#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/11/2010 23:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο και την… κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…



...Αυτό θα έπρεπε να το ξέρουν καλά οι Ελληνες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως σας γράφαμε όλες τις προηγούμενες ημέρες, οι εκλογές είναι ένας πολιτικός σταθμός, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες εκλέχτηκαν, όμως το Μνημόνιο και η Τρόϊκα είναι εδώ.

Η πρώτη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής της Τρόϊκας με τον Γ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσαν όλα όσα φοβόμασταν. Ζήτησαν ακόμη πιο σκληρά μέτρα, ειδικά τώρα που ανακοινώθηκε το έλλειμμα στο 15,4% και στο 9,4% για το 2010, δηλαδή υστέρηση εσόδων πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, έως και στο 30% του υπαλληλικού δυναμικού, λουκέτο ή εξυγίανση προβληματικών ΔΕΚΟ, άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων και άμεσα, νέο εργασιακό νομοσχέδιο με αντικατάσταση των κλαδικών από επιχειρησιακές συμβάσεις, δραστικές περικοπές σε υγεία, παιδεία, άμυνα. Μεταξύ αυτών είναι:

Η άμεση μείωση του ευρύτερου δημοσίου τομέα κατά 30%, το κλείσιμο προβληματικών και ζημιογόνων φορέων και επιχειρήσεων του δημοσίου και των δήμων- με απολύσεις των υπαλλήλων για τους οποίους παύουν να υφίστανται οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας-, το άνοιγμα έως το τέλος του έτους όλων ανεξαιρέτως των κλειστών επαγγελμάτων, οι νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά, όπως με την αντικατάσταση των κλαδικών με ατομικές συμβάσεις, οι δραστικές περικοπές στις δαπάνες για άμυνα, υγεία, παιδεία και οι νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα. Βεβαίως σίγουρα θεωρούνται κι άλλα φορολογικά μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση των αντικειμενικών αξιών κ.λπ.

Το σίγουρο είναι ότι η μεγάλη σφαγή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κόσμο, θα γίνει σε νοσοκομεία, υγεία, ΔΕΚΟ και δήμους, με την εποπτεία της τρόικας. Μάλιστα, τα στοιχεία του υπουργείου προϊδεάζουν για το ύψος αυτής της περικοπής των δαπανών. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά:

Από τα 3,8 δισ. της αύξησης του ελλείμματος για το 2009, τα 3,7 δισ. ευρώ προέρχονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (1,9 δισ. ευρώ από την ένταξη των ελλειμμάτων και των χρεών 10 ΔΕΚΟ και τριών οργανισμών στα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης και 1,8 δισ. ευρώ από την επανεκτίμηση προς τα κάτω των πλεονασμάτων ΟΤΑ, ασφαλιστικών ταμείων και ΝΠΔΔ)

Από τα 3,5 δισ. ευρώ της αύξησης του ελλείμματος για το 2010, τα 3,4 δισ. ευρώ προέρχονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (0,7 δισ. ευρώ από την ένταξη των ελλειμμάτων και των χρεών 10 ΔΕΚΟ και τριών οργανισμών στα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης και 2,7 δισ. ευρώ από την επανεκτίμηση προς τα κάτω των πλεονασμάτων ΟΤΑ, ασφαλιστικών ταμείων και ΝΠΔΔ).

Μ’ αυτό τον τρόπο η Τρόϊκα μας προετοιμάζει για το μεγάλο μαχαίρι που θα πέσει μέσα στο 2011. Κι όσοι είχαν πιστέψει ότι το μήνυμα των εκλογών ελήφθη γελάστηκαν. Ο Γ. Παπανδρέου θεωρεί ότι πήρε λευκή επιταγή διάρκειας τριών ετών και μαζί με τα φιλαράκια του στην τρόϊκα θα βάλουν βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού κράτους. Μέσα στο 2011 θα φανεί το μέγεθος της φτώχειας και της ανεργία με σφραγίδα ΔΝΤ, αλλά το χειρότερο είναι ότι ακόμη κι αυτή η σφαγή δεν θα αποτρέψει το ακόμη πιο μοιραίο: την αναδιάρθρωση του χρέους με ότι αυτό συνεπάγεται. Η πρώτη συνάντηση της Τρόϊκας στην Αθήνα και η αξιολόγηση της οικονομίας αποτελεί το πρώτο κρύο ντους σε αυτά που ακολουθούν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TASSOS avatar
  TASSOS 15/11/2010 18:01:50

  Όταν η¨μαγκιά"της αποχής μετατραπεί σε Νέμεση, θα είναι πιά αργά. Τότε οι ποδηλάτες και η ψευτοκουλτούρα της Αριστεράς θα απενοχοποιηθούν ,με αυτό τον μαγικό τρόπο που απενοχοποιούνται 30 χρόνια τώρα και θα συνεχίσουν την δράση τους. It's never enough.

 2. Γιώργος Μαθιουδάκης avatar
  Γιώργος Μαθιουδάκης 15/11/2010 18:39:31

  Έχετε παρακολουθήσει την τηλεοπτική εκπομπή του Σαμουηλίδη «Για Λογιαριασμό σας», με τις χρεοκοπημένες οικογένειες; Τηρουμένων των αναλογιών, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην Ελλάδα με την Τρόικα σε ρόλο Σαμουηλίδη. Χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλά μας, γίναμε ρεζίλι παγκοσμίως, και όταν την κρίσιμη ώρα σας δόθηκε -αλα Big Brother- η ευκαιρία να εκφράσετε τη βούλησή για την καθαρίστρια και τους μαστόρους του σπιτιού, εσείς παρασυρθήκατε και νομίζατε ότι ψηφίζετε για τις δόσεις του δανείου· οι μισοί μιλήσατε και επαναλάβατε τα ίδια, και οι άλλοι μισοί αποφάσισατε να μην ανοίξετε το στόμα σας καλύτερα. Ας προσέχατε! Τώρα το μόνο που λείπει είναι μια εκπομπή σαν του Σπύρου Σούλη που θα μας πάει όλους διακοπές για 3 μήνες και όταν θα επιστρέψουμε θα έχει ξαναφτιάξει τη χώρα, προς τέρψιν όλων των τηλεθεατών του πλανήτη. Εδώ που φτάσαμε, αν το καλοσκεφτείτε, δεν είναι κακή ιδέα.

 3. headbangers balls avatar
  headbangers balls 15/11/2010 19:14:52

  ενω αν ψηφίζαν οι πασοκοι τον γκιουλέκα τωρα οι τοκογλυφοι δανειστές μας θα μας δανείζαν απλόχερα, θα μαγείρευαν και προς τα κάτω το έλλειμα

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ headbangers balls 16/11/2010 09:31:47

   Αλλο να έρχεσαι σαν ΔΝΤ με αέρα και άλλο να ξέρεις ότι δεν πάει άλλο.

  • leon avatar
   leon @ headbangers balls 16/11/2010 12:47:16

   Την απάντηση την έδωσε ο Στρος Καν, που είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, πως οι Έλληνες είναι ο μοναδικός λαός που'δέχθηκε' το ΔΝΤ, και με βάση τα αποτελεσμάτα των εκλογών, εγκρίνει τα μέτρα του.

 4. Enzo avatar
  Enzo 16/11/2010 09:20:52

  μην ακουσω κανεναν να φωναζει μετα.
  δεν θελω ου!(Ραλλης)

 5. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 16/11/2010 09:37:53

  Η κατάσταση ήταν αναμενομένη, αποπροσανατολίζει και βολεύει το καθεστώς πασοκ και τα τίποτα [γενικά] να συνεχίσουν να υπάρχουν σε βάρος της κοινωνίας.
  Για παράδειγμα, ποιος πολίτης θα ενδιαφερθεί από αύριο αν ο χ βουλευτής της ΝΔ για να μην χάσει γρήγορα τη βουλευτική του έδρα στήριξε πασοκ στις εκλογές που πέρασαν όταν δεν θα έχει να αγοράσει ψωμί.
  Στην κυβέρνηση αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνοι, το μοναδικό που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν την τετραετία.

  • Enzo avatar
   Enzo @ o βουνίσιος 16/11/2010 09:45:23

   και την τετραετια θα βγαλουν και τις εκλογες θα ξανακερδισουν.
   βεβαια εχουμε και 3 χρονια μπροστα μας και πολλα μπορουν να γινουν αλλα αμφιβαλλω. η ΝΔ μια ζωη ειχε και εχει ηττοπαθεια.

 6. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 16/11/2010 09:51:28

  Εχουμε κι άλλες ...απομακρύνσεις

  --------------------------------------------------
  Από http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=223946

  Κράτος-ρεντίκολο και κανείς δεν πληρώνει
  Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

  Ο Φόλκερ Γιουνγκ έφυγε. Η Siemens μάζεψε τα βαθιά λαρύγγια της μήπως ξεστομίσουν κάτι καινούργιο στην ταξιδιάρα εξεταστική επιτροπή. Μοιράζει και μπόνους στο προσωπικό της λόγω κερδοφορίας. Το παίζει πλέον λευκή περιστερά, ενώ το ελληνικό κράτος απογυμνώνεται.

  Οι βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης Siemens, λευκά κολάρα όλοι τους, δραπετεύουν διαρκώς. Οι Αρχές εκτίθενται και επί νεοδημοκρατικής και επί ΠΑΣΟΚικής διακυβέρνησης. Με μια διαφορά: επί Ν.Δ., η φυγή των Χριστοφοράκου-Καραβέλα ήταν πολιτικό θέμα. Επί ΠΑΣΟΚ, η εξαφάνιση Γιουνγκ είναι κάτι που αποσιωπάται και θα ερευνηθεί. Προσεχώς. Εν τω μεταξύ θέλουν να πιστεύουμε πως η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens θα βρει τους μιζάκηδες πολιτικούς, τους λιγούρηδες υπουργούς που τα παίρνουν με αντιπαροχή συμβάσεις και τις νυφίτσες των κομματικών ταμείων με τα δεύτερα βιβλία. Πάντως, όσο τραβάει αυτό το παραμύθι κι άλλοι κατηγορούμενοι της ίδιας υπόθεσης μπορούν να φύγουν προς φορολογικούς παραδείσους, κατά προτίμηση. Τυχόν ευθύνες κρατικών λειτουργών θα ερευνηθούν κι αυτές από μια νέα ίσως εξεταστική επιτροπή.

  Εν τω μεταξύ η ελληνική αστυνομία, η τυφλή Δικαιοσύνη και η άγρυπνη ΕΥΠ στις εισόδους-εξόδους της χώρας ας μοιράζουν μπλουζάκια. Με τις εξής στάμπες, εναλλακτικώς: Free Christoforakos, free Karavelas, free Jung.

  Ορσε κορόιδα...
  ---------------------------

  Θραξ Αναρμόδιος (δια την αντιγραφήν)

  • Misha avatar
   Misha @ Θραξ Αναρμόδιος 16/11/2010 10:36:37

   Mελαμψές φυλές κοντοπόδαρες,
   Σειλινοί του κράτους που ξερνάει και να 'τους, τσιφτετέλληνες με γονείς ληστές των συντρόφων τους θύτες για αμνηστία οι αλήτες τώρα διοικητές.
   Κράτος ασυστόλων και πεσμένων κώλων κωλοέλληνες.
   Κωλοέλληνες μασκαρλίκια δες στο Άλφα της Αξίας της Αρχής της Μίας λουτροκαμπινές.
   Τιμωρός καιρός πέντε αιώνες δύσης εθνικής θα ζήσεις από δω και μπρος με αγγλικές αλφαβήτες μαλλιαροί μου Ελλαδίτες θλιβερές μου πορδές. Μια φάουσα καταπίνει τον αέρα, τη θάλασσα, την πόλη, το ιερό, πλημμύρισε σκουλίκια η μητέρα, ναι το ρόδο καταγής βγάζει καπνό, ναι.
   Κωλοέλληνες, κωλοέλληνες

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Misha 16/11/2010 13:07:25

    Ο Νιόνιος τά 'γραψε αυτά, σε κρίση οργής.
    Άν δεν απατώμαι, ήταν όταν ο Μεγάλος έδωσε την μεγάλη εντολή: "Τσοβόλα δώστα όλα".
    Άχ, που 'ντες εκείνες οι δόξες, οι αλλοτινές!

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Ο Θείος 16/11/2010 13:10:51

     Θα έπρεπε ίσως να τα ξαναγράψει, όταν ο Φώτης ο Μικρός έδωσε επίσης την εντολή: "δεν μας ενδιαφέρει το μνημόνιο, ψηφίζουμε αυτοδιοικητικά".

  • Ακροβολιστής avatar
   Ακροβολιστής @ Θραξ Αναρμόδιος 16/11/2010 11:13:59

   Το έγραψα και σε άλλο ποστ. Γιατί η ΝΔ δε ζητάει την παραίτηση Παπουτσή υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα και το ναυάγιο του Σάμινα?

   Υπάρχει κάποια στρατηγική πίσω από τη σιωπή?

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ Ακροβολιστής 16/11/2010 12:56:54

    Καμιά στρατηγική, παρά μόνο η απόλυτη ανικανότητα που διαιωνίζεται. Το έγραψα και χθες, η ΝΔ το κόμμα μου, είναι το κόμμα των κοτζαμπάσηδων, στερείται πολιτικών με καθαρή αντίληψη και όρεξη για δουλειά. Μη αμφιβάλετε ότι μεθαύριο στη σύναξη της βρώμικης κυρίας θα έχουμε εκπλήξεις....

    Δεν σας έλεγα πως ο Σπηλιωτόπουλος ερμήνευσε την αποχή της πρώτης Κυριακής..... Είχε λιακάδα και ο κόσμος προτίμησε τις παραλίες ..... και το αιτιολόγησε με το ότι έκανε τη διαδρομή Βουλιαγμένη - Κολωνάκι σε μιάμιση ώρα....

    Μιλάμε για τέτοια ικανότητα εκτίμησης.....

 7. Δεξιός avatar
  Δεξιός 16/11/2010 10:06:33

  Ακόμα και το "δε θα ληφθούν νέα μέτρα", που τόσες μέρες μας λένε οι Προδότες, είναι εκ του πονηρού. Ναι, μπορεί να μη ληφθούν νέα μέτρα, αλλά το τίμημα θα είναι η εκχώρηση επιπλέον κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και πλουτοπαραγωγικών πηγών μας σε ξένα συμφέροντα. Κι εμείς θα είμαστε ανακουφισμένοι που δε θα λείψει το ψωμί από το σπίτι μας για λίγους ακόμη μήνες. Όμως, έχοντας πια πάψει να κάνουμε κουμάντο στο σπίτι μας, το φάσμα της "ζωής υπό συνθήκες ξένης κατοχής" είναι πολύ κοντά. Και η πρόσκαιρη ανακούφιση, σύντομα θα μετατραπεί σε αβάσταχτη ανέχεια

 8. Misha avatar
  Misha 16/11/2010 10:45:41

  Μια και το θύμισε ο Θράκας...
  Όταν ο Κυριάκος, ο δωρολήπτης περί των 130000 ευρώ από τη Siemens περιφέρεται στα κανάλια , παριστάνοντας τον τιμητή των πάντων και ζητά απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, και εν ταυτώ η ΝΔ μιλά για αντιμνημονιακό αγώνα, τότε μάλλον κάποιος μάς δουλεύει...

  Έφυγε από κάπου το ΔΝΤ με γελάκια και αβροφροσύνες;
  ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
  Οπου πάτησαν τα βρωμοπόδαρα τους χύθηκε αίμα στους δρόμους για να φύγουν...
  Το ίδιο θα συμβεί κι εδώ.

 9. Stalinikos Raveniotis avatar
  Stalinikos Raveniotis 16/11/2010 11:19:15

  Το πρωί της 14ης Νοεμβρίου 2010 ο κ. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Σήμερα, μπροστά στις κάλπες, υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια:
  Το ψηφοδέλτιο της κυβέρνησης για το Μνημόνιο και τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν και το ψηφοδέλτιο της Ελπίδας που ανοίγει δρόμους, ανοίγει προοπτικές για ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.
  Το παντοδύναμο μήνυμα του λαού, από τη Δευτέρα, για αλλαγή πορείας της κυβέρνησης, κανείς δεν θα μπορέσει να υποκριθεί και να πει ότι δεν το είδε, δεν το άκουσε ή δεν το κατάλαβε.
  Ευχαριστώ πολύ».
  -------------------------------------------

  Το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου 2010 ο κ. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Θέλω να συγχαρώ αυτούς που κέρδισαν για τη νίκη τους, αλλά και αυτούς που έχασαν για τον αγώνα τους. Η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί στο πλευρό των νέων λειτουργών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.
  Ευχαριστώ και τις χιλιάδες των μελών μας, των φίλων μας, που τόσο πετυχημένα έδωσαν τη μάχη των εκλογών αυτών.
  Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών επικύρωσε τα πολιτικά συμπεράσματα του πρώτου γύρου. Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη.
  Δυνατή, γιατί κατάφερε να κερδίσει στον πρώτο γύρο 33 από τους 54 Νομούς της χώρας, έναντι μόνο 6 που είχε κερδίσει στις εκλογές του Οκτωβρίου του ΄09.
  Ανανεωμένη, γιατί στο δεύτερο γύρο κερδίζει 5 από τις 13 Περιφέρειες, ενώ σε άλλες δίνει μάχη, στήθος με στήθος.
  Η πρόσφατη διαφορά των 10,5 μονάδων από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές έπεσε στο κάτω από 2.
  Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει και υπεύθυνη, γιατί σε πολλές περιπτώσεις, όπως στην Αττική, τόλμησε να σπάσει κατεστημένα και άνοιξε το δρόμο στη νέα γενιά, φέρνοντας αποτελέσματα πολύ καλύτερα από αυτά που προδίκαζαν όλες οι δημοσκοπήσεις.
  Η μεγάλη αποχή έδειξε ότι το εκλογικό σώμα απορρίπτει τα σημερινά αδιέξοδα και στέλνει αυστηρό προειδοποιητικό μήνυμα προς όλους.
  Εμείς το μήνυμα αυτό το πήραμε.
  Στόχος μας είναι, με τις προτάσεις, τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις μας, να δώσουμε και πάλι ελπίδα και προοπτική σε όλους αυτούς, που σήμερα αμφισβητούν την πολιτική.
  Τόσο αυτοί που ψήφισαν, όσο κι εκείνοι που δεν ψήφισαν, ζήτησαν σήμερα, και πάλι, αλλαγή πορείας.
  Γιατί η Κυβέρνηση, με την πολιτική της, οδηγεί σε ασφυξία την οικονομία και σε απόγνωση την κοινωνία.
  Αυτό θα γίνει πιο εμφανές από αύριο κιόλας. Γιατί τα μεγάλα προβλήματα για την Κυβέρνηση τώρα αρχίζουν.
  Η Νέα Δημοκρατία, ανασυγκροτημένη και ισχυρή, εθνικά υπεύθυνη και αποφασισμένη, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή, για να ανατραπούν τα αδιέξοδα και για να ανοίξει για το λαό μας ο δρόμος της Ελπίδας.
  Ευχαριστώ πολύ».
  ---------------------------

  Είστε ελεύθεροι να μετρήσετε πόσες φορές αναφέρθηκε η λέξη «Μνημόνιο» στη δεύτερη δήλωση (τη μακροσκελή). Αφού το κάνετε αυτό, θα καταλάβετε την πραγματική σημασία της φράσης «οι πρόσκαιρες συμμαχίες παράγουν πρόσκαιρα αποτελέσματα». Θα καταλάβετε ποιοι πιστεύουν αυτά που λένε και ποιοι επιμένουν να επιχειρούν να αλιεύσουν ψήφους σε θολά νερά.

 10. 11888 avatar
  11888 16/11/2010 11:37:55

  Εγω εριξα λευκα στην περιφερεια που ψηφιζα.Επειδη ομως ζουμε σε "δημοκρατικη" χωρα και η ψηφος μετραει μονο οταν αφορα καποιον απο τους υποψηφιους που το συστημα θελει να ταισει με το ζορι ,την εγραψαν στα παλαιοτερα των υποδηματων τους αφου φυσικα την εξισωσαν με τα ακυρα και την αποχη.
  Λουστειτε την αστικη δημοκρατια του κ@λου που τοσα χρονια προσκυνατε σαν υπακουα στρατιωτακια και σταματηστε να ριχνετε τις ευθυνες σε αυτους που συνειδητα απεχουν απο το πανηγυρη.Κοιταχτειτε στον καθρεφτη και αφηστε τις διαφορες κομματικες αγκυλωσεις στην ακρη αν θελετε πραγματικα να σωσετε τον τοπο.

 11. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 16/11/2010 12:24:34

  Χθες το βράδυ ο Παπαχελάς στην εκπομπή του, είχε καλεσμένους τον Στουρνάρα, τη Σαφά και ένα καθηγητή των οικονομικών του πανεπ. Κρήτης (μου διαφεύγει το όνομά του, αλλά δεν έχει σημασία). Την εκπομπή την παρακολούθησα για πολύ λίγο.

  Ο Στουρνάρας και ο καθηγητής από τα λίγα που άκουσα, ήταν μετριοπαθείς και εναντίον των απολύσεων. Ο Στουρνάρας υποστήριζε ότι πρέπει να μαζευτεί η κρατική σπατάλη, να αναζητηθούν έσοδα στη φοροδιαφυγή και ότι το κράτος έχει καθυστερήσει και δεν έχει κάνει τίποτε σε αυτό το τομέα παρά μόνο λόγια για σύλληψη σκαφάτων κλπ ανοησίες και να προχωρήσουν γρήγορα οι διαρθρωτικές αλλαγές, να αυξηθεί η αποροφητικότητα του ΕΣΠΑ κλπ. Ο καθηγητής μάλιστα ήταν κάθετα εναντίον των απολύσεων και το αιτιολογούσε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.

  Ανατρίχιασα όμως όταν άκουσα τη Σαφά, πρώην διευθύντρια του ΔΝΤ (κάτι τέτοιο). Μας υπενθύμισε μάλιστα ότι την είχε φέρει στην Ελλάδα ο άρχοντας του σκότους του εν Ελλάδι νεοφιλελευθερισμού, Κ. Μητσοτάκης (το μήλο πάντα πέφτει κάτω από τη μηλιά και τα ίδια πρεσβεύει και η κόρη, αυτή η βρώμικη κυρία που θα μας αναγγείλει μεθαύριο την ίδρυση του κόμματός της).

  Οι προτάσεις της: Να γίνουν απολύσεις, να ιδιωτικοποιηθούν όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί, ο τομέας της υγείας να δοθεί στους ιδιώτες (και όποιος έχει να πληρώσει έχει και ζωή) κλπ νεοφιλελεύθερα. Δεν μπόρεσα να ακούσω περισσότερο. Βλέποντας την εν λόγω ψυχρή κυρία, ένα ρίγος διαπερνούσε τη πλάτη μου. Μια αμείλικτη μηχανή ανθρώπινου κιμά, έκανε προθέρμανση.

  Βεβαίως ο Ελληνικός λαός με τη ψήφο του γύρισε το κλειδί της μηχανής. Πόσοι όμως από αυτούς που ψήφισαν με νοοτροπία ποδοσφαιρικής ομάδας (για τη φανέλα) τη δύσκολη αυτή στιγμή, γνωρίζουν τι σημαίνει νεοφιλελευθερισμός και ποιες είναι οι συνέπειες του στις χώρες που εφαρμόστηκε.

  Το αστείο και συγχρόνως τραγικό είναι ότι στην Ελλάδα εφαρμόζει τον νεοφιλελευθερισμό ένα «σοσιαλιστικό» κόμμα, το οποίο στο εξής θα αναγράφεται ως «ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟ».

  • Misha avatar
   Misha @ Αρματιστής 16/11/2010 12:30:57

   Μιραντα Ξαφά λέγεται και είναι ΔΝΤ ...
   Κόλαση και βαμπιρισμός

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ Misha 16/11/2010 12:46:22

    Φίλε Misha καλημέρα

    Αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί να μας βγάλουν και το συκώτι για να το πουλήσουν για μεταμόσχευση προκειμένου να πάρουν τα λεφτά τους. Χειρότεροι και από τους πιο ανάλγητους τοκογλύφους.

    Η υπόψη "κυρία" όταν μιλούσε, δεν έκανε ούτε ένα μορφασμό, έστω μια ιδέα από χαμόγελο. Δεν την ενδιέφερε όταν έλεγε ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις, ότι πίσω από τα 10, 20 και 30% υπάρχουν άνθρωποι με οικογένειες και υποχρεώσεις, ότι υπάρχουν παιδιά και γέροντες, ότι θα δημιουργηθούν τραγωδίες και καταστροφές, ότι θα διαλυθούν οικογένειες και θα πεθάνουν άνθρωποι. Να πάρουν τα λεφτά τους... Η απόλυτη τρέλα.

    Σε τι διαφέρει .... το κερατό μου το ΔΝΤ από ένα τοκογλύφο;

    Misha όταν ακούω για ιδιωτικοποίηδη του συστήματος υγείας, λογώ προσωπικού προβλήματος, ανατριχιάζω, τρελαίνομαι.

    Και θέλω να το αναφέρω εδώ σε αυτό τον φιλόξενο χώρο. Το ΕΣΥ παρ' όλες τις αδυναμίες του και τα προβλήματά του, είναι κατάκτηση. Αν δεν υπήρχε το ΕΣΥ, εγώ και φαντάζομαι και πολλοί άλλοι, δεν θα ήμουν εν ζωή. Κανένα ιδιωτικό σύστημα υγείας δεν θα με υποστήριζε.

    • Misha avatar
     Misha @ Αρματιστής 16/11/2010 12:57:06

     Έτσι είναι φίλε Βασίλη.
     Δυστυχώς όμως , το ΕΣΥ πάει προς τεμαχισμό και ιδιωτικοποίηση υπό τον Καλλικράτη.
     Ήδη η γαστροσκόπηση και άλλες 250 εξετάσεις κόπηκαν από τον ΟΠΑΔ.
     Ζωή να έχει ο Λοβέρδος...ο Αλλάχ να μάς κόβει τρίχες και να του δίνει αίμα, να έχει να πίνει το παλληκάρι...

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Αρματιστής 16/11/2010 13:03:45

     Δε φταίει η εν λόγω κυρία. Φταίνε εκείνοι που δεν φροντίζουν ώστε η εν λόγω κυρία να "τα πει" με την οργάνωση που επικαλέστηκε ο Ριζάι στον εισαγγελέα που τον δίκασε...

     • Misha avatar
      Misha @ Αυριανιστής 16/11/2010 13:29:29

      Eίναι και ειδική περί την τρομοκρατία η συγκεκριμένη με την αμιμία.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αρματιστής 16/11/2010 13:03:45

   Είδα το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής. Ο Στουρνάρας και ο Γαρουφάκης (νομίζω) ήταν πολύ καλοί, ειδικά ο δεύτερος, που τον είχα δει και στις Ανιχνεύσεις της ΕΤ 3 με τον Σαββίδη. Εξαιρετικός και πραγματικά πολύ πιο τεκμηριωμένος από τον Ξαφά, που την έσφαξε με το βαμβάκι.
   Αυτή όμως η Ξαφά, τι δογματισμός, τί ανέκφραστο πρόσωπο, τι σκληρότητα και απάθεια λόγου, τι ωμό κρέας, τι α-θήλυκη γυναίκα...
   Ενα μεταλλαγμένο θηλυκό, που έχει πάψει να είναι θηλυκό, αλλά δεν είναι φυσικά αρσενικό. Δεν είναι τίποτα...
   Οια η μορφή, τοιάδε και η ψυχή, κυριολεκτικά.
   Παλιότερα ήταν η οικονομική σύμβουλος του Μητσοτάκη, ενώ είναι και στέλεχος του ΔΝΤ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 16/11/2010 13:05:18

    Η Ξαφά είχε και άρθρο στην "Καθημερινή" της Κυριακής που υποστήριζε ακριβώς τα ίδια, με απίστευτο δογματισμό.
    Δεν ξέρω αν αυτή η γυναίκα έχει παιδιά, αν έχει, τα λυπάμαι...

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ ΒΙΣ 16/11/2010 13:08:10

     Εγώ πάντως θα προτιμούσα να λυπηθώ τα δικά της τα παιδιά αν έμεναν ορφανά, παρά να λυπηθώ δεκάδες χιλιάδες παιδιά απολυμένων που θα έχουν μείνει νηστικά λόγω των απολύσεων που προτείνει αυτή.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Αυριανιστής 16/11/2010 13:10:27

      Εννοείται...
      Αλλά τα λυπάμαι τα παιδιά της Μιράντας Ξαφά - αν έχει - που έχουν μία μάνα-τέρας. Ένα τέρας με ανέκφραστο βλέμμα βοδιού.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΒΙΣ 16/11/2010 13:15:59

    Δεν δουλεύει πιά στο ΔΝΤ. Ο Στροσκανίξ απασχολεί νεοφιλελεύθερους υπαλλήλους, αλλά μέχρι τους σχετικά μετριοπαθείς. Άλλο το αγριογούρουνο Βουργουνδίας, άλλο το πούμα από το University of Pennsylvania.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Ο Θείος 16/11/2010 13:19:32

     Θείο, δεν έχει σημασία αν η εν λόγω μέγαιρα δουλεύει εκεί ή όχι, αλλά το γεγονός ότι λειτουργεί ως "λαγός" των αποφάσεων της νεοφιλελεύθερης ληστοσυμμορίας Τρόικας-ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου.

     Και για να θυμηθώ και το αγριογούρουνο που ανέφερες, άλλα σκάγια χρησιμοποιείς γι' αυτό και άλλα για το λαγό...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Ο Θείος 16/11/2010 13:43:18

     Έχει και πολλά άλλα "άγρια ζώα" και δράκους στο δάσος, με εξίσου κοφτερά δόντια, αλλά διστάζουμε να τα κατονομάσουμε. Τα έχουμε συνηθίσει, μας φαίνονται οικεία, μοιάζουν με φάτσες αγαπητές.
     Και το πρόβλημα δεν λύνεται με σκάγια και möchtegern Κουφο-κωνσταντίνες. Μυαλό και καρδιά χρειαζόμαστε, όχι καραμπίνες.
     Αγαπητά ζώα του δάσους, συγγνώμη, σχήμα λόγου ήταν μόνον οι παρομοιώσεις.

 12. panos33 avatar
  panos33 16/11/2010 12:32:27

  αλλο απολυσεις αλλο εξορθολογισμος και μισθολογικες αναπροσαρμογες(δυστηχως προς τα κατω)...απολυσεις θα σημαινε ραγδαια αυξηση της υφεσης και πολλαπλασιασμο της, αφου σε περιοδο τρομαχτικης κρισης οι απολυσεις θα φερνανε αυτοματος ακομα μεγαλυτερη μειωση της καταναλωσης που συνεπαγεται ακομα μικροτερος τζιρος σε ιδιωτικες επιχειρησεις αρα και μειωση μισθων και πρωσωπικου απο τους επηχειρηματιες, ακομα μεγαλυτερη ανεργεια ακομα μεγαλυτερη αυξηση των μη εξυπηρετουμενων δανειων και κατ επεκταση ακομα μικροτερη δανειοδοτηση προς οικογενειες και επιχειρησεις απο τις τραπεζες.αν ο παπακωνσταντινου προχωρησει σε απολυσεις υπεγραψε την οριστικη και μη αναστρεψιμη καταστροφη του κοινωνικου ιστου και την σιγουρη χρεωκοπεια-σταση πληρωμων της χωρας.....

 13. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 16/11/2010 13:15:54

  Ένας-ένας βγαίνουν μετά την καταιγίδα οι γυμνοσάλιαγκες.

  Μετά τον Κυριάκο, μετά την Ξαφά, βγήκε προ ολίγου και ο άεργος εισοδηματίας, πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος και ζήτησε κι εκείνος απολύσεις, λέγοντας ότι "τώρα πρέπει να καταργήσουμε θέσεις του Δημοσίου, αφού ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει υπεράριθμους, κι όμως απολύει".

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αυριανιστής 16/11/2010 13:19:09

   Τον απέλυσε και τον ίδιο ο νέος ιδιοκτήτης, ο αρχιβάζελος. Και τον επαναπροσέλαβαν οι ..."ενεργοί" βιομήχανοι ως πρόεδρο και πρώτο αρχισυνδικάλα.
   O tempora, o mores...

 14. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 16/11/2010 13:45:40

  Έχουν πέσει πάνω στη χώρα οι γύπες και ξεσκίζουν. Τα επιτεύγματα του ΓΑΠ τπυ Παπακωνσταντίνου και του ΠΑΣΟΚ. Τι είπε ο Μαρκεζίνης; Θα αρπάξουν ότι μπορέσουν και θα αφήσουν τη χώρα ένα ερείπιο. Και για του λόγου το αληθές;

  "Τo Δημόσιο άντλησε την Τρίτη 390 εκατομμύρια ευρώ, από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 13 εβδομάδων, κατά την οποία το επιτόκιο αυξήθηκε στο 4,10%, έναντι 3,75% στην αντίστοιχη προηγούμενη έκδοση της 19ης Οκτωβρίου."

  Σχετικά με το πρόεδρο του ΣΕΒ.
  Πιστεύω ότι όλα αυτά τα ανάλγητα τομάρια, όταν εμφανίζονται δημόσια θα πρέπει να υφίστανται διαπόμπευση και γιαούρτωμα. Και μου μιλήσει κανένας για καλούς τρόπους και άλλες παρόμοιες αηδίες. Αυτοί οι αλήτες ξεσκίζουν το λαό. Θα τους λυπηθούμε;;;

  Όταν είχαν πλακώσει τον Παναγόπουλο στο Σύνταγμα, αντέδρασα διότι αυτά τα φαινόμενα δεν μου αρέσουν. Ύστερα όμως από τη στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα .... που δεν έχει αντιδράσει στο βιασμό των εργαζομένων ... που στη πραγματικότητα σιγοντάρει τη κυβέρνηση ... πεστε μου ..... το χρειαζόταν ή δεν το χρειαζόταν;;

 15. Μιχάλης avatar
  Μιχάλης 16/11/2010 13:49:56

  Τα βέλη του στο Δημόσιο εκτόξευσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, με σημερινές του δηλώσεις, τασσόμενος εμμέσως, πλην σαφώς, υπέρ των απολύσεων δημόσιων υπαλλήλων. Ο κ. Δασκαλόπουλος έριξε όλες τις ευθύνες για την οικονομική κρίση στο υπερτροφικό δημόσιο και τόνισε πως προτεραιότητά πρέπει να αποτελέσουν η εξυγίανση των άρρωστων ΔΕΚΟ και η κατάργηση άχρηστων Οργανισμών, φορέων και θέσεων του Δημοσίου.

  Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, η κοινωνία δεν αντέχει άλλες περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων. Ο κ. Δασκαλόπουλος ζήτησε, επίσης, την επιτάχυνση της εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που προβλέπει το Μνημόνιο. Είπε, τέλος, ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει υπεράριθμους, ωστόσο έχει απολέσει ήδη 160 χιλιάδες υπαλλήλους, επειδή χρεοκόπησε το Δημόσιο, και γι' αυτούς ακούγονται μόνο κροκοδείλια δάκρυα.
  ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
  Και αφού κύριε Δασκαλόπουλε ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει υπεράριθμους υπαλλήλους, γιατί απολύθηκαν 160 χιλιάδες άτομα, μήπως επειδή αυτές οι επιχειρήσεις ζούσαν από την κατανάλωση των υπαλλήλων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και μετά τα μέτρα λιτότητας και τις περικοπές μισθών μειώθηκε η κατανάλωση και δεν μπορούσαν να επιβιώσουν; Και τώρα τι προτείνετε απολύσεις δηλαδή και άλλη μείωση της κατανάλωσης συν το ότι αυτοί οι άνθρωποι πέραν από το άδικο του πράγματος θα πρέπει να πάρουν αποζημιώσεις, επιδόματα ανεργίας, και με την εξαθλίωση τους θα έχουμε αύξηση της εγκληματικότητας, κοινωνικές αναταραχές που όλα αυτά πλην των άλλων κοστίζουν και στην εθνική οικονομία. Αλλά τι σε νοιάζει μήπως εσύ θα τα πληρώσεις, ας είναι καλά τα κορόιδα και τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που σε στηρίζουν όπως και την υποτιθέμενο υγιή ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, που ήταν στην πλειοψηφία του μια ζωή κρατικοδίαιτος και τώρα που κόπηκαν οι δημόσιες δαπάνες και ο ανεξέλεγκτος δανεισμός δεν μπορεί να επιβιώσει; Και τώρα τι θέλετε τα χρήματα που θα εξοικονομήσει το κράτος από τις απολύσεις να τα δώσει σε σας για να δημιουργήσετε υποτίθεται θέσεις εργασίας πείνας κάτω και από 600 ευρώ; Επενδυτές της πλάκας είστε, αν έχετε κότσια ανταγωνισθείτε αν μπορείτε τις επιχειρήσεις της Ευρώπης, αλλά δεν μπορείτε και γιαυτό ζητάτε να πληρώνετε λίγους φόρους ,να παίρνετε κρατικές επιδοτήσεις και να πληρώνετε μισθούς πείνας. Αλλά έτσι ήταν μια ζωή η αστική τάξη στην Ελλάδα, δεν τους ενδιέφερε ποτέ αν ή Ελλάδα πουληθεί ολόκληρη ή γίνει προτεκτοράτο των ξένων, αρκεί αυτοί να περνούν καλά και το μνημόνιο την βολεύει μιά χαρά.

  • rizospastikos avatar
   rizospastikos @ Μιχάλης 16/11/2010 16:58:06

   Η Ελλαδα δεν ειχε ποτε Αστικη Ταξη.
   Τσιφλικαδες και αυλικους μεχρι το 22 που πολεμησαν τοσο τους προσφυγες(τουρκοσπορους) οσο και οσους προσπαθησαν να στησουν εγχωρια Βιομηχανικη παραγωγη.
   Τα "παιδια" τους ηταν οι μαυραγοριτες της κατοχης, και οι δοσιλογοι που εκμεταλλευτηκαν μεταπολεμικα την "εθνικοφροσυνη" τους και εφαγαν τα χρηματα των ασφαλιστικων ταμειων που κατατιθεντο ατοκα στην ΤτΕ "ινα χρησιμευσουν εις την ανορθωσιν της χωρας"
   Τα "εγγονια" τους ειναι σημερα οι μεταπραττες, οι μεσαζοντες, οι εργολαβοι των "Ολυμπιακων Εργων" οι επενδυτες της Σοφοκλεους και γενικα οι "δυναμεις της αγορας".
   Τωρα ετοιμαζονται τα "δισεγγονα":
   Οι επιχειρηματιες της πρασινης αναπτυξης....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.