#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/07/2013 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μονομαχία Λιού – Σόιμπλε στα μαρμαρένια αλώνια της ΑθήναςΜετά την επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα και τις προτροπές του Γερμανού να συνεχίσουμε να τηρούμε απαρέγκλιτα το πρόγραμμα που προβλέπει λιτότητα και τίποτε άλλο, ήρθε η απάντηση από αμερικανικής πλευράς. Ο Τζακ Λιού, ο υπουργός Οικονομικών, γνωστός για την αντιπαράθεσή του με τον Σόιμπλε, ήρθε στην Ελλάδα για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και να συμπαρασταθεί και στην ελληνική κυβέρνηση για τις προσπάθειες που κάνει.

Μέσα σε λίγες ημέρες η Ελλάδα γίνεται το πεδίο της αντιπαράθεσης δύο διαφορετικών σχολών οικονομικής θεωρίας και αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Από τη μια η γερμανική «μπότα» της σκληρής γραμμής για λιτότητα χωρίς όρια, για ικανοποίηση των αριθμών σε βάρος των ανθρώπων και για αδιαφορία σχετικά με την ανεργία ή τη φτώχεια αρκεί να πληρώνονται τα χρέη στην ώρα τους. Από την άλλη, η αμερικανική πολιτική στηρίζεται στη θεωρία της ενίσχυσης της κατανάλωσης αλλά και της στήριξης των μικρών και μεγάλων επιχειρηματιών ώστε να αυξηθεί η ανάπτυξη η οποία εκ των πραγμάτων θα φέρει θέσεις εργασίας κι επομένως ευημερία. Ότι ακριβώς είπε και στην ομιλία του στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Αντώνης Σαμαράς:

«Οι συζητήσεις που μόλις είχαμε με τον υπουργό επικεντρώθηκαν στις προφανείς προκλήσεις της εποχής μας: την Ανάπτυξη και την περιφερειακή Σταθερότητα. Σταθερότητα που θεμελιώνεται στη Δικαιοσύνη για να επιτύχουμε ανθεκτική και μακροχρόνια Ειρήνη στην ταραχώδη περιοχή μας Και Ανάπτυξη, που θεμελιώνεται στη Σταθερότητα και στην Ανταγωνιστικότητα, για να επιτύχουμε τους πιο σημαντικούς στόχους μας: θέσεις απασχόλησης, ευκαιρίες και ευημερία».

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά προετοίμασε το έδαφος για το επίπεδο και το χαρακτήρα των συνομιλιών που θα έχει στις 8 Αυγούστου με τον Μπ. Ομπάμα. Από την πλευρά του ο Τζακ Λιού ήρθε να προετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη αυτή. Αλλά μέσα από τις δηλώσεις του άφησε αιχμές και για τη στάση της Γερμανίας στην οικονομική κρίση:

«Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται, τώρα, στην ανάκαμψη από τη δίκη της οικονομική κρίση, όπου έπρεπε να πάρουμε σκληρές αποφάσεις για να σταθεροποιήσουμε το σύστημά μας. Ξέρουμε ότι δουλεύετε σκληρά για να βάλετε την Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για τις επόμενες γενιές. Πάνω από όλα για όσα η Ελλάδα έχει καταφέρει, και ξέρω ότι δεν θέλετε να αφήσετε αυτό το σημαντικό έργο ημιτελές.

Η σύμπλευση με την Ευρώπη εξακολουθεί να είναι στην κορυφή της ατζέντας μου καθώς η απασχόληση και η ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επίτευξη ανάπτυξης και ευημερίας στην Ευρώπη. Επιπλέον, η ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ασία είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία. Όπως ξέρετε, ήμουν στη Μόσχα, όπου οι Υπουργοί Οικονομικών και οι Υπουργοί Εργασίας επιβεβαίωσαν από κοινού την δέσμευσή τους να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και να βελτιώσουν τις προοπτικές δημιουργίας θέσεων εργασίας, παράγοντα κλειδί για τη μελλοντική πορεία».

Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη στην Ευρώπη, είπε ο Λιού θα δημιουργηθεί πρόβλημα και στην Αμερική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι με τις γερμανικές πολιτικές λιτότητας οι οποίες δεν ανοίγουν το δρόμο στην ανάπτυξη, σίγουρα θα υπάρξει παγκόσμια κρίση.

Ο Τζακ Λιού και η αμερικανική πολιτική στον τομέα της οικονομίας είναι αυτό που εδώ στην Ελλάδα θεωρούμε πιο ορθολογική και πιο… ανθρώπινη. Όχι ότι και στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν εκατομμύρια φτωχοί ή δεν γίνονται οικονομικά εγκλήματα, αλλά η εκτύπωση χρήματος, η αύξηση της ανάπτυξης μέσω των επενδύσεων και τα κονδύλια για υγεία και παιδεία, δείχνουν ότι ακολουθείται ένας διαφορετικός δρόμος από αυτόν που θέλει η Γερμανία.

Η επίσκεψη Λιού στην Αθήνα και το ταξίδι Σαμαρά στην Ουάσιγκτον είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να ξανακάνει συμμάχους που θα χρειαστούν. Να ξαναβάλει την αμερικανική πολιτική στο πεδίο της ευρωπαϊκής αντιπαράθεσης ώστε να έχει και η Γερμανία ένα αντίπαλο δέος.

Αλλά θα πρέπει και η Ουάσιγκτον να κάνει ένα βήμα παραπάνω, διότι με υποσχέσεις, ευχολόγια και δηλώσεις στήριξης στους «καημένους»  Έλληνες που περνούν δύσκολα, δεν αλλάζει τίποτε. Ο Σόιμπλε και η παρέα του θα στραγγαλίζουν λαούς, η λιτότητα θα είναι κυρίαρχη στην Ευρώπη, η ανεργία θα χτυπάει κόκκινο, η κατανάλωση θα υποχωρεί συνεχώς και οι επενδύσεις θα μένουν στα χαρτιά. Οι Αμερικανοί οφείλουν να πατήσουν πόδι πλέον στη Μέρκελ διότι ένα ευρωπαϊκό κραχ θα επηρεάσει άμεσα και τις ΗΠΑ. Όσο αφήνουν την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία να βαδίζουν στην κόψη του ξυραφιού τόσο θα θέτουν σε κίνδυνο το ευρώ και γενικότερα την παγκόσμια οικονομία.

Το τελευταίο πράγμα που θέλουν στις ΗΠΑ είναι να υπάρξει μια μεγάλη οικονομική αναταραχή. Αν καθυστερήσουν κι άλλο να αντιπαρατεθούν με τους Γερμανούς, θα παίζουν με τη φωτιά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/07/2013 06:02:30

  Δεν υπαρχει καμμια αντιπαραθεση γιατι οι Αμερικανοι δε δινουν φραγκο.
  Η απαντηση του Σοιμπλε στον Λιου και τους λοιπους ειναι γνωστη : αν θελετε τοσο πολυ να βοηθησετε την Ελλαδα πλρηωστε εσεις.Σε αυτο φυσικα δεν υπαρχει απαντηση.
  Συμπαρασταση με λεφτα των άλλων δεν γινεται.

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ ψυχραιμια 22/07/2013 07:41:06

   Aρκεί να θυμίσουν στους Γερμανούς κάτι αζήτητα χρέη από τον Β' Π.Π....

   • aρχιμηδης avatar
    aρχιμηδης @ Αιρετικός 22/07/2013 08:14:33

    Aυτο θα το έκαναν αν τα πράγματα έφταναν στα άκρα.
    Ομως ουδέποτε,προς το παρόν, οι Αμερικανοί ζήτησαν άκομψα απο τους Γερμανούς να πληρώσουν αυτοί, όπως τους λένε πολλοί έγκυροι οικονομολόγοι και πολιτικοί, αν θέλουν να είναι ηγέτες της ΕΕ.
    Το ΔΝΤ διακριτικά τους ζητάει να βάλουν ΟΛΟΥΣ τους
    Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώσουν τις Παγκόσμιες τράπεζες (μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση κατέχουν και οι "Γερμανικές" Bundesbank και Deuchebank) μέ κούρεμα της ΕΚΤ δηλαδή της Ευρωπαικής Κεντρικής, κρατικής Τράπεζας, για να μην αναγκαστουν εκ των πραγμάτων να τα πληρώσουν όλα μόνοι τους, στη περίπτωση που το καζάνι του "Νότου" σκάσει, δεδομένου οτι παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια ρήγματος (Πορτογαλία, Ισπανία).

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ ψυχραιμια 22/07/2013 17:28:38

   Ψυχραιμία, τα λεφτά των ...άλλων, είναι δανεικά που τα πληρώνουμε με αίμα. Οι Αμερικανοί μπορούν να πιέσουν τους νεοναζί, να πάψουν να ρουφάνε το μεδούλι του Ευρωπαϊκού Νότου με το...αζημίωτο.

 2. kerbit avatar
  kerbit 22/07/2013 06:03:22

  Να αντεπιτεθουν στους Γερμανους?

 3. QQ avatar
  QQ 22/07/2013 06:54:18

  Οι ΗΠΑ έχουν με διαφορά την μεγαλύτερη συμμετοχή στα κεφάλαια του ΔΝΤ.

  • Aφροδίτη avatar
   Aφροδίτη @ QQ 22/07/2013 11:17:31

   Απ' ό, τι είχε πει κάποιος πασίγνωστος πρώην αξιωματούχος και νυν παροπλισμένος "κανονικότατα", μάλλον έχουν όχι μόνον μικρότερη αλλά ίσως και μηδενική συμμετοχή! Αν τελικά ισχύει κάτι τέτοιο, επόμενο είναι να μην ασκούν φιλελληνικές "πιέσεις"!

   • Tryphoon avatar
    Tryphoon @ Aφροδίτη 22/07/2013 22:03:33

    Σιγά που το θέμα είναι το ποταπό ποσοστό του ΔΝΤ στα δάνεια πόσο μάλλον το ποσοστό των ΗΠΑ. Η ανάκαμψη της οικονομίας τους τους απασχολεί και νομίζω ότι το άρθρο το έχει πιάσει σωστά.

 4. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 22/07/2013 08:00:27

  Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι να ....πιεστούν από την Αμερική οι βάρβαροι ΜερκελοΣοϊμπλάδες. Καιρός να εγκαταλειφθεί η καταστροφική, ανθρωποκτόνα και συμπλεγματικά τιμωρητική επιλογή του νεοφιλελευθερισμού, που επιβάλλει (με το αζημίωτο) τη λιτότητα και την ύφεση, με στόχο την ...κάθαρση των ..ασώτων.
  Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στον προοδευτικό δρόμο της δημιουργίας θέσεων εργασίας, στην αύξηση της κατανάλωσης και στη δυναμική αποτελεσματική επέμβαση, με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας και την εξασφάλιση της ζωής των πολιτών της. Δεν υπάρχει ούτε παρόν ούτε μέλλον για τους λαούς του Νότου, όσο πειθήνια θ΄αποδεχόμαστε το ρόλο του άβουλου ''κομήτη'' που περιφέρεται αυτοκαταστρεφόμενος, γύρω από τη φασίζουσα κι ευημερούσα Γερμανία.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΑπυθιΑ 22/07/2013 08:12:59

   Τοτε να φυγεις απο την ευρωζωνη και να τυπωσεις οσες δραχμες νομιζεις.
   Με λεφτα των άλλων δε γινεται δουλεια.Ούτε και προκειται οι Αμερικανοι να κανουν τιποτε άλλο απο λογια.

   • Σπορέας avatar
    Σπορέας @ ψυχραιμια 22/07/2013 10:02:32

    Να φύγεις λοιπόν από την ευρωζώνη, αλλά και από το Δουβλίνο.
    Να τυπώσεις δραχμές αλλά και να αξιοποιήσεις την περιουσία σου.
    Να απαιτήσεις τα χρωστούμενα, αλλά και να αναμορφώσεις την οικονομία σου.
    Με λίγα λόγια να έχεις και πρόγραμμα και ... βαριά σαν του τσολιά.
    Αλλά αυτά δεν γίνονται από γόνους και ευρωλιγούρηδες.

   • ΑπυθιΑ avatar
    ΑπυθιΑ @ ψυχραιμια 22/07/2013 17:26:15

    Ψυχραιμία ως συνήθως, παραφέρεστε! Αντιχαριστική έννοια έχει το ονοματάκι σας. Τα λεφτά των ...άλλων, είναι δανεικά που τα πληρώνουμε με αίμα. Οι Αμερικανοί μπορούν να πιέσουν τους νεοναζί, να πάψουν να ρουφάνε το μεδούλι του Ευρωπαϊκού Νότου με το...αζημίωτο.

 5. AGGELOS avatar
  AGGELOS 22/07/2013 08:03:24

  "εκτύπωση χρήματος"..... δυο μικρές μαγικές λεξούλες....

 6. Τ.J.R avatar
  Τ.J.R 22/07/2013 10:10:30

  @ψυχραιμία Δηλαδή εσυ συμφωνείς με την πολιτική που ακολουθείται από τους Γερμανούς;Για τα λεφτά των άλλων που λες δεν το συζητώ καν οι γερμανοί έχουν βγάλει 50 δις από την ελληνική κρίση.Στην χώρα μας έπρεπε να γίνει δημοσιονομική προσαρμογή αλλά σε συνδιασμό με αναπτυξιακά κονδύλια εδώ εφαρμόστηκε όμως δημοσιονομική προσαρμογή με ακραία λιτότητα παντού και οι συνέπειες είναι:ανεργία 28%(60% στους νέους) 3 εκατ. Ελληνες κάτω από τα όρια της φτώχιας,αύξηση αυτοκτονιών,υπογεννητικότητα, 150 χιλιάδες Ελληνες στην πλειοψηφία τους επιστήμονες έφυγαν από την χώρα την τετραετία 2009-2012,Το αεπ μειώθηκε 25% το χρέος και ενώ έγινε κούρεμα το 2014 θα είναι πάλι στα επίπεδα του 2009,Το 2015-2016 θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό 10-15 δις.Το πρόγραμμα απέτυχε πλήρως χάρη στην ξεροκεφαλια των Γερμανων για ακραία λιτότητα αν είχαν ισοσταθμισει την δημοσιονικη προσαρμογή με αναπτυξιακά μέτρα ίσως σήμερα να μην είμασταν στο σημερινό αδιέξοδο.

 7. dioklis avatar
  dioklis 22/07/2013 10:20:16

  Η ανικανότητα και ενδοτικότητα των πολιτικών είναι το μεγαλύτερο προβλημά μας . Κατώτεροι των περιστάσεων προσπαθούν καθημερινά να μας μεταδώσουν τον φόβο και την ηττοπαθειά τους . Μίζεροι προσπαθούν να μας περάσουν την ψυχολογία του θύματος για να παραμείνουν μια μέρα ακόμα στην καρέκλα. Στο οικοδόμημα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε ισότιμα δικαιώματα , στο νόμισμα το ίδιο, αν δεν το διαχειριστήκαμε σωστά η ευθύνη πρωτίστως πέφτει στους πολιτικούς ,καιρός να συνειδητοποιήσουν το εγκλημά τους και να μας αδειάσουν την γωνιά ,μπορούμε να ζήσουμε και με λίγα , όχι ως επαίτες, με δικούς μας πόρους και αξιοπρέπεια .-

 8. fitsoulas avatar
  fitsoulas 22/07/2013 11:30:44

  Εμείς με ποιούς είμαστε; Με αυτούς ή με τους άλλους;

 9. JayGatsby avatar
  JayGatsby 22/07/2013 11:50:10

  Βρίσκω ενδιαφέρουσα την κατά καιρούς επαναλαμβανόμενη παρουσίαση ενός υποτιθέμενου αντιθετικού διδύμου "αναπτυξιακές- ανθρώπινες ΗΠΑ" έναντι "νεοφιλελεύθερης απάνθρωπης Γερμανίας"
  Στην πραγματικότητα όσοι έχουν ζήσει ή ξέρουν για τις δύο χώρες γνωρίζουν οτι η Γερμανία υποστηρίζει την κοινωνική οικονομία της αγοράς με κοινωνικής παροχές, την έμφαση στην πραγματική οικονομία και την παραγωγή και τον έλεγχο του τραπεζικοχρηματιστηριακό καζινοκαπιταλισμού ενώ αντίθετα οι ΗΠΑ τον καπιταλισμό του "ο θάνατος σου η ζωή μου".

 10. blue nile avatar
  blue nile 22/07/2013 12:00:03

  Οι Αμερικανοί βίωσαν στο πετσί τους με τον πιο άγριο τρόπο την Κρίση του 1929.
  Το new deal του Ρούζβελτ όχι μόνο κατάφερε να περιορίσει την κρίση αλλά ουσιαστικά επέδρασε στο να γίνουν οι Πολιτείες πραγματικά Ηνωμένες.
  Ο σχεδιασμός της παγκόσμιας οικονομίας το 1945 ήταν καθαρά υπόθεση των new dealers και του Κέυνς.
  Παρά τα νεοφιλελεύθερα μανιφέστα του Φρίντμαν και της σχολής του Σικάγου που δηλητηρίασαν τον οικονομικό τρόπο σκέψης παγκοσμίως και οδήγησαν στην Κρίση του 2008 , μετά το ξέσπασμα της Κρίσης οι ΗΠΑ επέδειξαν πολύ καλύτερα ανακλαστικά από ότι η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη.
  Δεν επέβαλαν λιτότητες , ως ένα σημείο καθάρισαν την τραπεζική κόπρο του Αυγεία με το TARP κρατικοποιώντας τόσες τράπεζες που ακόμα και ο Λένιν αν ζούσε θα κοκκίνιζε ενώ οι τραπεζίτες μαύρισαν από το κακό τους για το χουνέρι που έπαθαν, έκαναν δημόσιες επενδύσεις και ποσοτική χαλάρωση που είναι πιο αποτελεσματική από το τύπωμα νέου χρήματος.
  Η Ευρώπη μέσω ΕΚΤ βέβαια τύπωσε κοντά στα έξη τρις τα τελευταία πέντε χρόνια μόνο που δεν τα διοχέτευσε στις κοινωνικές οικονομίες αλλά τα έστειλε πεσκέσι στους χρεοκοπημένους ευρωπαίους τραπεζίτες μη τυχόν και χάσουν τις τράπεζες τους.
  Παράλληλα με την άγρια λιτότητα εξόντωσε την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία ενώ οδηγεί στο γκρεμό την Ισπανία και την Ιταλία με τις κραταιές βιομηχανίες.
  Κάθε μέρα που περνάει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε μιμούμενοι τον Χούβερ φέρνουν την Κρίση μέσα στον ευρωπαϊκό πυρήνα, η Γερμανία ήδη φλερτάρει με την ύφεση, και ουσιαστικά έχουν καταστήσει την ευρωζώνη υπεύθυνη για την κλιμάκωση της Κρίσης του 2008 κάτι που s;yntoma ua επιφέρει πρωτοφανή παγκόσμια αποσταθεροποίηση.
  Prosit...
  .

 11. blue nile avatar
  blue nile 22/07/2013 12:01:40

  Δες όμως πως χειρίστηκαν η καθεμιά την κρίση του 2008.
  Τα γράφω παρακάτω...

 12. JayGatsby avatar
  JayGatsby 22/07/2013 12:13:29

  Zum Wohl.

 13. arximidis avatar
  arximidis 22/07/2013 12:17:04

  Aγαπητέ blue nile είναι αυτονόητο να συμφωνούμε στα βασικά σημεία της ανάλυσης, αφού βασιζόματε στα απτά αποτελέσματα της κάθε πολιτικής.
  Η λεπτή μας (υποκειμενική) διαφορά είναι οτι εγω θεωρώ, όπως και ο Χέλμουτ Σμιτ, οτι οι σημερινοί κυβενώντες την Γερμανία είναι πρωτίστως υπάλληλοι των Παγκόσμιων τραπεζιτών και μετά, "ολίγον" Γερμανοί. Η δε Μέρκελ δεν είναι καν Γερμανίδα με την Ευρωπαική έννοια του όρου, αλλα Ανατολικογερμανίδα Bαλκανικού τύπου Ρουμανίας πχ. Είναι λογικό να αισθάνεται "Mεγάλη" που οι Υπερτραπεζίτες την έχουν στη δούλεψή τους.
  Αλλωστε αυτοί ξέρουν καλά τον καπιταλισμό, τι μπορεί να τους μάθει η Μέρκελ?
  Και στο κάτω κάτω μέχρι τώρα η Γερμανία κερδίζει απο την κρίση. Οι αλλοι ας πρόσεχαν...

  • blue nile avatar
   blue nile @ arximidis 22/07/2013 20:21:17

   Για πόσο ακόμα αγαπητέ Αρχιμήδη θα κερδίζει.
   Ήδη κάποιες περιοχές της κυρίως στην ανατολική επικράτεια μαστίζονται από συνεχή επενδυτική στάση.

   • arximidis avatar
    arximidis @ blue nile 22/07/2013 21:29:03

    Aν θές την προσωπική μου εκτίμηση, μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου. Εχω τη διαίσθηση οτι οι Αμερικάνοι τώρα που ξέμπλεξαν το κράτος τους απο τα νύχια της Αυτοκρατορίας του χρήματος θα ξεμπλέξουν και την Ευρώπη γιατί η προσωρινή της εγκατάλειψη με το ρήμαγμα του Νότου απο τους Τραπεζίτες-Μπάνκστερς έχει φτάσει σε οριακό σημείο, βάζοντας σε κίνδυνο την εύθραυστη ανάκαμψη των ΗΠΑ. Hδη Πορτογαλία-Ισπανία είναι στο κόκκινο, και καταφθάνουμε εμείς και η Ιταλία. Αλλωστε η Ιρλανδία πάλι υποτροπιάζει.
    Οι Τραπεζίτες πρέπει να έχουν καταλάβει επίσης οτι τα βουνά απο εικονικό χρήμα που έχουν συσσωρεύσει δεν είναι πλέον δυνατό να αντιστοιχίζονται με αίμα και δεν θα τους κοστίσει και τίποτε να τα ξεφορτωθούν, αν δεν θέλουν να χάσουν και τα δίκτυα (Off Shore) που τους εξασφαλίζουν τον εύκολο ραντιέρικο πλούτο του τζόγου...Ηδη το G20 αρχισε το τροπάριο...

  • Aφροδίτη avatar
   Aφροδίτη @ arximidis 22/07/2013 21:24:27

   Το κακό αγαπητέ Αρχιμήδη είναι πως στη γηραιά Ήπειρο συνωστίζονται οι πολιτικοί του μέλλοντός μας, που η μόνη τους και διακαής φιλοδοξία είναι να μπουν στη δούλεψη των υπερτραπεζιτών! Ξέρεις τί μεγάλος τίτλος είναι αυτός, του "καλού", εγώ θα το πω του "βολικού", υπαλλήλου της παγκόσμιας διακυβέρνησης; Δούρειοι ίπποι για την άλωση και της δικής τους Πατρίδας!

   • Arximidis avatar
    Arximidis @ Aφροδίτη 23/07/2013 11:29:19

    Δεν έχεις άδικο αγαπητή Αφροδίτη. Ο γιός μου τελοιόφοιτος πολ. μηχ. του ΕΜΠ μου λέει οτι σκέφτεται για μεταπτυχιακό στα οικονομικά διότι ο μόνος τομέας που έχει ελπίδα για ανθρώπινο μισθό είναι οι μεγάλες τράπεζες. Να του πώ οτι έχει άδικο? Θα ήμουν ψεύτης...

    • blue nile avatar
     blue nile @ Arximidis 24/07/2013 08:29:20

     Βλέπε Παπαδήμο...

 14. Α avatar
  Α 22/07/2013 12:43:27

  Οι Αμερικανοί είναι μίλια πιο μπροστά από την γηραιά (στα μυαλά) ήπειρο.
  Μπορεί η θλεση της Ελλάδας να είναι εντός ΕΕ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πολτική της Ευρώπης είναι σωστή.
  Γιατί δεν το παραδέχονται και να τελειώνουμε, ότι κάνουν λάθος με την πολιτική της ύφεσης και της ασφυξίας που οδηγούν όλες τις οικονομίες;
  Από εγωϊσμό; ή από συμφέροντα; Πάντως αν είναι από συμφέροντα, τα βλέπουν κοντόφθαλμα και δεν διαβλέπουν το τσουνάμι που έρχεται...
  Όσο είναι καιρός ας πατήσουν φρένο, ας αλλάξουν πολιτική γιατί η κραυγή των χωρών που υποφέρουν θα είναι πολύ μεγάλη.

 15. panos avatar
  panos 22/07/2013 13:34:58

  Μια ζωη τα ιδια,να βαλουν πλατη οι ξενοι και να μας σωσουν γιατι εμεις ειμαστε ανεπροκοποι..Ραγιας μια ζωη ο Ελληνας..Οταν η πολιτικη ελιτ δεν δινει δεκαρα τσακιστη για τη χωρα,αλλα κοιταει πως θα επιβιωσει,εχουμε απαιτηση απο τον οποιδηποτε Λιου,να σκιστει για παρτη μας..Παντα στα δυσκολα προσδοκουμε ενα νεο Ναυαρινο..Κανενα σχεδιο σωτηριας,κανενα οραμα για το μελλον,παρα μονο φοροι για να διατηρηθει το πελατειακο κρατος...Αυτη τη φορα η σωτηρια της πατριδας περναει απο τα δικα μας χερια..Θα βρεθουν ηγετες που θα δωσουν ενα τελος στη καταστροφη της χωρας,προτου ερθουν τα χειροτερα;..Οσον αφορα τις ΗΠΑ,εχουν προετοιμαστει κι αυτες για τη διαλυση του ευρω,αφου βλεπουν πως η ευρωζωνη μετραει αντιστροφα..Εμεις θα παμε και παλι γυμνοι στ' αγκουρια με τους ντοπιους πολιτικαντηδες να μιλανε για μειωσεις φπα,για ανακαμψη το επομενο ετος(και τα χρονια να περνανε κι η υφεση να βαθαινει),για κατοχικα δανεια,για προστασια του δημοσιου τομεα και αλλα γραφικα..Καλο κουραγιο..

 16. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 22/07/2013 13:44:15

  Πάντως ο W. Muenchau σε σχόλιο του στους Οικονομικούς Καιρούς δήλωσε ότι η έλευση του κ. Σόιμπλε στην Ελλάδα έγινε για να υποδειχθεί στους Έλληνες η έξοδος από το ευρώ, "η οποία μοιάζει πλέον περισσότερο εφικτή" (http://www.ft.com/cms/s/0/0d0ee174-f05f-11e2-b28d-00144feabdc0.html).

  Δέστε τις ζώνες σας, ίσως στο αεροσκάφος να σημειωθούν αναταράξεις.

 17. βαγόνι avatar
  βαγόνι 22/07/2013 22:12:07

  Μήν ασχολείστε...υπάρχουν πιό ενθαρρυντικά νέα στο δυτικό κόσμο....
  η Κέιτ Μίντλετον γέννησε αγόρι....τρίτος διάδοχος στη σειρά....παππούς,
  γυιός,εγγονός....όταν η Ελισσάβετ αφήσει το θρόνο,ελπίζοντας να
  ξεπεράσει,σε δυό χρόνια,τα 63 χρόνια θητείας της βασίλισσας Βικτωρίας...!
  Υπάρχει κάτι πιό παρήγορο απο την ιστορική ακινησία;....κι'εμάς, ο
  Τσώρτσιλ δε μας έβγαλε,αλληλοδιαδόχως απο τα νύχια του Χίτλερ και του
  Στάλιν;....ηρεμείστε!...η γηραιά Αλβιών δείχνει το δρόμο....στην καρτερία!

  • αρχιμηδης avatar
   αρχιμηδης @ βαγόνι 23/07/2013 19:26:02

   Πάντως η πριγκίπισσα Κέιτ θα μπορούσε ως άλλος Τσώρτσιλ να μας σώσει οικονομικά, δίνοντάς μας κρυφά το όνομα του διαδόχου...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.