#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/11/2011 15:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπορούμε να διώξουμε την Τρόϊκα

 Έτοιμοι να κάνουμε τo άλμα προς τα εμπρός


 

«Εσείς βλέπετε κάτι και λέτε: «Γιατί;» ΄

Ομως εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ, και  λέω: «Γιατί όχι;» 

του Κώστα Ροδινού

 Ζούμε τις τελευταίες ημέρες του ΠΑΣΟΚ - όπως τουλάχιστον το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα - και σίγουρα του "Παπανδρεϊσμου". Η Ελλάδα  βρίσκεται σε  κινούμενη άμμο. Ό,τι  και  να σκαρφιστεί  ο κ. Βενιζέλος, αδίκως  εξουθενώνει τον κόσμο. Κανέναν στόχο δεν θα πιάσει.  Έχουν αλλάζει δραματικά τα δεδομένα επί των οποίων κάνει τους σχεδιασμούς του!

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει ο Αντώνης Σαμαράς σταθερά και μεθοδικά (και "αμείλικτα" αν μου επιτρέπεται η φράση όπως συνάγεται από πρόσφατες κινήσεις του) ετοιμάζεται να κυβερνήσει. Πρώτο δείγμα του τι θα κάνει η πρόσφατη πρόταση για μια φορολογία με ανάπτυξη

Τι θα ακολουθήσει;

Κάθισα και μελέτησα όλες τις πρόσφατες ομιλίες και παρεμβάσεις του. Έκανα και μια προσωπική ανασκόπηση - αναπόληση όσων άλλων έχει πει κατά καιρούς και κυρίως προσπάθησα να διαβάσω "πίσω από τις γραμμές".

Ας υποθέσουμε, ότι σ’ ένα μήνα έχουμε εκλογές και εκλέγεται μια νέα  αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τι θα μπορούσε να κάνει;

- Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει ένα ευέλικτο σχήμα   15-20 υπουργών, που είναι  έτοιμοι για όλα! Με την ορκωμοσία  αναρτώνται  στο διαδίκτυο τα  στοιχεία των φορολογικών τους δηλώσεων. Όσο καιρό ασκούν εξουσία, την περιουσία τους θα  διαχειρίζεται  επιτροπή ειδικών από την ΤτΕ.

- Μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει,  ότι διακόπτει τις  συζητήσεις με την τρόϊκα, για να επαναπροσδιορίσει τη  στρατηγική της χώρας.

-Το πρώτο νομοθέτημα που φέρνει στην Βουλή είναι για το "πόθεν έσχες" όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά. Ο έλεγχος προχωράει ταχύτατα και αν αποδειχθεί ότι κάποιοι έβαλαν το χέρι στο μέλι θα πάνε φυλακή - και πρώτα εκείνοι της από εδώ πλευράς.

-Το δεύτερο νομοθέτημα (με διαφορά μιας εβδομάδας) το πολύ θα αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας

-Ο Πρωθυπουργός, με όσους αρχηγούς κομμάτων θέλουν να τον ακολουθήσουν,  επισκέπτεται Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία για  τη σύναψη διμερών δανειακών συμβάσεων, κατά το πρότυπο της σύμβασης Ρωσίας – Κύπρου. Στόχος να καλυφθούν οι δανειακές μας ανάγκες για το 2012.

-Επιστρέφοντας, καταγγέλλει Μνημόνια και παρεπόμενα και δηλώνει  ότι η χώρα θα προετοιμαστεί για να επιστρέψει στις αγορές το 2013.

Μπορούμε να κάνουμε εκείνα που πρέπει για να διώξουμε την τρόϊκα;

Μετά επιδίδεται σε ένα Μαραθώνιο…

- Προχωρεί σε συγχωνεύσεις  τραπεζών με στόχο την δημιουργία  υγιούς τραπεζικού συστήματος.

-Ιδρύει έναν μεγάλο Κρατικό Τραπεζικό Πυλώνα στον οποίον και μεταφέρονται  δάνεια των ιδιωτών (στεγαστικά, προσωπικά-καταναλωτικά μέχρι 300 χιλιάδες). Όπου έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, σύν ένα εύλογο περιθώριο κέρδους, διαγράφεται! Στα υπόλοιπα, επαναπροσδιορίζονται επιτόκια και διάρκεια αποπληρωμής, επί τα  βελτίω.  Ετσι, αφ’ ενός φεύγει η θηλιά από τα νοικοκυριά, άρα μεγαλώνει το διαθέσιμο εισόδημα, αφ’ ετέρου εξυπηρετούνται καλύτερα τα δάνεια, άρα μειώνεται το ρίσκο της τράπεζας.

-Θεσπίζονται κίνητρα για τον επαναπατρισμό ελληνικών κεφαλαίων. Το  δημόσιο εγγυάται την ασφάλεια τους, ακόμα και με εμπράγματες εγγυήσεις.

-Ιδρύεται  εταιρεία, η οποία αγοράζει από τη δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα,  σε τιμές κάτω  της ονομαστικής τους αξίας. Ετσι, μειώνουμε το χρέος μας.

-Το  Υπουργείο Επενδύσεων, παρά τω Πρωθυπουργώ, διεκπεραιώνει κάθε επένδυση που πληροί τις προϋποθέσεις. Ο επενδυτής υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά και αν ο φάκελος είναι πλήρης, η επένδυση εγκρίνεται εντός 30 ημερών, χωρίς άλλες διατυπώσεις!

-Ψηφίζεται  νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο μειώνονται δραστικά  οι φορολογικοί συντελεστές.  Όσες επενδύσεις επιλεγούν με τη διαδικασία που προείπαμε, θα τελούν υπό το αυτό φορολογικό καθεστώς για μια δεκαετία. Η διάταξη  θα ενσωματωθεί στο νέο Σύνταγμα.

-Θεσπίζονται δρακόντειες ποινές για τη φοροδιαφυγή. Οι σχετικές υποθέσεις εκδικάζονται εντός τριμήνου και τελεσιδικούν εντός έτους.

-Ολοκληρώνεται ο έλεγχος των φοροφυγάδων και επιτέλους πάνε φυλακή on line οι πέντε μεγαλύτεροι εξ αυτών.

-Καταργούνται όλες οι ανεξάρτητες αρχές. Οι αρμοδιότητές τους περιέρχονται είτε στα Ανώτατα Δικαστήρια, είτε στη Βουλή. Επανεξετάζονται  όλες οι ΜΚΟ.

-Καθιερώνεται υποχρεωτική 18μηνη στρατιωτική θητεία. Το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων τοποθετείται για το ήμισυ της θητείας στη Β. Ελλάδα (από Εβρο μέχρι Ηπειρο) και για το υπόλοιπο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Για ευνόητους λόγους.

Αν μπορεί μια εταιρεία συμβούλων, μπορεί και η Ελλάδα!

-Η Κυβέρνηση ανακοινώνει ένα ευρύτατο πρόγραμμα ανακατασκευής λιμανιών και μαρινών στα νησιά του Αιγαίου. Μέσω ΣΔΙΤ προσκαλεί ιδιώτες επενδυτές, τιτλοποιεί τα έσοδα και τους παραχωρεί την  εκμετάλλευση για μια 20ετία.

-Η Ελλάδα  προχωρά στην ανακήρυξη της ΑΟΖ,και  κατά τα πρότυπα της Κύπρου παραχωρεί ταχύτατα άδειες για την  εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου. Με τον εντοπισμό κοιτασμάτων, τιτλοποιεί μέρος των εσόδων.

-Δρομολογείται το πρόγραμμα  αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου. Όταν η γερμανική εταιρεία εκτιμά μέρος αυτής της περιουσίας, στην παρούσα συγκυρία,  σε 125 δις ευρώ, ποια είναι η πραγματική της αξία;

-Οι Οργανισμοί  Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Διαφορετικά τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Όλα από την αρχή

-Καταρτίζεται  προϋπολογισμός, μηδενικής βάσεως, και επαναξιολογούνται, όλες οι δαπάνες.  Δημιουργείται Γραφείο Προϋπολογισμού και ο επικεφαλής του  διορίζεται από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία.

-Στενός δημόσιος τομέας και ΔΕΚΟ αναδιοργανώνονται εξ υπαρχής με βάση τις σύγχρονες αρχές management. Ό,τι δεν έχει αντικείμενο κλείνει η συγχωνεύεται.

-Η Κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδιο που αναδεικνύει την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Κέντρο Εκπαίδευσης. Χωροθετεί εκτάσεις για  σύγχρονα campuses κοντά σε Κέντρα Παγκόσμιου Πολιτισμού (Ολυμπία, Δελφοί, Δίον, Κνωσός,  Δωδώνη, Ιθάκη κ.λ.π) και προσκαλεί  τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Κόσμου να έρθουν στην Ελλάδα.

- Επεκτείνονται τα σχέδια πόλεως,  για να μεγαλώσει  η αξία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών.

-Κατατίθεται πρόταση  Συντακτικής Συνέλευσης για  την εκπόνηση ενός νέου Καταστατικού Χάρτη  που θα αναδιοργανώνει τη χώρα εκ βάθρων.

 Συμπέρασμα:

Τι λέτε; Αν κάνουμε αυτά (και πολλά άλλα),  θα μας πάρουν στα σοβαρά;

Θα τα καταφέρουμε να απεμπλακούμε από το θανατηφόρο εναγκαλισμό της τρόϊκας;

Η Ελλάδα χρειάζεται έναν  ισχυρό αέρα δημιουργίας που θα μας παρασύρει όλους προς τα εμπρός. Ένα "σοκ επανεκκίνησης"

Εννοείται ότι μπορώ  να βρώ χίλιες-δυο δικαιολογίες ότι αυτά δεν γίνονται!

Ε, τότε;  «Εσείς βλέπετε κάτι και λέτε: «Γιατί;» ΄

Ομως εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ, και  λέω: «Γιατί όχι;» 

Μπερνάρντ Σώ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aggelos avatar
  Aggelos 17/10/2011 15:21:16

  δεν διαβασα για μεγαλες επενδυσεις,,βιομηχανιες πχ νεας τεχνολογιας κλπ..

  ή για αξιοποιηση ελληνικου τατοιου και ολων αυτων των εκτασεων..

  αξιοποιηση Οσε κλπ..

  θα δουμε,,πολλα μπορουν να γινουν θεωρητικα,,στην πραξη να δουμε..

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Aggelos 17/10/2011 16:29:50

   Mερικές διευκρινίσεις:
   Οι αρχικές φράσεις είναι του μεγάλου Μπερνάρντ Σω.
   Δεύτερον, αρκετές από τις προτάσεις είχαν δημοσιευθεί εδώ είτε από αρθρογράφους, είτε από σχολιαστές.
   Τρίτον, ως εκ τούτου η ανάρτηση είναι συλλογικό έργο.
   Τέταρτον, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δεν αποτελεί ...κυβερνητική πρόταση.
   Πέμπτον, εννοείται οτι δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα, ούτε την εξ αποκαλύψεως αλήθεια!

   • Δήμος avatar
    Δήμος @ Κώστας Ροδινός 17/10/2011 19:08:30

    Το ΠΑΣΟΚ δεν το αφήνουν να κάνει εκλογές. πριν δεσμεύσει τη χώρα σε μια πορεία που δύσκολα ανακόπτεται. Το τι πρέπει να γίνει, είναι το ευκολότερο μέρος του προβλήματος.

   • netakias avatar
    netakias @ Κώστας Ροδινός 17/10/2011 19:42:58

    Μα δεν θέλουμε άλλους "Πάπες"
    Δεν θέλουμε άλλους "Επαναστάτες του αυτονόητου"
    Δεν θέλουμε άλλους "Πατριωτικούς" Μονόδρομους.

    Θέλουμε απλώς μια επανατοποθέτηση σε ολόκληρο το σκεπτικό του Οικοδομήματος που έχτισε το ΠΑΣΟΚ.

    Τώρα έχουν προτεραιότητα να σωθούν οι Τράπεζες, οι Νταβατζήδες, οι ΔΥ κι οι ίδιοι.

    Το μόνο που πρέπει να αλλάξει είναι να μπούν στην λίστα (πρώτα) κι οι Ελληνες, κι όλα με μιας στιγμή θ' αλλάξουν!

    Τότε όλα όσα γράφεις, θα γίνουν εύκολα!

    • netakias avatar
     netakias @ netakias 17/10/2011 19:48:48

     Ο Μόσιαλος στο Mega λέει "δεν μπορούν οι Ελληνες να έχουν σπίτια!" ht*p://www.youtube.com/watch?v=e401UaG70A4

     Ο Μόσιαλος στον Real λέει "δεν μπορεί να υπάρχουν στην Ελλάδα τόσοι Μικρομεσαίοι."
     ht*p://wp.me/p9GCU-17a

     Μήπως έχει σκοπό να γίνουμε οικονομία τύπου Γερμανίας;

     Μήπως έχει σκοπό να γίνουν βιομηχανίες σαν την BMW;

     Μάλλον όχι. Απλώς αναζητά τρόπους να ρευστοποιήσει τον πλούτο των Ελλήνων, εναντίων των Ελλήνων. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξει....

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ netakias 17/10/2011 22:09:16

      Ο Μόσιαλος απλά έβγαλε τον κομμουνιστή που κρύβει μέσα του. Είπε το θρασύτατο ότι η ακίνητη περιουσία ΟΛΩΝ των Ελλήνων - δεν μίλησε για φοροφυγάδες - είναι προϊόν δανεισμού από τους βορειοευρωπαίους φορολογούμενους!
      Οταν λέω ότι οι παλιοί Εσωτερικάκηδες από το 1974 και εδώ έγιναν ο λυμεώνας της Ελλάδας, θεωρήθηκα ενδεχομένως υπερβολικός...

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ netakias 17/10/2011 23:19:23

      Ειναι και καθηγητης στο LSE.. αλλα εδω δεν ειμαστε παν/μιακο προτζεκτ..
      και ποιος του ειπε δηλ. ότι ΑΕΠ και ποσοστο ιδιοκτησιας πρεπει υποχρεωτικα να σχετιζονται ως μεταβλητες και μαλιστα με τον τροπο που περιγραφει ..
      γιατι πιανει την Γερμανια και τη Δανια και οχι αλλες ανεπτυγμενες χωρες που το να αγοραζεις το σπιτι που μενεις ειναι μεσα στην κουλτουρα (πχ Ην Βασιλειο που το ξερει κιολας)..
      .. γιατι στην συγκεκριμενη οι Γερμανοι μας δανειζουν εντος Τροικας και πρεπει να παρασχει ιδεολογικη καλυψη στην λεηλασια...
      deeply misguided τυπος..απλα νεογενιτσαρος.. και τα δυο .. δεν με ενδιαφερει.. απλα συνένοχος
      ειναι αλλο να αδιαφορεις για το πολιτικο κοστος και αλλο να αδιαφορεις για τα συμφεροντα του Ελληνικου λαού που ορκιστηκες (?) να υπηρετεις

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ rally monkey 18/10/2011 12:07:09

      γνωρίζετε την άποψη του Βίσμαρκ για τους καθηγητές!

     • zoi Koumparou avatar
      zoi Koumparou @ rally monkey 21/10/2011 17:54:39

      Συμφονω απολυτα με το σχολιο που εχεις κανει για τισ ιδιοκτησιες στο εξωτερικο μενω Νορβηγια και εδω το συστημα τουσ ειναι να προτρεπουν τους πολιτες στην αγορα σπιτιου με αρκετα χαμηλοτοκα δανεια αλλα και με προυποθεσεις χωρις να προσπαθουν την Παρασκευη να στο πουλησουν και την Δευτερα να στο παρουν.

   • thomas avatar
    thomas @ Κώστας Ροδινός 09/11/2011 14:10:26

    εισαι ομωs σε καλο δρομο !!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Aggelos 17/10/2011 16:34:35

   Αγγελε,
   αν έγραφα λεπτομέρειες, δεν θα έφταναν ούτε 10 χιλιάδες λέξεις!

   • Wolf avatar
    Wolf @ Κώστας Ροδινός 17/10/2011 20:31:40

    Κώστα για αρχή είναι εξαιρετικό!!!
    Συγχαρητήρια για το πόνημα σε εσένα και τους συν-αρθρογράφους.

 2. θράκας avatar
  θράκας 17/10/2011 15:40:11

  Αν τα κάνει θα πάρει θέση στην ιστορία σαν ο Λεωνίδας του 21 αιώνα

 3. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 17/10/2011 15:40:23

  Μακάρι, μακάρι, μακάρι κε Ροδινέ,
  αλλά μήπως είναι too good to be true?
  Έστω κι αν δεν ευοδωθούν όλα τα ανωτέρω σχέδια, θα δώσουν τουλάχιστον
  ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στους Έλληνες ότι παλεύουμε και δεν το βάζουμε κάτω.
  Μακά, μακάρι, μακάρι ...

  • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
   Ελληνική Φιλοσοφία @ Γλαυξ 17/10/2011 17:07:54

   Οχι φιλτατε, δεν ειναι υπερβολικα καλο για να ναι αληθινο.
   Τα πραγματα δεν ειναι τοσο "μαυρα" οσο τα παρουσιαζουν αυτοι επειδη ειναι οι ιδιοι "μαυροι" . Υπαρχουν πολλες πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια, δεν θα εξαρτωμεθα αιωνιως απο το ΔΝΤ που ειναι σαν τον ιμπεριαλιστη λυκο που κατασπαραζει τα παντα στο περασμα του.

   • ΝΙΚΗ avatar
    ΝΙΚΗ @ Ελληνική Φιλοσοφία 18/10/2011 12:23:12

    Σωστά! Κατάφεραν να μας βάλουν στο τριπάκι ότι δεν υπάρχει άλλη λύση;;; όχι, όχι πρέπει να αντισταθούμε σ'αυτό! δεν το δέχομαι! και στην τελική και το 50% αυτών να γίνουν πάλι έξω από το βούρκο το σημερινό θα είμαστε... να στερηθώ όταν υπάρχει προοπτική βελτίωσης, τώρα δεν μπορώ αλλά περισσότερο δε θέλω!!!!!

 4. Orestios avatar
  Orestios 17/10/2011 15:41:00

  Μ' αρέσει!!!!!!!

 5. Panos avatar
  Panos 17/10/2011 15:44:51

  ναι, και με ποιά στελέχη θα τα κάνει όλα αυτά ακριβώς?...

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ Panos 17/10/2011 15:50:34

   με την ελληνικη κοινωνια!

   • xzetta avatar
    xzetta @ stanley@gr 17/10/2011 16:13:14

    η ελληνική κοινωνία είναι ΠΑΣΟΚ μέχρι το κόκκαλο ακόμη και όταν πιστεύει οτι είναι κάτι άλλο. Επί 30 χρόνια ο έλληνας, τουλάχιστον 2 γενιές, ανατράφηκε ΠΑΣΟΚ, ανάπνεε ΠΑΣΟΚ, σκεφτόταν ΠΑΣΟΚ, ζούσε ΠΑΣΟΚ. Ο Καραμανλής φιλοδόξησε να είναι αλλιώς αλλά τελικά έγινε ΠΑΣΟΚ γιατί κάποιοι γύρω του κατα βάθος ήθελαν να παίξουν το ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και σήμερα, ακόμη και στον πυρήνα της ΝΔ μερικοί αναπολούν το κράτος ΠΑΣΟΚ - με άλλο χρώμα, αλλά ίδια γεύση. Αυτό που περιγράφει ο Κ.Ρ. δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ - είναι κάτι διαφορετικό (νομίζω). Μακάρι να προκύψει και 1000 φορές μακάρι να το στηρίξει η κοινωνία. Αλλά για το δεύτερο δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. 30 χρόνια είναι αυτά....

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Panos 17/10/2011 16:14:58

   Μην παρασύρεσαι από τις φυλλάδες τις διαπλοκής. Ο Σαμαράς δεν είναι αφελής για να βγάλει την ομάδα του μπροστά και να την κάψουν.

   • Panos avatar
    Panos @ Αυτόνομος 18/10/2011 22:32:03

    Δεν παρασύρομαι ούτε ασχολούμαι από χασαποφυλλάδες. Το πρόβλημα του κόσμου είναι αυτό που περιγράφεται στο σχόλιο ακριβώς πάνω σου. Το υπόλοιπο μέρος της κοινωνίας αυτής δεν πιστεύει ότι η νδ έχει στελέχη μη αμερικανάκια σαν εκείνους που ενημέρωναν την πρεσβεία του ομπάμα, που θα θελήσουν να βοηθήσουν προς την σωστή κατεύθυνση. Και ο κάθε πρωθυπουργός_εκτός του γκαπ_ ξέρεις από ποιούς πέφτει, πριν τον πετάξει η κοινωνία.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Panos 17/10/2011 16:36:34

   Panos,
   με εσένα και με 100 άλλους σαν εσένα!
   Επιτέλους να σταματήσει αυτό το παραμύθι οτι είμαστε μια χώρα ανικάνων και δεν έχουμε ικανούς και άξιους ανθρώπους!
   Ελεος!

   • Panos avatar
    Panos @ Κώστας Ροδινός 18/10/2011 22:21:21

    Βρε με εμάς ναι. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι δε θα ανεβάσει τα ίδια καμμένα στελέχη όταν βγει, αντίστοιχα των πασόκων?

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Panos 22/10/2011 18:02:39

     Όταν λέμε στελέχη, προφανώς αναφερόμαστε σε τρεις κατηγορίες:
     Πρώτον τους συμβούλους και τους κοντινούς συνεργάτες, καθώς και τους ανθρώπους που "ακούει". Δόξα τω Θεώ, μέχρι στιγμής τα δείγματα είναι άκρως θετικά. Πέραν των πιθανών λαθών και παραλείψεων που μπορεί να έκαναν μερικοί από αυτούς που είδαμε κοντά του, η συνισταμένη είναι άκρως θετική.
     Δεύτερον, τα στελέχη που θα επιλεγούν για τη στελέχωση των ανώτερων βαθμίδων της δημόσιας διοίκησης. Εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα του Σαμαρά, αλλά και της κομματικής βάσης. Δεν είναι μόνο θέμα του Αρχηγού να βρει τους εκλεκτότερους, είναι και ζήτημα ανάδειξής τους από την ίδια την κοινωνία.
     Τρίτον, οι βουλευτές. Εδώ είναι που σε όλες τις συζητήσεις αναδεικνύονται τα μεγαλύτερα ερωτήματα. Ο Σαμαράς πρέπει να επιτύχει δύο πράγματα, να δείξει σεβασμό στη συνοχή της παράταξης και στην υφιστάμενη ψήφο των πολιτών, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να επιδείξει ωριμότητα ψηφίζοντας πραγματικά άξιους. Έτσι, η ποιότητα της ΚΟ που θα παραδώσουμε στον Σαμαρά θα είναι καθαρά δική ευθύνη.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ TopGunZ 22/10/2011 18:03:26

      *δική μας ευθύνη.

 6. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 17/10/2011 15:51:28

  Mακαρι, θα προσεθετα κι' εγω. Κι' ας μην ξεχναμε κι' ενα αλλο τεραστιο τομεα που ανηκει στα συγκριτικα πλεονεκτηματα της χωρας μας, εκεινον της γεωργιας και της κτηνοτροφιας (στον οποιο αναφερθηκε ηδη ο Σαμαρας), που προϋποθετει βεβαια μια γερη μετωπικη συγκρουση με τα συμφεροντα των διαφορων "ενδιαμεσων", καθως και τον τομεα της αξιοποιησης του ορυκτου πλουτου. Και μεσα στο "μακαρι" θα προσεθετα ακομα και την ευχη να στηνοντουσαν καποια δικαστηρια. Γιατι η ζημια που εχει κανει αυτη η καταπτυστη κλικα του ΓΑΠ δεν ειναι μονο οικονομικη, αλλα και ηθικη. Μας μειωσε την εθνικη μας υπερηφανια και μας εκανε να νοιωθουμε σαν ζητιανοι και σαν υπηρετες των υπολοιπων Ευρωπαιων. Κι' οσο κι' αν ακουγεται ως κοινοτυπια, "ουκ επ' αρτον μονον ζησεται ανθρωπος".

 7. Γιάννης Παπαζαχαρίας avatar
  Γιάννης Παπαζαχαρίας 17/10/2011 15:55:27

  μεγάλη μαγκιά!!!!
  Ποιος ακούει τώρα τους συμπαθέστατους κυρίους Μπάμπης και Alexis....
  Εχει και φακέλους σήμερα, με αυτά θα ασχολούνται και θα λένε πως είναι το προγραμμα Σαμαρά!
  ΑΜΗΝ

  • Theo avatar
   Theo @ Γιάννης Παπαζαχαρίας 17/10/2011 16:19:08

   γιατι κακο τους ακουγεται?
   να λενε και ευχαριστω για τις προτασεις που διαβαζουν ετοιμες απο το antinews!

 8. kakofonix avatar
  kakofonix 17/10/2011 15:56:55

  Η πρόταση για τις τράπεζες, αν και απέχει χαοτικά από την ιδεολογία της παράταξης, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Ουσιαστικά μετατρέπει το κούρεμα του δημοσίου χρέους σε κούρεμα του ιδιωτικού, με σκοπό να δώσει ανάσες στην αγορά. Όμως το κόστος είναι πάλι πολύ μεγάλο και το ποσό που θα χρειαστεί για την επανακαιφαλαιοποίηση του κρατικού τραπεζικού πυλώνα, δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό.

  Έχει πάρει φωτιά το πληκτρολόγιό μου τρία χρόνια τώρα να κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Όλες οι λύσεις που μειώνουν χρέος ακούγονται ευχάριστες, αλλά κρύβουν παγίδες.

  Η θέση αυτή συμπίπτει επίσης με τη λύση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σκαλώνει στην κρατικοποίηση των τραπεζών. Κρατικοποίηση των τραπεζών σημαίνει κρατικοποίηση ζημιών. Και μιλάμε για πολλές δεκάδες δις. Δεν αντέχει τέτοιο πράγμα ο προϋπολογισμός.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ kakofonix 17/10/2011 19:40:21

   Κakofonix
   εγώ δεν μιλάω για κρατικοποίηση των τραπεζών, αν και εκεί οδηγούνται τα πράγματα, αλλά για ένα κρατικό πυλώνα με άξονα το ΤΤ και την ΑΤΕ σε πρώτη φάση.
   Για την ανάκαμψη της οικονομίας η κυβέρνηση έχει ανάγκη απο μια τράπεζα για λόγους που ειδικά σ΄εσένα περιττεύει να εξηγήσω.

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ Κώστας Ροδινός 17/10/2011 21:57:38

    Άντε γιατί με τρόμαξες!

 9. Μαιρη Παπαχ. avatar
  Μαιρη Παπαχ. 17/10/2011 15:57:06

  "Καθιερώνεται υποχρεωτική 18μηνη στρατιωτική θητεία."
  εμάς μας ξεχάσατε κε. Ροδινέ.
  18μηνη στρατιωτική θητεία για τους άρρενες και
  12μηνη κοινωνική θητεία για τα κορίτσια, σε νοσοκομεία, ιδρύματα, κλπ.
  Έχουμε και μεις να δώσουμε κε. Ροδινέ για το αύριο της Ελλάδας.

  Χίλια μπράβο για το άρθρο!!

  • factorx avatar
   factorx @ Μαιρη Παπαχ. 17/10/2011 16:04:09

   Συνηγορώ σε υπερθετικό βαθμό !!!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Μαιρη Παπαχ. 17/10/2011 16:09:03

   Κανονική θητεία, όχι μόνο κοινωνική. Παντού όπου υπάρχει Ε.Σ.

   • Μαιρη Παπαχ. avatar
    Μαιρη Παπαχ. @ αλλενάκι 17/10/2011 16:21:41

    ας αρχισουμε απο τα πιο ευκολα, και βλεπουμε στο μελλον.
    σε καθε περιπτωση εχουν μεγαλες αναγκες και τα νοσοκομεια μας και τα ιδρυματα και τα σχολεια και οι παιδικοι σταθμοι!
    δεν σημαινει οτι διαφωνω και με την κανονικη θητεια!

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Μαιρη Παπαχ. 17/10/2011 16:24:19

     συμφωνώ και δεν είπα ότι διαφωνείς, τόσες γυναίκες υπηρετουν άλλωστε παντού, είναι ώρα να καθολικοποιηθεί

   • avanti avatar
    avanti @ αλλενάκι 17/10/2011 16:28:25

    Συμφωνώ απόλυτα!! Κανονική 12μηνη θητεία και των κοριτσιών.

    • tpe avatar
     tpe @ avanti 17/10/2011 21:12:51

     Προς "Κο Ροδινό", ξέρει αυτός για τα εισαγωγικά :)
     Μακάρι...

     Προς υπολοίπους για θητεία:
     Ας γίνει κανονική θητεία για τους άνδρες, με υποχρεωτική επαν-εκπαίδευση κάθε 2 χρόνια για 15 ημέρες και δεν έχουμε άλλη ανάγκη. Στο κάτω κάτω της γραφής, κάποιος πρέπει να μείνει πίσω να φροντίσει την οικογένεια (Δεν είναι φαλλοκρατικό, αλλά κάποιος πρέπει να φυλάξει και τα παιδιά, και ποιος καλύτερος από τη μαμά;;;)

     • Μαιρη Παπαχ. avatar
      Μαιρη Παπαχ. @ tpe 18/10/2011 00:24:53

      επιμενω, οτι τα κοριτσια πρεπει να καταλαβουν τη θα πει προσφορα.
      Γιατι αρκετα με τα προτυπα της Τατιανας, της Μενεγακη και των υπολοιπων ανεγκεφαλων των πρωιναδικων και των μεσημεριανων!

  • Μεσσήνιος avatar
   Μεσσήνιος @ Μαιρη Παπαχ. 19/10/2011 19:04:02

   Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τις απόψεις σου Μαίρη.
   Ομιλείς ως Σπαρτιάτισσα. Στον αγώνα για την άνοδο της πατρίδας σας χρειαζόμαστε. Και φυσικά να σταθείτε αρωγοί στο θάψιμο της κάθε τηλεΚατίνας (ανέφερες ορισμένες).
   Ένα από τα τελευταία προπύργια της Ελλάδας είναι η οικογένεια. Σκεφθείτε ότι πριν 30 έτη ανέβηκε στην εξουσία Πρωθυπουργός ο οποίος δεν τη σεβάστηκε. Μετά πώς να μη διαλύσει κι εμάς ως έθνος?
   Χμ θήτευσε χρόνια στη U$A. Θα επηρέαστηκε προφανώς από τις απόψεις του Κίσσινγκερ...

  • stas avatar
   stas @ Μαιρη Παπαχ. 20/10/2011 16:55:16

   bravo sou kopela mou!!!! xilia bravo...

  • Κρητιτσια avatar
   Κρητιτσια @ Μαιρη Παπαχ. 02/11/2011 21:36:08

   Γιατι μονο σε νοσοκομεια και τετοιες υπηρεσιες; Οι περισσοτερες γυναικες ειναι αρκετα εξυπνες κι ευελικτες και χωρουν παντου! Κυριως σε κυβερνητικες θεσεις! Με η ανευ πληρωμων. Γιατι και μονη η εμπειρια μετρἀ.

 10. Aρμενιστης avatar
  Aρμενιστης 17/10/2011 16:05:16

  Aπάντηση στον Panos

  Mα βέβαια με Ελληνες Managers από τον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή με στελέχη που έχουν ¨κολλήσει" χιλιάδες ένσημα στην ζωή τους, που την θέση τους την πήρανε αξιοκρατικά και με έντονο ανταγωνισμό, με ατέλειωτες ώρες δουλειάς και ευθύνης, με στελέχη που έμαθαν για ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους και την εφαρμογή τους είτε γιατί ήθελαν να κάνουν καριέρα είτε γιατί αν οι στόχοι δεν πιάνονταν το τέλος του χρόνου τους έβρισκε εκτός εταιρίας. Με Έλληνες managers που διαπρέπουν σε όλες τις μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές του κόσμου. Θα έχουν από την αρχή ημερομηνία λήξεως , μέχρι να υλοποιήσουν τους στόχους τους - θα αξιολογούνται ανά εξάμηνο- και σε περίπτωση επίτευξης του στόχου τους νόμιμα θα εισπράττουν το bonus τους. Κανείς δεν εργάζεται χωρίς κίνητρα , άρα καλύτερα μιλημένα από την αρχή για να υπάρχει αποτέλεσμα , παρά οι μίζες και οι κλεψιές και χωρίς αποτέλεσμα.

 11. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 17/10/2011 16:06:15

  Μας φτιάχνεις μεσημεριάτικα.
  Αν γίνουν κάποια από αυτά ή και περισσότερα από αυτά, θα γίνουν μέσω συγκρούσεων και ρήξεων και όχι μέσω μιας βελούδινης μετάβασης.
  Αλλά επειδή "Ότι σώσεις μες στην αστραπή, καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει" που λέει και ο κουκουλοφόρος Αλεπουδέλης, αξίζει να δοκιμάσουμε...

  • Kennan avatar
   Kennan @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/10/2011 16:13:44

   Έτσι είναι. Και η αναμενόμενη σκληρή διαδικασία μετάβασης εξηγεί και την στρατηγική Σαμαρά. Δεν "περιμένει" επειδή είναι διστακτικός ή φοβάται. Αλλά επειδή όπως έχει γραφτεί κι άλλη φορά εδώ θέλει να δημιουργηθούν πρώτα οι εξής δύο προϋποθέσεις κυρίως:

   1. ρήγμα στους δανειστές που να διευκολύνει το πέρασμα των θέσεών του

   2. ενότητα του λαού στον μεγαλύτερο βαθμό - και οχι μονοπώληση των επιθυμιών του από τις συνταιχνίες

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ Kennan 17/10/2011 16:32:17

    Κάτι ξέρεις εσύ..., μπράβο!
    Συγχαρητήρια στον κ.Ροδινό για το άρθρο.
    Δεν ξέρω αν απέχει ή όχι από την ιδεολογία της παράταξης που ειπώθηκε πιο πάνω, ποσώς με ενδιαφέρει κιόλας. Η ιδεολογία της παράταξης θα πρέπει να είναι να σωθεί η χώρα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/10/2011 16:54:40

   Γειά σου Γιάννη!
   "Και από την ανάποδη φοριέται η φαντασία και σε όλα της τα μεγέθη"
   κουκουλοφόρος Αλεπουδέλης!

 12. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/10/2011 16:06:30

  Νέα Ελληνάκια θα φτιάξουμε;

  Δηλαδή Ολοκληρωμένη Δημογραφική Πολιτική σε συνδυασμό με Σχέδιο "Πίσω στις Εστίες μας"; Διαβάσαμε ένα ΦοροΠοινικό Πανόπτη χιλιάδων λέξεων, αλλά φόροι χωρίς ενεργό νεανικό πληθυσμό να παράγει δεν εισρέουν στα ταμεία...
  Εκτός αν θα συνεχίσουμε τις "εισαγωγές"...

  Τι σημαίνει "επέκταση των σχεδίων πόλης" να φτιάξουμε πολλές "Αθήνες" διευρύνοντας τον οικιστικό ιστό των υπαρχουσών πόλεων και αναπαράγοντας το σημερινό οικτρό μοντέλο, όπου στην Αθήνα παράγεται/συγκεντρώνεται το 50% του παραγομενου ΑΕΠ;

  www.allenaki.wordpress.com/2011/10/02/%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%AE-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CF%83%CF%84%CE%B9/Πίσω στις Εστίες μας

  1. ΠΛΑΝΟ για επιστροφή 2 ή 3 εκ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πληθυσμού της Αθήνας πίσω στις εστίες τους, για να γεμίσει με ελληνικό πληθυσμό η χώρα παντού.
  Αν υπάρχουν τα χωράφια ή τα σπίτια καλώς.
  Αν δεν υπάρχουν, να δοθούν κίνητρα, χρηματική ενίσχυση, ΓΗ, ΔΑΝΕΙΑ και υποδομές για εγκατάσταση στα ακατοίκητα ή στα υποκατοικούμενα από Έλληνες νησιά, ιδιαίτερα στα ακριτικά, προς ανατολάς, δυσμάς, νότο, στην ακατοίκητη ηπειρωτική χώρα και στις ακριτικές περιοχές, με στόχο τη δημιουργία “αγροικιών“, δηλαδή αυτάρκων οικο-βιοτεχνικών μονάδων και καλλιεργειών ή/και σύγχρονης κτηνοτροφίας (τίποτα ΔΕΝ αποκλείει τη δημιουργία ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ φυσικά).
  Μπορώ να αναφέρω ένα σωρό νησιά ακατοίκητα ή υποκατοικούμενα…
  Τρία ή τέσσερα όχι μικρά νησιά, είναι ακριτικά νησιά στο Ιόνιο, προς την πλευρά της Αλβανίας, υποκατοικούνται από Ελληνες και συγκεντρώνονται ανησυχητικά λαθρομετανάστες από όλες τις εθνότητες, όχι μόνο αλβανοί, και για τα οποία έγινε επερώτηση στη Βουλή, νησιά στο Κεντρικό Αιγαίο, Καστελόρριζο, και άλλα, απολύτως κατοικήσιμα με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.
  Κάθε “δίκτυο” αγροικιών (ισχύει για την ενδοχώρα κυρίως) θα χρειαζόταν ένα “τοπικό” κέντρο για τα σχολεία, υπηρεσίες, διοίκηση, ιατρεία, νοσοκομείο, ταχυδρομείο κλπ. Αντίστοιχα στα νησιά.
  Η επικράτηση της πλήρως αυτάρκους “αγροικίας” ειδικά για τα νησιά θα συνέβαλλε (αγροτουρισμός) στη μετρίαση και εξάλειψη των αρνητικών συνεπειών του επικρατούντος μοντέλου τουρισμού, που αλλού είναι άθλιο και overcrowded (Μάλια και τα παρόμοια) και αλλού εντελώς ρομποτοποιημένο (all included, που σημαίνει everybody else excluded…)

  2. Κατεδάφιση τότε των άθλιων οικιστικά, κοινωνικά και αισθητικά περιοχών της ευρύτερης Αθήνας, που θα άδειαζαν μαζικά από τον πληθυσμό που θα έφευγε, ανοικοδόμηση της Αθήνας με άλλα ευρύχωρα σχέδια ανοιχτών οριζόντων, οριζόντιας και όχι κάθετης δόμηση, δημιουργία πολλών τεράστιων πάρκων και καλλιεργητικών εκτάσεων ΜΕΣΑ στην Αθήνα, μερικούς ουρανοξύστες κατά τόπους για γραφεία και εμπορικές χρήσεις.

  3. Τρίτον αλλά ΟΧΙ τριτεύον, παράλληλα με τα παραπάνω δύο, εντατική οικονομική ενίσχυση και κίνητρα στα νέα Ελληνικά ζευγάρια ώστε να φθάσουμε τα 3 (ΤΡΙΑ) παιδιά ανά ζευγάρι σταθερά.

  • ZXS avatar
   ZXS @ αλλενάκι 20/10/2011 01:28:41

   ++++++++

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ αλλενάκι 22/10/2011 18:13:40

   Άμα βρω μια "τρελή" όσο κι εγώ ανεβαίνω στα βράχια όποιου νησιού μας θέλεις! Αλλά όπως λέει και η κυρία Μαίρη Παπαχ. πιο πάνω, στην Ελλάδα της Τατιάνας που θα την βρω? Ένα γλαστράκι με βασιλικό και μια Ελληνίδα μάνα για τα παιδιά σου είναι ο μεγαλύτερος πλούτος πάνω σε αυτή τη γη, αλλά το έχει ξεχάσει η γενιά μου αγαπητή...

  • brankaleon avatar
   brankaleon @ αλλενάκι 01/11/2011 16:22:19

   +++++++++++++++++++++++++++++++
   Επιπροσθέτως
   - Καθιέρωση ενιαύσιας θητείας για κάθε αιρετό θώκο.
   - Κατάργηση του δικαιώματος των εφοριακών να διαπραγματεύονται
   οφειλές, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των οφειλών και ρύθμιση
   των πραγματικών οφειλών σε δόσεις, ούτως ώστε η φοροδιαφυγή και
   η φοροκλοπή να μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ιδιώνυμο αδίκημα.
   - Μείωση, στο κατ' ελάχιστον δυνατόν του Φ.Π.Α. στα βασικά αγαθά.
   - Αύξηση του Φ.Π.Α. στα είδη πολυτελείας.
   - Χάραξη πολυ-πολικής πολιτικής.

 13. Jim avatar
  Jim 17/10/2011 16:09:35

  Aυτά τα λέτε εσείς κ.Ροδινε και όχι ο Σαμαράς.

  Και ποιός με βεβαιώνει οτι αν Ψηφίσω Σαμαρά θα πραγματοποιήσει όλα αυτά;
  Είμαι 19 και θα ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα για 1η φορά,αλλά δεν μπορώ να είμαι βέβαια και σίγουρα δεν μπορώ να μην αμφισβητώ "προεκλογικές" ομιλίες και συνεντεύξεις για ευνόητους λόγους.

  Ποιός με διαβεβαίωνει ότι ο Σαμαράς θα κάνει όλα αυτά που αναφέροντε σε αυτο το άρθρο;; ότι θα διώξει το ΔΝΤ και θα κάνει κινήσεις προς Ρωσία;

  Όλοι σε προεκλογικές ομιλίες λένε βαρύγδουπα λόγια,με πατριωτικό συναίσθημα και ομιλίες περί αλλαγής των παντών,πόσες φορές άραγε έχουμε ακούσει "μια νέα εποχή ξεκινά για την Ελλάδα" "ισονομία και δικαιοσύνη για όλους" και άλλα πολλά;;

  Πότε επιτέλους θα γίνουν όλα αυτά πράξη.. ο Σαμαρής μπορεί,και θέλει να το κάνει;; Εμλενα δεν με έχει πείσει πάντως.

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ Jim 17/10/2011 16:26:31

   εισαι ελευθερος πολιτης διαλεγεις και παιρνεις.
   Μπορεις να εμπιστευτεις τον Σαμαρα με τις σταθερες θεσεις του και τη στιβαρη γνωμη.
   Μπορεις επισης να εμπιστευτεις το Πασοκ του χαους, η το Λαος που υπεγραψε την υποδουλωση της πατριδας σου, η το ΚΚΕ με τον συγκεκριμμενο λογο του, η τον Συριζα με τον Δεκεμβρη το '08.
   Διαλεγεις και παιρνεις!!

   • kostas* avatar
    kostas* @ stanley@gr 17/10/2011 16:36:37

    Στο οτι καποτε κρατησε τις θεσεις του αφηνωντας την σιγουρη πρωθυπουργια μετα απο λιγα χρονια ... Το οτι ρισκαρε την Πολιτικη του Εξοντωση αλλα ποτε δεν μετανιωσε για αυτα που πιστευε ... Γιατι ηταν τελειωμενος , το κομμα το ειχε παρει η Κυρια , και της το πειρε με το Λαο χωρις καμια προετοιμασια ! Γιατι δεν χρωσταει να τα εφαρμοσει ολα αυτα σε σενα που θα τον ψηφισεις για πρωτη φορα...Αλλα στον Ελυτη που τον εμπιστευτηκε στον Λεντακη που συστρατευτηκε μαζι του ...Τους το Χρωσταει να αλλαξει την Ελλαδα ...γιατι αυτοι τον πιστεψαν !

  • Lampros avatar
   Lampros @ Jim 17/10/2011 16:47:19

   ειναι λογικό να μην σε εχει πείσει. Σημαινει όμως σε εχει βαλει σε διαδικασία να σκεφτείς, και αυτό ειναι απο μονο του πολύ θετικό. Εχω και εγώ πολλές αμφιβολίες, αλλά τουλάχιστον, εχει δέιξει πως ειναι άενας άνθρωπος που δεν σκυβει το κεφάλι, και εχει στόχο και όραμα, και πείσμα. Δες την προσωπική του πορεία. Θυμησου που ηταν πριν... 3 (!) μολις χρόνια, και δες που τωρα εχουμε μια κρυφή ελπ΄δα πως μπορεί να ειναι αυτός που θα μας σώσει.
   Αν νομιζω πως θα μας απογοητεύσει? Ναι, το φοβαμαι. Αλλά δεν με τρομάζει πλέον τίποτε περισσότερο απο αυτους που ειναι τωρα πάνω.

   • stanley@gr avatar
    stanley@gr @ Lampros 17/10/2011 16:50:01

    μην φοβασαι Λαμπρο, ειλικρινα δεν θα σε απογοητευσει!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Jim 17/10/2011 16:51:12

   Jim,
   εγώ τον εαυτό μου εκφράζω.
   Στον Σαμαρά ελπίζω..

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Jim 17/10/2011 16:54:22

   Όχι ρε Jim, τι Σαμαράς και Μπλε Άλογα;!
   Τον Γιώργαρο θα εμπιστευτείς που έχει και το know how, με τις δοσοληψίες και τις Τρόϊκες, που λένε στα μέρη της Μινεσσότας.
   Ρε συ οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.
   Θα βάλουν χιλιάδες ανεμογεννήτριες και θα δώσουν δουλειά σε χιλιάδες άνεργους Έλληνες!
   Οι είκοσι από αυτούς θα εργάζονται στις τοποθετήσεις και οι υπόλοιπες χιλιάδες Ελλήνων θα φυσούν και θα κλ@νουν για να γυρίζουν οι φτερωτές και να παράγουν πράσινο ρεύμα!
   Τσάμπα πράμα λέμε. Κιλοβάτ και τάλιρο!
   Τι Ρωσσία μας λένε;
   Είναι να μπλέχεις με την αρκούδα του Βορρά και τον Μιχαλάκη τον Πούτιν.
   Πως λέμε Μιχαλάκης Χρυσοχοείδης; Ε, καμία σχέση!
   Ποιά Πατρίδα; Τώρα την θυμήθηκαν.
   Μερσεντέ τελευταίο μοδέλο και όπου γης πατρίς! If you know what I mean!!!
   Και αν μπορούσες να μην πας να ψηφίσεις καθόλου αλλά να πήγαινες για καφέ με την παρέα σου, ξέρεις τι καλά που θα ήτανε;!
   Θα στενοχωριόμασταν ιδιαιτέρως ΜΕΣΑ ΣΤΟ "ΜΕΡΟΣ"!!!

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Jim 17/10/2011 17:11:35

   Ημουν απο τους επιφυλακτικους με τον Σαμαρα σε κοντρα με την γυναικα μου που εβλεπε την ειλικρινεια του ! Ισως γιατι ειμαι απο πολυ παληα εντονα πολιτικοποιημενος !Με τον καιρο παρατηρωντας τον στο τι λεει και ειδικα στο πως το λεει αρχισα να διακρινω μεσα απο τον λογο του ενα βελος στο τοξο της ΝΔ που εβρισκε χρονο με τον χρονο με υπομονη και μεθοδικοτητα τον στοχο στην λογικη των ανθρωπων .Ανθρωπων σαν τον θειο μου 84 ετων υποστηρικτη του ΣΥΝ να μου λεει σε γενομενες συζητησεις ''Ναι αυτο το ειπε ο Σαμαρας ''.Πιστευω οτι ο ανηψιος της Πηνελοπης Δελτα δεν ειναι τζουφιος πολιτικαντης .Εμεινε στην εξορια ! Εξησε την πικρα της απομονωσης γυρισε και καταξιωθηκε αρχηγος του κομματος που τον εδιωξε {εδω βοηθησε και ο ΚΚ που ειδε τις δυνατοτητες του }κιόμως δεν πηραν τα μυαλα του αερα δεν ειπε κατι που να βοηθησε τους εχθρους της πατριδας μας δεν υπεκυψε στις σειρηνες της εξουσιας ακριτα .Ναι πιστευω οτι αξιζει την εμπιστοσυνη μας ''Για την Ελλαδα ρε γα..το''

  • juliet avatar
   juliet @ Jim 17/10/2011 20:18:52

   Jim
   Είναι ο μοναδικός αρχηγός που εκλέκτηκε απο λαΐκή ψήφο.Αυτό αν και είσαι νέος, θα πρέπει να το σκεφτείς.Σ΄αφήνει ν΄αποφασίσεις .Δεν σε θεωρεί κοπάδι ,είσαι άτομο που σκέφτεσαι και αποφασίζεις.
   Αν είχε αποφασίσει να πουλήσει τη Πατρίδα θα το είχε κάνει και μάλιστα ρίχνοντας τις ευθύνες στους προηγούμενους ,και δεν το έκανε ,αυτό τι σου λέει; Αλλοστε θα πρέπει να ρισκάρεις στη ζωή!Αλλά αν ήθελε να διοικήσει και μόνο, τώρα η Πατρίδα σου και δική μου θα ήτανε χωρίς καμμία ελπίδα.

  • James Winona avatar
   James Winona @ Jim 18/10/2011 05:27:21

   JOHN : Se synxairw gia thn efthithta sou.
   Esy eisai mono 19, kai egw poly meegalyteros sou, kai sou grafw oti exeis se ola dikaio.- Mhn embistevesai an den deis prwta.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ James Winona 22/10/2011 18:19:08

    Για να εμπιστευτείς πρέπει να δεις και για να δεις πρέπει να εμπιστευτείς. Μόνο όσοι με καθαρό μυαλό και ειλικρινή καρδιά παίρνουν το ρίσκο μπορούν να σπάσουν τον φαύλο κύκλο της απελπισίας.

 14. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/10/2011 16:13:06

  Aν γίνονταν όλα αυτά που προτείνεις θα ήταν "Άλμα προς το Φως"... (το Ελύτειο Φως... δηλαδή το Ελληνικό...)

  • factorx avatar
   factorx @ αλλενάκι 17/10/2011 16:17:45

   Πέστε και κανένα μπράβο στον εικονογράφο: δείχνει αυτό που λες αλλενάκι

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ factorx 17/10/2011 16:20:14

    Εύγε!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ factorx 17/10/2011 16:22:01

    μα είναι σαφές ότι η εικόνα με ενέπνευσε να το γράψω

    αλλάξτε και τον τίτλο...

    :)

   • danaos avatar
    danaos @ factorx 17/10/2011 18:07:30

    Φάκτορα το παρακάτω για τον εικονογράφο και το Ροδινό!
    "Αλλάζουν δρόμοι και μορφές
    Οι εποχές αλλάζουν
    κι οι από μηχανής θεοί
    αμήχανα κοιτάζουν
    άσ' το παράθυρο ανοικτό
    σ' όλες τις καταιγίδες
    θα δεις στο φως μιας αστραπής
    όσα ποτέ δεν είδες!"

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ danaos 17/10/2011 18:33:25

     και άλλος ...κουκουλοφόρος ποιητής!

    • StarPowerNone avatar
     StarPowerNone @ danaos 17/10/2011 23:30:48

     Δαναέ,
     Δύσκολες καταστάσεις δεν μου επέτρεψαν να απαντήσω σε σχόλιο που μου απηύθυνες αλλού, sorry. Σύντομα: το χιούμορ μου δεν είναι του επιπέδου του δικού σου. Και πάλι, sorry.

 15. Ellinoid avatar
  Ellinoid 17/10/2011 16:15:25

  Δε μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο είναι δυνατό να γίνουν κάποια από τα πράγματα που αναφέρονται στο άρθρο.
  Ωστόσο, συμφωνώ στο ότι πλέον απαιτείται ένα άλμα. Δυστυχώς το άλμα που περιγράφεται δε φαίνεται κανείς να έχει τη διάθεση να το πράξει. Αν ναι...πότε περιμένουν να μας το πουν. Ελπίζω να μη βρεθούμε μετά τις εκλογές με μια κυβέρνηση που κάνει άλματα...ενώ υποσχόταν βήματα. Εννοώ ο λαός πρέπει να είναι ειλικρινά και σοβαρά ενήμερος για τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης, πριν τις εκλογές. Ο λαός αυτή τη φορά θέλει να επιλέξει την αλήθεια και όχι εκπλήξεις.

  Κάποιες παρατηρήσεις όσον αφορά στοιχεία του άλματος που περιγράφεται στο άρθρο:
  - Δεν μας χρειάζονται ξένα πανεπιστήμια στους χώρους που ονομάζεται και ειδικά από εκείνα με τα χιλιάδες ευρώ δίδακτρα. Χρειάζονται ελληνικά πανεπιστήμια που έχουν επανακτήσει συνείδηση και αυτο εκτίμηση. Χρόνια λέω πως πρέπει να γίνει κάλεσμα από τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ανθρώπους που έχουν πάθος για τη δουλειά τους. Φανταστείτε στην Αθήνα μια ανοικτή φιλοσοφική σχολή, μια ανοικτή σχολή θεωρητικής φυσικής και μαθηματικών. Ανοιχτές σε όλο τον κόσμο, έλληνες και μη. Με κορυφαία ονόματα που θα διδάσκουν, με αμοιβές αντάξιες ενός τέτοιου έργου. Χωρίς περιορισμούς ύλης ή γλώσσας.
  - 2 χρόνια θητεία. Σε μια Ελλάδα που πρέπει στο μέλλον να εισάγει άμεσα και το συντομότερο δυνατό τα παιδιά της στην εργασία και έτσι παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να παράγουν, να είναι δημιουργικοί, να δημιουργήσουν το συντομότερο οικογένεια και να τεκνοποιήσουν, τα 2 χρόνια θητείας είναι αφαίμαξη. Το κράτος πρέπει να δημιουργήσει επαγγελματικό στρατό, άρτια εξοπλισμένο και εκπαιδευμένο. Οι νέοι, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να καλούνται μόνο για βασική αλλά ουσιαστική εκπαίδευση, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι σε περίπτωση γενικής επιστράτευσης. Κατά τη διάρκεια της βασικής τους εκπαίδευσης, π.χ. 6 μηνών, μπορούν να χρησιμοποιούνται σε βασικές λειτουργικές υπηρεσίες. Επίσης, πρέπει να εξεταστεί το κάλεσμα και των γυναικών.
  Αν προσθέσουμε τα χρόνια στρατού σε πιθανές σπουδές, τότε καταδικάζουμε τους νέους να βγουν στην εργασία σε ηλικία που θα έπρεπε ήδη από χρόνια να έχουν μπει σε δημιουργική φάση. Συνεπώς απαιτείται συντόμευση των σπουδών με ουσιαστική μάθηση στα πανεπιστήμια. Μάθηση που θα εξασφαλίζει ρεαλιστικά προσόντα για την εργασία που θα επιλέξει ο καθένας.

  Αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να γράψω πάρα πολλά για να εκφράσω τις απόψεις μου σε όλα τα θέματα που αναφέρονται στο άρθρο. Συνεπώς σταματώ εδώ, εκφράζοντας μόνο κάτι τελευταίο.
  Απαιτείται κυρίως αυτό τον καιρό άλμα στην πολιτική κουλτούρα αυτής της χώρας και όχι μόνο. Απαιτούνται άλματα κατά τη γνώμη μου που να αγγίζουν την καρδιά της δημοκρατίας και το πολίτευμά μας. Απαιτείται περαιτέρω "δημοκρατικοποίηση" με πέρασμα μεγάλου κομματιού της εξουσίας στον ίδιο το λαό, με πιο άμεσες και σύντομες δημοκρατικές διαδικασίες. Απαιτείται αποδέσμευση του πολιτεύματος από διαδικασίες που εξυπηρετούν λειτουργικούς σκοπούς, μιας και αυτές συχνά είναι ιστορικό αποτύπωμα συγκεκριμένων γενεών, αντιλήψεων, προσώπων, συνθηκών.
  Απαιτείται πολύ μεγαλύτερο άλμα από αυτό που περιγράφεται στο άρθρο και αυτό πρέπει να είναι κυρίως πολιτικό. Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να λάμψει ξανά και μάλιστα αυτή τη φορά χωρίς να ρισκάρει τίποτα...μιας και ήδη μας φτάσανε στο σημείο μηδέν.

  • Αιας Τ. avatar
   Αιας Τ. @ Ellinoid 17/10/2011 16:32:44

   αν λες οτι οι ελληνοπαιδες δεν πρεπει να πανε στρατο και να βασιζομαστε στους επαγγελματιες κατω απο τις σημερινες συνθηκες που κοβονται συνταξεις, η αλλου βρισκεσαι η πραγματικα Ellinoid εισαι.
   Ελληνας παντως οχι!!

   • Ellinoid avatar
    Ellinoid @ Αιας Τ. 17/10/2011 16:47:03

    Δεν είπα πουθενά ότι δεν πρέπει να πάνε στρατό. Λέω αυτό που γράφω. Εσύ σχολιάζεις πράγματα που δεν έγραψα. Και ασε τα "αν λες" και τα γρήγορα συμπεράσματα. Λίγο σοβαρότητα δε βλάπτει.

    • Αιας Τ. avatar
     Αιας Τ. @ Ellinoid 17/10/2011 17:18:17

     εγραψες αυτα ακριβως που σχολιασα!
     "τα 2 χρόνια θητείας είναι αφαίμαξη. Το κράτος πρέπει να δημιουργήσει επαγγελματικό στρατό, άρτια εξοπλισμένο και εκπαιδευμένο. Οι νέοι, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να καλούνται μόνο για βασική αλλά ουσιαστική εκπαίδευση, ......π.χ. 6 μηνών,..."
     ευτυχως βρε αδερφε που τα γραπτα μενουν!!

     • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
      Ελληνική Φιλοσοφία @ Αιας Τ. 17/10/2011 17:28:56

      Βασικα αν ειναι να παρεις τα οπλα δεν χρειαζεται να σε αναγκασει κανενα κρατος, το κανεις οικειοθελως για δικους σου λογους. Αλλιως πολεμας σαν σκλαβος

     • Ellinoid avatar
      Ellinoid @ Αιας Τ. 17/10/2011 17:30:06

      Όταν λέω ότι οι νέοι πρέπει να καλούνται για βασική εκπαίδευση π.χ. 6 μηνών και παρακάτω λέω ότι πρέπει να εξεταστεί το να καλούνται και οι γυναίκες στο στρατό, σου φαίνεται ότι λέω ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να πάνε στρατό; Απλά λέω ότι κατά τη γνώμη μου θα ήταν καλύτερη μικρότερη θητεία, που καθίσταται δυνατή και πιο εύκολη με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των γυναικών.
      Ήδη με προσέβαλες χαρακτηρίζοντας με ως μη Έλληνα. Αντί να ζητήσεις συγγνώμη, συνεχίζεις να αυτο-γελοιοποιείσαι . Αδερφός με μυαλά σαν το δικό σου με τίποτα "βρε"! Οπότε τα "αδερφε" κτλ. στους ομοίους σου.

     • Αιας Τ. avatar
      Αιας Τ. @ Ellinoid 17/10/2011 18:12:55

      Μα ουτε και τα γραπτα σου να μην μπορεις να υποστηριξεις!!!

   • Ellinoid avatar
    Ellinoid @ Αιας Τ. 17/10/2011 18:21:08

    factorx: παρακαλώ ας το σταματήσετε εδώ

 16. Dark Angel avatar
  Dark Angel 17/10/2011 16:19:21

  Αγαπητέ κ,Ροδινέ, θα μου επιτρέψετε να σας συμπληρώσω, με μία μικρή λεπτομέρεια.
  Κλείσιμο των συνόρων, όσο αφορά την λαθρομετανάστευση.Και όταν λέμε κλείσιμο, κλείσιμο όχι με φράχτες, αλλά με διαταγές άσκησης βίας από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά από μία και μόνη προειδοποίηση...

  • καθηγητής avatar
   καθηγητής @ Dark Angel 17/10/2011 16:33:45

   Τον απελπισμένο δεν τον σταματάς ούτε με ναπάλμ. Αντίθετα, καταγγέλλεις το Δουβλίνο-2, ανοίγεις τα δυτικά σύνορα και αφήνεις τις απελπισμένες αυτές ψυχές που έχουν σωρευτεί στη χώρα μας να αναζητήσουν την τύχη τους στας Ευρώπας της κ. Μέρκελ.

   • stanley@gr avatar
    stanley@gr @ καθηγητής 17/10/2011 16:38:16

    !!!!!!!!!!
    εχετε απολυτο δικαιο. μας τελειωσε η επαναδιαπραγματευση κε καθηγητα μου!
    τωρα υπαρχει μονον ο εκβιασμος!!!

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ καθηγητής 17/10/2011 17:00:31

    Αυτή τη στιγμή οι "απελπισμένοι" είναι πιά αμελητέο ποσοστό. Το μεγαλύτερο είναι "μπίσνες" και "στρατολογημένοι". Οι "απελπισμένοι" στριμώχνονται στις πρεσβείες τους για να γυρίσουν πίσω, τέλειωσαν τα μεροκάματα... Όντως θέλει έλεγχο από στρατό (έχουν αρχίσει πάντως όντως να μαζεύονται τα πράγματα)

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ καθηγητής 17/10/2011 17:05:46

    τους "απελπισμένους" τους ξεφορτώνουν στην παραμεθόριο του Έβρ0υ οχήματα του τ0υρκικ0ύ στρατ0ύ όπως έγινε επίσημη καταγγελία, έγιναν αντιληπτά πολλές φορές από τις θερμικές κάμερες που εντόπισαν οχήματα να αποβιβάζουν άτομα, που μετά προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα

    τώρα αν μέσα στους "απελπισμένους" στα τουρκικά στρατιωτικά οχήματα "στοιβάζουν" και μερικά τ0υρκικά περίπ0λα, είναι θέμα επίσης...

   • Dark Angel avatar
    Dark Angel @ καθηγητής 17/10/2011 23:54:37

    Θα εκπλαγείτε, κύριε καθηγητά μου, αν δείτε ο ίδιος ,τι μπορούν να κάνουν μερικά τροχιοδεικτικά...Στον αέρα...
    Και μία σημείωση: Απελπισμένοι, δεν έρχονται πια σε χρεωκοπημένη χώρα...Αυτοί είναι ελάχιστο ποσοστό...Μηδαμινό πλέον.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ καθηγητής 18/10/2011 02:47:19

    Απελπισμένος που βγάζει πάνω από 1000 ευρώ το μήνα μαύρα;
    Πιτσιρικάς από Μπαγκλαντές, κάτοικος Νίκαιας, μου το είπε τις προάλλες.
    Και είναι μία τυπικότατη περίπτωση.
    Δεν είναι αυτοί απελπισμένοι. Κορόιδα είμαστε εμείς που τους νομίζουμε απελπισμένους.
    Ζουν πλέον πολύ καλύτερα από τον μικρομεσαίο Έλληνα.

 17. χόμπιτ avatar
  χόμπιτ 17/10/2011 16:24:38

  πολλά από αυτά που αναφέρει ο αρθρογράφος θα μπορούσαν τα 2 κόμματα εξουσίας να τα κάνουν τα τελευταία 10 χρόνια (π.χ όσα αναφέρει για επενδύσεις, μείωση-πάταξη φοροδιαφυγής)......δεν έγιναν όμως.........ποιο λοιπόν το εχέγγυο ότι θα γίνουν τουλάχιστον στο (κοντινό) μέλλον?

  Υ.Γ : Ελπίζω να μην επικαλεστείτε ως εγγύηση των προτεινόμενων μέτρων μόνο το όνομα του κυρίου Σαμαρά, διότι πολλάκις ακούγαμε το ίδιο τροπάριο και για τον κύριο Καραμανλή, που δυστυχώς - για τους πολίτες που τον πίστεψαν και τον στήριξαν - αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων......και μην ξεχνάτε ότι "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη".....

  • Franklin S. avatar
   Franklin S. @ χόμπιτ 17/10/2011 16:39:36

   αυτη τη φορα η ανοιξη θα 'ρθει!!!

   • Arianos avatar
    Arianos @ Franklin S. 17/10/2011 16:49:34

    Ἔρχεται ἔαρ ἀειπάρθενο προφέροντας ἀρώματα...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ χόμπιτ 22/10/2011 18:22:53

   Πρώτον, δεν μπορούσαν να τα κάνουν τα δύο κόμματα. Το μεν ΠΑΣΟΚ δεν το συνέφερε σε επίπεδο πελατειακών σχέσεων με τη βάση του και την διαπλοκή, η δε ΝΔ έστεκε δηλητηριασμένη εκ των έσω απέναντί σε έναν λοβοτομημένο λαό που ήθελε κάθαρση, αρκεί να μην κοιτούσαν τα "κακάκια" στο δικό του σώβρακο του καθενός.
   Δεύτερον, δεν είναι το όνομα, αλλά η πορεία του Σαμαρά η οποία προσφέρει, όχι εγγυήσεις, αλλά ελπίδα.

 18. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 17/10/2011 16:29:23

  θα δωσουμε τα παντα για εναν τετοιο αρχηγο

 19. καθηγητής avatar
  καθηγητής 17/10/2011 16:29:56

  3 προτάσεις
  1. Μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας με ταυτόχρονη ενίσχυσή του
  π.χ. απολυμένες γυναίκες προσφέρουν εργασία σε δημοτικούς παιδ. σταθμούς, οι οποίοι τώρα κλείνουν λόγω έλλειψης προσωπικού. Η δωρεάν φύλαξη των παιδιών για όλους απελευθερώνει τους εργαζόμενους γονείς και διαλύει την παραοικονομία των ξένων νταντάδων, όπως και το νταβατζηλίκι των ιδιωτικών σταθμών που δεν κατεβάζουν τιμές εν μέσω κρίσης. Με τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών μπορούν και να προσληφθούν σε έναν τομέα που πάντα ήταν υποστελεχωμένος.
  2. Απαγόρευση του κομματικού συνδικαλισμού. Δεν νοείται ΔΥ, ο οποίος κανονικά είναι ταγμένος να υπηρετεί το κράτος και τον πολίτη, να έχει και δεύτερο αφεντικό. Συγχρόνως, οι υποψήφιοι ρουσφετολόγοι βουλευτές χάνουν το μακρύ τους χέρι στη δημόσια διοίκηση.
  3. Πλήρης μηχανοργάνωση και διασύνδεση των δημοσίων υπηρεσιών. Κόβεται κάθε λοβιτούρα και εξοικονομούνται πολύτιμες εργατοώρες. Π.χ. ένας καθηγητής που είναι υπεύθυνος τμήματος σπαταλά τουλάχιστον 3-4 ώρες σε γραφειοκρατία και χαρτούρα, ενώ στο χρόνο αυτό θα μπορούσε να οργανώσει πειάματα, δραστηριότητες και εξατομικευμένη διδασκαλία σε αδύναμους μαθητές.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ καθηγητής 18/10/2011 02:52:47

   Mηχανοργάνωση και αποφυγή διαπροσωπικής συναλλαγής.
   Κανείς να μην υποχρεώνεται να μεταβεί αυτοπροσώπως σε ΔΟΥ και τα οικοδομικά σχέδια να αποστέλλονται προς έγκριση διαδικτυακά και διαδικτυακά να έρχεται η έγκριση. Οχι από συγκεκριμένη Πολεοδομία, π.χ. Πειραιώς, αλλά από μία κεντρική αρχή με μηχανικούς- υπαλλήλους τους οποίους δεν θα γνωρίζει ο μηχανικός που έχει συντάξει τα σχέδια της συγκεκριμένης οικοδομής. Ετσι, δεν θα υπάρχει περιθώριο συναλλαγής. Π.χ. ένα οικοδομικό σχέδιο στην Καλαμάτα μπορεί να ελεγχθεί από έναν υπάλληλο που κατοικεί στην Θεσσαλονίκη.
   Και να επανελεγχθούν εκ του μηδενός ΟΛΕΣ οι άδειες παραμονής λαθρομεταναστών που εκδόθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε που ανέλαβε ο ΓΑΠ- Αλ Σάλεχ.

 20. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 17/10/2011 16:32:38

  αν αποδειχθεί ότι κάποιοι έβαλαν το χέρι στο μέλι θα πάνε φυλακή – και πρώτα εκείνοι της από εδώ πλευράς

  Αν ξεκινήσει έτσι, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες το σενάριο Σαμαρά να δικαιωθεί. Μεγάλο μέρος της δύσπιστης κοινωνίας θα στραφεί με το μέρος του.

  Στενός δημόσιος τομέας και ΔΕΚΟ αναδιοργανώνονται εξ υπαρχής με βάση τις σύγχρονες αρχές management. Ό,τι δεν έχει αντικείμενο κλείνει η συγχωνεύεται

  Εδώ θέλει αυτοπεποίθηση και αγνό τσαμπουκά (καμία υπόνοια εκδίκησης). Θα έχει απέναντί του το πιο σάπιο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Τον πραγματικό εσωτερικό εχθρό της Ελλάδας όπως αυτός εκφράστηκε από το ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο!

  • Andrianos L. avatar
   Andrianos L. @ Χαζούλης 17/10/2011 20:48:57

   Σωστο μετρο ο ελεγχος του Ποθεν Εσχες ,για οσους ασκησαν εξουσια ,απο την ημερα που ανελαβαν ,Πρωθυπουργοι,Υπουργοι ,Υφυπουργοι και για 20 χρονια μετα το τελος της πολιτικης τους θητειας. Αλλα,γιατι αποκλειετε και τους δημοσιογραφους,Γεν.Γραμματεις,Προεδρους ΔΕΚΟ και Νοσοκομειων κ.α?
   .Αλλα το 'λαυρακι' ειναι αλλου. Μηπως η ιδεα-προταση ειναι για να παρουν συγχωροχαρτι , οσοι εχουν βγαλει τα λεφτα εξω. Αυτοι με τις Off Shore,δηλαδη. Αλλα και τα κομματικα ταμεια,κομματων μεσα και πριν απο την σημερινη Βουλη.
   Θα το διασκεδασουμε αν τελικα γινει.Αλλα και θα κλαψουν πολλοι.
   Οσο για ρομαντικο στοιχειο του συντακτη του αρθρου....!

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ Χαζούλης 21/10/2011 20:32:00

   Εσύ είσαι ο Χαζουλης Νο2 που με έχουν πρήξει όλοι ...

   Σε έπιασα μπαγάσα !!! :-)

   There can be only one Χαζουλης in this Web !!!

 21. Στρυμών avatar
  Στρυμών 17/10/2011 16:34:30

  Τι να πούμε βρε παιδιά! Αυτά και άλλα παρόμοια ονειρεύομαι , βαλμένα όλα σε ένα κοινωνικό - εθνικό συμβόλαιο , με χρονικές δεσμέσεις του τύπου "κάνω αυτά κι αυτά και με γράφει η ιστορία με χρυσά γράμματα αλλιώς τα μαζεύω και φεύγω κι εξαφανίζομαι για πάντα από προσώπου γης" !
  Ο κόσμος έχει κουραστεί από τους αναξιόπιστους πολιτικούς και δεν πείθεται καθόλου μα καθόλου εύκολα.Μετά χρειάζονται και πολλά ικανά , τίμια και αποφασισμένα στελέχη.Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη .

  • Αιμιλια Σ. avatar
   Αιμιλια Σ. @ Στρυμών 17/10/2011 16:44:05

   Δηλαδή σε τέτοιο απελπιστικό σημείο είναι η ελληνική κοινωνία;
   Να μην έχει ικανούς πολίτες να αναλάβουν τις τύχες της χώρας;
   Αν ειναι ετσι, ειμαστε χαμένοι! ας πάρουμε μια θηλιά να κρεμαστούμε!

   Τέτοιος πεσιμισμός δεν μας πρέπει παιδιά!!!

   Θα το σηκώσουμε το έθνος!

 22. ikaros avatar
  ikaros 17/10/2011 16:40:01

  Όλα αυτά πρέπει να γίνουν και αν εκλεγεί ο Σαμαράς τα περισσότερα από αυτά θα τα υλοποιήσει. Θεωρώ πάνω από όλα πως είναι πατριώτης. Επειδή όμως όλα αυτά είναι πολύ χρήσιμα και πολύ ωραία θα μου επιτρέψετε να σας πω πως το κλιμάκιο και οι λοιποί Έλληνες συγγενείς του, θα κάνουν τα πάντα για να μην είναι αυτοδύναμος.

 23. axis avatar
  axis 17/10/2011 16:40:50

  Αγαπητέ κύριε Ροδινέ, τίποτα από αυτά που περιγράφετε δεν μπορεί να γίνει από τη στιγμή που το μεγαλύτερο κομμάτι της κρατικής μηχανής, που θα κληθεί να τα εφαρμόσει, ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ δεν ελέγχει το δημόσιο τομέα και ο πόλεμος που θα εξαπολύσουν τα σωματεία ενάντια στη κυβέρνηση Σαμαρά θα είναι ανελέητος.

  • ikaros avatar
   ikaros @ axis 17/10/2011 16:48:30

   Το φάρμακο "εφεδρεία" αντιμετωπίζει και τέτοιου είδους ασθένειες....

   • axis avatar
    axis @ ikaros 17/10/2011 17:03:39

    Τώρα μόλις διάβασα στο "taxalia" ότι στις πρόσφατες εκλογές των εφοριακών η παράταξη του ΠΑΣΟΚ ήταν και πάλι πρώτη, με τη ΝΔ να είναι τρίτη και να υποχωρεί συνεχώς και μεγάλη κερδισμένη την αριστερά. Ξέρετε τι θα κάνουν όλοι αυτοί μόλις κερδίσει ο Σαμαράς τις εκλογές;

    • μαρικα avatar
     μαρικα @ axis 17/10/2011 17:34:25

     Αχις ασε τις κλαψουρες.Γιαυτο ειναι οι εφοριακοι που κανουν απεργιες;ειπαμε πρεπει να διαβαζεται τα ψιλα γραμματα,

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ axis 17/10/2011 16:49:00

   είπαμε, άμα θέλουμε δικαιολογίες, μπορώ να αραδιάσω χίλιες δυό!

  • agitatoras avatar
   agitatoras @ axis 17/10/2011 19:15:59

   και για τουλ ογου το αληθες : Παρά την πτώση των ποσοστών της, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ήταν και πάλι πρώτη, με τη Ν.Δ. να είναι τρίτη και να υποχωρεί συνεχώς (!), με μεγάλη κερδισμένη την αριστερά και ειδικά την...
   παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.
   Στις εκλογές της Αθήνας, π.χ. η
   ΠΑΣΚΕ πήρε 36,6% και η
   ΔΑΚΕ 19,3%. Τις μισές ψήφους δηλαδή.

   Στο Βόλο η
   ΠΑΣΚΕ πήρε 48,7% και η
   ΔΑΚΕ 20,6%.
   Ούτε τις μισές !
   KΑΛΗΝΥΧΤΑ

   • stanley@gr avatar
    stanley@gr @ agitatoras 17/10/2011 19:37:41

    Στα συνδικαλιστικα οργανα!!!
    Εκει δηλ. που μαζευονται δεκα για να βγαλουν τους αλλους δεκα!
    στην κοινωνια ομως? Παει για μονοψηφιο το Πασοκ!!!

    • Theo avatar
     Theo @ stanley@gr 17/10/2011 20:38:15

     Ποιο Πασοκ?
     Το Πασοκ Ι, των τριων καμπαλερος?
     Το Πασοκ ΙΙ, του Βενιζελου?
     Το Πασοκ ΙΙΙ, του Παναγιωτακοπολυλου?
     Αντε και για να μην παραπονιεστε υπαρχει και
     Πασοκ ΙV, των Παπανδρεου!!!

 24. Απελπισία avatar
  Απελπισία 17/10/2011 16:41:24

  Έτοιμοι να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός λοιπόν.. Και γιατί όχι εν δυνάμη πάντα είμαστε έτοιμοι για άλμα αλλά πρέπει να υπάρχει και η βούληση για το εγχείρημα.

  Είδα πολύ πρόσφατα ένα βίντεο στο youtube που τιτλοφορείται
  "H καλύτερη οικονομοτεχνική ανάλυση που έγινε ποτέ για την Ελλάδα Δημήτρης καζάκης"

  Σήμερα είμαι καταρρακωμένος, ζούμε δηλαδή σε μία χώρα που οι 'αντιπρόσωποί' μας φέρνουν το μαχαίρι πισώπλατα.

  Πριν από ένα μήνα περίπου τελείωσα με τον στρατό και την σχολή μου και τώρα ψάχνω να εργαστώ, γιατί; για ποιον; Ζούμε υπό ανθρώπους που γαλουχήθηκαν να έχουν τις ορμές τους ελεύθερες. Πλούτος και εξουσία υπέρ πάντων.

  Και σήμερα πρέπει να αποδεχθούμε την θέση μας ως έρμαια αυτών των ατόμων, κλισμένοι στο μικρόκοσμό τις καθημερινής μας πάλης για να αποφεύγουμε την πραγματική πάλη που θα έπρεπε να δίδεται. Μια πάλη ενάντια στο κτήνος μέσα μας, μέσα σε κάθε άνθρωπο, και στα κτήνη που ανέθρεψε το οικονομικό σύστημα του κόσμου μας.

  Εγώ είμαι ίσως πολύ μικρός για να πω πως θα βρούμε την λύση στη μάχη μας να μείνουμε αξιοπρεπείς ως άνθρωποι σε αυτή τη χώρα. Αλλά δεν μπορώ παρά να ελπίζω πως υπάρχουν ακόμα ανθρωπιστές στην εποχή μας.

  • μαρικα avatar
   μαρικα @ Απελπισία 17/10/2011 17:31:09

   Αλαξε το ονομα σου (θετικος).Ολα θα γεινουν εχεις ολα τα χρονια μπροστα σου αρκει να εισαι εργατικος λογικος και δικαιος.

 25. Απορία avatar
  Απορία 17/10/2011 16:44:03

  Μήνυμα ελπίδας σε μια χώρα που αργοπεθαίνει.

 26. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 17/10/2011 16:49:40

  Γεια χαρά και από εμένα,
  Πριν λίγο καιρό βρέθηκα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και εκεί κάποιος διορατικός γέροντας ανέφερε πως...
  αυτοί που μας κυβερνάνε τώρα θα φύγουν σε σύντομο διάστημα, και μετά θα έρθουν πολιτικοί οι οποίοι θα είναι ΥΠΕΡ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ -ΠΑΤΡΙΔΑΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ........

  κάθησα και σκέφθηκα λοιπόν, Παπανδρέου είδαμε (2) Καραμανλή είδαμε (2) Σημίτη είδαμε Μητσοτάκη είδαμε (1 ευτυχώς), όλους θα τους χαρακτήριζα προδότες και υπηρέτες ξένων συμφερόντων (ίσως εκτός ο παππούς Καραμανλής) ...ΣΑΜΑΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ και όσο περνάει ο καιρός εδραιώνεται η πεποίθηση μέσα μου πως αυτός είναι... (αυτός που περιμένω) που λέει και το λαικό άσμα, βλέποντας τις κινήσεις του και τα προγράμματα του.
  Πιστεύω πως είναι αυτός για τον οποίο μιλούνε οι πατέρες εις το ΟΡΟΣ.
  (από αλλού δεν βλέπω κάποιο φως οπότε ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ)
  ΑΜΗΝ ευχαριστώ

 27. arslonga avatar
  arslonga 17/10/2011 16:51:46

  θα μπεί και στα σχολεία μάθημα "Βιομηχανική ιστορία", να μάθουμε και να εμπνευστούμε από τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας

 28. Kostas avatar
  Kostas 17/10/2011 16:52:02

  Εάν δεν γίνει με εμπράγματο τρόπο (είναι και της μόδας η λέξη) η αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου στους μισθωτούς του Δημοσίου Τομέα που χάσανε το 55 με 60% του εισοδήματός τους, καθώς και δε μπει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επαναφοράς των χαμένων εισοδημάτων στα προ πασοκικής λέλαπας επίπεδα, πχ. αύξηση ανάλογη του ΑΕΠ συν bonus, τότε κανείς δεν πρόκειτε να συναινέσει σε θυσίες προκειμένου να καρπωθούν νέοι σωτήρες τον παραγόμενο πλούτο.
  Εάν θέλετε να κινηθεί η κρατική μηχανή, τότε θα πρέπει να τις δώσετε κίνητρα.
  Με μισθούς των 300 με 700 ευρώ θα μείνουν μόνο οι κλητήρες για να τρέξουν τα κατά τα άλλα αναπτυξιακά σχέδια Σαμαρά.
  Όσο αφορά τις Ανεξάρτητες Αρχές, είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Δημόσια Διοίκηση της χώρας.
  Όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθούν αλλά να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση (best practise) για τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Kostas 17/10/2011 17:19:51

   και με τις 500 χιλιάδες άνεργους του ιδιωτικού τομέα, θα ασχοληθεί κανείς;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Kostas 18/10/2011 09:44:48

   Αν είσαι υπάλληλος του δημοσίου, λυπούμαι για το επίπεδο των ορθογραφικών σου γνώσεων...
   Αλλά το best practice το γνωρίζεις, εντούτοις...
   Οσο για τις Ανεξάρτητες Αρχές, συμφωνώ. Και μάλιστα είμαστε ίσως η χώρα της Ευρώπης με τον μεγαλύτερο αριθμό Αρχών. Φυσικό αυτό, αφού εμείς είμαστε η χώρα με την πιο "πλέρια" δημοκρατία.
   Χωρίς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, π.χ., δεν θα μπορούσε να παραμένει στην ανωνυμία ο κάθε διεστραμμένος παιδεραστής, εγκληματίας, δολοφόνος, μεγαλοαπατεώνας. Άρα, το κοινωνικό έργο που παρέχει είναι τεράστιο. Γιατί, ας πούμε, να σπιλωθεί το όνομα ενός παιδεραστή από τη δημοσιότητα και μετά τη σύντομη αποφυλάκισή του (αν ποτέ φυλακιστεί) να μην μπορέσει και αυτός να εργαστεί σε ένα σχολείο ή μία παιδική κατασκήνωση, όπου θα μπορεί να εξασκεί και το...χόμπυ του;

 29. theo1611 avatar
  theo1611 17/10/2011 16:54:47

  Τις αλλαγές δεν τις επιφέρουν τα μέτρα αλλά οι άνθρωποι που τα εφαρμόζουν.
  Τους ανθρώπους όμως της εφαρμογής τους έχετε μάλλον χαμηλά στις προτεραιότητές σας.
  Catch 22!!!

 30. arslonga avatar
  arslonga 17/10/2011 16:59:37

  θα μπει και στα σχολεία μάθημα "Βιομηχανική Ιστορία" , να μάθουμε, να εμπνευστούμε και να εφαρμόσουμε τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας

 31. Σταύρος avatar
  Σταύρος 17/10/2011 17:04:00

  Κύριε Κώστα άψογη διατύπωση!
  Εύχομαι ολόψυχα να μην είναι ευσεβής πόθος αλλά να είναι η μετάβασης της σαθρής ΠΑΣΟΚοκρατούμενης ιδεολογικά Ελληνικής Κοινωνίας σε ένα επίπεδο, το οποίο δικαιωματικά και ΕΛΛΗΝΙΚΑ της ανήκει!
  Είθε!

 32. Kostas avatar
  Kostas 17/10/2011 17:05:21

  Ακριβώς φίλε,
  ούτε λαλιά για την ταμπακιέρα -τα εισοδήματα που χάθηκαν (50-60%) και πως θα αποκατασταθούν είτε τα εισοδήματα των ΔΥ, διότι αυτά τα εισοδήματα στήριζαν όλη την μικρο-οικονομία του ιδιωτικού τομέα (μαγαζάκια κλπ) μαζί και τα ταμεία.
  Εάν δεν δοθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, στην παρούσα κατάσταση είναι πολύ πιο εύκολο, 2.000.000 κόσμος (ΔΥ και οικογένειες αυτών) να πάνε στην άλλη άκρη (ΚΚΕ) παρά στον Σαμαρά, μιας και εδώ που φτάσαμε θα ισχύσει η λογική, καλύτερα να πέσουν όλοι μαζί μας!

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ Kostas 17/10/2011 17:22:36

   2.000.000 Έλληνες + αρκετές χιλιάδες με μαγαζάκια... ήρθε η ώρα να αλλάξουμε μυαλά... όλοι μας.

   Τα εισοδήματα να τα ξανακερδίσουμε αγαπητέ. Αλλά με την αξία μας. Να αρμέξουμε αγελάδες. Να βοσκήσουμε πρόβατα, να μαζέψουμε ελιές αφού δεν μπορούμε να παράγουμε iPod.

   Μισθοί και ιδιωτικός τομέαςμε δανεικά τέλος.

   • juliet avatar
    juliet @ Χαζούλης 17/10/2011 20:06:11

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ανάπτυξη ,παραγωγή και δεν θέλουμε δανεικά.Τα δανεικά είναι μίζες....κ.λπ. ,καλοπέραση για τους λίγους και φτώχια για το λαό.

  • theo1611 avatar
   theo1611 @ Kostas 17/10/2011 17:37:33

   Το λογικό παράδοξο (Catch-22) του άρθρου είναι ότι δεν δίνει σχεδόν καμμία ιδιαίτερη σημασία για τους πόρους που απαιτούνται (και δη τους ανθρώπινους) για την εφαρμογή των προτάσεων και την επίτευξη του αποτελέσματος.

   Από άλλους χώρους είναι γνωστό ότι μία στο ένα εκατομμύριο ιδέες μπορούν να καταλήξουν σε αποτελεσματική εφαρμογή στην πράξη, γι' αυτό και έχουν βρεθεί γρήγοροι τρόποι αξιολόγησης, ώστε να μην μπαίνει κανείς σε λεπτομέρειες για κάτι που δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

   Το αράδιασμα μέτρων χωρίς ταυτόχρονη παρουσίαση των μηχανισμών εφαρμογής που απαιτούνται στερείται πρακτικής σημασίας. Εξάλλου καταπληκτικές ιδέες κάνουν αιώνες να εφαρμοστούν μέχρι να βρεθούν και αξιοποιηθούν κατάλληλοι μηχανισμοί εφαρμογής.

   Αυτά προς άρση κάθε παρεξήγησης.

   • stanley@gr avatar
    stanley@gr @ theo1611 17/10/2011 19:39:27

    κανε μας την δικη σου προταση!!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ theo1611 17/10/2011 19:44:12

    theo
    δεν κατέθεσα τον προϋπολογισμό του κράτους για να παραθέτω και το οικονομικό κόστος της κάθε πρότασης.
    Ομως, για να ξεκινήσεις χρειάζεσαι ιδέες,
    Κάποιες ιδέες γίνονται σχέδια.
    Κάποια σχέδια, πρόγραμμα
    Και όλα τα προγράμματα δεν γίνονται πράξη!

    • theo1611 avatar
     theo1611 @ Κώστας Ροδινός 17/10/2011 20:03:52

     Μαζί σου Κώστα και με βάση τα προηγούμενα θα ήμουν ο τελευταίος που θα υποστήριζε το αντίθετο.

     Αν θέλεις βάζω μία πίεση, επί τον τύπο των ήλων στην κατάσταση που βρισκόμαστε.

     Ιδέες, σχέδια, πρόγραμμα, όπως πολύ σωστά τα λες και τέλος, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία κατά τη γνώμη μου, πρόγραμμα που γίνεται (μπορεί να γίνει) άμεσα πράξη, δηλαδή το άμεσο action plan μαζί με τους μηχανισμούς εφαρμογής του (αν μου επιτρέπεις, οι έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να συνεγερθούν από τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο στην παρούσα συγκυρία, κατά τη γνώμη μου)

 33. πασχάλης avatar
  πασχάλης 17/10/2011 17:07:34

  τα μισα απ αυτα αν γινουν θα ναι αρκετα....ελπιζω να φανει ανταξιος των προδοκιων μας ο Σαμαρας...

 34. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 17/10/2011 17:14:51

  Ο «Παπανδρεϊσμός», ώς η κυρίαρχη πολιτική σταθερά τών τελευταίων τριάντα χρόνων πεθαίνει.
  Ο «Παπανδρεϊσμός», γνώρισε τήν τελευταία του αναλαμπή μέ τήν κυβέρνηση τού Κ. Καραμανλή, τού βραχύ.
  Πολλοί σχολιαστές θά συγχισθούν μέ αυτές μου τίς απόψεις, αλλά αυτές είναι. Η πραγματικότητα είναι ότι ο «Παπανδρεϊσμός» είναι η κυρίαρχη νοοτροπία καί πολλών γαλάζιων ψηφοφόρων. Η αντιδράσεις στήν διαγραφή Λυμπερόπουλου πιστοποιούν , νομίζω, αυτή τήν άποψη.
  Ο «Παπανδρεϊσμός» είναι ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας καί νοοτροπίας. Η κυβέρνηση τού Παπανδρέου, τού μικρού, δέν προσπάθησε κάν νά τόν μεταρρυθμίσει, νά τού δώσει έστω παράταση ζωής. Τό τρενάρισμα αυτής τής αναγκαίας μεταρρύθμισης, σέ συνδιασμό μέ τά παγιωμένα μονολιθικά συμφέροντα, απελπιστικά ανίκανα νά επαναρρυθμίσουν, γιά τήν επιβίωσή τους, βασικές παραμέτρους τού παπανδρεϊσμού στήν κρατική δομή, οδηγεί καί στήν πλήρη κατάρρευση αυτού τού συγκεκριμένου μοντέλου διαχείρησης τής εξουσίας.
  Η «πράσινη» ανάπτυξη καί η «επανάσταση τού αυτονόητου» εμφανίσθηκαν πολύ αργά, όταν ήδη είχε «εκπνεύσει» η μεταρρυθμιστική τους δυναμική, ακόμα καί στίς χώρες δημιουργίας καί ελεγχόμενης εξαγωγικής «πατρωνίας» τού «νέου», «καθαρού» καί ανθρώπινου» αυτού μοντέλου διαχείρησης τής παγκόσμιας ηγεμονίας.
  Ο Α.Σαμαράς, μέ τήν εκλογή του, προσδιόρισε καί τόν χαρακτήρα του κόμματος ώς λαϊκού. Ήταν μιά «ψαγμένη» επιλογή; Ή ήταν απλώς ένα εύκολο «δάνειο» από τό κομματικό ιστορικό καλάθι;
  Η άποψή μου είναι ότι η επιλογή δέν ήταν τυχαία. Ο Σαμαράς έδειξε στήν πορεία στοιχεία αυτοσεβασμού, στρατηγική προσεκτικών ελιγμών, μονότονη επιμονή στίς θεσμικές λύσεις, «εκγύμναση», ενίοτε αυστηρή, τού διαθέσιμου κομματικού υλικού (καί άς έχουν πολλοί σχολιαστές διαφορετική άποψη), καθόρισε μέ σαφήνεια τήν αντιπολιτευτική πρόταση, τήν επικαιροποιεί συνεχώς καί τήν δομεί προσεκτικά κάθε φορά σάν κυβερνητική πρόταση.
  Η κοινωνία δέν έχει ακόμα ωριμάσει. Είναι μέν στά κάγκελα, φοβάται, βλέπει τό αδιέξοδο, θέλει νά ξεφύγει, υποσεινήδητα όμως τήν οδηγεί ο «Παπανδρεϊσμός».

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ Ιαπετός 17/10/2011 17:41:12

   Θα συμφωνήσω απόλυτα

   Όσο για το παρακάτω

   Η κοινωνία δέν έχει ακόμα ωριμάσει

   απλά θα πω, ότι αφού δεν έγινε (δεν το κάναμε να γίνει) τόσα χρόνια με το καλό, ας γίνει τώρα με το κακό (επίπονο) . Αλλά θα γίνει, που θα πάει.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Ιαπετός 17/10/2011 19:37:22

   Σωστότατος Ιαπετέ..

 35. SPCV avatar
  SPCV 17/10/2011 17:16:53

  Ω, παίδες Ελλήνων, ίτεμ Ελευθερούτε πατρίδ' ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων, νύν υπέρ παντών αγών

  • Kostas avatar
   Kostas @ SPCV 17/10/2011 17:38:00

   Μετάφραση;
   Ανήκω στην γεννιά που δεν τα διδάχθηκε!

   • alakran avatar
    alakran @ Kostas 17/10/2011 19:08:29

    Είσαι ο ίδιος Kostas που υποστηρίζει πιο πάνω τις Ανεξάρτητες Αρχές και προτείνει,αντί μεταρρυθμίσεων,να δοθούν χρήματα (από τον ουρανό) στο δημόσιο,ώστε να ζήσουν και τα "μαγαζάκια" (όπως απαξιωτικά λες) των ιδιωτών?Διαφορετικά,όπως λες, θα πάνε 2000000 κόσμος στο ΚΚΕ?
    Λυπάμαι,αλλά ο Σαμαράς "πρόκειτε" (όπως γράφεις) να σε απογοητεύσει,γιατί αυτός ανήκει σε μια "γεννιά" (όπως γράφεις) που διδάχθηκε άλλα.Εκβιασμούς του στυλ ή μας δίνετε χρήματα ή " θα πέσουν όλοι μαζί μας" (όπως γράφεις) στο Σαμαρά δεν θα περάσουν.
    Το σχόλιο σου είναι η καλύτερη απόδειξη για το πόσο δίκιο έχει πιο πάνω ο φίλος xzetta που μιλά για τον εκπασοκισμό της ελληνικής κοινωνίας.
    Εσένα ο Αισχύλος σού είναι εντελώς αχρείαστος.

    • alakran avatar
     alakran @ alakran 17/10/2011 19:18:47

     Το σχόλιο πάει για τον kostas πιο πάνω.
     Εσύ είσαι Kostas και σας μπέρδεψα.
     Αλλά και εσύ να αγνοείς την πιο γνωστή ίσως φράση τού Αισχύλου....

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ alakran 18/10/2011 09:32:35

     Χίλια μπράβο!!!

 36. μαρικα avatar
  μαρικα 17/10/2011 17:20:57

  Κυριε Ροδινε συγχαρητηρια για το αρθρο σας.Πολλα απο αυτα που γραφεται τα εχει ο κυριος Σαμαρας πλιν της αλλης και μεσα στο προγραμα του.Καλα θα κανουμε ομως και ολοι εμεις που τον υποστιρηζουμε να γραφουμαι τις γνωμες μας οπως το αλλενακι πχ. και μερικοι αλλοι που δεν θελω να τους αδικησω.Εγω θα ελεγα οτι αυτοι που αναλαμβανουν τα δημοσια εργα να ελεγχωνται εξωνυχιστικα για τις κακοτεχνιες.Δεν ειναι
  κατασταση αυτη να κοστιζουν δεκα φορες περισσοτερο τα εργα μας απο την Ευρωπη την στιγμη που οι μισθοι μας ειναι στο μισο,Οι εταιριες που θα κανουν επεκταση η θα δημιουργουνται καινουριες να μην πριμοδοτουνται απο το κρατος παρα μονο συμφωνα με το πρωσοπικο που απασχολουν να εχουν και τις φορολογιακες ελαφρινσεις.Ετσι αποφευγεται η ρεμουλα που γινοτανε εις βαρους του κρατους που επαιρναν δηλ. τις πριμοδοτησεις και παρατουσαν τις οικοδομες ατελειωτες και την κοπανουσαν στο εξωτερικο.Και αλλα πολλα αλλα γεροι να ειμαστε οταν αναλαβει ο κυριος Σαμαρας ας ρυχνει και καμια ματια εδω μεσα.Ευχαριστω

 37. andreas avatar
  andreas 17/10/2011 17:33:05

  Κυριε Ροδινε ωραιο το αρθρο σας αλλα υποθετικο.Ολα οσα αναφερεται αφορουν κυβερνηση αυτοδυναμιας.Αυτη ομως δεν θα ερθει και το ξερεται αλλο τωρα τι γραφετε.Να μας πειτε τα σχεδια της επομενης μερας του Σαμαρα οταν μεν θα ειναι πρωτο κομμα αλλα οχι αυτοδυναμο.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ andreas 17/10/2011 19:25:45

   Aνδρέα,
   όταν γράφουμε για το μέλλον, μόνο υποθετικά μπορούμε να γράφουμε!
   Τώρα το τι θα κάνει ο Σαμαράς, αν δεν πετύχει την αυτοδυναμία, προφανώς, δεν μπορώ να σας απαντήσω για λογαριασμό του.
   Υποθετικά, όμως, μπορώ σας πώς ότι έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει την αυτοδυναμία....
   Αρα προς αυτό τον σκοπό πρέπει να σκέφτεται και να εργάζεται.
   Με τα αν, δεν κερδίζονται μάχες.

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ andreas 17/10/2011 21:14:50

   Αν πιστεύετε στις προτάσεις του Α.Σαμαρά βοηθήστε να γίνουν οι υποθέσεις ...έργα.
   Σε αυτές τις εκλογές όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι ,δεν ξαπλώνομε στον καναπέ να μας σώσουν άλλοι :))

 38. Mara avatar
  Mara 17/10/2011 17:34:42

  Αγαπητέ Κώστα Ροδινέ, φίλε από τα παλιά, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!
  Αυτά που περιγράφεις θα γίνουν λίαν συντόμως, αλλά και πολλά άλλα...

  Να είσαι πάντα καλά γερός και δυνατός!

 39. amt avatar
  amt 17/10/2011 17:55:57

  Και με τα χαράτσια που επέβαλλε το ΜΠΑΤΣΟΚ τι θα γίνει;; Γι΄αυτό δεν διάβασα τίποτα. Για όλες τις υπόλοιπες αντεργατικές και φορομπηχτικές διατάξεις των νόμων που έχουν ψηφιστεί ως τώρα επίσης δεν διάβασα τίποτα. Υπάρχει πλάνο;

 40. alfred avatar
  alfred 17/10/2011 18:03:30

  Σε πόσα χρόνια θα γίνουν;
  Η μείωση του αφορολόγητου και τα χαράτσια, τι θα γίνει με αυτά;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ alfred 17/10/2011 19:27:05

   Αν διαβάσετε λίγο προσεκτικότερα την ανάρτηση, νομίζω ο,τι θα βρείτε, τουλάχιστον τη δική μου απάντηση.

 41. αδιαφθαρτος avatar
  αδιαφθαρτος 17/10/2011 18:10:21

  Με λιγα λογια " επανιδρυση του κρατους " . Βρε κατι μου θυμιζει , κατι μου θυμιζει , κατι μου θυμιζει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ αδιαφθαρτος 17/10/2011 18:15:00

   σαν τι?

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ αδιαφθαρτος 17/10/2011 18:22:12

   Swell, άλλαξες ψευδώνυμο, αλλά φιλοντορικά αισθήματα, όχι ε;

 42. ΚΤ avatar
  ΚΤ 17/10/2011 18:39:00

  Μακάρι ρε φίλε. Και εγώ στρατιώτης στη γραμμή
  ΚΤ

 43. Είπε avatar
  Είπε 17/10/2011 18:39:25

  Πολύ καλό σχέδιο με αρκετές πιθανότητες υλοποίησης,μια ερώτηση μονάχα σε ποιο νόμισμα θα γίνουν όλα αυτα σε ευρώ (η Μέρκελ θα μας κλείσει την ρευστότητα σε χρόνο dt και θα πέσει πολύ πείνα) ή σε δραχμή (είναι κάτι που ο Σαμαράς δεν θέλει ούτε να το συζητήσει)?

 44. nostos avatar
  nostos 17/10/2011 18:39:51

  Κύριε Ροδινέ
  Η όλη σας ..κυβερνητικη πρόταση είναι απίστευτα ελκυστική και γιατί όχι εκλύουσα κύματα ενθουσιασμού. Δυστυχώς , τουλάζιστον όσον αφορά εμένα έχει δύο μειονεκτήματα.
  Αφορά το κόμμα (;) του Κώστα Ροδινού , όχι τη Νέα Δημοκρατία. Αφορά κάποια άλλη χώρα, όχι την Ελλάδα. Υπ' αυτές τις συνθήκες, ψήφο από καρδιάς στον Κ.Ρ , και μακάρι να μπορούσα να σ ακολουθήσω στη χώρα αυτή (όταν και όπου υπάρξει). Φιλικά , αναγνώστης σου τα τελευταία τρία χρόνια , όποιος και αν είσαι.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ nostos 17/10/2011 19:29:17

   Νostos,
   Ορισμένα πράγματα υπερβαίνουν τα κόμματα.
   Eυχαριστώ πάντως για την τιμή να διαβάζετε τα κείμενά μου.

 45. φωνη avatar
  φωνη 17/10/2011 18:43:09

  H πρόταση που μου άρεσε πιο πολύ από όλες είναι: Η Κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδιο που αναδεικνύει την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Κέντρο Εκπαίδευσης. Χωροθετεί εκτάσεις για σύγχρονα campuses κοντά σε Κέντρα Παγκόσμιου Πολιτισμού (Ολυμπία, Δελφοί, Δίον, Κνωσός, Δωδώνη, Ιθάκη κ.λ.π) και προσκαλεί τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Κόσμου να έρθουν στην Ελλάδα.

  Πέρα από τα οικονομικά οφέλη που θα έχει, θέτει τις βάσεις για μια "νεοελληνική τάξη πραγμάτων".

 46. GEORGE SPOROS avatar
  GEORGE SPOROS 17/10/2011 18:59:50

  Νεοελληνικη Ταξη Πραγματων :

  Με την προταση αυτην ερχεται ξανα στην επικαιροτητα πρωτων : η αξια της κλασικης παιδειας (πχ <> , <>) δευτερον : η οικουμενικοτητα του ελληνικου πνευματος (Παγκοσμια κεντρα ερευνας-σκεψης) Τριτων : η αξια της σκεψης-ερευνας-παιδειας επανερχεται εκει που την αφησε ο Αλεξανδρος III (Δημιουργοντας την Αλεξανδρια της Αιγυπτου) . Οι ιδανικοι χωροι, οπως Κνωσος, Δελφοι,Δωδονη,Διον,Ολυμπια κλπ μπορουν να αποκτησουν την πρωτογενη μαγιά της Νεοελληνικης Ταξης Πραγματων.

 47. GEORGE SPOROS avatar
  GEORGE SPOROS 17/10/2011 19:01:00

  Νεοελληνικη Ταξη Πραγματων :

  Με την προταση αυτην ερχεται ξανα στην επικαιροτητα πρωτων : η αξια της κλασικης παιδειας (πχ "Μετρον Αριστον" , "Μηδεν Αγαν") δευτερον : η οικουμενικοτητα του ελληνικου πνευματος (Παγκοσμια κεντρα ερευνας-σκεψης) Τριτων : η αξια της σκεψης-ερευνας-παιδειας επανερχεται εκει που την αφησε ο Αλεξανδρος III (Δημιουργοντας την Αλεξανδρια της Αιγυπτου) . Οι ιδανικοι χωροι, οπως Κνωσος, Δελφοι,Δωδονη,Διον,Ολυμπια κλπ μπορουν να αποκτησουν την πρωτογενη μαγιά της Νεοελληνικης Ταξης Πραγματων.
  Απάντηση

 48. Βολιώτης avatar
  Βολιώτης 17/10/2011 19:02:50

  Αγαπητέ μου κύριε Ροδινέ.

  Πάρα μα πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό, το σενάριο που αναπτύσσετε.
  Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι...) από τους φίλους του Antinews, πιστεύω ότι θα είμαστε ευτυχισμένοι αν η νέα κυβέρνηση εφάρμοζε έστω και τα μισά απ' όσα περιγράφετε.
  Όμως...
  Όμως, η προαναγγελθείσα αυριανή συνάντηση του Σαμαρά με τον πρωθυπουργό, μου προκάλεσε μια έντονη ανησυχία, την οποία φροντίζουν να την τροφοδοτούν συνεχώς και περίεργες φήμες περί συγκυβέρνησης, που διασπείρονται, όσο πέφτει η νύχτα, όλο και με μεγαλύτερη συχνότητα...
  Και όπως λέει κι ο σοφός λαός "η νύχτα βγάζει δέσποτα κι η αυγή μητροπολίτη"...
  Δεν θέλω να το πιστέψω.
  Δεν θέλω να διαψευστώ τόσο οικτρά, από τους ανθρώπους στους οποίους επένδυσα την τελευταία μου ελπίδα για το αύριο της πατρίδας μου.
  Αν, παρ' όλα αυτά, η θεσμική, κατά την ταπεινή μου άποψη, εκτροπή πραγματοποιηθεί?
  Τι γίνεται τότε, κύριε Ροδινέ?...

  • factorx avatar
   factorx @ Βολιώτης 17/10/2011 19:12:54

   Το καλύτερο που μπορεί να γίνει αυτήν την στιγμή είναι να μην διαβάζεις ...αηδίες. Για φήμες θα μιλάμε ή για πραγματικά γεγονότα;

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ factorx 17/10/2011 22:44:25

    Δε θέλουμε να εφαρμοστούν τα μισά, θέλουμε να τα αλλάξει
    όλα ο Σαμαράς.Θέλουμε όλα τα ουτοπικά σενάρια που μας πασσάρουν εκφοβίζοντάς μας,να γίνουν πραγματικότητα.
    Θέλουμε πίσω τις χαμένες μας αξίες,θέλουμε να ξανααποκτήσουμε οράματα,θέλουμε δικαιοσύνη,θέλουμε να τιμωρούνται οι παρανομούντες,θέλουμε δουλειά,παιδεία,
    σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,θέλουμε να λειτουργούν οι θεσμοί ακέραιοι,θέλουμε δουλευταράδες πολιτικούς που να βάζουν το κοινό συμφέρον πιο πάνω από το δικό τους συμφέρον,θέλουμε αξιοκρατία,θέλουμε
    να βλέπουμε να παράγεται έργο και να ανεβαίνει το βιωτικό μας επίπεδο,θέλουμε να κοιμόμαστε με ανοικτά παράθυρα τα καλοκαίρια,θέλουμε να περπατάμε στο δρόμο τα μεσάνυχτα τραγουδώντας κάτω από το φως του φεγγαριού,χωρίς να φοβόμαστε,θέλουμε όταν ακούμε ή όταν βλέπουμε φάντομ ή μιράζ να αισθανόμαστε ασφαλείς
    και περήφανοι.
    Θέλουμε τέλος κι οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών να σηκώσουν επιτέλους τα λάβαρα του ελληνισμού
    και να συνεισφέρουν και αυτοί στην αναγέννηση των
    Ελλήνων.
    Ας γίνουμε έστω και μια φορά συναγωνιστές για να παλέψουμε στα ίσα τη Λερναία Ύδρα!

 49. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 17/10/2011 19:03:54

  σωστα ολα αυτα που λετε κ. ροδινε. αλλα δεν μπορουν να εφαρμοστουν απο βουλευτες υπουργους, χωρια του οτι δεν υπαρχουνε τετοιου διαμετρηματος στελεχη εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων , υπαρχει και το λεγομενο πολιτικο κοστος. αυτα μπορουν ν αεφαρμοστουν μονο απο εξωκοινοβουλευτικους οι οποιοι θα ειναι αφωσιομενοι στη δουλεια τους και στο σαμαρα φυσικα. αλλα να εχουνε και το φοβο πως αν κανουνε καμια ματζαραγκια δε θα εχουνε τη βουλευτικη ασυλια για να οχυρωθουν.

  • NEKK avatar
   NEKK @ mhtsos karditsa 17/10/2011 19:51:30

   Ετσι ακριβως, μαζι σου κι εγω! Ο Σαμαρας προσφατα δηλωσε οτι "οι Υπουργοι δεν θα ειναι Βουλευτες", που καλλιστα σημαινει οτι μπορει να ειναι Υπουργοι διαφοροι Ακαδημα'ι'κοι και πετυχημενοι στο χωρο τους. Εχουμε κι εκτος Ελλαδος επιφανεις και διακεκριμενους πολιτες! Καλο το αρθρο! Μπορει να προστεθουν και περισσοτερα οπως αναφερθη ηδη για βιομηχανια, παραγωγη, καλλιεργειες, κλπ.

 50. Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
  Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 17/10/2011 19:26:20

  υπεροχο αρθρο για μια χωρα περα απο τα συνορα του ονειρου και ενα λαο συγκροτημενο και αποφασισμενο να ακολουθηση εναν αρχηγο με ψυχη. θα μπορεσουμε να γινουμε τετοιος λαος? ολα οσα παραθετει ο κυριος ροδινος ειναι εφικτα.θεληση πρεπει να υπαρχει και απο τον αρχηγο και απο τους πολιτες και αποφαση για να φαμε ψαρι πρεπει να βρεξουμε παντελονια

 51. WEMBLEY avatar
  WEMBLEY 17/10/2011 19:49:37

  Πολύ ωραία για να είναι αληθινά.........

 52. TARAMAS avatar
  TARAMAS 17/10/2011 20:02:19

  Διακοπή συνομιλιών με τη τρόικα και καταγγελία του μνημονίου σημαίνει τη διακοπή της χρηματοδότησης από την τρόικα και την στάση πληρωμών. Πιστεύετε ότι Ρωσία, Κίνα, Ινδία κλπ έχουν λεφτά για πέταμα για να δανείσουν μια χρεοκοπημένη χώρα; Αγαπητέ μου κανείς δεν δανείζει μια χώρα που κήρυξε στάση πληρωμών. Γιατί μη μου πείτε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις προς τους δανειστές της, κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο αφελής για να πιστεύει ότι θα της δανείσει η Κίνα κι Ρωσία τόσα χρήματα. Δυστυχώς, ούτε δολάριο δε θα μας δανείσουν, όχι για να καλύψουμε και τις δανειακές ανάγκες μας του 2012. Όλα λοιπόν τα παρακάτω που αναφέρεις και που βασίζονται στο ότι η κυβέρνηση θα έχει χρήματα για να αγοράζει ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, να κάνει επενδύσεις, να δώσει ρευστότητα στις τράπεζες (γιατί κανείς άλλος δε θα δώσει) οι οποίες θα φάνε και το φέσι από τα δάνεια που λες ότι θα διαγραφούν, είναι στον αέρα. Δυστυχώς χωρίς χρήμα δεν γίνεται τίποτε. Το να στηρίζεις ένα οικοδόμημα σε ανεδαφικές υποθέσεις (θα δανειστούμε με διακρατικές συμφωνίες) οδηγεί στη κατάρρευσή του.

  Μακάρι νάταν έτσι εύκολα τα πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι δε θα κάνει αυτά που λες ο Σαμαράς.

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ TARAMAS 17/10/2011 20:42:06

   Θα δανειστουμε απο σενα!
   Τι ΤΑΡΑΜΑΣ εισαι?
   Λιγα απο τα λεφτα σου θα δωσεις και στη χρεωκοπημενη Ελλαδα!

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ Κωσταντινος Π. 17/10/2011 20:56:52

    Ωραία, εγώ θα σας σώσω... Περιμένω τηλ. από τον Πρόεδρο! :)

    Πάντως, ελπίζω να υπάρχει καλύτερη απάντηση απ' τη δική σου..

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ TARAMAS 18/10/2011 09:58:08

     Οι καλές απαντήσεις θέλουν και καλές ερωτήσεις αγαπητέ (πλάκα κάνω). Πολύ απλά, με το BRIC θα αναπτύξεις σχέσεις συνεργασίας (ορυκτός πλούτος, εκπαίδευση, τουρισμός, γεωργία κλπ.), όχι σχέση βοδιού-εκτροφέα, να σε ταίζει για να σε σφάξει μια μέρα. όλοι αυτοί έχουνε αρκετά συμφέροντα να σε κάνουνε "δορυφόρο"τους.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ TARAMAS 18/10/2011 10:43:21

   ΤARAMAS

   Το σχόλιό σου αποπνέει μοιρολατρία.
   Παραπέμπει σε απόλυτη υποταγή στο μνημόνιο που πέραν των επιπτώσεών του στη ζωή και κοινωνική συνοχή των Ελλήνων τους οδηγεί στην κατάθλιψη και την απαισιοδοξία.
   Και ένας λαός καταθλιπτικός είναι αδύνατο να σηκώσει κεφάλι.
   Η Πρόταση του Κ. Ροδινού ασφαλώς δεν αποτελεί τις προγραμματικές δηλώσεις μιας Κυβέρνησης, πλην όμως προσφέρει την πυξίδα για το πως μπορεί να σηκωθεί μια χώρα και να ξυπνήσει από τον εφιάλτη που της προσφέρουν και μάλιστα χωρίς ελπίδα.
   Μόνο αν στηριχθούμε στα δικά μας πόδια και αξιοποιήσουμε την πυρηνική βόμβα που λέγεται Ελληνική Περηφάνεια, υπάρχει ελπίδα να ορθοποδήσουμε.

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/10/2011 00:58:12

    Τς, τς, τς..."απόλυτη υποταγή", "Ελληνική Περηφάνια", μεγάλες κουβέντες, αλλά ουσία καμία. Δε χρειαζόμαστε εξωπραγματικά παραμύθια για να βγούμε από την κατάθλιψη, ρεαλισμό και αυτογνωσία θέλουμε, να κατανοήσουμε ότι δε μας φταίνε φανταστικοί εχθροί αλλά το στραβό μας το κεφάλι και η ημιμάθεια μας. Να σταματήσουμε να φτιάχνουμε μύθους "που μας κάνουνε να νιώθουμε καλά" και να δούμε την αλήθεια για μια φορά πριν να βουλιάξουμε.

 53. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 17/10/2011 20:02:49

  Για να πετύχει η επιχειρούμενη ανατροπή όλων των αρνητικών δεδομένων (μακάρι να την κάνει ο Σαμαράς), χρειάζεται, και ας ακούγεται παλιοκομματικό, νέο ΟΡΑΜΑ....

  Ο νέος κυβερνήτης θα πρέπει να εντάξει τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ οράματα προκοπής και πολλές φορές εύκολου πλουτισμού του καθενός σε ένα ΚΟΙΝΟ ΕΘΝΙΚΟ όραμα...

  Πως όμως να γίνει αυτό, όταν το "κατακάθι" της ελληνικής κοινωνίας, οι κάθε λογής κρατικοδίαιτοι και κομματάνθρωποι, μέσα στις συνθήκες απόλυτης φτωχοποίησης, εξακολουθούν τις ρεμούλες (δείτε στο Διάυγεια αναλυτικότερα)?...και τελικά ποιο θα είναι το νέο κοινό ΟΡΑΜΑ?

  Οι φαύλοι δεν πρόκειται να παραδώσουν...είναι αγώνας επιβίωσης και για αυτούς...η μόνη πιθανή εξέλιξη είναι η χρεοκοπία (δεν υπάρχουν επιλογές), η οποία θα οδηγήσει στην νομοτελειακή εξουδετέρωση της φαυλότητας και τελικά στην αναγκαστική επανεκκίνηση πάνω σε μια νέα βάση...

 54. Αψήφιστος (ή am με κεφαλαία) avatar
  Αψήφιστος (ή am με κεφαλαία) 17/10/2011 21:03:54

  Salto mortale θα είναι αυτό ...
  Όταν εκεί που πατάς αρχίζουν να ξεκολάνε τα βράχια, πίσω σε κυνηγάνε ανθρωποφάγοι με έτοιμα τα καζάνια με το βραστό νερό και κάτω η άβυσσος.. ε τι να κάνεις;
  Ορμάς!
  Και ο Θεός βοηθός!

 55. juliet avatar
  juliet 17/10/2011 21:06:31

  Kι αν πτωχική την βρεις ,η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
  Ετσι σοφός που έγινες,με τόση πείρα ,
  ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.
  Κύριε Ροδινέ ,όλα είναι εφικτά αρκεί να υπάρχει Ελλάδα και Ελληνες!
  Η θάλασσα της φωτό είναι ήρεμη ....εδώ έχουμε αντάρα .
  Θα τα καταφέρουμε....ΠΡΕΠΕΙ,αρκεί να υπάρχει αύριο καθαρό και ελεύθερο.

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ juliet 17/10/2011 22:24:56

   JULIET ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ (αστειεύομαι βέβαια): Juliet διάβασε το όγδοο σχόλιο εδώ: http://www.zonews.gr/Index.php?showbody=1&articleid=7439

 56. nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparhoun.gap 17/10/2011 21:15:00

  Για ένα εύλογο χρονικό διάστημα π.χ. δύο χρόνια να επιτραπεί ο επαναπατρισμός κεφαλαίων Ελλήνων και όχι μόνο , χωρίς φόρους και πόθεν έσχες, με μοναδική υποχρέωση να επενδυθούν ή να κατατεθούν σε Ελληνικές τράπεζες. Μεγάλη ρευστότητα στην αγορά και ικανό εισόδημα για την πολιτεία από την φορολόγηση των τόκων.

 57. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 17/10/2011 21:21:40

  Αν και έτσι, όπως το περιγράφεις, κε Ροδινέ, θα έπρεπε να γίνει, αν προβάλλουμε το σενάριο σου στο πανί της ελληνικής πραγματικότητας, το θέαμα θα είναι απογοητευτικό -έως παρωδία.
  Πάντως, τα αισιόδοξα σενάρια για τον μοναχικό πρίγκηπα, που σώζει το Βασίλειο πάντα μας βοηθούσαν να περιμένουμε το επόμενο πρωΐ.

 58. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/10/2011 21:42:03

  Λυπουμαι αλλα αυτα δεν γινονται.Διακοπη των συνομιλιων με την τροικα σημαινει σταση πληρωμων και ευρωπαικη και παγκοσμια κριση.
  Εδω ασχολουνται πια με την Ελλαδα οι G20 και ζητουν απο την Ευρωπη να λυσει το προβλημα της Ελλαδος και μιλαμε για περιοδειες σε αλλες χωρες προς αναζητηση δανεικων;
  Ουτε χεουν σχεση τα 4 δις που πηρε η Κυπρος απο τη Ρωσια με 62% χρεος με την Ελλαδα που χρειαζεται κουβαδες απο δις.
  Ολα αυτα θα μπορουσαν να γινουν αν υπηρχε ανεση χρονου που δεν υπαρχει.
  Αλλωστε ο ιδιος ο Σαμαρας στη Θεσσαλονικη ειπε οτι "δεν θα χασει δοση".
  Δοση απο τι;Απο Κινεζους.
  Θεωρω οτι η φυγη απο την πραγματικοτητα και οι υποσχεσεις που δεν μπορουν να πραγματοποιηθουν δυσκολευει το εργο της μελλοντικης κυβερνησης που αν δωσει υποσχεσεις που δεν πραγματοποιουνται δεν θα μεινει πανω απο λιγους μηνες.

 59. tasos avatar
  tasos 17/10/2011 21:46:10

  Συγχαρητήρια !

  Και μόνο ο χρόνος που αφιερώνεις για να συντάξεις όλα αυτά τα πάντα δομημένα κείμενα , απο γνήσιο ενδιαφέρον για ένα καλύτερο αύριο , για μία καλυτερη Ελλάδα μου αρκούν .

  Εύχομαι το όραμα να υπερνικήσει την μαυρίλα , η ελπίδα την απαισιοδοξία και πράγματα σαν αυτά που σκέφτεσαι να γίνουν πραγματικότητα .

  Keep walking....

 60. Stelios Papa. avatar
  Stelios Papa. 17/10/2011 22:02:03

  Κύριε Ροδινέ,
  Ωραία και όμορφα όλα αυτά , φαίνονται ιδανικά και συμφωνώ με όσα διάβασα. Θα ήθελα όμως και τη γνώμη σας για το αν θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι και ποιοι θα είναι οι μισθοί τους (αφού είναι αποδεδειγμένο πως ότι ο κομματικός στρατός του πολιτικού κατεστημένου, έχει εγκατασταθεί εδώ και τριάντα χρόνια στο δημόσιο τομέα κάνοντας το δυσκίνητο και αναποτελεσματικό προβληματικό)
  ...και επιπλέον, με αν (που το εύχομαι ) ο κ. Σαμαράς, έχει σκοπό να κάνει τα όσα γράφετε , με ποιους κομματικούς ιπποπόταμους θα κυβερνήσει ; Όλοι αυτά τα πολιτικά βαμπίρ που τα φάγαμε στη μάπα επί κυβερνήσεως Καραμανλή, δεν θα αναζητήσουν τη θέση τους σε καρέκλες και γραφεία υφυπουργείων, υπουργείων, δημοσίων υπηρεσιών κλπ . Το ΠαΣοΚ , έχει κλείσει τον κύκλο του , η Ιστορία, έχει ανοίξει νέα, καθαρή σελίδα στο βιβλίο της και ετοιμάζετε να το καταγράψει και να την παραδώσει στους ιστορικούς του μέλλοντος μάλλον όχι με τις καλλίτερες εντυπώσεις. Η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά πως νομίζετε ότι θα τα καταφέρει ενάντια στο σύστημα όταν χρωστάει πάνω από 127 εκ. ευρώ, ειδικά σε τράπεζες, έχοντας βάλει ενέχυρο στις τράπεζες τις μελλοντικές κρατικές επιδοτήσεις της; ( συνολικά όλα τα κόμματα χρωστούν κοντά στα 250 εκατομμύρια !)
  Μήπως τελικά θα πρέπει τελικά να αναζητήσουμε κάτι εντελώς ριζοσπαστικό σαν λύση, χωρίς κανένα κόμμα , χωρίς καμία σάπια ιδεολογία και να ξεκινήσουμε από εδώ , από την Ελλάδα , ξανά την παγκόσμια ιστορία, όπως όταν ανέτειλε η δημοκρατία στην Αρχαία Αθήνα;

 61. Aris. A avatar
  Aris. A 17/10/2011 22:16:59

  Kώστα Καλησπέρα

  Το μυστικό της επιτυχίας οποιουδήποτε κληθεί να κυβερνήσει το καράβι είναι να καταφέρει να σπάσει την χούντα του 15% των διεφθαρμένων επί των 85% των τίμιων και εργαζομένων Ελλήνων που μας καταδυναστεύουν.

  Δεν ξέρω πως γίνεται αλλά άμα έρθει το 85% στο προσκήνιο και αρχίζει και δουλεύει με όρεξη και φαντασία το μαγαζί θα πάρει μπρος.

  Για παράδειγμα μιλάμε για διαφθορά στο δημόσιο.

  Είναι γνωστές οι υπηρεσίες που παράγουν διαφθορά πολεοδομίες, εφορίες, τελωνεία, τμήματα προμηθειών.

  Δεν χρειάζεται να θεωρητικολογείς βαράς κατευθείαν στο ψαχνό.

  Δειγματολειπτικό έλεγχο της περιουσίας 1.000 υπαλλήλων που πέρασαν κατά καιρούς από κρίσιμα πόστα.

  Φέρνεις υπαλλήλους από άλλα πόστα στου δημοσίου σε αυτές τις θέσεις στέλνεις τους παλιούς για τσάι και τελειώνεις το πρόβλημα.

  Δεν φαντάζομαι μετά το χάλι που επικρατεί στις εφορίες να επικαλεστεί κανείς ότι θα μειωθούν τα δημόσια έσοδα λόγω απομάκρυνσης "εμπειρων υπαλλήλων".

  Ο Ψυχραιμίας λέει ότι το πράγμα δεν σηκώνει διαπραγμάτευση.

  Εγώ λέω ότι μας πάνε για σφάξιμο έτσι και αλλιώς.

  Μια ισχυρή κυβέρνηση μετά από εκλογές με στοιχισμένη πίσω της την κοινωνία γιατί να μην διεκδικήσει το καλλύτερο.

  Επειδή τις μικρότερες ιδέες τις καρποφόρησαν οι δημιουργικότεροι άνθρωποι δεν υπάρχουν 5.000 Ελληνες που θα στρατευθούν να δουλέψουν για την σωτηρία της πατρίδας;;

  Εγώ ως νέος άνθρωπος θα έβαζα και ηλικιακά κριτήρια.

  Βαρέθηκα τα τσογλάνια των 35 40 χωρίς καμία προυπηρεσία εργασίας εκτός από τρόφιμοι των κομματικών νεολαιών.

  Για να πας σε δημόσια θέση πρέπει να έχεις ματώσει πρώτα επαγγελματικά.

  Και για να κόψεις και τα αρπαχτικά οριοθετείς συμβολικό μισθό 3000 ευρώ.

  Οποιος θέλει ας δουλέψει για την δόξα. Και υπάρχουν πολύ φτασμένοι που θα το κάνουν.

  Τέλος εκεί που πονάμε είναι στην εφαρμογή.

  Εγώ θέλω έναν πρωθυπουργό που θα βγαίνει από το γραφείο χωρίς κάμερες για να επιβλέπει ο ίδιος την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

  Να πηγαίνει στα νοσοκομεία το βράδυ να μιλάει με τα πληρώματα της Αμεσης Δράσης πρόσωπο με πρόσωπο που θα μπουκάρει στις δημόσιες υπηρεσίες να δει αν υπάρχουν ουρές.

  Οι άνθρωποι του πεζοδρομίου της καθημερινής μάχης θα σου δώσουν τις ποιο χρήσιμες ιδέες.

  Και έχουν και μια όρεξη να νοιώσουν ότι ακούγονται που δεν θα τους πιάνεις.

  Εναν Ρεχάγκελ θέλουμε για πρωθυπουργό να διώξει τα καλόπαιδα Ελευθερόπουλους και Γεωργάτους και να φέρει όσους αγαπάνε την ομάδα και θέλουν να δουλέψουν Χαρισταίες και λοιπούς.

  • Theo avatar
   Theo @ Aris. A 18/10/2011 00:33:26

   παλι Γερμανο? (αστειευομαι...)

 62. Κακαβούλης avatar
  Κακαβούλης 17/10/2011 23:47:02

  Τώρα στο ΜΕΓΑ ο Παπαθανασίου κονιορτοποίησε τον Παπακωσταντίνου.
  Μιλάμε για σκόνη. Πολύ σκόνη.

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ Κακαβούλης 18/10/2011 00:40:16

   Ξύλο αλύπητο...και είναι και βραχνιασμένο το Παπάκι...Μπορεί να έχει και πυρετό...Το χρυσούλι μου...

 63. g.m. avatar
  g.m. 18/10/2011 02:12:16

  Το καλύτερο που είπες φίλε μου είναι η Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Η χώρα χρειάζεται νέο Σύνταγμα, γιατί το υπάρχον έχει καταντήσει κουρελόχαρτο. Για παράδειγμα, αναφέρεις όσοι έβαλαν το χέρι στο μέλι από το 1974 θα πάνε φυλακή!Πως έχουν παραγραφεί τα αδικήματα!Ποιος θα τους δικάσει; Η Δικαστική εξουσία έχει οδηγηθεί σε ένα καθεστώς περίπου αρνησηδικείας (σε αυτό έχει δίκαιο η τρόικα)
  Ιδρύεται εταιρεία, η οποία αγοράζει από τη δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα, σε τιμές κάτω της ονομαστικής τους αξίας, αναφέρεις! Ουσιαστικά αυτή η εταιρεία είναι τράπεζα τοξικών. Από που θα χρηματοδοτηθεί;
  Σου εύχομαι να πραγματοποιηθούν τα όνειρα σου! Γίνουν ή όχι πράξη, εμείς οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να παραμυθιαζόμαστε και λίγο. Διαφορετικά, υπό τις τωρινές συνθήκες, θα καταλήξουμε όλοι με φάρμακα!

 64. johny avatar
  johny 18/10/2011 03:07:36

  Είναι πολύ καλό να δίνουμε έστω και ελπίδα στους νέους ανθρώπους πως υπάρχει τρίτος δρόμος. Πάλι αυτές οι προτάσεις αφήνουν πολλά ερωτηματα αναπάντητα και δε συνοδεύονται με αριθμούς -ξέρω ότι δεν είναι δουλειά σου αυτή... Όμως, αυτη τη στιγμή δεν έχω να ελπίζω σε κανέναν παρά μόνο σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του Σαμαρά, εκ των πραγματων. Όμως επίτρεψε να σου κάνω μια ερώτηση: λες 'έτοιμοι να κάνουμε το άλμα προς τα μπρος'. Θεωρώ ότι είσαι νέος άνθρωπος, άλμα προς τα μπρος με τα ίδια υλικά; Αντί να βγεις εσύ κι εγώ μπροστάρης και να παραμερίσουμε τα τζάκια και τους επαγγελματίες πολιτικούς; παρότι κεντροδεξιός βλέπω την ορθή λύση μόνο έξω από το πολιτικό σύστημα που μας τσάκισε και μας ατίμασε...

 65. helios avatar
  helios 18/10/2011 04:50:59

  1) να επιβάλουν / να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις,αγρότες κλπ … να χρησιμοποιούν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία ώστε να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερη ανάγκη από εργατικά χέρια.Υπάρχει έντονη υστέρηση στην τεχνολογική ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας στην χώρα μας με αποτέλεσμα να μην είμαστε ανταγωνιστικοί και παραγωγικοί, να αυξάνεται το τελικό κόστος των προϊόντων και να αυξάνεται έτσι συνεχώς ο εποικισμός της Ελλάδας.
  Από το πιο απλό μέχρι το πιο πολύπλοκο:
  π.χ.αυτόματοι πωλητές βενζίνης στα βενζινάδικα, πλήρη εκμηχάνιση της αγροτικής παραγωγής ( π.χ.http://kopanakinews.files.wordpress.com/2010/01/8.pdf), υπερσύγχρονη τεχνολογία (π.χ.kuka robotics) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να εφαρμοστεί σε πάρα πολλούς κλάδους και τομείς κλπ …


  2) να επιδοτήσουν Έλληνες ανέργους που αν δεν δεχτούν θα παίρνουν μειωμένο επίδομα ανεργίας ή και καθόλου, ενώ αν δεχτούν θα παίρνουν ολόκληρο το επίδομα συν τον μισθό της εργασίας.Όσο πιο βαριά είναι η εργασία, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το επίδομα εργασίας.

  3)κάθε Έλληνας (φοιτητής, συνταξιούχος, εργαζόμενος κλπ …) που θέλει να ενισχύσει το εισόδημα του έστω και για ένα μεροκάματο θα πρέπει να του εξασφαλίζεται αυτή η δυνατότητα.

  4) ισχυρά κίνητρα για προσέλκυση Ελλήνων εργαζομένων του εξωτερικού στα πρότυπα του Ισραήλ.

  5) ισχυρά κίνητρα για εσωτερική μετανάστευση των επιχειρήσεων με υψηλό ποσοστό αλλοδαπών εργαζομένων σε περιοχές με υψηλό ποσοστό ανεργίας Ελλήνων εργαζομένων.

  Στην Θράκη τούρκοι επιχειρηματίες περιμένουν να πέσουν σαν τις ακρίδες και να αγοράσουν κλειστά εργοστάσια σε διάφορες βιομηχανικές ζώνες της Θράκης, ενώ υπάρχουν ολόκληρες βιομηχανικές ζώνες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (αττική,βοιοτία κλπ...), όπου ο έλληνας εργαζόμενος είναι είδος προς εξαφάνιση. Θα μπορούσαν λοιπόν πάρα πολλά εργοστάσια να μεταφερθούν στη Θράκη για παράδειγμα.

  Πρόσφατα έδειξε ένα ρεπορτάζ όπου Ελληνίδες ράπτριες από τη Μακεδονία να έχουν μεταναστεύσει στη Βουλγαρία, καθώς είχαν κλείσει όλες οι βιοτεχνίες στην περιοχή τους και δεν έβρισκαν πλέον εργασία. Δεν θα μπορούσαν για παράδειγμα να δημιουργηθούν βιοτεχνικά πάρκα στη Μακεδονία και να μεταφερθούν σε αυτά βιοτεχνίες π.χ. από την Αθήνα που απασχολούν λαθρομετανάστες;
  Όπως δεν έχουμε την πολυτέλεια να μεταναστεύουν στο εξωτερικό έλληνες επιστήμονες , άλλο τόσο δεν έχουμε την πολυτέλεια να μεταναστεύουν στο εξωτερικό εξειδικευμένοι εργάτες και εργαζόμενοι.
  Μια ιδέα θα ήταν επίσης να δημιουργηθούν συγκεκριμένες βιομηχανικές και βιοτεχνικές ζώνες στις περιοχές των συνόρων, όπου θα μπορούσαν έτσι να τονωθούν και πάλι οι περιοχές αυτές και αν χρειαζόμαστε αλλοδαπούς θα μπορούν να έρχονται από τις γειτονικές χώρες να εργάζονται και να επιστρέφουν τις πατρίδες τους, με τον τρόπο αυτόν θα αποφύγουμε τον εποικισμό της Ελλάδας.

  6)Ισχυρά και σοβαρά αντικίνητρα προκειμένου οι επιχειρήσεις να μην προσλαμβάνουν αλλοδαπούς π.χ. υψηλότερη φορολογία / υψηλότερες εισφορές/ υψηλότερα δημοτικά τέλη/περισσότερα ένσημα κλπ....

  7)
  i) Ισχυρές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων. Με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε και από τους εργολάβους και υπεργολάβους ( πολλοί από τους οποίους πλέον είναι αλλοδαποί π.χ. στην καθαριότητα) που τους πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ και που απασχολούν σχεδόν αποκλειστικά αλλοδαπούς.

  ii) Διοχέτευση 200.000 - 300.000 δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα (κατά βάση σε επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα και όχι μόνο) με το κράτος να αναλαμβάνει το 30% - 40% του εισοδήματος τους για τα επόμενα πέντε χρόνια.Θα μπορούσε λοιπόν και με αυτόν τον τρόπο να αντικατασταθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αλλοδαποί.

  8)Ανασύσταση της ΜΟΜΑ και πολλών άλλων μορφών της, οι οποίες δεν θα επικεντρωθούν μόνο στον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά και σε άλλους κλάδους και τομείς αναλόγως των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί και θα δημιουργηθούν στο μέλλον.

  9) όταν όλα τα παραπάνω εξασφαλιστούν και υπάρχει ανάγκη για εργατικά χέρια, τότε και μόνο τότε το κράτος ή οι τοπικοί άρχοντες( δήμαρχοι, νομάρχες, περιφερειάρχες κλπ) θα έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να υπογράφουν χρονικές συμβάσεις εργασίας ανάλογα με τον κλάδο εργασίας με χώρες κυρίως της Ε.Ε. για προσέλκυση αλλοδαπών εργαζομένων, είναι η λεγόμενη κυκλική μετανάστευση που εφαρμόζουν πλέον όλο και περισσότερες χώρες της Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου (παρά τα τεράστια προβλήματα λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει).
  Η Δανία π.χ. τα τελευταία χρόνια συνεχώς προσελκύει Γερμανού εργάτες.
  Γιατί λοιπόν να μην συνεργαστούμε π.χ. με τις χώρες της Βαλτικής.
  Καμία νομιμοποίηση λοιπόν σε αλλοδαπούς που έχουν εισέλθει παράνομα στην πατρίδα μας.

 66. juliet avatar
  juliet 18/10/2011 07:47:36

  Χρήστο Δημάρη
  Καλημέρα,
  είμαι της φουρτούνας ,με την νηνεμία ζαλίζομαι......:D
  To διάζασα ,το κύμα μεγαλώνει και σιγά -σιγά αυτοί που ''τσινίσανε''(λέξη της νόνας μου)θα νοίωσουν την δικαίωση.....αλλά η πίκρα ,η ρημάδα πότε θα φύγει;

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ juliet 18/10/2011 16:39:16

   Ποτέ.

 67. Κρης avatar
  Κρης 18/10/2011 08:13:20

  Η είδηση ( πρό τριμήνου )
  Συνάντηση Σαμαρά – Γλέζου για τις γερμανικές αποζημιώσεις
  h**p://www.antinews.gr/2011/07/11/111950/

  Να ζητηθεί σύγκλιση των τεσσάρων νικητήριων δυνάμεων
  να μας πουν τελικά μας οφείλει ή όχι η Γερμανία ;
  Προσφυγή σε οιονδήποτε Διεθνές δικαστήριο για τα δάνεια το κληρινγκ κλπ

  Δεν έχουμε τεχνογωσία ;
  οι Ισραηλινοί με 10-15 ή και 20 % θα προσφερθούν άμεσα ή όχι ;

  Δεν γίνεται ο Ελληνικός Λαός να είναι ο Μοναδικός που Δέν φόρεσε
  Γερμανική στολή και να πάει να πολέμησει στην Ρωσία ( Ρωσος στρατηγος
  το ανέφερε στον Γλεζο οπως ο ίδιος εχει διηγηθει ).
  ( πριν μερικά χρόνια κατα την διάρκεια εργασιων ,ειχαν βρεθει στα τείχη του Κρεμλίνου 200 σκελετοι Ολλανδων που ειχαν χαθει μεσα στην χιονοθυελα )

  και να έχουμε τους απογόνους τους να μας Χλευάζουν Καθημερινά.

 68. netakias avatar
  netakias 18/10/2011 08:36:05

  @rally monkey

  Φίλε έχεις απόλυτο δίκιο, μπορεί το βιογραφικό του να είναι τεράστιο, αλλά δεν παύει να είναι ένας ακαδημαϊκός. Δηλαδή όπως κι οι προκάτοχοι του (πχ Αλογοσκούφης κτλ) ήταν πάντα υπάλληλοι και στο τέλος του μήνα πληρώνοντας.

  Δεν ξέρουν την αγωνία της Αγοράς. Λένε εύκολα, για να αυξηθούν τα έσοδα, αυξήστε τις τίμες (εδώ φόροι).

  Αντε βρε μάγκα να το κάνεις αυτό στην πραγματική οικονομία. Σε δυο μήνες θα έχεις βάλει λουκέτο.....

 69. Heracles avatar
  Heracles 18/10/2011 08:39:12

  Κύριε Ροδινέ ! Μας λέτε τι θα κάνει ο κύριος Σαμαράς και η μελλοντική του κυβέρνηση. Το ότι κάθε μία απο αυτές τις δράσεις θα προκαλέσει και μια ανάλογη αντί-δραση το σκεφτήκατε ;

  - O Σαμαράς διακόπτει τις συζητήσεις με την τρόικα για να σκεφτεί τι θα κάνει...

  η τρόικα προφανώς περιμένει τον κύριο Σαμαρά να αποφασίσει...

  - ο Σαμαράς φέρνει νομοθέτημα στην Βουλή για το “πόθεν έσχες” όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά. Ο έλεγχος προχωράει ταχύτατα...

  και αν ο έλεγχος αποδείξει ότι ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ΔΕΝ μπορούν να δικαιολογήσουν τα περουσιακά τους στοιχεία, τι κάνει ο κύριος Σαμαράς ;

  συγχαρητήρια για τον τρόπο γραφής και τον ενθουσιασμό σας σε μια τόσο δύσκολη εποχή αλλά φοβάμαι ότι ο τελευταίος σας παρασύρει στην ουτοπία...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Heracles 22/10/2011 16:48:26

   Για το πρώτο, προφανώς ο Σαμαράς θα διακόψει τις συζητήσεις εάν η συνέχισή τους δεν αφήνει κανένα περιθώριο οποιασδήποτε θετικής εξέλιξης για τη χώρα μας, οπότε το τελευταίο που θα μας κάνει ζημιά θα είναι η ανυπομονησία των τροικανών.

   Για το δεύτερο, δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα? Ο ηθικός αντίκτυπος? Ίσα ίσα που δείχνει ότι δεν χαρίζεται σε "ημέτερους". Θέμα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας? Προφανώς μπορεί να υφίσταται πρόβλεψη για έκπτωση του αξιώματος και ανάληψή του από επιλαχόντα/ούσα.

 70. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 18/10/2011 10:24:03

  Κ.Ροδινέ
  Α-Ρ-Ι-Σ-Τ-Α

  Μόνο μια πορεία αντίστασης, έμπνευσης και Εθνικής Ανάτασης μπορεί να είναι επιτυχής γιατί θα κάνει τους Έλληνες να αντέξουν μια οπωσδήποτε δύσκολη διαδρομή.

 71. ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΛΑΜΗΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΛΑΜΗΣ 18/10/2011 10:29:15

  Το ένα και αξεπέραστο; πρόβλημα είναι η νοοτροπία της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, δηλαδή η δική μας. Θα θελήσουμε να αλλάξουμε; να ξεβολευτούμε; να στερηθούμε καταναλωτικές ανάγκες και συνήθειες; Αν αποφασίσουμε ως έθνος ότι για να σωθούμε εμείς και η Ελλάδα πρέπει να παλέψουμε για το όλον και όχι για την πάρτη μας τότε μπορούν να γίνουν θαύματα. Αν όχι τότε μόνο λόγια και φασαρία για το τίποτα.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΛΑΜΗΣ 18/10/2011 11:35:19

   Νίκο Βαρλάμη

   ΑΚΡΙΒΩΣ

 72. rs avatar
  rs 18/10/2011 12:24:58

  Αυτό δεν είναι κείμενο είναι η ... "επίθεση στα χειμερινά ανάκτορα"
  Και όλα αυτά τα ακούμε από την Δεξιά! Το ότι συμβαίνει αυτό, δείχνει την παντελή σύγχυση όχι μόνον της κοινωνίας αλλά και των ... εννοιών.
  Πάντως εάν ο Σαμαράς έφερε στην ΝΔ τέτοια αλλαγή... Μπράβο !
  Τι να πώ άλλο.

 73. anti - Giannis avatar
  anti - Giannis 18/10/2011 12:32:47

  Ωραίο όνειρο είδε ο συγγραφέας. Να 'σαι καλά άνθρωπε μου που το μοιράστηκες.

 74. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 18/10/2011 13:02:05

  Ας μην ξεχνάμε ότι υπακούουμε στις ντιρεκτίβες της ΕΕ, δηλ. της Ελεύθερης Οικονομίας και της Παγκοσμιοποίησης. Συνεπώς, πολλά από αυτά που θα έπρεπε να γίνουν και ο τρόπος με τον οποίον θα έπρεπε να γίνουν θα βρει πάμπολλα πρόσθετα εμπόδια. Και κάθε εμπόδιο θα κρύβει και εκβιασμό, πίεση, δολοπλοκία. Χρειάζεται λοιπόν όχι απλή, αλλά αυξημένη αυτοδυναμία, που δεν είναι τόσο πιθανή, ή συναίνεση (ειλικρινή), που θα την αρνηθούν, όσοι σήμερα την επιζητούν.
  Κοντολογίς, κε Ροδινέ, καλό το σενάριο, αλλά για Κυβέρνηση Εθνικής Ανατάσεως, που θα ήθελα να δω, αλλά το Ελληνικό Κοινοβουλευτικό σύστημα εκ συνθέσεως δεν επιτρέπει.

 75. ΝΙΚΗ avatar
  ΝΙΚΗ 18/10/2011 13:11:42

  Διάβασα πιο πάνω το σχόλιο του 19χρονου jim και χάρηκα γιατί σημαίνει πως σκέφτεται και προβληματίζεται. Πριν λίγα χρόνια όταν θα ψήφιζα κι εγώ για πρώτη φορά τις ίδιες ανησυχίες είχα. τώρα που πέρασε καιρός ήθελα να του πω πως πάλι τις ίδιες ανησυχίες έχω. Τότε εμπιστεύτηκα, πίστεψα και απογοητεύτηκα. φυσιολογικό! είναι ρίσκο! σήμερα, ξαναελπίζω, ξαναπιστεύω γιατί πολλά έχουν άλλάξει και δεν το μετανιώνω. Το να τα παρατήσεις και να πεις δεν πιστεύω τίποτα, δεν πάω να ψηφίσω, δε με νοιάζει είναι η πιο λάθος επιλογή! δίνεις το δικαίωμα σε άλλους μη σκεπτόμενους να ορίζουν το μέλλον σου με τη δική τους ψήφο. εσύ προφανώς δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία οπότε ψάξε και βρες τι σε εκφράζει περισσότερο. εγγυήσεις για το τι θα γίνει δεν υπάρχουν...
  Το άρθρο του Κ.Ροδινού λέει πολλά!! δεν μπορεί κανεις να μας υποσχεθεί πως όλα θα πραγματοποιηθούν. Είναι ιδέες και προτάσεις που κανείς από την κυβέρνηση όχι δεν έκανε αλλά μπορεί να μην σκέφτηκε. Εντάξει αυτό το τελευταίο θα το πάρω πίσω. Εννοείται ότι ξέρουν πως αυτές οι προτάσεις αποτελούν λύση αλλά δε γίνεται να το παραδεχτούν δημόσια αφού το συμβόλαιο με τους έξω λέει ότι πρέπει να μας πάνε από άλλο δρόμο... Γι'αυτό jim ψάξου, σκέψου, ρίσκαρε, διάλεξε και πάρε!!! δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά...

 76. Ανώνυμος Έλληνας avatar
  Ανώνυμος Έλληνας 18/10/2011 13:12:38

  Ολα τα πιο πανω με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο! Oμως (ναι υπάρχει μια ειλικρινής απορία). Μπορει καποιος η ο κ. Κώστας Ροδινός να μου εξήγηση επακριβώς πως κι αν ειναι δυνατόν να καταγγείλουμε (μονομερώς) την μνημονιακη σύμβαση που οπως ολοι γνωριζουμε ειναι κατα ακολουθία του Βρετανικου δίκαιου?? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ανώνυμος Έλληνας 18/10/2011 16:24:03

   τη μνημονιακή σύμβαση προφανώς και μπορούμε.
   Η δανειακή, αν δεν κάνω λάθος, που μάλλον δεν κάνω, δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή.
   Ομως, και να έχει κυρωθεί, εφαρμόζεται το δίκαιο που τη διέπει για την καταγγελία των συμβάσεων.

 77. Anonimos Ellinas avatar
  Anonimos Ellinas 18/10/2011 13:34:33

  Ολα τα πιο πανω με απόλυτα βρίσκουν σύμφωνο αλλα, (ναι υπάρχει μια ειλικρινής απορία). Μπορει καποιος η ο κ. Κώστας Ροδινός να μου εξήγηση επακριβώς πως κι αν ειναι δυνατόν να καταγγείλουμε (μονομερώς) την μνημονιακη σύμβαση που οπως ολοι γνωριζουμε ειναι κατα ακολουθία του Βρετανικου δίκαιου?? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 78. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 18/10/2011 13:57:36

  και είναι κακό αυτό;

 79. promitheas avatar
  promitheas 18/10/2011 16:14:58

  Αγαπητέ Κώστα Ροδανέ. Πριν διώξουμε την τριμερή, θα ήταν προτιμότερο να διώξουμε από πάνω μας τα δίχτυα της επικρατούσας ιδεολογίας της μεταπολίτευσης που μας χρεωκόπησαν, που συσκοτίζουν και στρεβλώνουν μια απλή αλήθεια: Ότι για να ευημερίσει ο Έλληνας, ν' αναδειχθούν οι αρετές του και να αποκτήσει ένα πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο δεν χρειάζεται ο σχιζοφρενικός εναγκαλισμός του κράτους που δημιουργεί μόνο διαφθορά και ελλείματα, αρκεί να υπάρχει ένα σωστό θεσμικό πλαίσιο, όπως αναλυτικά και με σαφήνεια έχω προτείνει από 1996, που θα τον προστατέυει από την αυθερεσία του ιδίου του συστήματος και παράλληλα θα προωθεί προς την εξουσία τους πραγματικά άξιους να μας κυβερνήσουν. Ικανοί υπάρχουν, αλλά σ' 'ενα αναξιοκρατικό σύστημα βρίσκονται σε λάθος μεριά της πυραμίδας.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ promitheas 18/10/2011 16:21:49

   Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σας περισσότερο!

 80. Orestios avatar
  Orestios 18/10/2011 16:41:09

  Μία μόνο συμβουλή στον Σαμαρά μπορώ να δώσω.
  Βάλε νέους ανθρώπους που είναι ορεξάτοι για δουλειά.
  Υπάρχουν

 81. Antoine avatar
  Antoine 18/10/2011 18:12:30

  Κύριε Ροδινέ

  Σας διαβάζω αρκετά και δεν έχω τολμήσει να ρωτήσω κάτι που διαφαίνεται ίσως στα άρθρα σας αλλά θα ήθελα μια απάντηση. Χωρίς να κατηγορηθώ ως κόλακας, και βάση της συλλογιστικής σας αποτελείτε έναν τίμιο στις ιδέες σας και μορφωμένο άνθρωπο (όπως τουλάχιστον τις εκφράζετε). Πιστεύετε πραγματικά ότι ο κ Σαμαράς αποτελεί τον ηγέτη που θα θέλατε σε μια χώρα όπως η Ελλάδα ή μεταξύ των τυφλών βασιλεύει ο μονόφθαλμος?

  Σκεφτείτε το και ας μη μου απαντήσετε. Σκεφτείτε το σαν ένα ερώτημα πολιτικο φιλοσοφικού χαρακτήρα που θα κάνατε στον εαυτό σας. Η παιδεία σας, θα επέτρεπε μια καταφατική απάντηση? Ο εαυτός σας, χωρίς το κουστούμι του αρθρογράφου, του εργαζόμενου. Και αν κάποιος πιστεύει πως αυτά που πράττει είναι και αυτό που Είναι ο ίδιος, ας θυμίσω τη ρήση του Νίτσε που οδήγησε ένα ολόκληρο ρεύμα στοχασμού 'Γίνε αυτό που ήδη είσαι'.

  Υπό αυτό το πρίσμα, σαν άνθρωπος, σαν Έλληνας πιστεύεται πως ο Σαμαράς, μέρος ο ίδιος του πολιτικού συστήματος που έθρεψε τη κρίση, θα 'γεννήσει' κάτι νέο? Και σε ποια ατράνταχη απόδειξη βασίζεται αυτό το πιστεύω, καθώς η πολιτική του πορεία ήταν μια ενδιαφέρουσα πορεία βυθισμένη εξ ανάγκης στο ελληνικό πολιτικό πράττειν και φαίνεσθαι.

  Φυσικά δεν αναζητούμε έναν Αλέξανδρο, έναν Λούθερ Κινγκ ή οποιονδήποτε άλλο. Τα συγκριτικά μοντέλα αρχηγίας καθώς και οι συμβουλές περί Ηγεσίας (όπως διάβασα σε ένα ενδιαφέρον κατα τα άλλα άρθρο στο antinews) αποτελούν λανθάνουσες μορφές επικοινωνίας και αντίληψης της πραγματικότητας (βλέπε τεκμηριωμένη απάντηση στο βιβλίο του Αρθούρου Σοπενάουερ 'Ο κόσμος ως θέληση και αναπαράσταση).

  Επιτρέψτε μου να αποβάλλω τυχόν ταμπέλες πολιτικού χαρακτήρα καθότι αποτελώ έναν νέο που λόγω διαβίωσης στο εξωτερικό δεν είχα τη τύχη μέχρι σήμερα να καταθέσω την άποψη μου στη κάλπη.

  Σας Ευχαριστώ

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Antoine 18/10/2011 18:29:34

   Αφού έχετε μορφοποιημένη άποψη γιατί ρωτάτε; Πράγμα που φαίνεται και απο ψευδώνυμο που επιλέγετε.

 82. zame avatar
  zame 18/10/2011 22:29:17

  «Εσείς βλέπετε κάτι και λέτε: «Γιατί;» ΄
  Ομως εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ, και λέω: «Γιατί όχι;»

  ..ουυυααααου!!!

 83. Καρεότης avatar
  Καρεότης 20/10/2011 01:22:01

  Μια αφελής ερώτηση: Μπορούμε να διώξουμε την τρόικα έχοντας ως νόμισμα το ΕΥΡΩ; Είναι δυνατόν να ασκήσουμε οικονομική πολιτική αγνοώντας την ΕΚΤ; Το σενάριο που αναπτύξατε κύριε Ροδινέ προϋποθέτει Δραχμή.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Καρεότης 20/10/2011 09:20:01

   Κατ' αρχήν δεν πρόκειται για σενάριο, για ιδέες πρόκειται.
   Και δεύτερον, είμαι εναντίον της της επιστροφής στη δραχμή.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Καρεότης 22/10/2011 17:15:15

   Καμία από αυτές τις ιδέες δεν προϋποθέτει αυτόνομη νομισματική πολιτική. Εάν είχαμε ήδη ισχυρό εθνικό νόμισμα θα ήταν πιο εύκολο μεν (αυτό ούτως ή άλλως θα μας είχε γλυτώσει από αρκετά βάσανα εδώ και καιρό), αλλά τώρα η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα μόνο φτώχεια και φρενάρισμα κάθε δυνατότητας ανάπτυξης μπορεί να σημάνει. Ακούγονται πολύ όμορφα και ρομαντικά τα περί επανορθοπόδησης της ελληνικής παραγωγής και της αύξησης του εμπορικού ισοζυγίου, αλλά αύριο που πρέπει η τάδε εταιρεία να φέρει εμπόρευμα που χρειάζεται καμιά δεκαριά χρόνια για να αναπτυχθεί η παραγωγή του εδώ και ήδη δεν έχει πίστωση από το εξωτερικό λόγω ελληνικής πραγματικότητας και όχι δικής της ευθύνης, τι θα κάνει σε περίπτωση περάσματος σε ένα αναξιόπιστο εθνικό νόμισμα? Θα κλείσει? Έτσι απλά? Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει να χάσετε ακόμα και το σπίτι σας, αλλά, μιλώντας εκ πείρας, αν χάσεις τα πάντα δε σου μένει και πολύ διάθεση να ασχοληθείς με ρομαντικές ιδέες και ασκήσεις οικονομικής επανάστασης. Και μη νομίζετε ότι μια ολόκληρη γενιά θα δεχτεί να θαφτεί επειδή μερικοί λένε "γράψτε λάθος". Θα ματώσουμε για να επιβιώσουμε, αλλά ιδανικοί αυτόχειρες δεν γινόμαστε.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ TopGunZ 22/10/2011 17:16:48

    Τα παραπάνω δεν είναι μομφή σε σας προσωπικά κε Καρεότη, αλλά πρέπει να βάζουμε τα πράγματα στην σωστή προοπτική όταν αρχίζουμε τη συζήτηση για την έξοδο από το ευρώ.

 84. ΜΠ avatar
  ΜΠ 20/10/2011 07:40:25

  Κύριε Ροδινέ μακάρι για όσα γράφετε και μας συγκινούν. Παρακαλώ δεχθείτε δύο προτάσεις:
  1) Δωρεάν παιδεία και άνοιγμα των Πανεπιστημίων για όλους όσους επιθυμούν να σπουδάσουν, υπό όρους όμως όπως: Προϋπόθεση για την παραμονή και τη συνέχεια των σπουδών να είναι η επιτυχής συμμετοχή στις εξετάσεις συγκεκριμένων διδακτικών ενοτήτων κάθε χρόνο με ελάχιστο χρόνο παραμονής τα τρία χρόνια μαζί με το πτυχίο. Αν στα τρία χρόνια δεν καταφέρει ο σπουδαστής το πτυχίο του δίνεται ένα εξάμηνο παράταση για το πτυχίο, μετά θα διαγράφεται από τη σχολή. Έτσι δεν θα έχουμε τους "αιώνιους φοιτητές", που καταλαμβάνουν θέσεις και αφαιρούν το δικαίωμα από κάποιον άλλο σπουδαστή που θέλει να μπει στο πανεπιστήμιο.
  2) Πολεμικές αποζημιώσεις. Να εγγραφούν στον προϋπολογισμό και να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Γερμανίας. Να ασκήσουμε αφόρητη πίεση για το θέμα αυτό. Μην το απαξιώνουμε, δεν μας επιτρέπεται ως Έλληνες.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΜΠ 20/10/2011 09:23:20

   κάθε καλή ιδέα είναι ευπρόσδεκτη!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΜΠ 22/10/2011 17:45:00

   Αναγνωρίζοντας φυσικά το σωστό και το αγαθό του πυρήνα της σκέψεώς σας, θα μου επιτρέψετε σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος να σας προσάψω ελαφρά επιπολαιότητα. Όντας στη δυσάρεστη θέση να φέρω την ταμπέλα του υπεραιωνόβιου φοιτητή θα ήθελα να σας επισημάνω οτι ξεχνάτε πολύ σημαντικές παραμέτρους.
   Πρώτον δεν βλέπω να σας ενδιαφέρει η πιθανότητα ο φοιτητής να είναι εξαναγκασμένος να εργάζεται (όπως στην περίπτωσή μου) κατά τη διάρκεια των σπουδών του, στην περίπτωση των αρρένων η πιθανότητα να παρεμβάλλεται η στρατιωτική θητεία (επίσης κάτι που υπέστη προσωπικά) και, τέλος, η μάστιγα των καταλήψεων (με την τελευταία του Σεπτεμβρίου μετράω στη φοιτητική μου...καριέρα 5 χαμένες, μη αναπληρωμένες εξεταστικές, δηλαδή σχεδόν 2 πλήρη έτη).
   Δεύτερον, δεν βλέπω πως καταλαμβάνουν θέσεις οι "αιώνιοι" ή στερούν κάτι από τους νεοεισαχθέντες. Δεν εξαρτάται από τον αριθμό τους ο αριθμός των εισακτέων και δεν δικαιούνται κανενός προνομίου, ούτε καν φοιτητικού πάσο. Η μόνη επιβάρυνση μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο νέο σύγγραμα.

   Από κει και πέρα, ναι, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, όχι όμως λόγω του συμπτώματος που λέγεται "αιώνιος" φοιτητής, αλλά λόγω της γενικότερης λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Και για να μη σας κουράζω άλλο, στην πρότασή σας θα ήθελα να προσθέσω απλώς τέσσερα στοιχεία, δύο με εφαρμογή για τους νεοεισαχθέντες και δύο με "αναδρομική" ισχύ, ώστε να είναι, κατά τη γνώμη μου, αρτιότερη και δικαιότερη:
   -Εντατικοποίηση των σπουδών: Ελάχιστος αριθμός υποχρεωτικών παρακολουθήσεων, υποχρεωτικές εργασίες και εργαστήρια τα οποία θα προσμετράν ισάξια με την τελική εξέταση στην επιτυχή παρακολούθηση του μαθήματος, προαπαιτούμενα μαθήματα. Η χαλαρότητα του προγράμματος σπουδών λειτουργεί ως αρνητικός πολλαπλασιαστής σε περιπτώσεις φοιτητών με προβλήματα παρακολούθησης (οικονομικά-επαγγελματικά), όσο κι αν ακούγεται αντιφατικό.
   -Ευελιξία αντί ασυδοσίας στο χρόνο ολοκλήρωσης των σπουδών: Πρόβλεψη ενδοσπουδασικών διακοπών, αφαίρεση ανθρωποημερών εργασίας (ακόμα και θερινής) από το τελικό μέγιστο χρόνο, πρόβλεψη μέριμνας για εργαζόμενους και όντες σε οικονομική δυσπραγία φοιτητές.
   -Αξιολόγηση του διδακτικού έργου: Πολύ απλά θα σας περιγράψω μια πραγματική κατάσταση. Σε σχολή κάτω των 150 νεοεισαχθέντων ανά έτος, άτομα που χρωστάνε συγκεκριμένο μάθημα 400, εξετασθέντες 180, επιτυχόντες 40. Και πρόκειται για σχολή που φέτος είχε βάση πάνω από 18,5 οπότε δε νομίζω να μαζεύτηκε όλη η "μάκα". I rest my case.
   -Φοιτητικός συνδικαλισμός: Χωρίς πολλά πολλά... δικαίωμα εκλέγεσθαι και συμμετοχής σε όργανα αυστηρά και μόνο σε όσους δεν έχουνε ολοκληρώσει τον ελάχιστο χρόνο φοίτησης.

   Ευχαριστώ.

 85. Μαρτινοσ βαγγελησ avatar
  Μαρτινοσ βαγγελησ 20/10/2011 08:39:27

  φιλε Κωστα ολοι 'υοθετουμε' τισ αποψεισ σου και αλλεσ πολλεσ που εχεισ μπορει ξεχασει αλλα για να πετυχουμε το σκοπο μασ και να σωσουμε την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ πρεπει πρωτα απ΄ολα να ξαφυγουμε απο τα παραδοσειακα πολιτικα κομματα που ειτε μασ κυβερνουν ειτε οχι ,με να καινουργιο...........κομμα. Για να το πετυχουμε αυτο πρεπει ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ να καταλαβουμε το πιο ευκολο προβλημα τησ εποχησ μασ, που ειναι να ξαναγεννηθη η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ απο την σταχτη τησ, απο την με ενα οικονομικο - κοινωνιακο πολειτιακο κρατοσ.

 86. ROFOS avatar
  ROFOS 21/10/2011 12:12:52

  υπουργειο εμπορικης ναυτιλιας ρε παιδια. Το 15,8 % του παγκοσμιου στολου ειναι ελληνικων συμφεροντων ( #1 παγκοσμιως) και δεν εχουμε υπουργειο εμπορικης ναυτιλιας. Τι αλλο παραδειγμα χρειαζεται για να καταλαβουμε οτι αυτη η κυβερνηση ειναι σ' εντεταλμενη υπηρεσια ? Αν δεν τελειωσει το εργο της δεν προκειται να φυγει. Και οταν θα φυγει καποια λαμογια θα εκμεταλευτουν την αναμπουμπουλα προς οφελος , οτι εγινε δηλαδη μετα τη χουντα. Παντως οσο ζουμε ελπιζουμε....

 87. niktse avatar
  niktse 21/10/2011 13:55:38

  ημουν παντα αντισαμαρικος διοτι θεωρησα σαν προδοσια την σταση του που ειχε σαν αποτελεσμα την πτωση της κυβερνησης Μητσοτακη. πιστευα και πιστευω στην πολιτικη αξια του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. Ο πολιτικος ομως που ειχε το σθενος να πει ΟΧΙ μπροστα σε Κων/νο Καραμανλη, Κων/νο Μητσοτακη και Ανδρεα Παπανδρεου, χωρις να υπολογησει το προσωπικο πολιτικο κοστος και την σιγουρη πολιτικη καριερα, οταν σημερα πολιτικοι λενε ΝΑΙ σε τοσα που δεν πιστευουν, μονο για να διατηρησουν την καρεκλα τους, γι αυτο και μονο δικαιουται να κυβερνησει. το γεγονος οτι ακομη και τωρα αντιστεκεται στους ηγετες των Λαικων Κομματων στην Ευρωπη, και παιρνει θεσεις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ. δεν υπαρχει αλλοσ να εμπιστευτουμαι. Ισως να γινει και μια ιστορικη διορθωση, επειδη δεν κυβερνησε ο ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ, μπορει να υπαρξει Εθνικη δικαιωση με τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
  Παντως σε μας που τον θεωρησαμε εχθρο τησ ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ οτι ειναι αξιος να σωσει την χωρα.

 88. leonickos avatar
  leonickos 21/10/2011 21:02:06

  Καλα, πιστευετε αυτα?? και αμα κλεισει η στροφηγκα για τα ανταλακτικα των α/φων,πολεμικα πλοια κ τανκς? λετε αμα ριξουν μια ειδηση οτι η ελλαδα ειναι επικινδυνη χωρα για τουρισμο, αμα μας κανουν κ κανα προβοκατσιο(βομβα εντος χωρας!!) παει ο τουρισμος....ΤΙΠΟΤΑ ειμαστε δεσμιοι των καιρων....ετσι θα παμε με λιτοτητα κ Σαμαρα κ οπως αλλιως θα λεγετε.......παρτε το αποφαση,πεσαμε σε υπονομο κ φταιμε εμεις. ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΚ.....
  Λεονικος.

 89. Maxos avatar
  Maxos 05/11/2011 19:06:13

  Κε Ροδινέ, Αυτά που λέτε είναι σωστά και καταπληκτικά. Είναι πράγματα που γίνονται. Όμως είναι πράγματα που δεν τα θέλουν οι υπάλληλοι των εταιρειών ξένων συμφερόντων που ή κυβερνάνε ή κατοικούν σε αυτή την ωραία χώρα που έχουμε. Γι' αυτό και θα κάνουν 'οτι μπορούν για να πολεμήσουν το Σαμαρά να μη βγει αυτοδύναμος ή να πάρει όσο το δυνατό λιγότερο! Ίσως δεν πρέπει να γράφετε τέτοιες σκέψεις. Μόνο κρατήστε τες να τις υπολοποιήσετε όταν θα έρθει η ώρα.

 90. teomanduca avatar
  teomanduca 07/11/2011 14:08:27

  Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο και έχω να πώ το εξής: Συνέλληνες, μην γινόμαστε θύματα της προπαγάνδας των ΜΜΕ. Ας κόψουμε να βλέπουμε τα ασύστολα και υποκινούμενα ψεύδη από την τηλεόραση. Ας διαβάσουμε και κανένα βιβλίο και ιστορικό δεν βλάπτει. Ενημερωθείτε από το διαδίκτυο για τις εξελίξεις. Ας επαναφέρουμε την ζωή μας στην πραγματική της διάσταση και όχι να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε βλέποντας μπροστά μας τον Σαρκοζί την Μέρκελ τον Τρισέ τον Γιούνκερ και τους άλλους ηλίθιους που μας βάζουν με το ζόρι να φοβόμαστε για να περνάνε όλα τα μέτρα. Πριν λίγο καιρό για να πάρουμε την 6η δόση λέγανε ότι λεφτά έχουμε μέχρι 15 Οκτώβρη μετά μέχρι 15 Νοέμβρη και προχθές μέχρι 15 Δεκέμβρη. 6η δόση δεν πήραμε αλλά λεφτά ακόμα έχουμε. Ποιός δουλεύει ποιόν εδώ πέρα; Ξυπνάτε και βλέπετε λίγο πίσω από τα πράγματα. Εδώ ένα δημοψήφισμα ακούσανε και κλάσανε μαλλί. Ρε στείλτε τους στο διάολο πια να τελειώνουμε. Τελειώσανε τα ψέματα!!!!!!!

 91. nestoras avatar
  nestoras 08/11/2011 11:54:54

  Πολύ καλό το άρθρο σας. Αυτό δε που το κάνει εξαιρετικό, είναι ότι ξεφεύγει από προσωπολατρίες και κομματολατρίες!!! Σε γενικές γραμμές ακούστηκαν σχόλια και από τους υπόλοιπους σχολιαστές που είναι εύστοχα και υλοποιήσιμα ! Είναι φανερό λοιπόν ότι ο Έλληνας έχει τη δυναμική να αντιστρέψει την κατάσταση. Πού είναι το πρόβλημα λοιπόν; O Καθένας υποστηρίζει την άποψη του και την ποστάρει σαν επίσημη ιδεολογική (κομματική) άποψη, απολκείει δε την άλλη άποψη επειδή δεν είναι της γραμμής.
  Λοιπόν η συντεχνία(η σημαντικότερη) είναι μια ο κομματισμός, αν συντριβεί αυτό έχουν μέλλον όλες αυτές οι απόψεις να περάσουν. Ας το κάνει κάποιος λοιπόν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.