#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/03/2012 07:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με ποιό πρόγραμμα και ποιά πρόσωπα θα πάει η ΝΔ στις εκλογές;Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε, αλλά φαίνεται ότι, με την υπερψήφιση του Μνημονίου, κατά ένα μαγικό τρόπο, ατόνησε η ουσιαστική παραγωγική διαδικασία τεκμηρίωσης προγράμματος εκεί στη Συγγρού. Έχετε ακούσει τελευταία κάτι σχετικό για ανάπτυξη, κάποια ανάλυση, μια παρουσίαση, ένα project plan επιτέλους, για κάτι που θα μπορέσει να ξεκολλήσει τη χώρα από το βούρκο της ύφεσης; Το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό για να μη τους πάρουν τις ιδέες; Πότε επιτέλους θα εξηγηθεί στους Έλληνες με σαφήνεια και αλήθεια, η κατάσταση της χώρας, οι παράμετροι που την επηρεάζουν και οι προοπτικές που ανοίγονται μπρος μας; Πως είναι δυνατό να σηκώνεις τη σημαία της ανάπτυξης αλλά να μη καταθέτεις συγκεκριμένες προτάσεις;

Σαν να απορρόφησε κάθε ικμάδα καθαρής σκέψης η σχεδόν μονοδρομική αποδοχή των πολιτικών του Μνημονίου. Υπάρχει Πρόγραμμα; Ή το πρόγραμμα της παράταξης οριστικοποιήθηκε για τα επόμενα πέντε – δέκα χρόνια με την ψηφοφορία της προ-προηγούμενης Κυριακής; Τα Ζάππεια έχουν ήδη ξεχαστεί μου φαίνεται, καθώς αποτελούν δείγματα μη ρεαλιστικής πλέον πολιτικής του πρόσφατου παρελθόντος της παράταξης, τότε που υπήρχε χρόνος και διάθεση ίσως, να κατατεθούν ιδέες και να καταγραφούν πολιτικές, ώστε να ξεφύγει η χώρα από την μέγγενη των Μνημονίων, με εναλλακτικές προτάσεις.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ανάγκη παρουσίασης στο εσωτερικό, ολοκληρωμένου, στοχευμένου, ανά τομείς και κλάδους της οικονομίας, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, προγράμματος που θα έπρεπε ήδη να επικοινωνείται μαζικά και εντατικά στους πολίτες. Αναφέρομαι και στις δράσεις εκείνες που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές διαπραγματευτικής ισχύος. Πού είναι οι διπλωματικές πρωτοβουλίες προς τις άλλες χώρες της περιφέρειας της Ευρώπης, οι οποίες εξίσου δοκιμάζονται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας; Γιατί δεν ενεργοποιούμε πχ τα δολλαριακά ανακλαστικά της παγκόσμιας οικονομίας, με στοχευμένες κινήσεις ή δηλώσεις (βλέπε και υδρογονάνθρακες) που θα ανακατέψουν την τράπουλα γεωπολιτικά και γεωοικονομικά;

Που είναι ο σκληρός καυτηριασμός των λαθών του Μνημονίου; Μήπως από την ώρα που το ψηφίσαμε ξεχάσαμε και τα λάθη του; Το ότι η υπερψήφιση του Μνημονίου είχε καταστεί αναπόφευκτη, δεν συνιστά παράλληλα και εξαγνισμό των πολιτικών του στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Ξέχασαν τόσο γρήγορα εκεί στη Συγγρού ότι οι παραδοχές του Μνημονίου, επειδή βασίζονται σε λάθος εκτιμήσεις ή γίνονται με βάση εσφαλμένα μοντέλα μετρήσεων, αποδεικνύονται μονίμως εκτός στόχου, με αποτέλεσμα να ζητούνται κάθε τρεις και λίγο, νέες θυσίες και αίμα; Ήδη η εκτέλεση του Προϋπολογισμού για το 2012 είναι ελλειμματική από τους πρώτους δύο μήνες. Που οφείλεται αυτό; Στους φοροφυγάδες Έλληνες ή στον έκλυτο βίο τους; Πότε θα μας ανακοινώσουν τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό, μετά το κούρεμα των Ομολόγων; Τον Ιούνιο ή κατά το Σεπτέμβρη; Θα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτή που θα προβεί τότε στο νέο Αρμαγεδδώνα στις συντάξεις; Το νέο Ασφαλιστικό δεν θα ανοίξει ξανά την κουβέντα για νέες μειώσεις μισθών; Πως γίνεται και είμαστε μονίμως εκτός στόχων; Αν αυτό οφείλεται σε ανικανότητα ή ανοησία των σχεδιαστών του Μνημονίου, είτε είναι Γερμανοί, είτε είναι της ΕΚΤ, είτε είναι του ΔΝΤ, αναμένω τουλάχιστον από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να επισημάνει άμεσα και σε προεκλογικό χρόνο στους συνομιλητές της ότι ως αυριανή Κυβέρνηση, όχι απλώς δεν θα παρακαλέσει αλλά αντιθέτως θα απαιτήσει αλλαγές, που θα καθιστούν το Πρόγραμμα πιο ρεαλιστικό και τους στόχους του πιο εφικτούς. Επί του παρόντος, όμως, έχει πέσει ακινησία και βουβαμάρα.

Και κάτι άλλο. Σειρά γεγονότων υποδεικνύει ότι δεν πρόκειται μόνο περί "αστοχίας" στην εφαρμογή των πολιτικών του μνημονίου. Αλλά πίσω από όλα αυτά υπάρχει ενδεχομένως και σχέδιο με σκοπό την οριστική οικονομική διάλυση της χώρας και την παράδοσή της αμαχητί, βορά στις διαθέσεις ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και συμφερόντων, με σκοπό την απρόσκοπτη και διαρκή εκμετάλλευση του πλούτου της, τον εξανδραποδισμό των κατοίκων της και, γιατί όχι, κάποια στιγμή στο μέλλον, και τη διακύβευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, να ανεχόμαστε κάθε Γότθο, στην προσπάθειά του να δείξει στο εσωτερικό του ακροατήριο, πόσο άτεγκτος είναι έναντι των απείθαρχων Ελλήνων, όχι μόνο να ζητά κάθε τρεις και λίγο την όποια απίθανη και ανεφάρμοστη, οικονομικά, απαίτηση, αλλά να προσβάλλει και να απειλεί συλλογικά ένα ολόκληρο έθνος; Με ποια ψυχολογία και ποιο σθένος θα επιδιώξει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ανατάξει τις δυνάμεις του έθνους στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του κράτους και της οικονομίας, όταν κράτος και πολίτες έχουν στεγνώσει από ρευστό, αλλά κυρίως, όταν έχουμε «στεγνώσει» από ψυχικά αποθέματα και κουράγια;

Δεν ξέρω αν ζητώ πολλά, αλλά εγώ αναμένω από τον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και δυνάμει πρωθυπουργό, να τονίσει στους φίλους και εταίρους μας, ότι αντί προσβολών και απειλών, οφείλουν να αντιληφθούν ότι εδώ ματώνει ένας ολόκληρος λαός. Και δεν ματώνουμε γιατί είμαστε αμαρτωλοί και πρέπει να τιμωρηθούμε. Αυτή είναι η εύκολη εξήγηση. Ματώνουμε για να σωθούν οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία των χωρών των εταίρων μας, με αντάλλαγμα ακριβά δανεικά και σφοδρή λιτότητα που τείνει να γονατίσει, αν δεν το έχει κάνει ήδη, τη ραχοκοκαλιά του λαού και της οικονομίας μας.

Τα πρόσωπα είναι η βιτρίνα

Και τα πρόσωπα; Τα πρόσωπα είναι η βιτρίνα. Αυτούς με τους οποίους θα κυβερνήσει η παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και θα συνεργαστεί ο Αρχηγός της στην υλοποίηση του Κυβερνητικού έργου.

Εδώ τίθενται ορισμένα ερωτήματα.

Θέλει η παράταξη της αυτοδυναμία; Αν ναι πρέπει να τολμήσει ρήξη στις καθεστηκυίες πολιτικές και τα πρόσωπα. Αν σκοπεύει να ακολουθήσει τυφλοσούρτη το Μνημόνιο, αν σκοπεύει στην ανάπτυξη με τον ορθόδοξο τρόπο των ελληνικών καλενδών, αν σκοπεύει να λειτουργήσει κομφορμιστικά στην εξωτερική πολιτική ακολουθώντας την πεπατημένη των φοβικών συνδρόμων, αν σκοπεύει να ασκήσει την παθητική αμυντική πολιτική του «δεν διεκδικούμε τίποτα δεν παραχωρούμε τίποτα» και του «η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάς συμπαρίσταται», αν σκοπεύει να απονείμει κυβερνητικούς ρόλους σε καπεταναίους μεν της παράταξης, πλην όμως επαγγελματίες άεργους, με το σκεπτικό να είναι όλοι ευχαριστημένοι, ντόπιοι και ξένοι, πρεσβείες και προμηθευτές, ας προετοιμάσει από τώρα το έδαφος της συγκυβέρνησης. Δεν νομίζω ότι θα καταφέρει ανανέωση με παλιά υλικά και αν την επιχειρήσει, δεν θα πείσει.

Θέλει η παράταξη καθαρό λόγο και πρακτικές πολιτικές που να βοηθούν τη χώρα να αναπτυχθεί; Αν ναι, απαιτείται άμεσα η ενεργοποίηση ομάδων εργασίας και παραγωγής πολιτικής, που να συγκροτούνται από καλούς επαγγελματίες, τίμιους Έλληνες, καταξιωμένους κοινωνικά και επαγγελματικά, με μεράκι και όραμα για τη χώρα και την πατρίδα, να δουλέψουν χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς καπελώματα και χωρίς κομματικά φιλτραρίσματα, για να ανατάξουν πρώτα την ψυχολογία του κόσμου και μετά την οικονομία της χώρας.

Ίσως είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό από τα κομματικά γραφεία αυτό που θα πω, αλλά εκεί έξω, υπάρχουν εκατοντάδες, για να μη πω χιλιάδες, άξιοι, τίμιοι, καλοί Έλληνες, που «ψάχνονται» να βοηθήσουν με ότι δυνάμεις διαθέτουν, όχι το κόμμα, αλλά το Έθνος. Και αυτούς τους πυρήνες, αντί να τους ενεργοποιήσει άμεσα η Αξιωματική Αντιπολίτευση, τους αδρανοποιεί είτε με την αδιαφορία της είτε με την αποστροφή της.

Κοντός ψαλμός, Αλληλούια. Οι μέρες της κρίσεως για όλους πλησιάζουν. Σύντομα τα μισόλογα και οι τακτικισμοί θα δώσουν τη θέση τους στην παρουσίαση των πολιτικών και των προσώπων που θα αναλάβουν να τις υλοποιήσουν.

Αν μπορούσα να ευχηθώ κάτι στη παράταξη θα ήταν αυτό.

Καθαρός και ευθύς λόγος προς τα έξω. Συμμάζεμα εσωτερικό της εικόνας της παράταξης. Πρόγραμμα πέραν του Μνημονίου και φρέσκα πρόσωπα εν όψει εκλογών και όχι μόνο στις εκλόγιμες θέσεις, αλλά και στο κόμμα. Πανστρατιά του Αρχηγού της προς όλα τα ενεργά και μη στελέχη της παράταξης, διαγεγραμμένα και μη, με εμφανές και μοναδικό πρόταγμα, το συμφέρον των Ελλήνων πρώτα. Μετά μπορούμε να σκεφτούμε τα συμφέροντα των Γερμανών, των Τραπεζών, του Ολι Ρεν και των άλλων.

Αυτή βλέπω ως τη βασική συνταγή αυτοδυναμίας καθώς και εθνικής, ενωτικής πολιτικής. Άλλως, αρχίζει η περιπέτεια.

Ιεροφάντης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 07/03/2012 07:55:59

  Το παραπάνω είναι ο λόγος που ανεξάρτητα των όσων πλείστων διαφωνιών μου (και πολλές φορές έντονων αντιπαραθέσεων) έρχομαι και ξανάρχομαι και γράφω και ξαναγράφω και διαβάζω και ξαναδιαβάζω αντινιούζ ... συμφωνείς ή διαφωνείς εδώ γίνεται σοβαρή κουβέντα ...

  • GO avatar
   GO @ EVANGELOS 07/03/2012 12:15:55

   Δεν κοιτάτε λίγο παρακάτω;
   Θα δείτε τη σοβαρότητα παράξενων "επισχολιαστικών μηχανών", στις οποίες θα επιθυμούσα να απευθυνθούν κάποιες συστάσεις από τον factorx. Δεν αναφέρομαι σε λογοκρισία, παρά μόνο σε συστάσεις.
   Είναι πανεύκολο να καταλάβει ο καθένας, πόση ζημιά κάνουν.
   Απορώ!!!

   • factorx avatar
    factorx @ GO 07/03/2012 12:27:58

    Που αναφέρεσαι αγαπητέ;

    • GO avatar
     GO @ factorx 07/03/2012 12:31:23

     Αρκετοί άλλοι, αλλά κι εγώ τα επισημαίνουμε παρακάτω.
     Δεν τα διακρίνετε;

  • factorx avatar
   factorx @ EVANGELOS 07/03/2012 12:27:01

   Εσύ κάνεις.... αυτοκριτική για την αδυναμία σου στο antinews. Όμως εγώ αυτά που λες θα το κάνω σλόγκαν για το antinews !!!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ factorx 08/03/2012 10:59:22

    Φάκτορα, δεν χρειάζεται να το κάνεις σλόγκαν. Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει.

  • Τσάμικος avatar
   Τσάμικος @ EVANGELOS 08/03/2012 06:41:12

   Καλημέρα σας και ευχαριστώ για την ελεύθερη φιλοξενία σας.
   Λοιπον σας μεταφερω κλιμα απο την Ρουμελη την περιοχή της ΦΨθιώτιδας και ας ενημ΄.ερωσει αν υπάρχει τετοια δυνατότητα καποιος εξ υμών τον πρόεδρο μας.
   Με ψηφοδέλτιο με τον περιβόητο Σταϊκούρα που τοσο ενέπεξε τους συμπολίτες του υποσχόσμενος χιλιάδες διορισμών - μαϊμού και πολλές άλλες ασυνέπειές του οπως την στήριξη πολλών λαμογίων πασόκων πολλοί νεοδημοκράτες αψηφίζουμε Νεα Δημοκρατία εκτός εάν μας παρουσιάσει ένα εξ υπαρχής ανανεωμένο ψηφοδέλτιο.

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Τσάμικος 09/03/2012 18:04:50

    Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.......ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ.

 2. ένας avatar
  ένας 07/03/2012 07:57:31

  μπράβο ρε αντινιουζάκι, και εκατό πίκρες να μας δώσεις στο τέλος μας αποζημιώνεις! (προφανώς η ανάρτηση με εκφράζει για τα καλά)

  • Heaven avatar
   Heaven @ ένας 07/03/2012 09:16:25

   άπατοι θα πάμε στις εκλογές!
   έκανα ένα γύρο στα βόρεια και το τι αμφισβήτηση υπαρχει δεν λέγεται.
   το κύκνειο άσμα της ΝΔ θα είναι η ανακοίνωση των ονομάτων των ψηφοδελτίων!

   • paliouras avatar
    paliouras @ Heaven 07/03/2012 13:51:47

    Ηeaven

    η οργή είναι τόσο μεγάλη που θα τρίβουν τα μάτια τους.
    Προειδοποιήθηκαν επανειλημμένως και σε db επιπέδου πολεμικής σειρήνας. Δεν εννοούν να ακούσουν. Και σε τελευταία ανάλυση, δεν μας απασχολεί τι θα κάνει ο δείνα ή ο τάδε κομματικός σχηματισμός αλλά τι επιπτώσεις έχουν οι επιλογές τους για την εθνική μας ανεξαρτησία, την αυθυπαρξία του ελληνικού κράτους και το επίπεδο ζωής των ελλήνων πολιτών το οποίο καταδικάζεται σε υποβάθμιση επιπέδου Βουλγαρίας έως το 2019 συμφώνως προς τα επίσημα έγγραφα του μνημονίου 2.

  • factorx avatar
   factorx @ ένας 07/03/2012 12:24:51

   Όποιος αγαπάει πικραίνει

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ factorx 07/03/2012 17:48:26

    Ζητείται αγάπη..κι ας είναι και με πίκρα !
    Κάτι όπως το «ζητείται ελπίς»..

 3. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 07/03/2012 08:30:54

  Αστα να πανε είμαστε χαμένοι

 4. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 07/03/2012 08:31:22

  Επειδή τα ερωτήματα που θέτεις είναι αυτά που βασανίζουν όλους μας αλλά δεν παίρνουμε απαντήσεις, μπορείς να μας πεις για ποιο λόγο πρέπει να στηρίξει κάποιος τη Ν.Δ έκτός από όσους είμαστε σφραγισμένοι εκ γενετής με τατουάζ?
  Με τη λογική "της εις άτοπον απαγωγής" ίσως ή τη λογική του "μη χείρον, βέλτιστον"?
  Έτσι όμως δεν κερδίζονται αυτοδυναμίες.

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ ΣΟΝ ΠΕΝ 07/03/2012 08:38:57

   Φοβάμαι, ότι με αυτές τις τακτικές, δεν επιδιώκεται καν...ούτε "για τα μάτια του κόσμου"...

 5. paliouras avatar
  paliouras 07/03/2012 08:34:48

  Iεροφάντη

  Έχει επισυμβεί ακριβώς αυτό που περιγράφεις ως ενδεχόμενο και στολίσει με κατ΄ευφημισμό ερωτηματικά:
  «...απορρόφησε κάθε ικμάδα καθαρής σκέψης η σχεδόν μονοδρομική αποδοχή των πολιτικών του Μνημονίου. Υπάρχει Πρόγραμμα : Το πρόγραμμα της παράταξης οριστικοποιήθηκε για τα επόμενα πέντε – δέκα χρόνια με την ψηφοφορία της προ-προηγούμενης Κυριακής; Τα Ζάππεια έχουν ήδη ξεχαστεί μου φαίνεται, καθώς αποτελούν δείγματα μη ρεαλιστικής πλέον πολιτικής του πρόσφατου παρελθόντος της παράταξης, τότε που υπήρχε χρόνος και διάθεση ίσως, να κατατεθούν ιδέες και να καταγραφούν πολιτικές, ώστε να ξεφύγει η χώρα από την μέγγενη των Μνημονίων, με εναλλακτικές προτάσεις.»

  Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αυτά που υπέγραψε στη Βουλή με τα μνημόνια και με τους εφαρμοστικούς. Τελεία και παύλα.

 6. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 07/03/2012 08:44:19

  Το σημερινό άρθρο είναι αποτέλεσμα των επίμονων αλλά και προσχηματικών ερωτημάτων περί συγκεκριμένων προτάσεων, προσώπων και γενικότερα μετεκλογικών δεσμεύσεων. Πράγματι θεωρώ ως προσχηματικά αυτά τα ερωτήματα γιατί τα κίνητρά τους δεν είναι καλοπροαίρετα στη βάση της αναζήτησης λύσης στα σημαντικά προβλήματα αλλά πεδίο αμφισβήτησης της ΝΔ και του επιτελείου της. Το να στηρίξω αυτή τη θέση είναι πανεύκολο. Θέτω καταρχήν το ερώτημα : Στην κατάσταση που βρισκόμαστε υπάρχει αμφιβολία για το τί χρειαζόμαστε; Δεν περιμένω απάντηση από τους προπονητές της κερκίδας ούτε από πρωθυπουργούς του καφενείου. Οι άνθρωποι που μπορούν να απαντήσουν ξέρουν πολύ καλά ότι τα μέτρα που χρειαζόμαστε είναι συγκεκριμένα και η όποια συζήτηση/αμφισβήτηση περί αυτών είναι χάσιμο χρόνου ή δόλια συμπεριφορά υποκινούμενη από σκοτεινές επιδιώξεις. Παρομοιάζοντας την κατάστασή μας θα έλεγα να φανταστείτε έναν υποθετικό άρρωστο στο κρεβάτι του πόνου πάσχων από συγκεκριμένη και ιδιαίτερα σοβαρή αλλά ιάσιμη ασθένεια και κάποιου υποθετικούς γιατρούς τριγύρω του να διαφωνούν για τη μέθοδο που θα ακολουθήσουν και να ζητούν εγγυηήσεις για την επιτυχία της εμέμβασης. Είναι πράγματι τραγικό την ώρα που ο ασθενής πεθαίνει οι γιατροί του να μαλώνουν για το αν θα εφαρμόσουν την πεπατημένη ή εάν υπάρχει κάποια άλλη λύση. Γι'αυτό θεωρώ τη συζήτηση περί συγκεκριμενοποίησης των κυβερνητικών προτάσεων Σαμαρά προσχηματική και δόλια.
  'Οσον αφορά τα πρόσωπα, παρομοίως με τα προηγούμενα θα πώ ότι η επέμβαση είναι επέμβαση δύσκολη αλλά συγκεκριμένη. Το χαρακτηριστικό των ανθρώπων που θα επέμβουν είναι η θέληση παρά η καταξίωση. Εν τέλει δεν είναι ουσίας το θέμα της κοινωνικής αναγνώρισης. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουν οι πάντες τις ικανότητες των ανθρώπων που θα μας κυβερνήσουν αλλά αρκεί να είναι άξιοι και ας το ξέρει μόνο αυτός που τους διόρισε.
  Συνοψίζοντας θα πώ ότι το αρχικό ερώτημα του άρθρου είναι κακόβουλο και εάν αυτός που το διατυπώνει δεν είναι ο ίδιος δόλιος τότε σίγουρα είναι θύμα κάποιων επιτήδειων.

  • Ioustinianos avatar
   Ioustinianos @ Dexi Extrem 07/03/2012 09:04:56

   "Είναι πράγματι τραγικό την ώρα που ο ασθενής πεθαίνει οι γιατροί του να μαλώνουν για το αν θα εφαρμόσουν την πεπατημένη ή εάν υπάρχει κάποια άλλη λύση."
   Βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει.....
   Α! Το θυμήθηκα...
   " Η εγχείρισις επέτυχε, ο ασθενής απέθανε..."

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ Ioustinianos 07/03/2012 09:43:41

    Θές να πεθάνει; Ή είναι το πλυντήριο των αμαρτημάτων σας;

  • Heaven avatar
   Heaven @ Dexi Extrem 07/03/2012 09:24:12

   "Συνοψίζοντας θα πώ ότι το αρχικό ερώτημα του άρθρου είναι κακόβουλο και εάν αυτός που το διατυπώνει δεν είναι ο ίδιος δόλιος τότε σίγουρα είναι θύμα κάποιων επιτήδειων."

   Δεξι εξτρεμ,
   το να φοράς χοντρούς κομματικούς φακούς που στρεβλώνουν ευχάριστα τα πράγματα δεν βοηθάει κανένα και τίποτε. Κλείσε τα μάτια σου και θα δεις το απογοητευτικο αποτέλεσμα των εκλογών. Εδω θα είμαστε και θα ...πληκτρολογούμε!
   Το να καταλογίζεις δολιότητα στην εποικοδομητικά αντίθετη άποψη, δείχνει αμετροέπεια, αλαζονεία και έλλειψη πολιτικού αισθητηρίου.
   Βγάλε τους φακούς, και δες τα πράγματα στα ίσια γιατι με αυτά που λες μόνο ζημιά κάνεις!
   Αν συνεχίσει έτσι οπως το πάει η ΝΔ θα δεις ποσοστά στο 15% που θα ζαλιστείς....

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ Heaven 07/03/2012 09:42:26

    Αν θα πάει στο 15% μάλλον εσύ που δε θα την ψηφίσεις θα φταίς.

    • GO avatar
     GO @ Dexi Extrem 07/03/2012 09:44:31

     Την απώθηση λόγω ασκούμενης πολιτικής δεν την συνυπολογίζεις;

    • h avatar
     h @ Dexi Extrem 07/03/2012 09:48:53

     καλά εσύ πυροβολήθηκες πολύ νωρίς...

     • h avatar
      h @ h 07/03/2012 11:22:49

      για το δεξί εχτρεμ το σχολιο

     • abcd avatar
      abcd @ h 07/03/2012 18:17:24

      Και το εξοργιστικό είναι πως ζητά να αυτο πυροβοληθούν και οι υπόλοιποι μπας και σωθούνε !
      Έχει μια ιδιόμορφη λογική όμως το ομολογώ ,φυσικά για όσους επιθυμούν την επουράνια σωτηρία !
      Δι' ευχών του Αγίου Right Extrem Αμήν !

     • pinokio avatar
      pinokio @ abcd 07/03/2012 21:34:15

      Ουτε για να δενει τα κορδονια του στη σεντρα δεν κανει.

     • Dexi Extrem avatar
      Dexi Extrem @ pinokio 07/03/2012 21:41:54

      Μεγάλωσε η μύτη σου.

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ Dexi Extrem 07/03/2012 14:44:51

     Αν θέλαμε ΠΑΣΟΚ, είχαμε, και μάλιστα το γνήσιο...
     Το να καταπίνονται ΟΛΑ με με σκοπό την αυτοδυναμία, και το να δικαιολογούνται ΟΛΑ εκ των προτέρων με την λογική του "τι να κάνουμε τώρα, ψηφίστε να πάμε παρακάτω και βλέπουμε ΜΕΤΑ τις εκλογές", απλά πέθανε. Όπως πέθανε και κάθε τι "extrem"... Εκτός αν θέλετε να πιάσετε στασίδι στο μαυσωλείο δίπλα στους Σταλίνες και τους Παπατζήδες

    • Leonidas avatar
     Leonidas @ Dexi Extrem 07/03/2012 15:42:35

     Ευτυχώς για τη ΝΔ, υπάρχουν και οι φανατισμένοι ''μουζαχεντίν'' τoυ κόμματος
     , σαν και σένα, που ακόμα και να τους πεί ο Θρησκευτικός ''Αρχηγός'' τους να πάνε να ανατιναχτούνε στο Σύνταγμα ,π.χ., για το καλό του τόπου, αυτοί θα το κάνουν ευχαρίστως χωρίς ερωτήσεις ...

     Αφού είναι θεόσταλτος, αυτός ξέρει πάντα καλύτερα...

     Αλήθεια, για τι ποσοστό τους υπολογίζεις αυτούς?

     • Heaven avatar
      Heaven @ Leonidas 07/03/2012 17:45:58

      τρεις και ο κούκος!
      στους μουζαχεντιν αναφέρομαι!

    • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
     Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Dexi Extrem 07/03/2012 18:06:11

     Η ΝΔ δεν καταφέρνει να πείσει τους δικούς τις ψηφοφόρους,για τους αναποφάσιστους δε ούτε λόγος να γίνεται.
     Δε γνωρίζω ποιοι είναι αυτοί που συμβουλεύουν τον κύριο Σαμαρά..αλλά δε χρειάζεται να σκεφτώ πολύ για να καταλάβω ότι έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα,ότι έχουν χάσει το παιχνίδι της απλής επικοινωνίας με τη βάση του κόμματος.
     Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο;
     Δεν ήταν αρκετά ηχηρά τα μηνύματα που τους
     έστειλε ο κόσμος;
     Δεν έλαβαν σοβαρά υπόψιν τους τις δημοσκοπήσεις;
     Τι τους εμποδίζει τέλος πάντων στο να να μας πουν ξεκάθαρα εάν μπορούν ή όχι να κυβερνήσουν;
     Δε γουστάρουμε άλλο τα σενάρια που μας πασσάρουν..θέλουμε καθαρές απαντήσεις,θέλουμε καθαρές πολιτικές λύσεις.
     Θέλουμε τέλος, αυτά που μας έχουν που μας έχουν υποσχεθεί !

     • μχ avatar
      μχ @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 07/03/2012 20:17:54

      ...η αυτονόμηση του πολιτικού συστήματος και των εκλεγμένων εκπροσώπων του από την κοινωνία σηματοδοτεί την μετεξέλιξη του πολιτεύματος σε κοινοβουλευτική χούντα (τραπεζιτική φεουδαρχία)

    • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
     Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Dexi Extrem 07/03/2012 18:22:30

     Ψήφισε εσύ ότι θέλεις φίλε,και μη λες στους υπόλοιπους τι να κάνουν.
     Έχουν περάσει οι εποχές που οι ψηφοφόροι ψήφιζαν
     τους ίδιους και τους ίδιους.
     Τα κριτήρια είναι κάπως διαφορετικά τώρα.
     Εάν δεν το πήρατε χαμπάρι ούτε 15% θα πάρετε στις εκλογές.
     Είστε σαν όλους τους άλλους,(οι κωλοτούμπες σας αυτό δείχνουν,κι ας τις βαπτίσατε στρατηγικούς ελιγμούς),οπότε δε θα φταίει ο κόσμος που θα προτιμήσει τις ακρογιαλιές και τις ταβέρνες από τις κάλπες.

    • johnnie avatar
     johnnie @ Dexi Extrem 07/03/2012 21:15:28

     Dexi extrem

     Απορώ μαζί σου γιατί τόσον καιρό έκραζες το πασοκ, ενώ κατά βάθος συμφωνούσες με την πολιτική του....
     Υπομονή λοιπόν, ο καιρός γαρ εγγύς...το επερχόμενο σοκ, θα είναι αρκετά μεγάλο!!!

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Dexi Extrem 07/03/2012 09:25:50

   Συμφωνω απολυτα !!!

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Dexi Extrem 07/03/2012 09:48:19

   Ευγε φιλε μου,συμφωνω απολυτα.

  • Flatiron avatar
   Flatiron @ Dexi Extrem 07/03/2012 13:45:03

   Φιλε μου, οι παρωπιδες που φερεις δεν σε αφηνουν να δεις την πραγματικοτητα, που πολυ ευστοχα περιγραφει ο αρθρογραφος.
   Και δικη μου αποψη, ασχετη: Ειναι λυπηρο, με οσα εχουν γινει, να υπαρχει κοσμος που πιστευει στον δικομματισμο και τις λυσεις που αυτος μπορει να φερει. Κριμα...

   • άγρυπνη avatar
    άγρυπνη @ Flatiron 07/03/2012 16:49:35

    ΔΕΝ είναι δικομματισμός!είναι διαφορά ήθους και αισθητικής κουλτούρας.Πότε θα το καταλάβετε??

    • άγρυπνη avatar
     άγρυπνη @ άγρυπνη 07/03/2012 17:08:47

     Αν είσθε fan της συνεργασίας-συγκυβέρνησης πείτε το ανοικτά,μην ντρέπεσθε.Εξ άλλου έχετε πολλές ελπίδες να χαρείτε το τέλος του ''δικομματισμού'',και την συνύπαρξη ενόχων και μη στο ίδιο πλυντήριο!

  • anideos avatar
   anideos @ Dexi Extrem 07/03/2012 14:03:08

   ''Στην κατάσταση που βρισκόμαστε υπάρχει αμφιβολία για το τί χρειαζόμαστε; Δεν περιμένω απάντηση από τους προπονητές της κερκίδας ούτε από πρωθυπουργούς του καφενείου. Οι άνθρωποι που μπορούν να απαντήσουν ξέρουν πολύ καλά ότι τα μέτρα που χρειαζόμαστε είναι συγκεκριμένα και η όποια συζήτηση/αμφισβήτηση περί αυτών είναι χάσιμο χρόνου ή δόλια συμπεριφορά υποκινούμενη από σκοτεινές επιδιώξεις''

   Σωστοτατος.

   ''‘Οσον αφορά τα πρόσωπα, παρομοίως με τα προηγούμενα θα πώ ότι η επέμβαση είναι επέμβαση δύσκολη αλλά συγκεκριμένη. Το χαρακτηριστικό των ανθρώπων που θα επέμβουν είναι η θέληση παρά η καταξίωση. Εν τέλει δεν είναι ουσίας το θέμα της κοινωνικής αναγνώρισης. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουν οι πάντες τις ικανότητες των ανθρώπων που θα μας κυβερνήσουν αλλά αρκεί να είναι άξιοι και ας το ξέρει μόνο αυτός που τους διόρισε.''

   Για πολυ ψαγμενους.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Dexi Extrem 07/03/2012 17:18:06

   Δεν είναι κακόβουλο το ερώτημα του Ιεροφάντη.

   Προσωπικά δέχομαι το σκέλος να κυβερνήσει ο Σαμαράς και να βρεθούν τα υπόλοιπα στη συνέχεια. Όμως έχει δίκιο ο Ιεροφάντης, μην τρελαθούμε, προφανώς είναι θέμα προγράμματος ΚΑΙ προσώπων.

   Και να προσθέσω πως τα πρόσωπα είναι και θέμα "middle management", όχι μόνο top, μια κουλτούρα που είναι εξαιρετικά ελλειμματική στην ελληνική διοίκηση. Σούπερ ταλέντο top να έχεις τι να σου κάνει χωρίς κουπί από κάτω;

   Όχι πως δεν το ξέρει ήδη ο Σαμαράς, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να κάνει τις ανατροπές. Τop, middle και bottom.
   Κι όχι γιατί δεν θέλει ο ίδιος, αλλά οι ίδιοι που σήμερα ζητούν ανανέωση, αν βάλεις αύριο εσένα φίλε εξτρέμ, ή τον ιεροφάντη, στη ΧΨ θέση να κάνει μια δουλειά, οι ίδιοι θα λένε "ποιος άσχετος κηπουρός είναι αυτός", επειδή φυσικά δεν θα τον έχουν δει στην τηλεόραση.

   Επίσης τα Νόμπελ δεν είναι ...αρκετά για να στελεχωθεί η αυριανή διοίκηση, ούτε ξέρω πόσοι θα ασχολούνταν. Οπότε γνώμη μου, πρέπει να δημιουργηθεί κάτω από το "πολιτικό σκηνικό", μια ομάδα ταλιμπάν Ελλήνων "της διπλανής πόρτας", μορφωμένοι, που όμως να έχουν πίστη και αποτελεσματικότητα. Είναι προφανές πως θα δουλεύουν για λίγα χρήματα, αλλά το κάνουν για να προχωρήσει αυτή η χώρα και ακριβώς κάποτε να υπάρξει ελληνική οικονομία που να πληρώνει μισθούς για αυτούς και τα παιδιά τους, όπως και τις συντάξεις των γονιών τους!

   Και να ανασχεθεί λίγο το κλίμα όσων φεύγουν για να επιτύχουν μέσα από ένα μισθό το να συμπληρώσουν ξανά τα χαμένα... χωρίς δυστυχώς να συνεισφέρουν στο αύριο.

   Στρατευμένοι στο όραμα του Σαμαρά, με εντολή και εξουσιοδότηση για σχετικό μετρήσιμο παραδοτέο. Για αρχή ...προγράμματος μια χαρά είναι! Έχει μιλήσει ο άνθρωπος για όλους τους τομείς, ας το πάρει ο κάθε αρμόδιος και ας κάνει πράξη 5 πράγματα!

  • mx avatar
   mx @ Dexi Extrem 07/03/2012 20:11:40

   Δεν χρειάζεται να γνωρίζουν οι πάντες τις ικανότητες των ανθρώπων που θα μας κυβερνήσουν αλλά αρκεί να είναι άξιοι και ας το ξέρει μόνο αυτός που τους διόρισε.

   xwris sxolia.....

   • pinokio avatar
    pinokio @ mx 07/03/2012 21:39:12

    Πιστευε και μη ερευνα!!!

 7. KOSTAS avatar
  KOSTAS 07/03/2012 08:52:09

  Μήπως τελικά δεν μας αφορά αυτή η ΝΔ; Μήπως, λέω μήπως, όλοι ίδιοι είναι...;

 8. tampakiotis avatar
  tampakiotis 07/03/2012 08:56:42

  το κειμενο του Κου στεφανου κασιματη,στην Καθημερινη της Κυριακης,τα λεει ολα.......

 9. NONOS avatar
  NONOS 07/03/2012 08:59:32

  Η περιπετεια εχει αρχίσει ηδη....ποιο πρόγραμμα αδερφε Ιεροφάντη,εδω ενας εχει καταφερει να διαλύσει ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ ,να συσπηρωσει την Αριστερα και την Ακρα Δεξιά και η Συγγρού ...πεταει αετό....δεν εχουν καταλαβει οτι συντρίβονται υπο το βάρος της λαικης κατακραυγής αγνών ανθρώπων του χώρου,αντι να ξεσηκώσει τον κοσμάκη να τους παρει φαλλάγγι,αντι να κανει σημαία την καταστροφικη 3ετία του βλακός...καθεται και συνδιαλέγεται με μισόλογα και πισωγυρίσματα σε θεσεις και απόψεις που το μονο που κανουν ειναι να μπερδευουν και να απογοητευουν τον αγνο ΝΔημοκράτη......εδω αμφιβάλλω κι αν ειναι ετοιμες οι λίστες των υποψηφίων ...κι αν ακόμη αν οντων επιθυμούν τις εκλογές.......η ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να μου το θυμάστε θα ειναι η ταφόπλακα της ΝΔ να δε ξυπνήσει η Συγγρού....

  • Γιαγκούλας avatar
   Γιαγκούλας @ NONOS 07/03/2012 19:11:33

   Μόνον βλαξ δεν είναι αυτός στον οποίο αναφέρεσαι. Αποστολή εκτέλεσε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Τώρα εάν το αποτέλεσμα είναι η καταστροφή μας, αυτό μήπως δεν ήταν το ζητούμενο;
   Οταν ο Ιωαννίδης πρόδιδε και παρέδιδε την Κύπρο, τί έκανε; Αποστολή δεν εκτελούσε;

 10. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 07/03/2012 09:00:26

  Ματαιοπονούμε φίλτατε Ιεροφάντη....
  Ποιος από τους ιδ. υπαλλήλους των 600 και 700 ευρώ το μήνα θα ψηφίσει Μνημόνιο? (τόσα θα παίρνει ο παντρεμένος με παιδί από τον Μάιο....)
  Ποιος από τους δικηγόρους (της επαρχίας κυρίως) που χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, θα στηρίξει τη ΝΔ? (ποτέ δεν ήταν ούτε θα γίνουν ΜΕΓΑΛΟ... δικηγόροι των Αθηνών)
  Ποιος από τους γιατρούς που πετροβολούνται διαρκώς, θα πάει στην κάλπη για τον ΑΣ? (δεν το συζητώ για οδοντιάτρους που τους έχουν διαλύσει, ενώ πολλοί γιατροί ιδιώτες απλά κάθονται όλη μέρα στο ιατρείο τους χωρίς πελάτες, αφού ο κόσμος δεν έχει 30 και 40 ευρώ για την επίσκεψη και πηγαίνει ομαδικά στα νοσοκομεία...)
  Ποιος από τους μηχανικούς που κάθε μέρα το μόνο που έχουν από δουλειά είναι να πίνουν καφέδες και όχι να επιβλέπουν τα έργα στην οικοδομή (πόσες οικοδομικές άδειες ανέγερσης οικοδομών εκδόθηκαν πέρυσι;), θα σηκώσει τη ΝΔ?
  Ποιος από τους δημ. υπαλλήλους και τους συνταξιούχους που και τους έκοψαν ήδη καμιά 500€ και θα τους κόψουν κι άλλα τον Ιούνιο (μπορεί και το Νοέμβριο και τον Ιανουάριο και....), θα ψηφίσει ΝΔ?
  Αν εσείς μπορείτε να βρείτε κάποιες άλλες κοινωνικές ομάδες που ωφελήθηκαν ή τέλος πάντων διατήρησαν τα προνόμιά τους, από το μνημόνιο 1 και 2, (εκτός των ταξιτζήδων, φορτηγατζήδων, συμβολαιογράφων και φαρμακοποιών) για να ψηφίσουν ΝΔ, τότε υπάρχει ελπίδα....

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ioustinianos 07/03/2012 09:17:53

   Γιατι όλοι αυτοί να μην ψηφίσουν ΝΔ? Η ΝΔ ευθύνεται? Για να κανουμε ενα reality check, οι υπαίτιοι έχουν όνομα και διεύθυνση. Συμφωνώ οτι πρεπει πλεον να ανεβουν οι στροφες, αλλά δεν ξεχνώ ποιοι με κατέστρεψαν.

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ TopGunZ 07/03/2012 18:35:30

    Ναι φίλε Τοπ,έχειςκι εσύ δίκιο,φταίνε κάποιοι,γνωρίζουμε
    ποιοι μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε..
    Πολλοί «δικοί σας»Τοπ έχουν ξεχάσει τα αυτονόητα,και
    συζητούν για συγκυβέρνηση ή δεν αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο.
    Δεν έχουν ευθύνες αυτοί οι κύριοι;Στους ψηφοφόρους θα τα ρίχνουμε όλα;Είναι τουλάχιστον υποκριτικό κάτι τέτοιο.
    Θέλω να μου δείξει επί της ουσίας ο κύριος Σαμαράς ότι δεν αστειεύεται.
    Άντε γιατί μερικών τα μυαλά σα να έχουν παραπάρει αέρα..και από 31% πέσαμε στο 20%με καθοδική τάση.
    Θα μας βγει κι ο Κουβέλης πρώτος σιγά σιγά.

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 09/03/2012 18:15:31

     ΚΑΤΑΛΑΒΑ . ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ...ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ
     ΓΙ,ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΚΑΝΕΙ.
     ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ?

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Ioustinianos 07/03/2012 09:23:58

   Μια παρατήρηση μόνο: οι δικηγόροι της Αθήνας δεν είναι ΜΕΓΑΛΟδικηγόροι. Ελάχιστοι από αυτούς ανήκουν στην κατηγορία των μεγαλοδικηγόρων. Οι δικηγόροι της Αθήνας (που αριθμούν περί τις 25.000) διαβιούν υπό συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και βιοτικής κατάρρευσης. Οι μισοί από αυτούς δεν έχουν ούτε μια παράσταση στα δικαστήρια κατ' έτος και η πλειονότητά τους αμείβεται με μισθούς της τάξης των 500 και 600 ευρώ χωρίς ασφαλιστική κάλυψη από τον εργοδότη και με απασχόληση που ξεπερνά το 10ωρο καθημερινά. Αυτά για να μην αγιοποιούνται οι δικηγόροι της επαρχίας σε σχέση με αυτούς των Αθηνών (τουλάχιστον οι της επαρχίας εισπράττουν και ένα μέρισμα πολλαπλάσιου των Αθηνών).

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ Ioustinianos 07/03/2012 09:28:13

   πέστα χρυσόστομε γιατί φαίνεται οτι μόνο στη Συγγρού βλέπουν τα πράγματα ρόδινα.
   Η Ελλάδα βογκάει. Ας αφουγκραστούν λίγο τις φωνές πριν γίνουν κραυγές και αλαλαγμοί απελπισίας! αν δεν έγιναν ήδη!

 11. reformfront avatar
  reformfront 07/03/2012 09:08:03

  Το άρθρο απηχεί τον προβληματισμό των ανθρώπων που βρίσκονται στο χώρο της κεντροδεξιάς και εκφράζονται διαχρονικά από τη μεγάλη παράταξή της. Θα ήθελα μόνο να προσθέσω οτι τουλάχιστον από την ιστοσελίδα της ΝΔ φαίνεται να υπάρχουν προτάσεις-πρόγραμμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση και τη φορολογία. Το αν αυτές οι προτάσεις έχουν γίνει γνωστές στην κοινωνία και ειδικότερα στο εκλογικό σώμα είναι μέγα ζήτημα!

 12. Ραβινος avatar
  Ραβινος 07/03/2012 09:28:39

  Παρα πολυ ωραια !Τα φορτωσαμε ΟΛΑ στην ΝΔ και τελειωσαμε !Α ρε ΠΑΣΟΚΑΡΙΑ τελειωμο δεν εχεις μια ζωη στις ιντριγκες και τις λαμογιες και βγαινεις και λαδι απο πανω!Η λυση ειναι μια ολοι στο ΣΥΡΙΖΑ ,ΚΚΕ,ΔΗΜΑΡ και μετα τα λεμε !

  • Μπαμπης avatar
   Μπαμπης @ Ραβινος 07/03/2012 16:13:37

   Αντεξα στο σχόλιο του dexi extrem μα εδώ θα σου πω το εξής.Δεν είμαι δεξιός,δεν είμαι τίποτα πλέον.Αν είδες του φακέλους αυτού του επάρατου Παπαχελά καταλαβαίνεις ότι άλλο πράγμα ο ερασιτεχνισμός του Καραμανλή κι άλλο η κολάσιμη απιθανότητα του Γιωργάκη και των στελεχών του.Δεν είναι δυνατόν να φορτώσω στη Νέα Δημοκρατία παθογένειες που έχουν τη ρίζα τους 200 χρόνια πίσω.Δε μπορώ να θεωρήσω για το μεταπολιτευτικό χάλι υπεύθυνη τη Ν.Δ. όταν κυβερνησε ο μέγας δημαγωγός Ανδρέας Παπανδρέου του έξω από ΝΑΤΟ και ΕΟΚ για να μπούμε μέσα όσο ποτέ.Μα εγώ ο ουδέτερος ξένος για τον πιστό οπαδό της παράταξης σου λέω πως υπάρχουμε πολλοί ,οι κρίσιμα πολλοί που θα δώσουμε τη ψήφο και την υποδτήριξη μας στο Σαμαρά μόνο αν δούμε επιτέλους μια Ν.Δ. που θα κάνει όσα περιγράφει ο αρθρογράφος.Αν σας αρέσει να βαυκαλίζεστε πως όλα τα κάνατε σωστά είστε μακριά νυχτωμένοι.Είναι πολύ ευκολο να κάτσουμε παρέα να βρίζουμε ΠΑΣΟΚ και αριστερά για μέρες μα πως θα γίνει καλύτερη η Ν.Δ. μ αυτό τον τρόπο?Είδα τον Πάνο Παναγιωτόπουλο στην ανατροπή του Πρετεντέρη τη Δευτέρα μετά από τους φακέλους του Παπαχελά που 3 βδομάδες τώρα προσφέρει μια εκπομπή διαμάντι για το πως φτάσαμε ως εδώ.Είμασταν 5 φίλοι και είπαμε καληνύχτα με κατάθλιψη.Σήμερα πρώτη φορά διαβάζω ένα κείμενο που με κάνει να λέω πως υπάρχει ελπίδα όσο στα κόμματα υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται όπως ο αρθρογράφος.
   Τα λέω φιλικά όλα αυτά.Ολοι για το καλό της πατρίδας που αγαπάμε σκάμε.Εχω περάσει μια ζωή με αριστερούς και στο antinews πέρα από τους γνωστούς (αδιάφορους,πρόβατα)οπαδούς βλέπω κι ανθρώπους που αξίζουν πολλά περισσότερα από το μέσο κομματικό στέλεχος που πηγαίνει στα κανάλια και τις εφημερίδες.Σε σένα θα γινω στενός κορσές γιατί από εσένα ξέρω πως υπάρχει μια ελπίδα να γίνει καλύτερος ο τόπος.Με τους αριστερούς ή μάλλον τους wanna be αριστερούς έχω χάσει κάθε ελπίδα.Οπότε δείτε πως όλοι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι και όσοι από άλλους κομματικούς χώρους αξίζουν θα βρείτε έναν κοινό τόπο για να κάνετε πέρα επιτέλους τις Κατσέλιδες και τους Παναγιωτόπουλους αυτού του κόσμου μπας και δει άσπρη μέρα η πατρίδα που μπαίνει φαντάζομαι πάνω από το κομματικό συμφέρον.

   • m.s avatar
    m.s @ Μπαμπης 08/03/2012 08:44:18

    για να κάνετε πέρα επιτέλους τις Κατσέλιδες και τους Παναγιωτόπουλους αυτού του κόσμου

    εγώ είδα και την Ανατροπή του κ. Πρετεντέρη με τους ίδιους καλεσμένους και ξέρεις ποιοι τους κουνούσαν το δάκτυλο;;
    Η Ρεπούση και ο Τατσόπουλος.
    Ορίστε η λύση στο άγχος σου.
    Εγώ μετά την εκπομπή τα ξέχασα όλα …
    Ούτε που είχα παρκάρει δεν θυμόμουνα!!!

    • Μπαμπης avatar
     Μπαμπης @ m.s 08/03/2012 13:21:19

     Υπάρχει μια μικρή αλλά τεράστια διαφορά ανάμεσα στο βάρος των 4 κακών να πω εγώ.Οι δυο πρώτοι μας έφεραν στη χρεωκοπία.Ο Τατσόπουλος και η Ρεπούση δεν ήταν υπουργοί οικονομικών και κοινωνικών ασφαλίσεων.Αν η Ρεπούση μίλησε για συνωστισμό στη Σμύρνη δεν εγκλημάτισε περισσότερο απ αυτούς που μας συνωστίζουν στη μαύρη φτώχεια.2 εξωκοινοβουλευτικοι ανθρωποι των γραμματων και 2 πολιτικοι που εχουν αναλαβοι θεσεις ευθυνης....Ποιος μου φταιει περισσοτερο?

     • m.s avatar
      m.s @ Μπαμπης 08/03/2012 14:27:26

      άνθρωποι των ποιών;;;
      των γραμμάτων;;
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Τον Παναγιωτόπουλο μπορείς να μην τον ψηφίσεις.
      τον Τατσόπουλο μπορεί να μην το δεις.
      αν περνούσε το βιβλίο της Ρεπούση το παιδί σου έπρεπε να το διαβάσει.
      καταλαβαίνεις τη διαφορά.

     • Απλή σκέψη avatar
      Απλή σκέψη @ Μπαμπης 08/03/2012 14:38:57

      Συγνώμη, τον Παναγιωτόπουλο που την μπήκε στις δημοσκοπικές εταιρείες, που σου διαμορφώνουν άποψη, και σου κατασκευάζουν το ¨κλιμα¨, αυτό δεν το πρόσεξες; ή το ξέχασες; έπρεπε να το προσέξεις ιδιαίτερα, και να μην το ξεχάσεις, ιδίως όταν άλλαξε 10 χρώματα ο Νικολακόπουλος.
      Αλλά αυτό είναι το μειονέκτημά μας . Ούτε προσέχουμε και πολύ εύκολα ξεχνάμε!

     • m.s avatar
      m.s @ Απλή σκέψη 08/03/2012 14:50:43

      το πρόσεξα και το καταχάρηκα!!!!
      και στην επόμενη δημοσκόπηση η φάμπρικα θα τον ''κρατήσει'' χαμηλά στη δημοτικότητα.
      αλλά κόσμος βλέπει και τους γλύφτες και τους μάγκες.

     • Μπαμπης avatar
      Μπαμπης @ m.s 08/03/2012 16:47:39

      Ok φίλοι μπορείτε να ψηφίσετε Παναγιωτόπουλο που έκανε ντα τις εταιρίες δημοσκοπήσεων αλλά άφησε τεράστιο πολιτικό εργο ως υπουργός και μιλάει καλά τον πολιτικό (ξύλινο,αβάσταχτα ξύλινο)λόγο.Η Ρεπούση δεν ξέρω τι εγκληματα έχει κάνει.Ξέρω πως οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων έκαναν ότι μπορούσαν για να μπερδεύουν τα παιδια σήμερα το Μεταξά του όχι με το μπράντι.Για τα παιδιά μου δεν αφήνω κανένα σχολικό βιβλίο να διαμορφώσει αυτό και μόνο την προσωπικοτητα και την άποψη τους.Γιατί ξέρω πως καμία εξουσία,κανένα κράτος,κανένα έθνος δε θα αφήσει τους ανθρώπους του να μάθουν να ψάχνουν πιο σοβαρά την αλήθεια πέρα απο τους μύθους που βολεύουν τη εξουσία.Προτιμώ για τα παιδιά μου την Ιστορία του Ελληνικού Εθνους της εκδοτικής Αθηνών.

 13. Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ avatar
  Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ 07/03/2012 09:30:27

  αυτοκαρατορα τα ειπες ολα.....η σχεδον ολα......θα μπορουσα να αναφερω καμποσες κοινωνικες ομαδες αλλα δεν εχει σημασια πια......ο καιρος γαρ εγγυς οπως λενε και καποιοι η αλλιως κυριακη κοντη γιορτη η το καλυτερο......στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο......

 14. juliet avatar
  juliet 07/03/2012 09:32:30

  Ιoustinianos,
  χρησιμποίησε μια λέξη ωφελήθηκαν.Πάντα αυτή τη ιδέα χρησιμοποίησαν ολοι για να πάρουμε εξουσία.Αυτή τη στιγμή ,τι σημαίνει η λέξη ωφέλεια;για μας ή για την Πατρίδα;Αν η Πατρίδα ορθοποδήσει εμείς δεν θ΄ωφεληθούμε;Αν μπούνε κάποιες βάσεις και αρχίσει να λειτουργεί το κράτος πιστεύεις ότι δεν θα ωφεληθούμε ;
  Οσο για το θέμα του ασθενή ,κάποτε μπήκα στο δίλλημα αν έπρεπε να κάνω μια έπέμβαση στη μάνα μου ένεκα μεγάλης ηλικίας και όταν άκουσα τι επιπτώσεις θα είχε η μη επέμβαση ,σηψαιμία,είπα θα γίνει καλύτερα να πεθάνει παρά να σαπίσει.Και η εγχείρηση πέτυχε και ζει 92 είναι.Πιστεύω να κατάλαβες τι εννοώ.Το καθημερινό σοκ είναι αφόρητο ,και θα συνεχίσουν μεχρι να κάμψουν και την τελευταία αντίσταση.ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ;

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ juliet 07/03/2012 09:52:17

   Σωστη.

 15. stelios69 avatar
  stelios69 07/03/2012 09:40:50

  Δεν βλέπω υπο αυτες τις συνθηκες γιατι να γινουν εκλογές. Ειτε ΝΔ ψηφισει καποιος είτε ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα θα ειναι το αυτό. Από πισω θα κινει τα νηματα ο ΓΑΠ πάντα ο οποιος φαίνεται οτι τελικά ειναι μάγκας αφού κατέστρεψε την χώρα και μερος της Ευρωζώνης και δεν τον πειραζει κανένας. Αντίθετα ο Σαμαράς έπεσε στην παγίδα του και εγκλωβίστηκε μαζι με κάποιους απο τους δεξιους ψηφοφόρους. Το χειρότερο ομως είναι οτι ειμαστε μπροστα σε αδιεξοδα και μονον. Και για αυτο ομως υπάρχουν ευθύνες.

 16. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 07/03/2012 09:47:39

  Προς ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟ και HEAVEN:
  Γράψτε ότι θέλετε και κρατήστε την άποψη σας. Αυτό που θα σας ξαναπώ μπας και το χωνέψετε είναι :
  Η ΜΟΝΗ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΔΕΞΙΑ!!!

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Dexi Extrem 07/03/2012 09:49:24

   +10000000

  • GO avatar
   GO @ Dexi Extrem 07/03/2012 09:51:21

   Η Νέα Δημοκρατία, μεγάλη πολυσυλλεκτική παράταξη εξουσίας.
   ΄Οχι περιχαρακωμένο κόμμα.

  • Heaven avatar
   Heaven @ Dexi Extrem 07/03/2012 09:52:57

   δεν βοηθάς κανένα έτσι όπως το λες!!
   με το τρόπο σου απομακρύνεις τον κόσμο!
   η ΝΔ έχει τεράστιο πρόβλημα. Το να μην το βλέπω δεν τη βοηθώ!
   το θέμα των προσώπων είναι καίριο!
   Εδώ είμαστε και θα το δεις!
   και για υπενθύμιση: απο την ίδια μεριά της όχθης είμαστε!!!

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ Heaven 07/03/2012 10:00:36

    'Ολοι εδώ θα 'ρθείτε. Ποιός θα σας συμμαζέψει; Η Παπαρήγα ή ο Παπουτσής; Θα την πάτε τη ΝΔ στο 40% και θα είναι ντάλα μεσημέρι.

    • Heaven avatar
     Heaven @ Dexi Extrem 07/03/2012 10:08:03

     είσαι εξαιρετικά εκνευριστικός και ερειστικός!
     Μόνο κακό κανεις!

     Ε, εκεί στη Συγγρού, μαζεψτε τους τραμπουκους!
     Αν θέλουμε τετοιους, θα παμε στη Χρυσή Αυγή που είναι και ορίντζιναλ!!!!!!!

     • Dexi Extrem avatar
      Dexi Extrem @ Heaven 07/03/2012 10:21:16

      Φασισταριό!!!

     • Heaven avatar
      Heaven @ Dexi Extrem 07/03/2012 10:31:00

      το είχα απο καιρό διακρίνει πόσο μεγάλο φασισταριό είσαι!!

     • Heaven avatar
      Heaven @ Heaven 07/03/2012 10:33:12

      που φτάσαμε: η ΝΔ να έχει επωάσει τραμπούκους ίσα και όμοια με τους Χρυσαυγίτες!!

     • Dexi Extrem avatar
      Dexi Extrem @ Heaven 07/03/2012 10:40:19

      Δεν είμαστε στη ίδια όχθη. Εγώ είμαι ΝΔ και εσύ έχεις χαθεί στο δάσος και φοβάσαι μη σε φάει ο λύκος. Τρέμεις και δε σκέφτεσαι ήρεμα γι'αυτό άκου με: Στήριξε Σαμαρά μπας και σωθείς.

     • Dexi Extrem avatar
      Dexi Extrem @ Heaven 07/03/2012 10:48:31

      Δεν ήμαστε λοιπόν στην ίδια όχθη. Εγώ είμαι ΝΔ και εσύ χάθηκες στο δάσος και φοβάσαι μη σε φάει ο λύκος. Γι'αυτό σου λέω: Στήριξε τη ΝΔ μπας και σωθείς.

     • juliet avatar
      juliet @ Heaven 07/03/2012 11:54:09

      Μάκαρι να είχε τραμπούκους,ίσως να μην είχαμε φτάσει εδώ,τα σαλόνια μας φάγανε.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Heaven 07/03/2012 13:46:50

      Juliet,

      !!!!!!!!!!

      Καιρός εἶναι ν᾿ ἀποκτήση τόν "καρχιμάκη" της καί ἡ ΝΔ--σινάφι πιά μέ τίς δεξιές ἐνοχές μας.

      Ἐγώ βλέπω καί στηρίζω ἕνα πρόσωπο: ἈΣ! Τοῦ ἔχω ἐμπιστοσύνη.

      ὙΓ. Μήν σᾶς μαγεύουν οἱ σειρῆνες. . .

     • Φιλιππος avatar
      Φιλιππος @ Dexi Extrem 07/03/2012 10:31:05

      Εσυ γραφεις για γιατρους και επεμβασεις οπως καποιοι αλλοι με τους γυψους.

     • ΝΑΥΤΗΣ avatar
      ΝΑΥΤΗΣ @ Dexi Extrem 07/03/2012 10:42:21

      Καταπληκτική ατμόσφαιρα!
      Με γεμίσατε αισιοδοξία !
      Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε τον λαό να παρακαλάει τους Γερμαναράδες να μας σώσουν !
      Και πάντως δεν είμαστε πρόβατα να μας "μαζέψει" κάποιο κόμμα...
      Τόσα χρόνια οι "σταθερές κυβερνήσεις" μας έφτασαν εδώ που είμαστε.
      Τόση υπεροψία ???

     • Dexi Extrem avatar
      Dexi Extrem @ ΝΑΥΤΗΣ 07/03/2012 10:46:15

      Κάποιοι παρακαλάνε να τους μαζέψουνε. Ξέρεις κάτι προβατάκια με τρίχα λύκου. Δεν εννοώ πάντως τους απλούς ανθρώπους.

     • ΝΑΥΤΗΣ avatar
      ΝΑΥΤΗΣ @ Dexi Extrem 07/03/2012 11:37:15

      Σιγά μην σας παρακαλέσουμε κιόλας, αλαζόνες !

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ ΝΑΥΤΗΣ 07/03/2012 10:48:20

      αυτή δυστυχώς είναι η υπεροψία της εξουσίας που νομίζουν οτι έρχεται!
      πόσο πλανώνται!
      τα πρόβατα εδώ και καιρό αυτομόλησαν!

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Κατερινα 07/03/2012 18:35:13

      Κατερίνα,

      ". . .πλανώνται!"

      Ὀρθογραφία, ὀρθογρφία!

    • GO avatar
     GO @ Dexi Extrem 07/03/2012 10:11:47

     ΄Ελεος βρε σύντροφε.
     Δεν καταλαβαίνεις ότι απωθείς;

  • Φιλιππος avatar
   Φιλιππος @ Dexi Extrem 07/03/2012 09:57:33

   Η μονη ενδεδειγμενη λυση ειναι η περιφανεια και η αξιοπρεπεια των Ελληνων και οχι η ικανοποιηση της αλαζονειας καποιων.

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Dexi Extrem 07/03/2012 12:25:55

   Aγαπητέ Dexi extrem, εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου για αυτό που λες :

   ¨Είναι πράγματι τραγικό την ώρα που ο ασθενής πεθαίνει οι γιατροί του να μαλώνουν για το αν θα εφαρμόσουν την πεπατημένη ή εάν υπάρχει κάποια άλλη λύση. Γι’αυτό θεωρώ τη συζήτηση περί συγκεκριμενοποίησης των κυβερνητικών προτάσεων Σαμαρά προσχηματική και δόλια.¨
   Για το ¨δόλια¨ θα κρατούσα όμως επιφυλάξεις , όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε για την ορθότητα των απόψεών μας, για την βιασύνη μας που μας κάνει να μην ιεραρχούμε τα πράγματα σωστά.
   Σου δίνω μεγάλο δίκιο για τις ¨προτεραιότητες¨, όπως τις θέτεις.
   Μέχρι τις 9 Μαρτίου, η χώρα κρέμεται από μια κλωστή , περιμένοντας την έκβαση του PSI. Όλων μας η αγωνία είναι μεγάλη , για την έκβαση αυτή.
   Δεν είναι καλό ούτε για τον Σαμαρά, ούτε για την ΝΔ, ο κόσμος της ΝΔ να αναλωθεί αυτήν την ώρα σε γκρίνια και μιζέρια.
   Σε δεύτερο χρόνο και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αν γίνουν εκλογές γιατί κι΄αυτό διακυβεύεται σήμερα, είναι σίγουρο ότι ο Α.Σαμαράς και το πρόγραμμά του θα παρουσιάσει και θα το αναλύσει, και την όλη στάση του θα εξηγήσει γιατί δυστυχώς ακόμη δεν την έχουμε καταλάβει και το στελεχιακό δυναμικό θ΄ανανεώσει μέσα στα ψηφοδέλτια.
   Ο Σαμαράς δεν έχει πάρει ανάσα, έκανε 3 ταξίδια (όχι αναψυχής), σε Ισραήλ, Ρωσία, Κύπρο και ετοιμάζεται για Κίνα, ΗΠΑ, Ισπανία κλπ, διαπραγματεύτηκε μέχρις εσχάτων για το μνημόνιο2 και την δανειακή, ενω εργάζεται ¨αφανώς¨ για πολλά θέματα που ούτε καν περνάνε απ΄το μυαλό μας και παράλληλα προετοιμάζει την κάθοδό του στις εκλογές.
   Αυτό που είναι σίγουρο και δεν χωράει καμμία αμφισβήτηση είναι η ¨πρόθεση¨ του Σαμαρά, το ¨πατριωτικό ¨του ανάστημα , στοιχεία που σε κάνουν να τον ¨εμπιστευτείς¨ ... έτσι απλά.

   • arkebouzio avatar
    arkebouzio @ Απλή σκέψη 07/03/2012 13:15:00

    !!!!
    Τα ίδια έλεγε ο ΓΑΠ πως δήθεν έκανε.
    Καμμία διαφορά από την στιγμή που και οι δυο τους ψηφίζουν μνημόνια και δανειακές.
    8% ο ένας , 10 ο άλλος να πάνε για βρούβες.

    • Απλή σκέψη avatar
     Απλή σκέψη @ arkebouzio 07/03/2012 13:26:10

     Μπερδεύεις το σώβρακο με τη γραβάτα. Αν δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις, κάνε περισσότερη προσπάθεια.

     • arkebouzio avatar
      arkebouzio @ Απλή σκέψη 07/03/2012 14:17:18

      Το ποιος μπερδεύει τί το αποδεικνύουν τα κείμενα που υπέγραψαν αμφότεροι.
      Δεν με απασχολούν οι υποτιθέμενες καλές τους προθέσεις, με νοιάζει αποκλειστικά και μόνο , τα αποτελέσματα που έφεραν:
      Παπαδήμος
      Χαράτσια
      Μισθοί και συντάξεις 300 ευρώ.
      Παραχώρηση εθνικού πλούτου και ιδιωτικών περιουσιών στον Ράιχνεμπαχ.

      Όπως είχε πει ο Δάντης, ο δρόμος προς την κόλαση (και του ΔΝΤ) είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.
      Στην κόλαση αυτή αποτεφρώνονται ομοίως , σώβρακα και γραβάτες.

     • Απλή σκέψη avatar
      Απλή σκέψη @ arkebouzio 07/03/2012 14:36:48

      Kαλά είναι το ίδιο ο Σαμαράς που πάει να συμαζέψει τ΄ασυμάζευτα και ίδιο ο Γαπ, που με το ¨μαγειρεμένο¨ έλλειμα, με τον ¨διεφθαρμένο¨λαό και με το πιστόλι στο τραπέζι, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου , μπάζοντας μέσα στη χώρα το ΔΝΤ, τους Ράϊνχεμπαχ ... τη σάρα τη μάρα και το κακό συναπάντημα;
      Αν δεν τα διακρίνεις αυτά, άστο καλύτερα, δεν παλεύεται το θέμα σου με περαιτέρω διάλογο.

     • arkebouzio avatar
      arkebouzio @ Απλή σκέψη 07/03/2012 14:47:18

      Στα αποτελέσματα που επιφέρουν είναι ακριβώς πανομοιότυποι.
      Δεν με απασχολούν τα ψεύδη τους, ούτε οι δικαιολογίες που επικαλούνται για να αιτιολογήσουν τα Μνημόνια.
      Αν νομίζεις ότι μαζεύονται τ ασυμμάζευτα με PSI που διαλύει τα ασφαλιστικά ταμεία και πριμοδοτεί τις τράπεζες,τότε μάλλον δεν έχεις ιδέα τι υπογράφτηκε πριν λίγες μέρες.

     • Απλή σκέψη avatar
      Απλή σκέψη @ arkebouzio 07/03/2012 15:11:09

      ε τότε ας τα συμαζέψει η Παπαρήγα , ο Κουβέλης, Ο Τσίπρας, ο Καρατζαφέρης ....

     • arkebouzio avatar
      arkebouzio @ arkebouzio 07/03/2012 15:47:46

      Δεν ξέρω αν και ποιός από αυτούς που αναφέρεις μπορεί να κάνει κάτι. Είμαι πάντως 100% βέβαιος πως όσοι ψήφισαν τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων δεν μπορούν να παριστάνουν τους σωτήρες.

     • Heaven avatar
      Heaven @ Απλή σκέψη 07/03/2012 14:57:49

      δυστυχώς απλή σκέψη, δεν πείθουμε πια!
      δεν αρέσουμε πιά...

     • Απλή σκέψη avatar
      Απλή σκέψη @ Heaven 07/03/2012 15:07:40

      σ΄όποιους αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε ...
      Αυτό θα κριθεί στις εκλογές.

     • Heaven avatar
      Heaven @ Heaven 07/03/2012 15:15:34

      είναι πολύ κρίμα οτι τελικά δεν θα μπορέσουμε!
      και είχαμε αρχίσει τόσο καλα!!!!

     • arkebouzio avatar
      arkebouzio @ Heaven 07/03/2012 15:51:47

      Heaven

      ήμουν δυνάμει ψηφοφόρος του Σαμαρά προσωπικώς, όχι της ΝΔ. Τώρα πιά ούτε γι αστείο.

 17. fat cow avatar
  fat cow 07/03/2012 09:49:53

  Ναι αλλά τι νόημα έχει τώρα να κλαψουρίζετε μετά το ναι σε όλα και την δεσμευτική επιστολή. Ή θα πείτε ότι η επιλογή του αρχηγού σας είναι λάθος, ή θα σωπάσετε και θα κάνετε ότι δεν θυμάστε.

  Τι την θέλει την αυτοδυναμία η ΝΔ; Για να εφαρμόσει μόνη της το μνημόνιο 2 και να έχει την τύχη του Πασοκ;

  • juliet avatar
   juliet @ fat cow 07/03/2012 10:01:26

   Ενώ το Πασοκ με το λεφτά υπάρχουν πήρε αυτοδυναμία και έκανε το ντιλ μόνο του για να σε δέσει χειροπόδαρα,ξύπνα φίλε .Αλλά ξέρουμε δύομισυ χρόνια υποταγής, εξαθλείωσης και με όλα τα δεινά αρκεί να μη κυβερνήσει η δεξιά.Το ΚΚΕ θα κρατικοποιήσει και θα στέκεσαι στην ουρά για το επίδομα αν αυτό θες, ψήφισε το.

   • fat cow avatar
    fat cow @ juliet 07/03/2012 11:48:22

    Καρμπόν με το Πασοκ και η επιχειρηματολογία της ΝΔ: Θα βρώ έσοδα να μηδενίσω το έλλειμμα, δεν ψηφίζω το θανατηφόρο μείγμα, Ζάπεια 1και 2, δεν υπογράφω είναι ατιμωτικό... Και ύστερα: ατιμάστηκα για το καλό του λαού, για να βρίσκουν οι μάνες γάλα για τα βρέφη στα ράφια των SM. Συγγνώμη αλλά θα πρέπει οι κομματάρχες των "κομμάτων εξουσίας" να θεωρούν τους πάντες τετράποδα που άγονται και φέρονται και μασάνε ότι τους σερβίρουν.

    Το ΚΚΕ το αναφέρεις για να μας τρομάξεις με τον κομμουνιστικό κίνδυνο;

    • juliet avatar
     juliet @ fat cow 07/03/2012 12:19:54

     Οχι, δεν σε φοβίζω άλλοστε γιατί ;αλλά τόσα χρόνια συσκοτισμού των ανατολικών χωρών δεν είναι παράδειγμα προς αποφυγή;Ο κίνδυνος ενός ξεδοντιασμένου και γέρικου λύκου δεν είναι καλό θέαμα ,είναι λυπηρό.Και για σκέψου ,θα πρέπει πάντα να υπάρχεi μια ταμπέλα ,λες και η ανάπτυξη και η ευημερία είναι προνόμια των αριστερών,σοσιαλιστών,δεξιών.Η ανάπτυξη σε καιρούς που χάνονται τα πάντα είναι στα χέρια πατριωτών .Τα φάρμακα στο γέροντα ,το γάλα στο παιδί ,η δουλειά στο νέο δεν είναι προνόμια, είναι δικαίωμα στην αξιοπρέπεια .Αυτά δεν σου τα εξασφαλίζουν κομματικά κάγκελα αλλά ανοιχτά μυαλά και άνθρωποι που δεν ντρέπονται να βάλλουν την Πατρίδα τους πάνω απ΄όλα.

     • fat cow avatar
      fat cow @ juliet 07/03/2012 12:47:44

      "Βάζω την πατρίδα πάνω από όλα" σημαίνει ότι δεν υπογράφω τίποτε που υπονομεύει τα κυριαρχικά δκαιώματά της, παραβιάζει το σύνταγμα και καταστρέφει μακροπρόθεσμα την οικονομία. Με την δική σου λογική δεν θα είμαστε τώρα ανεξάρτητο κράτος.

     • juliet avatar
      juliet @ fat cow 07/03/2012 13:15:59

      Mε τη δική μου λογική ,δεν θα υπήρχαν άνθρωποι που μόλις τους έλεγαν λεφτά υπάρχουν θα έτρεχαν σαν μάζες να στηθούν στην ουρά να πάρουν.Δεν θα υπήρχαν άνθρωποι που θα έλεγαν ο κόπος του εργάτη ,χωρίς να σκεφτούν και τα κόστη του επιχειρηματία.
      Δεν θα υπήρχαν άνθρωποι που όταν αναλάβουν εξουσίες ξεχνάνε.Δεν θα υπήρχαν άνθρωποι που λασπολογούν για να επιβιώσουν αλλά θα υπήρχε κοινωνία με ισοτιμία και ισονομία.Θα υπήρχαν άνθρωποι που χαίρονται γιατί το παιδί του γείτονα είναι έξυπνο,γιατί ο διπλανός προοδεύει ,γιατί θα έχει καρδία ,γιατί θα μπορεί να δώσει ένα χάδι όπου το χρειάζονται χωρίς να τον δούνε αλλά γιατί το πιστεύει.
      Οταν είσαι ελεύθερος θέλεις τα πάντα να είναι ωραία και χωρίς ταμπέλες.Αλλά αν οι περιστάσεις το επιβάλλουν σκύβεις αλλά για λίγο ,ανασυντάσεις τις δυνάμεις σου ,τους στρατιώτες σου και κτυπάς φανερά ή ύπουλα .Ανθρωπος χωρίς πατρίδα είναι ένα σύννεφο που θα διαλυθεί ,θα δημιουργήσει μια οπτασία και μετά τέλος.

     • fat cow avatar
      fat cow @ juliet 07/03/2012 13:52:49

      Κοινωνία αγγέλων δεν υπήρξε ποτέ και θα ήταν σκέτη κόλαση. Οι ηττοπαθείς πολιτικοί όμως διαπλάθουν ηττοπαθείς πολίτες. Ο λαός συνειδητοποιεί τις δυνατότητες του και βρίσκει δυνάμεις που μέχρι τότε ήταν λανθάνουσες όταν κληθεί να υπερασπιστεί κάποια αναφέρετα δικαιώματα. Ο πολιτικός έχει και ρόλο διαπαιδαγώγησης των λαϊκών μαζών. Αλλιώς είναι διαχειριστής και υπάλληλος συμφερόντων. Αυτοί που υπέγραψαν τα μνημόνια και έστειλαν τις επιστολές υποτέλειας παραιτήθηκαν από το διακαίωμα άσκησης εθνικής πολιτικής. Το αν θα κυβερνήσουν μόνοι τους, ή θα συγκυβερνήσουν είναι λεπτομέρεια. Τα άλλα που λένε εκεί στην ΝΔ είναι απλώς αστειότητες. Με το ένα χέρι υπογράφουν νόμους και εφαρμοστικά νομοσχέδια, και με το άλλο χέρι κουνούν το δάχτυλο σε αυτούς που τα υπέγραψαν! Ευτυχώς τώρα που υπάρχει και ο ευτραφής Βενιζέλος και οι υπουργοί της ΝΔ κρύβονται πίσω του και στρουθοκαμηλίζουν. Φαντάσου να κυβερνήσουν αυτοδύναμα και να μην έχουν που να κρυφτούν μετά από λίγους μήνες.

 18. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 07/03/2012 09:53:31

  Αυτο που βγαινει ακομα και τωρα απο Ευρωπαιους αξιωματουχους ειναι οτι τυχων χρεοκοπια της Ελλαδας θα κοστισει τουλαχιστον ενα τρις και θα καταρευσουν Ισπανια και Ιταλια.Αρα ενα μικρο εστω περιθωριο διαπραγματευσης υπαρχει ακομα και σημερα ποσο δε μαλλον τον Δεκεμβριο και τον Ιανουαριο που εσπευσαν ολοι μα ολοι να τα υπογραψουν ολα χωρις να αρθρωσουν κουβεντα,ενω δυο χρονια μας ειχαν ζαλισει για την αναγκαιοτητα της διαπραγματευσης.Τα Ζαπειο 1 και 2 εγιναν μνημονιο 1,2 και γιατι οχι και 3 αν ειναι να διαχειρηστουμε εμεις την κριση μαζι με τους υποστηριχτες μας.

 19. franc avatar
  franc 07/03/2012 09:56:18

  Πέστα Ιεροφάντη Χρυσόστομε,
  Γιατί όταν βάζω εγώ αυτά τα ερωτήματα και αρχίζω να ψάχνω κατα Τσίπρα μερια κάτι νέοι εδώ μέσα μου το παίζουν δεξιoί και θα μ' αφήσουν απ' έξω απ' το πανηγύρι που ετοιμάζουν αυτοί με τον Αβραμόπουλο...

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ franc 07/03/2012 11:21:00

   δυστυχώς εσάς δεν σας υπολογίζουν πια!
   ίσως εχουν τόσους πολλους καινούριους που ξαφνικα προέκυψαν, που όλοι εμείς τους είμαστε περιττοί!
   τρομακτική αλαζονεία λίγο πριν την εξουσία!!

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Κατερινα 07/03/2012 13:56:34

    "τρομακτική αλαζονεία λίγο πριν την εξουσία!!"

    Ἐξ᾿ ἱδίων κρίνεις τά ἀλλότροια;;;;

    • Κατερινα avatar
     Κατερινα @ Φωτεινή 07/03/2012 15:00:50

     ρε Φωτεινούλα, αφού δεν ψηφίζεις, γιατί μας ζαλίζεις το κεφάλι;
     (την ορθογραφία Φωτεινούλα, την ορθογραφία!!)

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Κατερινα 07/03/2012 16:49:48

      Κατερινούλα,

      Oops, sorry "ἀλλότρια".

      Ἄν μοῦ ἔδινε δικαίωμα ψήφου τό γιωργουλάκη στήν ἀλλοδαπή, θά τό εἶχα αὐτό τό δικαίωμα. In any event, ἔχω μανούλα, πατερούλη, ἀδελφούλα καί ἄλλα σέ λα, καί λη πού ψηφίζουν γιά μένα!

      Καί ποῦ εἶσαι, Κατερινούλα, παρ ὅλη τήν 40χρονη διαμονή μου στό ἐξωτερικό, my spelling ain't that bad! Σέ προσκαλῶ σέ ἀναμέτρηση πολυτονικῆς ὀρθογραφίας, smart a . . .s!

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ Φωτεινή 07/03/2012 17:52:11

      να την εκατοστήσεις την διαμονή Φωτεινούλα μου!

      και από βρίσιμο, το κατέχουμε το σπορ, τουλάχιστον στα αγγλικά!
      αντε και σ' ανώτερα!

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Κατερινα 07/03/2012 18:53:05

      Κατερινούλα,

      Μπᾶ ἐπιστρέφω, ἔχω ἀγοράσει ρετιρέ στήν Κηφησιά.

      Πάντως εὐχαριστῶ γιά τίς εὐχές σου! :lol:

     • Μπαμπης avatar
      Μπαμπης @ Φωτεινή 07/03/2012 19:36:31

      Εκεί ψηλά από το ρετιρέ στην καθημαγμένη Κηφισιά απλώστε και κανένα αυτί στον κόσμο που βαρυγκομά και έχει γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι το πολυτονικό μιας και ως γνωστόν οι δασείες δε γεμίζουν τα στομάχια.Αν έκανα ορθογραφικό λάθος δε δίνω δεκάρα τσακιστή,με ενδιαφέρει η πολιτική ορθογραφία που στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο από τον καιρό των κοτζαμπάσιδων.

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ Φωτεινή 07/03/2012 22:58:40

      σε καλή μεριά Φωτεινούλα η μπάζα. Και όταν μας βλεπεις από εκει τα ψηλά, συμπονα μας και λίγο τον λαουτζικο!!!

     • m.s avatar
      m.s @ Φωτεινή 08/03/2012 09:10:20

      και αν έχεις πολλούς αριστερούς γείτονες μην απορήσεις , στο σωστό μέρος είσαι.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Φωτεινή 08/03/2012 10:37:27

      Κατερινούλα,

      Τ᾿ ἀγαθά κόποις κτῶνται. . . ἄν ἔλαβες Ἑλληνική Παιδεία!

      Μπάμπη,

      Κάνω τήν δική μου ἀντίσταση. . .ἐπιμένω ἘΛΛΗΝΙΚΑ μέ δασεῖες!

      m.s.,

      !!!!!!!!!!!!!!

 20. nikos avatar
  nikos 07/03/2012 09:59:08

  Η κινηματικού χαρακτήρα απαίτηση του κόσμου για ριζική και πραγματική ανανέωση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.Ας το λάβει σοβαρά υπόψιν του ο πρόεδρος και να μην ξεχάσει ποτέ ότι την εκλογή του την οφείλει στον απλό στρατιώτη της παράταξης και μόνο σ΄αυτόν και όχι στο πολιτικό κατεστημένο των βουλευτών.Είχε εκείνη η εκλογή επίσης χαρακτήρα κινηματικό.Μην τολμήσετε εκεί στη Συγγρού και δεν λάβετε κλίμα από τον λαό,χαθήκατε εσείς-λίγο με ενδιαφέρει-χάθηκε όμως και η πατρίδα και είναι πολύ βαρύ φορτίο για να το αντέξετε οι περισσότεροι από εσάς πλην φωτεινών εξαιρέσεων,άξεστοι ανίκανοι εξουσιολάγνοι.

 21. μαρια τσωνη avatar
  μαρια τσωνη 07/03/2012 10:17:01

  Το καλύτερο ,πάντως για την ΝΔ θα ηταν να μην πάει σε εκλογές τώρα.Εάν δεν πάρει αυτοδυναμία-πράγμα δύσκολο-με οποιαδήποτε συνεργασία θα κάνουν τον Σαμαρά να καταρρευσει ,οχι πιθανόν τα συνεργαζόμενα κόμματα,σε επίπεδο κεντρικής κυβερνησης ,αλλά τα συνδικάτα τους και διάφορες άλλες ομάδες πίεσης.Κατά την γνώμη μου ,πρέπει να πάρει το χρόνο μεχρι την κανονική ημερομηνία των εκλογών και να κτίσει με αλήθειες και όραμα την σίγουρη αυτοδυναμία.
  Εαν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει απο τις εκλογές ,που θα γινουν ,οπως λένε Απριλιο,Μαιο τότε δίνουν τον χρόνο σε άλλα κόμματα ,που πιθανως να γίνουν μεχρι τότε να διεκδικήσουν την εξουσία,ισως και με επιτυχία.

  • Μπαμπης avatar
   Μπαμπης @ μαρια τσωνη 07/03/2012 16:28:34

   Οχι κυρία μου εκλογές εχθές.Δε γίνεται να παραμεινει η χώρα στην πιο κρίσημη στιγμή της ιστορίας της με κυβέρνηση ενός κόμματος που δημοσκοπικά δεν υπάρχει και ξεκατινιάζεται για τον επόμενο αρχηγό του,με άλλο κομμα που δε θέλει να είναι στην κυβέρνηση και κάνει αντιπολίτευση,δεν προσφέρει στελέχη σε ανασχηματισμό και έναν πρωθυπουργό που δεν μας κάνει γιατί είναι τραπεζίτης,λαμόγιο,δεν εκλέχτηκε από το Λαό.Εκλογές ή η Νέα Δημοκρατία θα βρει το θάρρος να κυβερνήσει στο βαθμό που της αναλογεί.Μη μου πέιτε πως αν θέλει ο Σαμαράς να ασκήσει περισσότερη εξουσία στην υφιστάμενη κυβέρνηση δε μπορεί να το πετύχει.Εκτός κι αν θέλετε να σέρνεται η χώρα με κυβέρνηση της πλάκας στην άκρη του γκρεμού για να μην έχει απώλειες το κόμμα.

 22. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 07/03/2012 10:21:29

  Το μόνο "απαλλακτικό" που διακρίνω για τη ΝΔ, είναι το ότι ο πολιτικός χρόνος έχει γίνει τόσο πυκνός και οι μεταβολές είναι τόσο συνεχείς και ραγδαίες, οπότε το οποιοδήποτε πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να αναθεωρείται σε σχεδόν καθημερινή βάση.
  Συνεπώς συμφωνώ μεν με το άρθρο για διατύπωση ξεκάθαρων θέσεων σε κάποιους τομείς (εδώ θα εστιάσω περισσότερο στα εθνικά για τα οποία υπάρχει μία, κατά την άποψή μου, περίεργη ατονία), στα οικονομικά όμως το ζήτημα είναι αρκετά πιο πολύπλοκο.
  Όσον αφορα στο ζήτημα των προσώπων, εδώ όντως θα πρέπει να ξεφορτωθούμε κάποιους καρεκλοκένταυρους, το ζήτημα όμως είναι πάλι το πώς και το ποιοί θα είναι οι αντικαταστάτες. Μην ξεχνάμε ότι οι σοβαροί άνθρωποι που θεωρούμε ότι μπορούν να προσφέρουν, αυτή τη στιγμή αγκομαχούν για να επιβιώσουν και πιθανώς δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα (όχι τη διάθεση), να ασχοληθούν αποτελεσματικά, αφού έχουν πρώτιστα να αντιμετωπίσουν το βιοποριστικό τους. Μόνη λύση που βλέπω είναι η εξής, αν θέλετε να προσφέρετε στείλτε βιογραφικά στη Συγγρού, δηλώστε συμμετοχή, δηλώστε παρόντες, στείλτε προτάσεις.
  Αν δεν τα λάβουν υπόψη, κακό του κεφαλιού τους, εμείς οφείλουμε να προσπαθήσουμε, αυτοί οφείλουν να μας σεβαστούν.

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ Κώστας Χ. 07/03/2012 12:27:47

   Γενικά συμφωνώ.
   Σιγά όμως μην ζητήσουμε αξιολόγηση από κάποια δεξιά εξτρεμ...
   Εχουμε και αξιοπρέπεια, τόσα χρόνια δεν φιλήσαμε κατουρημένες ποδιές θα το κάνουμε τώρα ?
   Το τι πρέπει να γίνει το περιγράφει ο ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ περίφημα !
   Αν είναι να γίνει του...ΠΑΣΟΚ καλύτερα να βουλιάξουμε !

 23. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 07/03/2012 10:24:22

  Η ΝΔ θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία με την παρακάτω χρυσή πατριωτική ενδεκάδα:

  1)Μαριέττα Γιαννάκου
  2)Κυριάκος Μητσοτάκης
  3)Κωστής Χατζηδάκης
  4)Άρης Σπηλιωτόπουλος
  5)Ευάγγελος Αντώναρος
  6)Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
  7)Δημήτρης Αβραμόπουλος
  8)Δένδιας Νίκος
  9)Λαμπρόπουλος Ιωάννης
  10)Σταϊκούρας Χρήστος
  και
  11) Τραγάκης Ιωάννης (ή αλλιώς πολίτικος κεφτές)

 24. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 07/03/2012 10:33:47

  Από το ''δε συναινώ στο λάθος'' στο ''αναπόφευκτον'' της συναίνεσης....
  Το ''αναπόφευκτον'' στην πολιτική οριοθετεί την αυτοκατάργησή της.
  Αναπόφευκτη η συντριβή....

 25. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/03/2012 11:06:28

  Αγαπητέ Γιώργο, η βάση τιμά τα στελέχη;

 26. parsifal avatar
  parsifal 07/03/2012 11:10:01

  Ιεροφάντη εβαλες τις τελείες επάνω στα ιώτα οπως λέμε στα γαλλικά. Αλλά δεν γίνεσαι αντιληπτός απο φανατισμένους ρεβανσιστές που βλέπουν ακριβώς αυτό που επισημαίνεις : Το Κόμμα, οχι το Εθνος...
  "Ας γίνωμε γκουβέρνο και βλέπομε !" Το βλέπομε είναι ακριβώς οτι γράφει το μνημόνιο, θα επιστρατευθούν τα διλήματα της Καθημερινής και των Μανδραβέληδων περί "οπισθοδρομήσεως η προόδου" - επάνω απο κοινωνικά συντρίμμια - και στο βάθος μια παραδοσιακή αντίληψη "καβάντζας" για τους "δικούς μας", αφού θα διωχθούν οι αλλοι ! Ε κάτι θα μείνει για ξεκοκάλισμα εάν ξηλωθεί το "κράτος του ΠΑΣΟΚ" !
  Ομως ο κόσμος το ξέρει, το διαισθάνεται στα υπουργεία και στις υπηρεσίες οπου πνέει ανεμος "εκδίκησης" και παλινορθώσεως και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του στις εκλογές (εάν και οταν...) Η παρουσία τύπων οπως ο "εξτρέμ" σχολιαστής παραπάνω μόνο ζημιά προκαλεί στον Σαμαρά και δουλεύει για το ΠΑΣΟΚ, για την αριστερά, για οποιον αρνείται να δεχθεί την επανάληψη του κυνηγιού μαγισσών που εξαπέλυσε ο Μητσοτάκης το 89.
  Οσο για την ανάπτυξη, η κοινωνική συγκρότηση της ελληνικής "δεξιάς" εγγυάται τις συνταγές : Οικοδομή, επέκταση σχεδίων πόλεως, εμπόριο και μεταπραττισμός...
  ΑΟΖ, πετρέλαια, αυτάρκεια στην αγροτική παραγωγή, ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας, ενίσχυση των κλάδων τεχνολογίας... ακουσες κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ? Εγώ ακουσα τον κ. Αβραμόπουλο να "εγγυάται" τις "δεσμεύσεις" των κκ Τσοχατζόπουλου κλπ, γνωρίζω οτι οσοι εφαγαν εκατομύρια για μηδέποτε ολοκληρωθέντα προγράμματα υψηλής τεχνολογίας μπαινοβγαίνουν στον Χολαργό και οι εταιρείες που εχουν κάτι να παρουσιάσουν εγχώριο, ρηξικέλευθο, χειμάζουν...

  • factorx avatar
   factorx @ parsifal 07/03/2012 12:33:20

   Με συγχωρείς, αλλά ο "εξτρέμ" σχολιαστής δεν μπορεί να εκφράζεται; Και τις είδους πρακτική είναι αυτή να ταυτίζουμε τον όποιον σχολιαστή που δεν μας αρέσει με την Συγγρού;

   • ΝΑΥΤΗΣ avatar
    ΝΑΥΤΗΣ @ factorx 07/03/2012 13:03:01

    Φυσικά και μπορεί να εκφράζεται ο καθένας.
    Ολοι όμως κρίνονται, όπως και οι κρίνοντες...

 27. Heaven avatar
  Heaven 07/03/2012 11:18:10

  ανεξάρτητα απο την κομματική φανατίλα κάποιων που μόνο απώθηση ψηφοφόρων προκαλούν, το τελειωτικό κτύπημα για τη ΝΔ θα είναι η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων!
  εδώ θα είμαστε και θα το δείτε!
  με Παυλόπουλο, Σπηλιωτόπουλο, Αντώναρο, Σιούφα, Βαρβιτσιώτη, Λυκουρέντζο και όλα τα υπόλοιπα μπουμπούκια δεν πάμε δυστυχώς πουθενα!!!

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ Heaven 07/03/2012 11:35:02

   Για πες ένα όνομα εσύ.

   • φριξος avatar
    φριξος @ Dexi Extrem 07/03/2012 11:44:10

    Μάκης Κρόταλος

   • μαρια τσωνη avatar
    μαρια τσωνη @ Dexi Extrem 07/03/2012 11:55:16

    Μανος
    Ανδριανολπουλος
    Ξαφας
    Παπαδοπουλος
    Λαζαριδης
    και ολοι αυτοι που δεν ντρεπονται να λενε την αληθεια για τις πολιτικες ,που θα ακολουθησουν.
    Ολα τα μεσοβεζικα,σπρωχνουν το κοσμο στα φληναφληματα της αριστερας και στα υβριδια της

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Heaven 07/03/2012 11:50:36

   τον πρώτο πληθυντικό να τον αφήσεις κατά μέρος. Δύο πράγματα μπορεί να είσαι και μόνο. Ή ένας κοινός προβοκάτορας σε εντεταλμένη υπηρεσία ή υπερβολικά αδαής για να μην καταλαβαίνεις ότι τέτοιου τύπου στάσεις είναι που θα σου-μας φορτώσουν το "εξαγνισμένο" πασόκ για άλλα τόσα χρόνια. Και σε όσους μας κουνάνε και καλά το δάχτυλο λέγοντας ότι φλερτάρουν με τον Τσίπρα και τις λοιπές αριστερές-"προοδευτικές" δυνάμεις...εκτός από τις τσιρίδες-κορόνες-στείρο καταγγελτικό λόγο, έχετε να μας πείτε τι άλλο προτείνουν? Εγκαλείτε το Σαμαρά και τη ΝΔ για υπαναχώρηση, κολοτουμπισμό και "προδοσία" και ταυτίζεστε με ποιόν??? Γιατί το κάνετε γαργάρα ότι 2.5 χρόνια που μίλαγε για ανάπτυξη και τον αγνοούσαν (και πολλές συκοφαντούσαν ορισμένοι), τώρα όλοι μιλάνε για την ανάπτυξη ως την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο εξόδου από την κρίση? Την ίδια εποχή που τον φωνάζατε πατριώτη και στοιχιζόσασταν πίσω του τα έλεγε αυτά...τον κατηγορήσατε μέχρι ότι ανέστησε το Πασόκ λες και εσείς που εμφανίζεστε σήμερα διεκδικώντας το ρόλο του τιμωρού του αρχηγού που σας πρόδωσε δεν πάτε να κάνετε το ίδιο! έλεος!

   • φριξος avatar
    φριξος @ GreekInLux 07/03/2012 12:06:48

    πω πω φανατίλα! Καλά λες... έλεος!!! Έχετε πολύ πλάκα ορισμένοι!!!

    • Heaven avatar
     Heaven @ φριξος 07/03/2012 12:17:02

     Φρίξο, στου κουφού την πόρτα...
     άσε δεν αξίζει τον κόπο.
     γνωστή πρακτική τραμπούκων.
     πέτα λάσπη κάτι θα πιάσει!!
     το αποτέλεσμα ομως των εκλογών ίσως τους ανοίξει τα μάτια.
     το κακό είναι οτι θα μπούμε όλοι μαζί σε τρομακτικές περιπέτειες!

     • GreekInLux avatar
      GreekInLux @ Heaven 07/03/2012 12:34:46

      είναι αυτό τραμπουκισμός? και τη λάσπη που την είδες? ο μόνος που πετάει λάσπη είσαι εσύ μασκαρεμένο μηδενιστικό τρολάκι και όσα μου καταλογίζεις περί πρακτικών σου τα επιστρεφω στο ακέραιο γιατί εσύ ακολουθείς τέτοιες και όχι εγώ.

    • GreekInLux avatar
     GreekInLux @ φριξος 07/03/2012 12:41:57

     είναι φανατισμός να πιστεύεις και ν' ακολουθείς τις ιδέες και την πολιτική ενός κόμματος και ενός ανθρώπου ε? ενώ είναι απόλυτα υγειές να του ρίχνεις το ανάθεμα όταν κάνει αυτό που θεωρείς εσύ στραβοπάτημα και να προσπαθείς να δημιουργήσεις κλίμα με απώτερο σκοπό να παρασύρεις κι άλλους...πολύ ωραία

     • φριξος avatar
      φριξος @ GreekInLux 07/03/2012 13:37:36

      Φανατισμός είναι να δίνεις λευκή επιταγή! Το κλίμα είναι ήδη διαμορφωμένο από τις πράξεις και τις θέσεις του κόμματος... εάν δεν το βλέπεις τότε οδήγησε μαθηματικά σε αυτοκαταστροφή!

     • Heaven avatar
      Heaven @ φριξος 07/03/2012 15:07:09

      ευτυχώς Φριξο που έστω και με ψευδώνυμα, εκτιθέμεθα μεσω διαδικτύου, και μας διαβάζει ο κόσμος για να δει τι αλαζονεία εξουσίας έρχεται. Αν ερθει ποτέ η εξουσία με αυτά που βλέπει ο κόσμος!!

     • GreekInLux avatar
      GreekInLux @ Heaven 07/03/2012 15:35:03

      αλλού ντ΄αλλού...πρώτα με αποκαλείς τραμπούκο και μετά αλαζόνα...ξέχασες να με αποκαλέσεις και φασιστόμουτρο, χουντικό και άλλα τέτοια όμορφα. Όσο για τα περί ψευδωνύμων, τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση οποιουδήποτε τα θελήσει.

   • Φιλιππος avatar
    Φιλιππος @ GreekInLux 07/03/2012 14:07:14

    Παρεπιπτωντος κατεθεσε προταση το ΚΚΕ να καταργηθει το χαρατσι στα ακινητα και ω του θαυματος το αρνηθηκαν τοσο ΠΑΣΟΚ οσο η ΝΔ,αν και αυτοι ειναι το ιδιο πλεον,και το ΛΑΟΣ.Το ποιος εξαγνισε τον ΓΑΠ και οχι το ΠΑΣΟΚ φανηκε απο την υπογραφη του ΑΣ σε οτι χαρτι του εβαλαν μπροστα και το μονο που εκανε ηταν να αποσυρθει απο υην εξεταστικη για την ΕΛΣΤΑΤ κι αυτο σαν αλλοθι για να μας πει μετα τις εκλογες οτι δεν γινεται να εξετασθει το ιδιο αδικημα τη στιγμη που θα εχουν βγει τα πορισματα.Ας βγει εστω και τωρα ο ΑΣ να πει τι πολιτικη θα εφαρμοσει σαν αλλος Ραχοη μετα τις εκλογες και πως θα διαχειριστει τη καμμενη γη που θα αφησουν τα μετρα τις χουντικης συγκυβερνησης.

    • GreekInLux avatar
     GreekInLux @ Φιλιππος 07/03/2012 15:22:33

     το ότι εσύ δεν ακούς τις πολιτικές που έχει προτείνει προς εφαρμογή ο ΑΣ και συνεχίζει να το κάνει δεν σημαίνει ότι αυτό δεν έχει γίνει. Αυτό όμως που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι αντί να στρέφουμε τα βέλη μας στον πραγματικό ένοχο, βιαζόμαστε να δώσουμε το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου σ' έναν άνθρωπο που ελάχιστη ευθύνη φέρει για τη σημερινή κατάσταση και τείνουμε να εξιδανικεύσουμε πολιτικές, τάχατες, πρωτοβουλίες που ξεκινούν με αμφίβολα κίνητρα και διεκδικούν θέση στο πολιτικό σκηνικό αναπτύσσοντας, έστω και όψιμα κάποιες από αυτές, αντιμνημονιακή ρητορική μόνο και μόνο επειδή βλέπουν ότι αυτό έχει την απαραίτητη απήχηση στον κόσμο. Και μ’ αυτά ο κλέφτης και ο ψεύτης δεν θα χαρούν μόνο τον πρώτο χρόνο…

 28. katalytikos avatar
  katalytikos 07/03/2012 11:27:27

  ... μάλλον στη Συγγρού αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να κυβερνήσουν τώρα, διαφορετικά δεν υπάρχει εξήγηση, για την απραξία, αφωνία, κλπ, που εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα!

 29. Θάνος avatar
  Θάνος 07/03/2012 12:45:50

  Αγαπητοί μου διάβασα προσεκτικά το άρθρο καθώς και τα σχόλια που ακολούθησαν, και ξέρετε τι με τρόμαξε πιο πολύ;

  Όχι τόσο για τον αν θα είναι στα ψηφοδέλτια ο Μάκης ή ο Σάκης, ούτε για το αν έχει ξεκάθαρες θέσεις η ΝΔ ή όχι.

  Αυτό που με τρόμαξε πιο πολύ είναι οι απόψεις κάποιου δεξιού εξτρέμ και σκέφτομαι ότι ένας τέτοιος τύπος μπορεί μετά τις εκλογές να βρίσκεται σε μια θέση ευθύνης λόγω του αγώνα που έκανε για το κόμμα.

  Και εγώ σαν πολίτης να βρίσκομαι στηνν ανάγκη του. Κρύος ιδρώτας με λούζει.

  Γιατί αν δεν κατάλαβαν κάποιοι δεν θέλουμε να διώξουμε τους Πρασινοφρουρούς για να τους αντικαταστήσουμε με Μπλεφρουρούς.

  • factorx avatar
   factorx @ Θάνος 07/03/2012 13:04:51

   Να σου πω κι εγώ κάτι. Επειδή δεν μπορείς να πεις τίποτα για το άρθρο, λες για το ...δεξί εξτρέμ για να σπείρεις ζιζάνι. Το δεξι εξτρέμ εκφράζει τις απόψεις σου, όπως κι εσύ τις δικές σου. Πότε θα μάθετε να κάνετε διάλογο;

 30. o deksiow avatar
  o deksiow 07/03/2012 13:02:24

  Ποιο πρόγραμμα θελει να ακουσει ο ελληνας;;
  Να σας πω εγω:
  Οτι ενω ειναι δικηγορος, ιατρος, μηχανικος, θα μπορει να πλουτιζει χωρις να πληρωνει φορους και να κοβει αποδειξεις..
  Οτι θα μπορει να παιρνει 50.000 ευρω επιδοτηση απ' το κρατος για να ανοιξει επιχειρηση σαλιγκαριων και σε 8 μηνες να γινεται καπνος για διακοπες στη χαβαη..
  Οτι ενω ειναι συμβασιουχος τοποθετημενος απο τον Χ βουλευτη, θα μονιμοποιειται κατα παρακαμψη του ΑΣΕΠ...
  Οτι ενω ειναι κομμωτης, το επαγγελμα του θα θεωρειται βαρυ και ανθυγιεινο..
  Οτι ενω ειναι εμπορος, θα μπορει ελευθερα να μην κοβει αποδειξεις...
  Οτι το κλειστο του επαγγελμα δεν θα ανοιξει ποτε...
  Οτι ενω ειναι ανεργος, θα βρει δουλεια ως συμβασιουχος του Δημου, για 3 ωρη αποασχοληση σε 700 ευρω μισθο...
  Οτι θα προσλαμβανεται στα 30 του, και θα βγαινει στα συνταξη του το πολυ στα 50 του...

  Μπορει η ΝΔ να τα υποσχεθει αυτα? Αν ναι, θα δει το ποσοστο της αλλα ΓΑΠ προ του 2009 να εκτινασσεται στο 50%...
  Αυτα λεει ο κουβελης , αυτα ο Τσιπρας, πολλα απο αυτα εφαρμοσε το πασοκ επι 30 χρονια και χρεωκοπησε η χωρα...

  Λετε να θελει να ακουσει ο ελληνας πολιτης, οτι δεν υπαρχει παγκοσμιως αλλος ελευθερος επαγγελματιας που να κλεβει το κρατος συστηματικα? Λετε να θελει να ακουσει οτι για την εκμεταλευση του ορυκτου πλουτου της χωρας πρεπει να παει στη δουλεια στις 7 το πρωι και να φευγει στις 5 το απογευμα, και οχι να αναθεσει τη δουλεια μεσω 200 υπεργολαβων στον πακιστανο λαθρομεταναστη? Λετε να θελει να μαθει οτι πρεπει ολοι να προσλαμβανονται μεσω ΑΣΕΠ και τελος οι συμβασεις στους ΟΤΑ? Λετε να θελει να μαθει οτι πρεπει να απολυθει, αφου ειναι υπεραριθμο προσωπικο στο Δημο ή στον ΟΣΕ ή στη ΔΕΗ, ωστε να προσλαβουμε καμμια νοσοκομα ή γιατρο, γιατι στο νοσοκομειο της πολης ενας παθολογος ειναι υπευθυνος για 40 εμφραγματα ταυτοχρονα?
  ΛΕΤΕ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΖΑΜΠΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ??

  • Ioustinianos avatar
   Ioustinianos @ o deksiow 07/03/2012 14:07:25

   Δηλαδή, τελικά τι προτείνεις φίλε μου. Προτείνεις κάτι διαφορετικό από την τρόικα; Σύμφωνα με τα γραφόμενά σου, όλοι εμείς οι Έλληνες είμαστε ένα μάτσο σκ...., και καλώς ήρθε η τρόικα να μας καθαρίσει.
   Μπράβο ρε φίλε. Ωραίο τσουβάλιασμα. Δύο χρόνια τώρα που η τρόικα κυβερνά, ποιες είναι οι επιτυχίες της; Όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΤΑΙ. Και σε αυτό να σου θυμίσω συμμετέχει πλέον και η ΝΔ, διότι αν και είχε υποσχεθεί ότι απλά θα συμμετέχει στην κυβέρνηση ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ του Παπαδήμου, τελικά συγκυβερνά και ψήφισε όλους τους εφαρμοστικούς νόμους του τελευταίου 10ημέρου, του ΜΗΝΜΟΝΙΟΥ 2.
   Άλλος δρόμος για την Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει. Ο δρόμος που ακολουθούμε σήμερα είναι αυτός της ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗΣ.
   Υπάρχει βέβαια και η άρνηση συμμετοχής σε αυτό το χάλι. Αυτό που υποστήριζε η ΝΔ πριν το Νοέμβριο του 2011 και σήμερα ξεχάστηκε....
   Γιατί;;;;;;

   • anideos avatar
    anideos @ Ioustinianos 07/03/2012 14:40:38

    Αγαπητε με το αυτοκρατορικο ονομα, αν συνφωνεις με αυτα που γραφει ο φιλος πιο πανω, οτι δηλαδη η μεχρι τωρα πορεια μας και τροπος βολεματος εις βαρος ολλων μας δεν μας βγηκε σε καλο αλλα χρεοκοπησε τη χωρα τοτε ειναι ακυρη η ερωτηση.
    Δεν χρειαζεται η Τρο'ι'κα να μας πει πως πρεπει να βαλουμε σε ταξη το κρατος και να μαζεψουμε τα κακως κειμενα.
    Η απαντηση ειναι μια και την εδωσε πιο πανω ο Δεξιος εξετρεμιστης:
    '' ότι τα μέτρα που χρειαζόμαστε είναι συγκεκριμένα και η όποια συζήτηση/αμφισβήτηση περί αυτών είναι χάσιμο χρόνου''

   • o deksios avatar
    o deksios @ Ioustinianos 07/03/2012 15:15:27

    "Δεν χρειαζεται η Τρο’ι’κα να μας πει πως πρεπει να βαλουμε σε ταξη το κρατος και να μαζεψουμε τα κακως κειμενα."
    Αυτο.....

 31. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 07/03/2012 13:18:09

  Εγώ πάντως θέλω να ζητήσω συγγνώμη εάν κατα λάθος μπορεί να προσέβαλα τον οποιοδήποτε. Συνεχίζω πάντως να πιστεύω ότι το ερώτημα του άρθρου είναι κακόβουλο για τη ΝΔ και την Ελλάδα.

  • juliet avatar
   juliet @ Dexi Extrem 07/03/2012 13:29:40

   Mπα,το dexi φταίει ,είναι κόκκινο πανί εξαγριώνει τους ταύρους .

   • νικοςς avatar
    νικοςς @ juliet 07/03/2012 15:28:36

    Mπα,το dexi φταίει ,είναι κόκκινο πανί εξαγριώνει τους ταύρους .

    To dexi άν συμπεριφέρεται σάν dexi κανένα προβλημα....
    Τι dexi άν συμπεριφέρεται σάν aristero είναι πρόβλημα...
    Δηλαδή.................................................................................
    Εργάζεσαι 2 οκτάωρα είσαι ψηλόμισθος-μεγασυνταξιου...
    Εργάζεσαι 1 ωρο & 1 ΄μαύρο΄ είσαι χαμηλομισθος κ.λ.π.

    Αντε να βρείς άκρη..

  • factorx avatar
   factorx @ Dexi Extrem 07/03/2012 13:31:50

   Και για την Συνωμοσία του Σύμπαντος

 32. Tassos avatar
  Tassos 07/03/2012 13:21:39

  Δεξί εξτρέμ τους τσούζεις απ' ότι βλέπωτους καμμενο-συριζοκκέδες που μπαίνουν στο Αντί με προβιά προβάτου προσπαθώντας να σπείρουν ηττοπάθεια.

  • Φιλιππος avatar
   Φιλιππος @ Tassos 07/03/2012 14:41:31

   Εδω καποιοι επεστρεψαν ντυμενοι με προβια αρνιου αυτοι που οσο ηταν εκτος δηλωναν οτι δεν επροκειτο να επιστρεψουν ουτε σαν αρχηγοι του κομματος.

   • Tassos avatar
    Tassos @ Φιλιππος 07/03/2012 19:51:50

    Δεν έχετε συνέλθει ακόμη από την καρπαζιά της Βάσης της ΝΔ ,έτσι? Και που να ξερες ότι τα καλύτερα έρχονται. Μεσήλικας πια, αισθάνομαι πιο κοτσονάτος από τα χρόνια της ΠΟΛ.ΑΝ. Φέρτε μου νεοφιλελεύθερους, καμμενοσυριζοκκέδες να ρίξω καμμιά σφαλιάρα ξανανιώσω.

    • juliet avatar
     juliet @ Tassos 07/03/2012 20:17:27

     Τι μου θύμησες...ήμουνα στους ετεροδημότες έρχεται ένας και μου λέει θέλω εισιτήριο για Θεσ/νίκη,και τον ρωτάω με πλοίο ή λεωφορείο.Με κοιτάει ο άνθρωπος και ρωτάει πάει και πλοίο; κατάλαβα τη κοτσάνα και ξέρεις με τον εγωισμό της νιότης , του λέω του χριστιανού,ναι αλλά δεν υπάρχουν ,συμπληρώθηκαν οι θέσεις!

    • johnny avatar
     johnny @ Tassos 07/03/2012 21:27:08

     Αν το οραμα σου ειναι να γινει η ΝΔ ΠΟΛΑΝ και να γινει παλι δεκανικι του ΠΑΣΟΚ οπως τοτε,εγω δεν θελω να συμμετεχω σ'αυτη τη κατρακυλα.

 33. Θάνος avatar
  Θάνος 07/03/2012 13:36:08

  Aγαπητέ Φάκτορα ευχαριστώ για τα σχόλια σου επι των σχολίων μου, αλλά θα ήθελα να επισημάνω τα εξής.

  Μάλλον αυθαίρετο είναι το συμπέρασμα σου ότι σπείρω ζιζάνια, γιατί όπως μάλλον δεν κατάλαβες ότι εγώ καταδικάζω συγκεκριμένες συμπεριφορές που δυστυχώς έχουν πολλοι δικοί μας.

  Όσο για το αν ξερουμε η όχι να κάνουμε διάλογο δίκιο έχεις δεν ξέρουμε αλλά ευτυχώς που υπάρχουν οι ινστρούκτορες να μας βάζουν στη θέση μας.

  Όσο για το άρθρο τι να πω. Ελπίζω να διαβάζουν ANTINEWS κατά Συγγρού μεριά.

  • factorx avatar
   factorx @ Θάνος 07/03/2012 13:41:56

   Δεν απαντώ στο ...ζιζάνιο περί "ιστρούχτορα" επειδή είπα σήμερα να επιδείξω πολιτικό πολιτισμό. Πρέπει όμως να καταλάβεις ότι εδώ που φτάσαμε νομιμοποιούνται όλοι να εκφράζουν τις απόψεις τους. Γιατι σε λίγο θα μας πουν και να μην υπερασπιζόμαστε τον Σαμαρά.Και δεν εχω καιρό τώρα να το κάνω, αλλά θα δημοσιεύσω μια μέρα τα σχόλια των δήθεν "αντιμνημονιακών" της ΝΔ που κίοβω για να δείτε το επίπεδό τους

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ factorx 07/03/2012 14:21:13

    Φάκτορα,

    Δέν ἦταν προφανές ὅτι αὐτή ἡ ἀνάρτηση τοῦ καθ᾿ ὅλα ἐξαίρετου Ἱεροφάντη θά ἔδινε τροφή γιά full ἐπίθεση σέ ὅσους προσπαθοῦν νά ἀποτρέψουν τήν αὐτοδυναμία;;

    ὙΓ. Ὁ ἈΣ τό εἶπε στήν βουλή--Ἄς μήν μᾶς κουνᾶ τό δάκτυλο ἡ Ἀριστερά.

    • factorx avatar
     factorx @ Φωτεινή 07/03/2012 14:25:52

     ;;; Η αυτοδυναμία δεν κινδυνεύει από τον διάλογο. Από τα παλαιοκομματικά μυαλά κάποιων κινδυνεύει

     • Heaven avatar
      Heaven @ factorx 07/03/2012 15:11:59

      για να δεις Φακτορα ποιός δεν αντέχει το διάλογο!
      προσπάθησαν να φιμώσουν την εποικοδομητική "κριτική" της ανάρτησης χαρακτηριζοντάς την δολια!
      Ντροπη!

      Σ' ευχαριστουμε για την ευρύτητα των αποψεων του σαιτ!

     • μχ avatar
      μχ @ factorx 07/03/2012 20:43:49

      ..... θέλουν να καταργήσουν την έννοια του φυσικού προσώπου και να μας μετατρέψουν σε εταιρείες εξ ου και η υιοθέτηση του αγγλικού δικαίου και η μονή πραγματικά παράδοση που αυτό έχει....η εκδίκαση ναυτιλιακών υποθέσεων

 34. akenaton avatar
  akenaton 07/03/2012 13:37:17

  Ιεροφάντη καλά τα λες. Μερικές παρατηρήσεις:
  1. Το στοίχημα για άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία χάθηκε από το 2009 μέχρι σήμερα. Και είναι η μεγαλύτερη ολιγωρία που χρεώνω στον Αντώνη Σαμαρά. Δε απαλλάχθηκε από την "καμαρίλα", δεν άνοιξε τις Τοπικές Οργανώσεις στην κοινωνία, δεν έκανε Συνέδριο Ιδεολογίας και Θέσεων. Τουλάχιστον δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αυτήν δυστυχώς την κληρονόμησε!
  2. Παραγωγή Πολιτικής, προϋποθέτει τους κατάλληλους ανθρώπους. Ελπίζω να υπάρχουν και περιμένω.
  3. Αλήθειες πρέπει να ειπωθούν. Ακόμη κι αν χάσουμε βραχυπρόθεσμα, θα κερδίσουμε μεσο-μακροπρόθεσμα. Ένα αστικό συντηρητικό Κόμμα δεν μπορεί να πολιτεύεται με "ταξίματα", "χαϊδέματα αφτιών" και τα μάτια στις "κοινωνικές ομάδες πίεσης". Μικρό κι ευέλικτο Κράτος λοιπόν (άρα απολύσεις ΔΥ), δικαιοσύνη στους μισθούς και τις συντάξεις, ελεύθερες κλαδικές ή ατομικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, γκρέμισμα του άθλιου συνδικαλιστοπατερικού συστήματος ΠΑΣΟΚ, ευρεια συνταγματική μεταρρύθμιση με κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, περιορισμό των βουλευτών σε 200, κατάργηση αναδρομικά των βουλευτικών συντάξεων, μείωση όλων των μισθών και αντιμισθιών των πολιτικών 30% τουλάχιστον, καθιέρωση ενός δίκαιου και σταθερού εκλογικού συστήματος, αναμόρφωση του τραπεζικού συστήματος με πρόνοια για τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται λόγω αδυναμίας των δανειοληπτών (εις βάρος των τραπεζών και των μετόχων τους, όχι της κοινωνίας!), αναμόρφωση και απλούστευση του φορολογικού με επιβολή λογικών ποινών αναλόγως του "αδικήματος" που όμως θα ισχύουν άμεσα, κατάργηση του χαρατσιού στις πρώτες κατοικίες μέχρι 100 τ.μ., άνοιγμα (πραγματικό) των κλειστών επαγγελμάτων, στήριξη ενός οργανωμένου και μεταρρυθμισμένου ΕΣΥ, αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων με παράλληλο αυστηρό έλεγχο των αποδεκτών τους (θα έρθουν μία η άλλη πιστεύω), επαναφορά της συνεχούς αξιολόγησης στην Παιδεία με μείωση των Πανεπιστημίων και των ΑΤΕΙ ώστε να εισέρχονται σε αυτά όπως προ του 1981 περίπου το 25-30 % των υποψηφίων, θεσμοθέτηση τεχνικής μεταλυκειακής και λυκειακής εκπαίδευσης, απόδοση ξεκάθαρων εργασιακών δικαιωμάτων σε όλους όσους έχουν κάποια ειδίκευση, διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας μετά από συννενόηση με την Εκκλησία (μάλλον το θέλει η Εκκλησία αυτό), απενοχοποίηση του κέρδους και της επιχειρηματικότητας, εξατομίκευση της χασούρας με αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου ώστε να υπάρχουν κι άλλες ευκαιρίες για όσους ατύχησαν στις επιχειρήσεις τους, εκποίηση των Κρατικών Εταιρειών και μονοπωλίων, άνοιγμα της αγοράς με κρατικό έλεγχο και επίβλεψη, αναλογιστικές μελέτες σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να εκλογικευτούν οι συντάξεις στις δυνατότητές τους, σταδιακή μείωση και κατάργηση των εφάπαξ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με παράλληλη ενθάρρυνση για ιδιωτικές ασφαλίσεις, θεσμοθέτηση ενός συντελεστή ΦΠΑ, με εξαίρεση τα τρόφιμα, το βιβλίο και τον τουρισμό. Αυτές (και άλλες πολλές) θέσεις είναι που περιμένει κανείς να ακούσει από ένα δεξιό, μεταρρυθμιστικό Κόμμα και οι περισσότερες δεν χρειάζονται καν χρήματα παρά μόνον πολιτική βούληση και αγνόηση του πολιτικού κόστους. Τι να την κάνω την αυτοδυναμία αν δεν μπορώ να εφαρμόσω ένα πραγματικά ριζοσπαστικό και ρηξικέλευθο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων; Αν την κατακτήσω με δουλείες και υποσχέσεις; Εϊδαμε που οδηγήθηκε ο ΓΑΠ λόγω των προεκλογικών του πρακτικών. Από κει και πέρα, είναι θέμα των πολιτών να εκτιμήσουν αυτήν την πατριωτική και καθαρή στάση. Αν δεν το κάνουν, κακό του κεφαλιού τους, αλλά η Παράταξη τουλάχιστον θα έχει θέσει υποθήκη για μελλοντική κυριαρχία. Αυτά και συγνώμη αν κούρασα.

  • o deksios avatar
   o deksios @ akenaton 07/03/2012 13:49:36

   Αψογος..

  • nestrom avatar
   nestrom @ akenaton 07/03/2012 15:51:18

   Αυτό φίλε είναι Πρόγραμμα..

  • Μπαμπης avatar
   Μπαμπης @ akenaton 07/03/2012 16:43:49

   Είσαι ωραίος φίλε!Ας μου τα δείξει αυτά ένα κόμμα και θα λιώσω στο τρέξιμο να πείσω τον κόσμο να ψηφίσει!Και υπάρχουν πολλοί εκεί έξω περιμένουν να ακούσουν ένα αληθινό πρόγραμμα κι όχι ρητορικές που χαιδεύουν τα αυτία του σκληρού πυρήνα μόνο!

 35. firiki2010 avatar
  firiki2010 07/03/2012 13:50:27

  1 Οσοι επιμένουν στα περί "κωλοτούμπας" ΝΔ προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι συνθήκες μεταξύ Μαίου 2010 - Νοεμβρίου 2011 άλλαξαν . Επίσης δεν θα διάβασαν καν ή δεν θυμούνται την δήλωση Σαμαρά με την οποία προανήγγειλε την καταψήφιση του μνημονίου 1.
  2 Το μνημόνιο 2 θέτει στόχους και πλαίσια. Οι επί μέρους πολιτικές είναι θέμα της κυβέρνησης. πχ μια αποκρατικοποίηση μπορεί να γίνει έτσι ή αλλιώς.Μπορεί να γίνει κατά τρόπο που θα φέρει έσοδα στο Δημόσιο, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας θα ωφελήσει την κοινωνία ή μπορεί να στηθεί ένα πολύ ωραίο πάρτυ για να φάνε ορισμένοι. Το ίδιο ισχύει για την πάταξη της γραφειοκρατίας, την φοροδιαφυγή, την αναμόρφωση του Δημοσίου κλπ. Επομένως η ΝΔ πρέπει να έχει ήδη σχεδιάσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ δράσεις για όλους τους τομείς και βέβαια γι αυτές τις δράσεις πρέπει προεκλογικά να ενημερώσει τους πολίτες. Δεν ακούω πολλά πράγματα, θέλω να πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει λόγω της στήριξης της στη κυβέρνηση Παπαδήμου κι ότι θα ακούσω προεκλογικά.
  3 Στο θέμα των προσώπων απο τότε που διαβάζω το antinews υπάρχει μια μόνιμη γκρίνια για την ποιότητα των βουλευτών της ΝΔ Ο ένας βρωμάει ο άλλος ξινίζει. Δεν συμμερίζομαι την απαξιωτική στάση πολλών σχολιαστών για την πλειοψηφία των βουλευτών της παράταξης αλλά σε τελευταία ανάλυση υπάρχει σταυρός και το θέμα της ανανέωσης είναι στα χέρια του ψηφοφόρου.
  4 Το κόμμα είναι και παραμένει και οφείλει να παραμείνει πολυσυλλεκτικό. Εκ κατασκευής ο ιδεολογικός χώρος του φιλελευθερισμού στον οποίο κινείται η ΝΔ είναι εξαιρευικά ευρύχωρος. Δεν χωράνε οι πάντες αλλά χωράνε πολλοί περισσότεροι απ΄ όσους σημερα αγκαλιάζει. Η διαρκής προσπάθεια διεύρυνσης -επί τη βάσει κοινότητας απόψεων και στρατηγικών επιλογών και όχι στη βάση ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών και βραχυπρόθεσμων έστω και εκλογικών συμφερόντων- είναι όρος επιβίωσης.

 36. Γιώργος avatar
  Γιώργος 07/03/2012 14:17:37

  Πότε ερωτήθηκε η βάση του κόμματος για την μεταστροφή αυτή της ΝΔ; Σε πολιτικό επίπεδο εγκαταλείπει την φιλελεύθερη ιδεολογία και στρέφεται στον ολοκληρωτισμό με την εισαγωγή του Βορίδη και του Άδωνι και την ταυτόχρονη διαγραφή 21 κεντροδεξιών βουλευτών.
  Σε οικονομικό επίπεδο δε χρειάζονται σχόλια, απλά αναμένουμε μήπως τελικά τηρήσει κάποια απ αυτά που είχε υποσχεθεί.

  • Chris.Chris avatar
   Chris.Chris @ Γιώργος 07/03/2012 14:31:33

   Το κόμμα είναι πολιτικός οργανισμός που ακολουθεί τακτικές και χαράσσει στρατηγικές. Δεν είναι τμήμα marketing και εταιρεία δημοσκοπήσεων.... Ποιος αποφάσισε ότι η ΝΔ πρέπει να έχει μόνο "κεντροδεξιά" στελέχη; Από που προκύπτει ο "ολοκληρωτισμός" των Βορίδη-Άδωνι; Επειδή εστιάζουν στα εθνικά θέματα και έχουν επιχειρήματα; Και οι περίφημοι "κεντροδεξιοί" τι είναι; Εθνομηδενιστές;

 37. Joao avatar
  Joao 07/03/2012 14:24:23

  αρε μεγαλε ΓΑΠ.. μ ενα δημοψηφισμα θα ειχαν τελειωσει ολα.. πιστευει κανεις οτι δεν θα λεγαμε ενα μεγαλο ΟΧΙ..;

  • Νικολαος avatar
   Νικολαος @ Joao 07/03/2012 14:50:55

   Τελικα αποδειχτηκε οτι το δημοψηφισμα ηταν το προσχημα για να μπει στη συγκυβερνηση ο ΑΣ και να χρεωθει το αναθεμα ο ΓΑΠ μιας και εβλεπαν στη ΝΔ οτι με τη πολιτικη που ακολουθουσαν δεν ειχαν ελπιδα για την εξουσια και την διαχειρηση τησ μπισνας του χρεους.

  • Φιλιππος avatar
   Φιλιππος @ Joao 07/03/2012 14:53:23

   Τελικα αποδειχτηκε οτι το δημοψηφισμα ηταν το προσχημα για να μπει στη συγκυβερνηση ο ΑΣ και να χρεωθει το αναθεμα ο ΓΑΠ μιας και εβλεπαν στη ΝΔ οτι με τη πολιτικη που ακολουθουσαν δεν ειχαν ελπιδα για την εξουσια και την διαχειρηση τησ μπισνας του χρεους.

   • Α avatar
    Α @ Φιλιππος 07/03/2012 15:00:02

    Δισδιάστατος είσαι;

    • sawas avatar
     sawas @ Α 07/03/2012 15:53:51

     :-) διχασμένος ή αναποφάσιστος!

     • Heaven avatar
      Heaven @ sawas 07/03/2012 17:57:13

      και Φιλιππος και Ναθαναήλ, συγνώμη Νικόλαος ήθέλα να πω!

 38. nimou avatar
  nimou 07/03/2012 14:37:38

  Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτή την έμμεση αμφισβήτηση σου. Οι πολιτικές είναι ξεκάθαρες πλέον. Και μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί. Ανάλογα σε ποιόν απευθυνόμαστε. Στους δανειστές ή τους αγανακτισμένους. Έτσι από πολιτική γραμμή ξεκαθαρίσαμε και πάμε στα πρόσωπα. Λίγοι σας φαίνονται οι παλιοί. Ξεκινώντας από τους διαγραμμένους που επιστρέφουν. Και μην ακούσω για κατεβασμένα παντελόνια από τους μεν και κολοτούμπες από τον δε. Όχι κακοήθεις. Να σας θυμίσω τον γίγαντα της οικονομίας λέκτορα Σταϊκούρα, τον εφοριακό Βούρτση ή τον κολοσσό Μηταράκη, στα οικονομικά. Για να μην αναφερθώ στον Λαζαρίδη και στον ίδιο τον Σαμαρά και σας στείλω.. Εξωτερική πολιτική. Ανδρέας Ψυχάρης. Αναμπαμ-παπανταμ στο κόμμα. Τον θυμάμαι από την ΜΑ.ΚΙ. Κορυφαίος διπλωμάτης. Καλύτερος και από τον πατέρα του. Εξωτερική πολιτική. Εκεί δεν παιζόμαστε, κυρίως στις διαπραγματεύσεις μας με τους Ισραηλινούς. Βορίδης και Αδωνης. Θα τους ψήσουμε ζωντανούς και θα εξάγουμε σαπούνι. Θέλετε να συνεχίσω; Συνεχίζω με ΦΑΪΛΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΤΗ ( με κεφαλαία) στην Εθνική Πολιτική και στα Ελληνοκουρδικά. Οι συστάσεις εδώ περιττεύουν. Εργασιακά. Νίκος Νικολόπουλος, γίγαντας της εργασίας. Ρωτήστε τους Πατρινούς ποτέ τον θυμόνται τελευταία φορά να δουλεύει. Δεν εννοώ τον κοσμάκη βεβαία. Προστασίας του πολίτη. Τζαβάρας, ακόμα μυρίζουν τα δικαστήρια. Ξέρεται στο παρατσούκλι του αναφέρομαι, αυτό που του έβγαλαν οι πρώην σύντροφοι του στο ΠΑΣΟΚ. Μεταφορών ο Θύμιος Λυμπερόπουλός. Ολοκληρωμένη η πρόταση του για τα ταξί. Κάνουν ότι γουστάρουν στους δρόμους. Η λέξη «ταρίφας» πολιτικοποιείται, ενώ το να παρασύρεις μοτοσικλετιστή και να παραβιάσεις λεωφορειόδρομο, επιβραβεύεται με νέα επιπλέων άδεια κυκλοφορίας. Δικαιοσύνης Βόζεμπερκ. Θα μεταφέρει το υπουργείο δίπλα στο GUCCI. Εκτός αν κάποιος της πει ότι δυτικά της Βουκουρεστίου και ανατολικά του Ευαγγελισμού δεν χρειάζεται διαβατήριο. Είναι και εκεί Ελληνική επικράτεια. Έκτος αν έχω χάσει επεισόδια και αυτή ξέρει καλύτερα. Πολιτισμού, Γερουλάνος. Ο ξάδερφος είναι διαχρονική και διαπαραταξιακή αξία. Μητσοτάκης, ναυτιλίας με σύμβουλο τον Ισίδωρο. Για την σωστή διακίνηση ναυτιλιακών κεφαλαίων. Μουσουρούλιας, υπουργός με αρμοδιότητα αγορανομικών ελέγχων σε νυκτερινά μαγαζιά. Αβραμόπουλος, υγείας, για να συνεχίσει το τεράστιο έργο του που άφησε ημιτελές. Κεδίκογλου υπεύθυνο υπουργό για την μείωση του ΦΠΑ στα ποτά…….
  Εγώ δεν έχω άλλες προτάσεις. Όλα εγώ θα τα σκέφτομαι. Έχω και Πολιτική Επιτροπή την Κυριακή μετά από 10 μήνες. Γιούπι…..Οι υπόλοιπες προτάσεις την Κυριακή. Κάθε συμβολή ευπρόσδεκτη.

  • Heaven avatar
   Heaven @ nimou 07/03/2012 15:53:48

   πάλι θα ψάχνω για xanaz (αλπραζολάμη συμφωνα με τα νέα μέτρα εγγραφής της δραστικής ουσίας)!!!

   γιατί τι σου έφταιξα μέρα μεσημέρι nimou?
   πασχιζα εδω και καιρό να τα σβήσω απο τη μνήμη μου, σφουγγαρι...
   αλλά εσύ με έστειλες πάλι πίσω στα σκληρά...
   λυπήσου με, λυπησου μας!!!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ nimou 07/03/2012 16:09:56

   Δεν σας αρέσει ο Σαικσπηρικός ερμηνευτής Θύμιος Λυμπερόπουλος και o κάπταιν Ισίδωρος ;
   Σιγά μη μας φέρουνε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ !
   Είπαμε, Τιτανικός - Τιτανικός, αλλά μόνον ως ιμιτασιόν.
   ..."τάιζες κοκόρους, τώρα που σε πήρα εγώ ζητάς αεροπόρους"!

  • Μανος avatar
   Μανος @ nimou 07/03/2012 16:14:33

   Φίλε μου, αν θελεις να μιλάς με επιχειρήματα να είσαι πιο σοβαρός.
   Αν βρείς μία αντισημιτική δήλωση/πράξη του Βορίδη έλα πές το μας και εμας. Πολύ πιο φιλελεύθερος από τους ΔΑΚΕιτες και τους Μανώληδες.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ nimou 08/03/2012 01:13:39

   "Οι υπόλοιπες προτάσεις την Κυριακή. Κάθε συμβολή ευπρόσδεκτη"

   Ο φίλος μου ο Φάκτορας, Υπουργός Τύπου.
   Και δεν θέλω αντιρρήσεις.

 39. θρακομακεδονας avatar
  θρακομακεδονας 07/03/2012 14:45:01

  Καποιοι, μου φαινεται, βιαζονται να συμπληρωσουν τα κομματικα τους ενσημα για να τα εξαργυρωσουν αυριο, ποιος ξερει, με μια θεση διευθυντη κρατικου οργανισμου…Οι γκρουεζες των μαυρογιαλουρων τελειωσαν παλικαρια μου…Αντικαταστατες των παπουτσηδων, κουτρουμανηδων και σια δεν τους εχουμε αναγκη.
  Ας σταματησει λοιπον η ταμπελοποιηση, τα ειρωνικα σχολιακια και η πλασματικη επιδειξη κομματικου πατριωτισμου…Οσοι αφιερωνουν χρονο, να γραψουν τους προβληματισμους τους για την πορεια της παραταξης, εχουν να προσφερουν πολυ περισσοτερα απο ‘σας.
  Ο πασοκισμος της πολιτικης νομενκλατουρας, δεν εχει περαση πια. Αν ζητατε κομματικους γεννητσαρους, ψαξτε αλλου.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ θρακομακεδονας 07/03/2012 15:54:24

   "Καποιοι, μου φαινεται, βιαζονται να συμπληρωσουν τα κομματικα τους ενσημα για να τα εξαργυρωσουν αυριο".
   "Έχουν περάσει όλα αυτά, πάει καιρός πολύς" (Νιόνιος).
   Χε χε, άς περάσουν πρώτα από το γραφείο του (πυροβολημένου) Βόλφγκανγκ για συνέντευξη!
   Να και η ακριβής διεύθυνση:
   Bundesfinanzminister Dr. Wolfgang Schäuble
   Bundesministerium der Finanzen
   Wilhelmstraße 97, 10117 Berlin
   Tel.: 03018 / 682 - 0, Fax: 03018 / 682 - 32 60

 40. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 07/03/2012 15:05:06

  ΙΣΧΥΕΙ;;;;
  Κρανιδιώτης: “Ναι, είναι πελάτης μου ο Ρόντος. ‘Ηταν ενήμερος ο Σαμαράς”

  h**p://www.foxblog.gr/%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BF-%CF%81/#more-11104

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ Πετρος Μ. 07/03/2012 15:51:09

   Πλάκα κάνεις...

   • Πετρος Μ. avatar
    Πετρος Μ. @ Dark Angel 07/03/2012 15:56:43

    Δυστυχώς φοβάμαι , πως όχι.

    • Dark Angel avatar
     Dark Angel @ Πετρος Μ. 07/03/2012 15:59:53

     Ανοησίες του Τράγκα.
     Δεν το πιστεύω αν δεν το πει ο Φαήλος.
     Αν δεν τον δω να το λέει ή να το γράφει.
     Δεν το πιστεύω.

     • Πετρος Μ. avatar
      Πετρος Μ. @ Dark Angel 07/03/2012 16:06:54

      Χμμ , πολύ μεγάλο το ρίσκο του Τράγκα αν δεν είναι διασταυρωμένο....

     • Dark Angel avatar
      Dark Angel @ Πετρος Μ. 07/03/2012 16:12:08

      Τι να πω;
      Δεν γράφω άλλο.
      Θα περιμένω να διαβάσω.
      Μου φαίνεται - τουλάχιστον - παράξενο, ο Φαήλος να είναι δικηγόρος ΑΥΤΟΥ του πράγματος...

     • Μανος avatar
      Μανος @ Dark Angel 07/03/2012 16:16:28

      Όταν λέει κάτι ο Τράγκας να μην πιστεύετε τίποτα.Όταν δείχνει κάτι να πιστεύετε τα μισά. Ας θυμηθούμε τι κρατική επιχορήγηση έπαιρνε για τα 1000 φύλλα της εφημερίδας του και πόσο έβριζε τον Καραμανλή.

     • Πετρος Μ. avatar
      Πετρος Μ. @ Dark Angel 07/03/2012 16:18:50

      Άλεξ Ρόντος :
      h**p://www.antinews.gr/2010/07/17/54145/
      h**p://www.antinews.gr/2011/10/07/126128/
      και άλλα πολλά...

     • Dark Angel avatar
      Dark Angel @ Πετρος Μ. 07/03/2012 16:22:27

      Για αυτό το λέω, ξανά.
      Χαζά του Τράγκα...

     • τινα avatar
      τινα @ Dark Angel 07/03/2012 16:20:25

      Επιβεβαίωσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης ότι ο Άλεξ Ρόντος είναι πελάτης του και ότι τον συνόδευσε στον ανακριτή για την υπόθεση της δολοφονίας Καραμανλή.

      Την αποκάλυψη είχε κάνει το parapolitika.gr και ο κ. Κρανιδιώτης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιώργο Τράγκα, όπως αναφέρει το foxblog.gr αποκάλυψε μάλιστα ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι εξαιρετικά στενές καθώς ο γνωστός δικηγόρος είχε πελάτη και τον πατέρα του Ρόντου τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε εξαιρετικό πατριώτη.

      Ο στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά υπεραμύνθηκε της απόφασης του να συνοδεύσει τον Ρόντο στον ανακριτή δηλώνοντας με νόημα: “Είμαι δικηγόρος και πάνω απ’ όλα είναι η δουλειά μου”. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι για την υπόθεση ήταν ενήμερος και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

     • juliet avatar
      juliet @ Dark Angel 07/03/2012 16:24:51

      Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σας.Οταν κάποιος είναι επαγγελματίας κάνει απλώς τη δουλειά του, τώρα τα υπόλοιπα είναι θέμα δικό του δεν μπορώ να πω περισσότερα .Εύχομαι τα λάθη του παρελθόντος να έχουνε γίνει μαθήματα και επιτέλους ο Σαμαράς δεν μπορεί να είναι η διευθύντρια του παρθεναγωγίου .

     • Πετρος Μ. avatar
      Πετρος Μ. @ juliet 07/03/2012 16:28:11

      Δηλάδή αν του ζητήσει ο ΓΑΠ ως επαγγελματίας να τον υπερασπίσει σε ειδικό δικαστηριο θα δεχόταν;

     • Dark Angel avatar
      Dark Angel @ juliet 07/03/2012 16:30:57

      Δικαίωμα του κάθε επαγγελματία να κάνει σωστά την δουλειά του και καθόλου δεν τον μέμφομαι - αν ισχύει - για αυτό.
      Ούτε τον Σαμαρά.
      Αλλά τι δουλειά μπορεί να έχει ο Φαήλος με έναν από τους "εξ απορρήτων" του ΓΑΠ;
      Χάθηκαν οι δικηγόροι;
      Ο Φαήλος; Με τον Ρόντο;
      Τέλος, δεν μπορώ.
      Θα έχω πρόβλημα με τα σχόλια και δεν θέλω.

     • Heaven avatar
      Heaven @ juliet 07/03/2012 16:52:11

      Μαύρε Αγγελε,
      το να έχουμε πρόβλημα μόνο με τα σχόλια λίγο το κακό. Με το είναι μας αρχίζουμε να έχουμε πρόβλημα! Και αυτό είναι το ιδιατέρως "προβληματικο"!!!!!

     • juliet avatar
      juliet @ juliet 07/03/2012 17:56:13

      Πέτρο Μ,
      ναι,σαν επαγγελματίας αλλά δεν είχε δικαίωμα ή καλύτερα δεν είναι ηθικό να μιλά για Πατρίδα και να προβάλλει ένα κόμμα όταν ξέρει ότι θα κτυπηθεί ο Αρχηγός.Αυτό είναι ηθική αυτογνωσία.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Πετρος Μ. 07/03/2012 16:05:55

     Η ΝΔ έχει αλωθεί πλήρως από την πραγματική ακροδεξιά, που δεν είναι άλλη από την ακραία
     νεοφιλελεύθερη πολιτική.
     Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι είναι η πραγματική ακροδεξιά, και όχι ο εθνικισμός ο εθνισμός, όπως θέλεις πέστο.

     Γι' αυτό έγιναν οι προσλήψεις Βορίδη Γεωργιάδη και όχι για το "πατριωτικό τους προφίλ".
     Το πατριωτικό τους προφίλ είναι το ψιμυθίωμα (φκιασίδωμα).

     Όποιος θέλει λαϊκή εθνική πατριωτική δεξιά θα πρέπει να την ψάξει αλλού μάλλον...

     Το ζητάει το αίμα της της ΝΔ να πάρει 8%-10%.
     Και 8%-10% το Πασόκ.

     Αυτή είναι ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΘΑΡΑ η δύναμη του νεοφιλελευθερισμού σήμερα και αυτό θα πάρουν.
     Νομίζω απόλυτα ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ.

     Αυτό το νεοφιλελεύθερο 16-20% είναι που κατέχει τον ΠΛΟΥΤΟ και τα ΑΞΙΩΜΑΤΑ και καταδυναστεύει και ληστεύει το υπόλοιπο 80% των Ελλήνων που είναι οι φτωχοί, οι φτωχοποιημένοι μικροαστοί και η διαλυθείσα μεσαία τάξη.

     Ο κυρ Φαήλος φαίνεται προς το παρόν να ξεχνά ότι ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ είναι ΑΝΑΔΕΛΦΗ ΔΥΝΑΜΗ στον κόσμο...

     Και ο νοών νοείτω...

     • juliet avatar
      juliet @ αλλενάκι 07/03/2012 17:47:30

      Αλλενάκι,
      μετά από πολλές σφαλιάρες και πολλές ηθικές , ούτε τη μάνα μου δεν εμπιστεύομαι ,χήρα ούσα , ξέρω τι έκανε,κατανοητό;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Dark Angel 07/03/2012 15:58:01

    Καθόλου.

    Δεν έχει τέλος η καθοδική περιδίνιση.

    Κρίμα...

    • Dark Angel avatar
     Dark Angel @ αλλενάκι 07/03/2012 16:46:51

     Είσαι το κανονικό "αλλενάκι";
     Γιατί κυκλοφορεί και κάποιος ανόητος αντιγραφέας εδώ...

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Dark Angel 07/03/2012 16:55:01

      το κανονικό είμαι μην ανησυχείς... (μια φορά ήταν που πήρε κάποιος ένα δικό μου σχόλιό -ανάρτηση και το ανήρτησε, δεν τρέχει τίποτα, αφού εγώ το είχα γράψει)

      έκτοτε δεν έχει ξανασυμβεί

      όπως βλέπεις όμως χρειάζομαι πότε πότε κι' εγώ να πω μια κουβέντα παραπάνω, κι ας την πάρει το ποτάμι...

      δοκίμασε κι' εσύ

      όμως γιατί απορείς, αφού κι' εσύ αντιδράς στο ενδεχόμενο να είναι η είδηση αληθινή

      ο τράγκας πολλά λέει κατά καιρούς, αλλά εδώ είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο και δεν έχει διαψευσθεί αρκετές μέρες που κυκλοφόρησε

      δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην αντιδράσουμε και να κυττάζουμε την πτώση από μακριά...

      γιατί θα χαθούμε όλοι μαζί

      και δεν είναι καλό να μην υπάρχει μια αντίδραση και να νομίζει κάποιος ότι όλα είναι ωραία και καλά όταν δεν είναι...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ αλλενάκι 07/03/2012 17:11:24

      Ο Τράγκας...
      Τι κυκλοθυμική και παρορμητική περίπτωση αυτός ο άνθρωπος !!!
      Τον Κ.Κ. Β' επί πρωθυπουργίας τον ανεβοκατάβαζε σαν γιο-γιό. Δευτέρα ύμνοι, Τετάρτη λίβελλοι...
      Δεν θα στουκάριζε με τέτοιο πάνω κάτω;

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Ο Θείος 07/03/2012 17:28:21

      είθε Θείε

      φιλία, γνωριμία, δικανική εκπροσώπηση, απο-δεκτά, η σημειολογία όμως του πράγματος είναι που βαραίνει, καθώς και σε ποια υπόθεση αφορά, και όχι αυτή καθ' αυτή η παράσταση

      και ξέρεις τι πιστεύω; ότι για να κληθεί να αναλάβει ο Φαήλος την υπόθεση τα πράγματα με το Ρόντος είναι σοβαρά

      ουδείς γνωρίζει γιατί εκλήθη και γιατί υπήρξε η ανάγκη για τέτοιο βαρύγδουπο όνομα εκπροσώπησης

      διαφορετικά έχει δικηγόρους η παράταξή του, και πολλούς και επιδέξιους...

     • Dark Angel avatar
      Dark Angel @ αλλενάκι 07/03/2012 18:13:21

      Mακάρι να είναι για καλό και απλώς να παρεξήγησα εγώ.Μακάρι να είμαι λάθος.
      Μακάρι.

     • Dark Angel avatar
      Dark Angel @ Dark Angel 07/03/2012 17:17:00

      Δεν ξέρω τι να υποθέσω.
      Έχουμε ακούσει ΤΑ "τέρατα", από πολλούς και διάφορους.
      Μου φαίνεται αδιανόητο, ένας άνθρωπος σαν τον Φαήλο, με τις γνωστές του απόψεις και βιώματα, όσο μπορώ να καταλάβω από τα γραπτά του τουλάχιστον, να συνεργάζεται με ένα άτομο, το λιγότερο "σκοτεινό", το πιθανότερο "επικίνδυνο" και το χειρότερο,Θου Κύριε...επαγγελματικώς.
      Αδιανόητο.Ο Ρόντος είναι πολύ αμφιλεγόμενο πρόσωπο, με επικίνδυνες, κατ΄εμέ απόψεις και με συνεργασίες με ότι χειρότερο έχει περάσει τα τελευταία 30 χρόνια, από άποψη πολιτικής στην Ελλάδα.Το ΓΑΠ...πάλι Θου Κύριε...
      Να δεχτώ ότι είναι αυστηρά επαγγελματική η σχέση.Να δεχτώ ότι πήγε ο Ρόντος και τον βρήκε και ο Φαήλος το σκέφτηκε, επαγγελματικά.
      Λυπάμαι,αλλά εκτός από τα "επαγγελματικά",υπάρχουν κι άλλες λέξεις στην γλώσσα μας.Δεν γίνονται όλα τα πράγματα για τα λεφτά, ήμαρτον.
      Υπάρχει κρίση στην αγορά, το καταλαβαίνω.
      Αν είναι μόνο για αυτό, τι να πω...
      Αν δεν είναι ΜΟΝΟ για αυτό, τότε η κρίση, μετατρέπεται, από κρίση οικονομική, σε κρίση αξιών...Μου φαίνεται αδιανόητο.Δεν πιστεύω τον Τράγκα.Δεν θέλω να τον πιστέψω.

     • juliet avatar
      juliet @ Dark Angel 07/03/2012 17:40:01

      Dark Angel,
      γιατί είμαι η πιο ψύχραιμη;Σαν σκοτεινός Αγγελος τίποτε δεν θα πρέπει να σου φαίνεται περίεργο,αν σου πω ότι ξέρω περισσότερα και τίποτε δεν μου είναι απίθανο.Είδα ανθρώπους που σκότωνονταν μπροστά σ΄αλλους και από πίσω έκαναν μοιρασιές,ένας από τους λόγους που αποφεύγω τα πολλά ίσως είναι αυτός.Τα χρήματα πρέπει να είσαι πολύ χορτάτος για να τ΄απαρνηθείς .Αλλά οι άνθρωποι που θέλουν να κερδίσουν ,δικαίωμά τους,δεν θα πρέπει να είναι στη πρώτη γραμμή ,δεν θα πρέπει να είναι επιδεικτικοί και να μοιράζουν ιδέες χορτάτοι ,σ΄αυτό συμφωνώ μαζί σας.

     • Dark Angel avatar
      Dark Angel @ juliet 07/03/2012 17:52:59

      Έχετε το, ασύγκριτο, πλεονέκτημα του φύλου σας.
      Εμένα ακόμα μερικά πράγματα μου φαίνονται απίθανα...αλλά τελικά μάλλον στην Ελλάδα, ισχύει το "ότι δηλώσεις..."
      Άλλο είχα καταλάβει από τις δηλώσεις και τα γραπτά του κ.Κρανιδιώτη.
      Εγώ φταίω μάλλον...
      Nα είστε καλά και να παραμένετε ψύχραιμη, φοβάμαι ότι θα χρειαστούμε πολλή ψυχραιμία πια...

     • Diamond Angel avatar
      Diamond Angel @ Dark Angel 07/03/2012 18:48:00

      Κύριε ....συνάδελφε, και σε μένα που είμαι θηλυκό ,κάποια πράγματα εξακολουθούν να μου φαίνονται....ξένα. Τελικά , δεν είσαι τόσο σκοτεινός...! Κάτι πρέπει να κάνεις τώρα για να μη μας μπερδεύουν!

     • juliet avatar
      juliet @ Dark Angel 07/03/2012 19:05:23

      Αυτό πλέον το έχω εμπεδώσει,σκέψου οτι λέω πια ...καλός άνθρωπος αλλά δεν τον ξέρω προσωπικά.Και θα σου πω και κάτι φιλικά ,το έχω μελετήσει πολύ ,ν΄αποφεύγεις τους ηθικολόγους και τους σοβαρούς.

     • juliet avatar
      juliet @ Dark Angel 07/03/2012 19:08:53

      η απάντηση στο Dark Angel

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ juliet 07/03/2012 17:54:15

      δεν έθεσα εγώ χρηματικό θέμα

      αυτό θα ήταν το προφανές και εύκολο ανάθεμα

     • Heaven avatar
      Heaven @ juliet 07/03/2012 18:03:00

      Dark Angel,
      ψάξε λίγο το διαδίκτυο και θα εκπλαγεις για την "άνομη" σχέση Κρανιδιώτη με Ρόντο!
      Σε περίμενα πιο υποψιασμένη!

     • Dark Angel avatar
      Dark Angel @ Heaven 07/03/2012 18:11:45

      Δεν είμαι θηλυκό.
      Θα ψάξω, ευχαριστώ.

     • Heaven avatar
      Heaven @ Heaven 07/03/2012 19:19:53

      συγνώμη σε μπέρδεψα με τη Diamond Angel!
      Ψάξε και θα βρεις πολλά και ενδιαφέροντα!

 41. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 07/03/2012 15:42:09

  Δεν ξέρω το πρόσωπο που υπογράφει το κείμενο.Ξέρω πως αν η Νέα Δημοκρατία έστελνε περισσότερα τέτοια πρόσωπα στη θέση κάθε Πάνου Παναγιωτόπουλου π.χ. όχι μόνο θα ψήφιζα την παράταξη αλλά θα κάναμε επιτέλους ως χώρα ένα άλμα μπροστά.Υπάρχει μια σιωπηλή ανέκφραστη πλειοψηφία εκεί έξω που περιμένει να δει προγράμματα,σχέδιο και στελέχη που θα παράγουν έργο κι όχι το μοιράσμα του φέουδου που λέγεται κράτος.Τελειώσαν οι εποχές που τα παιδιά ψήφιζαν ένα κόμμαγιατί έτσι έμαθαν από το σπίτι.Αν δεν αλλάξουν τώρα τα κόμματα θα τα καταπιεί η ιστορία.Αντε επιτέλους ένα κείμενο που πιέζει για τα αυτονόητα και δεν αναπαράγει τις ιδιες αφόρητες ξύλινες λέξεις για λαούς,πατρίδες και αλλά τέτοια όμορφα πλην αποπροσανατολιστικά.Προσανατολισμός στη δόλια μας τη χώρα πρέπει να είναι η δουλειά με ένα όραμα για να αποκτήσουμε βιος δικο μας κι όχι με δανεικά.Τα όμορφα περί πατρίδας μας τα είπαν και μας τα ξαναείπαν και τις περισσότερες φορές τα είπαν αυτοί που έκλεβαν όμορφα είτε ήταν καλοί μόνο στις εκθέσεις ιδεών.

 42. Armaggeddon avatar
  Armaggeddon 07/03/2012 15:44:23

  MIA APO TA IDIA....

 43. neos agrotis avatar
  neos agrotis 07/03/2012 17:25:09

  "Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ανάγκη παρουσίασης στο εσωτερικό, ολοκληρωμένου, στοχευμένου, ανά τομείς και κλάδους της οικονομίας, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, προγράμματος που θα έπρεπε ήδη να επικοινωνείται μαζικά και εντατικά στους πολίτες".

  Μα για τι προγραμμα μιλάς?
  Την περασμ'ενη εβδομαδα ψηφισαν την με'ιωση κατα 60 εκ. της εξισωτικής αποζημιωσης των κτηνοτρόφων και χθες ειχαν συσκεψη αναζητώντας λύση στο πρόβλημα που προέκυψε για τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, με την περικοπή κατά 60 εκατομμύρια ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης. Ποιος δημιουργησε το πρ'οβλημα? Μήπως η ΝΔ?
  Μη παμε και στην υποστηριξη που εξέφρασε στο "κινημα της πατατας".
  Θα γίνουν οι Δήμοι χονδρέμποροι?
  Με τέτοιες θέσεις θα κυβερνήσει?
  Μην παμε και

 44. Πρακτικός avatar
  Πρακτικός 07/03/2012 17:28:16

  Θα το ξαναγράψω κι εδώ: Νέα παιδιά, φρέσκα μυαλά, να ξέρουν καθείς το αντικείμενό τους. Αν πάει ο Αντώνης με τα συνωστισμένα μυαλά του χθες, μ' αυτούς που βγαίνουν το γυαλί κι ο Νεοδημοκράτης τους μουτζώνει, χαίρετε...

  Επί του προκειμένου
  -Νίκος Λυγερός (ΑΟΖ)
  -Ηλίας Ηλιόπουλος (διεθνολόγος, καθηγητής Baltic Defense College)
  -Γιώργος Λεβέντης (καθηγητής πανεπιστ. ΟΗΕ, Τόκυο)
  -Βασίλης Κικίλιας (υγεία)
  -Γιάννης Κολοβός (μεταναστευτικό)
  -Σταύρος Καρκαλέτσης (κυπριακό-Τουρκία)
  -Διονύσης Μπαντούνας (άριστος οικονομολόγος, ρωτήστε τον πρόεδρο...)

  Τι έχουν οι παραπάνω και πολλοί άλλοι; Τσεκάρετέ τους στο διαδίκτυο! Είναι νέοι και κατέχουν άριστα το αντικείμενό τους. Ο κόσμος βαρέθηκε τα σαπάκια, που έριξαν τη ΝΔ το '09 στον καιάδα. Ποιός μπορεί να έχει αντίρρηση σε νέους και άξιους; Ακούω κύριοι...

  • Heaven avatar
   Heaven @ Πρακτικός 07/03/2012 18:09:49

   -Βασίλης Κικίλιας (υγεία)

   Σε Ντα Βίντσι τηε πολιτικής φαίνεται οτι εξελισσεται ο φερελπις νεος κος. Κικιλιας. Απο την ΑΟΖ, στην υγεία και ενδεχομένως και στην παιδεία.
   Ρωτήστε στην Ιατρική Αθηνών! θα πάρετε όλες τις απαντησεις!!!

   • m.s avatar
    m.s @ Heaven 08/03/2012 10:05:04

    ποιο πολιτικό σου κριτήριο θίγει ο Κικίκλιας ;

    • Heaven avatar
     Heaven @ m.s 08/03/2012 17:13:33

     πολιτικά μου φαίνεται ελάχιστος! τον είδα στις περιφερειακες εκλογες. παρα την τεράστια στηριξη απο το κομμα και την τοτε αντιμνημονιακη ταση στον κόσμο δεν τράβηξε!
     αυτο ομως ειναι προσωπικη μου αποψη!
     αρχη ανδρα δεικνυσι!

     εκεινο που με ενοχλει ειναι το ...βαρυ βιογραφικο του. περασε στην ιατρικη με... το μπασκετ, τον εσπρωχναν... να αποφοιτήσει, και εισήλθε στην πολιτικη αφου καταιδρωσε στη βιοπαλη και τη αγορα, κόλλησε ενσημα και παλεψε για τον επιουσιο!
     αυτο παλι ειναι προσωπικη μου αποψη!

     • m.s avatar
      m.s @ Heaven 08/03/2012 18:10:39

      47.13% σου φαίνεται λίγο ;
      και στον πρώτο γύρο δεύτερος πίσω από το Σγουρό .
      και σε μια εποχή όπου η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ φόρτωναν στις πλάτες της Νέας Δημοκρατίας την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης.

      Στα άλλα τι να σου απαντήσω; τα έχω ακούσει από κάτι αριστερές κουτσομπόλες να μην πω τίποτα πιο βαρύ...

      και όταν τα λες αυτά για τον Κικίλια ποιον έχεις στον μυαλό σου;

     • Heaven avatar
      Heaven @ m.s 08/03/2012 18:28:46

      για να είμαστε δίκαιοι η ΝΔ πηρε το 47.13%!
      αν ανατρεξουμε ακόμη και στον φιλονεοδημοκρατικο τυπο θα δεις οτι ο Κικίλιας δεν τραβουσε!
      τα άλλα ισχύουν και δεν είναι κουτσομπολια! δεν έχει σκιστει στη δουλεια ο ανθρωπος ουτε εχει ιδρωσει στο μεροκάματο. Οι ορθοπεδικοι της ηλικίας του δουλευουν κατι 24ωρα βαρβατα οταν αυτός γυροφερνει τοπικες προς αγραν ψηφων. Ετσι για να τα λεμε όλα.

      Δεν είναι η απόλυτη επιλογη μου. Αλλα θα συμφωνησω οτι αν είχα να διαλεξω απο τον Πάκη, τον Αβραμο, την Ολγίτσα ακόμη και τον Μηταρακη τον Κικίλια θα διάλεγα.
      Το είπαν και οι προγονοι μας: το μη χειρον...

     • m.s avatar
      m.s @ Heaven 08/03/2012 23:51:36

      Και γιατί κάνεις αυτές τις συγκρίσεις.
      προδίδεις την οπτική σου γωνία .
      είσαι απέναντι στην δεξιά.
      Εγώ συγκρίνω τις επιλογές μου με αυτούς που έχω απέναντι όχι μαζί μου.

     • Heaven avatar
      Heaven @ m.s 09/03/2012 14:31:55

      δηλαδη εσύ όταν έρθει η ωρα να ψηφίσεις, π.χ. στην Α' Αθηνων, θα το μπουμπουνιξεις και όποιον παρει ο χάρος; δεν έχεις χωριστά κριτηρια για τους υποψηφίους της ΝΔ; μόνο ΝΔ και ότι νάναι;
      και σε παρακαλώ πολύ επειδή δεν γνωριζόμαστε μην χρησιμοποιεις "κλισε" εντάξεις σε χώρους πιο δεξια πιο αριστερα κλπ., κλπ.
      Το που ανηκω είναι αναφερετο δημοκρατικο μου δικαιωμα!
      Σε πολιτικο σχόλιο θελω πολιτικη απαντηση και οχι "κατινιες" ! (συγνωμη για το υφος, δεν ειναι του στυλ μου, αλλα κουραστηκα με τη "ταμπελοποιηση" της καθε αλλης αποψης!!

     • m.s avatar
      m.s @ m.s 09/03/2012 22:42:20

      Μα το θέμα μας αγαπητέ είναι ο Κικίλιας. δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος της ΝΔ.
      Για τους βουλευτές πλην μονοεδρικών σαφώς και έχεις δίκιο.
      τώρα για κατινιές. διάβασε τι έχεις πει παραπάνω.

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Πρακτικός 09/03/2012 12:28:52

   Τον οποιοδήποτε εάν βάζατε - μέχρι τώρα - υποψήφιο με τη ΝΔ 47,13% θα έπαιρνε. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι το γεγονός ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Ο κ. Κικίλιας και ο κάθε κ. Κικίλιας είναι άνθρωποι που ο κομματικός μηχανισμός τους βοηθά να αναδεικνύονται. Υπάρχει έλλειψη αυτόφωτων πολιτικών και μάλιστα αυτόφωτων ανθρώπων που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους κολλημένο παρά μόνο κολλημένες αφίσες κομμάτων. Στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα όλοι οι Έλληνες. Να συμμετάσχουμε όλοι οι Έλληνες, να ψηφίσουμε, έτσι ώστε να δώσουμε την πιο δυνατή καθαρή εικόνα.
   Σημείωση: Είναι η απόλυτη ξεφτίλα που έχουμε αποκόψει τους αποδήμους από τις κοινοβουλευτικές εκλογές. Η επιστολική ψήφος θα ήταν πολύ σημαντική στα εσωτερικά δρώμενα της χώρας.

 45. Σικελιανος avatar
  Σικελιανος 07/03/2012 17:51:12

  Ακουστε λοιπον και την γνωμη ενος ανθρωπου που δεν εχει ψηφισει ποτε ως τωρα ΝΔ (ουτε φυσικα ΠΑΣΟΚ).. μετα απο πολλα πολλα χρονια υπαρχει πλεον ενας ηγετης που αγαπαει πραγματικα την πατριδα του..την πατριδα μας.. και αυτος λεγεται Αντωνης Σαμαρας... μετα απο δεκαετιες δοσιλογισμου επιτελους εχω μπροστα μου εναν ανθρωπο-ηγετη που ο,τι και να κανει (σωστο ή λαθος) θα το κανει προς οφελος της πατριδας..της Ελλαδας μας (και οχι προς οφελος υπερεθνικων συμφεροντων).. αν εξαιρεσεις τον Κωστα Καραμανλη (τον δευτερο) που δεν μπορω με τιποτα να του καταλογισω ελλειψη αγαπης για την Ελλαδα..ολοι οι υπολοιποι που περασαν απο την χουντα και μετα κανεις δεν δουλεψε για τα συμφεροντα της πατριδας.. και οχι λογω λαθους εκτιμησης αλλα συνειδητα διοτι πολυ απλα εξυπηρετουσαν (με το αζημιωτο παντα) συμφεροντα ξενων λειτουργωντας συχνα ακομα και ως στυγνοι πρακτορισκοι...
  αυτο εμενα μου αρκει.. ετσι και αλλιως και οι πολιτικες προτασεις δεν γινονται για να γινονται... ζουμε σε μια πολυ δυσκολη κατασταση και το καθε βημα θελει πολλη προσοχη με γνωμονα παντα το καλο της πατριδας μας και του ελληνικου λαου... νομιζω οτι η Νεα Δημοκρατια ειναι η μονη που μπορει στην παρουσα φαση να οδηγησει το ελληνικο καραβι σε ηρεμα νερα (παρα τις τεχνητες τρικυμιες που θα του δημιουργησει ο ανθελληνικος πασοκισμος και τα δημοσιοφραφικα τους τσιρακια)... ο Αντωνης Σαμαρας ειναι ενας εμπνευσμενος ανθρωπος με βαθος σκεψης και πνευματικοτητα.. νομιζω οτι ειναι ο,τι καλυτερο υπαρχει στην σημερινη πολιτικη ζωη εδω και πολλες δεκαετιες.. και πρεπει να τον στηριξουμε ακομα και αν εχουμε απογοητευτει απο καποια πραγματα...

 46. Χαλκίδα CITY avatar
  Χαλκίδα CITY 07/03/2012 18:07:35

  Κε Πρακτικέ δεν μας τα λές καλά. Επειδή νέος, ίσον κι ωραίος;
  Ο Λυγερός είναι απλά πολυδιαφημισμένος και ξερόλας.
  Ο Κολοβός κολλητός του Βορίδη.
  Ο Καρκαλέτσης ήταν στο Λάος αν δεν το ξες και χτύπαγε τη ΝΔ μέρα νύχτα.
  Όσο για τον Ηλιόπουλο, σκληρός εθνικιστής.
  Μ' αυτούς θα μείνουμε το κόμμα του μεσαίου χώρου;

 47. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 07/03/2012 18:39:25

  Καταρχήν για άλλη μια φορά οφείλω να ευχαριστήσω όλους και όλες, για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Λόγω φόρτου εργασίας (ευτυχώς, έτσι όπως έχουμε γίνει πλέον), ήταν αδύνατο να παρακολουθήσω εξ αρχής το διάλογο και να συμμετάσχω, σχολιάζω μαζί σας.

  Πιστεύω στη δύναμη της καλόπιστης κριτικής. Διότι η κριτική είναι εποικοδομητική, όταν γίνεται με στόχο την βελτίωση. Αυτό επιχείρησα να κάνω. Πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας, όχι το κόμμα της ΝΔ, ούτε ο μηχανισμός της, αλλά ο Αρχηγός της, δεν θα προδώσει αυτό που εγώ αισθάνθηκα, όταν απηυδισμένος από την ήττα του 2009 και, ενώ είχα αποφασίσει να αποπολιτικοποιηθώ, τα παράτησα όλα και, μαζί με φίλους και γνωστούς, στηθήκαμε στην ψηφοφορία για ώρες, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά ισχυρή, εναλλακτική, αστική, κυβερνητική Ηγεσία, μέσω του κόμματος της Αξ. Αντιπολίτευσης.

  Όπως ίσως θυμούνται οι λιγάκι παλαιότεροι εδώ, έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν διαθέτω κομματικό πόστο, ούτε επιθυμώ να λάβω. Επομένως διατηρώ την ελευθερία που μου δίνει η ιδιότητά μου ως μη χαρακτηρισμένου κομματικά, αλλά πολιτικοποιημένου ανθρώπου και ο φιλόξενος αυτός ιστοχώρος, να λέω αυτό που εγώ προσωπικά πιστεύω. Δεν ομνύω πίστη σε κόμματα με άλλα λόγια, ούτε σε κομματάρχες. Ομνύω πίστη μόνο στο Χριστό, την Πατρίδα και το Σύνταγμα.

  Άλλωστε, απεχθάνομαι τη μούχλα, την καμαρίλα και το φιλτράρισμα της ελεύθερης άποψης, από την κομματοκρατία. Ειδικά από άεργους διαδρομιστές της αφισσοκολλητικής δραστηριότητας και των μηδενικών ενσήμων στον πραγματικό στίβο της ζωής.

  Καταλαβαίνω βέβαια μερικούς φίλους και φίλες, που με επιθετικό είναι η αλήθεια, τρόπο, επιχειρηματολογούν υπέρ του ορθού κομματικού λόγου, της γραμμής. Καλή η προσπάθεια των Ταλιμπάν και σεβαστή. Αρκεί να γίνεται χωρίς προσβολές, απειλές ή υπονοούμενα προς τους άλλους, που, χάριν της κουβέντας, δεν έχουν βρε αδερφέ, την ίδια άποψη μαζί τους.

  Εν κατακλείδι και στα ουσιώδη.

  Τα μηνύματα που εκπέμπονται από τη Συγγρού τελευταία, προκαλούν σύγχυση. Αν συνεχιστεί το τροπάρι, η αποσυσπείρωση και η ζημιά θα γίνει μη αναστρέψιμη, διότι οι καιροί είναι περίεργοι και ο πολιτικός χρόνος πυκνός.

  Ο κόσμος της παράταξης έχει να ακούσει οραματικό πολιτικό λόγο περίπου έξι μήνες, όσο και το χρονικό διάστημα που μας χωρίζει από την ΔΕΘ 2011. Ας διαβάσετε ξανά την ομιλία του Αρχηγού της Αξ. Αντιπολίτευσης τότε και ας την αντιπαραβάλετε με τα όσα ακούγονται και λέγονται τον τελευταίο μήνα και θα καταλάβετε τι εννοώ.

  Αυτό το κενό, μαζί με τις διαλυτικές κινήσεις στην εξώτερη ζώνη επιρροής της παράταξης (Ανεξάρτητοι Βουλευτές - ΠΑΤΡΙΔΑ. – Ανεξάρτητοι Έλληνες – ΛΑΟΣ – Κόμμα Αποστράτων κλπ) αποδυναμώνουν την εκλογική δεξαμενή της και προκαλούν σύγχυση.

  Μπορεί από τον Σεπτέμβρη του 2011 να έχει τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι, και έχουν συμβεί καταστάσεις που σίγουρα δικαιολογούν μετακινήσεις από τις αρχικές θέσεις, για το καλό της Πατρίδας. Αυτό δικαιολογείται. Αυτό που δεν δικαιολογείται, είναι να δημιουργούμε άλλοθι, πίσω από αυτές τις αναγκαίες μετακινήσεις τακτικής από την παράταξη, ώστε να καταπιούμε αμάσητο το Μνημόνιο και τα μέτρα του, να συμπήξουμε παράξενες συμμαχίες και συνεργασίες με το βλέμμα στο αύριο με αυτούς που, μέχρι πρότινος, ήμασταν έτοιμοι να καθίσουμε στο σκαμνί, ή να θολώνουμε τα λόγια και τα έργα μας, στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων μερικών προβεβλημένων.

  Υ.Σ. Σήμερα το απόγευμα, ο Βασίλης Κικίλιας, που, ανεξάρτητα από τι μπορεί να του προσάψει κανείς, αποδεικνύεται ιδιαίτερα μάχιμος στο θέμα της ΑΟΖ, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το νέο βιβλίο για την ΑΟΖ με την παρουσία Σταύρου Λυγερού, Θ. Καρυώτη, Κυπρίων επισήμων, αλλά και του Αρχηγού της Αξ. Αντιπολίτευσης. Εκεί θα αναλυθεί η στρατηγική για την ΑΟΖ. Διαβάστε τα συμπεράσματα της παρουσίασης. Αν δεν ακούσετε την συνάρτηση της κίνησης Ανακήρυξης ΑΟΖ με την παράλληλη, εντατική και σταθερή ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, με προσανατολισμό την διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επί των πιθανών κοιτασμάτων, απλώς πέφτει δούλεμα. Ειδικά αν διαβάσετε το Μνημόνιο και δείτε πίσω από τις γραμμές, ότι η Ελλάδα μετατρέπεται από χώρα με Ένοπλες Δυνάμεις, σε χώρα με πολιτοφυλακή. Και ως γνωστόν, καμία χώρα με πολιτοφυλακή δεν κήρυξε ΑΟΖ και αν το έκανε, είτε υπέστη στρατιωτική ήττα, είτε δεν έβαλε καν το δαχτυλάκι της, στην εκμετάλλευση των πόρων που ανακαλύφθηκαν εντός της ΑΟΖ της. Αυτό είναι για παράδειγμα, αυτό που εγώ καταλαβαίνω ως, «καθαρές κουβέντες, καθαρό μήνυμα».

  Και πάλι ειλικρινώς ευχαριστώ.

  Ιεροφάντης

  • Μπαμπης avatar
   Μπαμπης @ Ιεροφάντης 07/03/2012 19:41:56

   Καλέ μου άνθρωπε αυτό είναι το πρόβλημα,οι φωνές σα τη δική σου μένουν απ έξω και μένουν οι λύκοι και τα πρόβατα.

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ Ιεροφάντης 08/03/2012 08:59:57

   Δεν θα μπείς σε ψηφοδέλτιο την Ιλιάδα όλη να γράψεις.

   • Ιεροφάντης avatar
    Ιεροφάντης @ Dexi Extrem 08/03/2012 22:03:38

    Γειά σου λεβέντη Καπετάνιο...

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Ιεροφάντης 09/03/2012 12:29:39

   Το βιβλίο το έγραψε μόνος του;

 48. Πρακτικός avatar
  Πρακτικός 07/03/2012 18:39:35

  Οκέι ρε φίλε, νο πρόμπλεμ, μεσαίος χώρος. Για μια πατριωτική δεξιά...Με Λούληδες και Αρούληδες...Με Γιαννάκου και Πάκη...Με Μίλτο και Κυριάκο. Γιατί όχι και Ντόρα; Μεσαίο χώρο δεν γουστάρεις; Γιατί να αφήσουμε την Ρεπούση στον Κουβέλη; Ολίγον από Μάνο και Ανδριανόπουλο ίσως;

 49. Μοναχικός Λύκος avatar
  Μοναχικός Λύκος 07/03/2012 19:13:12

  Οσο καθορίζουν τα συμφέροντα την ποιότητα της ζωής μας, δεν πρόκειται να υπάρξει πραγματική βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου. Και ειδικά όταν οι πολιτικές δυνάμεις προσδοκούν στην καρέκλα, ανεξαρτήτως ιδεολογίας ή αποχρώσεως και ουσιαστικά υποτάσσονται σ'αυτά τα συμφέροντα.
  Οσο εμμένουμε σε σωτήρες/μεσσίες/ηγέτες, συνάνθρωποι μας θυσιάζονται στο βωμό ενός χρέους αμφισβητήσιμης προελεύσεως. Απλές ερωτήσεις. Ποιος θα δώσει ένα τέλος στα βάσανα μας; Θα χαριστούν οι αντισυνταγματικοί φόροι και τα υπέρογκα χρέη πολιτών; 'Η απλά θα πέσει χρήμα στην αγορά με τον πατροπαράδοτο τρόπο; Οι οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους θα τα πάρουν πίσω; Ποιος χρέωσε την Ελλάδα πραγματικά, ο λαός ή οι εξουσίες;
  Πάντως η κρίση δεν είναι κάτα κύριο λόγο το αποτέλεσμα μιας ομολογουμένως ολίγιστης και δωσίλογης μεταπολίτευσης. 'Η μιας ανούσιας, κομματικής και το ίδιο κρατικοδίαιτης Αριστεράς. Είναι το αποτέλεσμα ενός συστήματος που αναιρεί με τα χρόνια αξίες και ανθρώπινες ανάγκες για να εξυπηρετήσει μερικά άπληστα στομάχια και την θεμελιώδη αρχή του σύγχρονου χρήματος, όλα αγοράζονται και όλα πουλιούνται στη σωστή τιμή. Ενός συστήματος που ελέγχει τον λαό μέσω κομμάτων, για να μην εκφράζεται με άλλο τρόπο παρά μόνο ψηφίζοντας ανά 4 χρόνια. Δημοκρατία...
  Λυπάμαι που το λέω αλλά χάσαμε την μπάλα με τόσα άρθρα, οικονομικές αναλύσεις και ιδεολογικούς αχταρμάδες. Ψάχνουμε την ανάπτυξη και την οικονομική ευμάρεια αλλά αγνοούμε την οικονομική σκλαβιά και τον ανθρώπινο εξευτελισμό που θα υποστούμε, το τίμημα που θα πληρώσουμε.
  Σε κάποιους θα φανούν ανόητα λόγια παραμυθά ή άσχετου. Δεν αντιλέγω. Ασχετος είμαι. Ασχετος με τους όρους και τις έννοιες μια οικονομικής κρίσης σε έναν κόσμο που το χρήμα τυπώνεται κατά βούληση από το υπάρχον παγκόσμιο χρέος. Ασχετος γιατί αλλιώς μεταφράζεται στο μυαλό μου η λέξη ελευθερία, η λέξη δημοκρατία από αυτές που μας πλασάρονται σαν έννοιες τους.
  Κρίση αξιών περνάμε αγαπητοί μου, όχι κρίση ηγεσιών ή κομμάτων. Κρίση ενός συστήματος ελεγχόμενο από τράπεζες, "σοφούς" και οικονομικούς κολοσσούς. Το χρήμα δεν καθορίζει πλέον την αξία ενός ανθρώπου και ενός έθνους;

 50. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 07/03/2012 19:15:17

  Σα νά 'ναι τώρα το θυμάμαι που για την ΑΟΖ πρωτοασχολήθηκε το Αντινιούζ...! Θυμάμαι τα σχόλια του καθηγητή κου Καρυώτη... Α, ρε Φάκτορα... πρέπει να γράψεις βιβλίο με την ιστορία του Αντινιούζ!
  πέραν του ό,τι βέβαια το Αντινιούζ γράφει από την αρχή του Ιστορία... :)

 51. Κάλχας avatar
  Κάλχας 07/03/2012 19:15:41

  Ο Χατζηνικολάου πάντως θεωρεί δεδομένη την πρωτιά Σαμαρά και δεν αποκλείει την αυτοδυναμία. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί του.

  http://www.enikos.gr/specials/21286,8a_tolmhsete_kyrie_Proedre;.html

 52. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 07/03/2012 19:17:54

  μήπως κι ο Χατζηνικολάου διαβάζει antinews?
  http://www.enikos.gr/specials/21286,8a_tolmhsete_kyrie_Proedre;.html

 53. Evan avatar
  Evan 07/03/2012 19:29:26

  Μια χαρά ειναι η κατάταση παιδιά. Μια ματία στη Ρόδο μόνο σήμερα.

 54. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 07/03/2012 20:42:32

  Κάλλιο αργά παρά ποτέ !

  Αυτά που περιγράφεις φαινόταν από καιρό. Απλά πολλοί ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να τα παραδεχθούν. Πολύς χρόνος χάθηκε.

 55. airman avatar
  airman 07/03/2012 20:50:18

  Όταν ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγει πανηγυρικά πρόεδρος της ΝΔ, είπε χαρακτηριστικά ότι παίρνει σφουγγάρι και σβήνει ενδοπαραταξιακές διαφορές και διαφωνίες. Όσοι άντεξαν συνέχισαν και όσοι εξακολουθούν να αντέχουν συνεχίζουν.
  Είναι σημαντικό να αναπτύξει το πλάνο με βάση το οποίο θα κινηθεί ως Πρωθυπουργός (πρώτα ο Θεός), με τρόπο κατανοητό και απλό αλλά όχι υπεραπλουστευμένο (υπό την έννοια της απλοϊκής παράθεσης) ή στρογγυλεμένο ώστε να είναι ''εύπεπτο''. Αλλώστε η συγκυρία απειτεί γερά στομάχια. Είναι επίσης καταλυτικό να παρουσιάσει φρέσκες/καινοτόμες ιδέες τις οποίες θα αναλάβουν να υλοποιήσουν αξιόλογοι άνθρωποι και όχι ''ανακυκλώσιμοι'', ''φθαρμένοι'' και ως εκ τούτου μη εμπνέοντες εμπιστοσύνη. Χρήσιμη η εμπειρία αλλά ο ενθουσθμός απαραίτητος όσο ποτέ άλλοτε.
  Πρέπει όμως να κάνει και κάτι άλλο πολύ ουσιαστικό και ίσως ζωτικής σημασίας. Να πάρει βούρτσα και χλωρίνη και να καθαρίσει ''γωνίες'' και ''χαραμάδες'' σε όλους τους χώρους. Από πολλούς χώρους οι ''κατσαρίδες'' θα φύγουν από μόνες τους, αλλά από τα ''ενδότερα'' δεν είναι βέβαιο. Βούρτσα και χλωρίνη για να τρίψει και να απολυμάνει, ώστε αφενός να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για καινούργιες, καθαρές, πατριωτικές ''κυψέλες'' και αφετέρου να αποτρέψει τα ''αποδημητικά'' από το να επανακάμψουν.
  Η σοφή ρήση του λαού ''η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά'' είναι επίκαιρη και αποτελεί διαχρονική απαίτηση. Θα σημάνει πολλά για τις προθέσεις του. Θα πείσει και συνάμα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να εκφράσουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και να προσφέρουν άνθρωποι ικανοί, που σήμερα αποστρέφονται την ανάμιξή τους στα κοινά λόγω του νοσηρού κλίματος που έχει επικρατήσει.
  Έχει την τόλμη, ας του δώσουμε τη δύναμη! Δεν πρέπει να μας απογοητεύσει και το έχει αντιληφθεί! Ας τον εμπιστευθούμε μήπως βρούμε διέξοδο από το λαβύρινθο, μήπως βγούμε από την περιδίνηση! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει κάτι να χαθεί!

  • juliet avatar
   juliet @ airman 07/03/2012 21:13:54

   Εχεις δίκιο ,αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να μπορέσουμε να αντέξουμε την αλήθεια και να πάψουμε να αρεσκόμαστε σε ότι θέλουμε ν΄ακούσουμε.Στο χέρι μας είναι να του δώσουμε τη δύναμη που θέλει για να προχωρήσει.Δεν χρειαζόμαστε λόγια μεγάλα ,τώρα ξέρουμε ,χρειαζόμαστε αυτόν να μπει μπροστά και εμείς πίσω να ξεκαθαρίσουμε τη βρωμιά .Με τους πολλούς κανένας δεν τα βάζει.Στο χέρι μας είναι να αποφασίσουμε ποιούς θέλουμε και όσο πιο γρήγορα το καλύτερο.

 56. tiramola avatar
  tiramola 07/03/2012 20:59:04

  Που να βρεθεί το πρόγραμμα Ιεροφάντη τέτοια εποχή?
  Τώρα είναι άλλες οι προτεραιότητες, αυτές που τώρα ανακάλυψαν αυτοί που θα ψηφίσεις σε κανά δυό μήνες.Να διασωθεί η πατρίς.
  Διαβάζω περί δικαίωσης του Σαμαρά επειδή έκανε λόγο για ανάπτυξη που τώρα είναι ένα ζητούμενο.
  Ούτε που θα βρεθούν τα λεφτά για τις επενδύσεις άκουσα αλλά και το κυριότερο δεν άκουσα που στοχεύουμε αναπτυξιακά, που θα ρίξουμε το βάρος δηλαδή.
  Έχεις ακούσει εσύ η κάποιος άλλος εδώ μέσα κάτι συγκεκριμένο?

  • pinokio avatar
   pinokio @ tiramola 08/03/2012 08:15:25

   Βρε που εισαι εσυ? Χαθηκες.

   • pinokio avatar
    pinokio @ pinokio 08/03/2012 16:11:45

    ΥΓ. Θα μου δωσεις δυο ευρω να ερθω να ψηφισω το ψηλο παιδι απο τη Μινεσοτα? :) :)

 57. yianna avatar
  yianna 07/03/2012 21:55:00

  Συγχαρητήρια για το άρθρο. Με παληά υλικά δεν χτίζεις το καινούργιο. Η ΝΔ εάν θέλει αυτοδυναμία, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο με τον κατακερματισμό του εκλογικού σώματος πρέπει να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας. Πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί.
  Η ΝΔ πήρε μια συγκεκριμένη θέση, πρέπει να την στηρίξει, και να διαχειριστεί την επόμενη μέρα, με πολιτικές που ο ίδιος ο ΑΣ τόνιζε συνεχώς. Τώρα ο ΑΣ δεν μιλάει, τι συμβαίνει? Συμβιβάστηκε με την συγκυβέρνηση? Με ποιούς? Με αυτούς που μας έφεραν έως εδώ? Που είναι το διαφορετικό?

 58. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 07/03/2012 21:55:49

  Είπα να κάνω λίγο καλό και στο ΠΑΣΟΚ φωστήρα μου γιατί αυτή η ΝΔ θα χτυπήσει 40% και θα κόψει τα τυχερά των συντρόφων.

  • Heaven avatar
   Heaven @ Dexi Extrem 08/03/2012 08:27:00

   και μετα ξύπνησες!

   • GO avatar
    GO @ Heaven 08/03/2012 08:34:20

    Θα σου πρότεινα να τον αφήσεις στην ακρότητά του.
    Η πρόκληση, του να απαντά με τον τρόπο που το κάνει, μόνο κακό κάνει στην παράταξη.

 59. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 07/03/2012 22:28:45

  υπαρχει προγραμμα αυτο του μνημονιου 2. μια χαρα προγραμμα. και αλλες μειωσεις μοισθων, τεραστιοι φοροι, υφεση υφεση υφεση ,εκβιασμος για τις δοσεις, τι αλλο, α ναι τροικα says αυτο δεν φταιμε εμεις κλπ. σιγουρα δεξι εξτρεμ αυτο θα παει 40% στις εκλογες που δεν θα γινουν οποτε μην τσακωνομαστε κιολας.

 60. GO avatar
  GO 07/03/2012 23:23:50

  Προκειμένου να εξοφλήσετε γραμμάτια του παρελθόντος, οδηγείτε το κόμμα στα τάρταρα.

 61. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 08/03/2012 00:52:33

  Η ένδεια επιγχειρημάτων και η συνεχής λεκτική επίθεση σε όποιον διαφωνεί είναι διασκεδαστικές ... το ιντερνετικό χιούμορ που θυμίζει φόρουμ για αυτοσχέδιους αγώνες επίσης ...

  τόσο χρόνο για 2-3 μπλογκ , fb , youtube channel κλπ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΜΩΣ φίλε μου δεξί εξτρέμ ???

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ EVANGELOS 08/03/2012 01:45:34

   Λεφτά υπάρχουν

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ EVANGELOS 08/03/2012 08:56:33

   Δεν είμαι το Dexi Extrem που φαντάζεσαι. Είμαι αυτό το αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινωνίας που θα λέει αλήθειες ακόμα και αν πονάνε και δε θα συμβιβαστεί ποτέ με το ψέμα, το σοσιαλισμό, την κλεψιά και με τους ύπουλους αγύρτες που κυκλοφορούν σε blogs παίζοντας το ρόλο του Εφιάλτη.

 62. Προφήτης avatar
  Προφήτης 08/03/2012 02:08:34

  Φίλε Μύστη
  Με συγκινείς γιατί επιβεβαιώνεις ότι οι έντιμοι άνθρωποι και ανιδιοτελείς πατριώτες δεν έχασαν το πολιτικό τους κριτήριο.
  Δεν περιέπεσαν σε σύγχυση σκέψης και αδυναμία κριτικής ανάλυσης από διλήμματα που τέθηκαν εκβιαστικά.

  "Είδηση" είναι και αυτή καθαυτή η ανάρτηση. Ούτε ο φίλος μας ο Φάκτορας έχασε το κριτήριο και την πολιτική του όραση από την πίστη του στο όραμα Σαμαρά .

  Τηρείς στάση αναμονής. Απαιτείται στάση πίεσης.
  Αν αποδείχθηκε κάτι είναι ότι το σύστημα δεν δικάζει τον εαυτό του.
  Ή θα βοηθήσουμε να καταρρεύσει, ελεγχόμενα, για να αντικατασταθεί από κάτι πιο έντιμο και λειτουργικό, χωρίς ΚΚΕ και σια βέβαια, ή θα φθάσουν τη χώρα σε διάλυση. Χωρίς καν πολιτοφυλακή. Δεν τους νοιάζει, καταλαβέ το.

  Χρονικά, ίσως είναι και ευκαιρία, έχουμε την πολυτέλεια να γίνουμε για λίγο "μπάχαλο". Ο Ερντογάν πεθαίνει, η Συρία φλέγεται, και ο αιώνιος εχθρός μας είναι λίγο μετέωρος.

  ΥΓ Μην βιάζεσαι για τα ψηφοδέλτια. Κάτσε να γίνουν εκλογές.
  Ξεκινήσαμε από 19 Φεβρουαρίου, εξάπαντος.
  Και κηπ γουόκιγκ (ελληνικά για να μην κολλήσει στο ανέβασμα.
  40% έχουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Προφήτης 08/03/2012 02:53:07

   Προφήτη άσε τον καναπέ της θλίψης και παίξε μπάλλα. Κανένας δεν θα μας σώσει. Θυμήσου: "Stay with me and if you feel alone, don' t worry, you will be at elysian fields..." (Gladiator)

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Αυτόνομος 08/03/2012 13:02:47

    Θλίψη; Μουά; Δεν είναι αυθαίρετο να βγάζεις συμπεράσματα για την υποτιθέμενη ψυχική κατάσταση ενός ανώνυμου σχολιαστή που δεν γνωρίζεις;
    Ή με γνωρίζεις;;; χαχαχα
    Είμαι μια χαρά - είσαι σε απόγνωση, σε καταλαβαίνω, γιατί γνωρίζω τι πιστεύεις.
    Και, θα παίξουμε μεγάλη μπάλλα.
    Αν θα φάμε ή αν θα φάνε γκολ, άλλη ιστορία.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Αυτόνομος 08/03/2012 13:16:06

    Και κάτι ακόμα, καλέ μου φίλε.
    Υπάρχει η μοναξιά της κορυφής, υπάρχει η μοναξιά της πρωτοπορίας, υπάρχει η μοναξιά στο κυνήγι ενός δύσκολου σκοπού, υπάρχει η μοναξιά της υπεράσπισης αρχών σε ένα κόσμο χωρίς αρχές.

    Αλλά υπάρχει και η μοναξιά απομόνωσης, που επιβαλει η κοινωνία σε όσους βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο. Απέχει έτη φωτός από τα Ηλύσια Πεδία...
    Φιλικά

 63. Χαρης Καραβασίλης avatar
  Χαρης Καραβασίλης 08/03/2012 08:07:39

  Ας βάλει ο Αντώνης νέα άφθαρτα πρόσωπα,τεχνοκράτες,επιτυχημένους επιστήμονες, που έχουν δουλεψει στη ζωή τους σε διάφορους τομείς.Ο κόσμος θα ψηφίσει νεους,οχι απαραίτητα ηλικιακά,αλλά αφθαρτους,χωρίς ενσημα στη Βουλή.
  Αρουλης,Κωστης,Κυριάκος,Μπαρμπι ,τηλεμαιντανοι,tvπερσονες και σια θα πάρουν απάντηση απο τον κόσμο στις κάλπες.
  Θημηθείτε οτι η τάση θα διαμορφωθεί "κανένας με προυπηρεσία στη Βουλή"Λίγοι θα διασωθούν.

 64. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 08/03/2012 08:53:21

  Τα λεγόμενα ενός κρυφοκουμμουνιστή:
  1."άπατοι θα πάμε στις εκλογές!
  έκανα ένα γύρο στα βόρεια και το τι αμφισβήτηση υπαρχει δεν λέγεται.
  το κύκνειο άσμα της ΝΔ θα είναι η ανακοίνωση των ονομάτων των ψηφοδελτίων!"
  2."Δεξι εξτρεμ,
  το να φοράς χοντρούς κομματικούς φακούς που στρεβλώνουν ευχάριστα τα πράγματα δεν βοηθάει κανένα και τίποτε. Κλείσε τα μάτια σου και θα δεις το απογοητευτικο αποτέλεσμα των εκλογών. Εδω θα είμαστε και θα …πληκτρολογούμε!
  Το να καταλογίζεις δολιότητα στην εποικοδομητικά αντίθετη άποψη, δείχνει αμετροέπεια, αλαζονεία και έλλειψη πολιτικού αισθητηρίου.
  Βγάλε τους φακούς, και δες τα πράγματα στα ίσια γιατι με αυτά που λες μόνο ζημιά κάνεις!
  Αν συνεχίσει έτσι οπως το πάει η ΝΔ θα δεις ποσοστά στο 15% που θα ζαλιστείς…."
  3."τρεις και ο κούκος!
  στους μουζαχεντιν αναφέρομαι!"
  4."δεν βοηθάς κανένα έτσι όπως το λες!!
  με το τρόπο σου απομακρύνεις τον κόσμο!
  η ΝΔ έχει τεράστιο πρόβλημα. Το να μην το βλέπω δεν τη βοηθώ!
  το θέμα των προσώπων είναι καίριο!
  Εδώ είμαστε και θα το δεις!
  και για υπενθύμιση: απο την ίδια μεριά της όχθης είμαστε!!!"
  5."είσαι εξαιρετικά εκνευριστικός και ερειστικός!
  Μόνο κακό κανεις!

  Ε, εκεί στη Συγγρού, μαζεψτε τους τραμπουκους!
  Αν θέλουμε τετοιους, θα παμε στη Χρυσή Αυγή που είναι και ορίντζιναλ!!!!!!!"
  6."το είχα απο καιρό διακρίνει πόσο μεγάλο φασισταριό είσαι!!"
  7."που φτάσαμε: η ΝΔ να έχει επωάσει τραμπούκους ίσα και όμοια με τους Χρυσαυγίτες!!"
  8."δυστυχώς απλή σκέψη, δεν πείθουμε πια!
  δεν αρέσουμε πιά…"
  9."είναι πολύ κρίμα οτι τελικά δεν θα μπορέσουμε!
  και είχαμε αρχίσει τόσο καλα!!!!"
  10."ανεξάρτητα απο την κομματική φανατίλα κάποιων που μόνο απώθηση ψηφοφόρων προκαλούν, το τελειωτικό κτύπημα για τη ΝΔ θα είναι η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων!
  εδώ θα είμαστε και θα το δείτε!
  με Παυλόπουλο, Σπηλιωτόπουλο, Αντώναρο, Σιούφα, Βαρβιτσιώτη, Λυκουρέντζο και όλα τα υπόλοιπα μπουμπούκια δεν πάμε δυστυχώς πουθενα!!!"
  11."Φρίξο, στου κουφού την πόρτα…
  άσε δεν αξίζει τον κόπο.
  γνωστή πρακτική τραμπούκων.
  πέτα λάσπη κάτι θα πιάσει!!
  το αποτέλεσμα ομως των εκλογών ίσως τους ανοίξει τα μάτια.
  το κακό είναι οτι θα μπούμε όλοι μαζί σε τρομακτικές περιπέτειες!"
  12."ευτυχώς Φριξο που έστω και με ψευδώνυμα, εκτιθέμεθα μεσω διαδικτύου, και μας διαβάζει ο κόσμος για να δει τι αλαζονεία εξουσίας έρχεται. Αν ερθει ποτέ η εξουσία με αυτά που βλέπει ο κόσμος!!"
  13."για να δεις Φακτορα ποιός δεν αντέχει το διάλογο!
  προσπάθησαν να φιμώσουν την εποικοδομητική “κριτική” της ανάρτησης χαρακτηριζοντάς την δολια!
  Ντροπη!

  Σ’ ευχαριστουμε για την ευρύτητα των αποψεων του σαιτ!"
  14."και Φιλιππος και Ναθαναήλ, συγνώμη Νικόλαος ήθέλα να πω!"
  15."πάλι θα ψάχνω για xanaz (αλπραζολάμη συμφωνα με τα νέα μέτρα εγγραφής της δραστικής ουσίας)!!!

  γιατί τι σου έφταιξα μέρα μεσημέρι nimou?
  πασχιζα εδω και καιρό να τα σβήσω απο τη μνήμη μου, σφουγγαρι…
  αλλά εσύ με έστειλες πάλι πίσω στα σκληρά…
  λυπήσου με, λυπησου μας!!!"
  16."Μαύρε Αγγελε,
  το να έχουμε πρόβλημα μόνο με τα σχόλια λίγο το κακό. Με το είναι μας αρχίζουμε να έχουμε πρόβλημα! Και αυτό είναι το ιδιατέρως “προβληματικο”!!!!!"
  17."Dark Angel,
  ψάξε λίγο το διαδίκτυο και θα εκπλαγεις για την “άνομη” σχέση Κρανιδιώτη με Ρόντο!
  Σε περίμενα πιο υποψιασμένη!"
  18."συγνώμη σε μπέρδεψα με τη Diamond Angel!
  Ψάξε και θα βρεις πολλά και ενδιαφέροντα!"
  19."-Βασίλης Κικίλιας (υγεία)

  Σε Ντα Βίντσι τηε πολιτικής φαίνεται οτι εξελισσεται ο φερελπις νεος κος. Κικιλιας. Απο την ΑΟΖ, στην υγεία και ενδεχομένως και στην παιδεία.
  Ρωτήστε στην Ιατρική Αθηνών! θα πάρετε όλες τις απαντησεις!!!"
  20." Dexi Extrem είπε:
  07/03/2012 στις 9:55 pm
  Είπα να κάνω λίγο καλό και στο ΠΑΣΟΚ φωστήρα μου γιατί αυτή η ΝΔ θα χτυπήσει 40% και θα κόψει τα τυχερά των συντρόφων.

  Heaven είπε:
  08/03/2012 στις 8:27 am
  και μετα ξύπνησες!"

  Μπορεί να μου ξέφυγε και κάτι γιατί ο άνθρωπος είπε πολλά.
  Ένα μόνο δεν είπε. Στην προτροπή να προτείνει ΕΝΑ όνομα δεν είπε τίποτα.
  Εάν αυτός ο άνθρωπος δεν εργάζεται κακόβουλα για τη ΝΔ ποιός εργάζεται;
  Κοιμήθηκες νικητής και θα ξυπνήσεις ηττημένος Ουρανέ γιατί είσαι ψευτοδεξιός σιγουροκομμουνισταράς.

  • Heaven avatar
   Heaven @ Dexi Extrem 08/03/2012 17:05:26

   είπα, αλλά κόπηκε το σχόλιο μου!!

   ήταν και ΩΡΑΙΟ το ...ονομα!!!

 65. Geros avatar
  Geros 08/03/2012 09:38:03

  Τα σχόλια κάνουν για μια ακόμα φορά ορατό το πρόβλημα ιδεολογικού στίγματος που έχει η παράταξη. Δεν νομίζω ότι φταίει ο Σαμαράς για αυτό , η μάχη της ιδεολογίας της παράταξης έχει χαθεί κατά την γνώμη μου από την εποχή της καταστροφικής από κάθε άποψη θητείας του μακαρίτη του Έβερτ.
  Εγκαταλείφθηκε ο φιλελευθερισμός ως ιδεολογική πλατφόρμα της παράταξης και αντικαταστάθηκε από έναν ξεπερασμένο δεξιό πατερναλισμό που δεν διέφερε σε πολλά από τον αριστερό πατερναλισμό , μονο σε δευτερευούσης σημασίας πράγματα, η ουσία έμενε η ίδια : "νόμος είναι το δίκιο της συντεχνίας".
  Η Ν.Δ. έπαψε να είναι ένα κόμμα με πρόταση για ένα Ελληνικό μοντέλο ανάπτυξης , με αρχές για τις οποιες αγωνίζεται , στήθηκε πίσω από το ΠΑΣΟΚ και για μια δεκαετία προσπαθούσε ανεπιτυχώς να πείσει τους Έλληνες ότι θα τους έκανε τα χατίρια καλύτερα από τους πράσινους.
  Όταν τελικά ο Ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε δεν είχαμε καμια νομιμοποίηση για μεταρρυθμίσεις , μόνο για χατίρια , για αυτό και όλες οι εξαγγελίες που έκανε για μεταρρυθμίσεις μείναν στα χαρτιά.
  Όταν έχεις πιστεύω δεν κανεις ήπιες προσαρμογές και πράσινα άλογα.
  Η Margaret Thatcher σε μια διαμάχη που είχε εντός του κόμματος της με αυτούς που πίστευαν ότι χρειάζεται ένας μέσος δρόμος και μια σύνθεση διαφορετικών απόψεων έβγαλε από την τσάντα της το βιβλίο του Hayek "Το σύνταγμα της ελευθερίας" το κοπάνησε στο τραπέζι και τους είπε "κύριοι , σε αυτό πιστεύουμε" , και έφυγε από το δωμάτιο.
  Εμείς σε τι πιστεύουμε ? Κάθε αρχηγός που μπαίνει πετάει μια αόριστη αρλούμπα αντί ιδεολογικού στίγματος γιατί φοβάται ότι αν το συγκεκριμενοποιήσει κάποιοι θα δυσαρεστηθούν . Θέλουμε έναν ηγέτη , και ο ηγέτης δεν φοβάται τον λαό του , τον οδηγεί.
  Έχετε συνειδητοποιήσει ότι πίσω από τις φράσεις που χρησιμοποιούσαν οι πολιτικοί και των δυο μεγάλων κομμάτων (ευρύτερη συναίνεση , σύγκλιση , διαβούλευση , κοινωνικός διάλογος , συμφωνία κοινωνικών εταίρων) κρύβεται η έλλειψη θέσεων και απόψεων?

 66. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 08/03/2012 10:02:42

  1."άπατοι θα πάμε στις εκλογές!
  έκανα ένα γύρο στα βόρεια και το τι αμφισβήτηση υπαρχει δεν λέγεται.
  το κύκνειο άσμα της ΝΔ θα είναι η ανακοίνωση των ονομάτων των ψηφοδελτίων!"
  2."Δεξι εξτρεμ,
  το να φοράς χοντρούς κομματικούς φακούς που στρεβλώνουν ευχάριστα τα πράγματα δεν βοηθάει κανένα και τίποτε. Κλείσε τα μάτια σου και θα δεις το απογοητευτικο αποτέλεσμα των εκλογών. Εδω θα είμαστε και θα …πληκτρολογούμε!
  Το να καταλογίζεις δολιότητα στην εποικοδομητικά αντίθετη άποψη, δείχνει αμετροέπεια, αλαζονεία και έλλειψη πολιτικού αισθητηρίου.
  Βγάλε τους φακούς, και δες τα πράγματα στα ίσια γιατι με αυτά που λες μόνο ζημιά κάνεις!
  Αν συνεχίσει έτσι οπως το πάει η ΝΔ θα δεις ποσοστά στο 15% που θα ζαλιστείς…."
  3."τρεις και ο κούκος!
  στους μουζαχεντιν αναφέρομαι!"
  4."είσαι εξαιρετικά εκνευριστικός και ερειστικός!
  Μόνο κακό κανεις!

  Ε, εκεί στη Συγγρού, μαζεψτε τους τραμπουκους!
  Αν θέλουμε τετοιους, θα παμε στη Χρυσή Αυγή που είναι και ορίντζιναλ!!!!!!!"
  5."το είχα απο καιρό διακρίνει πόσο μεγάλο φασισταριό είσαι!!"
  6."δυστυχώς απλή σκέψη, δεν πείθουμε πια!
  δεν αρέσουμε πιά…"
  7."είναι πολύ κρίμα οτι τελικά δεν θα μπορέσουμε!
  και είχαμε αρχίσει τόσο καλα!!!!"
  8."ανεξάρτητα απο την κομματική φανατίλα κάποιων που μόνο απώθηση ψηφοφόρων προκαλούν, το τελειωτικό κτύπημα για τη ΝΔ θα είναι η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων!
  εδώ θα είμαστε και θα το δείτε!
  με Παυλόπουλο, Σπηλιωτόπουλο, Αντώναρο, Σιούφα, Βαρβιτσιώτη, Λυκουρέντζο και όλα τα υπόλοιπα μπουμπούκια δεν πάμε δυστυχώς πουθενα!!!"
  9."Φρίξο, στου κουφού την πόρτα…
  άσε δεν αξίζει τον κόπο.
  γνωστή πρακτική τραμπούκων.
  πέτα λάσπη κάτι θα πιάσει!!
  το αποτέλεσμα ομως των εκλογών ίσως τους ανοίξει τα μάτια.
  το κακό είναι οτι θα μπούμε όλοι μαζί σε τρομακτικές περιπέτειες!"
  10."ευτυχώς Φριξο που έστω και με ψευδώνυμα, εκτιθέμεθα μεσω διαδικτύου, και μας διαβάζει ο κόσμος για να δει τι αλαζονεία εξουσίας έρχεται. Αν ερθει ποτέ η εξουσία με αυτά που βλέπει ο κόσμος!!"
  11."για να δεις Φακτορα ποιός δεν αντέχει το διάλογο!
  προσπάθησαν να φιμώσουν την εποικοδομητική “κριτική” της ανάρτησης χαρακτηριζοντάς την δολια!
  Ντροπη!

  Σ’ ευχαριστουμε για την ευρύτητα των αποψεων του σαιτ!"
  12."Dark Angel,
  ψάξε λίγο το διαδίκτυο και θα εκπλαγεις για την “άνομη” σχέση Κρανιδιώτη με Ρόντο!
  Σε περίμενα πιο υποψιασμένη!"
  13."-Βασίλης Κικίλιας (υγεία)

  Σε Ντα Βίντσι τηε πολιτικής φαίνεται οτι εξελισσεται ο φερελπις νεος κος. Κικιλιας. Απο την ΑΟΖ, στην υγεία και ενδεχομένως και στην παιδεία.
  Ρωτήστε στην Ιατρική Αθηνών! θα πάρετε όλες τις απαντησεις!!!"


  Εάν ο Heaven δεν κάνει κακό στη ΝΔ τότε ποιός κάνει;

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Dexi Extrem 08/03/2012 10:20:23

   Γιατί κάνει κακό δηλαδή;
   Λέει κι αυτός κάποιες αλήθειες που πονάνε..
   Κι εσύ το ίδιο δεν κάνεις;
   Τίθεται θέμα αποκλειστικότητας;
   Η αλήθειες είναι όπως τα όριά μας.
   Από κει και πέρα είναι θέμα στυλ..

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 08/03/2012 11:49:28

    Heaven-Πάλιουρας είναι αριστεριστές.

  • GO avatar
   GO @ Dexi Extrem 08/03/2012 10:28:49

   Σε ότι αφορά σχόλιά του για σένα, έχει δίκιο. Το παραδέχθηκες κι εσύ, χθες, ότι το παράκανες.
   Για τα υπόλοιπα και λίγο υπερβολικός είναι και πολύ απαισιόδοξος.
   Τον δικαιολογώ λόγω της καθοδικής πορείας των δημοσκοπικών ποσοστών μας.

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ GO 08/03/2012 11:50:19

    Εκτός από τριπλέτες κάνεις και σόλο εμφανίσεις;

    • GO avatar
     GO @ Dexi Extrem 08/03/2012 13:00:22

     Τι ώρα θα ζητήσεις και πάλι συγγνώμη;

     • Dexi Extrem avatar
      Dexi Extrem @ GO 08/03/2012 13:21:30

      Συγγνώμη ζήτησα από αυτούς που ίσως πρόσβαλα. Εσένα δε σε πιάνει.

     • GO avatar
      GO @ Dexi Extrem 08/03/2012 14:10:53

      Καλοπροαίρετη ερώτηση:
      Με τη Ν.Δ, τι σχέση έχεις;

     • Dexi Extrem avatar
      Dexi Extrem @ GO 08/03/2012 15:57:40

      Την υποστηρίζω ανώνυμα γιατί πιστεύω στη Δεξιά.

     • pinokio avatar
      pinokio @ Dexi Extrem 08/03/2012 16:17:41

      Δηλαδη δεν εχεις να λαβαινεις? :) :)

     • GO avatar
      GO @ Dexi Extrem 08/03/2012 21:15:55

      Με τέτοιου είδους υποστήριξη, τρέμω κι εγώ και το οικοδόμημα μαζί.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Dexi Extrem 08/03/2012 10:52:18

   "Εάν ο Heaven δεν κάνει κακό στη ΝΔ τότε ποιός κάνει;"
   Σἀφῶς, ἘΣΥ, Δεξί--τόλμησες νά γράψης ὅτι ἡ ΝΔ θά πάρη αὐτοδυναμία. Γράφοντε αὐτά σέ μιά ἈΡΙΣΤΕΡΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ κουλτουριάρα κενωνοία;;;

  • Heaven avatar
   Heaven @ Dexi Extrem 08/03/2012 17:02:35

   ευχαριστω θερμα δεξι εξτρεμ
   για την ενδελεχη εντρύφηση στα σχόλια μου!

   μου αρέσει!!
   συνέχισε...

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ Heaven 09/03/2012 11:23:43

    Ουρανέ μου και εμένα μ'αρέσει να ψάχνω. Πιό πολύ όμως μ'αρέσει να κατεβάζω μάσκες.

 67. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/03/2012 11:25:17

  Ο Ιεροφάντης έθεσε ορθά το προγραμματικό ζήτημα: Το α και ω για ένα οποιοδήποτε κόμμα εξουσίας.
  Και είδαμε που πήγε η συζήτηση, με ευθύνη πολλών (του γράφοντος συμπεριλαμβανομένου!).
  "Το ασανσέρ αγκομαχά επικρατεί ζουρλάδα,
  η Ελλάδα αρχίζει να γελά και γίνεται γελάδα
  και μια φωνή με προφορά απ' των Σερρών την Πρώτη,
  ρωτάει άμα συμφωνώ να γίνουμε Ευρώπη".
  Νιόνιος, γραμμένο πολύ παλιά. Τίποτε δεν έχει αλλάξει;

 68. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 08/03/2012 11:54:07

  Θείο, τα αριστεροκουλτουριάρικα τον dj's της αλλαγής τα ακούς καθημερινά; Γιά βάλε και λίγο '...εμπρός παληκάρια για μια Ελλάδα νέα σοσιαλιστική...'.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Dexi Extrem 08/03/2012 12:02:40

   Μα ο άνθρωπος τα είχε προβλέψει τα σημερινά, από το 1980! Και είχε και συνέχεια, επί Μητσοτάκη!
   Πώς τα σκέφτηκες τα "αριστεροκουλτουριάρικα" μέσα σε τέτοια ζουρλάδα; Δεν βλέπεις τον Βορειοκορεατικό και Βενεζουελάνικο Νιαγάρα δίπλα μας και πάνω μας (στον δημόσιο λόγο - γιατί οι απλοί άνθρωποι δεν μασάνε τέτοια);
   Δεν μ' αρέσει, επίσης, αυτή η περιφρόνηση του πολιτισμικού στοιχείου - τα δίνει όλα ακριβώς σ' αυτή τη "δυναμική" και λαλίστατη μειοψηφία, Βορειοκορεάτες, Βενεζουελάνοι, σε διαστάυρωση Μέση Ανατολή, ταλίμπανους και χαματζήδες.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 08/03/2012 12:20:57

    Παρντόν;

 69. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 08/03/2012 12:36:07

  Συμφωνώ με την προβληματική που έθεσε ο "Ιεροφάντης" και την δευτερολογία του.
  Θέλω όμως να σημειώσω κάτι πολύ σημαντικό το οποίο παρέβλεψαν όλοι οι σχολιαστές κι ο αρθρογράφος.
  Από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά έχουμε απτές αποδείξεις για το εάν μπορεί να προσφέρει και να παρουσιάσει προγραμματικό λόγο και μάλιστα κοστολογημένο: Το ΖΑΠΠΕΙΟ Ι ΚΑΙ το ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ.
  Και τα δύο είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ έχει κατάλληλο και δυνατό επιτελείο να επικαιροποιήσει το πρόγραμμα της ΝΔ προσαρμοσμένο στα εκάστοτε δεδομένα μη απομακρυνόμενο από τους στρατηγικούς της στόχους και τις ιδεολογικές της αρχές.
  Αυτή τη στιγμή η ΝΔ δεν έχει ανεβάσει επικοινωνιακές στροφές. Το αποδίδω σε λόγους τακτικής.
  Προς το παρόν κυριαρχούν στο επικοινωνικακό πάνελ τα αλαλάζοντα κύμβαλα του ανεύθυνου ταλιμπανισμού.
  Ο κόσμος παρατηρεί κριτικά. Αλλού εκδηλώνεται κι επιθετικά (Ρόδος). Ο όποιος θετικός λόγος τη στιγμή που τα πράγματα είναι τόσο ρευστά όσο ποτέ άλλοτε θα πάει στο βρόντο. Σε λίγες μέρες "θα κατακάτσει ο κουρνιαχτός και θα σκωθεί η αντάρα". Πιστεύω ότι ο ΣΑΜΑΡΑΣ θα μιλήσει τη στιγμή που πρέπει κι όπως πρέπει. Και θα απευθυνθεί στο νου και την καρδιά των Ελλήνων. Όχι στο θυμό τους. Γιατί την ΠΑΤΡΙΔΑ θα την πάει μπροστά ο ΝΟΥΣ κι η ΚΑΡΔΙΑ.

 70. panagos avatar
  panagos 08/03/2012 12:50:53

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Ιεροφάντη,

  Τόσο το Άρθρο όσο και το Σχόλιό σου εκφράζουν την απόλυτη αγωνία μας γι ό τι συμβαίνει τους τελευταίους μήνες μέσα στο κόμμα που φαίνεται να πνίγεται μέσα σε μια ιδεολογική θολούρα...
  Οι κρωγμοί των κοράκων, που τα βλέπουν όλα τέλεια, σε βλάπτουν, Αντώνη Σαμαρά.
  Κράξτους όσο είναι ώρα...Επιτέλους, βγες και λέγε όλη την αλήθεια στον ταλαίπωρο λαό μας.
  Ιδού καιρός . Ενδυσώμεθα τα όπλα του φωτός !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.