#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/11/2011 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μερικές φαρμακερές αλήθειες…
Αποκωδικοποιώντας τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και ξεπερνώντας τον πανικό της πολιτικής ‘’κρίσης’’ των τελευταίων ημερών, που μέρα με την ημέρα μοιάζει όλο και περισσότερο τεχνητή ή έξωθεν επιβληθείσα, συμπεραίνουμε ξεκάθαρα ότι η χώρα μας βρίσκεται ενώπιον ενός δύσκολου οικονομικού διλήμματος, το οποίο απαιτεί αντίστοιχης δυσκολίας πολιτική λύση, ει δυνατόν από αντίστοιχης εμβέλειας πολιτικούς άνδρες, που καλό θα ήταν να φορούν παντελόνια (αν είναι δυνατόν, όχι κατεβασμένα).

Η ελεγχόμενη χρεοκοπία

Όσοι τις τελευταίες μέρες λένε διάφορα δεξιά κι αριστερά για τη σωτηρία της πατρίδας και εκλιπαρούν δεξιά – αριστερά για συναίνεση, είτε έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα, είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.  Το πρώτο είναι ασυγχώρητο, το δεύτερο είναι θεμιτό, πλην όμως ενάντια στο εθνικό συμφέρον.  Επειδή αρχίζουμε να ξεχνάμε επικίνδυνα, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους φίλτατους αναγνώστες μας, ότι η συμφωνία που επέβαλαν οι Γερμανοί στον κ. Παπανδρέου, οριοθετεί την ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας και θέτει ρητώς τους όρους με τους οποίους αυτή θα συντελεστεί, συνοδεία όλων των καταστροφικών συνεπειών για τις τράπεζες, τα ταμεία, τον κοινωνικό ιστό, την ανεργία, τους μισθούς και έναν ολόκληρο ακόμα κατάλογο θλιβερών απωλειών.  Αν δεν το έχετε ακόμα καταλάβει, η αποδοχή από μέρους της χώρας μας της εν λόγω συμφωνίας, αποτελεί αποδοχή πιστωτικού γεγονότος, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό είναι το πρώτο μέρος του διλήμματος.

Η στάση πληρωμών

Δεδομένου ότι οι φίλοι μας οι Γερμανοί (που θα ‘λεγε και ο Μπάμπης) έχουν γίνει ιδιαιτέρως στρυφνοί τα τελευταία εικοσιτετράωρα και παίζονται παιχνίδια με την έκτη δόση, και καθώς τα τελεσίγραφα αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας καθιστώντας την έννοια της εθνικής αξιοπρέπειας κουρελόχαρτο, βγαίνουν στην επιφάνεια λύσεις εκτάκτου ανάγκης, που ενδεχομένως να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες.

 

Μια τέτοια λύση, η οποία αποτελεί και το δεύτερο μέρος του διλήμματος, είναι η αγνή στάση πληρωμών.  Δηλαδή η κυβέρνηση (η όποια κυβέρνηση) απορρίπτει την ελεγχόμενη χρεοκοπία, κάνει ταμείο και αποφασίζει να πληρώσει ότι θεωρεί χρήσιμο για το συμφέρον της χώρας.  Θα ρωτήσει εύλογα κάποιος, που τυγχάνει να τρώει και άφθονη τηλεοπτική προπαγάνδα:  Πώς θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις;  Με την αλάνθαστη μέθοδο της έκδοσης εντόκων γραμματίων.  Το ευτύχημα στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι ότι το υπουργείο οικονομικών περιμένει πολλά έσοδα τους δύο τελευταίους μήνες, με κύριες πηγές είσπραξης το τέλος ακινήτων και τα τέλη κυκλοφορίας.  Αν από τις υποχρεώσεις του κράτους αφαιρεθούν οι πληρωμές των ομολόγων, οι υπόλοιπες πληρωμές μπορούν να γίνουν με άνεση. Η επίκληση της 6ης δόσης είναι μια μεγαλειώδης μπλόφα που ενδέχεται να σκάσει τζούφια με εξίσου μεγαλειώδη 

Η ιταλική παράμετρος

Δεν ισχυριζόμαστε ασφαλώς ότι η δεύτερη λύση είναι η ενδεδειγμένη, καθώς κρύβει πολλές παγίδες, από τη διεθνή θέση της χώρας έως τον κλονισμό του τραπεζικού της συστήματος ή τις απρόβλεπτες αντιδράσεις της αγοράς στο εσωτερικό και το εξωτερικό.  Ωστόσο το δίλημμα δυστυχώς παραμένει ανάμεσα σε δύο χρεοκοπίες με ανάλογες συνέπειες.  Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν.  Αυτό που μας απομένει είναι να αποφασίσουμε τον τρόπο.

Και εδώ έρχεται η ιταλική παράμετρος να δώσει απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα.  Πριν την κατάρρευση της ιταλικής οικονομίας, κάθε σκέψη για μονομερή στάση πληρωμών, θα οδηγούσε με λογική ακολουθία στην έξοδο από το ευρώ.  Η περιπέτεια όμως της Ιταλίας που τώρα αρχίζει, επιφυλάσσει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις στους ηγέτες της ευρωζώνης.  Η ανυπαρξία μηχανισμών διάσωσης για την αναχρηματοδότηση του Ιταλικού χρέους και ελλείμματος, οδηγεί την Ε.Ε. σε ένα δίλημμα, για το οποίο γνωρίζουμε από τώρα την απάντηση.  Η μόνη περίπτωση να δοθεί κάποια ‘’λύση’’, απλά για να παραταθεί χρονικά το πρόβλημα, είναι η ενεργοποίηση της ΕΚΤ (ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας), η οποία με την έκδοση ομολόγων θα χρηματοδοτούσε αφειδώς τις ανάγκες όλων συνολικά των χωρών της ευρωζώνης.  Μια τέτοια όμως ‘’λύση’’, πέρα από το γεγονός ότι δεν θα έλυνε το πρόβλημα στη βάση του, θα δημιουργούσε ασύμμετρα προβλήματα στον βασικό πυλώνα της ένωσης, τη Γερμανία.  Και αυτό γιατί η Γερμανία θα ερχόταν αντιμέτωπη με μια ραγδαία αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της, όπως επίσης και με το φάντασμα του πληθωρισμού που τόσο επιθυμεί να ξορκίσει.  Με αυτό το δεδομένο είμαστε σίγουροι ότι η Γερμανία θα επιλέξει, είτε τη διάλυση της ζώνης του ευρώ, είτε τη διάσπασή της σε μικρότερα κομμάτια.

Η χώρα μας έτυχε να είναι, απολύτως λογικά λόγω οικονομικών μεγεθών, το πρώτο θύμα της τραπεζικής κρίσης και έπεσε πρώτη.  Αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι η μοναδική απώλεια.  Και έπειτα από την ιταλική κατάρρευση το γεγονός αυτό είναι αποδεκτό από τις υπόλοιπες χώρες.  Συνεπώς όλα τα τελεσίγραφα και όλες οι δήθεν απειλές περί εξόδου από το ευρώ πέφτουν στο κενό και απευθύνονται μόνο σε ιθαγενείς ή σε σπεκουλαδόρους.

Η χώρα μας δικαιούται να επιλέξει τον τρόπο που θα πτωχεύσει, τον τρόπο εκείνον που θα περισώσει  ότι μπορεί από τους πολλούς και όχι εκείνον που θα διασφαλίσει τα συμφέροντα της τοκογλυφικής διεθνούς.  

Κακοφωνίξ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. petron avatar
  petron 10/11/2011 06:45:36

  " τεχνητή ή έξωθεν επιβληθείσα πολιτική κρίση "

  ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΛΕΞΕΙΣ....

  • εξωκοινοβουλευτικη αριστερα avatar
   εξωκοινοβουλευτικη αριστερα @ petron 10/11/2011 10:15:31

   καλημερα και χρονια πολλα σε οσους γιορταζουν.. "..Δηλαδή η κυβέρνηση (η όποια κυβέρνηση) απορρίπτει την ελεγχόμενη χρεοκοπία, κάνει ταμείο και αποφασίζει να πληρώσει ότι θεωρεί χρήσιμο για το συμφέρον της χώρας. Θα ρωτήσει εύλογα κάποιος, που τυγχάνει να τρώει και άφθονη τηλεοπτική προπαγάνδα: Πώς θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Με την αλάνθαστη μέθοδο της έκδοσης εντόκων γραμματίων. Το ευτύχημα στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι ότι το υπουργείο οικονομικών περιμένει πολλά έσοδα τους δύο τελευταίους μήνες, με κύριες πηγές είσπραξης το τέλος ακινήτων και τα τέλη κυκλοφορίας. .." - φιλτατε επειδη πιθανολογω οτι κομματικα ανηκεις στη νουδουλα , το κομμα σου εχει αποψη επι αυτου ; γιατι ειναι μια αποψη, την οποια φωναζουν εδω και παρα πολυ καιρο στελεχη και ανθρωποι της αριστερας..αλλα και αρκετοι οικονομολογοι..φυσικα συμφωνω απολυτα μαζι σου με εναν ενδοιασμο σχετικα με το αν ειναι πραγματικα πολλα τα εσοδα απο τα χαρατσια ;

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ εξωκοινοβουλευτικη αριστερα 10/11/2011 16:14:28

    Είμαι αντιμνημονιακός, δεν ανήκω κάπου

  • Aris Mathiopoulos avatar
   Aris Mathiopoulos @ petron 10/11/2011 11:29:43

   " Αν από τις υποχρεώσεις του κράτους αφαιρεθούν οι πληρωμές των ομολόγων, οι υπόλοιπες πληρωμές μπορούν να γίνουν με άνεση."
   Δηλαδή μας λές ότι ήδη έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και όχι έλλειμα. Είναι λάθος δηλαδή η πρόβλεψη για πρωτογενές έλλειμα 2.3% το 2011 παρ'όλα τα μέτρα που αναφέρεις με τα οποία υποθέτω πως συμφωνείς. Μπορείς Κακοφωνίξ να μας πείς πόσο είναι κιόλας το πρωτογενές πλεόνασμα?
   Και για να βοηθήσω μερικούς που μπορεί να μην ξέρουν απο οικονομικά.Πρωτογενές πλεόνασμα έχουμε όταν τα τρέχοντα έσοδα είναι περισσότερα από τις πρωτογενείς δαπάνες (συνολικές δαπάνες μείον έξοδα τοκοχρεολυσίων).Οπότε πληρωμή τόκων + χρεολυσίων.
   Άρα, έστω αδιαφορώντας για τις συνέπεις, προχωράμε σε "αγνή" (τι είναι αγνό ακριβώς οι προθέσεις?πες το αυτό στο νοικιάρη σου όταν δεν σου πληρώνει το ενοίκιο...) στάση πληρωμών στο 100% έστω της αξίας (μέχρι και η Αργεντίνη όταν πτώχευσε ήταν πρωτογενώς πλεονασματική), μπορείς να μου εξηγήσεις πού θα βρείς το 2,3% που εδεχομένως (ζημιές τραπεζών, ίσως καταρρευσή τους με ότι συνεπάγεται αυτό) θα έχει αυξηθεί από την ανακοίνωση στάσης πληρωμών να πληρώσεις "ότι θεωρεί χρήσιμο για το συμφέρον της χώρας".

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ Aris Mathiopoulos 10/11/2011 16:13:24

    Πουθενά δεν είπα για πρωτογενές πλεόνασμα, μίλησα για ροές ρευστότητας. Το πρωτογενές έλλειμμα θα μπορούσε να καλυφθεί με εκδόσεις εντόκων, για όσο καιρό χρειαστεί.

    • happyhippo avatar
     happyhippo @ kakofonix 10/11/2011 22:16:14

     και δεν μου λες κορυφαίε αναλυτή. ποιος θα δανείσει με έντοκα γραμμάτια μια χώρα που έχει αποδείξει ότι δεν θα πληρώσει?

 2. antanistimi avatar
  antanistimi 10/11/2011 06:54:55

  Ετσι,να γινει με τον ΄΄δικο μας''τροπο.
  Δυστυχως οι ρυθμιστες βομβαρδισουν τον κοσμο απο το πρωι στο αλλο πρωι
  μεσα απο ΜΜΕ με ΦΟΒΟ,ΑΠΕΙΛΕΣ και ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ.
  Εχουμε ανηφορα ετσι κι αλλιως μπροστα μας μεγαλη......... αλλα..........
  Αν δεχτει ο Σαμαρας τους ορους τελειωσαμε,πριν καν αρχισουμε
  Θελουν να επισημοποιησουν το ΧΡΕΟΣ οτι θα το επιστρεψουμε σε ευρω,για να ειναι εξασφαλισμενοι οταν εμεις περασουμε σε αλλο νομισμα.
  Θα περιμενουμε να μας κλωτσησουν η θα την...... κανουμε νοστιμα ?

 3. Κρίτων avatar
  Κρίτων 10/11/2011 07:00:13

  Κάποιος πάσχει από μία ανίατη αρρώστεια. Απελπισμένος αναγγέλει στο διαδίκτυο ότι ζητάει συμβουλές για να θεραπευτεί.Δέχεται 100 μηνύματα. Από αυτά μόνο 5 είναι επώνυμα και τα άλλα ανώνυμα. Τα ανώνυμα είναι ενδιαφέροντα ,καινοτόμα,τα διαβάζει ενθουσιάζεται ,το σκέφτεται ,προβληματίζεται αλλά τελικά ακολουθεί την συμβουλή του επώνυμου γιατρού! Η εκλογή του δεν είναι σίγουρα η καλύτερη αλλά έτσι είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος
  .Μπορεί μέσα στις ανώνυμες συμβουλές να ήταν η καλύτερη; Απαντώ ναι.Αλλά δεν έχει την εμπιστοσύνη ,δεν ρισκάρει κάποιος γιατί παίρνει μόνος του την ευθύνη και είναι πολύ βαριά.
  Αυτό το δράμα περνά η Ελλάδα αυτήν την στιγμή!Είναι βαριά άρρωστη και ψάχνει εναγωνίως ''φάρμακο".!

  • Σοφια Γιαννατου avatar
   Σοφια Γιαννατου @ Κρίτων 10/11/2011 09:14:36

   τον εμπειρο γιατρο δεν ειδα...

   • Αριστοκλής avatar
    Αριστοκλής @ Σοφια Γιαννατου 10/11/2011 10:01:24

    Με την ευρεία έννοια του γιατρού είναι και ο δόκτωρ και ο διδάκτωρ.Γιατροί της οικονομίας δηλαδή. Ο Κοσκωτάς είχε και τον τίτλο του δρ πριν από το όνομά του. Από κάτι τέτοιους προτιμώ την Βασιλειάδου στο "η κυρά μας η μαμή" τουλάχιστον να γελάμε.

    • Πετρος avatar
     Πετρος @ Αριστοκλής 10/11/2011 10:09:04

     Νομιζω πως μια μαμμη ειναι η καλυτερη λυση!
     Τα φαρμακα και οι εγχειρησεις μονο κακο κανανε να δουμε και κανα γιατροσοφι... Τουλαχιστον η ελπιδα πεθαινει τελευταια

   • ΠΕΤΡΟΣ avatar
    ΠΕΤΡΟΣ @ Σοφια Γιαννατου 10/11/2011 10:03:53

    Παντως εγω προτιμω τη μαμμη!

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 10/11/2011 07:04:48

  ' Ετσι ακριβώς!

 5. S.R. avatar
  S.R. 10/11/2011 07:10:03

  Κακοφωνιξ, μπραβο, για μια ακομη φορα, ξεκαθαριζεις τα πραγματα....

 6. Τem avatar
  Τem 10/11/2011 07:11:28

  ετσι ακριβώς Κακοφωνίξ !

 7. antanistimi avatar
  antanistimi 10/11/2011 07:37:09

  Και αυτη τη στιγμη ο χρονος ειναι συμμαχος,μην σκλαβωνετε την ΕΛΛΑΔΑ
  κοιταξτε τι θα γινει με Ιταλια,Ισπανια.....ΚΡΑΤΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ
  ο θεος της Ελλαδας ειναι μεγαλος....
  δεν εχουνε πλεον να χασουμε τιποτα
  η θα αναγκαστουν να κοψουν χρημα η θα εχουμε αλλο νομισμα το οποιο
  θα ''ριξει΄΄το χρεος οσο και η υποτιμηση του...ΚΡΑΤΑ

 8. ό παγωτατζής avatar
  ό παγωτατζής 10/11/2011 08:00:31

  Αγαπητέ καλημέρα,
  ή ανάλυση αυτή πάνω-κάτω, ισχύει εδώ και 18 μήνες.
  Αλλά στήν ΝΔ περίμεναν τον Τζέφρυ να πέσει σαν ώριμο φρούτο,και ασχολούνταν με μεγάλες ιδέες τύπου Ευρωμολόγου,Ευρωπαικής ολοκλήρωσης και άλλα τέτοια σπουδαία, και κυρίως στήριξης τού Ευρώ ενός νομίσματος πού πάσχει στα fundamentals ,όπως πολύ καλά ΗΞΕΡΑΝ.
  Οπως ήξεραν και τά υπόλοιπα οικονομικά στοιχεία,πού δήθεν τώρα αποκαλύπτονται.
  Τό δεν ΗΞΕΡΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!!

  Αλλά προτιμήθηκε ό προοδευτικός εξευτελισμός ενός περήφανου λαού,ΑΠΟ ΟΛΟ τό πολιτικό σύστημα,με αποτέλεσμα τώρα πού ήρθε ή ώρα να πάει ό κάθε κατεργάρης στόν πάγκο τού,να ανακαλύπτουν ότι ό πάγκος "καίει"..
  Δεν πειράζει,΄ούτως ή άλλως τώρα όποια λύση και να επιλεγεί,θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα στήν εξέγερση τών "εξαθλιωμένων και εξουθενωμένων βοδιών".
  Και τα διλήμματα ή μή περί προσώπων και εφαρμοσμένων πολιτικών θα είναι αναμνήσεις ,πού θα αυξάνουν την αγανάκτηση και τό μένος τού όχλου.

  Για να μπορέσει να επιβληθεί έτσι ή επιθυμητή-για τούς άλλους - λύση..
  Με τίς υγείες μας (...και σας).

 9. ΜΠ avatar
  ΜΠ 10/11/2011 08:07:44

  Η άρνηση έκδοσης του Ευρωομολόγου, αποκαλύπτει την ποιότητα των προθέσεων των κρατών μελών της Ε.Ε και την ιδιοτέλεια που τα διέπει. Έχει πάψει προ πολλού να είναι "Ενωμένη" Ευρώπη, όταν αδυνατεί να περιχαρακωθεί και να εναντιωθεί στους κερδοσκόπους. Όταν τόσο ανοικτά και απροκάλυπτα απειλούν "οι ισχυροί" -μένει να αποδειχτεί- του ευρώ, σημαίνει ότι δεν υπάρχει πια Ε.Ε, επικρατεί πλέον ο νόμος της Ζούγκλας. Όταν αυτό το αντιληφθούν οι αδύναμοι κρίκοι της Ευρωζώνης, θα αναπολήσουν το Εθνικό τους νόμισμα και το μεγαλύτερο αγαθό που μπορει να έχει μία χώρα: την Εθνική της Ανεξαρτησία.

 10. xzetta avatar
  xzetta 10/11/2011 08:08:10

  η ΕΚΤ Θα αναγκαστεί να τυπώσει. Δεν υπάρχει άλλη γρήγορη λύση πλέον.
  Έτσι κι αλλιώς αν συνεχιστεί η αβεβαιότητα το ευρώ θα συνεχίσει να χάνει έδαφος οπότε η Γερμανία θα αναγκαστεί να υποχωρήσει (αν και προς το παρόν μια χαρά θα εξάγει με αδύναμο ευρώ)

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ xzetta 10/11/2011 16:18:47

   Αν τυπώσει η ΕΚΤ, το γερμανικό επιτόκιο θα εκτιναχθεί από το 0,8 στο 3,5 σε μία νύχτα. Δε νομίζω...

 11. Σωτήριος Κομνηνός avatar
  Σωτήριος Κομνηνός 10/11/2011 08:10:55

  Πιθανότητα εξόδου υπάρχει, αλλά πολύ μικρή ειδικά τώρα που η Ιταλία φλέγεται και η Γαλλία αρχίζει να ζεσταίνεται.

  Και χωρίς ευρώ όμως, η κατάσταση θα είναι ίδια ακριβώς όπως αυτή που έρχεται και στο ευρώ. Ορυμαγδός.

  Αλήθεια, ο Όλι Ρεν τι έγινε? σιώπησε?

 12. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ 10/11/2011 08:13:42

  ...Μόνο που ο ''έμπειρος γιατρός'' εν προκειμένω, είναι απλά ένας αισχροκερδής τσαρλατάνος , που καθόλου δεν ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της υγείας του ασθενή. Η ''αγωγή'' που του προτείνει τον οδηγεί αργά και βασανιστικά στον θάνατο και απλά προσφέρει την ευκαιρία στον αδίστακτο θεράποντα, μέσω πολυδάπανων αδοκίμαστων και ''πρωτοποριακών'' μεθόδων, να οικειοποιηθεί το περιεχόμενο του τραπεζικού λογαριασμό του ατυχούς αναξιοπαθούντα !!!!

  Μήπως ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ μας αν δεν βιαστούμε να υπογράψουμε την καταδίκη μας??? Η Ρώμη φλέγεται και μακάρι σύντομα, να κάνει στάχτη την Ευρώπη των ευρωτοκογλύφων, της ανεργίας, της μιζέριας και των αισχρών συνεταίρων....
  Οι ευημερία των λαών ήταν το όραμα, που σήμερα κατέληξε εφιάλτης. Ας ξυπνήσουμε λοιπόν, και ας τον διαλύσουμε.

 13. άγρυπνος Έλληνας avatar
  άγρυπνος Έλληνας 10/11/2011 08:19:52

  Ονόματα Ελλήνων νεοταξιτών:
  1) ΓΑΠ (συγχωρέστε με παραβιάζω ανοικτές θύρες)
  2) Κακλαμάνης (τάχα εν απλότητι πετάει το όναμα του Παπαδήμου)
  3) Μητσοτάκης - Μπακογιάννη (τον φωτογραφίζουν)
  4) Διαμαντοπούλου (κάνει κι αυτή δήλωση)
  5) Παπούλιας (αφήνει τον Κααρατζαφέρη εσκεμένα σε διπλανό γραφείο)
  6) Καρατζαφέρης (εξανίσταται οργισμένος και φωνάζει Παπαδήμος)
  7) Παπαδήμος (θέτει όρους)
  Πρόεδρε βγες με δήλωση! Ένα ασκέρι θρασύδειλων είναι! Θα σκορπίσουν!

 14. άγρυπνος Έλληνας avatar
  άγρυπνος Έλληνας 10/11/2011 08:23:43

  Πρόεδρε μην το χαλάς εσύ!
  Θα το χαλάσουν εκείνοι.

 15. ΙΑΚΩΒΟΣ avatar
  ΙΑΚΩΒΟΣ 10/11/2011 08:37:45

  μπραβο ρε δικαιωσες το ονομά σου

 16. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 10/11/2011 08:48:08

  Ρήγας Φερραίος είπε:
  09/11/2011 στις 9:56 pm
  Αντι αλλου σχολιου. Αποχωρηση απο τις συζητησεις τωρα. Τι αραγε συζητουν; Τον αφανισμο μας;;;

  Θεοδ. Κολοκορωνης προς Ιμπραημ οταν ο τελεταιος διεταξε την ερημωση της Μεσσηνιας το 1826 ( Τι θυμαμαι τετοιες ωρες……)

  «Όχι τα κλαριά να μας κόψεις, όχι τα δένδρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μήτε πέτρα απάνω στην πέτρα να μη μείνει, εμείς δεν προσκυνάμε. Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούμε. Και μην ελπίζεις πως τη γη μας θα την κάνεις δική σου, βγάλ’ το από το νου σου».

  ****Η Ν.Δ. πρέπει να αποχωρήσει απ’ αυτή τη διαδικασία γιατί γίνεται μέρος του προβλήματος.
  Μόνη λύση οι εκλογές.***

 17. Y. avatar
  Y. 10/11/2011 08:59:10

  h*tp://www.marketwatch.com/story/alas-jefferson-county-to-file-bankruptcy-report-2011-11-09?siteid=bnbh

 18. Gas Bailey avatar
  Gas Bailey 10/11/2011 09:03:41

  Το δεύτερο λάθος είναι μεγαλύτερο του πρώτου.
  Το σύνολο της διαπλοκής και τα εγκσυχρονιστικά-νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια παίζουν το μεγαλύτερο χαρτί τους.
  Καμμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση του Λουκά είναι μακράς διαρκείας.
  Αν ο Σαμαράς επιμείνει το Φλεβάρη για εκλογές θα ζήσουμε όλοι ημέρες αποστασίας απο τα γνωστά μπουμπούκια και τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού.
  Το σάπιο σύστημα δυστυχώς μοιάζει ανίκητο.
  Ο Αντώνης πίστεψα και πιστεύω ότι ανήκει στις υγιής πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου.
  Πιστεύω όμως ότι η τυχόν συμφωνία στο όνομα Παπαδήμου είναι μεγαλύτερο λάθος του πρώτου.

 19. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 10/11/2011 09:15:35

  Πιστεύω οτι ο Σαμαράς ΠΡΙΝ αρχίσει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους (αν την αρχίσει) θα πρέπει να ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙ κυριως προς το εξωτερικό αν θεωρεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ το χρέος ως ΝΟΜΙΜΟ?...
  Διότι δεν έχουμε απλώς "αποχρώσες ενδείξεις" αλλά ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ακόμη και ενώπιον Δικαστηρίου (Μαντέλης, καταδικασθείς με αναστολή) οτι σε όλες τις μεγάλες προμήθειες και έργα οι αρμόδιοι κρατικοί αξιωματούχοι κυρίως υπουργοί, έπαιρναν μίζα περίπου το 10% του έργου. Αρα στούς φουσκωμένους λογαριασμούς που το Κράτος πλήρωνε με δάνεια (εταιρείες όπως SIEMENS,HOHTIEF,VINCI,DRAGADOS,KRUPP,DEUCHE TELECOM, ΕΛΛΑΚΤΩΡ,ΙΝΤΡΑΚΟΜ,ΑΒΑΞ κλ.π.) δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Σύμφωνα με έγκυρους έλληνες και ξενους οικονομολόγους, τα 2/3 του Ελληνικού χρέους είναι παράνομο. Επομένως το ερώτημα για τον Σαμαρά δεν είναι ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ για το χρέος , αλλά για ποιό χρέος?

 20. Silence t. avatar
  Silence t. 10/11/2011 09:16:34

  είτε έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα, είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Το πρώτο είναι ασυγχώρητο, το δεύτερο είναι θεμιτό, πλην όμως ενάντια στο εθνικό συμφέρον.

  Ανάποδα τα λες , το να έχεις χάσει την επαφή με την πραγματικότητα είναι θεμιτό αλλά βλάπτει , το να εξυπηρετείς σκοπιμότητες (που θα βλάψουν την πατρίδα σου , δεν μπορεί να είναι ποτέ θεμιτό ) είναι ασυγχώρητο !

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Silence t. 10/11/2011 16:21:35

   whatever

 21. sarkozi avatar
  sarkozi 10/11/2011 09:35:34

  h*tp://www.youtube.com/watch?v=j3uYrECTvYg
  h*tp://www.youtube.com/watch?v=yq_hiCaEyio&feature=related
  νομιζω οτι τα παραπανω videakia τα λενε ολα προεδρε..........δειξε την αξια σου εστω και την τελευταια στιγμη......

 22. kostas* avatar
  kostas* 10/11/2011 09:37:21

  Μπορει καποιος εμπειρος σε οικονομικα να μας εξηγησει και εμας , ποιος θελει οι καινουργιες μετοχες των τραπεζων να ειναι Προνομιακες και ποιοι κοινες , και τι ακριβως σημαινει το ενα ή το αλλο ?

  • ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
   ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ @ kostas* 10/11/2011 10:14:27

   ΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΟΙΟΥΧΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΗΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ

 23. letta avatar
  letta 10/11/2011 09:39:40

  ΣΑΜΑΡΑ ΠΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ, ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ!!!!!!!!! ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΗ Η ΝΔ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ. ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ! ΟΧΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ !!! ΕΛΕΟΣ! Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΙΜΗΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ!!!!!!!!!! ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 24. χριστος avatar
  χριστος 10/11/2011 09:45:04

  βγες προεδρε και μιλησε στον κοσμο,θα σε πιστεψει.
  κατηγγειλε οτι συμβαινει.
  ξεμπροστιασε τους...

 25. victoria (true) avatar
  victoria (true) 10/11/2011 13:50:00

  "Αν δεν το έχετε ακόμα καταλάβει, η αποδοχή από μέρους της χώρας μας της εν λόγω συμφωνίας, αποτελεί αποδοχή πιστωτικού γεγονότος, με ότι αυτό συνεπάγεται"

  Εμείς το έχουμε καταλάβει και ο Σαμαράς δεν έσπευσε να τρελαθεί από τη χαρά του από τη συμφωνία και το ξέρουμε όλοι, γιαυτό γίνεται και ο πόλεμος- υπέγραψε κλπ! Όμως ξεχνάμε πως και κανείς άλλος δεν μίλαγε ή έπραττε (έντονα...), ούτε τα άλλα κόμματα της αριστεράς, γιατί βέβαια υπάρχει και η παράμετρος πως -και να μπορούσαν- δεν το έπαιρναν πάνω τους, γιατί θα κατηγορούνταν για την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, αντί της ελεγχόμενης!!
  Και ο κόσμος νομίζουμε πως θα εκτιμούσε πως ο Σαμαράς τους ξεμπρόστιασε και αντί για ελεγχόμενα, χρεωκοπήσαμε ανεξέλεγκτα;;
  Μάλλον όχι! Δικαίως ή αδίκως -είναι μια μεγάλη κουβέντα.

  Όλα αυτά που λες Κακοφωνίξ σωστά, αλλά όπως έχουμε πει 1) καλύτερα last year, τώρα άντε βγάλε άκρη και 2) δεν λέγονται, πράττονται.

 26. Δάσκαλος avatar
  Δάσκαλος 10/11/2011 16:52:13

  Κακοφωνιξ δεν έχω ιδέα από οικονομικά. Λες γι αυτό να μου φαίνονται τόσο λογικά όλα όσα γράφεις; Έχω διαβάσει πολλές αναλύσεις ειδικών και μες την ασχετοσύνη μου δε μου βγαίνει καμία άλλη.

 27. Νικ avatar
  Νικ 10/11/2011 21:01:49

  Από την αρχή της κρίσης το 2008 ήταν φανερό ότι κανένας οικονομολόγος δεν καταλάβανε τι γινόταν. Ο κάθε ένας είχε διαφορετική άποψη.

  Η κρίση επεκτάθηκε και καθώς προχωρά προς χαώδη κατάσταση γίνεται σαφές ότι είναι πρωτόγνωρη, και κανείς δεν έχει την μαγική συνταγή. Κανείς δεν ξέρει.

  Το τεστ μιας επιστήμης είναι η ικανότητα της να προβλέψει με σιγουριά. Τα Οικονομικά απέδειξαν ότι ΔΕΝ είναι επιστήμη. Μην ψάχνετε εκεί την λύση σαν τον Νασραντίν χότζα.

 28. sam530 avatar
  sam530 10/11/2011 21:13:39

  Κακοφωνίξ συμφωνώ μαζί σου, αν και οι οικονομικές γνώσεις μου είναι λίγες οπότε
  το να συμφωνώ ή να διαφωνώ δεν λέει, και πολλά.
  θέλω όμως κάποιος γνώστης να μου απαντήσει σε 2 - 3 απλά ερωτήματα.
  1. γιατί δεν συγκροτήθηκε η επιτροπή διερεύνησης χρέους.
  2. γιατί δεν σηκώσαμε σαν ΝΔ όσο έπρεπε και μπορούσαμε το θέμα με τα cds
  (καμμένος)
  3. γιατι δεν βγήκαμε στα κεραμίδια όταν αποκαλύφθηκε το μαγείρεμα του ελλείμματος με τα γνωστά αποτελέσματα.

 29. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 10/11/2011 22:03:32

  Σαν ναυτικός και μια ζωή ρεμπέτης, με την καλή έννοια της λέξεως, (από 8 χρονών εργάζομαι), με τα οικονομικά ποτέ δεν τα πήγαινα καλά και έχω μια απορία. Πάσα απάντηση δεκτή...
  Η ούσα χρωστάει 14 τρις, η Ιταλία 2 τρις, η Ελλάδα 400 δις, η έτσι τόσα τρις, η τάδε τόσα, και η δείνα τόσα... Καμμιά σαρανταριά τρις χοντρικά.
  ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ...???

  • Γιαννης Ν. avatar
   Γιαννης Ν. @ Χαρίλαος 10/11/2011 23:23:40

   σε λίγους μεγαλοκαρχαρίες επενδυτές , σε πολλούς κακομοίριδες μικροεπενδυτές (αμοιβαία , κλπ) σε αφαλιστικά ταμεία , σε κράτη , σε ομίλους εταιρειών , σε πολυεθνικές κλπ.
   Όλοι οι παραπάνω βάζουν τις μικρές ή μεγάλες αποταμιεύσεις σε διάφορα "ονόλογα" τραπεζών ή επενδυτικών οίκων που τα τοποθετούν και σε κρατικά ομόλογα.

   • Χαρίλαος avatar
    Χαρίλαος @ Γιαννης Ν. 11/11/2011 13:42:03

    Αδελφέ, ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν την καταλαβαίνω... Ποιοί είναι αυτοί οι μεγαλοκαρχαρίες π.χ. όνομα δεν έχουν? Ποιές είναι οι πολυεθνικές η μάλλον ποιοί τις κουμαντάρουν. Είναι πολλά τα ερωτήματα...

 30. μπερδεμενος avatar
  μπερδεμενος 11/11/2011 00:12:03

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΜΕ 250 ΕΩΣ ΚΑΙ 260 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ
  ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΧΙΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥ ΕΝΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΣΥΓΗΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ

 31. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 11/11/2011 14:47:27

  Αρκετά από όσα διατυπώνονται στο άρθρο έχουν αναλυθεί πολλάκις από το Δημήτρη Καζάκη και άλλους εδώ και αρκετό καιρό.
  Η μονομερής στάση ή αναστολή πληρωμών ήταν το ζητούμενο εξ αρχής σε συνδυασμό με τον έλεγχο του χρέους.
  Αλλά αυτά δεν μπορούσε ούτε μπορεί να τα κάνει, για ευνοήτους λόγους (οι τοκογλύφοι θα έχουν "στοιχεία" για πάρτη του) όποιος ενεπλέκετο σε κυβερνητικά πόστα την τελευταί 30ετία, ιδίως σε υπουργεία και αρχές με αντικείμενο τη λήψη οικονομικών αποφάσεων.
  Μόνο φορείς και πρόσωπα που δεν είχαν τέτοια εμπλοκή μπορούν να το κάνουν.
  Είναι προφανές ότι με πρόσχημα το σκάσιμο των τραπεζοχρηματιστηριακών φουσκών επιχειρείται η εσωτερική κοινωνικοοικονομική υποτίμηση (να έχουμε δικαιώματα και επίπεδο ζωής τριτοκοσμικών και υποχρεώσεις σκανδιναυών).
  Ορθά κάποιοι σχολιαστές θέτουν το ζήτημα ποιά είναι τα φυσικά πρόσωπα που κερδίζουν από όλη αυτήν την ιστορία. Μήπως σ' αυτούς συγκαταλέγονται αρκετοί που έχουν κυβερνητική, πολιτική ή θεσμική οικονομική εξουσία (αν όχι οι ίδιοι "δικοί" τους άνθρωποι [με cds κλπ.]);

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.