#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/12/2009 15:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μούργος: « I have a dream ….»Του Φαήλου Μ. ΚρανιδιώτηΠιστεύω να πήγατε στη μάνα σας, στο πατέρα σας, τέτοια μέρα κι όχι να κοπροσκυλιάζετε στα σαλέ και στη Μύκονο. Τιμήστε αυτούς που σας ανάθρεψαν, όσο τους έχετε. Μιλήστε τους, ακούστε τους. Αυτοί είναι οι πρώτοι σας ήρωες.  Κι οι τελευταίοι. Εγώ αυτό έκανα. Μετά πήγα στον Μούργο. Έτρεξε γύρω-γύρω, πήδηξε να μου γλείψει το πηγούνι κι ύστερα από τις συνηθισμένες διαχύσεις έκατσα να τα πούμε. «Λοιπόν, λέγε τώρα πώς σου φάνηκε;» του είπα.Σκέφθηκε λίγο, μύρισε και  μου είπε: « Εσείς οι άνθρωποι είσαστε εντελώς γκάβακες. Τόσες χιλιάδες χρόνια δίπλα μας τίποτα δεν μάθατε. Έχεις διαβάσει Κόνραντ Λόρεντζ ή Ντέσμοντ Μόρρις; Αν μας παρατηρούσατε κι αν τους διάβαζες,  θα ήξερες ότι εμείς οι σκύλοι είμαστε λύκοι. Εμείς λοιπόν οι οικόσιτοι λύκοι, όπως κι εσείς, ζούμε κανονικά σε αγέλες που είναι οι δικές μας κοινότητες. Στις αγέλες μας η ηγεσία είναι φυσική.  Ο πιο δυνατός, ξύπνιος και καλός στο κυνήγι λύκος γίνεται αρχηγός, το Αlfa Male. Σε μας αυτό είναι απαράβατος νόμος. Κανείς χέστης, διστακτικός κι άτολμος δεν έγινε ποτέ αρχηγός σε δική μας αγέλη. Εσείς είσαστε παράξενα ζώα. Έχετε ανατρέψει την φυσική τάξη. Τους είδες στον προϋπολογισμό; Η χώρα τώρα έχει μη φυσική ηγεσία. Το Alfa Male στην αντιπολίτευση και το Β στην κυβέρνηση μαθαίνει τώρα προπαίδεια. Τι παράξενα ζώα που είσαστε!

Το δικό μου Αφεντικό έπαιξε μεγάλη μπάλα! Και κατάλαβα γιατί τα έλεγε έτσι. Για τους  opinion makers. Πτυχιούχοι, επιχειρηματίες κλπ, καταλάβαιναν τι έλεγε σε εκλαϊκευμένα χαρβαρντιώτικα και θα τα εκλαϊκεύσουν περαιτέρω στην κοινωνία. Συγκρίνανε, όσοι ακούγανε,  με τις βασικές αριθμητικές πράξεις του Παπακωνσταντίνου και του Γιώργου κι άστα να πάνε.

Έχεις τρία μήλα. Άμα σου πάρω το ένα κι είσαι βάζελος πόσο θα πέσουνε τα spreads; Την διαφορά την νοιώσανε και στα κυβερνητικά έδρανα. Γι’ αυτό η ζοχάδα του Παπακωνσταντίνου. Φαίνεται μαζεμένο παλληκάρι αλλά ξέρεις τι έπαθε; Έξυσε τα μολύβια του, έβαλε στη πρίζα την καινούργια αριθμομηχανή (την παλιά χειροκίνητη SIEMENS  την πήρε μαζί του ο Τσουκάτος) αλλά ακόμη μετράει και δεν του βγαίνει. Τον μπερδεύουνε τα μήλα. Ο Γιώργος, καλό παιδί, αλλά δεν ψάχνουμε γαμπρό για την αδερφή μας. Άμα τον ξέρεις, πες του να μην ντρέπεται, να πάρει τηλέφωνο το Αφεντικό να το ρωτήσει ό,τι θέλει.

Το Αφεντικό τα ‘πιασε όλα. Σοβαρά, με επιχειρήματα, στο δόξα πατρί . Κι ήτανε δύσκολη δουλειά. Σαν να πρέπει ταυτόχρονα να κυνηγήσεις τη γάτα, τον ταχυδρόμο και τον ψηλό καράφλα με το τικ στον ώμο.

Τον «αρκουδιάρη» τον είδες; Λοιπόν, αδερφέ, αυτόν τον πάει τρεις δεκαπέντε κι έντεκα! Όλο προσπαθούσε να του την πει, ν’ ανοίξει ψιλοκουβέντα αλλά το Αφεντικό τον έγραψε. Δεν έχει σημασία μόνο τι λες. Οι Έλληνες ξέρανε, παλιά τουλάχιστον, πως η αισθητική είναι σημαντικό πράγμα. Στα πάντα. Η συνέπεια ακόμη περισσότερο. Δεν γίνεται και σούπερ ντούπερ πατριώτης και οπισθοφυλακή του μητσοτακισμού. Απ’ τη μια «Ελλάς ή τέφρα» κι από την άλλη  Ψινάκης, κυρία Νίκη και τσιριμπιμπόμ με την Ντόρα.

Κάποιοι θέλουν τον πατριωτισμό στο περιθώριο, γκροτέσκο, με φυλετικές μαλακίες και στελεχωμένο και από ρετάλια του λάϊφ στάϊλ. Σοβαροί, τραγουδιάρες, στυλίστες, ανάκατα. Βολικό για το καθεστώς. Το Αφεντικό δεν είναι αυτό το πράγμα και δεν θα γίνει ποτέ. Γι’ αυτό τον θεωρούν επικίνδυνο για τα συμφέροντα τους τα ψωρόσκυλα της παρακμής και τον «έθαβαν». Ενώ τον «αρκουδιάρη» τον δείχνανε πιο συχνά κι απ’ το Γαλάτη! Τώρα, θέλουν δεν θέλουν θα το ακούνε το Αφεντικό και θα το δείχνουν, γιατί νικήσαμε, ρε, καθαρά και στα ίσια. Φυσική Ηγεσία επιτέλους!

Το Αφεντικό το νοιάζει ο κόσμος κι οι σοβαροί άνθρωποι, κι από δω κι από κει. Είπε ΟΧΙ στο νομοσχέδιο για τις χύμα ελληνοποιήσεις, με επιχειρήματα, όχι με εξυπνάδες. Πρόταξε κι όρισε τον Πατριωτισμό. Έδειξε ολόκληρο οικονομικό πλάνο (ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ). Όταν αργότερα δείξει και τις Γαλάζιες γραμμές, τότε θα μείνουν όλοι μαλάκες, από «Δεξιά» ως «Αριστερά». Επειδή είσαι και μηχανόβιος θα στο πω πιο απλά. Πώς οδηγείς; α) σχεδιασμός διαδρομής, β) εκτίμηση ενέργειας, γ) προετοιμασία, δ) εκτέλεση. Έχεις δηλαδή αποφασίσει που θα πας και στην πορεία π.χ. βλέπεις την στροφή και την ανηφόρα, ξέρεις ότι πρέπει να πλαγιάσεις και να κατεβάσεις ταχύτητα, προετοιμάζεσαι και τα κάνεις: Σχέδιο, εκτίμηση, προετοιμασία, εκτέλεση. Λοιπόν, αυτό κάνει. Βήμα, βήμα. Και ξέρεις που θα πάμε, ε;

Εκεί στο Μαξίμου, αριστερά από την είσοδο έχει ένα ωραίο δέντρο. “I have a dream”, που ΄λεγε κι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Μια μέρα θα το «μαρκάρω» με το πόδι ψηλά. Κι επειδή σε γουστάρω θα κάνω κάτι πρωτάκουστο για σκύλο. Άμα θες, θα το μαρκάρουμε μαζί, ρε! Τέτοια τιμή δεν έκανε ποτέ σκύλος σε άνθρωπο. Την ίδια ώρα, μέσα, το Αφεντικό θα εξαγγέλλει την εφαρμογή των Γαλάζιων Γραμμών...

Άντε, Χρόνια Πολλά και να αγαπάτε τα σκυλιά σας, ρε, να τα παρατηρείτε προσεκτικά. Θα μάθετε πολλά από μας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/12/2009 12:37:51

  Mέχρι να τα κάνεις όλα αυτά Φαήλο που λες
  α)
  β)
  γ)
  δ)
  έχεις πάρει μέτρα στο διπλανό χωράφι.
  Ή έχεις αγκαλιάσει την κολώνα.
  Η οδήγηση μοτοσικλετας δεν ειναι Navigator. Είναι διαισθητική και σύγχρονη.
  Βασικά χορεύεις, δεν οδηγείς.
  Πλανιάρεις.

  Για τα σκυλιά σε άλλο μάθημα.

 2. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 26/12/2009 13:26:47

  Δυστυχως προφητικος ο Πλατωνας μετα απο τοσες χιλιαδες χρονια... Εχει σχεση κυριως με την εισαγωγη του κου Κρανιδιωτη οσο και για τα σημερα τεκταινομενα...
  Απολαυστε τον και θαυμαστε τον!

  Προφητικός Διαχρονικός ο Πλάτων. «- και καταδύεσθαι γε, ήν δ' εγώ, ώ φίλε, είς τε τάς ιδίας οικίας καὶ τελευτάν μέχρι των θηρίων την αναρχίαν εμφυομένην. - Πώς, ή δ' ός, το τοιούτον λέγομεν; - Οίον, έφην, πατέρα μέν εθίζεσθαι παιδί όμοιον γίγνεσθαι καί φοβείσθαι τούς υείς, υόν δέ πατρί, και μήτε αισχύνεσθαι μήτε δεδιέναι τούς γονέας, ίνα δή ελεύθερος ή· μέτοικον δε αστώ και αστόν μετοίκω εξισούσθαι, και ξένον ωσαύτως…» Και στην νεοελληνική. «Και θα διεισδύσει η αναρχία στα ίδια μας τα σπίτια και θα μεταφερθεί ακόμη και στα ζώα . Πως; Κατά τον ίδιο τρόπο, που ο πατέρας ανέχεται να γίνεται όμοιος προς το παιδί και να φοβάται τα παιδιά του, το παιδί να παίρνη την θεσι του πατέρα του και ούτε να σέβεται ούτε να ντρέπεται τους γονείς του, για να είναι δήθεν ελεύθερο. Ο μέτοικος-μετανάστης να αποκτά ίδια δικαιώματα (εξισούσθαι) με τον πολίτη και ο ξένος παρομοίως... »

 3. donaE avatar
  donaE 26/12/2009 14:14:08

  Η ζημια στην αισθητικη ειναι μεγαλη και βαθια.Ξεκινησε απο την αναγκη για ελεγχο και αυξηση της καταναλωσης και παλι απο εκει πρεπει να διορθωθει.Αλλα δεν συμφερει.
  Υπαρχουν γενιες ολοκληρες που μεγαλωσανε ετσι και ουτε καν αμφισβητουν την κατασταση.
  Πως ενας ανθρωπος θα αλλαξει αυτα τα δεδομενα ειναι ενα στοιχημα που μενει να δουμε.
  Ξαναμοιραζοντας τα χαρτια;

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ donaE 26/12/2009 20:13:56

   μόνον με ολική καταστροφή. αλλά δεν είμαστε πλέον σκληραγωγημένοι για τέτοιες...

 4. tiramola avatar
  tiramola 26/12/2009 16:15:15

  Τελικά όπως πάει το πράγμα η μοναδική μου διαφορά με τον Φαήλο είναι ότι αυτός μιλάει με τα σκυλιά..
  Οφείλω να ομολογήσω πάντως ότι το δικό μου σκυλί η Λίζα , καρπός one night stand μπάσταρδης σκύλας Γερμανικού ποιμενικού τύπου με μπάσταρδο Ελληνικό ποιμενικό , δεν είναι τόσο έξυπνη σαν τον Μούργο.
  Αδίκως προσπαθώ να συννενοηθώ μαζί της επί πολλά χρόνια.
  Φόβος και τρόμος βέβαια για τον επισκέπτη και άγρυπνος φωνακλάς φρουρός.
  Πάντως είτε έξυπνα είτε καθυστερημένα σκυλιά για το αφεντικό τους σκίζονται.
  Ειδικά από τον Μούργο που είναι και "έξυπνος" , άσχημη κουβέντα δεν θα ακούσεις για το αφεντικό του.

 5. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 26/12/2009 16:19:40

  Θα προτιμούσα να δω συγκεκριμένα πράγματα πρώτα από τον κ. Σαμαρά και μετά να τον αναγάγω σε σωτήρα του έθνους.

  Όσο για τον Αρκουδιάρη συμφωνώ ότι τόσο αυτός όσο και το κόμμα του χαμηλώνουν το επίπεδο της αισθητικής. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, οι απόψεις του με αυτές του ΑΝΤΙnews σχεδόν ταυτίζονται (μη ένταξη Τουρκίας, βέτο στα Σκόπια, κουκουλοφόροι κλπ, απόδοση ιθαγένειας σε μεταναάστες). Δεδομένου, λοιπόν, ότι ακόμη και τώρα παραμένει το μοναδικό κόμμα που θίγει ξεκάθαρα αυτά τα ζητήματα, η εστίαση θα πρέπει να γίνει αλλού.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 26/12/2009 17:59:57

   Μα δεν είναι ζήτημα απόψεων. Ο αρκουδιάρης δεν τα εννοεί αυτά που λέει. Ούτε καν ζήτημα αισθητικής δεν είναι. Είναι ζήτημα αξιοπιστίας. Αυτά που λέει, τα λέει στα ψέμματα, θα τα απεμπολήσει με την πρώτη ευκαιρία και είναι καλά μόνον για να ξεγελάει τον κοσμάκη που έχει ανάγκη να πιαστεί από κάπου.

   • ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
    ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ @ Blimblomblim 26/12/2009 18:33:42

    Πώς μπορεί να ξέρει κάποιος αν τα πιστεύει ή όχι; Αλλά ακόμη κι αν δεν τα πιστεύει - που δεν το αποκλείω - έχει ασκήσει πίεση από τότε που μπήκε στο ευρωκοινοβούλιο και στη συνέχεια στη Βουλή και μάλιστα με αποτελέσματα: βέτο στα Σκόπια, αλλαγή πολιτικής για τους μετανάστες από τον Ιούνιο του ΄09, ιδιώνυμο για τους κουκουλοφόρους σε διαδηλώσεις.

    Επαναλαμβάνω το πρόβλημα δεν είναι ο Αρκουδιάρης. Το πρόβλημα είναι ότι ο πολιτικός κόσμος έχει καταντήσει να περιμένει αυτόν για να ακουστούν τα αυτονόητα.

    Όσο οι δύο μεγάλοι πόλοι της εξουσίας (ή αλλιώς μεγαλοτσιφλίκια) δεν αφουγκράζονται αυτά τα αυτονόητα, ο Καρατζαφέρης δεν θα είναι το ζητούμενο στην όλη ιστορία.

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 26/12/2009 18:45:30

     Το ζήτημα είναι η βαθύτερη κατανόηση του πολιτικού προβλήματος της Ελλάδας. Το σύνολο της πολιτικής τάξης της χώρα είναι υποταγμένο και δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τα πραγματικά προβλήματα, μεταξύ αυτών και τα εθνικά. Εκεί λοιπόν, μέσα στη γενική αδιαφορία, βγάζουν κι έναν Καρατζαφέρη, που θα πει αυτά που δεν λένε άλλοι, χωρίς όμως να τα εννοεί, ούτε να υπάρχει περίπτωση να τα υλοποιήσει στην πράξη. Όλα επικοινωνία και μόνον, κοινώς, ψάρωμα και δούλεμα του κοσμάκη. Αποδείχθηκε ότι δεν τα εννοεί αυτά που λέει πολλές φορές. Και με το Σκοπιανό είχε δηλώσει ότι μπορεί να δεχτεί σύνθετη ονομασία "αν αλλάξει η απόφαση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών του 1992", και το "εδώ και τώρα, Κώστα διώξε τη Ντόρα" έγινε ξαφνικά υποστήριξη της Ντόρας, και η συμμαχία με τους Ελλαδέμπορους δείχνει τον καιροσκοπισμό του, και όλη η πολιτική του φιλοσοφία δείχνει καθαρά και μόνον στόχευση εγκλωβισμού πατριωτικών δυνάμεων με σκοπό να του δώσουν πολιτική δύναμη, ώστε να διαπραγματευτεί, στη συνέχεια, "έλεγχο" των αντιδράσεων με τη Νέα Τάξη.

     Όλα αυτά κάνουν τον Καρατζαφέρη τον πιο επικίνδυνο πολιτικό της πολιτικής σκηνής, διότι είναι ο μόνος που δεν είναι αυτό που φαίνεται. Οι άλλοι λίγο πολύ σου λένε τι είναι ο καθένας. Ο Καρατζαφέρης δεν σου λέει τι είναι, σου λέει ψέμματα. Αυτός είναι ο λόγος που, παρά το ότι υποστηρίζω Σαμαρά, ειμαι καχύποπτος με το Σαμαρά, από φόβο μήπως μας βγει νέος Καρατζαφέρης. Αν και δεν νομίζω, προς το παρόν τουλάχιστον. Τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι τα περίμενα. Ειδικά αυτό που είπε με τις γαλάζιες γραμμές είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι ο λόγος που τον εκλέξαμε.

    • ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
     ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ @ ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 26/12/2009 20:06:59

     Όντως ο καιροσκοπισμός του είναι επικίνδυνος. Το ότι βγήκε εμμέσως πλην σαφώς να στηρίξει τη Ντόρα βρωμάει γλοιωδίλα από μακριά. Ωστόσο, έκανες και μια λάθος διατύπωση.

     Και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί άλλο δείχνουν και άλλο είναι. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο Καραμανλής, η μεγαλύτερη πολιτική αποτυχία της μεταπολίτευσης.

     Και θα το επαναλάβω. Από το να μην υπήρχε αυτό το πιθανόν δήθεν πατριωτικό κόμμα είναι καλύτερο να υπάρχει από τη στιγμή που κανείς άλλος στο κοινοβούλιο δεν εκφράζει τα αυτονόητα. Όταν η ΝΔ και τα άλλα κόμματα ξυπνήσουν, τότε ναι να τεθεί η γραφικότητα του Καρατζαφέρη στο περιθώριο.

 6. nick avatar
  nick 26/12/2009 17:08:23

  Οντως εδειξε κατι διαφορετικο ο Σαμαρας.Η πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια
  που ειδα μη "ευνουχισμενο" και μη "ενοχικο" Νεοδημοκρατη... Και μαλιστα με υψηλη ευφυια...Ολοι περιμενουμε την συνεχεια.. Αλλα ειναι μια ακτινα φωτος
  στην διακομματικη λειψανδρια..Οντως Alfa Male...

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/12/2009 18:27:36

  Ρε Φάκτορες που το βρήκατε αυτό το ασπρούλι;
  Σαν τη Μπουκίτσα μας είναι, μόνο που η μπουκίτσα είναι μαυράκι κατάμαυρο.
  Σαν στουπί με πόδια.

 8. Pantakis Giorgos avatar
  Pantakis Giorgos 26/12/2009 18:28:57

  Agapite Ke Kranidioti
  Sas katalaveno apolita gia pio logo katalavenete tin Agia Oikogenia....gia ton idio akrivos logo pou tous gnorizo kai ego, alla den iparxi pio idanikos apo ton Antoni.....tous gnorizi apo oles tis meries, kai isos einai O MONADIKOS STIN ELLADA pou tous kseri toso kala....den ton foveme, kai ton embistevome opos ton embistevomoun....panta, tha ton voithiso opos ton voithaga....panta, aloste den fovithika tote sta diskola....tora tha kolosoume.....16 chronia to perimena....

 9. KIROS GRANAZIS avatar
  KIROS GRANAZIS 26/12/2009 18:53:29

  ΑΝΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΟΥΡΓΟΥ
  ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΦΙΛΕ ΦΙΛΟΖΩΕ...
  ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
  ΑΓΑΠΗΤΕ Φ ΙΛΟΖΩΕ...

  • αρχισαμε avatar
   αρχισαμε @ KIROS GRANAZIS 27/12/2009 01:06:29

   Μα δεν καταλαβαινεις Κυρο?
   Ο σκοπος δεν ειναι που θα κατουραν τα ...αφεντικα,
   αλλα να κατουρησουν ΚΑΙ οι σκυλοι το παρκο του Μαξιμου...

 10. Adiavroxoi avatar
  Adiavroxoi 26/12/2009 19:41:46

  Φαήλε, ορθά τα προηγούμενα αλλά ένα δημοψήφισμα για την "απονομή" ιθαγένειας στους νόμιμους ή μη μετανάστες είναι επιβεβλημένο.

 11. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 26/12/2009 20:15:22

  Το πρόβλημα (νομίζω ότι) είναι πως τα κείμενα του Φαήλου που αναφέρονται στον Σαμαρά αρχίζουν να θυμίζουν Λιακό όταν μιλάει για τον "Βλαδίμηρο"...

  Τόσο υπερβολικό εγκώμιο για κάποιον, καταντάει υπονομευτικό...
  Ήδη ο πήχυς μοιάζει πολυυυύ ψηλά.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ (Α)θανάσης 26/12/2009 20:20:01

   Ουδεμία σύγκριση.
   Ο Βλαδίμηρος αποδεδιγμένα "τραβάει"και πολύ γερά μάλλιστα!

 12. Striftompolas avatar
  Striftompolas 26/12/2009 20:20:03

  H ομιλία του Α.Σ. ήταν εκπληκτική· ακόμα κι αν διαφωνείς μαζί της έχει πολύ συγκεκριμένα σημεία να διαφωνήσεις, κάτι εξαιρετικά σπάνια σε αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης απ' όσο θυμάμαι.

  Η επιλογή πρωθυπουργών δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται η επιλογή αρχηγού στις αγέλες των λύκων. Και πολλά άλλα πράγματα επισης.

  Φαντάζομαι ότι αν οι λύκοι μιλούσαν θα είχαν επίσης αλλάξει πολλά πράγματα, Τώρα για τους σκύλους, τους εξημερωμένους λύκους που ζούν κατά μόνας, και τη γνώμη τους, τι να πω ...

 13. isnogood avatar
  isnogood 26/12/2009 23:23:39

  Αγαπητοί φίλοι συναγωνιστές, Χρόνια Πολλά.
  Θα τα χρειαστούμε! Όλοι!
  Όταν συνέλθω - άντε κανένα μήνα ακόμα- λοιπόν απο τη διαρκή ...ψυχοπνευματική στύση που με έχει πιάσει απο εκείνο το βράδυ της 29ης...θα ασχοληθώ σοβαρά με το συνέδριο.
  Μετά απο την επανάσταση, υπάρχει η τρομοκρατία.
  Εκεί θα είμαι στην πρώτη γραμμή.
  Ξέρετε τα γνωστά: επαναστατικά δικαστήρια, εκτελέσεις στο πεδίο της μάχης αλλά και στα...μετόπισθεν και τα ...λοιπά.
  Εκεί μας έχει ανάγκη ο Αντώνης.
  Καλές οι αναλύσεις και τα σκυλιά, αλλά προτιμώ το κρέας που θα νιώσουν τα δόντια μου όταν τα μπήξω σε φρέσκο ...κρέας.
  Που μάλιστα έχει βιώσει την ήττα πρόσφατα.
  Να το πω τώρα πιο πολιτισμένα:
  Συμφωνώ με τα υλικά που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος για την ώρα.
  Αυτά έχει, με αυτά πορεύεται. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο.
  Μετά το συνέδριο όμως...θα έχουμε κατέβει απο τα βουνά εμείς και θα μπούμε στην πόλη.
  Με τις ξιφολόγχες γυαλισμένες...
  Θα είμαστε έτοιμοι για τα πάντα.
  Χωρίς ερωτήσεις, έτοιμοι να να εκτελέσουμε τις εντολές Του.
  Μέχρι τότε, θα μπορούν ακόμα κάποιοι γυμνοσάλιαγκες να καπνίζουν τα πούρα τους στην πλατεία και να αναλύουν πολιτικές μπούρδες στα γνωστά στέκια.
  Καληνύχτα σας και όνειρα γλυκά...

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ isnogood 27/12/2009 02:05:23

   Μαζί σου αδερφέ!

 14. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 27/12/2009 01:41:15

  Φαήλε, θαυμάσια τα γραπτά σου, οι συμβολισμοί, οι αλληγορίες και οι μεταφορές, αλλά υπάρχει μιά σκέψη που με βασανίζει : το θέμα, κατά την άποψή μου, δεν είναι το dream του Μεγάρου Μαξίμου (που μόνο dream δεν φαντάζει πλέον-άλλωστε εσύ το είχες παραδόξως προβλέψει από το 1993!) αλλά τα προβλήματα που μοιάζουν πελώριο και αδιάβατο βουνό. Διαπλοκή (όχι δημοκρατία), διαφθορά (όχι εντιμότητα), πελατειακό κράτος (όχι αξιοκρατία), κοινωνική βία (όχι ομοψυχία), εκμετάλλευση (όχι ισότητα), ατιμωρησία (όχι δικαιοσύνη), ασφυκτικός εναγκαλισμός με διεθνείς οργανισμούς (όχι ανεξαρτησία), ραγιαδισμός (όχι περηφάνεια), αδιαφορία (όχι αλληλεγγύη), ηθικός και αξιακός εκπεσμός (όχι ιδανικά), ιδιοτελής ατομισμός (όχι επιδίωξη του γενικού εθνικού και κοινωνικού συμφέροντος).
  Με όλα αυτά τι κάνουμε; Η παρακμή, ο εκφυλισμός και η σήψη σε όλα τα επίπεδα είναι σε τόσο προχωρημένο στάδιο που μόνο μιά λύση υπάρχει: αυτό που προτείνει ο isnogood αλλά σε γενικευμένη μορφή (το εσωκομματικό πεδίο θα είναι απλώς η προπαρασκευαστική μάχη του μεγάλου πολέμου!) και όποιος αντέξει. ΕΠΊΜΟΝΗ ορμητική σύγκρουση με επιχειρήματα, αποκαλύψεις και τιμωρίες. Αλλιώς δεν υπάρχει καμία ελπίδα ούτε φως! Και αν τύχαινε να με ρωτούσες τι θα ήθελα πιό πολύ να μάθω από τον μούργο σου, μόνο μιά ερώτηση θα του έθετα, αν φοβάται τον θάνατο! Μόνο αυτήν την απάντηση ζητάω, τίποτα άλλο, δεν με ενδιαφέρει να μάθω οτιδήποτε άλλο.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ Γιάννης Χριστόπουλος 27/12/2009 02:08:21

   Γιάννη θα στη δώσω εγώ!

   Ο Έλληνας δε φοβάται τον θάνατο όταν αγωνίζεται για την Ελλάδα!

   • Γιάννης Χριστόπουλος avatar
    Γιάννης Χριστόπουλος @ Ένας Τυχαίος 27/12/2009 02:39:08

    Άλλωστε "Τυχαίε" ο μόνος θάνατος που έχει νόημα είναι ο θάνατος για την πατρίδα (ή για ό,τι στ' αλήθεια πιστεύεις) γιατί είναι ο μόνος που δίνει αθανασία με την υστεροφημία που προκαλεί! Ο πραγματικός θάνατος δεν είναι η απονέκρωση του σώματος αλλά η λήθη και η μη υπενθύμιση του ονόματός σου και των πράξεών σου απ' αυτούς που αφήνεις πίσω σου και τους συμπολίτες σου.

 15. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/12/2009 23:42:29

  Κι' εγώ που νόμιζα ότι τα θηρία έχουν ίππους...
  Μια απλή βεσπούλα έχω, από αυτές με τη μπαγκαζιέρα πίσω για την τσάντα, ξέρεις τι σου λέω...

 16. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 27/12/2009 23:50:16

  αλλενάκι μην ακούς... Άλλο κουκουνάρα με το κέντρο βάρους ψηλά, και άλλο μηχανάκι. Τα μηχανάκια πλανάρουν, ελίσσονται... βρουμ βρουμ

 17. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/12/2009 23:54:34

  Και άλλο σκελετός αλουμινίου για light πτήσεις...ανάμεσα από κλαδιά...

 18. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/12/2009 23:56:49

  Πόσους ίππους έχει η μοτό σου; Να περιμένω ή να την πέσω γιατί θα αργήσει η απάντηση;

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/12/2009 23:59:07

  Θα ζητήσω την έγκριση γιατί δεν μ' αφήνουν στην οικογένεια μακρινές διαδρομές επειδή έχουμε ένα θέμα και κόντρα όποτε θες στην Επίδαυρο, εγώ με τη βεσπούλα και εσύ με το χοντρό μηχανάκι.

 20. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 28/12/2009 00:01:41

  Στην Εθνική λες?

 21. kanis avatar
  kanis 28/12/2009 00:06:17

  Φαήλο
  Γειά...φοράς πάντα το σηματάκι με τα φτερά...των ηρώων;
  Είδα πρόσφατα φώτο με Harley στα 40ς στην Αθήνα, αλλά ο οδηγός φορούσε κουστούμι...!!! Απίστευτο;;;;

 22. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/12/2009 00:20:16

  Σχέση κιλών ανά ίππο όχι ευνοϊκή. Εμείς 2 προς 1, φυσικά με σκελετό αλουμινίου, από τα 650 κ.εκ. και όχι από τα πολλά cc τα δικά σου.
  Καληνύχτα. Για τα σκυλάκια άλλη μέρα. Έχουμε 6 σκυλιά για δύσκολες καταστάσεις. Σε χωράφι όλα ελεύθερα ανά δύο -ζευγαράκια, για παρεούλα.

 23. kanis avatar
  kanis 28/12/2009 00:27:29

  Χαίρομαι που το φοράς...εμένα μου το στερεί η μαμά...αλλά εκείνη το δικαιούται πριν από μένα, άλλωστε!
  Εξήγησέ μου τι είναι η φώτο με την Harley στα 40ς και με κουστουμαρισμένο οδηγό, παρακαλώ...Αναζητώ ολόκληρη ιστορία με βάση τούτη τη φωτογραφία...

 24. thouthou avatar
  thouthou 28/12/2009 06:52:59

  Για να κατηγορήσεις κάποιον ότι δεν κάνει κάτι καλά, πρέπει να το κάνεις καλύτερα, όχι να του πεις ότι εσύ ΘΑ το κάνεις καλύτερα.
  Πχ, όταν κάποιος πίνακας κρίνεται αντιαισθητικός, πρέπει να υπάρχει έστω και ένας δεύτερος ως μέτρο σύγκρισης. Με ποια λογική μπορούσε κάποιος προγονός μας να κατηγορήσει τον βραχογράφο σύντροφό του ως αντιαισθητικό;
  Και επίσης, πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν, για αποδειχτεί επιτέλους ο "καιροσκοπισμός"; Ήδη μετράμε 10... Δηλαδή θα πεθάνει ο Καρατζαφέρης, και θα λέμε ότι ήταν καιροσκόπος, απλά δεν έτυχε να το δείξει; Αυτό δεν είναι λογική...
  ΥΓ:Ελπίζω κ.Κρανιδιώτη να διαβάζετε και τα μηνύματα που δεν δημοσιεύονται. Για εσάς είναι...

 25. lypon avatar
  lypon 28/12/2009 12:03:17

  Αγαπητέ κ. Χριστόπουλε, έχετε αναντίρρητα δίκιο. Απλά δεν ξέρω αν η κατάσταση επιδέχεται αλλαγή πια.

  Με βλέπετε απαισιόδοξο γιατί λόγω επαγγελματικού αντικειμένου μαθαίνω διάφορα για το …αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή, αν π.χ. σε μια υπηρεσία όλους τους διαγωνισμούς προμήθειας computers και λογισμικού τους παίρνει η ίδια εταιρεία, σταθερά εδώ και μια 10ετία, και σε όλους φαίνεται φυσιολογικό, αναμεμιγμένους και επιβλέποντες, τι μπορεί να υποθέσει κανείς; Και όταν μέσα στη 10ετία έχουν γίνει δύο αλλαγές κυβερνήσεων, και εξακολουθεί να μην κουνιέται φύλλο, τι συμπέρασμα βγαίνει;

  Και αυτό είναι ένα μικρό μόνο παράδειγμα, αγαπημένο μου λόγω της …υπερκομματικής διαχρονικότητας που αποδεικνύει.

  Θέλει ΠΟΛΥ άγρια σύγκρουση, και πολύ αίμα η όποια σύγκρουση. Και να φέρει τα πάνω κάτω.

  Φοβούμαι πως δεν υπάρχει Έλληνας πολιτικός ικανός για το ρόλο αυτό.

  Μακάρι, ειλικρινά μακάρι, να πέφτω έξω.

 26. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 28/12/2009 18:05:32

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

  κ. Κρανιδιώτη

  Η διαφορά πολλών μέσα στη Νεα Δημοκρατία με το ΛΑΟΣ σαφώς δεν είναι μόνο πολιτιστική. Ο ΛΑΟΣ λέγεται Λαικός Ορθόδοξος Συναγερμός.

  Η γλώσσα, ο πολιτισμός, η καταγωγή, η προέλευση, η θρησκεία, είναι συστατικά, άλλης βαρύτητας το καθένα ανά άτομο, της συλλογικής ταυτότητας, αλλά όχι αρνητική για τη μετοχή στην κοινότητα η απουσία κάποιων από αυτά.

  Έλληνες δεν είναι αποκλειστικά οι ορθόδοξοι (αν και η ανατολική χριστιανοσύνη στο σύνολο της, όχι μόνο η ορθοδοξία, είναι ένα αποφασιστικό στοιχείο της νεότερης ελληνικότητας), ούτε οι αποκλειστικά ελληνόγλωσσοι (π.χ. οι ομογενείς των ΗΠΑ ή οι Καραμανλήδες) και σίγουρα είναι όσοι εκ των της ελληνικής παιδείας μετεχόντων το επιθυμούν και -αν κρίνω από το Θουκιδίδη ή το Ζήνωνα, όχι οι αποκλειστικά ελληνικής καταγωγής, αν και αυτοί, εκ των πραγμάτων λόγω εγγύτητας και οικογένειας, είναι πιο πιθανό να αισθανόμαστε οικεία την ελληνικότητα και να την ασπαζόμαστε “από κούνιας”.

  Επομένως,ο ΛΑΟΣ δεν εκφράζει τους έλληνες, διότι σίγουρα ένας μη χριστιανός νεοπλατωνικός δεν θα αισθανόταν πολύ βολικά μαζί του, ούτε ο Τζελαλεντίν Ρουμί, ο Έλληνας Σούφι, ενώ μάλλον μια χαρά θα ένιωθαν αυτοί με τον Ελύτη ή με την αιωνόβια γιαγιά της Πίνδου ή της Κρήτης. Άρα, μιλάμε για ελληνικό πνέυμα, που είναι πολύ πέρα από τους ορισμούς του ΛΑΟΣ.

  Φαιδρά πρόσωπα, έχουν εκλεγεί και με τη Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ κατά καιρούς.

  Καταλαβαίνω οτι κανείς δεν επιθυμεί να αποξενώσει τους μη ακραίους ψηφοφόρους, που τώρα έχει εγκλωβίσει ο ΛΑΟΣ. Κατανοώ επίσης ότι η αναφορά στα εθνικά ζητήματα είναι μέρος της καθημερινότητας μας-και πρέπει οπωσδήποτε να είναι όσο υφίστανται αυτά. Και εκτιμώ βαθιά όσους ασχολούνται με αυτά και ανακαλύπτουν την γνώση που θα μας βοηθήσει την εθνική μας επιβίωση.

  Ως συνομιλητής όμως, επιτρέψτε μου σας πω οτι είναι ανάγκη να αποστασιοποιηθείτε ρητά από το ΛΑΟΣ σε επίπεδο πρακτικών, αναδεικνύνοντας την ανάγκη για σεβασμό του διαλόγου (στην περίπτωση που δεν κρίνετε σώφρον να αντιπαρατεθείτε μαζί τους και έτσι να οξύνετε τις επιθετικές αντιδράσεις τους), και όχι μόνο σε επίπεδο τρόπου, διότι η Νεα Δημοκρατία εκτίθενται σε μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων.

  Κανένας βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν έχει καταδικάσει τις απειλές που εκτοξεύονται εναντίον της φυσικής υπόστασης της κ. Θάλειας Δραγώνα, και κανένας δεν έχει καλέσει αυτό το κόμμα να λογοδοτήσει για την αόρατη ανοχή που παρέχουν τα στελέχη του στις σαφέστατες απειλές.

  Επίσης, παρά τις όποιες εναλλακτικές προτάσεις μπορει να έχει κανείς για τη μεθοδολογία χορήγησης ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών και τον τρόπο έγκρισης της από τον λαό, αλλά και για τη σχέση της Ελλάδας μετα κύματα της δυστυχίας που άλλοτε εκβράζονται και άλλοτε ωθούνται στις ακτές μας, η προκύρηξη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για το δημοψήφισμα, περιέχει στο τέλος της βαρείς υπαινιγμούς για τη χρήση βίας εναντίον των εμπνευστών του προς ενδεχόμενη διαβούλευση νόμου για τη μετανάστευση.

  Και σίγουρα δεν κάνει καμμιά πρόταση αυτός ο χώρος για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των περιστασιακών ή μόνιμων ξένων μας. Η Οδύσσεια και η φιλοξενία των Φαιάκων μάλλον δεν έγινε παράδειγμα σε κάποιους Έλληνες.

  Και για αυτή την ακροδεξιά στάση, εναντίον προσώπων και πραγμάτων, δεν είναι δικαιολογία ούτε η υφέρπουσα ανοχή μιας μερίδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην αντικρατική τρομοκρατία, ούτε των πολιτικών κομμάτων εν γένει στην ενίοτε υπερβάλλουσα κρατική αστυνόμευση και στην κρατική καταστολή.

  Ακόμα και εαν κανείς ανέχεται κάποιοι φίλοι του να λαμβάνουν ακραίες θέσεις, σε ζητήματα ζωής και θανάτου, της κ.Δραγώνα εν προκειμένω, νομίζω πως η φιλία δοκιμάζεται. Και ιδίως όταν αναφερόμαστε σε σώφρωνες, δημόσιους ανθρώπους, που είναι συνομιλητές του πιθανώς αυριανού πρωθυπουργού της Ελλάδας.

  Εχθές -και το αν αγαπώ πάρα πολύ τον τόπο μπορείτε να το δείτε σε παλιές αναρτήσεις μου στο antinews- υπέγραψα ΥΠΕΡ της κ. Θάλειας Δραγώνα, διότι ο πυρήνας του ελληνικού πολιτισμού είναι η ανοχή απέναντι στον άλλο και η κατάθεση της -επαρκέστατης-επιστημονικής επιχειρηματολογίας.

  Ας καταδικάσουμε την κάθε βία και ας ονειδίσουμε τους υποστηρικτές της.

  • lypon avatar
   lypon @ Giorgos_T 29/12/2009 09:11:48

   Τελικά, όσο παρακολουθώ τον (πολύ καλό) διάλογο, κατασταλάζει άλλη μια φορά μέσα μου μια παλιά διαπίστωση:

   Να είσαι Έλληνας είναι υποχρεωση, όχι δικαίωμα. Συνεπάγεται άνοιγμα καρδιάς και μυαλού, όχι διεκδίκηση δικαιωμάτων από τους κακούς που δε μας αναγνωρίζουν...

   Κι αν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές (που υπάρχουν) εφαρμόζονται με ευγένεια.

 27. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 28/12/2009 21:44:19

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

  κ. Κρανιδιώτη

  Καταρχήν, ευχαριστώ για την απάντηση

  Γνωρίζω οτι οι ξένες δυνάμεις επιδιώκουν να εκμεταλλέυονται τις θέσεις των διάφορων πλευρών και μομμάτων. Όπως μια ανθρωπιστική θέση μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιον που επιθυμέι την αποσταθεροποίηση της χώρας (και δεν εννοώ τα 80.000 “αλβανάκια”, από τα οποία τα 20.000 είναι Βορειοηπειρωτάκια και καμμιά 30.000 Αλβανών της Β.Ηπείρου, δηλ. κυρίως εξισλαμισμένων Ελλήνων από τη Βόρειο Ήπειρο), έτσι και μια ισλαμόφοβη “εθνική” θέση μπορεί να δυσφημήσει την χώρα στον τεράστιο αναδυόμενο κοινωνικό και-όχι λιγότερο- οικονομικό, αραβικό χώρο, με τον οποίο μπορούμε να έχουμε μια ισοροπημένη (και πληθυσμιακά) προνομιακή σχέση, χωρίς πάλι αυτό να σημαίνει ακραίες, αντισημιτικές, θέσεις.

  Υπάρχει μια μεγάλη σειρά ιστορικών, γλωσσικών, εθνολογικών και γενετικών στοιχείων που δείχνει οτι ο ελληνικός λαός δεν έχει χάσει την ιστορική του συνέχεια αλλά οτι έχει αλληλεπιδράσει σε κάποιο βαθμό με άλλους λαούς όπως και στην αρχαιότητα.

  Επίσης, υπάρχει μια σειρά εθνολογικών δεδομένων, που αποσυνδέει την εθνική ταυτότητα από τις παροδικές ονομασίες (Έλλην, Ρωμαίος, Γραικός, Γιουνάν, Ρωμιός, Ελληνας) και βλέπει την πορεία ενός λαού μέσα από το ευρύτερο πρίσμα που ονομάζεται πολιτισμός.

  Αυτά τα στοιχεία διαχρονικότητας αλλά και την οικουμενική φύση του ελληνισμού που γοητεύει με την ποιότητα του (άρα κάποιοι κοινωνούντες μπορεί να μην είναι "βέροι" Έλληνες αλλά να ζουν επι χρόνια με τους Έλληνες και να θέλουν να είναι ¨Ελληνες, όχι για τα προνόμια αλλά για τις υποχρεώσεις του Έλληνα), δεν παίρνει μέτρα μαζικού εξελληνισμού -παιδομαζώματος (δέστε με τι άνεση ζουν εδώ π.χ. οι δυτικοευρωπαίοι χωρίς υπηκοότητα) αλλά και εγγυάται αληθινή ασφάλεια στον ξένο διαβάτη της χώρας,έστω και αν αυτός είναι ναυαγός.

  Αυτή η επιχειρηματολογία δεν φτάνει στον κόσμο, ενώ είναι απλή, κατανοητή, βαθιά και ανθρώπινη.

  Αυτή την επιχειρηματολογία ΔΕΝ την είδα στο διαδίκτυο, παρά σε ελάχιστα εξειδικευμένα blogs ιστορικών (και των δύο πλευρών) και γενετιστών.

  Σε μία χώρα με πάρα πολλούς εξαίρετους ιστορικούς, κανείς δεν δείχνει να διακινεί το λόγο τους. Αντίθετα, αλοίμονο, ο πολύς κόσμος ακούει μόνο θόρυβο, αληθινές ή υπερβολικές προειδοποιήσεις και επιπλέον απειλές.

  Αποτέλεσμα; Να αποξενώνεται ο κόσμος και να δυσφημείται η ελληνικότητα. Έω παλέψει μόνος μου για να δώσω μια αντικειμενική εικόνα στη λίστα του ΑΕΙ όπου κάνω το μεταπτυχιακό μου, και διαπίστωσα με τι χαρά ο κόσμος ακούει μια ομαλή, σχεδόν αισθαντική, ειλικρινή επιχειρηματολογία, και πως απομακρύνεται όταν -αδίκως έτσι κι αλλοιώς- σήκωνα κορώνα.

  Δεν υπαινίσσομαι οτι οι”άλλοι” λένε ψέμματα, ρητά εξηγώ οτι υπάρχουν πληρέστερες πειργραφές της πραγματικότητας, που ενσωματώνουν και μέρος της επιχειρηματολογίας των άλλων, χωρίς να διακυβεύουν, τελικά, την ιστορική εικόνα ζωντανής συνέχειας και πολιτιστικής συνοχής που προέκυψε -και δεν κατασκευάστηκε ούτε ρετουσαρίστηκε όπως παλιά- από τη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ιστορική και ανθρωπολογική έρευνα,.

  κ. Κρανιδιώτη,

  Σας γράφω μόνο από βαθύτατη αγάπη για την Ελλάδα, επειδή η φωνή σας φτάνει πιο εύκολα στην ηγεσία του ενός κόμματος από οτι η δική μου ή άλλων πολιτών.

  Δεν θα είχαμε καμμία απορία για μεταναστευτικό νόμο και βασικά τον τρόπο εφαρμογής συγκεκριμένων άρθρων του, εαν εμείς γεννούσαμε τα 170.000 παιδιά ΤΟ ΧΡΟΝΟ που η μέση ελληνίδα θα έκανε εαν το κράτος τη βοηθούσε, όπως δείχνουν όλες οι έρευνες.

  Αλλά επίσης, πρέπει να μας ανησυχεί πολύ η αποσιώπηση από τον ελληνικό λαό οτι οι λαθρομετανάστες ζουν σε στρατόπεδα θανάτου για τα οποία καταδικαστήκαμε πρόσφατα. Αυτή η αποσιώπηση, δεν γίνεται για να μην τους λυπηθούν οι πολίτες, αλλά ακριβώς διότι οι πολίτες λυπούνται και οργίζονται για την θανάσιμη αδικία, χωρίς να κινδνέυουν να χάσουν το εθνικό τους φρόνημα.

  Κατεβείτε με τον κ. Σαμαρά στα στρατόπεδα θανάτου, λερώστε τα χέρια σας αγγίζοντας τους κολασμένους και κάντε κάτι αυθεντικό για αυτούς. Τότε, χιλιάδες Έλληνες καιοι ξένοι μας,θα εκτιμήσουν έναν ανθρώπινο λόγο.

  Θεωρώ όπως κι εσείς οτι είναι ζωτική ανάγκη η ενημέρωση του πληθυσμού, από υπεύθυνα χείλη.

  Η Νέα Δημποκρατία έχει δεκάδες χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτες. ¨Ένα αληθινό κείμενο με στοιχεία για την ελληνικότητα, στοιχεία αυθεντικά όπως πλέον τα παρέχει η επιστήμη, θα μπορούσε να διανεμηθεί από μια ΜΚΟ κατασκευασμένη για τον σκοπό αυτό.

  Μια ΜΚΟ από νέους, που να θυμούνται και να θυμίζουν στο λαό την αντικειμενική αλήθεια η οποία δεν χρειάζεται καμμιά προπαγάνδα διότι λάμπει καιμπορεί να βάλει την οικουμενικότητα και τη γοητεία του ελληνισμού απέναντι σε ελεύθερους ξένους στη θέση του ξενόφοβου, φοβικού μηρυκασμού.

  Εμπιστευτείτε τις μάζες και αυτές θα σας εκπλήξουν.

 28. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/12/2009 22:22:25

  Γιωργο : η ισλαμοφοβια δυστυχως ειναι δικαιολογημενη.
  Το πως θα πορευθει μια χωρα σαν τη δικη μας στη θεση που βρισκεται ειναι ενα θεμα αλλα η αγνοια της αληθειας πολυ επικινδυνη.
  Προκειται για μια επιθετικη θρησκεια που εχει ενσωματωμενο στα δογματα της τον ιερο πολεμο.Αυτο δε σημαινει βεβαια οτι καθε φουκαρας που φθανει εδω θελει να πολεμησει.Σημαινει ομως οτι το δογμα της θρησκειας που πιστευει ειναι τετοιο που δεν ξερεις ποτε θα ενεργοποιηθει.
  Απλουστευτικες αναφορες σε "φοβικους","ξενοφοβους" δεν μπορουν να ξεπερασουν την πραγματικοτητα αυτη.
  Δεν πιστευω οτι καμμια ελληνικοτητα μπορει να αφομοιωσει παρομοιες αντιληψεις.Αλλωστε μια ματια του τι γινεται σε αλλες χωρες πολυ πιο προηγμενες της Ευρωπης ειναι διαφωτιστικη.

 29. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 28/12/2009 23:15:33

  @ Ψυχραιμια

  Είτε είναι μουσουλμάνοι είτε οι Γάλλοι, δεν έχει διαφορά να χαθεί ο έλεγχος.

  Οι Αλγερινοί μπορούν να μας πουν πολλά για αυτό.

  1.000.000 νεκρούς τους κόστισε η γαλλική Κατοχή.

  Και μια "γαλλική" συγγνώμη...

 30. HRISOS avatar
  HRISOS 28/12/2009 23:33:42

  ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ .ΑΝ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ .ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΝΟΥΣ 5% ΚΑΙ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΥΝΟΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ . ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΕΧΕΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ . ΑΠΕΧΩ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ;

 31. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 29/12/2009 00:12:05

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

  Δεν θέλω να παρεξηγηθώ:

  Αυτές οι πληροφορίες, για την πολιτισμική συνέχεια αλλά και τη μη ιστορική εξαφάνιση είναι που μπορεί να ακουστούν στον λαό και σε αυτές -και όχι μόνο - αναφέρομαι. Χωρίς υπαινιγμούς κατωτερότητας των υπολοίπων.

  Οσο για τους μουσουλμάνους, όπως έγραψα και στον ψυχραιμια, η συνύπαρξη είναι δυσκολη σε διαφορες ιστορικες περιοδους με διαφορους λαους, ακόμα.

  Δεν εξαιρώ κανέναν λαό, ούτε τον δικό μας εν προκειμένω.

  Αυτό ΔΕΝ ισούται με αποδοχή της δημιουργίας μεινοτήτων μέσα στη χώρα, αλλά με την ανάγκη για βοήθεια στους μουσουλμάνους μετανάστες, ώστε, το λιγότερο, να αποκτήσουν την υλική άνεση που θα τους επιτρέψει να ζήσουν αποδεκτοί τουλάχιστον, αν όχι σπίτι τους (που το επιθυμούν, αν γίνει ειρήνη,που επίσης περνά και από την ΕΕ), εδώ (κάποιοι), σε μια ευρωπαική χώρα, ή σε μια -κυρίως-μουσουλμανική χώρα, διότι στα εισερχόμενα λεφτά δεν λέει όχι κανείς, εαν έχει έναν ακμαίο πληθυσμό, όπως όλες σχεδόν οι κοντινές μουσουλμανικές χώρες..

  Μπορούμε μάλιστα, ανάλογα με τη χώρα προορισμού τους, να τους εφοδιάζουμε και γλωσσικά.

  Αυτές τις χώρες θα έπρεπε επίσης να συνδράμει οικονομικά -και πολιτιστικά- η ΕΕ, ώστε να δέχονται τους ευκατάστατους πλέον ομοθρήσκους τους, μαζί με τον πλούτο που θα εισρέει από την καλά αμοιβόμενη και οργανωμένη εργασία τους σε ειδικά ευρωπαικά προγράμματα υποδομής.

  Εννοείται οτι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό, που θα μπορεί να μείνει εδώ (διότι π.χ. εντάχθηκε λόγω προσωπικότητας ή προσωπικής ζωής, μπορεί να έχει προυποθέσεις μακρόχρονης ή και μόνιμης παραμονής).

  Επίσης, επειδή, στο παρόν, οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες είναι αποκλειστικά σχεδόν άντρες, δεν αποτελούν απειλή, έρχονται για δουλειά και για αυτό το καίριο σημείο αντίθεσης μου είναι το άρθρο 4 του νέου νόμου, που δίνει ελληνική ιθαγένεια δε κάθε παιδί που θα γεννηθεί εδώ, νόμιμα ή παράνομα.

  Ο κύριος λόγος είναι διότι θέτει τις προυποθέσεις που θα συντηρήσουν ένα τεράστιο κύκλωμα μεταφορας γυναικών με παράνομο τρόπο, κυρίως εγκύων, ο,τι και εαν συνεπάγεται αυτό για αυτές,

  και κατά δεύτερο λόγο ότι δημιουργεί δυνάμει μια μειονότητα άγνωστης δημογραφικής ισχύος, χωρίς ευρωπαικέςεπιρροές (είναι από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ιρακ) και με άγνωστες συνέπειες, χωρίς να βελτιώνει τη θέση των μεταναστών, (όσο και εαν είναι μάλλον απίθανο να έρθουν τόσες γυναίκες και μπορούμε πάντα να αλλάξουμε το νόμο).

  Στον πρώτο λόγο όμως μπορεί να πατήσει σοβαρά η κάθε καλόπιστη κριτική και να τελειώνει αυτό το θέμα.

  Τα όσα γράφω όμως δεν αναιρούν την ανάγκη για βαθιά ανθρώπινη βοήθεια στα θύματα αυτών των κυκλωμάτων και συμφωνώ μαζί σας απόλυτα στην ανάγκη για ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΗ αντίθεση με τις χώρες που τα προάγουν (Τουρκία) αλλά και τις αληθινά ξενόφοβες και ρατσιστικές ευρωπαικές χώρες, χώρες που μας μισθώνουν για την στρατοπεδική απανθρωπιά μας.

  Για αυτο η πολιτικη προσεγγισης των "αλλων", εντος ή εκτός Ελλάδας και όσων -κυκλικά κατα βάσιν με έναν καλύτερο νόμο για τη μετανάστευση και όχι αυτόν- πρέπει να είναι προσεκτική.

  Προσωπικά, ακόμα και ΕΑΝ ίσχυε η εικόνα του "επιρρεπούς στη βία σύγχρονου μουσουλμάνου" (ενώ π.χ. οι Σταυροφόροι "δεν ήταν επιρρεπείς στη βία", ούτε οι Άγγλοι όταν έριχναν χημικά στους Κούρδους το 1925), θα απέφευγα να την προβάλω ως κύρια, σε αυτή την περιοχή του κόσμου και θα έκανα τα πάντα για να βρεθεί επαφή και συναίνεση με τη μεγάλη μάζα αυτών των κοινωνιών, που αποτάσσεται τη συστηματική και περιστασιακή βία κατά των αλλοθρήσκων.

  Για λόγους εθνικής πολιτικής, αν όλα τα άλλα θεμελιώδη επιχειρήματα δεν αγγίζουν.

 32. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/12/2009 10:12:26

  Το Πασόκ φτιάχτηκε την δεκαετία του 80 "εντάσσοντας" περιθωριοποιημένους Έλληνες. Φτωχούς, αριστερίζοντες, μη προνομιούχους κλπ. Οι πιό σοβαροί απολογητές του, τονίζουν ότι ο ΑΓΠ διπλασίασε την μεσαία τάξη. Ίσως σε βάρος της παιδείας ή της οικονομίας ή με λαοπλάνες υποσχέσεις ή άλλες δυσάρεστες συνέπειες, αλλά τό όποιο αρνητικό τίμημα ήταν υπέρ Ελλήνων.

  Τώρα το Πασόκ πάει να ξανακάνει το κόλπο της δεκαετίας του '80 αλλά με αλλοδαπούς. Επικίνδυνα πράγματα ΓΑΠ... Δεν είμαστε Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ψωροκώσταινα είμαστε.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 29/12/2009 10:28:19

   Λες αρχαίε ο Πρωθυπουργός μας να έχει μεγαλομανιακές ιδέες? Να πιστεύει ότι είναι αυτοκράτορας ή κάτι παρόμοιο?

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Orestios 29/12/2009 11:12:09

    Όχι, δεν νομίζω ότι έχει ιδέες μεγαλομανίας. Απεναντίας. Δεν θα με εξέπληττε αν πιστεύει ότι κάνει και το σωστό. Τι να πω; Παραμυθιασμένος; Εντολές; Υποχρεώσεις; Άσχετα ωστόσο, θα τον πληρώσουμε ακριβά, όπως είπα και στον lypon.

    • Orestios avatar
     Orestios @ archaeopteryx 29/12/2009 11:21:10

     Πράγματι. Η όλη του στάση απέναντι στα προβλήματα είτε δηλώνει άγνοια της πραγματικότητας ή κάτι άλλο, που προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο. Μόνο ενδείξεις υπάρχουν ικανές όμως να δημιουργούν έντονο προβληματισμό για τις προθέσεις. Επιπρόσθετα, η εκδηλη πια ανεπάρκεια ενισχύει την πιθανότητα να κάνει το delivery boy. Περισσότερο εμφανές γίνεται αυτό από την δυσκολία του να έχει τον ξεκάθαρο ρόλο του Πρωθυπουργού. Η ασάφια των λόγων, που μπορεί να δικαιολογηθεί όσο ήταν στην αντιπολίτευση, πλέον εκφράζεται με την ασάφια στην τήρηση του θεσμού του Πρωθυπουργού. Μην λησμονούμε πως είναι και ΥΠΕΞ, πρωτοφανές αλλά και ενδεικτικό της αοριστίας λόγων και έργων.

  • lypon avatar
   lypon @ archaeopteryx 29/12/2009 10:56:00

   Αχ βρε αρχαιοπτέρυγα, αυτή είναι η οπτική σου για το πρώτο ΠΑΣΟΚ;

   Η δική μου είναι ότι έδωσε φωνή στην καταπιεσμένη από τα μετεμφυλιακά σύνδρομα Ελλάδα, έδωσε αξιοπρέπεια στους αριστερούς και όχι στους αριστερίζοντες… Μην ξεχνάς πως, λίγο – πολύ, όλη η σημερινή αστική τάξη φτιάχτηκε με χρήματα δοσιλόγων και κατοχικών τοκογλύφων.

   Ότι στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ τάκανε σκατά και εξευτέλισε ότι υποτίθεται ότι στήριζε, ένα «αριστερό» ας πούμε, ήθος, είναι επίσης αλήθεια. Το πρότυπο του «επιτρέπονται όλα αν δε σε πιάσουνε» και του «Τσοβόλα δώστα όλα» θα τα πληρώνουμε για πολύ ακόμα.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ lypon 29/12/2009 11:09:32

    Να διορθωθώ και να ζητήσω συγγνώμη. Όπως τα λες, στην πρώτη σου παράγραφο. Ήμουν fan και φανταζόμουν τον ΑΓΠ για μυθικό ήρωα (είχα διαβάσει όλα του τα βιβλία) μέχρι που τον άκουσα σε δημόσια εκδήλωση. Πάπαλα... είμαι μικρός για να είμαι καταπιεσμένος από μετεμφυλιακά σύνδρομα, αλλά δεν αντέχω μπαρούφες, και η χούντα, αν έχεις ακουστά, μας φλόμωνε.

    Στην συνέχεια, το Πασόκ όχι μόνο εξευτέλισε αυτά που λές, εξευτέλισε και τραγούδια που μου άρεσαν... παραλίγο να πετάξω τα Carmina Burana του Οrff (και ήταν και καλή εγγραφή)

    Με τον ΓΑΠ την ξαναπάτησα. Έίναι τρίτη γενιά (μείον) αλλά τον θεωρώ ευπρεπή, και άτυχο που ανέλαβε σε τέτοια περίοδο. Ωστόσο η μουτζαχεντίνικη προσέγγιση 2-3 πραγμάτων με ζορίζει, και πιστεύω θα κάνει κακό. Τα περί πράσινης μπαρούφας... ας μην να τα ξαναλέω. Δεν πέταξα τον Orff, δεν θα πετάξω τα εγχειρίδια φυσικής ή μπακαλικής πρώτου έτους που επιθυμεί να παρακάμψει, αλλά ξέρω ότι θα τον πληρώσουμε ακριβά.

 33. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 29/12/2009 13:21:29

  Ο Παπανδρέου δεν έχει καταλάβει τρία πράγματα:

  1) Ότι ξεκινάει το μεγαλύτερο κύκλωμα εμπορίας (trafficking) νυφών στον κόσμο. Και μάλιστα τελειόμηνων εγκύων που θα κληθούν για μια ενδεχόμενη ευρωπαική υπηκοότητα του παιδιού τους να ζήσουν στην αθλιότητα..

  2) Ότι δίνει βούτυρο στο ψωμί των κυκλωμάτων δουλεμπορίας που θα παραπλανήσουν χιλιάδες αθώους.

  3) Ότι κάνει παιδομάζωμα, παραποιώντας και εξαγοράζοντας τη συνείδηση χιλιάδων παιδιών και κρατώντας στη Ελλάδα υπό ομηρία τους γονείς τους.

  Κάτω ο απάνθρωπος νόμος, τώρα.

  Δικαίωματα και ανθρώπινες συνθήκες, αλλά όχι παιδομάζωμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.