Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ στην «Αυγή»
19/02/2014 00:02
του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ στην «Αυγή»

Μνημόνιο ο Μουλόπουλος!

Προσπαθώ να πάρω στα σοβαρά ως πολιτικούς αντιπάλους, την «Τσίπρας και Κολλητοί Α.Ε.» αλλά τα πεπραγμένα τους δεν με αφήνουν.

Μέχρι τώρα είχαμε τις αλληλογρονθοκοπούμενες θέσεις τους για το Μνημόνιο. Μια το σκίζουν, μια το ράβουν, μια το καταργούν μονομερώς, μια το καρυκώνουν. Την Δευτέρα ακονίζουν το κλαδευτήρι για να κουρέψουν το «επαχθές χρέος», την Τρίτη ο Σταθάκης λέει πως αυτό είναι μόνο 5% και το υπόλοιπο 95% είναι κλασσικό χρέος από κρατικό δανεισμό, άρα μη επαχθές κι έτσι απλά θα το ποτίζει ο Μηλλιός και θα το χαϊδεύουν σαν βασιλικό στη γλάστρα. Όμως την Τετάρτη έρχεται ο Λαφαζάνης και βάζει μπουρλότο στα μεσαιοχωρίτικα της Κουμουνδούρου και χαλάει και το τανγκό του Αλέξη με τον γνωστό προοδευτικό αγωνιστή, την αυτού προγναθική υψηλότητα, τον Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ, που άμα σκέφτεται το πονεμένο προλεταριάτο, του κάθεται το φιλέ μινιόν με σως μαδέρα στο λαιμό και τα δάκρυα του τρέχουν στο ποτήρι κι αραιώνουν το μποζολέ έτους 1917, ότε και η Οκτωβριανή Επανάστασις, βεβαίως – βεβαίως.

Για να είμαστε δε δίκαιοι και ξηγημένοι, η μόνη συνεπής κι αξιοσέβαστη αντιπολίτευση, πλην του σταθερού σαν τρένου προς την Ιουράσιο περίοδο ΚΚΕ, είναι ο Λαφαζάνης κι ο Αλαβάνος. Δεν λένε παπάτζες, πως και ελλείμματα δεν θα έχουμε και προσλήψεις θα κάνουμε κι αυξήσεις θα δώσουμε και χρέος θα κουρέψουμε μονομερώς και το Μνημόνιο θα το στείλουμε για τσάγαλα και θα μείνουμε στο Ευρώ. Λένε: μονομερής διαγραφή και τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, ίσον εθνικό νόμισμα. Τουτέστιν αντίο Ευρώπη, γεια σου νέα, ωραία κι εξόχως πληθωριστική δραχμή. Δεν συμφωνώ, το θεωρώ καταστροφικό, εξανέμιση των θυσιών μας και βουτιά στο χάος, που θα τελείωνε, πιθανώς, με εφαρμογή του άρθρου 48 και τον Στρατό στις γωνίες να φυλάει μην φάμε ο ένας τον άλλο. Όμως ο Λαφαζάνης κι ο Αλαβάνος είναι αξιοσέβαστοι πολιτικοί αντίπαλοι. Μάταια θα ψάξετε να βρείτε έστω μισή ειρωνεία μου εναντίον τους. Είναι η μόνη αληθινή και συνεπής αντίθετη άποψη, που μπορείς να συζητήσεις κι αντικρούσεις με σεβασμό. Άποψη χωρίς κλείσιμο ματιών στους αστούς που απέμειναν, στους Ευρωπαίους, στους Αμερικάνους, στην Τρόϊκα, στους μπετατζήδες και πάει λέγοντας. Ο Λαφαζάνης κι ο Αλαβάνος δεν είναι και με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ. Υπόσχονται και προτείνουν ένα τσαμπουκαλεμένο άλμα στο άγνωστο, ένα «τρίτο δρόμο» εκτός ευρωζώνης, όχι επιστροφή στα εισοδήματα του 2008 και παραμονή στο Ευρώ με μαγικό, ανύπαρκτο για κάθε στοιχειωδώς σοβαρό άνθρωπο, τρόπο ανεύρεσης των αναγκαίων πόρων.

Ο Αλέξης κι η παρέα των αριστερών εκατομμυριούχων φίλων και στελεχών του, που προτείνουν αυτό τον απροσδιόριστο μαγικό τρόπο, ελέγχουν ένα μαγαζί, μια εκδοτική επιχείρηση, την «Αυγή». Ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς, εδώ και καιρό θερμοκήπιο του πιο δύσοσμου μηδενισμού, της χειρότερης «πολιτικής ορθότητας», με υπερπροβολή κάθε παλαβής μειοψηφικής άποψης, εξ αποτελέσματος συχνά ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και διανθισμένη, εσχάτως, με μπόλικη νεοσταλινική επιθετικότητα, που εξακολουθεί να πατώνει σε κυκλοφορία.

Τι έκανε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ για τα όχι ανθηρά οικονομικά της μικρής κυκλοφορίας εφημερίδας του; Όσοι δεν έχετε ακούσει τα χαμπέρια, θα υποθέσατε, πως εφαρμόζοντας την μαγική συνταγή που έχει ο Αλέξης και το επιτελείο του για την χώρα, έδωσαν αυξήσεις κι έκαναν και προσλήψεις. Σωστά; Αμ δε. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πλειοψηφία των χειμαζόμενων επιχειρήσεων: α) Έκαναν στους εργαζόμενους περικοπή μισθών 20%, 2) Επέβαλαν ατομικές συμβάσεις εργασίας και 3) Τους είχαν και τρεις μήνες απλήρωτους. Μνημόνιο ο Μουλόπουλος!

Όταν εμφανίζεις με την προπαγάνδα σου τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, στο σύνολο τους κι αδιάκριτα, ως δήθεν αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης, τότε έρχεται η πραγματικότητα και σου κάνει καζούρα. Διότι η πραγματικότητα είναι πως η κρίση ξεκίνησε από τις ΗΠΑ με το σκάσιμο της φούσκας των δανείων των ακινήτων και στη συνέχεια πέρασε ως τσουνάμι τον Ατλαντικό, χτυπώντας τις πιο αδύναμες οικονομίες. Η κατεπείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης του χρέους, η έλλειψη χρήματος, η ανάγκη περιστολής δαπανών κι ελλειμμάτων κι επίτευξης πλεονάσματος κι η πτώση της κατανάλωσης, ανάγκασαν τόσο τον δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα να κάνουν απολύσεις και περικοπές, εσωτερική υποτίμηση. Το ίδιο έγινε και στις άλλες χώρες που χτύπησε η κρίση, τις οποίες δεν κυβερνάει ο Σαμαράς. Σίγουρα πολλά τα λάθη, οι αδικίες στα μέτρα αντιμετώπισης, όμως η βασική αιτία, η κρίση, είναι εξωγενής κι όχι εσωτερική μας υπόθεση.

Σε τηλεοπτικές συζητήσεις, όταν απηύθυνα την απλή ερώτηση στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί δεν ξεκινάτε το μιράκολο από την επιχείρηση της «Αυγής», να σας θαυμάσω και να σας ψηφίσω κι εγώ», είδα μάτια να γυρίζουν ανάποδα, «προοδευτικές» επιληπτικές κρίσεις, με σπασμούς, αφρούς και ύβρεις. Ένας με είπε «ακροδεξιό». Αυτοί κόβουν τους μισθούς των αριστερών δημοσιογράφων τους κι έτσι εγώ είμαι …«ακροδεξιός». Πως το λέγαμε παλιά στο σινεμά, που έμπαινες στα μισά και με ένα εισιτήριο μπορούσες να μείνεις και στην δεύτερη προβολή; «Εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε». Λοιπόν, μάπα το καρπούζι σας, σύντροφοι…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 19/02/2014 11:36:29

  Άδικα παιδεύεσαι αγαπητέ Φαήλε. Είναι η τακτική της θολούρας αλλά υπάρχει και παράπλευρη απώλεια που -σωστά!- την χρησιμοποιείς, ως διαμόνιος δικηγόρος εναντίον του συνοθυλεύματος αυτού. Τουτέστιν, ότι πες, πες, πες , έχουν μπερδέψει τους εαυτούς τους και τον κόσμο. Αυτό που πρέπει να εκμεταλλευθούμε είναι το γεγονός πως ο κόσμος κατανοεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΠΑΝΤΑ κόμμα του 3-4 %. Αυτή η πραγματικότητα (θα τους γίνει) εφιάλτης αν πλειοψηφίσουν διότι, μετά από λίγους μήνες, άντε βάλε ένα χρόνο, ο κόσμος θα κατανοήσει τι ψήφισε όπως και μετά τον "λεφτά υπάρχουν" και αλήστου μνήμης εθνικό ολετήρα. Επομένως, η στρατηγική πρέπει να διαφοροποιειθεί λιγάκι και να τονίζει κυρίως τις ανεδαφικές τους θέσεις στα εθνικά και πρόσφατα με τον υποψήφιό τους Δημαρχο για την Αθήνα που δηλώνει πως θα δώσει άδειες σε ΟΛΟΥΣ τους παρανομους πωλητές. Φρίκη δλδ.

 2. patriotis avatar
  patriotis 19/02/2014 12:12:21

  Μην ασχολείστε καν με τα ανθελληνικά,τρομολαγνικά,πρωην πασοκικα κοπρόσκυλα του σύριζα...Το θέμα είναι τι κάνει η κυβέρνηση για να μη συμβεί το εφιαλτικό σενάριο ανόδου του σύριζα στην εξουσία...

 3. Μάτα Χάρι avatar
  Μάτα Χάρι 19/02/2014 12:45:12

  Τι να σου κάνει κι η ...έρμη η Αυγή, εν μέσω γενικής σύνθλιψης των Ιδ.Επιχειρήσεων εν Ελλάδι; Εδώ ο επαγγελματίας υποκριτής εργατοφύλαξ-πειθήνια-ακίνδυνη παραδουλεύτρα του συστήματος ΚΚΕ και τελικά....γονάτισε, παρά τις ανέξοδες κορώνες περί...αδικίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού και καλά.... Ριζοσπάστης 25 Μαϊου 2013 «Συντριπτικό χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων δίνουν οι ατομικές Συμβάσεις Εργασίας που πολλαπλασιάζονται ραγδαία. Με την υπονόμευση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και την αύξηση των ατομικών και των επιχειρησιακών συμβάσεων, οι μεγαλοεργοδότες επιχειρούν να προστατεύσουν την κερδοφορία τους.» Λίγο μετά, το ...σοβαρό, αξιόπιστο και ...σταθερό στις θέσεις του ΚΚΕ (που όλοι αγαπάμε ΜΟΝΑΧΑ επειδή κάθεται ήσυχο στη γωνία και δεν διεκδικεί παρά το ..αντίδωρο της άθλιας επιδοτισούλας του), απέλυσε τον δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη κ. Νίκο Μπογιόπουλο, γιατί δεν δέχτηκε να υπογράψει ..ατομική σύμβαση!! Χαχαχαχα! Αξιοθαύμαστα καραγκιοζάκια. Από το Βήμα : Η κατάσταση οξύνθηκε περαιτέρω όταν ο κ. Μπογιόπουλος αρθρογράφησε τον περασμένο Μάρτιο στον «Ριζοσπάστη» στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, ο οποίος πήρε την μορφή χιονοστιβάδας κατά της ακολουθούμενης «γραμμής» η οποία οδήγησε το ΚΚΕ στην συντριπτική ήττα των εκλογών του 2012. Ο κ. Μπογιόπουλος κατέκρινε την ηγεσία για τους χειρισμούς της και σημείωνε ότι «με αυτήν την (μη) πολιτική συμμαχιών ΄΄πλησιάζουμε΄΄ το σοσιαλισμό μόνο ως αντικατοπτρισμό», καθώς και ότι η διακηρυσσόμενη «Λαϊκή Συμμαχία», «είναι ΄΄συμμαχία΄΄ μόνο με τον εαυτό μας». Μιλούσε επίσης για «λάθος πορεία» και υποστήριζε ότι από την πολιτική της ηγεσίας που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια «έχουμε ήδη δείγματα ότι δεν περπατάει: οργανωτική στασιμότητα, πτώση κυκλοφορίας ΄΄Ρ΄΄, επίπεδο ταξικού κινήματος, οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα». Υ.Γ : Σήμερα επί τέλους το ύφος της γραφής σας, σε αρμονία με το επίπεδο που σας ταιριάζει. Να μη λέμε όμως και ...ανακρίβειες, προκειμένου να …εξυψώσουμε για λόγους …σκοπιμότητας τους (ανέντιμους) ''εχθρούς'' του ...Εχθρού μας! :-)

  • Αρης- avatar
   Αρης- @ Μάτα Χάρι 20/02/2014 20:45:48

   Aυτό το υστερόγραφο αγαπητή Μάτα Χάρι αληθινό σφάξιμο με το βαμβάκι ήταν...

 4. blue nile avatar
  blue nile 19/02/2014 18:15:49

  Φαήλο καλησπέρα. Το θέλω να μείνω στο ευρώ δεν σημαίνει ότι αν μου επιβάλουν για να μείνω να πηδήξω 2.50 μέτρα στο άλμα εις ύψος και 12 μέτρα στο άλμα εις μήκος θα κάτσω να αρχίσω προπόνηση για να κάνω αυτά τα άλματα. Προσπαθώ να αλλάξω τους στόχους. Δεν είναι δικά μου λόγια αυτά ο Χρύσανθος τα πρωτόπε. Αν είναι να παραμείνουμε στο ευρώ έχοντας όπως όλα δείχνουν εξασφαλισμένη την οικονομική στασιμότητα και την μετατροπή μας σε χρεοδουλοπαροικία τότε καλύτερα να σκεφτόμαστε σοβαρά την έξοδο με ότι δραματικό αυτή συνεπάγεται. Και άλλες χώρες έχουν χρεοκοπήσει και χρεοκοπούν κάθε χρόνο. Έκαναν ένα κούρεμα πήρανε λόγω ΔΝΤ σκληρά μέτρα και σιγά σιγά βρήκαν τον βηματισμό τους. Εδώ το χρέος δεν κουρεύεται ουσιαστικά, είτε με μερική διαγραφή είτε με ρήτρα ανάπτυξης (που μπορεί αν το παλεύαμε να τη δεχόταν και η γερμανική βουλή) και αφηνόμαστε έρμαια στις ορέξεις των δανειστών με πρόσχημα το μεγάλο χρέος. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί τελικά με την ασχετοσύνη που τον δέρνει να μας οδηγήσει στην δραχμή και στο χάος. Φυσιολογικά θα διαλυθεί η ευρωζώνη και άλλες χώρες θα περάσουν κι αυτές δύσκολα. Ποιος ξέρει όμως, μετά από δέκα χρόνια τότε που η νέα Κρίση που θα ξεσπάσει με την διάλυση του ευρώ καταλαγιάσει δεν ευγνωμονούμε όλοι τον Τσίπρα ... Γιατί έτσι όπως είναι η ευρωζώνη δεν μπορεί να συνεχίσει. Και μπορεί το ευρώ να ασκεί ακόμα μια ιδεολογική ηγεμονία αλλά θα υπάρξει λαός που δεν θα δεχτεί να αυτοκτονήσει χωρίς Ανάσταση για το ευρώ. Μπορεί όχι εμείς, μπορεί οι Ισπανοί ή οι Ιταλοί. Κάπου θα παιχτεί το δράμα του ευρώ...

 5. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 20/02/2014 00:10:52

  Περί Λαφαζάνη ο λόγος. Υποστηρίζει με πάθος την επιστροφή στην ανυπόληπτη και υποτιμημένη δραχμούλα. Αν οι προτάσεις του γίνουν πραγματικότητα τα εισοδήματά ΜΑΣ θα γίνουν υποτιμημένη και πληθωριστική δραχμή. Τα αποταμιευμένα χρηματά ΤΟΥ δεν θα πάθουν τίποτα γιατί( όπως προέκυψε από το πόθεν έσχες) τα έχει σε αγγλικές λίρες. Συμπέρασμα: ο Λαφαζάνης προτείνει δραχμή για τα λεφτά των άλλων. Τα δικά του τα έχει εξασφαλισμένα. Ειλικρινά , αυτό το βρίσκεις έντιμο Φαήλε; Λοιπόν, όχι άλλα χαιδέματα. Και μένα ανέκαθεν μου ήταν συμπαθής. Αλλά οι πολιτικοί κρίνονται διαρκώς και όχι άπαξ. Δραχμή για τους άλλους και τα δικά μου αγγλικές λίρες είναι πολιτικά ανέντιμο και δειλό. Κατά συνέπεια ο Λαφαζάνης για όσο θα διατηρεί τις αποταμιεύσεις του σε αγγλικές λίρες είναι πολιτικά ανέντιμος και θεομπαίχτης.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κώστας ΜΠ 20/02/2014 22:48:46

   Ακριβώς!

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 20/02/2014 00:18:22

  Περικοπές, ατομικές συμβάσεις και απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ΑΥΓΗ ... Αυτοί οι εργαζόμενοι της Αυγής, επιτρέπεται να αντιδράσουν ή ο Σύριζα απαγορεύει τις απεργίες-καταλήψεις στο δικό του μαγαζί-ΑΥΓΗ; Ρητορικό το ερώτημα κατά τα φαινόμενα.. οι καταπατήσεις των εργασιακών δικαιωμάτων, όταν συμβαίνουν στις δικές τους επιχειρήσεις, έχουν άλλο όνομα και χαρακτηρισμό.. άλλη μια έκφανση διγλωσσίας από το Σύριζα. Ας τους μιλήσει κάποιος για το tip-of-the-tongue σύνδρομο : αναμένεται να μπερδευτούν και οι ίδιοι τόσο με τις διγλωσσίες τους, που δεν θα ξέρουν πια, τί να λένε και σε ποιους...

 7. Geros avatar
  Geros 20/02/2014 19:33:50

  Κύριε Φαήλο σας πιάνω αδιάβαστο στα του κρασιού, τα Beaujolais δεν επιδέχονται παλαίωση. Ακόμα και τα καλύτερα (όχι μόνο το nouveau) συνιστάται να καταναλώνονται εντός τριετίας. Φυσικά όμως και τα κρασιά που επιδέχονται παλαίωση δεν βελτιώνονται έναν αιώνα μετά , η καμπύλη παλαίωσης πέφτει μετά 15-20 χρόνια ακόμα και στα καλύτερα, με απλά λόγια δηλαδή, όλα τα κρασιά κάποια στιγμή παλιώνοντας χαλάνε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.