#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/04/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Σαμαράς έδειξε τις προθέσεις τουΣ’ ένα κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία, όπου η γκρίνια είναι σχεδόν ενδημικό φαινόμενο, δεν σας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας πέρασε χωρίς αντιπαραθέσεις;

Ακόμα και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, που αναζητούν μια φράση του Σαμαρά και τη διυλίζουν επί ώρες αναζητώντας κάποιο ατόπημα,  δεν άσκησαν  κάποια σοβαρή κριτική.

Η αλήθεια είναι πολύ δύσκολα θα βρείς κάτι να προσάψεις στον Σαμαρά για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Για τους παρακάτω λόγους:

Πρώτον, συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας 12 καινούργια πρόσωπα τα οποία κατέρχονται για πρώτη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή και δικαιούνται να βρίσκονται εκεί.

Δεύτερον, ουδείς εκ των υποψηφίων προέρχεται από τους γνωστούς μηχανισμούς που για χρόνια κηδεμονεύουν τα κόμματα.

Τρίτον, όλοι οι υποψήφιοι έχουν προηγουμένως ....κολλήσει ένσημα (και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα οι περισσότεροι) στους τομείς ενασχόλησής τους.

Τέταρτον, σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι μπορούν την επομένη των εκλογών να προσφέρουν ουσιαστικά στην προσπάθεια για την ανόρθωση της χώρας. Δηλαδή, το ψηφοδέλτιο δεν συγκροτήθηκε για λόγους εντυπώσεων, αλλά με κριτήριο την ουσία της πολιτικής.

Πέμπτον, γιατί κάθε επιλογή έχει έναν ισχυρό συμβολισμό και με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να στείλει (και έστειλε) πολλαπλά μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις.

Όμως, πέραν αυτών, το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο καταρρίπτει και έναν άλλον  μύθο, που με επιμέλεια καλλιεργούν τα συστημικά ΜΜΕ, ότι δήθεν δεν υπάρχουν άξια και ικανά στελέχη. Ο Σαμαράς με μια κίνηση κατέβασε μια ....δωδεκάδα!

Δεύτερον, ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να έπεισε και τους ....Θωμάδες πως εννοεί την ανανέωση.

Τέλος, με τον τρόπο του ίσως έστειλε ένα μήνυμα και στο εκλογικό σώμα για το πως πρέπει να συμπεριφερθεί την ημέρα των εκλογών.
Αδέξιος Δεξιός
ΥΓ. Θέλω να κάνω μια αναφορά στον κ. Θ. Λαμπράκη. Είμαι βέβαιος ότι λόγω της κληρονομιάς του πατέρα του θα είχε δεχθεί στο παρελθόν αμέτρητες προτάσεις να κατέλθει στην πολιτική. Σκέφτηκα  ότι τη Δαμανάκη για μια ...βραδυά στο Πολυτεχνείο, την συντηρεί το δημόσιο από το 1974. Ο κ. Λαμπράκης, ακόμα και τώρα, δέχθηκε να συμπεριληφθεί σε μη εκλόγιμη θέση. Μια επιλογή, που αν μη τι άλλο, είναι ενδεικτικό του ήθους του ανδρός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/04/2012 07:26:25

  ....Δηλαδή, το ψηφοδέλτιο δεν συγκροτήθηκε για λόγους εντυπώσεων, αλλά με κριτήριο την ουσία της πολιτικής....
  Ευτυχώς που ο Σαμαράς είναι σοβαρός και το απέδειξε και πάλι.
  Αλλιώς θα μπορούσε κάλλιστα να βάλει κανέναν ... Ρέμμο στη πρώτη τριάδα για να προκαλέσει τζερτζελέ και να τραβήξει ψήφους "ελαφρών" συμπατριωτών μας.
  Θυμόσαστε την Ματσούκα του ΓΑΠ;

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Strange Attractor 26/04/2012 20:09:05

   Αὐτὸ ποὺ λέει ὁ Μ.Ο., ὅτι ἄλλο ἡ λαϊκὴ δεξιὰ κι ἄλλο ἡ... ἐλαφρολαϊκή...

 2. C. K. avatar
  C. K. 26/04/2012 07:29:12

  Συμφωνώ με όσα γράφεις αν και θα ήθελα να προσθέσω ότι η σύνθεση του ψηφοδελτίου δείχνει και την ποιότητα του Προέδρου, ως άνθρωπος και ως πολιτικός. Επιτέλους τελειώνουμε με φτηνούς και ευκαιριακούς συμβολισμούς που μόνο στόχο έχουν την ψηφοθηρία και τον ευτελή εντυπωσιασμό. Ελπίζω να κάνει πράξη και τον διαχωρισμό βουλευτή/υπουργού.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ C. K. 26/04/2012 11:18:40

   Συμφωνώ φίλε C.K. με την κριτική σου και να είσαι σίγουρος ότι θα κάνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε.
   Επί τη ευκαιρία, ( και επειδή βλέπω ότι ο λόγος σου και η γλώσσα σου είναι προσεγμένα), αν μου επιτρέπεις, η σωστή σύνταξη στην πρώτη πρότασή σου είναι : "δείχνει και την ποιότητα του Προέδρου, ως ανθρώπου και ως πολιτικού".

   • ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ avatar
    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ @ Παύλος 26/04/2012 19:56:34

    Παύλε, λές τούτος εδώ (ο Σαμαράς) νά αποδείξει ότι ¨η δική μας δέν είναι πόρνη¨, οπότε μπορούμε ¨εμείς νά τό γιορτάζουμε¨; Αρετήν ανδρός καί πολέμιος θαυμάζει. Πρωτάκουστα άλλά και θαυμάσια τά όσα περί Πατρίδος, Θεού καί Αξιών είπε. Χρέος επαινείσθαι τά καλά. Ζήλου γάρ ο έπαινος πρόξενος.

 3. ελιζα βοζεμπεργκ avatar
  ελιζα βοζεμπεργκ 26/04/2012 07:47:28

  Ο Προεδρος με την συγκροτηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, έδωσε ακόμη ένα μηνυμα. Να ψηφιστούν σ ολη την επικράτεια υποψηφιοι που εχουν βιοπορισθει απο το επάγγελμά τους, εχουν εμπειρία απο την αγορά εργασίας διότι ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΕΝΣΗΜΑ! Εχει μεγάλη σημασία να στελεχωθεί η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα απο βουλευτές που δε στηρίχθηκαν σε συμφέροντα, τζακια και διαπλοκές , οι οποίοι μπορούν σε συνεργασία με παλαιούς καταξιωμένους αγωνιστές να εργασθούν για το όραμα της μεγάλης μας παράταξης. Ευτυχώς, σε όλους τους νομούς υπάρχουν υποψήφιοι άξιοι, συγκροτημένοι, εντιμοι και με πατριωτική φιλελεύθερη συνείδηση αλλά και σταθερές αξίες. Το Επικρατείας δείχνει το δρόμο. Και εμείς ξέρουμε τι θα πράξουμε. Αδέξιε, Δεξιέ συμφωνω απόλυτα με τις θέσεις σου. Καλημέρα και καλό βόλι σ ολους μας

  • Λ.Υ. avatar
   Λ.Υ. @ ελιζα βοζεμπεργκ 26/04/2012 13:43:27

   -Να ψηφιστούν;
   -που εχουν βιοπορισθει απο το επάγγελμά τους;
   -διότι ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΕΝΣΗΜΑ!

   Απο ποτε ενας μονιμος Δημοσιος υπαλληλος, έστω δικαστής αλλά....
   και συνδικαλιστής, που μεχρι χτες αγωνιζοταν για τα αναδρομικά, μισθολογικα, της αυξησεις, τις περικοπές των μισθων της κρατικοδιαιτης συντεχνίας του,

   εχει βιοπορισθει απο το επάγγελμά του;

 4. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 26/04/2012 08:30:48

  Πραγματικά παρα πολλή καλο ψηφοδέλτιο είναι όλοι υπέροχοι που λέει κ´ η ταινία, Α.Δ τι να έκανε άραγε εκείνο το βράδυ η Δαμανάκη στο πολυτεχνείο μοναχικό κορίτσι;;;;;;;;;;;

 5. α.α avatar
  α.α 26/04/2012 09:03:23

  Θέλω να πιστεύω ότι η επιλογή στην 1η θέση του Επικρατείας του κύριου Αθανασίου, σηματοδοτεί την πρόθεση για αναβάθμιση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και τη βούληση να διαδραματίσει αυτή αποφασιστικά το ρόλο που της αναθέτει το Σύνταγμα και οι νόμοι στην απονομή δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία, διχως εξαιρέσεις (λ.χ νόμος περί ευθυνης υπουργών).

 6. ilektro77 avatar
  ilektro77 26/04/2012 09:11:14

  Αρχηγέ,
  Υπάρχουν ακόμη κάποιοι ψηφοφόροι της Ν.Δ που επί χρόνια στηρίζουν την παράταξη και δεν έχουν ζητήσει ούτε ψίχουλο.
  Σήμερα ζητάνε!
  Ζητάνε να τους κάνεις ξανά υπερήφανους. Ζητάνε να τους δώσεις το δικαίωμα να κοιτάξουνε στα μάτια τους συμπολίτες τους με τους οποίους διαφωνούν πολιτικά όμως παραμένουν αδέλφια και με υπερηφάνια να τους πούνε ότι στηρίζουν πολιτικούς που δεν μοιάζουν με τους σοσιαλιστές απατεώνες.
  Αυτό θέλουμε λοιπόν, να πάψουνε οι επικριτές μας να μας θεωρούν όλους ίδιους. 'Ολα αυτά δε πρέπει τάχιστα να αποκατασταθούν γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου και η Ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ να τα καταφέρει.

 7. George avatar
  George 26/04/2012 10:43:41

  Οι αλλαγές που θα συμβούν σε διάστημα μικρότερο του χρόνου στην Ευρώπη και θα σηματοδοτήσουν ακόμη πιο μεγάλες το '13 και το '14 θα κάνουν πολλούς να τρίβουν τα μάτια τους. Πέφτει η δεξιά στην Τσεχία και στην πρώτη θέση μετά τους σοσιαλιστέ ς έρχονται οι κομμουνιστές. Άρα έχουμε γενική στροφή αριστερά.

 8. GILLAN avatar
  GILLAN 26/04/2012 11:14:18

  ΑΟΖ κύριοι να τελειώνουμε. "Οποιαδήποτε οικονομική λύση και αν μας προτείνουν θα είναι μέρος του προβλήματος για πάντα. Αν κηρύξουμε ΑΟΖ το πρόβλημα θα είναι μέρος της ΑΟΖ" τάδε έφη Νίκος Λυγερός.

 9. Samarikos Pylos avatar
  Samarikos Pylos 26/04/2012 11:52:46

  KAΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΛΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ
  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!

 10. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
  ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 26/04/2012 12:49:47

  Προβλέπω κλαυθμόν και οδυρμόν σε βαψ0μαλιάδες και ντιντήδες.

 11. greekboy avatar
  greekboy 26/04/2012 12:52:50

  http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=192925

 12. intruder avatar
  intruder 26/04/2012 13:07:28

  Mαγκες μόλις τον είδα στο Ζάππειο.Δεν το κατάλαβα σήμερα βέβαια αλλά...
  Ο ανθρωπος το΄χει.Τελεία και παύλα.

 13. Scrooge avatar
  Scrooge 26/04/2012 13:40:05

  Ενώ με το πρώτο όνομα στη λίστα επιχειρεί να σηματοδοτήσει την ανάγκη εφαρμογής των νόμων και την τήρηση της νομιμότητας από όλους, την πέμπτη θέση καταλαμβάνει ένας Πρύτανης που... δεν εφάρμοσε το νόμο για τα ΑΕΙ. Τι να πω...

 14. FALCON avatar
  FALCON 26/04/2012 20:17:22

  Ο πρύτανης είναι στην πέμπτη θέση για να ακολουθήσει την εφαρμογή των νόμων. Εάν δεν το κάνει να πάει σπίτι του , τα ψέματα τελείωσαν για όλους . όποιος θέλει να ακολουθήσει το ΌΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ να ακολουθήσει, όποιος διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει η πόρτα είναι ανοιχτή. Όποιος δεν πάει μόνος του στην έξοδο, τότε θα τον στείλει ο λαός. Αφού το σύνθημα δόθηκε, ας τρέξουμε όλοι μαζί να πιάσουμε το στόχο , δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.