#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/06/2012 18:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μνημόνιο για τη λαθρομετανάστευση(Ανανεωμένο) Γράψαμε ήδη για την σημασία των 12 μέτρων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης που ανακοίνωσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς.

Η σημαντική αυτή κίνηση του προέδρου της ΝΔ πρέπει κατά την γνώμη μας να προχωρήσει ένα ακόμα βήμα παραπέρα και συγκεκριμένα στην  επεξεργασία και πρόταση ενός  “Μνημόνιου για τη Λαθρομετανάστευση” που θα μπει σε εφαρμογή αμέσως μετά τις εκλογές και το σχηματισμό κυβέρνησης, παράλληλα με τη διαπραγμάτευση που θα ξεκινήσει για την αλλαγή των όρων του μνημονίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει την αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να υλοποιηθεί το τιτάνιο έργο της ριζικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η βοήθεια αυτή θα έχει δυο σκέλη: Το οικονομικό, καθώς απαιτούνται τεράστια κονδύλια για την φύλαξη και επαναπροώθηση στην πατρίδα τους εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, αλλά και το πολιτικό αφού χωρίς την πίεση της Ε.Ε. προς τις χώρες εισόδου των λαθρομεταναστών, (Τουρκία κυρίως) αλλά και τις χώρες από όπου προέρχονται, το έργο επαναπροώθησης θα ήταν χωρίς αποτέλεσμα.

Το σχέδιο θα βασίζεται στην αντίληψη που ανέλυσε στην χθεσινή ομιλία του Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε την “ανάγκη μιας μεγάλης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας από τον ευρωπαϊκό νότο για ενιαία πολιτική ασύλου και ενιαία πολιτική επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών". Αλλά κυρίως στην αποστροφή του λόγου όπου σύνδεσε ευθέως  “την ασφάλεια του πολίτη ως προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη”.

Εξίσου σημαντικό είναι όμως και το μήνυμα που έστειλε χθες ο Α. Σαμαράς, με αφορμή τον δωδεκάλογο για τα μέτρα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης. Με το μήνυμα αυτό  για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησαν  οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες η Ελλάδα θέτει όρο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ:

“….Ενδέκατο, μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, για να υπάρξει ενιαία πολιτική ασύλου και ενιαία πολιτική μαζικού επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί πολλές από τις χώρες προέλευσής τους δεν τους δέχονται ή δεν τους αναγνωρίζουν ως δικούς τους υπηκόους. Χώρια που οι ίδιοι, πολλές φορές, καταστρέφουν τα επίσημα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ή δεν διαθέτουν καθόλου ταξιδιωτικά έγγραφα!

Εδώ, λοιπόν, χρειάζεται η διπλωματική πίεση εκ μέρους ολόκληρης της Ευρώπης για να επαναπατρισθούν στις χώρες προέλευσής τους.

Όπως απαιτείται και η πίεση της Ευρώπης συνολικά. Ώστε να μην τους δίνουν διέξοδο οι «ενδιάμεσες χώρες» – όπως η Τουρκία – ώσπου να φθάσουν στα ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλαδή στην Ελλάδα.

Πρέπει να ξεκαθαρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα πράγματα με την Τουρκία. Δεν μπορεί να κατηγορεί την Ελλάδα για την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών, όταν γνωρίζει ότι τους στέλνει στην Ελλάδα, δηλαδή σε ευρωπαϊκό έδαφος, η Τουρκία. Κι εδώ υπάρχει ένα ισχυρό όπλο: να μπει επιτέλους ως όρος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία…

Εδώ, επομένως, χρειάζεται η πολιτική πίεση και το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης.

Για να επιτύχουμε τέτοιο συντονισμό και να φτάσουμε σύντομα σε ενιαία Ευρωπαϊκή πολιτική, έχω αρχίσει ήδη επαφές με ηγέτες – πρωθυπουργούς και Προέδρους – όλων των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου: Από την Πορτογαλία και την Ισπανία, μέχρι την Ιταλία και τη Μάλτα και την Κύπρο….”

Δείτε κι αυτό: Ο δωδεκάλογος Σαμαρά εναντίον του εγκλήματος και της λαθρομετανάστευσης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. elli avatar
  elli 13/06/2012 10:48:33

  Μακάρι να μπορέσει να τα πραγματοποιήσει, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα για την εγκληματικότητα. Αν όμως αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με κόμματα που στις πορείες τους τα σημαιάκια κρατούν λαθρομετανάστες (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ), ή έχουν υποψηφίους που μισούν τους Έλληνες και προσπαθούν να αλλοιώσουν ακόμη και την Ιστορία τους (ΔΗΜ ΑΡ-Ρεπούση), ή ακόμη και με το ΠΑΣΟΚ που ευνόησε και ενθάρρυνε τόσα χρόνια αυτές τις συμπεριφορές δίνοντας αθρόα ελληνική ιθαγένεια σε λαθρομετανάστες, θα μπορέσει να τα εφαρμόσει? Η πρόσφατη ιστορία (10-20 ετών ) μας δείχνει ότι η ΝΔ λανθασμένα , πάντα υπέκυπτε στις απαιτήσεις του ΠΑΣΟΚ και της αριστερίζουσας φιλοσοφίας του.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ elli 13/06/2012 18:30:11

   Για το συγκεκριμένο να κατηγορήσουμε και όσους ψήφισαν τις δεκαετίες που πέρασαν ανάλογα το ποιος τους υποσχόταν πιο βαρειές τσέπες για να κλέψει ψήφους χωρίς να ενδιαφέρονται κατ' ελάχιστο για την έρμη Πατρίδα, όπως και τους δήθεν νεοδημοκράτες που όταν ο Καραμανλής πήρε αποφάσεις σωστές στα εθνικά θέματα τον πολέμησαν από μέσα. Τα ίδια έπαθε και ο Σαμαράς στις προηγούμενες εκλογές άλλωστε.

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ elli 13/06/2012 19:23:30

   Δεν φταίει πάντα ο άλλος....
   Οταν καιγόταν η Αθήνα,φταίει αυτός που φοβόταν να ψωνάξει και να ασκήσει την σωστή πολιτική.Φταίει αυτός ο Υπουργός που ήταν απλά παρατηρητής!

 2. man8os avatar
  man8os 13/06/2012 18:11:12

  Δημιουργια τεραστιων κεντρων κρατησης σε νησια ωστε να μην μπορουν να δραπετευσουν και αποσυμφωρηση των πολεων.
  Απελαση τους με συνοπτικες διαδικασιες μολις δηλωνουν την χωρα καταγωγης τους.
  Επαναφορα θανατικης ποινης για οσους σκοτωσουν η προκαλεσουν σημαντικες σωματικες ωλαβες σε Ελληνες πολιτες. Δεν εχει νοημα ο σωφρονισμος σε μαχαιροβγαλτες που δεν ειναι καν μερος της κοινοτητας μας αλλα εισβολεις.
  Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ.

 3. chris avatar
  chris 13/06/2012 18:24:23

  να τους βαλουν σ ενα καράβι μαζι με τους συριζαιους και να το παρατήσουν στα διεθνή ύδατα ανοιχτα του Ιραν.

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/06/2012 18:35:37

  Τόκανε κι ο Σαρκοζί το 2007.
  Υιοθέτησε την ατζέντα και τη ρητορική Λεπέν, για να πάρει τις ψήφους των Γάλλων "λαϊκοδεξιών" που εκφράζονταν πολιτικά από τις θέσεις του Εθνικού Μετώπου, αλλά "αισθητικά" δεν "κολλούσαν".
  Πέτυχε. Τότε.
  Φέτος η Μαρίν παγιώσε τον έλεγχο, περίπου, του 15% του εκλογικού σώματος.

  Αντιγραφή εδώ, με πανοποιότυπη επιδίωξη και στόχο τη ΧΑ.
  Δυστυχώς (για τη ΝΔ) οι σφαλιάρες Κασιδιάρη παγίωσαν το ποσοστό της ΧΑ.
  Πείθει ο Προκόπης σαν "διώκτης λαθρομεταναστών";

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Προφήτης 13/06/2012 18:44:30

   Ποιος, ο Πακ Νόρις;

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/06/2012 18:52:53

    Γεια σου ξενητεμένε μας αδερφέ ...

  • man8os avatar
   man8os @ Προφήτης 13/06/2012 18:45:53

   Συμφωνω μαζι σου προφητη, ομως δεν ειναι δικαιολογια για να δικαιωνεται η ΧΑ.

   Σιγουρα μετεκλογικα μερικοι πρεπει να εξαφανιστουν. Για το καλο της παραταξης.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ man8os 13/06/2012 18:56:52

    Όμως αυτά που προτείνεις στο παραπάνω σχόλιό σου (Δημιουργια κεντρων κρατησης σε νησια, Απελαση με συνοπτικες διαδικασιες, Επαναφορα θανατικης ποινης για οσους σκοτωσουν κλπ) , και είναι τα μόνα αποτελεσματικά, είναι η ατζέντα της ΧΑ !

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ Προφήτης 13/06/2012 20:49:15

     Ε, και? Δηλαδή αν η Χ.Α λέει πως δυό και δύο κάνει τέσσερα ,εμείς πρέπει να λέμε πως δυό και δύο κάνει πέντε για να δείξουμε πως είμαστε δημοκράτες, τρομάρα μας?

     Καταλάβετέ το ,αν δεν τολμάμε σήμερα να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο ,δε φταίνε οι Κασιδιάρηδες ,αλλα οι Πάκηδες!

    • Aris. A avatar
     Aris. A @ Προφήτης 13/06/2012 20:52:28

     Προφήτη επέστρεψες ορεξάτος βλέπω.

     Η δεξιά φωνή αρχίζει να ακούγεται δυνατή ή μου φαίνεται.

     Η ΝΔ αποφάσισε να ασχοληθεί επιτέλους με τα 4/5 των πλέον σταθερών ψηφοφόρων της μέχρι τις προηγούμενες εκλογές.

     Αργή στροφή αλλά στροφή.
     ΄
     Καλοκαίρι είναι λείπουν και στην Μύκονο οι εκφραστές του πολιτικού πολιτισμού των κλασσάτων και ασχολήθηκε το κόμμα και λίγο με την λαική του βάση.

     • Factorx avatar
      Factorx @ Aris. A 13/06/2012 21:11:43

      Αρη, ξέρεις ότι σε πάω, αλλά μην πας πολύ δεξιά μην σκίσεις κανένα μαγιώ στο γκρεμό

     • Aris. A avatar
      Aris. A @ Factorx 13/06/2012 21:23:10

      Και εγώ σε πάω factorx.

      Αποδέχομαι την συμβουλή σου και είναι χρήσιμη.

     • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
      ΣΤΕΛΙΟΣ @ Aris. A 13/06/2012 21:18:10

      Δυστυχώς όμως ο Πάκης δεν πήγε Μύκονο! Ειναι αναγκασμένος πρωί-βράδυ να γυρνάει στους τηλεοπτικούς σταθμούς ,μήπως χρειαστεί να πλακώσει στο ξύλο κανέναν Χρυσαυγήτη!

    • man8os avatar
     man8os @ Προφήτης 14/06/2012 00:12:23

     Ειναι τα πλεον δοκιμα μετρα κατα την αποψη μου σε αυτη την κατασταση που φτασαμε εαν δε θελουμε να συμβει ο εκφασισμος της κοινωνιας μας. Εδω που φτασαμε για να προστατευτει η ομαλοτητα απαιτουνται ακραιες λυσεις.

     Ολα αυτα μπορουν να γινουν και πρεπει να γινουν καθως θα ειναι πολυ αποτελεσματικα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Προφήτης 13/06/2012 19:04:04

   Δεν πείθει ο Προκόπης, λόγω και ηλικίας, αλλά πείθει ο Άρης (όχι ο Πορτοσάλτε, ο άλλος εκ Πατρών...).
   Η ΝΔ θα πρέπει να παρατήσει τις ενοχές της και να πράξει αυτό που πρέπει με βάση το δημόσιο συμφέρον. Ετσι και αλλιώς, όσοι "σοκαριστούν" (υποκριτικά) από μία αντι-λαθρομεταναστευτική πολιτική ποτέ τους δεν επρόκειτο να ψηφίσουν ΝΔ, ακόμα και αν αυτή κατέβαζε ως υποψήφια την Άφρα Αλ Σάλεχ.
   Η πρόταση για το μνημόνιο είναι πολύ σωστή. Και θα επανέλθω, για πολλοστή φορά, με την πρόταση να θεσπιστεί νομοθετικά η αδυναμία νομιμοποίησης ατόμου που έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα, εκτός και αν είναι αποδεδειγμένα (με αυστηρότατα κριτήρια) πρόσφυγας.

 5. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 13/06/2012 19:27:05

  Αυτό είναι σίγουρα ένα θετικό και απαραίτητο Μνημόνιο.
  Η κατάσταση πλέον είναι αφόρητη και επιίνδυνη.Αλλος ένας νεκρός Ελληνας σήμερα και όμως κάποιοι δεν συνδυάζουν τις δύο "συνιστώσες" .Εγκλημα και λαθρομετανάστες

 6. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 13/06/2012 22:18:34

  Το Α και το Ω μιας πολιτικής για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι να καταστήσεις τη χώρα υποδοχής μη ελκυστικό προορισμό για τους κάφρους.

  Με κέντρα κράτησης (έστω και προσωρινής) που στη χειρότερη περίπτωση είναι πολυτελή μπαγκαλοου σε σχέση με τις παραγκουπόλεις του Μπαγκλαντές και της Σομαλίας, με high tech Frontex με το γαντάκι και το γουόκι τοκι, και με χρηματοδότηση από την Εσπερία που δυστυχώς είναι πάντα μικρή και άρα ανεπαρκής, δεν γίνεται δουλειά.

  Διότι ο κάφρος απλώς δεν θα κωλώσει από μερικούς Βέλγους που νομίζουν ότι αστυνομεύουν στον Έβρο, συνεπικουρούμενοι από κάποιους ταλαίπωρους Έλληνες αστυνομικούς, που αμείβονται με τρεις και εξήντα.

  Δύο τρεις απλές κινήσεις.

  Η Frontex σπίτι της.

  Ενημέρωση των Πρέσβεων των χωρών, που με βάση τα μέχρι σήμερα δημογραφικά στοιχεία, προέρχεται η πλειοψηφία των λαθρο, ότι από την επαύριον οι πολίτες τους που επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα παρανόμως, θα πυροβολούνται.

  Επάνδρωση συνόρων από Ελληνικό Στρατό και Λιμενικό (στα θαλάσσια σύνορα) με εντολή για πυρ on first sight (που λένε και στο χωριό μου)

  Αλλαγή των κανόνων εμπλοκής της Αστυνομίας για τη χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων.

  Αλλαγή του νόμου για την οπλοκατοχή στην χώρα.

  Χρήση νομίμως αποκτηθέντος όπλου από τον κάτοχό του, εντός οικιακού ασύλου, με σκοπό την αποτροπή βίαιης επίθεσης εναντίον του ιδίου ή της οικογένειάς του, ή ληστείας ή διατάραξης οικιακής ειρήνης, θα παραμένει ατιμώρητη, έστω και αν προκληθεί θάνατος του εισβολέα.

  Τότε η Χ.Α. δεν θα έχει πεδίο δράσης.

  Μέχρι τότε, περιμένετε από τις Βρυξέλλες σωτηρία και κατανόηση

  Υ.Σ. Προφήτη, πολύ χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στα λημέρια. Τα σέβη μου.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ιεροφάντης 13/06/2012 23:51:11

   Μεγάλε Μύστη, και δική μου η χαρά της επικοινωνίας. Σε βρίσκω λίγο "σοφτ", όμως. Ας ακούγεται αστείο, κροκόδειλοι (και μεταφορικά...) στον Έβρο - μετά τα ναρκοπέδια. Εννοείται για τα λυκοτόμαρα από το Αφγανιστάν τα στρατόπεδα είναι Ντίσνεϋλαντ.

   • Ιεροφάντης avatar
    Ιεροφάντης @ Προφήτης 14/06/2012 00:36:43

    αχχαχαχαχαχαχ

    Είμαι soft, γιατί κρατάω τα προσχήματα. Μη με χαρακτηρίσουν και..... ακραίο!

    Α, και μη το ξεχάσω.

    Έλεγχος των εμβασμάτων τους στο εξωτερικό από τις εταιρίες διαμεσολάβησης στη μεταφορά κεφαλαίων (Western Union, Moneygram κλπ) και επιβολή φορολογίας στην πηγή (στις εταιρίες αυτές, ή τα υποκαταστήματά τους, ή τους αντιπροσώπους τους ύψους 80% στο ποσό των εμβασμάτων.

    12 δις ετησίως είναι αυτά. Αφού τους φιλοξενούμε χωρίς τη θέλησή μας, ε, να μη γίνεται και με το αζημίωτο.

    Τα χρήματα από τη φορολογία, υπέρ ασφαλιστικών ταμείων. Μιας και όλοι δουλεύουν μαύρα, να καλύπτουμε και την τρύπα.

  • man8os avatar
   man8os @ Ιεροφάντης 14/06/2012 00:08:46

   Ειναι καλυτερη η λυση με τα ξερονησια γιατι αποφευγεται η διεθνης κατακραυγη. Επισης δεν θα φευγει κανενα ρεπορταζ και θα απαγορευεται η προσβαση σε αυτα τα κεντρα παρα μονο σε διαπιστευμενους αξιωματουχους της ΕΕ. Κανενας αλλος δε θα πηγαινει εκει για κανενα λογο περα απο τη φρουρα και τους εισβολεις.

   Δικαιωση του πολιτη σε περιπτωση χρησης οπλου εντος οικιας εφοσον επεσε θυμα ληστειας απεδεδειγμενα απο ξενο εισβολεα. Πρεπει να μην ειναι δυνατο να γινουν δολοφονιες Ελληνων απο προθεση εντος οικιας γιατι θα αρχισει μαφιοζικο ξεκαθαρισμα.

   • Ιεροφάντης avatar
    Ιεροφάντης @ man8os 14/06/2012 00:19:47

    Όταν δέχεται μαζική εισβολή αλλοφύλων, ένα οργανωμένο, κυρίαρχο κράτος δεν περιμένει τη διεθνή κατακραυγή, μπας και ξεμυτίσει κανένα βίντεο από το Helsinki Watch και τους εγχώριους στριβοκολλάριούς του. Εφαρμόζεις τα μέτρα που απαιτούνται για να πείς στη διεθνή κοινότητα ότι "τέλος οι μακακίες. Από τώρα και στο εξής ο τόπος εδώ είναι απαγορευμένος για λάθρο". Για να μη σου πω ότι μαζί με τους λάθρο βαράς και στο ψαχνό και τους διακινητές ακόμη και στο έδαφος της άλλης χώρας. Στο δεύτερο τώρα. Αν περιμένεις να επιτύχεις πράγματα με το να περιμένεις να δικαιωθείς σε περίπτωση που έχεις αποδεδειγμένα πέσει θύμα, άστο καλύτερα. Σκοπός είναι να μην πέσεις θύμα.

 7. victoria (true) avatar
  victoria (true) 14/06/2012 00:33:03

  Ο Σαμαράς έχει πει πολλά για το θέμα και δεν πιστεύω πως τα λέει για πλάκα.
  Ξέρει άλλωστε πως το θέμα ή θα αντιμετωπιστεί δυναμικά και συντεταγμένα, ή θα έχουμε δράματα (περισσότερα).

 8. elli avatar
  elli 14/06/2012 17:52:26

  Αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, η Χ.Α επιστρέφει πάλι στα παλιά ποσοστά της, αν όμως ο κόσμος δει ότι αυτά παρέμειναν μόνο προεκλογικές εξαγγελίες, η αυτοδικία θα γίνει κανόνας και όχι εξαίρεση. Τα πράγματα είναι οριακά να ξεφύγουν τον έλεγχο γι' αυτό πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.