#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/01/2011 15:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνοι τους βάζουν φωτιά στην «πυριτιδαποθήκη», που δημιούργησανΑλήθεια πρώτη: Όταν η Πολιτεία, διαπραγματεύεται με παράνομους – αλλοδαπούς και ημεδαπούς - για να εφαρμόσει τον νόμο, τότε ομολογεί εμπράκτως, ότι δεν υπάρχει κράτος!

Πώς θα διαπραγματευθεί με την Τουρκία;

Πώς θα ανακόψει παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο, όταν δεν μπορεί να ανακόψει παράνομες καταλήψεις μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας; Πώς;

Τελικά οι λαθρομετανάστες εγκατέλειψαν το κτίριο της Νομικής «οικειοθελώς»; Και λοιπόν;

Και οι τούρκοι πιλότοι εγκαταλείπουν τον εθνικό εναέριο χώρο οικειοθελώς (και προσωρινώς, μέχρι να... επανέλθουν)

Αλλά αυτό δεν παύει να είναι και παρανομία και πρόκληση.

Και συνεχής κλιμάκωση παρανομίας και πρόκλησης...

Αλήθεια δεύτερη: Το «πανεπιστημιακό άσυλο» δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.

Δεν θα μπορούσε, άλλωστε. Γιατί η έννοια του «ασύλου ιδεών» μέσα στα Πανεπιστήμια, υποδηλώνει ότι παντού αλλού υπάρχει καταδίωξη ιδεών!

Όμως, σε μια δημοκρατική χώρα οι ιδέες δεν διώκονται πουθενά.

Και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη «προστασία» (ασυλία) κάπου...

Αλήθεια τρίτη: Η κατάργηση του «Πανεπιστημιακού ασύλου» δεν απαιτεί «συνταγματική μεταρρύθμιση»!

Πολύ απλά η έννοια του «πανεπιστημιακού ασύλου» δεν αναφέρεται πουθενά στο Σύνταγμά μας. Πουθενά!

Υπάρχει η έννοια της «ακαδημαϊκής ελευθερίας», για την οποία αναφέρεται ρητά, ότι: «H ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα» (Άρθρο 16, #1)

Καταλάβατε; Το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι!

Το Σύνταγμα λέει ότι δεν μπορείς στο όνομα της «ακαδημαϊκής Ελευθερίας» να παραβιάζεις το Σύνταγμα, να ζητάς νομιμοποίηση παρανόμων πράξεων ή – πολύ περισσότερο - να προβαίνεις σε παράνομες πράξεις.

Το άσυλο θεσπίζεται από απλό Νόμο και μπορεί να καταργηθεί με απλό νόμο. Και πρέπει να καταργηθεί, για να αποκτήσουμε ξανά Πανεπιστήμια...

Αλήθεια τέταρτη: Ο νόμος περί ασύλου είναι πλήρως ανεφάρμοστος! Προβλέπει πως, για να μπει η Αστυνομία στους Πανεπιστημιακούς χώρους αυτεπαγγέλτως, πρέπει να συντελείται «αυτόφωρο κακούργημα» ή «έγκλημα κατά της ζωής».

-- Δηλαδή, αν συντελείται αυτόφωρο πλημμέλημα (ξυλοδαρμός, λαθρεμπόριο κλπ.) η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει!

-- Αν έχει συντελεστεί κακούργημα εκτός Πανεπιστημιακού χώρου και ο αυτουργός έχει καταφύγει στο «άσυλο», και πάλι η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει!

Και τέλος τι θα πει «αν συντελείται αυτόφωρο κακούργημα...»;

Αφού οι διωκτικές αρχές δεν επιτρέπεται να είναι μέσα και να εποπτεύουν, ποιος θα βεβαιώσει αν και τι «συντελείται»;

«Αστυνόμευση» από... μακριά δεν υπάρχει!

Ο νόμος περί ασύλου είναι απολύτως ανεφάρμοστος και δεν επιδέχεται καμίας βελτίωσης!

Μόνον αν καταργηθεί και εφαρμοστεί ό,τι και στην Ευρώπη, θα αποκατασταθεί η ακαδημαϊκή Ελευθερία...

Αλήθεια πέμπτη: Αυτοί που έφεραν τους λαθρομετανάστες στην Αθήνα και τους εγκατέστησαν στη Νομική είναι προβοκάτορες! Με την κυριολεκτική σημασία του όρου: αφού απεργάζονται την «κοινωνική πρόκληση». Και το διακηρύσσουν μάλιστα...

-- «Προβοκάτορες» είναι όσοι εκμεταλλεύονται ένα πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα για να πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτη έκρηξη.

Δεν τους ενδιαφέρει η δικαιοσύνη. Δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική λύση.

Τους ενδιαφέρει η πρόκληση κοινωνικής έκρηξης.

Και συνήθως πρώτα θύματα αυτής της έκρηξης είναι οι άμοιροι τους οποίους βάζουν μπροστά.

Αλήθεια έκτη: Είναι και παρακρατικοί! Διότι έχουν την πρωτοφανή ανοχή των αρχών. Αν δεν την είχαν, οι λαθρομετανάστες δεν θα ξεκίναγαν ποτέ από την Κρήτη, ούτε θα έφταναν ποτέ στον Πειραιά κι από κει στην Αθήνα, στο κτίριο της Νομικής. Κι όλα αυτά φανερά και «ειδοποιημένα»! Χωρίς την ανοχή των αρχών αυτά δεν γίνονται...

Κι όσοι έφεραν τους λαθρομετανάστες και τους «εγκατέστησαν είναι και προβοκάτορες και παρακρατικοί!

Αλήθεια έβδομη: Το πρόβλημα δεν «λύθηκε αναίμακτα».

Η αιματηρή του έκρηξη μετατέθηκε χρονικά. Την επόμενη φορά η απειλή αιματοχυσίας θα είναι μεγαλύτερη. Και όσο ενθαρρύνονται τέτοιες ενέργειες, τόσο θα μεγαλώνει η απειλή...

Κάποια στιγμή θα έχουν τόσο αποθρασυνθεί οι «αλληλέγγυοι» και θα έχουν τόσο πληθύνει οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες, που θα είναι αδύνατο πια να «εκτονώνουμε» την κατάσταση.

Νομίζουν ότι «έσβησαν μια πυρκαγιά»...

Αλλά ενθάρρυναν παρακρατικούς προβοκάτορες να ανάψουν το φυτίλι!.

Γι’ αυτό σε κάθε άλλη χώρα τέτοια φαινόμενα αντιμετωπίζονται έγκαιρα με κατασταλτική βία! Γιατί όσο πιο έγκαιρα τα αντιμετωπίσεις, τόσο λιγότερη βία θα χρειαστεί για να τα εξουδετερώσεις;

Σε αυτές τις περιπτώσεις, καλύτερη ελεγχόμενη βία τώρα, παρά ανεξέλεγκτη βία αύριο.

Όλες οι άλλες δημοκρατικές χώρες, επιλέγουμε το πρώτο.

Οι δικοί μας, εδώ, επιλέγουν μονίμως το δεύτερο...

Εν μέρει, γιατί είναι πανικόβλητοι.

Εν μέρει, γιατί είναι «διαβρωμένοι».

Εν μέρει, γιατί έχουν δημιουργήσει ή ανεχθεί παρακρατικά κυκλώματα που, πια, συχνά αυτονομούνται.

Εν μέρει, γιατί έχουν αυτονομηθεί και τα ΜΜΕ των εργολάβων, τα οποία εκφράζουν περισσότερο την προπαγάνδα ενός καταρρέοντος καθεστώτος, παρά την αγωνία της κοινής γνώμης.

Μόνοι τους βάζουν φωτιά στην «πυριτιδαποθήκη», που επίσης μόνοι τους δημιούργησαν και πάνω στην οποία στρογγυλό- κάθισαν.

Τώρα πια δεν σώζονται.

Σώζεται όμως η χώρα.

Ακόμα...

ΝΖ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 29/01/2011 15:10:35

  Γράφαμε πριν 2 χρόνια: h__p://www.antinews.gr/2009/02/24/5362/

  Εδώ και χρόνια και ανεξαρτήτως κυβέρνησης βλέπουμε μια συνεχή διολίσθηση σε όλα τα επίπεδα της ζωής του τόπου. Τόσο η οικονομία με την ανεργία, την ακρίβεια και την άκρατη κερδοσκοπία όσο και η έννομη τάξη με την εγκληματικότητα και την γενικευμένη παραβατικότητα, δεν είναι παρά σταγόνα στο ποτήρι της γενικής έκπτωσης που ζούμε ως κράτος, ως κοινωνία και τελικά ως έθνος.
  Το πανεπιστημιακό άσυλο μπάζει από παντού. Η παιδεία είναι δημόσια και δωρεάν μόνο κατ` όνομα. Η δημόσια υγεία υπολειτουργεί. Η αστυνομία δηλώνει παρούσα απούσα. Η δημόσια διοίκηση παραπαίει και το σύστημα της δικαιοσύνης. έχει καταντήσει ανέκδοτο. Η εκκλησία είναι στον κόσμο της … κλπ κλπ…Δεν λειτουργεί τίποτα. Αυτή είναι η γενική διαπίστωση του κόσμου και οι μόνοι που δεν την συμμερίζονται είναι οι προνομιούχοι «πατέρες του έθνους» οι οποίοι όμως ζουν σε καθεστώς εικονικής πραγματικότητας αποκομμένοι από τα καθημερινά προβλήματα και απασχολούμενοι με το ποιος θα προσφέρει την καλύτερη ατάκα προκειμένου να κερδίσει θέση στα δελτία των 8 00 (Τα οποία παρεμπιπτόντως είναι από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχουν πέσει επάνω στο έθνος μας).. Τι πρέπει να γίνει τέλος πάντων ώστε να ορθοποδήσουμε ως λαός πριν εξαφανιστεί κάθε έννοια οργανωμένης κοινωνίας; Πρέπει να γίνει επανάσταση; Πρέπει να γίνει πόλεμος; Πρέπει να αλλάξουμε πολίτευμα; Τι;
  Τι είναι αυτό που θα μας συνταράξει ;

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ Strange Attractor 29/01/2011 15:21:00

   Το ν' αντιληφθούμε (πραγματικά και εμφατικά ) ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των ΠΑΙΔΙΩΝ μας και του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ τους (για το δικό μας μέλλον ... ούτε συζήτηση) που συντελείται ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ μέσα από τους εκφραστές της "ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ" , ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ & ΙΣΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ "ΕΦΙΚΤΟ" ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ....... ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΑ ως ΕΦΙΚΤΟΤΕΡΑ .-


   *Μιά άποψη.-

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Strange Attractor 29/01/2011 17:29:20

   Εθνική καταστροφή, αλλά το τίμημα θα είναι μεγάλο, και μπορεί να κατρακυλίσουμε σε κοινωνική διάλυση.

 2. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 29/01/2011 15:20:02

  Τώρα καταλάβατε ότι δεν υπάρχει, τώρα που τα ισοπέδωσαν όλα οι σοσιαλισταράδες.

 3. NIKOS avatar
  NIKOS 29/01/2011 15:23:25

  ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΗΡΑ 60% ΑΥΞΗΣΗ .ΤΩΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 40% ΜΕΙΩΣΕΙ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΠΑΣΟΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ NIKOS 29/01/2011 20:11:52

   Ε δεν πειράζει σου μένουν και 20 ρέστα.
   Κι όπως έλεγε κι ο Πατακός να μη μας ρίχνατε για να τρώγατε με χρυσά κουτάλια μέχρι σήμερα.
   Ας προσέχατε αλλά δεν το βλέπω. Μυαλό δεν έχετε βάλει. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει πρώτο κόμμα. Μάλλον θα αλλάξετε γνώμη όταν σας πάρουν το σώβρακο.

 4. Δόκ avatar
  Δόκ 29/01/2011 15:24:19

  Το πόσταρα πάλι αλλά το ξαναβάζω (ελπίζω να μην ενοχλεί Φάκτορες), γιατί από την ώρα που το είδα έχω μείνει κάπως:

  Σχετικά με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008:

  “Αχμάντ Μοαβία (Δημοσιογράφος, συντονιστής ελληνικού φόρουμ μεταναστών)
  Αγανάκτησα όπως όλος ο κόσμος, χαίρομαι την κινητοποίηση, αν και δεν την περίμενα τόσο μεγάλη. Δεν ξέρω αν η εξέγερση θα φέρει αλλαγές. Ελπίζω να μην ήταν απλώς οργή που θα περάσει. Είναι πολλές ομάδες στο δρόμο, καθεμιά φωνάζει για το πρόβλημά της.
  Είμαι Σουδανός και ζω 30 χρόνια εδώ. Υπάρχει διαφορά με την Ελλάδα που πρωτογνώρισα. Τότε νεολαία και φοιτητικός κόσμος ήταν διαφορετικοί. Η αριστερά κυριαρχούσε, οι στόχοι ήταν σαφείς, τα προβλήματα συγκεκριμένα. Υπήρχαν ζωντανές ιδεολογίες. Σήμερα λείπει η ιδεολογία, η βάση στην οποία στηρίζεσαι για να δεις τον κόσμο. Η νεολαία είναι διχασμένη. Από τη μια θέλει την ευημερία της παγκοσμιοποίησης, της κατανάλωσης και από την άλλη ζητά όσα διεκδικούσαμε τη δεκαετία του 1970. Το 1980 υπήρχε μια μαγική λέξη η «Αλλαγή». Αυτές τις μέρες δεν άκουσα καμία τέτοια λέξη από στόματα πολιτικών.
  Δεν περίμενα το πλιάτσικο από μετανάστες. Γνωρίζω ότι στο κέντρο υπάρχουν άτομα που ζουν από αυτό – μικροκλέφτες, μικροαπατεώνες-. Με ενόχλησε ότι ενώ ήταν μικρός αριθμός προβλήθηκε σε μεγάλο βαθμό και φοβήθηκα ότι θα γυρίσουμε χρόνια πίσω, όταν κάθε μετανάστης εθεωρείτο εγκληματίας. Ελπίζω να μην μπει ξανά αυτή η ταμπέλα επειδή πέντε ή δέκα εκμεταλλεύτηκαν τις ταραχές. Στο κέντρο της Αθήνας άλλωστε πολλοί μετανάστες έχουν δικά τους μαγαζιά και κοιμήθηκαν μέσα για να τα προστατεύσουν, έχοντας την ίδια αγωνία με τους έλληνες ιδιοκτήτες. Αυτό δεν το έδειξε κανείς.
  Οι πρόσφυγες εδώ έχουν έρθει για ένα καλύτερο μέλλον. Όποιος φεύγει από την πατρίδα του που έχει πόλεμο είναι καλός άνθρωπος και έρχεται ελπίζοντας. Αυτός ποτέ δεν θα κλέψει. Προέρχονται από κοινωνίες με δυνατές αξίες και τις κρατάνε.”
  (h–p://ligapola.blogspot.com/2008/12/2008.html)


  Ο κ. Μοαβία μιλάει για "εξέγερση" και θέλει "αλλαγές"!!! (μνημονεύει την γνωστή "Αλλαγή"*, την καλή αριστερά, κλπ). Χαίρεται για την κινητοποίηση (το κάψιμο της Αθήνας(;))

  *Εεεε, να μην κεράσει και το ΠαΣοΚ ένα ταξιδάκι??

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Δόκ 29/01/2011 20:17:49

   Ο κ. Μοαβία είναι απο τους Άραβες του Σουδάν. Εχει να μας πει κάτι για τις σφαγές των χριστιανών Σουδανών του Νότου που διαπράττουν χρόνια τώρα οι συμπατριώτες του;
   Να σημειώσω ότι Χριστιανοί στο Σουδάν υπήρχαν πολύ προτού έρθει εκεί το Ισλάμ. Υπήρχαν και χριστιανικά βασίλεια στο Σουδάν και σώζονται αρκετές τοιχογραφίες από μεσαιωνικές εκκλησίες εκεί. Σε περιοχές όπου ο χριστιανισμός εξαλείφθηκε, χάρη στους ομόπιστους του κ. Μοαβία.

 5. Κώστας avatar
  Κώστας 29/01/2011 15:45:51

  Στο μεταξύ οι αρχιψεύτες του Συγκροτήματος συνεχίζουν την προβοκάτσια.
  Ο φαιδρός Ραβανός με το ζόρι να βγάλει τη ΝΔ πως κάνει τάχα ακροδεξιά στροφή, επιδή θέλει να επανέλθει το άσυλο στις πραγματικές του διαστάσεις, δηλαδή για προστασία της ακαδημαικής κοινότητας και μόνο.
  Γράφει ο Ραβανός(http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=381201&dt=29/01/2011):

  "Σε ιδιαίτερα σκληρή γραμμή αρχίζει και κινείται η Νέα Δημοκρατία, που δίνει έναν ακόμη πιο δεξιό τόνο στην αντιπολιτευτική της τακτική, με στόχο να φλερτάρει τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ και να πετύχει στον μέγιστο βαθμό τον επαναπατρισμό τους στην πατρώα «πολιτική γη». Με αφορμή το θέμα των μεταναστών στη Νομική Σχολή Αθηνών, η αξιωματική αντιπολίτευση με εντολή του αρχηγού της κ. Αντ. Σαμαρά υιοθετεί μια ιδιαίτερα επιθετική ρητορική και επιχειρηματολογία.

  Η επιλογή αυτή συνδέεται άμεσα με τον πολιτικό διαγκωνισμό που είναι σε πλήρη εξέλιξη στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς και έχει άμεση σχέση με το «παιχνίδι» που κάνει ο ΛΑΟΣ με τις κινήσεις του προέδρου του κ. Γ. Καρατζαφέρη που διατηρεί το κόμμα του σε ποσοστά μεταξύ 5%-6"

  Οχι 5-6%. Δεκαέξι είναι το ποσοστό του ΛΑΟΣ, Ραβανέ. Οτι βολεύει τέλος πάντων την Μνημονιακή Παράταξη, που για ναυαρχίδα έχει το Σύγκρότημα και για ψιλούς "δημοσιογράφους" του ...κύρους σου.
  Στο μεταξύ, ο γκεμπελίσκος αυτός, σε κάθε ρεπορτάζ για την ΝΔ συνήθως βάζει και τις θέσεις του ντοροκόμματος. Στο συγκεκριμένο κάνει γαργάρα, διότι η Ντόρα είναι υπέρ της κατάργησης του ασύλου, σε μια πολιτική πιο επιθετική από της ΝΔ. Και ο Ραβανός δεν βάζει τη θέση της Ντόρας, γιατί έτσι θα καταρεύσει το ψέμα που σκέφθηκε να γράψει περί σκληρής δεξιάς γραμμής.
  Καλά ντιπ τσίπα δεν έχεις Ραβανέ και παρουσιάζεις τον Αλαβάνο πως τάχα παρεξήγηθηκε η φασιστική αθλιότητα που εκστόμισε εναντίον του Αντώνη Σαμαρα; Αλλά ποιος έχασε την τσίπα για να την βρουν οι υπαλληλοι του ΔΟΛ;

 6. Κάποιος avatar
  Κάποιος 29/01/2011 16:06:51

  Αλήθεια πρώτη: Όταν η Πολιτεία, εκπροσωπείται και διοικείται από επίορκους υπαλλήλους και διεφθαρμένους πολιτικούς τότε εμπράκτως δεν υπάρχει ευνομούμενο κράτος!

  Αλήθεια δεύτερη: Η βουλευτική ασυλία δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.
  Δεν θα μπορούσε, άλλωστε. Γιατί η έννοια της βουλευτικής ασυλίας, υποδηλώνει ότι υπάρχει καταδίωξη πολιτικών ιδεών!
  Όμως, σε μια δημοκρατική χώρα οι πολιτικοί δεν διώκονται πουθενά.

  Αλήθεια τρίτη: Η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας απαιτεί «συνταγματική μεταρρύθμιση»!
  Πολύ απλά η νομοθετική εξουσία έχει φροντίσει η ίδια να καλύπτει τον κώλο της.

  Αλήθεια τέταρτη: Οι νόμοι,και το Σύνταγμα είναι μερικώς έως πλήρως ανεφάρμοστοι στην χώρα μας.Κυρίως εφαρμόζονται στους μη έχοντες και κατέχοντες, ενώ παρακάμπτονται άνετα από τους πολιτικούς και τους προστατευόμενους τους.

  Αλήθεια πέμπτη: Αυτοί που στηριζουν τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε στην Ελλάδα και τους εγκατέστησαν στη Κοινοβούλιο είναι προβοκάτορες! Με την κυριολεκτική σημασία του όρου: αφού απεργάζονται την «κοινωνική πρόκληση». Και το διακηρύσσουν μάλιστα…

  Αλήθεια έκτη: Είναι και παρακρατικοί! Διότι έχουν την πρωτοφανή ανοχή των αρχών και κυρίως της δικαστικής εξουσίας Αν δεν την είχαν, οι επίορκοι και λαδιάρηδες πολιτικοί δεν θα ξεκίναγαν ποτέ από τις περιφερειες τους κι από κει να έφταναν στην Αθήνα, στο κτίριο της Βουλής.
  Κι όλα αυτά φανερά και «ειδοποιημένα»!
  Χωρίς την ανοχή των αρχών αυτά δεν γίνονται…

  Αλήθεια έβδομη: Το πρόβλημα δεν «λύθηκε αναίμακτα».
  Ηδη ο ελληνικός λαός πληρώνει "φόρο αίματος", στην τρόικα και τους ξένους τραπαζίτες για τα σπασμένα άλλων.
  Στις επόμενες φάσεις του μνημονίου η αιματοχυσία θα είναι μεγαλύτερη.
  Και όσο ενθαρρύνονται τέτοιες ενέργειες, τόσο θα μεγαλώνει η απειλή…

  • Andreas avatar
   Andreas @ Κάποιος 29/01/2011 16:11:20

   Συνυπογράφω!

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ Κάποιος 29/01/2011 16:14:06

   Συγκλονιστικό. Εμεινα με το στόμα ανοιχτό...
   Κανένα σχόλιο για την φασιστική δήλωση Αλαβάνου περί αμφισβήτησης της ελληνικότητας του Ανώνη Σαμαρά έχουμε;

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Κώστας 29/01/2011 16:25:09

    Εκστόμισε τεράστια κοτσάνα.
    Με την ίδια λογική θα μπορούσε να του απαντήσει κάποιος ότι όποιος υποστηρίζει το άσυλο δεν είναι Ελληνας.
    Γενικά δεν μπορεί να κρίνει ο οποισδήποτε ποιος είναι ή δεν είναι Ελληνας με βάση τις πεποιθήσεις του ή την ιδεολογία του.

    • Κώστας avatar
     Κώστας @ Κάποιος 29/01/2011 16:30:47

     "Γενικά δεν μπορεί να κρίνει ο οποισδήποτε ποιος είναι ή δεν είναι Ελληνας με βάση τις πεποιθήσεις του ή την ιδεολογία του"

     Συμφωνούμε. Απόλυτα.

    • Misha avatar
     Misha @ Κάποιος 29/01/2011 16:31:32

     Κάποιε

     Ο Αλαβάνος είπε-σωστά κατά την γνώμη μου- πως το άσυλο , δλδ το ακαταδίωκτο εντός ιερών χώρων , είναι αρχαιοελληνικό έθος περιγραφόμενο το πρώτον στις Ικέτιδες του Αισχύλου...

     Νομίζω πως όποιος ζητά την κατάργηση του ασύλου, κάνει μείζον λάθος , ανάλογο με αυτό που διαπράττουν και όσοι χρησιμοποιούν το οικιακό, πανεπιστημιακό, εκκλησιαστικό άσυλο για να εκδηλώνουν αντικοινωνικές συμπεριφορές.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Misha 29/01/2011 16:39:39

      Θα μπορούσε να πει για παράδειγμα ότι η έννοια του ασύλου είναι συνυφασμένη διαχρονικά με τον ελληνικό πολιτισμό.
      Το να χαρακτηρίσει όμως όσους είναι υπέρ της κατάργησης του ασύλου, ως μη Ελληνες, είναι ακραίο, γελοίο και τραγικό, ασχέτως κι αν κι εγώ τάσσομαι υπέρ της διατήρησης του πανεπιστημικού ασύλου.

     • Misha avatar
      Misha @ Κάποιος 29/01/2011 16:45:24

      Είναι πικάρισμα προς όσους πολυμιλάνε για Ελλάδα...
      ΔΝΤ -ΕΕ και ζωντανή Ελλάς είναι μεγέθη ευθέως αντιτιθέμενα και σε αυτό έχει δίκιο ο Αλαβάνος.

      Θα ήθελα να ακούσω από τον Α.Σαμαρά όλο αυτό τον καιρό μια δήλωση σαν αυτη για το άσυλο, που να αφορά όμως την υπαγωγή της χωρας στη χούντα του ΔΝΤ: πχ «την επομενη των εκλογων και εφοσον αναλάβω εξουσία το Μνημόνιο θεωρείται άκυρο και παύει να ισχυει η ,παρανομη και παράτυπη , δανειακή σύμβαση »

      Όμως....

     • Δόκ avatar
      Δόκ @ Misha 29/01/2011 16:45:29

      Κοίτα Misha, πιστεύω ότι το άσυλο ήταν η θεατρική σκηνή- άλλοθι για το σκηνικό που έστησαν. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθεί άλλα σέβομαι την άποψη σου.
      Όμως ευθύνη έχουν και όλοι αυτοί που άφησαν να χάσει την θεσμική αίγλη του και να γίνει ο μανδύας της ανομίας μέσα στα πανεπιστήμια. Το μαχαίρι κόβει ψωμί αλλά και σκοτώνει, εξαρτάται τη χρήση.

     • Misha avatar
      Misha @ Δόκ 29/01/2011 17:00:09

      Δοκ

      ξέρεις πχ ποσο βολεύει τους μπάτσους να έχουν το ιντυμίντια σε σέρβερ του Πολυτεχνείου;

      έχουν στο πιάτο όλο τον αντιεξουσιαστικό χώρο...

      Πας σε συγκέντρωση κάποιων αριστερών γκρουπουσκουλων στο Πανεπιστήμιο και πέφτεις πάνω στη μισή Ασφάλεια!!! Όλοι βολεύονται...

     • anonymous avatar
      anonymous @ Misha 29/01/2011 20:06:59

      Ο Αλαβάνος είπε-σωστά κατά την γνώμη μου- πως το άσυλο , δλδ το ακαταδίωκτο εντός ιερών χώρων , είναι αρχαιοελληνικό έθος περιγραφόμενο το πρώτον στις Ικέτιδες του Αισχύλου…

      Από τη στιγμή που καταπατήσατε το άσυλο του Αγίου Παντελεήμονα δε δικαιούστε δια να ομιλείτε.

      Επιπλέον το πανεπιστήμιο δεν είναι ιερός χώρος πολύ δε περισσότερο φωνάζουν για το άσυλο οι έμποροι ναρκωτικών για να διακινούν ελεύθερα την πραμάτεια τους. Για τον ίδιο λόγο μιλάνε και για το άβατο των Εξαρχείων. Διαλέξτε αν θα είστε με τους εμπόρους ή με την κοινωνία.

     • Misha avatar
      Misha @ anonymous 30/01/2011 00:20:19

      Το άσυλο του αγ.Παντελεήμονα το παραβίασαν οι μπάτσοι, αν δεν κάνω λάθος...
      Την ιερότητα του χώρου την εξευτελισαν όσοι μετέτρεψαν την εκκλησιά σε ΔΟΛια ,πασοκομπουζουκλερί, τίγκα στου ασφαλίτες....
      Στα Εξάρχεια οι κάτοικοι προσπαθούν να διώξουν τους εμπόρους ναρκωτικών , τους οποίους όμως οι μπάτσοι φροντίζουν με πολύ στοργή και κατανόηση....
      Οι λογοι προφανείς:όταν ένα «αναρχάκι» το βάλεις στην παραμύθα , δεν το ξαναβρίσκεις μπροστά σου στο δρόμο να σου πετάμολότωφ , να σε βριζει «γουρουνι, δολοφόνο »κλπ .Αντίθετα μπορεί και να γινει συνεργάτης της ασφάλειας για ένα -δυο φιξάκια...

  • Misha avatar
   Misha @ Κάποιος 29/01/2011 16:20:55

   ++++++

   Mε μία επισήμανση , αγαπητέ μοι Κάποιε...
   Δες ποιοι μετέφεραν , εγκατέστησαν (δια πράξεων ή παραλείψεων) τη συγκεκριμένη ομάδα λαθρομεταναστών , εκμεταλλεύθηκαν επικοινωνιακά την παρουσία της και θα βρείς -ω, του «θαύματος»- πως είναι οι ίδιοι αυτοί που έφεραν το ΔΝΤ, χαριζουν 120δις στις τράπεζες και εξαθλιώνουν τον φτωχόκοσμο...
   Λέμε για εφαρμογή του δόγματος «Σοκ και δέος » σε όλα τα επίπεδα, με όλους τους τρόπους...ωστε να «μαντρώσουν» όλες τις ιδεολογικοπολιτικές εκδοχές, από την άκρα δεξιά (με το τείχος στον Εβρο), τους κεντρώους-νεοφιλελεύθερους (μέσω του μνημονίου) έως και την άκρα αριστερά με τους ψευτοανθρωπισμούς του Κανάκη , προέδρου των ΓΧΣ και μέλους του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ....
   Μιλάμε για μάστορες, όχι αστεία...

 7. Μάρκος avatar
  Μάρκος 29/01/2011 16:13:01

  Όταν η αρμόδια υφυπουργός για τη μετανάστευση, η κυρία Νταλάραινα, δηλώνει ευθαρσώς ότι "δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, μόνο λαθραία τσιγάρα υπάρχουν", τότε αντιλαμβανόμαστε όλοι και για ποιο λόγο έγινε υφυπουργός, με αυτές τις αρμοδιότητες, αλλά γίνεται και πράξη η δήλωση του "πρωθυπουργού" περί "αντιεξουσιαστών στην εξουσία". Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι είναι στην εξουσία όχι για το καλό της χώρας, αλλά για να βγάλουν στην επιφάνεια ό,τι κόμπλεξ κουβαλούν από την παιδική τους ηλικία. Δεν αναρωτήθηκε κανείς από που κι ως που μας προέκυψε πολιτικός η Νταλάραινα; Από τα ταξιδάκια επί Σιμήτη ανά τας Ευρώπας με την Πόπη Τσουκάτου από όπερα σε όπερα κι από γκαλά σε γκαλά;

  • ο ξένος avatar
   ο ξένος @ Μάρκος 29/01/2011 16:32:22

   Πάντως, υπάρχει μια σύγχυση με τις έννοιες. Τα λαθραία τσιγάρα δεν είναι δα και κάτι διαβολικό, είναι απλά τσιγάρα για τα οποία δεν έχει πληρωθεί φόρος.
   Μου θυμίζει τα ΜΜΕ παλιότερα, που έλεγαν "πολωνός", "σουηδός", "ιταλός" και όχι "αλβανός"! Λες και η λέξη "αλβανός" ήταν βρισιά!
   Δηλαδή, τί λαθρομετανάστευση, τί "άτυπη" μετανάστευση, τί "παράτυπη" ποια η διαφορά; Είναι ορθό να αποκαλείς έναν άνθρωπο "παράτυπο";

   • STATHIS avatar
    STATHIS @ ο ξένος 29/01/2011 16:36:45

    Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ "τύπου" και "νόμου" !!! Ας μη μπερδευόμαστε (αυτό προσπαθούν πολλοί να επιτύχουν) Το τυπικό μπορεί να είναι ΜΟΝΟ ΝΟΜΟΤΥΠΟ το ΝΟΜΙΜΟ ΟΜΩΣ ????    *Μιά άποψη.-

   • Μάρκος avatar
    Μάρκος @ ο ξένος 29/01/2011 16:40:07

    Ένας άνθρωπος που δεν έχει δίπλωμα οδήγησης και οδηγεί έτσι, δεν είναι παράνομος; Κάποιος που μπαίνει σε πλοίο παράνομα δεν λέγεται λαθρεπιβάτης; Γιατί μας θίγει δηλαδή το "λαθρομετανάστης";

    • ο ξένος avatar
     ο ξένος @ Μάρκος 29/01/2011 16:46:23

     ok, το ίδιο λέω...

     • Μάρκος avatar
      Μάρκος @ ο ξένος 29/01/2011 17:31:14

      Οκ:-)

     • Νίκος avatar
      Νίκος @ ο ξένος 29/01/2011 18:05:05

      Όχι, δεν κατάλαβες. Ή προσποιείσαι ότι δεν καταλαβαίνεις. Αν εισβάλλω στο σπίτι σου απρόσκλητος, τι είμαι εξυπνάκια ξένε;

 8. MARIA avatar
  MARIA 29/01/2011 16:20:59

  Έχω μια απορία και αν μπορεί κάποιος να μου τη λύσει. Γιατί έπρεπε να φέρουν 300 λαθρομετανάστες απο την Κρήτη στην Αθήνα ενώ υπάρχουν χιλιάδες λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και στα περίχωρα ;

  • SXOLIASTHS avatar
   SXOLIASTHS @ MARIA 29/01/2011 16:30:08

   Αν διαβάσεις το παρακάτω σχόλιο μου θα καταλάβεις το γιατί...Σε λίγο θα έρθουν λαθρομετανάστες με τα ΚΤΕΛ για το ίδιο λόγο και θα πρέπει να κρατάμε σφιχτά τις ταυτότητες στα δόντια μας καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και να μην μιλάμε στο διπλανό μας...Ενδέχεται να καθιερωθεί και διαβατήριο εσωτερικού που θα αναφέρονται σε μικροτσίπ και τα πολιτικά μας φρονήματα...
   ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΑΤΙΜΩΡΗΡΗΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ....

   • Δόκ avatar
    Δόκ @ SXOLIASTHS 29/01/2011 16:33:17

    Το διάβασα Σχολιαστή, όλα είναι πιθανά και τίποτε τυχαίο

  • Misha avatar
   Misha @ MARIA 29/01/2011 16:35:32

   Για τον ίδιο λόγο που έκαναν τις προσευχές τους σε μεγάλες πλατείες της χώρας και όχι στα τζαμιά που διατηρούν ή στα γήπεδα που χρησιμοποιούσαν τα προηγούμενα χρόνια.
   Προκειται για σαφή επίδειξη ισχύος, εξοικείωσης του πληθυσμού με τις μαζικές εκδηλώσεις ισλαμιστών αλλά και τον επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό από το κουκουλωμα της Ζημενς, τα διάσπαρτα μικρά καζίνο, το ξεπουλημα των ΜΜΜ, την ιδιωτικοποιηση της Υγείας κ.ο.κ

   Προπαγάνδα made by IMF και ντόπιους νταβατζήδες

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Misha 29/01/2011 16:48:09

    Εντάξει, τα τζαμιά που λές ότι διατηρούν είναι ανάλογα των χριστιανικών κατακομβών επί Ρώμης, σε πολύ μικρότερο όμως μέγεθος και έκταση.
    Καλώς ή κακώς στο ένα περίπου εκατομμύριο νόμιμους και παράνομους μετανάστες, υπάρχουν και αρκετοί μουσουλμάνοι, που με βάση την ανεξιθρησκεία που κατοχυρώνει το Σύνταγμα, θα πρέπει να έχουν οργανωμένους τόπους λατρείας και προσευχής και να μην διώκονται για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους.

    • Misha avatar
     Misha @ Κάποιος 29/01/2011 17:07:25

     Μπορούν να προσευχονται στα διαμερίσματα τους όπως κάνουν οι δικοί μας στη Σαουδαραβία, στο Χονγκ Κόνγκ , την Φορμόζα και αλλού...
     Όταν αποδείξουν πως δεν έχουν αλλότριους- δλδ πολιτικούς -εποικιστικούς- σκοπούς να αποκτήσουν και χώρους λατρείας.

     Τα μαζικά αιματηρά μαστιγωματα, οι σφαγές αρνιων στους δρόμους, και οι ομαδικές προσευχές στις κεντρικές πλατείες είναι ξεκάθαρη επιδειξη ισχύος, κατευθυνόμενη και υποδαυλιζόμενη, και ως εκ τουτου πράξεις απαράδεκτες .
     Είμαι βέβαιος πως οι περισσότεροι από αυτούς θα προτιμούσαν να παίξουν κρίκετ στις αλάνες του φαληρικού Δέλτα αλλά οι νταβατζήδες τους , τους έβγαλαν να κάνουν παρέλαση στα προπύλαια.
     Προηγούμενες χρονιές μαζευονταν στο χωρο έξω από το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ , φετος θέλησαν να πάνε προπύλαια για να κάνουν σώου στην Τρέμη...

  • A.M. avatar
   A.M. @ MARIA 29/01/2011 16:45:27

   Για να δούν και λίγο την πρωτεύουσα.
   Εξ άλλου η ξενάγηση ήταν δωρεάν,
   όλα πληρωμένα απ τον #Σ@##%Ρ$ ελληνικό λαό.
   (κάποιοι έγραψαν απ την κυβέρνηση αλλά μην τους πιστεύεις, ψέμματα λένε)

 9. SXOLIASTHS avatar
  SXOLIASTHS 29/01/2011 16:25:04

  Είναι περίεργο για εμένα να ακούω να λέγεται ότι η πολιτεία δεν μπόρεσε να τιθασεύσει τους λαθρομετανάστες (φίλους της). Ποιά πολιτεία; αυτοί που έχουν δείρει τους γέροντες πατέρες μας κατ εξακολούθηση; αυτοί που βάλανε αστυνομικούς να δείρουν αστυνομικούς; Για ποιά πολιτεία λέτε ότι δεν μπορει;. Και βέβαια ΜΠΟΡΕΙ αλλά δεν ΘΕΛΕΙ. Και δεν θέλει γιατί όλα γίνονται για "άλλους λόγους" ΜΗΝ "τσιμπάτε" Ιδού από την σημερινή ειδησεογραφία μιά παράπλευρη ενέργεια:
  -ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
  Με τη διαταγή προς τις λιμενικές αρχές να καταστήσουν σαφές στις ακτοπλοϊκές εταιρείες ότι είναι υποχρεωμένες να ζητούν τις ταυτότητες των επιβατών όταν εκείνοι βγάζουν εισιτήριο ή επιβιβάζονται στα πλοία της γραμμής, απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις επικρίσεις για το γεγονός ότι οι μετανάστες που βρέθηκαν στη Νομική έφτασαν ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας από την Κρήτη...
  Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι λιμενικές αρχές θα προχωρήσουν σε "συνεχείς και επισταμένους" ελέγχους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των επιβατών.

  Άντε σε λίγο θα χρειαζόμαστε χαρί από την "κλαδική" για να ταξιδεψουμε ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ... και μετά κατηγορούσαμε την ΕΣΣΡ που είχε διαβατήρια για μετακινήσεις εσωτερικού... ΕΝΩ: "ΕΔΩ η ΚΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑΑΑΑΑ!!!!"

  • ο ξένος avatar
   ο ξένος @ SXOLIASTHS 29/01/2011 16:44:21

   Κάνεις λάθος σ'αυτό. Μετά τη μηχανογράφηση, τα εισιτήρια των πλοίων έγιναν έτσι κι αλλιώς "ονομαστικά". Παρακάμπτεται, όμως, γιατί τα πρακτορεία, στα νησιά κυρίως, αγοράζουν όλα τα εισιτήρια, τα παρακρατούν για να εξυπηρετούν πελάτες και "κολλητούς", με το αζημίωτο (μαύρα) φυσικά. Έτσι, ταξιδεύει ο καθένας με εισιτήριο άλλου, μ' ένα τυχαίο όνομα! Είναι πολυ σκατολαός, τελικά, αυτοί οι έλληνες και η διαφθορά είναι δεύτερη φύση του.

   • SXOLIASTHS avatar
    SXOLIASTHS @ ο ξένος 29/01/2011 17:07:14

    Το γνωρίζω αλλά δεν ζητούσαν ταυτότητες στην επιβίβαση.... Τόσα χρόνια πως ταξίδευε ο κόσμος τώρα έγιναν όλα;.......

    • Misha avatar
     Misha @ SXOLIASTHS 29/01/2011 17:20:39

     Σχολιαστή

     Έρχεται μαζικό φακέλλωμα των πάντων.Πηγαίνεις με τη φιλενάδα σου στο Αγκιστρι για Σ/Κ;
     Θα σε trackάρουν on line από την ώρα που βγάζεις το εισιτήριο, μόλις πάς στο ξενοδοχείο και δωσεις την id card σου, τι ώρα έβγαλες λεφτα από το ΑΤΜ, τι εφαγες και πόσα πλήρωσε στο ταβερνάκι μέσω της πιστωτικής, που τηλεφωνησε και τι είπες μεσω του κινητού κ.ο.κ

     Χούντα που ομοια της δε γνωρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Και στο τέλος «όλα σε ένα» τσιπάκι , στην αρχη καρτοειδές και μετά υποδόριο σαν αυτό που έχουν ήδη τα σκυλάκια, τα γατιά και τα αρνάκια μας.

     • ο ξένος avatar
      ο ξένος @ Misha 29/01/2011 17:59:11

      Υπερβολές. Στα αεροδρόμια γιατί ταξιδεύεις με όνομα, ενώ στα πλοία πρέπει να μπαίνεις μπουλουκηδόν; Έλεος αγαπητέ Misha. Θα πας στο Αγκίστρι με φιλενάδα; Who cares? Π.χ. στο Παρίσι γιατί δέχεσαι να πας "φακελωμένος"?

     • Misha avatar
      Misha @ ο ξένος 29/01/2011 18:11:12

      Σαλαμοποίηση...

      Στην αρχη φακέλλωμα για Νέα Υόρκη, μετά για Παρίσι, στη συνέχεια για Σαλονίκη και μετά για να πάς στο χωρίο σου.
      Ασφαλώς και δεν αποδεχομαι αυτη την κατάσταση.
      Έχω κάνει τις επιλογές μου ...

      Kαι δεν είναι καθόλου υπερβολές.Είναι πια μια απτη, καθημερινή πραγματικότητα (από το CNN) :

      h--p://www.youtube.com/watch?v=rNY6D-ao6nI

    • BTS avatar
     BTS @ SXOLIASTHS 29/01/2011 17:24:45

     Τόσα χρόνια, ο οποιοσδήποτε Αμπού Νιντάλ
     - μαζί με μπουμπούκια της "επαναστατικής" αριστεράς-
     μπορούσε -και μπορεί ακόμη- να μεταφέρει οπλισμό, εκρηκτικούς μηχανισμούς, και άμα λάχει κάνουν και καμμιά κατάληψη πλοίου όπως η PLO το 86...

     Και καλά, η PLO ήταν εθνοαπελευθερωτική οργάνωση,
     οι σημερινοί λάθρο όμως, μαζί με τους διακινητές τους,
     άνετα λειτουργούν ως ο μακρύς βραχίονας της ΜΙΤ...

  • WY avatar
   WY @ SXOLIASTHS 29/01/2011 19:42:45

   Φίλε,
   πρίν παραθέτεις τίς σκέψεις σου σχετικά διά τά εισιτήρια τών πλοίων,καλύτερα διά ΄σένα θά ήτο νά ενημερωθής από τήν σχετικήν νομοθεσία,όπως έχει διαμορφωθή ήδη από τό 2002 κι έχει συμμορφωθή σέ διεθνείς συμβάσεις (IMO/SOLAS) κι ή χώρα μας (μετά τήν 11ην Σεπτεμβρίου 2001).
   Εάν δέν γνωρίζεις ,νά πάς στήν κεντρική σελίδα IMO ή SOLAS ή USCG ή τού ΥΕΝ καί νά κάνης κλίκ στό υπομενού,περί ISPS Code/ISM.
   Εκεί θά σού λυθούν όλες οί απορίες σχετικά μέ τόν επιβαλλόμενο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ έλεγχο τών εισιτήριων καί τίς διαδικασίες ταυτοπροσωπίας ακόμη καί διά επιβάτες,πού ταξιδεύουν ομαδικά (Μαροκινοί),αλλά καί διά επιβάτες -συγγενείς μελών τού πληρώματος,μέ μηδενική τιμή εισιτηρίου,μή τού πλοιάρχου ή πλοιοκτήτη εξαιρουμένων.
   Φυσικά,όπως συμβαίνει στήν Ελλάδα διαχρονικά,οί συγκεκριμένες διαδικασίες ελέγχου,έχουν ατονήσει πλήρως κι από πλευράς πλοίου-εταιρείας αλλά καί λιμενικών αρχών καί τήν κείμενη νομοθεσία περί ασφαλείας πλοίου κι επιβαινόντων κατά ISPS Code + ISM,τήν έχουν γράψει ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ οί εμπλεκόμενοι,στά @@@@@@@@@ τους!!!!.
   Θυμούνται τήν νομοθεσία καί τήν εφαρμογήν της,μόνον όταν κι εφ΄ όσον προκύψει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας ,όπως παλαιότερα μέ τό ""ΣΑΜΑΙΝΑ"",μέ τήν ΥΕΝ/Ε.Ε.Π. καί σήμερα μέ τούς λαθρο-αλητομαροκινούς δολοφόνους!!!!!
   Διατηρώ τήν περιέργειαν,εάν στίς ανακρίσεις από τόν εισαγγελέα τού Α.Π.,τεθεί κι αυτό τό ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα,τής λαθροεπιβίβασης δλδ τών δολοφόνων λαθροαλητομαροκινών,χωρίς νά έχουν ακολουθήση τίς διαδικασίες πού προβλέπονται κι έαν φυσικά αποδοθούν οί ανάλογες ευθύνες καί στόν πλοίαρχον (γνωστόν πρασινοφρουρόν στό μουράγιο τού Πειραιά) καί στήνΑΝΕΚ(μήτρα τών πασόκων/πασκεν-ναυτικών),αλλά καί στίς λιμενικές αρχές τών Χανίων καί Πειραιά.
   Ή μή τήρηση τής συγκεκριμένης νομοθεσίας/Δ.Σύμβασης,κολάζεται ώς ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ,διότι εκτός ότι θέτει σέ κίνδυνο πλοίο κι επιβαίνοντες (π.χ. επιβάτες -μέλη τής Αλ Κάιντα/τρομοκράτες) συγχρόνως θέτει σέ κίνδυνο τήν ασφάλειαν τής ναυσιπλοίας (εσωτερικής καί διεθνούς/Αιγαίο) αλλά καί αυτής καθ΄ αυτής τής Εθνικής Ασφάλειας τής χώρας.
   Επομένως,πρίν ασκήσης τήν όποια κριτικήν,τουλάχιστον μάθε καλά διατί/πώς νά τήν ασκήσης!!!!!

   Έν κατακλείδι καί μέ λόγια απλά.
   Καί στήν ναυτιλία (κάθε είδους πλοία) ισχύει διά τούς ελέγχους τών επιβαινόντων/εισιτήρια/ταυτοπροσωπία ό,τι καί διά τά αεροπλάνα (εσωτερικών/διεθνών πτήσεων),θέλεις δέν θέλεις.

   • ο ξένος avatar
    ο ξένος @ WY 30/01/2011 12:07:02

    Αναρωτιέμαι προς τί το κήρυγμα. Είπα τί προβλέπεται (ονομαστικά εισιτήρια) σε αντίθεση με το τί γίνεται (είσοδος στο πλοίο με τυχαίο όνομα), με τα οποία συμφωνείς κιόλας! Χαλάστηκες με τους τουριστικούς πράκτορες που "καβατζώνουν" εισιτήρια;

    • WY avatar
     WY @ ο ξένος 30/01/2011 20:40:08

     @@
     ο ξένος είπε:
     30/01/2011 στις 12:07 pm
     Αναρωτιέμαι προς τί το κήρυγμα. Είπα τί προβλέπεται (ονομαστικά εισιτήρια) σε αντίθεση με το τί γίνεται (είσοδος στο πλοίο με τυχαίο όνομα), με τα οποία συμφωνείς κιόλας! Χαλάστηκες με τους τουριστικούς πράκτορες που “καβατζώνουν” εισιτήρια;

     ..................................................................

     Φίλε,
     δέν γνωρίζω εάν ή απάντησή σου αφορά τό δικό μου σχόλιο παραπάνω ή όχι.
     Εάν ναί όμως,σέ πληροφορώ ότι αναφέρομαι στίς ενστάσεις τού Misha κι όχι στό δικό σου σχόλιο,πού άλλωστε συμφωνούμε!!!
     Επίσης δέν έχω καμμία σχέση μέ ναυτικούς πράκτορες καί δέν εξυπηρετώ συμφέροντα.
     Τίς απόψεις μου σχετικά μέ θέματα ασφαλείας (SOLAS),τίς παραθέτω διότι έχω ασχοληθή επαγγελματικά,τουλάχιστον επί 20 χρόνια σχεδόν μέ τήν σχετικήν νομοθεσία, (γενικώς θέματα ασφαλείας τών πλοίων),δλδ διεθνείς συμβάσεις (IMO/SOLAS/ISM/ISPS Code),μέ σχετ.Ελ.νομοθεσία καί σχετικές οδηγίες τής Ε.Κ.
     Επομένως εάν απευθύνεσαι σέ ΄μένα,θεωρώ άδικο τόν χαρακτηρισμόν σου,περί ''καβαντζώματος"" τών εισιτηρίων κ.λ.π

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 29/01/2011 16:26:05

  «Frontex libertas-securitas-justicia The EU agency based in Warsaw, was created as a specialised and independent body tasked to coordinate the operational cooperation between Member States in the field of border security. The activities of Frontex are intelligence driven. Frontex complements and provides particular added value to the national border management systems of the Member States.» ~frontex.europa.eu

  Το Ευρωπαϊκό Πρακτορείο Πληροφοριών Frontex, είναι αποδεδειγμένα γραφειοκρατικό και τραγικά ανεπαρκές. Η δε με καθυστέρηση τουλάχιστον 10ετίας και εν ευθέτω χρόνω 12.5 Klm περίφραξη, είναι γιά να προστατεύει κοτέτσια και όχι την Ελληνοτουρκική μεθόριο, όπως υποστηρίζει ο αυτόκλητα «υπεράνω κριτικής» Samina2000. Ο ψηλός με τη χαμηλή συνείδηση και το σαρδόνιο γέλιο. Ο υπερόπτης και πνιγμένος στο αίμα 84 Ελλήνων, υπουργός ΛΑΘΡΟπροστασίας. ~Δελτίο Εγκληματικότητας Αλλοδαπών

  Δημιουργία ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ των Χωρών/Μελών ΕΕ, γιά την από θαλάσσης ΛΑΘΡΟαντιμετώπιση, σωματεμπόριο, παιδεραστία, ναρκωτικά, αφορολόγητα τσιγάρα, όπλα, πώληση ανθρωπίνων οργάνων, ΛΑΘΡΟεμπόριο εν γένει... Και ισόβια κάθειρξη (χωρίς δικαίωμα έφεσης) και Υποχρεωτική Κοινωνική Εργασία γιά εγκληματίες, δουλεμπόρους, εκμεταλλευτές ανθρώπινης δυστυχίας και των λοιπών Αρσακειάδων της διαφθοράς.

  Με την επείγουσα σύγκλιση των Υπουργών Εθνικής Αμύνης της ΕΕ. Με την πρωτοβουλία ΕΛΛΗΝΑ Υπουργού Εθνικής Αμύνης.
  Οχι! «6μηνίτη» λαπά ΜΗ-Εθνικής Αμυνας. Και απλό θεατή των «αβλαβών διελεύσεων» τουρκικής φρεγάτας Yildirim από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Και είρωνα του Επιδόματος Πτήσεων των Πιλότων της Π.Α. Και, (his master’s voice) ιδεολήπτη, εισόδου «ελληνοποιημένων» αλλογενών-αλλόδοξων-Σημαιοφόρων!!! στις Ελληνικές Στρατιωτικές Σχολές (2015). «Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική Ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, όταν εισαχθούν». ~Strategy Report και ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

  «Το κενό υπάρχει όταν δεν πέφτεις μέσα του» ~Οδυσσέας Ελύτης

  Η Ελλάδα ασφυκτιά και αντιδρά. Λύσεις «γεμίσματος» του κενού υπάρχουν.
  Πολιτική Βούληση;;

 11. A.M. avatar
  A.M. 29/01/2011 16:36:33

  Αυτό το κατ' ευφημισμόν «κράτος» ΔΈΝ γίνεται να διορθωθεί ή να βελτιωθεί.
  Ας το καταλάβουμε καλά ΌΛΟΙ μας!
  Απλά .. ΔΈΝ γίνεται!

  Ένα παράδειγμα απλό:
  Κάπου εκεί γύρω στο 1982 στην περιοχή του Γκύζη υπήρχαν 2 αδερφάκια, πολύ καλά παιδιά που ήταν όμως τα μεγαλύτερα κλεφτρόνια της περιοχής.
  Ότι γούσταρες για δίτροχο έδινες «παραγγελία» στα αδερφάκια το απόγευμα, αυτά ψώνιζαν απ την «νυχτερινή αγορά» και το επόμενο πρωϊνό έναντι ευτελούς αμοιβής είχες το εξάρτημα που σούλειπε απ το οποιοδήποτε μικρό, μεγάλο, φτηνό, ακριβό, καινούριο, παλιό κλπ δίτροχάκι σου.
  Αυτά λοιπόν τα καλά παιδάκια με έναν νόμο του πασοκ κάπου εκεί γύρω στο 1982 με 1983 που είχε ισχύσει μόνον για μία ή δύο χρονιές αν θυμάμαι καλά έχοντας ένα ποινικό μητρώο «ολόλευκο». μπήκαν στην σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας - όχι απλοί αστυνομικοί, ούτε αρχιφύλακες, Αξιωματικοί παρακαλώ! - και σε τρία χρονάκια τα γαλόνια πλάκα!

  Ξέρετε μήπως πόσοι άλλοι μή έχοντες τα απαραίτητα προσόντα απ το 1982 και εντεύθεν έχουν στελεχώσει ως υψηλόβαθμα στελέχη την δημόσια διοίκηση;
  Ξέρετε πόσοι ικανοί άνθρωποι έχουν φάει πόρτα για να πάρουν την θέση τους κομματικά στελέχη;

  Σήμερα, όλος ο κρατικός μηχανισμός, όλη η δημόσια διοίκηση απαρτίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της από τα πάσης φύσεως κομματόσκυλα.
  Το ίδιο συμβαίνει και στα ΑΕΙ / ΤΕΙ, στην δημόσια υγεία, στις πολεοδομίες, στα υπουργεία .. παντού!

  Πώς ελπίζει κάποιος να αλλάξει αυτή η κατάσταση;
  Πόσους δηλαδή θα διώξει ένας καλοπροαίρετος και καθόλα έντιμος πρωθυπουργός αν θελήσει να ξεβρωμίσει την κόπρο;
  Και πού θα βρεί τους έντιμους όταν μετά από 30 χρόνια ανύπαρκτης παιδείας και διαπαιδαγώγησης στην ρεμούλα και στην αρπαχτή όλοι «τόχουν πιάσει το νόημα» ότι αν δεν γίνεις λαμόγια δεν κάνεις βήμα μπροστά;

  Το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα λίγων αριστερών ή περισσότερων πασοκτζήδων ή κάποιων νεοδημοκρατών.
  Είναι βαθειά διαβρωμένη η ελληνική κοινωνία.
  Έχει σαπίσει κυριολεκτικά κάθε έννοια ηθικής και αξιοκρατίας.
  Η λαμογιά, η αρπαχτή και η συνδιαλλαγή είναι ο κανόνας και όποιος δεν πάει με τον κανόνα χάνεται.

  Και πως να διορθωθεί μια τέτοια σαπίλα;
  Δεν γίνεται!
  Πρέπει να υπάρξει ένα σόκ που θα τινάξει τα θεμέλια της σάπιας κοινωνίας μας στον αέρα.
  Και μετά θα πρέπει να την ξαναχτίσουμε απ την αρχή, σαν να μήν υπήρξε ποτέ.
  Πράγμα κατά την γνώμη μου ακατόρθωτο.

  Χρειάζεται μια νέα παιδεία που να είναι σαν την .. παλιά όπως πριν 40 χρόνια και βάλε.
  Αλλά με ποιούς εκπαιδευτικούς;
  Με 3 ή και με 13 Χαρές Νικολοπούλου δεν γίνεται προκοπή, δυστυχώς.
  Οι εκπαιδευτικοί του σήμερα όλων των βαθμίδων είναι παράγωγα ενός σάπιου συστήματος, μιας αποδομημένης παιδείας, μιας παιδείας της συναλλαγής και του ρουσφετιού.

  Όταν λοιπόν βλέπουμε τέτοια φαινόμενα σαν αυτά που περιγράφει ο αρθογράφος και ΔΕΝ αντιδρούμε βίαια, να βγούμε στους δρόμους και να επιβάλλουμε ΕΜΕΊΣ ως κοινωνία το σωστό, σημαίνει απλά πως αν δεν παραδεχτούμε ότι τα αποδεχόμαστε ως σωστά, σίγουρα τα ανεχόμαστε.
  Και για να τα ανεχόμαστε έχουμε λίγο πολύ φτάσει να τα θεωρούμε σαν .. φυσιολογικά!
  Είναι κάτι παρόμοιο με τους θανάτους από ναρκωτικά.
  Κάποτε τέτοιοι θάνατοι γράφονταν σαν πρώτη είδηση, σήμερα είναι ζήτημα αν γράφονται κάπου στον τύπο, και αν γράφονται είναι κάπου χαμένα, όπως κάποιος γάμος, μια κηδεία, μια εκδήλωση.
  Δηλαδή .. συνηθίσαμε!
  το θεωρούμε φυσιολογικό, δεν μας προκαλεί εντύπωση, «έτσι είναι»!
  Και όταν η κοινωνία θεωρεί κάτι ως αναμενόμενο, εμμέσως το έχει αποδεχτεί, δεν διαμαρτύρεται, δεν αντιδρά, ΧΆΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΌΣ ΈΛΕΓΧΟΣ!.
  Εκλιπόντος του κοινωνικού ελέγχου.. το παιχνίδι χάθηκεεεε!!!

  Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, «το παιχνίδι χάθηκε»!

  Στην δική μου αντίληψη - το έχω ξαναγράψει, γνωρίζω ότι ενοχλεί, και εμένα με ενοχλεί - αν και δεν είμαι άνθρωπος των άκρων υπάρχει μόνο μία λύση, υπάρχει μόνο μία ελπίδα για την Ελλάδα:
  ένα απολυταρχικό καθεστώς τύπου Παπαδόπουλου ή τύπου Στάλιν.
  Και δεν θα αρκέσει ένα απολυταρχικό καθεστώς, θα πρέπει ο ηγέτης αυτού του καθεστώτος - άσχετα εάν είναι αριστερός ή δεξιός - να είναι παντελώς αδιάφθορος και αν χρειαστεί να μπορεί να κρεμάσει για παραδειγματισμό και την μάνα του ή τα παιδιά του σε γερανό στην Ομόνοια για μία εβδομάδα αν αποδειχτεί ότι αυτοί παρέβησαν κάποιον νόμο ή λαδώθηκαν ή παρέκαμψαν νόμιμες διαδικασίες ή πήραν πτυχίο χωρίς εξετάσεις ή τσίμπησαν παράνομες προμήθειες ή απόκτησαν δίπλωμα οδήγησης χωρίς να γνωρίζουν να οδηγούν ή έχτισαν παράνομο αυθαίρετο ή έσβησαν κλήση ως παραβάτες ή ως διοικητές τροχαίας, ή πούλησαν ή έκαναν χρήση ναρκωτικών ή οτιδήποτε παράνομο.

  Μόνον αν υπάρξει μία τέτοια διακυβέρνηση και για τουλάχιστον 50 χρόνια ίσως ξερριζωθεί αυτή η σαπίλα απ όλους τους τομείς στην Ελλάδα. Ίσως. Δεν είμαι σίγουρος ούτε και για τότε. Όμως υπάρχει μεγάλη ελπίδα να συμβεί.

  Και επειδή προοπτική απολυταρχικού καθεστώτος σε συνδυασμό με αδιάφθορο κυβερνήτη δεν βλέπω, και επειδή η κοινωνία αυτή έχει σαπίσει εντελώς και έχει φτάσει να θεωρεί το άρρωστο ως υγιές και το λάθος ως σωστό και το αφύσικο ως φυσιολογικό εγώ καταλήγω στο θλιβερό - για μένα - συμπέρασμα ότι η κατρακύλα θα συνεχίζεται για πολύ ακόμη.

  Είμαστε σαν τον μεθύστακα που κάθε βράδυ μπεκροπίνει μέχρι που γίνεται λυώμα και όταν πιά έχει γίνει λυώμα μέσ' την παραζάλη του και στο μεθύσι του αρχίζει να παραμιλάει και να λέει πως από αύριο θα κόψει το πιοτό.
  Και όλα αυτά μέχρι να ξυπνήσει απ την τύφλα του και με το που θα ξυπνήσει το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί είναι το που θα τα ξαναπιεί για να γίνει πάλι τύφλα.
  Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις τέτοιων ανθρώπων που τελικά κατάφεραν και επανήλθαν.
  Ελάχιστες.
  Τόσες ελπίδες έχει και η Ελλάδα να ξαναγίνει ένα υγιές δημοκρατικό και αξιοκρατιό σύγχρονο κράτος.
  Σχεδόν ανύπαρκτες.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ A.M. 29/01/2011 17:59:28

   @ A.M. "2 αδερφάκια, πολύ καλά παιδιά που ήταν όμως τα μεγαλύτερα κλεφτρόνια της περιοχής." Ανόμοια τα μεγέθη...

   • A.M. avatar
    A.M. @ η Dimi 29/01/2011 19:03:15

    Είναι προφανές ότι τα καλά παιδάκια δεν ήταν και τόσο καλά.
    Ίσως οι ολίγον έφηβοι και ολίγον μηχανόβιοι της περιοχής και της εποχής θυμούνται και τα ονόματα.

 12. man8os avatar
  man8os 29/01/2011 17:38:24

  Πολυ ευστοχο αρθρο. Το ασυλο πρεπει να αναδιατυπωθει. Δεν πρεπει να καλυπτει χωρους! Αυτο ειναι πιο σημαντικο απο καθε τι. Να καλυπτει ατομα.
  Μονο φοιτητες του οικειου πανεπιστημιου που φερουν πασο, το διδακτικο προσωπικο και το διοικητικο προσωπικο.
  ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΟ.

 13. λέων avatar
  λέων 29/01/2011 17:45:33

  Το κόλπο της μεταφοράς των μεταναστών έχει τις παρακάτω εξηγήσεις:
  1)Να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα άθλια-γελοία πορίσματα για την SIEMENS που εκδώσαν όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα. Την Τρίτη ανακοινώθηκαν αυτά, αμέσως έγινε η κατάληψη της Νομικής. Τυχαίο δεν νομίζω? Ένα μήνα θα ασχολούμαστε με το θέμα. Η “λάντζα” για το σκάνδαλο άρχισε.Ποιός το σκηνοθέτησε? Όλα τα κόμματα. Βρήκαν οι πολιτικοί την ευκαιρία πάλι να ξεγελάσουν τον λαό.Πάλι συνωμότησαν εναντίον του κι εμείς αποχαυνωμένοι παρακολουθούμε τους προβοκάτορες τους.

  2) Ίσως ο ΓΑΠ έχει πάρει την απόφασή του για εκλογές.Του δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία (μέσω προβοκατόρων του ή από τα δεκανίκια του) να “χαιδέψει” τα αυτιά της δεξιάς πτέρυγας της κοινωνίας. Άλλωστε κάτι τα εθνικά θέματα (Ερζερούμ), κάτι τώρα με τους μετανάστες (άσυλο, φράχτης κ.τ.λ) ο “σοσιαλιστής” ΓΑΠ έκανε ακροδεξιά επίδειξη δύναμης.

 14. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 29/01/2011 17:56:41

  Προϋπόθεση κάθε κομμουνιστικού και γενικότερα “αριστερού” ιδεολογήματος είναι η αλλοίωση της σημασίας των λέξεων. Όπως, “δημοκρατία”, “νόμος”, “κράτος”, “έθνος”, "ψυχή", κλπ, και σχεδόν κάθε αφηρημένης έννοιας. Το προπαγανδιστικό ντελίριό τους αμφισβητεί ακόμη και αισθητηριακά δεδομένα. Φτάνουν μάλιστα μέχρι του σημείου να έχουν παραισθήσεις και οράματα όπως οι παραληρούντες θρησκόληπτοι. Γενικά ισχύει γι αυτούς η φράση του Όργουελ: “2 και 2 κάνουν όσο θέλει το κόμμα (ή το γκρουπούσκουλο, συμπληρώνω). Στις δίκες της Μόσχας οι κομμουνιστές αξιωματούχοι ομολογούσαν ότι είχαν διαπράξει απίστευτα εγκλήματα τα οποία αποδεδειγμένα δεν είχαν διαπράξει, διότι πίστευαν ότι από την στιγμή που το αποφάσισε η κομματική αρχή, έτσι πρέπει να είναι. Πολύ πιθανόν να κατέληγαν και να το πιστέψουν στ' αλήθεια. Αυτά τα ανέλυσε ο Καίσλερ στο Darkness at Noon.

  Η συζήτηση επί αυτού του θέματος νομίζω έχει λήξει και η παρούσα ανάρτηση συνοψίζει εξαιρετικά τα λογικά συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν.

  Τα κομματόσκυλα του κουκουέ, τα αμολημένα κανίς του σύριζα, και τα αδέσποτα κοπρόσκυλα θα συνεχίζουν να αλυχτούν κακόφωνα. Αυτό όμως δεν είναι συζήτηση. Είναι ιδεολογικό γάβγισμα.

  • neotera avatar
   neotera @ Professor Moriarty 29/01/2011 18:41:26

   Το ΣΥΝΟΛΟ του προσωπικού της πρεσβείας του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος στο Κάιρο, εγκατέλειψε την Αίγυπτο και έφυγαν με ελικόπτερο!
   12 νεκροί στο Σινά -στη Ράφα (σύνορα Αιγύπτου με Γάζα)- από συγκρούσεις Βεδουίνων με την αστυνομία του Μουμπάρακ.
   Η επίθεση εναντίον των αστυνομικών Τμημάτων έγινε με ρουκέτες!
   Οι βεδουίνοι άνοιξαν τον τοίχο του εμπάργκο της Αιγύπτου προς τη Γάζα, αλλά η κυβέρνηση της Γάζας (Χαμάς) απαγορεύει την έξοδο Παλαιστίνιων προς την Αίγυπτο!
   Ενημέρωση από τον...
   σύντροφο Βικ (Vittorio Arrigoni), μέσα από την αποκλεισμένη Γάζα με το δολοφονικό εμπάργκο των ΗΠΑ, Ε.Ε., Ισραήλ και Αιγύπτου!
   sibilla

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ neotera 29/01/2011 19:04:36

    Το blog αυτο ειναι συνδεσμος του ΠΑΣΟΚ με τους ισλαμιστες εισβολεις και προσπαθει να εθισει την ελληνικη κοινωνια στην εμφανιση του πολιτικου ισλαμ στην Ελλαδα ως συμμαχο του "σοσιαλισμου".

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ neotera 29/01/2011 19:14:03

    ...και πού να δεις και το Άρης-ΠΑΟΚ....

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Professor Moriarty 29/01/2011 19:41:38

   Η ίδια προυπόθεση ισχύει και για τα "δεξιά", συντηρητικά,εθνικοπατριωτικά ή φασιστικά ιδεολογήματα.
   Τα κομματόσκυλα,τα κανίς και τα αδέσποτα κοπρόσκυλα των άνωθι ιδεολογικών αποχρώσεων θα συνεχίζουν να αλυχτούν κακόφωνα τα αντίστοιχα ιδεολογικά γαβγίσματα τους.
   Copyright by Professor Moriarty.

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ Κάποιος 29/01/2011 19:52:07

    Συγνώμη Κάποιε, επειδή είδα πως δίνεις απαντήσεις σε ό,τι σε ρωτάνε.
    Να ρωτήσω κάτι σημειολογικό:
    Το "φασιστικά" είναι κατανοητό να χρησιμοποιείται ως αρνητικό όρος. Τον χρησιμοποιούν, για το αρνητικό πρόσημο που προσδίδει, όλοι οι δημοκράτες.
    Το "δεξιά" και "συντηρητικά" καταλαβαίνω να το χρησιμοποιεί ένας αριστερός, προσδίδοντάς τους αρνητική απόχρωση αφού είναι ιδεολογικά αντίθετος.
    Ρωτάω όμως: το "εθνικοπατριωτικά" γιατί το χρησιμοποιείς σε μια φράση όπου θέλεις να αραδιάσεις επίθετα με αρνητικό-απαξιωτικό περιεχόμενο στο ιδεολογήματα. Τί το κακό έχουν οι όροι "έθνος" και "πατριωτισμός";
    Δεν συμφωνείς πως κάποτε οι νεολογισμοί του Συγκροτήματος και του "αριστερού" Σωμερίτη πχ πρέπει να εκλείψουν μαζί με το βυθιζόμενο στην ελληνική κοινωνία κύρος τους;

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Κώστας 29/01/2011 20:07:18

     Κανονικά το εθνικοπατριωτικά θα έπρεπε να το βάλω σε εισαγωγικά, ακριβώς για να μην γίνει μιά τέτοιου είδους παρανόηση.
     Αναφερόμουν σε αυτούς που πλασάρονται διαχρονικά ως πρόμαχοι ενός έθνους και μιας πατρίδας που την καθορίζουν με δικά τους ιδεολογικά,φυλετικά και πολιτικά κριτήρια.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Professor Moriarty 29/01/2011 20:44:03

   Όταν κάποιος αναφέρεται στο copyright μου, παρακαλώ να μου πληρώνει και τα πνευματικά δικαιώματα. Αν όχι αυτός, το αφεντικό του.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Professor Moriarty 29/01/2011 21:14:51

    Απόλυτα πιστός στο πνεύμα του καπιταλισμού.
    Κι απ'την μύγα ξύγκι.

    Θα επικαλεστώ ωστόσο έναν τίτλο έργου του Ντάριο Φο:
    "Δεν πληρώνω,δεν πληρώνω."
    Αυτός σίγουρα δεν θα είχε πρόβλημα με το copyright!

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Professor Moriarty 29/01/2011 22:02:32

    Από την μύγα ξύγκι έβγαζαν κάποιες προκαπιταλιστικές κοινωνίες. Ο καπιταλισμός παράγει συνθετικό ξύγκι και τηλεκατευθυνόμενες μυγοσκοτώστρες, σε πείθει ότι τις έχεις ανάγκη και σου δίνει και δάνειο να τις αγοράσεις. Επί σοβιετικού κομμουνισμού πήγαινες να αγοράσεις παπούτσια, δεν έβρισκες, και αντ' αυτών αγόραζες δύο ελαττωματικές μυγοσκοτώστρες, και μετά πήγαινες στο δυάρι σου που στέγαζε δύο τετραμελείς οικογένειες να διαβάζεις τον αναρχικό Ντάριο-Φό σε σαμιζντάτ.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Professor Moriarty 29/01/2011 22:15:20

    Από την μύγα ξύγκι έβγαζαν κάποιες προκαπιταλιστικές κοινωνίες. Ο καπιταλισμός παράγει συνθετικό ξύγκι και τηλεκατευθυνόμενες μυγοσκοτώστρες, σε πείθει ότι τις έχεις ανάγκη και σου δίνει και δάνειο να τις αγοράσεις. Επί σοβιετικού κομμουνισμού πήγαινες να αγοράσεις παπούτσια, δεν έβρισκες, και αντ’ αυτών αγόραζες δύο ελαττωματικές μυγοσκοτώστρες, και μετά πήγαινες στο δυάρι σου που στέγαζε δύο τετραμελείς οικογένειες να διαβάζεις τον αναρχικό Ντάριο Φό σε σαμιζντάτ.

 15. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 29/01/2011 18:44:39

  «Αστυνόμευση» από… μακριά δεν υπάρχει!

  Υπάρχει, υπάρχει ... από τότε που βγήκε το PASOK η πολεμική μας αεροπορία "αστυνομεύει" τους Τούρκους με τα μάτια και εκ του μακρόθεν. Το είπε άλλωστε και ο Βερύκιος!

 16. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/01/2011 19:01:58

  Ο τελικος στοχος του ΠΑΣΟΚ ειναι το δικαιωμα ψηφου σε ενα - δυο εκατομμυρια λαθρομεταναστες απο τη Μεση Ανατολη.
  Αυτο δεν ειναι δυνατον να περασει ευκολα και ετσι θα υποκινηθουν "λαικοι αγωνες" απο τους μεταναστες που υπο την απειλη της βιας θα κερδισουν σταδιακα την ψηφο.

 17. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 29/01/2011 19:09:34

  Οχι μόνο την δημιούργησαν αλλά και την εξέθρεψαν, αν ήταν αντιπολίτευση θα έτρεχε ο Γιωργάκης με το Καπετάν Αλέκο τον Πεντελιώτη για διαπραγματεύσεις.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Σοσιαληστής 29/01/2011 20:12:12

   Χαχα, ναι ο Αλαβάνος θέλει να φτιάξει "κυβέρνηση του Βουνού¨, όπου βουνό=Πεντέλη.

 18. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 29/01/2011 20:09:54

  Η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη κατρακύλα ξεκίνησε το 1981 με το ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε, προσπάθησε να την ανακόψει ο Μητσοτάκης, αλλά συνάντησε λυσσαλέα αντίδραση (θυμηθείτε ότι επί Μητσοτάκη ξεκίνησαν οι καταλήψεις, υποκινούμενες από το ΠΑΣΟΚ, για να τις βρει μετά μπροστά του).
  Ο Σημίτης προσπάθησε να ανακόψει κάπως την κατρακύλα, εν μέρει το κατόρθωσε, αλλά χωρίς μόνιμα και ουσιαστικά αποτελέσματα.
  Επί Κωστάκη Καραμανλή του Εξαφανισμένου ό,τι υπήρχε από κράτος από τον Σημίτη ξεχαρβαλώθηκε. Εντελώς. Ο άνθρωπος ήταν οκνηρός και αδιάφορος για τα πάντα και αυτό διαχύθηκε στην κρατική μηχανή. Επιπλέον, η ΝΔ του ΚΚ διακατεχόταν από ενοχές γιατί "υπήρχε"! Είχε υπαρξιακό πρόβλημα, ήταν κάτι σαν Δεξιά, αλλά δεν ήθελε να το πει. Δεν ήταν τίποτα. Το πράγμα φάνηκε ήδη από το 2007 ότι ήταν σάπιο, ότι το κράτος αποσαρθρωνόταν. Και η ευθύνη βαραίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τον αδιάφορο και νωθρό πρωθυπουργό.
  Αυτό το ξεχαρβαλωμένο κράτος παρέλαβε ο "αντιεξουσιαστής" ΓΑΠ. Άλλο φρούτο αυτός. Αυτός θέλει να το παίξει κάτι σαν "παιδί των λουλουδιών", αγάπη και ειρήνη στον κόσμο, make love, not war. Ολα αυτά με καθυστέρηση δεκαετιών σε μια χώρα που το κύριο πρόβλημά της είναι η διάχυτη ανομία, από την οποία φυσικά υποφέρουν οι αδύναμοι και όχι οι φρουρούμενοι από γορίλλες και ο έχοντες αποθηκευμένα στη μνήμη του κινητού τα τηλέφωνα υπουργών, υφυπουργών και αστυνομικών διευθυντών.
  Οπότε, το κράτος θα αποσαρθρωθεί ακόμα περισσότερο.
  Να το καταλάβει όποιος αναλάβει πρωθυπουργία: Αν θέλει να κάνει την Ελλάδα κράτος που να προκαλεί σεβασμό σε εχθρούς και φίλους (και σε "φίλους"), θα πρέπει να επιβάλει την εφαρμογή του νόμου. Με ισονομία και ευνομία.
  Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι θα πρέπει να συγκρουστεί με τη μειοψηφική φασιστική ακροαριστερά, που έχει ως ναυαρχίδα τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και με τα διάφορα μηδενιστικά αναρχοαριστερά γκρουπούσκουλα. Αλλά θα πρέπει να συγκρουστεί μέχρι τέλους. Αν δεν εμπεδωθεί αυτό στον κόσμο, ότι δηλ. η εμπέδωση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα περνάει μέσα από την υποταγή της άκρας Αριστεράς στους ψηφισμένους νόμους και στους θεσμούς, δεν θα γίνει τίποτα. Τα εγγόνια μας θα συζητούν τα ίδια που συζητούμε εμείς σήμερα, αν φυσικά υπάρχει Ελλάδα τότε...

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ ΒΙΣ 29/01/2011 20:12:54

   "...προσπάθησε να την ανακόψει ο Μητσοτάκης..."

   It's time to play the music
   It's time to light the lights
   It's time to meet the Muppets on the Muppet Show tonight

   It's time to put on make up
   It's time to dress up right
   It's time to raise the curtain on the Muppet Show tonight

  • Μisha avatar
   Μisha @ ΒΙΣ 29/01/2011 20:16:31

   Φίλε μου BIΣ, εκτίθεσαι με τα εγκώμια σε Μητσοτάκη-Κοντογιαννόπουλο (τον Τεμπονέρα τον θυμάσαι άραγε;) και Σημίτη (Ίμια-Οτσαλάν-Χρηματιστήριο -βομβαρδισμοί Σερβίας- ταυτότητες κλπ)...Αν αυτό είναι το κράτος που ονειρεύεσαι, συχώρα με , αλλά προτιμώ κυβέρνηση Αλαβάνου-Σακκοράφα :)

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Μisha 29/01/2011 21:58:13

    O Tεμπονέρας ήταν ένας αριστεριστής καθηγητής που πρωτοστατούσε σε καταλήψεις σχολείων (παράνομες, αν δεν απατώμαι) και ο Καλαμπόκας ένας δεξιός τραμπούκος. Η εμπλοκή του Τεμπονέρα δείχνει ότι οι καταλήψεις ήταν κατευθυνόμενες.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Μisha 29/01/2011 22:06:05

    Mίσα δεν έχεις καταλάβει ότι η ανομία εξυπηρετεί τους έχοντες και κατέχοντες και όχι τον απλό κόσμο. Δες ποιοι στενάζουν από την κατάληψη των συνοικιών τους από τα λαθρο-pets των Συριζαίων. Δες ποιοι χρησιμοποιούν τα λεωφορεία και δεν βρίσκουν θέση, μιλάμε για ηλικιωμένους και παιδιά, επειδή έχουν θρονιαστεί οι λαθροπακιστανοί. Ημουν με την κορούλα μου, 5 ετών, σχεδόν 1 ώρα μέσα στο λεωφορείο όρθιοι και οι δύο, μέρα απεργίας του μετρό, και γύρω μας ήταν καθιστοί ΜΟΝΟ λαθρομετανάστες, νεαροί, και φυσικά κανείς δεν προσφέρθηκε να δώσει θέση. Αν είχα λεφτά, θα είχα πάρει ταξί, όπως θα έκανε κάθε καθώς πρέπει αριστερούλης συριζαίος Κολωνακίου και ΒΠ.

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ ΒΙΣ 29/01/2011 23:14:27

     Η περιγραφή με το λεωφορείο είναι το άκρον άωτον του ρατσιστικού λαικισμού.
     Επειδή δεν είσαι ο μόνος προφανώς που μπαίνει σε λεωφορεία, τρόλευ και μετρό, μπορώ να σου πω επίσης πάμπολλα περιστατικά με ηλικιωμένους,εγγύους ή γυναίκες με μικρά παιδιά, που στέκονταν όρθιοι, ενώ δίπλα κάθονται ελληνίδες πιτσιρίκες ή έλληνες πιτσιρικάδες, που όχι μόνο δεν παραχωρούν την θέση τους αλλά χασκογελάνε ή αυθαδιάζουν αν τους κάνεις παρατήρηση.
     Είναι και αυτοί έχοντες και κατέχοντες, ή μήπως σε πειράζει μόνο η ανομία και η έλλειψη savoir vivre των σκουρόχρωμων ;

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Κάποιος 29/01/2011 23:46:29

      Με πειράζει όταν χρησιμοποιούν το λεωφορείο χωρίς εισιτήριο, όταν το χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν λαθραία εμπορεύματα και όταν είμαι υποχρεωμένος να ανέχομαι την απλυσιά τους, τις ιδιαίτερες οσμές τους και την επί 1 ώρα κουβέντα τους στο κινητό τους μέσα στο αυτί μου στα ουρντού.
      Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Δεν τους γουστάρω, όπως και η πλειονότητα των Ελλήνων.

    • Misha avatar
     Misha @ ΒΙΣ 29/01/2011 23:52:59

     Φίλε μου ΒΙΣ , είμαι από μεσοαστική οικογένεια, μετακινουμαι με ΜΜΜ όσο θυμάμαι τον εαυτο μου.Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιούσα μόνο για μακρινά ταξίδια , μέχρι περυσι που το απέσυρα και δεν το αντικατέστησα από επιλογή.Ταξι παίρνω αραιά και πού, μόνο σε απεργίες και όταν βιάζομαι πολύ.Μισοθυμάμαι και τους εισπράκτορες και τα παλιά καφετιά βαγόνια του ΗΣΑΠ, θυμάμαι πως κάποτε στο χωριο μου δεν είχε δρόμους κι όταν έγιναν πηγαίναμε με τα παλιά ΚΤΕΛ χωρις αμορτισέρ και με το καπάκι της μηχανής δίπλα στον οδηγό... Από συνωστισμό δεν συζητάμε,ο ένας πάνω στον άλλο , μαζί με κοφίνια που περιέιχαν ενιοτε και πουλερικά(!!!)...
     Ο μεγάλος αριθμός μεταναστών με ενοχλεί στο βαθμό που λειτουργεί ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΛΑΡΑ (Τραπεζίτες, ΔΝΤ, ΕΕ κλπ)
     όχι γι άλλο λόγο, κι ας με έχουν κλέψει δυο φορές σε τρόλεϋ ...
     Συναντιέμαι πού και πού στο 040, με έναν ηλικιωμένο μαύρο με γκρι σακάκι και τραγιάσκα , που θυμίζει Κομπάι Σεγκούνδο και είναι ευγενέστατος και πολύ ευπρεπής, πολύ πιο ευγενής και από εμένα τον ίδιο που όταν είμαι στις κακές μου έχω το μπινελίκι στην άκρη των χειλιών μου...
     Δε θα χαλούσα χρόνο να σου γράψω τα παραπάνω αν δεν γνωριζα πως και μυαλό κοφτερό έχεις αλλά και καρδιά ζωντανή, «κοκκινιώτικη» , που μπορεί να αντιληφθεί ευρύτερα πράγματα από τις αριθμητικές του Μπουμπουκου, τού Μάνου και της Ντόρας.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Misha 30/01/2011 00:05:05

      Φυσικά και δεν με πειράζει το χρώμα των ανθρώπων. Αλλά όταν βλέπω ανθρώπους που ήρθαν εδώ λαθραία να μπαίνουν τζάμπα ή να παίρνουν από άλλους εισιτήριο και επιπλέον να κουβαλάνε και τη λαθραία πραμάτεια, ε, πώς να το κάνουμε, δεν το δέχομαι...
      Εχω δει μαύρους με λαθραία να καταλαμβάνουν επίτηδες και επιδεικτικότατα, 3 άτομα, 8 καθίσματα στο μετρό και κανείς να μην τολμάει να μιλήσει ούτε φυσικά να πάει να καθίσει ανάμεσά τους (γιατί θα πρέπει να τους σπρώξει...). Και βλέπεις ότι το κάνουν επίτηδες.
      Οι Νιγηριανοί ξέρεις τι θράσος έχουν; Σου έχει τύχει νεαρή Νιγηριανή να βρίσει χυδαία ταξιτζή και τον άλλο πελάτη, ηλικιωμένη σοβαρή κυρία, συγγενή μου, επειδή είχει κίνηση προς το λιμάνι του Πειραιά, για να πάει για την Κάρπαθο όπου "εργαζόταν"; Επειδή δεν θα της έφταναν τα λεφτά για το ταξί!!!
      Επειδή αυτά που σκέπτεται πάρα πολύς κόσμος δεν είναι πολιτικώς ορθά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαγορευτεί να τα γράφουμε. Εγώ τα γράφω. Εχουν κουβαληθεί εδώ πάρα πολλά σκουπίδια από Αφρική και Ασία.

     • Misha avatar
      Misha @ ΒΙΣ 30/01/2011 00:12:47

      Το «σκουπίδι» που λές εσυ έχει πολύ πιο όμορφη υπαρξιακή μυρωδιά από τους παρφουμαρισμένους εγκληματίες που κατοικούν στο Μ.Βρεττανία , στο απέναντι κυνοβολείο και στις πέριξ τράπεζες...

      Μια και ο λόγος για νιγηριανούς, τον Σαμ Τσέκουας τον έχεις ακουστά;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 29/01/2011 20:21:33

   Συμφωνω.

   • λέων avatar
    λέων @ ψυχραιμια 30/01/2011 11:22:58

    Μisha

    Αναφέρεις τους Αλβανούς συγκρίνοντάς τους με τους έγχρωμους αφρικανούς. Η σύγκριση που κάνεις είναι τελείως άστοχη. Οι Αλβανοί μετανάστες επιθυμούν διακαώς να γίνουν Έλληνες, δουλεύουν σκληρά- καθημερινά -στα χειρότερα επαγγέλματα ,είναι σωστοί γείτονες (υπάρχουν κι εξαιρέσεις) ,τα παιδιά τους λαμβάνουν ελληνική παιδεία, ακολουθούν την θρησκεία μας. Ενώ αντιθέτως όλοι οι έγχρωμοι ασχολούνται με το εύκολο κέρδος. Μαστροπεία-ναρκωτικά-παραεμπόριο και HELP US USA. Τίποτα απολύτως δεν προσφέρουν.Τέλος σου κάνω και τις εξής ερωτήσεις: έχεις δει ποτέ μαύρο να δουλεύει σε οικοδομή ? Έχεις δει τα ξημερώματα που ξεκινάμε όλοι για την εργασία μας να κυκλοφορεί μαύρος? Είναι σίγουρο 100% ότι δεν έχεις δει.

    • Misha avatar
     Misha @ λέων 30/01/2011 20:50:41

     Μου κάνει εντύπωση που λες πως δεν έχεις δει άλλους πλην αλβανών να δουλεύουν στις οικοδομές.
     Πολλοί Άραβες και πακιστανοί εργαζονται σε οικοδομικές εργασίας. Στα χωράφια ποιος δουλεύει; Οι έλληνες; Πακιστανοί και ινδοί ξεβοτανίζουν...
     Σε λαϊκή αγορά έχεις πάει; Πήγα προχτές να πάρω πορτοκάλια κι ένα γουρούνι ελληναράς από τη Σπάρτη έβριζε σα σκουπίδι τον ασιάτη που είχε στη δουλεψη του, επειδή εκεινος πηγε να κλείσει μια ομπρέλα χωρίς να τον ρωτήσει....
     Για τους αφρικανούς δεν ξέρω ...Όπως και για τους Κινέζους...
     Τι δουλειά να κάνουν άραγε αυτοί οι κινέζοι στους οποίους πουλήσαμε τον Πειραιά; Μήπως πλένουν ρούχα όλη μέρα και πουλάνε χρυσές τις «σαπουνάδες» του «χρυσού τριγώνου»;

    • Misha avatar
     Misha @ λέων 30/01/2011 20:52:14

     Τωρα για τους σωστούς γείτονες Αλβανούς, ρώτα τους βορειοηπειρώτες να σου πουν... Το αίμα του παλληκαριού που σκοτωσαν επειδή ήταν έλληνας ειναι ζεστό ακόμα.

     • λέων avatar
      λέων @ Misha 30/01/2011 21:32:45

      Misha

      Βλέπω ότι πλατιάζεις το θέμα και μπερδεύεις την συζήτηση όπως σε συμφέρει.Η συζήτηση γίνεται γύρω από τους μαύρους - αφρικανούς , έγχρωμους -πακιστανούς ή βαλκάνιους δηλ. αλβανούς ? Στα γραφόμενά σου κινείσαι σε ένα πλαίσιο από αριστερίζον ακτιβισμό μέχρι εθνικοπατριωτικό συναίσθημα. Ξεκαθάρισε τι προτιμάς. Μάλλον είσαι επιλεκτικά υπέρ κάποιων μεταναστών. Θεμιτό. Νομίζω πάντως πως οι ράτσες όλων αυτών διαφέρουν μεταξύ τους.

      Υ.Γ. Όσο για τους ινδούς που ξεβοτανίζουν και τους ασιάτες στην λαική που βρίζει ο Ελληναράς(σαφώς κατακριτέο) ,μην σε πιάνουν τύψεις, γιατί είναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν αυτές οι φυλές. Εχει μαζευτεί ότι χειρότερο υπάρχει από αυτούς.

     • Misha avatar
      Misha @ λέων 30/01/2011 21:51:21

      λέων

      Προσπαθώ να ισορροπω με βασικό κριτήριο να μη χάνω την όποια ανθρωπιά μου αλλά ταυτόχρονα φροντίζω να μη χάφτω τα παραμύθια του Σόρος για «ανοιχτές κοινωνίες» και άλλα νεοφιλελεύθερα ...

      Οι Αλβανοί εντάσσονται όσο και οι Νιγηριανοί ή οι Πακιστανοί ή ακόμα και οι Άγγλοι ή οι Γερμανοί που τους ξεπουλάμε τα χωριά μας και μπορούν να εγκατασταθούν ελεύθερα λόγω ΕΕ.

      Η δημογραφική αλλοίωση έχει παρει πλέον χαρακτήρα εποικισμού και γινεται μανιπουλάρισμα των μουσουλμάνων μεταναστών από τους ιμάμηδες της Σαουδαραβίας , είτε αυτοί είναι αλβανοί,είτε άραβες, είτε πακιστανοί ή σομαλοί...

      Οι ξένες μαφίες είναι σε δράση. Αλβανική, ρώσικη, αφρικάνικη, αφγανοπακιστανική...Οσονούπω έρχονται και οι Μπρους Λη στο ξεπουλημένο λιμάνι.

      «Την πατρίδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες» που έλεγε ο Θοδωράκης .Χωρίς ΕΕ και κατοχικό μνημόνιο, χωρίς εποίκους , αλλά με ανθρωπιά για όσους κατατρεγμένους μπορούμε να περιθάλψουμε, καθώς είναι προφανές ότι 10 εκ άνθρωποι δε μπορουν να θρέψουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια των παριών της Ανατολής.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΒΙΣ 29/01/2011 22:52:18

   ασ ειμαστε λιγο σοβαροι ... τι σχεση μπορει να εχουν οι καταληψεις φοιτητων/μαθητων κοντρα στην κυβ/νση Μητσοτακη με αυτο που ζουμε σημερα
   εισαγομενο ισλαμικο φονταμενταλισμο, τα φαινομενα καταλυσης του κρατους και προσπαθειες εσωτερικης αποσταθεροποιησης υποκινουμενες απο την κυβερνηση ΓΑΠ με οργανα τους λαθρο ?

 19. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/01/2011 20:22:19

  Με τον ΒΙΣ φυσικα.Οι καταληψεις ειναι παρανομες.

 20. Petros avatar
  Petros 29/01/2011 21:20:22

  Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται ότι η κουβέντα για την κατάργηση του ασύλου
  στην παρούσα φάση ευνοεί το ΠΑΣΟΚ;

  Γίνεσαι κυβέρνηση και ο ΠΡΩΤΟΣ νόμος που ψηφίζεις, ΝΑΙ, είναι αυτός.

  Αυτή την στιγμή όμως, η κυρίαρχη αντίθεση (για όσους το πιστεύουν)
  είναι :
  ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ,
  ΚΑΤΟΧΗ -ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ,
  ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ

  Είναι λοιπόν προφανώς λάθος πολιτική επιλογή να προτείνεις τώρα την αναθεώρηση , ως αντιπολίτευση , ενός νόμου που εσύ ως κυβέρνηση είχες ψηφίσει !! ......
  και που διχάζει ιδεολογικά την ελληνική κοινωνία
  (φαίνεται και από τα σχόλια ) σε διαφορετική βάση από την επιδιωκόμενη .

  Να το πω και πιο ωμά για όσους δεν καταλαβαίνουν .
  Η ξευτιλοποίηση σήμερα των Τσίπρα Αλαβάνου πολιτικά ποιον εξυπηρετεί;
  Οι απογοητευμένοι οπαδοί τους ποιον θα στηρίξουν ;
  Στην καλύτερη Κουβέλη.
  Η ταύτιση με το μνημονιακό ΛΑΟΣ και η αντιπαράθεση τώρα με την αντιμνημονιακή αριστερά δίνει ή όχι ζωτικό πολιτικό χώρο στο ΠΑΣΟΚ;
  Εξυπηρετεί ή όχι την πασοκική πολιτική του διαίρει και βασίλευε;

  Θα προτιμούσα αντίθετα , η πρόταση νόμου της ΝΔ να αφορούσε για παράδειγμα στην αποκατάσταση των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων, στην μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, στην διασφάλιση ρευστότητας της μικρομεσαίας επιχείρησης κ.α.

  Έτσι αναδεικνύεις την κυρίαρχη σήμερα αντίθεση και συγκροτείς με όρους ηγεμονίας την πλειοψηφία ανατροπής....

  • Μisha avatar
   Μisha @ Petros 29/01/2011 21:28:06

   Αριστα σκέφτεσαι, αυτά ακριβώς που υποψιάζεσαι είναι και αυτά που συμβαίνουν στην πραγματικότητα...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Petros 29/01/2011 21:47:50

   Αυτη την τακτικη ανοχης του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθουσε ο Καραμανλης και το πληρωσε.Οι επιθεσεις στα αστυνομικα τμηματα αρχισαν απο το 2004 και εκανε το κοροιδο και τελικα φθασαμε στο μεγαλο σωου του 2008 και εγκατελειψαν τη ΝΔ αηδιασμενοι δικοι της οπαδοι.
   Πολυ καλα θετει θεμα ο Σαμαρας -ολο τον προηγουμενο χρονο μονο με την οικονομια ασχολειτο.
   Η ΝΔ πρεπει να αποκτησει ιδεολογικη ραχοκοκκαλια κομματος νομου και ταξης.

   • BTS avatar
    BTS @ ψυχραιμια 29/01/2011 22:00:21

    Συμφωνώ Απόλυτα!

   • Petros avatar
    Petros @ ψυχραιμια 29/01/2011 22:22:47

    Τρικυμία εν κρανίω.
    Δηλαδή ο Καραμανλής έχασε από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ήταν αρκούντως δεξιός;
    Πες μας και γιατί κέρδισε το 2004.

    Και τι περιμένουν οι απογοητευμένοι δεξιοί μικρομεσαίοι που εβαλαν λουκέτο ,οι μικροσυνταξιούχοι που πεινάνε ,οι νέοι άνεργοι .
    Την κατάργηση του ασύλου για να επιστρέψουν;

    Ο ΓΑΠ τι είναι;

    Πάντως αν θες διαγωνισμό Πειθαρχίας - Νόμου -Τάξης , έχασες.
    ΠΑΣΟΚ -ΤΡΟΙΚΑ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ σε κερδίζουν μακράν.

    • Misha avatar
     Misha @ Petros 29/01/2011 23:58:57

     Εγραψες Πέτρο!!!
     Ο ψυχραιμίας είναι μνημονιακός εξάλλου !!!

 21. βαγόνι avatar
  βαγόνι 29/01/2011 21:54:05

  'Aν η "σαφήνεια στόχων" που εμφανίζει η παρούσα αρθρογραφία
  εμφανίζονταν, έστω μιά φορά, για την άθλια μετεμφυλιακή συσσώρευση
  κεφαλαίου και την πολιτική κάλυψη που της δόθηκε για δεκαετίες, έ τότε
  ευχαρίστως θ'αναγνώριζα: νά μια συνεπής θέση "λαικής δεξιάς"...δεν
  θά ήμουν οπαδός της, θα δεχόμουν όμως την εντιμότητα και την
  καθαρότητα των θέσεων της!
  Με τέτοια εμφάνιση, όμως,των κυρίαρχων κοινωνικών στρωμάτων στη
  χώρα μας, που πρώτα αυτά κατεξευτέλισαν κάθε έννοια θεσμικής
  διακυβέρνησης,το να επισείει κανείς τον μπαμπούλα της διάλυσης απο
  ένα οξυμμένο και δυσεπίλυτο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, τότε
  πράγματι κάτι δεν πάει καλά!
  Παρόμοια άρθρα εισάγουν την ελληνική εκδοχή του greek tea party!
  O πακτωμένος συντηρητισμός διακρίνονταν,πάντοτε για τη μονομέρεια
  του...!

 22. Aggelos avatar
  Aggelos 29/01/2011 22:59:56

  "Ο Αλαβάνος είπε-σωστά κατά την γνώμη μου- πως το άσυλο , δλδ το ακαταδίωκτο εντός ιερών χώρων , είναι αρχαιοελληνικό έθος περιγραφόμενο το πρώτον στις Ικέτιδες του Αισχύλου…

  Νομίζω πως όποιος ζητά την κατάργηση του ασύλου, κάνει μείζον λάθος , ανάλογο με αυτό που διαπράττουν και όσοι χρησιμοποιούν το οικιακό, πανεπιστημιακό, εκκλησιαστικό άσυλο για να εκδηλώνουν αντικοινωνικές συμπεριφορές."
  πάτε καλα?πότε υπηρχε στην αρχαια ελλαδα ασυλο στα πανεπιστημια κλπ σχολες?
  ελεος!
  μονο σε ιερους ναους και μερη υπηρχε..!

  ελεος τι ακουμε...

  να πανε να κλειστουν σ εεκκλησια οι συριζαιοι,,αλλα συχαινονται τοσο την εννοια της θρησκειας και του θεου που ουτε αυτο το ασυλο τους καλυπτει..

 23. Aggelos avatar
  Aggelos 29/01/2011 23:02:41

  απο πότε εγινε το Πανεπιστημιο ιερος χωρος?
  να κανουμε και παρεκκλησι μεσα..ερε τρελα που μας δερνει..

  φτασαμε να αναφερονται για επιχειρηματα στην αρχαια Ελλαδα και τη θρησκεια και οι εθνοαλλεργικοι συριζαιοι..

  στις επομενες εκλογες θα ψαχνουν τα ποσοστα οι συριζαιοι,,ουτε 3 % δεν πιανουν πια..
  παρεα με την Ντορα θα ειναι.. στον πάτο..

 24. karamanlikos avatar
  karamanlikos 29/01/2011 23:11:35

  ΝΖ
  Εμπνευσμένο, εύστοχο, πραγματικό!
  Βοηθείστε τον Αντώνη να αποκαλύψει και να καταργήσει το παρακράτος που σπρώχνει τον τόπο στον όλεθρο!

 25. karenin avatar
  karenin 29/01/2011 23:43:58

  Προς το παρών συστήνω στον προφέσορα, και άλλα παληκάρια εδω μέσα, να αφήσουν την εθνική βιάγκρα στο συρτάρι. Η τρόικα είναι εδώ, και στο Νταβός γίνοντε αλιβερίσια. Για να πάρουμε λοιπόν τα απαραίτητα σαν έθνος προς το ζήν, πρέπει όχι μόνο να σκύψουμε μέχρι αηδίας, αλλά χρεάζονται και λιπαντικά ποιότητας, γιατί όπως σωστά προέβλεψε ο Φαήλος, θα υποστούμε κλύσμα με χαλίκι οδοστρωμάτων. Ας περάσουμε λοιπόν όλοι μαζί ενωμένοι αυτή την ιεροτελεστία και μετά αφου βγάλουμε το φάρμακο απο το συρτάρι, θα λογαριαστούμε με αυτά τα ''κοινωνικά απόβλητα'' τους μετανάστες.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ karenin 29/01/2011 23:53:22

   Αλλαχουκμπάρ, τова́рищ.

   • karenin avatar
    karenin @ Professor Moriarty 30/01/2011 00:00:16

    Η επανάληψη, μητέρα κάθε μάθησης.
    Β.Ι.Λένιν

    • Professor Moriarty avatar
     Professor Moriarty @ karenin 30/01/2011 00:02:55

     Αρκεί να μην κάνεις ένα βήμα μπρος και δύο πίσω, όπως είπε και ο Γκαίμπελς

 26. demetris avatar
  demetris 30/01/2011 00:38:53

  Το άσυλο τσούζει γιατί είναι κατάκτηση του ελληνικού λαού που κερδήθηκε με αγώνες και αίμα! Τι να κάνουμε κάποιοι απείχαν απ' αυτούς τους αγώνες και δεν μπορούν να το καταπιούν, σιγά-σιγά όμως θα μάθουν να ζουν μ' αυτό!

  • anonymous avatar
   anonymous @ demetris 30/01/2011 14:32:10

   το άσυλο τσούζει διότι εκεί πουλάνε ναρκωτικά και παρανομούν κατά κόρον.

 27. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 30/01/2011 00:47:41

  Εντάξει ρε Μίσα, μου βρήκες και εσυ έναν ελληνομαθή Νιγηριανό, να σου βρω και εγώ έναν ελληνομαθή Κινέζο και έναν ελληνομαθή Καμποτζιανό και πάει λέγοντας.
  Δεν τα έβαλα με όλους τους Νιγηριανούς, για όνομα, έχω διαβάσει και τον "Δακρυσμένο Ήλιο" (Half of a Yellow Sun, για την ακρίβεια), είχα δακρύσει και με κάτι φωτογραφίες από τη Μπιάφρα. Αλλά δες το ποιόν των Νιγηριανών που έχουν κουβαληθεί εδώ (και δεν λέω για τυχόν σπουδαστές). Δεν βλέπεις ότι υπάρχει μία πανίσχυρη Νιγηριανή μαφία; Δεν βλέπεις ότι εκμεταλλεύονται ανήλικες συμπατριώτισσές τους; Ξέρεις τι λένε για τους Νιγηριανούς που είναι εδώ οι άλλοι Αφρικανοί; Για ρώτησε σε παρακαλώ κανέναν από Κογκό, ας πούμε.

  Το πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση είναι, συν τοις άλλοις, ότι επειδή ακριβώς ΔΕΝ δίνουμε την εντύπωση σοβαρής χώρας, αλλά είμαστε η χώρα του "όλα επιτρέπονται", κουβαλιούνται εδώ τα λούμπεν στοιχεία. Ανθρωποι που δεν θα μπορούσαν να κάνουν "καριέρα" στη Γαλλία ή την Αγγλία, έρχονται εδώ. Ο πλύστης παραθύρων από το Μπαγκλαντές έρχεται εδώ όχι μόνο Δουβλίνου ΙΙ, αλλά γιατί εδώ τον αφήνουν να τα κονομάει από τη ζητιανιά (γιατί ζητιανιά είναι φυσικά), αλλά στην Αγγλία θα τον είχαν μαζέψει αν τολμούσε να σταθεί σε φανάρι και να απλώσει τη χλαπάτσα του στο τζάμι.
  Θα ήταν ευχής έργο να έρχονταν εδώ φοιτητές από όλη την Ασία και την Αφρική να σπουδάσουν. Θα χαιρόμουν να έβλεπα στα πανεπιστήμιά μας πολλούς έγχρωμους που να διαπρέπουν μετά στη χώρα τους. Αλλά με την εικόνα που δίνουν τα πανεπιστήμιά μας (και λόγω ασύλου, ναι!), κάθε φιλόδοξος και εύπορος Νιγηριανός ή Ινδός φοιτητής, για παράδειγμα, θα πάει Αγγλία, Γερμανία, Αμερική. Εδώ θα έρθει ή ο δευτεροκλασάτος ή ο ζήτουλας ή ο κακοποιός.

 28. Misha avatar
  Misha 30/01/2011 00:56:41

  Θυμάσαι τι λέγαμε για του αλβανούς όταν πρωτοήλθαν εδώ; Τα ίδια λέμε τωρα για τους νιγηριανούς...
  Και για τους δυο πληθυσμούς είχαμε «αντικειμενικά» δίκιο: έχουν αυξημένη παραβατικότητα , λειτουργούν στο μεθόριο της εγκληματικότητας...
  Στη γειτονιά μου έναν φουκαρά ταβερνιάρη τον έχουν κλέψει 5 φορές οι αλβανοί της γειτονιάς , την τελευταία του έσπασαν και τη μέση κι ο άνθρωπος τα παράτησε....
  Αν σου πω «σκατόφαρα οι αλβανοί » δεν θα σου καλοφανεί όμως....
  Και θα έχει δίκιο ....ή μήπως όχι;

 29. Misha avatar
  Misha 30/01/2011 01:11:29

  Ο Στρος Καν μήπως;

  • MatrixRevolutionEra avatar
   MatrixRevolutionEra @ Misha 30/01/2011 15:41:53

   Απρόσκλητος ο Στρος;;;Δεν νομίζω...Γνωρίζουμε καλά ποιοί τον προσκαλέσανε.

 30. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 30/01/2011 01:32:30

  Γιατί θα είχες άδικο να το πεις; Γιατί να μου κακοφανεί; Απλά έχω επισημάνει το ότι εντάσσονται πιο εύκολα στην ελληνική κοινωνία. Ε πώς να το κάνουμε, πιο συγγενείς είμαστε πολιτισμικά με τους άλλους Βαλκάνιους παρά με τους Νιγηριανούς.
  Ακόμα και με τους Τούρκους, αν δεν υπήρχε το ζήτημα της θρησκείας στη μέση, πολιτισμικά κοντά είμαστε, τουλάχιστον με αυτούς της αιγαιακής Τουρκίας.

 31. ο ξένος avatar
  ο ξένος 30/01/2011 11:57:02

  Misha & l'ami

  Είσθε υπέρ του ασύλου. Χρήση του ασύλου, ωστόσο, κάνουν αποκλειστικά οι κουκουλοφόροι (σπάσιμο, κάψιμο, κυνηγητό με μπάτσους και κρυφτό στο άσυλο).
  Την ίδια στιγμή, οι αριστεροί καταγγέλλετε ότι οι κουκουλοφόροι, είναι μπάτσοι(!), οι οποίοι κάνουν επεισόδια για να διαλύσουν τους κοινωνικούς αγώνες ή για αποπροσανατολισμό! Και μετά οι αυτοί μπάτσοι κρύβονται στο άσυλο! Και εσείς είσθε υπέρ του ασύλου!
  Τρικυμία εν κρανίω δεν το λένε αυτό;

  ΥΓ Καλά, ο συσχετισμός μπάτσου-κουκουλοφόρου- Αντιγόνης και ΓΑΠ-Κρέοντα, "τα σπάει", που λένε.

 32. sakis avatar
  sakis 30/01/2011 13:49:33

  Άκουσα ότι εκατοντάδες κακοποιοί απέδρασαν από τις φυλακές της Αιγύπτου λόγω των επεισοδίων πως έχω την εντύπωση ρε παιδιά ότι θα μας κουβαληθούν εδώ στην μπανανία που λέγεται Ελλάδα και θα ζητάν και αυτοί νομιμοποίηση μαζί με τους αριστεροφασίστες και τις συμμορίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλοντας τον ''ρατσισμό'' των Ελλήνων

 33. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ avatar
  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ 30/01/2011 19:06:07

  οταν η ελλαδα ξεπουλιεται και βιαζεται απο τους παντες
  το μονο ασυλο που πρεπει να σεβονται οι ελληνες ειναι αυτο της ελληνικης ψυχης τους
  ολα τα αλλα πρεπει να καταργηθουν ωσπου να ελευθερωθει η πατριδα μας απο ολων των ειδων τις κατοχες που υφισταται σημερα
  μετα ολα θα ξαναπαρουν τον ρυθμο τους

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.