#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/12/2009 10:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με ποιους θα πάει και ποιους θ΄ αφήσει ο Γιώργος;

 

Αν θα ήθελε κανείς να αναλύσει τους ανθρώπους που παίζουν σημαίνοντα ρόλο στην κυβέρνηση, αυτούς που λαϊκιστί «τραβάνε κουπί», τότε θα έβλεπε ότι σιγά – σιγά διαμορφώνονται δύο τάσεις στην κυβερνώσα παράταξη:

 Η πρώτη αποτελείται από υπουργούς, βουλευτές και άλλους πράσινους πολιτικούς οι οποίοι έχουν κάνει σπουδές σε μεγάλα ξένα πανεπιστήμια  (μεταπτυχιακά, διδακτορικά κλπ), έχουν εμπειρία από το εξωτερικό, είναι κοσμογυρισμένοι αλλά στην ουσία είναι άσχετοι με την πολιτική και κυρίως με το αθάνατο ελληνικό πεζοδρόμιο. Μέχρι που ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να τους βάλει μπροστά για να κυβερνήσουν μαζί τη χώρα. LSE, Σορβόνη, Χάρβαρντ, Οξφόρδη και άλλα φημισμένα πανεπιστήμια μαζεύτηκαν για να σώσουν την Ελλάδα. Ετσι, Χ. Παμπούκης, Τ. Μπιρμπίλη, Γ. Πανάρετος, Π. Γερουλάνος, Α. Παναρίτη, Η. Μόσιαλος. Δ. Δρούτσας, Λ. Κατσέλη, Γ. Παπακωνσταντίνου και άλλοι φανεροί και μυστικοί σύμβουλοι αισθάνονται ότι ήλθαν στην μπανανία, στον Τρίτο Κόσμο για να σώσουν την χώρα. Κάτι σαν τους ιεραπόστολους που πήγαιναν στην Αφρική δηλαδή. Με εκλεπτισμένες κινήσεις, ευγενικούς τρόπους (σαν τον Γ. Παπανδρέου), με πολιτική που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μη μου άπτου» και με μια νοοτροπία καθαρά ουτοπιστική νομίζουν ότι όλα είναι θεωρία. Ό,τι  έλεγαν τα πολλά βιβλία που εξουθενωτικά αποστήθιζαν στα πανεπιστήμιά τους έρχονται να τα εφαρμόσουν στις πλάτες των... ιθαγενών.

Αποδείχθηκε άλλωστε με το δίλημμα για τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν για την οικονομία. Ολοι πλην Λούκας (που μάλλον μετά το πρώτο στραπάτσο με τους ναυτεργάτες του Πειραιά κατάλαβε ότι άλλο αμφιθέατρο κι άλλο πολιτικό θέατρο) τάχθηκαν υπέρ της επώδυνης οικονομικής πολιτικής. Αλλωστε, τα 340 ευρώ που παίρνει ο γηραιός πατέρας μου σύνταξη του ΟΓΑ είναι γι’ αυτούς μισό πούρο στη Μ. Βρετάνια. Εν πάσει περιπτώσει, οι... διανοούμενοι του ΠΑΣΟΚ που είδαν φως και μπήκαν μοιάζουν αταίριαστοι αλλά είναι τόσο κοντά στον πρωθυπουργό που δεν τους αγγίζει τίποτε, ούτε και ότι δεν κάνουν τίποτε. Για παράδειγμα η κ. Μπιρμπίλη επικρίνεται από πολλούς αλλά αυτή συνεχίζει να κτίζει τον κόσμο της στα πράσινα συννεφάκια ενώ στο υπουργείο της κάνουν κουμάντο κάτι απίστευτοι τύποι από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις..

 Στη δεύτερη ομάδα, στην οποία αυτοδίκαια θέση έχει και εις εκ των ανωτέρω, ο Χ. Παμπούκης, βρίσκονται οι παλαιοκομματικοί, το βαθύ ΠΑΣΟΚ ή όπως θα έλεγε ο λαός οι «κωλοπετσωμένοι». Γνωρίζουν καλά τα τερτίπια της πολιτικής, έχουν υπηρετήσει και στο παρελθόν από καίριες θέσεις, είναι «μανούλες» στην ίντριγκα» και το παρασκήνιο ενώ εμφανίζουν και μια τάση πολιτικού βοναπαρτισμού. Συγκεντρωτικοί δηλαδή θέλουν να παίξουν γερή μπάλα στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και των... αέρινων συνοδοιπόρων του. Μ. Χρυσοχοϊδης, Θ. Πάγκαλος, Δ. Ρέππας, Α. Διαμαντοπούλου, Χ. Καστανίδης, Β. Βενιζέλος, Α Λοβέρδος έχουν μέχρι στιγμής κλέψει την παράσταση αφενός διότι είναι οι μόνοι που ξέρουν να μιλάνε πολιτικά (και το κυριότερο πότε να μιλάνε) και αφετέρου επειδή επιβάλλουν τις επιλογές τους. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη έχει εγκαταστήσει σε καίριες θέσεις δικούς του ανθρώπους τόσο στον κρατικό μηχανισμό όσο και σε τράπεζες και ΔΕΚΟ. Ξεχωριστή θέση ο Χ. Παμπούκης ο οποίος λύνει και δένει, κάτι σαν τον Αγγέλου για τον Κ. Καραμανλή. Ολοι μαζί συγκροτούν ένα μέτωπο εμπειρίας που όμως για τον πολύ κόσμο αποτελούν καμένα χαρτιά και παρελθόν και με την πρώτη ευκαιρία θα αποβληθούν από την ίδια την κοινωνία, όπως άλλωστε έγινε και σε άλλες περιπτώσεις.

Αυτά τα δύο ΠΑΣΟΚ μας κυβερνούν, λοιπόν, τις πρώτες 70 ημέρες. Η εξουσία τους συνδέει όλους μεταξύ τους, αλλά μην απορήσετε αν δείτε συγκρούσεις. Ηδη κάποιοι Ανδρεοπαπανδρεϊκοί άρχισαν να μουρμουρίζουν για Βυζάντιο, για χαρτογιακάδες και σπουδασμένους που κάνουν κουμάντο στο ΠΑΣΟΚ και άλλα πολλά.

 Επομένως, το δίλημμα είναι ένα για τον Γιώργο: Με ποιους να πάει και ποιους να αφήσει; Τους … αέρινους διανοούμενους ή τους επαγγελματίες πολιτικούς;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ο βουνισιος avatar
  ο βουνισιος 14/12/2009 11:29:00

  Η οικονομική πολιτική που ακολουθείται στη χώρα την τελευταία 20ετια έχει απογοητεύσει σχεδόν το 80% του πληθυσμού, δεδομένης της κρίσης είναι φυσικό ότι τα πράγματα, καθώς παίρνουν οι μέρες, να αρχίσουν να δυσκολεύουν για την κυβέρνηση.

  μέχρις στιγμής έχουμε ακούσει όλα τα πιθανά και… απίθανα μέτρα, μέτρα ουσίας δεν έχουμε ακούσει,

  για την καταπολέμηση της ανεργίας

  για την καταπολέμηση των ανισοτήτων

  για την υποστήριξη της ανάπτυξης

  για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών

  για την περιφερειακή ανάπτυξη

  για την καταπολέμηση της διαφθοράς

  για την διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους

  κ.α.

  εκτός… αν το μοναδικό πρόβλημα της χώρας είναι η εξεύρεση οικονομικών πόρων μέσω δανεισμού, γ αυτό δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία στην αξιολόγηση των δανειστών… που ως μόνο στόχο έχουν να επιδεινώνουν το χρέος.

 2. spm avatar
  spm 14/12/2009 11:29:47

  ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ.
  ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΡΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ.

 3. man8os avatar
  man8os 14/12/2009 11:36:14

  Μη βαζετε στην ιδια κατηγορια την Κατσελη και τον Παπακωσταντινου!! Ειναι εγκλημα!

 4. Pikaia Gracilens avatar
  Pikaia Gracilens 14/12/2009 11:40:41

  Το βαθυ ΔΝΤ είναι εδώ και δεν το εχουμε πάρει ειδηση. IMF ANTE PORTAS

 5. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 14/12/2009 11:41:45

  Και ο Σημίτης το ίδιο πρόβλημα είχε. Από συμβούλους άλλο τίποτα.

  Πτυχίο από ξένο πανεπιστήμιο, έχουν χιλιάδες Έλληνες. Δεν λεει κάτι επίσης το ότι από τις χιλιάδες βρέθηκαν κάποιοι στον κύκλο του πρωθυπουργού.

  Στις πανελλήνιες,στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς ή στην Πληροφορική Κρήτης ή στην Ιατρική, μπαίνεις πιο δύσκολα και δεν βγαίνεις εύκολα.

  Τι υποτροφίες είχαν; Πως τις πήραν; Αυτά μετράνε και πάλι σχετικά.

  Το ερώτημα είναι εαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, συνδεόμενοι με το συγκεκριμένο άνθρωπο, από τον οποίο επιλέχθηκαν και κατόπιν τον επέλεξαν, μπορούν να παράγουν εμπράγματο έργο. Όπου και εαν σπούδασν.

  Και γιατί άλλοι, πολύ καλύτεροί τους ίσως, μένουν παντα εκτός πολιτικής

 6. ο βουνισιος avatar
  ο βουνισιος 14/12/2009 11:58:19

  …φθάνουν λένε στην Αθήνα οι ελεγκτές της Μoody's για να αξιολογήσουν την ελληνική οικονομία δλδη θα πραγματοποιηθεί κάποιου είδους casting με συμμετοχή των υπουργείων κτλ για να διαπιστώσουν από κοντά τον βαθμό της πιστοληπτική μας ικανότητας! Αφού μας υποβάθμισαν τι έρχονται να διαπιστώσουν;

  μήπως μας έχουν βρει «μπόσικους» και επιβάλουν δικούς τους όρους ακόμη και στο δανεισμό με τη δική μας ανοχή

  • bruno avatar
   bruno @ ο βουνισιος 14/12/2009 14:01:24

   Δεν μας έχουν υποβαθμίσει αυτοί ακόμα. Η Fitch μας υποβάθμισε. Αυτοί μας έχουν από τον Οκτώβριο "υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση". Πιθανότατα τώρα θα μας υποβαθμίσουν. Από τη στιγμή που καιγόμαστε για δανεισμό, είναι φυσιολογικό να μας επιβάλουν τους δικούς τους όρους, δεν είναι ότι μας έχουν βρει "μπόσικους". Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας σημαίνει υψηλότερο κόστος δανεισμού για το δανειζόμενο και υψηλότερη απόδοση (επιτόκιο) για το δανειστή. Σιγά μην έχαναν τέτοια ευκαιρία.

 7. stelios avatar
  stelios 14/12/2009 12:01:32

  Η Κατσελη επεστρεψε απο τις ΗΠΑ με διαβεβαιωσεις οτι θα μας δανεισουν αγοραζοντας...πρασινα ομολογα μεχρι να διαλυσουμε την Ευρωζωνη φτανοντας ελλειμα και χρεος στα ουρανια.Παραλληλα το Παιντι παρελειψε επισκεψη σε Παρισι-Βερολινο,προτιμωντας Ερντογαν και Γκρουεφσκι,αφου συνεννοηθηκε με το Μπορισωφ να δυναμιτισουν τον αγωγο Μπουργκαζ-Αλεξ/λη.
  Τοποθετησε την Κοκλα περιφεριαρχη στους Μουσουλμανους,τη στιγμη που ειναι πιο φιλοτουρκη και απο την Καραχασαν.
  Το γλυκο δενει με την προσωπικη προσβολη σε Μερκελ,Σαρκοζι,Γιουγκερ,Τρισε που τους εφτυσε καταμουτρα λεγοντας οτι δε χρειαζονται μετρα οπως αυτοι επεμεναν με νοημα για ναμας στηριξουν.
  Παραλληλα ο Ριφκιν μας χαρακτηριζει...Σ.Αραβια των ΑΠΕ που δεν εχι αναγκη καμια ΕΕ και Ευρωζωνη για να αναπτυχθει.
  ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΟΥ 1922 ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΚΟΜΗ.

 8. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/12/2009 13:26:40

  'Ηδη κάποιοι Ανδρεοπαπανδρεϊκοί άρχισαν να μουρμουρίζουν για Βυζάντιο, για χαρτογιακάδες και σπουδασμένους που κάνουν κουμάντο στο ΠΑΣΟΚ και άλλα πολλά'

  Άστοχη η αναφορά τους. Το Βυζάντιο είχε με διαφορά την πιο αποτελεσματική διοίκηση της εποχής του. Εμείς σήμερα έχουμε με διαφορά την πιο αναποτελεσματική.

 9. theo1611 avatar
  theo1611 14/12/2009 16:21:14

  Έχω τη γνώμη ότι τα "κοινά" μας προβλήματα δεν πρέπει να τα μετατρέψουμε σε "μεταξύ μας" προβλήματα.

  Και οι "σπουδαγμένοι" πρέπει να κάνουν βήματα "κωλοπετσώματος" και ου "κωλοπετσωμένοι" να κάνουν επικαιροποίηση του "κωλοπετσώματος", λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη θεωρητική, έστω, κατάρτιση των "σπουδαγμένων".

  Οι σπουδαγμένοι μας δεν είναι Βυζάντιο (βλέπε και opengov) άρα δεν είναι και αποτελεσματικοί, αλλά και το Βυζάντιο των "κωλοπετσωμένων" μας έχει αποδειχτεί αναποτελεσματικό.

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/12/2009 16:29:48

  Τα άτομα είναι στην πλειοψηφία τους μια χαρά. Σαν άτομα. Ε... εντάξει, μερικά δεν θα τα ήθελα για παρέα σε χαλαρό Σ/Κ. Το πρόβλημα είναι η ιδεολογία. Πιστεύουν στην αναδιανομή και στην "καλόβουλη παρέμβαση του Κράτους". Εκεί είναι το βαθύ πρόβλημά τους (που δυστυχώς το έχει και η ΝΔ αλλά στο πιο χαλαρό). Αναδιανομή είναι παίρνετε από εμένα, κρατάτε ή χάνετε το 40-60% και κάνετε κάτι. Δεν θέλω να σας δώσω, γιατί έχω πεισθεί ότι πρώτον χάνετε και τρώτε πολλά, και δεύτερον τα γούστα σας δεν είναι τα δικά μου, και σπάνια με ρωτάτε. Εναλλακτικά, παίρνετε από τον Γερμανό και κάνετε την ίδια δουλειά, και δεν του αρέσει καθόλου γιατί είναι λίγο πιο αυστηρός.

  Στο Πασόκ έχετε πολλους καθηγητές και καλά παιδιά. Μερικοί ειδικεύονται στο κελάϊδισμα των πουλιών, τον βιομαγνητισμό, την χειρομαντεία και το κολλάζ. Ωραία και ρομαντικά. Και έχουν και εμπαθή κοινωνική-πολιτκή άποψη. Χαίρονται να φορολογούν τον πλούσιο, γιατί "αυτοί ξέρουν", "οι πλούσιοι κλέβουν". Βασικά ζηλεύουν και θέλουν και αυτοί.

  Τώρα όμως τα πράγματα είναι ζόρικα... Τα νούμερα αμείλικτα. Πολλές εξισώσεις και περισσότεροι άγνωστοι και τα παιδιά δεν τα έμαθαν αυτά στο σχολείο, οι παλαιοπασόκοι δεν καταλαβαίνουν ούτως ή άλλως, αυτοί ξεκίνησαν την καριέρα τους με τα συρτάρια γεμάτα λεφτά...

 11. man8os avatar
  man8os 14/12/2009 16:42:29

  Τωρα ομως το συρταρι αδειασε... Πρεπει να προσαρμοστουν και οι παλιοι και οι καινουριοι.

 12. theo1611 avatar
  theo1611 14/12/2009 16:56:43

  Δεν ξέρω αν γίνεται κάπου αλλού, αλλά όπως επισημαίνει και ο φίλος Αρχαιοπτέρυγας έχουμε πρόβλημα διαχείρισης (περισσότερα λεφτά στο γενικό ταμείο, μπορεί να είναι και καταστροφή σε περιόδους σαν κι αυτή που περνάμε).

  Μήπως θα έπρεπε να εγκαθιδρύσουμε ένα σύστημα λογαριασμών, στο οποίο τα έσοδα κάθε μήνα κατανέμονται στους λογαριασμούς εξόδων για τους οποίους προορίζονται κατά προτεραιότητα με βάση τον προϋπολογισμό αλλά και τη φύση των εσόδων?

  Και να έχουμε κάθε μήνα απολογισμό πως διατέθηκαν τα έσοδα για τη χρηματοδότηση των εξόδων?

  Αλλιώς θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι επί πλέον χρηματοδότηση μαύρων τρυπών μπορεί να μην αντέχεται.

  Οι ανάγκες για έξοδα και οι αντίστοιχοι λογαριασμοί θα πρέπει να καταγράφουν τις δεσμεύσεις, σε όσο βάθος χρόνου πηγαίνουν αυτές. δηλαδή οι λογαριασμοί εξόδων θα πρέπει να έχουν πολυετή ανάλυση. Μόλις αναλαμβάνεται μία δέσμευση (π.χ. πρόσληψη, σύμβαση, λειτουργικό κόστος επενδύσεων, δάνειο) να ενημερώνονται οι ανάγκες χρηματοδότησης των κωδικών εξόδων.

  Και κάθε μήνα να έχουμε ένα report που να λέει ότι τα έσοδα τρέχοντος μηνός κατανέμονται κατά προτεραιότητα για τη χρηματοδότηση των κάτωθι κωδικών εξόδων και μία επεξήγηση που να λέει, π.χ., ότι τα χρήματα που εισπράξαμε για τον τάδε σκοπό τα διαθέσαμε σε τοκοχρεωλύσια και δαπάνες μισθοδοσίας για ταμειακή διευκόλυνση και άρα χρωστάμε στους κωδικούς των δείνα σκοπών (π.χ. υγεία, παιδεία, συγκοινωνιακές υποδομές, κοινωνικός προϋπολογισμός, κλπ) τόσα κατά προτεραιότητα από την επόμενη είσπραξη.

  Κάτι τέτοιο!!!

 13. Lavazza avatar
  Lavazza 14/12/2009 18:03:27

  "LSE, Σορβόνη, ΧΑΡΒΑΡΝΤ, Οξφόρδη και άλλα φημισμένα πανεπιστήμια μαζεύτηκαν για να σώσουν την Ελλάδα..."

  Αχ αυτό το ΧΑΡΒΑΡΝΤ αχ.....:):):)

  Πανταχού παρών το ΧΑΡΒΑΡΝΤ στην πολιτική ζωή του τόπου...

 14. giannis avatar
  giannis 14/12/2009 18:04:20

  ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΗΓΑΝΗ

  Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕ ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΓΑΠ.
  ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ, ΠΟΥ ΩΘΕΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ

  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ

  ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η ΛΟΥΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΓΑΠ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  Η ΛΟΥΚΑ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚ.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ giannis 14/12/2009 20:30:19

   Λες "η Λούκα έχει καπελλώσει στα οικονομικά τον ΓΑΠ". Έχει καθόλου γνώσεις στα οικονομικά ο ΓΑΠ; Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, όχι. Άρα, είναι φυσικό να ακούει τη Λούκα, που, ακόμα και αν διαφωνούμε με τις ιδέες της, έχει σίγουρα καλές ακαδημαϊκές περγαμηνές στον συγκεκριμένο τομέα.

   Το πρόβλημα με τον ΓΑΠ είναι ότι έχει κάποιες ιδέες, που άλλες είναι καλές, θεωρητικά τουλάχιστον (οικολογικός προσανατολισμός, απέχθεια έναντι στη διαφθορά), άλλες (πολυπολιτισμικότητας, απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών άμα τη γεννήσει τους, κ.ά.) επικίνδυνες για την ασφάλεια του κράτους και την κοινωνική ειρήνη. Αλλά μέχρις εκεί. Δεν πιστεύω ότι πληροί τα κριτήρια για πρωθυπουργός. Για πρόεδρος κάποιας ΜΚΟ "Σώστε τις χελώνες" θα ήταν καλός.
   Κακά τα ψέματα, ο ΓΑΠ εξελέγη λόγω της τραγικής ανεπάρκειας του Καραμανλή junior. Εξελέγη με τον νόμο της αδράνειας.

   • man8os avatar
    man8os @ Μάρκο Τ 15/12/2009 16:43:53

    Δεν ηταν και τοσο ανεπαρκης ο Καραμανλης. Φιλε Μαρκο εχεις αδικο σε αυτο. Εκανε καλες επιλογες οπως η φιλια με τον Πουτιν, η διακριτικη στηριξη του Παπαδοπουλου να πει το οχι. Ο Αλογοσκουφης αποδειχτηκε μαλλον καλος οικονομολογος αλλα και λαμογιο... Ηταν εξαιρετικος ρητορας και αυτο δε το αμφισβητει κανεις νομιζω... Απλα του ελειπε η κρισιμη αποφασιστικοτητα να κανει αυτο που πρεπει απεναντι στα οργανομενα συμφεροντα. Ολοι ξερουμε οτι δεν ειχε το σθενος να μαλωσει την Ντορα οταν αυτη εσφαλε. Και τελος οταν ηρθε η οικονομικη κριση του ηλθε ταβλας, γιατι δεν ειχε προετοιμαστει ποτε για ενα τετιο ενδεχομενο.

 15. theo1611 avatar
  theo1611 14/12/2009 18:28:07

  Για να γίνουμε και λίγο ρεαλιστές.

  Έχουμε μία επιχείρηση και κάποια στιγμή αδυνατούμε να αποπληρώσουμε τα δάνειά μας.

  Ποιά είναι η πιό πιθανή εξέλιξη?

  Κατάσχεση αγαπητοί των περιουσιακών μας στοιχείων!!! Στον πλειστηριασμό της μειοδοτικής προσφοράς!!!Το ξεχάσαμε?

  ΥΓ: Με τίποτα δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου!!!

 16. WB avatar
  WB 14/12/2009 19:01:17

  Δεν είναι σωστό αυτό. Το εύκολο είναι να κόψεις μισθούς και συντάξεις. Είναι η εύκολη λύση. Να την πληρώσουν και πάλι οι αδύναμοι, οι ασθενέστερες τάξεις. (και να τη γλιτώσουν και πάλι οι προνομιούχοι) Πιο δύσκολο να πάρεις μέτρα που θα πατάξουν τις σπατάλες-δαπάνες και ταυτόχρονα που θα συνδράμουν (και) στην ανάπτυξη της χώρας. Αρα η Κατσέλη έχει δίκιο. Να τα δούμε στην εφαρμογή βέβαια...

 17. Y. avatar
  Y. 14/12/2009 19:25:27

  Μέχρι και το γιαχού, μας βγάζει στη σέντρα της επικαιρότητας.
  http://news.yahoo.com/s/afp/20091214/bs_afp/financeeconomygreeceeurozoneeu
  (Θα ακολουθήσουν οι διεθνείς εκδόσεις από τα, κοσμοπόλιταν, Ο.Κ, και γκόσιπ νιούς)

 18. WB avatar
  WB 14/12/2009 20:10:21

  Ο λόγος του ήταν ουσιαστικός, οι στόχοι καθαροί. Και τα μισά να κάνει, θα αλλάξει η χώρα προς το πολύ, πολύ καλύτερο. Μακάρι...

  • don avatar
   don @ WB 14/12/2009 20:14:01

   Γιατί δεν το λες καθαρά? Θα σκεφτόταν ποτέ ο μπούλης να ξεστομίσει το ''φορολόγηση 90% στα μπόνους των τραπεζικών στελεχών''?

   Απόψε ο κύβος ερρίφθη....Αντε γειά, και σεις και ο Σαμαράς σας...

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ don 14/12/2009 20:58:41

    μόνον στα τραπεζικά στελέχη;!
    ούφ! την γλυτώσαμε οι λοιποί οι μάγκες...
    (δον θυμίζεις το δονκατ καθ δημιουργείς κλίμα "αλληλεγγύης")

   • Lavazza avatar
    Lavazza @ don 14/12/2009 21:00:36

    Το 90% φορολογία στα μπόνους των Τραπεζικών είναι τρικ παρόμοιο του "στείλτε βιογραφικά για τις θέσεις των Γραμματέων"...

    Πολύ απλά, οι Τράπεζες δεν θα δώσουν μπόνους.

    Και το μπόνους δεν το έπαιρναν τα golden boys (γιατί αυτοί τα παίρνουν τα μπόνους μαύρα σε λογαριασμούς του Εξωτερικού) αλλά θα το έπαιρναν τα μικρομεσαία στελέχη τραπεζικών υποκαταστημάτων με μισθούς 1.200, 1.500, 2.000 κτλ.

    Στα τρικ μια χαρά τα πάει ο ΓΑΠ αλλά τον έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος...

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ Lavazza 14/12/2009 21:03:36

     αντί να κόψει τον μισθό του Προβόπουλου στη μέση με την μία...!
     Ακριβώς, δεν θα δώσουν μπόνους στα μεσαία στελέχη, και στις στελεχάρες τους θα τους ανοίξουν λογαριασμό στην Ελβετία... ώρε τί μασάμε αμάσητα....

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Lavazza 14/12/2009 21:04:28

     Αυτο ειναι αντιγραφη απο εκεινα που ετοιμαζονται στο εξωτερικο λογω της κατακραυγης για εκεινους που επαιζαν δις και χρεωκοπησαν τραπεζες ενω οι ιδιοι πλουτισαν.
     Εδω φυσικα δεν υπαρχει παρομοιο θεμα.Οι τραπεζες μπορει να δρουν τοκογλυφικα αλλα δεν ανοιχτηκαν ωστε να χρεωκοπησουν.Επειδη ομως το μετρο αυτο ειναι διεθνως της μοδας ερχεται και εδω χωρις να φοβηθει κατηγοριες απο τους ξενους για υπερβολικο κρατισμο.

   • Nikiforos Phokas avatar
    Nikiforos Phokas @ don 14/12/2009 21:01:01

    Βεβαίως ερρίφθη ... είναι μάλιστα ογκόλιθος Παπ-αρλουμπισμού χρυσής κοπής που πρέπει να φυλαχθεί στα υπόγεια της Τραπέζης Ελλάδος για τις επόμενες γενέες... όσο για τον Σαμαρά "μας", αυτός τουλάχιστον φαίνεται να προσέχει (ακόμα) και επίσης, μην το ξεχνάμε, μπορεί να διαβάσει το κείμενο με άνεση, χωρίς να παίρνει δέκα δέκα τις ανάσες. Όλα μετρούν, Μ.don, όλα...

    • man8os avatar
     man8os @ Nikiforos Phokas 15/12/2009 16:47:06

     Κανεις λαθος. Το λεει απεξω... Δε διαβαζει και δεν κανει και σφαλματα ομιλιας η αναπνοων.

 19. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 14/12/2009 20:16:29

  Άν υπάρχει πρόβλημα με την οικονομική πολιτική του Γιώργου να πάρει και τον Καραμανλή μαζί του να του υποδείξει ο Καραμανλής πώς θα κάνει οικονομική πολιτική, έτσι για να μας χώσει πιό βαθιά στον πάτο.

 20. WB avatar
  WB 14/12/2009 20:30:31

  Πολύ καθαρά το λέω, πολύ καλά τα είπε ο Παπανδρέου (To 90% δεν αλλάζει τίποτα. Δεν είναι εκεί η ουσία. Πυροτέχνημα είναι. Αν το μόνο που συγκράτησες ήταν το 90% τι να πει κανείς). Τα άλλα ήταν τα σημαντικά. Και βέβαια αν θα γίνουν πράξη. Τα έχουμε ξανακούσει άπειρες φορές στο παρελθόν. Αυτός ο κύβος από τις πολλές ρίψεις.... Αλλά ας ελπίζουμε. Μακάρι! Οσο για τον Σαμαρά έχει καιρό μπροστά του. Θα κριθεί στην ώρα του.

  • don avatar
   don @ WB 14/12/2009 20:43:14

   Ο Σαμαράς έχει ήδη κριθεί. Απο την αφωνία που είχε όλα αυτά τα χρόνια. (Οταν ο Τατούλης μιλούσε ευθαρσώς).

   Ο Γιώργος απόψε είπε τα αυτονόητα για μια ευνομούμενη χώρα. Το μάτι του γυάλιζε. Και οι εγκληματικές στρεβλώσεις και ανισότητες που απογειώθηκαν τα τελευταία χρόνια θα βρουν τη νέμεση τους... Και ξέρεις γιατί? Γιατί αυτό είναι το δίκαιο...

   • ident avatar
    ident @ don 14/12/2009 20:49:08

    Μήπως μελετούσε;

 21. WB avatar
  WB 14/12/2009 20:50:55

  Πράγματι ήταν εξαιρετικός. Και είπαμε μακάρι να γίνουν πράξη. Εστω και τα μισά. Εστω και το 25% γαμώτο πια. Θα τον κρίνουμε στο τέλος της τετραετίας βέβαια. Εγώ δεν απαξιώνω και δεν ισοπεδώνω τα πάντα. Κρίνω τους άλλους με τα καλά τους και τις αδυναμίες τους. Και με υπομονή. Δεν τον εκτιμώ τον Τατούλη. Και δεν ήταν καθαρός. Αλλά είχε στο μυαλό του. (Οσο για τον Σαμαρά, το ουσιαστικό είναι ότι αποτρέψαμε την εκλογή Μπακογιάννη. Και μόνο γι'αυτό.... Αλλά βλέπω ότι μάλλον της έχεις αδυναμία...

  • don avatar
   don @ WB 14/12/2009 20:59:39

   Κάθε άλλο...Χίλιες φορές καλύτερος ο Σαμαράς...Αλλά χίλιες φορές καλύτερος του ο Γιώργος...Ακόμα και με αυτό το ελεεινό βαθύ ΠΑΣΟΚ πίσω του...

   • Lavazza avatar
    Lavazza @ don 14/12/2009 21:06:07

    Ο ΓΑΠ δεν έχει το ελεεινό βαθύ ΠΑΣΟΚ πίσω του όπως λες.

    Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ το βαθύ ΠΑΣΟΚ...!

    Κορυφαίος Υπουργός της μεγαλύτερης καταστροφής που έζησε ο τόπος (οκταετία Σημίτη) από την κάθοδο των Δωριέων και μετά...

    • man8os avatar
     man8os @ Lavazza 15/12/2009 16:49:34

     Μη γινεσαι αδικος... Ο Σημητης μας εβαλε στην ΟΝΕ. Χωρις αυτον ο Καραμανλης θα ειχε αυτοκτονησει μαζι με τον Ζαχοπουλο.

   • ident avatar
    ident @ don 14/12/2009 21:10:39

    Μα τι δυσθεώρητα μπόνους είναι αυτά που κυκλοφορούν στην πιάτσα! Αν φορολογούσαμε τους επαίνους που εισπράττουν εσχάτως οι ΓΑΠ και ΑΣ θα είχαμε καλύψει μονομιάς την τρύπα στα δημοσιονομικά μας.

 22. WB avatar
  WB 14/12/2009 21:19:45

  Μακάρι!!! Το καλό της Ελλάδας μας θέλουμε. Και χαίρομαι που ο Παπανδρέου δεν άκουσε τον Παπακωνσταντίνου (που πρότεινε να πληρώσουν όσοι ήδη πληρώνουν-και περικοπές μισθών κλπ) αλλά προχώρησε σε τολμηρά, θεσμικά μέτρα. Αν τα υλοποιήσει, πρόκειται για επανάσταση... Δεν ξέρω ποιος είναι καλύτερος και πόσο καλύτερος. Θα δούμε. Τον Παπανδρέου θα τον κρίνουμε στο τέλος της τετραετίας. Και τον Σαμαρά όταν και εάν γίνει πρωθυπουργός. (Οσο για τον Καραμανλή... ο μόνος που δεν ενδιαφέρεται(και δεν ενδιαφέρθηκε) για τη χώρα. Συμφωνώ μαζί σου. Και δεν είναι μόνο μπουλης... Αστα δεν ξέρεις.)

 23. WB avatar
  WB 14/12/2009 21:23:00

  Όσο για το βαθύ ΠΑΣΟΚ νομίζω ότι το έχει κάνει πέρα. Αυτό που με ανησυχεί είναι το σημιτικό ΠΑΣΟΚ που σκάει μύτη πάλι. Το πρωί εμφανίσθηκε ο Παπαντωνίου στο MEGA... Και κάτι άλλοι διορισμοί πρώην στελεχών.... που προωθεί ο Πάγκαλος.

 24. WB avatar
  WB 14/12/2009 21:24:43

  Ο Παπανδρέου είναι καθαρός. Δεν έχει καμία σχέση με τον Σημίτη και τους περί αυτόν.

 25. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/12/2009 21:31:07

  Εξαρταται απο την αντιδραση των αγορων και εξαρταται και απο την πορεια της παγκοσμιας οικονομιας.Οποτε υπαρξει κριση τυπου Ντουμπαι τα ματια των δανειστων θα πεσουν παλι στον αδυνατο κρικο,την Ελλαδα και τα οικονομικα Κατσελη μπορει να μην αντεξουν και θα επανελθουν οι σημιτικοι αναγκαστικα.
  Τα ηπια μετρα βασιζονται στο οτι οι ξενοι θα συνεχισουν να μας δανειζουν και αυτο στο οτι θα υπαρχει νηνεμια παγκοσμιως,πραγμα δυσκολο.

  • ident avatar
   ident @ ψυχραιμια 14/12/2009 21:38:03

   Περί σημιτικών. Όταν έχεις χάσει την μπάλα κάποια στιγμή θέλοντας και μη θα αποτανθείς σε εκείνους που ξέρουν να την χειρίζονται (ακόμα κι αν δημιουργούν συχνά φάουλ).

 26. WB avatar
  WB 14/12/2009 21:42:54

  Προτιμώ τον καθαρό (έστω και ίσως πιο αργών ρυθμών Γιώργο) από τους (δήθεν αποτελεσματικούς-πιστολέρο) σημιτάνθρωπους... Είναι(και) θέμα ήθους πως να το κάνουμε...

  • ident avatar
   ident @ WB 14/12/2009 21:55:56

   Από την άλλη όμως η Ελλάδα δεν είναι ένα ωραίο νησάκι στη μέση του πουθενά, αλλά ένας (αδύναμος) κρίκος ενός πολύπλοκου και εξαιρετικά αδυσώπητου συστήματος, στο οποίο η ίδια επέλεξε να ενταχθεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.