#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/11/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια “συγκυβέρνηση” δεν θα αποτρέψει την καταστροφή – θα την επιταχύνει

Τα υπέρ και τα κατά της συγκυβέρνησης«Δωράκια αυτοϋπονόμευσης στους πολιτικούς αντιπάλους, δεν επιτρέπονται».

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Για την ακρίβεια, δεν σταμάτησε να παίζεται ούτε στιγμή. Η προσπάθεια του ελλαδικού συστήματος εξουσίας να υποστεί ο Σαμαράς μέρος της φθοράς των κυβερνητικών ευθυνών, ξεκίνησε πρώτα με την περιβόητη «συναίνεση», συνεχίστηκε με τις αδυσώπητες πιέσεις να υπερψηφίσει το Μνημόνιο και κορυφώνεται με τις ποίκιλλες προσπάθειες να συμμετάσχει η ΝΔ υπό την ηγεσία του σε οικουμενική κυβέρνηση.

Σε στιγμές κρίσιμες για τη χώρα, ο Σαμαράς οφείλει να ζυγίσει προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά, πριν αποδεχθεί ή απορρίψει τυχόν πρόταση για συμμετοχή του σε οικουμενική κυβέρνηση. Όχι μόνον σε σχέση με την κομματική πορεία της ΝΔ και του ίδιου, αλλά και σε σχέση με την πορεία της χώρας.

Τα υπέρ που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, είναι τα εξής:

1) Η δυνατότητα να επηρεάσει την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική σε διάφορους τομείς, από την οικονομία, μέχρι το νόμο για την ελληνική ιθαγένεια.

2) Η απόκτηση του επικοινωνιακού επιχειρήματος ότι «βοήθησα τη χώρα».

3) Η (τουλάχιστον προσωρινή) συμφιλίωσή του με το σύστημα εξουσίας, αφού οι οικουμενικές κυβερνήσεις ανέκαθεν αποτελούσαν διακαή πόθο των ισχυρών οικονομικών παραγόντων της χώρας.

Τα κατά είναι τα εξής:

1) Η εκ των προτέρων καίρια υπονόμευση της αξιοπιστίας της ΝΔ ως εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης, ιδίως εάν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο οικουμενικής ήδη πριν τη διενέργεια εθνικών εκλογών.

2) Η δυνατότητα επίρριψης στον ίδιο το Σαμαρά μέρους ή όλης της κυβερνητικής φθοράς. Και αυτό, μάλιστα, τη στιγμή που δεν θα είναι σε θέση να ασκήσει τη δική του πολιτική. Θα φορτώνεται φθορά για μια πολιτική που είναι αμφίβολο αν και έστω εν μέρει θα είναι δική του. Μέσα σε περιβάλλον επικοινωνιακής κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εισπράξει ο Αντώνης πολύ περισσότερη κυβερνητική φθορά από όση θα του αναλογεί!

3) Η έλλειψη σταθερότητας στην διακυβέρνηση της χώρας. Είδαμε και το 1989-1990, ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας ήταν εξ ορισμού θνησιγενείς.

4) Κάθε απόφαση θα είναι αποτέλεσμα συνεχών διακομματικών παζαριών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα γίνεται, τελικά, η καλύτερη επιλογή. Είναι προτιμότερο να ασκείται ενιαίο σύνολο πολιτικής, για την οποία κάποιος αναλαμβάνει συνολικά την ευθύνη, παρά αχταρμάς επιμέρους πολιτικών, που καθορίζονται όχι με κριτήρια ορθότητας, αλλά με παζαρέματα. Μια ενιαία πολιτική, αν είναι λάθος, αλλάζει στην πορεία, ενώ το συνοθύλευμα πολιτικών σε οικουμενική κυβέρνηση αλλάζει πολύ πιο δύσκολα, ακριβώς διότι δεν υπάρχει κάποιος να πάρει την τελική ευθύνη.

5) Η ουσία της ασκούμενης πολιτικής σε κυβερνήσεις συνεργασίας υποχωρεί έναντι της επικοινωνιακής διαχείρισής της, πολύ περισσότερο από όσο σε μονοκομματικές κυβερνήσεις: Το «blame game» (ελληνιστί: αλληλοεπίρριψη ευθυνών) το ζούμε σήμερα σε μονοκομματική κυβέρνηση. Φανταστείτε να έχουμε οικουμενική!

6) Με δεδομένο ότι, για το σημερινό χάλι της χώρας (Μνημόνιο), ευθύνονται οι εξωφρενικοί χειρισμοί του ΓΑΠ, ο Σαμαράς πρέπει να τον αφήσει να πληρώσει μόνος του το τίμημα της πολιτικής του και των λαθών του. Όπως έχει γράψει επανειλημμένα το antinews, «δωράκια αυτοϋπονόμευσης στους πολιτικούς αντιπάλους, δεν επιτρέπονται».

Ήδη, η παραπάνω σύγκριση δείχνει ότι υπερτερούν ξεκάθαρα τα αρνητικά, όχι μόνον για τον ίδιο το Σαμαρά, αλλά, κυρίως, για τη χώρα. Η οποία, για να υπερβεί την κρίση, έχει ανάγκη από κυβερνητική σταθερότητα, που καμία κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα της προσφέρει.

Ας σκεφτούμε μόνον ότι μίλησε για εκλογές ο ΓΑΠ και τα spreads αμέσως εκτινάχτηκαν! Σκεφτείτε μια οικουμενική, όπου η διατάραξη της συνεργασίας των κομμάτων θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Πώς περιμένουμε να βγούμε από το Μνημόνιο με κυβέρνηση συνεργασίας;

Η μακρόπνοη οπτική

Πέρα από τη βραχυπρόθεσμη-διαχειριστική οπτική που εκθέσαμε παραπάνω, το ζήτημα είναι κατά βάθος πολύ ευρύτερο και σχετίζεται με το όραμα που έχουμε για την Ελλάδα όσοι υποστηρίζουμε το Σαμαρά.

Το Σαμαρά δεν τον υποστηρίξαμε για να γίνει αορίστως «η ΝΔ» ή ο ίδιος κυβέρνηση. Δεν τον υποστηρίξαμε ούτε καν για να βγει η χώρα από μια κρίση που δεν είχε ακόμη καλά-καλά εκδηλωθεί όταν ο Σαμαράς εκλεγόταν αρχηγός της ΝΔ.

Ο Σαμαράς ήταν η λαϊκή απάντηση στο πολιτικό κενό που είχε αφήσει πίσω της η πλήρης υποταγή του πολιτικού συστήματος στον ξένο παράγοντα και στους νταβατζήδες, καθώς η παταγώδης αποτυχία του Καραμανλή στη διμέτωπη αυτή μάχη.

Δεν δημιουργήθηκαν τυχαία οι «κινηματικές διαδικασίες» που, σε πείσμα πανίσχυρων συμφερόντων έφεραν τελικά το Σαμαρά στην αρχηγία ενός κόμματος εξουσίας.

Η ανάγκη δηλαδή για «έναν Σαμαρά» που θα σκέφτεται και θα δρα πατριωτικά, με γνώμονα το συμφέρον της ολότητας και όχι αλλότρια συμφέροντα, προϋπήρχε και ήταν ανεξάρτητη από το πρόσωπο του Σαμαρά.

Αυτή τη στιγμή, είτε το θέλει, είτε όχι, εκφράζει αυτήν ακριβώς την ανάγκη για διακυβέρνηση της χώρας με βάση το συμφέρον της ελληνικής της ολότητας.

Αν σήμερα αποκοπεί από το κίνημα που τον έφερε στην αρχηγία της ΝΔ, το πολιτικό του τέλος θα επέλθει σχεδόν αυτόματα. Θα γίνει άλλος ένας Καραμανλής, έρμαιο στα χέρια των εχθρών του.

Όσοι σήμερα προπαγανδίζουν υπέρ μιας «οικουμενικής» κυβέρνησης δεν είναι ορκισμένοι εχθροί μόνον του Σαμαρά, που τον πολέμησαν με κάθε ευκαιρία. Είναι και ορκισμένοι εχθροί της ίδιας της χώρας. Είναι οι καλύτεροι μεταπράτες του Μνημονίου, διαπρύσιοι κήρυκες των Σχεδίων Ανάν, υποστηρικτές της παραίτησής μας από την ελληνικότητα της Μακεδονίας, πειθήνιοι υποστηρικτές και όργανα της κυβερνώσας οικονομικής ολιγαρχίας.

Είναι άραγε τυχαίο ότι οι εχθροί της χώρας είναι, ταυτόχρονα, και εχθροί του Σαμαρά;

Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι εχθροί του θέλουν να τον βάλουν στη συνευθύνη μιας οικουμενικής κυβέρνησης ή, τουλάχιστον, να τον εγκλωβίσουν σε προεκλογική ρητορική περί οικουμενικής, είναι για να τον εξουδετερώσουν και να μην κυβερνήσει ποτέ όπως μπορεί να κυβερνήσει.

Διότι ο Σαμαράς, χωρίς να είναι ούτε Κάστρο, ούτε Τσάβες, μπορεί να φέρει μια αληθινή επανάσταση, εντελώς αστικής υφής και μορφής, αλλά πάντοτε επανάσταση.

Και έτσι, να σταματήσει η Ελλάδα να είναι το κράτος-προτεκτοράτο, στο οποίο εγχώρια ολιγαρχία και ξένοι προστάτες αλληλοϋποστηρίζονται για να μπορούν να έχουν τη χώρα υπό τον έλεγχό τους.

Είναι ακριβώς το όραμα της υπέρβασης της υποτέλειας (της οποίας το Μνημόνιο αποτελεί την πιο φανερή, μόνον, έκφανση) για το οποίο εμείς όλοι υποστηρίζουμε το Σαμαρά.

Μέσα σε μια οικουμενική είναι βέβαιο ότι η όποια δυνατότητα του Σαμαρά να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση όχι μόνον δεν θα υλοποιηθεί – αφού η οικονομική ολιγαρχία, ο ξένος παράγοντας, αλλά και το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ θα στέκονται συνεχώς εμπόδια σε κάτι τέτοιο – αλλά, αντιθέτως, θα ακυρωθεί ακόμη και η δυνατότητά του να το υλοποιήσει ως πρωθυπουργός στο μέλλον.

Πρέπει να πιούμε το πικρό ποτήρι της καταστροφής ως το τέλος...

Ορισμένοι θα πουν: Άντε και γίνεται όπως τα λες. Δεν συμπράττει ο Σαμαράς σε οικουμενική και τελικά εκλέγεται με ποσοστό 60% μεν, αλλά αναλαμβάνει μια κατεστραμμένη χώρα.

Ο αντίλογος σε αυτό το επιχείρημα είναι, ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η συμμετοχή του Σαμαρά σε οικουμενική κυβέρνηση θα αποτρέψει την καταστροφή. Οι εγγενείς αδυναμίες των οικουμενικών θα αποτρέψουν οποιαδήποτε βελτίωση. Μάλλον χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα, όχι καλύτερα, και αυτό ίσα που θα κινδυνεύσει να το χρεωθεί ο ίδιος ο Σαμαράς!

Από την άλλη, πώς θα αλλάξει, σε οικουμενική, η ακολουθούμενη πολιτική, χωρίς να έχει πεισθεί τόσο η τρόικα, όσο και το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ; Αν η τρόικα και ο ΓΑΠ συμφωνούν για αλλαγή πολιτικής, αυτό μπορεί κάλλιστα να γίνει με τη σημερινή κυβέρνηση, και μάλιστα πιο αποτελεσματικά από ό,τι με οικουμενική, λόγω της σταθερότητας των μονοκομματικών κυβερνήσεων. Αυτό και μόνο δείχνει για τι ψευτοδίλημμα μιλάμε.

Μόνη η αλλαγή οικονομικής πολιτικής δεν μπορεί να λύσει τα αδιέξοδα της χώρας. Το αίτημα ξεφεύγει από την απλή άσκηση οικονομικής πολιτικής και συνίσταται, τελικά, στην ανατροπή της μαζικοποιημένης φαυλοκρατίας που έφερε ως πολιτική κουλτούρα το ΠΑΣΟΚ.

Η κατάρρευση της μαζικοποιημένης φαυλοκρατίας έρχεται σήμερα από το κατάλληλο πρόσωπο, το φυσικό τέκνο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και κατεξοχήν συνεχιστή αυτού που ονομάστηκε «Αλλαγή».

Ο Έλληνας πρέπει να δει μέχρι το τέλος, τι πραγματικά ήταν, τελικά, η «Αλλαγή». Ποιο είναι το πραγματικό, απεχθές πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά, δεν θα ενηλικιωθεί ποτέ πολιτικά.

Κανένας δεν μπορεί να σωθεί, αν πρώτα δεν το θελήσει. Και για να θελήσει να σωθεί αυτός ο λαός, πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσει τις αιτίες της καταστροφής. Του χρειάζεται περισσότερος χρόνος από όσο σε εμάς, τη δυναμική μειοψηφία που στηρίζουμε σήμερα το Σαμαρά.

Μέσα από την καταστροφή που θα φέρει ο ΓΑΠ θα αναγεννηθεί μια πολύ καλύτερη Ελλάδα.

Για να χτίσεις το καινούργιο, πρέπει πρώτα να κατεδαφιστεί το παλιό.

Το παλιό κατεδαφίζεται αυτή τη στιγμή, μπροστά στα μάτια μας! Ας το αφήσουμε να κατεδαφιστεί. Να μην εμποδίσουμε τη διεργασία αυτή με «οικουμενικές» κυβερνήσεις που θα του δώσουν παράταση ζωής!

Ας πιει λοιπόν η χώρα έως τέλους το πικρό ποτήρι της καταστροφής που φέρνει μαζί του ο ΓΑΠ.

Ας μην φοβηθούμε τις ωδίνες του τοκετού της αναγέννησης.

Αύριο το σύνολο του λαού θα είναι μαζί με τον Σαμαρά.. Με το προϋπάρχον κίνημα εθνικής και οικονομικής ανεξαρτησίας, ανεξαρτησίας από τον ξένο παράγοντα και την εγχώρια ολιγαρχία, που βρήκε έκφραση στο πρόσωπο του Σαμαρά.

Η «οικουμενική» είναι το τελευταίο τους μέσο για να μας εμποδίσουν. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη!

Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 05/11/2010 07:21:51

  Ουτε μιση σκεψη για συγκηβερνηση.
  Θαταν καταστροφη για τον τοπο και ευκαιρια να την γλυτωσουν αυτοι,ειναι ηδη υποδικοι στη συνειδηση του λαου.
  Θα πληρωσουν αυτα που εγιναν,οσοι μεινουν πισω.

  • aengus avatar
   aengus @ kiki 05/11/2010 08:18:33

   ++++++++++

 2. kiki avatar
  kiki 05/11/2010 07:22:32

  συνκυβερνηση πρωι πρωι λαθη

 3. anetos avatar
  anetos 05/11/2010 07:35:59

  "... Η εκ των προτέρων καίρια υπονόμευση της αξιοπιστίας της ΝΔ .."

  εδω γελάνε !!!

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 05/11/2010 07:40:23

  Quando sei qui con me
  questa stanza non ha piú...pareti,
  ma alberi.....alberi infiniti.
  ..........................................................
  Suona un'armonica
  mi sembra un organo
  che vibra per te, per me
  su nell immensitá del cielo

  Il Cielo in Una Stanza: με ή χωρίς συγκυβέρνηση!

 5. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 05/11/2010 08:27:33

  Ούτε συζήτηση για συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά σε οικουμενική. Πρέπει να ανατραπεί πάσει θυσία η μαζικοποιημένη φαυλοκρατία που έφερε ως πολιτική κουλτούρα το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η φράση του Επώνυμου απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο τη σημερινή κατάσταση απελπισίας στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα μας. Όλοι μαζί στον καλό αγώνα.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/11/2010 08:32:39

  Eιμαι και εγω εναντιον της συγκυβερνησης χωρις να συμφωνω με ολα.
  Ωστοσο για να ειναι πειστικη η αρνηση της συγκυβερνησης πρεπει να τεθουν οροι υπο τους οποιους θα γινει αποδεκτη.Δεν προκειται περι μπλοφας αλλα περι σαφους πολιτικης (αν υπαρχει).
  π.χ. ενας ορος ειναι η υιοθετηση των αποψεων της ΝΔ για το μεταναστευτικο.
  Αλλοι οροι μπορουν να εχουν σχεση με την οικονομικη πολιτικη.Αν το ΠΑΣΟΚ απορριψει τους ορους -που μαλλον θα τους απορριψει - μπορει να κυβερνησει μονο του.
  Οι σαφεις οροι υπο τους οποιους δεχεται καποιος συγκυβερνηση ξεκαθαριζουν το τοπιο απεναντι στους ψηφοφορους.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 05/11/2010 08:50:31

   Αυτό, αν το κάνει, θα είναι σκέτη καταστροφή. Πρώτον, θα μπει σε δημόσιο παζάρι, δεύτερον, θα χάσει κάθε αξιοπιστία ως εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Τρίτον και κυριότερο, θα έχει ήδη αποδεχθεί επί της αρχής τη συμμετοχή του σε οικουμενική και η συζήτηση θα μετατοπιστεί στους όρους της οικουμενικής. Κι εκεί, το σύστημα είναι βέβαιο ότι θα του αποσπάσει μερικές ακόμη κρίσιμες υποχωρήσεις.

   Η μεγάλη πλάκα είναι ότι τελικά, οικουμενική δεν θα γίνει (σιγά να μην τον θέλουν στα πόδια τους), αλλά πολιτικά, για το Σαμαρά, θα είναι σαν να έχει γίνει, διότι θα του φορτώσει φθορά στο πολιτικό του προφίλ ως μελλοντικού κυβερνήτη.

   Η κουβέντα περί οικουμενικής είναι άλλο ένα 'ψάρωμα' του συστήματος εις βάρος του Αντώνη, παρόμοιο π.χ. με την κουβέντα περί αποκήρυξης του Καραμανλή, που μόνο σκοπό έχει να τον βάλει να ασχολείται με πράγματα που θα του κάνουν κακό, μόνο και μόνο επειδή ασχολείται με αυτα.

   Η ουσία δηλαδή είναι ότι πρέπει να βρει τρόπο ο Σαμαράς να ΚΌΨΕΙ την κουβέντα περί οικουμενικής. Και αυτο θα γίνει μόνον αν την απορρίψει καθαρά και χωρίς περιστροφές και 'όρους'.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 05/11/2010 09:03:35

    Ξερεις ομως οτι δεν ειναι ολοι ή μαλλον ειναι η μειοψηφια των νεοδημοκρατων "επαναστστες δεξιοι" σαν εσενα.
    Η πλειοψηφια ειναι συντηρητικοι ανθρωποι,πολυ ευνοικοι σε οποιαδηποτε ιδεα εθνικης συνεννοησης και κοινης κυβερνησης.Αρα ο Σαμαρας πρεπει να εχει πειστικα επιχειρηματα για τη δικη του βαση.
    Το πιθανοτερο παντως ειναι να μη γινει γιατι το ΠΑΣΟΚ ειναι διαφορετικο.Το ΠΑΣΟΚ ζει και υπαρχει μεσα απο τη διχαστικη αντιδεξια λογικη και θα κλονισθει με συνεργασια οποτε δεν θα τη ζητησει.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ψυχραιμια 05/11/2010 09:07:11

     Καιρός να γίνουν επαναστάτες οι δεξιοί. Αν δεν γίνουν, χαθήκαμε... Δεν θα ακολουθήσουμε τους πολλούς στην αδράνεια. Θα τους τραβήξουμε μπροστά.

     • βαγόνι avatar
      βαγόνι @ Επώνυμος 05/11/2010 09:52:52

      Αντίφασις εν τοις όροις....όταν ριζοσπαστικοποιούνται οι δεξιοί γίνονται...
      κάτι άλλο....επαναστάτες ποτέ!
      Τί να κάνουμε! Δεν μπορεί να τά'χεις όλα
      στη ζωή!
      Το αίτημα σας είναι πιό ουτοπικό κι'απο
      αυτό τών κομμουνιστών για την "αταξική
      κοινωνία".
      Θα είσασταν πιό κοντά στα πράγματα,.άν
      τους προτείνατε να πάρουν κανένα οικοπεδάκι ευκαιρίας,απο κάποιον που
      χρωστάει,,,να στείλουν καποια κατάθεση
      στο Λονδίνο...και,σε εξτρέμ περίπτωση,
      να βγούν με τίς κατσαρόλες στο δρόμο!
      'Οχι, πως,οι πασόκοι και οι σημερινοί
      αριστεροί,διαφέρουν....μιά θάλασσα
      καιροσκοπικού μικροαστισμού έχουμε γίνει!
      Μήν σηκώνουμε,όμως,και μεγαλεπήβολες
      σημαίες απο νάιλον!....ο Επαναστάτης
      είναι σήμερα πιά το ....ουσιώδες εν ανεπαρκεία!

     • loretta avatar
      loretta @ Επώνυμος 05/11/2010 14:15:59

      Επωνυμος

      respect!!

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ ψυχραιμια 05/11/2010 09:59:08

     Ο Ψυχραιμία έχει δίκιο, δηλ. η πλειοψηφία των δεξιών είναι υπέρ συναινετικών λύσεων, λόγω ιδιοσυγκρασίας και ευαισθησίας στον πατριωτισμό.
     Από την άλλη, είναι αναγκαίο, κατά τη γνώμη μου, η Δεξιά να γίνει περισσότερο ριζοσπαστική, αλλά με το βαμβάκι, χωρίς να διολισθαίνει σε γραφικές ακροδεξιές και υπερπατριωτικές κορώνες. Ο λόγος του Επώνυμου είναι, για μένα, ένα καλό τέτοιο δείγμα.

     Ο Σαμαράς σε μία οικουμενική κυβέρνηση θα είναι το άλλοθι, το κοκκαλάκι για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, ενώ η πραγματική συμβολή του θα είναι ελάχιστη. Ακόμα και στον λαθρονόμο Αλεβιζάτου-Ραγκούση, μόνο επιμέρους τροποποιήσεις μπορεί να επιφέρει ο Σαμαράς σε μία οικουμενική, ενώ το ζήτημα είναι η αλλαγή φιλοσοφίας ως προς την κτήση ιθαγένειας σε σχέση με αυτά που προβλέπει ο λαθρονόμος. Ή μήπως νομίζει κανείς ότι στην οικονομική πολιτική θα αφήσουν οι υπόλοιποι τον Σαμαρά να συμβάλει ουσιαστικά;
     Ας γίνει οικουμενική νεοφιλελευθέρων-πρασινο-ροζ Αριστερών και ας βγάλουν αυτοί το φίδι από την τρύπα, η πραγματική Κεντροδεξιά καλό είναι να απέχει.
     Εχει δίκιο ο Επώνυμος, η καταστροφή αυτή μπορεί να αποβεί θετική, τελικά, και μοιραία για το ιδεολόγημα της Νέας Αριστεράς το οποίο υιοθετεί και η ομάδα GAP and Friends.

     • victoria avatar
      victoria @ ΒΙΣ 05/11/2010 10:20:28

      Πολύ καλό Επώνυμε. Η φυσική συνέχεια στην πολιτική που υιοθετείται μέχρι τώρα, είναι όχι σε συγκυβέρνηση.

      Βέβαια είναι πιασάρικο και θέλει διαχείριση όπως λέει ο ψυχραιμία, αλλά είναι άλλος ένα λάκκος που του σκάβουν και πρέπει να αποφύγει. Γιατί δεν θέλουν συγκυβέρνηση, ποιος το πιστεύει, συνενοχή θέλουν.
      Δεν μπαίνεις σε εταιρεία με συνεργάτη κλέφτη και διπρόσωπο, μπαίνεις;

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ ψυχραιμια 05/11/2010 10:07:27

     Ψυχραιμία, πάντως αυτά που διαβάζω εγώ εδώ στο Antinews από σχολιαστές που ανήκουν στη ΝΔ
     δείχνουν ότι η πλειοψηφία δεν είναι "συντηρητικοί", με την έννοια
     του "σιωπηλοί" που εσύ προσδίδεις στη λεξη.
     Δεξιό σοβιέτ τους ανεβάζεις, δεξιό σοβιέτ τους κατεβάζεις άλλωστε.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ αλλενάκι 05/11/2010 10:28:07

      αλλενάκι, οι δεξιοί με "τσαμπουκά", για να το θέσω έτσι, είναι λίγοι. Και δεν μιλώ για άτομα της περιθωριακής ακροδεξιάς, μιλάω για ανθρώπους που εντάσσονται στον χώρο της ΝΔ, όπως και εγώ άλλωστε.
      Η Δεξιά απαξιώθηκε από τη Χούντα και στη συνέχεια ευνουχίστηκε με τη Μεταπολίτευση...

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ αλλενάκι 05/11/2010 10:32:40

      ΒΙΣ, με δεδομένο ότι οι συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΚΚΕ περιφρορούνται πάντα πολύ καλά, μια ταυτόχρονη συγκέντρωση από τη ΝΔ θα "αφόπλιζε" το σύστημα που θα το σκεφτόταν δύο φορές να προσωρήσει σε προβοκάτσια.

      Δεν χρειάζεται καν "τσαμπουκάς".
      Η βάση της ΝΔ που διαβάζω εδώ δείχνει στον κο Σαμαρά τι πρέπει να κάνει.

      Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ.
      ΦΩΝΑΖΕΙ.

     • Enzo avatar
      Enzo @ αλλενάκι 05/11/2010 10:34:03

      ποια ειναι η λυση αλλενακι?

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ αλλενάκι 05/11/2010 10:47:58

      Enzo, δε λέμε να το παίξει Τσε Γκεβάρα.
      Αν συνεχίσει το "η Ελλάδα σέβεται την υπογραφή της"
      είναι και χαίρεται... είναι μεσοβέζικη η θέση.
      Με αστική συγκατάβαση μπαίνεις σε συγκυβερνήσεις,
      δεν γίνεσαι κυβερνήτης. Είναι απλό.
      Ως αστός πτοείται από το χαρακτηρισμό "λαϊκιστής"
      και επειδή το γνωρίζουν αυτό οι αντίπαλοι
      τον χτυπούν ακριβώς εκεί.
      Αν αφήσει την αστική συγκατάβαση θα κερδίσει μακροπρόθεσμα.
      Το πολύ πολύ θα φύγουν κανα δυο WASP βαρωνίες ακόμα,
      που έτσι κι αλλιώς είναι υπ ατμόν [όφελος θα είναι].

     • Enzo avatar
      Enzo @ αλλενάκι 05/11/2010 10:51:45

      πολυ ωραιο για να ειναι αληθινο.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ αλλενάκι 05/11/2010 10:55:16

      Enzo, τι τα θέτε τι τα γυρεύετε τότε;...

     • Enzo avatar
      Enzo @ αλλενάκι 05/11/2010 11:01:20

      Κυριακη βραδυ θα μας εχουν λυθει ολες οι αποριες.

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 05/11/2010 08:53:23

  Επώνυμε, απαντάς πειστικά στο ερώτημα, συγκυβέρνηση με Σαμαρά ή άνευ. Παρ' όλα αυτά, ο Παπανδρέου και η αυλή του δεν έχουν απονομιμοποιηθεί πλήρως στα μάτια των Ελλήνων. Και αυτό οφείλεται στην λυσσώδη προσπάθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ.
  Απλά πράγματα: Το ξαναλέω, είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΉ ανάγκη η ΝΔ να προσεταιρειστεί 1-2 ΜΜΕ, ειδάλλως θα είναι αναποτελεσματικό το πέρασμα των μυνημάτων του. Οι Πρετεντέριες συνεντεύξεις είναι ανεπαρκείς και τα ιστολόγια ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ. Οι αριθμοί μιλουν: Πόσοι Έλληνες διαβάζουν συστηματικά τα κύρια ιστολόγια, όπως ετούτο; 100-200 χιλιάδες; ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ.
  Εάν μπορέσουν, έστω και λίγο να "λασπώσουν" τον Σαμαρά κάνοντάς τον "μερος" του προβλήματος -και δεν εννοώ μόνο το μνημόνιο, αλλά, την πλατειά, πλέον, αντίληψη ότι το πολιτικό σύστημα είναι καταστροφή για την Ελλάδα (α ρε Παπαδόπουλε, δυστυχώς είχες δίκιο για την φαυλοκρατία από τότε), τότε θα έχουν πετύχει το 80% του σκοπού τους.
  Τέλος, ας μην βιαστούν εδώ μέσα μερικοί να με πουν "χουντικό", καθ' ότι ήμουν πολυ μικρός για να θυμάμαι την χούντα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Νίκος 05/11/2010 09:22:45

   Το κομβικό σημείο της τοποθέτησής σου, κατά τη γνώμη μου, είναι η φράση "είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ανάγκη η ΝΔ να προσεταιρειστεί 1-2 ΜΜΕ".

   Και σε ρωτώ: ο προσεταιρισμός αυτών των "1-2 ΜΜΕ", δεν έχει σοβαρό κόστος για να γίνει; Κόστος, κυρίως ηθικό. Νομίζεις ότι οι νταβατζήδες ιδιοκτήτες αυτών των ΜΜΕ, δεν θα ζητήσουν ανταλλάγματα; Δεν θα καταστήσουν δεδομένο το "μνήσθιτί μου, Κύριε, όταν έλθης εν τη βασιλεία σου"; Δεν θα απαιτήσουν φορολογική ή άλλη ασυλία, δεν θα αξιώσουν έργα-φιλέτα (γι' αυτούς), δεν θα διεκδικήσουν σκανδαλώδεις ευνοϊκές για τα συμφέροντά τους ρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα, ανάλογες του περιβόητου "Κουτσονόμου" του 1988;

   Όχι, λοιπόν. Επειδή -ας μην γελιόμαστε- "προσεταιρισμός" των ΜΜΕ με άλλο τρόπο ΔΕΝ μπορεί να γίνει, ο Σαμαράς πρέπει να συνεχίσει αταλάντευτα στο δρόμο που έχει επιλέξει. Καμία συνδιαλλαγή, καμία συνθηκολόγηση με το σκυλολόι των νταβατζήδων, έστω κι αν αυτό σημαίνει λυσσαλέο πόλεμο εκ μέρους τους.

 8. Σαος avatar
  Σαος 05/11/2010 09:24:11

  Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους! Το πραξικόπημα που ετοιμάζουν θα τους έρθει στα μούτρα! Δείτε και το παρακάτω:
  http://greece-salonika.blogspot.com/2010/11/blog-post_4981.html
  Ο ΓΑΠ όσους Ρόμα από Ρουμάνια και Βουλγαρία και να φέρει, όσους Πάκις και να «ελληνοποιήσει», δεν θα καταφέρει να σταματήσει την λαϊκή οργή! Μάλλον η συνεχής πίεση του Ελληνικού λαού θα προκαλέσει έκρηξη που θα συμπαρασύρει και άλλους καταπιεσμένους λαούς της Ευρώπης.

 9. δημητρης avatar
  δημητρης 05/11/2010 09:34:02

  ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΓΙΟΡΓΟΣ;
  ΔΗΛ. ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΘΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
  ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ;
  ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ;

 10. eregoz avatar
  eregoz 05/11/2010 09:47:29

  βαρύ άρθρο για πρωί πρωί..άλλα ακόμα πιο βαριά η όλη εποχή.Ελπίζω ο Αντώνης ,όταν έρθει η ώρα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας και να μην ακολουθήσει την γραμμή του προκατόχου του.

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/11/2010 10:04:22

  Επώνυμε, καλημέρα. Γράφεις "Καιρός να γίνουν επαναστάτες οι δεξιοί. Αν δεν γίνουν, χαθήκαμε… Δεν θα ακολουθήσουμε τους πολλούς στην αδράνεια. Θα τους τραβήξουμε μπροστά."

  Στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα εκ νέου άφιξης της Τρόικα εδώ, η κα Παπαρήγα είπε στην προχθεσινή της πολύ καλή παρεμπιπτόντως ομιλία, ότι το ΚΚΕ θα οργανώσει "συλλαλητήριο υποδοχής".
  Να μην έχουμε αμφιβολία ότι θα είναι μεγάλη συγκέντρωση, αν κρίνω από τον κόσμο που είδα στο Πεδίο του Άρεως προχτές. Βέβαια ίσως ήταν κατάλληλα πλάνα του σκηνοθέτη, δε μπορώ να ξέρω.

  Γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει και από την πλευρά της ΝΔ αυτό;
  Να ενωθούν δύο συγκεντρώσεις υποδοχής;

  Είναι μια κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη κιόλας επίσημη "άφιξη" της Τρόικας εδώ. Υποδοχή στο Σύνταγμα.

  • Misha avatar
   Misha @ αλλενάκι 05/11/2010 10:17:10

   H NΔ συγκέντρωση εναντίον της Τρόικας;
   Θα αστειεύεσαι μάλλον.
   Ακούσατε τον Καραμανλή που είπε στους εμπόρους πως το Μνημόνιο ήταν αναγκαίο κακό, «εδώ που φτάσαμε» ;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Misha 05/11/2010 10:23:11

    Δεν τον άκουσα τον Καραμανλή Misha...
    Οι φίλοι της ΝΔ εδώ, αλλά και άλλοι, ανένταχτοι, ίσως και πιο δεξιοί,
    ίσως και λίγο πιο αριστεροί, ζητούν σε αυτό το φόρουμ συνεχώς κινηματικές διαδικασίες κλπ. κλπ.,
    Υπάρχει προφανώς αναντιστοιχία των επιθυμιών της βάσης και της τακτικής που ακολουθείται.

    • kiki avatar
     kiki @ αλλενάκι 05/11/2010 11:20:30

     @ αλλενακι,
     πληρης αναντιστοιχια.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ kiki 05/11/2010 11:22:17

      ... ... ...

   • spiros avatar
    spiros @ Misha 05/11/2010 11:48:29

    Misha
    Ο ΚΚ εξέφρασε κάτι που μπορεί όλοι να το λέμε αλλά δεν εξέφρασε τακτική. Η φυσική έχει το αξίωμα "ΔΡΑΣΗ -ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ" . Πολλές φορές γίνεται by bas από τον ίδιο τον οργανισμό όταν απαιτείται ανάγκη. Αν δεν το κάνει ο οργανισμός τότε πεθαίνει. Άλλο αναγκαίο και άλλο μονόδρομος.
    Την τακτική του αγώνα σ΄αυτή την περίπτωση δεν την είπε ο ΚΚ.

    • Misha avatar
     Misha @ spiros 05/11/2010 11:57:17

     Όποιος λέει ότι το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος είναι υπονομευτής αυτής τούτης της πατρίδας.
     Όταν δε αυτός ήταν σε θέση πλοηγού της χώρας για 5,5 χρόνια , τότε είναι για σφαλιάρες.
     Πρώτα πουλάς την ατομική σου περιουσία και μένεις στο δρόμο και μετά βάζεις την πατρίδα υποθήκη στο ΔΝΤ.
     Ξεκάθαρα πράγματα.

   • loretta avatar
    loretta @ Misha 05/11/2010 14:21:19

    misha

    κανεις δεν ακουσε τον καραμανλη να δηλωνει κατι τετοιο....μεταφορες τριτων ηταν....και τελείως μα τελειως τυχαια ....δυο μερες πριν τις εκλογες....εγινε πρωτοσελιδο.....και ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ συνεργατες του.

 12. dimidiam avatar
  dimidiam 05/11/2010 10:15:04

  Καμία συγκυβέρνηση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
  Αν ο λαός πιστέψει στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και επιλέξει την ΝΔ για κυβέρνηση έχει καλώς. Αν όχι ας μείνουμε για πάντα στην αντιπολίτευση. Όχι άλλα πειράματα τύπου "μεσαίου χώρου".

 13. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/11/2010 10:18:34

  Ούτε να το σκέφτεται ο Σαμαράς για συγκυβέρνηση.
  Ούτε βλέφαρο να μην παίζει κατά κει, γιατί και το βλέφαρο το ερμηνεύουν ως συγκατάβαση.

  Αν θέλει να έχει κάποιο μέλλον και να μην καταγραφεί στην ιστορία απλώς ως "πιο ανθρώπινος" απο τον ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ WASP Παπανδρέου.

  Άλλωστε, στη ζωή σου δίνεται πάντα μόνο ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

  • Misha avatar
   Misha @ αλλενάκι 05/11/2010 11:20:57

   Aλλενάκι

   Αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι με τα πράγματα , ο όποιος κοινωνικός και εθνικός χαρακτήρας της Δεξιάς έλαβε θεωρητικό τέλος με την πτώση της ΕΣΣΔ.
   Έως τότε οι δεξιές παρατάξεις πολεμούσαν τον μπαμπούλα του κομμουνιστικού διεθνισμού, μάχονταν για την ελευθερία της ιδιοκτησίας κλπ, και σε αντιπαράθεση με τα κοινωνικοποιημένα αγαθά του υπαρκτού, εφτιαξαν ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.
   Έκτοτε , με Μάαστριχτ και Σένγκεν και Μαδρίτες και Δουβλίνα και Λισσαβώνες , αποπίπτουν τα προσωπεία και η Ευρωπαϊκή δεξιά γίνεται όλο και πιο νεοφιλελεύθερη , όλο και πιο νεοταξική, όλο και πιο προσδεδεμένη στο άρμα των τραπεζιτών που νοιάζονται μόνο για τα κέρδη τους.
   Τον Σαμαρά, θα τον σώσουν -αν τον σώσουν- τα προσωπικά εθνικά του αντανακλαστικά, όχι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός τον οποίο επικαλέσθηκε, και ο οποίος δεν είναι πλέον τίποτε άλλο παρά κούφια λόγια, εφόσον το κουμάντο το κάνουν οι τράπεζες.

 14. Stalinikos Raveniotis avatar
  Stalinikos Raveniotis 05/11/2010 10:20:15

  Οι αγαπητοί συμπολίτες προσερχόμενοι στις κάλπες των τοπικών εκλογών, και με τον . . . "εκβιασμό" (άκουσον άκουσον) των εθνικών εκλογών να επικρέμεται της κεφαλής τους, ένα πράγμα ας έχουν στο στο μυαλό τους. Ούτε η βουλευτική αποζημίωση, ούτε ο δημαρχιακός και περιφερειαρχικός μισθός είναι δυνατό να κάνουν κάποιον πλούσιο. Είναι η βουλευτική έδρα, το δημαρχιλίκι και το περιφερειαρχιλίκι εκείνα που μπορούν να σε κάνουν πλούσιο. Σκεπτόμενος αυτό, και παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες, εγώ στηρίζω τους μόνους που ήταν, είναι, και θα είναι, πάντα στο πλάϊ μου. Και πριν, και μετά τις εκλογές. Ψηφίζω Λαϊκή Συσπείρωση. Έτσι θα τους δείξουμε πως δένεται τ' ατσάλι.

 15. headbangers balls avatar
  headbangers balls 05/11/2010 10:24:34

  τι θα λέγατε για μια συγκυβέρνηση σημίτη -καραμανλή?.να αντιμετωπίσουν αυτοί το πρόβλημα που εξέθρεψαν. ο αντώνης ήταν υπ πολιτισμού[καλή δικαιολογία ] και ο γιώργος έκανε διάδρομο

 16. Enzo avatar
  Enzo 05/11/2010 10:26:58

  τον σκοπο τους τον πετυχαν. εχει χαθει η μπαλα και εχουν τρελανει τον κοσμο ολο.

 17. Νίκος avatar
  Νίκος 05/11/2010 10:44:35

  Αυριανιστή, διαφωνώ. Ο τρόπος που περιγράφεις ΔΕΝ ειναι ο μόνος τρόπος. Έτσι, η παροχή ΝΟΜΙΜΩΝ ωφελειών σε εταιρείες και ΜΜΕ όπως π.χ. χαμηλότερη φορολόγηση είναι πρακτική που ευννοεί την επιχειρηματικότητα. Πρέπει να σταματήσουμε στη χώρα μας να δαιμονοποιούμε ΚΑΘΕ τι που έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις.
  Το κακό με τον τρόπο που εφαρμόζονται στην Ελλαδα, όμως, τέτοια μέτρα έχει να κλανει με το γεγονός της αμοιβαιας, κατόπιν, εξάρτησης των "ζευγών¨, του θεσμικου νεπωτισμού και της στενής "κυκλοκρατίας¨ που αποκλείει τους πολλούς. Τουτέστιν, η έλλειψη ΙΣΟΤΗΤΑΣ. Και αυτό, φοβάμαι, θα το ξαναπληρώσουμε με ΑΙΜΑ ΞΑΝΑ. Όχι, λοιπον σε τέτοιους ιδεοληπτικούς δογματισμούς που αγγίζουν τα όρια του ολοκληρωτισμού. Σε λίγο θα προτείνεις την παρανομοποίηση τους.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Νίκος 05/11/2010 11:00:00

   Αν αυτό το συμπέρασμα (που αναφέρεις στο τέλος) βγάζεις, τότε μάλλον δεν δέχεσαι και ότι η υποστήριξη των ΜΜΕ προς πολιτικούς έχει άρρκητα συνδεθεί με "αντιπαροχές", οπότε δεν έχει νόημα να προσπαθώ να σε πείσω για κάτι που είναι παγκοίνως γνωστό.

 18. nina avatar
  nina 05/11/2010 10:54:52

  @αλλενάκι
  στις 20/5, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης κ. Βαρτζόπουλος εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο σχετικά με τις κινητοποιήσεις των πολιτών και τη θέση του κόμματος.
  "Οι ιδεολογικές αρχές μας όχι μόνο δεν μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε αλλά πολύ περισσότερο να υποκινούμε και να συμφωνούμε με μορφές κινητοποίησης που διαταράσσουν καθ οιονδήποτε τρόπο την καθημερινότητα του πολίτη."
  σεδιαμαρτυρία μου πού ακριβώς είναι γραμμένο αυτό, την οποία έκανα στα κεντρικά του κόμματος δεν έλαβα καμμία απάντηση.
  ελπίζω να σε κάλυψα για το θέμα της διαμαρτυρίας που πρότεινες πιό πάνω και να σε διαφώτισα πώς βλέπουν το θέμα οι δημοκράτες και αντιμνημονιακοί κομματικοί της ΝΔ

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ nina 05/11/2010 10:56:27

   χα χα χα... τι να πω βρε Νίνα μου,

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 05/11/2010 10:58:38

    Μετά αναρωτιούνται γιατί οι αριστεροί έχουν τεχνογνωσία αγώνων,
    που την έχουν όντως, και δε μιλάμε για εμπρησμους και σπασίματα.

    Και μετά αναρωτιούνται για την "πολιτιστική ηγεμονία" της αριστεράς
    στη μεταπολίτευση.

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ nina 05/11/2010 11:15:19

   Δεν την ξέρω την ανακοίνωση αλλά ο κ Βαρτζόπουλος απλώς κακώς δεν προσέθεσε ότι η ΝΔ έχει εντελώς διαφορετική θέση για τα περί της εξόδου απο το μνημόνιο από την θέση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και άρα η συμμετοχή σε κάποιου είδους κοινή διαμαρτυρία δεν έχει κανένα νόημα

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ firiki2010.wordpress.com 05/11/2010 11:19:53

    Ας έκανε χωριστή τότε, δεν είναι το θέμα μου οπωσδήποτε κοινή διαμαρτυρία, αλλά η ημέρα άφιξης της Τρόϊκα εδώ είναι πολύ καλή ευκαιρία, και έπρεπε να είχε ήδη γίνει.

    • kiki avatar
     kiki @ αλλενάκι 05/11/2010 11:28:33

     @ αλλενακι,
     Δικαιολογιες για να μην κουνηθουν απο τον καναπε οι αστοι,ειναι αυτα.
     Οταν καλεσαν τον κοσμο για το ονομα της Μακεδονιας,βγηκαν 1 εκατ. ανθρωποι.Τα σχολεια κατεβηκαν μαζικα κατω ,με την προτροπη των δικων τους.
     Οταν τους λεμε ολοι μαζι ,δεν μποτουν ειναι μπιζι,φοβουνται,τι/ μην χαρακτηριστουν αριστεροι,επαναστατες.?
     Αλλα τοποθετουνται συστημικα μονιμως,στο στυλ," ελατε να μαζευτουμε να πατε".
     Αν δεν ξεφωνιζε τοσα χρονια η αριστερα,ακομα εργατικα δικαιωματα του 20 θαχαν.Αλλα τους βολεψε,αλλοι τρεχουν ,αλλοι απολαμβανουν.
     Ετσι ειναι ,βολεμενοι,και αν μεινει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσια,θα συνεχισουν μουρμουριζοντας,και κλαιγοντας ,αλλα στην πολυθρονα.
     Μη χαλασουμε και το ιματζ,της μεσαιας ταξης.Καθως πρεπει παντα.

     • firiki2010.wordpress.com avatar
      firiki2010.wordpress.com @ kiki 05/11/2010 12:01:20

      @allenaki,kiki
      Δεν είναι θέμα ξεβολέματος, είναι θέμα διαφορετικής οπτικής και ιδεολογίας. Εσείς πιστώνετε στην "Αριστερά" αυτά που κερδήθηκαν. Εγώ αντίθετα την θεωρώ υπεύθυνη για τα προβλήματα μας.
      Τόσο απλά!

  • victoria avatar
   victoria @ nina 05/11/2010 11:24:37

   Δεν τον ξέρω τον κ.Βαρτζόπουλο, αλλά πουθενά δεν το λέει αυτό. Υπάρχει βέβαια μια αποστροφή σε αρκετούς, ακριβώς επειδή η πολιτιστική ηγεμονία της αριστεράς στη μεταπολίτευση όπως λέτε, το παράκανε και το ξεφτίλισε το θέμα με τις διαδηλώσεις κλπ, οπότε πέρασε στον κόσμο ότι αυτό έχει μια φαιδρότητα, για να μην πούμε επίσης αναποτελεσματικότητα.
   Είναι λίγο σαν το παιδί που φώναζε για πλάκα για τον κακό το λύκο και όταν τελικά αυτός ήρθε, δεν το πίστευε κανείς.

   Τώρα αυτό που σήμερα περισσότερο φοβάται ο κόσμος (των δεξιών περιλαμβανομένων) και δεν βγαίνει στο δρόμο, είναι μη γίνει ξώφαλτσος σαν της μαρφίν, γιατί πια το έπιασαν το υπονοοούμενο. Δυστυχώς.

  • spiros avatar
   spiros @ nina 05/11/2010 11:50:55

   Άλλο εξυπηρέτηση του πολίτη και όχι παρεμπόδιση και άλλο μνημόνιο τρόπος φτώχειας . Η δηλώση δεν έχει κανένα σημείο επαφής με το μνημόνιο.

 19. Νίκος avatar
  Νίκος 05/11/2010 10:57:35

  Το προσεταιρισμό τον εννοώ υπό την έννοια να έχει η ΝΔ δικό της όργανο-αυτό είναι και θεμιτό και νομιμότσατο- και όχι με τον χυδαίο τρόπο του ΜΕΓΑ, αλλά να έχει δημοσιογράφους οι οποιοι, αν και φιλικά προσκείμενο,ι δεν ΘΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ απο την ΝΔ για την επιβίωσή τους. Οι μηχανισμοί ελέγχου τέτοιων σχέσεων πρέπει να αποκλείουν την συμβιωτική αλληλεξάρτηση. Σ' αυτ'ό πάσχει ΟΛΗ η Ελλάδα, απο τους ψηφοφόρους που περιμένουν "θέσεις" στο δημόσιο και στο Δήμο μέχρι τους της ΑΛΗΤ μας που χρηματίζονται απο την Μιζενσ κ.α.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Νίκος 05/11/2010 11:04:44

   Είχε και το ΠΑΣΟΚ θεσμικά δικό του μέσο, την "Εξόρμηση". Ακόμα και στις υπερ-πολωμένες εποχές του "βρώμικου '89", θυμάσαι τι "κυκλοφορίες" έκανε...

 20. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 05/11/2010 11:09:14

  Eνα πολύ ισορροπημένο και στοιχειοθετημένο άρθρο. Δυο τρεις - επισημάνσεις
  1. Δεν είναι δυνατόν για ένα κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία να είναι "επι της αρχής" κατά κάποιου είδους Οικουμενικής ή συγκυβέρνησης αν αυτό απαιτήσει το συμφέρον του τόπου. Αυτό εξ άλλου λέει -και πολύ σωστά - και ο Σαμαράς
  ".......Εγώ το ξέρω ότι αυτό ακούγεται ευχάριστα αλλά το θέμα δεν είναι να μοιράσουμε Υπουργεία, το θέμα είναι να αλλάξουμε πολιτική και εμένα αυτό είναι το οποίο με νοιάζει πώς θα βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο και το ζήτημα είναι πού θα συμπράξουμε; Γιατί εγώ δεν μπορώ να πω ότι είμαι νεοφιλελεύθερος σοσιαλιστής που είναι σήμερα ο κ. Παπανδρέου. Δεν έχω τη δυνατότητα να οδηγήσω τη χώρα σε μια πολιτική, την οποία εγώ δεν πιστεύω και επομένως πώς θα συμπράξω;
  Με αυτή την πολιτική θεωρώ ότι δεν είναι σοβαρό καν να το συζητάμε.
  Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Συνεπώς αν κατάλαβα καλά έχετε ένσταση επί της πολιτικής, όχι ένσταση επί της αρχής.
  Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Επί της αρχής να βοηθήσω τον τόπο είμαι έτοιμος να κάνω οτιδήποτε."
  2. Οιουδήποτε είδους συμμαχικές κυβερνήσεις για την ώρα τουλάχιστον και για την Ελλάδα που δεν έχει αναπτύξει κουλτούρα συναίνεσης δεν μπορούν παρά να είναι μικρής διάρκειας και εντελώς ειδικού σκοπού (τέτοιες ήταν και οι κυβερνήσεις 89-90). Σε θέματα μακροπρόθεσμων πολιτικών δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές.
  3 Η ΝΔ πρέπει να μην επικεντρώνεται στο αντιμνημονιακό μέρος της στάσης της , αλλά στις δικές της προτάσεις και στην απόλυτη διαφορετικότητα της από άλλους "αντιμνημονιακούς". Ούτε να καλλιεργεί ή να αφήνει να την εμφανίζουν ότι καλλιεργεί υπερβολικές προσδοκίες.Είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσει κάποια στιγμή να εφαρμόσει την ΔΙΚΗ ΤΗΣ πολιτική.
  4 Ο " Νίκος" θέτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα . Ο,τι και να πεί ό,τι και να κάνει η ΝΔ το μήνυμα της δύσκολα περνάει ή γίνεται αφορμή για διαστρέβλωση λόγω της επικοινωνιακής μονοκρατορίας του ΠΑΣΟΚ. Μην υπερτιμούμε την δύναμη του Διαδικτύου. Αν υπήρχε οργανωμένη κι ενημερωμένη βάση "λύση" θα μπορούσε να ήταν η δραστηριοποίηση της. Αλλά δεν υπάρχει. "Λύση" θα ήταν η αυτοοργάνωση Κακά τα ψέμματα, πολύ ζόρικα πράγματα για την παράταξη.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ firiki2010.wordpress.com 05/11/2010 11:23:43

   Eκεινο που δεν εχετε καταλαβει (και απαντω και στην αλλενακι) ειναι οτι αυτα θα γινουν υπο καθεστως εκβιασμων και πανικου.
   Ας υποθεσουμε οτι παμε σε εκλογες και δεν υπαρχει αυτοδυναμια.
   Τα spread πανε στα υψη και στις ξενες αγορες γινεται της τρελλης.
   Τροικα,αναλυτες,ΣΕΒ,εμποροι κλπ απαιτουν αμεσα συνεργασια για να βγει κυβερνηση.Νομιζετε οτι μπορει να αντεξει η ΝΔ να αρνειται;
   Mαλιστα αν πλευροκοπιεται απο το ΛΑΟΣ που θα ζητει συνεργασια για να σωθει ο τοπος;
   H NΔ και ολη η παραταξη πληρωνει την ολιγωρια της και τους συμβιβασμους της σε ολη τη μεταπολιτευση και φυσικα την καραμανλικη πολιτικη του Δεκεμβριου.Τωρα αλλοι εχουν την πρωτοβουλια των κινησεων και η φιλησυχη μαζα των νοικοκυραιων τρομαζει και ψαχνει σανιδα σωτηριας.Αφου ομως δεν ειχε το θαρρος να χτυπηθει στα ισια με τους παραγοντες της ανωμαλιας το 2008 τωρα θα υφισταται τους εκβιασμους τους.

   • spiros avatar
    spiros @ ψυχραιμια 05/11/2010 11:52:54

    Ο πανικός δεν υπάρχει σε όσους συμμετέχουν στην συζήτηση. Αλλά ο βρεγμένος φοβάτε την βροχή; Εδώ είμαστε. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος για όσους ζητούν λύση και όχι σε όσους είναι αγανακτισμένοι.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 05/11/2010 13:07:25

    Δηλαδή, Ψυχραιμία, προτείνεις να υποκύψουμε στον εκβιασμό; Αν προετοιμαστούμε, δεν θα χρειαστεί να υποκύψουμε.

    Τη λογική ότι βάζω τη χώρα στο γκρεμό και για να μην τη σπρώξω σου ζητώ να αυτοκτονήσεις εσύ, προσωπικά μου είναι αδύνατον να το δεχτώ.

    Και ας μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι, αυτοκτονώντας, θα σώσει τη χώρα. Πόσο μάλλον όταν είναι ο μόνος που, αν δεν αυτοκτονήσει, θα μπορέσει να τη σώσει.

    Τα υπόλοιπα ότι θα ανεβαίνουν τα spread και γι' αυτό θα πρέπει να μπει ο Σαμαράς σε οικουμενική είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Επικοινωνιακά πρέπει να τα αντιμετωπίσει και ας μην ψαρώνει από το ψευτοεπιχείρημα "αν το απαιτεί το εθνικό συμφέρον θα μπούμε". Ποιος θα το κρίνει ότι "το απαιτεί το εθνικό συμφέρον"; Τα ΜΜΕ ή το ΠΑΣΟΚ; Ας γελάσω!

    Το εθνικό συμφέρον σε αυτή τη φάση απαιτεί να γίνει η ΝΔ εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτό είναι το βασικό λάθος του Σαμαρά, που αισθάνεται ανέτοιμος, και δεν λέει να βγει μπροστά να ζητήσει από τον κόσμο να του αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας. Όσο μένει στη λούμπα του "δεν είμαι έτοιμος", τόσο θα καταστρέφεται η χώρα.

    Τα άλλα με το Δεκέμβρη δεν έχουν καμία σχέση εδώ. Έχουν πολύ απομακρυσμένη σχέση και πολύ έμμεση, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το πώς θα αποφεύγει ο Σαμαράς τις μπανανόφλουδες που του πετάνε όλη την ώρα.

    • spiros avatar
     spiros @ Επώνυμος 05/11/2010 15:15:45

     Όχι δεν υποκείπτουμε. Η ψυχραιμία έχει να κάνει να μην μας κυριεύσει πανικός για να υποκείψουμε. Ο χρόνος είναι υπέρ όσων μείνουν εκτός του συνοθιλεύματος.

  • kiki avatar
   kiki @ firiki2010.wordpress.com 05/11/2010 12:20:10

   @ Φιρικι,
   Δεν εχεις καταλαβει τιποτα,και αυτο το διαβαζω καθημερινα σαυτην την ιστοσελιδα απο διαφορους που γραφουν.
   Απο το 89 ,μεγαλη μεριδα της αριστερας ψηφιζει ΝΔ,για να μην βλεπει μπροστα της το ΠΑΣΟΚ,σε ολη αυτη την εικοσαετια,ελαχιστες φορες καταφερα να ψηφισω το κομμα που πιθανον να με αντιπροσωπευε,γιατι ?
   Γιατι δυστυχως ειχαμε παντα διλληματα.
   Αν συ θεωρεις οτι ολα τα κακα σε αυτον τον τοπο σου τα εκανε η αριστερα,και απαντω γιατι με αγανακτησες,τοτε ηρεμα γυρνα χωρις γκρινια στην εποχη και θα γυρισεις του 20.
   καλο ειναι να υπαρχει συστρατευση,εναντιον τους,και μην συνεχιζετε τα εμφυλιοπολεμικα,περασαν 60 χρονια απο τοτε,ημαρτον.

 21. Νίκος avatar
  Νίκος 05/11/2010 11:13:39

  Αυριανιστή, δεν χρειάζεται να είναι θεσμικά "ιδιοκτήτης", απλά να έχει φωνές ΠΑΝΤΟΥ που δεν θα πνίγουν τη φωνή της και που δεν θα γκαιμπελίζουν για όποιον τους πετά "κομμάτια ψωμιού". Υπάρχουν μέθοδοι, απλά πρέπει να σκεφτόμαστε μη συμβατικα και όχι με τους κυρίαρχους όρους που διέπουν την μηχανική της αρτηριοσκληρωτικής Ελλαδικής πολιτικής ζωής, η οποία, ως δίδυμη αδελφη της διαφθοράς, είναι υπευθυνες για την ΠΑΝΤΕΛΗ ανικανότητα του πολιτικού προσωπικου να ΛΥΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ τα τελευταία 30 και χρόνια. Πές μου ακόμη και ΈΝΑ σοβαρό πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας που πραγματικά έλυσαν οι της ΑΛΗΤ μας, ΈΝΑ μονο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Νίκος 05/11/2010 11:49:37

   Πώς ακριβώς θα τις βρει αυτές τις "φωνές παντού", που μάλιστα "δεν θα πνίγουν τη φωνή της", όταν το "ένα κομμάτι ψωμί" που τρώνε, το τρώνε από τους νταβατζήδες; Και ας πούμε ότι τις βρίσκει. Με ποιον τρόπο αυτές οι φωνές θα μπορέσουν να μιλήσουν και να γράψουν ελεύθερα, όταν πριν πάει το φύλλο στο πιεστήριο το ελέγχει ο διαπλεκόμενος εκδότης;

   • kiki avatar
    kiki @ Αυριανιστής 05/11/2010 12:00:11

    @ αυριανιστη,
    απολυτο δικιο εχεις.
    Περναει απο τον διευθυντη συνταξης.Αν τα συμφεροντα ειναι αντιθετα ,απλως χανεται το κομματι.
    Στην δευτερη φορα γινεται συσταση,στην τριτη φευγεις.
    Και αυτοι εχουν οικογενειες και παιδια ,και δεν ειναι υψηλα αμοιβομενοι.

 22. nina avatar
  nina 05/11/2010 11:26:27

  @Firiki,
  1
  αυτό είναι που λένε "ο λαός είναι πάντα πιό μπροστά από αυτούς που τον κυβερνούν.Με κάτι τέτοια θα δείς πού θα πάει η αποχή την Κυριακή και θα ψάχνονται πάλι οι επιτελείς των κομμάτων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.Διότι τί να πούνε?
  2
  ωραία δικαιολογία βρήκες μεγάλε!!!!!!!δηλ. άν πρόσθετε ο Βαρτζόπουλος αυτό που λές θα τόσωζε? Κατάλαβες ποιό είναι το ζητούμενο ή το ψάχνεις?

 23. kiki avatar
  kiki 05/11/2010 11:32:50

  @ Νινα,
  Δεν ξερω τι θα κανουν την Κυριακη,αλλα εδω κατω στην περιφερεια Γυθειου,οι νεοδημοκρατες,καλα τι αλλο Θαταν? οπως και στις βουλευτικες πανε για αποχη.
  Παραμενουν απογοητευμενοι παρ ολο που εκτιμουν τον Σαμαρα και τον σεβονται,αλλα ειναι μαγκωμενοι.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ kiki 05/11/2010 11:44:19

   Γνωρίζουν ότι αν κάνουν αποχή, είναι σα να ψηφίζουν ευθέως τον πρώην μαοϊκό Τατούλη;

   • kiki avatar
    kiki @ Αυριανιστής 05/11/2010 11:56:31

    @ αυριανιστη,
    Ποιος καθησε να τους τα εξηγησει αυτα?
    Ξερουν πολυ καλα τι συμβαινει,ξερουν και οι υπεργηροι ολες τις λεπτομερειες για το Μνημονιο,ποιος εχει βγαλει λεφτα απο αυτην την ιστορια,ποιος κερδιζει οι τραπεζες,ποιονξεχρεωνουμε εμεις,αλλα για τον Τατουλη κανενας,και δεν ειναι σημαντικο το οτι ηταν μαοικος,αλλα οτι ειναι γενικως πολιτικος απατεων.
    Οι υποψηφιοι δημαρχοι,απλως αναφερθηκαν στο Μνημονιο ετσι επιδερμικα. Μονο γραμμη κομματικη μπορουν να παρουν,και ετσι να καταλαβουν τι πρεπει να ψηφισουν οσοι πανε.
    Αλλα ηθελε πορτα πορτα.
    Και εγω που δεν ψηφιζω εδω,σε κουβεντες και σε επιστημονες τους ελεγα για το ποιον του Τατουλη, δεξιος ηταν πριν αυτο γνωριζουν.
    Ελπιζω ειλικρινα να μην κερδισει,γιατι προσωπικα,απο ΝΔ μου ηταν αντιπαθης ο σπανομαριας, και ποτε δεν ειχα καταλαβει τι του βρηκε ο Μητσοτακης και τον κουβαλησε .Αλλα.

 24. nina avatar
  nina 05/11/2010 11:44:21

  @victoria,
  όχι κορίτσι μου ο κόσμος της ΝΔ δεν είναι φοβισμένος.Δέν έχει μπροστάρη.αυτό είναι το πρόβλημα διότι το μπροστινό κριάρι σέρνει το κοπάδι.και δυστυχώς ο Αντώνης έχασε κάθε αγωνιστικότητα κι αυτό ο κόσμος το ξέρει.Ο Αντώνης φοβάται όπως κάθε εν δυνάμει πρωθυπουργός αυτής της χώρας και ο κόσμος το οσμίζεται.δεν θέλει να γίνει τώρα πρωθυπουργός και το λέει με κάθε τρόπο.΄θέλει να γίνει πρωθυπουργός με καλύτερες συνθήκες για να διατηρηθεί και στην πρωθυπουργία .αυτή δυστυχώς είναι η σκληρή πραγματικότητα.γι αυτό κρατά όσο το δυνατό κοιμισμένο και αποπροσανατολισμένο αυτό τον κομματικό γίγαντα που λέγεται ΝΔ.Γνωρίζει ότι άν τον ξυπνήσει θα πρέπει να τον διαχειριστεί και δεν είναι έτοιμος γι αυτό.

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ nina 05/11/2010 12:11:04

   "...δεν θέλει να γίνει τώρα πρωθυπουργός" Νομίζω ότι είναι απολύτως θεμιτό και δικαιολογημένο. Ούτε του ακυρώνει αυτό το δικαίωμα στην κριτική ή το δικαίωμα να προσπαθεί να πείσει για την ορθότητα των δικών του προτάσεων Αρκετά αναλυτικότερα στο "Εσείς θέλετε εκλογές?" στις 29/10 στο http://firiki2010.wordpress.com/

  • victoria avatar
   victoria @ nina 05/11/2010 12:44:52

   Νίνα, μπορεί να έχεις δίκιο με την έννοια του ...δέους μπροστά στην κατάσταση, που κάθε άνθρωπος πιστεύω θα είχε με στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης.

   Από τον μπροστάρη περιμένουμε να μην καταβληθεί από αυτό, αλλά να σου πω κάτι, θέλει βοήθεια, θέλει τον κόσμο μαζί του. Δεν γίνεται να παλεύεις τους πάντες και τα πάντα διαρκώς, μέσα και έξω, και η γκρίνια-λάσπη έτοιμη ανά πάσα στιγμή.

   Δεν νομίζω ότι ο Αντώνης φοβάται. Αλλά γιατί κάποιος με τα σωστά του, να πάει να βγάλει το φίδι από την τρύπα αν υποθέσουμε ότι δεν συγκινείται από ατομικά οφέλη, ή δόξες; Τουλάχιστον γιατί ο κόσμος του λέει βγάλτο απο 'κει και πέτα το! Μιλάμε όμως για τον Έλληνα, ταλέντο αλλά και διαστροφή, η κρίση του Έλληνα έδωσε κώνειο στο Σωκράτη, έκλεισε στη φυλακή τον Κολοκοτρώνη, από την άλλη τη γλίτωσαν άλλοι, επέπλευσαν κούτσουρα, έχουμε θέματα, δεν ξέρω... Όσο πιο άξιος είσαι σε αυτή τη χώρα -μέχρι σήμερα, τόσο πιο έξω σε πετάει, δεν είναι και λίγο το στομάχι που χρειάζεται...

   • kiki avatar
    kiki @ victoria 05/11/2010 12:54:35

    @ Βικτωρια,
    Τον Αντωνη,τον συμπαθω ιδιαιτερα,και δεν θα μπω στις συγκρισεις με τον ακαταλογιστο.Οντως ειναι τελειως μονος του.
    Αλλα ας ζητησει ανοιχτα την βοηθεια των ψηφοφορων του,και ολων των αλλων,που μπορει ιδεολογικες διαφωνειες να εχουμε,αλλα ειναι η μοναδικη χαραμαδα ελπιδας για να ξεφυγουμε απο τον βουρκο που μας εριξαν αμφοτερα τα κομματα της εξουσιας.
    Μην νομιζετε οτι και οι αλλοι δεν εχουμε κρεμαστει απο αυτην την περιπτωση Σαμαρα,γιατι δεν εχουμε αλλη διεξοδο .
    Παντα ανεξαρτητα απο την προσωπικη συμπαθεια που εχω.
    Ας καλεσει εμας ολους ,ας αφησει τους αφορητα λιγους βουλευτες του κομματος σας,παρακληση να μην τους βλεπουμε ολη την ωρα μπροστα μας,και να δεις πως ολοι μαζι θα τα καταφερουμε.
    Το εχουμε ξανακανει.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ kiki 05/11/2010 13:01:26

     Και εννοείται ότι όταν έγραψα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ημέρα άφιξης της Τρόικας εννοούσα και παρουσία και ομιλία του ίδιου του Α.Σ., διότι απότι κατάλαβα η Παπαρήγα θα ηγείται της δικής τους πορείας ή συγκέντρωσης.
     Δεν εννοούσα ακέφαλη.

    • victoria avatar
     victoria @ kiki 05/11/2010 13:04:55

     Ναι Κική, θέλω να πιστεύω ότι αυτό κάνει (μη φαντάζεσαι δεν τον έχω απέναντι και του τα λέω, κι εγώ ελπίζω).

     Απλώς θέλει και λίγη ομόνοια, δεν υπάρχει εμείς κι εσείς, ή μάλλον αυτό άλλο σημαίνει τώρα. Έχουμε όλοι ευρύτερο σκοπό, να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια.

 25. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 05/11/2010 11:47:14

  @nina
  1 Το ότι " ο λαός είναι πιο μπροστά από αυτούς που τον κυβερνούνε" είναι μια ωραία κουβέντα για να χαιδεύουν κάποιοι τα αυτιά του κόσμου! To που ακριβώς είναι ο λαός φαίνεται από το ποιους ψηφίζει. Οσο για την αποχή ούτε πολιτική ωριμότητα δείχνει ούτε είναι και αποτελεσματική
  2 Δεν πρόκειται για δικαιολογία, πρόκειται για ουσιαστικότατο λόγο. Το ζητούμενο για μένα είναι συγκεκριμένη πολιτική που μπορεί να βγάλει την χώρα απο την δύσκολη θέση. Η συμπαράταξη μου με το ΚΚΕ σε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης είναι καθαρός κρετινισμός. Διότι έχουμε διαφορετικούς εντελώς στόχους. Αν δεν το καταλαβαίνεις είσαι ελεύθερη να κατέβεις στην επόμενη διαδήλωση μαζί με το ΚΚΕ και να φωνάζεις "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"!

 26. spiros avatar
  spiros 05/11/2010 11:54:11

  ΠΟΤΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

 27. spiros avatar
  spiros 05/11/2010 12:13:13

  Διαψεύδει ο Κ. Καραμανλής δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει χαρακτηρίσει «αναγκαίο κακό το μνημόνιο» .Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του ουδέποτε ο πρώην πρωθυπουργός χρησιμοποίησε αυτή την έκφραση «πρόκειται για αυθαίρετη ερμηνεία αφού ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε απόσταση από την κεντρική κομματική γραμμή».
  Αυτό αναφέρεται στο NEWSBEAST

 28. Misha avatar
  Misha 05/11/2010 12:17:22

  Στις 15 του μηνού, την επαύριο του β γύρου των περιφερειακών εκλογών αλλά και μέρα που φτάνει το νέο κλιμάκιο των κατοχικών επιτρόπων , όλοι στο Σύνταγμα ενάντια σε κυβέρνηση-τρόικα με σύνθημα :

  Κάτω το μνημόνιο

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Misha 05/11/2010 12:38:19

   Και να σκεφτείς ότι ο... Λαλιώτης την είχε πληρώσει (κατ' ετολή των αμερικάνων) γιατί είχε δώσει γραμμή να κατέβουν και οι πασόκοι στο συλλαλητήριο του Φεβρουαρίου του 2003 για τον πόλεμο στο Ιράκ. 200.000 άνθρωποι είχαν κατέβει τότε στο Σύνταγμα και στους πέριξ δρόμους. Τώρα, που τις συνέπειες μιας ξένης κατοχής τις νιώθουμε κι εμείς στο πετσί μας, ούτε φύλλο δεν κουνιέται.

   • kiki avatar
    kiki @ Αυριανιστής 05/11/2010 12:43:37

    @ Αυριανιστη,
    καταρχην δεν ειχαν κατεβει και πολλοι πασοκοι,γιατι τι ?
    και επιπλεον ειχαν στειλει και ενα ντουνια αλβανους γυρω γυρω απο την συγκεντρωση,οι οποιοι μας αγριοκοιταζαν ετοιμοι να μας πλακωσουν στο ξυλο.

 29. nina avatar
  nina 05/11/2010 12:24:28

  @Firiki,
  πάντα πήγαινα στις πορείες διαμαρτυρίας όταν έκρινα ότι γίνονταν για δίκαιους λογους.ποτέ δεν υπήρξα κομματόσκυλο γιατί ο καλός Θεούλης μου έδωσε μυαλό να κρίνω μόνη και να μη βασίζομαι στο κομματικά σωστό.Κρετίνος σε αντίθεση με πολλούς και κατά γενική ομολογία ,δεν υπήρξα ποτέ.εντρύφισα στις ιδεολογικές αρχές όχι μόνο της δεξιάς αλλά και της αριστεράς και πάντα με εντυπωσίαζε το κεφάλαιο του Μαρξ. παρ ότι εν μέρει πιστεύω ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη,ορμώμενη πάντα από τις αρχές της δημοκρατίας ,πλειοψηφία κλπ διότι σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί νόμος να είναι το δίκιο της μειοψηφίας, θεωρώ εαυτήν δεξιά.όλες λοιπόν τις βαθυστόχαστες αυτές απόψεις σου και τα νευράκια σου έκθεσέτα στα αγράμματα κομματόσκυλα που συναγελάζεσαι και όχι σε μένα δημοκράτη -νεοδημοκράτη. και αυτά σου τα λέει νεοδημοκράτισα

  • Loukas avatar
   Loukas @ nina 05/11/2010 12:40:44

   @Nina

   εσυ λοιπον σαν Νεοδημοκρατισσα που παντα πηγαινες στις πορειες διαμαρτυριας οταν ηταν δικαιες, πες μας ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ:

   το 1993 συμμετειχες κι εσυ στις πορειες των Νεοδημοκρατων που φωναζαν

   "Αντωνη τωρα που εισαι πλουσιος μετα την προδοσια, αγορασε κι εσυ μια βιλα στη Γεωργια" (τοτε ηταν επικαιρες οι βιλες);;;;;;;;;;;;

   Απαντησε ειλικρινα!

 30. nina avatar
  nina 05/11/2010 12:43:46

  @firiki,
  Δεν είναι ούτε θεμιτό ούτε δικαολογημένο.Δεν κατάλαβα δηλαδή οι πρωθυπουργοί διαλέγουν πότε θα γίνουν πρωθυπουργοί?δεν τους διαλέγει ο λαός? όποιος εκτίθεται στην πολιτική σκηνή πρέπει να είναι και έτοιμος οποιαδήποτε στιγμή και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας και έχοντας συναίσθηση του καθήκοντός του. και φυσικά του ακυρώνει το δικαίωμα να λέει τις δικές του προτάσεις τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να τις υλοποιήσει άν αύριο τον καλέσει ο λαός.Δηλαδή τί θα μας πεί¨" με συγχωρείτε δεν ήμουν έτοιμος να γίνω πρωθυπουργός?

 31. xbab avatar
  xbab 05/11/2010 12:51:22

  Με λίγα λόγια:
  Πιστεύουμε στις αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις.
  Ποτέ συγκυβέρνηση
  Ποτέ συμμετοχή - στήριξη σε οικουμενική.
  Αυτό βέβαια ισχύει για την τακτική που θέλουμε εμείς να κρατήσει η ΝΔ και ο Α.Σ.
  Η βάση θέλει δυνατή ΝΔ με αμφίπλευρη διεύρηση(νέα πρόσωπα επιτέλους).
  Όχι στα εξαπτέρυγα όχι συνένοχοι στα εγκλήματα.
  Έτσι απλά, από μας τους καθαρούς και σταθερούς ιδεολόγους(τους ταπεινούς και άσημους).

 32. begar avatar
  begar 05/11/2010 12:54:05

  Δανειολήπτες σε απόγνωση

  Ένα site που απευθύνεται σε υπερχρεωμένους για να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και τους τρόπους άμυνας ενεντίον των ληστρικών - τοκογλυφικών τραπεζών, των εισπρακτικών εταιριών και των τοκογλύφων, που κάνουν χρυσές δουλειές στις μέρες μας.

  www.daneia-kartes.zedo.gr

 33. lypon avatar
  lypon 05/11/2010 12:58:01

  Βρε κορίτσια, το Antinews είναι δηλωμένο Σαμαρικό, τουλάχιστο προς το παρόν (η επιφύλαξη όχι καιροσκοπικής υφής, μάλλον κριτικής...).

  Κατανοητή λοιπόν η υποστήριξη. Αλλά θα μου αναγνωρίσετε την αντικειμενικότητα που έχει η κριτική μου, όταν λέω οτι ο Σ. δεν παρουσιάζει σαφή λύση (ή έστω, σαφή τάση προς κάποια λύση) για το οικονομικό πρόβλημα.

  Αυτό με κάνει να κρατάω μικρό καλάθι. Αλλά πολύ θα ήθελα να πέσω έξω, όπως καταλαβαίνετε!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ lypon 05/11/2010 14:08:34

   To antinews είναι Πατριωτικό και σε κάθε περίπτωση ΑΝΤΙ.

 34. Enzo avatar
  Enzo 05/11/2010 13:06:31

  τι λετε ρε παιδια εδω?συγκεντρωσεις, πορειες, της ΝΔ? ουτε στα εργα δεν γινονται αυτα.

 35. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 05/11/2010 13:13:06

  για να συζητήσουμε περί εκλογών και ενδεχόμενης συγκυβέρνησης σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τα ακόλουθα στοιχεία :

  - οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν με τον νέο εκλογικό νόμο που ψήφισε η Βουλή το 2008.

  Η βασική διαφορά του νέου εκλογικού νόμου με τον προηγούμενο, είναι η ακόμη μεγαλύτερη πριμοδότηση του πρώτου κόμματος εις βάρος κυρίως του δεύτερου. Δηλαδή όποτε γίνουν βουλευτικές εκλογές -ακόμα και αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκηρύξει πρόωρες εκλογές - το πρώτο κόμμα χρειάζεται πλέον μόνον το 39,5% των ψήφων για να κατακτήσει την αυτοδυναμία (και όχι 41,5% που απαιτούσε ο προηγούμενος εκλογικός νόμος).

  Και αυτό γιατί ο νέος εκλογικός νόμος πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα σε ψήφους με 50 επιπλέον έδρες, έστω και αν αυτό συγκεντρώσει μία ψήφο περισσότερη από το δεύτερο κόμμα (ο προηγούμενος εκλογικός νόμος πριμοδοτούσε με 40 έδρες).

  Όσο μάλιστα είναι μεγαλύτερο το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που
  μείνουν εκτός Βουλής, επειδή δεν θα έχουν ξεπεράσει το 3% πανελλαδικά, τόσο μικρότερο θα είναι το ποσοστό που θα απαιτείται για την τουλάχιστον ελάχιστη αυτοδυναμία (151 έδρες).

  - διαχρονικά ένα ποσοστό (γύρω στο 10%) των ψηφισάντων πολιτών καθορίζει κάθε εκλογική αναμέτρηση , επειδή είτε πάει με το "ρεύμα του νικητή", είτε επιλέγει και ψηφίζει σταθερή κυβέρνηση.
  Δεν υπάρχει ως τώρα καμιά σοβαρή έρευνα που να στοιχειοθετεί κάποια σοβαρή αλλαγή των δεδομένων.
  Πόσους πολίτες εξάλλου ξέρετε που τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ήταν και δήλωναν απογοητευμένοι από την εκάστοτε κυβέρνηση και από το πολιτικό σύστημα γενικότερα, και μάλιστα έλεγαν "να μου κοπεί το χέρι αν τους ψηφίσω ξανά", τελικά κατέληγαν και ψήφιζαν πάλι τα ίδια κόμματα?
  Πόσες φορές άραγε τα τελευταία χρόνια έχουμε πει ή ακούσει ότι "τελείωσε ο δικομματισμός"?

  - αν προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές πριν συμπληρωθεί 18μηνο από τις προηγούμενες εκλογές, τότε αυτές θα διεξαχθούν υποχρεωτικά με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης.
  Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ πιθανό η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο κύριος Παπανδρέου να έρθουν αντιμέτωποι με τα κομματικά στελέχη τους και με την βάση του κόμματος, από τους οποίους θα συναντήσουν μάλλον οξύτατες αντιδράσεις για τις επιλογές των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος κατά την περίοδο κατάρτισης των ψηφοδελτίων.
  Δεν νομίζω εκτός των άλλων δηλαδή, ότι ο κύριος Παπανδρέου θα τολμήσει πρόωρες εκλογές με λίστα, ξέροντας ότι είναι πιθανόν να συγκρουστεί με το ίδιο του το κόμμα.

  Πάντως προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές πριν τον επόμενο Σεπτέμβριο του 2011.

 36. headbangers balls avatar
  headbangers balls 05/11/2010 13:19:11

  40 χρόνια συγκυβέρνηση δεν έχουμε?...δεν κατάλαβα

 37. headbangers balls avatar
  headbangers balls 05/11/2010 13:21:00

  γιανναράς πρωθυπουργός, ζουραρης-ράμφος αντιπρόεδροι

 38. Misha avatar
  Misha 05/11/2010 13:56:18

  O Zoυράρις δεν ταιριάζω με τους άλλους δύο καθεστωτικούς.

  «Φιλοκαλούμεν μετ΄ανταρσίας» γαρ.... :)

  • headbangers balls avatar
   headbangers balls @ Misha 05/11/2010 18:58:31

   θα βάλουμε άλλον

 39. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 05/11/2010 14:00:35

  @nina
  Aποφεύγω να μπαινω σε προσωπικές αντιδικίες ή σε προσωποποίησι των διαφορετικών απόψεων ακόμα και όταν προκαλούμαι. Και η τελευταία σου φράση ".... τα νευράκια σου έκθεσέτα στα αγράμματα κομματόσκυλα που συναγελάζεσαι και όχι σε μένα δημοκράτη -νεοδημοκράτη. και αυτά σου τα λέει νεοδημοκράτισα" είναι πρόκληση που θα μείνει αναπάντητη γιατί αλλιώς θα έπρεπε να υιοθετήσω ανάλογο ύφος.
  Επί της ουσίας (απόσπασμα copy-paste από το " εσείς θέλετε εκλογές?")
  "......Η ΝΔ δεν θέλει εκλογές επειδή:

  1 Ξέρει ότι δεν θα τις κερδίσει
  2 Και αν ακόμα τις κερδίσει, δεν θα τις κερδίσει όπως φαντάζομαι ότι θέλει (κι έσι πρέπει να θέλει) να τις κερδίσει. Να πάρει δηλαδή την ψήφο του Ελληνα πολίτη όχι επειδή έχει αγανακτήσει με τον κ Παπανδρέου, αλλά επειδή αποδέχεται την δικιά της πολιτική πρόταση.
  3 Εκτιμά ότι όποιος και να κερδίσει δεν μπορεί να προκύψει σταθερότερο κυβερνητικό σχήμα από το σημερινό μονοκομματικό που στηρίζεται σε καθαρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία (158 βουλευτές)
  4. Οι εκλογές και η αστάθεια που στη συνέχεια κατά 99% θα ακολουθήσει θα επιβαρύνουν την ήδη δύσκολη θέση της χώρας.
  5. Δεν θέλει να κυβερνήσει τώρα. Και είναι απόλυτα θεμιτό! Τι νόημα έχει το να γίνει κυβέρνηση για να διαχειρισθεί μια κατάσταση, στην οποία – κατά την κατ΄ επανάληψη διατυπωθείσα άποψη της- έβαλε κακώς την χώρα το ΠΑΣΟΚ ? ” Για να την διαχειρισθεί καλύτερα από το ΠΑΣΟΚ ” θα μου πεί κάποιος “ώστε να σωθεί η χώρα μια ώρα αρχίτερα!” Ε,λοιπόν οι συνθήκες για να διαχειρισθεί την κατάσταση καλύτερα η ΝΔ δεν υπάρχουν και δεν μπορούσαν να υπάρχουν τώρα. Ακόμα και κερδίζοντας τις εκλογές η ΝΔ ούτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία σαν αυτή του ΠΑΣΟΚ μπορεί σήμερα να εξασφαλίσει, ούτε την στήριξη των ΜΜΕ, ούτε την ανοχή των συνδικάτων,ούτε- το βασικότερο- την ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΘΕΤΙΚΗ τοποθέτηση των πολιτών απέναντι στις πολιτικές της προτάσεις. Οσο περίεργο και αν ακούγεται στην παρούσα φάση η καλύτερη λύση για την χώρα θα ήταν αν ο Παπανδρέου άλλαζε την πολιτική του υιοθετώντας κάποιες προτάσεις της ΝΔ!!!!
  Tίποτα απ΄όσα προανέφερα δεν ακυρώνει το δικαίωμα της ΝΔ ( εννοείται και οποιουδήποτε άλλου κόμματος) να ασκεί κριτική, να προσπαθεί να πείσει για την ορθότητα της πολιτικής του , να διεκδικεί την ψήφο του λαού και να ζητάει αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής......."
  Θερμή παράκληση: Αν θέλεις να απαντήσεις, απάντησε επί της ουσίας και μην ασχοληθείς με το πόσο αγράμματος ή πόσο κομματόσκυλο είμαι ούτε σε παρακαλώ με το ότι εντρύφΗσες στις ιδεολογικές αρχές της δεξιάς αλλά και της αριστεράς Δεν θα βοηθήσει τη συζήτηση και δεν ενδιαφέρει όσους μας διαβάζουν.

 40. nina avatar
  nina 05/11/2010 14:08:37

  @Loukas,
  όχι σαυτή την πορεία δεν πήγα. το 1993 ήμουν με τον Αντώνη που τον βρίζατε όλοι.είπαμε είμαι νεοδημοκράτισα όχι Μητσοτακική.

 41. nina avatar
  nina 05/11/2010 14:15:32

  @firiki,
  σούχω ήδη απαντησει. βαδίζουμε σε διαφορετική ιδεολογική πλατφόρμα .

 42. Misha avatar
  Misha 05/11/2010 14:31:49

  Μα αυτοί που τον είδαν δεξιοί έμποροι ήταν. Εκτός αν πέρα από πανωσέντονα και ζιπουνάκια εμπορεύονται και προπαγάνδα πλέον, κάτι που δεν αποκλείεται καθόλου βεβαίως-βεβαίως υπό τις πονηρές παρούσες συνθήκες.

  • loretta avatar
   loretta @ Misha 05/11/2010 14:41:13

   αν προσεξες πολυ επιμελώς παιχτηκαν αποσπασματα ακομα και απο τις δηλωσεις αυτων των εμπορων.....τιποτα λοιπον δεν γιντεται τυχαια !!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Misha 05/11/2010 14:42:37

   Και γιατί ρε Μίσα δεν το μάθαμε από την πρώτη μέρα ότι το είπε, αλλά έπρεπε να φτάσουμε σήμερα να το μάθουμε;

   Γιατί δεν το είπαν από την αρχή;

   Ακόμη ψαρώνεις από την προπαγάνδα του συστήματος; Μόλις το είδα και πριν το διαψεύσει ο Καραμανλής, ήξερα ότι είναι ψέμα. Δεν χρειάζεται πια καν να τους δίνουμε σημασία στο τι λένε. Είναι τόσο ίδια αυτά που λένε, τόσο καρμπόν η προσπάθειά τους να παραπλανήσουν τον κόσμο, που κάνει μπαμ με την πρώτη...

  • Misha avatar
   Misha @ Misha 05/11/2010 14:48:38

   Δεν «ψαρώνω», φίλε Επώνυμε.
   Βλέποντας όμως όλη αυτή τη συμπαιγνία ΓΑΠ-ΔΝΤ-ΜΜΕξαπάτησης, μου προκάλεσε απορία η διαρροη δηλώσεων ΚΑΚ.
   Η διάψευση τους δίνει αλλη διάσταση και προδίδει πανικό των δοσίλογων

 43. 13 avatar
  13 05/11/2010 14:34:25

  Επωνυμε συνυπογραφο σε οσα λες.Μου φανηκε σαν μανιφεστο...Ειμαι mobile στη δουλειά.Τον εχεις πιάσει το σφυγμό!!

 44. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 05/11/2010 15:08:11

  όπως έγραψα στο προηγούμενο σχόλιό μου,
  " Και αυτό γιατί ο νέος εκλογικός νόμος πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα σε ψήφους με 50 επιπλέον έδρες, έστω και αν αυτό συγκεντρώσει μία ψήφο περισσότερη από το δεύτερο κόμμα (ο προηγούμενος εκλογικός νόμος πριμοδοτούσε με 40 έδρες).
  Όσο μάλιστα είναι μεγαλύτερο το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που
  μείνουν εκτός Βουλής, επειδή δεν θα έχουν ξεπεράσει το 3% πανελλαδικά, τόσο μικρότερο θα είναι το ποσοστό που θα απαιτείται για την τουλάχιστον ελάχιστη αυτοδυναμία (151 έδρες)...."

  Άρα το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που δεν θα ξεπεράσουν το 3% πανελλαδικά είναι κρίσιμη παράμετρος για την επίτευξη ή μη της αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος.

  Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα έχουμε εξάλλου αρκετά κόμματα που θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν το όριο του 3% και να μπουν στην Βουλή.
  Κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ(που έχει ήδη τριχοτομηθεί),η Δημοκρατική Αριστερά του κυρίου Κουβέλη,το νέο κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη, το νέο κόμμα του κυρίου Αλαβάνου,οι Οικολόγοι-Πράσινοι(και δεν αναφέρω εδώ και τα υπόλοιπα μικρά κόμματα ή τις περιπτώσεις που θα ιδρυθούν μελλοντικά και άλλα νέα κόμματα, τα οποία και θα συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές).

  Οπότε το όριο αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος ποικίλλει ανάλογα με πόσα κόμματα θα καταφέρουν τελικά να ξεπεράσουν το 3% πανελλαδικά και να εισέλθουν στην Βουλή.

  π.χ με εξακομματική Βουλή, το πρώτο κόμμα επιτυγχάνει οριακή αυτοδυναμία(151 έδρες) με ποσοστό περίπου 39,70% .

  Πιο αναλυτικά :

  με τετρακομματική Βουλή όριο αυτοδυναμίας πρώτου κόμματος 37,10%
  με πεντακομματική Βουλή όριο αυτοδυναμίας πρώτου κόμματος 38,51%
  με εξακομματική Βουλή όριο αυτοδυναμίας πρώτου κόμματος 39,69%
  με οκτακομματική Βουλή όριο αυτοδυναμίας πρώτου κόμματος 42,01%

  Οπότε επαληθεύεται ότι το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που
  μείνουν εκτός Βουλής θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την επίτευξη ή μη της αυτοδυναμίας (περισσότερα κόμματα στην Βουλή, μεγαλύτερο όριο αυτοδυναμίας πρώτου κόμματος).

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ δαιμονάκι 05/11/2010 15:17:04

   Ειλικρινά τώρα, τι πίνουν και δεν μας δίνουν οι σεναριογράφοι που έφτασαν στο σημείο να φαντασιώνονται (για να μην πω "ονειρώσσονται") βουλή... οκτώ κομμάτων, για να δικαιολογήσουν την πρεμούρα τους να επιβάλουν κυβέρνηση οικουμενικής συνενοχής;

 45. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 05/11/2010 15:09:04

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=363948&dt=31/10/2010

 46. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 05/11/2010 16:03:07

  @ Αυριανιστής...από δύο μακροσκελή και αναλυτικά σχόλιά μου, φαίνεται ότι το μόνο που κράτησες είναι το όχι και τόσο πιθανό σενάριο της οκτακομματικής Βουλής(και μάλλον το λιγότερο πιθανό).

  Ασφαλώς και από το σενάριο της οκτακομματικής Βουλής, πιο πιθανά είναι τα σενάρια :

  α) της εξακομματικής Βουλής όπου το όριο αυτοδυναμίας είναι περίπου 39,70%,

  καθώς και

  β) της πεντακομματικής Βουλής όπου το όριο αυτοδυναμίας είναι περίπου 38,50%.........

  Εγώ απλώς ανέφερα όλα τα πιθανά σενάρια(ασφαλώς κάποια είναι περισσότερο πιθανά και άλλα λιγότερο πιθανά).

  Φαντάσου τέλος στις επόμενες εκλογές 2 ή ακόμα και 3 κόμματα με ποσοστά πανελλαδικά γύρω στο 2,8% (αλλά σίγουρα κάτω από το 3%),τα οποία και δεν θα μπουν στην Βουλή...σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μειωθεί αρκετά ως πολύ το όριο αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος?
  Γιατί άλλο είναι το όριο αυτοδυναμίας να βρίσκεται περίπου στο 38% και άλλο να βρίσκεται γύρω στο 40%.

  Αυτό το τελευταίο σενάριο μάλιστα δεν έχει και πολλές πιθανότητες να επαληθευτεί, αφού για να ξεπεράσουν το 3% πανελλαδικά δεν θα δώσουν "μάχη" οι Οικολόγοι Πράσινοι(που πήραν 2,53% το 2009), ο ΣΥΡΙΖΑ(που πήρε 4,6% το 2009 αλλά τώρα τριχοτομήθηκε), η Δημοκρατική Αριστερά και το νέο κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη?

  Θεωρείς πιο πιθανό οι Οικολόγοι Πράσινοι να ξεπεράσουν ή να μην ξεπεράσουν το 3% πανελλαδικά που άγγιξαν το 2009?

  Θεωρείς πιο πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει ή να μην ξεπεράσει(λόγω της διάσπασης) το 3% πανελλαδικά που ξεπέρασε άνετα το 2009?

  Θεωρείς πιο πιθανό το νέο κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη να ξεπεράσει ή να μην ξεπεράσει το 3% πανελλαδικά(με την λογική ότι διαθέτει και αυτή κάποια πολιτική δύναμη)?

 47. Aggelos avatar
  Aggelos 05/11/2010 17:09:05

  "Ο Έλληνας πρέπει να δει μέχρι το τέλος, τι πραγματικά ήταν, τελικά, η «Αλλαγή». Ποιο είναι το πραγματικό, απεχθές πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά, δεν θα ενηλικιωθεί ποτέ πολιτικά."

  σωστααα.
  λ οας πρεπει να δει το Πασοκικο θηριο γυμνο,,και αδιστακτο,,μονο τοτε θα αλλαξει μυαλα..μονο τοτε θα σπασει η γλυκια αναμνηση του παπανδρεου που ταισε το λαο..

 48. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/11/2010 12:35:53

  Η συν-κυβέρνηση,
  όπως και η
  συν-υπευθυνότητα
  όπως και η
  συν-ενοχή
  αρχίζουν με ΣΥΝ, που δηλώνει ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ συμμετοχή σε κάτι.

  Με αυτή ακριβώς τη σειρά επιδιώκουν ΠΑΣΟΚ και λοιποί να παγιδεύσουν τον Σαμαρά.

  Πρώτα "συγκυβερνάς", δηλαδή γίνεται Ζολώτειο μπάχαλο που θα εξοργίσει περισσότερο τους πολίτες.

  Μετά, λόγω της συγκυβέρνησης, καθίστασαι βοηθούσης της προπαγάνδας των νταβατζήδικων ΜΜΕ ιστορικά συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα του τελευταίου πασοκικού χρόνου (όπως ο Καραμανλής "φορτώθηκε" το χρέος που δημιούργησε η μέχρι τότε 20χρονη πασοκοκρατία).

  Και τέλος, δικάζεσαι αμετάκλητα στην κοινή γνώμη σαν ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.

  Κοντολογίς, επιτρέψτε μου, για μαλάκα ψάχνουν.

  Και για συνενόχους σε ξεπουλήματα «κοινής αποδοχής».

  • ο παγωτατζής avatar
   ο παγωτατζής @ Προφήτης 06/11/2010 13:18:14

   ++
   Ετσι ακριβώς Προφήτη..Για συνενοχή ψάχνουν.Εδώ έχουν πολτοποιήσει ,αναμίξει και ανακατασκευάσει τά πάντα ,και σερβίρουν έναν πολιτικο-ιστορικό κιμά, άξιο μόνον για διαγωνισμό τύπου master chef, και μάς ζητούν(απαιτούν) νά ανακηρύξουμε τό πιάτο μοναδικό, τό καλύτερο...
   Αστε ,ρε μαγείρια , δεν είναι όλα gourmet.....
   .......εγώ το άρνί το θέλω ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ!!!!!!!

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ο παγωτατζής 06/11/2010 13:21:53

    Κι εγώ (το αρνί) ...

    Αλλά θέλω και τον Παπανδρέου στη σούβλα.

    • ο παγωτατζής avatar
     ο παγωτατζής @ Προφήτης 06/11/2010 13:28:02

     Aυτό τό αρνί έχει το menu αύριο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.