#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/01/2012 17:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπλόκο Σαμαρά σε μείωση μισθών και υφεσιακά μέτρα

Όχι "λευκή επιταγή" στον μεταβατικό πρωθυπουργόΚατηγορηματικά αντίθετος στην μείωση του 13ου και 14ου μισθού τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο. Η σύσκεψη διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντονων πιέσεων από τους δανειστές και απειλών περί χρεοκοπίας.

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τάχθηκαν επίσης κατηγορηματικά αντίθετοι σε νέες ...εγγυητικές επιστολές και υπογραφές δέσμευσης. Ο κ. Καρατζαφέρης συμπαρατάχθηκε επίσης με τον πρόεδρο της ΝΔ στο θέμα της μείωσης του 13ου και 14ου μισθού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αντιτάχθηκε επίσης στην μείωση των επικουρικών και παρουσίασε επιπλέον  σειρά λεπτομερών και υπολογισμένων ισοδύναμων μέτρων αντί για την μείωση των επικουρικών συντάξεων. Όπως την αύξηση των εσόδων από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, η μείωση των νέων συμβασιούχων κατά 20% (σήμερα είναι 10%) , τα οφέλη από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και από την κατάργηση των συντάξεων ‘‘μαϊμού’’ κλπ

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαφώνησε και με την μείωση του κατώτατου μισθού, λέγοντας πως όταν μειώνονται οι μισθοί συνεχώς, χωρίς να πέφτουν οι τιμές, αυτό δεν οδηγεί σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αλλά σε ανακατανομή του εισοδήματος σε βάρος των αδυνάτων, αυξάνει την ανεργία και οδηγεί σε χειρότερη ύφεση. Παρουσίασε μάλιστα και ένα πίνακα, βάσει του οποίου εάν υπάρξει μείωση μισθών θα υπάρξει αύξηση της ύφεσης κατά 3.5%.

Η ύφεση απειλεί την κοινωνική συνοχή πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς και επέκρινε  τα καρτέλ που διατηρούν υψηλά τις τιμές, ενώ έχουν πέσει οι μισθοί. Στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι δεν μπορεί όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης να επισημαίνουν τελευταία την ανάγκη ανάπτυξης , όπως ό ίδιος έλεγε από την  πρώτη στιγμή, "αλλά να μην μας παρουσιάζουν ούτε ένα νέο μέτρο ανάπτυξης".

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε εξάλλου σε όλους του τόνους ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μεταβατική και δεν θα ανεχθεί ρουσφετολογικούς διορισμούς που κάνουν οι υπουργοί "από το παράθυρο", προαγωγές ημετέρων, κρίσεις στα σώματα ασφαλείας και άλλες ρουσφετολογικές ενέργειες που επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες υπουργοί της κυβέρνησης. Διαφώνησε επίσης με το νομοσχέδιο για τις αποφυλακίσεις

Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα των δυο εισαγγελέων τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτες οι απειλές εναντίον λειτουργών της δικαιοσύνης.

Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε κατηγορηματικά όσα ακούγονται και γράφονται για τον διορισμό δημοσιονομικού επιτρόπου από την Γερμανία ή τις Βρυξέλλες.

Δήλωση Παπαδήμου

Το συμπέρασμα από την σημερινή συνάντηση είναι ότι ο κ. Σαμαράς δεν δίνει λευκή επιταγή στον κ. Παπαδήμο εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων και επιμένει στην υιοθέτηση επιτέλους αντι- υφεσιακών και αναπτυξιακών μέτρων.

Κατά τα άλλα, η δήλωση του κ. Παπαδήμου περί σύμπνοιας των πολιτικών αρχηγών εξυπηρετεί τις ανάγκες της κρίσιμης διαπραγμάτευσης. Άλλωστε ο ίδιος δεν αναφέρεται καθόλου σε όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη και περιγράφουμε προηγουμένως.

Μεταξύ άλλων στην δήλωσή του ο κ. Παπαδήμος αναφέρει:

"Είχα την ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να ενημερώσω αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών για την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση...

Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες. Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, παρά τις σημαντικές αλλαγές και τις μεγάλες θυσίες των πολιτών, αποκλίσεις από τους στόχους και σωρευτικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων πολιτικών έχουν ως αποτέλεσμα οι εταίροι να θέτουν πρόσθετες δεσμεύσεις και όρους...

Με τους πολιτικούς αρχηγούς βρισκόμαστε σε απόλυτη σύγκλιση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις που θα υποστηρίξουμε. Επιδιώκουμε μια συμφωνία με τους εταίρους μας για να πατήσουμε ξανά σε στέρεο έδαφος, για να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να επανέλθει η οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και η δέσμευσή τους να στηρίξουν τις αναγκαίες αλλαγές αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα αξιοπιστίας, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής και μας επιτρέπουν να διαπραγματευθούμε με καλύτερους όρους..."

Στιγμιότυπα από την σύσκεψη

Κάποια στιγμή ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε να πάνε όλα μαζί τα κόμματα και να παρουσιάσουν την κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Του απάντησαν όμως ότι είναι θέμα κυβερνήσεων και όχι Ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε επίσης να πάνε τα κόμματα στους κοινωνικούς φορείς για να συζητήσουν το θέμα των μισθών. Η απάντηση του κ. Σαμαρά ήταν ότι δεν μπορούν τα κόμματα να αναμειχθούν στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών φορέων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Κ. avatar
  Νίκος Κ. 29/01/2012 17:44:36

  Μια χαρά στάθηκε ο πρόεδρος.
  Εύγε!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Νίκος Κ. 29/01/2012 17:50:16

   Έχει την πιο έντιμη έκφραση το πρόσωπό του στη φωτό...νομίζω ότι έχει κι έναν εκνευρισμό...

   • Ιοκαστη avatar
    Ιοκαστη @ ΕΥΑ 29/01/2012 18:07:21

    είναι να μην έχει? Κατ' αρχάς μόνο να βλέπεις απέναντι τον ΓΑΠ και που μας έμπλεξε...

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ Ιοκαστη 29/01/2012 18:20:59

     Ευτυχώς υπάρχει το λατρεμένο πρόσωπο του Καρατζαφέρη....χαχα!

    • etsi_kai_allios avatar
     etsi_kai_allios @ Ιοκαστη 29/01/2012 20:32:52

     έχω χάσει ΚΑΘΕ ελπίδα. αν συνυπογράφει και αυτός (αφού δεν παίρνει τη ΝΔ και να την κάνουν από την δοτή κυβέρνηση)

   • fwteinh avatar
    fwteinh @ ΕΥΑ 31/01/2012 08:44:44

    εγώ πάντως είδα μία έντονη έκφραση απογοήτευσης στο πρόσωπο του Σαμαρά. Ειδικά όταν περπατούσε από ή προς το τραπέζι της συνάντησης. Και η γλώσσα του σώματος λέει πολλά, ο Σαμαράς ήταν σαν να κουβαλούσε 100 κιλά βάρος ενώ οι άλλοι ήταν ανάλαφροι και χωρίς έγνοιες. Ειδικά ο Παπανδρέου ήταν λες και θα πήγαινε διακοπές αμέσως μετά, με το θεατρικό χαμόγελο εντυπωμένο στο πρόσωπό του. Έσυραν τον Σαμαρά στον βούρκο τους για να ξεφτιλιστεί στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, και ακόμα λυσσασμένα προσπαθούν να κυβερνήσουν.

 2. ΜΠ avatar
  ΜΠ 29/01/2012 17:47:58

  Μάλλον έγινε της κακομοίρας στη συνάντηση!

 3. andreas avatar
  andreas 29/01/2012 17:51:34

  ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΙΚΡΑ ΚΑΛΑΘΙΑ!!!!!!

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ andreas 29/01/2012 17:52:57

   εχεις εσωτερικη πληροφορηση?

  • Kennan avatar
   Kennan @ andreas 29/01/2012 17:58:24

   Ο Σαμαράς είναι ο μόνος που αντιστέκεται. Για φαντάσου όμως να ήταν η Ντόρα στην θέση του, ποια θα ήταν σήμερα η κατάσταση. Κατά τα άλλα πες μας συγκεκριμένα σε ποιά από όσα είπε στην σημερινή σύσκεψη διαφωνείς

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ andreas 29/01/2012 18:45:03

   Δες ο,τι γράφουν και αλλού τα ίδια:

   Διαπραγμάτευση ζητά ο κ. Σαμαράς - Όχι λευκή επιταγή στον κ. Παπαδήμο
   http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=173755

 4. Ιοκαστη avatar
  Ιοκαστη 29/01/2012 17:52:00

  ευτυχώς που έχουμε κι' αυτόν!
  κράτα γερά Πρόεδρε!

 5. Γιαννης avatar
  Γιαννης 29/01/2012 17:52:22

  ΑΝ ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΠΡΑΞΕ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΥΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Γιαννης 29/01/2012 18:49:23

   Η αμφιβολία θα σας φάει. Οπως τα γράφει ο Φάκτορας έγιναν. Δες και αλλού:
   "Κατηγορηματική αντίθεση Σαμαρά σε μείωση μισθών και επικουρικών συντάξεων"

   http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=440860

 6. Orestios avatar
  Orestios 29/01/2012 17:57:36

  Το κείμενο αποτελεί ύμνο στον Κεντρικό Σχεδιασμό (χαρακτηριστικό απολυταρχικών καθεστώτων).
  "αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας". Δηλαδή θα νομοθετήσουν και έτσι θα γίνουμε ανταγωνιστικοί?
  Με κρατικό παρεμβατισμό θα ληθούν τα προβλήματα του ανταγωνισμού?
  Όπως τα έλυσε η Βόρειος Κορέα?

  • factorx avatar
   factorx @ Orestios 29/01/2012 18:04:09

   Ορέστιε, μάθε επιτέλους να διαβάζεις τις ανακοινώσεις. Σε κρίσιμη διαπραγμάτευση πάει, δεν μπορεί να λέει άλλα. Και το αναλυτικό σου πνέυμα για το σπαταλάς σε όσα αδιάφορα είπε καο δεν ασχολείσαι ΜΕ ΟΣΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ; Που πήγαν οι πιέσεις για περικοπές στους μισθούς και όλα όσα έγραφαν ακόμα και κατά την διάσκψη τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
   Παράδειγμα πολλά ΜΜΕ προεξοφλούσαν την εξής λύση:

   "Να κοπεί σταδιακά ο 14ος μισθός, να διατηρηθεί δηλαδή ο 13ος.
   •Να γενικευθούν τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης και οι ελαστικές μορφές εργασίας αφήνοντας ανέγγιχτα τα όρια της γενικής συλλογικής σύμβασης.
   •Να πωληθούν ΔΕΚΟ, (ενέργεια, νερό, ορυκτός πλούτος), να ενοικιαστούν λιμάνια και αεροδρόμια, να δοθεί ήλιος και θάλασσα, αλλά τα δίκτυα να παραμείνουν στον έλεγχο του δημοσίου.

   Αλλιώς, η τρόικα θα διακινδυνεύσει μια καταψήφιση της συμφωνίας που θα έχει επιβάλλει στη Βουλή και η Ελλάδα μία χρεοκοπία. Δύο σενάρια που πολύ απλά σημαίνει ότι όλες οι πλευρές θα χάσουν. Και τα λεφτά είναι πολλά"

   λεει τίποτα για αυτά ο Παπαδήμος;

   • ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ avatar
    ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ @ factorx 29/01/2012 20:53:27

    Ωραίος "factorx" , σε πέντε γραμμές τα είπες ΟΛΑ .

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ factorx 29/01/2012 21:24:45

    Έτσι... έτσι...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ factorx 29/01/2012 22:24:37

    Το "Βήμα" πάντως, εξακολουθεί τη σπέκουλα, γράφοντας ακόμα και τώρα ότι βρέθηκαν "περιθώρια" συμφωνίας σε μερική κατάργηση των δώρων!

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Orestios 30/01/2012 15:39:48

   Ορέστιε,
   πόσο δίκιο έχεις...μα η Ηλέκτρα είναι αφηνιασμένη!
   Δυστυχώς, το μεταφυσικό δίκαιο υπερτερεί του ορθολογικού τις θυελλώδεις μέρες του χειμώνα...

 7. GIO avatar
  GIO 29/01/2012 18:09:08

  O ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΑ 4-5 ΤΑ ΔΕΧΟΜΕ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΑΠΟΡΗΠΤΩ ΑΣΥΖΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΩΤΙΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ.

 8. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 29/01/2012 18:09:12

  ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΕΔΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 29/01/2012 18:19:18

  Τα λόγια του κ.Παπαδήμου δείχνουν ότι δεν υπήρξε συμφωνία για τις απαιτήσεις της Τρόικας και ο μόνος λόγος που δεν το είπαν δημόσια είναι επειδή πάει στις Βρυξέλλες για διαπραγματεύσεις. Να είστε σίγουροι ότι αύριο το πρώι θα ξαναρχίσουν την επίθεση μέσω των ΜΜΕ για επερχόμενο χάος και όλεθρο μπας και πείσουν τον κ.Σαμαρά να αλλάξει γνώμη. Συντονιστείτε λοιπόν από αύριο πρωί πρώι στα αγαπημένα μας πρωινάδικα να δείτε τι επίθεση έχει να πέσει. Η διαπραγμάτευση μόλις ξεκίνησε... Παρακαλώ δέστε τις ζώνες σας.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ H pena tis orghs 29/01/2012 18:25:20

   Αυτή την αίσθηση είχα κι εγώ...φρόντισε να φανεί στην ανακοίνωση ότι υπάρχει σύμπνοια....

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ H pena tis orghs 29/01/2012 18:57:36

   Δες και το Βημα που έχει πρώτο τίτλο"βαρύ το κλίμα μετά την συνάντηση"

 10. the mechanic avatar
  the mechanic 29/01/2012 18:24:15

  Εξακολουθώ να επιμένω πως ο Α.Σ πρέπει να πει όχι στη δανειακή. Αυτό θέλει ο λαός.

  • Μαγδαληνή avatar
   Μαγδαληνή @ the mechanic 29/01/2012 18:56:46

   Ξέρεις ποσοστά; Όλος ο λαός. Ο μισός λαό;. Το 60%. το 45%. Μόνο ο Κατακαϋμένος;

 11. Σ.Ε avatar
  Σ.Ε 29/01/2012 18:30:42

  Μακάρι να είναι όπως τα γράφεις, αλλά η δήλωση Παπαδήμου αναφέρει ''απόλυτη σύγκλιση''. Εκτός και αν οι 2 Παπα & ο Καρα συμφώνησαν με τον Σαμαρά. Ή......(ούτε θέλω να το σκέφτομαι).

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ Σ.Ε 30/01/2012 09:57:20

   απολυτη συγκλιση στα ΟΧΙ, και θα δεις!

 12. Kατερίνα avatar
  Kατερίνα 29/01/2012 18:35:57

  Η ανακοίνωση αρχίζει με εκβιασμό......
  "Εάν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας"
  και τελειώνει με "happy end".....
  "Η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και η δέσμευσή τους να στηρίξουν τις αναγκαίες αλλαγές αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα αξιοπιστίας"

  Η αντίφαση αυτή μας δίνει, ακόμη ελπίδες.

 13. Απογοήτευση avatar
  Απογοήτευση 29/01/2012 18:38:52

  Συμφωνώ μαζί σου Ανδρέα. Το όλο σκηνικό μου φάνηκε σαν προσπάθεια εκτόνωσης της επερχόμενης αντίδρασης των Ελλήνων πολιτών, παρά σύσκεψη ουσίας.

  • Απηυδισμένος avatar
   Απηυδισμένος @ Απογοήτευση 29/01/2012 18:58:51

   Ευτυχώς που υπάρχει φωτογραφία γιατί θα έκανες σαν τους άλλους που λένε ακόμα οτι ο Σαμαράς δεν πήγε στην Μόσχα

 14. ΜΠ avatar
  ΜΠ 29/01/2012 18:43:26

  Ο Α.Σ περιμένει την επιστροφή του Παπαδήμου από το Eurogroup και τα αποτελέσματα που θα φέρει. Εξάλλου αυτός είναι ο ρόλος του Παπαδήμου στη μεταβατική, του Εθνικού Διαπραγματευτή. Αν δε τα καταφέρει και γυρίσει όπως έφυγε, τότε θα δούμε εξελίξεις.
  Αν οι έξω επιμένουν σε αυτά που έθεσαν την περασμένη εβδομάδα, θα έχουμε εκλογές, πριν η Χώρα βρεθεί "αντιμέτωπη με το φάσμα χρεοκοπίας".

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΜΠ 29/01/2012 21:25:54

   Σωστός!!!

 15. Wolf avatar
  Wolf 29/01/2012 19:10:54

  Μπράβο Πρόεδρε!!!
  Μόνο σε εσένα υπολογίζουμε πια οι Έλληνες!!!

 16. k avatar
  k 29/01/2012 19:21:51

  ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ.

 17. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 29/01/2012 19:25:44

  Ξέρει ο λαός την δανειακή; Πόσους έχεις ρωτήσει;

 18. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 29/01/2012 19:28:47

  Αυτό θα ήταν καλό για το λαό αλλά δεν είναι αυτό που θέλει ο λαός. Ο λαός θέλει Μεσσίες και ετοιμοπαράδοτες λύσεις.

 19. Silence t. avatar
  Silence t. 29/01/2012 19:34:03

  Πλέον δεν με ενδιαφέρει το ευρώ , ούτε να γλιτώσουμε την πτώχευση (στην πραγματικότητα ποτέ δεν με ενδιέφερε) , ούτε η επόμενη δόση , το psi και τα λοιπά εκβιαστικά διλήμματα .

  Θέλω σήμερα κιόλας την επιστροφή της αξιοπρέπειας μου , την ανεξαρτησία , την ελευθερία , την ακεραιότητα , την πληρωμένη απάντηση στους αποτυχημένους ευρωλιγούρηδες , να δω ξανά χαμογελαστά πρόσωπα , όχι από σιγουριά (η ζωή εξάλλου ποτέ δεν ήταν ένα ασφαλές σπορ) αλλά από περηφάνια και ικανοποίηση .

  Και τότε θα πάω στο ταμείο για να πληρώσω τα κλεφτοχαράτσια (που φυσικά δεν πληρώνω σήμερα) ξέροντας ότι με τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν οι συντάξεις , οι μισθοί , οι υποχρεώσεις του κράτους .

  Μέχρι εκείνη την ημέρα , θα περιμένω με ανυπομονησία τις απειλές των πολιτικών μας να πάρουν (επιτέλους) σάρκα και οστά ....

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Silence t. 29/01/2012 21:56:14

   Δέν σοῦ 'χουν κόψει ἀκόμη τό ρεύμα;

   • Silence t. avatar
    Silence t. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 30/01/2012 10:39:29

    Απο αυτό που γράφω το τελευταίο που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει είναι αυτό !

  • Τόλης avatar
   Τόλης @ Silence t. 29/01/2012 23:44:43

   Ότι καλύτερο έχω διαβάσει μέσα στην καταιγίδα των εκβιασμών. +1000

 20. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 29/01/2012 19:40:06

  To τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέχρι τις 15/2.
  Σήμερα είχαμε το πρώτο επεισόδιο, τον πρώτο γύρο.
  Και ο ΑΣ είναι νικητής. Ικανοποιημένοι είμαστε όσοι τον στηρίζουμε κριτικά, διατηρώντας την επιφύλαξή μας για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση του Δοτού.
  Ιδιαίτερα σημαντικό αυτό που γράφεται και αλλού πως ο Δοτός ζήτησε λευκή εξουσιοδότηση για τη διαπραγμάτευση( ο "δεν βάζω κόκκινες γραμμές") και ενώ ο ΓΑΠ το δέχθηκε(τι έκπληξη...) ο Σαμαράς του το έκοψε άμεσως.

 21. Απογοήτευση avatar
  Απογοήτευση 29/01/2012 19:47:19

  Προφανώς για τη φωτογραφία πήγανε, εσύ κατάλαβες κάτι περισσότερο;

 22. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 29/01/2012 19:48:35

  Καλησπέρα Ὶοκάστη.

  Ὰπορῶ πώς τούς βλέπει καί τούς τρεῖς ὁ ἈΣ! Χρειάζεσαι guts νά βλέπης τά ἀηδιασικά τους μοῦτρα. . .θρίλλερ γιά γερά νεῦρα!

  Γειά σου ἈΡΧΗΓΕ! Περιμένω μ᾿ ἐμπιστοσύνη τίς ἀποφάσεις σου--ἐσύ μᾶς τό εἶπες: "Νά μοῦ ἔχετε ἐμπιστοσύνη". Τό ὑπενθυμίζω σέ ὅσους παρασύροντε ἀπό τά παπαγαλάκια καί τούς λαγούς!!!

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ Φωτεινή 30/01/2012 00:23:23

   γεια σου Φωτεινή.
   του έχουμε εμπιστοσύνη!
   (είσαι πάντα Αμερική?)

 23. juliet avatar
  juliet 29/01/2012 19:54:13

  Την αλήθεια πότε θα την μάθουμε;πάντως ο μόνος προβληματισμένος ήτανε ο Σαμαράς ,ο Γιώργος με κόκκινο κασκόλ εκδρομή έκανε ,ο Γιωργάρας να προσπαθεί να γίνει ήρωας και να περιμένει την συγκυβέρνηση.
  Περιμένουμε....τίποτε δεν είναι εύκολο .

 24. drider avatar
  drider 29/01/2012 19:54:57

  Το μπλόκο θα το δούμε στην πράξη. Όπως και το τι θα πράξουνε οι βουλευτές ως προς τη ψήφιση ή όχι της δανειακής/μνημονίου. Επίσης εφόσον το χρονοδιάγραμμα είναι δεδομένο μέχρι τα μέσα Μαρτίου, περιμένουμε να δούμε πότε τελικά θα ζητήσει η ΝΔ να γίνουν οι εκλογές.

 25. nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparhoun.gap 29/01/2012 19:55:27

  ..ο οποίος ΓΑΠ γελά χωρίς και αυτός να ξέρει τον ..λόγο!!!

 26. NONOS avatar
  NONOS 29/01/2012 19:57:21

  Στα λόγια ολα ειναι ευκολα...στην πραξη να δούμε, ......πολικο το ψυχος...ακριβο το καυσιμο....δυσευρετο το φαγητο για πολλούς.......απληρωτο το χαρατσι...κωμενο το ρευμα.........στο λαουτζίκο κοντα ομως ουδείς..........κρίμα,πολυ κρίμα κατεβητε κοντα στο λαό, σας εχει αναγκη ...

 27. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 29/01/2012 19:58:15

  Συγκρίνετε απλώς τα σαφή ΟΧΙ του Σαμαρά με τις χθεσινές "παραινέσεις" υποταγής του Βενιζέλου και θα καταλάβετε πολλά.

  Προσβλέπουμε πλέον στο Σαμαρά, να αντέξει σθεναρά μέχρι τέλους στις πιέσεις των ευρωναζί και των ντόπιων "κουκουλοφόρων" που θα ακολουθήσουν από απόψε!

 28. franc avatar
  franc 29/01/2012 20:22:04

  "Με τους πολιτικούς αρχηγούς βρισκόμαστε σε απόλυτη σύγκλιση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις που θα υποστηρίξουμε."
  Προφανώς εννοεί και με τον Α.Σ.
  Επομένως υπομονή πάλι αδέλφια. Η επανάσταση αργεί ακόμη...

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ franc 30/01/2012 00:26:38

   καλό θα ήταν να διαβάζαμε και ανάμεσα στις γραμμές!

 29. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 29/01/2012 20:41:02

  Ο Πρόεδρος στάθηκε στο ύψος του και αποτελεί τη τελευταία γραμμή άμυνας . Οι πιέσεις θα ενταθούν και θα λάβουν πάλι το γνωστό εκβιαστικό δίλλημα. Είναι έτοιμος να αντικρούσει τον εκβιασμό και να ενωθεί με τον λαό που θα είναι μαζί του αποφασισμένος και ψυχωμένος ;

  Αντίθετα, η υποχώρηση στις απαιτήσεις της Τρόϊκας θα σημαίνει μόνο απελπισία και τη χαριστική βολή στην ημιθανούσα ελληνική οικονομία και κοινωνία.

 30. JOHN avatar
  JOHN 29/01/2012 20:42:25

  Η συνεχεια επι της οθονης,γιατι για θεατρο προκειται μαλλον.Στη πορεια θα φανει ποιος ειναι ο καθενας!

 31. Ραβινος avatar
  Ραβινος 29/01/2012 20:47:14

  ''«Κόκκινες γραμμές από τον Αντ.Σαμαρά'' το www.real.gr για οσους απιστους Θωμαδες εντριφουν στο antinews !Οπως και να το κανουμε ο ΑΣ κανει την διαφορα οπου βρεθει και με οτι πει !Το προβλημα ειναι οτι οι αλλοι της δοτης κυβερνησης θεριζουν οτι σπερνει και το παιζουν και νοημονες .Ως ποτε ?Θα σταθω λιγο στο μειζον θεμα που εθεσε ο ΑΣ ''Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε εξάλλου σε όλους του τόνους ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μεταβατική και δεν θα ανεχθεί ρουσφετολογικούς διορισμούς που κάνουν οι υπουργοί..''με την παραθεση μιας ειδησης που με εβγαλε εκτος εαυτου .Αυτη ειναι ''Δεν θα γινει καμια αλλαγη στην ηγεσια της κρατικης τηλεορασης δηλωσε ο αρμοδιος υπουργος ΜΜΕ Παντελης Καψης στον τομεαρχη ΜΜΕ της ΝΔ Σιμο Κεδικογλου ...''Τωρα τι του λες του καθε Παπαδημου και Καψη ?

 32. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 29/01/2012 20:57:05

  Μεταμνημονιακή πολιτική καί Σαμαράς
  Η πολιτική καί κατ' επέκταση οικονομική ζωή τής χώρας έχει εγκλωβισθεί σέ μνημονιακά καί αντιμνημονιακά στερεότυπα.
  Τό μνημόνιο καί η κυβερνητική πολιτική εφορμογής τών πρόνοιών του, θυμίζει τήν «μεταναστευτική» πολιτική πού ακολούθησε η χώρα τήν τελευταία δεκαετία.
  Καί στίς δύο περιπτώσεις εφαρμόστηκε λαθροπολιτική.
  Η μία βάπτισε τόν λαθρομετανάστη, μετανάστη καί η άλλη τίς κρατικές λαθροδαπάνες, κρατικές δαπάνες.
  Καί οι δύο αυτές εφαρμοσθείσες πολιτικές, ακολούθησαν τήν ίδια πεπατημένη.
  Τήν εξυπηρέτηση τών λαθροβιούντων τού συστήματος τής παπανδρεϊκής αλλαγής.
  Τήν πολιτική αυτή ακολούθησαν μέ απόλυτο πάθος όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, καθώς καί οι νεόκοποι ζηλωτές τής λαθροεπανίδρυσης τής καραμανλικής πενταετίας.
  Ο λαθροπολιτικός λόγος είχε αναχθεί ώς τό ύψιστο πολιτικό επίτευγμα ενός λαθροπολιτικού κατεστημένου καί η λαθροεννοιολογία ώς ύψιστη λαθροπολιτική πράξη.
  Τό μνημόνιο ήρθε όντως λάθρα απ' έξω καί επιβλήθηκε σέ ένα λαθροβιών σύστημα. Τά μέτρα εφαρμογής του δέν μπορούσαν παρά νά είναι καί αυτά λάθρα. Τό πρόβλημα ήταν ότι οι λαθροπολιτικοί διαπλεκόμενοι φορείς λειτούργησαν μέ τά αντανακλαστικά τού λαθρομετανάστη. Σήμερα είμαι εδώ καί ότι αρπάξω κέρδος είναι. Ποτέ δέν αισθανθήκανε εντόπιοι. Αυτό είναι τό χωράφι μου, τό σπίτι μου, η πόλη μου καί αυτό πρέπει νά προσέξω.
  Υποστηρίχθηκε κατά κόρον, ότι η αντιμνημονιακή στάση τού Σαμαρά δέν ήταν στάση ευθύνης έναντι τής αλλαγής πλεύσης πού σηματαδοτούσε τό μνημόνιο, αλλά μιά ακόμα λαθροπολιτική κομματική πράξη επιβίωσης τής ΝΔικής παράταξης.
  Έχω τήν άποψη, ότι η κομματική καθεστοκρατία τής ΝΔ έτσι ακριβώς τό είδε καί έτσι εκτίμησε τήν στάση τού Σαμαρά έναντι τού μνημονίου. Η σπουδαρχίνα Ντόρα, έχοντας τσαλακώσει τήν υπεροψία τής «φυσιολογικής» διαδοχής ενός λαθροδεξιού κόμματος από ένα λαθρονεοδημοκράτη, σήκωσε τήν παντιέρα καί καρφώθηκε ώς πρώτο θύμα στό μνημονιακό παλούκι.
  Η αντιμνημονιακή θέση καί η εξελικτική αντιμνημονιακή αντιπαράθεση τού Σαμαρά (έχοντας προσωρινά επανακκινήσει τό όχημα εξουσίας ΝΔ), άρχισε νά πείθει σιγά-σιγά κάποιους σκεπτόμενους πολίτες, τών οποίων η ασθένεια τής πολιτικής λαθροεννοιολογίας δέν είχε θίξει όλα τά ζωτικά εγκεφαλικά κύτταρα, ότι μιά ξεχασμένη ελληνοκεντρικότητα τής μητσοτάκειας καί βάλε εποχής, άρθρωνε ένα σχετικά σαφή ιδεολογικοεθνικό λόγο στό άλλοτε παρμένο κάστρο τής δεξιάς.
  Στήν εποχή τής λαθροδεξιάς, λαθροσοσιαλισμού, λαθροαριστεράς καί γενικότερα λαθροπροοδευτικής πολιτικής, ακούσθηκε παράξενα καί μέ ενδιαφέρον μιά λαϊκοδεξιά, στήν ιδεολογία της πατριωτική (άρα κατ’ανάγκη αντικαθεστωτική στό λαθροβιών πολιτικοκαθεστωτικό αριστεροδεξιό κοινωνικό δεδομένο) καί στήν στόχευσή της εθνοσυντηρητική πρόταση. Έστω σέ ένα λαθροδεξιό, πρώην κυβερνητικό κόμμα, μέ αιχμή τόν Σαμαρά καί ένα ιδεολογικό επιτελείο πολιτικοϊδεολογικών φίλων, αποστασιοποιημένων από όλο τό φάσμα τής λαθροπολιτικής καί μέ μικρά ερείσματα στό σάπιο υπόβαθρο τής ελληνικής πραγματικότητας.
  Τό λαθροβιών πολιτικό κατεστημένο διέγνωσε αμέσως τόν κίνδυνο τής διαφορετικότητας. Τό πολιτικό συλλογικό αισθητήριο πού έφερε τόν Σαμαρά στήν κορυφή τής ηγεσίας τής ΝΔ, άρχισε νά ριζοσπαστικοποιείται υπέρ τού δέοντος γιά ένα πρώην λαθροπατριωτικό (στόν βερμπαλισμό του) σχηματισμό καί άρχισε ο κίνδυνος άλωσης ενός κόμματος εξουσίας από λαϊκά στήν βάση συμφέροντα. Άρα επικίνδυνη γιά λάθρους εξέλιξη.
  Στήν πορεία τό σύστημα έδειξε πώς εννοεί μιά μεταμνημονιακή εποχή. Εμείς καί οι άλλοι. Όλοι οι αφελείς πολίτες πού στηρίξανε τό πολιτικό χρηματιστήριο πρέπει νά πληρώσουν καί τήν όλη χασούρα. Όπως τά κορόϊδα τής χρηματιστηριακής φούσκας. Όσοι καβαντζάρανε καί έχουν αποθέματα πρέπει νά διασωθούν καί νά συνεχίσουν νά είναι η ελίτ τής επόμενης μέρας. Όσο πιό μεγάλη η ένδεια τού κόσμου τόσο μεγαλύτερη η τελική ληστεία πού θά ακολουθήσει.
  Οι κατά Πάγκαλον κοπρίτες ήταν καί οι πιό φανατικοί τζογαδόροι. Όσο καί νά είναι παγκοίνως γνωστό ότι μόνο τό Καζίνο κερδίζει, όλοι ελπίζανε ότι από τό γενικό παιχνίδι κάτι θά μπορέσουν νά ξεκλέψουν. Δυστυχώς αυτό δέν ισχύει γιά τά μικρά ψάρια. Τά μεγάλα φοβούνται μόνο τόν Ψαρά.
  Ο Σαμαράς κινδυνεύει από τόν φραγμό πού τού θέτει ένα πανέξυπνο στήν δολοπλοκία του σύστημα εξουσίας. Ξέρει καί εκμεταλεύεται καί τό συλλογικό ασυνείδητο πού ξυπνάει καί στηρίζει τίς όποιες προσωπικές του ελπίδες στόν Σαμαρά. Είναι μιά δύσκολη στιγμή. Ο πληβείος δέν γνωρίζει τήν υψηλή τεχνική τού άρχειν καί ζητάει αμέσως εκδίκηση καί αίμα. Αίμα καί άς πνιγεί στήν φλόγα τής τιμωρίας πού τόν ωθεί ο εξευτελισμός πού τού επεφύλαξε τό σύστημα. Καί εδώ είναι ο κίνδυνος.
  Τό σύστημα διαστρέφει, κατευθύνει καί αφήνει νά ξεσπάσει η αγανάκτηση τού πλήθους στόν εχθρό του. Η ασωτία τού πλούτου τού δίνει τήν κυνικότητα τής επιλογής. Μπορεί νά δεί κανείς καθημερινά τήν προσπάθειά του αποδόμησης τής δυναμικής Σαμαρά, σπρώχνοντας τον σέ επιλογές ανάγκης. Γνωρίζει τό σύστημα ότι η εμπιστοσύνη τού κόσμου πρός ένα πολιτικό μπορεί νά αρθεί από τήν πολλή παραγωγή λάσπης. Όλο καί κάτι μένει. Θέλει προσοχή. Άν ο Σαμαράς είναι αυτός πού μπορεί νά καταφέρει νά επαναφέρουμε τίς εθνοκοινωνικές μας συντεταγμένες στά ίσια τους, πρέπει νά τού δείξουμε τήν εμπιστοσύνη πού χρειάζεται. Εμπιστευθήκαμε όλους τούς πολιτικούς αλιτήριους καί θελοπροσφέροντες ανίκανους, στόν Σαμαρά θά βάλουμε φρένο;
  Σκεφθείτε ψυχρά σάν θανατοποινίτες. Ποιός μπορεί νά σάς δώσει πολιτική χάρη. Ο Καρατζαφέρης; Η Ντόρα; Οι πολιτικοί τιτάνες Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης ή ο ψοφοειδής Κουβέλης. Μένει ο Τσίπρας, Παπαρήγα καί ο Χαλβατζής. Τό λάθος είναι βέβαια ανθρώπινο. Σοφό όμως δέν είναι.
  Δώστε στόν Σαμαρά 50% καί ανοίξτε του τά φτερά.
  Ή θά πετάξει ή θά κρυφθεί στήν φωλιά τού κούκου.
  Δείξτε του τήν εμπιστοσύνη πού χρειάζεται νά κόψει λάθρους.
  Καί άν αποδειχθεί λαθρεπιβάτης ρίξτε τον στήν θάλασσα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ιαπετός 29/01/2012 21:50:17

   ΕΥΓΕ!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Ιαπετός 29/01/2012 23:03:24

   Εύστοχο και βαθύ κείμενο. Προτείνω στον Φάκτωρα να το αναρτήσει ως ξεχωριστό άρθρο.

  • Kατερίνα avatar
   Kατερίνα @ Ιαπετός 29/01/2012 23:19:34

   Θα στείλω τα παιδιά για ύπνο.
   Θα βάλω ένα τσίπουρο....
   για να σε ξαναδιαβάσω

 33. k avatar
  k 29/01/2012 21:12:09

  ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.

 34. Δαναός avatar
  Δαναός 29/01/2012 21:12:50

  Εγώ τώρα τι να πω Ιαπετέ μου! Μπράβο!

 35. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 29/01/2012 21:14:27

  +1000

 36. ΜΠ avatar
  ΜΠ 29/01/2012 21:20:20

  Ιαπετέ έχεις απόλυτο δίκιο. Μας δίνεις κουράγιο και δύναμη. . .

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ ΜΠ 29/01/2012 21:47:56

   Ιαπετέ συνυπογράφω.
   Η δική μας ΚΟΒΑ συνεδριάζει αύριο στις 9 το βράδυ.
   Έχω ενημερώσει τον καθηγητή και πρέπει να κινήσουμε τις
   διαδικασίες εγγραφής ενός νέου μέλους,πολλά υποσχόμενου.
   Θα σε ενημερώσω τηλεφωνικώς για τις λεπτομέρειες.
   Και τσιμουδιά, μην τύχει και το μάθει αυτός ο αδιάκριτος
   (από τη Χαλκιδική ντε) και σκάσει πάλι μύτη..όπως την άλλη φορά,
   λες και τον είχαμε προσκαλέσει..
   Άντε καλό απόγευμα,τα λέμε αύριο.
   Θα φέρω εγώ τσίπουρο.

 37. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 29/01/2012 21:50:27

  Αδιάκριτος;;; από τη Χαλκιδική;;; Μα ποιος είναι...

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ ΕΥΑ 29/01/2012 22:14:35

   Μπορώ να πω μόνο αυτό:Είναι ιδιαίτερα αγαπητός
   στο ΚΑΠΗ Νικήτης,
   κινείται με ιλλιγιώδη ταχύτητα με το αναπηρικό του καροτσάκι.
   Εδώ και 27 χρόνια είναι συνταξιούχος.
   Αλλά μη με ρωτήσεις άλλα σε παρακαλώ..
   δε θέλω να τον εκθέσω..

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 29/01/2012 23:22:08

    Ιλιγγιώδη..
    Μη μου την πέσουν Τιγράνης, Δαναός..
    Ουφ!Φτηνά τη γλύτωσα!

 38. franc avatar
  franc 29/01/2012 22:58:49

  Ιαπετέ καλά τα λές.
  Ομως αυτά που λες για τον Σαμαρά απο τα Δεξιά, ισχύουν σαν σε καθρέφτη και για τον Τσίπρα απ' τα Αριστερά. Μην τον βάζεις λοιπόν στο ίδιο τσουβάλι με την Παπαρήγα και τον Χαλβατζή γιατί απλούστατα δεν μπαίνει. Και οι της άλλης πλευράς, κάνουν τον συμμετρκό συλλογισμό με 'σένα λέγοντας: Μένει ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης και ο Αδωνις...

  Aλλωστε αν ο Σαμαράς αποτύχει, θα είναι η τελευταία μας ελπίδα. Μην τον καίμε πρόωρα λοιπόν...

 39. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 29/01/2012 23:05:26

  Ο ΓΑΠ συμφώνησε σήμερα ("ναι σε όλα") να ξεπουλήσει άλλη μία φορά την Ελλάδα. Η θανατική του καταδίκη και εκτέλεση θα είναι λίγη μπροστά στην ανυπολόγιστη καταστροφή που έκανε στη χώρα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ηφαιστίωνας 29/01/2012 23:26:55

   Εγώ λέω να τον κλείσουμε σε ένα μπουντρούμι έτσι διαμορφωμένο που να μην μπορεί να κάνει ούτε κοιλιακούς και να τον ταίζουμε με το ζόρι λίπη και ζάχαρη, να γίνει σαν τον Πάγκαλο και να του κοτσάρουμε μετά καθρέπτες. Παίζει με το μονοφασικό του εγκέφαλο να είναι από τις χειρότερες τιμωρίες για αυτόν. Α, ναι, και να έχει ένα παραθυράκι το μπουντρούμι με θέα τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου να τον βλέπει να τινάζει κάθε μέρα τα μπουριά (άλλος ιδεοψυχαναγκασμός του η πράσινη ενέργεια).

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ TopGunZ 30/01/2012 00:11:17

    Είσαι σαδιστής! Αλλά η τιμωρία του πάει γάντι του γαπ...

 40. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 29/01/2012 23:42:23

  Ιαπετέ, είσαι δύναμη.

  Αγαπητέ, δεν πολυγράφεις, αλλά όταν το κάνεις, παρουσιάζεις διαμάντια.

  Παρακαλώ δέξου τα συγχαρητήριά μου και την προτροπή να σε διαβάζουμε συχνότερα.

 41. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 29/01/2012 23:50:36

  ''γλίτωσα''....

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ ΕΥΑ 30/01/2012 00:01:05

   Εσύ δεν έχεις το δικαίωμα να με διορθώνεις..
   Έχουν αναλάβει άλλοι την εκπαίδευση μου στο γραπτό λόγο..
   Δεν μπορώ να γίνω χίλια κομμάτια.

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 30/01/2012 00:06:31

    εκπαίδευσή μου...χαχαχα!

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 30/01/2012 00:10:51

    Φάκτορα κόψτην!

 42. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 30/01/2012 00:11:21

  Συμφωνώ!! Αυτό το μαρτύριο θα είναι χειρότερο γι αυτόν από το "χράτς και κάτω"!!!!!!!!!!!!!!!!!

 43. μτ avatar
  μτ 30/01/2012 00:38:00

  Καλά μας τα είπε ο Παπαδήμος. Αλλά να δούμε και τι θα γίνει στην πράξη. Ας τολμήσουν να δεχτούν κατάργηση των δώρων τελικά. Θα δει τι έχει να πάθει ο Σαμαράς - ΟΚ ο άλλος το έχει πάθει ήδη με τα ποσοστά που παίρνει στις δημοσκοπήσεις. Είναι απλό. ΑΡΚΕΤΑ. ΟΛΟΙ απαιτούμε η "¨κοινή γραμμή" που χάραξαν οι αρχηγοί να είναι ο Παπαδήμος να πάει στη Μέρκελ και να της πει:
  "Μείωση μισθών και δώρων, FORGET IT. " ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝ.
  Και αντί να του το πει αυτή, να της πεί αυτός: Take it or leave it.
  Και αν έχουν τα κότσια να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε και να τους πάρουμε μαζί μας όλους. Ακόμη κι έτσι ίσως να είναι καλύτερα από το να πάρουν αέρα να μας βάλουν επιτρόπους και να αρχίσουν να κόβουν 130 140, 12 0 110 μισθό χωρίς να έχει τέλος μέχρι να γίνουμε Λετονία όπως είπαν ότι θέλουν να μας κάνουν.
  Α Ρ Κ Ε Τ Α.

 44. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 30/01/2012 01:27:04

  Για το αγγλικο δικαιο είπανε τίποτα?
  Για να δουμε σε τι θα συμφωνησουνε τελικα....

 45. Θανος avatar
  Θανος 30/01/2012 08:51:44

  Απόλυτη σύγκλιση λέει ο Παπαδήμος , κατά τ'άλλα ο Σαμαράς είναι αντίθετος.... τότε γιατί έχουμε απόλυτη σύγκλιση.

 46. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 30/01/2012 09:13:46

  ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ

  Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας».
  Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά.
  Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε πόστα είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια θέση μια μέρα της εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Αυτή ήταν η ανταμοιβή του.
  Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης ( Ρωσίας), αυτός απεστάλθη από την Ρωσική κυβέρνηση του, στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.

  Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.
  "Τι κάνετε στρατηγέ μου;" ρώτησε ο ξένος

  "Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα" απάντησε υπερήφανα ο ήρωας.
  "Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;" επέμενε ο ξένος.

  "Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος" απήντησε περήφανα ο Νικηταράς.

  Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.
  Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:" Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!"

  Στις 25 (ή 27) του Σεπτέμβρη του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.

  Αυτή ήταν η ελληνική υπερηφάνεια που έκανε την Ελλάδα ελεύθερη.

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ ΣΟΝ ΠΕΝ 30/01/2012 09:55:24

   μου θυμιζει πολυ τον .... Χρυσοχοιδη, τον Λοβερδο, τον Βενιζελο, την Αννα, τον Παγκαλο, τον Παπαιωαννου, την Νταλαρα, την Μιλενα, τον Καστανιδη, την Καιλη, τον Σηφουνακη...
   να συνεχισω; εμετικοι ολοι τους...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΣΟΝ ΠΕΝ 30/01/2012 16:40:09

   Τότε οι Έλληνες είχαν αξιοπρέπεια. Τώρα οι περισσότεροι από τους πολιτικούς εκπρόσωπούς μας ξεφτιλίζονται χωρίς τύψεις.

 47. ΜΠ avatar
  ΜΠ 30/01/2012 09:23:54

  Η απόλυτη σύγκλιση της απόλυτης απόκλισης !!!
  Α ρε καψερέ Παπαδήμο. Το χεις σίγουρα μετανοιώσει... Θα ήσουν τώρα αρχηγός με το κεφάλι ψηλά, να πουλάς γνώσεις και καντάρια οικονομικής σοφίας. Τώρα σέρνεσαι μετά από κάθε αποτυχημένη σύσκεψη, ως Εθνικός Διαπραγματευτής για να φας τις προσβολές των έξω σε υψηλό επίπεδο, γιατί εμείς εδώ τις προσβολές μας τις φάγαμε από την Τρόικα. Τί να πεις... Άντε παραιτήσου γενναία και πες ότι PSI+ πέτυχε μεν αλλά σκόνταψε στο μνημόνιο2 μαζί με τη δανειακή. Άντε καλέ μου άνθρωπε, μην ξεφτιλίζεσαι άλλο. Δεν είναι για σένα αυτά. Ασε τα για τους πολιτικούς, εσύ δεν είσαι τέτοιος.

 48. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 30/01/2012 09:50:45

  Σαν τον άλλο μεγάλο αγωνιστή, αντιστασιακό , τον Παπούλια τον Πρόεδρα...

 49. Απόστολος avatar
  Απόστολος 30/01/2012 10:55:47

  Προφανώς συμφώνησαν στο ότι διαφωνούνε.

 50. Tonia G. avatar
  Tonia G. 30/01/2012 11:02:31

  Δυστυχώς δεν βλέπω κανένα μα ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΛΟΚ ενάντια στους σχεδιασμούς που κάνουν τα Διεθνή και Ντόπια Κέντρα Εξουσίας.
  Και επειδή Αγαπητέ Φάκτορα έχει τη σημασία του να βλέπουμε τι λέγαμε κάποιοι από εμάς πριν ερκετό καιρό, επισυνάπτω παλαιότερη ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΑΤΗ ανάρτηση σου (216 σχόλια, 26/5/2011) για να βλέπουμε και την συνέπεια των λόγων μας. Το άρθρο σου είχε τον τίτλο "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί αύριο σύσκεψη πολιτικών αρχηγών !" http://www.antinews.gr/2011/05/26/102766/
  Στο σχόλιο μου εκεί είχα επισημάνει πως βλέπω ότι τελικά θα φορέσουμε το "Πορτογαλικό κουστούμι" με άλλες αναλογίες ωστόσο... Αυτο δεν γίνεται άραγε από το διορισμό Παπαδήμου και έπειτα;
  Υπάρχει κανείς αφελης που να πιστεύει πλέον σε "ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ" απαξ και ο Α.Σ. υπογράψει τη Νέα Δανειακή Σύμβαση και τα μέτρα του Νέου Μνημονίου. Και προφανώς νέα μέτρα δεν θα είναι η κατάργηση 13-14 μισθού στον ιδιωτικό τομέα το οποίο έχει στην πράξη καταργηθεί ήδη, ούτε ο διορισμός γκαουλάϊτερ που είναι τόσο γελοίο και προφανές στην απορριψη του που έγινε για να έχουν κάτι να αντιδράσουν (και να "ξεκαρφωθούν") οι εγχώριες Μνημονιακές Δυνάμεις.
  Κάποιοι το είχαμε δει από το Μάιο, το δυστυχές είναι ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ στη ΝΔ που τρέφουν ελπίδες σε κάτι που έχει τελειώσει. Εκτός και αν (δίνω μηδαμηνές πιθανότητες) η ΝΔ αποχωρήσει από τη Μεταβατική Συγκυβέρνηση που θα δεσμεύσει τη χώρα και τον πλούτο της για τα επόμενα 50 χρόνια και ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ και τα μέτρα του ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Η συγκατάθεση στη Νέας Δανειακή Σύμβαση σημαίνει όμως πλήρη αποδοχή της πρώτης Δανειακής Σύμβασης του 2010! Ή μήπως δεν είναι έτσι;

 51. ΝίκοςΣπ. avatar
  ΝίκοςΣπ. 30/01/2012 11:25:53

  Μπράβο στον πρόεδρο αλλά δεν αρκεί. Η είμαστε αντι-μνημονιακοί ή δεν είμαστε. Και μια και τώρα πάμε για μνημόνιο 2.0, και μάλιστα πολύ χειρότερο από το ένα, πρέπει να αντισταθούμε. Πρόεδρε κάνε την υπέρβαση και εμείς μαζί σου. Και ας είναι δύσκολα στην αρχή. Θα πονέσουν και αυτοί πολύ, όχι μόνο εμείς! Όχι στην δανειακή, όχι στο μνημόσυνο της Ελλάδας. Και θα δεις μετά 60% η ΝΔ!

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΝίκοςΣπ. 30/01/2012 19:57:39

   Κι αφού πάρει το 60% τι θα το κάνει;

 52. tasossp avatar
  tasossp 30/01/2012 12:06:15

  Αντε μολισ βαλει την υπογραφή του και στα νεα μετρα να δω τι θα γινει ? Γιατί αυτό προκειτε να γινει πάλι. Ολοι θα βαλουν τις υπογραφές τους φαρδιές -πλατιές στα χαρτιά της τρόικας και των γερμαναράδων. Ολα τα αλλα ειναι ραπανακια για την ορεξη ( αν τα βρεις και αυτά. )
  Αντε καληνυχτα μας . Καληνυχτα Ελλαδα !!!!!

 53. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 30/01/2012 15:32:36

  Όποιοι βάζουν τον Σαμαρά σε ρόλο Ζαν ντ΄ Αρκ σκοπό έχουν να τον κάψουν στην πυρά.

 54. Tonia G. avatar
  Tonia G. 30/01/2012 16:52:51

  To μήνυμα μου που είναι;

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ Tonia G. 31/01/2012 05:34:44

   Οκ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.