#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/02/2012 22:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μηδένα προ του τέλους μακάριζεΑς μη βιαζόμαστε, αγαπητοί. Το παιχνίδι δε χάθηκε χτές. Το παιχνίδι μόλις άρχισε. Η μπάλα τώρα βρίσκεται στο γερμανικό γήπεδο και η φράου Μέρκελ πρέπει να αρχίσει να ψάχνει καλές δικαιολογίες για το φιάσκο του PSI, που ξεκινάει εντός ολίγου.

Δεν ήταν δυνατόν ο Σαμαράς να δεχτεί να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για τα εγκλήματα της Ευρώπης. Ως μεγάλος μαέστρος της πολιτικής, έκανε μια τακτική οπισθοχώρηση.

Τ’ αφεντικό τρελάθηκε;

Όχι, αγαπητοί, έχει σώας τας φρένας.  ‘Έχουν γνώσιν οι φύλακες…

Τη στιγμή αυτή στην Ευρώπη παίζεται ένα εμετικό παιχνίδι εντυπώσεων, με διακύβευμα το πολιτικό μέλλον των Μερκοζύ.

Τι συμβαίνει;

Αναφορικά με τις περίφημες ‘’διαπραγματεύσεις’’ γύρω από τη νέα δανειακή έχει προκύψει σοβαρή εμπλοκή.

Ψίθυροι (κραυγές μάλλον) στα οικονομικά κέντρα της ηπείρου κάνουν λόγο για ‘’εθελοντική’’ συμμετοχή στο PSI, που δεν ξεπερνάει το 80%.

Η ελληνική κυβέρνηση, ως εκ τούτου, οφείλει να νομοθετήσει άμεσα για να θεσπίσει τις περίφημες ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs).

Αυτή η ατυχής εξέλιξη λέγεται ότι θα αναγκάσει την ISDA (για να μην σας κουράζω, αυτό είναι κάτι σαν τη διαιτησία μεταξύ των αρπακτικών) να ενεργοποιήσει τα CDS, κάτι που θα συνδυαστεί με την υποβάθμιση της Ελλάδας στο D από τους γνωστούς οίκους.

Αυτή λοιπόν πρόκειται να είναι η ατυχής εξέλιξη του χιμαιρικού γερμανικού σχεδίου με την κωδική ονομασία PSI.

Το επικείμενο φιάσκο θα προσγειώσει την αξιοπιστία της φράου Μέρκελ στα επίπεδα του κ. Παπανδρέου, κάτι που η ίδια προσπαθεί με κάθε μέσο να αποτρέψει.

Το ευκολότερο θύμα στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν ο κ. Σαμαράς.

Καθώς ο κ. Σαμαράς έχει επανειλημμένα ταχθεί κατά της μνημονιακής λογικής και έχει ουκ ολίγες φορές βρεθεί αντιμέτωπος με τη μήνι των Γερμανών οπορτουνιστών που παριστάνουν τους εμπνευσμένους ηγέτες, εκτιμήθηκε ότι θα αντιδράσει στα γερμανικά τετελεσμένα, προσπαθώντας να περισώσει την αξιοπιστία του.

Την στιγμή που όλη η Ευρώπη ψάχνει να βρει ένα βολικό θύμα το οποίο θα φορτωθεί το μουτζούρη της ελληνικής χρεοκοπίας, η γερμανική ηγεσία προσπαθεί ματαίως να εκβιάσει ένα ελληνικό ‘’όχι’’.

Ο κ. Σαμαράς έχει πολλάκις αποδείξει ότι δεν είναι κανένας τυχαίος και δεν πρόκειται να υποκύψει εύκολα στους τακτικισμούς των Μερκοζύ.

Θα παριστάνει πως αποδέχεται τον εκβιασμό , έως ότου οι Γαλλογερμανοί παραδεχθούν δημοσίως το mea culpa

Αν ο κ. Σαμαράς πράγματι είχε σκοπό να διαπραγματευθεί επί της ουσίας, δεν θα διύλιζε τον κώνωπα γύρω από τις συντάξεις, αλλά θα έπιανε ζόρικα θέματα, όπως το Αγγλικό δίκαιο, το ταμείο αξιοποίησης ή το ύψος του δανείου.

 Οι περισσότεροι σοβαροί αναλυτές παραδέχονται ότι οι διεθνείς αγορές είναι πλέον απόλυτα εξοικειωμένες με την πρώτη χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης και η αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ, που ενδεχομένως θα δημιουργούσε ασύμμετρες απειλές, ούτε καν συζητείται.  Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που σε κατ ιδίαν συζητήσεις εκφράζουν την πεποίθηση ότι η ελληνική χρεοκοπία είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, τόσο για να δοκιμαστεί στην πράξη το σύστημα των CDS, όσο και για να ξεσκαρτάρει μερικώς το παραφουσκωμένο τραπεζικό σύστημα.

Οι λίγοι που εμμένουν ακόμα στο σενάριο περί εξόδου από το ευρώ, απλώς ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει στο μέλλον οικειοθελώς, αδυνατώντας να τονώσει την ανταγωνιστικότητά της.

Πριν βιαστείτε να κορυφώσετε την κριτική σας στον κ. Σαμαρά, πριν αποφασίσετε να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας για την επόμενη πτήση προς την αριστερά, καλό θα ήταν να περιμένετε τις εξελίξεις.  Αν δηλαδή θα υπάρξει PSI, αν θα υπάρξει νέα δανειακή ή αν αντίθετα η κατάσταση οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Αν πάλι όλα εξελιχθούν δυσμενώς, εδώ είμαστε να πούμε επίσημα το mea culpa και πάμε παρέα στο Σύνταγμα.  Αλλά πρώτα να δούμε τις ουσιαστικές εξελίξεις.  Ξέρετε συμβαίνει η Ευρώπη να μαστίζεται από μια πρωτόγνωρη κρίση που η μετάστασή της στην Ιταλία θα σημάνει κόκκινο συναγερμό.  Συνεπώς ο κλαυθμός γύρω από την φτωχοποίησή μας, δε συγκινεί ιδιαίτερα.

Τι μέλλει γενέσθαι;

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, αφού καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός από την ελληνική κυβίστηση και αφού αποκαλυφθεί το γερμανικό φιάσκο, οι ηγέτες θα καθίσουν όμορφα και ωραία και θα αποφασίσουν νηφάλια έναν εναλλακτικό τρόπο στήριξης της χώρας μας, στη σωστή βάση αυτή τη φορά, αν δε θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο το κοινό νόμισμα.

Εκεί θα αντιμετωπιστεί και το πραγματικό πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τα συμπλέγματά της, να καταλάβει με οδυνηρό τρόπο, ότι η ελληνική κρίση χρέους, δεν είναι μια παραξενιά κάποιων ηλιοκαμένων τεμπέληδων, αλλά ένα δομικό πρόβλημα του τραπεζοκεντρικού της συστήματος, που γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια και που απειλεί να κατασπαράξει το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Auf Wiedersehen!

Kakofonix

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΑΝΤΕΛΗΣ avatar
  ΠΑΝΤΕΛΗΣ 09/02/2012 22:13:21

  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ κ.ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ

  • fwteinh avatar
   fwteinh @ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 10/02/2012 11:07:07

   Παρομοίως, αλλά μόνο να φανταστούμε μπορούμε αυτά που συμβαίνουν στο παρασκήνιο. Αφού μας εκβιάζουν οι δανειστές-τοκογλύφοι έτσι στα φανερά φαντάσου τι γίνεται στα κρυφά. Και λάβε υπόψην σου ότι από την παραπλανητική πληροφόρηση και προπαγάνδα δεν θυμόμαστε τι φάγαμε χθες,και όχι πχ τον διάλογο Σαμαρά-Γαπ τον Μάιο του 2010 στην Βουλή. Για αυτό είναι δύσκολο να κρίνει κανείς, όπως πρέπει, συνολικά την στάση κάποιου και να μην παρασύρεται από το διαφορετικό κλίμα που καλλιεργείται ανά εβδομάδα από την τηλερόραση κυρίως.

 2. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 09/02/2012 22:17:00

  Ή με άλλα λόγια φίλε Κακοφωνίξ, ήρθε η ώρα για τη Γερμανία να πληρώσει.

  Και πριν βάλει το χέρι στην τσέπη, αρχίζουν οι εμπλοκές.

  Αν τον ερμηνεύουμε σωστά τον Σαμαρά (κάτι ανάλογο έχω υποστηρίξει σε άλλο πόστ) η τακτική του είναι υπέροχη. Η στρατηγική, να καταδείξει ότι όλη η συνταγή είναι λάθος, να θέσει τη βάση μιας άλλης συνταγής και να εγγράψει υποθήκες ότι είναι ο μόνος που μπορεί να την εφαρμόσει.

  Για όσους τον κατέκριναν τόσο σκληρά και τόσο άμεσα μια επίσης ελληνική παροιμία

  Μηδένα δίκην δικάσεις, πριν αμφί μύθον ακούσεις.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Ιεροφάντης 09/02/2012 22:34:54

   Όπως τα λες, άριστε.

   Ήρθε η ώρα του ταμείου.

   Δεν θα πέσει όμως τόσο εύκολα η Μέρκελ, περιμένω αντιδράσεις αύριο στο γερμανικό κοινοβούλιο, εκτός αν παίξουν εκεί το παιχνίδι.

   • διηνεκης avatar
    διηνεκης @ kakofonix 09/02/2012 23:51:22

    Du bist der beste μεγαλε

    • Κυαίστωρ avatar
     Κυαίστωρ @ διηνεκης 10/02/2012 00:55:35

     Μπορούσαν να μας σώσουν ένα χρόνο πριν με αρκετά μικρότερο κόστος.
     Τώρα η Μέρκελ θα ματώσει και με τσακισμένη την αξιοπιστία της (τουλάχιστον στο εσωτερικό της Γερμανίας) για να μας σώσει και με μεγαλύτερο κόστος.
     Θα καταφέρει να το περάσει; Θα δείξει.

   • ΠΑΛΛΗΞ avatar
    ΠΑΛΛΗΞ @ kakofonix 10/02/2012 03:50:58

    Κακοφωνιξ δεν καταλαβαινω γιατι αναφέρεις το ¨Η ελληνική κυβέρνηση, ως εκ τούτου, οφείλει να νομοθετήσει άμεσα για να θεσπίσει τις περίφημες ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs).¨

    Για να ετοιμαστεί, να ψηφιστει και να εφαρμοστει το CAC χρειάζονται 6 μηνες!

    Επρεπε ο ΓΑΠ να το ειχε φερει εδω και 1 χρονο, ειναι ενα εργαλειο πιεσης και εμεις ΟΥΤΕ αυτο ειμασταν αξιοι να περασουμε...ΥΜΑΡΤΟΝ

    • madprof avatar
     madprof @ ΠΑΛΛΗΞ 10/02/2012 10:45:11

     Αν αληθεύει το σχόλιό σου, είναι δις Εσχάτη Προδοσία από τις ηγεσίες των εκπροσώπων της δημαγωγικής πολιτικής νεποτισμονεμενκλατούρας που κυβέρνησαν, οι οποίες αφού επιδόθηκαν σε ένα τυχοδιωκτικό ανταγωνισμό υπερχρέωσης της χώρας και των πολιτών γνωρίζοντας ότι εκποιούν την χώρα και υποδουλώνουν τους πολίτες εκδίδοντας ομόλογα του δημοσίου ή με εγγύηση του και τα διασπάθισαν ή τα ενθυλάκωσαν μεταφέροντάς τα σε φορολογικούς παραδείσους, τώρα συνεργαζόμενοι πλειοδοτούν και με βερμπαλιστικούς λεονταρισμούς να πέρνουν μέτρα Βουλγαροποίησης των πολιτών!
     No mercy στους πουλημένους και προσκυνημένους, ας κάνουμε το ελάχιστο επιτέλους! Η τραγωδία μας απαιτεί πρωτίστως Ηθική Κάθαρση!

     • madprof avatar
      madprof @ madprof 10/02/2012 11:13:03

      Προσθήκη: "... ή με εγγύηση του ..."
      ..... ή με εγγύησή του δανειοδοτούσαν τους ημέτερους επιχειρηματοαλήτες .....

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ ΠΑΛΛΗΞ 10/02/2012 14:31:53

     Αν αυτό που λέτε αληθεύει, η θεωρία μου παίρνει πόντους.

     Δεν είμαι παντογνώστης, δεν γνωρίζω παρά ελάχιστα νομικά. Διαβάζω όμως ότι τα CACs θα ψηφιστούν την Κυριακή.

     Αν χρειάζονται έξι μήνες, τότε το PSI πάει περίπατο. Για ποιό πράγμα συζητάμε;

   • franc avatar
    franc @ kakofonix 10/02/2012 09:35:14

    Mην ανησυχείς Κακοφωνίξ,
    Οι αντιδράσεις της θα είναι συνέχεια του θεάτρου που παίζει απ' τη μέρα που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ γελάνε με το ταλέντο της . Αλήθεια απροσδόκητο για πρώην κομσομόλα...Τη συμφωνία που ήθελαν ο Νταλλάρας τους την έχει ήδη παραδώσει και νομίζω οτι είναι ευχαριστημένοι απ' τα κέρδη.
    Καί μην ξεχνάμε ο Σαμαράς έχει συναντήσει Αυτοπροσώπως τον Μεγάλο Εβραίο πρό ημερών και αυτά που είπανε δεν θα τα μάθει ποτέ η Μέρκελ...

 3. perastikos avatar
  perastikos 09/02/2012 22:17:25

  ενδιαφερουσα αναλυση... μεχρι τοτε τι? δεν θα παει η σημερινη "συμφωνια" για επικυρωση στη Βουλή το Σαββατοκυριακο?

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ perastikos 09/02/2012 22:37:05

   Αυτό περιμένουν και οι Γερμανοί. Ένα όψιμο όχι από την ελληνική βουλή. Κατά τη γνώμη μου, αν δεν έχουμε άλλες εξελίξεις στο PSI, οφείλουν να το ψηφίσουν. Να πάρει την ευθύνη (και τις αποφάσεις) η Γερμανία. Άλλωστε, αν τελικά πάμε σε άτακτη ή σε κάτι άλλο, μπορούμε να νομοθετήσουμε ξανά.

   • Δημ. Κρεμ. avatar
    Δημ. Κρεμ. @ kakofonix 10/02/2012 00:51:47

    Τι λές άνθρωπε μου ;
    Να ψηφίσουμε 35% μείωση των μισθών ;

    Αν ειναι έτσι όπως τα λές, τότε πρόκειται για ένα παιχνίδι του ποιός θα καθυστερήσει πιο πολύ.

    Ας βρεί τρόπο νατο τρενάρει ο Σαμαράς. Ας ζητήσει εκλογές για τα νέα μέτρα ....

   • Κοινὸς νοῦς avatar
    Κοινὸς νοῦς @ kakofonix 10/02/2012 09:56:46

    Ὁ κ. Γιουνκέρ ἐζήτησε μέχρι τὴν Κυριακή (δηλαδή, μεθαύριο) νὰ ἐγκριθεῖ (δηλαδή ψηφισθεῖ) ἡ δανειακὴ σύμβαση.

    Ἀν'αὐτὸ γίνει, τὶ νόημα ἔχουν ὅλα αὐτὰ ποὺ λέτε; Καὶ τὶ θὰ πεῖ νὰ νομοθετήσομε ξανά; Ἐννοεῖτε νὰ ψηφίσομε τὴν δανειακὴ σύμβαση τὴν Κυριακή καὶ νὰ τὴν... "ξεψηφίσομε" τὴν Δευτέρα; Μᾶς δουλεύετε;

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ Κοινὸς νοῦς 10/02/2012 14:35:34

     Δεν ψηφίσουμε την Κυριακή για τη δανειακή. Η δανειακή είναι άλλο κεφάλαιο. Την Κυριακή ψηφίζουμε τα μέτρα που απαιτούνται για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της δανειακής (εφόσον προχωρήσει ικανοποιητικά το PSI).

     Δεν δουλεύω κανένα, αγαπητέ, το μόνο που σας ζητώ είναι να μη μασάτε παπαγαλίνη αδιαμαρτύρητα, αλλά να εστιάσετε στα πραγματικά γεγονότα.

     Αν την Κυριακή ψηφιστούν τα παράλογα μέτρα και τελικώς η δανεική όπως φαίνεται ναυαγήσει, η βουλή θα ξαναψηφίσει μια ηπιότερηπαραλλαγή τους, ανάλογα με τις ανάγκες του νέου προγράμματος.

     • Κοινὸς νοῦς avatar
      Κοινὸς νοῦς @ kakofonix 11/02/2012 00:51:18

      Ἔχετε δίκηο. Πράγματι τὴν Κυριακὴ ψηφίζονται τὰ μέτρα καὶ ὄχι ἡ σύμβαση. Ζητῶ συγγνώμη.

      Μιὰ σημείωση: Πολλὰ ΜΜΕ, ἀκόμα καὶ ἡ πρόσκληση γιὰ τὴν συγκέντρωση τῆς Κυριακῆς στὸ Σύνταγμα, στὴν ψήφιση τῆς δανειακῆς καὶ ὄχι τῶν μέτρων ἀναφέρονται. Μήπως γιὰ τό σημεῖο αὐτὸ χρειάζεται περισσότερη ἐνημέρωση;

 4. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 09/02/2012 22:23:24

  ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ: Μακάρι να είναι έτσι όπως μας τα λες Κακοφωνίξ. Εγώ όμως θα σου δείξω πως οι άρχοντες μας δεν είναι τόσο σοφοί και ούτε τόσο μεγάλοι όσο νομίζεις. Η γυναίκα μου είναι πενήντα χρονών και είναι γαζώτρια σε μια ιδιωτική εταιρεία. Με τα μέτρα που συμφώνησαν οι τέσσερις άρχοντες μας σε λίγο καιρό η εταιρεία αυτή θα την απολύσει και στην θέση της θα πάρει μια νεοπροσλαμβανόμενη. Για να μην γίνει αυτό θα πρέπει η γυναίκα μου να δεχτεί τους μισθούς μιας νεοπροσλαμβανόμενης και να χρωστά και ευγνομωσύνη στην εταιρεία που της δίνει ένα πιάτο φαί. Ο Αλέξανδρος ήταν Μέγας επειδή όταν οι στρατιώτες του δεν είχαν νερό να πιούν έχυνε στο έδαφος και το δικό του νερό. Οι τέσσερις σοφοί και μεγάλοι άρχοντες μας την στιγμή που έχουν άφθονο νερό για τον εαυτό τους το στερούν από τον λαό που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

  • Φακ Κώστας avatar
   Φακ Κώστας @ Χρήστος Δημάρης 09/02/2012 23:10:47

   άψογη θέση...

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Χρήστος Δημάρης 09/02/2012 23:29:05

   Αυτό ακριβώς σας λέω, ότι καμία συμφωνία δεν υφίσταται. Η ελληνική πλευρά αποδέχτηκε όλα όσα ζητήθηκαν, αλλά η άλλη πλευρά υπαναχωρεί. Είναι προφανές ότι εκβιάζουν ένα όχι. Αφού προσπάθησαν με τον επίτροπο και το ταμείο (άκομψα) σε λίγο θα ζητήσουν τον Παρθενώνα, μέχρι κάποιος να τους πει Αι σιχτίρ. Μέχρι τότε:

   Η βουλή δεν έχει ακόμα επικυρώσει κανένα μέτρο
   Η συμφωνία δεν έχει γίνει αποδεκτή από την τρόικα
   Καμία δανειακή δεν έχει υπογραφεί
   Κανένα PSI δεν έχει προχωρήσει (λείπουν και τα ρημάδια τα 30δις)

   Καλό θα είναι να κλαίμε στην ώρα μας.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ kakofonix 09/02/2012 23:40:04

    Αν δεν απατώμαι, τους πρώτους κιόλας μήνες του 2010 (πριν καν την προσφυγή στο ΔΝΤ), κάποιες γερμανικές κωλοφυλλάδες έγραφαν με πηχυαίους τίτλους "Πουλήστε την Ακρόπολη αν θέλετε λεφτά".

    • O.I. avatar
     O.I. @ Αυριανιστής 10/02/2012 01:13:55

     Καί πρίν λίγες μέρες λέγαν νά τήν νοικιάσουμε σέ κάποιους ξένους, άν θυμάμε καλά, γιά νά έχει έσωδα η χώρα..!

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ kakofonix 09/02/2012 23:58:32

    Η ΨΥΧΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Επαναλαμβάνω ότι μακάρι τα πράγματα να είναι όπως μας τα λες. Αν όμως τα πράγματα είναι όπως μας τα λες τότε ο Σαμαράς θα έπρεπε να τα δεί πιο νωρίς και να έβρισκε έναν ωραίο τρόπο και να μην στήριζε την κυβέρνηση του Παπαδήμου. Σε αυτήν την περίπτωση θα εξέθετε όλους τους άλλους (αφού ο Γιωργάκης ποτέ δεν θα έλεγε όχι) και θα γινόταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Αυτήν την στιγμή όμως με την στάση του έχει προκαλέσει και ρήγμα στην ψυχική ενότητα της παράταξης του. Και απορώ με όλους τους πολιτικούς μας αρχηγούς αφού κανένας τους δεν δίνει την σημασία που πρέπει στην ψυχική ενότητα και της παράταξης του και του Ελληνικού λαού.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ kakofonix 10/02/2012 00:54:02

    Κακοφωνίξ

    Προσωπικά κρατιέμαι και δεν κλαίω ακόμα.
    Θα σε περιμένω να μου πεις πότε να αρχίσω.

   • Γιάννης_Άλιμος avatar
    Γιάννης_Άλιμος @ kakofonix 10/02/2012 09:03:10

    Μου θυμίζεις το γνωστό:
    Γκολ εσείς, σέντρα εμείς....

   • Κοινὸς νοῦς avatar
    Κοινὸς νοῦς @ kakofonix 10/02/2012 10:00:23

    Επειδὴ ἐσεῖς ἐδῶ ἔχετε βαλθεῖ νὰ μᾶς τρελλάνετε: ἡ ΝΔ θὰ ψηφίσει τὴν δανειακὴ σύμβαση ἢ ὄχι;

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ Κοινὸς νοῦς 10/02/2012 14:37:36

     Κάθε πράγμα στην ώρα του. Η λογική λέει ότι θα ψηφίσει τα μέτρα, για να διαπραγματευτεί τη δανειακή. Αλλά ποιά δανειακή; Εδώ είναι το ζητούμενο.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ kakofonix 10/02/2012 16:11:06

      Σωστός! Δε βλέπω να φτάνουμε στη δανειακή. Απλά οι της ΕΕ και του ΔΝΤ θέλουν κάποιον (Σαμαρά εν προκειμένω) για να τον δείχνουν ως ένοχο στους ψηφοφόρους τους όταν θα εξηγούν γιατί απέτυχαν στο θέμα της Ελλάδας που θα μπορούσε να λυθεί σε 1 νύχτα με το ευρωομόλογο...

 5. drider avatar
  drider 09/02/2012 22:26:33

  Συγνώμη Kakofonix αλλά θα διαφωνήσω με την ανάλυση σου, γιατί έχει ένα πολύ σοβαρό κενό: Αν δηλαδή δεν υπήρχε ο Σαμαράς, η Ευρώπη δεν θα ήταν αναγκασμένη να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα;

  Εκτός αν θεωρείς ότι ο Σαμαράς είναι η πεταλούδα που πετάει πάνω από το Πεκίνο (θεωρία του χάους).

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ drider 09/02/2012 22:58:55

   Δεν έχει να κάνει πρωτίστως με τον Σαμαρά, αγαπητέ. Ο Σαμαράς απλά βολεύει ως θύμα. Ασφαλώς και οι Γερμανοί θα έρθουν αντιμέτωποι με τα σκατά τους.

   Είναι θέμα γοήτρου. Αν εκβίαζαν ένα ελληνικό όχι, θα βγαίναν λάδι.

   • drider avatar
    drider @ kakofonix 09/02/2012 23:22:37

    Λάθος τακτική περιγράφεις γιατί νομίζω ότι μας ενδιαφέρει περισσότερο τι θα γίνει με τη χώρα μας παρά αν οι Γερμανοί/Ευρωπαίοι βγουν λάδι ή όχι.

    Σύμφωνα με τη λογική σου θα έπρεπε να τους επιτρέψουμε να κάνουνε ακόμα χειρότερα...

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ drider 09/02/2012 23:31:16

     Μπορούμε να τους απαγορεύσουμε να κάνουν οτιδήποτε, αλλά να τους επιτρέψουμε να λένε ότι θέλουν. Σκυλί που γαβγίζει.

     • drider avatar
      drider @ kakofonix 10/02/2012 00:08:56

      2 χρόνια τώρα έχουν κάνει πολύ ζημιά - δαγκωματιές. Κάποιοι κερδίζουν πολλά από αυτή την ιστορία.

      Απλώς το γάβγισμα εξυπηρετεί τη διάσωση των ελίτ, των δικών μας αλλά και των δικών τους.

      Πολύ βολικό το δίπτυχο οι "τεμπέληδες" Έλληνες και οι "κακοί" βορειο-ευρωπαίοι.

     • madprof avatar
      madprof @ drider 10/02/2012 11:27:54

      Πες τα drider, γιατί πολλοί βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος.
      Πάντως την πτωχοποίηση, την υπαρξιακή κατάρρευση και τελική Αλβανοποίηση δεν την γλιτώνουμε εμείς οι άνεργοι, χρεοκοπημένοι επαγγελματίες, υποαπασχολούμενοι, τίμια εργαζόμενοι για τον επιούσιο, δυστυχώς!

     • drider avatar
      drider @ drider 10/02/2012 12:15:41

      @madprof

      Ναι, αλλά όλοι εμείς παράγουμε το πραγματικό πλούτο σε αυτή τη χώρα. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

      Οπότε το πραγματικό ερώτημα είναι αν θα τους αφήσουμε να μας Αλβανοποιήσουνε/Κινεζοποιήσουνε ή επιτέλους θα ξεσηκωθούμε.

      Δεν βλέπω άλλη διέξοδο, με δεδομένο ότι η πολιτική μας τάξη έχει αποδειχθεί τόσο πρόθυμη να μας οδηγήσει στην εξαθλίωση...

     • madprof avatar
      madprof @ drider 10/02/2012 14:04:25

      Μήπως ο ανεξέλεγκτος ξεσηκωμός (αφού πλέον η πλειοψηφία των δημαγωγικών πολιτικών κυμβάλων έχει απαξιωθεί στις συνειδήσεις των πολιτών) αποτελέσει αφορμή να οδηγηθούμε σε καταστάσεις Αργεντινής - πλήρους διάλυσης - αναρχίας και τους κάνουμε το χατήρι;
      Σου προτείνω να διαβάσεις το σχόλιο του anonymous (παρακάτω) και την παραπομπή του στο άρθρο του By Ricardo Hausmann!
      Δυστυχώς, η πείνα και η εξαθλίωση φαίνεται να αποτελούν μονόδρομο!

     • drider avatar
      drider @ drider 10/02/2012 15:00:24

      @madprof
      Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελέγξιμος ή ανεξέλεγκτος ξεσηκωμός (μου θυμίζει μάλιστα τη συζήτηση περί ελεγχόμενης ή μη χρεωκοπίας ενώ είμαστε ήδη χρεοκωπημένοι)

      Όσο για τον αγαπητό οικονομολόγο συμφωνώ απολύτως για την αναγκαιότητα των εξαγωγών αλλά επέτρεψε μου να διαφωνήσω ως προς τη μέθοδο επίτευξης αυτου του στόχου.

      Υ.Γ. προφανώς δε θεωρώ το παράδειγμα της Αργεντινής επιτυχημένο... Είμαι αντίθετος σε κάθε λύση που σαρώνει τους οικονομικά αδύναμους.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ kakofonix 10/02/2012 16:11:37

    Αυτό είναι!

 6. QQ avatar
  QQ 09/02/2012 22:26:34

  Το net notional των CDS είναι στα 3 δις $.
  Κανένα πρόβλημα μα κανένα δεν θα δημιουργηθεί από την ενεργοποίηση τους.
  Βρες άλλη ιστορία.
  Με εκτίμηση
  QQ

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ QQ 09/02/2012 23:00:20

   Όταν αναφέρομαι στα CDS δεν εννοώ ότι θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας. Εννοώ ότι τυχόν ενεργοποίηση των CDS ακυρώνει στην πράξη τον εθελοντικό χαρακτήρα της συμφωνίας, δηλαδή ακυρώνει την ίδια τη συμφωνία.

   • Ιεροφάντης avatar
    Ιεροφάντης @ kakofonix 09/02/2012 23:22:22

    Και μη ξεχνάμε και τον ψυχολογικό αντίκτυπο στους επενδυτικούς κύκλους.

    Μια χώρα της ζώνης του ευρώ πτωχεύει άτακτα, και οι πιστωτές της ενεργοποιούν ρήτρες ασφάλισης κινδύνου έναντι χρεοκοπίας.

    Την επόμενη μέρα το νόμισμα θα πιεστεί αφόρητα, οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης θα πάνε στο θεό, για τις χώρες του πυρήνα της ευρωζώνης θα αρχίσουν τα πράγματα να σοβαρεύουν επικίνδυνα, οι Τράπεζές της θα υποστούν κύμα αποεπένδυσης, και τα CDS για τις άλλες χώρες θα γίνουν ανάρπαστα.

    Δεν είναι λίγο και αυτό...

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ Ιεροφάντης 10/02/2012 01:07:46

     Η αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία που επιβάλει ο Μερκοζί είναι το υποκατάστατο της νομισματικής διοίκησης που λόγω έλλειψης Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας στερείται η Ζώνη του Ευρώ.
     Γι'αυτό και η επιμονή για εφαρμογή ακραίων μέτρων χωρίς πρόνοια για ανάπτυξη.
     Στην προκειμένη περίπτωση αδιαφορούν για την ανάπτυξη ή μάλλον την περιφρονούν, θυσιάζοντας την Ελλάδα προκειμένου να δείξουν στις Αγορές τη Σιδηρά πυγμή με την οποία διοικούνται οι χώρες του Ευρώ.
     Ταυτόχρονα επιτυγχάνουν μείωση των δανειακών αναγκών της Ελλάδας σε ονομαστικό επίπεδο δηλαδή αριθμό δις ευρώ παρά την ποσοστιαία διατήρηση ή και μικρή αύξηση του ελλείμματος.
     Κατά τη γνώμη μου θα έκαναν πίσω γιατί σε περίπτωση άρνησης της Ελλάδας να υπακούσει θα ακολουθούσε νομισματικός Αρμαγεδών,
     Δηλαδή πέρασαν τη μπλόφα τους και αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι δε θα δούμε ποτέ τα χαρτιά τους.

   • Χανιώτης avatar
    Χανιώτης @ kakofonix 10/02/2012 00:34:02

    Αγαπητέ Κακοφωνίξ, αν και θέλω να ελπίζω ότι έχεις δίκιο, δεν πείθομαι: Βασίζεις όλο το σκεπτικό στην (ενδεχόμενη) ενεργοποίηση των CDS. Αυτή όμως αφορά μόνο τους κατόχους τους (με το net notional value abt 3,5 δισ.). Μήπως εννοείς ότι η ενδεχόμενη προσφυγή κάποιων στον ISDA θα ωθήσει άλλους (που δεν έχουν CDS) να μη συμμετέχουν στο PSI, σε τέτοια έκταση ώστε να μην φτάσει το PSI το όριο πάνω από το οποίο θα ισχύσουν τα CACS Έχεις κάποιο λόγο να πιστεύεις ότι θα συμβεί αυτό ;

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ Χανιώτης 10/02/2012 01:13:37

     Το προχωράω περισσότερο:

     Αν ενεργοποιηθούν τα CDS, θα έχει αποτύχει το PSI, θα πάμε δηλαδή σε αυτό που όλοι ξορκίζουν, μια χρεοκοπία εντός ευρωζώνης.

     Αν δεν ενεργοποιηθούν, θα έχει αποτύχει παταγωδώς ο θεσμός και ενδέχεται το κόστος τους να περάσει την ίδια ώρα στο επιτόκιο των ομολόγων.

 7. Γιάννης avatar
  Γιάννης 09/02/2012 22:29:35

  Η ειρωνία είναι ότι ούτε ο Παπαδήμος, ούτε ο Προβόπουλος ήθελαν ποτέ το κούρεμα. Ήξεραν τι σημαίνει. PSI=Ποίηση. Τώρα οι Μέρκελ ζητά ψήφιση των μέτρων στη Βουλή. Θα την έχει.

  Ένοχες οι κυβερνήσεις Σημίτη-Καραμανλή που κρύβαν την αλήθεια για τα έλλειματα. Όμως οί τωρινοί δεν θα μπορούν να πάνε σπίτι τους. Θα χάσουν 120 βουλευτές. να τους δω πως θα πάνε στην επαρχία να δούνε τον κόσμο.

 8. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 09/02/2012 22:30:25

  Η αλήθεια είναι ότι ένιωσα ζόρικα με τις τελευταίες αποφάσεις. Αλλά δεν βγήκα να κατηγορήσω τον Σαμαρά. Ακόμα νιώθω ότι ο Αντώνης ξέρει τι κάνει κι ότι μέσα σ' αυτή την πρωτόγνωρη θύελλα κάτι καλό θα βγει στο τέλος. Μπορεί να πετάω στα σύννεφα αλλά το ένστικτό μου αυτό λέει. Είδωμεν!

 9. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 09/02/2012 22:31:28

  "Αν ο κ. Σαμαράς πράγματι είχε σκοπό να διαπραγματευθεί επί της ουσίας, δεν θα διύλιζε τον κώνωπα γύρω από τις συντάξεις, αλλά θα έπιανε ζόρικα θέματα, όπως το Αγγλικό δίκαιο, το ταμείο αξιοποίησης ή το ύψος του δανείου"

  Κοινώς, δείρ’ τονε για τ’ αβγό, να μην σου πάρ’ την κότα....

 10. amt avatar
  amt 09/02/2012 22:32:04

  Η όλη σου ανάλυση έχει βάση και περιγράφει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη. Αλλά από εκεί ως του σημείου να λες ότι ο Σαμαράς λόγω αυτών όλων αποφάσισε να πει ναι σε όλα για να ντριμπλάρει, είναι, με συγχωρείς, για γέλια.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ amt 09/02/2012 23:32:50

   Εκ του αποτελέσματος, αγαπητέ, εκ του αποτελέσματος...

 11. Orestios avatar
  Orestios 09/02/2012 22:32:51

  Εξαιρετικός Κακοφωνίξ.
  Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ πάσχουν και η μπόζα που αναδύεται από αυτόν τον οργανισμό θυμίζει τις τελευταίες μέρες της Σοβιετίας.
  Η γραφειοκρατική ελίτ, μια δυσκίνητη και βαθιά αντιδημοκρατική ελίτ, με εμμονή στον έλεγχο και τον Κεντρικό Σχεδιασμό, κατάλοιπο του σοσιαλιστικού της παρελθόντος, φανερώνει πόσο άστοχη ήταν η συμπόρευση των Ελλήνων μαζί με αυτή την συμμορία αρπακτικών.
  Υπάρχει μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης εκτός αυτού του Κεντρικού Σχεδιασμού και είναι ο Καπιταλισμός, ο μόνος δρόμος για την ύπαρξη της μεσαίας τάξης που εγγυάται την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 12. anonymous avatar
  anonymous 09/02/2012 22:32:57

  Θεωρώ ότι από τους ξένους οικονομολόγους είναι ο μόνος που έχει καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα της Ελλάδας. Έλλειψη εξαγωγών, ελλειμματικό ισοζύγιο, μη εισαγωγή χρήματος.

  Λύσεις υπάρχουν αλλά απαιτούν σοβαρό σχεδιασμό, πρωτογενή εργασία και δουλειά πεζοδρομίου.

 13. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/02/2012 22:36:54

  Κακοφωνίξ με έφτιαξες

 14. ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС avatar
  ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС 09/02/2012 22:42:16

  Έχω εμπιστοσύνη στον Σαμαρά. Ο Αντώνης "παίζει μεγάλη μπάλα' και αυτό θα φανεί την κατάλληλη στιγμή. ΑΥΤΗ τη στιγμή "παίζει καθυστερήσεις " γιατί δεν έχει προετοιμαστεί η χώρα για το ΟΧΙ. Όταν θα συντρέχουν όλες οι προυποθέσεις για να ειπωθεί το ΟΧΙ (προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, ενημέρωση του λαού, "εξασφάλιση¨από τον Βλαδίμηρο...) τότε θα τους τρίψει το μνημόνιο στη μούρη.

  мы победим

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС 09/02/2012 23:12:23

   Μια από τις βασικές "προετοιμασίες του κρατικού μηχανισμού" είναι και η, εν κρυπτώ και παραβύστω, εκτύπωση εθνικού νομίσματος. Πώς πιστεύεις ότι θα μπορούσε να γίνει αυτό όταν:
   -ο Σαμαράς δεν είναι στην κυβέρνηση (και εννοώ δική του, αυτοδύναμη, δεν εννοώ το σημερινό εξάμβλωμα που απλά τον βάζει στο κάδρο)
   -σύσσωμος ο ευρωλιγούρικος εσμός, με επικεφαλής τον δοτό πρωθυπουργό, κινεί τα νήματα και ποτέ δεν θα έδινε εντολή για να γίνει κάτι τέτοιο
   -ακόμα κι αν (λέμε τώρα) ξεκινούσε κάτι τέτοιο, θα διέρρεε άμεσα εκ των ένδον του Εθνικού Νομισματοκοπείου.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Αυριανιστής 09/02/2012 23:16:08

    Ωραία.
    Ξεπερνώ την ...αυτοδυναμία μετά την διαπραγμάτευση και τον ....Αβραμόπουλο.
    Για να τυπώσεις φανερά ή κρυφά νόμισμα από που παίρνεις χαρτί;
    Γνωρίζεις;

    Για να μην αναφέρουμε προετοιμασία, χρόνια κλπ πάλι.

    • Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
     Δημήτρης Σκαμπαρδώνης @ Ο Ιθαγενής 10/02/2012 00:34:26

     Το χαρτί το προμηθεύει καναδική εταιρία καί για να γίνει νέο νόμισμα θέλει 12-14 μήνες

     • sawas avatar
      sawas @ Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 10/02/2012 08:00:28

      Οι μετοχές των εταιριών αυτών πήραν την ανιούσα....
      http://goo.gl/04R7F

  • perastikos avatar
   perastikos @ ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС 10/02/2012 00:42:27

   Ξέρεις κάτι που δεν ξερουμε?

 15. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 09/02/2012 22:42:55

  Τώρα φυσιολογικά, η Μέρκελ, δεν θα θέλει να ψηφιστεί το μνημόνιο από τη βουλή.
  Γι΄αυτό οι πασόκοι βουλευτές σηκώνουν την παντιέρα της αντιμνημονιακής επανάστασης;
  Καιρός να πέσουν οι μάσκες.
  Όταν ο Α. Σαμαράς της είπε, οτι αν το πρόγραμμά σου για την Ελλάδα αποτύχει, εγώ θα είμαι αυτός που θα το διορθώσει. Πρώτα όμως πρέπει να ξεφτιλιστεί και επι τέλους να γίνει κατανοητό απ΄ολα τα κράτη της ΕΕ, ποιος υπονομεύει την ύπαρξή της.
  Κάθε κατεργάρης στον πάγκο της.
  Μπράβο Α. Σαμαρά, που δεν της έδωσες άλλοθι, για την οικτρή αποτυχία της!

 16. Kst avatar
  Kst 09/02/2012 22:43:10

  Το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που θα ψηφιστούν τα μέτρα στην βουλή θα είναι δεσμευτικά και δεν θα υπάρχει επιστροφή από το αγγλικό δίκαιο και τα ανταλλάγματα σε περίπτωση που δεν μπορούμε να αποπληρωσουμε τα δάνεια. Επίσης η φτωχοποιηση των ελλήνων θα είναι δεδομενη και θα οδηγήσει σε κοινωνικές αναταραχές.

  • dimokritos_1 avatar
   dimokritos_1 @ Kst 10/02/2012 00:25:35

   Νομίζω πως προυπόθεση για την ισχύ αυτών ακόμα και αν ψηφιστούν είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του PSI... Παρακαλείται να απαντήσει κάποιος που να ξέρει!

 17. anonymos avatar
  anonymos 09/02/2012 22:44:01

  Μία τόσο εμβριθής ανάλυση, υπάρχει περίπτωση να αποκαλύπτει την σκέψη του ΑΣ;
  Και εάν ναι, πως δεν ανησυχεί ο αρθρογράφος μήπως και το αντίπαλο "στρατόπεδο" αποκτήσει πρόσβαση σε αυτήν την ευφυή σύλληψη με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η επιτυχία του εγχειρήματος;

  • fantomas avatar
   fantomas @ anonymos 09/02/2012 23:03:23

   ΟΠΩΣ ΛΕΣ ........ Μία τόσο εμβριθής ανάλυση.
   ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ !
   ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ......... ΔΙΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΥΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ !!!

 18. rodolfo chikilicuatre avatar
  rodolfo chikilicuatre 09/02/2012 22:44:26

  μέχρι και πριν από λίγο καιρό λέγαμε εκλογές εδώ και τώρα διότι υπάρχει και ο άλλος δρόμος....(βλέπε Ζάππειο 1&2) αν αύριο γίνουν εκλογές εγώ τι να ψηφίσω..........την συγκηβέρνηση με τα λαμόγια που ρίμαξαν την χώρα ή το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στους τροικανούς.....?? για πές μου ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΟΥ???

  ======================================
  rodolfo chikilicuatre.
  ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΛΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.

 19. Απόστολος avatar
  Απόστολος 09/02/2012 22:44:55

  Πες τα!

 20. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 09/02/2012 22:45:32

  Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν την Κυριακή σε αυτό που θα ψηφιστεί θα αναφέρεται και το θέμα του δικαίου.
  Την Κυριακή θα ψηφίσουμε για νέο Μνημόνιο;

  • Απόστολος avatar
   Απόστολος @ Γιαννης Ν. 09/02/2012 22:54:05

   Θα εξουσιοδοτήσουν τον Παπαδήμο και Βενιζέλο να υπογράψουν τη νέα δανειακή; Το έργο θα επαναληφθεί;
   Ας περιμένουμε να μας διαψεύσουν τα γεγονότα.

 21. fantomas avatar
  fantomas 09/02/2012 22:48:15

  Πολιτικη ειναι ο δρομος των αδιεξοδων εως οτου εμφανιστει ο απροβλεπτος παραγον !!
  Ακομα και αν ειναι μια πεταλουδα στο Πεκινο ή στη Μοσχα !!

 22. STEFANOS GRAGAS avatar
  STEFANOS GRAGAS 09/02/2012 22:52:05

  Δηλαδή κακοφωνίξ, μας λες οτι πρεπει ολοι να παρακαλαμε να ψηφιστει απο τη Βουλή το έκτρωμα ???και τότε τι θες να πας στο Σύνταγμα ??/να συμπαρασταθείς στους σκληρά εργαζόμενους υπηρέτες του λαού ??/ περίμενα κάτι πιο αιχμηρό...μάλλον προσπαθείς να βρείς ελαφρυντικά...κατανοητό...
  υ.γ. απορώ άραγε γιατί δεν ασχολήθηκε με το αγγλικό δίκαιο ενω ήθελε...έκανε μπλόφα ??? κακοφωνίξ σκέψου άλλη δικαιολογία-θεωρία...σήμερα αυτή δεν πιάνει...απίστευτο !~!!

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ STEFANOS GRAGAS 09/02/2012 23:09:34

   Αγαπητέ, νιώθω απόλυτα τη δικαιολογημένη οργή όλων σας. Εγώ ισχυρίζομαι το εξής πολύ απλο:

   Ας περιμένουμε να δούμε μήπως τυχόν οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώσουν εκ των υστέρων τη στάση Σαμαρά. Και αυτό είναι πολύ πιθανόν καθώς τα μηνύματα που έχουμε δείχνουν τάση αναβολής, που με τη σειρά της δείχνει άτακτη χρεοκοπία.

   Αν οι παπαγάλοι είχανε δίκιο, σήμερα θα έπρεπε να ανοίγουν σαμπάνιες στο γιουρογκρουπ.

   Πρόκειται απλά για μια εκτρωματική συμφωνία που δε συμφέρει κανένα (πλην των εγχώριων τραπεζών και των τσιρακίων τους) και δεν τη θέλει κανένας. Παραμένει ζητούμενο ποιός θα χρεωθεί την αποτυχία.

   Το παίγνιο είναι πολιτικό:

   ΑΝ την αποτυχία χρεωθεί ο Σαμαράς, θα κατηγορηθεί μέχρι 10 γενιές ότι οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, ως ανεύθυνος πολιτικάντης.

   Αν την αποτυχία χρεωθεί η Μέρκελ, θα κατηγορηθεί τουλάχιστον για ολιγωρία και θα την κράζει όλος ο πλανήτης για μερικούς μήνες. Για επανεκλογή, ούτε λόγος.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ kakofonix 09/02/2012 23:36:35

    Και πιστεύεις ότι είναι εύκολο να παγιδευτεί η γριά αλεπού; Λες να μην έχει κάνει τα κουμάντα της για μια ανώδυνη έξοδο;

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ Αυριανιστής 09/02/2012 23:56:18

     Περιμένω με αγωνία το επόμενο χτύπημα, που λογικά θα είναι συντριπτικό. Έχω εμπιστοσύνη στον Σαμαρά.

     • tak avatar
      tak @ kakofonix 10/02/2012 13:33:10

      Kakofonix, το ότι θα δικαιωθεί ο Αντώνης, είναι σίγουρο και δεν πιστεύω πως θα αργήσει και πολύ η στιγμή της δικαίωσής του. Μιλάμε για την απόλυτη δικαίωση γιατί επί μέρους ... τα "όνειρα" παίρνουν την εκδίκησή τους... Πολλοί από τους μετέχοντες στο διάλογο, ψάχνουν τον από μηχανής θεό. Ο Αντώνης δεν είναι θεός, είναι ένας έντιμος και ταυτόχρονα ικανότατος πολιτικός... Τον κρίνουν αυτοί, οι οποίοι δεν του έχουν δώσει ούτε μια υποψία ευκαιρίας...
      Τέλος πάντων, θα τα δούμε στην πορεία, όσο δε για την εμπιστοσύνη, είναι ο μοναδικός στον οποίο μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη αλλά και να επενδύεις τα όνειρα των παιδιών σου...

   • Orestios avatar
    Orestios @ kakofonix 10/02/2012 01:17:01

    Κακοφωνίξ, πράγματι η συμφωνία γίνεται για να σωθούν μόνο οι τραπεζίτες και τα τσιράκια τους.
    Όμως μετά τη συμφωνία το γιουρογκρουπ είπε ψηφίστε τα μέτρα και τα βρίσκουμε. Το πάνε όλο σε αναβολή και αυτό δείχνει πως δεν έχουν καμία διάθεση να ρισκάρουν.
    Αντιθέτως διέρευσε βιντεάκι με υπόσχεση σε Πορτογαλία πως θα ελαφρύνουν εκεί τις απαιτήσεις τους.

    Υπάρχει μεγάλο θέμα με την απουσία διάθεσης συνεργασίας των οργάνων της Ευρώπης της αλληλεγγύης.
    Αρνούνται να κάνουν βήματα και τα θέλουν όλα δικά τους. Αυτό δεν το λες διαπραγμάτευση αλλά επιβολή.
    Κάποιοι τους έδωσαν το δικαίωμα και συνεχίζουν.
    Υπάρχουν και όρια.

   • spiros avatar
    spiros @ kakofonix 10/02/2012 06:31:08

    Ακριβώς. Η συμφωνία δεν επιτυγχάνεται χωρίς στρογγυλό τραπέζι. Η δια τηλεφώνου συμφωνία είναι λόγια του αέρα. Απλώς έδειξε : την δυνατότητα διαπραγμάτευσης που μέχρι σήμερα δεν δεχόταν κανένας, την μη σοβαρότητα της συμφωνίας Το σημαντικότερο την υπαναχώρηση της Γερμανίας και ειδικά του "διδύμου της συμφωράς" ,μερκοζύ. Αποδεικνύονται χερότεροι του ΓΑΠ γιατί πιστεύουν ότι με λόγια σώζεται η παρτίδα.

   • madprof avatar
    madprof @ kakofonix 10/02/2012 14:25:05

    Ίδωμεν, οι καιροί ου μαινετοί!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ STEFANOS GRAGAS 09/02/2012 23:35:28

   Δεν έχουν προχωρήσει τα θέματα που δεν ασχολήθηκε και για αυτό το λόγο ωρύονται οι Γερμανοί πως έχουν γίνει πολύ λίγα από όσα πρέπει μετά τις διαπραγματεύσεις. Τους μπλόκαρε λοιπόν στις συντάξεις για να κερδίσει χρόνο. Και θα το δει και ο πλέον δύσπιστος από τις αντιδράσεις των "εταίρων" τις επόμενες μέρες...

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Γεώργιος Τ. 10/02/2012 08:34:37

    Ακριβώς. Θέμα αγγλικού δικαίου κλπ δεν έχει τεθεί καν. Αν το είχε δεχτεί θα μας το ανακοίνωναν αμέσως

 23. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/02/2012 22:56:02

  Κακοφωνίξ, όλη αυτή η χρονοσειρά που μας παρουσίασες, μού φαίνεται να ψιλοτραβάει σε μάκρος. Ερωτώ λοιπόν: μέχρι να φτάσουμε στο σημείο του αδιεξόδου, που θα οδηγήσει τα θηρία να κάτσουν σαν γατούλες να ψάξουν "εναλλακτικό τρόπο στήριξης", θα έχουν στο μεταξύ ψηφιστεί οι εφαρμοστικοί νόμοι της εξαθλίωσης και της υποδούλωσης, ή όχι; Και αν έχουν ψηφιστεί και τεθεί σε ισχύ, τι νόημα έχει πλέον οποιοσδήποτε "εναλλακτικός τρόπος";

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Αυριανιστής 09/02/2012 23:13:20

   Έχει. Αυτό που συζητείται έντονα στην Ευρώπη είναι η ανάγκη ύπαρξης ενός σχεδίου ανάπτυξης, ήτοι η δημιουργία και η χρηματοδότηση ενός ευεργετικού ελλείμματος που θα οδηγηθεί σε στοχευμένες εξαγωγικές δραστηριότητες (και τουρισμό), αλλιώς ευρώ γιοκ.

   Το πρόβλημα με την υπάρχουσα συμφωνία είναι ότι το κούρεμα είναι λίγο, τα δανεικά λίγα και τα μέτρα υφεσιακά.

   Αν το κούρεμα είναι μεγάλο, τα δανεικά περισσότερα και τα μέτρα αναπτυξιακά, οι όποιες θυσίες έχουν προοπτική, όπως επίσης και οι δυνατότητες αλλαγής της φορολογικής πολιτικής.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ kakofonix 09/02/2012 23:34:42

    Δηλαδή, πόσο κούρεμα θα ήταν "όχι λίγο"; 90%;

    Και επειδή τα μέτρα αυτά δεν είναι απλώς υφεσιακά, αλλά τιμωρητικά, εξαθλιωτικά και αφανιστικά, νομίζω ότι το μόνο που θα μας... έσωζε θα ήταν μια τεράστια φυσική καταστροφή, στυλ Αϊτής, που θα επέτρεπε να πάμε πλέον σε άλλα επίπεδα, σε επίπεδα ανθρωπιστικής βοήθειας και σχεδίων ανοικοδόμησης.

    Λυπάμαι που γίνομαι κυνικός, αλλά γίνομαι επειδή απλά πιστεύω ότι η τελευταία παράγραφος της απάντησής σου είναι άτοπη υπό τις σημερινές συνθήκες για μια χώρα που έβαλαν κάτω από τη φασιστική μπότα τους.

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ Αυριανιστής 09/02/2012 23:59:51

     Δικαιολογώ την οργή σας, αγαπητέ, αλλά προσπαθήστε να παραμείνετε στην ουσία. Πράγματι η χώρα υποφέρει από ύφεση και πράγματι η λογική τους είναι τιμωρητική. Ακόμα όμως δεν έχει απασφαλιστεί η βόμβα της χρεοκοπίας.

     Ένα κούρεμα στο 80 - 90% είναι ρεαλιστικό. Από κάπου όμως πρέπει να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη. Συνεπώς έχουμε ανάγκη διαπραγμάτευσης.

   • ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
    ΑποΜηχανηςΦτωχος @ kakofonix 10/02/2012 01:36:36

    Άν δινόταν μιά τέτοια λύση δεν θα λειτουργούσαμε πλέον αποτρεπτικά για τους υπόλοιπους. Αντιθέτως θα έσπευδαν να ζητήσουν κάτι ανάλογο. Άρα είναι ρεαλιστικό αυτό?

 24. noldor avatar
  noldor 09/02/2012 22:56:18

  Βέβαια αν μέχρι να ολοκληρωθεί η στρατηγική έχουμε ακόμη καμιά 100 αυτοκτονίες, τίποτα θανάτους από διακοπές ρεύματος και από κρύο, οι άνεργοι φτάσουν το 1,2 ή 1,3 εκατ. αυτές θα είναι απλά παράπλευρες απώλειες. Μπορούμε ενδεχομένως να περιμένουμε 1,2,3 χρόνια μέχρι να αποδειχτεί;; η λάθος στρατηγική της Μέρκελ. Και αν μέχρι τότε η ΝΔ έχει πέσει στο 8% και η αριστερά έχει ανέβει στο 60% ποιος θα κυβερνήσει για να αλλάξει την κατάσταση;

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ noldor 09/02/2012 23:15:06

   20 Μαρτίου, αγαπητέ. Αυτή είναι η πραγματική καταληκτική ημερομηνία. Μέχρι τις 20 Μαρτίου στις 2:30. όλα δύνανται να ανατραπούν.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ kakofonix 10/02/2012 00:06:30

    Ναι;
    Μόνο που εμείς θα έχουμε υπογράψει και νομοθετήσει ....πριν;

    ΥΓ

    η προηγούμενη στρατηγική κίνηση πότε μίλαγε για ....κάλπες;

 25. stayros avatar
  stayros 09/02/2012 22:56:51

  Ασε τα παπατζηλικια ρε παλικαρι μου.Μαπα το καρπουζι.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ stayros 09/02/2012 23:17:11

   Μπορείτε ελεύθερα να επιλέξετε καρπούζι της αρεσκείας σας με έντονο κόκκινο χρώμα και ζουμερή σύνθεση.

   Αν οι αναλύσεις με λογικά επιχειρήματα σας μοιάζουν παπατζιλίκια, καλύτερα να αλλάξετε μέσο ενημέρωσης. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα Σταρ και Εσπρέσο.

   Αν έχετε διάθεση να παραθέσετε τις αντιρρήσεις σας, εδώ είμαστε.

 26. dimitris avatar
  dimitris 09/02/2012 22:57:47

  ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΜΑ
  ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΕΣ
  ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
  ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΙΤΙΚΟ ΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΦΑΙΔΡΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΝΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΗΡΩΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΟΧΙ.
  ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΩ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΟΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΡΩΝ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΛΕΠΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ?
  ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΕΝΑ ΞΕΡΟ ΟΧΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ?

 27. QQ avatar
  QQ 09/02/2012 22:57:51

  H απομόχλευση ωστόσο που αναφέρεις των assets αν γίνει θα είναι πολύ σημαντικό βήμα.
  Και αυτή από την Ελλάδα έχει ξεκινήσει.
  Και θα την πληρώσουν πρώτοι όσοι δουλεύουν στις τράπεζες.
  Και αυτοί που δουλεύουν σε ΔΕΚΟ δανεισμένες και δήμους.

 28. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 09/02/2012 22:59:41

  Κακοφωνίξ ,όπως μου ελεγε η μακαρίτισα η γιαγιά μου , οταν της έκανα επίδειξη γνώσεων μικρος: "Εσύ παιδάκι μου, ή πολλά ξέρεις , ή μας δουλεύεις!"

  Μακάρι να έχεις δίκιο!

  • Γιώργος Τρεβής avatar
   Γιώργος Τρεβής @ ΣΤΕΛΙΟΣ 09/02/2012 23:08:44

   Αχ, Στέλιο μου… πόσο δίκιο είχε η γιαγιά σου…

   Πόσα πολλά μπορεί να ξέρει;

   Μάλλον ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να μας…

   αλλά όχι μόνο εμείς και ο κόσμος ο πολύς ξέρει πια…

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Γιώργος Τρεβής 09/02/2012 23:13:30

    Ε όχι δεν το εννοώ και έτσι, συνήθως ο Κακοφωνίξ είναι σωστός. Απλά αυτό το σεναριο είναι too good to be true, που θα έλεγε κι'ο Τζέφρυ!

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ ΣΤΕΛΙΟΣ 09/02/2012 23:47:08

     Βρε Έλληνες, γιατί πρέπει να είναι έξυπνοι μόνο οι εχθροί μας που μας έχουν εγκλωβίσει με ψέμα και απάτη και προπαγάνδα τόσα χρόνια και μας έφεραν εκεί που μας έφεραν; Δε μπορεί δηλαδή ένας Έλληνας να τους φέρει βόλτα; Να ο Οδυσσέας μας λοιπόν. Επειδή εγώ δε το είχα σκεφτεί ως λύση πρέπει να είναι απίθανο; Ο εγωισμός μας έχει καταστρέψει ως λαό γιατί δεν επιτρέπει να ενωθούμε.

    • Γιώργος Τρεβής avatar
     Γιώργος Τρεβής @ ΣΤΕΛΙΟΣ 10/02/2012 10:42:16

     Η θεοποίηση πολιτικών προσώπων (στην περίπτωσή μας του Α. Σαμαρά), δεν είναι χαρακτηριστικό ώριμων πολιτών, ή μιας πολιτικά αναπτυγμένης κοινωνίας.

     Κανείς μας δεν είναι τέλειος, όλοι κάνουμε λάθη. Το να ψάχνουμε και να χρησιμοποιούμε όλο μας το ταλέντο, στο να εξιλεώσουμε κάποιον από τα λάθη του και τις αδυναμίες του, δεν προσφέρει λύσεις στα προβλήματα.

     Έτσι πως πάνε τα πράγματα οι Έλληνες, ιδιαίτερα οι νέοι, θα υποφέρουν για μια γενιά και βάλε.

     Οι φαντασιώσεις με τις στρεβλές εφαρμογές της θεωρίας των παιγνίων, ούτε σαν πικρό ανέκδοτο δεν είναι χρήσιμες.

     • madprof avatar
      madprof @ Γιώργος Τρεβής 10/02/2012 14:45:26

      Πόσο δίκιο έχεις! Δυστυχώς και η συμπεριφορά, μέσω "χρησμών"- ανακοινώσεων πεζοδρομίου κακόφημου δρόμου, των περί την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση είναι χειρίστη εκείνης απλών σχολιαστών!

 29. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 09/02/2012 23:01:12

  Το θέμα είναι ότι η τρόικα είναι αυτή που ορίζει πλέον τους κανόνες και η Ελλάδα είναι ταπεινωμένη και ντροπιασμένη. Δεν υπάρχει τίποτα θετικό.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Θεμιστοκλής 09/02/2012 23:42:54

   Και όμως, η Τρόικα βρίσκεται σε θέση άμυνας. Με τα βρακιά κατεβασμένα. Ποιός έχει δώσει διακρατικά θαλασσοδάνεια με την υπογραφή ενός μελλοντικά υπόδικου υπουργού; Ποιανού η κεντρική τράπεζα κατέχει 60δις θαλασσομόλογα;

   Ο πρώτος κανόνας της εκτίμησης (ανάλυσης) λέει:

   Λαμβάνουμε υπόψη την ουσία και ποτέ τις εντυπώσεις.

   Η θέση της τρόικας στα μάτια του εκτιμητή μοιάζει με τον λουσάτο τύπο με το Καγιέν που πουλάει τσαμπουκά και μούρη και δεν έχει ούτε 20 ευρώ για βενζίνη.

   Η ελληνική πλευρά διαθέτει ακόμα την πυρηνική βόμβα μιας καθόλα νόμιμης στάσης πληρωμών.

   Ο Σαμαράς όμως, όπως έχω ξαναγράψει, δεν είναι ο αριτερούλης ψευτοεπαναστάστης που θα τινάξει το σύστημα στον αέρα.

   Πιστεύει στο ευρώ και την ευρωπαϊκή πορεία. Θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο. Περιμένουμε όλοι ποιά θα είναι η πρόταση των Γερμανών. Θα υπάρξει οπωσδήποτε μια τέτοια πρόταση πριν τις 20 Μαρτίου.

 30. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/02/2012 23:01:40

  Μεγαλοφυές!!!!

  Είπαμε ΝΑΙ στο PSi για να στριμώξουμε τους Γερμανούς να πουν ΟΧΙ ψάχνοντας το θύμα που θα πει όχι για χάρη τους.

  Δουλευόμαστε και μεταξύ μας;

  Να το εξηγήσει μόνο και στην κοινωνία
  Ιδιαίτερα στους άνεργους στους άστεγους και στους πεινασμένους.
  Όταν τελειώσουν με τα νούμερα και την Μονόπολη γιατί μιλάμε για τη χώρα και τους ανθρώπους.

  • fantomas avatar
   fantomas @ Ο Ιθαγενής 09/02/2012 23:11:19

   Στην Ελλαδα σημερα υποφερουμε.

   Αλλα θα ηθελα να σου θυμησω οτι καποτε για το θεμα της Τουρκιας ..... οι Γερμανοι, Γαλλοι κτλ μας αφηναν να φωναζουμε ''δεν θελουμε την Τουρκια στην Ευρωπη'' . Οταν αλλαξαμε πορεια και ειπαμε ....... ''ενταξει να τα βρουμε ...... δεν θα βαλουμε βετο κτλ ''' τοτε βγεικαν οι Γερμανοι , Γαλλοι κτλ και αρχιζαν να λενε για ''ανθρωπινα, δημοκρατικα δικαιοματα κτλ'' για να μην ερθει η Τουρκια στην Ευρωπη !!
   την θυμασε αυτη την πολιτικη σταση ?

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ fantomas 10/02/2012 00:49:52

    Ακριβώς. Το είχα πρωτακούσει γύρω στο 2002 από έναν καθηγητή διεθνούς δικαίου. Το έκτρωμα της Ελληνοτουρκικής "φιλίας" είχε και ένα καλό από την άποψη ότι μας έβγαλε από το κάδρο των μαύρων προβάτων. Κάπως έτσι πάει και τώρα η δουλειά.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Ο Ιθαγενής 09/02/2012 23:19:42

   Στις 20 Μαρτίου, αγαπητέ, κάποιος από τους δυό μας θα αναφωνήσει mea culpa.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ kakofonix 09/02/2012 23:41:15

    Οταν πληρωθεί το ομόλογο;

    Φίλε Γαλάτη γιατί κανένας δεν σχολιάζει και την τελευταία παράγραφο των 4;
    Αν γίνει αποδεκτό το PSI η επόμενη κυβέρνηση είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ δεσμευμένη;
    Ερήμην ...νωπής εντολής των πολιτών;
    Σε ρωτώ ευθέως και ας αφήσουμε τα πολιτικά και τις στρατηγικές:

    Θα μειωθούν συντάξεις; Θα μειωθούν μισθοί;Θα επιβαρυνθούμε φορολογικά;

    Μου μιλάς για 20/03; Για δικαίωση ή ΟΧΙ στα νούμερα και εγώ σου μιλώ για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    Ελα μια βόλτα στο κέντρο.
    Να μετρήσουμε απλά τους άστεγους.
    Πάμε Δράμα; 400 μερίδες σε συσσίτια.
    Αλλά εμείς κάναμε στρατηγικές επιτυχίες.
    Και ο Πύρρος νίκησε σε μάχες (δύο) τον πόλεμο έχασε....και εδώ μιλάμε για ζωές.


    ΥΓ

    Αν θυμάσαι την Κυριακή θα είχαμε εκλογές....Φεβρουάριος γαρ.
    Να σχολιάσουμε δε την ανακοίνωση του Αντιπροέδρου;

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ Ο Ιθαγενής 10/02/2012 00:31:16

     ''αν γίνει αποδεκτό το PSI''

     Ποιό PSI αγαπητέ;

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ kakofonix 09/02/2012 23:59:44

    ...και τώρα θα είχαμε εκλογές.

    ΥΓ

    Η δε ρήση του Σόλωνα ήταν για την αυταρέσκεια του Κροίσου.
    Να αποδεχτώ λοιπόν την πιθανή στρατηγική από τα νούμερα ε;
    Ας το αντιστρέφψω και αν πουν ΝΑΙ θα είμαστε ή όχι δεσμευμένοι;

  • Αναρχοδεξιός avatar
   Αναρχοδεξιός @ Ο Ιθαγενής 09/02/2012 23:44:16

   Ιθαγενή που όλα τα ξέρεις και όλα τα μαχαιρώνεις έχεις διαβάσει καμία συμφωνία ; Υπάρχει καμία υπογραφή; Τι λέει ξέρουμε;

   Ένα "ναι" προφορικό είπε κι αυτό στον αέρα.

   ΥΓ. παρακαλώ πολύ αν δεν ξέρουμε να μην μιλάμε γιατί φαινόμαστε ανόητοι και είναι κακό για ιθαγενείς.

 31. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 09/02/2012 23:02:26

  Αντώνη, σε εμπιστεύομαι πάντα!
  Και πράγματι μόνον ως κίνηση στρατηγικής υποχώρησης, για να προφυλαχθείς και για να εκτεθεί στο πεδίο της μάχης ο εχθρός, ερμηνεύω κι εγώ τις επώδυνες αποφάσεις σου.
  Άλλωστε για τον πατριωτισμό σου, ουδέποτε αμφέβαλα! Σου ζητώ απλά, αυτά να τα εξηγήσεις αναλυτικά στον κόσμο, που μουδιασμένος παρακολουθεί τις εξελίξεις. Κάντο, κοιτάζοντάς μας ξανά στα μάτια, όπως τότε που μας είπες εκείνο το «να μου έχετε εμπιστοσύνη»! Η απελπισία θα ξέρεις κονταίνει τη μνήμη κι αυτό σε αδικεί.
  Μην επιτρέψεις να στερέψει η ελπίδα των Ελλήνων, εσύ που δεν φοβήθηκες την μοναξιά του πολιτικού σου αποκλεισμού, στα πιο δυνατά σου χρόνια.

 32. ΘΑΝΑΣΗΣ avatar
  ΘΑΝΑΣΗΣ 09/02/2012 23:04:40

  ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ; ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ; ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ;; ΤΟ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΓΑΠ.
  ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ, ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 5000000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. ΠΟΚΕΡ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.! ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΟΤΕ. ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΘΑΝΑΣΗΣ 09/02/2012 23:10:58

   Μας δουλεύουν πλέον ξεκάθαρα:

   Είναι κρίμα, που η συνεργασία αυτή δεν είχε καθιερωθεί από το ξεκίνημα της κρίσης, όταν υπήρχε ακόμη χρόνος, προκειμένου να προστατευθούν αποτελεσματικά οι μεσαίες κοινωνικές ομάδες, οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, που ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία με τις προτάσεις τους είχαν προτάξει ως προτεραιότητα της πολιτικής της χώρας μας, για την έξοδο από την κρίση και για την ανάπτυξη».

   Σε πέντε γραμμές κατεδαφίζουν δύο χρόνια.   Μόνο ότι θα τα επιστρέψουν όλα δεν είπαν και τις "μισές" επικουρικές και τις συλλογικές την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα χαράτσια.

   Να φανταστείτε δε ότι είχαμε ως χώρα σθεναρή αντίσταση δεχτήκαμε 13+ δις έως το 2015 και το PSI αλλά διαπραγματευόμαστε για 300 εκατομμύρια....

   Ο γέρο Καραμανλής δικαιώνεται, οι άσπρες μπλούζες και η αγωγή λείπουν για να κατανοήσουμε τις επιτυχίες εμείς οι χαζοί.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ ΘΑΝΑΣΗΣ 09/02/2012 23:18:46

   Μπα,εγω ακουσα οτι θα σου αγορασει και μια σεζλονγκ,ενα ζευγαρι γυαλια ηλιου και τρια κουπονια για διακοπες στο Πουκετ.
   (Οταν θα 'ρθεις πισω θα σου'χει ο Προεδρος ετοιμη και μια φραπεδουμπα
   μετα μεζε για το καλοσωρισμα).
   Η δε εταιρεια σου ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενη να σου μειωσει τον μισθο.
   Επισης με την μετενεργεια να ισχυει, ακομη και εαν ο εργοδοτης σου
   αποφασισει να σε διωξει και να σε ξαναπροσλαβει θα παιρνεις τον ιδιο
   μισθο για τρεις μηνες και μετα συμφωνα με την κλαδικη σου εαν υπαρχει.
   Τωρα εαν δεν καταλαβαινεις πως κανεις δεν βγαινει αλωβητος απ'αυτο το κακο,τοτε my friend συγγνωμη αλλα ξεκινα να αλλαζεις
   αντιληψη απο τωρα.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Δικερως 09/02/2012 23:30:29

    Να τα ξανά πω λοιπόν γιατί μερικοί ή δεν διαβάζουν ή δεν καταλαβαίνουν γιατί είναι απασχολημένοι να χειροκροτούν:

    Από την ανακοίνωση:

    -Πετύχαμε την ΜΙΣΗ μείωση στις επικουρικές. ...για τη μη μείωση που διαπραγματευόμαστε...
    -Δεν θα μπουν νέοι φόροι...η κατάργηση των φοροαπαλλαγών δεν επιφέρει φορολογική επιβάρυνση; Με 416 € τον μήνα πληρώνεις πλέον φόρο.
    -μείωση του βασικού μισθού μόνο στους νεοεισερχόμενους....το μεγαλύτερο ψέμα καθώς είναι διάκριση και θα πέσει με την πρώτη προσφυγή οποιουδήποτε σωματείου.

    Εγώ φίλε μου ήμουν είμαι και θα είμαι δεξιός.Στην ιδεολογία.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδέχομαι το δούλεμα.
    Οταν λες
    ΝΑΙ στο PSI
    επιβαρύνεις τους πολίτες με 13+ δις ΕΠΙΠΛΕΟΝ περικοπές και φόρους
    και όχι μόνο πανηγυρίζεις αλλά ο Αντιπρόεδρος σου δηλώνει ότι για το καλό μας έπρεπε από την αρχή να είμαστε μέσα...τότε ή χθες έλεγες ψέματα ή σήμερα.

    Οταν δε έχεις 1,000,000+ άνεργους 50,000+ άστεγους και συσσίτια μέχρι στα σχολεία και στο Ζάππειο Ι & ΙΙ...κάθε νέο μέτρο επιδεινώνει την ύφεση και η απάντηση είναι γυαλιά σεζλονγκ και φραπές λυπάμαι αλλά είμαι δεξιός... για κομματική πειθαρχία και μουτζαχεντιν άντε στην Αλέκα και στον Αλέξη.
    Εγώ δεν μεγάλωσα σε μια παράταξη για να είμαι χειροκροτητής των αποφάσεων που λαμβάνονται από μια κυβέρνηση που δεν έχει ψηφίσει κανένας πολίτης.

    • Γιαννης Ν. avatar
     Γιαννης Ν. @ Ο Ιθαγενής 09/02/2012 23:43:28

     Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.
     Επίσης ορισμένοι εδώ μέσα καλό θα ήταν να κόψουν τις ειρωνείες και τις αηδιαστικές επιθέσεις σε όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Ο Ιθαγενής 09/02/2012 23:49:49

     Για την κατάντια της χώρας σήμερα δηλαδή φταίει ο ΑΣ που θα μπορούσε να έχει ανατρέψει τα πάντα και να περνάμε ζωή και κότα... Και γιατί δε τα έχει ήδη ανατρέψει όλα το ΠΑΜΕ ή ο Τσίπρας αφού είναι τόσο απλό;

    • Orestios avatar
     Orestios @ Ο Ιθαγενής 10/02/2012 01:19:05

     Πολύ σωστός Ιθαγενή

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ Ο Ιθαγενής 10/02/2012 01:30:02

     Μπα,χλωμο.
     Δεν εισαι δεξιος γιατι δεν γνωριζεις γιατι μιλας.
     Νομιζεις πως η Δεξια ειναι κρατικισμος και επετεια,μονον που τωρα πανικοβαλλεσαι,γιατι ουτε κρατος εμεινε για να βρισεις,ουτε φραγκα υπαρχουν για να επετεις.
     Δεν εισαι δεξιος γιατι νομιζεις πως το δικιο σου ειναι το δικιο των αλλων,ενω θα'πρεπε να πιστευεις πως το δικιο των αλλων ειναι η αξια
     τους.
     Τεσπα,δημοκρατια εχουμε,μπορεις να ισχυριζεσαι ο,τι σου κατεβει.Απλα καποιος σε πηρε χαμπαρι.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΘΑΝΑΣΗΣ 10/02/2012 08:44:01

   Όχι φίλε κάνεις προπαγάνδα. Η μείωση του κάτωτατου μισθού αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους και δεν επεκτείνεται στους υπόλοιπους μισθούς

   • Agriemenos avatar
    Agriemenos @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 10/02/2012 12:09:25

    Αντιγράφω από το αγγλικό κείμενο "We will legislate: (i)an immediate realignment of the minimum wage level determined by the national general collective agreement by 22 percent at all levels based on seniority, marital status and daily/monthly wages (ii) its freeze until the end of the program period; and (iii)a further 10 percent decline for youth, which will apply generally without any restrictive conditions (under the age 25)" Πουθενά δεν αναφέρει για νεοπροσλαμβανόμενους, αλλά αναφέρει τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ! Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο! Δυστυχώς είναι ντροπή αυτό που έγινε!

 33. Δικερως avatar
  Δικερως 09/02/2012 23:07:46

  Η ελπιδα ολων ειναι το παιγνιο,πραγματι,να αρχιζει τωρα.
  Ελπιζω οι Ελληνες να αντιληφθουν τι διακυβευεται και να μην υποκυψουν στις
  κραυγες των επαναστατων της δεκαρας και τους κλαυθμους των προπετων της
  προπαγανδας.

 34. epi avatar
  epi 09/02/2012 23:09:50

  Λάθος τίτλος. Εκτός και αν εννοείς ότι είμαστε υπεραισιόδοξοι μετά την φοβερή διαπραγμάτευση και θα διαψευστούν οι προσδοκίες μας για καλύτερο μέλλον!

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ epi 09/02/2012 23:21:42

   Η διαπραγμάτευση αρχίζει τώρα.

 35. ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ 09/02/2012 23:17:14

  ΜΑΚΑΡΙ

 36. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/02/2012 23:26:34

  Αν πιστεύεις ότι, με αυτό το στυλάκι και τη φτηνή ειρωνεία -στην οποία επίσης επιδίδονται τις τελευταίες μέρες κι άλλοι δυο-τρεις "ταλιμπάν" σχολιαστές-, προσφέρεις καλές υπηρεσίες σ' αυτόν που νομίζεις ότι προσφέρεις, σου έχω νέα: κάνεις λάθος.

  Συνεχίστε σ' αυτόν τον καμβά αντί να προσπαθείτε να πείσετε, και τα αποτελέσματα είναι κοντά. (Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013 θα φανούν.)

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Αυριανιστής 10/02/2012 00:12:32

   1ον Δεν ειναι στυλακι,ειναι τροπος.
   2ον Δεν ειναι ειρωνεια,ειναι βελος στον
   καθωσπρεπισμο.
   3ονΔεν προσφερω καλες υπηρεσιες σ'αυτον που
   νομιζεις οτι νομιζω οτι προσφερω.
   Προσφερω υπηρεσιες στην κοινη λογικη.
   4ονΔεν προσπαθω να πεισω κανεναν.
   Απλα ξεμπροστιαζω τους αμαθεις,τους
   τους σκοταδιστες,αυτους που μπερδεψαν τον
   πανικο τους με την απελπισια του αλλου,τους
   προπετες και τους εξυπνακηδες.
   5ον Ταλιμπαν σημαινει ''μαθητης'' και δασκαλος
   μαζι,πιστευω πως μου ταιριαζει.
   6ον Αφου με παρακολουθεις,παντα διαβαζε το
   δευτερο μερος του σχολιου.
   7ον Βαρεθηκα...σε αλλο ποστ τα υπολοιπα.

 37. Tassos avatar
  Tassos 09/02/2012 23:29:15

  Φίλε Κακοφωνίξ θεωρώ ότι έχεις διαβεί τον Ρουβίκωνα της λογικής. Μην ονειρεύεσαι τρελλά σχέδια του Σαμαρά. Ο Σαμαράς όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού (δες δημοσκοπήσεις) δεν θέλουν χρεωκοπία και δραχμή. Συμπάσχω με την οργή σου γιατί έχεις τα λεφτά σου με τόκο 0 % στην Γερμανία ή -1 % στην Ελβετία, αλλά περιόρισε την χασούρα σου φέρνοντάς τα στην Ελλάδα με 4 % και άσε τα όνειρα ότι ο Σαμαράς θα "αυτοκτονήσει " την Ελλάδα για να κονομήσει η πλουτοκρατία.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Tassos 09/02/2012 23:52:17

   Η λάθος εκτίμηση που έχετε όλοι οι Παπαδημικοί είναι ότι χρεοκοπία σημαίνει δραχμή.

   Αυτό κάποτε έπιανε στη θειά μου τη Μαρίκα, αλλά σήμερα δεν το χάφτουν ούτε παιδάκια του νηπιαγωγείου.

   Όχι, ο Σαμαράς δεν θα αυτοκτονήσει, ούτε η Ευρώπη θα αυτοκτονήσει. Απλούστατα οι Γερμανοί θα εξαναγκαστούν σε επαναδιατύπωση της πρότασής τους.

   Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι θα έχει να κάνει με την επενακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

   Δεν ξέρω από που πηγάζει η έπαρσή σας (παρακολουθώ και άλλες τοποθετήσεις σας), ούτε η βεβαιότητά σας για τα προσωπικά μου οικονομικά. Εικάζω ότι εκπροσωπείται κάποια τοπική θωρακισμένη τράπεζα που διαφημίζει το σούπερ επιτόκιό της και που όψιμα ανακάλυψε την ύπαρξη της ''πλουτοκρατίας''.

   Αν είχα χρήματα, δεν θα εμπιστευόμουν καμία ελβετική ή γερμανική τράπεζα. Αν η ΕΚΤ αποφάσιζε να τραβήξει την πρίζα, θα έκλειναν την ερχόμενη Παρασκευή, δεν θα το ρίσκαρα.

   Δεν θέλω να σας αναφέρω τη χώρα στην οποία είμαι μετανάστης, γιατί θα κοκκινίζατε από ντροπή. Κάποτε μπορεί να ήταν ανέκδοτο.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ kakofonix 10/02/2012 00:10:47

    Η έπαρση, συχνά, κρύβει άλλα δράματα. Για παράδειγμα, κάποιος που ισχυρίζεται ότι "1500 ευρώ είναι υπεραρκετά για ένα ζευγάρι" δεν σκέφτηκε ποτέ ότι το ζευγάρι μπορεί να έχει και παιδιά, ίσως επειδή ο Θεός δεν χάρισε στον ίδιο...

    • Tassos avatar
     Tassos @ Αυριανιστής 10/02/2012 10:04:40

     Για να σε χαλάσω λίγο, έχω παιδί. Αν δεν σας φτάνουν 1500 ευρώ ψάξου...κάπου έχεις διαρροή ή μαιτρέσσα.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Tassos 10/02/2012 13:25:46

      Ναι, έχω διαρροή! Θέλεις να σου πω σε τι επιμερίζεται;
      -Στη βίαιη μείωση του μισθού μου
      -Στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ, αλλά και στην αύξηση τιμολογίου της ΔΕΗ
      -Στα χαράτσια των υπερδιπλασιασμένων τελών κυκλοφορίας
      -Στην "έκτακτη" εισφορά της λεγόμενης "αλληλεγγύης"
      -Στη μείωση του αφορολογήτου, από τα 18.000 ευρώ στο μηδέν

      Και σε άλλα πολλά, που ο ιδιότυπος πασοκοθατσερισμός επέβαλε. Κατάλαβες τώρα;

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Αυριανιστής 10/02/2012 13:27:41

      (Ξέχασα τον υπερδιπλασιασμό της τιμής της βενζίνης, καθώς και τον τριπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης μέχρι τον Οκτώβριο. Είναι τόσα πολλά τα χαράτσια, που είναι αδύνατο να τα θυμάται κάποιος όλα!)

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ kakofonix 10/02/2012 01:30:33

    "Αν είχα χρήματα, δεν θα εμπιστευόμουν καμία ελβετική ή γερμανική τράπεζα. Αν η ΕΚΤ αποφάσιζε να τραβήξει την πρίζα, θα έκλειναν την ερχόμενη Παρασκευή"

    EKT = (σε μεγάλο βαθμό) Γερμανία. Προφανώς θεωρείτε ότι οι Γερμανοί έχουν ή μπορεί να κολλήσουν αυτοκτονικό σύνδρομο.
    Να βάλουν την ΕΚΤ να "τραβήξει την πρίζα" και να χρεωκοπήσουν τις τράπεζες τους.

    Αν θεωρείτε αυτό πιθανό, εμφανώς δεν έχετε ιστορική και πολιτική γνώση. Πίσω από όλη την "υπόθεση Κρίση", ακόμα πιο πίσω και από τις επιδιώξεις μιας ισχυρότατης μερίδας του γερμανικού κεφαλαίου η οποία εκδηλώνει τη θέλησή της μέσω πολιτικών της Μέρκελ, υπάρχει ο τεράστιος φόβος, εγγεγραμμένος στο συλλογικό υποσυνείδητο των Γερμανών από τη Βαϊμάρη, τον τεράστιο πληθωρισμό και την απώλεια των καταθέσεων.
    Αυτόν τον φόβο δεν διανοείται να παραβλέψει ΚΑΝΕΝΑΣ Γερμανός πολιτικός

    Αυτόν τον Γερμανικό φόβο "πληρώνει" όλη η Ευρώπη.

    Οι Γερμανοί δεν είναι διατεθειμένοι ούτε να υποτιμήσουν το Ευρώ, που δεν το "έχουν και στην καρδιά τους" συγκρινόμενο με το "μάρκο τους", ούτε να χάσουν τις καταθέσεις τους. Αυτή η, καθαρά γερμανική, παράμετρος γίνεται κεντρική ευρωπαϊκή παράμετρος λόγω της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη.
    Γιατί αλλοιώς υπήρχε η εύκολη αμερικανική συνταγή, είτε άμεσα με πρέσσα είτε σε μορφή ευρωομολόγου.

    Αν όμως δεν θεωρείτε ότι μπορεί η Γερμανία να επέτρεπε στην ΕΚΤ να τραβήξει την πρίζα γιατί αναφέρετε ένα σόλοικο επιχείρημα;

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ Προφήτης 10/02/2012 01:50:37

     Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να κάνουν κάτι από τα δύο. Δύσκολη επιλογή, δε λέω, αλλά έτσι είναι η ζωή.

   • σspiros avatar
    σspiros @ kakofonix 10/02/2012 06:48:19

    Συμφωνώ απόλυτα. Προς ενίσχυση των όσων λες διάβασα ότι όλοι οι ξένοι θεσμικοί του ΧΑ ΄κλείνουν τα γραφεία τους στην Ελλάδα. Επιπλέον υπάρχει νότα αποχώρησης των ασφαλιστικών Fund από Ευρώπη.

 38. sxolioblog avatar
  sxolioblog 09/02/2012 23:37:34

  Dreams ...wonderfull dreams ..

  Αγαπητε Κακοφωνιξ να υποθεσουμε οτι ειναι οπως τα λες κι οτι PSI και δανειακη πανε μαζι περιπατο...

  Επειδη ζω κι εγω καπου σχεδον 30 χρονια στην κεντρικη ευρωπη ας πουμε ...θ

  Πιστευεις στα σοβαρα οτι οι Μερκοζυ θαχουν προβλημα να ελεγξουν τα media τους και να πεισουν τον μεσο γαλλο και γερμανο οτι φταινε οι ελληνες ? τι θα γεινει δηλαδη ? θα βγουν και θα πουν οι τραπεζες μας ειναι οι απο παντα συνενοχοι των ελληνων πολιτικων και σορρυ που σας το κρυβαμε ?

  Συμφωνω μαζι σου οτι ουτε το PSI ουτε το μνημονιο 2 θα λυσουν την ευρωπαικη η την ελληνικη κριση. Συμφωνω οτι ο ΑΣ δεν ειχε τωρα επιλογη...

  Και σε διαβαζω συχνα με ευχαριστηση

  Αλλα μερικες φορες οταν επιδιδεσε σε ψυχογραφικες εξηγησεις αντι για την παραθεση γεγονοτων που σου παει καλυτερα, φερνεις λιγο στο μυθιστορημα Gerard De Villier...

  H fraou Mercel και ο monsieur Sarkozy θελουν το ΟΧΙ του ΑΣ για να
  εκλεγουν με λιγα λογια απο το μεσο γαλλογερμανο λες και δεν εχουν αλλες απειρες μακακιες να του σερβιρουν ...

  Δεν γινοταν τωρα να το τιναξει στον αερα. Δεν μας παιρνει,

  Αμα ο μεσος Γαλλογερμανος αμφισβητησει τους Μερκοζυ θαναι καλυτερα για μας.

  Αλλα το να κανουμε την αναγκη φιλοτιμο και το τετοιο μας παξιμαδι απεχει πολυ απο το πεταγμα της πεταλουδας στην Μαδαγασκαρη που προκαλει το τσουναμι στο Τοκυο... Πλιζ που λεμε και στο Ελλαντα ...

  Κατα τα αλλα πλην της πληρης οιστρου ψυχολογικης ερμηνειας συμφωνων. Ουτε το PSI ουτε η δανειακη αρκουν για να μην δηθεν μολυνθει η Ευρωπη.

  Ο καιρος γαρ εγγυς που λεει κι αλλος σπεσιαλιστας των διαπλανητικων μυστικων και συνομωσιων Λιακοπουλος ..

  Κι επειδη πολυ παω καποιες λιγοτερο ψυχολογικες αναρτησεις σου αν θες πες μου σε παρακαλω δυο απλα πραματα απο αυτα που λες

  1 - Τωρα που ο ΑΣ δεν ειπε ΟΧΙ και αν ακομα PSI και δανειακη υπογραφουν ..οι γαλλογερμανοι θα ερθουν μεσα στο 2012 αντιμετωποι με τα σκατα τους ? Σε Πορτογαλλια ? Ισπανια η Ιταλια ? και τοτε τι θα γινει ? θα ομολογησουν και θα καλυτερεψουν τα πραματα για μας ?

  2 - Σε δυο μηνες οι γαλλοι εχουν εκλογες. Ειτε βγει ο Σαρκοζυ ειτε ο Ολαντ οι Γαλλογερμανικες σχεσεις θα εξελιχθουν εις οφελος μας η εις βαρος μας ? Οι Μερκοζυ μας πηδανε οι Μερκολαντ οταν θα σκοτωνονται μεταξυ τους το μελημα τους θα ειναι η Ελλαδα και ο ευρωπαικος νοτος ?

  Πως θα στρωσουν τα πραματα θεωρωντας οπως και συ δεδομενη την βραχυπροθεσμη η μεσοπροθεσμη αποτυχια του σχεδιου PSI+δανειακη ?

  Αν καταλαβω αυτο ισως παραδεχτω τον διαπλανητικο ελιγμο που λες

  Φιλικα

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ sxolioblog 10/02/2012 00:52:09

   Με ζορίζετε, αγαπητέ, αλλά θα το παλέψω.

   Δεν είναι ακριβώς μεταφυσική.

   Συμφωνώ μαζί σας σχετικά με τις δυνατότητες των Μερκοζύ να πείσουν τον ψηφοφόρο τους, ωστόσο οφείλετε και εσείς με τη σειρά σας να παραδεχτείτε ότι η συμφωνία του Οκτωβρίου υπήρξε ένα πολιτικό στοίχημα για τη Μέρκελ, καθώς αυτή πίστεψε (και σέρβιρε) ότι τετραγώνισε τον κύκλο του χρέους και ότι η κρίση στην Ευρώπη θα λυθεί με τις γκριμάτσες του Νταλλάρα και τα μειδιάματα του Παπαδήμου.

   Κοινώς, όλος ο πλανήτης κρέμεται από τις αποφάσεις της Γερμανίας, αναμένει δυναμικές λύσεις, τύπωμα χρήματος, ευρωομόλογα, κουρέματα και ξαφνικά η φράου αποφαίνεται: PSI!

   Έρχεται λοιπόν η ώρα της αλήθειας και οι φίλοι μας οι Γερμανοί διαπιστώνουν μικρές πικρές αλήθειες:

   1. Λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο αναφορικά με τον εθελοντικό χαρακτήρα της ελληνικής αναδιάρθρωσης
   2. Η συμμετοχή δεν έφτασε στα επιθυμητά επίπεδα ενώ ένας σκασμός vulture funds αγόραζε μανιωδώς
   3. Τα στοιχεία του Βενιζέλου ήταν τζούφια (οποία έκπληξις!)
   4. Τα 130δις φαντάζουν πολύ μα πολύ λίγα
   5. Το χρέος δε γίνεται βιώσιμο ούτε με θαύμα της Μεγαλόχαρης
   6. Αναζητείται αναδευτήρας για τη μόχλευση του EFSF, αλλά ο ρημάδης δε βρίσκεται πουθενά και οι Κινέζοι κάνουν τον Κινέζο

   Σε μια κρίση πανικού απαιτούν από εμάς να αναλάβουμε όλες τις αποκλίσεις, θεσπίζοντας τα γνωστά δρακόντεια μέτρα, πλην όμως παραμένουν τα υπόλοιπα προβλήματα.

   Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι οι Γερμανοί αποδέχονται τελικά τη συμφωνία, θα πρέπει στη συνέχεια να αναλάβουν και όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτήν, αλλά και να βρουν έναν τρόπο να απαλλαγούν από τον εφιάλτη των CDS. Για να σας προλάβω, ο εφιάλτης έχει να κάνεθ με το γεγονός ότι αν μεν πληρωθούν τα CDS θα έχει αποτύχει ο ''εθελοντισμός'', αν δε η πληρωμή τους τελικά αποτραπεί, θα έχει αποτύχει ο θεσμός, με άγνωστες συνέπειες στον κρατικό δανεισμό. Επιπλέον, όχι μόνο θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στα πλεονάσματά τους, αλλά θα πρέπει και να το ξαναβάλουν το καλοκαίρι, όταν υπό το βάρος της ύφεσης η Ελλάδα θα βρίσκεται πάλι στο χείλος της χρεοκοπίας.

   • sxolioblog avatar
    sxolioblog @ kakofonix 10/02/2012 07:25:14

    Dear κακοφωνιξ εντελως μεταξυ μας θαυμαζω το κουραγιο σας αλλα και ολων μας εδω μεσα. Παρερχομαι λοιπο τα περι Αντωνη Σαμαρα ας μην τον φορτωνουμε τοσο ουτε με ελπιδες παραλογες ουτε με απογοητευσεις πρωθυστερες. Ας παμε λιγο στην ουσια κατ εμε ...

    Να δουμε τις αντιφασεις των ξενων για να μην νομιζουμε οτι μας πηδανε με σχεδιο ...απλα ειμαστε απο κατω αλλα αυτο δε σημαινει οτι εχουν σχεδιο...

    1 - Η Mερκελ ειπε PSI. ok. To ειχε ηδη πει απο το 2010 αλλα κανανε ολοι οτι δεν καταλαβαν, κι εμεις και οι Γαλλοι ας πουμε...Αν δε βαριεσαι σε παραπεμπω σε σχολιο μου της εποχης με τιτλο "H Mέρκελ εναντίον των τραπεζών ; για ποιον χτυπάει η καμπάνα ;"(http://to-sxolio.blogspot.com/2010/11/h-m.html). Εκει τοτε ελεγα για ποιους κατα την αποψη μου λογους η Μερκελ δεν επροκειτο να σταματησει το βιολι της πριν τους πηδηξει ολους ...Εμεις ειμαστε απλα το παραδειγμα προς αποφυγη στην στρατηγικη της Γερμανιας. Θα μας βλεπουν οι αλλοι και θα το σκεφτονται να μην ακολουθησουν τις γερμανικες προτροπες...Η αποψη μου λοιπον ειναι οτι ειτε πει ΝΑΙ ειτε ΟΧΙ ο ΑΣ δεν υπαρχει περιπτωση να σταματησει η Μερκελ την στρατηγικη που περιγραφω σ αυτο το σχολιο. Αν δε βαριεσαι μου λες αν συμφωνεις οτι ολα ειχαν ειπωθει και ολοι καναμε τους χαζους ...ο καθενας τους λογους του.

    2 - Τωρα παμε στο αν θα τις βγει..Πιστευω πω οχι αλλα στο μεταξυ εμεις εχουμε χρονο να καταστραφουμε δυο φορες και να καψουμε 2-3 γενιες. Τα παιδια μας σιγουρα που ελεγες σ ενα σχολιο για τα περιουσιακα σου ...Γιατι δεν θα τις βγει ? Το λες στο αρχικο σου σχολιο :η ελληνικη, η πορτογαλλικη, η ιταλικη κριση δεν ειναι παρα οψεις μιας κρισης που αρχισε το 2008 με τα subprime και την Leeman και που κανουμε οτι τελειωσε. Τοτε τα κρατη υπερχρεωθηκαν για να σωσουν τις τραπεζες και οταν εσκασε η φουσκα του κρατικου δανεισμου οι τραπεζες (οι αγορες...) θεωρησαν παλι οτι δεν υπαρχει λογος να πληρωσουν οι ιδιες τα θαλασσοδανεια που εχουν δωσει. Κι οπως τα κρατη δεν ειχαν πλεον ηρθε η λιτοτητα ..Για να τα παρουν απο το κοσμο...και πρωτα απο τους πλεον αδυναμους κρικους δηλαδη εμας ας πουμε ...

    3 - Φτανουν τα λεφτα που θα παρουν ετσι για να σωθει το τραπεζοβαμπιριστικο συστημα ? Πιστευω πως οχι αλλα κοιτα. Κανενα γκρουπ δεν παραιτειται οικοιοθελως απο τα προνομια του. Ουτε οι τραπεζιτες. Οποτε αν δεν υπαρξει μαζικη αμφισβητηση στην κεντρικη ευρωπη οσο η κριση θα βαθαινει κι εκει θα συνεχισουν την συνταγη που θα γεννησει την καταστροφη...Τοτε αφου απεκλεισαν τα ευρωομολογα θα κοψουν χρημα.. και αφθονο..αλλα μετα την καταστροφη και οχι πριν...
    ( αν διαβαζεις γαλλικα και δε βαριεσαι σε παραπεμπω στο πολυ καλο αρθρο ενος μη συστημικου γαλλου οικονομολογου με τιτλο η αρχη του τελους - http://blog.mondediplo.net/2011-08-11-Le-commencement-de-la-fin)

    4 - Φοβαμαι λοιπον οτι παρολο που εχεις δικιο οτι ερχεται η ωρα που θα πληρωσουν οι Γερμανοι ( οι οποιοι θυμισου δεν εχουν κοφτη ..δεν ειναι η πρωτη φορα που τραβανε το σχοινι μακρια και σπαει) η ωρα αυτη θα ερθει αφου εμεις εχουμε καταστραφει και οχι στις 20 μαρτη. Εκει που εχεις δικιο ειναι οτι παρολο το ΝΑΙ του κ. Σαμαρα οι Γερμανοι θα συνεχισουν να μας προκαλουν...και εμεις δεν θα εχουμε επιλογες ..Αυτη ηταν η παγιδα της καθυστερηση της χρεωκοπιας της Ελλαδας και η μη κυρηξη της απο τους ενδιαφερομενους δηλαδη απο μας. Αλλα την χρεωκοπια που θα μας βολευε δεν την εκανε το ΠΑΣΟΚ και ο ΑΣ τοτε αν θυμασαι ειχε τους μισους ΝΔ ανεγκεφαλους που του ελεγαν ψηφισε το μνηνομιο. Δεν ξερω αν σκεφτηκε να την κανει αλλα σιγουρα δεν τον επαιρνε ...

    5 - Επειδη σε πολλα απο οσα λες συμφωνω..μεχρι να γινει το προβλημα κεντροευρωπαικο και οχι ελληνοπορτογαλεζικο τι διαολο μπορει να γινει ? Οχι πολλα πραγματα αλλα ισως μερικα:

    a) Να βγει και να πει ο κ. Σαμαρας οτι εχουμε χρεωκοπησει ασχετα απο τις εξελιξεις PSI κλπ κλπ. Και να σταματησει το βιολι με τις συνεχιζομενες διασωσεις ...
    Να πει οτι τα PSI και οι δανειακες γινονται μονο για τους ξενους, δεν σωζουν κανεναν απο μας απλα δινουν χρονο στους ευρωτραπεζιτες και να πει επισης οτι εδω που φτασαμε απλα δεν εχο συσχετισμο να κανουμε αλλοιως.

    β) Να προκαλεσει εκλογες (οσο τακτικα και διακριτικα θελεις ... για να ξαναπαμε στην αρχικη σου αναρτηση) και στις εκλογες να βγει και να μας πει ποσο χρονο θελει, οχι για να μας σωσει, αλλα για να εγγυηθει οτι δεν θα υπαρξουν αλλα μετρα. Τελος.
    Γιατι η αβεβαιοτητα βαθαινει τη κριση. Αλλα οσο αργουν οι εκλογες τοσο παραπανω θα φθειρετε.

    γ) Αν μπορει, γιατι αυτη ειναι η αληθεια να μας πει - κι εδω πρεπει να εργαστουν οι παραγωγοι ιδεων .. - πως σκεφτεται να κυβερνησει μια χωρα που ηδη χρεωκοπησε και με ποιες πολιτικες. Αν δεν αναγωριστει η πραγματικοτητα, η ασθενεια αν προτιμας, κανενα φαρμακο δεν θαναι της προκοπης ..Κι αυτο κανουμε τουλαχιστον 20 χρονια τωρα ... Λεμε δεν ειμαστε αρρωστοι ..αλλα ειμαστε και χειροτερεψαμε πολυ τα δυο τελευταια χρονια ..

    post-criptum : καπου διαβασα τα σχολια για τα υποτιθεμενα περιουσιακα σου και γελαγα...οκ αλλα μην μας ιντριγκαρεις ...Σε ποια χωρα ειναι ντροπη να εισαι ? Απο περιεργεια

    Καλημερα

 39. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 09/02/2012 23:39:21

  Εγω παλι βλεπω οτι εκει που ο Αντωνης ηταν 'καβαλα στ'αλογο' και καλπαζε για αυτοδυναμια, σημερα χρεωθηκε μεγαλο μερος της λεζας του Πασοκ , η ΝΔ αναφερεται πια μαζι με το Πασοκ ως υπαιτιοι για την χρεωκοπια, η αηδιαστικη καρικατουρα του γιωργακη σιγα σιγα σβυνει και ξεχνιεται , ο δε Αντωνης λοιδωρειται απο ολα τα γνωστα κεντρα χειραγωγησεως της Ελληνικης κοινης γνωμης (με το 'ολοι ιδιοι ειναι') και ειναι πια μονιμως στο στοχαστρο των γελοιων τηλεοπτικων ανιματερ της πλακοπροπαγανδας (αρβυλες κλπ) χωρις καν να εχει κυβερνησει... Δηλαδη ο Αντωνης διεπραξε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ φορτωνοντας στους ωμους του και στους ωμους της παραταξεως ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ανευ λογου..

  Ειμαστε πια στο 'ΜΑΖΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ' καθως και στο 'ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ΄ και δυστυχως δεν υπαρχει χρονος για αναταξη... το τρομερο ειναι με τον Αντωνη οτι πλεον κινδυνευει ΑΜΕΣΑ να ΚΑΕΙ (αν δεν καηκε ηδη..) ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ...

  Αν ο Αντωνης ηθελε την ΡΗΞΗ και να σωσει την Ελλαδα επρεπε να κανει ενα και μονο πραγμα...... ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ.... Ο-Χ-Ι..... αυτο επρεπε να κανει (οπως εκανε στις εσωκομματικες εκλογες και σε πεισμα του κατεστημενου κινητοποιησε την σιωπηλη και σοβαρη μειοψηφια του κομματος που σηκωθηκε απο τα σπιτια του και εξοβελισε την αθλια κορη του διαβοητου πατερα της..) αλλα δεν ειχε το πολιτικο αναστημα ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΑΜΕ.. τωρα ειναι αργα για κλαμματα πανω απο το χυμενο γαλα.

  Δυστυχως τα πραγματα ειναι πια εκτος ελεγχου και προσωπικα δεν μπορω να διακρινω αν αυτος ο περιεργος ηχος που μου ερχεται απο μακρυα στα 'αυτια' μου ειναι απο ερπυστριες η απο το τσιριχτο γελιο του τρελογερου στον τριτο που παντα ελεγε ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ! καθε φορα που εβλεπε καποιον ενοικο της πολυκατοικιας μας...

  • Ioustinianos avatar
   Ioustinianos @ Νικηφορος Φωκας 10/02/2012 09:05:13

   Τα σέβη μου......

 40. Βασίλης avatar
  Βασίλης 09/02/2012 23:39:24

  Αγαπητέ Kakofonix,

  τι παίζει με την 20η Μαρτίου;

  Γιατί δε μας λες κι εμάς;

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Βασίλης 10/02/2012 00:57:14

   Λήγει το ομόλογο, για το οποίο δεν υπάρχει σάλιο, που θα έλεγε και ο Μακελάρης.

   Συνεπώς, μέχρι της 20 το μεσημέρι υπάρχει άπλετος χρόνος για μια γερμανική αντίδραση, που μπορεί να είναι ακόμα και ένα μικρό δάνειο - γέφυρα.

   Αν λοιπόν θέλουμε να εστιάζουμε στην ουσία και όχι στις εντυπώσεις, οφείλουμε να περιμένουμε.

  • Y. avatar
   Y. @ Βασίλης 10/02/2012 01:21:03

   Στις 20 Μαρτίου, είναι το οριστικό πέρασμα του κυβερνήτη Ποσειδώνα στο ζώδιό της Πανσέληνου, Ένα μεγάλο σημαντικό καρμικό μάθημα αρχίζει να γειώνεται

 41. unfair avatar
  unfair 09/02/2012 23:44:45

  αγαπητέ Kakofonix,
  ανέφερα κ σε άλλο άρθρο το σκεπτικό μου, πως είναι πιθανό ο Σαμαράς, να ρισκάρει, ώστε να μην σκάσει αποκλειστικά στα χέρια μας, αυτή η φούσκα των τραπεζών, πιέζοντας, να πραγματοποιήσουν το "κούρεμα" [aka PSI+] όσο κ το δάνειο των 130-145 δις! κ που θα βρουν αυτά τα χρήματα; στραγάλια είναι; γι' αυτό μόλις είπαν πως κ καλά, θα τα βάλουν σε ένα λογαριασμό, είπε ...problem!! γιατί με λόγια αεράτα, κ γω χτίζω παλάτια!
  το πρόβλημα είναι κ το γνωρίζεις, κ πέστο, μην ντρέπεσαι, είναι ο αέρας που έχουν στα θησαυροφυλάκια τους οι τράπεζες! ...κ τώρα πρέπει να το κάνουν κάπως σε πραγματική αξία! γι' αυτό κ το αγγλικό, γι' αυτό κ οι περικοπές κτλ [δεν υπάρχει ρευστό, σάλιο!]. τα υπόλοιπα, είναι θέατρο.
  Η ένσταση μου, είναι πως δικαιούμαστε ενημέρωση, κ να διαλέξουμε εμείς τι θα γίνει, άλλο θέμα, που μπορεί να μην είμαστε ακόμη αρκετά ώριμοι. Δηλαδή, εκλογές.

 42. ο ξένος avatar
  ο ξένος 09/02/2012 23:44:47

  Σατανικό! Θα ψηφίσουμε τη λάθος συνταγή, θα επέλθει καταστροφή, το καταστροφικό αποτέλεσμα θα το τρίψουμε στη μούρη της Μέρκελ και θα αποδείξουμε ότι είχε άδικο και εμείς δίκιο! Κι εάν τελικά η χρεωκοπία μας θα είναι...άτακτη, δεν τρέχει τίποτα ξανα-νομοθετούμε!!!
  Φαίνεται λογικό η διαπραγμάτευση να γίνεται για τις συντάξεις και όχι για πιο... ζόρικα θέματα. Στη Βουλή, στην ψήφιση των μέτρων εξόντωσης του ελληνικού λαού, προτείνω η ΝΔ να ζητήσει συζήτηση επί θεμάτων βιοηθικής για να αποπροσανατολίσουμε τον αντίπαλο.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ο ξένος 10/02/2012 00:53:55

   Την καταστροφή την έχει ήδη φέρει ο γιος της Μαργαρίτας. Τον ξεχάσατε ήδη Ελληνάρες μου ε? Σε λίγο θα σας πει πάλι καμιά χαζομαρίτσα για λεφτά και θα τρέχετε σαν τα σκυλιά πίσω από τα αμάξια.

   • Jimmy avatar
    Jimmy @ TopGunZ 10/02/2012 14:22:00

    + 100000000000000000000000

 43. akenaton avatar
  akenaton 09/02/2012 23:47:28

  Κακοφωνίξ, έγραψες, φωσκολίξ έπρεπε να σε λένε!

  1. Αν όντως ήθελαν να εκβιάσουν ένα όχι οι εταίροι μας, θα έβαζαν κι έναν πραγματικά ζόρικο όρο στο μνημόνιο ΙΙ : Περικοπή 50% ΟΛΩΝ των βουλευτικών, υπουργικών, πρωθυπουργικών και άλλων περήφανων στελεχών αποζημιώσεων. Τότε θα βλέπαμε ένα ΟΧΙ ίσαμε το μπόι τους μεγάλη η χάρη τους.
  2. Ο ΑΣ έκανε το μόνο που θα μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε στη θέση του ΑΥΤΗ την ΩΡΑ. Είπε ΝΑΙ σε όλα με μια τζούφια βολή για την τιμή των όπλων. Προσωπικά, αυτό το θεωρώ υγιές και δείγμα ορθής σκέψης. Χωρίς να γίνω Φώσκολος, έχω λόγους να πιστεύω, πως σε αντίθετη περίπτωση θα απολάμβανε ένα - δύο μήνες την εφήμερη δόξα της αποκοτιάς του και αργότερα, ο όχλος θα τον κρεμούσε στο Σύνταγμα. Η πείνα είναι πολύ κακός σύμβουλος και ακόμη κανείς μας δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι εστί πραγματική πείνα. Εύχομαι να μην το ζήσουμε ποτέ κάτι τέτοιο. Σε αντίθετη περίπτωση, η σημερινή "στενότης" θα μας φαίνεται "χαμένος παράδεισος".

  • factorx avatar
   factorx @ akenaton 10/02/2012 00:31:22

   Με την απάντησή σου αποδεικνύεις και το επίπεδό σου και την ανωριμότητά σου. Εγώ ανέβασα ακόμα και ανάρτησή σου που ήταν αντίθετη σε αυτά που πιστεπυω επειδή σέβομαι τις σοβαρές αντίθετες απόψεις. Και σε υπερασπίστηκα όταν σου επιτίθεντο όλοι. Εσύ γιατί ειρωνεύεσαι τον Κακοφωνίξ; Αυτά για να μην διαμαρτύρεσαι

   • akenaton avatar
    akenaton @ factorx 10/02/2012 01:26:43

    factorx: Η αντίδρασή μου οφείλεται και στο γεγονός ότι ενώ έχει πέσει σήμερα δύο φορές ο σέρβερ από την τεράστια κίνηση, ορισμένοι με βρίζουν επειδή άργησε να ανέβει το σχόλιό τους

    • akenaton avatar
     akenaton @ akenaton 10/02/2012 01:44:59

     Δεκτόν, δε μπορούσα να το φανταστώ! Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τον φίλο Κακοφωνίξ αν πραγματικά αισθάνθηκε έστω και λιγάκι ως ειρωνεία τον παραλληλισμό μου.

     • factorx avatar
      factorx @ akenaton 10/02/2012 01:53:42

      OK,έληξε, την καληνύχτα μου

     • akenaton avatar
      akenaton @ factorx 10/02/2012 02:00:10

      Καληνύχτα και σε σένα και σε όλους τους συν - οδοιπόρους.

 44. Y. avatar
  Y. 09/02/2012 23:54:53

  Στη τελευταία παράγραφό σου, να προσθέσω,....και μαζύ με όλα αυτά οι Έλληνες να μάθουμε να δουλέυουμε πιό υπέυθυνα, συγκροτημένα, οργανωμένα, και αποτελεσματικά

 45. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 09/02/2012 23:55:57

  Φίλτατε Κακοφωνίξ σε παρακολουθώ με προσοχή γιατί οι απόψεις σου είναι πράγματι αξιόλογες.
  Θα ήθελα όμως να εκφράσω κάποιες επιφυλάξεις:
  1. Η διαπραγμάτευση δυστυχώς δεν έφερε αποτελέσματα εκτός των αναμενομένων να πάρουν κάτι ψιλό οι τροϊκανοί πισω (όπως κάνουν πάντα) για να δείξουν ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται. Τα ίδια έκαναν και με ΓΑΠ.
  Ο σκληρός πυρήνας των θέσεών τους πέρασε , δυστυχώς και με τη ΝΔ
  2. Θα ψηφιστεί την Κυριακή το νομοσχέδιο και δυστυχώς και η νέα δανειακή με το Αγγλικό δίκαιο (με το οποίο νομίζω ότι διαφωνείς έντονα)
  3. τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα , υφεσιακά , και θα προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στη κοινωνία
  4. Ο ΑΣ ζήτησε εκλογές αλλά όποτε και αν γίνουν τώρα πια θα είναι κατοπιν εορτής . Αν ψηφιστούν τα μέτρα και η δανειακή (το νέο μνημόνιο) θα είναι , δυστυχώς , δεσμευμέμη η επόμενη κυβέρνηση , και το Αγγλικό δίκαιο θα δίνει το πάνω χέρι στους δανιστές.
  5. Αν πρέπει να διαπραγματευτούμε , και να αντιδράσουμε αυτό νομίζω πρέπει να γίνει τώρα αλλιώς δεν θα μπορεί να γίνει αργότερα. το οφείλουμε στα παιδιά μας.

  Πες μου σε παρακαλω που κάνω λάθος.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Γιαννης Ν. 10/02/2012 00:15:17

   Ευχαριστώ ειλικρινά αγαπητέ για την έγκυρη και νηφάλια τοποθέτησή σας. Θα προσπαθήσω να σας παραθέσω τις εκτιμήσεις μου όσο πιο απλά μπορώ:

   Η διαπραγμάτευση ήταν ευθύνη του κ. Παπαδήμου. Οι αρχηγοί κλήθηκαν προ τετελεσμένων και εγκλωβίστηκαν σε ένα ανούσιο παιχνίδι. Δεν έγινε απολύτως καμία αντιπρόταση επί ουσιωδών θεμάτων, πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι το PSI εκκρεμεί. Σχετικά δε με τις αποφάσεις περί της ανταλλαγής έχουμε μόνο διαρροές.

   Αυτό που θα ψηφιστεί (?) την Κυριακή έχω βάσιμες αμφιβολίες για το αν ποτέ θα εφαρμοστεί, καθώς το PSI δε φαίνεται να προχωράει. Λογικά θα πάμε σε επαναδιαπραγμάτευση με νέα δεδομένα.

   Το αυτό και με τα προβλεπόμενα

   Οι εκλογές θα δώσουν την ευκαιρία να απαλλαγούμε από τους κούριερ και να έχουμε μια κυβέρνηση που θα εκφράζει τη βούληση της κοινωνίας, άρα θα νομιμοποιείται να διαπραγματευτεί μια δίκαιη συμφωνία.

   Πριν διαμαρτυρηθούμε έντονα, όπως πολύ σωστά λέτε, οφείλουμε να είμαστε βέβαιοι για την ουσία της διαμαρτυρίας μας. Να ξέρουμε δηλαδή αν υφίσταται πράγματι η συμφωνία του Οκτωβρίου και αν το χρέος πράγματι κρίνεται βιώσιμο. Κατά την εκτίμηση τη δική μου αλλά και πολλών αναλυτών σε όλο τον κόσμο, δεν ισχύει ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

   Μπορεί πράγματι οι Γερμανοί να λειτουργούν τιμωρητικά, όμως πιστέψτε με, ούτε σε αυτούς συμφέρει μακροπρόθεσμα ένα νέο ελληνικό ναυάγιο, όταν μάλιστα θα πρέπει να ''μοχλεύσουν'' ακόμα 130 δις για μια μαύρη τρύπα. Θεωρώ παραπάνω από βέβαιο ότι θα υπάρξει μια νέα πρόταση. Η ουσιαστική αλλαγή θα είναι η παραίτηση από τον εθελοντικό χαρακτήρα της αναδιάρθρωσης.

   Θα κληθούμε δηλαδή να διαπραγματευθούμε ένα κανονικό κούρεμα, το ύψος του, μια νέα δανειακή σύμβαση και μια αλλαγή δημοσιονομικής πολιτικής.

   Προσωπικά θα προτιμούσα ως διαπραγματευτή τον κ. Σαμαρά.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ kakofonix 10/02/2012 00:25:29

    Έχω ακούσει κι από άλλους την εκτίμηση πως "ό,τι ψηφιστεί δεν είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοστεί". Μάλιστα, φίλος μου νεοφιλελεύθερος, μού έστειλε ακριβώς την ίδια εκτίμηση το απόγευμα σε μήνυμα SMS.

    Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι ανάμεσα στα μέτρα που θα ψηφιστούν την Κυριακή δεν είναι μόνο οι απολύσεις ΔΥ (που ναι, μπορεί πράγματι να μην προλάβουν να εφαρμοστούν). Είναι και το γκρεμοτσάκισμα των μισθών και η αποσάθρωση της εργατικής νομοθεσίας. Και, πίστεψέ με, καραδοκούν ήδη αμέτρητοι εργοδότες, ακονίζοντας τα μαχαίρια τους για να τα εφαρμόσουν ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ κιόλας.

   • noldor avatar
    noldor @ kakofonix 10/02/2012 11:17:56

    Δηλαδή αν περάσει το αγγλικό δίκαιο, θα δεχτούν σε μία άλλη συμφωνία να το πάρουν πίσω; (ερώτηση απορίας και όχι ειρωνίας)

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ noldor 10/02/2012 14:55:51

     Διαφέρει η προοπτική αγαπητέ.

     Αν σήμερα πάμε σε αγγλικό δίκαιο, με βέβαιη μια νεα χρεοκοπία, αυτοκτονούμε.

     Αν το νέο δάνειο που πάρουμε, το πάρουμε μετά από ένα νέο κούρεμα και αφορά χρηματοδότηση παραγωγικού ελλείμματος, ας είναι και σε αγγλικό δίκαιο.

     Η διαφορά είναι τεράστια.

 46. cobalt avatar
  cobalt 09/02/2012 23:56:58

  Με τον τίτλο συμφωνώ διότι θα συμφωνούσε και ο Μακρυγιάννης πού 'λεγε "Πατρίδα, πατρίδα, ήσουνε άτυχη από ανθρώπους να σε κυβερνήσουν!
  Μόνος ο Θεός, μόνος ο αληθινός αυτός κι᾿ ο δίκιος κυβερνήτης σε κυβερνεί και σε διατηρεί ακόμα".

  Όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες που πλησιάζουν την άρνηση.

  "Την στιγμή που όλη η Ευρώπη ψάχνει να βρει ένα βολικό θύμα το οποίο θα φορτωθεί το μουτζούρη της ελληνικής χρεοκοπίας, η γερμανική ηγεσία προσπαθεί ματαίως να εκβιάσει ένα ελληνικό ‘’όχι’’.

  Ο κ. Σαμαράς έχει πολλάκις αποδείξει ότι δεν είναι κανένας τυχαίος και δεν πρόκειται να υποκύψει εύκολα στους τακτικισμούς των Μερκοζύ.

  Θα παριστάνει πως αποδέχεται τον εκβιασμό , έως ότου οι Γαλλογερμανοί παραδεχθούν δημοσίως το mea culpa"

  Οι Γερμανοί εδω και μέρες έχουν στηρίξει τις τράπεζές τους, ώστε μια πτώχευση εντός της ΕΕ απο μια οικονομία σαν τη δική μας να μην ταράξει πολύ τα νερά τους. Τι κάνει τον συντάκτη του άρθρου να πιστεύει πως το Ελληνικό πρόβλημα είναι τόσο σημαντικό γι' αυτούς, ώστε να μπούνε στον κόπο που περιγράφει και να χαλάσουν τη βολή τους, για το 3% της οικονομίας της ένωσης, ενώ απο πίσω έχουν να αντιμετωπίσουν μια Ιταλία με το διπλάσιο έλλειμμα αλλά την τριπλάσια σημασία;

  Μάλλον, θα έλεγα, θέλουν να ξεπετάξουν τις εκκρεμότητες (εμάς) και να επικεντρωθούν σε κάτι που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τόσο εύκολα και να βγάλουν και κανένα ψιλό στην πορεία.
  Ό,τι βγάλανε λοιπόν βγάλανε και τώρα μας ζορίζουν να αρνηθούμε τα μέτρα και να αποχωρήσουμε ησύχως. Τα χρωστούμενα θα τα ξεπληρώσουμε με κανένα μέτρο γης, λίγο πετρέλαιο και -όπως έγραφε ο Σεφέρης- "Τὴν ἄλλη αὐγὴ δὲ θὰ μᾶς ἔμενε τίποτε- ὅλα παραδομένα-
  μήτε τὰ χέρια μας-
  κι οἱ γυναῖκες μας ξενοδουλεύοντας στὰ κεφαλόβρυσα καὶ
  τὰ παιδιά μας
  στὰ λατομεῖα."

  Και μιας και θυμήθηκα απόψε τον μέγα Σεφέρη, θα ήθελα να σας πω για να αναθαρρήσετε, θυμηθείτε την μοίρα τούτης της Πατρίδας, όπως την περιέγραψε ο ποιητής στο

  "ΣΑΛΑΜΙΝΑ της ΚΥΠΡΟΣ".

  "Κάποτε ο ήλιος του μεσημεριού, κάποτε φούχτες η ψιλή βροχή
  και τ' ακρογιάλι γεμάτο θρύψαλα παλιά πιθάρια.
  Ασήμαντες οι κολόνες μονάχα ο Άγιος Επιφάνιος
  δείχνοντας μουντά, χωνεμένη τη δύναμη της πολύχρυσης αυτοκρατορίας.

  Τα νέα κορμιά περάσαν απ' εδώ, τα ερωτευμένα
  παλμοί στους κόλπους, ρόδινα κοχύλια και τα σφυρά
  τρέχοντας άφοβα πάνω στο νερό
  κι αγκάλες ανοιχτές για το ζευγάρωμα του πόθου.
  Κύριος επί υδάτων πολλών,
  πάνω σ' αυτό το πέρασμα.

  Τότες άκουσα βήματα στα χαλίκια.
  Δεν είδα πρόσωπα σα γύρισα είχαν φύγει.
  Όμως βαριά η φωνή σαν το περπάτημα καματερού,
  έμεινε εκεί στις φλέβες τ΄ ουρανού στο κύλισμα της θάλασσας
  μέσα στα βότσαλα πάλι και πάλι:

  ¨Η γης δεν έχει κρικέλια
  για να την πάρουν στον ώμο και να φύγουν
  μήτε μπορούν, όσο κι αν είναι διψασμένοι
  να γλυκάνουν το πέλαγο, με νερό μισό δράμι.
  Και τούτα τα κορμιά
  πλασμένα από ένα χώμα που δεν ξέρουν,
  έχουν ψυχές.
  Μαζεύουν σύνεργα για να τις αλλάξουν,
  δε θα μπορέσουν μόνο θα τις ξεκάμουν
  αν ξεγίνουνται οι ψυχές.
  Δεν αργεί να καρπίσει τ' αστάχυ
  δε χρειάζεται μακρύ καιρό

  για να φουσκώσει της πίκρας το προζύμι,
  δε χρειάζεται μακρύ καιρό
  το κακό για να σηκώσει το κεφάλι,
  κι ο άρρωστος νους που αδειάζει
  δε χρειάζεται μακρύ καιρό
  για να γεμίσει με την τρέλα,
  νήσος τις έστι ....

  Φίλοι του άλλου πολέμου
  σ' αυτή την έρημη συννεφιασμένη ακρογιαλιά
  σας συλλογίζομαι καθώς γυρίζει η μέρα -
  Εκείνοι που έπεσαν πολεμώντας κι εκείνοι που έπεσαν χρόνια μετά την μάχη.
  Εκείνοι που είδαν την αυγή μέσ' απ΄ την πάχνη του θανάτου
  ή, μες στην άγρια μοναξιά κάτω από τ' άστρα,
  νιώσανε πάνω τους μαβιά μεγάλα
  τα μάτια της ολόκληρης καταστροφής
  κι ακόμη εκείνοι που προσεύχουνταν
  Όταν το φλογισμένο ατσάλι πριόνιζε τα καράβια:
  ¨Κύριε, βοήθα να θυμόμαστε
  πώς έγινε τούτο το φονικό
  την αρπαγή το δόλο την ιδιοτέλεια,
  το στέγνωμα της αγάπης
  Κύριε, βοήθα να τα ξεριζώσουμε ...¨

  - Τώρα καλύτερα να λησμονήσουμε πάνω σε τούτα τα χαλίκια
  δε φελά να μιλάμε
  τη γνώμη των δυνατών ποιος θα μπορέσει να τη γυρίσει;
  ποιος θα μπορέσει ν' ακουστεί;
  Καθένας χωριστά ονειρεύεται και δεν ακούει το βραχνά των άλλων.

  -Ναι, όμως ο μαντατοφόρος τρέχει
  κι όσο μακρύς κι αν είναι ο δρόμος του, θα φέρει
  σ' αυτούς που γύρευαν ν' αλυσοδέσουν τον Ελλήσποντο
  το φοβερό μήνυμα της Σαλαμίνας.

  Φωνή κυρίου επί των υδάτων.
  Νήσος τις έστι.

  Σαλαμίνα, Κύπρος, Νοέμβρης ΄53"

  Ο ποιητής έχει πάντα δίκιο. 'Ο,τι λέει είναι μόνιμο.

  Θαρσείτε αδέρφια, δεν είμαστε τόσο εύκολοι. Χιλιάδες υπογραφές να πέσουν, μία αξίζει και αυτή την ομολόγησε ο Κολοκοτρώνης.

  Θα τα βγάλουμε πέρα. Μαζί νά 'μαστε.

 47. George avatar
  George 10/02/2012 00:07:19

  Προχωρημένη η σκέψη σου. Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα. Οι όροι που βάζει η τρόικα για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και την εκταμίευση της δόσης δείχνουν ότι μας ωθούν στην άρνηση.
  Όμως, υπάρχει κάτι που με μπερδεύει. Αν, πραγματικά ήθελαν η Μέρκελ και ο Σαρκοζύ να ρίξουν την ευθύνη της μη εφαρμογής του αποτυχημένου PSI πάνω μας, γιατί δεν το έκαναν όταν είχαν την ευκαιρία. Να άφηναν τον ΓΑΠ να κάνει το δημοψήφισμά που είχε προαναγγείλει.
  Αντίθετα, πανικοβλήθηκαν κι έκαναν τα πάντα για να το αποτρέψουν.

 48. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 10/02/2012 00:07:45

  Μακάρι Κακοφωνίξ..αν έχεις δίκιο, από 21 Μαρτίου αλλάζεις το ψευδώνυμο!

 49. kakofonix avatar
  kakofonix 10/02/2012 00:18:42

  Νομίζω ότι φοβήθηκαν πως το δημοψήφισμα θα έβγαζε ''ναι'', πράγμα πολύ πιθανό με δεδομένη τη στήριξη των γνωστών συγκροτημάτων.

  • George avatar
   George @ kakofonix 10/02/2012 00:29:18

   Σωστό κι αυτό

 50. ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΜΑΚΟΣ avatar
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΜΑΚΟΣ 10/02/2012 00:19:44

  Μακάρι να επιβεβαιωθείς, το έχουμε ανάγκη όλοι μας και ιδιαίτερα εμείς οι λίγοι, τρομακτικά λίγοι Πομάκοι, που έχουμε ελληνική συνείδηση.

  Πρόεδρε μη μας ξεχάσεις όταν με το καλό εκλεγείς.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΜΑΚΟΣ 10/02/2012 00:28:00

   Δεν σε ξεχναει,κι αν το κανει θα του το θυμισουμε εμεις οι
   ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ σου.

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΜΑΚΟΣ 10/02/2012 00:28:29

   +10000000000000000000

  • Y. avatar
   Y. @ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΜΑΚΟΣ 10/02/2012 01:08:31

   Όπως δε σε ξέχασε η Νικολοπούλου, δε θα σε ξεχάσει κι ο Σαμαράς

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Y. 10/02/2012 01:15:06

    Συγγνωμη,αλλα στο Δερειο δεν ειναι πομακοι.

    • Y. avatar
     Y. @ Δικερως 10/02/2012 01:37:03

     Είχα την εντύπωση ότι ήταν δασκάλα στα πομακοχώρια. Μέα κούλπα

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Y. 10/02/2012 02:05:41

      Δεν υπαρχει προβλημα,απλα υπαρχει η παρανοηση πως υπαρχει ομοιογενεια στουςμειονοτικους Ελληνες Μουσουλμανους.Η Χαρα διδασκε στο Μεγα Δερειο.
      Το Μεγα Δερειο βρισκεται στον Ν.Εβρου και οχι στον Ν.Ξανθης οπου εγκαταβιοι η πλειοψηφια των Πομακων μας.
      Εκτος απο τους Πομακους,υπαρχουν Ρομα
      Μουσουλμανοι(cingene),Γιουρουκοι,λιγοι Τσερκεζοι,Τουρκογενεις(cetik),ακομα και αρκετοι Νεγροι(Arap) απογονοι δουλων.
      Ως επι το πλειστον οι Πομακοι ζουν στα ορεινα,ενω οι υπολοιποι στα πεδινα της Θρακης μας.

  • nikos17 avatar
   nikos17 @ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΜΑΚΟΣ 10/02/2012 01:08:33

   εχετε και ελληνικό αίμα αν ψαξεις βαθια στην ιστορία.

 51. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 10/02/2012 00:21:23

  Από την ψηφοφορία στη Βουλή θα ξεκαθαρίσει αν το σενάριο που προτείνει το άρθρο είναι υπαρκτό ή όχι. Και βεβαίως εκ του αποτελέσματος θα κρίνουμε. Αλλά όμως υπάρχει η πιθανότητα το αποτέλεσμα να "τσούξει" (με την καλή έννοια πάντοτε).

 52. kostas* avatar
  kostas* 10/02/2012 00:23:34

  Ο Κακοφωνιξ εκανε μια αναλυση και σε λιγες μερες θα ξερουμε αν έχει δικιο ή οχι . ειπε καθαρα οτι θα ειναι και αυτος με το λαο ... αλλα οταν γινουν στα αληθεια αυτα τα μετρα... Υπομονη αν δικαιωθει , θα δικαιωθει και ο Σαμαρας μαζι του αν οχι , ο Κακοφωνιξ θα είναι εδω να δουμε τι θα μας πει ...εχει το θαρρος του ομως αυτα να τα γραφει σημερα που καταριουνται για προδοτη το Σαμαρα

 53. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 10/02/2012 00:25:29

  Το σχέδιο αυτών που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ τώρα θα αποκαλυφθεί.Σχεδίαζαν την χρεοκοπία της χώρας.Προσπάθησαν να φορτώσουν την χρεοκοπία στο ΟΧΙ του Αντώνη Σαμαρα στην νεα δανειακή σύμβαση,αλλά απέτυχαν.Το επόμενο βήμα τους μετά την πρώτη αποτυχία θα είναι να πείσουν τις φιλικές και προσκείμενες προς τον αρχικό σχεδιασμό δυνάμεων(ΓΑΠ,Ντορα.Καρατζαφέρης) να μην ψηφίσουν την δεύτερη δανειακή σύμβαση στην Βουλή και έτσι να χρεοκοπήσει η χωρα(Κυριακή κοντή γιορτή).

 54. Ερωτοφωτόσχιστος avatar
  Ερωτοφωτόσχιστος 10/02/2012 00:28:15

  Ελπίζω πράγματι η κατάσταση να είναι όπως την περιγράφεις Κακοφωνίξ. Είναι αληθινά μια εξαιρετική ανάλυση και αν όντως είναι αυτή η τακτική που ακολουθεί ο Σαμαράς, νομίζω ότι μερικοί(συμπεριλαμβανομένου και εμού) θα πρέπει να αναθεωρήσουν την όψιμη κριτική τους και να στηρίξουν με ακόμη περισσότερο σθένος και ψυχή τον Αντώνη. Βέβαια, διατηρώ ακόμα σοβαρές επιφυλάξεις ως προς τους χειρισμούς και τις προθέσεις του Προέδρου καθώς επίσης και αν και κατα πόσο αυτά που περιγράφεις είναι εφικτά και πραγματοποιήσιμα.

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Ερωτοφωτόσχιστος 10/02/2012 01:10:19

   συμφωνώ μαζι σου..μακάρι να έχει δίκιο ο κακοφωνίξ και τελικά να μην εφαρμοστούν τα όποια μέτρα ψηφίσουν στην βουλή την Κυριακή..

 55. λαλακης avatar
  λαλακης 10/02/2012 00:31:44

  Διαβασα τις παραπανω αποψεις και οι περισσοτεροι περιστρεφονται γυρω απο
  την κακια Γερμανια , την ατιμη τη Μερκελ.

  Η γνωμη μου λοιπον ειναι διαφορετικη.
  Απλα πραγματα, σημερα ζουμε απλα την καταρευση του Ελληνικου μεταπολιτευτικου σοσιαλισμου που στηριξε ΚΑΙ η ΝΔ οταν εγινε κυβερνηση
  εκτος απο την περιοδο 90-93.
  Το μοντελο που θεωρουσε δουλεια μονο το δημοσιο , που ηθελε υπαλληλους
  δημοσιων οργανισμων πολλων χιλιαδων ευρω , ενας ανορθολογισμος
  που εισεπρατε 5 και ηθελε να ξοδευει 25 κι αυτα τα καρπωνονταν
  συγκεκριμενες ταξεις του δημοσιου.
  Σημερα ολα καταρρεουν. Και σαν κακομαθημενα παλιοπαιδα φωναζουμε
  γιατι πρεπει να πειραχθει το δημοσιο αδιαφορωντας για τον ιδιωτικο
  τομεα που εξαθλιωνεται συνεχως.
  Και φυσικα ειναι το θεμελιο που καθεται ο Ελληνας καλοπληρωμενος
  ως προσφατα ΔΥ.
  Και οταν καταρρευσει το θεμελιο ειναι γνωστο τι παθαινει το κτιριο....

 56. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/02/2012 00:33:06

  έχει λογική αυτό που λές και δένει και με άλλα επόμενα βήματα που αναφέρονται.

  • franc avatar
   franc @ archaeopteryx 11/02/2012 13:06:05

   Oμως αυτά που λέει δεν εξηγούν ουδόλως γιατί την κρίση πρίν απο εμάς γνώρισαν "οι συνεπείς" Αγγλοι, Αμερικανοί, Ισλανδοί (χρεωκοπημένοι), Ιρλανδοί (τίγρεις του Βορρά) Ισπανοί, Ιταλοί και Πορτογάλοι.
   Το κοινό στην κρίση είναι η κατάρρευση των τιμών των ακινήτων. Απο εκεί και πέρα συμφωνώ για τις "ιδιαιτερότητες" κάθε χώρας που όξυναν το πρόβλημα της κρίσης . Και βεβαίως από την εποχή του 1985 συμφωνώ με τον Γιάννη Μαρίνο για τα "στρατεύματα κατοχής " του Ελληνικού Δημοσίου. Oμως αυτό είναι εσωτερικό μας πρόβλημα και τώρα ήρθε η στιγμή να το καθαρίσουμε.(αν πτωχεύσουμε και τυπικά καθαρίζεται αυτομάτως). Οι άλλοι όμως, οι μεγάλοι ,που προκάλεσαν την κρίση, θα πρέπει παράλληλα να την λύσουν γιατί ακόμα κι αν απολυθεί και ο τελευταίος ρεμπεσκές απο το Ελληνικό Δημόσιο, ακόμα κι αν δώσουμε στον ιδιωτικό τομέα όσα έδωσε η Ιρλανδία, πάλι σαν την Ιρλανδία θα καταλήξουμε σε πτώχευση...

 57. Γιώργος avatar
  Γιώργος 10/02/2012 00:33:55

  Να κάνω μια ερώτηση; Μόνο σε εμένα φαίνεται περίεργο που ούτε στην ανακοίνωση, ούτε στο διάγγελμα δεν αναφέρεται πόσο θα κοπούν οι συντάξεις, σε νούμερα;

  Λέει ότι κατάφεραν το μισό...Δηλαδή; Από το 35% το μισό ή από το 15%; Ή από το 10% επικουρικές και 5% κύριες; Ποιο μισό; Λίγο περίεργο μου φαίνεται και εύχομαι να μην εννοεί το μισό του 35%....

 58. Aris. A avatar
  Aris. A 10/02/2012 00:48:44

  Ο Σαμαράς από την στιγμή που μπήκε στην κυβέρνηση βρέθηκε στην άχαρη θέση να αποδεχθεί και μέτρα που είχε απορριψει στο παρελθόν και διαφωνεί.

  Κατά την γνώμη μου έκανε εξαίρετους επικοινωνιακούς ελιγμούς (αν είναι και ουσιαστικοί με κέρδος για την κοινωνία θα το δούμε αργότερα).

  Με τον τρόπο που χειρίσθηκε τα πράγματα:

  α) Πέρασε στην κοινή γνώμη την άποψη ότι πραγματικά διαπραγματεύτηκε.
  Αυτό τουλάχιστον άκουσα εγώ από Πασόκους και Νεοδημοκράτες.

  β) Τσαλάκωσε τον Παπαδήμο γιατί τον ανάγκασε να διαπραγματευτεί με τους ξένους πράγματα που ο ίδιος δεν θεωρούσε ουσιώδη.

  γ) Ανάγκασε τον Καρατζαφέρη που είναι σε αδιέξοδο από την στιγμή που μπήκε στην κυβέρνηση να αυτογελοιοποιείται με τα καραγκιοζιλίκια του, και να χάνει την αξιοπιστία που υποτίθεται ότι είχε κερδίσει με την συναινετική πολιτική που ακολουθούσε.

  δ) Μετέτρεψε τον Βενιζέλο σε καρπαζοεισπράκτορα. Μονά ζυγά χαμένος ο χοντρούλης. Πάει στην Ευρώπη τον κοπανάνε οι ξένοι επειδή δεν πιστεύουν όσα τους μεταφέρει έρχεται στην Ελλάδα τον κοπανάνε οι Ελληνες για τα μέτρα που εφαρμόζει.

  ε) Για τον Παπανδρέου δεν συζητάω. Κάθεται και παρακαλάει να φάει τον Βενιζέλο ο Σαμαράς.

  Από πλευράς αυστηρά κομματικής λογικής μάλλον ο Σαμαράς δεν τα πήγε άσχημα αφού πήγανε να τον βάλουν στον λάκο να πάρει μέτρα που στον παρελθόν απέρrιπτε ώστε να τον κατηγορήσουν ως πολιτικάντη και κατάφερε όλοι να συζητούν αν και πόσο διαπραγματεύτηκε.

  Από πλευράς ουσίας τώρα ο Κακοφώνιξ βάζει μια νέα παράμετρο.

  Δηλαδή ότι το πρόγραμμα της λύσης της κρίσης χρέους που συζητάνε οι Ευρωπαίοι δύο χρόνια είναι μια "παρόλα" και για να μην χρεωθούν την αποτυχία του θέλουν φορτώσουν το λάθος σε εμάς.

  Παρακινδινευμένη εκτίμηση αλλά αν είναι αλήθεια τότε πράγματι η μπάλα πάει στο γήπεδο των Γερμανών.

  Προσωπικά πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι γνωρίζοντας τις Ελληνικές ιδιαιτερότητες θέλουν να ψηφιστούν τα μέτρα από την Ελληνική Βουλή.

  Γνωρίζουν το κλίμα που επικρατεί στην Ελληνική Βουλή και θέλουν να εκβιάσουν καταστάσεις ώστε να μην γίνει καμιά στραβή και καταψηφιστούν τα μέτρα και τους πάρει όλους ο διάολος.

  Στην κατάσταση που έχουμε φτάσει και αν είναι αλήθεια η παραδοχή του Κακοφώνιξ τότε τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν προσωπικά πιστεύω με κάτω από 180 ψήφους ώστε να πάει η μπάλα πάλι στους Γερμανούς.

  Αν τα παραπάνω δεν ισχύουν και περάσουν τα μέτρα απλά την κάτσαμε και πάμε για άλλα τον Ιούνιο μέχρι να πάει ο καλύτερος μισθός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα 2.000 ευρώ μικτά.

  Αλήθεια η Αμερική βλέποντας την Γερμανία να πελαγοδρομεί να έχει μπλέξει τα μπούτια της τι σκέφτεται;;

 59. JOHN avatar
  JOHN 10/02/2012 00:49:13

  Kakofonix.Η ανεργια που καλπαζει σε πρωτοφανη επιπεδα με τα παρελκομενα της δεν ειναι εξεληξη;Η μηπως τα νεα μετρα περιμενεις να φαιρουν αναπτυξη.Προσπαθεις να χρυσωσεις το χαπι με καποια στρατηγηκη που θα φαιρει σε δυσκολη θεση τους Μερκοζι.Αυτοι εκβιαζουν κουνοντας το δακτυλο,και εαν καποιος δεν τους το δαγκωσει θα συνεχιζουν να το κανουν και κερδιζουν απο αυτο οπως κερδιζαν και στο παρελθον με αλλα μεσα βεβαια.Ο χρονος κυλα υπερ τους πιστωνοντας την Ελλαδα με δανεια και το χρημα πηγαινει στις τραπεζες τους για αποπληρωμη παλαιων τοκοχρεωλυσιων βουλιαζοντας την Ελλαδα στην υφεση,ανεργια και εξαθλιωση,γιατι αυτα πανε πακετο.

 60. ΜΠ avatar
  ΜΠ 10/02/2012 00:50:16

  Όταν σε σπρώχνουν στον γκρεμό αντιστέκεσαι για να μην γκρεμιστείς. Η αντίδραση των έξω και το ξεσάλωμα των Τροικανών με τις απειλές τους, οφείλεται κατά κύριο λόγο στο σημερινό ΥΠ. Οικονομικών, τον οποίο αποδοκίμασαν απόψε στο Eurogroup φανερά, με τα ΜΜΕ να τον εκθέτουν στα χθεσινά δελτία ειδήσεων. Η τακτική του Σαμαρά άνοιξε τη βαλβίδα για να γίνει η αποσυμπίεση, να ηρεμήσουν τα πνεύματα, να πέσουν οι τόνοι, όλα αυτά όχι τυχαία. Η γραμμή Σαμαρά είναι χαρακτηριστική της συνέχειας που θα ακολουθήσει. ´Ηδη το δίδυμο Μερκοζί, έχει επίσης εκτεθεί στο εκλογικό κοινό του όλο αυτό το διάστημα των απειλών και της "διαπραγμάτευσης".
  Για την Ελλάδα η διαπραγμάτευση του όλου ξεκινάει την επόμενη μέρα των εκλογών που σύντομα, κατά τα λεγόμενα του Α.Σ, θα γίνουν. Επίσης, δεν πιστεύω ότι θα πήγαινε στον Πούτιν για να εκτεθεί χωρίς λόγο, αν δεν γνώριζε εκ των προτέρων τις δυνατότητες συνεργασίας με τη Ρωσία, ενώ είμαστε ακόμη στο πρώτο μνημόνιο. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει για το Ισραήλ και για όποια άλλη χώρα επιθυμεί να αναπτύξει συνεργασίες με την Ελλάδα.
  Ο Σαμαράς, είναι ο μόνος πολιτικός-τεχνοκράτης, με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ψυχή και δεν θα απογοητεύσει τους Έλληνες.
  Ζήτησε την εμπιστοσύνη μας και η εμπιστοσύνη ενός λαού κερδίζεται μόνον μέσα από την εκλογική διαδικασία. Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών, θα αλλάξει μία και για πάντα την συνέχεια του πολιτικού συστήματος και των παρατάξεων, και ο Σαμαράς το γνωρίζει καλά.

 61. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 10/02/2012 00:57:08

  ενα ειναι το σιγουρο. μερκοζυ και αλλες θελουν να μας αναγκασουν να φυγουμε μονοι μας απο την ευροζωνη και ΕΕ. και θα ζητουν ολο και χειροτερα μετρα. ελπιζω να μην τους βγει και να πεσουν οι ιδιοι στον λακκο που μασ οδηγουν!!! πιστευω μονο στην θεια δικη πια!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ιωαννης Τ 10/02/2012 10:12:02

   Θα ζητούν όλο και περισσότερα μέχρι να αρνηθούμε. Δε μας θέλουν στην ΕΕ επειδή δεν υποταχθήκαμε. Είναι απλούστατο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Απέτυχε το πείραμα Ελλάδα. Χάλασαν τα σχέδιά τους. Έχουν να σώσουν Ιταλία και Ισπανία. Το Α Μνημόνιο γλίτωσε τις τράπεζές τους από την κατάρρευση. Για αυτό δημιουργήθηκε όπως είπε ο Μπαρόζο. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα. Έχω την πεποίθηση πως το ξέρει ο ΑΣ. Αν διαβάσετε προσεκτικά το διάγγελμα, ρίχνει φαρμακερά βέλη για τη στάση των "εταίρων"-εκβιαστών...

 62. Y. avatar
  Y. 10/02/2012 00:59:26

  Πολύ καλά όλα αυτά, και πολύ ωραία τα τοποθετείς. Και είναι ένα δυνητικό και ευκταίο σενάρειο. Δε βάζεις όμως στην εξίσωση το κ..οσύστημα που παίζει εδώ μέσα. Αυτά που γράφεις πμορούν να γίνουν, και θα γίνονταν ακόμη πιό θετικά για μας, αν τα χειριζόταν ο Σαμαράς. Δυστυχώς δε τα χειρίζεται. Και όχι μόνο δε τα χειρίζεται, αλλά του βάζουν και τρικλοποδιές. Ένα λέω..
  Αντώνη Σαμαρά, δε ξέρω τι πρέπει να κάνεις και πως να το χειρηστείς, πρώτη πρωτεραιότητα, δημιούργησε συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε, ΕΚΛΟΓΕΣ Α Μ Ε Σ Α

 63. κώστας avatar
  κώστας 10/02/2012 00:59:56

  kakofonix, δεν αντιλαμβάνομαι πώς ένα "όχι" της Ελλάδας που εκβιάζει (συμφωνώ εδώ) η Μέρκελ θα βοηθούσε την υπόλοιπη Ευρώπη; Μια χρεωκοπία της Ελλάδας δεν θα πίεζε και τις άλλες χώρες;
  Και αν καταλαβαίνω καλά, η συλλογιστική σου είναι ότι λέμε "ναι" στα μικρά (μισθοί, επικουρικές κ.λπ.) και να διαπραγματευτούμε σοβαρά τα μεγάλα (δίκαιο, ταμείο κ.λπ); Αν έτσι είναι, πώς επιτυγχάνεται αυτό το "ναι" όταν τα μικρά είναι αυτά που πλήττουν τις πλατειές μάζες και άρα είναι αυτά που περισσότερο είναι ευαίσθητος ο κόσμος; Θέλω να πω δηλαδή, πώς αποφεύγεται η περίπτωση μαζικής ανταρσίας πασοκτζήδων;

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ κώστας 10/02/2012 01:33:46

   Μια ελληνική χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης, πιθανόν να καθορίσει ένα νέο μοντελάκι αντιμετώπισης της κρίσης και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αν σπάσει το ταμπού, θα μπορέσουμε ενδεχομένως να μετακινηθούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης με συνδυασμό δύο δεδομένων:
   1. Την ανυπαρξία τοκοχρεολυσίων, τα οποία κυρίως βαραίνουν τα ελλείμματα
   2. Τη δημιουργία ευεργετικών ελλειμμάτων, κατευθείαν προς χρηματοδότηση ανταγωνιστικών εξαγωγικών τομέων.
   Αυτό θα λειτουργήσει ευεργετικά για τις υπόλοιπες χώρες και θα επιτρέψει τη δημιουργία θετικών ρυθμών ανάπτυξης στην Ελλάδα.

 64. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 10/02/2012 01:09:40

  Απο την στιγμη που οι ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ και το ΔΝΤ ελεγχουν τις πολιτικες
  εξελιξεις στην Ελλαδα κανουν οτι θελουν και προ παντως οτι τους συμφερει.
  Μεχρι τωρα δεν ακουσαν κανενα ΟΧΙ στις παραλλογες και καταστροφικες τους επιλογες .
  Αυτο ειναι και το λαθος 'η η αδυναμια και εθελοδουλεια του Ελληνικου πολιτικου συστηματος.
  Φαινοταν οτι ο ΣΑΜΑΡΑΣ οτι θα διατυπωνε μια αλλη προταση και οτι θα επεβαλλε μια πιο πατριωτικη διαπραγματευτικη θεση για την ΕΛΛΑΔΑ.
  Δυστυχως ειπε και αυτος ΝΑΙ σε ολα.
  Δεν τολμησε να διατυπωσει ουτε ενα ΟΧΙ επειδη φοβοταν μην χρεωθει τι;
  Την επερχομενη χρεωκοπεια στην οποια θα οδηγησουν αυτα τα μετρα του Μνημονιου και η οποια θα γινει και με το Αγγλικο Δικαιο;
  Τωρα κινδυνευει να απαξιωθει και αυτος και η ΝΔ.
  Φανταστειτε το ενδεχομενο μεγαλος αριθμος ΠΑΣΟΚΩΝ βουλευτων να μην
  ψηφισουν το νεο Μνημονιο , το ΛΑΟΣ να αποσχει της ψηφοφοριας και τελικα το Μνημονιο να περασει με τις ψηφους των βουλευτων της ΝΔ!!!.
  Η τελεια παγιδα και η τελεια ανατροπη που θα δικαιωσει το ΠΑΣΟΚ και τα πονηρα σχεδια του Παπανδρεου.
  Πιστευω οτι για μια ακομα φορα ο ΣΑΜΑΡΑΣ εγκλωβιστηκε και μαζι του και η παραταξη της ΝΔ.
  Η μονη του επιλογη και διεξοδος-σ'αυτο τον βοηθα και το διαφαινομενο φιασκο στο EUROGROUP-ειναι να αποσυρθει τωρα απο την κυβερνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ διοτι οι λογοι της συστασης της πλεον εξελιπον και να ζητησει
  ΑΜΕΣΑ εκλογες.
  Αφου οπως φαινεται δεν βιαζονται οι Ευρωπαιοι και παιζουν σε βαρος μας παιχνιδια ας τους απαντησουμε εμεις με εκλογες.
  Και αν μας απειλλησουν τους λεμε πρωτοι εμεις :
  Κυριοι κατω τα μολυβια παμε για Χρεωκοπεια για το συνολο πλεον του Χρεους μας με βαση το Ελληνικο Δικαιο.
  Ας το παρουμε επιτελους αποφαση δεν μπορουμε να ζουμε συνεχως υπο το βαρος των εκβιασμων και των μαφιοζων.
  Καλυτερα το τελος της φρικης παρα η φρικη του τελους.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΙΩΝΑΣ2 10/02/2012 01:26:57

   Κι όμως δεν άρεσε στο Γιουρογκρουπ το κείμενο..δεν ήταν ολοκληρωμένο..κι έτσι δεν πήραν σήμερα απόφαση για την Ελλάδα..αν ο Πρόεδρος είχε πει ναι σε όλα, μάλλον διαφορετικά θα ήταν σήμερα τα πράγματα..και δε θα ωρυόταν και ο Μπένι...

 65. Orestios avatar
  Orestios 10/02/2012 01:11:14

  Στην φωτό είναι το τρένο που έρχεται.

 66. Μαθηματικός avatar
  Μαθηματικός 10/02/2012 01:23:44

  ".........Τις αμέσως επόμενες ημέρες, αφού καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός από την ελληνική κυβίστηση και αφού αποκαλυφθεί το γερμανικό φιάσκο, οι ηγέτες θα καθίσουν όμορφα και ωραία και θα αποφασίσουν νηφάλια έναν εναλλακτικό τρόπο στήριξης της χώρας μας, στη σωστή βάση αυτή τη φορά, αν δε θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο το κοινό νόμισμα........"

  Για να δούμε κατα πόσο θα πέσεις μέσα...........
  Γιατί η υπομονή μας άρχισε να εξαντλείται φίλε Κακοφωνίξ.
  Ήδη μετράω τις μέρες. Ελπίζω να μην είναι και οι τελευταίες της Ελλάδας.........

 67. ΜΠ avatar
  ΜΠ 10/02/2012 01:26:45

  Κακοφωνίξ δεν χορταίνω να σε διαβάζω απόψε!
  Είσαι χάρμα οφθαλμών !!!
  Ξεξουράστηκαν τα μάτια και το μυαλό μου με αυτά που υποστηρίζεις. Μαζί σου, μακάρι να είσαι 100% επιβεβαιωμένος σύντομα :)

 68. Orestios avatar
  Orestios 10/02/2012 01:31:09

  Η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμη. Ή ψηφίζετε ή δραχμή.

  VENIZELOS SAYS GREECE FACES CHOICE OF STAYING IN EURO OR NOT - Bloomberg (will he use the R-word?)

 69. kakofonix avatar
  kakofonix 10/02/2012 01:46:59

  Ξέρετε, το πρόβλημα καταλήγει πάντα στις τράπεζες, όποιον δρόμο και αν ακολουθήσουμε. Όσες παρατάσεις και αν πάρει αυτή η ιστορία, δεν πρόκειται να λυθεί αν δε συμβούν δύο τινά: Είτε μια μαζική τραπεζική κατάρρευση, είτε μια μαζική ποσοτική χαλάρωση (άσωτο χρήμα στην αγορά). Συνεπώς, αν η λύση κριθεί βιώσιμη για εμάς, θα εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους. Φυσικά θα αντιδράσουν οι Άκερμαν, ακριβώς όπως έχουν σκυλιάσει και οι δικοί μας εδώ. Αν ακολουθήσουμε ιστορικά δεδομένα, μάλλον θα χάσουν οι Άκερμαν.

  • franc avatar
   franc @ kakofonix 10/02/2012 11:41:28

   To θέμα είναι οτι η λύση πρέπει να είναι βιώσιμη ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.
   Αυτό δεν πρέπει να το αγνοούμε όσο κι αν οι προβολείς εστιάζουν σ' εμάς, για να το κρύβουν τεχνηέντως. αν η Ιταλία σωθεί, και προσωπικά πιστεύω αυτό θα γίνει ρίν το τέλος του2012, σε 5 λεπτά θα σωθούμε και 'μείς. Γι αυτό πρέπει να μείνουμε γαντζωμένοι με νύχια και με δόντια στο Ευρώ και την ΕΕ μέχρι να σωθεί η Ιταλία, υπογράφοντας αβλεπί ό,τι θέλουν. Ετσι κι αλλοιώς όλα αυτά που υπογράφουμε με το πιστόλι στον κρόταφο και χωρίς να τα διαβάσουμε, μπορούμε όποτε θέλουμε να τα αναιρέσουμε χωρίς να μειωθεί περαιτέρω η ούτως ή άλλως χαμένη αξιοπιστία μας έναντι των τοκογλύφων...

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ franc 10/02/2012 14:40:58

    Διάνα

 70. The Don avatar
  The Don 10/02/2012 01:49:28

  Αδερφέ, αν γίνουν αυτά που λες να βάλουμε ισόβιο πρωθυπουργό τον Σαμαρά και να πούμε στην παγκόσμια ομοσπονδία πόκερ να τον ανακυρήξει επίτιμο πρωταθλητή... Αν δεν γίνουν...

 71. ΜΠ avatar
  ΜΠ 10/02/2012 01:58:59

  Έχω την εντύπωση - τις τελευταίες ώρες - ότι η Ευρώπη αντιδρά ως άλλη μυξοπαρθένα, που κάνει νάζια ότι δήθεν μου τάχα δεν θέλει, γιατί κατά βάθος ξέρει ότι δεν θα το αποφύγει - το ευρωομόλογο !!!! Αφού το βλέπεις κυρά μου να σου 'ρχεται (το ευρωομόλογο), τί κάνεις τη δύσκολη για τις εντυπώσεις στο γαμπρό (ψηφοφόροι των "εταίρων" μας) ;)

 72. dimokritos_1 avatar
  dimokritos_1 10/02/2012 02:00:06

  Βέβαια παίζει να στείλουν τα μεμέτια και για επίσκεψη οι σύμμαχοι στο μεταξύ... Το βλέμμα του Αντώνη στην ΔΕΘ όταν έκανε αναφορά στα εθνικά έλεγε πολλά και πιστεύω το χει συνυπολογίσει........

 73. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 10/02/2012 02:13:35

  "Αν ο κ. Σαμαράς πράγματι είχε σκοπό να διαπραγματευθεί επί της ουσίας, δεν θα διύλιζε τον κώνωπα γύρω από τις συντάξεις, αλλά θα έπιανε ζόρικα θέματα, όπως το Αγγλικό δίκαιο, το ταμείο αξιοποίησης ή το ύψος του δανείου." !!!!

  Δηλαδή αν δεν επιβεβαιωθεί το σενάριο και οι εκτιμήσεις του αρθρογράφου για το βαθύτερο σχέδιο Σαμαρά, μένει η άποψη του αρθρογράφουν πως ο ΑΣ διυλίζει τον κώνωπα και δεν έβαλε στη διαπραγμάτευση "ζόρικα θέματα".
  Μάλιστα...

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Κώστας ΜΠ 10/02/2012 02:29:37

   τα παραπανω προυποθετουν ότι ειχαμε ουσιαστικη διαπραγματευση με τους Γερμανους&ΔΝΤ με στοχο την επιτευξη συμφωνιας για να προχωρήσουν.. PSI & νεο δανειο - αποφυγή άτακτης χρεωκοπίας κλπ.

   Εισαι πεπεισμενος για το ότι αυτες ειναι και οι πραγματικες επιδιώξεις της άλλης πλευράς (εστω και υπο όρους)
   ..προσωπικά αμφιβάλλω..αν και μετα τη σταση Σοιμπλε στο γιουρογκρουπ..μαλλον ειμαι σίγουρος πως δεν ειναι.

 74. rally monkey avatar
  rally monkey 10/02/2012 02:18:47

  ...αν εξαιρεσεις το γνωστο κόλλημα με τις τραπεζες (όχι η ανακεφαλαιοποίηση δεν ειναι το πραγματικο προβλημα όπως συμπεραινεις..)

  με την αναλυση ταυτίζομαι
  (Γερμανια-ΔΝΤ δεν επιδιώκουν 'συμφωνία' .. antinews.gr/2012/02/08/146966/#comment-904065 )

  το ιδιο εγραψα και το Νοεμβρη οταν το αντινιουζ εστελνε 'χαιρετισματα στην εξουσία' και ο Σαμαρας δεχοταν πυρα για την στηριξη σε κυβερνηση Παπαδήμου --
  μην πυροβολειτε τον Α.Σαμαρά για τους λάθος λόγους..
  τωρα χρειαζεται στηριξη
  μονη λύση να αποκτησει η Ελλάδα κυβέρνηση και φωνή άμεσα.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ rally monkey 10/02/2012 14:58:46

   Ειλικρινά είμαι πολύ περίεργος να μάθω πώς πιστεύετε ότι θα ανακάμψει η Ευρώπη, αν τα ζόμπι παραμείνουν ως έχουν. Δεν έχω καμία εμμονή, οι εκτιμήσεις μου βασίζονται στα μαθηματικά.

 75. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 10/02/2012 02:55:29

  Μακάρι να μπορούσαμε να μοιραστούμε τον ρομαντισμό σας και τις αναγωγές στη σωτηρία μέσω της μη σωτηρίας, αλλά μάλλον πάλι εκβιάζουν για να πετύχουν τη ψήφιση της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας με 180 ψήφους.

  Η τοποθέτηση του Κακοφωνίξ μου θυμίζει κάτι και ίσως εξηγεί τη στάση του ΑΣ αλλά καλύτερα να μην μιλάμε για αυτά δημόσια.

 76. Kostas K avatar
  Kostas K 10/02/2012 02:56:31

  +1000

 77. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 10/02/2012 02:57:34

  Nαι, δεν διαφωνώ πως οι στάση των δανειστών είναι ύποπτη και υστερόβουλη. Θα δούμε...
  Αλλά θέλω να πω το εξής. Αν δικαιωθούν οι εκτιμήσεις του Kακοφωνίξ έχει καλώς.
  Αν όμως δεν δικαιωθούν θέλω να υποβάλλω την παράκληση να μην επιστρέψει από το παράθυρο η κακόγουστη (πασοκικής εμπνεύσεως) φάρσα "Μνημόνιο ΙΙ ή χρεοκοπία". Δεν γίνεται μονά ζυγά δικά μας.
  Δηλαδή :εικάζεται πως ο Σαμαράς παίζει κατενάτσιο με σκοπό να εκτεθούν οι δανειστές και να γλιτώσουμε το αίσχος του Μνημονίου ΙΙ . Οk. AN όμως αποδειχθεί πως αυτό δεν συμβαίνει πάλι εμείς που διαφωνούμε με την αποδοχή του Μνημονίου ΙΙ από τον ΑΣ δεν θα έχουμε δίκιο , γιατί τότε οι εξωραιστές θα το γυρίσουν στο "και τι θέλεις να χρεοκοπήσουμε;", με επιχειρηματολογία και ύφος που δικαιώνουν την αποκρουστική πασοκική προπαγάνδα του μονόδρομου που υφιστάμεθα 2 χρόνια τώρα.
  Με δυό λόγια ΚΑΙ να συμφωνεί κανείς με τον Κακοφωνίξ ΚΑΙ να το γυρίσει μετά(αν δεν επιβεβαιωθεί η θεωρία) στο "το Μνημόνιο ΙΙ ήταν αναπόφευκτο, καλά έκανε ο Σαμαράς που το δέχθηκε" είναι άτοπο, έχει εσωτερική λογική ασυνέπεια ως στάση.

 78. Kostas K avatar
  Kostas K 10/02/2012 03:01:40

  Εν πάσει περιπτώσει, μας προαναγγέλετε πως το έκτρωμα θα ψηφιστεί απο την ΝΔ. Ευχαριστούμε.

 79. Δεξιός μπακ avatar
  Δεξιός μπακ 10/02/2012 03:03:56

  Τα έχω πει καιρό για τον Πρόεδρο. Εμπιστευτείτε το ένστικτό του και τις αποφάσεις του. Ξέρει αυτός τι κάνει. Έχει καλύτερη εικόνα των εξελίξεων. Έφτασε ως εδώ το ΠΑΣΟΚ. Θα δείτε ότι θα δικαιωθεί. Μόνο με Πρωθυπουργό το Σαμαρά η Ελλάδα θα ανασάνει... Όπως ανάσανε και η Νέα Δημοκρατία. Αντώνη γερά, είμαστε μαζί σου!

 80. Προφήτης avatar
  Προφήτης 10/02/2012 03:08:31

  Κακοφωνίξ

  Πιστεύω αυτά που βλέπω. Και βλέπω
  1. Την "προικοδότηση" του ξεπουληματικού εργαλείου που λέγεται Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας με φιλέτα των ΔΕΚΟ.
  2. Την ιδιωτικοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ.
  3. Την δια της βίας εκποίηση θερμολιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
  4. Την βιαστική δρομολόγηση πώλησης του ΟΔΙΕ.
  5.Την μείωση του μισθολογικού επιπέδου σε κλίμακα Βουλγαρίας-Ρουμανίας, που ανοίγει τον δρόμο σε δημιουργία ΕΟΖ (γερμανική απαίτηση) με εργατικό προσωπικό κινεζικών προδιαγραφών.
  6. Την πλημμυρίδα αποθηκευμένων φτερωτών ανά την Ελλάδα, για άμεση εγκατάσταση κλεπτοκρατικων ενεργειακών εγκαταστάσεων(ηλιακών), που όμως δίνουν δουλειά σε γερμανικά εργοστάσια.
  7. Το "άνοιγμα" επαγγελμάτων που η άσκησή τους αποτελούσε προνόμιο των Ελλήνων (με στρεβλώσεις σίγουρα - αλλά γιάτρεψε τες) , όπως οι μεταφορές, σε γερμανικές επιχειρηματικές επιδιώξεις.
  8. Την διάλυση που θα φέρει στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία το κούρεμα, με αποτέλεσμα είτε να ανασταλεί η καταβολή των συντάξεων είτε να υπάρχει η ανάγκη πάλι να δανειστεί το Δημόσιο - φαύλος κύκλος. Οι τράπεζες υποτίθεται "γλυτώνουν" με την ανακεφαλαιοπόιηση - την οποία όμως πληρώνουμε!

  Και πάρα πολλά άλλα που ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ή ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.

  Κοινός παρονομαστής η απώλεια της ελληνικής κυριαρχίας σε μια σειρά τομείς.
  Που καταλήγει σε απώλεια εθνικού ελέγχου ( χωρίς να πιάνω τα εθνικά ζητήματα, της φύλαξης των συνόρων κ.α).

  Αυτό, ακόμα και στην ευτυχή έκβασή του σεναρίου σου, δεν βλέπω να αναστρέφεται.

  Αυτό που ενυπάρχει είναι μια μεσσιανική προσμονή ότι "αυτό ή εκείνο, τελικά, δεν θα συμβεί".

  Έχω δει αρκετά what ifs.
  Από τα περισσότερα έμεινε η ανάμνηση της δεινότητας των συντακτών στην επεξεργασία εναλλακτικών ασκήσεων επί χάρτου.

  Παρακολουθώ τις αναρτήσεις σου. Ευθέως και χωρίς παρεξηγήσεις :
  Δεν εμπιστεύομαι το πολιτικό σου αισθητήριο και κριτήριο.
  [Μπορείς αντίστοιχα να μου καταλογίσεις ό,τι πιστεύεις, χωρίς ανώφελες ευγένειες].

  Εμφανίζεις μια ικανότητα στον συνδυασμό τεχνοκρατικών όρων και διαδικασιών, αποτέλεσμα της απασχόλησής σου, που όμως παραβλέπουν ή ερμηνεύουν ατελώς το ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο.

  Εκτιμώ όμως την διάθεσή σου να εκτεθείς δημόσια με μια ριψοκίνδυνη θεωρία. Και σε κάθε περίπτωση εύχομαι να έχεις δίκιο.

  Φιλικά
  Π.

  ΥΓ 1. Όλο το σενάριο βασίζεται στο ότι οι ιδιώτες δεν φτάνουν το 80%. Μα γι'αυτό κυνηγάνε τον Νταλλάρα που πηγαινοέρχεται.

  ΥΓ2 Είναι αλήθεια ότι έχουν πέσει κεφάλαια-όρνεα. Αλλά το συμπέρασμα= σίγουρο γερμανικό φιάσκο είναι αυθαίρετο. Και υποτιμά τους Γερμανούς. Δηλαδή οι Έλληνες, αυτοί που άφησαν τον Γιώργο 2 χρόνια να μην διαπραγματεύεται και το ανακάλυψαν χθες, όταν οι Γερμανοί, κυρίαρχοι της Ευρώπης, είχαν κλείσει σχεδόν όλες τις τρύπες, είναι πιο έξυπνοι.

  ΥΓ3 Χωρίς ειρωνεία, νομίζω ότι το σενάριο μιας αμερικανικής επέμβασης υπέρ μας, με αποκλεισμό του Αμβούργου, της Βρέμης και της Λυβέκης από αεροπλανοφόρα, είναι πιθανότερο.

  ΥΓ 4 Οι πολλές θεωρίες συνωμοσίας οδηγούν, εν τέλει, στην παράνοια.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Προφήτης 10/02/2012 14:29:09

   υγ1. Οι πληροφορίες μου προέρχονται από insider αγγλοσαξωνικού dealing room. Του ίδιου που μου είχε περιγράψει ως παράνοια τη συμφωνία του Ιουλίου και του ίδιου που είχε καγχάσει σαρκαστικά στη συγχώνευση των κολοσσών. Κανένας από τους σοβαρούς παίκτες δεν δέχεται να μπει με τους υφιστάμενους όρους, όταν μάλιστα είναι απόλυτα λογικό να ποντάρει στην κατάρρευση της συμφωνίας ή ακόμα καλύτερα όταν μπορεί ο ίδιος να εκβιάσει την κατάρρευση. Το να κατέχεις κρατικά ομόλογα της ευρωχώνης ισοδυναμεί με πυρηνικό νομικό όπλο. Οι τύποι αυτοί βασίζουν πολλά στη δυνατότητά τους μετά την πτώχευση να διεκδικήσουν στο ακέραιο τα ομόλογά τους εκβιάζοντας τη Γερμανία. Πιστεύετε ότι η συμμετοχή θα αγγίξει το 90 - 95? Ο χρόνος θα διαψεύσει κάποιον από τους δύο.
   υγ2. Μίλησα για Μερκελικό ποντάρισμα στο PSI. Θέμα πολιτικού γοήτρου. Προσωπικά πιστεύω ότι γνώριζαν πολύ καλά που πάνε να μπλέξουν και ότι ουσιαστικά κερδίζουν χρόνο. Οι Γερμανοί προσπαθούν να αναβάλλουν τις δύσκολες αποφάσεις (ποσοτική χαλάρωση ή διάλυση). Όσο κοροϊδέυουν τα χαιβάνια με εθελοντικά κουρέματα, τα πάνε μια χαρά.
   υγ3. Κάποιος θα πει το mea culpa. Στα αλήθεια πιστεύετε ότι θα προχωρήσει το PSI? Με ποια στατιστικά; Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι ότι το χρέος θα πλησιάζει το 150% σε 2 με 3 χρόνια
   υγ4 Σαφώς και δεν πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας. Πρόκειται για μια εναλλακτική προσέγγιση της πραγματικότητας, μακριά από τις κραυγές των παπαγάλων, στηριζόμενη σε αξιόπιστες πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία. Δέχομαι τη διαφωνία σας ως προς τις πραγματικές προθέσεις του αρχηγού. Δέχομαι το ότι όντως μπορεί να σύρθηκε σε λάθη, αν και προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ξέρει τι κάνει και ότι απλά υποκύπτει σε επικοινωνιακά λάθη, λόγω συμβούλων.

 81. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 10/02/2012 03:11:11

  Σενάριο που περιέχει πολλή φαντασία και κάποιον ρεαλισμό.

  Μπορείς να ποντάρεις για διαπραγματεύσεις σε ένα, έστω και αληθοφανές, σενάριο οικονομικής φαντασίας;

  Μπορώ εγώ να κάνω οικονομικό ππρογραμματισμό με βάση την υπόθεση ότι θα κερδίσω στο “στοίχημα” έστω κι αν είμαι “γάτος” στις προβλέψεις;

  Ασφαλώς και παίζει το σενάριο της χρεοκοπίας εντός ευρώ αλλά με τους όρους της Γερμανίας, δηλ. με πλήρη δημοσιονομικό έλεγχο της ελληνικής οικονομίας για δεκαετίες. Και γερμανικές business. Αυτό προσπαθούν να επιβάλουν. Αλλά αυτό το οποίο εγώ μπορώ να κάνω σαν μία επίσης αληθοφανή υπόθεση, είναι ότι, και αν ακόμη δεν έπιανε ο εκβιασμός “ευρώ ή δραχμή” και δεν συναινούσε ο Σαμαράς, οι Γερμανοί θα αναγκαζόταν, τώρα που υπάρχει και το Ιταλικό πρόβλημα, να δεχθούν την χρεοκοπία μας εντός ευρώ, ίσως με λιγότερο επαχθείς όρους, αλλά αφού τα πράγματα έφταναν σε οριακό σημείο και έβλεπαν ότι είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Γιατί αυτό το σενάριο να είναι λιγότερο αληθοφανές από το δικό σου; Επειδή πλέον δεν μπορεί να δοκιμαστεί στην πράξη;

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Professor Moriarty 10/02/2012 15:10:16

   Κύριε Καθηγητά,

   Η αδυναμία μόχλευσης του EFSF,
   το υπαρξιακό ερώτημα των CDS,
   η μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους,
   η μετάσταση του τραπεζικού καρκίνου στην Ιταλία,
   η βεβαιότητα ενός D την επόμενη της συμφωνίας,
   και πολλά άλλα,

   δε συνιστούν σενάρια οικονομικής φαντασίας, αντίθετα συνιστούν μια ωμή, ρεαλιστική και ζοφερή πραγματικότητα.

   Αντί άλλων σχολίων, σας παραθέτω αυτούσιο το άρθρο αμέσως μετά τη συμφωνία του Οκτωβρίου (για να μην ξεχνιόμαστε), που εμμέσως απευθύνεται και στον αγαπητό Προφήτη, όσον αφορά τα πολιτικά κριτήρια. Αντιγράφω:
   Δεδομένου ότι κανείς δε γνωρίζει τις τεχνικές λεπτομέρειες που συνοδεύουν αυτή τη ‘’μη συμφωνία’’, όπως θα λέγαμε στη γλώσσα ΠΑΣΟΚ, καταθέτουμε λίγους ψύχραιμους προβληματισμούς ως τροφή για σκέψη:
   • Κανένας φυσικά δε δικαιούται να πανηγυρίζει ή να ομιλεί περί ελάφρυνσης του βάρους, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για ανάληψη νέων βαρών, είτε μέσω της μόνιμης εποπτείας που συνοδεύει τη συμφωνία, είτε μέσω του νέου δανείου, το οποίο τυγχάνει μεγαλύτερο από την ‘’ελάφρυνση’’ (130 δις)!
   • Με μια πρώτη ματιά, η συμφωνία μοιάζει με ένα τεράστιο swap, μια ανταλλαγή χρέους δηλαδή σε απλή ελληνική, που μάλιστα υπαγάγει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους στο Αγγλικό δίκαιο. Πρόκειται για ένα απεχθές swap για τη χώρα, αφού ανταλλάσσει ένα εύκολο χρέος με ένα νέο ενυπόθηκο που θα είναι αδύνατον να αμφισβητηθεί. Έτσι χάνεται το διαρκές διαπραγματευτικό πλεονέκτημα – κούγκι της στάσης πληρωμών.
   • Παραμένει αμφίβολο το πώς θα αντιδράσουν οι αγορές σε μια ακόμα άτολμη λύση η οποία μεταθέτει το πρόβλημα στο μέλλον. Ενδεχομένως να ζήσουμε ξανά το μαρτύριο της σταγόνας, όπως το βιώσαμε μετά την 21η Ιουλίου, καθώς είναι πρόδηλο ότι το χρέος παραμένει μη βιώσιμο, με την ενδεχόμενη βιωσιμότητά του να εξαρτάται από δήθεν πλεονάσματα και από νέες φοροεπιδρομές, πάνω σε μια ήδη ξεχειλωμένη φοροδοτική βάση, που δεν έχει τίποτα περισσότερο να δώσει. Χωρίς να έχουμε εξετάσει ακόμα την τεχνική ανάλυση, υποψιαζόμαστε ότι η παρακινδυνευμένη πρόβλεψη ότι το ελληνικό χρέος θα είναι 120% το 2020, βασίζεται σε θετικούς δείκτες ανάπτυξης που υποτίθεται ότι θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον. Το ερώτημα είναι πώς θα προκύψουν οι δείκτες αυτοί, σε μια χώρα που βυθίζεται στην ύφεση και στην υπερφορολόγηση. Πουθενά δε γίνεται λόγος για οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική που θα έδινε ενδεχομένως κάποια ψήγματα αξιοπιστίας στην πρόβλεψη αυτή.
   • Καθώς η συμφωνία αυτή τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, περιμένουμε με αγωνία τις τεχνικές λεπτομέρειες γύρω από το ζήτημα αυτό. Όταν πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επίτροπος στις υπό κρατικοποίηση τράπεζες θα είναι τροϊκανός, εύλογα ανησυχούμε για το αν πρόκειται για κρατικοποίηση ή τροϊκανοποίηση. Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το ποιος θα βάλει τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν πέραν των αρχικών 30δις που είναι άμεσα απαιτητά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δεδομένου ότι το ελληνικό δημόσιο θα βρίσκεται σε ασκητική νηστεία για τουλάχιστον μία δεκαετία.
   • Άγνωστες παραμένουν οι επιπτώσεις που θα έχει η αναβλητικότητα της Γερμανίας στις υπόλοιπες χώρες και ιδιαίτερα στην Ιταλία, την Ισπανία και τελικά τη Γαλλία. Αυτή είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα για τους έλληνες καταθέτες, καθώς η επέλαση της κρίσης στις χώρες αυτές, θα κρίνει το μέλλον του κοινού νομίσματος. Δεδομένου ότι δεν είναι ποτέ δυνατόν να δούμε τον κ. Ράιχενμπαχ να ‘’συμβουλεύει’’ τον κ. Σαρκοζύ ή τον κ. Μπερλουσκόνι, (αυτά συμβαίνουν μόνο σε μπανανίες) βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι, λίγο πριν την κατάργηση ή τη διχοτόμηση της ευρωζώνης.
   • Προφανώς δεν αποτελεί σοβαρό εθνικό στόχο το επίπεδο χρέους 120% το 2020, όταν το επίπεδο αυτό ήταν 119% πριν από 2 χρόνια. Εκτός του ότι αποτελεί πλήρη ομολογία αποτυχίας εκ μέρους κυβέρνησης, τρόϊκας και προθύμων, δημιουργεί συνειρμούς ως προς τη χρησιμότητα της διαδικασίας και ως προς την αξιοπιστία της εξαγγελίας αυτής. Δηλαδή με δεδομένο τα πεπραγμένα των κυρίων αυτών κινδυνεύουμε να βρεθούμε το 2020 με χρέος 220% του ΑΕΠ. Γιατί να τους πιστέψουμε;
   • Η Ελλάδα μετατρέπεται επίσημα στο πειραματόζωο της Ευρώπης. Γίνεται η χώρα – παρίας που θα αποτελεί το παράδειγμα προς αποφυγήν των άτακτων χωρών του νότου.
   • Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάσουμε εξονυχιστικά τις λεπτομέρειες που θα συνοδεύουν τη συμφωνία και θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα.

   Αυτά τα ωραία γαλλικά, τα γράφαμε τον Οκτώβριο.

   Δεν ήταν προφητείες, ούτε σενάρια οικονομικής φαντασίας. Ήταν αξιολόγηση πληροφοριών, χωρίς ενδοιασμούς.

 82. Δημης avatar
  Δημης 10/02/2012 03:23:59

  Μηπως όταν τα πράγματα έχουν απλή εξήγηση αυτή είναι και η πραγματική? Ο κος ΓΑΠ υποσχέθηκε τα πάντα (οσα αρέσουν σε κορακια δανειστές) πωληση Δημ.Περιουσίας, απολύσεις και παράλληλα και όσα ΄διατείθονταν να κάνει, περικοπή μισθών συνταξεων, αυξηση Φορων, εκτακτων εισφορών. Δεν έκανε τίποτα παρά μόνο αυτά που διατείθονταν να κάνει. Μια, δύο τρεις οι δανειστές θέλουν αυτά που τους υποσχέθηκε. Για αυτό παραιτήθηκε. Ο κος ΑΣ ως "λογικός" ανθρωπος που δεν έχει όμως καμία εξουσία επιλέγει κάτι που φαντάζει να δίνει στην χώρα και στον ίδιο λιγο χρόνο, εκθέτοντας και πάλυ τον ΓΑΠ. Αν του κάτσει ακόμα καλύτερα. Δυστυχώς χωρίς ισχυρούς ΕΕ συμμάχους κανένας πολιτικός δεν μπορεί να κάνει παιχνίδι στην ΕΕ. Ο Σημίτάκος το ήξερε και έκανε τα "Greek" του ανενόχλητος. Ουτε ΓΑΠ ούτε ΑΣ έχουν ουσιαστικά "κονε" στην ευρώπη ως φαίνεται. Αρα...

 83. Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
  Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 10/02/2012 03:28:41

  Φίλε Κακοφωνίξ.
  Όλοι μας γνωρίζουμε τι γιορτάζουμε στις 21 Μαρτίου.
  Όπως γνωρίζουμε τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου.
  Με παρελάσεις..

 84. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 10/02/2012 03:30:03

  Προ ολίγων ωρών ο απερίγραπτος Όλι Ρεν έβαλε θέμα δεσμευτικού λογαριασμού(=η μεταμόρφωση της πρότασης για οικονομικό επίτροπο).Να δούμε ποιός εξωραισμός θα διακαιολογήσει την αποδοχή και αυτού του αίσχους.

  Προ ολίγων ωρών ο Βενιζέλος ανέλυσε το μανιφέστο του Μνημονίου ΙΙ. Είπε:
  "Από σήμερα έως την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, η χώρα μας, η πατρίδα μας, η κοινωνία μας, πρέπει να σκεφθεί και να κάνει μία οριστική στρατηγική επιλογή: Εάν βλέπουμε τη σωτηρία και το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στην Ευρώπη, πρέπει να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε ώστε το πρόγραμμα οπωσδήποτε να εγκριθεί. Και το PSI οπωσδήποτε να γίνει εμπροθέσμως πριν από τις λήξεις των μεγάλων ομολόγων του Μαρτίου.
  Είναι ώρα δύσκολων αποφάσεων. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε αποφάσεις δύσκολες και σε αποφάσεις ακόμα πιο δύσκολες. Έχουμε, δυστυχώς, να διαλέξουμε ανάμεσα σε θυσίες και σε ακόμα μεγαλύτερες θυσίες, σε ασύγκριτα πιο μεγάλες θυσίες. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ταπεινώσεις που υφίσταται μία χώρα, ένα έθνος ιστορικό και υπερήφανο και ακόμα μεγαλύτερες ταπεινώσεις που θα αναγκαστεί να υποστεί, εάν με την ψευδαίσθηση ότι διατηρούμε την υπερηφάνεια μας και την αξιοπρέπειά μας, οδηγηθούμε σε λύσεις που έχουν πολύ μεγαλύτερο κοινωνικό, οικονομικό και θεσμικό κόστος. Κόστος για τον κάθε πολίτη, για την κάθε οικογένεια, για την κάθε επιχείρηση. Πέρασε πια η εποχή της δημαγωγίας, της ευκολίας και των ψευδαισθήσεων. Πρέπει τώρα να πάρουμε αποφάσεις"

  Θυσίες και ταπεινώσεις(Μνημόνιο ΙΙ) VS Mεγαλύτερες θυσίες και ταπεινώσεις( στάση πληρωμών). Αυτή είναι η ανάγνωση Βενιζέλου.
  Όσοι κατανοούν και δικαιολογούν την απόφαση Σαμαρά βρίσκονται στην αυτή γραμμή σκέψης με τα λεχθέντα του Βενιζέλου και να είμαστε ειλικρινείς. Τα υπόλοιπα( επικουρικές κλπ) είναι καυγάς για το πάπλωμα. Έχει την αξία του το πάπλωμα, αλλά παραμένει πάπλωμα.
  Όσοι διαφωνούμε με το Μνημόνιο ΙΙ και θα θέλαμε από τον ΑΣ να το απορρίψει(δείτε και την διαδικτυακή δημοσκόπηση του Ελεύθερου Τύπου) , απαντάμε στον Βενιζέλο: είσαι ψεύτης και αναξιόπιστος-κανένα νέο Μνημόνιο-καλύτερα στάση πληρωμών. Και ο Σαμαράς δεν συμφωνεί μαζί μας. Αλλά τα στρατόπεδα είναι δύο(και απλά στο ένα γίνεται καβγάς για το πάπλωμα) και ο Βενιζέλος μια φορά δεν είναι στο δικό μας στρατόπεδο.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Κώστας ΜΠ 10/02/2012 12:28:00

   Η στάση του Ρεν επιβεβαιώνει τη θεωρία μου. Εκβιάζουν το ''όχι''.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ kakofonix 10/02/2012 13:33:18

    Και ΤΙ ΑΛΛΟ θα πρέπει να δεχτούμε μέχρι να το πάρουν, αφού όσο δεχόμαστε, τόσο περισσότερο θα εκβιάζουν;

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ Αυριανιστής 10/02/2012 14:14:18

     Χρόνο χρειαζόμαστε.

     Κάποια στιγμή οι εκβιασμοί θα γίνουν γελοίοι, όπως π.χ. ο επίτροπος. Μην ξεχνάτε ότι μας παρακολουθούν όπως το καναρίνι στο ορυχείο, Ιταλία και λοιποί ασθενείς.

     Το PSI το καλαβλέπουν όλοι πολιτικοί, γιατί περισώζει (λέμε τώρα) τις τράπεζές τους. Τι θα γίνει όμως όταν αποδειχθεί ανεφάρμοστο;

     Δυναμικές λύσεις. Αυτό δηλαδή που η αγορά φωνάζει από το μακρινό 2008.

     Η κατάρρευση της Lehman δεν έχει απαντηθεί ακόμα.

 85. Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
  Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 10/02/2012 03:37:40

  Άρη αν δε σε αρπάξει ο Δαναός,θα ήθελα να γίνεις μέλος της
  ΚΟΒΑΣ Βερολίνου.
  Ψήνω τον Τιγράνη και τον Ελκυστή(που αγανάκτησε με
  τα καμώματα του γνωστού Χαλκιδικιώτη).

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 10/02/2012 14:34:28

   ok μέσα είμαι.

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 10/02/2012 15:02:30

   Μακεδόνα τα φώτα σου, εσύ θα ξέρεις σίγουρα: υπάρχει κανένα καταστατικό παραθυράκι ώστε να μπορώ να είμαι διπλοθεσίτης σε Β.Ελλάδα και Βερολίνο ταυτόχρονα; Ή θα πρέπει να διαλέξω; Γιατί στο λέω, τον αψίμαχο Γέροντα τον έχω στην καρδιά μου…

 86. ΠΑΛΛΗΞ avatar
  ΠΑΛΛΗΞ 10/02/2012 04:11:31

  23 Μαρτιου ειναι η σωστη ημερομηνια....ψαξτο λιγο.

 87. Μανώλης Στεργίου avatar
  Μανώλης Στεργίου 10/02/2012 04:17:58

  Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και πείτε μου γιατί κάτι τέτοιο δεν το σκέφτεται κανένας από τους δικούς μας... ( Συγγνώμη, αλλά είναι στα αγγλικά, γιατί ως συνήθως κάποιοι άλλοι μας σκέφτονται πιο πολύ και από εμάς τους ίδιους ). Όλο το ζουμί, στο τέλος του άρθρου, με τα κεφαλαία γράμματα.
  ====================================================

  SimonThorpe
  5 January 2012 12:56AM
  EUREKA! There is a solution for the Greeks - and all countries that are being hammered by bond markets forcing them to pay interest rates hundreds of times those offered by the Federal Reserve and the ECB to commercial banks.

  As pointed out by Michel Rocard and Pierre Larrouturou in a tribune in Le Monde (that I translated here), the ECB can perfectly well lend money to "publicly-owned credit institutions", as stipulated by paragraph 2 of Article 123 of the Lisbon Treaty.
  This fact has been (deliberately?) ignored by Mario Draghi, ex-European Director of Goldman Sachs, and recently made head of the ECB. He has publicly refused to consider lending to governments, apparently backed by the German, preferring to lend unlimited amounts of very cheap printed money to commercial banks that they immediately stick under the mattress (they maybe don't dare pay their bonuses just yet - it would be a bit too obvious).

  At the press conference on the 8th December, when the ECB announced it's plan to effectively print unlimited amounts of money for any commercial banks (489 billion euros to 523 banks on the 21st December, with a second feeding frenzy planned for the 29th February), he replied as follows:
  Question: Why is it so impossible for the ECB to act like the other central banks, like the Federal Reserve System or the Bank of England? Why do you not act more directly to help European countries by buying up the debt on a massive scale?

  Draghi: As I said before, we have a Treaty and the Treaty states what our primary mandate is, namely to maintain price stability. Also, the Treaty prohibits monetary financing. I am old enough to remember that, when this Treaty was written in the early 1990s, some of the countries around that table were actually doing what you suggest doing now, namely some of the central banks of these countries were financing the government expenditure of their governments through money creation, and the consequences were there for all of us to see. That is why, in a sense, this Treaty embodies the best tradition of the Deutsche Bundesbank, whereby monetary financing has always been prohibited.
  That sounds clear enough. But I just asked the ECB 10 pertinent questions about their policies, and got pretty straight replies - see here.

  Effectively, there is no limit to the amount of money that the ECB is prepared to print for banks:
  "Indeed, according to the Treaty on the functioning of the European Union (Protocol No. 4) the ECB (or, more accurately: the Eurosystem) has the competence to "conduct credit operations with credit institutions and other market participants, with lending being based on adequate collateral." Please see Article 18 here"
  And to the killer question "9) If a publicly owned credit institution was to supply the money to a government such as the Greek government in order for that government to pay off its debts to the financial markets, would the ECB object?", here's the response:

  According to the Treaty - as you have just quoted - such publicly owned credit institutions "shall be given the same treatment by national central banks and the ECB as private credit institutions." It is up to the banks to decide how to use the money they have borrowed from the central bank system.

  SO THE SOLUTION IS THAT THE GREEK GOVERNMENT NEEDS TO SET UP A "PUBLICLY-OWNED CREDIT INSTITUTION" THAT ASKS FOR 329 BILLION EUROS FROM THE ECB ON THE 29TH FEBRUARY, LOANS THE MONEY ON TO THE GREEK GOVERNMENT, WHO THEN IMMEDIATELY PAY OFF THE 329 BILLION THEY OWE THE MARKETS. THE GREEKS ARE NO LONGER PAYING 18% TO BOND MARKET LOAN SHARKS, THE BANKS HAVE ALL BEEN REPAID, AND THE ENTIRE FIASCO COMES TO AN END.
  LETS DO IT

  • franc avatar
   franc @ Μανώλης Στεργίου 11/02/2012 13:32:33

   Οπως ακριβώς τα λέει είναι.
   Αν ήθελαν να λύσουν το πρόβλημα χρέους της Ελλάδος μπορούσαν να το κάνουν σε 5 λεπτα. (Ρομάνο Πρόντι). Είτε με την παραπάνω μέθοδο, είτε με αρκετές άλλες που προτάθηκαν απο ειδικούς αλλά αιδημόνως αποσιωπήθηκαν. Και δεν θέλουν γιατί προφανως κερδίζουν απο την παράταση της αβεβαιότητας. Το θέμα είναι μέχρι πότε?

 88. Δ.Ν. avatar
  Δ.Ν. 10/02/2012 05:29:01

  Κερδίζει κάποιος, όταν η κατάσταση μετά την προσπάθεια είναι βελτιωμένη σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε πριν. Αλλιώς στην Κύπρο πχ θα έπρεπε να πανηγυρίζετε που "σώθηκε" η υπόλοιπη. Που βελτιώθηκε η κατάσταση νεοδημοκράτες, από αυτά που υπέγραψε ο αρχηγός σας; Και ποιός σας λέει ότι δε θα κοπούν τα υπόλοιπα;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Δ.Ν. 10/02/2012 08:54:18

   Συμφωνώ. Απλά μην μπερδεύεστε, είμαστε πολύ μακριά απο τη λήξη της προσπάθειας, ώστε να την προδικάζουμε. Και μην ξεχνάτε πως η κατάσταση είναι δυναμική και μέχρις στιγμής ο ΑΣ έχει καταφέρει να μειώσει το ρυθμό επιδείνωσης της θέσης μας.

 89. Δεξιός avatar
  Δεξιός 10/02/2012 08:04:08

  Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο και δεν πείθει κανέναν. Το πόσο των CDS είναι αστείο..

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Δεξιός 10/02/2012 14:10:00

   Δεν μας ενδιαφέρει το ποσό, αγαπητέ, αλλά ο θεσμός. Ποιός θα ασχοληθεί ξανά με CDS αν η Ελλάδα κουρέψει 70% ''εθελοντικά''; Που πιστεύετε ότι θα διοχετευθεί το σχετικό κόστος;

 90. Μανώλης avatar
  Μανώλης 10/02/2012 08:09:06

  Kαλημέρα! Κάποτε ο Στάλιν έκλεινε συμφωνίες μς τον Χίτλερ, αλλά αυτός τελικά εισέβαλε στη Ρωσία, τουτ' έστ' ειπείν, η "ανάγνωση" της στάσης Σαμαρά δεν παύει να είναι μία "ανάγνωση" δίπλα σε άλλες (με θετικό πρόσημο, οι άλλες με αρνητικό κ.α.).
  Οι ευρωπαϊκοί τακτικισμοί και οι "λούμπες" δεν αναιρούν τη δομικότητα της κρίσης αφενός, και αφετέρου την τραγικότητα της νεοελληνικής κοινωνίας. Όμως, αντλείτε από την αριστερά το μοτίβο της "δομικότητας" (βλέπε τα τελευταία περί γιγάντωσης του τραπεζιτικού κεφαλαίου) χωρίς τις συνολικές του συνέπειες (αφού μιλάτε ως επί το πλείστον για "κρυφτούλι" Μέρκελ και Σαμαρά..) Την ίδια ώρα δεν αξιοποιείτε από τα "δεξιά" τη βασική παράμετρο μίας κριτικής στην αφασική, γερασμένη και απαθή κοινωνία των νεοελλήνων. Θα έπρεπε, διότι αν λαμβάνατε υπόψη και τη δεύτερη παράμετρο, την τρόπον τινά πολιτιστική ή ιδεολογική ή κοινωνιολογική, ίσως θα φθάνατε σε διαφορετικές "αναγνώσεις" της στάσης Σαμαρά.
  Ευχαριστώ!

 91. Mανώλης avatar
  Mανώλης 10/02/2012 08:20:39

  Παρακαλώ μία διόρθωση: στο πιο πάνω μου ιστορικό σχόλιο, παρακαλώ να αντικατασταθεί η αναφορά σε Χίτλερ και Στάλιν, με το ακριβέστερο παράδειγμα της containment πολιτικής του Τσάμπερλαιν μπροστά στον επελαύνοντα Χίτλερ

 92. argiris avatar
  argiris 10/02/2012 08:23:01

  Εντάξει όλα αυτά, αλλά την Κυριακή, οι βουλευτές τι θα ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

 93. Μανώλης avatar
  Μανώλης 10/02/2012 08:23:57

  Miα τροποποίηση του ιστορικού μου παραδείγματος: αντί του Στάλιν και Χίτλερ, καλύτερα θα είναι το παράδειγμα της αποτυχημένης πολιτικής του Τσάμπερλαιν έναντι του Χίτλερ

 94. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 10/02/2012 08:50:05

  Κοιμήθηκα νωρίς, ξύπνησα νωρίς, 5.30. και έφαγα σχεδόν 2 ώρες να διαβάσω ΟΛΑ τα σχόλια, μερικά δύο φορές να τα καταλάβω καλύτερα, ήπια και 3 καφέδες :) , και κατάλαβα τα εξής:
  -1. Τείνουμε όλοι να ξεχάσουμε ποιόν βρίζαμε μέχρι πρίν λίγες μέρες, και όπως
  φαίνεται, σε λίγο θα τον ανακηρύξουμε και εθνικό ευεργέτη!
  -2. Περιμέναμε από τον Α.Σ. να σώση τον τόπο, που δεν σώζεται με τίποτα,
  λέγοντας ΟΧΙ.
  -3. Τώρα που δεν λέει όχι, δεν γράφω ότι είπε ΝΑΙ, κοντεύουμε να τον πούμε και
  προδότη...
  -4. Μερικοί νομίζουν οτι υπάρχει έστω και 1/1.000.000 πιθανότητα να γίνει
  ξανά η ζωή μας όπως ήταν π.χ. πρίν 2 χρόνια...
  -5. ΔΕΝ κατάλαβα καθόλου όλα αυτά περί CDS, PSI, CAC, EFSF, κλπ. ίσως να
  φταίει και το χαμηλό IQ μου... παρ΄ότι με τα ηλεκτρόνια τα πάω μια χαρά!
  -6. Το μόνο που κατάλαβα αρκετά καλά και εκεί θα αναφερθώ και θα σχολιάσω, είναι το σχόλιο του "λαλάκης", για να το συμπληρώσω λιγάκι λέγοντας ότι αυτό που ονομάζει "Ελληνικό μεταπολιτευτικό σοσιαλισμό", εγώ το έχω ονομάσει εδώ και χρόνια "σύστημα πασοκ", ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΒΟΛΕΨΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, με την διαπλοκή του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα, τα ρουσφέτια, την εξαγορά της ψήφου και άλλες ανομίες ή παρανομίες ων ουκ έστι αριθμός, αυτό είναι το αντικείμενο προς διάσωσιν και όχι η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός.
  Και Ελληνικός λαός είναι όλοι όσοι ΔΕΝ είναι μέσα στο "σύστημα πασοκ", ανάμεσά τους και εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι του πασόκ, αλλά σκληρά εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα για να παραχθεί πλούτος και να πληρωθούν όλοι αυτοί οι διαπλεκόμενοι. Να επαναλάβω ότι διαπλεκόμενοι είναι και πάρα πολλοί ιδιώτες, π.χ. φαρμακοβιομήχανοι, εκδότες, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, γιατροί, καθηγητές, εννοώ οι μεγάλοι του ιδιωτικού τομέα, όλοι αυτοί που έχουν θησαυρίσει παράνομα και έχουν βγάλει τα χρήματά τους εξω.
  ....
  Επί του πρακταίου...
  ....
  Οτιδήποτε και να γίνει, και εφ΄όσον ο μόνος χαμένος, ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ, είναι ο λαός,
  ο κυβερνήτης του μέλλοντος που θέλει να προασπίσει τα νόμιμα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, είναι να σκοτώσει αυτό το τέρας που λέγεται "σύστημα πασοκ".
  Όταν όλοι οι Έλληνες και κυρίως αυτοί που θα προέλθουν από την διάλυση του τέρατος αποφασίσουν να δουλέψουν και να παράξουν πλούτο προς το κοινό συμφέρον, τότε και μόνον τότε θα υπάρξει ανάπτυξη σ' αυτόν τον ευλογημένο τόπο που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ. Οι υπόλοιποι, δηλαδή ο λαός, ήδη το κάνει, και πληρώνει τα σπασμένα...
  Η συνταγματική μεταρρύθμιση κοντά είναι... κοντός ψαλμός αλληλούϊα...
  Για τα οικονομικά τί να πω... όπως ανέφερα με τα ηλεκτρόνια καλά τα πάω...
  Καλή αποκριά!

  • Tassos avatar
   Tassos @ Χαρίλαος 10/02/2012 10:18:06

   Μέσα στην τρέλλα που επικρατεί και βαφτίζει τους πάντες προδότες, ΣΕ ΑΠΟΝΕΜΩ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ!

   • Απόστολος avatar
    Απόστολος @ Tassos 10/02/2012 11:05:49

    Είδες τα χάλια μας; Εμείς οι αχάριστοι Έλληνες;

  • noldor avatar
   noldor @ Χαρίλαος 10/02/2012 11:40:31

   Χρόνια πολλά

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ noldor 10/02/2012 12:42:34

    Χρόνια πολλά κι από εμένα, που γιορτάζω επίσης λόγω ... γενεθλίων, και που αντιστρόφως από τον Χαρίλαο ξενύχτησα διαβάζοντας όλα τα σχόλια και συναντώντας με ικανοποίηση τα 4000 "like" στο antinews...

    Τρελλαίνομαι για ευφυείς θεωρίες συνωμοσίας, όπως και όλοι μας απ' ό,τι φαίνεται, όσο και για ευφυείς απαντήσεις στον σχολιασμό, εύγε κακοφωνίξ και χαρά στο κουράγιο σου τόσες ώρες ... Είναι γεγονός ότι οι ενδείξεις εξ Εσπερίας που συνδράμουν τη θεωρία σου είναι άπειρες, και θα προσθέσω κάτι που ίσως δεν είδατε: ο Μόντι έσπευσε (νομίζω έντρομος) στον Ομπάμα όπου και δήλωσε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα έχει κάνει πολλά και πρέπει να σωθεί... Όπως και νάχει, ας είσαι καλά που μας ξεκούρασες, να πάει το μυαλό στον τόπο του και να επιστρέψουμε στα καθ'ημάς: είναι πολύς ο δρόμος που πρέπει να διαβούμε, και χρειάζεται δύναμη και θάρρος.

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ δρόμος 10/02/2012 18:33:14

     Εκκληση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να φανεί επιεικές με την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις γύρω από το πακέτο διάσωσης ώστε να αποτρέψει μία «δυνητικά μεγάλη έκρηξη» απηύθυνε απόψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι. Μιλώντας στο Peterson Institute, ένα από τα διασημότερα think tank της Ουάσιγκτον, αλλά ακόμα και κατά τη συνάντησή του με τον Μπάρακ Ομπάμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως …Παπαδήμος (έκανε δηλαδή ότι δεν έχει πράξει έως τώρα ο έλληνας πρωθυπουργός) ανέφερε:…

     «Τώρα είναι η στιγμή να εξετάσουμε ότι εάν υπάρχει μία ελάχιστη συμμόρφωση (σσ: της Ελλάδας) με τους όρους που της ετέθησαν, τότε αυτή είναι και η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα και να σβήσουμε μία πιθανή, μεγάλη έκρηξη».
     Το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να είναι τόσο αυστηρό στην εφαρμογή των δανειακών προαπαιτουμένων του, σημείωσε ο Μόντι και διευκρίνισε:
     «Εκεί που βλέπω περιθώρια βελτίωσης εκ μέρους του ΔΝΤ, είναι στο να δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο ότι μερικές φορές, ενώπιον ειδικών συνθηκών, η προσκόλληση σε ένα μοντέλο μπορεί να εμποδίζει την πραγματική λύση του προβλήματος».

     Σαν να τα μαζεύουν τώρα οι τεχνοκράτες δεν σας φαίνεται και σε σας? Δεν είναι τυχαίος ο Μόντι...

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ δρόμος 10/02/2012 18:35:14

     Εκκληση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να φανεί επιεικές με την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις γύρω από το πακέτο διάσωσης ώστε να αποτρέψει μία «δυνητικά μεγάλη έκρηξη» απηύθυνε απόψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι. Μιλώντας στο Peterson Institute, ένα από τα διασημότερα think tank της Ουάσιγκτον, αλλά ακόμα και κατά τη συνάντησή του με τον Μπάρακ Ομπάμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως …Παπαδήμος (έκανε δηλαδή ότι δεν έχει πράξει έως τώρα ο έλληνας πρωθυπουργός) ανέφερε:…

     «Τώρα είναι η στιγμή να εξετάσουμε ότι εάν υπάρχει μία ελάχιστη συμμόρφωση (σσ: της Ελλάδας) με τους όρους που της ετέθησαν, τότε αυτή είναι και η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα και να σβήσουμε μία πιθανή, μεγάλη έκρηξη».
     Το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να είναι τόσο αυστηρό στην εφαρμογή των δανειακών προαπαιτουμένων του, σημείωσε ο Μόντι και διευκρίνισε:
     «Εκεί που βλέπω περιθώρια βελτίωσης εκ μέρους του ΔΝΤ, είναι στο να δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο ότι μερικές φορές, ενώπιον ειδικών συνθηκών, η προσκόλληση σε ένα μοντέλο μπορεί να εμποδίζει την πραγματική λύση του προβλήματος».

     Σαν να τα μαζεύουν τώρα οι τεχνοκράτες, δεν συμφωνείτε? Δεν είναι τυχαίος ο Μόντι ...

 95. however avatar
  however 10/02/2012 09:28:40

  Αγαπητέ kakofonix,

  το ενδιαφέρον της προσέγγισης που αναλύεις είναι οτι φθάνει στο ίδιο συμπέρασμα περί ανάγκης ποσοτικής χαλάρωσης στην ευρώπη ως μόνης πραγματικής λύσης σε ευρωπαικό επίπεδο , ακόμα και αν αντιστραφούν οι βασικές παραδοχές σου [α] οτι οι γερμανοί μας σπρώχνουν σε οχι ψάχνοντας το "θύμα" που θα το προκαλέσει και [β] οτι υπάρχει αντίστοιχο "σχέδιο υποδοχής" αυτού του σχεδίου των εταίρων από τον Πρόεδρο της ΝΔ που θα τους "αναγκάσει / επιτρέψει" να απεμπλακούν από την εως σήμερα διαδικασία αντιμετώπισης προς μία ποσοτική χαλάρωση.

  Και εξηγούμαι - αν υποθέσυμε οτι δεν υπάρχει τέτοιο γερμανικό σχέδιο εκβιασμού ενός "όχι από πλευράς ελλάδας" και ούτε κάποιο αντίστοιχο σχέδιο χειρισμού από τη δική μας πλευρά. Ας υποθέσουμε οτι η πίεση αφορά τη γερμανική αντίληψη / ικανότητα επιβολής ως προς τον τρόπο διάσωσης και οτι η στρατηγική του ΑΣ αφορά τη διάσωση - αφενός - της παρτίδας τώρα και την οριοθέτηση των σημείων που θα αποτελέσουν τις εξόδους διαφυγής προς την ανάπτυξη αύριο, όπως είπε και έδειξε κατ' εμέ ο ΑΣ.

  Με αυτές τις παραδοχές μήπως οδηγούμαστε πάλι στο ίδιο συμπέρασμα της δικής σου ανάλυσης? οτι τελικά θα αναγκαστεί η ευρώπη να πάει σε ποσοτική χαλάρωση, "να πετάξει χρήμα στο πρόβλημα και να ασχοληθεί με το ενδεχόμενο ρίσκο του πληθωρισμού αργότερα?", κάτι σαν την αμερικανική προσέγγιση?

  Γιατί κάνω αυτή την αναστροφή παραδοχών? απλά για να επισημάνω οτι η ευρωπη - είτε γιατί δεν ήταν και δεν είναι θεσμικά προετοιμασμένη, είτε γιατί χάνεται στους διαδρόμους της εσωτερικής πολιτικής της, είτε στην καχυποψία μεταξύ των μελών της είτε στα γερμανικά συμπλέγματα / τραύματα είτε γιατί έτυχε σε αυτή τη συγκυρία να έχει mickey mouse ηγεσία που μάλιστα έχει και εκλογικές χρονιές μπροστά της - δεν μπόρεσε σε κανένα, μα κανένα στάδιο αυτής της περιόδου να μπεί μπροστά από το χρόνο. Να δώσει λύσεις ή έστω πλαίσια λύσεων ή έστω δείγματα κατανόησης πιθανών λύσεων που να μην "εξαντλούνται"το ίδιο βράδυ των ανακοινώσεων τους. Και είναι κρίμα για την ήπειρο την ίδια που υπάρχει εντυπωσιακή ανικανότητα αντίληψης. Και πρόκληση για την χώρα μας και τον ΑΣ που θα κληθεί αύριο ως πρωθυπουργός. Είναι τέτοια ανικανότητα που χρειάζεται ταλέντο να την έχεις. Δεν αρκεί να είσαι ανίκανος. Πρέπει να έχει και ταλέντο να παραμένεις τόσο ανίκανος για τόσο χρόνο και για τέτοιο χρόνο, με τόση συνέπεια.

  Ανακοίνωσαν τον περασμένο Ιούλιο το (πρώτο) πρόγραμμα διάσωσης της Ευρώπης. Και τι έκαναν? πήραν τον "πρωτογενή ιό" την Ελλάδα και σκέφτηκαν οτι αν δώσουν λύση σε συτή τη χώρα τότε εξαλείφουν το προβλημα μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη περιφέρεια και παραπέρα. Και τι έκαναν για αυτό?

  Υπολόγισαν οτι η Ελλάδα έως το 2015 χρειαζόταν 170δις. Και κάθισαν στο τραπέζι η κα. Μερκελ με τον κο. Σαρκοζύ και τον υπόλοιπο θίασο και είπαν σαν καουμπόηδες στον κόσμο: "λοιπόν, 40δις θα βάλουν εθελοντικά οι τράπεζες (να το πρώτο PSI!), και 50δις θα βάλει η Ελλάδα από αποκραρτικοποιήσεις (να και ο peter pan στην neverland!) και 50δις που έχουμε από το πρώτο μνημόνιο των 110 που δεν σας τα έχουμε δώσει ακόμα, μας μένουν άλλα 30δισ που θα βάλουμε επιπλέον και κλείσαμε το λογαριασμό. Σας σώσαμε Ελληνες!! Και σώσαμε και την Ευρώπη! Αντε και τον κόσμο." Αυτά είπαν τότε.

  Και το ίδιο βράδυ / άλο πρωί έγιναν δύο πράγματα..... Πρώτο, τα ιταλικά επιτόκια έφυγαν για το φεγγάρι και δεύτερον άρχισαν να σκαρφαλώνουν τα γαλλικά CDS. Και ακολούθησαν τα ισπανικά και κατάντησε η Γελλία να διαπραγματεύεται ως junk κάτω από τις Φιλλιπίνες.. Ουπς! πως έγινε αυτό άραγε....? Εγινε γιατί στις αγορές όλοι έχουν μοντέλα και κανείς δεν είναι τόσο αφελής. Ετρεξαν τα νούμερα και είδαν οτι ούτε η Ελλάδα έλυνε το πρόβλημα της "χρηματοδοτικής της επάρκειας" ούτε βέβαια εξαφάνισαν τον κίνδυνο μετάδοσης. Γιατί ο λογαριασμός ξεκίνησε με τρύπα. Με λάθος δομή!

  Ποιός τους είπε οτι η Ελλάδα μπορούσε αληθινά να βάλει 50δις απο αποκρατρικοποιήσεις σε τόσο μικρό διάστημα? (η ελλάδα έχει περιουσία μεγαλύτερης αξίας που για να αναδειχθεί χρειάζεται σχέδιο αξιοποίησης, σχέδιο που δεν συναρτάται με σατρα-πάτρα ξεπούλημα, ούτε με εξυπηρέτηση χρέους αλλά με ανάπτυξη, με νέο μοντέλο, με φρέσκα κεφάλαια και φρέσκους παίκτες στην οικονομία, με ρευστότητα στην αγορά, με ανθρώπους να δουλεύουν πάλι. Οχι 50δις σε τρία χρόνια. Αυτή η δήλωση / αρλούμπα της τότε ελληνικήςς πλευράς, αντί να προστατεύσει τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις και την περιουσία του ελληνικού λαού, στοιχίσε έως σήμερα στον Ελληνικό λαό πολλά. Γιατί αυτό το νούμερο και οι δήθεν στόχοι ανά έτος μας ακολουθούσε έως χθές και σε κάθε επιθεώρηση όταν έλειπαν αυτά τα δις, η Τρόικα τα χρέωνε στον φορολογούμενο και τον συνταξιούχο. Αυτές τις αρλούμπες διαφόρων donald duck στο τότε υπουργείο οικονομικών/αποκρατικοποιήσεων τις έχει πληρώσει με αίμα ο ελληνικός λαός τους τελευταίους μήνες)

  Και ποιός τους είπε οτι οι τράπεζες θα έβαζαν 40δις μετέχοντας με 21% στο τότε PSI, όταν οι τράπεζες γνώριζαν - το ίδιο βράδυ του Ιουλίου - οτι το συνολικό πακέτο δεν λύνει το πρόβλημα, δεν απο-κινδυνοποιεί την ελληνική οικονομία? Κανείς είναι η απάντηση. Το μυαλό τους ή καλύτερα η αίσθηση της εξουσίας τους. Και δεν προχώρησε το σχέδιο Ιουλίου και φθάσαμε τον Οκτώβριο. Και τι είπε τότε η κα. Μερκελ θυμόμαστε? "το πρόγραμμα του Ιουλίου δεν μπορούσε να υλοποιηθεί γιατί άλλαξαν οι παραδοχές..." Λάθος κα. Μέρκελ. Δεν είχαν αλλάξει οι παραδοχές. Η λάθος δομή της απόφασής σας του Ιουλίου είχε αλάξει τις παραμέτρους. Δεν έχουν οι αγορές το πρόβλημα. Και δεν το έχει η Ελλάδα. Βεβαίως και οι αγορές έχουν προβλήμσατα και η Ελλάδα! Αλλά το πρόβλημα της ανικανότητας λύσης το έχουν άλλοι.

  Για αυτό αγαπητε kakofonix και στην προχθεσινή μας συζήτηση στο άρθρο πρί "Τελευταίας γραμμής άμθυνας στη Τροικα" επέμενα και επιμένω : δεν πρέπει να μας απασχολεί τι λένε οι ευρωπαίοι - γερμανοί για εμας. Δεν είναι η προτεραιότητά μας. Η προτεραιότητά μας είναι μας διασφαλίσουμε για τη χώρα την Τελική Λύση στο πρόβλημά μας. Και αυτό είναι ταξίδι σκληρό και μάχη.

  ευχαριστώ για την ανοχή σου

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ however 10/02/2012 12:38:21

   Αγαπητέ, αυτή η γλαφυρή ανάλυση άξιζε παραπάνω από έναν σχολιασμό σε ένα ταπεινό άρθρο! Να είστε καλά.

   Ασφαλώς στο βάθος του τούνελ, είτε θα υπάρξει ποσοτική χαλάρωση, είτε διάλυση της ζώνης και ο καθένας μόνος του.

   Επί του παρόντος απλά δίνω μια διαφορετική διάσταση, εστιάζοντας στο γόητρο των συμμετεχόντων. Είναι σημαντική παράμετρος. Είναι όλοι τους πολιτικοί πρώτης γραμμής με δυνητική επανεκλογή.

  • franc avatar
   franc @ however 11/02/2012 11:13:24

   ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!
   Αγαπητέ However τα σέβη μου.

 96. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 10/02/2012 10:14:24

  Μέτρα 14,5 δις € μέχρι το 2015 περιλαμβάνονται στα νέα μέτρα, οπότε με δεδομένη την ύφεση που μονίμως είναι πάνω από την προβλεπόμενη τα μέτρα θα αναθεωρηθούν προς τα πάνω και η εξαθλίωση δεν θα έχει τέλος.

  Όλα αυτά γίνονται για να υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΓΑΠ , αλλά και της ΝΔ ότι τα όποια μέτρα θα παρθούν μόνο μετά από εκλογές.

  Ο απόλυτος εμπαιγμός στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

  Η απόλυτη κατάλυση της δημοκρατίας, των θεσμών, της κοινής λογικής.

  Μένει να τεθεί και θέμα κομματικής πειθαρχίας προκειμένου να παραδοθεί η χώρα με 180 + ψήφους , κάτι που αν δούμε μέχρι τώρα τις εξελίξεις θα γίνει σίγουρα. Περιμένετε μόνο να δείτε και τις νέες δημοσκοπήσεις μετά τη Κυριακή όλοι εσείς που λιγουρεύεστε την εξουσία σαν τα όρνεα πάνω από το πτώμα της Ελλάδας .

 97. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 10/02/2012 10:14:40

  Από τη zougla.gr:

  "Δύο δεκαετίες διαρκεί το «μεγάλο κόλπο» του ΦΠΑ, μέσω του οποίου ιδιώτες, εφοριακοί, ελεγκτές, οικονομικοί επιθεωρητές αλλά και πολιτικά πρόσωπα πλούτιζαν, καταληστεύοντας τα δημόσια ταμεία και αφαιρώντας από τον ελληνικό λαό εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ."

  Μήπως η τρόικα οργάνωσε κι αυτό το "μεγάλο κόλπο";

 98. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 10/02/2012 10:26:38

  Και να μη ξεχνάμε ότι μένει ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής και νέων μέτρων την ώρα που στην Ελλάδα οι νεόπτωχοι έφτασαν τα 3.500.000 χωρίς να έχουν εφαρμοστεί τα νέα μέτρα !!!

 99. sawas avatar
  sawas 10/02/2012 10:28:02

  Θα προσπαθήσω να κάνω μια συνοπτική παρουσίαση των επιλογών και υπεραπλουστευμένα τις συνέπειες.

  Εμείς & αυτοί
  ΟΧΙ ΟΧΙ Φτώχια εδώ: Δύνη στην Ευρώπη
  ΟΧΙ ΝΑΙ Φτώχια εδώ: Δύνη στην Ευρώπη
  ΝΑΙ ΟΧΙ Φτώχια εδώ: Δύνη στην Ευρώπη
  ΝΑΙ ΝΑΙ Φτώχια εδώ: Η ζωή συνεχίζεται

  Πιθανότερο σενάριο επικράτησης κατά 75% φαίνεται να εμπεριέχει την Ευρωπαϊκή Δύνη, μια κατάσταση την οποία δεν θέλει και δεν επιθυμεί κανένας Ευρωπαίος. Οπότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να σωθεί η κατάσταση εδώ με οποιοδήποτε κόστος. Άρα, λεφτά θα δώσουν και περισσότερα αν χρειαστεί (γνώμη μου)

  Από την δική μας μεριά κοινός παρονομαστής είναι η «Φτώχια που μας δέρνει» και θα μας δέρνει όποιο σενάριο και να διαλέξουμε. Κάπου ανέφερες «Αν το κούρεμα είναι μεγάλο, τα δανεικά περισσότερα και τα μέτρα αναπτυξιακά, οι όποιες θυσίες έχουν προοπτική, όπως επίσης και οι δυνατότητες αλλαγής της φορολογικής πολιτικής.» Δεν είχαν από την αρχή, δεν έχουν τώρα, και μάλλον ούτε θα έχουν στο μέλλον.


  Καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση με κοινό παρονομαστή (φτώχια) σε συνδυασμό με τα παραπάνω Το ερώτημα είναι ψηλά η χαμηλά το κεφάλι ?
  Ο Βενιζέλος (αν όντως είναι αυτές οι δηλώσεις του) έχει από τώρα το κεφάλι στο υπόγειο «…εάν με την ψευδαίσθηση ότι διατηρούμε την υπερηφάνεια μας και την αξιοπρέπειά μας…»

  Ο Σαμαράς?

 100. μχ avatar
  μχ 10/02/2012 10:32:25

  "Επιπλέον, όχι μόνο θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στα πλεονάσματά τους, αλλά θα πρέπει και να το ξαναβάλουν το καλοκαίρι, όταν υπό το βάρος της ύφεσης η Ελλάδα θα βρίσκεται πάλι στο χείλος της χρεοκοπίας."

  kakofonix δεν θα προλάβουμε το καλοκαίρι.....θα έχουν βάλει στο χέρι την χώρα νωρίτερα
  Δεν μιλας πως θα ζησουν ανθρωποι με 400 ευρω (που φορολογουνται) στην Ελλαδα που εχει αυτο το κοστος ζωης

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ μχ 10/02/2012 10:36:46

   Ναπάμε στα χωράφια μας.

   • Απόστολος avatar
    Απόστολος @ Μανιάτης 10/02/2012 10:52:49

    Σ΄ακολουθώ. Ξεκίνα.

 101. Λάμπρος Παπαγεωργίου avatar
  Λάμπρος Παπαγεωργίου 10/02/2012 10:37:45

  Να ξαναδιαβάσεις παλιότερα άρθρα σου.

 102. A.M. avatar
  A.M. 10/02/2012 11:13:29

  Καλά πάμε!
  Θα τολμούσα να πω μάλιστα ότι πάμε ... πολύ καλά!

 103. cobalt avatar
  cobalt 10/02/2012 11:24:50

  Επειδή βλέπω πως πολλοί προσβλέπουν στην θεωρία του Kakofonix, ως σανίδα σωτηρίας, με κίνδυνο να έχουμε πιο πολλούς και πιο απογοητευμένους Έλληνες σε λίγο καιρό, θα ήθελα να συστήσω ψυχραιμία.

  Κατ' αρχήν το να έχεις σχέδιο είναι το ένα σκέλος, να το εφαρμόζεις επιτυχημένα είναι το άλλο. Ποιός μπορεί να επιβεβαιώσει εδω μέσα πως είναι σίγουρος 100% οτι ο ΑΣ, ξέρει τι κάνει και πως να το κάνει, πλέον;
  Το έχω ξαναπεί, κανείς δεν αμφισβητεί τις προθέσεις του, αλλά αν υπήρχε όντως τέτοιο παιχνίδι, δεν θα υπήρχε και συννοχή στο κόμμα; Μόνος του τα σκέφτεται και τα κάνει; Ο Αβραμό τη μια λέει έτσι και την άλλη αλλιώς, ο Μανώλης τα ίδια έχθές, μήπως το σχέδιο είναι κρυφό και το ξέρει μόνο ο
  ΑΣ και το antinews;
  Δεν θα έπρεπε να είχαμε και απο κάποια άλλη επίσημη πηγή ενα λόγο, ένα υπονοούμενο "έχει δίκαιο, εμπιστευτείτε τον";

  Δεν θέλω να πω κακό λόγο για τον κο. Σαμαρά και το πιστεύω στ'αλήθεια πως είναι ο μόνος που ακόμη και αυτή τη στιγμή διατηρεί την έννομη τάξη στην Ελλάδα, σε περίπτωση που αποδειχθεί πως δεν είναι μαζί μας ή δεν μπορεί, ο τόπος θα καεί.

  Μπορεί το παιχνίδι που περιγράφει ο Kakofonix παραπάνω να ισχύει ώς ένα βαθμό, δεν ισχύει όμως σε τέτοιο βαθμό που να αναπτερώσει τις ελπίδες μας για μια ομαλή έξοδο απο την κρίση. Αναλογιστείτε μόνο, πότε θα υπάρξει μεγαλύτερο κέρδος για μερικούς, όταν χρεωκοπήσουμε και γίνουμε μια απέραντη ευκαιρία ή αν αναλάβουμε και αρχίζουμε να διεκδικούμε
  πλέον, μετά απο όλα αυτά που έχουμε υποστεί, το δίκιο μας;

  Άλλωστε πως θα επανέλθουν οι σχέσεις μας με την Ευρώπη πλέον στην αφέλεια του παρελθόντος έφόσον έχουν δείξει τα δόντια τους και την αναλγητικότητά τους;
  Δεν χωράμε πια στο EURO διότι θυμίζουμε πως είναι διάτρητο και είμαστε ο καθρέπτης μιας αποτυχημένης ένωσης, τους χαλάμε τη φαντασίωση. Οπότε θα μας διαχειριστούν αναλόγως, σπρώχνωντάς μας στη εξώπορτα και οι πολιτικοί μας θα το διαχειριστούν αναλόγως ώστε να μας δείξουν την πόρτα της εξόδου ως έξοδο κινδύνου.

  Στο κάτω-κάτω αξίζουμε περισσότερο πτωχευμένοι και χωρίς σύνορα, πλέον. Άλλωστε το τερραίν που διαμορφώνεται στη Μεσόγειο, θυμίζει άλλα...

 104. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 10/02/2012 11:41:16

  Τριαντάχρονος άνεργος μην αντέχοντας να βλέπει άλλο τους δύο γονείς του άνεργους και ανήμπορους και ο ίδιος να μην μπορεί να κάνει τίποτα για να τους βοηθήσει πήδηξε χθες στις ράγες του ηλεκτρικού. Το διαμελισμένο του σώμα που κειτόταν άψυχο πάνω στις ράγες συμβολίζει το πτώμα της Ελλάδας όπως το κατάντησαν οι πολιτικοί τ(ρ)αγοι.

  Οι ψευδαισθήσεις και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα δεν ξεγελάνε τη πείνα.

 105. noldor avatar
  noldor 10/02/2012 11:48:33

  Το δικό μου σενάριο λέει τα εξής :
  Η χρεωκοπία της χώρας είναι πλέον αποφασισμένη από όλους αλλά απλώς αναζητείται ο καπνιστής που θα ανάψει το σπίρτο.
  Οι ξένοι και οι εγχώριοι καρεκλοκένταυροι κερδίζουν χρόνο και πιέζουν όλο και περισσότερο τον λαό χωρίς να λαμβάνουν αυτοί την απόφαση ώστε να εξωθήσουν το λαό να προκαλέσει γεγονότα τέτοια που θα αποτρέψουν την ψήφιση της δανειακής σύμβασης ώστε να χρεωθεί αυτός την χρεωκοπία και να την βγάλουν αυτοί καθαρή.

  • noldor avatar
   noldor @ noldor 10/02/2012 12:25:53

   Αν μόνο μέσα σε αυτό τα site ήταν τέτοια η οργή και η απογοήτευση της στάσης Σαμαρά, φανταστείτε τι γίνεται στην κοινωνία.

   Ας δεχτούμε ότι το σενάριο του kakofonix (τον οποίο εκτιμώ για τα κατά καιρούς γραφόμενά του) είναι αληθές, εμείς οι 100, 200, 500, 1000 που διαβάζουμε το antinews ηρεμούμε και το μεταφέρουμε και σε άλλους 5000. Η υπόλοιπη κοινωνία δεν θα εκραγεί;

 106. Θέμις avatar
  Θέμις 10/02/2012 12:06:13

  Είτε ολοκληρωθεί το PSI είτε αποδειχθεί φιάσκο, όπως υποστηρίζει ο Κακοφωνίξ, η επίσημη χρεοκοπία της χώρας αποτελεί βεβαιότητα. Και πολύ περισσότερο με το νέο μνημόνιο που αποφασίστηκε χθες. Επ’ αυτού να θέσω το εξής απλοϊκό ερώτημα: ο ούτως ή άλλως ανεδαφικός προϋπολογισμός του 2012 που ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία και έγινε δεκτός από την Τρόϊκα προϋποθέτει μεταξύ άλλων είσπραξη φόρου από τα εισοδήματα που είναι υψηλότερα των 5.000€. Συρρικνώνοντας των εισόδημα ΟΛΩΝ των φορολογουμένων κατά 22% δεν εισπράττει το αρμόδιο υπουργείο μειωμένο κατά απόλυτη αναλογία φόρο εισοδήματος; Μάλλον περιττεύει να θέσω αντίστοιχα ερωτήματα για τα ασφαλιστικά ταμεία, για την αύξηση της ανεργίας και τα επιδόματα των ανέργων, για το κλείσιμο επιχειρήσεων, λόγω της καταναλωτικής αδυναμίας μισθωτών και συνταξιούχων, με συνέπεια την περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ.
  Ο Σαμαράς 2 χρόνια τώρα εξέφραζε με κάθε τρόπο την αντίθεσή του με μέτρα που επιτείνουν την ύφεση. Ακόμη και στο χθεσινό του διάγγελμα έκανε λόγο για την ανάγκη ανάκαμψης και ανάπτυξης. Αλλά στην πράξη ευαγγελίζεται την ανάπτυξη πώς; Συμφωνώντας και στηρίζοντας μέτρα ύφεσης; Και ακόμη δεν μάθαμε –πέρα από τα υφεσιακά μέτρα- τι περιλαμβάνει η περιβόητη συμφωνία του Μαξίμου για το δίκαιο που θα διέπει το χρέος μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων. Δηλαδή, τις συνέπειες της χθεσινής συμφωνίας σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο λίγο πολύ τις αντιλαμβανόμαστε. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ποιες θα είναι οι συνέπειες της επικείμενης χρεοκοπίας στην εθνική μας κυριαρχία. Ελπίζω αυτή τη φορά οι βουλευτές να διαβάσουν αυτό που πρόκειται να ψηφίσουν.
  Τώρα αν η αποδοχή εκ μέρους του Σαμαρά σχεδόν κάθε βλακείας που ζήτησε η Τρόϊκα είναι τρίπλα για να αναγκαστεί η Μέρκελ να αναφωνήσει mea culpa, εκτιμώ ότι αφού ούτως ή άλλως θα χρεοκοπήσουμε και επίσημα, θα μπορούσαμε τουλάχιστον πριν τη χρεοκοπία να μην έχουμε καταλύσει τα πάντα. Εκτός εάν κρίνεται σημαντικότερη από το βιοτικό επίπεδο κάθε Έλληνα η υστεροφημία του Σαμαρά, ο οποίος δεν θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα που θα φορτωθεί την ευθύνη της χρεοκοπίας άμεσα και εάν πιστεύει κανείς ότι θα εκλεγεί αυτοδύναμος, όποτε γίνουν εκλογές και μετά θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του.

  ΥΓ.: Δυσκολεύτηκα πολύ σήμερα να εκφραστώ κόσμια.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Θέμις 10/02/2012 12:49:58

   Εκφραστήκατε όμως και αυτό σας τιμά.

   Σέβομαι απόλυτα τις επισημάνσεις σας.

   Όμως εδώ δεν έχουμε μόνο να κάνουμε με την όποια υστεροφημία Σαμαρά. Ποσώς ενδιαφέρουν τέτοια πράγματα τον άνεργο.

   Έχουμε όμως να κάνουμε με μια λεπτή διαπραγμάτευση:

   Αν ο Σαμαράς εμφανιστεί ως ο μπουρλοτιέρης του ευρώ, δεν θα έχει καμία προοπτική διαπραγμάτευσης.

   Αντίθετα, αν εμφανιστεί ως υπαίτιος η Γερμανία, όλοι θα ζητούν επιτακτικά μια λύση από τη Γερμανία.

   Οι φίλοι μας παίζουν εμφανώς καθυστερήσεις.

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ kakofonix 10/02/2012 16:26:03

    Προσωπικά να συμφωνήσω, αυτή άλλωστε είναι η αίσθησή μου γιατί δεν θα πιστέψω πο-τέ πως ο Σαμαράς είναι 'πουλημένος', ή στο κόλπο. Τόσο απλά.

    Έστω επομένως πως οι Γερμανοί παίζουν καθυστερήσεις. Οι δικοί μας κάτι έχουν να κάνουν την Κυριακή. Μετά την Κυριακή μπορεί να μην είναι αργά για σένα και για μένα, για πολύ κόσμο θα είναι. Αυτό είναι το πρόβλημα.

    Έχει πέσει πολλή κουβέντα 2 χρόνια για Γουδή και ελικόπτερα, που δεν είχε πέσει το 2010 όταν τρομοκρατημένη η κοινή γνώμη άκουγε τον ΓΑΠ από το Καστελλόριζο. Τώρα περισσότεροι δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν και κρίνουν αναλόγως. Θα συσπειρωθούν οι μπαχαλάκηδες, άλλοι πάντοτε παρουσιολόγοι των διαδηλώσεων, αλλά κι οι νοικοκυραίοι!

    Δεν θα τους ξεχωρίσουν τα ΜΑΤ, όπως δεν θα μπορεί να ξεχωρίσει κανείς την άλλη αφετηρία του Βενιζέλου που θα πει ναι και του Σαμαρά που θα πει ναι.
    Πώς θα σε ακούσει ο κόσμος. Ψηφίζω το ίδιο, αλλά από άλλη αφετηρία. Ψηφίζω το ίδιο, αλλά δεν είμαι το ίδιο. Ναι. Βοήθησέ με να το καταλάβω.... Είναι αδύναμο, όταν ο άλλος καίγεται.

    Ούτε μπορούμε να λέμε πως είναι λεπτή η διαπραγμάτευση και δεν σας βάζουμε μέσα στο σκάκι ελληνικέ λαέ γιατί είστε και λίγο γκάου (μέχρι τώρα αγαπούσατε τον "λεφτά υπάρχουν" μέχρι πρότινος κλπ), τη στιγμή που πρώτη φορά ο λαός αυτός σου ζητάει να πεις την "αλήθεια".

    Έχει βάση πως η παρτίδα δεν μπορεί να παιχτεί εν δήμω, από την άλλη και ο τελευταίος των τελευταίων Ελλήνων έχει δικαίωμα να ξέρει τι παίζεται στην πλάτη του, έτσι λέει η δημοκρατία μας. Μετά ας φροντίσουμε να κρίνει, με διαφανή μήντια κλπ. Καλά, το τράβηξα τώρα το όνειρο, αλλά νομίζω πως στη θεωρία δεν έχω άδικο.

    Όμως για να κρίνω πράξεις, θέλω να μη μου χτυπάνε τα alarm απέναντι στις 'θεωρίες' μου. Στις Ιδέες, που λέει πχ ο Φαήλος. Δεν έχω συνταγή, δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα, για να κρίνω έχω μόνο το ένστικτο ανάλογα με το αν μου χτυπάει κάτι στις Ιδέες μου. Είμαι στο πορτοκαλί (από το Νοέμβριο).

    Ήδη νομίζω ο Σαμαράς έχει πείσει πως δεν είναι μπουρλοτιέρης του Ευρώ. Αρκεί! Μια χαρά "ευρωπαϊκά καθωσπρέπει" πορεύτηκε η ΝΔ (το πρώτο μνημόνιο έπαθαν ένα μπλόκ αλλά τώρα νομίζω OK). Κανένας Ευρωβουλευτής μας δεν απείλησε να αυτοπυρποληθεί, ή να κάνει τον Γκάντι σε ειρηνική διαμαρτυρία, ή να επιδόσει κανένα ψήφισμα, ή, ή, ή...., μέσα στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου. Φτάνει, αρκετά με το chic. Εγώ όλο και κάτι θα είχα σπάσει εκεί μέσα και με Κοινοτικό επιχείρημα, δεν θα άντεχα, θα μου πεις γιαυτό δεν είμαστε εμείς εκεί ;-)

    Εν κατακλείδι, μακάρι να έχεις δίκιο αγαπητέ Κακοφωνίξ, μακάρι... Για όλους εμάς εδώ που ελπίζουμε.

 107. Γιώργος avatar
  Γιώργος 10/02/2012 12:22:51

  Γιατί δεν αποκαλύπτουν τι γίνεται με το PSI; Γιατί τέτοια μυστικότητα από τον Μπένι;
  Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον κύριε Βενιζέλε, είμεθα Έλληνες πολίτες και δικαιούμαστε και να γνωρίζουμε τις εξελίξεις πάνω στο δημόσιο χρέος. Εμείς θα κληθούμε να το πληρώσουμε, όχι εσείς.
  Οφείλετε λοιπόν να μας ενημερώσετε τάχιστα χωρίς περαιτέρω υπεκφυγές, η εποχή της μυστικής διπλωματίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Γιώργος 10/02/2012 12:51:13

   Μέρκοζύ, ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλος έχουν επενδύσει πολιτικά πάνω στο PSI. ΘΑ το στηρίξουν μέχρι κεραίας, με όποιο κόστος.

 108. Νίκος Γκ. avatar
  Νίκος Γκ. 10/02/2012 12:41:58

  άρχισαν οι παπαγάλοι

  http://www.smartpost.gr/2012/6867/

 109. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 10/02/2012 13:10:03

  Сквозь грозы сияло нам солнце свободы,
  И Ленин великий нам путь озарил:
  Нас вырастил Сталин — на верность народу,
  На труд и на подвиги нас вдохновил!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Professor Moriarty 10/02/2012 13:12:53

   Trăiască Ceauşescu, Partidul să Trăiască!

  • Professor Moriaty avatar
   Professor Moriaty @ Professor Moriarty 10/02/2012 13:13:02

   Славься, Отечество наше свободное,
   Счастья народов надёжный оплот!
   Знамя советское, знамя народное
   Пусть от победы к победе ведёт!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Professor Moriarty 10/02/2012 13:26:23

   Ναι αλλά μετά το θάνατο του Сталин κοπήκανε κάποιοι στίχοι, έτσι δεν είναι;

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Γιάννης Φαίλτωρ 10/02/2012 15:51:02

    Ναι αυτή είναι η version του 1944.

    Αργότερα έγινε:
    .....
    Сквозь грозы сияло нам солнце свободы,
    И Ленин великий нам путь озарил:
    На правое дело он поднял народы,
    На труд и на подвиги нас вдохновил!

    В победе бессмертных идей коммунизма
    Мы видим грядущее нашей страны,
    И Красному знамени славной Отчизны
    Мы будем всегда беззаветно верны!

 110. KA avatar
  KA 10/02/2012 13:16:29

  Αγαπητέ κακοφωνίξ, ενδιαφέρουσα η ανάλυση σου. Όπως πάντα. Έχει ειρμό η σκέψη σου και αυτά που γράφεις, ίσως αποτυπώνουν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

  Εξακολουθώ να έχω έναν ενδοιασμό. Στριφογυρίζει στο μυαλό μου από καιρό, η σοβαρή πιθανότητα να έχουμε επιλεγεί για συντριβή από τη συμμαχία ευρωιερατείου & `διεθνούς του χρήματος' (μπορεί να είναι ευκαιριακή η συμμαχία, αλλά υφίσταται - άσε που μάλλον δεν είναι συμμαχία, σχέση προϊσταμένου-υφισταμένου είναι ...). Ώστε να μηδενιστούν μελλοντικά οι όποιες αντιστάσεις ευρωπαϊκών χωρών (Ιρλανδίας, πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας ....) στο δημοσιονομικό Νταχάου που αδιαμφισβήτητα κυριαρχεί στις ονειρώξεις των γερμανών (ηγεσίας και λαού ....).

  Δεν βλέπω κάτι που να μπορεί να αποκλείσει αυτο το σενάριο, και την πολιτική βούληση της εφαρμογής του από πλευράς Γερμανίας-"ΕΕ". Σε αυτή την περίπτωση, δεν μου κάνει νόημα η τακτική των τελευταίων ημερών, άσε που (πάλι, σε αυτή την περίπτωση) δεν ξέρω αν έχει νόημα οποιαδήποτε τακτική πλην της πιό ακραίας. Αν ευοδωθούν και τα σενάρια περί παράτασης της τρέχουσας συνταγματικής εκτροπής, μάλλον η πιθανότητα θα πλησιάσει στη βεβαιότητα.

 111. panos olymptios avatar
  panos olymptios 10/02/2012 13:17:47

  θέτω υπόψη σχετικά με τα λεγόμενα ευγενή ταμεία π.χ της ΔΕΗ:
  Γενικός Διευθυντής της ΔΕΗ με τρία (3) πανεπιστημονικά διπλώματα και μετά από 40 χρόνια εργασίας βγήκε σε σύνταξη και παίρνει καθαρά 1200 ευρώ, επίσης καθαρίστρια της ΔΕΗ με 2ο έτη υπηρεσίας παίρνει 1200 ευρώ. Ο πρώτος πλήρωσε σε όλη την διάρκεια του εργασιακού του βίου χωρίς τόκους περίπου 2.000.000 εύρω και η δεύτερη 190.000 εύρώ. Ο πρώτος πληρώνει δάνειο για πρώτη κατοικία 1000 ευρώ μηνιαία (βλέπετε ένα οικογενειακό ακίνητο το είχε πωλήσει για τις σπουδές του), ενώ η δεύτερη έχει στην κυριότητά της δικό της σπίτι και άλλα δύο να ενοικιάζει. Πρόσθετα ο πρώτος έχει δύο άνεργα και ανασφάλιστα παιδιά. Είναι αυτό δικαιοσύνη????αποκαλώντας μάλιστα το ταμείο αυτό ευγενή και ότι θα του γίνει περαιτέρω μείωση 15%. Τι απαντάμε σε αυτή την περίπτωση????

 112. elli avatar
  elli 10/02/2012 13:18:59

  Βασιζόμενοι σε όσα διαβάζουμε εδώ, σε λίγο θα βγάλουμε λάδι και τον ΓΑΠ, ότι δηλαδή καλά έκανε και μας έβαλε στο μνημόνιο, για να φανεί το παιχνίδι που παιζόταν από τους ευρωπαίους στις πλάτες της Ελλάδας και έτσι να ξεμπροστιαστούνε? Μην τρελλαθούμε τελείως!
  Ακόμα κι αν αποτύχει το PSI ή όπως αλλιώς το πούνε, απλά θα τα ρίξουν πάλι στους έλληνες το φταίξιμο ότι δεν έπραξαν τα δέοντα. Όπως δεν υλοποιηθηκε ποτέ η συμφωνία του Ιουλίου γιατί δεν 'έβγαιναν' τα νούμερα, όπως άλλαξε η συμφωνία του Οκτωβρίου, έτσι θα αλλάξουν και αυτή σε λίγες μέρες συνοδεύοντάς τη με νέα μέτρα χωρίς καν να έχουν προλάβει να αποδώσουν τα προηγούμενα.
  Το γόητρο της Μέρκελ και του Σαρκοζί δεν παθαίνει τίποτα γιατί προφανώς εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα και την άποψη ότι το ελληνικό έθνος πρέπει να εξαφανιστεί και η Ελλάδα να εξαγοραστεί ως "γωνιακό οικόπεδο με θέα¨.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ elli 10/02/2012 14:04:20

   Και γιατί να θέλουν να εξαφανιστεί το ελληνικό έθνος;

   Για τη διαφθορά και την ανικανότητα που κυβερνά, αυτοί οι άλλοι οι κακοί φταίνε;

   Το Μηνμόνιο ήλθε γιατί οι κυβερνώντες που ο ελληνικός λαός με εθνική υπερηφάνεια...καο δημοκρατικές...διαδικασίες εξέλεγε δέλυσαν τα πάντα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Μανιάτης 10/02/2012 14:07:40

    Γιατί οι ναζί ποτέ δεν χώνεψαν -όσες γενιές κι αν πέρασαν- ότι η αντίσταση του ελληνικού έθνους τούς καθυστέρησε με την επίθεση στη Ρωσία (και τη γνωστή συνέχεια).

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Αυριανιστής 10/02/2012 14:17:04

     Παραμύθια της χαλιμάς.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Μανιάτης 10/02/2012 17:30:37

      Αλήθεια; Για ψάξε να βρεις πόσοι υπουργοί της Γερμανίας μετά τον Β ΠΠ ήταν Ναζί. Εδώ οι Βρετανοί τους καταγγέλλουν για προσπάθεια επιβολής Δ Ράιχ στην Ευρώπη του σήμερα και εσύ νομίζεις πως ψιχαλίζει. Μας ζηλεύουν και μας μισούν για το ότι υπάρχουμε και μόνο. Γιατί είμαστε άνθρωποι (με όλα τα στραβά μας) που μας αρέσει η ζωή και όχι ρομποτάκια που ζουν για να δουλεύουν. Αυτό λέγεται κόμπλεξ στην ψυχολογία. Και το βγάζουν τώρα επειδή νομίζουν πως έχουν το πάνω χέρι. Δε θα το έχουν για πολύ ακόμη...

 113. tasos avatar
  tasos 10/02/2012 13:25:59

  δεν ξερω αν μάθατε τα νέα...
  αυτο το πολιτικό συστημα εχει πέσει έξω και η χώρα μας πληρώνει τις συνέπειες.
  δεν είναι θέμα στροφής προς την αριστερά... και η σημερινή αριστερά στο ιδιο καζάνι βράζει...
  αλλα ρε παιδειά ποσες φορές θα το δουμε το ίδιο έργο... και GAP και ο Σημίτης και ο Καραμανλής και ο Σαμαράς ωραιους λογους γραφουν... ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ... ετσι μαθανε και δεν αλλαζει τώρα... από τη πρώτη στιγμή που ασχολήθηκαν με πολιτική το μονο που εξασκησαν είναι το image τους και στο μονο που είναι ικανοί είναι στο να κερδίζουν ψήφους... και αυτό έγινε με την υποστηριξή μας... ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... δηλαδη απορώ για τις προσδοκίες σας να βρεθεί σοβαρός πολιτικός μέσα απο αυτό το σύστημα... είναι σαν να στέλνεις το παιδί σου σε ΙΕΚ αισθητικής και να περιμένεις να γίνει χειρούργος....

 114. intruder avatar
  intruder 10/02/2012 13:36:56

  Υπαρχουν στιγμες που νευριαζω.Υπαρχουν στιγμες που προβληματιζομαι.

  Καμμια στιγμη ομως δεν μετανιωσα που ανεδειξα εγω προσωπικα τον Σαμαρα στην θεση που βρισκεται.Εγω.Προσωπικα.

 115. Dr. GiGo avatar
  Dr. GiGo 10/02/2012 13:43:56

  Κακοφωνίξ η αναλυση σου είναι τελείως λάθος. Προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα

  Θυμίζει τη λογική του Καραγκιόζη που μονολογούσε: Θα φάω καρπαζιές πολλές, στο τέλος θα ιδρώσουν θα αρπαξουν πνευμονία θα πεθάνουν και θα ησυχάσουν από δαύτους.

  Δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Σαμαράς έμπλεξε άσχημα με την αντιμνημονιακή ρητορεία του 2010. Βλέποντας κοντοφθαλφα λογάριασε ότι αφού η συμφωνία για το πρώτο μνημόνιο θα περνούσε με 150+1 θα τον ωφελούσε να υιοθετήσει αντιμνημονιακή ρητορική για δύο λόγους:

  1. Για να συσπειρώσει τους οπαδούς και τα στελέχη που προσδιορίζονται στο χώρο της «λαϊκής δεξιάς» μετά την αποχώρηση των «ντορικών»
  2. Να στριμώξει την Ντόρα και τον Καρατζαφέρη που στήριξαν το μνημόνιο
  3. Να δημιουργήσει πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ χωρίς να χρεωθεί μια εξωτερική στάση πληρωμών.

  Η τακτική Σαμαρα ήταν φτηνή, δεν υπάρχει κανένα μεγαλοφυές σχέδιο από πλευράς ΝΔ. Ο Σαμαράς δεν είναι ευφυής άνθρωπος, το ίδιο και οι συμβουλοί του. Επεισε όμως αρκετούς ότι με «καταλληλα μείγματα» και «επαναδιαπραγματεύσεις» θα έβλεπε ο κόσμος προκοπή.

  Ελα όμως που η Τρόικα δεν μασάει κουτόχορτο. Με μία σειρά εκβιασμών ορίστηκε πραξικοπηματικά ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με πρωθυπουργό της αρεσκείας τους. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.

  Έτσι ο Σαμαράς είναι παγιδευμένος σε δύο μέτωπα:
  Το μέτωπο των αντιμνημονιακών οπαδών που περιμένουν μάταια ενα νεύμα του Αρχηγού και σε λίγο θα στραφούν εναντίον του.

  Το μέτωπο της Τρόικας-μνημονιακών που τον «κρατούν στο χέρι» (κατά δήλωση Τομσεν) και οι κυβερνητικές ευθύνες του (γιατί συμμετέχει στην κυβέρνηση, όπως και να το κάνουμε)

  Οσον αφορά τις εκλογές. Το 2013 και βλέπουμε. Κατ’ αρχάς δεν έχει αρχηγό το ΠΑΣΟΚ. Επίσης θα χυθεί αίμα. Φανταστείτε ας πούμε να κάνει προεκλογική εκστρατεία το ΠΑΣΟΚ. Εσείς τι πιστεύετε ότι θα γίνει;

  Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η αντιμνημονιακή μερίδα της ΝΔ θα εξεγερθεί. Ο Σαμαράς να θεωρείται μεταβατικός αρχηγός δυστυχώς

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Dr. GiGo 10/02/2012 15:19:46

   Δόκτωρ, η θεωρία σας είναι μεστή, εφόσον το ακροατήριό της είναι κάποιοι εναπομείναντες ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ή έστω κάποιοι από τους υποστηρικτές της εθνοσωτηρίου. Ασφαλώς αντιλαμβάνεστε ότι σε ανθρώπους που έχουν στηρίξει και εμπιστεύονται τον Σαμαρά, δεν έχει μεγάλη τύχη. Πως να σας το πω, μοιάζει κάτι μεταξύ ανακοίνωσης του Καψή και δελτίου τύπου του Βενιζέλου.

 116. τινα avatar
  τινα 10/02/2012 13:44:17

  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Greece Salonika,έλληνες αξιωματούχοι που βρέθηκαν χθες στις Βρυξέλλες για τη σύσκεψη του eurogroup έγιναν δέκτες μιας πληροφορίας που θα μπορούσε να ανατρέψει τον οποιοδήποτε ως τώρα σχεδιασμό.


  Συγκεκριμένα.. έγκυρες πηγές τους διεμύνησαν πως οι Γερμανοί έχουν λάβει τις αποφάσεις τους και πρόκειται να καθυστερήσουν τις διεργασίες για το νέο δάνειο μέχρι τον Μάιο(!), καθώς θεωρούν ότι μόνο τα 30 δισ. ευρώ για το PSI επείγουν, ενώ τα 14,4 δισ. ευρώ των ομολόγων που λήγουν στις 20 Μαρτίου μπορούν να καλυφθούν με την δόση του παλαιού δανείου και έκτακτες δημοπρασίες τίτλων μικρής διάρκειας.

  Στο σχέδιο των Γερμανών βέβαια εμπεριέχεται και η πιθανότητα η Ελληνική Βουλή να πεί "όχι" τελικά την ερχόμενη Κυριακή καθώς και την περίπτωση να προκηρυχθούν άμεσα εθνικές εκλογές..

  Ίδωμεν..

  Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/02/blog-post_5431.html#ixzz1m183AiRS

 117. intruder avatar
  intruder 10/02/2012 13:44:57

  Υπαρχουν στιγμες που προβληματιζομαι.Υπαρχουν στιγμες που νευριαζω...

  ΠΑΝΤΑ ομως στο τελος,ψυχραιμα προσπαθω να θυμαμαι 2 πραγματα.

  1)Πολιτικη ειναι η διαχειρηση του χρονου.
  2)Εγω,προσωπικα επελεξα ενα ακρως πολιτικο ον για την θεση του αρχηγου.

  Και οταν κοιταζω δεξια και αριστερα για κατι αλλο,βλεπω παντου xenous(ξενους).Βλεπω το xeno(ξενο).Το αλλοτριο.

 118. EvelosEvokos avatar
  EvelosEvokos 10/02/2012 13:51:24

  Βαρεθηκαμε την πλυση εγκεφαλου για τον Σαμαρα...ειπε κανενα ηχηρο ΟΧΙ?
  Το αντιμνημονιακο του μας τελειωσε προσφατα...και θυμιζω οτι ο εφιαλτης του ανθρωπου δεν λεγεται φτωχια αλλα εθνικη ελειψη αυτο εκτιμησης...και την αυτοεκτιμηση δεν την τρως αλλα τουλαχιστον ΖΕΙΣ! Χωρις αυτοεκτιμηση ακομα κι αν εχεις να φας, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ!

  Ευχαριστω.

  • theo1611 avatar
   theo1611 @ EvelosEvokos 10/02/2012 13:56:26

   Athens's choosy beggars!!!
   (Wall Street Journal για τους Έλληνες πολιτικούς)

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ theo1611 10/02/2012 14:21:03

    μμμ...

    μιλάνε και οι αρχιγκάνγκστερ της Ανωτάτης Γκανγκστερικής...

    ... αρχής γενομένης από τον κοντραμπαντιέρη ουίσκι και όπλων ιρλανδό γενάρχη της δυναστείας...

    • theo1611 avatar
     theo1611 @ αλλενάκι 10/02/2012 15:23:44

     Και γω αφού έστειλα το σχόλιο, αναρωτήθηκα ποιοί είναι αυτοί και για ποιό σκοπό τα γράφουν.

     Από την άλλη δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.

     Ίδωμεν

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ EvelosEvokos 10/02/2012 14:40:56

   Επειδή Κυριακή κοντή γιορτή, οι Μερκοζί ζητούν σύσταση ειδικού ταμείου από όπου τα χρήματα από αποκρατικοποιήσεις θα πηγαίνουν σε αυτούς! Αν δω να το επιτρέπει ο ΑΣ δε θα έχω καμιά αμφιβολία για το ότι μας πούλησε και αυτός. Επειδή όμως δε θα το επιτρέψει, περίμενε λίγο να δούμε εξελίξεις ραγδαίες...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Γεώργιος Τ. 10/02/2012 14:51:27

    Είχε δηλώσει ότι "έχει πρόβλημα με αυτό διότι αναιρεί Εθνική Κυριαρχία και θέτει τη χώρα άμεσα υπό επιτροπεία".

    Η Μέρκελ το θέτει ΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΧΙ ΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

    Διάβασε όμως τι λένε αμερικανικά σάιτ για το escrow account (SCREW GREECE ACCOUNT...)

    “λογαριασμό μεσεγγύησης“:
    “…In one year this headline will be appearing in ALL INSOLVENT COUNTRIES (pretty much all of them), who will have PLEDGED ALL of their SOVEREIGN ASSETS as CASH COLLATERAL, promptly USED up by CREDITORS to pay THEIR INTEREST PAYMENTS using “escrow accounts” which MAKE the DEBTOR NATION merely a FUND FLOW INTERMEDIARY with a seasonally unadjusted ΒEGGAR-to-POPULATION RATIO of 100%”…

    η μετάφραση περιττή..

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ αλλενάκι 10/02/2012 17:39:41

     Και να μην ξεχάσουμε την πατέντα του μπένυ για τις εμπράγματες εγγυήσεις με τους τάρανδους. Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του αχαρακτήριστου...

 119. silence.t avatar
  silence.t 10/02/2012 13:59:59

  Κάθε μέρα που περνάει η εμπλοκή του Σαμαρά στην παρωδία κυβέρνηση αποδεικνύεται όλο και πιο ολέθρια .

  Η επιμονή του να στηρίζει τον θίασο , τον έχει σύρει σε ένα ντόμινο λανθασμένων κινήσεων , οι οποίες αφενός τον ταυτίζουν με τους εγκληματίες του ΠΑΣΟΚ , αφετέρου δίνουν τροφή στους αντιπάλους του για να τον κατηγορούν για ατολμία , διγλωσσία και υστεροβουλία .

  Και επειδή κάποιοι εδώ μέσα με το να του χαϊδεύουν τα αυτιά , (θεωρώντας όλους όσους ασκούν κριτική βάρβαρους ), του κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό , μπορούν να ανατρέξουν σε άρθρο του blog του ‘’εισαγγελάτου’’ , για να διαβάσουν για τον ‘’αλυτρωτισμό του Σαμαρά’’ .

  Ίσως τότε καταλάβουν την εικόνα που δημιουργεί ο Σαμαράς με τις πράξεις του και κάποιοι συνεχίζουν να του την κρύβουν !

  Όταν λέμε τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει αυτό εννοούμε.

 120. vagkalf avatar
  vagkalf 10/02/2012 14:18:18

  Η ΝΔ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΤΩΡΑ.....ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΦΘΙΝΟΠΟΡΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΓΑΠ-ΠΑΓΚΑΛΟΣ (ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ)ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ....ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΔ ΝΑ ΣΥΝΕΝΑΙΣΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ....ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΝΔ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ....ΓΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝΤΩΝΗ....ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥ ΛΑΜΠΕΙΣ!!

 121. kazantsi avatar
  kazantsi 10/02/2012 14:22:19

  Συμφωνώ elli και δυστυχώς πολλοί ακόμη που είναι και από γεννησιμιού της ΝΔ μαζί της , κάπως έτσι τα βλέπουν, τα πράγματα.
  Αλλά ας δεχθώ ότι ο αγαπητός κακοφωνίξ βγει αληθινός και καταλήξουν τα πράγματα, κάποια στιγμή, έτσι όπως τα λέει.
  Πότε άραγε θα γίνει αυτό πριν τις εκλογές, μετά;
  Αν είναι μετά, έλα βρες από μας τους Έλληνες (δεν είμαι φυσικά μέσα σ’ αυτούς) που βγάλαμε τον ΓΑΠ με +10% (λεφτά υπάρχουν), να καταλάβουμε αυτά τα παιχνίδια τακτικής, που έτσι και αλλιώς επίσημα δεν μπορεί να τα παραδεχθεί κανείς και να ψηφίσουμε τον Σαμαρά, σε κόντρα των απλοϊκών μας σκέψεων – γνώσεων και της τραγικής πραγματικότητας του καθένα.
  Φυσικά και αν είναι πριν, ισχύουν τα ίδια, γιατί δεν θα υπάρχει και ο χρόνος για να γίνουν κατανοητά αυτά τα παιχνίδια, μέσα μάλιστα σ’ αυτό το γνωστό «προοδευτικό» «μεντιακό» περιβάλλον και δεν πρόκειται να πεισθούν οι Έλληνες ότι π.χ. μετά τις εκλογές θα τα ακυρώσει όλα αυτά τα μέτρα ο Αντώνης.
  Και μην ξεχνάμε ότι, το «πριν ή μετά τις εκλογές» δεν το καθορίζει έτσι και αλλιώς μόνος του ο Σαμαράς, γιατί στα παιχνίδια τακτικής που παίζονται, δεν παίζει χωρίς αντιπάλους.
  Για μένα και πολλούς άλλους «απλοϊκούς» ΝΔ, όλες αυτές οι κινήσεις του Σαμαρά από τον Νοέμβριο και μετά και ειδικά οι τελευταίες του, ήταν λάθος ή τουλάχιστον ακατανόητες.
  Δεν ξέρω τι να ευχηθώ. Κουράγιο;
  Ο Θεός να μας λυπηθεί.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ kazantsi 10/02/2012 14:38:26

   Το βλέπεις τυχαίο που είπε χθες βράδυ πως "δε με ενδιαφέρει να πάρω μπράβο από χειροκροτητές των 10 ημερών"; Αυτό είναι το θέμα. Τον νοιάζει και το μέλλον της χώρας όχι μόνο το παρόν! Και έτσι πρέπει να είναι δομημένη η σκέψη σε έναν υπεύθυνο πολιτικό άνδρα. Απορώ με την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό του σε τόσο οριακές καταστάσεις. Ο Θεός να μας βοηθήσει όλους μας...

 122. mx avatar
  mx 10/02/2012 14:28:52

  O δημοσιογράφος Γκαντ Λέρνερ υπερασπίζεται με σκληρά λόγια την Ελλάδα
  |

  Την Ελλάδα υπερασπίζεται ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος Γκάντ Λέρνερ, ασκώντας δριμεία κριτική στις νέες απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Πιστεύετε πραγματικά ότι η Ευρώπη θα σωθεί στραγγαλίζοντας, τσακίζοντας τα πλευρά της Ελλάδας;» διερωτάται ο Λέρνερ, σε παρέμβασή του στην ιταλική τηλεόραση ‘La 7’: «Καλύτερα η Γερμανία που επιβάλλει κοινωνική σφαγή ή τα κοράκια που περιμένουν να κερδίσουν, σε περίπτωση χρεοκοπίας, με τα ασφάλιστρα κινδύνου; Είναι δυνατόν, στην σημερινή Ιταλία, να μην καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα είμαστε όλοι εμείς;» συμπληρώνει.

  Ο Λέρνερ θα αφιερώσει όλη του την εκπομπή L' Infedele, (o Άπιστος), την ερχόμενη Δευτέρα, στην ελληνική κρίση. Παράλληλα, στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Ιταλός δημοσιογράφος αναφέρθηκε, σε σκληρούς, πάντα, τόνους, χθες βράδυ, στην ελληνική κρίση: «Αφήστε με να πω ότι αυτά που επιβάλλονται στον ελληνικό λαό από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι απλούστατα, αίσχος. Δεν γίνεται, βέβαια, για να αποφευχθεί μια χρεοκοπία που είναι ήδη σε εξέλιξη, αλλά για να απομυζήσουν και τους τελευταίους πόρους από την δυστυχισμένη αυτή χώρα , προς όφελος των ξένων πιστωτών, και για να δημιουργήσουν το Firewall (το αντιπυρικό τείχος ασφαλείας που θα έπρεπε να σταματήσει την μετάδοση της κρίσης), το οποίο, όμως, έχω την εντύπωση ότι θα πολλαπλασιάσει τις επιπτώσεις της», γράφει ο γνωστός Ιταλός σχολιαστής και τηλεοπτικός παρουσιαστής.

 123. Πετρος avatar
  Πετρος 10/02/2012 14:57:56

  Αγαπητέ Κακοφωνιξ,
  εξαιρετος ο συλλογισμος σου αλλα ριξε μια ματια και στον Κο Βαρουφακη.(τελευταια ευκαιρια)
  Εχεις δικιο αλλα ειμαστε σε αδιεξοδο

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Πετρος 10/02/2012 15:26:29

   Τον διάβασα τον Βαρουφάκη με μεγάλο ενδιαφέρον. Σε κάποια πράγματα συμπίπτουμε απόλυτα, όπως για παράδειγμα στις τρείς πιθανές εκδοχές. Μάλιστα και η δική μου εκτίμηση είναι η πτώχευση εντός ευρώ. Σήμερα τον βλέπω αρκετά απαισιόδοξο, δικαίως. Επίσης και αυτός επιβεβαιώνει ότι ουσιαστικά το PSI δεν υφίσταται.
   Όμως ο καθηγητής ξεκινάει, ως αριστερός, με την παραδοχή ότι ο Σαμαράς είναι περίπου πουλημένος στην τρόικα. Αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ίσως η εκτίμησή του είναι λανθασμένη.

 124. Πετρος avatar
  Πετρος 10/02/2012 15:36:39

  Ναι αλλα ο κοσμος και ολοι εμεις θελουμε να ξερουμε εστω και αργα.
  Το νοημα δεν ειναι οι περικοπες ειναι το πλαισιο...
  Δειχνει το Σαμαρα πουλημενο γιατι ετσι φαινεται καποιος πρεπει να το αλλαξει αυτο!
  και στο τελος τελος ας βγει να το πει
  παντως η δανειακη δεν πρεπει να περασει!!!

 125. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 10/02/2012 16:37:37

  Η προβοκάτσια εναντίον του Ευρώ, περνάει από τους κουκουλοφόρους αμερικανοπληρωμένους ταραξίες. "Πρέπει" όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες να "πεισθούν " ότι το Ευρώ δεν είναι κάτι καλό -αν κρίνουν από την "λυσσαλέα" αντίδραση στην Ελλάδα. Η πολύπλευρη αποστολή του ΓΑΠ παραμένει η καταστροφή του ΕΛΛΗΝΑ και κατά συνέπεια της ευρωζώνης. Και η στάση του στους βουλευτές του τώρα, δείχνει ακριβώς αυτό. Επίτηδες δεν υπάρχει κομματική πειθαρχεία στο ΠΑΣΟΚ. Ο στόχος είναι ακριβώς να μην ψηφιστούν τα (απαράδεκτα είναι η αλήθεια) μέτρα του ΔΝΤ (δεν λέω τρόικα), να οδηγηθούμε στην -πολυπόθητη για τη συμμορία των αφεντικών του ΓΑΠ- έξοδο από το ευρώ, να κάνουν το ταμείο των CDS τους, και από εκεί στα νύχια των Ρότσιλντ, Σόρος (τράπεζες, ΔΕΚΟ, γη, ασφαλιστικό). Η Γερμανία θα χάσει για άλλη μια φορά, λόγω της στενοκεφαλιάς και γοτθικής αγκυλώσεως που διαχρονικά την διακατέχει, από τις αγγλοσαξονικές διμούτσουνες οχιές και μαζί της θα παρασύρει και την ΕΕ συνολικά... Δυστυχώς, λόγω ΠΑΣΟΚ η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας έχει πέσει στα τάρταρα, κάτι που δεν βλέπω να αλλάζει, αν δεν γίνουν ΤΩΡΑ εκλογές...

 126. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 10/02/2012 17:21:48

  Επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, μέχρι τις εκλογές όσο σύντομα και να γίνουν (το συντομότερο εύχομαι) το αποτέλεσμα θα έχει φανεί και τότε όλοι θα καταλάβουν ποιος, πως, τι και γιατί.

 127. kakofonix avatar
  kakofonix 10/02/2012 18:37:46

  Το ΛΑΟΣ ξεκατινιάζεται,
  ηχηρά ονόματα του ΠΑΣΟΚ παραιτούνται σαν τις μύγες,
  ο Σόιμπλε έχει πεισμώσει σαν κυπραίικο γαϊδούρι,
  ο Ρεν παραμιλάει,
  η Μέρκελ φαντασιώνεται επιτρόπους και ειδικούς λογαριασμούς,

  Σαν να αρχίζουμε να επιβεβαιωνόμαστε...

  • ten-ten avatar
   ten-ten @ kakofonix 13/02/2012 14:34:29

   Αγαπητέ Κακοφωνιξ,
   Συμφωνώ με το σενάριό σου περί Σαμαρά με τη διαφοροποίηση ότι το "σχέδιο"
   δεν το επινόησε ο Σαμαράς,αλλά του το σφύριξε άλλη μεγάλη μας "φίλη"που επι-διώκει να "σπάσει" την Ευρώπη στα δύο.

 128. dimitris avatar
  dimitris 10/02/2012 20:08:34

  Μηδένα προ -και μετά -του τέλους κακάριζε..

 129. nick the greek avatar
  nick the greek 10/02/2012 21:19:45

  Αγαπητέ κακοφωνίξ, μπορώ να πω ότι η ανάλυσή σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα, παρά το γεγονός ότι μοιάζει με χμμμ μυθιστόρημα ψυχολογικής(?) φαντασίας. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως διαβάζεις ( ή μάλλον καταβροχθίζεις) αρκετά μυθιστορήματα και αυτό σε κάνει να τραβάς το σκοινί λίγο παραπάνω από το επιτρεπτό,όμως οι προτάσεις σου και οι προβλέψεις σου είναι ρεαλιστικές. Ίσως θα έπρεπε να τραβάς το σκοινί λιγότερο και να αρκείσαι στον κλάδο της οικονομίας και όχι σε αυτόν της πολιτικής και της ψυχοσύνθεσης.
  Φιλικά, nick the greek

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ nick the greek 11/02/2012 08:40:31

   Εσείς αγαπητέ, μάλλον διαθέτετε περισσότερη πληροφόρηση από το επιτρεπτό!

 130. μαρικα avatar
  μαρικα 11/02/2012 00:41:27

  Αγαπητε κακοφωνιξ,(το συστημα οπως γραφεις) CDS θα ωφελησει οπως εχω ακουσει την οικογενεια ΓΑΠ αν ειναι πραγματικα ετσι τι περιμενει ο Ελληνικος λαος και δεν ξεσηκωνεται?

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ μαρικα 11/02/2012 08:41:49

   Δεν γνωρίζω, ειλικρινά, αν θα βοηθήσει την αγία αυτή οικογένεια, γνωρίζω όμως άριστα ότι θα ζημιώσει την Goldman Sachs

 131. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 11/02/2012 01:17:28

  Κυριε Κακοφωνιξ, να στε καλα και μακαρι να ναι ετσι!
  Μας δωσατε λιγη ελπίδα!

 132. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 11/02/2012 09:26:30

  Κακοφωνίξ , αν δεχτούμε ότι όμοιες με τις δικές σου σκέψεις, ήταν και των συμβούλων της ΝΔ ή καλύτερα του ίδιου του κ.Σαμαρά, και μακάρι δικαιωθείς , για το καλό όλων. Αν όντως γνωρίζουν και σκέφτονται τόσο εκεί στην ΝΔ , δεν θα ήταν διαφορετικό το διάγγελμα του προέδρου στο λαό?

 133. franc avatar
  franc 11/02/2012 14:03:32

  Αγαπητέ
  Κάνω ενα διαφορετικό συλλογισμό:
  Το PSI πετυχαίνει. Την Kυριακή η βουλή λέει ΝΑΙ στα μέτρα.
  Λέει Ναι και στην δανειακή. Εμείς μπαίνουμε στον τροχό των βασανιστηρίων αλλά εντός Ευρώ και ΕΕ. Η Ιταλία τι γίνεται τότε? Φτιάχνει και αυτή PSI? και μετά Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία?...... και η Γαλλία?
  Οι "οίκοι "? Σταματούν τις επιθέσεις?
  Υ.Γ. Η αποτυτυχία των CDS στην περίπτωση της ΕΕ δεν τα καταργεί για τα υπόλοιπα κράτη του κόσμου όπου άλλωστε υπήρχαν απο τότε που δημιουργήθηκαν. Στην Ετρώπη άλλωστε η εμφάνισή τους ανέλπιστη ήταν...

 134. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 11/02/2012 15:15:47

  Σὲ χθεσινή μας συνομιλία εἴπατε ὅτι αὔριο δὲν ψηφίζεται ἡ δανειακὴ σύμβαση.
  Ἀντιγράφω ἀπὸ τὴν σημερινὴ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

  Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται αύριο και ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής το νομοσχέδιο για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας το οποίο κατατέθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

  Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τρία κεφάλαια τα οποία αφορούν: Το πρώτο, την προκήρυξη - πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανταλλαγή ομολόγων, το δεύτερο, την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το τρίτο, την παροχή εξουσιοδότησης προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.