#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/01/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια κυβέρνηση που γκρεμίζει ό,τι καλό κτίζειΤελικά αυτή η κυβέρνηση έχει ένα πρόβλημα με τα… γάλατα. Δε μπορεί να τα «σφίξει» και κάθε φορά ρίχνει μια κι αδειάζει την καρδάρα.

Εκεί που λέμε "Δόξα τω Θεώ", την επομένη άντε πάλι "βόηθα Παναγιά", κι εκεί που αρχίζαμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για τη χώρα, επιστρέφει η κατήφεια, ο προβληματισμός, η ανησυχία.

Για παράδειγμα, πρόκειται για κολοσσιαία ουσιαστική αλλά και επικοινωνιακή γκάφα αυτό που έγινε με τη ΔΕΗ και όλος ο κόσμος συζητά τι θα πληρώνει κάθε μήνα. Στην αρχή άφησαν τη ΔΕΗ να μιλά για αυξήσεις έως 49%, μετά το ποσοστό έπεσε στο 25%-30% για να έρθει το «καλό» υπουργείο και να μιλήσει για μονοψήφια αύξηση. Είπαμε κι εμείς, εντάξει ας είναι 8%-9%, αλλά μαθαίνουμε ότι με διάφορους τρόπους και κρυφά τεχνάσματα κάποιοι θα πληρώσουν ακόμη και πάνω από 20%. Η ΔΕΗ σιωπά και το υπουργείο κάνει πως δεν ξέρει ενώ λέγεται ότι αυτή είναι η πρώτη δόση της αύξησης, θα ακολουθήσουν κι άλλες. Από την πλευρά του ο κόσμος δε βρίζει τον… Αρθούρο της ΔΕΗ, το Σαμαρά και την κυβέρνηση βρίζει. Ωραία επικοινωνιακή διαχείριση.

Πάμε στα φορολογικά: Κάθε μέρα μαθαίνουμε ότι θα φάμε κι από ένα νέο φόρο, αλλά ενώ είχαν τόσο καιρό να μελετήσουν τις αλλαγές στο υπουργείο Οικονομικών, η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη. Τα είπαμε με τους σκαφάτους, και αναγκάστηκαν να βγάλουν ανακοίνωση - απολογία.

Για να μη μιλήσουμε για το σύνολο του φορολογικού που είναι μνημείο λαθών και αδικιών και μια χαμένη ευκαιρία ώστε να δημιουργηθεί ένα σύστημα δικαιότερης κατανομής των βαρών, αναπτυξιακό και όχι εισπρακτικό από τους ίδιους και τους ίδιους βλάκες φορολογούμενους.

Το κλίμα βάρυνε ακόμη περισσότερο με την τρομοκρατική επίθεση. Κανείς δε μπορεί να προβλέψει τις ενέργειες αυτές, όμως, εκεί στην ΕΥΠ τι τους πληρώνουμε τόσα λεφτά και μάλιστα εξαιρέθηκαν και από το ενιαίο μισθολόγιο; Αν δε μπορούν να έχουν μια – δυο πληροφορίες για τις κινήσεις των αναρχικών ή των τρομοκρατών ας το κλείσουν το μαγαζί. Για τον Μαζιώτη δε έχουν κάνει τίποτε τόσους μήνες οι Έλληνες… Τζέιμς Μποντ;

Τι να πούμε επίσης για την ανάπτυξη που δεν έρχεται, τις τιμές στα ράφια που δεν μειώνονται, το ενδεχόμενο φιάσκο με το ΤΤ και άλλα πολλά. Ο συντονισμός πάει περίπατο, το ίδιο και η καλή εικόνα που πάει να φτιαχτεί στην οικονομία.

Ας πάψουν λοιπόν στην κυβέρνηση να χύνουν συνέχεια την καρδάρα με το γάλα, ας σκύψουν το κεφάλι κι ας δουλέψουν με σοβαρότητα.

Και όπως η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, έτσι και ο συντονισμός της κυβέρνησης φαίνεται από το ...Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς στην υψηλή πολιτική μπορεί και να πάρει άριστα. Στον συντονισμό όμως του κυβερνητικού έργου πρέπει να το ξανασκεφτεί. Αρχίζοντας από το προσωπικό του επιτελείο και από απλά πράγματα όπως να "κατεβάζουν" όλοι την ίδια γραμμή, να συνεννοούνται μεταξύ τους, να ξέρει το αριστερό χέρι τι κάνει το δεξιό κλπ, κλπ, μέχρι την παραγωγή πολιτικής και συνολικού "αφηγήματος". Για να μην μιλήσουμε για "όραμα"και μας κλείσουν, κατά λάθος, στο Δαφνί να κοιτάζουμε έξω.

Και θα πω και κάτι ακόμα κι ας στενοχωρηθούν μερικοί. Η κυβέρνηση την βγάζει κουτσά - στραβά μέχρι τώρα επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μνημειώδη λάθη και γκάφες. Αργά ή γρήγορα όμως θα μάθει. Και τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ για την κυβέρνηση αν δεν αλλάξουν νοοτροπία.

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον άλλο μεγάλο αντίπαλο της κυβέρνησης, και τον σοβαρότερο, την διαπλοκή. Η κυβέρνηση ακολουθεί μέχρι τώρα μια πολιτική ισορροπιών και αυταπατάται νομίζοντας ότι αν η πίτα μοιρασθεί "δικαίως" (χα χα χαααα) και υπάρξει και το σχετικό "διαίρει και βασίλευε" η ίδια θα μακροημερεύσει. "Φίδι κολοβό που τους έφαγε...." που λέει και ο λαός. Όταν θα τους βρουν όλους μαζί απέναντί τους (πράγμα που συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν και με ισχυρότερους πρωθυπουργούς) θα καταλάβουν το τεράστιο λάθος που διαπράττουν καθημερινά στο ζήτημα αυτό. Αλλά τότε θα έχουν χάσει και τους ελάχιστους συμμάχους που απέκτησαν στην πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 16/01/2013 11:10:31

  Τι να πούμε τώρα εμείς.....
  Τα έγραψες, όλα....

  • Νικολός Ιωάννης avatar
   Νικολός Ιωάννης @ Κώστας Ροδινός 16/01/2013 11:43:47

   Στα ΙΧ από 1929 κε και άνω υπάρχει διπλή φορολόγηση όπως και στα σκάφη, αφού για την κατηγορία αυτή εισπράττεται ηδη φόρος μεγάλου κυβισμού ενσωματωμένος στα τέλη κυκλοφορίας

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ Νικολός Ιωάννης 16/01/2013 15:58:47

    Σχετικά με τα 1929 κκ θα πρέπει να θυμηθεί η Κυβέρνηση ότι το 2009 η ΝΔ ως Κυβέρνηση προέτρεπε τους πολίτες να αγοράσουν Ι.Χ. δίνοντας μάλιστα και εκπτωση. Μιλάμε για ανηθικότητα!
    Τη στιγμή μάλιστα που εξαιρούν τους σκαφάτους.
    Περαιτέρω πάντα μιλούσαν ότι αυτοκίνητα πολυτελείας είναι τα >2.000. Ας μας εξηγήσουν λοιπόν γιατί ρίξαν τον πύχη στα 1929 κκ. Διότι άλλο τα 2.000 κι αλλο τα 1929 κκ. Το συγκεκριμένο είναι αλητεία. Πήγαινε ο άνθρωπος το 2009 κι αγόραζε ένα αυτοκίνητο με επιβράβευση από το κράτος και πρόσεχε να είναι κάτω από 2.000 κκ. Μετά το ίδιο κράτος όχι μόνο τον "σκίζει" αλλά του αλλάζει και το όριο από 2.οοο στα 1.929 κκ!
    Και μετά αναρωτιούνται πως χύνεται η καρδάρα με το γάλα!

    • M.O. avatar
     M.O. @ Tonia G. 16/01/2013 20:43:51

     Φορολόγηση επί των κυβικών και όχι΄επί της αξίας κτήσης (μείον την αποσβεσθείσα αξία) ή ετήσιας συντήρησης είναι καθαρή ληστεία. Οι σκαφάτοι εξαιρέθηκαν ως λιγότεροι και πιο οργανωμένοι;;;
     Υπάρχουν 1800άρια που κοστίζουν όσο δύο δίλιτρα...

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ Κώστας Ροδινός 16/01/2013 11:51:34

   κ.Ροδινέ
   ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ....
   ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΟΤΟ;
   OI KYBEΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗ ΔΙΑΒΟΗΤΗ....

   ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ;

   ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ;

   ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΕΙ;

   ΓIA TA 300 EKATOMYΡIA ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Η ΔΕΗ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ (ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
   ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ 750 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.
   π.χ. ΕΙΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Π.Ε. ΜΕ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΙΧΜΗΣ (ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ) ΜΕ ΜΙΣΘΟ 1300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.

   ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ κ. ΡΟΔΙΝΕ ΤΑ 30 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ ΜΕΣΩ ΣΥΛΛΟΓ. ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1999 ΕΩΣ ΤΟ 2010 ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΞΕΠΑΡΝΑΝΕ ΤΑ 4,5 ΔΙΣ .

   Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΓΡΑΦΩ ,ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΠΟΥ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΥΨΗ.
   ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
   ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΔΗΕ(ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΗ) -
   ΑΘΗΝΑ

  • kostasxan avatar
   kostasxan @ Κώστας Ροδινός 16/01/2013 11:58:14

   Θα μπορούσε να υπάρχει εξήγηση, εάν στην κυβέρνηση μετείχε και ο Μητσοτάκης (ο Κωνσταντίνος). Αλλά, δεν μετέχει...

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ Κώστας Ροδινός 16/01/2013 13:47:57

   "επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μνημειώδη λάθη και γκάφες" Ποιος ΣΥΡΙΖΑ και πράσινα άλογα.Εμάς που ψηφίσαμε τον Σαμαρά είμαστε περισσότερο επικίνδυνοι.Ας βγάλει ακόμα μια φορά ο Σαμαράς το Στουρνάρι στην τηλεόραση και θα του φαίνεται το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ πολύ υψηλό.Προσωπικά ντρέπομαι, όπως πολυ ειλικρινά είπε και ο Στυλιανίδης,για τις ψήφους μου στις δύο τελευταίες εκλογές!

   • Λιογκος avatar
    Λιογκος @ Μακεδόνας 16/01/2013 14:22:27

    Σωστός! Ξέρουμε ποιοι προσπαθούν να φτιάξουν το προφίλ του Στουρνάρα που πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Μου έκανε εντύπωση πως τα ΜΜΕ εστίασαν στην "και καλά" κρίση ειλικρίνειας του Στουρνάρα... ο γλυκούλης??? Θα το βρει μπροστά του ο Σαμαράς εάν δεν σφίξει τα λουριά αλλά το χειρότερο είναι ότι εμείς ήδη το βιώνουμε...

   • Pavlos S. avatar
    Pavlos S. @ Μακεδόνας 17/01/2013 08:27:42

    Για να είναι σίγουρος ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να κρατήσει άλλο το μαθητή. Πρέπει να πάρει τον ίδιο τον γκουρού των οικονομικών για υπουργό οικονομικών: Τον κ. Κωνσταντίνο Σημίτη. Ο κ. Σημίτης είναι πολύ γνωστός στη Γερμανία και έχει τεράστια πείρα επί της ελληνικής οικονομίας. Άλλωστε επί των ημερών του η χώρα διέβη τις πύλες τις ευρωζώνης και άνοιξε τα φτερά της για τη συμμετοχή της στην ευρωπαική ολοκλήρωση. Θα ήταν μεγάλο σφάλμα κατά τη γνώμη μου να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην ευρωπαϊκή της πορεία χωρίς τον πατέρα του ελληνικού ευρώ. Αν βέβαια ο κ.Σημίτης δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο υπουγείο οικονομικών ως υπουργός, καλό θα ήταν να συμμετάσχει από τη θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης 'η όπου αλλού θεωρηθεί απαραίτητος.

    • Apistos avatar
     Apistos @ Pavlos S. 17/01/2013 14:52:15

     Προφανώς δεν γνωρίζετε τα γεγονότα ή αν τα γνωρίζετε δεν έχετε την στοιχειώδη κριτική ικανότητα να καταλάβετε το σωστό από το λάθος!

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ Pavlos S. 17/01/2013 21:17:05

     Ευτυχώς που υπάρχουν αρκετά στοιχεία διαφοροποίησης, ώστε να μη περάσει ποτέ από τη σκέψη κάποιου αναγνώστη, ότι θα μπορούσε ποτέ αυτές τις ανοησίες , να τις έγραψε ο ....Παύλος !

 2. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 16/01/2013 11:16:07

  το χειρότερο που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση ιδιαίτερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι οι ισορροπίες και οι συμβιβασμοί αντί να σπάει αυγά
  όταν αρχίζουν οι εκπτώσεις και μάλιστα στους χθεσινούς υβριστές σου τότε κάτι δε πάει καλά και αυτά θα στα πούνε οι φίλοι φυσικά...

 3. G avatar
  G 16/01/2013 11:18:22

  Ηπια τα λεει το αρθρο. Συμφωνω δε απολυτα ότι τα δυσκολοτερα θα ερθουν οταν ο ΣΥΡΙΖΑ μαθει να κανει αντιπολιτευση

 4. gram avatar
  gram 16/01/2013 11:43:03

  Σωστά για τον συντονισμό. Λείπει πάρα πολύ ένας αντίστοιχος του Chief of Staff που έχουν οι αμερικάνοι και που δεν υπάρχει σαν έννοια στου Μαξίμου σήμερα. Και το θέμα δεν είναι μπας κι ο Συριζα μάθει να κάνει αντιπολίτευση. Πρέπει να φανεί φως στην άκρη του τούνελ σύντομα, σίγουρα κατά το Σεπτέμβρη, για να σφίξει τα δόντια ο εξουθενωμένος λαός και να τραβήξει το κουπί να καβαντζάρουμε. Αν δεν γίνει αυτό και χάσει η κυβέρνηση την στοιχειώδη αξιοπιστία και την ανοχή του κόσμου, κλάφτα Χαράλαμπε για τα καλά..

 5. parmeniwn avatar
  parmeniwn 16/01/2013 11:47:15

  Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στη συννενόηση μεταξύ των συνεργατών του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου. Αυτό που δεν είναι άμεσα ορατό δια γυμνού οφθαλμού και το γνωρίζουν μόνο όσοι βρίσκονται κοντά είναι ότι έχουμε τα πρώτα κρούσματα υπουργών ''κυβέρνησης Καραμανλή''. Δηλαδή μετατροπή των υπουργίων σε τσιφλίκια με διώξεις, διορισμούς υμετέρων κλπ. Καλό θα είναι να τα προλάβουν εκεί στο Μαξίμου όσο ακόμα μπορούν να διορθωθούν.

 6. Kostas nikolaou avatar
  Kostas nikolaou 16/01/2013 11:53:32

  Σου βγάζω το καπέλο φακτορα
  το κακό είναι ότι η κυβέρνηση μου βγάζει εικόνα '' μαγαζάτορα τουριστικού καταστήματος'' : ότι φάμε και ότι βγάλουμε φέτος και του χρόνου ας μην ξαναπατήσει πελάτης.
  κάνε τομές πρόεδρε και πάλεψε το. στήριξη σε πασόκους και καθαγιασμός μπένυ είναι ταφόπλακα. ο λαός μας έχει ταυτίσει πλέον απόλυτα με το πασοκ. είναι αηδιαστικό σε τηλεοπτικά πάνελ οι εκπρόσωποι μας να υπερασπίζονται με τέτοιο πάθος τον χοντρό που ούτε οι εκπρόσωποι των πασόκων δεν το κάνουν. Ας σκεφτούν μόνο τα μπουμπούκια μας στην αντίθετη περίπτωση ( ''κατηγορούμενος'' ο σαμαράς και άλλοι νδ κρατες ) σε ποιο μπουντρούμι θα τους είχαν στείλει ήδη οι σοσιαΛησταράδες

  • Λιογκος avatar
   Λιογκος @ Kostas nikolaou 16/01/2013 12:14:12

   Πικρή αλήθεια φίλε Κώστα!

  • Διογενης (ο αλλος) avatar
   Διογενης (ο αλλος) @ Kostas nikolaou 16/01/2013 16:33:08

   αν δεν στηριξει, πεφτει.

 7. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ 16/01/2013 11:54:32

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα άγνοιας των συνθηκών της αγοράς: Προχθές όταν ο κ. Στουρνάρας ρωτήθηκε σπό την κ. Στάη, γιατί αυτό το πρωτοφανές κυνηγητό σε βάρος της ακίνητης περιουσίας, απάντησε "στην Ελλάδα βιώνουμε και τις επιπτώσεις του σπασίματος της φούσκας των ακινήτων". Θεωρώ, ότι αυτή η θέση είναι μιά τεράστια πλάνη του Υπουργού. Οι μεγάλες φοιύσκες που έσπασαν στην Ελλάδα είναι άλλες, όπως η φούσκα του υπέρογκου δημοσίου χρέους, η φούσκα γενικώτερα του διογκωμένου δημόσιου τομέα, ή ακόμα και η φούσκα των δανείων (όχι μόνο των στεγαστικών) . Αλλά όχι και η φούσκα των ακινήτων . Ολοι γνωρίζουν, ότι αυτό που έγινε στην Ελλάδα, δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που συνέβη στις Η.Π.Α. , στην Ιρλανδία και στην Ισπανία. Ολα αυτά μαρτυρούν, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών βαδίζει σε λάθος δρόμο, όσον αφορά την στρατηγική της ανάπτυξης. Γιατί όλοι οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουν, ότι όλα αυτά τα χρόνια μία από τις ελάχιστες βιομηχανίες της χώρας, που συνέβαλε τα μέγιστα στο εθνικό προϊόν και στην απασχόληση είναι η οικοδομή. Ενας τομέας, που από την αρχή της καταστροφικής διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου κυνηγήθηκε και χτυπήθηκε ανηλεώς
  (Θυμάστε τα περίφημα σλόγκαν "εμείς δεν κάνουμε real estate, εμείς κάνουμε πράσινη ανάπτυξη" και τα γνωστά πράσινα άλογα, που κατέστρεψαν την χώρα και τον λαό), Αν λοιπόν αυτή η λάθος νοοτροπία εξακολουθεί να βασιλεύει και σήμερα, ΧΑΘΗΚΑΜΕ ! Η κατοικία (στεγαστική, παραθεριστική) και γενικώτερα οι κτιριακές κατασκευές και σήμερα μπορούν να αποτελέσουν το βαρύ πυροβολικό στην άμεση ανάπτυξη της χώρας !

 8. Σισέ avatar
  Σισέ 16/01/2013 11:55:42

  Τελικά ο Σαμαράς πρέπει να μεταμορφωθεί σε σπάϊντερμαν. Να γίνει άνθρωπος-ορχήστρα, μιας και οι επιμέρους οργανοπαίκτες είναι μόνιμα σε φάλτσα

 9. Λιογκος avatar
  Λιογκος 16/01/2013 12:13:01

  Όσο ο Σαμαράς καλύπτει τον Στουρναρα, τόσο η καρδάρα με το γάλα θα χύνεται...οι περισσότερες τρικλοποδιές στον Σαμαρά έχουν ξεκινήσει από τον "καλό" Στουρναρα... εκτός και εάν ο Σαμαράς κάνει τα στραβά μάτια για άλλους λόγους...στον λαό όμως σίγουρα προκαλεί αρνητική εικόνα... πολύ αρνητική!

 10. καπτεν avatar
  καπτεν 16/01/2013 12:15:09

  Να πουμε οτι μεχρι το 2008 ειχαμε τη φθηνοτερη ενεργεια σε ρευμα, βενζινη, μεταφορες και πετρελαιο θερμανσης. Μπηκαν φοροι. ΟΚ. Αλλά η τροικα ανακαλυψε στο ρευμα ενα "νεο πετρελαιο θερμανσης". Δηλ οτι οι μικρες καταναλωσεις πληρωναν ρευμα πολυ κατω του κοστους παραγωγης παρα τη μειωση 1 δις των μισθων της ΔΕΗ. Επι 30 χρονια οι αυξησεις των μικρων ητο χαμηλες και τη διαφορα τη πληρωνε η βιομηχανια. Η τροικα ειπε: ολα τα τιμολογια τουλαχιστον στο κοστος, ( νοσηλεια, μεταφορες, ρευμα κλπ) και βρειτε λεφτα για κοιν. επιδοτησεις σε 80-100 χλδ φτωχων οπως γινεται στην ευρωπη. Οι αυξησεις στο ρευμα δεν μετατρεπονται σε μερισματα. Κανετε μελετη το 2014 για να εξετασετε τη τιμη και δομη ενεργειας σε καθε χωρα, τη φορολογια ενεργειας και τις επιδοτησεις σε κοιν. ομαδες. Οι ελληνες ειναι πρωτοι σε κατα κεφαλη καταναλωση ενεργειας μετα τους αμερικανους (σπαταλες, απωλειες). Το 2008 η βενζινη ητο στο 0,60 ευρω και το ρευμα 50% κατω σε σχεση με τον Ιουνη 2013. ΟΚ, τωρα οι τιμες γονατιζουν, αλλά και το 2006 υπηρχε δυσαρεσκεια ενω οι τιμες ενεργειας ητο επιπεδου καταρ. Λογω λαικισμου και αγνοιας. Λογω αγονου ορεινου εδαφους κι έλλειψης ατελειωτων λειμώνων,το γαλα στην Ελλαδα δε μπορει να τιμολογειται οσο στην Ολλανδια. Δεν κλεβουν οι βιομηχανιες τους κτηνοτροφους. Δινουν 0,35 στους διασπαρτους ελλ. κτηνοτροφους ενω ο γερμ. κτηνοτροφος παιρνει 0,20. Οι ελληνες πασχουν απο ενημερωση με βαση τα πραγματικα δεδομενα.

 11. viva avatar
  viva 16/01/2013 13:27:31

  ο Κεδικογλου ορκιζοταν οτι δεν προκειται να γινουν αυξησεις στην ΔΕΗ που ειναι τωρα γιατι δεν μιλαει ?

  • Διογενης (ο αλλος) avatar
   Διογενης (ο αλλος) @ viva 16/01/2013 16:37:12

   ορκιζεται οτι δεν το θυμαται

 12. pasokos avatar
  pasokos 16/01/2013 14:13:12

  "ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μνημειώδη λάθη και γκάφες". Πράγματι. Όμως αυτό δεν σε βάζει σε σκέψεις; Λάθη κάνουμε όλοι μας. Άλλα τόσα πολλά μαζεμένα; Τόσα πολλά και μεγάλα; Μήπως τελικά δεν είναι λάθη; Μήπως έβλεπε τα ποσοστά του πολύ ψηλά και είπε "ας τα χαμηλώσουμε λιγάκι μην και από αποτύχημα γίνουν εκλογές και βγούμε πρώτη!"

 13. IOANNIS avatar
  IOANNIS 16/01/2013 14:15:50

  Στη ζωή το μόνο σίγουρο είναι οι φόροι και ο θάνατος.Τάδε έφη ο Στουρνάρας.Να τον χαίρονται αυτοί που τον έβαλαν σε αυτή τη θέση

 14. δαρειος avatar
  δαρειος 16/01/2013 15:48:52

  Πολύ καλό άρθρο περιγράφει ακριβώς τις παλινωδίες της κυβέρνησης.

 15. γαλατης avatar
  γαλατης 16/01/2013 16:12:48

  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΑΚΤΟΡΑ...να στηθούν μόνο 3 κάλπες και όλος ο κόσμος απο σήμερα να μιλά για κουκούλωμα ευθυνών...είναι τραγικό να καλύπτεις πάση θυσία τις τυχόν ευθύνες του Βενιζέλου και κάθε Βενιζέλου..και το σοβαρότερο όλων είναι οι δηλώσεις πάρα πολλών βουλευτών που έλεγαν οτι το σωστό είναι να στηθούν 4 κάλπες...απορώ ποιοι είναι αυτοί που εισηγούνται αυτά τα πράγματα...θυμηθείτε οτι το γεγονός αυτό θα γιγαντωθεί απο αύριο σε βαθμό απίστευτο και η πικρή αλήθεια είναι οτι ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ....αίσχος ρε σείς να γίνονται όλα για το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΕΤΡΟΕΠΗ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ....αισχος...

 16. dimitrtf avatar
  dimitrtf 16/01/2013 17:52:16

  δεν ξεχασε .

 17. Kostas G avatar
  Kostas G 16/01/2013 18:02:42

  Αγαπητέ Φάκτορα είσαι πολύ ευγενικός. Αυτοί όμως δεν καταλαβαίνουν από ευγένεια. Σε λίγο θα τους λέμε άπληστους, αλαζόνες, ιδιοτελείς, απάτριδες. Και δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι άλλοι. Αλλά μήπως επιτεύχθηκε ο σκοπός, δηλαδή ο κ. Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός και δεν τον νοιάζει τίποτα? Δε εξηγούνται διαφορετικά οι τόσες αστοχίες, οι τόσες επιπολαιότητες, οι τόσες ανοησίες, οι τόσες ύποπτες ενέργειες, οι τόσες αντιλαικές συμπεριφορές. Ξέχασες να αναφέρεις και την αναβολή (μη πληρωμή) για τρίτη φορά του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων υπέρ των καναλαρχών. Ας συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε μήπως και ξυπνήσουν και σωθεί η Πατρίδα.

 18. Andreas avatar
  Andreas 16/01/2013 18:35:26

  Το κράτος χειάζεται άμεσα χρήματα για να συνεχίσει έστω να σέρνεται. Αυτά τα χρήματα προσπαθεί να τα βρει μέσω φορολόγησης και τελών. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος τη δεδομένη στιγμή για άμεση είσπραξη χρήματος. Το κριτήριο με βάση το οποίο λαμβάνονται τα μέτρα είναι το δημοσιονομικό τους όφελος. Οι σκαφάτοι αποκλείστηκαν (πιθανολογώ) διότι εκτιμήθηκε ότι το δημοσιονομικό όφελος θα ήταν μηδενικό. Αντιθέτως το "over 1929 κυβικά εκατοστά" έδινε καλή απόδοση. Εναλλακτικό σενάριο στην άμεση έισπραξη χρημάτων, από τους χωρίς αμφιβολία οδυνηρούς αυτούς τρόπους, είναι να δανείζεσαι εξάμηνα με 4.5% (πλέον) και να τα χρεώνεις σαν κακός σαμαρείτης στους επόμενο. Είναι κυνισμός ή ρεαλισμός;

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ Andreas 16/01/2013 20:25:55

   Ποιο είναι το δημοσιονομικό όφελος από την εξίσωση (προς τα πάνω) πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης?

   • Andreas avatar
    Andreas @ Καβαλιώτης 17/01/2013 00:03:03

    Ωραία ερώτηση για να ξεκαθαρίζουν 5 πράγματα. Το δημοσιονομικό όφελος πάντα υπολογίζεται όχι με βάση κάποια πρόβλεψη, αλλά πάντα με βάση τα δεδομένα που ισχύουν πριν ληφθεί η απόφαση.
    Επομένως το πρόβλημα είναι ότι η εξίσωση προς τα κάτω θα σήμαινε ότι ο υπολογισμός του δημοσιονομικού οφέλους θα γίνει με βάση την τρέχουσα κατανάλωση και όχι την πιθανή αύξηση της κατανάλωσης λόγου μείωσης του κόστους. Άρα θα έπρεπε αυτόματα να ληφθεί κάποιο δημοσιονομικό μέτρο ισοδύναμου βάρους για να προβλέψει τη μείωση στα έσοδα του κράτους (μείωση συντάξεω;). Δυστυχώς έτσι λειτουργεί η αγορά παγκοσμίως. Όχι βάση προβλέψεων αλλά δεδομένων. Για αυτό και δε νοιάζει κανέναν αν η Κύπρος βγάλει αύριο δις από το φυσικό αέριο, Το θέμα είναι τι βγάζει σήμερα; Έτσι γίνονται οι υπολογισμοί, δυστυχώς ή ευτυχώς.

 19. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 16/01/2013 18:37:46

  --Φορολογια σε εισοδηματα και ακινητα, ρευμα, καυσιμα, τιμες στα ραφια των Σ/Μ. Το ανεκδοτο με την αυξηση των αντικειμενικων αξιων (κατι που θα φερει νεες εγκληματικες επιβαρυνσεις) ας μην το συζητησουμε προς το παρον.
  Αν δεν τα καταφερει η Ν.Δ να περιορισει την επιβαρυνση του μεσου Ελληνα σε αυτα, τοτε παμε γρηγορα για διπολο Χ.Α vs ΨΥ.ΡΙ.ΖΑ...

 20. petros avatar
  petros 16/01/2013 18:47:53

  Ποιος Σύριζα ; Τα νομοσχέδια του Στουρνάρα και του Βρούτση μας διώχνουν από τη ΝΔ. Περιμένω νέα μείωση στο μισθό μου 150 ευρώ με τη κατάργηση του αφορολογήτου για 5 παιδιά. Καμία ρύθμιση δεν έγινε για όσους δεν μπορέσαμε να πληρώσουμε το χαράτσι στη ΔΕΗ, από πέρσι, για το ιδιοκατοίκητο σπίτι μας. Τα επιδόματα για τα παιδιά ΘΑ τα πάρουμε τον Αύγουστο και κουτσουρεμένα, έχουμε παγώσει στο σπίτι επειδή δεν μπορούμε να πάρουμε πετρέλαιο και καίμε λίγα ξύλα με κίνδυνο αναπνευστικών προβλημάτων για τα παιδιά μας και για εμάς. Με 1000 ευρώ μισθό ( 1500 περίπου πριν 3 χρόνια ) και 5 παιδιά και τόσους φόρους και χαράτσια στα ακίνητα και στα αυτοκίνητα, γιατί να μη ψηφίσω Τσίπρα ;
  Πέρσι δεν πλήρωνα σχεδόν τίποτα για φάρμακα και γιατρούς ( είμαστε 7 άτομα και -δυστυχώς- αρρωσταίνουμε κι εμείς ! ). Φέτος δεν πάμε σε γιατρό για τα φάρμακα, γιατί θα πληρώσουμε 15 έως 30 ευρώ την επίσκεψη ( πέρα από τα φάρμακα !!! ) γιατί οι περισσότεροι είναι εκτός ΕΟΠΠΥ. Τα εγκλήματα του Λοβέρδου σε συνδυασμό με τα εγκλήματα του Στουρνάρα και του Βρούτση, αργά ή γρήγορα, θα τα πληρώσει και η ΝΔ, παρέα με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Δυστυχώς, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ακούει από τη ΝΔ και καθημερινά η οργή μεγαλώνει, όπως και η απελπισία !

 21. victoria (true) avatar
  victoria (true) 16/01/2013 19:17:41

  Τα θέματα, ή δεν συντονίζονται καθόλου όμως, ή συντονίζονται από τουλάχιστον τρεις πλευρές (ήτοι επίσης δεν συντονίζονται).
  Διαχρονικό το προβληματάκι, αλλά πρέπει να αλλάξει δεν γίνεται δουλειά έτσι.

  Επίσης, μην υποτιμούμε τη μικροπολιτική, νοοτροπία που αποτρέπει ενσυνείδητα το συντονισμό γιατί δεν λειτουργεί για το κοινόν όοφελος, αλλά το προσωπικό πολιτικό όφελος.
  Το θέμα είναι έκαστος να βγει πιο μάγκας από τον διπλανό του υπουργό/υφυπ/κοκ, ή να δουλεύουν μπας και σωθεί η Ελλαδίτσα και δούμε καμιά άσπρη μέρα;
  Πολιτική συμπεριφορά πολλών εννοεί απολύτως το πρώτο και μάλιστα δεν βλέπει καν το πρόβλημα.
  Ναι, και εν έτει 2013 (από όλα τα κόμματα εννοείται).

 22. O Bixiou avatar
  O Bixiou 16/01/2013 19:43:18

  Σωστα! Και ας προσθεσουμε και την τροποποιηση για τους ιμαμηδες της Θρακης και, επισης, τις καταληψεις που δεν εχουν teleiwsei παντου και τις επανακαταληψεις.

 23. viva avatar
  viva 16/01/2013 22:06:15

  ανδρεας@ αν τους ενδιεφερε το δημοσιονομικο ,κ τα εσοδα θα μειωναν την φορολογηση στο πετρελαιο θερμανσης για να τα αυξησουν που εχουν παρει την κατηφορα,αλλα....κατα τα αλλα ο φορος σκοτωνει το φορο.........

 24. NONOS avatar
  NONOS 16/01/2013 23:44:51

  Οταν θα σκασει η φουσκα που λεγεται Στουρναρας τοτε θα ψαχνετε να βρειτε το λαθος...ολος ο κοινωνικος μου περιγυρος σοβαροι νοικοκυραίοι ανθρωποι παραδοσιακοι δεξιοι απορούν με τη μεταστροφη Σαμαρα...μηπως κατι αλλο υποκρυπτεται και μας θολωνουν τα νερα ...ειπαμε συμπνοια για να μπει σε μια σειρα το Κράτος αλλα εδω εχουμε χασει το μετρο,και να ειναι σιγουροι εκει στη Συγγρού οτι οι "δεδομενοι" εχουν προ πολλού ανακρουσει πρυμναν και θα το διαπιστωσουν στην καλπη αν πανε οπως το πανε το εργο...εξακολουθηστε να παρεχετε αμνηστια και ασυλια στους ΠΑΣΟΚΟΥΣ και να δειτε που θα σας βγει....

 25. Νίκος Πετρόπουλος avatar
  Νίκος Πετρόπουλος 17/01/2013 07:06:36

  Εξηγείστε μου, γιατί ανεβαίνει η ΔΕΗ και αφήστε την επικοινωνιακή διαχείριση. Για αποπληθωρισμό δεν πάμε;

 26. Τιμορος avatar
  Τιμορος 17/01/2013 09:32:56

  ευχομαι να ξυπνηση πριν ειναι αργα .............

 27. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 17/01/2013 10:25:28

  To ερώτημα δεν είναι βάσει ποιας μεθόδου (ισχυόντων δεδομένων ή προβλέψεων) εκτιμάται το δημοσιονομικό όφελος των λαμβανομένων μέτρων, αλλά αν τα τελευταία είναι αποτελεσματικά.
  Στην αρχική σας τοποθέτηση φαίνεται να θεωρείτε ότι τα λαμβανόμενα μέτρα είναι πράγματι αποτελεσματικά, ότι αποφέρουν δηλ. δημοσιονομικό όφελος...
  ("To κράτος χρειάζεται άμεσα χρήματα ...
  Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για άμεση είσπραξη χρημάτων...
  Εναλλακτικό σενάριο ... είναι να δανείζεσαι ...").
  Στην απάντησή σας, όμως, ισχυρίζεστε απλώς ότι η λήψη των μέτρων γίνεται βάσει των ισχυόντων δεδομένων, χωρίς περαιτέρω να ισχυρίζεστε ότι τελικώς αποδίδουν πράγματι δημοσιονομικό όφελος.
  Επιτρέψτε μου να το θεωρήσω ως αλλαγή θέματος ...

  ΥΓ. Για τους "σκαφάτους", πώς έγινε η εκτίμηση του μηδενικού δημοσιονομικού οφέλους, βάσει ισχυόντων δεδομένων ή προβλέψεων?

  • Andreas avatar
   Andreas @ Καβαλιώτης 17/01/2013 18:14:45

   Προφανώς και τα μέτρα είναι αποτελεσματικά! Η βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών το αποδεικνύει, ακόμα και αν οφείλεται σε κάποιο βαθμό στην ύφεση και τη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και όχι στην αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου. Το χαράτσι στη ΔΕΗ δούλεψε, η αύξηση της φορολόγης της βενζίνης και του πετρελαίου δούλεψε. Η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας δούλεψε. Κάποια αποτυγχάνουν και άλλα λαμβάνονται στην θέση τους. Δεν υπάρχει αλλαγή θέματος, βαράς στο κεφάλι και όποιον πάρει ο χάρος με ότι όπλα έχεις στα χέρια σου κάθε στιγμή.

   • Καβαλιώτης avatar
    Καβαλιώτης @ Andreas 17/01/2013 21:33:17

    "H αύξηση της φορολόγησης της βενζίνης και του πετρελαίου δούλεψε".

    Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Υπ.Οικ., κατά το τελευταίο δίμηνο του 2012 παρατηρήθηκε αύξηση εσόδων, σε σχέση με το 2011, μόνο 36 εκ. ευρώ (παρά τον σχεδόν εξαπλασιασμό του ΕΦΚ) έναντι ετησίου στόχου για αύξηση άνω του 1 δισ. ευρώ.
    Εκτός στόχου και τα προσδοκώμενα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας.

    Για να μην πάμε στην ουσία του θέματος, που είναι ότι όσο "βαράς στο κεφάλι" τον σερνάμενο για να συνεχίσει να ... σέρνεται, το πιο πιθανό να τον αφήσεις επί τόπου, παρά να τον κάνεις να σηκωθεί.

    • Andreas avatar
     Andreas @ Καβαλιώτης 18/01/2013 00:42:10

     Πήγαινες για 1 δις το έτος, θα πάρεις 200 εκ. Αν δεν τα έπαιρνες απο εκεί αυτά τα 200, από που θα τα έπαιρνες; Από μισθούς και συντάξεις;

     • Καβαλιώτης avatar
      Καβαλιώτης @ Andreas 18/01/2013 09:28:28

      Με χαμηλότερη φορολογία:
      1) Θα έπαιρνες τουλάχιστον τα ίδια.
      2) Δεν θα πάγωνε ο κόσμος.
      3) Δεν θα επιβαρυνόταν η υγεία του.

      Κατά τα λοιπά, συνεχής αλλαγή θέματος ...
      Κάντε focus κάπου ...

 28. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 17/01/2013 14:03:52

  Μεταξύ των σχολίων κυκλοφορεί κάποιος μεθυσμένος που ζητά επάνοδο του κ. Σημίτη σε θέση, μάλιστα, αντιπροέδρου. Ας τον βοηθήσει κάποιος πριν πέσει κάτω και χτυπήσει!

 29. Σόφο avatar
  Σόφο 18/01/2013 19:27:12

  Προχθές όταν ο κ. Στουρνάρας ρωτήθηκε σπό την κ. Στάη...

  Τι κατέχει η κ. Ελένη Τσαρλαπά, κατά κόσμον Έλλη Στάη, από... Οικονομικά; Η Στάη το μόνο που θα μπορούσε να ερωτήσει και συζητήσει πειστικά θα ήταν πόσο κάνει... ο πόντος της πλαστικής ανόρθωσης! Είναι ΝΤΡΟΠΗ να βρίσκεται αυτή η τύπισσα, φίλη κολλητή Μιμής και εθνικού δανειστή- Παπούλια, στην δημόσια τηλεόραση του 2013...

  Από τη ΝΕΤ φαίνεται τι αλλάζει πραγματικά και τι όχι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.