#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/01/2014 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεταρρυθμίσεις τώρα, ακόμη κι ας σκούζουν οι ΜαυρογιαλούροιΤελικά θέλουμε μεταρρυθμίσεις; Θέλουμε να αλλάξει η χώρα; Πιστεύουμε ότι ο μόνος δρόμος για να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική και να μεταμορφωθεί το κράτος ώστε να εξυπηρετεί τον πολίτη, είναι μέσω μιας μεταρρυθμιστικής επανάστασης;

Τα ερωτήματα έχουν μάλλον εύκολες απαντήσεις. Αντί να έχουμε μνημόνια με μέτρα που αφορούν περικοπές μισθών και συντάξεων, φόρους και απολύσεις είναι καλύτερο να έχουμε μεταρρυθμίσεις. Άλλωστε, γι’ αυτό ακριβώς ασκείται κριτική και στην προηγούμενη και στην παρούσα κυβέρνηση. Ότι δηλαδή καθυστερούν οι μεταρρυθμίσεις. Και μια κυβέρνηση με βάση τη Νέα Δημοκρατία, ένα φιλελεύθερο και ανοικτό κόμμα δεν μπορεί να έχει άλλο προσανατολισμό.

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ότι η Ελλάδα, εξαιρουμένης της Κούβας, είναι το τελευταίο Σοβιετικό κράτος του κόσμου. Γιατί; Μα γιατί κουμάντο κάνουν οι συντεχνίες και τα κομματικά και επαγγελματικά καπετανάτα που δεν επιθυμούν τις μεγάλες αλλαγές και την πρόοδο διότι θα χάσουν τα «μπικικίνια». Και αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια, τα πιο συντηρητικά κόμματα είναι τα «αριστερά» ή προοδευτικά όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ που τους συμφέρει η στασιμότητα, το τέλμα, ακόμη κι αν χάνει έτσι η χώρα.

Όλα αυτά τα γράφουμε διότι μαθαίνουμε ότι εντός της κυβέρνησης γίνεται χαμός με υπουργούς να τσακώνονται μεταξύ τους και βουλευτές να πιέζουν την κυβέρνηση να μην κάνει τίποτε, ανάλογα με τα συμφέροντα της εκλογικής τους περιφέρειας.

Όσο κι αν δεν πιστεύουμε τους ξένους οίκους και οργανώσεις όπως το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ και άλλα πολλά, υπάρχουν σημεία και προτάσεις που πρέπει να τις λαμβάνουμε υπόψη. Άλλωστε, κάποιες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει σε άλλες χώρες εδώ και δεκαετίες αλλά εμείς εδώ κοιτάζουμε σα χαζοί.

Πριν μερικούς μήνες έγιναν 66 προτάσεις από τον ΟΟΣΑ για το τι θα μπορούσε να αλλάξει στην Ελλάδα. Είχε εκτιμηθεί μάλιστα ότι αν γίνονταν όλα αυτά οι Έλληνες πολίτες θα κέρδιζαν πάνω από 5 δις ευρώ ετησίως.

Μεταξύ των προτάσεων που αναφέρονταν στην έκθεση για την Ελλάδα ήταν οι εξής:

1. Το φρέσκο παστεριωμένο γάλα στην Ελλάδα είναι ακριβότερο έως και 34% από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη χώρα ως φρέσκο παστεριωμένο, παρά τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, θεωρείται το γάλα που έχει χρόνο ζωής έως 5 ημέρες. Αντίθετα στην Ευρώπη, ανάλογα με τη μέθοδο παστερίωσης υπάρχει πληθώρα προϊόντων τύπου «φρέσκο γάλα ημέρα», πχ «εξαήμερης διαρκείας» -με ειδική σήμανση- οπότε τα νοικοκυριά έχουν πληθώρα επιλογών και οι τιμές είναι χαμηλές.

2. Το ψωμί δεν πωλείται με το κιλό, στην πραγματικότητα, τουλάχιστον σε ορισμένα είδη. Πωλείται θεωρητικώς με προκαθορισμένο βάρος π.χ. 500 γρμ. ή ένα κιλό και ορισμένες φορές η φραντζόλα του μισού κιλού ζυγίζει τελικά 350 γραμ., καθώς δεν ζυγίζεται κατά την αγορά. Έτσι οι καταναλωτές ενίοτε εξαπατώνται, δεν μπορούν να συγκρίνουν εύκολα τις τιμές.

3. Στα απορρυπαντικά οι τιμές επιβαρύνονται από τη γραφειοκρατία. Διότι, σε αντίθεση με άλλες χώρες, για κάθε νέο απορρυπαντικό που βγαίνει στην αγορά πρέπει να προηγηθεί μια χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

4. Στα καινούργια βιβλία δεν επιτρέπονται ελεύθερα εκπτώσεις και μάλιστα δεν επιτρέπεται έκπτωση μεγαλύτερη από το 10% της τιμής.

5. Στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα συμπληρώματα διατροφής και τις βιταμίνες, υπάρχει υποχρέωση να πωλούνται σχεδόν αποκλειστικά από τα φαρμακεία, ενώ οι τιμές δεν είναι απελευθερωμένες. Αυτό επιφέρει έλλειψη ανταγωνισμού και υψηλό κόστος.

6. Στο τσιμέντο οι απαιτούμενες από τον νόμο, ακριβές υποδομές, ανεβάζουν τις τιμές. Συγκεκριμένα τα σιλό που αποθηκεύεται το τσιμέντο πρέπει να έχουν χωρητικότητα τουλάχιστον 500 τόνων.

7. Στο εμπόριο ρούχων και παπουτσιών υπάρχουν περιορισμοί, που κατά την Έκθεση καταλήγουν σε βάρος του καταναλωτή, όπως η απαγόρευση εκπτώσεων σε καταστήματα stock και outlet, αλλά και η απαγόρευση διαφήμισης προσφορών.

8. Νέες ξενοδοχειακές μονάδες, συχνά δεν μπορούν να δημιουργηθούν λόγω περιορισμών από τις χωροταξικές διατάξεις. Αποτέλεσμα, λιγότερα ξενοδοχεία, λιγότερος ανταγωνισμός, υψηλότερες χρεώσεις.

9. Ο ΟΟΣΑ έχει ζητήσει επίσης να καταργηθούν όλα τα εμπόδια στην έναρξη επιχείρησης που έχουν εντοπιστεί. Μεταξύ αυτών: Οι αυστηρές απαιτήσεις για αδειοδοτήσεις στον τομέα ασφάλτου. Οι μίνιμουμ προϋποθέσεις στην αποθήκευση ή οι μίνιμουμ κεφαλαιακές προϋποθέσεις για τους κλάδους οικοδομικών υλικών. Ποικίλα εμπόδια στις επενδύσεις στον τουρισμό, όπως γεωγραφικές απαγορεύσεις ή μίνιμουμ προϋποθέσεις ποιότητας. Περιοριστικές διατάξεις για τις δραστηριότητες επί τουριστικών ακτών. Περιοριστικές διατάξεις για τα γραφεία ταξιδιωτικών πρακτόρων. Περιορισμοί στο εμπόριο ποικιλιών ελαιόλαδου κ.ά.

 

10. Να καταργηθεί η απαίτηση να δοθεί έγκριση για τις τιμές ή να υποβληθούν στοιχεία στις αρχές και στους εμπορικούς και βιομηχανικούς συνδέσμους όσον αφορά όλες τις τουριστικές δραστηριότητες.

 

11. Να καταργηθούν όλοι οι δασμοί και φόροι υπέρ τρίτων. Μεταξύ αυτών το αγγελιόσημο (σ.σ. για το οποίο αναφέρεται ότι υπάρχει μόνο στη Φλόριντα και στην Αυστρία, αλλά κι εκεί είναι μόλις 5%).

 

12. Να απελευθερωθεί πλήρως το άνοιγμα τον καταστημάτων τις Κυριακές, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών άνω των 250 τ.μ., των εμπορικών κέντρων και των πρατηρίων.

 

13. Οι έμποροι θα πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα για τις εκπτώσεις και τις προσφορές στα καταστήματά τους και να καθορίζουν τις περιόδους εποχικών εκπτώσεων.

14. Οι ρυθμίσεις για τα κρουαζιερόπλοια θα πρέπει να χαλαρώσουν, αίροντας τους περιορισμούς για πλήρες δρομολόγιο όσον αφορά τα πλοία που αναχωρούν από ελληνικό λιμάνι, ώστε να έχει τη δυνατότητα ο επιβάτης να επιβιβάζεται σε οποιοδήποτε λιμάνι και να αποβιβάζεται σε άλλο.

 

Αυτά και άλλα πολλά στραγγαλίζουν εδώ και χρόνια την ελληνική οικονομία, αλλά ποτέ δεν αλλάζει τίποτε γιατί υπάρχουν αντιδράσεις από διάφορες συντεχνίες. Εδώ ακόμη και αποτεφρωτήριο νεκρών δεν έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα αν και είχε δοθεί το πράσινο φως το 2006! Γιατί; Προφανώς γιατί αντιδρούν κάποιοι παπάδες που θα χάσουν το ψιλικοκό όπως και οι νεκροθάφτες και το κύκλωμα που λυμαίνεται τα νεκροταφεία.

Βλέπουμε λοιπόν τις τελευταίες ημέρες να γίνεται χαμός στην κυβέρνηση, ο ένας να τα βάζει με τον άλλο και τελικά να κινδυνεύουμε ακόμη μια φορά να χάσουμε το τρένο. Δηλαδή πόσο θα μας «χάλαγε» να μας έκαναν κούρεμα του χρέους με αντάλλαγμα τις μεταρρυθμίσεις που όλο υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κι όλο τις αναβάλλουμε;

Η Νέα Δημοκρατία έχει μια μεγάλη ευκαιρία να μεταμορφώσει τη χώρα και να συμβάλει στην έξοδο από την κρίση χωρίς περαιτέρω περικοπές και φόρους. Αν είναι να συγκρουστεί με τους κομματάρχες τύπου Γκρούεζα ας το κάνει κι ας πέσει. Τουλάχιστον η ευθύνη για την καταστροφή θα έχει πέσει στους Μαυρογιαλούρους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 25/01/2014 13:28:16

  Συμπληρώνω ότι οι γνήσιοι οπαδοί της φιλελεύθερης δεξιάς δεν υποστηρίξαμε ποτέ ενέργειες μόνο και μόνο για την καρέκλα. Το 'ας το κάνει κι ας πέσει' εμείς το είπαμε.

  • Ο Λούμπεν avatar
   Ο Λούμπεν @ MantisKalhas 25/01/2014 15:38:46

   φιλελεύθερη δεξιά, ενδιαφέρουσα εσωτερική αντίφαση

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ MantisKalhas 25/01/2014 17:37:09

   Αυτή η Δεξιά με τις ...''συνιστώσες'' τις μάλλον φταίει για τραγικά εκλογικά αποτελέσματα πολλών ετών

  • JIM BIM avatar
   JIM BIM @ MantisKalhas 26/01/2014 01:42:19

   Δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά, πόσο μάλλον φιλελεύθεροι και σοσιαλιστές .... Υπάρχουν πατριώτες που σώζουν την Πατρίδα, ΚΑΙ δεν θα ΠΕΣΟΥΜΕ !!!!

 2. Βαθιά Νερά avatar
  Βαθιά Νερά 25/01/2014 13:46:45

  Κάποτε μας λέγανε πως αν απελευθερωθούν οι τιμές στα καύσιμα θα γίνουν φθηνότερα ,τα απελευθέρωσαν ,τσουπ ο Μάνος βάζει 50 δρχ καπέλο στο λίτρο,σήμερα με απελευθερωμένες τις τιμές είμαστε από τους πιο ακριβούς στην Ευρώπη όλη .
  Το φυσικό αέριο 35% πιο ακριβό από όλη την Ευρώπη και εκεί απελευθέρωση υπάρχει .
  Μας μιλάτε για το φρέσκο γάλα ,για πείτε μας πόσο φθηνότερο είναι το μακράς διάρκειας μιας και δεν υπάρχει το πρόβλημα με το όριο του φρέσκου.
  Τέτοιες "μεταρρυθμίσεις" να μας λείπουν .
  Όπως μειώθηκαν με νόμο οι μισθοί και οι συντάξεις ας μειωθούν και οι τιμές ,τόσο απλό είναι .

  Υ.Γ :Ελπίζω να δημοσιευτεί, γιατί μιλάτε για ελευθερία έκφρασης απόψεων, αλλά δυσάρεστα σχόλια τα κόβεται ,όπως και αυτό μάλλον !

  • orion avatar
   orion @ Βαθιά Νερά 25/01/2014 14:55:50

   Και ποσο θα αυξηθει η οικοδομικη δραστηριοτητα αν ...φθηνηνει το τσιμεντο;;;;;Μετρα που σκεφτονται και εφαρμοζουν νεοφιλελευθεροι που δεν βρεθηκαν ποτε μεσα στην παραγωγικη διαδικασια.

  • Vee avatar
   Vee @ Βαθιά Νερά 26/01/2014 00:35:40

   Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνεις τί σημαίνει απελευθέρωση. Στην Ελλάδα δεν υπήρξε στην πραγματικότητα ποτέ ελεύθερη αγορά. Αυτό λέει και το άρθρο με την "τελευταία Σοβιετική χώρα". Οι δήθεν "επιχειρηματίες" στην πραγματικότητα ήταν (και εξακολουθούν να είναι κρατικοδίαιτοι) και συντεχνιάκηδες. Δεν υπάρχει ελεύθερος ανταγωνισμός στη χώρα, σε κανένα επίπεδο ακόμα.

 3. ΑΡΗΣ avatar
  ΑΡΗΣ 25/01/2014 14:05:23

  Το σημαντικώτερο όσων αναφέρεις είναι η μη εφαρμογή του νόμου που ισχύει απο το 2006 για την αποτέφρωση των νεκρών.
  Ολα τα υπόλοιπα είναι σωστά, πλην όμως μικρής σημασίας για την οικονομία και δεν μπορουν ούτε έχει νόημα να ισχύουν εκτός αν:
  1. Ψηφιστεί νόμος και μπεί στο σύνταγμα για ΠΑΝΤΑ που να ορίζει ότι η μοναδική Α' κατοικία και μόνον δεν εκπλειστηριάζεται για κανέναν λόγο, ώστε να σταθεροποιηθούν και πάλι οι αξίες των ακινήτων καθότι αλλοιώς δεν θα φτάσουμε ποτέ στον πάτο, για ν' αρχίσει η ανάκαμψη και οι επενδύσεις. Επένδυση σε κάτι που αύριο ξαφνικά μπορεί να χάσει τη μισή του αξία εξ αιτίας του κράτους, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ πλήν κάποιας "αρπαχτής" ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. Γι αυτό δεν προχωράει τίποτε, ούτε και στις ιδιωτικοποιήσεις 2 χρόνια τώρα.
  2.Καθιερωθεί και πάλι το αφορολόγητο και μάλιστα μέχρι 25.000 ευρώ για τον εργένη, 30.000 ευρώ για ζευγάρι και +10.000 ευρώ επιλπλέον για κάθε παιδί.
  3.Επανέλθει ο Νόμος Παπαδόπουλου για αντικειμενική φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.
  4.Καθοριστεί από το σύνταγμα ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ φόρος 12% για τις επιχειρήσεις ακόμα κι αν ξαναχρεωκοπήσουμε όπως η Ιρλανδία.
  5. Αρχίσει επιτέλους η είσπραξη των Μεγάλων διαφυγόντων φόρων που είναι καταγεγραμένοι στις λίστες. (Λαγκάρντ, ΣΔΟΕ κλπ).
  6. Γίνει η ΥΠ' ΑΡ. 1 ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, που είναι αυτή της παιδείας, ξεκινώντας απο την κατάργηση των πανελλαδικών και της παραπαιδείας με πρώτο μέτρο, να γίνει το κονδύλι για την παιδεία και την έρευνα το πρώτο στον Προυπολογισμό, μεγαλύτερο κι απ' αυτό της άμυνας. Τυχόν άλλες μεταρρυθμίσεις, αν δεν γίνει αυτή, είναι μάλλον σε βάρος του λαού και υπερ των λαμογίων και των τραπεζών.
  Οπως είπε και ο Ομπάμα, η πραγματική Δύναμη του Εθνους είναι τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα. Πρώτα το κεφάλι και μετά τα πόδια όπως σοφά λέει ο λαός μας...

  • Αλχημιστής avatar
   Αλχημιστής @ ΑΡΗΣ 25/01/2014 17:16:25

   Αρης μπορεί σαν ονομα να είναι αντιπαθητικό, αλλά δυστυχώς οι απόψεις σου είναι πολύ σοβαρές, οπότε ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ποτέ να εφαρμοστούν.
   Οποιος απο μας θέλει να ζήσει σε σοβαρό κράτος αυτός και τα παιδιά του, ας αρχίσει να μαθαινει φιλανδικά, σουηδικά, νορβηγικά,και ας την κάνει...

   • αρης avatar
    αρης @ Αλχημιστής 25/01/2014 20:39:00

    Το είχα πεί και αυτό στην αρχή της κρίσης φίλε Αλχημιστή. Ειχα προτείνει αμμέσως μόλις διαπίστωσα τον φασιστικά ρατσιστικό τρόπο με τον οποίο μας αντιμετώπισε εξ αρχής η Γερμανία, να παραδώσουμε την εξουσία στο Γαλλικό κράτος και να γίνουμε ομόσπονδο κρατίδιο της Γαλλίας, κάτι σαν το Μονακό ή την Ανδόρρα που είμαι βέβαιος οτι οι Γάλλοι δεν θα έλεγαν οχι. Τα παιδιά μας για την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ως Γάλλοι παίρνουν 3000 ευρώ, κι ως Ελληνες 700!
    Εξαφανίζοντας την "ρετσινιά" του Νότιου, ζείς αξιοπρεπώς.
    Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Μάικλ Τζάκσον απο μαύρος έγινε ασπρος με το ζόρι...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΑΡΗΣ 25/01/2014 17:50:44

   Πιό σημαντικό γιά νά ἐφαρμοστεῖ εἶναι τό θέμα τῆς ἀποτέφρωσης τῶν νεκρῶν,παρά ὅλα τά ὑπόλοιπα πού ἄναφέρεις,ὅπως ἄς ποῦμε,ἡ ἐπαναφορά τοῦ ἀφορολόγητου;
   Μά,ὅσο εἴμαστε ζωντανοί θέλουμε νά ξαλαφρύνουμε λίγο ἀπό τά τόσα βάρη,ἄμα τά τινάξουμε δέ θά ξαναδοῦμε χαράτσια οὔτε στά ἄνω καζάνια,τέρμα κολάσεως.

   • αρης avatar
    αρης @ Κυθήριος 25/01/2014 20:50:00

    Αγαπητέ Κυθήριε, "μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας".
    Εγώ δεν λέω αυτό αν προσέξεις καλύτερα. Λέω ότι από όλα τα 14 σημεία του άρθρου, που είναι Ολα σχεδόν δευτερευούσης και οχι μηδενικής σημασίας για την ανάκαμψη της οικονομίας(δεν αποτελούν ικανή και αναγκαία συνθήκη), η εφαρμογή του νόμου για την καύση των νεκρών είναι η σημαντικώτερη απο τα 14 αυτά σημεία. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι σημαντικώτερη απο τα 6 σημεία που αναφέρω εγώ ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για την ΑΝΑΚΑΜΨΗ ώστε να ακολουθήσουν και τα 14 σημεία του άρθρου. Και κυρίως δεν είναι σημαντικώτερη απο την ἐπαναφορά τοῦ ἀφορολόγητου. Αν ο Σαμαράς επαναφέρει το αφορολόγητο, το χαρίζουμε την καύση των νεκρών, διότι απο το αφορολόγητο τουλάχιστον θα μπορούμε να ταφούμε χωρίς πάλι να χρεώνουμε τους συγγενείς μας .

    • Κυθηριος avatar
     Κυθηριος @ αρης 25/01/2014 22:41:18

     Ναι αγαπητέ Άρη,έχεις δίκιο,ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.

     • αρης avatar
      αρης @ Κυθηριος 25/01/2014 22:59:08

      Τα σέβη και την ιδιαίτερη αγάπη μου για τα Κύθηρα για πάντα, φίλε και συνοδοιπόρε Κυθήριε.

 4. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 25/01/2014 14:05:54

  Οι μεταρρυθμισεις στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας....απαιτουν κυβερνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ παραβλεποντας τα κομματα και τους βουλευτακους που εκφραζουν συντεχνιακα συμφεροντα.

 5. Κριτική Σκέψη avatar
  Κριτική Σκέψη 25/01/2014 14:18:36

  Πολύ φοβάμαι ότι εδώ δεν υπάρχει σχέδιο και ότι η τριμερής αποτελεί για κάποιους κυβερνώντες, τον φορέα που θα σώσει τη χώρα. Η δουλειά της τριμερούς είναι να προβαίνει σε κάποιους ελέγχους και να εξασφαλίζει τα χρήματα των δανειστών.
  Η παντελής έλλειψη σχεδίου φαίνεται καθαρά και από τις τελευταίες προτάσεις του ΚΕΠΕ για τη μείωση της ανεργίας. Αν τις διαβάσει κανείς (εργασία χωρίς αμοιβή για τους νεοσεισερχόμενους στην αγορά εργασίας), εύκολα διαπιστώνει την ταύτιση του ψυχικού κόσμου του εισηγητή των προτάσεων, με αυτόν του ΠΟΙΗΤΗ ΦΑΝΦΑΡΑ στη γνωστή κωμική ταινία. Παντελής έλλειψη φαντασίας, θολωμένο μυαλό, στειρότητα ιδεών, έλλειψη πρακτικότητας, βίος εκτός τόπου και χρόνου, κοτσάνες και... και... και..... Ποιος είναι ο χρηματοδότης αυτού "μαγαζιού". ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΤΟΚΑ για να δεις πως τιθασεύεται το έλλειμμα!!!!!!

 6. Αναγνώστης avatar
  Αναγνώστης 25/01/2014 14:21:23

  Άν γίνονταν οι απαραίτητες μεταρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις, απολύσεις άχρηστων κρατικών κηφήνων, τότε η Ελλάδα θα είχε βγεί απο την κρίση. ΑΛΛΑ...! Δείλιασε η Νέα Δημοκρατία και πληρώνει τώρα το τίμημα.

  • ΑΡΗΣ avatar
   ΑΡΗΣ @ Αναγνώστης 25/01/2014 14:57:21

   Πριν όμως απο τις "απαραίτητες μεταρρυθμίσεις" θα πρέπει να ξεκινήσουν οι 6 ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ που ανέφερα πραπάνω,ώστε να υπάρξει κράτος, το οποίο μετά θα κάνει και πολλές άλλες δευτερεύουσας σημασίας μεταρρυθμίσεις, διότι ακόμα κι αν απολυθούν ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουμε τίποτε αν ο,τι κι αν αποκτήσεις μπορεί την επόμενη να χάσει τη μισή αξία του ή να στο κατάσχει η εφορία. Απλούστατα θα πέφτουμε συνεχώς σε βαθύτερη ύφεση μαζί με τους Δ.Υ. που απολύσαμε.
   Αν και κράτος χωρίς έστω τους μισούς απο τους σημερινούς Δ.Υ. δεν μπορεί να υπάρξει πουθενά στον κόσμο. Κι αν οι μισοί υπάλληλοι βγάζουν τη διπλάσια δουλειά, θα πρεπει να παίρνουν και διπλάσιο μισθό για να συνεχίζουν, αλλοιώς θα γίνουν κι αυτοί κηφήνες...

   • Ο Λούμπεν avatar
    Ο Λούμπεν @ ΑΡΗΣ 25/01/2014 15:44:45

    Τον τελευταίο συλλογισμό δεν μπορώ να τον μοιραστώ. Σήμερα όλοι και όχι μόνο οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν να έχουν αποδοχές πολλαπλάσιες από τον ιδιωτικό τομέα και φυσικά είναι κηφήνες.
    Δεν μπορώ να δώ την σχέση ανάμεσα στο ύψος των αποδοχών και στην ετοιμότητα για εργασία!

    • αρης avatar
     αρης @ Ο Λούμπεν 25/01/2014 21:08:03

     Σήμερα είναι ακόμα κηφήνες διότι δεν τους υποχρεώνει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να δουλέψουν, επειδή είναι απασχολημένη με τις "μάσσες" και οι υπάλληλοι φυλάνε "τσίλιες".
     Αυτό θα το δείς αν συγκρίνεις την απόδοση υπαλλήλων άλλων κρατών με διπλάσιο και τριπλάσιο μισθό απο των δικών μας. Εν πάσει περιπτώσει ας δεχτώ οτι όταν οι Ελληνες δημόσιοι Υπάλληλοι γίνουν ισάριθμοι αναλογικά και εξ ίσου αποδοτικοί (παραγωγικότητα/μισθός) με τους Δανούς, θα δέχονται να αμοίβονται ως Ελληνες και να εργάζονται και να αποδίδουν ως Δανοί. Θα πρόκειται για πρωτοφανές παγκόσμιο ρεκόρ...
     Εγώ επειδή έχω δουλέψει και ως εργοδότης 37 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδος, που είναι εξ ίσου αποδοτικός με τον Δημόσιο τομέα της Δανίας, μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι ακόμα και 5 ευρώ πριμ σ' εναν υπάλληλο, έχει άμμεση επίδραση στην ετοιμότητα για εργασία όπως και στον Δημόσιο τομέα των Βορείων κρατών που δουλεύει περίπου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ποτέ δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο γι αυτό και δεν μπορείς να δείς την σχέση ανάμεσα στο ύψος των αποδοχών και στην ετοιμότητα για εργασία!
     Πριν απο 50 χρόνια που υπήρχε το πριμ και στο δημόσιο και ο μισθός και η βαθμολογία των υπαλλήλων εξαρτώταν άμμεσα απο την απόδοση και την αξιολόγηση των επιθεωρητών, όπως διηγούνται παλαιοί δημόσιοι υπάλληλοι είχε και εδώ άμμεση σχέση η παραγωγικότητά τους με το ύψος των αποδοχών.
     Δυστυχώς ο Απόλυτα amoral "Μεγάλος" Ανρέας τα ισοπέδωσε όλα στο όνομα του κακώς νοούμενου "Σοσιαλισμού".

   • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
    Ήμερος Αγριόλυκος @ ΑΡΗΣ 25/01/2014 16:39:54

    '' Κι αν οι μισοί υπάλληλοι βγάζουν τη διπλάσια δουλειά, θα πρεπει να παίρνουν και διπλάσιο μισθό...''
    Όχι κύριε. Οι ίδιοι όροι πρέπει να ισχύουν και για τους Ιδ. και για τους Δημ. Υπαλλήλους. Οι Ιδ.Υπάλληλοι εργάζονται -αναγκαστικά- πολύ πιο παραγωγικά, αμοιβόμενοι με το μισό μισθό των Δημ. Υπαλλ. Η μόνη λύση, είναι η οριστική ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ. Όλοι να κρίνονται και να αντιμετωπίζονται με πλήρη δικαιοσύνη. Το ''Νόμος είναι το συμφέρον των κομματικών πελατών'', ήρθε η ώρα να τελειώσει. Αυτή είναι ουσιαστική μεταρρύθμιση. Τα υπόλοιπα, παραμυθάκια ώστε να φεύγουν οι μέρες και να κοροϊδεύονται τα πρόβατα.

    • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
     Ήμερος Αγριόλυκος @ Ήμερος Αγριόλυκος 25/01/2014 16:45:44

     Φυσικά, δέχομαι απόλυτα και το ...ισοδύναμο. Όλοι όσοι επιθυμούν, να περνούν άμεσα στη μονιμότητα και να απολαμβάνουν τα αντίστοιχα προνόμια, ή να ....υπόκεινται στο βασανιστήριο που βιώνουν οι κρατικοδίαιτοι (όπως το αντιλαμβάνεται κανείς) .

     • αρης avatar
      αρης @ Ήμερος Αγριόλυκος 25/01/2014 21:18:12

      Αυτό θα ήταν λάθος διότι θα κηφηνοποιούσε και τον ιδιωτικό τομέα...

    • Geros avatar
     Geros @ Ήμερος Αγριόλυκος 25/01/2014 16:48:28

     Δεν το πιστεύω , ενστερνιστήκατε τις απόψεις των νεοφιλελεύθερων?
     Των τεράτων?
     Συνολική άρση της μονιμότητας στο δημόσιο είναι κάτι που ΜΟΝΟ νεοφιλελεύθεροι το έχουν πει στην Ελλάδα!
     Μάλλον αγαπητή μου αρρωστήσατε.
     Αμέσως στον γιατρό ή απαγγείλτε κανένα από τα ποιηματάκια σας για να συνέλθετε!
     Λέτε τα ίδια με εμένα και θα θυμώσω!

     • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
      Ήμερος Αγριόλυκος @ Geros 25/01/2014 18:41:06

      Οι ...νεοφιλελεύθεροι χλεχλέδες, τα βολικά και βολεμένα υπηρετάκια των Τροϊκανοκατακτητών και κάθε ντόπιου και ξένου συμφεροντολόγου, θέλουν την άρση της μονιμότητας για να γίνουμε πιο πολύ ζούγκλα και ν'αλωνίζουν ασύδοτα. Εγώ προτείνω τη μονιμότητα για όλους όσους την επιλέγουν :-) και αν αυτό δεν είναι εφικτό, την κατάργησή της ολοσχερώς, ώστε να πάψει το αλισβερίσι, η αναξιοκρατία και η ομηρία-συνενοχή ενός μεγάλου μέρους του Ελληνικού λαού, που μέχρι σήμερα διαμόρφωνε (κι ακόμη διαμορφώνει) με την εξαγορασμένη του ψήφο την πολιτική κατάσταση στη χώρα. Οι ολέθριες συνέπειες της πελατοκρατίας και της προώθησης στα ανώτερα κι ανώτατα αξιώματα των πλέον αχρήστων και διεφθαρμένων, είναι απόλυτα πλέον ορατές. Ας ανατρέψουμε λοιπόν το σάπιο σκηνικό.

     • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
      Ήμερος Αγριόλυκος @ Ήμερος Αγριόλυκος 25/01/2014 18:48:00

      Υ.Γ : Μπορεί κι οι δυό παππού να λέμε ''βρέχει'', διαπιστώνοντας το ...γεγονός. Εσείς όμως το λέτε υπολογίζοντας πόσες ...ομπρέλες θα πουλήσετε κι εγώ σκεπτόμενη πόσα υπόγεια θα πλημμυρίσουν.
      Ελάτε τώρα που δεν καταλάβατε τη διαφορά.... Να΄χαμε να λέγαμε πάλι. Εντάξει. Σας είδαμε! Φορέσατε και κόκκινο παπιγιόν...

     • αρης avatar
      αρης @ Ήμερος Αγριόλυκος 25/01/2014 21:19:52

      Σωστή και πανέξυπνη παρατήρηση, όσον αφορά τον γνωστό γέρο, στο μυαλό...

    • αρης avatar
     αρης @ Ήμερος Αγριόλυκος 25/01/2014 21:17:20

     Αγαπητέ Αγριόλυκε με παρεξήγησες. Δεν είπα πουθενά οτι η πρότασή μου δεν πρέπει να ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα που άλλωστε δεν χρειάζεται τη δική μου πρόταση για να λειτουργήσει. Στον ιδιωτικό τομέα μπορείς αν αντέχεις να δουλεύεις 24 ώρες το 24 ωρο και να παίνεις 3 μεροκάματα αντί για ένα.
     Αυτό που προτείνω είναι ακριβώς ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
     Ταυτιζόμαστε Απόλυτα και στα άλλα που λές νομίζω. Την Αρση της μονιμότητας την προτείνω απο τότε που έμαθα οτι υπάρχει, ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!....Οπως ανέκαθεν έλεγα οτι το γελοίο κομματικό κράτος όπου οι πολιτικοί κλέβουν τους φόρους μας, βγάζουν τα 2/3 στο εξωτερικό και με το 1/3 εξαγοράζουν τους δημόσιους υπάλληλους, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει μονίμως τις πλέον εξευτελιστικές κρατικές υποδομές και παροχές στην Ευρωζώνη, πρεπει κάποτε να ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ.

 7. perastikos avatar
  perastikos 25/01/2014 14:29:47

  και να παραμείνει ο ΕΦΚ και τις τιμές των πετρελαιοειδών και της ηλεκτρικής ενέργειας να παραμείνουν ως έχουν, δηλ. αυξημένες κατά 80 και 60% αντίστοιχα απ' αυτές που ίσχυαν το 2010! Ετσι με αυτόν τον τρόπο να κλείσει κάθε ντόπια παραγωγική μονάδα και να τα εισάγουμε όλα από Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, ακόμα και από την Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία. Δεν μιλάμε καν για τα κινέζικα... αφού τους δώσαμε το λιμάνι του Πειραιά τους στρώσαμε ήδη το χαλί...
  Αν δεν υπάρξει βιομηχανική πολιτική ώστε να στηριχτεί η ντόπια παραγωγή, όλα τα άλλα είναι βραχυπρόθεσμα γιατροσόφια για να μην πω επικοινωνιακά τεχνάσματα με ασήμαντο δημοσιονομικό αποτέλεσμα για τον ντόρο που γίνεται...

 8. liberal queer avatar
  liberal queer 25/01/2014 14:45:30

  Πολύ σωστά! Το πρόβλημα της ελλάδας και η αιτία της χρεοκοπίας μας ως κράτους, οικονομίας και κοινωνίας ήταν η πλήρης δαιμονοποίηση των φιλελεύθερων ιδεών. Από τη μία η αριστερά έχοντας στις πλάτες της μια παγκόσμια ιδεολογική ήττα με τους εγχώριους ιδεολογικούς μηχανισμούς που διέθετε (ΑΕΙ, πολιτισμός κλπ) προσπάθησε να "κρύψει" όσο μπορούσε από τους έλληνες ποιές χώρες προοδεύουν καλλιεργώντας μια αντίληψη διαρκούς ταξικής σύγκρουσης σε μια χώρα που η οικονομική εσωστρέφεια της, ο παρασιτισμός και η κρατικίστικη αντιπαραγωγική φιλοσόφια για την οικονομία ήταν ο κανόνας.
  Από την άλλη μεριά η δεξιά, οι ιδεές της οποίας σε μεγάλο βαθμό επικρατούσαν παντού στην ελλάδα αυτοενοχοποιημένη περιορίστηκε σε έναν παθητικό ιδεολογικό ρόλο και οι ιδεολογικοί της μηχανισμοί (εκκλησία, κεφάλαιο) μοναδικό στόχο είχαν την καλλιέργεια ενός ιδιότυπου συστήματος αξιών που συνδύαζε τον καταναλωτισμό (κυρίως εισαγόμενων προϊόντων) με τον "αντιδυτικισμό" και τον αντιφιλελευθερισμό είτε στο επίπεδο της οικονομίας είτε στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ανθρώπου τόσο σαν ατόμου όσο κι ως μέλους της κοινωνίας.
  Η δεξιά αναπαρήγαγε κατεστημένα συμφέροντα που δεν επιθυμούσαν το άνοιγμα στον ανταγωνισμό και η αριστερά την ιδεολογική της ηγεμονία.
  Το Κέντρο (πασόκ) αγγάλιαζε με τρυφερότητα τον παρασιτισμό που γεννούσαν ιδεολογικά η αριστερά και η δεξιά γι'αυτό επικρατούσε εκλογικά καθ'όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, συμβάλλοντας κατά κύριο λόγο στη χρεοκοπία του 2010.
  Εδώ που έχουμε φτάσει ή θα αρθρωθεί ένας καθαρά φιλελεύθερος λόγος που θα κινητοποίησει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και θα συντελέσει στο ριζικό μετασχητισμό της ελληνικής κοινωνίας-οικονομίας μέσω μιας νέας εθνικής αφήγησης ή η ελλάδα απλά θα γίνει με τον καιρό ένα από τα πιο αδιάφορα κρατίδια της Ευρώπης και του κόσμου. Πλέον κανείς πάνω στον πλανήτη Γη δε δανείζει ελλείμματα αντιπαραγωγικής διάμορφωσης της οικονομίας βασισμένα στην εθνική ή την "επαναστατική" ιδιαιτερότητα ενός λαού.

  • αρης avatar
   αρης @ liberal queer 25/01/2014 23:51:04

   Ο καθαρά φιλελεύθερος λόγος αγαπητέ liberal queer, πρέπει πρωτίστως να ισχύσει για τα συνήθη υποζύγια που κάποτε πρέπει να απελευθερωθούν και αυτά. Ο φιλελεύθερος λόγος που καταχράστηκαν ασυστόλως μέχρι σήμερα οι τραπεζίτες και οι νταβατζήδες και οδήγησαν Αμερική και Ευρώπη στην κρίση και τώρα ετοιμάζουν και δεύτερη μεγαλύτερη, πρέπει να περάσει πλέον σε αυτούς που πληρώνουν το λογαριασμό, αρχής γενομένης απο τις τράπεζες που διασώθηκαν με λεφτά του κράτους, ήτοι των συνήθων υποζυγίων. Ετσι θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί η Πραγματική οικονομία και όχι οι νεοφιλελεύθεροι φορολογικοί παράδεισοι (δεν τους δημιούργησε ο υπαρκτός Σοσιαλισμός).
   Επίσης στην κούρσα του ανταγωνισμού εξέχουσα και σαφώς πλεονεκτική αφετηρία πρέπει να έχουν οι οικονομικά ασθενέστεροι, με ειδικά κοινωνικά και πιχειρηματικά προγράμματα οικονομικών κλπ. ενισχύσεων διότι δεν μπορεί στο όνομα του φιλελευθερισμού να ξεκινάνε ανάπηροι και αρτιμελείς απο την ίδια αφετηρία δήθεν με ισα δικαιώματα. Οι ανάπηροι πρέπει να έχουν αναλογικά περισσότερα δικαιώματα για να είναι ΔΙΚΑΙΟΣ ο φιλελευθερισμός. Οχι όποιος δεν είναι εξ ίσου ισχυρός στον Καιάδα και ο ισχυρός να τρώει και τη δική του μερίδα διότι τάχα έτσι αυξανεται ο ανταγωνισμός και η αποδοτικότητα (επειδή δεν μετράμε τα θύματα). Η χρησιμοποίηση του Νεοφιλελευθερισμού απο τους αιώνιους Καπιταλιστές ως πρόφαση για να ικανοποιούν ανενόχλητοι το ατέρμονο πάθος της απληστίας τους για όλο και περισσότερο χρήμα πρέπει να τους κοπεί με το μαχαίρι. Αν δεν σκάσουν μόνοι τους τις φούσκες που δημιούργησαν στο Παγκόσμιο οικονομικό σύστημα θα τους τις σκάσουμε εμείς , εν ανάγκη χρεωκοπώντας και κάνοντας έτσι ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.

 9. Epifanios avatar
  Epifanios 25/01/2014 14:56:45

  Μεταρρύθμιση νο1 , σύμβουλοι, γενικοί , πρόεδροι σε δημόσιο και οργανισμούς του δημοσίου μέσω ΑΣΕΠ. ΤΟΛΜΑΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ; ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 35% τουλάχιστο. Χωρίς παραθυράκια, ανοιχτές διαδικασίες.

 10. NEMESIS avatar
  NEMESIS 25/01/2014 15:02:56

  Ρε παιδια σοβαρα τα λέτε αυτα; Δεν καταλαβαινετε οτι η αγορα ειναι μικρη και οτι η χωρα δεν παραγει τιποτα οποτε οποιες δομικες αλλαγες σαν τις προτεινόμενες θα οδηγησουν σε ακομα μεγαλυτερες εκροες κεφαλαιων μια και το λιανεμποριο δεν ειναι πια στα χερια Ελληνων, οπως και η οποια παραγωγη εχει μεινει; (ας ειναι καλα οι "επαναστατες" και οι σοσιαλΗστες)
  Επειτα, αυτα στραγγαλιζουν την οικονομια και οχι οι θηριωδεις δαπανες του δημοσιου;. Ειναι δυνατον οι μισθοι στο δημοσιο να ειναι ΑΚΟΜΑ υψηλοτεροι εκεινων του ιδιωτικου; Ειναι δυνατον να πληρωνονται ΑΚΟΜΑ συνταξεις που ξεπερνουν τις δυνατοτητες των ταμειων;
  Ειναι πια παρα πολλοι οι καλα πληροφορημενοι και αν και υπαρχουν ακομα παρα πολλοι ηλιθιοι, η μαζα των πληροφορημενων (και γιαυτο υποψιασμενων) ειναι πια κρισιμη ωστε να δρομολογηθουν απο αυτην νεες εξελιξεις στην πολιτικη. ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  Το μονο επιτευγμα της μεταπολιτευσης ειναι οι πολλοι μορφωμενοι, πολλοι απο τους οποιους βρισκονται στον ΙΤ (οπου τους πινουν το αιμα) και ετσι δεν εχει βουλιαξει αυτο το σιχαμα που λεγεται Ελληνικο κρατος. Αλλοι παλι απο αυτους, βιωνουν ανεργια πρωτογνωρη. Αμφοτεροι παντως εχουν φτασει στα ορια τους και σιγουρα εχουν βαρεθει να βλεπουν βλαμμενους να ζουν εις βαρος τους και να ηλιθιολογουν μαλιστα εκ του ασφαλους οπως εκεινοι οι δυο τυποι στη βουλη που στοιχηματιζαν για το ποιος εχει αρμεξει περισσοτερα γιδια
  Η κοινωνία αυτη ειναι σαπια ως το μεδουλι και πρεπει να αλλαξει με καθε κοστος. Αλλα ΜΟΝΟ επ΄ωφελεια ΟΛΩΝ οσων μπορουν και θελουν να δουλεψουν και οσων δεν μπορουν γιατι ειναι παιδια, γεροι ή αρρωστοι. Οι υπολοιποι μπορουν να κοψουν το λαιμο τους και γρηγορα πριν τους τον κοψουν αλλοι
  Η υιοθετηση ακριτως προτασεων ξενων οι οποιοι ειναι αναμφιβολως αναποτελεσματικοί ειναι από ανόητη εως υποπτη. Για παραδειγμα τα συμπληρωματα ΠΟΤΕ δεν ειχαν διατιμηση, ενω απο το2013 (ΦΕΚ 2855 ΑΡΘΡΟ 6/11-2013) ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΩΛΗΣΕΩΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κατι που μπορει να ειναι επικινδυνο γιατι τα ΣΔ μπορει ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ να κανουν ζημια σε ορισμενες κατηγοριες ασθενων οταν γινει ακριτη χρηση κατι που δεν διασφαλιζεται αν τα παιρνουν μονοι τους απο το ραφι. ΤΑ ΔΕ ΜΗΣΥΦΑ ειναι φαρμακα και κατα καμια ενοια δεν μπορουν να πουληθουν πουθενα αλλου εκτος απο φαρμακεια
  Αντι λοιπον να λεμε βλακειες σ΄αυτη τη χωρα, καλο θα ηταν λχ να ξανακανουμε τα φαρμακεια χωρους πωλησεως ΜΟΝΟ φαρμακων και ιατροτεχνολογικων προιοντων, αντι να θελουμε να αυξησουμε τον τζιρο των λιανεμπορων αλλων κλαδων ή να απαγορευσουμε την πωληση αδειας η οποια ειναι περιουσια του Λαου και η οποια εχει δοθει δωρεαν στους περισσοτερους φαρμακοποιους
  ΣΥΝΕΠΩΣ πειτε εκει περα στη Συγγρου να καθησουν κατω και να αξιολογησουν τα στοιχεια και να θεσουν ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, αντι να υιοθετουν ακριτως την οποια βλακεια λεει ο καθε χαρτογιακας. Θα τους γεμισει ο κ.... καλους βεβαια, αλλα ειναι προτιμοτερο απο το να κανουν παρεα στον ακη
  Οσο και να νομοθετουν και να προσβλεπουν στο γελοιο 86, ειναι προφανές οτι ενα δημοψηφισμα υπο συνθηκες μαλιστα πολυ χειροτερες εκεινων του 74, μπορουν ευκολοτατα να κανουν τα νομοθετηματα αυτα τοσης αξιας οσης και η χρησιμοτης των "εταιρων πληρους ευθυνης". Κατανοητο φανταζομαι

 11. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 25/01/2014 15:52:33

  Έθνη έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα για τις ιδεοληψίες τους πολλές φορές. Η ανείπωτη φρίκη που έζησαν τρεις γενιές στην μισή Ευρώπη είναι μόνο η πιο πρόσφατη. Ωστόσο πήραν το μάθημά τους και προχωράνε και σε πολλές από αυτές τις χώρες είναι εκτός νόμου τα κομμουνιστικά κόμματα και σύμβολα (μαζί με τα ναζιστικά) και όσοι νοσταλγοί παραμένουν (παππούδια ως επί το πλείστον) αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά, σαν δυστυχισμένες υπάρξεις που χρειάζονται βοήθεια.

  Η ανείπωτη όμως τραγωδία μπροστά στην οποία βρισκόμαστε είναι ότι η χώρα θα καταστραφεί μετά από 4 σχεδόν δεκαετίες σκληρότατου σοσιαλισμού που όμοιός του υπάρχει πλέον μόνο σε Κούβα και Β. Κορέα και ο κόσμος έχει φάει το παραμύθι ότι για τα δεινά του φταίει ο "φιλελευθερισμός". Τεράστιες και οι ευθύνες της ΝΔ που δεν έδωσε ποτέ καμμία ιδεολογική μάχη αλλά χαριεντίζονταν με τους νοσταλγούς του κομμουνισμού σε Αη-Στράτηγες, φλερτάριζε με Λούλειες θεωρίες κ.λπ.

  • δραχμοτρομος avatar
   δραχμοτρομος @ Μανώλης Πετράκης 25/01/2014 17:03:34

   Μανώλης Πετράκης είπε:
   ''...η χώρα θα καταστραφεί μετά από 4 σχεδόν δεκαετίες σκληρότατου σοσιαλισμού που όμοιός του υπάρχει πλέον μόνο σε Κούβα και Β. Κορέα..."
   Είχε η Κούβα Χριστοφοράκο και καφετιέρες ζήμενς;
   Είχε η Β.Κορέα(κι έλεγα κάποιος δε θα πει γι'αυτήν;)Φιλιππίδη και Κοντομηνά;
   Είχε η Αβάνα Μέγαρο Μουσικής με 260 εκ.χρέη που "κρατικοποίηθηκαν";
   'Εκανε η Πυιονγκ Γιανγκ "τους Καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες";
   'Εχει η Κούβα Χρηματιστήριο και η Β.Κορέα υποβρύχια που γέρνουν;

   • Μανώλης Πετράκης avatar
    Μανώλης Πετράκης @ δραχμοτρομος 25/01/2014 17:45:49

    Κρατικοδίαιτος σοσιαλισμός και φεουδαρχία του χειρίστου είδους είναι αυτά που αναφέρετε κύριε. Είναι φιλελεύθερη πολιτική να πληρώνει ο φορολογούμενος τα μουσικά γούστα ή τις φιλοδοξίες καθενός που θέλει να το παίξει Μαικήνας τον τεχνών ? Είναι φιλεύθερη πολιτική ο κρατικοδίαιτος αθλητισμός και να πληρώνουν οι φορολογούμενοι για τα "παιχνίδια" και το πανηγυράκι της ΔΟΕ ? Είναι φιλελεύθερη πολιτική να διασώζονται τράπεζες και καταθέτες με τα λεφτά των φορολογουμένων ? Η Ζιέμενς θα τα έκανε αυτά που κατηγορείται ότι έκανε αν ΟΤΕ, ΟΣΕ, Μετρό κ.λπ ήταν όλα ιδιωτικά? Και να ήθελε κάποιος να δώσει μίζες σε ιδιωτικές εταιρείες (γιατί υπάρχει και αυτό), αυτό είναι πρόβλημα του ιδιώτη επιχειρηματία και των ανθρώπων που επιλέγει και δεν ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ τον φορολογούμενο. Τα έχουμε μπερδέψει λίγο αν και είναι πολύ απλά τα πράγματα.

    • Κωστας avatar
     Κωστας @ Μανώλης Πετράκης 25/01/2014 19:30:06

     Ποιας χωρας την πολιτικη εχεις για προτυπο μανωλη δεν μας εχεις πει μεχρι τωρα.Για πες μας να καταλαβουμε.

    • Κριτική Σκέψη avatar
     Κριτική Σκέψη @ Μανώλης Πετράκης 26/01/2014 16:49:06

     Πολύ ωραίο το τραγούδι του Άκη Πάνου "Το θολωμένο μου μυαλό......"

 12. δραχμοτρομος avatar
  δραχμοτρομος 25/01/2014 16:55:30

  Τη μεγαλύτερη πλάκα από τα μέτρα του άρθορυ την έχουν αυτό για τα απορρυπαντικά , και αυτό για το τσιμέντο...

  • orion avatar
   orion @ δραχμοτρομος 25/01/2014 18:25:06

   Τ0 γαρ πολυ της θλιψεως γεννα παραφροσυνη......

 13. Γιωργος ζεφσ avatar
  Γιωργος ζεφσ 25/01/2014 18:34:24

  η λυση εινα εδω ..συνομοσπονδο κρατος ..συνομοσπονδια ισοτομημε 2 γλωσσες και επισιμη τα γαλλικα διπλωματικα ..και βημα. βημα αργα και σταθερα απο εβρο εως χαιφα ενα νεο ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ κρατος ΓΕΝΙΕΤΑΙ...

 14. guest avatar
  guest 25/01/2014 19:58:52

  Ο οποιοσδήποτε και αν ρωτηθεί αν θέλει να γίνουν μεταρρυθμίσεις θα απαντήσει καταφατικά επειδή η λέξη μεταρρύθμιση έχει θετική έννοια . Γι αυτό ακριβώς και τη χρησιμοποιούν οι κυβερνόντες ενώ στη πραγματικότητα επιδιώκουν την απορύθμιση. Οι μπουρδολογιες του ΟΟΣΑ δεν είναι μεταρρύθμιση . Μεταρρύθμιση είναι να πάρει δραστικά μέτρα η κυβέρνηση ώστε τα προϊόντα πρώτης ανάγκης των μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών να πωλουνται στην Ελλάδα στις ίδιες τιμές με τη Γερμανία . Και ας αφήσουν τη καραμέλα περί μεταφορικών εξόδων γιατί το κόστος εργασίας εδω για εισαγωγείς, χονδρεμπόρους και σουπερμαρκεταδες είναι υποπολλαπλάσιο. Αφού τα εισοδήματα μας (για όσους δουλεύουν) έχουν συρρικνωθεί πρέπει να πέσει το κόστος ζωής με το καλό ή με το άγριο

 15. George Ν avatar
  George Ν 25/01/2014 20:13:18

  Δεν συμφέρει ούτε τις συντεχνίες η συνέχιση της υπάρχουσας κατάστασης. Ακόμα και 100% του μηδενός είναι μηδέν. Αυτός είναι κι ο λόγος που προχώρησε η φιλελευθεροποίηση της οικονομίας στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν είναι δλδ ότι εκεί δεν είχαν μαυρογιαλούρους ή οι συντεχνίες δεν είχαν δύναμη. Έγινε κατανοητό ότι όλοι θα χάσουν και επομένως άλλαξαν. Το βλέπουμε στα φαρμακεία που δεν έχουν λεφτά να απασχολήσουν φαρμακοποιούς και έτσι προσπαθούν να είναι λίγες ώρες ανοιχτά. Δεν έχουν κεφάλαια κίνησης και έτσι δεν στοκάρουν με αποτέλεσμα να διώχνουν πελάτες! Δεν μπορούν να μηχανογραφηθούν ή να φτιάξουν ηλεκτρονικά κανάλια πώλησης και χάνουν τζίρο και κέρδη από παντού. Επιχειρήσεις όμως που περιμένουν να επιζήσουν με τέτοιους όρους το μόνο που κάνουν είναι να στρέφουν την κοινωνία εναντίον τους και τελικά θα χάσουν τον πόλεμο όσες μάχες κι αν κερδίσουν. Κάποιοι θα αντιληφθούν σχετικά νωρίς το if you can't beat them join them, θα επιζήσουν και θα αναπτυχθούν. Οι υπόλοιποι θα καταλάβουν κάποια στιγμή ότι άλλο φαρμακοποιός κι άλλο επιχειρηματίας και κακώς τα ταυτίσανε στο μυαλό τους. Τα ίδια ισχύουν λίγο πολύ και για τους υπόλοιπους.

  • Greco avatar
   Greco @ George Ν 29/01/2014 01:14:51

   εισαι μεσα

 16. Dimitris avatar
  Dimitris 25/01/2014 22:02:05

  Δυστυχώς στον τομέα των μεταρρυθμίσεων αλλά περιμέναμε και αλλά βλέπουμε...Αυτό το καταραμένο το πολιτικό κοστος εξακολουθεί να αποτελεί κριτήριο των αποφάσεων. Το δε πολιτικό προςωπικο που έχει επιφορτιστεί με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων (Χατζηδακης, Μητσοτάκης κλπ) απλά για κλάματα. Το τελευταίο σοβιετικό κράτος της Ευρώπης ζει και βασιλεύει...

  • δραχμοτρομος avatar
   δραχμοτρομος @ Dimitris 26/01/2014 00:27:10

   Dimitris είπε:
   "Το τελευταίο σοβιετικό κράτος της Ευρώπης ζει και βασιλεύει…"

   'Oταν λέμε ¨σοβιετικό κράτος" τι εννοούμε?Τα Χρηματιστήρια και τους Κοντομηνάδες, ή τις πτωχευμένες τράπεζες στα χέρια αυτών που τις χρεοκόπησαν. επειδή έδιναν θαλασσοδάνεια στον εαυτό τους και στους κολλητούς τους;Μήπως με τον όρο "σοβιετία" εννοούμε τη "κρατικοποίηση" των χρεών του Μεγάρου και την ιδιωτικοποίηση βασικών υποδομών;Ή μήπως εννοούμε την οικονομική ασφυξία των μικρομεσαίων τη στιγμή που ανακεφαλαιοποιήσαμε με δημόσιο (δανεικό) χρήμα τις τράπεζες για να "έχουμε ρευστότητα στην αγορά";Μήπως το Ανώτατο Σοβιέτ επέβαλλε τη "δανειοδότηση" στους μεγαλοκαναλάρχες των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ζημιών και θαλασσοδανείων την ώρα που νοικοκυρεμένες επιχειρήσεις ασφυκτιούν από την ελλειψη κεφαλαίων κίνησης και εγγυήσεων;

   • George N avatar
    George N @ δραχμοτρομος 26/01/2014 14:02:48

    Σαφώς συνδυασμός κλεπτοκρατίας, ανικανότητας αλλά και σοβιετίας. Για το τελευταίο μιλάει από μόνη της η φωτό από το Υπουργείο Ανάπτυξης! (οργουελική η ονομασία) με το χαρτομάνι, το αστέρι στον τοίχο και τον Τσε :-)
    http://www.newyorker.com/online/blogs/photobooth/2014/01/greek-economic-crisis-photography-eirini-vourloumis.html#slide_ss_0=6

 17. Ήμερος Αγριόλυκος avatar
  Ήμερος Αγριόλυκος 25/01/2014 22:23:04

  ''Στον ιδιωτικό τομέα μπορείς αν αντέχεις να δουλεύεις 24 ώρες το 24 ωρο και να παίρνεις 3 μεροκάματα αντί για ένα.'' Mη λέμε αστεία αγαπητέ Άρη. Στον Ιδ.Τομέα σήμερα πια, στην Ελλάδα της ανεργίας του 30%, αμείβεσαι (όποτε και αν) με ψίχουλα και εργάζεσαι (ασφαλισμένος λη όχι), όσο σε χρειάζεται ο εργοδότης. Γι αυτό, γίνεται ακόμη πιο αναγκαία η προσαρμογή του Δημ.Τομέα στους όρους λειτουργίας του Ιδιωτικού. Ας υπάρξει επί τέλους μιά εξισορρόπηση προς το δικαιότερο με γνώμονα το αυτονόητο. Φυσικά και συμφωνούμε στα λοιπά.

  • αρης avatar
   αρης @ Ήμερος Αγριόλυκος 26/01/2014 00:06:46

   Συγνώμη, μιλούσα βέβαια για τον ιδιωτικό τομέα προ κρίσεως. Τώρα λόγω μνημονίου σε2 χρόνια το πολύ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, εκτός αν κουρευτεί το μισό χρέος και ακυρωθούν άμεσα τα μνημόνια.

  • αρης avatar
   αρης @ Ήμερος Αγριόλυκος 26/01/2014 01:03:06

   Εννοούσα τον Ιδ.τομέα προ κρίσεως 2009.

   • Ήμερος Αγριόλυκος avatar
    Ήμερος Αγριόλυκος @ αρης 26/01/2014 10:56:19

    :-) Άρα τότε, η σωστή γραφή είναι : ''Στον ιδιωτικό τομέα μπορούσες - προ ισοπέδωσης των μνημονίων - αν άντεχες, να δουλεύεις 24 ώρες το 24 ωρο και να παίρνεις 3 μεροκάματα αντί για ένα.'' Αυτό πια, ΔΕΝ υπάρχει....

    • Aris avatar
     Aris @ Ήμερος Αγριόλυκος 26/01/2014 12:57:07

     Σωστά, και σ' ευχαριστώ για τη διόρθωση.
     Θα συμπλήρωνα μάλιστα οτι αν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα με τον Βόλφ για δύο ακόμα χρόνια, δεν θα υπάρχει καν ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα...

  • αρης1 avatar
   αρης1 @ Ήμερος Αγριόλυκος 26/01/2014 01:04:26

   Εννοούσα τον ιδ. τομέα προ κρίσεως 2009

 18. Ελλην Πολίτης avatar
  Ελλην Πολίτης 26/01/2014 08:12:41

  Για ποιά μεταρρύθμιση μιλάμε όταν 26 Μακεδόνες βουλευτές θέλουν να μοιράσουν 200 εκ. Ευρώ σε αγρότες της περιφέρειάς τους (νομιμοποιώντας την παρανομία με τροπολογία) απο τα ταμεία του ΝΠΙΔ ΕΛΓΑ, προσθέτοντας κινδύνους που δεν καλύπτονται.
  ΑΙΣΧΟΣ

  • Eva avatar
   Eva @ Ελλην Πολίτης 26/01/2014 11:45:57

   Ωρε μπραβο!
   για πείτε μας κι άλλα...

 19. Στέργιος avatar
  Στέργιος 26/01/2014 11:44:33

  Μα πώς θα γίνουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις;
  Για να γίνουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει το Κράτος να σταματήσει να είναι τυραννικό και να ασκεί απόλυτο έλεγχο πάνω σε κάθε πτυχή τής οικονομίας.
  Αν γίνει αυτό, ο "μπάρμπας στην Κορώνη" χάνει πολιτική δύναμη και διακινδυνεύεται η πολιτική επιβίωση τού τζακιού του. Ποιος θα ψηφίσει τον Χ τοπάρχη όταν αυτός δεν θα μπορεί να του διορίζει το παιδί και δεν θα μπορεί να μεσολαβεί ώστε να εκδίδεται γρηγορότερα η άδεια από την πολεοδομία;
  Όσο έχουμε στην κυβέρνηση τους πολιτικούς που μας έφεραν σε αυτά τα χάλια με τις πρακτικές τους, δεν θα γίνουν μεταρρυθμίσεις.
  Για παράδειγμα, όταν η Ντόρα έκανε το νεοφιλελεύθερο κόμμα της, πήγε άπατη σε ολόκληρη την Ελλάδα ΕΚΤΟΣ από τα ΒΠ της Αθήνας (που ψήφισαν ιδεολογικά), τα Χανιά, την Ευρυτανία και τα χωριά τής μουσουλμανικής μειονότητας στη Ροδόπη. Το κόμμα τής Ντόρας ήταν μια ακτινογραφία τού πώς δουλεύει το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα.
  Πώς θα γίνουν, λοιπόν, μεταρρυθμίσεις, όταν αυτοί που μας κυβερνούν τις πολεμούν μέχρι τελευταίας ρανίδος; Πώς ζητάτε από τις Ντόρες τού πολιτικού μας συστήματος να αυτοκτονήσουν πολιτικά;

 20. ARIMANIOS avatar
  ARIMANIOS 26/01/2014 22:11:34

  Τα πράγματα είναι απλά....Τα καλύτερα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας,ήταν μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και αυτό παρόλο τον πόλεμο που δέχτηκε το μαύρο....Η σιωπηρή πλειοψηφία ζητάει μεταρρυθμίσεις πραγματικές ακόμα και με κόστος και αυτές θα επιβραβεύσει...

 21. Ελλην Πολίτης avatar
  Ελλην Πολίτης 26/01/2014 22:43:15

  Με την τροπολογία Καρασμάνη αύριο μπορεί να πάρουν οι ψηφοφόροι του κάποια εκατομμύρια αλλά ο ΕΛΓΑ θα κλείσει (και κανείς δεν θα κατηγορήσει τον δράστη) και επιπλέον το κράτος μας θα πληρώσει στο διπλό αυτό το ποσό απο πρόστιμο που θα μας βάλει η ΕΕ (ήδη απολογούμαστε στις Βρυξέλλες για τα 500 εκ που έδωσε ό άλλος Μαυρογιαλούρος ο Χατζιγάκης).
  Ελεος σταματήστε επιτέλους τους Μαυρογιαλούρους

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.