθούν αυτά, και ένα σωρό άλλα, μέχρι και στον τελευταίο πολίτη, με σκοπό να απαιτήσει πλέον η πλειοψηφία των πολιτών την απαλλαγή από την αγχόνη, και όχι να την καλεί το κάθε κόμμα, που σημειωτέον είναι και αναξιόπιστα, να κατέβει από το καρεκλάκι που ισσοροπεί τώρα, δεν θα αλλάξει τίποτα.

    Δεν είναι σκέψεις δικές μου.
    Είναι σκέψεις χιλιάδων και λόγος εκατοντάδων στο διαδίκτυο και στις παρέες, που απλά παραμένει σκέψη και λόγος.
    Υπάρχουν και πολλά περισσότερα που έχουν ειπωθεί, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος για μία άλλη φορά να χαθούμε στην ογκώδη ανάλυση.
    Μυαλά υπάρχουν, καρδιές δεν περισσεύουν.
    Η μεγαλύτερη αδυναμία μας είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα, έστω και από απόσταση και ανώνυμα.
    Συνειδητοποιήστε ότι τρέχοντας πίσω από τα κόμματα, μόνον, μισές δουλειές θα γίνουν.
    Ας τρέξουν τα κόμματα και μία φορά από πίσω μας, ή έστω μαζί μας.
    Ας μην γελιόμαστε, για την καρέκλα ενδιαφέρονται κατά κόρον.
    Ας την κρατήσουμε λίγο ψηλά, έτσι ώστε να κοπιάσουν να την φθάσουν.

    Δεν γουστάρω τα κόμματα, αλλά εάν αυτό που δείχνει ο κ. Σαμαράς και αυτό που προβάλλουν οι περί αυτού, είναι αληθινό, μένει και να φανερωθεί.
    Με έργα.

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ Factorx 27/08/2010 13:22:11

    @Factorx,
    Εγώ όπως είδες απήντησα.
    Και επειδή είσαι έξυπνος άνθρωπος, θα κατάλαβες ότι ούτε γράφω για να γράψω, ούτε λέω για να πω.

  • Κοινός νους avatar
   Κοινός νους @ ο νοών...νοείτω 27/08/2010 11:02:24

   Ο Σαμαράς το είπε ξεκάθαρα. Για να κόψουμε το σχοινί πριν μας πνίξει ελάτε μαζί μας σε έναν μεγάλο εναντίον του μνημονίου συνασπισμό.
   Να καταψηφίσουμε μαζικά τα κόμματα που έμεσα η άμεσα στηρίζουν το μνημόνιο.
   Τι άλλο να κάνει να έρθει την ημέρα των εκλογών να σε πάει με το χέρι να ψηφίσεις αυτό που πρέπει.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Κοινός νους 27/08/2010 11:42:38

    Έτσι είναι. Θα πρέπει να δείξει ο λαός ότι δεν πιστεύει ότι το Μνημόνιο θα μας βγάλει από την κρίση.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Κοινός νους 27/08/2010 11:44:02

    Φίλε μου τι τους λες τώρα, οι περισσότεροι εδώ μέσα παραπονιούνται από τη μία που η ΝΔ ως αντιπολίτευση δεν έχει καταργήσει το μνημόνιο ήδη, αλλά καταγγέλουν το δικοματισμό, άρα δεν προτίθενται να την ψηφίσουν για να μπορεί να το καταργήσει. Άρτζι μπούρτζι και λουλάς.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ο νοών...νοείτω 27/08/2010 11:45:37

   Υποθέτω πως το ερώτημα είναι ρητορικό. Μόνον ο ψηφοφόρος έχει τη δύναμη να υπαγορεύσει πολιτικές, ακόμη και στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθότι η εκφρασμένη λαϊκή προτίμηση αντιστοιχεί σε επι-ή:αποδοκιμασία της κυβερνητικής γραμμής.

 4. athamas avatar
  athamas 27/08/2010 11:07:21

  Δεν καταλαβαίνει ο ΓΑΠ πως μόνο με συνεχόμενη και αυξανόμενη φορολογία οδηγεί στην όλο και μεγαλύτερη ύφεση και τελικά στον θάνατο την οικονομία της χώρας; Τόσο δύσκολο είναι;
  Αυξάνεις τους φόρους και αυξάνει τις τιμές και τον πληθωρισμό.
  Ο κόσμος αγοράζει λιγότερα, η κατανάλωση μειώνεται, οι φόροι που εισπράτεις σαν κράτος και αυτοί αναγκαστικά θα μειώνονονται επειδή «ουκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος» έσοδα επιχειρηματία.
  Και 50% να ανεβάσεις τον ΦΠΑ καλύτερα να μην γράψω τι θα εισπράξεις σαν φόρο όταν ο επιχειρηματίας δεν θα έχει ούτε να πληρώσει το ενοίκιό του και τους υπαλλήλους του.

  Μια χαρά τα λέει ο Σαμαράς!
  Που πάντα προσωπικά τον είχα σε μεγάλη εκτίμηση.
  Η λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας είναι μόνο μία:

  Ανάπτυξη!

  Και όχι «πράσινη» γιατί θυμίζει πασοκική ανάπτυξη και δεν μας αρέσει.
  Σκέτο «ανάπτυξη» μας αρκεί.

  Να ανοίξουν οι δουλειές, να βρίσκει ο κόσμος εργασία, να κινείται το χρήμα και η αγορά, να ζωντανέψει η οικονομία, να κινηθούμε βρε αδερφέ!
  Και μετά θα πάρει και το κράτος τον φόρο του.
  Και να φτιάξει και φορο-ελεγκτικούς-εισπρακτικούς μηχανισμούς που να λειτουργούν.
  Αφού όμως πρώτα υπάρξει χρήμα για να φορολογήσεις και να εισπράξεις τον φόρο.

  Αυτοκτονούμε οικονομικά σαν χώρα και σαν άνθρωποι με αυτούς τους φορομπήχτες που μπλέξαμε και δεν μας βλέπω να αντιστεκόμαστε όσο θάπρεπε.

  Άντε, αυτή η κυβέρνηση κράτησε πολύ!
  Καιρός να αλλάζει γιατί αστεία αστεία θα ξεπουλήσει και τον Παρθενώνα στο τέλος.

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/08/2010 11:24:16

  Παραθέτω εδώ αποσπάσματα από ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο-τροφή για σκέψη που βρήκα στο Αντινιους Χ.ΒΛΟΣΙΟΣ:

  ...Το πραγματικό πρόβλημα είναι η ανεπαρκής, γενικολογούσα και αφηρημένη προσέγγιση του ζητήματος για συγκεκριμένη ανάλυση της πραγματικότητας και για επισήμανση των ΕΘΝΙΚΩΝ ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού κοινωικοιοκονομικού σχηματισμού- με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτήματα και απορίες όπως:

  1. γιατί η νεοφιλελεύθερη Θάτσερ, γιατί οι υπερχρεωμένες ΗΠΑ, γιατί η Ιαπωνία που ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει διπλάσιο σχεδόν χρέος με την Ελλάδα ΔΕΝ κατέφυγαν και ΔΕΝ καταφεύγουν (ούτε πρόκειται ποτέ να καταφύγουν, κατά την άποψή μου) στην επιτήρηση του ΔΝΤ, όπως έκανε η Ελλάδα;

  2. γιατί η ΕΕ, και ιδιαίτερα η Γερμανία και η Γαλλία, οι ηγεμονικές δυνάμεις της ευρωζώνης, δέχτηκαν να συνεργαστούν με το ΔΝΤ, μολονότι είχαν τη δυνατότητα, λόγω της υπαγωγής της Ελλάδας στην επιτήρηση της ΕΕ, να επιβάλλουν πολιτικές παρόμοιες με αυτές του μνημονίου;

  3. και το βασικότερο, γιατί οι έλληνες κεφαλαιοκράτες και τα μεσαία στρώματα δεν αντιδρούν σε μέτρα του μνημονίου, όπως η εκποίηση των κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων κυρίως σε Γάλλους και Γερμανούς επιχειρηματίες, όταν γνωρίζουν ότι η εκποίηση αυτή θα σημάνει εξαγωγή των κερδών αυτών των επιχειρήσεων στη Γαλλία και στη Γερμανία και συναφή άνοδο του ποσοστού κέρδους σε αυτές τις χώρες με ταυτόχρονη πτώση του ποσοστού κέρδους στην Ελλάδα;

  Και πώς είναι δυνατή η σύμπτωση των συμφερόντων του ντόπιου, του ελληνικού, και του ξένου , του γαλλικού, του γερμανικού και του αμερικανικού κυρίως κεφαλαίου, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης, δηλ. σε περίοδο όξυνσης των αντιθέσεων αναμεσα στους κεφαλαιοκράτες;

  Γιατί οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες δέχονται να μοιραστούν και να εκχωρήσουν στους ξένους κεφαλαιοκράτες, μέγα μέρος των κερδών των δημοσίων επιχειρήσεων ενώ θα μπορούσαν να τα καρπωθούν μόνοι τους;;;

  Γιατί τάχα οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες, που σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της τελευταίας Κυριακής έχουν περίπου 1 ΤΡΙΣ δολάρια στις ελβετικές τράπεζες, δε χρηματοδοτούν ΟΙ ΙΔΙΟΙ με ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ το ελληνικό δημόσιο χρέος, όπως κάνουν οι Ιάπωνες- με αποτέλεσμα το 95 % του δημόσιου χρέους της Ιαπωνίας να βρίσκεται στα χέρια Ιαπώνων, ενώ ΜΟΝΟ το 20 % του ελληνικού δημόσιου χρέους βρίσκεται στα χέρια ΕΛΛΗΝΩΝ κεφαλαιοκρατών;
  Αρκούν τάχα για τη θεωρητική επίλυση αυτών και άλλων προβλημάτων οι ισχνότατες κι εξαιρετικά γενικόλογες, ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ αλλά ΜΗ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ όπως:

  τράπεζες, μισθωτοί, μικρομεσαίοι, εγχώρια και ξένα συμφέροντα, εθνικός καπιταλισμός και υπερεθνικές διαδικασίες (και υπάρχουν άραγε τέτοιες υπερεθνικές διαδικασίες που στέκονται πέρα και πάνω από τα έθνη στον καπιταλισμό;).
  Δε χρειάζονται άραγε για την ανάλυση του μνημονίου και των συναφών του σχέσεων έννοιες όπως ιμπεριαλιστικές και ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΕΣ χώρες, δε χρειάζεται άραγε να καθοριστεί επακριβώς η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ του ελληνικού κεφαλαίου, δεν είναι το ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ κεφάλαιο το δεσπόζον τμήμα του ελληνικού κεφαλαίου, και από κει και πέρα ΟΛΕΣ οι άλλες σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες του ελληνικού κεφαλαίου δεν είναι ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ του εφοπλιστικού κεφαλαίου;
  Και η ευημερία του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου δεν εξαρτάται τάχα από τη συμμαχία του με την κάθε φορά θαλασσοκράτειρα δύναμη (παλιότερα με τη Βρετανία, σήμερα με τις ΗΠΑ)και από τις καλές του σχέσεις με τις χώρες που είναι μεγάλοι εισαγωγείς κι εξαγωγείς εμπορευμάτων (ΗΠΑ, ΚΙΝΑ, Γερμανία κλπ.) και που γι’ αυτό χρειάζονται τις ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ υπηρεσίες του ελληνικού εφοπλισμού- ο οποίος καπαρώνει τις παραγγελίες μεταφοράς και άλλα προνόμια, εκχωρώντας στους οικονομικούς του εταίρους τα γεωστρατηγικά, παραγωγικά κλπ. πλεονεκτήματα της χώρας και μη διστάζοντας να ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ τη χώρα για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του επ’ αυτής, απολαμβάνοντας πάντα τα σχετικά ανταλλάγματα;
  [Βλ. εμφύλιοι του '21, αγγλικά δάνεια, πράξη υποτέλειας/ ελληνικός εμφύλιος δεκαετίας '40 , λίμπερτι, σχέδιο Μάρσαλ/ένταξη στην ΕΕ, προγράμματα, επιδοτήσεις, οδικοί άξονες κι ενεργειακοί αγωγοί που κάνουν την Ελλάδα εμπορική έξοδο κι είσοδο της ΕΕ (και όχι μόνο) με τη Μέση και την Άπω Ανατολή και ιδιαίτερα με την Κίνα, -ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, και η διπλή επιτήρηση και η εκχώρηση του ΟΛΠ στους Κινέζους και η σχεδιαζόμενη εκχώρηση άλλων σημαντικών λιμένων στους πιστωτές μας (πχ. Πλατυγιάλι Αστακού), γκρίνια και πίεση για την αναβάθμιση της ελληνικής ναυτικής παιδείας, κτλ. κτλ.

  Και φυσικά ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ μείωση της τιμής του ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ως το επίπεδο των κινεζικών, των λιβεριανών, των φιλιπινέζικων κλπ. μισθών- πράγμα που συμφέρει σε όλους τους κεφαλαιοκράτες.]
  Καμιά μεταρρύθμιση ούτε αντιδραστικού, ούτε προοδευτικού τύπου δεν πρόκειται να βγάλει τους έλληνες εργαζόμενους από το φαύλο κύκλο της εξάρτησης και της υπερεκμετάλλευσης στον οποίο βολοδέρνουν από το 1825 (κυβέρνηση του αγγλόφιλου υδραίου εφοπλιστή Γ. Κουντουρώτη) και δώθε. Μονάχα μια επανάσταση που θα ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ μονομερώς το χρέος, που θα βγάλει τη χώρα από το λάκκο των λεόντων ΕΕ και ΝΑΤΟ, που θα έστελνε τον 6ο στόλο να ελλιμενιστεί στη Φλόριντα, που θα ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις (μαζί και τα καράβια των ελλήνων εφοπλιστών) κτλ., μπορεί να συντρίψει το φαύλο κύκλο της εξάρτησης και της κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης και όπως η επανάσταση του Κλεισθένη (επανάσταση και όχι μεταρρύθμιση, όπως δυσφημηστικά προσαγορεύεται επισήμως) να ξανακάνει τον χωρίς κεφαλαιοκράτες εργαζόμενο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ την κοινωνική, την οικονομική, την πολιτική και την πνευματική πρωτοπορία της ανθρωπότητας.

  • michal avatar
   michal @ αλλενάκι 27/08/2010 17:20:07

   Ta narkwtika peirazoun thn ugeia.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 27/08/2010 17:36:29

    Ενω εχεις αποψη γινεσαι τοσο ισοπεδωτικος και ειρων.....

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ michal 27/08/2010 17:43:04

    Michal, διάβασε τον άνθρωπο, απόρριψε ή προβληματίσου, και άσε τα υπόλοιπα, είναι ανάξιο απάντησης το σχόλιό σου.

   • Orestios avatar
    Orestios @ michal 27/08/2010 17:50:44

    Na ta kopseis. Se apovlakosan.

  • michal avatar
   michal @ αλλενάκι 27/08/2010 18:35:10

   Katarxhn to keimeno einai gemato anakriveies kai bebaia oudeis dialogos mporei na ginei me autous pou 8eloun thn Ellada, Cuba.

   • michal avatar
    michal @ michal 27/08/2010 18:40:28

    Kai epi tou prokeimenou, England htan sto IMF thn dekaetia tou 70 kai h Gallia sth World Bank thn dekaetia tou 50. Malista o tote MD ths World Bank, George McLoy eixe 8esei proupo8esh thn apomakrunsh twn kommounistwn apo thn gallikh kubernhsh gia na egkri8ei to daneio. Twra gia ta $1 trillion twn ellhnwn efoplistwn me thn pagkosmia oikonomia $60 trillion duskoleuomai na to pistepsw, as uparkei parapomph me link. Ola ta alla sunwmosiologies kai bebaia mia lush o kratismos kai o sosialismos. E8nikopoihsh twn pantwn.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 27/08/2010 18:46:40

    Ναι βρε michal αν δεν θες να μπεις σε διαλογο κατονοητο αλλα η αποψη του καθενος δεν σημαινει οτι πρεπει να την ειρωνευτεις επειδη διαφωνεις...

   • michal avatar
    michal @ michal 27/08/2010 20:00:51

    Υπάρχει μια προσπάθεια να φανεί η ΝΔ σαν ένα κόμμα θέσεων Ζουράρη, Καραμπελιά και Λιάνας Κανελή. Σε σημείο που ο Karatzafurer μοιάζει υπεύθυνος και νουνεχής πολιτικός. Αν δεν πίστευα σε συνωμοσίες θα έλεγα πως είναι βαλτοί του ΛΑΌΣ

 6. armageddon avatar
  armageddon 27/08/2010 11:44:55

  ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΓΗΝΕΤΕ ΠΙΣΤΙΚΩΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
  ΤΑ ΕΛΑΓΕ ΩΡΑΙΑ .....

  • Liberty avatar
   Liberty @ armageddon 27/08/2010 13:03:13

   Oloi oi politikoi ta lene wraia, kai GAP ta elege wraia. Exoun eidikeusi se auto. Alliws pws tha mas pisoun gia na rixoume to kouki?

 7. The Saint avatar
  The Saint 27/08/2010 12:02:59

  Φιλτατοι, οι εκλογές που έρχονται είναι σημαντικές, αρκεί το ΕΥΡΥ κοινό να καταλάβει, ότι ΔΕΝ πρέπει να ψηφίσει κανέναν υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, καμμία συν-υποψηφιότητα με άλλο κόμμα τύπου Δ.Α γιά να μαυριστεί το κυβερνών κόμμα εξ'ολοκλήρου.
  Απο εκεί και πέρα, έχω εκθέσει τις αμφιβολίες μου κατα πόσον το -όποιο- αποτέλεσμα των εκλογών αυτών θα αλλάξει το παρόν σκηνικό. Και έχω πεί, ότι χρειάζεται δυναμική αντίδραση απο όλους μας και κυρίως -και ξαναλέω- απο το ΕΥΡΥ κοινό, η οποία αντίδραση σημαίνει αγώνα και συμμετοχή σε κάθε διαδήλωση, η διαμαρτυρία... Μονο με λαικο ξεσηκωμό, τέτοιο παου να ανγκάσει τον ΓΑΠ και την παρέα του, να κυρήξουν βουλευτικές εκλογές...

  Αυτό που με ανησυχεί, είναι το ΕΥΡΥ κοινό έχει εμπεδώσει όλα όσα εμείς εδώ μέσα γραφουμε και σχολιάζουμε? Οσα το Antinews και άλλα blogs αποκαλυπτουν?
  Αυτές οι εκλογές -αν δεν έχει συμβεί στο μεταξυ κάτι συνταρακτικό που να αλλάξει το υπάρχον πολιτικο σκηνικό- πραγματικά θα δείξουν ΠΟΣΟΙ μ@λ@κ€$ υπάρχουν σε αυτή τη χώρα...

 8. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 27/08/2010 12:15:33

  Επίσης, συμπληρωματικά, θεωρώ ότι πρέπει να στοχεύσουμε σε τρία τέσσερα θέματα το πολύ, τα κυριώτερα.
  Η καθημερινή απασχόληση και σχολίασμός επί παντός επιστητού, σπαταλάει ενέργεια, σκέψη και αποτελεσματικότητα.
  Ας γίνει μία ψηφοφορία που θα αναδείξει τα σοβαρότερα θέματα, και να εστιάσουμε εκεί.
  Να τα κατανοήσουμε πλήρως, να τα εμπεδώσουμε, και να αρχίσουμε να εργαζόμαστε επάνω σε αυτά, ΟΛΟΙ.
  Να τα ξεσκονίσουμε, να τα απομυθοποιήσουμε και να τα αναδείξουμε στην ολότητά τους.
  Να βάλουμε στόχους εκπλήρωσης των εργασιών, και να δηλώσουμε εθελοντές εξερευνητές.
  Με τον τρόπο που πορευόμαστε..."ξημερώνει και βραδιάζει πάντα στον ίδιο τον σκοπό".

 9. victoria avatar
  victoria 27/08/2010 12:53:19

  Η ποιότητα του μηνύματος Σαμαρά είναι δεδομένη.
  Όμως το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές και κατανοητό, με διαβάθμιση στο κοινό στο οποίο απευθύνεται.

  Αυτό δεν σημαίνει να αρχίσουμε τους λαϊκισμούς, αλλά στον απλό άνθρωπο, τον ψαρά και το μανάβη, δεν μπορείς να μιλάς για κυκλικό έλλειμμα. Και εντέλει όχι γιατί δεν του κόβει, ή δεν είχε την ευκαιρία να πάρει "διπλώματα και παπλώματα" όπως εμείς εδώ μέσα, αλλά γιατί και που τα ακούει, δεν πιστεύει ότι προέρχεται από στόματα που σκέφτονται το καλό ΤΟΥ, αντί για το καλό ΤΟΥΣ.

  Θα κριθούμε σαν ΝΔ και στην ποιότητα του μηνύματος και στην υποστήριξή του.

  Γιαυτό συμφωνώ και με τα “Η Νέα Δημοκρατία είχε διαφωνήσει με το Μνημόνιο για αυτούς ακριβώς τους λόγους:
  – Διότι δεν λύνει το πρόβλημα, το επιδεινώνει. Όπως συμβαίνει σήμερα.
  – Διότι βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης. Όπως ομολογούν οι πάντες ότι συμβαίνει τώρα.
  – Διότι επιβάλλει θυσίες που θα πήγαιναν κατά μέγα μέρος χαμένες. Όπως επιβεβαιώνεται σήμερα.”

  ...αλλά ας βγουν να τα πουν, στο repeat, μέχρι τελικής εμπέδωσης. ΞΑΝΑ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Δεν έχει περάσει στον κόσμο ούτε το κυκλικό έλλειμμα, ούτε τα απλά λόγια. Μήπως να το πάρουμε αλλιώς? Δεν λέω ότι ξέρω πώς, αλλά όλοι βλέπουμε νομίζω ότι η κατάσταση θέλει κάτι πιο ..έντονο (κάποιος είπε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ να βγει στο δρόμο αντί για το βελλίδειο, δεν είναι κακή ιδέα..).

 10. zackii avatar
  zackii 27/08/2010 12:59:38

  Κε Σαμαρά είπατε όχι στο μνημόνιο όχι γιατί δεν το θέλετε αλλά γιατί έτσι είθιστε να κάνει η αντιπολίτευση, και επειδή ξέρετε ότι πρωθυπουργός δεν γίνεστε σύντομα (η ποτέ).
  Αν δεν το θέλατε πραγματικά και ξέρατε ότι η κατάσταση ανατρέπεται θα βγαίνατε με διάγγελμα στον Ελληνικό λαό, και θα ορίζατε σαφές χρονοδιάγραμμα επιστροφής ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ - ΜΙΣΘΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.
  Περιμένω ακόμα από τους φίλους του site που γράφουν εκθέσεις ιδεών με πολλά καλλιλογικά στοιχεία όπως γράφαμε το '65 στο δημοτικό, να απαντήσει στο συγκεκριμμένο που γράφω σε τόσα σχόλια, αλλά μούγκα...Εξαντλούν τον οίστρο τους φαίνεται στο να γράφουν γιά Αντώνηδες που δίκην Αι Γιώργη θα κάνουν γιούργια και θα πετάξουν τους αλλόθρησκους στη θάλασσα..και μετά ξύπνησαν

  • Redim avatar
   Redim @ zackii 27/08/2010 22:24:38

   Αν πραγματικά ήταν έτοιμος να κυβερνήσει θα είχε κατέβει επικεφαλής της πορείας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τον Απρίλιο. Αυτό έκανε και ο ΓΑΠ ένα χρόνο πριν εναντίον των πολύ ηπιότερων μέτρων που πρότεινε τότε ο Κωστάκης. Αν ο Σαμαράς όντως είχε κατέβει να αντιδράσει στο μνημόνιο η Κυβέρνηση θα είχε πέσει πριν προλάβει να υποθηκεύσει τη χώρα.
   Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι το εξής:
   Έχουν κατανοήσει στη ΝΔ ότι σε ένα χρόνο από τώρα δεν θα έχει σημασία αν είσαι εντός ή εκτός μνημονίου;
   Με την οικονομία κατεστραμμένη ολοκληρωτικά και όλες τις κοινωνικές ομάδες εναντίον αλλήλων καλό η χώρα θα είναι αδύνατον να κυβερνηθεί. Τότε καλύτερα να μην βάλει υποψηφιότητα κανένας από όσους κυβέρνησαν μέχρι σήμερα.

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/08/2010 13:02:55

  Το σχόλιο που παρέθεσα παραπάνω θέτει το κεφαλαιώδες ζήτημα της από συστάσεως εξάρτησης του ελληνικού κράτους από τις ξένες δυνάμεις και της συνεπακόλουθης εξάρτησης του ελληνικού κεφαλαίου από το διεθνές κεφάλαιο.

  Εκεί αναζητήστε την ΑΔΥΝΑΜΙΑ διατύπωσης από τη ΝΔ του αιτήματος: η ΝΔ θα ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ το Μνημόνιο.

  Αίτημα που θα υιοθετείτο από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 27/08/2010 13:08:50

   Για να μην το κουράζουμε με πολλά λόγια εν ολίγοις...

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ αλλενάκι 27/08/2010 17:00:24

   To σχόλιο που παρέθεσες είναι για απανωτές αναγνώσεις αλλενάκι.
   Που ήταν κρυμμένο;;Σε ποια ανάρτηση;;
   Κανένα λινκ;;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ tsilivithras 27/08/2010 17:09:16

    Δεν ήταν κρυμμένο αγαπητε Tsilivithra, απλά αναρτήθηκε χθες σε μια πρόσφατη ανάρτηση εδώ σχετικά την κριτική που άσκησε ο Κοτζιάς ξαφνικά στον ΓΑΠ.
    Ψάξε για antinews Βλοσιος Κοτζιάς και θα το βρεις, δε θυμάμαι τώρα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ tsilivithras 27/08/2010 18:07:08

    Aγαπητέ Thilivithra, το σχόλιο είναι στην αναρτηση "Είναι οι αλλαγές του μνημονίου μεταρρυθμίσεις?":
    h**p://www.antinews.gr/?p=56796&cpage=1#comment-509938

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 27/08/2010 19:23:34

    Ευχαριστώ αλλενάκι.

 12. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 27/08/2010 14:25:27

  Η λύση στο Μνημόνιο και στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας είναι μία. Να πει ο Σαμαράς στην ΔΕΘ "λεφτά υπάρχουν, τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα" και "θα...Θα....Θα....σας δώσουμε τα πάντα".
  Τότε ο ξεμωραμένος ΄ελληνας θα πάει σούμπιτος να ρίξει την ψήφο του στην ΝΔ. ....Είμαστε λαός που μας αρέσει να παραμυθιάζουμε και να παραμυθιαζόμαστε. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η ΝΔ.

 13. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 27/08/2010 15:07:07

  Χτεσ Αντωνη αφησε τα 2 χρονια αμα θέλεις ψήφο

 14. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 27/08/2010 18:07:12

  Εν ολίγοις λοιπόν, για να δούμε και τα αντανακλαστικά των πολιτών.
  Πόσοι θέλετε να έχετε λόγο, υπευθυνότητες και καθήκοντα στους Δήμους;
  Πόσοι θέλετε ανεξάρτητα και αυτόνομα τοπικά όργανα;
  Πόσοι θέλετε άμεση εκλογή δημοτικών εκπροσώπων που θα είναι δημότες του Δήμου, και θα προέρχοται από όλα τα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα;
  Πόσοι είστε έτυμοι να διαφυλάξετε την ανεξαρτησία του Δήμου σας από τοπικά ή και κεντρικά συμφέροντα;
  Πόσοι δέχεστε να αφιερώσετε συγκεκριμένο χρόνο από την ζωή σας, σε εθελοντική εργασία στους Δήμους σας, με σκοπό, εν καιρώ, να ισοσκελιστούν οι ελλειματικοί πρϋπολογισμοί;
  Πόσοι είστε διατιθέμένοι να απαιτήσετε, προεκλογικά, δέσμευση από όλους τους υποψηφίους για:
  -Ανοικτές Δημοτικές συνεδριάσεις.
  -Διαφανείς όρους σε κάθε προκύρηξη έργου.
  -Δημοσιοποίηση κάθε πόρου που θα αποφασίζεται προς εκταμίευση από τον Δήμο.
  -Ψηφοφορίες για όλα τα θέματα που επηρρεάζουν την λειτουργία του Δήμου και των Δημοτών σε θέματα καθαριότητας, πολιτισμού, ανάπλασης περιβάλλοντος χώρου, παροχών και διευκολύνσεων, ασφάλειας, συντήρησς κ.ο.κ.
  -Διαφανείς προκυρήξεις προσλήψεων για κάλυψη αναγκών του Δήμου, με έμφαση στην προτεραιότητα πρόσληψης ανέργων ή πολυγονεϊκών πολιτών του ίδιου του Δήμου.
  -Θέσπιση Δημοτικού κώδικα πολιτικής συμπεριφοράς των εκλεγμένων εκπροσώπων τους με σκοπό την απαρέγκλιτη δέσμευσή τους για άμεση απομάκρυνση όσων λειτουργούν αντι-Δημοτικά, μέσα από ανοικτές συνεδριάσεις του Δήμου.

  Τα ανωτέρω επιδέχονται διορθώσεων καθώς και συμπληρωματικών προτάσεων.
  Με λιγότερα λόγια...δεν γινότανε.

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/08/2010 18:22:35

  Mερικοι νομιζουν οτι ο Σαμαρας θα επρεπε να βγαζει λογους του τυπου :
  "Λαε της Αθηνας,τα ντοπια και ξενα συμφεροντα που υπηρετει η αναλγητη κυβερνηση εφεραν το ΔΝΤ και το μνημονιο της υποτελειας για να στειλουν τους εργαζομενους στα σκλαβοπαζαρα της ΕΟΚ αλλα εμεις κανουμε συμβολαιο με το λαο για αποδεσμευση απο τους ιμπεριαλιστικους οργανισμους".
  Μαλλον σε λαθος κομμα απευθυνονται.Αλλοι αντιθετως που υποστηριζουν τελικα το σημερινο κυβερνων κομμα που ιδρυσε ο απατεωνας με τη παραπανω φρασεολογια εχουν παθει κριση υπευθυνοτητας μετα τρεις δεκαετιες ανευθυνοτητας και ζητουν ανευ ορων προσχωρηση στο μεγαλοφυες προγραμμα Παπακωνσταντινου.
  Ουτε το ενα ουτε το αλλο.Η ΝΔ προτεινει μια εναλλακτικη λυση εξοδου απο το μνημονιο με ηπιοτερα μετρα και φυσικα παραμονη στην ΕΕ στην οποια αυτη μας εβαλε.Οσοι εχουν αλλες γνωμες πρεπει να κοιταξουν αλλου.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ψυχραιμια 27/08/2010 18:33:46

   Το είπα και σε άλλο σχόλιο φίλε μου, ο Σαμαράς έχει σχέδιο πως θα φρενάρουμε το τραίνο και μερικοί αλαλάζουν να πηδήξουμε από το παράθυρο ενώ κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ TopGunZ 27/08/2010 18:53:19

    ΤοpGunZ: σε δυο χρόνια μπορεί να έχουμε πεθάνει, με το που γύρισαν από διακοπές 2 αυτοκτονίες σε μία ημέρα.

    Από Banking news: AΔΥΝΑΜΙΑ των Ελληνων επενδυτών να τροφοδοτήσουν το Χ.Α.Α. [σημερινή είδηση]...
    ... και πως κουμπώνει με την είδηση για τα αρνητικά αποτελέσματα του κλάδου εμπορίας εισαγωγής οχημάτων, το 20% της ελληνικής οικονομίας.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ψυχραιμια 27/08/2010 18:39:17

   χαχαχα είσαι απίστευτος Ψυχραιμία... κρίση ταυτότητας (ποιά υπευθυνότητα...) έπαθαν οι πασόκοι, και δεν ξέρουν από πού τους έρχονται οι σφαλιάρες της νέας μόδας! Σιγά να μην κατάλαβαν το κακό που κάνανε, και προσπαθούν να το επανορθώσουν! Αν ήταν έτσι, θα είχαν αλλάξει και υφάκι.

   Έχει όμως πολύ γούστο το πώς τα λες. Και μια που ξέρεις και καλά ελληνικά, πες μου σε παρακαλώ αν έχω άδικο όταν πιστεύω ότι το "κυβερνόν" κόμμα είναι η σωστή γραφή του ουδετέρου της μετοχής (ο κυβερνών, η κυβερνώσα, το κυβερνόν) γιατί από την πολλή επικράτηση της άλλης γραφής ξέχασα πια κι εγώ τι ήξερα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ δρόμος 27/08/2010 18:50:32

    Δεν το ξερω αυτο.Εχω την αισθηση οτι στα αρχαια το ουδετερο ταυτιζεται στην ονομαστικη στην ενεργητικη μετοχη με το αρσενικο.Δεν αποκλειω ομως στα Νεα να ειναι οπως το λες.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 27/08/2010 19:15:53

    για τα αρχαία μιλούσα. Να δώσω άλλο παράδειγμα: ο τυχών, η τυχούσα, το τυχόν - ο παρελθών, η παρελθούσα, το παρελθόν (αυτά γράφονται σωστά συνήθως, γιαυτό τα παραθέτω).

    Αν μπορεί κάποιος άλλος, ας μας φωτίσει παρακαλώ.

   • babi niotis avatar
    babi niotis @ δρόμος 27/08/2010 20:00:29

    Ο δρομος εχει δικιο.

   • Βασίλης Χ. avatar
    Βασίλης Χ. @ δρόμος 27/08/2010 21:27:56

    Έχω την εντύπωση ότι είναι συνηρημένο ("κυβερνάω - κυβερνώ") με θέμα "κυβερνα-". Άρα και το επίθετο είναι "το κυβερνάον - κυβερνών" (τα α και ο συναιρούνται σε ω).

    Στο "τυχών-τυχούσα -τυχόν": Το θέμα είναι τυχ- και προέρχεται από τον αόριστο ("έ-τυχ-ον"), οπότε δεν τίθεται θέμα συναίρεσης και μένει αναλλοίωτη η κατάληξη του επιθέτου (το τυχ-όν) στο ουδέτερο. Υπάρχει και θέμα του ενεστώτα. Ακολουθώντας την ίδια συλλογιστική μπορείς να καταλάβεις και την ορθογραφία του "παρελθόν".

    Δεν είμαι φιλόλογος, τα παραπάνω είναι από ό,τι θυμάμαι από τα Αρχαία. Ελπίζω να βοήθησα.

   • Βασίλης Χ. avatar
    Βασίλης Χ. @ δρόμος 27/08/2010 21:30:38

    Επειδή βγήκε "κομμένο" πιο πάνω: Έλεγα ότι υπάρχει και το θέμα του ενεστώτα ("τυγχάν-ω") από το οποίο προκύπτει το μάλλον αδόκιμο "το τυγχάν-ον" (πάλι δεν υπάρχει συναίρεση άρα πάλι το ουδέτερο με "ο").

   • Βασίλης Χ. avatar
    Βασίλης Χ. @ δρόμος 27/08/2010 21:42:30

    LOL μόλις δίαβασα το post του Βοιωτού παρακάτω, που τα εξηγεί πολυ καλύτερα από ό,τι εγω ;-)

 16. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 27/08/2010 18:53:34

  Aπ΄ότι καταλαβαίνω κάποιοι ονειρεύονται λαικισμούς,χοντροκομμένα πράγματα να τα καταλαβαίνει ο κατά τη γνώμη τους ¨λαουτζίκος¨. Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι -τι να κάνουμε?- η πολιτική έχει κι ένα παιδευτικό ρόλο. Κι αν συνηθίζεις το κόσμο σε βολικούς λαικισμούς έχεις τα αποτελέσματα (εκλογικά και όχι μόνο) που.... έχεις σήμερα.
  Ονειρεύονται επίσης τον Σαμαρά (άλλοι κραδαίνοντας γιαταγάνι και άλλοι σφυροδρέπανο) να κυνηγάει Τόμσεν και λοιπούς, ώστε να εγκαταλείψουν την Ελλάδα... χθες. Ε, ούτε γίνεται,ούτε ο Σαμαράς τοποθετήθηκε ποτέ υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους, ούτε είπε ποτέ ή άφησε να υπονοηθούν τέτοια πράγματα, ούτε καν όταν καταψήφιζε το μνημόνιο (ανατρέξτε στην σχετική δήλωση).
  Αντί για γιουρούσια και λαικισμούς εγώ θα προτιμούσα ακόμα πιο συγκεκριμένες και τεχνικές τοποθετήσεις. " Εκεί φεύγουν αυτά τα λεφτά και είναι πρόκληση........ εκεί έχουμε 10.000 στρεμματα αναξιοποίητα σήμερα, που μπορούμε να τα κάνουμε αυτό...... κοκ"

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ firiki2010.wordpress.com 27/08/2010 19:02:49

   Ευτυχώς, σα να βλέπω να αρχίζουν να ξεμυτίζουν φωνές σαν και τη δική σου και τη δική μου. Πολλοί ονειρεύονται επικές μάχες ανάμεσα σε φατριές και όχλους, κάτι ανάμεσα σε πολιτιστική επανάσταση και βιβλίο του Τόλκιν. Τις δουλειές μας και την περηφάνεια μας θέλουμε πίσω, όσοι ονειρεύονται επαναστάσεις και ηρωικές πτώσεις ας πάνε να παίξουν κανά strategy στον υπολογιστή τους.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ firiki2010.wordpress.com 27/08/2010 19:25:11

   υπάρχει μία διαδεδομένη παρανόηση που πρέπει να διευκρινισθεί: άλλο πράγμα η αναγνώριση του χρέους και της υποχρέωσής μας να το αποπληρώσουμε, και άλλο το μνημόνιο, που είναι ένα σύνολο τεχνικών για τη συλλογή χρημάτων (χοντρικά), με τις οποίες (ή με το μίγμα πολιτικών και μέτρων τους) μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί.

 17. ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 27/08/2010 19:01:41

  Πολύ σωστά όλα όσα λέει ο Σαμαράς στην Ελλάδα. Γιατι δεν τα είπε ή δεν τα λέει κατάμαουτρα στους ευρωπαίους συντηρητικούς στους οποίους ανήκει και που επεξεργάστηκαν την βοήθεια της χώρας;

 18. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/08/2010 19:13:00

  ΟΙ ΜΕΣΑΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
  από σημερινή ανάρτηση του Antinews.

  Υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματα των επαγγελματοβιοτεχνών επέδωσε σήμερα το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, σε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, εν όψει της ΔΕΘ.

  Παρόντες στη συνάντηση, ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και οι υφυπουργοί Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης και Φίλιππος Αρναουτάκης. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, η Συνομοσπονδία ζητεί, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  - Να υπάρξει επιδότηση των επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας

  - Να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

  - Να μειωθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ κατά μια μονάδα

  - Να υπάρξει ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το χρονικό περιθώριο μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, και

  - Να δημιουργηθεί παρατηρητήριο τιμών στην αγορά μηχανημάτων και πρώτων υλών
  ____________________________________________

  λέξη κλειδί: ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

  "Πνιγόμαστε" φωνάζουν οι άνθρωποι.
  Δεν είναι "εργατιστές", "αντιιμπεριαλιστές" "κομμουνιστές" .

  Είναι Η ΑΓΟΡΑ.

  • michal avatar
   michal @ αλλενάκι 27/08/2010 20:06:32

   Δηλαδή να επιδοτηθεί ο κεφαλαιουχικός εξοπλισμός ζητάνε, συν κίνητρα επενδύσεων στις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αλήθεια να επιδοτηθούν τα σουβλατζίδικα να φέρουν καλύτερο γύρο η τα "ρουχαλαδικα" καλύτερα κινεζικα? Επιδοτήσεις, επιδοτήσεις, επιδοτήσεις.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ michal 27/08/2010 20:33:44

    Άνοιξε έναν Οδηγό για να δεις τη χαρτογράφηση των ελληνικών μικρών και μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών.
    Δεν είναι όλοι "σουβλατζήδες", όπως υποτιμητικά αποκαλείς.
    Κρίμα για το σουβλάκι καημένε...

    Ίσως δεν έχεις και τόσο σχέση με την αγορά.
    Η αγορά δεν μονο είναι τα ρουχαλάδικα και τα εστιατόρια στα πέριξ της Ναυαρίνου... και της Σκουφά...

    Κάνε μια βόλτα στο Βοτανικό, στην Ιερά Οδό, στην Εθνική οδό, στις Βιομηχανικές περιοχές στις διάφορες πόλεις κτλ. Θα σου κοπεί η αναπνοή.

    Υπάρχουν αρκετές ακόμα ελληνικές επιχειρήσεις που προσπαθούν ακόμα, άλλες ορθολογικά, άλλες όχι τόσο, πάντως υπάρχουν.

   • michal avatar
    michal @ michal 27/08/2010 20:41:03

    Αυτή η επιχειρηματικότητα του "ματσακονιου", της άρπα κολλας πέθανε και αυτό γιατί έζησε από την επέκταση της ιδιωτικής κατανάλωσης δημόσιο χρέος. Δεν λέμε πως δεν υπάρχουν αξιόλογες αλλα δεν είναι και δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές. Ούτε σε ένταση εργασίας με σκράπες αποφοιτους (λευκη κολλα και μπαίνεις ΤΕΙ) ούτε το παράδοξο του Leontief δεν μπορεί να ισχύσει, ούτε σε ένταση κεφαλαίου γιατί πλέον κεφαλαιο δεν υπάρχει. Το δεσμεύει το κράτος για να πληρώσει το χρέος που trofodtouse την ζήτηση και επέτρεπε σε καλύβες να λέγονται επιχειρήσεις και σε 30 σουβλατζίδικα ανά γειτονιά.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ michal 27/08/2010 20:41:06

    Και τι επιδοτήσεις θέλουνε, με δάνεια πάλι. Οι επιχειρήσεις που μέσα σε τρεις μήνες από την εφαρμογή του μνημονίου κλείνουν δεν είναι υγιείς επιχειρήσεις. Ζούσανε παρασιτικά βασιζόμενες στην υπερκατανάλωση με δανεικά του Έλληνα. Έτσι όμως δεν πάμε μπροστά. Η αληθινή οικονομία θέλει και παραγωγική βάση που στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Χρειάζονται αλλαγές στην χώρα.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ michal 27/08/2010 20:52:27

    Το 99% των επιχειρηματιών είναι μικροί ή μικρομεσαίοι. Αυτό είναι στρέβλωση. Χρειαζόμαστε μεγάλες επιχειρήσεις για να στηρίξουν την οικονομία. Έχουμε περισσότερα εμπορικά απ' όσα αντέχουμε, περισσότερα βενζινάδικα απ' όσα χρειαζόμαστε και περισσότερα delivery απ' όσα χρειαζόμαστε για να χορτάσουμε. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η διόρθωση. Κλείνουν οι επιχειρήσεις που ζούσαν παρασιτικά.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ michal 27/08/2010 20:58:07

    Ασφαλώς δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές όταν έχουν δοθεί στις τράπεζες μέχρι σήμερα 60 δις [μαζί με τα προηγούμενα 28 και από αυτά έχουν απορροφηθεί στην αγορά με το τεμπε μόνο 2 δις].
    Για τη μείωση της έντασης κεφαλαίου φρόντισαν οι τράπεζες.

    Αυτό είναι ο στόχος άλλωστε, να εξαφανιστούν οι μικροί μικρομεσαίοι προς όφελος πέντε καρτέλ εδώ και πέντε καρτέλ παραπέρα.

    Τα "ματσακόνια" ήταν last year, δεν είσαι ενημερωμένος.
    Οι σκράπες απόφοιτοι με τις λευκές κόλλες όμως είναι this year and the next year.

   • michal avatar
    michal @ michal 27/08/2010 21:08:04

    Ma pws bre agaph mou glukeia na ginei antagwnistikotero to emporiko katasthma. Oi epixeirhseis tou Botanikou, tou Rouf kai ths Spurou Patsh apo mhxanourgeia eginan ola emporika katasthmata kai exw plhrh gnwsh giati apo sapera hmoun apo mikro paidi pou douleuan oi dikoi mou. H epidothsh tous twra einai katastrofh. Epidotoume to emporiko elleimma eis baros twn opoiwn exoun meinei entopiwn proiontwn.

    Alla as to doume kai alliws. Na meiwsoume forous klp. Poios 8a plhrwnei to koinwniko kratos kai tis suntakseis? Egw eimai kata tou koinwnikou kratous kai den me poluapasxolei san erwthma alla luste thn eksiswsh tou Andrea Papandreou (oloi xortatoi) pou kruboume oi ellhnes mesa mas.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ michal 27/08/2010 21:11:16

    @αλλενάκι
    Τα λεφτά αυτά είναι εγγυήσεις και όχι ζεστό χρήμα. Ύστερα έχεις υπόψη σου τι θα σημάνει η κατάρρευση μίας ελληνικής τράπεζας. Το 10% των δανείων τους είναι μη εξυπηρετούμενα. Τι το ψάχνεις λοιπόν;

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ michal 27/08/2010 22:25:00

    Για να άλλαξε κασσέτα ο Παπαδημητρίου πάει να πει πως κάποιος μεγάλος κινδυνεύει άμεσα..

   • Alex avatar
    Alex @ michal 28/08/2010 09:36:34

    Σας ακουω ολους και μιλατε και κανετε πως δεν γνωριζετε...
    Αφενος σωστα λεει ο Michal οτι τα τελευταια χρονια στηριχθηκε η καταναλωση και το εμποριο αυξανοντας τις εισαγωγες και δημιουργησε αρνητικες επιπτωσεις στο ισοζυγιο.
    Ομως δεν ειναι μονο αυτο ειναι και ο Τουρισμος!! αυτη ειναι η μεγαλυτερη μας βιομηχανια που εξισορροπει καπως τα πραγματα εισαγωντας χρημα απο εξω.Το θεμα δεν ειναι οι επιδοτησεις...το θεμα ειναι η ρευστοτητα στην αγορα που αφενος Δεν υπαρχει αφετερου δεν υπαρχουν και οι κατασκευες.Τη δεκαετια του 30 οι ΗΠΑ για να δωσουν ωθηση εκαναν το μεγαλυτερο προγραμμα δημοσιων εργων στην ιστορια τους και ετσι ξεφυγαν γρηγορα.Σκεφθητε οτι ενα Τεραστιο και αρτιο οδικο δικτυο που εχουν σημερα οφειλεται σε αυτο.
    τελευταιο ειναι η αμρατωλη αγροτικη παραγωγη.Αν δεν γινει αναδιαρθρωση της αγροτικης παραγωγης ΟΧΙ με επιδοτησεις που κατεστρεψαν τους αγροτες και τους εμαθαν στη τεμπελια,αλλα με εκσυγχρονισμο τυους και με νεες βιωσιμες καλιεργιες με ποιοτικα χαρακτηριστικα σε λιγα χρονια δεν θα υπαρχει αγροτια!
    Οσο για το κοινωνικο κρατος michal το νεοφιλελευθερο μοντελο στη Αμερικη που δεν υπηρχε Δημοσια υγεια πχ (ουτε τωρα αυτο το μορφωμα Ομπαμα ειναι αλλα τεσπα)
    Δες το SICKO του βραβευμενου με Oscar Μαικλ Μουρ.
    Το κρατος πρεπει υποχρεωτικα να παρεχει στους πολιτες του
    ΠΑΙΔΕΙΑ και Δημοσια Υγεια...αν και στην Ελλαδα μονο τετοια δεν ειναι πρεπει ομως καποια στιγμη να μιμηθουμε τους Γαλλους π.χ

 19. βοιωτός avatar
  βοιωτός 27/08/2010 19:17:37

  Το συνηρημένο κυβερν-άω/κυβερν-ώ σχηματίζει μετοχή ουδετέρου σε -ών (το κυβερνών), όπως το τιμ-άω/τιμώ/το τιμών, αγαπ-άω/αγαπώ/το αγαπών κ.λπ.
  Η σύγχυση προέρχεται από την κατάληξη που λαμβάνουν οι μετοχές ουδετέρου των λεγόμενων βαρύτονων ρημάτων (που φυσικά δεν είναι συνηρημένα) λ.χ. τρέχω/το τρέχον κ.λπ.
  Τα συνηρημένα σε -έω/ώ δίδουν μετοχή ουδετέρου σε -ούν π.χ. ποι-έω/ποι-ώ/το ποιούν. Το ίδιο και τα συνηρημένα σε -όω/ώ: π.χ. δηλ-όω/δηλώ/το δηλούν.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ βοιωτός 27/08/2010 19:26:59

   νάσαι καλά, είναι πολύς καιρός που είχα την απορία - ευχαριστώ.

  • babi niotis avatar
   babi niotis @ βοιωτός 27/08/2010 20:06:18

   Πασο...

 20. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 27/08/2010 20:09:00

  Κύριοι, σήμερα είμαστε σε πολύ κρίσιμη και αβέβαιη οικονομική κατάσταση. Το μνημόνιο αντιμετωπίζει δημοσιονομικά μέτρα και μόνο αυτά. Έτσι η βελτίωση ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ. Εκτός του πραγματικά μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα--είναι πραγματική ειρωνεία η Τράπεζα Πειραιώς να ανακοινώνει κέρδη, χωρίς να κάνει ανάλυση πώς δημιουργούνται τα κέρδη αυτά και με τι τεχνητές προυποθέσεις, κυρίως αναφορικά με το ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ από τον κ. Trichet της Κεντρικής Ευρωπαικής Τράπεζας--δεν μπορεί η χώρα μας να περιμένει επενδύσεις από ξένους και Έλληνες, αφού υπάρχει μεγάλη ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ σχετικά με την ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ή ΜΗ του εξωτερικού χρέους τη χώρας μας. Αυτό είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και άς λέει ο,τι θέλει ο κ. Ρέν. Και η Κυβέρνηση του Μνημονίου δεν μπορεί να ΛΥΣΕΙ αυτό ο πρόβλημα, αφού οι αγορές δεν πείθονται και τιμωρούν καθημερινά. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει απόλυτο δίκιο να φωνάζει, αφού η προτεινόμενη πολιτική του για σταδιακή και γρήγορη έξοδο από τους αποικιοκραικούς όρους του Μνημονίου είναι σωστή και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ. Είναι η ώρα τούτη η πιό κατάλληλη να αντισταθούμε, πριν είναι πολύ αργά.

 21. mitsosms avatar
  mitsosms 27/08/2010 20:33:23

  Για αυτή την ανάρτηση του Ατίθασου τι λέτε κύριοι;

  h**p://atithasos.blogspot.com/2010/08/blog-post_9514.html

 22. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 27/08/2010 21:19:08

  Εθνικη 146εκ Κερδη 6μηνου.
  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!!.-
  Λοιπον, σημερα η εγγυητικη επιστολη 5εκ ευρω της Εθνικης ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ απο τις Ισπανικες Τρεπεζες. πελατης ?? Αλλοδαπη εταιρια με δραστηριοτητα ΑΠΕ στην Ελλαδα, η οποια ηθελε να πληρωσει τους προμηθευτες πανέλων...!!!

  Ρωτανε σημερα τους Εθνικαριους.. Ιουλια μας ειπατε δεν εχετε τα 5εκ να εκταμιευσετε και μας δωσατε εγγυητικη, σημερα η εγγυητικη σας δεν εγινε αποδεκτη... ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ??

  Οι Εθνικαριοι προτειναν, να την πανε μεσω Εθνικαριων Κυπρου ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΞΤΡΑ ΚΟΣΤΟΣ 80.000Ε !!!! Ρωτουν οι αδαεις.. τα 80 ποιος θα τα πληρωσει εμεις???

  ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ

  Η Εθνικη λογω των πολλων ομολογων του ΔΗμοσιου που εχει ... εχει και το μεγαλυτερο ρισκο στις εξω Τραπεζες.- ΓΙΝΑΜΕ ΡΕΖΙΛΙ !!

  Παρακατω.. τοτυ λεω.. εκχωρηστε την απιτηση σε αλλογαπη Τραπεζα να τους κανουν ρομπες και επισημα !!! Το σκεφτονται.. Προς το παρον εχουν κανει επιστολες σε Υπουργεια και Εθνικη... Θα ακολουθησει γελιο + ξεφτυλα + πολεμος.

  By the way η Εθνικη διαφημιζει σημερα οτι ειναι η #1 Τραπεζα σε χορηγησεις ΑΠΕ !!! Παω τα ρεστα μου.. κυριοι...

  Τα υπολοιπα αυριο.

  ΠΠ

  • spiros avatar
   spiros @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 27/08/2010 22:01:01

   Δεν άκουσες τον Παπαδημητρίου στον ΣΚΑΙ να σου φύγει το σκαρπέλο
   1. Ο Ο.ΡΕΝ δηαφιμίζει για να έχει η ΕΕ όχι ότι πάμε καλά
   2. Αν δεν ήταν η Τουρκική τα κέρδη της ΕΤΕ θα ήταν πολύ μικρά και άρα ΑΜΚ κλπ.
   3. Μίλησε για αναδιάρθρωση του χρέους πρώτα από το ΔΝΤ από 3+2 σε 8+2 χρόνια εξόφληση.
   4.Είπε: είναι λοιπόν στο ΔΝΤ αντιληπτό ότι μόνο φοροεισπρακτική πολιτική δεν βγάζει από την κρίση.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Τυχαίο; δεν νομίζω
   Πράγματι είναι για γέλια όλες οι ανακοινώσεις . Δεν πρέπει να τις πέρνουμε στα σοβαρά .
   Ή μήπως είναι ποιό σοβαρό η συνέντευξη του απολιθώματος Παπαδημητρίου ;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ spiros 28/08/2010 12:12:34

    μου φαίνεται ότι εκεί που πήγαν διακοπές οι του ΣΚΑΪ ακούσανε τα εξ αμάξης, γιαυτό και στην επιστροφή τους τα στρίβουν με περίεργο τρόπο, όπως μπορεί ο καθένας, αλλά η άσκηση είναι πολύ δύσκολη και δεν τη βγάζουν καθαρή...

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ spiros 28/08/2010 12:14:10

    εκείνος ο blueskytv τι ρόλο παίζει, ξέρει κανείς?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ spiros 28/08/2010 12:38:30

    Eιναι μικρο ανεξαρτητο καναλι,γενικα δεξιο.Το εχει ο ιδιος που βγαζει την εφημεριδα "Ελευθερος".
    Γενικα αν καποιος θελει πολυ να ασχοληθει με την πολιτικη βρισκει τροπους.

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ spiros 28/08/2010 13:28:37

    @δρόμος

    Πολύ περίεργο ρόλο. Το έχω παρακολουθήσει αρκετά. Απεκόμισα ότι στηρίζει Θυγατέρα και αρχηγό Κωλοτούμπα. Λίγους μήνες πριν, στήριζε ανοιχτά το ΓΚΑΠ…

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ spiros 28/08/2010 13:47:31

    συμφωνώ μαζί σου, Άμλετ, ότι ο ρόλος του είναι περίεργος. Σίγουρα δεν στηρίζει καθόλου τη ΝΔ του Σαμαρά, κάποιοι μάλιστα τον βρίζουν με αυξανόμενη ένταση, όσο περνάει ο καιρός (μάλλον πρέπει να χαίρομαι γιαυτό, πανικός έπεσε!)

 23. moriarty avatar
  moriarty 27/08/2010 22:40:12

  Κοντολογής, δηλαδή, η έξοδος από το μνημόνιο εντός δύο ετών είναι εφικτή αν: α) γίνει η εμπορική αξιοποίηση ενός μικρού μέρους της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και β) γίνει μείωση των φόρων;

  Για την ανυπαρξία διοικητικού, τελωνειακού και φορολογικού μηχανισμού, δεν υπάρχουν σκέψεις; Για την κατάρρευση της δικαιοσύνης και την ατιμωρησία των ισχυρών; Για την διαχρονική πολυνομία και την προχειρολογία του νομοθετικού έργου; Για το μαύρο πολιτικό χρήμα; Για τους νταβατζήδες, τα λαμόγια, τα συγκροτήματα, τη διαπλοκή; Για την οικονομικη διαχείριση των νοσοκομείων; Για την διάλυση του ΕΣΥ; Για την πληθυσμιακή γήρανση και τη συρρίκνωση του πληθυσμού; Για την κατάρρευση της εκπαίδευσης, την ανυπαρξία καινοτομίας, τον εξοβελισμό της δημιουργικότητας από την Ελληνική κοινωνία, την κρίση αξιών; Όλα τα παραπάνω, κι άλλα τόσα, δεν είναι που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία;

  Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν πείθει η ΝΔ...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ moriarty 27/08/2010 23:27:34

   Οπωσδηποτε γενικο προγραμμα για ολα τα θεματα δεν εχει βγαλει καθως ολη η ενασχοληση τον τελευταιο καιρο ειναι στην οικονομια.
   Ολα αυτα ομως δημιουργηθηκαν σε διαστημα τριων δεκαετιων και δεν μπορουν να διορωθωθουν αμεσως.Ισως και να μη διορθωθουν ποτε,εγω τουλαχιστον δεν το πιστευω.

  • michal avatar
   michal @ moriarty 28/08/2010 03:40:13

   1)Katarxhn an exw katalavei kala to programma meiwsh forwn 8a ginei afou exoun ftiaxtei kapws ta pragmata.

   2)Epishs o Samaras eixe pei pws den xreiazomaste alla metra tupou GAP, me thn krufh skepsh oti ta uparxonta htan arketa kai 8a ta epairne kai o idios.

   3)Kai ka8hghta Moriarty 8eteis ena korufaio zhthma to dhmografiko. 8etw ena akoma. Thn anagkh neou suntagmatos me allagh tou parontos faulou, prw8upourgokentrikou (blepe feoudarxikou) susthmatos.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ michal 28/08/2010 12:21:55

    βρε παιδί μου αφού έχεις ελληνικό πληκτρολόγιο, γιατί μας ταλαιπωρείς όλους? Εγώ πάντως έχω σταματήσει από καιρό να διαβάζω αυτά που γράφεις, ίσως και άλλοι το ίδιο.

   • michal avatar
    michal @ michal 28/08/2010 12:34:04

    den exw ellhniko keyboard, mono greeklish converter pou me duskoleuei. Non legor, non legar kata ta alla.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ michal 28/08/2010 13:10:58

    τότε ποιός είναι ο μιχαλ που γράφει στα ελληνικά? Αν είναι άλλος, άλλαξε ψευδώνυμο γιατί πολύ μας δυσκολεύεις πια!

 24. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 27/08/2010 23:04:40

  Σε δηλώσεις του ο Επίτροπος Όλι Ρεν, (ανακοινώθηκε και από τους παπαγάλους των μμε) αναφερόμενος στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης χρέους, σημειώνει: «Γνωρίζω ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν εξάλειψαν τις ανησυχίες ότι η χώρα μπορεί να αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της. Για αρκετούς σύνθετους λόγους βρίσκω αυτές τις ανησυχίες αβάσιμες».

  Μάλιστα, ο Όλι Ρεν, σπεύδει να αποδώσει τα εύσχημα στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την...εθελοδουλία της, καθώς σημειώνει το πρόγραμμα προσαρμογής (δηλαδή η εφαρμογή του Μνημονίου) είναι φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η χώρα τα πάει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν.
  ******************************
  καλύτερα από ό,τι αναμενόταν…… δηλαδή ρε αλήτη, ο πάτος που βρίσκεται;;;

  (Τα έσοδα έχουν καταβαραθρωθεί …., μέχρι το τέλος του χρόνου θέλουν να εισπράξουν 26 δις και για αυτό θα μας αρμέξουν και αν μετά το άρμεγμα μαζέψουν 20 δις σφυρίξτε μου …., η φτώχια πλήττει όλο τον κόσμο …., ο πληθωρισμός τρέχει με 5,5% …, η ανεργία καλπάζει και ο Ρωμανιάς υπολογίζει ότι θα πάει στο 20% …, τα λουκέτα αυξάνονται …, στην Ηλιουπόλεως από το καλυκοποιείο μέχρι το 1ο μέτρησα σαράντα (40) κλειστά μαγαζιά …, το χρέος πηγε στο 125% του ΑΕΠ …., τα κεφάλαια έχουν φύγει στο εξωτερικό …, τα σπρεντς είναι στις 1000 μονάδες ……, ΤΟΣΑ ΚΑΛΑ…)
  ****************************************************
  Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ κυνική αυτή ομολογία του Όλι Ρεν, σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, φυσικά δεν έρχεται ως «κεραυνός εν αιθρία». Είχε προηγηθεί, δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times (F.T.) στις 12 Αυγούστου, όπου ο Γ. Παπανδρέου χαρακτηριζόταν ως «ο άνθρωπος μας στην Αθήνα». Στο άρθρο αυτό των F.T., πλεκόταν το εγκώμιο του Πρωθυπουργού, εξαιτίας της επιλογής του να θέσει την Ελλάδα υπό την κηδεμονία της «τρόικα» αντί να οδηγήσει τη χώρα σε κατάσταση αδυναμίας αποπληρωμής του χρέους, η οποία πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό θα ήταν πιο συμφέρουσα για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό !!!

  Με αυτήν την έννοια οι δηλώσεις του Όλι Ρεν αποτελούν μια ακόμα ομολογία για το γεγονός, οτι η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης δεν είχε κατά κανένα τρόπο ως σκοπό της, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας και του ελληνικού λαού.

  Αντίθετα, κύριος στόχος της «τρόικα» και των Μνημονίων αποτέλεσε και αποτελεί:

  1. Η διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών (ιδιαίτερα των γαλλικών και των γερμανικών) που έχουν δεσμεύσει τεράστια κεφάλαια σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση ή ακόμα και πτώχευση της Ελλάδας, θα σήμανε τεράστιες απώλειες για τις τράπεζες αυτές.

  2. Η χρήση της Ελλάδας ως πειραματόζωου επιβολής ενός νέου κοινωνικού εργασιακού μοντέλου που θα μας οδηγήσει σε μια εκσυγχρονισμένη μορφή λατιφούντιων, φεουδαρχίας, «δυνατών» και τσιφλικιών.

  Όποιος έχει διαφορετική άποψη από τα παραπάνω, μπορεί να ισχυρίζεται ότι εγώ λαϊκίζω και ότι όσοι έχουν παρόμοιες απόψεις δεν μπορούν να ανήκουν στη ΝΔ αλλά κάπου αλλού .... και ακόμη μπορούν να σχεδιάζουν σχέδια για απαλλαγή από το μνημόνιο.

  Ψυχραιμία
  Εγώ ο λαϊκιστής διατηρώ το δημοκρατικό μου δικαίωμά να έχω διαφορετική άποψη και να την υποστηρίζω. Επίσης διατηρώ το δικαίωμα να ανήκω στη ΝΔ και να είμαι ένας λαϊκός δεξιός που δεν γουστάρει «τα εύσημα των γκαουλάιτερ», διότι θέλω να πιστεύω ότι ανήκω σε ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος που δεν μπορούν να το κυβερνάνε «ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ». Διατηρώ επίσης το δικαίωμα να ζητώ από τον Σαμαρά, που τον ψήφισα, να απαιτήσει την άμεση έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.

  Τελικά δεν μου αρέσει «μια εναλλακτικη λυση εξοδου απο το μνημονιο με ηπιοτερα μετρα»

  Στο βιαστή σου δεν του λες: "Σε παρακαλώ βγες με το μαλακό για να μη μου πληγώσεις το .....»

  • michal avatar
   michal @ Αρματιστής 28/08/2010 03:37:34

   Enw an xrewkophsei h Ellada mazi me tis gallikes trapezes ta pragmata 8a einai kalutera.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αρματιστής 28/08/2010 14:20:31

   Eσυ εχεις το δικαιωμα να υποστηριζεις οτι θελεις και να ζητας απο το Σαμαρα οτι θελεις.
   Ομως θα πρεπει να ξερεις οτι ο Σαμαρας : 1) στις εσωκομματικες εκλογες ταχθηκε υπερ της Ευρωπαικης Ομοσπονδιας οπως και οι αλλοι δυο υποψηφιοι.Ευρωπαικη Ομοσπονδια δεν ειναι η "παγκοσμια κυβερνηση" του ΓΑΠ ελλα ενα υπερεθνικο ευρωπαικο σχημα οπως το ζητει η ΝΔ απο την ιδρυση της.
   2) Ταχθηκε εναντιον καθε σκεψης για σταση πληρωμων και αναδιαρθρωση του χρεους.Υπεβαλε προγραμμα για εξοδο απο το μνημονιο σε 2 χρονια.
   Αν ως λαικοδεξιο δεν σε καλυπτουν αυτα δεν υπαρχει αλλη λυση αφου και το ΛΑΟΣ ειναι υπερ του μνημονιου.

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ ψυχραιμια 28/08/2010 18:34:42

    ο Σαμαρας : 1) στις εσωκομματικες εκλογες ταχθηκε υπερ της Ευρωπαικης Ομοσπονδιας

    Όνειρα θερινής νυκτός..... ή ονειρώξεις.

    Γι΄ αυτό λέω καληνύκτα σας.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 28/08/2010 18:42:53

    Tι θα πει καληνυχτα;Οι πολιτικοι οφειλουν να απαντουν σε ερωτησεις.Σε μια συνεντευξη απο την ΟΝΝΕΔ Φαληρου εγινε και αυτη η ερωτηση και ολοι οι υποψηφιοι (Σαμαρας,Ντορα,Ψωμιαδης) απαντησαν ΝΑΙ οπως ειναι η παγια θεση της ΝΔ απο τοτε που ιδρυθηκε.
    Αυτο δε σημαινει οτι θα γινει αυριο αφου εξαρταται απο τις αλλες χωρες.Σημαινει οτι η ΝΔ ειναι φιλοευρωπαικο κομμα οπως παντα.Λυσεις εκτος ΕΕ αναζητουν αλλοι.

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ ψυχραιμια 28/08/2010 20:03:03

    ψυχραιμια γειά σου

    Μακάρι να μπορούσε να πραγματοποιηθεί το όρμα της Ενωμένης - ομοσπονδιακής Ευρώπης. Εγώ όμως πιστεύω ότι αυτό θα μείνει ένα ωραίο όνειρο. Και αυτό το υποστηρίζω επειδή αντιλαμβάνομαι ότι τα Ευρωπαϊκά κράτη, ειδικά τα ισχυρά, δεν είναι διατεθιμένα να παραχωρήσουν ούτε ένα εκατομυριοστό της κυριαρχίας τους. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και θα πρέπει να την αποδεκτούμε και με βάση αυτή τη παραδοχή θα πρέπει να ρυθμίζουμε τις κινήσεις μας, ειδικά εμείς που αντιμετωπίζουμε και υπαρκτά προβλήματα ασφαλείας.

    Κατά τα άλλα είμαι ένθερμος οπαδός της άμεσης εξόδου από το μνημόνιο. Μου είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται στη χώρα μας.

    Δεν ξέρω εσύ, αλλά εγώ αρνούμαι να δεχθώ ότι οι τροικανοί θα μας επιβάλουν, εμμέσως βεβαίως, πόσες ώρες θα πετάνε τα μαχητικά μας, πόσες ώρες θα βάζουν οι πιλότοι μας στα μαχητικά και ποιες θα είναι οι διαθεσιμότητες των μαχητικών των ελικοπτέρων των φρεγατών και των υποβρυχίων.

    Αρνούμαι επίσης να ακούω αυτή τη ντροπιαστική φράση, που χωρίς αιδώ αναμασούν όλοι οι παπαγάλοι των μμε, ότι οι Τροικανοί έδωσαν τα εύσημα στην Ελληνική κυβέρνηση για τα μέτρα που λαμβάνει.

    Όταν ήμουν διοικητής, εγώ μοίραζα στους στρατιώτες μου τιμητικές, πρότεινα για ευφημές μνείες και έδινα μπράβο και συγχαρτήρια και δεν γινόταν το αντίθετο, δηλαδή να μου τα δίνουν οι κατωτεροί μου.

    Δηλαδή τα πόδια δεν μπορούν να κτυπήσουν το κεφάλι.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 28/08/2010 20:09:36

    Υπαρχει ομως το ζητημα πως θα πληρωσουμε τα δανεια.
    Σταση πληρωμων σημαινει εξοδος απο το ευρω και ρηξη με τηνΕΕ.
    Μην περιμενεις απο τη ΝΔ να παει ως εκει.Ηδη και το ΟΧΙ στο μνημονιο εχει προκαλεσει αναταραξεις.

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ ψυχραιμια 28/08/2010 21:05:30

    ψυχραιμια

    Εσύ με άλλα λόγια υποστηρίζεις ότι με το μνημόνιο μπορούμε και πληρώνουμε τα δάνεια. Σε δυόμιση χρόνια όμως τι θα γίνει; Τα 110 θα έχουν τελειώσει... Εσύ μάλλον πιστεύεις ότι τότε θα αρχίσουν να μας ξαναδανείζουν οι αγορές....

    Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι δεν πρόκειται να μας δανείσουν. Πιστεύω ότι σε διόμισυ χρόνια θα οδηγηθούμε σε πραγματική αδυναμία πληρωμών, δηλαδή σε στάση. Πιστεύω όμως ότι τότε η Ελλάδα θα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από αυτή που βρίσκεται σήμερα, διότι τα χρέη της θα είναι καλυμμένα.

    Κατά την άποψή μου, το ζήτημα τίθεται ως εξής. Τώρα ή σε τρία χρόνια. Εγώ λέω τώρα.

    Πάνω απ' όλα όμως, πιστεύω ότι η "υποδούλωση" της πατρίδας μας σε ένα υπερεθνικό οργανισμό και η οικονομική της διακυβέρνηση από τους "Τροικανούς", είναι προσβλητική και μειωτική για το λαό μας και το έθνος μας. Δεν δέχομαι την απαξίωση της κυριαρχίας της χώρας μας. Θέλω την Ελλάδα πίσω.

   • michal avatar
    michal @ ψυχραιμια 29/08/2010 01:01:59

    To pio pi8ano einai to Die8nes Nomismatiko Tameio na kanei roll over sto daneio sthn lhksh tou.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ ψυχραιμια 29/08/2010 01:21:06

    @Αρματιστή

    Λες τώρα που είναι περίοδος κρίσης; Θα είναι το σύνθημα να μας κατασπαράξουν αγαπητέ.

 25. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 28/08/2010 09:13:55

  Αγαπητέ michal,
  1)Αν δεν έχεις πρόβλημα με τις γραμματοσειρές, γράφε Ελληνικά!
  Δείχνει κάποια πράγματα ο τρόπος που γράφεις. Άσε τα greeklish για τα
  εφηβάκια...
  2)Θα πρέπει να κατάλαβες έως τώρα πως οι περισσότεροι στο φόρουν
  εκφράζουν την βάση της ΝΔ αλλά και άλλων υγιών δυνάμεων του τόπου
  και όχι τα υψηλά εισοδήματα, και τους μεγαλοεπιχειρηματίες(προς
  Θεού δεν είπαμε πως είναι κάτι κακό έτσι, αλλά δεν ενδιαφέρομαι
  για τα υπερκέρδη ούτε και πως να τα διατηρήσουν...)
  3)Το τελευταίο , γιατί θα μπορούσα να πω και άλλα...και πιο σημαντικό είναι πως σχεδόν όλοι (εκτός χαρακτηριστικών αριστερο-αναρχο-κουλτουριάρηδων) θέλουμε το εξής : Την Ελλάδα πίσω! Τους Έλληνες
  περήφανους να ανακτήσουν την χώρα τους με όποιο κόστος! Αν είναι
  τόσο τραγικά , θα αντέξουμε ! Αλλά θα έχουμε Ελληνική κυβέρνηση και
  και όχι κατοχική! Εσύ βέβαια ίσως είσαι από τους σώφρονες ...προσωπικά
  αλλά από ότι βλέπω και άλλοι πολλοί είναι και λίγο ...ΠΑΛΑΒΟΙ με την Ελλάδα, την παραδοσική Ελληνορθόδοξη Ελλάδα, την κλασική Ελλάδα!

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Δημήτρης 28/08/2010 11:36:33

   Δημήτρη συμφωνώ απόλυτα.
   Θέλουμε την Ελλάδα πίσω. ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ. Πριν είναι πολύ αργά.

   Αυτό το χρωστάμε σ' αυτούς που έρχονται.

   Επίσης και εγώ τα παίρνω στο κρανίο με το αίσχος των greeklish. Όσοι έχουν γενηθεί στην Ελλάδα, έχουν πάει σε Ελληνικό σχολείο και γράφουν σε greeklish σημαίνει ότι δεν αγαπούν τη γλώσσα τους και ...... ας μη το επεκτείνω περισσότερο.

  • michal avatar
   michal @ Δημήτρης 28/08/2010 12:34:58

   Den exw ellhniko keyboard. That simple.

  • michal avatar
   michal @ Δημήτρης 28/08/2010 12:45:22

   Αυτό με τρομάζει με την βάση της ΝΔ, πως είναι μέρος του προβλήματος οποτε δεν υπάρχει ελπίδα παρα να το ρίξει η ελλάδα στο τσάμικο και να χρεοκοπήσει καταστρέφοντας το μέλλον 2 γενιών. Και η ελληνορθοδοξία δεν είναι άλλοθι κακοδιαχείρισης του τόπου και του μικρού Ανδρέα παπανδρέου που κρύβει ο μέσος Έλληνας μέσα του. Στο κάτω κάτω δεν υπάρχει και κάποια νομοτέλεια ύπαρξης της Ελλάδας. Αν θέλει να αυτοκτονήσει η χωρα με γεια της με χαρά της με ελληνορθόδοξο ήθος, κοκορέτσι και ούζο. Και με αυτοκτονία δεν εννοώ να κατακτηθεί αλλα το να μετατραπεί σε ένα τριτοκοσμικό ανατολίτικο κρατίδιο επειδή κάποτε ήθελε να το παίξει μάγκας στους δανειστές της. Για τα παιδιά μου προτιμώ να μην ζουν σε μια τέτοια χωρα.

   • Orestios avatar
    Orestios @ michal 28/08/2010 13:39:06

    Το μέλλον των 2 γενιών, για το οποίο δήθεν κόπτεσαι, έχει ήδη καταστραφεί από τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές της προηγούμενης 30ετίας. Τώρα οι νεοφιλελεύθεροι χρεώνουν τις μεθεπόμενες 2 γενειές.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ michal 28/08/2010 14:22:32

    Δεν αποφασιζει η βαση αλλα η ηγεσια.Και οπως γραφω πιο πανω δεν υπαρχει πολιτικος της ΝΔ και της δεξιας γενικοτερα που να ειναι αντιευρωπαιος.

   • michal avatar
    michal @ michal 28/08/2010 19:27:22

    Aiwniws h hgesia den mporei na phgainei kontra sthn vash.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ michal 28/08/2010 19:38:08

    Οταν η βαση δεν εχει ξεκαθαρες αποψεις τα παντα καθοριζονται απο την ηγεσια.Δεξιος ευρωσκεπτικισμος υπαρχει αλλα δεν μπορει να εκφρασθει πολιτικα.

   • michal avatar
    michal @ michal 28/08/2010 19:42:53

    Kamia vash polusullektikou kommatos den exei mia 8esh kseka8arismenh akribws giati einai polusullektiko to komma. Bebaia 8a sumfwnhsw mazi sou pws an o Samaras eixe riksei uper mnhmoniou 8a to eixan kanei gargara oloi edw, omws otan kaleitai sto sunedrio tou kommatos (hmoun ekei) o Karabelias kai o Zour(l)aris xtupane kampanakia.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ michal 28/08/2010 20:05:44

    Κοιταξε να το εξειδικευσουμε : οι ευρωσκεπτικιστες της δεξιας στην υπολοιπη Ευρωπη ειναι φιλοαμερικανοι και μαλλον νεοφιλελευθεροι που αντιτιθενται στην ΕΕ επειδη παρα ειναι "σοσιαλιστικη" ή τελος παντων κρατικιστικη.
    Τετοιο φρουτο δεν μπορει να υπαρξει στην Ελλαδα για πολλους λογους (αντιαμερικανισμος,κρατισμος κλπ).
    Ο διαχυτος ευρωσκεπτικισμος στην Ελλαδα απο τη στιγμη που ειναι ταυτοχρονα αντιαμερικανικος και ζητει μεγαλυτερη παρεμβαση του κρατους αναγκαστικα παιρνει αριστερες μορφες.
    Αρα οσοι ψηφιζουν δεξια και εχουν παρομοιες σκεψεις δεν μπορουν να βρουν πολιτικο εκφραστη εκτος αν πανε πολυ δεξια -και οταν λεω πολυ εννοω περα και απο το ΛΑΟΣ που δεν πανε για λογους δημοκρατιας.
    Ειναι λιγο πολυπλοκο αυτο αλλα η ιστορια,η θεση και τα συμφεροντα της Ελλαδος αποκλειουν δεξιο αντιευρωπαικο κομμα.

   • michal avatar
    michal @ michal 28/08/2010 20:08:48

    Oson afora gia ta symferonta ths xwras epetrepse mou na diafwnhsw. Apo tote pou o Macinter xwrise to kosmo se 8alassies kai xersaies dunameis, oi summaxoi mas einai oi 8alassies dunameis. Kati hkseran Metaxs, Venizelos kai o Basilias Gewrgios.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ michal 28/08/2010 20:11:42

    Ναι αλλα αυτο σημαινει προσδεση στις ΗΠΑ.Βλεπεις πολλους φιλοαμερικανους στην Ελλαδα;
    Η προσδεση λοιπον ακομη και οταν γινεται ειναι πρακτικη και οχι ιδεολογικη.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 28/08/2010 20:15:07

    Ψυχραιμια γιατι δεν χουμε προσδεθει με τις ΗΠΑ τις τελευταιες 5 δεκαετιες? Οι μονες προσπαθειες για ανοιγμα και προς αλλες δυναμεις εγινα πο τον Κων/νο Καραμανλη με την Ε.Ε και με τον Κ.Κ με τους αγωγους...ουδεποτε ομως δεν ξεφυγαμε απο το αμερικανικο ΄΄δυχτι΄΄.

   • michal avatar
    michal @ michal 28/08/2010 20:15:27

    Epanerxesai sta legomena mou pws oi hgesies den mporoun na pane aiwniws kontra stis vaseis tous. Gia to praktiko tou zhthmatos, pisteueis pws h Eurwph eksasfalizei ta sumferonta mas sta 8emata ekswterikhs politikhs? Sto oikonomiko ti na pw, mas daneizei me upshlotero epitokio kai apo to Die8nes Nomismatiko Tameio, enw h idia twra dhmiourghse to diko ths tameio me credit line apo DNT. Doruforos twn HPA einai h eurwph.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 28/08/2010 20:22:30

    Ψυχαραιμια, και κατι αλλο συμφωνω με τον michal οτι ουσιαστικα και η Ε.Ε αν δεν ειναι δορυφορος των ΗΠΑ εν πασι περιπτωσι δεν μπορει σε μια σειρα θεματων να λειτουργησει αυτονομα...πχ πολεμος στην Γιουγκοσλαβια...δυστυχως περα παο οικονομικη ενωση δεν υπαρχει πολιτικη ενωση και ουδεποτε κατα τη γνωμη μου θα υπαρξει ειδικοτερα δεδομενης της κρισης.Βλεπουμε οτι στη κριση ξυπνανε στις χωρες της Ε.Ε πιο εθνοκεντρικες τασεις παρα ευρωπαικες.Η αποφαση σλοβακιας τσεχιας και η συμπεριφορα της Γερμανιας δειχουν αυτο ακριβως το πραγμα.Αν δεν υπαρξει πολιτικη ολοκληρωση στην ευρωπη με κοινο στρατο και πραγματικα κοινα συνορα, μη περιμενεις να αποδυναμωθει ο ρολος των ΗΠΑ στην Ευρωπη.Ερωτηματικο μονο η Ρωσια λογω ενεργειακης ισχυος και αναγκης της Ευρωπης για ενεργεια εκει γεωπολιτκα ειναι ενα ερωτηματικο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ michal 28/08/2010 20:26:33

    Η επιλογη "Ευρωπη" εγινε και επειδη οι ΗΠΑ θεωρουν βασικο συμμαχο τους στην περιοχη την Τουρκια.Και να μην εξασφαλιζει τα συμφεροντα μας δεν μπορουμε να κανουμε κατι αλλο.
    Μονο αν υπαρξει ρηξη ΗΠΑ - Τουρκιας μπορουμε να γυρισουμε στην προ του 1974 κατασταση.
    Ο Ζουραρις και ο Καραμπελιας μπορει να κυκλοφορουν και στη ΝΔ αλλα η ΝΔ δεν μπορει να φυγει απο την ευρωπαικη πορεια.
    Δε χρειαζεται αλλωστε : η γαλλογερμανικη δεξια δεν θελει την Τουρκια στην ΕΕ.
    Εχει κανενα αιτημα η ελληνικη δεξια απο το Σαρκοζυ και δεν το ικανοποιησε;Δε γινονται και θαυματα ομως εφ οσον υπαρχει μια αντικειμενικη κατασταση.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ michal 28/08/2010 20:29:00

    @ alex

    Εγω δεν περιμενω τιποτα.Απλως εξηγησα στο michal γιατι ο αντιευρωπαισμος στην ελληνικη δεξια δεν μπορει να εκφρασθει.
    Ακομη και αν η Ευρωπη ειναι κουτση δεν εχουμε και τιποτα αλλο οποτε οσοι φωναζουν δεν εχουν εναλλακτικη λυση.

   • michal avatar
    michal @ michal 28/08/2010 20:31:19

    Giati eides pou8ena h Eurwph na ta bazei me thn Tourkia? Edw o Gunther Verheugen prospa8hse na mas epiballei to sxedio Annan. Kai apo oso kserw eurwpaikh xwra katexei apoikiakw tw tropw edafos ths Kuprou dixws h Eurwph na idrwnei idiaitera.
    Oi Hnwmenes Politeies einai me thn Tourkia giati emeis uphrksame summaxoi ths plakas. Anexthkame noumera tupou Makariou, den anagnwrizame to Israel gia 40+ eth, eixame thn ellhno aravikh filia, thn Ellhnoservikh filia kai twra ka8omaste ston aksona twn Z.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 28/08/2010 20:35:14

    @michal ας μην ορκιζομαστε τωρα οτι ειμαστε συμμαχοι της πλακας....Η Τουρκια γεωπολιτικα ειδικοτερα μετα το 1990 εχει πολλαπλασια σημασια απο οτι η Ελλαδα.Οι αμερικανοι ξερουν πολυ καλα οτι αν μας ειχαν αναγκη οπως ειχαν και εχουν τη Τουρκια πολυ ευκολα θα μας ειχαν με το μερος τους και τωρα δεν θα συζηταγαμε για ΄΄εναλλακτικες΄΄.Ολα τα αλλα ειναι για να εχουμε να λεμε, και να συζηταμε θεωριες.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ michal 28/08/2010 20:36:38

    @ Michal

    Σε πολλα συμφωνω.Ομως για να μην ειμαστε συμμαχοι της πλακας θα επρεπε να ειμαστε αλλοι (σοβαροι,ισως μιλιταριστες κλπ) που δεν ειμαστε.
    Ειναι ενα γεγονος αυτο.Για τη Μεση Ανατολη επισης συμφωνω αλλα οτι εγινε εγινε.

   • michal avatar
    michal @ michal 28/08/2010 20:43:03

    Den htan 8ema militarismou na anagnwrisoume to Israel meta to pogrom tou kafro-Naser kai na afhsoume tous arabes na pnigoun. Ola entax8hkan ston e8nolaikismo pou apotelei sunexeia ths klhronomias twn an8enwtikwn. Na sw8ei h psuxh mas alla as kaei h Ellada.

    H Tourkia apokta gewpolitika pleonekthmata epeidh thn afhsame na apokthsei kai epeidh paizei to xarti Dushs kai Anatolhs tautoxrona. An eixame afhsei thn Tourkia ektos Dushs anagkastika 8a ginotan polu taxutera ena neo-islamiko kratos. Allwste oi sugkuries ek twn usterwn apedeix8hsan oi katallhles me ton Homeini. H kentrikh Asia 8a htan 8eokratikh h Sovietikh kai o Tourkos ektos Dushs anagkastika 8a strefotan pros ta ekei. Den dexthkame to sxedio Acheson kai 8a eixan lu8ei polla. Sternh mou gnwsh na se eixa prwta.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 28/08/2010 20:55:11

    Μακαρι να ηταν ολα τοσο ευκολα.Ομως ξεχναμε οτι για 50 χρονια περιπου η Τουρκια ηταν ενα κρατος με Κεμαλικο φιλοδυτικο καθεστως με σηματνικο πληθησμο το οιποιο εφαπταιτο στο μαλακο υπογαστριο της ΕΣΣΔ και εγγυτερα σε σοβιετικες τουρκοφωνες περιφερειες.Ταυτοχορονα μεχρι και πριν τον Ερντογαν ηταν το μονο ηπιο Ισλαμικο κρατος φιλικο προς το Ισραηλ και με διενεξεις με χωρες οπως η Συρια πχ.Μετα την ΄΄επανασταση των Χομεϊνιδων΄΄ στη Περσια ο ρολος της Τουρκιας και του κεμαλικου καθεστωτος ηταν αυξημενος.Ας υποθεσουμε λοιπον οτι αναγνωριζαμε το Ισραηλ (αποψη μου ειναι οτι επρεπε να το ειχαμε κανει)η οτι ειμαστε΄΄σοβαροι΄΄ και μιλιταριστες (ειμαστε στις 5 πρωτες χωρες παγκοσμιως σε αμυντικες σαπανες) σε νοοτροπια.Ποσα περσοτερα θα ειχαμε κερδισει?Αμφιβαλλω αν οποιοδηποτε σχεδιο Ατσεσον η οτιδηποτε αλλο θα αλλαζε τη κατασταση δεδομενης και της Γεωπολιτικης Θεσης αλλα και του Κεμαλισμου στη Τουρκια που ηταν απο την αρχη φιλοδυτικος...

   • michal avatar
    michal @ michal 28/08/2010 20:57:21

    An ta deis etsi moirolatrika etsi einai. Oi idioi ellhnes to 12-13 ekanan katakthtiko polemo, e8noka8arissan perioxes kai ta ebalan me thn O8wmanikh Autokratoria pou htan oxi apla agaphmeno paidi twn megalwn dunamewn alla autokratoria apo thn Yemenh mexri thn Katerinh.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 28/08/2010 21:15:02

    Ναι ισως michal na ειναι ετσι οπως το λες,ας μη παραβλεπουμε οτι το 12-13 δεν υπηρχε για τη δυση τοσο ο Κομμουνισμος, που τοτε εκανε τα βηματα τους στην σπαρασομενη Ρωσια...και μην ξεχναμε οτι το το 50 βγηκαμε διαλυμενοι απο εναν εμφυλιο και πληρως ευθυγραμισμενοι με τη δυση!!!

   • michal avatar
    michal @ michal 28/08/2010 21:26:00

    Na to paizame adesmeutoi kai na eixame thn tuxh ths Kuprou h na afhname ton Klara, ton Kurko, ton Zaxariadh kai to Belogiannh na mas agoun.

   • Alex avatar
    Alex @ michal 29/08/2010 00:37:35

    Οχι Michal Δεν λεω να το παιζαμε αδεσμευτοι ουτε να πηγαιναμε στο ανατολικο μπλοκ.Λεω οτι παρολο που ημασταν ετσι και αλλιως προσεδεμενοι στο Αρμα των ΗΠΑ ουσιαστικα χαναμε εμεις και κερδιζαν οι Τουρκοι,για τους λογους που προανεφερα.Ολα τα αλλα λοιπον ειναι να χαμε να λεγαμε.Σαφως και προοδευσαμε σαν χωρα σε σχεση με τις αδεσμευτες και τις Κομμουνιστικες αλλα οχι κιολας οτι αυτη η προοδος μπορει να απαλειψει και ολα τα δυσαρεστα που ειχαμε απο την ΄΄φιλη΄΄ και ΄΄συμμαχο΄΄ ΗΠΑ

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Δημήτρης 28/08/2010 13:42:17

   michal φανερώνεις ποιος είσαι με τις απαντήσεις σου.
   Δεν θα σταθώ αλλού παρά στο "Στο κάτω κάτω δεν υπάρχει και κάποια νομοτέλεια ύπαρξης της Ελλάδας. " που είπες!!!
   Ντροπή σου, σίγουρα δεν είσαι Έλληνας, σίγουρα δεν έχεις καταγωγή ούτε από τον Πόντο, ούτε από την Μικρά Ασία, ούτε από την Κρήτη, ούτε από την Ηπειρωτική Ελλάδα ούτε από πουθενα!!!
   Σίγουρα είσαι σλαβόφιλος! Είσαι από αυτούς που θέλους "Ελεύθερη Μακεδονία" έτσι; Είσαι απλά "Ελληνόφωνος" σαν τον καινούριο άθλιο σύμβουλο του ΓΑΠ έτσι; Να πας με την οικογένειά σου στα Σκόπια και όπου αλλού θέλεις , στην Δυτική Ευρώπη! Αντε να καθαρίζει ο τόπος
   από προδότες και Εφιάλτες που ποτέ δεν αγαπήσαν αυτό τον τόπο!που
   δεν τον έχουν στα σπλάχνα του!...
   Να με συγχωρείτε για τον έντονο τόνο, αλλά...

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Δημήτρης 28/08/2010 13:57:11

    μη συγχίζεσαι, ο άνθρωπος έχει διαταραγμένη προσωπικότητα! Κάποιος που δηλώνει ότι δεν έχει ελληνικό πληκτρολόγιο, και αμέσως από κάτω γράφει στα ελληνικά, ή τρελλός είναι ή πουλάει τρέλλα για να κρύψει άλλα τινά. Πάντως δεν θέλει και φιλοσοφία για να τον κατατάξουμε, και να τον αγνοήσουμε.

   • michal avatar
    michal @ Δημήτρης 28/08/2010 19:26:17

    Re noumero o teleutaios xrhsimopoihsa greeklish converter. Ton apofeugw dioti den mporei na metafrasei oso keimeno 8elw. 8elei sunexes copy-paste

    Alla an oi patriwtes eiste eseis pou xaideuete ta tapeinotera laikistika enstikta pou eferan thn Ellada sthn xrewkopia, dhlwnw ellhnofwnos sketos. Sas xarizw thn pswrokwstaina.

   • Alex avatar
    Alex @ Δημήτρης 28/08/2010 19:35:43

    Ασε μας ρε michal μη σκισεις κανενα καλτσον...Μονομανης και ειρων και τζωρας...ειπαμε να διαφωνουμε αλλα εσυ βρε αδερφακι μου εισαι πολυ καβαλημενο καλαμι τελικα....Κατεχεις την μονη και πραγματικη αληθεια.
    Εχεις αδυναμια να κανεις διαλογο τελικως...

   • michal avatar
    michal @ Δημήτρης 28/08/2010 19:38:00

    E mhn kaneis dialogo mazi mou, se upoxrewsa?

   • Alex avatar
    Alex @ Δημήτρης 28/08/2010 19:42:37

    Οχι δε με υποχρεωσες αλλα εγω κανω διαλογο οχι εσυ εσυ τα χεις μπερδεψει...οταν δε σ αρεσει η αποψη του αλλου αρχιζεις τους χαρακτηρισμους τις υβρεις και τις ειρωνιες.Κανενας δεν κατεχει τη μονη αληθεια φιλε μου ουτε εγω ουτε εσυ.Αν δεν αντεχεις την αντιθετη αποψη τουλαχιστον κοψε τις ειρωνιες.
    Σιγα ρε μεγαλε δηλαδη...μεγαλη ιδεα εχεις για τον εαυτο σου.....και που εισαι επειδη πετας και κατι ψιλοκατηγοριτσες για φαστιμους και τα τιοαυτα...η συμπεριφορα σου εσενα ειναι φασιζουσα ...για κοιταξου και λιγο στο καθρεπτη...

   • michal avatar
    michal @ Δημήτρης 28/08/2010 19:47:10

    A dhladh otan kathgoroumai gia

    kentrwos
    paidi tou GAP
    e8noprodoths

    klp 8a apantaw me to ganti. Dhlwnw klassikos neofileleu8eros kai aneka8en fusikos mas xwros htan h ND. Twra an kapoioi anhkoun sto LAOS, ston Karabelia kai se alla sxhmata kai brhkan thn eukairia twra pou einai o Antwnhs na kanoun eisodismo me geia tous me xara tous. Epeidh blepw pollous prosfata kai dia zwshs na to paizoun pio neodhmokrates apo mena, otan anhkan allou 8a tous apantaw katallhla. An 8eloun thn xwra xrewkophmenh magkiorisa kai alaniara exontas grapsei sta apauta ths tous daneistes ths dikaiwma tous. Dikaiwma mou na diafwnw kai na tous apokalw epikindunous.

   • Alex avatar
    Alex @ Δημήτρης 28/08/2010 19:53:46

    Michal καταλαβαινεις πολυ καλα τι θελω να πω....πολλες φορες ενω κανενας δεν απευθυνεται σε εσενα μπαινεις και κανεις σχολιο του τυπου ''τα ναρκωτικα κανουν κακο στην υγεια΄΄ ειναι αποψη αυτο? η μηπως ειναι ειρωνια?
    Οταν σε βριζει καποιος οκ δεν ειπε κανεις να μην απαντησεις....στα υπολοιπα ομως αντι να ειρωνευσαι την αποψη του αλλου αντιπαρεθεσαι τα επιχηρηματα ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ και το ξερω ανεξαρτητα αν στις περισοτερες περιπτωσεις διαφωνω μαζι σου.Σου ξαναλεω ουτε ργω ουτε εσυ κατεχουμε την μοναδικη Αληθεια...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Δημήτρης 28/08/2010 19:58:55

    Alex, πριν αλέκτωρ λαλίσει τρις... άρχισες και συ τις κοκκορομαχίες; Στα έλεγα. Έχει πολλούς όψιμους χλεχλέδες που μπαίνουν για τζερτζελέ ή για αυτοπροβολή, επιτιθέμενοι αδιάκριτα.

   • Alex avatar
    Alex @ Δημήτρης 28/08/2010 20:01:53

    αχααχαχαχ Strange....τουλαχιστον εσυ εχεις χιουμορ φιλε μου....και πιστεψε με αυτη την εποχη ειναι μεγαλο προσον... :)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.