Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Μπαλτάκο για το τι είναι «σύγχρονη Δεξιά»
13/04/2014 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Μπαλτάκο για το τι είναι «σύγχρονη Δεξιά»

"Δεξιός" σημαίνει αυτός που θέλει την πρόοδο, που λειτουργεί με βάση τα σύγχρονα δεδομένα, που κοιτάζει το μέλλον γνωρίζοντας για το παρελθόν. Που σέβεται τους προγόνους του, τους αγώνες για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να επαναφέρουμε το θέμα Μπαλτάκου στην επικαιρότητα. Πρόσφερε αυτά που πρόσφερε ως στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, έκανε τη ζημιά που έκανε με τις φιλίες του με τους Χρυσαυγίτες, η ζωή συνεχίζεται, τα προβλήματα είναι άλλα και πολύ πιο σοβαρά. Άλλωστε, ο κ. Μπαλτάκος έκανε το λάθος και το πλήρωσε.

Ωστόσο, όταν ο ίδιος ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης επανέρχεται και αφήνει αιχμές και κατά της παράταξης που υποτίθεται ότι στηρίζει και είναι «δαυλός» όπως έχει πει, τότε δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα όσα λέει.

Επέλεξε να ξαναφέρει ο ίδιο στην επικαιρότητα ένα θέμα που ξεχάστηκε. Το «θαύμα» που περίμενε και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κράτησε ούτε καν τρεις ημέρες, οπότε γιατί πρέπει ο κ. Μπαλτάκος να μιλάει από εδώ κι από εκεί και να δίνει λαβές για περαιτέρω σχόλια; Φυσικά είναι ελεύθερος άνθρωπος να δίνει όπου θέλει συνεντεύξεις, έτσι κι έκανε και χθες. Έδωσε συνέντευξη και είπε μεταξύ άλλων ότι η καταγραφή του βίντεο από τον Κασιδιάρη «πρόκειται για πράξη που διώκεται αυτεπάγγελτα. Είναι πράξη αντίθεση τόσο στο νόμο όσο και στην ηθική. Δεν είναι μανιάτικη».

Τι πάει να πει μανιάτικη, όμως, όταν έχεις να κάνεις με υπόδικους, με κατηγορούμενους για πολύ βαριά κακουργήματα; Είναι Μανιάτης, περήφανος, ντόμπρος και καθαρός ο Κασιδιάρης; Είναι Μανιάτες όλοι εκείνοι που σηκώνουν το χέρι και χαιρετούν ναζιστικά; Που δίνουν εντολές δολοφονίας και που δέρνουν γυναίκες και αδύναμους; Όχι, δεν είναι έτσι οι Μανιάτες και μάλλον ο Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι «Μανιάτες» της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να αισθάνονται ντροπή.

Εκείνο, όμως, που προκαλεί ακόμη περισσότερο από τα λεγόμενα του Μπαλτάκου είναι η απάντηση στηνερώτηση αν η Νέα Δημοκρατία είναι επαρκής για να καλύψει τη Δεξιά στη φάση της εποχής μετά τα Μνημόνια. Ο κ. Μπαλτάκος λέει:

«Η ΝΔ είναι κόμμα κεντροδεξιό και κινδυνεύει να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την παράταξη και τη χώρα».

Τι εννοεί ο κ. Μπαλτάκος ότι ο Σαμαράς και η ΝΔ κινδυνεύουν να χάσουν τη δεξιά; Πώς αντιλαμβάνεται δηλαδή τη δεξιά ένας «δεξιός» όπως αρέσκεται να λέει ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης; Διότι αν η ΝΔ πρέπει να χάσει την ακροδεξιά προκειμένου να κάνει ένα βήμα μπροστά και να σώσει την Ελλάδα, την ιδεολογία της και τον αδιαμφισβήτητο πατριωτισμό της, τότε ας κάνει το βήμα και δεν θα φοβηθεί τίποτε.

Αν είναι να διώξει τους πραγματικούς ακραίους, τους τυχάρπαστους, τυχοδιώκτες της δεξιάς παράταξης που αγκάλιασαν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής τότε ο Σαμαράς πρέπει να το κάνει και μάλιστα γρήγορα.

Μια οφειλόμενη απάντηση λοιπόν προς τον κ. Μπαλτάκο είναι ότι την πραγματική δεξιά, τους παραδοσιακούς, σοβαρούς και πατριώτες δεξιούς ο κ. Σαμαράς δεν θα τους χάσει ποτέ.

Δεξιός που δεν έχει σχέση με την ακροδεξιά είναι αυτός που αγαπάει την πατρίδα του. Που ενδιαφέρεται για την πρόοδό της. Που δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους αλλά που το μόνο που έχει στην καρδιά του είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες. Που θέλει να φτιάξει ένα σύγχρονο, ανεξάρτητο κράτος το οποίο δεν θα σκύβει το κεφάλι σε κανέναν αλλά και δεν θα υποκύπτει στις δήθεν «επαναστατικές» αριστερές ιδέες των «αριστερών του Κολωνακίου» και της γεμάτης τσέπης.

Δεξιός σημαίνει αυτός που θέλει την πρόοδο, που λειτουργεί με βάση τα σύγχρονα δεδομένα, που κοιτάζει το μέλλον γνωρίζοντας για το παρελθόν. Που σέβεται τους προγόνους του, τους αγώνες για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτούς, λοιπόν, κ. Μπαλτάκο δεν μπορεί να τους χάσει η ΝΔ. Αυτούς που αξίζει να χάσει είναι τα κάθε λογής φασιστοειδή που εκφράστηκαν μέσα από τους Μιχαλολιάκους, τους Κασιδιάρηδες και τους άλλους μπράβους της νύχτας. Αυτούς ας τους αφήσει πίσω η ΝΔ αν θέλει να κάνει το βήμα προς τα εμπρός.

Κανένα καμπανάκι, λοιπόν, δεν χτύπησε ο κ. Μπαλτάκος. Απλά άλλη δεξιά βλέπει ο ίδιος κι άλλη είναι αυτή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Όσο για τις «απειλές» ότι θα σκεφτεί μετά τις εκλογές να φτιάξει νέο κόμμα γιατί του το ζήτησαν κάποιοι, αυτά είναι αστεία. Και τα αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 13/04/2014 07:57:16

  η έννοια δεξιά και αριστερά προέρχεται από τη Γαλλική επανάσταση δηλαδή είναι μεταγενέστερη των αρχών και της εφαρμοσμένης αποτελεσματικότητας της δημοκρατίας που δημιουργήθηκε στην αρχαία Αθήνα. Το μορφωτικό επίπεδο του πολίτη της αρχαίας Αθήνας ήταν πολύ υψηλότερο( παρά την αρχαιότητά του!) από αυτό του λαού και όχλου της Γαλλίας κατά την Γαλλική επανάσταση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στις ΗΠΑ που έχουν αντιγράψει σε επίπεδο περιγράμματος ( και μόνο) το πολίτευμα της Δημοκρατίας δεν υπάρχει η διάκριση αριστερά και δεξιά αλλά μόνο γίνεται ταυτοποίηση των αντίστοιχων κομμάτων με τις αριστεροδεξιές ταμπέλες της Ευρώπης. Η ταμπελοποίηση αριστερά και δεξιά από μόνη της αποδεικνύεται αναποτελεσματικής όχι μόνο για λόγους επικοινωνίας αλλά και ουσιαστικά από τη διαφοροποίηση που συντελείται στην Ελλάδα τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερά με τη διεύρυνση της έννοιας εδώ και καιρό σε κεντροαριστερά και κεντροδεξιά. Επειδή δεν θέλω να επεκταθώ σε κάτι που είναι πολύ απλό για να το καταλάβουμε η ταμπελοποίηση ( δεξιά - αριστερά) στην πολιτική εξυπηρετεί μόνο τους πολιτικάντιδες και όχι τον πολίτη. Ο πολίτης έχει αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέγει αυτή την παράταξη που εξασφαλίζει το δίκαιο και την ευημερία της πλειοψηφίας των πολιτών. Επίσης οι πολιτικές παρατάξεις είναι συνιστώσες του πολιτεύματος που έχουν έντονο στοιχείο τις προσωπικότητες των φυσικών προσώπων που τις συντελούν. Διότι η πολιτική παράταξη δεν πρέπει μόνο να λειτουργεί στα πλαίσια του καταστατικού της και των νόμων της δημοκρατίας αλλά θα πρέπει να οραματίζεται και να καινοτομεί για το καλό της πατρίδας και του πολίτη. Αυτά είναι στοιχεία ανθρώπινης παρουσίας με υγιείς προϋποθέσεις και χρονικό σημείου οραματισμού. Ο οραματισμός είναι συνέπεια ανάγκης, ανταγωνιστικής θέσης ή και ευγενούς άμμιλας σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο περιβάλλον. Άρα τα κόμματα εμπεριέχουν σε σημαντικό βαθμό το όραμα της ηγετικής ομάδας και επειδή η ηγετική ομάδα δεν μπορεί να εξασφαλίσει την διαιώνιση της ανανέωσης του οράματος και τη καινοτομίας, τα κόμματα δεν δύναται να παρουσιάζονται με την ίδια ταμπέλα στο διηνεκές. Η διασφάλιση ταμπέλας ( αριστερά - δεξιά ) εξυπηρετεί μόνο τους επιγόνους και κληρονόμους αυτών που πραγματικά δημιούργησαν και μείναν στην ιστορία. Τέλος από πλευράς οικονομικής πολιτικής εάν κάποιος επικαλεστεί συγκεκριμένα μοντέλα οικονομικής πολιτικής η κρίση που βιώνουμε απέδειξε ότι αυτά τα μοντέλα εναλλάσσονται ανάλογα την παγκόσμια οικονομική συγκυρία ανεξάρτητα εάν οι κυβερνήσεις είναι αριστερές ή δεξιές! Εν κατακλείδι οι έννοιες δεξιά και αριστερά είναι ξενόφερτες στην Ελλάδα. Η Ελλάδα που δημιούργησε και ανέπτυξε τη Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη να στηρίζεται σε έννοιες που οι πρόγονοί της δεν τις είχαν ποτέ ανάγκη διότι αυτό που τους ενδιέφερε ήταν ο πραγματισμός, η λογική και η πραγματική δικαιοσύνη.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΙΑΣΩΝ 13/04/2014 08:22:53

   Όμως, στις συγχρονες κοινωνίες της Δυτικής Ευρώπης, όπως αυτές εξελίχθησαν από τον 17ο αιώνα, οι κομματικές / παραταξιακές δυνάμεις αναπτύχθησαν ως επαγγελματικοί και ταξικοί φορείς. Αποτελούν συνέχεια των επαγγελματικών συντεχνιών, αλλά και μετεξέλιξή τους στις συνθήκες των σταδιακά ισχυροποιούμενων όρων της ελεύθερης αγοράς και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Συμφωνώ ότι οι ασκούμενες οικονομικές πολιτικές καθορίζονται από τις συνθήκες της οικονομίας και τις ανάγκες της παραγωγής. Επιπλέον, αυτές καθαριζόνται κι από οικονομικά συμμέροντα. Π.χ. μερκαντιλισμός - ελεύθερο εμπόριο.

   • ΙΑΣΩΝ avatar
    ΙΑΣΩΝ @ Μανιάτης 13/04/2014 10:08:57

    οι σύγχρονες κοινωνίες της δυτικής Ευρώπης ανέπτυξαν το πολίτευμά τους αντιγράφοντας τις αρχές της δημοκρατίας που εφαρμόστηκαν στην αρχαία Αθήνα. Οτιδήποτε φιλοσοφικό που αναδείχθηκε στη δυτική Ευρώπη μετά την αναγέννηση οφείλεται στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Ακόμα και ο Karl Popper ο συγγραφέας της "ανοικτής κοινωνίας και οι εχθροί της" ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η πρόοδος της φιλοσοφίας στα πολιτειακά της δυτικής Ευρώπης βασίζεται στην πολιτεία του Πλάτωνα.

 2. ΣΤΙΓΜΑ avatar
  ΣΤΙΓΜΑ 13/04/2014 09:24:51

  Ο ορισμός που δίνει το άρθρο για τον δεξιό τα λέει όλα. Το παράδειγμα της Αμερικής είναι χαρακτηριστικό. Τώρα πως ο κάθε αξιωματούχος που έχει αρχίσει να αισθάνεται Μέγας Ναπολέων (αφού βέβαια πάτησε την πεπονόφλουδα) θεωρεί ότι μπορεί να αποτελεί τον εκπρόσωπο πολιτικών χώρων, ιδεολογιών αλλά και τοπικής κουλτούρας (όπως της ιστορικής μανιάτικης) είναι φαινόμενο που το έχουμε ξαναδεί. Καλύτερα όμως να μένει κάποιος αξιοπρεπής και να μην εντάσσει τον εαυτό του στους γραφικούς.

 3. Βασίλης Β. avatar
  Βασίλης Β. 13/04/2014 13:53:24

  Η παράταξη πάντοτε έδειχνε υπό όρους ανοχή σε ακροδεξιές απόψεις και τοποθετήσεις μόνο όταν αυτές εκφράζονταν κόσμια, έχοντας συναίσθηση κι επίγνωση οτι αποτελούν μειοψηφικό υποσύνολο της Δεξιάς. Σκληρό υποσύνολο, που πολλές φορές η φωνή του εκπορευόταν από τα σπλάχνα της παράταξης, αλλά δεν έπαυε ποτέ να είναι μειοψηφία. Κακοί χειρισμοί και εγκληματικές πολιτικές του παρελθόντος σε εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, οδήγησαν στην σημερινή αύξηση της ακροδεξιάς έντασης εντός κι εκτός Νέας Δημοκρατίας αλλά όσο η κατάσταση στην χώρα θα εξομαλύνεται γυρίζοντας σελίδα, οι φωνές αυτές θα επιστρέψουν στα προηγούμενα μεγέθη. Εν ανάγκη οι πολύ σκληροπυρηνικοί και “πολλά βαρύδες” ίσως αποκοπούν από το υπόλοιπο Δεξιό σώμα σχηματίζοντας κάτι δικό τους, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα είναι αναγκασμένοι να συνεννοηθούν και να συγχρωτίζονται με μια εκλογική βάση που εκφράστηκε μέσω της Χρυσής Αυγής ή ακόμα και να κρατούν διαύλους επικοινωνίας με (πρώην) στελέχη της οργάνωσης εντός κι εκτός φυλακών. Ζητούμενο για την Δεξιά από εδώ κι εμπρός είναι να μην βρεθεί στην ανάλογη θέση της Αριστέρας η οποία με την χλιαρή της στάση απέναντι στους αναρχομπάχαλους βρίσκεται συνεχώς υπόλογη για τη δράση του δικού της άκρου.

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Βασίλης Β. 13/04/2014 16:16:45

   ...της Αριστέρας η οποία με την χλιαρή της στάση απέναντι στους αναρχομπάχαλους βρίσκεται συνεχώς υπόλογη για τη δράση... Πότε και πως βρέθηκε η Αριστερά υπόλογη; Και σε ποιούς; Έλα, με τα κρύα αστεία!

 4. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 13/04/2014 16:08:23

  Δεξιός ειναι αυτός που γνωρίζει την Ιστορία της Παράταξης του.Όταν οι άλλοι του λένε για τον Ελευθέριο Βενιζέλο και την "καταπληκτική εθνοσωτήρια Βενιζελική Παράταξη", να τους κάνει γνωστό την φιλική στάση του Βενιζέλου στην εισβολή ξένων στρατευμάτων στην Ελλάδα για να αναγκαστεί η Ελλας να μπεί στον Α' Παγκοσμιο. Τα γνωστά Νοεμβριανά και το ανάθεμα στον Βενιζέλο για την προδοσία του τοτε.. ( εφημεριδα ΣΚΡΙΠ Νοεμβριος 1916). Οταν σου λένε για τους "δημοκρατες" Λαμπράκηδες, να μπορείς να τους απαντήσεις οι αυτοι οι "δημοκράτες" Λαμπράκηδες που μιλάγανε για τα "καλά της ΕΣΣΔ, ενώ η Αυγή κατηγορούσε τους "φασιστες-τραμπουκους" της ΕΚΟΦ που κάνανε διαφώτηση για τα καλά της Κοινής Αγοράς...Τελικά, ποιος είχε δίκιο; Η Αυγη-Λαμπράκηδες-ΕΣΣΔ ή η ΕΡΕ-ΕΡΕΝ-ΕΚΟΦ-ιδέες της Κοινής Αγοράς και της Ευρώπης; Οταν σου λένε για Μακρονήσια, Βάρκιζα, Αρη Βελουχιώτη και ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ, θα πρέπει να γνωρίζεις για τον Αθλο της Χωροφυλακής στου Μακρυγιάννη (αλλιώς δεν θα ήσουν εδώ), για τον Ψαρρό και το 5/42, την Ούλεν, το Φενεό, τον Μελιγαλά, την Ελένη Γκατζογιάννη, το παιδομάζωμα κτλ...... Αν ξέρεις την ιστορία σου σαν Δεξιός, θα μπορείς να δεις το καλό του τόπου και να πας μπροστά οσο και να σε "χτυπάνε" οι κόκκινοι γκεμπελιστές.....η αλήθεια πάντα φανερώνεται, όσο και αν αργεί....και η αλήθεια είναι μία, μόνο με την μόνη σοβαρή Παράταξη που υπήρχε στον τόπο, πηγε μπροστά η Χώρα, αυτή δεν είναι άλλη απο την Δεξιά Παράταξη.

 5. πΔπ avatar
  πΔπ 13/04/2014 16:30:03

  Ποιός έδωσε σε σένα ωρέ Μπαλτάκο, και κάθε ...ακο, το ΜΑΝΙΑΤΟΜΕΤΡΟ; Ποιός σας έκανε εσάς του Μανιάτες της Προσήλιας Μάνης, πιό "μανιάτες" από εμάς της Αφήλιας; Αν είναι τέτοιες οι "μανιάτικες" εξηγήσεις σας, τα "εις -εας και εις -ακος, είναι γνήσιος Μανιατάκος", να το κάνουμε μόνο "-εας" και να πάτε να τσακωθείτε σε άλλη παραλία. Και όχι στο Πόρτο Κάγιο!

 6. πΔπ avatar
  πΔπ 13/04/2014 16:32:31

  Ποιός έδωσε σε σένα ωρέ Μπαλτάκο, και κάθε ...ακο, το ΜΑΝΙΑΤΟΜΕΤΡΟ; Ποιός σας έκανε εσάς του Μανιάτες της Προσήλιας Μάνης, πιό "μανιάτες" από εμάς της Αφήλιας; Αν είναι τέτοιες οι "μανιάτικες" εξηγήσεις σας, τα "εις -εας και εις -ακος, είναι γνήσιος Μανιατάκος", να το κάνουμε μόνο "-εας" και να πάτε να τσακωθείτε σε άλλη παραλία. Και όχι στο Πόρτο Κάγιο!

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ πΔπ 13/04/2014 16:35:12

   Ουπς! Δοκιμάστε αργότερα, μου έγραψε κι αυτό έκανα!!!

 7. Marcelos avatar
  Marcelos 13/04/2014 22:09:13

  Δεν χρειαζόταν να βγει ο μπαγλαμάς Μπαλτάκος να πει και μερικές αλήθειες που όλοι ξέρουμε... Τα τελευταία χρόνια, κοιτάζουμε αποσβολωμένοι (οι λαϊκοί δεξιοί) την "τιτάνια προσπάθεια" που κάνει η Ν.Δ, να αποσπάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ όλο το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" και είτε να το σπρώξει πίσω στον κυβερνητικό εταίρο είτε ακόμη-ακόμη να το καρπωθεί η ίδια! Εξίσου αποσβολωμένοι κοιτάζουμε την προσπάθεια που κάνει (η Ν.Δ.) να προσαρτήσει το "ρετάλι" που θα απομείνει από το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ μετά την διάλυσή του! Στο πλαίσιο αυτό η Ν.Δ προσπαθεί ποικιλοτρόπως να (απο)δείξει προς πάσα κατεύθυνση την "κεντροφροσύνη" της, το ότι ανέκαθεν ήταν ένα ΚΕΝΤΡΟδεξιό κόμμα και τα λοιπά γνωστά, με πρόσφατο αποκορύφωμα την παραδειγματική καρατόμηση Κρανιδιώτη και ταυτόχρονο εναγκαλισμό με Σπυράκηδες, Κύρτσους, Παπαχελάδες κ.λ.
  Η νεοναζιστική Χ.Α του 0,5% έφτασε το 10%. Αυτό είναι αρκετή απάντηση αν η Ν.Δ χάνει τη "Δεξιά" ή όχι. Φανταστείτε την αγανάκτηση που έχει κάποιος δεξιός για να φτάσει σε σημείο να ψηφίζει αμόρφωτους bodybuilder αντί της Ν.Δ που ψήφιζε μέχρι τώρα... Ο βέρος Δεξιός, από τη μια μεριά βλέπει κάτι τύπους τίγκα στο αναβολικό ανάμεσα στις άναρθρες κραυγές να φωνάζουν: "έξω οι λαθρομετανάστες που μας σφάζουν", "δουλειά στον Έλληνα εργάτη", "όχι τζαμί στην Αθήνα", "στοπ στο παραεμπόριο του πεζοδρομίου", "ησυχία τάξις και ασφάλεια", "διάλυση των συνδικάτων", "στοπ στην αναρχία στα ΑΕΙ/ΤΕΙ" κτλ. Από την άλλη ακούει τον Τραγάκη, τον Παυλόπουλο, τη Ντόρα κ.λ. να λένε: "ευχαριστούμε τους λαθρομετανάστες που διάλεξαν τη χώρα μας και ήρθαν να μας γονιμοποιήσουν" (!!!), "η Ν.Δ ήταν ανέκαθεν ένα κεντροδεξιό κόμμα", "ο Άρης Βελουχιώτης ήταν αγωνιστής της Δημοκρατίας" (!!!), "οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε το σοβαρότατο έργο της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ" (!!!), "είμαι ευτυχισμένος που επί υπουργίας μου θα χτιστεί το τζαμί" (υπουργός της συγκυβέρνησης), "υπάρχει ευνομία σε όλη την Αθήνα, το μόνο πρόβλημα δημόσιας τάξης είναι η Χ.Α" (αυτολεξεί Δένδιας!!!), "η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει το καθήκον της" (μετά την αποφυλάκιση Μαζιώτη-Ρούπα), "κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το βαθειά ανθρωπιστικό μέτρο των αδειών και το σοβαρότατο έργο που τελείται στα σωφρονιστικά καταστήματα" (μετά την εξαφάνιση Ξηρού), "ο καθένας έχει δικαίωμα να καίει την ελληνική σημαία" (Βαρβιτσιώτης) κτλ. κτλ. Κατόπιν τούτων, καλείται ο "λαϊκός Δεξιός" να αποφασίσει ποιους θα ψηφίσει. Εγώ προσωπικά ΔΕΝ θα ψηφίσω Χ.Α αλλά κοιτάζοντας την κεντροαριστερή πρεμούρα που έχει πιάσει τη Ν.Δ σήμερα, δεν ξέρω και κατά πόσο μπορώ να κακολογήσω αυτούς που θα το κάνουν...

 8. Λούκιος avatar
  Λούκιος 13/04/2014 23:05:03

  H δεξιά είναι μόνον αυτή που περιγράφει ο Φαήλος.

 9. Διογένης avatar
  Διογένης 14/04/2014 05:59:58

  Σίγουρα δεν είναι, πάντως, δεξιά ο τυχοδιωκτισμός. Μένω εμβρόντητος να βλέπω τον κο. Μπαλτάκο να δίδει συνεντεύξεις δίκην εκπεσόντος αστέρα της πολιτικής. Ποιος; Ένας άνθρωπος που χωρίς την άφρονα εμπιστοσύνη του Σαμαρά δεν θα τον ήξερε "ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του", για να επαναλάβουμε την αξεπέραστη ατάκα του Κατσιφάρα. Το θιγμένο μπαλτάκειο "εγώ" λοιπόν, θέλει να μας υποδείξει τι είναι δεξιά και ότι χάνει η ΝΔ αν δεν ξαναγίνει δεξιά. Κυρ-Μπαλτάκο, η δεξιά χάνει περισσότερο από όλα, όταν ο κόσμος βλέπει ότι στεγάζει τυχοδιώκτες σαν και του είδους σου. Να πας με τον Νικολόπουλο, τον πατέρα της κόρης του Βύρωνα και τον Ψωμιάδη για να κάνετε την "αυθεντική δεξιά", ξέρεις εσύ. Και να συνεργαστείτε και με την Χρυσή Αυγή, έτσι, για να ξέρει ο κόσμος περί τίνος προκειται. Να λέει μετά η Χ.Α. "Χ.Α. και συνεργαζόμενοι", ως νέα ΔΗΜΑΡ κι αυτή... Κυρ-Μπαλτάκο, ακόμη και ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως αυτό του Μεταξά και της 21ης Απριλίου δεν διανοήθηκαν ποτέ να προτάξουν τον ναζισμό και τον φασισμό ως ιδεολογικές τους εκφάνσεις. Έμειναν σε μια άποψη μη δημοκρατική για τη διακυβέρνηση της χώρας, την οποία και υλοποιούσαν, χωρίς ποτέ να υιοθετήσουν ιδεολογίες βδελυρές για το σύνολο του ελληνικού λαού. Γι' αυτό και μέχρι σήμερα έχουν (αν και δεν είναι πολιτικώς ορθό να το λέμε) λαϊκό έρεισμα πολύ ισχυρότερο από αυτό που έφτιαξε στα χρόνια της κρίσης η Χ.Α. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι η ταύτισή του με τον φασισμό και τον ναζισμό δεν είναι "δεξιά", όχι δεξιός δεν είναι, ούτε καν για να πουλάει πασατέμπο και σημαιάκια στις συγκεντρώσεις της μεταδικτατορικής περιόδου των μεγάλων συγκεντρώσεων δεν είναι. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι σε θέση να κουνάει το δάχτυλο μετά την γκάφα της δεκαετίας (τουλάχιστον), όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι "κρείττον το σιωπάν", όταν έχεις εκθέσει (ορθότερα: προδώσει) τον ευεργέτη σου, που σε έκανε πολιτικό παράγοντα από εκεί που σε ήξερε ένας περιορισμένος επαγγελματικός κύκλος και δεν είχες δυνατότητες για παραπάνω, ε, αυτός, μπορεί να είναι όσο "δεξιός" νομίζει. Να πάει με τους φίλους του τους Χρυσαυγίτες να τελειώνουμε. Να επέλθει ο πλήρης αυτοεξευτελισμός του, να δουν οι πάντες με τι είδους άτομο έχουμε να κάνουμε. O tempora o mores θα αναφωνούσαν, ούτε καν Έλληνες, αλλά οι αρχαίοι Λατίνοι...

 10. Νικήτας avatar
  Νικήτας 14/04/2014 06:17:32

  Τον Μπαλτάκο τον λές Έλληνα . Ισχύει το ίδιο για πολλά στελέχη που νοιώθουνε ανετότερα στο λόνδίνο και παριστάνουν τους δεξιούς λόγω καταγωγής και συμφερόντων; Ενω ουδεμία σχέσια έχουν με Χριστό και Ελλάδα όπως ο Τάκης Μπαλτάκος μα και το σύνολο των ψηφοφόρων της χρυσής αυγής; Πετάξτε αυτόν τον λαό εκτός νέας δημοκρατίας αλλά δεν θα τον πετάξτε και απο τον δεξιό κορμό. Με την υπόθεση Φαήλου φάνηκε η κυρίαρχη τάση στην παράταξη που ειναι κέντρο απο την θέα όμως του μέτριου βραστού και του βολέματος . Του πήρε το κεφάλι η συνιστώσα που γελάει με εμάς τους αναχρονιστές που εξακολουθούμε να μιλάμε για Ελληνικότητα και παράδοση. Απο αυτόν όμως λάβαμε το μύνημα και κοντός ψαλμός αλληλούια. Τα πράματα βαίνουν πρός ξεκαθάρισμα του δεξιού κορμού που είναι η νέα δημοκρατία με ταχύτητα μεγαλύτερη του αναμενόμενου λόγω των εξελίξεων που λειτουργούν ως καταλύτης . Το που θα πάνε οι πατριώτες είναι θέμα θάρρους και σωστής πολιτικής ενόρασης . Δεν είναι μόνο η αριστερά που επέβαλε την απαξίωση του εθνικού προσδιορισμού αλλά πολύ περισσότερο η συμπεριφορά και οι αρχές των πρωτοκλασσάτων στελεχών γεννήματα θρέματα του κομματικού σωλήνα και του μπαμπά . Αν τώρα οι πατριωτικές φωνές συνταχτούν με τους μοντέρνους - βορίδης στάιλ να ούμε -ή εκφράσουν αποφασιστικά τον δεξιό λαό που στο συντριπτικό ποσοστό του διψάει για παραδοσιακές αρχές θα το δούμε .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.