#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/12/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με το Μνημόνιο οργάνωσαν την καταστροφή της Ελλάδαςτου Κώστα Ροδινού

Οι αναγνώστες του Antinews θα ενθυμούνται ότι από την αρχή είχαμε διατυπώσει την άποψη ότι το μνημόνιο όχι μόνο δεν έλυνε τα προβλήματα της Ελλάδος, αλλά τα επιδείνωνε. Η αλήθεια είναι ότι τότε, η άποψη μας δεν ήταν απλώς μειοψηφούσα, αλλά λοιδορήθηκε ως αδιέξοδη και απορρίφθηκε ως περιθωριακή. Το μνημόνιο, έλεγαν οι θιασώτες του politically correct, αποτελούσε τη μοναδική λύση για να αποκαταστήσει η χώρα υγιή δημοσιονομικά. «Η Ελλάδα ήθελε τον Γερμανό της»! Ακόμα και τώρα, που είναι κοινή πεποίθηση η παταγώδης αποτυχία, οι θιασώτες του, δίνουν μάχες οπισθοφυλακής για να μας πείσουν, ότι το μνημόνιο δεν απέτυχε γιατί ουσιαστικά ουδέποτε εφαρμόστηκε!

Οργάνωσαν την καταστροφή μας

Όμως, τα δεδομένα αλλάζουν. Ακόμα και ο Γιώργος Κύρτσος γράφει ότι «.. η πλήρης αποκάλυψη της στρατηγικής του Βερολίνου µας οδηγεί στο συµπέρασµα ότι η αποτυχία της πολιτικής του µνηµονίου ήταν προγραµµατισµένη από αυτούς που µας την επέβαλαν. Σε απλά ελληνικά, δεν ήθελαν να µας βοηθήσουν να ξεπεράσουµε τις αδυναµίες µας και να διορθώσουµε τα λάθη µας. Επιδίωξή τους ήταν να ενισχύσουν την επιχειρηµατολογία που οδηγεί στον αποκλεισμό προβληματικών και υπερχρεωµένων χωρών από την πρώτη κατηγορία της Ευρωζώνης....Ύστερα από τρία χρόνια εξαιρετικά σκληρής λιτότητας και αυστηρής δημοσιονοµικής προσαρµογής το χρέος του ελληνικού Δημοσίου θα ξεπεράσει, στα τέλη του 2012, το 180% του ΑΕΠ. ∆εν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τόσο µεγάλης αύξησης του χρέους στη χώρα µας στη διάρκεια Οίας τριετίας σε απόλυτους αριθµούς αλλά και ως ποσοστό επί του ΑΕΠ. Πρόκειται για µία πραγµατική εθνική καταστροφή, την οποία µας την επέβαλαν στο όνοµα της... άµεσης αντιμετώπισης του υπέρογκου δημοσιονοµικού ελλείµµατος και της υπερχρέωσης της χώρας µας.»

Ώστε, λοιπόν, το μνημόνιο ήταν μια συνταγή που μας επιβλήθηκε για να ...αποτύχει!

Ήταν αναπόφευκτο;

Ο Πρόντι, γνώστης των ευρωπαϊκών μηχανισμών, το είπε ωμά: το πρόβλημα της Ελλάδος θα μπορούσε να είχε λυθεί σε 5 λεπτά! Άρα κάποιοι όχι μόνο δεν το έλυσαν, αλλά έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να το επιδεινώσουν, προκειμένου να αξιοποιήσουν την κατάστασή μας για τους πολιτικούς τους σχεδιασμούς. Και ο Paul Krugman στο άρθρο του στους Νew York Times, απορεί για τη διάσταση που πήρε η κρίση της Ελλάδος. Είναι σαν να λέμε, επισημαίνει, ότι το Μαϊάμι απειλεί με κατάρρευση την οικονομία των ΗΠΑ! Μόνο που στη δική μας περίπτωση τα πράγματα πήγαν πολύ μακρύτερα! Εμείς απειλούμε με κατάρρευση όχι μόνο την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα!

Το όνειρο της Super League

Καθίσταται πλέον προφανές ότι ο στόχος, των ..... συνταγογράφων, ήταν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε εξαθλίωση, να προκαλέσουν ρήγμα στην ευρωζώνη και να υπονομεύουν την αξιοπιστία του κοινού νομίσματος. Επιδίωξη; α)Η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Super League των ισχυρών. β) ο σχεδόν απόλυτος έλεγχος των περιφερειακών οικονομιών.

Μεθοδολογία;

α) Σε πρώτη φάση μέσω των προγραμμάτων λιτότητας (ήδη ο Μόντι ανακοίνωσε πρόγραμμα περικοπών 20-25 δις) καταστρέφουν τις οικονομίες.

β) Σε επόμενο στάδιο, με την τροποποίηση των ιδρυτικών συνθηκών, η Ε.Ε., δηλαδή το Βερολίνο θα ελέγχει τους εθνικούς προϋπολογισμούς.

Η επιλογή;

Το δίλημμα που μας θέτουν είναι απλό: Είτε συμμορφώνεστε και παραμένετε στο ευρώ, είτε εμείς προχωρούμε και πορεύεστε μόνοι σας. Και το δίλημμα τίθεται τώρα, αφού προηγουμένως μας έχουν φορτώσει με υπερβολικό χρέος (από το 120% , στο 180%), μας έχουν απαξιώσει διεθνώς, μας έχουν αποκόψει από τις αγορές και κυρίως έχουν απορρυθμίσει πλήρως την οικονομία μας και τσακίσει το ηθικό μας. Με άλλα λόγια μας οδήγησαν σε μια κατάσταση που είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε το μοιραίο. Κάποιος, πολύ εύστοχα το διατύπωσε, οτι η ιδεολογία μας πλέον είναι η επόμενη δόση! Ζούμε μ’ αυτό το άγχος!

Χωρίς τον ξενοδόχο

Η Μέρκελ και οι περί αυτήν, δεν διδάχθηκαν τίποτα από το ναυάγιο του Τιτανικού. Την ίδια μοίρα είχαν και οι επιβάτες της πρώτης θέσης! Στις 24 Νοεμβρίου η Γερμανία βίωσε ένα σόκ όταν απέτυχε να δημοπρατήσει τα δεκαετή της ομόλογα με το επιθυμητό επιτόκιο. Ήταν μια προειδοποιητική βολή. Το πιο σοβαρό χτύπημα ήρθε λίγο αργότερα και εμείς μάλλον δεν ασχοληθήκαμε και πολύ: «σε ύφεσηφαίνεται ότι οδηγείται η Γερμανία τους επόμενους μήνες, καθώς η κρίση χρέους στηνΕυρωζώνη επιβαρύνει τη βιομηχανική της παραγωγή, ενώ η συρρίκνωση είναι απίθανο να είναι εξίσου δυσμενής με αυτή που καταγράφηκε τρία χρόνια πριν» Σύμφωνα με το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW Berlin) «η γερμανική οικονομία είναι πιθανό να συρρικνωθεί 0,2% στο τέταρτο τρίμηνο και θα μπορούσε να συσταλεί και στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.» Τι σημαίνουν αυτά; Η Μέρκελ, είναι πιθανό να πέσει η ίδια θύμα της παγίδας της! Και να βρεθεί στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να εξηγεί στους αναγνώστες της Bild τις αιτίες της αργοπορημένης αντίδρασής της ή ακόμα χειρότερο να πάρει μέτρα λιτότητας!

Δημοκρατία και αλληλεγγύη

Είναι βέβαιον ότι οι οραματιστές της Ευρωπαϊκής ενοποίησης θα τα έχουν πάρει κανονικά μ’ αυτά που βλέπουν να κάνουν οι ...Μερκοζί! Εκείνη η κοινή συνέντευξη στις Κάννες θα στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμη. Βέβαια, η κορύφωση επήλθε με τον διορισμό πρωθυπουργών της επιλογής των σε Ελλάδα και Ιταλία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οικοδομήθηκε σε δυο βασικούς πυλώνες: τη δημοκρατική οργάνωση και την πολιτική αλληλεγγύη. Η σημερινή Ευρώπη ελάχιστη σχέση έχει με την Ευρώπη που πίστεψαν οι περισσότεροι. Η Ευρώπη που προωθούν οι Μέρκελ και Σαρκοζί θα είναι ένα κλειστό κλάμπ ολίγων ισχυρών με τη φιλοδοξία (λόγω ακριβώς της ισχύος) να ελέγχει τους λιγότερο ισχυρούς. Και να τους τιμωρεί σε κάθε παρασπονδία! Μπορεί κάτι τέτοιο να έχει μέλλον σήμερα; Θεωρώ πως όχι! Η κα Μέρκελ απαντά σε λάθος ερώτημα και κατά συνέπεια δίνει και τη λάθος απάντηση. Αν επιμείνει, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να αναβιώσει παλιά φοβικά σύνδρομα. Όμως, καθημερινά «καίει τις γέφυρες» για να λέει πως δεν μπορεί να υποχωρήσει χωρίς τον κίνδυνο να γελοιοποιηθεί.

Λύση στο αδιέξοδο

Λύση στο αδιέξοδό της μπορούν να δώσουν δυο πράγματα:

α) αν η κρίση χτυπήσει την ίδια τη Γερμανία. Για αυτό και η πίεση των αγορών στα bund bonds.

β) αν οι άλλες χώρες της ΕΕ αντιδράσουν αποφασιστικά στους σχεδιασμούς της, τόσο σε επίπεδο λαών, όσο και επίπεδο κυβερνήσεων.

Και ποιά πρέπει να είναι η απάντηση στην κρίση χρέους;

Νομίζω ό,τι τη δίνει ο Paul Krugman στο χθεσινό του άρθρο στους New York Times: «Παρ' ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα είναι οι πολύ υψηλές δημόσιες δαπάνες στα κράτη-οφειλέτες, το πραγματικό πρόβλημα είναι οι πολύ χαμηλές δαπάνες στην Ευρώπη ως σύνολο. Και οι προσπάθειές τους να επιλύσουν το πρόβλημα απαιτώντας ακόμη σκληρότερα μέτρα λιτότητας έχουν διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην επιδείνωση της κατάστασης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 03/12/2011 07:12:50

  Ναι, θα την πατήσουν και οι επιβάτες της πρώτης θέσης γιατί στο χωριό μου έχουμε μια παροιμία που λέει: όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει και ο ίδιος μέσα. Και, δεν διαβάζουν ιστορία οι ηγέτες της Ευρώπης; ο Χίτλερ θέλησε να κατακτήσει όλη την Ευρώπη , αλλά σε λίγα χρόνια κινδύνεψε με ολική καταστροφή και η χώρα του.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 03/12/2011 09:19:00

   Φάκτορα,
   καταγγέλλω ....λογοκρισία!
   Κόπηκε η τελευταία πρόταση που έχει ως εξής:

   ..."μέτρα λιτότητας έχουν διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην επιδείνωση της κατάστασης."

   • madprof avatar
    madprof @ Κώστας Ροδινός 03/12/2011 09:59:21

    Βιώνουμε MegaΧουντοΦασιστικές στιγμές! Μόνη μας ελπίδα, τα ανεξάρτητα blogs ενημέρωσης!

  • AERAS EINAI avatar
   AERAS EINAI @ Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 03/12/2011 11:51:28

   Δεν χρεοκοπούν οι χώρες, αλλά το ΔΝΤ, η FED, η ΕΚΤ... και αυτοί που έχουν οργανική σχέση μαζί τους (οικονομολόγοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, οργανισμοί κ.α.). O επιθανάτιος ρόγχος ενός απατηλού χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα τα τελευταία 200 χρόνια...

   Μην πέφτετε στην παγίδα των ιεροψαλτών της δημοσιονομικής λιτότητας, των περικοπών και της αύξησης της φορολογίας (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ..Αλλα ο Δανεισμός που δημιουργεί το πρόβλημα)

   Η δημιουργία του "ex nihilo" χρήματος και άϋλη ανατοκιζομενη πίστωση με κλασματικά αποθεματικά (χωρίς πλήρη αντίκρισμα) και όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, παίρνουν ως αντάλλαγμα τις πηγές της πραγματικής οικονομίας. (λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτό πλούτο κ.α)

   Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.

   http://www.scribd.com/oikonomia247

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 03/12/2011 08:18:55

  Τί θλιβερή διαπίστωση ἀλήθεια,νά παραδέχεσαι ὃτι ἐλπίδα καί σκοπός τῆς ζωῆς μας,ἱδεολογία καί ἂγχος μας,τό ἂν θά πάρουμε τήν ἐπόμενη δόση...Μέχρι προχθές ζούσαμε μέ τό ἂγχος καί τήν ἀγωνία νά πάρουμε περισσότερα δάνεια,νά καταναλώσουμε περισσότερα, νά ἀγοράσουμε περισσότερα ἀγαθά,πού σίγουρα δέν μᾶς ἦταν ὃλα ἀναγκαῖα, καί τώρα νά μᾶς ἒχει γίνει βραχνᾶς τό νά μπορέσουμε νά συνεχίσουμε νά ζοῦμε ἀπλά ἀξιοπρεπῶς καί σίγουρα πολύ πιό φτωχικά ἀπό πρίν...Πρώτα δέν θέλαμε νά δοῦμε μακρύτερα,γιατί ζούσαμε στήν εὐδαιμονία τοῦ τώρα, σήμερα δέν μποροῦμε νά δοῦμε μακρύτερα,γιατί ζοῦμε στήν ταπείνωση τοῦ τώρα...

  • Michal.V. avatar
   Michal.V. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 03/12/2011 10:31:52

   ΚΥΘΗΡΙΕ να ρωτήσω κάτι άσχετο και θα σε παρακαλούσα να μου απαντήσεις: Σε ποια γραμματοσειρά βρίσκεται το παλαιό τονικό σύστημα;
   ( Οξείες, περισπωμένες, υπογεγραμμένες, ψιλές, δασείες κλπ ) ; Ευχαριστώ.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Michal.V. 03/12/2011 12:51:31

    Συγγνώμη πού ἐπεμβαίνω. Ἐγώ χρησιμοποιῶ www.keymangreek.gr πρόγραμμα (τό πληκτρολόγιο μου εἶναι μόνο Λατινικό).

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ Michal.V. 03/12/2011 19:30:25

    Το πολυτονικό των windows (Ελληνικά και μετά πολυτονικό πληκτρολόγιο από τις ρυθμίσεις γλώσσας)

 3. gio23 avatar
  gio23 03/12/2011 08:47:57

  A ρε Aντώνη λίγο ακόμα να είχες κρατήσει και θα έβλεπες τους Μερκοζί να κατέρρεαν μόνοι τους.

  • Στέφανος avatar
   Στέφανος @ gio23 03/12/2011 15:11:34

   Μόνο που δεν κράτησε και δυστυχώς είναι κι αυτός τώρα στο λάκκο με τα φίδια.... (τα κολοβά).

 4. Εμμ avatar
  Εμμ 03/12/2011 08:50:00

  Η αλήθεια είναι πικρή και πονάει.
  1ον
  Οι κυβερνήσεις από το 1974 και μετά προβήκαν σε αύξηση μισθών με παράλληλη μείωση παραγωγής και κάλυψη των αναγκών με δανεικά
  2ον
  Συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να φωνάζουν για την φοροδιαφυγή ξεχνώντας παντελώς την φοροκλοπή (κλοπή των φόρων που πληρώνουν οι πολίτες) και την δανειοκλοπή
  3ον
  Κοροϊδέψαν τους Έλληνες πολίτες με το χρηματιστήριο στο σημείο που αυτοί έγιναν φτωχοί
  4ον
  Χρεώσαν του Έλληνες με υπερτιμολογημένη Ολυμπιάδα
  5ον
  Μας ρεζιλεύει ο ΓΑΠ στην Ευρώπη ως διεφθαρμένους πολίτες αφού πρώτα με τον Παπακωνσταντίνου τροποποιούν τον ισολογισμό του κράτους προς το χειρότερο, ξεχνώντας ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και με θράσσος ζητάει δανεικά
  6ον
  Συμφωνεί ο Σαμαράς στην κυβέρνηση Παπαδήμου για την υπογραφή της νέας δανειακής συμβάσεως υπό το Αγγλικό δίκαιο και υποθυκεύεται και η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων πολιτών
  Τα παραπάνω είναι τα ελάχιστα που μπορώ να αναφέρω για να επικαλεστώ ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να μας στηρίξουν οικονομικά διότι δεν μας έχουν εμπιστοσύνη και μας θεωρούν αναξιόπιστους και να είστε βέβαιοι ότι τους πολιτικούς μας τους απεχθάνονται λέγοντας ότι τρώνε πολύ έπειδή δεν έχουν ξεχάσει την πείνα του 1941.
  Δεν επικρίνω κανέναν που στηρίζει ακόμη τα δύο κόμματα εξουσίας, απλώς τους χαρακτηρίζω βολεμένους και παρτάκηδες, να ξέρεται όμως ότι όταν έρθουν οι εκλογές οι πολίτες θα πάνε να ψηφίσουν χωρίς αποχή άνω του 40% και πιστεύω ότι έχουν καταλάβει πολύ την ζημία που έχουν προκαλέσει τα κόμματα εξουσίας τιμωρώντας τα.
  Οι εκλογές δεν πρόκειται να καθυστερήσουν διότι είμαστε το πείραμα της Ευρώπης και οι ηγέτες της ΕΕ θέλουν να δουν τα αποτελέσματα στην Ελλάδα διότι είναι η προειδοποίηση για τις δικές τους θέσεις στα κράτη τους.
  Είναι εύκολο να κάνουμε οικονομικές αναλύσεις αλλά όταν η πείνα έχει μπει στο πετσί μας έρχεται η τιμωρία για υθίνοντες.
  Ελπίζω τα ΜΜΕ να μην ξεφτηλίσουν πάλι την εξουσία των πολιτών της μιας ημέρας στα τέσσερα χρόνια.

 5. tak avatar
  tak 03/12/2011 09:09:37

  Ο πολιτικός ρομαντισμός του κ. Σαμαρά, εξαιρετικό στοιχείο πολιτικού άνδρα, αλλά ταυτόχρονα και "αχίλλειος πτέρνα", εξέλιπε προοδευτικά, ως ο κηρός από προσώπου πυρός και δεν τον αγγίζουν πλέον ούτε οι ... Μερκοζί ούτε ο κ. ... Μητσοτάκης ούτε κανένας άλλος. Απλά ο κ. Σαμαράς έμαθε να περιμένει την κατάλληλη στιγμή και μέχρι τώρα έχει αποδείξει πολλά και θα αποδείξει ακόμα περισσότερα, δεδομένου πως ο ίδιος κατέχει το πρόβλημα της χώρας τόσο καλά, όσο κανένας άλλος στην Ελλάδα ή έξω από αυτή.

 6. Φρίξος Γιαννιός avatar
  Φρίξος Γιαννιός 03/12/2011 09:15:08

  κ. Ροδινέ,

  Αναφέρεστε μόνο από τη μεριά της Γερμανικής πολιτικής σε σχέση με τον σχεδιασμό του μνημονίου για την Ελλάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα της δόλιας αλλά μεθοδευμένης στρατηγικής του ΓΑΠ να εντάξει τη χώρα στο ΔΝΤ. Μία χώρα του κεντρικού πυρήνα της Ε.Ε. και του ευρώ. Η μεθοδευμένη αυτή προσπάθεια του ΓΑΠ ως φερέφωνου και εκτελεστή συγκεκριμένου σχεδίου από γνωστά hedge funds βρήκε απροετοίμαστη και την Ευρώπη και τη Γερμανία. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε την έλλειψη ταχύτητας στις αποφάσεις λόγο και του συστήματος λήψης αποφάσεων στην Ευρωζώνη. Μην ξεχνάτε επίσης ότι ο ΓΑΠ και η Κυβέρνησή του μας έκανε ως χώρα και διεθνώς ρεζίλι αποκαλύπτοντας φυσικά την κατάντια μας διότι πραγματικά είμαστε σαν κοινωνία απερίγραπτοι και ανεκδιήγητοι. Εδώ δεν υπάρχει ούτε κράτος δικαίου ούτε κοινωνική ευθύνη τόσο των φορέων όσο και καθενός από εμάς. Αυτό που ακόμα επικρατεί είναι η ρεμούλα η επίλυση κάθε είδους προβλημάτων μέσω κυκλωμάτων και γνωστών με το αζημίωτο φυσικά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε πρώτα από όλα να περιορίσουμε το κράτος και να συμμαζέψουμε τα έξοδα και μεσοπρόθεσμα να οργανώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες μας με στόχο να εξυπηρετούν τους θεσμούς και τον πολίτη όχι τα κόμματα και τους κολλητούς. Το θέμα της ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ θα μπορέσει να ενεργοποιηθεί μόνο όταν αναδομηθεί η δημόσια διοίκηση που το διαχειρίζεται. Ακόμα και αυτή τι στιγμή εάν θα ερευνήσετε το τι γίνεται με την ψηφιακή σύγκλιση ποια δηλαδή προγράμματα προωθούνται για προσκλήσεις κ.λπ. θα δείτε τη αλισβερίσι γίνεται μεταξύ κομματικών εγκάθετων ανεξάρτητα από τη χρηστικότητα των έργων. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στην δική μας αναδιοργάνωση και την απαιτούμενη αποικοδόμηση του ιστού της απαξίας , εθνικοί προμηθευτές, καναλάρχες, εγκάθετοι δημοσιογράφοι και δημοσιολόγοι κ.λπ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Φρίξος Γιαννιός 03/12/2011 09:55:42

   Aκριβως.Η Γερμανια αμυνθηκε στον εκβιασμο του Παπανδρεου ή μας δινετε λεφτα ή χρεωκοπουμε και εχουμε το ιδιο νομισμα.
   Αυτο ομως χαθηκε πισω απο την αντιγερμανικη ρητορικη που αναπτυχθηκε μετα.Μπορεις να πεις οτι αμυνθηκε ατσαλα ή στενοκεφαλα και προσπαθωντας να διαφυλαξει τη συνθηκη μη διασωσης αλλα ολα τα ξεκινησε ο Παπανδρεου και οχι οι Γερμανοι.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 03/12/2011 12:00:07

    Και φυσικά ο ΓΑΠ ήταν τόσο δυνατός που ακολούθησαν την ίδια συνταγή στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

    • Φρίξος Γιαννιός avatar
     Φρίξος Γιαννιός @ anonymous 03/12/2011 20:29:34

     Αγαπητέ δεν είναι θέμα δύναμης για να βγάλεις την κλωστή από ένα κουβάρι. Εξάλλου συνήθως αυτοί που απεργάζονται τέτοια σχέδια δεν χρησιμοποιούν δυνατούς αλλά ως συνήθως ηγέτες μειωμένης επάρκειας. Συμπληρώνω ότι μόνο ανεπαρκείς ηγέτες χρησιμοποιούνται από εξωπολιτικά κέντρα αποσταθεροποίησης των κοινωνικοοικονομικών συστημάτων. Εδώ θέλω να παραθέσω τους παράλληλους βίους του Μπούς junior και του ΓΑΠ. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω την διαφορά στη φιλοσοφία της ανάπτυξης μεταξύ του Γερμανικού και του Αμερικάνικου μοντέλου. Στη Γερμανία η έννοια ανάπτυξη είναι συνυφασμένη με την εργοστασιακή παραγωγή ενώ πλέον στην Αμερική μιλάνε για μόχλευση χρηματικών δεδομένων.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Φρίξος Γιαννιός 03/12/2011 18:35:16

   Φρίξο,
   για τα ....κατορθώματα του δικού μας έχω γράψει πολλές φορές και νομίζω οτι συμπίπτουν οι εκτιμήσεις μας.

 7. ΚΩΣΤΑς Β avatar
  ΚΩΣΤΑς Β 03/12/2011 09:16:06

  Στην κρίση του συστήματος, στη κρίση του άκρατου υπαρκτού νεοφιλελευθερισμού, συμβατικές λύσεις δεν υπάρχουν.Κάποια στιγμή θα γίνει έκρηξη απο τους φτωχούς λαούς,ή καλύτερα απο τις φτωχές μάζες της ευρωπης.Είναι σίγουρο πλέον,όσο κι άν τα πουλημένα ξένα και ντόπια φιλοσυστημικά ΜΜΕ το αποκρύπτουν ,ότι θα έχουμε επανάληψη γεγονότων του 68.Στην Μαδρίτη θα είναι ,στη Αθήνα,στη Λισσαβώνα ,στο Δουβλίνο...,στην Ρώμη,δεν γνωρίζω.Οι κρατοφάγες και εθνοφάγες συνθήκες της Ε.Ε πρέπει να καταργηθούν,και να αλλαχθούν.Τοκογλύφοι και σύγχρονοι μαυραγορίτες δανειστές, προπομποί των διαφόρων “οίκων” αν(τ)οχής κρατών,δεν είναι ποτέ δυνατόν να “συνεταιριστούν”με εξαθλιωμένους εντέχνως, νότιους .Ο Σαμαράς , θα πρέπει να πείσει τους ηγέτες των δανειζόμενων φτωχών κρατών ότι απο κοινού να πολεμήσουν την κουστουμάτη ληστεία ,και θαρρώ ότι πρέπει να σκληρύνει την στάση του.Μόνο έτσι θα γράψει ιστορία .Παραμπιπτόντως,αρχικά θα πρέπει να κοσκινίσει τα του ‘οίκου” του ,από τους υποστηρικτές (και είναι αρκετοί) αυτής της πολιτικής της ΜΚΟ “εξαθλιώνουμε τον λαό”.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΚΩΣΤΑς Β 03/12/2011 11:04:45

   Oποιος θελει φευγει απο το ευρω.Κανενα δεν κρατανε με το ζορι.
   Οταν ομως ετεθη ζητημα δημοψηφισματος ολοι τρεχανε να πουν οχι.
   Λοιπον η Γερμανια ειναι απολυτως συνεπης με τις συνθηκες που υπεγραψε.Οι αλλοι και πρωτη η Ελλαδα τις παραβιασαν.Παρ ολα αυτα για το κοινο καλο γινονταν στραβα ματια σε στατιστικα και αλλα για να υπαρχει συγκλιση των βιοτικων επιπεδων.
   Αλλα ο Παπανδρεου δεν ηθελε απλως ατυπη συγκλιση αλλα να του τα δωσουν στα φανερα ,δηλαδη να υποχρεωθει η Γερμανια να πληρωνει στα ισια και οχι κατω απο το τραπεζι.Ε, αυτο δεν γινοταν.
   Υπευθυνοι για οσα εγιναν ειναι α) ο Παπανδρεου και το ΠΑΣΟΚ β) η ολιγαρχια και οι διαπλεκομενοι που στηριξαν την ανοδο του γ) οι πασης φυσεως εξεγειρομενοι επι Καραμανλη.
   Οσο για το μελλον δε χρειαζεται καμμια εξεγερση.Επαναλαμβανω οποιος θελει φευγει απο την ΕΕ.Ουτε γερμανικα στρατευματα υπαρχουν ουτε καμμια ξενη κατοχη να το εμποδιζει.Το προτειναν και με το δημοψηφισμα και ολοι εκλασαν πατατες.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 03/12/2011 12:02:28

    Λοιπον η Γερμανια ειναι απολυτως συνεπης με τις συνθηκες που υπεγραψε.

    Εμ φυσικά αφού τις επέβαλε διότι τη βολεύουν και αφού κλέβει τους άλλους νομιμοφανώς σαφώς και είναι συνεπής.

   • τινα avatar
    τινα @ ψυχραιμια 03/12/2011 17:03:05

    Η Γερμανία ήταν τόσο συνεπής με τις συνθήκες που υπέγραψε, που πρώτη αυτή παραβίασε το ευρωπαικό σύμφωνο σταθερότητας παράγοντας προιόντα στην Κίνα που τα εισήγαγε μετά επειδή κόστιζε λιγότερο.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ψυχραιμια 03/12/2011 18:37:57

    Ψυχραιμία,
    ούτε η Γερμανία είναι συνεπής με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, από τη στιγμή που το χρέος της είναι πάνω από το 80% του ΑΕΠ.
    Το θύμισε πριν λίγες μέρες ο Γιούνκερ....

 8. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 03/12/2011 09:37:44

  ... και αντωνης ακομη μιλαει για αλλαγη μιγματος πολιτικης ...
  η λυση ειναι η με το μνημονιο , η αντιμνημονιο ...
  ολα τ'αλλα ειναι για κουβεντουλα κολονακιου ...

 9. SABI avatar
  SABI 03/12/2011 09:50:31

  Κε Ροδινέ,
  Η εκ των υστέρων ανάλυση για μας τους πολίτες είναι χρήσιμη και διδακτική. Την ανάλυση όμως αυτή την είχαν κάνει άριστοι Ελληνες και ξένοι οικονομολόγοι και είχαν προτείνει τις σωστές λύσεις απ την αρχή της κρίσης πριν δύο χρόνια Συγκεκριμένα ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης είχε προτείνει ( και στον ΓΑΠ) σε γενικές γραμμές:
  "H Eλλάδα και οι άλλες χώρες της ΕΕ πρέπει να αντιδράσουν αποφασιστικά στους σχεδιασμούς της Μέρκελ, τόσο σε επίπεδο λαών, όσο και επίπεδο κυβερνήσεων. Να εκβιάσουμε τώρα (το 2009) την Μέρκελ με στάση πληρωμών και έξοδο απ' το Ευρώ ώστε να αναγκαστεί να κάνει το σωστό, δηλαδή να κόψει χρήμα." Οταν δεν εισακούονται οι άριστοι, και κυβερνούν οι φαύλοι, ο λαός πληρώνει πολύ ακριβά το τίμημα. Τουλάχιστον ας ευχηθούμε, τώρα που όλοι είδαν καθαρά, να κάνουν και τις ςωστές κινήσεις...Αλλοιώς θα επιστρέψουμε στον Γεώργιο Καραισκάκη...

  • drider avatar
   drider @ SABI 03/12/2011 11:33:36

   Το "κόψιμο" χρήματος δεν αποτελεί λύση. Γιατί; Επειδή πολύ μεγάλη σημασία έχει προς τα που θα κατευθυνθεί το νέο χρήμα. Παραδοσιακά η ρευστότητα κατευθύνεται στην κορυφή της πυραμίδας και τα ψίχουλα που απομένουν - αν απομείνουν - φτάνουν στη βάση.

   Εξάλλου "κόψιμο" χρήματος έχει ήδη γίνει - δες τα περί μηχανισμού ELA και πώς η κεντρική τράπεζα μιας χώρας μέλους μπορεί να τον ενεργοποιήσει. Η ΤτΕ τον έχει χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές αλλά δεν έχει την ευγενή καλοσύνη να μας πληροφορήσει σε πια ευαγή οικονομικά ιδρύματα έχει κατευθυνθεί αυτή η ρευστότητα και πόση ήταν αυτή ανά περίπτωση.

   Καλό είναι επίσης να διαβαστούν και οι λεπτές γραμμές του νέου σχεδίου Βενιζέλου για τη διάσωση (για άλλη μια φορά) των τραπεζών μας...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ SABI 03/12/2011 18:39:45

   SABI,
   αυτά εδώ τα γράφαμε από το 2010.
   Απλώς τώρα έρχεται η αποκάλυψη.
   Αποκαλύπτονται προθέσεις και ανοίγουν στόματα

 10. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 03/12/2011 09:52:12

  Το Μνημόνιο είναι και το μνημόσυνο της ιδέας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της αλληλεγγύης των λαών και όλα αυτά με τα οποία βαυκαλιζόμαστε 30 χρόνια τώρα. Το θέμα δεν είναι τι κάνει ο/η Μερκοζί και ο κάθε χιτλερίσκος που ονειρεύεται κυριαρχία, αλλά τι κάνουμε εμείς με τόσα που έχουμε πάθει στην πολύπαθη αυτή γωνιά της γης. Ούτε το 1204, ούτε το 1453, ούτε το 1922, ούτε το 1945, ούτε το 1974 δεν μας έμαθαν τίποτα. Επιμένουμε εκεί να περιμένουμε βοήθεια από τη Δύση και εθελοτυφλούμε μέσα στη παρακμή μας.

  Κύριε Ροδινέ καλά τα λέτε αλλά ποιος σας ακούει πέρα από το κύκλο των αντινέων. Η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση πάνε σύννεφο και μέσα στη θολούρα και τη ζάλη του σοκ περνάνε μέτρα που κανονικά θα ξεσήκωναν τη κοινωνία : το παιχνίδι χάθηκε όταν δεν έπεσε η κυβέρνηση πριν την ένταξή μας στο ΔΝΤ : οι εκλογές τότε θα είχαν δημοψηφικό χαρακτήρα και θα έμπαιναν τα γνωστά εκβιαστικά διλλήματα όπως μπήκαν στη Κύπρο με το σχέδιο Αυνάν. Η παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας με την αποδοχή ενός μνημονίου - μνημοσύνου της ελληνικής οικονομίας με τα ψηφαλάκια εκατόν πενήντα τόσων απατεώνων που κορόϊδεψαν κατάφωρα τον ελληνικό λαό είναι έγκλημα εσχάτης προδοσίας όπως ακριβώς ήταν και η Απριλιανή ψευτοεπανάσταση. Η μεταπολίτευση ξεκίνησε μετά από ένα αιματηρό πραξικόπημα που στοίχισε τη μισή Κύπρο και κατέληξε με ένα εξίσου αιματηρό πραξικόπημα που θα στοιχίσει μάλλον ολόκληρη την Ελλάδα. Εκτός κι αν...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ παρατηρητής 04/12/2011 08:31:44

   διαφωνώ μόνο με την τελευταία πρότασή του.
   Το ιστορικό και πολιτιστικό μέγεθος της Ελλάδος δεν μπορεί να υποτιμηθεί ...
   Απλά έτυχε αυτές τη στιγμή στο χρόνο να διαχειρίζονται τα πράγματα της Ευρώπης μετριότητες..

 11. Mara avatar
  Mara 03/12/2011 10:04:16

  Aγαπητέ Κώστα Καλημέρα και Καλημέρα σε όλους!

  Το πρόβλημα της Ελλάδας απειλεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα?
  Ε.. αυτό... οι ιστορικοί του μέλλοντος θα το θεωρήσουν ώς το μεγαλύτερο ανέκδοτο αυτής της περιόδου.
  Ευρωπαϊκό χρέος... παγκόσμιο χρέος... Μιά "φούσκα" εικονικού κυριολεκτικά χρήματος, που δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματική αξία της παγκόσμιας οικονομίας. Καμμία σχέση με το παγκόσμιο ΑΕΠ.
  Ο "αέρας" αυτής της "φούσκας" είναι τα επενδυτικά στοιχήματα μιάς παγκόσμιας συμμορίας, που παίζονται με μοναδικό σκοπό την οικονομική κατάρευση των χωρών, ώστε να οδηγηθούν αλυσσοδεμένα στην εξαθλίωση και στην υπουδούλωση.

  Εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας απροκάλυπτα πλέον, η αρχή της τελικής φάσης ενός παγκόσμιου σκοτεινού και σατανικού σχεδίου, διαβολικών εγκεφάλων, που στόχο έχουν αποκλειστικά και μόνο να εξαφανίσουν τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Τον άνθρωπο ώς σκέψη, ώς ψυχή, ώς πνεύμα.
  Κάποιοι... ανήκουν σε αυτή την συμμορία. Κάποιοι... άλλοι όχι...
  Ακόμα δεν έχουμε δεί τίποτα...
  Μιλάμε μόνο για την οικονομία, όταν στην ευρύτερη περιοχή μας συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Πολιτικά καθεστώτα συντονισμένα.... καταρρέουν από την μιά στιγμή στην άλλη και τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν επικίνδυνα.
  Το μπάμ... θα μας σκάσει ξαφνικά....
  Έχουμε ήδη εισέλθει στην πιό μαύρη περίοδο της ανθρωπότητας.
  Ο θεός βοηθός!!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Mara 04/12/2011 08:27:28

   Καλημέρα Μάρα,
   πάντως αυξάνονται εντυπωσιακά το τελευταίο διάστημα τα δημοσιεύματα στον ξένο κυρίως τύπο για το πώς χρησιμοποιήθηκε η κρίση στην Ελλάδα για να στηθεί αυτό το σκηνικό τρόμου και δεν έχουμε μάθει τίποτα ακόμα...

   • Mara avatar
    Mara @ Κώστας Ροδινός 04/12/2011 10:01:45

    Έτσι είναι Κώστα, αλλά δεν πρόκειται να μείνει τίποτα κρυφό. Θα αποκαλυφθούν όλα λίαν συντόμως....
    Όμως τα άλλα... τα εθνικά, είναι αυτά που με ανησυχούν....
    Γι΄αυτά θα ήθελα να γράψεις ένα δυνατό άρθρο!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Mara 04/12/2011 10:08:22

     είναι τυχαίο που ο Σαμαράς απαίτησε το Υπουργείο Εξωτερικών και έστειλε εκεί τον Δήμα, αντί για τον πρώην αρχηγό του ΚΕΠ που το έχει όνειρο ζωής;

     • Mara avatar
      Mara @ Κώστας Ροδινός 04/12/2011 10:56:42

      Τίποτα δεν είναι τυχαίο...

 12. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 03/12/2011 10:38:49

  Καλημέρα .Το μεγαλύτερο χτύπημα στην ΕΕ και ειδικά στη Γερμανία ήρθε χτες,με την ακύρωση του Ναμπούκο, της πρώτης προτεραιότητας αγωγού.

  h..p://greek.ruvr.ru/2011/12/02/61368880.html

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 04/12/2011 08:28:37

   Γενίτσαρε,
   αυτό ομολογώ οτι δεν το είχα πάρει χαμπάρι!
   Από εσένα το έμαθα!
   ευχαριστώ.

 13. SABI avatar
  SABI 03/12/2011 10:42:10

  Mara ,
  Tα λές πολύ καλά . Αναλυτικώτερα εδώ:
  ΚΟΙΝΗ ΈΚΚΛΗΣΗ για τη Σωτηρία των Λαών της Ευρώπης

  Εξήντα πέντε χρόνια μετά την ήττα του ναζισμού και του φασισμού, οι λαοί της Ευρώπης αντιμετωπίζουν σήμερα μια δραματική απειλή, όχι στρατιωτική αυτή τη φορά, αλλά οικονομική, κοινωνική και πολιτική.
  Mια νέα «Αυτοκρατορία του Χρήματος» επιτίθεται εδώ και 18 μήνες, συστηματικά, στη μία ευρωπαϊκή χώρα μετά την άλλη, χωρίς να αντιμετωπίζει ουσιαστική αντίσταση.
  Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όχι μόνο δεν οργανώνουν τη συλλογική άμυνα των ευρωπαϊκών εθνών απέναντι στις «αγορές», αλλά προσπαθούν να τις καθησυχάσουν, επιβάλλοντας πολιτικές «κατευνασμού», που θυμίζουν έντονα τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον φασισμό, στη δεκαετία του 1930. Και οργανώνουν πολέμους χρέους μεταξύ των λαών της Ευρώπης, με την ίδια ελαφρότητα που οδηγήθηκαν από τη belle époque στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  Η επίθεση των «αγορών» άρχισε με έναν πόλεμο κατά της Ελλάδας, χώρας-μέλους της ΕΕ, της οποίας ο λαός έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην αντίσταση κατά της βαρβαρότητας και την απελευθέρωση της Ευρώπης κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αρχικά, ο πόλεμος αυτός ήταν επικοινωνιακός και θύμισε τις καμπάνιες εναντίον εχθρικών “χωρών-παριών”, όπως το Ιράκ ή η Γιουγκοσλαβία. Αυτή η καμπάνια παρουσίασε διεθνώς την Ελλάδα ως μια χώρα διεφθαρμένων τεμπέληδων, επιχειρώντας να αποδώσει στα «γουρούνια» της Ευρώπης και όχι στις διεθνείς τράπεζες την ευθύνη για την κρίση χρέους.
  Σύντομα, η επίθεση αυτή εξελίχθηκε σε χρηματοπιστωτική κρίση, που κατέληξε στην υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας και την επέμβαση του ΔΝΤ στα εσωτερικά της ευρωζώνης.
  Όταν πήραν αυτό που ήθελαν από την Ελλάδα, οι “αγορές” στράφηκαν εναντίον των υπολοίπων, μικρότερων ή μεγαλύτερων χωρών της ευρωπεριφέρειας. Παντού, η επιδίωξη είναι μία: η πλήρης κατοχύρωση των αξιώσεων των τραπεζών έναντι των κρατών, η κατεδάφιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, θεμέλιου της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η διάλυση των ευρωπαϊκών κρατών και η υποταγή όσων κρατικών δομών απομένουν στη νέα “Διεθνή του Χρήματος”.
  H Eυρωπαϊκή Ένωση, που παρουσιάστηκε στους λαούς της ως μέσο για την συλλογική προκοπή και δημοκρατία τείνει να μετατραπεί σε μέσο κατάργησης της ευημερίας και της δημοκρατίας. Παρουσιάστηκε ως μέσο αντίστασης στην «παγκοσμιοποίηση», οι αγορές όμως τη θέλουν εργαλείο αυτής της «παγκοσμιοποίησης».
  Παρουσιάστηκε στους Γερμανούς και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς ως μέσο ειρηνικής αύξησης της ισχύος και της ευημερίας τους, ο τρόπος όμως με τον οποίο αφήνεται κάθε λαός έρμαιο των χρηματοπιστωτικών αγορών, καταστρέφει την εικόνα της Ευρώπης και καθιστά τις «αγορές» φορείς ενός νέου χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού, αφεντικά της Ευρώπης.
  Κινδυνεύουμε να επαναλάβουμε, στην ήπειρό μας, το χρηματιστικό ισοδύναμο του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, να διαλυθούμε μέσα στο χάος και την αποσύνθεση, προς μεγάλη χαρά μιας διεθνούς Αυτοκρατορίας του Χρήματος και των Όπλων, στο οικονομικό κέντρο της οποίας βρίσκεται η δύναμη των «Αγορών».
  Οι λαοί της Ευρώπης και όλου του κόσμου αντιμετωπίζουν μια ιστορικά πρωτοφανή συγκέντρωση οικονομικής, αλλά επίσης πολιτικής και εκδοτικής ισχύος, του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, μιας χούφτας δηλαδή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και οίκων αξιολόγησης και μιας πολιτικής και εκδοτικής τάξης εξαγορασμένης από αυτά, με κέντρα περισσότερο εκτός, παρά εντός Ευρώπης. Αυτές είναι οι «αγορές», που επιτίθενται σήμερα στο ένα ευρωπαϊκό κράτος μετά το άλλο, χρησιμοποιώντας τον μοχλό του χρέους για να κατεδαφίσουν το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και τη δημοκρατία.
  Η «Αυτοκρατορία του Χρήματος» επιβάλλει σήμερα τη γρήγορη, βίαιη, βάρβαρη μετατροπή μιας χώρας της ευρωζώνης, της Ελλάδας, σε χώρα του τρίτου κόσμου, με ένα πρόγραμμα δήθεν «σωτηρίας» της, στην πραγματικότητα “σωτηρίας” των τραπεζών που τη δάνεισαν. Στην Ελλάδα, η συμμαχία των τραπεζών και των πολιτικών ηγεσιών επέβαλε, δια της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ένα πρόγραμμα που ισοδυναμεί με “οικονομική-κοινωνική δολοφονία” της χώρας και της δημοκρατίας της, οργανώνει τη λεηλασία της πριν από τη χρεωκοπία στην οποία οδηγεί, θέλοντας να τη καταστήσει αποδιοπομπαίο τράγο για την παγκόσμια οικονομική κρίση και να την χρησιμοποιήσει για να «παραδειγματίσει» και να τρομοκρατήσει όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.
  Η πολιτική που ασκείται σήμερα στην Ελλάδα και επιχειρείται σταδιακά να γενικευθεί είναι η ίδια που εφαρμόστηκε στη Χιλή του Πινοτσέτ, στη Ρωσία του Γιέλτσιν ή στην Αργεντινή και θα έχει τα ίδια αποτελέσματα αν δεν διακοπεί άμεσα. Ως αποτέλεσμα ενός προγράμματος που υποτίθεται σκόπευε να τη βοηθήσει, η Ελλάδα είναι σήμερα στο χείλος της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής. Χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο, για να μελετηθούν οι λαϊκές αντιδράσεις στον κοινωνικό δαρβινισμό και να τρομοκρατηθεί όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτό που μπορεί να συμβεί σε ένα μέλος της.
  Ίσως μάλιστα, οι αγορές σπρώχνουν και χρησιμοποιούν την ίδια την ηγεσία της Γερμανίας σε μια πράξη ουσιαστικής καταστροφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνιστά όμως πράξη ακραίας πολιτικής, ιστορικής τύφλωσης να νομίζουν οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ και, πρώτη από όλες, η Γερμανία, ότι θα υπάρξει οποιοδήποτε σχέδιο ευρωπαϊκής ενοποίησης ή και απλής συνεργασίας, στα ερείπια ενός ή περισσοτέρων μελών της ευρωζώνης.
  Η προγραμματιζόμενη κατεδάφιση των κυριότερων, παγκόσμιας σημασίας, πολιτικών και κοινωνικών επιτευγμάτων των ευρωπαϊκών λαών δεν μπορεί να θεμελιώσει καμιά Ευρωπαϊκή ‘Ένωση. Θα οδηγήσει στο χάος και την αποσύνθεση και θα ευνοήσει την ανάδειξη φασιστικών λύσεων στην ήπειρό μας.
  Οι ιδιωτικές τράπεζες-γίγαντες της Wall Street υποχρέωσαν το 2008 τα κράτη και τις κρατικές τράπεζες να τις σώσουν από την κρίση που οι ίδιες προκάλεσαν, πληρώνοντας με τα λεφτά των φορολογουμένων το κόστος των τεράστιων απατών τους, όπως τα ενυπόθηκα δάνεια, αλλά και το κόστος της λειτουργίας ενός αρρύθμιστου καπιταλισμού-καζίνο, που επέβαλαν τα τελευταία είκοσι χρόνια. Μετέτρεψαν την δική τους κρίση σε κρίση δημόσιου χρέους.
  Τώρα, χρησιμοποιούν την κρίση και το χρέος, που οι ίδιες δημιούργησαν, για να πάρουν από τα κράτη και από τους πολίτες τις λιγοστές εξουσίες που ακόμα διαθέτουν.
  Αυτό είναι μονάχα το ένα μέρος της κρίσης χρέους. Το άλλο είναι, ότι το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις που το στηρίζουν παγκοσμίως, επέβαλε την ατζέντα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, η οποία οδηγεί αναπόφευκτα στη μεταφορά της παραγωγής εκτός Ευρώπης και την προς τα κάτω σύγκλιση των κοινωνικών και οικολογικών κεκτημένων της Ευρώπης με αυτά του Τρίτου Κόσμου. Για πολλά χρόνια έκρυψαν αυτή τη διαδικασία πίσω από δάνεια, όμως τώρα χρησιμοποιούν τα δάνεια για να την ολοκληρώσουν.
  Η «Διεθνής του Χρήματος» που θέλει να καταργήσει κάθε έννοια κράτους στην Ευρώπη, απειλεί σήμερα την Ελλάδα με χρεωκοπία, αύριο την Ιταλία ή την Πορτογαλία, ενθαρρύνει την αντιπαράθεση του ενός ευρωπαϊκού λαού στον άλλο, θέτει την Ευρωπαϊκή Ένωση προ του διλήμματος είτε να μετατραπεί σε δικτατορία των αγορών, είτε να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Επιδιώκει να γυρίσει την Ευρώπη, και όλο τον κόσμο μαζί της, σε μια κατάσταση σαν αυτή προ του 1945, αν όχι πριν από τη Γαλλική Επανάσταση και τον Διαφωτισμό.
  Στα αρχαία χρόνια, η διαγραφή από τον Σόλωνα, των χρεών που κράταγαν τους φτωχούς δούλους των πλουσίων, η περίφημη μεταρρύθμιση της Σεισάχθειας, έβαλε τα θεμέλια για την γέννηση, στην Αρχαία Ελλάδα, των ιδεών της Δημοκρατίας, του Πολίτη, της Πολιτικής και της Ευρώπης, των θεμελίων του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού.
  Αγωνιζόμενοι εναντίον της τάξης του πλούτου, οι πολίτες της Αθήνας άνοιξαν τον δρόμο στο πολίτευμα του Περικλή και την πολιτική φιλοσοφία του Πρωταγόρα που διακήρυξε «Πάντων χρημάτων μέτρων άνθρωπος».
  Σήμερα, η τάξη του πλούτου επιχειρεί να εκδικηθεί το πνεύμα του Ανθρώπου: «Πάντων ανθρώπων μέτρον αγορές» είναι το σύνθημα που πρόθυμα ασπάζονται οι πολιτικές μας ηγεσίες, συμμαχώντας με τον διάβολο του Χρήματος, όπως έκανε ο Φάουστ.
  Μια χούφτα διεθνών τραπεζών, οίκων αξιολόγησης, επενδυτικών funds, μια παγκόσμια συγκέντρωση χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου χωρίς ιστορικό προηγούμενο, διεκδικεί την εξουσία στην Ευρώπη και τον κόσμο, διαλύει τη μεσαία τάξη και τη μισθωτή εργασία, ετοιμάζεται να καταργήσει τα κράτη και τη δημοκρατία μας, χρησιμοποιώντας το όπλο του χρέους για να υποδουλώσει τους λαούς της Ευρώπης, να βάλει στη θέση της όποιας, όσης Δημοκρατίας διαθέτουμε, τη Δικτατορία του Χρήματος και των Τραπεζών, την εξουσία μιας ολοκληρωτικής Αυτοκρατορίας της Παγκοσμιοποίησης, το πολιτικό κέντρο της οποίας βρίσκεται εκτός της ηπειρωτικής Ευρώπης, παρά την παρουσία πανίσχυρων ευρωπαϊκών τραπεζών στην καρδιά της Αυτοκρατορίας.
  Άρχισαν από την Ελλάδα, που χρησιμοποιούν έκτοτε ως πειραματόζωο, για να προχωρήσουν στη συνέχεια στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και, σταδιακά, του κέντρου. Η ελπίδα ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών ότι θα γλυτώσουν τελικά, δεν αποδεικνύει παρά το ότι οι σημερινοί Ευρωπαίοι ηγέτες αντιμετωπίζουν την απειλή του νέου, “χρηματοπιστωτικού φασισμού”, όχι λιγότερο αψήφιστα από όσο αντιμετώπισαν στον μεσοπόλεμο την απειλή του Χίτλερ.
  Και δεν πρέπει ασφαλώς να θεωρηθεί τυχαίο, ότι ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ, ελεγχόμενο από τους τραπεζίτες, επέλεξε να επιτεθεί εναντίον της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ονομάζοντας αυτές τις χώρες “γουρούνια” (PIGS) και στράφηκε σε μια περιφρονητική, σαδιστική, ρατσιστική καμπάνια, όχι μόνο εναντίον των Ελλήνων, αλλά και εναντίον της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Αυτή η επιλογή δείχνει τους βαθύτερους στόχους της ιδεολογίας και των αξιών του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, που προωθεί τον καπιταλισμό της καταστροφής.
  Η προσπάθεια μερίδας των γερμανικών ΜΜΕ να χρησιμοποιήσει κατά τρόπο εξευτελιστικό σύμβολα όπως η Ακρόπολη ή η Αφροδίτη της Μήλου, μνημεία απέναντι στα οποία στάθηκαν προσοχή ακόμα και οι αξιωματικοί του Χίτλερ, δεν είναι παρά η έκφραση της βαθειάς περιφρόνησης των τραπεζιτών, που ελέγχουν αυτά τα ΜΜΕ, όχι τόσο ή μόνο προς τους Έλληνες, όσο κυρίως προς τις ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας που γεννήθηκαν στον τόπο τους.
  Το χρηματοπιστωτικό τέρας παρήγαγαν τέσσερις δεκαετίες αποφορολόγησης του κεφαλαίου, κάθε είδους “απελευθέρωσης των αγορών”, γενικευμένης απορρύθμισης, κατάργησης οποιωνδήποτε φραγμών στην κυκλοφορία κεφαλαίων και εμπορευμάτων, διαρκούς επίθεσης στο κράτος, μαζικής εξαγοράς των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, οικειοποίησης του παγκόσμιου πλεονάσματος από μια χούφτα τράπεζες-βαμπίρ της Wall Street. Τώρα, αυτό το τέρας, αληθινό “Κράτος πίσω από τα Κράτη”, αποκαλύπτεται διεκδικώντας την ολοκλήρωση του οικονομικού και πολιτικού “διαρκούς πραξικοπήματος” που διεξάγει εδώ και τέσσερις δεκαετίες.
  Απέναντι σε αυτή την επίθεση, οι δυνάμεις της ευρωπαϊκής δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας μοιάζουν συμβιβασμένες, μετά από δεκαετίες “εισοδισμού” του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, τα πιο σημαντικά κέντρα του οποίου βρίσκονται εκτός Ευρώπης. Από την άλλη πλευρά, τα συνδικαλιστικά και τα κοινωνικά κινήματα δεν είναι ακόμη ικανά να αποτρέψουν αποφασιστικά αυτή την επίθεση, όπως επανειλημμένα έκαναν στο παρελθόν. Αυτή την κατάσταση επιδιώκει να εκμεταλλευθεί ο νέος χρηματοπιστωτικός ολοκληρωτισμός, για να επιβάλλει τετελεσμένες, μη αντιστρέψιμες καταστάσεις σε όλη την Ευρώπη.
  Είναι επιτακτική η ανάγκη για τον άμεσο συντονισμό δράσης πάνω από τα σύνορα των ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων, των διανοούμενων, των αυτόβουλων κινημάτων, των κοινωνικών δυνάμεων και προσωπικοτήτων που αντιλαμβάνονται τη σημασία του διακυβεύματος. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης στην επελαύνουσα “Ολοκληρωτική Αυτοκρατορία της Παγκοσμιοποίησης”, προτού είναι αργά.
  Η Ευρώπη μπορεί να επιβιώσει μόνο αν προτάξει μια ενωμένη απάντηση ενάντια στις Αγορές, μια πρόκληση μεγαλύτερη από αυτή που αυτές της απευθύνουν, ένα καινούριο, πανευρωπαϊκό «New Deal».
  - Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την επίθεση κατά της Ελλάδας και των άλλων χωρών της περιφέρειας της Ε.Ε. Πρέπει να διακοπεί άμεσα η ανεύθυνη και εγκληματική πολιτική λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, που οδηγεί κατευθείαν σε μια κρίση βαθύτερη από αυτή του 1929.
  - Πρέπει να αναδιαρθρωθεί ριζικά το δημόσιο χρέος όλης της Ευρωζώνης και ειδικά σε βάρος των ιδιωτικών τραπεζικών γιγάντων. Οι τράπεζες πρέπει να επανελεγχθούν και η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής οικονομίας να τεθεί υπό εθνικό και ευρωπαϊκό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο. Δεν είναι δυνατόν να κρατάνε τα οικονομικά κλειδιά της Ευρώπης τράπεζες όπως η Goldman Sachs, η JPMorgan, η UBS, η Deutsche Bank κ.α. Πρέπει να απαγορευθούν τα ανεξέλεγκτα χρηματοπιστωτικά παράγωγα, αιχμή του δόρατος του καταστροφικού χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και να δημιουργηθεί πραγματική οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη, αντί της κερδοσκοπικής κερδοφορίας.
  - Η παρούσα αρχιτεκτονική, βασισμένη στους κανόνες του Μάαστριχτ και του ΠΟΕ, έχει εγκαθιδρύσει ένα μηχανισμό παραγωγής χρέους στην Ευρώπη. Χρειάζεται ριζική αλλαγή όλων των συνθηκών, η υπαγωγή της ΕΚΤ στον πολιτικό έλεγχο των ευρωπαϊκών λαών, ένας χρυσούς κανών για ένα μίνιμουμ κοινωνικών, φορολογικών, οικολογικών στάνταρτ στην Ευρώπη. Να επιτραπεί ο απ’ ευθείας δανεισμός χωρών από την ΕΚΤ. Χρειαζόμαστε επειγόντως αλλαγή υποδείγματος. Την επιστροφή στην τόνωση της ανάπτυξης μέσω της τόνωσης της ζήτησης, μέσω νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων επενδύσεων, μια νέα ρύθμιση, επαναφορολόγηση, επανέλεγχο της διεθνούς ροής κεφαλαίου και εμπορευμάτων. Μια νέα μορφή έξυπνου και λογικού προστατευτισμού, στο πλαίσιο μιας ανεξάρτητης Ευρώπης, πρωταγωνίστριας στον αγώνα για έναν πολυπολικό, δημοκρατικό, οικολογικό, κοινωνικό πλανήτη.
  Απευθύνουμε έκκληση στις δυνάμεις και στα άτομα που συμμερίζονται αυτές τις ιδέες, να συμπτύξουμε το ταχύτερο δυνατό ένα ευρύ, πανευρωπαϊκό μέτωπο δράσης. Να εκπονήσουμε ένα μεταβατικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, να συντονίσουμε την απαραίτητη όσο ποτέ διεθνή δράση μας, ώστε να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος, για να ανατρέψουμε τους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης, τις σημερινές ιστορικά ανεύθυνες ηγεσίες των χωρών μας, για να σώσουμε τους λαούς μας και τις κοινωνίες μας. Να προστατέψουμε τη δημοκρατία πριν να είναι πολύ αργά για την Ευρώπη.
  Αθήνα, Οκτώβριος 2011
  Αλέξης Τσίπρας
  Γιάννης Μυλόπουλος
  Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
  Θεοδόσης Πελεγρίνης
  *ακολουθούν διεθνείς προσωπικότητες

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ SABI 03/12/2011 12:24:09

   Το διάβασα και συμφωνώ απόλυτα

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ SABI 11/12/2011 02:25:12

   οταν μιλανε για 'επιθεση των αγορών' φανερώνει πως οι ανθρωποι δεν εχουν καταλαβει ακριβως τι παιζει..
   κατα συνεπεια οι προτασεις που παρουσιαζουν στην συνεχεια να χανουν σε αξιοπιστια.
   οσοι φωναζουν πως για όλα φταινε οι 'αγορες' ειναι τόσο λάθος οσο και αυτοι που ισχυριζονταν ότι τα παντα θα τα ρυθμιζουν οι αγορες..η διαφορα ειναι ότι οι πρωτοι (που ειναι και πιο trendy σημερα) δεν εχουν προξενησει ακομα αναλογη ζημια με την ιδεοληψια τους.

 14. Wolf avatar
  Wolf 03/12/2011 10:56:03

  Αλιευμένο από το you tube.
  Δείτε και αναρωτηθείτε :
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vfo0kN-NmB0

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Wolf 03/12/2011 11:41:57

   Εκπληκτικό, συγκλονιστικό, ελπιδοφόρο....
   ΥΓ: ...και με υπέροχη μουσική

  • Θέμις avatar
   Θέμις @ Wolf 03/12/2011 11:46:42

   Δεν έχω κλάψει ποτέ στη ζωή μου παρακολουθώντας ταινία. Αλλά με το βιντεάκι δάκρυσα. Αν υπάρχουν παιδιά 16-17 ετών που αισθάνονται έτσι, τότε υπάρχει ελπίδα.

 15. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 03/12/2011 11:46:01

  Αγαπητέ Κώστα καλημέρα

  Τι πιστεύω:

  Ακόμη και αν η κρίση κτυπήσει τη Γερμανία, η χώρα αυτή δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να διαφοροποιήσει τα σχέδιά της. Οποιαδήποτε υποχώρησή της στην έκδοση ευρωομολόγου ή στις πολιτικές που θα μπορούσε να ακολουθήσει η ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης, είναι πλέον ή βέβαιο ότι θα συνοδεύεται από τις εξής βασικές Γερμανικές αρχές. Α) Έλεγχος των εθνικών Π/Υ από τις Βρυξέλες,. Δηλαδή από τη Γερμανία και τους συμμάχους της. Β) Πολιτικός έλεγχος όλων των χωρών της περιφέρειας. Γ) Τιμωρία των χωρών που παραβαίνουν τους κανόνες. Δ) Αυστηρή λιτότητα.

  Κατά τη γνώμη μου, καμιά τις ανωτέρω Γερμανικές ντιρεκτίβες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από ένα ελεύθερο και δημοκρατικό έθνος, χωρίς προηγούμενη δημοκρατική εμβάθυνση και πολιτική ενοποίηση της ΕΕ.

  Όσο αφορά τον έλεγχο επί των Π/Υ. Η χώρα μας, είναι η μοναδική στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας. Μπορούμε να δεχθούμε μειώσεις στον Π/Υ της εθνικής άμυνας επειδή θα τις απαιτήσουν οι γκαουλάιτερ της Γερμανίας;

  Μετά ο Π/Υ της χώρας μας, της κάθε χώρας της ΕΕ, είναι ο σοβαρότερος μετά το σύνταγμα νόμος του κράτους. Η έγκριση του Π/Υ από τη βουλή, συμβολίζει τη κυριαρχία του κοινοβουλίου. Δηλαδή είναι η διαρκής έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας. Τι θα κάνουμε; Θα καταργήσουμε το κοινοβούλιο; Μπορεί να γίνει αυτό; Το επιτρέπει το σύνταγμα; Μπορεί μια συνταγματική αναθεώρηση να επιτρέψει την αφαίρεση εξουσίας από το κοινοβούλιο, δηλαδή από το λαό;

  Δυστυχώς αγαπητέ Κώστα, η Γερμανία τίποτε δεν διδάχθηκε από την ιστορία της. Πριν 70 χρόνια, οι κατοχικές δυνάμεις, διέτασσαν. Όποιος δεν πειθαρχεί στις εντολές, θα εκτελείται. Αν σκοτωθεί ένας Γερμανός, 100 Έλληνες θα πάνε στο απόσπασμα. Μήπως σήμερα επαναλαμβάνονται τα ίδια. Όποιος δεν πειθαρχεί, θα τιμωρείται. Πως; Το 1.000.000 άνεργοι θα γίνουν 1,5 εκατ. Οι 20 χιλιάδες άστεγοι, θα γίνουν 40 χιλιάδες. Κάποιοι ήδη άρχισαν να μιλούν για οικονομικό Νταχάου και δεν έχουν άδικο.

  Πολιτικός έλεγχος των χωρών της περιφέρειας.
  Μα ήδη πήρε σάρκα και οστά στην Ελλάδα. Πέταξαν έξω από το κτίριο που συνεδρίαζαν στις Κάνες τον ΓΑΠ. Τον έβγαλαν στο κρύο να κάνει δηλώσεις. Τι του είπανε; Ότι δεν θέλουν να τον ξαναδούν; Μάλλον. Και ενώ έχουμε λαό και εκλεγμένη βουλή με εκπεφρασμένη τη δεδηλωμένη, μας προέκυψε πρωθυπουργός ένας τραπεζίτης… Μήπως αύριο θα μας ορίζουν και επίσημα τον πρωθυπουργό, όπως κάποτε μας όριζαν τους βασιλιάδες και τους αντιβασιλείς; Ήδη μας έχουν στείλει ένα γκαουλάιτερ. Όρισαν και υφυπουργό υπεύθυνο για την Ελλάδα… Όλα αυτά είναι ατιμωτικά για το έθνος μας, το λαό μας, τη πατρίδα μας… Και δυστυχώς δεν υπάρχει καμιά επίσημη διαμαρτυρία.

  Μας βρίζουν και μας φτύνουν συνεχώς κύριε Ροδινέ. Και εμείς καθόμαστε και συζητάμε για δόσεις, όταν καταργείτε η εθνική μας οντότητα…

  Ακόμη δεν πιστεύω ότι οι άλλες χώρες της ΕΕ, υπάρχει περίπτωση να αντιδράσουν αποφασιστικά στους σχεδιασμούς της Γερμανίας ή της Γερμανικής ένωσης. Όχι τόσο σε επίπεδο λαών, όσο σε επίπεδο κυβερνήσεων.

  Μόνοι μας είμαστε. Όπως σχεδόν πάντοτε στην ιστορία μας. Και εμείς θα πρέπει να αποφασίσουμε για τους εαυτούς μας, αν θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι σε μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη πατρίδα. Με όλα τα κακά μας και τα ελαττώματά μας.

  Τελικά τι θέλουμε;

  Να παίρνουμε τη δόση μας και να βυθιζόμαστε συνεχώς και περισσότερο στο οικονομικό τέλμα και στην εθνική απαξίωση;

  Θα δεχθούμε να απομειωθούν οι εξουσίες της εθνικής μας αντιπροσωπείας και να ορίζουν τις τύχες μας γκαουλάιτερ;

  Θα φτωχοποιήσουμε ακόμη το λαό μας και συγχρόνως θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε το κρατικό χρέος;

  Προκειμένου να πάρουμε τις επόμενες δόσεις μας, θα δεχθούμε να παραιτηθούμε από την ασυλία του κράτους μας και θα υπαγάγουμε το σύνολο του δημόσιου χρέους στο Βρετανικό δίκαιο;

  Ή μήπως θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουμε τη κυριαρχία μας και να προσπαθήσουμε να περισώσουμε όσα και ότι μπορούμε, δίνοντας ελπίδα στο λαό μας;

  Ούτως ή άλλως θα μας πάνε που θα μας πάνε στα χαμηλά. Γιατί λοιπόν να μην πάμε μόνοι μας και να διατηρήσουμε την ελευθερία μας, τη κυριαρχία μας και την αξιοπρέπεια μας;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αρματιστής 04/12/2011 08:24:13

   Καλημέρα Αρματιστή,
   τι να πώ τώρα;
   οτι διαφωνώ μαζί σου;

 16. Φρίξος Γιαννιός avatar
  Φρίξος Γιαννιός 03/12/2011 11:56:28

  αυτή είναι η αλήθεια ψυχραιμία και αυτή πρέπει να προβάλουμε συνεχώς

 17. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 03/12/2011 12:52:16

  Το πως φτάσαμε στο μνημόνιο, είναι πια γνωστό και φανερό, ακόμα και στον πλέον κακόπιστο. Η παραποίηση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ, η δυσφήμηση στο εξωτερικό της ίδιας τους της χώρας από τον πρωθυπουργό και τον τότε υπουργό των οικονομικών, είναι πια αποδεδειγμένη. Η προσυνεννόηση του ΓΑΠ με το ΔΝΤ, από τότε που ήταν ακόμα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει αποκαλυφθεί! Η ομολογία κοινοτικού επιτρόπου, ότι όντως τα οικονομικά στοιχεία για το έλλειμα παραποιήθηκαν, είναι πολύ πρόσφατη!
  Οι συνέπειες της ένταξής μας στον μηχανισμό ''στήριξης'' και τα μνημόνια, που ακολούθησαν, για τον ελληνικό Λαό, είναι καταφανείς, δραματικές και καταλυτικές! Εξαθλίωση των πολιτών, καταβαράθρωση της οικονομίας, κλείσιμο επιχειρήσεων, τρομακτικά ποσοστά ανεργίας, αυτοκτονίες, υποσιτισμός - λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία κι ένα σωρό άλλα...
  Πρόκειται για, χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής, εσχάτη προδοσία των κυβερνώντων, κατά της ίδιας τους της χώρας και των συμπατριωτών τους και για κατά συρροήν εγκλήματα καθοσιώσεως σε βάρος του Ελληνικού Λαού.Οι Έλληνες πολίτες, μετά την γενοκτονία που υπέστησαν, διότι περί γενοκτονίας πρόκειται, απλά, περιμένουν την Νέμεση, της οποίας η ετυμηγορία, μόνο σε ΜΙΑ απόφαση μπορεί να καταλήξει! Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο!

 18. Θέμις avatar
  Θέμις 03/12/2011 12:55:52

  Κατά τη γνώμη μου, η ατζέντα της κυβέρνησης, αλλά και των Βρυξελλών και του Βερολίνου είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε Π.Κ.Δ.Ε., στα πρότυπα της FYROM, δηλαδή «Πρώην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία της Ελλάδας», ως προσωρινό επίσημο status-quo στη χώρα, και στη συνέχεια η μετατροπή και άλλων κρατών-μελών σε πρώην δημοκρατίες, με τελικό στόχο αυτό που ήδη συζητείται ευθέως: την διακυβέρνηση της Ευρώπης από ένα επιτελείο με έδρα τις Βρυξέλλες, καθοδηγούμενο από το Βερολίνο και από κέντρα εξουσίας εκτός της ηπείρου, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης στην εσωτερική λειτουργία κάθε κράτους, στην κυριαρχία του, με πρόσχημα την αντιμετώπιση δημοσιονομικών προβλημάτων και την «διάσωση των οικονομιών» και πραγματικό σκοπό την κατάλυση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προς όφελος των «αγορών». Προς αυτή την κατεύθυνση τεράστιο εμπόδιο αποτελούν τα δημοκρατικά πολιτεύματα, δηλαδή η δυνατότητα του συνόλου των πολιτών της Ε.Ε. να εκφράζονται στις κάλπες. Ο Δούρειος Ίππος που επελέγη για την αλλαγή των πολιτευμάτων είναι η Ελλάδα για 2 λόγους: 1) διότι ήταν η χώρα με τα μεγαλύτερα ελλείμματα, άρα και το πιο πρόσφορο θύμα και 2) γιατί ιστορικά οι Έλληνες έχουν αποδειχθεί ο πιο ανυπότακτος λαός της Ευρώπης, έχοντας ως θεμέλιο της υπόστασής τους την έννοια της Ελευθερίας. Καθυποτάσσοντας τους Έλληνες καθίσταται ευκολότερη η επικράτηση των οικονομικά ισχυρών στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης.
  Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η διορισμένη κυβέρνηση Παπαδήμου, που δυστυχώς έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους: εκβιασμό για τη διάσωση της χώρας, για την καταβολή μισθών και συντάξεων, για την παραμονή ή μη της Ελλάδας στο ευρώ και την Ε.Ε., σαρώνοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο του συνόλου των Ελλήνων, λέγοντας τους ότι ο καθένας απ’ αυτούς ζούσε μέχρι πριν 2 χρόνια πολύ πέρα των δυνατοτήτων του, καλλιεργώντας ενοχικά και φοβικά σύνδρομα και συρρικνώνοντας καθημερινά τις δημοκρατικές δικλείδες του Συντάγματος.
  Μήπως ήδη έχουμε γίνει Π.Κ.Δ.Ε;

 19. Μάνος στο Βουνό avatar
  Μάνος στο Βουνό 03/12/2011 12:56:14

  Φίλε Αρματιστή , καθόλου χαμήλα δεν πρόκειται να πάμε εάν ανακαταλάβουμε την χώρα . Αυτό θέλουν οι ΄΄εταίροι΄΄ μας να πιστέυουμε αλλά εγώ όπως και πολύς κόσμος πλέον γνωρίζει ότι αυτό δεν ισχύει, το αντίθετο μάλιστα .
  Ενώ όμως έχουμε αποκωδικοποιήσει την σημερινή κατάσταση , δύο και πλέον χρόνια τώρα έχουμε αναλύσει τα διάφορα ζητήματα απο όλες τις πάντες , έχουν προταθεί λύσεις , δέν έχουμε βρεί ακόμα τον τρόπο της μαζικής αφύπνισης του Ελληνικού λαού ! Θεωρώ ότι πρέπει σε αυτή την φάση όλες μας οι προσπάθειες να επικεντρωθούν ακριβώς σε αυτό . Ο καθένας απο εμάς να σκουντήξει τον διπλανό του και όποιον άλλο μπορεί , με επιμονή , με ειλικρίνεια και να τους κάνει να δούν και να πιστέψουν στις δυνάμεις τους .
  Εμείς οι απλοί πολίτες και μόνο εμείς μπορούμε να γυρίσουμε το χαμένο παιχνίδι . Κ. Ροδινέ τα σέβη μου .

 20. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 03/12/2011 13:07:26

  Ο τίτλος της κεντρικής ανάρτησης είναι πέρα για πέρα κυριολεκτικός και αντικατοπτρίζει πλήρως τη πραγματικότητα.Ο παπανδρεϊσμός έπαιξε άριστα το ρόλο για τον οποίο επιλέχθηκε,τίναξε τα πάντα στον αέρα,πυρπόλησε το σύμπαν,εξοντώνει τους Έλληνες με τα επαχθή μέτρα και διαλύει το κοινωνικό ιστό της χώρας.Το κακό είναι πως εξακολουθεί να είναι ακόμη στη κυβέρνηση και το χειρότερο πως αυτοί,που κατέστρεψαν τα πάντα,έχουν μετατραπεί σε τιμητές και κήρυκες της δήθεν ''δημοσιονομικής εξυγίανσης''....Δεν θέλω ν'αναφερθώ στις ευθύνες της αξιωμ.αντιπολίτευσης που επιτρέπει,όπως επιτρέπει τέλος πάντων,να διαδραματίζεται όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου.Έχω αναφερθεί επανειλημμένως.Και κάτι τελευταίο.Η χώρα έχει εισέλθει σ'ένα τούνελ που κανείς δεν γνωρίζει που βγάζει.Η ανάλυση του αρχικού κειμένου είναι επαρκής και φωτίζει πολλές σκοτεινές πτυχές της σημερινής επικίνδυνης και νοσηρής κατάστασης.

 21. Ian Mac Os avatar
  Ian Mac Os 03/12/2011 13:10:36

  Κύριε Ροδινέ καλή σας μέρα. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, θεωρώ θανάσιμο λάθος του Σαμαρά η στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Έπρεπε να πει του Γιωργάκη όταν κυβερνούσε ότι δε συναινώ, έχεις πλειοψηφία και βγάλτα πέρα μόνος σου ή εκλογές. Σταράτα λόγια. Αν το έκανε αυτό θα ήταν σήμερα Πρωθυπουργός και, ας μην γελιόμαστε, την δόση θα μας την δίνανε ούτως ή άλλως και παρακαλετά μάλιστα! Τώρα ο Σαμαράς είναι αντί η λύση μέρος του προβλήματος, ο Μίκης εχθές, προχθές δε θυμάμαι μίλησε για μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, λυπάμαι αλλά το πουλάκι πέταξε ήδη μακριά..!

  • foros avatar
   foros @ Ian Mac Os 03/12/2011 15:16:32

   Δυστυχώς έχεις δίκιο. Και το χειρότερο είναι ότι ο Σαμαράς, στα μάτια των περισσοτέρων ελλήνων μπαίνει στην ίδια κατηγορία με τον κωλοτούμπα και την Δρακουμέλα. Δεν του αξίζει σε καμμία περίπτωση γιατί ο Σαμαράς δεν είναι τυχοδιώκτης, εάν ήταν θα είχε γίνει πρωθυπουργός πριν τον Καραμανλή.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ foros 03/12/2011 15:48:52

    Kαι δηλαδη τι νομιζετε εσεις οτι θα εκανε ο Σαμαρας αν κερδιζε τις εκλογες;
    Ρωταω για να καταλαβω τη λογικη σας.Δεν εχει πει τιποτε αλλο περα απο τη μειωση των φορων.Και υπερ των ιδιωτικοποιησεων εχει ταχθει και υπερ της πληρωμης του χρεους.
    Καποιον αλλο φανταστικο Σαμαρα εχουν οσοι φαναζονται ενα αντιευρωπαιο Σαμαρα.

    • blue nile avatar
     blue nile @ ψυχραιμια 03/12/2011 16:52:53

     τι θα μπορούσε να κάνει ο Σαμαράς;...μπορούσε να μην κάνει οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων έχοντας το ίδιο αποτέλεσμα αν έκοβε πολύ πιο πολλά από τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ρετιρέ ...κάτι που δεν θα είχε στραγγίξει τόσο την κατάσταση στην αγορά...θα μπορούσε να είχε βάλει έναν επιπρόσθετο φόρο στα καζίνο της τάξης του 10% και να μάζευε άλλα πέντε δις ετησίως...θα μπορούσε να είχε πάρει τα χρήματα των ΕΣΠΑ και να τα έριχνε στην πραγματική οικονομία...για να μην αρχίσω να λέω τι δεν θα έκανε όπως τον διορισμό 25.000 και βάλε πασοκανθρώπων ...να παραδεχτώ ότι χωρίς ευρωπαική βοήθεια για να γίνουν επενδύσεις και να μπορούσε να ολοκλήρωνε την επεκτατική δημοσιονομική πολιτική που θα είχε ήδη ξεκινήσει με την μείωση των φόρων εξού και η επαναδιαπραγμάτευση, δεν θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα μόνος του...όμως ακόμα και χωρίς βοήθεια θα κατάφερνε στην ελεύθερη πτώση που ζούμε να σώζει όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ian Mac Os 04/12/2011 08:21:58

   Ιan,
   υπάρχουν πράγματα στην πολιτική που δεν μπορούν να εξηγηθούν τι στιγμή που γίνονται...

 22. Enzo avatar
  Enzo 03/12/2011 13:46:37

  Μολις ηρθαν απο την στατιστικη υπηρεσια για ερευνα στην εταιρεια που δουλευω.
  Ο υπευθυνος μου ειπε οτι η ανεργια στους νεους ανθρωπους ειναι στο 47%.
  τα πραγματα ειναι παραπανω απο τραγικα.

 23. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 03/12/2011 13:52:30

  Michal.V.
  Χρησιμοποιῶ: '' γιά ψιλή, Shift καί '' γιά δασεία, γιά ψιλή καί ὁξεία, Shift καί γιά δασεία καί ὁξεία, [ γιά περισπωμένη, + γιά περισπωμένη καί ὁξεία, Shift καί + γιά περισπωμένη καί δασεία. Δέν ξέρω ἂν σέ βοήθησα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/12/2011 08:35:27

   KΥΘΗΡΙΕ,
   δεν θα τη βγάλεις έτσι απλά!
   Ενδιαφερόμαστε για ένα πλήρες σεμινάριο.

   Ρώτα και τον Δαναό, που επίσης ασχολείται με το θέμα.
   Αναμένουμε....
   Καλημέρα

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Κώστας Ροδινός 05/12/2011 13:33:02

    Χαίρετε, ὢχ!

 24. PELIAS avatar
  PELIAS 03/12/2011 14:09:04

  Αγαπητέ Ροδινέ,

  αρκεί να διαβάσει κανείς τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών - και θα έπρεπε να τα είχε διαβάσει προ πολλού - για να καταλάβει ότι, ο σημερινός τρόπος της ζωής μας μελετήθηκε και κατα καιρούς εφαρμόσθηκε ή και επεβλήθηκε απο τους Εβραίους, οι οποίοι μπορεί να μήν έχουν τον ... Θεό τους αλλά τους Χριαστιανούς τους μισούν και τους απεχθάνονται όπως ο διάβολος το λιβάνι.

  Διαπιστώνει κανείς μέσα σε εκείνα τα πανάρχαια γραπτά ότι, το μόνο που τους απασχολεί απο αρχαιοτάτων χρόνων και δεν τους αφήνει να κοιμηθούν είναι η απαξίωση και η καταστροφή των χριστιανών και του Χριστιανισμού. Εξ άλλου ιστορικά πολύ πρόσφατα μας τα είπε και ο γνωστός μας H.Kissinger, τοτε ΥπΕξ των ΗΠΑ αλλά και σήμερα ακόμα στα μέσα και στα έξω. Αυτός μάλιστα ενοχλείται απο την ύπαρξή μας επι της γής. Και εκτός απο τους Έλληνες δέν βρέθηκε ούτε ένας καθολικός ή προτεστάντης να του τα ψάλλει. Ακούν σήμερα οι μή 'Ελληνες χριστιανοί "εβραίος" και γίνονται χαλί να τους πατήσεις.

  Και είναι η μόνη ράτσα που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ΄συμβιώσει με τις υπόλοιπες. Οπότε ή τους σαπωνοποιείς, όπως έκανε ο προκάτοχος της Frau Merkel, ή τους βάζεις επάνω απο το κεφάλι σου όπως οι Αμερικανοί, εν πολλοίς αγελαδάρηδες ή στα ελληνικά τσομπάνηδες, των οποίων η μόρφωση δέν πλησιάζει κάν αυτήν των ευρωπαίων. 'Ετσι χαίρονται εκεί και οι μέν και οι δε την χρήση και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων της Σιών, ενώ παράλληλα προσπαθούν σήμερα με κάθε μέσον να τα περάσουν και στην Ευρώπη με τα γνωστά εργαλεία όπως τον ΓΑΠ, το ΔΝΤ, την μασονία, τις λέσχες Bildenberg και δέν συμμαζεύεται για να δημιουργήσουν την παγκόσμια διακυβέρνηση της Γής!

  Γιατί εδώ μου θυμίζει το γνωστό " την γήν παίξας, την γήν χάσας..."; Τότε η δουλειά γίνονταν με τα όπλα. Σήμερα και μέχρι στιγμής η δουλειά γίνεται με τις τράπεζες, τα χρέη, τα κουρέματα, τα ομόλογα, τις ληστείες κάθε πλούσιου ταμείου και ... βάλε. Και ακόμα δέν έχει βρεθεί ΕΝΑΣ να βροντοφωνάξει και να πεί στους κατοίκους του Πλανήτη μας ότι, ΟΛΟΙ μας συλλογικά ή και κατα κράτος χρωστούμε, ότι χρεωστούμε, ΜΟΝΟ σε 11 παγκόσμιους τοκογλύφους με έδρα τις ΗΠΑ και προέλευση εβραίϊκη.

  Στην Ευρώπη μπήκε οριστικά στο παιγνίδι η Frau Merkel, που θα το παίξει ώς το τέλος, δηλαδή μέχρις ότου και αυτή θα χρεωστάει ανάλογα με αυτά που λένε ότι, χρεωστάει και η χώρα μας. Δέν γνωρίζουμε άν την τύλιξαν οι υπερατλαντικοί αγύρτες, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας ο ΓΑΠ, ή οι εσωτερικοί της παρακοιμώμενοι. Γιατί οι Γερμανοί, που σχεδόν ευχαριστήθηκαν την μεταπολεμική αμερικανική κατοχή, σήμερα ακόμα δέν είναι σε θέση να καταλάβουν ότι, τελούν υπο εβραίϊκη και τουρκική κατοχή. Το γιατί το γνωρίζουμε οι εκτός καλύτερα απο τους εντός, καθώς εκεί σου φορούν χειροπέδες άν τυχόν τολμήσεις να γράψεις κάτι κατά των Εβραίων.

  Με την συμμετοχή μου στην αρθρογραφία του der Spiegel προσπαθώ να περάσω τις απαντήσεις στα διάφορα λιβελογραφήματα σε βάρος της πατρίδας μου. Δυστυχώς οι σοβαρότερες απαντήσεις "χάνονται", όταν δέν συμφέρουν. Παρ'όλα αυτά πριν απο τρείς μέρες αναρτήθηκε στον ηλεκτρονικό Spiegel ένα άγριο άρθρο-σφυροκόπημα για την μαντάμ. 'Αν άρχισαν να ξυπνούν και οι Γερμανοί - ευχής έργον - ο χρόνος θα το δείξει.

  Εμείς αναμένομεν εξελίξεις ....

  ΠΕΛΙΑΣ

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ PELIAS 03/12/2011 18:32:50

   Σε ποιό άρθρο αναφέρεσαι Πελία;

   • PELIAS avatar
    PELIAS @ Κώστας Ροδινός 03/12/2011 19:00:32

    Ροδινέ, εκεί θα με βρείς με το Nickname: WRIWN ΠΕΛΙΑΣ

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ PELIAS 03/12/2011 19:17:16

     OK

  • StarPowerNone avatar
   StarPowerNone @ PELIAS 03/12/2011 23:00:29

   Πελία,

   Πόσο πανάρχαια είναι αυτά τα πρωτόκολλα της Σιών;

   Εσύ τα έχεις διαβάσει στα Ελληνικά;

   Γιατί κυκλοφορεί και μια version από τον γνωστό Λιακόπουλο, όπου παρουσιάζει ως Εβραίο, και τον γνωστό Ελληνοαμερικανό, χριστιανό ορθόδοξο, Βορειοηπειρωτικής καταγωγής, George Tenet.

   Φαντάζομαι πως είσαι ιδιαίτερα ανακουφισμένος που έχεις ερμηνεύσει πλήρως όλα τα τεκταινόμενα ανά τον πλανήτη.

   • PELIAS avatar
    PELIAS @ StarPowerNone 04/12/2011 12:28:25

    StarPowerNone,

    ότι και να προσθέσεις καλόπιστα, όχι μόνο απο εμένα αλλά ' πιστεύω ' και απο όλους τους συμφορουμίτες θα είναι ευπρόσδεκτο. Εμπρός λ0ιπόν και

    Ευχαριστώ

    ΠΕΛΙΑΣ    ΠΕΛΙΑΣ

 25. φωνη avatar
  φωνη 03/12/2011 14:41:42

  Καλά μέσα από τη χώρα την ξεπουλήσανε την ιστορία. Να πάρουμε βήμα βήμα τι έκανε ο ΓΑΠ απο τότε που ήταν ακόμα αντιπολίτευση μέχρι και να του ξεκολλήσουν με εγχείριση την καρέκλα που δεν έβγαινε από τον τέτοιον του, θα δούμε πόσο μας φταίνε οι άλλοι και πόσο μας φταίμε εμείς. Να θυμηθούμε πόσο τον στήριξαν και κοινοβουλευτικά κόμματα και ο Τύπος και τα κανάλια και ακαδημαϊκοί. Να δούμε πόση επίθεση κάνανε στο Σαμαρά που πρότεινε τα σωστά κάθε φορά.

  Οι Γερμανοί είχαν σχέδιο εναντίον μας.Και εμείς γιατί το εκτελούσαμε μαζί τους; Υπάρχει η συνολική επίθεση που έγινε στο ευρώ, υπάρχει ο ρόλος της Γερμανίας, αλλά υπάρχει και ο ρόλος της Ελλάδας.

  O ΓΑΠ εμπόδισε τον Καραμανλή να πάρει μέτρα, είπε μετά ψέματα ότι λεφτά υπάρχουν, μετά 6 μήνες δεν έπαιρνε μέτρα για την οικονομία (δεν προλάβαινε γιατί δούλευε και υπόγεια με τον Στρος Καν), άνοιξε με τις ενέργειες του τον ασκό της κερδοσκοπίας, ανέβαζε τα spreads έβαλε το περίστροφο του ΔΝΤ στο τραπέζι, μας έβαλε στο μνημόνιο χωρίς να διαπραγματευτούν τίποτα. Και τόσα άλλα από εκεί και πέρα μέχρι να φτάσουμε στην ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.

  Ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του. Είμαστε άξιοι όλοι της μοίρας μας. Και το λέω παρότι δε μου αναλογούν προσωπικά τόσες πολλές ευθύνες γιατί ενηλικιώθηκα πριν 5 χρόνια και ψήφισα λίγες φορές και λίγο πολύ θα ζήσω αδίκως τις συνέπειες πράξεων που ούτε καν να τιμωρήσω δε θα μπορούσα με την ψήφο μου . Αλλά αν συνεχίσουμε να μην καταλαβαίνουμε-δεν κάνουμε ανάγνωση πολιτική γιαυτά που συμβαίνουν στη χώρα, αν εμπιστευόμαστε ένα σάπιο σύστημα ενημέρωσης και αν μας νοιάζει μόνο η τσέπη μας (λεφτά υπάρχουν) θα κάνουμε συνέχεια λάθη.

  Λέει ένας σχολιαστής η ανεργία στους νέους είναι 47%. Πραγματικά τραγικό. Ποιό είναι το θέμα της χώρας και της γενιάς μου κατά τη γνώμη μου. Δεν είναι το θέμα να έρθει κάποιος να μου φτιάξει τη ζωή μου να ζω καλά όπως πριν με την έννοια της αφθονίας υλικών αγαθών. Δεν πιστεύω ότι θα ζήσει η γενιά μου άλλωστε ποτέ καλά με την έννοια που έζησε η προηγούμενη. Γιατί είναι φανερό πλέον κάποιοι δε θα ζήσουν καλά. Έτυχε να είμαστε εμείς. Τουλάχιστον να μη ζήσουμε εμείς καλά, αλλά να ζήσουν οι επόμενοι. Το θέμα είναι να έχουμε στόχο η επόμενη γενιά μετά από εμάς να παραλάβει κάτι καλύτερο. Οπότε το θέμα είναι να έρθουν πολιτικοί οι οποίοι θέλουν και μπορούν να αναδομήσουν όλη τη χώρα σε νέες βάσεις ( ιδεολογικά, πνευματικά,οικονομικά, από άποψη παραγωγικού μοντέλου, σύστημα παιδείας κ.λ.π.). Δεν αρκεί να θέλουμε μόνο πίσω μισθούς, συντάξεις, να μη βγούμε στην εφεδρεία και τέτοια.

 26. dosilhthos avatar
  dosilhthos 03/12/2011 15:58:38

  Θελω να διαμαρτηρηθώ προσωπικα στον κύριο σαμαρα γιατι ανεχεται στη διακυβερνηση τον παπακωνσταντινου που μαζι με τον ακατανομαστο ειναι ο εφιαλτης της ελλαδος και τον παγκαλο που ειναι υβριστης ολων των ελληνων και του κ Σαμαρά. υπαρχει καποια διευθυνση να διαμαρτηρηθω.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ dosilhthos 04/12/2011 08:18:53

   δεν είμαι αρμόδιος, αλλά στο site της ΝΔ υπάρχει τρόπος

 27. k avatar
  k 03/12/2011 16:14:04

  KAI ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΚΟΥΦΟ ''ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΔΕ ΔΟΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ''?. ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ. ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ.

 28. Nίκος avatar
  Nίκος 03/12/2011 17:33:23

  Μπορει να μας πει το Δ' Ραιχ ποσο χρεος κρυβει?Επισημως κινειται περι το 80% του ΑΕΠ της,παραβιαζοντας το οριο του 60% που προβλεπει το Μααστριχτ.Ποσο χρεος κρυβεις ωρε Αγγελα?Σε πηραμε πρεφα ρεεεεεεεε.

 29. Armaggeddon avatar
  Armaggeddon 03/12/2011 18:43:20

  ΟΛΑ Τ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ,ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;;;;;;;....

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Armaggeddon 04/12/2011 08:17:09

   αν δεν προηγηθεί τιμωρία δεν θα επέλθει κάθαρσις

 30. Φρίξος Γιαννιός avatar
  Φρίξος Γιαννιός 03/12/2011 21:56:45

  Τους πραγματικού μηχανισμούς στο πλεονασματικό χρήμα τους αναφέρει τεκμηριωμένα ο Drider και αυτή είναι η αλήθεια. Εάν δεν υπάρχει παραγωγή δεν μπορεί να υπάρξει κατανάλωση για να δημιουργηθεί νέο χρήμα. Αλλά το πλεονασματικό χρήμα το εκμεταλλεύονται στυγνά οι τράπεζες και τα hedge funds με τους μηχανισμούς μόχλευσης δημιουργώντας υπερκέρδη ενώ ο λαός μπορεί να λιμοκτονεί

 31. jctergal avatar
  jctergal 03/12/2011 22:44:12

  @ψυχραιμία

  1. Γερμανοί

  Λες ότι οι Γερμανοί ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους. Πότε; Όταν παραβίασαν πρώτοι το σύμφωνο σταθερότητας κ στο έλλειμμα (3%) κ στο δημόσιο χρέος;

  Μήπως ήταν συνεπείς κ σχετικά με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ελλάδα (κατοχικό δάνειο, κλεμμένος ελληνικό χρυσός).

  Μήπως ήταν συνεπείς στο δικό τους χρέος, με 3 χρεοκοπίες σε 1 αιώνα, στον οποίο η Ελλάδα ΔΕΝ χρεοκόπησε ποτέ παρά τους 7 πολέμους κ τα πολλαπλά δεινά που τράβηξε;

  Ωραία τα στερεότυπα, με συνεπείς Γερμανούς κ ασυνεπείς Έλληνες, αλλά δεν πρέπει κάποια στιγμή να δούμε πέρα από τις παρωπίδες;

  2. Εναλλακτική οδός

  Η εναλλακτική οδός (του κάθε Σαμαρά) θα ήταν αυτό που έγινε όταν η ίδια η Γερμανία αντιμετώπισε προβλήματα χρέους (για τα οποία ήταν 100% υπεύθυνη η ίδια). Π.χ. το 1953 η Γερμανία ζήτησε άμεση διαγραφή χρεών κ άμεσα επενδύσεις για ανάπτυξη.

  Και τα δύο έγιναν από τις ΗΠΑ (βέβαια για γεωπολιτικούς σκοπούς) κ ακολούθησε το γερμανικό θαύμα.

  Εναλλακτικές υπάρχουν.

  Αλλά αυτό που έγινε ήταν όχι χειρότερο. Όχι μόνο έχουμε ύφεση πάνω από 10%, όχι μόνο έχουμε ανεργία 20% (η οποία θα παίξει 23%-30% του χρόνου), όχι μόνο κατακρεουργήθηκε το εισόδημα των Ελλήνων, όχι μόνο γεμίσαμε λουκέτα, αλλά κ το έλλειμμα έμεινε σταθερό (!!!) κ το χρέος αυξήθηκε κ συνεχίζει να αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς (πάμε για 180% του ΑΕΠ).

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ jctergal 04/12/2011 08:15:25

   πολύ καλή σύνοψη

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ jctergal 04/12/2011 08:38:44

   H Γερμανια οχι μονο δεν ειχε αντιρρηση για διαγραφη χρεους αλλα αυτη και την επεβαλε - η περιβοητη "συμμετοχη του ιδιωτικου τομεα" και το PSI αυτο ειναι.
   Εκεινο που δεν θελει και γινεται ολη η φασαρια ειναι να υποχρεωθει αυτη ως ΚΡΑΤΟΣ να πληρωνει και να εγγυαται τα χρεη των αλλων ΚΡΑΤΩΝ.
   Αυτο απαγορευεται απο τη συνθηκη του Μααστριχτ.Ολα τα υπολοιπα τα συζηταει.Δεν ειναι ομως μονο δυο οι παικτες.Ειναι και οι διεθνεις οικοι ,ειναι και η ΕΚΤ που δεν ηθελε και δεν θελει διαγραφες χρεων,ειναι και η Γαλλια που δεν θελει το ιδιο.
   Λοιπον ας μη λεμε οτι θελουμε : οι Γερμανοι απλως θελουν να μη φορτωθουν το χρεος των αλλων.Αν αυτοι οι αλλοι το διαγραψουν εις βαρος των διεθνων τραπεζων αυτο δεν ειναι προβλημα της Γερμανιας.
   Το 3% το παραβιασαν ολοι αλλα και δεν υπεστη κυρωση κανεις.
   Τα μεταπολεμικα ειναι αλλο θεμα.

 32. a.p. avatar
  a.p. 03/12/2011 22:52:32

  Πολύ καλό το άρθρο σου Κώστα Ροδινε ! Εύγε!
  Αλλά το θέμα είναι πότε θα ξυπνήσει ο Ελληνας από την μαζική ύπνωση που τεχνηέντως του έχει επιβληθεί και συντηρείται από τα ΜΜΕ;

 33. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 03/12/2011 23:31:57

  Κύριε Ροδινέ,

  From the unique keyboard of James Petras:

  hττp://petras.lahaine.org/?p=1881

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ StarPowerNone 04/12/2011 08:16:02

   thanks

 34. ΜΠ avatar
  ΜΠ 04/12/2011 11:37:48

  Πότε θα χάσει το τρίτο Α η Γερμανία;; Όσο αργεί η απομυθοποίησή της από τους οικονομικούς αξιολογητές τόσο θα παιδευόμαστε ομαδικά η Ευρωζώνη. Ας χάσει το πολύτιμο τρίτο Α και εδώ θα είμαστε για να γελάσουμε ομαδικώς. Το ίδιο ισχύει και για τη Γαλλία. Αυτό θα πει μετά "σου σπάω τον τσαμπουκά".

 35. hdgr avatar
  hdgr 04/12/2011 12:02:41

  Φίλε Κώστα
  Τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφεις .

  Μπορείς να μου λύσεις τις απορίες;
  1. Η κυβέρνηση Παπαδήμου υλοποιεί τα μέτρα της πολιτικής του μνημονίου και παίρνει και άλλα προς αυτή την κατεύθυνση.
  Δεν χρησιμοποιεί δηλαδή την συνταγή που κατασκευάστηκε για να ...αποτύχει;

  2. Βασικό της έργο δεν είναι η υλοποίηση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου-αν υφίσταται ακόμα- δηλαδή η ολοκλήρωση του σχεδίου για την καταστροφή μας;

  3. Στο βαθμό που οι Γερμανία προχωρήσει τα σχέδια της , η κυβέρνηση αυτή μπορεί να αντιδράσει αποφασιστικά ;

  4. Όποιος στηρίζει αυτή την κυβέρνηση-ανεξαρτήτως προθέσεων- εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα;

 36. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/12/2011 13:04:00

  Δεν έχω απαντήσεις για όλα!
  Ευτυχώς!
  Η κυβέρνηση Παπαδήμου σχηματίστηκε υπό την πίεση εξελίξεων.
  Για την πολιτική του μνημονίου τα αναλύω εκτενώς. Οταν μια πολιτική είναι λάθος, είναι λάθος.
  Το μνημόνιο πάσχει στη βασική του φιλοσοφία. Δεν διορθώνεται με ήσσονος σημασίας αλλαγές και εκ του προχείρου τροποποιήσεις.
  Για την απόφαση της 26ης: Συμφωνώ, δεν ξέρω αν θα έχει την τύχη εκείνης της 21ης Ιουλίου.
  Για τη Γερμανία. Στα σχέδιά της ίσως υπάρξει ευρύτερη αντίδραση, οπότε είναι θέμα αναζήτησης συμμαχιών το τι θα κάνουμε εμείς.
  Για το τελευταίο: μου βάζετε πολύ δύσκολα...

  • hdgr avatar
   hdgr @ Κώστας Ροδινός 04/12/2011 14:03:22

   Φίλε Κώστα
   Ευχαριστώ για -όλες-τις απαντήσεις σου.
   Δυστυχώς η ζωή πολλές φορές τα φέρνει δύσκολα.
   Ας ελπίσουμε ότι η Πατρίδα ''θα τα φέρει βόλτα" .
   Αρκεί να έχει πολλούς συνοδοιπόρους όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ hdgr 04/12/2011 14:08:59

    Η πατρίδα μπορεί να αντέξει ακόμα και εμάς...
    Δύσκολα μέν, αλλά θ' αντέξει...

 37. jctergal avatar
  jctergal 04/12/2011 14:12:46

  @ψυχραιμία

  Εφόσον έπρεπε να πέσει κούρεμα, γιατί δεν το έκαναν το 2009 ή το 2010. Με 50% το χρέος θα είχε πέσει στα 130δις (60% του ΑΕΠ) κ το έλλειμμα θα είχε μειωθεί τραγικά.

  Το πρόβλημα είναι ότι αντικαταστάθηκε χρέος που μπορούσε να κουρευτεί με χρέος που μπορεί να κουρευτεί (ΔΝΤ, τρόικα, ΕΚΤ). Με ποια λογική; Το μόνο που έγινε, είναι ότι κάποιες ευρωπαϊκές τράπεζες ξεφόρτωσαν ελληνικά ομόλογα στην ΕΚΤ (τα οποία δεν θα κουρευτούν).

  Η Ελλάδα παραμένει όμηρος του χρέους, των τόκων, του ελλείμματος και της ύφεσης.

 38. georgios avatar
  georgios 04/12/2011 16:41:08

  Το μνημόνιο το παλιό και το νέο έιναι η ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο.Το να έρχεται το ΔΝΤ και άλλοι της τρόικας και να ομολογούν οτι η συνταγή ήταν λάθος είναι αιτία να τους ζητήσουμε αποζημίωση για την κατάντια που έφεραν την οικονομία.Ποιά είναι αυτή η αποζημίωση ; Να πληρώσουν για τα λάθη τους αρνούμενοι να τους πληρώσουμε χρέος που αντιστοιχεί στο ποσόν που αντιστοιχεί στο λάθος τους.Μπορεί κάλλιστα να υπολογισθεί.Μαζί με τις αποζημιώσεις απο την Γερμανία για τις καταστροφές που επέφεραν στον Β παγκ.πόλεμο και την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου καιρός είναι να απαιτήσουμε και αυτή την αποζημίωση απο την Τρόικα,στέλνοντας τους και στο διάολο όπου δικαιωματικά ανοίκουν.Τέτοιοι σωτηρες είδαμε τι πετύχανε.Να μας λείπουν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.