#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/08/2011 07:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μυστική συμφωνία για να μην μειωθούν οι μισθοί εφοριακών - τελωνειακών !!!Αν ισχύει η είδηση ότι εφοριακοί και τελωνειακοί έκαναν συμφωνία με την κυβέρνηση και δε θα υποστούν μειώσεις στο μισθό τους με το ενιαίο μισθολόγιο σε αντίθεση με χιλιάδες άλλα κορόϊδα, τότε θα πρόκειται για μεγάλη κυβερνητική ξεφτίλα.

Στην πιάτσα κυκλοφορεί η φήμη, που διαδίδουν οι συνδικαλιστές εφοριακοί και τελωνειακοί, ότι οι απώλειες από την περικοπή των επιδομάτων, καλυφθεί με έναν άλλο κωδικό που στο εκκαθαριστικό κάθε μήνα θα λέγεται προσωπική διαφορά. Για παράδειγμα αν ένας εφοριακός έπαιρνε μισθό 1.500 ευρώ και άλλα 1.200 σε επιδόματα, δηλαδή 2.700 ευρώ και με το νέο μισθολόγιο ο μισθός του είναι 1.800 ευρώ τα υπόλοιπα 900 ευρώ θα δοθούν με άλλο τρόπο. Η ουσία είναι ότι δε θα υποστούν καμιά μείωση του εισοδήματός τους.

Αυτό διαδίδουν οι εφοριακοί οι οποίοι ας θυμίσουμε, είναι από τα αγαπημένα παιδιά του ΠΑΣΟΚ με ποσοστά… Στάλιν στις εσωτερικές εκλογές τους.

Λένε ότι στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τους δόθηκε αυτή η υπόσχεση και αυτοί ανέστειλαν τις προγραμματισμένες απεργίες τους.

Προφανώς η κυβέρνηση φοβούμενοι ότι θα διαλυθούν οι εφορίες, τα έσοδα θα βουλιάξουν και η μαύρη τρύπα θα διευρυνθεί, υπέκυψαν στον εκβιασμό των δικών της παιδιών και έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να βγει στο φως η συμφωνία με τους εφοριακούς που τόσους μήνες λευκή απεργία έκαναν και δεν εισέπρατταν βεβαιωμένους φόρους. Διότι τότε θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η αντίδραση χιλιάδων άλλων δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, γιατρών, εργαζόμενους στους δήμους και τα υπουργεία. Δε μπορεί κάποιοι να είναι πιο ίσοι από τους άλλους θα πουν και θα διεκδικήσουν κι αυτοί να μην υποστούν απώλειες εισοδημάτων.

Και τότε θα πέσει πολύ γέλιο. Το περίφημο σχέδιο του ενιαίου μισθολογίου που θα εξορθολόγιζε τις μισθολογικές δαπάνες θα ναυαγήσει και η κυβέρνηση θα έχει υποστεί δεινή ήττα.

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον και τι θα πει ο κ. Βενιζέλος στην τρόικα που περιμένει έργα και συμβουλεύει για περικοπές δαπανών στο δημόσιο.

Οι Πασοκιές πλέον δε μένουν κρυφές ούτε κι όταν πρόκειται για τα δικά τους παιδιά.

Και η επιβεβαίωση (Τετάρτη μεσημέρι)

Επί τάπητος τέθηκαν την Τετάρτη οι παράμετροι του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο σε ευρεία σύσκεψη των Ευ.Βενιζέλου και Δ.Ρέππα. Παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν οι τελικές ανακοινώσεις, από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι θα δοθεί η λεγόμενη προσωπική διαφορά, ώστε να καλυφθούν οι αποκλίσεις που θα προκύψουν από την καταργηση επιδομάτων.

«Στόχος νέου και μισθολογίου δεν είναι ο περαιτέρω περιορισμός των αποδοχών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η «προσωπική διαφορά» θα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως τα επιδόματα τύπου ΔΙΒΕΕΤ, τα οποία λαμβάνουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θα τεθεί πλαφόν σε αυτά τα επιδόματα, θα «παγώσουν» οι αυξήσεις τους και, παράλληλα, σταδιακά θα μειώνονται.

Για δε τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο δεν πρόκειται να υπάρξει «προσωπική διαφορά».

Την εξέλιξη αποκάλυψε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος των εργαζομένων στις ΔΟΥ, εξηγώντας πως η συμφωνία με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει η προσωπική διαφορά να δίνεται και σε άλλους δημοσίους υπαλλήλους, όχι μόνον όσους υπηρετούν στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Ο Γιάννης Δρίβας προσθεσε μαλιστα ότι οι μισθολογικές ανισότητες ανάλογα με το φορέα όπου εργάζεται κάθε υπάλληλος θα παραμείνουν, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Twins avatar
  Twins 24/08/2011 08:15:05

  Ναι... αλλα πολλοι εφοριακοί πήραν ακόμα και δάνειο για να καβατζώσουν την θέση του εφοριακού, οπότε τώρα πως θα το ξεπληρώσουν εαν τους μειώσουν τις αποδοχές ;

  • φορομπήχτης avatar
   φορομπήχτης @ Twins 24/08/2011 08:34:31

   Απο φαντασία σκίζουμε..

   • τσώφλι πασατέμπου avatar
    τσώφλι πασατέμπου @ φορομπήχτης 24/08/2011 08:51:00

    Ετσι κι αλλοιώς ο τρόπος που πληρώνονται οι εφοριακοί, τα επιδόματα, οι παροχές σε διάφορα επίπεδα, ο τρόπος που ελέγχονται, ο τρόπος που προάγονται, η συχνότητα της διαφθοράς και της ατιμωρησίας στον κλάδο τους, ξεφεύγει απο κάθε φαντασία !

    Τον τελώνη πολλοί εμίσησαν, τον μισθό του, ουδείς. Στη θέση τους, φίλε μου, όχι λευκή απεργία αλλά με καλάσνικωφ - σάν μουτζαχεντίν - θα κατέβαινα στους δρόμους ! Εκεί να δείς κοινωνικό "αυτοματισμό"...

   • of8almos avatar
    of8almos @ φορομπήχτης 25/08/2011 23:56:31

    Φαντάσου ο παραπάνω φίλος να ξέρει κάτι παραπάνω απο όλους εμάς και να γινόταν στην Ελλάδα τόσες 10 ετίες πράγματα που ούτε χωράνε στην φαντασία του υγιοί νου. Φαντάσου να μην είναι φαντασία...

 2. φορομπήχτης avatar
  φορομπήχτης 24/08/2011 08:41:38

  Τα περί λευκής απεργίας είναι ψέμματα και όποιος τα λέει και τα υποστηρίζει κάνει τη δουλειά εκείνων που βάζουν τον ένα Δ.Υ. να τρώγεται με τον άλλο για να κάνουν τη δουλειά τους. Διαίρει και βασίλευε.

  Λευκή απεργία ποτέ δεν έγινε. Απλά ο κόσμος δεν έχει λεφτά να πληρώσει. Ποιό από τα δύο είναι πιο πιθανό; Να έχει ο κόσμος λεφτά και να μη του τα παίρνουν ή να μην έχει ο κόσμος λεφτά κι έτσι να μη μπορούν να του παρουν φράγκο;

  Τέλος, θα πρέπει ο κάθε κλάδος να απαιτήσει να πληρώνεται να παίρνει όσα χρήματα δικαιολογεί η θέση του και ανάλογα με το πόσο πιθανό είναι να απολυθεί αν κάνει κάτι λάθος ή όχι. Αυτό να συνδυαστεί με αξιολόγηση (όλοι να αξιολογούνται από όλους τους εμπλεκόμενους) συνδεδεμένη με τη μισθοδοσία.
  Δε μπορεί εγω που κάθε μέρα μπορεί να απολυθώ ή να φάω ξύλο να παίρνω τα ίδια με τον Δ.Υ. που κάθεται σε ένα γραφείο και σφραγίζει χαρτιά, πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική μισθολογική διαφοροποίηση ανάλογα με τη θέση ευθύνης και τις αρμοδιότητες του καθε υπαλλήλου.

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ φορομπήχτης 24/08/2011 08:49:42

   Ετσι!
   Κάποτε ο μισθός του ΔΥ ήταν αντικίνητρο....

  • ΜΙΚΕ avatar
   ΜΙΚΕ @ φορομπήχτης 24/08/2011 12:38:07

   +1000000000

 3. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 24/08/2011 08:48:16

  Αρση μονιμότητας τώρα! Οποιος δεν τιμάει τα χρήματα που παίρνει στο σπίτι του!
  Δεν είναι δυνατόν να μας τσακίζουν σε φορολόγηση, περαιώσεις, έκτακτες αλλά μόνιμες εισφορές για να τα δίνουν σε αυτούς που έχουν τη δύναμη να εκβιάζουν.
  Να ελέγξουν αμέσως τα περιουσιακά στοιχεία όλων των εφοριακών κι αν δεν καλύπτονται από τις αποδοχές που είχαν δήμευσει και στη στενή.

  Αρκετά πιά! Πόσες βαθμίδες του Θεού υπάρχουν επιτέλους;

  Δεν κατάλαβα δηλαδή! Ρημάζουν τους υπόλοιπους μισθωτούς και τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες για να τα παίρνουν οι εφοριακοί;
  Και να κραδαίνουν και το μπαλτά πάνω από το κεφάλι κάθε κακομοίρη για μικρολάθη και του πίνουν το αίμα;

  Σπίτι τους άμεσα! Πριν ένα χρόνο μου παραπονέθηκε γνωστός ότι μαζί με τη γυναίκα του, ΔΥ κι οι δύο χάνουν από τις περικοπές 13.000 ευρώ. Δηλαδή πόσα έπαιρναν;! Η γυναίκα μου με 18 χρόνια ένσημα επαιρνε 950 ευρώ το μήνα ως ΙΔ.

  Μέχρι τώρα έλεγα ότι κάθε αφαιρεση δικαιώματος από τους ΔΥ ουσιαστικά δίνει το ελεύθερο για τη σφαγή των ιδιωτικών, αλλά δεν πάει άλλο με τους εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων....

  • manos avatar
   manos @ σιδεράκιας 24/08/2011 09:27:39

   Είπες αυτά που σκεφτόμαστε όλοι μας. Μπράβο.
   Εδώ το χειμώνα θα πέσει λόρδα στον κοσμάκη και αυτοί να μην χάσουν τα επιδόματά τους.
   Οξω τώρα και χωρίς αποζημίωση.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ σιδεράκιας 24/08/2011 12:33:22

   Σκέψου ότι η πτώχευση παρουσιάζεται ως μέγιστη συμφορά...Ουσιαστικά, δεν θα υπάρχουν χρήματα για τους μισθούς των ΔΥ (βέβαια και για συντάξεις και λοιπά)...Ωστόσο, καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ (περιλαμβάνονται προφανώς όλα τα κατώτερα στρώματα) δεν κινδυνεύουν...
   Το κλεισιμο των μικρών επιχειρήσεων, η ανεργία των ΙΥ, δεν παρουσιάζονται ως αντίστοιχες συμφορές...

   Οπότε: Πτώχευση τώρα...(εξάλλου δεν τη γλυτώνουμε)

   Απλή αριθμητική:

   52 δις έσοδα το κράτος…
   80 δις εξοδα περίπου (28 δις έλλειμμα, 10-12% του ΑΕΠ)…
   32 δις οι μισθοί δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου (μετά τις οριζόντιες μειώσεις)…
   Οι Γαλλογερμανοί αποφάσισαν (με συνταγματική κατοχύρωση) τον ισοσκελισμό των προϋπολογισμών…Δηλαδή έσοδα = έξοδα…

   Τα 52 δις των εσόδων δεν αυξάνονται (μάλλον μειώνονται λόγω ύφεσης)…
   Άρα τα 80 δις πρέπει να γίνουν σύντομα και βίαια 52 δις…
   Τη συνέχεια τη φαντάζεσαι…

 4. SCHWARZE SONNE avatar
  SCHWARZE SONNE 24/08/2011 08:59:28

  Οι λαδοπόντικες εφοριακοί στο απυρόβλητο !!!!! Δεν θα χάσουν ούτε ευρώ !!!!!!!

  Η αλητεία συνεχίζεται !!!!!!!

  50.000 ιδιωτικοί υπάληλοι άνεργοι τον Ιούλιο, αλλά στο δημόσιο τα πράγματα ως έχουν !!!!! Η Τρόικα ακούει ???

  Και όσο αφορά την εφαρμογή του 8ωρου στο δημόσιο..........το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ???

 5. armagedon avatar
  armagedon 24/08/2011 09:03:52

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ...ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ Δ.Υ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...?

 6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 24/08/2011 09:49:13

  Τι λέτε ρε Έλληνες .Είστε καλά. Οι εφοριακοί, τελώνες ,κλπ του υπουργείου, είναι αυτοί που και με κίνδυνο της ζωής τους μοχθούν ώστε να μην χαθεί ούτε .ενα λεπτό από το δημόσιο ταμείο και πρέπει να αμείβονται . Απόδειξη της σκληρής και πειθαρχημένης υπηρεσίας τους αποτελεί το γεγονός ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι των άλλων υπουργείων το μόνο που επιθυμούν είναι μετάταξη στην ΔΟΥ ή το τελωνείο.
  Είναι η μοναδική υπηρεσία στην οποία θα βρείτε από Θεολόγους και Γυμναστές μέχρι Οδοντογιατρούς. ( από αλλού μετατάχθηκαν βεβαίως βεβαίως)
  Είναι η υπηρεσία που και οι καθαρίστριεςς είναι πιο ακριβοπληρωμένες από υπαλλήλους ΠΕ του υπουργείου Παιδείας και Εθνικής Αμύνης
  Είναι η υπηρεσία με τα μεγαλυτερα και πολυτελέστερα κατα κατα κεφαλήν αυτοκίνητα ,σπίτια και εξοχικά.
  Ένας άχρηστος υπάλληλος που πρίν τριάντα χρόνια τέλειωσε Πολυτεχνείο και ακούει σήμερα τον Λάκη της Εργοδηγών να κλαίγεται γιατί θα του περικόψουν το ΔΙΒΕΤ που είναι οσο ο μισθός μου.

  • όχι στην ισοπέδωση avatar
   όχι στην ισοπέδωση @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 24/08/2011 14:42:57

   Για τις καθαρίστριες καλά τα λες. Ξέχασες να πεις όμως οτι με τους τελευταίους γραπτούς ( το τονίζω) διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το ΥΠ.ΟΙΚ. έχει παρει την αφρόκρεμα του επιστημονικού προσωπικού του Δημοσίου με εκπληκτικά ποσοστά αποφοίτων Νομικών και Οικονομικών σχολών ( πρέπει να έχει απο τις καλύτερες αν όχι την κορυφαία αναλογία παγκοσμίως) μεταπτυχιακά, διδακτορικά, 2-3 και πλέον ξένες γλώσσες κτλ. Επίσης, επειδή πολλοί ξερόλες μαζευτήκατε, πείτε μου σε ποια ευρωπαϊκή χώρα οι οικονομικοί υπάλληλοι λαμβάνουν τις ίδιες αποδοχές με τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους και δη τους μίζερους, κλαψιάρηδες, οκνηρούς και ως επί το πλείστον ανεπαρκείς εκπαιδευτικούς και μετά τα ξαναλέμε.

   • ο ξένος avatar
    ο ξένος @ όχι στην ισοπέδωση 24/08/2011 17:32:03

    "τους μίζερους, κλαψιάρηδες, οκνηρούς και ως επί το πλείστον ανεπαρκείς εκπαιδευτικούς"

    Το όχι στην ισοπέδωση μ'αρέσει

   • ekpaideytikos avatar
    ekpaideytikos @ όχι στην ισοπέδωση 26/08/2011 00:21:18

    Ως εκπαιδευτικός, πρέπει να σου τονίσω ότι από το 1998 ήδη οι προσλήψεις εκπαιδευτικών γίνονται με γραπτές εξετάσεις. Επίσης στις περισσότερες ευρωπαϊκες χώρες οι εκπαιδευτικοί είναι από τους καλύτερα πληρωμένους δημοσίους υπαλλήλους. Το ποιος είναι οκνηρός φαίνεται και στην απόδοση των ΔΟΥ ανά την Ελλάδα. Χατιράκια στους φοροφυγάδες φίλους των πολιτικών για να αυξάνεται το παχυλό ΔΙΒΕΕΤ δεν έκαναν οι εκπαιδευτικοί.
    Εν κατακλείδι, αν θεωρείς δίκαιο να παίρνει εκπαιδευτικός με 5 χρόνια υπηρεσία (και 5 στον ιδιωτικό που δεν μου αναγνωρίζει το δημόσιο), μεταπτυχιακό και 2 παιδιά 1285 ευρώ και η κάθε θείτσα απόφοιτος Λυκείου που είχε μπάρμπα στο παπανδρεοχώρι και μετατάχθηκε στο ΥΠΟΙΚ τα διπλάσια πάω πάσο...

    • όχι στην ισοπέδωση avatar
     όχι στην ισοπέδωση @ ekpaideytikos 26/08/2011 01:57:36

     Εντάξει, υπερέβαλα. Με 15 ώρες τη βδομάδα οι παλιοί καθηγητές ( ωστε να είναι ξεκούραστοι για τα ιδιαίτερα τα απογεύματα) και 20 ώρες οι νεότεροι ( έχουν λιγότερα ιδιαίτερα...) πραγματικά εξοντώνονται. Ούτε ο Σταχάνοφ δεν ήταν τόσο εργατικός. Είναι οι πιο καλοπληρωμένοι υπάλληλοι σε συνάρτηση με τον πραγματικό χρόνο εργασίας τους και τις εξοργιστικά μεγάλες διακοπές τους.

     • ekpaideytikos avatar
      ekpaideytikos @ όχι στην ισοπέδωση 27/08/2011 00:51:14

      Δεν λαμβανεις υποψη σου οτι η δουλεια μου (αν την κανω με ευσυνειδησια) δεν σταματα με τη ληξη του διδακτικου ωραριου. Ειδικα αν εισαι σε λυκειο και εχεις κατευθυνσεις βαλε και 3 ωρες δουλεια σπιτι μεσα στο νερο. Μην μου πεις ποσοι το κανουν αυτο γιατι σε ολο το δημοσιο οι πολλοι τα ξυνουν και τα κοροιδα δουλευουν. Επισης η διδακτικη ωρα σε ταξη με 30 μαθητες ειναι πολυ πιο κουραστικη απο μια κανονικη εργατοωρα (και εχω αυτην την εμπειρια στον ιδιωτικο). Τελος νομιζω οτι στα σχολια σου αξιζει να δειχνεις λιγο περισσοτερο σεβασμο στο εκπαιδευτικο λειτουργημα ως ελαχιστη ανταποδοση στους λιγους εστω αυτους πραγματικους δασκαλους και καθηγητες που συναντησες κατα τη σχολικη σου πορεια και στους οποιους οφειλεις ενα μερος της συνολικης σου επιτυχιας και συγκροτησης

   • κοπριτης καθηγητης avatar
    κοπριτης καθηγητης @ όχι στην ισοπέδωση 26/08/2011 00:38:19

    http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=141385

    Από έναν τεμπέλη εκπαιδευτικό με 5 χρόνια προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος πωλήσεων και επιστημονικής υποστήριξης στη μεγαλύτερη πολυεθνική του αντικειμένου, 5 χρόνια υπηρεσίας στα δημόσια σχολεία από τα οποία τα 3 σε προβληματικές περιοχές (για όσους ξέρουν τον όρο), μεταπτυχιακό και 2 παιδιά αμειβόμενο με 1285 καθαρά.

    Υ.Γ. Ψάξε το καλύτερα με τους ευρωπαϊκους η του αμερικάνικους μισθούς ΔΥ

    • όχι στην ισοπέδωση avatar
     όχι στην ισοπέδωση @ κοπριτης καθηγητης 26/08/2011 02:04:33

     Παντού οι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών λαμβάνουν ορθώς πολύ περισσότερα. Ψάξε μια έστω χώρα που πληρώνονται όλοι τα ίδια. Δεν θα βρεις. Ίσως στην Αλβανία επί Χότζα.Όσο για την Αμερική, μάλλον δεν έχεις πληροφορηθεί οτι σε αρκετά σχολεία οι εκπαιδευτικοί δεν πληρώνονται το καλοκαίρι, αλλά μόνο τους μήνες που εργάζονται. Δεν νομίζω ότι θα επιθυμούσες το ίδιο να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα. ( αν και ομολογουμένως δίκαιο )

     • κοπριτης καθηγητης avatar
      κοπριτης καθηγητης @ όχι στην ισοπέδωση 27/08/2011 00:57:08

      1) Ψαξε μισθους στην Ελβετια και την Ιρλανδια
      2) Για τις ΗΠΑ γνωριζω πολυ καλα επειδή η κουνιαδα μου ειναι δασκαλα εκει οτι οι εκπαιδευτικοι ειναι μονιμοι μετα απο 4 δοκιμαστικα χρονια και πληρωνονται κανονικα το καλοκαιρι με 25 ωρες ωραριο
      3) ομολογουμενως δικαιο συφωνα με τη λογικη σου θα ειναι τοτε και στην αδεια κανεις να μην πληρωνεται
      4) οσο για ιδιαιτερα που αναφερεις παραπανω ως ενδειξη διαφθορας σε παραπεμπω στα κατα καιρους πορισματα με τις εφοριες να βρισκονται σε περιοπτη θεση στη λιστα των λαδιαρηδων

 7. φωνη avatar
  φωνη 24/08/2011 10:14:43

  Η απόφαση δεν είναι άδικη μόνο για τους υπόλοιπους Δ.Υ. (οι οποίοι στο σύνολο τους δεν έχουν τραβήξει ΤΙΠΟΤΑ σε σχέση με τους ιδιώτες)

  Είναι άδικη για το σύνολο των φορολογούμενων πολιτών, γιατί τους μισθούς αυτούς οι ιδιώτες θα τους πληρώσουν, για να έχει το ΠΑΣΟΚ έναν στρατό που κοστίζει πολύ ακριβά στη χώρα.

  Και δεν είναι μόνο αυτά τους μεγάλους μισθούς του δημοσίου είπαν θα τους μειώσουν σε βάθος 6ετίας.

  Και για τους ελεύθερους επαγγελματίες θέλουν να επαναφέρουν τα αντικειμενικά κριτήρια, γιατί ξέρουν ότι δεν είχαν δουλειά, ότι τα έσοδα τους είναι κάτω από το αφορολόγητο και παρόλα αυτά ψάχνουν τρόπους να τους τα πάρουν.

  Αυτή είναι η αντιμετώπιση: τους δικούς τους κάνουν τα πάντα να μην τους πάρουν αυτά που πρέπει να τους πάρουν λόγω κρίσης και τους άλλους κάνουν τα πάντα να τους πάρουν αυτά που δεν πρέπει να τους πάρουν λόγω κρίσης.

  Τα μπαρμπούτσαλα που λένε περί τροίκας και μέτρων που δε θέλουν να πάρουν και δεν μπορούν αλλιώς, είναι όλα ψέματα. Κάνουν ότι θέλουν. Δεν ακούν ούτε τρόικα ούτε τπτ.

 8. koinos_nous avatar
  koinos_nous 24/08/2011 10:39:50

  Εδω παμε για φουντο, αυτοι στον κοσμο τους.
  Ας ελπισουμε οτι θα καει η "συμφωνια" τωρα που δημοσιοποιηθηκε.

 9. Grigoris avatar
  Grigoris 24/08/2011 10:50:52

  Το Πασοκ στο μεγαλειο του! Η τροικα τα εχει χασει σε αυτη την χωρα! Το δουλεμα δεν εχει ορια!! Ολοι δουλεουμε για τους Δημοσιους Υπαληλους και η Τροικα αυτους πληρωνει!!
  Την Χρεωκοπια? ποιος θα την πληρωσει? Οι Δημοσιοι Υπαλληλοι?
  Ετοιμαζω το διαβατηριο μου και επιστρεφω στην χωρα που αφησα πριν λιγα χρονια για να ερθω στην Ελλαδα... Τι τραγωδια

 10. kanenas avatar
  kanenas 24/08/2011 11:14:46

  Αφου η χρεωκοπία ειναι σιγουρη και σε λιγο καιρο δε θα εχουν να τους πληρώσουν ουτε το βασικο μισθο, οι υποσχεσεις για το επιπλέον είναι τσάμπα!!! δεν κοστίζουν τίποτα! πόσα θες αγόρι μου; τόσα; πάρτα! κανένα πρόβλημα! στην πραγματικότητα το πασόκ πιστευει στην αυτορύθμιση της αγοράς!!!

 11. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 24/08/2011 11:21:21

  Το βαθυ πρασινο κρατος ειναι και θα ειναι εδω,σιγα να μην πειραξουν τους κανακαρηδες τους,θα την πληρωσουν μαζικα κλαδοι με ολο τον μπαξε δασκαλοι καθηγητες συν/χοι.
  Η μεθοδος ειναι γνωστη και δοκιμασμενη :λενε οτι θα παρουν μετρα π.χ για την ΔΕΗ γινεται ενας μικροκαυγας ετσι για τα ματια και με την βαση των μετρων που εξηγγειλαντην πληρωνουν ολοι οι αλλοι εκτος απ αυτους που αφορουσαν τα μετρα.
  Δεστε και διαβαστε τον καταλογο των νεων διοικητων των νοσ/μειων και των ΠΕΣΥ και θα καταλαβετε πως εννοουν ο ΛΟΒ και το ΜΠΑΤΣΟΚ την εξτγιανση του ΔΥ και τον εξορθολογισμο μισθων και συνταξεων,ολοι οι αποτυχημενοι πρασινοι, διοικητες,ε να μην φανε και τα δικα μας παιδια.Αχορταγοι,με τιποτα δεν σταματουνται και σε τιποτα δεν δισταζουνε

 12. ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ 24/08/2011 11:38:28

  το προβλημα της χωρα ειναι ο δημοσιος υπαλληλος; αυτος ευθυνεται για το χαλι της; οι πολιτικοι που εφεραν την χωρα σε αυτη την εξαθλιωση ειναι παρθενες; για να κανουμε και λιγο αναδρομη στο παρελθον. ο δημοσιος υπαλληλος εβγαλε τα αρχαια απο τα σχολεια; αυοτς κατηργησε το πολυτονικο; αυτος εφερε την κομματικοποιηση στα σχολεια; αυτος εκανε νομο για τα πΑνωτοκια; αυτος μοιρασε τα δισ απο την εοκ; προβλημα είναι η μειώση των εισοδηματων αλλα δεν ειναι εγω σαν βουλευτης να εχω αυτοκινητο που το πληρωνει ο φορολογουμενος; ο δημοσιος υπαλληλος διέλυσε τις επιχειρησεις και εφτιαξε τις ΔΕΚΟ για βολεμα; ο δημιοσιος υπαλληλος εδινε κινητρα ωστε οι επιχειρησεις να πανε βαλκανια;ο δημοσιος υπαλληλος φταιει που η ατολμη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ετρεχε και τρεχει πισω απο το πασοκ; αυτος φταιει για την ανεργια; και τα λουκετα; ποσα μπρορεις να γραψεις; ΑΠΕΙΡΑ!

 13. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 24/08/2011 11:45:15

  ΕΙΝΑΙ "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ" ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.... ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ... ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ "ΙΣΟΙ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!
  ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΤΑΞΗ...........

 14. Grigoris avatar
  Grigoris 24/08/2011 11:54:48

  ΜΑΝΙΑ, δεν υπαρχουν ελληνες πολιτες?, ελληνες φορολογουμενοι? Δυστυχως μονο "κοματικοποιημενοι" ταλιβαν! Το τσουναμι της Χρεωκοπιας θα μας παρασυρει ολους! ¨μονο που αρκετοι "ταλιβαν" θα βρουν τροπο να φυγουν αεροπορικως! Το Πασοκ και ΝΔ (τι κανει αρεγε?) αφηνουν την χωρα να "αιμοραγει" και το ναυαγιο ειναι θεμα χρονου!

 15. ΜΙΧΑΛΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ 24/08/2011 12:09:52

  Όσοι δεν μπόρεσαν να μπούν στο δημόσιο μέχρι σήμερα φωνάζουν και τα βάζουν με τον δημόσιο υπάλληλο .. εάν ήταν και αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι θα έβγαζαν τον σκασμό. ντροπή τους. ο δημόσιος υπάλληλος κάνει ένα λειτούργημα (υπάρχουν και εξερέσεις)στην πλειοψηφία τους όμως και σε καμμιά περίπτωση ο υπάλληλος για το τι προσφέρει δεν φταίει και για όσα πέρνει του τα δίνουν και σε κανενούς την τσέπη δεν ξέρουμε τι γίνεται εκτός από την δική μας...

 16. φωνη avatar
  φωνη 24/08/2011 12:19:17

  O δημόσιος υπάλληλος φταίει που εντάχθηκε στην εκλογική πελατεία και ψήφιζε αυτούς που ακολουθούν την πρακτική που λες από φόβο μην ξεβολευτεί.

  Τι παριστάνεις ότι δεν ξέρεις πως ψηφίζουν οι δημόσιοι; Θα μας τους αγιοποιήσεις κιόλας. Μικροβολεψάκηδες είναι όλα τα χρόνια ανταλλάσουν την ψήφο τους με την επαγγελματική τους ασφάλεια, σε βάρος της χώρας.

  Γιατί διαμαρτύρονται οι κύριοι όταν τους λένε για αξιολόγηση και άρση μονιμότητας; Έχεις δει εσύ εργαζόμενο να αμοίβεται και να μην αξιολογείται; Τι είναι χομπίστες;

  Όλα τα χρόνια δανειζόμασταν για να διατηρούμε μια εκλογική πελατεία η οποία βρισκόταν στο δημόσιο και τώρα που το χρέος διογκώθηκε και φτάσαμε σε κρίση στα δημοσιονομικά, αντί να μειώσουν κατευθείαν το κράτος διαλύουν τον ιδιωτικό τομέα που θρέφει το κράτος όλα τα χρόνια. Ο εκλεκτός λαός του ΠΑΣΟΚ πάλι στο απυρόβλητο.

  Και συγγνώμη αλλά η ΝΔ στα 5 χρόνια που κυβέρνησε ναι δεν μπόρεσε να τα βάλει με το κράτος ΤΕΡΑΣ που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ 20 χρόνια, αλλά όπως βλέπεις ούτε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα βάλει μαζί του παρότι δικοί του.

  Το ίδιο είναι αυτός που εκθρέφει το τέρας με αυτόν που δεν μπόρεσε να το νικήσει;

  • ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ @ φωνη 24/08/2011 13:33:04

   Δεν ολοι πελατες των κομματων, ουτε αγιοποιω κανεναν. ειναι και αυτοι αγιοι οσοι ειναι και οι αλλοι! τωρα απο κει περα, με αυτο τον γαμημενο μισθο μας ζουμε την οικογενεια μας, ουτε οφσορ εχουμε, ουτε , ουτε καταθεσεις, ουτε παρακαλαμε κανεναν. το τι ψηφιζουμε; υποθεσεις κανετε. να σου δωσω και μια πληροφορια η πλειοψηφια των πρασινων ειναι στις ΔΕΚΟ.

   • φωνη avatar
    φωνη @ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ 24/08/2011 13:54:54

    Πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση άρση της μονιμότητας και συρρίκνωση του κράτους;

 17. φωνη avatar
  φωνη 24/08/2011 12:29:53

  Και αν δεν τους αρέσει το δημόσιο ας βγουν στον ιδιωτικό τομέα να δουλέψουν.
  Δήθεν θίγονται, δήθεν μειώνεται ο μισθός τους...και δήθεν τους φταίει η φοροδιαφυγή. Το επιχείρημα των δημοσίων υπαλληλων είναι ότι φταίνει οι ιδιώτες που φοροδιαφεύγουν.

  Η φοροδιαφυγή είναι το μεγάλων και κρατικοδίαιτων τους οποίους στηρίζει το ίδιο σύστημα που στηρίζει και τους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους και παριστάνουν όλοι ότι δεν ξέρουν, γιατί όλοι κουτσοβολεύονται.

  Αφού είναι τόσο ευνοημένος ο ιδιωτικός τομέας κατά τα λεγόμενά τους, γιατί γλείφουν κατουρημένες ποδιές να μπουν στο δημόσιο; Και γιατί θέλουν να είναι μόνιμοι; Και αφού αδικούνται τόοοοσο πολύ με τα μέτρα γιατί δε φεύγουν από το δημόσιο να πανε στον ιδιωτικό τομέα που είναι δήθεν οι έξυπνοι που πλουτίζουν φοροδιαφεύγοντας;

  Να παραιτηθούν τώρα από το δημόσιο αν δεν τους αρέσει ο μισθός τους.

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ φωνη 24/08/2011 13:27:34

   Εύγε!
   Πρέπει να μηδενιστεί το κοντέρ ΤΩΡΑ!
   Απόλυση όλων, άμεση επαναπρόσληψη όσων είναι αναγκαίοι για να υπηρετούν αυτούς που τους πληρώνουν. Εχουν κάτσει κάτω από το Σύνταγμα και γελάνε. Και καλά θα κάνουν να εφαρμόσουν το ενιαίο μισθολόγιο με αρχικό μισθό χαμηλότερο από αυτόν του ιδιωτικού τομέα. Αλλά σιγά μην το κάνουν....

  • ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ @ φωνη 24/08/2011 13:37:36

   ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ. ΑΠΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΨΕΥΔΏΝΥΜΟ. ΦΟΡΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΡΙΣΕ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ.

 18. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 24/08/2011 12:35:34

  Αφιερώνεται σε όσους, με διάφορους τρόπους, επαινούσαν κατά καιρούς, τις μαχητικές διεκδικήσεις των διαφόρων επαγγελμάτων - συντεχνιών.

  Όταν θα καταλάβουμε ότι δεν βγαίνουν όλα στην φόρα, είτε διότι κάποιοι ελέγχουν καλύτερα τις διαρροές είτε διότι γίνονται επιλεκτικές διαρροές, τότε ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι, έτσι όπως είναι δομημένες οι διάφορες τάξεις, επαγγελματικές και όχι μόνον, της κοινωνία μας, όχι μόνον δεν τις ενδιαφέρει ο διπλανός της, αλλά πουλάνε και δήθεν πατριωτισμό προκειμένου να μαζέψουν υποστήριξη και συμπάθεια, ενώ στην ουσία απλά εκβιάζουν.

  Μόνο η άμεση διάλυση όλων των συνδικαλιστικών φορέων και η επανασύστασή τους σε νέες υγιείς και πραγματικά αντιπροσωπευτικές βάσεις, θα προσδώσει και πάλι την εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη.
  Ο στόχος της κυβέρνησης και των συνδικαλισταράδων, επιτυγχάνεται ομαλώς, την ώρα που άλλες επαγγελμάτικές τάξεις υπόκεινται την λαίλαπα της ύφεσης.

  Τα δε, απλά, μέλη των συνδικαλιστικών φορέων, αλλού σιωπούν γιατί βολεύονται και αλλού υποκύπτουν στην δύναμη αυτών που τα ελέγχουν.

  Αντί λοιπόν να βγάζουμε συνθήματα του τύπου "είμαστε όλοι....." ας υιοθετήσουμε το σύνθημα "είμαστε όλοι κορόϊδα", εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς.

 19. ΜΙΚΕ avatar
  ΜΙΚΕ 24/08/2011 12:46:26

  ΕΙΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ
  ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ

  ΤΟ ΛΑΘΟΣ

  ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΙΣΘΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΥΠΠΑΛΗΛΟΥ ΤΩΝ 2.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ...ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΗΛΑΔΗ....

  ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ 8.000 ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 2,500 ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

  (ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΠΛΥΘΥΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΗΧΑΝΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 20.000 ΜΕ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.)

  ΜΕ ΤΙΣ 200.000 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 4 ΜΗΝΕΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 150.000 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ 4 ΧΩΡΕΣ ΜΑΖΥ ΠΟΥ ΛΟΥΦΑΡΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ  ΑΛΛΑ......................

 20. ΜΙΚΕ avatar
  ΜΙΚΕ 24/08/2011 12:52:17

  ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

 21. φωνη avatar
  φωνη 24/08/2011 12:54:57

  Το σωστό είναι να ζητάμε την απόλυση.

  Πρέπει να απολυθούν ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι. Να δούμε πόσους οργανισμούς θα κρατήσουμε και πόσα άτομα θέλουμε και να διοριστούν όλοι από την αρχή με διαφανείς διαδικασίες.

  Φυσικά κανείς μόνιμος και όλοι θα αξιολογούνται. Αν δεν τους αρέσει ας μην μπουν σε διαδικασία να τους ξαναπροσλάβει το δημόσιο.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ φωνη 24/08/2011 13:03:19

   Φωνή, συμφωνώ απολύτως...
   Και έτσι θα γίνει και η πολυπόθητη νεα μεταπολίτευση...
   Να ασκούμε πολιτική με όραμα και ρομαντισμό, και όχι για να μπούμε στο δημόσιο και να καθόμαστε...

   • φωνη avatar
    φωνη @ Φακ Κωστας 24/08/2011 13:10:32

    Και οι τωρινοί δημόσιοι υπάλληλοι ή οι μελλοντικοί που εργάζονται νιώθουν αδικημένοι όταν τους κατηγορούμε να ξέρουν ότι τους αδικεί το ίδιο το σύστημα πρώτα από όλους.

    Αυτός που εργάζεται περισσότερο, είναι καλύτερος από τον διπλανό του, αλλά κανείς δεν τους αξιολογεί για να ανταμειφθεί ο καλύτερος πρέπει από μόνος του να ζητάει την αξιολόγηση και να μην τη φοβάται.

    Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που αδικούνται και ο μόνος τρόπος να αναγνωριστεί η δουλειά τους και να σταματήσει η αδικία είναι η αξιολόγηση.

    • ΜΙΚΕ avatar
     ΜΙΚΕ @ φωνη 24/08/2011 15:24:11

     +1000000

  • alakran avatar
   alakran @ φωνη 24/08/2011 14:51:22

   Μακάρι.Έχεις απόλυτο δίκιο.
   Ακόμα και στην Κούβα αποφασίστηκε να προβούν σε απολύσεις στο δημόσιο
   Στην Ελλάδα οι δημόσιοι ούτε που υποψιάζονται τί τραβάει ο ιδιωτικός τομέας (και εξαιτίας του δημοσίου) και παραμένουν απλά στην κοσμάρα τους.

 22. ΜΙΚΕ avatar
  ΜΙΚΕ 24/08/2011 12:57:46

  ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ ΜΙΚΕ 24/08/2011 13:08:16

   Μικέ, αν εξαιρέσεις την ποσότητα των καθηγητών, δες και την ποιότητα...
   Κάποτε καθηγητές και δάσκαλοι γίνονταν οι καλύτεροι μαθητές...
   Τώρα, υπάρχουν καθηγητές που είχαν τελειώσει το λύκειο τους με βαθμό 13 και με σπρώξιμο...και δεν είναι εξαίρεση αυτό που περιγράφω...

 23. ΜΙΚΕ avatar
  ΜΙΚΕ 24/08/2011 12:58:26

  ΣΩΣΤΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 24. ΜΙΚΕ avatar
  ΜΙΚΕ 24/08/2011 13:06:00

  Διορισμοί 22.537 εκπαιδευτικών

  Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 22.537 συμβασιούχων εκπαιδευτικών στα σχολεία και στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και ενός μικρού αριθμού άλλων ειδικοτήτων, για το σχολικό έτος 2011-2012, μετά την υπογραφή των σχετικών εγκριτικών αποφάσεων από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.  ΕΛΕΟΣ

  ΟΙ 10.000 ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΟΡΙΣ ΜΗΧΑΝΟΟΡΓΑΝΟΣΗ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝΕ

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ ΜΙΚΕ 24/08/2011 13:38:29

   Οι 10.000 γερασμένοι και χωρίς μηχανοργάνωση θα πρέπει άμεσα να πάνε στα σπιτάκια τους. Όσοι από αυτούς έχουν τη ΘΕΛΗΣΗ να ΜΑΘΟΥΝ να δουλεύουν με σύγχρονους τρόπους, να ξαναγυρίσουν να δουλέψουν σοβαρά και να πάψουν να δουλεύουν τον κόσμο.

   Επειδή όμως οι περισσότεροι από αυτούς βλέπουν ποντίκι υπολογιστή και ψάχνουν για φάκα (κοινώς ΑΧΡΗΣΤΟΙ), φυσικά και δεν θέλουν καμιά εξέλιξη στο τρόπο δουλειάς τους. Η μόνη εξέλιξη που τους ενδιαφέρει είναι αυτή του μισθού τους.

   • ΜΙΚΕ avatar
    ΜΙΚΕ @ Χαζούλης 24/08/2011 15:25:22

    ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ 1000%

 25. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 24/08/2011 13:29:31

  Έχεις δίκιο! O ΔΥ φταίει που ενώ δουλεύει τόσο "σκληρά" χωρίς να αμείβεται επιμένει να συνεχίζει την καριέρα του στο Δημόσιο?
  Ξέρεις πόσες εταιρείες στο εξωτερικό θα "άρπαζαν" τα φυντάνια του Ελ. Δημοσίου διότι είναι οι πιο πλήρως καταρτισμένοι (ειδικά στις νέες τεχνολογίες) υπάλληλοι της Ευρώπης? Αλλά η αγάπη τους για την πατρίδα είναι πάνω από όλα. Αγνοούν τη διεθνή καριέρα για την ΠΑΤΡΙΔΑ!

  Ρε ουστ! Αργόσχολοι...

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Χαζούλης 24/08/2011 14:38:23

   Αυτό που λες έχει ειπωθεί ως σοβαρό επιχείρημα απο δημόσιο υπάλληλο σχολιαστή σε άλλη ανάρτηση...

   Τι να πει κανεές...Η υποκρισία περισσεύει...

   • Χαζούλης avatar
    Χαζούλης @ Φακ Κωστας 24/08/2011 18:19:22

    Ευτυχώς που δεν το διάβασα. Το γλίτωσα το χαρακίρι...

 26. Pikis avatar
  Pikis 24/08/2011 14:06:01

  Οι Έλληνες πάντα τραβάνε κάτω όποιον πάει να βγει από τον κουβά με τα σκατά.

  Αντί όλοι να ζητάμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθοδοσίας, πλακωνόμαστε για το ποιος είναι ο πιο αδικημένος.

  Το δημόσιο είναι γεμάτο από σκαρταδούρα και αυτό οφείλεται στους γαλαντόμους πολιτικάντηδες που διορίζανε αβέρτα. Τους ξέρουμε όλοι ποιοί είναι.

  • ΜΙΚΕ avatar
   ΜΙΚΕ @ Pikis 24/08/2011 15:26:10

   +100000

 27. firiki2010 avatar
  firiki2010 24/08/2011 14:34:58

  1. Οι γενικεύσεις του στυλ <> μάλλον συσκοτίζει το πρόβλημα.
  2. Η άρση της μονιμότητας- που καλώς θεσμοθετήθηκε για να ενισχύσει την ανεξαρτησία των ΔΥ -θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει. Φυσικά ο ΔΥ που θα συλληφθεί να τα <> φυσικά και πρέπει να πάει στο σπίτι του,μόνο που αυτή τη δυνατότητα δεν την εμποδίζει ούτε και σήμερα η μονιμότητα. Το θέμα είναι να υπάρχει διαρκής έλεγχος και αξιολόγηση και επιβράβευση της παραγωγικότητας.
  3. Αλλο τεράστιο θέμα το θέμα της οργάνωσης και της ουσιαστικής εκπαίδευσης των ΔΥ και της αξιοποίησης της. Δεν νομίζω ότι θα εκπλήξω κανένα αν πω ότι έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες εκατομμύρια € για σεμινάρια που στην ουσία έγιναν για να πάρουν λεφτά οι ...διδάσκοντες. Επίσης εκατοντάδες εκατομμύρια € εχουν πληρωθεί για εξοπλισμό π.χ PC που στολίζουν γραφεία και στολίζονται με ...<> γιατί ο προιστάμενος δεν απαιτεί την χρήση τους από τους υπαλλήλους μια και δεν τα χρησιμοποιεί ο ίδιος.
  4. Ενιαίο μισθολόγιο δεν μπορεί να σημαίνει ότι υπάλληλοι με τα ίδια χρόνια και τα ίδια τυπικά προσόντα παίρνουν τα ίδια λεφτά. Ούτε όμως μπορεί να σημαίνει πχ ότι ο κλητήρας του Υπ Οικονομικών -απλώς επειδή είναι στο Οικονομικών - παίρνει500€ περισσότερα από τον αντίστοιχο του Υγείας.
  5. Ολα αυτά απαιτούν στοχευμένες και καλά μελετημένες δράσεις που δυστυχώς δεν είναι <> των κυβερνητών μας. Κάτι περί κοινωνικής δικαιοσύνης,ανισοτήτων, αναδιανομής, νέου πατριωτισμού ξέρουν να αναμασούν και πέραν αυτού ....τίποτα.

  • ΜΙΚΕ avatar
   ΜΙΚΕ @ firiki2010 24/08/2011 15:28:27

   +10000

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ firiki2010 24/08/2011 17:26:06

   Διορθώσεις: 1 Οι γενικεύσεις του στυλ " οι ΔΥ είναι έτσι οι ΔΥ είναι αλλιώς"
   2. ...που θα συλληφθεί να" τα παίρνει"...
   3.... και στολίζονται με "σεμεδάκια"....
   4..... δεν είναι "το καλύτερο" των κυβερνητών μας....

 28. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 24/08/2011 14:37:32

  Οι εφοριακοί μπορούν καί πιέζουν,οπότε δέν χάνουν τίς αποδοχές τους.

  Εγώ ο συνταξιούχος δέν μπορώ νά πιέσω,παρότι έπαιξαν στό τζόγο τά αποθεμα-
  τικά τού ταμείου μου καί καλούμαι νά πράξω τό πατριωτικό μου καθήκον,δίνο-
  ντας καί τά λίγα υπόλοιπα.

  Επειδή πλέον δέν έχω τίποτα νά χάσω πάω μέ τούς αγανακτισμένους καί έτσι
  έκοψα τίς ειδήσεις τών 8 καί τό λεξοτανίλ...

 29. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 24/08/2011 14:55:43

  Σε 3 -4 μήνες το πολύ στον δρόμο που μας έχει οδηγήσει η προδοτική κυβέρνηση του ΓΑΠ δεν θα υπάρχουν ούτε ειδήσεις έστω κουτσομπολιού. Είναι η κυβέρνηση που έχει ''κρεμάσει όλη την Ελληνική κοινωνία ''.

 30. juliet avatar
  juliet 24/08/2011 21:27:11

  Καυγάς για το πόσα θα πάρουνε οι μεν -οι δε.Ολοι, όχι μόνο για την επιβίωση αλλά και για το παντεσπάνι.
  Ολοι να πληρώνονται απο το δημόσιο ,μας αρέσει ,είναι σίγουρο.
  Βρε λεβέντες,αν δεν υπάρχει παραγωγική τάξη ,απο που θα υπάρξη πλεόνασμα στα ταμεία της έφορης πράσινης κοιλάδας για να γίνουνε οι πληρωμές;
  Αν ο αγρότης ,ο βιοτέχνης ,ο παραγωγός ,ο κατασκευαστής -χαχαχα ου την θυμήθηκα αυτή την ειδικότητα -δεν καταβάλει τον οβολό του στο ευαγές ίδρυμα που λέγεται Κράτος ,που θα βρεθούν χρήματα για όλες αυτές τις πληρωμές;
  Οι συντάξεις απο που θα πληρωθούν ,σωστά είπε ο ΣΠΥΡΟΣ,τα λεφτά μου τα παίξανε, και δεν πλήρωσε κανένας συμπληρώνω,οι κόποι μιας ζωής.
  Ενας κομματικός δημόσιος ήτανε στο τιμονι των ασφαλιστικών όταν τα λεφτά τα έπαιζαν στο βωμό του κέρδους(;) εννοείται των ασφαλισμένων.
  Η φωνή ,ισως το έθεσε ακραία.Αλλά όταν η χώρα καταποντίζεται ,εμείς πάλι;θα προσπαθούμε να φορτώσουμε ο ένας στον άλλο την πράσινη βρωμιά,που κάποιους τους βόλεψε ,τους ''έφτιαξε''.
  Οι άνεργοι θα κατακλίσουν τους δρόμους,αν δεν μπορέσουνε να δώσουνε συντάξεις ,αν δεν μπορέσουνε να πληρώσουνε τους μισθούς των δημοσίων ,τι θα γίνει παίδες,θα παρακαλαμε τον ΓΑΠ να συνάψει δάνειο;
  Γιατί τόσο αίμα ,και τόση αντίσταση εναντίον των Γερμανών ,με λίγα μπιχλιμπίδια δικοί τους θα είμαστε.
  Ντροπή, να μαλώνουμε ποιός δεν θα χάσει το φιλέτο και ο γείτονας ας πεινά.
  Με τα ''δωράκια'' κάποιες άλλες εποχές έβγαινε καλό μεροκάματο .
  Αν κατορθώσουμε και βγάλουμε από πάνω μας το ΕΓΩ και αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι όλοι εξαρτώμαστε ό ένας απο τον άλλο,ισως μπορέσουμε να γλυτώσουμε ότι απόμεινε.

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ juliet 24/08/2011 22:45:56

   Συμφωνώ απόλυτα. Οι ΔΥ νομίζουν ότι κάποια αόρατη δύναμη γεννάει λεφτά και τους πληρώνει. Για αυτούς δεν υπάρχει "πως", "γιατί" και "από που".

   "Οι άνεργοι θα κατακλίσουν τους δρόμους,αν δεν μπορέσουνε να δώσουνε συντάξεις ,αν δεν μπορέσουνε να πληρώσουνε τους μισθούς των δημοσίων"...

   Να προσθέσω ότι αυτό θα γίνει στην αρχή. Μετά θα γεμίσουν τα χωράφια. Ξέρεις σε πόσο πλούσια γη ζούμε; Πλούσια και ανεκμετάλευτη... Αλλιώς θα συνεχίσουμε να ζητιανεύουμε από τους "κακούς" Γερμανούς

 31. juliet avatar
  juliet 25/08/2011 07:38:27

  Χαζούλη μου,
  καλημέρα, όταν θεωρείς ντροπή να πεις απο που είσαι ,νομίζεις ότι είναι εύκολο να επιστρέψεις να καλλιεργήσεις;
  Αλλοίμονο ,απο μας που δεν έχουμε χωριά,που έτυχε να είμαστε οι ''ποντικοί'' των πόλεων.
  ''Εν τω ιδρώτι του προσώπου σου φάγειν τον άρτον σου.''

 32. Νικόλας avatar
  Νικόλας 25/08/2011 09:07:08

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ? ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΛΔ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ 3000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ( Η ΔΟΥ) ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΣΟΔΟ??? ΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ? ΜΗΔΕΝ(0) ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ !!! ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ ΑΥΤΟ! ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΧΥΛΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ? ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ, ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 10 ΚΑΙ 12 ΩΡΕΣ ΓΙΑ 700 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ? ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΘΑΒΕΤΕ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS(ΤΑ ΜΜΕ ΤΟ ΒΑΨΑΝΕ) ΠΑΛΙ ΣΥΦΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ''ΚΑΠΟΙΟΙ'' ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΟΥΝΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ (ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΟΡΙΣΤΙΚΑΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟΙΜΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΟΛΥ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!! Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΧΑΘΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ!!!

 33. Enjoy Capitalism avatar
  Enjoy Capitalism 25/08/2011 10:52:00

  Καλά τα λέτε αλλά , ποιά η αντίδραση της Ν.Δ στα καραγκιοζιλίκια της κυβέρνησης;
  Κάποια δήλωση απο τον κ. Βρούτση ( βουλευτή Κυκλάδων, τεως συνδικάλ(Η)στής εφοριακών της ΔΑΚΕ) έχουμε να διαβάσουμε;
  Κατα τα άλλα, λαλίστατος περι των οικονομικών ο κ.Βρούτσης καθότι Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Ν.Δ.....
  Ε! ρε δούλεμα που πέφτει και απο τους δύο ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) όταν θίγεται η "πελατεία"...

 34. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 25/08/2011 11:46:39

  Στό δημόσιο λίγοι βρίσκονται εκεί,μετά από εισιτήριες εξετάσεις.
  Οι περισσότεροι έχουν παρκάρει εκεί από τό σάπιο πολιτικό σύστημα σάν δεξα-
  μενές ψηφοφόρων,μαζί μέ τούς συγγενείς τους.
  Τό πολιτικό προσωπικό,μετά από τό 1974 καί γιά νά εξασφαλίσει τήν επιβίωσή
  του αρχικά δανειζόταν αλόγιστα γιά διορισμούς υπεραρίθμων ψηφοφόρων σέ
  υπηρεσίες πού δέν είχαν ούτε καρέκλες νά καθίσουν,μετά έφτιαξαν αντιστα-
  σιακούς συνταξιούχους τών 7 ετών,συνταξιούχους ομογενείς πού δέν έχουν
  πληρώσει τίποτα,τυφλούς συνταξιούχους πού όμως οδηγούν ταξί,πεθαμένους
  συνταξιούχους πού όμως τούς στέλνουν συντάξεις,δηλ.2 φορές περισσότερους
  συνταξιούχους από τούς εργαζομένους.
  Δέν έφτασε αυτό παίξαν καί τά ελάχιστα αποθεματικά τών ταμείων στό χρημα
  τιστήριο καί στά ομόλογα.
  Σήμερα καί για νά μήν χαθούν αυτοί,καλούν όλους,εκτός εκείνων πού τούς
  στηρίζουν ακόμη,νά εκτελέσουν τό πατριωτικό τους καθήκον.
  Επειδή ο κόμπος έφτασε στό χτένι καί τούς πήραν χαμπάρι καί οι δανειστές τους
  απομένει,ευτυχώς,λίγος ακόμη καιρός,πρίν οδηγηθούν στή δικαιοσύνη γιά πα-
  ράβαση σχεδόν όλου τού Συντάγματος..

 35. Απόστολος avatar
  Απόστολος 25/08/2011 21:27:22

  Οι εφοριακοί παίρνουν τόσες μίζες που και χωρίς μισθό να τους αφήσουν δεν πρόκειται να φύγουν. Θα εργάζονται "αφιλοκερδώς" για την πατρίδα.
  Να μην ξεχνάμε τις ταρίφες (εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) που σκάγανε στα Υ.Συμβούλια που κάνανε τις τοποθετήσεις για θέση Προισταμένου ΔΟΥ.
  Όσο για το παραμύθι ότι δεν τα παίρνουν όλοι αφήστε το .Όσοι είναι σε θέση με "αντικείμενο" τα παίρνουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Απλά βολεύονται και αυτοί που τα δίνουν και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αποκαλύπτονται μόνο όταν πέφτουν σε κανέναν μουρλό ή όταν τα χαλάνε στα ποσά.

 36. Αμυδρός avatar
  Αμυδρός 27/08/2011 00:46:35

  Σας πέταξαν το δόλωμα και το κατάπιατε αμάσητο. Άρχισαν πάλι να τσακώνονται οι Δημόσιοι Υπάλληλοι μεταξύ τους και να βρίζονται με τους Ιδιωτικούς, ενώ ο ΓΑΠ και η παρέα του ετοιμάζουν νέα μέτρα και ξεπούλημα της πατρίδας μας. Δεν το έχετε καταλάβει ακόμη, πως πριν από κάθε καινούργια σχεδιαζόμενη καταστροφή της πατρίδας μας από την κυβέρνηση, αρχίζουν περίεργες διαρροές με σκοπό να μας βάλουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας; Άντε και καλή χώνεψη...

 37. stra avatar
  stra 04/09/2011 11:38:20

  Σαν νεος καθηγητης στο λυκειο στις δεσμες ειχα καποτε μια μαθητρια τουβλο κανονικο που διοριστηκε με ισχυρο κολοβυσμα στην εφορια (αφου κατατρομαξε να βγαλει το λυκειο). Σημερα, μετα τριαντα χρονια απο τοτε, εγω κοντευω τη συνταξη με μισθο 1700 ευρω κι αυτη με 25 χρονια υπηρεσια παιρνει 3200 ευρω! Ποιος πρεπει να κανει -λεμε τωρα-λευκη απεργια; Οταν ομως υπουργοι τυπου Ρεππα, Οικονομου, Παπουτση, Καστανιδη κα λιβανιζουν συντεχνιες για την καρεκλα ετσι διαλυεται η Ελλαδα. Το ιδιο για την ανεκδιηγητη αντιπολιτευση. Και κατι για τα ιδιαιτερα των καθηγητων. Εκανα κι εγω μα ΠΟΤΕ σε μαθητη μου. Ηταν δουλεια σκληρη και τιμια απο αναγκη και δεν μου χαρισε κανεις τιποτε. Αυτο για τους λαδιαρηδες κομπλεξικους της οποιας διαφθορας.

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ stra 04/09/2011 12:13:10

   Εσείς που δηλώνετε εκπαιδευτικοί , νομίζω ότι καλό θα ήταν , τουλάχιστον να γράφετε σωστά . Στις μέρες που διανύουμε δεν είναι καθόλου τυπικό. Το τούβλο όπως λες , βγήκε από το σχολείο το οποίο υπηρετείς. Αν πιστεύεις ότι πρέπει να πάρεις άφεση επειδή δεν έκανες μάθημα σε μαθητή σου , πλανάσαι πλάνην οικτρά. Είσαι υπόλογος- όχι κύριος υπαίτιος- στα μάτια τόσων γονιών που πληρώνουν και για τον δικό σου μισθό και για την αμοιβή των ιδιαιτέρων ή φροντιστηριακών μαθημάτων. Προσωπικά έχω παραδείγματα και καλών και κακών δασκάλων και επειδή δεν ρισκάρω την πρόοδο του παιδιού μου - που δεν θα επιτευχθεί μόνο με την διδασκαλία της σχολικής ύλης- πληρώνω ευχαρίστως τα δίδακτρα των ιδιαιτέρων - με ή χωρίς απόδειξη - αλλά αναγκαστικά και τους μισθούς των διορισμένων εκπαιδευτικών καλών ή κακών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.