#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/07/2011 12:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπύρα, τηγανητές πατάτες και τύφλωσηΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Λοιπόν, αδέρφια, ο Μάρτενς κι η Φράου Μπλύχερ του Βερολίνου άραγε αγαπούν την Ελλάδα πιο πολύ από τον Αντώνη; Όποιος από σας το πιστεύει αυτό, να φωνάξει «Γιαβόλ χερ Κομμαντάντ» και να περάσει να πάρει βουρστ με ξυνολάχανο και μια μπύρα. Την προτέρα, γερμανιστί, φράση θα την καταλάβει κι ο χερ Μάρτενς, διότι ως γνωστόν τα Φλαμανδικά, κάτι σαν κατσαρά Ολλανδικά, είναι ξαδερφάκια με τα γερμανικά κι ο πρώην πτηνοτρόφος και μετέπειτα Ραϊχσφύρερ τον SS, ο «πιστός Χάϊνριχ» Χίμμλερ, κατέτασσε τους Φλαμανδούς στους «εθνικά Γερμανούς», άλλως Volkdeutsch. Η εκτίμησις ήτο αμοιβαία κι ενώ οι Φλαμανδοί κι οι Γαλλόφωνοι Βαλλόνοι τρωγόντουσαν σαν τα σκυλιά, σ’ ένα θέμα τα βρήκανε. Αμφότεροι στηνόντουσαν στην ουρά κατά χιλιάδες, στα γραφεία κατάταξης εθελοντών για τα Waffen SS. Οι Φλαμανδοί βεβαίως είναι λίγο ριγμένοι, γιατί για κανέναν ηγέτη τους δεν είπε ο Αδόλφος αυτό που είπε για τον Λεόν Ντεγκρέλ, τον Αρχηγό του κόμματος των Βαλλόνων «Ρεξιστών»: «αν είχα ένα γιο, θα ήθελα να ήταν σαν τον Λεόν». Ο πολυπαρασημοφορημένος στο Ρωσικό μέτωπο Ντεγκρέλ έζησε μετά τον Β’ Π.Π. εξόριστος στην φρανκική Ισπανία, όπως και πολλοί άλλοι Βαλλόνοι και Φλαμανδοί συνεργάτες των Ναζί, όσοι γλύτωσαν από τον κόκκινο οδοστρωτήρα, γιατί στο Βέλγιο τους περίμενε ο τοίχος και το ντουφέκι.

Εκεί στα παχιά χωράφια της Φλάνδρας, στην χώρα - εταιρεία που εφηύρε την τηγανητή πατάτα, στο Βέλγιο, είχαν λαμπρές επιδόσεις σε μερικά πράγματα. Κυρίως στην πολύ παθητική, πάρα πολύ παθητική αντίσταση. Οι Γερμαναράδες το ‘χαν ξεφτιλίσει το πράγμα. Κάθε φορά που τους κάπνιζε μπουκάρανε στο Βέλγιο για να την πέσουνε στους Γάλλους. Οι Βέλγοι λοιπόν στον Β΄Π.Π. είχαν καμμιά μισή δεκάδα νεκρούς. Τρομερή αντίσταση. Τρεις από τροχαίο, δυο από ανακοπή κι έναν από διάρροια. Α και λίγους στο Εμπέν Εμαέλ. Απείρως περισσότεροι, χιλιάδες, σκοτώθηκαν στο Ανατολικό μέτωπο και υπερασπιζόμενοι τον ίδιο τον Αδόλφο και την Καγκελαρία στο Βερολίνο το 1945, με τα δυο ρουνικά σίγμα στο πέτο του χιτωνίου τους και την νεκροκεφαλή στο πηλήκιο.

Σημειωτέον ότι την ίδια περίοδο εμείς, οι βρωμοπόδαροι μελαχρινοί νότιοι, ξεφτιλίζαμε τους Ιταλούς, μας παρουσιάζανε έκπληκτοι όπλα οι Γερμανοί στα Οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» για την γενναιότητα μας και λειώναμε στα βουνά, στα μπλόκα, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα και στο Ελ Αλαμέϊν.

Οι Βέλγοι επίσης διετέλεσαν οι σκληρότεροι αποικιοκράτες. Το Κογκό, αδέρφια, ήταν προσωπικό φέουδο του Βασιλιά του Βελγίου και αυτοί οι πιστοί καθολικοί ευρωπαίοι κόβανε χέρια αβέρτα και ντουφεκάγανε νομιστεράκια για φρονηματισμό αλλά και για σπορ.

Τα λέω αυτά για να γνωριζόμαστε. Όταν ακούτε ότι μιλάει ο τάδε, να ξέρετε από πού κρατάει η σκούφια του, ποιος είναι και τι καπνό φούμαρε στην Ιστορία η χώρα του.

Άντε, να σας πω το ωραίο; Ξέρετε ποιοι ευρωπαίοι ήταν και είναι αγαπητοί στο Κογκό; Μαντέψτε. Ε, ναι, οι Έλληνες! Γιατί ζούσαν μαζί με τον κόσμο. Κάνανε παιδιά με καμμιά ωραία μαυρούλα, τα βαφτίζανε τα προσέχανε. Είχανε φίλους μαύρους. Δουλεύανε και τρώγανε, συγχρωτιζόντουσαν μαζί με αυτούς που οι Βέλγοι θεωρούσαν κάτι παραπάνω από χιμπαντζήδες. Έχω μια καλή φίλη, μαύρη καλλονή. Τη Νατάσα. Μπαμπάς μυτιληνιός και μάνα απ’ το Ζαΐρ. Υπάρχουν χωριά με μαυράκια που τα λένε Γιώργο, Θανάση, Αναστασία, βαφτισμένα, που μιλάνε ελληνικά.

Να λοιπόν που δεν είμαστε όλοι οι λαοί ίδιοι. Έχουμε διαφορετικό χνάρι στον κόσμο και στην Ιστορία.

Δεν λέω, προς Θεού, ότι ο Βίλφριντ Μάρτενς είναι ολοκληρωτικός. Αντιθέτως, για να μαθαίνετε, η Χριστιανοδημοκρατία στην Ευρώπη κατά τον Β’ ΠΠ ήταν πραγματική δύναμη αντίστασης. Π.χ. τις συγκλονιστικές επιστολές διαμαρτυρίας που έστελνε στους εθνικοσοσιαλιστές ηγέτες ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος της Βαυαρίας, δεν τόλμησε να τις στείλει κανένας κοσμικός αριστερός.

Απλώς ο κ. Μάρτενς θα πρέπει να γνωρίζει σε ποιον λαό αναφέρεται και σε ποιον Ηγέτη αυτού του λαού, όπως κι αυτός να θυμάται από πού έρχεται. Εμείς έχουμε μια παράδοση αντίστασης, αυτοί μια παράδοση καρτερικής οπισθοπορείας, για να το θέσω ευγενικά.

Γιατί όταν περάσουν οι μήνες και όλα αυτά, Μνημόνια 1,2, 3, Μεσοπρόθεσμο και λοιπά σωτήρια, και αποδειχθεί γι’ άλλη μια φορά ότι, όπως είπε ο ενοχλητικός Σαμαράς, θα έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα, τότε τι;

Είναι προφανές ότι σε όλη αυτή την πολεμική εναντίον της ΝΔ και του Αρχηγού της, έχουν βάλει το χέρι τους και κάποιοι ημεδαποί. Αξιοποιώντας γνωριμίες και σχέσεις που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν, διαβάλλουν τον Αντώνη Σαμαρά και την θέση του.

Χρέος του κόμματος και των αρμοδίων τομέων είναι με απεσταλμένους και σαφή κείμενα να εξηγήσουν μ’ επιμονή την βαθύτατα ευρωπαϊκή θέση του κόμματος στα αδελφά κόμματα και κυβερνήσεις. Σύμμαχος του Αντώνη είναι και θα είναι η αμείλικτη πραγματικότητα. Και υπάρχει ένα ανελέητο επιχείρημα, όχι μόνο προς το ΕΛΚ αλλά προς άπαντες: η πολιτική αυτή οδηγεί μαθηματικά στην πτώχευση.

Όταν πτωχεύει κάποιος, ποιοί χάνουν πρώτοι τα χρήματα τους ή σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος αυτών; Οι δανειστές.

Η Ευρώπη, ηγεσίες και τραπεζίτες, έχουν παγιδευτεί στο κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίχτηκε ανεξέλεγκτα. Αγορά «σκοτωμένων» ελληνικών ομόλογων και ταυτόχρονα πώληση «ασφάλειας» για την Ελλάδα και αγορά «ασφάλειας» γι’ άλλες χώρες, έφτιαξαν με ασύλληπτη φούσκα, με την οποία δεν ξέρουν τι να κάνουν! Έτσι ακολουθούν την πεπατημένη για μας. Περικοπές δαπανών και φόροι, φόροι, φόροι. Σου λέει, τόσα σας λείπουν, τόσο να αυξήσετε τους φόρους. Αμ δε.

Το αποτέλεσμα, αν δεν το προλάβει το τσουνάμι της κοινωνικής έκρηξης, θα είναι η ερημοποίηση της εσωτερικής αγοράς, καλπάζουσα ανεργία και αβυσσαλέα ύφεση.  Θα γίνουν φοβερές και τριζάτες φορολογικές και αντιγραφειοκρατικές, αντικρατιστικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα έχουν ένα μικρό πρόβλημα: δεν θα υπάρχει τίποτα για να φορολογηθεί. Αποκρατικοποιήσεις πρέπει να γίνουν, οι περισσότερες, για να ξηλωθεί και το πράσινο παρακράτος αλλά η όλη οικονομία πάει στην κατηφόρα χωρίς φρένα. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα επειδή ξεπουλήσαμε και πετάξαμε το ισχνό τίμημα στο πηγάδι χωρίς πάτο.

Τότε, το ελληνικό κανόνι θα ηχήσει ακόμη και στο υπερπέραν και δεν θα πετύχει μόνο την παραπάνω «φούσκα» αλλά θα πετύχει στο δόξα πατρί και τις ευρωπαϊκές ηγεσίες που θα τρέχουν για να μην πέσουν στο κεφάλι τους τα συντρίμμια της ευρωζώνης, οι τράπεζες τους, και για να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους την τύφλα που τους έδερνε.

Αυτό που βλέπει ο Αντώνης, αυτό που βλέπουν οι Financial Times, το Forbes, ο Guardian, αυτό που ξέρουν οι Ούγγροι κι οι Ιρλανδοί και ψυλλιάζονται πλέον κι άλλοι, θα το μάθουν επώδυνα όλοι. Ακόμη κι αυτοί ή αυτές εξ Ελλάδος που ρουφιανεύουν τον Σαμαρά, μπας και τον γραντζουνίσουν με τα βρώμικα νύχια τους. Στο τέλος θα αποδειχθεί ότι αυτός που έλεγε ναι στους στόχους αλλά με άλλη μέθοδο, αυτός που αλύγιστος υπερασπίστηκε την Πατρίδα έναντι όλων, είναι και αυτός που έχει τελικά την πιο ευρωπαϊκή στάση. Κοντός ψαλμός…

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 01/07/2011 19:16:16

  Το ξανάγραψα εδώ, μου έλεγε τις προάλλες μία κοπέλλα, ιστορικός με ειδικότητα στη νομισματική ιστορία, ότι οι νομισματικές ενώσεις διαχρονικά χρησίμευαν για μεταφορά πόρων από την περιφέρεια στο κέντρο.
  Άραγε, ποιος είναι στην περιφέρεια της νομισματικής ευρωπαϊκής ένωσης; Η Γερμανία, πάντως, όχι...
  Και ποιος είναι στο κέντρο; Εμείς και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, πάντως, όχι επίσης...
  Μην περιμένουμε ουσιαστική ανάκαμψη με το ευρώ και μάλιστα με το σκληρό ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θα είμαστε, στην καλύτερη των περιπτώσεων, το Κονγκό της Ευρώπης. Μία αποικία που δεν θα λέγεται αποικία αλλά "εταίρος" (χαχα, μήπως εταίρα; ).

  • apis22 avatar
   apis22 @ ΒΙΣ 01/07/2011 22:25:08

   Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Με ενδιαφέρει πολύ το συγκεκριμένο θέμα και το μελετώ.

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ ΒΙΣ 02/07/2011 01:13:37

   Το Ευρώ ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!! Το Ευρώ στην έκδοσή του από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα (http://en.wikipedia.org/wiki/European_Central_Bank) δεν αντικατοπτρίζει απολύτως τίποτε. Η έκδοση του Ευρώ στηρίζεται σε ένα οικονομικό κατασκεύασμα που λέγεται fiat money (http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_money), δηλαδή νόμισμα το οποίο έχει αξία μόνον και μόνον επειδή η κυβέρνηση (ή εν προκειμένω η ευρωπαϊκή ένωση) το όρισε ως νόμιμο μέσον συναλλαγών, κατά παράβαση των κανόνων της αγοράς των συναλλαγών, δεδομένου ότι η πολιτική εξουσία, εκ του ρόλου της δεν μπορεί να επιβάλλει εμπορικά ειωθότα και πρακτικές, αλλά μόνο να ρυθμίσει ήδη υφιστάμενα.

   Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα νόμισμα των 50 Ευρώ δεν αντικατοπτρίζει ισόποση αξία αλλά ισόποσο χρέος (!!!) προς τον εκδότη, εν προκειμένω την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα.

   • ΕΛΛΑΣ avatar
    ΕΛΛΑΣ @ ΕΛΛΑΣ 02/07/2011 01:16:01

    Αλήθεια η υποθήκευση της χώρας, η εκτόξευση της ανεργίας, η μείωση μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα των αποθεμάτων χρυσού και του εθνικά κυρίαρχου κράτους δηλ. της ελληνικής επικράτειας για αποπληρωμή οφειλών που δημιουργήθηκαν από χρήμα άνευ αντικρίσματος, η μετάβαση από τη δραχμή (νόμισμα με αντίκρισμα σε χρυσό, άρα αξιόγραφο) στο Ευρώ (νόμισμα άνευ αντικρίσματος, άρα χρεόγραφο), η έκδοση του νομίσματος (όποιο και εάν είναι αυτό) από ιδιώτη, ο οποίος απλά το δανείζει με τόκο και όχι από το κυρίαρχο κράτος ως πράξη εθνικής κυριαρχίας, δεν συνιστούν κρίσιμα εθνικά θέματα και σοβαρά κοινωνικά ζητήματα;

    • Γιώργης avatar
     Γιώργης @ ΕΛΛΑΣ 03/07/2011 03:10:58

     αγαπητή Ελλάδα σου ΕΙΠΑΝ οτι η δραχμή αντιστοιχούσε σε χρυσό. Εσύ πότε το τσέκαρες τελευταία φορά;;; Κατά τη μετάβαση; Πρίν τη μετάβαση; Μετά τη μετάβαση; Σε ποια φάση πείστηκες οτι υπάρχει αντίκρυσμα σε χρυσό. Και τέλος, εάν πείστηκες με κάποιο τρόπο, μπορείς να πείσεις και εμάς που είμαστε άπιστοι Θωμάδες;;;; Αδερφέ μη πάιρνουμε φόρα κι όποιον πάρει ο χάρος εεε; Πολύ Ελληνική ταινία θυμίζει και μάλιστα απ αυτές που δε γελάς.

     • Γιώργης avatar
      Γιώργης @ Γιώργης 04/07/2011 18:51:56

      Προφανῶς πρέπει νά ἀλλάξεις τό «παρατσούκλι» σου.
      Τό «Γιώργης» εἶναι ἤδη κατειλημένο ἐδώ καί καιρό ἀπό ἄλλον...!!!
      Ὁ Διαχειριστής παρακαλῶ νά ἐπιληφθεῖ.
      Εὐχαριστῶ.

     • Γιώργης avatar
      Γιώργης @ Γιώργης 04/07/2011 22:40:29

      Συμπαθαμε! Γιωργής!!!! Καλό;;

     • Γιώργης avatar
      Γιώργης @ Γιώργης 04/07/2011 23:51:47

      Γιωργής..., δέν ὑπάρχει.
      Ὑπάρχει ὅμως «Γιωργιό»῎... Κρητικό εἶναι...!!!
      Ἴντα λές...;;

  • JOHN avatar
   JOHN @ ΒΙΣ 05/07/2011 18:08:37

   +1000.....

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/07/2011 19:20:12

  Έξοχος όπως πάντα, με σφαιρικότατη γνώση της ιστορίας. Μπράβο.
  (Γνωρίζω ακροδεξιούς νοσταλγούς του ράιχ, που όμως αγνούν το πτηνοτροφικό παρελθόν του Χάϊνριχ!!!).

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ Strange Attractor 02/07/2011 01:32:01

   Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει συγχρόνως τους στρατούς τεσσάρων κρατών: Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Βουλγαρίας.
   ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (κατά την εισβολή)
   Ελλάδα: 219
   Νορβηγία: 61
   Γαλλία: 43 [Η υπερδύναμη της εποχής]
   Πολωνία: 30
   Βέλγιο: 18
   Ολλανδία: 4
   Γιουγκοσλαβία: 3
   Δανία: 0 μέρες.[ Οι Δανοί παραδόθηκαν σε έναν μοτοσικλετιστή του Χίτλερ ο οποίος μετέφερε στον Δανό βασιλιά αίτηση του Χίτλερ για διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων, ο Δανός βασιλιάς σε ένδειξη υποταγής παρέδωσε το στέμμα του στον μοτοσικλετιστή για να το πάει στο Βερολίνο και στον Χίτλερ ……]
   Τσεχοσλοβακία: 0
   Λουξεμβούργο: 0

   • Γιώργης avatar
    Γιώργης @ ΕΛΛΑΣ 03/07/2011 03:22:55

    Πες και για τη μάχη του Ζέρβα στη Παραμυθιά. Σ' όλη διάρκεια του wwii η μόνη φορά όπου τακτικός στρατός (έχοντας και υπεροπλία) εναντίον ανταρτών έχασε από τους αντάρτες του Ζέρβα. Ο Αρης ξεψύριζε τα γένια του τότε. Δεν ήθελε να πολεμήσει εναντίον των φίλων του των αλβανοτσάμηδων.
    http://www.youtube.com/watch?v=xTOGi7gcG0A
    Επιπλέον μόλις κατάλαβα ότι η ΕΜΙ εχει δικαιώματα σε δημοτικά μας τραγούδια όπως το παραπάνω. Προσπάθησα να βρω εκτέλεση της Χ Αλεξίου αλλά..... ΕΜΙ.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιώργης 03/07/2011 12:22:23

     Για να είμαστε δίκαιοι, Γιώργη, έχει συμβεί και με τον ΕΛΑΣ δυο φορές τουλάχιστον απέναντι σε Ιταλούς. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες.

     • Γιώργης avatar
      Γιώργης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/07/2011 15:27:17

      Σε τακτική μάχη; Δε το εχω ακούσει ξανά. Να έγινε εμπλοκή σε αντ'αρτικη επιχείρηση ναι. Αλλά τακτική μάχη........ δε μπορώ να θυμηθώ καποιο γεγονός. Εκτός εάν εννοείτε περίοδο μετά την αποχώρηση των κατακτητών. Αλλά εκεί είναι άλλη μαύρη περίοδος της Ελλάδας (που δεν πρέπει ν αφήσουμε κανένα μπ.....η να μας ριξει ξανά σε τέτοιο μακελειό).

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιώργης 03/07/2011 19:54:34

      Όχι, το διάβαζα πρόσφατα στο περιοδικό "Στρατιωτική Ιστορία". Θα το βρω και θα επανέλθω. Και στις δυο περιπτώσεις απέναντι σε ιταλικές δυνάμεις.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/07/2011 14:39:35

      Γιώργη, καλά θυμόμουν.
      Φαρδύκαμπου Σιάτιστας 4 με 6 Μαρτίου 1943. Δυνάμεις του ΕΛΑΣ, ενισχυμένες από τον εφεδρικό ΕΛΑΣ και πάνδημη κινητοποίηση των χωρικών , υπό την διοίκηση ανδρ'ων όπς ο μόνιμος Ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού από τη Σιάτιστα, Στέλιος Κατσόγιαννος, ο έφδρος Ανθυπολοχαγός Δημήτριος Ζυγούρας, ο Αλέκος Ρόσιος (Υψηλάντης) , Δημήτρης Χαρισιάδης ο (Καραϊσκάκης), ο Θωμάς Βενετσανόπουλος κ.α., υπό την γενική διοίκηση του απόστρατου Ταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού, Ιωάννη Κοντονάσιου, καθήλωσαν περικύκλωσαν και συνέλαβαν αιχμάλωτο ολοκληρο Τάγμα του Ιταλικού Στρατού, 17 αξιωματικούς και 536 οπλίτες μαζί με τοτον διοικητή τους Ταγματάρχη Πασκονέλι. Ο ΕΛΑΣ είχε μόλις 3 νεκρούς και 13 τραυματίες.
      Ήρωες.-

     • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
      ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/07/2011 23:25:26

      Σωστό

   • JOHN avatar
    JOHN @ ΕΛΛΑΣ 05/07/2011 18:32:23

    ΕΛΛΑΣ.Περασμενα μεγαλεια και δηγωνταςτα να κλαις!Γιατι οι Νεοελληνες εχουν απεμπολισει την ιστορια τους,και τετοια εκφιλιστικα φαινομενα οδηγουν στον αφανισμο.

 3. Θεσσαλονικιός (εκ Πελοποννήσου) avatar
  Θεσσαλονικιός (εκ Πελοποννήσου) 01/07/2011 19:22:11

  "Όταν πτωχεύει κάποιος, ποιοί χάνουν πρώτοι τα χρήματα τους ή σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος αυτών; Οι δανειστές."
  Γι' αυτό βιάζονται αγαπητέ, να μετατρέψουν τα δάνεια σε ενυπόθηκα. Γι νάρθουν αύριο να ζητήσουν να πάρουν την ακρόπολη, το μουσείο της βεργίνας, τον πολεμικό στόλο, την Κρήτη, την Κέρκυρα.
  Δεν κατάλαβαν όμως καλά .....

  • drider avatar
   drider @ Θεσσαλονικιός (εκ Πελοποννήσου) 01/07/2011 19:30:04

   Δεν μπορούν να τα πάρουν και το ξέρουν πολύ καλά αυτό...

   Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να ΜΗΝ αντισταθούν οι Έλληνες εργαζόμενοι στα μέτρα λιτότητας για να μεταφέρουν το "επιτυχημένο" παράδειγμα και στις χώρες τους.

   Τί νομίζετε ότι εξυπηρετεί όλη αυτή η ρητορεία περί "τιμωρίας" των άσωτων Ελλήνων;

  • dealex avatar
   dealex @ Θεσσαλονικιός (εκ Πελοποννήσου) 01/07/2011 22:11:16

   ειδικα στην κρητη θα παρουν 3 τεμαχια....

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ dealex 04/07/2011 23:27:19

    Τ' αμπράτη μας

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ Θεσσαλονικιός (εκ Πελοποννήσου) 02/07/2011 01:17:24

   Λόγω της πρόδηλης σχέσης ανάμεσα στην έκδοση / διάθεση του νομίσματος και της καθημερινότητας των πολιτών, της ελευθερίας τους, των εν δυνάμει ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας, όπως η υπογραφή σύμβασης δανεισμού, με την οποία ρητά παραιτείται ένα κράτος της εθνικής του κυριαρχίας (καλήν ώρα σαν αυτή που υπέγραψε κάποιος υπουργός οικονομικών πρόσφατα), είναι προφανές ότι τα ανωτέρω ζητήματα δεν μπορεί να γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας και απόφασης από ένα πρόσωπο, όπως ο πρωθυπουργός, ο υπουργός οικονομικών κλπ. Το άρθρο 1 του Ελληνικού Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι : «ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ
   1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
   2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
   3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».

 4. Arianos avatar
  Arianos 01/07/2011 19:43:32

  Κύριε Κρανιδιώτη, έχει αρχίσει να κουράζει πολλούς από μας εδώ αυτό το -αυτιστικού τύπου- επαναλαμβανόμενο μοτίβο ιστορικής κο(υ)μπο(υ)ρρημοσύνης. Ενοχλεί και αισθητικά πλέον. Εικάζω και τον Πρόεδρο (ή "τον Αντώνη", αφού τόσο επιμένεις)...

  • Y. avatar
   Y. @ Arianos 01/07/2011 19:50:23

   ...μη το διαβάζεις

   • Γιώργης avatar
    Γιώργης @ Y. 03/07/2011 03:26:20

    Ωραίο επιχείρημα.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Arianos 01/07/2011 20:26:11

   Γιατί το διαβάζεις; Και γιατί χρησιμοποιείς πληθυντικό; Γνωρίζεις και τις δικές μου απόψεις; Εκφράζεις και άλλους; Σε έχουν χρέσει αντιπρόσωπό τους κάποιοι;

   • Γιώργης avatar
    Γιώργης @ Αρματιστής 03/07/2011 03:27:02

    Πολύ ωραίο επιχείρημα.

   • Γιώργης avatar
    Γιώργης @ Αρματιστής 03/07/2011 03:28:05

    Πολύ ωραίο επιχίρημα. (αλλάζω ορθογραφία για να περασει το σχόλιο).

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Arianos 01/07/2011 20:39:57

   Ε, θα΄σαι κανάς προοδευτικός πολυπολισμικούλης, οπότε η ενόχλησή σου δεν σημαίνει κάτι αρνητικό για το κείμενο - τουναντίον!

   • Γιώργης avatar
    Γιώργης @ ΚΜ 03/07/2011 03:31:37

    Αυτό όμως είναι το ωραιότερο επιχείρημα. από τα τρία.
    Ούτε εγω συμφωνώ με ότι λέει ο Ελλάδας. Αλλά μορώ να του εξηγήσω και το γιατί. Οι υπόλοιποι καιμε βιβλία στη πυρά σα το Γκαίμπελς;;; επειδή σας άρεσε η στολή και φράντζα;;; παρακει;; κουμπούρες;;

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Γιώργης 03/07/2011 18:50:47

     Εγώ για τέτοιον τον έκοψα. Πες μας κι εσύ τί «φρούτο» είσαι, να ασχοληθώ και με την δικιά σου περίπτωση κατά το δοκούν....

     • Γιώργης avatar
      Γιώργης @ ΚΜ 04/07/2011 22:42:49

      Ξινό.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Arianos 01/07/2011 21:28:51

   Για να σε κουράσω κι εγώ παραπάνω, πράγματι στο Κογκό κάνει θαυμάσιο έργο η ελληνική κοινότητα και το πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Και σε άλλες χώρες στην Αφρική.
   Στην πολύπαθη Καλκούτα, τα ορθόδοξα ορφανοτροφεία και σχολεία, χωρίς Έλληνες στην περιοχή αλλά γεμάτα Ελλάδα, αποτελούν όαση για ένα καταβασανισμένο λαό που ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από Βρετανούς, Γαλλους και Πορτογάλους (!), συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκίνησε η ανύπαρκτη πλέον ελληνική κοινότητα από την περίοδο της τουρκοκρατίας (!!!!).

   Αν κάποιος μπορεί να βασιστεί στην παράδοση του αφενός, και να προσεγγίζει τους άλλους λαούς αφετέρου, αυτό είναι ο πραγματικός κοσμοπολίτης. Και χρειάζεται και ιστορική γνώση και ανοιχτά μάτια για να μπορούμε να εκτιμούμε τον πολιτισμό και την παράδοση του άλλου. Οι Έλληνες το έχουν δείξει αυτό.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 01/07/2011 22:07:24

    Στο Κονγκό έχει ανοίξει ορθόδοξο πανεπιστήμιο με χρήματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ προερχόμενα από δωρεές απλών Ελλήνων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αυτή τη στιγμή, μέχρι και Πυγμαίοι βαπτίζονται Ορθόδοξοι που, αν μη τι άλλο, είναι η καλύτερη πολιτισμική μας διείσδυση ως Ελλάδα και Ελληνισμός στη Μαύρη ¨Ηπειρο.
    Αυτή είναι ουσιαστική βοήθεια, όχι να φέρνεις ανθρώπους εδώ μέσω δουλεμπόρων για να πουλάνε παράνομα CD και τσάντες και να είναι δούλοι Κινέζων ή Ελλήνων μαφιόζων. Και να νομίζεις ότι είσαι "αλληλέγγυος".
    Αν δεν ήμασταν τόσο τυφλωμένοι από την προοδευτικούρικη αχλύ θα είχαμε δει τι γίνεται ΑΘΟΡΥΒΑ εδώ και δεκαετίες, κάτω στην Αφρική και θα το είχαμε ενισχύσει ουσιαστικά. Αυτή είναι η πραγματική ιδιωτική ελληνική πρωτοβουλία, αυτός ειναι ο πραγματικός Ελληνισμός και η δύναμή του. Ξέρετε τι είναι να χτίζονται ορθόδοξες εκκλησίες, σχολεία, ιατρεία, κλινικές σε δεκάδες χώρες της Αφρικής για Αφρικανούς;
    Ας ψάξει κανείς να βρει στο youtube τα βιντεάκια από τα Αληθινά Σενάρια της ΕΤ 3.

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΒΙΣ 02/07/2011 00:08:01

     Πολύ σωστά. Πράγματι τα Αληθινά Σενάρια είναι θησαυρός.

     • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
      ΑΓΡΟΤΗΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 02/07/2011 01:22:14

      Παιδιά λυπάμαι που θα σας διαψεύσω ,αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι στην Λαικη Δημοκρατία του Κονγκό.
      Αν και είμαι ανιστόρητος έχω άποψη για την σημερινή κατάσταση της χώρας - τουλάχιστον όσον αφορά την περιοχή της πρωτεύουσας Κινσάσα. Αν και δεν είναι αυτό το ζητούμενο, γιατί όντως οι Βέλγοι φέρθηκαν πολύ άσχημα στους ντόπιους και δεν γνωρίζω πως συμπεριφέρθηκε η τότε Ελληνική κοινότητα. Σήμερα πάντως η Ελληνική κοινότητα μετράει λίγες εκατοντάδες κατοίκους που απολαμβάνοντας τα προνόμια που τους παρέχονται- και για λόγους -που μόνον αυτοί γνωρίζουν, μάλλον οικονομικούς- δεν επιθυμούν άλλους Έλληνες να φτάσουν εκεί. Τα έργα υποδομής υποστηρίζουν και κατασκευάζουν Κινέζοι και Λιβανέζοι που έχουν εισχωρήσει στα πράγματα ,αλλά έχουν απογοητεύσει τους ντόπιους . Ο μόνος που προσπαθεί να βοηθήσει τους ντόπιους με το πανεπιστήμιο και οικοτροφείο για τους φοιτητές είναι ο Ιγνάτιος.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ ΑΓΡΟΤΗΣ 02/07/2011 10:57:17

      δεν διαψεύδεις τίποτε, απλώς επιβεβαιώνεις τους προλαλήσαντες,
      με την -έστω και αποσπασματική- πρόσφατη μόνο γνώση σου.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ δρόμος 02/07/2011 11:04:27

      Η ελληνική κοινότητα είναι αγαπητή παντού στην Αφρική,
      έστω κι αν σήμερα η φυσική της παρουσία φθίνει. Ο λόγος
      είναι πολύ απλός: παντού βοήθησε η παρουσία της την
      ανάπτυξη του τόπου, χωρίς επεμβατισμό, σε ιδιωτική ή πιό
      δημόσια βάση (π.χ. εκκλησία, προξενεία) και χωρίς
      εκμετάλλευση του ντόπιου πληθυσμού. Ακόμη και οι ντόπιοι
      εργαζόμενοι στους Έλληνες επιχειρηματίες ή νοικοκυριά
      θυμούνται για πάντα με ευγνωμοσύνη τη μεταχείριση που
      συνάντησαν, κυρίως όταν τη συγκρίνουν με αυτή των
      άλλων αφεντάδων των τόπων τους ... Γιατί δεν ρωτάς?

   • Γιώργης avatar
    Γιώργης @ ΝΙΚΟΛΑΣ 03/07/2011 03:32:55

    Μπράβο ρε φίλε, άσχετο με το θέμα αλλά ειναι απ τα πιο"δεμένα" σχόλια της συζήτησης.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Arianos 01/07/2011 21:46:04

   Ο άμεσος λόγος ενοχλεί, έ? Δεν έχει τσιριμόνιες, και δεν χαϊδεύει αυτιά!Διακρίνεται και από μεγάλη δύναμη πειθούς, εξ ου και βάλλεται από όσους τη φοβούνται. Όσο για τα περί αισθητικής, άσε τα σε κανέναν πιό αρμόδιο!

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ Arianos 01/07/2011 23:17:17

   Στο είπα Φαήλο, ξύρισε το μούσι, βάλε και καμμιά γραβάτα γιατί πολύ μου φέρνεις τώρα τελευταία για Ζέρβας.Σού΄πα, κατέβασε λίγο τους τόνους μη σε πάρουν για Πυρομάγλου σε νέα έκδοση, τίποτα εσύ.Γράψε ρε παιδάκι μου "λόγια" (εκ του λόγιος) τι στην ευχή τά΄ χεις τα πτυχία, άσε τους "λαϊκισμούς" ,μην παίρνεις τον Α.Σ. στο λαιμό σου, δεν καταλαβαίνεις ντιπ.Τι στην ευχή πρέπει να κάνουμε δηλαδή για να καταλάβεις ότι η επανάσταση ξεκινά από το DaCapo και το Dolce (ο φίλος σου από το Dolce τι κάνει άραγε, ήσυχο τον βλέπω τώρα τελευταία, ξέρεις για ποιόν λέω...).Μια που καλοκαίρεψε, δεν κάνουμε "γιάφκα" το Skipper's να κοζάρουμε και κανά σκάφος (ξέρεις απ'αυτά που εντόπισε το Σ.Δ.Ο.Ε. αλλά έκανε πίσω γιατί ήταν ημετέρων με σημαία Βανουάτου).Ραντεβού στα "γουναράδικα" ρέεεεεεεεεεεεεεεε.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Arianos 01/07/2011 23:37:33

   Θα συμφωνήσω με τον Arianos

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Arianos 02/07/2011 13:48:25

   Τώρα με πλήγωσες... Σνιφ...

 5. Y. avatar
  Y. 01/07/2011 19:46:59

  Έτσι εξηγείται και η στάση των βορείων του ΕΛΚ (πλην Ουγγαρίας που τα ‘χει υποστεί), που ανέφερε ο ΓΑΠης και αναπαρήγαγαν τα ΜΜΕξαπάτησης
  Για τα οικονομικά τι να πεις. Τα λέει η πραγματικότητα της αγοράς, των οικογενειών, των φόρων, των σπρέντς, των..των..των..

 6. kostasthess avatar
  kostasthess 01/07/2011 19:59:57

  καλα τους στολισες.. Ο Σαμαρας δεν εχει να φοβαται τιποτε.. Και στις επομενες εκλογες δεν θα ψηφισει κανενας Μαρτενς, Ρεν, Μπαροζο και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις.. Ο Ελληνικος λαος θα ψηφισει.. Και ξερει να τιμωρει.. Απλα θυμαμαι οταν ο Ανδρεας Παπανδρεου ελεγε κανενα αδεσποτο οχι στα πρωτα χρονια της πρωθυπουργιας του το παρουσιαζαν εδω οι βασταζοι της Πασοκικης εξουσιας σαν πραξη πατριωτισμου και αντιστασης.. Τωρα για τους πρασινους οψιμους ευρωλιγουριδες ειναι προδοτης ο Σαμαρας..

 7. leon avatar
  leon 01/07/2011 20:03:25

  "ντουφεκάγανε νομιστεράκια για φρονηματισμό αλλά και για σπορ" είσαι άπεχτος

 8. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 01/07/2011 20:12:03

  Λεγε-λεγε το κοπελι καν την κοπελια και θελει.Πολλοι δεν γνωριζουμε και μας αρεσει να τακουμε,γιατι η λυσσα ετουτων των κατωχωριανων δεν λεγετε,καλα θα ηταν και στα μπλογκς τους να τους τα χωνουμε.

 9. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 01/07/2011 20:23:16

  Το κράτησα όπως και πολλά άλλα. Και μου είναι χρήσιμο για να το δώσω σε κάποια σουρλουλού που τις ανεβαίνει η λίμπιντο όταν μου μιλά για τους προοδευτικούς Βέλγους και γενικά για τους Γερμανούς. Τις έλεγα ότι αυτό που βλέπει σαν πρόοδο, είναι ποτισμένο με το αίμα και λιπασμένο με τις σάρκες των κατοίκων του Κονγκό και γενικά της πονεμένης Αφρικής. Αλλά δυστυχώς οι Ευρωλιγούρηδες αδυνατούν να το καταλάβουν. Άλλωστε, εδώ στην Ελλάδα, οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια της κατοχής συνάντησαν ίσως το μεγαλύτερο και μαζικότερο ένοπλο αντιστασιακό κίνημα. Το μαρτυρούν το μέγεθος των δυνάμεων που δέσμευσαν στον Ελληνικό χώρο, τα χωριά που έκαψαν, οι ομαδικές εκτελέσεις και τα άλλα "καλούδια" τους. Εδώ όμως βρέθηκαν και οι περισσότεροι μασκοφόροι και συνεργάτες των κατακτητών. Και κανένας δεν τιμωρήθηκε.

  Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις.
  Και ασφαλώς κάποια θα πρέπει να πουληθούν. Καμιά αντίρρηση. Αλλά εδώ, οι κυβερνώντες θέλουν να ξεπουλήσουν τα πάντα. Δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, υπέδαφος, ορυκτά, ενέργεια, πόσιμο νερό, επιφανειακά ύδατα, αέρα, ήλιο, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, λαχεία, νησιά, αιγιαλούς, Α/Δ Ελληνικού. Θα εκχωρήσουν τα δικαιώματα εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Και όλα αυτά, με αδιαφανείς διαδικασίες. Χωρίς κάποιο πλαίσιο αναφοράς. Χωρίς κανένα κανόνα.

  Προσωπικά λοιπόν δεν συμφωνώ. Δεν δέχομαι να πουληθεί τίποτε με τη χώρα με τη πλάτη στο τοίχο και με το πιστόλι στο κρόταφο. Δεν δέχομαι να χαριστεί ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ από τη δημόσιο θησαυρό στους πιστωτές μας, προκειμένου να μας παραδώσουν τους άχρηστους Ελληνικούς τίτλους που κατέχουν.

  Η δημόσια περιουσία, είναι ο δημόσιος θησαυρός. Κάτι σαν τα 4.000 ασημένια τάλαντα που φύλαγαν οι Αθηναίοι στον οπισθόδομο του Παρθενώνα και είχαν ψηφίσει να θανατωθεί αμέσως όποιος τολμούσε να ζητήσει τη χρησιμοποίηση αυτού του θησαυρού.

  Ο δημόσιος θησαυρός της Ελληνικής Δημοκρατίας, αποτελεί το καταπίστευμα για την αντιμετώπιση μιας ακραίας εθνικής ανάγκης. Δηλαδή ενός πολέμου ή μιας εθνικής καταστροφής. Ή ακόμη και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα αν αυτό απαιτηθεί ή μας επιβληθεί.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Αρματιστής 01/07/2011 21:58:05

   Το κακό με τον δημόσιο θησαυρό μας είναι ότι: ή που κάθεται και μαραζώνει καταρρέοντας, ή που τον εκμεταλλεύονται (δήθεν "αξιοποιούν") κάτι καλόπαιδα δήθεν για το καλό μας, χωρίς να δίνουν πουθενά λογαριασμό. Δεν πιστεύω να βρεις αποκούμπι σε δύσκολες ώρες, τα έχουν ήδη ροκανίσει όλα.

   Και κάτι ακόμη: η σημερινή συγκυρία δεν είναι δύσκολη μόνο για εμάς. Δύσκολα θα βρεθούν επενδυτές για όλα αυτά, όπως φοβώμαστε. Αν μπούνε τώρα οι βάσεις για μια αξιοποίηση, το πιό πιθανόν είναι τα περισσότερα να μπούνε σε τροχιά εκμετάλλευσης αργότερα, με καλύτερους όρους οπωσδήποτε.

   • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ δρόμος 01/07/2011 23:38:38

    Πλάκα κάνετε;Εδώ πολέμησαν με μίσος κάθε επένδυση που δεν έδωσε "τυράκι".Παράδειγμα:η τεράστια επένδυση του αείμνηστου Κωνσταντακόπουλου στην Πύλο.Επένδυση 250 εκ.ευρώ που δίνει δουλειά σε 22.000 ντόπιους, του έβγαλαν την ψυχή με χιλιάδες προσκόμματα και παλινωδίες.Ο,τι φανταστεί ανθρώπου νους, του το έκαναν.Ποιός θα επενδύσει όταν για μια απλή υπογραφή χρειάζεται ή να λαδώσεις ή να περιμένεις 50 χρόνια;Να θυμίσω τον ομογενή με τα υδροπλάνα που αναγκάστηκε να τα μαζέψει άρον-άρον;Να θυμίσω την μαρίνα Μυτιλήνης που παραμένει πλήρως ανεκμετάλλευτη ενώ η απέναντι στις Κυδωνίες (Αϊβαλί) είναι "τίγκα";Να θυμίσω τον στόλο της πάλαι ποτέ "Ολυμπιακής" που σαπίζει στο Ελ.Βενιζέλος απαξιωμένος (τα Α340 ήταν ολοκαίνουργα...).Να θυμίσω τα "Ξενία" ;Ο κατάλογος είναι ατέλειωτος, δυστυχώς...

    • alakran avatar
     alakran @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 02/07/2011 01:04:51

     Η επένδυση του καπεταν-Βασίλη είναι συνολικά πάνω απο 1 δισ(ναι, δισ) ευρώ.Χρειάστηκαν δε, πάνω από 20 χρόνια και περισσότερες από 10000 (ναι, 10 χιλιαδες) υπογραφές.
     Οι επενδύσεις στην Ελλάδα είναι κακό πράγμα.
     Καλό είναι να δουλεύεις στο δημόσιο.

     • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ alakran 02/07/2011 01:35:41

      Ορθόν. Ο Θεός να τον αναπαύει εκεί που είναι.Για την ιστορία στα 62 (νομίζω) πλοία της Costamare κυματίζει η γαλανόλευκη...

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 02/07/2011 10:47:06

     ακριβώς αυτό είπα, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ! Υπό καλύτερες οικονομικές συνθήκες, και οπωσδήποτε με διαφορετική πολιτική ηγεσία!!!

    • Γιώργης avatar
     Γιώργης @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 03/07/2011 15:36:43

     :(
     Τεράστια αλήθεια..............

 10. man next door avatar
  man next door 01/07/2011 20:23:35

  τραγικος και φτηνος λαικισμος περι ανωτερας φυλης και διαφορετικων χναριων
  ελπιζω μονο να ειναι προς μαντρωμα μικρονοων και σε περιπτωση που ο σαμαρας αναλαβει την εξουσια οι φιλοι του να εχουν κριση και αντιληψη αναλογη της θεσης και της αναγκης της περιοδου

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ man next door 01/07/2011 21:26:27

   Που τον είδες τον λαϊκισμό «περί ανωτέρας φυλής» ευλογημένε; Μήπως είδες και τίποτα γκρίζα ανθρωπάκια να βγαίνουν από κανα διαστημόπλοιο;

   Τα «μαυράκια που τα λένε Γιώργο, Θανάση, Αναστασία, βαφτισμένα, που μιλάνε ελληνικά» στο Κογκό, δεν τα είδες; Σου διέφυγαν;

   Η διαφορά μας με τους Βέλγους (εν προκειμένω) προφανέστατα δεν οφείλεται σε καμια φυλετική ανωτερότητα αλλά σε διαφορετική κοσμαντίληψη, ιστορικά.

   Καταλαβαίνεις τί είναι αυτό ή σας μάθαν μόνο να κρώζετε «Ρατσισμόοος» στη ΜΚΟ;

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΚΜ 04/07/2011 23:39:46

    Σύμφωνα με την γλώσσα των ΜΚΟ "ρατσισμός" είναι ο,τιδήποτε αμφισβητεί την ιδεοληψία περί δήθεν κατωτερότητας των Ελλήνων έναντι οποιουδήποτε άλλου ευρωπαϊκού λαού

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ man next door 02/07/2011 15:07:45

   Από αντίληψη σκίζεις. Θα σου πάρω δώρο "Τα καλά παιδιά".

 11. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 01/07/2011 20:32:08

  ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ...ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ ( ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΄΄ΠΟΛΥ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ...ΚΑΡΤΕΡΙΚΗ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑ...΄΄), ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ...
  ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΕ ΑΝΤΡΙΚΟ ΄΄ΡΟΖ ΤΡΕΝΑΚΙ΄΄;;;;
  ΚΑΝΤΕ ΚΥΚΛΟ ΡΕΕΕ!!!!

 12. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 01/07/2011 20:41:40

  Πολύ καλό άρθρο!
  Ο Ντεγκρέλ ήταν μάλλον και το πρότυπο για την δημιουργία ορισμένων περιπετειών του Τεν Τεν σύμφωνα με μία θεωρία.

 13. ορτικι ορτικαδ avatar
  ορτικι ορτικαδ 01/07/2011 20:43:12

  πολυ ωραιο το αρθρο σου φαηλο και πιστευω πως οσο πολεμο και αν δεχεται ο σαμαρας αυτος δεν φοβαται κανεναν και υπερασπιζεται με μεγαλη γενναιοτητα τα συμφεροντα της ελλαδας.κοντευει ο καιρος που θα βαλει ξανα τη χωρα σε καλη τροχια και θα αποδωσει ευθηνες στους προδοτες ωστε να πληρωσουν για τα εγκληματα των δυο ετων διακυβερνησης τους

 14. ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ avatar
  ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ 01/07/2011 20:49:50

  Αδελφέ Φαήλο,
  "εκεί στη σκάλα τη πλατιά, στη σκάλα των δακρύων, στο WINEGRΑDEN το βαθύ, στο λατομείο των θρήνων...", άρχισαν και ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ όλα.
  Το ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ χάθηκε γι ΑΥΤΟΥΣ. Είναι πλέον θέμα χρόνου να ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ.

 15. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 01/07/2011 21:07:41

  Κύριε Κρανιδιώτη,η τελευταία παράγραφος του κειμένου σας λέει πολλά.Κυρίως το ''εξ Ελλάδος που ρουφιανεύουν τον Σαμαρά''....θα το προχωρήσει η φαντασία μου....δεν είναι μόνον τα ανυπόληπτα ΜΜΕ των γνωστών εργολάβων ή οι αδίστακτοι κυβερνώντες...εξ Ελλάδος είναι και εντός κόμματος....και κλείνω με τον εξής,απλούστατο,συλλογισμό:η ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ αποχή και αμήχανη ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ κάμποσων μεγαλοστελεχών της παράταξης από τον ΤΙΤΑΝΙΟ αγώνα που κάνει ο Σαμαράς,με βάζει σε διάφορες σκέψεις.....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Komis Montechristo 02/07/2011 15:10:27

   Ο Λαός τον έκανε Αρχηγό, ο Λαός θα τον κάνει και Πρωθυπουργό.
   Οι Έλληνες ξέρουν, βλέπουν, ποιος ΜΟΝΟΣ στέκεται όρθιος απέναντι στις πιέσεις των ξένων και της διαπλοκής και λέει ΟΧΙ, δείχνοντας με πείσμα τον άλλο δρόμο για το μέλλον.
   Παράσημα στο στήθος του είναι οι επιθέσεις που του κάνουν ενώ υπερασπίζεται τον Λαό και την Πατρίδα.

 16. mpampis avatar
  mpampis 01/07/2011 21:09:32

  Πρόταση πρώην αστυνομικού: οι διαδηλωτές να προμηθευτούν μπαλόνια, τα οποία να γεμίζουν με μπογιά (κατά προτίμηση ρεπουλίνη από χρωματοπωλεία), υγρή μελάνη ή κάποια παρόμοια κολλώδη, παχύρευστη και ακίνδυνη ουσία και να στοχεύουν τις ασπίδες και τις μάσκες αερίων των ματατζήδων. Μετά από μερικά χτυπήματα, οι ματατζήδες θα έχουν δυο επιλογές: ή δε θα βλέπουν τίποτα ή θα βγάλουν τις μάσκες και θα εισπνέουν τα χημικά μαζί με τον κόσμο.
  ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ mpampis 01/07/2011 22:06:56

   Θέλεις να υποστηρίξουμε την ανομία? Είναι τρίτη φορά που διαβάζω την ίδια πρόταση σήμερα. Εγώ πάντως, αν ήταν να χρησιμοποιήσω μπογιά, θα την πέταγα στους μπάχαλους, για να τους μαρκάρω, και να πάψουν κάποτε να είναι "άγνωστοι", όπως με περισσή φροντίδα επιδιώκουν. Τότε θα δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκκος. Βγάλτε τις κουκούλες κι ελάτε να χτυπηθούμε στα ίσα!

   • aggelosview avatar
    aggelosview @ δρόμος 01/07/2011 22:15:35

    Να είσαι σίγουρος ότι μετά το προχθεσινό πείραμα που ανακατεύτηκαν με τον απλό κόσμο, πλέον δε θα φοράνε κουκούλες. Είναι λυπηρό που τα μπάχαλα επικράτησαν!

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ aggelosview 01/07/2011 22:36:35

     Αυτό μπορεί να ισχύει για κάτι άμυαλα παιδάκια, που παρασύρθηκαν. Για τους βαμμένους και καλοπληρωμένους παρακρατικούς δεν παίζει.

    • LEWNIDAS avatar
     LEWNIDAS @ aggelosview 04/07/2011 00:14:59

     τα μπαχαλα δεν επικρατησαν..... τον δρομο εδειξαν για το πως αντιδρας στην δικτατορια των χημικων.στις 15 περιθωριοποιήθηκαν, στις 29 επευφημήθηκαν, την επομενη θα ακολουθηθουν.


     νερο με καθαριστικο πιατων την κανει την δουλεια!

 17. Σιφιλης avatar
  Σιφιλης 01/07/2011 21:14:18

  Για να είμαστε δίκαιοι κατά την διάρκεια της κατοχής ο κοσμάκης στο Βέλγιο οργάνωσε ένα μεγάλο δίκτυο αντίστασης το οποίο μέχρι τα τέλη το πολέμου είχε αποκτήσει και ένα υπολογίσιμο οπλοστάσιο. Αυτό αποτέλεσε και μεγάλη απειλή για την βελγική μοναρχία η οποία φλέρταρε πριν τον πόλεμο με τον Χίτλερ, και δεν είχε μετά την απελευθέρωση καμία αποδοχή στον βελγικό πληθυσμό. Αυτό ήταν λαχείο για τους Αγγλό-Αμερικανούς οι οποίοι αν κατάφερναν να σώσουν την βελγική μοναρχία θα είχαν το καθεστώς του χεριού τους. Σ' αυτήν την προσπάθεια επιστρατεύτηκαν και αναρίθμητοι συνεργάτες των Γερμανών (όσοι δεν ήταν τελείως κραγμένοι) για να στελεχώσουν πολλές θέσεις κλειδιά. Λόγο του ένοχου παρελθόντος ήταν τελείως χειραγωγήσιμοι και εκβιάσιμοι από τους Αγγλό-Αμερικανούς (ορισμένοι ξεπλύθηκαν από τους Άγγλους με το ευρηματικό παραμύθι ότι ήταν πράκτορες των Αγγλων που είχαν διεισδύσει στις δυνάμεις κατοχής). Το μόνο εμπόδιο ήταν τα εδραιωμένα πλέον δίκτυα της βελγικής αντίστασης γι' αυτό και σκεπτόντουσαν σοβαρά το 45 να κάνουν στρατιωτικές εκκαθαρίσεις στον πληθυσμό για να μαζέψουν τα όπλα και να διαλύσουν την οργάνωση των ανταρτών. Τελικά κρίθηκε παρακινδυνευμένο στην καρδιά της Ευρώπης αλλά όσοι αντιστάθηκαν στους Γερμανούς καταδικάστηκαν στην απαξίωση ενώ οι συνεργάτες των Γερμανών ανταμείφθηκαν.

  • ενας παλιος γνωριμος avatar
   ενας παλιος γνωριμος @ Σιφιλης 01/07/2011 21:27:14

   ...Ιστορικά αντικειμενικός....Με μία μικρή επισήμανση: αναλογικά όμως τό ποσοστό τού αντιστασιακού πληθυσμού τους πολύ μικρότερο τής Ελλάδος..

  • Βεντούζα avatar
   Βεντούζα @ Σιφιλης 02/07/2011 08:00:15

   "όσοι αντιστάθηκαν στους Γερμανούς καταδικάστηκαν στην απαξίωση ενώ οι συνεργάτες των Γερμανών ανταμείφθηκαν."

   Ξέρεις κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης που να συνέβει αυτό;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σιφιλης 02/07/2011 17:56:56

   Κάποια αντίστραση υπήρξε αλλά από μεγάλη μερίδα του λαού υπήρξε μαζική συνεργασία με τον Άξονα και χιλιάδες Φλαμανδοί και Βαλλόνοι εθελοντές στα Waffen SS. Δες παραπάνω τι απαντάω στον "Φίλο του λαού".
   Οι Γερμανοί στρατιώτες θεωρούσαν την υπηρεσία στο Βέλγιο, την Γαλλία, την Δανία, την Ολλανδία, διακοπές.

 18. m.s avatar
  m.s 01/07/2011 21:17:59

  αδελφέ
  τι είναι τα νομιστεράκια ; ξέρω ότι εννοείς τους μαύρους , αλλά μήπως βγαίνουν και σε άλλο χρώμα, λευκό ας πούμε ...

  • Γιώργης avatar
   Γιώργης @ m.s 03/07/2011 15:44:42

   Σορυ αλλά νομιζω οτι συνήθως νομιστερακια αποκαλούμε τους κατοίκους της Απω Ανατολής. (Δεον να μη γίνεται σύγχιση με άλλο ανέκδοτο.....τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια που επιμένεις να πετάς επάνω μου)

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιώργης 03/07/2011 19:59:12

    Το παλιό ρατσιστικό ανέκδοτο αναφέρεται σε μαύρους. Πήγε ο τύπος σαφάρι και τον ρώτησαν τι κυνηγούσε, κι είπε "κάτι μαυριδερά πλάσματα που μόλις τα σκόπευα σήκωναν τα χέρια και φώναζαν "no mister, no!".

 19. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/07/2011 21:20:55

  ...όσοι αντιστάθηκαν στους Γερμανούς καταδικάστηκαν στην απαξίωση ενώ οι συνεργάτες των Γερμανών ανταμείφθηκαν...

  Κάτι μου θυμίζει, μόνο που εδώ δεν αρκέστηκαν στην απαξίωση αλλά προχώρησαν σε εκτελέσεις (εξ ου & ο 3ος γύρος)

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Strange Attractor 01/07/2011 21:36:32

   Και αντίστροφα συνέβει στη Γιουγκοσλαβία, όπου πούλησαν οι Βρετανοί τους εθνικιστές Σε΄ρβους οι οποίοι και αντιστάθηκαν τρελλά στο ναζισμό, προσήγγισαν τον Τίτο και μετα βαΐων και κλάδων οι φιλοναζιστές Κροάτες συγκυβέρνησαν στην κομμουνιστική χώρα!
   Τελικά να μην τα βλέπουμε άσπρο μάυρο, απλά να κρατάμε ότι ο σημερινός σύμμαχος σου άνετα μπορεί να είναι ο μελλοντικός νεκροθάφτης σου. Ο Καντάφι το βιώνει τώρα. Το ίδιο κι εμείς...

   Τώρα που το σκέφτομαι....
   και στις 4 αυτές ιστορίες (Βέλγιο, Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Ελλάδα τώρα), πάντα οι ίδιοι πρωταγωνιστούν, Άγγλοι και Αμερικανοί.. Μπά, ιδέα μου..

  • anonymous avatar
   anonymous @ Strange Attractor 01/07/2011 23:47:43

   Η ιστορία του εμφυλίου έχει κατανοηθεί λάθος ή καλύτερα ελλιπώς.
   Ο εμφύλιος ξεκίνησε από τη φωτό της Τεχεράνης που ποζάρουν ο Τσώρτσιλ, ο Ρούσβελτ κι ο Στάλιν. Εκεί επιβεβαιώθηκε ότι παραμένουμε προτεκτοράτο της Αγγλίας.
   Ο Στάλιν όμως έδωσε εντολή στους δικούς του να πάρουν την εξουσία με τα όπλα. Ξεκίνησαν εκκαθαρίσεις κατά των μη ελεγχόμενων από το ΚΚΕ από το 1943 κι ενόσω οι Γερμανοί ήταν στην Ελλάδα. Αυτό οδήγησε αρκετό κόσμο να ζητήσει προστασία από τους Γερμανούς για να γλιτώσει από το ΚΚΕ. (τεράστιος εξευτελισμός!!!) Αυτούς το ΚΚΕ μετά τους βάφτισε δοσίλογους και μοναρχοφασίστες.
   Ο κύκλος αυτός έκλεισε με τα δεκεμβριανά το 1944. Πήγαμε στη Βάρκιζα και μετά ήρθε η ρεβάνς η οποία είναι ο δεύτερος γύρος το 46-49.
   Κοινώς το ΚΚΕ έκανε τότε ότι κάνει πάντα. Επιχείρησε να καπελώσει και να ιδιοποιηθεί την αντίσταση, όταν δεν τα κατάφερε την τορπίλισε και τέλος.

 20. Δήμος avatar
  Δήμος 01/07/2011 21:32:06

  Διαβάζω το κείμενο του Φαήλου, γελάω με τους εμπνευσμένους παραλληλισμούς και μετά ρίχνω ακόμη ένα γέλιο με αυτό που έγραψε πριν 2 ώρες ο Βαλλιανάτος στο Facebook: «ο χατζιδάκης μαλακίες πουλάει όταν συμπλέει με τον ελεεινό Σαμαρά!»

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Δήμος 02/07/2011 10:26:44

   ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 02/07/2011 17:53:53

    "Αχ βρε παλιομισοφόρια,
    τι τραβάν για σας τ' αγόρια..."

 21. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 01/07/2011 22:01:31

  Φαήλο εξαιρετικό το άρθρο αλλά φοβάμαι ότι το πράγμα είναι χειρότερο από το αποδοθεί στην μειωμένη αντίληψη του κου Μάρτενς και των ομοίων του.
  Δυστυχώς έχω πλέον πειστεί ότι αυτό που πασιδήλως είναι λάθος για τους Ελληνες είναι ο στόχος τους.
  Η τρίτη άλωση , ένα οικονομικό 1204.

  Θέλεις και το καλύτερο;
  Θα το γνωρίζεις αλλά το θυμίζω.

  -Το 1200 ο Βαλδουίνος Θ' της Φλάνδρας
  ορίσθηκε ως ένας από τους αρχηγούς της Δ΄ Σταυροφορίας .

  -13 Απριλίου 1204 με την ολοκλήρωση της κατάληψης της Κωνσταντινούπολης, διαλύεται προσωρινά
  η Βυζαντινή αυτοκρατορία και τερματίζεται η Δ' Σταυροφορία.

  -16 Μαΐου1204 , ο Βαλδουίνος Θ', Κόμης της Φλάνδρας,
  στέφεται ως ο πρώτος αυτοκράτορας της
  Λατινικής Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινούπολης!!
  και ονομάζεται Βαλδουίνος Α' της Κωνσταντινούπολης!

  Ναι καλά καταλάβατε ,ο πρώτος βιαστής του ελληνισμού, 250 χρόνια πριν τον Μωάμεθ Β΄ τον Πορθητή, ήταν πρόγονος του κου Μάρτενς.

  • apis22 avatar
   apis22 @ ΠΕΤΡΟΣ Μ. 01/07/2011 22:37:29

   Να μια εξαιρετική πληροφορία. Άραγε μόνο εγώ σκέπτομαι ότι οι απόγονοι των Σταυροφόρων είναι μεγαλύτεροι εχθροί από τους Τούρκους;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ apis22 01/07/2011 23:02:06

    Όχι, και άλλοι το σκέφτονται. Αλλά ο αξεπέραστος "ηγέτης του κόμματος", είναι κάποιος που άνοιξε κάποτε μια πόρτα ονομαζόμενη Κερκόπορτα.
    Αλλά η ιστορία είναι πανούργα. Άς προσέχουν οι ευρωσνομπιστές και "εραστές της νεο-δραχμής", μη βρεθούν τελικά έχοντας στο χέρι κάποιον "κλώνο" της Τουρκικής λίρας.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Ο Θείος 01/07/2011 23:49:19

     Εσύ να προσέχεις Χατζατζάρη.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ΚΜ 01/07/2011 23:50:07

      Πρόσεξε μην κολλήσουν τίποτα οι γερμανικές τράπεζες (εκεί ανάγονται όλα για σένα).

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ΚΜ 02/07/2011 00:20:58

      Άν προσέξετε πάντως, αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις στη λίρα Τ. υπάρχουν (φυσικά όλες εντός της ζώνης του δολλαρίου):
      40 κατασκευαστές νομισμάτων συνιστούν σεκέλ Ισραήλ ή ριάντ Σαουδαραβίας. Κυρίως το δεύτερο, διότι βολεύει και τους μονοπύθμενους ομοιδεάτες σας.
      Οι Γερμανικές τράπεζες έχουν ήδη "κολλήσει" από το 2008, στεγαστικό αμερικάνικο βάκιλλο. Τώρα "άρπαξαν" και την "Ελληνικήν νόσον", και ήγη του υποβαθμίζουν οι Μούντηδες.
      h**p://www.e-typos.com/content.aspx?catid=13&cid=24689
      Α, και πού 'σαι: Προσέξτε τα πολιτικά Κολλητήρια κάποιων "Ελλήνων" "επιχειρηματιών" και τέως επιχειρηματιών που αγοράζουν εδώ και 1 - 2 χρόνια πολυτελή σπίτια στο Λονδίνο και "επενδύουν" στην Ελβετία και στα Μπαρμπάντος.

   • ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
    ΠΕΤΡΟΣ Μ. @ apis22 01/07/2011 23:11:37

    Όχι έχεις δικιο.
    Η Αλωση απο τους σταυροφόρους ήταν απείρως πιο βίαιη και καταστροφική από αυτή που ακολούθησε το 1453.
    Λίγο πριν την δεύτερη άλωση ήταν τόσο ζωντανό το μίσος για τους Δυτικούς που ο Λουκάς Νοταράς ένας από τους πιο σημαντικούς βυζαντινούς στρατηγούς του Αυτοκράτορα , είπε:

    Κρειττότερον εστίν ειδέναι εν τη μέση τη πόλει φακίολον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν Λατινικήν!!

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ ΠΕΤΡΟΣ Μ. 02/07/2011 00:11:17

     Δεν το είπε από μίσος, από διορατικότητα το είπε και η ιστορία τον δικαίωσε. Αυτή την στιγμή, οι Έλληνες υπάρχουμε ακόμα ως διακριτό ανθρωπολογικό υποκείμενο, ως χωριστός τρόπος ζωής και αντίληψη για τον κόσμο, σε σύγκριση με Δύση και Ανατολή. Άν φραγκεύαμε, θα καταντούσαμε ελληνόφωνοι (Μανδραβέληδες, Δήμου, Σημίτηδες, Ντόρες).

     Προς τιμήν του, ο (κατασυκοφαντημένος από τις προοδευτικάντζες της σήμερον) Νοταράς, όπως και ο Αυτοκράτοράς του, δεν διάλεξαν εχθρό για να παραδοθούν (μία soft σκλαβιά αντί μιας άλλης πιο ωμής) αλλά πολέμησαν μέχρι το τέλος και τις δύο. Η μνήμη της αντίστασης αυτής υπήρξε η ίδια ο σπόρος της ελευθερίας, έστω κι αν αυτή ήρθε αιώνες μετά.

     Αντίσταση και στα δυο μέτωπα χρειάζεται και τώρα.

    • bavarian avatar
     bavarian @ ΠΕΤΡΟΣ Μ. 02/07/2011 17:01:05

     Κάτι τέτοιες "πατριωτικές" απόψεις μας οδήγησαν στη μακραίωνη στυγνή οθωμανική σκλάβια και μας υποβίβασαν στη Σεγκούντα Ντιβιζιόν της Ευρώπης μαζί με Αλβανίες, Βουλγαρίες και λοιπές "υπερδυνάμεις".

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ bavarian 02/07/2011 21:07:47

      Τράβα μια βόλτα στην Νότιο Ιταλία ή στην Πορτογαλία να πάρεις την απάντηση ημιμαθέστατε. Μετά μπορείς να επιστρέψεις στους σκοταδομουχλοδρυμούς της Βαυαρίας.

     • bavarian avatar
      bavarian @ ΚΜ 03/07/2011 01:57:34

      Στην Πορτογαλία να κάνω τί ακριβώς; Είχα μια γκόμενα από εκεί παλιά, αν εννοείς αυτό εντάξει. Αλλά εκλατινισμένους Έλληνες η Πορτογαλία μόν ο στο μυαλό σου έχει μάλλον. Αν είσαι βιτσιόζος και γουστάρεις αμόρφωτη Τουρκιά αντί πεφωτισμένης Δύσης, δεν φταίω εγώ, πρέπει όμως ταχέως να το κοιτάξεις...Δευτεροκλασάτε Ευρωπαίε...

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ bavarian 03/07/2011 18:55:17

      Είσαι αξιολύπητος γενίτσαρος και εξίσου βάρβαρος με τον Τούρκο και σας βδελύσσομαι αμφοτέρους.

     • Γιώργης avatar
      Γιώργης @ bavarian 03/07/2011 16:28:06

      Εσείς αισθάνεσται Ευρωπαίος;;;
      Προσωπικά το μόνο ευχάριστο που έχω να θυμάμαι απ' το πατέρα του γαπ είναι το "βυθίσατε το Χόρα" και το άνοιγμα στους Αραβες. Τίποτ' άλλο.
      Επιπλέον για τη δράση των Δυτικών σας παραπέμπω στον Ελληνα ιστορικό Κων. Σαθά και ιδιαίτερα στο έργο του που αφορά στην επαναστατική δράση των Ελλήνων μετά την άλωση του 1453. Mόνο στiς πρώτες 50-70 σελίδες αναφέρονται δεκάδες προσπάθειες των υπόδουλων Ελλήνων να επαναστατήσουν που έχοντας δεδομένη και γραπτή τη συναίνεση και την πραγματική συνδρομή των δυτικών (Χριστιανών υπενθυμίζω), αυτοί, πάντα την κρισιμη στιγμή έκαναν πίσω τραβώντας το χαλί κατω απ τα πόδια των επαναστατών Ελλήνων που με τη σειρά τους πνιγόντουσαν στο αίμα.
      Και τέλος στη πατρίδα μου παρά τα όσα συμβαίνουν θέλω να πιστεύω οτι ακόμα "παίζουμε για τη φανέλλα" (τον κότινο, την αξιοπρέπεια, την ηθική των προγόνων μας, υπέρ βωμών και εστιών) και άλλες άϋλες αξίες.
      --------------------------------------------------------
      Φεύγω απ΄το θέμα και αναρωτιέμαι, πόσοι άνθρωποι, του δυτικού πολιτισμού, σε απόλυτο αριθμό έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν, εάν βρεθεί και κάποιος να τους εξηγήσει, το μεγαλείο του να ΕΙΣΑΙ Ελληνας. Της Ελλάδας. Σκεφτείται μόνο πόσο καιρό τ' όνομα αυτής της κακοτράχαλης φλούδας γης ακούγεται στα απογευματινα-βραδυνά δελτία ειδήσεων του εξωτερικού κι οι τύποι δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να αναρωτηθούν. Να κάνουν ερωτήσεις. Να ρωτήσουν ένα φίλο τους απ το farmville βρε αδελφέ. Οτι post διαβάσεις από ξένο, έχει άποψη και μάλιστα του κ.....ου. Ανεξάρτητα από επίπεδο ανθρώπου. Αντε στη καλύτερη να λαβεις ενα χτύπημα στη πλάτη. Οπως 'οταν "Γκαρδιακά χαροποιήθει
      και του Βάσιγκτον η γη,
      και τα σίδερα ενθυμήθει
      που την έδεναν κι αυτή. ----------------------
      Απ' τον πύργο του φωνάζει,
      σα να λέει σε χαιρετώ,
      και τη χήτη του τινάζει
      το λιοντάρι το Ισπανό.------------------------
      Ελαφιάσθη της Αγγλίας
      το θηρίο, και σέρνει ευθύς
      κατά τ' άκρα της Ρουσίας
      τα μουγκρίσματα τσ' οργής.----------------
      Εις το κίνημα του δείχνει,
      πως τα μέλη ειν' δυνατά·
      και στου Αιγαίου το κύμα ρίχνει
      μια σπιθόβολη ματιά.------------------------
      Σε ξανοίγει από τα νέφη
      και το μάτι του Αετού,
      που φτερά και νύχια θρέφει
      με τα σπλάχνα του Ιταλού·---------------------
      και σ' εσέ καταγυρμένος,
      γιατί πάντα σε μισεί,
      έκρωζ' έκρωζ' ο σκασμένος,
      να σε βλάψει, αν ημπορεί.-----------------------
      ΄Αλλο εσύ δεν συλλογιέσαι
      πάρεξ που θα πρωτοπάς·
      δεν μιλείς και δεν κουνιέσαι
      στες βρισιές οπού αγρικάς·----------------------
      σαν το βράχο οπού αφήνει
      κάθε ακάθαρτο νερό
      εις τα πόδια του να χύνει
      ευκολόσβηστον αφρό·----------------------------
      οπού αφήνει ανεμοζάλη
      και χαλάζι και βροχή
      να του δέρνουν τη μεγάλη,
      την αιώνιαν κορυφή.---------------------------

      Σ' αυτή τη φάση πιστεύω είμαστε τωρα ως Εθνος. Σύμφωνα με τις επιταγές του ύμνου εις την ελευθερία αυτό που είναι ν ακολουθήσει περιγράφεται στους αμέσως επόμενους στίχους.
      Χαίρομαι που σας κούρασα.

     • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
      ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ bavarian 04/07/2011 23:46:37

      Θα ήσουν ευχαριστημένος αν η "ελληνικότητά" σου θα ήταν όσο εμφανής είναι τον Γραικάνων στην Κάτω Ιταλία; Γιατί αυτό θα είχαμε γίνει αν είχαμε φραγκέψει.

     • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
      ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 04/07/2011 23:48:04

      απευθύνθηκα στον bavarian

   • ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
    ΠΕΤΡΟΣ Μ. @ apis22 01/07/2011 23:20:10

    Συμπληρώνω ότι στις απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια από την Δύση αντί στρατού στείλανε στην Κωνσταντινούπολη έναν καρδινάλιο, ελληνικής καταγωγής, τον Ισίδωρο, που τέλεσε λειτουργία στην Αγία Σοφία, γεγονός απόλυτα ατιμωτικό για την Ορθοδοξη Πολη.
    Το μήνυμα ήταν σαφές . Η υποτάσσεστε σε μας η σας αφήνουμε αβοήθητους. Όπως και έγινε.
    Σας θυμίζει τίποτα;

 22. Aggelos avatar
  Aggelos 01/07/2011 22:38:02

  μπραβο γιαυτα για τους ελληνες στο κονγκο κλπ..

  γιατι ολοι πανε να μας πεισουνε οτι οι Ελληνες ειμαστε καραρατσιστες και ολοι οι ευρωπαιοι βορειοι ειναι πολιτισμενοι ..

  οι βορειοι ειναι οι πιο σκηροι ρατσιστες..
  ενω οι ελληνες δεν ειναι τοσο απολυτοι..

  τόσοι ελληνες πηραν μαυρες αλλωστε.

 23. Michael avatar
  Michael 01/07/2011 22:39:36

  Νομίζω ότι δε χρειαζόταν όλη αυτή η εξιστόρηση για να κατανοήσουμε τις δηλώσεις Μαρτένς.
  Για να ξεπουλήσουν κάποιοι τη δημόσια περιουσία στους ξένους που θέλουν να την αγοράσουν κοψοχρονιά καλυτερα να γραφεί ένα άρθρο για την ΑΠΛΗΣΤΙΑ.

 24. EPICOUROS avatar
  EPICOUROS 01/07/2011 22:40:18

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1880 ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΔΕΣΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΔΕΣΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ. ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΔΕΣΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΚΟ-ΛΕΓΕ ΜΕ ΕΥΡΩ.ΣΕ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ,ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΠΕΛΘΕΙ. ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΗΗΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣΤΕ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ? ΚΑΝΕΝΑ, ΟΝΕΙΡΟΠΩΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΟΥΝ.

 25. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 01/07/2011 22:50:00

  Άχ, και σύ τέκνον Φαήλε;
  Γιατί όμως ο αδιόρθωτος, πιστεύω ακόμα στο ένστικτο αυτοσυντήρησης;
  Γιατί ελπίζω ακόμα, ότι σεις εκεί στη Ρηγίλλης, δεν περιμένετε εκστατικοί το περιπόθητο από πολλούς συνέλληνες "ελληνικό κανόνι" μέσα στην Ευρωζώνη, σαν Χαματζή ζωσμένο με πλαστικά εκρηκτικά μέσα σε αστικό του Τέλ Αβίβ;
  Γιατί πάντα αισιόδοξος, ελπίζω να μη σκέφτεστε ότι ο "Σαμψών" θα τις κουνήσει τις κολώνες και θα κραυγάσει περήφανα "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων";
  Αλλά, άν αλλοίμονο, τελικά κάνω λάθος, ποιά είναι η "Δαλιδά" που σας πήρε τα μυαλά;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 01/07/2011 23:11:07

   Σας πήρε τα μυαλά, αλλά και μάς πήρε τα μαλλιά.
   Μας έχει καραφλιάσει.

  • ενας παλιος γνωριμος avatar
   ενας παλιος γνωριμος @ Ο Θείος 01/07/2011 23:25:28

   .Η Κριστίν Θείο μου..ή δικιά σου..Η κριστίν Λαγκάρντ

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ενας παλιος γνωριμος 01/07/2011 23:43:30

    Άχ, δίκιο έχεις! Γι αυτό και η πρώτη της σκέψη ως Διευθύντρια του ΔΝΤ, ήταν "τι να κάνει αυτή η ψυχή", ο Σάμ.
    "Οι παλιές αγάπες πάνε στον Παράδεισο".
    (στα πιο μεγάλα θέλω κάνουν πίσω
    δεν άντεξαν μαζί και χάθηκαν μακριά...)
    .

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ενας παλιος γνωριμος 02/07/2011 00:41:00

    Πως να μη θυμάμαι τα πανηγύρια "ομοιδεατών" εδώ, όταν νίκησαν στη Γαλλία ο Σαρκοζύ με τη Λαγκάρντ, στη Γερμανία η Μέρκελ με τον πνιχτοκουνελάκια της.
    Τώρα όχι μόνον "στα πιο μεγάλα θέλω κάνουν πίσω", αλλά σκέφτονται να βάλουν μπαρούτι στο κοινό τους σπίτι.

    • ενας παλιος γνωριμος avatar
     ενας παλιος γνωριμος @ Ο Θείος 02/07/2011 01:05:46

     ..Oμοιδεατών ή ομόθρησκων....;;;
     Η συμ-πολιτών μήπως......μά και ό Αλή-Πασάς τόν Ανδρούτσο ήθελε για πρωτοπαλλήκαρο...
     Ασκεί μια γοητεία 'η έλξη τού ετερώνυμου..πώς να το κάνουμε,δεν βρίσκεις;;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ενας παλιος γνωριμος 02/07/2011 01:25:03

      Σωστά, αφού οι "αγορές" είναι πιά κάτι σαν θρησκεία, οι λάτρεις των αγορών είναι εκτό των άλλων ομόθρησκοι.
      Αλλά όταν δεν βολεύει, κάνουν πώς ξεχνάνε την κοινή τους "πίστη".

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Ο Θείος 01/07/2011 23:36:03

   ΘΕΙΕ , Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΕΤΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
   ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 01/07/2011 23:49:13

    ... δι' ό και "φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας", αγαπητέ Άγιε.
    Αλλά "εν αρχή ήν ο Λόγος".
    Είπαμε, χωρίς Λόγο, μαχητικότητα έχει και ο Χαματζής με τα εκρηκτικά, και ο Σαμψών που τις κουνάει τις κολώνε. Το αναγνωρίζω, αλλά να το κάνω τί, είναι απλή "μαλακία άνευ σοφίας".

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Ο Θείος 02/07/2011 10:28:51

     ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΘΕΙΕ. ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ
     ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ...ΦΑΝΑΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο Θείος 02/07/2011 13:50:50

   Θειούλη, να κοιτάς τις ημερομηνίες, γιατί πάλι ληγμένα πήρες.

 26. aggelosview avatar
  aggelosview 01/07/2011 22:50:08

  Αυτός στη φωτογραφία σου μοιάζει για πληρωμένος παρακρατικός; Οι μπάχαλοι έχουν ονομασία προέλευσης. Το Δεκέμβρη του 08 ήταν παρακρατικοί; Τα ίδια παιδιά ήταν. Μια βόλτα στο indymedia είναι αρκετή.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ aggelosview 01/07/2011 23:01:09

   Συγνώμη, δεν γνώριζα την ... ιστορία και την ονοματολογία της
   επανάστασης των βορείων προαστίων!! Και βέβαια υπήρχαν
   παρακρατικοί μαζί με τα παιδάκια τον Δεκέμβρη. Αυτό είναι που
   δεν θέλουν να καταλάβουν όσοι το παίζουν "ήρωες", ότι τους
   χρησιμοποιούν εν αγνοία τους, με στόχους ανομολόγητους. Και
   φυσικά δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η καταστροφή ξένης
   περιουσίας είναι απλώς και μόνον αδίκημα κατά συγκεκριμένων
   συνανθρώπων μας, δεν θίγει κανένα κράτος, όπως νομίζουν!

 27. nasos avatar
  nasos 01/07/2011 22:52:20

  αυτοί που έσπασαν κάθε ρεκόρ αντιστασιακού ζήλου κατά τον Β'ΠΠ ήσαν οι Δανοί,να φανταστείτε ο Βασιλιάς τους παραδόθηκε σε έναν Γερμανό μοτοσυκλετιστή που βρέθηκε τυχαία στα Ανάκτορά του

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ nasos 02/07/2011 18:00:26

   Το τρελλό ήταν ότι έντονη αντιστασιακή δράση είχαν οι Δανοί...αστυνομικοί. Πολλοί δε μεταφέρθηκαν ως κρατούμενοι σε στρατόπεδα.
   Εν γένει όμως οι Γερμανοί στην Δανία περνούσαν "ζάχαρη". Χώρια τις χιλιάδες Δανών εθελοντών στα SS (Freikorp Danmark = Ελεύθερο Σώμα "Δανία").

 28. markos 22 avatar
  markos 22 01/07/2011 22:59:53

  καλα ολα αυτα φιλε , αλλα

  το μειζον αυτη την στιγμη ειναι οτι εχθες επεσε στο κεντρο το ξυλο της αρκουδας.
  πολλες χιλιαδες απλου κοσμου εδαρησαν ανηλεως και ψεκαστηκαν σαν κατσαριδες , την ωρα που οι προβοκατορες του Παπουτση παιζανε τις κουμπαρες με τα ματ.
  ειμαστε στα ορια εκτροπης.Δυστυχως αντι να βγει ο δικος σου και ως μελλοντικος πρωυθυπουργος να κανει δηλωση να μαζευτει η αστυνομια και ο παπουτσης γιατι θα λογοδοτησουν, αυτος εκανε την παπια!Ειναι θαυμα οτι δεν σκοτωθηκε ανθρωπος.. Η ΝΔ εχει ευθυνη να στηριξει το λαο και δεν το πραττει!! Ταυτοχρονα θα ειχε τεραστιο πολιτικο κερδος! Η χθεσινη μερα ηταν ιστορικη αλλα η ΝΔ ηταν σχεδον παντελως απουσα.
  Ο κοσμος και η νεολαια ριζοσπαστικοποιουνται και ο Σαμαρας τους χαριζει σε ΚΚε και Συριζα. Νομιζω οτι οι εξελιξεις τον εχουν ξεπερασει.....

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ markos 22 02/07/2011 00:18:10

   Πολύ σωστά τα λές. Όχι τόσο ο Σαμαράς, όσο ο μηχανισμός και τα προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, συμπεριφέρθηκαν σα θεατές.

   Κύριοι της Ν.Δ., για αρχίστε να επικοινωνείτε με το λαό, για ηγηθείτε της αγωνίας του γιατί κι εσείς θα έχετε την τύχη Αθανασιάδη - Χατζηδάκη. Και λίγα λέω. Η περιφρόνηση που μας δείχνετε είναι... εκκωφαντική.

   Υ.Γ. Αν τυχόν ψάχνετε τρόπο να δείξετε το ενδιαφέρον σας, σας ενημερώνουμε ότι το να κάνετε δηλωσούλες και να δίνετε συνεντεύξεις δεν αρκεί. Αρχίστε να παράγετε πολιτικό έργο, που να πάρει η ευχή!

 29. aggelosview avatar
  aggelosview 01/07/2011 23:02:02

  Φαήλο ωραία φωτογραφία! Όταν στηθούν και τα λαϊκά δικαστήρια ελπίζω να βγάλει τη μάσκα όταν θα σε δικάζει!
  Στα σοβαρά τώρα. Μου θύμισες το φίλο Αντρέα που στο πανεπιστήμιο τον λέγαμε Ζαμούντα και ήταν από εκεί. Ένα με τους μαύρους ο άτιμος. Είχε συνήθειές τους. Φοβερός! Έχεις δίκιο για τους Έλληνες εκεί. Ποτέ δεν τους πείραξαν.
  Επίσης έχεις απόλυτο δίκιο για το πράσινο παρακράτος. Τους βλέπω μπροστά μου όμως να κατεβαίνουν στο Σύνταγμα κάθε μέρα και να διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης Σαμαρά, γιατί ξεπούλησε, συγνώμη ιδιωτικοποήσε την δημόσια επιχείρηση που τους έτρεφε. Μαζί τους θα είναι οι βουλευτές, όσοι απομείνουν από το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τυπάκος της φωτογραφίας. Πάλι θα γίνεται μπάχαλο κα ιτότε μάλλον θα γράφεις για τους ευρωπαίους που στήνουν τα επεισόδια γιατί δε γουστάρουν την κυβέρνηση λόγω παρελθόντος!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ aggelosview 02/07/2011 18:01:52

   Κάτι θα σκεφτώ τότε.

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/07/2011 18:35:48

    Βιάσου.

 30. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 01/07/2011 23:11:28

  ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙ ΓΕΙΑ ΣΟΥ. ΚΟΙΤΑΞΕ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
  ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ
  ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ. ΟΤΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
  ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ. ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ
  ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ.
  ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ(ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΟΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΧΕ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ),
  ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΕ ,ΑΥΤΟΣ
  ΘΑΓΙΝΕΙ Ο ΠΙΟ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.
  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 01/07/2011 23:30:05

   KAI AYTO O "GLOBAL GOVERNMENT" ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
   ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ. ΚΑΤΟΥΡΙΕΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΑΕΙ
   ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ.

 31. anonymous avatar
  anonymous 01/07/2011 23:36:48

  Αποκρατικοποιήσεις πρέπει να γίνουν, οι περισσότερες, για να ξηλωθεί και το πράσινο παρακράτος

  Δε ξεπουλιέται η περιουσία του λαού για να ξηλωθεί το παρακράτος. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να ξηλωθεί.
  1) Όλες οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
  2) Διάταξη στο σύνταγμα ότι ο δανεισμός θα αποφασίζεται από τη βουλή με 180 βουλευτές και εφόσον κατατίθεται πλήρες σχέδιο για την εξόφληση του δανείου.
  Αν υπήρχαν αυτές οι διατάξεις στο Σύνταγμα ο Αντρέας θα είχε πέσει από την πρώτη τετραετία.

  ΥΓ. Μπορεί επίσης να μπουκάρει ένας εισαγγελέας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του Πάγκαλου προσωπικά και να σηκώσει τα στοιχεία για τις παράνομες προσλήψεις. Να απολύσει τους παρανόμως προσληφθέντες και να παραπέμψει όσους τους διόρισαν. Εκεί να δεις γλέντια.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ anonymous 02/07/2011 00:38:14

   ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ 80 % ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ ?

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ anonymous 02/07/2011 11:44:08

   Αυτή η ιστορία με το ΑΣΕΠ έχει καταντήσει φάρμακο για κάθε νόσο ! Πιστεύετε ότι οι παθογένειες του δημοσίου εξαντλούνται στον τρόπο πρόσληψης, ή στα τυπικά προσόντα? Μεγάλο λάθος! Εχω συναντήσει αμέτρητους πτυχιούχους, καθόλα τυπικά (ίσως και ουσιαστικά) κατάλληλους για τη θέση τους, να κωλυσιεργούν απαιτώντας το γνωστό "λάδι" για να διεκπεραιώσουν τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί! Ονόματα διαθέσιμα για όποιον εισαγγελέα τα ζητήσει! Δεν λύνει τίποτε το ΑΣΕΠ, όσο παραμένει το καθεστώς ατιμωρησίας, που κυρίως εδράζεται στη σιγουριά της μονιμότητας.

   • anonymous avatar
    anonymous @ δρόμος 02/07/2011 12:08:03

    Αγαπητέ μου το ΑΣΕΠ είναι το πρώτο βήμα και σου εξασφαλίζει ότι η κοινωνία θα λαμβάνει τις θέσεις εργασίας αναλογικά και δε θα τις καπηλεύεται ένα κόμμα. Από κει και πέρα ότι άπτεται της λειτουργίας της δημ. διοικήσεως είναι άλλο θέμα. Και απαιτούνται κάποιοι επιπλέον χειρισμοί.

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ anonymous 02/07/2011 12:19:58

     Πιστεύεις λοιπόν ότι οι διαμαρτυρίες για το νοσηρό δημόσιο αφορούν αποκλειστικά τη νομή του από ένα κόμμα? Δεν βλέπω γιατί αυτό θα ήταν πρόβλημα (πέρα από την ανισοκατανομή των ευκαιριών απασχόλησης),
     αν η λειτουργία του ήταν σωστή και δεν αποτελούσε, όπως σήμερα,
     τροχοπέδη σε κάθε τι. Προκειμένου λοιπόν να διορθώσουμε τα κακώς
     κείμενα, απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνει ένας φορέας υπό δημόσιο έλεγχο, περιμένω τις αναλυτικές προτάσεις σου για τους "επιπλέον χειρισμούς" , που δυστυχώς δεν βλέπω να απαριθμείς.

 32. Pyrros avatar
  Pyrros 01/07/2011 23:39:20

  Εγώ θα συμφωνήσω στο ότι η επικοινωνιακη δουλειά στην Ευρώπη από τους αρμοδίους του κόμματος ήταν ανεπαρκής και ερασιτεχνική. Εκτός κι αν παίζουν και κάποιο άλλο παιχνίδι. Ποιά παλλικάρια στη ΝΔ έχουν την ευθύνη;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Pyrros 02/07/2011 15:17:07

   Δεν γνωρίζω τι ήταν. Λέω ότι δεδομένης της επίθεσης χρειάζεται μια εκστρατεία ενημέρωσης.
   Είμαι σίγουρος πως κάτι αποτυχημένες πληγωμένες ψυχές έβαλαν το χεράκι τους εναντίον της ΝΔ και του Αντώνη....

   • Pyrros avatar
    Pyrros @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/07/2011 18:29:59

    Φαήλο, δεν εννοώ το Χρύσανθο φυσικά. Αλλά νομίζω διάφοροι τύποι που ασχολούνται με τα ε ωτερικά θέματα στη ΝΔ είναι απο τη γνωστή φάρα του κόμματος που το έφερε εκεί που το έφερε στις τελευταίες εκλογές. Αρχολίπαροι και σπουδαρχίδες παλαι΄ςα κοπής. Επειδήπέρασαν κάποτε από το εξωτερικό νομίζουν ότι ξέρουν και το παίζουν ανωτέρω. Δεν ξέρουν την τύφλα τους. Και δεν πιστεύουν οι ίδιοι τον αρχηγό και το πρόγραμμά του. Οπότε πως να το στηρίξουν στας Ευρώπας;

 33. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 01/07/2011 23:57:01

  Μπράβο, άλλη μια φορά .... έγραψες συντοπίτη...

  Επειδή κι έγω έχω μια αγάπη για την ιστορία, είχα γράψει αυτό τότε που ο Ολλανδός μας ζητούσε συναίνεση...και για την δραχμή της Δαμανάκη...

  "...Να μια πομφόλυγα (μετά συγχωρήσεως) μας είπε ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών, απειλώντας μας για συναίνεση! Μας απείλει Ποιος; Ενας Ολλανδός;Αυτοί που στα Αρματα Μάχης έχουν μόνο μια ταχύτητα; Την Οπισθεν; Που παραδόθηκαν στον Χίτλερ μόνο με την εμφάνιση του τηλεγραφήματος;

  Να πω για την λαγουδίνα την Μαρία; Ξεχάσατε την Επερώτηση-Πάσα που είχε κάνει στον Σημίτη για το θρήσκευμα στις ταυτότητες; Και μετά της έδωσαν την Καρέκλα του Επιτρόπου; Την επόμενη φορά κ.Δαμανάκη να κλειστείτε στην Σουίτα σας στις Βρυξέλες με προμήθειες μόνο Σαμπάνια και Χαβιάρι και φωνάζεται με το Ραδιόφωνο, “Εδω Ε.Ε.-Εδώ Ε.Ε.” (κάνει ρίμα με το Μπε-Μπε των Ελλήνων που πίστεψαν στην γενιά του Πολυτεχνείου)

  Να πω για τον “φίλο” Ντε Εσταίν; Μα είναι Γάλλος! Πως μπορεί να τρομάξει κάποιον ένας Γάλλος; Θα κλείσει την Ντίσνευλαντ ή θα μας κόψει τα Τυριά; Ασε που τα Γαλλικά δεν είναι κι η πιο “πολεμική” γλώσσα, έχετε δεί Γάλλο να θυμώνει;..."

  Ασε μια και ξέρεις Ιστορία, να μην θυμηθούμε τους Δανούς πως παραδόθηκαν, ή τους...Ρουμάνους με την Μεραρχία SS, ή τους Φιλανδούς (ίσως και οι μόνοι που δικαιολογούνται) ή την "πολιορκία" του Βελιγραδίου! Αχα χα χα χα χα! Με έξι στρατιώτες ανιχνευτές, δύο μέρες μπροστά από το στράτευμα, κατέλαβαν την πόλη, παραδώθηκε ο δήμαρχος, ύψωσαν την Σβάστικα και περίμεναν δύο μέρες να έρθει η Βέρμαχτ! Και μας κουνιούνται σήμερα οι Ουστάζι!

  Πονεμένες Ιστορίες....

 34. Προφήτης avatar
  Προφήτης 02/07/2011 00:21:28

  Καλησπέρα Φαήλο

  Έχεις ένα ωραίο διαμέρισμα. Το είχε αγοράσει ο πατέρας σου, δουλεύοντας και αποταμιεύοντας. Όχι με στεγαστική πίστη-σκλαβιά.

  Εσύ το κληρονόμησες. Από το υστέρημά σου, από λεφτά που δούλεψες, το ανακαίνισες πλήρως.
  Το έβαψες, άλλαξες υδραυλικά και είδη υγιεινής, έτριψες πατώματα, έβαλες ντουλάπια φορμάϊκες.

  Και περίμενες να έχεις ένα εισόδημα από την περιουσία σου ενοικιάζοντας το.
  Ή να σε στεγάσει, αν έτσι επέλεγες.

  Με έβαλες ενοικιαστή.
  Σε φέσωσα στα ενοίκια, χάλασα τα ντουλάπια, έβαλα μέσα χωρίς την έγκριση σου άλλα πέντε λυκοτόμαρα που δεν σεβάστηκαν την ιδιοκτησία σου, πάταγα στα φρέσκα παρκέ με μπότες με καρφιά.
  Στο 'κανα "θερινό".

  Κι εσύ τι κάνεις, αντί να έρθεις (με μπρατσωμένους φίλους ή, καλύτερα, με δικαστικό επιμελητή) να μάς πετάξεις έξω και κατόπιν να μού αξιώσεις δικαστικά την μέγιστη αποζημίωση για τις ζημιές που έκανα;
  Βάζεις ...πωλητήριο!

  Και σε τιμή μπιρ-παρά, γιατί το διαμέρισμα είναι κατεστραμμένο!

  Ενώ στα 100 μέτρα ανοίγει καινούριος σταθμός μετρό, που απογειώνει το ενοίκιο που θα μπορούσες να εισπράττεις.

  Αυτό σημαίνει "αποκρατικοποιήσεις".

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Προφήτης 02/07/2011 01:25:02

   Καλά κάνεις και το θέτεις, Προφήτη στον Φαήλο. Και αναρωτιέμαι: Τι πάει να πει το "να μου έχετε εμπιστοσύνη" του Σαμαρά; Να ακολουθούμε τυφλά κάθε γνώμη και άκριτα που βγαίνει από τον αρχηγό; Δεν αντιλέγω ότι θα πρέπει, τελικά, να πορευθεί ένα κόμμα συντεταγμένα. Όμως είναι ένα ερώτημα, ποιος καθορίζει, τελικά, με ποια γνώμη θα κινηθεί. Άραγε δώσαμε λευκή επιταγή στον αρχηγό στις 29 Νοεμβρίου 2009 και δεν το καταλάβαμε; Γιατί εγώ λευκή επιταγη δεν έδωσα. Και στο να "αποκρατικοποιηθεί" ο δημόσιος πλούτος και οι υποδομές με την έννοια που τόσο ωραία το εξηγείς, ποτέ δεν συμφώνησα.

   Καθήκον δικό μας είναι να πούμε την άποψή μας στον Πρόεδρο. Από κει και πέρα, θα κάνει ό,τι καταλαβαίνει. Όμως πιο πριν πρέπει να την πούμε.

   Φαήλο, ρωτάω: είναι η δική σου γνώμη ότι πρέπει να γίνουν οι "αποκρατικοποιήσεις" ή το κάνει στα πλαίσια υποστήριξης της πολιτικής που εξήγγειλε ο Πρόεδρος και επειδή την εξήγγειλε ο Πρόεδρος; Το ρωτάω αυτό, διότι μου φαίνεται παράξενο, με βάση τις γενικότερες απόψεις σου, να υποστηρίζεις εσύ αυτού του είδους τις "αποκρατικοποιήσεις".

   Αν είναι το πρώτο, πάει καλά. Αν είναι το δεύτερο, τότε νομίζω ότι είναι λάθος να αλλάζουμε τη γνώμη μας για να υποστηρίξουμε κάτι που δεν είναι γνώμη μας.

   Ίσως προχώρησα πολύ και γίνομαι υπερβολικός με αυτά που λέω, όμως σου λέω τις ειλικρινείς μου σκέψεις...

   • Y. avatar
    Y. @ Επώνυμος 02/07/2011 10:47:19

    “...να μου έχετε εμπιστοσύνη” = “…αυτά που λέω, τα πιστεύω, και θα προσπαθήσω να τα κάνω”

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 02/07/2011 11:26:00

    Ας πάρουμε συγκεκριμένα παραδείγματα, για να ορίσουμε για τι μιλάμε.

    Πότε δούλευε σωστότερα η Ολυμπιακή, υπό τον Ωνάση, υπό το δημόσιο, ή με το σημερινό καθεστώς?
    Πότε παρουσιάσθηκαν οι μεγαλύτερες ατασθαλίες, που ωδήγησαν σε απερίγραπτα χρέη, που χρηματοδοτούσε αιμορραγώντας ο ελληνικός λαός?

    Πιστεύετε ότι δεν έπρεπε να αποκρατικοποιηθεί?

    Θα μπορούσα να σας μιλήσω επί ώρες για το παράδειγμα των "Ξενία" , που αναφέρθηκε πιό πάνω, και που ακόμη απαξιώνονται και καταρρέουν τα πιό αξιόλογα από αυτά, επειδή πολεμάται με λύσσα η κάθε απόπειρα επιστροφής τους σε ιδιωτική διαχείριση (επειδή προφανώς δεν δόθηκε το σωστό "τυρί").

    Για να μην πλατιάζω, μην ταυτίζετε το θέμα των ενεργειακών πόρων (λιγνίτες-νερά) με το σύνολο των δημοσίων κτημάτων. Ας διαχωρίσουμε τι είναι καίριο να παραμείνει στο δημόσιο. Τα περισσότερα δεν ανήκουν εκεί.

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ δρόμος 02/07/2011 20:04:36

     ΣΥΜΦΩΝΩ . ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΝ ΕΙΠΕΣ .
     "ΑΣ ΔΙΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ".
     ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ
     "ΕΜΠΟΡΙΚΗ" ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
     25 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ . ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ
     ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΗ 1,20 ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Επώνυμος 02/07/2011 14:29:45

    Φίλε Επώνυμε,

    Ότι γράφω είναι η δική μολυ φγνώμη. Δεν είμαι ηχείο κανενός και νόμιζα πως τόσο καιρό κάτι θα είχες καταλάβει.
    Η άποψη μου είναι ίδια πάντα. Πιστεύω στο ισχυρό Εθνικό Κράτος. Ισχυρό Κράτος όμως δεν είναι το μεγάλο αλλά το σοβαρό κράτος.
    Πιστεύω στον κατά κύτριο λόγο δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας και της Παιδείας. Καλά κρατικά πανεπιστήμια και σχολεία για όλους, ώστε μέσα από αυτά το Εθνικό Κράτος να παράγει τους πολίτες που θέλει, ενσταλάζοντας τους την κυρίαρχη Εθνική Ιδεολογία. Αν κάποιοι θέλουν κυριλέ σχολεία για τους γόνους τους, ας πληρώνουν, γούστο και μκαπέλο τους αλλά πρωτίστως Δημόσια Παιδεία για όλους, χωρίς "άσυλο", χωρίς γενίτσαρους διδάσκοντες, Σύγχρονα Δημόσια Ελληνικά Σχολεία και Πανεπιστήμια.
    Επίσης όποιος θέλει παχιές μοκέτες, μεγαλόβυζες νοσοκόμες και να πληρώνει και το κωλόχαρτο, ΄ώρα καλή σρτην πρύμη του αλλά Δημόσια Υγεία για όλους, αυστηρά ελεγχόμενη, με διαφάνεια.
    Υπάρχουν λοιπόν ιδιωτικοποιήσεις που πρέπει να γίνουν και ιδιωτικοποίησεις που δεν πρέπει να γίνουν. Και βεβαίως γι' αυτές που θα γίνουν έχει σημασία και ο χρόνος. Ήγουν ΔΕΝ ξεπουλάς υπό το κράτος πανικού.
    Η ιστορική διαπίστωση μου είναι ότι συνήθως το κράτος είναι κακός επιχειρηματίας. Δεν βλέπω το λόγο να έχει στην ιδιοκτησία του και να λειτουργεί πχ βιομηχανίες, ναυπηγεία, οι οποίες στο σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο απαιτούν επιχειρηματική δεινότητα διοίκησης, γρήγορες αποφάσεις κλπ.
    Στην Ελλάδα το κράτος μόνο σουβλατζίδικα δεν έχεις.
    Εξηγούμαι: γιατί να πουλήσεις τον απολύτως κερδοφόρο ΟΠΑΠ;
    Από την άλλη, το μονοπώλιο της ΔΕΗ είναι καλό για τον πολίτη - καταναλωτή; Μήπως λοιπόν το κράτος να κατέχει κι΄ελέγχει το δίκτυο διανομής και να παράγουν αληθινά ελεύθερα κι ανταγωνιζόμενοι οι ιδιώτες ενέργεια; Έτσι νομίζω είναι στην "υπανάπτυκτη" Γερμανία.
    Θα θέσω ένα βλακώδες ερώτημα. Αν η κινητή τηλεφωνία ήταν μονοπώλιο του ΟΤΕ θα είχαμε τον σημερινό ανταγωνισμό επ' ωφελεία του καταναλωτή για το ποιος θα του πουλήσει φθηνότερα τις καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες ή θα μας σκίζανε στη λογική "δεν έχει αλλού να πάει";

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/07/2011 14:35:59

     Η μεγαλύτερη ανάγκη στη χώρα είναι το υγιές σταθερό περιβάλλον, που να προστεύει τον αληθινό ελεύθερο ανταγωνισμό.
     Αλλά θα προσθέσω, επειδή θεωρώ ως βασικό συστατικό του Πατριωτισμού την Λαϊκότητα και θεωρώ τον εαυτό μου κατεξοχήν λαϊκό, από καταγωγή, ανατροφή και ότι θέλεις, ΒΑΣΙΚΟ μέλημα μας οφείλουμε να είναι η προστασία των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων (όχι προνομίων) για όλους. Όχι να γίνουμε κούληδες της ελαστικοποιημένης εργασίας των 300 ευρώ. Η αρχή είναι απλή: ο πλούτος μας είναι οι άνθρωποι μας.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/07/2011 18:12:58

     Φαήλο, το πολιτικό προσωπικό έχει το ρόλο του διαχειριστή της δημόσιας περιουσίας.
     Γνωρίζω 2 δικηγόρους (θα γνωρίζεις περισσότερους) που διαχειρίζονται σεβαστές ακίνητες περιουσίες για λογαριασμό ανίκανων να ασκήσουν την επιμέλεια.
     Ο ένας κυκλοφορεί με πούρα και καινούριο Lexus και το παιδί είναι με κουρέλια.
     Ο άλλος κυκλοφορεί με Ford, όπως κυκλοφορούσε πάντα, και το παιδί είναι στο καλύτερο ίδρυμα.

     Είναι ο ανθρώπινος παράγων ΠΑΝΤΑ που κάνει τη διαφορά.
     Και, εννοείται, οι άτεγκτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

     Η αλήθεια είναι απλή. Οι πασόκοι που ήρθαν διαχειριστές το 1981 ήταν κλέφτες και απάτριδες. Έτσι φθάσαμε εδώ.

     Δεν φταίνε οι δημόσιες επιχειρήσεις γι' αυτό. Αν με ορίσεις δερβέναγα στο γραφείο σου και προσλάβω 35 γραμματείς που θα ξύνονται αμειβόμενες, συνάψω με κολλητό μου και μια βαρύγδουπη "σύμβαση συντήρησης εξοπλισμού" για το PC σου με 20.000 € το μήνα , πόσο θα αντέξεις;

     Ήρθε η ώρα να τεθεί μια νέα συλλογική ηθική. Ακριβώς γιατί ο διαβρωμένος από τον ατομιστικό καταναλωτισμό ανθρώπινος παράγων αδυνατεί να διατηρήσει την συνοχή της κοινωνίας.
     Αλλά για να συνεχίσει να υπάρχει ως κρατική οντότητα η Ελλάδα πρέπει να υπάρχει το βιός της.
     Αυτά περιμένει ο κόσμος να υπερασπίσεις αύριο ως βουλευτής.

     ΥΓ Αν για κινητή τηλεφωνία είχαμε μια cosmote θα μπορούσαμε να είχαμε τις ίδιες υπηρεσίες με 15-20 €/μήνα.
     Κι όποιος ήθελε πιο μερακλίδικα πράγματα κάτι λίγο παραπάνω.
     ΟΛΟΙ δίκτυα από τον ΟΤΕ μίσθωναν, στην αρχή. Μετά, από τα υπέρογκα πάγια που πλήρωσε ο κοσμάκης-καταναλωτής, έφτιαξαν δικά τους. Το 1993 το πάγιο σε Παναφον και Τελεστετ ήταν 10.000 δρχ. Μισός μισθός.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Προφήτης 03/07/2011 12:16:48

      Φίλε Προφήτη,
      Βάζεις το δάχτυλο στο σημάδι από τα καρφιά. Ναι, το μεγαλύτερο πρόβληγμα είναι η στελέχωση, η ανθρώπινη φύση, η διαφθορά, η απληστία.
      Σωστά λες, ΠΟΙΟΣ θα την διαχειριστεί την Δημόσια Περιουσία;
      Έχω γράψει σελίδες επί σελίδων για το ότι δεν έχουμε πρόβλημα διαχείρισης, δεν είμαστε μαγαζί ή πολυκατοικία. Χρειαζόμαστε κυρίαρχη Εθνική Ιδεολογία στην εκπαλίδευση, στο Κράτος ολόκληρο. Ένα σκληρό πυρήνα Ιδεών και Αρχών με βάσει τα οποία θα έχουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Γι' αυτό μιλάω για Ιδεολόγους Μαχητές κι όχι για ξεπλυμένους ντιντήδες.
      Κι επαναλαμβάνω ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. Το Κράτος, και για λόγους εθνικής ασφάλειας πρέπει να έχει ισχυρό λόγο στην ενέργεια και στις τηλεπικοινωνίες.
      Επιμένω όμως ότι στην παραγωγή της ενέργειας χρειάζεται ΑΛΗΘΙΝΗ απελευθέρωση, όχι το στρεβλό καλαμπαλίκι που έχουμε τώρα. Κρατικό δίκτυο διανομής, κρατική εποπτεία αλλά αληθινός ανταγωνισμός στην παραγωγή. Πες μου, πείσε με γιατί όχι. Δεν θα φοβηθώ να σου πω ότι έχεις δίκιο. Και φυσικά σε καμμία περίπτωση δεν θα δεχτώ η απελευθέρωση να σημάνει την εξαθλίωση των εργαζομένων, πχ 500 ευρώ το μήνα κι όποιος θέλει.
      Για την τηλεφωνία δεν ξέρω αν θα ήταν αυτό το αποτέλεσμα που λες. Στην αρχή, ναι, κι οι δυο ιδιώτες πουλάγανε νταβαντζιλίκι, τώρα όμως είναι τόσο σκληρός ο ανταγωνισμός που πιστεύω ότι οι καταναλωτές ωφελήθηκαν. Αρκεί πάντα να έχεις αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς για να μην επιτρέπεις καρτέλ κι εναρμονισμένες συμπεριφορές. Να τους "πηδάς".
      Για να συνοψίσω την προσωπική μου άποψη:
      Όχι πώληση του ΟΠΑΠ.
      Όχι πώληση του Δικτύου της ΔΕΗ και του ορυκτού πλούτου κι αναφέρομαι στα ορυχεία λιγνίτη κλπ.
      Όχι πώληση των εταιρειών ύδρευσης. Το νερό είναι το πρώτιστο ακαταναλωτικό αγαθό. Ζωή.
      Ναι, ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και λιμανιών. Θα έχεις κερδοφόρες επιχειρήσεις που θα πλήρώνουν ΦΟΡΟΥΣ και θα δουλεύει κόσμος, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας κι αμοιβών.
      Ναι, αξιοποίηση του Ελληνικού με μια μεγάλη επένδυση - φάρο γι' άλλες επενδύσεις. Θα δώσεις γη και θα έχεις μια πόλη μέσα στην πόλη με πάρκα, κατοικίες υψηλού επιπέδου, ξενοδοχεία, συνεδριακό, μαρίνα, που θα δώσει δουλειά για χρόνια σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κι ύστερα θα 'εχεις και φόρους από τις δραστηριότητες εκεί, συν την προσέλκυση κι άλλων επενδυτών.
      Πώληση μεριδίων πχ ΕΑΒ και ΕΛΒΟ, συνεργασία πχ με τους πετυχημένους Ισραηλινούς για να ανεβάσουμε την ελληνική προστιθέμενη αξία των οπλικών συστημάτων μας, να παράξουμε τεχνολογία και να γίνουν κερδοφόρες, βιώσιμες και να δίνουν διέξοδο και σε σπουδαία ελληνικά μυαλά.
      Πάσνω κάτω αυτά πιστεύω κι όχι "πουλήστε τα όλα τώρα, κοψοχρονιά".
      Και να σου πω την αμαρτία μου, για τον ΟΛΠ, που έζησε απ' αυτόν η φαμίλια μου με σκληρή δουλειά δυο γενεών, με τρώει να πω ΟΧΙ!
      Καλημέρα

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/07/2011 20:07:33

     ΕΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
     ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ
     ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ.

 35. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/07/2011 01:21:31

  Ο Αντώνης, οι Financial Times, το Forbes, ο Guardian, και τόοοσοι άλλοι, για τόσα χρόνια, 2004 - 2008 (άσε τα πρίν), δεν έβλεπαν τι γινόταν, ούτε άκουγαν τη φασαρία και τα χάχανα από το "πάρτυ".
  Ξαφνικά, τέλος του 2009 αρχές 2010, "είδαν φώς και μπήκαν". Τότε κατάλαβαν τι είχε συμβεί, οι καλεσμένοι είχαν φύγει και είχαν πάρει ακόμη και τα έπιπλα μαζί τους.
  Ωραίο το παραμύθι. Και κακούς δράκους που έκαναν τη ζημιά εκ του μακρόθεν έχει, και όμορφους πρίγκηπες που ουδεμίαν φέρουν ευθύνην: Μάτια είχαν και δεν έβλεοαν, αυτιά είχαν και δεν άκουαν, στόματα είχαν και μιλιά δεν είχαν. Αλλά για κουφιοκεφαλάκηδες οικοδεσπότες θα μιλάμε τώρα;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ο Θείος 02/07/2011 09:54:29

   Δηλαδή τώρα ρε συ Θείο, έχεις φάει το παραμύθι ότι την περίοδο 2004-2008 έγινε η ζημιά;;;

   Σε μια περίοδο που το έλλειμμα μειώθηκε από το 7,9% το 2004 στο 2,6% το 2006, που η σχέση του χρέους έγινε από 108% το 2004 97% το 2006. Το 2007 είχαμε εκλογική στασιμότητα και το 2008 ξεκίνησε η διεθνής κρίση και κορυφώθηκε η προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης ΝΔ.

   Και τολμάτε και μιλάτε ακόμη για περίοδο 2004-2008;;; Παραγνωρίζετε ωρέ τη δεκαετία του 1980;;;

   Θα έπρεπε να ντρέπεστε, λυπάμαι πολύ.

   • Chris Theocharis avatar
    Chris Theocharis @ Επώνυμος 02/07/2011 10:44:10

    Κλασικός και γραφικός, επιλεκτική μνήμη όσον αφορά στο "τις πταίει" και δυιλίζουμε τον κώνωπα αν οι "T-Rex" φταίνε 49% και ο "Χαμαιλέων" 51%...

   • alakran avatar
    alakran @ Επώνυμος 02/07/2011 10:47:40

    Αγαπητέ Επώνυμε,
    Μια παροιμία λέει ότι ο πιο κουφός από όλους είναι αυτός που δεν θέλει να ακούσει.
    Εγώ είμαι σίγουρος ότι σε 10 -15 χρόνια το Πασοκ θα καταγγέλει τη Ν.Δ "που οδήγησε το λαό σε διαρκή λιτότητα" και θα υμνεί τον Παπανδρέου που "αντιστάθηκε στο Δ.Ν.Τ".
    Δεν θα αλλάξουν ποτέ.

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Επώνυμος 02/07/2011 20:09:11

    ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 7,5 % ΒΕΒΑΙΑ.

   • kalashnikov avatar
    kalashnikov @ Επώνυμος 05/07/2011 16:59:28

    Επωνυμε, μαλλον εχεις ξεχασει οτι το ελλειμα πηγε τεχνητα στο 7,9% με την περιφημη π@π@ρι@ της απογραφης, βγηκαμε και ειπαμε σε ολη την Ευρωπη πως ειμαστε απατεωνες και ως εκ τουτου, μπηκαμε σε επιτηρηση.
    Μετα απο 2 χρονια σε επιτηρηση απο την Ε.Ε., η Ελληνικη κυβερνηση εκανε "αναθεωρηση του Α.Ε.Π.". Δηλαδη, περιπου με το ετσι θελω, ειπε πως το ελληνικο Α.Ε.Π. δεν ειναι 100, αλλα 100+25% αν υπολογισουμε και τις δραστηριοτητες της μαυρης οικονομιας. Δηλαδη, βαλαμε μεσα στο ΑΕΠ μας λαθρεμποριο ναρκωτικων, τσιγαρων, καυσιμων, πορνεια κτλ. απο τα οποια βεβαια το δημοσιο δεν εχει κανενα απολυτως εσοδο.
    Ως εκ τουτου, το ελλειμα και το χρεος που μετριουνται ως ποσοστα επι του ΑΕΠ επεσαν! Οπως επεσαν και τα σαγονια των ευρωπαιων που τα ακουγαν.... και βεβαιως απο 'κει και περα, καθε χρονο, οι ετησιοι στοχοι δανειοδοτησης του προυπολογισμου ειχαν ξεπεραστει απο το Φεβρουαριο/Μαρτιο, με ολα τα τρανα αποτελεσματα που γευομαστε ολοι σημερα. Ειδικα το 2008, ο προυπολογισμος επεσε εξω κατα το ταπεινο ποσο των 35δισ. Ψιχουλα....
    Οποτε, μπορεις να χαιρεσαι για τα αποτελεσματα της διακυβερνησης του πρωθυπουργου του Playstation και να τον κανεις εικονισμα.

    • Γιώργης avatar
     Γιώργης @ kalashnikov 05/07/2011 18:53:35

     Τί μπῆκε μέσα στό ΑΕΠ;
     Λαθρεμπόριο, πορνεία..;
     Καί ἔτσι «ἀνεβάσαμε» το ποσοστό;
     ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ !!!

 36. δρόμος avatar
  δρόμος 02/07/2011 10:41:39

  Δες πόσα λόγια σου χρειάζονται για να αποδείξεις τα μη αυτονόητα ...
  Για την αντίσταση των Βέλγων, ε τώρα, όλος ο κόσμος τα ξέρει, τι να προσθέσουμε εμείς! Όσο για την αποικιοκρατία, δεν τα ξέρει μονάχα ο κόσμος όλος, τα ξέρει κυρίως όλη η Αφρική, γιαυτό ρώτα τους φίλους σου ποιός είναι ο λόγος που μας αγαπούν παντού εκεί τους Έλληνες, και μην αποτολμάς τοποθετήσεις σαν αυτή που μόλις έκανες: ως πότε επιτέλους θα
  προσβάλετε τον τόπο σας, άσχετοι με την ιστορία και τις αρετές του?

 37. gianni avatar
  gianni 02/07/2011 10:50:38

  Ολοι αυτοι που λενε οτι τα νουμερα δεν βγαινουν ,το χρεος θα μεγαλωνει και δεν υπαρχει περιπτωση να μπορει η Ελλαδα να το πληρωσει εχουνε ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΑΡΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ. Λογικα ειναι ετσι ακριβως η λεπτομερεια ομως που κανει την διαφορα ειναι εξω απο νουμερα, προυπολογισμους και οικονομικα δεδομενα αυτη η λεπτομερεια που τους διαφευγει λεγετε ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
  Ειμαι απολλυτα βεβαιος οτι λενε αληθεια οσοι λενε οτι με τα δανεια αυτα η Ελλαδα,η Ευρωπη και η Αμερικη αγοραζουν χρονο η μονη διαφορα για την Ελλαδα ειναι οτι δανειζετε για να συνεχιζει να πληρωνει τους αχρηστους δημοσιους υπαλληλους αλλα σε 2-3 χρονια το πολυ οταν θα δημιουργησουν τις καταλληλες συνθηκες θα τραβηξουν ενα κουρεμα 70- 80 % στο ελληνικο χρεος και η Ελλαδα απαλαγμενη απο το φορτιο του χρεους θα μπορεσει να συνεχισει με μια μικρη λεπτομερεια η Ελλαδα εκεινη και οι Ελληνες δεν θα εχουν καμμια σχεση με την Ελλαδα και τους Ελληνες.
  Θα εινα μια χωρα ελληνοπακιστανονιγηριανοκινεζορωσοποντιων που θα χαιροντε αυτον τον ομορφο τοπο.

 38. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/07/2011 13:45:33

  "Φίλε" του λαού,

  Κάποια αντίσταση υπήρξε. Κάποια. Η αλήθεια όμως είναι ότι 10.000 Φλαμανδοί και 5000 Βαλλόνοι φόρεσαν τις μαύρες στολές των SS και πολέμησαν εθελοντικά στο Ανατολικό Μέτωπο, το ίδιο έκαναν 27.000 Ολλανδοί, 7000 Δανοί και 10.000 Γάλλοι. Οι Γάλλοι, της μεραρχίας "Καρλιομάγνος" των SS θα ήταν πολλοί περισσότεροι αν οι Γερμανοί είχαν δεχτεί να πολεμήσουν με γαλλικές στολές και υπό την γαλλική σημαία. Το ίδιο ισχύει για Νορβηγούς, Φιλανδούς κλπ. Στις πάνω από 100.00ο δυτικοευρωπαίους εθελοντές δεν υπολογίζω τους εντός των χωρών συνεργάτες, την οικονομική και πολιτική συνεργασία Γάλλων, Βέλγων, Δανών Ολλανδών κλπ.
  Ο Λαός μας με μαζικές αιματηρές διαδηλώσεις ματαίωσε τα σχέδια στρατολόγησης της νεολαίας μας για το Ανατολικό Μέτωπο. Μόνο οι κατσαπλιάδεςς πλιατσικολόγοι και φονιάδες της "Ελληνικής Εθελοντικής Χωροφυλακής" του Συνταγμνατάρχη Πούλου, που ντουφεκίσθηκε ς δοσίλογος μετά την απελευθέρωση, πολέμησαν εκτός συνόρων για τους Γερμανούς, και συγκεκριμένα για βραχύ διάστημα συμμετείχαν στην καταδίωξη παρτιζάνω του Τίτο στην Σλοβενία. Μόνο ένας, (1) Έλληνας, ο Σεβαστιανός Φουλίδης πολέμησε στο Ανατολικό Μέτωπο, πράκτορας της Άμπβερ από πριν από τον πόλεμο. Φανατικ΄πος αντικομμουνιστής σκοτώθηκε σε επιχείρηση πηδώντας με αλεξίπτωτο πίσω από τις σοβιετικές γραμμές.
  Οι Βέλγοι, Ολλανδοί, Γάλλοι κλπ, είχαν κατά την εισβολή αντίσταση της πλάκας, ενώ εμείς λειώσαμε πάνω στα πολυβόλα μας. Οι Τσέχοι ήταν οι γενναίοι, ο στρατός με διαταγή του Προέδρου Χάχα (άκου επίθετο!) παρέμεινε κλεισμένος στα στρατόπεδα ενώ οι Γερμανοί παρήλαυναν στις Τσεχοσλοβακικές πόλεις! Είμαστε λοιπόν όλοι ίδιοι;
  Γι' αυτό άλλωστε ο Χίτλερ στην περίφημη ομιλία του είπε:
  «Χάριν τής ιστορικής αληθείας οφείλω νά διαπιστώσω ότι μόνον οί Ελληνες, εξ' όλων τών αντιπάλων οί οποίοι μέ αντιμετώπισαν, επολέμησαν μέ παράτολμον θάρρος καί υψίστην περιφρόνησιν πρός τόν θάνατον….» (Από λόγο πού εκφώνησε στίς 4 Μαίου 1941 στό Ράιχσταγκ.
  Μπες λοιόπν "Φίλε" του δεν ξέρω ποιου, σε οποιαδήποτε σελίδα για τον Λεόν Ντεγκρέλ να δεις τις φωτογραφίες του παρασημοφορημένου, δαφνοστεφανωμένου με την στολή των SS να τον επευφημούν πλήθη Βέλγων σ, ενώ αυτός περνάει πάνω σε ανοιχτό αυτοκίνητο, σε άδεια του από το Ανατολικό Μέτωπο. Το κόμμα του είχε πριν τον πόλεμο ξεπεράσει το 20%.
  Λοιπόν, αγαπητέ, κάποια αντίσταση υπήρξε από μερικούς αλλά κυρίως υπήρξε μαζικής κλίμακας συνεργασία με τους Ναζί.
  Αναφέρεσαι δε σε "φυσική ηγεσία" που στερήθηκαν οι ευρωπαϊκοί λαοί, αλλιώς θα είχαν αντισταθεί καλύτερα κι ανα΄φέρεσαι στους συνδικαλιστές, τους κομμουνιστές ηγέτες κλπ, δηλαδή, "Φίλε" στο σκυλολόϊ, που με ελάχιστες εξαιρέσεις μέχρι την εισβολή στη Ρωσία το 1941, υπηρέτησαν ξεδιάντροπα και προδοτικά για τους λαούς τους το αισχρό πνεύμα του επαίσχυντου Συμφώνου Ρίμπεντροπ - Μολότωφ. Σταλινικές νούλες, που αντί να υπηρετούν το συμφέρον του Έθνους τους, κάνανε κωλοτούμπες σύμφωνα με τις οδηγίες τους βλογιοκομμένου φονιά "πατερούλη".
  Όσον αφορά τους "Έλληνες αποικιοκράτες" άστα αυτά για το Νοσότρος, τη "Ρόζα", το Μαύρο Μπλοκ κλπ. Όσοι ξέρουν, ξέρουν.
  Άντε γεια!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/07/2011 15:06:04

   Ο δε Αραγκόνξ μου προκαλεί έντονη τάση κνησμού. Διάβασε την "Μάχη της Ισπανίας" του 'Άντονυ Μπήβορ, να δεις κι αυτή η σταλίνα τί "ακεραιότητα" είχε.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/07/2011 17:51:56

    Α, "Φίλε" του λαού, για να μην το ξεχάσω. Ήταν δε τόσο "τρομερή" η αντίσταση στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Δανία και την Ολλανδία, που το Γ' Ράϊχ έστελνε εκεί τις μονάδες του Ανατολικού Μετώπου γι' ανάπαυση κι ανασυγκρότηση. Οι δε Γερμανοί στρατιώτες θεωρούσαν την υπηρεσία στο Βέλγιο και τις άλλες δυτικές κατεχόμενες χώρες ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

    • πολιτικά ορθός avatar
     πολιτικά ορθός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/07/2011 20:23:55

     Παρατηρώ κ. Κρανιδίωτη ότι τυγχάνετε άριστος γνώστης της ιστορίας του ναζισμού. Για να μας το αποδείξετε κιόλας, αναφέρεται και κάποιες ιστορικές λεπτομέρειες που δύσκολα κανείς θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί. Το συμπέρασμα από το κείμενο σας είναι ότι βγάζετε ένα αδικαιολόγητο μίσος προς τους Ευρωπαϊκούς Λαούς, ενώ καλλιεργείτε μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς τους λαούς της Αφρικής. Αντιπαθείτε δηλαδή τους δυνατούς (Ευρωπαίοι) ενώ συμπαθείτε αυτούς που είναι πιο αδύνατοι από εσάς (Αφρικανοί). Δυστυχώς αδυνατώ να το ερμηνεύσω, αλλά θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να μισούμε τους ισχυρούς, θα έπρεπε να θέλουμε να τους μοιάσουμε. Αντίθετα θα έπρεπε να αντιπαθούμε αυτό που δεν θέλουμε να μοιάσουμε. Ελπίζω πάντως όταν γίνει η ΝΔ μας, ξανά κυβέρνηση να γίνουμε περισσότερο "ευρωπαίοι" παρά "αφρικανοί"...

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/07/2011 21:14:02

     Έτσι απλά «να τους μοιάσουμε»; Ακόμα και στην κτηνωδία; Επειδή είναι «ισχυροί» ε; (Προφανώς μόνο αυτό μετράει για σένα...)

     Σην διάρκεια της ιστορίας μας, ανέτειλαν και έδυσαν πολλοί ισχυροί αλλά σήμερα δεν υπάρχουν. Ελληνισμός όμως υπάρχει.

     ΥΓ2: Πολιτική ορθότητα = ευνουχισμός μετά λοβοτομής.

    • πολιτικά ορθός avatar
     πολιτικά ορθός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/07/2011 21:46:53

     Δηλαδή για εσάς ΚΜ ο ναζισμός είχε μόνο κτηνωδίες; δεν έκανε τίποτε καλό; όλα λάθος γίνανε τότε και θα πρέπει να μην διδαχθούμε τίποτα από αυτή την περίοδο; Αφού σας αρέσουν οι ιστορικές αναδρομές, γιατί δεν "μελετάτε" το οικονομικό πρόγραμμα των Γερμανών εκείνης της περιόδου; Α ξέχασα ότι στο Κογκό είχαν πιο "ανθρώπινο" οικονομικό μοντέλο... Ο Ελληνισμός επέζησε για ένα και μόνο λόγο. Γιατί ποτέ δεν ζήλευε τους ισχυρούς. Και δεν ζηλεύεις κάποιον, μόνο όταν είσαι ανώτερος του!
     ΚΜ=ΚουΜουνιστής

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/07/2011 01:05:11

     Χα χα, σε ναζιστή πέσαμε! Εμ βέβαια, καθόλου παράξενο τότε που σε χάλασε το άρθρο του κυρίου Κρανιδιώτη.

     Και γιατί δεν μας το έλεγες από την αρχή τί είσαι; Για να σε περάσουμε για σοβαρόν;

     ΥΓ: Ο κομμουνισμός είναι εξίσου απεχθής για μένα όσο και το αδερφάκι του ο ναζισμός. Απάνθρωπες ιδεολογίες και ασύμβατες με την εθνική μας ιδιοπροσωπεία.

    • πολιτικά ορθός avatar
     πολιτικά ορθός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/07/2011 17:10:40

     Δυστυχώς για ακόμα μια φορά αποδεικνύετε τον δογματισμό σας. "Σε ναζί πέσαμε..." Απλοϊκότητα στην σκέψη και πονηρία μαζί. Όποιος δεν διακατέχεται από τα σύνδρομα της Αριστεράς είναι ναζί για εσάς. Απλά να σας αναφέρω ότι ένας Έλληνας δεν μπορεί ποτέ να είναι ναζί. Ναζί μπορεί να είναι μόνο ένας Γερμανός. Είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζεται αυτό, όσο και να προσπαθείτε να με πείσετε για το ανάποδο. Σε αυτό που διαφώνησα με το άρθρο του κ. Κρανιδίωτη είναι στην νοηματική του διαδρομή. Εγώ αισθάνομαι πρώτα Έλληνας, μετά Ευρωπαίος και μετά Άνθρωπος. Σε αντίθεση με εσάς που έχετε υιοθετήσει τον αριστερό τρόπο σκέψης: Άνθρωπος-Βαλκάνιος-Έλληνας. Κατά τα άλλα ο ναζισμός και ο κομουνισμός είναι τα δυο άκρα.
     Και ένα ερώτημα για το τέλος: το Ευρώ ποιανού ιδέα ήταν;

 39. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/07/2011 16:19:23

  Φαηλε,
  για την ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ του Εφαρμοστικου θα μας πεις ??
  Ως Νομικος και Ως ΕΛΛΗΝΑΣ ??

  ΠΠ

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/07/2011 18:04:55

   Θα διαβάσω λεπτομερώς και θα επανέλθω.

 40. Γιάνης Χριστόπουλος TΝΣ avatar
  Γιάνης Χριστόπουλος TΝΣ 02/07/2011 16:22:57

  Αυτό που πραγματικά με θλίβει και που δίχνει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα, είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληηνικού πλυθισμού και ακόμα ένα πολύ πολύ μεγαλύτερο του δημοσιογραφικού κόσμου έχει τρόπον τινά "βελγιοποιηθεί". Εννοώ ότι για μέρες είμαστε όλοι θεατές της πιο ωμής και χυδαίας παρέμβασης πολιτικών ξένων κρατών στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα, προσπαθούν ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τις απόψεις τους σε ένα πολιτικό φορέα και οι δημοσιογράφοι το αντιμετωπίζουν ως ένα φυσιολογικό γεγονός. Δίνουν την εντύπωση ότι νοιώθουν και ιδιαίτερη χαρά.
  ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ σε όλο του το μεγαλείο. Το ανησυχητικό είναι ότι ακόμα και η μεγάλη μερίδα των αγανακτισμένων δεν έχει εστιάσει καθόλου στο γεγονός. Είτε αρέσει ή είτε δεν αρέσει, η αλήθεια είναι ότι, τη φωνή της πλατείας (των πραγματικώς αγανακτισμέων κι οχι όσων περνάνε καλαμπαλίκι στην κάτω πλευρά της) στα διεθνή φόρα τηνμεταφέρει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ. Επομένως για να ξυπνάμε! Κι ας μαζευτούμε να κράξουμε και λίγο πιο ψηλά επί της Β. Σοφίας έξω απ' τα γραφεία της Ε.Ε.

 41. bavarian avatar
  bavarian 02/07/2011 16:49:41

  Αγαπητέ Φαήλο, διαθέτεις μέγα συγγραφικό χάρισμα και βαθειές ιστορικές γνώσεις, τις οποίες όμως σου αρέσει να χρησιμοποιείς μάλλον όπως βολεύει το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου σου. Κι εξηγούμαι:
  Έλληνες εθελοντές δεν πολέμησαν στο Ανατολικό Μέτωπο όχι επειδή δεν υπήρχαν ( μόνο στη Θεσσαλονίκη κατατέθηκαν πάνω από 2.000 αιτήσεις συμμετοχής στην περιβόητη " Κυανόλευκη Μεραρχία"), αλλά επειδή αντέδρασαν σφοδρά οι μακαρονάδες κι έθεσαν βέτο στους Γερμανούς, μπλοκάροντας τη δημιουργία ελληνικού εκστρατευτικού σώματος . Επίσης, μόνο ο Φουλίδης πολέμησε τους Σοβιετικούς; Μάλλον ξεχνάς κάποιες χιλιάδες Ελλήνων του Πόντου που συστρατεύθηκαν με τους Γερμανούς και πολέμησαν με πάθος κατά του Στάλιν.
  Με ειλικρινή εκτίμηση.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ bavarian 02/07/2011 18:19:27

   Βαυαρέ μου φίλε,
   Κάνεις λάθος. Σε καμμία άλλη χώρα δεν υπήρξε τέτοια μαζική παλλαϊκή αντίδραση. Οι μακαρόνάδες, ναι αντέδρασαν αλλά μην ξεχνάς ότι από το 1943 είχαν ήδη αποστατήσει από τον Άξονα κι οι μονάδες τους στην Ελλάδα είτε είχαν σφαγεί (Κεφαλλονιά), είτε είχαν αιχμαλωτιστεί. Αν λοιπόν οι Γερμανοί ήθελαν και έβρισκαν ανταπόκριση θα στρατολογούσαν Έλληνες για τη Ρωσία χωρίς αντίδραση των ανύπαρκτων πια Ιταλών. Ο Μουσολίνι "διοικούσε" πια το κρατίδιο μαριονέτα του Σαλό.
   Ναι, Έλληνες, Πόντιοι, πολέμησαν εναντίον του Κόκκινου Στρατού. Όχι όμως από την Ελλάδα. Ήταν κάτοικοι του Σοβιετικού Καυκάσου, που είχαν υποστεί απηνείς διωγμούς, εξορία κι εκτελέσεις, σε όλα τα σταλινικά κύματα παράνοιας.
   Οργανωμένη όμως επιστράτευση κι αποστολή Ελλήνων πολιτών κι αποστολή τους στο Αν. Μέτωπο, δεν έγινε ποτέ κι είμαστε η μόνο χώρα. Ακόμη κι Ινδική κι Αραβική Λεγεώνα υπήρξε! Οι Ινδοί υπηρέτησαν στο "τείχος του Ατλαντικού".
   Υποψήφιοι εθελοντές υπήρξαν, όμως η συνολική αντίδραση δεν ευόδωσε τα σχέδια των δοσίλογων αρχηγών τους. Θυμίζω την ανατίναξη των γραφείων της ΕΣΠΟ από την ΠΕΑΝ που ως βασικό στόχο της είχε την στρατολόγηση Ελλήνων για το Αν. Μέτωπο.

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ bavarian 02/07/2011 18:50:01

   Χάνεται η ουσία, του σκεπτικού του Φαήλου.
   Και η ουσία είναι πως ο κάθε λαός στον πόλεμο, στην τέχνη, στον πολιτισμό έχει τις δικές του περγαμηνές, αλλά και τις δικές του σκοτεινές σελίδες.

   Στις μέρες μας, μια παράπλευρη απώλεια της Οικονομικής Κρίσης είναι η απώλεια της αξιοπρέπειάς μας. Όσοι ταξιδεύουμε στο εξωτερικό αντιμετωπίζουμε, άλλοτε με μελαγχολία και άλλοτε με οργή τα σχόλια των ξένων. Είτε κατηγορίες, είτε υποκριτική συγκατάβαση και πάντα μία περιφρόνηση. Οσοι λοιπόν διακατεχόμαστε από εθνική υπερηφάνεια(βασικό χαρακτηριστικό υγιούς άνθρωπου όπου γης) δεν ανεχόμαστε κανέναν απλό πολίτη οιασδήποτε χώρας, κανέναν ευρωπαίο γραφειοκράτη αξιωματούχο και κανέναν ευρωπαίο πολιτικό να προσβάλλει τη χώρα μας.
   Προ εβδομάδων τσακώθηκα με γάλλο συνάδελφο ιατρό που τόλμησε να μας χλευάσει. Αντεπιτέθηκα έξαλλος και εκτός εαυτού. Για πολλά που του είπα μετάνιωσα. Τί για Pourquoi, τι για την πέμπτη φάλαγγα, τι για τον υπερασπιστή της παιδεραστίας Ντανιέλ Κον Μπετί, τι για το πως εξευτελίστηκαν με το Βισύ,μέχρι και τον Πεταίν θυμήθηκα. Ο άνθρωπος έφυγε τρομαγμένος και εγώ έμεινα έμπλεος οργής για τους άθλιους κυβερνώντες που λασπώνουν μήνες τώρα τη χώρα μας. Γιατί, προσέξτε: ουδείς διανοείται να μιλήσει έτσι στους Ιρλανδόυς. Γιατί; Διότι έχουν Εντα Κέννι που χρησιμοποιεί γλώσσα που σπάει κόκκαλα όταν πάει να αδικηθεί η Ιρλανδία.
   Εβλεπα δε παλιές ειδήσεις στο Διαδίκτυο και παρατήρησα πως κατά την προεκλογική περίοδο στην Ιρλανδία, όταν δηλαδή ο Εντα Κέννι μίλαγε ως αντιπολίτευση για αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου , ο Όλι Ρεν σφύριζε αδιάφορα λέγοντας πως " δεν ανακατευόμαστε στα εσωτερικά της Ιρλανδίας". Εδώ, με τον πεμπτοφαλαγγίτη ΓΑΠ φτάσαμε να φαντάζονται οι Ευρωπαίοι πως μπορούν να υπαγορεύσουν στην ελληνική αντιπολίτευση στάση και πολιτική θέση. Αυτό είναι ένα ακόμη μέγιστο έγκλημα του ΓΑΠ.
   Και, για να γυρίσω στο επιχείρημα του Φαήλου, ο κάθε γερμανός και βέλγος θα πρέπει να πλένει καλά το στόμα του όταν μιλάει για την Ελλάδα. Στους Έλληνες πολιτικούς ας λένε ότι θέλουν και ο καθένας από αυτούς ας ¨καθαρίσει¨μόνος του. Αλλά για την χώρα και τον Λαό συνολικά να προσέχουν τι λένε, γιατί ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και συνθήκες και θα αντιδρούμε ποικιλοτρόπως και με φαντασία σε κάθε πρόκληση...:

   http://www.facebook.com/pages/Wilfried-Martens/267792524286?ref=ts

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Κώστας 02/07/2011 20:18:05

    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ
    Η ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΙΑ η ΑΠΟ ΣΚΟΠΟΥ).
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΤΟ 2005(ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ.

   • Νικήτας avatar
    Νικήτας @ Κώστας 02/07/2011 23:07:50

    Μπράβο Κώστα. Σωστός ο προβληματισμός. Ζώ/εργάζομαι Αγγλία αρκετά χρόνια και τον τελευταίο χρόνο έχω ακούσει διάφορα. Είναι η πρώτη φορά μετά απο τόσα χρόνια στο εξωτερικό που έχω αισθανθεί άσχημα που είμαι 'Ελληνας. Τις απαντήσεις τους τις πέρνουν τις περισσότερες φορές -ανάλογα και με την διάθεση- αλλά μόνο μίσος αισθάνομαι για τον ΓΑΠΑ που είναι η αιτία όλων αυτών.

    Ο κόσμος επηρεάζεται απο αυτά που ακούει/βλέπει εκτός απο αυτούς τους λίγους που έχουν μια παιδεία και ξέρουν τι εστί Ελλάδα. Ο ΓΑΠ οφείλει να πάει στον αγύριστο! αν διαπομπέυεις ο ίδιος το σπίτι σου τι περιμένεις να κάνουν οι άλλοι!

 42. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 02/07/2011 19:26:31

  ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ.
  ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΘΕΥΝ (ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ,ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ '30 ΚΑΙ ΕΠΟΣ ΤΟΥ '40)ΘΕΡΙΕΨΕ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΕΡΕΨΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.
  ΚΑΤΑΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ(ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ)ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ(ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ,Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ,ΠΟΝΤΟΣ,ΟΔΗΣΣΟΣ,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,Ν.ΙΤΑΛΙΑ) ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.
  ΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟ ΤΟΝ κ.ΣΑΜΑΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ κ.ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ''ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ'' Η ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ''ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΟΥΣΙΩΔΗ''.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ΑΜΟΡΓΟΣ 03/07/2011 10:50:48

   ΑΜΟΡΓΙΑΝΕ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΦΟΡΑ.
   ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ
   ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
   ΜΕΤΑ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ.

 43. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/07/2011 00:38:00

  ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ !!!!

  3 μερες μετα την ψηφοφορια και δεν το εχεις διαβασει?

  εμεις γιατι το ξεσκονισαμε?? που ειμαστε και ασχετοι με την πολιτικη..?

  εχω τσακωθει με το μποντερεισιον... θα εγραφα αλλα πιο ζουμερα !

  ΕΛΕΟΣ

  ΠΠ

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/07/2011 11:52:20

   Πόρτα μου,

   Δεν σιτίζομαι στο Πρυτανείο. Ούτε έχω αντιμισθίες από ιδιωτικές εταιρείες., τα τάνκερ μου βούλιαξαν, από υπεράκτιες δεν έχω. Όπερ έστι μεθερμηνευόμενον ότι αγωνίζομαι μόνος για τον επιούσιο. Αυτές δε τις μέρες η βοηθός μου, ακόμη φοιτήτρια, λείπει λόγω εξεταστικής, οπότε κάνω τον Βέγγο. Δικάζω, βγάζω φωτοτυπίες, γράφω, όλα.
   Οπότε, ναι, δεν τον διάβασα τον Εφαρμοστικό, διάβασα μόνο αναφορές σε αυτόν. Γι' αυτό άλλωστε δεν είδες να τον σχολιάζω.
   Ειδικά δε όλη την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν προσηλωμένος στην μη έκδοση με ένταλμα στην Αλβανία ενός Βορειοηπειρώτη αγωνιστή, του Αντώνη (Αγκρόν) Κιούρκου, που μετέχοντας στις Ομάδες Αυτοάμυνας της "Ομόνοιας" το 1997, όταν μέσα στην εξέγερση, οι Τσάμηδες κατσαπλιάδες του βουλευτή Λεονάρντ Ντέμι, προσπάθησαν ν' ανατινάξουν τον Άγιο Χαράλαμπο στους Αγίους Σαράντα, τον συνέλαβε, τον ξεβράκωσε και τον αλάλιασε στη σφαλιάρα. Είναι δε ο ίδιος που βρήκε και επέστρεψε στην Ηγουμενίτσα το σκάφος του Λιμενικού που έκλεψαν τότε Αλβανοί κατσαπλιάδες. Το Συμβούλιο Εφετών (υπάρχουν Έλληνες Δικαστές!) την Πέμπτη γνωμοδότησε υπέρ της μη έκδοσης του και χτες λύσαμε και διοικητικά θέματα με το Αλλοδαπών και αφέθηκε ελεύθερος. Ναι, με αυτό και άλλα ασχολιόμουν και δεν τον διάβασα τον Εφαρμοστικό αυτούσιο παρά μόνο αναφορές σε αυτόν.
   Συγχώρεσε με. Όταν η μέρα θα 'χει 36 ώρες ή πιάσω τζακ ποτ και γίνω εισοδηματίας θα τα διαβάζω ΟΛΑ.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/07/2011 00:53:28

    Φαηλε καλημερα,
    συγννωμη που αργησα ν απαντησω, ημουν Πλατεια με κορη και εναν καλο φιλο απο εδω μεσα.

    ΕΚΤΙΜΩ την ειλικρινεια σου. Ως κομμαντο και του λογου μου, και επειδη το εχω παει το γραμμα ( πορτα-πορτα ) εξ ου και το ψευδωνυμο, εχω να παρατηρησω τα εξης .

    - ΚΑΝΕΙΣ δεν διαβασε τον Εφαρμοστικο
    - ΚΑΝΕΙΣ δεν εκανε τον κοπο να δει που μας παει το ΠΑΣΟΚ. και πως η Πατριδα θα παει στα χερια της Γιαγιας απο το Τεννεσι σε εναν αυλο τιτλο.
    - ΚΑΝΕΝΑ κομμα στη Βουλη δεν επιασε την ΟΥΣΙΑ, δλδ θα σχολιασει τα ΑΡΘΡΑ !!!! αλλα ειπαν ενα γενικο παλαιοπολιτικαντικο ΟΧΙ.

    Νομικος δεν ειμαι. Απο Συμβασεις ομως ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!.... λογω δουλειας ! Ηλπιζα εσυ να ειχες μελετησει και να τους παμε μαμιωντας μεχρι τα συνορα και με μια κλωτσια να τους περασουμε ΑΠΕΝΑΝΤΙ !

    Θα περιμενω λοιπον, να τον μελετησεις και να ερθεις με σχολια ανα αρθρο !... Δε σε ονοματιζω "θεσμικο", αλλα να συνεννοουμαστε.

    ΤΕΡΜΑ το δουλεμα ( και δεν απαυθυνομαι σε σενα ! )

    Αποψε, πετυχα τον Σταρτουλη στα σκαλια της Πλατειας. Τον βουτηξα απ το πετο... ευγενικα χαχαχα με την κορη μου παρουσα και ψαρωμενη.....

    Του εκανα 3 ερωτησεις και χαζογελουσε... μαζευτηκαν καμαι 20ρια γυρω...

    Τα υπολοιπα θα τα γραψει ο κοινος μας φιλος... διοτι εγω εαν αρχισω θα με κοψει ο μεντερεισιον ! χαχαχα

    Θελεις το αποτελεσμα???
    Ο Στρατουλης μ εδωσε την καρτα του να τον ενημερωσω !
    και εμειναν μετα 5-6 και ειπαν "λαθος μας, αυριο θα κατεβασουνε τον Εφαρμοστικο και θα τον μεμετησουμε, δεν ειχαμε ιδεα.. νομιζαμε οτι ειναι το Μεσοπροθεσμο !
    Αυτα απο το κατα τυχην ρεπορταζ.

    Η Ουσια ειναι μια... Την Αληθεια δεν την εχει ξεστομισει ΚΑΝΕΙΣ.... Οποοος βγει και την πει, ΑΥΤΟΣ θα ειναι ( για μενα και για πολλους απ οτι καταλαβα αποψε! ) ο ΑΡΧΗΓΟΣ.. ο ΗΓΕΤΗΣ ο οποιος θα ξεχωρισει απ το πληθος των ΑΜΕΛΕΤΗΤΩΝ !...

    ΠΠ

 44. Γιώργης avatar
  Γιώργης 03/07/2011 03:46:53

  Κι εμάς μας εξώθησαν στη δανειστική σύμβαση αλλά ο λαός βλέπεις καθε μέρα που είναι. το πρώτο καιρό περνούσσα απ το σύνταγμα και κρατιόμουν να μη βουρκώσω όταν είδα τους υιούς οικογενειών της γειτονιάς μου αριστεροί με κεντρώους και ακροδεξιούς να τραγουάνε στον ίδιο σκοπό. Είμαι φασισταράς με κάτι @@ να! που έλεγε κι ο Γιάννης ένας παλιός φίλος. Αλλά πρώτ απ όλα είμαι Ελληνας και γίνομαι χαρούμενος μόνο όταν νιώθω οτι είμαστε ενωμένοι απέναντι στο κοινό έχθρό (όλους τους άλλους).
  Επιπλέον να υπενθυμίσω ότι ο πρώτος μη Γερμανός που τιμήθηκε με το σιδερένιο σταυρό ήταν Ολλανδός πυροβολητής στα πακ88. Αν δε με απατά η μνήμη μου είχε 8 ή 9 επιτυχίες (κατεστραμενα άρματα μάχης) σε μια μέρα.

 45. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 03/07/2011 12:40:47

  ΜΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΙΔΕΩΝ,ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΟ ΑΠ'ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ.
  ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΗΣΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ.
  ΤΟ '96 ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟ.Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΙ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ.
  ΘΕΛΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ.ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ Κ.Κ.
  Υ.Γ.ΤΟ ΑΜΟΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ.

 46. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/07/2011 12:45:13

  Α ρε "Φίλε", μου αρέσει που παριστάνεις τον χαζό.
  Φυσικά και είχαμε κι εμείς δοσιλογικές κυβερνήσεις και υπήρξαν και τυχοδιώκτες, ιδεολόγοι, πλιατσικολόγοι και κυνηγημένοι από τον ΕΛΑΣ που συγκρότητσαν τα Τάγματα Ασφαλείας.
  Πλην όμως, φίλτατε, οι δοσιλογικές κυβερνήσεις μας είχαν ελάχιστη νομιμοποίηση και σε πολύ μικρό τμήμα του Λαού μας.
  Τα Τάγματα Ασφαλείας ήταν μια μικρή εσωτερική δύναμη ασφαλείας, βοηθητική των δυνάμεων του Άξονα.
  Οι άλλοι, οι βόρειοι που κόπτεσαι για την αντίσταση τους, συνεργάστηκαν ΜΑΖΙΚΑ, υπηρέρησαν τους Γερεμαναράδες όχι μόνο στις χώρες τους αλλά; πολέμησαν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ κατά χιλιάδες στο Ανατολικό Μέτωπο με, φορώντας την μαύρη στολή των SS.
  ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ. ΠΟΤΕ. Γκέγκε ή να στο γράψω και γερμανικά; Μπορώ.
  Ο Αραγκόν και διάφοροι άλλοι σαν του λόγου του, όλοι πολύ αριστεροί να πούμε, είχαν την ηθική ακεραιότητα παλιάς πουτάνας σςτα Βούρλα.
  Η ανοχή τους κι ορισμένων η ηθική ή και πραγματική συνέργεια τους στα σταλινικά εγκλήματα βγάζει μάτι.
  Το πιο επαίσχυντο παράδειγμα είναι το δράμα της Πολωνίας. ΄Την 1η Σεπτεμβρίου 1939 από την Δύση εισέβαλαν οι Ναζί κι ύστερα από λίγο από την Ανατολή εισέβαλαν οι Σοβιετικοί. Σε υλοποίηση των μυστικών πρωτοκόλων του Σ΄τμφωνου Ρίμπεντροπ - Μολότωφ, την διαμέλισαν. Συνεταιράκι στο έγκλημα ο Αδόλφος κι ο "πατερούλης" Ιωσήφ. Ποιά στάση τήρησε τότε η ευρωπαϊκή "αριστερή διανόηση", τα ευρωπαϊκά κομμουνιστικά; Ποιά στάση τήρησαν τότε οι ίδιοι οι Πολωνοί κομμουνιστές; Μόνο ντροπή μπορεί να νοιώσει άνθρωπος με στοιχειώδη τσίπα για την τυχοδιωκτική, ανήθικη και για τους Πολωνούς, προδοτική στάση όλων αυτών.
  Οι πιο φοβερές όμως στιγμές είναι το Κατύν και η εξέγερση του Γκέτο της Βαρσοβίας. Ο περίφημος "Στρατηγός Μπορ" με τους Εβραίους και πολωνούς ρακένδυτους μαχητές του έδινε τιτάνειο αγώνα κι οι Σοβιετικοί, όπως κι οι Πολωνοί κομμουνιστές τους κοιτούσαν απαθείς, περιμένοντας να τους λειώσουν τα SS, ενώ βρίσκονταν πολύ κοντά. Ο Μπαχ - Ζελέφσκι, ο Στρατηγός των SS, που διοικούσε τις γερμανικές δυνάμεις που περικύκλωσα;ν το Γκέτο, είχε περισσότερη τιμή από τον Στάλιν και τους δούλους του μέσα στην Πολωνία. Έκανε κάτι πρωτοφανές: υπέγραψε με Εβραίους παρτιζάνους σύμφωνο παράδοσης αυτών και της γης που υπερασπίζονταν και τήρησε για τους αιχμάλωτους εβραίους τους νόμους του πολέμου μέχρι κεραίας!
  Αν είχαν φτάσει στην Πορτογαλία οι Σοβιετικοί, θα είχαμε όλοι μοιραστεί την ίδια παχιά και δύσοσμη φέτα μιζέριας και βαρβαρότητας και το 1989, οι ευρωπαίες θα έπρεπε να περάσουν τον Ατλαντικό για να γίνουν πουτάνες και να φάνε ψωμί.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/07/2011 21:54:29

   Φίλε του λαού,
   σκύβεις, στρίβεις αλλά για την ταμπακιέρα δεν λες κουβέντα, για τις τρίχες περί της μεγάλης βελγικής αντίστασης, που ήθελε 1500 σελίδες ο... Αρεαγκόν να την περιγράψει! ΄Σκίσανε πολλά λάστιχα;
   Την νοσταλγία σου για τον υπαρκτό την βλέπω. Ξεχνάς ότι κατέρρευσε το γκρίζο αυτό οικοδόμημα, με πολύ αίμα κι ανέλευθερία στα θεμέλια του, γιατί δεν είχε ΚΑΜΜΙΑ νομιμοποίηση στις συνειδήσεις των Λαών.
   Μου είναι ακατανόητη αυτή η νοσταλγία του Στάλιν αλλά θα μου πεις, εδώ άλλοι γουστάρτουν τον Αδόλφο ή νοσταλγούν τον Πολ Ποτ και τον Μάο.
   Εμένα όλες οι ολοκληρωτικές βαρβαρότητες μου είναι απεχθείς. Τα άλλα τι τα λες ως εφευρήματα; Σου είπα ότι δεν είχαμε δοσίλογους; Άντε να στο ξαναπώ: κι εμείς είχαμε δοσίλογους και είχαμε και Τάγματα Ασφαλείας, όμως οήταν μειοψηφικές, ελάχιστες καταστάσεις, ενώ οι βόρειοι σημερινοί εταίροι μας, συνεργάστηκαν ΜΑΖΙΚΑ και με την ψυχάρα τους.
   Το τί συνέφερε κυνικά την Σοβιετία να κάνει για την πάρτη της δεν με αφορά. Άλλο είναι το ερώτημα μου: πες μου πόσο "ηθική" ήταν η στάση των ευρωπαίων κομμουνιστών στην διπλή εισβολή στην Πολωνία; Στο Κατύν; Στην εξέγερση του Γκέτο;
   Είχαν Γκαγκάριν, ε; Κι ο Αδόλφος να δεις τεχνολογικές επιτυχίες που είχε κι από κωλοφαρδία μας δεν απέκτησε πρώτος ατομική βόμβα, αλλιώψ;ς σήμερα θα ήσουν ξανθός και γαλανομάτης και θα έστρωγες βουρστ με ζάουερκράουτ!

 47. Θωμάς avatar
  Θωμάς 03/07/2011 15:41:36

  Στο Κονγκό είμαστε τα καλύτερα παιδία μόνο εδώ στον ένδοξο Μαραθώνα έχουμε κάτι πακιστανούς σε παραπίγματα να μαζεύουν λάχανα. Και στην όμορφη Ηλία άλλους μπαρμπαθωμάδες μαζεύουν όμορφες ζουμερές φραουλίτσες. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας, όχι σωβινιστές! Μην μου πει κανείς γιατί λέω είμαστε και ποιόν εκπροσωπώ, εκπροσωπώ το εαυτό μου και άλλον έναν που μπορεί να συμφωνεί μαζί μου. Δεξιοί, αριστεροί μεγάλα παιδιά να τσακωνόμαστε για το πόσοι Βέλγοι αντιστάθηκαν στους Ναζί. Άντε να μαζευόμαστε να δούμε πως θα καθαρίσουμε το περιβόλι να ανθίσουν τα παιδιά μας να μην τα καταπιούνε τα ζιζάνια.

 48. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/07/2011 20:03:15

  Ε, ναι, ενώ αλλού τους λαχανοφραουλομαζώχτες τους κοιμίζουν στο Μεριντιέν με μισθό στελέχους πολυεθνικής.
  Με την τελευταία φράση σου όμως συμφωνώ. Εγώ απλώς απαντώ όταν με ερωτούν ή με αμφσβητούν.

 49. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/07/2011 21:56:57

  Φίλε του λαού,

  Κάνεις την πάπια κι απαντάς άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Τέλος3 πάντων, πως να σου ξεριζώσω την αγάπη για τον Στάλιν και τον υπαρκτό; Δικαίωμα σου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.