#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/03/2010 21:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μύθοι και αλήθειες για τη «νέα τρομοκρατία»

 

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Όταν το 2003 έκανε την εμφάνισή του η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» και ενώ οι μνήμες από το «αντιτρομοκρατικό καλοκαίρι» του 2002 ήταν ακόμη νωπές, γνωστοί και άγνωστοι τρομοκρατολάγνοι «ενημέρωναν» την κοινή γνώμη περί της διασύνδεσης της «νέας τρομοκρατίας» με την πάλαι ποτέ «οργάνωση –φάντασμα» 17 Νοέμβρη. Οι εγχώριοι τρομοκρατολόγοι παλαιάς και νέας κοπής εξακολουθούν και αναπαράγουν, ανάλογα με την συγκυρία, τα ασυνάρτητα και ρηχά περί «παππούδων και εγγονών» της τρομοκρατίας. Τα ρεπορτάζ των περισσοτέρων εφημερίδων παρέκαμψαν το αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο της «νέας – τρομοκρατίας» και κυρίως οι τρομοκρατολόγοι αδυνάτισαν να προχωρήσουν έστω και μία φορά σε ουσιαστική ανάγνωση των προκηρύξεων, τουλάχιστον του «Επαναστατικού Αγώνα».

Η διασύνδεση, βέβαια, του «Επαναστατικού Αγώνα» με την 17Ν υπήρξε το αγαπημένο σενάριο των αμερικανικών think tanks. Σενάρια σχετικά με την ελληνική τρομοκρατία έχουν δημιουργήσει αμερικανικές δεξαμενές σκέψης όπως για παράδειγμα το πολύ γνωστό σε όλους Stratfor Global Intelligence. To οποίο, τον Ιούλιο του 2009, παρά το γεγονός ότι η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» είχε αναλάβει την ευθύνη για την εκτέλεση του υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες Νεκτάριου Σάββα, επέμενε ότι πίσω από την ενέργεια κρυβόταν ο Επαναστατικός Αγώνας. Αυτό, βέβαια, είναι το λιγότερο, αφού νωρίτερα οι απόρρητες εκθέσεις που έστελναν στην Ουάσιγκτον αξιωματούχοι του FBI από την αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, ανέφεραν την δήθεν εμπλοκή ασύλληπτων μελών της 17Ν στην υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα». Φυσικά κανείς δεν έχει την απαίτηση από τους προφέσορες της αμερικανικής διπλωματίας, ή παραδιπλωματίας, ή ακόμη από τους «εγκεφάλους» των αμερικανικών υπηρεσιών, να εξηγήσουν με επάρκεια το φαινόμενο της ελληνικής τρομοκρατίας (όπως εξάλλου δεν το έπραξαν κατά τις δεκαετίες που έδρασε η 17Ν), ούτε βέβαια να αναλύσουν τις προκηρύξεις των οργανώσεων διακρίνοντας τον μαρξισμό από τον ελευθεριακό κομμουνισμό ή τον αναρχοκομμουνισμό και τον Λένιν από τον Μιχαήλ Μπακούνιν ή τον Πέτρο Κροπότκιν.Τους τελευταίους μήνες διαβάσαμε μέχρι και για αγνώστους φακέλους της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της 17Ν. Από τον Τάσο Τέλλογλου στην «Καθημερινή» διαβάσαμε, πριν από λίγους μήνες, το εξής εκπληκτικό: «Σε μια χρονική περίοδο που οι τρομοκράτες “δεύτερης γενιάς” ήταν ακόμα ανυποψίαστοι για το πώς παρακολουθούσε τις επικοινωνίες τους η αστυνομία, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ είχαν καταγράψει τουλάχιστον δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας όπου οι παλαιοί, οι “παππούδες” συζητούσαν το «προπατορικό ερώτημα» αριστερών και αναρχοαριστερών οργανώσεων: “Τι να κάνουμε;”». Στην εποχή της ένδειας, τα αστυνομικά μυθιστορήματα των συγγραφέων ανακριβών πονημάτων – πορισμάτων πουλάνε. Αρκετούς μήνες πριν, στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και με διαρροές περί δειγμάτων DNA, τα οποία δήθεν είχαν ταυτοποιήσει οι αρχές, είχε εξωθηθεί σε παραίτηση από την αντιτρομοκρατική ο τέως υποδιοικητής της υπηρεσίας και νυν υποδιοικητής της ΕΥΠ κ. Φώτης Παπαγεωργίου. Τα δήθεν στοιχεία αφορούσαν στο δείγμα DNA, το οποίο προερχόταν από μία τρίχα η οποία είχε βρεθεί σε κουκούλα που είχε πετάξει στο Παλαιό Φάληρο κάποιος από τους δράστες του αφοπλισμού και της κλοπής του υποπολυβόλου τύπου MP-5 του αστυνομικού ο οποίος φύλασσε την οικία του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου, τον Απρίλιο του 2007 στη Γλυφάδα. Το δήθεν DNA που είχε η αστυνομία ταυτιζόταν με εκείνο τρομοκράτη, η ενέργεια παραμένει μέχρι και σήμερα ορφανή, ενώ στην τελευταία του προκήρυξη και μετά το χτύπημα στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009, ο «Επαναστατικός Αγώνας» επιμένει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για όλες τις ενέργειες τις οποίες υλοποιεί.

Ο θάνατος, ωστόσο, του Λάμπρου Φούντα και τα αδιέξοδα στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη «τράπεζα πληροφοριών» σχετικά με τη νέα τρομοκρατία, καμία αξιόπιστη έκθεση, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι επίσης ότι οι «παλαιάς κοπής» ιστορίες περί «παππούδων και εγγονών» της ένοπλης δράσης αποπροσανατολίζουν, όχι μόνο τις αρχές, αλλά και την κοινωνία ολόκληρη.

Η αλήθεια

Το γράφω επίμονα στην «ΑΞΙΑ» εδώ και χρόνια (τουλάχιστον από το 2006), ότι όποιος θέλει να αναζητήσει τον πυρήνα της ένοπλης δράσης στην «μετά 17Ν εποχή» (κυρίως τον εκτελεστικό βραχίονα) τότε καλό θα ήταν να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στα γεγονότα του Πολυτεχνείου του 1995, όταν στις 18 του Νοέμβρη εκείνου του έτους, έπειτα από εντολή που είχε δοθεί για άρση του ασύλου, οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν εισβάλει στον χώρο του Πανεπιστημίου και είχαν συλλάβει 394 ή 504 ή 514 άτομα (ανάλογα με την δημοσιευθείσα εκδοχή)

Ο Λάμπρος Φούντας, 20 ετών τότε, και γνωστός στις αρχές για την δραστηριότητά του στα πλαίσια του αναρχικού κινήματος από τα μαθητικά του χρόνια στην Αθήνα και ως φοιτητής στην Πάτρα  ήταν μεταξύ των 394 τα ονόματα των οποίων είχε «αποκαλύψει» η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι το καλό οικογενειακό βιογραφικό (γιος στρατιωτικού γιατρού, με μητέρα γιατρό και θείο πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας) είχε διαδραματίσει τον ρόλο του. Ο Λάμπρος Φούντας βρισκόταν μεταξύ των συλληφθέντων στο Πολυτεχνείο και οι σύντροφοί του στον ύστατο χαιρετισμό που απηύθυναν αναφέρονται στην δράση του. Στο Πολυτεχνείο το 1995 βρισκόταν και ένας ακόμη, ο οποίος φέρεται να συμμετέχει στο αντάρτικο πόλης, στη μετά 17Ν εποχή. Αυτός είναι ο αναρχικός Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος φέρεται να συμμετέχει στην ομάδα των «ληστών με τα μαύρα», υπόθεση για την οποία έχει συλληφθεί ο προστατευόμενος του ποινικού Παναγιώτη Βλαστού, στις Φυλακές Αλικαρνασσού, Γιάννης Δημητράκης. Μαζί με τον Σίμο Σεϊσίδη καταζητούνται από τις αρχές, ο αδερφός του Μάριος και ο Γρηγόρης Τσιρώνης. Ο Λάμπρος Φούντας και ο Σίμος Σεϊσίδης φίλοι από παλιά είχαν συλληφθεί στο Πολυτεχνείο το 1995 και τους συνδέει ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης, ο οποίος τραυματίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ένοπλη συμπλοκή τον Ιανουάριο του 2006 μετά από ληστεία που είχε σημειωθεί στην Εθνική Τράπεζα στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Σόλωνος. Το DNA που εντοπίστηκε σε κηλίδα αίματος στο σημείο, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ανήκει στον αδερφό του Σίμου Σεϊσίδη, Μάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές μέχρι στιγμής ο Λάμπρος Φούντας διατηρούσε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Δημητράκη, όσο ο δεύτερος είναι φυλακισμένος, όπως επίσης και με έναν ακόμη φυλακισμένο αναρχικό. Η ΕΛ.ΑΣ. είναι επιφυλακτική αναφορικά με την οργάνωση στην οποία συμμετείχε ο Φούντας. Το ερώτημα - δίλλημα είναι: στον Επαναστατικό Αγώνα ή στη Σέχτα Επαναστατών;

Όταν το 2006 ο Γιάννης Δημητράκης είχε συλληφθεί, οι αστυνομικές αρχές είχαν συσχετίσει απευθείας την δραστηριότητα των «ληστών με τα μαύρα»(δηλαδή τις ληστείες τραπεζών «υπέρ του αγώνα») με τη Σέχτα Επαναστατών. Το γεγονός ότι στην κατοχή του φοιτητή ΤΕΙ είχαν βρεθεί τρία ημιαυτόματα όπλα Scorpion αποτέλεσαν τη βάση για αυτή την υπόθεση. Το Scorpion είναι το αγαπημένο όπλο της Σέχτας Επαναστατών. Το σύμβολο της οργάνωσης, με το οποίο «σφράγισε» την προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την εκτέλεση του υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα είναι το πεντάκτινο αστέρι πλαισιωμένο από δύο Scorpion.

Σήμερα ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι η φιλική σχέση που φέρεται να διατηρούσε από παλιά ο Λάμπρος Φούντας, τόσο με τον Σίμο Σεϊσίδη, όσο και με τον Γιάννη Δημητράκη δεν αποτελεί απόδειξη ότι όλοι τους πιθανότατα συμμετείχαν στην ίδια οργάνωση, τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια. Δεν αποκλείουν τη συμμετοχή του Λάμπρου Φούντα, βέβαια, είτε στον Επαναστατικό Αγώνα, είτε στη Σέχτα Επαναστατών αντίστοιχα. Όμως, οι αρχές πιστεύουν και κάτι ακόμη, το οποίο αποτελεί αντικείμενο προς διερεύνηση και προβληματισμό: Η «Σέχτα Επαναστατών» (εκ του λατινικού ρήματος sequi), αποτελεί πιθανότατα διάσπαση του «Επαναστατικού Αγώνα», η οποία επήλθε ως συνέπεια διαφωνιών που προέκυψαν στην οργάνωση μετά το χτύπημα με ρουκέτα τύπου RPG-7 εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2007. Με εξαίρεση την επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος Νέας Ιωνίας τον Απρίλιο του 2007, η οποία αξιολογείται ως επιχειρησιακά υποδεέστερη εκείνης εναντίον της αμερικανικής Πρεσβείας, ο Επαναστατικός Αγώνας «σίγησε» για να επανέλθει στο πλαίσιο των «Δεκεμβριανών του 2008», της εξέγερσης δηλαδή που προκάλεσε η δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό. Με αφορμή την εξέγερση πρωτοεμφανίστηκε και η «Σέχτα Επαναστατών», η οποία άσκησε κριτική στους «συντρόφους του Επαναστατικού Αγώνα» για την επιλογή των τοποθεσιών των χτυπημάτων εκείνης της περιόδου, δηλαδή εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ στο Γουδί από τον χώρο του Πανεπιστημίου με Καλάσνικοφ, και στο «άβατο των Εξαρχείων» κατά την επίθεση εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, επίσης με Καλάσνικοφ.

Όπως και να έχει οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι η νέα τρομοκρατία έχει μία κοινή βάση. Όσοι την αναζητούν τους «δράστες» του σήμερα, σε εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, κυνηγώντας μάγισσες και φαντάσματα, πιθανότατα κάνουν λάθος. Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει, ωστόσο, η περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης του αναρχικού Χριστόφορου Μαρίνου, ο οποίος το 1996 είχε αυτοκτονήσει … περιέργως μέσα σε πλοίο της γραμμής. Επίσης ίσως η περίπτωση του «Επαναστατικού Αγώνα» μοιάζει περισσότερο, από όσο νομίζουν ορισμένοι, με εκείνη του ΕΛΑ. Ο Επαναστατικός Αγώνας και οι Σέχτες του αποτελούν τμήματα του ελληνικού αναρχικού κινήματος. Η «Αντικρατική Πάλη» και άλλες οργανώσεις αποτέλεσαν διασπάσεις του ΕΛΑ. Ίσως κάποτε μάθουμε με ακρίβεια τις διασπάσεις του «Επαναστατικού Αγώνα».
Ένα είναι βέβαιο: Η … «μαφιόζικου» χαρακτήρα επίθεση ενάντια στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής με 100 σφαίρες από Καλάσνικοφ, η οποία προκάλεσε ακόμη και πρωτοσέλιδους τίτλους μέσω των οποίων ζητήθηκε ακόμη και αμνηστία σε όσους έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στη 17Ν, έβαλε «φρένο» για ένα μεγάλο διάστημα στην δραστηριότητα του αντάρτικου πόλης. Η χειραγώγηση των οργανώσεων προ των πυλών; Την ευθύνη είχε αναλάβει η ΟΠΛΑ Η (Οργάνωση Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας), που παραπέμπει στην Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών. Η προκήρυξη της ΟΠΛΑ ακόμη προκαλεί αμφιβολίες για τη γνησιότητά της. Ο Βασίλης Τζωρτζάτος σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» είχε αναφερθεί στη διάβρωση των νέων οργανώσεων και ο Επαναστατικός Αγώνας του απάντησε μέσω προκήρυξης. Βέβαια σε διεθνές επίπεδο, μετά το 1971, είθισται εκτός από την διείσδυση σε ένοπλες οργανώσεις και η κατασκευή. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Ο Λάμπρος Φούντας θα συμπεριληφθεί στη λίστα των πεσόντων όπως ο Χρήστος Κασσίμης, ο Χρήστος Τσουτσουβής και ο Μιχάλης Πρέκας, οι οποίοι σκοτώθηκαν μετά από συμπλοκές με αστυνομικούς. Οι αντιστοιχίες είναι εμφανείς, οι εποχές άλλες, αλλά οι συνθήκες παραμένουν σκληρές και οι ιδέες αναλλοίωτες … Και ο νοών νοείτω.

ΥΓ: Η «ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΕΡΡΟΡΙΣΤΩΝ - ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» στην προκήρυξη μετά την σχετικά πρόσφατη επίθεση στο Σύνταγμα ανέφερε μεταξύ άλλων στην προκήρυξή της: Δεν ξεχνάμε τους Αντάρτες Πόλης και τους Ανυπότακτους Μαχητές που έχασαν την ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο σύστημα για αξιοπρέπεια και ελευθερία τον Χ.Κασσίμη, Χ. Τσουτσουβή, Μ. Πρέκα, Χ. Μαρίνο, Χ. Τεμπερεκίδη. Τραγική ειρωνεία

ΣΧΟΛΙΑ

 1. neotera avatar
  neotera 16/03/2010 22:21:43

  Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Αλ Τζαζίρα αναδεικνυει αυτά που υφίσταται ο ελληνικός λαός από το Γιωργάκη και τη Γκόλντμαν Σατς ως "οικονομική τρομοκρατία" και προτείνονται ριζοσπαστικές λύσεις Στο http://hellenic-spirit.blogspot.com/
  Η τρομοκρατία κάθε λογής στις μέρες μας είναι υπόθεση ξένων πρακτώρων που απεχθάνονται πανω απ' όλα τη Δημοκρατία, τη διαφανεια του δημόσιου βίου και τη λαϊκή συμμετοχή. Χωρίς αυτά τι συζήτηση να γίνει ?

 2. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 16/03/2010 22:38:32

  ποιός είναι ο βουλευτής θείος του. Αν δεν με απατά η μνήμη μου υπήρξε βουλευτής Φούντας ή Φουντάς του ΠΑΣΟΚ από την Σπάρτη.
  Με κάθε επιφύλαξη.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Βρασίδας 16/03/2010 22:59:05

   Δεν έχει καμιά σχέση. Ιδού το βιογραφικό του:
   O Λάμπρος Φούντας καταγόταν από την Αιτωλοακαρνανία. Ο πατέρας του είναι απόστρατος στρατιωτικός γιατρός και είχε διατελέσει διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Σπούδασε στο Βιολογικό της Πάτρας και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν σε ιδιωτικό εργαστήριο στην Αθήνα. Ηταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ιδιωτικού θεραπευτηρίου στο Αγρίνιο. Ιδιοκτήτης του θεραπευτηρίου είναι ο θείος του- αδελφός της μητέρας τουκ. Γιώργος Αλεξόπουλος, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος δήμαρχος στο Αγρίνιο.

   Ο 35χρονος ποτέ δεν έκρυβε τις σχέσεις του με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, όμως οι οικείοι του πίστευαν ότι αυτές περιορίζονταν στη συμμετοχή σε διαδηλώσεις. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σύχναζε στην περιοχή των Εξαρχείων, καθώς και σε διάφορα αντιεξουσιαστικά στέκια της πρωτεύουσας. Συμμετείχε ακόμη στην αναρχική ομάδα «Μαύρο Αγκάθι» η οποία εκδίδει το έντυπο «Δρόμοι της Οργής». Ρόλο έπαιζε και στη «Συνεργασία Αναρχικών Ομάδων και Ατόμων για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Πολύμορφη Δράση», η οποία εξέδιδε κείμενα συμπαράστασης στα μέλη της 17Ν που κρατούνται στον Κορυδαλλλό.

   «Οι κινήσεις του ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές. Σχεδόν ποτέ δεν μας είχε κινήσει υποψίες. Μόνο όταν είχε υπάρξει προ μερικών μηνώνβομβιστική επίθεση στα γραφεία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στους Αμπελοκήπους, είχαμε ερευνήσει αν είχε οποιονδήποτε ρόλο, γιατί έμενε κοντά (σ.σ.: πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, απέναντι από τη Γ.Α.Δ.Α.). Τίποτα όμως δεν είχε προκύψει» αναφέρουν αξιωματικοί της Αστυνομίας.

   [http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=319805&ct=32&dt=13/03/2010]

   Συμπληρωματικά νομίζω ότι ο πατέρας του ήταν Ταξίαρχος στο βαθμό και η μητέρα του είναι επίσης γιατρός.

   Το κοινωνικό του στάτους ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Ακόμη και η αστυνομία τρίβει τα μάτια της.

   Πάντως από τη στιγμή που έκανε αυτές τις επιλογές στη ζωή του η εξέλιξή του ήταν φυσιολογική. Τελικά οι τρομοκράτες είναι γνωστοί. Τον είχαν υπό παρακολούθηση από το Μάρτη του 2009. Η διαλυμένη αστυνομία που παρέλαβε ο Ραμπομιχαλάκης κάτι είχε ψυλλιαστεί. Αυτοί οι 10-20 άνθρωποι σκοτώνουν και οι δεξαμενή στρατολόγησης είναι οι 6000 μπαχαλάκηδες.

   Όσο περνάει ο καιρός και βλέπω πως δρουν δίνω δίκιο στο μετεμφυλιακό καθεστώς που τους μάζευε στα ξερονήσια. Και τότε τα ίδια κάνανε. Βόμβες βάζανε. Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς ήταν τότε μέλη κομμάτων που σήμερα θα αντιστοιχούσαν στο ΣΥΡΙΖΑ και στην αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μπει υπό επιτήρηση όπως υπό επιτήρηση είναι και η ακροδεξιά της Γερμανίας.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Βρασίδας 17/03/2010 10:21:40

   Ανώνυμε, άν είχες ζήσει τη δεακετία του 50 και του 60 δεν θά λεγες τα ίδια (εκτός κι άν είχες την τύχη να μεγαλώνεις τότε σε οικογένεια της "σωστής", "εθνικόφρονος" πλευράς). Είναι θέμα αξιών, νοοτροπίας, κοσμοαντίληψης.
   Αναρωτήθηκες ποτέ, γιατί οι Σέρβοι λόγου χάρη, που τόσα πάθανε από την πολιτική των ΗΠΑ, δεν έβγαλαν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ διεθνή τρομοκράτη (έβγαλαν όμως πολλούς λιποτάκτες και ανυπότακτους που δεν ήθελαν να πολεμήσουν με τους πρώην συμμαθητές τους), ενώ από άλλες κοινωνίες, με άλλες αξίες, ξεπηδούν σαν μανιτάρια βομβιστές αυτοκτονίας και κάθε τι άλλο καταστροφικό και αυτοκαταστροφικό;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Βρασίδας 17/03/2010 13:19:19

   Δυστυχώς για σένα τα ίδια λένε και άτομα που έζησαν τότε. Όσο για τον αποκλεισμό θεωρώ ότι ήταν δίκαιος. Κύριε θες να υπηρετήσεις ένα σύστημα; Πρέπει να πιστεύεις σε αυτό. Δεν πιστεύεις σε αυτό; Πήγαινε σπίτι σου.
   Αυτά.

 3. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 16/03/2010 22:53:41

  Τελικά ο άνθρωπος ήταν όντως τρομοκράτης, ή τον πυροβόλησαν πισώπλατα και προσπαθούν τώρα εκ των υστέρων να "φυτέψουν" στοιχεία ενοχής του για να καλύψουν τη γκάφα τους και να επιδείξουν και έργο?

  • anonymous avatar
   anonymous @ εναςάσχετος 16/03/2010 23:05:20

   Ρε φίλε θες και τα λες αυτά; Ένας φίλος του από τον κορυδαλλό άφησε μήνυμα σε ιστοσελίδα υπέρ του θανόντος. Ήταν καλός σύντροφος έγραψε. Έγινε αντιληπτός επ αυτοφόρω να κλέβει αμάξι, πυροβόλησε, ήταν ντυμένος με τρόπο που να μην αφήνει γενετικά αποτυπώματα και τον αναγνώρισαν από το σωματότυπο να συμμετέχει σε τρομ. επίθεση.

   Εγώ το μόνο που λυπάμαι είναι τους γέρους του. Ξέρεις τι θα πει να σου φέρουν το παιδί σου στο κουτί ως τρομοκράτη;

 4. Αρκετά πια avatar
  Αρκετά πια 16/03/2010 23:19:13

  Ρε παιδιά, κάποτε πρέπει να κοπεί ο όρος "εκτέλεση" (τον οποίον επέβαλε αν δεν απατώμαι η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οι αγράμματοι δημοσιογράφοι) για τις δολοφονίες που διαπράττουν οι τρομοκράτες. Εκτός αν επιμένουμε στον ...θεσμικό τους ρόλο. Με την ευκαιρία, ας θυμηθούμε και τον όρο "θανάτωση" που χρησιμοποίησε ο μετέπειτα αθωωθείς και τότε υπόδικος Τσιγαρίδας για τον δολοφονηθέντα Νεκτάριο Σάββα, λες και ο άνθρωπος ήταν κοτόπουλο!

  • nancy avatar
   nancy @ Αρκετά πια 17/03/2010 17:19:11

   πολύ σωστά τα λές. Εγώ όλα αυτά τα χρόνια τα αποκαλούσα δολοφονίες σε κάθε συζήτηση, για να ξέρουμε πιά τί λέμε. Εκτέλεση, απαλλοτρίωση και ό,τι άρρωστο λέει το μυαλό του κάθε καθοδηγητή.

 5. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 16/03/2010 23:38:16

  Αὐτό καί ἐγώ σκέφτηκα,τούς δύσμοιρους γονεῖς,πού ὂχι μόνο τόν ἔχασαν ἀλλά καί θά ντρέπονται γι' αὐτόν.Νά πήγαινε τουλάχιστον σάν τόν Παλλικαρίδη ἤ τόν Αὐξεντίου!

 6. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 17/03/2010 00:09:15

  κοιτάζοντας αυτό το παλληκάρι και τον Τσουτσουβή αναγνωρίζω ότι υπάρχουν νέα παιδιά που΄νιώθουν την ανάγκη να πολεμήσουν αλλά δε βρίσκουν αντίπαλο.
  Κι έτσι μοιραία χάνουν τα νιάτα τους από ανοησία.
  Νομίζω ότι πρέπει ψυχίατροι να επιληφθούν του θέματος κι όχι αστυνόμοι και πολιτικοί. Είναι κρίμα! Το θέαμα αποκαρδιωτικό.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Βρασίδας 17/03/2010 09:54:47

   Συμφωνώ για το πρώτο, ιδιαίτερα επειδή είμαι πατέρας. Πιστεύω μάλιστα ότι ο βασικός αντίπαλος συχνά είναι μέσα μας: Απληστία και απουσία αγάπης για τον άλλο.
   Δεν είναι όμως ψυχιατρικό θέμα. Έλλειψη αξιών είναι, κοινωνική κατάπτωση, ηθική σήψη. Η "φιληδονία και η φιλαυτία", που είπε πρόσφατα, σωστά, και ο Αρχιεπίσκοπος.
   Εμείς οι μεγαλύτεροι είμαστε συχνά οι ηθικοί αυτουργοί. Τί ψυχική τροφή δίνουμε στα παιδιά μας; Αναρωτιόμαστε τουλάχιστον;

 7. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 17/03/2010 06:27:33

  Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί «καμία ανάμειξη» του Λάμπρου Φούντα σε τρομοκρατικές ενέργειες, αυτό σημαίνει ότι έχουμε επί 5μηνης κυβερνήσεως πασοκ 2 πολίτες νεκρούς από πυρά αστυνομικών δυνάμεων, το ράντισμα του ιστορικού στελέχους της αριστεράς Μ. Γλέζου και αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις Ελλήνων πολιτών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.
  Αυτό όμως που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι η προκλητική σιωπή των δυνάμεων της αριστεράς, αν αυτά είχαν συμβεί επί κυβερνήσεων ΝΔ θα είχε πέσει 4 φορές η κυβέρνηση.

  επειδή όμως η αστυνομία πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη για όλες τις ενέργειες τις οποίες υλοποιεί πρέπει άμεσα ή να παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει ή να βγει και να ζητήσει συγνώμη, όλα τα υπόλοιπα για όπλα, διπλά γάντια, για χάρτες με όλα τα σημεία της Αθήνας που έχουν κάμερες κτλ δεν μπορούν να γίνουν εύκολα αποδεκτά από το μέσο σκεπτόμενο πολίτη

 8. Χ. Μόρφος avatar
  Χ. Μόρφος 17/03/2010 06:29:20

  Κύριε Μπεκιάρη

  είστε σίγουρος ότι το όνομα του Λάμπρου Φούντα δεν υπήρχε στη λίστα των 394; Διότι αν στηριχτήκατε στο δικό μου ποστ, Αμ, ο Λάμπρος Φούντας δεν βρισκόταν μεταξύ των 394 συλληφθέντων στο Πολυτεχνείο το 1995… [ενημερωμένο], κάνατε λάθος, γιατί κι εγώ έκανα λάθος και το διόρθωσα.

  Παρεμπιπτόντως, το όνομα του Σεϊσίδη υπάρχει στη λίστα. Όπως υπάρχει και το όνομα ενός τρίτου ατόμου και τα λοιπά και τα λοιπά...

  • Factorx avatar
   Factorx @ Χ. Μόρφος 17/03/2010 10:30:19

   διορθώθηκε

 9. Στέργιος avatar
  Στέργιος 17/03/2010 06:32:32

  Τι το ψάχνετε, βρε παιδιά;

  Η ελληνική τρομοκρατία μόνο ελληνική δεν είναι. Δεν θα γράψω πολλά: Gladio, Stay Behind, Κόκκινη Προβιά, Stasi, χρήσιμοι ηλίθιοι, Ρόκκος, Citibank.

  Χωριό που φαίνεται...

 10. Αθωος περαστικος avatar
  Αθωος περαστικος 17/03/2010 07:42:28

  θέλετε και τα λέτε τώρα αυτά? Βγήκε από ένα κλεμμένο αμάξι πυροβολώντας και ψάχνουμε να βρούμε αν ήταν ένας αθώος πολίτης? Προσωπικά από το αυτοκίνητο δε βγαίνω πυροβολώντας, εσείς? Η μήπως οι τυχαίοι αστυνομικοί σε περιπολία κουβαλούσαν μαζί τους διπλά γάντια και έξτρα όπλο και του τα φύτεψαν?

  • σκεπτικιστής avatar
   σκεπτικιστής @ Αθωος περαστικος 17/03/2010 08:31:16

   "Βγήκε από ένα κλεμμένο αμάξι πυροβολώντας"

   Ησουν μπροστά;

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Αθωος περαστικος 17/03/2010 12:42:37

   @ σκεπτικιστής

   Πιστεύεις μόνο όσα βλέπεις με τα μάτια σου; Τότε θα πρέπει να μη διαβάζεις τίποτα και να μην ακούς κανέναν. Στην πραγματικότητα η ζωή σου θα πρέπει να είναι πρακτικά αδύνατη. Τι γράφουν τα βιβλία; Ότι έγινε επανάσταση στη Γαλλία το 1789; Δεν ξέρω, δεν είχα γεννηθεί τότε και δεν ήμουν και στη Γαλλία. Τι λέει ο κύριος στο γκισέ; Ότι πρέπει να φέρω το τάδε δικαιολογητικό; Δεν ξέρω αν είναι όντως έτσι, μπορεί να ψεύδεται, δεν έχω διαβάσει τη σχετική νομοθεσία. Τι μου λέει ο φίλος μου ο Χρήστος; Ότι είχε πάει διακοπές το Σαββατοκύριακο; Μπορεί να λέει ψέματα, δεν ήμουν εκεί. Αλλά και πώς ξέρεις ότι τα μάτια σου δε σε γελούν; Ότι δεν είσαι μέσα στο Μέιτριξ;

  • Σταχης avatar
   Σταχης @ Αθωος περαστικος 18/03/2010 08:17:41

   άστοχα τα παραδείγματα.

   Τον φίλο που πήγε διακοπές σαφως και δεν θα τον πίστευα εκτός αν μου έδειχνε βίντεο (ΟΧΙ φωτογραφίες)
   Στη γαλλική επανάσταση συμμετείχαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

   Στη συμπλοκή 2+2 (υποτίθεται) Μας έμειναν τρεις, εκ των οποίων ο ένας εξηφανισθη. Γιατί να πιστεψω άκριτα τους δύο που είναι μάλιστα από τη μια πλευρά;

   π.χ. τον Μάριο Αξαρλιάν γιατί να μη πιστεύω πως τον άφησαν να πεθάνει για να υπάρχει ένας νεκρός;

 11. Παντακης Γιωργος avatar
  Παντακης Γιωργος 17/03/2010 07:44:40

  http://gianniotis.blogspot.com/2010/03/blog-post_5616.html

  Και αυτο τρομοκρατια ειναι

  • Σαος avatar
   Σαος @ Παντακης Γιωργος 17/03/2010 08:14:40

   Πραγματικά συγκλονιστικό!

 12. tony avatar
  tony 17/03/2010 08:12:59

  Στη φωτογραφεία υπάρχει μια λεπτομέρεια που δεν μου κολλάει.
  Πιστόλια και reno clio?
  Λογικά οι πιστολάδες προτιμούν γρήγορα αυτοκίνητα.Φαντάζεσαι να σε πυροβολάνε και να προσπαθείς να ξεφύγεις με το clio?
  ΕΑΝ με αυτο το αυτοκίνητο επιχείρησε να ξεφύγει από το μπλόκο των αστυνομικών έμενα δεν μου φαίνεται για τρομοκράτης.
  Μάλλον για ηλίθιος.

  • Stathis avatar
   Stathis @ tony 17/03/2010 09:28:02

   Η φωτό αν δεν κάνω λάθος δεν είναι από την συμπλοκή του Φούντα με τους αστυνομικούς αλλά από την εκτέλεση αστυνομικού στα Πατήσια από την Σέχτα ή τον ΕΑ (δεν θυμάμαι ποιά από της δύο είχε αναλάβει την ευθύνη).

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ tony 17/03/2010 15:03:11

   Σαν τι δηλαδή

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ tony 17/03/2010 15:05:36

   Γρήγορο αυτοκίνητο; Σαν τι δηλαδή; Λαμποργκίνι;

   Και πόση ταχύτητα να αναπτύξει κανείς μέσα στη Δάφνη;

   Καλύτερο ένα συνηθισμένο μεσαίο αυτοκίνητο να μην τραβάει την προσοχή.

   Όταν δολοφόνησαν τον Μπακογιάννη, οι δράστες τό'σκασαν μέσα σε ένα κίτρινο αυτοκίνητο.

   Και η πασοκική αστυνομία τους κυνηγούσε με ελικόπτερο... πού; στην Αθήνα, την πόλη με τα δεκάδες χιλιάδες κίτρινα ταξί!

 13. rage avatar
  rage 17/03/2010 08:35:46

  Ποιός ακριβώς είναι ο ορισμός της τρομοκρατίας;

  Πόσοι πολίτες αυτή τη στιγμή αισθάνονται τρομοκρατημένοι από τον "επαναστατικό αγώνα", και πόσοι από τα "νέα μέτρα";

  Πόσοι πολίτες αμφιβάλλουν για τις υπόγειες συμφωνίες είτε αυτών των οργανώσεων είτε των γραβατάκηδων;

  Πόσοι νέοι σήμερα κάτω των 20 αισθάνονται ότι δεν έχουν μελλον και ότι ό,τι και να κάνουν δεν έχουν τίποτα να χάσουν; Πόσοι από αυτούς αισθάνονται ότι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους;

  • Tassos avatar
   Tassos @ rage 17/03/2010 10:16:05

   Φιλαράκι άσε τα σάπια. Το πόσοι αισθάνονται τρομοκρατημένοι από τα μέτρα και πόσοι απο την 17Ν , Ε.Α., Ε.Σ., αλλού. Ο Σωκράτης προτίμησε να πεθάνει παρά να παραβεί τους νόμους. Εχουμε κοινωνία με νόμους για να τηρούνται και να μην γίνουμε ζούγκλα. Με αυτήν την λογική ας κάνω κι εγώ μια οργάνωση και καλά τρομοκρατική να σε "καθαρίσω" και να λέω μετά "πόσοι αισθάνεστε τρομοκρατημένοιεπειδή έφαγα τον rage"? Οποιος σκοτώνει άνθρωπο είναι δολοφόνος. Τελεία και παύλα. Γέλασε ο κάθε πικραμένος με τους καραγκιόζηδες της 17 Ν , τον μπον βιβέρ Γιωτόπουλο , τους παρτουζιάρηδες Αλίθια, Ξηρούς, Κουφοντίνες και τον Βασιλάκη Ξηρό που δεν ήξερε ανάγνωση και έκανε τον καμπόσο στην δίκη διαβάζοντας εφημερίδα , μόνο που την κρατούσε ανάποδα...

 14. tiramola avatar
  tiramola 17/03/2010 08:50:32

  Εμπεριστατωμένη ανάλυση και μπράβο.
  Κατά την άποψή μου όσο ο ΟΟΣΑ , η ΕΕ και το ΔΝΤ εμφανίζουν σαν μονόδρομο για τη σωτηρία (ποιών άραγε?) απολύσεις χωρίς φραγμούς και μειώσεις μισθών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην προλεταριοποίηση μεγάλης μάζας συμπολιτών μας , οι Φούντες θα πολλαπλασιάζονται.
  Αναμένεται κατακόρυφη αύξηση τρομοκρατικών ενεργειών και όχι μόνο στη χώρα μας.

  • Stathis avatar
   Stathis @ tiramola 17/03/2010 09:10:50

   Καλά τα λες, μόνο που ο Φούντας μόνο εξαθλιωμένος λούμπεν προλετάριος δεν ήταν...

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 17/03/2010 09:57:09

   Γιατί , μήπως ήταν ο Κουφοντίνας ή ο Γιωτόπουλος?
   Με ή χωρίς "ιδεολογία" οι πράξεις βίας και η εγκληματικότητα θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο όπως θα αυξάνεται και η αστυνομοκρατία.
   Ο Φούντας πράγματι όχι μόνο δεν ήταν προλετάριος αλλά ενεργά ενταγμένος την κοινωνία με σπουδές , από "καλή" οικογένεια και κοινωνικά ευαίσθητος όπως η μέχρι τώρα δράση του έδειχνε.
   Πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη η συντηρητική κοινωνία , η κοινωνία της ανέχειας και του άκρατου ατομικισμού θα βρει στο μέλλον αντίπαλους τα δικά της παιδιά.

 15. Stathis avatar
  Stathis 17/03/2010 09:02:51

  Μια επισημάνση προς όλους εκείνους που αμφισβητούν έντονα αν ο Λ.Φ. ήταν πράγματι ένοπλος και πυροβόλησε κατά των αστυνομικών: Γιατί όλοι εσείς του προοδευτικού αναρχοαριστερίστικου χώρου διακατέχεστε από τέτοια οπλοφοβία; Δηλαδή είναι ΑΠΙΘΑΝΟ ένας αναρχικός να διεξάγει ένοπλο αντάρτικο πόλης; Γιατί όταν ένας αναρχικός πέφτει από σφαίρες αστυνομικών πρέπει ΠΑΝΤΑ να δολοφονείται, ενώ όταν ένας αστυνομικός πέφτει νεκρός ή είναι θύμα προβοκάτσιας ή απλά είναι "ένα γουρούνι λιγότερο"; Κύριοι, ο ένοπλος όταν πέφτει νεκρός δεν "ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ" αλλά πέφτει ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ. Για τον ελληνικό αναρχοαριστερίστικο χώρο δεν είναι τίτλος τιμής το ένοπλο αντάρτικο πόλης και το να πέφτεις νεκρός στην "μάχη" με το κράτος; Κύριοι αναρχο - αντιεξουσιαστές των κοινοβίων, των "συνελεύσεων" και των καταλήψεων στέγης, αν έχετε τα άντερα και τα κότσια μιας Ούλρικε Μάινχοφ και μιας Γκούντρουν Έσλιν και ενός Αντρέας Μπάαντερ (που ποτέ δεν φοβήθηκαν να πουν ποιοί ήταν και τί έκαναν), ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Ή φοβάστε μήπως η ιδεολογία σας γίνει "ιδιώνυμο"; Πάντως στο indymedia to θέμα το κρατούν σε σχετικά χαμηλούς τόνους και μάλλον πρέπει να τα έχουν λίγο χαμένα, παρά τις λίγες προσπάθειες να το "αμφισβήτήσουν" σαν περιστατικό, ενώ δεν είναι λίγες οι ανακοινώσεις γνωστών αναρχικών ομάδων που παραδέχονται εμμέσως πλην σαφώς, μέσα από τις μελό δακρύβρεχτες νεκρολογίες τους ότι όντως ο Λ.Φ. έπεσε μαχόμενος.

  • rage avatar
   rage @ Stathis 17/03/2010 12:48:37

   ναι. μαχόμενος έπεσε. Υπο ποίας συνθήκας όμως. Αυτό είναι το θέμα.

 16. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 17/03/2010 09:23:10

  Η τρομοκρατία πάντα ήταν βούτυρο στο ψωμί του συστήματος,γι'αυτό και η διαπλοκές με υπηρεσίες...
  Ο anonymous όμως κεντάει,μακρόνησος? μπράβο ρε μεγάλε γνήσιος απόγονος της μαυρίλας....

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 17/03/2010 09:47:14

   Εγώ φίλε μου ενοχικά σύνδρομα δεν έχω. Εκείνη η μαυρίλα ανάπτυξε την Ελλάδα και είχε μηδενικό χρέος. Πήρατε την εξουσία το 1974 από τότε μόνο σκοτωμοί αίμα διαφθορά και χρεοκοπία. Αν αυτή είναι η Ελλάδα που προτείνετε ως αντίδοτο στην Ελλάδα της μαυρίλας τότε ναι προτιμώ τη μαυρίλα, ναι προτιμώ τη μακρόνησο, να ναι και κοντά στην Αθήνα να πηγαίνουν να τους βλέπουν οι δικοί τους και οι ομοϊδεάτες τους.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 17/03/2010 10:35:36

   Το 1974 την εξουσία την (ξανα)πήρε ο Κ. Καραμανλής, μετά από διάλλειμμα 10 και κάτι χρόνων. Ξαναγίναμε Δημοκρατία. Αλλά να εξηγούμαστε: Εννοείς ότι η πρό του 1967 Δημοκρατία (γιατί ήταν κι αυτή μορφή Δημοκρατίας, η Μετεμφυλιακή) ήταν καλύτερη από την μετά το 1974 (τη Μεταπολιτευτική); Ή ότι η υποτιθέμενη "συνεχής" φάση 1949 - 1974 ήταν η "καλή" και "χάλασε" μετά; Καθαρά πράγματα!

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 17/03/2010 13:16:26

   Την εξουσία το 1974 την πήρε στα χαρτιά ο Καραμανλής στην πραγματικότητα η Αριστερά και ειδικά οι εσωτερικάκηδες, αυτοί που τώρα είναι το κατεστημένο και η νομενκλατούρα.
   Εννοώ ότι μέχρι τα κατορθώματα του άφρονα γέρου (του γεροπαπανδρέου) που έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους και οδηγηθήκαμε στη δικτατορία, η Ελλάδα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα μετά το 1974. Υπήρχε ελπίδα και νοικοκυροσύνη. Τώρα αν αυτό λέει κάτι για τη δημοκρατία τι να σου πω. Πάντως για να είναι κάποια πράγματα τότε καλύτερα μάλλον και το πολίτευμα ήταν καλύτερο.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 17/03/2010 20:31:12

   Ο Εμφύλιος ήταν πόλεμος. Σωστά;
   Σε ένα πόλεμο υπάρχουν αιχμάλωτοι πολέμου, σωστά;
   Τους οποίους δεν τους σκοτώνουμε, σωστά; Ακόμα και αν είναι αλλοεθνείς, που στην περίπτωση του Εμφυλίου δεν ήταν.
   Επιπλέον, η αστική κυβέρνηση ώφειλε να προστατέψει τα μετόπισθεν.
   Η Μακρόνησος ήταν αναγκαία. Φυσικά, θα αναγνωρίσω ότι εστάλησαν εκεί και άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί, εντελώς άδικα. Αλλά εστάλησαν και άνθρωποι εκεί που δικαίως έπρεπε να τεθούν υπό περιορισμό. Οι συνθήκες στη Μακρόνησο ήταν απείρως καλύτερες από τα σοβιετικά γκουλάγκ της ίδιας εποχής. Και από τις φυλακές και τα στρατόπεδα του Τσαουσέσκου επίσης.

   Ας μην υπερβάλλουμε. Ούτε τόπος μαρτυρίου ήταν η Μακρόνησος, ούτε κανένα ηρωϊκό νησί. ¨Ηταν μία λύση ανάγκης, δυσάρεστη πλην όμως λύση ανάγκης, γι'αυτό και το ίδιο το αστικό καθεστώς στη συνέχεια την κατάργησε. Μπορούσε να είχε καταργηθεί νωρίτερα; Πιθανώς, αλλά οι συνθήκες ήταν ακόμα άγριες (ψυχροπολεμικό κλίμα, εμπάθειες, φοβίες, κλπ).

   Αν θέλουν οι αριστεροί να πηγαίνουν να προσκυνάνε στη Μακρόνησο, μπορούν να το κάνουν. Ελεύθεροι είναι, το αστικό καθεστώς τους δίνει την ελευθερία που οι ίδιοι ήθελαν να στερήσουν από τους άλλους, όχι περιστασιακά, αλλά μόνιμα.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 18/03/2010 09:29:22

   Ελπίδα για πιό πολλά σάπια κρέατα και νοικοκυροσύνη με νόμους διαζυγίου μιας νύχτας για το Γιώργο και τη Δέσποινα! Τόση νοικοκυρωσύνη πιά: Στην οικοσκευή, μαζί με το μυστρί του Παττακού και το λεξικό Ελληνικής του Παπαδόπουλου, διέθετε μέχρι και Trojan Horse για να μπουκάρουν οι Τούρκοι στην Κύπρο!

 17. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 17/03/2010 09:26:12

  Η ΑΛΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ...
  Δεν χρειάζονται γνώσεις ψυχολογιας και ψυχιατρικής για να καταλαβει κανείς
  με ποιά μέσα,εδω και πολλους μήνες,ειδικα επεξεργασμένα και εφαρμοσμένα και κατα το παρελθόν
  παγκοσμιως,
  χρησιμοποιουνται για να ΄΄περάσουν''στη συνειδησή μας,
  το περίφημο ΄΄ενοχικο σύνδρομο
  ''Εσύ φταίς,εισαι σπάταλος,καταναλώνεις περισσότερα απο οσα παράγεις,φοροδιαφεύγεις,εισαι τεμπελης δημοσιος υπάλληλος'',κοκ,
  που εκτοξεύονται κατα ριπάς για να γινει ευκολα καταπόσιμη
  η κυβερνητική πολιτική,τα πιο σκληρα μετρα επι της κεφαλής μισθωτών,συνταξιούχων,μικρομεσαίων.
  Επενδεδυμένα και με επιχειρήματα
  που εχουν καταρριφθεί πολλάκις απο πολιτικοοικονομικές αναλύσεις,και την καθημερινη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ των ειδήσεων των οκτω.
  Ναι,λες,φταίω ρε γμτ,ας τα παρουν επιτελους τα μέτρα,
  να μη γινουμε χειρότερα,αφου η πατρίς κινδυνεύει,,,,,,.Εχουμε και χριστιανική διαπαιδαγωγηση που οδηγεί κατ' ευθείαν στο προπατορικο αμάρτημα.....Εμεις οι υπήκοοι αίρομεν τας αμαρτίας του κόσμου.......
  Εχουν τα μεσα,το μαχαίρι και το καρπούζι
  Εχουμε τις εσωτερικες αντιστάσεις να μη συνθλιβούμε και να αντιδράσουμε?
  Οταν σου λενε ''εσύ φταίς'' η απαντηση ειναι ΜΙΑ =φταίτε ΕΣΕΙΣ που εχετε στα χερια σας την τύχη μας
  Η μονη ενοχή μας ειναι οτι σας πιστευουμε ξανά και ξανά και δεν σας πετάμε στα μούτρα ενα μεγαλο
  ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ!

 18. Stathis avatar
  Stathis 17/03/2010 09:32:29

  προς περαστικό που ρωτάει "ήσουν μπροστά"; και γενικώς αμφισβητεί (και καλά κάνει): Λέει κάτι το indy = ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Λέει κάτι η Αστυνομία = ΣΟΛΩΜΟΝΙΚΗ - ΣΑΤΑΝΑΣ - ΨΕΜΑ

  • rage avatar
   rage @ Stathis 17/03/2010 12:50:45

   όχι στάθη, απλά πρέπει να είμαστε σκεπτικιστές.

   να μη δεχόμαστε το καθε τι ως αλήθεια.

   Ζούμε στην εποχή του θεάματος, των εντυπώσεων, του πες-πες κάτι μένει.
   Αυτό είναι το θέμα.

 19. Stathis avatar
  Stathis 17/03/2010 09:36:21

  Ουπς λάθος εννοόύσα τον "σκεπτικιστής" όχι τον "περαστικός", εκεί απευθύνομαι με το τελευταίο post

 20. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 17/03/2010 09:51:11

  Σήμερα οι πολίτες σε όλο το πολιτικό φάσμα, από την άκρα δεξιά, έως την επαναστατική αριστερά αμφισβητούν την ωφελιμότητα και την πολιτική σημασία της κυβερνητικής πολιτικής, το γεγονός είναι πλέον αδιαμφισβήτη πραγματικότητα, συνδυάζω το πολιτικό τοπίο και τα γεγονότα επειδή σχεδόν όλα όσα συμβαίνουν στερούνται προοπτικής και ηθικών διαστάσεων…
  Ταυτόχρονα δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητος τόσο ο τρόπος δράσης της νέας τρομοκρατίας, όσο και ο τρόπος δράσης της αστυνομίας,
  από τον περασμένο Νοέμβριο και έπειτα, οι αθρόες προσαγωγές και οι «γκάφες» είναι μια πραγματικότητα, ενώ από την απέναντι πλευρά η τρομοκρατία έχει εξαφανιστεί, αν και οι κοινωνικές συνθήκες ευνοούν την εμφάνιση της, σύμφωνα πάντα με τον τρόπο και τον προσανατολισμό που μας είχε συνηθίσει να δρα η τρομοκρατία.
  όλα αυτά είναι φυσικό να δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, τόσο για τις επιδιώξεις, όσο και για την προέλευση του φαινόμενου, δλδη μπορούμε να πούμε τόσο απλά ότι το φαινόμενο της τρομοκρατίας είναι γέννημα- προϊόν των προβληματισμών της φοιτητούπολης των Εξαρχείων;

  1 κατά τη γνώμη μου είναι τα βασικό ερώτημα της υπόθεσης,

  πως μπόρεσε τόσο εύκολα σε μια τόσο ελεγχόμενη περιοχή και έπειτα από πιστολiδι να ξεφύγει ο «συνεργός» του Λ. Φούντα;

  • Swell avatar
   Swell @ o βουνίσιος 17/03/2010 12:59:48

   Για το ερώτημά σου, την απάντηση θα τη βρεις στη γνωστή ικανότητα της αστυνομίας. Να σου πω και κάτι (αν δεν το ξέρεις ήδη). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το περιπολικό με τους 2 αστυνομικούς πέρασε δίπλα από το αυτοκίνητο που βρίσκονταν ο Φούντας και ο άλλος. Αμέσως μετά οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε και έβαλαν όπισθεν και σταμάτησαν δίπλο στο αυτοκίνητο. Αναψαν τον προβολέα κ.λ.π.

 21. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 17/03/2010 10:05:19

  Έχουμε σάπιο κράτος επειδή το "δυναμικό" τμήμα της κοινωνίας μας (αυτό που οι μαρξιστές αποκαλούν συνήθως "άρχουσα τάξη") είναι σάπιο από το κεφάλι μέχρι τα ακροδάχτυλα. Όχι το αντίστροφό. Οι τρομοκράτες το μόνο που κάνουν είναι να κάνουν πιό αδιαφανή, ν' αποκρύπτουν την πηγή της κακοδαιμονίας στη χώρα της φαιδράς μπανανέας. Είτε εξ αιτίας της βλακείας τους (ανεξαρτήτως πιθανών καλών προθέσεων), είτε επειδή είναι "ηθοποιοί".

 22. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 17/03/2010 10:15:45

  Εδώ συνυπάρχουν δύο ζητήματα με μιά κοινή αφετηρία. Το πρόβλημα της Ελλάδας, πως κυβερνούν ξένοι πράκτωρες από καιρό αποδομώντας και τώρα φτάσαν στο σημείο να μας πηγαίνουν σε πτώχευση σε συνεργασία με τους περιούσιους αλογομούρηδες των οίκων. Είναι αυτό το τερατώδες που με τόση ενάργια περιγράφεται στη συζήτηση στο Αλ Τζαζίρα και για το οποίο έφαγα τα λυσακά μου να προειδοποιώ.
  Το δεύτερο προβλημα είναι εκείνο, επίσης φλέγον, των υπηρεσιών ασφαλείας που αντιμετωπίζουν ξενοκίνητη τρομοκρατία, την ιδια που οδήγησε στο "χαμήλωμα" της Ελλάδας το 2008, πάλι πράκτωρες δηλαδή αλλά σε άλλες "δουλειές", αδυνατώντας να βγάλουν άκρη. Εδώ υποψιαζόμαστε πως συμβαινει κάτι αντίστοιχο με την αντιμετώπιση των υποκλοπών και την "αυτοκτονία" του τεχνικού, που αποτελεί ντροπή όλης της ελληνικής κοινωνίας, κάτι σαν την παράδοση του Οτσαλάν δηλαδή. Ακρη δε θα βγάλουν επειδή δεν υφίσταται πλεόν ελληνικό κράτος με ελληνικά στεγανά... Απλώς θα περιμένουν πολιτικές αποφάσεις αν είναι να τους παραδώσουν κάποιο κομμάτι της τρομοκρατίας για χ,ψ πολιτική σκοπιμότητα. Οι απασχολούμενοι με τα αστυνομικά ζητήματα καλό είναι να πάνε να δουν την αριστουργηματική ταινία "ο κυνηγός", στο Παλάς στο Παγκράτι που είναι κορεατικη αλλά μιλά για την ΕΛ.ΑΣ. και τις διαλυμένες αστυνομίες όπου γης.

 23. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 17/03/2010 11:06:17

  Εξαιρετικά χρήσιμη κι εμπεριστατωμένη ανάλυση. Ευχαριστούμε. Ορισμένες επισημάνσεις:

  1. Η «παλαιά» και η «νέα» τρομοκρατία στη Δύση δεν «κατάφερε» ποτέ να μαζικοποιήσει τον ένοπλο αγώνα. Με εξαίρεση ίσως την Ιταλία, φαίνεται επίσης ότι κάτι τέτοιο δεν το «επεδίωξε» κιόλας.

  2. Ανεξάρτητα από τις διαφορές στην ιδεολογικοποιτική πλατφόρμα (μαξιστικολενινιστική, αναρχική ή αντιεξουσιαστική) πάνω στην οποία οικοδομήθηκαν οι «ένοπλες ομάδες», η διατήρηση μιας ασφαλούς και ταυτόχρονα μεσσιανικής απόστασης από τα «λαϊκά κινήματα» επελέγη ως η σωστή μεθοδολογία δράσης και γιατί αυτό επεβάλλετο από τους συνωμοτικούς κανόνες και γιατί η «πρωτοπορία» της ένοπλης δράσης αυτοσυνειδητοποιήθηκε από τους ίδιους τους δρώντες ως επιβεβαιωτική της εξουσίας που ασκούσαν επί της «κοινωνίας».

  3. Τα δύο πρακτικά «προβλήματα» που εκλήθησαν να λύσουν οι τρομοκράτες αφορούσαν αφενός τη διάκριση μεταξύ της αναγκαίας παραγωγής θεωρητικού και προπαγανδιστικού «Λόγου» και της «εκτελεστικής» αρμοδιότητας και αφετέρου το μέγεθος της σέχτας που ενώ θα εξασφάλιζε την ιδεολογικοπολιτική τους συνοχή θα είχε και τα minimum χαρακτηριστικά μιας «κρίσιμης μάζας». Με απλά λόγια: πώς συνδυάζονται «ιδεολόγοι» με «εκτελεστές» και πώς η «σέχτα» προσεκτικά και μέχρι ενός ορίου διευρυνόμενη παραμένει αδιάσπαστη και συνεπής.

  4. Οι δύο βασικές μέθοδοι της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των τρομορατικών ομάδων παραμένουν μέχρι σήμερα αναλλοίωτες: διαρεύνηση στοιχείων και εισοδισμός. Η εκμετάλλευση δεδομένων, υποθέσεων, σεναρίων και υπονοούμενων στις προκηρύξεις «δημιούργησε» μια λιγότερο ή περισσότερο επαγγελματική «πειθαρχία» (με την έννοια της discipline) εντός των διωκτικών αρχών που είχε βεβαίως να ξεπεράσει τόσο το χαμηλό ή ανύπαρκτο επίπεδο προγενέστερης συσσωρευμένης ή υπό δημιουργία «ευφυϊας», όσο και την πολλαπλότητα αντιφατικών μεταξύ τους εκδοχών. Ο εισοδισμός – δύσκολος έτσι κι αλλιώς και λόγω έλλειψης σχετικής εμπειρίας και λόγω ελαχίστου μεγέθους του «αντιπάλου» - καλείται πάντα να είναι εύστοχος και απαρατήρητος, ενώ ταυτόχρονα «φέρει» εγγενώς τον ιό του δίδυμου «πειρασμού»: να συνεχιστεί μέχρι να εξαρθρωθούν όλα τα μέλη και να μεταλλαχτεί σε μηχανισμό ελέγχου που αναπαράγει την τρομοκρατική δράση προκειμένου να την εκμεταλλευτεί προς όφελος της η κυρίαρχη εξουσία.

  5. Η «έκπτωση» της ιδεολογικής αντίθεσης σε εκτελεστικό αυτοσκοπό συναρτάται από τη μια μεριά με τη βιολογική φθορά των φορέων της τρομοκρατίας και από την άλλη με την ικανοποίηση που νιώθουν από τη δημοσιότητα και την επιτυχία σε επιμέρους τακτικούς υποτίθεται στόχους. Η ηλικιακή φθορά λειτουργεί ως «διάψευση» των ελπίδων της επαναστατικής επαγγελίας, ενώ η ικανοποίηση ως ακύρωση του ίδιου του στρατηγικού προτάγματος της ανατροπής του συστήματος. Δημιουργούνται έτσι ταυτόχρονα δύο παράγωγες συνθήκες: η μία έχει να κάνει με την παραίτηση – απόσυρση (που με τη σειρά της παράγει τα σενάρια διαδοχής), η άλλη σχετίζεται με την υπέρβαση της αναποτελεσματικότητας από άλλους περισσότερο ζωντανούς ή νέους θιασώτες της συνέχειας (με την εμφάνιση των διασπάσεων ή τη δημιουργία νέων επαναστατικών ομάδων κρούσης).

  6. Η κυρίαρχη εξουσία από την άλλη υφίσταται μια διαφορετική μεν εξ αντανακλάσεως δε διπλή έκπτωση: αφενός υποχρεώνεται να «ακολουθήσει» το επίπεδο αντιπαράθεσης που της υπαγορεύεται από τους τρομοκράτες και αφετέρου εγκλωβίζεται εύκολα από τον διωκτικό αυτοσκοπό των οργάνων καταστολής που η ίδια δημιούργησε. Η πρώτη έκπτωση γίνεται «αντιληπτή» από την κοινωνία ως αδυναμία και παλινδρόμηση σε «ξεχασμένες» μεθόδους άσκησης βίας, η δεύτερη αφήνει τα περιθώρια άνθησης «παρακράτους», καταλήγοντας πολλάκις να αποδέχεται και να επιβάλλει ως χρήσιμη (και «αναγκαία») την περιστολή των ατομικών ελευθεριών των πολιτών.

 24. l
  l' ami du peuple 17/03/2010 11:28:32

  Μια σφαίρα στην πλάτη σε κάνει τρομοκράτη;

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/03/2010

  Ο Λάμπρος Φούντας έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών, τη στιγμή που, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, προσπαθούσε με τον άγνωστο συνεργό του να κλέψει ένα αυτοκίνητο. Και ακολούθησε ένας καταιγισμός σεναρίων, τόσο της τηλεοπτικής όσο και της έντυπης δημοσιογραφίας, που ανέλαβαν να προαγάγουν σε γεγονότα τις σκόπιμες διαρροές της αντιτρομοκρατικής και να καταδικάσουν ως επικίνδυνο τρομοκράτη τον ανήμπορο πια να μιλήσει ύποπτο.

  Με τη συνδρομή και των χρήσιμων ηλιθίων, που με τα χειροκροτήματά τους για τον «ήρωα» και τις επαναστατικές φιγούρες τους επιβεβαιώνουν το κατηγορητήριο περί συμμετοχής του στον «σκληρό πυρήνα της τρομοκρατίας».

  Υπάρχει βεβαίως ένα στοιχείο εις βάρος του Λάμπρου Φούντα, ισχυρότερο από τη σύλληψή του στο Πολυτεχνείο το 1995, τα γάντια που φορούσε, τη χειροβομβίδα που κουβαλούσε και το κινητό που δεν κουβαλούσε. Κι αυτό είναι ότι πυροβόλησε τους αστυνομικούς. Αποδεικνύει όμως αυτό ότι ήταν στέλεχος τρομοκρατικής οργάνωσης; Βιολόγος - τρομοκράτης; Συνεργός σε εγκλήματα της Σέχτας ή του Επαναστατικού Αγώνα, συνεταίρος του Παλαιοκώστα;

  Δεν (πρέπει να) φέρουν το βάρος της απόδειξης οι προμηθευτές σεναρίων αστυνομικοί και οι διακινητές δημοσιογράφοι; Η παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και το γεγονός ότι σκοτώθηκε όπως σκοτώθηκε εξαφανίζουν το τεκμήριο της αθωότητας;

  Πόσους τέτοιους «τρομοκράτες των media» έχουμε δει να προβάλλονται πρωτοσέλιδοι και ύστερα να εξαφανίζονται σε μονόστηλα -ζωντανοί ευτυχώς; Πόσους έχουμε δει να τραβιούνται, να στιγματίζονται και τελικά να κηρύσσονται αθώοι ή να καταδικάζονται για πολύ λιγότερα και πολύ λιγότερο σοβαρά από όσα τους φόρτωνε η αντιτρομοκρατική συμμαχία;

  Πόσους έχουμε δει να σκοτώνονται και να προσφέρει ο θάνατός τους τις «αποδείξεις» που δεν πρόσφερε η ζωή τους; Χρειάζεται να αραδιάσουμε ονόματα νεκρών και ζώντων πρωταγωνιστών αυτής της παρατεταμένης τραγωδίας για να γίνει καθαρό πώς συνδέονται τα εγκλήματα της τρομοκρατίας με τα αντιτρομοκρατικά εγκλήματα;

  Καθαροί λογαριασμοί: Η τρομοκρατία, ως απολυταρχία του αίματος, παράγωγο του συστήματος, φρίκη με ιδεολογικό μανδύα, άλλοθι καταστολής, πρέπει να απομονωθεί ηθικά και πολιτικά. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τα πάντα. Όσα διοχετεύονται και αναπαράγονται, παραδείγματος χάρη, για τον Λάμπρο Φούντα δεν αποτελούν απάντηση στο γιατί και πώς τον σκότωσαν. Θα αναρωτηθεί κάποτε κάποιος τι σημαίνει ότι σκοτώθηκε από σφαίρα στην πλάτη; Αυτό είναι αυτοάμυνα; Ή μια σφαίρα στην πλάτη σε κάνει τρομοκράτη;


  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=530024

  • anonymous avatar
   anonymous @ l' ami du peuple 17/03/2010 12:45:02

   Μας αποστομωσες μεγαλε, αφου η χειροβομβιδα που κουβαλουσε δεν ειναι ισχυρο στοιχειο για σενα.

   Εκτος απο ηλιθιοι, αφου -λογω εισοδισμου και οσμωσης με ποινικους της κοκας- εισαστε πλεον διατρητοι απο τις υπηρεσιες, εισαστε και αμετανοητοι.

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ l' ami du peuple 17/03/2010 12:56:04

   Δεν ξέρω αν μια σφαίρα στην πλάτη σε κάνει τρομοκράτη,πάντως ούτε μια εξοστρακισμένη σφαίρα κάπου στα εξάρχεια σε κάνει δολοφόνο-μπάτσο.......Τότε ουρλιάζατε για την αστυνομία που σκοτώνει παιδάκια,όταν όμως εκτελούνταν οικογενειάρχες αστυνομικοί με 23 σφαίρες πισώπλατα,κάνατε την παλαβή και κρυφογελούσατε κάτω απο τα μουστάκια σας.Η ξεφτίλα και η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.Κάποιος έγραψε για τη Μακρόνησο κ είχε απόλυτο δίκαιο.Οι εξορισθέντες αριστεροί-αγωνιστές του καναπέ ήταν 30.000 με 40.000,ενώ αυτούς που έστειλε ο σύντροφος Στάλιν στη σιβηρία ήταν καμιά 20σαριά εκατομμύρια,χώρια οι εκτελεσθέντες.Αλλά ξέχασα εκεί ήταν κομμουνισμός και οι άνθρωποι ζούσαν ωραία,χωρίς κρατική καταστολή,χωρίς αστυνομοκρατία,με ελευθερία του τύπου κ συνειδήσεων όπως άλλωστε και στα υπέροχα καθεστώτα της Καμπότζης,της Κούβας,της Βορείου Κορέας,της Ανατολικής Γερμανίας..........

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ l' ami du peuple 17/03/2010 13:10:28

   Μαύρε Ιάκωβε,
   ως γνωστόν, όλοι οι συμψηφισμοί είναι κακό πράγμα.
   Δεν χαλαλίζω ούτε τους 30.000 του "νέου Παρθενώνα", ούτε τα 20.000.000 του Γκούλαγκ, ούτε τον Πλουμπίδη και τον Μπελογιάννη, ούτε την οικογένεια του τσάρου Ρομανώφ. Προπάντων, ούτε το Άουσβιτς.
   Παραφράζοντας τον ποιητή Paul Celan, λέω ότι "ο θάνατος ήταν ένας αφέντης από τη Γερμανία", αλλά και από από τη Σοβιετία, την Παπαγο-Σκομπία. Και πολλά άλλα μέρη όπου επικρατεί το μίσος.
   Και μεταξύ μας, τόσο οι "επαναστάτες με τα ρεβόλβερ" όσο και οι μπάτσοι που μονίμως εξοστρακίζονται οι σφαίρες τους, βλάπτουν εξίσου την Συρίαν..

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ l' ami du peuple 17/03/2010 13:43:11

   Απρόσεχτο, επιπόλαιο και ανυπόγραφο(;) το άρθρο της Αυγής μόνο σύγχυση (κι ανάσταση βρυκολάκων καθώς διαπιστώνω) προκαλεί.

   Ποιό είναι το θέμα; Το αν ο Φούντας ήταν τρομοκράτης, μέλος του ΕΑ ή της σέχτας σύμφωνα με τις «διαρροές» της αντιτρομοκρατικής, ή αν κάποιος εξοπλισμένος βιολόγος αστός τόπαιξε διαρρήκτης πτωχικού SEAT, οπότε συνάγεται τεκμήριο «αντιτρομοκρατικής» αθωότητας;

   Το αν πυροβολήθηκε πισώπλατα, οπότε (μάλλον) δεν προέβαλε αντίσταση και πήγε σα το σκυλί στ΄αμπέλι ή το αν η «αντιτρομοκρατική(!) συμμαχία» καταδικάζει (και) αθώους; Και από πότε οι αναγνώστες της Αυγής πέρασαν στο άλλο στρατόπεδο;

   Τί σχέση μπορεί να έχουν τα πολιτικά, αστικά και προσωπικά δικαιώματα ενός «υπόπτου» μέχρι την δικαστική του καταδίκη ή αθώωση με την πρόκληση σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία «δι΄ασήμαντον αφορμήν»;

   Ποιός ισχυρίστηκε στον σκιαμαχούντα αρθρογράφο ότι η τρομοκρατία δεν είναι ηθικά και πολιτικά απομονωμένη και πρέπει νάχουμε το νου μας; Και πόσο δημοσιογραφική είναι η αγωνιώδης διερώτηση «γιατί σκοτώσανε το Φούντα»; Να ψάξει δημοσιογραφικά ο καλός μας δημοσιογράφος και να το βρει μόνος του! Και ν΄αποκαλύψει τα κίνητρα των διαρροών, όχι να κάθεται και να αραδιάζει απορίες του συρμού ...

   Κι αν πραγματικά το άρθρο θέλει να υπερασπιστεί τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών ας ασχοληθεί καλύτερα με το πόσο ενισχύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς οι εξαρχειώτικες, αντιεξουσιαστικές ηρωοποιήσεις και φουντικές υιοθεσίες (έξυπνες ή ηλίθιες).

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ l' ami du peuple 17/03/2010 13:56:18

   Το ότι σκοτώθηκε (όπως κι άν έγινε) ένας 35χρονος νέος, μόνον θλίψη απογοήτευση και συμπόνοια για τους γονείς μου προκαλεί. Είναι, εκτός των άλλων, αυτοκαταστροφή. Φοβάμαι όμως ότι η ανεύθυνη αναμόχλευση μιλιταριστικών νοοτροπιών και ιδεολογημάτων, από "αριστερούς" ή "δεξιούς", ίσως μελλοντικούς θύτες-θύματα προετοιμάζει. Αυτοί οι άνθρωποι, ότι κι άν νομίζουν ότι είναι, "αριστεροί" ή "δεξιοί", άς σκεφθούν μήπως γίνονται, πέρα από αυτά, ηθικοί αυτουργοί για το χαμό νέων ανθρώπων.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ l' ami du peuple 17/03/2010 20:33:30

   Ερώτηση προς συριζαίους: Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει στην εξουσία θα εκκενώσει την Αθήνα, όπως οι Ερυθροί Χμερ την Πνομ Πενχ;
   Για να ξέρω να βάλω στην άκρη τι μπορώ να κουβαλήσω στην πλάτη μου...

  • anonymous avatar
   anonymous @ l' ami du peuple 17/03/2010 21:37:48

   l' ami du peuple
   Σου το λέω ευθέως. Δε σε διαβάζω ποτέ. Έτσι για να μην κουράζεσαι με το copy paste από την Αυγή.

  • l
   l' ami du peuple @ l' ami du peuple 17/03/2010 23:02:53

   anonymous, δεν θα με πληγωσει το να μη με διαβαζεις, και οχι κοντη λιζα δεν παιρνω ληγμενα.
   απλως δεν πιστευω οτι οποιος οπλοφορει ειναι και τρομοκρατης, ή εν παση περιπτωσει περιμενω περισσοτερα στοιχεια πριν να κρινω.
   μαρκο δεν μπορω να ξερω αν θα εκκενωσει την αθηνα ο συριζα οταν παρει την εξουσια αλα πνομ πενχ, δεν μπορω λοιπον να σε διαφωτισω.
   καταμαυρε ιακωβε, επι σταλιν η σοβιετια πετυχε σε 20 χρονια οσα η υπολοιπη ευρωπη σε 20 γενιες (=600 χρονια).
   και οι νεκροι απο την πτωση του προσδοκιμου επιβιωσης (15 χρονια ζωης λιγοτερα για τον μεσο ανθρωπο μετα το 1989) στη πρωην εσσδ, ειναι ηδη περισσοτεροι, οποτε δεν εχω αναγκη να σου απαντησω περαιτερω.
   και κυριως μην επαιρεσαι εσυ που η χωρα σου δεν κατασκευαζει ουτε τις καρφιτσες της ενωπιον εκεινων που απο τον αραμπα εφτασαν στο sputnik.
   ναι antiathlitike μου φιλε, το αρθρο ηταν ανυπογραφο εξουκαι εβαλα το link, δεν νομιζω ομως οτι λεει και τιποτε παραν του αυτονοητου, οτι δηλαδη ο κατηγορων επωμιζεται και το βαρος της αποδειξης.

  • Κανάλ avatar
   Κανάλ @ l' ami du peuple 17/03/2010 23:13:41

   Αυτός που οπλοφορεί όταν χρειαστεί ΘΑ σκοτώσει, αλλιώς δεν έχει νόημα η οπλοφορία.
   Το όπλο είναι όργανο φονικό και με έναν και μόνο σκοπό. Την δολοφονία.
   Ξεκάθαρα πράγματα.
   Μην αναπτύξετε θεωρίες περί όπλων, χαμένες θα πάνε.

  • Κοντή Λίζα avatar
   Κοντή Λίζα @ l' ami du peuple 18/03/2010 01:06:29

   ...οχι κοντη λιζα δεν παιρνω ληγμενα...

   ἐτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

   ...απλως δεν πιστευω οτι οποιος οπλοφορει ειναι και τρομοκρατης, ή εν παση περιπτωσει περιμενω περισσοτερα στοιχεια πριν να κρινω...

   Μπορεί να έχει ντυθεί οπλοφόρος για τις απόκριες, ε;

   ...μαρκο δεν μπορω να ξερω αν θα εκκενωσει την αθηνα ο συριζα οταν παρει την εξουσια αλα πνομ πενχ, δεν μπορω λοιπον να σε διαφωτισω....

   Καλώς να κοπιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνοδοιπόροι του...υπάρχει κόσμος που έχει ράμματα για τις γούνες τους.

   ...καταμαυρε ιακωβε, επι σταλιν η σοβιετια πετυχε σε 20 χρονια οσα η υπολοιπη ευρωπη σε 20 γενιες (=600 χρονια)....

   Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον ότι παίρνεις ληγμένα, είναι σίγουρο. Μόνο στην περίοδο 1932-33 με την λεγόμενη σιτοδεία (εν προκειμένω η ΤΣΕΚΑ επίταξε με το ζόρι όλο το στάρι των Ουκρανών για να το πουλήσει στην αγορά για να μαζέψει το χρήμα που είχαν δανείσει οι καπιταλιστές τραπεζίτες της Αμερικής Σιφ και ΣΙΑ, συμπτωματικά...ιρλανδικής καταγωγής, στους επίσης ιρλανδούς μπολσεβίκους κομμισάριους του κεντρικού σοβιέτ για να κάνουν το πάρτυ που ονομάστηκε Οκτωβριανή επανάσταση). Το αποτέλεσμα ήταν περίπου 8000000 νεκροί από πείνα. Αυτά δύσκολα αμφισβητούνται γιατί πηγές υπάρχουν και μάλιστα τα έγραψε ο Ερυθρός σταυρός μεταξὺ άλλων ενώ υπάρχουν βιντεοντοκουμέντα της εποχής εκείνης. Τρομερό!

   Ωστόσο αντί οι επιζώντες μπολσεβίκοι να παλουκωθούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά συρροή, οι καπιταλιστές για κάποιους αδιανόητους λόγους τους θέτουν στο απυρόβλητο, ενώ αυτοί και οι ομοιδεάτες τους βγαίνουν και λένε ξόρκια για φασισμούς, Χιτλερ και πρασιναλογα.

   Χοντρικά ο Ατσαλένιος άφησε την Ρωσσία με περίπου 45 εκατομμύρια λιγώτερο πληθυσμό από ότι την βρήκε. Ὲχουμε:

   A. Ρωσσική επανάσταση και εμφύλιος 1.500.000
   B. Θάνατοι αμάχων στον εμφύλιο και τον επακόλουθο λιμό 13.000.000
   C. Δολοφονίες των ταξικών εχθρών 3.000.000
   D. 1933 Λιμός προκληθείς από την καταστροφή του πρώτου πενταετούς πλάνου (εγκαθίδρυση της κολλεκτιβοποίησης) 7.000.000
   E. Σταλινικές εκκαθαρίσεις - 1.500.000
   F. Στρατόπεδα κατ. εργων, θάνατοι, 1921-1960 - 19.000.000

   Το ξέρω αυτά δεν τα λέει η Αυγή αλλά τι άλλο θα μπορούσε να γράψει; Μεγαλύτερη περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή από τα κομμουνιστικά καθεστώτα δεν καταφέραμε να δούμε ακόμη. Όλα αυτά στο όνομα του λαού, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της προόδου βεβαίως! Ένα κάτι σαν τις διακυρήξεις του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή.

  • l
   l' ami du peuple @ l' ami du peuple 18/03/2010 06:21:30

   σωστα κοντη λιζα εσυ δεν παιρνεις ληγμενα...
   και μετα παιρνανε τα κεφαλια και τα κρεμουσαν στα φαναρια, και τα στιβαζαν και στις πλατειες των χωριων. δεν πειραζει που δεν τα λεει η αυγη, τα ξερεις εσυ καλυτερα.
   το δικο σου γκουλαγκ λεγοταν μακρονησος, γυαρος, αϊ στρατης, γαυδος, βυτινα...οι δικες σου εκτελεσεις γινοντουσαν στο σωτηρια, στο γουδι και σε καθε πολη και χωριο...
   τραβα τωρα να ζητιανεψεις απο τη μερκελ και το σαρκοζυ, κι επονται κι αλλοι....και νασαι και περηφανη που ψηφιζεις για αρχιζητουλα...τον καταλληλοτερο.

  • Κοντή Λίζα avatar
   Κοντή Λίζα @ l' ami du peuple 18/03/2010 09:48:23

   Με αποστόμωσες με τα επιχειρήματά σου!!! Μιλησες για Σοβιετία, σου απάντησα για Σοβιετία με στατιστικά του 1966 από την Μπριτάννικα και μου ξεκινάς το παραμύθι για μακρόνησια (τους νέους παρθενώνες που προβοκατορικα ψευδολόγησε-λασπολόγησε το κομμα εναντιον του Π. Κανελλόπουλου χωρίς ποτέ να ανακαλέσει).

   Έχεις στοιχεία, δώσε να μιλάμε με νούμερα. Να πχ. ο Λουντέμης ήταν στην Μακρόνησο και μάλιστα καθοδηγητής. Μπόρεσε και έφυγε στο παραπέτασμα και στα στερνά γύρισε πίσω. Το ίδιο και ο Μάρκος Βαφειάδης. Τον Βαφειάδη δεν τον έστησε κανείς στον τοίχο...
   Τα θύματα των Ελλήνων στο συμμοριτοπὸλεμο (τέτοιος ήταν και όχι εμφύλιος) ήταν πολύ περισσότερα από αυτά των πρακτόρων του Στάλιν ηθελημένων ή εξαπατημένων. Αυτό και μόνο αναιρεί την όποια ψευδεπίφαση δίωξης. Και για εκτελέσεις ας μιλήσουμε για Καλάβρυτα, Φενεό, Ούλεν, Γαλάτσι, Περιστέρι, Λιτόχωρο ...

   Και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το 2008 έχουμε άλλη μια απόπειρα κατάλυσης εκλεγμένης κυβέρνησης από πράκτορες ξένης δύναμης με υποστήριξη μάντεψε ποιών; Των ίδιων στην ουσία που έκαναν τον συμμοριτοπόλεμο με υποστήριξη των ίδιων καπιταλιστών που προωθούν κομμουνισμό με άλλο όνομα.

   Μιλάς για ζήτουλες. Προσωπικά ΠΑΣΟΚ έχω να ψηφίσω εδώ και κάτι δεκαετίες. Όσοι δουλεύουν στο επικοδόμημα (ο νοών νοείτω) να φοβούνται μήπως χάσουν το λαιφ σταιλ τους. Προσωπικά στην ανεργία είμαι χωρίς επιδόματα από πουθενά. Και κατουρημένες ποδιές δεν φίλησα ποτέ για να φιλήσω τώρα που καταλαβαίνω καλύτερα τι παίζει...

  • l
   l' ami du peuple @ l' ami du peuple 18/03/2010 13:02:21

   μα εγω δεν ψαχνω να αποστομωσω κανεναν κοντη λιζα.

   διαφωνουμε προφανως, εγω το σεβομαι.

   απο κει και περα το αν καποιος ειναι τρομοκρατης ή οχι αποδεικνυεται, δεν "διαρρεει" καθως μπορει να ναι και ληστης, μπορει να εκτελει και "συμβολαιο θανατου", 1000 πραγματα μπορει.

   προσωπικα, σαν κομμουνιστης ειμαι κατηγορηματικα αντιθετος στη τρομοκρατια, ακριβως επειδη δεν μπορει να προσφερει τιποτε αλλο εκτος απο αιμα και δακρυα σε ανθρωπους που αλλες επιλογες τους θα τους εκαναν πολυτιμους, ωστε εσυ να μην εισαι στην ανεργια,ή αν παλι δεν μπορουσε παρα να ησουν, τουλαχιστον να ζεις με μια στοιχειωδη ανεση

 25. Κοντή Λίζα avatar
  Κοντή Λίζα 17/03/2010 12:20:52

  Ληγμένα πρέπει να παίρνεις, δεν εξηγείται αλλιώς.

 26. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 17/03/2010 12:30:35

  Πόσο διαφέρουν άραγε μεταξύ τους οι μιλιταριστές και οπλολάτρες, εν καιρώ κοινοβουλευτικού πολιτεύματος "δεξιοί", "αριστεροί" ή "αντιεξουσιαστές";
  Σε εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων ορθή και ηθική στάση είναι η αντίσταση και η τυραννοκτονία. Σε εποχές κοινοβουλευτισμού, ορθή και ηθική στάση είναι όχι η στράτευση (κυριολεκτικά), αλλά η ανυποταξία και η λιποταξία!

 27. Stathis avatar
  Stathis 17/03/2010 12:34:58

  Το κείμενο της Αυγής μου δίνει την αίσθηση ότι προορίζεται για εσωτερική κατανάλωση εντός του αναρχοαυτόνομου χώρου, η γνωστή κόντρα, για τους γνωρίζοντες, των ήρεμων, των "Σκυφτούληδων" με τους ακραίους που φλερτάρουν με την ένοπλη δράση.

 28. Stathis avatar
  Stathis 17/03/2010 12:40:11

  Αν δεχτούμε αυτά που λέει ο αρθρογράφος της Αυγής, στην επόμενη συμπλοκή θα πρέπει να παρευρίσκεται επιτροπή μαρτύρων και στελεχών του Συρίζα, των ΕΑΑΚ, του ΕΚΚΕ, της ΚΟΕ, της Βίλλα Αμαλίας και του Indymedia που θα βεβαιώνουν το γεγονός και το "θύμα" θα πρέπει (ανεξαρτήτως αν κρατά πιστόλι, χειροβομβίδα, γιαταγάνι ή RPG) να είναι τοποθετημένο με το στήθος εμπρός "παλληκαρίσια".

  • Σταχης avatar
   Σταχης @ Stathis 17/03/2010 12:53:50

   Όχι. Ειναι απλό: Ας βάλουν κάμερες στα περιπολικά με άμεση τροφοδοσία στο ιντερνετ. Τεχνικά είναι απολύτως εφικτό.

  • Stathis avatar
   Stathis @ Stathis 17/03/2010 15:34:03

   Για να λέμε την αλήθεια, και επειδή από την άλλη υπάρχει και η κάκιστη προϊστορία σε πολλά περιστατικά με πρωταγωνιστές αστυνομικούς, δεν θα ήταν κακή ιδέα η τοποθέτηση καμερών στα περιπολικά. Στις ΗΠΑ πλέον είναι υποχρεωτικό κάτι τέτοιο, αφού και εκεί δεν ήταν λίγα τα κρούσματα αστυνομικής ασυδοασίας και παράβασης καθήκοντος.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Stathis 17/03/2010 16:25:58

   Συμφωνώ απόλυτα με τις κάμερες στα περιπολικά. Είναι απο τα απαραίτητα στοιχειώδη πλέον.

  • Σταχης avatar
   Σταχης @ Stathis 18/03/2010 08:21:17

   Απαραίτητη προϋπόθεση για τις κάμερες: Με streaming video στο ιντερνετ.
   Τότε θα δούμε ποιός λέει τις πιο πολλές αλήθειες και ποιός τα πιο πολλά ψέμματα.

 29. andr3as avatar
  andr3as 17/03/2010 12:53:55

  Ο DubaiExpatriate που είναι? Αναμένω ανάλυση του για να εκφέρω γνώμη.

 30. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 17/03/2010 13:00:50

  Η διασύνδεση της «νέας τρομοκρατίας» με την "παλαιά" ήταν βολικό ιδεολόγημα κομματόσκυλων Επιθεωρητών Κλουζώ. Ξεχνούν αυτοί, ότι τόσο η παλιά όσο και η νέα ξεπηδούν από το ίδιο, "ηφαίστειο", δυστυχώς διαρκώς ενεργό μετά τη Μεταπολίτευση: Συγκρουσιακές, μιλιταριστικές, συνωμοσιολογικές, ανορθολογικές, "Μεσανατολικού" και ολοκληρωτικού τύπου ιδεολογίες και νοοτροπίες σε τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Μειοψηφικά, αλλά υπαρκτά και δυναμικά. "Αριστερά", "κεντρώα", "δεξιά", "αντιεξουσιαστικά", αλλά προπαντός μεσο-μικροαστικά. Οι "δεξιές" συγκρουσιακές και μιλιταριστικές εκδοχές δεν είναι καθόλου άμοιρες της "ακροαριστερής" Ελληνικής τρομοκρατίας. Ο τρόπος σκέψης τους δεν διαφέρει πολύ.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 17/03/2010 13:21:17

   Στην Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία η τρομοκρατία εξεμέτρησε το ζήν επειδή πέθαναν οι τροφοδότριες ιδεολογίες μέσα στην κοινωνία. Στην Ελλάδα (και το Μεσανατολικό χώρο)η τρομοκρατία επιβιώνει, επειδή επιβιώνουν οι τροφοδότριες συγκρουσιακές και μιλιταριστικές ιδεολογίες σε "δεξιούς", "αριστερούς" και "κεντρώους" θύλακες κοινωνικών νοοτροπιών.

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ Sic transit gloria mundi 17/03/2010 16:15:39

   Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω στην Ελλάδα μόνο μια τρομοκρατία υπάρχει απο το 1974,η ακροαριστερή ή τουλάχιστον ακροαριστερών πεποιθήσεων.Ωραία τα αριστερίστικα τσιτάτα,οι σφαίρες και οι βόμβες έχουν όμως συγκεκριμένη προέλευση.Προσπαθούν κάποια απολιθώματα του παρελθόντος να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα;Αυτό το σύστημα το οποίο οι ''επαναστάτες'' πολεμούν,στην ουσία είναι το σύστημα που τους τρέφει,που τους ανέχεται,τους γιγαντώνει,που τους κάνει να αισθάνονται σημαντικοί μέσα στην ασημαντότητά τους.Αντί να ακούγουνται καταδίκες για την τρομοκρατία και τους φόνους αθώων ανθρώπων,υπάρχουν ακόμη και σήμερα κόμματα,εφημερίδες,άνθρωποι που τους υποστηρίζουν και τους δίνουν άλλοθι.Καληνύχτα και αλλάξτε πλευρό,έρχεται η επανάσταση

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 18/03/2010 09:14:18

   Ιάκωβε,
   ανάλογα έλεγαν και οι Χιτλερικοί το 1939, ότι "ο κίνδυνος για την Ευρώπη είναι η Σοβιετία". Την ίδια ώρα έστηναν μαζί τους το σύμφωνο Μολότωφ - Ribbentropp και ετοιμάζονταν να φάνε μαζί την Πολωνία. Χώνευαν ήδη Τσεχοσλοβακία και Αυστρία.
   Οι ολοκληρωτικοί τρομοκράτες, "αριστεροί" και δεξιοί, "αντικρατικοί" και κρατιστές, τα βρίσκουν πολύ εύκολα μεταξύ τους, επειδή το Κακό είναι κοινό και κοινότοπο (Hanna Arendt).
   Όσοι πιστεύουν ότι το πολιτικό φάσμα είναι γραμμικό, συνήθως κοιμούνται μακάριοι και ξυπνούν μέσα σ' εφιάλτες. Ο θάνατος είναι ένας "επαναστάτης" αφέντης, άλλοτε φορά μαύρα κι άλλοτε κόκκινα ρούχα.

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ Sic transit gloria mundi 18/03/2010 11:05:18

   Εγώ σου μιλάω συγκεκριμένα και εσύ με πας στον Χίτλερ,το 1939 τη γνωστή δαιμονοποίηση.Μπορείς να εξηγήσεις εσύ στα παιδιά των θυμάτων της ακροαριστερής τρομοκρατίας το σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ.Αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πράγματα και όχι σε γενικεύσεις που γίνονται για τα μάτια του κόσμου

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 18/03/2010 11:39:12

   Ιάκωβε, άν θέλεις πιό συγκεκριμένα, διαβάζοντας τα γραπτά τους και βλέποντας τι και πώς κάνουν, έβρισκα ανέκαθεν τη 17 νοέμβρη αρκούντως ξενόφοβη ακροδεξιά και τη χρυσή αυγή αρκούντως εθνικολαική ακροαριστερή! Τόσο απλά.

 31. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 17/03/2010 17:39:22

  Η αριστεροδεξιά παπαρολογία παραπέμπει στον Πάγκαλο και άλλους υπόπτους... )) Οι νέοι φιλόσοφοι της δεκαετίας του 70 αποδείχθηκαν ενεργούμενα των αμερικάνων ήδη από την εποχή του Ρήγκαν. Στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη καθυστέρηση στα ρεύματα των ιδεών. Αρκεί να κοιτάξει κανείς τι ληγμένα πουλάνε οι διάφοροι "αναλυτές" μας στις υπηρεσίες όπου ψωμίζονται... Κι εγώ συμφωνώ με τα ιντυμήντια πως στην εποχή της κυβέρνησης των "αντιεξουσιαστών" ας μπει το όπλο παρα πόδα... )) Το ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ φροντείστε μόνο να προστατεύεται στον αιώνα τον άπαντα !

  ΥΓ. Ααα και ξέχασα. Τους τρομοκράτες όταν αποχωρούν απ' το πεδίο της μάχης δεν τους πυροβολάμε, τους αφήνουμε να μην τους πάρει καμμιά σφαίρα πισώπλατα )) Κι όποιος τους πολυπειράξει τίθεται σε δυσμένια απ' την ...Πρεσβεία, που ελέγχει και παρακολουθεί νυχθημερόν, όπως η Γκόλντμαν Σάκς την πιστοληπτική μας ικανότητα ! Συγγράφει και εκθέσεις προόδου για ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα ανέκδοτα.
  Αφού είναι για γέλια η κατάσταση, γιατί να χαλούμε τη ζαχαρένια μας ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.