#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/08/2010 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετά την κηδεία το μνημόσυνο (Μνημόνιο 2)To σχέδιο πλήρους αποχαύνωσης του κόσμου και προσπάθειας να συναινέσει στα πολύ σκληρά μέτρα που προωθεί η Τρόϊκα, έχει βρει συμπαραστάτες τους ίδιους τους… Ελληνες. Κάτι τα μπάνια του λαού που είναι σε εξέλιξη, κάτι η καλοκαιρινή ραστώνη που οδηγεί σε παράλυση κρατικό μηχανισμό, συνδικάτα και κυρίως συνειδήσεις, φαίνεται να περνούν χωρίς πολύ σκέψη όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες πέριξ της πλατείας Συντάγματος.

Περί της επίσκεψης της Τρόϊκας ο λόγος και των αιτημάτων που έθεσε προκειμένου να εκταμιευτεί η Τρίτη δόση του δανείου, ύψους 18 δις ευρώ που προβλέπεται για το Νοέμβριο.

Η κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου κάνει ότι μπορεί για να περάσει το σκηνικό της πλήρους παράδοσης της οικονομίας και της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους τεχνοκράτες και στο ΔΝΤ. Δεν θα την χάλαγε καθόλου μάλιστα να συνέβαινε και κάνα άλλο γεγονός (πυρκαγιά μεγάλης κλίμακας π.χ.) προκειμένου να μην αντιληφθεί ο κόσμος τι τον περιμένει τους επόμενους μήνες, ή για να ακριβολογούμε τα επόμενα χρόνια. Οποιος πίστεψε ότι με τις περικοπές που έγιναν, την επιβολή απίστευτων φόρων, ή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό ξεμπερδέψαμε κι απλώς περιμένουμε πότε θα βγούμε από το τούνελ, είναι γελασμένος. Το Μνημόνιο νούμερο 2 ή κατ’ άλλους To Μνημόσυνο είναι εδώ, γραμμένο από τα χέρια της Τρόϊκας και ήδη παραδομένο στα χέρια της κυβέρνησης η οποία κάνει την πάπια, ως συνήθως.

Το δίλημμα είναι εκβιαστικό: Ή συναινείτε σε αυτά που σας ζητάμε ή προχωράμε σε νέα σκληρά μέτρα που θα πλήξουν άμεσα τον κόσμο. Το Μνημόνιο 2 προβλέπει:

1. Συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών, λουκέτο σε άλλες, απολύσεις συμβασιούχων, μετατάξεις των μονίμων, πλήρη ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού χιλιάδων ανθρώπων. Οι ΔΕΚΟ πάση θυσία πρέπει να εξυγιανθούν. Αυτό λέει η Τρόϊκα και σε πολλούς φαντάζει λογικό να… εξυγιανθεί μια εταιρεία. Πώς όμως θα γίνει αυτό; Με ξεπούλημα τύπου ΔΕΗ ή με ολοκληρωτική διάλυση τύπου ΟΑΣΑ. Και καλά τον κόσμο που επωφελείται από τα φθηνά τιμολόγια και εισιτήρια δεν τον σκέπτεται κανείς;

2.Ζητούν απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να γίνει και να επωφεληθεί το κράτος και ο πολίτης, όπως λένε άλλωστε και οι έρευνες. Ακούει κανείς όμως τις αντίθετες απόψεις για το παράδειγμα άλλων χωρών όπου και η ποιότητα των υπηρεσιών έπεσε και τα τιμολόγια αυξήθηκαν. Αλλωστε για τι κλειστά επαγγέλματα μιλάμε αφού και φαρμακοποιοί και μηχανικοί και ταξιτζήδες υπάρχουν χιλιάδες και είναι ανεξέλεγκτοι. Υπήρξε κανένας έλεγχος τόσα χρόνια;

3. Ζητούν απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Αυτή όμως δε γίνεται με ξεπούλημα της ΔΕΗ. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι και πάντως η κρατική παρέμβαση για να κρατηθούν χαμηλά τα τιμολόγια πρέπει να είναι κύριο στοιχείο της απελευθέρωσης. Μην πληρώσει δηλαδή πάλι ο κοσμάκης.

4. Ζητούν έλεγχο των δαπανών στην Υγεία. Πολύ σωστά, αλλά ποιος θα κάνει τον έλεγχο, ποιος θα τα βάλει με τα πιράνχας, ποιος θα μαζέψει τις προμήθειες και τα μαύρα κάτω από το τραπέζι; Η Μαριλίζα, ή το ΠΑΣΟΚ; Μήπως συμμάζεμα στην υγεία σημαίνει πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας, χαμηλές υπηρεσίες υγείας, αδυναμία πρόσβασης φτωχών και αδυνάτων στο ΕΣΥ, πλήρη διάλυση του συστήματος, έστω κι αν αυτό είναι στρεβλό;

5. Ζητούν επίσης αύξηση των εσόδων. Μας πώς θα γίνει αυτό; Με επιπλέον φόρους φυσικά και με κυνηγητό όχι της φοροδιαφυγής σε υψηλή κλίμακα αλλά στους διαλυμένους μικρομεσαίους.

6. Μειώστε τον πληθωρισμό είναι τέλος το βασικό μότο τους. Αυτοί που ζήτησαν διπλή αύξηση του ΦΠΑ και των φόρων στα καύσιμα και εκτόξευσαν τον πληθωρισμό τώρα ζητούν περιορισμό του. Μόνο έναν τρόπο βλέπουμε εμείς. Να σταματήσουμε να καταναλώνουμε ώστε να πέσουν οι τιμές.

Οι εντολές είναι σαφείς, οποιαδήποτε παρέκκλιση, σύμφωνα με την Τρόϊκα θα σημάνει αυτόματα το plan B. Δηλαδή νέοι φόροι, μεταφορά στον ΦΠΑ 23% ακόμη και βασικών ειδών διατροφής όπως το ψωμί, ακριβότερη βενζίνη και το βασικότερο: Νέες περικοπές στα δώρα και επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και ψαλίδι στα αντίστοιχα του ιδιωτικού τομέα.

Ο εφιάλτης δηλαδή συνεχίζεται.

Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι η κατοχή έχει τέλος στην τριετία απλά δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Είναι πολλά τα λεφτά που δανειζόμαστε, δεν θα μας αφήσουν ήσυχους ούτε σε μια 10ετία.

Γι’ αυτό το λόγο ο Σεπτέμβριος θα πρέπει να είναι καυτός για την κυβέρνηση, η οποία κέρδισε την πρώτη μάχη με τους φορτηγατζήδες επειδή οι τελευταίοι την πάτησαν. Κατέβασαν τις κάνουλες όταν όλος ο κόσμος ήθελε να πάει διακοπές, ή ήθελε να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις του για να βγάλει κανένα ευρώ από τους τουρίστες. Εβαλαν την κοινωνία απέναντί τους, κι εκεί απέκτησε πλεονέκτημα η κυβέρνηση.

Τα μέτωπα που ακολουθούν όμως είναι πολλά και όταν ανοίξουν όλοι θα πρέπει να διδαχθούν από τα λάθη των φορτηγατζήδων. Ακόμη και οι χρυσοκάνθαροι συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Μόνο αν έχουν μαζί τους όλη την κοινωνία θα αποτρέψουν τα σχέδια για Μνημόνιο Νο2.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 05/08/2010 09:15:48

  Στη Βουλγαρία πέρυσι, η κυβέρνηση Μπορίσωφ μέσα σε λίγους μήνες από την εκλογή της είτε έκλεισε είτε ιδιωτικοποίησε περίπου το 1/4 των νοσοκομείων της χώρας. Εδώ, τα νοσοκομεία κυριολεκτικά υπολειτουργούν, με τα "πιράνχας" να γιγαντώνονται και να στρώνουν έτσι το χαλί για την απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Αυριανιστής 05/08/2010 09:31:32

   Αυριανιστή,
   Μήπως τελικά το ΔΝΤ σήμαινε την αποχώρησή μας από την ευρωπαϊκή σφαίρα επιρροής, με την έννοια του εθνικού, κοινωνικού κράτους και την ένταξή μας στο αγγλοσαξωνικό μοντέλο του πολυπολιτισμού- αυτό που δεν λεν είναι ότι ο πολυπολιτισμός είναι συνέπεια της αποικιοκρατίας που η σύγχρονη Ελλάδα ποτέ δεν άσκησε- και της άκρατης απελευθέρωσης, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Bodinus1576 05/08/2010 09:50:37

    Γιατί, και στην "ευρωπαϊκή σφαίρα επιρροής" τα ίδια δε γίνονται; Δεν είδες τι εξαγγέλουν οι Μέρκελ και Κάμερον, και ετοιμάζεται να ακολουθήσει κι ο Σαρκοζί;

    Η Ελλάδα είναι το πρελούδιο, το "πεδίο βολής φτηνό" στο οποίο ασκούνται βρίζοντας τα νεοφιλελεύθερα γιαπάκια του ΔΝΤ προκειμένου να γενικεύσουν τις πολιτικές αυτές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Την άσκησή τους αυτή, μόνο σε έναν "φαρμακοχέρη" προσβλέπω για να τη σταματήσει!

  • Misha avatar
   Misha @ Αυριανιστής 05/08/2010 09:49:48

   Θα μεταφέρω μια πληροφορία που άκουσα χτές, με ξάφνιασε αλλά φαίνεται να έχει λογική βάση.
   Με αφορμή το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ και τις απεργίες που θα ακολουθήσουν θα επιχειρηθεί διακοπή των διαδικτυακών συνδέσεων «για τεχνικούς λόγους», που θα αποδοθούν στα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

   Το ιντερνετ είναι το βασικό εργαλείο αντιπληροφόρησης αυτη τη στιγμή και ο βασικός πυΛώνας αντιπολίτευσης στο ΔΝΤ.
   Τα κανάλια είναι βουτηγμένα στα χρέη και συνεπώς εξαρτωνται απολύτως από τα χρήματα που η τρόικα δίνει στις τράπεζες, οπότε ελέγχονται απόλυτα.Το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και για τα ραδιοφωνα και τις εφημερίδες. Το διαδίκτυο δε μπορεί να ελεγχθεί με τους «συμβατικούς τρόπους» και γι αυτό επιλέγεται η μέθοδος της γενικής μούγκας.
   Γι αυτό οσο είναι καιρός ας δημιουργηθούν παράλληλες δίοδοι ενημέρωσης, παραδοσιακού τύπου που δεν θα εξαρτωνται από τις διαθέσεις των παροχων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας-ίντερνετ.

   Στις σκοτεινές μέρες που έρχονται δεν πρέπει να είμαστε μόνοι.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 05/08/2010 09:58:30

    Στη σταθερή τηλεφωνία νομίζω ότι μπορεί να συμβεί το εξής: σε ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος, η φωνή θα περνάει κανονικά, αλλά τα DSLAM θα νεκρώσουν και δεν θα μεταδίδονται τα δεδομένα. Έτσι, ξεχνάμε το ενδεχόμενο αυτό.

    Στην κινητή τηλεφωνία όμως, (νομίζω πάλι ότι) δεν υπάρχει φυσικός διαχωρισμός: όλα περνάνε μαζί "over the air" και κατά συνέπεια θα εξακολουθήσουμε να έχουμε δεδομένα. Μήπως λοιπόν πρέπει να ενεργοποιηθούν δίαυλοι σύντομης ενημέρωσης μέσω του Twitter, ώστε καθένας από το κινητό του να μπορεί να έχει πρόσβαση; (Οι mobile ιστοσελίδες του Twitter είναι πανάλαφρες, δεν καταναλώνουν πολλά δεδομένα και κατά συνέπεια είναι εύκολο να τις βλέπει κανείς από το κινητό του.)

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 05/08/2010 10:05:43

    Αν πέσει ο διακοπτης του ηλεκτρικού , θα πέσει και για τις εταιρείες κινητης τηλεφωνίας.Οι κεραίες τους λειτουργούν με ρευμα από τη ΔΕΗ...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 05/08/2010 10:07:38

    Στην κινητή, από ό,τι ξέρω τουλάχιστον, οι σταθμοί μετάδοσης έχουν και Η/Ζ (γεννήτριες) για backup.

   • nospam avatar
    nospam @ Misha 05/08/2010 13:01:50

    Ποιο ράδιο-αρβυλα άκουσες Misha; Έλεος με την τρομολαγνεία!

   • Νταγιάν avatar
    Νταγιάν @ Misha 05/08/2010 13:20:40

    Ο (η) Misha δεν ανησυχεί για τα μπλακάουτ της ΔΕΗ. δουλεύει με μπαταρίες ντουρασέλ. Δεν σταματάει ποτέ. Γράφει σχόλια και στο καμπινέ. Δύσοσμα.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Αυριανιστής 05/08/2010 09:58:09

   Τον Κάμερον δεν τον θεωρώ Ευρώπη, καθώς πολιτικά η Ευρώπη για μένα περιλαμβάνει τον ηπειρωτικό κορμό. Οι Αγγλοσάξονες ήταν πάντα κάτι άλλο. Για τη Μέρκε΄λ, εκτιμώ ότι θεμελιώνει την γερμανική κυριαρχία και για αυτό προχωρά σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, που θα έχουν ημερομηνία λήξης, όταν η Γερμανία επιβληθεί. Για τον Σαρκοζί δεν έχει άλλη επιλογή από το να ακολουθήσει τη Μέρκελ, προκειμένου η Γαλλία να διατηρήσει το ειδικό της βάρος. Για εμάς, αν δεν φύγει το σκυλολόι της Ιπποκράτους δεν υπάρχει φως.

 2. μοναχός ρουσσόπουλος avatar
  μοναχός ρουσσόπουλος 05/08/2010 09:23:28

  φιλε αρθογραφε : η κυβερνηση δεν ειναι κατοχικη..αν θελει ο ελληνας τους ριχνει ολοκληρωτικό μαυρισμα στις δημοτικες και πεφτει αμεσως..και αν θελει, ερχεται νεα κυβερνηση που διακοπτει την συμφωνία με την τρόικα και τους δανειστές.

  • Νασος avatar
   Νασος @ μοναχός ρουσσόπουλος 05/08/2010 17:09:21

   Σώπα ποιός είπε κατοχική την κυβερνησή σου?

   Μακάρι να ήτανε, είναι μακράν χειρότερη από την τελευταία κατοχική κυβέρνηση....

 3. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 05/08/2010 09:23:53

  Το μνημόνιο στο πόδι είναι βγαλμένο. Αύξησαν τους έμμεσους φόρους και μετά ψάχνουν γιατί αυξήθηκε ο πληθωρισμός.

 4. lamogios avatar
  lamogios 05/08/2010 09:27:40

  Δεν είναι ανάγκη να κουράζετε το μικρό σας μυαλουδάκι.

  Σκεπτόμαστε εμείς, ΠΡΙΝ από εσάς ... ΓΙΑ εσάς.

  http://lamogios.blogspot.com

 5. Dimi avatar
  Dimi 05/08/2010 09:34:21

  To Mνημόσυνο1, το οποίο αβασάνιστα και Χωρίς μελέτη των όρων του, υπέγραψε στις 2/5/10 η χούντα Mineiko-Bilderberg, ΔΕΝ αναφέρει το Ποσοστό εκχώρησης της ΔΕΗ.

  Στις σελίδες 102 και 103 υπάρχουν οι εξής 3 παράγραφοι σχετικά με τον Τομέα της Ενέργειας:

  «Oλοκλήρωση των σχεδίων γιά την απελευθέρωση της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και έναρξη εξορθολογισμού των Τιμολογίων γιά τους καταναλωτές (μέχρι τον Σεπτέμβριο 2010).

  Υιοθέτηση Νομοθεσίας γιά τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων μέτρων εφαρμογής (Μάρτιος 2011).

  Υιοθέτηση μέτρων γιά την ενίσχυση της ανεξαρτησίας και των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Μάρτιος 2011).»

  Σημείωση ότι, οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ΔΕΝ έχουν θέσει ακόμα σε ισχύ την απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας.

  Στην Ελλάδα όμως, ο Mineiko-Bilderberg - αυτός ο αδιάφθορος που δεν έλαβε ούτε φοντανάκι από τα Δις Δολλάρια bonus γιά τον εγκλωβισμό της Ελλάδας στη μέγγενη του ανεξόφλητου χρέους ΔΝΤ – κόπτεται τώρα, με συνοπτικές διαδικασίες, και γιά την εκχώρηση του 40% της ΔΕΗ Και των 6,7 Δις Τόνων ανεκτίμητης αξίας Εθνικού Ορυκτού Πόρου του Ελληνικού Λιγνίτη, τα οποία θεωρεί κι αυτά, “de facto” Τσιφλίκια της νεοταξικής ληστρικής δυναστείας του.

  Mε δεδομένα λοιπόν: (α) την πρωτοφανή και βίαιη αναδιανομή του πλούτου των Ελλήνων πολιτών προς όφελος των ισχυρών ολίγων των Ολιγοπωλίων, Καί, (β) τις εκβιαστικές, ανυπόμονες κι αυθαίρετες κατοχικές γραβάτες του ΔΝΤ τις παραμονές κάθε δόσης του δανείου ν’απαιτούν μακροσκελείς «ΤΟ DO LISTS» προς άμεση εφαρμογή, η κοινωνική αντίδραση αυτοπροστασίας, είναι νομοτελειακά, θέμα σύντομου χρόνου.

  8/5/2010: Προειδοποίηση-Shock της Προέδρου της παθούσας λόγω ΔΝΤ Αργεντινής, κ. Christina Fernandez De Kirchner:

  «Θα Τελειώσουν Ασχημα στην Ελλάδα με το ΔΝΤ

  Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή, όπως αυτή που αντιμετώπισε η χώρα μας, την περασμένη δεκαετία.

  Οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα, είναι ταυτόσημες με αυτές που εφαρμόστηκαν εδώ, το 2001. Οι τόκοι των ληξιπρόθεσμων δανείων δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ από την Αργεντινή, παρά το ότι αρχικά είχε συμφωνήσει να τους πληρώσει.

  Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δανειστές και το ΔΝΤ διέγραψαν το 75% της οφειλής και δέχθηκαν την αποπληρωμή των υπολοίπων με προνομιακούς όρους.»..

  «Hasta la Victoria Siempre!»
  Μέχρι τη Nίκη Πάντα!

 6. GALA avatar
  GALA 05/08/2010 10:08:01

  Όλο για επερχόμενη εξέγερση ακούω αλλά τίποτα δεν βλέπω. Όλες οι απεργίες πιάνουν πάτο και χωρίς παλμό. Δηλ. πότε θα εξεγερθούν οι Έλληνες?Όταν θα έχουν χάσει τα σπίτια τους απο τα δάνεια και όταν θα τους πάρουν τα αυτοκίνητα που πάλι πήραν με δάνεια? Εύχομαι να γίνει σύντομα πριν χάσουν οτι έχουν και δεν έχουν. Σαν υπνωτισμένοι μοιάζουν όλοι. Τί εχουν πάθει?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ GALA 05/08/2010 12:19:04

   Εξεγερση εναντιον του ΠΑΣΟΚ ειναι πολιτικως αδυνατη γιατι δεν υπαρχουν οι προυποθεσεις.
   Το πολιτικο συστημα στην Ελλαδα χωριζεται σε συντηρητικους (ΝΔ - ΛΑΟΣ) που γενικα απεχθανονται τις εξεγερσεις και διαδηλωσεις και ευεπιφορους για ταραχες (οι υπολοιποι απο τους οποιους οι πασοκοι ειναι το μεγιστο ποσοστο).Οι πασοκοι δεν εξεγειρονται κατα του ΠΑΣΟΚ.Οι μονιμοι εξεγερμενοι συριζοαναρχικοι εχουν μια υπογεια ιδεολογικη σχεση με το ΠΑΣΟΚ και εχουν καθησει εν σχεσει με οσα εκαναν επι Καραμανλη.Μενει μονο το ΚΚΕ το οποιο ομως ειναι απωθητικο σε μεγαλα στρωματα του πληθυσμου επειδη ολοι ξερουν τι πρεσβευει.Επομενως δεν υπαρχει η δυναμη εκεινη που θα εμπνευσει μια εξεγερση.Στο μελλον φυσικα μπορει να εμφανισθουν νεα ιδεολογικα ρευματα αλλα τα σημερινα ειναι καμενα.
   Η ελληνικη κοινωνια ιστορικα παντα ηθελε πολιτικη καθοδηγηση στις εξεγερσεις και τασεις της και αυτη δεν υπαρχει σημερα.

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 05/08/2010 16:57:13

    Παραβλέπεις την κοινωνική αναγκαιότητα.Η ελληνική κοινωνία έχει να κάνει ξέσπασμα εδώ και πολλά χρόνια, ίσως από την εποχή του Μακεδονικού ή και ακόμη παλιότερα.
    Τώρα ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

  • Dimi avatar
   Dimi @ GALA 05/08/2010 12:26:01

   @ GALA Εσύ που κρίνεις τους Ελληνες, ακούς γιά επερχόμενη εξέγερση, οράς, αλλά τίπoτα δεν βλέπεις, ποιά ακριβώς είναι η ΔΙΚΗ ΣΟΥ με μετρήσιμα αποτελέσματα συμμετοχή στην επερχόμενη εξέγερση; Στην αληθινή, τη νόμιμη, τη νομοτελειακή αντίδραση αυτοπροστασίας των Ελλήνων; Και όχι στις συνευρέσεις/γιαλαντζί της κάθε λογής λινάτσας-μαϊντανού-celebrity των αποχαυνωμένων gala dinner parties; You get the idea, Gala..

 7. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 05/08/2010 10:11:59

  Η φωτογραφία δεν είναι αστεία, είναι η πραγματικότητα:

  h**p://3.bp.blogspot.com/_x8rB2jTRZ5I/TFWG0EOPFqI/AAAAAAAAAPI/n3tIMh29E_Y/s1600/GAP-aeroplane.jpg

 8. Η εξέγερση της μεσαίας τάξης avatar
  Η εξέγερση της μεσαίας τάξης 05/08/2010 10:17:41

  Το μνημόνιο βάζει στόχους που πρέπει να επιτευχθούν διότι πιστεύουν ότι έτσι οδηγούνται στο τελικό αποτέλεσμα. Τα όποια μέτρα δηλαδη τον τρόπο επίτευξης τον προτείνει η Κυβέρνηση "Διακοπών" με τις συμβουλές των πολλών ξενόφερτων καθηγητάδων. Ας μην τα βάζουμε για όλα με την τρόϊκα. Αν κάποιοι δεν μελετούν και δεν έχουν λύσεις ώστε να προστατευτεί ο λαός. Οι "κυβερνώντες" είναι παιδική χαρά και την πληρώνει ο Λαός . Δεν γνώριζε το Υπουργείο μεταφορών την αναστάτωση και την χρεοκοπία που προκαλεί στους φορτηγατζίδες; Έπρεπε να γίνει απεργία;
  Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η στέρηση εσόδων ετέθη από τοην Τρόικα και δεν εδέχθηκαν την δικαιολογία της καθυστέρησης απόδοσης των μέτρων της κυβέρνησης. Προέβαλαν μάλιστα για πρώτη φορά ότι συρρικνώθηκε η οικονομική δραστηριώτητα. Πως λοιπό θα αυξηθούν τα έσοδα; Με την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων ; Άρα νέα συρρίκνωση; Η διαφορά απόψεων δείχνει την άγνοια ερμηνείας από τους Οικονομολόγους της Κυβέρνησης των αποτελεσμάτων . Η Τρόικα λοιπόν ζήτησε βελτίωση . Τι θα κάνει η κυβέρνηση; Την εύκολη λύση : ΦΟΡΟΙ. Η αντίδραση στην φοροεπιδρομή σημαίνει μαύρη διακίνηση. Άρα περαιτέρω μείωση . Θαυμάστε !!!!!

 9. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 05/08/2010 11:26:15

  Ουτως ή άλλως θα πτωχεύσουμε.

  Οτι γίνεται τώρα γίνεται για να σιγουρέψουν οι δανειστές τα λεφτά τους και οι τράπεζες να ελαχιστοποιήσουν την χασούρα.

  Πρέπει να φύγουμε άμεσα
  -απ' το μνημόνιο
  -απ' το ευρώ
  και να δούμε τι θα κάνουμε μόνοι μας, ως χώρα.

  Θα πονέσουμε, ναι. Αλλά και τώρα τι κάνουμε; Και τι μας έρχεται;

  Ξέρετε καμμιά πολιτική δύναμη που θα μπορούσε άμεσα να σουτάρει μνημόνιο και ευρώ; Εγώ όχι.

  Βλέπετε τα μέλη ή οι οπαδοί των κομμάτων, μηδέ των νεο-δημοκρατών εξαιρουμένων, να μπορούν να επηρρεάσουν το πολιτικό σχέδιο (lol) των κομμάτων τους; Εγώ όχι.

  Αυτό που βλέπω καθημερινά εδώ είναι, ακόμη και οι νεο-δημοκράτες οπαδοί, να παρακαλάνε τον αρχηγό και να εύχονται να τους απαλλάξει από τα βαρίδια. Αρα δεν μπορούν να επηρρεάσουν το ελάχιστο. Σωστά; Σωστά. Μήπως έχουν δημοκρατία σε κανένα κόμμα και δεν το μάθαμε;

  "Μείγματα" και παρηγοριά στον άρρωστο... Ενώ αυτό που χρειαζόμαστε είναι ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

  Αρα θα μείνουμε θεατές, να παρακολουθούμε τον χαμό μας.
  Και θά χουμε, μες τον πόνο μας, και τους κομματο-χτυπημένους να μας βομβαρδίζουν με τα επιχειρήματά τους και το πόσο φταίξανε οι "άλλοι". Οι άλλοι. Ο καθρέφτης τους δηλαδή.

  Ε, ρε πατρίδα έρμη. Πως σου κλέβουν τα παιδιά σου έτσι;

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Σε λίγο θα χουμε 10 αυτοκτονίες τη μέρα.
  ΥΓ2. Είχε πει ο Κονδύλης: "αν ήξερα τι είναι πολιτική, θάχα γίνει πρωθυπουργός από τότε που ήμουν λοχίας".
  ΥΓ3. Αν ήξεραν οι οπαδοί και τα μέλη τι είναι και πως λειτουργούν τα κόμματα...

  • Misha avatar
   Misha @ Θραξ Αναρμόδιος 05/08/2010 11:40:19

   Φίλε Θράκα, συμφωνώ απολύτως για άλλη μια φορά με όσα γράφεις.
   Διαφωνώ λίγο με τη διαφαινόμενη απαισιοδοξία.
   Οι μάχες βγάζουν τους στρατηγούς και τους ηγήτορες.
   Στο δρόμο θα αναδειχθούν οι νέοι μπροστάρηδες.
   Ποιος γνωριζε το Δαβάκη και τον Παύλο Μελά;
   Ποιος τον Μαρίνο Αντύπα και ποιος τον Αλέξανδρο Παναγούλη ή τον Σπύρο Μουστακλή;
   Νομίζω πως και η μόνη η έξοδος από την ΕΕ, όπως και αν γίνει ειναι μέγιστο κέρδος για τον πολιτισμό τούτου του τόπου, για την αυτοσυνειδήσία και τις εσωτερικές μας ισορροπίες.
   Ίσως και να αποτελεί , αυτη και μόνη, το φάρμακο της καοδαιμονίας μας καθώς θα μάς απαλλάξει υποχρεωτικά από την παγκοσμιοποιηση του χειρότερου που βιώνουμε τούτα τα δίσεκτα χρόνια.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 05/08/2010 11:53:39

    Ο Παναγούλης όμως έγινε ήρωας επειδή έβαλε (έστω ανεπιτυχώς) μια βόμβα σε έναν στρατιωτικώς επιβαλλόμενο δικτάτορα. Και έγινε και μάρτυρας επειδή υπέφερε φρικτά βασανιστήρια χωρίς να λυγίσει και χωρίς να προδώσει τις ιδέες του. Αποκαλούσε μάλιστα τους βασανιστές του "παπαδοπουλάκια", κοροϊδευτικά.

    Ένας σημερινός "Παναγούλης" που θα κάνει το ίδιο σε έναν εκλεγμένο δικτάτορα, ξέρεις ως τι θα θεωρηθεί από τη μάζα; Ως "τρομοκράτης", γιατί έτσι την έμαθαν τη μάζα να σκέφτεται. Και δεν θα γίνει ποτέ μάρτυρας, γιατί ο πολυετής εθισμός του στην τρυφηλότητα δεν θα του επιτρέψει να μη λυγίσει και να αποκαλέσει τους βασανιστές του "μανοανδριανοπουλάκια"...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Misha 05/08/2010 12:21:25

    Την παγκοσμιοποιηση δεν την αποφευγεις οτι και να κανεις.
    Εxεις την εντυπωση οτι η Σερβια ή η Αλβανια ή τα Σκοπια ειναι εκτος παγκοσμιοποιησης επειδη δεν ειναι στην ΕΕ;
    Δεν μπορεις να ζησεις εκτος παγκοσμιας αγορας.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Misha 05/08/2010 12:41:38

    @ Θειος

    Αφου η ΝΔ αρνηθηκε να κανει ιδεολογικο και οχι μονο αστυνομικο πολεμο κατα της 17Ν γιατι δεν ηθελε να χαλασει την "εθνικη συμφιλιωση" με την αριστερα τι περιμενεις;
    Σε ολο τον κοσμο η βιβλιογραφια και η δημοσιογραφια αναφερει τη 17Ν σαν μαρξιστικη λενινιστικη ή κομμουνιστικη οργανωση.Στην Ελλαδα που εδρασε κανεις δεν ονομαζει την ιδεολογια της ως αυτο που ειναι γιατι κανει τζιζ.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 05/08/2010 12:54:05

    Θείο, ποιο παραμύθι ακριβώς τρώμε; Σάμπως δεν ξέρουμε ότι ο Κουφοντίνας και οι Ξηροί έκαναν αυτά που έκαναν; Εμείς, άλλο λέμε: ότι ένας σύγχρονος Παναγούλης -μην τον συγκρίνουμε με τους Κουφοντίνες, έλεος!-, που θα έκανε ακριβώς ό,τι και εκείνος, θα εθεωρείτο τρομοκράτης. Ενώ θα έπρεπε να θεωρηθεί εθνικός απελευθερωτής.

 10. Misha avatar
  Misha 05/08/2010 12:07:01

  Όταν εκτελέστηκε από τη 17Ν ο άγγλος στρατιωτικός που ειχε παιξει κομβικό ρόλο στους βομβαρδισμούς της Σερβίας, δε νομίζω να στενοχωρηθηκε κάποιος ιδιαίτερα, πλήν των ιδιων των άγγλων και των τσιρακίων τους.
  Το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

 11. μοναχός ρουσσόπουλος avatar
  μοναχός ρουσσόπουλος 05/08/2010 12:26:10

  εκτος απο τις γυναικες που θα τον ψηφισουν λογω αθλητικού προφιλ......θα τον ψηφισουν και οι γιαγιαδες επειδη ειναι θεοσεβούμενος

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ μοναχός ρουσσόπουλος 05/08/2010 12:31:18

   Κάτι λέγεται ότι η ομολογία πίστεώς του και προσχώρησης στο χριστιανικό ορθόδοξο δόγμα πάσχει λόγω ουσιώδους, αλλά θεραπεύσιμης παραλείψεως. Ως μοναχός αναρωτιέμαι αν ξέρεις τίποτα επί του θέματος.

 12. Μετανάστης στη χώρα μου avatar
  Μετανάστης στη χώρα μου 05/08/2010 12:27:14

  Όταν η "μειωμένη εθνική κυριαρχία" έχει δηλωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη, τι να λέμε τώρα για τις παραβάσεις ψαρέματος σε ελληνικά χωρικά ύδατα:
  "Μόλις δώδεκα ημέρες μετά τη λήξη της επίσημης αλιευτικής περιόδου του ερυθρού τόνου στη Μεσόγειο (15 Ιουνίου) για την ΕΕ και μία εβδομάδα μετά την «απελευθέρωση» από την οικολογική οργάνωση «Sea Shepherd» 800 κόκκινων τόνων που ρυμουλκούνταν από «λαθραλιείς» στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό παράνομης αλιείας του συγκεκριμένου είδους έλαβε χώρα - αυτή τη φορά - στα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Σάμου και Φούρνων."

  http://www.archipelago.gr/en/Home/NewsofArchipelagos/tabid/121/xmmid/462/xmid/1259/xmview/2/Default.aspx

  και

  http://www.archipelago.gr/en/Home/NewsofArchipelagos/tabid/121/xmmid/462/xmid/1265/xmview/2/Default.aspx

 13. Aphroditeschild avatar
  Aphroditeschild 05/08/2010 12:52:02

  Ο παππούς του ΓΑΠ έσωσε την Ελλάδα στα Δεκεμβριανά του 44 από το κομμουνισμό, ο ΓΑΠ με τα πολλά κακά του θα μας σώσει επιτέλους από τις συντεχνείες και διάφορα "κατακάθια" επιπέδου Φωτόπουλου. Επιτέλους κάποιος που δείχνει κοχόνες σε αυτούς όλους σε αυτή τη χώρα. Κύριοι δεν είναι χούντα το ΔΝΤ (ήρθε γιατί εμείς το φωνάξαμε και το είχαμε ανάγκη από τις διαχρονικά αλόγιστες δαπάνες μας) αλλά οι διάφοροι Φωτόπουλοι και παλαιότερα Σταμπουλοκολλάδες που κρατάν όμηρο μια κοινωνία για να διατηρούν προνόμια ασυμβίβαστα με τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας. Επιτέλους Τέλος που έλεγε και το ΠΑΣΟΚ το 1993 για όσους θυμάστε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Aphroditeschild 05/08/2010 12:57:50

   Το "επιτέλους, τέλος" ο ελληνικός λαός θα το πει όταν θα μπορέσει, πέτρα την πέτρα, μάχη τη μάχη, να διώξει με τις κλωτσιές το τελευταίο γιαπάκι-κατοχικό στρατιώτη και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες τους.

   • Aphroditeschild avatar
    Aphroditeschild @ Αυριανιστής 05/08/2010 13:03:15

    Θα το πει το επιτέλους τέλος μόνο όταν οι διάφοροι Φωτόπουλοι μπουν στο "χρονοντούλαπο της ιστορίας". προς το παρόν τη χούντα των Φωτόπουλων τη πληρώνουμε κάθε μέρα αδρά όλοι οι Έλληνες. Το ΔΝΤ μας σώζει από αυτούς ευτυχώς

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Αυριανιστής 05/08/2010 13:31:08

    Μετανοείτε Μετανοείτε! Το ΔΝΤ σώζει!

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ Αυριανιστής 05/08/2010 15:41:31

    Τελικά ο GAP είναι η χαρά τού κάθε Κατοχικού Ντοράκια και Καρατζαφερίσκου..
    Ατιμη πούναι η ρημάδα η Ιστορία.!!!!!!!!!!!!!!!

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ Aphroditeschild 05/08/2010 15:21:37

   Αν πέρα από τον άξιο μισθό του ο κάθε κατοχικός πιτσικόμης (beach comp για ανεύρεση θησαυρού κατά Αρχαιοπτέρυγα, δεν τό 'ξερα) έχει συμφέροντα με το Πασόκ την έβαψε ! Ρευστοποίηση αμέσως κι όπου φύγει-φύγει πριν τον Σεπτέμβρη. "Οικογένεια πρακτώρων" οι παπάντριου δήλωσε ο Χαρίλαος στο "Βήμα" - κι αυτός σίγουρα κάτι θα γνώριζε - λίγο πριν μας αφήσει χρόνους.

 14. Βασίλης avatar
  Βασίλης 05/08/2010 13:49:49

  Λίγα περί Τσολάκογλου, πρωτοκόλλων παράδοσης, κατοχικών κυβερνήσεων και σωτηρίας της πατρίδας.

  Δηλώνω προκαταβολικά για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης ότι:
  Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να βρει ομοιότητες, με ότι συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας με το παρακάτω κείμενο, επιτρέψτε μου να δηλώσω ότι είναι πονηρός και άθλιος. Μάλλον τρισάθλιος.

  Ο αντιστράτηγος Τσολάκογλου, ήταν αξιωματικός του Ελληνικού στρατού. Είχε λάβει μέρος σε όλους τους αγώνες τους έθνους για εθνική ολοκλήρωση, δηλαδή στους δύο Βαλκανικούς πολέμους, στον 1ο Π.Π., στην εκστρατεία της Ουκρανίας και σε όλη τη Μικρασιατική εκστρατεία, όπου διοίκησε το I/39 τάγμα του ηρωικού 2/39 συντάγματος ευζώνων. Κατά τη καταστροφή αν και επιτελάρχης της IV ΜΠ που είχε διαλυθεί και καταστραφεί, κατόρθωσε να αποσπασθεί από τη φάλαγγα του στρατηγού Τρικούπη που αιχμαλωτίσθηκε και επικεφαλής ενός τμήματος της μεραρχίας του να διασώσει εαυτόν και το τμήμα του από την αιχμαλωσία. Κατά τον Ελλην/Ιταλ πόλεμο του 1940-41 ήταν διοικητής του Γ΄ ΣΣ, δηλαδή ο νικητής της μάχης του Μόραβα και απελευθερωτής της Κορυτσάς.

  1ο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο1)
  κΑτά την επίθεση όμως των Γερμανών κατά της Ελλάδος (6 Απριλίου 1941), την βαθιά στην συνέχεια τη βαθιά διείσδυση αυτών προς την κεντρική Ελλάδα και την υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από το μέτωπο της Βορείου Ηπείρου, ο Τσολάκογλου και ορισμένοι άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού έλαβαν την πρωτοβουλία για συνθηκολόγηση, κρίνοντας εκείνοι πως κάθε αντίσταση στους κατακτητές θα ήταν μάταιη.Έτσι, στις 20 Απριλίου 1941, ημέρα του Πάσχα, σε συνεννόηση με τον διοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Παναγιώτη Δεμέστιχα, τον διοικητή του Β΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Μπάκο, και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα, κατάργησε πραξικοπηματικά τον διοικητή Στρατιάς Ηπείρου Ιωάννη Πιτσίκα, ανέλαβε ο ίδιος διοικητής της Στρατιάς και υπέγραψε πρωτόκολλο ανακωχής με τον διοικητή της 1ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Ες-Ες, υποστράτηγο Γιόζεφ (Σεπ) Ντήτριχ (Josef "Sepp" Dietrich), στο Βοτονόσι του Μετσόβου. Ο αρχηγός του Ελληνικού Στρατού, αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Παπάγος, σε τηλεγράφημά του προς το Τμήμα Στρατιάς Ηπείρου, κατήγγειλε την πρωτοβουλία του Τσολάκογλου ως αντίθετη προς τα συμφέροντα της πατρίδας, διέταξε την αντικατάσταση του Τσολάκογλου και αγώνα «μέχρι εσχάτου ορίου δυνατοτήτων». Ήταν όμως ήδη αργά.

  2ο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
  Την επόμενη ημέρα (21 Απριλίου) στην Λάρισα, ο Τσολάκογλου, «υπό το κράτος βίας» όπως δήλωσε, υπέγραψε ως διοικητής της Ελληνικής Στρατιάς Ηπείρου και Μακεδονίας την άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού Στρατού στους Γερμανούς. Εκ μέρους των Γερμανών.

  3ο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
  Στις 23 Απριλίου, ο Τσολάκογλου «αναγκάσθηκε» ως αιχμάλωτος πολέμου όπως είπε (!), να υπογράψει στην Θεσσαλονίκη και τρίτο πρωτόκολλο με τον ΓΕΡΜΑΝΟ στρατηγό Άλφρεντ Γιοντλ (Alfred Jodl) και τον ΙΤΑΛΟ στρατηγό Αλμπέρτο Φερρέρο (Alberto Ferrero), για να ικανοποιηθεί και το γόητρο των Ιταλών.

  ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
  Όλα τα πρωτόκολλα αφορούσαν παράδοση του στρατού, δηλαδή του ουσιωδέστερου στοιχείου της εθνικής μας κυριαρχίας, ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

  Στα απομνημονεύματα του, ο Τσολάκογλου γράφει:
  «Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος: Ή ν' αφήσω να συνεχισθη ο αγών και να γίνη ολοκαύτωμα ή υπείκων εις τας παρακλήσεις όλων των ηγητόρων του στρατου ν' αναλάβω την πρωτοβουλίαν της συνθηκολογήσεως... "Τολμήσας" δεν υπελόγισα ευθύνας... Μέχρι σήμερον δεν μετενόησα δια το τόλμημά μου. Τουναντίον αισθάνομαι υπερηφάνειαν.»

  Δεν γνωρίζω αν είπε ή έγραψε κάτι για τη συνεργασία του με τις κατοχικές δυνάμεις και για τους λόγους που ανέλαβε πρωθυπουργός κατοχικής κυβέρνησης. Φαντάζομαι όμως ότι θα το έκανε για τη «ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»!!!

  Αχ πατρίδα μου! Για την έρμη τη σωτηρία σου, έχουν γίνει τα χειρότερα εγκλήματα!!

  ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  Στις 30 Απριλίου του 1941 και ώρα 11 το πρωί ο Τσολάκογλου, χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου, που είχε αρνηθεί να τον ορκίσει, ορκίσθηκε από μόνος του (- διορίστηκε) στα Παλαιά Ανάκτορα, (σημερινή Βουλή), ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου του 1942. Κατά την πρωθυπουργία του προσπάθησε να διατηρήσει τη δραχμή ως κατοχικό νόμισμα, πλην όμως η δέσμευσή του από τις Αρχές κατοχής είχε σαν συνέπεια τη συνεχή υποτίμηση, που οδήγησε σε ραγδαίες αυξήσεις τιμών και πείνα, ενώ η χρυσή λίρα τότε αποθησαυριζόταν.

  Η ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΝΕΜΕΣΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
  Μετά την απελευθέρωση, ο Τσολάκογλου συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο διά της Συντακτικής Πράξεως με αριθμό 6/1945 συσταθέν Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορούμενος για παράνομη συνθηκολόγηση που είχε προβεί με τον εχθρό, χαρακτηριζόμενη ως «συνθηκολόγησιν εν ανοικτώ πεδίω» και «πριν η υπ' αυτόν στρατιωτική δύναμις εκπληρώση πάν ό,τι το στρατιωτικόν καθήκον επιβάλλει» , καθώς και για «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑ» για την συνεργασία του, στη συνέχεια, με τις κατοχικές Δυνάμεις, αναλαμβάνοντας Πρωθυπουργός της χώρας. Στις 31 Μαΐου του 1945, το Ειδικό αυτό Δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά το Συμβούλιο Χαρίτων μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Βασίλης 05/08/2010 15:13:27

   Βασίλη

   επίτρεψέ μου να προσθέσω μόνο αυτό: μια ερμηνεία ιστορική και ψυχολογική κάπως.

   Στον μεσοπόλεμο και κυρίως στο διάστημα 1924-1936, το της Αβασίλευτης Δημοκρατίας δηλαδή, έχουμε μια εισροή στην πολιτική σκηνή ανώτερων και ανώτατων κυρίως στρατιωτικών. Οι οποίοι μοιράστηκαν στις δύο πλευρές, βενιζελικούς και αντι-βενιζελικούς. Μοναρχικούς και "αντι-μοναρχικούς". Αρκετοί άφησαν την στολή και πολιτεύθηκαν.

   Δυστυχώς η περίοδος αυτή, της "αβασιλεύτου", είναι από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας, αν και πολύ πρόσφατη. Δυστυχώς πάλι, πολλοί από τους στρατιωτικούς αυτούς, αν και παλληκάρια και θεριά ορισμένοι στις μάχες και τις πολεμικές επιχειρήσεις, γρήγορα έμοιασαν σε ιδέες και τρόπους στους κομματικούς πολιτικούς.

   Αρκετοί από αυτούς τους στρατιωτικούς συμμετείχαν στην εκστρατεία της Ουκρανίας. Αρκετοί επίσης, και πολύ δυστυχώς, έτρεφαν μεγάλο θαυμασμό για τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ. Αρκετοί επίσης έκαναν "κινήματα", "επαναστάσεις" και δικτατορίες. Κονδύλης (τον ανέφερα και το πρωϊ), Πλαστήρας, Πάγκαλος, Μεταξάς και λοιποί. Γεμάτο "στάσεις, κινήματα και επαναστάσεις" είναι το ιστορικό διάστημα αυτό.

   "Θα κάμωμεν δικτατορία" είπε ένας από αυτούς στον Βενιζέλο. Και ο μεγάλος δημοκράτης, ο "αντιμοναρχικός" τάχα, αντί να τον σταματήσει απάντησε "αν μπορείτε στρατηγέ μου γιατί να μην την κάνετε" ή κάπως έτσι. Κι όλα αυτά γιατί η δικτατορία θα εστρέφετο κατά των αντιπάλων του.

   Δηλαδή την εξαχρείωση των στρατιωτικών σιγόνταραν και υποδαύλισαν οι κομματικές και πολιτικές κεφαλές κατά τα τρέχοντα και συγκυριακά τους συμφέροντα. Παρακράτος, τραμπουκισμοί, δίκες παρωδία, ποινές παρωδία, να διαβάζεις και να μην πιστεύεις στα μάτια σου. Κατάπτωση. Καμμιά σχέση με την ευνομία.

   Ο στρατός την περίοδο αυτή κατήντησε σκιά του εαυτού του. Διώξεις και καταστολή των αντιπάλων, μυστικές οργανώσεις, μη-προαγωγές αντιπάλων και προαγωγές ημετέρων. Απίστευτα πράγματα. Μια θλίψη. Μεγάλη.

   Αυτό νομίζω είναι το περιβάλλον που γέννησε προσωπικότητες σαν αυτή του Τσολάκογλου.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ Θραξ Αναρμόδιος 05/08/2010 17:51:29

    Έχεις απόλυτα δίκιο.

    Καταλαβαίνω ότι είσαι πολύ καταρτισμένος και μελετημένος και καταλαβαίνω ότι με το (“Θα κάμωμεν δικτατορία” είπε ένας από αυτούς στον Βενιζέλο. Και ο μεγάλος δημοκράτης, ο “αντιμοναρχικός” τάχα, αντί να τον σταματήσει απάντησε “αν μπορείτε στρατηγέ μου γιατί να μην την κάνετε”), αναφέρεσαι στο κίνημα του 1933 ή του 1935.

    Οι πολιτικοί πάντοτε έβλεπαν το στρατό και γενικά τις ένοπλες δυνάμεις σαν προέκταση του συστήματος, σαν εξάρτημα και στήριγμα της εξουσίας τους. Αυτό ιστορικά άρχισε από την κήρυξη του αγώνα της ανεξαρτησίας.

    Σήμερα οι στρατιωτικοί είναι απόλυτα ξεδοντιασμένοι. Ένας σωματάρχης δεν μπορεί να κάνει έστω και μια δύσκολη μετάθεση (όχι βεβαίως ότι θα έπρεπε να την κάνει. Είμαι απόλυτα κάθετος και καθαρός σε αυτό). Τα πάντα είναι στα χέρια των πολιτικών. Μολονότι αυτό ισχύει απόλυτα, το κάθε κόμμα έχει τους δικούς του τους οποίους και προωθεί, προκειμένου να μην υπάρχουν δυσάρεστες ή ανεπιθύμητες αντιστάσεις. Ειδικά τώρα με την απόφαση για παράλληλη επετηρίδα και κρίσεις κατ' απόλυτη εκλογή των "εκλεκτών".

    Από την άλλη μεριά υπάρχουν και πολλοί αξιωματικοί που από πολύ νωρίς εθίζονται στις μεθόδους εναγκαλισμού με τους πολιτικούς για να προωθήσουν πρώτα τις μεταθέσεις τους και ύστερα την εξέλιξή τους.

    Άλλωστε η ειρωνική κατηγοριοποίηση των αξιωματικών του στρατού σε "αξιωματικούς πόλεων και φρουρίων" κατ' αντιστοιχία του σχετικού κανονισμού είναι γνωστή.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 05/08/2010 18:10:24

    Ο κομματισμός διέλυσε τον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα. Γιατί να είναι διαφορετικά στο στρατό;

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 05/08/2010 18:17:12

    @Strange Attractor

    O κομματισμός είναι σύμπτωμα πάντως. Κακό σπυρί. Οχι όμως η ασθένεια.

    Η ασθένεια λέγεται κοινοβουλευτική δημοκρατία.

    Και η θεραπεία είναι μία και μόνη: Δημοκρατία.

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. Εχει προχωρήσει πολύ η μόλυνση όμως και φοβάμαι ότι δεν θα την αποφύγουμε την εγχείρηση τελικά

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 05/08/2010 18:21:01

    Μεταξύ Πλάτωνα και "γύψου" υπάρχει τίποτα άλλο ελκυστικό;
    Υπάρχει ζωή πριν από το θάνατο;
    (Μήπως να κοιτούσαμε προς μοντέλο προεδρικής δημοκρατίας;)

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 05/08/2010 18:36:51

    @Strange Attractor

    "(Μήπως να κοιτούσαμε προς μοντέλο προεδρικής δημοκρατίας;)"

    Αν το ξαναπείς αυτό, για τιμωρία, θα κεράσεις 5 γύρες τσίπουρα. Και βλέπουμε... Κι όχι από κείνα τα καραφάκια τα μια-στάλα. Λες και στέκεται το ΔΝΤ πάν' απ' το κεφάλι μας και κοιτάει πόσο πίνουμε. Τα άλλα, τα ...ευρύχωρα (lol).

    Εγραψα σήμερα ένα σχόλιο σε δύο μπλογκς που είχαν κάτι σχετικό για την προεδρική "δημοκρατία"

    h**p://taxalia.blogspot.com/2010/08/blog-post_8952.html
    h**p://hassapis-peter.blogspot.com/2010/08/blog-post_9195.html

    Το επαναλαμβάνω εδώ, για όποιον θέλει.

    ---------------------------------------------------------
    "Στην Προεδρευόμενη....Επομένως ο εκάστοτε πρωθυπουργός είναι δέσμιος των βουλευτών και των ισορροπιών που πρέπει να κρατά."

    Δηλαδή οι βουλευτές στην Προεδρευόμενη, όπως οι δικοί μας, κρατάνε δέσμιο τον πρωθυπουργό;

    Αρα εγώ έχω εσφαλμένη εντύπωση πιστεύοντας ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων στην Βουλή, ψηφίζουν τους νόμους, κατά διαταγήν του πρωθυπουργού, ως συντεταγμένη διμοιρία πεζοναυτών!


    " η Προεδρική δημοκρατία είναι πιο δημοκρατικό σύστημα....Είναι δηλαδή κάπου ανάμεσα στην καθαρά Αντιπροσωπευτική δημοκρατία και στην Άμεση δημοκρατία."

    Η προεδρική όπως και η προεδρευόμενη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ. Ολιγαρχίες είναι. Και οι δύο είναι συστήματα αντιπροσώπων μακράς θητείας. Και οι δύο διασφαλίζουν τα συμφέροντα ολίγων συγκεκριμένων. Των τραπεζών και των μεγαλοκαρχαριών. Και οι επαγγελματίες πολιτικοί δρουν ως αντιπρόσωποι αυτών των συμφερόντων και όχι των συμφερόντων του λαού. 160 χρόνια κοινοβουλευτικού βίου αυτό διαπιστώνουμε ιστορικά.

    Μία είναι η δημοκρατία. Και χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς προεδρική, προεδρευόμενη, λαϊκή, σοσιαλιστική, ισλαμική, χριστιανική και άλλα τέτοια. Μία και μόνη. Οι αρχαίοι δεν την ονόμασαν ΠΟΤΕ αλλιώς. Ούτε καν άμεση. Εμείς βρεθήκαμε στην εποχή μας στην ανάγκη να την πούμε άμεση για να καταλαβαίνουμε γιατί πράγμα μιλάμε.

    Η αληθινή δημοκρατία δεν έχει ούτε πρόεδρο ούτε πρωθυπουργό. Εκτός κιαν δεν θυμούμαι καλώς.
    ---------------------------------------------------------

    Κι έχω και μια σύνοψη περί δημοκρατίας στο δικό μου μπλογκ, για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα.

    h**p://anarmodios.blogspot.com/2010/08/blog-post_4691.html

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 05/08/2010 18:45:26

    Θράκα, είσαι ουτοπιστής. Και όπως κάθε ουτοπιστής, θα πέσεις και συ θύμα κάποιου Ροβεσπιέρου ή Λένιν, αν κυνηγήσεις το όνειρο σου.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 05/08/2010 19:12:00

    > Author: Strange Attractor
    > Comment:
    > Θράκα, είσαι ουτοπιστής. Και όπως κάθε ουτοπιστής, θα πέσεις και συ θύμα κάποιου Ροβεσπιέρου ή Λένιν, αν κυνηγήσεις το όνειρο σου.

    Μα είμαι θύμα ήδη. Από τώρα. Εγώ και άλλα 6-7 εκατομμύρια έλληνες της παρούσας γενιάς. Είμαστε θύματα. Ηδη είμαστε θύματα. Κι άλλα 50 εκατομμύρια έλληνες που γεννήθηκαν και πέθαναν από το 1821 και δώθε. Θύματα είμαστε όλοι αυτοί οι έλληνες. Περασμένοι και τωρινοί.

    Θύμα είναι ο λαός μας. Θύμα ενός συστήματος διεφθαρμένου κι αδηφάγου. Που χρησιμοποίησε μέχρι και γκιλοτίνες στο Ναύπλιο εναντίον του. Που εδίωξε με μπολσεβίκικες μεθόδους κάθε δημοκρατική φωνή. Που έστησε αστυνομικά πολυβόλα στη Σαλλλονίκη και σκότωσε εικοσάδες ανθρώπων τις πρωτομαγιές.

    Πως αλλιώς θα ματώνανε τα ονόματα των τόπων και των χρόνων; Από το αίμα των θυμάτων ματώνουνε. Των ελλήνων που ζητάνε μοίρα στον ήλιο. Είναι ουτοπιστές κι αυτοί;

    "Αϊντε θύμα, άϊντε ψώνιο, άϊντε συμβολό αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα ρθει ανάποδα ο ντουνιάς", λέει το τραγούδι.

    Οσο για μένα είμαι μικρός κι ασήμαντος. Κανένας Ροβεσπιέρος και κανένας Λένιν δεν θα καταδεχτεί να ασχοληθεί μαζί μου. Τι να φοβηθεί από μένα; Αλλά κιαν τύχει τέτοιο πράμα, σιγά το κακό. Εχει άλλους που και καλύτερα τα λένε από μένα και σπουδαιότερα όνειρα έχουνε από τα δικά. Και είναι και νέοι. Κι αυτές τις ταραγμένες νύχτες κάνουνε playlist τα όνειρά τους, κι ακονίζουνε τα λόγια τους. Σε λίγο, όταν δεν θά χουνε και τι να χάσουνε πια, δεν θα βρεθεί Ροβεσπιέρος ή Λένιν να τους σταματήσει. Θα γεμίσουν τους δρόμους.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 06/08/2010 12:34:54

    To σχόλιο που λέω πιο πάνω πως έκανα στο h**p://hassapis-peter.blogspot.com/ περί προεδρικής δημοκρατίας, εξαφανίστηκε. Δεν του άρεσε φαίνεται...

    Σ' αυτή την ανάρτηση είχα κάνει το σχόλιο που δεν υπάρχει τώρα
    h**p://hassapis-peter.blogspot.com/2010/08/blog-post_9195.html


    Ωραία και η προεδρική δημοκρατία. Δεν λέω...

    Θραξ Αναρμόδιος

 15. ataktos avatar
  ataktos 05/08/2010 14:11:34

  προτείνω ..στην είσοδο του αεροδρόμιο Ε.Βενιζέλος να μπει μαρμαρινη πλάκα με ΧΡΥΣΉ επιγράφει

  "Ευχαριστούμε θερμά τον ευεργέτη μας ΓΑΠ ,Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησιά ,ΣΥΝΔΙΚΆΤΑ .κλπ ...,και να ..τελειώνει ...ιδιώτες (idiot) xxixxi

  • ataktos avatar
   ataktos @ ataktos 05/08/2010 14:27:16

   και την τέως ΚΥΠ σημερινή ΕΥΠ μην ...αστοισω και αδικήσω τους αδικήσουμε ..μέρα νύχτα στα πλήκτρα είναι και συνοδεία ..τα ωραία μας παιδιά

 16. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 05/08/2010 14:58:32

  Το Συμβούλιο Χαρίτων μήως είναι στους Οργανισμούς που αυτές τις μέρες συγχωνεύονται- καταργούνται;

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Bodinus1576 05/08/2010 15:09:57

   Πιθανόν

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Bodinus1576 05/08/2010 15:11:19

   Μάλλον γράψε όχι, διότι αυτό θα φανεί χρήσιμο

 17. Εκηβόλος avatar
  Εκηβόλος 05/08/2010 16:38:40

  Ο Πούτιν θέλει να εγκαταστήσει ναυτική βάση στη Σύρο.

  http://www.syrostoday.gr/News/2232-Na-dwsoume-tn-Suro-stous-Rwsous-gia-basn-tou-polemikou-tous-vautikou.aspx

 18. ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  ΑΝΩΝΥΜΟΣ 05/08/2010 17:30:18

  Διαβάζω στο άρθρο την ακόλουθη παράγραφο και ανατωτιέμαι αν όλοι αυτοί οι δήθεν υπεύθυνοι, μπορούν να σκεφτούν ότι πίσω από τα πολλά προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας, πίσω από τους αριθμούς, υπάρχουν και άνθρωποι.

  «4. Ζητούν έλεγχο των δαπανών στην Υγεία. Πολύ σωστά, αλλά ποιος θα κάνει τον έλεγχο, ποιος θα τα βάλει με τα πιράνχας, ποιος θα μαζέψει τις προμήθειες και τα μαύρα κάτω από το τραπέζι; Η Μαριλίζα, ή το ΠΑΣΟΚ; Μήπως συμμάζεμα στην υγεία σημαίνει πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας, χαμηλές υπηρεσίες υγείας, αδυναμία πρόσβασης φτωχών και αδυνάτων στο ΕΣΥ, πλήρη διάλυση του συστήματος, έστω κι αν αυτό είναι στρεβλό;»

  Το σκέφθηκα πολύ αν θα έπρεπε να αναφέρω ένα προσωπικό πρόβλημα της υγείας μου για να δείξω με ποιο τρόπο προσπαθούν οι σημερινοί κυβερνώντες να μειώσουν τη φαρμακευτική δαπάνη, αλλά τελικά το αποφάσισα ελπίζοντας οι δύο κυρίες που διευθύνουν το ΕΣΥ και ο «πολύ ευαίσθητος» συνταγματολόγος να προσπαθήσουν να φανούν γενναιόψυχοι προς ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

  Πριν επτά χρόνια, τον Ιούνιο του 2003 μπήκα στη διαδικασία του τεχνητού νεφρού (δηλαδή σε αιμοκάθαρση) λόγω νεφρικής ανεπάρκειας. Μέσα σε ένα μήνα ακολούθησε και ένα βαρύ έμφραγμα με καρδιακή ανακοπή και γλίτωσα τη δωμάτιο των 1Χ2 τ.μ. στο γνωστό δημοτικό οικόπεδο, διότι η ανακοπή συνέβη μόλις ξάπλωσα στο κρεβάτι των εκτάκτων. Να είναι καλά οι εφημερεύοντες καρδιολόγοι του ΝΙΜΙΤΣ, που μου έδωσαν πίσω τη ζωή μου.

  Πάλι στάθηκα τυχερός στην ατυχία μου και τέλος του 2005 υποβλήθηκα σε επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Όλοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της νεφρολογικής κλινικής, χωρίς καμιά εξαίρεση, με επικεφαλής τον καθηγητή Βλαχογιάννη, ήσαν και είναι εξαίρετοι επιστήμονες και επαγγελματίες και πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

  Όπως καταλαβαίνετε παίρνω πάρα πολλά φάρμακα, για τη καρδιά και ειδικά για να μην απορριφθεί το μόσχευμα, ισχυρά ανοσοκατασταλτικά. Τα ανασοκατασταλτικά είναι ιδιαίτερα ακριβά φάρμακα και θα τα λαμβάνω για όσο χρόνο «ζει» το μόσχευμα. Επιπλέον απαιτείται σε τακτά και συχνά χρονικά διαστήματα να μεταβαίνω στο μεταμοσχευτικό κέντρο για έλεγχο. Όπως ο αιμοκαθαρόμενος είναι συνδεδεμένος με το μηχάνημα του τεχνητού νεφρού, έτσι και ο μεταμοσχευμένος, είναι συνδεδεμένος με το μεταμοσχευτικό κέντρο. Για οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά την υγεία του μεταμοσχευμένου ασθενή, το μεταμοσχευτικό κέντρο είναι αυτό που έχει το πρώτο και το τελευταίο λόγο και στη νεφρολογική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος στο οποίο έγινε η μεταμόσχευση, θα γίνει η όποια νοσηλεία του. Το μεταμοσχευτικό κέντρο κρατάει τη μπαγκέτα.

  Όπως όλοι γνωρίζετε ο προληπτικός έλεγχος των συνταγών από ελεγκτή ιατρό είχε ουσιαστικά καταργηθεί. Βεβαίως ο υπόψη έλεγχος, κατά τη γνώμη μου, δεν είχε και κάποια ουσιαστική αξία, δεδομένου ότι ο ελεγκτής περισσότερο έβλεπε αν οι συνταγές είχαν σφραγίδες, κάτι σαχλαμάρες για ημερομηνίες, στρογγυλές σφραγίδες, υπογραφές κλπ. Η πραγματικότητα ήταν ότι το κράτος προσπαθούσε να καλύψει την ανικανότητά του για ουσιαστικό έλεγχο της συνταγογράφησης και μάλιστα στην εποχή της πληροφορικής και της μηχανοργάνωσης, ταλαιπωρώντας άγρια τους υπηκόους του, στήνοντάς τους μπροστά σε γραφειοκρατικά γκισέ, σε ατέλειωτες ουρές γαϊδουρινής υπομονής.

  Τώρα για να μπορέσει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου να ελέγξει τη συνταγογράφηση, επανέφερε τον έλεγχο για συνταγές αξίας μεγαλύτερης των 150 ευρώ. Ως εκ τούτου θα πρέπει να πηγαίνω στη Πάτρα για έλεγχο της υγείας μου κάθε ενάμισι με δύο μήνες, να περιμένω εκεί μέχρι να με δουν οι γιατροί μου, μερικές φορές τρεις ή και περισσότερες ώρες, αν γίνει και καρδιακός έλεγχος να τελειώνω αργά το βράδυ, επίσης κάθε μήνα να πηγαίνω σε ένα γιατρό που έχω εδώ στην Αθήνα για να μου γράφει φάρμακα (οι συνταγές είναι αυστηρά μηνιαίες), άλλη αναμονή ωρών στο προθάλαμο του γιατρού και στη συνέχεια να στήνομαι στις ατέλειωτες ουρές της γαϊδουρινής υπομονής των ελεγκτών ιατρών για το γραφειοκρατικό έλεγχο μιας συνταγής από τις πέντε που μου γράφουν κάθε φορά (δεκαπέντε φάρμακα, γαρ). Μιας συνταγής στην οποία γράφονται τα ανοσοκατασταλτικά.

  Αγαπητή κυρία Ξενογιαννακοπούλου, πως είστε τόσο σίγουρη ότι στις άλλες τέσσερις συνταγές με δώδεκα φάρμακα δεν έχει γίνει κάποια αλχημεία;; Κυρία μου επιτρέψτε μου να σας δηλώσω, ότι στην εποχή της μηχανοργάνωσης δεν μπορείτε να κάνετε γραφειοκρατικούς ελέγχους και να ταλαιπωρείτε με απάνθρωπο τρόπο ανθρώπους με αναπηρία άνω του 80%, όπως και ο γράφων. Ο ουσιαστικός έλεγχος της συνταγογράφησης πρέπει να εκτελείται με σαφώς διαφορετική μέθοδο και φροντίστε να τη βρείτε και να την εφαρμόσετε, διαφορετικά δεν κάνετε για τη θέση που έχετε αναλάβει και εσείς και η υφυπουργός σας, η οποία λόγω προσωπικής γνώσης όφειλε να δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία.

  Αγαπητή μου κυρία υπουργέ, σας δηλώνω ότι η υπερσυνταγογράφηση γίνεται με άλλους τρόπους που μάλλον δεν γνωρίζετε. Εγώ ο ίδιος προσωπικά γνωρίζω άτομα που γράφουν στο βιβλιάριό τους φάρμακα που δεν χρειάζονται και από κάποιο φαρμακείο που το γνωρίζω, αντί να πάρουν τα φάρμακα, παίρνουν κάποιο ανάλογο της συνταγής επίδομα. Και κάτι τέτοια ανάλογα έχουν καταγγελθεί στα ΜΜΕ, κάτι για πλαστά κουπόνια έχουν αναφερθεί και πιστεύω ότι οι μέθοδοι της ληστείας θα είναι πολλές. Εμένα όμως και στο τροχό να με βάλετε, δεν πρόκειται να σας πω τίποτε για το έγκλημα, διότι απλά δεν είμαι καρφί και δεν γουστάρω να καλύπτω την ανικανότητα των υπεύθυνων πολιτικών του κράτους και των υπηρεσιών του.

  Θέλω όμως να ενημερώσω τους αναγνώστες αυτού του μπλογκ και τις υπεύθυνες υπουργούς και για ένα άλλο άθλιο γεγονός που μου συνέβη, με ταλαιπώρησε και πιστεύω ότι ταλαιπωρεί άγρια και πολλούς άλλους συμπολίτες μας.

  Την 20/7/2010 πήγα και πάλι στη Πάτρα για τον προβλεπόμενο έλεγχο της νεφρικής λειτουργίας. Για να μη ψάχνει κανένας, η ημερομηνία είναι εικονική. Την επομένη με ειδοποίησε ο γιατρός μου ότι όλα είναι εντάξει, αλλά επειδή εμφάνισα χαμηλό αιματοκρίτη θα έπρεπε να πάρω ερυθροποιητήνη των 60 mg, μία ενέσιμη δόση ανά 15νθήμερο. Η ερυθροποιητήνη είναι ένα πολύ ακριβό φάρμακο και οι τέσσερις σύριγγες των 60 mg στοιχίζουν περίπου 700 ευρώ. (Αλήθεια το υπουργείο έχει ψάξει να βρει πόσο στοιχίζει το υπόψη φάρμακο στο εξωτερικό, ποιοι το εμπορεύονται στην Ελλάδα, από πού το εισάγουν, αν είναι τριγωνική η μορφή της εισαγωγής κλπ). Το φάρμακο αυτό, στην ουσία μία ορμόνη, διατίθεται στους ασθενείς μόνο από τα κρατικά νοσοκομεία και είχα να το πάρω από την εποχή που έκανα αιμοκάθαρση.

  Την 22/7 πήγα στο ΝΙΜΙΤΣ, του οποίου ο διευθυντής της νεφρολογικής κλινικής, με παρακολουθούσε από το 1996, για να μου γράψουν το φάρμακο. Ο γιατρός και διευθυντής που με παρακολουθούσε, είχε μετατεθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και ο νέος διευθυντής τον οποίο παρακάλεσα για να μου γράψει το φάρμακο, αρνήθηκε, διότι όπως μου είπε δεν γράφει φάρμακα κατά παραγγελία. Του εξήγησα πως έχει η κατάσταση, του είπα αν θέλει να επικοινωνήσει με τη Πάτρα, του είπα να του δείξω όλα τα στοιχεία ακόμα και τη συνταγή που είχα λάβει από τη Πάτρα με φαξ, του εξήγησα ότι αν μου έγραφε τη συνταγή θα μπορούσε να μου τη θεωρήσει ο ελεγκτής ιατρός του ΟΠΑΔ στο ΝΙΜΙΤΣ, του είπα ακόμη ότι μετά τον έλεγχο θα μπορούσα να πάω δίπλα στον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ» για να παραλάβω το φάρμακο, αλλά και πάλι αρνήθηκε. Με ερώτησε ποιος ήταν ο αιματοκρίτης μου και όταν του τον είπα μου είπε ότι αυτός θα μπορούσε να έδινε κάποια άλλη θεραπεία. Του είπα ότι οι μόνοι που είναι υπεύθυνοι για την υγεία μου είναι οι γιατροί της Πάτρας και μου είπε να πάω στην Πάτρα. Μιλάμε για βαρβαρότητα. Σηκώθηκα και έφυγα. Πήγα στη συνέχεια στο 401. Δυστυχώς ο γιατρός μου είχε υποβάλει αίτηση αποστρατείας και είχε λάβει άδεια. (Φεύγουν όλοι οι στρατιωτικοί για να προλάβουν την καταιγίδα). Με ενημέρωσε σχετικά μια νοσηλεύτρια από τον τεχνητό νεφρό. Την ρώτησα αν υπήρχε κάποιος άλλος νεφρολόγος για να μου γράψει τη συνταγή και μου είπε ότι δεν έχουν κανένα νεφρολόγο, αλλά έρχεται για δέκα λεπτά κάθε μέρα ο νεφρολόγος του νοσοκομείου της αεροπορίας. Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος. Μπράβο σας κυρά Ξενογιαννακοπούλου, κυρία Γεννηματά, κύριε Βενιζέλο, κύριε Μπεγλίτη, κύριε Α/ΓΕΣ και λοιποί εμπλεκόμενοι. Έχω μάλιστα την εντύπωση και όποιος θέλει ας με διαψεύσει, ότι στο τεχνητό νεφρό στο 401 γινόταν αιμοκάθαρση σε ασθενείς. Χωρίς παρουσία νεφρολόγου όμως, είναι δυνατό;;;

  Ξέχασα να πω ότι μια και βρέθηκα στο ΝΙΜΙΤΣ στάθηκα στην ουρά και θεώρησα τη μια συνταγή με τα ανοσοκατασταλτικά. Ευτυχώς, διότι στο 401 η ουρά ήταν πολύ μεγαλύτερη και ήταν πραγματική ουρά, στρατιωτική γραμμή συσσιτίου δηλαδή, μια και δεν υπάρχει μηχάνημα με αριθμούς προτεραιότητας και δεν υπάρχει και τρόπος να καθίσουν κάπου οι αναμένοντες, οπότε «γιούργια στα παλιούρια» ή «γραμμή και πάσης Ελλάδας να πούμε».

  Την επομένη 24/7 πήγα στο παθολόγο που μου γράφει τα φάρμακα στα ενδιάμεσα των επισκέψεων στη Πάτρα και ο άνθρωπος μου έγραψε το φάρμακο (το κατά παραγγελία), κρατώντας μια επιφύλαξη για αν θα γινόταν δεκτή η συνταγή του. (εννοείται ότι όπως πάντα υπήρχε η γνωστή ουρά).

  Την επομένη 25/7 πήγα στον ελεγκτή ιατρό για έλεγχο της συνταγής. (πάντα ουρά). Ευτυχώς ξεμπέρδεψα χωρίς προβλήματα.

  Την 28/7 το πρωί πήρα τηλέφωνο στο φαρμακείο του «Ευαγγελισμού», ρώτησα σχετικά και μου είπαν ότι το φάρμακο είναι διαθέσιμο, αλλά να πάω γρήγορα γιατί έχει αναμονή.

  Βρέθηκα στον Ευαγγελισμό σε μισή ώρα περίπου. Το φαρμακείο βρίσκεται όπως εισέρχεται κάποιος από την γνωστή σε όλους είσοδο, μετά τον ιερό ναό, δεξιά από το μηχανοστάσιο, πίσω από το παλιό κτίριο. Το θέαμα που αντίκρισα ήταν θλιβερό. Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, γυναίκες άνδρες, μεγάλοι νεότεροι, με φανερή τη κούραση και τα προβλήματα ή την ανησυχία για την υγεία τη δική τους ή των αγαπημένων τους χαραγμένα στα πρόσωπά τους, στριμωγμένοι σε ένα περιορισμένο και πνιγηρό αίθριο, ανέμεναν να έρθει η σειράς τους για να εξυπηρετηθούν, προσπαθώντας συγχρόνως να προφυλαχθούν από τη ζέστη και από τον ήλιο. Είχα να πάω τέσσερα και πλέον χρόνια και θυμόμουν μια αναμονή 5 άντε 10 ατόμων. Ρώτησα αν υπάρχει σειρά ή αριθμοί αναμονής. Μου είπαν ότι σε λίγο θα έρθει ο σεκιουριτάς που δίνει τους αριθμούς. Κάποιος άλλος με διαφώτισε καλύτερα. Δεν θα δοθούν άλλοι αριθμοί, διότι κάθε μέρα δίνονται μόνο 120 νούμερα και ήδη τα είχαν δώσει.

  Πήγα στον υπεύθυνο. Ήταν ένας πολύ ευγενής κύριος. Μου είπε ότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 120 κάθε μέρα. Του είπα ότι ταλαιπωρούμε τρεις μέρες για να μπορέσω να εξυπηρετηθώ. Μου απάντησε ότι με καταλαβαίνει αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτε και να πάω την επομένη. Του εξήγησα ότι αυτό αποτελεί ταλαιπωρία για μένα και εμφανώς αγανακτισμένος από τη μάλλον όχι και ευχάριστη κατάσταση που θα αντιμετωπίζει καθημερινά, μου είπε να απευθυνθώ στο υπουργείο. Επέμενα. Μου είπε να περιμένω και αν στο τέλος υπάρχει χρόνος θα με εξυπηρετούσαν. Του είπα: «Μα αυτό που μου λέτε είναι μάλλον βάρβαρο. Να περιμένω δυόμισι ώρες στο καύσωνα και αν τελικά δεν εξυπηρετηθώ, να έρθω την άλλη μέρα! Δεν είναι δυνατό;».

  Τελικά ο υπεύθυνος του φαρμακείου του «Ευαγγελισμού», αντιλαμβανόμενος την ταλαιπωρία μου, μου είπε να πάω μετά τις 1300 και θα με εξυπηρετούσε ό ίδιος προσωπικά. Όπως και έγινε και τον ευχαριστώ θερμά.

  Κυρία υπουργός και κυρία υφυπουργός της υγείας, κύριε τσάρε των οικονομικών, συνταγματολόγε κύριε Λοβέρδο, δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα του ΕΣΥ και ειδικά της πολυφαρμακίας ή της υπερσυνταγογράφησης. Αυτοί που χρειάζονται τα ακριβά φάρμακα ή τα κρατικά φάρμακα, είναι άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας και χρόνιες αναπηρίες. Ταλαιπωρούνται από την ατυχία τους, δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρούνται και από την ανικανότητα τη δική σας και την αναλγησία των γραφειοκρατών σας.

  Προβλήματα κακοδιαχείρισης, σπατάλης καταχρήσεων υπερτιμολογήσεων, υπερσυνταγογραφήσεων, γραφειοκρατίας, ληστείας δημόσιου χρήματος, υπάρχουν και είναι πολλά και αποτελούν προσβολή για τη χώρα μας. Θα πρέπει να καταλάβετε όμως, ότι το πρόβλημα είναι δικό σας, οφείλεται αποκλειστικά στην ανεπάρκειά σας (και των πρώην). Αν θέλετε να τα λύσετε, ξεκινήστε πρώτα από τις ποινές. Θεσπίστε δρακόντειες ποινές για όσους παρανομούν. Για όσους έχουν εξουσιοδοτηθεί να ασκούν έλεγχο, οι ποινές θα πρέπει να είναι εξοντωτικές. Λύστε το πρόβλημα της ταχείας απόδοσης δικαιοσύνης. Προχωρήστε στη μηχανοργάνωση.

  Θα σας δώσω ένα ακόμη παράδειγμα της ασυδοσίας. Έχω πάει δύο φορές για να κριθεί το ποσοστό αναπηρίας μου (υπόψη δεν λαμβάνω αναπηρική σύνταξη διότι παίρνω πλήρη σύνταξη από το ταμείο μου). Σας πληροφορώ ότι στη πραγματικότητα δεν ασκείται κανένας ουσιαστικός έλεγχος από τις επιτροπές, τουλάχιστο από αυτές που πέρασα εγώ. Ένα πιστοποιητικό νοσοκομείου, (νομίζω ότι όποιος το χρειάζεται μπορεί να το «πάρει») και στη συνέχεια τρεις τρεις στο γραφείο που συνεδριάζει η επιτροπή, μια ερώτηση παρουσία όλων όσων είναι μέσα και περάστε από το ταμείο. Ως εκ τούτου μη ψάχνετε γιατί τυφλοί οδηγούν ταξί, ή σε κάποιο νομό το 30% του πληθυσμού λαμβάνει αναπηρική σύνταξη. Αν έχει αλλάξει κάτι θα σας ενημερώσω σύντομα, διότι λήγει το πιστοποιητικό που έχω τώρα. Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να φυτρώσει καινούργιο νεφρό σε ένα άνθρωπο.

  Κυρίες και κύριοι υπεύθυνοι, το να σας ευχηθώ να μην αντιμετωπίσετε τα ίδια προβλήματα με μένα και με δεκάδες χιλιάδες άλλους Έλληνες πολίτες, θα είναι χωρίς σημασία, διότι εσείς όπως πάντα έχετε μάθει να λύνετε τα προβλήματά σας με άλλους τρόπους και χωρίς ταλαιπωρία.

  ΥΓ: Για οποιοδήποτε υπεύθυνο θελήσει να βγάλει από πάνω του έστω και για λίγο το θώρακα της αναλγησίας που φοράει και θελήσει να του δώσω περισσότερα στοιχεία και μάλιστα ενυπόγραφα, δεν έχει παρά το ζητήσει σε αυτό το φόρουμ.

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 05/08/2010 20:34:09

   Συμπαρίσταμαι, αλλά πάλι καλά είσαι γιατί είσαι σε μεγάλο κέντρο.... Στη χώρα με τους περισσότερους γιαλατζή ανάπηρους οι "αυστηροί" έλεγχοι απαιτούν από την αγγειακή γιαγιά (που δεν έχει κουμπάρο στη νομαρχία ... αθάνατη τοπική αυτοδιοίκηση..) να έρχεται από το νησί στο κρατικό νοσοκομείο να πιστοποιούν οι γιατροί ότι τα 2 κομμένα πόδια δεν φύτρωσαν.... πες το νεφρό δεν το βλέπει η επιτροπή, τα πόδια κομμένα από το μηρό θέλουν και διαβεβαίωση ότι δεν φύτρωσαν? Ούτε για ανέκδοτο δεν κάνει η τόση ανοησία

  • occultists avatar
   occultists @ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 06/08/2010 02:08:51

   @ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 05-08-2010
   Γράφεις"".. Με ενημέρωσε σχετικά μια νοσηλεύτρια από τον τεχνητό νεφρό. Την ρώτησα αν υπήρχε κάποιος άλλος νεφρολόγος για να μου γράψει τη συνταγή και μου είπε ότι δεν έχουν κανένα νεφρολόγο, αλλά έρχεται για δέκα λεπτά κάθε μέρα ο νεφρολόγος του νοσοκομείου της αεροπορίας.."" και ""..Έχω μάλιστα την εντύπωση και όποιος θέλει ας με διαψεύσει, ότι στο τεχνητό νεφρό στο 401 γινόταν αιμοκάθαρση σε ασθενείς. Χωρίς παρουσία νεφρολόγου όμως, είναι δυνατό;;;""
   Λοιπόν φίλε μου λάθος σε πληροφόρησαν. Η αλήθεια είναι οτι στο 401 υπάρχουν νεφρολόγΟΙ. Ο δέ Δ/ντής της μονάδας Τ.Ν είναι εκτός από κατηρτησμένος επιστήμονας και θαυμάσιος άνθρωπος. Αξίζει να τον γνωρίσεις, έστω για κοινωνικούς λόγους. Το γραφείο των ιατρών είναι ακριβώς δίπλα από την μονάδα Τ.Ν στον δεύτερο όροφο. Ζήτησε τον κ. Δημήτριο ΚΑΡ.....ΝΑΣΗ. Θα μείνεις έκληκτος.
   Οσο αφορά το φαρμακείο του Ευαγγελισμού έχεις απόλυτο δίκαιο. Η κατάσταση είναι τραγική. Αλλά εάν πεις στον σεκιουριτά ότι είσαι νεφροπαθείς και του δείξεις το σχετικό δελτίο θα σε εξυπηρετήσουν κατά προτεραιότητα. Μόνο ΜΗ του πείς οτι είσαι ΑΜΕΑ. Εμένα μου απήντησε οτι ¨εάν ήξερα τι ειναι μεα δεν θα είμουν σεκιούριτη αλλά διευθυντής¨

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ occultists 06/08/2010 10:48:41

    Αγαπητέ φίλε occultists

    Σε ευχαριστώ για την απάντησή και τις διευκρινίσεις σου.

    Αν πρόσεξες γράφω ότι ο διευθυντής της νεφρολογικής του ΝΙΜΙΤΣ με παρακολουθούσε από το 1996. Ο υπόψη διευθυντής και αρχίατρος του στρατού στον οποίο αναφέρομαι, ήταν διευθυντής της νεφρολογικής του 401 το 1996. Ο υπόψη ιατρός, όντως είναι εξαίρετος επιστήμονας και επαγγελματίας και πάνω απ' όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Με παρακολουθούσε ανελλιπώς μέχρι και το τέλος του 2005 που μου έγινε μεταμόσχευση. Δηλαδή και τη περίοδο της αιμοκάθαρσης. Δεν γνωρίζω λοιπόν αν μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο. Αν ναι, συμφωνούμε απόλυτα. Βεβαίως δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι και οι διάδοχοι του στη νεφρολογική κλινική του 401, θα είναι εξαίρετοι επιστήμονες.

    Το περιστατικό που αναφέρω σχετικά με τις πληροφορίες που μου έδωσε η νοσηλεύτρια είναι απόλυτα αληθές και αναφέρεται σε πολύ - πολύ πρόσφατο χρόνο. Η νοσηλεύτρια ήταν ώριμη γυναίκα και όχι κανένα κοριτσάκι. Αν για λόγους που αυτή μόνο μπορεί να εξηγήσει, μου έδωσε λάθος πληροφόρηση, τότε η διεύθυνση του 401 οφείλει να το διερευνήσει. Άλλωστε το ΥΓ στο σχόλιό μου ισχύει.

    Τη θέση του γραφείου του διευθυντού της νεφρολογικής κλινικής του 401 τη γνωρίζω πολύ καλά και εκεί πήγα πρώτα.

    Για το φαρμακείο του "Ευαγγελισμού", οι απόψεις μας ταυτίζονται απόλυτα.

    Σαν νεφροπαθής και μεταμοσχευμένος δικαιούμαι προτεραιότητα. Επειδή είμαι όρθιος, ζω δραστηριοποιούμαι αγωνίζομαι και ενεργώ σαν απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος, δεν έχω κάνει ποτέ χρήση της προτεραιότητας. Περιμένω πάντοτε υπομονετικά στη σειρά μου διότι σκέφτομαι ότι ενδεχομένως κάποιοι άλλοι χωρίς προτεραιότητα, ίσως έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από μένα.

    Βεβαίως τη σειρά μου την διεκδικώ με παρρησία και μάλιστα δύο φορές έχω πλακωθεί. Τη μία πολύ άγρια, πριν μερικά χρόνια στο ακτινολογικό του ΝΙΜΙΤΣ, όταν ένας τζιτζιφιόγκος γιατρός άλλου νοσοκομείου, προσπάθησε να βάλει τη μάνα του πριν από μένα για αξονική. Βούτηξα και αυτόν και τον πατέρα του (απόστρατο στρατιωτικό) που υπεραμύνθηκαν της βρωμιάς και της αυθαιρεσίας τους, από το λαιμό. Έχω και αρκετό όγκο και ύψος και εκτόπισμα για να μη κολλάω. Πάνω απ' όλα όμως είμαι όρθιος και αγωνίζομαι.

  • Απόστολος avatar
   Απόστολος @ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 06/08/2010 12:21:40

   + 1000 !!!

 19. Johnny X avatar
  Johnny X 05/08/2010 17:32:57

  Στην Πάρο βρίσκεται από τις 12:20 σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και η σύζυγος του.

  Σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνουν στο νησί για περίπου 10 - 11 ημέρες. Θα μείνουν στο ξενοδοχείο ΠΟΣΕΙΔΩΝ στη Χρυσής Ακτής περιοχή που σταθερά επιλέγει ο Γ. Παπανδρέου, όταν επισκέπτεται το νησί, αφού οι παραλίες προσφέρονται για τα θαλάσσια σπορ, ενώ η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για ποδήλατο και περιπάτους.

  Ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας τον 15 Αύγουστο και μόνο γι' αυτή την περίσταση θα...
  ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού μας, καθώς τις ημέρες που θα προηγηθούν ο Γ. Παπανδρέου σκοπεύει να τις περάσει χωρίς πολλές δημόσιες εμφανίσεις.

  Λίγο αργότερα κατέφθασε και ο υπουργός εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης που βρίσκεται στην Πάρο ήδη εδώ και λίγες ημέρες.  Ουτε ΕΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ μαγκες.

  Η τροικα περιμενει τα αποτελεσματα των δημοτικων για να πραξει αναλογως στην συνεχεια...
  Κανονιστε..

 20. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 05/08/2010 18:44:56

  Από την ανακοίνωση της Τρόικας:
  "Η συρρίκνωση της [ελληνικής] οικονομίας εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του προγράμματος"!

 21. ΣΟΦΙΑ ΚΛΑΔΟΓΕΝΗ avatar
  ΣΟΦΙΑ ΚΛΑΔΟΓΕΝΗ 06/08/2010 14:26:32

  ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ: ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ? ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ "ΕΞΟΔΑ ΙΑΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ" ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ Η ΦΡΑΣΗ:"ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ". ΔΗΛ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΤΟ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ) ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΕΙΣ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ! ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΞΟΔΑ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ Π.Χ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑΤΡΟΥ Π.Χ. 100 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΟΥ ΤΑΜΕΙΟ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ 20 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ 80 ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΗΚΕΣ. Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ! (ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΒΑΖΕΣ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ)
  ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ: "ΔΩΡΕΕΣ ΣΕ ΕΥΑΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΛΠ)", ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ: "ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ"...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.