#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/07/2010 06:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο με τον λαό μπορεί να προχωρήσει ο ΣαμαράςΑν  κάποιος είχε πέσει σε κώμα από τον Οκτώβρη, ξυπνούσε τώρα, δεν του έλεγε κανείς τίποτα από αυτά που έχουν συμβεί, δεν είχε τηλεόραση στο σπίτι του για να βλέπει την κ. Τρέμη και προσπαθούσε να ξαναπιάσει τη ζωή του από εκεί που την άφησε, στοιχηματίζω ότι δεν θα καταλάβαινε τίποτε.

Μαυρίλα από παντού. Οι μισθοί μειώνονται, οι συντάξεις ψαλιδίζονται, τα χρόνια δουλειάς αυξάνονται, το φάντασμα της ανεργίας πλανάται πάνω από κεφάλια μισθωτών και μικρομεσαίων.

Οι άνθρωποι προσπαθούν να διατηρήσουν με νύχια και με δόντια το επίπεδο διαβίωσης που είχαν πριν από την κρίση. Αυτό τους κρατάει ακόμα «έξω από το κίνημα» που θα έλεγαν και οι παλιοί αριστεροί.

«Ο κόσμος πρέπει πρώτα να ασχοληθεί με το στομάχι του και μετά με την πολιτική», θα έλεγε ο Μαρξ.

Όταν όμως ο κόσμος δει ότι δεν μπορεί πλέον να γεμίσει το στομάχι του θα βγει στους δρόμους. Και θα «τελειώσει» μεταξύ άλλων και το παραπαίον πολιτικό σύστημα – με πρώτο απ΄ όλα το ΠΑΣΟΚ που ανέβηκε στην εξουσία με σύνθημα το κοινωνικό κράτος και θα φύγει επειδή το γκρέμισε.

Εκτός και αν η βλακεία είναι πλέον ενδημική και μαζική στον τόπο αυτό, ό,τι και να κάνει το ΠΑΣΟΚ μαζί με τους καρεκλοκένταυρους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (των στημένων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας), δεν θα σταματήσουν την «οργή που φέρνει καταιγίδες».

Όλοι εμείς εδώ «ψάχνουμε» να δούμε τι θα γίνει. Γράφουμε άρθρα και σχόλια, συζητάμε με τον κόσμο, πάμε βόλτα στα καφενεία, μιλάμε με τις ώρες στο τηλέφωνο. Τι συμπέρασμα βγάζουμε; Με λίγα λόγια, η κατάσταση περιγράφεται με αυτό που λένε όλοι οι δημοσκόποι στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους:  «παγωμάρα πριν από την έκρηξη». Κι όποιος διαφωνεί περιμένω να διαβάσω τις ενστάσεις του.

Δεν γνωρίζω αν, όπως λένε διάφοροι, «το κρίσιμο διάστημα θα είναι οι αρχές φθινοπώρου, οπότε αναμένονται κινητοποιήσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια, πολλοί μικρομεσαίοι θα βρίσκονται σε απόγνωση και θα υπάρχει κύμα απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα».

Πιστεύω όμως ότι όταν ο κόσμος συνειδητοποιήσει ότι το κοινωνικό κράτος στο οποίο έμαθε να ζει ενταφιάστηκε ολοκληρωτικά, τότε θα είναι αρκετό ένα απλό γεγονός για να λειτουργήσει ο καταλύτης της κοινωνικής έκρηξης. Τότε θα φτάνει μια σπίθα για να ανάψει η φωτιά της κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής – και είπαμε, εκτός αν η κοινωνία έχει αποβλακωθεί τελείως.

Έτσι έγινε παντού στην Ιστορία, έτσι θα γίνει κι εδώ. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η λέξη «ανατροπή» συγκεντρώνει στις τελευταίες μετρήσεις το 50% των θετικών κρίσεων.

Προς το παρόν, η κατάσταση θυμίζει στους παλαιότερους από εμάς την περίοδο επί Χούντας,  λίγο πριν από τη «Νομική» και το «Πολυτεχνείο». Έτσι και τότε διαβάζαμε όλη την ημέρα …Μαρξ και Λένιν, αφήναμε τα μαλλιά μέχρι την μέση, ψάχναμε για το παλιότερο τζάκετ στο Μοναστηράκι και καταστρώναμε σχέδια επί σχεδίων για την «επανάσταση».

Δεν γινόταν τίποτα. Ώσπου ξαφνικά έφτασε μια σπίθα για να γίνει η «Νομική» και μετά το «Πολυτεχνείο» και το ένα να φέρνει το άλλο, με τον λαό στους δρόμους να καθορίζει τις εξελίξεις.

Εκείνο το κίνημα όμως δεν είχε ούτε όραμα (πέρα από το γενικό της «αποχουντοποίησης») ούτε ηγέτη - και οι εξεγερμένες μάζες χρειάζονται πάντα και όραμα και ηγέτη. Γι αυτό και επιβλήθηκε από πάνω η λύση Καραμανλή γι αυτό και υπήρξε η εικοσάχρονη και πλέον κυριαρχία ΠΑΣΟΚ, η τρομοκρατία και όλα τα άλλα που συναποτέλεσαν το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο καθεστώς το οποίο συνηθίσαμε να αποκαλούμε «Μεταπολίτευση».

Ποια θα είναι λοιπόν η «Νέα Μεταπολίτευση»; Και ποιος ο ηγέτης της που αν δεν τον αναζητούν τώρα, θα τον αναζητήσουν σύντομα οι μάζες;

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι Έλληνας, πατριώτης και ξέρει και από οικονομικά. Το κυριότερο έζησε το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού βίου του έξω από το σύστημα της Μεταπολίτευσης - γνώρισε λοιπόν «στο πετσί του» τις συνέπειές του και ξέρει τι δεν πρέπει να είναι το νέο πολιτικό σύστημα. Βρίσκεται όμως επικεφαλής ενός κόμματος, του οποίου η πλειοψηφία των κομματικών στελεχών και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι εκφραστές της συντήρησης, είναι μέρος του συστήματος το οποίο πρέπει να αντιπαλέψει ο Σαμαράς, αν θέλει να ηγηθεί σε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «Νέα Μεταπολίτευση».

Αυτό εξηγεί και τους συμβιβασμούς που αναγκάστηκε να κάνει μέχρι τώρα στη νέα «ηγετική ομάδα» (Πολιτική Επιτροπή, Εκτελεστικό Γραφείο κλπ). Αναγκαίοι και ορθοί,  από μια άποψη, αλλά όλοι αυτοί θα βρεθούν σε λίγο αντιμέτωποι με μια άλλη κοινωνία, με μια άλλη πραγματικότητα. Εξαιτίας κυρίως της νοοτροπίας και της πολιτικής αντίληψής τους.

Φυσικά «Σαμαράς» δεν είναι μόνο η γραφειοκρατία της Ρηγίλλης. «Σαμαράς» είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες που τον πίστεψαν και τον ανέδειξαν αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. «Σαμαράς» είναι η βάση της ΝΔ που πιστεύει σε αυτόν και οι δυνάμεις του Διαδικτύου που δίνουν καθημερινά την μάχη.

Η αντίφαση αυτή ανάμεσα στην εικονική πραγματικότητα της Ρηγίλλης και την νέα κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώνεται αργά αλλά σταθερά,  εκφράζεται και με τα γνωστά δημοσιεύματα που επιδιώκουν να φέρουν τις «πατριωτικές δυνάμεις» του Σαμαρά αντιμέτωπες με τους «κεντρώους», ή τους «λαικοδεξιούς» και τρέχα γύρευε. Δεν έχουν σημασία τα ονόματα. Σημασία έχει ότι ένα μέρος αυτού που αποκαλούμε σύστημα αντιλαμβάνεται πλέον ότι ο Σαμαράς αποτελεί την μοναδική ελπίδα σωτηρίας του τόπου και προσπαθεί να ελέγξει και να επηρεάσει τη νέα δυναμική που αναπτύσσεται.

Τι ζητά ο λαόςΓράφαμε στο «Η ώρα του Σαμαρά»: «Σ’ αυτήν την καταστροφολογία που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση  για να περνάει τα ληστρικά της μέτρα, ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να αντιτάξει ένα ρεαλιστικό και υπεύθυνο πρόγραμμα ελπίδας». Το έκανε προχθές,  παρουσιάζοντας ένα  οικονομικό σχέδιο -  πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, πράγμα που κανείς άλλος πολιτικός ηγέτης δεν έκανε μέχρι σήμερα τόσο εμπεριστατωμένα και «ακαδημαϊκά».

Μόνο εμπαθείς δεν θα αναγνωρίσουν, εξάλλου, και το άλλο τεράστιο έργο που έκανε μέχρι σήμερα ο Σαμαράς σε ένα κόμμα βαθειά ηττημένο και πληγωμένο (ιδεολογικό στίγμα, οργανωτική ανασυγκρότηση κλπ)

Ο στόχος όμως δεν είναι μόνο η έξοδος της χώρας από την κρίση. Όπως έχουμε ξαναπεί, ο στόχος είναι ένα ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ, για μια νέα ελληνική κοινωνία. Για ένα νέο κοινωνικό μετασχηματισμό, που θα αναδείξει τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου σε μια νέα προσπάθεια, σε πλήρη αντίθεση με τον κοινωνικό ανασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ. Τους «μη προνομιούχους» που  έγιναν «προνομιούχοι» και αφού απέκτησαν αμύθητα πλούτη (οι λίγοι) και έφαγαν τα δάνεια και τις επιχορηγήσεις της ΕΟΚ (οι πολλοί) υπέταξαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ και κατέστρεψαν την κοινωνία που οι ίδιοι δημιούργησαν, πρώτα με την ανιστόρητη ένταξη στο Ευρώ και τώρα με το ΔΝΤ και το Μνημόνιο.

Ό Σαμαράς , λοιπόν, πρέπει τώρα να προχωρήσει στο επόμενο βήμα από το προχθεσινό. Να εκλαϊκεύσει το οικονομικό σχέδιο που εξήγγειλε. Εξαγγέλλοντας παράλληλα  έναν άλλο κοινωνικό μετασχηματισμό που να ανταποκρίνεται στις ιδέες του Πατριωτισμού και του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού και κυρίως στο πάνδημο αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη.

Ένα νέο κοινωνικό όραμα που θα γίνει αντιληπτό από όλους τους πολίτες.

Η οικονομετρία και οι καλές παρουσιάσεις είναι απαραίτητες για τους γνωρίζοντες. Ο λαός όμως θέλει όραμα, χρειάζεται όνειρο...

Κι αυτό μπορεί να το κάνει ο Σαμαράς μόνο πηγαίνοντας πάλι στο λαό, όπως τότε που αγωνιζόταν για την ηγεσία της Κεντροδεξιάς παράταξης. Και αν θέλετε να συντάξει μαζί με τον λαό  ένα νέο Kοινωνικό Συμβόλαιο, επειδή το Διαδίκτυο προσφέρει πλέον αυτή την δυνατότητα. Η συμμετοχή των μαζών στην κοινωνική αλλαγή γίνεται πλέον και ηλεκτρονικά.

Πορεία προς το Λαό.

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά στιγμή ούτε ο Σαμαράς, ούτε όσοι δίπλα του προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο.

Όσοι δεν το καταλαβαίνουν θα γίνουν μέρος του προβλήματος (αν δεν είναι ήδη) και θα ξεπεραστούν.

Τόσο απλά....

FaxtorX

ΣΧΟΛΙΑ

 1. socrates avatar
  socrates 09/07/2010 06:43:08

  Λένε ότι για να πετύχεις κάτι πρέπει να θέλεις και να μπορείς.
  Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει.
  Μπορεί;
  Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που έχει πολύ γερασμένο πολιτικό προσωπικό που αρνείται να δώσει τη σκυτάλη στους νεότερους. Πολλοί επικαλούνται τα κομματικά τους γαλόνια με σκοπό να κρατηθούν στην επιφάνεια, αγνοώντας την ανάγκη για αλλαγή.
  Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να τα βάλει μαζί τους, διότι οι άνθρωποι αυτοί αγαπούν τον εαυτό τους περισσότερο από το κόμμα τους και την Ελλάδα, ανεξάρτητα από αυτά που ισχυρίζονται.
  Ένα δεύτερο θέμα που έχει ο Σαμαράς είναι ο χρόνος. Δυστυχώς δεν του μένει πολύς χρόνος για να οργανώσει σε νέες βάσεις το κόμμα. Σύντομα ο Παπανδρέου θα αναγκαστεί να κάνει πρόταση κυβέρνησης συνεργασίας στο Σααμρά. Δεν ξέρω τί θα κάνει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αλλά εάν ήμουν στη θέση του θα βιαζόμουνα πολύ, όμως τον βλέπω πιό χαλαρό από όσο χρειάζεται.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ socrates 09/07/2010 07:15:55

   Σαφώς και μπορεί. Για τον Ηγέτη Αντώνη Σαμαρά, να το πούμε καθαρά: Η ΝΔ δεν είναι παρά μία "σφραγίδα", η οποία είναι αναγκαία για να μετάσχει στο σύστημα εξουσίας και ανάδειξης πρωθυπουργών. Πολλές φορές αναρωτήθηκα μήπως θα ήταν σήμερα ο καιρός για την ίδρυση της "Πολιτικής Άνοιξης", για την "υπέρβαση" που είχε επαγγελθεί τότε ο Αντώνης. Καταλήγω πάντα στο συμπέρασμα, πως ναι. Όμως δεν έχει και τόση σημασία το "αν". Και σήμερα ο Αντώνης μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Η ΝΔ χρειάζεται στον Αντώνη μόνον ως όχημα εξουσίας και τίποτε άλλο. Είναι κάτι από το οποίο πρέπει να καλύπτει τα νώτα του για να μην υπονομευθεί, όπως τόσο και τόσοι άλλοι καλοπροαίρετοι πολιτικοί που φάγαν τα μούτρα τους από το εγχώριο και διεθνές παρακράτος. Νομίζω ότι μετά το συνέδριο την έχει ελέγξει. Τα νώτα του είναι πια καλυμμένα. Αρχίζει η πορεία προς το Νεοδημοκράτη, και μετά η πορεία προς το μη Νεοδημοκράτη. Αν ο Αντώνης είναι αυτός που νομίζουμε, η γνώμη μου είναι ότι πολύ σύντομα θα τρίβουμε τα μάτια μας από τα αποτελέσματα.

   Το μέγεθος του Αντώνη και η κατάντια των υπολοίπων φαίνεται από το βαθμό ελέγχου της ΝΔ. Ένας Σαμαράς από το πουθενά έρχεται και τον προσκυνάνε σήμερα όλοι. Ας σκεφτούμε μόνον πόσο δεν "κόλλησε" ποτέ ο Σημίτης στο ανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Πόσο δεν "κόλλησε" ο Μητσοτάκης στην καραμανλική ΝΔ. Μπορεί ακόμη η καρδιά του νεοδημοκράτη να χτυπά στο άκουσμα του ονόματος "Καραμανλής", όμως ακριβώς γι' αυτό είναι εξαιρετικά θεαματική η εξέλιξη του ΑΠΟΛΥΤΟΥ οργανωτικού ελέγχου της ΝΔ. Και αυτό δεν δείχνει μόνον την ύπαρξη του (αναγκαίου) αρχηγικύ εγωισμού, δείχνει προπάντων ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και αρχηγική ΑΠΗΧΗΣΗ. Εφτάμιση μήνες μετά την 29η Νοεμβρίου, μπορούμε να πούμε πια με απόλυτη βεβαιότητα, ότι κανένας άλλος μέσα σε αυτό το κόμμα δεν είχε αρχηγικό μέγεθος παρόμοιο με αυτό του Αντώνη για να ηγηθεί του ενός από τα δύο κόμματα εξουσίας της χώρας.

   Ας δούμε μόνον την ευκολία με την οποία διέγραψε από το κόμμα την υπονομεύτρια συνυποψήφιά του για την αρχηγία, χωρίς, στην ουσία, να ανοίξει μύτη, και μόνη απώλεια τον γίγαντα Κιλτίδη, που καθώς φαίνεται αντάλλαξε τη μη παραπομπή του για το Βατοπαίδι με τη στήριξη των ΓΑΠειων επιλογών.

   Ας μην περιμένουμε χαϊρι λοιπόν από αυτό το κόμμα. Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ, στην πραγματικότητα. Ένα συνοθύλευμα από κομπλεξικές μετριότητες ήταν πάντα, μετά την αποχώρηση Καραμανλή του Α΄ (που είχε μαζέψει κάποιους αξιόλογους ανθρώπους γύρω του και μετά το χάος), που το μόνο που του ένοιαζε ήταν η κουτάλα της εξουσίας.

   Ο Σαμαράς μπορεί να προχωρήσει μόνον με το λαό, όπως λέει η ανάρτηση, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτή τη ΝΔ.

   • lpap avatar
    lpap @ Επώνυμος 09/07/2010 11:37:06

    Για την ιστορία κι όχι μόνο, κι επειδή το γνωρίζω, τη λέξη υπέρβαση για την Πολιτική Άνοιξη την είχε ακούσει στο Άγιο Όρος!! Κάποιος την πρότεινε και το υιοθέτησε. Και νομίζω πως οι λέξεις Πολιτική και Άνοιξη εκφράζουν αισιοδοξία ενώ η ΝΔ. παλιό και φθαρμένο περιεχόμενο!!Δεν υπαινίσσομαι κάτι για το Σαμαρά με το παραπάνω απλά το θυμήθηκα και το καταγράφω. Αν όμως δεν τα αλλάξει όλα ελπίδα ΚΑΜΜΙΑ!! Εγώ δεν θα δεχτώ να υποστηρίξω Χατζηγάκηδες. Κι είναι πολλοί αυτοί, ας το καταλάβει επιτέλους κι ας δείξει πυγμή!

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 09/07/2010 17:14:54

    για να καταλάβω, υποστηρίζετε πως πρέπει να διαγράψει όλους τους βουλευτές του? Δεν περιμένετε τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές?

 2. 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
  30ς δρομος για τον κορυδαλλο 09/07/2010 06:48:28

  για να προχωρησεις με το λαο θελει ψεματα, ρουσφετια και αγκαλιες με τον χοντρο, για να μη τα σπασεις με την καραμανλικη βαση της ΝΔ...ή κανεις αυτα και γινεσαι παλι κομμα εξουσιας ΄η τα σπας με ολους ,κρατας το κεφαλι σου ψηλα και γινεσαι κομμα διαμαρτυριας.....το πακετο οννεδ-δαπ-ΝΔ μοιαζει αυτη τη στιγμη "ψοφιο αλογο" με το οποιο η πλειοψηφια των ελληνων χρεωνει το μεγαλυτερο μεριδιο για το σημερινο χαλι

 3. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 09/07/2010 07:19:55

  Τα χθεσινά, με την ψήφιση του νομοσχεδίου και της διαδηλώσεις ήττας, ήταν μια ακόμη ήττα της δημοκρατίας,
  τι είδαμε;
  είδαμε μια «πέτσινη πλειοψηφια» να απομονώνει περαιτέρω τους πολίτες από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, αποφάσεις οι οποίες δεν λαμβάνονται για χάρη μιας δίκαιης και δημοκρατικότερης κοινωνίας αλλά για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. ιθαγενείς υποταχτείτε … τέρμα οι φοροαπαλλαγές, τέρμα η αύξηση των δαπανών, τέρμα η πλήρης απασχόληση, τέρμα η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας από τους ιθαγενείς… που προκειμένου να ικανοποιήσουν τις πρώτες ανάγκες της επιβίωσής τους θα πρέπει να δουλεύουν στους ξένους που θα έρθουν να αγοράσουν με πενταροδεκαρες.
  αν τώρα εσείς δεν θέλετε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εμείς έχουμε ήδη ψηφίσει νομοσχέδιο που τους κάνει όλους Έλληνες, θα σας «εξαφανίσουμε» αναγκαστικά και αφύσικα, στη συνέχεια θα φέρουμε άλλους εδώ να καταλαμβάνουν το χώρο και να μας κάνουν τη δουλειά!

  Το ζήτημα πλέον δεν είναι το "εάν" είναι το "πώς" μετά από τόσο μεγάλη απογοήτευση θα πεισθούν οι πολίτες ότι η « ανατροπή» μπορεί να γίνει με πολιτικούς όρους; όταν οι συνέπειες της σημερινής οικονομικής πολιτικής και όχι μόνο είναι καταστρεπτικές για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας,

  πως θα πεισθεί ο πολίτης ότι κάποιοι άλλοι θα αποφασίσουν να γίνει πλουσιότερος, όταν κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να γίνει φτωχότερος;
  πως θα πεισθεί ο αγρότης ότι τα προϊόντα που παράγει θα διασφαλίζουν ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης;

  πως ο δημόσιος λειτουργός θα πεισθεί ότι η εργασία του και η τιμιότητα του θα ανταμείβεται;

  πως ο πολίτης θα πεισθεί ότι η δημόσια περιουσία δεν θα περάσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε ξένα χέρια και θα αξιοποιηθεί κυρίως από τον ντόπιο πληθυσμό με κίνητρα επενδύσεων που θα δώσει τα το κράτος; κ.α.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ o βουνίσιος 09/07/2010 07:50:32

   Βασικά, το θέμα είναι να "πεισθεί"; Η, υποτίθεται, "χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης" που έλεγαν για τον όντως μέτριο Καραμανλή, ούτε που θα μπορούσε να διανοηθεί να κάνει τέτοια πράγματα. Ακόμη και ο δοκισμένος Καραμανλής είναι, συνεπώς, πολύ καλύτερός τους. Πόσο μάλλον ο, πολύ καλύτερος του Καραμανλή, Σαμαράς.

   Ας σκεφτούμε μόνον αν είχε ποτέ ο Καραμανλής την πρόταση οικονομικής πολιτικής που παρουσίασε χθες ο Αντώνης. Ας σκεφτούμε το βαθμό οργανωτικού οργασμού που παρουσίασε ο Αντώνης από την ώρα που ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής αρχηγού. Και ο τελευταίος πολιτευτάκος είχε προσωπική ιστοσελίδα, ο Αντώνης, λίγες μέρες μετά την παραίτηση Καραμανλή από την προεδρία της ΝΔ και την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ΔΕΝ είχε! Ξεκίνησαν όλα τότε, από το μηδέν, και πού είναι σήμερα οργανωτικά η ΝΔ, αλλά και ο ίδιος ο Σαμαράς. Ας σκεφτούμε επίσης την αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση των εθνικών, που, παρά τα ολίγα και νοθευμένα (ασχέτως αν ήταν πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα) επιτεύγματά του, ο Καραμανλής ποτέ δεν είχε. Επίσης, το feeling με το λαό, που ο Καραμανλής επίσης δεν είχε, αναγκάζονταν να διαβάζει τις δημοσκοπήσεις για να καταλαβαίνει τι θέλει ο λαός.

   Μιλάμε για απόφοιτο δημοτικού με απόφοιτο Πανεπιστημίου. Τέτοια διαφορά. Μεταξύ ΚΚ και Σαμαρά, εννοώ. Ο οποίος ΚΚ, με τη σειρά του, ούτε που συγκρίνεται με τους σημερινούς.

   Προς τι οι αμφιβολίες λοιπόν; Τα γεγονότα μιλούν μόνα τους.

 4. Greco avatar
  Greco 09/07/2010 07:24:29

  ενα οραμα για το λαο κατα τη γνωμη μου θα ναι ενα ΥΓΙΕΣ επιτελους κοινωνικο κρατος-οχι η μπαχατελα του πασοκ--με συνδικαλισμο που ο καθενας θα ξερει τα ορια του,με αναπτυξη της οικονομιας βασισμενη στην εγχωρια παραγωγικοτητα(ναι αυτο σημαινει δουλεια..)

  και πανω απολα γαλουχηση της αγαπης για τον τοπο του και τον ευατο του,οχι μονο λεφτα και απο κει και περα τιποτα...

  ετσι θα ρθουν σιγα σιγα και η αναπτυξη,η αναγενηηση του πολιτισμου(που τωρα ειναι σε χερια αθλιων της δεκαρας,ανδρουλακης και δε συμμαζευεται...),το νοικοκυρεμα και η καθαριοτητα των πολεων μας,η προσοχη για την αρχαια μας κληρονομια,αλλα και τη βυζαντινη(και οχι για τους μιναρεδες! που τρεχουν και αναστηλωνουν τα πασοκια),νεες δουλειες,ελκυστικη εικονα για τουρισμο,η εμπεδωση της λογικης σε ολους τους τομεις,ενα καλυτερο μελλον για τις νεες γενιες...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Greco 09/07/2010 07:33:59

   Κάποτε είχε πει ο Αντώνης για ένα "μη γραφειοκρατικό εθνικό κράτος δικαίου", αν θυμάμαι καλά την έκφραση. Νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί για το υγιές κράτος. Που και κοινωνικό μπορεί να είναι (όχι πελατειακό) και πατριωτικό και απ' όλα.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Επώνυμος 09/07/2010 09:26:22

    Eντός της γερμανοκρατούμενης ΕΕ, φίλε Επώνυμε, ούτε κρα΄τος δικαίου μπορεί να υπάρξει, ούτε κοινωνικό, ούτε πολύ περισσότερο πατριωτικό μπορεί να είναι.

    Και τα κόμματα που δεσμεύονται από Μάαστριχτ και Λισαβώνες, ελλείψει, μάλιστα του αντιπάλου δέους του «σιδηρού παραπετάσματος», λειτουργούν σαν νεοφεουδαρχικές δομές νομής της περιφερειακής εξουσίας.

   • man8os avatar
    man8os @ Επώνυμος 09/07/2010 09:29:12

    Χωρις την Γερμανοκρατυμενη ΕΕ θα βιωοσουμε την Τουρκοκρατουμενη Ελλαδα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/07/2010 09:30:41

    Εγώ αντιθέτως πιστεύω ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και μέσα στην Ε.Ε. Αρκεί να ξεπεράσουμε τη νοοτροπία προτεκτοράτου. Η οριστική λύση θα είναι βέβαια με έξοδο από την Ε.Ε., όμως κατά τη γνώμη μου πρέπει να δυναμώσουμε αρκετά πρώτα ως χώρα, να πειστεί και ο κόσμος βαθιά μέσα του ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από τους Ευρωπαίους, και μετά να βγουμε. Να βγούμε δηλαδή όντας από πάνω και όχι από κάτω. Αν βγούμε τώρα με αυτά τα μυαλά που κουβαλάμε ως χώρα θα βγούμε από κάτω, ως ηττημένοι. Πρέπει να αλλάξουμε μυαλά πρώτα, για να βγούμε ως νικητές και όχι ως ηττημένοι.

 5. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 09/07/2010 08:43:16

  Δε λέω, θέλει να προχωρήσει με το λαό ο αντωνάκης. Αλλά στην ώρα του ! Και το τάϊμινγκ είναι υποθεση του ξένου παράγοντα για να μην χαλούν τα σχέδια.
  Συνήθως πέφτει νεύμα. Οπως ο Καραμανλής ο επονωμαζόμενος και "εθνάρχης" όταν ξαφνικά αγνόησε την αξιωματική αντιπολίτευση, τον Μαύρο, τον αρχηγό της Ενωσης Κέντρου τότε με 25% κι άρχισε να απευθύνεται στον Αντρέα που 'χε το Πασόκ με 12%...
  Πέρα απ' τα σχέδια είναι ζήτημα συγκυρίας. Αν φερειπείν ο κόσμος παραμείνει θεατής στα γεγονότα θα αργήσει να έρθει η ώρα του Σαμαρά, άν ξεσηκωθεί πολύ σύντομα. Κι η Ντόρα ? Η Ντόρα θα προσέχει τον αντωνάκη και ο αντωνάκης τη Ντόρα μήπως κάνουν όπως ο κωστάκης ΤΟ "ΛΑΘΟΣ" να νομίσουν πως είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό που είναι... ))

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ http://neotera.wordpress.com 09/07/2010 09:06:37

   Οι ανησυχίες που εκφράζεις υπάρχουν και σε μένα. Αν όμως μπορεί κάποιος Έλληνας πολιτικός να τις ξεπεράσει, αυτός είναι μόνον ο Αντώνης, γιατί είναι ο μόνος που τον θάψανε ζωντανό και επιβίωσε. Οι ίδιοι αυτοί που σήμερα τον πολεμάνε υπόγεια. ΞΕΡΟΥΝ ότι απόλυτα ελεγχόμενος ο Αντώνης δεν μπορεί να είναι ποτέ, ελπίζουν ότι θα είναι τουλάχιστον μερικά ελεγχόμενος. Στο χέρι μας είναι να τον πείσουμε ότι αξίζει τον κόπο και ότι έχει όλες τις δυνατότητες, αυτός και μόνον αυτός, με το λαό μαζί, να μην είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ελεγχόμενος.

   Είναι άλλωστε ο μόνος που έχει το πατριωτικό ήθος να μην είναι καθόλου ελεγχόμενος. Το ζήτημα είναι να πιστεύει πλήρως σε αυτή την αποστολή του, γιατί αυτή είναι στην ουσία η αποστολή του από όλους εμάς. Αν το πιστέψει, εγώ μέσα μου είμαι βέβαιος ότι θα το κάνει.

   • Manos-England avatar
    Manos-England @ Επώνυμος 09/07/2010 09:17:50

    Epwnime
    "Είναι άλλωστε ο μόνος που έχει το πατριωτικό ήθος να μην είναι καθόλου ελεγχόμενος"

    Symfwnw mazi sou. Einai an theleis iero xreos na kanei ti metavasi apo proedros kommatos se igeti mias platias pliopsifias. Kinimatika eklexthike, anetrepse OLA ta dedomena. Einai sto xeri tou,emeis tha eimaste panta dipla tou!

 6. Αυγερινός Κ.Χ. avatar
  Αυγερινός Κ.Χ. 09/07/2010 08:45:31

  Ειναι λίγο δύσκολο, και κάθε μέρα δυσκολότερο, να ανακάμψει η ΝΔ, όχι μόνο με τον Σαμαρά αλλά όποιος και να ήταν στη θέση του.

  Ολο το σύστημα ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ άμεσα (ΜΜΕ, Συνδικα-ληστών) κι από την Αριστερά έμμεσα (Πανεπιστήμια, ΠΑΜΕ).

  Το έχω γράψει πολλές φορες στο antinews, δεν αρκεί να λες κάτι, πρέπει να το περάσει και στον κόσμο. Η ομιλία του Σαμαρά στις 7/7/2010 ήταν ιστορική για την Ελλάδα, και για τον τρόπο και για τις προτάσεις του, αλλά πέρασε από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ ως 10η Είδηση! Ακόμη κι από τα blogs πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Ως παράδειγμα σας θέτω υπόψιν σας την εμπνευσμένη ομιλία της Κανέλη στην Βουλή στις 7/7/2010 που παρά του ότι πέρασε κι αυτή στα "ψιλα" έγινε Μπεστ Σέλλερ στο Facebook και στα Blogs

  Μέχρι τώρα κάνει άσκηση επί χάρτου, πρέπει να βγεί στο δρόμο, να σπάσει το μπλόκ της πουλημένης ΓΣΕΕ κι ΑΔΕΔΥ που έθαψαν τον αγώνα μας (είμαι εργάτης). θυμάστε τι έκανε η ΓΣΕΕ το 1992; Τι έκανε τώρα μια 24η την εβδομάδα!

 7. 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
  30ς δρομος για τον κορυδαλλο 09/07/2010 08:54:03

  οσο εχει αγκαλιτσες με τον μπουλη..τον λαο να τον ξεχασει

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ 30ς δρομος για τον κορυδαλλο 09/07/2010 09:20:15

   Γιατί;

   • Μisha avatar
    Μisha @ Επώνυμος 09/07/2010 09:28:42

    Γιατί , φίλε Επώνυμε, το «να καεί να καεί το μπυρδέλο η Βουλή» ακούστηκε πρώτη φορά όταν κάηκε η Πάρνηθα και η Ηλεία από τον «στρατηγό άνεμο», σε εκείνη τη μοναδική συγκέντρωση των μπλόγκερς.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 09/07/2010 09:34:00

    Σας πιάσανε τότε κότσο οι ΠΑΣΟΚοι και σας κατευθυναν λες και είσαστε ανεμούριο.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/07/2010 09:35:22

    Για τότε, επίτρεψέ μου να πιστεύω ότι ήταν υποβολιμιαίο. Τώρα, είναι διαφορετικά.

    Όσο και αν θεωρώ τη διαχείριση Καραμανλή άκρως μέτρια και επί της ουσίας αποτυχημένη, αρνούμαι να του φορτώσω εγκλήματα καθαρά Πασοκικά. Η διάλυση του κράτους είναι έργο ΠΑΣΟΚ, όχι έργο Καραμανλή. Αποτυχία Καραμανλή είναι ότι δεν το ανασυγκρότησε, ότι δεν το "επανίδρυσε" που έλεγε ο ίδιος. Αλλά αρνούμαι να θέσω διαφορετικά σταθμά κρίσης σε Πασόκους και Νεοδημοκράτες. Εξισώνουμε τη διάλυση, που έφερε το ΠΑΣΟΚ, με τη μη ανασυγκρότηση, που δεν έφερε η ΝΔ του Καραμανλή. Ε, όχι. Δεν είναι το ίδιο. Δεν είναι το ίδιο. Καλά κάνει ο Αντώνης και έχει αγκαλίτσες με τον Καραμανλή. Στοιχειώδης υποχρέωσή του και ευγνωμοσύνη του που τον ξανάβαλε στο παιχνίδι. Αν για κάτι είμαστε όλοι ευγνώμονες στον Καραμανλή, είναι που ξανάφερε τον Αντώνη στο παιχνίδι. Τι θέλουμε δηλαδή, να φανεί ο Αντώνης αχάριστος; Δεν το δέχομαι ως πολιτικό ήθος αυτό.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Επώνυμος 09/07/2010 09:41:59

    Ο Καραμανλής μιλούσε για τον «αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη» και μετά κατάπιε τη γλώσσα του, ενω θα έπρεπε να τον είχε στείλει κατευθείαν μπαλαούρο μαζί με το Γιαννο και τονΤσουκάτο.Τα ίδια για το Χρηματιστήριο, το βασικό μέτοχο, το κουκούλωμα των σκανδάλων όπως κατήγγειλε ο Ζορμπάς κλπ κλπ
    Και το ασυγχωρητο για τον ΚΑΚ είναι ότι παρεδωσε τη χωρα στον ΓΑΠ.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Επώνυμος 09/07/2010 09:45:20

    Όταν σε εκείνη τη μεγάλη συγκέντρωση των μπλογκερς εκαναν την εμφανιση τους κάποια κομματικά πανώ, έφαγαν άγριο κράξιμο.
    Γνωρίζω κάποιους από την πρωτοβουλία οργάνωσης και δεν έχουν καμμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ.
    Για το δήθεν «υποβολιμαίο» του συνθήματος «να καει να καεί...» που ακούστηκε τον Αυγουστο του 2007, μόνο όποιος ήταν παρών μπορεί να αντιληφθεί πόσο εκτός πραγματικότητας είναι.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/07/2010 09:45:44

    Εμ, απέτυχε, είπαμε. Απέτυχε. Δυστυχώς. Αυτά όλα είναι συμβολικά και διαπιστωτικά της αποτυχίας του. Αλλά δεν μπορείς να ζητάς από τον Αντώνη να είναι αγνώμων. Και επιτέλους, δεν είναι η ζωή άσπρο-μαύρο. Δεν έκανε μόνον στραβά ο Καραμανλής. Και δεν ήταν ο χειρότερος πολιτικός που γνωρίσαμε. Από το χώρο της δεξιάς ήταν μάλλον ότι καλύτερο πέρασε τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια (πλην Αντώνη).

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/07/2010 09:51:50

    Εντάξει τότε, για το υποβολιμιαίο πάω πάσο. Αλλά δεν δέχομαι να φορτωθούν τα πασοκικά εγκλήματα της διάλυσης των πάντων στον Καραμανλή. Ασχέτως του ότι τότε εκτονώσατε εσείς (δικαιολογημένα) την οργή σας στον Καραμανλή.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Επώνυμος 09/07/2010 09:56:46

    Μην υποτιμάς τις μεγάλες προσωπικότητες Κιλτίδη, Βαμπίραινα και Χοντρό Κωλοτούμπα. :)

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 09/07/2010 13:22:04

    Επώνυμε διαφωνώ. Οι μπλόγκερς στους οποίους αναφέρεται ο "αρκούδος" σε μεγάλο βαθμό ήταν υποβόλιμοι. Στην απεραντοσύνη του διαδικτύου ήταν εύκολος στόχος των σοσιαλιστών πατερναλιστών. Ουσιαστικά έγιναν φερέφωνα, εν αγνοία τους, και απεμπόλεσαν την αυτονομία της σκέψης τους.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Επώνυμος 10/07/2010 08:15:56

    Ορέστιε, κάνεις λάθος.
    Αρκετοί από την αρχική ομάδα διοργάνωσης εκείνης της, αυθόρμητης και απρόσμενα μεγάλης, συγκέντρωσης βρέθηκαν και στη συνέχεια για την υποστήριξη των αναδασώσεων και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις.
    Σχεδόν το σύνολο από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας αυτής είναι λάβροι κατά του ΓΑΠ.Γνωρίζω τα πράγματα από κοντά.

 8. Βλακέντιος avatar
  Βλακέντιος 09/07/2010 09:59:20

  Η επανάσταση θα αρχίσει με μπροστάρη τον Χατζηγάκη!!!

 9. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 09/07/2010 10:05:31

  Πραγματικά εντυπωσιακός ο λενινισμός του άρθρου κύριε FactorX....

  Από την "Νεα Οικονομική Πολιτική" που είχε εξαγγείλει ο Αλογοσκούφης πολύ πριν γίνει κυβέρνηση, έως αυτά τα άρθρα είναι φανερή η επίδραση του νο1 θεωρητικού (και πρακτικού) της επανάστασης στην ΝΔ. :)

  Έχω άδικο;

  • Factorx avatar
   Factorx @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 09/07/2010 10:12:42

   Καλά είστε σοβαρός; Διαβάζατε τα κείμενα του Αλογοσκούφη; Μόνο γι αυτό πρέπει να μπείτε σε ...μοντερέσιον

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Factorx 09/07/2010 10:20:39

    Όχι με τόση προσοχή, είναι αλήθεια. Προτίμησα το οριτζιναλ "τί πρέπει να κάνουμε" ...

 10. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 09/07/2010 10:24:15

  Επειδή στην Ελλάδα ο κατήφορος δεν τελειώνει από ...μόνος του. Επειδή ο κλοιός της χώρας από τα ξένα συμφέροντα και τους νταβάδες που ανοιχτά προπαγανδίζουν τη διάλυσή της ολοένα και στενεύει. Επειδή, πέρα απ' τα μπλόγκια, δεν έχουμε μέχρις στιγμής εμφάνιση δυνάμεων αποφασισμένων να ανατρέψουν την πορεία και το σύστημα Pasok και ΣΙΑ που καρκίνεψε όλα τα πόστα της χώρας. Ο κωστάκης πολύ πιθανόν να υπήρξε ο τελευταίος έλληνας ηγέτης, με την έννοια ότι το πολέμησε, επιπολαιότατα βεβαίως, χωρίς την ενδεδειγμένη πίστη και επιμονή, αλλά το πολέμησε. Γι αυτό άλλωστε μας κατέκαψαν από κάθε άποψη τα πρακτώρια και γι αυτό το έργο συνεχίζεται με το ολοκαύτωμα στη Μαρφίν...
  Αρα αντωνάκη χρειάζονται άλλα κότσια για να βγάλεις εσύ ως κεφαλή τα γκέμια κι η ελλάδα το σαμάρι της προδοσίας που πάνω του κάθεται ο αμερικανός γιωργάκης...

 11. Βασίλης avatar
  Βασίλης 09/07/2010 10:27:19

  Το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι οικονομικό.
  Είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα βαθύτατα πολιτικό. Είναι πρόβλημα θεσμικό.
  Είναι πρόβλημα χρεοκοπίας της πολιτικής και των θεσμών.
  Είναι πρόβλημα της απόλυτης χρεοκοπίας της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

  Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης τελεύτησε το βίο του μέσα σε πλήρη απαξίωση, φαυλότητα, διαφθορά. Αποχωρεί από το προσκήνιο αφήνοντας πίσω του συντρίμμια.

  Το πολίτευμα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αποδείχτηκε ανεπαρκές για τη διακυβέρνηση της χώρας από τότε που εγκαθιδρύθηκε. Τουλάχιστο όσο αφορά τη πατρίδα μας, η ιστορία του πολιτεύματος είναι θλιβερή και τρισάθλια. Πολύ χονδρικά τα αποτελέσματά του σε δύο αιώνες, είναι:

  Εμφύλιοι, διχασμοί, δικτατορίες, πραξικοπήματα, ξένες επεμβάσεις, βαθιές πολιτικές κρίσεις, αποστασίες, συνεχής πολιτική και κυβερνητική αστάθεια, συνεχείς κυβερνητικές αλλαγές, πρωθυπουργική κοινοβουλευτική δικτατορία, οικογενειοκρατία, ραγιαδισμός, ισοβιότητα των πολιτικών, εξαρτημένη δικαιοσύνη, καταστροφικοί πόλεμοι, κατοχές, προστάτιδες δυνάμεις, μοναρχίες, οικονομική καθυστέρηση, χρεοκοπίες, πολύ αργή οικονομική ανάπτυξη, άκρατος κομματισμός, πελατειακό κράτος, διαφθορά, μπαξίσι, μαύρο πολιτικό χρήμα …. και προσθέστε ότι ακόμα θέλετε στο κατάλογο.

  Το πολίτευμα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δεν υπηρετεί τη πατρίδα, αλλά τους ανίκανους και διεφθαρμένους πολιτικούς και τα πολιτικά τζάκια. Εξυπηρετεί τους απόγονους των κοτζαμπάσηδων.

  Όσοι υποστηρίζουν ότι το υπόψη πολίτευμα, είναι αυτό που ταιριάζει στη πολιτική κουλτούρα των Ελλήνων, λένε ψέματα γιατί έτσι τους βολεύει.

  Η πατρίδα μας χρειάζεται:
  * Άλλο πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης.
  * Νέο σύνταγμα. Όχι αναθεώρηση του υπάρχοντος.
  * Απόλυτη και σαφή διάκριση των τριών εξουσιών.
  * Σταθερή διακυβέρνηση, που δεν θα εξαρτάται από την εμπιστοσύνη της βουλής.
  * Εκλογή του προέδρου της κυβέρνησης, που θα πρέπει να είναι και αρχηγός του κράτους, απ’ ευθείας από το λαό.
  * Ισχυροποίηση των εξουσιών της εθνικής αντιπροσωπείας.
  * Ισχυροποίηση της ανεξαρτησίας και της ελεύθερης γνώμης των βουλευτών.
  * Οι εκλογές για την ανάδειξη των βουλευτών να διεξάγονται σε διαφορετικό χρόνο από αυτές για το πρόεδρο του κράτους και της κυβέρνησης.
  * Όλες οι εκλογές θα διεξάγονται με βάση την απλή αναλογική.
  * Απόλυτος περιορισμός των θητειών του προέδρου σε δύο.
  * Πλήρης απελευθέρωση της δικαιοσύνης από τα δεσμά της εκτελεστικής εξουσίας.

  Η πατρίδα μας χρειάζεται ένα νέο όραμα για το μέλλον. Χρειάζεται εθνική ανάσταση, επανάσταση, κάθετες ρήξεις με το τραγικό παρελθόν μας.

  Χρειαζόμαστε ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ εθνοσυνέλευση. Χρειάζεται να γίνει αυτό που ζητούσε ο λαός της Αθήνας από το Βενιζέλο το 1910. Φώναζαν ρυθμικά «ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ» και αυτός ανταπαντούσε: «ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΛΕΓΩ».

  Όποιος μπορέσει να πιάσει το νόημα και τις απαιτήσεις των καιρών και τεθεί επικεφαλής, θα γίνει μεγάλος.

  Με μεθόδους οικονομετρίας, λυπάμαι, αλλά δεν γίνεται χωριό.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Βασίλης 09/07/2010 10:48:30

   To προεδρικο συστημα λειτουργει στην Αμερικη γιατι ειναι μια ρεαλιστικη χωρα χωρις μεγαλες πολιτικες διαφορες,παρ ολα αυτα υπαρχουν δυσλειτουργιες οταν ο προεδρος και το Κογκρεσσο ειναι απο διαφορετικα κομματα.
   Σε χωρες με μεγαλες πολιτικες διαφορες σε περιπτωση που ο Προεδρος και αρα η κυβερνηση και η Βουλη ελεγχονται απο διαφορετικα κομματα θα επικρατησει χαος καθως η Βουλη θα ψηφιζει αντιθετους νομους απο αυτους που θα θελει η κυβερνηση.Ειναι ενας μονιμος λογος εντασης στη Λατινικη Αμερικη που εχουν αντιγραψει το προεδρικο συστημα των ΗΠΑ και πολλες φορες καταληγουν σε πραξικοπηματα.
   Στην Ευρωπη συνηθιζεται το κοινοβουλευτικο συστημα.Μπορουν ομως να γινουν αλλαγες με αποδοση καποιων εξουσιων στο Προεδρο -οπως προβλεπε το αρχικο συστημα του 1975 π.χ. να διαλυει τη Βουλη (σημερα με την ολοκληρωτικη αθετηση των προεκλογικων εξαγγελιων του ΠΑΣΟΚ η πιεση στον Προεδρο να διαλυσει τη Βουλη θα ηταν τρομακτικη) ή να εχει δικαιωμα βετο σε μερικους κρισιμους νομους και να εκλεγεται απο το λαο.
   Χρειαζεται επισης Συνταγματικο Δικαστηριο και ισως ασυμβιβαστο υπουργων και βουλευτων.Για την αλλαγη του νομου ευθυνης υπουργων δε συζητειται.
   Οσο ομως επικρατει η κεντροαριστερα και η αριστερα στην Ελλαδα αποκλειετα αυτα να γινουν.

   • http://neotera.wordpress.com avatar
    http://neotera.wordpress.com @ ψυχραιμια 09/07/2010 11:10:21

    Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει πολιτειακό... )) Οι "νταβάδες" στην αμερική επιλέγουν τον πρόεδρο και την πολιτική που θα ακολουθήσουν κάθε φορά. Εδώ επέλεξαν να διαλύσουν αφελληνίζοντας τη χώρα. Εδώ στην ελληνική περίπτωση εκτός από το να κλείνουμε τα μάτια, τι κάνουμε ?

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ ψυχραιμια 09/07/2010 11:28:05

    Πιστεύω ότι κάπου κάνεις λάθος.

    Στη λατινική Αμερική είχαμε πραξικοπήματα, όχι γιατί έφταιγε ό λαός, αλλά διότι αυτά τα οργάνωναν οι ΗΠΑ, ή οι πράκτορες και οι εγκάθετοι των ΗΠΑ, προκειμένου να ελέγχουν τα αριστερά κινήματα και να εξασφαλίζουν τα Αμερικάνικα οικονομικά συμφέροντα. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Το παράδειγμα της Χιλής είναι πολύ γνωστό.
    Και μη ξεχνάς ποιο είναι το κοινωνικό στάτους της κεντρικής και νότιας αμερικής.

    Στη Κύπρο που είναι μια μικρή χώρα το προεδρικό σύστημα λειτουργεί πολύ καλά.

    Αν ο πρόεδρος είναι από διαφορετικό κόμμα από τη πλειοψηφία της βουλής, θα κυβερνήσει με βάση το σύνταγμα και τους υπάρχοντες νόμους, ή προκειμένου να αναθεωρήσει νόμους θεσμούς και πολιτικές, θα πρέπει να έρθει στους συμβιβασμούς που απαιτούνται για να προωθήσει τη πολιτική του.

    Μπορεί ακόμα καθέ δυο χρόνια να γίνονται εκλογές για ανανέωση του 1/2 της βουλής.

    Όσο πιστεύω στην σημασία μιας ισχυρής κυβέρνησης, άλλο τόσο πιστεύω και σε ένα ίσχυρο και ανεξάρτητο κοινοβούλιο.
    Δεν θέλω όμως μια κυβέρνηση που θα επιβάλει την πολιτική της με το έτσι θέλω, ή που άλλα θα υπόσχεται και άλλα θα κάνει και δεν θα υπάρχει ένα κοινοβούλιο που δεν μπορεί να αντιδράσει.

    Και τέλος πάντων, σε ποια άλλη δημοκρατική χώρα δεν ισχύει η ανόθευτη αναλογική; Εδώ ο Γιωργάκης πηδάει όλους τους Έλληνες χωρίς προφύλαξη και χωρίς βαζελίνη με ένα 42%. Είναι δυνατό;

    Τέλος θα ήθελα να μου πει κάποιος κάποια καλά που θυμάται από το νυν πολίτευμα.

    Συμφωνώ απόλυτα για το συνταγματικό δικαστήριο.

    Το ζήτημα για συντακτική εθνοσυνέλευση δεν είναι θέμα κομμάτων. Είναι ζήτημα καθολικής απαίτησης του λαού. Είναι ζήτημα κάθετης ρήξης, διότι το υπάρχον σύνταγμα δεν επιτρέπει την αναθεώρηση του πολιτεύματος.

 12. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 09/07/2010 10:33:04

  Φάκτορα,

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
  Άλλωστε το ίδιο έχω επισημάνει και εγώ στην πιο κάτω ανάρτηση, αλλά και σε πολλές άλλες αναρτήσεις.

  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/07/blog-post_2979.html

 13. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 09/07/2010 10:36:22

  "Η οικονομετρία και οι καλές παρουσιάσεις είναι απαραίτητες για τους γνωρίζοντες. Ο λαός όμως θέλει όραμα, χρειάζεται όνειρο…"
  Είμαι πολύ επιφυλακτικός με τα οράματα και τα όνειρα. Προτιμώ στόχους ρεαλιστικούς, εφικτούς και που κάνουν τη ζωή μας λίγο καλύτερη. Ο στόχος υπάρχει. Να φύγουμε κάποια σιγμή από τον "μηχανισμό" και να γίνουμε μία κανονική Ευρωπαϊκή χώρα.Το ζήτημα είναι η ΝΔ να πείσει τον κόσμο ότι: 1. η λύση που προτείνει είναι αποτελεσματική 2.δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς ενεργή στήριξη του ίδιου του κόσμου. 3.η λύση περιλαμβάνει και το "να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι" στο οποίο έχει αναφερθεί κατ επανάληψη ο Σαμαράς και είναι και το δυσκολότερο σημείο.
  Μια και ο Επώνυμος επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά τις απαξιωτικές θέσεις του για τη ΝΔ......
  "Πολλές φορές αναρωτήθηκα μήπως θα ήταν σήμερα ο καιρός για την ίδρυση της “Πολιτικής Άνοιξης”, για την “υπέρβαση” που είχε επαγγελθεί τότε ο Αντώνης. Καταλήγω πάντα στο συμπέρασμα, πως ναι."
  "Η ΝΔ χρειάζεται στον Αντώνη μόνον ως όχημα εξουσίας και τίποτε άλλο". "Ο Σαμαράς μπορεί να προχωρήσει μόνον με το λαό, όπως λέει η ανάρτηση, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτή τη ΝΔ."
  ....ας επαναληφθώ κι εγώ:
  1 Η ΝΔ είναι μια παράταξη με τεράστια προσφορά στον τόπο, με ιδέες δικαιωμένες από το χρόνο και με σταθερά μεγάλη απήχηση στη κοινωνία
  2 Ο Σαμαράς είναι ένας γνήσιος Νεοδημοκράτης με μεγάλη διαδρομή μέσα στην παράταξη της οποίας ζήτησε να ηγηθεί και το πέτυχε.
  3 Μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν στον Σαμαρά όσοι προσπαθούν να τον εμφανίσουν σε ...αντιπαράθεση με το κόμμα του οποίου ηγείται και ακόμα χειρότερες όσοι προσπαθούν εμφανίσουν το κόμμα ως κόμμα αχρήστων.

  • Μisha avatar
   Μisha @ firiki2010.wordpress.com 09/07/2010 10:52:30

   «Τεράστια» προσφορά στον τόπο.Ειδικά υπό την ηγεσία Μητσοτάκη.
   Αλλά και προηγουμένως υπό τον Γράλλη , και παλαιότερα με τον αντιπαροχέα «εθνάρχη», τον και μεταπωλητή της Κύπρου κατά τον Αττίλα Β'.Μη ξεχνάμε , είμαστε ίσως η μόνη χώρα που έφτιαξε άγαλμα στον CIA-ρχη Τρούμαν, κι αυτά επί Καραμανλικής ΕΡΕ το 1963.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Μisha 09/07/2010 11:05:20

    Ακριβώς. Μόνον με το άγαλμα Τρούμαν θα συμφωνήσω, μια που εκείνη η επιλογή της δεξιάς (να πολεμήσει την κομμουνιστική ανταρσία, άλλο ότι την ανταρσία την υποκίνησαν οι Άγγλοι) ήταν η μόνη που δικαιώθηκε.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Μisha 09/07/2010 11:17:11

    Φίλε Επώνυμε, τι λές τώρα στα ευαίσθητα [αλαιοδεξιά αυτάκια;
    Ότι τον εμφύλιο τον υποκίνησαν οι Άγγλοι;
    Πως οι φίλοι μας Αγγλοαμερικανοί ι μάς έβαλαν να φαγωθούμε μεταξύ μας για να παραστήσουν μετά τους σωτήρες μας από το «σιδηρούν παραπέτασμα»;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Μisha 09/07/2010 11:24:57

    Ακριβώς. Πρώτα υπερεξόπλισαν τον ΕΛΑΣ και με την ανοχή τους τον έβαλαν να εξολοθρεύσει όλες τις άλλες οργανώσεις (πλην Ζέρβα και των οργανώσεων των Αθηνών). Μετά τα χρειάστηκαν στα Δεκεμβριανά, μην χάσουν τελείως την Ελλάδα, αλλά σώθηκαν όχι από το στρατό του Σκόμπι, αλλά από τους χωροφύλακες του Μακρυγιάννη. Άμέσως μετά τη Γιάλτα υπογράφηκε η Βάρκιζα, αλλά μέχρι το φθινόπωρο του 1946 προβόκαραν του αριστερούς με την άκρως προβοκατόρικη δράση των ταγματασφαλιτών, ώσπου τους ανάγκασαν να ξαναπάρουν τα βουνά, παρά τη μη υποστήριξη από τον Στάλιν. Ήλπιζαν ότι ο ελληνικός εμφύλιος θα κρατούσε για πάντα στα απάτητα ελληνικά βουνά, αλλά λογάριασαν χωρίς τον Παπάγο, που καθάρισε τη φάση ένα χρόνο μετά την ανάληψη της αρχιστρατηγίας. Ευτυχώς για όλους (μακροπροθεσμα και για τους ίδιους τους κομμουνιστές), η Ελλάδα σώθηκε διπλά. Και από την επιβολή κομμουνιστικού καθεστώτος (και την αποκοπή Μακεδονίας και Θράκης από τον εθνικό κορμό), και από το διαρκή εμφύλιο που προγραμμάτιζαν οι Άγγλοι. Ήθελαν, βλέπετε, να μην μπορέσουμε ποτέ να διεκδικήσουμε την Κύπρο. Στο στόχο της διατήρησης της Κύπρου υπό αγγλικό έλεγχο οφείλονται όλα τα μεταπολεμικά δεινά μας, εμάς που νικήσαμε τον άξονα όταν όλη η Ευρώπη είχε ηττηθεί. Αυτό πληρώνουμε και ως μεταπολίτευση. Αν όμως στο τέλος λευτερωθεί η Κύπρος και ενωθεί με την Ελλάδα, θα αξίζουν τον κόπο τα δεινά μας.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ firiki2010.wordpress.com 09/07/2010 10:56:24

   Πισω απο τη λογικη "καλος Σαμαρας,κακη ΝΔ" ειναι η αντιθεση στο παρελθον της παραταξης και συγκεκριμενα στην αποψη του Καραμανλη Α΄ οτι η Ελλαδα ανηκει στη Δυση και τον ευρωπαικο προσανατολισμο της χωρας.
   Αυτο ειναι ευδιακριτο.Μονο που ο Σαμαρας απαντωντας σε ερωτησεις την εποχη των εκλογων ειχε ταχθει υπερ της Ευρωπαικης Ομοσπονδιας και ΠΟΤΕ δεν αμφισβητησε τον ευρωπαικο προσανατολισμο.
   Αυτο δεν σημαινει οτι δεν επιδιωκουμε σχεσεις με ολες τις μεγαλες Δυναμεις του κοσμου,Ρωσια,Κινα κλπ.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 09/07/2010 10:59:49

    Ειδες ο Mιsha απεδειξε αμεσως οσα ειπα.Πολυ καλα εκανε και εφτιαξε αγαλμα στον Τρουμαν ο Καραμανλης γιατι το Δογμα Τρουμαν εσωσε την Ελλαδα απο την τυχη των υπολοιπων βαλκανικων χωρων.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 09/07/2010 11:08:08

    Όχι Ψυχραιμία μου, όχι. Πάλι διαστρεβλώνεις αυτά που λέμε και μιλώ τουλάχιστον για τον εαυτό μου, μια που από εκεί ξεκινάει ο firiki2010. Η διαφωνία μου είναι με το κράτος προτεκτοράτο, το οποίο εσύ θέλεις να καλύπτεις πίσω από ένα δήθεν "ανήκομεν εις την Δύσιν". Αυτό που εννοώ εγώ και που εννοείς κι εσύ, αλλά το λες διαφορετικά δικαιώνοντας το διαχρονικό σου προβοκατόρικο ρόλο, είναι ότι ο Σαμαράς αμφισβητεί το κράτος προτεκτοράτο της Δύσης (δηλαδή: του αγγλοσαξωνικού κόσμου). Κατά τα άλλα, καλά είναι να είμαστε απολύτως ελεύθεροι στις συμμαχίες μας, σύμφωνα με τα συμφέροντά μας, χωρίς κανένα κλισέ του τύπου "ανήκομεν εις την Δύσιν". Θα πάμε εκεί μας συμφέρει κάθε φορά. Δύση; Δύση. Ανατολή; Ανατολή. Μόνοι μας; Μόνοι μας. Για ποιο λόγο να βάζουμε ιδεολογικά δεσμά τέτοιου είδους;

   • Μisha avatar
    Μisha @ ψυχραιμια 09/07/2010 11:19:52

    Φίλε Επώνυμε, είναι βαθύτατη ιδεολογική επιλογή το «ανήκομεν είς την Δύσιν». Και η υποννούμενη Δύσις δεν είναι η Δύση της Γαλλικής Επανάστασης , αλλά η Δύση της Κόκα Κόλα και του Πλέη Μπόυ.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 09/07/2010 11:25:27

    Η Δύση δεν είναι ένα πράγμα πλέον Επώνυμε , είναι πολυδιασπασμένη και ιδεολογικά και οικονομικά.

   • Μisha avatar
    Μisha @ ψυχραιμια 09/07/2010 11:39:57

    H Δύση της Δεξιάς είναι ένα πράγμα, ένα και ενιαίο πλέον: υπερκαταναλωτισμός και παγκοσμιοποίηση της γυφτιάς.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ ψυχραιμια 09/07/2010 14:29:39

    Η Δύση μας έχει φτύσει ήδη, και σε λίγο θα μας κάνει και εμετό...

   • Μisha avatar
    Μisha @ ψυχραιμια 09/07/2010 17:46:07

    Εμετό έκανε και τον Ιωνά το κήτος.Και δεν ήταν για κακό του.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ ψυχραιμια 09/07/2010 22:30:51

    ..αν και μολις εφαγα, θα συμφωνησω με τον StrA
    αλλα την ευθυνη της απαξιωσης την διατηρουμε σαν λαος στο ακεραιο

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ firiki2010.wordpress.com 09/07/2010 11:18:16

   Αγαπητέ φίλε firiki2010, πιστεύω ότι ο μέσος Νεοδημοκράτης δεν έχει αντιληφθεί το λόγο για τον οποίον το ΠΑΣΟΚ παραμένει επί 30 χρόνια κυρίαρχο. Γι' αυτό και εξακολουθεί να νομίζει ότι το κόμμα του είναι καλύτερο, ότι οι επιλογές του δικαιώθηκαν κλπ. Η ΕΕ φάνηκε σήμερα ότι είναι ένα όχημα επιβολής της Νέας Τάξης. Εγώ λέω, ναι στην Ευρώπη, όχι σε ΑΥΤΗΝ την Ε.Ε. Τι να την κάνουμε αυτήν, δεν τη θέλουμε. Όχι, δεν δικαιώθηκε σε αυτό ο Καραμανλής. Προσπαθούν μέχρι σήμερα να εμφανίσουν ως "εθνική επιτυχία" την ένταξή μας, όμως αποδείχθηκε στην περίπτωση της ανατολικής Ευρώπης ότι η Ευρώπη είναι που παρακαλάει να ενταχθούν όλοι και ότι τους εντάσσει όλους, αφού πρώτο τους μεταλλάξει και τους αποχαυνώσει εθνικά. Ας δούμε μόνον τι γίνεται στην περίπτωση της Σερβίας. Όσο και αν αποδείχθηκε περίτρανα ο άθλιος ρόλος του Μιλόσεβιτς, κατά τα άλλα είναι φανερό ότι υπήρξε μια συνολική γερμανοκινούμενη συνωμοσία κατά του ισχυρού σερβικού έθνους, η οποία ως τελική κατάληξη την "ένταξη της Σερβίας στις ευρωατλαντικές δομές". Έτσι ευνούχισαν κι εμάς, κι αν δεν ήμασταν έτσι ευνουχισμένοι, θα είχαμε μπορέσει να αντισταθούμε στην Κύπρο το 1974.

   Όσον αφορά το αν είναι κόμμα άχρηστων, να σου θυμίσω μόνον ότι το διαχρονικό παράπονο των Νεοδημοκρατών επί Καραμανλή ήταν η έλλειψη ικανών συνεργατών του Καραμανλή. Το ίδιο λένε όλοι και τώρα για το Σαμαρά. Τυχαίο; Ναι, είναι ένα κόμμα ΕΝΤΕΛΩΣ άχρηστων. Οι Πασόκοι ως στελέχη είναι σαφώς καλύτεροι. Αν κάτι είναι καλύτερο στη ΝΔ, είναι ο απλός κόσμος της, ενώ οι Πασόκοι έχουν εθιστεί στις ανδρεϊκές διαφθορές του εθνικού μας χαρακτήρα πολύ περισσότερο, καθώς και στο πράσινο κουτόχορτο, ενώ θεωρούν και σοσιαλιστικό δικαίωμά τους να ζουν εις βάρος των άλλων (όποιοι και να είναι αυτοί, από τους "πλούσιους" στην Ελλάδα, μέχρι τους Γερμανούς εταίρους μας, που είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν τα ωραία τους λεφτά για να συντηρούμε το κομματικό μας κράτος - άλλο το θέμα των αποζημιώσεων, άσχετο).

   Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι σαν τους καθολικούς και τους προτεστάντες, σε σχέση με την Ορθοδοξία. Πρώτα οι καθολικοί έφεραν το ανθρώπινο στοιχείο μέσα στην εκκλησία τους, δια του πάπα. Απέκτησαν εκκλησιολογικά κοσμικά προνόμια ο πάπας και οι περί τον πάπα, χωρίς να το επιτρέπουν αυτό οι εντολές του Χριστού. Μετά ήρθαν οι προτεστάντες και είπαν "γιατί μόνον ο πάπας, ο καθένας μπορεί να βάζει το προσωπικό του στοχείο στο τι είναι πίστη". Και εκεί αποτελειώθηκε η πλάνη. Έτσι και η δεξιά έφερε πρώτα τη φαυλότητα στα ανώτερα κυβερνητικά στρώματα (ως δεξιά) και στη συνέχεια ήρθε το ΠΑΣΟΚ και απαίτησε η φαυλότητα αυτή να γίνει κτήμα του καθενός. Και το κατάφερε.

   Δεν θεωρώ τη ΝΔ δικαιωμένη. Λυπάμαι. Δεν ξέρω αν το περιέγραψα καλά γιατί, αλλά θα το κάνω καλύτερα ίσως κάποια άλλη φορά.

 14. undercover gpr avatar
  undercover gpr 09/07/2010 10:48:12

  Η οικονομετρία πάντως δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκη επιστήμη.Εκλαικεύεται εύκολα , πανεύκολα θα έλεγα.

  Το θέμα είναι ποιός μπορεί να την εκλαικεύσει επαρκώς ούτως ώστε να γίνει κατανοητή και στους άνω των -ήντα οι οποίοι το μόνο που καταλαβαίνουν είναι λέξεις όμως επίδομα-σύνταξη-εξοχικό-ξάπλα.

  Ο Μυταράκης π.χ ο οποίος πριν γίνει αναπληρωτής πήγαινε σε εκπομπές και εκλαίκευε άριστα οικονομικές έννοιες με το που εμφανίστηκε στο Χατζηνικολάου ως κομματικό στέλεχος άρχισε τα περίπλοκα αριθμιτικά δεδομένα και τους ξενέρωσε όλους.

  Το θέμα είναι ποιοι θα είναι οι άνθρωποι που θα στηρίξουν την διαφάνεια και τα πολιτικάντικα ξεμπουρδουκλώματα σε έννοιες που τις καταλαβαίνει και ο πιο αμμόρφωτος 30άρης τις οποίες όμως αρνείται να καταλάβει ο πιο μορφωμένος 50/60άρης.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ undercover gpr 09/07/2010 12:01:56

   για τους πασόκους είναι εύκολο. Ονοματίζουν την απάτη και την βρωμιά "διαφάνεια" και έτοιμο. Αυτό έμαθαν οι Έλληνες μετά την δεκαετία του 80. Και αν βρωμάει πολύ, το λές και "πράσινο" και πάλι έτοιμο.

   • tiramola avatar
    tiramola @ archaeopteryx 09/07/2010 12:28:59

    Άλλα 14 εκατ. ευρώ χάθηκαν από σύμβαση-φάντασμα που είχε υπογράψει ο Ορφανός.
    Άνοιξε φύλλο εργσίας στο excel για να κάνεις τη σούμα της αθλιότητας.

   • ataktos avatar
    ataktos @ archaeopteryx 09/07/2010 12:32:50

    τιραμολα - αφού το ξέρεις... εσας στο ΠΑΣΟΚ ..στην μπαμπεσιά δεν σας ποιανει ..κάνεις ..είσαστε ξεφτέρια.. σχεδόν σαΐνια χιχιχ

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ archaeopteryx 09/07/2010 12:43:51

    Τα ψωραλέα λαμόγια της ΝΔ ούτε που συγκρίνονται με τα μεγαλολαμόγια του ΠΑΣΟΚ.

    Ο συντοπίτης του Ορφανού, Τσοχατζόπουλος, από το σύνολο εξοπλισμών 25 τρις δραχμών που παρήγγειλε το ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα πρόδωσε την πατρίδα (να μην την εξοπλίσουμε κιόλας, αφού την προδώσαμε;), υπολογίζεται ότι έβγαλε μίζα 1 με 2 τρις δραχμές. Λογικό νούμερο για τέτοιο μέγεθος. Δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια, δεκάδες τρισεκατομμύρια, που θα έλεγε και ο ΓΑΠ.

    Κι εδώ δεν μιλάμε καν για αποδεδειγμένο φαγοπότι στον Ορφανό, αλλά μόνον για ενδείξεις.

    Συνέχισε έτσι τιραμόλα. Όταν θα πέφτεις από την Ακρόπολη θα είμαι εκεί για να τραβήξω φωτογραφία.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ archaeopteryx 09/07/2010 12:45:57

    Τιραμόλα , έλεος βρε άνθρωπε του θεού !! Ποια 14 και 20 και 30 και 40 , τα μετράς σα τις χάντρες εδώ και μια εβδομάδα που σε διαβάζω.

    Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα 14 , ο Χατζηγάκης , η Αγρογή κι ο μπακάλης Παπαθανασίου.

    Είναι της βλαχοδημαρχιώτικης πολιτικάντικης νοοτροπίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί.

    Το Πασόκ ασέλγησε με τον ίδιο τρόπο και πολύ χειρότερα απλά δεν το κατάλαβες γιατί τότε τα δανεικά έρεαν από τις τσέπες όπως και την περίοδο ΚΚ έρεαν από τις κάλτσες.

    Απλά τώρα ήρθε το τσεκ της πληρωμής και όλοι σφυράνε αδιάφορα.

   • ataktos avatar
    ataktos @ archaeopteryx 09/07/2010 12:52:08

    tiramola @ Sia -και πράγματι ..δεν είσαι ..εδώ σαμαχός ..το ξέρουμε xixixi

   • tiramola avatar
    tiramola @ archaeopteryx 09/07/2010 13:11:38

    Δεν πειράζει gpr, μιά πρόσθεση είναι δεν μου κάνει κόπο...

   • Orestios avatar
    Orestios @ archaeopteryx 09/07/2010 13:24:16

    Αρχαίε, δεν μπορείς να είσαι περισσότερο εύστοχος. Είναι πλέον γνωστή η στρέβλωση των εννοιών στην σοσιαλιστική ρητορική, από την εποχή του Έγκελς.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ archaeopteryx 09/07/2010 13:39:08

    Οι έννοιες στρεβλώνονται και από τους καπιταλιστές όμως πλέον , διαφοροποιούνται ανοιχτά πλέον στο θέμα της ανάπτυξης οι της "αύξησης της ζήτησης" Vs των "μονεταριστών και της λιτότητας". Είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και ιστορική η περίοδος που ζούμε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ archaeopteryx 09/07/2010 14:17:03

    Καπιταλιστές δεν λες τους νεοφιλελεύθερους σοσιαλιστές.
    Ο σοσιαλισμός και ο νεοφιλελευθερισμός είναι ενάντιοι σε κάθε έννοια κεφαλαίου.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ archaeopteryx 09/07/2010 14:19:53

    Ο Μπους νεοφιλελεύθερος σοσιαλιστής ?
    μουαχαχαχα

   • Orestios avatar
    Orestios @ archaeopteryx 09/07/2010 14:23:35

    Μην κάνεις τον ανήξερο. Η FED κάνει κουμάντο στα οικονομικά των ΗΠΑ και σε αυτή ήταν μόνο νεοφιλελεύθεροι σοσιαλιστές. Πως δημιουργήθηκε η κρίση?

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ archaeopteryx 09/07/2010 14:27:07

    Σοσιαλιστές οι της FED.Καλά άστο καλυτερα ρε φίλε , αφού αν το σχόλιό σου ξεπεράσει τις 3 λέξεις μπερδεύεσαι τι το παιδεύεις?

   • Orestios avatar
    Orestios @ archaeopteryx 09/07/2010 14:32:00

    Ο Γρινσμπαν και ο Μπερνάκι είναι καπιταλιστές? χαχαχαχαχαχα
    Κεϋνσιανιστες του σοσιαλισμού είναι και μάλιστα του χειρότερου σοσιαλισμού.
    Χρειάζεσαι εντατικά μαθήματα γιατί έχεις μπλεξει τα μπούτια σου και νομίζεις ότι σοσιαλισμός είναι κάτι άλλο.
    Σε λίγο θα μας πεις ότι το GAP δεν είναι σοσιαλιστής.
    Δεν σου φταίω αν ζεις μέσα σε μια άρνηση.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ archaeopteryx 09/07/2010 14:41:45

    "Κεϋνσιανιστες του σοσιαλισμού είναι και μάλιστα του χειρότερου σοσιαλισμού."

    ...λολ δεν ξέρω πόσους σοσιαλισμούς έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει ο σοσιαλισμός δεν υπάρχει.Φούσκα είναι.

   • Orestios avatar
    Orestios @ archaeopteryx 09/07/2010 16:01:13

    Αφού σε βολεύει να μην υπάρχει ο σοσιαλισμός, τότε πως το GAP είναι πιο σοσιαλιστής?
    Αχ, καημένε......ξύπνα κορόιδο.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ archaeopteryx 09/07/2010 16:16:53

    Πάλι ο GAP? Πάλι δεν ξέρεις τι να πεις και πετάς λάσπες βρε σαστισμένο Δαπιτάκι? Σου είπανε στη ΔΑΠ να λες ότι ο νεοφιλευλευθερισμός δεν είναι καπιταλισμός επειδή τα έχουν σκατώσει παγκοσμίως τα αφεντικά σου και το χεις κάνει καραμέλα.Φάτην τώρα με τις αρλούμπες που μας τσαμπουνάς και κάνε κι ένα ντουσάκι.

    Ακόμα περιμένω τα ντοκουμέντα που θα με ξεμπροστιάσουν καρδιά μου.

 15. Βασίλης avatar
  Βασίλης 09/07/2010 11:01:08

  Λυπάμαι πολύ φίλοι μου

  Διαβάζω πολλά σχόλια και δυστυχώς το μόνο που βλέπω, είναι ότι όλα έχουν σαν θέμα το πως θα διαχειριστούμε τη κρίση και ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής... ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης, ο Αντώνης, το ΠΑΣΟΚ, ή η ΝΔ;;;

  Φίλοιμου έχετε λάθος.
  Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι διαχειριστικό.
  Είναι θεσμικό.

  Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ήθελαν να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό και το μνημόνιο. Δεν το έκαναν όμως γιατί δεν είναι ικανοί, γιατί φοβούνται τον αρχηγό, γιατί δεν είναι ανεξάρτητοι, γιατί το κοινοβούλιο ο εκφραστής της λαϊκής κυριαρχίας, είναι απόλυτα ευνουχισμένο. Του τα έχουν κόψει και τα τρία.

  Γιατί το πολιτευμά μας είναι νοθευμένη δημοκρατία.
  Είναι μια διεφθαρμένη αρχηγοκομματική πρωθυπουργική "κοινοβουλευτική" δικτατορία, που πάντοτε κυβερνά έναντια στην θέληση της πλειοψηφίας. Πάντα με ποσοστό μικρότερο του 50%.

  Στη πραγματικότητα έχουμε επίφαση της αρχής της "ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ"

  Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Βασίλης 09/07/2010 11:03:45

   Νομίζω ότι είναι κυρίως πρόβλημα νοοτροπίας. Δεν είναι θεσμικό. Όλοι οι θεσμοί λειτούργησαν λάθος στην Ελλάδα. Και η βασιλεία λάθος λειτούργησε, και η προεδρευομένη λάθος λειτούργησε. Και η προεδρική μας φαίνεται σήμερα καλύτερη, αλλά ίσως κι αυτή να λειτουργήσει λάθος, δεν ξέρουμε.

   • http://neotera.wordpress.com avatar
    http://neotera.wordpress.com @ Επώνυμος 09/07/2010 11:32:28

    Ξέχασες την προηγούμενη χούντα που έφεραν οι αμερικάνοι λόγω της νοοτροπίας τους.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Βασίλης 09/07/2010 11:11:47

   Φίλε Βασίλη συμφωνώ απολύτως.
   Αυτή η χώρα επί της ουσίας δεν έχει πολίτευμα αλλά ούτε και πολίτες. Αυτό που κυριαρχεί είναι η φαυλότητα και ο απόλυτος μηδενισμός, ο ηδονισμός και η λατρεία της εικόνας. Οι κατ'επίφαση πολίτες αυτής της χώρας είναι ουσιαστικά παραιτημένοι. Ακόμα και το τέλειο πολίτευμα να θεσμιστεί αύριο το πρωί δεν θα μπορεί να λειτουργήσει με τέτοια ποιότητα κοινωνικών υποκειμένων. Σκεπτόμενοι άνθρωποι υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Όμως απαιτείται εκείνη η κρίσιμη μάζα η οποία θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την "κοινωνική αντίδραση" και την μετεξέλιξη.
   Η ελπίδα μου είναι ότι όταν πεθαίνει κάτι, έστω και με αργό τρόπο, κάτι καινούργιο γεννιέται. Ελπίζω μόνο να προλάβουμε!

   • Μisha avatar
    Μisha @ Γιάννης Φαίλτωρ 09/07/2010 11:53:09

    H μεταπολεμική μας ιστορία δείχνει ότι η όποια «κρίσιμη μάζα» απαιτείται να έχει και μία «έξωθεν νομιμοποίηση» από υπερεθνικά και συνήθως ανθελληνικά κέντρα.
    Το ευφυές σύνθημα «Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή κυριαρχία» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

 16. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/07/2010 12:09:28

  Και μέσα σ' όλα αυτά, αποκτήσαμε ένα ακόμα αυτόνομο κρατίδιο εντός της ελληνικής επικράτειας.

  Μετά τα αστυνομικώς αυτόνομα κρατίδια των Εξαρχείων και των Ζωνιανών, τώρα έχουμε και το φορολογικώς αυτόνομο κρατίδιο των Ραχών Ικαρίας, από όπου εκδιώχτηκαν κακήν-κακώς και άπραγοι οι τρεις ελεγκτές του ΣΔΟΕ που πήγαν για έλεγχο στην περιοχή...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Αυριανιστής 09/07/2010 12:16:08

   Τρομερό! Πάμε για απονομιμοποίηση του ελληνικού κράτους! Πιο γρήγορα από ότι θα περίμενε κανείς.

   Έχεις μήπως λινκ;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 09/07/2010 12:22:15

    Βουαλά: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/21709

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Αυριανιστής 09/07/2010 12:44:01

   Κάποιοι για να ζήσουν χρειάζονται μύθους.

   Κάποιοι άλλοι δημιουργούν μύθους για να απενοχοποιήσουν τις δικές τους αμαρτίες. Ένας τέτοιος μύθος είναι και αυτός των εξαρχείων. Το ότι εκεί ζουν άνθρωποι, οικογένειες, παιδιά, υπάρχει οικονομική και πλούσια κοινωνική ζωή, αυτό μας διαφεύγει. Είναι ο μύθος που δημιούργησαν αυτοί που έχουν συμφέρον να φορτώσουν σε κάποιους άλλους τις αμαρτίες τους.

   Τώρα αναφορικά με το αμαρτωλό ΣΔΟΕ πήγε να πιάσει τους φοροφυγάδες στις Ράχες της ακριτικής Ικαρίας και οι κάτοικοι τους πρόγκιξαν.

   Καλά τους έκαναν. Έπρεπε να τους ρίξουν γιαούρτια, να τους σφαλιαρίσουν και να τους πλακώσουν στις φάπες.

   Ξέρετε τι σημαίνουν τα αρχικά αυτού του οργάνου; Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

   Στις Ράχες της Ικαρίας είναι το οικονομικό έγκλημα, εξεγερμένε φίλε;;; Δεν είναι στο μαξίμου, στη βουλή, στις διάφορες Εκάλες, Μυκόνους, Αράχωβες, Βουλιαγμένες, στις μεγάλες εισηγμένες, στις βίλες, στα κότερα, στους μεγαλογιατρούς, στα Κολωνάκια, στις καγιέν, .... στις ίδιες τις εφορίες;

   Όποιος μπορεί να σφαλιαρίζει αυτούς τους σύγχρονους "Ζαϊμηδες", θα πρέπει να το κάνει.

   Για να αποκτήσουν το δικαίωμα να πάνε στις όποιες Ράχες, θα πρέπει πρώτα να διαβεβαιώσουν τον Ελληνικό λαό ότι έχουν τελειώσει με τα μεγάλα, ότι τα μεγάλα πλήρωσαν το λογαριασμό και τώρα ήρθε και η ώρα της Πέρα Ραχούλας και του περιπτερά.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Βασίλης 09/07/2010 12:46:54

    Αυτή η νοοτροπία, βέβαια, είναι τυπικό άλλοθι κάθε μικρολαμόγιου νεοέλληνα. Να πάει πρώτα στους άλλους το ΣΔΟΕ, γιατί να πάει σε εμένα;

    Πέρα από το πραγματικό γεγονός της απονομιμοποίησης του ελληνικού κράτους, δηλαδή τη δημιουργία συνθηκών ΑΝΩΜΆΛΙΑΣ στη χώρα, υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτό που έκαναν οι κάτοικοι στις Ράχες Ικαρίας είναι εξωφρενικό.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Βασίλης 09/07/2010 12:50:32

    Σωστοοοοοος !!!!

    Μη ξεχνάμε και τη λευκή απεργία που κάνουν οι αχρείοι εν μέσω δημοσιονομικής και πιστοληπτικής κρίσης.Ποιοι? Οι πιο καλοπληρωμένοι Δ.Υ

   • armatistis avatar
    armatistis @ Βασίλης 09/07/2010 13:56:38

    @ Επώνυμος says

    Έγωλέω πρώτα από τα ψιλικατζίδικα, τα καφενεία, τις λαϊκές, τα τυρποπιτάδικα, τους καστανάδες και αν μείνει και λίγος χρόνος, ας πιάσουμε για έλεγχο και κάνενα λαμόγιο της Μυκόνου.

    Θα είσαι ευχαριστημένος;

    Εγώ λέω ότι με αυτά που υποστηρίζεις, θα είσαι κάποιος νεόπλουτος της Εκάλης

   • Μisha avatar
    Μisha @ Βασίλης 09/07/2010 14:21:51

    Αμάν αυτοί οι αναρχοκομμουνισταί της Ικαρίας!
    Μία με τους Ξηρούς και τον Τσακαλία, την άλλη με τους περισσότερους και ευτυχισμένους αιωνόβιους συνταξιούχους και τώρα διώχνουν το ευαγές ΣΔΟΕ που κάνει τη δουλειά του, ελέγχοντας τον καφενέ της πλατείας γιατί δεν ποληρώνει ΑΕΠΙ και δε κόβει απόδειξη για το καλαμάκι που ψήνει (χωρίς άδεια ψησταριάς μάλιστα!).

    Τα αναμορφωτήρια της Ικαριάς ποτε θα τα ανοίξουν , για να ενταχθούν επιτέλους στον εθνικό κορμό οι απροσάρμοστοι;

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Βασίλης 09/07/2010 14:35:27

    Αγαπητέ Misha να πω κι εγώ μία ιστοριούλα:
    Όταν κάλεσαν επί την αδερφή του πατέρα μου (η οποία δεν είχε ουδεμία σχέση με οργανώσεις και πολιτική) να υπογράψει ότι "ενστερνιζεται την επανάστασιν" αλλιώς δεν θα την άφηναν να δώσει εξετάσεις στο υπουργείο εμπορίου, άνοιξαν τον φάκελό της και ο αστυνομικός της λέει:

    Ο πατέρας σου στο ΕΑΜ και η μητέρα σου από την Ικαρία;;;; ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ δηλαδή!

    :)

  • Νησιώτης avatar
   Νησιώτης @ Αυριανιστής 09/07/2010 20:48:28

   Τους ετοιμάζουν και άλλες τέτοιες υποδοχές σε όλη την Ελλάδα. Σε κάποια νησιά που μετά δεκαετίες ανυπαρξίας κράτους και αφού διέλυσαν την Ελλάδα δεν έχουν το δικαίωμα να εμφανίζονται.

 17. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 09/07/2010 12:20:47

  Μιά χαρά είναι οι πολίτες, φιλότιμοι φιλοπρόοδοι, ευαίσθητοι, έτοιμοι να λειουργήσουν σε μιά πλειάδα από κοινωνίες και να κατακτήσουν ηγετικές θέσεις σε ανατολή και δύση... Εχουμε βεβαίως και κάποια "ζωντανά" όπως συνήθως είναι οι περσότεροι πολίτες από τις πιό προηγμένες χώρες. Οσο κυριαρχεί η τηλεόραση μισερωμένους ανθρώπους παντού θα έχουμε. Το ζήτημα είναι η διαμόρφωση ηγετικών ομάδων με αξιακό σύστημα, όρια στις δραστηριότητές τους, τιμωρία και επιβράβευση σε όλες τις βαθμίδες. Αυτό είναι αρμοδιότητα του πολιτικού κόσμου. Οταν φτάσει να απαρτίζεται από ανερμάτιστα λαμόγια και κινδυνεύει να καεί η χώρα τότε χρειάζεται Κάθαρση. Τόσο απλά.

 18. ataktos avatar
  ataktos 09/07/2010 12:25:49

  ..να διακηρύξει άμεσα ένα νεο ΕΑΜ ..μπορεί ..

  • n Georgiopoulos avatar
   n Georgiopoulos @ ataktos 09/07/2010 12:48:57

   Σε ενοχλει το ΕΔΕΣ?

   • ataktos avatar
    ataktos @ n Georgiopoulos 09/07/2010 13:13:39

    n Georgiopoulos- προσωπικά ανήκω από την γέννα μου εκεί ..o factorx ρώτα τον ...δεν θα μαλώσουμε μεταξύ μας

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ ataktos 09/07/2010 12:52:17

   Εμ , δε μπορεί..

   και το κυριότερο , δεν το θέλει ο λαός αυτή τη φορά.

 19. panos avatar
  panos 09/07/2010 12:45:07

  ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ!!!ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΠΟΥ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΔΝΤ!ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΤΑ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ FORA!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ 2500 ΦΙΛΟΥΣ!!!....

  • Orestios avatar
   Orestios @ panos 09/07/2010 13:10:55

   Λες να είναι μέσα σε αυτούς ο τιραμόλα και ο μήτσος?
   Το ρεύμα είναι μεγάλο. χο! χο!

   • ataktos avatar
    ataktos @ Orestios 09/07/2010 13:17:10

    Orestiε- αυτός είναι βράχος ..τώρα μαθαίνει επίμονα προσθέσει....

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 09/07/2010 13:26:24

    Αλήθεια, κάτι άλλα GAPόνια πού έχουν χαθεί? Πυροπαθής (χο! χο!), 3 πουλάκια, σκόπριος, κτλ, πού είναι?

 20. Άπιστος Θωμάς avatar
  Άπιστος Θωμάς 09/07/2010 12:45:36

  Πορεία προς το Λαό.!!!!!!!!!
  -----------------------------
  Με διαολίζει αυτή η φράση. Με κάνει έξω φρενών. Μου ανακατεύει τ' άντερα.
  Δηλαδή, είναι άλλο πράγμα ο Ηγέτης και άλλο ο Λαός;
  Αλλού ζεί ο Ηγέτης και αλλού ο Λαός;
  Γιά να συναντήση τον Λαό ο Ηγέτης, πρέπει να πορευθή; Καί που να πάη;
  Που ζεί ο Ηγέτης; Δεν ζεί μέσα στον Λαό; Ο Λαός δεν τον ανέδειξε;
  Στον Λαό δεν είναι υπόλογος;
  Ποιά πορεία λοιπόν;

 21. thanos avatar
  thanos 09/07/2010 12:56:44

  Αρκεί να μην είναι μέρος του συστήματος που "επέβαλε" το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Γιατί καλοί είναι οι ¨αφορισμοί¨ -με το μέτρο όμως- του ΔΝΤ αλλά επί του πρακτέου ο Σαμαράς: 1) δεν κατέβασε το λαό στους δρόμους εναντίον των πιο αντιλαϊκών νομοσχεδίων και της μεγαλύτερης μεταφοράς πόρων από τα φτωχά λαϊκα στρώματα στους λήσταρχους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες (ντόπιους κ ξενόφερτους), 2) καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο για το ΔΝΤ υποσχέθηκε (στο ΔΝΤ) ότι θα το τηρήσει, 3) οι φοιτητικές του σχέσεις με το Γιωργάκη μήπως, λέω μήπως έχουν να κάνουν με κάποια μυστική συμφωνία?
  Ελπίζω, ο δρόμος που έχει χαράξει να μην είναι σε συνενόηση με τα μεγάλα ξένα κ ντόπια συμφέροντα, άλλωστε αν έχει συμβεί αυτό δε θα μείνει κρυφό.

 22. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 09/07/2010 12:58:52

  Oι Κυβερνητικές αντιφάσεις και ο πολιτικός λόγος χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα δεν έχουν τελειωμό με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να ενισχύουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια της Ελληνικής κοινωνίας.

  1] στην σημερινή του ομιλία στη βουλή ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης της νέας γενιάς και συμμετοχής της στα κοινά, μάλλον όμως δεν εννοούσε τους νέους ιθαγενείς γιατί την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι θα συστήσει επιτροπή για την ανασυγκρότηση της χώρας με επικεφαλής το γιο του δολοφονημένου πρωθυπουργού της Σουηδίας Ούλωφ Πάλμε
  2] Καταδικάζει τις πελατειακές σχέσεις, [προσλήψεις Χατζηγάκη στην "Αγρογή"] την ίδια στιγμή που διεθνοποιεί τις πελατειακές σχέσεις. Ποια είναι εκείνα τα αντικειμενικά κριτήρια που υπαγορεύουν την τοποθέτηση ενός ανθρώπου που δεν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα σε μια επιτροπή που θα έχει ως στόχο να κατασκευάσει το ελληνικό μέλλον;

  Κατά συνέπεια, όταν οι επιλογές έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα τότε εύκολα μπορούμε να μιλάμε για ταξικό ρατσισμό. Κατασκευάζοντας αυτή την ταξική διαίρεση ο Παπανδρέου μας θεωρεί ή θέλει να μας κάνει μια τάξη αγραμμάτων και απολίτιστων σκλάβων καθώς η άρχουσα τάξη του διεθνούς jet set και όχι οι υποταγμένοι ιθαγενείς θα παίρνουν τις αποφάσεις για το πώς θα καταμεριστούν οι πόροι, κ.α.

  όπως πάει η κατάσταση το επόμενο βήμα θα είναι να διορίσουν αλλοδαπό υπουργό ή ήδη έχουν διορίσει! …

 23. Orestios avatar
  Orestios 09/07/2010 13:08:43

  Η ριζοσπαστικοποίηση της Νέας Δημοκρατίας με αρχηγό τον Σαμαρά εμπεριέχει την έννοια της λαϊκής συμπόρευσης.

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ Orestios 09/07/2010 13:18:41

   Αμα δούμε ριζοσπαστικοποίηση της ΝΔ, εμένα θα κάτσω να ...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ http://neotera.wordpress.com 09/07/2010 13:58:33

    Δεν υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές διαθέσιμες.

 24. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 09/07/2010 13:27:39

  Πολλα θέματα μπηκαν, ας προσπαθήσω να τοποθετηθώ
  @Misha
  Γουστάρεις Παλαιοκώστα (αν θυμάμαι καλά από προηγούμενο σχόλιο σου), γουστάρεις, κάποια "Αριστερά",θα προτιμούσες μετά τον Εμφύλιο να είχαμε γίνει Βουλγαρία. Προφανώς μας χωρίζει χάος λόγω του οποίου απολύτως φυσιολογικά δεν αναγνωρίζεις την προσφορά της ΝΔ.Δεν είναι αυτό το θέμα μου
  Το θέμα Επώνυμε είναι ότι αυτή την προσφορά την αναγνωρίζει ο Σαμαράς ο οποίος φυσικά ουδέποτε αμφισβήτησε τον Ευρωπαικό μας προσανατολισμό ούτε κατάλαβα ποτέ να φορτώνει στον Κωνσταντίνο Κραμανλή αυτά τα οποία του φορτώνεις εσύ συμφωνώντας εν μέρει με τον ΜIsha.
  Για το θέμα των συμμαχιών:Αν και είναι εξαιρετικά περίπλοκο θέμα για να το "ξεπετάξω με ένα σχόλιο....
  1.Οι πολιτικές τοποθετήσεις αξιολογούνται με βάση τον χρόνο που έγιναν Επομένως το "Ανήκομεν εις την Δύση" των '70 ήταν απολύτως ορθό διότι η Δύση ταυτιζόταν με αυτό που τότε λεγόταν "Ελεύθερος Κόσμος"
  2. Δεν ξέρω αν σήμερα υπάρχει ενιαία "Δύση". Μάλλον όχι. Και δεν ξέρω τι ακριβώς περιλαμβάνει το αντίθετο της η "Ανατολή". Μάλλον η διάκριση αυτη δεν "παίζει" σήμερα.
  3. Οι συμμαχίες δεν μπορεί να είναι ευκαιριακές. Σαφώς και πρέπει να έχεις περιθώρια ελιγμών αλλά πάντα πρέπει να έχεις ένα σαφή στρατηγικό προσανατολισμό.
  Περί Ευρώπης:Η Ευρωπαίκή επιλογή είναι αστείο να συζητάμε αν δικαιώθηκε ή όχι.Οσοι την αμφισβητούν ας προσπαθήσουν να σκεφθούν που ακριβώς θα βρισκόταν η Ελλάδα αν ο "τυφώνας -Ανδρέας" την έβρισκε εκτός ΕΟΚ, ας σκεφθούν που θα βρισκόταν η Ελλάδα αν είχε αξιοποιήσει τα διάφορα Ευρωπαικά "πακέτα" και δεν τα είχε κάνει βίλλες, πισίνες και γαρδένιες στα μπουζουξίδικα. Ή νομίζουν κάποιοι ότι δεν θα είχαν λυθεί εις βάρος μας όλα τα εκκρεμή εθνικά θέματα αν ήμασταν εκτός ΕΕ? Αλλο εντελώς θέμα αν η Ευρωπαική πορεία είναι στη κατεύθυνση που θα έπρεπε (χωρίς να είμαι ειδικός βρίσκω εντελώς άστοχη την ουσιαστικά άκριτη διεύρυνση της ΕΕ χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικά βήματα "εμβάθυνσης")Συμμετέχοντας πάντως μπορείς να συνδιαμορφώσεις επιλογές.
  Σχετικά με τη ΝΔ:
  Λες Επώνυμε ο κόσμος της ΝΔ είναι καλύτερος από του ΠΑΣΟΚ , τα στελέχη της χειρότερα. Λογικά δεν στέκει.
  Δεν είμαι ξετρελλαμένος με την ποότητα των στελεχών του πολιτικού μας συστήματος άρα όχι μόνο της ΝΔ αλλά η διαφορά μέχρι να τους βγάζουμε όλους ή σχεδόν όλους άχρηστους είναι πολύ μεγάλη. Εγώ πάντως δεν βλέπω πληθώρα καινούργιων , άφθαρτων,ικανών που θέλουν να ασχοληθούν και κάποιοι δεν τους αφήνουν. Και επίσης μην υποτιμάς την φθορά που προκαλεί στα πρόσωπα είτε η άσκηση της εξουσίας είτε η συνεχής προβολή/απομυθοποίηση στο γυαλί. Η δυσαρέσκεια των Νεοδημοκρατών με τα στελέχη τους έχει τις ρίζες του σε δύο πράγματα 1 Στην μη παροχή επαρκών "διευκολύνσεων" 2 Στρατηγική της ΝΔ (Λούλειας νομίζω έμπνευσης) ήταν να προστατεύει τον Καραμανλή ως το "δυνατό χαρτί" και να μην προστατεύει δια της (ανύπαρκτης)παραταξιακής αλληλεγγύης τα στελέχη της. Οταν χτυπήθηκε το "δυνατό χαρτί" -που σημειωτέον δεν παίχθηκε ποτέ- όλα κατέρρευσαν.
  Το θεωρώ εκτός πραγματικότητας να εξισώνεις την όποια φαυλότητα της ΝΔ με αυτή του ΠΑΣΟΚ. Φαυλότης, λαμόγια , απατεώνες, κακοδιαχείριση υπάρχουν σε διαφορετικό βαθμό σε όλα τα καθεστώτα σε όλες τις κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες. Η ποιοτική διαφορά είναι ότι το ΠΑΣΟΚ την διαφθορά η οποία αντιμετωπιζόταν σαν αμάρτημα την ανέδειξε σε μαγκιά καταργώντας μάλιστα μηχανισμούς και διαδικασίες για την αντιμετώπιση της.
  Δεν θεωρείς , Επώνυμε, τη ΝΔ δικαιωμένη. Προφανώς θα ξαναδιασταυρώσουμε τα σχόλια μας για το θέμα. Το περίεργο είναι το ότι ενώ υποστηρίζεις με πάθος τον Σαμαρά δεν φαίνεσαι να συμμερίζεσαι τις απόψεις του!

  ΥΓ Επώνυμε,δεν με αφορά, αλλά γιατί "την πέφτεις" διαρκώς στον "ψυχραιμία" και τον ανεβοκατεβάζεις διαρκώς προβοκάτορα? Πολύ περισσότερο από την στιγμή που - εκτός λάθους- δεν τον έχω πιάσει να απαντάει με απαξιωτιούς χαρακτηρισμούς.

  • Μisha avatar
   Μisha @ firiki2010.wordpress.com 09/07/2010 13:48:16

   Aγαπητό Φιρίκι

   Γουστάρω Παλαιοκώστα και Φουλάν Ντέβι,και Ρομπέν των Δασών και Παπουλάκο.Γουστάρω και Μαρίνο Αντύπα και Μάρτιν Λουθερ Κίνγκ και Μαχάτμα Γκάντι και πολιτική ανυπακοή στη φεουδαρχία, τη παλιά ή τη νέα , αυτή των τραπεζιτών και του ΔΝΤ.
   Δε γουστάρω ούτε Χότζα, ούτε Τσαουσέσκου,ούτε Στάλιν.Αναγνωρίζω όμως τη θετική συνεισφορά των καθεστώτων τους στην παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων και ασφαλώς τη θετική συνεισφορά της ελληνικής αριστεράς στις εργατικές και κοινωνικές κατακτήσεις στη χώρα μας.

   Αν υπήρχε από πάνω μας ο Ζίβκωφ και ο Τίτο το ΔΝΤ δε θα μαγάριζε ποτέ αυτό τον τόπο με τα βρωμοπόδαρα του.

   • http://neotera.wordpress.com avatar
    http://neotera.wordpress.com @ Μisha 09/07/2010 13:55:09

    Εέετσι ! ))

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Μisha 09/07/2010 14:05:57

    Ντουρούτι και μόνο , όλα τ'άλλα είναι για να τρώνε οι κρατικοδίαιτοι ιδεολόγοι.

   • firiki2010.wordpress.com avatar
    firiki2010.wordpress.com @ Μisha 09/07/2010 14:51:34

    Ολα αυτά που γουστάρεις δεν πάνε μαζί!
    Θετική συνεισφορά των κυρίων που αναφέρεις δεν μπορώ να δω ούτε καν στο πλαίσιο της ισορροπίας του τρόμου.
    Η ελληνική αριστερά (ή τουλάχιστον το κύριο κομμάτι της) έχοντας αποτύχει να μας κάνει Βουλγαρία (για να συμβάλλουμε στην παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων ?) μοναδικό μέλημα έχει το πως να μην λύνονται ή πως να δημιουργούνται προβλήματα ,γεγονός που κατά την αποψη της αποδεικνύει την χρεωκοπία του καπιταλισμού και της Δημοκρατίας (αυτής που περιλαμβάνει εκλογές μεταξύ πολλών και διαφορετικών κομμάτων)
    Το ΔΝΤ ήρθε επειδή το φωνάξαμε και επειδή προηγουμένως τα κάναμε σκ.... Το ΔΝΤ δεν είναι το αίτιο είναι το αποτέλεσμα. Τον Μαιο η εναλλακτική λύση ήταν η χρεωκοπία με προφανώς χειρότερες συνέπειες από αυτές που υφιστάμεθα.Δεν λέω ότι την γλιτώσαμε, απλώς έχουμε μια ευκαιρία.
    Το ΔΝΤ φεύγει. Οι Ζίβκωφ,Τίτο ,Στάλιν κλπ ποτέ!

   • Μisha avatar
    Μisha @ Μisha 09/07/2010 15:01:11

    Φιρίκι

    Οι αποικιοκράτες δε φεύγουν χωρίς να αφήσουην καμμένη γη πίσω τους.Αυτά έκαναν παντού στον κόσμο , αυτά κάνου και σε εμάς.
    Ο κοινός τόπος όλων όσων προανέφερα είναι η αγάπη για τον τόπο τους κι η αλληλεγγύη στους αδύναμους, όπου γης.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ firiki2010.wordpress.com 09/07/2010 14:18:34

   Πού με είδες να εξισώνω τη φαυλότητα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στη φαυλότητα ολόκληρο, η ΝΔ δεν είναι ολόκληρη. Τρώνε μερικά ανίκανα στελέχη, που αλλιώς δεν θα είχανε στον ήλιο μοίρα, ενώ στο ΠΑΣΟΚ τρώνε στελέχη που θα είχαν και αλλιώς στον ήλιο μοίρα - γι' αυτό και τρώνε περισσότερα, καλύτερα, μαζικότερα, με περισσότερη προστασία από τα ΜΜΕ και λοιπά. Εν πάση περιπτώσει, πρέπει να αναφέρω ότι οι απόψεις μου για το θέμα φαυλότητας είναι υιοθετημένες από το καταπληκτικό έργο "Η νεοελληνική φαυλοκρατία" του Ευάγγελου Κοροβίνη, στο οποίο και σε παραπέμπω για να μην κάθομαι να αναλύω εδώ σε έκταση τις απόψεις του Κοροβίνη. Η ανάγνωση του βιβλίου του Κοροβίνη δίνει απάντηση και σε αυτό που λέω (και που δικαιολογημένα σου φάνηκε περίεργο), γιατί ο κόσμος της ΝΔ είναι καλύτερος και τα στελέχη της χειρότερα. Όχι άμεσα, αλλά έμμεση απάντηση. Στην πραγματικότητα, η ΝΔτική φαυλότητα είναι κατάλοιπο της παλιάς δεξιάς φαυλοκρατίας, η οποία μεταλλάχθηκε καίρια επί ΠΑΣΟΚ, ως φαυλοκρατία. Πλέον η κυρίαρχη φαυλότητα (η φαυλοκρατία) είναι η πασοκική, αφήνοντας τη δεξιά φαυλότητα σε δεύτερο ρόλο (δεν είναι πια φαυλοκρατία, είναι μια διέξοδος για τα πειναλέα μεγαλοστελέχη της ΝΔ).

   Συμμερίζομαι πάντως απόλυτα αυτό που λες ότι "την ανέδειξε σε μαγκιά" τη φαυλότητα το ΠΑΣΟΚ, πράγμα που δείχνει πόσο ικανότερη είναι οι Πασόκοι ως στελέχη. Αυτό δεν είναι βέβαια τιμή για αυτούς, αλλά είναι κρίμα για τη χώρα πρώτα από όλα.

   Στη Ρωσία ο Πούτιν μετά από δύο τετραετίες πολλαπλασίασε τους υποστηρικτές του, βγάζοντας τη χώρα από την καταστροφική πορεία που είχε επί Γιέλτσιν. Ο Καραμανλής, αν ήθελε και τολμούσε, θα μπορούσε να είχε γίνει ο Έλληνας Πούτιν (τηρουμένων των αναλογιών) και να είχε ποσοστό 70% τώρα. Γιατί και οι Πασόκοι ήλπιζαν στον Καραμανλή, στις αρχές του 2004, όταν το ποσοστό αποδοχής του άγγιζε το 85% και ο ΓΑΠ ήταν πλήρως απαξιωμένος στη συνείδηση του κόσμου, ως συνεχιστής της Σημίτειας υπερφαυλότητας.

   Τέλος, για τις συμμαχίες και το "ανήκομεν εις την Δύσιν" έχεις δίκιο, με μια διαφορά. Ότι η πολιτική εκείνη τοποθέτηση θεωρούσε το κυπριακό "τελειωμένο" θέμα για τον Ελληνισμό, με την έννοια ότι θεωρούσε την υπόθεση "ελληνική Κύπρος" τελειωμένη. Όπως απέδειξε το σχέδιο Ανάν και ο αγώνας που δώσαμε όλοι για να μην περάσει, ΔΕΝ είναι τελειωμένη υπόθεση. Ο Καραμανλής (ο παππούς) ήθελε να ξεμπερδεύει μια και καλή με το θέμα, για να επανέλθει στο στρατιωτικό ΝΑΤΟ, να μπει και στην ΕΟΚ, να τελειώνει. Δεν είχε βάλει στο σχεδιασμό του την ανατροπή της εισβολής και κατοχής. Από αυτή την άποψη, το "ανήκομεν εις την Δύσιν" ήταν λάθος ως στρατηγικό δόγμα. Η αξία της χώρας ήταν τεράστια για το δυτικό μπλοκ και δεν την αξιοποίησε. Την πρόσφερε στους ξένους ως δεδομένη. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι και το 2008, οπότε ο ανηψιός του στο Βουκουρέστι έπαψε να είναι δεδομένος (και μόνο γι' αυτό αξίζει να μπει στο πάνθεον της νεοελληνικής ιστορίας ο Κωστάκης πολύ πιο πάνω από τον "εθνάρχη" θείο του). Πάντως δεν αμφισβητούνταν η ένταξή μας στη Δύση ως πολιτικο-κοινωνικό σύστημα. Θα μπορούσαμε απλώς να είχαμε άλλες επιλογές εξωτερικής πολιτικής, πιο εθνικές και λιγότερο στη λογική του προτεκτοράτου. Θα μπορούσαμε, ας πούμε, να είχαμε λύσει το πρόβλημα του Αιγαίου τότε, που είχαμε σαφή υπεροπλία, ναυτική και αεροπορική.

   Αυτά προς το παρόν, θα τα ξανπούμε, όπως λες.

   ΥΓ.: Είδες ο Ψυχραιμία; Εξαιρετικός κύριος. Μόνο που, δεν σε παραξενεύει λιγάκι αυτή η στάση του; Πόσο και πόσα του έχω σούρει αυτά τα ενάμιση-δύο χρόνια και δεν είπε μια φορά μια απάντηση σε υψηλό τόνο; Ειλικρινά, δεν σου φαίνεται λίγο περίεργο; (Φανταστείτε τώρα να αρχίσει να μου τη λέει κι εμένα ο Ψυχραιμία για ξεκάρφωμα). Πάντως θεωρώ αυτή την "ψυχραιμία" του έναν στεγνό επαγγελματισμό στη δουλειά που κάνει, άλλη μια απόδειξη του ρόλου του και τίποτε άλλο. Έχω πλακωθεί με άπειρους εδώ μέσα, και πλακώθηκαν κι αυτοί μαζί μου. Η αλλενάκι π.χ. μέχρι να με συμπαθήσει πέρασε αρκετός καιρός. Αλλά μόνον ο Ψυχραιμία ήταν πάντοτε τόσο "κύριος", κι αυτός τα έχει ακούσει με πραγματικούς χαρακτηρισμούς. Ή λοιπόν είναι τόσο πια εκπληκτικά "κύριος" ή κάτι άλλο συμβαίνει. Προβληματίσου λιγάκι ντε. Και σκέψου και το άλλο: έναν τέτοιο χώρο πατριωτικών ζυμώσεων όπως το antinews, ήταν δυνατόν να τον αφήσουν οι εκπρόσωποι της Νέας Τάξης χωρίς κάποιον να υπονομεύει το φρόνημα του κόσμου που διαβάζει; Εδώ έχουμε δει τέτοιους σε πολύ μικρότερα φόρα, στο antinews δεν θα βλέπαμε;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 09/07/2010 19:42:10

    Να σου απαντησω : ο διαλογος μεσω γραπτων κειμενων ειναι διαφορετικος απο τον προφορικο.
    Ο προφορικος διαλογος στην Ελλαδα διεξαγεται στα καναλια μεσω κραυγων οπου οποιος μιλαει πιο δυνατα και φωναζει σκεπαζει τον αλλο.Αυτο συμβαινει διοτι οι ακροατες ακουν στιγμιαια τους ομιλητες και επηρεαζονται στιγμιαια.
    Ο γραπτος διαλογος ειναι διαφορετικος : Αφ ενος δεν μπορω εγω να παρεμβω στο κειμενο σου ή να σκεπασω με τη φωνη οσα λες και αφ ετερου τα γραπτα μενουν και οι τριτοι θα τα δουν νηφαλια.
    Αυτα μπορει να τα νομιζεις "στεγνο επαγγελματισμο" αλλα ειναι απλη λογικη.
    Και υπαρχει και κατι αλλο : λογω της ηλικιας μου (παιδι της μεταπολιτευσης) εχω συνηθισει απο τα φοιτητικα μου χρονια σε πλειοψηφικο αριστερο περιβαλλον και αναλογες επιθεσεις.
    Δεν φανταζεσαι βεβαια οτι εισαι ο πρωτος που με εχει κατηγορησει για "λακε του αμερικανικου ιμπεριαλισμου" οταν ημουν ΝΔ απο το 1974;
    Πολυ πριν τα εχω ακουσει αυτα απο κνιτες και πασοκους και ολα μια συνηθεια ειναι.

 25. νεόπτωχος avatar
  νεόπτωχος 09/07/2010 13:49:15

  Δεν πάει άλλο με τα κανάλια και τις εφημερίδες, απευθύνονται σε τούβλα.
  ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΧΙ ΠΡΟΒΑΤΑ.
  Μόλις πάει 8 η ώρα, πατήστε το κουμπί και σβήστε τους από τη ζωή σας.
  Όταν στο μέγκα, ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 50 ΕΤΩΝ, φτάνουν στο σημείο να ξοδεύουν το 70% του δελτίου για 15 προσλήψεις του Χατζηγάκη (που έγιναν πέρυσι αλλά εντελώς συμπτωματικά παρουσιάστηκαν ακριβώς τώρα), ε τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις (άν έχεις στοιχειώδη αυτοσεβασμό) είναι να πατήσεις το κουμπί και ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.
  Να μην τους ξαναδείς ΠΟΤΕ, ούτε καν από περιέργεια.
  Βρε γραβατωμένοι τζιτζιφιόγκοι και ταγιερομένες σουσούδες, εάν θέλαμε δικτατορία της σκέψης θα κρατούσαμε και τους συνταγματάρχες.
  Σίγουρα θα μας κόστιζαν και πολύ λιγότερο, καθότι αυτά που λένε οι τρεμο-τσιμο-πρετεντέρηδες δεν τα λένε για την ψυχή της μάνας τους.
  Τη δική μας ψυχή θέλουν να μολύνουν. Το δικό μας μυαλό θέλουν να ελέγξουν.
  ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.
  Θυμηθείτε:
  Με ένα πάτημα του κουμπιού είναι όλοι τους παρελθόν.

  • Μisha avatar
   Μisha @ νεόπτωχος 09/07/2010 13:52:20

   Mια εκστρατεία για τον μηδενισμό της κυκλοφορίας των Κυριακάτικων φυλλάδων τους θα ήταν πιο αποτελεσματική, εφόσον οι αναφερόμενες θεαματικότητες των δελτίων τους είναι ακόμα μια μη αποδείξιμη παράμετρος.

 26. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 09/07/2010 14:01:32

  δεν είναι αληθινός ηγέτης κάποιος που θα ακούει τον κάθε κακομοίρη. ο ηγέτης προχωράει και ο λαός τον ακολουθεί, αλλιώς θα είναι άλλος ένας ρουσφετολόγος.

  • Orestios avatar
   Orestios @ αναρχοδεξιός 09/07/2010 14:40:01

   Για τον Βασιλιά μιλάς?

 27. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 09/07/2010 14:31:29

  Ο Αντώνης Σαμαράς, στις 29 Νοεμβρίου ανέτρεψε τα σχέδια των «προστατών» της χώρας και των νταβάδων της διαπλοκής, που ήθελαν στην πρωθυπουργία τον Γιώργο και στην αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη Ντόρα, αμφοτέρους άκρως ενδοτικούς και με βαρύτατη "αλλεργία" σε οτιδήποτε αναφέρεται σε Πατρίδα και Ιστορία!
  Επειδή ο σχεδιασμός του μητσοτακέϊκου για την μετά Καραμανλή εποχή ήταν μεθοδικός και μακροχρόνιος, είναι παραπάνω από βέβαιον ότι ο Αντώνης μπήκε σαν αρχηγός σε ένα εχθρικό προς αυτόν κόμμα! Η μαύρη αλήθεια είναι πως ο πρώην πρωθυπουργός, παρότι στα εθνικά θέματα έδειξε μια πρωτόγνωρη για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα λεβεντιά, φάνηκε να υπερτιμά την κόρη του επιτίμου και γι αυτό της έκανε το χατίρι να αφήσει το αξιοθρήνητο έργο της στο Δήμο της πρωτεύουσας και να της δώσει το ΥΠ.ΕΞ., ένα πόστο που δικαιωματικά ανήκει σε πολιτικούς που διακρίνονται κυρίως για τον πατριωτισμό τους! Πεντακάθαρος «αυτοκτονικός ιδεασμός» εκ μέρους του, γιατί της έδωσε καλύτερο πριόνι για να του κόψει το κλαρί που καθόταν όσο γίνεται πιο γρήγορα! Από εκεί και μετά συγκυβερνούσε μαζί της, μοιρολατρικά δεχόμενος ότι κάποια στιγμή θα τον στείλει σε μόνιμες διακοπές.
  Ο Αντώνης λοιπόν έχει μπροστά του πολλές και δύσκολες καταστάσεις να αντιμετωπίσει. Είναι αναμφισβήτητος αρχηγός, αποδεκτός από τη συντριπτική πλειονότητα της βάσης του κόμματος και των νεοεκλεγμένων ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ, αλλά είναι φανερό πως έχει και πεμπτοφαλαγγίτες και δούρειους ίππους ακόμα στη διοίκηση της Ν.Δ. Φάνηκε με τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής ότι κάποιοι του μήνυσαν, ευγενώς γιατί προσέχουν και το κεφάλι τους, πως το σύστημα ή μάλλον το καθεστώς έχει ρίζες γερές και είναι παρόν, οπότε οι αλλαγές που προτίθεται να κάνει έχουν και τα όριά τους!
  Η ανεξάρτητη Ντόρα, έναν σκοπό έχει πια στη ζωή της από το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου και αφορά στο πως θα απαξιώσει τη Ν.Δ. του Αντώνη! Στο Συνέδριο δεν της έκατσε αυτό που περίμενε και η μόνη της ικανοποίηση πρέπει να περιορίζεται στην εκλογή κάποιων δικών της, ορισμένων δε και σε εξαιρετική σειρά. Η πολυπόθητη φασαρία που ανέμενε, χάθηκε την πρώτη μέρα του συνεδρίου, με την εξαιρετικού περιεχομένου ομιλία του νέου αρχηγού, που καθήλωσε τον κόσμο και γέμισε την ατμόσφαιρα με μυρωδιές αναγέννησης. Τώρα ο επόμενος σταθμός της, είναι οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Εκεί προσδοκά πως μπορεί να κτυπήσει δυνατά στο υπογάστριο τη Ν.Δ., με την εκλογή δημάρχων που βρίσκονται υπό την επιρροή της!
  Ο Αντώνης λοιπόν, αυτά μόνο με το λαό μπορεί να τα παλέψει. Θαρρώ πως στο στελεχιακό δυναμικό ξέρει πια με ποιους θα πρέπει να πορευτεί και ποιους θα αφήσει. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές όμως, μπορεί να κάνει την μεγάλη ανατροπή στηρίζοντας, όπου υπάρχει πρόβλημα και αμφιβολία, αυτό που θα του προτείνει η βάση του. Το κριτήριο του κόσμου που ζει την καθημερινότητά του στις πόλεις και τα χωριά είναι περισσότερο ασφαλές, από την πρόταση του όποιου παράγοντα ή βουλευτού ή πολιτευτή, που αγωνίζεται να προωθήσει τον δικό του άνθρωπο, ιδιοτελώς σκεπτόμενος. Και μακριά από τις προτάσεις παγίδα του πολιτικού τέκνου του επιτίμου και αρχηγού του κόμματος του ΛΑΟΣ! Είναι σαν να βάζεις φίδι στον κόρφο σου!

 28. armatistis avatar
  armatistis 09/07/2010 14:59:12

  Ο Αντώνης είναι ένας πολύ ικανός πολιτικός. Είναι απλός, σεμνός ευφυής, γνωρίζει οικονομικά και πάνω απ΄ όλα σκέπτεται εθνικά. Επιπλέον δεν βαρύνεται με το φαύλο παρελθόν και από εξαρτήσεις. Μπορεί να μην είναι ο ρήτορας τύπου Κωστάκη, αλλά είναι αγαπητός στο λαό.

  Το μεγάλο στοίχημα για τον Αντώνη είναι να αισθανθεί τον σφυγμό του λαού και τις απαιτήσεις των καιρών.

  Ο Αντώνης πρέπει να καταλάβει ποια είναι αυτά που πονάνε το κόσμο και να βρει το σχέδιο για να τα αντιμετωπίσει. Πρέπει να κατέβει στο λαό και να ακούσει το λόγο του. Δεν χρειάζεται ενδιάμεσους για να το κάνει.

  Ο Αντώνης πρέπει φέρει στο προσκήνιο, τις αιτίες της κακοδαιμονίας της χώρας μας. Και όλοι τους γνωρίζουμε. Είναι η ανεπάρκεια του πολιτεύματος, της πολιτικής και του πολιτικού προσωπικού. Σε αυτά τα τρία οφείλονται τα προβλήματα μας από την εποχή του αγώνα της ανεξαρτησίας.

  Αν μπορέσει να εξαγγείλει ένα πολύ απλό και καθαρό σχέδιο με σαφές χρονοδιάγραμμα και ξεκάθαρες εγγυήσεις και να μπορέσει να το περάσει στο λαό και αν ο λαός τον εμπιστευτεί και το εφαρμόσει, τότε θα περάσει στην ιστορία των τριών - τεσσάρων μεγάλων που παρουσιάστηκαν μετά το 1821. Διαφορετικά θα μπει στο κατάλογο αυτών που δεν τους θυμάται κανένας.

  Ο κατάλογος των μεγάλων είναι πολύ στενός: Καποδίστριας, Τρικούπης, Βενιζέλος, Καραμανλής.

  Ο Αντώνης μπορεί να επιλέξει.

  Κυκλικά και ελλειπτικά προγράμματα, διαγράμματα, οικονομετρίες, μακροοικονομικά, κλπ, που ο λαός δεν καταλαβαίνει τίποτε και τα βλέπει σαν κινέζικα;
  ή
  Καθαρές σύντομες και περιεκτικές προτάσεις, επαναστατικές διακηρύξεις, κάθετες ρήξεις, ριζικές ανατροπές;

  Εφαρμογή του μνημονίου και "η ΝΔ θα τιμήσει την υπογραφή του ΓΑΠ"
  ή
  Άρνηση του μνημονίου και απομάκρυνση με τις κλωτσιές των γκαουλάιτερ της τριμερούς συμμαχίας

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ armatistis 09/07/2010 18:13:41

   1 Mπορεί οι καθαρές και περιεκτικές προτάσεις να είναι το ζητούμενο μόνο που αυτές πρέπει να πατάνε κάπου και αυτό το κάπου να είναι πειστικό. Δεν πειράζει, ας ξενερώνουμε με στοιχεία και διαγράμματα. Το σημαντικότερο είναι να καταλάβουμε τι και γιατί το κάνουμε. Κι αμέσως μετά να δούμε το "πως".
   2 Και πες ότι τους διώξαμε αύριο τους "γκαουλάιτερ". Τι ακριβώς θα κάνουμε μεθαύριο?

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ firiki2010.wordpress.com 09/07/2010 18:42:57

    Ο λαός θέλει ελπίδα. Ζητά απεγνωσμένα από κάπου να πιαστεί και αυτό το κάπου δεν μπορεί να είναι αυτά που είπε ο Αντώνης.

    Όποιος το κατάλαβε, κατάλβε.

    Όσο αφορά τους γκαουλάιτερ.
    Εγώ προτιμώ να παίρνω μικρότερη σύνταξη και η χώρα μου να ζει και να πορεύεται ακηδεμόνευτη. Και είμαι συνταξιούχος που χάνω το 25% της συνταξής μου και χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο. Αυτό σαν γενική θέση.

    Από εκεί και ύστερα είναι φανερός ο λόγος, που ο λαός δέχθηκε παθητικά και αδιαμαρτυρητα το ΔΝΤ, το μνημόνιο και το ασφαλιστικό. Τον έπεισαν ότι αυτή είναι η μόνη αληθινή λύση.

    Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, υποτιμάται (αποπληθωρίζεται) εσωτερικά, υφίσταται όλα τα δεινά μιας χρεοκοπίας, χωρίς όμως να κερδίζει και κάτι από όσα ευνοϊκά στοιχεία παρέχει αυτή.

    Άκουσα και το Σαμαρά σήμερα στη βουλή, να καταγγέλει τον ΓΑΠ ότι έχει αποφασίσει να υποτιμήσει τη ζωή των Ελλήνων κατά 40% και δεν το ομολογεί.

    Αν είναι δυνατό;;;;;
    Πείστηκε ο περήφανος λαός μας, ότι είναι απαραίτητοι οι γκαουλάιτερ!!!!!!!!!
    Τι άλλο να πω;;;

 29. Φερώνυμος avatar
  Φερώνυμος 09/07/2010 15:09:01

  Αγαπητέ FactorX
  Φοβάμαι ότι το άρθρο σου δέν αγγίζει την ουσία του προβλήματος που είναι
  το Πολιτειακό μας σύστημα. Με δύο λόγια:
  1. Οι πολίτες της χώρας μας δέν έχουν νομοθετική εξουσία. (Δηλ. δέν μπορούν να εισηγηθούν νόμους ή να ακυρώσουν νόμους της Βουλής μέσω ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ).
  2. Δέν υπάρει ούτε ΙΣΗΓΟΡΙΑ των πολιτών ούτε ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ούτε ΙΣΟΝΟΜΙΑ.
  Επομένως χρέος ενός πολιτικού που θέλει το «κοινό καλό» είναι η έμπρακτη
  καθιέρωση τόσο της νομοθετικής εξουσίας εκ μέρους των πολιτών, όσο και της
  πραγμάτωσης της ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ.
  Ο κ. Α. Σαμαράς, θα κριθεί και από τη στάση του στα παραπάνω.
  Ευχαριστώ.

 30. spiros avatar
  spiros 09/07/2010 16:21:16

  Η στρατηγική ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΣΥΝΕΠΕΙΑ σε συνδυασμό με την υπομονή , είναι η πλέον ενδεδειγμένη στην παρούσα φάση, διότι ο αφαιρετικός κριτικός λόγος των αντιπάλων σε συνδυασμό με την άρνηση , μέχρι να υποκείψει , των ΜΜΕ να διαδώσουν τις νέες ιδεες , αποτελεί την εύκλη και εύπεμπτη λύση. Ένα μαγαζί κα΄νει ριζική αλλαγή για να επανανακτήσει την πελατεία του και την εμπιστοσύνη του. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ για να αποδώσει η στρατιγική. Εκτιμώ ότι ακολουθεί την πλέον ενδεδειγμένη στρατηγική.

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ spiros 09/07/2010 18:24:25

   Τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
   Θα δούμε;

 31. lornion avatar
  lornion 10/07/2010 00:47:23

  ομιλία μαμουθ εμπεριστατωμένη ,αναλυτική μα προπαντός πολιτική, εδραζόμενη σε στοιχεία για να βγεί η χώρα από την κρίση.Είπε και ανελυσε το ολο πρόγραμμα της ΝΔ ,παρουσίασε τους τρόπους της εξόδου από μνημόνια και δεσμέύσεις για να βρη η χώρα τον δρόμο της ανάπτυξης,τηρουμένων ολων των υποχρεώσεών της. Μια ομιλία που καθιστα εαυτόν υπεύθυνο εναντι της χώρας και του λαού της.

  JULY 9, 2010 3:56 AM

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.